مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اختلال ناخن جويدن يا اونيكوفاژي يك بيماري‌ اضطرابي است كه بيشتر در كودكان و نوجوانان ديده مي‌شود. كساني كه دچار اختلال ناخن جويدن هستند معمولاً  نسبت به رفتاري كه انجام مي‌دهند آگاهي ندارند و جويدن ناخن‌ها كاملاً ناخودآگاه اتفاق مي‌افتد. جويدن ناخن‌ها با بالا رفتن سن كمتر مي‌شود، اما بزرگ‌سالاني هم هستند كه همچنان اين عادت را ادامه مي‌دهند. متخصصان ريشه اين اختلال را اضطراب مي‌دانند، در ادامه به ساير علل و راه هاي درمان اختلال اونيكوفاژي پرداخته‌ايم.

منبع : اختلال ناخن جويدن در بزرگسالان

اختلال ناخن جويدن

اختلال ناخن‌جويدن يكي از بيماري‌هاي اضطرابي است. كساني كه درگير اين مشكل هستند معمولاً پيش از شروع به جويدن ناخن‌ها دچار اضطراب مي‌شوند و بعد از آن احساس آرامش مي‌كنند. مي‌توان گفت آن‌ها با اين كار اضطراب خود را از بين مي‌برند. به همين خاطر شايد اختلال ناخن‌جويدن بيش از آنكه خودش يك بيماري باشد علامتي براي اضطرابي است كه بيمار تجربه مي‌كند. براي آشنايي با ساير نشانه ها و علائم اضطراب كليك كنيد.

دلايل ناخن جويدن

اضطراب و اختلالات خلقي

بيماران دچار اختلال ناخن جويدن، هنگامي‌كه مضطرب، ناراحت يا بي‌حوصله هستند بيش از هر وقت ديگري ناخن‌هايشان را مي‌جوند. مي‌توان گفت جويدن ناخن‌ها باعث مي‌شود كه آن‌ها احساس امنيت و آرامش كنند. به همين خاطر روانشناسان معتقدند اختلال ناخن‌جويدن ارتباط بسيار قوي با بيماري‌هاي اضطرابي يا اختلالات خلقي دارد.

ناخن جويدن به دليل داشتن والدين مضطرب

طبق تحقيقات جويدن ناخن‌ها بيشتر در كودكاني ديده مي‌شود كه پدر يا مادر آن‌ها هم اين رفتار را نشان مي‌دهند. اين كار والدين باعث مي‌شود تا فرزندشان هم از آن‌ها الگوبرداري كند و در زمان‌هايي كه دچار اضطراب مي‌شود يا حتي در شرايط عادي شروع به جويدن ناخن‌ها كند. ناخن جويدن والدين نشان‌دهنده يك دليل ژنتيكي براي اين بيماري هم هست، اما محققين تاكنون نتوانسته‌اند اين موضوع را به‌صورت علمي اثبات كنند.

عوارض ناخن جويدن

اختلال ناخن جويدن در بسياري از مواقع موضوع نگران‌كننده‌اي نيست و دير يا زود از بين مي‌رود. اما نبايد نسبت به اين رفتار در فرزندتان بي‌توجه باشيد. كودكان يا بزرگ‌سالاني كه درگير اختلال ناخن جويدن هستند ممكن است با اين مشكلات مواجه شوند.

افزايش احتمال بيماري

دست‌هاي‌تان و به‌خصوص ناخن‌ها محل تجمع انواع ميكروب‌ها هستند. هنگامي‌كه دستتان را براي جويدن ناخن‌ها داخل دهان مي‌بريد احتمال ورود اين ميكروب‌ها به بدن و بيماري را افزايش خواهيد داد.

 

بيشتر بخوانيد : اختلالات اضطرابي

 

بدشكلي ناخن‌ها

كساني كه مدام ناخن‌هاي خود را مي‌جوند معمولاً ظاهر ناخن‌هايشان بسيار نامناسب است. در مواردي كه آن‌ها اطراف ناخن را جويده باشند  ممكن است شكل رشد ناخن تغيير كند كه باعث زشت شدن دست‌ها مي‌شود. اين موضوع يكي از ناراحتي‌هاي بيماران درگير با اين اختلال است. آن‌ها معمولاً از نشان دادن دست‌هاي خود به ديگران خجالت مي‌كشند اما نمي‌توانند در مقابل ميل ناگهاني كه به جويدن ناخن‌ها دارند مقاومت كنند.

آسيب دهان و دندان

در مواقعي كه اختلال ناخن جويدن شديد باشد يا براي مدت طولاني باقي بماند احتمال خراش برداشتن، ترك خوردن يا حتي شكستن دندان‌ها وجود دارد. گاهي اين كار در كودكان سنين پايين باعث كج شدن دندان‌ها مي‌شود. ناهنجاري‌هاي مربوط به فك يكي ديگر از پيامدهاي منفي اين بيماري است.

درمان ناخن جويدن | چگونه ناخن جويدن را كنار بگذاريم

كوتاه كردن ناخن‌ها

وقتي ناخن‌ها كوتاه باشند جويدن آن‌ها ديگر لذت‌بخش نيست. به همين خاطر يكي از اولين راه‌ها براي درمان اختلال ناخن جويدن اين است كه ناخن‌هايتان را كوتاه نگه داريد. در مواقعي كه اين اختلال شديد باشد فرد حتي ناخن‌هاي كوتاه شده را هم مي‌جود و اين كار باعث مشكلات زيادي در ظاهر و سلامت ناخن‌ها و انگشتان مي‌شود.

استفاده از مانع‌ها

مي‌توانيد از مانع‌هايي مثل دستكش استفاده كنيد. در اين حالت بيمار نمي‌تواند ناخن‌هايش را بجود. به‌علاوه هر زمان دستش را داخل دهان مي‌برد متوجه مي‌شود كه رفتار ناخن جويدن را شروع كرده و كنترل بيشتري روي رفتارش پيدا خواهد كرد.

مشغول كردن دست‌ها يا دهان

بعضي از روانشناسان معتقدند درگير كردن دست‌ها يا دهان مي‌تواند احتمال ناخن‌جويدن را كاهش دهد. براي مثال جويدن آدامس، نواختن موسيقي يا نقاشي كشيدن مي‌تواند تمركز را از روي قرار دادن دست‌ها در دهان بردارد.

راه‌هايي براي كاهش اضطراب

با توجه به اينكه اختلال ناخن جويدن يك بيماري اضطرابي است پيدا كردن راه‌هايي براي كنترل اضطراب مي‌تواند تا حد زيادي كمك‌كننده باشد. انجام تمرينات يوگا يا ريلكسيشن، ورزش منظم، صحبت كردن با دوستان يا هر كار ديگري كه باعث مي‌شود احساس بهتري داشته باشيد در اين راه به شما كمك خواهد كرد. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

نقش مشاوران مركز روانشناسي ذهن نو

اختلال ناخن جويدن يكي از بيماري‌هاي اضطرابي است و بايد براي درمان اضطرابي كه باعث اين بيماري شده دنبال راهكار مناسبي باشيد. در غير اين صورت ممكن است اضطراب در آينده با نشانه‌هاي ديگري مثل بيماري‌هاي روان-تني يا انواع وسواس خود را نشان دهد. مشاورين به شما كمك مي‌كنند تا رفتارهاي خود را زير نظر بگيريد و شرايطي كه باعث مي‌شود بيشتر به سراغ جويدن ناخن‌ها يا رفتارهاي مشابه برويد را پيدا كنيد.

وقتي متوجه مي‌شويد چه دلايلي براي اين رفتار وجود دارد مشاور به شما كمك مي‌كند رفتار يا افكار مناسب‌تري را جايگزين جويدن ناخن بكنيد. براي مثال دانش‌آموزي كه هر وقت معلم از او درس مي‌پرسد دچار اضطراب مي‌شود و ناخن‌هايش را مي‌جود ممكن است اعتمادبه‌نفس پاييني داشته باشد و بايد براي بهبود اين شرايط به او كمك كرد. هنگامي‌كه مشاور مشكل اعتمادبه‌نفس دانش‌آموز را حل مي‌كند رفتار جويدن ناخن‌ها خودبه‌خود از بين مي‌رود.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

جويدن ناخن چه دلايلي دارد؟

روانشناسان معتقدند مشكلات اضطرابي يا خلقي از مهم‌ترين موضوعاتي هستند كه باعث بروز ناخن جويدن مي‌شوند. گاهي اوقات ممكن است كودك اين رفتار را در خانواده و از پدر يا مادر ياد بگيرد.

بهترين راه براي درمان اختلال ناخن جويدن چيست؟

بهتر است به شرايطي كه در آن بيشتر به سراغ جويدن ناخن‌ها مي‌رويد دقت داشته باشيد و پس از پيدا كردن دلايل، براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : اختلال ناخن جويدن در بزرگسالان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۳:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تا به حال براي درمان اسكيزوفرني روش‌هاي زيادي به كار گرفته شده كه هر كدام تا حدودي توانسته‌اند عوارض بيماري را كنترل كنند، اما هيچ كدام به عنوان درمان قطعي اسكيزوفرني معرفي نشده‌‌اند، با اين حال شدت بيماري به قدري است كه اگر تحت درمان قرار نگيرد، بيمار و حتي خانواده از زندگي روزمره خود مي‌مانند. بنابراين حتما بايد براي درمان به متخصص مراجعه كرد. درمان‌هاي دارويي با هدف كاهش علائم و درمان‌هاي غيردارويي با هدف بالا بردن عملكرد بيمار ارائه مي‌شود. 

منبع : درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو

شروع درمان با شناخت نشانه‌هاي اسكيزوفرني 

براي اينكه فرايند درمان اسكيزوفرني شروع شود. بيماران و خانواده‌هاي آن‌ها بايد از علائم اين اختلال آگاهي داشته باشند. متخصصان در تعريف اسكيزوفرنيا آن را به عنوان يكي از شديدترين اختلالات روانشناختي معرفي مي‌كنند كه منجر به علائم روانپريشي مي‌شود. از جمله علائمي كه در طي بيماري بروز مي‌يابند عبارتند از:

  • هذيان ( داشتن باورهاي غلط و مقاوم در برابر هرگونه استدلال)
  • توهم (براي مثال شنيدن يا ديدن چيزهايي كه وجود خارجي ندارند)
  • گفتار آشفته (مثل بي ربط گويي و از شاخه اي به شاخه ديگر پريدن در گفتگو)
  • رفتار آشفته و كاتاتونيك
  • علائم منفي مثل بي ارادگي و از دست دادن علاقه

 

بيشتر بخوانيد : نشانه هاي بيمار اسكيزوفرني

 

درمان اسكيزوفرني با دارو 

استفاده از داروها در خط اول اول درمان اسكيزوفرني قرار دارند. در همين راستا اگر كسي علائم روانپريشي ذكر شده در بالا را از خود نشان مي‌دهد، بايد پيش از هرچيز به يك روانپزشك مراجعه نمايد. روانپزشك اغلب درمان را با داروهاي آنتي سايكوتيك آغاز مي‌كند. از جمله اين داروها مي‌توان به هالوپريدول، كلرپرومازين، تيوريدازين، رسپريدون، زيپراسيدون، الانزاپين، كوئتياپين و كلوزاپين اشاره كرد. داروهاي آنتي سايكوتيك علائمي نظير توهم و هذيان را كنترل كرده و بيمار كمك مي‌كنند تا ارتباط واقع بينانه‌تري با دنياي پيرامون خود برقرار كند.

درمان اسكيزوفرني به وسيله الكتروشوك (ECT)

در مواردي كه علائم اسكيزوفرني شديد و مقاوم به درمان هستند، متخصصان استفاده از الكتروشوك را در دستور كار قرار مي‌دهند. در اين روش درماني يكسري الكترود روي جمجمه بيمار قرار مي‌گيرند، سپس به كمك بيهوشي عمومي جريان خفيفي از شوك الكتريكي به مغز وارد مي‌شود. محققان هنوز نمي‌دانند كه مكانيسم اثربخشي اين روش دقيقا به چه صورت است، اما به طور كل بر اين باورند كه شوك الكتريكي مي‌تواند سطح برخي انتقال دهنده‌هاي مغزي كه مسئول بروز علائم روانپريشي و مشكلات خلقي هستند را تغيير دهد و به اين ترتيب به كنترل روند بيماري كمك نمايد.

درمان هاي غيردارويي و دارويي اسكيزوفرني مكمل يكديگر هستند و با تلفيق هردو مي‌توان بيمار را در طيف سلامت نگه داشت.

درمان اسكيزوفرني به كمك روان درماني

پژوهش‌ها نشان مي‌دهند بيماراني كه در كنار درمان‌هاي دارويي از روان درماني هم براي بهبود اسكيزوفرنيا بهره مي‌گيرند؛ اغلب پيش آگهي بهتري دارند و سير بيماري در آن ها خوش خيم‌تر است. براي روان درماني مبتلايان به اسكيزوفرني از روش‌ها و رويكردهاي مختلفي استفاده مي‌شود كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

1- روان درماني فردي

در روان درماني فردي درمانگر بيش از هرچيز به بيمار كمك مي‌كند تا با افكار و احساسات خود كنار بيايد. در همين راستا آموزش‌هايي را در مورد بيماري اسكيزوفرني و علائم آن به بيماران ارائه مي‌دهد و به او ياري مي‌رساند تا بتواند تفاوت بين واقعيت و خيال را از هم تشخيص دهد.

2- روان درماني شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري بيش از هرچيز روي افكار مراجع، اصلاح باورهاي غلط و آموزش برخي تكنيك‌هاي رفتاري براي كنار آمدن با شرايط جديد تاكيد مي‌شود.  وقتي بيمار به اسكيزوفرني مبتلا است درمانگر شناختي رفتاري به او كمك مي‌كند تا با توهم‌ها و صداهايي كه در سرش وجود دارد، كنار بيايد و به نوعي آن‌ها را مديريت كند. براي اين كار درمانگر به بيمار مي‌آموزد كه عوامل تشديد كننده بيماري خود را بشناسد و با دوري از آن‌ها از دوره‌هاي عود پيشگيري نمايد. مطالعات پژوهشي بيانگر اين نكته مهم هستند كه تركيب دارو درماني و روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري مي‌تواند اثرات درماني را دو چندان كند.

3- روان درماني با رويكرد مهارت آموزي

در اين رويكرد تمركز اصلي درمانگر بر ارتقاي مهارت‌هاي اجتماعي و بهبود تعاملات بيمار است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد آن دسته از مبتلايان به اسكيزوفرني كه داراي علائم منفي هستند و به مرور انزواي اجتماعي شديدي را تجربه مي‌كنند، اغلب سير بيماري وخيم‌تري دارند. از همين رو مهارت آموزي در اين زمينه و پيوند دادن بيمار با محيط اطراف مي‌تواند نقش بسزايي در پيش آگهي مثبت اسكيزوفرني داشته باشد.

4- درمان اسكيزوفرني با گروه درماني

بسياري از متخصصين به خصوص در بيمارستان‌ها براي بهبود علائم در بيماران مبتلا به اسكيزوفرني از گروه درماني كمك مي‌گيرند. در گروه درماني بيمار در تعامل با كساني قرار مي‌گيرد كه مشكلاتي مشابه با خودش دارند. قرار گرفتن در گروه اين فرصت را به بيماران  مي‌دهد كه نوعي حمايت اجتماعي براي خود فراهم كنند و بتوانند مهارت‌هاي اجتماعي آسيب ديده خود را بهبود ببخشند.

5- درمان اسكيزوفرني با خانواده درماني 

دانش شما در مورد روانپريشي و اسكيزوفرني مي‌تواند به دوست يا يكي از اعضاي خانواده كه به اين اختلال مبتلا هستند كمك كند. تحقيقات نشان مي‌دهد افراد مبتلا به اسكيزوفرني كه داراي سيستم حمايتي قوي هستند نسبت به بيماراني كه از جانب اطرافيان حمايت نمي‌شوند، عملكرد بالاتري دارند. در نتيجه درمانگران جلساتي را به آموزش خانواده‌ها و افزايش آگاهي در مورد اسكيزوفرني اختصاص مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بيمار اسكيزوفرني تا چه مدت بايد تحت درمان باشد؟

همان طور كه گفته شد اسكيزوفرني درمان قطعي ندارد و براي بهبود آن تنها روي كنترل علائم تاكيد مي‌شود. در نتيجه بيمار بايد همواره تحت نظر متخصص باشد. قطع كردن داروها يا جلسات رواندرماني مي‌تواند منجر به عود علائم روان پريشي شده و آثار جبران ناپذيري را براي بيمار به همراه بياورد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 

 

منبع : درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۱:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

امروزه يكي از دغدغه‌هاي والدين، استفاده از فضاي مجازي و اينترنت براي كودكان است. يكي از بزرگ‌ترين دلايل بدخلقي و بدرفتاري كودكان، بي خوابي‌هاي شبانه و چاقي استفاده بي‌رويه از اينترنت و فضاي مجازي مي‌باشد. بسياري از والدين براي سرگرم كردن كودكان خود گوشي موبايل را به همراه اينترت در اختيار او قرار مي‌دهند بدون اينكه بدانند چه آسيب‌هايي در انتظار كودك است. با فراگير شدن استفاده از اينترنت ميان كودكان، والدين وظيفه سنگين‌تري پيدا كرده‌اند؛ آنان بايد استفاده فرزندشان از اينترنت را مديريت نمايند. براي اين كه والدين به نحو احسنت بتوانند از پس اين وظيفه بربيايند، بايد با مزايا و معايب استفاده كودكان از اينترنت آشنا شوند و همچنين نحوه كنترل صحيح كودكان را بياموزند.

 منبع : اينترنت براي كودكان

مزاياي استفاده كودكان از اينترنت

_كودكان مي‌توانند به آساني و رايگان، به اطلاعات و مطالب مورد نياز مانند مطالب درسي دسترسي پيدا كنند. امكان پيشرفت تحصيلي و ارتقاي سطح علمي آن‌ها هنگام دسترسي به فايل‌هاي مدرسه، آموزشگاه، سايت‌هاي علمي و انجام تكاليف بسيار بالاست.

_بازي‌هاي آموزنده و سرگرم كننده كه مي‌تواند كودك را به چالش‌هاي مفيدي بكشد و باعث تقويت عملكرد مغز و تمركز او بشود.

_سطح زبان انگليسي آن‌ها به طور چشمگيري ارتقاء پيدا مي‌كند.

 

معايب و آسيب‌هاي اينترنت براي كودكان

آسيب‌هاي استفاده از اينترنت براي كودكان بي شمار است اما آيا اين دليل مناسبي است كه به خاطر آن كودكان را از ورود به فضاي مجازي منع كرد؟ اغلب اين آسيب‌ها گريبان گير كودكاني است كه بي رويه، بي كنترل و بي برنامه از فضاي مجازي استفاده مي‌كنند نه كودكاني كه زير نظر والدين وارد فضاي اينترنت مي‌شوند. در اينجا چند نمونه از اين آسيب‌ها را براي شما شرح مي‌دهيم.

1. گرفتاري در دام سودجويان

سودجويان فضاي مجازي همواره در كمين‌اند كه افراد ساده را به دام بيندازند و از آن‌ها سو استفاده كنند. در اين ميان چه كسي ساده‌تر و پاك‌تر از كودكان مي‌تواند وجود داشته باشد؟ 
عرفان‌هاي كاذب، سايت‌ها و گروه‌هاي شرط بندي، تبليغ مواد مخدر، بهره كشي و سوء استفاده جنسي كودكان تنها گوشه‌اي از نقشه‌هاي شومي است كه سودجويان براي كودكان شما طراحي كرده‌اند.

2. افت تحصيلي

اغلب كودكاني كه به صورت بيش از حد و كنترل نشده از فضاي مجازي استفاده مي‌كنند دچار افت تحصيلي مي‌شوند. كودكاني كه مدام پاي اينترنت هستند، در درس خواندن دچار عدم تمركز مي‌شوند، نمي‌توانند سر كلاس درس را ياد بگيرند و براي انجام تكاليف خود بي‌حوصله و كلافه‌اند. 

3. اينترنت براي كودكان | خشونت اينترنتي

گاها ديده شده كه در فضاي مجازي به خصوص اپليكيشن‌هاي ارتباطي، افراد غريبه با جلب كردن اعتماد كودكان به آن‌ها آسيب مي‌زنند. كودكان بي خبر از همه جا با افتادن در دام دوستي‌هاي ناخواسته توسط بزرگسالان يا هم سن و سالانشان اغفال مي‌شوند.

4. بلوغ زودرس

هرچه كودكان بيشتر با محتواي جنسي موجود در اينترنت آشنا شوند، بيشتر در خطر بلوغ جنسي زودرس قرار مي‌گيرند. والدين كودكاني كه از اين موضوع آسيب ديده‌اند، مي‌گويند كه در مواجهه با اولين نشانه‌هاي بلوغ فرزندشان غافگير شدند و در وهله اول نمي‌دانستند بايد با اين مساله چه برخوردي داشته باشند.

5. آسيب هاي جسمي

نشستن طولاني مدت پشت ميز، كم تحركي، چاقي، آسيب ديدن ستون فقرات و مهره‌هاي گردن همه و همه مشكلاتي هستند كه كودكان را درگير خودشان مي‌كنند. علاوه بر اين اشعه‌هاي ناشي از موبايل و كامپيوتر و اينترنت براي بدن به ويژه براي كودكان كه در سن رشد و تغيير هستند بسيار مخرب است و مي‌تواند تاثيرات مخربي بر سلامت كودك بگذارد.

6. سرقت داده‌هاي مهم و حساس شخصي كودك

كودكان اغلب با مفهوم حريم شخصي آشنا نيستند. آن‌ها نمي‌دانند چه اطلاعاتي را بايد منتشر كنند و از چه اطلاعاتي بايد محافظت نمايند. به همين دليل به راحتي اطلاعات شخصي و خانوادگي خود را در فضاي مجازي قرار مي‌دهند و بستر مناسبي را براي مجرمان سو استفاده گر فراهم مي‌كنند. مثلا ممكن است يك كودك به دليل ناآگاهي، رمز كارت والدين خود را در اختيار ديگران قرار دهد.

7. اينترنت براي كودكان | انيميشن‌هاي آسيب زا

در فضاي مجازي و سايت‌هاي اينترنتي، فيلم‌هاي زيادي موجود است كه در نگاه اول، دقيقا شبيه كارتون‌هاي كودكانه و شخصيت‌هاي كارتوني هستند. اما وقتي روي پخش آن‌ها كليك كنيد، شاهد صحنه‌هاي ناخوشايندي مي‌شويد كه به هيچ عنوان براي كودكان مناسب نيست.

8. اختلال خواب

اينترنت و فضاي مجازي مي‌تواند آنقدر كودك را سرگرم محتويات خود كند كه نفهمد چقدر از وقت خوابش گذشته است. همچنين پيش از خوابيدن، افكار بچه را به سمت خود مي‌كشاند و مانع از خواب راحت و به موقع كودك مي‌شود. نداشتن خواب كافي يكي از تهديدات مهم سلامت روحي و جسمي كودك است.

9. فيلم هاي مخرب جنسي

***گرافي ديدگاهي بسيار تند و زننده و بسيار منفي از رابطه ي جنسي، ازدواج و بدن‌هاي خود به نمايش مي‌گذارد. قرار گرفتن در معرض اين فيلم‌ها به صورت تصادفي مي‌تواند كنجكاوي كودك را برانگيزد و او را وسوسه كند كه به جاي سوال كردن از والدين در مورد مسائل جنسي، به سايت‌هاي مخرب و بدآموز ديگر روي آورد.

10. اينترنت براي كودكان | اعتياد

اغلب افراد گمان مي‌كنند اعتياد فقط به مواد مخدر پيش مي‌آيد اما بايد بدانيد انسان‌ها ممكن است به هرچيزي معتاد شوند حتي به اينترنت. كودكان مستعد اعتياد به اينترنت هستند و امكان دارد ساعت‌هاي زيادي را براي بازي‌هاي آنلاين، گروهي و… بگذارند. فعاليت‌هاي آنلاين بسيار اعتيادآور هستند.

 

كنترل والدين بر  استفاده كودكان از اينترنت

امروزه عصر تكنولوژي است و والدين نمي‌توانند كودكان را از استفاده اينترنت منع كنند. اما مي‌توان شرايطي را فراهم كرد كه اينترنت براي كودك امن، آموزنده و مفيد باشد. در وهله اول به او حق بدهيد و در ادامه با صميميت نظر خود را مطرح كنيد و از ديد او به مسئله بنگريد.

والدين بايد درباره اينترنت و انواع سايت‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي با زبان خود كودكان صحبت كنند و آگاهي‌هاي لازم را به آن‌ها بدهند. هنگامي كه شما صراحتا درمورد همه ابعاد و جنبه‌هاي اينترنت با كودكتان صحبت مي‌كنيد، در مقابل فرزندتان نيز دليلي براي مخفي كاري تجربه‌هايش در اينترنت نمي‌بيند و شما را كاملا در جريان فعاليت‌هايش قرار مي‌دهد.

 

به كودكان استفاده درست از اينترنت را بياموزيد

در حقيقت، بجاي اينكه خيلي از برنامه‌ها و سايت‌ها را از كودكتان مخفي كنيد يا بر روي آن‌ها رمز بگذاريد، بايد به كودكان آموزش دهيد كه چطور از تكنولوژي استفاده كنند. به فرزندتان بياموزيد كه اطلاعات شخصي خود و خانواده‌اش را دسترس كسي قرار ندهد، به هر كسي اعتماد نكند و اگر كسي در فضاي مجازي از او سوالات شخصي پرسيد، حتما والدينش را مطلع كند.

شما نمي‌توانيد همه راه‌ها را ببنديد و بالاخره فرزندتان با محتواي مضر روبرو خواهد شد. به همين دليل رابطه‌اي مبتني بر اعتماد با فرزندان اهميت اساسي دارد. والدين بايد مرتبا درباره استفاده از تكنولوژي با كودكان خود صحبت كنند. زيرا كودكان به علت عدم اطلاعات كافي به دام آسيب‌هاي مخرب فضاي مجازي گرفتار مي‌شوند.

به كودك‌تان بياموزيد كه قبل از ورود به اينترنت از شما اجازه بگيرد و هيچ اپليكيشن يا بازي را بدون اطلاع شما دانلود نكند. اما والدين هم نبايد اينترنت را براي فرزندانشان به طور كلي ممنوع كنند، كودك اگر بداند هروقت از شما اجازه بخواهد با او مخالفت مي‌كنيد، ممكن است ديگر از شما اجازه نگيرد. بنابراين بجاي حذف كامل اينترنت و موبايل از زندگي كودك، استفاده درست را به او ياد بدهيد و فعاليت‌هايش را در اينترنت و فضاي مجازي مديريت كنيد.

 

محدوديت زماني بهترين روش مديريت اينترنت براي كودكان

محدوديت زماني يكي از گزينه‌هاي صحيح و مهم مديريت است. براي مثال كودك شما بايد اجازه داشته باشد بعد از آمدن از مدرسه و پيش از آماده شدن براي خواب، حدود نيم ساعت از اينترنت استفاده كند. البته بهتر است كه اين زمان در روزهاي تعطيل كمي بيشتر شود.

اگر كودك بداند كه صداقت به سودش تمام مي‌شود، مطمئن باشيد با شما روراست خواهد بود. اگر كودكتان به شدت معتاد فضاي مجازي و اينترنت شده و نمي‌توانيد او را باز داريد، يا آسيب‌هاي روحي به فرزندتان وارد كرده، حتما با يك مشاور مشورت كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بهترين مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا سايتي مخصوص كودكان وجود دارد؟

بله سايت Kid Rex موتور جست و جوي سفارشي گوگل براي بچه‌هاست. اين موتور جست و جو، از شيوه‌هاي جست و جوي اخلاقي و امن استفاده مي‌كند. نرم افزار كنترلي plc spy نيز امكان نظارت بر پيامك‌ها، ليست تماس‌ها، تصاوير موجود در گالري و مشاهده فعاليت‌هاي فرزند در شبكه‌هاي مجازي را به شما مي‌دهد.

اينترنت پاك چيست؟

اينترنت پاك به اينترنتي گفته مي‌شود كه استفاده كننده آن تنها مي‌تواند به سايت‌ها، بازي‌هاي آنلاين و به طور كلي آدرس‌هاي اينترنتي تاييد شده از سوي ارائه دهنده دسترسي پيدا كند.

چگونه از استفاده بي رويه فرزندم از موبايل جلوگيري كنم؟

شما مي‌توانيد با تشويق فرزندتان به رفتن به كلاس ورزشي، هنري، درسي، كتاب خواندن، انجام بازي‌هاي گروهي با دوستانش، رفتن به تفريح و گردش و حتي ديدن كارتون‌هاي تلويزيون، او را از استفاده افراطي از موبايل و كامپيوتر باز داريد.

 

 

 

 منبع : اينترنت براي كودكان

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اينترنت براي كودكان،
موضوع:
[ ۲۳ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۹:۳۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مواجهه، برخورد و رفتار با كودك يتيم يكي از چالش‌هاي بزرگي است كه مي‌تواند براي افراد در طول زندگي پيش بيايد. در اين شرايط افراد سرآسيمه مي‌شوند و نمي‌دانند كه بايد چگونه رفتار كنند. بسياري از كودكان يتيم به دليل عدم حضور والدين مشكلات جسماني و رواني زيادي را تجربه مي‌كنند. در اين شرايط كمك اطرافيان مي‌تواند تا حد زيادي بر زندگي آنان تاثير بگذارد. آگاهي از روش‌هاي رفتار با كودك يتيم و كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌تواند كمك بسيار زيادي به آنان بكند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.  

 منبع : رفتار با كودك يتيم

تاثير مرگ والدين بر كودكان

مرگ والدين تاثير منفي بسيار زيادي بر كودكان مي‌گذارد و آن‌ها را دچار استرس و اضطراب و حتي نااميدي از زندگي مي‌كند. كودكاني كه والدين خود را از دست مي‌دهند، امكانات رفاهي زندگيشان تا حد بسيار زيادي تغيير مي‌كند. در اين شرايط كمك اطرافيان مي‌تواند تا حد زيادي كيفيت زندگي آنان را افزايش دهد. 

 

نحوه رفتار با كودك يتيم

كودكان يتيم حساسيت‌هاي مخصوص به خود را دارند. آن‌ها اغلب در سنين پايين پدر و مادر خود را از دست داده‌اند و همين امر باعث مي‌شود كه دائما به دنياي پيرامون بي اعتماد باشند. آن‌ها هم چنين ممكن است كمك‌هاي شما را پس بزنند و از دوره شدن توسط افراد غريبه دچار اضطراب و پريشاني شوند. در اين شرايط كمك گرفتن از توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك نمايد.

1- تماس با نهادهاي رسمي

اگر كودك يتيمي را در كوچه و خيابان يافتيد لازم است در اولين فرصت با خطوط مشاور صداي بهزيستي يا اورژانس اجتماعي تماس بگيريد. آن‌ها به شما كمك مي‌كنند كه در اين شرايط چگونه رفتار كنيد و چه طور كودك را آرام نگه داريد. همچنين در اين زمان بايد به كودك آرامش دهيد كه افرادي كه پس از اين از او مراقبت خواهند كرد در پي آسيب او نيستند و مي‌توانند نيازهايش را برطرف نمايند.

2- كمي از غذاهاي سالم در اختيار كودك قرار دهيد

بسياري از كودكاني كه يتيم هستند يا توسط پدر و مادر خود رها شده‌اند، از سوءتغذيه رنج مي‌برند. در اين شرايط لازم است تا قبل از سپردن كودك به نهادي ديگر كمي غذاي سالم در اختيار او قرار دهيد تا از گرسنگي مفرط نجات پيدا كند. گاهي براي كودكان هيچ چيز خوشحال كننده‌تر از يك غذاي خوشمزه نيست!

3- رفتار با كودك يتيم | در كنار غذا به كودك آب و نوشيدني دهيد

بسياري از كودكان يتيم و بي سرپرست نمي‌توانند از منابع آب سالم تغذيه كنند. آن‌ها اغلب در مكان‌هاي آلوده زندگي كرده و از آب غير آشاميدني مصرف مي‌كنند. در نتيجه اگر اتفاقي اين بچه‌ها را پيدا كرديد، لازم است در كنار غذا، آب و نوشيدني سالم نيز در اختيارش قرار دهيد.

4- فرصت آموزش را فراهم كنيد

بسياري از كودكان يتيم از فرصت آموزش و يادگيري محروم هستند. آن‌ها مجبورند به كارهايي نظير كارهاي خياباني و دستفروشي براي امرار معاش روي بياورند. در برخورد با اين كودكان پيش از هرچيز آن‌ها را به درس خواندن تشويق كنيد. هم چنين اگر يك كودك يتيم را از آسايشگاه به فرزندي قبول كرديد حتما برنامه جامعي براي تحصيل و درس خواندن او فراهم نماييد. هرگز اين موضوع را از ياد نبريد كه دسترسي به آموزش و تحصيل يكي از حقوق اوليه همه انسان‌هاست.

5- عدم مقايسه كودك يتيم با ساير فرزندان

اگر كودك يتيمي را به فرزندي قبول كرده‌ايد، بايد تا جايي كه امكان دارد با او همانند ساير فرزندان خود رفتار كنيد. محبت بيش از حد يا بالعكس بي توجهي و ناديده گيري مي‌تواند منجر به اختلاف‌هاي بسيار عميق و شديد در ميان فرزندان تني و ناتني شود. در نتيجه قبل از اينكه كودك يتيم را به سرپرستي بگيريد به كمك يك روانشناس آمادگي روحي لازم را در خود ايجاد نماييد و نگراني‌هايتان را با او در ميان بگذاريد.

6- به سوالات كودك در مورد مرگ پدر و مادر درست پاسخ دهيد

اينكه شما به سوال كودك يتيم در مورد مرگ والدينش چه جوابي مي‌دهيد تا حد زيادي به سن كودك بستگي دارد. افراد در سنين پايين‌تر يعني زير 10 سالگي توانايي كمي براي درك مفاهيم انتزاعي دارند. از همين رو استفاده از جملاتي نظير اينكه “آن‌ها به جاي بهتري رفته‌اند” يا ” خدا آن‌ها را نزد خود برده” باعث سردرگميشان مي‌شود. هم چنين در اين شرايط كودكان ممكن است از خدا يا والدينشان كه مسبب اين جدايي هستند خشمگين و عصباني شوند.

در نتيجه براي كودكان كوچك‌تر بايد از مفاهيمي ساده‌تر استفاده نماييد. شما مي‌توانيد يك اسباب بازي را مثال بزنيد كه در صورت خراب شدن باتري از كار مي‌افتد. انسان‌ها نيز همين گونه هستند و در صورت از دست دادن قلب و مغز خود نمي‌توانند مجددا به زندگي عادي برگردند. در نتيجه پدر و مادر در بروز اين رويداد مقصر نيستند.

7- رفتار با كودك يتيم | با كودك در مورد افكار و احساساتش صحبت كنيد

صحبت كردن به خودي خود يك روش عالي براي تخليه هيجانات و آرام‌تر شدن فرد است. در اين شرايط لازم نيست كه راه حل خاصي ارائه دهيد. تنها بگذاريد كودك در مورد افكار، احساسات و نگراني‌هاي خود با شما صحبت كند. اين كار به او كمك مي‌كند تا حد زيادي از شر احساسات منفي رها شود و شما نيز با رفتارتان به او نشان مي‌دهيد كه هرگز او را قضاوت نمي‌كنيد و در كنارش هستيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا كودكان يتيم بيشتر احتمال دارد كه درگير بزهكاري و مشكلات قانوني شوند؟

يتيم شدن به خودي خود ريسك درگيري با آسيب‌هاي اجتماعي را بالا نمي‌برد. اما اگر اين فرزندان فرصت زندگي در مكان‌هاي سالم را پيدا نكنند و نزد افرادي كه خود خلافكار هستند بزرگ شوند، بله امكان دارد به اين رفتارهاي روي بياورند.

 

 

 

 منبع : رفتار با كودك يتيم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رفتار با كودك يتيم،
موضوع:
[ ۲۳ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۵:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراقبت و رعايت بهداشت دهان و دندان از زماني كه دندان هاي شيري رشد مي‌كنند اهميت دارد. نوزاد از همان ابتدا همراه با تمام دندان‌هايش كه در لثه پنهان شده متولد مي‌شود. اين دندان‌ها از حدود 6 ماهگي كم كم از لثه خارج مي‌شوند و تا سن 12 سالگي اكثر دندان‌هاي شيري مي‌افتد و به جاي آن دندان اصلي رويش مي‌كند. درست است كه دندان اصلي جاي دندان شيري را مي‌گيرد اما عدم رعايت بهداشت دندان‌هاي شيري مي‌تواند سلامت لثه را هم به خطر بياندازد و تاثير منفي بر روي فك، غذا خوردن و درست صحبت كردن كودك داشته باشد و اعتماد به نفس كودك را نيز تهديد كند. با توجه به تاثيرات نامطلوب جسمي و رواني لازم است والدين به خوبي شيوه صحيح مراقبت از دندان را به كودك خود آموزش دهند. در ادامه به طور كامل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : مراقبت از دندان شيري

دندان شيري

نوزادان از همان ابتداي تولد با دندان‌‌هايشان به دنيا مي‌آيند اما اين دندان‌ها در لثه پنهان شده‌اند و از حدود 6 ماهگي تا 3 سالگي نمايان مي‌شوند. از حدود 6 سالگي دندان‌هاي شيري كم كم مي‌افتند و جاي آن‌ها دندان اصلي به وجود مي‌آيد. از نظر ساختار، رنگ و شكل دند‌ان‌هاي شيري با دندان‌هاي اصلي كمي تفاوت دارند به عنوان مثال دندان‌هاي شيري كمي روشن‌تر، كوچك تر، كوتاه‌تر و گردتر هستند. همچنين فاصله بين دندان‌ها در دندان‌هاي دائمي كمتر از دندان‌هاي شيري است و ميناي دندان شيري نسبت به دندان اصلي نازك‌تر مي‌باشد.

اهميت مراقبت از دندان شيري

بسياري از والدين فكر مي‌كنند چون در هر صورت دندان شيري مي‌افتد ديگر نيازي به مراقبت كردن و محافظت كردن ندارد از جهت بسياري از والدين براي ترميم دندان‌هاي شيري فرزندشان تلاشي نمي‌كنند. در سال‌هاي اول زندگي دندان‌هاي شيري علاوه بر حفظ ظاهر و زيبايي صورت وظيفه جويدن غذا هم بر عهده دارند. اگر كودكي نتواند به طور صحيح غذا را بجود دچار مشكلات گوارشي خواهد شد. يكي ديگر از نقش‌هاي مهم دندان‌هاي شيري، تاثير در بيان و تلفظ كلمات است، در دوران كودكي اگر جاي دندان‌ها خالي باشد ممكن است برخي از اصوات به درستي شنيده نشوند و كودك شيوه صحيح اين كلمات را ياد نگيرد.

پوسيدگي دندان‌هاي شيري، ترميم نكردن و مراقبت نكردن از اين دندان‌ها باعث مي‌شود تا دهان بوي بدي داشته باشد، علاوه بر اين پوسيدگي دندان شيري مي‌تواند منجر به افزايش باكتري‌هاي دهان و التهاب لثه شود. در كنار مسائل جسماني، وجود دندان خراب و لبخند زدن كودك بدون دندان مي‌تواند بر روي اعتماس به نفس و عزت نفس كودك اثر منفي داشته باشد چراكه ممكن است توسط همكلاسي و همسالانش مورد تمسخر قرار بگيرد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه كودك سالم كليك كنيد.

مراقبت از دندان شيري | علت خراب شدن دندان شيري

باقي ماندن مواد غذايي

مواد غذايي اگر به صورت طولاني مدت در بين دندان‌ها وجود داشته باشد مي‌تواند آن‌ها را پوسيده و خراب كند. باكتري‌هاي موجود در دهان باعث مي‌شود تا مواد غذايي به جا مانده در دهان به اسيد تبديل شود و همين اسيد باعث پوسيدگي لايه رويي دندان مي‌گردد. در نتيجه اگر اين مسئله به طور طولاني مدت رخ دهد منجر به پوسيدگي دندان مي‌شود.

خوردن شير هنگام خواب

يك باور اشتباه وجود دارد كه اگر قبل از خواب شير مصرف شود سلامت دندان افزايش پيدا مي‌كند اما خوردن نوشيدني‌هايي مانند شير، نوشابه، آب‌ميوه و… قبل از خواب مي‌تواند باعث پوسيدگي دندان شود. پس از خوردن اين نوشيدني‌ها حتما بايد دهان و دندان شستشو داده شود تا بتوان از دندان هاي شيري به خوبي مراقبت كرد.

عدم رعايت بهداشت دهان

رعايت بهداشت دهان بهتر است از همان اوايل تولد حتي قبل از نمايان شدن اولين دندان‌ها شروع شود. تميز كردن و مسواك زدن لثه نوزاد مي‌تواند باكتري‌هاي موجود در دهان كودك را كم كند. استفاده از خمير دندان‌هاي نامرغوب و معمولي كه حاوي فلورايد كمي هستند تاثيري بر سلامت دندان و پيشگيري از پوسيدگي دندان كودك ندارند. از اين جهت بهتر است از خمير دندان مخصوص كودك استفاده شود. همچنين وجود يك دندان خراب باعث مي‌شود تا دندان‌هاي اطراف هم پوسيده شوند، بنابراين تميز نكردن دندان‌ها و رفع پوسيدگي دندان‌ها مي‌تواند به مرور به دندان‌هاي ديگر نيز سرايت كند. براي اطلاع بيشتر درباره مسواك زدن كودك كليك كنيد.

برنامه غذايي نامناسب

خوردن وعده‌هاي غذايي مي‌تواند بر پوسيدگي يا سلامت دندان موثر باشد. به طوريكه خوردن وعده‌هاي غذايي بيشتر با مقدار غذاي كمتر مي‌تواند بيشترين آسيب را براي سلامت دندان كودك به وجود بياورد چراكه خوردن غذاها در وعده‌هاي بيشتر باعث مي‌شود تا توليد اسيد توسط باكتري‌هاي دهان نيز بيشتر شود.

نكاتي براي مراقبت بهتر از دندان شيري

گاهي كودكان استرس و اضطراب زيادي را تجربه مي‌كنند. اين مسئله باعث مي‌شود كه به صورت ناخودآگاه فشار زيادي را به دندان‌هاي خود وارد كنند و دندان قروچه داشته باشد. به مرور دندان قروچه باعث ساييدگي دندان‌ها و شكستگي آن‌ها شده و درد در ناحيه فك و صورت را به وجود مي‌آورد. به همين خاطر بهتر است كه براي ارزيابي بيشتر كودك را نزد يك مشاور و روانشناس ببريد. همچنين بهره بردن از راهكارهاي زير نيز مي‌تواند بسيار موثر باشد.

  • به طور كلي بهتر است پس از خوردن مواد غذايي شيرين از جمله شكلات، كيك، آجيل‌ خشك و… دندان شستشو داده شود.
  • شروع مسواك زدن و تميز كردن دندان از زمان اولين رويش دندان
  • روزي 2 تا 3 ليوان شير به كودك بدهيد تا بنوشد اما پس از خوردن شير حتما دهان و دندان‌ كودك را شستشو دهيد.
  • شير دادن قبل از خوابيدن كودك را محدود كنيد.
  • استفاده از خمير دندان و مسواك مخصوص دوره سني كودك
  • در صورت ميل كودك به خوردن آدامس يا نوشابه، از نوع بدون قند استفاده كنيد.
  • به محض اولين مشاهده پوسيدگي دندان شيري كودك، حتما در اولين فرصت به دندانپزشك مراجعه كنيد.
  • از آنجايي كه پوسيدگي بين دنداني داراي اهميت زيادي است حتما از نخ دندان براي كودك استفاده كنيد.

براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه زماني پس از صرف غذا بهتر است دندان كودك مسواك زده شود؟

خوردن مواد غذايي و نوشيدني‌هاي مختلف باعث توليد اسيدهايي در دهان مي‌شود كه ميناي دندان را نرم مي‌كند. مسواك زدن بلافاصله پس از خوردن غذا مي‌تواند به ميناي نرم دندان آسيب بزند. از اين جهت حتما پس از صرف غذا، مدتي صبر كنيد و سپس دندان كودك را مسواك بزنيد.

 

 

 

منبع : مراقبت از دندان شيري

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مراقبت از دندان شيري،
موضوع:
[ ۲۳ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۳:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

گرفتن ناخن نوزاد براي والدين و مخصوصا آن‌هايي كه تازه صاحب اولين فرزند خود شده‌اند كاري بسيار سخت و استرس‌زاست. بسياري از پدر مادرها مي‌ترسند كه به انگشت‌هاي كوچك فرزندشان آسيب بزنند و به همين دليل از گرفتن ناخن نوزاد صرف نظر مي‌كنند. ناخن‌هاي نوزاد نرم و كوچك‌اند اما رشد زيادي دارند و زيرشان پر از ميكروب مي‌شود. از سوي ديگر بسيار تيزند و ممكن است به صورت شما يا كودكتان آسيب وارد كنند. به همين علت گرفتن ناخن نوزاد يك امر ضروري ست. اما نگران نباشيد؛ با يادگيري اصول صحيح كوتاه كردن ناخن نوزاد مي‌توانيد بدون مشكل اين كار را انجام دهيد.

 مبنع : گرفتن ناخن نوزاد از كي بايد انجام شود

چرا بايد ناخن نوزادان را گرفت؟

از آنجايي كه دست و ناخن نوزاد بسيار كوچك است و گرفتن آن كاري سخت و ترسناك بنظر مي‌رسد، بسياري از والدين از گرفتن ناخن فرزندشان فرار مي‌كنند. بايد بدانيد كه گرفتن ناخن نوزادان امري ضروري است. به چند دليل:

1. ناخن نوزادان ظاهر نرم و منعطفي دارد اما در حقيقت بسيار تيز است. اگر يك بار روي ناخن بچه‌ها دست بكشيد برندگي آن را احساس مي‌كنيد.

2. نوزادان براي مدت طولاني پس از تولد نمي‌توانند كنترل دست‌هايشان را حفظ كنند به همين دليل ممكن است با ناخن‌هاي تيزشان به صورت، پوست و چشم‌هاي حساس و كوچكشان آسيب بزنند.

3. رشد ناخن نوزادان بسيار سريع است. همين موضوع باعث مي‌شود در زمان كوتاهي زير ناخن‌هاي آن‌ها چرك و باكتري جمع شود. چون نوزادان عادت دارند دست‌هاي خود را بمكند، اين باكتري‌ها به دهان و سپس به دستگاه گوارش آن‌ها وارد خواهد شد.

بيشتر بخوانيد: نوزاد متولد شده | همه آنچه كه بايد درباره نوزادان بدانيد

چند بار در هفته بايد ناخن نوزاد را كوتاه كرد؟

رشد ناخن بچه‌ها با هم متفاوت است. ناخن انگشتان برخي نوزادان دير رشد مي‌كنند و براي برخي ديگر زود به زود بلند مي‌شود. به طور كلي ناخن انگشتان دست نوزاد را بايد هفته‌اي دو بار گرفت چرا كه هم رشد زيادي دارد و هم بلندي آن خطرناك است. ناخن‌هاي پاي نوزاد كمتر رشد مي‌كنند و بلندي آن‌ها هم خطر زيادي ندارد به همين دليل هفته‌اي يك بار گرفتن ناخن پا كفايت مي‌كند.

 

بهترين زمان گرفتن ناخن نوزاد

_وقتي نوزادان از حمام مي‌آيند ناخن‌هايشان نرم است و به همين دليل راحت‌تر كوتاه مي‌شوند.
_وقتي نوزاد خواب است كمتر تقلا مي‌كند و دستانش را تكان مي‌دهد؛ به همين دليل گرفتن ناخن‌هايش راحت‌تر است.
_وقتي نوزاد دارد شير مي‌خورد يا وقتي سير است و كمي خوابش گرفته، زمان خوبيست كه ناخن‌هايش را بگيريد البته اگر در اين زمان‌ها عادت به بدقلقي نداشته باشد.

 

ابزار گرفتن ناخن نوزاد

سوهان: اگر نوزاد شما كمتر از يك ماه دارد، فقط از سوهان كوچك مخصوص براي كوتاه كردن ناخن‌هاي او استفاده كنيد.
ناخن گير: ناخن گيرهاي كوچك مخصوص كودك مي‌توانند ابزار مناسبي براي گرفتن ناخن نوزاد باشند.
قيچي: قيچي‌هاي كوچك كه خيلي تيز نباشند، مي‌توانند در گرفتن ناخن نوزادان به شما كمك كنند. اين قيچي‌ها سر گردي دارند.

نكته: ابزار مخصوص گرفتن ناخن كودك ابزاري شخصي است پس از آن براي خود يا بچه‌هاي ديگر استفاده نكنيد.

بيشتر بخوانيد: مراقبت از نوزاد در هفته هاي اول چه اصولي دارد؟

چگونگي گرفتن ناخن نوزاد

-دستان خود را تميز كنيد.
-اگر ناخن گير، قيچي يا سوهان كودك قبلا استفاده شده ابتدا آن را بشوييد سپس استفاده كنيد.
-در محيطي قرار بگيريد كه نور زياد باشد. بهتر است در روز كنار پنجره با نور خورشيد و چراغ اين كار را انجام دهيد.
-اگر نياز به عينك داريد حتما عينك خود را بزنيد و با دقت محلي كه بايد ناخن‌ها را بگيريد مشاهده نماييد.
-دست كودك را نگه داريد و پوست زير ناخن او را به سمت عقب بكشيد.
-ناخن-هاي نوزاد را به هيچ وجه از ته نگيريد. فقط قسمت بالايي كه بلند شده را كوتاه كنيد.
-ناخن‌هاي دست را به صورت منحني بگيريد. درست به حالتي كه انگشت‌ها قرار دارند.
-حتما براي يكدست شدن رويه‌ي ناخن از سوهان استفاده كنيد.

 

گرفتن ناخن نوزاد | اگر انگشت نوزاد آسيب ديد چه بايد كرد؟

ممكن است در فرايند گرفتن ناخن‌ها انگشت نوزاد دچار آسيب شود. اصلا نگران نباشيد و نترسيد؛ اين مورد براي خيلي از افراد پيش مي‌آيد. با خونسردي كامل انگشت كودك را زير آب سرد بگيريد يا دستمال تميز و كوچكي را دور انگشت او بپيچيد و كمي به آن فشار وارد كنيد. اگر تقريبا 1 دقيقه انگشت آسيب ديده را با فشار كم لاي پارچه نگه داريد، خونريزي بند مي‌آيد.

از چسب زخم، باند استريل يا هر جسم ديگري براي باندپيچي انگشت نوزاد استفاده نكنيد. چرا كه آلودگي را به خودش مي‌گيرد و اين آلودگي به نوزاد منتقل خواهد شد. حتي ممكن است نوزاد با باندپيچي كه در دهانش مي‌گذارد دچار خفگي شود. اگر بعد از چند دقيقه خونريزي قطع نشد سريعا به پزشك مراجعه كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا مي‌توان با دندان ناخن هاي نوزاد را گرفت؟

بعضي از والدين فكر مي‌كنند اگر با دندان‌هاي خودشان ناخن نوزاد را بگيرند خطر كمتري متوجه نوزاد خواهد شد. اما اين روش كاملا غير اصولي و غير بهداشتي است چرا كه باكتري‍هاي دهاني شما را به فرزندتان منتقل مي‌كند.

آيا مي‌توان در شب ناخن هاي نوزاد را گرفت؟

بله اما بهتر است اين كار را نكنيد چراكه در شب روشنايي كمتر است و چشم‌ها خسته‌ترند. به همين دليل امكان زخم كردن انگشت نوزاد وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

 مبنع : گرفتن ناخن نوزاد از كي بايد انجام شود


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعتياد نوزادان،
موضوع:
[ ۲۲ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۳:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند و چه مشكلاتي را براي او به وجود مي‌آورند؟ نفخ شكم يكي از موضوعات و مسائل شايعي است كه بسياري از نوزادان به دليل مصرف غذاهاي مختلف يا مصرف شير مادر تجربه مي‌كنند با اين حال نفخ نوزاد عمدتاً به دليل غذاي مصرفي مادر است كه از طريق شير به نوزاد انتقال مي‌يابد. همچنين نفخ شكم يك حالت ناخوشايند براي نوزاد است كه با بي قراري همراه مي‌گردد. از اين جهت آشنايي با علائم نفخ نوزاد و غذاهايي كه مي‌تواند باعث نفخ بشود اهميت زيادي دارد كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا والدين بتوانند آگاهي خود را افزايش داده و با مشكلات كمتري در سال‌هاي ابتدايي تولد نوزاد روبه‌رو شوند. 

منبع : چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند

چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند | نفخ نوزاد

نفخ يك حالت ناخوشايند براي نوزاد است كه با دل‌پيچه و گاز در روده و معده بروز پيدا‌ مي‌كند و با پريشاني و بي‌قراري همراه است. شايع‌ترين و بارزترين علامت نفخ، باد كردن و متورم شدن شكم، آروغ زدن و خروج گاز است. اين حالت ناخوشايند باعث مي‌شود تا نوزاد گريه كند و همين گريه كردن منجر به نفخ بيشتر نوزاد شود چراكه هواي بيشتري وارد معده و روده نوزاد مي‌گردد.

علائم و دلايل شايع نفخ نوزاد

اولين نشانه‌اي كه ممكن است نوزاد با آن مواجهه شود آروغ زدن است. آروغ زدن بيش از حد و تكرار شونده مي‌تواند نشان دهنده وجود هواي زياد به علت خوردن شير يا گريه كردن باشد. همچنين شكم نفخ‌دار مي‌تواند به معني تجمع گاز درون روده باشد. اين مسئله حتي مي‌تواند بر وضعيت خواب نوزاد هم تاثير منفي بگذارد. در مواردي نفخ زياد نشان دهنده اين است كه دستگاه گوارش نوزاد در حال بزرگ‌تر شدن است.

زماني كه نوزاد در حال شير خوردن است اگر درست در آغوش مادر قرار نگرفته باشد ممكن است كمي هوا وارد معده‌اش شود. گريه بيش از حد نوزاد هم مي‌تواند عاملي براي ورود هوا و نفخ شكم باشد. گذشته از مسائل مرتبط با نوزاد، تغذيه‌اي كه مادر مصرف مي‌كند، مواد مغذي آن مي‌تواند از طريق شير به نوزاد هم منتقل شود، از اين جهت خوردن غذاي نفخ‌دار توسط مادر منجر به نفخ نوزاد هم مي‌شود.

چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند

غذاهاي شور

نمك موجود در غذاي شور باعث مي‌شود تا فرد احساس تشنگي كند و به اصطلاح آب درون معده گرفتار شود. اين احساس تشنگي و محبوس ماندن آب درون معده منجر به ورم معده و نفخ خواهد شد.

چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند | ميوه و سبزيجات

به طور كلي خوردن ميوه‌ها و سبزيجاتي مانند موز، خيار، گوجه سبز، انار، زردآلو، شاه‌توت، گيلاس، زرشك، پوست انگور، فندق، پياز، ترب، كاهو، كلم و… باعث ايجاد نفخ مي‌شوند و مواد مغذي اين خوراكي‌ها مي‌تواند توسط شير به نوزاد منتقل شود و نوزاد هم دچار نفخ شود.

غذاهاي با كربوهيدرات بالا

امروزه مصرف غذاهاي آماده و فست‌فودي رواج بسياري پيدا كرده است. غذاهايي مانند پيتزا، پاستا، لازانيا و ديگر مواد غذايي فست‌فودي حاوي سطح زيادي از گليكوژن مي‌باشند. وجود گليكوژن باعث مي‌شود تا ذخيره آب بدن بيشتر شود و اين كار باعث ورم معده و نفخ شكم مي‌گردد.

چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند | حبوبات

شايع‌ترين مواد خوراكي كه باعث نفخ مي‌شوند شامل انواع حبوبات مختلف مانند نخود، لوبيا، عدس، لپه و… است. از آنجايي كه حبوبات دير هضم است هميشه 24 ساعت قبل از مصرف، در آب خيسانده شود.

جويدن آدامس

جويدن آدامس و مكين آب‌نبات‌هاي مختلف باعث ورود هوا به داخل معده مي‌شود. اين ورود هوا معمولاً به صورت ورم معده و نفخ بروز پيدا مي‌كند.

لبنيات

در بين لبنيات‌ها مواد خوراكي مانند شير و كشك بيشترين ميزان نفخ را دارند. لاكتوز موجود در شير و كشك به راحتي به بدن نوزاد منتقل مي‌شود و از آنجايي كه بدن نوزاد آنزيم‌هاي مورد نياز هضم اين مواد را ندارد دچار نفخ مي‌شود.

غذاهاي ادويه‌دار

خوردن غذاهاي حاوي ادويه تند، فلفلي، سس گوجه فرنگي و… روده و معده را تحريك پذير مي‌كنند و منجر به نفخ و ناراحتي معده مي‌شوند.

چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند | ساير مواد غذايي

خشكبار‌هايي مانند پسته خام، فندق و انواع ديگر آجيل خشك مي‌تواند باعث نفخ شود. همچنين خوردن موادي مانند زرشك، تخم مرغ و خاكشير هم منجر به ايجاد نفخ در مادر و نوزاد مي‌شود.

چه غذاهايي مانع از نفخ نوزاد مي‌شوند؟

همانطور كه برخي ازمواد غذايي باعث نفخ مي‌شوند برخي ديگر غير نفاخ هستند. خوراكي‌هاي غير نفاخ عمدتا شامل ماش، هلو، شويد، جعفري، عرق نعنا، زيره سياه، چاي سبز، آويشن، رازيانه و… مي‌باشند. توصيه مي‌شود اگر در شرايطي مادر غذاي نفخ‌دار مصرف كرد، با خوردن مواد غذايي غيرنفاخ، جلوي نفخ غذاي خورده شده را بگيرد يا كاهش دهد.

روش‌هايي براي درمان نفخ نوزاد

فشار دادن شكم نوزاد

فشار دادن آرام و ملايم شكم نوزاد مي‌تواند باعث خروج گاز معده و در نتيجه رفع نفخ شود. به آرامي شكم نوزاد را كمي فشار دهيد و چند دقيقه صبر كنيد تا گاز معده خارج شود.

آروغ زدن پس از خوردن شير

هميشه پس از خوردن شير و يا در فواصل خوردن شير، اجازه دهيد تا نوزاد آروغ بزند. همچنين اطمينان حاصل كنيد كه نوزاد را به درستي در آغوش گرفته‌ايد تا بتواند پستان را به طور صحيح بمكد زيرا اگر اين كار درست انجام نشود، همراه با خوردن شير مقداري هوا وارد معده نوزاد مي‌شود و نوزاد در حين شير خوردن آروغ مي‌زند. اين كار باعث مي‌شود تا شيري را كه خورده است بالا بياورد. 

ماساژ شكم

ماساژ شكم يك روش مناسب براي آرام‌تر كردن و استراحت دادن به نوزاد است. علاوه بر اين كه ماساژ شكم مي‌تواند باعث ايجاد حركات روده و خروج گاز و رفع نفخ شود مي‌تواند درد ناشي از نفخ را هم كاهش دهد. به طور كلي بهتر هست هميشه قبل از خوابيدن نوزاد كمي شكمش را ماساژ دهيد تا آرامش بيشتري پيدا كند.

تهيه فهرست غذاي مناسب براي مادر

برخي از افراد به خوردن برخي از مواد غذايي حساس‌تر هستند. بهتر است مادر فهرست غذايي كه باعث نفخ در بدنش مي‌شود را شناسايي كرده و از خوردن آن‌ها اجتناب كند يا حدالامكان خوردن آن‌ها را محدود نمايد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا خوردن غذا‌هاي نفاخ توسط مادر باعث نفخ در نوزاد مي‌شود؟

عمدتا مي‌توان گفت ورود هوا به داخل معده نوزاد مي‌تواند عامل اصلي نفخ معده باشد اما بايد توجه داشت كه مواد مغذي موجود در غذاهايي كه مادر مصرف مي‌كند مي‌تواند توسط شير به نوزاد هم منتقل شود. در نتيجه غذايي كه مادر مي‌خورد اهميت زيادي دارد چراكه اگر آن غذا نفاخ باشد، نوزاد هم پس از خوردن شير مادر دچار نفخ مي‌شود.

 

 

منبع : چه غذاهايي باعث نفخ نوزاد مي‌شوند

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۲۰:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قطع رابطه با دوست پسر براي بسياري از دختران كار دشواري است. با اينكه از نظر منطقي مي‌دانيد كه آينده‌اي با دوست پسرتان نداريد و نمي‌توانيد رابطه‌اي بادوام با يكديگر داشته باشيد، اما احساس تعلق، وابستگي، خاطرات مشترك و ترس از دست دادن از جمله عواملي هستند كه مانع از تصميم‌گيري براي قطع رابطه مي‌شوند. معمولا يك عامل ديگري خارج از رابطه وجود دارد كه موجب تصميمات احساسي مي‌گردد. به همين دليل خانم‌ها بايد در هر سني ابتدا به دنبال دركي از خود باشند تا بتوانند از آسيب‌هاي احتمالي در امان بمانند. در ادامه به بررسي دقيق‌تر اين مباحث پرداخته‌ايم.

منبع : قطع رابطه با دوست پسر

چرا قطع رابطه با دوست پسر كار دشواري است؟

براي اكثر خانم‌هايي كه رابطه صميمي و عاشقانه را تجربه كرده‌اند، قطع رابطه با دوست پسر كار دشواري است. احساس تعلق، وابستگي، خاطرات مشترك و ترس از دست دادن ممكن است مانع از اين مي‌شوند كه به طور منطقي رابطه‌تان را ارزيابي كرده و در صورت لزوم ارتباط را قطع كنيد. اگر نتوانيد به درستي اين عوامل را مديريت كنيد به احتمال زياد در يك رابطه ناسالم درگير مي‌شويد كه در طولاني مدت زمينه بروز آسيب‌هاي رواني را براي هردوي شما ايجاد مي‌كند. براي جلوگيري از اين آسيب‌ها مشاوره رابطه دختر و پسر دريافت نماييد.

نحوه قطع رابطه با دوست پسر

براي اينكه بتوانيد رابطه با دوست پسرتان را به گونه‌اي خاتمه دهيد كه هردويتان كمترين آسيب را ببينيد، بهتر است به 7 نكته‌اي كه در ادامه شرح داده‌ايم توجه نماييد و براي آنكه بتوانيد روابطي سالم ايجاد نماييد مقاله حد و مرز در رابطه را مطالعه نماييد.

1- زماني را براي ارزيابي رابطه و انديشيدن به دلايل جدايي انتخاب كنيد

بسياري از افراد هنگام ناراحتي يا عصبانيت به طور آني و تكانشي تصميم به قطع رابطه مي‌گيرند. اين شيوه تصميم‌گيري در اكثر موارد به پشيماني مي‌انجامد و به هردو طرف آسيب مي‌زند. در نتيجه  اگر در رابطه‌تان مشكلي وجود دارد تلاش كنيد زماني را براي ارزيابي رابطه انتخاب نماييد كه از نظر جسماني و رواني در وضعيت باثباتي قرار داشته باشيد. در اين شرايط بررسي كنيد كه قطع رابطه در بلند مدت چه پيامدهاي مثبت و منفي را براي‌تان به همراه خواهد داشت.

2- حي قطع رابطه با دوست پسر احترام يكديگر را حفظ كنيد

در فرهنگ ما بسياري از افراد هنگام جدايي و قطع رابطه عاطفي تمام پل‌هاي پشت سر خود را خراب مي‌كنند. اين در حالي است كه شما بايد براي احساساتي كه قبلا داشتيد و مدت زماني كه با يكديگر گذرانديد، ارزش قائل شويد. در نتيجه تلاش كنيد هنگام مطرح كردن تصميم خود براي قطع رابطه به او احترام گذاشته و حرمت‌ها را از بين نبريد. اين شيوه رفتار باعث مي‌شود كه هردويتان پس از جدايي احساس بهتري داشته باشيد و راحت‌تر بتوانيد با اين موضوع كنار بياييد.

3- براي مطرح كردن قطع رابطه او را آماده نماييد

بهتر است قبل از اينكه تصميم‌تان براي جدايي را بگوييد، او را براي گفتگو در اين باره آماده نماييد. مثلا مي‌توانيد از قبل به دوست پسرتان بگوييد مي‌خواهم در مورد موضوع مهمي با تو صحبت كنم. مطرح كردن ناگهاني جدايي و فرصت ندادن به او براي به اشتراك گذاشتن نظر و احساساتش مي‌تواند تنش‌ها و تعارض‌هاي زيادي ايجاد كند.

 

بيشتر بخوانيد : دوستي دختر و پسر

 

4- صحبت تان را با چيزهايي كه در رابطه براي شما ارزشمند بوده شروع كنيد

بسيار اهميت دارد كه هنگام قطع رابطه عاطفي همه چيز را زير سوال نبريد. اين كار آسيب رواني زيادي را به او وارد مي‌كند. از همين رو بهتر است مكالمه را با يادآوري چيزهايي كه در رابطه ارزشمند بوده شروع كنيد. براي مثال مي‌توانيد ابتدا آنچه شما را جذب او كرده و يا چيزهايي كه در طول رابطه منجر به احساس رضايتمندي‌تان شده را ذكر نماييد.

5- دلايل خود براي جدايي بپردازيد

پس از اينكه نكات مثبت را ذكر كرديد مي‌توانيد به اين موضوع بپردزيد كه چرا مي‌خواهيد رابطه‌تان را قطع كنيد. براي مثال مي‌توانيد بگوييد كه مشكلات موجود در رابطه بيشتر از لحظات خوشايند آن شده است و نمي‌توانيد همانند سابق از بودن در كنار هم احساس رضايت داشته باشيد.

6- براي جريحه دار شدن احساسات او ارزش قائل شويد

بايد در برابر رابطه‌اي كه داشتيد احساس مسئوليت كرده و براي جريحه دار شدن احساسات دوست پسرتان ارزش قائل باشيد. در همين راستا مي‌توانيد به او بگوييد كه از اين بابت متاسف هستيد. براي مثال گفتن جملاتي نظير “متاسفم كه همه چيز آن طور كه مي‌خواستيم پيش نرفت” يا اينكه ” مي‌دانم شنيدن اين جمله‌ها از جانب من براي تو سخت است”، مي‌توانيد تا حدودي از آسيب‌هاي احتمالي پيشگيري كنيد.

7- به دوست پسرتان فرصت بدهيد تا افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد

هنگام قطع رابطه بايد به دوست پسرتان هم فرصت بدهيد تا نظرات، افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد. از همين رو لازم است پس از گفتن دلايلتان فرصتي در اختيارش قرار دهيد و در اين زمان بيش از هرچيزي تلاش كنيد تا گوش شنوايي باشيد و در عين قاطعيت با موضعي همدلانه رفتار نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

چگونه مي توانم در برابر اصرارهاي دوست پسرم براي ادامه رابطه مقاومت كنم؟

در چنين شرايطي بايد با مهارت قاطعيت و جرات ورزي آشنايي داشته باشيد. اين مهارت به شما مي‌آموزد به گونه‌‎اي صحبت نماييد كه به خاطر رو در بايستي مجبور به پذيرفتن خواسته‌هاي ديگران نشويد. اگر در اين زمينه اطلاعات چنداني نداريد مراجعه به يك روانشناس يا مطالعه كتاب‌هاي خودياري كه در زمينه مهارت‌هاي زندگي نوشته شده، به شما كمك مي‌نمايد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : قطع رابطه با دوست پسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قطع رابطه با دوست پسر،
موضوع:
[ ۲۲ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۱۷:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا از تاثير اضطراب مادر بر جنين و نوزاد آگاهي داريد؟ دوران بارداري يكي از مراحل مهم و تاثيرگذار زندگي مادران محسوب مي‌شود كه نگراني‌هايي را با خود به همراه دارد. اگر اين نگراني‌ها شدت پيدا كند و به طور مداوم وجود داشته باشد، مي‌تواند تبديل به اضطراب و استرس مادر شود. اضطراب مادر مي‌تواند هم بر جنين داخل رحم و هم بر نوزاد متولد شده تاثير منفي بگذارد. مهمترين مسئله‌اي كه باعث انتقال اضطراب مادر به نوزاد يا جنين مي‌شود، ترشح هورمون كورتيزول است. اين هورمون مي‌تواند به طور مستقيم روي جنين و يا از طريق شير دادن به نوزاد منتقل شود. طبيعتاً هر مادري به دنبال افزايش سلامت و كاهش آسيب به خود و فرزندش است. از اين جهت توصيه مي‌شود تا از تاثير اضطراب بر جنين و نوزاد و راهكارهاي مديريت اضطراب و استرس اطلاع داشته باشيد.

 منبع : تاثير اضطراب مادر بر جنين و نوزاد به چه عواملي بستگي دارد

نشانه‌هاي استرس و اضطراب در دوران بارداري

به طور كلي دوران بارداري با استرس و اضطراب خفيفي همراه است. اما در برخي موارد اين اضطراب شدت پيدا مي‌كند كه مي‌تواند منجر به ايجاد علائم و مشكلاتي براي مادر و جنين و يا نوزاد متولد شده شود. از جمله نشانه‌ها و علائم اضطراب مي‌توان به علائم زير اشاره كرد:

-تغييرات خلقي وافزايش تحريك پذيري
-تغيير در اشتها
-علائم بدني (مانند، سردرد و انواع شكايت‌هاي جسماني)
-نگراني بيش از حد در ارتباط با مسائل كوچك
-خستگي مفرط
-ضعف و بي حالي
-بي قراري
-سرگيجه
-مشكلات گوارشي
-برانگيختگي و آشفتگي مداوم
-مشكل در تمركز
-منقبض كردن عضلات
-ترس‌ها و نگراني‌هاي نامعقول

 

عوامل تاثيرگذار استرس و اضطراب در دوران بارداري

دوران بارداري يك مرحله مهم و حساس در زندگي مادر محسوب مي‌شود. همين مسئله به تنهايي مي‌تواند باعث ايجاد استرس و اضطراب در مادر شود. با اين حال عواملي هستند كه اين اضطراب را در دوران بارداري شدت مي‌دهند كه از جمله اين عوامل مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

-مشكلات روانشناختي قبلي مادر
-بارداري اول
-نگراني و افكار منفي در ارتباط با سلامت جنين
-فقدان حمايت‌هاي اجتماعي
-وضعيت نابسمان خانواده
-فقدان ارتباط صميمي با همسر

 

تاثير اضطراب مادر بر جنين

اضطراب مادر مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد. اما آنچه كه اهميت دارد اين است كه اضطراب مداوم و طولاني مدت مادر مي‌تواند منجر به افزايش سطح توليد هورمون‌هايي مانند كورتيزول در بدن خود و جنين شود. هورمون كورتيزول از جفت عبور مي‌كند و مي‌تواند به طور مستقيم وارد بدن جنين شود و مشكلات زيادي را براي جنين به وجود بيارود. افزايش سطح هورمون كورتيزول باعث كاهش افت كيفيت خواب مادر، خستگي مفرط، ضعيف شدن سيستم ايمني بدن مادر و جنين و آسيب به دستگاه گوارش آنان مي‌شود.

از جمله آسيب‌هاي ديگري كه مي‌تواند به دليل اضطراب و استرس طولاني مدت مادر بر روي جنين به وجود بيايد شامل زايمان زودرس، كم وزني، سقط جنين، احتمال نارسي و تاخير رشدي مي‌‌شوند. همچنين اضطراب و استرس مي‌تواند با جنسيت جنين هم ارتباط داشته باشد. مادراني كه حتي قبل از بارداري اضطراب و استرس زيادي دارند، احتمال اينكه فرزند دختر بدنيا بياورند بيشتر است. درست است كه تعيين جنسيت توسط كوروموزوم‌هاي پدر تعيين مي‌شود اما ميزان سطح بالاي هورمون كورتيزول در بدن مادر باعث مي‌شود كه لانه گزيني جنين پسر در رحم با موفقيت انجام نشود.

 

تاثير اضطراب مادر بر نوزاد

اضطراب و استرس مداوم علاوه بر اين كه مي‌تواند بر جنين داخل شكم تاثير منفي بگذارد، بر نوزاد متولد شده هم اثرات منفي خواهد داشت. اضطراب و استرس مادر مي‌تواند به طور مسقتيم و غير مستقيم بر روي نوزاد تاثير بگذارد. مادري كه مضطرب است سطح هورمون كورتيزول در بدنش بيش از حد مي‌باشد. در نتيجه همين هورمون كورتيزول مي‌تواند از طريق خوردن شير به نوزاد منتقل شود؛ اين مسئله باعث مي‌شود تا كورتيزول در بدن نوزاد هم افزايش پيدا كند.

نوزادي كه از ابتداي تولد سطح بالايي از هورمون كورتيزول را دارد به احتمال بيشتري مستعد ابتلا به بيماري‌ها و پريشاني‌هاي روانشناختي نظير افسردگي، ناآرامي، بيش‌فعالي، هوش‌بهر پايين، اضطراب و ترس مفرط هستند. علاوه بر اين نوزادان بسياري از رفتارها را از والدين و خصوصا از مادر خود الگوبرداري مي‌كنند و ياد مي‌گيرند.

مادري كه به طور مضطربانه نسبت به اتفاقات واكنش نشان دهد، نوزادش نيز اين رفتارها را الگوبرداري كرده و كم كم رفتار مضطربانه را ياد مي‌گيرد و اين رفتارها را به ساير جنبه‌هاي زندگي‌اش تعميم مي‌دهد. اضطراب كودك همچنين مي‌تواند خود را به شكل ترس از اجتماع، ترس از ارتفاع، ترس از مبتلا شدن به بيماري و… نشان دهد. براي درمان اضطراب كودك بهتر است از يك فرد متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 

راه‌هايي براي كاهش تاثير اضطراب مادر بر جنين و نوزاد

1. اگر استرس و اضطراب زيادي را در دوران بارداري تجربه مي‌كنيد بهتر است حتماً از يك روانشناس يا مشاور كمك بگيرد.

2. انجام ورزش روزانه و منظم در دوران بارداري مي‌تواند سطح اضطراب و هورمون كورتيزول را در بدن كاهش دهد.

3. استفاده از تكنيك‌هاي آرام‌سازي بدن، تمرين‌هاي تنفسي و كاهش استرس نظير تمرينات يوگا و ذهن‌آگاهي مي‌تواند بسيار مفيد باشد. براي اينكه اطلاعات بيشتري در ارتباط با اين مسائل بدست بياوريد بهتر است با يك روانشناس گفتگو كنيد.

4. سبك زندگي سالم هميشه موثر است. سعي كنيد خواب كافي و تغذيه مناسب را رعايت كرده و از خوردن نوشيدني‌هاي كافئين‌دار اجتناب كنيد. زيرا كافئين مي‌تواند باعث افزايش استرس و اضطراب و افزايش ضربان قلب شود.

5. رابطه خوبي با همسر خود داشته باشيد. بارداري يك مسئله حساس در زندگي است و مي‌تواند با اضطراب زيادي همراه باشد، اما اگر حمايت اطرافيان و همسر به اندازه كافي باشد، مي‌تواند اين اضطراب و استرس را بسيار كاهش دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چگونه اضطراب را به نوزادم منتقل نكنم؟

اگر پيش از بارداري مشكلات اضطرابي داريد بهتر است قبل از تصميم به باردار شدن مشكل اضطراب خود را با مراجعه به يك روانشناس برطرف كنيد. اگر هم در دوران بارداري دچار اضطراب زياد شديد حتما با اطرافيان خود در ارتباط با اين موضوع گفتگو كنيد؛ در بسياري مواقع حرف زدن با ديگران مي‌تواند اضطراب را كاهش دهد. به طور كلي براي اينكه اضطراب به فرزندتان منتقل نشود بايد بتوانيد آن را مديريت كنيد. براي انجام اين كار بهتر است با يك روانشناس گفتگو كنيد تا راه‌هاي مديريت و مقابله با استرس را به شما آموزش دهد.

 

 

 

 منبع : تاثير اضطراب مادر بر جنين و نوزاد به چه عواملي بستگي دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۳:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شايد در فيلم هاي سينمايي يا كتاب ها در مورد اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني چيزهايي ديده و شنيده باشيد. در اكثر موارد شخصيت‌هاي داستاني كه دست به كارهاي عجيب و غريب يا ترسناك مي‌زنند به عنوان مبتلايان به اسكيزوفرني معرفي مي‌شوند. اما چقدر اين تعاريف با تعاريف علمي كه از اختلال اسكيزوفرنيا وجود دارد هماهنگ است. طبق راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي اسكيزوفرنيا يك نوع اختلال روان پريشي است كه مشخصه اصلي آن توهم، هذيان، رفتار آشفته، گفتار آشفته و علائم منفي است. براي آشنايي بيشتر با علائم و علل بيماري اسكيزوفرني در ادامه مقاله با ما همراه باشيد.

منبع : بيمار اسكيزوفرني يا شيزوفرني

علائم و نشانه هاي اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني

اسكيزوفرني يا شيزوفرني (به زبان آلماني) يكي از شديدترين اختلال‌هاي رواني است و به مبتلايان در اصطلاح عاميانه و غيرتخصصي اسكيزوفرن نام مي‌گويند. روانپزشكان و روانشناسان باليني براي تشخيص اين بيماري وجود دست كم دو نشانه از 3 نشانه اول زير ضروري است.

1- هذيان ( داشتن يكسري عقايد غلط كه در برابر هرگونه استدلال مقاوم هستند)

2- توهم (احساس كردن چيزهايي كه ديگران آن‌ها را تجربه نمي‌كنند. براي مثال توهمات ديداري و شنيداري به صورت ديدن يا شنيدن چيزهايي تعريف مي‌شوند كه ديگران آن‌ها را احساس نمي‌كنند).

3- گفتار آشفته (براي مثال بيمار حرف‌هاي بي ربط مي‌زند و هنگام توضيح يك موضوع به مرور از مسير اصلي صحبت خارج مي‌شود).

4- رفتار آشفته يا كاتاتونيك

5- علائم منفي (يعني كاهش ابراز هيجانات و بي ارادگي)

علائم مذكور در اختلال اسكيزوفرني دست كم به مدت 6 ماه ادامه پيدا مي‌كنند و منجر به افت قابل توجهي در عملكرد روزمره بيمار مي‌شوند. نكته حائز اهميت اينجاست كه اگر اين علائم در پي مصرف مواد يا يك اختلال طبي بروز پيدا كنند، ديگر به عنوان اختلال اسكيزوفرنيا در نظر گرفته نمي‌شوند.

طبقه بندي بيماري اسكيزوفرني

اسكيزوفرني از هر فرد به فردي ديگر به صورت‌هاي مختلف ظاهر مي‌شود. حتي گاه نشانه‌هاي بيمار سال به سال دچار تحولاتي مي‌شود. براساس نوع توهم و هذيان و علائم ذكر شده اسكيزوفرني در 5 دسته زير طبقه بندي مي‌شوند. البته در آخرين نسخه DSM برخي از اين دسته ها حذف شده و در يك طيف مشخص مي‌شوند. با اين حال در ميان درمانگران هنوز از طبقه بندي زير استفاده مي‌شود.

1- پارانوئيد

2- آشفته

3- كاتاتونيك

4- نامتمايز

5- باقي مانده

شيوع بيمار اسكيزوفرني

شيوع اختلال اسكيزوفرني به طور كل در جمعيت عمومي چيزي در حدود 3/0 تا 7/0 است. البته با توجه به قوميت، نژاد، كشور و منطقه جغرافيايي تفاوت‌هايي در اين زمينه ديده مي‌شود. طبق بررسي‌ها تظاهرات باليني علائم در زنان و مردان شبيه به هم نيست. براي مثال مردان علائم منفي و سير طولاني‌تري را نشان مي‌دهند، در حاليكه اسكيزوفرني در زنان با علائم خلقي بيشتر و تظاهرات گذراتر همراه است. اما به طور كل خطر بروز اين بيماري در دو جنس مساوي گزارش مي‌شود.

علل ابتلا به اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني

در توضيح علت دچار شدن به بيماري اسكيروفرني متخصصين عوامل خطرساز مختلفي را مطرح مي‌كنند كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- عوامل محيطي

از جمله عوامل محيطي مرتبط با بيماري اسكيزوفرني فصل تولد است. در واقع نتايج پژوهش‌هاي انجام شده در اين زمينه حاكي از اين مسئله هستند كه اسكيزوفرنيا در متولدين اواخر زمستان و اوايل بهار برخي مناطق بيشتر است. همچنين بروز اسكيزوفرنيا و اختلالات مرتبط با آن در كساني كه در مناطق شهري پرورش مي‌يابند و متعلق به برخي اقليت‌هاي قومي هستند، بيشتر است.

2- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

بيماري اسكيزوفرني از جمله اختلالات رواني است كه عوامل ژنتيكي نقش بسيار زيادي در بروز آن دارند. مطالعات پژوهشي بيانگر اين يافته هستند كه آسيب پذيري نسبت به ابتلا به اين اختلال توسط طيفي از آلل‌هاي شايع و نادر منتقل مي‌شود. البته آلل‌هاي خطرناك كه تاكنون شناسايي شده‌اند مختص به بيماري اسكيزوفرني نبوده و در ساير اختلالات رواني مانند دوقطبي، افسردگي و طيف اوتيسم نيز ديده مي‌شوند.

از جمله ديگر عوامل فيزيولوژيكي كه خطر ابتلا به اسكيزوفرنيا را افزايش مي‌دهند مي‌توان به عوارض بارداري و زايمان، سن بالاي پدر و هيپوكسي اشاره كرد. همچنين ساير مشكلات پيش از زايمان يا مرتبط با آن نظير عفونت، ديابت و ساير بيماري‌هاي مادر نيز مي‌توانند در اين مشكل نقش داشته باشند.

پيامدهاي كاركردي بيمار اسكيزوفرني

مبتلايان به بيماري اسكيزوفرني با طيف گسترده‌اي از اختلالات در عملكرد شغلي و اجتماعي رو به رو هستند. آن‌ها به دليل بي‌ارادگي يا ساير مشكلات ناشي از بيماري خود از پيشرفت تحصيلي يا حفظ شغل خود باز مي‌مانند. بيماران اسكيزوفرن اغلب نسبت به پدر و مادر خود در رديف‌هاي شغلي پايين‌تري استخدام مي‌شوند، اكثر آن‌ها ازدواج نمي‌كنند و ارتباط محدودي با اعضاي خارج از خانواده‌شان دارند. اگر همسر يا نامزدتان دچار اين بيماري است، حتما مقاله ازدواج با اسكيزوفرن را مطالعه نماييد.

جلوگيري از پيشرفت اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني

درمان‌اختلال اسكيزوفرنيا بيش از هرچيز به دريافت داروهاي آنتي سايكوتيك وابسته است. اين داروها تا حد زيادي به كنترل علائم روان پريشي نظير توهم و هذيان كمك مي‌كنند. از آنجايي كه سطح شناختي در اكثر بيماران اسكيزوفرن پايين است رواندرماني بيشتر با رويكرد رفتاري و حمايتي ارائه مي‌شود.

به عبارت ديگر درمانگران تلاش مي‌كنند نوعي حمايت اجتماعي براي بيمار فراهم كرده و مهارت‌هايي را به او بياموزند تا بتواند با وجود بيماري از پس زندگي روزمره خود بربيايد و توانمندي بالاتري داشته باشد. از جمله ديگر روش‌هاي درماني كه به درمانجويان مبتلا به اسكيزوفرني كمك مي‌كند، گروه درماني است. در حقيقت شركت در گروه منجر به بهبود علائم منفي شده و مشكلاتي نظير كاهش عملكرد اجتماعي و انزوا طلبي را بهبود مي بخشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

كساني كه در اثر مصرف شيشه توهم زده مي‌شوند اسكيزوفرن هستند؟

خير، زماني كه توهم در اثر مصرف يك ماده خاص نظير شيشه بروز پيدا كند، ديگر به عنوان اختلال اسكيزوفرنيا شناخته نمي‌شود. بلكه مي‌تواند نوعي روان پريشي ناشي از مصرف مواد باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۰:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی