مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد از معضلاتي است كه براي بسياري از افراد پيش مي‌آيد و حتي مي‌تواند دليلي براي شروع مجدد اعتياد باشد. معمولاً استفاده از مواد مخدر باعث بهبود كيفيت روابط جنسي مي‌شود و اين موضوع خود يكي از دلايلي است كه فرد را به مصرف بيشتر ترغيب مي‌كند. درعين‌حال استفاده طولاني‌مدت از مواد مخدر و يا كنار گذاشتن استفاده از آن‌ها مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي در برقراري رابطه جنسي شود.

اين مشكلات جنسي معمولاً علاوه بر تحت تأثير قرار دادن اعتمادبه‌نفس فرد باعث نارضايتي شريك جنسي شده و مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي ازجمله تمايل به مصرف مجدد باشد. اگر شما يا هر يك از اطرافيانتان نيز با اين مشكل مواجه شده‌ايد، بهتر است براي بهبود مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد از راه‌هاي مناسبي ازجمله كمك گرفتن از متخصصين استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد را چگونه پست سر بگذاريم؟

چرا با وجود مشكلات جنسي بعد از ترك باز هم به سمت مواد مي روند؟

مواد مخدر با ايجاد تغيير در ترشح هورمون‌ها باعث بروز تغييراتي در شرايط جسمي فرد مي‌شوند. اين تغييرات بسياري از عملكردهاي بدن نظير، خواب، اشتها و همين‌طور برقراري رابطه جنسي را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. معمولاً در ابتداي استفاده از تمامي مواد مخدر عملكرد جنسي فرد بهبود پيدا مي‌كند.

اين بهبود معمولاً به‌صورت ديرانزالي و افزايش مدت برانگيختگي و همين‌طور لذت بيشتر در رابطه جنسي خود را نشان مي‌دهد و تبديل به انگيزه‌اي براي استفاده بيشتر از اين مواد مي‌شود. هريك از انواع مواد اعتيادآور به شيوه خاصي باعث بروز تغييرات در كيفيت رابطه جنسي فرد مي‌شود كه در ادامه به مهم‌ترين دلايل در اين زمينه اشاره مي‌كنيم.

1. مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد | كاهش حساسيت

ترياك و مشتقات آن باعث كاهش حساسيت در تمامي نقاط بدن مي‌شود و به همين خاطر است كه مي‌تواند درد را تسكين دهد. اين كاهش حساسيت باعث مي‌شود كه گيرنده‌هاي موجود در اندام تناسلي نيز حساسيت خود را از دست بدهند و به عبارتي شرايطي مشابه با استفاده از داروهاي بي‌حسي موضعي را ايجاد مي‌كند كه باعث طولاني‌تر شدن مدت‌زمان برقراري روابط جنسي مي‌شود. درعين‌حال استفاده طولاني‌مدت از اين مواد باعث مي‌شود كه فرد مشكلاتي مانند سردمزاجي يا اختلال در نعوظ را تجربه كند.

2. افزايش برانگيختگي

اعتيادآورهاي محرك مانند شيشه و كوكائين معمولاً باعث افزايش ميل جنسي و توانايي بدن براي فعاليت جنسي مي‌شوند. اين دسته از مواد اعتيادآور با افزايش دوپامين و سروتونين در مغز باعث مي‌شوند تا تمايل و درعين‌حال توانايي فرد براي برقراري رابطه جنسي افزايش پيدا كند و در كنار آن به دليل افزايش ترشح دوپامين، مصرف‌كننده لذت بيشتري نيز از رابطه جنسي خواهد برد.

3. مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد | افزايش اعتمادبه‌نفس

ترياك و ساير مواد مخدري كه باعث بروز آرامش و كند شدن فعاليت دستگاه عصبي مي‌شوند، معمولاً باعث از بين رفتن مهار رفتاري در فرد شده و درنتيجه فرد راحت‌تر كارهايي كه از انجام آن‌ها خجالت مي‌كشيده را انجام خواهد داد؛ درعين‌حال مواد محرك باعث افزايش اعتمادبه‌نفس و ميل به برقراري رابطه در فرد مي‌شوند. درنتيجه تأثير رواني اين مواد در فرد به‌صورت افزايش اعتمادبه‌نفس و كنار گذاشتن خجالت براي انجام رفتارهايي است كه شايد در حالت عادي به دليل احساس شرم نتوانند آن‌ها را تجربه كنند.

4. باورهاي غلط

با وجود گسترش آموزش ها و اطلاع رساني ها درباره معايب و پيامدهاي مواد مخدر، باز هم شاهد اعتياد روز افزون افراد به انواع مواد مخدر و صنعتي هستيم. در مصاحبه با اين افراد مشخص شد كه آن‌ها به توانايي هاي خود براي مقابله با مواد بيش از حد اطمينان داشتند. در واقع آن ها خود را متفاوت از بيماران معتاد مي‌دانستند. اين افراد اذعان داشتند كه با قصد بهبود عملكرد در زمينه هاي مختلف و يا فرار از يك تنش شروع به مصرف كرده اند و بعد از مدتي به طور كل كنترل از دست شان خارج شده است.

مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد

به دنبال استفاده طولاني‌مدت از مواد مخدر يا ترك آن‌ها (با روش هاي نامناسب) فرد مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد يا حين مصرف تجربه خواهد كرد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

1️⃣ زودانزالي

يكي از شايع‌ترين مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد براي آقايان زود انزالي است. زود انزالي باعث مي‌شود مدت كمي پس از شروع رابطه يا حتي پيش از دخول فرد به ارگاسم رسيده و اين موضوع باعث بروز نارضايتي در شريك جنسي نيز خواهد شد. همان‌طور كه گفته شد يكي از اصلي‌ترين تأثيرات استفاده از مواد مخدر افزايش مدت برانگيختگي و بالا رفتن توانايي جنسي است.

به همين خاطر زودانزالي ازجمله مواردي است كه سبب بروز نارضايتي در شريك جنسي و همين‌طور كاهش اعتمادبه‌نفس در فرد شده و باعث شكل‌گيري اين وسوسه مي‌شود كه براي بهبود اين شرايط مجدداً به سراغ استفاده از مواد مخدر برود. البته راه‌هاي مناسب‌تري نيز براي درمان زودانزالي وجود دارد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

2️⃣ بي‌ميلي از مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد

به دليل مشكلات فيزيولوژيكي ناشي از مصرف مواد مخدر و همين‌طور مشكلاتي نظير زودانزالي، به‌تدريج تمايل فرد براي برقراري رابطه جنسي كاهش پيدا كرده يا به‌طور كامل از بين مي‌رود. سردمزاجي يا مشكلاتي كه در نعوظ براي آقايان پيش مي‌آيد ازجمله ديگر مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد هستند.

3️⃣ ناباروري

استفاده از برخي مواد محرك مانند ماري‌جوانا باعث بروز مشكلات جدي‌تري نظير ناباروري در فرد شده و يا با ايجاد اختلال در چرخه‌هاي قاعدگي بانوان احتمال بارداري را كاهش مي‌دهند. مشكلات جنسي پس ترك اعتياد در كنار ناباروري زندگي مشترك زوجين را بيشتر به خطر مي‌اندازد.

مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد | شروع مجدد روابط جنسي

بروز نارضايتي در ارتباط جنسي، يكي از مشكلاتي است كه پس از ترك اعتياد براي فرد ايجاد مي‌شود. اين نارضايتي مي‌تواند تأثير بسياري در شروع مصرف مجدد داشته باشد و به همين خاطر افزايش آگاهي و آموزش دادن به زوجين در زمينهٔ راهكارهايي براي كاهش اين مشكلات اهميت بسياري دارد. بهتر است بدون شرم راجع به مشكلات خود در جلسات بازپروري با مشاور صحبت كرده و از او براي اين موضوع راهكار بخواهيد.

1. انتظارات خود را تغيير دهيد

شما و شريك جنسيتان بايد انتظارات خود را از رابطه جنسي تغيير دهيد. به خاطر داشته باشيد كه آنچه تاكنون تجربه كرده‌ايد اگرچه تجربه لذت‌بخشي بوده است بااين‌حال تفاوت بسياري با رابطه طبيعي داشته و شما بايد از حالا خود را براي يك رابطه طبيعي آماده كنيد. اين موضوع اگرچه ممكن است به لحاظ زمان و كيفيت ضعيف‌تر از تجربه پيشين شما باشد اما بااين‌حال وضعيت سالمي است كه مي‌تواند بدون بروز مشكل خاصي ادامه پيدا كند.

شريك جنسي فرد در اين زمينه نقش بسيار مهمي دارد. بيان نارضايتي شما مي‌تواند عاملي براي بدتر شدن عملكرد جنسي همسرتان بوده و يا او را مجدداً به سمت استفاده از مواد مخدر تحريك كند. درنتيجه سعي كنيد با كمك گرفتن از مشاورين اعتياد يا خانواده اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش بدهيد و راهكارهاي مطلوب‌تري را به كار بگيريد. 

2. مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد | محدوديت در برقراري روابط جنسي

متخصصين معمولاً توصيه مي‌كنند كه در هفته‌هاي نخستين پس از ترك، در برقراري رابطه جنسي محدوديت‌هايي را در نظر بگيريد و تا جاي ممكن از برقراري رابطه جنسي كامل اجتناب كنيد. زيرا در اين شرايط مشكلات جنسي در بالاترين حد خود قرار دارند و تجربه يك رابطه جنسي نامطلوب مي‌تواند باعث بروز مشكلات بسياري شود. ازجمله اينكه فرد به يك ذهنيت منفي دست پيداكرده و به اين نتيجه مي‌رسد كه ديگر هرگز امكان بهبود نخواهد داشت.

3. پيش نوازي‌ها

يكي از راهكارهاي مفيد براي كاهش مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد اين است كه به معاشقه اهميت بيشتري بدهيد. استفاده از تكنيك‌هايي همچون ماساژ جنسي مي‌تواند تاثير بسياري بر بهبود كيفيت رابطه شما داشته باشد. بهتر است تا جاي ممكن راجع به تمايلات جنسي خود با همسرتان صحبت كنيد و از او بخواهيد به تمايلات شما در حين برقراري رابطه جنسي توجه داشته باشد. توجه به‌ظاهر پيش از برقراري رابطه جنسي، استفاده از كلمات محبت‌آميز و همين‌طور آشنايي با نقاط حساس بدن همسر ازجمله ديگر راهكارهايي هستند كه مي‌تواند باعث بهبود كيفيت رابطه جنسي شما شوند.

اقدامات روانشناختي براي مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد

متخصصين روانشناسي جنسي مي‌توانند تا حد زيادي در بهبود مشكلات جنسي پيش‌آمده به شما كمك كنند. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد به دليل شرم يا هر موضوع ديگري نمي‌توانيد راجع به نارضايتي‌هاي جنسي خود با ديگران صحبت كنيد، بهتر است از يك مشاور كمك بگيرد. روانشناسان مي‌توانند راهكارهاي مناسبي را در اين زمينه به شما ارائه دهند. ازجمله اين راهكارها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1. درمان‌هاي عاطفي

بسياري از نارضايتي‌هاي جنسي پس از ترك ريشه در مشكلات عاطفي دارند. اين مشكلات مي‌تواند به دليل سختي‌هاي دوران اعتياد ميان فرد و همسرش اتفاق افتاده و يا مشكلاتي مانند اضطراب و افسردگي باعث بروز آن‌ها شده باشد. درصورتي‌كه روانشناس به اين تشخيص برسد كه مشكلات جنسي ناشي از اختلالات هيجاني هستند، در بهبود اين وضعيت به شما كمك خواهد كرد.

2. مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد | درمان‌هاي رفتاري

درمان‌هاي رفتاري مجموعه‌اي از تكنيك‌ها هستند كه در درمان زودانزالي يا ساير مشكلات جنسي به شما كمك مي‌كنند. يكي از معروف‌ترين اين روش‌ها، تكنيك مسترز و جانسون است كه به معناي برقراري رابطه جنسي تا زماني است كه مرد در مرحله رسيدن به ارگاسم قرار گيرد. سپس براي مدتي رابطه متوقف مي‌شود تا ميزان برانگيختگي كاهش يافته و سپس مجدداً ادامه پيدا مي‌كند. اين روش به فرد كمك خواهد كرد تا كنترل بيشتري بر احساسات جنسي خود پيدا كند. انتخاب پوزيشن‌هاي جنسي مناسب يكي ديگر از اقدامات درماني است كه روانشناسان به شما آموزش خواهند داد.

3. درمان‌هاي دارويي مناسب

بعضي از انواع داروهاي اعصاب و روان نظير آن‌هايي كه باعث كاهش اضطراب و افسردگي در فرد مي‌شوند، مي‌توانند در درمان مشكلات جنسي نقش مؤثري داشته باشند و در صورت صلاح‌ديد متخصصين از آن‌ها نيز استفاده خواهد شد. 

سخن آخر

يكي از مهم ترين دلايل شروع اعتياد، تلاش افراد براي از بين بردن مشكلات جنسي شان است. اما در حقيقت مواد مخدر وضعيت شما را بدتر ميكند. از طرفي شما را به اين باور مي‌رساند كه بدون دارو و مواد عملكرد مناسبي نخواهيد داشت. با شروع درمان و تصميم به ترك، مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد نيز افزايش پيدا مي‌كند. اين مسائل نيز آن‌ها را براي ادامه درمان نااميد مي‌كند. بنابراين پرداختن به وضعيت رابطه بيمار بايد در روند درمان اعتياد قرار بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكلات جنسي بعد از ترك اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

آيا مشكلات جنسي پس از ترك قابل‌درمان هستند؟

بله؛ درمان اين مشكلات اگرچه ممكن است براي زماني شما را درگير خود كند اما قابل‌درمان است. هرچه بيشتر به توصيه‌ها و نكات آموزشي در ارتباط با مسائل جنسي توجه داشته باشيد، اين مشكلات سريع‌تر برطرف خواهند شد.

استفاده از چه مواد مخدري باعث بروز مشكلات جنسي مي‌شود؟

استفاده از تمامي انواع مواد مخدر پس از مدتي باعث بروز مشكلات جنسي مي‌شود و در دوره ترك نيز ممكن است فرد مشكلاتي را تجربه كند.

شريك جنسي چطور مي‌تواند به بهبود مشكلات جنسي پس از ترك كمك كند؟

بهتر است نارضايتي خود را به شكل نامناسبي بيان نكنيد و با صبوري براي بهبود شرايط به فرد كمك كنيد. علاوه بر اين استفاده از تكنيك‌هايي نظير ماساژ جنسي و تمرين‌هاي رفتاري را جدي بگيريد.

منبع: مشكلات جنسي پس از ترك اعتياد را چگونه پست سر بگذاريم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۴۳:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استفاده كودك از موبايل بر اساس سن و نيازها او بايد برنامه ريزي شود. آيا مي‌توان به طور كامل استفاده كودك از موبايل را قطع كرد؟ امروزه استفاده از موبايل در هر سني تبديل به رويه‌اي عادي و معمول گشته است. با وجود اينكه امكانات درون گوشي‌هاي همراه از بسياري جهات مفيد و حتي ضروري‌اند، اما نبايد از آسيب‌هايي كه استفاده بيش از اندازه از اين وسايل در كودكان و نوجوانان ايجاد مي‌كنند بي‌خبر ماند. همچنين، لازم است با روش‌هايي براي مديريت هر چه‌ بهتر فرزندان در بهره‌مند شدن از اين تكنولوژي آشنا شد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استفاده كودك از موبايل مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: قوانين استفاده كودك از موبايل

استفاده كودك از موبايل

استفاده كودك از موبايل بايد در سنين بالاتري باشد. اما امروزه به دليل گسترش اين موضوع و پيشرفت علم، استفاده كودك از موبايل به سنين پايين تر منتقل شده است. به طور كل زماني كه كودكان از سن كم دست به موبايل شوند، آسيب هاي بيشتري نيز تحمل خواهند كرد. براي مشخص كردن سن تلفن همراه براي كودك؛ حتما بايد از روانشناس راهنمايي بگيريد.

و همچنين زماني كه در سن پايين به فرزندان خود گوشي مي‌دهيد؛ با پيامدهاي ناشي از امواج و مسائل رواني آن نيز آشنا شويد. در اين مقاله استفاده كودك از موبايل را از تمامي جوانب بررسي كرده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

علت استفاده كودك از موبايل چيست؟

با پيشرفت تكنولوژي و گسترش همه‌روزه نيازهاي ارتباطي انسان، استفاده از فناوري‌هاي جديد ازجمله گوشي‌هاي هوشمند تبديل به امري عادي شده‌است. اين موضوع علاوه بر اينكه بر زندگي و روابط تقريباً تمام افراد بزرگ‌سال تأثير گذاشته، باعث روي آوردن كودكان به بهره‌مندي از اين امكانات نيز گشته است. همچنين با همه‌گير شدن بيماري جديد كرونا و مجازي شدن آموزش‌ها، ميزان استفاده كودك از موبايل بسيار بيشتر از قبل شده‌است.

بسياري از آن‌ها تمام‌وقت خود را صرف گذراندن در گروه‌هاي درسي، گفتگوهاي دوستانه و همچنين سرگرمي‌هاي مجازي مي‌كنند. همين موضوع سبب گشته تا استفاده كودك از موبايل تبديل به يكي از نگراني‌هاي بزرگ والدين گردد. به‌طوركلي ازجمله دلايلي كه باعث افزايش چشمگير استفاده از تلفن همراه در بين كودكان و نوجوانان شده، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

🔻 تعطيلي مدارس به سبب همه‌گيري بيماري كوويد-19

🔻پيشرفت فناوري‌هاي ارتباطي

🔻جايگزين شدن كامپيوتر با برنامه‌هايي در موبايل

🔻ايجاد اپليكيشن هاي جديد با قابليت‌هاي متنوع

🔻 رواج يافتن ابزارهايي همچون فتوشاپ، ايلاستريتور، ورد و غيره براي انجام كارهاي روزانه

🔻 افزايش بسيار زياد استفاده از خدمات اينترنتي در اغلب فعاليت‌هاي روزانه

🔻 بي‌توجهي والدين و نگذاشتن محدوديت در استفاده از موبايل براي كودكان

🔻 گسترش بازار بازي‌هاي مجازي و سرگرمي‌هاي اينترنتي

مزيت استفاده كودك از موبايل

هميشه اولين اظهارات در مورد استفاده كودك از موبايل، در حوزه معايب آن بوده است. بااين‌وجود، همه ما مي‌دانيم كه به كار گيري درست و مناسب فضاي مجازي و تلفن‌هاي همراه مي‌تواند مفيد و پركاربرد باشد. اين نكته در مورد كودكان و نوجوانان نيز صدق مي‌كند.

بنابراين، درصورتي‌ كه بازي‌ هاي آموزشي و برنامه‌ هاي كاربردي مناسب توسط والدين به كودكان معرفي شود، اتفاقاً براي افزايش هر چه بيشتر هوش كودك پرفايده خواهد بود. البته لازم به ذكر است كه انتخاب برنامه‌هاي مناسب و استفاده كودك از موبايل بايد بر طبق فرهنگ و نحوه تربيت خانوادگي صورت گيرد. در ادامه به مزاياي استفاده كودك از موبايل اشاره كرده ايم.

🔺 كنترل فرزندان

🔺 بازي هاي آموزشي

🔺 يادگيري بيشتر

🔺 سواد ديجيتال

🔺 افزايش خلاقيت

آسيب‌هاي استفاده بيش‌ازحد از موبايل براي كودك

باوجود فوايد و قابليت‌هاي زياد موبايل و گوشي‌هاي هوشمند، بايد خطرات و آسيب هاي استفاده كودك از موبايل را هم بدانيد. اين آگاهي به شما كمك مي‌كند تا علائم را در مراحل اوليه شناسايي كرده و از پيشروي آن ها جلوگيري كنيد. 

برخي از مهم‌ترين مشكلات به كار بردن بيش‌ از اندازه استفاده كودك از موبايل به شرح زير است:

📌 مشكلات بينايي با استفاده كودك از موبايل

يكي از آسيب هاي جدي استفاده كودك از موبايل، مشكلات بينايي است. طبق گزارش پژوهشگران، نور صفحات تلفن همراه مي‌تواند باعث ايجاد اثرات مخرب در سيستم‌هاي عصبي چشم گردد. درد و سوزش چشم ازجمله اولين نشانه‌هاي استفاده افراطي از موبايل به‌حساب مي‌آيند. همچنين، سرعت بالاي تصاوير و مطالب داخل تلفن‌هاي همراه، اغلب موجب مي‌گردد تا كودكان از تعداد پلك زدن‌هاي خود بكاهند. اين موضوع باعث كم شدن ترشحات چشمي و درنتيجه خشك شدن تدريجي قرنيه مي‌گردد.

📌 بروز اختلالات خواب

بروز اختلالات خواب از جمله آسيب استفاده كودك از موبايل است. همان‌طور كه قبلاً گفته شد، اشعه ناشي از نور صفحات موبايل، روي سيستم عصبي چشم تأثير مي‌گذارد. يكي از نتايج اين اثرات، كاهش ملاتونين در مغز است. اين ماده باعث ايجاد حالت خواب در انسان مي‌شود. نبود يا كمبود ملاتونين موجب مي‌گردد كه فرد تا ساعت‌ها بعد از استفاده از موبايل بيدار بماند.

همچنين اين افراد، بعد از به خواب رفتن نيز نمي‌توانند وارد دوره‌هاي خواب عميق شوند، چراكه مغز آن‌ها هنوز فعال است. درنتيجه بسياري از آن‌ها باوجود ساعت خواب كافي، به ميزاني كه بايد رفع خستگي نمي‌كنند و در طول روز كسل هستند.

📌آسيب‌ هاي شنوايي با استفاده كودك از موبايل

يكي از آسيب هاي استفاده كودك از موبايل؛ آسيب شنوايي است. پرده گوش و سيستم شنوايي افراد كم‌سال بسيار حساس‌تر و آسيب‌پذيرتر از بزرگ‌سالان است؛ بنابراين استفاده مدام از وسايل شنيداري تلفن همراه، نظير هدفون، هندزفري و بلندگو مي‌تواند باعث ايجاد مشكلات جبران‌ناپذيري در كودكان شود.

📌 عدم رشد مهارت‌هاي اجتماعي كودك

از آسيب هاي استفاده كودك از موبايل مي‌توان به عدم رشد مهارت هاي اجتماعي اشاره كرد. سپري شدن زمان بازي و تفريح كودك، فقط در فضاي مجازي زمان لازم براي رشد مهارت‌هاي اجتماعي را از فرزندان مي‌گيرد. درگذشته، هنگام انجام بازي‌هاي گروهي و همراه با همسالان، برخي اصول و شيوه‌هاي دوست‌يابي و ارتباط گيري با ديگران در كودكان ايجاد مي‌شد. اين نوع يادگيري‌ها اغلب بدون نياز به آموزش رسمي و تنها با فعاليت‌هاي گروهي در افراد اكتساب مي‌گشت.

اما امروزه به علت جذاب بودن بازي‌هاي اينترنتي، كودكان خود را از آموختن اين‌گونه مهارت‌ها بي‌بهره كرده‌اند. درنتيجه، اغلب آن‌ها در بزرگ‌سالي دچار ضعف در مهارت‌هاي اجتماعي و ارتباطي خواهند شد.

📌 اعتياد يافتن به موبايل

اعتياد به موبايل از مهم ترين و قوي ترين آسيب استفاده كودك از موبايل است. عادت دادن كودكان و خردسالان به استفاده از موبايل، تبلت و ساير تكنولوژي‌هاي مجازي، اين موضوع را به آن‌ها ياد مي‌دهد. كه اين امكانات از نيازهاي ضروري و هميشگي آن‌ها است. به‌مرور اين احساس نياز دروني مي‌شود و فرد بسياري از امور خود را تنها به‌وسيله اين ابزارها انجام مي‌دهد. درنتيجه كم‌كم مي‌توان وي را در دسته معتادان به موبايل جاي داد.

عادت به استفاده كودك از موبايل ممكن است در نوجوانان تبديل به‌نوعي رفتار وسواسي شود. در اين حالت، فرد به‌طور مداوم نياز دارد براي كاهش تشويش و اضطراب دروني‌اش، تلفن همراه خود را چك كند. همچنين درصورتي‌كه نتواند به گوشي همراه خود دسترسي داشته باشد، دچار استرس و نگراني بسيار شديدي مي‌شود.

📌 بلوغ زودرس

يكي از بزرگ ترين آسيب هايي كه استفاده كودك از موبايل به همراه دارد، بلوغ زودرس است. اين كودكان با مشاهده فصاي مجازي و مشاهده فيلم هاي خارج از رده سني به بلوغ زودرس مبتلا مي‌شوند. كه همين امر پيامدهاي زيادي به همراه دارد.

📌 محتواي نامناسب و آزار سايبري

استفاده كودك از موبايل ممكن است كه آزار سايبري به همراه داشته باشد. كودكي كه دائم از تلفن همراه استفاده مي‌كند اغلب با محتواهاي نامناسب و خارج از رده سني خود روبرو مي‌شود. كه همين امر پيامدهاي بسياري به همراه دارد. جدا از آن ممكن است كه فرزند شما با آزار سايبري و مزاحمت هاي گوناگون روبرو شود.

📌 ديگر پيامدهاي استفاده كودك از موبايل

➰ اثرات منفي امواج

➰ تاثير نامطلوب بر فعاليت هاي انتخاب گرايانه مغزي

➰ اضافه وزن

➰ كم تحركي

➰ مشكل در ستون فقرات

➰ افزايش استرس و اضطراب

➰ كاهش مهارت هاي اجتماعي

➰ كاهش صبر و حوصله

➰ گوشه گيري

➰ افزايش تكانشگري

راهكارهاي استفاده مناسب كودك از موبايل

همان‌طور كه گفته شد، امروزه مهم است كه از فوايد و قابليت‌هاي برنامه‌هاي داخل تلفن همراه براي آموزش هر چه‌ بهتر كودكان استفاده كنيم. همچنين همزمان بايد دقت كنيم تا دچار آسيب‌ هاي ناشي از كاربرد نادرست موبايل در فرزندان‌ مان نشويم؛ بنابراين، لازم است به برخي از نكات در زمينهٔ نحوه مديريت كودكان و خردسالان در استفاده از موبايل توجه كنيم. تعدادي از اين نكته‌ها براي استفاده كودك از موبايل به شرح زير آمده‌است. 

🔹 تنظيم ساعت استفاده از موبايل و متعهد بودن به آن

🔹 آشتي كودك با بازي‌هاي گروهي با همسالان

🔹 محدود كردن استفاده از برخي امكانات تلفن همراه، نظير برخي پيام‌رساني‌هاي خاص، ويديوها و كانال‌هاي نامناسب و…

🔹 وقت گذاشتن والدين براي بازي با فرزندان

🔹تشويق كودك به خواندن كتاب

🔹 قرار دادن برخي از مسئوليت‌هاي خانه به عهده كودك مثل چيدن ميز غذاخوري، آب دادن به گلدان‌ها و…

قوانين استفاده كودك از موبايل

زماني كه والدين تصميم به موبايل دادن به كودك مي‌كنند. بايد اين موضوع را در نظر بگيرند كه شرح قوانين در زمينه استفاده كودك از موبايل الزامي است. تا كودك از پيامدهاي جدي دور بماند. در اين بخش مقاله راجع به قوانين استفاده كودك از موبايل صحبت كرده ايم.

✨ هرگز براي فرزندان خود موبايل شخصي نخريد

✨ از برنامه هاي آفلاين استفاده كنيد

✨ قبل از خواب تلفن را از او بگيريد

✨ مدت زمان استفاده كودك از موبايل را مشخص و محدود كنيد

✨ مكان استفاده از تلفن را مشخص كنيد

✨ استفاده از فضاي مجازي براي كودكان ممنوع است

✨ ليست مخاطبان گوشي را نبايد تغيير دهيد

كلام آخر

همانطور كه گفته شد استفاده كودك از موبايل اگر اصولي و آموزشي باشد جاي نگراني ندارد. اما اگر كودك نشانه هايي از آسيب به موبايل را از خود نشان داد؛ بايد آهسته آهسته به حل اين مساله بپردازيد. براي حل آسيب هاي وارد شده به كودك نيز تنها بايد از روانشناس كودك راهنمايي بگيريد. تا با كمك راهكارهاي راهبردي كودك را از اين آسيب ها نجات دهد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استفاده كودك از موبايل مي توانيد از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو تماس بگيريد.

منبع: قوانين استفاده كودك از موبايل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۶:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شايد شروع رابطه عاشقانه و عاطفي به نظر برخي مردم كاري بسيار آسان و پيش پا افتاده باشد، اما بايد اين نكته را در نظر داشته باشيد كه شايد برقراري يك رابطه عاشقانه چندان سخت نباشد ولي مهم تداوم و ادامه دار بودن اين عشق است. يعني شما بايد با تمام اصول آغاز يك رابطه عاطفي و عاشقانه آگاهي داشته باشيد تا بتوانيد طرف مقابلتان را براي هميشه و در طول زندگي مشترك كنار خود نگه داريد.

 

برخي از افراد تصور مي‌كنند كه شروع يك رابطه عاشقانه، تنها به اوايل آشنايي خلاصه مي‌شود اما واقعيت اين است كه اگر مي‌خواهيد در طول زندگي مشترك به صورت پيوسته جذابيت‌هاي خودتان را براي طرف مقابل نمايان كنيد، بايد از تكنيك‌ها و اصول صحيح آن آگاهي داشته باشيد. براي دريافت مشاوره در زمينه شروع رابطه عاشقانه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: شروع رابطه عاشقانه

نحوه برقراري رابطه و شروع مقدمه

اگر قصد آغاز برقراري يك رابطه عاشقانه را داريد، پس در ابتدا از خصوصيات اخلاقي و شخصيتي طرف مقابل به طور كامل آگاهي پيدا كنيد. تا بر اساس معيارهاي مورد نظرتان، بتوانيد شخص مورد علاقه‌تان را براي شروع رابطه عاشقانه انتخاب نماييد. چرا كه شما به هيچ عنوان نمي‌توانيد خصوصيات فردي يك نفر را جهت رضايت شخصي خود تغيير دهيد.

بنابراين در آغاز برقراري يك رابطه عاشقانه بر اساس معيارهاي خودتان تمايلات جنسي و عواطف طرف مقابل را مشخص كنيد. طبق همين معيارها، فرد مورد نظر خود را پيدا كنيد. معيارهاي ذكر شده، به منظور انتخاب همسر و شريك زندگي نيز گزينه‌هاي بسيار تاثيرگذاري محسوب مي‌شوند. اگر قصد ازدواج داريد توصيه مي‌شود از يك روانشناس كمك بگيريد.

 

آيا در شروع رابطه عاشقانه از جملات زيبا استفاده كنم؟

شايد برايتان جالب باشد بدانيد كه به زبان آوردن جملات عاشقانه و بسيار زيبا در ملاقات‌هاي اوليه (حتي براي شروع رابطه عاشقانه)، مصنوعي به نظر مي‌آيد و به هيچ عنوان كار جالبي نيست. طبيعتا در روزهاي اول برقراري يك رابطه عاشقانه، افراد شور و هيجان بسيار زيادي دارند اما بهتر است شور و شوق بيش از حد خود را مديريت كرده و سعي كنيد ملاقات‌هاي خود را نيز براي فواصل زماني كوتاه برنامه ريزي نكنيد.

همان طور كه مي‌دانيد توجه و عاطفه از موارد تاثير گذار در افزايش جذابيت يك رابطه عاشقانه به شمار مي‌روند اما  در دسترس بودن زياد، كمي ناخوشايند بوده و ممكن است در مدت زمان كوتاهي طرف مقابل را از شما دلزده و دلسرد كند.

اگر هر دو نفر شما مشتاق هستيد كه زود به زود يكديگر را ببينيد، بهتر است قرار ملاقات‌هايتان را افزايش دهيد اما در صورتي كه تنها شما خواهان ديدار با طرف مقابل هستيد، پيشنهاد ديدار را مطرح نسازيد، چرا كه اين كار ممكن است بي ميلي طرف مقابل را به همراه داشته باشد. بنابراين در هفته‌هاي اوليه بهتر است به يكديگر فرصت دهيد تا زمان كافي براي تصميم‌گيري و انتخاب داشته باشيد.

اصول مهم در شروع رابطه عاشقانه

براي اينكه رابطه عاشقانه خوب و موفقي را داشته باشيد، بايد در ابتدا اصولي را رعايت كنيد. اين موارد به شرح زير هستند.

1. تصور رابطه جنسي را از ذهن خود دور سازيد

اگر قصد و هدف شما از شروع يك رابطه عاشقانه، برقراري رابطه جنسي با طرف مقابل است، بدانيد كه كار كاملا اشتباهي انجام مي‌دهيد و در آينده با مشكل مواجه مي‌شويد. برقراري يك رابطه جنسي سالم، به پيش نيازهاي مهمي همچون صميميت، اعتماد و تعهد احتياج دارد.

به طور معمول مردان ممكن است پس از برقراري رابطه جنسي، علاقه اوليه خود را از دست بدهند، در حالي كه ميزان وابستگي دختران  بعد از رابطه جنسي افزايش مي‌يابد. بنابراين توصيه مي‌شود در اوايل آشنايي، رابطه جنسي با طرف مقابل نداشته باشيد.

2. تصويرسازي يك رابطه عاشقانه

شما علاوه بر مطالعه در زمينه شروع يك رابطه عاشقانه، بايد رابطه عاشقانه را در ذهن خود تصويرسازي كرده و در جهت تقويت روابط عاطفي و اجتماعي خود تلاش نماييد. در واقع داشتن حس مالكيت بر روي طرف مقابل در اوايل آشنايي، يك امتياز منفي به شمار مي‌رود. چرا كه حس مالكيت نشان مي‌دهد شما در وجودتان احساس ناامني مي‌كنيد.

بنابراين اگر قصد داريد رابطه عاشقانه شما ادامه دار باشد، بهتر است از نمايان كردن حس حسادت و مالكيت خود، به خصوص در اوايل رابطه دوري كنيد. چرا كه شما نمي‌توانيد كسي را محدود كرده و از او انتظار داشته باشيد تمام رفت و آمدهايش را براي شما بازگو كند.

3. شروع رابطه عاشقانه | عدم استفاده از جملات كليشه‌اي فدايت شوم

در چنين مواردي بهتر است ابتدا احساسات خود را بسنجيد و از خود بپرسيد آيا واقعا به طرف مقابل علاقه داريد يا قصد جلب كردن نظرش را داريد. مطمئن باشيد كه اگر شما به منظور جلب نظر طرف مقابلتان از كلمات كليشه‌اي استفاده كنيد، فرد مورد نظر متوجه رفتارهاي نمايشي و دروغين شما خواهد شد. پس بهتر است ابتدا از احساس و عشق خود اطمينان پيدا كرده و سپس آن را ابراز كنيد.

4. پرهيز از هزينه هاي غير ضروري

برخي از افراد تصور مي‌كنند كه با صرف هزينه‌هاي ميليوني مي‌توانند نظر طرف مقابل را جلب كرده و او را عاشق خود كنند. اين كار شايد به ظاهر تكنيك خوبي به نظر برسد اما در باطن كار كاملا اشتباهي است. در واقع قبل از ازدواج افراد براي راضي نگه داشتن يكديگر ممكن است كارهايي را انجام دهند اما پس از شروع رابطه لازم نيست كه هزينه‌هاي بالا را تدارك ببينيد.

5. خود را انساني قابل اعتماد جلوه دهيد

يكي از قطب‌هاي اساسي براي شروع رابطه عاشقانه، اعتماد نام دارد. اگر خودتان را انساني قابل اعتماد جلوه دهيد، مطمئن باشيد طرف مقابل شما به صورت انفجاري عاشقتان خواهد شد. شما بايد به اين درك و آگاهي برسيد كه برقراري يك رابطه عاشقانه ادامه دار، به سخت كوشي و تلاش زياد احتياج دارد. بنابراين ابتدا اطمينان حاصل كنيد كه به شخص ديگري علاقه نداريد و سپس رابطه عاشقانه جديد خود را آغاز نماييد.

6. شروع رابطه عاشقانه | رفتار مرموز و غير قابل پيش بيني داشته باشيد

داشتن رفتار مرموز و غير قابل پيش بيني باعث افزايش جذابيت‌تان شده و شما را فردي جذاب جلوه مي‌دهد. همچنين مرموز بودن موجب چالش برانگيز شدن رابطه عاشقانه شده و باعث مي‌شود طرف مقابل براي ديدار با شما لحظه شماري كند.

در واقع وقتي شما تمام مهره‌هاي خود را براي طرف مقابل خود نمايان مي‌كنيد، ديگر مرموز نيستيد و پيش بيني رفتار و يا حركت بعدي شما براي طرف مقابل كار بسيار ساده‌اي خواهد بود كه اين امر به مرور زمان، باعث خسته كننده شدن رابطه مي‌شود. 

7. به دنبال موفقيت فوري نباشيد

 شروع رابطه عاشقانه و رويايي بايد به گونه‌اي باشد كه شما هر روز بر روي باورهاي خود كار كنيد و جهت شناخت، به يكديگر زمان كافي بدهيد تا مراحل آشنايي به تدريج و به مرور زمان طي شود. بايد اين نكته را در نظر داشته باشيد كه هيچ انساني كامل نيست. بنابراين براي شروع رابطه عاشقانه سخت گيري زيادي به خرج ندهيد. در نهايت اگر هنوز براي شروع رابطه با مشكل مواجه هستيد 

براي دريافت مشاوره در زمينه شروع رابطه عاشقانه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا شروع رابطه عاشقانه بدون شناخت طرف مقابل صحيح است؟

خير، اگر قصد آغاز برقراري يك رابطه عاشقانه را داريد، بهتر است در ابتدا از خصوصيات اخلاقي و شخصيتي طرف مقابل به طور كامل آگاهي پيدا كرده و بر اساس معيارهاي مورد نظر شخص مورد علاقه‌تان را براي شروع رابطه عاشقانه انتخاب نماييد.

آيا رابطه جنسي در شروع رابطه عاشقانه صحيح است؟

رابطه جنسي به هيچ عنوان در ابتداي يك رابطه عاشقانه پيشنهاد نمي‌شود. هر چند دختر و پسر ممكن است به واسطه احساسات  كشش زيادي به يكديگر داشته باشند ولي  برقراري يك رابطه جنسي سالم، به پيش نيازهاي مهمي همچون صميميت، اعتماد و تعهد احتياج دارد. به طور معمول مردان ممكن است پس از برقراري رابطه جنسي، علاقه اوليه خود را از دست بدهند. در حالي كه ميزان وابستگي دختران  بعد از رابطه جنسي افزايش مي‌يابد.

منبع: شروع رابطه عاشقانه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شروع رابطه عاشقانه،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۲:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خوشحال نشدن از هيچ چيز به دلايل مختلفي در زندگي بروز مي‌كند. امروزه به دليل تغيير چشمگير در خواسته ها و سبك زندگي؛ تعجبي نيست كه بسياري درگير اين احساس در زندگي خود شوند. در واقع هميشه مسائلي وجود دارند كه افراد به آنها علاقه داشته و آنها را خوشحال مي‌كنند. اما كساني كه دچار اين احساس هستند نمي‌توانند ديد درستي از زندگي داشته و از داشته هايشان لذت ببرند. اين موضوع مي‌تواند رابطه علت و معلولي با افسردگي و بسياري از مشكلات رواني ديگر باشد. به همين دليل شما بايد عوامل موثر بر آن را پيدا كرده و در اين زمينه اقدام كنيد. مشكلات و سختي ها در زندگي همه افراد وجود دارد؛ اما بهتر است شما دقت خود را بالا برده و نسبت به زندگي ريزبين‌تر بشويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خوشحال نشدن از هيچ چيز مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: چرا هيچي خوشحالم نميكنه؟ | خوشحال نشدن از هيچ چيز

خوشحال نشدن از هيچ چيز

خوشحال نشدن از هيچ چيز يكي از مواردي است كه زندگي بسياري از افراد را تحت تاثير قرار داده است. در واقع اين موضوع ارتباط زيادي با مسائل محيطي نداشته و گاها شاهد افرادي با موقعيت اجتماعي و اقتصادي مناسبي هستيم كه بازهم خوشحال نيستند. چنين افرادي به دليل اينكه انگيزه خود را نسبت به زندگي از دست مي‌دهند؛ ديگر تلاش نكرده و در جنبه هاي مختلف زندگي خود به مشكل مي‌خورند. در چنين شرايطي اندكي تغيير در سبك زندگي و همچنين تلاش براي تغيير حالت دروني مي‌تواند بسيار موثر باشد. طبيعي است كه گاهي احساس ناراحتي و افسردگي كنيم؛ اما نبايد اجازه دهيم اين احساس طولاني شود. 

دليل خوشحال نشدن از هيچ چيز

احساس خوشحال نشدن از هيچ چيز، كه امروزه افراد زيادي نيز با آن درگير هستند؛ به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد. با اينكه شرايط زندگي افراد متفاوت است و احتمالا اتفاقات مختلفي منجر به اين موضوع شده است؛ اما برخي از موارد ميان افراد مشترك هستند. اين دلايل شامل موارد زير مي‌شوند. 

◀تاثير منفي از اطرافيان

اطرافيان فرد مي‌توانند در حال روحي او بسيار موثر باشند. وقتي اطراف ما پر از انسانهاي منفي نگر و افسرده است؛ طبيعي است كه ما نيز بعد از مدتي از همه چيز نااميد شده و احساس كنيم كه حقيقت زندگي همين است. اما شرايط افراد متفاوت بوده و نبايد بر اساس قضاوت ها و يا نظرات ديگران در مورد زندگي تصميم گيري كرد. با اينكه براي ادامه زندگي نياز به معاشرت با ديگران داريم؛ اما در چنين شرايطي بايد از آنها دور شده و طرز فكر خود را تغيير دهيم.

◀مقايسه زندگي خود با ديگران

مقايسه كردن زندگي خود با ديگران نيز يكي ديگر از دلايل خوشحال نشدن از هيچ چيز است. در واقع افراد توانمندي ها و امكانات خود را نديده و يا دست كم مي‌گيرند و همواره در حال دنبال كردن زندگي ديگران هستند. يكي از دلايل اين موضوع، استفاده بيش از حد از فضاي مجازي است. فراموش نكنيد كه شما تنها شاهد بخش هاي خوب زندگي ديگران هستيد و نمي‌توانيد بر اين اساس نسبت به شرايط خود، ناراضي شويد.

◀انزوا و كمالگرايي

دوري از ديگران و تنهايي و همچنين كمالگرايي نيز، موارد ديگري هستند كه منجر به خوشحال نشدن از هيچ چيز، مي‌شوند. گاهي اين تنهايي و دوري از جمع، به دليل كمالگرايي است. در واقع افراد به قدري از خود و يا ديگران انتظارات غير واقعي دارند كه ترجيح مي‌دهند از آن‌ها دور بوده و هيچ كس را نبينند. هيچ چيز در زندگي ما كامل نيست. از طرفي ما براي ادامه زندگي به ديگران نياز داريم. به همين دليل بهتر است واقع بين باشيد. اگر نمي‌توانيد اين كار را بكنيد؛ 

◀كنترلگري

افراد كنترل گر، انتظار دارند كه بتوانند همه چيز را كنترل كنند. در واقع وقايع ناگهاني و همچنين بي برنامگي، آنها را بسيار آزار مي‌دهد. اما امروزه چنين چيزي امكانپذير نيست و بسياري از مسائل خارج از كنترل ما هستند. اين موضوع بعد از مدتي باعث فرسودگي رواني در افراد شده و آنها را دچار مشكلات زيادي در زندگي شخصي و حرفه اي شان مي‌كند.

◀منفي نگري

اينكه افراد به صورت مداوم نسبت به همه چيز بدبين و منفي نگر باشند؛ باعث خوشحال نشدن از هيچ چيز مي‌گردد. در واقع آنها منتظر هيچ اتفاق خوبي نيستند و يا حتي در صورت وقوع نمي‌توانند آن را به درستي تحليل كنند. چنين افرادي فشار زيادي به خود و اطرافيان وارد كرده و همواره در حال شكايت كردن از ديگران هستند. حتي گاهي اتفاقات ناگوار در زندگي چنين افرادي بيشتر رخ مي‌دهند چرا كه آنها منتظر چنين چيزي هستند.

◀بي هدفي

بي هدفي در زندگي و همچنين انتخاب اهداف به صورت غيرواقعي، يكي ديگر از دلايلي است كه در افراد ايجاد احساس سرخوردگي مي‌كند. وقتي افراد به صورت مداوم به اهدافي كه به طور اشتباه آنها را انتخاب كرده اند؛ نمي‌رسند، بعد از مدتي ديگر هيچ هدفي را براي زندگي خود انتخاب نكرده و دچار خطاي شناختي مي‌شوند. هدف به زندگي افراد معنا مي‌دهد. در غير اين صورت آنها احساس خوشحالي و لذت در زندگي خود نمي‌كنند.

پيامدهاي خوشحال نشدن از هيچ چيز

اگر اين احساس براي مدت زمان طولاني ادامه يابد؛ افراد را دچار استيصال و نااميدي كامل كرده و آنها در هيچ زمينه اي تلاش نمي‌كنند. حتي ديگر تمايلي به برقراري ارتباط با ديگران نيز ندارند. اين شرايط بسيار خطرناك بوده و منجر به بروز بسياري از آسيب ها مي‌گردد. داشتن افكارخودكشي، انزوا و گوشه گيري، بروز مشكلاتي در زندگي شخصي و اجتماعي و… همگي از آثار و پيامدهاي خوشحال نشدن از هيچ چيز در زندگي هستند.

راهكارهايي براي خوشحال نشدن هيچ چيز

افراد براي خروج از اين شرايط، مي‌توانند راه هاي مختلفي را امتحان كنند. همه افراد راهي براي بهتر شدن حال شان دارند كه منحصر به فرد بوده و شايد بر ديگري موثر نباشد. همچنين بهتر است افراد اين روش ها را براي مدتي انجام داده و سپس منتظر نتيجه آن باشند.

✅درمان نشخوار فكري

از آنجايي كه نشخوار فكري باعث تشديد احساس خوشحال نشدن از هيچ چيز مي‌گردد؛ بهتر است افراد در قدم اول اين موضوع را متوقف كنند. يكي از بهترين روش ها براي درمان نشخوار فكري، نوشتن افكار و همچنين تنظيم خواب است. چرا كه در بيشتر موارد اين افكار قبل از خواب به سراغ افراد مي‌آيند. براي درمان اين موضوع افراد از روانشناس نيز مي‌توانند كمك گيرند.

✅عادت هاي سالم

يكي ديگر از راهكارهاي موثر براي از بين بردن احساس خوشحال نشدن از هيچ چيز، ايجاد عادت هاي سالم است. در واقع در بسياري از موارد اين عادت هاي مخرب هستند كه اين احساس را در فرد ايجاد مي‌كنند. براي مثال ورزش نكردن و يا استفاده از خوراكي هاي ناسالم، عادات ناسالمي هستند كه بعد از مدتي بر روان افراد تاثير مي‌گذراند. اما افراد با اضافه كردن برخي از روش ها به زندگي خود مي‌توانند؛ از اين موضوع جلوگيري كنند.

✅ورزش كردن

به طور كلي ورزش كردن و فعاليت هاي بدني تاثير زيادي در حالات روحي افراد دارند. ورزش، ميزان هورمون ها را تنطيم كرده و منجر به نشاط و شادابي افراد مي‌شوند. همچنين انگيزه آنها را بالا برده و كيفيت زندگي افراد را بالا مي‌برد. افراد در ابتدا مي‌توانند از ورزش هاي سبك شروع كرده و مدت زمان آن را به مرور بالا ببرند.

✅لذت بردن از مسير

برخي از افراد به طور كلي نياز دارند به هدف و يا موضوع خاصي در زندگي دست يابند تا احساس خوشحالي كنند. اما گاهي مسير رسيدن، بسيار زيباتر و لذت بخش تر از هدف است. براي اينكار بايد ريزبين بوده و به جزئيات توجه بيشتري داشته باشيد. با اينكار اين موضوع براي برخي از افراد آسان نيست؛ اما تاثير زيادي در حالات روحي آنها دارد.

✅كمك گرفتن از روانشناس

در كنار انجام تمامي اين موارد، افراد بايد از يك متخصص نيز كمك گرفته و راهنمايي هاي تخصص دريافت كنند. روانشناس در ابتدا علت اين موضوع را شناسايي كرده و در قدم بعدي، راهكارهاي متناسب با آن را به فرد ارائه مي‌دهد. همچنين مشاور از آسيب هاي ناشي از اين موضوع نيز جلوگيري مي‌كند.

سخن پاياني

خوشحال نشدن از هيچ چيز در زندگي اصلا نشانه خوبي در مورد سلامت روان نبوده و افراد بايد حتما اين موضوع را پيگيري نمايند. از طرفي بسياري از افراد آن را جدي نگرفته و كمك هاي تخصصي دريافت نمي‌كنند. نمي‌توان همواره در زندگي خوشحال بود. اما خوشحال نشدن براي مدت زمان طولاني، بسيار خطرناك بوده و باعث بروز پيامدهاي زيادي مي‌گردد. افراد در اين شرايط مي‌توانند از متخصص كمك گرفته و همچنين اين موضوع را با ديگران نيز در ميان بگذارند.

براي دريافت مشاوره در زمينه خوشحال نشدن از هيچ چيز مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: چرا هيچي خوشحالم نميكنه؟ | خوشحال نشدن از هيچ چيز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۷:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تشخيص نشانه هاي غيرت در مردان براي بسياري از خانم ها اهميت دارد. تقريباً همه زنان دوست دارند كه همسرشان روي آن‌ها غيرت داشته باشد. بااين‌حال همه ما نيز از غيرت بيش از حد ناراحت مي‌شويم. وقتي مردي به اسم غيرت، بيش از حد همسرش را محدود مي‌كند احتمالاً ديريازود مشكلات بسياري در رابطه آن‌ها پيش خواهد آمد. به همين خاطر بهتر است كه نشانه هاي غيرت واقعي را بشناسيم و بتوانيم بين غيرت با مشكلاتي مثل بدبيني يا حسادت تفاوت قائل شويم.

به‌طوركلي اين قانون را در نظر داشته باشيد كه هروقت از رفتار طرف مقابل احساس كرديد كه او آزادي‌تان را از شما گرفته بهتر است با دقت بيشتري به رابطه تان نگاه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نشانه هاي غيرت در مردان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: نشانه هاي غيرت در مردان

غيرت داشتن مردان يعني چه؟

قبل از هر چيز بايد به اين سؤال پاسخ بدهيم كه اصلاً معناي وجود نشانه هاي غيرت در مردان چيست؟ زيرا در سال‌هاي اخير رفتارهاي مختلفي را مي‌بينيم كه روي تمام آن‌ها اسم غيرت گذاشته مي‌شود و هركس راجع به معناي غيرت براي خودش نظري دارد. اما به اين موضوع توجه داشته باشيد كه تا وقتي نتوانيم به يك تعريف مشخص برسيم طبيعتاً نمي‌توانيم راجع به اين مفهوم صحبت كنيم. به‌طوركلي و در فرهنگ فارسي غيرت به معناي احساس مسئوليت براي مراقبت كردن از اعضاي خانواده است. به همين خاطر هر رفتاري كه واقعاً براي محافظت انجام مي‌شود را مي‌توانيم غيرت بدانيم.

تفاوت نشانه هاي حسادت با غيرت در مردان | غيرت يا نوعي مشكل

بعضي از مردان به نام غيرت انواع زورگويي‌ها را به همسر يا فرزندان خود تحميل مي‌كنند. به همين خاطر اگر بخواهيم راجع به نشانه هاي غيرت در مردان صحبت كنيم اول بايد بتوانيم ويژگي‌هايي مثل حسادت يا بدبيني كه خود را به غيرت چسبانده‌اند از آن جدا كنيم. بايد گفت كه اين رفتارها نشانه‌هاي مشخصي دارند. اگر اين نشانه‌ها را در رفتار همسر يا نامزد خود مي‌بينيد بهتر است كمي دقيق‌تر به اين موضوع فكر كنيد. نشانه هاي غيرت در مردان به شرح زير است.

شما هميشه بايد جوابگو باشيد

مرداني كه بدبين هستند معمولاً همسرشان را در جايگاه متهم مي‌بينند. آن‌ها هميشه از شما مي‌خواهند راجع به ساعت بيرون رفتن و برگشتن، كارهايي كه انجام مي‌دهيد و همين‌طور اينكه با چه كسي صحبت مي‌كنيد يا چه مي‌گوييد به آن‌ها اطلاع بدهيد. اگر اطلاعات شما كمي تناقض داشته باشد؛ به‌سرعت عصباني مي‌شوند. چنين رفتاري را اصلاً به معناي نشانه هاي غيرت طرف مقابل نگذاريد. اين افراد به دليل احساس بي‌اعتمادي كه از درون تجربه مي‌كنند با شما اين‌گونه برخورد مي‌كنند.

مي‌خواهند هر نوع رابطه‌اي را قطع كنند

مردي كه حسود يا بدبين باشد از رابطه شما با ديگران ناراحت مي‌شود. صميميت و برخورد خوب شما با ساير اعضاي خانواده و فاميل از ديد آن‌ها موضوعي غيرقابل بخشش است. يادتان باشد كه اين رفتار معمولاً به خاطر ترس ازدست‌دادن يا حسودي اتفاق مي‌افتد و به‌هيچ عنوان نمي‌توانيم نام نشانه هاي غيرت روي آن بگذاريم.

احساس زنداني بودن مي‌كنيد

يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي اينكه طرف مقابل شما به‌جاي غيرت درگير احساساتي مثل بدبيني است حال روحي شما است. غيرت در مردان واقعي باعث مي‌شود كه زنان احساس آرامش و امنيت را تجربه كنند. به همين خاطر اگر شما در رابطه با همسرتان احساس مي‌كنيد كه آزادي عمل‌تان را از دست داده‌ايد و زنداني طرف مقابل هستيد بايد بدانيد كه با يك مرد غيرتي در ارتباط نيستيد. 

شما را محدود مي‌كنند

اگر مي‌خواهيد نشانه هاي غيرت در مردان را بشناسيد بايد به رفتار او نگاه كنيد. مرداني كه دچار حسادت يا بدبيني هستند دائماً مي‌خواهند كه شما را محدود كنند. شما هر صحبتي كه مي‌كنيد و يا هر رفتاري كه داشته باشيد ناگهان متوجه مي‌شويد كه او از كوره در رفته است. به همين خاطر روزبه‌روز براي اين كه آرامش زندگي‌تان را حفظ كنيد خود را محدودتر خواهيد كرد.

بدگويي كردن از ديگر مردان

يكي ديگر از نشانه هاي غيرت به صورت بيمارگونه و اشتباه، بدگويي كردن از ديگران است. شايد شما هم ضرب المثل كافر همه را به كيش خود پندارد را شنيده باشيد. چنين مرداني به دليل اينكه خود رفتار درستي ندارند؛ تصور مي‌كنند ديگر مردان نيز به همين صورت هستند و همواره حتي به همجنسان خود نيز بدبين مي‌شوند.

نشانه هاي غيرت در مردان

سؤال اصلي كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه نشانه هاي غيرت واقعي را چگونه مي‌توانيم در يك مرد تشخيص بدهيم؟ بايد گفت كه نشانه هاي غيرت در مردان را بايد در رفتار آن‌ها جستجو كرد كه بارزترين آن ها به شرح زير است.

حمايت از اعضاي خانواده

همان‌طور كه گفتيم اصلي‌ترين معني و نشانه هاي غيرت در مردان، حمايت كردن از اعضاي خانواده است. به همين خاطر اگر به دنبال نشانه‌هاي غيرت هستيد اين صفت را در همسرتان جست‌وجو  كنيد. آيا او هميشه سعي مي‌كند تا آرامش و امنيت شما را فراهم كند؟ مرداني كه روي همسر و خانواده خود غيرت دارند برخلاف گروه اول فشار را روي همسرشان نمي‌گذارند. بلكه خودشان سعي مي‌كنند تا همه‌جا همراه او بوده و از وي مراقبت كنند.

مردان غيرتي رابطه‌شان را با شما اعلام مي‌كنند

يكي ديگر از نشانه هاي غيرت در مردان اين است كه شما را از ديگران پنهان نمي‌كنند و يا در جمع دوستان كاملاً نشان مي‌دهند كه با شما در ارتباط هستند. اين رفتار باعث مي‌شود كه ديگران نيز حدومرز رابطه خود با شما را بشناسند. در واقع آن‌ها برخلاف مردان حسود يا بدبين شما را مقصر رفتار ديگران نمي‌دانند. بلكه سعي مي‌كنند با حمايت از شما از هر مشكلي جلوگيري كنند.

پاكي از نشانه هاي غيرت در مردان

مرداني كه به معناي واقعي كلمه روي خانواده خود غيرت دارند رفتارشان با ديگران را كنترل مي‌كنند. آن‌ها فقط از زنان نمي‌خواهند كه ارتباط خود را با ديگران كنترل كنند. بلكه خود نيز حد و حريمي براي روابطشان در نظر دارند. در حقيقت حريم خانواده براي آن‌ها به‌قدري اهميت دارد كه حتي به خودشان اجازه نمي‌دهند آن را بشكنند.

عواقب ارتباط با مرداني كه بيش از حد غيرتي هستند

يكي از مشكلاتي كه براي بعضي از خانم‌ها پيش مي‌آيد ارتباط با مردان بيش از حد غيرتي است. آن‌ها ديريا زود از رفتار طرف مقابل خسته مي‌شوند و مي‌پرسند كه چطور بايد با اين شرايط كنار آمد. البته گاهي اين خود زنان هستند كه باعث برانگيختن رفتارهاي اشتباه در مردان مي‌گردند. در واقع زن از حسياسيت مرد در مورد موضوعي اطلاع داشته؛ اما براي مواجهه و حتي از بين بردن غيرت در همسرش، اين رفتار را انجام مي‌دهد. اما اين روش درستي نيست. بهتر است در رابطه خود با اين گروه از مردان و نشانه هاي غيرت به نكات زير توجه داشته باشيد. 

نحوه برخورد با نشانه هاي غيرت در مردان

با اينكه زنان در رابطه با چنين مرداني بسيار آسيب مي‌بينند و حتي گاهي اعتماد به نفس صحبت كردن با آنها را نيز ندارند؛ اما روش هاي مختلفي براي برخورد با چنين افرادي وجود دارد كه اطرافيان مي٬توانند با كمك آنها پيامدهاي غيبت را در زندگي خود كاهش دهند.

با همسرتان صحبت كنيد

صحبت‌كردن يكي از راهكارهايي است كه به ما براي برطرف‌كردن مشكلات كمك مي‌كند. سعي كنيد در يك شرايط مناسب با همسرتان در مورد نشانه هاي غيرت صحبت كنيد. از احساس خود راجع به رفتارهاي او برايش بگوييد. و سعي كنيد كه با كمك هم يك راه‌حل منطقي براي شرايط پيدا كنيد.

◀ به خاطر غيرت در مردان مشاجره نكنيد

زماني كه همسرتان عصباني مي‌شود از بحث كردن با او خودداري كنيد. اين كار شما تنها شرايط را بدتر مي‌كند. در اين شرايط سعي كنيد آرامش خودتان را حفظ كنيد و به همسرتان نيز كمك كنيد تا آرام‌تر بشود. سپس راجع به شرايط پيش‌آمده و نشانه هاي غيرت با يكديگر صحبت كنيد.

از يك مشاور كمك بگيريد

نشانه هاي غيرت‌، بيش از حد گاهي اوقات ناشي از افكار اشتباهي است كه از سال‌ها پيش در ذهن همسر شما شكل گرفته است. در چنين شرايطي شما به‌تنهايي نمي‌توانيد براي تغيير دادن همسرتان كاري انجام بدهيد. اما اگر از يك مشاور كمك بگيريد مي‌توانيد تا حدودي روي افكار همسرتان كار كنيد. حتي اگر همسرتان حاضر نمي‌شود كه با شما در جلسات درماني شركت كند شما مي‌توانيد راه‌هاي صحبت‌كردن منطقي با همسرتان را از او ياد بگيريد. به همين خاطر شايد بهتر باشد اين راهكار را نيز امتحان كنيد.

سخن پاياني

به طور كلي به دليل تصورات اشتباهي كه از گذشته در مورد نشانه هاي غيرت در مردان بوده است؛ بسياري از افراد در رفتار با همسر و فرزندان شان دچار سوتفاهم شده و مشكلات زيادي را براي آنها ايجاد مي‌كنند. به طور كلي غيرت يك ويژگي مثبت بوده كه حتي زنان نيز بايد آن را دارا باشند. اما وقتي به شكل نادرست از آن استفاده مي‌شود؛ منجر به مشكلات زيادي در بخش هاي مختلف زندگي مي‌شود. زوجين مي‌توانند در اين زمينه از يك روانشناس كمك گرفته و با يكديگر همكاري داشته باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نشانه هاي غيرت در مردان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

سوالات متداول

چطور مي‌توانم غيرت واقعي را از مشكلاتي مانند بدبيني تشخيص بدهم؟

غيرت واقعي نشانه‌هايي در رفتار فرد دارد. براي مثال مردان غيرتي شما را محدود نمي‌كنند. بلكه تلاش مي‌كنند تا در شرايط مختلف از شما حمايت كنند.

منبع: نشانه هاي غيرت در مردان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نشانه هاي غيرت در مردان،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۴:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قهر تربيتي يا قهر براي تنبيه‌كردن كودك يكي از راهكارهايي است كه بعضي از والدين براي آموزش آداب و مفاهيم از آن استفاده مي‌كنند. وقتي با فرزندمان قهر مي‌كنيم احتمالاً او از رفتار اشتباهش دست مي‌كشد؛ همين موضوع تبديل به انگيزه‌اي براي والدين مي‌شود كه دفعات بعدي نيز براي تربيت فرزندشان از همين روش استفاده كنند. اما بهتر است بدانيد كه قهر كردن نمي‌تواند راهكار مناسبي براي تربيت كودك باشد. ديريازود فرزندتان به اين كار شما عادت خواهد كرد و بعد از آن ديگر نمي‌توانيد با استفاده از قهر و دعوا نتايجي كه مي‌خواهيد را به دست بياوريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قهر تربيتي كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 90999070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع؛ قهر تربيتي چيست؟

قهر تربيتي

قهر تربيتي يكي از روش هايي است كه والدين براي تربيت فرزندان استفاده مي‌كنند. اين روش نيز اگر به درستي استفاده نشود، رابطه والد فرزندي را خدشه دار كرده و جايگاه والد را در نگاه فرزند پايين مي‌آورد. در قهر تربيتي نادرست، والد به خاطر رفتار يا حرف اشتباه كودك با او حرف نزده و با سكوت و روي برگرداندن، كودك/ نوجوان را مجاب به طلب بخشش مي‌كند.

در اين روش فرزند شما ياد نمي‌گيرد كه چطور مسائل را هلاجي كند يا درباره آن ها صحبت كند. رفتار جايگزين درست را نيز آموزش نداده‌ايد و در عوض فرزند ياد مي‌گيرد او نيز در برخورد با مسائل مانند شما قهر كند.

پيامدهاي منفي قهر تربيتي بر كودك

گاهي اوقات پدر و مادرها نمي‌دانند در مقابل رفتار اشتباه فرزندشان چه واكنشي نشان بدهند. شايد براي شما هم پيش آمده باشد كه آن‌قدر از رفتار دختر يا پسرتان عصباني شده باشيد كه براي مدتي با او قهر كنيد. در اين شرايط احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه رفتار كودك تا حدودي تغيير مي‌كند.

در واقع قهر شما باعث مي‌شود كه آن‌ها رفتار اشتباه‌شان را كنار بگذارند. به همين خاطر شايد به فكرتان رسيده باشد كه قهر كردن مي‌تواند روش تربيتي خوبي براي فرزندتان باشد. اما بسياري از روان‌شناسان با اين موضوع مخالف هستند. قهر كردن شايد در كوتاه‌مدت رفتار فرزند شما را تغيير بدهد اما اثرات منفي بلندمدت آن به‌مراتب بيشتر هستند.

قهر تربيتي علاوه بر اينكه پس از مدتي تأثير خود را از دست مي‌دهد آثار روحي بسيار مخربي نيز براي فرزندتان خواهد داشت. به همين خاطر بهتر است براي تربيت فرزندتان به دنبال راهكارهاي مناسب‌تري باشيد. اگر احساس مي‌كنيد نمي‌توانيد راه مناسبي براي آموزش رفتار صحيح به كودك پيدا كنيد شايد بهتر باشد راجع به اين موضوع از يك مشاور كمك بگيريد. در ادامه پيامدهاي منفي قهر كردن با كودكان شرح داده‌ايم.

⭕ مشكلات روحي

اولين پيامد منفي قهر شما با كودك مشكلات روحي است كه براي او به وجود مي‌آيد. كودكان به‌خصوص در سنين پايين از همه نظر به شما وابسته هستند. به‌علاوه آن‌ها دركي از اين موضوع ندارند كه شما براي تربيتشان با آنها قهر كرده‌ايد و ديريازود شرايط به حالت عادي برمي‌گردد. آنها قهر شما را موضوعي بسيار جدي در نظر مي‌گيرند و اين شرايط باعث ترس و نگراني بيش از حد آن‌ها مي‌شود. در واقع كودك ناگهان احساس مي‌كند كه تمامي امنيت و حمايت خود را از دست داده است. و اين موضوع اضطراب بسياري را در وجود او به همراه خواهد داشت.

ادامه پيدا كردن اين شرايط مي‌تواند آثار منفي بسياري روي شخصيت كودك داشته باشد كه حتي ممكن است تا بزرگسالي همراه او باشند. براي مثال بسياري از اين كودكان به اين باور مي‌رسند كه براي دوست‌داشتني بودن و پذيرفته شدن در جمع هميشه بايد خواسته‌هاي خودشان را كنار بگذارند و همان‌طور كه ديگران مي‌خواهند رفتار كنند. رسيدن به چنين باوري مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرزند شما به همراه داشته باشد.

⭕ قهر تربيتي و عادي شدن شرايط

اگر از آن دسته والديني هستيد كه بسياري از مواقع با فرزندتان قهر مي‌كنيد بايد بدانيد كه ديريازود رفتار شما براي كودك عادي مي‌شود. آن‌ها متوجه اين مسئله مي‌شوند كه شما هر بار براي به كرسي نشاندن حرف خودتان از قهر تربيتي استفاده مي‌كنيد و اين موضوع تأثير تربيتي قهر شما را از بين خواهد برد. هنگامي كه شما چندين بار با كودك قهر مي‌كنيد و دوباره آشتي مي‌كنيد او متوجه مي‌شود كه در آينده نيز هر بار قهر كنيد آشتي خواهيد كرد. به همين خاطر ديگر توجهي به ناراحتي و قهر شما نخواهد داشت.

يكي از مشكلاتي كه در اين شرايط پيش مي‌آيد اين است كه شما مجبوريد بدون رسيدن به نتيجه از رفتار خودتان دست برداريد و يا شدت تنبيه‌هايتان را افزايش دهيد. كه هر دوي اين رفتارها تأثيرات منفي بيشتري روي فرزندتان خواهد داشت.

⭕ يادگيري رفتار اشتباه

يكي از پيامدهاي قهر كردن با كودك اين است كه آن‌ها اين رفتار را از شما ياد مي‌گيرند. تقريباً تمامي روان‌شناسان اين موضوع را تأييد مي‌كنند كه كودك براي برنامه‌ريزي رفتارهايش قبل از هر چيز به رفتار والدين نگاه مي‌كند. در حقيقت مي‌توان گفت كه هر رفتار درست يا غلطي كه انجام مي‌دهيد ديريازود در فرزندتان هم ديده مي‌شود. قهر كردن شما نيز ديريازود در فرزندتان ديده مي‌شود. در واقع آن‌ها ياد مي‌گيرند كه هر بار از كسي ناراحت مي‌شوند مي‌توانند با او قهر كنند. و اين موضوع تأثير منفي بسياري در روابط آينده كودك خواهد داشت.

⭕ قهر تربيتي و حل نشدن مشكلات

قهر تربيتي با كودك برخلاف تصور شما تأثير مثبت چنداني روي تربيت او نخواهد داشت. قهر كردن در بهترين حالت اين پيام را به كودك مي‌دهد كه كار اشتباهي كرده است. اما شما راجع به دو موضوع ديگر هيچ توضيحي به كودك نداده‌ايد. نخست اينكه چرا رفتارش اشتباه است؟ و دوم اينكه به‌جاي آن مي‌تواند چه كاري انجام بدهد. وقتي كودك راجع به اين دو موضوع اطلاعاتي نداشته باشد احتمالاً در شرايط مشابه نيز نمي‌تواند رفتار مناسب ديگري انجام بدهد.

نكاتي راجع به قهر با كودكان

علي‌رغم پيامدهاي منفي قهر كردن با كودك؛ همه ما حداقل يك‌بار پيش آمده كه با فرزندمان قهر كنيم. در اين شرايط توجه به بعضي نكات تأثير منفي قهر را كاهش مي‌دهد.

✔️ پرهيز از قهرهاي طولاني‌مدت

همان‌طور كه گفتيم اگر از قهر تربيتي بارها و بارها استفاده شود؛ فرزند شما به آن عادت خواهد كرد. اين موضوع راجع به زمان قهر كردن نيز صحيح است. اگر قهر شما با كودك طولاني شود كودك ياد مي‌گيرد كه با اين شرايط كنار بيايد. به همين خاطر اولين نكته‌اي كه در قهر كردن بايد حواستان به آن باشد اين است كه در اين كار زياده‌روي نكنيد. قهر كردن‌هاي طولاني‌مدت يا به دفعات طولاني هر دو مي‌تواند تأثير تربيتي اين كار را كاهش بدهد. بهترين زمان براي قهر كردن در حدود چند ساعت است.

✔️ به نيازهاي كودك توجه داشته باشيد

حتي اگر روش قهر تربيتي را در ارتباط با فرزندتان به كار گرفته ايد، نبايد به نيازهاي او بي‌توجه باشيد يا اصلاً با او صحبت نكنيد. اين كار شما تا حد زيادي به شرايط روحي كودك آسيب مي‌زند. سرد شدن در برخورد با كودك بهترين حالت قهر كردن با آنهاست.

✔️ هماهنگي والدين

يكي از مشكلات جدي در روش تربيتي والدين، هماهنگ نبودن پدر و مادرها با يكديگر است. اگر فرزندتان احساس كند در شرايطي كه شما با او قهر هستيد مي‌تواند به والد ديگرش پناه ببرد و خواسته‌هايش را از او بخواهد قهر شما هيچ تأثيري در تغيير رفتار او نخواهد داشت. در چنين شرايطي توصيه مي‌شود والدي كه با كودك قهر نيست نيز به او گوشزد كند كه رفتارش اشتباه بوده و براي آشتي دادن كودك با پدر يا مادرش به او كمك كند.

✔️ با فرزندتان صحبت كنيد

همان‌طور كه گفتيم قهر تربيتي اين امكان را به فرزندتان نمي‌دهد كه بداند كجاي رفتارش اشتباه است يا بايد به‌جاي آن چه رفتاري انجام بدهد. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد قهر تربيتي شما تأثير مثبتي روي فرزندتان داشته باشد بهتر است پس از آشتي كردن با او راجع به رفتارش صحبت كنيد. سعي كنيد دلايل ناراحتي خود را براي فرزندتان توضيح بدهيد و با كمك هم براي تغيير شرايط يك راه‌حل مناسب پيدا كنيد.

كمك از مشاور براي رفتارهاي جايگزين با قهر تربيتي

تربيت كردن فرزندان مهم‌ترين و البته يكي از سخت‌ترين وظايفي است كه والدين برعهده دارند. تقريباً تمامي روان‌شناسان معتقدند هر برخوردي كه شما با كودك داشته باشيد در شكل‌گيري شخصيت آينده او تأثير خواهد داشت. بااين‌حال بسياري از ما نمي‌دانيم فرزندمان در هر دوره سني چه نيازهايي دارد. يا شايد گاهي از رفتارهاي اشتباه آنها آن‌قدر خسته بشويم كه نتوانيم راهي براي برخورد با آن پيدا كنيم.

به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود كه در تربيت فرزندتان از يك مشاور متخصص كمك بگيريد. همان‌طور كه گفتيم راهكارهايي مثل قهر كردن شايد در كوتاه‌مدت بتواند نتيجه خوبي داشته باشد اما در بلندمدت تأثيرات منفي بسياري روي كودك خواهد داشت. پس بهتر است با كمك‌گرفتن از يك مشاور راهكار صحيح برخورد با كودك را ياد بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قهر تربيتي كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 90999070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

قهر كردن با كودك حداكثر مي‌بايست چقدر طول بكشد؟

زمان قهر شما با كودك مي‌بايست با توجه به سن آن‌ها باشد. براي مثال اگر شما با فرزند 8 ساله‌تان 4 ساعت قهر مي‌كنيد طبيعتاً اين زمان مي‌بايست براي يك كودك 6 ساله كمتر از اين باشد. اما به‌طوركلي قهر شما با كودك نبايد بيش از چند ساعت طول بكشد.

آيا قهر كردن با كودك پيامدهاي منفي در شرايط روحي آن‌ها دارد؟

بله؛ قهر كردن باعث مي‌شود فرزند شما احساس كند تمامي حمايت و امنيت خود را از دست داده است و اين موضوع اضطراب بسيار زيادي را براي وي ايجاد خواهد كرد. به همين خاطر مشاورين توصيه مي‌كنند تا جايي كه ممكن است از اين روش براي تربيت كودك استفاده نكنيد.

منبع؛ قهر تربيتي چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قهر تربيتي چيست؟،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۹:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سبك فرزند پروري به روش‌هاي تربيت و تعليمي والدين گفته مي‌شود كه بر نحوه تعاملات آن‌ها با فرزندانشان تاثير مي‌گذارد. روانشناسان بر اساس پژوهش‌هاي خود 4 نوع سبك فرزندپروري را شناسايي كرده‌اند كه شامل سبك مستبدانه، سهل گيرانه، طردگرا و مقتدرانه است. هر كدام از اين سبك‌ها مي تواند بر رشد رواني و جسماني فرزندان اثر بگذارد و در دراز مدت پيامدهاي مختلفي را در پي داشته باشد. ما در ادامه اين مقاله در مورد 4 سبك فرزندپروري و تاثيرات آن‌ها اطلاعات بيشتري ارائه كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره در زمينه سبك فرزند پروري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سبك فرزند پروري | انواع سبك هاي فرزندپروري 

انواع سبك هاي فرزند پروري

سبك فرزندپروري الگوي كلي تعليم و تربيت هستند كه والدين براي پرورش فرزندان خود از آن ها استفاده مي كنند. روانشناسان با مشاهده و بررسي تعداد زيادي از خانواده‌ها 4 سبك رايج را شناسايي كرده‌اند كه سبك فرزندپروري مستبدانه، سهل گيرانه، طردگرا و مقتدر را در بر مي‌گيرد. در ادامه به توضيح هريك از سبك‌ها پرداخته‌ايم.

معرفي انواع سبك هاي فرزند پروري

1. سبك هاي فرزند پروري | سبك مستبدانه

والدين با سبك فرزندپروري مستبد كساني هستند كه ارزش كمتري براي احساسات كودكان قائل‌اند. آ‌ها بيش از هرچيزي به قوانيني كه خود در خانع وضع كرده‌اند فكر مي‌كنند و بر اين باورند كه  در هر صورت كودكان بايد رعايت اين قوانين را در اولويت خود قرار دهند. اگر بخواهيم دقيق‌تر بگوييم تمركز والديني كه سبك فرزندپروري مستبدانه‌اي دارند بر اطاعت بي چون و چراي فرزندان است. به همين خاطر آن‌ها عادت دارند زماني كه فرزندشان از آن‌ها سوال مي‌پرسد كه چرا بايد اين كار را انجام دهم، مي‌گويند” چون من مي‌گويم و من تعيين مي‌كنم!”. 

سبك هاي فرزند پروري | سبك مستبدانه

فرزندان والدين مستبد

فرزندان والدين مستبد معمولا اطاعت كردن را خوب ياد مي‌گيرند اما عزت نفس بسيار پاييني را شكل مي‌دهند. چرا كه آن‌ها هرگز جرات ابراز وجود را نيافته‌اند و در نتيجه وقتي در موقعيتي قرار مي‌گيرند كه مي‌توانند انديشه هاي خود را بيان كنند، دچار سردرگمي و احساس ناتواني مي‌شوند. از جمله ديگر تاثيرات سبك فرزندپروري مستبدانه مي‌توان به پرخاشگر شدن فرزندان و دروغگويي بيشتر در آن‌ها اشاره كرد.

چرا كه اين بچه‌ها همواره در خانه احساس خشم و ناكامي خود را سركوب مي‌كنند و در نتيجه بيشتر احتمال دارد كه در محيط بيرون رفتارهاي ناسازگارنه‌اي از خود نشان دهند. هم چنين از آنجايي كه والدين مستبد بيش از ديگران از مجازات و تنبيه استفاده مي‌كنند، در بسياري از موارد فرزندان آن‌ها براي رهايي از تنبيه به دروغگويي و پنهانكاري روي مي‌آورند.

2.سبك هاي فرزند پروري | سبك سهل گيرانه

والديني كه سبك فرزند پروري سهل گيرانه دارند با وجود اينكه براي فرزندان قوانين وضع مي‌كنند اما به نحوه اجراي آن‌ها توجه چنداني ندارند. آن‌ها اغلب بر اين باورند كه هرچقدر كمتر در كارهاي فرزندانشان دخالت كنند، آن‌ها به شيوه بهتري مي‌توانند كارهاي خود را پيش ببرند. اگر شما والدين سهل گيري باشيد معمولا تنها زماني در كارهاي فرزندتان دخالت مي‌كنيد كه مشكلي جدي بروز كرده باشد.

از جمله رفتارهاي اشتباهي كه والدين سهل گير اغلب آن را انجام مي‌دهند، نداشتن مقاومت كافي در اجراي قوانين است. به اين صورت كه اگر براي فرزندشان محدوديت خاصي قائل شوند، كودكان مي‌توانند با كمي گريه يا خواهش قوانين موجود را بشكنند و كارهايي كه خود مي‌خواهند را انجام دهند.

سبك هاي فرزند پروري | سبك سهل گيرانه

فرزندان والدين سهل‌گير

از آنجايي كه اين بچه ها به درستي قانونمندي را ياد نمي گيرند بيش تر احتمال دارد كه در آينده با مشكلات تحصيلي مواجه شوند. هم چنين نازپروردگي از جانب والدين و در اختيار گذاشتن هرچيزي كه كودك بهانه آن را مي گيرد مي‌تواند به بروز عوارضي نظير چاقي، تاب آوري پايين و بروز مشكلات ارتباطي بيشتر در تعامل با ديگران شود. 

3. سبك هاي فرزند پروري | سبك طردگرايانه

سبك فرزند پروري طردگرايانه به الگوي تربيتي والديني گفته مي‌شود كه معمولا درگيري چنداني با فعاليت‌هاي فرزندشان ندارند. براي مثال آن‌ها اغلب نمي‌پرسند كه كودك در مدرسه چه وضعيتي دارد، در مورد اينكه كجا مي‌رود يا چه دوستاني دارد پرس و جوي چنداني نمي‌كنند و به طور كل وقت زيادي را با فرزند خود نمي‌گذرانند. والدين با سبك تربيتي طردگرايانه حتي اهميت چنداني به وضع قوانين در خانه نمي‌دهند و همين مسئله باعث مي‌شود فرزندان آن‌ها از راهنمايي و توجه والدين خود تا حد زيادي بي بهره باشند.

سبك هاي فرزند پروري | سبك طردگرايانه

فرزندان والدين طردكننده

اين مسئله در كودكان اين احساس را ايجاد مي‌كند كه براي والدينشان مهم نيستند و همواره از جانب آن‌ها طرد مي‌شوند. اين در حاليست كه غفلت پدر و مادر در بسياري از موارد عمدي نيست. چرا كه برخي از زوجين فكر مي‌كنند بچه‌ها خوشان بايد گليم خود را از آب بيرون بكشند و اين خودشان هستند كه بايد همه مسائل را رفع و رجوع كنند. اگر اين والدين به خاطر مشكلات فرزندان خود به يك روانشناس متخصص در حيطه خانواده درماني مراجعه كنند، مي‌توانند تا حد زيادي چرخه‌هاي معيوب رفتاري موجود در كانون خانواده خود را در هم بشكنند.

4. سبك هاي فرزند پروي | سبك مقتدرانه

سبك فرزندپروري مقتدرانه از نظر روانشناسان سالم‌ترين روش براي پرورش فرزندان است. در اين سبك شما براي تربيت كودكان خود قوانيني وضع مي‌نماييد اما تلاش مي‌كنيد به زباني كه براي كودك قابل فهم باشد اين قواعد را توضيح دهيد. هم چنين شما با وجود اينكه رابطه گرم، مهربانانه و دوستانه‌اي با فرزند خود داريد، سعي خواهيد كرد كه در عين حال قاطعيت خود را نيز حفظ كرده و به اين ترتيب به سادگي تسليم خواسته‌هاي كودك نمي‌شويد.

سبك هاي فرزند پروي | سبك مقتدرانه

فرزندان والدين مقتدر

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه والدين مقتدر اغلب فرزندان مسئوليت پذيري را تربيت مي‌كنند و بچه‌هاي آن‌ها از نظر احساسي با مشكلات كمتري رو به رو مي‌شوند. چراكه آن‌ها علاوه بر يادگيري قواعد زندگي از محبت والدين نيز برخوردار بوده‌اند و احساسات آن‌ها از جانب افراد مهم زندگي‌شان ناديده گرفته نشده است.

سخن آخر سبك فرزند پروري

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه والدين به طور كامل همواره در نقش يكي از سبك هاي فرزندپروري گفته شده قرار نمي‌گيرند. در حقيقت ممكن است شما گاهي مقتدر و گاهي نيز مستبدانه رفتار كنيد. آنچه بيش از هرچيز اهميت دارد اين است كه بتوانيد بينش خود را از رفتارهايتان بالا ببريد و به اين آگاهي دست يابيد كه براي تربيت فرزند خود بيشتر از چه سبكي استفاده مي‌كنيد.

مراجعه به يك روانشناس متخصص در حوزه خانواده به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اطلاعات خود را در اين زمينه بالا ببريد و با انجام تمرين‌هايي كه درمانگر ارائه مي‌كند بيش از پيش در موضع والديني مقتدر قرار بگيريد. براي كسب اطلاعات در اين زمينه حتما از مشاور كودك كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سبك فرزند پروري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا براي اينكه كودك در آينده حسرت نخورد لازم است همه خواسته هاي او را برآورده كنيم؟

شما به عنوان والدين وظيفه داريد قوه واقع گرايي را در فرزندتان تقويت كنيد. در نتيجه همواره تهيه كردن همه چيزهايي كه فرزندتان مي‌خواهد، مي‌تواند كار درستي نباشد و باعث ناپروردگي او شود. در نتيجه بايد با در نظر گرفتن شرايط عمل كنيد. براي كسب راهنمايي‌هاي بيشتر توصيه مي‌كنيم از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

منبع: سبك فرزند پروري | انواع سبك هاي فرزندپروري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۵:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حسادت مادر به دختر در بسياري از روابط خانوادگي ديده مي‌شود. شايد براي بسياري از افراد مشاهده و يا درك چنين چيزي عجيب باشد. اما بسياري از مادران به دليل اينكه قبل از فرزندآوري آمادگي مادر شدن را نداشته اند؛ حال با چنين مشكلاتي روبرو مي‌شوند. به طور كلي وقتي عضو جديدي به خانواده اضافه مي‌شود؛ طبيعي است كه حس حسادت در اعضا را برانگيزد. همه افراد تمايل دارند تا مركز توجه بوده و محبت و علاقه بيشتري دريافت كنند. معمولا والدين به دليل برخورداري از روحيه از خودگذشتگي، اين احساس را براي فرزندان خود مي‌خواهند. اما گاهي درگير حسادت شده و به فرزند خود نيز حسادت مي‌ورزند.

براي دريافت مشاوره در زمينه حسادت مادر به دختر مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: مادرم بهم حسودي ميكنه | حسادت مادر به دختر

حسادت مادر به دختر

مادراني كه از سلامت روان برخوردار هستند؛ همواره بهترين چيزها را براي فرزند خود خواسته و پيشرفت و موفقت آنها افتخار مي‌كنند. اما برخي از مادران به دلايل مختلف به فرزند خود حسادت كرده و با او مانند يك فرد غريبه رفتار مي‌كنند. حسادت مادر به دختر، آسيب هاي زيادي را دختر نيز وارد مي‌كند.

اين دسته از مادران، نه تنها فرزندان خود را تشويق نكرده؛ بلكه استعدادها و هيجانات آنها را سركوب نيز مي‌كنند. در اين ميان، پدران مي‌توانند نقش موثري ايفا كنند. در واقع در بعضي شرايط پدران باعث اين موضوع مي‌شوند. اما به هر حال والدين بايد در تربيت و رفتار با فرزندشان، مسائل زيادي را در نظر داشته باشند. 

دلايل حسادت مادر به دختر

همانطور كه گفته شد؛ حسادت مادر به دختر، دلايل زيادي داشته عوامل زيادي بر آن نقش دارند. در واقع با مطلع شدن از اين دلايل است كه افراد مي‌توانند در اين زمينه اقدام كرده و از عوارض حاصل از آن جلوگيري كنند. برخي از اين دلايل شامل موارد زير مي‌شوند.

💠حسادت به دليل زيبايي و جواني

برخي از زنان به دليل اينكه همواره علاقه دارند كه در مركز توجه اطرافيان خود باشند؛ وقتي دخترشان به سني مي‌رسد كه جوان و زيبا است؛ به او حسادت كرده و مانع از ديده شدن دخترشان مي‌شوند. اين مورد بيشتر در ميان افرادي كه به اختلال شخصيت نمايشي و خودشيفته مبتلا هستند؛ ديده مي‌شود. در اين صورت ميان دختر و مادر رقابتي براي زيبايي ايجاد مي‎شود و روابط آنها از حالت عادي خارج مي‌گردد. 

💠ابتلا به اختلالات شخصيتي

ابتلا به اختلالات شخصيتي و يا رواني  در مادر يكي از عوامل زمينه ساز حسادت مادربه دختر است. مادراني كه شرايط رواني مساعدي ندارند؛ بيشتر احتمال دارد كه در رابطه با دختر خود دچار رفتارهاي اشتباه و آسيب زننده شوند. مادران مبتلا به اختلالات شخصيت، وقتي محبت و توجه اطرافيان و همسر را نسبت به دختر خود مي‌بينند؛ نمي‌توانند اين موضوع را به درستي تحليل كرده و موقعيت خود را در خطر مي‌بينند. طبيعي است كه گاهي مادران وقتي احساس مي‌كنند دخترشان نسبت به آنها به شكل بهتري عمل مي‌كند؛ دچار احساس حسادت شوند. اما در بيشتر موارد مي‌توانند به درستي با اين موضوع كنار آمده و آسيبي ب فرزند خود وارد نكنند.

💠توجه بيشتر پدر به دختر

وقتي پدران نسبت به دختر خود محبت و توجه بيشتري نسبت به همسر خود نشان مي‌دهند؛ حسادت مادر به دختر نيز بروز مي‌كند. اين موضوع نيازمند برقراري تعادل ميان همسر و فرزندان توسط پدر خانواده است. بسياري از پدران از اين موضوع مطلع نيستند به همين دليل به دختر خود بسيار نزديك شده و حتي علاقه خود را به همسر نيز از دست مي‌دهند. اما اين موضوع مي‌تواند منجر به بروز پيامدهاي زيادي گردد.

نشانه هاي حسادت مادر به دختر

بروز حسادت مادر به دختر با نشانه هايي همراه است كه با مشاهده آنها توسط اطرافيان يا پدر، اطرافيان بايد به خانواده كمك كرده، تا با اين موضوع به شكل درست تري برخورد كنند. براي مثال مادر كارهاي دختر خود را تقليد مي‌كند؛ حتي اگر با سن او متناسب نباشد. و يا نسبت به فرزند دختر خود رفتارهاي متخصمانه نشان مي‌دهد كه نشان دهنده حسادت اوست. همچنين تمايلي ندارد كه با دختر خود در جمع ها حضور يابد.

در اين شرايط، دختر هيچ تقصيري نداشته و يا حتي از اين موضوع مطلع هم نيست. مادر احتمالا از دختر خود انتقادهاي زيادي كرده  و يا حتي از او ايرادگيري مي‌كند. در واقع اينها نشان دهنده احساس قدرت طلبي و نياز به توجه بيشتر در مادر است. حتي گاهي مادران اين موضوع را به زبان آورده و مستقيما در مورد آن صحبت مي‌كنند.

پيامدهاي حسادت مادر به دختر

حسادت مادر به دختر به هر دوي آنها آسيب مي‌زند. اما از آنجايي كه دختر در ابتدا از اين موضوع مطلع نبوده و اعتماد كامل به مادر خود دارد؛ انتظار همچنين چيزي را نداشته و آسيب پذير مي‌گردد. گاهي دختر وارد اين رقابت شده و حتي اين موضوع را متوجه مي‌شود. اما در موارد ديگر، اين موضوع تنها از طرف مادر است.

⭕اختلال در فرايند رشد دختر

اولين الگوي دختران، در هر زمينه اي مادر آنان است. اما وقتي حسادت مادر به دختر بروز مي‌كند و مادر به طور مداوم قصد تخريب دختر خود را دارد؛ دختر براي الگوبرداري، دچار سردرگمي مي‌شود. در واقع در چنين شرايطي، فرد ديگري در حال الگوبرداري از خود اوست و يا اينكه توانايي هاي او را دست كم مي‌گيرد. چنين فرزنداني ترجيح مي‌دهند؛ كاري نكرده و مورد انتقاد نيز واقع نشوند.

⭕اختلال در برقراري ارتباط با پدر خانواده

از آنجايي كه در صورت حسادت مادر به دختر، پدر خانواده ديگر نمي‌داند به كداميك توجه بيشتري نشان دهد؛ ارتباط افراد با پدر نيز دچار مشكل مي‌گردد. دختر نمي‌داند كداميك از والدين خود را بايد راضي نگه دارد و همچنين همسر نيز از پدر خانواده انتظار دارد كه سمت او باشد. پدر نيز در اين شرايط سردرگم شده و نمي‌داند كه بايد چطور برخورد كند.

⭕شكل گيري احساس ناكافي بودن

وقتي روابط خانوادگي در اثر حسادت مادر به دختر، دچار مشكل مي‌شود؛ دختر در اين شرايط احساس تنهايي زيادي كرده و نمي‌تواند به هيچكس اعتماد كند. اين موضوع مخصوصا در سنين پايين بيشتر شايع است. همچنين دختران در چنين شرايطي، احساس ناكافي بودن ويا دوست نداشتني بودن كرده و اين موضوع در آينده آنان بسيار تاثير مي‌گذارد.

⭕رابطه با محارم

در برخي از خانواده ها، حسادت مادر به دختر، تبديل به يك بحران شده و حتي پدر خانواده، به جاي همسر خود، دختر را جايگزين كره و تمايل به برقراري رابطه جنسي با او دارد و يا حتي اينكار را انجام مي‌دهد. بر اساس تحقيقات اين موضوع مخصوصا وقتي دختر در سن بلوغ است و مادر در دوران يائسگي است؛ بيشتر ديده مي‌شود. گاهي پدر به دليل حسادت بيمارگونه همسرش به چنين موضوعي روي آورده و گاهي حسادت مادر دقيقا به همين دليل بروز مي‌كند. در واقع در اينجا مادر هيچگاهي ندارد.

سخن پاياني

موضوع حسادت مادر به دختر، در واقع مربوط به دست كم گرفتن فرديت، مي‌شود و ريشه در بسياري از مسائل عميق تري دارد. شيوع اين موضوع زياد نيست؛ اما در برهه اي از زمان، حسي طبيعي تلقي مي‌شود. به هر حال بهتر است والدين در اين مورد اطلاعات كافي را كسب كرده و در صورت درگير شده با آن، به طور موثر از آن پيشگيري كنند. كمك گرفتن از روانشناس خانواده در اين زمينه مي‌تواند بسيار موثر باشد. همچنين پدر خانواده نيز بايد تعادل را رعايت كرده و از همه اعضاي خانواده حمايت كافي داشته باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حسادت مادر به دختر مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: مادرم بهم حسودي ميكنه | حسادت مادر به دختر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۲:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان زود انزالي با چه روش هاي صورت مي گيرد؟ زود انزالي يكي از مشكلات جنسي رايج در ميان زوجين است كه شيوع آن در مردان بيشتر مي‌باشد. اين مسئله مي‌تواند اعتماد به نفس افراد را كاهش داده و در نتيجه علاوه بر كاهش رضايت جنسي به بروز پيامدهاي روان شناختي نيز بيانجامد. خوشبختانه امروزه روانشناسان و متخصصان در حوزه سكس‌تراپي روش‌هاي موثري را در درمان زود انزالي به كار مي‌برند. درمان اين مشكل به عوامل مختلفي بستگي داشته و زوجين بايد در فرايند درمان به يكديگر كمك كنند

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان زود انزالي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: درمان زود انزالي

درمان زودانزالي

از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به درمان‌هاي دارويي، ايجاد تغييراتي در سبك زندگي و پرداختن به ترس‌ها و اضطراب‌هاي فرد پيرامون رابطه جنسي اشاره كرد. با آگاهي از روش‌هاي درماني و كمك گرفتن از يك متخصص مي‌توانيد اين مشكل را برطرف كرده و كيفيت رابطه خود را افزايش دهيد. درمان زودانزالي با روش هاي مختلفي انجام مي‌گيرد و در صورت ابتلاي يكي از زوجين به آن، جاي هيچ نگراني نيست. 

قبل از درمان زود انزالي را تشخيص بايد داد

زود انزالي يكي از مشكلات جنسي نسبتا رايج است كه شيوع آن در بين مردان تا حد بسياري بيشتر از زنان است. زود انزالي به وضعيتي گفته مي‌شود كه فرد در يك بازه زماني كوتاه (تقريبا كمتر از 1 دقيقه) به طور ناخواسته و قبل از اينكه شريك جنسي‌اش بتواند به سطح تحريك كافي برسد به ارضاء جنسي دست مي‌يابد. در واقع در زود انزالي فرد قادر به تاخير انداختن زمان انزال نيست.

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه از هر 3 مرد يكي از آن‌ها با مشكل زود انزالي دست و پنجه نرم مي‌كند. اين اختلال جنسي در اكثر موارد احساس ناكامي و اضطراب زيادي را برمي‌انگيزد و باعث مي‌شود كه فرد از ترس رخ دادن مجدد اين مشكل از شروع رابطه جنسي خودداري كند. آگاهي از روش‌هاي درمان زود انزالي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد به شيوه موثري بر اين مشكل غلبه كرده و عملكرد جنسي سابق خود را مجددا بازيابيد.

درمان زود انزالي

 

امروزه روش‌هاي مختلفي براي بهبود وضعيت و درمان زود انزالي شكل گرفته‌اند. از جمله مهم‌ترين اين روش‌ها مي‌توان به تكنيك‌هاي رفتاري، درمان‌هاي دارويي و كمك گرفتن از روان درماني فردي يا زوجي اشاره كرد. متاسفانه با وجود پيشرفت علم و آسان شدن درمان اختلالات جنسي، بسياري از افراد هنوز از آن‌ها آگاهي چنداني ندارند و براي حل مشكلات خود به راه حل‌هاي ناسالمي نظير استفاده از مواد مخدر و داروهاي تاييد نشده روي مي‌آورند.

با آگاهي از روش‌هاي نوين براي بهبود زود انزالي مي‌توانيد به پيشگيري از بروز مشكلات بزرگ‌تر نظير اعتياد در خود يا همسرتان كمك كنيد و در عين حال رضايت زناشويي خود را ارتقا ببخشيد. مشاوره جنسي تلفني مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

كمك گرفتن از روان درماني فردي يا زوجي براي درمان زود انزالي

شركت در جلسات روان درماني كه به صورت انفرادي يا با مشاركت هردوي زوجين برگزار مي‌شود، به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ريشه‌هاي رواني مشكل خود را دريابيد و ببينيد در ارتباط بين فردي با همسرتان چه عواملي منجر به تشديد وضعيت شما مي‌شوند.

براي مثال كمبود عزت نفس، گرفتن بازخوردهاي منفي و مواجه شدن با واكنش‌هايي نظير سرزنش و تحقير مي‌تواند روزبه روز عملكرد جنسي شما را ضعيف‌تر كند و باعث شود كه نتوانيد يك رابطه جنسي رضايت بخش داشته باشيد. روانشناس در جلسات مشاوره تمامي اين موارد را بررسي كرده و به ارائه راهكارهايي براي درمان زودانزالي خواهد پرداخت.

تكنيك هاي رفتاري براي درمان زود انزالي

استفاده از برخي تمرين‌هاي رفتاري به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد كنترل بيشتري بر زمان انزال خود داشته باشيد و بتوانيد آن را به تاخير بياندازيد. درمان زودانزالي با كمك روش هاي روانشناختي در كنار روش هاي رفتاري، باعث اثربخشي بيشتر در اين زمينه خواهد شد. در ادامه به چند تكنيك موثر در اين زمينه اشاره كرده‌ايم.

💠به تاخير انداختن دخول از طريق معاشقه طولاني

يكي از روش‌هاي بسيار موثر در درمان زودانزالي اين است كه سريعا به دنبال انجام عمل اينتركورس يا همان دخول نرويد. به جاي اين كار تلاش كنيد فرايند معاشقه با همسرتان را طولاني‌تر كرده و از اين زمان براي آماده كردن بيشتر خود استفاده نماييد. پيش نوازي قبل از رابطه تاثير زيادي در زمان انزال دارد و باعث طولاني تر شدن آن خواهد شد.

💠استفاده از تكنيك مسترز و جانسون

تكنيك مسترز و جانسون يكي از روش هاي درمان زود انزالي است كه به شما كمك مي‌كند زمان انزال را به شيوه بهتري مديريت نماييد و بر اين فرايند كنترل داشته باشيد. براي رسيدن به اين امر بايد در زمان دخول، درست زماني كه احساس مي‌كنيد ممكن است هر لحظه انزال اتفاق بيافتد، آلت تناسلي را از واژن خارج كرده، كلاهك آن را اندكي فشار داده و بعد از اندكي توقف مجددا فرايند دخول را از سر بگيريد. به طور كلي ايجاد وقفه در حين رابطه با نزديك بودن زمان ارگاسم، در مدت زمان طولاني، باعث طولاني تر شدن زمان انزال مي‌شود. افراد در اين حين بايد معاشقه و تحريك نيز داشته باشند؛ تا رابطه به طور كامل متوقف نشود.

💠انجام ورزش هاي تقويت كننده عضلات تحتاني

براي درمان زود انزالي انجام برخي تكنيك‌هاي حركتي نيز مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد. براي مثال تمرينات كگل با تقويت عضلات لگن باعث مي‌شوند كه در طول رابطه كنترل بيشتري بر فرايند انزال داشته باشيد. در همين راستا حركات ورزشي ديگري نظير شناي سوئدي نيز مي‌تواند به تقويت عضلات و بهبود عملكرد جنسي كمك نمايد.

💠استفاده از پوزيشن هاي مناسب در حين رابطه

استفاده از برخي از پوزيشن هاي جنسي در حين رابطه، تاثير زيادي در درمان زودانزالي خواهد داشت. برخي از زوجين تصور مي‌كنند كه همه پوزيشن ها براي آنان مناسب بوده و يا علاقمند هستند تا همه آنها را تجربه كنند. اما اينگونه نيست. افراد بايد متناسب با شرايط بدني خود و همسر پوزيشن هاي جنسي را انتخاب كنند. با وجود زودانزالي، آنها بايد موقعيت هايي را انتخاب كرده در آنها زنان روي مردان قرار مي‌گيرند. در اين شرايط مرد فشار كمتري را براي دخول تجربه كرده و قادر به حفظ نعوظ براي مدت زمان طولاني تري خواهد بود.

روش هاي دارويي براي درمان زود انزالي

بسياري از افراد براي مشكل زود انزالي خود به دنبال روش‌هاي دارويي مي‌گردند. در اين زمينه داروهاي مختلفي وجود دارد. با اين حال در نظر داشته باشيد كه هيچ كدام آن‌ها درمان قطعي و نهايي نيستند و اغلب تاثيراتشان تا زماني ادامه دارد كه شما آن دارو را مصرف نماييد. در نتيجه اگر اين روش‌ها را انتخاب كرده‌ايد، بايد از درمان‌هاي بلند مدت كه توسط روانشناسان و متخصصان در حوزه سكس تراپي ارائه مي‌شود نيز كمك بگيريد. در ادامه به مهم‌ترين درمان‌هاي دارويي براي زود انزالي اشاره كرده‌ايم.

توجه داشته باشيد كه هرگز براي رفع و درمان زود انزالي خود از داروهاي غير مجاز استفاده نكنيد. در بسياري از موارد افراد سودجو براي رفع مشكلات جنسي داروهاي مخدر و اعتياد آور را به ديگران پيشنهاد مي‌دهند. اين مواد در كوتاه مدت عملكرد جنسي شما را بهبود مي‌بخشند اما در دراز مدت مشكلات شما را تشديد كرده و همچنين وابستگي جسماني و رواني را نيز به همراه مي‌آورند.

⭕بي حس كننده هاي موضعي

كرم‌ها و اسپري‌هايي كه حاوي موادي نظير ليدوكائين، بنزوكائين و پريلوكائين هستند گاهي اوقات براي درمان زود انزالي استفاده مي‌شوند. براي مثال اين اسپري‌ها كه با نام اسپري تاخيري شناخته مي‌شوند، 10 تا 15 دقيقه قبل از رابطه جنسي به آلت تناسلي زده مي‌شوند. اين مواد با بي حس كردن آلت به تاخير انزال كمك مي‌كنند. با اين حال استفاده از اين مواد در دراز مدت حساسيت جنسي را كاهش داده و باعث مي‌شود كه نتوانيد لذت دلخواه را از رابطه زناشويي به دست آوريد.

⭕قرص هاي خوراكي

داروهاي زيادي وجود دارند كه انزال را به تاخير مي‌اندازند اما هيچ يك از آن‌ها به طور رسمي براي درمان زود انزالي تاييديه سازمان جهاني غذا و دارو را به دست نياورده‌اند. با اين حال برخي از گروه‌هاي دارويي به طور گسترده‌اي به منظور درمان زود انزالي مورد استفاده قرار مي‌گيرند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به ضد افسردگي‌ها، مسكن‌ها، مهاركننده‌هاي فسفودي استراز-5 اشاره كرد.

قرص هاي خوراكي براي درمان زود انزالي

داروهايي كه براي درمان زود انزالي استفاده مي‌شوند به شرح زير هستند:

🔷قرص هاي ضد افسردگي

يكي از عوارض جانبي داروهاي ضد افسردگي به تاخير انداختن ارگاسم است. از همين رو در برخي موارد از آن‌ها براي درمان زود انزالي نيز استفاده مي‌شود. از جمله رايج‌ترين داروهاي ضد افسردگي كه در اين مورد تجويز مي‌شوند مي‌توان به فلوكستين، سرترالين و پاروكستين اشاره كرد. از اين ميان بررسي‌ها نشان داده كه داروي پاروكستين مي‌تواند بيش از سايرين اثر گذار باشد.

نكته حائز اهميت اينجاست كه داروهاي ضد افسردگي به محض آغاز درمان اثر خود را نشان نمي‌دهند بلكه براي مشاهده بهبودي خود لازم است چيزي حدود 2 تا 3 هفته انتظار بكشيد. هم چنين اين احتمال وجود دارد كه در پي مصرف اين قرص‌ها عوارض جانبي خاصي نظير حالت تهوع، تعريق زياد، خواب آلودگي و كاهش ميل جنسي را نيز تجربه كنيد. اگر شدت اين عوارض زياد باشد، لازم است كه در مورد نحوه ادامه يا قطع دارو با پزشك خود مشورت نماييد.

🔷مسكن ها

يكي از عوارض داروهاي مسكن ايجاد تاخير در انزال است. با اين حال از آنجايي كه مسكن‌ها داراي مواد افيوني يا همان مخدر هستند، استفاده از آن‌ها بايد تا حد بسياري محدود شود. چرا كه مي‌توانند منجر به شكل گيري اعتياد در فرد مصرف كننده گردند. متاسفانه امروزه برخي افراد به طور سرخود از داروي ترامادول كه نوعي مسكن قوي است براي درمان زود انزالي خود استفاده مي‌كنند. بايد بدانيد كه اين دارو اعتياد آور است و با داروهاي ديگري نظير ضد افسردگي‌ها تداخلات جدي دارد.

🔷مهاركننده هاي فسفوديازاستراز

داروهاي مهاركننده‌هاي فسفوديازاستراز-5 مواردي نظير سيلدنافيل (وياگرا)، تادالافيل (سياليس) يا واردنافيل (لويترا، استاكسين) را در بر مي‌گيرند. اين داروها اغلب براي درمان اختلال نعوظ به كار مي‌روند اما در برخي موارد مي‌توانند به به بهبود مشكل انزال زودرس و درمان زود انزالي نيز كمك كنند.

ساير روش هاي درماني زودانزالي

 

برخي براي خودارضايي روش هاي نامتعارفي مثل استفاده از خميردندان و يا برخي از داروهاي گياهي را تجربه مي‌كنند. بعضي از آنها براي مدت زمان كوتاه موثر هستند و شايد در مواردي راهكار موقتي محسوب شوند. اما به طور كلي بايد از آنها در كنار روش هاي ديگر استفاده كرده و نمي٬توان به طور كامل به آنها بهره برد. فراموش نكنيد كه اگر زودانزالي به روش درست درمان نشود و يا به طور كلي براي درمان اقداماتي صورت نگيرد؛ منجر به بروز مشكلات بيشتري در زمينه جنسي و حتي عاطفي خواهد شد.

سخن آخر

درمان زود انزالي تنها در صورتي بايد اقدام شود كه واقعا چنين مساله اي وجود داشته باشد. خيلي اوقات آقايان پارامترهاي درستي براي تشخيص زود انزالي در نظر نمي گيرند. همين مساله باعث مي شود كه درمان زود انزالي براي اين افراد نتيجه ندهد و يا بدتر موجب به خطر افتادن سلامتشان بشود. به همين جهت هرگز از داروها و قرص ها خودسرانه استفاده نكنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان زود انزالي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا درست است كه شيره ترياك مي‌تواند مشكل انزال را درمان كند؟

مواد مخدر افيوني از جمله ترياك و شيره آن در اوايل مصرف ممكن است به بهبود عملكرد جنسي شما كمك كنند. اما اين مواد اعتياد آور هستند و شما را مجبور مي‌كنند حتي زماني كه مشكل جنسي نداريد هم به مصرف خود ادامه دهيد. همچنين جدا از اعتيادآوري؛ اين مواد تنها در كوتاه مدت تاثير مثبت دارند اما در بلند مدت منجر به كاهش ميل جنسي و شدت يافتن مشكلاتي نظير زود انزالي مي‌شوند.

منبع: درمان زود انزالي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان زود انزالي،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۵۸:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بي خوابي بعد از ترك اعتياد از شايع‌ ترين مشكلات افراد پس از ترك است به طوري كه بسياري از آنان به همين دليل از ترك اعتياد صرف نظر كرده و يا براي حل اين مشكل به مصرف مجدد روي مي‌آورند. مصرف انواع مواد مخدر و اعتياد آور علاوه بر آسيب‌هاي جسمي، صدمات روحي و عوارض جبران ناپذيري را براي فرد مصرف كننده ايجاد مي‌كند كه حتي ممكن است پس از ترك كردن نيز عوارض همچنان باقي بماند و فرد را رها نكند. بي خوابي بعد از ترك اعتياد، از جمله عوارضي است كه مي‌تواند فرد را به شدت آزار دهد. با آگاهي از روش‌هاي درمان بي‌خوابي بعد از ترك اعتياد مي‌توانيد گامي در جهت درمان آن برداريد و كيفيت زندگي خود را ارتقا دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي خوابي بعد از ترك اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: بي خوابي بعد از ترك

دليل بروز بي خوابي بعد از ترك اعتياد

 

بي خوابي پس از ترك اعتياد از جمله عوارضي است كه تقريبا نزديك به ۹۷ درصد از معتادان جامعه را درگير مي‌كند. همچنين اين عارضه از مهم‌ترين دلايلي است كه فرد مصرف كننده را نسبت به كنار گذاشتن اعتياد كاملا بي انگيزه كرده و بر سر دوراهي پيچيده‌اي قرار مي‌دهد. 

امروزه بي خوابي از اصلي‌ترين عوارض به جا مانده از ترك اعتياد به شمار مي‌رود. در بسياري از موارد، فرد در اثر بي خوابي‌هاي مكرر، آن چنان تحت فشار روحي قرار مي‌گيرد كه براي رفع آن به مصرف انواع مشروبات الكلي، قرص‌هاي آرام‌بخش و همچنين مصرف مجدد مواد مخدر تمايل پيدا مي‌كند.

مصرف الكل و قرص‌هاي آرام‌بخش نه تنها مشكل بي خوابي را از بين نمي‌برد، بلكه به صورت ناخودآگاه يك نوع وابستگي شديد به الكل و داروهاي آرام بخش را در فرد ايجاد مي‌كند كه ترك كردن آن‌ها، فرد را با مشكلي فراتر از مشكل خواب مواجه مي‌سازد.

بي‌خوابي و ساير عوارض پس از ترك انواع مواد مخدر

ممكن است خارج كردن سم اعتياد از دستگاه گردش خون يا همان فرآيند سم زدايي، در روز هاي اوليه علائم و نشانه‌هايي را در فرد مصرف كننده ايجاد كند. از مهم‌ترين اين علائم مي‌توان به اختلال در دستگاه گوارش، لرزش بدن، استفراغ، سردرد و سرگيجه اشاره نمود. لازم به ذكر است كه بسياري از مواد اعتياد آور يك نوع وابستگي رواني در فرد به وجود مي‌آورد كه پس از ترك، فرد را با مشكلاتي همچون افسردگي، اضطراب و نوسانات خلقي، دست و پنجه نرم مواجه مي‌كند.

برخي از افراد نيز پس از ترك مشروبات الكلي، هذيان و خماري را تجربه مي‌كنند. همچنين بيماراني كه به مصرف داروهاي آرام بخش اعتياد دارند، پس از ترك آن احتمال دارد كه دچار تشنج شوند.

مصرف موادي نظير كوكائين، اكستازي، ترياك و مشتقات آن‌ها و همچنين آمفتامين‌ها، مي‌تواند باعث اختلال در توليد دوپامين مغز شده و عملكرد مغز را به شدت تحت تاثير قرار دهد. بنابراين در هنگام ترك اعتياد، ميزان دوز مصرفي داروها بايد به نحوي باشد كه توليد ميزان دوپامين مغز را به حد نرمال و طبيعي خود برساند. نكته مهمي كه وجود دارد و بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه ميزان دوز مصرفي داروها، حتما بايد توسط پزشك متخصص و با در نظر گرفتن شرايط سلامتي و نوع اعتياد شخص تجويز شده و مورد استفاده قرار گيرد.

چرا كه دوز مصرفي نيز ارتباط مستقيمي با ظهور علائمي مثل بي خوابي بعد از ترك اعتياد ارتباط دارد. بنابراين لازم است در طي پروسه ترك اعتياد، فرد زير نظر يك پزشك و همچنين روانشناس متخصص قرار گيرد.

اهميت درمان بي خوابي بعد از ترك اعتياد

همان طور كه اشاره شد، حدود ۹۷ درصد از معتادان و مصرف كنندگان مواد مخدر، پس از ترك اعتياد خود با مشكلاتي نظير بي‌خوابي مواجه خواهند شد. در واقع خواب باعث ايجاد آرامش در مغز شده و استرس و فشارهاي عصبي را كاهش مي‌دهد. افرادي كه پس از كنار گذاشتن مواد مخدر دچار بي خوابي بعد از ترك اعتياد شده و اغلب عصبي و كلافه هستند.

در بسياري از موارد بي خوابي و فشار عصبي در فرد آن قدر زياد مي‌شود كه فرد تصميم به مصرف مجدد اين ماده مخدر مي‌گيرد.  بنابراين درمان بي خوابي بسيار مهم بوده و بايد جهت رفع آن تلاش نمود. 

انواع اختلالات خواب پس از ترك اعتياد

اختلالات خوابي و بي خوابي بعد از ترك اعتياد، انواع مختلفي دارند كه به شرح زير هستند:

🔸بي خوابي بعد از ترك اعتياد | كم خوابي

افراد مبتلا به كم‌خوابي شب‌ها نمي توانند مانند افراد عادي بخوابند و اين بي خوابي به شدت آن‌ها را عصبي مي‌كند. در اين شرايط فرد دچار مشكلات زيادي شده و نياز به ارتباط با روانشناس و پزشك متخصص ضرورت پيدا مي‌كند.

🔶خواب بريده بريده

اين گروه از افراد مي‌توانند راحت‌تر از ساير گروه‌ها به خواب روند اما در واقع خواب آن‌ها دچار اختلال و به اصطلاح بريده بريده است. به طوري كه امكان دارد فرد بعد از گذشت ده دقيقه بيدار شده و دوباره به خواب رود. بنابراين در چنين شرايطي بدن نمي‌تواند به اندازه كافي استراحت كند.

غلبه بر بي خوابي بعد از ترك اعتياد

براي درمان ابتدا بايد ريشه اين بي خوابي را پيدا كرد. چرا كه استرس و اضطراب نيز مي‌تواند باعث بي‌خوابي شود. نكته ديگري كه وجود دارد اين است كه بي خوابي يكي از مهم‌ترين علائم و نشانه‌هاي افسردگي مي‌باشد. پس بايد ريشه آن را پيدا كرده و براي درمان آن اقدام نمود. چرا كه ممكن است عوامل متعددي همچون اضطراب، استرس، افسردگي، ميزان دوز مصرفي داروها و… در بروز بي خوابي بعد از ترك اعتياد دخيل باشند. براي درمان و بهبود مشكل بي خوابي روش‌هاي زيادي وجود دارد كه در ادامه به چند نمونه از آن مي‌پردازيم:

📌آرام سازي

در اين روش، فرد با ذهن آگاهي و همچنين تمرين تنفسي، سعي مي‌كند عضلات و ذهن خود را به تدريج آرام ساخته و اضطراب را از خود دور نگه دارد. با كاهش اضطراب و ايجاد آرامش، مشكل بي خوابي بعد از ترك اعتياد تا حد زيادي بهبود پيدا مي‌كند

📌بيدار ماندن

در اين روش فرد بايد تلاش كند كه حتي با دارا بودن شرايط خواب، همچنان بيدار بماند. اين روش كمك مي‌كند تا استرس ناشي از بي خوابي بعد از ترك اعتياد از بين برود.

بي خوابي بعد از ترك اعتياد | دارو درماني

دارو درماني، يكي ديگر از روش‌هايي است كه مي‌تواند در درمان بي خوابي بعد از ترك اعتياد تاثير گذار باشد. مصرف قرص‌هاي آرام‌بخش تا حدودي مشكل بي خوابي را رفع خواهند كرد. البته توصيه مي‌شود كه از مصرف خودسرانه اين نوع قرص‌ها به شدت اجتناب نماييد و حتما طبق تجويز پزشك نسبت به مصرف دارو اقدام كنيد.

1️⃣طب سنتي

در اين روش درماني استفاده از برخي گياهان دارويي به منظور افزايش كيفيت خواب و كاهش استرس توصيه مي‌شود. مثلا طبق علم طب سنتي گياهاني همچون بابونه، بيدمشك، تخم شويد، گشنيز و… باعث كاهش استرس و اضطراب شده و در درمان بي‌خوابي بعد از ترك اعتياد تاثير مي‌گذارند.

2️⃣زمان و مكان خواب

لازم است فرد در محيطي كاملا آرام و بدون سر و صدا بخوابد. دور نگه داشتن نور و سر و صدا، داشتن يك برنامه خواب ثابت و خوابيدن در يك ساعت مشخص، مي‌تواند در به خواب رفتن فرد تاثير زيادي داشته باشد.

3️⃣فعاليت بدني

يكي ديگر از راهكارها براي درمان بي خوابي بعد از ترك اعتياد، فعاليت بدني است. افراد بهتر است در طول روز به اندازه فعاليت داشته و يا ورزش كنند. ورزش كردن نه تنها ميزان هورمون ها تنظيم مي‌كند و در داشتن خوابي با كيفيت موثر است؛ بلكه از لحاظ بدني نيز افراد را خسته كرده و باعث مي‌شود تا آنها راحت تر به خواب بروند.

4️⃣تغذيه سالم

داشتن تغذيه سالم نيز در بهداشت خواب و همچنين درمان بي خوابي بعد از ترك اعتياد نيز موثر است. افراد بايد از خوردن مواد خوراكي محرك خورداري كرده و همچنين رژيم غذايي سالمي داشته باشند. خوردن غذاهاي چرب، شيرين و پرادويه در خواب افراد تاثير گذار بوده و در آن اختلال ايجاد مي‌كند. 

مدت زمان بي خوابي بعد از ترك اعتياد

عوارض ناشي از ترك اعتياد، احتمالا براي مدت زمان طولاني باقي خواهند ماند. بي خوابي بعد از ترك اعتياد نيز براي شش ماه يا بيشتر طول مي‌كشد؛ اما اين موضوع در افراد مختلف متفاوت بوده و به عوامل مختلفي بستگي دارد. از طرفي اين موضوع در روزهاي ابتدايي ترك، شديد تر بوده و به مرور زمان اوضاع بهتر مي‌شود. به همين دليل بهتر است افراد كمي تحمل خود را بالا برده و از روش هاي گفته شده براي كاهش عوارض ناشي از اين دوران استفاده كنند.

عوارض بي خوابي براي طولاني مدت

اگر بي خوابي بعد از ترك اعتياد براي مدت زمان طولاني ادامه يابد؛ باعث بروز عوارض بسيار جدي در سلامت رواني و جسماني افراد مي‌گردد. به طور كلي بي خوابي يك تهديد جدي براي بدن محسوب شده كه وقتي با ترك اعتياد نيز همراه مي‌شود؛ مشكلات جدي تري ايجاد مي‌كند. توهم، دردهاي عضلاني، كمبود تمركز و… همگي از عوارض بي خوابي هستند.

سخن پاياني

به طور كلي بي خوابي بعد از ترك اعتياد، واكنشي طبيعي بوده و همه افراد در دوران ترك و بعد از آن براي مدت زمان نامشخصي آن را تجربه مي‌كنند. اما با استفاده از راهكارهاي گفته شده، مي‌توان اين زمان را كاهش داد. همچنين بهتر است افراد در اين دوران، تحت نظر يك متخصص بوده و به طور منظم علائم بدني خود را بررسي كنند. همكاري خود فرد و اطرافيان او نيز در گذر از اين دوران، موثر هستند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي خوابي بعد از ترك اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا بي خوابي بعد از ترك اعتياد قابل درمان است؟

بله با كمك گرفتن از يك متخصص و استفاده از روش‌هاي درماني همچون رفتار درماني، دارو درماني و طب سنتي مي‌توان اين مشكل را برطرف كرد. 

منبع: بي خوابي بعد از ترك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي خوابي بعد از ترك،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۵۴:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی