مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

كمال گرايي در كودكان چيست و چه علائمي دارد؟ كمال گرايي خصلتي است كه در آن افراد براي خود استانداردهاي بسيار بالايي تعيين مي‌كنند. آن‌ها براي طي كردن هر مسير بهترين اهداف را در نظر مي‌گيرند و به زبان ساده‌تر هرگز به كم قانع نيستند. كودكاني كه دچار كمال گرايي هستند اغلب به دو شيوه اين خصلت خود را بروز مي‌دهند؛ برخي با جبران افراطي به شدت براي دستيابي به استانداردهاي خود تلاش مي‌كنند و در مقابل برخي ديگر اميدي به رسيدن به معيارهاي خود نداشته و همين مسئله باعث روحيه پايين و تلاش كم در آن‌ها مي‌شود. با آگاهي از پيامدهاي كمال‌گرايي افراطي در كودكان و راه‌هاي درمان آن مي‌توانيد گامي در جهت بهبود اين ويژگي فرزند خود برداريد. 

منبع : كمال گرايي در كودكان

كمال گرايي در كودكان و نحوه بروز آن

كمال گرايي خصلتي است كه باعث مي‌شود افراد در زندگي همواره معيارها و استانداردهاي بسيار بالايي براي خود وضع كنند. بچه‌هايي كه دچار كمال گرايي افراطي هستند در هيچ زمينه‌اي به كم قانع نمي‌شوند. آن‌ها در جنبه‌هاي مختلف نظير درس يا بازي دوست دارند هميشه بهترين باشند و نسبت به همسالان خود عملكرد بالاتري را نشان دهند. كمال گرايي اغلب باعث مي‌شود كه افراد به دو شيوه متفاوت رفتار نمايند. به صورتي كه برخي با جبران افراطي به شدت براي رسيدن به خواسته‌هاي خود تلاش مي‌كنند.

در مقابل برخي ديگر احساس مي‌كنند كه هرگز تلاش‌هايشان براي رسيدن به كمال دلخواه كافي نيست. همين مسئله باعث مي‌شود كه نااميد شده و هرگز قدم مناسبي براي اهداف خود برندارند. در اين شرايط والدين فكر مي‌كنند كه فرزندشان از انگيزه كافي براي انجام كارهاي مختلف برخوردار نيست يا افسرده به نظر مي‌رسد. در اين شرايط براي ارزيابي دقيق وضعيت روانشناختي كودك لازم است كه به يك روانشناس متخصص مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

علل بروز كمال گرايي در كودكان

متخصصان بر اين باورند كه برخورداري از خصلت كمال گرايي يك علت واحد ندارد بلكه اين مسئله از تعامل فاكتورهاي زيستي و محيطي مختلف نشات مي‌گيرد. براي مثال در بسياري از موارد كودكان كمال گرايي را از طريق يادگيري مشاهده‌اي از والدين خود ياد مي‌گيرند.

در حقيقت اگر پدر و مادر، افرادي كمال گرا باشند، بچه‌هايشان بيش از سايرين احتمال دارد كه آن‌ها را الگو قرار داده و در نتيجه خود نيز كمال گرايي افراطي را بروز دهند. از جمله ديگر عواملي كه در اين مسئله نقش دارند مي‌توان به عوامل ژنتيكي، سبك تربيتي والدين، مشروط كردن عشق ورزي به كودك به دليل دستاوردهاي او، پاداش دادن بيش از حد معلمان و ستايش افراطي دستاوردهاي كودك اشاره كرد.

اهميت درمان كمال گرايي در كودكان

بر اساس يافته‌هاي پژوهشگران در حوزه روانشناسي، كمال گرايي افراطي در كودكان مي‌تواند زمينه‌ آسيب ديدن در ساير ابعاد را نيز فراهم كند. از همين رو لازم است كه به موقع مورد توجه قرار گرفته و درمان شود. از جمله آسيب‌هاي رايجي كه اغلب در پي كمال گرايي افراطي كودكان بروز مي‌يابند، مي‌توان به تجربه اضطراب شديد، افت عملكرد، دچار شدن به وسواس‌هاي فكري، سردردهاي ميگرني، افسردگي و بالا رفتن نرخ خودكشي اشاره كرد.

هم چنين كمال گرايي در فرايند طبيعي رشد رواني و اجتماعي كودكان تاثير مي‌گذارد و مي‌تواند روابط بين فردي اين بچه‌ها را با آشوب مواجه نمايد. مراجعه به يك روانشناس كودك به شما كمك مي‌كند تا پيامدهاي ناشي از كمال گرايي را بهبود ببخشيد و از بروز مشكلات جدي‌تر در آينده نيز پيشگيري نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

توصيه‌هايي براي والدين به‌منظور پيشگيري و بهبود كمال گرايي در كودكان 

والدين در بهبود روحيه كمال گرايي در كودكان نقش بسزايي ايفا مي‌كنند. از همين رو رعايت كردن برخي توصيه‌هاي روانشناسي تا حد زيادي مي‌تواند كمك كننده باشد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

1- پذيرش مثبت و نامشروط را تمرين كنيد

والدين همواره بايد محبتي بي قيد و شرط را به فرزند خود ابراز كنند. در حقيقت اگر رفتار ناپسندي از فرزندتان سر زد، بايد تنها آن رفتار خاص را هدف قرار دهيد. به كودك بگوييد اين كار شما را ناراحت كرده و لازم است اين رفتار تغيير كند. اما هرگز نبايد از جملاتي نظير “من ديگر مادر تو نيستم” يا “چون اين كار را كردي ديگر دوستت ندارم” استفاده كنيد. اين جملات به طور غير مستقيم به فرزندتان نشان مي‌دهد كه ارزشمندي او به عملكردش بستگي دارد و اگر نتواند به اندازه كافي خوب باشد شما نه تنها او را نمي‌پذيريد بلكه ممكن است از محبت كردن به او نيز دست بكشيد.

اين موضوع در نهايت اضطراب زيادي را در كودك بر مي‌انگيزد و باعث شكل گيري روحيه كمال گرايي در او مي‌شود. به همين خاطر همواره به فرزندتان خاطر نشان كنيد كه با وجود اين كه انتظار داريد او بچه خوبي باشد و عملكرد مناسبي در زمينه‌هاي مختلف زندگي به دست بياورد، اما در هر صورت شما به عنوان والدين او هميشه دوستش داريد و هيچ چيز باعث نمي‌شود كه او را تنها بگذاريد.

2- از مقايسه كردن كودك با ساير همسالان بپرهيزيد

يكي از عواملي كه مي‌تواند كمال گرايي در كودكان را تشديد كند مقايسه‌هاي والدين است. در نظر داشته باشيد كه تنها فرزندتان را با خودش مقايسه كنيد و عملكرد زمان حال او را نسبت به گذشته بسنجيد. اين موضوع را بپذيريد كه هر بچه‌اي روحيه و شرايط منحصر به فرد خود را دارد و مقايسه كردن افراد با زمينه‌هاي خانوادگي و استعدادهاي ذاتي متفاوت، از اساس كار نادرستي محسوب مي‌شود.

3- در انتخاب كلمات خود دقت بيشتري به خرج دهيد

كلماتي كه در توصيف كودك به كار مي‌بريد تاثير بسزايي در روحيه فرزندتان ايفا مي‌كند. براي مثال استفاده از واژه‌هايي نظير “كامل” و ” بهترين” مي‌تواند در شكل گيري روحيه كمال گرايي افراطي تاثير بسزايي داشته باشد. بهتر است همواره روي اين موضوع تاكيد كنيد كه هيچ انساني كامل نيست و همه آدم‌ها گاهي اوقات دچار نقص يا اشتباه مي‌شوند. مهم اين است كه اشتباهات درس بگيريم و در قدم‌هاي بعدي سعي كنيم عملكرد رو به جلويي داشته باشيم.

4- انتظار شكست را در فرزند خود ايجاد كنيد

برخي از پدر و مادرها دائما فرزند خود را در يك ميدان رقابت گير مي‌اندازند. آن‌ها هميشه انتظار دارند كودك بهترين باشد و با جملاتي نظير اينكه تو هرگز شكست نمي‌خوري يا تو هميشه برنده هستي او را تشويق مي‌كنند. اين مسئله باعث مي‌شود كه فرزندتان هرگز انتظار هيچ شكستي را نداشته باشد و در نتيجه هنگام مواجهه با كوچك‌ترين مشكلي احساس كند از پا در آمده است يا قضاوت بسيار بدي در مورد خود انجام دهد.

بهتر است در عين حال كه فرزندتان را براي پيشرفت تشويق مي‌كنيد، به او توضيح دهيد كه در زندگي همواره به دلايل مختلف شكست‌هايي نيز اتفاق مي‌افتند. اگر از قبل براي آن‌ها آماده باشد، مي‌تواند راحت‌تر از آن‌ها عبور كرده و در نهايت به موفقيت دلخواه دست يابد.

5- رويكرد معلمان در مدرسه را ارزيابي كنيد

در بسياري از مواقع كمال گرايي در كودكان از سنين مدرسه و تحت تاثير معلمان و جو كلاس بروز مي‌يابد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه همواره با كادر آموزشي مدرسه در تماس باشيد و كيفيت تدريس و سبك تربيتي آن‌ها را مورد ارزيابي قرار دهيد. قرار گرفتن در كلاس‌هايي كه بيش از حد به رقابت اهميت مي‌دهند يا افراد به خاطر كوچك‌ترين اشتباهي به شدت تنبيه و تحقير مي‌شوند، در شكل گيري روحيه كمال گرايي نقش بسياري ايفا مي‌كند. براي كسب اطلاعات در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد. 

سخن آخر

اگر فكر مي‌كنيد فرزندتان به هر دليلي دچار كمال گرايي شده، براي شناسايي علل و نحوه درمان اين مشكل لازم است كه از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك و نوجوان كمك بگيريد. گاهي اوقات كمال گرايي آنقدر شديد مي‌شود كه به اختلالاتي نظير وسواس و اضطراب مي‌انجامد. در اين شرايط ممكن است اقدامات خودياري به درمان وضعيت فرزندتان كمك نكند. در نتيجه لازم است حتما درمان‌هاي تخصصي نظير جلسات روان درماني را براي فرزند خود فراهم كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

– آيا كمال گرايي مي‌تواند نشان دهنده نوعي اختلال در كودك باشد؟

كمال گرايي افراطي در بسياري از مواقع ممكن است به بروز اختلالات ديگري نظير افسردگي، اضطراب فراگير و وسواس در كودكان بيانجامد و حتي تا بزرگسالي نيز ادامه پيدا كند.

 

 

منبع : كمال گرايي در كودكان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۹:۵۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

وقتي دو نفر تصميم مي‌گيرند بدون ازدواج و ثبت رسمي با يكديگر زندگي كنند، در واقع ازدواج سفيد رخ مي‌دهد. زن و مرد به دلايل گوناگوني ترجيح مي‌دهند روابط عاطفي خود را در قالب ازدواج سفيد و نه در چارچوب ازدواج رسمي نگه دارند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به مشكلات مالي و بالا رفتن آمار طلاق اشاره كرد. اما اين نوع از رابطه كه در بيشتر كشورها گسترش روز افزوني دارد با آسيب‌ها و معايبي براي هردو طرف همراه است. بنابراين متخصصان خانواده پيشنهاد مي‌دهند قبل از هر تصميمي، براي رفع سردرگمي و ابهامات در رابطه از مشاوره استفاده نماييد. مشاوره ازدواج كمك مي‌كند تا پيچيدگي‌هاي رابطه را رفع نماييد.

 منبع : ازدواج سفيد چيست

ازدواج سفيد چيست؟

شروع زندگي مشترك و پيوند زناشويي بين زن و مرد بدون چارچوب قانوني، شرعي و عرفي را ازدواج سفيد مي‌گويند كه تقريبا در جوامع و كشورهاي مدرن و يا در حال مدرنيته ديده مي‌شود. در ازدواج‌سفيد زن و مرد بدون اينكه مراسم عروسي بگيرند يا پيوند خود را به ثبت قانوني برسانند، زندگي مشترك‌شان را زير يك سقف آغاز مي‌كنند. در چنين ازدواجي تعهد قانوني وجود ندارد و دو طرف نمي‌توانند نسبت به يكديگر مدعي حق و حقوقي شوند. چنين ازدواجي پيامدهاي زيادي خواهد داشت، مخصوصا در جامعه ما كه اين نوع روابط از منظر اجتماع مردود بوده و نه در خانواده‌ها و نه در قانون پذيرفته نمي‌شود. براي اشنايي با ساير انواع ازدواج كليك كنيد.

دلايل تمايل دختر و پسر به ازدواج سفيد

ازدواج‌سفيد به خصوص در ايران موضوعي نگران كننده‌اي تلقي است و اغلب مسئولان به فكر راهكارهاي رفع اين پديده هستند. اما پيش از هر چيز بايد دلايل روي آوردن به ازدواج سفيد و عدم تمايل براي ثبت رسمي مورد بررسي قرار بگيرد. در ادامه مهم‌ترين اين دلايل را شرح داده‌ايم.

مشكلات اقتصادي

مشكل اقتصادي در تمام جنبه‌هاي زندگي تأثير مي‌گذارد. فشارهايي كه بر اثر مشكلات مالي بر جوانان وارد مي‌شود، باعث سردرگمي و ترديد آن‌ها در امر ازدواج مي‌شود. بسياري از جوانان به دليل فراهم نبودن شرايطي همچون كار، مسكن و… تمايل خود را نسبت به تعهد رسمي از دست مي‌دهند و ترجيح مي‌دهند روابط عاطفي و جنسي خود را بدون ازدوج ادامه دهند.

بالا رفتن سن از دلايل گرايش به ازدواج سفيد

مسلما هر كسي براي ازدواج بايد به سن مناسبي برسد تا به لحاظ عقلاني، رواني، جسمي و… آمادگي كافي داشته‌باشد. افزايش سن ازدواج در ميان جوانان سبب ايجاد نوعي سردرگمي و نااميدي در انتخاب درست همسر مي‌شود. همين عامل زمينه را براي روابط عاطفي و جنسي بدون چارچوب فراهم مي‌كند و به دنبال آن ازدواج سفيد شكل مي‌گيرد. بالا رفتن سن ازدواج نيز خود متأثر از عوامل اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي زيادي است.

بالا رفتن آمار جدايي و طلاق

بالا رفتن آمار طلاق در بين زوج‌ها مسئله‌اي است كه نگراني و ابهام را در دل جواناني كه قصد ازدواج دارند مي‌اندازد و آن‌ها را در صحت انتخاب خود براي ازدواج دچار شك و ترديد مي‌كند به همين دليل ترجيح  مي‌دهند ازدواج خود را رسمي نكنند تا اگر بعدا با شريك عاطفي خود دچار مشكل شدند، مجبور نشوند با مشكلات و دردسرهاي طلاق و جدايي دست و پنجه نرم كنند.

محك زدن رابطه

بسياري از جوانان يكي از دلايل خود براي ازدواج سفيد را محك زدن طرف مقابل براي انتخاب درست و صحيح عنوان كرده‌اند. آن‌ها معتقدند با توجه به شرايط ناامن و مشكلات اقتصادي،‌ حقوقي و اجتماعي، براي جلوگيري از شكست در ازدواج و بروز آسيب‌هاي طلاق بايد در مورد همسر آينده‌شان اطلاعات و شناخت كاملي به دست آورند تا بتوانند با ديد بازتر با او ازدواج كنند. به همين خاطر با ازدواج سفيد زندگي مشتركي را با همسر آينده خود تشكيل مي‌دهند تا بيشتر با روحيات و اخلاقيات او آشنا شوند.

عدم اعتقاد به مسئله ازدواج

نقص در اعتقادات و تفكرات برخي از جوانان در خصوص مسائل ديني و آداب و رسوم حاكم بر كشور،‌ آن‌ها را با سؤالات و ابهامات زيادي مواجه كرده‌است. از طرفي به اين خاطر كه بستر مناسب براي پاسخ‌گويي به اين ابهامات وجود ندارد و جوانان پاسخ سؤال‌هاي خود را تنها از رسانه‌ها و منابعي كه هيچ كنترلي بر آن‌ها وجود ندارد به دست مي‌آورند، بسياري از آن‌ها ازدواج را اشتباه مي‌دانند و نيازهاي عاطفي خود را در قالب ازدواج سفيد برطرف مي‌كنند.

 

معايب ازدواج سفيد

ازدواج سفيد به خصوص براي جامعه و فرهنگ ايران امري غير قابل پذيرش بوده و مشكلات زيادي را به وجود مي‌آورد. از مهم‌ترين معايب ازدواج سفيد مي‌توان به مواردي همچون عدم وفاداري و تعهد، خيانت، بروز مشكل در روابط خانوادگي، عدم پذيرش و از دست دادن حمايت‌هاي عاطفي و مالي خانواده، توسعه فساد و بي‌بند و باري در جامعه‌اي كه فهم لازم براي ازدواج سفيد وجود ندارد و نقص در ستون‌هاي خانواده اشاره كرد. متاسفانه بسياري از افراد تنها براي خوش‌گذراني، تفريح و تنوع به سمت ازدواج سفيد كشيده مي‌شوند كه اين مسئله خود آسيب‌هاي رواني فراواني را براي آن‌ها و طرف مقابلشان به همراه دارد.

روانشناسان معتقدند قطعيت نداشتن در مورد طول مدت روابط عاطفي كه در ازدواج سفيد رخ مي‌دهد، زن و مرد را دچار بي‌ثباتي و احساس سردرگمي مي‌كند. از طرفي زندگي با يك شخص بدون ازدواج با او جذابيت مقوله ازدواج را از بين مي‌برد و احتمال موفق شدن و رضايت از زندگي مشترك، حتي در صورتي كه دو طرف بخواهند ازدواج خود را رسمي كنند يا با شخص ديگري ازدواج كنند، بسيار پايين مي‌آيد. به دليل همين آسيب‌ها است كه بسياري از صاحب نظران توصيه مي‌كنند روابط خود را در چارچوب ازدواج رسمي پيش ببريد و در صورتي كه با مشكلاتي در اين زمينه مواجه شديد از مشاوره ازدواج و افراد متخصص و با تجربه كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

افراد به دلايل گوناگون به سمت ازدواج سفيد كشيده مي‌شوند. يكي از آن‌ها مشكلات مالي و نداشتن شرايط مناسب كار و مسكن است. از ديگر علل مي‌توان به اعتقاد نداشتن به ازدواج، محك زدن رابطه و بالا رفتن آمار طلاق اشاره كرد.

در ازدواج سفيد طرفين هيچ تعهدي نسبت به يكديگر ندارند و خيانت در اين رابطه‌ها به ميزان زيادي امكان بروز دارد. خانواده‌ها اغلب چنين ازدواجي را نمي‌پسندند و افراد ممكن است حمايت‌هاي خانواده خود را از دست بدهند.

   

 منبع : ازدواج سفيد چيست

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج سفيد چيست،
موضوع:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۵:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كابوس هاي شبانه كودكان يكي از مشكلات شايع ميان كودكان 3 تا 6 ساله است كه خواب آنان را مختل كرده و ترس و اضطراب شديدي را برايشان به وجود مي‌آورد. اكثر كودكان در اين دوره سني مشخص كابوس شبانه را تجربه مي‌كنند چراكه مفاهيم و ترس‌هاي واقعي در اين دوره شكل مي‌گيرد و قوه تخيل بسيار فعال كودكان نيز شدت اين ترس‌‌ها را افزايش مي‌دهد. نحوه برخورد والدين با كابوس شبانه كودكان بسيار اهميت دارد. با آگاهي از دلايل و راه‌هاي درمان كابوس شبانه مي‌توانيد اين مساله را برطرف سازيد و آرامش فرزندتان را مهيا سازيد. مشاوره كودك نيز مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : كابوس هاي شبانه كودكان

كابوس هاي شبانه كودكان

برخي كودكان به طور ناگهاني از خواب بر مي‌خيزند در حالي كه عرق كرده‌اند و تپش قلب شديدي دارند. اين كودكان معمولا يك روياي ترسناك شبانه را تجربه كرده‌اند كه اصطلاحا كابوس ناميده مي‌شود و به سرعت آن را به ياد مي‌آورند. اين كابوس‌هاي وحشتناك ناشي از قوه تخيل كودك و يا تهديدهاي واقعي هستند كه او را به اضطراب شديد دچار مي‌سازد. محتواي كابوس شبانه كودكان معمولا شامل هيولاها، ارواح، حيوانات ترسناك و انسان‌هاي بد مي‌باشد. 

علت كابوس هاي شبانه كودكان

-بيماري‌هاي جسمي
-مشكلات روانشناختي
-تجربه يك اتفاق وحشتناك در واقعيت
-احساس ترس شديد
-مصرف دارو
-مشكلات تنفسي
-اختلال اضطراب
–غذا خوردن قبل از خواب

براي آشنايي با نشانه هاي كودك سالم كليك كنيد.

علائم كابوس هاي شبانه كودكان

1. تكرار خواب‌هاي پريشان كننده كه كودك پس از بيدار شدن آن‌ها را خوب به ياد مي‌آورد.

2. كابوس هاي شبانه كودك معمولا درباره اتفاقاتي چون فرار كردن، تلاش براي زنده ماندن و حفظ جان اتفاق مي‌افتد.

3. كابوس هاي شبانه كودكان معمولا در نيمه دوم خواب اصلي ايجاد مي‌شوند.

4. كودك پس از پريدن از خواب به سرعت كابوسي را كه ديده به ياد مي‌آورد.

كابوس هاي شبانه در كودك از چه سني شروع مي‌شود؟

به طور معمول از زماني كه كودك درباره خواب‌هاي خود صحبت مي‌كند و آن‌ها را به ياد مي‌آورد، ديدن كابوس هاي شبانه نيز آغاز مي‌شود. اگرچه نمي‌توان سن قطعي براي ديدن كابوس هاي شبانه در نظر گرفت، اما به طور تقريبي بايد گفت كابوس ديدن در كودكان در سن 3 سالگي شروع شده و در سنين 4 تا 6 سالگي به اوج خود مي‌رسند و كودك دوره‌اي از خواب ديدن‌هاي ترسناك شبانه را تجربه مي‌كند.

آيا كابوس ديدن كودك امري طبيعي است؟

در پاسخ به اين سوال بايد گفت كابوس هاي شبانه جزئي از روند طبيعي رشد كودك هستند؛ البته به شرط آن كه به طور مفرط اتفاق نيفتد و عملكرد كودك را تحت الشعاع قرار ندهند. سنين بين 4 تا 6 سالگي زماني است كه كودك از حيواناتي چون مار و موجودات عجيب و غريب مي‌ترسد و در خواب خود را در حال فرار كردن از دست آن‌ها مشاهده مي‌كند.

راهكار هاي كاهش كابوس ديدن كودكان

شما مي‌توانيد براي كاهش كابوس ديدن فرزند خود از راهكارهاي زير استفاده كنيد:

1. پيدا كردن علت و اطمينان دادن به كودك

اگر كودك دچار درگيري ذهني است و احساس استرس شديد دارد، بهتر است والدين با او صحبت كنند و علت را جويا شوند. به فرزند خود اطمينان دهيد كه هيچ خطري او را تهديد نمي‌كند و شما همواره مراقب او هستيد. براي كسب اطلاع در زمينه نيازهاي اساسي كودك كليك كنيد.

2. خسته كردن كودك

بهتر است كودك خواب كافي داشته باشد. عدم خواب كافي در كابوس ديدن‌هاي شبانه نقش مهمي دارند. مي‌توانيد در طول روز فرزند خود را به پارك ببريد يا با او بازي كنيد تا خسته شود و با راحتي بيشتري به خواب برود. براي كسب اطلاعات در زمينه ميزان خواب كودكان كليك كنيد.

3. امن كردن فضا

اسباب بازي‌هاي ترسناك يا تصاوير حشتناك را بايد از اتاق خواب كودك خارج كنيد. وقتي فضا تاريك مي‌شود ممكن است اسباب بازي‌هاي ترسناك به شكل هيولا و موجودات خيالي ترسناك مجسم شوند و خواب كودك را به ديدن كابوس‌هاي وحشتناك همراه سازند.

4. آرامش دادن به كودك

اگر كودك نگراني و اضطراب غير معمولي را تجربه مي‌كند، بهتر است قبل از خواب تكنيك‌هاي آرامش بخش مانند نفس كشيدن عميق و پر كردن شكم با هوا و خالي نمودن آن را انجام دهد تا از شدت اضطراب كاسته شود. قبل از خواب براي كودك خود قصه‌هاي لذت بخش بخوانيد تا با آرامش بيشتري بخوابد.

5. روشن گذاشتن چراغ خواب

ترس از تاريكي يك ترس طبيعي و رايج در كودكان است كه در صورت شدت يافتن مي‌تواند به كابوس هاي شبانه تبديل شود. بهترين راه حل در اين زمان روشن گذاشتن چراغ اتاق خواب كودك است. يك چراغ كوچك با نور ملايم تهيه كنيد و آن را شب‌ها براي فرزند خود روشن بگذاريد.

6. كمك گرفتن از روانشناس

در صورت ادامه دار بودن كابوس هاي شبانه كودك مراجعه به يك روانشناس براي ريشه‌يابي اين موضوع و درمان آن ضروري است. برخي مواقع كابوس هاي شبانه كودك ريشه در اتفاقات و ترس‌هاي شديد دروني دارد كه بايد درمان شوند.

واكنش صحيح والدين در هنگام كابوس ديدن كودك

والدين بايد با نرمي و ملايمت با كودك خود كه كابوس وحشتناكي را تجربه كرده صحبت نمايند. بايد با دقت به حرفاي كودك گوش بدهند و با در آغوش كشيدن به اوه آرامش بخشند. نبايد حرف‌هاي كودك را در مورد كابوسي كه ديده است مورد تمسخر قرار داد. با توجه به اينكه برخي كودكان در هنگام كابوس ديدن دچار خوابگردي مي‌شوند، بايد نكات ايمني را رعايت كرد و محيطي امن را فراهم آورد تا كودك در هنگام راه رفتن در حالت خواب دچار مشكل نشود. براي كسب اطلاعات در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

-آيا كابوس هاي شبانه كودك قابل درمان است؟

بسياري از كودكان كابوس هاي شبانه را تجربه مي‌كنند كه براي درمان آن القاي آرامش و ايجاد محيطي امن براي كودك توسط والدين و كمك گرفتن از مشاوره‌هاي روانشناسي در حيطه كودكان اهميت دارد.

-عوامل تشديد كننده كابوس‌هاي شبانه چيست؟

كابوس‌هاي شبانه كودكان معمولا در دوره‌هايي گذرا و موقت اتفاق مي‌افتند اما برخي عوامل مانند خواب نامنظم، استرس و كم خوابي آن را تشديد مي‌كند.

 

 

منبع : كابوس هاي شبانه كودكان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۰:۵۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين مركز مشاوره روانشناسي سعادت آباد كجاست؟ آيا از خدماتي كه در مراكز روانشناسي مختلف ارائه مي‌شود اطلاعي داريد؟ مشاوره روانشناسي يكي از خدماتي است كه توسط متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران، روانشناسان و روان پزشكان ارائه مي‌شود. استفاده از اين خدمات تنها به كساني كه داراي مشكل خاصي هستند اختصاص ندارد بلكه بسياري از افراد براي ارتقاي وضعيت روحي خود يا براي كسب اطلاعات در مورد وضعيت هوشي فرزندانشان از آن استفاده مي‌كنند. ما در ادامه به معرفي بهترين مراكز مشاوره روانشناسي سعادت آباد و خدمات ارائه شده توسط آن‌ها پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 منبع : مشاوره روانشناسي سعادت آباد

مركز مشاوره و روانشناسي و انواع متخصصين آن

مركز مشاوره و روانشناسي از جمله مراكزي است كه خدمات مرتبط با بهبود و ارتقاي وضعيت روان را به عموم مردم ارائه مي‌دهند. كارشناساني كه در اين مراكز خدمات رساني مي‌كنند مشاور، روانشناس و روان پزشكان را در بر مي‌گيرند. هر كدام از اين متخصصين مي‌توانند در زمينه‌هاي مختلف به شما كمك كنند. براي مثال زماني كه مشكلات روان شناختي به دارو نياز دارند روان پزشكان به كمك افراد مي‌آيند. زماني كه وضعيت‌هاي روان شناختي با استفاده از خدمات روان درماني و به طور كل درمان‌هاي گفت و گو محور قابل بهبود هستند روانشناسان به ارائه خدمات مشاوره مي‌پردازند و زماني كه افراد براي مشورت در مورد موضوعاتي نظير تصميم گيري شغلي و تحصيلي نياز به كمك دارند، مشاوران به كمك آن‌ها مي‌آيند. براي دريافت مشاوره تلفني در تمامي زمينه هاي ذكر شده كليك كنيد.

 

انواع خدمات ارائه شده در مركز مشاوره روانشناسي

شايد براي شما جاي سوال باشد كه در مركز مشاوره روانشناسي سعادت آباد دقيقا چه خدماتي ارائه مي‌شود و چه كساني مي‌توانند به آن‌ها مراجعه نمايند. از جمله مهم‌ترين خدمات ارائه شده در اين مراكز مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

– درمان اختلالات روانشناختي فردي نظير افسردگي، اضطراب، وسواس، اعتياد و…

– درمان مشكلات بين فردي، ارتباطي و اختلالات شخصيتي

– بهبود مشكلات مرتبط با ازدواج از طريق خدمات تخصصي زوج درماني

– بهبود مشكلات و تنش‌هاي بين اعضاي خانواده از طريق خدمات تخصصي خانواده درماني و مشاوره خانواده

– بهبود مشكلات مرتبط با عملكرد جنسي از طريق خدمات تخصصي سكس تراپي و مشاوره جنسي

– ارائه مشاوره قبل از ازدواج

– بهبود اختلالات رفتاري و مشكلات رشدي كودكان

– بررسي وضعيت هوشي كودكان و انجام ساير تست‌هاي روانشناسي

– ساير خدمات مركز شامل مشاوره تحصيلي ، مشاوره شغلي ، مشاوره طلاق ، مشاوره خيانت و … مي‌شود.

 

خصوصيات بهترين مركز مشاوره روانشناسي سعادت آباد

براي اينكه بتوانيد مراكز تخصصي را از ساير مراكز كه به ارائه خدمات غير علمي مي‌پردازند، تشخيص دهيد در نظر گرفتن برخي ملاك‌ها مي‌تواند به شما كمك كند. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هايي كه بهترين مراكز مشاوره را از سايرين جدا مي‌كند بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- داشتن مجوز رسمي

اولين ملاكي كه قبل از مراجعه به مراكز روانشناسي بايد به آن توجه نماييد برخورداري از مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي كشور يا سازمان بهزيستي است. مراكزي كه فاقد مجوز معتبر هستند قابل اطمينان نبوده و اجازه ارائه خدمات درماني را ندارند.

2- مركز مشاوره روانشناسي سعادت آباد | برخورداري از متخصصين حرفه اي

يك مركز مشاوره حرفه‌اي بايد بتواند در زمينه‌هاي مختلف به مردم خدمات ارائه كند. از همين رو لازم است كه از متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران و روانشناسان  مجرب در جهت ارتقاي كيفيت خدمات روانشناسي كمك بگيرد. روانشناسان براي ارائه خدمات درماني بايد از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. هم چنين دوره‌هايي كه متخصصان در زمينه درمان اختلالات مختلف گذرانده‌اند و سابقه كار تجربي آن‌ها مي‌تواند راهنماي خوبي براي انتخاب يك مركز مشاوره باشند.

3- استفاده از روش هاي نوين درمان

امروزه براي اكثر مشكلات و وضعيت‌هاي روان شناختي درمان‌هاي حرفه‌اي و خاصي طراحي شده است. براي مثال درمان شناختي- رفتاري و رويكردهاي مرتبط با آن نظير رويكرد طرحواره درماني و درمان مبتني بر پذيرش و تعهد يا همان اكت، امروزه در سراسر دنيا براي بهبود انواع مشكلات روانشناختي از جمله افسردگي، وسواس، مشكلات زناشويي و… به كار گرفته مي‌شوند. يك مركز مشاوره معتبر بايد بتواند با متودهاي جديد دنيا خود را منطبق كرده و از روش‌هاي جديد درمان براي كمك كردن به مراجعين استفاده نمايد.

4- مركز مشاوره روانشناسي سعادت آباد | داشتن تجهيزات كافي

يكي از كارهاي اصلي مراكز روانشناسي گرفتن تست و آزمون‌هاي رواني مختلف از افراد است. از همين رو مراكز مشاوره بايد از تجهيزات كافي براي گرفتن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تشخيص انواع مشكلات روانشناختي برخوردار باشند. هم چنين امروزه براي رفع مشكلاتي نظير بيش فعالي كودكان در كنار درمان‌هاي دارويي و روانشناختي از ابزارهاي خاصي نظير نوروفيدبك و بايوفيدبك نيز استفاده مي‌شود كه وجود آن‌ها در مراكز مي‌تواند به تجهيز هرچه بيشتر آن‌ها كمك نمايد. براي دريافت مشاوره كودك و كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

5- ارائه خدمات متنوع

بهترين مراكز مشاوره كشور امروزه مراكزي هستند كه علاوه بر امكان مراجعه حضوري، خدمات تلفني و آنلاين را نيز براي مراجعان خود فراهم مي‌كنند. اين خدمات به مراجعين كمك مي‌كنند تا از هرجاي كشور براي بهبود يا ارتقاي وضعيت روحي و رواني خود با متخصصين تماس بگيرند و با محدوديتي در اين زمينه مواجه نباشند. براي دريافت هر كدام از خدمات زير به صورت غير حضوري كليك كنيد.

مشاوره خانواده تلفني

مشاوره تلفني ازدواج 

مشاوره جنسي تلفني

مشاوره تلفني كودك

 

آدرس مركز مشاوره روانشناسي سعادت آباد

1- مركز جامع مشاوره روانشناسي ذهن نو _ سعادت آباد ميدان كاج _ تلفن دفتر مركزي 02166419012

2- كلينيك صداي زندگي – سعادت آباد – بلوار دريا، خيابان علامه جنوبي، خيابان سي و هشتم غربي، روبروي دبيرستان راهيان فضيلت

3- مركز ستاره ايرانيان – سعادت آباد – ضلع جنوب غربي ميدان سرو،  پلاك 5، ط 4

4- مركز راهيان احياء – سعادت آباد – بالاتر از ميدان كاج ، كوچه 9 ام

براي دريافت مشاوره از برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو مي توانيد از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

 


سوالات متداول 

آيا روانشناس دارو هم تجويز مي كند؟

خير، روانشناسان باليني از اطلاعات دارويي برخوردارند اما از اين اطلاعات تنها در جهت ارزيابي مراجعاني كه نياز به مداخلات دارويي و شناختي دارند، استفاده مي‌كنند و در اين شرايط فرد را به يك روان پزشك ارجاع مي‌دهند.

   

 منبع : مشاوره روانشناسي سعادت آباد

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۶:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ازدواج موقت يا صيغه يكي از مسائل چالش برانگيز در فرهنگ و كشور ماست كه موافقان و مخالفان زيادي دارد. ازدواج موقت از انواع ازدواج است كه مشروعيت دارد و هركسي به دلايل مختلف نسبت به آن تمايل پيدا مي‌كنند. اين نوع ازدواج را مي‌توان يكي از راه‌هاي رفع نيازهاي افراد دانست اما متأسفانه انحرافاتي كه امروزه همراه آن به وجود مي‌آيد، باعث پيدايش مخالفان زيادي شده است. گاه زن/مرد به خاطرمسائل مالي، تعارضات و مشكلات زناشويي به سمت ازدواج موقت با شخص ديگري كشيده مي‌شوند. آگاهي از علل گرايش و پيامدهايي كه ازدواج موقت به همراه دارد باعث پيشگيري از آن مي‌شود. براي داشتن ازدواج موفق پيشنهاد مي‌كنيم از مشاوره قبل از ازدواج استفاده كنيد.

 منبع : فوايد و عوارض ازدواج موقت

ازدواج موقت چيست؟

در ازدواج موقت كه با نام‌هاي صيغه، نكاح موقت و مُتعه نيز شناخته مي‌شود، عقد ازدواج به صورت دائمي نيست و براي مدتي محدود و معين، با مهريه مشخص جاري مي‌شود. اين نوع ازدواج به لحاظ قانوني مشروعيت دارد و از ازدواج‌هاي رايج در مذهب شيعه است. در ازدواج موقت طلاق وجود ندارد و با پايان يافتن زمان مشخص شده صيغه باطل مي‌شود. همچنين ممكن است مرد پيش از اتمام صيغه، زمان باقي مانده را به زن ببخشد و ازدواج را پايان دهد. اين ازدواج در تمام شاخه‌هاي مذهبي اسلام پذيرفته نيست، اما به لحاظ مذهب شيعه مشروعيت دارد.

 

 

قواعد ازدواج موقت

لازم است مدت صيغه از قبل مشخص شود و زن مي‌تواند مهر معلومي را با توافق طرفين طلب كند. با تمام شدت مدت صيغه، زوجيت از بين مي‌رود اما مي‌توان آن را تمديد كرد. زن و مرد در اين نوع ازدواج از يكديگر ارث نمي‌برند اما فرزندان آن‌ها به رسميت شناخته مي‌شوند و مانند كودكان ديگر از حقوق قانوني برخودار هستند؛ به شرطي كه مشروعيت آن‌ها و نسب پدري آن‌ها در دادگاه ثابت شود. دختراني كه قبلا ازدواج نكرده‌اند، براي ازدواج موقت به اجازه پدر خود نياز دارند.

 

علل گرايش به ازدواج موقت چيست؟

اين نوع ازدواج راه حلي براي كساني است كه شرايط و امكان ازدواج دائم را ندارند و از طرفي به ارتباط با جنس مخالف بسيار مايل هستند. ازدواج موقت اين شرايط را براي زن و مرد فراهم مي‌كند تا بدون الزامات ازدواج دائم در ارتباط شرعي با يكديگر قرار گيرند. برخي ديگر از افراد نيز براي ازدواج در سن بالا صيغه مي‌كنند. صيغه فوايدي براي زن و مرد دارد، اما امروز علل گرايش و اشكال آن تغيير كرده و از هدف خود دور مانده است. بسياري از افراد تنوع طلبي خود را با استفاده از ازدواج موقت ارضا كرده و اين كار خود را با شرعي بودن اين امر توجيه مي‌كنند. به طور كلي علل گرايش به ازدواج موقت به شرح زير است.

ارضاي نيازهاي جنسي

آمارها نشان مي‌دهند برطرف كردن نيازهاي جنسي يكي از مهم‌ترين و اصلي‌ترين دلايل گرايش به ازدواج موقت است. اين عامل به مجردها محدود نمي‌شود؛ بلكه متأهل‌ها نيز ممكن است به خاطر عدم رضايت از زندگي زناشويي با همسر خود به روابط جنسي با ديگران و صيغه روي بياورند.

رفع نيازهاي مالي

يكي از دلايلي كه زنان به ازدواج موقت يا صيغه روي مي‌آورند، مشكلا مالي و يا نداشتن حامي مالي در زندگي است. هر چه زنان به لحاظ اجتماعي، اقتصادي و رواني بيشتر تحت فشار و تنش باشند، امكان گرفتار شدن آن‌ها در روابط متزلزل و موقتي مانند صيغه بيشتر است.

ارضاي نيازهاي عاطفي

بر خلاف باور عمومي مردان متأهل تنها براي ارضاي نياز جنسي خود به ازدواج موقت و رابطه با فردي ديگر روي نمي‌آورند؛ در بسياري از موارد مردان به دليل تنشي كه در رابطه عاطفي خود با همسرشان احساس مي‌كنند و آن طور كه بايد نياز عاطفيشان ارضا نمي‌شود، به ازدواج موقت روي مي‌آورند. اين گونه مردان ممكن است در ظاهر بيان كنند كه مشكلي در رابطه با همسر خود ندارند اما تنش‌هاي كوچك حل نشده، نداشتن وقت كافي براي بودن در كنار همسر، وجود نوعي جنگ قدرت در خانه باعث مي‌شود در روابط با ديگري به دنبال منبع عاطفي خود بگردند. برخي زنان كه ديگر اميدي به ازدواج دائم ندارند، براي رهايي از تنهايي به ازدواج‌موقت روي مي‌آورند.

سرپوش گذاشتن بر احساس گناه

خيانت به همسر و رابطه با ديگري خارج از چارچوب ازدواج، احساس گناه و عذاب وجدان زياديبه همراه دارد، حتي اگر خود اين مساله را در ظاهر قبول نداشته باشيد؛ دچار تنش دروني و فشار رواني مي‌شويد. در اين شرايط كساني كه عقايد مذهبي قوي داشته‌باشند بيشتر احساس گناه مي‌كنند و از آن‌جايي كه اين موضوع اضطراب زيادي را به همراه دارد، براي رهايي از آن به دنبال سرپوش گذاشتن بر گناه خود مي‌گردند. يكي از بهترين راه‌هاي سرپوش گذاشتن بر گناه و مشروعيت بخشيدن به اين كار، صيغه يا ازدواج موقت است.

عقيده‌ موافقان صيغه موقت

اگر از ديد مثبت و مواقع به ازدواج‌موقت بنگريم، صيغه هميشه بد نيست و موافقان آن فوايد زير را مطرح كرده‌اند:

  • كاهش بي‌بند و باري در جامعه و جلوگيري از روابط آزاد
  • كمك به كساني كه امكان تشكيل زندگي مشترك را ندارد، براي ارضاي نيازهاي عاطفي و جنسي
  • كمك به شناخت بيشتر پيش از ازدواج دائم
  • جلوگيري از روسپي گري و تن فروشي در جامعه

در واقع تمامي فوايد گفته شده اهداف مناسبي براي ازدواج موقت هستند اما هميشه فرصتي براي سوءاستفاده به وجود مي‌آيد و اين نوع ازدواج تبديل به راهي براي كامجويي و اهداف متعدد نامناسب مي‌شود. راه حل كاهش فشارهاي رواني و برطرف كردن نيازهاي جوانان، آسان كردن شرايط ازدواج دائم است نه پيشنهاد ازدواج موقت به آن‌ها است.

پيامدهاي ازدواج موقت

پيامدها و آسيب‌هاي صيغه يا نكاح موقت در بسياري موارد از فوايد آن بيشتر است و علاوه بر خود زن/مرد، جامعه را نيز متضرر مي‌كند. از جمله پيامدهاي اين نوع ازدواج مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

افزايش پديده كودك همسري

آمارها نشان مي‌دهند بيشتر ازدواج‌هاي موقت افراد زير هجده سال را درگير خود مي‌كند. در اين نوع ازدواج، طرفين به دليل نداشتن درك بالغانه از رابطه جنسي يا روابط زناشويي و همچنين نداشتن آمادگي رواني و فكري دو طرف، آسيب‌هاي بسياري نظير شكست عاطفي، بارداري ناخواسته، سقط جنين و آسيب‌هاي رواني به خصوص براي دخترها بروز پيدا مي‌كند.

فروپاشيدن بنيان خانواده و افزايش آمار خيانت

بسياري از افراد تلاش مي‌كنند تا از طريق صيغه، به روابط خارج از ازدواج دائم و خيانت‌هاي زناشويي مشروعيت ببخشند؛ همين امر منجر به از بين رفتن امنيت رواني افراد و فروپاشيدن نظام خانواده مي‌شود. گاه مردان روابط متعدد و بي‌بند و باري خود را با خواندن يك عقدنامه كوتاه توجيه مي‌كنند، در حالي كه براي مقابله با رفتارهاي آسيب‌زاي آنان به سختي مي‌توان كاري انجام داد.

مشكلات مرتبط با فرزندان

در ازدواج موقت اغلب يكي از طرفين يا هر دو براي ازدواج دائم و بلند مدت تمايل و آمادگي ندارند. در چنين ازدواجي بارداري ناخواسته و به دنيا آمدن فرزند ناخواسته مشكلات زيادي را با خود به همراه دارد. يكي از اين مشكلات اثبات نسب پدري فرزند است كه مادر را گرفتار مي‌سازد. اين بحران‌ها و مشكلات علاوه بر پدر و مادر خود كودك را نيز درگير مي‌كنند. نداشتن مسئوليت پذيري كافي والدين در برابر فرزند حاصل از ازدواج موقت، طرد كردن يا تفاوت گذاشتن ميان او با فرزنداني كه حاصل ازدواج دائمي هستند، مشكلات و آسيب‌هاي رواني اجتماعي زيادي را براي كودك به دنبال دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

اين نوع ازدواج براي كساني است كه شرايط و امكان ازدواج و عقد دائمي را ندارند و به اين طريق مي‌خواهند نيازهاي عاطفي و جنسي خود را برطرف كنند. صيغه و عقد موقت پيش از ازدواج دائم مي‌تواند به شناخت بيشتر زوجين از يكديگر كمك كند.

فرزندان اين ازدواج مشروعيت دارند و از حقوق قانوني يكساني مانند دريافت شناسنامه و امكانات مالي برخودار هستند.

   

 منبع : فوايد و عوارض ازدواج موقت

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۴:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ضد افسردگي هاي سه حلقه اي طبقه‌اي از داروهاي روان شناختي هستند كه ميزان برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي نظير سروتونين، نوراپي نفرين و استيل كولين را در مغز  افزايش مي‌دهند. از آنجايي كه اين مواد شيميايي تاثير بسزايي در روحيه و خلق انسان دارند مصرف اين قرص‌ها در درمان اختلالات افسردگي نقش مثبتي دارند. با اين حال از داروها نمي‌توان به عنوان روشي قطعي استفاده كرد و براي اجتناب از عوارض قرص‌هاي اعصاب هميشه درمانگران روانشناسي ابتدا روش‌هاي درماني غيردارويي را پيش مي‌گيرند. براي آشنايي بيتشر با داروهاي سه حلقه‌اي با ما همراه باشيد و براي اشنايي با ساير داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

منبع : ضد افسردگي هاي سه حلقه اي چيست

آشنايي با ضد افسردگي هاي سه حلقه اي و مكانيسم اثر آن ها

ضد افسردگي هاي سه حلقه اي طبقه اي از داروهاي روان پزشكي هستند كه سطوح برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي – شيميايي نظير سروتونين، نوراپي نفرين و استيل كولين را  از طريق مكانيسم مهار بازجذب افزايش مي‌دهند. از آنجايي كه اين مواد شيميايي تاثير بسزايي در كيفيت خلق و روحيه انسان دارند مي‌توان گفت مصرف داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي در بهبود اختلالات افسردگي نقش مثبتي ايفا مي‌كند.

رايج ترين و پرمصرف ترين قرص هاي ضد افسردگي سه حلقه اي

از جمله رايج‌ترين داروهاي ضد افسردگي كه در داروخانه ها موجود هستند و پزشكان آن‌ها را بيش از همه تجويز مي‌كنند مي توان به آمي تريپتيلين، كلوميپرامين، دوكسپين، تريميپرامين، آموكسپين، دسيپرامين، نورتريپتيلين و پروتريپتيلين اشاره كرد. توجه داشته باشيد كه براي شروع مصرف اين داروها، ادامه و قطع آن‌ها نياز به نظر متخصص دارد. در نتيجه هرگز به طور خودسرانه از آن‌ها استفاده نكنيد و در صورت مشاهده علائم افسردگي حتما از متخصص كمك بگيريد. براي اشنايي با علائم افسردگي كليك كنيد.

عوارض جانبي مصرف قرص هاي ضد افسردگي سه حلقه اي

مصرف هر دارويي  براي برخي افراد با عوارض جانبي خاصي همراه مي‌شود. قرص هاي ضد افسردگي سه حلقه اي نيز از اين قاعده مستثني نيستند. با اين حال همه كساني كه از اين داروها استفاده مي‌كنند، دچار عوارض جانبي نمي‌شوند. در ادامه به مهم‌ترين و شايع‌ترين عوارضي كه در پي مصرف قرص هاي ضد افسردگي گزارش شده، اشاره كرده‌ايم. در صورت تجربه هركدام از علائم زير با شدت زياد يا تداوم يافتن آن‌ها در طول زمان هرچه زودتر با پزشك خود تماس گرفته يا به اورژانس مراجعه نماييد.

  • تاري ديد
  •  خشكي دهان
  • يبوست
  • تغييرات قابل ملاحظه در وزن
  • افت فشار خون
  • دچار شدن به مشكلات پوستي نظير جوش و كهير
  • افزايش ضربان قلب

ضد افسردگي هاي سه حلقه اي و تداخلات دارويي

مصرف هم زمان برخي داروها با ضد افسردگي هاي سه حلقه اي مي‌تواند منجر به بروز عوارض جانبي خاصي شود و مكانيسم اثر دارو را در بدن تغيير دهد. براي مثال مصرف هم زمان آن‌ها با مهار كننده‌هاي مونوآمين اكسيداز كه نوع ديگري از ضد افسردگي‌ها هستند مجاز نمي‌باشد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد استفاده هم زمان از اين دو طبقه دارويي مي‌تواند منجر به تجربه علائم ناخوشايندي نظير تب، تشنج و حتي مرگ شود. در نتيجه بايد حتما در استفاده از اين دارو در كنار موارد ديگر دقت لازم را به خرج دهيد.

از جمله ديگر تداخلات دارويي سه حلقه اي ها بايد به اپي نفرين، الكل و سايمتداين اشاره كرد. بررسي‌هاي باليني بيانگر اين هستند كه مصرف همزمان ضد افسردگي هاي سه حلقه اي با اپي نفرين ها منجر به افزايش شديد فشار خون مي‌شود. همچنين نوشيدن الكل با سركوب مضاعف سيستم عصبي مركزي منجر به رخوت زايي مفرط و خواب آلودگي مي‌گردد.

استفاده هم زمان از ضد افسردگي هاي سه حلقه اي با سايمتادين گيرنده‌هاي استيل كوليني را مهار كرده و منجر به ايجاد عوارضي نظير توقف حركات روده‌اي مي‌شود. همچنين افزايش خطرناك فشار خون نيز در پي استفاده از اين داروها در كنار هم ديده شده است. براي جلوگيري از اين تداخلات حتما از مشاوره افسردگي استفده نماييد.

سخن آخر

داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي امروزه از سازمان بين المللي غذا و دارو براي درمان افسردگي تاييديه دريافت كرده‌اند. با اين حال بايد بدانيد كه استفاده از دارو همواره به عنوان خط اول درمان افسردگي در نظر گرفته نمي‌شود. براي اشنايي با جديدتري روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

بلكه در بسياري از موارد افراد با استفاده از روش‌هاي غيردارويي نظير روان درماني با رويكردهاي شناختي رفتاري يا روان پويشي بهبود مي‌يابند. در نتيجه بايد ابتدا با يك روانشناس مشكل خود را در ميان بگذاريد تا بهترين گزينه‌ها براي درمان را به شما معرفي نمايد. معمولا دارو درماني در شرايطي اولويت پيدا مي‌كند كه شدت افسردگي بسيار زياد بوده يا ريسك خودكشي در او بالا باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

مصرف انواع ضد افسردگي هاي سه حلقه اي در كنار الكل منجر به تضعيف مضاعف سيستم عصبي مركزي مي‌شود. در نتيجه عوارضي نظير خواب آلودگي مفرط، گيجي، از دست رفتن تمركز و كاهش هشياري ممكن است در پي آن اتفاق بيافتد.

   

منبع : ضد افسردگي هاي سه حلقه اي چيست

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۱:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خيال پردازي كودك يكي از مسائلي كه مي‌تواند در راستاي رشد شخصيت و مهارت‌هاي ارتباطي كودكان موثر باشد و در عين حال باعث ايجاد نگراني‌هايي براي والدين گردد. كودكان عمدتاً در خيال‌هاي خودشان زندگي مي‌كنند و دنيا را بر اساس تصوراتي كه دارند در نظر مي‌گيرند. خيال پردازي كودك حتي مي‌تواند تا داشتن دوست و همبازي خيالي هم پيش برود. آن چه كه اهميت دارد اين است كه والدين بايد بدانند اين مسئله در يك دوره سني طبيعي است و نياز به ابزار نگراني‌ ندارد با اين حال از طرفي سركوب كردن خيالات و يا غرق شدن كودك در تصوراتش مي‌تواند با آسيب‌هايي همراه باشد. از اين جهت آشنايي با خيال پردازي‌هاي كودك و شيوه صحيح برخورد با اين مسئله داراي اهميت زيادي است. در ادامه به طور كامل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : خيال پردازي كودك

خيال پردازي كودك

خيال پردازي كودك مي‌تواند شامل افكار و تصاويري باشد كه در ذهن كودك جريان دارند، به طوريكه كه مي‌توانند كاملا غير واقعي باشند يا صرفاً بخشي از آن واقعيت نداشته باشد. تصويرسازي يا خيال پردازي در اين دوران دريچه‌اي است كه كودك دنيا را بر اساس آن نگاه مي‌كند و به نوعي با توجه به اين خيال پردازي‌ها با اطرافيان و محيط پيرامونش ارتباط مي‌گيرد. برخي از خيال پردازي‌هاي كودك را مي‌توان به عنوان مصاديقي در نظر گرفت كه در دنياي واقعي وجود ندارد، به عنوان مثال مي‌توان به اسب پرنده يا انسان‌هاي ابرقدرت اشاره كرد.

در برخي موارد خيال پردازي‌هاي كودك مي‌تواند شامل داشتن يك دوست و همبازي خيالي هم شود. خيال پردازي و داشتن دوست خيالي مزيت‌هاي فراواني دارد كه مي‌تواند به رشد و توسعه ارتباطات بين فردي كودك كمك كند. با اين حال همانند هرچيز ديگري افراط در اين زمينه مي‌تواند با آسيب‌هايي همراه باشد. به طور كلي داشتن دوست و يا همبازي خيالي تا سن 7 سالگي براي كودك نشان دهنده مشكل خاصي نيست چراكه در اين دوران هنوز دستگاه عصبي مركزي كودك در حال تكامل است، اما داشتن دوست خيالي در سال‌هاي بعدي مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل روانشناختي باشد.

خيال پردازي كودك اگر به صورت افراطي نباشد مي‌تواند باعث افزايش خلاقيت كودك شود اما اگر اين خيال پردازي‌ها تمام جنبه‎هاي زندگي كودك را چه در زمان بيداري و چه در زمان خواب دربرگرفته باشند نياز به بررسي و مداخله دارد. آنچه كه اهميت دارد اين است كه والدين بتوانند مرز بين واقعيت و خيال را براي كودك مشخص كنند و به او آموزش دهند. براي آگاهي بيشتر درباره دنياي كودكان كليك كنيد.

علل خيال پردازي كودك

خيال پردازي كودك مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد. به طور كلي علل آن را مي‌توان در سه عامل زيستي، رواني و محيطي در نظر گرفت. برخي از كودكان مي‌توانند داراي ژن‌هايي باشند كه اين ويژگي را به وجود مي‌آورد، همچنين برخي از والدين ممكن است بر اساس شيوه فرزندپروري كه دارند منجر به رشد و پرورش كودك خيال پرداز شوند. عواملي مانند محيط مدرسه، گروه همسالان و… هم مي‌توانند باعث پرورش، تقويت و يا سركوب خيال پردازي در كودك شوند.

نحوه تشخيص خيال پردازي كودك

مقداري از خيال پردازي در همه كودكان وجود دارد، خصوصاً هنگامي كه كودكان در حال بازي به تنهايي يا با همسالان خود هستند. به طوركلي با توجه به وضعيت بازي و توجه به رفتارها و گفته‌هاي كودك مي‌توان به اين مسئله پي برد. بسياري از كودكان خودشان را جاي شخصيت‌هاي ابرقهرمان جا مي‌زنند و با آن‌ها هم‌ذات پنداري مي‌كنند اين مسئله تا اندازه‌اي طبيعي است و براي رشد و خلاقيت كودك مناسب است. با اين حال نبايد به صورت افراطي شود. جدي‌ترين مسئله در خيال پردازي كودك كه مي‌تواند منجر به نگراني والدين هم شود داشتن دوست خيالي است.

با توجه به صحبت‌ها و سوال‌هاي كودك، روياها، نقاشي، استدلال‌ها و بازي كردن با كودك مي‌توان متوجه دوست خيالي در كودك شد. كودكان معمولاً در ارتباط با هر مسئله‌اي با والدين خود صحبت مي‌كنند پس به گفته‌هاي او با دقت توجه كنيد تا بتوانيد خيال پردازي‌اش را درك كنيد. حتي در مواردي كودكاني كه دوست خيالي دارند، تلاش مي‌كنند تا دوستشان را به والدين نشان دهند و يا به تنهايي با او حرف بزنند. در اين شرايط لازم كه براي بررسي‌هاي بيشتر از يك مشاور كودك كمك بگيريد. براي اطلاعات بيشتر درباره روانشناسي كودك كليك كنيد.

شيوه برخورد با كودكان خيالپرداز

بهترين شيوه برخورد والدين با كودكي كه خيال پردازي دارد اين است كه به طور فعالانه به حرف‌هاي كودكشان توجه كنند و به نوعي وارد دنياي خيالي كودك شوند. سركوب كردن كردن خيال پردازي‌ها هيچگونه كمكي به حل اين مسئله نمي‌كند و فقط باعث مي‌شود كه كودك از گفتن خيال پردازي‌هايش اجتناب كند. همچنين خيال‌پردازي‌هاي كودك را با دروغ مساوي ندانيد چراكه از نظر كودكان اين خيالپردازي‌ها واقعي هستند و واكنش‌هاي اين چنيني از طرف والدين مي‌تواند منجر به كاهش عزت نفس و ايجاد مشكلات شخصيتي و رفتاري در كودك شود.

علاوه بر اين مي‌توانيد در ارتباط با خيال پردازي‌ها با كودك صحبت كنيد و در قالب داستان يا بازي بخواهيد كه در مورد آن‌ها با شما صحبت كند. در يك دوره از رشد كودك خصوصا در كودكي اول يعني سنين 2 تا 6 سالگي خيال پردازي امري طبيعي است و نياز به نگراني ندارد. با اين حال اگر در ارتباط با اين مسئله دچار نگراني‌هاي زيادي شده‌ايد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بخواهيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا خيال پردازي‌هاي كودك خطرناك است؟

خيال پردازي يكي از ويژگي‌ها و فعاليت‌هايي است كه عمده كودكان در دوره كودكي اول خود يعني حدود 2 تا 6 سالگي انجام مي‌دهند. در برخي موارد اين خيال پردازي‌ها مي‌تواند به داشتن يك دوست خيالي تبديل شود. به طور كلي در دوره كودكي اين مسئله يك فرايند عادي است و نياز به نگراني از طرف والدين ندارد.

 

 

 

منبع : خيال پردازي كودك

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۰۷:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خودزني كودك يكي از موضوعات نگران كننده‌اي است كه مي‌تواند سلامت جسمي و رواني كودك و خانواده را به خطر بياندازد و تاثيرات منفي خود را بر جنبه‌هاي مختلف زندگي بگذارد. اكثر پدر و مادرها مي‌خواهند بدانند چه عاملي باعث مي‌شود كه رفتار خودزني در كودك بروز يابد و چگونه مي‌توان با آن مقابله كرد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه عوامل مختلفي از جمله استفاده از خودزني براي جلب توجه و به دست آوردن خواسته‌ها در كنار ابتلا به ديگر اختلالات دوران كودكي مي‌تواند در خودزني كودكان نقش داشته باشد. با توجه به آسيب‌هاي جسمي و رواني كه در پي اين رفتار در كودكان به وجود مي‌آيد لازم است كه درمان هرچه سريع‌تر صورت گيرد. در ادامه علل و روش‌هاي درمان خودزني كودك را از منظر روانشناسي مورد بررسي قرار داده‌ايم پس همراه ما باشيد.

منبع : خودزني كودك 

خودزني كودك | انواع رفتارهاي خودزني در كودكان

رفتار خودزني كودك مي‌تواند به شيوه‌هاي مختلفي بروز يابد. به طور كلي انجام هرگونه عملي كه منجر به آسيب مستقيم به بدن شود تحت عنوان خودزني در نظر گرفته مي‌شود و نوعي از اختلالات رفتاري محسوب مي‌گردد. از جمله رايج‌ترين رفتارهاي خودزني در كودكان مي‌توان به ضربه زدن به بدن، كتك زدن خود، كوبيدن سر يا بدن به زمين، كشيدن اجسام نوك تيز روي بدن، كشيدن موها، گازگرفتن خود، كندن پوست و ساير اعمال مشابه با موارد گفته شده اشاره كرد. براي شناخت بيشتر درباره اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد.

خودزني كودك | علائم خودزني پنهان

برخي از كودكان خودزني آشكار دارند. مثلا زماني كه عصباني مي‌شوند فورا جار و جنجال راه مي‌اندازند و با رفتارهاي آسيب زننده به خود تلاش مي‌كنند خواسته‌هايشان را عملي كنند. اين در حالي است كه ممكن است برخي ديگر از كودكان رفتار خودزني را به طور پنهان انجام دهند. اين بچه‌ها اغلب زماني كه مضطرب يا پريشان هستند در خلوت به خودشان آسيب مي‌رسانند. در اين شرايط اگر والدين آگاه نباشند ممكن است خطرات جدي كودك را تهديد نمايد. از جمله علائمي كه مي‌توانند در مورد خودزني پنهان در كودك به شما هشدار دهند بايد به موارد زير اشاره كرد. در صورت مشاهده اين علائم براي ارزيابي دقيق‌تر وضعيت رواني كودك لازم است كه ابتدا از يك روانشناس كمك بگيريد.

– ايجاد تغييراتي در الگوي خواب يا اشتهاي كودك

– از دست دادن تمايل به انجام فعاليت‌هايي كه قبلا براي كودك جذاب بوده‌اند نظير بي علاقگي نسبت به بازي كردن يا ديدن دوستان

– اجتناب كردن از ورزش‌هايي نظير شنا و تمايل به پوشانده نگه داشتن كامل بدن در همه شرايط جهت مخفي نگه داشتن قسمت‌هاي آسيب ديده بدن

– كاهش عملكرد تحصيلي و تمايل نداشتن براي انجام فعاليت‌هاي درسي

– بي توجهي به ظاهر خود

– بروز تغييرات قابل توجه در خلق و احساس غمگيني در بيشتر اوقات روز

– وجود زخم‌ها يا كبودي‌هاي روي بدن كه كودك هيچ گونه توضيحي در مورد آن‌ها به شما نمي‌دهد.

علل خودزني كودك

خودزني كودك مي‌تواند ناشي از علل و عوامل مختلفي باشد. از جمله اين عوامل مي‌توان به دچار بودن به افسردگي دوران كودكي، ابتلا به اختلالات اضطرابي، استفاده از خودزني براي جلب توجه يا عملي كردن خواسته‌هاي خويش و مشاهده خودزني در افراد تاثيرگذار زندگي اشاره كرد.

اگر فرزندتان هنگام لجبازي رفتار خودزني انجام مي‌دهد لازم است اين رفتار او را ناديده بگيريد. به اين صورت كه از تكنيك حواسپرتي استفاده كرده و تلاش نماييد موضوعات ديگري را پيش بكشيد. هربار كه به خاطر خودزني كودك در برابر او تسليم شويد و خواسته‌هاي غير معقولش را برآورده نماييد شدت اين رفتار آسيب رسان در او بيشتر مي‌شود و حتي مي‌تواند به خودكشي منجر گردد.

براي آگاهي بيشتر درباره تهديد به خودكشي در كودكان كليك كنيد.

خودزني كودك | توصيه‌هايي براي والدين

اگر متوجه شديد كه فرزندتان دست به خودزني مي‌زند، رعايت برخي توصيه‌ها براي مقابله با اين رفتار ضرورت دارد. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- پيش از هر چيز آرامش خود را حفظ كنيد

مشاهده خودزني كودك مي‌تواند براي والدين شوكه كننده باشد يا حتي ناراحتي، خشم و عصبانيت زيادي را برانگيزد. در اين شرايط پيش از هرچيز بسيار اهميت دارد كه از مهارت كافي براي كنترل هيجانات خود برخوردار باشيد و واكنش‌هاي تندي نشان ندهيد. هرچقدر در اين شرايط آرام تر بمانيد بيشتر مي‌توانيد به فرزند خود كمك كنيد.

2- در مورد اين رفتار با فرزند خود گفت و گو كنيد

زماني كه خود و فرزندتان آرام هستيد به طور خصوصي در مورد انجام اين رفتار كودك با او صحبت كنيد. سعي نماييد موضعي غير قضاوتي داشته باشيد و به جاي نصيحت كردن اجازه دهيد بيشتر كودك حرف بزند. همين كه فرزندتان ببيند شما به احساسات او اهميت داده و تمايل به درك او داريد تا حد زيادي در روحيه اش تاثير مي‌گذارد و در نتيجه رفتار خود زني نيز در او كاهش پيدا مي‌كند.

3- در مورد هيجانات مختلف به خصوص هيجان خشم به كودك توضيح دهيد

بسياري از كودكان دانش هيجاني كمي دارند. آن‌ها از بروز حالات مختلف در خود آگاه نيستند و نمي‌دانند زماني كه به شدت ناراحت يا عصباني مي‌شوند بايد چه كاري انجام دهند. به عنوان يك پدر و مادر بسيار اهميت دارد كه در مورد هيجانات و احساسات مختلف به فرزندتان آگاهي بدهيد.

به كودك بگوييد كه بروز هر يك از اين احساسات در انسان طبيعي هستند هرچند تحمل آن‌ها ممكن است بسيار دشوار به نظر برسد. با اين حال راه حل‌هاي مختلفي وجود دارد كه به شيوه سالم كمك مي‌كنند آن‌ها را در خود مديريت كنند. براي اينكه آموزش‌هاي كامل تري در اختيار فرزندتان بگذاريد مراجعه به يك روانشناس كودك مي‌تواند تا حد زيادي مفيد واقع شود. براي آگاهي بيشتر توصيه مي كنيم مقاله كودكان استثنايي را مطالعه كنيد.

4- در مورد افسردگي و ساير اختلالات دوران كودكي هشيار باشيد

بسياري از والدين در مورد مشكلات مرتبط با سلامت روان در دوران كودكي اطلاعات چنداني ندارند. اين در حالي است كه كودكان تحت تاثير عوامل مختلف ممكن است با اختلالات روانشناختي گوناگوني مواجه شوند. از جمله رايج ترين اختلالات در اين برهه زماني مي‌توان به افسردگي و انواع ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي اشاره كرد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه رفتار خودزني به خصوص خودزني پنهان در كودكاني كه دچار مشكلات مرتبط با سلامت روان هستند بيش از سايرين ديده مي‌شود. در نتيجه لازم است با علائم اين اختلال‌ها آشنا بوده و در صورت مشاهده تغييرات رفتاري بارز در فرزند خود به موقع از يك متخصص كمك بگيريد.

5- خودزني را به يك سلاح براي كودك تبديل نكنيد

برخي از پدر و مادرها به طور ناخواسته رفتار خودزني در فرزند خود را پرورش داده و آن را به سلاحي تبديل مي‌كنند. براي مثال زماني كه كودك براي اولين بار در صورت برآورده نشدن خواسته‌اش سرش را به زمين مي‌كوبد ممكن است والدين سريع تسليم او شده و نيازش را برطرف سازند. اين كار با تقويت رفتارخودزني باعث مي‌شود كه اين كار به نوعي عادت مخرب تبديل شده و روز به روز تشديد شود.

درمان خودزني كودك

اگر فرزندتان به طور مكرر رفتارهاي خود آسيب رساني را بروز مي‌دهد و به طور آشكار يا پنهان به خودزني مي‌پردازد لازم است كه حتما براي دريافت درمان‌هاي مناسب او را نزد يك متخصص روانشناس ببريد. روانشناسان كودك و نوجوان با ارزيابي دقيق وضعيت روحي كودك مي‌توانند علت بروز رفتار خودزني را درك كنند و با فراهم كردن آموزش‌هايي براي والدين و خود كودك از تكرار اين عمل پيشگيري نمايند. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

– آيا خودزني كودك به هنگام عصبانيت درماني دارد؟

بله، خودزني كودك در زمان عصبانيت از فقدان مهارت كنترل خشم در او خبر مي‌دهد. در اين شرايط روانشناسان با ارائه آموزش‌هايي به والدين و خود كودك مي‌توانند به درمان اين مشكل كمك نمايند.

 

 

 

منبع : خودزني كودك 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۵۲:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جلب توجه كردن در كودكان يكي از نيازهاي اساسي در سنين كودكي محسوب مي‌شود. در برخي شرايط كودكان احساس نياز شديدي به توجه طلبي پيدا مي‌كنند و براي دستيابي به اين مسئله دست به هر كاري مي‌زنند. با اين حال اگر اين رفتارها به يك عادت هميشگي تبديل شود مي‌تواند مشكلاتي را در زندگي والدين و حتي خود كودك به وجود بياورد. در واقع گاهي اين رفتارهاي كودك براي جلب توجه به سمت بروز پرخاشگري يا صدمه زدن به خود پيش مي‌رود و اگر والدين به دليل عدم آشنايي با نيازها و اهداف كودك واكنش درستي نشان ندهند باعث شكل گيري اختلالات رفتاري در فرزندشان مي‌شوند. از اين جهت آشنايي با شيوه برخورد و رفتار صحيح و انجام راهكارهاي اصولي با توجه طلبي كودك براي والدين يك مسئله مورد نياز محسوب مي‌شود.

منبع : جلب توجه در كودكان

جلب توجه در كودكان | كودكان توجه طلب

به طور كلي رفتارهاي كودكان هميشه نشان دهنده يك منظور و هدف خاصي مي‌باشد. اگر به كودك به اندازه كافي و مداوم توجه نشود، بدرفتاري و لجبازي بروز مي‌دهد زيرا با اين شيوه رفتاري مي‌تواند به نوعي توجه والدين و اطرافيانش را به خود جلب كند. در صورتي كه به كودك خود توجه كافي نداشته باشيد و از طرفي فرزندتان نيز رفتارهاي پرخاشگرايانه كه در راستاي توجه طلبي است را ادامه دهد به مرور باعث شكل گيري اختلالات رفتاري در كودك مي‌شود. مسائل و عوامل مختلفي مانند سبك فرزندپروري، ارتباط بين والد و فرزند، موقعيت فرزند در خانواده و… مي‌تواند بر نياز احساس توجه كودكان تاثير بگذارد. مهمترين وظيفه والدين اين است كه با اين مسائل آشنايي داشته باشند و به طور ناخواسته منجر به لجبازي و بدرفتاري كودك نشوند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلالات رفتاري كليك كنيد.

دلايل جلب توجه در كودكان

معمولا زماني كه كودكان در بين اعضاي خانواده دست كم گرفته مي‌شوند يا توانايي‌هايشان مورد شك و ترديد اعضاي خانواده قرار مي‌گيرد، شروع به توجه طلبي به روش‌هاي مختلف مي‌كنند. هرچقدر كه كودك از طريق والدين كمتر مورد توجه قرار بگيرد و اعتماد به نفس و عزت نفسش كمتر باشد، به اندازه بيشتري رفتارهاي توجه طلبي از خود بروز مي‌دهد. ناديده گرفتن كودك در هنگام بازي، صحبت كردن و ساير رفتارهاي روزمره باعث مي‌شود تا كودك خودش را نامرئي در نظر بگيرد و براي رها شدن از اين احساس نامرئي بودن رفتارهاي غير عادي و معمولا پرخاشگرانه و لجبازانه انجام ‌دهد.

رفتارهاي شايع كودكان توجه طلب

يك كودك توجه طلب انواع و اقسام رفتارهاي پرشخاشگرانه، لجبازانه و غير عادي را انجام مي‌دهد تا به هر نحوي كه شده است توجه اطرافيان را به سمت خودش متمركز كند. از جمله رفتارهاي شايع كودكان توجه طلب مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • پرخاشگري با همسالان
  • رفتارهاي مقابله‌اي و لجبازانه با والدين يا معلمان و مسئولان مدرسه
  • نافرماني از بزرگ‌ترها
  • رد كردن درخواست‌هاي والدين
  • افت عملكرد تحصيلي
  • انجام ندادن تكاليف مدرسه
  • به هم ريختن كلاس درس در مدرسه
  • پرسش سوالات غير ضروري
  • انجام رفتارهاي غير متعارف گوناگون
  • پوشش نامعمول لباس
  • پرخاشگري كلامي
  • كوبيدن سر به زمين
  • و…

براي اطلاع بيشتر درباره كوبيدن سر به زمين در كودكان كليك كنيد.

جلب توجه در كودكان | نحوه برخورد صحيح

ناديده گرفتن رفتار‌هاي نامتعارف

كودكان توجه طلب ممكن است كارها و رفتارهاي مختلفي انجام دهند، بايد توجه داشت كه برخي از رفتارها تحت هيچ شرايطي نبايد ناديده گرفته شود اما برخي از رفتارهاي كمتر غير متعارف را مي‌توان چشم پوشي كرد. شناسايي اين كه كدام رفتار بايد ناديده گرفته شود و به كدام رفتار بايد توجه نشان داد امري مشكل است. منظور از ناديده گرفتن رفتار توجه طلبي كودك، ناديده گرفتن خود كودك نيست بلكه صرفا به رفتار و درخواست كودك نبايد توجهي نشان داد خصوصا اگر رفتار و درخواستش نامتعارف باشد.

براي انجام اين كار مي‌توانيد در گام اول هنگامي كه كودك به دليل توجه طلبي شروع به بدرفتاري مي‌كند آن رفتار را ناديده بگيريد، سپس اگر پس از چند دقيقه بدرفتاري كودك همچنان ادامه پيدا كرد به او تذكر كلامي بدهيد. اگر در اين وضعيت عصباني شويد و يا كودك را با پرخاشگري تنبيه كنيد، عملتان نتيجه معكوس مي‌دهد چراكه اين كار باعث مي‌شود تا كودك بيشتر بر رفتار نادرست خود پافشاري كند. هرگاه احساس كرديد كه در حال عصباني شدن هستيد بهتر است از محيط فاصله بگيريد و كمي قدم بزنيد، سپس با فرزند خود صبحت كنيد.  

جلب توجه در كودكان | القاي محبت و عشق به كودك

براي اينكه بتوانيد مشكل توجه طلبي كودك خود را برطرف كنيد به حرف‌هايش گوش كنيد و به توانايي‌ها و عزت نفس كودك احترام بگذاريد تا احساس مفيد بودن و موثر بودن در او شكل بگيرد. براي دوست داشتن و ابراز علاقه به فرزند خود قانون و قيد و شرط در نظر نگيريد، در واقع هميشه او را دوست داشته باشيد و به او محبت كنيد و از عبارت‌هايي نظير “من تو را دوست دارم” يا “به تو افتخار مي‌كنم” استفاده كنيد.

مراجعه به يك روانشناس

در برخي موارد ممكن است يك مشكل جدي‌ در سبك فرزندپروري والدين يا مشكلات مربوط به كودك از جمله اختلالات رفتاري وجود داشته باشد كه در اين شرايط مراجعه به يك روانشناس مي‌تواند در حل اين مشكل ريشه‌اي كمك زيادي كند. در همين راستا مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با داشتن مشاوراني برجسته در زمينه كودك امكان بهره بردن از مشاوره تلفني و مشاوره حضوري را براي شما فرآهم آورده است تا بتوانيد با كمك روانشناس راهكار صحيحي را براي برخورد با جلب توجه در كودكان انتخاب نماييد.

براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چه زماني بايد رفتارهاي منفي كودك ناديده گرفته شود؟

در ارتباط با اين مسئله بايد سبك فرزندپروري، فرهنگ خانواده و… را در نظر گرفت. با اين حال هر خانواده‌اي اصول و قوانيني براي خودش دارد، اگر رفتارهاي نامتعارف كودك بر خلاف اين قوانين و اصول نبود و صرفا رفتارهاي شيطنت‌آميز و لجبازانه از خود نشان داد مي‌توان آن‌ها را ناديده گرفت. با اين حال اگر در شناسايي رفتارهاي نامتعارف كودك ترديد داريد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

 

 

منبع : جلب توجه در كودكان

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۴۹:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات رفتاري كودكان چيست و چه پيامدهايي دارد؟ رفتارهايي كه بيش از حد از سن كودك دور بوده و رفتارهاي سخت ناميده مي‌شوند، از جمله اختلالات رفتاري مي‌باشد. شيطنت‌هاي بيش از حد، نافرماني از والدين و رفتارهاي تكانشي تا حدودي براي كودكان طبيعي است. اما برخي از كودكان بيش از حد اين رفتارها را از خود بروز مي‌دهند. از جمله اين اختلالات مي‌توان به اختلال نافرماني مقابله‌اي، بيش فعالي، نقص توجه و سلوك اشاره كرد. برخي از اين اختلالات ويژگي‌ها و علائم مشتركي دارند؛ در نتيجه تشخيص و تمييز آن‌ها از يكديگر دشوار است. حتي ممكن است كودك يا نوجوان همزمان به دو اختلال مبتلا باشد كه تشخيص آن به عهده روانشناس مي‌باشد. با آگاهي از اختلالات رفتاري كودكان و كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد هرچه سريع‌تر براي درمان آن اقدام نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : اختلالات رفتاري كودكان

 

اختلالات رفتاري كودكان

كودكان به نسبت سنشان شيطنت‌هايي دارند. ممكن است حرف پدر و مادر را گوش ندهند يا كارهاي عجيبي انجام دهند و اين‌ها همه طبيعي است. برخي از كودكان رفتارهاي چالش برانگيزي انجام مي‌دهند كه از هنجارهاي معقول سنشان خارج است. اگر اين اختلالات در زمان كودكي درمان نشوند، ممكن است در بزرگسالي او را به يك فرد ناسازگار در جامعه تبديل كند. هر چقدر مداخلات درماني در اين كودكان زودتر رخ دهد درمان آن‌ها سريع‌تر اتفاق مي‌افتد. درمان اين اختلالات از چند جنبه انجام مي‌شود و به نوع آن اختلال و عوامل تاثير گذار بر آن بستگي دارد.

دلايل اختلالات رفتاري كودكان

اختلالات رفتاري در كودكان دلايل مختلفي دارند. هر كدام از آن‌ها مي‌توانند به دلايل وجود علتي خاص يا چند علت در فرد شكل بگيرند. از جمله اين دلايل عبارتند از:

-دلايل بيولوژيكي (زيستي، ارثي و ژنتيكي)
-محيط سرشار از استرس و مشكلات خانوادگي
-فرد دائم با شكست رو به رو شده و تجربه‌هاي ناخوشايند زيادي دارد.
-محيط اجتماعي مخرب و فرهنگ نامطلوب

پيامدهاي اختلالات رفتاري كودكان

اختلالات رفتاري كودكان مانند هر اختلال ديگري در هر سني تمام جنبه‌هاي زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در ادامه به مطالعه برخي از پيامدهاي اختلال رفتاري كودكان مي‎پردازيم:

1. افت تحصيلي

تحقيقات نشان داده كودكان مبتلا به اختلالات رواني نمي‌توانند در تحصيل خود موفق عمل كنند. آن‌ها اندازه سن عقلي خود درس نمي‌خوانند و به همين علت هميشه از همسن و سال‌هاي خود عقب‌تر هستند. در برخي اختلالات رفتاري شديد، كودك حتي توان خواندن و نوشتن هم پيدا نمي‌كند.

2. سازگار نبودن با اجتماع

كودكاني كه به اختلالات رفتاري مبتلا هستند مشكلات خود را در قالب پرخاش، تهاجم يا اضطراب نشان مي‌دهند. اين كودكان در بزرگسالي در روابط اجتماعي و برخورد با افراد ديگر دچار مشكل مي‌شوند.

3. مشكل در صحبت كردن

از ديگر مشكلاتي كه اختلالات رفتاري به دنبال مي‌آورد اين است كه كودكان در توانايي‌هاي گفتاري‌شان دچار مشكل مي‌شوند. اين كودكان ممكن است نتوانند در مورد موضوع اصلي‌اي كه مدنظر دارند صحبت كنند. پژواك گويي از ديگر معضلات اين كودكان مي‌باشد. بعضي از اين كودكان كه مشكلات شديد دارند توانايي حرف زدن در آن‌ها شكل نمي‌گيرد.

انواع مشكلات رفتاري كودكان

كودكان مي‌توانند اختلالات رفتاري متفاوتي داشته باشند. انواع فوبياها، اختلال آتش افروزي و عادت داشتن كودك به دزدي از جمله اين اختلالات است. در ادامه به مطالعه برخي از انواع اختلالات رفتاري كودكان مي‌پردازيم.

1. اختلال لجبازي

در اين اختلال كودك به شكل شديدي (خصمانه و انتقام جويانه) با والدين و اطرافيان به مخالفت مي‌پردازد. با اين رفتار سعي دارد نشان دهد كه قدرتمند است. البته اين لجبازي‌ها برخلاف اختلال سلوك موحب نقض قوانين و حقوق ديگران نمي‌شود. از جمله نشانه‌هاي اين اختلال بحث و مجادله زياد با بزرگسالان، بي توجهي به دستورات آن‌ها، كينه ورزي، خشم، پرخاش و سرزنش ديگران مي‌باشد.

2. اختلال سلوك

اين اختلال از اختلال لجبازي شديدتر است و همچنين پيامدهاي آن نيز براي خانواده و خود شخص بيشتر خواهد بود. اين كودكان به قوانين محيطي كه در آن هستند بي توجه‌اند و كارهايشان به نسبت هنجار سنيشان نامناسب است. دعواها و درگيري‌هاي خارج از خانه، دزدي كردن، داشتن رفتارهاي جنسي از سنين كودكي، دروغ گفتن، بزهكاري و غيره از جمله رفتارهايي است كه در اختلال سلوك خود را نشان مي‌دهد.

3. اختلالات رفتاري كودكان | اختلال بيش فعالي و نقض توجه

بيش فعالي از جمله اختلالات رايجي است كه در دوره دبستان تشخيص داده مي‌شود. اين كودكان بي قرار هستند و توجهشان به محيط اطراف بسيار پايين است. در نتيجه به خوبي در كلاس درس متمركز نمي‌شوند و تكاليف‌شان را انجام نمي‌دهد. بيشتر اين كودكان به ياد نمي‌آورند كه بايد چه كاري را انجام دهند. برخلاف تصور همه اين كودكان باهوش‌تر نيستند و بازده هوشي آن‌ها در طيف عقب مانده ذهني تا تيزهوش متفاوت است.

4. اختلال اوتيسم

اين اختلال در سال‌هاي اخير شيوع زيادي پيدا كرده است. به طور كلي افرادي كه داراي انزواي اجتماعي هستند، نقص گفتاري و عقب ماندگي ذهني داشته باشند، اوتيسم دارند. اين كودكان از اجتماع كناره گيري مي‌كند و نمي‌توانند با ديگران ارتباط برقرار كنند. راه‌هاي متفاوتي براي درمان اين اختلال وجود دارد.

5. اختلال تيك

تيك رفتاري است كه فرد به صورت ناگهاني انجام مي‌دهد؛ اين رفتار مي‌تواند يك حركت يا يك صدا باشد. كسي كه تيك دارد ممكن است بتواند زمان آن را عقب بندازد اما نمي‌تواند در برابر انجام آن مقاومت كند. تيك عصبي در شرايطي كه فشار عصبي به روي فرد زياد باشد اتفاق مي‌افتد. براي اين اختلال جاي نگراني زيادي وجود ندارد چون با گذر زمان و درمان دارويي برطرف مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

درمان اختلالات رفتاري بعد گذشت چه مدت زمان اتفاق مي‌افتد؟

اگر كودك دچار اختلالات رفتاري باشد در بزرگسالي مشكلاتي براي او رخ مي‌دهد. هر چه درمان سريع‌تر اتفاق بيوفتد نتيجه بهتري دريافت مي‌شود. اين درمان معمولا چند جانبه انجام مي شود و بسته به نوع اختلال متفاوت است. براي درمان بايد حتما از يك متخصص كمك گرفت.

 

 

 

منبع : اختلالات رفتاري كودكان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۴۴:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی