مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تعويض پوشك نوزاد به هر تازه مادري بايد آموزش داده شود. بيشتر مادران نحوه عوض كردن پوشك را از مادران خود مي‌آموزند. اما خيلي از زوج‌هاي جوان به دلايل مختلف ممكن است اين شانس را نداشته باشند كه در زمان به دنيا آمدن فرزند اول‌شان كسي براي كمك در كنارشان باشد. به همين دليل در بيمارستان و مراكز مختلف اين نوع آموزش‌ها داده مي‌شود.

 

از آنجا كه در طي روز حداقل 10 با و طول هفته 70 بار مجبور به عوض كردن پوشك نوزاد خود خواهيد بود، خيلي زود اين كار را ياد خواهيد گرفت. مادراني كه به درستي پوشك نوزاد را تعويض نمي‌كنند، خيلي زود متوجه جوش، خارش، ناراحتي و آسيب هاي پوستي در ناحيه تناسلي او مي‌شوند. 

منبع: تعويض پوشك نوزاد

تعويض پوشك نوزاد

تعويض پوشك نوزاد از جمله وظايف مادران است. براي تعويض پوشك بايد زماني را در نظر بگيريد و با توجه به روند، پوشك را تعويض كنيد. زماني كه به موقع پوشك كودك را تعويض نكنيد، حساسيت پوست نوزاد بروز پيدا مي‌كند. اگر تعويض پوشك نوزاد به موقع صورت نگيرد، پوست نوزاد ملتهب و قرمز مي‌شود.

اگر پوشك نوزاد طولاني مدت تعويض نشود، تجمع باكتريها مخصوصا در نوزادان دختر بروز پيدا مي‌كند. به طور كل والدين بايد دقت خود را براي تعويض پوشك نوزاد بالا ببرند. به مرور زمان ادرار كودكان به دستتان خواهد آمد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تعويض پوشك تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

وسايل مورد نياز براي تعويض پوشك نوزاد

قبل از تعويض پوشك نوزاد، حتما وسايل مورد نياز را نزديك خود قرار داده تا در حين عوض كردن پوشك فرزندتان دچار سردرگمي و ناراحتي نشويد. براي تعويض پوشك نوزاد، وسايلي مورد نياز است كه در ادامه اشاره كرده ايم.

🔹 پوشك تميز

🔹 كيسه زباله

🔹روغن يا پودر بچه

🔹يك حوله تميز

🔹دستمال مرطوب

🔹 آب گرم براي شستشوي بچه

🔹سطح راحت و مناسب

🔹 دست هاي تميز و تازه شسته شده

زمان تعويض پوشك نوزاد

تعويض پوشك نوزاد روز به روز ساعت هاي متفاوتي اتفاق مي‌افتد. به طور كلي بر اساس نظر محققان، نوزادان تازه متولد شده بايد هر 2 الي 3 ساعت تعويض شوند. پس از چند ماه مدت زمان تعويض پوشك نوزاد بيشتر مي‌شود. طي روز هاي سپري شده متوجه زمان مناسب تعويض خواهيد‌ شد.

نوزاداني كه تازه متولد شده اند معمولا 1 تا 3 ساعت ادرار و 2 تا 5 بار مدفوع دفع مي‌كنند. اما به طور ميانگين تعويض پوشك نوزاد حدود 8 تا 12 بار است. اما گاهي كاهش و گاهي افزايش مي‌يابد. براي اينكه زمان بهتري از تعويض پوشك دستتان بيايد، هر بار قبل از شير دهي به نوزاد؛ پوشك او را چك كنيد. و دوباره پس از مصرف شير، پوشك او را بررسي كنيد.

روش تشخيص تعويض پوشك نوزاد

تعويض پوشك نوزاد نياز به تشخيص به موقع دارد. براي تعويض بايد به 2 نكته توجه داشته باشيد. در اين بخش مقاله راجع به روش تشخيص تعويض پوشك نوزاد توضيح داده اند.

🟣 به نشانگر پوشك دقت كنيد

يكي از روش هاي تشخيص تعويض پوشك نوزاد، توجه به نشانگر پوشك است. پوشك هاي جديد نشانگر هايي دارند كه با ادرار يا مدفوع، تغيير رنگ مي‌دهند. با مشاهده نشانگر ها مي‌توانيد به تعويض پوشك نوزاد دقت كنيد.

🔴 به گريه توجه داشته باشيد

نوزادان در اكثر مواقع نسبت به مدفوع و ادرار گريه بروز مي‌دهند. زماني كه نوزاد گريه را آغاز مي‌كند بايد پوشك او را چك كنيد. براي تعويض پوشك نوزاد حتما به گريه او توجه كنيد.

مراحل تعويض پوشك نوزاد

در ادامه به صورت ساده، كامل و مرحله به مرحله نحوه تعويض پوشك نوزاد را مي آموزيد. 

🎀 خواباندن كودك

جهت تعويض پوشك نوزاد دقت كنيد محلي كه كودك را روي آن مي‌خوابانيد، خشك و تميز باشد و سرد نباشد. اگر از تشك ضد آب استفاده كنيد بسيار بهتر است. اگر كودك را روي سطح شيب‌دار يا مرتفعي قرار مي‌دهيد، حتما با دستتان از او محافظت كنيد تا نيافتد. سپس به آرامي همان‌گونه كه رو به روي كودك ايستاده‌ايد، لباس‌اش را در بياوريد.

🎀 بيرون آوردن پوشك كثيف

براي اينكه پوشك كهنه را از تن بچه بيرون بياوريد، اول قسمت جلويي پوشك را باز كنيد. و سپس سريع پشت پوشك را هم باز كنيد. پاهاي نوزاد را بالا بياوريد و خودتان هم كمي به سمت عقب برويد تا بتوانيد به راحتي پوشك را از پاي بچه بيرون بياوريد. هنگام تعويض پوشك نوزاد، با يك دستمال مرطوب تميز اطراف پاهاي نوزاد را كاملا تميز كنيد.

🎀 دور انداختن پوشك كثيف

هنگام تعويض پوشك نوزاد، حتما يك سطل زباله كنار دست‌تان قرار دهيد. يادتان باشد هنگام عوض كردن كودك، او را با يك دست نگه داريد تا تكان نخورد. موقع بيرون آوردن پوشك كثيف آن را از قسمت بالايي تا بزنيد و بعد از زير كودك بيرون بكشيد و بالا بياوريد.

سريعا بعد از اينكه پوشك كثيف را بيرون آورديد، آن را تا كنيد و در كيسه زبانه بپيچانيد و در سطل زباله بيندازيد. اگر كودك‌تان پسر است، روي آلت تناسلي‌اش را با يك پارچه يا حوله بپوشانيد، زيرا اين كار باعث مي‌شود تا در هنگام عوض كردن پوشك، اگر ادرار كرد، به مشكلي نخوريد و اگر كودك‌تان دختر است، دقت كنيد كه حتما پاها و اطراف آن و همچنين ناحيه تناسلي‌اش را كاملا تميز كنيد زيرا اين كار باعث ميشود تا عفونتي در آلت دخترانه نوزاد ايجاد نشود.

🎀 تميز كردن نوزاد

پس از تعويض پوشك نوزاد، نوزاد را بايد تميز كرد. بعد از بيرون آوردن پوشك كهنه، باسن نوزاد را با دستمالي تميز و نرم (ترجيحا دستمال مرطوب) كاملا پاك كنيد. حواستان باشد كه پارچه يا حوله كاملا نرم باشد؛ زيرا در صورت زبر بودن به پوست فرزندتان آسيب مي‌زند.

هنگام تميز كردن حواس‌تان باشد كه جايي را از قلم نيندازيد و كاملا پشت كودك را با دقت از آلودگي پاك كنيد. هميشه از سمت جلو به عقب، باسن نوزاد را تميز كنيد، مخصوصا اگر نوزادتان دختر است، اين كار سبب جلوگيري از عفونت مي‌شود. بعد از تميز كردن، كمي فرصت دهيد تا پاها و باسن نوزاد خشك شود و قبل از بستن پوشك جديد، حتما از كرم، روغن يا پودر بچه استفاده كنيد و كاملا به پاها و قسمت اطراف ناحيه تناسلي‌اش بزنيد.

🎀 گذاشتن پوشك جديد

پس از تعويض پوشك نوزاد، بايد نيمه بالايي پوشك جديد را زير باسن كودك قرار دهيد. دقت كنيد كه هنگام بستن چسب‌هاي پوشك، نه خيلي سفت ببنديد كه كودك هنگام حركت دادن پاهايش اذيت شود. و راهي براي نفوذ هوا به داخل آن نباشد و نه خيلي شل و گشاد ببنديد كه آلودگي ها از پاي او و پوشك بيرون زده و نشت كند. زبانه‌هاي هر دو طرف پوشك را در محل مخصوص‌اش بچسبانيد و از راحتي كودك مطمئن شويد. حواستان باشد كه اگر نوزادتان پسر است، آلت تناسلي اش را به سمت پايين بياوريد. اگر نوزادتان بسيار كوچك است، پوشك را طوري بنديد كه به بند ناف‌اش نگيرد.

🎀 نظافت پس از تعويض پوشك

هميشه پس از تعويض پوشك نوزاد، همه جا را كاملا ضدعفوني كنيد. همچنين دستان‌تان هم با آب و صابون كاملا بشوييد تا از انتقال هر نوع باكتري و عفونت جلوگيري شود.
براي جلوگيري از به وجود آمدن راش يا كهير ناشي از پوشك بچه، حتما از روغن يا پودر بچه استفاده نماييد. سوختگي پوشك يا كهير ناشي از آن، معمولا تورمي قرمز و سوزناك است كه پس از شستشوي آن با آب گرم و چرب كردن پوست به مدت چند روز و استفاده نكردن از پوشك از بين مي‌رود. اما براي بوجود نيامدن آن كارهاي زير را انجام دهيد.

◼پوشك بچه را مرتبا عوض كنيد و نگذاريد پوشك كثيف و آلوده به مدت زيادي به دور بچه باقي بماند.
◼ پس از عوض كردن پوشك، با صابون مخصوص نوزاد و آب گرم نوزاد را بشوييد و با يك حوله نرم و تميز، او را پاك كنيد و سپس كرم مرطوب كننده بزنيد.
◼بهتر است كه در روز مدتي نوزاد را بدون پوشك رها كنيد تا بتواند تنفس طبيعي داشته باشد.
◼ اگر بعد از 3 الي 4 روز سوختگي پوشك خوب نشد، حتما نزد پزشك برويد.

حتما هنگام تعويض پوشك نوزاد، با او بسيار خوش رو بوده و با او صحبت كنيد، لپش را بكشيد و بسيار به او مهر بورزيد. اين كار هم باعث صميميت بيشتر شما با نوزاد مي‌شود و هم باعث جلوگيري از گريه كودك و بد قلقي‌اش خواهد شد.

كلام آخر

تعويض پوشك نوزاد هنگام شب چندان ضروري نيست. زماني كه كودك خواب است، او را براي تعويض پوشك بيدار نكنيد. خواب كودك را ترجيح دهيد. در صورتي به تعويض پوشك نوزاد در شب اقدام كنيد كه پوشك بيش از حد خيس شده يا حجم مدفوع افزايش پيدا كرده. در اين شرايط به تعويض پوشك نوزاد اقدام كنيد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تعويض پوشك نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان  كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 سوالات متداول

اگر كودك حساسيت پوستي داشت از چه روغني استفده كنم؟

معمولا براي حساسيت هاي پوستي كودك روغن نارگيل حاوي پتاسيم پيشنهاد مي‌شود. اما بهتر است حتما كودك را نزد دكترش برده تا روغن يا پودر مخصوص نوزادتان را به شما معرفي كند .

 پوشك يك بار مصرف بهتر است يا كهنه؟

در بسياري از مردم هنوز هم سر اين موضوع كه پوشك بهتر است يا كهنه اختلاف نظر وجود دارد. يكي از مهم ترين نكاتي كه سبب پيشي گرفتن پوشك از كهنه مي‌شود، چين‌هاي دور آن است كه مانند سدي در مقابل رطوبت عمل مي‌كند و نميگذارد مواد داخل پوشك بيرون بريزد.

پوشكي كه براي نوزادم تهيه ميكنم چه جنسي باشد بهتر است؟

پوشكي بلند با رويه كتان براي نوزادتان انتخاب كنيد تا هم مواد داخل پوشك نشتي نكند و هم به دليل جنسش، امكان تبادل هوا با محيط بيرون را داشته باشد. حواستان باشد كه از پوشك‌هاي پنبه اي كه چسب هاي سختي دارند استفاده نكنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تعويض پوشك نوزاد،
موضوع:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۶:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

‌نمك در غذاي نوزاد و كودك از همان روزهاي اول كه شروع به غذا خوردن مي‌كند بايد مورد توجه والدين باشد. چرا كه نوزادان وقتي به دنيا مي‌آيند، هيچ پيش زمينه‌اي از طعم و مزه ندارند و پس از تولد ذائقه غذايي آن‌ها ساخته مي‌شود. يعني غذاي اوليه‌اي كه به كودك‌تان مي‌دهيد به مثابه يك نوع آموزش است. اگر به كودك غذاهاي شور و پر نمك بدهيد به او ياد داده‌ايد كه ديگر از غذاهاي كم نمك نخورد و اگر در غذاي كودك خود نمك نريزيد به او ياد مي‌دهيد كه از غذاهاي پرنمك دوري كند.

نمك خطرناك نيست، اما نياز بدن به آن بسيار محدود است. اگر بيشتر از نياز بدن نمك مصرف كنيد، تبديل به بيماري مي‌شود. نمك عامل فشار خون، بيماري‌هاي كليوي، مشكلات قلبي و … است.

منبع: نمك در غذاي نوزاد | عوارض نمك در غذاي كودك

نمك درغذاي نوزاد

 

نمك در غذاي نوزاد طبق نظريه ها زير 1 سال ممنوع است. غذاهاي شور به طور كلي براي رگ هاي خوني مضر هستند. به دليل اينكه دوران نوزادي بسيار حساس است، استفاده از غذاي شور مضر مي‌باشد. نمك ماده اي حياتي در زندگي افراد است. اما استفاده زياد بسيار اشتباه مي‌باشد. اگر مجبور به تهيه غذاهاي آماده شديد، حتما به ميزان نمك يا سديم درج شده دقت كنيد. و از مواد غذايي كم نمك استفاده كنيد.

مقدار مناسب نمك در غذاي نوزاد و كودك

كودكان به تناسب سن و رشدشان به مقادير متفاوتي از مواد معدني از جمله نمك احتياج دارند. مقدار مناسب نمك در غذاي نوزاد زير يك سال: نوزاد و كودك زير يك سال كه هنوز شيرخواره هستند به مقدار كمي نمك احتياج دارند چيزي حدود يك گرم در روز. البته اين مقدار نمك به وسيله شير مادر يا شير خشك تامين مي‌شود. و نيازي به دادن نمك اضافه به نوزاد نيست.

پس اگر براي بچه‌هاي زير يك سال غذا درست مي‌كند اصلا نمك در آن نريزيد. مصرف بيش از اندازه نمك طي يك سال اول سبب مي‌شود تا كودك ديگر طعم شير مادر را دوست نداشته باشد و از مزاياي بي‌شمار آن بي بهره بماند. مقدار مناسب نمك براي نوزاد بالاي يك سال: كودكان نوپا از سن يك تا سه سالگي فقط به دو گرم نمك در طول روز احتياج دارند. كمي از اين مقدار در مواد غذايي آماده از جمله نان، ماست، سرلاك، شير و … وجود دارد. اگر غذاي كودك‌تان را تست كرديد و ديديد كم نمك است ديگر به آن نمك نزنيد چرا كه اين مقدار براي كودك 1 تا 3 سال مناسب است.

عوارض مصرف زياد نمك در غذاي نوزاد و كودك

1.اختلالات كليوي: در سال‌هاي اوليه زندگي عملكرد كليه‌هاي كودك هنوز به تكامل نرسيده و در صورت جذب بيش از اندازه نمك دچار مشكل خواهد شد. نمك اضافه‌اي كه در بدن مي‌ماند تجمع آب و نمك را در پي دارد. پس نمك در غذاي نوزاد بايد بسيار كم باشد.

2.اختلالات قلبي و ريوي: نمك در غذاي نوزاد يكي از دشمنان اصلي سلامت قلب و ريه اوست. مصرف بيش از حد اين ماده سبب بيماري‌هاي قلبي و ريوي مي‌شود.

3.فشارخون: مصرف نمك در غذاي نوزاد و دوران كودكي خطر ابتلا به فشار خون در بزرگسالي را افزايش مي‌دهد. اگر در خانواده كودك كسي مبتلا به فشار خون است، يعني اين مشكل به طور ژنتيكي در بدن كودك وجود دارد پس بايد بيشتر احتياط كرد.

4.مشكلات استخواني: مصرف بيش از اندازه نمك در غذاي نوزاد باعث كاهش جذب كلسيم مي‌شود. كلسيم مهم‌ترين ماده براي سلامت استخوان هاست و اگر جذب آن كاهش يابد كودك با مشكلات زيادي رو به رو خواهد شد.

مشكلات ديگري كه مصرف بي رويه نمك براي نوزاد ايجاد مي‌كند عبارتند از:

  • افزايش ورم بدن
  • چاقي
  • ذائقه شور طلب
  • بي ميلي به شير مادر

نمك در غذاي نوزاد | طعم دهنده يا بيماري زا؟

در اين بخش مقاله در رابطه با دليل استفاده از نمك در غذاي نوزاد صحبت كرده ايم. ذائقه ما بزرگترها به مصرف نمك زياد عادت كرده، چرا كه از كودكي مقدار نمك غذاي ما كنترل نشده و علاوه بر اين شركت‌هاي غذايي نيز ما را به شور طلبي عادت داده‌اند. رستوران‌ها به خصوص آن‌هايي كه كيفيت بدي دارند، بيش از حد به غذاي خود نمك مي‌زنند تا طعم ماندگي مواد اوليه را از نظر مشتري پنهان كنند. همين امر ثابت مي‌كند كه نمك طعم اصلي غذا را از بين مي‌برد.

در واقع نمك اصلا طعم دهنده نيست و غذا را خوش طعم نمي‌كند، اين ماده صرفا طعم اصلي غذا را از ما پنهان مي‌كند. اما چون اكثر ما دچار اعتياد به نمك هستيم اين موضوع را متوجه نمي‌شويم و هر روز بيشتر از روز قبل سلامت خود را به بازي مي‌گيريم. بسياري از مادران از روي دلسوزينمك در غذاي نوزاد و كودك مي‌زنند تا غذاي فرزندشان را خوش طعم كنند، غافل از اين كه چه سمي را قرار است وارد بدن دلبند خود كنند.

بسياري از متخصصان مي‌گويند مادر اصلا نبايد غذاي نوزاد را بچشد چرا كه ناخودآگاه و از روي عادت به آن نمك مي‌زند. اما عده ديگري از متخصصان مي‌گويند غذاي كودك را بچشيد و اگر نسبت به ذائقه شما كم نمك بود، آن وقت به كودك‌تان اين غذا را بدهيد.

نمك و غذاهاي آماده و فست فود براي كودك

غذاهاي رستوراني و فست فود اغلب داراي مقدار زيادي نمك هستند. نمك در غذاي نوزاد، مخصوصا غذاهاي رستوراني نبايد مصرف شود. اين مقدار چه براي بزرگسالان و چه براي كودكان خطرناك است، اما خطر آن براي بچه‌ها بيشتر است. توصيه مي‌شود هرگز ساندويچ‌هاي آماده، پيتزاهاي رستوراني و … را به كودك خود ندهيد، چرا كه علاوه بر نمك زياد مضرات ديگري هم دارد.

غذاهاي آماده، بسته بندي شده، فرآوري شده. و داراي مواد نگهدارنده اغلب پر نمك هستند. در اين نوع غذاها براي طعم بهتر و ماندگاري بيشتر نمك زيادي استفاده مي‌شود. پنيرها، اسنك‌ها، نان‌هاي بسته بندي ، ماست‌هاي پرچرب و … داراي نمك فراواني هستند و سلامتي فرزند شما را به خطر مي‌اندازند.

براي فهميدن مقدار نمك به كار رفته در محصولات سوپر ماركتي، كافيست به جدول ارزش غذايي محصول توجه كنيد. در اين جدول يك ستون به نمك يا سديم اختصاص داده‌شده. و مقدار آن در هر واحد نوشته شده . 

راهكار براي كاهش نمك در غذاي نوزاد

برخي از غذاها مانند سبزيجات كنسرو و پنير به صورت طبيعي شور هستند. بنابراين نمك در غذاي نوزاد كه به صورت طبيعي وجود دارد بايد كاهش يابد. زماني كه مجبور به تهيه غذاي آماده براي نوزاد هستيد، حتما درج اطلاعات روي بسته بندي ها را مطالعه كنيد. در اين بسته بندي ها نمك به عنوان سديم يادداشت مي‌شود.

كلام آخر

نمك در غذاي نوزاد را زير 1 سال به طور كامل لغو كنيد. حتي تا زماني كه سيسيتم ايمني نوزاد ضعيف است، از روش هاي كاهش نمك استفاده كنيد. براي دريافت اطلاعات بيشتر در اين زمينه به صورت علمي بايد از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نمك در غذاي نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چه جايگزين هايي براي نمك وجود دارد؟

مادران مي‌توانند براي خوش طعم كردن غذاي نوزاد يا كودك خود از سبزي‌هاي خشك شده به جاي نمك استفاه كنند. سبزي‌هايي مانند نعناع، آويشن، پونه، رزماري و … . البته برخي بچه‌ها ممكن است به اين نوع سبزي‌ها واكنش نشان دهند. براي اين كه بفهميد كودك شما به يك ماده غذايي از جمله سبزي خشك حساسيت دارد يا نه كافي است كمي از آن را در غذايش بريزيد و 4 روز صبر كنيد. اگر در اين 4 روز واكنش آلرژيك مشاهده نكرديد مي‌توانيد دوباره از اين سبزي‌ها در غذاي كودك خود استفاده كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۰:۴۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

روانشناسي فرزند خواندگي به بررسي تمامي جوانب پذيرش فرد جديد خانه مي‌پردازد. به طور كلي روانشناسي فرزند خواندگي به نحوه سازگاري در خانه جديد، درك مشكلات احتمالي، مطالعه تاثيرات ژنتيكي و محيطي، هم چنين به بررسي شرايط بعد و قبل از تولد مي‌پردازد. فرزند خواندگي يكي از مسائلي است كه در سال‌هاي اخير صحبت‌هاي بسياري از آن مي‌شود. شما ممكن‌است به دليل مشكلاتي كه در زمينه بارداري داريد به طور كلي از داشتن فرزند نااميدشده و براي پذيرش فرزند از بهزيستي تلاش كنيد. همچنين برخي افراد اعتقاددارند كه به‌جاي فرزند آوري، بهتر است كودكي را به سرپرستي قبول كنند. در اين ميان ترس‌ها و اضطراب‌هاي بسياري نيز در اين زمينه وجود دارد.

 

برخي از زوجين نگرانند كه شايد نتوانند علاقه و توجهي كه بايد را به فرزند خوانده خود انجام دهند. از طرفي شايد شما نگران وجود بيماري‌ها و يا خصوصيات اخلاقي ژنتيكي در فرزند خوانده خود باشيد. كه نمي‌دانيد در آينده از او چگونه آدمي خواهد ساخت. با هر ديدگاهي كه به اين موضوع نگاه مي‌كنيد، لازم‌است تا پيش از قبول سرپرستي يك كودك، نكاتي را راجع به اين مسئله بدانيد. در واقع بايد روانشناسي فرزند خواندگي را به درستي مطالعه كنيد. 

منبع: روانشناسي فرزند خواندگي | مشكلات كودكان فرزندخوانده

روانشناسي فرزند خواندگي 

به طور كلي روانشناسي فرزند خواندگي جهت كمك رساني به فرزندي گفته مي‌شود كه به نحوه درك مشكلات احتمالي، حضور در خانه جديد، تاثيرات ژنتيك، تاثيرات محيط و قبول شرايط مي‌پردازد.

حتي روانشناسي فرزند خواندگي به بررسي ويژگي هاي خانوادگي افرادي مي‌پردازد كه سرپرستي كودك را بر عهده گرفته اند. نحوه رفتار و تربيت والدين بايد بررسي شود تا فرزند خوانده را به شيوه اي مناسب بزرگ كنند. حتي خانواده به دليل حضور فرد ديگر ب هيجانات زيادي روبرو مي‌شود كه باعث ايجاد چالش هاي غير منتظره مي‌شود. و بر اساس آمارها، تقريبا 3000 كودك از كشورها در سال 2019 به فرزندي پذيرفته شده اند.

تاثيرات روانشناسي فرزند خواندگي

فرزند خواندگي فرايند بسيار پيچيده اي است. در اين شرايط كودكان واكنش رواني متفاوتي از خود بروز مي‌دهند. اكثر اين كودكان هويت خود را گم مي‌كنند و احساسات متفاوتي را بروز مي‌دهند. براي اينكه كودكان با اين تجربه ها و احساسات منفي كنار بيايند، بايد از روانشناسي فرزند خواندگي كمك بگيريد.

با كمك روانشناسي فرزند خواندگي، كودك با مشكلات روانشناختي و رفتاري راحت تر كنار خواهد آمد. اين روانشناسان با ارائه خدمات متفاوت مي‌توانند هويت خود را بيابند و احساس امنيت را در خانواده درك كنند.

روانشناسي فرزند خواندگي موضوعات پيچيده اي را در بر مي‌گيرد. از نظر برخي افراد فرزند خواندگان در معرض سوء تفاهم ها قرار دارد. به دليل اينكه اطرفيان از الفاظ خوبي براي فرزند خواندگي استفاده نمي‌كنند، روانشناسي فرزند خواندگي به كمك رفع اين سوء تفاهمات مي‌پردازد. اين روانشناسان با آموزش هاي مناسب روش هاي برخورد با اطرافيان را به شما آموزش مي‌دهند.

فرزند خواندگي و شرايط لازم براي قبول آن

روانشناسي فرزند خواندگي به دليل اينكه احساسات و تربيت كودكان حائز اهميت است، براي خانواده ها شرايطي را در نظر گرفته است. اگر خانواده ها از اين شرايط برخوردار بودند براي آنها كودكي در نظر گرفته مي‌شود. فرزند خواندگي به قبول سرپرستي كودكاني گفته‌ مي‌شود، كه تحت حمايت سازمان بهزيستي قرار داشته؛ و سرپرست يا خانواده‌اي از آن‌ها باقي نمانده است. شما مي‌توانيد با مراجعه به سايت سازمان بهزيستي كشور و يا مراكز بهزيستي در استان محل زندگي خود، از كليه اين شرايط با خبر شويد. با اين‌ حال شروط مهم و اساسي براي اينكه بتوانيد كودكي را به سرپرستي قبول كنيد در ادامه ذكر كره ايم.

💠 زن و شوهر هردو مي‌بايست ايراني و مقيم ايران باشند.

💠 از تاريخ ازدواج مي‌بايست 5 سال گذشته باشد و در اين تاريخ آن‌ها صاحب فرزند نشده باشند.

💠سن يكي از زوجين حداقل سي سال باشد.

💠 عدم وجود سوء پيشينه كيفري

💠تمكن مالي

💠 عدم ابتلا به بيماري‌هاي صعب‌العلاج و يا مصرف مواد مخدر

لازم به ذكراست كه اگر براي دادگاه و سازمان بهزيستي مسلم شده‌ باشد كه زوجين نمي‌توانند فرزندي داشته باشند. شايد در شروط مربوط به حداقل سن و يا گذشت 5 سال از تاريخ عقد، تجديد نظرهايي صورت بگيرد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو و كانال تلگرامي ذهن نو ديدن نماييد.

مراحل قبول فرزند خواندگي | روانشناسي فرزند خواندگي

روند كلي به اين صورت است كه شما مي‌بايست مدارك و تقاضاي خود را در مراكز بهزيستي استان محل سكونت ثبت نماييد. در صورتي‌ كه شرايط شما از نظر كميته رسيدگي و روانشناسي فرزند خواندگي مورد تاييد قرار بگيرد، در فهرست نوبت قرار گرفته و با فرا رسيدن نوبت، مي‌توانيد براي انتخاب فرزند به شيرخوارگاه مراجعه نماييد.

پس از انتخاب فرزند و طي مراحل روانشناسي فرزند خواندگي، از طريق مراجع قضايي، نامه سرپرستي موقت براي شما صادر خواهد شد. در طي مدتي كه كودك، براي سرپرستي موقت به شما سپرده مي‌شود، فرايند مشاوره و همچنين بازرسي مددكاران بهزيستي از محل زندگي كودك ادامه خواهد داشت. درصورتي‌ كه با پايان مهلت سرپرستي موقت، شما توانسته‌ باشيد معيارهاي لازم را كسب‌ كنيد، سرپرستي دائم كودك به شما سپرده خواهد شد.

در نظر داشته باشيد كه شما حق قبول فرزند خواندگي را صرفاً براي كودكاني خواهيد داشت كه پدر يا جد پدري علي‌ رغم تلاش‌هاي سازمان بهزيستي پيدا نشده باشند و كودك هيچ ارتباطي با خانواده اصلي خود نداشته باشد.

سازگار شدن با شرايط جديد هنگام فرزند خواندگي

تغييرات مهم زندگي، همواره ميزاني از فشار رواني را براي فرد ايجاد خواهد كرد. حضور فرد جديد در خانواده شما يكي از اين تغييرات است. با حضور كودكي كه به سرپرستي قبول كرده‌ايد، هم شما و هم فرزندتان مشكلاتي را تجربه خواهيد كرد. براي كاهش هرچه بيشتر و تطابق سريع‌تر، به اين نكات توجه داشته باشيد. البته كه روانشناسي فرزند خواندگي تاثير بسزايي در سازگاري فرزند و خانواده با يكديگر دارد.

📌 سن كودك | روانشناسي فرزند خواندگي

بر اساس نظريات روانشناسي فرزند خواندگي، هرچقدر سن فرزند شما به هنگام قبول سرپرستي، پايين‌تر باشد؛ راحت‌تر با شرايط جديد سازگار خواهد شد. به ميزاني كه كودك شما، سال‌هاي بيشتري را در پرورشگاه گذرانده باشد، عادت كردن به شرايط خانه جديد و فراموش كردن زندگي گذشته سخت‌تر خواهد بود.

📌 براي فرزندخواندگي مقدمات را فراهم كنيد

دومين اقدام جهت سازگاري از منظر روانشناسي فرزند خواندگي، فراهم كردن مقدمات است. آشنايي با خانه و محل زندگي جديد و همچنين قوانين و آدابي كه خانه شما دارد، موضوعي زمان‌بر است. به همين خاطر بهتر است پيش از آنكه كودك به خانه شما بيايد او را با اين شرايط آشنا كنيد. هنگامي‌ كه كودك مي‌داند وارد چه خانه‌اي مي‌شود، و چه چيزي انتظارش را مي‌كشد؛ سازگاري بهتر اتفاق مي‌افتد. براي اين كار لازم نيست مجموعه‌اي از قواعد را به‌صورت فهرست‌ وار به كودكتان اعلام كنيد. بهتر است به‌تدريج و آرام‌ آرام تا فرا رسيدن موعد حضور او در خانه، براي اين كار تلاش كنيد.

براي مثال در جلسات ديدارتان برايش از خانه، خانواده و اقوام صحبت كنيد. مي‌توانيد يك روز از زندگي خود را به‌صورت داستان براي كودك تعريف كنيد. نشان‌دادن تصاويري از خانه، اعضاي خانواده و فاميل در اين راه بسيار كمك كننده خواهد بود.

📌صبور باشيد

روانشناسي فرزند خواندگي به صبر خانواده ها بسيار تاكيد دارد. كودك شما براي آشنايي با شرايط جديد و پذيرش آن به زمان نياز دارد. انتظار نداشته باشيد كه از اولين روز با صميميت و رفاقت كامل با شما ارتباط برقرار كند. اين مسئله مي‌تواند در موارد ساده‌اي نظير اينكه او براي انجام كارها يا دست‌زدن به وسايل از شما اجازه بگيرد، مستقيم به چشمانتان نگاه نكند و يا شما را مادر و پدر خطاب نكند. يا موضوعات پيچيده‌تري نظير بي‌قراري و تمايل به بازگشت به محيط سابق، احساس افسردگي و اضطراب، بدرفتاري و … خود را نشان دهد.

به خاطر داشته باشيد كه او كودك است و اين شما هستيد كه ‌بايد شرايط را مديريت كنيد. درنتيجه سعي‌كنيد بامحبت و صميمت با او برخورد كرده و به نيازها و حرف‌هايش توجه كنيد تا به‌تدريج با شرايط جديد آميخته شود.

📌محبت كنيد | روانشناسي فرزند خواندگي

روانشناسي فرزند خواندگي محبت زيادي را مي‌طلبد. اما تنها فرزند خواندگي براي نشان دادن محبت تان كافي نيست. شما بايد با محبت و توجه زياد با كودكتان برخورد كنيد. نيازهاي عاطفي و احتياج به محبت كودكتان را هرگز بي‌پاسخ نگذاريد. با اين‌ همه دقت داشته‌ باشيد كه مسئوليت تربيت اين كودك به شما سپرده شده است. شما نمي‌توانيد هميشه با محبت يا با ترحم با او رفتار كنيد، گاهي نيز لازم است كه سخت‌گيري‌ها و جديت هاي لازم را داشته باشيد.

📌از مشاور كمك بگيريد

روانشناسي فرزند خواندگي بايد از ابتداي پذريش در روند شما دخيل باشد. تا زماني كه شرايط به يك ثبات نسبي دست پيدا كند بهتر است همواره با يك مشاور در ارتباط باشيد. و در مورد نحوه ارتباط با كودك از نظراتش استفاده كنيد.

دغدغه‌هاي فرزند خواندگي

 

با قبول سرپرستي يك كودك، شما احتمالاً دغدغه‌هاي بسياري خواهيد داشت. كودك شما نيز به همين ميزان دچار برخي نگراني‌ها خواهد شد كه در ادامه به آن‌ها خواهيم پرداخت. براي رفع اين مشكلات حتما با روانشناسي فرزند خواندگي ارتباط برقرار كنيد. روانشناس در حل اين مشكلات بسيار كمك كننده عمل مي‌كند.

🟡 شباهت به خانواده اصلي

يكي از نگراني‌هاي والدين اين است كه كودكي كه به سرپرستي قبول مي‌كنند نهايتاً به لحاظ اخلاقي شبيه به خانواده اصلي باشد. اين مسئله مي‌تواند تا حد زيادي نااميد كننده باشد. شما براي تربيت كودكي وقت‌ داشته‌ايد اما او نهايتاً شبيه به خانواده اصلي خود شده است. روانشناسي فرزند خواندگي به اين موضوع اشاره دارد كه خصوصيات رفتاري كودكان به ژنتيك، محيط و نحوه تربيت بستگي دارد. بنابراين در پاسخ به اين دغدغه در نظر داشته باشيد كه فرزندان زيستي شما هم، به‌ طور كلي با شما برابر نيستند.

هر انساني بر اساس تجربيات و طرز فكري كه در زندگي خواهد داشت، مسيري را براي زندگي خود انتخاب خواهد كرد. با اين‌ حال روانشناسي فرزند خواندگي معتقدند وراثت و تربيت هر دو، در كنار هم عمل مي‌كنند. شما مي‌توانيد با آموزش اصولي كه براي خانواده خودتان مطلوب است، تا حد زيادي كودكتان را با ارزش‌هايي كه براي خودتان مطلوب است بار آوريد.

🟢 پيدا شدن ناگهاني والدين | روانشناسي فرزند خواندگي

با توجه به اينكه بر اساس رويه سازمان بهزيستي كودكاني كه براي فرزند خواندگي در نظر گرفته‌ مي‌شوند كه تلاش‌ها براي پيدا كردن خانواده اصلي به بن‌بست رسيده‌ است، در نتيجه چندان جاي نگراني وجود ندارد. با اين‌ حال توصيه اكثر روانشناسي فرزند خواندگي اين است كه شما مي‌بايست حقيقت را با فرزندتان در ميان بگذاريد. در اين صورت حتي اگر خانواده او پيدا شوند و يا به هر طريقي با واقعيت مواجه شود، آسيب كمتري مي‌بيند.

🔴 بيان واقعيت از دغدغه‌هاي فرزندخواندگي

آيا مي‌بايست واقعيت را با فرزندمان در ميان بگذاريم؟ بهتر است او بداند ما والدين واقعيش نيستيم يا هرگز اين موضوع را نفهمد؟

به‌طور كلي، پنهان‌ كاري در هيچ زمينه‌اي توصيه نمي‌شود. روانشناسي فرزند خواندگي معتقدند، پنهان نگه‌داشتن اين موضوع فشار رواني زيادي را به شما تحميل خواهد كرد. شما در درجه اول دائماً مي‌بايست مراقب خود و اطرافيان باشيد كه در اين زمينه صحبتي نكنند و يا به هر طريق ديگري كودكتان متوجه اين مسئله نشود. ثانيا شما همواره با اين نگراني مشغول هستيد كه اگر كودك شما واقعيت را بفهمد چه عكس‌العملي نشان خواهد داد. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود كه حقيقت را با كودك در ميان بگذاريد. بااين‌حال بيان حقيقت شرايط و ويژگي‌هاي خاصي دارد.

◼ تا قبل از نوجواني اين حقيقت را باكودك درميان بگذاريد. بالا رفتن سن پذيرش اين موضوع را سخت‌تر خواهد كرد.

◼ بهترين افراد براي بيان اين مسئله، پدرخوانده و مادرخوانده هستند.

◼ براي انجام اين كار حتماً با روانشناس مشورت كنيد.

◼سعي كنيد موضوع را در قالب داستان، مثال و يا خاطره براي كودك بيان كنيد.

◼ سعي كنيد تا جايي كه اطلاعات داريد به سؤالات و كنجكاوي‌هاي كودك در اين زمينه پاسخ دهيد.

◼ تلاش كنيد تا ذهنيت بدي از والدين زيستي كودك ايجاد نكنيد.

◼به كودك اطمينان خاطر دهيد كه تحت هر شرايطي او براي شما عزيز است و فرزند شما باقي خواهد ماند.

◼ بعد از بيان اين حقيقت براي كودكتان، سعي كنيد هيچ تغييري در رفتار شما ايجاد نشود تا كودك بداند كه علي‌رغم اين واقعيت چيزي در خانواده تغيير نكرده است.

چالش‌هاي كودكاني كه به فرزندخواندگي پذيرفته شده‌اند

روانشناسي فرزند خواندگي با بررسي هاي فراوان به اين نتيجه رسيد كه اين مساله با مشكلات روانشناختي متفاوتي روبرو است. اين افراد بسيار احساس طرد شدگي دارند و غم فراواني را تحمل مي‌كنند. در اين بخش مقاله راجع به مشكلات روانشناختي فرزندخواندگي توضيح داده ايم.

🔻 احساس رهاشدگي و تنهايي

اين كودكان بعد از شنيدن واقعيت فرزند خواندگي احتمالا غم شديدي را نسبت به اينكه دوست‌داشتني نبوده‌اند و طرد خانواده واقعي تجربه كنند. اين غم مي‌تواند باعث ايجاد بيماري‌هاي روحي نظير افسردگي شده و يا عزت‌ نفس فرد را براي هميشه تحت تأثير قرار دهند. علاوه بر كمك از روانشناسي فرزند خواندگي، بهتر است به اين نكته توجه شود كه دلايل بسياري براي از دست دادن خانواده حقيقي وجود دارد. فقر، نبود امنيت، مرگ والدين و يا هر دليل ديگري براي اين موضوع مي‌تواند وجود داشته باشد.

از طرفي طرد شدن از جانب يك نفر به اين معنا نيست كه ما در تمامي مراحل زندگي و از جانب همه اطرافيان طرد خواهيم شد. شما به‌ عنوان سرپرستان كودك، مي‌بايست با غيرمنطقي شدن و يا تك‌بعدي شدن تصور كودك در اين زمينه‌ها مبارزه كنيد.

براي اطلاع از نحوه دريافت سرپرستي كودكان بد سرپرست كليك كنيد.

🔻 هويت‌يابي | روانشناسي فرزند خواندگي

با شنيدن خبر اينكه والدين زيستي كودك، شما نيستيد. كودك دچار سردرگمي هويت مي‌شود. او احتمالاً به شناخت والدين حقيقي خود و آشنايي با اطلاعات هويتي نظير شهر محل تولد، آداب ‌و رسوم خانوادگي و … علاقه نشان مي‌دهد. تا جايي كه مي‌توانيد و از گذشته كودك مي‌دانيد اطلاعات را در اختيارشان قرار دهيد و يا اگر مسئولين، روانشناسي فرزند خواندگي و مشاوران بهزيستي اطلاعات بيشتري دارند، اجازه دهيد كودكتان با آن‌ها گفت‌ و گويي داشته باشد.

از نظر روانشناسي فرزند خواندگي، اين حق طبيعي كودك است كه بخواهد با حقايق زندگي خود آشنا شود. شايد اين سوال براي هميشه در ذهن او باقي بماند و با افزايش سن، تلاش بيشتري براي پيدا كردن والدين زيستي انجام دهد. تصميم‌گيري در اين زمينه را به عهده خود فرد بگذاريد. به خاطر داشته‌ باشيد تلاش براي دست‌يابي به هويت به اين معنا نيست كه كودك شما، علاقه‌اش به شما را از دست‌ داده است.

🔻 عزت نفس آسيب ديده

طبق نظريه روانشناسي فرزند خواندگي، افرادي كه به پذيرش يك خانواده در ميايند؛ عزت نفس پاييني دارند. اين كودكان احساس از دست دادن، طرد شدن و آسيب به همراه دارند. اين افراد دائم به اين موضوع فكر مي‌كنند كه “حتما من مشكلي داشته ام كه توسط خانواده طرد شده ام”. در واقع با كمك روانشناسي فرزند خواندگي كودكان احساسات و افكار خود را به خوبي كنترل خواهند كرد.

🔻 احساس گناه

از ديگر روش هاي روانشناسي فرزند خواندگي، رفع احساس گناه كودكان است. كودك زماني كه به فرزند خواندگي گرفته مي‌شود، احساس گناه زيادي را تجربه مي‌كند. با كمك روانشناس فرزند خواندگي روش هاي محبت و رفع احساس گناه كودكان را آموزش خواهيد ديد. اين كودكان بي وفايي والدين را تجربه كرده اند. حال بهتر است كه با محبت اصولي اين احساس را از كودك دور كنيد.

🔻 عدم اطلاع از مشكلات ژنتيكي

ژنتيك در تمامي بيماري ها دخيل است. فارق از اينكه خانواده ها از اطلاعات ژنتيكي كودك اطلاعي ندارند. نمي‌دانند چه اتفاقاتي در بزرگسالي كودك رخ مي‌دهد. شايد كودك به صورت ژنتيكي مبتلا به اختلال بيش فعالي باشد. اما به دليل عدم بررسي ژنتيك خانواده از اين وضعيت نا آگاه هستند. و براي روان درماني اقدام نمي‌كنند. اما روانشناسي فرزند خواندگي با بررسي هاي جدي و دقيق، كمك بزرگي به خانواده ها مي‌كند.

كلام آخر

روانشناسي فرزند خواندگي در تمامي جوانب كودك و خانواده را بررسي مي‌كند. ويژگي هاي رفتاري، اخلاقي، شخصيت و هيجانات هر دو اعضاء بررسي مي‌شود تا سازگاري بيشتري با يكديگر داشته باشند. با اين اوصاف زماني كه روانشناسي فرزند خواندگي وارد ماجرا مي‌شود، شباهت ها و تفاوت هاي خود با كودك پذيرفته شده را بهتر مي‌شناسيد. بنابراين اگر قصد پذيرش كودك از بهزيستي داريد، با روانشناسي فرزند خواندگي هماهنگ شويد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روانشناسي فرزند خواندگي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا كودكاني كه به فرزندخواندگي پذيرفته مي‌شوند بايد حقيقت را در ارتباط با والدين اصلي خود بدانند؟

بله، اين واقعيت كه شما او را به فرزندخواندگي قبول‌كرده‌ايد مي‌بايست تا قبل از سنين نوجواني به كودك گفته شود. براي بيان حقيقت به شيوه مناسب، مي‌توانيد با مركز مشاوره روانشناسي ني ني مايند مشاوران تماس بگيريد و از مشاوران برجسته و متخصص در اين زمينه مشورت بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۶:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قول دادن به كودك رابطه مستقيمي با اعتماد دارد. زماني كه والدين به قول خود عمل مي‌كنند، اعتماد، خوش بيني و … را به كودك آموزش مي‌دهند. قول دادن به كودك بايد اصولي و طبق قواعدي باشد كه در تربيت كودك خلل ايجاد نكند. بد قولي باعث اختلاف بين والد و فرزند مي‌شود. هم چنين آسيب هايي را با خود به همراه دارد. زماني كه والدين به قول خود عمل نمي‌كنند، كودك نسبت به آنها بدبين، بي اعتماد، بي ارزش و … مي‌شوند. تمام رفتارهاي شما در تربيت كودك نقش بزرگي دارد. و در واقع باعث تغييرات نادرست در كودك مي‌شود.

 

منبع: قول دادن به كودك | پيامدهاي بد قولي به بچه ها

قول دادن به كودك

قول دادن به كودك بايد به شيوه اي باشد كه والدين توانايي عمل به آن را داشته باشند. به شيوه اي نبايد به كودك قول داد كه در نهايت به شما بگويد چرا قول الكي دادي! با بدقولي كردن كودك از والدين نااميد مي‌شود. قول دادن به كودك تاثير بسيار مهمي در تربيت او دارد. و رابطه والد فرزندي را تقويت مي‌كند. بنابراين بايد به حرف هايي كه به كودكان مي‌زنيم توجه كنيم. و به خواسته هاي كودك دقت كنيد.

بسياري از والدين وجود دارند كه به دليل اصرار بيش از حد كودكان، قول الكي به او مي‌دهند. اما روز موعد عمل به قول، اگر به قول خود عمل نكنيد. كودك احساس بي توجهي و بد قولي مي‌كند. در واقع تامين امنيت و اعتماد كودك به والدين در اين شرايط به وجود مي‌آيد. قول دادن به كودك شيوه اي تربيتي است كه بايد مورد اهميت قرار بگيرد. 

تاثير قول دادن به كودك و عمل نكردن به آن

زماني كه قول دادن به كودك شكل مي‌گيرد، فرزندتان اميدوار مي‌شود. و نسبت به شما اعتماد مي‌كند. اما زماني كه بدقولي صورت بگيرد، اعتماد بين كودكان از بين مي‌رود. در اين شرايط والدين از نظر كودكان دروغگو و بد قول مي‌شوند. بنابراين كودك احساس بي اهميتي و بي ارزشي مي‌كند.

اما كودكي كه با بدقولي واليدن روبرو مي‌شود، در آينده اين رفتار را تكرار خواهد كرد. زمان بدقولي والدين، كودك نسبت به والدين بدبين مي‌شود. اين اخلاق تا بزرگسالي نيز او را همراه خواهد كرد. در اين بخش مقاله راجع به تاثير بدقولي واليدن توضيح داده ايم.

🟢 عدم اعتماد را به كودك آموزش مي‌دهيم

قول دادن به كودك و عمل به آن باعث جلب اعتماد كودك مي‌شود. اما زماني كه كودك با بدقولي والدين روبرو شود، عدم اعتماد به والدين شكل مي‌گيرد. بنابراين يكي از تاثيرات مخرب بدقولي، عدم اعتماد كودك به واليدن مي‌باشد.

🟠 احساس عدم توجه به كودك مي‌دهيم

يكي از اثرات بد قولي به كودك، عدم توجه و بي اهميتي است. زماني كه قول دادن به كودك صورت مي‌گيرد. اگر والدين توجهي نداشته باشند و به قول داده شده عمل نكنند. كودك احساس بي اهميتي مي‌كند. بنابراين به اين فكر مي‌كند كه واليدن به او اهميت و ارزشي قائل نيستند و نسبت به كودك بي اهميت رفتار مي‌كنند.

🔵 كودكان را نااميد مي‌كنيم

قول دادن به كودك او را اميدوار مي‌كند. اما زماني كه بدقولي صورت مي‌گيرد، كودك نسبت به واليدن نااميد مي‌شود. در واقع خود را بي ارزش و بي اهميت مي‌شمارد.

🟤 عهد شكني را به كودك آموزش مي‌دهيم

قول دادن به كودك بايد در شرايطي باشد كه توان عمل به آن را داشته باشيد. در اين صورت زماني كه بدقولي مي‌كنيد و نسبت به فرزندان خود بي اهميت رفتار مي‌كنيد، عهد شكني را به فرزندان آموزش مي‌دهيد. هربار كه قول بدهيد باورشان نمي‌شود. در آينده نيز با اطرافيان عهد شكني مي‌كند.

🟡 به كودك آموزش مي‌دهيم كه به ما بي احترامي كند

يكي از اثرات مخرب بدقولي به كودك، بي احترامي به والدين است. زماني كه پدر و مادر قول دادن به كودك را شكل مي‌دهند. با بدقولي و عدم توجه به قول خود، باعث پرخاشگري كودك مي‌شوند. بدقولي والدين باعث آموزش به فرزند در زمينه هاي دروغگويي، عدم درستكاري و بي احترام مي‌شود.

🟣 نسبت به كودكان بي اهميت رفتار مي‌كنيم

قول دادن به كودك باعث بروز حس اهميت و ارزش مي‌شود. زماني كه واليدن به قول خود عمل نمي‌كنند، باعث ايجاد حس بي اهميتي مي‌شوند. بنابراين باعث كاهش اعتماد به نفس كودك و توجه به شما مي‌شود.

قول دادن به كودك در چه زمينه اي اشتباه است؟

قول دادن به كودك بايد در زمينه هايي صورت بگيرد كه والدين توان عمل به آن را دارند. لطفا اگر توانايي عمل به قول خود را نداريد، بيخودي به فرزند قول ندهيد. در اين بخش از مقاله راجع به اين موضوع صحبت كرده ايم.

✅ اگر نسبت به عملي كردن موضوعي اطمينان نداريد، قول دادن به كودك را فراموش كنيد.

✅زماني كه از آينده باخبر نيستيد، قول الكي به كودك ندهيد!

✅ زمان قول دادن به كودك به آن كاملا توجه داشته باشيد.

✅ اگر شرايط مناسبي نداريد، به كودك قول ندهيد!

اساس قول دادن به كودك

قول دادن به كودك بايد بر اساس اصول و قواعدي باشد. كه با بدقولي كمتري مواجهه شود. حتي قول دادن به كودك نبايد به شيوه بها دادن يا باج در بيايد. در اين بخش از مقاله راجع به اساس قول دادن به كودك توضيح داده ايم.

📌 در حالت بدخلقي به كودك قول ندهيد

يكي از روش هاي اصولي قول دادن به كودك، در زمان آرامش است. اگر كودك در حال بدخلقي و بدقلقي باشد، نبايد قول داد. مثلا اگر كودك در پاساژ گردي در حال جيغ و گريه بود، براي ساكت كردن او قول ندهيد. در اين شرايط باج دادن به كودك شكل مي‌گيرد.

📌 قول دادن به كودك را به خاطر بسپاريد

مانند تمامي قرارهاي دوستانه، مهماني و كاري بايد قول دادن به كودك را به خاطر داشته باشيد. بهتر است تا هنگام يادآوري، قول خود را داخل دفترچه يا برنامه يادآوري تلفن همراه يادداشت كنيد.

📌 قول هاي آسان بدهيد

قول دادن به كودك نبايد همراه با وعده هاي بزرگ باشد. اين والدين و اطرافيان هستند كه كودك را با وعده هاي بزرگ و عجيب آشنا مي‌كنند. كودك به واسطه والدين آموزش مي‌بيند كه چه چيزهايي وجود دارد. در واقع پيشنهادات والدين است كه باعث توقعات زياد كودك مي‌شود.

📌 نه گفتن به كودك را فراموش نكنيد

براي اينكه به كودكتان علاقه داريد، نبايد با او هميشه مهربان باشيد. و به همه خواسته هاي آن گوش دهيد. بنابراين گاهي قول دادن به كودك نبايد صورت بگيرد. زماني كه والدين به تمام خواسته هاي كودك جواب بله مي‌دهند، در واقع در تربيت كوك اشتباه مي‌كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نه گفتن به كودك كليك كنيد.

📌 براي جبران خطا، وعده هاي بزرگ ندهيد

زماني كه قول دادن به كودك را در زمان موعد برطرف نمي‌كنيد. حس عذاب وجدان و بدقولي به شما دست مي‌دهد. به همين دليل والدين براي جبران خطاها وعده هاي بزرگ تري مي‌دهند. همانطور كه گفته شد، بايد قول دادن به كودك به شيوه ساده اي باشد. بنابراين با اين رفتار مجدد وعده هاي بزرگ ندهيد.

كلام آخر

قول دادن به كودك بايد به شيوه اي اصولي و با كمك از روانشناس صورت بگيرد. اين رفتار رابطه مستقيمي با تربيت كودك دارد. زماني كه والدين در اين رفتار به درستي عمل نكنند، باعث بدبيني، بي اعتمادي، آسيب به كودك و … مي‌شود. بنابراين براي جلوگيري از اين خطاها و اشتباهات، از روانشناس كودك كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قول دادن به كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان  كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۸:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هفته بيست و هفتم بارداري در سه ماهه دوم‌بارداري قرار دارد. اين دوره تغييراتي براي جنين و مادر به همراه است. جنين در هفته بيست و هفتم بارداري هنوز آمادگي كامل براي زندگي در خارج از رحم را ندارد. ادامه بارداري براي تكامل بيشتر و بهتر جنين و آمادگي براي زندگي خارج رحمي ضروري است. درصد كودكاني كه در اين بازه زماني زنده مي‌مانند نيز بسيار پايين است. بنابراين بايد براي حفظ جنين مراقبت‌هاي لازم را انجام دهيد و در صورت وجود نشانه هاي خطر حتما بايد به متخصصن زنان مراجعه نماييد. 

 

 منبع: هفته بيست و هفتم بارداري

هفته بيست و هفتم بارداري

در هفته بيست و هفتم بارداري جنين حدود 37 سانتي متر قد و 900 گرم وزن دارد. به تدريج تمام رحم شما را پر مي‌كند و ذخيره چربي ادامه پيدا مي‌كند. در اين هفته اندازه سر و بدن نوزاد به اندازه مطلوب خود رسيده است. در‌اين هفته ريه ها و سيستم دفاعي بدن ادامه مي‌يابد تا براي زندگي خارج از رحم آماده شود.

در اين هفته جنين شروع به مكيدن انگشت مي‌كند كه باعث تقويت عضلات فك و گونه او خواهد شد. از اين هفته به بعد ظاهر جنين تغيير نخواهد كرد و فقط اعضاي بدن شروع به بزرگ شدن مي‌كند. در اين هفته ها تعداد لگد زدن هاي نوزاد را بيشتر حس خواهيد كرد.

بررسي تغييرات بدن مادر در هفته بيست و هفتم بارداري

كمر درد، درد پشت، گرفتگي ساق پا از جمله تغييرات ايجاد شده در هفته بيست و هفتم بارداري است. اين دردها ناشي از افزايش وزن و افزايش فشار رحم بارداري بر پاهاست. به طور معمول مادر باردار تقريبا هفته‌اي ۵۰۰ گرم وزن اضافه مي‌كند. افزايش وزن در اين دوران به دليل افزايش حجم خون، افزايش وزن جنين، افزايش دخيره چربي‌هاست.

اگر مي‌خواهيد رحم خود را لمس كنيد، بهتر است بدانيد كه رحم شما در هفته بيست و هفتم بارداري بين استخوان جناغ و ناف قرار گرفته است. براي آشنايي بيشتر با بايدها و نبايدهاي سه ماه دوم بارداري كليك كنيد.

علائم مادر در هفته بيست و هفتم بارداري

مقدار كلسترول و توليد هورمون‌هاي بارداري در هفته بيست و هفتم بارداري افزايش مي‌يابد. حجم مايع آمنيوتيك در اين هفته رو به كاهش است. از اين رو هنگامي كه جنين لگد مي‌زند، مي‌توانيد آرنج و يا زانو جنين را از روي شكم مشاهده و لمس كنيد.

به دليل تغييرات ناشي از هورمون‌ها در اين هفته، حالات روحي و خلقيات شما به هم مي‌ريزد. يكي از شايع‌ترين مشكلاتي كه مادران در هفته بيست و هفتم بارداري از آن شكايت مي‌كنند، سوزش سر دل است. فشار رحم باردار بر معده منجر به تخليه كند غذاها از معده مي‌شود.

در اثر افزايش فشار داخل معده و شل شدن دريچه بين مري و معده، مقداري از اسيد معده به مري رفته و سوزش سر دل را ايجاد مي‌كند. جهت برطرف نمودن سوزش سر دل به شما مادر باردار عزيز توصيه مي‌كنيم كه تعداد وعده‌ها غذايي خود را افزايش داده. ولي حجم كمي در هر وعده ميل كنيد.

هم‌چنين از دراز كشيدن بلافاصله پس از خوردن غذا خودداري كنيد. تكرر ادرار ناشي از انقباض مثانه طبيعي است كه پس از زايمان خودبه‌خود برطرف مي‌شود. ممكن است مادر بارداري از كيفيت خواب خود در هفته بيست و هفتم بارداري ناراضي باشد.

بررسي ديابت بارداري در هفته 27 ام

هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداري مناسب‌ترين زمان براي بررسي ديابت بارداري است. اگر سابقه ابتلا به ديابت بارداري نداشته باشيد يا سابقه خانوادگي ديابت نيز در خانواده شما مشاهده نشود، در هفته‌ها ۲۴ تا ۲۸ بارداري از نظر ديابت غربالگري خواهيد شد.

تغييرات ايجاد شده در جنين در هفته 27 ام

در هفته بيست و هفتم بارداري جنين شامل تغييراتي مي‌شود. در‌اين هفته ها مادران تغييرات را راحت تر احساس مي‌كنند. در ادامه در رابطه با تغييرات جنين در هفته بيست و هفتم بارداري شرح داده‌ايم.

  • جنين در هفته بيست و هفتم بارداري، نسخه كوچك‌تر از زماني است كه متولد مي‌شود. اين يعني از اين زمان به بعد ظاهر جنين تغيير زيادي نخواهد داشت. تنها تغييرات صورت گرفته مربوط به بزرگ شدن اندام‌هاست.
  • بررسي‌هاي صورت گرفته در خصوص اندازه قد و وزن جنين نشان مي‌دهد، قد جنين حدود ۳۷ سانتي‌متر و وزن وي حدود ۹۰۰ گرم است. هم‌چنين تناسب اندازه بين سر و بدن با يكديگر تناسب دارد.
  • مكيدن انگشت شست نيز از هفته بيست و هفتم آغاز مي‌شود.
  • مكيدن انگشت سبب تقويت عضلات گونه و فك جنين شده و آمادگي نسبي براي شير خوردن پس از تولد ايجاد مي‌كند.
  • سيستم تنفسي و ريه‌ها و سيستم دفاعي و سيستم عصبي و ساير سيستم‌هاي بدن نيز در حال تكامل بوده و جنين را براي زندگي خارج رحم آماده مي‌كنند.
  • تعداد لگد‌هاي جنين افزايش مي‌يابد. علاوه بر تعداد، قدرت لگد‌ها نيز بالا مي‌رود. ذخيره چربي در بدن جنين در حال افزايش است. وجود چربي‌ها در بدن به حفظ دما بدن كمك مي‌كند.
  • معمولا جنين هنگام خواب، لبخند مي‌زند. جنين در اين هفته براي لحظاتي چشمان خود را باز نگه مي‌دارد و نور و سايه‌هاي اطراف‌اش را درك مي‌كند.
  • يكي ديگر از تغييرات در اين هفته، درك و تشخيص صداها توسط جنين است.
  • صحبت كردن مادر با جنين در اين دوران سبب آرامش و كند شدن ضربان قلب وي مي‌گردد.

بايد ها در هفته بيست و هفتم بارداري

در هفته بيست و هفتم بارداري گرفتگي عضلات مشهود است. براي كاهش اين دردها لازم است تا به نكات زير توجه كنيد.

  1. پاهاي خود را دراز كنيد و انگشتان را به سمت جلو بكشيد. پس از چند ثانيه به سمت عقب حركت دهيد. اين حركت باعث كشيدگي ماهيچه ساق پا مي‌شود.
  2. روزانه چند دقيقه پياده روي كنيد.
  3. ماساژ ماهيچه پا را فراموش نكنيد.
  4. سينه بند مناسب را براي بالا نگه داشتن و جلوگيري از افتادگي سينه ها استفاده كنيد.
  5.  براي كاهش تحريكات پوستي از گاز استريل يا پنبه تميز براي پاكسازي سينه استفاده كنيد.
  6. براي خواب آرام يك ليوان شير گرم قبل از خواب را فراموش نكنيد.
  7. غذاي سالم بخوريد.
  8. فعاليت كافي داشته باشيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تغذيه در دوران بارداري كليك كنيد.

نبايدها در هفته بيست و هفتم بارداري

در هفته بيست و هفتم بارداري حتما رژيم غذايي را انجام دهيد. قبل از مشورت با پزشك از رنگ مو خودداري كنيد. ممكن است در اين هفته اندكي تنگي نفس داشته باشيد. بنابراين از فعاليت هايي مانند شنا و دويدن اجتناب كنيد.

چه زماني در هفته بيست و هفتم بارداري بايد به اورژانس مراجعه كرد؟

برخي از علائم در هفته بيست و هفتم بارداري وجود دارد كه باش مشاهده آن بايد فورا به پزشك مراجعه كنيد. در ادامه به اين علائم اشاره كرده ايم.

  • رنگ پريدگي
  • تورم نامتقارن
  • تنگي نفس شديد
  • پرخوري
  • عطش زياد
  • تكرر ادرار
  • سر درد شديد
  • تهوع
  • حساسيت به لمس
  • درد در ناحيه دنده ها
  • ورم دست و صورت
  • تغيير در بينايي مانند تاري ديد، حساسيت به نور و جرقه زدن چشم

خودمراقبتي‌ها و فعاليت‌ها در هفته بيست و هفتم

هفته بيست و هفتم بارداري بهترين زمان براي شركت در كلاس‌هاي آمادگي زايمان است. با شركت در اين كلاس‌ها، اطلاعات مفيدي درباره انواع زايمان به دست مي‌آوريد.

  • با كمك و مشورت با پزشك متخصص و يا ماما همراه در خصوص نوع زايمان خود تصميم‌گيري كنيد.
  • اطلاعات خود را در خصوص تغذيه با شير مادر افزايش دهيد. بانوان شاغل حتما رئيس و مافوق خود را در جريان وضعيت بارداري و زمان زايمان قرار دهند.
  • براي كاهش درد و گرفتگي عضلات ساق پا از پياده‌روي غافل نشويد. هم‌چنين ماساژ ساق پا در كاهش گرفتگي مفيد است.
  • كيفيت خواب خود را با داشتن يك برنامه روتين و منظم خواب، استفاده از تكنيك‌هاي آرام‌سازي و مصرف غذاهاي سبك قبل از خواب بهبود بخشيد.
  • تكرر ادرار يكي از مشكلات مادران باردار در اين دوران است. توصيه مي‌كنيم كه از مصرف بيش از حد مايعات هنگام عصر خودداري كنيد.

كلام آخر

هفته بيست و هفتم بارداري نياز به مراقبت هايي دارد كه جدا از مراقبت هاي فيزيولوژيكي، رواني نيز شامل مي‌شود. در نهايت براي رشد جنين نياز به آرامش روان است. روانشناسان و مشاورين در اين حوزه به مادران روش هاي مديريت و كنترل استرس را آموزش مي‌دهند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته بيست و هفتم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك  مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۳:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هنر زندگي كردن از نظر هر فردي معناي متفاوتي مي‌دهد. مثلا زندگي زيبا از نظر يك فرد به معناي تحصيلات عاليه است. اما از منظر ديگري، زندگي در خارج از كشور اول مي‌باشد. براي كسب زندگي بهتر نبايد به ديگران توجه كنيد. توجه به زندگي ديگران، شما را از زندگي خودتان دور مي‌كند. به طور كلي زندگي زيبا به معناي آرامش، شادي و خوشبختي است.

براي كسب آرامش، شادي و خوشبختي نيز بايد به برخي از نكات توجه كرد كه در اين مقاله اشاره كرده ايم. اما اگر زندگي پر چالشي داريد، براي آموزش هنر زندگي كردن در اقدام اول بايد با كمك روانشناس در جهت رفع چالش ها تلاش كرد. سپس براي آموزش اقدام كنيد.

منبع: هنر زندگي كردن | 30 روش هنر زندگي كردن

هنر زندگي كردن

هنر زندگي كردن به شيوه اي مناسب بر اساس معيارها و ارزش هاي زندگي هر فردي مشخص مي‌شود. براي زندگي زيبا الگوبرداري خوب است، اما شايد شما با روش هاي ديگري حالتان بهتر شود. كنترل زندگي هر فردي به دست خودش است. حتي زماني كه همه چيز طبق برنامه پيش نمي‌رود، بايد تصميم گرفت كه چگونه مشكلات را حل كرد.

هنر زندگي كردن يك مهارت است كه افراد را به سوي زندگي بهتر سوق مي‌دهد. و به دنبال كسب آرامش، شادي و خوشبختي است. زماني كه مهارت هاي هنر زندگي كردن را آموزش ببينيد، به راحتي به 3 معيار مهم در زندگي دست خواهيد يافت.

براي به دست آوردن هنر زندگي چه چيزهايي لازم است؟

براي هنر زندگي كردن بايد 6 مورد را در نظر داشته باشيد. در واقع لازمه ساخت زندگي زيبا، مواردي است كه در ادامه توضيح داده ايم.

🔸 دوستان خوب: از مهم ترين لازمه هنر زندگي كردن، دوستان خوب است. دوست خوب هم صادقانه رفتار مي‌كند و هم براي شما كمك كننده است.

🔸 بهره وري: يكي از لازمه هاي زندگي زيبا، بهره وري است. به معناي قدرت و توانايي توليد خدمات.

🔸 شرايط روحي و رواني: از ديگر لازمه هاي هنر زندگي كردن، شرايط روحي و رواني مناسب است. سلامت رواني زندگي بهتري را براي افراد فراهم مي‌آورد.

🔸 عدم فراموشي فرهنگ: موسيقي، زبان، فرهنگ، آداب و رسوم همگي در ساخت زندگي بهتري ضروري هستند.

🔸خانواده: هنر زندگي كردن يعني قدردان زحمات خانواده باشيد و احساسات مثبتي را با آنها داشته باشيد.

🔸 شاد بودن: هيچ فرصتي را براي شاد بودن نبايد از دست داد. هنر زندگي كردن يعني زندگي سرشار از شادي و سلامت روان.

روش هاي زندگي كردن

هنر زندگي كردن در همه افراد وجود دارد. اما نحوه استفاده از ارزش ها متفاوت است. براي ساخت زندگي زيبا، لازم است تا به برخي از نكات توجه كنيد. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي درست زندگي كردن توضيح داده ايم.

📌 شكر گزار داشته هاي خود باشيد

يكي از روش هاي هنر زندگي كردن، شكر گزاري داشته ها مي‌باشد. زماني كه اتفاق ناگواري براي شما مي‌افتد، به جاي غم و ناراحتي از داشته هايتان سپاسگزار باشيد. زماني كه قدر داشته هاي خود را بدانيد، زندگي بهتري را خواهيد داشت.

📌 برنامه ريزي داشته باشيد | هنر زندگي كردن

يكي از روش هاي هنر زندگي كردن، برنامه ريزي اصولي است. اگر زندگي را با برنامه ريزي پيش ببريد؛ هرگز از چيزي عقب نمي‌مانيد. حتي برنامه روزهاي آتي خود را داريد. اگر برنامه مناسبي براي زندگي نداريد، از امروز برنامه ريزي را آغاز كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه معيارهاي زندگي سالم كليك كنيد.

📌 اعتماد به نفس داشته باشيد

زماني كه اعتماد به نفس داشته باشيد مسير و هنر زندگي كردن را پيدا خواهيد كرد. حتي زماني كه اعتماد به نفس بالايي داشته باشيد، توانايي كسب درآمد، شغل مورد علاقه و آرزوها را خواهيد داشت. بنابراين هنر زندگي كردن در بالا بودن اعتماد به نفس است.

📌 سرمايه گذاري داشته باشيد

سرمايه گذاري در هنر زندگي كردن حائز اهميت است. در واقع با سرمايه گذاري فكر روزها و چالش هاي پيش رو را كرده ايد. حتي براي بازنشستگي آماده شده ايد. براي سرمايه گذاري از همين امروز آغاز كنيد.

📌 مهربان برخورد كنيد | هنر زندگي كردن

افراد عصبي و ناراحت معمولا زندگي پر چالش خواهند داشت. زماني كه همه چيز را با مهرباني پيش ببريد و با اتفاقات منفي حتي مثبت برخورد كنيد، هنر زندگي كردن را آموخته ايد. مهرباني حال رواني خود فرد را نيز بهبود مي‌بخشد.

📌 هميشه انتظار شكست داشته باشيد

زندگي هميشه نبايد با شما خود باشد. بنابراين در تمامي مراحل زندگي بايد انتظار شكست داشته باشيد. شكست باعث كسب تجربه و پيشگيري از شكست هاي دوباره است. هنر زندگي كردن يعني مواجهه با شكست ها و كسب تجربه.

📌 براي سلامتي ورزش كنيد

احتمالا زياد شنيده ايد كه روزي 30 دقيقه ورزش باعث كاهش افسردگي و اضطراب مي‌شود. بنابراين ورزش باعث بهبود شرايط روحي و رواني مي‌شود. ذهن باز تر مي‌شود و اعتماد به نفس نيز افزايش مي‌يابد. بنابراين يكي از مهارت هاي هنر زندگي كردن، ورزش و اهميت به سلامتي است.

📌 “نه” گفتن را ياد بگيريد | هنر زندگي كردن

براي اينكه هنر زندگي كردن را به درستي ياد بگيريد. بايد از كلمه “نه” نيز استفاده كنيد. گاهي اوقات استفاده از كلمه “بله” باعث سوء استفاده از شما مي‌شود. قدرت “نه” گفتن در بيشتر موارد باعث تقويت و فرصت بيشتر براي زندگي مي‌شود.

📌 لبخند زدن را فراموش نكنيد

لبخند باعث بهبود روحيه مي‌شود. روحيه خوب نيز در هنر زندگي كردن به ما كمك مي‌كند. بنابراين براي تقويت روحيه خود، زماني كه با ديگران روبرو مي‌شويد، لبخند را فراموش نكنيد.

📌 به صحبت ديگران اهميت ندهيد

افراد زيادي وجود دارند؛ كه تمام زندگي خود را بر مبناي اين مي‌گذارند كه مبادا اطرافيان حرفي به آنها بزنند. در اين شرايط زندگي دشوار و طبق علايق ديگران پيش خواهد رفت. هنر زندگي كردن يعني اجازه ندهيد كه ديگران روي زندگي شما تاثير بگذارند. يا تحت كنترل ديگران باشيد. براي ساخت زندگي زيبا به صحبت ديگران اهميت ندهيد و زندگي مورد علاقه خود را پيش ببريد.

📌 از همه چيز لذت ببريد | هنر زندگي كردن

هنر زندگي كردن به اين معنا است كه از هر چيزي نهايت لذت را ببريد. گاهي مجبور به پذيرش برخي اتفاقات مي‌شويم كه باعث حال بد ما مي‌شوند. اما به خاطر داشته باشيد كه لذت از هر لحظه زندگي باعث حال خوب شما مي‌شود. حتي به اتفاقات ناگوار به چشم تجربه بنگريد. 

📌 قدر لحظات زندگي را بدانيد

براي آموزش هنر زندگي كردن بايد قدردان لحظات زندگي باشيد. در واقع با خانواده، دوستان و اطرافيان ارتباط برقرار كنيد. استفاده خوب از تجربه هاي ديگران به شما كمك مي‌كند تا لحظات خوبي را در زندگي رقم بزنيد.

📌 هدف مشخص داشته باشيد

هنر زندگي كردن يك مهارت است. اين مهارت بايد هدف مشخص داشته باشد. به اين فكر كنيد كه زندگي با هدف خوب است يا بدون هدف يك روتين روزانه داشته باشيد؟ قطعا زندگي با هدف مشخص باعث بهبود شرايط و حتي برنامه ريزي براي رسيدن به آرزوها است. 

📌 مراقب خود باشيد | هنر زندگي كردن

مراقبت از خود يكي از روش هاي هنر زندگي كردن است. اهميت به سلامت جسم و روان باعث حال خود و دوري از اضطراب است. براي مراقبت از خود لازم به هزينه زياد و كارهاي سنگين نيست. با پياده روي ساده، دوش آب گرم، مطالعه و … نيز مي‌توانيد از خودتان مراقبت كنيد.

📌 حسادت را دور بريزيد

همه افراد احساساتي را تجربه مي‌كنند كه باعث حسادت ورزي شده است. حسادت زماني خوب است كه شما را به سوي هدف و برنامه ريزي سوق دهد. اگر براي نفرت، خشم و حال بد حسادت مي‌كنيد؛ بايد رفتار خود را اصلاح كنيد.

📌 به سوي علايق خود قدم برداريد

هنر زندگي كردن به معناي قدم به سوي علايق است. تمام روزهاي زندگي را بر اساس علايق خود پيش ببريد. اگر برنامه ريزي هاي زندگي شما بر اساس علايقتان نيست، حتما براي برنامه جديد بر اساس علايق اقدام كنيد.

📌 قضاوت نكنيد

زماني كه درك كنيد هر فردي از ويژگي هايي برخوردار است، قضاوت نخواهيد كرد. در نهايت زندگي خوبي نيز خواهيد داشت. در‌اين شرايط همه انسان ها را با هر ويژگي پذيرفته ايد. در نهايت هنر زندگي كردن با آرامش را آموزش خواهيد گرفت.

📌 خواب كافي داشته باشيد | هنر زندگي كردن

خواب يكي از اصلي ترين نيازهاي هر فردي است. زماني هنر زندگي كردن را به خوبي ياد خواهيد گرفت كه خواب كافي داشته باشيد. اگر هر روز با سردرگمي و خواب آلودگي بيدار شويد، مفهوم زندگي را نخواهيد فهميد.

📌 تجربه هاي جديد كسب كنيد

هنر زندگي كردن ويژگي ديگري به نام كسب تجربه هاي جديد دارد. زماني كه تجربه جديد كسب مي‌كنيد، هم به آگاهي بيشتري خواهيد رسيد و هم اطلاعات بيشتري بدست مي‌آوريد. در نهايت در زندگي از تجارب خود استفاده مي‌كنيد.

📌 گذشته را فراموش كنيد

بسياري از افراد ترس از گذشته دارند. دائم اين موضوع را تكرار كنيد كه گذشته براي گذشته است. فراموش كنيد كه چه اتفاقاتي در گذشته افتاده است. براي زندگي جديد بجنگيد و براي كسب آرزوها تلاش خود را بكنيد. هنر زندگي كردن به معناي استفاده از حال و فراموشي گذشته است.

كلام آخر

هنر زندگي كردن به معناي كسب آرامش در تمام دوران هاي رشد است. براي دريافت خوشبختي، آرامش و شادي حتما از تجربه هاي ديگران استفاده كنيد. و اتفاقات گذشته را با ديد بازتري بنگريد. حتي براي آموزش هنر زندگي كردن از روانشناس نيز كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هنر زندگي كردن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۷:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پيش داوري در روانشناسي به معناي نگرش منفي نسبت به گروه مشخص، بر اساس تعميم هاي ناشي از اطلاعات اشتباه است. پيش داوري منطقي و واقعي نيست. بلكه بر اساس مجموعه اي از فرضيات، گمانه زني و مفاهيم نيمه درست است. در پيش داوري از برچسب زدن و تحقير بسيار استفاده مي‌شود. حتي در بسياري از موارد اين پيش داوري ها بر اساس كليشه ها مي‌باشد. البته انواع مختلفي دارد كه در اين مقاله ذكر شده است. براي رهايي از پيش داوري در زندگي حتما از روانشناس كمك بگيريد.

پيش داوري در روانشناسي

پيش داوري در روانشناسي به معناي نگرش منفي در رابطه با يك شخص است. كه مولفه اي هيجاني است و بسته به هيجان هاي موجود، اعمال متفاوتي را نشان مي‌دهد. در واقع زماني كه مردم نسبت به ديگران نگرشي پيش قضاوتي و تعصب آميز داشته باشند، تمايل پيدا مي‌كنند كه همه افرادي كه در آن گروه خاص قرار دارند را شكل هم بدانند. اين پيش داوري ها به عوامل مختلفي مانند مليت، وضعيت اجتماعي، مذهب، گرايش جنسي، سن، جنسيت و … بستگي دارد.

پيش داوري حتي مي‌تواند مثبت باشد. بر اساس اثر پيگماليون كه اشاره به انتظارات و نگرش هاي مثبت نسبت به ديگران دارد، اگر استادي دانشجوي خود را باهوش خطاب كند، دانشجو نيز تلاش زيادي براي رسيدن به جايي كه استاد او را در نظر گرفته است؛ مي‌كند.

پيش داوري در روانشناسي نيز وجود دارد. زماني كه درمانگر به درمانجوي خود در اولين ملاقات برچسب اختلال رواني مي‌زند، تاثيرات آن در رفتار فرد قابل بررسي است. در ادامه اين مقاله سعي كرده ايم همه چيز در رابطه با پيش داوري در روانشناسي را توضيح دهيم.

انواع پيش داوري در روانشناسي

بيشتر افراد نسبت به اعمال و رفتار خودشان بينش كافي ندارند. آن‌ها به اشكال مختلفي اقدام به پيش داوري مي‌كنند. براي تشخيص و از بين بردن اين پيش داوري ها در ادامه با انواع آن آشنا شويد.

🟠 تعصب جنسي

يكي از انواع پيش داوري در روانشناسي، تعصب جنسي است. تعصب جنسي از روي رفتار نامناسب با يك فردي است كه به يكي از دو جنسيت تعلق دارد. در اكثر موقعيت ها زنان هستند كه مورد پيش داوري قرار مي‌گيرند.

🟢 نژاد پرستي | پيش داوري در روانشناسي

نژآد پرستي يكي از انواع پيش داوري در روانشناسي است. نژاد پرستي يعني تعصب افراطي تمايزهاي جسماني كه از منظر اجتماعي حائز اهميت است. نژاد پرست به فردي گفته مي‌شود كه به دليل تفاوت هاي جسماني ديگران را قضاوت مي‌كند. حتي مورد توهين نيز قرار مي‌دهد.

🔵 قوم مداري

از ديگر انواع پيش داوري در روانشناسي، قوم مداري است. در اين نوع پيش داوري، افراد يك قوميت، قوميت هاي ديگر را به همراه فرهنگشان تحقير مي‌كند. معمولا تمامي قوميت ها از اين پيش داوري برخوردارند.

🟡 عقايد مذهبي | پيش داوري در روانشناسي

عقايد ديني از ديگر انواع پيش داوري در روانشناسي است. در اين شرايط فرد افرادي كه عقايد مذهبي متفاوت از او دارند مورد قضاوت و تحقير قرار مي‌دهند.

دلايل پيش داوري در روانشناسي

پيش داوري در روانشناسي دلايل متفاوتي را در بر دارد. اين دلايل به عوامل مختلفي نيز وابسته است كه در ادامه توضيح داده ايم.

📌 عوامل اجتماعي

عوامل اجتماعي از ديگر دلايل پيش داوري در روانشناسي است. اين عوامل در دسته هنجارهاي اجتماعي، رقابت، تعارضات اقتصادي، تعارضات سياسي و دفاع از خود.

📌 عوامل انگيزشي و شخصيتي

از ديگر دلايل پيش داوري در روانشناسي، عوامل انگيزشي و شخصيتي است. اين عوامل 2 نوع دارد كه در ادامه توضيح داده ايم.

◾ شخصيت اقتدار طلب: افرادي وجود دارند كه شخصيت اقتدار طلب دارند. اين افراد به دليل نوع شخصيت، تمايل بسيار زيادي به پيش داوري دارند. اين افراد خشك و پايبند به ارزش هاي سنتي هستند. و نسبت به ناتواني در خود و ديگران بردبار نيستند.

◾ توجيه رفتار خود: يكي از علل هاي پيش داوري، توجيه رفتار است. اگر كسي نسبت به فردي بي رحم باشد، سعي در تحقير او دارد تا بي رحمي خود را توجيه كند.

📌 عوامل شناختي هيجاني

يكي از دلايل پيش داوري در روانشناسي، عوامل شناختي هيجاني است. اين عوامل شامل موارد زير است.

◾ طبقه اجتماعي: به منزله بررسي و چشم و هم چشم وضعيت اقتصادي افرادي است كه از آنها پايين تر هستند. در واقع قشر پايين تر از خود را تحقير مي‌كنند.

◾ عواطف: نسبت دادن خصوصيات مشابه و يكسان به همه افراد يك گروه، بدن مشاهده تفاوت هاي ميان آنها.

◾ تصورات قالبي: نسبت دادن خصوصات يكسان به تمامي افرادي كه در يك گروهي قرار دارند.

روش هاي موثر در كاهش پيش داوري

روش هاي موثري در كاهش پيش داوري در روانشناسي وجود دارد. كه بايد در جهت بهبود رفتار انجام شود. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي موثر در كاهش پيش داوري توضيح داده ايم.

🔶 اثر تماس هم مرتبه

يكي از روش هاي موثر در كاهش پيش داوري در روانشناسي، اثر تماس هم مرتبه است. اگر پيش داوري در جهت نژاد پرستي باشد، بايد با كمك هم مرتبه سازي رفع شود. در اين شرايط بايد نژاد هاي مختلف را در رتبه بندي يكساني قرار دهيد. تفاهم را افزايش دهيد و تنش را بكاهيد.

🔶 عدم تنفر | پيش داوري در روانشناسي

براي كاهش پيش داوري در روانشناسي، بايد نفرت نداشتن را تمرين كنيد. مهرباني، مقابله با تنفر و … مي‌تواند در اين راه به افراد كمك كند. براي اين كار يكي از روش ها قرار گيري در مقابل پيش داوري هاي خود است. مثلا اگر كسي به نژاد پرستي جبهه گيري دارد، بايد با او به شيوه نژاد پرستارانه رفتار كرد. زماني كه فرد را با رفتارهاي خود روبرو شود، در جهت بهبود رفتار خود بيشتر تلاش مي‌كند.

🔶 تغيير مقوله ها

از ديگر روش هاي كاهش پيش داوري در روانشناسي، تغيير مقوله ها است. فرد بايد نگرش هايي كه دارد را تغيير دهد. در اين شرايط فرد بايد از ارتباط با گروه هايي آغاز كند كه نگرش مثبتي به آنها دارد. به مرور افرادي كه جبهه زيادي نسب به آنها دارد را بايد داخل گروه ها قرار دهند.

🔶 ارتباط بيشتر با ديگران | پيش داوري در روانشناسي

ارتباط پي در پي و تماس با افراد در جهت كاهش پيش داوري در روانشناسي كمك رسان است. زماني كه فرد با ديگران ارتباط داشته باشد، اضطراب كمتري را تحمل مي‌كند. كاهش اضطراب نيز باعث عدم تفكر راجع به گروهك هاي بيگانه است.

🔶 كمك از ديگران

يكي از روش هاي كاهش پيش داوري در روانشناسي، كمك از ديگران است. زماني كه با رفتار دوستانه ديگران مواجهه شويد، اضطراب و خشم ناشي از گروهك ها كاهش مي‌يابد. در نهايت عزت نفس بالا رفته و براي بهبود رفتار تلاش بيشتري صورت مي‌گيرد.

🔶 كمك از روانشناس | پيش داوري در روانشناسي

جهت كاهش پيش داوري ها بايد از روانشناس كمك گرفت. روانشناسان با ريشه يابي و بررسي دلايل اين خشم و پيش داوري ها، به افراد كمك مي‌كنند تا رفتار خود را تغيير دهيد. 

كلام آخر

پيش داوري در روانشناسي و جامعه امروزي بسيار زياد مشاهده مي‌شود. زماني كه افراد توانايي قبول ديگران را ندارند، نژاد پرستي را رونق مي‌دهند و جز خود كسي را نمي‌پسندند؛ شروع به پيش داوري و برچسب زدن مي‌كنند. تنها راه حل رفع اين رفتار، كمك از روانشناس است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پيش داوري در روانشناسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۱:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پيش داوري در روانشناسي به معناي نگرش منفي نسبت به گروه مشخص، بر اساس تعميم هاي ناشي از اطلاعات اشتباه است. پيش داوري منطقي و واقعي نيست. بلكه بر اساس مجموعه اي از فرضيات، گمانه زني و مفاهيم نيمه درست است. در پيش داوري از برچسب زدن و تحقير بسيار استفاده مي‌شود. حتي در بسياري از موارد اين پيش داوري ها بر اساس كليشه ها مي‌باشد. البته انواع مختلفي دارد كه در اين مقاله ذكر شده است. براي رهايي از پيش داوري در زندگي حتما از روانشناس كمك بگيريد.

پيش داوري در روانشناسي

پيش داوري در روانشناسي به معناي نگرش منفي در رابطه با يك شخص است. كه مولفه اي هيجاني است و بسته به هيجان هاي موجود، اعمال متفاوتي را نشان مي‌دهد. در واقع زماني كه مردم نسبت به ديگران نگرشي پيش قضاوتي و تعصب آميز داشته باشند، تمايل پيدا مي‌كنند كه همه افرادي كه در آن گروه خاص قرار دارند را شكل هم بدانند. اين پيش داوري ها به عوامل مختلفي مانند مليت، وضعيت اجتماعي، مذهب، گرايش جنسي، سن، جنسيت و … بستگي دارد.

پيش داوري حتي مي‌تواند مثبت باشد. بر اساس اثر پيگماليون كه اشاره به انتظارات و نگرش هاي مثبت نسبت به ديگران دارد، اگر استادي دانشجوي خود را باهوش خطاب كند، دانشجو نيز تلاش زيادي براي رسيدن به جايي كه استاد او را در نظر گرفته است؛ مي‌كند.

پيش داوري در روانشناسي نيز وجود دارد. زماني كه درمانگر به درمانجوي خود در اولين ملاقات برچسب اختلال رواني مي‌زند، تاثيرات آن در رفتار فرد قابل بررسي است. در ادامه اين مقاله سعي كرده ايم همه چيز در رابطه با پيش داوري در روانشناسي را توضيح دهيم.

انواع پيش داوري در روانشناسي

بيشتر افراد نسبت به اعمال و رفتار خودشان بينش كافي ندارند. آن‌ها به اشكال مختلفي اقدام به پيش داوري مي‌كنند. براي تشخيص و از بين بردن اين پيش داوري ها در ادامه با انواع آن آشنا شويد.

🟠 تعصب جنسي

يكي از انواع پيش داوري در روانشناسي، تعصب جنسي است. تعصب جنسي از روي رفتار نامناسب با يك فردي است كه به يكي از دو جنسيت تعلق دارد. در اكثر موقعيت ها زنان هستند كه مورد پيش داوري قرار مي‌گيرند.

🟢 نژاد پرستي | پيش داوري در روانشناسي

نژآد پرستي يكي از انواع پيش داوري در روانشناسي است. نژاد پرستي يعني تعصب افراطي تمايزهاي جسماني كه از منظر اجتماعي حائز اهميت است. نژاد پرست به فردي گفته مي‌شود كه به دليل تفاوت هاي جسماني ديگران را قضاوت مي‌كند. حتي مورد توهين نيز قرار مي‌دهد.

🔵 قوم مداري

از ديگر انواع پيش داوري در روانشناسي، قوم مداري است. در اين نوع پيش داوري، افراد يك قوميت، قوميت هاي ديگر را به همراه فرهنگشان تحقير مي‌كند. معمولا تمامي قوميت ها از اين پيش داوري برخوردارند.

🟡 عقايد مذهبي | پيش داوري در روانشناسي

عقايد ديني از ديگر انواع پيش داوري در روانشناسي است. در اين شرايط فرد افرادي كه عقايد مذهبي متفاوت از او دارند مورد قضاوت و تحقير قرار مي‌دهند.

دلايل پيش داوري در روانشناسي

پيش داوري در روانشناسي دلايل متفاوتي را در بر دارد. اين دلايل به عوامل مختلفي نيز وابسته است كه در ادامه توضيح داده ايم.

📌 عوامل اجتماعي

عوامل اجتماعي از ديگر دلايل پيش داوري در روانشناسي است. اين عوامل در دسته هنجارهاي اجتماعي، رقابت، تعارضات اقتصادي، تعارضات سياسي و دفاع از خود.

📌 عوامل انگيزشي و شخصيتي

از ديگر دلايل پيش داوري در روانشناسي، عوامل انگيزشي و شخصيتي است. اين عوامل 2 نوع دارد كه در ادامه توضيح داده ايم.

◾ شخصيت اقتدار طلب: افرادي وجود دارند كه شخصيت اقتدار طلب دارند. اين افراد به دليل نوع شخصيت، تمايل بسيار زيادي به پيش داوري دارند. اين افراد خشك و پايبند به ارزش هاي سنتي هستند. و نسبت به ناتواني در خود و ديگران بردبار نيستند.

◾ توجيه رفتار خود: يكي از علل هاي پيش داوري، توجيه رفتار است. اگر كسي نسبت به فردي بي رحم باشد، سعي در تحقير او دارد تا بي رحمي خود را توجيه كند.

📌 عوامل شناختي هيجاني

يكي از دلايل پيش داوري در روانشناسي، عوامل شناختي هيجاني است. اين عوامل شامل موارد زير است.

◾ طبقه اجتماعي: به منزله بررسي و چشم و هم چشم وضعيت اقتصادي افرادي است كه از آنها پايين تر هستند. در واقع قشر پايين تر از خود را تحقير مي‌كنند.

◾ عواطف: نسبت دادن خصوصيات مشابه و يكسان به همه افراد يك گروه، بدن مشاهده تفاوت هاي ميان آنها.

◾ تصورات قالبي: نسبت دادن خصوصات يكسان به تمامي افرادي كه در يك گروهي قرار دارند.

روش هاي موثر در كاهش پيش داوري

روش هاي موثري در كاهش پيش داوري در روانشناسي وجود دارد. كه بايد در جهت بهبود رفتار انجام شود. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي موثر در كاهش پيش داوري توضيح داده ايم.

🔶 اثر تماس هم مرتبه

يكي از روش هاي موثر در كاهش پيش داوري در روانشناسي، اثر تماس هم مرتبه است. اگر پيش داوري در جهت نژاد پرستي باشد، بايد با كمك هم مرتبه سازي رفع شود. در اين شرايط بايد نژاد هاي مختلف را در رتبه بندي يكساني قرار دهيد. تفاهم را افزايش دهيد و تنش را بكاهيد.

🔶 عدم تنفر | پيش داوري در روانشناسي

براي كاهش پيش داوري در روانشناسي، بايد نفرت نداشتن را تمرين كنيد. مهرباني، مقابله با تنفر و … مي‌تواند در اين راه به افراد كمك كند. براي اين كار يكي از روش ها قرار گيري در مقابل پيش داوري هاي خود است. مثلا اگر كسي به نژاد پرستي جبهه گيري دارد، بايد با او به شيوه نژاد پرستارانه رفتار كرد. زماني كه فرد را با رفتارهاي خود روبرو شود، در جهت بهبود رفتار خود بيشتر تلاش مي‌كند.

🔶 تغيير مقوله ها

از ديگر روش هاي كاهش پيش داوري در روانشناسي، تغيير مقوله ها است. فرد بايد نگرش هايي كه دارد را تغيير دهد. در اين شرايط فرد بايد از ارتباط با گروه هايي آغاز كند كه نگرش مثبتي به آنها دارد. به مرور افرادي كه جبهه زيادي نسب به آنها دارد را بايد داخل گروه ها قرار دهند.

🔶 ارتباط بيشتر با ديگران | پيش داوري در روانشناسي

ارتباط پي در پي و تماس با افراد در جهت كاهش پيش داوري در روانشناسي كمك رسان است. زماني كه فرد با ديگران ارتباط داشته باشد، اضطراب كمتري را تحمل مي‌كند. كاهش اضطراب نيز باعث عدم تفكر راجع به گروهك هاي بيگانه است.

🔶 كمك از ديگران

يكي از روش هاي كاهش پيش داوري در روانشناسي، كمك از ديگران است. زماني كه با رفتار دوستانه ديگران مواجهه شويد، اضطراب و خشم ناشي از گروهك ها كاهش مي‌يابد. در نهايت عزت نفس بالا رفته و براي بهبود رفتار تلاش بيشتري صورت مي‌گيرد.

🔶 كمك از روانشناس | پيش داوري در روانشناسي

جهت كاهش پيش داوري ها بايد از روانشناس كمك گرفت. روانشناسان با ريشه يابي و بررسي دلايل اين خشم و پيش داوري ها، به افراد كمك مي‌كنند تا رفتار خود را تغيير دهيد. 

كلام آخر

پيش داوري در روانشناسي و جامعه امروزي بسيار زياد مشاهده مي‌شود. زماني كه افراد توانايي قبول ديگران را ندارند، نژاد پرستي را رونق مي‌دهند و جز خود كسي را نمي‌پسندند؛ شروع به پيش داوري و برچسب زدن مي‌كنند. تنها راه حل رفع اين رفتار، كمك از روانشناس است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پيش داوري در روانشناسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۱:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد از قبل و در دوران تربيتي آنها صورت مي‌گرفت. اما اگر با نوجوان خشمگين روبرو هستيد كه دائم در حال دعوا است، هنوز براي اصلاح رفتار دير نيست. معمولا بچه هايي كه دعوا مي‌كنند با مشكلات زيادي در زندگي روبرو هستند كه باعث بروز اين رفتار مي‌شود. براي جلوگيري و مقابله با دعواي بچه ها در مدرسه حتما از روانشناس كمك بگيريد. زيرا روانشناسان ابتدا علت اين رفتار را ريشه يابي مي‌كنند و سپس به درمان مي‌پردازند.

مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه كار ساده اي نيست. اما با كمك روش هاي مختلفي مي‌توان اين رفتار را اصلاح كرد. روش تربيتي والدين، خشونت خانگي، مشكلات فردي، مشكلات درسي و … عواملي هستند كه در بروز اين رفتار نقش دارند.

معمولا والدين نگران راهكارهاي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه هستند. اما اگر از روانشناس كمك بگيريد حتما روش هاي مناسب با شخصيت فرزندتان را آموزش خواهيد ديد. البته كه در اقدام اول حتما روند تربيتي خود را اصلاح كنيد. جهت كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت فرزند كليك كنيد.

دليل دعواي دانش آموزان در مدرسه

كودكان در مدرسه به دلايل مختلفي شروع به دعوا مي‌كنند. كه مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه نيز بايد بر اساس ريشه يابي دلايل اتفاق بي‌افتد. در اين بخش مقاله دلايل دعواي دانش آموزان در مدرسه را شرح داده ايم. 

🔻 كمبود محبت و توجه | مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

كمبود محبت دليل محكمي براي دعواي بچه ها است. اگر والدين عشق ورزي مناسبي در تربيت كودك نداشته باشند، فرزندي با كمبود توجه تربيت خواهند كرد. جهت مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه حتما بايد در جهت رفع نيازهاي فرزند كوشا باشيد.

🔻 كمبود اعتماد به نفس

كمبود اعتماد به نفس از دلايل بزرگ دعوا در مدرسه مي‌شود. احساسات منفي و تحمل بسياري از رفتارها باعث بروز خشونت مي‌شود.  كه والدين براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد جهت افزايش اعتماد به نفس كودك از روانشناس كمك بگيرند.

🔻 مشكلات خانوادگي از دلايل دعواي دانش آموزان در مدرسه

از ديگر دلايل دعوا در مدرسه، مشكلات خانوادگي است. مشكلات خانوادگي نقش بسيار مهمي در روحيات فرزند دارد. جهت مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد دعواهاي خانوادگي را كم كنيد. و جهت حل مشكلات به روانشناس مراجعه كنيد.

🔻 عدم كنترل هيجانات

يكي از دلايل بزرگ دعوا در مدرسه، عدم كنترل هيجانات است. برخي از كودكان توانايي كنترل و مديريت هيجانات خود را ندارند. بنابراين نمي‌دانند كه در چه موقعيتي بايد چه رفتاري از خود نشان دهند. بنابراين براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد به آنها كنترل هيجانات را آموزش دهيد.

🔻 خواب نامناسب | مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

خواب ناكافي باعث بروز دعواي دانش آموزان در مدرسه مي‌شود. كودكي كه خواب ناكافي دارد، اعصاب و آرامش فكري ندارد. هر حرف و تنشي باعث دعوا و واكنش شديد مي‌شود. بنابراين براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه، ساعت خواب فرزندتان را تنظيم كنيد.

🔻 اختلالات يادگيري

اختلالات يادگيري يكي ديگر از دلايل مشكل و دعوا در مدرسه است. افراد مبتلا به اين اختلال كه در دوران كودكي تشخيص اختلال يادگيري نگرفته اند، بيشتر در مدرسه دعوا مي‌كنند. جهت مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد از دوران كودكي و قبل از مدرسه فرزند خود را به روانشناس و مشاورين ارجاع دهيد.

🔻 مشكلات روحي

مشكلات روحي در زمينه اضطراب، وسواس، بيش فعالي و افسردگي گاهي باعث دعوا و تنش در مدرسه مي‌شود. بنابراين مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد مشكلات روحي آنها شناخته شود و با بررسي هاي فراوان در جهت بهبود شرايط قدم برداشت.

🔻 تربيت اشتباه

هميشه تربيت والدين نقش مهم تري در شكل گيري شخصيت فرزندان داشته است. شيوه هاي فرزند پروري به شيوه اي است كه احساسات فرزند سركوب مي‌شود و با برون ريزي نادرست خشم خود را نشان مي‌دهد. مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد از دوران كودكي و زمان تربيت شكل مي‌گرفت. در واقع آينده نگري در رابطه با شخصيت فرزند شايد براي برخي والدين در جهت تربيت مناسب خوب باشد!

🔻 اضطراب بالا | مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

اضطراب هميشه عامل اصلي تنش است. كودكان و نوجواناني كه در مدرسه مشكل دارند و دعوا مي‌كنند؛ با اضطراب بالايي دست و پنجه نرم مي‌كنند. اين افراد براي تخليه هيجانات منفي خود شروع به دعوا مي‌كنند. بنابراين مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد در زمينه كنترل اضطراب باشد.

🔻 عدم برقراري ارتباط مناسب

برخي از فرزندان نحوه ارتباط مناسب را نمي‌دانند. در واقع آگاهي خوبي راجع به چگونگي برخورد با ديگران ندارند. در زمينه مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد ارتباط مناسب با دوستان را به فرزندان آموزش دهيد. زماني كه كودكان نحوه برقراري صحيح ارتباط را ندانند، در بزرگسالي دچار مشكل مي‌شوند.

🔻 مشكلات دوران بلوغ

از رايج ترين دلايل دعوا در مدرسه، تحريك پذيري و تغييرات خلقي دوران بلوغ است. در اين دوران به دليل تغييرات ذهني و روحي نوجوانان با هر حركتي واكنش نشان مي‌دهند. جهت مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد دوران بلوغ نوجوانان درك شود. در اين دوره فرزندتان نياز بيشتري به حمايت دارند.

راهكار مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه، راهكارهايي وجود دارد. كه بر اساس ريشه يابي علت استفاده مي‌شود. براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه راهكارهايي را در ادامه ارائه داده ايم؛ كه كاربردي است.

🔘 با فرزندتان مكالمه داشته باشيد

يكي از روش هاي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه، مكالمه با فرزندان است. جست و جو كنيد كه چه دليلي براي اين رفتار وجود دارد. در مرحله اول با كودكتان صحبت كنيد شايد مشكلات بزرگي دارد كه تنها با كمك والدين رفع مي‌شود.

🔘 اصلاح ريتم خواب صورت بگيرد | مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

همانطور كه در دلايل دعوا توضيح داديم، كم خوابي باعث بروز خشم مي‌شود. براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه ساعت خواب بچه ها را تنظيم كنيد. خواب فرزند شما بايد 7 تا 9 ساعت باشد. كمبود خواب با تحليل انرژي همراه است.

🔘 روش هاي تخليه انرژي ارائه دهيد

خشم به دليل انرژي بالاي فرد بروز مي‌كند. براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه و تخليه انرژي از روش هاي ديگر مانند ورزش و فعاليت هاي ورزشي كمك بگيريد. ورزش و فعاليت هاي بدني باعث احساس ارزشمندي و كشف استعدادهاي فرزند مي‌شود.

🔘 براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه سبك تربيتي خود را تغيير دهيد

براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه بايد سبك تربيتي خود را تغيير دهيد. احتما روش تربيتي شما ايرادي دارد كه باعث بروز اين مشكل شده است. براي اصلاح سبك تربيتي خود حتما با يك روانشناس مشورت كنيد. رفتارهاي آسيب زا باعث افزايش استرس و اضطراب فرزندتان مي‌شود. كه تا بزرگسالي با او همراه خواهد بود.

🔘 كنترل خشم را به بچه ها آموزش دهيد | مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

از كاربردي ترين راهكار مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه، كنترل و مديريت خشم است. زماني كه روش هاي كنترل خشم به فرزندتان آموزش داده شود، به راحتي در هر شرايطي ابتدا موقعيت را مي‌سنجد و سپس رفتار مناسب را انجام مي‌دهد.

🔘 مهارت هاي فردي فرزند را تقويت كنيد

يكي از روش هاي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه، تقويت مهارت هاي فردي است. نبود برخي از مهارت ها باعث حسادت و بروز دعوا مي‌شود. بايد قدرت “نه گفتن” را به فرزندتان آموزش دهيد. تا از حقوق خود دفاع كند و در جاي مناسب از اين كلمه استفاده كند.

🔘 عواقب دعوا در مدرسه را توضيح دهيد

يكي از روش هاي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه، توضيح عواقب مدرسه است. به فرزند خود توضيح دهيد كه رفتار اشتباه در مدرسه باعث اخراج او مي‌شود. و ديگر قدرت درس خواندن نخواهد داشت. حتي ذكر كنيد كه مدارس ديگر به دليل دعواهاي مداوم تو را ديگر ثبت نام نخواهند كرد. از لحاظ روانشناختي نيز به او توضيح دهيد كه اثرات دعوا بسيار زياد است و باعث آسيب هاي روحي مي‌شود.

براي آشنايي با علل و راه هاي جلوگيري از فرار از مدرسه كليك كنيد.

🔘 شرايط درسي فرزندتان را زير نظر بگيريد

برخي مواقع به دليل ضعف درسي و اضطراب زياد فرزندتان در مدرسه دعوا مي‌كند. براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه به دليل شرايط درسي نامساعد، حتما شرايط درسي فرزند خود را تحت نظر داشته باشيد. رسيدگي به امور درسي و تحصيلي فرزندان باعث آرامش روان او نيز مي‌شود.

🔘 از روانشناس كمك بگيريد | مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه

كمك از روانشناس در تمامي مراحل رشد و تربيت كودك حائز اهميت است. براي مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه، بهترين راه كمك از روانشناس است. روانشناس با بررسي ريشه و دليل اين رفتار به شما راهكارهايي ارائه خواهد داد كه اين رفتارها كاهش يابد.

كلام آخر

زماني كه تنش هاي خانوادگي، فردي و اجتماعي افزايش يابد، دعوا نيز بيشتر مي‌شود. همه اين عوامل دست در دست هم باعث بروز خشم مي‌شوند. براي جلوگيري و مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه حتما بايد از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مقابله با دعواي دانش آموزان در مدرسه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۴:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مشاوره خانواده تلفني ، حضوري و آنلاين به شما در داشتن زندگي شاد كمك مي كند. خانواده يكي از مهمترين نهاد هاي است كه در جوامع وجود دارد كه بر اساس ازدواج دو فرد با يكديگر تشكل مي شود و حفظ تداوم خانواده از اهميت بالايي برخوردار است. خانواده به عنوان يك كانون براي رشد و تكامل فرزندان و والدين ، التيام و شفا دهي آسيب ها ناشي از محيط اطراف شناخته مي شود. اما خانواده همواره با مشكلاتي برخورد مي كند كه سلامت اين كانون را بر هم مي زند. در چنين شرايطي مراجعه به يك فرد متخصص در زمينه مشاوره خانواده تلفني و حضوري براي حل مشكلات خانواده بسيار ضروري است. 

در شرايطي كه خانواده دچار بحران مي شود، تاثير مخربي را بر روي تك تك اعضا مي گذارد و به همين دليل حل اين مشكلات از اهميت زيادي برخوردار است. بهترين راه براي حل مشكلات خانوادگي مراجعه به مراكز مشاوره خانواده تلفني و حضوري  است. 

 منبع: مشاوره خانواده تلفني ، حضوري و آنلاين

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده كه در روانشناسي تحت عنوان درمان سيستمي شناخته مي‌شود رويكردي است كه در آن درمانگر اعضاي خانواده را تشويق مي‌نمايد تا در طول جلسات با يكديگر حرف زده و ارتباط برقرار كردن به شيوه سالم را بياموزند. در جريان اين گفتگوها خانواده درمانگر به افراد كمك مي‌كند تا راه حل مشكلات خود را با ديد بازتري ببينند و بتوانند الگوهاي رفتاري جديد را به مرور تمرين نمايند. جهت دريافت مشاوره خانواده تلفني و حضوري از برترين متخصصان مي توانيد به مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو مراجعه نماييد.

مشاوره خانواده تلفني

امروزه به طور كلي خدمات حضوري جاي خود را به خدمات تلفني و آنلاين داده‌اند. به تبع اين موضوع جلسات مشاوره خانواده نيز در بسياري از مراكز به صورت غيرحضوري برگزار مي‌شود. در جلسات مشاوره خانواده تلفني شما اين شانس را داريد كه از هر جاي كشور با بهترين متخصصان در تماس باشيد و با از بين بردن محدوديت‌هاي مكاني در وقت و هزينه خود صرفه جويي كنيد.

هم چنين بسياري از افراد ممكن است نسبت به رفتن نزد مشاور و روانشناس احساس خوبي نداشته باشند يا در حضور درمانگر احساس معذب بودن بكنند. مشاوره خانواده تلفني به اين افراد كمك مي‌كند تا آزادانه‌تر رفتار كرده و با آسودگي بيشتري مسائل خود را مطرح نمايند. در نتيجه اگر مشكلاتي در خانواده‌تان وجود دارد كه آرامش اعضا را به هم زده و در عين حال به هر دليلي امكان مراجعه حضوري نزد روانشناس نيز براي شما وجود ندارد مي‌توانيد به صورت تلفني با مراكزي كه به طور تخصصي در زمينه زوج و خانواده خدمات مشاوره ارائه مي‌دهند تماس بگيريد و موضوعات خود را با يك درمانگر حرفه‌اي درميان بگذاريد.

چه زماني بايد از مشاوره خانواده استفاده كرد ؟

برخي از مشكلات خانوادگي بسيار پيچيده است كه تنها راه حل آن مشاوره خانواده تلفني و حضوري و خانواده درماني است. چرا كه ممكن است اين مشكلات هر روز در خانواده بزرگتر شود و در نهايت به فروپاشي بنيان خانواده منتهي گردد. البته بايد بدانيد كه به وجود آمدن تنش و بخث در هر خانواده اي طبيعي است به عبارتي هر كسي در زندگي خود با مشكلات خانوادگي روبرو مي شود.

اين اختلالافات ممكن است بين زوجين يا در ارتباط با والدين باشد. حل اين مشكلات نيازمند آشنايي با مهارت هايي خاص است. مشاوره خانواده تلفني و حضوري مي تواند براي بسياري از مسائل از جمله مرگ يكي از عزيزان، خيانت، طلاق عاطفي، مشكلات فرزندان و … مفيد باشد. 

مركز مشاوره روانشناسي خانواده ذهن نو با دارا بودن متخصصين با تجربه در زمينه مشاوره خانواده تلفني و حضوري مي تواند به شما در بهبود روابط ميان اعضاي خانواده كمك كند كه در ادامه به معرفي برخي از خدمات اين مركز مي پردازيم :

خانواده درماني | مشاوره خانواده تلفني

خانواده درماني در زمان مواجه شدن با مشكلات بزرگ در خانواده نقش بزرگي را در درمان مشكلات رفتاري و رواني اعضاي خانواده ايفا مي كند. حتي به حل مشاجرات خانوادگي كمك مي كند. 

مشاوره ازدواج | مشاوره خانواده تلفني

مشاوره ازدواج به شما در داشتن رابطه اي سالم كمك مي كند. ازدواج و انتخاب همسر يك نقطه عطف و مهمترين تصميمي است كه هر هر فرد در زندگي خود انتخاذ مي كند. چرا كه بعد از ازدواج اهداف زندگي، روابط اجتماعي، خانوادگي، شغل و … شما دستخوش تغيير خواهد شد. به همين دليل تصميم براي ازدواج نياز به پختگي كافي دارد. اما متاستفانه بيشتر مردم، زمان و هزينه زيادي را براي برگزاري مراسم عروسي عالي خرج مي كنند تا يك ازدواج عال

زوج درماني

زوج درماني شاخه‌اي از روانشناسي است كه به دنبال اصلاح رابطه ميان دو نفر است. درنتيجه برخلاف باور عموم زوج درماني راهكاري نيست كه تنها براي زن و شوهرها مناسب باشد و تمامي افرادي كه در رابطه خود مشكلاتي را احساس مي‌كنند مي‌توانند از اين روش درماني استفاده كنند

سكس تراپي | مشاوره خانواده تلفني

حرف زدن در مورد مسائل جنسي براي همه كار آساني نيست. در واقع عواملي نظير احساس شرم و خجالت باعث مي‌شود افراد در مورد مشكلات جنسي با ديگران مشورت نكنند. با اين حال يك مشاور حرفه‌اي با رعايت كردن اصول كاري نظير رازداري و عدم قضاوت به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد راحت تر در اين باره صحبت كنيد. دريافت مشاوره جنسي به شما در مورد روش‌هاي درمان اختلالات جنسي، افزايش رضايت جنسي و نحوه آموزش مسائل جنسي به كودكان و نوجوانان ياري مي‌رساند. براي كسب اطلاعات بيشتر مقاله مشاوره جنسي را مطالعه نماييد. 

روانشناسي كودك

روانشناسي كودك به شاخه‌اي از روانشناسي گفته مي‌شود كه به طور خاص در ارتباط با كودكان و نيازهاي رشدي آن‌ها صحبت مي‌كند. در حقيقت روانشناسان كودك معتقدند كه نيازهاي روحي و توانايي‌هاي ذهني كودكان كاملاً متفاوت از بزرگسالان است و به همين خاطر آن‌ها به متخصصيني نياز دارند كه با توانايي‌ها و نيازهايشان آشنايي كامل داشته باشند. با اين حال روانشناسي كودك صرفاً راجع به مشكلات و نيازهاي روحي كودكان صحبت نمي‌كند. بخش مهمي از اين حيطه روانشناسي به چگونگي پرورش هرچه بهتر توانايي‌هاي كودكان و تبديل آن‌ها به بزرگسالاني توانمند مي‌پردازد.

مشاوره نوجوان | مشاوره خانواده تلفني

مشاوره نوجوان طيف وسيعي از مشكلات را در برمي‌گيرد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به مديريت خشم، مشكلات تحصيلي، اختلالات اضطرابي، مشكلات رفتاري، موضوعات مرتبط با خودانگاره نوجوان در مورد بدن، مواجه شدن با قلدري همسالان، افسردگي، پرداختن به رفتارهاي پرخطر نظير مصرف مواد يا الكل، اختلالات خوردن، تعارضات خانوادگي، مشكلات ارتباطي، نحوه برخورد با جنس مخالف، مسائل مرتبط با عزت نفس، درگيري با استرس، انزواي اجتماعي، كنار آمدن با هويت جنسي و … اشاره كرد. 

خيانت همسر

مشكل بسياري از آنهايي كه در شرايط خيانت همسر از مشاوره كمك نمي‌گيرند اين است كه با اين خدمات آشنايي ندارند. به همين خاطر بهتر است در ابتدا كمي بيشتر راجع به مشاوره‌خيانت صحبت كنيم. مشاوره خيانت يكي از انواع مشاوره‌هاي تخصصي است كه توسط يك زوج درمانگر يا مشاور متخصص در زمينه خانواده انجام مي‌شود. شما در شرايط زير مي‌توانيد از اين مشاوره استفاده كنيد.

مشاوره طلاق | مشاوره خانواده تلفني

مشاوره طلاق نوعي از خدمات روانشناسي است كه توسط متخصصان آموزش ديده در حوزه‌هاي زوج و خانواده ارائه مي‌شود. برخلاف باور عمومي مشاوره طلاق نوعي روش اقناع سازي زوجين براي بازگشت بي چون و چرا به زندگي مشترك نيست بلكه روانشناس به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد پيش از هرچيز هيجانات منفي خود نظير خشم را مديريت كنيد و با ديد وسيع‌تري به نقاط قوت و ضعف زندگيتان نگاهي بياندازيد.

در واقع يك مشاور حرفه‌اي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد هزينه‌هاي طلاق گرفتن و در مقابل برگشتن به زندگي مشترك را در دو كفه ترازو قرار دهيد. او در نهايت به شما اجازه مي‌دهد كه خود انتخاب كنيد كدام كفه سنگين‌تر است و رفتن در كدام مسير مي‌تواند براي هردوي شما هموارتر باشد.

اهميت مراجعه به مشاوره خانواده تلفني ، حضوري و آنلاين

خانواده يكي از مهم‌ترين منابع دريافت حمايت، عشق و امنيت است. با اين حال در بسياري از مواقع اعضاي خانواده به دلايل مختلف مي‌توانند تحت فشار قرار بگيرند. براي مثال درگيري با مشكلات مالي، عدم تفاهم بر سر تربيت فرزند يا ناتواني در برآورده كردن نيازهاي عاطفي از جمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند يك خانواده را درگير اختلاف و تعارض كنند.

در اين شرايط مشاوره خانواده تلفني، حضوري و آنلاين يكي از ابزارهايي است كه به شما كمك مي‌كند بتوانيد از اين مشكلات عبور كرده و روابط سالم‌تري را با يكديگر تجربه كنيد. البته همواره اين مسئله مهم را به خاطر بسپاريد كه درمانگر يا مشاور قرار نيست معجزه كرده و همه مشكلاتتان را حل كند بلكه در بسياري از مواقع به شما مي‌آموزد چگونه بتوانيد با شرايط خود سازگار شويد و به درستي با آن‌ها كنار بياييد.

انواع مسائلي كه در مشاوره خانواده تلفني و حضوري مطرح مي‌شوند

مشاوره خانواده سبكي از خدمات روان درماني است كه بسيار انعطاف پذير بوده و مي‌تواند به گستره گوناگوني از مشكلات بپردازد. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در مشاوره خانواده تلفني و حضوري مطرح مي‌شوند مي‌توان به موضوعات زير اشاره كرد.

1- تصميم‌گيري براي طلاق و جدايي | مشاوره خانواده تلفني

تصميم‌گيري براي طلاق هميشه كار آساني نيست به خصوص اگر پاي بچه‌ها وسط باشد. براي مثال كودكان كوچك‌تر كمتر مي‌توانند جدايي پدر و مادر خود را درك كنند و ممكن است از اين موضوع آسيب زيادي ببينند. در اين شرايط مشاوره خانواده تلفني و حضوري به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد تصميم خود را به درستي بررسي كرده و در صورت رسيدن به گزينه طلاق، ساير اعضا يعني فرزندان را نيز براي اين رويداد آماده كنيد.

2- اختلافات و مشكلات مالي از مسائل مطرح شده در مشاوره خانواده تلفني و حضوري

اختلاف بر سر موضوعات مالي يكي از مشكلاتي است كه براي بسياري از خانواده‌ها اتفاق مي‌افتد. براي مثال ممكن است زن و مرد بر سر مخارج خانواده با يكديگر تفاهم نداشته باشند و همين مسئله به مرور به اختلافات آن‌ها دامن بزند. مشاور خانواده با استفاده از رويكردهايي نظير رويكرد حل مسئله به شما كمك مي‌كند تا به گزينه‌هاي مشتركي براي رفع مشكلات خود دست يابيد و با تنش كمتري اين موضوعات را پشت سر بگذاريد.

3- بروز تغييراتي در ساختار خانواده | مشاوره خانواده تلفني

مسائلي نظير مرگ، جدايي يا بيمار شدن يكي از اعضاي خانواده مي‌تواند ساختار كلي را به هم ريخته و باعث شود زندگي افراد از حالت روتين خارج گردد. در اين شرايط اغلب مسئوليت‌ها جا به جا شده و ممكن است افراد تحت فشار بسيار زيادي قرار بگيرند. مشاور خانواده براي حل اين مشكل به اعضا كمك مي‌كند تا راهكارهاي مقابله‌اي مناسب در برابر مشكلات را تمرين نمايند و مجدداً تعادل زندگي را به حالت نرمال برگردانند.

4- درگيري با نوجوان | مشاوره خانواده تلفني

داشتن برخورد مناسب با نوجوان يكي از دغدغه‌هاي مشترك بسياري از خانواده‌هاست. چراكه در دوران نوجواني كودكان ديروز به يك باره از حالت اطاعت و تسليم خارج شده و دائماً تلاش مي‌كنند هويت مستقل خود را به رخ خانواده بكشند. آن‌ها ممكن است تلاش كنند سبك زندگي متفاوتي را در پيش بگيرند و همين كار آن‌ها باعث نگراني پدر و مادر شود.

در اين شرايط احتمال دارد كنترل اوضاع از دست پدر و مادر خارج شده و همين باعث شود آن‌ها از راه‌حل‌هاي ناسالمي نظير محدود كردن، انتقادگري بيش از حد و بالعكس آزادي بخشي بي حد و حصر استفاده كنند. در جلسات مشاوره خانواده درمانگر تلاش مي‌كند تعامل‌هاي موجود بين والدين و فرزند نوجوان را مشاهده كرده و به آن‌ها كمك كنند تا الگوهاي غلط ميان خود را اصلاح نمايند.

5- حل مشكلات بين خواهر و برادرها | مشاوره خانواده تلفني

بروز اختلاف و تنش بين فرزندان يكي از مسائل طبيعي و اجتناب ناپذير در همه خانواده‌هاست. با اين حال برخي مواقع ممكن است اين اختلاف‌ها آن‌قدر جدي شده كه سلامت روان همه اعضا را تحت تأثير قرار دهد. اين مسئله به خصوص بين فرزندان نوجوان يا پس از به دنيا آمدن فرزند دوم بين بچه‌هاي كوچك‌تر بيشتر ديده مي‌شود. مشاوره خانواده در اين موقعيت‌ها مي‌تواند نگراني‌هاي موجود را كاوش كرده و به اصلاح روابط كمك بسياري نمايد.

6- كنار آمدن با مسئله آشيانه خالي | مشاوره خانواده تلفني

آشيانه خالي يكي از مسائلي است كه اغلب پدر و مادرها در سنين ميانسالي و با رفتن فرزندان از خانه آن را تجربه مي‌كنند. در واقع با ازدواج بچه‌ها يا رفتن براي ادامه تحصيل، زن و مرد احساس تنهايي و انزوا مي‌كنند و ممكن است نتوانند به سادگي با اين مسئله كنار بيايند. در اين شرايط حتي ممكن است اختلافات كهنه سر باز كنند و كيفيت زندگي مشترك را پايين بياورند. مراجعه به يك روانشناس به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اين مرحله از زندگي خود را با تنش كمتري پشت سر بگذاريد و اين زمان را به فرصتي براي غني‌تر كردن ارتباطات زناشويي خود تبديل كنيد.

7- درگيري يكي از اعضا با مشكلات روانشناختي

درگير شدن يكي از اعضاي خانواده با مشكلاتي نظير اضطراب، افسردگي، اعتياد و… مي‌تواند ريشه در تعاملات ناسازگار خانوادگي داشته باشد. همچنين درمان اين مشكلات در صورت آموزش ديدن و درگير شدن ساير اعضاي خانواده با سهولت بيشتري انجام مي‌شود. در نتيجه در بسياري از مواقع هنگام بروز اين مشكلات درمانگر تلاش مي‌كند به جاي برگزاري جلسات با فرد اصلي كه درگير مشكلات روانشناختي شده؛ جلسات درماني را با حضور كل خانواده برگزار كند.

 

مشاوره خانواده تلفني | آنچه براي انتخاب متخصصين بايد در نظر بگيريد

متأسفانه امروزه بسياري از افراد غير متخصص اقدام به ارائه خدمات روانشناسي مي‌كنند و به اين ترتيب ممكن است سرنوشت يك خانواده را نيز تحت تأثير خود قرار دهند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه با مراكزي تماس بگيريد كه داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا بهزيستي بوده و داراي كادر تحصيل كرده و حرفه‌اي در اين زمينه هستند. توجه داشته باشيد كه افراد براي ارائه خدمات درماني بايد از حداقل مدرك كارشناسي ارشد در رشته روانشناسي يا مشاوره برخوردار باشند. همچنين داشتن سوابق كاري در زمينه خانواده يا زوج علاوه بر تحصيلات مربوطه از جمله مسائلي است كه در انتخاب يك مشاور خوب بايد به آن توجه كنيد. 

مزيت‌ها و محدوديت‌هاي مشاوره خانواده تلفني

بر اساس تحقيقات انجام شده در مورد تفاوت مشاوره تلفني و حضوري خانواده يكي از محدوديت‌هاي مشاوره خانواده تلفني اين است كه امكان برگزاري جلسات به صورت هم زمان با همه اعضا وجود ندارد و درمانگر نمي‌تواند تعاملات ميان افراد را مشاهده نمايد. با اين حال درمانگران تلاش مي‌كنند تا به صورت فردي جلسات را برگزار كرده و به حل مشكلات مرتبط با خانواده بپردازند. آن‌ها ممكن است در كنار مشاوره تلفني برگزاري خدمات مشاوره تحت وب و آنلاين را نيز به شما پيشنهاد دهند تا كيفيت جلسات را بالاتر ببرند.

با اين حال دريافت مشاوره خانواده به صورت تلفني مزاياي خودش را نيز دارد براي مثال در اين روش شما از هرجاي كشور مي‌توانيد با معتبرترين مراكز تماس بگيريد و در هزينه‌هاي رفت و آمد خود صرفه جويي نماييد. هم‌چنين اگر يكي از اعضا نسبت به مراجعه نزد مشاور مقاومت داشته باشد مشاوره تلفني مي‌تواند اين مقاومت‌ها را كم كرده و باعث شود افراد استقبال بيشتري از اين جلسات به عمل بياورند. مي‌توانيد در هر ساعت از روز با شماره‌هاي مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس گرفته و مشاوره دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشاوره خانواده تلفني مي توانيد از طريق تلفن يا موبايل با شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با متخصصان مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول در مورد مشاوره خانواده تلفني ، حضوري و آنلاين

براي دريافت مشاوره خانواده بايد به چه متخصصي مراجعه كنم؟

مشاوران و روانشناساني كه در حوزه زوج و خانواده آموزش‌هاي حرفه‌اي ديده‌اند بهترين گزينه‌ها براي دريافت مشاوره خانواده هستند. متخصصان مركز مشاوره ذهن نو آماده پاسخگويي به سوالات و مسائل شما در هر جايي كه هستيد مي باشند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۰:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی