مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

بزهكاري نوجوانان يكي از مسائل بسيار مهمي است كه والدين در دوران بلوغ بايد نسبت به آن آگاه باشند و براي پيشگيري از آن اقدامات لازم را انجام دهند. چرا كه درگير شدن با قانون براي نوجوان تبعات بلند مدتي به همراه خواهد داشت و ممكن است زندگي شغلي و تحصيلي او در آينده تحت تاثير اين مسئله آسيب ببيند. بروز بزهكاري در سال‌هاي نوجواني علل مختلفي دارد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به تكانشگري، داشتن الگوهاي غلط، جايگاه اقتصادي و اجتماعي پايين اشاره كرد. در صورت رسيدگي مناسب و به موقع به نوجوانان خلافكار مي‌توان از بدتر شدن شرايط جلوگيري كرد. در صورت بروز چنين مساله‌اي حتما مشاوره نوجوان دريافت كنيد.

منبع : بزهكاري نوجوانان چه عللي دارد

بزهكاري نوجوانان | آشنايي با انواع جرائمي كه در دوران نوجواني اتفاق مي افتند

واژه بزهكاري كه از كلمه بزه گرفته شده است، در لغت به معناي خطا، جرم يا گناه است. اين اصطلاح به طور عاميانه زماني به كار مي‌رود كه افراد زير سن قانوني (18 سالگي) مرتكب جرم و اعمال خلاف قانون مي‌شوند. از جمله رايج‌ترين جرائمي كه در سنين نوجواني بروز مي‌يابند مي‌توان به خشونت فيزيكي، درگيري با ديگران، زورگيري، قلدري و آسيب زدن به اموال ديگران اشاره كرد.

آسيب‌هاي مالي كه از جانب نوجوانان وارد مي‌شود، معمولا در قالب رفتارهايي نظير دزدي، آتش افروزي و خرابكاري اتفاق مي‌افتند. همچنين طبق قانون هر كشوري اعمال خاصي وجود دارند كه تنها براي بزرگسالان مجاز محسوب مي‌شوند، اما انجام آن‌ها از جانب كودكان و نوجوانان در قالب بزهكاري در نظر گرفته مي‌شوند. براي مثال رانندگي براي افراد زير 18 سال در كشور ما ممنوع است. همچنين در كشورهاي ديگر نوشيدن مشروبات الكلي در نوجواني به عنوان بزهكاري تعريف مي‌شود و مجازات دارد.

علل بزهكاري نوجوانان

علل و عوامل مختلفي در بروز بزهكاري در نوجوانان نقش دارند كه به طور كل مي‌توان آن‌ها را در سه دسته عوامل زيستي، محيطي و تربيتي جاي داد. در ادامه به تشريح بيشتر مهم‌ترين عوامل موثر در بروز بزهكاري نوجوانان پرداخته‌ايم.

1- بالاتر بودن روحيه تكانشگري در نوجوانان

يكي از ويژگي‌هاي بارز نوجوانان ناتواني در دور انديشي و عمل كردن در لحظه است كه در اصطلاح تخصصي به آن تكانشگري گفته مي‌شود. تكانشگري تا حد زيادي منشا زيستي دارد. براي مثال عدم تكامل قسمت پيشاني مغز در دوران نوجواني يكي از عواملي است كه باعث مي‌شود نوجوانان رفتارهاي تكانشگرانه‌اي از خود نشان دهند. چراكه اين قسمت مسئول بازداري هيجاني و رفتاري است.

 

بيشتر بخوانيد : پرخاشگري نوجوانان

 

2- آموزش نديدن در زمينه انضباط و رعايت قانون

برخي از پدر و مادرها كه به عنوان والدين سهل‌گير شناخته مي‌شوند براي آسودگي فرزندشان سعي مي‌كنند تا جاي ممكن او را آزاد بگذارند. آن‌ها در خانه قوانين مشخصي ندارند و بچه‌هايشان را از كودكي ملزم به رعايت اصول خاصي نمي‌كنند. اين مسئله باعث مي‌شود كه فرزندان آن‌ها در سنين نوجواني بيش از ديگران در معرض بزهكاري قرار داشته باشد. چرا كه قانون مداري نيازمند تمرين و آموزش است، در حالي كه اين نوجوانان انتظار دارند هرآنچه مي خواهند را به راحتي به دست بياورند و در اين راه حاضر نيستند به هيچ قانون خاصي توجه كنند.

3- وجود رفتارهاي نا بهنجار در الگوهاي مهم زندگي

بچه‌ها در سنين نوجواني به دنبال كسب يك هويت منحصر به فرد هستند. آن‌ها در اين مسير تلاش مي‌كنند الگوهايي را براي خود انتخاب كرده و تا حد زيادي رفتارهاي او را تقليد كنند. اگر الگوهاي نوجوان كساني باشند كه انجام اعمال خلاف قانون را ارزش بدانند و به هر دليلي به ارتكاب جرم بپزدازند، احتمال اينكه بزهكاري در نوجوان نيز اتفاق بيفتد افزايش مي‌يابد.

4- دچار بودن به اختلالات رفتاري نظير اختلال سلوك

بزهكاري در نوجوان اگر به يك الگوي رفتاري در بيايد مي‌تواند نشانه‌اي از يك اختلال روانشناختي نظير اختلال سلوك باشد. قانون شكني، علاقه مندي به خرابكاري، خشونت و دروغ گويي از جمله علائم اصلي اين اختلال هستند. در صورتي كه اين مشكل به موقع تحت درمان و كنترل در نيايد، ممكن است در آينده به اختلال شخصيت ضداجتماعي بيانجامد و مشكلات گسترده‌تري را براي فرد رقم بزند.

5- قرار داشتن در جايگاه اقتصادي و اجتماعي پايين

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه فقر و قرار داشتن در جايگاه اقتصادي و اجتماعي پايين يكي از عوامل بسيار موثر در بروز بزهكاري نوجوانان است. فشارهاي مالي، رواج جرائم در خانواده يا محله و يادگيري مشاهده‌اي از جمله عوامل اصلي هستند كه در اين شرايط منجر به رفتارهاي خلاف قانون در نوجوانان مي شوند.

پيشگيري از بزهكاري نوجوانان

اگر نگران بزهكاري و انجام هرگونه رفتار خلاف قانون در فرزندتان هستيد در نظر گرفتن توصيه‌هاي زير به شما كمك مي‌كنند كه از اين امر پيشگيري نماييد.

1- از سنين كودكي فرزندتان را با قوانين و مقررات آشنا كنيد

بسيار اهميت دارد كه فرزندان شما از همان ابتدا ياد بگيرند كه در هر دوره از زندگي بايد يكسري چارچوب‌ها را رعايت كنند. البته سخت گيري بيش از حد در زمينه قانون مداري نيز به شيوه ديگري آسيب زاست. نكته مهم اين است كه متناسب با سن فرزندتان يكسري قوانين ساده را در خانه وضع كنيد و با روش‌هاي مثبت نظير پاداش دادن او را تشويق كنيد تا به اين قوانين احترام بگذارد. اين روش فرزندتان را آماده مي‌كند تا در نوجواني قوانين اجتماعي را بهتر درك كرده و به آن‌ها احترام بگذاريد.

2- بزهكاري نوجوانان | محيط سالمي را براي فرزندتان فراهم كنيد

همانطور كه گفته شد الگوهاي اجتماعي نظير دوستان مي‌توانند تاثير بسزايي در بزهكاري نوجوانان داشته باشند. از همين رو بسيار مهم است كه در انتخاب مدرسه و ساير محيط‌هايي كه فرزندتان را به آنجا مي‌فرستيد دقت كنيد و پيش از انتخاب آن‌ها وضعيت بچه‌ها و جو حاكم بر محيط را بررسي نماييد.

3- به فرزندتان در مورد ويژگي هاي خاص دوران نوجواني آموزش دهيد

بسيار اهميت دارد كه فرزندتان قبل از رسيدن به دوران نوجواني از ويژگي‌هاي خاص اين دوره نظير تكانشگري، نياز به هويت يابي و عدم دورانديشي آگاهي كافي داشته باشد. اين امر به او كمك مي‌كند تا بداند بسياري از نيازهاي او گذرا هستند و با افزايش سن از بين مي‌روند، در نتيجه مي‌تواند كنترل بيشتري روي رفتارهاي خود داشته باشد. براي آشنايي بيشتر با دوران نوجواني كليك كنيد.

4- بزهكاري نوجوانان | كيفيت رابطه والد فرزندي را ارتقا ببخشيد

يكي از تاثيرگذارترين روش‌ها براي كنترل رفتارهاي نوجوانان اين است كه تعاملات مثبتي ميان آن‌ها و والدين‌شان برقرار باشد. در بسياري از موارد بزهكاري نوعي سركشي و طغيان عليه خانواده است كه نوجوان از طريق آن سعي مي‌كند اعلام استقلال كند. در نتيجه اگر شما به عنوان پدر و مادر رابطه مناسبي با فرزند خود داشته باشيد و او را به عنوان يك بزرگسال بپذيريد تا حد زيادي از ريسك بزهكاري كم مي‌كنيد. از همين رو اگر دائما با فرزند نوجوان‌تان دچار تنش و تعارض مي‌شويد و نمي‌توانيد رابطه موثري را تجربه كنيد، بهتر است از يك روانشناس خانواده كمك بگيريد.

5- براي بررسي وضعيت روانشناختي نوجوان به يك روانشناس مراجعه كنيد

همانطور كه گفته شد بزهكاري نوجوان مي‌تواند علامتي از يك اختلال رفتاري باشد. اگر فرزندتان از سنين كم دائما با شما مخالفت مي‌كند و به شكست قانون، دروغگويي و ساير اعمال نا بهنجار علاقه دارد، بايد براي بررسي بيشتر وضعيت او به يك روانشناس متخصص در حوزه كودك و نوجوان مراجعه نماييد تا در صورت لزوم به موقع درمان‌هاي لازم را دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

همه نوجواناني كه به بزهكاري روي مي آورند دچار اختلال سلوك هستند؟

خير، بزهكاري مي‌تواند ناشي از علل و عوامل مختلفي باشد كه بسياري از آن‌ها علائم طبيعي دوران بلوغ و نوجواني هستند. اما اگر بزهكاري به يك الگوي رفتاري پايدار تبديل شود، احتمال دارد كه علامتي از اختلال رفتاري نظير اختلال سلوك باشد. براي بررسي اين موضوع لازم است كه به يك روانشناس مراجعه نماييد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

منبع : بزهكاري نوجوانان چه عللي دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۴:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

با وجود پيشرفت‌هاي روز افزون در علم پزشكي، هنوز درمان اوتيسم به طور قطعي پيدا نشده است. با اين حال فعاليت‌هاي آموزشي و درمان‌هاي رفتاري تا حد زيادي به بهبود علائم اختلال اوتيسم و جلوگيري از پيشروي اين بيماري كمك مي‌كند. آنچه كه اهميت دارد تشخيص زود هنگام اوتيسم و بالا رفتن سطح آگاهي والدين كودك نسبت به اين اختلال است. به خصوص اگر اوتيسم زير سه سالگي تشخيص داده شود، در روند بهبود بيماري تأثير بسزايي خواهد داشت. نحوه‌ي برخورد والدين با كودك اوتيستيك اهميت بسياري دارد؛ بنابراين لازم است والدين نيز آموزش ببينند و با مشاور كودك و روانشناس در ارتباط باشند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : درمان اوتيسم

اوتيسم چيست و آيا درمان مي‌شود؟

اوتيسم طيف وسيعي از اختلالات رشدي را در بر مي‌گيرد و با نقص در عملكرد اجتماعي و ارتباطي همراه است. فرد مبتلا به اين اختلال دايره‌ي علايق و فعاليت‌هاي محدودي دارد و اغلب رفتارهاي كليشه‌اي و تكراري، اختلال در زبان و گفتار را از خود بروز مي‌دهد. اگر چه درمان‌هاي رفتاري تا حد زيادي به پيشرفت فرد در زمينه‌هاي اجتماعي و رفتاري كمك زيادي مي‌كنند اما هيچ دارو و معالجه‌ي قطعي براي اين اختلال وجود ندارد و تنها مي‌توان با استفاده از روش‌هايي كه در ادامه ذكر مي‌كنيم به كنترل بيماري و كاهش علائم اميدوار بود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اوتيسم كليك كنيد. 

بيشتر بخوانيد: كودكان استثنايي | آشنايي با انواع و علائم كودكان استثنايي

درمان اوتيسم با روش يكپارچگي شنيداري

در درمان يكپارچگي شنيداري گفته مي‌شود كه حساسيت‌هاي كودك به صداها يكي از علل اصلي بروز رفتارهاي ناسازگارانه در اوست. در اين روش فرد را در معرض طيف تصادفي از صداها قرار مي‌دهند تا به ورودي‌هاي مختلف شنوايي عادت كرده و آن‌ها را طبيعي ارزيابي كند. اين روش درماني در جلسات نيم ساعته و در طول هفته برقرار مي‌شود. از فوايد اين روش كاهش و بهبود رفتارهاي نابهنجار و افزايش شناخت، حافظه و رفتارهاي اجتماعي است.

 

روش تيچ در درمان اوتيسم

اين روش در حال حاضر بسيار پر طرفدار بوده و از انتخاب‌هاي اصلي در درمان اوتيسم به شمار مي‌رود. اين روش درماني روشي ساختمند است كه بر رشد فردي و استقلال فرد مبتلا به اوتيسم تأكيد دارد. روش تيچ در تمام ابعاد ساختاري كودك اوتيستيك مداخله مي‌كند به همين سبب آن را يك مدل كل‌نگر در درمان ا‌وتيسم در نظر مي‌گيرند. در اين روش به كودك آموزش داده مي‌شود تا چطور به درك بهتر محيط اطراف و رفتارهاي اطرافيانش بپردازد. براي مثال كودك ياد مي‌گيرد وقتي دچار درد در ناحيه‌اي از بدنش مي‌شود، به جاي جيغ و فرياد زدن احساس خود را به والدينش بگويد.

 

روش تحليل رفتار كاربردي

روش تحليل رفتار كاربردي موفق‌ترين روش درمان اوتيسم شناخته شده‌است. در اين روش رفتارهاي مثبت كودك به واسطه‌ي پاداش‌ها تقويت و رفتارهاي منفي او كاهش مي‌يابد. همچنين با استفاده از روش‌هاي زنجيره سازي و شكل دهي رفتار مي‌توان مهارت‌ها و توانايي‌هاي جديدي را در كودك مبتلا به وجود آورد.

 

برخي ديگر از روش‌هاي رفتار درماني

از انواع روش‌هاي درماني رفتاردرماني مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. روش ارتباط با تبادل تصوير

اين روش براي كودكان اوتيسمي به كار مي‌رود كه در زبان و گفتار اختلال دارند. به كودك آموزش داده مي‌شود تا با استفاده از تصاوير، احساسات و نيازهاي خود را به اطرافيان منتقل كند.

2. روش فلور تايم

در اين روش بيشتر از بازي درماني استفاده مي‌كنند و به كودك مبتلا به اوتيسم كمك مي‌شود تا در طي مجموعه‌اي از بازي‌هاي مرحله‌اي، ارتباطات خود را با ديگران بيشتر كند.

3. داستان‌هاي اجتماعي

داستان‌هاي اجتماعي به كودك كمك مي‌كند تا ياد بگيرد چگونه احساسات و منظور ديگران را درك كند. از طريق گوش كردن به اين داستان‌ها مي‌فهمد چه جواب يا عكس العملي مناسب است.

4. درك مجموعه حواس

اين روش باعث مي‌شود تا كودك داراي اوتيسم بيشتر از حواس پنج گانه‌ي خود بهره ببرد. براي مثال كودكي كه در حس لامسه‌اش دچار مشكل است، اشياء متفاوت با جنس‌هاي مختلف را لمس و با آن‌ها كار مي‌كند.

 

درمان اوتيسم با موسيقي

درمان با استفاده از موسيقي يكي از روش‌هاي مؤثر و جديد جهت بهبود و كاهش علائم اوتيسم در كودكان است. در اين نوع درمان، درمانگر از روش‌هايي مانند بداهه نوازي، خواندن شعرهاي ريتميك و گوش دادن به موسيقي تعاملات مثبتي را با كودك اوتيستيك برقرار مي‌كند. از آنجايي كه ناتواني در برقراري ارتباط مشخصه‌ي اصلي اوتيسم است، درمانگر در موسيقي درماني تلاش مي‌كند تا با تمركز بر ارتباط و به خصوص ارتباط غيركلامي، تجربه‌‌ي هيجانات سالم را به كودك مبتلا هديه دهد. موسيقي درماني اغلب در روند درمان‌هاي شناختي رفتاري و يا گفتار درماني توسط روانشناس و كاردرمانگر، به عنوان يك درمان كمكي انجام مي‌شود.

 

بازي درماني از روش‌هاي مؤثر در درمان اوتيسم

بازي درماني از جمله مؤثرترين روش‌ها براي درمان انواع اختلالات كودكان به شمار مي‌رود و درمانگران آن را به شدت توصيه مي‌كنند. هدف از بازي درماني اين است كه كودك در فرآيند بازي كردن، بتواند احساسات و هيجانات مختلف را تجربه كرده و ابراز نمايد. اغلب كودكان مبتلا به اوتيسم نمي‌توانند احساسات ديگران را تشخيص دهند و همچنين در بروز احساسات و هيجانات خود مشكل دارند؛ بازي درماني اين امكان را به آن‌ها مي‌دهد تا در فضايي شاد و بدون تنش چنين موضوعاتي را فرا بگيرند و تمرين كنند.

 

رژيم غذايي براي درمان اختلال طيف اوتيسم

اغلب بدن كودكان مبتلا به اوتيسم نسبت به مواد غذايي حاوي گلوتن و كازيين واكنش منفي مي‌دهد. اين پروتئين‌ها كه در موادي همچون گندم و لبنيات وجود دارند، علائم بيماري و پرخاشگري‌هاي كودك را افزايش مي‌دهند. رژيم غذايي بدون گلوتن و كازيين مي‌تواند جهت جلوگيري از افزايش علائم مؤثر باشد. بهتر است مواد غذايي مانند گندم، محصولات حاصل از آن و لبنيات از برنامه غذايي كودك مبتلا به اوتيسم حذف شود و يا بسيار محدود باشد.

در برخي موارد گزارش شده كه مهارت‌هاي اجتماعي و تكلم كودكان مبتلا به اوتيسم با رعايت اين رژيم غذايي به ميزان زيادي بهبود يافته است. مصرف مواد غذايي همچون ميوه‌جات و سبزيجات تازه، قرص اُمگا سه، گوشت قرمز و سفيد، ويتامين ب، ويتامين د، قرص كلسيم و آب زياد به درمان ناهنجاري‌هاي ناشي از اوتيسم كمك شاياني مي‌كند. شير شتر يكي ديگر از مواردي است كه به دليل پروتيين‌هاي محافظ و آنزيم‌هاي ضد باكتريايي كه دارد، تأثير بسزايي در كاهش علائم دارد.

 

دارو درماني

داروها جهت كاهش علائم رفتاري اختلالات طيف اوتيسم مانند تحريك پذيري، پرخاشگري، خودآزاري و رفتارهاي آسيب‌زننده ديگر مورد استفاده قرار مي‌گيرند و تأثيرات مثبتي هم دارند. علاوه بر اين داروها با كاهش رفتارهاي مداخله كننده به پيشرفت و اثربخشي بيشتر روش‌هاي رفتار درماني مانند روش تحليل رفتار كاربردي كمك مي‌كنند. ريسپريدون اولين داروي تأييد شده در درمان اوتيسم است و در كاهش رفتارهاي پرخاشگرانه و خودآزاري تأثير بسزايي دارد اما متاسفانه عوارضي همچون سرگيجه، خشكي دهان و افزايش اشتها را براي كودك به همراه دارد.

از ديگر داروهاي مؤثر در بهبود علائم اوتيسم آرپيرازول است كه مي‌تواند بر بيش فعالي و افزايش كيفيت زندگي كودكان مبتلا به اوتيسم هم مؤثر باشد. كلوزاپين نيز از جمله داروهايي است كه به ميزان زيادي پرخاشگري در كودكان اوتيسم را كاهش مي‌دهد اما عوارض جانبي سنگيني مانند افزايش وزن و سندروم متابوليك را به همراه دارد به همين دليل به ندرت در ميان داروهاي تجويزي اختلال اوتيسم قرار مي‌گيرد.

داروي بعدي هالوپريدول يا هالدول نام دارد كه بيشتر جهت درمان اسكيزوفرني، سندروم تورت و توهم مورد تجويز قرار مي‌گيرد اما مي‌تواند علائم بيش فعالي و نقايص اجتماعي ناشي از اوتيسم را بهبود بخشد. مصرف طولاني مدت اين دارو منجر به حركات غير ارادي عضلات مي‌شود. هيچ كدام از داروهاي ذكر شده را خودسرانه و بدون مشورت پزشك به كودك اوتيستيك ندهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

جديدترين روش درمان اوتيسم كدام است؟

امروزه بيشتر از درمان‌هاي رفتاري مانند روش تحليل رفتار كاربردي، روش تيچ و موسيقي درماني و بازي درماني براي كاهش علائم و كنترل اختلال اوتيسم بهره مي‌گيرند و تمام اين درمان‌ها لازم است زير نظر مشاور كودك انجام گيرد.

درمان اوتيسم با طب سنتي چگونه است؟

طب سنتي و غذاها و داروهايي كه براي درمان مطرح مي‌شوند تنها مكمل روش‌هاي رفتاري و رواني هستند و نمي‌توان به آن‌ها تكيه كرد. از جمله مواد غذايي مؤثر در درمان اوتيسم مي‌توان به گياه جينكوبيلوبا انگور، كنگر مخلوط عسل و آويشن در آب و آب شلغم به همراه عسل اشاره كرد.

 

 

 

منبع : درمان اوتيسم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان اوتيسم،
موضوع:
[ ۱۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۰:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

با وجود پيشرفت‌هاي روز افزون در علم پزشكي، هنوز درمان اوتيسم به طور قطعي پيدا نشده است. با اين حال فعاليت‌هاي آموزشي و درمان‌هاي رفتاري تا حد زيادي به بهبود علائم اختلال اوتيسم و جلوگيري از پيشروي اين بيماري كمك مي‌كند. آنچه كه اهميت دارد تشخيص زود هنگام اوتيسم و بالا رفتن سطح آگاهي والدين كودك نسبت به اين اختلال است. به خصوص اگر اوتيسم زير سه سالگي تشخيص داده شود، در روند بهبود بيماري تأثير بسزايي خواهد داشت. نحوه‌ي برخورد والدين با كودك اوتيستيك اهميت بسياري دارد؛ بنابراين لازم است والدين نيز آموزش ببينند و با مشاور كودك و روانشناس در ارتباط باشند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : درمان اوتيسم

اوتيسم چيست و آيا درمان مي‌شود؟

اوتيسم طيف وسيعي از اختلالات رشدي را در بر مي‌گيرد و با نقص در عملكرد اجتماعي و ارتباطي همراه است. فرد مبتلا به اين اختلال دايره‌ي علايق و فعاليت‌هاي محدودي دارد و اغلب رفتارهاي كليشه‌اي و تكراري، اختلال در زبان و گفتار را از خود بروز مي‌دهد. اگر چه درمان‌هاي رفتاري تا حد زيادي به پيشرفت فرد در زمينه‌هاي اجتماعي و رفتاري كمك زيادي مي‌كنند اما هيچ دارو و معالجه‌ي قطعي براي اين اختلال وجود ندارد و تنها مي‌توان با استفاده از روش‌هايي كه در ادامه ذكر مي‌كنيم به كنترل بيماري و كاهش علائم اميدوار بود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اوتيسم كليك كنيد. 

بيشتر بخوانيد: كودكان استثنايي | آشنايي با انواع و علائم كودكان استثنايي

درمان اوتيسم با روش يكپارچگي شنيداري

در درمان يكپارچگي شنيداري گفته مي‌شود كه حساسيت‌هاي كودك به صداها يكي از علل اصلي بروز رفتارهاي ناسازگارانه در اوست. در اين روش فرد را در معرض طيف تصادفي از صداها قرار مي‌دهند تا به ورودي‌هاي مختلف شنوايي عادت كرده و آن‌ها را طبيعي ارزيابي كند. اين روش درماني در جلسات نيم ساعته و در طول هفته برقرار مي‌شود. از فوايد اين روش كاهش و بهبود رفتارهاي نابهنجار و افزايش شناخت، حافظه و رفتارهاي اجتماعي است.

 

روش تيچ در درمان اوتيسم

اين روش در حال حاضر بسيار پر طرفدار بوده و از انتخاب‌هاي اصلي در درمان اوتيسم به شمار مي‌رود. اين روش درماني روشي ساختمند است كه بر رشد فردي و استقلال فرد مبتلا به اوتيسم تأكيد دارد. روش تيچ در تمام ابعاد ساختاري كودك اوتيستيك مداخله مي‌كند به همين سبب آن را يك مدل كل‌نگر در درمان ا‌وتيسم در نظر مي‌گيرند. در اين روش به كودك آموزش داده مي‌شود تا چطور به درك بهتر محيط اطراف و رفتارهاي اطرافيانش بپردازد. براي مثال كودك ياد مي‌گيرد وقتي دچار درد در ناحيه‌اي از بدنش مي‌شود، به جاي جيغ و فرياد زدن احساس خود را به والدينش بگويد.

 

روش تحليل رفتار كاربردي

روش تحليل رفتار كاربردي موفق‌ترين روش درمان اوتيسم شناخته شده‌است. در اين روش رفتارهاي مثبت كودك به واسطه‌ي پاداش‌ها تقويت و رفتارهاي منفي او كاهش مي‌يابد. همچنين با استفاده از روش‌هاي زنجيره سازي و شكل دهي رفتار مي‌توان مهارت‌ها و توانايي‌هاي جديدي را در كودك مبتلا به وجود آورد.

 

برخي ديگر از روش‌هاي رفتار درماني

از انواع روش‌هاي درماني رفتاردرماني مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. روش ارتباط با تبادل تصوير

اين روش براي كودكان اوتيسمي به كار مي‌رود كه در زبان و گفتار اختلال دارند. به كودك آموزش داده مي‌شود تا با استفاده از تصاوير، احساسات و نيازهاي خود را به اطرافيان منتقل كند.

2. روش فلور تايم

در اين روش بيشتر از بازي درماني استفاده مي‌كنند و به كودك مبتلا به اوتيسم كمك مي‌شود تا در طي مجموعه‌اي از بازي‌هاي مرحله‌اي، ارتباطات خود را با ديگران بيشتر كند.

3. داستان‌هاي اجتماعي

داستان‌هاي اجتماعي به كودك كمك مي‌كند تا ياد بگيرد چگونه احساسات و منظور ديگران را درك كند. از طريق گوش كردن به اين داستان‌ها مي‌فهمد چه جواب يا عكس العملي مناسب است.

4. درك مجموعه حواس

اين روش باعث مي‌شود تا كودك داراي اوتيسم بيشتر از حواس پنج گانه‌ي خود بهره ببرد. براي مثال كودكي كه در حس لامسه‌اش دچار مشكل است، اشياء متفاوت با جنس‌هاي مختلف را لمس و با آن‌ها كار مي‌كند.

 

درمان اوتيسم با موسيقي

درمان با استفاده از موسيقي يكي از روش‌هاي مؤثر و جديد جهت بهبود و كاهش علائم اوتيسم در كودكان است. در اين نوع درمان، درمانگر از روش‌هايي مانند بداهه نوازي، خواندن شعرهاي ريتميك و گوش دادن به موسيقي تعاملات مثبتي را با كودك اوتيستيك برقرار مي‌كند. از آنجايي كه ناتواني در برقراري ارتباط مشخصه‌ي اصلي اوتيسم است، درمانگر در موسيقي درماني تلاش مي‌كند تا با تمركز بر ارتباط و به خصوص ارتباط غيركلامي، تجربه‌‌ي هيجانات سالم را به كودك مبتلا هديه دهد. موسيقي درماني اغلب در روند درمان‌هاي شناختي رفتاري و يا گفتار درماني توسط روانشناس و كاردرمانگر، به عنوان يك درمان كمكي انجام مي‌شود.

 

بازي درماني از روش‌هاي مؤثر در درمان اوتيسم

بازي درماني از جمله مؤثرترين روش‌ها براي درمان انواع اختلالات كودكان به شمار مي‌رود و درمانگران آن را به شدت توصيه مي‌كنند. هدف از بازي درماني اين است كه كودك در فرآيند بازي كردن، بتواند احساسات و هيجانات مختلف را تجربه كرده و ابراز نمايد. اغلب كودكان مبتلا به اوتيسم نمي‌توانند احساسات ديگران را تشخيص دهند و همچنين در بروز احساسات و هيجانات خود مشكل دارند؛ بازي درماني اين امكان را به آن‌ها مي‌دهد تا در فضايي شاد و بدون تنش چنين موضوعاتي را فرا بگيرند و تمرين كنند.

 

رژيم غذايي براي درمان اختلال طيف اوتيسم

اغلب بدن كودكان مبتلا به اوتيسم نسبت به مواد غذايي حاوي گلوتن و كازيين واكنش منفي مي‌دهد. اين پروتئين‌ها كه در موادي همچون گندم و لبنيات وجود دارند، علائم بيماري و پرخاشگري‌هاي كودك را افزايش مي‌دهند. رژيم غذايي بدون گلوتن و كازيين مي‌تواند جهت جلوگيري از افزايش علائم مؤثر باشد. بهتر است مواد غذايي مانند گندم، محصولات حاصل از آن و لبنيات از برنامه غذايي كودك مبتلا به اوتيسم حذف شود و يا بسيار محدود باشد.

در برخي موارد گزارش شده كه مهارت‌هاي اجتماعي و تكلم كودكان مبتلا به اوتيسم با رعايت اين رژيم غذايي به ميزان زيادي بهبود يافته است. مصرف مواد غذايي همچون ميوه‌جات و سبزيجات تازه، قرص اُمگا سه، گوشت قرمز و سفيد، ويتامين ب، ويتامين د، قرص كلسيم و آب زياد به درمان ناهنجاري‌هاي ناشي از اوتيسم كمك شاياني مي‌كند. شير شتر يكي ديگر از مواردي است كه به دليل پروتيين‌هاي محافظ و آنزيم‌هاي ضد باكتريايي كه دارد، تأثير بسزايي در كاهش علائم دارد.

 

دارو درماني

داروها جهت كاهش علائم رفتاري اختلالات طيف اوتيسم مانند تحريك پذيري، پرخاشگري، خودآزاري و رفتارهاي آسيب‌زننده ديگر مورد استفاده قرار مي‌گيرند و تأثيرات مثبتي هم دارند. علاوه بر اين داروها با كاهش رفتارهاي مداخله كننده به پيشرفت و اثربخشي بيشتر روش‌هاي رفتار درماني مانند روش تحليل رفتار كاربردي كمك مي‌كنند. ريسپريدون اولين داروي تأييد شده در درمان اوتيسم است و در كاهش رفتارهاي پرخاشگرانه و خودآزاري تأثير بسزايي دارد اما متاسفانه عوارضي همچون سرگيجه، خشكي دهان و افزايش اشتها را براي كودك به همراه دارد.

از ديگر داروهاي مؤثر در بهبود علائم اوتيسم آرپيرازول است كه مي‌تواند بر بيش فعالي و افزايش كيفيت زندگي كودكان مبتلا به اوتيسم هم مؤثر باشد. كلوزاپين نيز از جمله داروهايي است كه به ميزان زيادي پرخاشگري در كودكان اوتيسم را كاهش مي‌دهد اما عوارض جانبي سنگيني مانند افزايش وزن و سندروم متابوليك را به همراه دارد به همين دليل به ندرت در ميان داروهاي تجويزي اختلال اوتيسم قرار مي‌گيرد.

داروي بعدي هالوپريدول يا هالدول نام دارد كه بيشتر جهت درمان اسكيزوفرني، سندروم تورت و توهم مورد تجويز قرار مي‌گيرد اما مي‌تواند علائم بيش فعالي و نقايص اجتماعي ناشي از اوتيسم را بهبود بخشد. مصرف طولاني مدت اين دارو منجر به حركات غير ارادي عضلات مي‌شود. هيچ كدام از داروهاي ذكر شده را خودسرانه و بدون مشورت پزشك به كودك اوتيستيك ندهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

جديدترين روش درمان اوتيسم كدام است؟

امروزه بيشتر از درمان‌هاي رفتاري مانند روش تحليل رفتار كاربردي، روش تيچ و موسيقي درماني و بازي درماني براي كاهش علائم و كنترل اختلال اوتيسم بهره مي‌گيرند و تمام اين درمان‌ها لازم است زير نظر مشاور كودك انجام گيرد.

درمان اوتيسم با طب سنتي چگونه است؟

طب سنتي و غذاها و داروهايي كه براي درمان مطرح مي‌شوند تنها مكمل روش‌هاي رفتاري و رواني هستند و نمي‌توان به آن‌ها تكيه كرد. از جمله مواد غذايي مؤثر در درمان اوتيسم مي‌توان به گياه جينكوبيلوبا انگور، كنگر مخلوط عسل و آويشن در آب و آب شلغم به همراه عسل اشاره كرد.

 

 

 

منبع : درمان اوتيسم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان اوتيسم،
موضوع:
[ ۱۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۹:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سندرم آسپرگر يكي از انواع اختلالات عصبي-رشدي است كه مشكلاتي را درزمينه برقراري روابط اجتماعي براي كودك ايجاد مي‌كند. اگرچه سندرم آسپرگر يكي از اختلالات طيف اوتيسم محسوب مي‌شود، با اين حال توانايي‌هاي كودكان مبتلا به اين اختلال معمولاً بيش‌تر از مبتلايان به اوتيسم است. اين كودكان نيز در برقراري روابط اجتماعي با ديگران مشكلاتي دارند كه باعث تنهايي و بروز مشكلات روحي براي آن‌ها خواهد شد. با توجه به اينكه كودكان مبتلا به سندروم آسپرگر معمولاً در شناخت قواعد اجتماعي و نحوه برقراري ارتباط با ديگران ضعيف هستند معمولاً توصيه مي‌شود در كنار درمان‌هاي دارويي، مداخلات روان‌شناختي نظير آموزش رفتار صحيح اجتماعي يا گفتاردرماني نيز براي اين افراد صورت بگيرد. اين كار تا حد زيادي باعث خواهد شد كه اين بيماران توانايي عملكرد سازگارانه تري در محيط اطراف خود به دست آورند.

منبع : سندرم آسپرگر در كودكان

سندرم آسپرگر و نشانه‌هاي آن

سندرم آسپرگر در گروه طيف اختلالات اوتيسم قرار دارد. دليل اين طبقه‌بندي اين است كه مبتلايان به آسپرگر نشانه‌هايي مشابه با مبتلايان به اختلال اوتيسم دارند. براي مثال آن‌ها در فهم قواعد اجتماعي و برقراري ارتباط با ديگران ضعيف عمل مي‌كنند؛ بااين‌حال مي‌توان گفت كه سندروم آسپرگر به لحاظ شدت نشانه‌ها ضعيف‌تر از اوتيسم است و كودكان مبتلا به اين اختلال عملكردي بهتر از كودكان اوتيستيك دارند. ازجمله نشانه‌هاي كودكان مبتلا به سندرم آسپرگر مي‌توان به علاقه اين كودكان در تكرار يك رفتار يا وضعيت خاص اشاره كرد و به همين نسبت نيز تغيير شرايط باعث استرس و ناراحتي اين كودكان مي‌شود.

به همين خاطر اگر فردي در اطراف شما دچار اين اختلال شده، بهتر است تا جاي ممكن شرايط محيط زندگي او را باثبات نگه داريد. بي‌ميلي به برقراري ارتباط و به‌ويژه ارتباط چشمي، ناتواني از فهميدن كنايه‌ها و صحبت‌هايي كه اصطلاحاً در لفافه بيان مي‌شود، ناتواني در فهم احساسات ديگران به‌ويژه از روي چهره و همين‌طور تمايل بيش‌ازحد آن‌ها به صحبت كردن از خود و علايق و برنامه‌هايشان از ديگر نشانه‌هاي اين اختلال هستند. مي‌توان گفت مبتلايان به اين سندروم معمولاً به شما اجازه نمي‌دهند راجع به خواسته‌ها و احساساتتان صحبت كنيد و تنها از شما مي‌خواهند به صحبت‌هاي آن‌ها گوش دهيد. براي كسب اطلاعات در زمينه اختلالات طيف اوتيسم كليك كنيد.

سندرم آسپرگر در بزرگسالي

متأسفانه سندروم آسپرگر اختلال قابل درماني نيست و نشانه‌هاي آن تا پايان عمر همراه فرد خواهد بود. ناتواني در برقراري روابط اجتماعي باعث مي‌شود اين بيماران در بزرگ‌سالي تبديل به افرادي افسرده و منزوي شوند كه ارتباطات اجتماعي بسيار محدودي دارند و اين موضوع در كنار تجربه‌هاي منفي شكست در روابط اجتماعي كه در طول سال‌ها براي آن‌ها پيش مي‌آيد و همين‌طور ناتواني احتمالي در موفقيت شغلي مي‌تواند اثرات منفي بسيار جدي بر سلامت روان فرد بگذارد.

علاوه بر مشكل در برقراري روابط اجتماعي، مهارت‌هاي حركتي و به‌ويژه مهارت‌هايي كه نياز به هماهنگي بيشتري دارند مانند دوچرخه‌سواري نيز به‌تدريج در اين افراد افت خواهد كرد. بااين‌حال متخصصين روانشناسي كودك معتقدند درصورتي‌كه فرد از زمان كودكي تحت درمان و آموزش‌هاي روان‌شناختي مناسب قرار بگيرد در بزرگ‌سالي مشكلات كمتري را تجربه خواهد كرد.

دلايل ايجاد سندرم آسپرگر

علي‌رغم تحقيقات بسياري كه تا امروز صورت گرفته دلايل بروز سندروم آسپرگر هنوز به‌درستي مشخص نيست. بااين‌حال متخصصين معتقدند بروز اين اختلال به‌طورقطع به عوامل ژنتيكي و همين‌طور آسيب‌هاي فيزيولوژيك در بخش‌هايي از مغز ارتباط دارد به همين خاطر آسپرگر يكي از اختلالات عصبي رشدي است. علاوه بر اين، مشكلات زمان تولد نظير اختلال در رسيدن اكسيژن به مغز نيز مي‌تواند در بروز سندرم آسپرگر مؤثر باشد. براي اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد.

درمان سندرم آسپرگر

تشخيص گذاري و درمان سندرم آسپرگر صرفاً بر عهده متخصصين روانشناسي كودك است و هيچ آزمون يا راه تشخيصي ديگري به‌غيراز مصاحبه باليني براي تشخيص اين اختلال وجود ندارد. به همين خاطر درصورتي‌كه با نشانه‌هايي نظير بي‌ميلي فرزندتان به برقراري روابط اجتماعي مواجه شديد بهتر است براي دريافت تشخيص قطعي از يك روانشناس كمك بگيريد. هيچ درمان دارويي براي كاهش نشانه‌هاي سندرم آسپرگر وجود ندارد بااين‌حال در برخي مواقع متخصصين براي كاهش مشكلات جانبي مانند اضطراب، افسردگي يا پرخاشگري از دارو استفاده مي‌كنند. ازجمله مهم‌ترين درمان‌هاي روان‌شناختي براي كمك به بهبود وضعيت مبتلايان به اين اختلال مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

آموزش مهارت‌هاي رفتاري

خزانه رفتاري كودكان مبتلا به سندرم آسپرگر نسبت به ساير همسالان و به‌ويژه درزمينهٔ رفتارهاي اجتماعي ضعيف‌تر است. در طي درمان به اين كودكان كمك مي‌شود تا مهارت‌هاي لازم براي زندگي در محيط اجتماعي و برقراري ارتباط با ديگران را ياد بگيرند.

رفتارهاي تثبيت شده

در اين روش درمانگران و خانواده كودك به‌تمامي رفتارهاي مناسب و صحيح كودك پاداش مي‌دهند و رفتارهاي نامناسب وي را بي‌پاسخ مي‌گذارند. اين موضوع به‌مرورزمان باعث كاهش رفتارهاي نامناسب و جايگزين شدن آن‌ها با رفتارهاي سازگارانه تر خواهد شد.

گفتاردرماني

گفتاردرماني شيوه‌اي از درمان است كه باعث خواهد شد كودك بتواند افكار خود را در قالب كلمات درآورده و به شيوه مناسبي بيان كند. با توجه به اينكه كودكان مبتلا به سندروم آسپرگر ضعف‌هاي جدي درزمينهٔ روابط كلامي دارند بهتر است از اين شيوه درماني براي آن‌ها استفاده كنيد.

سندرم آسپرگر | نقش خانواده

مواجه‌شدن با اين واقعيت كه فرزند شما مبتلا به سندرم آسپرگر است مي‌تواند بحران روحي دردناكي براي تمامي اعضاي خانواده باشد. بااين‌حال بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه فرزندتان نياز به حمايت و همراهي شما دارد و هرچه سريع‌تر با اين واقعيت كنار آمده و براي بهبود شرايط وي اقدام كنيد، زندگي سازگارانه تري را براي آينده وي رقم خواهيد زد. ازجمله موضوعاتي كه لازم است براي اين دسته از كودكان استثنايي به آن توجه داشته باشيد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي كسب اطلاعات در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.

صبور باشيد

پيشرفت توانايي‌ها در مبتلايان به سندرم آسپرگر بسيار تدريجي است. به همين خاطر ممكن است در جريان درمان گاهي دچار احساس نااميدي شويد و اين تصور به سراغ شما بيايد كه اقداماتتان هيچ فايده‌اي ندارند. در اين شرايط بهتر است آرامش خود را حفظ كنيد و تمرين با كودك را هرگز قطع نكنيد. توجه داشته باشيد فرايند يادگيري و بهبود در اين اختلال هرچقدر هم كه كند باشد قدمي در راه توانمند كردن فرزند شماست و بي‌توجهي به آن مي‌تواند آينده او را با بحران مواجه كند.

با كودك بازي كنيد

بازي كردن باعث خواهد شد تا فرزندتان بتواند خود را در موقعيت‌ها و شرايط مختلف تصور كرده و سعي كند تا احساسات نقش‌هاي مختلف را درك كند. با توجه به اينكه يكي از اصلي‌ترين مشكلات كودكان درگير با سندرم آسپرگر ناتواني در درك احساسات ديگران است اين بازي‌ها مي‌توانند تا حد زيادي مفيد باشند.

قصه‌خواني

سعي كنيد براي كودكان مبتلا به سندرم آسپرگر كتاب‌هاي داراي تصوير تهيه كنيد. آن‌ها معمولاً به ديدن تصاوير علاقه نشان مي‌دهند و شما مي‌توانيد با جلب‌توجه كودكتان به تصوير شخصيت‌هاي داستان و حالت چهره آن‌ها انواع احساسات را به وي آموزش دهيد. علاوه بر اين كتاب خواندن مي‌تواند كودكان را با لغات مختلف و همين‌طور تصور انواع شرايط و نتايج هر وضعيت آشنا كند.

كمك بگيريد

علاوه بر اينكه كودكان مبتلا به سندروم آسپرگر به مراقبت‌هاي باليني نياز دارند خانواده اين افراد نيز نياز به دريافت كمك دارد. بسياري از مطالعات نشان‌دهنده اين موضوع است كه ابتلاي كودكان به بيماري‌ها مي‌تواند تا حد زيادي كيفيت رابطه ميان والدين را نيز تحت تأثير خود قرار دهد. همچنين ساير فرزندان شما نيز ممكن است دچار مشكلات روحي يا اختلالات رفتاري شوند. مجموع اين دلايل در كنار اين موضوع كه مراقب اصلي كودك آسپرگر نياز به مراقبت‌هاي جدي درزمينهٔ سلامت روان دارد نشان‌دهنده اين است كه بهتر است براي مديريت بهتر شرايط پيش‌آمده در كنار يك مشاور كودك از مشاوره خانواده كمك بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

آيا امكان تشخيص آسپرگر از دوران بارداري وجود دارد؟

خير. اين اختلال تا پس از تولد و حتي رسيدن كودك به سني كه مي‌بايست توانايي صحبت كردن را به دست آورد قابل تشخيص نيست.

چه دلايلي براي ابتلا به سندرم آسپرگر وجود دارد؟

دليل اصلي ابتلا به اين اختلال مشخص نيست بااين‌حال آسپرگر در اثر آسيب در بخش‌هايي از مغز ايجاد مي‌شود و ژنتيك يكي از عوامل تأثيرگذار در اين بيماري است.

آيا سندرم آسپرگر قابل‌درمان است؟

هيچ درمان قطعي براي اين اختلال وجود ندارد اما مي‌توان با كمك گرفتن از برخي درمان‌هاي روان‌شناختي شدت بيماري را كاهش داده و رفتارهاي سالم‌تري را به فرد آموزش داد.

 

 

 

منبع : سندرم آسپرگر در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سندرم آسپرگر در كودكان،
موضوع:
[ ۱۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۶:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شخصيت كودك و نحوه شكل‌گيري آن موضوعي است كه براي والدين اهميت بالايي دارد. همه افراد مي‌خواهند بدانند كه چگونه مي‌توانند باعث شكل‌گيري صفات شخصيتي مثبت در فرزندشان شده و تأثير صفات منفي را در او به حداقل برسانند. روانشناسان معتقدند در شكل‌گيري شخصيت كودك، ژنتيك و تربيت به يك‌ميزان تأثيرگذار هستند و هرگز نمي‌توان يكي از آن‌ها را كنار گذاشت. با اين‌حال شخصيت كودكان انعطاف بالايي دارد و تا مي‌توان با كمك گرفتن از تجربيات مثبت، تأثير عوامل منفي را در شخصيت آن‌ها كاهش داد. با توجه به اينكه بي‌توجهي به نكات منفي يا عوامل آسيب‌رسان در شخصيت كودك مي‌تواند باعث تثبيت آن‌ها در وي شود، بهتر است تمامي والدين در اين زمينه نهايت دقت و توجه را به‌كاربرده و با توجه به اصولي كه روانشناسان كودك مطرح مي‌كنند براي شكل‌گيري مطلوب شخصيت كودك خود تلاش كنند.

منبع : شخصيت كودك

شخصيت كودك و عوامل مؤثر در آن

شخصيت به معناي مجموعه ويژگي‌ها و صفاتي است كه در طول زمان در فرد ثابت باقي مانده و رفتارهاي او را شكل مي‌دهند. به عبارتي اهميت شخصيت در اين است كه تمامي رفتارها و باورهاي فرد تحت تأثير اين مسئله قرار دارند و با توجه به اينكه شخصيت از زمان انعقاد نطفه كودك در حال ايجاد و تأثيرپذيري از عوامل مختلف است، شما مي‌توانيد با آرايش مناسب موقعيت‌ها و رويدادها در محيط اطراف كودك، شخصيت يا رفتارها و عقايد او را تحت كنترل داشته باشيد. شخصيت كودك از مجموعه ويژگي‌هاي ژنتيكي و شرايط محيطي تأثير مي‌گيرد. بااين‌حال برخي موضوعات در شكل‌گيري شخصيت وي از اهميت بيشتري برخوردارند كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد.

1. ارتباط والدين با كودك

سبك دل‌بستگي يكي از اولين ويژگي‌ها در شخصيت كودك است كه تحت تأثير كيفيت ارتباط والدين با كودك و به‌خصوص مادر شكل خواهد گرفت. به‌طوركلي دل‌بستگي به معناي باوريست كه كودك در ارتباط با قابل‌اطمينان بودن اطرافيان در خود شكل مي‌دهد و اين موضوع در آينده بر تمامي روابط وي سايه خواهد انداخت. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد سبك دل‌بستگي سالم و توانايي برقراري روابط صميمانه آينده را در شخصيت كودك خود ايجاد نماييد، بهتر است در درجه اول با كمك گرفتن از مشاورين كودك اطلاعات خود را درزمينهٔ رفتارهايي كه باعث شكل‌گيري دل‌بستگي ايمن در وي مي‌شوند افزايش دهيد و تلاش كنيد تا ارتباط گرم و صميمانه‌اي با فرزندتان داشته باشيد. براي كسب اطلاعات درباره آموزش پدر و مادر كليك كنيد. 

2. كيفيت ارتباط اعضاي خانواده با يكديگر

علاوه بر ارتباط اعضاي خانواده با كودك، كيفيت ارتباط اعضا با يكديگر نيز اهميت بسياري در شخصيت كودك دارد. به ميزاني كه ارتباط اعضا با يكديگر صميمانه‌تر باشد فرزند شما مفاهيمي مانند نوع‌دوستي، محبت و كمك به ديگران را آموزش مي‌بيند. درحالي‌كه ممكن است شما با رفتارتان ويژگي‌هايي مانند توجه صرف به خويشتن يا بي‌توجهي به ديگران را به وي آموزش بدهيد.

3. تجربيات دوران كودكي

تمامي تجربيات دوران كودكي و به‌ويژه نقاط عطفي نظير روز اول مدرسه، خاطرات پرهيجاني مانند تولد فرزند ديگر يا فوت يكي از والدين ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند شخصيت كودك شما را تحت تأثير خود قرار دهند. به همين خاطر اين موضوع اهميت بسياري پيدا مي‌كند كه والدين تلاش كنند تا محيط اطراف كودك را از محرك‌هاي مثبت مختلف پر كنند. به‌ويژه اگر احساس مي‌كنيد كودك شما مشكلات خاصي مثل جدايي والدين يا فوت يكي از آن‌ها را تجربه كرده، بهتر است براي جلوگيري از آسيب ديدن شخصيت وي از يك مشاور كودك كمك بگيريد. براي دريافت وقت مشاوره كودك كليك كنيد.

4. سلامت جسم و روان

بيماري‌هاي جسمي و رواني ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند تجربيات مثبت و منفي بسياري را در زندگي كودك ايجاد نمايند. براي مثال كودكي كه دچار معلوليت شنوايي باشد معمولاً مشكلات بسياري را در برقراري ارتباط با ديگران تجربه مي‌كند و اين موضوع باعث خواهد شد تا ديدگاه‌هاي وي راجع به روابط اجتماعي با ديگران تحت تأثير اين موضوع قرار بگيرد. مسائلي مانند طرد شدن از جمع هم‌سالان، ترحم اطرافيان يا اختلافاتي كه در خانواده بر سر نقص عضو اين افراد شكل مي‌گيرد، همگي مي‌توانند خود پنداره و شخصيت كودك را تحت تأثير خود قرار دهند. به همين خاطر است كه معمولاً توصيه مي‌شود در جريان رشد كودكان با نيازهاي خاص، بهتر است همواره سلامت روان آن‌ها را نيز مورد ارزيابي قرار داد.

 

زمان شكل‌گيري شخصيت كودك

بخشي از شخصيت كودك به‌صورت فطري و ژنتيكي از زمان تولد در وي شكل خواهد گرفت و بر اين اساس نوزادان به سه دسته آرام، دشوار و ميانه تقسيم مي‌شوند. كودكان آرام معمولاً خوش‌اخلاق و مهربان بوده، به‌سادگي با شرايط محيطي تطابق پيدا مي‌كنند و برنامه خواب و تغذيه منظمي نيز دارند. درعين‌حال كودكان دشوار معمولاً به‌عنوان كودكاني بهانه‌گير و تحريك‌پذير شناخته مي‌شوند كه شرايط روحي آن‌ها به‌سرعت با تغييرات محيطي به هم مي‌ريزد و همچنين وضعيت خواب و خوراك آن‌ها نيز از نظم چنداني پيروي نمي‌كند. مابين اين دو گروه، گروه بزرگي از كودكان به‌عنوان ميانه قرار دارند كه مي‌توانند خصوصيات شخصيتي هر دو گروه را به همراه داشته باشند.

كودكان آرام معمولاً به‌واسطه رفتار خود توجه و محبت بيشتري را نيز به خود جلب مي‌كنند و اين باعث مي‌شود تا آن‌ها در شرايط بهتري رشد كنند. اين در حاليست كه كودكان دشوار باعث كم‌طاقتي و ناراحتي اطرافيان شده و اين موضوع باعث مي‌شود كه معمولاً رفتارهاي تندي با آن‌ها صورت بگيرد و درنتيجه هرچه بيشتر در قالب رفتارهاي سخت خود فرو خواهند رفت.

خوشبختانه به دليل انعطاف بالايي كه شخصيت كودك دارد، شما در هر مرحله مي‌توانيد با ايجاد شرايط محيطي مثبت، تأثير برخي عوامل منفي را در شخصيت كاهش داده يا از بين ببريد. به همين خاطر هرگز احساس نكنيد كه براي صحبت از بهبود وضعيت شخصيت كودك دير شده يا هنوز زمان مناسب فرانرسيده؛ بهتر است از هر زماني كه به فكر اين مسئله مي‌افتيد به‌ويژه اگر عوامل منفي در شخصيت و رشد كودك شما وجود داشته است، سعي كنيد تا با كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي براي بهبود شخصيت كودك خود تلاش كنيد. براي آشنايي با كليات روانشناسي كودك كليك كنيد.

 

شخصيت كودك و تأثيرات آن در آينده

يكي از سؤالاتي كه شايد براي بسياري از والدين مطرح باشد اين است كه چرا بايد به شخصيت كودك توجه داشته باشند؟ به همين خاطر در اين بخش راجع به اهميت شخصيت كودك و تأثيرات آن در آينده زندگي فرد صحبت خواهيم كرد.

همان‌طور كه در تعريف شخصيت مطرح شد، شخصيت مجموعه صفات ثابت و پايداري است كه تقريباً براي هميشه در رفتار فرد باقي خواهد ماند. به همين خاطر رفتارهايي كه از زمان كودكي در ذهن فرزند شما شكل مي‌گيرند، مي‌توانند تا پايان عمر همراه او باشند و اگر اين ويژگي‌ها چندان‌كه بايد مناسب نباشند مشكلاتي را در زندگي وي به همراه خواهند داشت. براي مثال افرادي كه توانايي ابراز خواسته‌هاي خود را ندارند و يا همواره مي‌خواهند به ديگران وابسته باشند در آينده مشكلاتي را در زندگي خود تجربه خواهند كرد كه مي‌تواند تا حد زيادي انرژي آن‌ها را از بين برده و بهره‌وري آنان در ساير زمينه‌ها را كاهش دهد. درحالي‌كه اگر از ابتدا نسبت به اين مسائل توجه كافي صورت بگيرد فرد نه‌تنها در آينده درگير مشكلات شخصيتي نخواهد بود بلكه حتي بسياري از نكات مثبت براي مقابله با چالش‌هاي زندگي را نيز آموزش خواهد ديد.

 

شخصيت كودك و تربيت والدين

با توجه به آنچه راجع به اهميت شخصيت كودك مطرح شد، مي‌توان گفت والدين بايد توجه ويژه‌اي نسبت به تربيت كودك خود و شكل دادن به شخصيت وي داشته باشند. ازجمله اقداماتي كه والدين بايد موردتوجه قرار دهند مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

1. شخصيت كودك خود را بشناسيد

تربيت كودكان درون‌گرا و برونگرا يا آرام و دشوار متفاوت از يكديگر است و شما در تربيت هر كودكي بايد از اصول مشخصي پيروي كنيد. براي مثال اگر براي آموزش به يك كودك برونگرا برنامه‌هاي بدون هيجان و انفرادي را برنامه‌ريزي كنيد او به‌سرعت خسته شده و توانايي يادگيري وي نيز كاهش مي‌يابد. اين موضوع مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي در ارتباط با انگيزه و ديدگاه‌هاي فرزند شما راجع به تحصيل شود. به همين خاطر بسيار اهميت دارد كه شما با ويژگي‌هاي شخصيتي كودك خود و اصول تربيتي مربوط به هر شخصيت آشنايي داشته باشيد تا بتوانيد كودك خود را به‌درستي تربيت نماييد.

2. پناهگاه امني باشيد

يكي از موضوعاتي كه در شخصيت كودك بسيار تأثيرگذار خواهد بود اين است كه آن‌ها احساس كنند شما همواره براي كمك به وي در دسترس هستيد يا علي‌رغم تمام مشكلاتي كه پيش خواهد آمد، مي‌توانند روي محبت و علاقه شما نسبت به خودشان حساب كنند. در غير اين صورت فرزند شما دچار اضطراب شده و اين باور كه ديگران در صورت اشتباه كردن او را دوست نخواهند داشت شخصيت وي را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد.

3. پرهيز از برچسب زدن

يكي از موضوعاتي كه بايد براي رشد مطلوب فرزندتان به آن توجه داشته باشيد اين است كه از برچسب زدن جدا پرهيز كنيد! ويژگي‌هايي مانند بي‌عرضه، ساده‌لوح، ناتوان از يادگيري يا هر برچسب منفي ديگري كه شما براي كودك خود استفاده مي‌كنيد در ذهن وي اثر گذاشته و بر تمامي رفتارهاي او سايه خواهد انداخت. اين موضوع مي‌تواند حتي منجر به اين مسئله شود كه فرزند شما خود نيز اين صفت منفي را باور كرده و به‌عنوان بخشي از شخصيت خود بپذيرد.

4. ايجاد تجارب متنوع

يكي از مهم‌ترين نكاتي كه در سلامت شخصيت كودك مي‌تواند اثرگذار باشد اين است كه تا جاي ممكن محيط وي را از تجارب و محرك‌هاي مختلف غني كنيد. اين موضوع باعث مي‌شود تا مهارت‌هاي وي افزايش‌يافته و موضوعات مختلفي را در شخصيت خود جاي دهد. به‌طوركلي به ميزاني كه شما كوله‌پشتي فرزندتان را از تجارب مختلف غني كنيد، وي شخصيت سالم‌تر و زندگي موفق‌تري خواهد داشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

شخصيت كودك از چه زماني شكل مي‌گيرد؟

بخشي از شخصيت كودك به‌صورت ژنتيكي و بخشي ديگر از همان دوران بارداري بر اساس شرايط روحي مادر و محيط اطراف در حال شكل‌گيري است. به همين خاطر بايد از زماني كه براي بارداري برنامه‌ريزي مي‌كنيد به شخصيت كودك توجه داشته باشيد.

چه عواملي در شخصيت كودك اثر مي‌گذارد؟

سلامت جسمي و رواني، ارتباط اعضاي خانواده با يكديگر و با كودك و تجارب دوران كودكي از مسائل مهم در شكل‌گيري شخصيت كودك است.

 

 

منبع : شخصيت كودك

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شخصيت كودك،
موضوع:
[ ۱۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۳:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دزدي در كودكان موضوعي است كه مي‌تواند تا حد زيادي باعث نگراني والدين شود. سردرگمي راجع به دليل چنين رفتاري يا احساس شرم از قضاوت ديگران در كنار ترس از تكرار شدن اين رفتار در آينده ازجمله موضوعاتي هستند كه ذهن والدين را درگير خواهند كرد. بااين‌حال بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه نحوه برخورد شما با اين مسئله تا حد زيادي در تكرار اين رفتار نقش دارد. به همين خاطر اينكه چطور به فرزندتان واكنش نشان مي‌دهيد موضوعي است كه بايد به‌خوبي راجع به آن بيانديشيد. اگر دزدي در فرزند شما با دلايلي نظير هيجان‌خواهي، پرخاشگري يا بي‌توجهي به حقوق ديگران اتفاق افتاده و يا در شرايطي كه اين رفتار مجدداً تكرار شد، بهتر است در اين زمينه از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

منبع : دزدي در كودكان

دزدي در كودكان

اگرچه دزدي در كودكان پديده شايعي نيست اما بااين‌حال برخي كودكان به دلايل مختلفي به اين كار دست مي‌زنند. برخي از كودكان در سنين پايين‌تر به اين خاطر وسايل ديگران را برمي‌دارند كه آشنايي چنداني با مفهوم مالكيت ندارند و تصور مي‌كنند اجازه دارند از هر چيزي استفاده كنند. اما اين موضوع به‌تدريج و با بزرگ‌تر شدن كودك دلايل پيچيده‌تري پيدا مي‌كند كه در اولين قدم براي برخورد با اين مسئله مي‌بايست به آن‌ها توجه داشت.

اگر احساس مي‌كنيد رفتار دزدي در كودك شما علي‌رغم گوشزد كردن پيامدهاي منفي آن تكرار مي‌شود يا در شرايطي كه اين موضوع در كنار رفتارهاي نامناسب ديگري مثل آزار و اذيت همسالان يا حتي حيوانات اتفاق مي‌افتد، بهتر است راجع به اين موضوع از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 

دلايل دزدي در كودكان

كشف دلايل دزدي در كودكان موضوعي است كه شايد بتوان گفت بيش از خود رفتار اهميت دارد. اين دلايل به شما كمك خواهند كرد تا اطلاعاتي را راجع به وضعيت روحي و ديدگاه‌هاي كودك به دست آوريد و اقدامات مؤثري را براي تغيير شرايط در نظر بگيريد. ازجمله مهم‌ترين دلايلي كه براي دزدي در كودكان مي‌توان در نظر گرفت عبارتند از:

1. مسائل مادي

تمايل به داشتن امكانات و وسايلي كه همسالان كودك دارند اما او به دليل وضعيت اقتصادي يا سياست‌هاي مالي و تربيتي والدين نمي‌تواند داشته باشد يكي از دلايلي است كه برخي اوقات كودكان را به سمت دزدي مي‌كشاند. براي جلوگيري از بروز چنين رفتاري بهتر است با فرزندتان صحبت كنيد و شرايط مالي و برنامه‌هاي خود را در حد درك او برايش توضيح دهيد. يكي ديگر از راهكارهايي كه مي‌توانيد در اين شرايط امتحان كنيد اين است كه به فرزندتان كمك كنيد تا منبع درآمدي براي خودش داشته باشد و درآمد خود را صرف مسائلي كه به آن‌ها علاقه دارد كند.

2. تقليد

بسياري از مواقع دزدي كودك به دليل الگوبرداري‌هاي اشتباه ايجاد مي‌شود. مشاهده اين رفتار در ميان اعضاي خانواده يا اطرافيان و حتي تقليد از شخصيت‌هاي يك كتاب يا فيلم مي‌تواند دليلي براي تكرار اين رفتار توسط كودك باشد. به همين خاطر بهتر است نسبت به محتواي فيلم‌ها و كتاب‌هايي كه فرزندتان به آن‌ها علاقه دارد توجه كافي داشته باشيد. گاهي مي‌توانيد با جلب‌توجه كودك به پيامد رفتار اين شخصيت‌ها يا ساير افرادي كه دست به دزدي مي‌زنند نيز فرزندتان را از تقليد رفتار الگوهاي نامناسب منع كنيد.

3. فشار دوستان

فشار دوستان و جلب تأييد و رضايت آن‌ها به‌ويژه در نوجوانان يا سنين بالاتر كودكي يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث دزدي كودك شود. اگر با چنين دليلي براي دزدي فرزند خود مواجه شديد بهتر است براي آموزش مهارت‌هايي مانند قدرت نه گفتن يا دوست‌يابي مؤثر به فرزند خود از يك مشاور كودك كمك بگيريد. علاوه بر اين دزدي در كودكان و به‌ويژه پسرها در برخي مواقع تلاشي است كه براي اثبات قدرت به همسالان و به دست آوردن احترام آن‌ها صورت مي‌گيرد.

4. دزدي در كودكان | جلب‌توجه

هنگامي‌كه اين باور در كودك ايجاد شود كه اطرافيان به او توجهي ندارند، تلاش خواهد كرد تا به هر طريقي توجه آن‌ها را به سمت خود جلب نمايد. رفتاري كه كودك براي جلب‌توجه انتخاب مي‌كند با توجه به شرايط محيطي و همين‌طور شخصيت و ديدگاه‌هاي كودك مي‌تواند متفاوت باشد. دزدي در كودكي نيز مي‌تواند دليلي باشد كه كودك از اين طريق نارضايتي خود از رفتار والدين را به آن‌ها گوشزد مي‌كند. كمك گرفتن از مشاورين خانواده و كودك براي سامان دادن به شرايط خانوادگي و ايجاد يك خانواده شاد و صميمي ازجمله راهكارهايي است كه در اين شرايط مي‌توانيد از آن استفاده كنيد.

5. ناتواني در كنترل خواسته‌ها يا هيجان‌طلبي

ناتواني در كنترل خواسته‌ها يا تكانش گري به اين معناست كه فرد هنگامي‌كه ميل به انجام رفتار يا داشتن چيزي را در خود احساس مي‌كند، بلافاصله و بدون برنامه‌ريزي منطقي يا فكر كردن به عواقب احتمالي آن، دست به انجام رفتار موردنظر مي‌زند. اين موضوع مي‌تواند دليلي براي دزدي كودك نيز باشد. با توجه به اينكه تكانش‌گري مي‌تواند تا پايان عمر همراه كودك بوده و او را به رفتارهاي خطرناك ديگري نظير اعتياد سوق دهد، بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي تكانش‌گري را در فرزند خود مي‌بينيد براي درمان آن اقدام كنيد.

6. بيماري‌هاي روحي

اضطراب يا افسردگي در كودك مي‌تواند خود را به‌صورت اختلالات رفتاري مختلفي نشان دهد كه يكي از آن‌ها دزدي است. علاوه بر اين مشكلات جدي‌تري نظير اختلال سلوك نيز مي‌تواند دليلي براي ميل به دزدي در كودك باشد. كودكاني كه به دليل بيماري‌هاي روحي و به‌ويژه اختلال سلوك دست به دزدي مي‌زنند معمولاً رفتارهاي منفي بسياري را از خود نشان مي‌دهند و دزدي نيز رفتاريست كه بيش از يك‌بار اتفاق مي‌افتد. در شرايطي كه با چنين مسئله‌اي مواجه مي‌شويد بهتر است از يك متخصص روانشناسي كودك و نوجوان كمك بگيريد.

كودكاني كه دچار اختلال بيش‌فعالي و نقص توجه هستند معمولاً به دليل مشكلاتي كه در توجه دارند، ممكن است وسايل خود را گم كنند و يا وسايل ساير دانش آموزان را با خود به منزل آورند. اين موضوع با انگيزه دزدي در آن‌ها اتفاق نمي‌افتد بلكه آن‌ها به دليل بي‌توجهي ممكن است وسايل ديگران را با وسايل خود اشتباه بگيرند. به همين خاطر هنگام مشاهده چنين رفتاري از كودكان بيش‌فعال به رفتار آن‌ها به‌عنوان دزدي نگاه نكنيد.

 

برخورد با دزدي در كودكان

يكي از سؤالاتي كه در ارتباط با دزدي در كودكان بايد به آن پاسخ داد اين است كه چطور با اين موضوع در كودك برخورد كنيم؟ توجه داشته باشيد كه اگرچه دزدي در كودكان موضوع نگران‌كننده‌ايست اما بااين‌حال نوع برخورد شما تا حد زيادي در تكرار شدن يا نشدن آن و همين‌طور سلامت روان فرزندتان اثرگذار خواهد بود. در نحوه برخورد با دزدي در كودكان به موارد زير توجه داشته باشيد:

1. پرهيز از خشونت

رفتار همراه با خشونت يا تنبيه ازجمله رفتارهايي است كه بايد در تربيت فرزندانتان آن را به حداقل برسانيد. اين طرز برخورد علاوه بر اينكه باعث آسيب ديدن روحي فرزندتان مي‌شود، نكته جديدي را نيز به او آموزش نمي‌دهد. هنگامي‌كه مي‌خواهيد فرزندتان را از تكرار رفتاري منع كنيد بايد دليل اشتباه بودن اين رفتار را براي وي توضيح دهيد اما تنبيه صرفاً اين پيام را به كودك منتقل مي‌كند كه نبايد رفتار خاصي را انجام دهد و هيچ توضيحي راجع به دليل اشتباه بودن رفتار يا رفتارهاي جايگزين به وي نمي‌دهد. علاوه بر اين تنبيه در شرايطي كه در مقابل دوستان يا اطرافيان اتفاق افتاده باشد تا حد زيادي اعتمادبه‌نفس كودك را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

2. با كودك صحبت كنيد

در يك فضاي دوستانه و آرام با فرزندتان صحبت كنيد و دلايل او را براي اين رفتار بپرسيد. پس‌ازآن مي‌توانيد با كمك يكديگر راه‌حل‌هايي را براي برطرف كردن مشكلات پيش‌آمده برنامه‌ريزي كنيد.

3. دزدي در كودكان | ايجاد الگوهاي مناسب

داستان‌هايي را در ارتباط با زندگي افرادي كه به دليل دزدي دچار مشكل شده‌اند براي فرزندتان بخوانيد و سپس باهم راجع به شرايط پيش‌آمده براي شخصيت داستان، راهكارهايي كه او مي‌توانست به‌جاي دزدي امتحان كند و يا اشكال ديگري از تفكر كه مي‌توانست در موقعيت‌هاي مختلف داشته باشد صحبت كنيد. اين كار به كودك كمك خواهد كرد تا راه‌هاي جايگزين براي دزدي را آموزش ببيند.

4. از مشاور كمك بگيريد

در شرايطي كه دزدي فرزند شما تكرار مي‌شود يا در كنار آن ساير رفتارهاي نامطلوب مثل پرخاشگري، زورگويي، آسيب زدن به خود و ديگران و همين‌طور افت عملكرد تحصيلي را مشاهده مي‌كنيد، بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. اين رفتارها مي‌تواند نشانه‌اي از ابتلاي كودك به اختلال سلوك باشد و با توجه به اينكه بسياري از مبتلايان به اين اختلال در آينده دچار اختلال شخصيت ضداجتماعي مي‌شوند، بهتر است هرچه سريع‌تر دراين‌باره از يك مشاور كودك كمك بگيريد. همچنين دزدي در كودكان مي‌تواند به دليل اختلالات روحي يا اعتراضي به شرايط نامناسب درون خانواده باشد و به همين خاطر بهتر است دراين‌باره از يك متخصص كودك كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

دزدي در كودكان چه دلايلي مي‌تواند داشته باشد؟

فشار گروه همسالان يا تلاش براي جلب تحسين آن‌ها، ناتواني در كنترل خواسته‌ها، تلاش براي جلب‌توجه والدين و همين‌طور بيماري‌هاي روحي مانند افسردگي يا اضطراب مي‌تواند دليلي براي دزدي در كودكان باشد.

با دزدي در كودكان چطور بايد برخورد كنيم؟

بهتر است به‌جاي تحقير يا تنبيه فرزندتان در يك فضاي آرام با او راجع به رفتارش صحبت نماييد و پس از شناخت دلايل و انگيزه‌هاي او، باهم براي برطرف كردن مشكل پيش‌آمده اقدام كنيد. اگر دزدي در فرزند شما تكرار مي‌شود يا رفتارهاي منفي ديگري نيز در كنار آن وجود دارد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

 

 

 

منبع : دزدي در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دزدي در كودكان،
موضوع:
[ ۱۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۱:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر چه تاثيرات رواني روي ذهن كودكان مي‌گذارد؟ در اين شرايط بهترين برخورد از جانب والدين چه مي‌تواند باشد؟ ديدن رابطه جنسي پدر و مادر به خصوص براي بچه‌هاي كوچكتر كه هيچ گونه دركي از موضوعات جنسي ندارند مي‌تواند شوكه كننده باشد و احساسات ناخوشايند زيادي را در درون آن‌ها ايجاد نمايد. احساس ترس و اضطراب از جمله رايج‌ترين واكنش‌هاي رواني هستند كه كودكان در پي ديدن رابطه پدر و مادر خود تجربه مي‌كنند. با اين حال در صورتي كه فرزندتان رابطه جنسي شما را مشاهده كرد يا متوجه موضوعاتي در اين زمينه شد لازم است كه با انجام رفتارها و توصيه‌هايي كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد از بروز مشكلات بيشتر بپرهيزيد و براي سلامت روان فرزندتان ارزش قائل شويد.

منبع : ديدن رابطه پدر و مادر 

ديدن رابطه پدر و مادر | تاثيرات رواني مشاهده رابطه جنسي پدر و مادر

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر مي‌تواند تاثيرات منفي متعددي بر ذهن كودكان داشته باشد. از همين رو متخصصان همواره بر اين موضوع تاكيد مي‌كنند كه حتي زماني كه فرزندتان بسيار كوچك است از داشتن رابطه جنسي با همسر خود در مقابل او پرهيز كنيد و اجازه ندهيد كودك در حريم خصوصي شما حضور داشته باشد. ما در ادامه به مهم‌ترين پيامدهاي منفي ديدن رابطه پدر و مادر در دوران كودكي اشاره كرده‌ايم.

1- درگيري ذهني با موضوعات جنسي

در اكثر موارد كودكان آنچه ديده‌اند را با والدين خود در ميان نمي‌گذارند. همچنين از افكار، احساسات و سوال‌هاي خود صحبت نمي‌كنند. همين امر باعث مي‌شود كه به طور زودهنگام با موضوعات جنسي دغدغه فكري پيدا كنند. اگر آن‌ها با والدين خود راحت نباشند و آن‌ها را منابع امني براي دريافت اطلاعات ندانند ممكن است از طريق منابع ناآگاه نظير همسالان به دنبال كشف موضوعات جنسي بروند. والدين بايد به تربيت جنسي كودكان خود اهميت بدهند و موضوعاتي كه نياز است را در حد درك و فهم كودك با او مطرح نمايند. با اين حال از دادن اطلاعات زياد و نامتناسب با سن كودك بپرهيزيد. براي شناخت بيشتر درباره تربيت جنسي كودكان كليك كنيد.

2- تجربه ترس و اضطراب

كودكان به خصوص در سنين بسيار پايين هيچ گونه دركي از موضوعات جنسي ندارند. آن‌ها در اكثر موارد هنگام ديدن رابطه پدر و مادر خود شوكه مي‌شوند. در اين شرايط اكثر بچه‌ها فكر مي‌كنند نوعي خشونت بين پدر و مادر جريان دارد و يا براي مثال پدر به مادر آسيب مي‌رساند. اين موضوع احساس وحشت را در آن‌ها بر مي‌انگيزد و منجر به تجربه ترس و اضطراب زياد مي‌شود. كودكان معمولا علائم اضطرابي خود را در قالب تغييرات بدني نظير دل درد و شب ادراري نشان مي‌دهند. همچنين بروز مشكلات خواب نظير بي‌خوابي و كابوس‌هاي شبانه در اين شرايط تا حد زيادي رايج هستند.

3- تقليد رفتارهاي جنسي

كودكاني كه زياد در معرض صحنه‌هاي جنسي قرار مي‌گيرند ممكن است بدون اينكه ميل جنسي را تجربه كنند صرفا براي تقليد عمل بزرگسالان سعي كنند با فرد ديگري اين كار را امتحان كنند. در اين شرايط ممكن است به بازي‌هاي جنسي با افرادي از جنس مخالف يا موافق خود روي بياورند. اگر اين رفتارها را در فرزند خود ديديد لازم است كه بر افكار و احساسات خود مسلط شده و پيش از هرچيز از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

ديدن رابطه پدر و مادر | توصيه‌هايي براي والدين

اگر متوجه شديد كه فرزند شما رابطه جنسي ميان شما و همسرتان را ديده است بسيار اهميت دارد كه اين موضوع را ناديده نگيريد يا واكنش بدي از خود نشان ندهيد. براي داشتن بهترين رفتار در اين شرايط در نظر گرفتن توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد.

1- به كودك بگوييد كه پاسخگوي سوالات او هستيد 

بسيار اهميت دارد كه فرزند شما آموزش ها و اطلاعات جنسي خود را از چه منبعي دريافت كند. بسياري از بچه‌ها به دليل احساس شرم و خجالت از والدين خود اين موضوعات را از دوستان خود مي‌پرسند. اين در حالي است كه دوستان و همسالان منابع معتبر و آگاهي نيستند و مي‌توانند با ارائه اطلاعات غلط منجر به تشديد اثرات منفي شوند. در نتيجه به فرزندتان اطمينان دهيد كه مي‌تواند سوالات خود را در مورد هرگونه مسئله خصوصي با شما در ميان بگذارد و شما به خاطر اين سوال‌ها او را تنبيه يا سرزنش نخواهيد كرد. براي آگاهي بيشتر در زمينه نحوه توضيح بچه دار شدن براي  كودكان كليك كنيد.

2- به كودك در مورد حريم خصوصي آموزش دهيد

لازم است كه به مرور پس از گذر كودك از دوران نوزادي او را عادت بدهيد تا به طور مستقل و در فضايي جدا از اتاق خواب شما بخوابد. براي او توضيح دهيد كه حتي زماني كه در كنارش نيستيد مراقبش هستيد و هرگاه به شما احتياج پيدا كند مي‌توانيد در كنارش باشيد. به او آموزش دهيد كه اگر نيمه شب احساس ترس يا اضطراب كرد يا به هر دليلي به شما نياز داشت ابتدا شما را صدا زده و قبل از ورود به اتاق خوابتان در بزند. در حقيقت لازم است كودك بداند كه مادر و پدر نوعي حريم خصوصي ميان خود دارند و او براي وارد شدن به اين حريم نياز به كسب اجازه دارد.

3- ديدن رابطه پدر و مادر | از برخورد تند و خشن بپرهيزيد

درست است كه وارد شدن كودك ميان رابطه جنسي ممكن است باعث برانگيختن عصبانيت در شما شود اما بسيار اهميت دارد كه بتوانيد واكنش‌هاي خود را كنترل كرده و برخورد تند و خشني با او نداشته باشيد. در اين شرايط از كودك بخواهيد از اتاق بيرون برود و در اسرع وقت نزد او برويد. سعي كنيد كمي كنارش باشيد و اجازه دهيد او با شما صحبت كرده و اگر نگراني يا سوالي دارد با خود شما در ميان بگذارد.

4- در مورد نبود ماجراي خشونت آميز به كودك اطمينان بدهيد

همان طور كه گفته شد بسياري از كودكان ممكن است فكر كنند رابطه جنسي عملي خشونت آميز است كه طي آن پدر به مادر آسيب وارد مي‌كند. همين موضوع مي‌تواند ترس و نگراني زيادي را در فرزند شما ايجاد نمايد. اگر مي‌بينيد فرزندتان ترسيده و در مورد اين موضوع نگران است لازم است به او بگوييد اوضاع تحت كنترل مي‌باشد و در مورد نبود خشونت به او اطمينان بدهيد.

5- از يك روانشناس كودك كمك بگيريد

براي اينكه بتوانيد در مورد مسائل جنسي با فرزند خود صحبت كنيد لازم است كه آموزش‌هاي لازم در اين زمينه را دريافت كنيد. براي مثال شما نبايد بيش از آنچه كودك نياز دارد به او اطلاعات بدهيد چرا كه بسياري از مسائل براي كودك قابل درك نيستند و مي‌توانند منجر به سردرگمي بيشتر او شوند. از همين رو سعي كنيد براي پاسخگويي درست به كودك با توجه به سن او از يك روانشناس اطلاعات كسب كرده و از او براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد. در صورتي كه ديدن رابطه پدر و مادر منجر به آسيب خاصي در فرزندتان شده باشد درمانگر مي‌تواند جلسات مشاوره را به طور اختصاصي با كودك برگزار نمايد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز برايمشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول درباره ديدن رابطه پدر و مادر

آيا ديدن رابطه پدر و مادر مي‌تواند باعث بلوغ زودرس شود؟

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر در كودكان مختلف مي‌تواند آثار متفاوتي داشته باشد. برخي كودكان كه تلاش مي‌كنند عمل جسي بزرگسالان را تقليد كنند ممكن است با مسائلي نظير بلوغ زودرس نيز مواجه شوند.

 

 

منبع : ديدن رابطه پدر و مادر 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديدن رابطه پدر و مادر ،
موضوع:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۹:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر كجاست؟ آيا از خدماتي كه در مراكز روانشناسي مختلف ارائه مي‌شود اطلاعي داريد؟ مشاوره روانشناسي يكي از خدماتي است كه توسط متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران، روانشناسان و روان پزشكان ارائه مي‌شود. استفاده از اين خدمات تنها به كساني كه داراي مشكل خاصي هستند اختصاص ندارد بلكه بسياري از افراد براي ارتقاي وضعيت روحي خود يا براي كسب اطلاعات در مورد وضعيت هوشي فرزندانشان از آن استفاده مي‌كنند. ما در ادامه به معرفي بهترين مراكز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر و خدمات ارائه شده توسط آن‌ها پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 منبع : مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر

مركز مشاوره و روانشناسي و انواع متخصصين آن

مركز مشاوره و روانشناسي از جمله مراكزي است كه خدمات مرتبط با بهبود و ارتقاي وضعيت روان را به عموم مردم ارائه مي‌دهند. كارشناساني كه در اين مراكز خدمات رساني مي‌كنند مشاور، روانشناس و روان پزشكان را در بر مي‌گيرند. هر كدام از اين متخصصين مي‌توانند در زمينه‌هاي مختلف به شما كمك كنند. براي مثال زماني كه مشكلات روان شناختي به دارو نياز دارند روان پزشكان به كمك افراد مي‌آيند. زماني كه وضعيت‌هاي روان شناختي با استفاده از خدمات روان درماني و به طور كل درمان‌هاي گفت و گو محور قابل بهبود هستند روانشناسان به ارائه خدمات مشاوره مي‌پردازند و زماني كه افراد براي مشورت در مورد موضوعاتي نظير تصميم گيري شغلي و تحصيلي نياز به كمك دارند، مشاوران به كمك آن‌ها مي‌آيند. براي دريافت مشاوره تلفني در تمامي زمينه هاي ذكر شده كليك كنيد.

 

انواع خدمات ارائه شده در مركز مشاوره روانشناسي

شايد براي شما جاي سوال باشد كه در مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر دقيقا چه خدماتي ارائه مي‌شود و چه كساني مي‌توانند به آن‌ها مراجعه نمايند. از جمله مهم‌ترين خدمات ارائه شده در اين مراكز مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

– درمان اختلالات روانشناختي فردي نظير افسردگي، اضطراب، وسواس، اعتياد و…

– درمان مشكلات بين فردي، ارتباطي و اختلالات شخصيتي

– بهبود مشكلات مرتبط با ازدواج از طريق خدمات تخصصي زوج درماني

– بهبود مشكلات و تنش‌هاي بين اعضاي خانواده از طريق خدمات تخصصي خانواده درماني و مشاوره خانواده

– بهبود مشكلات مرتبط با عملكرد جنسي از طريق خدمات تخصصي سكس تراپي و مشاوره جنسي

– ارائه مشاوره قبل از ازدواج

– بهبود اختلالات رفتاري و مشكلات رشدي كودكان

– بررسي وضعيت هوشي كودكان و انجام ساير تست‌هاي روانشناسي

– ساير خدمات مركز شامل مشاوره تحصيلي ، مشاوره شغلي ، مشاوره طلاق ، مشاوره خيانت و … مي‌شود.

 

خصوصيات بهترين مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر

براي اينكه بتوانيد مراكز تخصصي را از ساير مراكز كه به ارائه خدمات غير علمي مي‌پردازند، تشخيص دهيد در نظر گرفتن برخي ملاك‌ها مي‌تواند به شما كمك كند. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هايي كه بهترين مراكز مشاوره را از سايرين جدا مي‌كند بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- داشتن مجوز رسمي

اولين ملاكي كه قبل از مراجعه به مراكز روانشناسي بايد به آن توجه نماييد برخورداري از مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي كشور يا سازمان بهزيستي است. مراكزي كه فاقد مجوز معتبر هستند قابل اطمينان نبوده و اجازه ارائه خدمات درماني را ندارند.

2- مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر | برخورداري از متخصصين حرفه اي

يك مركز مشاوره حرفه‌اي بايد بتواند در زمينه‌هاي مختلف به مردم خدمات ارائه كند. از همين رو لازم است كه از متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران و روانشناسان  مجرب در جهت ارتقاي كيفيت خدمات روانشناسي كمك بگيرد. روانشناسان براي ارائه خدمات درماني بايد از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. هم چنين دوره‌هايي كه متخصصان در زمينه درمان اختلالات مختلف گذرانده‌اند و سابقه كار تجربي آن‌ها مي‌تواند راهنماي خوبي براي انتخاب يك مركز مشاوره باشند.

3- استفاده از روش هاي نوين درمان

امروزه براي اكثر مشكلات و وضعيت‌هاي روان شناختي درمان‌هاي حرفه‌اي و خاصي طراحي شده است. براي مثال درمان شناختي- رفتاري و رويكردهاي مرتبط با آن نظير رويكرد طرحواره درماني و درمان مبتني بر پذيرش و تعهد يا همان اكت، امروزه در سراسر دنيا براي بهبود انواع مشكلات روانشناختي از جمله افسردگي، وسواس، مشكلات زناشويي و… به كار گرفته مي‌شوند. يك مركز مشاوره معتبر بايد بتواند با متودهاي جديد دنيا خود را منطبق كرده و از روش‌هاي جديد درمان براي كمك كردن به مراجعين استفاده نمايد.

4- مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر | داشتن تجهيزات كافي

يكي از كارهاي اصلي مراكز روانشناسي گرفتن تست و آزمون‌هاي رواني مختلف از افراد است. از همين رو مراكز مشاوره بايد از تجهيزات كافي براي گرفتن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تشخيص انواع مشكلات روانشناختي برخوردار باشند. هم چنين امروزه براي رفع مشكلاتي نظير بيش فعالي كودكان در كنار درمان‌هاي دارويي و روانشناختي از ابزارهاي خاصي نظير نوروفيدبك و بايوفيدبك نيز استفاده مي‌شود كه وجود آن‌ها در مراكز مي‌تواند به تجهيز هرچه بيشتر آن‌ها كمك نمايد. براي دريافت مشاوره كودك و كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

5- ارائه خدمات متنوع

بهترين مراكز مشاوره كشور امروزه مراكزي هستند كه علاوه بر امكان مراجعه حضوري، خدمات تلفني و آنلاين را نيز براي مراجعان خود فراهم مي‌كنند. اين خدمات به مراجعين كمك مي‌كنند تا از هرجاي كشور براي بهبود يا ارتقاي وضعيت روحي و رواني خود با متخصصين تماس بگيرند و با محدوديتي در اين زمينه مواجه نباشند. براي دريافت هر كدام از خدمات زير به صورت غير حضوري كليك كنيد.

مشاوره خانواده تلفني

مشاوره تلفني ازدواج 

مشاوره جنسي تلفني

مشاوره تلفني كودك

 

آدرس مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر

1- مركز جامع مشاوره روانشناسي ذهن نو _ تهران _ ميدان وليعصر  _ تلفن دفتر مركزي 02166419012 

براي دريافت مشاوره از برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو مي توانيد از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۶:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بسياري از والدين براي آرام كردن نوزاد خود و كاهش عمل مكيدن انگشت در كودك از پستانك استفاده مي‌كنند در صورتي كه استفاده بيش از حد مي‌تواند با آسيب‌هاي زيادي همراه باشد. اين آسيب‌ها به مرور بهداشت جسمي و رواني كودك را به خطر مي‌اندازد و او را با ناهنجاري‌هايي در ناحيه فك و دندان مواجه مي‌سازد. با اين حال گاهي ممكن است كه والدين مجبور به استفاده از پستانك باشند كه در اين شرايط بايد با رعايت يكسري از اصول به سلامت نوزاد خود اهميت دهند. بهره بردن از مشاوره كودك نيز به والدين كمك خواهد كرد تا از روش‌هاي ديگري براي آرام كردن نوزاد و كاهش عمل مكيدن انگشت استفاده كنند. در ادامه به طور كامل درباره مزايا و معايب استفاده از پستانك صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : پستانك براي نوزاد

كاربرد استفاده از پستانك براي نوزاد

استفاده از پستانك براي نوزادان يك عمل ضروري نيست و بسياري از والدين فقط جهت آرام كردن فرزند خود از پستانك استفاده مي‌كنند. به طوريكه تا فرزندشان شروع به گريه كردن مي‌كند پستانك را در دهانش قرار مي‌دهند. در مجموع مي‌توان گفت عمل مكيدن براي نوزادان يك كار آرامبخش است و پستانك به خوبي مي‌تواند براي اين مسئله مناسب باشد. غير از اين پستانك كاربردهاي ديگري نيز دارد اما به نوعي بيشتر به منظور آرام كردن نوزاد به كار مي‌رود.

زمان مناسب استفاده از پستانك براي نوزاد

استفاده از پستانك مانند هر چيز ديگر مزايا و معايبي دارد، متخصصين كودك بر اين باورند كه استفاده زودهنگام از پستانك معايبي با خود به همراه دارد از جمله اين معايب نامنظمي خوردن شير در نوزاد است. نوزادان معمولا پستانك را با پستان مادر اشتباه مي‌گيرند و از آنجايي كه هميشه در دسترس است به آن وابسته مي‌شوند، اين مسئله باعث مي‌شود كه تعداد دفعات خوردن شير و مكيدن پستان كاهش پيدا كند. از اين جهت بهترين زمان براي دادن پستانك به نوزادان موقعي است كه به شير خوردن از سينه مادر عادت كرده باشد و به طور كلي اين زمان بين ماه اول و دوم بعد از تولد متغير است. براي اطلاع از نحوه صحيح شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

چه مواقعي نبايد به نوزاد پستانك داد

مواقعي وجود دارد كه در آن زمان بهتر است والدين پستانك را در اختيار نوزاد قرار ندهند زيرا منجر به افزايش مشكلات و بيماري در نوزاد مي‌شود. اين مواقع شامل موارد زير است.

_وجود عفونت در گوش نوزاد

_مشكل در اضافه كردن وزن

_ياد نگرفتن خوردن شير از پستان مادر

_سطح توليد شير ناكافي در پستان مادر (مكيدن پستان توسط نوزاد ميزان توليد شير در پستان مادر را افزايش مي‌دهد)

مزاياي استفاده از پستانك

مي‌توان گفت اولين مزيت و كاربرد استفاده از پستانك، ساكت كردن و حتي پرت كردن حواس اوست اما استفاده از پستانك غير از اين مورد مزاياي ديگري هم دارد كه به عنوان مثال مي‌توان به كاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد، كاهش ناراحتي‌هاي ناشي از ريفلاكس، متعادل كردن وزن، كاهش استرس، متعادل كردن خوردن غذا (براي نوزاداني كه عادت زياد به مكيدن پستان دارند) و عدم مكيدن انگشت اشاره كرد. همچنين برخي مادران به دليل مشكلات پوستي امكان اين را ندارند كه نوك پستان را در دهان فرزند قرار دهند از اين جهت استفاده از پستانك براي آرام كردن كودك مي‌تواند يك مزيت مهم براي اين مادران محسوب شود.  

بيشتر بخوانيد : نوزاد تازه متولد شده | همه آنچه كه بايد درباره نوزادان بدانيد

معايب استفاده از پستانك

افزايش احتمال ابتلا به عفونت گوش

شايع‌ترين مسئله‌اي كه براي نوزادان با مكيدن پستانك رخ مي‌دهد عفونت گوش مياني است. اما اين مسئله به اين منظور نيست كه هر نوزادي كه پستانك مي‌خورد دچار عفونت گوش مي‌شود. استفاده از پستانك ممكن است صرفا يكي از راه‌هاي ورود باكتري‌ها به گوش مياني از طريق حلق و دهان نوزادان باشد.

افزايش مشكلات گوارشي و اختلال در تغذيه

نوزاداني كه از قبل يادگيري مهارت مكيدن پستان مادر با پستانك آشنا شوند و به آن عادت كنند، ديگر توجه كمتري به پستان مادر نشان مي‌دهند اين مسئله مي‌تواند بر تغذيه نوزاد اثر منفي بگذارد. عدم خوردن شير از پستان مادر تعادل توليد شير در پستان را تحت تاثير قرار دهد. همچنين خوردن پستانك منجر به ورود هوا به داخل معده نوزاد مي‌شود كه همين مسئله به تنهايي مي‌تواند مشكلات گوارشي زيادي ايجاد كند.

تغيير شكل فك و دندان

امروزه مطالعات در زمينه رشد نوزاد نشان داده است كه بيشترين ضرر استفاده از پستاك آسيب رساندن به دندان و فك نوزاد است. اين آسيب معمولا براي دندان‌هاي شيري اتفاق مي‌افتد، اما اگر استفاده از پستانك بيش از دو سال طول بكشد ممكن است ترك استفاده از آن دشوار شود و منجر به آسيب به دندان‌هاي اصلي كودك گردد. آسيب‌ها و تغيير شكل معمولا به صورت حركت دندان‌هاي بالا به سمت بيرون و حركت دندان‌هاي پايين به سمت درون است. اين حركت دندان‌ها مي‌تواند بر نامتقارني فك بالا و پايين كودك تاثير منفي بگذارد.

نكات بهداشتي براي استفاده از پستانك

به طور كلي متخصصين رشد كودك معتقدند كه استفاده زياد از پستانك مي‌تواند آسيب‌هاي زيادي به همراه داشته باشد به همين جهت بهتر است تا جايي كه مي‌شود پستانك را در اختيار نوزاد خود قرار ندهيد. اما اگر به هر دليلي مجبور به استفاده از پستانك هستيد به نكات زير توجه كنيد.

  • مهمترين مسئله اين است كه تا هنگامي كه نوزاد شير خوردن را ياد نگرفته است به او پستانك ندهيد.
  • هنگام گريه نوزاد قبل از اينكه پستانك در اختيارش بگذاريد، تلاش كنيد تا به او شير دهيد.
  • با توجه به سن و شرايط نوزاد پستانك مناسب تهيه كنيد.
  • پستانك را تميز و استريل شده در دهان كودك قرار دهيد تا ميكروب وارد بدن كودك نشود.
  • به هيچ وجه پستانك را با آب دهان خود تميز نكنيد.
  • بند پستانك را دور گردن نوزاد نيندازيد زيرا مي‌تواند منجر به خفگي‌اش شود.
  • بعد از خوابيدن نوزاد پستانك را از دهانش خارج كنيد.
  • به طور ميانگين هر دوماه پستانك جديد تهيه كنيد.
  • از پستانك‌هاي چند تكه استفاده نكنيد، ممكن است قطعات آن جدا شود و منجر به خفگي نوزاد شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

بهترين سن براي گرفتن پستانك از كودك چه زماني است؟

در كل بهتر است نوزاد زياد به پستانك عادت نكند و در حد محدود از آن استفاده شود. اما زمان مناسب گرفتن پستانك بسته به شرايط هر نوزاد متفاوت است. در مجموع بهترين سن حدود دو سالگي است. اگر در گرفتن پستانك از نوزاد دچار مشكل شديد پيشنهاد مي‌كنيم تا با يك روانشناس كودك مشورت نماييد.

 

 

 

 

منبع : پستانك براي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پستانك براي نوزاد،
موضوع:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۴:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از رفتارهاي رايجي كه والدين در كودكان خود مشاهده مي‌كنند حرف زدن كودك با خودش است. اين مسئله در سنين 3 تا 5 سالگي كودك امري طبيعي است و راهي براي بيان عقايد و عواطف دروني كودك محسوب مي‌شود. بسياري از والدين از ديدن چنين صحنه و رفتارهايي از كودك خود دچار نگراني و اضطراب مي‌شوند. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه رفتارهاي اين چنيني از جانب كودك را نمي‌توان يك بيماري در نظر گرفت بلكه اين مسئله نشان دهنده قوه خيالپردازي و خلاقيت بالاي كودك است كه مي‌تواند باعث اتفاقات مثبت و سازنده‌اي در آينده كودك شود. حرف زدن كودك با خودش فوايدي دارد كه دانستن اين نكات و شيوه برخورد صحيح والدين با اين مسئله مي‌تواند امري حائز اهميت باشد. با دريافت مشاوره كودك مي‌توانيد جهت ارزيابي سلامت او اقدام كنيد.

منبع : حرف زدن كودك با خودش

حرف زدن كودك با خودش

شيوه صحبت كردن با خود در دوران كودكي و بزرگسالي متفاوت است. بزرگسالان معمولاً با خودشان به صورت بي‌صدا صحبت مي‌كنند، اما كودكان در ابتدا به صورت واضح‌تر و با صداي بلند با خودشان صحبت مي‌كنند و سپس هرچه كه بزرگ‌تر مي‌شوند، گفتار دروني در آن‌ها شكل مي‌گيرد.

صحبت كردن كودك با خودش باعث مي‌شود تا دنياي اطرافش را فراموش كند و وارد دنياي خيالي شود. به طور كلي مي‌توان صحبت كردن كودك با خودش را در سه مرحله، صحبت‌هاي خصوصي درباره طرح ريزي يك فعاليت، فعاليت در حال انجام و نتيجه نهايي يك فعاليت در نظر گرفت. حرف زدن كودك با خودش باعث رشد و تكامل ويژگي‌هاي گفتاري و زباني كودك مي‌شود. به عبارتي حرف زدن كودك با خودش نشان دهنده رشد و تكامل او در جنبه‌هاي مختلف است.

دلايل صحبت كردن كودك با خودش

كودكان در دوران رشد به اشكال مختلفي با خودشان صحبت مي‌كنند، اما علت اين رفتار را مي‌توان عوامل زير در نظر گرفت:

  • رشد و تكامل مهارت‌هاي گفتاري
  • رشد و تكامل خيالپردازي و خلاقيت كودك
  • انجام بازي‌هاي نمادين
  • مرور اتفاقات رخ داده در طول روز
  • پاسخ به پرسش‌هاي خود
  • جلب توجه والدين

فوايد صحبت كردن كودك با خودش

به طور كلي صحبت كردن كودك با خودش در دوران كودكي اول يعني سنين 2 تا 6 سالگي يك امر طبيعي است و وجود آن نشان دهنده سلامت و رشد كودك است. پس اين رفتار كودك مي‌تواند با مزايايي همراه باشد.

كودكاني كه در اين دوره رشدي با خودشان بيشتر صحبت مي‌كنند معمولاً داراي هوش بالاتري هستند. همچنين از نظر ويژگي‌هاي شخصيتي اين كودكان وضعيت بهتري دارند. به طوري كه ميزان خود كنترلي و مديريت هيجان در اين كودكان بهتر است و كمتر رفتار‌هاي تكانشي انجام مي‌دهند. معمولاً اين گفتار دروني و صحبت كردن با خود با تصويرسازي و تخيل همراه است، اين مسئله مي‌تواند باعث افزايش خلاقيت و كسب تجارب جديد و نو توسط كودك شود. به همين دليل اين دسته از كودكان در فعاليت‌هايي نظير نقاشي، هنر و حتي مهارت اجتماعي عملكرد بهتري دارند.  

شيوه برخورد صحيح والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش

آن چه كه در شيوه برخورد صحيح والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش اهميت دارد، اين است كه علت اين گفتار كودك مشخص شود. به طور كلي بهتر است به عنوان والد با كودك خود هم مسير شويد و در اين مسئله او را ياري كنيد و وارد دنياي خيالي‌اش شويد. بهتر است با دقت به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و با او بازي كنيد. كودكان متوجه تظاهر كردن مي‌شوند، پس براي حفظ ارتباط خوب، بهتر است از تظاهر كردن بپرهيزيد. پذيرش كودك باعث مي‌شود تا حس ارزشمندي و عزت نفس بيشتري در او شكل بگيرد.

در برخي موارد كودك ممكن است با دوست خيالي‌اش صحبت كند در چنين وضعيتي به طور صميمانه و بدون نگراني مي‌توانيد از او در ارتباط با دوست خيالي‌اش بپرسيد تا برايتان توضيح دهد. همين حرف زدن با والدين و اطرافيان باعث مي‌شود تا كودك از دنياي خيالي و صحبت كردن بيش از حد با خودش فاصله بگيرد.  آن چيزي كه اهميت دارد دوره سني است كه كودك در آن قرار دارد. اگر كودكتان بيشتر از 7 سال داشت و به طور مداوم با خودش صحبت مي‌كرد و مشغول خيالپردازي‌هاي خودش بود بهتر است جهت ارزيابي‌هاي بيشتر و دقيق‌تر با يك روانشناس ديدار داشته باشيد. براي آشنايي با مباحث روانشناسي كودك كليك كنيد.

نگراني‌هاي والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش

كودكان عمدتاً در دنياي خيالي خودشان زندگي مي‌كنند و در تمام فعاليت‌هايشان با خودشان صحبت مي‌كنند. در برخي موارد والدين ممكن است از اين مسئله دچار نگراني‌ها و اضطراب‌هايي شوند. در هر چيزي بايد تعادل رعايت شود. درست است كه صحبت كردن كودك با خودش يك امر طبيعي است اما هر فعاليتي كه به صورت زياد رخ دهد مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل باشد. براي اشنايي بيشتر با دنياي كودكان كليك كنيد.

صحبت كردن طوطي وار كودك به صورتي كه به طور دائم چيزهايي كه از محيط اطراف مي‌شوند را تكرار مي‌كند و با محيط بيرون هيچگونه ارتباطي نمي‌گيرد، مي‌تواند نشان دهنده اختلال اوتيسم باشد. اما به ياد داشته باشيد كه شما به عنوان والد صلاحيت تشخيص اين مسئله را نداريد، اگر كودكتان به طور دائم با خودش صحبت مي‎‌كند، حرف‌هاي ديگران را تكرار مي‌كند و با ديگران ارتباط كلامي ندارد بهتر است براي ارزيابي‌هاي بيشتر و دقيق‌تر از يك روانشناس يا روانپزشك كودك كمك بخواهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا صحبت كردن كودك با خودش نشان دهنده يك اختلال است؟

صحبت كردن كودك با خودش در دوره كودكي اول يعني در دوره سني 2 تا 6 سالگي امري طبيعي است و نشان دهنده رشد و تكامل طبيعي كودك است. با اين حال اگر كودك بيشتر زمان زندگي‌اش را مشغول صحبت كردن با خودش باشد و با ديگران ارتباطي نداشته باشد بهتر است جهت بررسي بيشتر به يك روانشناس ارجاع داده شود.

 

 

منبع : حرف زدن كودك با خودش




ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حرف زدن كودك با خودش،
موضوع:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۱:۵۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی