مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترك مواد مخدر با متادون يكي از روش‌هاي جديدي است كه امروزه به كار گرفته مي‌شود. متادون نوعي دارو شبه افيوني است كه به دليل چسبيدن به گيرنده‌هاي افيوني در مغز از بروز علائم ناشي از ترك جلوگيري مي‌كند. در نتيجه افرادي كه تحت درمان با متادون قرار دارند كمتر علائمي نظير درد استخوان‌ها و مفاصل، حالت تهوع، اسهال و استفراغ را تجربه مي‌كنند.

منبع: ترك مواد مخدر با متادون | نحوه مصرف و برنامه ترك اعتياد با متادون

با اين حال متادون خود نيز قابليت اعتياد آوري دارد. و مصرف آن نيازمند در نظر گرفتن ملاحظاتي خاص است. در ترك مواد مخدر به كمك متادون تنها جنبه جسماني اعتياد در نظر گرفته مي‌شود. بيمار براي تحقق يك ترك موفقيت آميز بايد با كمك مشاوره ترك اعتياد به جنبه رواني خود توجه نمايد. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

ترك مواد مخدر با متادون | آشنايي با متادون تراپي

درمان با داروهاي نگهدارنده از جمله متادون و بوپرنورفين يكي از رويكردهاي جديدي است كه در ترك اعتياد به مواد مخدر نظير ترياك و هروئين مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از منظر فارماكولوژي متادون نوعي داروي شبه افيوني است كه مي‌تواند عملكردي مشابه با ترياك و هروئين ايجاد كند با اين تفاوت كه مصرف اين ماده نشئگي كمتري ايجاد مي‌كند و براي مدت طولاني تري در بدن باقي مي‌ماند.

استفاده از اين دارو در جريان سم زدايي بدن از مواد مخدر به بيماران كمك مي‌كند تا به ميزان بسيار كمتري با علائم محروميت از مواد نظير درد عضلاني، درد مفاصل، حالت تهوع، اسهال و استفراغ مواجه شوند. در نتيجه افراد راحت‌تر مي‌توانند دوران ترك را پشت سر بگذارند و به پرهيزي پايدار دست پيدا كنند.

طول مدت اثر متادون در ترك مواد مخدر

طول مدت اثر متادون بسياري طولاني تر از مواد مخدر از جمله هروئين است. طول اثر متادون تقريبا بيست چهار ساعت است. در حالي كه ماده مخدري مانند هروئين تنها دو ساعت مدت اثر دارد.

برنامه درمان اعتياد با متادون

دو نوع برنامه ترك با متادون وجود دارد:

1 .درمان نگهدارنده يا طولاني مدت :

اين روش ماه ها يا سال ها زمان مي برد. هدف از اين برنامه كاهش آسيب ناشي از مصرف مواد مخدر و بهبود كيفيت زندگي فرد است.

2. برنامه سم زدايي در روش پرهيز مدار ( كوتاه مدت ) :

اين روش معمولا پنچ تا ده روز طول مي كشد. هدف از برنامه كوتاه مدت كاهش رنچ ناشي از قطع مواد مخدر مانند هروئين است.

فوايد ترك اعتياد به مواد مخدر با متادون

از جمله فوايد ترك مواد مخدر با متادون مي توان به موارد زير اشاره كرد :

  • در مقايسه با هروئين كه ناخالصي دارد، متادون به صورت خوراكي تجويز مي شود و خطرات استفاده از تزريق يا استفاده از وسايل آلوده را ندارد
  • متادون هزينه كمتري نسبت به مواد مخدر براي فرد دارد
  • افراد تحت درمان با متادون، معمولا سبك زندگي متعادل تر و باثبات تري دارند. كه شما امر شامل بهبود وضيعت خواب و تغذيه نيز مي باشد.
  • فرد استرس كمتري در طي طول درمان دارد
  • موجب كاهش ارتباط فرد بيمار با ديگر معتادان يا سيستم توزيع و تهيه مواد مخدر مي شود.
  • در برخي از موارد با توجه به تجويز درمانگر مي توان مصرف متادون را قطع نمود.

عوارض ترك اعتياد غير اصولي با متادون

توجه داشته باشيد كه ترك مواد مخدر با متادون را حتما بايد تحت نظر پزشك و متخصص ترك اعتياد انجام دهيد. ترك خودسرانه متادون با عوارض همراه است كه در ادامه آورده شده است :

  • اختلال در خواب
  • بي حالي و سستي
  • افسردگي
  • نارضايتي از خود
  • اضطراب و بي قراري
  • پبوست
  • درد هاي عضلاني
  • سرگيجه
  • تهوع و اسفراغ
  • بي نظمي قاعدگي در زنان
  • ورم دست و پا
  • شكم درد يا درد پا
  • پوسيدگي دندان
  • تاري و كاهش ديد
  • افت شديد فشار خون
  • ضعف و بي اشتهايي
  • افزايش تعرق بدن
  • كاهش ميل جنسي

نكاتي كه در ترك مواد مخدر با متادون بايد به آن‌ها توجه كنيد

ترك اعتياد با متادون ملاحظات خاصي دارد كه بي توجهي به آن‌ها مي‌‍تواند منجر به بروز مشكلات مختلفي شود و ترك اعتياد را با چالش‌هاي زيادي مواجه كند. ما در ادامه به مهم ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- شروع متادون تراپي زير نظر يك متخصص

متادون دارويي با قابلت است كه خود نيز قابليت اعتيادآوري دارد. از همين رو متخصصان در مقاديري بسيار محدود و كنترل‌شده به منظور ترك اعتياد به مواد مخدر از متادون استفاده مي‌كنند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه شروع درمان با متادون را حتما زير نظر يك متخصص آغاز كنيد. درمانگر با توجه به شرايط جسماني و نوع موادي كه قبلا مصرف مي‌كرديد شما را در زمينه انتخاب متادون تراپي به عنوان روش اصلي براي ترك اعتياد راهنمايي مي‌كند.

2- توجه به دستورالعمل‌هاي مصرف متادون

ضرورتا ترك مواد مخدر با متادون طبق همان دوز و دستور متخصص مصرف نماييد. هرگونه مصرف طولاني‌تر يا افزايش دوز دارو، نوعي سوءمصرف محسوب مي‌شود كه مي‌تواند به بروز اعتياد جديدي در شما بيانجامد. در اين شرايط نه تنها كمكي به از بين رفتن وابستگي جسماني خود به ترياك نمي‌كنيد؛ بلكه اعتياد جديدي را نيز به مشكلات قبلي اضافه خواهيد كرد.

3- عدم مصرف همزمان متادون و ترياك

يكي از نكات بسيار مهمي كه متخصصين در متادون تراپي همواره بر آن تاكيد مي‌كنند خودداري از مصرف همزمان ترياك و متادون است. چراكه مواد مخدر افيوني و متادون هردو نوعي سركوبگر سيستم عصبي مركزي انسان هستند. در نتيجه استفاده همزمان از آن‌ها خطرناك بوده و مي‌تواند به بروز علائمي نظير كاهش ضربان قلب، افت فشار خون، سطحي شدن تنفس، كاهش هشياري، اغما و مرگ بيانجامد.

4- تهيه متادون از مراكز قانوني | ترك مواد مخدر با متادون

حتما بايد داروي متادون را از مراكز معتبر نظير مراكز ترك اعتياد تهيه نماييد. متاسفانه برخي افراد سودجو در مراكزي نظير عطاري‌ها اقدام به فروش غير قانوني متادون مي‌كنند. در بسياري از موارد اين متادون‌ها تقلبي بوده و حاوي مقاديري مواد مخدر هستند كه مي‌توانند منجر به تشديد اعتياد يا مسمويت دارويي در شما شوند.

5- كمك گرفتن از درمان‌هاي روانشناختي

ترك اعتياد به مواد مخدر به كمك متادون تنها مي‌تواند وابستگي جسماني را بهبود ببخشد. اين در حالي است كه بخش مهم اعتياد به مواد مخدر وابستگي رواني است. در واقع اكثر افراد هنگام ترك مواد مخدر با متادون برخي علائم رواني نظير احساس بي قراري، وسوسه شديد، اضطراب و افسردگي را تجربه مي‌كنند.

همين مسائل باعث مي‌شود كه فرد با وجود تمام سختي‌هايي كه براي ترك اعتياد به مواد مخدر تحمل كرده بازهم به سمت آن گرايش پيدا كند و دچار لغزش‌هاي مكرر شود. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه براي درمان اعتياد تنها به سم زدايي با داروهاي نگهدارنده اكتفا نكنيد و از درمان‌هاي روان شناختي نظير روان درماني فردي و گروهي نيز كمك بگيريد. جهت شروع اين روش درمان‌ها بايد به يك روانشناس متخصص در حيطه اعتياد مراجعه نماييد.

ترك اعتياد ذهن نو

شما در هر كجاي كشور كه هستيد مي توانيد از خدمات نوين مركز ذهن نو به صورت حضوري و تلفني بهرمند شويد. ذهن نو با دارا بودن تيم تخصصي و مجرب شامل برترين اساتيد و متخصصان ترك اعتياد دانشگاه هاي برتر كشور پاسخگوي نياز هاي شما به صورت حضوري، تلفني و آنلاين است.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك مواد مخدر با متادون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول درباره ترك مواد مخدر با متادون

آيا مصرف همزمان متادون با الكل تداخل دارد؟

بله، استفاده همزمان متادون و الكل مي‌تواند خطرناك باشد و منجر به مشكلاتي نظير كاهش هشياري و مرگ شود.

ترك مواد مخدر با متادون چقدر مي‌تواند موثر واقع شود؟

متادون مي‌تواند وابستگي جسماني به مواد مخدر را از بين ببرد اما با اين حال براي آنكه ترك موفقي را تجربه كنيد لازم است كه از روان درماني نيز بهره ببريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترك مواد مخدر با متادون | نحوه مصرف و برنامه ترك اعتياد با متادون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۰۸:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا ترك اعتياد به حشيش در خانه ممكن است؟ اين سؤال براي بسياري از افرادي كه به اين ماده مخدر اعتياد دارند و درعين‌حال نمي‌خواهند براي ترك اعتياد به مراكز درماني مراجعه كنند پيش خواهد آمد. احساس راحتي در خانه و وجود حمايت اطرافيان ازجمله دلايلي هستند كه فرد را به سمت ترك اعتياد در خانه سوق مي‌دهند. علاوه بر اين مراكز ترك اعتياد و بستري شدن براي ترك، بار منفي داشته كه گاهي اوقات باعث بروز قضاوت‌هاي اشتباهي نيز در اطرافيان خواهد شد به همين خاطر برخي افراد ترجيح مي‌دهند مراحل ترك اعتياد به حشيش را در خانه بگذرانند. ترك اعتياد در خانه مي‌تواند عوارض منفي را به همراه داشته باشد به همين خاطر روانشناسان توصيه مي‌كنند كه اگر براي ترك اعتياد به حشيش در خانه مطمئن هستيد بهتر است اين كار را زير نظر متخصصين حيطه ترك اعتياد و با هشياري نسبت به نشانه‌هاي بدني انجام دهيد.

منبع: ترك اعتياد به حشيش در خانه با كمترين عوارض

حشيش و نشانه‌هاي اعتياد به آن

پيش از آنكه با روش‌هاي ترك اعتياد به حشيش در خانه آشنا شويم بهتر است به بررسي اين ماده و نشانه‌هاي اعتياد به حشيش بپردازيم. حشيش كه به آن بنگ نيز گفته مي‌شود ماده مخدر طبيعي است كه از صمغ گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و مصرف آن علاوه بر اينكه باعث بروز احساسي از سرخوشي و نشاط در فرد مي‌شود خاصيت توهم‌زايي نيز دارد به همين خاطر حشيش در كنار ساير مواد مشابه با آن مثل ماري‌جوانا يا گل به‌عنوان مواد توهم‌زا يا كانابيس شناخته مي‌شوند.

از نشانه‌هاي اعتياد به اين ماده مي‌توان به سرخ شدن چشم‌ها، افزايش اشتها، احتمال پرخاشگري يا بدبيني اشاره كرد. با توجه به اينكه حشيش در گروه مواد توهم‌زا قرار دارد اعتياد به آن تأثيرات نامطلوبي را در كاركرد مغز فرد و ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي به وجود خواهد آورد كه براي رفع آن‌ها مي‌بايست از يك متخصص روانشناسي كمك گرفت.

ترك اعتياد به حشيش در خانه

همان‌طور كه گفته شد ترك اعتياد به حشيش در خانه به دليل عدم دسترسي فوري به مراكز درماني مي‌تواند تا حدودي خطرناك باشد بااين‌حال حضور در خانه و در كنار افرادي كه مي‌توانند حمايت اجتماعي مطلوبي را براي فرد فراهم كنند ازجمله دلايلي است كه گاهي اوقات فرد را به سمت ترك اعتياد در خانه سوق مي‌دهد.

تحت نظر متخصص باشيد

پيش از شروع فرايند ترك با يك متخصص در اين زمينه مشورت نماييد و با توجه به جنس، قد و وزن و سابقه و مقدار مصرف خود برنامه مشخصي را براي كاهش تدريجي مصرف تهيه كنيد. به خاطر داشته باشيد كه از قطع ناگهاني مصرف خودداري كنيد و در طول فرايند ترك، به‌طور مرتب با متخصصين در ارتباط باشيد. در اين صورت نشانه‌ها و شرايط جسمي شما توسط متخصصين تحت كنترل قرار دارد و احتمال بروز خطرات ناگهاني جسماني كاهش مي‌يابد.

براي ترك اعتياد به حشيش در خانه اطلاعات كسب كنيد

درصورتي‌كه مي‌خواهيد مراحل ترك را در خانه بگذرانيد بايد نسبت به اين مراحل و آنچه در هر مرحله پيش خواهد آمد آگاهي كافي داشته باشيد. براي رسيدن به اين آگاهي مي‌توانيد با روانشناسان و متخصصين مشورت نماييد و يا با مراجعه به كتاب‌ها و سايت‌هاي اينترنتي اطلاعات خود را افزايش دهيد.

از اعضاي خانه كمك بگيريد

به اعتقاد روانشناسان وجود حمايت اجتماعي يكي از اصلي‌ترين نكاتي است كه به سلامت روان فرد كمك مي‌كند و در شرايط سخت باعث كاهش فشار رواني بر وي مي‌شود. ترك اعتياد در خانه يكي از شرايط سختي است كه حضور اطرافيان و حمايت آن‌ها مي‌تواند آن را براي شما آسان‌تر كند. درنتيجه يكي از راهكارهاي مؤثر در ترك اعتياد به حشيش در خانه، كمك گرفتن از ساير اعضاي خانواده است. آن‌ها مي‌توانند با صحبت و ايجاد آرامش در شما باعث افزايش انگيزه براي ترك اعتياد شوند.

اعضاي خانواده مي‌توانند با كمك گرفتن از روانشناسان متخصص در زمينهٔ اعتياد، آگاهي خود را راجع به نشانه‌هاي رواني اعتياد به حشيش و قطع مصرف بالا ببرند و از اين طريق به شما در كنترل شرايط كمك كنند. به ميزاني كه خانواده شما آگاهي بيشتري از آنچه در شرف وقوع است داشته باشند كنترل شرايط نيز راحت‌تر خواهد بود.

براي ترك اعتياد به حشيش در خانه روان‌درماني را ادامه بدهيد

اعتياد به حشيش آثار نامطلوبي را در مغز شما باقي خواهد گذاشت كه تلاش براي بهبود آن‌ها مي‌بايست زير نظر متخصصين روانشناسي صورت بگيرد. با توجه به اينكه حشيش يكي از انواع مواد توهم‌زا است اعتياد به آن و سپس كاهش ميزان مصرف نشانه‌هاي نامطلوب روحي را به همراه خواهد داشت درنتيجه بهتر است در طي فرايند سم‌زدايي و حتي بعد از آن ارتباط خود را با روان‌درمانگر ادامه بدهيد. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد حتي براي حضور در جلسات مشاوره نيز تمايلي به ترك محيط خانه نداريد مي‌توانيد از خدمات مشاوره تلفني و يا اينترنتي استفاده كنيد.

از عوامل وسوسه‌گر دوري كنيد

يكي از مهم‌ترين مسائلي كه ترك اعتياد را دشوار مي‌كند وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر است. اين وسوسه معمولاً باعث مي‌شود كه شما مدتي پس از ترك، مصرف مواد مخدر را از سر بگيريد و بر اساس نظر متخصصان بازگشت فرد به اعتياد پس از يك دوره ترك باعث خواهد شد كه وي در هر وعده مقدار بيشتري از مخدر مورد نظر را استفاده كند. درنتيجه يكي از مسائلي كه مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد اين است كه عوامل وسوسه‌انگيز را شناسايي و از آن‌ها دوري كنيد. همچنين بهتر است راهكارهايي را براي كنترل وسوسه‌هاي ذهني آموزش ببينيد. شناسايي عوامل و موقعيت‌هاي وسوسه‌انگيز و تلاش براي كنترل آن‌ها ازجمله اقداماتي است كه در جلسات بازپروري پس از اعتياد مورد توجه قرار مي‌گيرند.

براي ترك اعتياد به حشيش در خانه سبك زندگي خود را تغيير دهيد

يكي ديگر از نكاتي كه براي ترك اعتياد در خانه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه سبك زندگي خود را تغيير دهيد. قرار دادن ورزش در برنامه روزانه و همچنين اختصاص ساعاتي از روز به وقت‌گذراني با خانواده ازجمله مسائلي هستند كه به شما كمك خواهند كرد. سعي كنيد تا جاي ممكن از عاداتي كه شما را در كام اعتياد قرار دادند فاصله گرفته و براي آن‌ها جايگزين‌هاي مطلوبي در نظر بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

1. آيا ترك اعتياد به حشيش در خانه ممكن است؟

اگرچه اين مسئله امكان‌پذير است بااين‌حال شما ازنظر دسترسي فوري به پزشك و تجهيزات درماني تا حدودي با مشكل مواجه خواهيد شد. به همين خاطر بهتر است تا حد امكان ترك اعتياد را در مراكز مربوط به آن انجام دهيد. بااين‌حال اگر مي‌خواهيد براي ترك اعتياد در خانه اقدام كنيد بهتر است زير نظر يك متخصص برنامه ترك را شروع كنيد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترك اعتياد به حشيش در خانه با كمترين عوارض


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۹:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان حملات پانيك معمولا مدت‌ها پس از اولين حملات پانيك توسط بيمار جستجو مي‌شود. مبتلايان به اين بيماري معمولاً تصور مي‌كنند كه دچار مشكلات قلبي شده‌اند و به همين خاطر بيش از آنكه به دنبال درمان‌هاي رواني براي مشكل خود باشند سعي مي‌كنند تا با كمك گرفتن از متخصصين مختلف دليل بيماري خود را پيدا كنند. درنتيجه بيماران درگير با حملات پانيك نخستين بار نه با ميل خود بلكه با توصيه ساير متخصصين (مخصوصا قلب) براي درمان مراجعه مي‌كنند.

منبع: درمان حملات پانيك | 7 روش سريع درمان حمله پانيك

بااين‌حال توجه داشته باشيد كه حملات پانيك بدون كمك گرفتن از جلسات روان‌درماني بهبود پيدا نمي‌كنند و به همين خاطر درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين بيماري در شما يا هريك از اطرافيانتان وجود دارد بهتر است براي درمان از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد. براي دريافت خدمات مشاوره استرس كليك كنيد.

درمان پس از تشخيص اختلال حملات پانيك

پانيك به معناي يك حمله اضطرابي است كه به‌صورت ناگهاني و بدون مقدمه شروع مي‌شود، در طي ده دقيقه به اوج خود مي‌رسد و حداكثر 30 دقيقه پس از شروع نيز خاتمه پيدا مي‌كند. ازجمله ويژگي‌هاي حملات پانيك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • احساس تنگي نفس و خفگي
  • احساس درد در قفسه سينه
  • تپش قلب و افزايش فشارخون
  • احساس گرفتگي عضلات بدن
  • فرد هنگام حملات پانيك احساس مي‌كند يك گلوله سربي در گلويش گير كرده است
  • احساس ناراحتي در دستگاه گوارش
  • تعريق
  • لرز
  • حالت تهوع و استفراغ
  • فرد احساس مي‌كند از ديد نفر سوم به شرايط نگاه مي‌كند

اگرچه همه نشانه‌هاي بالا در يك فرد ديده نمي‌شوند، اما هرچه تعداد بيشتري از اين نشانه‌ها وجود داشته باشد به اين معناست كه حملات پانيك شدت بيشتري دارد. در جريان حملات پانيك بيمار احساس مي‌كند هرلحظه ممكن است بميرد و يا ديوانه شود. با توجه به اينكه برخي مشكلات جسماني مانند قند خون پايين يا استفاده از برخي مواد مخدر نيز ممكن است باعث بروز حملاتي مشابه پانيك شود پيش از اطمينان از تشخيص پانيك فرد مي‌بايست به لحاظ سلامت جسمي موردبررسي قرار بگيرد.

درمان حملات پانيك چقدر طول مي كشد؟

طول درمان پانيك بستگي به روش درماني، شدت بيماري و درك بيمار از وضعيت جسمي و رواني خودش دارد. هر چه بيمار آگاهي كمتري نسبت به علل شروع بيماري و عوامل تشديد كننده آن داشته باشد، درمان نيز با چالش بزرگ‌تري رو به رو خواهد بود. همچنين هر چه زمان درگيري با بيماري بيشتر بوده باشد، احتمال درگيري بيمار با مصائب و جوانب بيماري نيز بيشتر است، بنابراين براي درمان بيماري و رفع نشانه‌ها موضوعات بيشتري بايد در جلسات درمان مد نظر قرار بگيرد. با توجه به اين پارامترها درمانگر بهترين روش را براي تعديل وضعيت بيمار و كاهش حملات پانيك و در نتيجه درمان كامل پيش خواهد گرفت.

درمان حملات پانيك

مبتلايان به حملات پانيك از اين بيماري آگاهي چنداني ندارند و بيشتر تصور مي‌كنند دچار يك بيماري جسماني شده‌اند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين بيماري را در هر يك از اطرافيانتان مشاهده مي‌كنيد بهتر است به آن‌ها راهنمايي كنيد تا براي درمان از يك متخصص روانشناسي كمك بگيرند. روانشناسان با توجه به شرايط فرد و شدت بيماري از روش‌هاي متفاوتي براي درمان استفاده مي‌كنند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- افزايش آگاهي نسبت به بيماري

اصلي‌ترين دليلي كه اضطراب را افزايش داده و باعث شدت گرفتن حملات پانيك مي‌شود اين است كه فرد تصور مي‌كند اتفاق ناگواري مثل سكته قلبي، مرگ يا از دست دادن كنترل رواني در حال جريان است.

آن‌ها گاهي اوقات نيز از پيامدهاي حملات پانيك مي‌ترسند و نگران اين موضوع هستند كه ديگران آن‌ها را مسخره كنند يا در مكاني دچار حملات پانيك شوند كه امكان نجات وجود نداشته باشد. به همين خاطر در نخستين قدم براي درمان حملات پانيك روانشناس مي‌بايست اطلاعات فرد را راجع به اين بيماري افزايش دهد. هنگامي‌كه بيمار متوجه مي‌شود پانيك يك بيماري اضطرابي است و خطر جدي سلامت او را تهديد نمي‌كند تا حد زيادي از اضطراب وي كاسته مي‌شود.

2- درمان حملات پانيك | آموزش راهكارهايي براي حفظ آرامش

هنگامي‌كه فرد متوجه شد حملات پانيك او به دليل اضطراب ايجاد شده؛ به‌عنوان بخش ديگري از درمان، روانشناس به وي كمك خواهد كرد تا راهكارهايي را براي حفظ آرامش ياد بگيرد. اين راهكارها مي‌تواند موضوعات مختلفي ازجمله تنفس عميق، استفاده از جملات آرام‌بخش يا حتي تمرينات آرام‌سازي مثل ريلكسيشن باشد. به فرد آموزش داده مي‌شود تا هنگام مواجه با مشكلات و نشانه هاي حملات پانيك از اين روش‌ها براي كاهش اضطراب و دفع حملات پانيك استفاده كند.

3- روش‌هاي مشابه‌سازي واقعيت

در اين مرحله شرايطي مشابه حملات پانيك براي فرد شبيه‌سازي مي‌شود. براي مثال ممكن است از طريق تزريق يا استشمام برخي مواد تنفس بيمار دچار مشكل جزئي شود و يا او را روي يك صندلي تا جايي مي‌چرخانند كه احساس سرگيجه به وي دست بدهد. بيمار در اين شرايط مي‌بايست از راهكارهايي كه براي كنترل اضطراب آموزش ديده استفاده كند و اجازه تشديد حملات پانيك را ندهد. اگر بيمار بتواند در اتاق درمان و در شرايطي كه همه‌چيز تحت كنترل متخصص است از پس اين تمرين بربيايد؛ در موقعيت‌هاي حقيقي زندگي نيز اين توانايي را خواهد داشت. درمان حملات پانيك با اين روش نياز به نظارت متخصصي مجرب دارد.

4- درمان حملات پانيك | انواع متدهاي روانشناختي

روانشناسان متدهاي درماني مختلفي براي كنترل و درمان حملات پانيك دارند. رويكردهاي شناختي رفتاري و رفتار هيجاني بيشترين بازخورد مثبت را در درمان اختلالاتي چون حملات پانيك داشته‌اند. تكنيك‌هاي ذهن آگاهي، درمان eft ، غرقه سازي، خودگويي مثبت، مديتيشن و.. از جمله روش‌هاي مناسب براي كار با كساني است كه دچار حملات پانيك مي‌شوند.

5- تن آرامي

يكي از روش هاي مفيد براي درمان حملات پانيك استفاده از روش هاي تن آرامي است. تن آرامي با كمك متخصصين روانشناسي بيشتري تاثير را دارد. در طي اين تمرينات فرد ياد مي گيرد كه چطور در كنار افكار استرس زا، تنش و اضطراب را از بدنش دور كند. با تكرار اين تمرينات تعداد حملات پانيك كمتر و صفر خواهد شد.

6- ذهن آگاهي

يكي ديگر از روش هاي درمان حملات پانيك استفاده از ذهن آگاهي است. بيماراني كه دچار حملات پانيك مي شوند از اتفاقات ناگواري كه قرار است رخ دهد دچار ترس شديد مي شوند. ذهن آگاهي به آن ها كمك مي كند تا در لحظه اكنون قرار بگيرند. توجه و بودن در زمان حال به آن ها كمك مي كند تا به جاي افكار منفي، امروز براي مشكلات راه حل پيدا كنند. و براي فردا برنامه ريزي واقعي داشته باشند.

7- درمان شناختي، رفتاري و هيجاني

يكي ديگر از روش هاي موفق در درمان حملات پانيك ، متد درماني شناختي رفتاري هيجاني است. در اين روش درماني ارتباط بين هيجانات، افكار و رفتارهاي فرد مورد بررسي قرار مي گيرد. شما پس از آگاهي از نحوه تعامل اين سه عامل، به كمك متخصص روانشناسي مي‌توانيد به نتيجه مطلوب يعني درمان حملات پانيك برسيد.

پيامدهاي عدم درمان حملات پانيك

حملات پانيك نوعي زنگ خطر محسوب مي شود. ظرفيت روان شما براي تحمل استرس ها و مشكلات به حدي لبريز شده كه با نشانه هاي حملات پانيك تظاهر پيدا مي كنند. بنابراين شما هر چه زودتر بايد به دنبال راهي براي كاهش فشارهاي رواني بكنيد. در صورت عدم پيگيري درمان حملات پانيك احتمال ابتلا به ساير اختلالات رواني و حتي جسمي نيز بالا مي رود. اختلالات سايكوسوماتيك، افسردگي، اختلالات اضطرابي، ابتلا به انواع فوبيا، وسواس و… از جمله اختلالاتي است كه در پي حملات پانيك ممكن است ايجاد شود.

مشكلات قلبي، سكته مغزي و اختلالات گوارشي از رايج ترين پيامدهاي عدم درمان حملات پانيك هستند. بنابراين شما بايد براي حفظ سلامت جسماني و رواني تان هر چه زودتر با متخصصين روانشناسي صحبت نماييد.

درمان سريع حملات پانيك با دارو

اگرچه داروها را نمي‌توان درماني قطعي براي پانيك دانست بااين‌حال اگر شدت بيماري بيش از آن باشد كه فرد بتواند با اراده خود آن را كنترل كند، استفاده از داروهاي ضد اضطراب كمك‌كننده خواهد بود. اين داروها همان‌طور كه از نامشان پيداست شدت اضطراب را كاهش مي‌دهند و تا حدودي از بروز حملات پانيك جلوگيري مي‌كنند. اما در استفاده از آن‌ها مي‌بايست اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه دارو توانايي درمان قطعي حملات پانيك را ندارد و صرفاً باعث كاهش نشانه‌ها مي‌شود. اين به معناي آن است كه با قطع مصرف دارو علائم بيماري شما مجدداً بازخواهد گشت.

با توجه به شرايط جسمي، شدت بيماري و همين‌طور سابقه مصرف داروها متخصصين ممكن است از داروهاي مختلفي براي درمان حملات پانيك شما استفاده كنند. از مهم‌ترين داروهايي كه براي درمان حملات پانيك مورداستفاده قرار مي‌گيرد بنزوديازپين‌ها هستند، اما تحقيقات نشان داده استفاده از بنزوديازپين‌هايي مثل آلپرازولام يا كلونازپام حتي در هنگام شروع حملات پانيك مي‌تواند باعث متوقف شدن آن شود. براي اشنايي با عوارض و انواع داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان حملات پانيك مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

آيا دارويي براي درمان حملات پانيك وجود دارد؟

دارويي كه توانايي درمان كامل اين بيماري را داشته باشد وجود ندارد، اما داروهاي ضد اضطراب مي‌توانند از شدت گرفتن حملات جلوگيري كنند.

بهترين راه درمان حملات پانيك چيست؟

استفاده از روش هاي درمان شناختي بهترين نتيجه را براي بيمار خواهد داشت. اين روش ها احتمال بازگشت بيماري را به صفر رسانده و موجب بهبود كيفيت كلي زندگي بيمار مي‌شوند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: درمان حملات پانيك | 7 روش سريع درمان حمله پانيك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۸:۵۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مديريت نياز جنسي نوجوان يكي از مهارت‌هايي است كه با ورود به دوران بلوغ براي هر دو جنس تبديل به چالشي جدي مي‌شود. والدين نيز اغلب راهي براي حل اين موضوع ندارند و در مورد آن سكوت كرده و هيچ آموزشي نمي‌دهند. اما بدن نوجوان منتظر اجازه والدين نمانده و با توليد هورمون‌هاي جنسي ميل شديدي به برقراري رابطه با جنس مخالف ايجاد مي‌كند. در اين زمان اگر دختر و پسر براي مواجهه با اين شرايط آموزش نديده باشند و يا آمادگي لازم را نداشته باشند، مشكلات متعددي را تجربه خواهند كرد. بنابراين آموزش مديريت نياز جنسي نوجوان اهميت زيادي دارد. در اين زمينه ميتوانيد براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد.

منبع: مديريت نياز جنسي نوجوان | تخليه نياز جنسي در نوجوان

اهميت مديريت نياز هاي جنسي نوجوان

نوجواني زماني است كه فرد به‌صورت طبيعي با نيازهاي جنسي مواجه مي‌شود و به همين خاطر شايد اين سؤال پيش بيايد كه اگر اين موضوع بخشي از روند رشد نوجوان است، چرا بايد آن را مديريت كرد و يا بي‌توجهي به مديريت نياز جنسي نوجوان چه پيامدهايي خواهد داشت. در درجه اول به اين نكته توجه داشته باشيد كه مديريت نياز جنسي به معناي سركوب يا انكار واقعيت نيست و شما هرگز نمي‌توانيد اين نياز را به‌طوركلي از بين ببريد. اما مديريت صحيح به اين معناست كه از بروز رفتارهاي خطرناكي كه مي‌تواند در آينده باعث پشيماني فرد باشد، جلوگيري كنيد.

يكي از ويژگي‌هاي نوجواني اين است كه آن‌ها بيش از آنكه با استفاده از منطق‌شان تصميم بگيرند، از روي احساس و يا تحت تأثير گروه همسالان دست به كارهاي مختلف مانند استفاده از مواد مخدر، برقراري رابطه جنسي، درگيري با ديگران يا هر رفتار نامناسب ديگر مي‌زنند.

به همين خاطر است كه نيازهاي اين گروه سني مي‌بايست تحت مديريت قرار بگيرد تا از بروز پيامدهاي منفي جلوگيري شود. نوجوانان به دليل آگاهي كمتر يا ضعفي كه در توانايي مراقبت از خود دارند، ممكن است با مشكلات بسياري ازجمله خطر بروز تجاوز، ابتلا به بيماري‌هاي مقاربتي، بارداري‌هاي ناخواسته و يا انواع اختلالات رفتاري در رابطه جنسي مواجه شوند.

بيداري جنسي در نوجوان

بسياري از والدين نمي دانند كه چه زماني بايد مديريت نياز جنسي نوجوان را به او آموزش دهند. يا اصلا چطور در اين باره با او صحبت كنند. پس راه آسان را در پيش گرفته و در مورد آن اصلا صحبتي به ميان نمي‌آورند. بايد بگوييم شايد در گذشته امكان ناديده گرفتن اين مساله وجود داشت.

اما با ازدياد درگاه هاي ورود اطلاعات به فرزند شما، بايد احتمال بيداري جنسي را زودتر از آنچه كه فكر مي كنيد در نظر بگيريد. در مورد زمان بيداري جنسي نظرات مختلفي بيان شده است. برخي از انديشمندان مثل فرويد دوره اي از نهفتگي (6الي 7 سالگي تا بلوغ) را براي همه افراد در نظر گرفته اند. اما برخي ديگر با مثال هاي نقض نظريه او را زير سوال برده اند.

پيشنهاد مي‌شود شما با زير نظر گرفتن رشد عقلي و جسمي او آمادگي اش به آموزش مديريت نياز جنسي نوجوان ها را بسنجيد. در اين زمينه حتما از خدمات مشاوره روانشناسي نيز استفاده كنيد.

بحران جنسي نوجوان

همه نوجوانان با دوره اي از بحران جنسي مواجه مي شوند. اين دوره در هر دو جنس از سنين 11 سال شروع شده و در 17 الي 18 سالگي به اوج خود مي‌رسد. كساني كه مديريت نياز جنسي نوجوان را آموزش ديده اند عملكرد بهتري خواهند داشت. علت اصلي اين بحران عدم آگاهي نوجوان نسبت به بدن اش است. او در خواب و در مواقعي كه اصلا انتظارش را ندارد، متوجه تحريك هاي جنسي مي‌شود. در پسران آلت جنسي بزرگ و سفت شده و در دختران ترشحات واژن و گرگرفتگي رخ مي دهد. مشكل زماني بزرگ مي شود كه او نمي داند در اين مواقع بايد چه كند. سركوب يا پاسخ؟

آموزش هاي مديريت نياز جنسي نوجوان به آن ها در قدم اول ياد مي دهد كه اين احساسات طبيعي است و نيازي به خجالت ندارد. آن ها ياد ميگيرند كه به جاي سركوب انرژي جنسي شان را در مسير درست خرج كنند و به جاي پاسخ هاي لحظه اي و پر خطر، ياد مي گيرند كه در زمان و مكان درست نياز جنسي شان را رفع نمايند.

9 راهكار براي مديريت نياز جنسي نوجوان

در ادامه به هفت روش براي مديريت نياز جنسي در دوران نوجواني اشاره كرده‌ايم. شايد شما هم برخي از آن‌ها را بدانيد و حتي به آن‌ها عمل كرده باشيد، اما باز هم نتوانسته‌ايد به نتيجه دلخواه برسيد. در اين زمان حتما براي ارزيابي وضعيت به مشاورين مراجعه كنيد. روانشناسان با بررسي شرايط به شما كمك مي‌كنند تا راهكار مناسب‌تري را جايگزين كنيد.

1- محرك‌هاي جنسي را كاهش دهيد

اولين راهكار براي كاهش تمايلات جنسي اين است كه وجود اين محرك‌ها را در محيط اطراف كاهش دهيد. همه ما به تجربه متوجه اين موضوع شده‌ايم كه اگر يك پديده يا نشانه‌هاي آن مرتباً در اطراف ما وجود داشته باشد فراموش كردن آن سخت خواهد بود. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد درگير نيازهاي جنسي نشويد يا حداقل شدت آن‌ها را كاهش دهيد يكي از راهكارها اين است كه تا جاي ممكن اين‌گونه محرك‌ها را كاهش دهيد.

حضور در جمع‌هاي دوستانه يا صفحاتي از فضاي مجازي كه دائماً از اين موضوعات صحبت مي‌كنند، تماشاي فيلم يا مطالعه كتاب‌هايي با محتواي نامناسب، عكس يا فيلم‌هاي ***گرافي و هر چيز ديگري كه مي‌تواند شما را دچار اين تصور كند در اين گروه قرار مي‌گيرند.

2- قطع ارتباط با جنس مخالف

ارتباط با جنس مخالف سطوح مختلفي دارد. وقتي مكالمات شما از موضوعات روزمره و اجتماعي يا كاري به مسائل شخصي، علايق، سرگرمي ها، مدل مو يا لباس كشيده مي شود، ديگر امكان مديريت نياز جنسي نوجوان كاهش مي يابد. همانطور كه در بخش قبل گفتيم بايد محرك هاي جنسي را كاهش دهيد. پس هر چه ساعات بيشتري با جنس مخالف در ارتباط باشيد (تلفني، چت، نگاه كردن و حضور در كنار او)، توان كمتري در مهارت مديريت نياز جنسي نوجوان خواهيد داشت.

پس اگر براي فعاليتي حتما بايد با جنس مخالف در تماس باشيد، روي نگاه ها و صحبت هاي خود كنترل داشته و آن ها را محدود كنيد. اجازه ندهيد كه مسائل حاشيه ذهن شما را درگير كند.

3- مديريت نياز جنسي نوجوان با ورزش منظم

تحقيقات نشان مي‌دهد ركود و نداشتن تحرك بدني در كنار افزايش افكار و نيازهاي جنسي باعث بلوغ زودرس نيز مي‌شود. علاوه بر اين ورزش كردن باعث افزايش شادي و نشاط و بالا رفتن روحيه فرد مي‌شود. به همين خاطر داشتن عادات ورزشي منظم يا دنبال كردن يك ورزش به‌صورت حرفه‌اي ازجمله مسائلي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد.

4- پر كردن اوقات فراغت

اگر مي‌خواهيد چيزي را از ذهنتان بيرون كنيد يك روش مناسب اين است كه برنامه‌ها و اهداف جديدي براي خود فراهم كنيد. خالي بودن زمان‌هاي شما يكي از محرك‌هايي است كه مي‌تواند توجهتان را به سمت مسائل جنسي جذب كند. به همين خاطر بهتر است تلاش كنيد تا جايي كه مي‌توانيد زمان‌هاي خالي خود را كاهش دهيد و ذهنتان را با دغدغه‌هاي مختلف پر كنيد.

5- مديريت نياز جنسي نوجوان با صحبت كردن

يكي از راهكارهاي مؤثر درزمينهٔ مديريت نياز جنسي نوجوان كه والدين بايد به آن توجه داشته باشند اين است كه با فرزندتان صحبت كرده و آگاهي‌هاي لازم درزمينهٔ مسائل جنسي را به او بدهيد. علاوه بر اين به آن‌ها آموزش دهيد كه در مقابل درخواست رابطه جنسي از جانب ديگران چطور مي‌بايست برخورد كنند.

براي مثال به دخترانتان آموزش دهيد اگر پسري به آن‌ها بگويد نداشتن رابطه جنسي با من به اين معناست كه تو مرا دوست نداري يا اين يك نياز طبيعي در همه انسان‌هاست كه دليلي براي انكارش وجود ندارد او مي‌بايست چطور به اين صحبت‌ها پاسخ دهد؟ و يا اگر دوستان پسرتان او را به خاطر نداشتن رابطه جنسي تحقير مي‌كنند رفتار صحيح چگونه است؟

بسياري از بحران‌هاي دوره نوجواني به اين خاطر اتفاق مي‌افتد كه نوجوانان علي‌رغم داشتن آگاهي از خطرات، رفتار صحيح در موقعيت‌هاي بحراني را نمي‌شناسند. به همين خاطر سعي كنيد رابطه دوستانه‌اي با فرزندتان داشته باشيد تا بتوانيد در جريان مسائل قرار گرفته و او را راهنمايي كنيد.

6- كنجكاوي‌هاي نوجوان را سرزنش نكنيد

نوجواني دوره سني است كه نيازهاي جنسي و همين‌طور ميل به برقراري رابطه با جنس مخالف در فرزند شما سر برمي‌آورند. اين موضوع باعث مي‌شود تا آن‌ها كنجكاوي‌هايي راجع به موضوعات مختلف جنسي داشته باشند، درباره اين موضوعات سؤال كنند و يا از راه‌هايي مثل صحبت با دوستان يا گشتن در فضاي مجازي به دنبال ارضا كنجكاوي‌هايشان باشند.

اگر متوجه چنين مسائلي در فرزند خود شده‌ايد بهتر است از هرگونه رفتار نامناسب، پرخاش يا سرزنش آن‌ها اجتناب كنيد و به خاطر داشته باشيد اگر فرزندتان احساس كند نمي‌تواند در محيط خانه براي سؤالاتش پاسخي پيدا كند اين كار را به‌صورت پنهاني و از راه‌هاي ديگري جست‌وجو مي‌كند كه تسلط شما را بر شرايط موجود كاهش مي‌دهد.

6- مديريت نياز جنسي نوجوان به كمك بازسازي ارتباط والدين و فرزندان

نوجواني دوران گذار از كودكي به بزرگسالي است، بسياري از والدين بنا به عادت با فرزندشان مانند كودكان برخورد مي‌كنند، در حالي كه نيازهاي رشدي و رواني نوجوان تغيير كرده و بايد متناسب با اين نيازهاي جديد با او برخورد كرد. اعطاي مسئوليت، همفكري با نوجوان، نظرسنجي از او، تغيير در حدود اختيارات، تشويق و تعريف از ويژگي‌هاي مثبت و… از جمله اقداماتي است كه موجب تقويت خودباوري نوجوان و هدف گزيني مناسب او مي‌شود.

نوجوان نيز مي‌تواند با بالابردن آگاهي و رفتار بالغانه‌تر به والدين اطمينان كافي براي كسب اين برخودها از جانب آن‌ها بدهد. يعني اين فرايند دو طرفه بوده و هم نوجوان و هم والدين با تغيير رفتار مي‌توانند بر چگونگي اين رابطه تاثير بگذارند.

7- به ساعات خواب نظم دهيد

هر چه ساعات خواب شما منظم تر باشد عملكرد بدن تان در طول روز نيز بهتر خواهد بود. قدرت يادگيري، تمركز، انرژي لازم براي انجام كارها، شادابي، سلامت پوست و.. به منظم بودن ساعات خواب ارتباط دارد. همچنين ديرخوابيدن نوجوان باعث مي شود كه زمان بيشتري براي گشتن در صفحات مجازي و فكر كردن به تخيلات جنسي داشته باشد. بنابراين با زود خوابيدن و زود بيدار شدن نوجوان مجبور به انجام فعاليت هاي زندگي اش جهت رشد و پيشرفت خواهد شد.

8- بدن تان را با فعاليت هاي مفيد خسته كنيد

فعاليت جنسي نياز به انرژي دارد. پس اگر اين انرژي جاي ديگر خرج شده باشد، مديريت نياز جنسي نوجوان راحت تر خواهد بود. بنابراين نوجوان را با فعاليت هاي بدني مشغول كنيد. آن وقت او حتي اگر تخيلات و تمايلات جنسي اش بالا هم باشد، نياز به خواب و استراحت مانع از بروز بحران جنسي خواهد شد.

9- كمك گرفتن از مشاورين كودك و نوجوان

تربيت نوجوان و به‌خصوص تربيت جنسي ازجمله مسائلي هستند كه اهميت زيادي دارند و بي‌توجهي نسبت به آن‌ها مي‌تواند باعث بروز مشكلات بسياري شود. به همين خاطر بهتر است درزمينهٔ نيازهاي جنسي نوجوان و مديريت آن‌ها، دوره بلوغ و همين‌طور نحوه پاسخگويي به نيازهاي جديد نوجوان از يك مشاور متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

مشاورين با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه دارند مي‌توانند راهكارهاي مناسبي را در زمينه مديريت نياز جنسي نوجوان به شما ارائه كنند و از بروز برخي مشكلات يا شدت گرفتن پيامدهاي آن‌ها جلوگيري كنند. ازجمله نكاتي كه مي‌توانيد راجع به آن‌ها از مشاورين كمك بگيريد مي‌توان به اين موارد اشاره كرد.

  • متوجه رفتارهايي مانند خود ارضايي، برقراري رابطه جنسي با دوستان يا جنس مخالف در فرزندتان شده‌ايد.
  • گرايش به تصاوير يا فيلم‌هاي ***گرافي
  • ناتواني از پاسخ دادن به كنجكاوي‌هاي جنسي نوجوان
  • راهكارهاي مديريت نياز جنسي به هر دليلي در فرزند شما پاسخ نداده است

پيامدهاي عدم آموزش مديريت نياز جنسي نوجوان

بي توجهي به نيازهاي جسمي و جنسي نوجوانان و رها كردن آن ها به حال خود پيامدهاي ناگواري مي تواند براي او و خانواده به وجود آورد. اتفاقات كوچك و بزرگي در اثر ناتواني فرد براي مديريت نياز جنسي نوجوان اش رخ داده است. به دليل تابو بودن مسائل جنسي در فرهنگ ما و نگراني از آبروريزي بسياري از خانواده اين دست مشكلات را پنهان مي كنند.

در حالي كه آسيب هاي آن در بزرگسالي و سال هاي آينده نيز گريبان گير نوجوان يا افراد ديگر خواهد بود. بنابراين بهتر است براي پيشگيري از مشكلات جنسي نوجوانان آموزش ها و مشاوره هاي نوجوان جدي گرفته شود. در ادامه به چند نمونه از پيامدهاي ناخواسته عدم مديريت نياز جنسي نوجوان اشاره كرده ايم.

خودارضايي

تجاوز و تعرض به اعضاي درجه يك محارم

كودك آزاري

روابط پيش از ازدواج

انحرافات جنسي

واژينيسموس

افت تحصيلي

ابتلا به افسردگي و اضطراب در نوجواني

سخن آخر

به طور كلي مديريت نياز جنسي نوجوان تنها در صورتي امكان پذير است كه او آموزش ها و آگاهي لازم را در مورد اين مهارت كسب كرده باشد. والدين و مراكز آموزشي موظف به ارائه اطلاعات لازم به نوجوانان هستند. مديريت نياز جنسي نوجوان توسط متخصصين خانواده و نوجوان نيز آموزش داده مي شود. شما با مراجعه به مركز ذهن نو مي توانيد در اين زمينه خدمات كامل روانشناختي دريافت كنيد.

مجموعه ذهن نو با مطالعه و بررسي دقيق شرايط و ويژگي هاي نوجوان شما، به او براي توسعه مهارت هاي فردي و بناي پايه هاي زندگي اش كمك مي كند. مديريت نياز جنسي نوجوان به او كمك مي كند تا زمان و انرژي بيشتري براي تحصيل، كار، اهداف و موفقيت اش صرف كند. بنابراين هزينه هايي كه در اين بازه زماني مي كند نه تنها از مشكلات عدم مديريت نياز جنسي نوجوان پيشگيري مي كند. بلكه او را براي ورود به دنياي بزرگسالي نيز آماده مي نمايد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مديريت نياز جنسي نوجوان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

چه راه‌هايي براي مديريت نياز جنسي نوجوان وجود دارد؟

كاهش محرك‌هاي محيطي، پر كردن اوقات فراغت و ورزش منظم ازجمله راهكارهايي هستند كه مي‌تواند در اين شرايط كمك‌كننده باشد. آگاهي بخشي به نوجوان و آموزش اينكه در مقابل اين درخواست‌ها از سوي ديگران چگونه بايد پاسخ دهد نيز اهميت بسياري دارد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مديريت نياز جنسي نوجوان | تخليه نياز جنسي در نوجوان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۸:۲۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا در مورد روش‌هاي ترك حشيش و آنچه افراد در فرايند درمان به آن‌ها نياز دارند اطلاعي داريد؟ حشيش به عنوان رايج‌ترين ماده توهم زا يا در واقع كانابيس ها در جهان امروزه بسياري از افراد را درگير خود ساخته و جوانان زيادي را در دام اعتياد گرفتار كرده است. از آنجايي كه اثرات اين ماده بيشتر بر ذهن و روان تاثير مي‌گذارد، روش‌هاي ترك آن نسبت به موادي كه جسم را هدف قرار مي‌دهند تا حدودي متفاوت است.

منبع: ترك حشيش

در واقع روش‌هاي ترك حشيش بيش از سم زدايي و پرداختن به علائم جسماني بر علائم رواني ناشي از مصرف و قطع اين ماده تمركز دارند. از جمله اين روش‌ها مي‌توان به مصاحبه انگيزشي، درمان شناختي رفتاري و خانواده درماني اشاره كرد كه ما در ادامه به توضيح بيشتر آن‌ها پرداخته‌ايم.

حشيش چيست؟

حشيش يا همان كانابيس ماده مخدري است كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد. وجود ماده‌اي به نام THC در اين گياه باعث مي‌شود كه فرد در پي مصرف استعمال آن علائمي نظير توهم و تغييرات ادراكي را تجربه نمايد. توجه داشته باشيد كه گل يا ماريجوانا نيز نوعي كانابيس است چرا كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و داراي همان ماده موثره است و تنها مقادير آن‌ها با يكديگر متفاوت است.

با اين حال حشيش در حدود 7 تا 10 برابر خطرناك‌تر است و مي‌تواند آثار جسمي و روان شناختي زيان بارتري را برجاي بگذارد.

اهميت ترك به موقع اعتياد به حشيش

اعتياد به حشيش بيش از هر چيز بر ذهن و روان فرد تاثير مي‌گذارد و اثرات ظاهري آن نسبت به مواد مخدر افيوني نظير هروئين ديرتر بروز مي‌يابد. همين امر باعث مي‌شود كه بسياري از افراد فكر كنند حشيش اعتياد آور نيست و مشكلي براي سلامتي ايجاد نمي‌كند. اين در حالي است كه مصرف حشيش مي‌تواند زمينه ساز بروز مشكلات رواني نظير اختلالات روان پريشي و دو قطبي شده و به مرور فرايندهاي فكري نظير تصميم گيري و قضاوت را تحت تاثير قرار دهد.

از آنجايي كه افراد در طي تجربه توهمات ناشي از مصرف حشيش ادراك درستي از واقعيت ندارند و در واقع فرق بين واقعيت و خيال را تشخيص نمي‌دهند ممكن است اقدامات خطرناكي را انجام دهند و سلامت خود يا اطرافيان را به خطر بياندازند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه به موقع براي ترك اين ماده اقدام شود تا اثرات رواني آن پيشرفت نكنند.

عوارض و علائم ترك حشيش

از آنجايي كه حشيش وابستگي رواني شديدي در فرد ايجاد مي كند. افراد معتاد به حشيش در زمان ترك با عوارض و علائم ترك اعتياد به حشيش مواجه مي شوند. اين ماده مخدر به شدت سلامت رواني فرد را تحت تاثير قرار مي دهند و مانند ترياك ، شيشه دوره خماري ندارد. از جمله علائم ترك حشيش مي توان به موارد زير اشاره كرد :

  • اختلال خواب
  • تغيير اشتها
  • بي قراري و اضطراب
  • عصبانيت و پرخاشگري شديد بدون علت
  • افسردگي
  • اضطراب و استرس

بهترين روش هاي ترك حشيش

امروزه براي ترك حشيش روش‌هاي درماني گوناگوني به كار مي‌رود . بر اساس تحقيقات انجام شده بهترين روش ترك اعتياد به حشيش استفاده از جلسات گروه درماني و دريافت مشاوره ترك اعتياد به حشيش است. چرا كه اعتياد به حشيش بيشتر وابستگي رواني دارد و وابستگي جسمي كمتري نسبت به ساير مواد مخدر در بدن ايجاد مي كند. كه ما در ادامه به مهم‌ترين روش هاي ترك اعتياد به حشش را توضيح داده ايم.

مصاحبه انگيزشي

بسياري از افراد مصرف كننده حشيش به خصوص كساني كه به تازگي درگير اعتياد به اين ماده شده‌اند انگيزه چنداني براي ترك ندارند. آن‌ها ممكن است به اصرار خانواده و اطرافيان براي درمان مشكل خود مراجعه كنند اما در نهايت بر اين باورند كه مصرف حشيش مشكل چنداني براي آن‌ها ايجاد نمي‌كند. در اين شرايط شروع ترك مي‌تواند در ظاهر موفقيت آميز باشد اما اغلب در دراز مدت به شكست مي‌انجامد چرا كه فرد از درون براي ترك حشيش به آمادگي نرسيده است.

براي ايجاد اين آمادگي درمانگران از روش مصاحبه انگيزشي استفاده مي‌كنند. در مصاحبه انگيزشي درمانگر تلاش مي‌كند تا به فرد نشان دهد جنبه‌هاي متعارضي در درون او وجود دارند كه همزمان براي ترك و ادامه مصرف تمايل دارند. آگاهي از اين تعارض‌ها و حل آن‌ها به بيمار كمك مي‌كند تا بتواند با ديد وسيع‌تري به مشكل خود نگاه كند و با انگيزه بيشتري براي شركت در فرايند ترك آماده شود.

درمان شناختي رفتاري براي تيرك حشيش

در درمان شناختي رفتاري درمانگر تلاش مي‌كند تا عقايد و باورهاي غلط مرتبط با مصرف مواد را شناسايي كرده و آن‌ها را به چالش بكشد. در نهايت جايگزين شدن افكار سالم با باورهاي نادرست به فرد كمك مي‌كنند كه احساسات مثبت بيشتري را در خود شكل بدهد و از رفتارهاي آسيب رساني نظير مصرف مواد خودداري كند. درمان شناختي رفتاري امروزه به عنوان يكي از موثرترين روش‌ها براي درمان انواع آسيب‌هاي روان شناختي به كار مي‌رود و در كمك به افراد در مسير ترك اعتياد نيز تا حد بسياري موثر است.

گروه درماني

گروه درماني يكي از موثرترين روش‌هاي درماني براي ترك انواع مواد محسوب مي‌شود. در اين روش افراد با تجربياتي مشابه در كنار هم و در يك گروه قرار مي‌گيرند. درمانگر با مطرح كردن يك موضوع بحث خاص نظير “چگونگي غلبه بر وسوسه” تلاش مي‌كند تا ارتباط ميان اعضاي گروه را در جهت مناسب هدايت نمايد و فرايند به اشتراك گذاشتن تجربيات مثبت و موثر را تسهيل كند.

خانواده درماني براي ترك حشيش

نگاه اعضاي خانواده به اعتياد و واكنش آن‌ها به اين مسئله يكي از فاكتورهاي بسيار مهم در تعيين موفقيت آميز بودن فرايند ترك است. از همين رو در بسياري از مواقع درمانگران تلاش مي‌كنند تا جلسات مشاوره را به صورت خانوادگي برگزار كرده و ساير اعضا را نيز در فرايند ترك درگير نمايند. آن‌ها تلاش مي‌كنند تا در مورد مفهوم اعتياد به عنوان يك بيماري عودكننده مغزي به والدين يا همسر آموزش‌هايي را ارائه كرده و شيوه‌هاي صحيح برخورد با فرد درگير مصرف مواد را نيز به آن‌ها بياموزند.

خانواده درماني با ايجاد يك شبكه حمايت اجتماعي امن پيرامون فردي كه درگير آسيب اعتياد شده اغلب نتايج قابل قبولي در درمان انواع مواد از جمله حشيش به جاي مي‌گذارد.

ترك حشيش با دارو

برخي افراد به دنبال دارويي براي ترك حشيش مي گردند و تصور مي كنند ترك حشيش با دارويي مانند متادون و يا قرص ب 2 ( بوپرونوفين ) امكان پذير است. به همين علت به دريافت مشاوره از متخصص ترك اعتياد شروع به مصرف خود صرانه چنين قرص هايي مي كنند. اما بايد بدانيد كه چيزي تحت عنوان داروي ترك اعتياد به حشيش وجود ندارد.

مصرف خودسرانه متادون و … تنها باعث بدتر شدن حال فرد و مواجه شدن او با علائم ترك حشيش شديدتري است. در نظر داشته باشيد هيچوقت بدون دريافت مشاوره از يك فرد متخصص در زمينه ترك اعتياد شروع به ترك خود سرانه نكنيد.

شايد فكر كنيد كه ترك حشيش با استفاده از دارو هاي شايد امكان پذير باشد ؟ در پاسخ بايد گفت كه هيچ داروي گياهي معتبر و مورد تاييد وزارت بهداشت براي ترك حشيش وجود ندارد. از طرفي با توجه به اين موضوع كه هيچ ارگان يا سازماني بر روي دارو هاي گياهي ترك حشيش نظارت ندارد، در اكثر اوقات اين دارو ها مشتقاتي از متادون و ترامادول هستند كه عوارض بسياري سختي را براي فرد به همراه خواهد داشت.

ترك حشيش چقدر طول مي كشد ؟

اكثر مراجعه كنندگان براي ترك يك سوال مشترك دارند و آن اين است كه ترك اعتياد به حشيش چقدر طول مي كشد ؟ در پاسخ بايد گفت كه سم زدايي بدن و خارج شدن سموم حشيش از بدن به عوامل مختلفي بستگي دارد ه بايد تحت بررسي متخصص قرار گيرد.

اما به طور كلي سم زدايي بدن از ماده حشيش ( THC ) تقريبا بين 10 تا 30 روز زمان نياز دارد. بعد از طي شدن روند سم زدايي جلسات مشاوره روانشناسي با يك متخصص ترك اعتياد نياز است تا وسوسه بازگشت به مصرف به طور كلي درمان شود.

 

براي ترك اعتياد به حشيش چه بخوريم ؟

افرادي كه در حال ترك اعتياد به حشيش هستند. در روند ترك حشيش روز به روز ضعيف تر مي شوند. اين افراد در فرايند ترك قوا و توان بدني خود را از دست مي دهند. در نتيجه در دوره ترك نياز به يك برنامه غذايي مناسب و كامل دارند.

يك دكتر روانشناس ترك اعتياد، برنامه غذايي جامع از انواع پروتئين ها، كربوهيدرات، ويتامين و ديگر مواد مغذي را براي فرد معتاد به حشيش در نظر مي گيرد. تا فرد بتواند قواي جسمي خود را بعد از ترك مجددا به دست آورد.

 

ترك اعتياد به حشيش را چگونه شروع كنيم ؟

اگر تصميم به ترك حشيش داريد و نمي دانيد كه بايد از كجا شروع كنيد. بهترين راه دريافت مشاوره ترك اعتياد از يك متخصص در اين زمينه مي باشد.

در مورد مراحل ترك حشيش بايد گفت كه اوليه مرحله ترك بعد از تصميم فرد سم زدايي و پاكسازي بدن فرد از سموم ماده مخدر است. سم زدايي بدن فرد حدود 14 روز طول مي كشد. در اين زمان علائم ترك حشيش در بدن فرد ظاهر مي شود بعد از بين مي رود.

معمولا دو هفته اول روند ترك بيشتر علائم ترك حشيش را فرد تجربه مي كند. با حفظ روحيه و تقويت آن مي تواند اين مرحله پشت سر بگذارد. از جمله علائم جسماني مي توان به عرق، سر درد، تغيير در اشتها، تب و لرز، درد پا و شكم اشاره كرد.

با تمام شدن علائم جسمي ترك اعتياد نوبت به درما علائم رواني در فرد معتاد به حشيش مي رسد. علائم رواني بيشتر فرد را اذيت مي كنند. اكثر افراد ترك و سم زدايي را با موفقيت پشت سر مي گذارند ولي عوارض رواني آنقدر آنها را اذيت مي كنند كه دوباره به مصرف حشيش روي مي آروند.

در مرحله آخر كه حدود چهار هفته زمان مي برد، فرد با اختلات رواني و مشكلات روحي زيادي روبرو مي شود كه با گذشت اين مدت تحت نظر يك متخصص مي تواند دوباره به زندگي عادي خود بازگردد.

 

ترك حشيش ذهن نو

شما در هر كجاي كشور كه هستيد مي توانيد از خدمات نوين مركز ذهن نو به صورت حضوري و تلفني بهرمند شويد. ذهن نو با دارا بودن تيم تخصصي و مجرب شامل برترين اساتيد و متخصصان ترك اعتياد دانشگاه هاي برتر كشور پاسخگوي نياز هاي شما به صورت حضوري، تلفني و آنلاين است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا حشيش باعث افزايش خلاقيت مي‌شود؟

متاسفانه يك باور غلط در بين جوانان وجود دارد كه فكر مي‌كنند حشيش خلاقيت ذهن را بالا مي‌برد. اين در حالي است كه حشيش يك ماده توهم زا است و باعث تجربه ادراكات غير طبيعي و غير واقعي مي‌شود و مي‌تواند شما را به سمت بيماري‌هاي روان پريشي حاد سوق دهد.

حشيش چه فرقي با گل دارد؟

گل و حشيش در طبقه بندي مواد مخدر در يك گروه قرار دارند چراكه هر دو از گياهي به نام شاهدانه به دست مي‌آيند. با اين تفاوت كه حشيش از صمغ اين گياه گرفته مي‌شود و داراي ماده موثره بيشتري است اما گل از شاخ و برگ‌هاي اين گياه گرفته مي‌شود و مقدار THC كمتري دارد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترك حشيش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك حشيش،
موضوع:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۷:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مادري كردن براي همسر ريشه در باورها و سبك تربيتي فرد دارد. ايفاي نقش مادر براي همسر به مرور رابطه را خسته كننده خواهد كرد. كمك و رسيدگي به شوهر كاملا درست است. اما فقط تا زماني كه با همسر مانند كودك رفتار نكرده ايد. رسيدگي هاي افراطي به همسر علاوه بر تضعيف رابطه باعث مي‌شود تا همسرتان به اين روش عادت كند و از زير بار مسئوليت ها و وظايف شانه خالي كند.

منبع: مادري كردن براي همسر | رفتار مادرانه با همسر

خانم هايي كه اين چنين رفتاري دارند معمولا وقت رسيدگي به كارهاي خود را ندارند و تمام روز را صرف انجام مسئوليت هاي همسر خواهد كرد. اين روش رفتاري نه تنها درست نيست، بلكه در آينده شما را با مشكلات رواني و جسماني روبرو مي كند. حرص هاي بيش از حد باعث اضطراب و وسواس خواهد شد. و بدون تفكر و صرف انرژي براي حل مسائل بعد از مدتي متوجه هدر رفتن سال هاي جواني تان خواهيد شد. اين مساله شما را دلشكسته تر خواهد كرد.

مادري كردن براي همسر

خانم هايي هستند كه تمام زمان خود را صرف مادري كردن براي همسر مي‌كنند. مادري كردن زماني بيشتر مي‌شود كه همسر بي مسئوليت و نابالغ داشته باشيد. برخي از خانم ها تمام وظايف همسر را به دوش مي‌كشند و در تلاش هستند تا كارهاي همسر خود را بدون نقص نشان دهند.

مادري كردن براي همسر را اينگونه مثال مي‌زنم “قبل از خواب تمام وسايل مورد نياز براي فرداي همسر را آماده مي‌كنيد، وعده هاي غذايي سالم براي همسر تهيه مي‌كنيد، لباس هاي همسر را اتو و آماده مي‌گذاريد. صبح همسر خود را بيدار مي‌كنيد و او را اجبار به صرف صبحانه مي‌كنيد. و قبل از خداحافظي با همسر تمام وسايل را دوباره چك مي‌كنيد تا همسرتان در محل كار با مشكل مواجه نشود.”

تمام اين كارهايي كه مادري كردن براي همسر به شمار مي‌رود، به تدريج شما را فرسوده و خسته خواهد كرد. كمك به همسر خوب و درست است. اما زماني كه كمك ها افراطي و به گونه اي باشد كه همسر احساس والد- فرزندي داشته باشد رابطه را خسته كننده خواهد كرد. با فراموشي كليدها، خواب ماندن همسر، بد سليقه گي در خريد لباس و … اتفاق ناگواري دامن گير شما نخواهد شد. براي كسب اطلاعات درباره اين موضوع كه آيا رفتار شما مانند مادري براي همسر است يا خير نياز به ارزيابي روانشناس داريد.

نشانه هاي مادري كردن براي همسر

احتمالا از اينكه براي همسرتان مادري مي‌كنيد آگاه نيستيد. اما رفتارهايي از شما سر خواهد زد كه نشان از مادري كردن براي همسر است. در ادامه نشانه هايي از مادري كردن براي همسر نام برده ايم.

  • سبك گفتگو با همسرتان مانند بچه ها است.
  • تن صدايتان مادرانه است.
  • هنگام مسافرت وسايل همسرتان را شما جمع مي‌كنيد.
  • لباس هاي همسر را براي مراسمات شما انتخاب مي‌كنيد.
  • مدل موي لباس اش را انتخاب مي‌كنيد.
  • بشقاب همسر خود را زير نظر داريد و براي تغذيه او سخت گيري مي‌كنيد.
  • هميشه براي رفع نيازهاي همسرتان تلاش مي كنيد.
  • تلاش براي تغيير همسر داريد.
  • ياد آوري تمام قرار ملاقات ها، داروها و … بر عهده شما است.
  • بيش از حد از او محافظت مي‌كنيد.
  • علاقه داريد تمام فعاليت هاي همسر خود را بدانيد.
  • كثيف كاري هاي همسرتان را تمييز مي‌كنيد.
  • لباس هاي همسرتان را شما تهيه مي‌كنيد.
  • هميشه مراقب اشياي همسر مانند كليدها، كيف پول، عينك و … هستيد.
  • صبح ها همسرتان را از خواب بيدار مي‌كنيد. (در صورتي كه خودش علاقه اي به اين رفتار ندارد)

چگونه مادري كردن براي همسر را تمام كنيم؟

مادر يا همسر؟ ايفاي نقش مادرانه براي همسر خيلي از آقايان را كلافه مي‌كند. آن ها ميگويند كه “ازدواج كردم تا همدم و همسر داشته باشم، مادر دارم و نيازي نيست تا همسرم حكم مادري برام اجرا كنه!” اگر متوجه شده‌ايد كه همسرتان مسئوليت و وظيفه كارها را بر گردن شما انداخته است اين نتيجه كار خود شماست. از ابتداي رابطه با رفتار مادرانه او را به اين رفتار عادت داده ايد. بنابراين براي پايان دادن به اين رفتارها بايد به نكات زير توجه كنيد.

1.احترام به همسر را فراموش نكنيد

احترام شاه كليد هر رابطه اي است. با احترام به همسر او را تحسين مي‌كنيد و به نوعي اعتماد را در او جلب خواهيد كرد. براي پايان دادن به مادري كردن براي همسر لازم است تا او را تحسين كنيد و آگاه شود كه خودش از پس تمام كارها بر خواهد آمد.

2. به تقويت نقاط قوت همسر بپردازيد

دومين راه براي رهايي از مادري كردن براي همسر، تقويت نقاط قوت اوست. در شناسايي نقاط قوت او كوشا باشيد و تقويت كنيد. زماني كه شما همسرتان را بابت فعاليت هايش تشويق و تشكر كنيد به نوعي علاقه به انجام وظايف نشان خواهد داد.

3. با همسر خود مكالمه داشته باشيد

در رابطه با بي مسئوليتي و عدم انجام وظايف با او صحبت كنيد. براي پايان دادن به مادري كردن براي همسر لازم است تا وظايف او را خيلي محترمانه گوشزد كنيد. با مثال شروع كنيد و بگوييد “وقتي كه كارهاي خانه و بچه ها را انجام مي‌دم بايد وظايف و كارهاي توام پيگيري كنم، اين موضوع واقعا باعث خستگي من ميشه. بهتر نيست تقسيم وظايف كنيم تا فشار كمتري به من وارد بشه؟”. با حفظ آرامش و خونسردي وظايفش را بگوييد و به خودش بسپاريد.

4. از روانشناس خانواده كمك بگيريد

بهترين و كارآمدترين روش، كمك از روانشناس خانواده است. همراه همسر به روانشناس مراجعه كنيد و از او كمك بگيريد. مشاورين در حوزه مادري كردن براي همسر بهترين راهكارها را ارائه خواهند داد و كار را براي شما روان تر مي‌كنند.

5. قوانين زير را در نظر داشته باشيد

  • اگر همسرتان وظايفش را به خوبي انجام نداد لطفا دخالت نكنيد. تنها به گوشزد اكتفا كنيد و به سراغ سر و سامان دادن كارهاي همسر نرويد.
  • او را آگاه كنيد تا مانند افراد بالغ، توانا و كارآمد رفتار كند.
  • با لحن مادرانه با همسر صحبت نكنيد.
  • مسئوليت هاي زندگي را با همسر تقسيم بندي كنيد.
  • از كارهايي كه قبلا انجام مي‌داديد ليستي تهيه كنيد و روزانه آن را مطالعه كنيد.
  • صبور باشيد و با خونسردي اين عادت را در همسر تقويت كنيد.

كلام آخر

مادري كردن براي همسر چه آسيب هايي به رابطه وارد مي‌كند؟ چه روش هايي رفتار مادري با همسر محسوب مي‌شود؟ براي آگاهي از پاسخ سوالات نياز به كمك از روانشناس داريد. راهكارهاي ارائه شده در اين مقاله اگر مفيد نبود با دريافت مشاوره خانواده آن ها را تكميل كنيد. براي آگاهي از روش هاي مناسب در روابط مخصوص خود با روانشناس و مشاورين در اين حوزه مشورت كنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مادري كردن براي همسر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مادري كردن براي همسر | رفتار مادرانه با همسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۵۹:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كانابيس همان گياه شاهدانه است كه مصرف آن به قرن‌ها قبل برمي‌گردد و در مصارف صنعتي و محصولات مخدر استفاده مي‌شود. اين ماده رايج‌ترين داروي غير قانوني مورد استفاده در كشورهاي غربي است و امروزه مصرف آن در كشور ما نيز پس از الكل و سيگار در ميان جوانان رواج بسياري دارد.

منبع: كانابيس چيست

با اين وجود اينكه اين ماده بيشتر اوقات به صورت تفنني استعمال مي‌شود و ميزان استفاده از آن در ميان مردان بيشتر از زنان است. با توجه به مصرف روزافزون اين ماده مخدر، ضروري است كه افراد آگاهي خود را در اين زمينه به منظور پيشگيري از اعتياد افزايش دهند و در صورت اعتياد به آن، هرچه سريع‌تر براي ترك اقدام نمايند. در ادامه مقاله به بررسي كامل كانابيس‌ها مي‌پردازيم.

انواع كانابيس ها

گياه شاهدانه و كانابيس ها داراي مواد روان‌گرداني است كه خلق و خو، ادراك و حواس افراد را تغيير مي‌دهد. اصلي‌ترين ماده روان گردان موجود در شاهدانه و فرآورده‌هاي اصلي آن همچون ماري جوانا و حشيش، ماده‌اي به نام تي.اچ. سي(THC) است.

انواع كانابيس ها

  • ماده مخدر گل يا ماريجوانا
  • حشيش

در ادامه انواع كانابيس‌ها را شرح داده‌ايم.

1. ماري جوانا يا گل

ماري‌ جوانا از برگ و گل گياه شاه‌دانه به‌دست مي‌آيد و در بين مصرف‌كنندگان با عنوان ويد، گل و يا علف شناخته مي‌شود. يك باور اشتباه كه در ارتباط با ماري جوانا يا گل وجود دارد اين است كه اين ماده از ساير كانابيس‌ها كم‌خطر‌تر است. اما نكته‌اي كه بايد به آن اشاره شود اين است كه تنها تفاوت ماري‌جوانا يا گل با ساير موادي كه در اين دسته قرار دارند در مقدار كمتر تي.اچ.سي است كه در‌عين‌حال اين مواد قدرت اعتيادآوري بسيار بالايي دارند و مصرف آن‌ها براي مدت كوتاهي باعث وابستگي فرد به اين ماده مي‌شود.

2. حشيش و روغن حشيش

حشيش را مي‌توان قديمي‌ترين نوع كانابيس‌ در نظر گرفت كه از صمغ گياه شاهدانه به‌دست مي‌آيد و ظاهري جامد و نرم دارد. اين ماده اثراتي مشابه ماري جوانا، علف، شاهدانه و گل دارد. روغن حشيش از راه جوشاندن گل‌ها يا صمغ كانابيس بدست مي‌آيد و ماده‌اي چسبنده به رنگ قهوه‌اي، قرمز يا سبز است.

ميزان تي.اچ.سي. در هريك از گونه‌هاي كانابيس متفاوت است. معمولاً حشيش قوي‌تر از ماري جوانا است اما روغن حشيش قوي‌ترين نوع از اين دسته از مواد محسوب مي‌شود. اين مواد گاهي با تنباكو مخلوط شده و به شكل سيگار پيچيده مي‌شود كه به آن سيگاري مي‌گويند. كانابيس از طريق پيپ، قليان يا پايپ هم كشيده مي‌شود. گاهي اوقات حشيش فرآوري شده و با مواد خوراكي مثل كيك يا نوشيدني‌هاي مثل چاي مخلوط مي‌شود.

عوارض كانابيس چيست؟

اثراتي كه كانابيس در بدن فرد ايجاد مي‌كند به نحوه مصرف آن بستگي دارد. استفاده از اين مواد به صورت كشيدن آن‌ها يا تدخين، سريع ترين تأثير‌گذاري را دارد ولي در مصرف خوراكي آن مدت بيشتري طول مي‌كشد تا اين ماده جذب شده و اثرات خود را نشان دهد.

طبق تحقيقات انجام شده مصرف كانابيس در فرد وابستگي جسماني شديد به همراه ندارد اما وابستگي رواني شديدي ايجاد مي‌كند و به همين خاطر مصرف آن بعد از مدتي اعتياد‌آور است. با توجه به وابستگي رواني كه در اثر مصرف كانابيس ايجاد مي‌شود براي ترك اعتياد به اين مواد بهتر است از يك روانشناس كمك بخواهيد. زيرا اين اعتياد رواني باعث وسوسه به مصرف مجدد در فرد پس از سم‌زدايي مي‌باشد.

از مهمترين عوارض مصرف كانابيس مي‌توان به اضطراب و وحشت‌زدگي اشاره كرد. در اثر استفاده طولاني مدت در عملكرد ريه اختلال ايجاد كرده و باعث افزايش احتمال ابتلا به سرطان‌هاي دستگاه تنفس مي‌شود. استفاده منظم از اين ماده موجب آسيب‌هاي عصب شناختي به ويژه در نوجوانان و جوانان مي‌شود. استعمال دود كانابيس موجب تحريك و آسيب سيستم تنفسي شده و مسموميت مزمن با مصرف اين ماده اغلب انگيزه فرد را براي كار و مطالعه كاهش مي‌دهد.

مصرف كانابيس و آثار جسماني و رواني

تأثيري كه كانابيس روي فرد مي‌گذارد به مقدار، مدت و تعداد موارد مصرف، نحوه مصرف، سن و بيماري‌هاي جسمي و رواني فرد بستگي دارد. البته تجربه افراد گوناگون از مصرف اين ماده متفاوت است. برخي از افراد احساس آرامش و سرزندگي مي‌كنند، شوخ طبع و پر حرف مي‌شوند و برخي ديگر احساس ترس، اضطراب، نا آرامي و گيجي مي‌كنند. مصرف كانابيس در دوزهاي پايين ادراك و حواس فرد را اندكي مختل مي‌كند.

كساني كه از اين دارو استفاده مي‌كنند ادعا دارند كه صداي موسيقي را بهتر مي‌شنوند، رنگ‌ها را درخشان‌تر مي‌بينند و حس چشايي، لامسه و بويايي آن‌ها تقويت مي‌شود؛ اين وضعيت براي برخي لذت بخش خواهد بود ولي براي برخي ديگر ناراحت كننده است.

مصرف بيش از اندازه كانابيس‌ها باعث از دست دادن كنترل، گيجي، بي‌قراري و وحشت‌زدگي مي‌شود و ممكن است باعث ايجاد توهم در مصرف‌كننده شود. تأثيرات فيزيكي كه اين ماده روي فرد مي‌گذارد شامل قرمزي چشم‌ها، خشكي دهان وگلو و تحريك سيستم تنفسي است. استفاده از كانابيس‌ها اشتها و ضربان قلب را بالا برده و فشار خون را كاهش مي‌دهد لذا سبب خواب آلودگي يا نا‌آرامي فرد مي‌شود و اين موضوع بستگي به مقدار داروي دريافتي و پاسخ فرد به آن دارد. برخي افراد با وجود مصرف ادعا مي كنن به اين مواد اعتياد ندارد،

 

بهترين روش ترك كانابيس چيست؟

بهترين روش ترك كانابيس‌ها حضور در مراكز ترك اعتياد و استفاده از كمك مشاورين و متخصصين با‌تجربه است. همان طور كه در ارتباط با ترك اعتياد‌ به ساير مواد مخدر نيز گفته مي‌شود نكته مهم مشخص كردن علت اصلي اعتياد است. روانشناسان با شناسايي دلايل زيربنايي اعتياد، در رفع اين دلايل و برنامه‌ريزي مناسب براي ادامه زندگي به شما كمك مي‌كنند.

بر اساس ويكي پيديا كانابيس يكي از رايج ترين و در عين حال غيرقانوني‌ترين مواد مخدر موجود در جهان است. ترك اعتياد تا حد زيادي به شرايط روحي و جسمي فرد بستگي دارد؛ ممكن است ترك اين ماده مخدر از لحاظ جسمي و فيزيكي خيلي سريع‌ انجام شود اما مهم‌تر از آن شرايط روحي و رواني فرد است. چنانچه شرايط و فشار‌هاي زندگي باعث اعتياد بوده باشد، اگر تغيير پيدا نكنند احتمال دارد كه فرد مصرف كننده پس از ترك بلافاصله به مصرف مجدد آن روي آورد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

علائم اعتياد به كانابيس ها چيست ؟

اعتياد به كانابيس ها به راحتي با اطلاع از علائم اعتياد به كانابيس ها و تست ها و كيت اعتياد قابل تشخيص است كه در مقاله به طور كامل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كانابيس چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كانابيس چيست،
موضوع:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۰:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ويژگي هاي نوجوان ازجمله مسائلي است كه همه والدين و افرادي كه با نوجوانان در ارتباط هستند بايد از آن آگاهي داشته باشند. اگر مي‌خواهيد فرزندتان به‌سلامت از اين دوره سني عبور كند بايد اطلاعات خود را راجع به نوجواني افزايش دهيد. به‌اين‌ترتيب شما خواهيد فهميد هريك از رفتارهاي نوجوان به چه دليلي اتفاق مي‌افتند و علاوه بر اين به‌خوبي مي‌توانيد در برابر آن‌ها واكنش نشان دهيد. ويژگي هاي نوجوان به انواع ويژگي‌هاي رواني، رفتاري، احساسي و اجتماعي تقسيم مي‌شوند و مي‌توان گفت نوجوان در تمامي اين ابعاد نسبت به كودكي كه مي‌شناختيد تفاوت دارد و گاهي اين تفاوت‌ها آنقدر زياد است كه شايد شما را دچار اضطراب كند.

منبع: ويژگي هاي نوجوان | خصوصيات روانشناختي و رفتاري دوره نوجواني

ويژگي هاي نوجوان

شناخت ويژگي هاي نوجوان براي برقراري ارتباط با آن ها بسيار اهميت دارد. نوجوانان نيز با آگاهي از اين ويژگي ها مي توانند اين دوران حساس را با آرامش بيشتري سپري كنند. ويژگي هاي نوجوان به باور برخي از سنين ده سالگي تظاهر مي يابد. اما طبق مطالعات زمان تظاهر ويژگي هاي نوجوان با توجه به فرهنگ، تربيت، آموزش و…. تفاوت دارد. تظاهر ويژگي هاي نوجوان قبل از سنين ده سال را بلوغ زودرس نيز مي نامند. طبق تعريف سازمان بهداشت جهاني 15 الي 19 سالگي دوره نوجواني است. اما با توجه به طولاني شدن دوران آموزش و بالا رفتن سن ازدواج، نوجواني نيز تا 25 الي 26 سالگي به طول مي‌انجامد. بنابراين سن تنها يك شاخص براي شناسايي است. براي تعيين دوران نوجواني بايد ويژگي هاي نوجوان را در فرد بررسي كرد. براي آشنايي با اين ويژگي ها در ادامه با ما همراه باشيد.

ويژگي هاي رواني نوجوان

سلامت روان را شايد بتوان مهم‌ترين جزء از زندگي هر فرد دانست. نوجواني زماني است كه فرد تحت تأثير فشارهاي رواني بسياري قرار مي‌گيرد و اين مي‌تواند سلامت روان او را به خطر بياندازد. به همين خاطر بايد با ويژگي‌هاي رواني اين دوره و نحوه برخورد با آن‌ها آشنا باشيد تا بتوانيد به بهبود رشد شخصيت در نوجوان خود كمك كنيد. در ادامه ويژگي هاي نوجوان از بٌعد روحي و راني بررسي كرده ايم.

1- اعتقاد به مهم بودن

اعتقاد به مهم بودن از جمله ويژگي هاي نوجوان است. و همچنين يكي از شايع‌ترين خطاهاي فكري در دوره نوجواني اين است كه آن‌ها احساس مي‌كنند افراد بسيار مهمي هستند و در هر جمعي توجه همه روي آن‌هاست و به همين خاطر حساسيت بالايي نسبت به ظاهر خود پيدا مي‌كنند يا بسياري از مواقع احساس مي‌كنند ديگران قصد آزار دادن آن‌ها يا لجبازي با آن‌ها را دارند.

وقتي با چنين صحبت‌هايي از جانب فرزندتان مواجه مي‌شويد، بهتر است به‌جاي تحقير يا تلاش براي اثبات اينكه اشتباه فكر مي‌كنند سعي كنيد تا جاي ممكن با اين افكار مخالفت نكنيد و يا اگر احساس مي‌كنيد نياز به دخالت شما هست، بهتر است به‌جاي مخالفت با افكار نوجوان شدت افكارشان را زير سؤال ببريد. براي مثال اگر فرزند شما از اين صحبت مي‌كند كه يكي از معلمان به‌عمد با او بدرفتاري مي‌كند به او بگوييد “يعني مي‌گويي شبا ميشينه نقشه ميكشه كه چطور شاگردايي مثل تورو آزار بده؟”. تصور مهم بودن موضوعي نيست كه بخواهيد نگران آن باشيد و به‌مرورزمان از بين خواهد رفت اما اگر احساس مي‌كنيد شدت آن كمي غيرعادي است يا علي‌رغم گذشت زمان تغييري نمي‌كند بهتر است دراين‌باره از يك مشاور كمك بگيريد.

2- تصور همه‌تواني

يكي ديگر از ويژگي هاي نوجوان و تصورهاي اشتباه دوره نوجواني اين است كه آن‌ها احساس مي‌كنند قدرت انجام هر كاري را دارند و يا مي‌توان گفت به محدوديت‌هاي خود توجه چنداني ندارند. اين موضوع را شما مي‌توانيد در آرزوهاي بزرگ و صحبت‌هاي آرماني نوجوان ببينيد و يا ممكن است خود را به اشكال منفي نشان دهد.

براي مثال يك نوجوان ممكن است تصور كند استفاده از مواد مخدر براي ديگران اعتيادآور است، اما براي او چنين نخواهد بود و او به‌راحتي مي‌تواند استفاده از مخدرها را كنار بگذارد. هنگامي‌كه با اين تصورات مواجه مي‌شويد بهتر است در كنار مبارزه با باورهاي اشتباه نوجوان به اين موضوع نيز توجه داشته باشيد كه رفتار شما نبايد به‌طوركلي توانايي‌ها و اعتمادبه‌نفس او را تحت تأثير قرار بدهد.

3- تغيير در طرز تفكر

نوجواني دوره سني است كه توانايي‌هاي ذهني فرزند شما رشد بسيار چشمگيري خواهد كرد. دايره تفكرات كودك معمولاً به چيزهايي كه در محيط اطراف خود مي‌بيند وابسته است و او با حقايق غيرمادي يا نمادها كاري ندارد. اما نوجوان مي‌تواند راجع به موضوعاتي كه در محيط اطراف وي نيستند نيز فكر كند و اين باعث مي‌شود تا آن‌ها از اين به بعد بتوانند استدلال كنند و يا در ذهن خود فرضيه‌سازي نمايند. به ميزاني كه شما به رشد اين توانايي‌هاي ذهني در فرزندتان كمك كنيد او را براي زندگي آينده آماده‌تر خواهيد كرد. بنابراين رسيدن به قوه استدلال از جمله ويژگي هاي نوجوان است.

4- جست‌وجوي هويت مستقل

به اعتقاد اريك اريكسون، روانشناس معروف آلماني‌-‌امريكايي پيدا كردن هويتي مستقل مهم‌ترين تكليف دوره نوجواني است. والدين بايد هويت يابي را جزو مهم ويژگي هاي نوجوان بدانند. نوجوان در اين دوره تلاش مي‌كند تا باورها و عقايد خاص خود را پيدا كند و به‌نوعي خود را جدا از والدين و به‌عنوان فردي مستقل معرفي نمايد. به همين خاطر در دوره نوجواني ممكن است متوجه اين موضوع شويد كه فرزند شما راجع به دليل و ريشه مسائل مختلف سؤال مي‌كند يا سعي مي‌كند موضوعات مختلف اخلاقي و اجتماعي را براي خود تحليل كند. بهتر است در اين شرايط با آرامش و محبت به سؤالات فرزندتان پاسخ دهيد و به او براي پيدا كردن هويتي مستقل و باثبات كمك كنيد.

ويژگي هاي شخصيتي نوجوان

شخصيت آن بٌعد از وجود است كه در طول زمان شكل گرفته و تغيير آن به راحتي صورت نمي گيرد. حال آن كه وقتي به ويژگي هاي نوجوان مي‌نگريم متوجه ميشيم كه او در حال تغيير و تحول است. در واقع نوجوان در حال آزمون و خطا در مورد باورها، افكار، رفتار و شناخت از خود و محيط است. ويژگي هاي نوجوان در اين چهار بعد شخصيت او را شكل مي دهند. شخصيت نوجوان تحت تاثير تغييرات محيطي و جسمي او در گردش است. پس اگر به دنبال راهي براي شناخت شخصيت نوجوان خود هستيد بهتر است ديدگاه تان را تغيير دهيد. چرا كه هنوز خمير مايه شخصيت او خشك نشده و قابل تغيير است.

ويژگي هاي رفتاري نوجوان

تغيير در باورها و افكار نوجوان باعث مي‌شود تا رفتار آن‌ها نيز به نسبت گذشته متفاوت باشد و اين موضوع گاهي باعث نگراني والدين مي‌شود. اينكه فرزند شما ديگر به‌اندازه گذشته بر اساس ميل و خواسته‌تان رفتار نمي‌كند احتمالاً موضوع نگران‌كننده‌اي خواهد بود اما بهتر است آن را به‌عنوان بخشي از فرايند رشد فرزندتان در نظر بگيريد و به او كمك كنيد تا از خطر رفتارهاي اشتباه در امان باشد. با خواندن نكات زير درك بهتري از ويژگي هاي نوجوان خواهيد داشت.

1- تغييرات رفتاري سريع از روشن ترين ويژگي هاي نوجوان

هنگامي‌كه نوجوان به دنبال پيدا كردن هويتي مستقل براي خود مي‌گردد، انواع رفتارها را امتحان مي‌كند كه گاهي اوقات با يكديگر تفاوت بسياري دارند. اين موضوع باعث نگراني والدين مي‌شود و آن‌ها تصور مي‌كنند فرزندشان ثبات شخصيتي ندارد. تغيير در رفتار نوجوان به‌تدريج و با شكل گرفتن شخصيت آن‌ها كاهش پيدا مي‌كند. هنگامي‌كه متوجه تغييرات در افكار يا رفتارهاي فرزندتان مي‌شويد به‌جاي مطرح كردن اين موضوع و تحقير كردن نوجوان سعي كنيد به او كمك كنيد تا پيامدها و نتايج هريك از رفتارها و شخصيت‌هايي كه براي خود انتخاب مي‌كند را پيداكرده و از ميان آن‌ها بهترين وضعيت را انتخاب كند. پس گزينشي رفتار كردن از جمله سوال برانگيزترين ويژگي هاي نوجوان است.

2- ويژگي هاي نوجوان | تلاش براي اثبات خود

نوجوانان به دنبال اين هستند كه به اطرافيان ثابت كنند بزرگ شده‌اند. به همين خاطر گاهي اوقات مي‌بينيد كه آن‌ها بي‌دليل با ديگران لجبازي مي‌كنند يا تلاش مي‌كنند تا حرف خود را به كرسي بنشانند. مخالفت‌هاي بيش‌ازحد، تلاش براي انجام كارها به‌صورت تنهايي و كمك نخواستن از ديگران ازجمله رفتارهايي هستند كه در اين زمان به عنوان ويژگي هاي نوجوان شناخته مي شود. و ممكن است شما را نگران كنند. بهتر است سعي كنيد با تأييد توانايي‌هاي نوجوان احساس اعتمادبه‌نفس و توانمندي را در آن‌ها رشد دهيد.

3- رفتارهاي پرخطر

تصور همه‌تواني و همين‌طور بي‌تجربگي نوجوانان گاهي اوقات باعث مي‌شود آن‌ها رفتارهاي خطرناكي بكنند، اين مساله از مهم ترين ويژگي هاي نوجوان است. استفاده از مواد مخدر، بزهكاري يا برقراري روابط جنسي ازجمله مشكلاتي هستند كه ممكن است براي نوجوان پيش بيايد. نوجوانان در كنار تصور اشتباهي كه از توانايي‌هاي خود دارند گاهي اوقات نيز بسيار هيجاني رفتار مي‌كنند و به پيامدهاي تصميماتي كه مي‌گيرند توجهي ندارند.

بعضي وقت‌ها نيز اين فشار گروه همسالان است كه آن‌ها را به‌سوي برخي رفتارهاي نامناسب سوق مي‌دهد. براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي شما بايد از طريق روابط دوستانه آگاهي نوجوان را درزمينهٔ مسائل مختلف افزايش دهيد و همين‌طور با كمك گرفتن از يك مشاور راه‌هاي تصميم‌گيري منطقي و مخالفت با درخواست‌هاي نا‌به‌جا را به فرزندتان آموزش دهيد. علاوه بر اين درصورتي‌كه هريك از اين انحرافات رفتاري براي فرزندتان پيش‌آمده بهتر است براي جلوگيري از پيامدهاي منفي بيشتر از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

4- ويژگي هاي نوجوان | اهميت به نقش‌هاي جنسيتي

همان‌طور كه گفتيم نوجوان در حال تلاش است تا به اطرافيان اثبات كند بزرگ شده است. به همين خاطر شما در اين دوران تقليد آن‌ها از بزرگ‌سالان و نقش‌هاي جنسيتي را مي‌بينيد. براي مثال يك پسر نوجوان ممكن است تلاش كند مانند مردان صحبت كند يا كارهايي كه آن‌ها انجام مي‌دهند را انجام دهد.

5- علاقه‌مندي به جنس مخالف

بلوغ و شروع نيازهاي جنسي در نوجوان باعث مي‌شود تا آن‌ها نسبت به جنس مخالف علاقه و كنجكاوي نشان دهند و به دست آوردن رضايت آن‌ها براي وي اهميت بسياري پيدا مي‌كند. اين موضوع در بسياري از خانواده‌ها باعث نگراني والدين مي‌شود. بهتر است در اين شرايط واكنش تندي به كنجكاوي‌هاي فرزندتان نشان ندهيد و سعي كنيد با برخوردي دوستانه به او براي شناخت راه صحيح كمك كنيد.

ويژگي هاي احساسي نوجوان

تغييرات هورموني و همين‌طور فشارهاي رواني كه در اين دوره براي نوجوان پيش مي‌آيند باعث خواهد شد تا آن‌ها در بسياري از مواقع توانايي كنترل هيجانات خود را نداشته باشند. به همين خاطر ممكن است احساس كنيد فرزندتان پرخاشگر شده و يا در لحظه احساسات وي تغيير مي‌كند. به‌تدريج و با افزايش سن توانايي كنترل هيجانات او نيز افزايش پيدا مي‌كند. اما اگر احساس مي‌كنيد نوجوان براي مدت طولاني درگير احساسات منفي مثل غم يا عصبانيت شده بهتر است در اين زمينه با يك متخصص مشورت نماييد.

ويژگي هاي اجتماعي نوجوان

1- اهميت گروه همسالان

در نوجواني برخلاف دوران كودكي گروه همسالان نسبت به خانواده اهميت بيشتري پيدا مي‌كند و نوجوانان ترجيح مي‌دهند زمان بيشتري را در كنار دوستان خود بگذرانند. اين موضوع گاهي اوقات باعث نگراني والدين مي‌شود. شما مي‌توانيد با ايجاد يك رابطه دوستانه و مثبت با فرزندتان او را به‌وقت گذراندن در كنار خانواده علاقه‌مند كنيد اما به خاطر داشته باشيد كه برقراري روابط اجتماعي يكي از مراحل بزرگ شدن فرزند شماست كه نبايد با آن مخالفت كنيد.

2- ويژگي هاي نوجوان | ناتواني از مقاومت در برابر دوستان

اهميت گروه همسالان براي نوجوان به ميزاني است كه آن‌ها گاهي اوقات براي داشتن تأييد دوستان دست به هر كاري مي‌زنند. به عبارتي مي‌توان گفت آن‌ها توانايي مخالفت كردن با درخواست‌هاي دوستانشان را ندارند و اين موضوع مي‌تواند خطرات بسياري را به همراه داشته باشد.

ويژگي هاي رشد نوجوانان

از جمله ويژگي هاي نوجوان تغيير و تحولات جسماني اوست. اين تغييرات در دختر و پسر متفاوت است. در پسرها دورگه شدن صدا، بزرگ شدن بيني، آكنه صورت، بلند شدن قد، رويش موهاي زائد زير بغل و اندام ها تناسلي، رويش سبيل و ريش، بزرگ شدن اندام تناسلي، افزايش گردش خون در ناحيه تناسلي، ظاهر شدن تمايلات جنسي و… از جمله تغييرات جسماني است.

جوانه زدن پستان ها، شروع قاعدگي، آكنه صورت، رويش موهاي زائد زير بغل و اندام تناسلي، افزايش ترشحات واژن، تظاهر تمايلات جنسي و… از جمله تغييرات جسمي دختران است.

افكار نوجواني

يكي از مهم ترين ويژگي هاي نوجوان افكار آن هاست. والدين در ارتباط با نوجوان خود بايد بيش از هر چيز به مسير فكري آن ها توجه كنند. نوجوان هنوز توان تحليل و درك مسائل را به طور كامل مانند بزرگسالان ندارد. اما او ديگر كودك هم نيست. افكار نوجوان تحت تاثير محيط و توانايي ذهني او براي تحليل اش است. پس هنگام صحبت با آن ها بايد بيشتر مدارا كنيد.

براي درك بهتر فرض كنيد برادر همسرتان كمي با همسرتان كدورت پيدا كرده اند و با يكديگر سرسنگين شده‌اند. اين موضوع بين آن دو نفر است و قرار نيست ارتباط به طور كامل قطع شود. پس شما به كودك تان مي گوييد “تو بايد وقتي عمو را مي بيني به او سلام كني”، كودك شما بدون هيچ بحثي اين را از شما مي پذيرد. اما وقتي همين موضوع را به فرزند نوجوان تان ميگوييد او مي گويد “عمو از بابا كوچك تر است و چون به او سلام نكرده من هم به او سلام نمي كنم”. در اين مكالمه شما بايد بدانيد كه ديگر نمي توانيد نوجوان تان را با زور و بدون آن كه دركي از مساله داشته باشد مجبور به انجام كاري كنيد. پس با او مدارا كنيد و راهي براي درك بهتر او از مساله ايجاد نماييد.

اهميت مشاوره با توجه به ويژگي هاي نوجوان و دوره نوجواني

دور ماندن از خطرات و همين‌طور دستيابي به يك هويت مستقل كه مي‌توان آن را بزرگ‌ترين تكليف دوره نوجواني دانست، اگر در اين دوره اتفاق نيفتند فرد در آينده با مشكلات بسياري مواجه مي‌شود. كمك گرفتن از مشاورين متخصص در اين دوره علاوه بر اينكه به والدين كمك مي‌كند تا با آگاهي و دقت بيشتري با فرزندشان رفتار كنند؛ برخي مهارت‌هاي مهم مثل مخالفت كردن با درخواست‌هاي منفي يا كنترل هيجانات را نيز به نوجوان آموزش مي‌دهد و اين مي‌تواند براي عبور موفقيت‌آميز از اين دوره به وي كمك كند.

علاوه بر اين، سازگاري با شرايط جديد زندگي فشار رواني بسياري را براي نوجوان ايجاد مي‌كند و به همين خاطر احتمال بروز بيماري‌هاي رواني در سنين نوجواني افزايش پيدا مي‌كند. مشاورين مي‌توانند با بررسي و شناخت صحيح مشكلات براي درمان آن‌ها برنامه‌ريزي كرده و از مزمن شدن مشكلات جلوگيري كنند. همچنين شما براي درك هر چه بهتر فرزند و ويژگي هاي نوجوان نياز به خدمات روانشناختي داريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ويژگي هاي نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

مهم‌ترين ويژگي دوره نوجواني چيست؟

نوجواني دوره‌اي است كه فرد تغييرات بسياري را پشت سر مي‌گذارد و به همين خاطر در تمامي ابعاد رواني، رفتاري، احساسي و ارتباط با ديگران ويژگي‌هاي جديدي ايجاد مي‌شود اما مهم‌ترين ويژگي هاي نوجوان تلاش براي دستيابي به يك هويت ثابت و مستقل است.

ويژگي مهم روحي و شخصيتي نوجوان چيست؟

استقلال فكري، رشد عقلي ، ابراز وجود، عدم تعادل عاطفي، بي نظمي ….

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ويژگي هاي نوجوان | خصوصيات روانشناختي و رفتاري دوره نوجواني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۰۱:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كمك مالي به دوست پسر اگر به صورت مداوم صورت بگيرد رابطه را سمي مي‌كند. وابستگي اين روابط به چيزي مثل پول براي هر دو طرف مشكلاتي را به وجود مي‌آورد. نصف كردن هزينه ها هنگام ملاقات هاي دختر و پسر به دوام رابطه كمك مي كند و با سوء استفاده مالي متفاوت است. گاهي پسرها با كلمات احساسات دوست دوختر خود را تحريك مي‌كنند و شروع به دريافت پول مي‌كنند. شدت اعتماد و عمق رابطه در اين روابط تعيين كننده اقدام به كمك مالي است. اما اگر اين روابط فقط به كمك هاي مالي وصل باشد تبديل به رابطه سمي خواهد شد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه رابطه سمي كليك كنيد.

منبع: كمك مالي به دوست پسر | پول قرض دادن به دوست پسر

كمك مالي به دوست پسر

اگر رابطه اي را شروع كرده‌ايد يا در رابطه اي قرار داريد، احتمالا براي جلب اعتماد شخص مقابل تمام تلاش خود را مي‌كنيد. روابط با اعتماد دوام مي يابند و با اعتماد پيش مي‌روند. اما متاسفانه در روابط امروزي دروغ و سوء استفاده زياد شده است. حتما شما هم شاهد دوستي هايي بوده ايد كه به مرور زمان همراه با سوء استفاده هاي مالي است.

معمولا تهديد به ترك و جدايي نيز چاشني اين سوء استفاده مي‌باشد. كمك مالي به دوست پسر يا قرض پول به دوست پسر موجب آسيب به روان و احساسات دختر و كاهش عزت نفس او مي شود. گاهي توقعات پسر به قدري بالا است كه ترجيح دوست دختر رهايي رابطه مي‌شود.

كمك مالي به دوست پسر اگر مداوم و فراوان باشد آسيب هايي را به شما وارد مي‌كند. زماني كه حواس خود را جمع نكنيد و گول افراد سوء استفاده گر را بخوريد به افسردگي، بي اعتمادي و اضطراب دچار خواهيد شد. اين بي اعتمادي ها در آينده شديدتر مي‌شود و حتي ديگر توانايي اعتماد به ديگران را پيدا نخواهيد كرد. براي رهايي و كنترل افسردگي، اضطراب و بي اعتمادي بايد از روانشناس كمك بگيريد.

8 روش سوء استفاده مالي از دوست دختر

كمك مالي به دوست پسر اصولا به دليل شيرين زبوني ها و صحبت هاي وسوسه انگيز دوست پسر رخ مي دهد. در ادامه 8روش سوء استفاده مالي از دوست دختر را شرح داده ايم. براي جلوگيري از اين مساله خوب است با ترفندهاي رايج اين افراد آشنا بشويد.

1. استفاده از جمله پول چرك كف دسته

يكي از روش هاي سوء استفاده مالي از دوست دختر، استفاده از جمله “پول چرك كف دسته” است. خيلي از دخترها شاغل نيستند و اندك پس اندازي كه از پدر خود دريافت مي‌كنند را به عنوان كمك مالي به دوست پسر خرج مي‌كنند. برخي از دختر خانم‌هايي كه شاغل هستند نيز حقوق خود را صرف كمك مالي به دوست‌پسر مي‌كنند. استفاده از اين جملات از دهان پسراني كه خود را دوست شما معرفي مي‌كنند، سوء استفاده مالي تلقي مي‌شود.

2. كمك مالي به دوست پسر با گفتن جمله عزيزم من و تو نداريم

يكي از روش هايي كه كمك مالي به دوست پسر صورت مي‌گيرد، استفاده پسران از جمله “عزيزم من و تو نداريم” است. اين جمله در روابط زوجين و زناشويي درست است. زماني كه زوجين تمام زندگي خود را با هم تقسيم كرده اند، هر دخل و خرجي مربوط به هر دوي آن هاست. در روابط دوستانه اي كه هيچي در آينده مشخص نيست اين جمله جايگاهي ندارد. شرط عقل لازم است كه براي انجام اين كار حتما احتياط كنيد و شايد لازم باشد تا مقداري بي اعتمادي و شك به همراه داشته باشيد.

3. استفاده دوست دختر به عنوان ضامن

عشق و رابطه خريدني نيست! برخي از دختر خانم ها به خاطر عشق فراوان و بي اندازه اي كه دارند بدون شك و ترديد ضامن دوست پسر خود مي‌شوند. ضامن شدن نوعي كمك مالي به دوست پسر محسوب مي‌شود كه اگر دوست پسرتان فردي سودجو باشد، احتمالا بايد تمام بدهي را خودتان انجام دهيد. پس هرگز بدون شناخت كامل و حتي گاهي با شناخت كامل اين كار را انجام ندهيد. توصيه مي كنيم كه در اين باره با متخصص روانشناسي مشورت نماييد.

4. رفتار مظلومانه

احتمالا پسراني را ديده ايد كه با رفتار مظلومانه كه “پول ندارم” يا “دستم خالي شده” سعي در گرفتن پول از دوست دختر خود دارند. از آنجايي كه دختر ها با احساسات بيشتري متولد شده اند با شنيدن اين جملات دلسوزانه دست به كمك مالي به دوست پسر مي‌زنند.

5. استفاده از دسته چك

برخي از آقايان زماني كه متوجه دسته چك داشتن دوست دختر خود مي‌شوند، سريعا اقدام به برنامه ريزي هايي براي استفاده از آن دسته چك مي‌كنند. كمك مالي به دوست پسر صرفا كمك نقدي نيست، استفاده از دسته چك خطرناك‌تر از هزينه هاي نقدي است.

6. هزار برابر اين هزينه رو جبران مي‌كنم

ششمين روش پسران براي سوء استفاده مالي استفاده از جمله “قول ميدم هزار برابر اين هزينه رو جبران كنم” است. گاهي دخترها گول صحبت هاي زيباي پسران را مي‌خورند و اقدام به كمك مالي به دوست پسر مي‌كنند. پس سعي كنيد آگاهانه و با چشم باز تمام صحبت هاي دوست پسر خود را گوش دهيد.

7. كمك مالي به دوست پسر با اجبار به فروختن كادوهايي كه خودش خريده است

“عزيزم اون ساعتي كه براي تولدت خريدم رو ميشه بفروشيم من بدهي ام را بدهم؟” ، چنين درخواستي را مي توان نوعي سوء استفاده و كمك مالي به دوست پسر دانست. ترجيحا در اين شرايط براي كمك مالي به دوست پسر تان اقدام كنيد و وسايلي كه خودش خريده است را پس بدهيد. اگر رفتار او با شما طلبكارانه و از سر منت است ترجيحا براي پس دادن ساعت زودتر اقدام كنيد. در مورد ادامه رابطه نيز با افراد كاردان مشورت نماييد.

8. استفاده از جمله مگه عاشقم نيستي؟

يكي از دلايل كمك مالي به دوست پسر ، شنيدن مداوم جمله “مگه عاشقم نيستي؟ چرا هيچ كمكي نمي‌كني؟” شنيدن اين جمله به صورت مداوم احتمالا شما را كلافه مي‌كند و مجبور به كمك مالي مي‌شويد. اما گول اين صحبت ها را نخوريد، چون شما با ترفندي روبرو هستيد كه به چاه افتادنتان تضميني است!

راهكار براي جلوگيري از كمك مالي به دوست پسر

كمك مالي به دوست پسر هم مي‌تواند تبعاتي به دنبال داشته باشد و هم بدون مشكلي خاص رفع شود. زماني كه دوست پسرتان از شما هزينه اي را به عنوان قرض مي‌خواهد از او رسيد دريافت كنيد تا براي برگرداندن آن پول طفره نرود. اما اگر فقط پول بدون بازگشت خواست، احتمال زياد بايد قيد پول خود را بزنيد.

آگاه باشيد كه اگر يكبار اين كار را انجام دهيد به تدريج دريافتي هاي دوست پسرتان بيشتر خواهد شد. شايد اين رفتار شما نشان از كمبود اعتماد به نفس و علاقه شديد به دوست پسرتان است. اما بعد از گذشت روزهاي نه چندان طولاني از رفتار خود پشيمان خواهيد شد.

بهترين راهكار در زمينه كمك مالي به دوست پسر در دستان روانشناسان و مشاوران در زمينه رابطه است. با توجه به تجربه هايي كه كسب كرده اند به شما كمك خواهند كرد تا راهكار برخورد با خواسته هاي دوست پسر خود را بدانيد و از نحوه عملكرد آن آگاه شويد. روانشناسان راه هاي مقابله و نه گفتن را به شما آموزش مي‌دهند و شما را از بند اضطراب و افسردگي رها مي‌سازند.

كلام آخر

كمك مالي به دوست پسر در چه صورتي ايراد ندارد؟ اگر به دوست پسرم كمك كنم با مشكل مواجهه نمي‌شم؟ دوست پسرم پولي كه قرضي است را بر مي‌گرداند؟ پاسخ تمام اين سوالات بر دست روانشناسان و متخصصين در حوزه رابطه است. با كمك از روانشناس بهترين راهكارها و نحوه برخورد را آموزش مي‌بينيد. و چگونگي نحوه رهايي از اين درخواست به شما ارائه خواهد شد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات روانشناختي ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كمك‌مالي به دوست پسر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كمك مالي به دوست پسر | پول قرض دادن به دوست پسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۵۵:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آشنايي با عوارض، نشانه ها و علائم اعتياد به حشيش براي بسياري از خانواده‌هايي كه نگران اعتياد به اين ماده مخدر در عزيزانشان هستند اهميت بسياري دارد. درصورت آشنايي با اين علائم مي‌توانيد با مشاهده آن‌ها هرچه سريع‌تر به اعتياد نزديكان خود پي برده و براي درمان آن اقدامي انجام دهيد. حشيش يك ماده مخدر شايع در جوانان است و به دليل احساس آرامش و سرخوشي كه در فرد ايجاد مي‌كند وي را براي مصرف مجدد اين ماده تحريك خواهد كرد.

منبع: اعتياد به حشيش | عوارض و علائم اعتياد به حشيش​​​​​​

طبق آمادها، اكثريت معتادان به حشيش در گروه سني 18 تا 30 سالگي قرار دارند و اين به آن معناست كه والدين بايد توجه بسياري به فرزندانشان داشته باشند. درصورتي‌كه يكي از نزديكان شما نشانه‌هاي اعتياد به حشيش را دارد، مي‌توانيد با كمك گرفتن از متخصصين حوزه اعتياد اطلاعات خود را راجع به اين ماده مخدر و نحوه برخورد با فردي كه دچار اعتياد به آن شده افزايش دهيد.

حشيش چيست؟

حشيش نام يكي از انواع مواد مخدر طبيعي است كه از شيره يا صمغ گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و به دليل توانايي بالايي كه در ايجاد توهم دارد، در گروه مواد توهم‌زا قرار مي‌گيرد. مواد توهم‌زا يا كانابيس­‌ها دسته‌اي از مواد اعتيادآور را تشكيل مي‌دهند كه شاخص‌ترين آن‌ها حشيش، ماري‌جوانا و گل هستند. بااين‌حال در ميان اين گروه از مواد مخدر، حشيش نسبت به سايرين قدرت اعتيادآوري بيشتري داشته و مصرف آن براي چند بار مي‌تواند باعث ايجاد وابستگي دائمي به اين ماده مخدر شود.

نام هاي ديگر حشيش

اصطلاحات مختلفي براي حشيش به كار گرفته مي شود كه برخي از آنها عبارتند از :

  • سيگاري
  • پنير
  • بنگ
  • حشيش
  • چرس – نام افغاني آن است.

نحوه مصرف حشيش چگونه است ؟

روش هاي زيادي براي مصرف حشيش وجود دراد. روش متداول آن براي مصرف حشيش كشيدن آن توسط وسايلي مانند پيپ، پايپ هاي كوچك است. پس از مصرف شما مي توانيد بر روي پيپ ماده اي سياه رنگ، چسبناك و صمغي را مشاهده نماييد.

اصلي‌ترين و درعين‌حال رايج‌ترين شيوه مصرف حشيش تدخين يا دود كردن آن است. در اين روش حشيش را با توتون سيگار مخلوط كرده و داخل كاغذي مي‌پيچند و سپس دود ناشي از سوختن آن را از طريق استنشاق وارد ريه‌ها و جريان خون مي‌كنند. به همين خاطر در اين روش نشانه‌ها با سرعت بالاتري آشكار مي‌شوند.

از ديگر روش‌هاي استفاده از اين ماده مخدر خوردن آن است كه براي اين كار آن را همراه با مواد غذايي مثل نوشابه يا كيك استفاده مي‌كنند.

آيا حشيش اعتياد آور است ؟

بر خلاف تصور كلي كه در مورد حشيش وجود دارد بايد گفت كه بله كساني كه خود را در نئشگي، سرخوشي و رخوت حشيش غرق مي كنند دچار اعتياد به حشيش مي شوند. و اين اعتياد به حشيش عوارض زيادي را بر روي جسم و روح آنها همراه خود دارد.

نشانه‌هاي مصرف حشيش | علائم اعتياد به حشيش

نشانه‌هاي مصرف حشيش

چطور مي‌توان متوجه شد كه فردي حشيش مصرف كرده است؟ در پاسخ به اين سؤال بايد گفت استفاده از اين ماده باعث بروز نشانه‌هايي در رفتار و وضعيت فيزيولوژيك فرد مي‌شود كه با مشاهده آن‌ها مي‌توانيد به مصرف حشيش توسط فرد پي ببريد. بااين‌حال به اين نكته توجه داشته باشيد كه بروز اين نشانه‌ها مي‌تواند تحت تأثير عوامل مختلفي ازجمله ميزان مصرف حشيش، سابقه مصرف، شيوه مصرف و يا بسياري از مسائل ديگر قرار بگيرد. به همين خاطر تشخيص دقيق سوءمصرف حشيش بايد توسط متخصصين حوزه اعتياد صورت بگيرد. اين نشانه‌ها صرفاً مي‌توانند به‌عنوان زنگ خطري براي شما باشند كه خبر از احتمال اعتياد به حشيش در فردي مي‌دهند. ازجمله مهم‌ترين نشانه‌هاي مصرف حشيش مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • احساس آرامش و خوشحالي
  • صميميت بيش‌ازحد با ديگران كه به‌طور كلي جزء شخصيت فرد نيست
  • خنده‌هاي بي‌دليل و شادي كه با حالت معمول فرد تفاوت داردقرمز شدن چشم‌ها
  • خيره شدن طولاني‌مدت به يك نقطه
  • بدبيني و شكاكيت
  • پرخاشگري
  • افزايش اشتها
  • كند شدن گذر زمان

بوي حشيش شبيه چيست ؟

حشيش بويي شبيه به بوي سر برگ هاي بوته شاهدانه دارد و دود ناشي از كشيدن آن نسبت به دود سيگار كشيدن سنگين تر و غليظ تر است.

تاثير حشيش بر بدن چيست ؟

مصرف حشيش به طور معمولا باعث احساس سبكي و سرخوشي در فرد مي شود. برخي نيز بعد از كشيدن حشيش بسيار احساس گشنگي و اشتها دارند. ميران اثر حشيش بر بدن به عوامل مختلفي بستگي دارد و بر روي همه يك تاثير يكسان نخواهد گذاشت. از جمله اين عوامل مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • تجربيات قبلي فرد ( سابقه مصرف و اعتياد فرد )
  • انتظارات فرد از حشيش
  • ديدگاه و نظر او
  • محل مصرف
  • اطرافيان و همراهان وي در زمان مصرف

فرق ميان حشيش و ماريجوانا چيست ؟

حشيش و ماريجوانا هر جزو دسته كانابيس ها هستند. اما حشيش از صمغ فشرده گل هاي گياه شاهدانه بدست مي آيد در حالي كه ماريجوانا يا ماده مخدر گل از مشتقات گياه شاهدانه است.

علائم اعتياد به حشيش

علائم اعتياد به حشيش

از جمله مهمترين علائم اعتياد به حشيش مي توان به موارد زير اشاره كرد :

  • حملات اضطرابي
  • حشكي دهان
  • سرگيجه
  • افزايش اشتها يا بي اشتنهايي شديد
  • افت فشار خون
  • افزايش ضربان قلب
  • مشكلات حافظه
  • قرمزي چشم
  • به خوردن تعادل حركتي فرد
  • گيجي
  • بي توجهي به اطرافيان
  • تغيير در درك رنگ و صدا
  • شكاكي

تست اعتياد به حشيش

امروزه انجام تست اعتياد به حشيش يا ساير دخانيات از مقدمات اصلي و مهم استخدام در برخي مراكز و يا ازدواج به شمار مي‌رود. بنابراين تشخيص صحيح و درست اين گونه از تست‌ها بسيار مهم و حياتي بوده و با آينده و زندگي يك فرد و خانواده در ارتباط است. راه‌هاي مختلفي براي تشخيص اعتياد به حشيش وجود دارد كه تست نواري، كيت تست و ريپد تست‌ها از جمله مهم‌ترين و سريع‌ترين راه‌هاي تشخيص اعتياد به حشيش و ساير مواد توهم زا و كانابيس ها به شمار مي‌روند. البته بديهي است كه احتمال بروز خطا و اشتباهات تكنيكي و پزشكي در انواع تست‌هاي اعتياد، دور از انتظار نيست.

عوارض اعتياد به حشيش

عوارض اعتياد به حشيش

استفاده از ماده مخدر حشيش علاوه بر احساس خوشايندي كه در فرد ايجاد مي‌كند عوارض سوئي را نيز به همراه خواهد داشت؛ برخي از اين علائم با مصرف حشيش و بدون ايجاد فاصله زماني چنداني بروز پيدا مي‌كنند و برخي ديگر درصورت استفاده طولاني‌مدت ايجاد خواهد شد.

عوارض اعتياد به حشيش در كوتاه مدت

عوارض مصرف حشيش در كوتاه‌مدت عبارتند از:

  • اختلالات جنسي
  • اختلال در خواب
  • ضعف تمركز
  • قرمزي چشم
  • احتمال وجود توهم و بدبيني
  • احتمال وجود پرخاشگري يا اضطراب

عوارض اعتياد به حشيش در بلند مدت

عوارض استفاده بلندمدت از حشيش عبارتند از:

  • افزايش احتمال ابتلا به سرطان ريه به دليل استنشاق دود هيدروكربن در هر بار مصرف حشيش از راه تدخين
  • ضعف در سيستم ايمني بدن
  • تشنج
  • افزايش احتمال بروز آسيب‌هاي ژنتيكي و مادرزادي در فرزندان
  • اعتياد به حشيش يا هر ماده مخدر ديگري علاوه بر عوارض جسماني مي‌تواند موقعيت شغلي، تحصيلي و خانوادگي شما را نيز تحت تأثير خود قرار دهد.

درمان اعتياد به حشيش

درمان اعتياد به حشيش

به‌طور كلي براي درمان اعتياد به هر نوع ماده مخدر بايد دو گروه از درمان‌هاي فيزيولوژيك و روان‌شناختي در كنار يكديگر انجام گيرد. اين موضوع به‌ويژه در ارتباط با حشيش كه در دسته مواد توهم‌زا قرار دارد اهميتي دوچندان پيدا مي‌كند. با توجه به تاثيري كه حشيش و ساير مواد توهم‌زا در سلامت روان فرد باقي مي‌گذارند، مشاوره با متخصصين سلامت روان در حين ترك اعتياد به حشيش اهميت بالايي دارد.

همانطور كه مي‌دانيد اولين قدم براي درمان اعتياد به هر نوع ماده مخدر استفاده از جلسات سم‌زدايي و از بين بردن وابستگي جسمي به ماده مخدر است. بااين‌حال برخلاف تصور بسياري از افراد درمان اعتياد به مواد مخدر در اين مرحله پايان نمي‌يابد و استفاده از جلسات روانشناسي براي جلوگيري از شروع مصرف مجدد و همين طور بررسي سلامت روان فرد اهميت بسياري دارد.

تاثير جلسات بازپروري در ترك اعتياد به حشيش

بر اساس تحقيقات متشر شده در سايت دارو دات كام جلسات بازپروري تاثير زيادي در ترك اعتياد به حشيش دارد :

  • كمك به فرد براي شناسايي موقعيت‌هايي كه در آن‌ها وسوسه استفاده مجدد از مواد مخدر افزايش پيدا مي‌كند و آموزش راهكارهايي براي دوري از اين موقعيت‌ها يا مقاومت در برابر وسوسه‌هاي رواني مصرف مجدد
  • كمك به بيمار براي بهبود شرايط زندگي و مشكلاتي كه به دليل اعتياد به مواد مخدر در جريان زندگي ايجاد شده (مثل از دست دادن زندگي مشترك، از بين رفتن رابطه با فرزندان، از دست دادن شغل و…)
  • ريشه‌يابي دلايل بروز اعتياد (مثل ضعف در اعتمادبه‌نفس يا ناتواني در مخالفت با دوستان) و كمك به فرد براي از بين بردن اين دلايل به شيوه مناسب.
  • استفاده از جلسات خانواده درماني براي بررسي وضعيت سلامت اعضاي خانواده و كمك به آنان براي پشت سر گذاشتن مشكلات پيش آمده به دليل اعتياد يكي از اعضا
  • بررسي آسيب‌هايي كه به دليل استفاده از ماده مخدر در سلامت روان و مغز فرد ايجاد شده و تلاش براي بهبودي آن‌ها
  • استفاده از جلسات گروه درماني؛ اين جلسات به فرد كمك مي‌كند با افرادي آشنا شود كه شرايطي مشابه و همچنين هدفي مشترك با وي دارند. براي درمان و ترك اعتياد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

1.از كجا بفهميم يك نفر حشيش مصرف كرده؟

استفاده از حشيش نشانه‌هايي را در رفتار فرد باقي مي‌گذارد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به احساس آرامش و سرخوشي، سرخي چشم‌ها و يا افزايش اشتها اشاره كرد.

2.استفاده از جلسات بازپروري در درمان اعتياد به حشيش چه اهميتي دارد؟

هدف اين جلسات در حالت كلي اين است كه از مصرف مجدد ماده مخدر توسط فرد جلوگيري كند. در عين حال براي بررسي آسيب‌هايي كه به دليل استفاده از اين ماده در سلامت روان فرد ايجاد شده نيز بهتر است از جلسات بازپروري استفاده شود.

3.نشانه‌هاي وابستگي بدني به حشيش چيست؟

افرادي كه به اين ماده مخدر اعتياد دارند درصورتي‌كه به طور ناگهاني مصرف آن را قطع كرده و يا كاهش دهند نشانه‌هايي مثل درد عضلاني، سردرد، تعريق و يا بيقراري و اضطراب را تجربه خواهند كرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اعتياد به حشيش | عوارض و علائم اعتياد به حشيش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۵۲:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی