مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اختلال پرخوري عصبي يكي از انواع اختلالات روانشناختي است كه در عصر حاضر شيوع بيشتري پيدا كرده است. ناتواني در كنترل استرس‌هاي روزمره به شيوه‌اي سالم از يك طرف و تبليغ بيش از حد در مورد لاغري و تناسب اندام از طرف ديگر باعث شده كه بسياري از زنان و مردان در شرايط تنش‌زا كنترل چنداني روي حجم غذايي مصرفي‌شان نداشته باشد و پس از صرف وعده‌هاي خود دچار احساسات منفي شده و در نهايت دست به اقدامات جبراني نظير تلاش براي استفراغ مي‌زنند.

پرخوري عصبي عوارض جسماني و رواني مختلفي دارد كه از جمله آن‌ها مي توان به قطع پريود در خانم‌ها، افزايش يا كاهش وزن شديد و آريتمي قلبي اشاره كرد. در ادامه اين مقاله در مورد علائم، علل و روش هاي درمان اختلال پرخوري عصبي توضيحات بيشتري ارائه كرده ايم. 

منبع: اختلال پرخوري عصبي يا بوليميا

اختلال پرخوري عصبي

اختلال پرخوري عصبي يكي از  انواع اختلالات خوردن محسوب مي‌شود كه از اضطراب كنترل نشده نشات مي‌گيرد. اين اختلال گاهي با اجبار براي تخليه مواد غذايي خورده شده همراه مي‌شود. فرد بعد از اينكه مقدار زيادي خوراكي را در مدت زمان كوتاهي مصرف مي‌كند؛ دچار عذاب وجدان شده و براي جبران آن از روش هاي غيراستاندارد براي تخليه آنها استفاده مي‌كند.

تلاش براي استفراغ و يا مصرف ملين ها برخي از اين روش ها هستند. اين افراد از لحاظ بيولوژيكي واقعا گرسنه نيستند و فقط براي از بين بردن استرس خود، اينكار را انجام مي‌دهند.

علائم و نشانه هاي اختلال پرخوري عصبي

اختلال پرخوري عصبي يكي از انواع اختلال‌هاي خوردن است كه در راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات رواني به عنوان يك وضعيت روانپزشكي مشخص شده است (براي آشنايي با ساير اختلالات خوردن كليك كنيد). مبتلايان به پرخوري عصبي يا همان بوليميا در طي اين بيماري علائم زير را بروز مي‌دهند:

  1. A. بروز دوره‌هاي مكرر پرخوري كه مي‌تواند با حالات زير مشخص شود:
  • فرد در يك بازه زماني خاص به مقدار قابل توجهي بيشتر از عموم مردم غذا مي‌خورد. براي مثال هر 2 ساعت يك بار حجم زيادي غذا مي‌خورد كه ديگران در اين زمان و تحت همان شرايط نمي‌توانند اين كار را انجام دهند.
  • بيمار در اين دوره در زمينه كنترل غذا خوردن خود احساس ناتواني مي‌كند.
  1. B. بيمار رفتارهاي جبراني نامتناسب و مكرري به منظور جلوگيري از افزايش وزن انجام مي‌دهد. از جمله اين رفتارها مي‌توان به استفراغ عمدي، مصرف نابه جاي مسهل‌ها، تنقيه، استفاده از داروها، روزه‌داري و ورزش مفرط اشاره كرد.
  2. C. پرخوري و رفتارهاي جبراني نامتناسب، هردو به طور متوسط حداقل يك بار در هفته و به مدت 3 روز بروز مي‌يابند.
  3. D. ارزيابي فرد از خود به شكل افراطي تحت تاثير شكل و وزن بدنش قرار دارد.
  4. E. دوره‌هاي پرخوري عصبي در طول اختلال بي‌اشتهايي‌عصبي بروز نمي‌يابد.

عوارض ابتلا به اختلال پرخوري عصبي

مبتلايان به اختلال پرخوري عصبي به دليل رفتارهاي تغذيه‌اي نامناسب اغلب دچار كاهش يا افزايش وزن مي‌شوند. همچنين قطع پريود در خانم‌ها و اختلالات آبو الكتروليلت ناشي از اقدامات پاكسازي از جمله عوارض رايج ناشي از اختلال پرخوري عصبي هستند.

بوليميا مي‌تواند عوارض شديدتر و نادرتري نيز داشته باشد كه از جمله آن‌ها بايد به پارگي مري، پاره شدن معده و آريتمي قلبي اشاره كرد كه مي‌توانند تهديدي جدي براي حيات فرد نيز محسوب شوند. همچنين كساني كه به طور طولاني مدت به مصرف مسهل‌ها (مليم‌ها) مي‌پردازند ممكن است به آن‌ها وابسته شوند. همچنين مشكلات گوارشي و پرولاپس ركتوم به وفور در اين بيماران ديده مي‌شود. ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي نيز به دليل مصرف غذاهاي سالم زياد نيز از عوارض اين بيماري است.

ميزان شيوع اختلال پرخوري عصبي

طبق گزارشات پنجمين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني شيوع دوازده ماهه اختلال پرخوري در زنان جوان چيزي بين 1 تا 1/5درصد است. در مقابل ميزان شيوع اين اختلال در مردان به طور دقيق مشخص نيست، اما به طور واضح مي‌توان گفت كه اختلال پرخوري عصبي در افراد مذكر شيوع بسيار كمتري نسبت به خانم‌ها دارد. اوج شيوع اين اختلال نيز در بين نوجوانان بزرگ‌تر و بزرگسالان جوان تخمين زده مي‌شود.

⭕پرخوري عصبي در كودكان

اختلال پرخوري عصبي در كودكان نيز مشاهده مي‌شود. علائم اين بيماري در كودكان نيز همانند علائم در بزرگسالان است. با اين تفاوت كه آنها از روش هاي تخليه استفاده نمي‌كنند. اما در برخي موارد، خوردن مقدار زيادي غذا با استفراغ همراه است. معده كودكان ظرفيت چنداني ندارد و بسيار حساس است.

به همين دليل احتمال بروز بيماري هاي مختلف در آنان بيشتر خواهد بود. اين اختلال در كودكان حداقل دو بار در هفته و تا 3 ماه اتفاق مي‌افتد. در موارد شديد، شايد در يك روز، كودك، چندبار رفتار پرخوري را انجام مي‌دهد. 

⭕اختلال پرخوري عصبي در زنان باردار

طبيعي است كه مادران در دوران بارداري به دليل برهم خوردن تعادل هورمون ها و يا شرايط محيطي، استرس زيادي را تجربه كنند. همچنين ميزان تغذيه آنان نيز افزايش مي‌يابد. اما قطعا اختلال پرخوري عصبي در اين دوران باعث بروز عوارضي براي مادر و جنين خواهد شد. مادر علاوه بر عوارض جسماني به عوارض رواني ناشي از اين بيماري نيز دچار مي‌شود. پيامدهاي ناشي از اين رفتار بر جنين شامل موارد زير مي‌شود.

بروز عقب ماندگي و ناهنجاري مادرزادي

كمبود وزن نوزاد حين تولد

ضعف جسماني نوزاد بعد از تولد

علل ابتلا به اختلال پرخوري عصبي

متخصصان در مورد علل و عوامل زيربنايي بروز اختلال پرخوري عصبي يا  بوليميا فاكتورهاي مختلفي را دخيل مي‌دانند. اما به طور كلي نمي‌توان دليل مشخصي را براي آن در نظر گرفت.  در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

💠عوامل مزاجي و وابسته به خلق و خو

نگراني در مورد وزن، عدم اعتماد به نفس كافي، دچار بودن به اختلالات خلقي نظير افسردگي، درگيري با اختلالات اضطرابي نظير اضطراب اجتماعي يا اضطراب فراگير دوران كودكي از جمله عوامل مرتبط با خلق و خو محسوب مي‌شوند كه افراد را در برابر ابتلا به بي اشتهايي عصبي آسيب پذير مي‌كنند. اختلال پرخوري عصبي ارتباط مستقيمي با بيماري هاي روان دارد. در واقع آنها عامل مهمي در بروز و همچنين تداوم اين رفتار مي‌شوند.

💠عوامل محيطي

در دنياي مدرن تبليغات زيادي در مورد لاغري و تناسب اندام مي‌شود. به نظر مي‌رسد اين مسئله باعث افزايش نگراني‌ها در مورد اضافه وزن شده كه اين مسئله به نوبه خود ريسك ابتلا به اختلال پرخوري عصبي را افزايش مي‌دهد. همچنين بررسي‌ها نشان مي‌دهند آن‌هايي كه در كودكي سابقه مواجهه با سوء استفاده‌هاي جسمي يا جنسي را داشته‌اند بيش از ديگران ابتلا به پرخوري عصبي را گزارش مي‌دهند. در واقع اضطرابي كه جامعه و محيط به فرد وارد مي‌كند زمينه ساز بروز نشانه هاي اين اختلال مي‌شود.

💠عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

دچار بودن به چاقي و اضافه وزن به خصوص در دوران كودكي و اوايل بلوغ عامل خطر مهمي براي ابتلا به اختلال پرخوري عصبي است. همچنين امكان انتقال خانوادگي و آسيب پذيري ژنتيكي نيز براي اين اختلال مطرح مي‌شود. در خانواده هايي كه يكي از افراد مبتلا به اين اختلال است بيشتر احتمال دارد كه فرد ديگري نيز به آن مبتلا شود.

درمان اختلال پرخوري عصبي

 

براي درمان اختلال پرخوري عصبي هم زمان بايد تحت نظر پزشك، متخصص تغذيه و روانشناس قرار داشته باشيد. پزشك در ابتدا ارزيابي‌هاي لازم در مورد پيامدهاي بدني اختلال پرخوري عصبي را انجام داده و درمان‌هاي ضروري را فورا شروع مي‌كند. همچنين ممكن است براي كنترل اضطراب‌ها نياز به دريافت داروهاي اعصاب نيز وجود داشته باشد كه روانپزشك در اين باره نظر خواهد داد.

متخصص تغذيه نيز به كمك مي‌كند يك رژيم غذايي سالم را در اختيار داشته باشيد و براساس يك راهنما پيش برويد. در كنار همه اين‌ها مراجعه به روانشناس و شركت در جلسات روان درماني از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. همچنين روانپزشك نيز مي‌تواند با تجويز دارو، نشانه هاي اضطراب و افسردگي افراد را كنترل كند. براي مصرف دارو در اين زمينه حتما طبق تجويز پزشك پيش برويد. 

چرا بايد براي درمان به روانشناس مراجعه كرد؟

چرا كه در بسياري از موارد بيمار مبتلا به پراشتهايي عصبي از مهارت كمي در خودكنترلي برخوردار است. به علاوه بيماري از خودانگاره تحريف شده در باره بدن نشات مي‌گيرد. درمانگر كمك مي‌كند تا بتوانيد شناخت‌هاي زيربنايي مرتبط با اين اختلال را شناسايي كرده و مهارت‌هاي رفتاري جديدي براي كنترل تنش‌ها و استرس ها پيدا كنيد. اين تغييرات در درمان اختلال پرخوري عصبي در بلند مدت تاثير بسزايي خواهد داشت.

سخن پاياني

در مورد اختلال پرخوري عصبي از غذا به عنوان روشي براي مقابله با استرس و اضطراب استفاده مي‌شود. با توجه به متن بالا اين اختلال به دلايل مختلفي به وجود آمده و براي درمان آن نيز راه هاي زيادي وجود دارد. افراد بايد در قدم اول استرس خود را كنترل كنند. در اين زمينه مي‌توان از يك روانشناس نيز كمك گرفت.

دوري از عوامل استرس زا و همچنين غذاهاي محرك، روش هاي موثري براي كنترل اين رفتار هستند. پرخوري عصبي در سنين مختلف رخ مي‌دهد و با نشانه هاي يكساني همراه است. افراد با مشاهده علائم، بايد سريعا براي درمان اقدام كرده و از بروز عوارض جلوگيري كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال پرخوري عصبي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد. 

سوالات متداول

آيا اختلال پرخوري عصبي تنها در زنان اتفاق مي افتد؟

خير اين اختلال به جنسيت خاصي محدود نمي‌شود. با اين حال گزارش‌هاي همه گير شناسي نشان مي‌دهند كه مردان به نسبت زنان به ميزان بسيار كمتري به بوليميا مبتلا مي‌شوند.

منبع: اختلال پرخوري عصبي يا بوليميا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۶:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص اگزازپام يكي از انواع داروهاي ضد اضطراب است كه براي بسياري از اختلالات اضطرابي، افسردگي و همين‌طور بي‌خوابي‌هاي مزمن مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اگزازپام با افزايش ماده شيميايي گابا در مغز باعث ايجاد احساس آرامش مي‌شود. بااين‌حال اين دارو نيز مانند ساير داروهاي ضداضطراب باعث ايجاد وابستگي شده و با قطع مصرف دارو نشانه‌هاي اضطراب مجدداً باز خواهند گشت.

درنتيجه مي‌توان گفت قرص اگزازپام و همين‌طور تمامي داروهاي اعصاب و روان تنها باعث پنهان شدن نشانه‌هاي بيماري مي‌شوند و آن‌ها را درمان نخواهند كرد. به همين خاطر متخصصين توصيه مي‌كنند كه در كنار استفاده از داروهاي آرام‌بخش استفاده از جلسات مشاوره را نيز جدي بگيريد. اين جلسات به شما كمك خواهد كرد تا بدون استفاده از دارو راهكارهاي مناسبي را براي مبارزه با احساسات و افكار منفي پيدا كنيد.

قرص اگزازپام و موارد استفاده از آن

قرص اگزازپام يكي از داروهاي ضداضطراب و از خانواده بنزوديازپين‌ها است. كه با افزايش ماده شيميايي گابا در مغز باعث كاهش اضطراب و ايجاد احساس آرامش مي‌شود. به همين خاطر از اين دارو معمولاً در درمان اختلالات اضطرابي، بي‌خوابي و همين‌طور برخي از انواع افسردگي استفاده مي‌شود. همچنين قرص اگزازپام در برخي مواقع نيز براي كاهش احساس بي‌قراري و نشانه‌هاي ناخوشايند پس از ترك الكل يا ساير مواد مخدر مورداستفاده قرار مي‌گيرد. قرص اگزازپام براي بزرگسالان است. در كوتاه مدت براي درمان اضطراب و ترك الكل استفاده مي‎شود.

نحوه مصرف قرص اگزازپام

قرص اگزازپام در كنار اثرات مطلوبي كه مي‌تواند بر كاهش نشانه‌هاي بيماري شما داشته باشد. قدرت بالايي در ايجاد وابستگي يا اعتياد دارد. به همين خاطر بهتر است از مصرف يا قطع خودسرانه اين دارو جدا خودداري كنيد و براي استفاده از آن با يك متخصص مشورت نماييد.

متخصصين ميزان و نحوه استفاده از قرص اگزازپام را بر اساس شرايط سني، وضعيت سلامت جسمي، ساير داروهايي كه مصرف مي‌كنيد و همين‌طور شدت نشانه‌هاي ناخوشايندي كه تجربه مي‌كنيد مشخص خواهند كرد. به همين خاطر بهتر است براي مصرف اين دارو دقيقاً طبق توصيه‌اي كه به شما شده عمل كنيد. اما به‌طوركلي اگزازپام براي بزرگسالان در دوزهاي 10 تا 15 ميلي‌گرم و براي 3 تا 4 بار در روز تجويز مي‌شود كه در صورت صلاح‌ديد پزشك ممكن است مقدار آن تا 30 ميلي‌گرم نيز افزايش پيدا كند.

پس براي بزرگسالان دوز 10 ميلي گرم 3 تا 4 بار در روز تجويز مي‎شود. با توجه به عوارضي نظير خواب‌آلودگي يا احساس سرگيجه كه گاهي اوقات همراه با استفاده از اين دارو براي فرد رخ مي‌دهد. اگزازپام براي سالمندان با احتياط بيشتر يا در دوزهاي پايين‌تر مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

يكي از نكاتي كه در مصرف قرص اگزازپام مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد اين است كه دارو را هرروز و در ساعتي خاص مصرف كنيد. همچنين اگر يك نوبت استفاده از دارو را فراموش كرديد بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد اما درصورتي‌كه به زمان مصرف وعده بعدي دارو نزديك شده‌ايد از مصرف اجتناب كنيد و به‌هيچ‌عنوان در وعده بعدي دوز دارو را افزايش ندهيد.

عوارض جانبي استفاده از قرص اگزازپام

مي‌توان گفت تمامي داروهاي شيميايي در كنار تأثيرات مطلوبي كه روي بدن و بيماري شما خواهند داشت، گاهي اوقات نيز باعث ايجاد عوارض جانبي مي‌شوند. لازم به ذكر است كه تمامي اين عوارض در كنار هم و در يك نفر ديده نمي‌شود و يا ممكن است برخي افراد هيچ‌يك از اين نشانه‌ها را تجربه نكنند، عوارض جانبي قرص اگزازپام عبارتند از:

  • احساس خواب‌آلودگي
  • ادم
  • افت فشار خون
  • سنكوپ
  • فراموشي
  • وابستگي به دارو
  • سر درد
  • كهير
  • راش ماكولوپاپولار
  • راش شبيه به دانه هاي سرخك و سرخجه
  • بي اختياري ادرار
  • بيماري خوني
  • يرقان
  • لرزش بدن
  • هيپورفلكسي
  • تاري ديد
  • دو بيني
  • سرگيجه
  • مشكلات حافظه
  • (گفتار فلجي) بروز مشكلاتي در گفتار به‌صورت جا انداختن برخي كلمات
  • احساس شادي بيش‌ازحد كه با خلق معمول فرد تناسب ندارد
  • كاهش ميل جنسي
  • اختلالات قاعدگي در زنان
  • احساس تهوع
  • تحريك سيستم اعصاب مركزي

تداخلات دارويي با اگزازپام

استفاده از برخي داروها در كنار هم باعث مي‌شود قدرت تأثيرگذاري هردو يا يكي از آن‌ها كاهش پيدا كند. همچنين برخي مواقع استفاده اين داروها در كنار هم مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي شود. به همين خاطر بهتر است پيش از مصرف هر دارويي متخصص را در جريان تمامي بيماري‌ها و همين‌طور داروهايي كه مصرف مي‌كنيد قرار دهيد. ازجمله داروهايي كه ممكن است مصرف هم‌زمان آن‌ها با قرص اگزازپام تداخل داشته باشد عبارتند از:

  • كلوزاپين
  • ديگوكسين
  • ارلستات
  • كوا
  • فني توئين
  • الپروييك اسيد
  • سديم اكسيبات
  • اكسي بيت سديم
  • ضد دردها به‌ويژه داروهاي داراي مخدر
  • ساير داروهاي آرام‌بخش
  • هرگونه مخدر

نشانه‌هاي مسموميت با قرص اگزازپام

استفاده بيش‌ازحد قرص اگزازپام گاهي اوقات مي‌تواند باعث ايجاد مسموميت دارويي شود. درصورتي‌كه هريك از نشانه‌هاي زير را در فردي كه از اين دارو استفاده مي‌كند مشاهده كرديد هرچه سريع‌تر او را به مراكز درماني برسانيد:

  • خواب‌آلودگي‌هاي شديد يا از دست دادن هشياري
  • آهسته شدن تنفس
  • آهسته شدن ضربان قلب يا كاهش فشارخون
  • اختلال در گفتار و حركات

قرص اگزازپام و درمان بيماري‌هاي اضطرابي

اضطراب يكي از ناخوشايندترين هيجاناتي است كه همه ما در طول زندگي آن را تجربه خواهيم كرد، اما متأسفانه برخي افراد با دلايل مختلف دچار بيماري‌هاي اضطرابي مي‌شوند و شدت احساسات منفي كه تجربه مي‌كنند به‌مراتب بيشتر از سايرين است تا جايي كه آن‌ها در انجام بسياري از فعاليت‌هاي روزمره خود نيز دچار مشكل مي‌شوند.

در چنين شرايطي بسياري از ما براي رهايي از اين احساسات به سراغ درمان‌هاي دارويي مي‌رويم. زيرا اين شيوه از درمان معمولاً راحت‌تر و كم‌هزينه‌تر از جلسات روان‌درماني است، علاوه بر اينكه متأسفانه بسياري از افراد آگاهي مناسبي نسبت به بيماري‌هاي رواني و خدمات روانشناسي ندارند. بااين‌حال شما با هر دليلي كه استفاده از داروهاي ضداضطراب و همين‌طور قرص اگزازپام را شروع كرده باشيد مي‌بايست به اين موضوع توجه داشته باشيد كه داروها توانايي درمان بيماري شما را ندارند؛ بلكه صرفاً باعث از بين رفتن نشانه‌ها مي‌شوند.

درنتيجه اگر شما مصرف دارو را قطع كنيد دير يا زود نشانه‌هاي اضطراب مجدداً بازخواهند گشت. همچنين داروهاي آرام‌بخش معمولاً باعث ايجاد وابستگي جسماني مي‌شوند و به همين خاطر متخصصين استفاده طولاني‌مدت از آن‌ها را توصيه نمي‌كنند.

موار منع مصرف

مصرف داروي اگزازپام موارد منع مصرفي وجود دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

  • مشكلات كبدي جدي
  • مشكلات روحي شديد و جدي
  • گلوكوم با زاويه بسته حادپ
  • بيماري مزمن ريوي
  • ضعف وخيم عضلاني
  • سابقه حساسيت به بنزوديازپين ها
  • سابقه حساسيت رنگ ها و مواد محافظ
  • سابقه حساسيت به اگزازپام

اقدام مناسب براي درمان

با توجه به آنچه گفته شد درصورتي‌كه نشانه‌هاي هريك از اختلالات اضطرابي را در خود يا اطرافيانتان مشاهده مي‌كنيد بهتر است در كنار توجه به درمان‌هاي دارويي استفاده از جلسات مشاوره و روان‌درماني را نيز در برنامه خود قرار دهيد. متخصصين روانشناسي به شما كمك خواهند كرد تا دلايل اصلي مشكلات خود را بشناسيد و با استفاده از راهكارهايي مثل مديريت افكار يا تكنيك‌هاي آرام بخشي بتوانيد اضطراب خود را كنترل كنيد.

يادگيري اين تكنيك‌ها علاوه بر اينكه خطري برايتان ندارد به شما كمك خواهد كرد تا در طول عمرتان همواره بتوانيد از آن‌ها استفاده كنيد.كلام آخر

داروهايي مانند قرص اگزازپام تنها براي كاهش علائم تجويز مي شوند. همانطور كه در قسمت موارد مصرف اين دارو مشاهده كرديد، هيچ كدام از اختلالات نام برده ريشه جسماني نداشته و مساله در باور و شناخت هاي فرد مي باشد. بنابراين بهترين درمان و دارو رواندرماني است. حتي براي درمان اختلالات اضطرابي علاوه بر دارو درماني نياز به روان درماني وجود دارد. روان درماني در حوزه اختلالات اضطرابي و ترك الكل در كنار دارو درماني كمك شاياني در روند بهبودي بيمار مي‏‎كند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر باشماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

چرا بايد براي قطع يا مصرف اگزازپام با روانشناس صحبت كنيم؟

اين سوالي است كه احتمالا براي تمام كساني كه در حال مصرف قرص اگزازپام هستند پيش آمده. روش هاي درماني روانشناس بدون دارو است. روان درماني از شما انرژي و وقت بيشتري مي برد، اما نتيجه درماني پايدارتر و قطعي تر خواهد بود. بيمار اضطرابي را فرض كنيد كه براي ترس از مكان هاي باز دارو دريافت مي كند. او با مصرف اگزازپام مي تواند به بيرون از خانه رفته و اموراتش را بگذراند. اما بعد از مدتي دوز دارو براي او اثر نكرده وبايد به متخصص مراجعه كند تا دوز دارو يا نوع دارو را تغيير دهد. ادامه اين روند هرگز به قطع دارو ختم نمي شود.

چرا كه داروهاي ضد اضطرابي قادر به تغيير باورها و رفع ريشه هاي شروع بيماري نيستند. بنابراين بدن فرد روزبروز بيشتر به دارو وابسته شده و دچار عوارض جانبي دارو نيز خواهد شد. در حالي كه اگر از ابتدا در كنار دارودرماني براي رواندرماني نيز اقدام كرده بود آن وقت خيلي زودتر مي توانست بدون دارو به خارج از خانه قدم بگذارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص اگزازپام مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

قرص اگزازپام براي چه بيماري‌هايي تجويز مي‌شود؟

اگزازپام يكي از انواع داروهاي ضد اضطراب است كه براي درمان بسياري از اختلالات اضطرابي، بي‌خوابي و همين‌طور افسردگي مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

آيا استفاده از اگزازپام عوارض منفي جدي دارد؟

برخي افراد به دنبال استفاده از اين دارو دچار مشكلاتي مانند احساس خواب‌آلودگي، سرگيجه، تاري ديد و يا دشواري در صحبت كردن مي‌شوند. در صورت بروز هريك از اين نشانه‌ها با يك متخصص در اين زمينه مشورت كنيد.

نحوه مصرف قرص اگزازپام چگونه است؟

استفاده از اين دارو با توجه به شرايط جسمي، سابقه بيماري و داروهايي كه فرد استفاده مي‌كند و همين‌طور شدت بيماري وي متفاوت خواهد بود. به همين خاطر بهتر است اين دارو را زير نظر يك متخصص مورداستفاده قرار دهيد.

منبع: قرص اگزازپام | عوارض و موارد مصرف قرص اگزازپام 10


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۱۸:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عادت دادن كودك به مهد يكي از دغدغه هاي والدين شاغل است. كودكاني كه پدر و مادر شاغل دارند، بيشتر وقت خود را در مهد سپري مي‌كنند. اما هرگز كودكان به مهد عادت نمي‌كنند. و انگاري كه از مهد فراري هستند. هر چند تعدادي از كودكان از مهد رفتن ذوق مي‌كنند. اما تعداد كودكاني كه از مهد متنفر هستند نيز كم نيست.

همه والدين علاقه دارند تا شيوه هاي عادت دادن كودك به مهد را بياموزند. براي اطلاع از اين شيوه ها در اين مقاله به راهكارهايي اشاره كرده ايم؛ اما حتما از روانشناس كمك بگيريد. تا به زور مهد رفتن كودك لطمه به او  و شخصيتش وارد نكند. 

منبع: عادت دادن كودك به مهد | 9 روش عادت دادن كودك به مهد

عادت دادن كودك به مهد

جدا از اينكه والدين شاغل كودكان خود را به مهد مي‌فرستند؛ عده اي از والدين علاقه دارند تا قبل از ورود به مدرسه، فرزند خود را آماده كنند. به همين دليل عادت دادن كودك به مهد براي عده اي از والدين به دغدغه تبديل شده است. برخي از كودكان به هيچ شيوه اي علاقه به حضور در مهد نشان نمي‌دهند. و جدايي از والدين براي آنها سخت است.

در واقع مهد كودك اولين جايي است كه كودكان جدايي از والدين را تجربه مي‌كنند. فرايند ناراحتي كودكان براي همه والدين دشوار است. به همين دليل بايد شيوه ها و روش هاي عادت دادن كودك به مهد را آموزش دهيد تا علاوه بر اينكه به كودك خوش بگذرد، آموزش و مهارت هاي لازم را نيز ببيند.

شيوه هاي عادت دادن كودك به مهد

براي عادت دادن كودك به مهد لازم است تا شيوه هاي اصولي را آموزش ببينيد. در اين بخش مقاله راجع به شيوه هاي عادت دادن كودك به مهد توضيح داده ايم تا به شيوه اصولي تري با كودك برخورد كنيد.

🔴 والدين بايد با خودشان كنار بيايند

اولين اقدام جهت عادت دادن كودك به مهد، كنار آمدن والدين با احساسات خودشان است. والدين بايد از خود سوال كنند كه براي چه كودك را به مهد مي‌فرستند؟ دوست دارند كودك از مهد كودك چه چيزهايي را آموزش ببيند؟ توانايي هاي كودك براي ترك والدين چگونه است؟ آيا كودك شما شخصيت وابسته دارد؟ آيا با جدايي به او اضطراب شديد وارد مي‌شود؟ بايد تمامي اين سوالات را از خودتان بپرسيد و تا زماني كه حس مثبت و احساس مثبت نداشتيد، كودك را روانه مهد نكنيد.

🟣 مهد كودك بايد متناسب با ويژگي هاي كودك باشد

اگر قصد عادت دادن كودك به مهد را داريد؛ بايد مهد كودك مناسبي براي او در نظر بگيريد. مهد كودك را در اطراف منزل انتخاب كنيد و اجازه دهيد قبل ثبت نام كودك در آن محل بازي كند. در هنگام ثبت نام، حتما سوالاتي كه در ادامه اشاره كرده ايم را بپرسيد.

🔻 سوابق مربيان مهد چگونه است؟

🔻 مربيان مهد چه تجارب و مهارت هايي دارند؟

🔻كودكان ناراحت و دلتنگ چگونه در مهد آرام مي‌شوند؟

🔻 كدام بخش از برنامه هاي مهد توسط مربيان اجرا مي‌شود؟

🔻 در كدام زمينه ها كودك اجازه تصميم گيري دارد؟

🔻آيا كودك از لحاظ تغذيه تامين مي‌شود؟

🔻 آيا بچه ها بايد با خود غذا بياورند؟

🔻 براي سرويس بهداشتي رفتن كودك چه كاري انجام مي‌دهند؟

🔻آيا كودكان خاص در مهد و كلاس ها حضور دارند؟

🟠 مهد كودك را براي فرزند شرح دهيد | عادت دادن كودك به مهد

براي عادت دادن كودك به مهد، بايد فضاي آنجا را به كودك شرح دهيد. به كودك توضيح دهيد كه در مهد چه اتفاقاتي مي‌افتد و او را مشتاق كنيد تا براي رفتن به مهد شاد باشد. براي او تغذيه هاي مورد علاقه اش را كنار بگذاريد و اشتياق كودك را بيشتر كنيد. 

🟡 تا زماني كه كودك احساس راحتي ندارد، آنجا بمانيد

يكي از روش هاي عادت دادن كودك به مهد؛ اين است كه تا زمان لازم منتظر بمانيد. اگر كودك در جلسه اول احساس راحتي ندارد، نبايد او را به حال خودش رها كنيد و برويد. داخل مهد بمانيد تا فرزندتان احساس راحتي را تجربه كند. اين اقدامات باعث مي شود كه در سال هاي آتي براي مدرسه رفتنش مشكلي نداشته باشيد. 

🔵 زماني كه كودك احساس راحتي كرد، او را در جريان رفتن خود قرار دهيد

در قسمت قبلي گفته شد كه اگر قصد عادت دادن كودك به مهد را داريد؛ بايد تا زماني كه كودك احساس راحتي نكرده است، رهايش نكنيد. حال در اين بخش به موضوع بعدي يعني احساس راحتي كودك پرداخته ايم. حتما بايد به اين موضوع توجه كنيد؛ زماني كه كودك احساس راحتي كرد براي رفتن آماده شويد.

البته هنگام جدايي از فرزند بايد او را در جريان بگذاريد و توضيح دهيد كه قصد رفتن داريد. مثلا مي‌توانيد بهانه خريد داشته باشيد، مخصوصا خريد وسايل مورد علاقه كودك. يا از او بخواهي در زماني كه حضور نداريد براي شما نقاشي زيبا بكشد.

🟢 با نشانه هاي اضطراب كودك، خوب برخورد كنيد

براي عادت دادن كودك به مهد بايد نشانه هاي اضطراب او را جدي بگيريد. زماني كه كودك نشانه هاي شديد اضطراب و ناراحتي از خود نشان داد، به او قوت قلب بدهيد. بهانه هاي آسان مانند خريد كوچك، برداشت وسيله از ماشين و … را استفاده كنيد تا كودك به جدايي از شما كم كم عادت كند. متوجه شود كه در زمان عدم وجود شما نيز اتفاقي رخ نمي‌دهد. 

🟤 براي عادت دادن كودك به مهد زماني كه به دنبال كودك مي‌رويد، با او مهربان باشيد

اگر قصد عادت دادن كودك به مهد داريد؛ هنگام تعطيلي بايدبا كودك مهربان باشيد. مثلا به او بگوييد كه خوش گذشت؟ امروز با كسي دوست شدي؟ خاله چيكار كرد باهاتون؟ با كدوم اسباب بازي ها بازي كردي؟ در اين عين كودك را در آغوش بگيريد تا احساس مثبت دريافت كند. به اين منظور كه مهد باعث جدايي شما با او نمي‌شود.

⚪ براي كودك وقت بگذاريد

اگر كودك را در مهد ثبت نام كرده ايد، نبايد انتظار داشته باشيد كه مهارت هاي ارتباطي او كاملا تقويت شده باشد. براي عادت دادن كودك به مهد و آموزش مهارت هاي ارتباطي؛ براي كودك وقت بگذاريد. با او مهربان باشيد و هرگز تصور نكنيد كه مهد براي آموزش به او كافيست

🔴 براي عادت دادن كودك به مهد افتخار خودتان نسبت به او را نشان دهيد

براي عادت دادن كودك به مهد بايد به او افتخار كنيد. نشان دهيد كه مهد رفتن باعث افتخار به او شده است. او را با عناويني مانند دختر بزرگ من و يا پسر بزرگ من خطاب كنيد. تا از روند بزرگ شدن و رشد خود آگاه باشد.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد در عادت دادن كودك به مهد بايد دقت بالايي خرج كنيد. كودكان در حال رشد هستند و با رفتارهاي شما شخصيتشان شكل مي‌گيرد. به همين دليل بايد دقت بالايي داشته باشيد و در تمامي مراحل تربيت از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عادت دادن كودك به مهد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: عادت دادن كودك به مهد | 9 روش عادت دادن كودك به مهد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۱۶:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انتخاب رشته كنكور 1402 براي دسته‌اي از متقاضيان كه در كنكور سراسري شركت كرده‌اند و مطابق كارنامه اوليه خود مجاز به انتخاب رشته هستند، حائز اهميت مي‌باشد. داوطلبان كنكور سراسري و مجاز به انتخاب رشته مي‌توانند در تاريخ‌هاي اعلام شده از سوي سايت سازمان سنجش آموزش كشور، در يكي از دوره‌هاي روزانه، نوبت دوم و يا شبانه، پرديس خودگردان، پيام نور، غيرانتفاعي و همينطور دانشگاه آزاد انتخاب رشته نمايند.

شركت كنندگان در كنكور سراسري مي‌توانند براي كسب اطلاعات بيشتر پيرامون انتخاب رشته كنكور، دفترچه راهنماي انتخاب رشته كنكور سراسري را دريافت و مطالعه كنند. با توجه به اهميت موضوع انتخاب رشته در ادامه اطلاعات كاملي از آن ارائه كرده‌ايم. 

منبع: انتخاب رشته كنكور

انتخاب رشته كنكور ۱۴۰۲

از مهم‌ترين و سرنوشت سازترين مراحل كنكور سراسري، انتخاب رشته كنكور است. چنانچه داوطلبي كه در كنكور سراسري شركت كرده، در اين مرحله به درستي عمل كند، مي‌تواند متناسب با رتبه‌اي كه كسب كرده، در كد رشته محل دلخواه خود پذيرفته شود. 

قدم گذاشتن در مسير انتخاب رشته نيازمند تحليل و بررسي دقيق مندرجات كارنامه اوليه منتشر شده از سوي سايت سازمان سنجش آموزش كشور مي‌باشد. از ديگر ابزارهاي انتخاب رشته، دفترچه راهنماي انتخاب رشته كنكور سراسري است كه شركت كنندگان در زيرگروه‌هاي مختلف كنكور سراسري مي‌توانند به كمك آن، بهترين الويت‌ها را در فرم تقاضانامه اينترنتي انتخاب رشته درج كنند.

انتخاب رشته كنكور سراسري در دانشگاه‌هاي سراسري (دانشگاه‌هاي دولتي و غيردولتي) از طريق سايت سازمان سنجش انجام مي‌شود. داوطلبان در هر كدام از پنج زيرگروه آزمايشي رياضي، تجربي، انساني، هنر و زبان مجاز به انتخاب مجموعا 150 كد رشته محل از ميان كد رشته محل‌هاي ارائه شده در دفترچه راهنماي انتخاب رشته مي‌باشند.

لازم به ذكر است مهم‌ترين قسمت انتخاب رشته كنكور سراسري، چينش 150 الويت است و داوطلب بايد به گونه‌اي الويت‌ها در انتخاب اول تا انتخاب 150ام قرار دهد كه هر انتخاب نسبت به انتخاب بعدي داراي الويت بالاتري باشد. از فاكتورهاي مهم در انتخاب رشته كنكور سراسري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد :

  • آگاهي از نحوه انتخاب رشته با كمك دفترچه راهنماي انتخاب رشته كنكور سراسري
  • چينش و نحوه اولويت بندي انتخاب‌ها
  • تحليل صحيح كارنامه اوليه كنكور سراسري
  • و …

زمان انتخاب رشته كنكور 1402

تقريبا دو روز بعد از اعلام رتبه ها دفترچه انتخاب رشته كنكور در سايت سازمان سنجش قرار گرفته و داوطلبين مي‌توانند تا يك هفته الي ده روز بعد براي انتخاب رشته اقدام نمايند. انتخاب رشته برحسب رتبه افراد و همچنين علاقه آنان صورت مي‌گيرد. آنان بايد در اين زمينه بسيار حساسيت به خرج داده و عوامل مختلفي را در نظر بگيرند. زمان انتخاب رشته مجدد از 15 شهريور ماه آغاز شده و تا دو روز بعد ادامه خواهد داشت.

دوره هاي مختلف در انتخاب رشته كنكور1402

متقاضياني كه در كنكور سراسري شركت مي‌كنند و مطابق كارنامه اوليه خود مجاز به انتخاب رشته هستند، مي‌توانند از ميان كد رشته محل‌هاي ارائه شده در دوره‌هاي مختلف روزانه، نوبت دوم و يا شبانه، پرديس خودگردان، غيرانتفاعي و پيام نور الويت‌هاي خود انتخاب نمايند. در ادامه توضيحات بيشتري پيرامون اين دوره‌ها ارائه كرده‌ايم :

دوره روزانه | تحصيل رايگان

دوره روزانه با عنوان تحصيل رايگان شناخته مي‌شود كه داراي تعهد است. به اين صورت كه دانشجويان دوره روزانه متعهد مي‌شوند كه به اندازه تحصيل، در كشور مشغول به كار شوند. بنابراين دريافت دانشنامه اين دسته از داوطلبان يا با انجام تعهد و يا پرداخت هزينه تحصيلي امكان پذير است. از ديگر ويژگي‌هاي دوره روزانه مي‌توان به موارد زير اشاره كرد :

  • دانشجويان دوره روزانه از امكانات رفاهي مناسب شامل خوابگاه‌‌هاي تحت نظر دانشگاه، وام دانشجويي، كار دانشجويي و … برخوردار هستند.
  • پذيرفته شدگان دوره روزانه ملزم به ثبت نام در دانشگاه محل قبولي مي‌باشند، در غير اين صورت در كنكور سال بعد از انتخاب رشته دوره روزانه محروم مي‌شوند. ضروري است كه افراد اين نكته را در انتخاب رشته كنكور در نظر بگيرند.

دوره شبانه يا نوبت دوم

  • دوره شبانه مشابه دوره روزانه است كه دانشجويان اين دوره از امكانات تحصيلي مشابه دانشجويان دوره روزانه بهره مند مي‌شوند، اما دانشجويان ملزم به پرداخت شهريه مصوب دانشگاه هستند.
  • تحصيل اين دسته از دانشجويان رايگان نيست، بنابراين همچون دوره روزانه تعهد ندارند.
  • ظرفيت دوره شبانه 25 درصد از ظرفيت دوره روزانه است.
  • به دانشجويان دوره شبانه امكانات رفاهي شامل خوابگاه و وام دانشجويي تعلق نمي‌گيرد.

پرديس خودگردان | انتخاب رشته كنكور

  • دوره پرديس خودگردان داراي مدرك تحصيلي مشابه با دوره روزانه است.
  • داراي بيشترين ميزان شهريه در ميان دوره‌هاي شهريه پرداز مي‌باشد.
  • دوره پرديس خودگردان، شعبه‌هايي از دانشگاه‌هاي دولتي است كه پذيرش دانشجو آن از طريق كنكور سراسري مي‌باشد. در صورت تمايل، در انتخاب رشته كنكور بايد اين دانشگاه را نيز در الويت هاي دفترچه سراسري قرار دهيد.

غيرانتفاعي

اگر در انتخاب رشته كنكور دانشگاه هاي غيرانتفاعي را انتخاب كرده ايد؛ بايد به موارد زير را در نظر داشته باشيد.

  • دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي به صورت شهريه پرداز اداره مي‌شوند.
  • پذيرش در دانشگاه‌هاي غير انتفاعي هم از طريق كنكور سراسري و هم به صورت بدون كنكور و صرفا بر اساس سوابق تحصيلي انجام مي‌شود.

پيام نور

براي انتخاب رشته كنكور در دانشگاه هاي پيام نور بايد به نكان زير دقت فرماييد.

  • دانشگاه‌هاي پيام نور نيز به صورت شهريه پرداز اداره مي‌شوند.
  • اين دانشگاه‌ها از طريق كنكور و بدون كنكور دانشجو مي‌پذيرند.
  • تحصيل در دانشگاه پيام نور به صورت نيمه حضوري است و دانشجويان مي‌توانند بدون شركت در كلاس‌ها، فقط در امتحانات پايان ترم حضور داشته باشند.

دوره مجازي | انتخاب رشته كنكور

  • پذيرش در دوره مجازي دانشگاه‌هاي سراسري نيز از طريق كنكور سراسري انجام مي‌شود.
  • كلاس‌هاي دوره مجازي، به صورت كاملا مجازي برگزار مي‌گردد و مناسب كساني است كه وقت كافي براي شركت در كلاس ‌هاي حضوري ندارند.

در انتخاب دوره به نكات زير توجه داشته باشيد

  1. لازم است قبل از انتخاب‌دوره‌هاي شهريه پرداز، از ميزان شهريه مطلع گرديد تا بعدا دچار مشكلات مالي نشويد.
  2. سعي كنيد در انتخاب‌رشته، ابتدا دوره‌هاي روزانه و نوبت دوم را در اولويت قرار دهيد و سپس سراغ دوره‌هاي تحصيلي ديگر برويد.
  3. علاوه بر دوره تحصيلي، لازم است در انتخاب رشته به سطح كيفي آموزش دانشگاه انتخابي نيز توجه داشته باشيد.
  4. بهتر است در انتخاب دانشگاه و دوره تحصيلي، به مسير رفت و آمد دانشگاه تا محل زندگي‌تان نيز توجه كنيد.
  5. اگر در زمان ثبت نام كارت اعتباري مربوط به انتخاب رشته كنكور سراسري در دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي و پيام نور را خريداري نكرده‌ايد، مي‌توانيد در زمان انتخاب رشته نسبت به خريد آن كارت اقدام نماييد.
  6. داوطلباني كه در كارنامه اوليه خود داراي كد دسترسي به انتخاب رشته دانشگاه آزاد هستند، مي‌توانند با مراجعه به سايت سازمان سنجش، پذيرش و امور فارغ التحصيلي دانشگاه آزاد نسبت به انتخاب كد رشته محل‌هاي ارائه شده در اين دانشگاه اقدام نمايند.
  7. انتخاب رشته‌هاي پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي و دامپزشكي دانشگاه آزاد با انتخاب رشته كنكور سراسري ادغام گرديده است و انتخاب اين رشته‌ها به صورت يكپارچه با انتخاب رشته دانشگاه‌هاي سراسري از طريق سايت سازمان سنجش انجام مي‌شود.

تحليل كارنامه اوليه كنكور

اشاره كوتاهي كرديم كه يكي از ابزارهايي كه متقاضيان بايد در جهت انتخاب رشته كنكور سراسري از آن استفاده كنند، كارنامه اوليه كنكور مي‌باشد.

كارنامه اوليه كنكور سراسري پس از گذشت يك بازه زماني يك ماهه از برگزاري آزمون منتشر مي‌گردد و شامل اطلاعات مهمي شامل رتبه و تراز علمي، وضعيت مجاز بودن براي انتخاب رشته و … براي انجام انتخاب‌رشته كنكور سراسري است.

بنابراين تحليل درست اين كارنامه مي‌تواند مسير درست انتخاب‌رشته كنكور را براي داوطلبان كنكور سراسري روشن كند.  قسمت اول كارنامه اوليه كنكور سراسري شامل موارد زير است:

  • مشخصات ثبت نامي شركت كننده
  • اطلاعات مربوط به گروه آزمايشي امتحاني
  • وضعيت مجاز به انتخاب رشته در دوره‌هاي روزانه و غيرروزانه
  • رتبه در هر زيرگروه در سهميه و كشوري
  • نمره علمي (تراز)
  • كد دسترسي به انتخاب رشته دانشگاه آزاد

داوطلبان بهتر است در كارنامه اوليه خود به مواردي كه در ادامه به آن‌ها اشاره مي كنيم، توجه داشته باشند :

  • استان بومي، قطب بومي داوطلب : 80 درصد از ظرفيت رشته‌هاي كم طرفدار به داوطلبان بومي و 20 درصد به داوطلبان غيربومي اختصاص دارد. بنابراين بهتر است داوطلبان كد رشته محل‌هايي را كه در محل خودشان قرار دارد را انتخاب كنند. اين ميزان در رشته‌هاي پرطرفدار به ترتيب 60 به 40 مي‌باشد.
  • در انتخاب رشته كنكور سراسري، سهميه‌هاي مختلفي شامل سهميه مناطق، سهميه 5 و 25 درصد ايثارگران، رزمندگان، خانواده شهدا و … موثر است. بنابراين بهتر است فرد در زمان انتخاب رشته به سهميه‌اي كه در كارنامه اوليه او درج شده است نيز توجه داشته باشد.
  • آنچه كه لازم است در انتخاب رشته دانشگاه‌هاي سراسري به آن توجه شود، رتبه در سهميه در زير گروه مختلف و همچنين تراز زير گروه اكتسابي است.

📌نحوه انتخاب رشته كنكور سراسري

انتخاب رشته كنكور در دانشگاه هاي سراسري (دانشگاه هاي دولتي و غير دولتي) از طريق سايت سازمان سنجش انجام مي شود كه در ادامه به صورت مختصر به مراحل آن اشاره كرده ايم :

  1. مراجعه به سايت سازمان سنجش آموزش كشور به نشاني اينترنتي sanjesh.org
  2. دريافت دفترچه انتخاب رشته كنكور سراسري در زيرگروه مربوطه و مطالعه كامل مندرجات آن
  3. استخراج كد رشته محل‌هاي مورد نظر از ميان كد رشته محل‌هاي ارائه شده
  4. اولويت بندي كد رشته محل‌هاي استخراج شده بر اساس فاكتورهاي علاقه، كيفيت دانشگاه، مسير، هزينه و …
  5. تكميل فرم انتخاب رشته كنكور سراسري از طريق سايت سنجش
  6. دريافت كد رهگيري انتخاب رشته

مشاوره انتخاب رشته كنكور سراسري

 

انتخاب‌رشته كنكور سراسري داراي نقش تعيين كننده در آينده تحصيلي و شغلي شركت كنندگان است. هر داوطلب مجاز به انتخاب مجموعا 150 كد رشته محل براي تمامي دوره‌ها از دفترچه راهنماي انتخاب رشته مي‌باشد.

داوطلبان بايد انتخاب‌هاي خود را به گونه‌اي در فرم انتخاب رشته درج كنند كه هر انتخاب نسبت به اولويت بعدي ارجح‌تر باشد. چرا كه الويت‌هاي داوطلب توسط نرم افزارهاي سازمان سنجش از بالا به پايين بررسي مي‌شود و در اولين انتخابي كه داوطلب شانس قبولي داشته باشد، نتايج منتشر مي‌گردد. به همين دليل لازم است كه هر داوطلب انتخاب‌هاي خود را در سه دسته تقسيم كرده و به ترتيب در فرم انتخاب رشته درج نمايد.

  • خوش بينانه : انتخاب‌هاي خوش بينانه شامل انتخاب‌هاي ايده آل با شانس قبولي كم و شامل 20 درصد از انتخاب‌ها
  • نرمال : انتخاب‌هاي نرمال شامل انتخاب‌هايي با شانس قبولي متوسط و شامل 50 درصد از انتخاب‌ها
  • بدبينانه : انتخاب‌هاي بدبينانه شامل انتخاب‌هايي با شانس قبولي بالا و شامل 30 درصد از انتخاب‌ها

لازم است در نظر داشته باشيد كه اگر در يك زيرگروه آزمايشي اصلي از ميان رشته‌هاي رياضي، تجربي و انساني و در يك زيرگروه شناور شامل هنر و زبان در كنكور سراسري شركت كرده‌ايد، بايد انتخاب دو رشته را به صورت تركيبي و مجموعا در 150 انتخاب در فرم انتخاب رشته وارد كنيد. برا اطلاع از انواع مشاغل پردرآمد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه انتخاب رشته كنكور 1402 مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره شغلي از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

زمان انتخاب رشته‌كنكور سراسري چه تاريخي است؟

بعد از اعلام نتايج اوليه كنكور سراسري و انتشار دفترچه راهنماي ثبت نام كنكور سراسري، معمولا لينك انتخاب رشته در مرداد ماه در سايت سازمان سنجش فعال مي‌گردد.

داوطلبان كنكور سراسري كه مجاز به انتخاب‌رشته در دوره‌هاي مختلف دانشگاه سراسري شده‌اند، از چه طريقي مي‌توانند متوجه شوند در كدام كد رشته محل‌ها شانس قبولي دارند؟

متقاضيان كنكور سراسري، مي‌توانند براي تخمين شانس قبولي خود از آخرين قبولي‌هاي سال گذشته استفاده كنند.

منبع: انتخاب رشته كنكور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انتخاب رشته كنكور ۱۴۰۲،
موضوع:
[ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۰:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

روزهاي اول كاري احتمالا دوران پر استرسي براي شما خواهند بود. همه ما وقتي به تازگي وارد محيط كار جديدي مي‌شويم؛ براي تطابق با شرايط نياز به زمان خواهيم داشت. در اين زمان با رعايت اصولي نه تنها مي‌توانيم استرس خود را كاهش دهيم؛ بلكه جايگاه خود را نيز تثبيت مي‌كنيم. آسان گيري اطرافيان نيز در روزهاي اول بسيار موثر خواهد بود. به هر حال بايد خود را با شرايط جديد هماهنگ كرده و آن را بپذيريم.

طبيعي است كه در روزهاي نخست احساس فشار و خستگي بيشتري داشته باشيم. اين روي عملكرد شما نيز تاثير خواهد داشت و احتمالا دچار خطاهاي بيشتري هم مي‌شويد. در اين مقاله براي جلوگيري از اين موضوع و كاهش استرس در اين روزها، راهكارهايي ارائه خواهيم داد. 

منبع: روزهاي اول كاري | چطور براي روز اول كاري آماده شويم

روزهاي اول كاري

حضور در يك محيط و شرايط جديد هميشه ترسناك است. مخصوصا وقتي بدانيد مدت زمان زيادي را در طول روز در آنجا خواهيد گذراند. روز اول مدرسه را به ياد داريد؟ روزهاي اول كاري نيز به همين شكل خواهند بود. بايد براي تعامل با اين مكان و همكاران ديگرمان آماده شويم و توانايي هاي خودمان را نشان دهيم. احتمالا زمان زيادي را براي پيدا كردن شغلي مناسب و يا نوشتن يك رزومه  خوب صرف كرده ايم. اما اگر نتوانيم اضطراب خود را كنترل كنيم موقعيت به دست آمده را از بين خواهيم برد.

اقدامات لازم براي روزهاي اول كاري

در روزهاي اول كاري، مخصوصا اگر اين اولين تجربه كاري شماست؛ حضور يك همكار و راهنماي خوب بسيار موثر خواهد بود. اگر در اين دوران آموزش هاي لازم را به موقع و دقيق دريافت كنيد؛ ديگر مشكلي نخواهيد داشت. اشتباه كردن در روزهاي اول طبيعي خواهد بود؛ اما بايد واكنش درستي نسبت به آن‌ها داشته باشيد. همزمان توجه كارفرما را نيز به خود جلب كنيد.

🔶حضور به موقع در محل كار

يكي از مهم ترين اصول در روزهاي اول كاري، حضور به موقع يا در برخي موارد زودتر از موعد در محل كار است. شب قبل، زودتر به رختخواب رفته و براي زمان آماده شدن و رسيدن، برنامه ريزي داشته باشيد. هيچ چيز نمي‌تواند بدتر از ديررسيدن در اولين روز كاري باشد. اين مورد، احتمالا نشانه بي مسئوليتي خواهد بود. با زودتر رسيدن و با حضور به موقع، قبل از شروع وظايف، با محيط كاري بيشتر آشنا مي‌شويد و حس بهتري خواهيد داشت.

🔷صداقت

در مورد خود و يا مسائل مربوط به كار، در روزهاي اول كاري، صادق باشيد. اين رفتار بر نگاه اطرافيان بر شما تاثير خواهد گذاشت. احتمالا قرار است براي مدت زمان زيادي در آن مكان كار كنيد؛ و اگر با همكاران و يا مدير خود صادق نباشيد، مشكلتان زيادي پيش خواهد آمد. با دورويي و عدم صداقت علاوه بر تلاش براي تمركز بر كار بايد انرژي مضاعفي را صرف پنهان كردن شخصيت واقعي تان از ديگران، كنيد.

🔶انجام وظايف به طور كامل

سعي نكنيد در روزهاي اول كاري از زير بار مسئوليت شانه خالي كنيد. وظايف خود را تا حد امكان انجام دهيد و در صورت لزوم از ديگران كمك بگيريد. اگر به انجام كارهايتان در همان روزهاي اول عادت نكنيد؛ هرگز قادر به جبران آنها نخواهيد شد. براي مثال مدام آنها را پشت گوش مي‌اندازيد تا آخر هفته با تمركز كامل آنها را به اتمام برسانيد؛ اما اين موضوع امكانپذير نخواهد بود.

🔷در روزهاي اول كاري خواسته هاي خود را مطرح نكنيد

اگر در مورد خواسته ها و انتظارات خود در مصاحبه صحبت نكرده ايد؛ در روزهاي اول كاري نيز آنها را مطرح نكنيد. صبور باشيد و با گذشت مدتي، در صورت ادامه همكاري، آنها را با مدير يا همكاران خود مطرح كنيد. انتقاد كردن نيز از مسائل مختلف در نخستين روزها پيشنهاد نمي‌شود. شما هنوز جايگاهي در آن مكان كسب نكرده ايد؛ قطعا به مرور زمان به شرايط عادت خواهيد كرد و برخي از مشكلات برايتان حل خواهد شد.

🔶سوال بپرسيد

از سوال پرسيدن در روزهاي اول كاري، خجالت نكشيد. شما از مسائل زيادي مطلع نيستيد و بايد در مورد آنها اطلاعات كسب كنيد. انجام كارها به روش غلط بدتر از سوالات پرسيدن به صورت مكرر است. همه چيز در سازمان قوانيني دارد و نبايد به صورت خودسرانه عمل كرد. بيشتر افراد علت سوال نكردن خود را خجالت مطرح مي‌كنند. اين حس طبيعي است اما نبايد ادامه دار شود.

🔷به قوانين احترام بگذاريد

احترام به قوانين سازمان و حتي يادگيري آنها در روزهاي اول كاري بسيار مهم خواهد بود. هر مكاني قوانين و آداب و رسوم خود را دارد. يادگيري روندهاي متداول كاري به شما كمك بزرگي در ابتداي كار خواهد كرد. تحقيقات نشان داده اند كه افرادي كه زودتر با قوانين محل كار آشنا شده و يا آن را مي‌پذيرند؛ آرامش بيشتري را در دوران كاري خود تجربه خواهند كرد. همچنين در همان ابتداي كار سعي نكنيد قوانين را مطابق ميل خود تغيير دهيد.

🔶نظرات خود را محترمانه بيان كنيد

اگر كسي در مورد مورد موضوعي از شما نظرخواهي كرد؛ صادق باشيد. اما اين بدن معنا نيست كه در روزهاي اول كاري از قوانين و يا وضع موجود انتقاد كنيد. نظر خود را با لحني آرام و و دوستانه بيان كرده اما درگير حواشي نشويد. براي مثال سعي نكنيد براي جلب نظر همكاران يا مدير نظر ديگري را بيان كنيد و يا با گروهي همراه شويد. بروز شايعات و حواشي، به اعتبارشما آسيب زده و بهره وري تان را نيز كاهش مي‌دهد. از قضاوت هاي بي مورد و عجولانه نيز خودداري كنيد.

🔷ارتباط موثر با ديگران داشته باشيد

در همان روزهاي اول سعي كنيد علايق افراد و يا نقاط اشتراك خود را با آنها پيدا كرده و در اين مورد با آنها صحبت كنيد. ارتباط برقرار كردن با افراد در روزهاي اول كاري دشواري خواهد بود. اما گذشت زمان همه چيز را حل خواهد كرد. سعي كنيد با هر فرد متناسب با رفتارهاي خود او برخورد كنيد. براي مثال شايد متوجه شويد كه يكي از همكارتان تمايلي به غذا خوردن با جمع ندارد. با دانستن اين موضوع نبايد او را مجبور به حضور در جمع كرده و يا در اين مورد كنجكاوي كنيد

🔶در اولين روزهاي كاري پوشش مناسب داشته باشيد

اگر در محل كار شما پوشيدن يونيفرم اجباري نيست؛ سعي كنيد لباس هاي رسمي و تميز بپوشيد. از پوشيدن رنگ هاي جيغ در محل كار خودداري كنيد. همچنين در روزهاي اول كاري به پوشش ديگران توجه كرده و مطابق با آنان لباس بپوشيد. اگر در اين مورد مطمئن نيستيد؛ مي‌توانيد از بخش منابع انساني و يا ديگران همكاران كمك بگيريد. اينكه پوشش شما مانند بقيه افراد سازمان نباشد در روحيه شما نيز تاثير بدي خواهد داشت.

سخن پاياني

احتمالا در روزهاي اول كاري راجع بسياري از مسائل احساس نااميدي خواهيد كرد و اوضاع مطابق ميل شما پيش نخواهد رفت. اما فراموش نكنيد كه بايد به تلاش ادامه داده و زود جا نزنيد. در مورد نگراني هاي خود با مدير و يا ديگر همكاران صحبت كرده اما غر نزنيد. در صورت لزوم براي كنترل اوضاع، از يك روانشناس كمك بگيريد. در اين دوران صبور بوده و قبل از هر كاري به خوبي فكر كنيد. احتمالات مختلف را درنظر گرفته و براي اتفاقات مختلف آماده باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روزهاي اول كاري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد. 

 

سوالات متداول

چگونه مي‌توان استرس روزهاي اول كاري را كاهش داد؟

طبيعي است كه در روزهاي اول كاري دچار اضطراب شويم. اما بايد آنرا كنترل كرده و اجازه ندهيم بر عملكردمان تاثيربگذارد. برخي از راهكارها، شامل حضور به موقع، صداقت، پوشش مناسب، احترام به قوانين سازمان، ارتباط موثر با ديگران و… مي‌شود كه در متن به توضيح آنها پرداخته ايم.

منبع: روزهاي اول كاري | چطور براي روز اول كاري آماده شويم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۰۶:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سوء تغذيه كودكان از جمله مسائلي است كه والدين بايد اهميت زيادي به آن  بدهند. زماني كه كودكان اشتهاي خود را از دست مي‌دهند و روز به روز ضعيف تر مي‌شوند؛ دلهره بزرگي به والدين دست مي‌دهد. كمبود مواد مغذي و معدني باعث سوء تغذيه كودكان مي‌شود. پس سلامتشان به خطر مي‌افتد و به بيماري هاي مختلفي دچار مي‌شوند.

براي درمان سوء تغذيه كودكان ابتدا بايد با انواع، علائم و علل آن آشنا باشيد. پس از اينكه به بيماري كودكتان مشرف شديد، بايد از پزشك و متخصص در اين زمينه كمك بگيريد. تا رژيم مناسب غذايي به كودك بدهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه سوء تغذيه در كودكان تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

منبع: سوء تغذيه كودكان | 5 علل سوء تغذيه كودكان

سوء تغذيه كودكان چيست؟

وقتي كه كودك از سوء تغذيه رنج مي‌برد، به اين معنا است كه او به مقدار كافي مواد معدني، مغذي و كالري دريافت نمي‌كند. در صورتي كه تمام مواد لازم به بدن كودك نرسد، سيستم ايمني بدن ضعيف مي‌شود و كودك به عفونت هاي مضر مبتلا مي‌شود. اما يكي ديگر از انواع سوء تغذيه كودكان، مقدار زياد كالري است. عدم تغذيه مناسب باعث بروز اختلالات زياد در بدن كودك مي‌شود. سوء تغذيه كودكان بر رفتار، خلق و خو، سلامت جسمي، فرآيند هاي رشد و ديگر وظايف بدن اثر گذار است.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو و كانال تلگرامي ذهن نو ديدن نماييد.

انواع سوء تغذيه كودكان

سوء تغذيه كودكان انواع مختلفي دارد كه در اين بخش مقاله سعي كرده ايم به انواع آن اشاره كنيم.

🔴 سوء تغذيه انرژي پروتئيني

يكي از انواع سوء تغذيه كودكان، انرژي پروتئيني است. اين نوع سوء تغذيه به دليل كمبود پروتئين و گلوكز غذا ها به وجود مي‌آيد. سوء تغذيه انرژي پروئتيني به سه دسته تقسيم مي‌شود.

🔹 سوء تغذيه مزمن: در اين نوع سوء تغذيه، كودك از رشد كم رنج مي‌برد.

🔹سوء تعذيه حاد: در سوء تغذيه حاد كودك لاغر مي‌شود و وزن بدنش كاهش مي‌يابد.

🔹 سوء تغذيه حاد و مزمن: اگر كودك به هر دو سوء تغذيه دچار باشد، وزن بدنش كاهش مي‌يابد و مشكلات سلامتي متعددي را تجربه مي‌كند.

🟢 كمبود ريز مغذي ها (منابع معدني و ويتامين)

يكي از انوع سوء تغذيه كودكان، كمبود ريز مغذي ها مي‌باشد. اين نوع سوء تغذيه منجر به كمبود مواد مغذي مي‌شود. ريز مغذي ها شامل مواد معدني و ويتامين ها هستند. كه براي سلامتي و كاركرد هاي بدني كودك بسيار ضروري مي‌باشد.

علل سوء تغذيه كودكان

سوء تغذيه كودكان به دلايل مختلفي به وجود مي‌آيد. كه والدين بايد به عوامل سوء تغذيه دقت كنند تا مبادا و از سوء تغذيه كودكان جلوگيري كنند. برخي از دلايل اصلي را در اين بخش مقاله توضيح داده ايم.

📌 مشكلات سلامت رواني

مشكلات سلامت رواني از علل سوء تغذيه كودكان است. كودكي كه عقب ماندگي ذهني داشته باشد بيشتر از كودك سالم به سوء تغذيه دچار مي‌شود. در چنين شرايطي حتي كودك عادت هاي غذايي مناسبي ندارد. كودكان با اين شرايط معمولا به بي اشتهايي عصبي و پرخوري مبتلا هستند. 

📌 اختلالات دستگاه گوارش

اختلالات دستگاه گوارش از ديگر دلايل سوء تغذيه كودكان است. به دليل مشكلات گوارشي كودك به راحتي توانايي جذب مواد غذايي را ندارد. در نهايت بدن او عاري از هرگونه مواد حياتي مورد نياز مي‌شود. اگر كودك شما مبتلا به كوليت اولستراتيو يا بيماري كرون است، به احتمال بالايي به سوء تغذيه مبتلا مي‌شود. 

📌 رژيم غذايي ضعيف

يكي از دلايل سوء تغذيه كودكان، رژيم غذايي ضعيف است. زماني كه كودك مواد غذايي مناسبي را دريافت نكند، با سوء تغذيه مواجهه مي‌شود. رژيم غذايي ضعيف باعث دريافت كم مواد مغذي بدن كودك مي‌شود. در نتيجه كودك به بيماري هاي گوناگوني دچار مي‌شود.

📌 ديابت

ديابت نوع ديگري از دلايل سوء تغذيه كودكان است. زماني كه كودك به ديابت مبتلا باشد، توانايي جذب مواد مغذي را نخواهد داشت. به دليل قند خون بالا، پانكراس او با مشكل روبرو مي‌شود. كه باعث آسيب به فرآيند هاي رشدي و جذب مواد غذايي مي‌شود.

📌 عدم شيردهي

يكي از دلايل مهم سوء تغذيه كودكان، عدم شيردهي است. شيردهي مناسب در دوران نوزادي باعث رشد مناسب و سلامت كودك مي‌شود. و باعث جلوگيري از بروز بيماري هاي مختلف مي‌شود. در برخي موارد مادران به دلايل مختلفي كودكان خود را از شير مي‌گيرند. همين عدم شيردهي يكي از مهم ترين دلايل سوء تغذيه كودكان مي‌باشد.

نشانه هاي سوء تغذيه كودكان

سوء تغذيه كودكان با تعدادي از نشانه ها بروز مي‌كند. كه در اين بخش مقاله براي اطلاعات بيشتر و آگاهي والدين از سوء تغذيه در كودكان به علائم و نشانه ها اشاره كرده ايم.

🔸 غير فعال بودن

🔸 سطح تمركز پايين

🔸زمان طولاني بهبودي از انواع بيماري ها

🔸 زمان طولاني جهت التيام زخم ها، عفونت ها و بريدگي ها

🔸 حساسيت بسيار بالا براي احساس سرما

🔸خستگي

🔸 كاهش حجم ماهيچه ها

🔸 سيستم ايمني بسيار ضعيف

🔸دماي پايين غير عادي بدن

🔸 فقدان چربي بدن

🔸 افسردگي رواني

🔸خستگي شديد

🔸 حساسيت شديد

🔸 مشكلات تنفسي

🔸كاهش ناگهاني وزن

🔸 پوست خشك

🔸 رنگ صورت پريده

🔸پوست سرد

🔸 موهاي خشك و زبر

🔸 مشكلات قلبي

🔸لاغري صورت و گونه ها

🔸 تيرگي زير چشم ها

🔸 افزايش ريزش مو

🔸مشكلات تنفسي

🔸 مشكلات كبدي

پيامدهاي سوء تغذيه كودكان

سوء تغذيه كودكان همراه با خود پيامدهايي را به دنبال دارد. كه در اين بخش مقاله به تمامي پيامدهاي سوء تغذيه كودكان اشاره كرده ايم.

❌ پيامدهاي رشدي

سوء تغذيه كودكان باعث انواع پيامدهاي رشدي مي‌شود. زماني كه كودك به عفونت دستگاه گوارش مبتلا مي‌شود، مواد مغذي را نمي‌تواند از طريق مواد غذايي جذب كند. در نهايت فرآيندهاي رشدي كودك با خطر مواجه مي‌شود.

❌ كمبود مواد غذايي خاص

از پيامدهاي سوء تغذيه كودكان مي‌توان به كمبود مواد غذايي خاص اشاره كرد. زماني كه مواد غذايي خاص در بدن كودك وجود نداشته باشد، شرايط سوء تغذيه كودك تقويت مي‌شود. جذب چربي كم باعث محروميت كودك از ويتامين A و ويتامين D مي‌شود. كه در توانايي هاي بصري رشد كودك تاثير گذار است. در نهايت رشد استخوان هاي كودك را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد.

❌ سيستم ايمني ضعيف

از بارز ترين پيامدهاي سوء تغذيه كودكان، سيستم ايمني ضعيف است. سوء تغذيه كودكان باعث تضعيف بدن كودك و عفونت هاي مختلف مي‌شود. هم چنين كمبود آهن، روي و ويتامين ها باعث تحريك سوء تغذيه كودكان مي‌شود.

❌ نارسايي در اندام ها

سوء تغذيه كودكان باعث نارسايي در اندام ها مي‌شود. اندام هايي مانند كبد، قلب و كليه ها به شدت تحت تاثير مواد غذايي قرار دارد. كه اگر كودك سوء تغذيه داشته باشد، اين اندام ها بيشتر با نارسايي روبرو مي‌شود.

❌ ديگر پيامدهاي سوء تغذيه كودكان

🔻 بيماري هاي مضر

🔻 ذات الريه

🔻عفونت دستگاه ادراري

🔻 اسهال

🔻 رشد آهسته رفتاري

🔻كاهش وزن

🔻 عقب ماندگي ذهني

🔻 رشد كم

🔻ناتواني در يادگيري

🔻 كاهش توانايي در حل مساله

🔻 كاهش مهارت هاي اجتماع

🔻كاهش سطح IQ

🔻 اختلال در كمبود توجه

🔻 رشد بسيار كند بدن

🔻اختلال در دستگاه گوارش

🔻 كمبود حافظه

🔻 كاهش پيشرفت در زبان

🔻كاهش روند بهبود زخم ها

🔻 كاهش وزن بسيار شديد

🔻 اختلال در عملكرد ذهني

روش هاي جلوگيري از سوء تغذيه كودكان

براي جلوگيري از سوء تغذيه كودكان والدين بايد به شدت به مواد غذايي و رژيم غذايي كودكان توجه كنند. حتما كودكان را از رژيم غذايي ناسالم دور كنيد. غذاهاي چرب و تند باعث كاهش رشد كودكان مي‌شود. همچنين باعث بي حالي و چاقي آنها مي‌شود. كودكان بايد ساعت غذايي منظمي داشته باشند. براي اين كار بهتر است هر 3 الي 4 ساعت كودك اندكي غذا بخورد تا هميشه اشتها براي ميل به غذا داشته باشد. براي كودكان ورزش منظمي در نظر بگيريد تا با فعاليت هاي روزانه انرژي خود را تخليه كنند تا ميل به غذا داشته باشند.

⭕ مواد غذايي مناسب براي جلوگيري از سوء تغذيه كودكان

◾ كربوهيدارت ها

◾ چربي هاي ضروري

◾پروتئين

◾ ويتامين

◾ مواد معدني

◾ميوه ها

◾ سبزيجات

◾ محصولات لبني

◾مواد غذايي سبوس دار

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله گفته شد، سوء تغذيه كودكان به مرور زمان باعث بروز پيامدهاي شديد در كودكان مي‌شود و رند رشد كودك را با مشكل روبرو مي‌كند. به همين دليل بايد از يك متخصص براي بهبود و روند رشد كودك كمك گرفت. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سوء تغذيه كودكان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: سوء تغذيه كودكان | 5 علل سوء تغذيه كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۰۳:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا رشته پزشكي مناسب من هست؟ غافل از اينكه آيا واقعا اين رشته مناسب آنان هست يا نه! فراموش نكنيد كه نه تنها ورود به رشته پزشكي دشوار است؛ بلكه گذراندن دوره هاي پزشكي نيز دشوار خواهد بود. قبل از ورود به دانشگاه و انتخاب رشته تحصيلي، بهتر است قبل از هر چيز به علاقه و توانمندي هايتان دقت كنيد. والدين زيادي فرزندان خود را مجبور به انتخاب اين رشته مي‌كنند. اما با گذشت مدتي، شاهد شكست و سرخوردگي فرزند خود خواهند بود.

منبع: رشته پزشكي | آيا رشته پزشكي مناسب من هست؟

رشته پزشكي

رشته پزشكي جزو پردرآمدترين رشته ها محسوب مي‌شود و قبولي در آن به هيچ عنوان آسان نيست. اولين قدم براي قبولي در اين رشته، مطالعه دقيق و مستمر است. اين رشته گاهي افراد را ترغيب مي‌كند تا حتي بعد از گذشت مدتي از زمان فارغ التحصيلي از دانشگاه دوباره براي شركت در كنكور اقدام كنند.

به هرحال قبل از ورود به هر رشته اي افراد بايد در مورد آن اطلاعات كافي داشته باشند و با آگاهي تصميم بگيرند. براي قبولي در اين رشته بايد برنامه ريزي دقيق داشت و عوامل مختلفي را در نظر گرفت.

دوره هاي رشته پزشكي

بعد از قبولي در اين رشته و ورود به دانشگاه بايد در مورد دوره هاي مختلفي كه فرد بايد آنها را بگذراند نيز اطلاعات كسب كرد. در واقع بايد با يك چشم انداز دورتر وارد اين رشته شويد. مراحل مختلف پزشكي، شامل علوم پايه فيزيوپاتولوژي، كارآموزي باليني(استاژري) و كارورزي باليني(اينترني) مي‌شود.

🔴علوم پايه

علوم پايه اولين دوره اي است كه فرد بعد از قبولي در رشته پزشكي، بايد بگذراند. معمولا 2 سال است و در غالب 4 ترم ارائه مي‌شود. در واقع در اين مقطع افراد با مفاهيم پايه پزشكي آشنا مي‌شوند. تمام دروس در اين 4 ترم، تئوري هستند. در انتهاي اين دوره، فرد بايد در آزمون جامع موفق شود تا وارد دوره بعدي گردد. دروس علوم پايه شامل، آناتومي، بيوشيمي، بافت شناسي، اپيدميولوژي، جنين شناسي، ايمني شناسي،فيزيولوژي، روانشناسي، ژنتيك، تغذيه، ميكروب شناسي، انگل شناسي، قارچ شناسي، ويروس شناسي، آسيب شناسي عمومي، دروس عمومي و زبان تخصصي، مي‌شود. علوم پايه يكي از مهم ترين دوره هاي پزشكي است. بعد از آن دانشجويان وارد مرحله فيزيوپاتولوژي مي‌شوند.

🟠فيزيوپاتولوژي

دوره بعدي در رشته پزشكي، فيزيوپاتولوژي است كه معمولا يك ساله بوده و 6 الي 7 ترم دارد. در اين دوره دروس فيزيولوژي و فارماكولوژي به دانشجويان ارائه مي‌شود. در اين مقطع، دانشجويان با ساختار بدن، انواع بيماري ها و داروهاي مختلف آشنا خواهند شد. امتحانا اين دوره به صورت ماهانه برگزار مي‌شوند. دروس فيزيوپاتولوژي شامل، آسيب شناسي اختصاصي، سميولوژي، فارماكولوژي، پاتولوژي تئوري، فيزيوپاتولوژي ارگان ها، فيزيك پزشكي و… مي‌شود.

🟡كارآموزي باليني (استاژري)

در سومين دوره كه كارآموزي باليني نام دارد؛ دانشجويان وارد بيمارستان مي‌شوند. اين دوره 2 سال است و در 4 الي 5 ترم به دانشجويان رشته پزشكي ارائه مي‌شود. اين مقطع، هم واحدهاي عملي دارد و هم واحد تئوري. دانشجو بايد در ساعات مختلف شبانه روز در بيمارستان به صورت كشيك، حضور پيدا كند. در انتهاي اين دوره نيز آزموني برگزار مي‌شود كه دانشجويان با قبولي در آن وارد دوره ي اينترني خواهند شد. دوره هاي مختلف كارآموزي باليني شامل، جراحي، بخش داخلي، كودكان، چشم، زنان و زايمان، گوش و حلق و بيني، راديولوژي، پوست، بيماري هاي اعصاب و بيماري هاي عفوني مي‌شود.

🟢كارورزي باليني(اينترني)

آخرين دوره رشته پزشكي، كارورزي باليني يا اينترني است. اين دوره 2 ساله بوده و تمام واحد هاي آن عملي است. درواقع دانشجو به طور كامل در بيمارستان حضور دارد. مي‌توان گفت اين دوران تقريبا سخت ترين دوره پزشكي است؛ چراكه دانشجويان به طور كامل با بيماران در ارتباط هستند. البته فعاليت هاي آنان زير نظر اساتيد است. اگر دانشجويان امتحانات اين دوره را با موفقيت سپري كنند؛ به طور رسمي به عنوان يك پزشك وارد جامعه و بازار كار خواهند شد. دروس اين دوره شامل، كارورزي بخش چشم، جراحي، سوختگي، ارتوپدي، اطفال، گوش و حلق و بيني، زنان و زايمان، اورژانس و پوست، مي‌شود.

قبولي در رشته پزشكي

بعد از آشنايي با دوره ها و دروس رشته پزشكي، اگر همچنان به علاقه خود پايبند هستيد؛ بايد براي قبولي در آن نيز آماده شويد. اخيرا تغييراتي اساسي در كنكور ايجاد شده است كه با توجه به آنها بايد آمادگي لازم را كسب كنيد. دروس عمومي به طور كامل از كنكور حذف شده و ضرايب دروس نيز دچار تغييراتي گرديده اند.

تنها دروسي كه فرد بايد به آنها مسلط باشد؛ رياضي، شيمي، فيزيك، زيست شناسي و زمين شناسي سه سال دهم، يازدهم و دوازدهم، خواهد بود. از طرف ديگر تاثير معدل نيز بسيار افزايش يافته، پس دانش آموزان بايد امتحانات نهايي خود را نيز با موفقيت بشت سر بگذارند. فراموش نكنيد كه كنكور در نوبت دي و تيرماه برگزار مي‌شود كه منابع آنها كاملا يكسان است.

⭕ضريب درس زمين شناسي 1

⭕درس رياضي 7

⭕زيست شناسي 12

⭕فيزيك 7

⭕درس شيمي 9

مدت زمان تحصيل در رشته پزشكي

اگر علاقه زيادي به رشته پزشكي داريد؛ بايد مشكلات و سختي هاي آن را نيز بپذيريد. مدت زمان اين رشته نيز يكي از دغدغه‌هاي افراد خواهد بود. مدت تقريبي براي اتمام اين رشته 7 سال در نظر گرفته مي‌شود. اما بيشتر دانشجويان درس خود را بعد از 8 يا 9 سال تمام مي‌كنند. بعد از اين دوران فرد يك پزشك عمومي محسوب مي‌شود كه علاوه بر گذراندن طرح بايد مدت زماني را براي گرفتن تخصص خود در نظر بگيرد. اين مدت طولاني گاهي براي دانشجويان حالت فرسايشي پيدا كرده و مشكلات زيادي را به همراه خواهد داشت. به همين دليل بايد قبل از ورود به رشته پزشكي همه جوانب را در نظر گرفت.

ادامه تحصيل رشته پزشكي در خارج از كشور

يكي از سوالات رايج ميان دانشجويان رشته پزشكي و يا حتي داوطلبين، ادامه تحصيل در خارج از كشور براي اين رشته است. كشورهاي مختلفي براي ادامه تحصيل و يا شروع به تحصيل در اين رشته دارند. براي مثال فردي با مدرك پزشكي در ايران نمي‌تواند در آمريكا طبابت كند. برخي از كشورها در مورد رشته پزشكي فقط فارغ التحصيلات كشور خود را مي‌پذيرند. اما به هر حال هزينه هاي اين رشته در كشورهاي ديگر بالا خواهد بود و داشنجويان بايد با توجه به دانشگاه موردنظر و كشور مقصد خود شرايط را جويا شوند.

برخي از مزايا و معايب رشته پزشكي

اگر شما فردي هستيد كه فوبياي خون نداريد و يا در مقابل اتفاقات ناگواري مثل مرگ و يا تصادف ديگران، مي‌توانيد احساسات خود را كنترل كنيد؛ براي پزشكي مناسب هستيد. البته اينها تمام شرايط سخت پزشكي نيستند. كشيك هاي طولاني، مدت زمان زيادبراي اتمام درس، مطالعه و تلاش بسيار، فشار رواني زياد و در مواردي دوري از خانواده، تمام چالش هاي اين رشته هستند كه بايد براي آنها آمادگي داشته باشيد.

از طرف ديگر اگر در دانشگاه هايي غير از دانشگاه هاي دولتي، پذيرفته شويد؛ هزينه هاي زياد آن را نيز در نظر داشته باشيد. اما بعد از دوره فارغ التحصيلي به راحتي مي‌توانيد وارد بازاركار شده و در مكان هاي مختلفي مشغول به كار شويد. همچنين درآمد حاصل از رشته پزشكي احتمالا بخش بزرگي از زحمات شما را جبران خواهد كرد. 

سخن پاياني

رشته پزشكي علاوه بر سختي هاي زيادي كه دارد؛ مزاياي آن نيز كم نيست. درآمد خوب و جايگاه اجتماعي مناسب دلايل قانع كننده اي براي ورود به اين رشته هستند. اما هر موقعيتي به آساني كسب نمي‌شود و بايد براي آن تلاش كرد. فراموش نكنيد كه رشته پزشكي تمام هدف زندگي و دوران تحصيل نيست و بايد عوامل مختلفي را براي انتخاب آن در نظر داشت. هركسي وارد اين رشته مي‌شود؛ لزوما صلاحيت پزشكي را ندارد. اين شغل نياز به دانش و مهارت زيادي دارد و نمي‌توان به راحتي جان انسانها را ناديده گرفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه رشته پزشكي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

رشته پزشكي براي چه كساني مناسب است؟

براي ورود به اين رشته علاوه بر علاقه بايد استعداد و توانمندي را نيز در نظر داشت. همچنين افراد بايد براي رويارويي با اتفاقات ناگوار و شرايط پراسترس زيادي آماده باشند. روحيه و انگيزه براي ادامه اين رشته بسيار مهم است.

منبع: رشته پزشكي | آيا رشته پزشكي مناسب من هست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۵۹:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مزاحمت خياباني با درصد بالايي از سوي مردان صورت مي‌گيرد. در تمامي جوامع و كشورهاي مختلف، مزاحمت خياباني به عنوان جرم شناخته مي‌شود. اما با اين شرايط همچنان مزاحمت هاي گوناگون در خيابان وجود دارد. و باعث ايجاد مشكلات گوناگون براي ديگران مي‌شود. اين نوع مزاحمت به عنوان مشكلات اجتماعي كه همراه با آسيب هاي جسمي و رواني است، شناخته مي‌شود.

مزاحمت خياباني مي‌تواند به شيوه نوشتاري، لفظي، فيزيكي و تعقيب باشد. كه هر نوع از آن براي خانم ها وحشتناك، ترسناك و آزار دهنده است. مشكلات اجتماعي نيز مانند تمامي مشكلات ديگر روش هاي برخورد دارد كه در اين مقاله توضيح داده ايم. اما اگر با مزاحمت خياباني دچار آسيب هاي مختلف شده ايد؛ حتما از روانشناس و مشاور متخصص كمك بگيريد. منبع: مزاحمت خياباني | 6 نحوه برخورد با مزاحمت خياباني

مزاحمت خياباني چيست؟

مزاحمت خياباني به مشكلات اجتماعي، آزار جسمي و رواني گفته مي‌شود. كه با درصد بالايي از سوي آقايان اتفاق مي‌افتد. متلك پراني، آزار و اذيت، رفتارهاي زشت، آزار جنسي در خيابان، حرف هاي ركيك و … به عنوان مزاحمت خياباني شناخته مي‌شود. و آرامش و اعتماد به نفس خانم ها را خدشه دار مي‌كند. اين مزاحمت ها موضوع جدي در اجتماع است كه افراد زيادي را به خود درگير كرده است. بر اساس تحقيقاتي كه در رابطه با چنين جرمي صورت گرفته است، افراد مجرم فاقد اصالت و تربيت خانوادگي هستند. اين افراد از فقر فرهنگي رنج مي‌برند و زندگي اجتماعي پر چالشي دارند. 

نحوه برخورد با مزاحمت خياباني چگونه است؟

در برخورد با مزاحمت خياباني بايد چند اصل را به ياد داشته باشيد. به طور كلي مزاحمت خياباني نوعي جرم تلقي مي‌شود. افرادي كه دائم در حال مزاحمت خياباني هستند فاقد فرهنگ، تربيت و اصالت خانوادگي هستند. رفتار و برخورد با چنين افراد بي اصالتي نيز دشوار است. كه در اين بخش مقاله راجع به چگونگي برخورد با مزاحم هاي تلفني توضيح داده ايم. 

📌 براي مزاحمت خياباني، در اقدام اول بايد خونسردي خود را حفظ كنيد

اولين كاري كه بايد در برخورد با مزاحمت خياباني انجام دهيد، حفظ خونسردي است. طبق نظر روانشناسان، مزاحمين خياباني با ترسيدن ديگران ارضا مي‌شوند. و حس خوبي را دريافت مي‌كنند. زماني كه شما در برابر رفتارهاي زشت آنها خونسرد باشيد و واكنش نشان ندهيد؛ از كار خود پشيمان مي‌شوند. حتي با حفظ خونسردي توانايي تصميم گيري درست از نظر منطقي و عقلاني بيشتر مي‌شود. 

📌 از پرخاشگري و دشنام گويي جلوگيري كنيد 

براي برخورد با مزاحمت خياباني، بايد از پرخاشگري و دشنام گويي پرهيز كنيد. زماني كه شروع به پرخاش و دشنام گويي كنيد، لذت را در اين افراد ايجاد كرده ايد و بايد منتظر مزاحمت هاي ديگر باشيد. بنابراين بهترين راه جلوگيري از پرخاش و دشنام است.

📌 از ترس و التماس پرهيز كنيد | مزاحمت خياباني

براي رفتار و برخورد با مزاحمت خياباني، حتما از ترس و التماس پرهيز كنيد. ترس و التماس شما باعث ارضاي روحي اين افراد مي‌شود. و اين مزاحمت ها در زمان بروز ترس و التماس بيشتر ادامه خواهد داشت. به همين دليل از التماس و ترس پرهيز كنيد تا واكنش شما باعث لذت فرد مزاحم نشود. 

📌 مزاحمين را تهديد نكنيد

يكي از رش هاي برخورد با مزاحمت خياباني، عدم تهديد و تحريك مزاحمين است. در برخورد با اين افراد نبايد از جملاتي مانند: الان زنگ مي‌زنم پليس، داد و فرياد راه مي‌اندازم، آبروت رو مي‌برم و … استفاده كنيد. زماني كه از تهديد و تحريك استفاده كنيد؛ قدرت و برتري شخص را تقويت كرده ايد و او را براي ادامه كار تشويق كرده ايد. به همين جهت، از تهديد و تحريك مزاحمين پرهيز كنيد. 

📌 در مزاحمت خياباني، اگر آزار جسمي ديده ايد، ساكت نباشيد

در برابر مزاحمت خياباني از نوع جنسي هرگز نبايد ساكت بمانيد. اگر شخص ساديسمي مزاحم شما شد، هرگز ساكت نمانيد و به خود جرات دهيد تا از شخص آزار رسان فيلم بگيريد، با پليس تماس بگيريد و از ديگران درخواست كمك كنيد. در اين شرايط فرد مزاحم به خود اجازه آزار بيشتر نمي‌دهد و ترس وجود او را فرا مي‌گيرد. 

📌 از روانشناس كمك بگيريد | مزاحمت خياباني

زماني كه با مزاحمت خياباني مواجهه شده ايد و ترس وجود شما را فرا گرفته است، حتما بايد براي كسب آرامش از روانشناس كمك بگيريد. افرادي كه تحت مزاحمت هاي زياد و آزار دهنده قرار گرفته اند، به اعتماد به نفس پايين و آسيب هاي روحي مبتلا مي‌شوند. چنين افرادي اگر تحت درمان روانشناس قرار نگيرند آسيب هاي رواني را تا هميشه با خود همراه خواهند داشت. و از لذت زندگي محروم خواهند شد. بنابراين اگر با چنين رفتاري مواجهه شديد، حتما از متخصص كمك بگيريد.

كلام آخر

همه افراد با مزاحمت خياباني آشنا هستند. انواع مختلفي در مزاحمت ها وجود دارد كه شامل آزار جنسي، روحي، لفظي و … مي‌شود. اگر در برخورد با مزاحمت هاي خياباني واكنش هاي هيجاني شديد نشان دهيد، مزاحمت ها بيشتر مي‌شود و فرد مزاحم ارضاي روحي را تجربه خواهيد كرد. در برخورد با اين افراد بايد روش هايي را از روانشناسان آموزش ببينيد و آرامش خود را حفظ كنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مزاحمت خياباني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

روش هاي برخورد با مزاحمت خياباني چيست؟

در اقدام اول بايد خونسردي خود را حفظ كنيد، از پرخاشگري و دشنام گويي جلوگيري كنيد، از ترس و التماس پرهيز كنيد، مزاحمين را تهديد نكنيد، اگر آزار جسمي ديده ايد، ساكت نباشيد و از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: مزاحمت خياباني | 6 نحوه برخورد با مزاحمت خياباني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۲۵:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چگونه كودك را نمازخوان كنيم ؟ چطور كودكانمان را به نمازخواني سوق دهيم؟ خيلي از والدين علاقه دارند تا كودكان نمازخوان و معتقد داشته باشند. اين والدين مخصوصا در جامعه مذهبي براي نماز اهميت ويژه اي قائل هستند. اگر از سن كودكي به فرزندان خود آموزش دهيد كه چگونه نماز بخواند، عادت كرده و اين صفت تا بزرگسالي نيز با او همراه خواهد بود.

اگر والدين نيز هميشه نمازهاي خود را سر وقت بخوانند؛ فرزندانشان مشاهده كرده و از آنها الگوبرداري مي‌كنند. براي آموزش نمازخواني به كودكان بايد به برخي از نكات توجه كنيد تا به مرور زمان كودك نمازخوان داشته باشيد. جهت اطلاع از روش هاي آموزش نمازخواني مي‌توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد. 

منبع: چگونه كودك را نمازخوان كنيم | 7 روش نمازخوان كردن كودكان

چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟

 

براي پاسخ به سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ بايد به برخي از نكات توجه كنيد. در ابتدا كودكي بيشتر به نمازخواني تمايل پيدا مي‌كند كه والدين نمازخوان داشته باشد. والدين الگوي فرزندان هستند و هر رفتاري كه داشته باشند، از كودك دريافت مي‌كنند. در اقدام دوم مدارس و مكان هاي آموزشي هستند كه كودك را به نمازخواني تشويق مي‌كند. بنابراين مدارسي كه براي تحصيل كودك انتخاب مي‌كنيد، نقش مهمي در نمازخوان كردن كودك دارند. همچنين سن نمازخواني در كودك بنا بر اصول و احكام دين اسلام، هفت سالگي مي‌باشد.

والدين مي‌توانند كودكان خود را از هفت سالگي تشويق كنند تا به نمازخواني علاقه مند شوند. اين تشويق بايد از دو بعد معنوي و غير مادي يا مادي و غير معنوي باشد. تشويق مادي مانند هديه دادن است و تشويق معنوي مي‌تواند معرفي الگو باشد. به طور كلي در اين مقاله راجع به روش هاي چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ توضيح داده ايم.

روش هاي نمازخوان كردن كودكان

روش هاي گوناگوني براي نمازخوان كردن كودكان وجود دارد. كه در اين بخش در پاسخ به سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ روش هايي را توضيح داده ايم كه در اين بخش مقاله اشاره شده است.

🔴 در كودكان خود انگيزش ايجاد كنيد 

در پاسخ به سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ بايد به ايجاد انگيزش اشاره كنيم. انگيزش در اقدامات اوليه براي نمازخواني كودكان بسيار كارساز است. در ايجاد انگيزش مي‌توانيد از روش هايي مانند هديه دادن، تائيد، تشويق و پاداش استفاده كنيد. با ايجاد انگيزه و تشويق مي‌توانيد كودك را براي نمازخواني سوق دهيد.

🟡 عبادات را به شيوه جمعي انجام دهيد | چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟

يكي از پاسخ ها براي سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ عبادات جمعي است. همانطور كه در ابتداي مقاله گفته شد، والدين الگوي فرزندان هستند. و بهترين افراد براي آموزش فرزندان مي‌باشند. در اين روش مي‌توانيد به همراه فرزندان و اعضاي خانواده، نماز را به شيوه جماعت بخوانيد. با اين روش هم كودك به نمازخواني تشويق مي‌شود و هم سهل انگاري در نماز كاهش مي‌يابد. در نهايت باعث ايجاد و افزايش ارتباط عاطفي، همدلي و همبستگي ميان اعضاي خانواده مي‌شود. 

🟣 از رفتارهاي ناخوشايند پرهيز كنيد

در پاسخ به سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ مي‌توانيم به پرهيز از رفتارهاي ناخوشايند اشاره كنيم. زماني كه والدين از خود رفتارهاي ناخوشايند نشان مي‌دهند، كودك از انجام اعمال ديني زده مي‌شود. در ادامه به رفتارهاي ناخوشايند والدين كه بايد پرهيز كنند اشاره كرده ايم. 

🔻 خسته كردن كودك يا نوجوان با برنامه هاي اضافي و تعقيبات نماز

🔻 دعوت كودك به نماز زماني كه به تازگي تنبيه شده است

🔻مقايسه فرزندان با ساير كودكان نمازخوان

🔻 اعمال قدرت و اجبار كودك به نماز

🔻 اشغال كردن زمان تفريح كودكان مانند: وقت بازي و مشاهده فيلم

🟠 راجع به نماز با فرزندان به مكالمه و گفتگو بپردازيد

يكي از پاسخ ها براي سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ مكالمه و گفتگو راجع به نمازخواني است. والدين بايد به شيوه غير مستقيم و غير مستقيم كودكان را به نمازخواني تشويق كنند. در صورت مقاومت كودكان مي‌توانيد از دليل و استدلال كمك بگيريد. اما از بحث و اجبار دوري كنيد. با آرامش كامل با كودك خود صحبت كنيد و دليل اينكه مي‌خواهيد او نمازخوان شود شرح دهيد.

🟢 پاداش هاي نماز را به كودكان توضيح دهيد | چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟

در پاسخ به سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ بهتر است كه پاداش هاي نماز را به كودكان توضيح دهيد. مثلا بگوييد كه اگر نماز بخواني چه پاداشي به تو عطا خواهد شد. اما اين خبر رساني ها نبايد همراه با ترساندن و مجازات كودك صورت بگيرد. مثلا به كودك بگوييد كه اگر نماز بخواني فرشته ها براي تو اعمال خوب ثبت مي‌كنند و مي‌تواني با نمازخواني خواسته هاي خود را از خداوند هنگام عبادت بخواهي. 

🟤 اعضاي خانه و مدرسه بايد با يكديگر هماهنگي داشته باشند

براي نمازخوان كردن كودك حتما بايد اعضاي خانه و مدرسه با يكديگر هماهنگي داشته باشند. زماني كه مدرسه و اعضاي خانواده با يكديگر هماهنگ باشند، اهداف تربيت ديني، فرهنگ نماز، همكاري نهاد هاي فرهنگي و تربيتي، وظايف و پرورش بايد در اين دو ارگان يك سو باشد و مكمل يكديگر باشند. 

⚪ از روانشناس كودك كمك بگيريد | چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟

براي دريافت سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم؟ يكي از بهترين گزينه ها، كمك از روانشناس كودك است. زماني كه براي تربيت كودكان از روانشناس كمك بگيريد؛ به شيوه بهتري مي‌توانيد بر اساس خواسته ها و شخصيت كودك او را رشد دهيد. در اين راستا نيز مي‌توانيد از روانشناس كودك كمك بگيريد تا روش هاي كارآمد براي نمازخواني را آموزش ببينيد و براي رشد كودك استفاده كنيد. 

كلام آخر

در اين مقاله سعي كرده ايم كه راجع به سوال چگونه كودك را نمازخوان كنيم ؟ پاسخ هاي مناسبي ارائه دهيم. همانطور كه مطالعه كرديد؛ كودكان مي‌توانند از سن هفت سالگي براي نمازخواني آماده شوند. اما فراموش نكنيد كه والدين الگوي كودكان هستند و اگر نماز بخوانند؛ كودكان را بيشتر به سوي نمازخواني سوق مي‌دهند. براي آموزش اصولي مي‌توانيد از مربيان و متخصصين روانشناس كودك كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه چگونه كودك را نمازخوان كنيم ؟ مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد. 

سوالات متداول

روش هاي نمازخوان كردن كودكان چگونه است؟

در كودكان خود انگيزش ايجاد كنيد، عبادات را به شيوه جمعي انجام دهيد، از رفتارهاي ناخوشايند پرهيز كنيد، راجع به نماز با فرزندان به مكالمه و گفتگو بپردازيد، پاداش هاي نماز را به كودكان توضيح دهيد، اعضاي خانه و مدرسه بايد با يكديگر هماهنگي داشته باشند و از روانشناس كودك كمك بگيريد.

منبع: چگونه كودك را نمازخوان كنيم | 7 روش نمازخوان كردن كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۲۱:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رشته هاي گروه تجربي طيف گسترده اي از رشته ها را در بر مي‌گيرند كه در دانشگاه هاي مختلفي مي‌توان به تحصيل در آنها مشغول شد. اين رشته ها توسط خود سازمان سنجش مشخص شده اند و هر ساله تغييراتي در آنها اعمال مي‌شود. معمولا دو روز بعد از انتشار كارنامه كنكور داوطلبين، دفترچه اي در سايت سنجش منتشر مي‌شود كه در مورد تمام رشته ها و گروه ها با جزييات توضيح داده شده است.

متقاضيان رشته هاي گروه تجربي بسيار زياد هستند و رقابت ميان آنان نيز زياد است. همچنين به دليل تغييرات اساسي كه اخيرا در روند كنكور ايجاد شده است؛ دانش آموزان بايد به نكات زيادي توجه داشته باشند. 

منبع: رشته هاي گروه تجربي | پردرآمدترين رشته هاي تجربي

رشته هاي گروه تجربي

معمولا اكثر داوطلبين براي سه مورد از بهترين رشته هاي گروه تجربي، كه شامل دندانپزشكي، پزشكي  داروسازي هستند؛ با يكديگر رقابت مي‌كنند. اما اين گروه، شامل رشته هاي زيادي مي‌شود كه بخش اعظم آنها مرتبط با علوم تجربي بوده و متناسب با توانمندي هاي دانش آموزان است. بخشي از اين رشته ها دكتري پيوسته هستند و برخي در غالب دوره هاي كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري ارائه مي‌شوند.

رشته هاي گروه تجربي در مقطع كارشناسي

زيرگروه هاي رشته هاي گروه تجربي به پنچ دسته تقسيم مي‌شوند كه رشته محل ها و ضرايب دروس تخصصي براي قبولي در آن‌ها متفاوت است. زير گروه مهمترين زيرگروه محسوب مي‌شود. همچنين رشته هاي موجود در آن نيز بيشترين متقاضي را دارد.

📌رشته هاي زيرگروه يك

رشته هاي زيرگروه يك در رشته هاي گروه تجربي براي تحصيل در دانشگاه، شامل اتاق عمل، پزشكي، دندانپزشكي، زيست شناسي سلولي-مولكولي ، روانشناسي، بينايي سنجي، علوم تغذيه، هوشبري، كاردرماني، پرستاري، دبيري زيست شناسي، مامايي، دكتراي پيوسته بيوتكنولوژي و… مي‌شود.

برخي از اين رشته ها فقط در دانشگاه هاي روزانه، پرديس خودگردان و آزاد ارائه مي‌شوند. در واقع تحصيل در برخي از اين رشته ها در دانشگاه پيام نور و غيرانتفاعي ممكن نيست. همچنين قبولي در آنها نيز نياز به تلاش و ممارست زيادي دارد.

📌رشته هاي زيرگروه دو

رشته هاي گروه تجربي در زير گروه دو معروف به رشته هاي شيمي هستند. همچنين ضرايب دروس اختصاصي براي قبولي در آنها يك براي زمين شناسي، 4 براي زيست و شيمي، 3 براي رياضي و 2 براي فيزيك است. اين زيرگروه شامل رشته هاي داروسازي، بهداشت عمومي، آموزش شيمي، بيولوژي و كنترل ناقلين بيماري ها، شيمي كاربردي، شيمي محض، فناوري اطلاعات سلامت، مهندسي بهداشت حرفه اي، مهندسي بهداشت محيط، كارداني بهداشت حرفه اي، مي‌شود.

📌رشته هاي زير گروه سه

زير گروه سوم از رشته هاي گروه تجربي، زمين شناسي نام دارد. معمولا اين زيرگروه زياد پرطرفدار نيست و قبولي در آن نيز نسبتا آسان است. ضريب هاي مورد نياز براي قبولي در رشته هاي اين زيرگروه براي درس زمين شناسي 4، 2 براي دروس زيست، فيزيك و شيمي و 3 براي رياضي است. رشته هاي اين زيرگروه اقيانوس شناسي و زمين شناسي هستند.

📌رشته هاي زيرگروه چهار و پنج

تقريبا هرچه از زيرگروه يك فاصله مي‌گيريم ارتباط رشته ها نيز با علوم تجربي كمتر مي‌شوند. زير گروه چهارم از رشته هاي گروه تجربي، به زيرگروه رياضي معروف بوده و طبيعي است كه درس رياضي داراي بيشترين ضريب است. زير گروه پنجم نيز بيشتر مربوط به تكنولوژي مي‌شود كه دوباره رياضيات بيشترين تاثير را دارد.

برخي از رشته هاي اين دو زيرگروه، شامل حسابداري، مديريت مالي، كارداني بيمه، شيعه شناسي، كارداني هتلداري، مددكاري اجتماعي، مهندسي طبيعت، علوم ورزشي، مهندسي فضاي سبز، مربيگري عقيدتي و… مي‌شوند.

مهارت هاي لازم براي تحصيل در رشته هاي گروه تجربي

از آنجايي كه در اكثر دروس اين رشته حتي در دوره دبيرستان، افراد با موجودات زنده و مطالعه ساختار و عملكرد آنها سروكار دارند؛ بهتر است روحيه لازم براي آن را داشته باشند. رشته هاي گروه تجربي، مخصوصا در زيرگروه هاي يك و دو بسيار تخصصي تر شده و افراد بايد تلاش زيادي در جهت گذراندن دوره هاي درسي خود بكنند. برخي از مهارت هايي كه دانشجويان اين رشته ها براي پيشرفت، نياز دارند؛ شامل موارد زير مي‌شوند.

⭕آمادگي بدني

اكثر رشته هاي گروه تجربي، داراي واحد عملي در دوران تحصيل و همچنين فعاليت هاي بدني در محيط شغلي هستند. به همين دليل فرد بايد از آمادگي بدني خوبي برخوردار بوده و توانايي حضور در محيط هاي درماني مثل بيمارستان، آزمايشگاه و … را داشته باشد. براي مثال بسياري از دختران به لحاظ آمادگي بدني، صلاحيت لازم براي تحصيل در رشته فيزيوتراپي را ندارند. در دندانپزشكي نيز وضعيت بدني فرد براي طولاني مدت در يك موقعيت قرار دارند؛ به همين دليل احتمال بروز آسيب وجود دارد.

⭕انجام كار پژوهشي

از آنجايي كه متخصصين رشته گروه تجربي، اغلب با موجودات زنده سروكار دارند؛ بايد در مورد بيماري هاي مختلف و همچنين شرايط محيطي، هميشه بروز بوده و آخرين اطلاعات را داشته باشند. اينكار نياز به انجام تحقيق و پژوهش خواهد داشت. آنان علاوه بر اينكه بايد اطلاعات كافي داشته باشند؛ مي‌توانند از ديگران نيز كمك گرفته و روحيه همكاري داشته باشند. يكي از ملزومات تحصيل در رشته هاي گروه تجربي، انجام كار پژوهشي خواهد بود.

⭕برخورداري از مهارت هاي كلامي

داوطلبين رشته هاي مختلف، نبايد صرفا براساس علاقه تصميم گرفته و بايد مهارت هاي مختلف خود را نيز در نظر بگيرند. براي مثال اگر شخصي در مهارت هاي كلامي و ارتباطي خود ضعف داشته باشد؛ احتمالا در برخي از رشته هاي گروه تجربي، به مشكل برمي‌خورد.

متخصصين اين رشته بايد توانايي برقراري ارتباط با ديگران را داشته و انعطاف پذير باشند. مخصوصا در رشته هاي حوزه درمان كه افراد با بيماران مختلف و خانواده هاي آنان در ارتباط هستند؛ اين روحيه بسيار موثر است. 

بازاركار و آينده شغلي رشته هاي گروه تجربي

با اينكه متقاضيان رشته هاي گروه تجربي، به شكل قابل توجهي افزايش يافته اند؛ اما هنوز برخي از مشاغل آن اشباع نشده اند و نياز به نيروي كار دارند. دليل آن هم ورود بدون هدف به رشته هاي اين حوزه است. اما به هر حال فارغ التحصيلين رشته هاي مختلف مي‌توانند در مكانهاي مختلفي مشغول به كار شده و درآمد آنان نيز بستگي به مهارت آنها، موقعيت شغلي، سابقه، ميزان تحصيلات و حتي آن مكان دارد.

اما به طور كلي پردرآمد ترين رشته هاي گروه تجربي، دندانپزشكي، پزشكي و داروسازي هستند كه افراد مي‌توانند علاوه بر تاسيس مطب خود، در محيط هاي ديگري نيز مشغول به كار شوند.

سخن پاياني

امروزه در بيشتر رشته هاي گروه تجربي، شاهد حجم زيادي از فارغ التحصيل بدون برخورداري از دانش و مهارت هستيم. افراد به دليل شور و اشتياقي كه براي رشته هاي اين گروه دارند؛ وارد آن شده و بعد از مدتي از آن دلسرد مي‌شوند. اما براي انتخاب رشته و ادامه تحصيل، افراد بايد عوامل زيادي را در نظر گرفته و هيجاني تصميم نگيرند.

همچنين با يك مشاوره تحصيلي نيز در اين زمينه مشورت كرده و از او نيز كمك بگيرند. فراموش نكنيد كه تحصيل در رشته هاي زيرگروه يك تجربي علاوه بر اينكه چشم انداز خوبي دارد؛ اما به آساني نيز به دست نخواهد آمد. پس افراد علاوه بر علاقه با داراي روحيه تلاشگري و پشتكار نيز باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه رشته هاي گروه تجربي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: رشته هاي گروه تجربي | پردرآمدترين رشته هاي تجربي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۷:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی