مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

شير دادن به نوزاد به خصوص در روزها و هفته‌هاي اوليه پس از زايمان مي‌تواند يكي از چالش‌هاي بسيار مهم براي مادران باشد. مسائلي نظير كمبود شير، ناتواني نوزاد در گرفتن پستان مادر و نداشتن برنامه‌اي دقيق براي ميزان شيردهي به كودك از جمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند موجب مشغوليت ذهني مادر شوند. توجه داشته باشيد كه شير خوردن از نيازهاي اوليه و اساسي كودكان است كه به ايجاد يك پيوند عاطفي عميق و سبك دلبستگي ايمن در مادر و كودك نقش دارد همچنين رشد جسمي نوزاد را نيز فراهم مي‌كند.

از همين رو لازم است كه مادران به اين موضوع اهميت داده و هنگام شير دادن به نوزاد همه حواس خود را به او دهند. گاهي ممكن است هنگام شير دادن به نوزاد با مشكلاتي مواجه شويد كه بهره بردن از مشاوره كودك مي‌تواند در اين زمينه بسيار كمك كننده باشد.
منبع: شير دادن به نوزاد | آموزش نحوه شير دادن به نوزاد

شير دادن به نوزاد

شيردهي به نوزاد داراي نكاتي است كه از همان روز اول بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد. اول اينكه براي شير دادن به نوزاد بايستي كه اتصال تن به تن وجود داشته باشد و كودك خود را كاملا نزديك خود نگه داريد و تقريبا هر دو ساعت يكبار به او شير بدهيد. براي آشنايي با تعداد دفعات شير دادن به نوزاد با توجه به سن او كليك كنيد.

اگر مي‌خواهيد بدانيد كه نوزاد شما گرسنه است مي‌توانيد انگشت‌تان را به دهان و لب نوزاد بزنيد و از واكنش او متوجه گرسنگي‌اش شويد. در هفته اول 3 تا 5 بار پوشك مدفوعي و 5 تا 6 بار پوشك ادراري نوزاد را تعويض مي‌كنيد، كه طبيعي است. يعني از تعداد دفعات نياز به تعويض پوشك مي‌توانيد متوجه سير بودن و ميزان تغذيه نوزاد بشويد.

شير دادن به نوزاد در روزهاي اول

  • بلافاصله بعد از تولد بهتر است نوزاد چند ساعتي با مادر خود تماس پوست به پوست داشته باشند. يعني نوزاد پس از تولد در آغوش مادر قرار گيرد.
  • براي زماني كه قصد داريد براي اولين بار به كودك خود شير بدهيد، كودك‌تان را نزديك سينه خود قرار داده و با سينه خود چفت كنيد.
  • نوزادان پس از چند ساعت اول به خواب عميق مي‌روند و شيردهي اوليه بر روي اين خواب تاثير گذار است. نوزاد شما اگر در همان بار اول در شير خوردن مشكل دارد، نگران نباشيد او كم كم مي‌آموزد. 

تغذيه با شير مادر در سه روز اول

  • در روزهاي ابتدايي يك نوزاد به مراقبت‌هاي بسياري نياز دارد و مكررا بايستي به او شير بدهيد، زماني كه كودك‌تان در آغوش شماست، با ضربه به سر، مكيدن محكم، دستاني مشت، لرزيدن دهان به شما مي‌گويد كه شير ميخواهد.
  • در سه روز اول پس از زايمان، شيري كه توليد مي‌شود، آغوز نام دارد. ميزان اين شير بسيار كم است، اما از آنجايي كه سرشار از ويتامين، پروتئين، آنتي بادي و عوامل ضد ويروسي است، مي‌توان آن را اولين واكسن كودك تلقي كرد.
  • اگر نوزاد شما در سه روز اول شيرخوردن كمي وزن كم كند، طبيعي است
  • بايد در نظر داشته باشيد كه معده نوزاد تازه متولد شده، بسيار كوچك است و همان آغوز با ميزان كم براي تغذيه او در روزهاي ابتدايي كافي است.
شير دادن به نوزاد در روزهاي سوم تا پنجم
  • در روزهاي سوم تا پنجم پس از زايمان، طبيعي است كه ميزان شير شما افزايش پيدا كند، كه در برخي از مادران به صورت ناگهاني و در برخي ديگر اين اتفاق تدريجي است.
  •  از آنجايي كه شير مادر بيشتر مي‌شود، ممكن است نوزاد نسبت به روزهاي ابتدايي نيز شير بيشتري بخورد. برخي نوزادان ممكن است حريصانه شير بخورند كه طبيعي است.
  • حتما در زمان شيردهي سينه خود را به درستي در دهان نوزاد قرار دهيد، تا شيردهي به درستي انجام شود و سينه‌ها خالي گردد. 
  • برخي مادران به دليل داشتن شير زياد، نوك سينه صاف مي‌شود و گرفتن آن براي نوزاد سخت مي‌گردد. در اين حالت با ماساژ دست، كمي از شيرتان را خالي كنيد تا نوزاد راحت تر شير بخورد.

شير دادن به نوزاد در روزهاي پنجم تا هفتم

  • برنامه شيردهي به نوزاد را تنظيم كنيد، به طوري كه حداقل ده بار در طول 24 ساعت شير بخورد.
  • مراقب نشانه‌هاي گرسنگي كودك خود باشيد و زماني كه گرسنه است به او شير بدهيد. 
  • ممكن است در برخي كودكان برنامه تغذيه و شير خوردن در اين بازه زماني كوتاه منظم نشود، طبيعي است و جاي نگراني نمي‌باشد.
  • در اين زمان بايد در طول 24 ساعت، سه تا پنج بار پوشك نوزاد خود را عوض كنيد.

چالش هاي مرتبط با شير دادن به نوزاد

شير دادن به نوزاد ممكن است در ظاهر ساده به نظر برسد اما در بسياري از موارد براي مادران چالش‌ها و مشكلات زيادي را رقم مي‌زند. اين مشكلات مي‌توانند باعث بي قراري كودك شده و آرامش رواني مادر را نيز به هم بريزند. از جمله مهم‌ترين مشكلاتي كه در اين باره وجود دارند بايد به موارد زير اشاره كرد.

1- تخليه نشدن شير به ميزان كافي

زماني كه كودك به اندازه كافي شير نمي‌خورد، شير توليد شده در مجاري سينه مادر تجمع كرده و مي‌تواند منجر به شكل گيري توده‌هاي دردناكي شود. در اين شرايط مي‌توانيد از ماساژ كمپرس آب گرم كمك بگيريد تا به جريان يافتن شير در سينه شما كمك نمايد. اگر درد با وجود مراقبت‌هاي خانگي بهبود نمي‌يابد بهتر است براي اطمينان يافتن از عدم وجود عفونت به پزشك مراجعه نماييد.

2- داخل بودن نوك سينه‌ها

داخل بودن نوك سينه‌ها مي‌تواند وضعيت دشواري را براي شما ايجاد نمايد كه تغذيه شدن نوزاد را دشوار مي‌كند. براي حل اين مشكل بيش از هرچيز بايد كه صبر و حوصله بيشتري به خرج دهيد. توجه داشته باشيد كه در خيلي از مواقع براي حل اين مشكل نياز به انجام كار خاصي نداريد. تنها كافي است تماس نوزاد با پستان شما بيشتر شود تا به مرور نوك آن‌ها برجسته‌تر گردد. شير دادن به نوزاد با گذر زمان براي تان آسان تر نيز مي‌شود. همچنين استفاده از شير دوش نيز مي‌تواند به بيرون آمدن نوك پستان‌ها كمك نمايد.

3- خشكي و ترك خوردگي نوك سينه‌ها

خشك بودن نوك سينه‌ها و ترك خوردگي آن‌ها باعث مي‌شود كه هنگام شير دادن به نوزاد با درد و سوزش زيادي روبه‌رو شويد. اين امر مي‌تواند فرايندي لذت بخش را به موضوعي دردناك تبديل كرده و در ارتباط شما با نوزاد نيز اختلال ايجاد نمايد. از همين رو بسيار اهميت دارد كه به موقع براي بهبود آن اقدام نماييد. براي پشگيري از اين مشكل توصيه مي‌شود از صابون‌ها و ساير مواد الكل دار براي شست و شوي سينه‌هاي خود استفاده نكنيد. همچنين بهتر است نوك سينه‌ها را پس از هر بار شير دادن چرب كرده و سپس قبل شيردهي مجدد به خوبي آن‌ها را بشوييد.

4- كمبود شير

كمبود شير نيز يكي از مشكلات بسيار شايع در بين مادراني است كه به تازگي فرزندشان متولد شده است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد آنچه بيش از هرچيز در كاهش شير تاثير مي‌گذارد اضطراب و نگراني است. در نتيجه تلاش كنيد در دوران پس از زايمان محيط آرامي را براي خود فراهم كنيد و از نداشتن شير نترسيد. هرچقدر بتوانيد اضطراب‌هاي خود را بيشتر كنترل كنيد ميزان شير شما نيز بيشتر خواهد شد. اگر احساس مي‌كنيد كه در اين زمينه آسيب پذيري زيادي پيدا كرده‌ايد و از نظر روحي بسيار حساس شده‌ايد بهتر است از يك روانشناس براي بهبود اوضاع خود كمك بگيريد.

5- دچار شدن به خواب آشفته هنگام شير دادن به نوزاد

نوزاد معمولا در طول شب بارها و بارها از خواب بيدار مي‌شود و نياز به خوردن شير دارد. اين امر در كنار زايمان و خود فرايند شيردهي باعث مي‌شود كه ضعف بدني بيشتري پيدا كنيد. از همين رو تلاش كنيد تغذيه مقوي تري براي خود فراهم كنيد تا انرژي بيشتري داشته باشيد.

براي آشنايي با نحوه از شير گرفتن كودك كليك كنيد.

باورهاي غلط در مورد شير دادن به نوزاد

رواج برخي باورهاي غلط در مورد شيردهي به نوزاد مي‌تواند نگراني‌هاي مادران را افزايش داده و يا منجر به اقدامات غلطي از جانب آن‌ها شود. از جمله اين باورها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- زايمان سزارين شير مادر را كم مي‌كند!

برخي افراد بدون اينكه استناد علمي خاصي داشته باشند به اين مسئله تاكيد مي‌كنند كه زايمان سزارين مادر را ضعيف كرده و شير او را كاهش مي‌دهد. در حالي كه بسياري از زنان با وجود داشتن زايمان سزارين شيردهي بسيار مناسبي دارند و پژوهش‌ها از ارتباط سزارين با كاهش شير حمايت نمي‌كنند.

2- ما از نظر ژنتيكي شير كمي داريم!

برخي افراد تاكيد مي‌كنند كه داشتن شير كافي امري ژنتيكي است و در نتيجه به مادر القا مي‌كنند كه نمي‌تواند به طور مناسبي به فرزند خود شير بدهد. اين در حالي است كه شير دادن به نوزاد تحت تاثير عوامل مختلفي از جمله عواملي زيستي و رواني قرار دارد. تغذيه مناسب در كنار داشتن روحيه قوي از جمله مهم‌ترين فاكتورهايي هستند كه مي‌توانند ميزان شير مادر را تحت تاثير قرار دهند.

3- سينه‌هاي كوچك شير كمتري دارند!

تصورات غلطي وجود دارد مبني بر اينكه اگر سينه‌هاي مادر كوچك باشد شير او نيز كمتر خواهد بود يا اينكه از كيفيت كافي براي سير كردن نوزاد برخوردار نيست. همين مسئله باعث مي‌شود بسياري از مادران دائما در مورد سير شدن فرزند خود مشغوليت فكري داشته باشند يا بدون اينكه نياز باشد از شير خشك كمك بگيرند. همه اين موارد در حالي است كه پژوهش‌ها نشان مي‌دهند ميزان و كيفيت شير ارتباطي با اندازه سينه‌ها ندارند و بسياري از مادراني كه سينه‌هاي كوچك‌تري دارند مي‌توانند به خوبي فرزندانشان را تغذيه نمايند.

براي دريافت مشاوره در زمينه شير دادن به نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول درباره شير دادن به نوزاد

در روزهاي ابتدايي پس از تولد نوزاد بايد به چه ميزان به او شير داد؟

نوزادان در بدو تولد نمي‌توانند به ميزان زيادي شير بخورند چرا كه معده آن‌ها تحمل حجم زيادي از شير را ندارند. به همين خاطر لازم است كه تعداد دفعات شيردهي را افزايش دهيد. به طور معمول نوزادان در هفته‌هاي اول هر 3 يا 4 ساعت نياز به شير خوردن دارند.

آيا رژيم گرفتن در دوران شيردهي اشكال دارد؟

مادران در دوران شيردهي به كالري بيشتري نياز دارند و شيردهي مي‌تواند منجر به احساس اندكي ضعف در آن‌ها شود. در نتيجه بهتر است از رژيم‌هاي غذايي بسيار سخت پرهيز كنيد و فشار زيادي به خودتان نياوريد. براي اينكه بتوانيد وزن خود را به حالت نرمال برگردانيد و در عين حال قدرت بدني خود را حفظ نماييد بهتر است از يك مشاور تغذيه كمك بگيريد. 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۸:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جلوگيري از بارداري مي‌تواند با توجه به ميزان سلامت و شرايط جسمي طرفين با استفاده از روش‌هاي مختلفي صورت بگيرد. شايد بتوان استفاده از داروهاي ضدبارداري را به‌عنوان يكي از رايج‌ترين و مطمئن‌ترين روش‌هاي جلوگيري از بارداري معرفي كرد. بااين‌حال روش‌هاي ديگري نيز براي رسيدن به اين هدف وجود دارد. اين روش‌ها ازنظر ميزان قدرت و عوارضي كه مي‌توانند به همراه داشته باشند با يكديگر تفاوت دارند. بهتر است پيش از انتخاب هريك از اين روش‌ها با يك متخصص در ارتباط با وضعيت خود و مناسب‌ترين راهكاري كه مي‌توانيد در اين زمينه از آن استفاده كنيد مشورت نماييد. ما در اين مطلب راجع به انواع روش‌هاي پيشگيري از بارداري و مزايا و معايب هريك از آن‌ها صحبت خواهيم كرد.

چرا جلوگيري از بارداري؟

 در ارتباط با روش‌هاي جلوگيري از بارداري و عوارض استفاده طولاني‌مدت از اين روش‌ها مسائل بسياري گفته شده است بااين‌حال همچنان بسياري از زوجين به دليل عدم آمادگي براي تولد فرزند از اين روش‌ها استفاده مي‌كنند.

اگرچه پيشگيري از بارداري مي‌تواند عوارض جسماني را به‌ويژه براي خانم‌ها به همراه داشته باشد بااين‌حال تولد ناخواسته فرزند نيز موضوع ساده‌اي نيست و مي‌تواند مشكلات جسمي و روحي بسياري را براي مادر و فرزند به همراه بياورد. به همين خاطر بهتر است در كنار مشاوره با متخصصين زنان از يك مشاور كودك نيز در ارتباط با آمادگي‌هاي لازم پيش از تولد فرزند و هر آنچه مي‌بايست راجع به نيازهاي فرزندتان بدانيد مشورت بگيريد. به خاطر داشته باشيد كه علاوه بر فرزند آوري نحوه تربيت فرزند نيز ازجمله موضوعاتي است كه مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد.

روش‌هاي جلوگيري از بارداري

همان‌طور كه گفته شد روش‌هاي مختلفي براي پيشگيري از بارداري وجود دارد كه بعضي از آن‌ها براي خانم‌ها و برخي ديگر براي آقايان مورداستفاده قرار مي‌گيرند. هريك از اين روش‌ها ضريب مشخصي از اطمينان خواهند داشت و با توجه به وضعيت سلامت جسمي فرد مي‌توان از برخي از آن‌ها استفاده كرد. به‌طوركلي اين روش‌ها را مي‌توان در چند دسته مختلف قرار داد كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد.

روش‌هاي هورموني براي جلوگيري از بارداري

شايد شناخته‌شده‌ترين روش‌ها براي جلوگيري از بارداري استفاده از داروهاي هورموني است. استفاده از روش‌هاي هورموني اگرچه توانايي بالايي در جلوگيري از بارداري دارند اما در كنار آن مي‌توانند تنظيم هورمون‌هاي بدن را نيز تحت تأثير خود قرار دهند. همچنين دقت در استفاده صحيح و به‌موقع از اين داروها اهميت بسياري دارد.

قرص‌هاي 21 روزه

اين گروه از داروها با نام‌هاي مختلفي در بازار موجود است كه از معروف‌ترين آن‌ها مي‌توان به قرص ال دي اشاره كرد. اين داروها مي‌بايست هر شب و رأس ساعت مشخصي مورداستفاده قرار بگيرند. هر دوره استفاده از دارو 21 روز طول كشيده و سپس مصرف دارو براي مدت يك هفته قطع مي‌شود تا در اين بازه زماني عادت ماهانه اتفاق بيفتد.

قرص‌هاي اورژانسي

يكي ديگر از انواع قرص‌هايي كه در پيشگيري از بارداري از آن‌ها استفاده مي‌شود داروهاي جلوگيري اورژانسي هستند. درصورتي‌كه شما رابطه جنسي مراقبت نشده داشته‌ايد و يا به هر دليلي ايرادي در شيوه جلوگيري شما وجود داشته است مي‌توانيد از اين دارو استفاده كنيد. اگرچه شما مي‌توانيد تا 72 ساعت پس از پايان رابطه جنسي از اين دارو استفاده كنيد بااين‌حال بهتر است هرچه سريع‌تر اين قرص را تهيه كنيد.

به ميزاني كه زمان استفاده از اين دارو با رابطه جنسي شما فاصله كمتري داشته باشد احتمال موفقيت‌آميز بودن جلوگيري با استفاده از اين روش نيز بالاتر خواهد بود. به خاطر داشته باشيد كه در هر سيكل از عادت ماهانه شما تنها يك‌بار مجاز به استفاده از اين قرص هستيد و با توجه به عوارض آن معمولاً توصيه مي‌شود كه به‌طوركلي در طي يك سال نهايتاً يك يا دو بار از اين روش استفاده نماييد.

پچ پوستي

پچ هاي پوستي برچسب‌هايي هستند كه در قسمت‌هاي مشخصي از بدن قرار مي‌گيرند و مي‌بايست براي مدت سه هفته در محل موردنظر باقي بمانند. درست مشابه آنچه در ارتباط با قرص‌هاي 21 روزه گفته شد در پايان سه هفته پچ ها برداشته شده و در اين بازه زماني عادت ماهانه اتفاق خواهد افتاد. درصورتي‌كه از اين روش به‌درستي استفاده شود توانايي آن براي جلوگيري از بارداري تا 99 درصد خواهد بود.

ايمپلنت‌ها

ايمپلنت‌ها وسايل فلزي كوچكي هستند كه داخل بدن فرد قرار داده مي‌شوند و با افزايش ميزان ترشح هورمون پروژستين مانع از تخمك‌گذاري در رحم مي‌شوند. ايمپلنت‌ها مي‌توانند براي مدت 3 سال در بدن فرد باقي مانده و تا حدود 99 درصد توانايي پيشگيري از بارداري‌هاي ناخواسته را دارند.

 

روش‌هاي داخل رحمي براي جلوگيري از بارداري

در روش‌هاي داخل رحمي، دستگاهي داخل رحم قرار داده مي‌شود و از اين طريق مي‌توان از بروز بارداري ناخواسته پيشگيري كرد.

آي‌يودي (IUD)

آي‌يودي نام وسيله كوچكي است كه داخل رحم قرار داده مي‌شود. آي‌يودي‌هاي مسي و هورموني دو نوع اين وسيله هستند. آي‌يودي‌هاي مسي مي‌توانند براي 10 سال داخل رحم بمانند و با آسيب زدن به اسپرم‌ها از بارداري جلوگيري كنند؛ اما آي‌يودي‌هاي هورموني براي جلوگيري از بارداري از روش ديگري استفاده مي‌كنند. اين دستگاه با ضخيم كردن ديواره دهانه رحم مانع ورود اسپرم به داخل آن مي‌شود و تا 5 سال نيز قابل‌استفاده هستند. قرار دادن دستگاه آي‌يودي در داخل رحم مي‌بايست زير نظر متخصص صورت گرفته و در فواصل منظمي نيز سلامت محيط داخل رحم موردبررسي قرار بگيرد.

حلقه‌هاي واژني

حلقه واژني نام حلقه پلاستيكي كوچكي است كه در داخل رحم قرار داده مي‌شود. با توجه به اينكه رحم نمي‌تواند بين جنين و حلقه پلاستيكي تفاوت قائل شود، اجازه لقاح مجدد و شكل‌گيري جنين را نخواهد داد. پس از سه هفته مي‌بايست حلقه پلاستيكي براي مدت يك هفته از بدن خارج شود و در طي اين مدت قاعدگي رخ خواهد داد.

روش‌هاي انسدادي براي جلوگيري از بارداري

روش‌هاي انسدادي به كليه روش‌هايي گفته مي‌شود كه در مسير رسيدن اسپرم به تخمك مانعي ايجاد مي‌كنند. اين مانع مي‌تواند در هر بخشي از مسير قرار گرفته باشد و درنتيجه برخلاف روش‌هاي قبلي آقايان نيز مي‌توانند از اين روش براي جلوگيري از بارداري استفاده كنند.

كاندوم مردانه و زنانه

كاندوم پوششي است كه معمولاً از جنس لاتكس ساخته شده و مانع رسيدن اسپرم و تخمك به يكديگر خواهد بود. كاندوم‌هاي مردانه بر روي آلت تناسلي قرار گرفته و از اين طريق مانع ورود اسپرم به بدن زن مي‌شوند. كاندوم‌هاي زنانه نيز داخل واژن قرار گرفته و از اين طريق مسير رسيدن اسپرم به تخمك‌ها را مسدود مي‌كنند. كاندوم علاوه بر توانايي بالايي كه در جلوگيري از بارداري دارد مي‌تواند از انتقال بيماري‌هاي عفوني نيز ممانعت كند بااين‌حال مشكلاتي همچون حساسيت به لاتكس و يا از بين رفتن ميل جنسي ازجمله مشكلاتي هستند كه اين روش به همراه دارد.

اسفنج ضدبارداري

اسفنج ضدبارداري وسيله‌اي كوچك و به شكل بالشت است كه در انتهاي مسير اتصال واژن به رحم قرار مي‌گيرد و مانع ورود اسپرم به داخل رحم خواهد شد. اين اسفنج‌ها در كنار مسدوديت فيزيكي كه ايجاد مي‌كنند حاوي مواد اسپرم كش هستند كه اين موضوع باعث مي‌شود تا در صورت رها شدن اسپرم در بدن زن، شانسي براي زنده ماندن و ايجاد لقاح نداشته باشند. بااين‌حال اسفنج ضدبارداري در حدود 70 تا 80 درصد مي‌تواند از احتمال لقاح جلوگيري كند و به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود كه از اين روش در كنار ساير روش‌هاي پيشگيري از بارداري استفاده شود.

كلاهك رحم

اين وسيله شبيه به يك فنجان يا كلاهك است كه از سيليكون ساخته شده و مي‌بايست در انتهاي واژن قرار بگيرد. درصورتي‌كه كلاهك رحم به‌درستي در جاي خود قرار داده شود باعث بسته شدن گردن رحم شده و احتمال ورود اسپرم را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد.

ديافراگم

ديافراگم نيز مانند كلاهك رحم وسيله‌اي است كه در انتهاي واژن قرار گرفته و مانع ورود اسپرم به داخل رحم مي‌شود با اين تفاوت كه حتماً بايد براي مؤثر بودن اين روش همراه با آن از اسپرم كش استفاده شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول درباره جلوگيري از بارداري

1. مطمئن‌ترين روش براي جلوگيري از بارداري چيست؟

معمولاً شناخته‌شده‌ترين روش‌ها براي جلوگيري از بارداري استفاده از قرص‌هاي ضدبارداري و يا كاندوم‌هاي مردانه هستند. اين روش‌ها با احتمالي بالاتر از 95 درصد مانع بارداري مي‌شوند. براي اطلاعات بيشتر مي توانيد مشاوره جنسي دريافت كنيد. 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۴:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مشاوره كودك تلفني به والدين كمك مي كند تا بتوانند در رويارويي با مسائل مختلف فرزندانشان بهترين تصميم را بگيرند. كودكي دوران شكل گيري شخصيت انسان است. آگاهي والدين از روش هاي صحيح تربيت و آموزش كودك در شكل گيري شخصيت، رفتار كودكشان تاثير بسزايي دارد.

والدين در اين دوران علاوه بر رفع نياز هاي شرايط رفاهي مناسب، مالي و … ؛ وظيفه تربيت صحيح، تنبيه، تشويق و پرورش استعداد هاي كودك را برعهده دارند. از آنجايي كه روانشناسي كودك امري پيچيده و حساس است؛ دريافت مشاوره در اين زمينه ضرورت دارد. مشاوره كودك ني ني مايند افتخار دارد كه در طي اين ساليان فعاليت خود توانسته به دو شيوه مشاوره حضوري و تلفني خدمت رسان هموطنان عزيز باشد. 

 منبع: مشاوره كودك تلفني ، آنلاين و حضوري

مشاوره كودك | ضرورت مشاوره با مشاور كودك

 

كودكان آسيب پذير ترين قشر هر جامعه اي هستند. در اين دوران كوچكترين اتفاقات تاثير بسيار زيادي را بر روي شخصيت كودكان در آينده و بخصوص بر روي ضمير ناخودآگاه آن ها خواهد داشت. از آنجايي كه كودكان بيشتر زمان خود را با والدينشان مي گذرانند.

طبيعي است كه پدر و مادر بيشتر تاثير رو بر روي كودك و آينده وي داشته باشد. از همين رو دريافت مشاوره كودك تلفني و حضوري براي والدين لازم است. كودكان توانايي بيان و انتقال افكار و مشكلات دروني خود را به راحتي ندارند و بايد مسائل آنها با روش هاي ويژه مورد بررسي قرار بگيريد.  

مشاوره كودك تلفني

با توجه به در دسترس نبودن مراكز معتبر در همه جاي كشور و تراكم بيش از حد آن‌ها در مناطقي نظير پايتخت يا شهرهاي بزرگ، بسياري از افراد امكان مراجعه حضوري به اين مراكز را ندارند. علاوه بر اين مسائلي نظير شيوع ويروس كرونا باعث شده است كه افراد تمايل كمتري به دريافت مشاوره حضوري داشته باشند و خدمات مشاوره تلفني يا آنلاين كودك را ترجيح دهند.

با توجه به اينكه مشكلات مرتبط با كودكان و نوجوانان يكي از مسائل عمده در مشاوره روانشناسي است؛ امروزه بسياري از مراكز مشاوره اقدام به ارائه خدمات تلفني در اين زمينه كرده‌اند كه اين امر كار را براي بسياري از والدين آسان كرده است. 

مشاوره كودك تلفني ، آنلاين و حضوري در چه زمينه هايي انجام مي شود

در جلسات مشاوره كودك تلفني و حضوري معمولا موضوعات و مسائل متفاوتي در مورد كودكان مطرح مي شود. كه در برخي موارد ريشه اصيلي مشكل از نظر پدر و مادر پنهان است و نياز به ريشه يابي توسط متخصص كودك دارد. ولي به طور كلي از جمله پر تكرار ترين مسائل در جلسات مشاوره كودك تلفني و حضوري مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • اصرار كودك بر خواسته اش
  • بيش فعالي كودك
  • پرخاشگري كودك
  • مسائل و سوالات جنسي كودكان
  • دروغ گويي
  • زورگويي كودك در محيط خانه يا مدرسه
  • ترس و فوبيا در كودكان
  • گريه و لجبازي كودك
  • عدم تمركز كودك
  • مشكلات خواب كودك
  • استرس و اضطراب در كودكان
  • مشكلات ارتباطي كودك با سايرين
  • استعداديابي كودك
  • پرورش و رشد صحيح كودك
  • و ساير موارد 

سوالات متداول مشاوره كودك 

از جمله سوالات متداول در جلسات مشاوره كودك مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • علت پرخاشگري و بي قراري در كودكان چيست ؟
  • با دروغ گويي كودكان چگونه برخورد كنم ؟
  • پاسخ صحيح به سوالات جنسي كودكان چيست ؟
  • چگونه براي فرزندم الگوي مناسبي باشم ؟
  • چگونه در مقابل اصرار و گريه كودك رفتار كنم ؟ 
  • آيا شيطنت هاي زياد فرزندم نشانه بيش فعالي اوست ؟
  • نحوه برخورد صحيح با رفتار نامناسب كودك چيست ؟
  • چگونه فرزند خود نسبت به رفتن به مهدكودك علاقه مند كنم ؟
  • طلاق والدين چه تاثيري بر كودك دارد ؟
  • چگونه فرزندم را استعداديابي كنم ؟
  • شيوه تربيتي متفاوت ( پدر و مادر، مادربزرگ و پدربزرگ، مربيان مهد كودك، معلمان مدرسه و … ) و عدم هماهنگي بين آنها چه تاثير بر روي كودك دارد ؟
  • چگونه اعتماد به نفس كودكم را بالا ببرم
  • نحوه برخورد صحيح با لجبازي كودك چيست ؟

بعضي ازموضوعاتي كه يك مشاور كودك مي تواند كمك كند :

اوتيسم كودك

اوتيسم كودك معمولا توسط والدين توسط مشاهده نشانه هايي در رفتار كودك تشخيص داده مي شود. اين كودكان در انجام كارهاي عادي مانند ديگر همسن و سالان خود عمل نمي كنند و رفتار هاي متفاوتي دارند.

با ديگران ارتباط برقرار نمي كنند. تمايلي به بازي با هم سنانشان ندارند و اغلب اوقات به طور مداوم يك كلمه را تكرار مي كنند. مشاوره كودك تلفني و حضوري به والدين اين كودكان كمك مي كند تا بتوانند مهارت هاي رفتاري و كلامي لازم را به اين كودكان آموزش بدهند و  كمك فراواني در درمان اين كودكان مي كنند.  

بيش فعالي كودك

بيش فعالي كودك نوعي اختلال رواني است كه موجب رفتار هاي خاصي در كودك مي شود. اين كودكان معمولا پر جنب و جوش هستند و نشانه اي از آرامش در آنها ديده نمي شود.

نكته مهم در تشخيص بيش فعال كودك عدم تمركز در اين كودكان است. مشاوره كودك تلفني و حضوري ذهن نو به شما در درمان اين بيماري كمك مي كند.

سوالات جنسي كودكان

اغلب والدين در زمان مواجه شدن با سوالات جنسي كودكان شان شكه مي شوند و نمي دانند بايد چه رفتار و واكنشي نسبت به اين سوالات داشته باشند. عدم پاسخ گويي صحيح به اين سوالات كودك سبب مي شود تا كودك از راه هاي اشتباهي جواب خود را بيابد.

در چنين شرايط مشاوره كودك تلفني و حضوري به شما كمك مي كند تا بتوانيد يك رفتار اصول و صحيح نسبت به سوالات و مسائل جنسي كودك تان داشته باشيد. 

كمرويي و خجالت كودك

كمرويي و خجالت كودك موجب انزوا و تنهايي در كودك مي شود و زمينه ساز شخصيت منزوي فرد در بزرگسالي است. اين مسئله بايد توسط والدين جدي گرفته شود. مشاوره تلفني كودك به والدين كمك مي كند تا با تشخيص علت كمرويي كودك، آن را درمان نمايند.

پرخاشگري كودك

پرخاشگري كودك مي تواند دلايل متخلفي داشته باشد. اختلالات رواني، محيط، رفتار والدين و حتي بيش فعالي از جلمه علت هاي پرخاشگري كودك مي باشد. نحوه برخورد صحيح و اصولي با كودكان پرخاشگر از مشاوره كودك تلفني و حضوري ذهن نو ميسر است. 

شب ادراري كودك

شب ادراري كودك يكي از مشكلات شايع در كودكان است. براي درمان اين مشكل كودكان ابتدا بايد به پزشك مراجعه كنيد تا لحاظ جسمي وضعيت كودك را مورد بررسي قرار دهد. مشاوره كودك تلفني و حضوري به شما كمك مي كند تا بتوانيد شب ادراري كودك را درمان كنيد. 

استعداديابي كودك

استعداديابي كودكان يكي از دغدغه‌هايي است كه با گسترش دانش پدر و مادران بيشتري را به خود جلب كرده است. پدر و مادرها به دنبال اين هستند كه توانمندي‌هاي خاص فرزند خود را كشف كرده و از اين طريق بتوانند او را در مسير درستي هدايت كنند. استعداديابي به موقع و با روش‌هاي درست كمك مي‌كند تا شانس بيشتري براي موفقيت تحصيلي و شغلي داشته باشند.

روانشناسان باليني از جمله متخصصيني هستند كه با استفاده از تست‌هاي هوش مي‌توانند در اين زمينه كمك كنند. كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند با تجربه چندين ساله در زمينه استعداديابي، با روش‌هاي مختلف شما پدر و مادرهاي عزيز را در اين زمينه راهنمايي مي‌كند.

متخصصين حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك تلفني ، آنلاين و حضوري

براي اينكه از خدمات مشاوره كودك تلفني، آنلاين و حضوري استفاده كنيد مهم‌ترين قدم اين است كه بتوانيد متخصصين حرفه‌اي در اين زمينه را بشناسيد و از افراد درستي كمك بگيريد. روانشناسان تحصيل كرده در گرايش باليني كودك و روانشناسان كودكان استثنايي از جمله كارشناساني هستند كه به‌طور اختصاصي در حوزه كودك و نوجوان آموزش ديده‌اند و مي‌توانند به شما در حل مشكلات كودك و كشف توانمندي‌هاي او كمك كنند.

علاوه بر اين روانشناسان باليني كه در دوره‌هاي تخصصي كودك آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند نيز مي‌توانند به شما در زمينه‌هاي مذكور ياري برسانند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه قبل از مراجعه به روانشناس در مورد مدرك تحصيلي، سوابق آموزشي و كاري او اطلاعات لازم را به دست بياوريد. مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با گرد هم آوري برترين متخصصان روانشناسي به شما خدمات روانشناسي در زمينه كودك و نوجوان ارائه مي‌دهد، اين خدمات در قالب تلفني، حضوري، انلاين و همايش ارائه مي‌گردد.

 

چه زماني بايد از مشاوره كودك تلفني و حضوري كمك بگيريم؟

همان طور كه گفته شد مشاوره كودك تلفني و حضوري پيرامون موضوعات مختلفي مي‌تواند به شما كمك كند. از همين رو در صورت مواجهه با هريك از موقعيت‌هاي زير بهتر است از يك متخصص حرفه‌اي در زمينه كودك مشورت بگيريد.

– درگيري كودك با اضطراب‌ها و ترس هاي كودكي نظير اضطراب جدايي، فوبيا يا ترس مفرط از تاريكي، غريبه‌ها و …

  • درگيري كودك با اختلالات يادگيري و مشكلات مرتبط با مدرسه
  • دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي-نقص توجه
  • درگيري با نوجوان در مسير هويت‌يابي و بروز تنش‌هاي والد فرزندي
  • مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي
  • تمايل به افزايش و پرورش مهارت‌هاي زندگي در كودك يا نوجوان
  • تمايل به كشف استعدادهاي كودك

انواع جلسات مشاوره كودك تلفني و حضوري

جلسات مشاوره كودك تلفني و حضوري مي‌تواند به تنهايي با كودك، با والدين يا با حضور هم زمان والد و فرزند برگزار شود. معمولاً براي كودكاني كه سن كمتري دارند درمانگر از روش‌هايي نظير بازي درماني براي كشف و بهبود مشكلات استفاده مي‌كند چراكه بازي ابزار خوبي است تا بچه‌هاي كوچك‌تر بتوانند احساسات خود را ابراز كرده و ترس‌ها و نگراني‌هايشان را با درمانگر در ميان بگذارند. در روش‌هايي نظير خانواده درماني درمانگر تلاش مي‌كند تا هم زمان اعضاي خانواده را در جلسه مشاوره حاضر نمايد و تعاملات آن‌ها را با كودك مشاهده كند. اين كار كمك مي‌كند تا الگوهاي رفتاري غلط شناسايي شده و روش‌هاي تربيتي مناسب در طول روند مشاوره تمرين شوند.
طول مدت جلسات مشاوره كودك تلفني و حضوري استاندارد

طول مدت جلسات مشاوره كودك تلفني و حضوري مسئله‌اي از پيش تعيين شده نيستند بلكه متناسب با موضوعي كه به خاطر آن مراجعه مي‌كنيد مي‌توانند متفاوت باشند. براي مثال براي آموزش مهارت‌هاي زندگي به كودك ممكن است تنها 6 جلسه درماني كافي باشد اما براي درمان اختلالاتي نظير نقص توجه-بيش فعالي يا اختلالات يادگير، تعداد جلسات بيشتري نياز است. طول مدت هر جلسه نيز مي‌تواند از 45 تا 90 دقيقه متغير باشد.

علائم هشدار دهنده در مورد مشكلات كودك

كودكان همانند بزرگ‌سالان نمي‌توانند در مورد احساسات خود صحبت كنند و نگراني‌هايشان را با ديگران در ميان بگذارند. آن‌ها اغلب مشكلات خود را در قالب علائم ديگري نشان مي‌دهند كه شناخت آن‌ها به شما كمك مي‌كند در مورد وضعيت روحي رواني فرزند خود آگاهي بيشتري داشته باشيد و بتوانيد به‌موقع از يك متخصص و مشاور كودك براي حل مشكلات او كمك بگيريد. از جمله اين مشكلات مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • وجود ترس‌هاي بسيار مفرط و غيرمنطقي از موضوعات مختلف
  • اشكال در كنترل خشم و بروز پرخاشگري مفرط
  • ناتواني در برقراري ارتباط با ديگران و تمايل به انزوا
  • از بين رفتن ناگهاني اشتهاي كودك كه نياز كودك به مشاوره را دوچندان مي‌كند
  • كاهش نمرات تحصيلي و بروز مشكلاتي در مدرسه
  • درگيري در فعاليت‌هاي پرخطر و آسيب رسان (اين مسئله به خصوص در دوران نوجواني اهميت بسزايي پيدا مي‌كند)

 

مزايا و محدوديت‌هاي مشاوره كودك تلفني

از جمله محدوديت‌هاي مشاوره تلفني كودك اين است كه در مورد بچه‌هاي كوچك‌تر كه هنوز به توانايي كلامي بالايي دست نيافته‌اند و امكان برگزاري جلسات فردي وجود ندارد ممكن نيست. همچنين استفاده از روش‌هايي نظير بازي درماني به كمك درمانگر نيز از طريق تلفن امكان پذير نمي‌باشد. در عين حال اين محدوديت تنها مربوط به كودكان خردسال است و ساير كودكان بزرگ‌تر، نوجوانان و والدين آن‌ها همگي مي‌توانند با استفاده از جلسات مشاوره تلفني از مزاياي آن بهره مند شوند.

از جمله مزيت‌هاي اين روش اين است كه افراد از هرجاي كشور مي‌توانند با بهترين متخصصان تماس گرفته و در مورد مشكلات خود و فرزندشان از آن‌ها مشورت بگيرند. علاوه بر اين ممكن است فرزندان در سنين نوجواني نسبت به مراجعه نزد روانشناس مقاومت داشته باشند و تمايلي به جلسات مشاوره حضوري نشان ندهند. مشاوره تلفني به آن‌ها كمك مي‌كند تا بتوانند راحت‌تر با اين مسئله كنار بيايند و آزادانه تر مسائل و مشكلات خود را با درمانگر در ميان بگذارند.

ملاك‌هاي مهم براي كمك گرفتن از مشاوره تلفني كودك

دوران كودكي و نوجواني دوران بسيار مهمي از زندگي است در نتيجه شما نبايد از افراد غير متخصص براي حل مشكلات يا ارتقاي توانمندي‌هاي فرزندتان كمك بگيريد. اين كار ممكن است علاوه بر نداشتن فايده؛ آسيب‌هايي را نيز در پي داشته باشد. در نتيجه قبل از هرچيز ملاك‌هاي درستي را در ذهن خود تصوير نماييد و به كمك آن‌ها از افراد كارآمد و متخصص كمك بگيريد.

براي اينكه از انتخاب خود مطمئن شويد پيش از هر چيز لازم است با مراكز مشاوره‌اي تماس بگيريد كه رسماً از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي مجوز رسمي براي فعاليت دارند. همچنين متخصصيني كه در زمينه كودك مشاوره مي‌دهند بايد از حداقل مدرك كارشناسي ارشد در رشته‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و يا روانشناسي كودكان استثنايي برخوردار باشند. البته شما در مورد مسائلي نظير برنامه ريزي تحصيلي مي‌توانيد از افراد تحصيل كرده در گرايش مشاوره نيز كمك بگيريد. علاوه بر مسائل ذكر شده بهتر است سوابق آموزشي و تجربي مشاوران را نيز بررسي نماييد تا بتوانيد به بهترين گزينه دست يابيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

پسر 9 ساله من اصلاً تمركز حواس ندارد و نمرات تحصيليش خيلي پايين است. نمي‌دونم چطور بايد تمركزش رو بالا ببرم؟

ناتواني در تمركز مي‌تواند ريشه در مشكلات گوناگوني داشته باشد كه از جمله اين مشكلات مي‌توان به اختلال نقص توجه، دچار بودن به افسردگي و اضطراب اشاره كرد. براي كمك به فرزندتان لازم است كه به يك روانشناس كودك مراجعه كرده تا او ابتدا يك ارزيابي باليني دقيق از فرزندتان به عمل بياورد و ريشه مشكلات را تشخيص دهد. تا زماني كه تشخيص دقيقي صورت نگيرد راهكارهاي بهبود حواس‌پرتي نمي‌توانند كمك زيادي به شما بكنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۱۵:۵۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اضطراب جدايي كودكان به احساس اضطراب و ترس شديد نسبت به جداشدن از منبع دلبستگي گفته مي‌شود. اگر اين ترس شدت زيادي پيدا كند. و عملكرد كودك را تحت تاثير خود قرار دهد، به عنوان اختلال اضطراب جدايي شناخته مي‌شود. اما اين ترس در نوزادان و كودكان خردسال معمولا نشانه‌اي از فرايند طبيعي رشد است. يعني كودكان به طور طبيعي تا دوسالگي اين اضطراب در آن‌ها رشد مي‌كند. اما پس از دو سالگي اين اضطراب بايد روند نزولي يافته. و والدين با روش‌هاي مناسب به كودك براي پشت سرگذاشتن اين احساس كمك كنند. در صورتي كودك شما بيشتر از 3 سال سن دارد و دچار اضطراب جدايي است. 
منبع: اضطراب جدايي كودكان | كاهش و درمان اضطراب جدايي

اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي كودكان يكي از علائم رشد رواني در سنين نوزادي و خردسالي است. در حقيقت آن‌ها در جريان رشد به مرور مادر و مراقبين اصلي خود را مي‌شناسند و در كنار آن‌ها احساس امنيت مي‌كنند. در همين راستا طبيعي است كه با دور شدن از منبع دلبستگي احساس ترس كنند و تا حدي بي قرار شوند. اما كودكان تا حدود 3 سالگي بايد بتوانند اين ترس خود را پشت سر بگذارند.

در حقيقت اگر والدين افراد امني باشند. اين احساس را به كودك منتقل مي كنند كه امنيت تنها در گرو نزديكي فيزيكي با والدين نيست. و اگر دور بشوند بازهم محبت و مراقبت خود را از فرزندشان دريغ نمي‌كنند. كودك نيز متقابلا ياد مي‌گيرد كه در نبود والدين چگونه خود را آرام نگه دارد و بر ترس خود غلبه نمايد. اگر اين مهارت به موقع كسب نشود، ترس از جدايي به اختلال اضطراب جدايي در كودكان تبديل مي‌شود. براي اشنايي با ساير اختلالات استرس در كودكان كليك كنيد.

نشانه هاي اختلال اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي كودكان به ترس شديد كودك نسبت به جداشدن از منبع دلبستگي نظير مادر گفته مي‌شود. كه اغلب در بين كودكان بالاي 3 سال ديده مي‌شود. از جمله علائم اصلي اين اختلال بايد به موارد زير اشاره كرد.
احساس ترس و نگراني شديد درباره دوري از منبع دلبستگي يا مرگ عزيزان

  • نگراني مداوم و بيش از حد در مورد مرگ پدر، مادر يا ساير عزيزان و يا نگراني از بروز يك اتفاق بد براي آن‌ها
  • نگراني دائم در مورد اينكه نكند اتفاق بدي منجر به جدايي از والدين يا ساير عزيزان بشود. مثلا نگراني از گم شدن يا آدم ربايي
  • خودداري از دور شدن از خانه به دليل ترس از جدايي
  • خودداري از تنها ماندن در خانه
  • تمايل شديد كودك براي خوابيدن كنار والدين و تجربه مشكلاتي نظير كابوس‌هاي شبانه و بيداري مكرر هنگام جدا خوابيدن در طول شب
  • شكايت مكرر از مشكلات جسماني مرتبط با استرس نظير دل درد و سردرد هنگام پيش بيني جدايي از والدين

تشخيص اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي در كودكان از روش‌هاي متفاوتي تشخيص داده مي‌شود. در ادامه چند روش تشخيص را اشاره كرده ايم.

  • اضطراب و ترس بيش از حد به دليل نگراني جدايي از سرپرست
  • استرس و ترس شديد باعث اختلال در زمينه هاي مهم زندگي
  • ترس از موقعيت هايي مانند: هيولاها، بيماري ها، تاريكي و آدم رباها

علل مؤثر در بروز اختلال اضطراب جدايي در كودكان

علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز اختلال اضطراب جدايي كودكان تأثيرگذار باشند. و بچه‌ها را در برابر اين مشكل آسيب‌پذير كنند. ما در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

عوامل محيطي

در بسياري از موارد اضطراب جدايي كودكان در پي تجربيات تلخي اتفاق مي‌افتد كه ذهن كودك قابليت پردازش آن را ندارد. براي مثال مواجه با مرگ يكي از اعضاي خانواده، طلاق والدين، مرگ حيوان خانگي و تغييرات بزرگي نظير مهاجرت به اين مشكل مبتلا مي‌شوند. به همين خاطر بسيار اهميت‌دارد كه در موقعيت‌هايي نظير موارد ذكر شده براي سلامت روان كودك اهميت بيشتري قائل شويد. با او در مورد احساساتش صحبت‌كنيد و كمك‌نماييد او از فقدان تجربه شده عبور نمايد. كمك‌گرفتن از يك روانشناس كودك از جمله گزينه‌هايي است كه در اين شرايط تا حد زيادي مي‌تواند در سازگاري فرزندتان با شرايط محيطي مؤثر باشد.

عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

مطالعات زيست شناختي نشان مي‌دهند كه احتمالاً عوامل وراثتي در بروز اختلال اضطراب جدايي كودكان نقش عمده‌اي بر عهده دارند. نقش وراثت به خصوص در دختران برجسته‌تر است. كه اين مسئله آسيب‌پذيري كم‌تر پسران در برابر اين مشكل را نشان مي‌دهد.

شيوع اختلال اضطراب جدايي كودكان

شيوع اضطراب جدايي در كودكان در دوران كودكي چيزي در حدود 4 درصد برآورد شده. با اين حال مطالعات همه گير شناسي نشان مي‌دهد هرچقدر كودكان بزرگ‌تر مي‌شوند و به سمت نوجواني پيش مي‌روند ميزان شيوع اين اختلال در آن‌ها بالاتر مي‌رود.

راهكارهايي براي كاهش و از بين بردن اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي در سنين پايين يا قبل از 2 سال امري طبيعي محسوب مي‌شود اما نحوه واكنش والدين به اين موضوع مي‌تواند در تداوم يا محو شدن اين مشكل تاثير بسزايي داشته باشد. ما در ادامه به چند راهكار اشاره‌كرده‌ايم كه در كنار آمدن اضطراب جدايي كودكان بسيار موثر هستند. همچنين شما مي‌توانيد اين راهكارها را توسط روانشناسان ما در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

1- از بازي‌ها كمك بگيريد

شما مي‌توانيد به كمك بازي‌هاي ساده‌اي نظير قايم موشك به كاهش اضطراب جدايي در كودكان كمك كنيد. در جريان اين بازي كه مي‌تواند با هيجان، شوخي و خنده همراه باشد كودك به رفت و آمدهاي شما عادت مي‌كند و اطمينان مي‌يابد كه پس از هربار رفتن، آمدني در كار است. از همين رو در موقعيت هاي ديگر نيز اضطراب و نگراني كمتري را از خود نشان مي‌دهد.

2- براي كاهش اضطراب جدايي در كودكان به آن‌ها دروغ نگوييد

هرگز براي اين كه كودك را به جدايي عادت دهيد در مورد ترك نكردن محيط يا بازگشت سريع به فرزند خود دروغ نگوييد. اين كار احساس بي اعتمادي را در كودك تقويت كرده. و منجر به اضطراب جدايي كودكان مي‌شود.

3- فرصت ارتباط با ديگران را فراهم كنيد

بسياري از كودكان به دلايلي نظير ارتباطات محدود اجتماعي والدين خود، به طور كلي از غريبه‌ها مي‌ترسند. و از همين رو هنگام جدايي از پدر و مادر علائمي نظير بي قراري و گريه شديد را از خود نشان مي‌دهند. براي پيشگيري از اين موضوع لازم از همان ابتداي كودكي فرزندتان را با ساير افراد آشنا كنيد. و فرصت بودن در كنار آن‌ها را نيز در اختيارش قرار دهيد. كودكاني كه ارتباطات بسيار محدودي داشته‌اند اغلب جدايي از والدين در سنين بالاتر در محيط‌هايي نظير مهد كودك يا مدرسه براي آن‌ها بسيار سخت و استرس زا خواهد بود. و باعث اضطراب جدايي كودكان مي‌شود.

4- جدايي را تمرين كنيد

براي اينكه كودك به نبود گه گاه شما عادت نمايد لازم است كه اين موضوع را تمرين كند. به همين منظور مي‌توانيد از زمان‌هاي بسيار كوتاه شروع كرده و گاهي فرزندتان را با يك فرد مطمئن نظير مادر يا همسر تنها بگذاريد. شما مي‌توانيد از زمان‌هاي بسيار كم شروع كنيد. و به تدريج به زمان اين جدايي‌ها بيفزاييد. توجه داشته باشيد كه طول مدت جدايي را تنها زماني افزايش دهيد كه كودك به جدايي‌هاي قبلي كاملا عادت كرده باشد. در غير اين صورت اضطراب جدايي كودكان رخ مي‌دهد.

5- از محيط خانه شروع كنيد

براي تمرين جدايي ترجيحا بهتر است از محيط خانه خودتان آغاز كنيد. مشاهدات نشان مي‌دهد كودكان در محيط هاي غريبه به طور كل اضطراب بيشتري دارند. و جدايي از والدين در اين شرايط برايشان سخت تر است. به همين خاطر سعي كنيد تمرين‌هاي جدايي را از محيط امن خانه آغاز كرده و پس از سازگاري كودك با اين شرايط آن را به موقعيت‌هاي ديگر نيز تعميم دهيد. در غير اين صورت اضطراب جدايي كودكان رخ مي‌دهد.

درمان اختلال اضطراب جدايي در كودكان

در مواردي كه راهكارهاي خانگي پاسخگو نيستند و اضطراب جدايي عملكرد كودك را در حوزه‌هاي مختلف نظير تحصيل مختل مي‌كند؛ لازم است كه از يك روانشناس براي بهبود اوضاع كمك بگيريد. روانشناسان در درمان اختلال اضطراب جدايي كودكان يكي از دو رويكرد كودك محور يا خانواده محور را انتخاب مي‌كنند. البته برخي درمانگران نيز التقاطي عمل كرده و از هر دو روش در كنار هم استفاده مي‌نمايند.

رويكرد فرد محور

در اين روش كه معمولاً براي كودكان بزرگ‌تر به كار مي‌رود جلسات مشاوره با كودك و بدون حضور والدين برگزار مي‌شود. طبق اين رويكرد درمانگر از روش‌هايي نظير بازي درماني و تكنيك‌هاي شناختي و رفتاري براي كمك به اضطراب جدايي در كودكان استفاده مي‌كند. در طي جلسات درماني كودك ياد مي‌گيرد كه احساسات خود را با درمانگر در ميان بگذارد و روش‌هاي سالم حل اضطراب‌ها را ياد بگيرد.

رويكرد خانواده محور

براي درمان اضطراب جدايي كودكان، در رويكرد خانواده محور مادر و كودك، يا هردوي والدين همراه با كودك در جلسات حضور مي‌يابند و درمانگر تعاملات آن‌ها را مورد مشاهده قرار مي‌دهد. پس از مشاهدات و بررسي‌هاي دقيق الگوهاي ناسالم ارتباطي براي والدين توضيح داده مي‌شود. در واقع درمانگر تلاش‌مي‌كند به والدين‌بياموزد كه چگونه در كنار مستقل بارآوردن فرزند خود اطمينان و امنيت كافي را نيز در اختيار او قرار دهند. و به او كمك كنند با اضطراب‌هاي دروني خود مقابله كند.

كلام آخر

اضطراب جدايي در كودكان يكي از عمده شكايات والدين است. عوامل مختلفي براي اختلال اضطراب‌جدايي دركودكان مشخص شده است. اما با كمك از روانشناس والدين مي‌توانند به كودكان خود كمك كنند. كه تا بزرگسالي درگير اين اختلال نباشند. مركز مشاوره ني ني مايند به شما والدين عزيز خدمات حضوري و تلفني ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اضطراب جدايي در كودكان با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب جدايي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

آيا بزرگسالان نيز ممكن است به اختلال اضطراب جدايي دچار شوند؟

بله، درست است كه اين اختلال بيشتر در بين كودكان ديده مي‌شود، اما اگر به موقع درمان نشود مي‌تواند تا بزرگسالي نيز همراه فرد باقي بماند.

براي درمان اختلال اضطراب جدايي در كودكان بايد به چه متخصصي مراجعه كنم؟

روانشناسان متخصص در حيطه كودك و نوجوان كارشناساني هستند كه مي‌توانند در اين حيطه به شما كمك كنند. براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۱۰:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آشنايي با نيازهاي اوليه و اساسي كودكان يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه والدين بايد اطلاعات كاملي درباره آن داشته باشند تا بتوانند به رشد مناسب جسمي و روحي فرزند خود كمك كنند. روانشناسان معتقدند بي‌توجهي به نيازهاي كودك يا توجه بيش‌ازحد به رفع نيازها هردو مي‌توانند تأثيرات نامطلوبي را در شخصيت كودك برجاي بگذارند؛ به همين خاطر بهتر است كه والدين با نيازهاي كودك و راه‌هاي صحيح پاسخگويي به آن‌ها آشنايي داشته باشند. با توجه به اهميت اين مسئله ما در اين موضوع راجع به نيازهاي اوليه و اساسي كودكان صحبت خواهيم كرد.

منبع: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

نيازهاي اوليه و اساسي كودكان | نيازهاي جسماني

به‌طوركلي نيازهاي اوليه كودك به دو دسته نيازهاي جسمي و روحي تقسيم مي‌شوند. توجه به نيازهاي جسمي و برطرف كردن آن‌ها باعث خواهد شد فرزند شما از نظر سلامت جسمي در شرايط مطلوبي قرار داشته باشد. با توجه به اينكه داشتن روحيه سالم و پرورش استعدادهاي كودك تا حد زيادي به شرايط جسمي سالم بستگي دارد در اين بخش راجع به نيازهاي اوليه جسمي در كودكان صحبت خواهيم كرد. از مهم‌ترين نيازهاي جسمي كودك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

تغذيه مناسب

دريافت مواد غذايي لازم براي رشد و افزايش توانايي‌هاي كودك، از راه تغذيه امكان‌پذير خواهد شد. به همين خاطر مي‌بايست به نيازهاي تغذيه‌اي در كودكان توجه ويژه داشته باشيد. معمولاً توصيه مي‌شود كه در برنامه غذايي روزانه كودكان از تمامي گروه‌هاي مواد غذايي استفاده شود و علاوه بر اين بهتر است از سنين كودكي به فرزند خود كمك كنيد تا بتواند يك الگوي تغذيه‌اي مناسب و سالم را دنبال كند.

علاوه بر اهميت تغذيه در رشد جسمي، روانشناسان معتقدند نيازهاي تغذيه‌اي كودك در سال‌هاي اوليه زندگي چيزي فراتر از رفع گرسنگي است و تغذيه كودك در اين ايام تأثير بسياري در سلامت روحي كودك خواهد داشت. در آغوش گرفتن نوزاد توسط مادر براي تغذيه و برقراري يك تماس مستقيم تأثير بسياري در شرايط روحي و احساس آرامش كودك خواهد داشت. علاوه بر اين توجه به نيازهاي كودك و به‌ويژه تغذيه از مهم‌ترين نكاتي است كه باعث ايجاد سبك دلبستگي ايمن و يك ديدگاه خوش‌بينانه نسبت به محيط اطراف خواهد شد. راجع به اين مسئله در بخش نيازهاي روحي بيشتر توضيح خواهيم داد. 

نيازهاي اوليه كودكان | خواب كافي

خواب كافي و مناسب تأثير بسياري در سلامت سيستم اعصاب دارد و مي‌تواند ذهن كودك شما را براي يادگيري‌هاي بهتر در روز آينده آماده كند. به همين خاطر توجه به خواب كودكان يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. سعي كنيد همان‌طور كه براي تغذيه كودك گفته شد به او كمك كنيد تا الگوي مناسب و البته منظمي را براي خواب ايجاد كند. كودكان معمولاً در روزهاي اوليه پس از تولد نياز بيشتري به خواب دارند و به‌مرورزمان و با افزايش سن، از مدت‌زمان خواب آن‌ها كاسته مي‌شود. با رسيدن فرزندتان به سنين كودكي خواب كافي براي وي در حدود 8 ساعت در شبانه‌روز خواهد بود و بهتر است زمان به خواب رفتن پيش از ساعت 12 شب باشد. 

رعايت بهداشت

بدن كودكان در مقايسه با بزرگسالان توانايي كمتري براي مقابله با ميكروب‌ها و عوامل بيماري‌زا دارد. به همين خاطر آشنايي با بيماري‌هاي كودكان و راه‌هاي پيشگيري از آن‌ها اهميت بسيار زيادي دارد. كودكان نياز دارند تا والدين از طريق انجام به‌موقع واكسيناسيون و كمك به آن‌ها براي رعايت بهداشت فردي از ابتلا به بيماري‌هاي مختلف در آن‌ها جلوگيري كنند.

كمك به رشد

كودكان براي به دست آوردن توانايي‌هاي مختلف مثل راه رفتن يا صحبت كردن به كمك والدين و اطرافيان نياز دارند. بهتر است با تدارك ديدن تمرين‌هاي مشخص باعث ايجاد هرچه بهتر اين توانايي‌ها در كودك شويد. به ميزاني كه شما به رشد اين مهارت‌ها كمك كنيد و به آن توجه داشته باشيد اين توانايي‌ها بهتر و سريع‌تر رشد خواهند كرد.

نيازهاي اوليه كودكان | نيازهاي روحي

شايد بتوان گفت نيازهاي روحي كودكان موضوعي است كه به توجهي حتي بيشتر از نيازهاي جسمي احتياج دارد. بي‌توجهي به نيازهاي روحي كودكان باعث ايجاد گره‌هاي جدي در شخصيت آينده آن‌ها خواهد شد و يا مي‌تواند آن‌ها را نسبت به همسالان محدود كند و اجازه پيشرفت را به او ندهد. به همين خاطر آشنايي با نيازهاي روحي اساسي در كودكان اهميت بالايي دارد.

ايجاد احساس امنيت و دلبستگي

همان‌طور كه پيش‌تر گفته شد نياز كودكان به تغذيه چيزي فراتر از رفع گرسنگي است و آن‌ها از اين طريق يك ديدگاه كلي راجع به جهان و انسان‌ها در خود شكل خواهند داد كه به آن سبك دلبستگي گفته مي‌شود. به‌طوركلي روانشناسان معتقدند كه توجه والدين به‌ويژه مادر به نيازهاي كودك كه در روزهاي اول پس از تولد مهم‌ترين آن‌ها تغذيه است؛ باعث مي‌شود تا كودك ذهنيتي راجع به امنيت در جهان پيرامون خود به دست آورد. به ميزاني كه فرزند شما احساس كند مادر به او توجه دارد و براي رفع نيازهاي وي همواره در دسترس است به اين باور خواهد رسيد كه دنيا جايي امن است و اطرافيان به او كمك خواهند كرد اما اگر مادر به نيازهاي كودك توجه نداشته باشد اين مسئله باعث وجود اين باور خواهد شد كه جهان جايي ناامن است و كسي به نيازها و خواسته‌هاي او توجه ندارد.

اين موضوع كه از آن به‌عنوان سبك دلبستگي صحبت مي‌شود تمامي روابط نزديك و عاطفي فرد در آينده را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. با توجه به تأثيري كه سبك دلبستگي در آينده زندگي كودك دارد بهتر است در طي دو سال اول زندگي، والدين و به‌خصوص مادر توجه ويژه‌اي به كودك و نيازهاي وي داشته باشد. براي آشنايي با نيازهاي كودك و راه‌هاي پرورش سبك دلبستگي ايمن در فرزندتان بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

نيازهاي اوليه كودكان | پيشرفت توانايي‌هاي ذهني

توانايي‌هاي ذهني كودك مانند حافظه، توجه و ساير توانايي‌ها از همان روزهاي آغاز تولد شروع به رشد خواهند كرد. يكي از نيازهاي اوليه و اساسي كودك اين است كه والدين با كمك گرفتن از بازي‌ها و روش‌هاي مناسب به كودك كمك كنند تا اين توانايي‌ها را در خود پرورش داده و در سال‌هاي شروع آموزش رسمي كمتر دچار مشكل شود. براي بهبود توانايي‌هاي ذهني كودك در هر بازه سني تمرينات مشخصي وجود دارد كه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد اما مهم‌ترين نكته اين است كه تمرينات را در سطح توانايي‌هاي سني كودك نگه داريد در غير اين صورت ممكن است باور كودك به توانمندي دچار مشكلات جدي شود.

آموزش مهارت‌ها

كودكان نياز دارند تا مهارت‌ها و توانايي‌هاي مشخصي را آموزش ببينند اين مسئله به آن‌ها كمك خواهد كرد تا در آينده توانايي بيشتري براي فعاليت در جامعه داشته باشند. از مهم‌ترين مهارت‌هايي كه بايد كودكان براي آن آموزش ببينند مي‌توان به مهارت‌هاي شناخت و كنترل هيجان‌ها، مديريت زمان، حل مسئله و دوست‌يابي اشاره كرد. براي آموزش اين مهارت‌ها به كودكان تمرينات عملي و كتاب داستان‌هاي مناسبي وجود دارد كه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد.

دلايل اهميت و توجه به نيازهاي اوليه كودكان

در اين بخش به اين سؤال پاسخ خواهيم داد كه شناخت و برطرف كردن نيازهاي كودكان چه اهميتي دارد و چرا بايد به آن توجه داشته باشيم؟

پيشگيري از بروز بيماري‌هاي جسمي و روحي

يكي از اولين و مهم‌ترين پيامدهاي منفي بي‌توجهي به نيازهاي كودك اين است كه آن‌ها در معرض ابتلا به بيماري‌هاي جسمي و روحي مختلف قرار مي‌گيرند. براي مثال چنانچه شما نسبت به پرورش اعتمادبه‌نفس در كودك خود بي‌توجه باشيد او در آينده با مشكلات بسياري در ارتباط با ابراز خواسته‌ها و بيان نظراتش مواجه خواهد شد و يا بي‌توجهي به بهداشت كودك مي‌تواند باعث بروز بيماري‌هاي جسمي مختلف در كودك شود.

كمك به رشد بهتر و باكيفيت‌تر

بي‌توجهي به برخي از نيازهاي كودك اگرچه باعث بروز مشكلات و بيماري‌هاي خاصي در كودك نمي‌شود اما امكان رشد بهتر و بيشتر در كودك را از بين خواهد برد. براي مثال بي‌توجهي به پرورش توانايي‌هاي ذهني مثل تمركز شايد مشكل جدي را براي كودك ايجاد نكند اما درصورتي‌كه به رشد اين توانايي توجه داشته باشيد فرزند شما در آينده عملكرد تحصيلي مناسب‌تري خواهد داشت.

چطور با نيازهاي اوليه و اساسي كودكان آشنا شويم؟

روانشناسان معتقدند نيازها و توانايي‌هاي كودكان در هر دوره سني با يكديگر تفاوت دارد و براي تربيت هرچه بهتر مي‌بايست به گروه سني كه كودك در آن قرار گرفته توجه داشته باشيد و متناسب با توانايي‌هاي آن دوره سني اقدام كنيد. براي آشنايي با نيازهاي كودك در هر بازه سني بهتر است با مطالعه كتاب‌ها و مشورت با افراد داراي صلاحيت اطلاعات خود را در اين حوزه افزايش دهيد. علاوه بر اين شما مي‌توانيد در هر سني با كمك گرفتن از مشاورين كودك نيازها و استعدادهاي كودك خود را به‌صورت انحصاري بررسي كرده و براي تقويت آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد.

براي دريافت مشاوره تلفني كودك در هر ساعت از روز مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد

سؤالات متداول

1. نيازهاي روحي مهم در كودكان چيست؟

كودكان در هر دوره سني نيازها و توانايي‌هاي مشخصي دارند كه با گروه‌هاي سني ديگر متفاوت است اما به‌طوركلي مي‌توان گفت توجه به ايجاد احساس امنيت در كودك و همين‌طور پرورش مهارت‌هاي زندگي از مهم‌ترين نيازهاي رشدي كودكان هستند.

2. اگر در يك دوره سني نسبت به نيازهاي كودك بي‌توجهي شود آيا امكان جبران آن در سنين ديگر وجود دارد؟

كودكان در سنين پايين‌تر انعطاف بيشتري دارند و به همين خاطر شما مي‌توانيد عقب‌افتادگي در يك زمينه را در دوره‌هاي بعدي جبران كنيد اما اين مسئله به نوع نياز و شدت محروميت كودك نيز بستگي دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۰۵:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دلبستگي در كودكان را مي‌توان پيوند عميق عاطفي بين مادر يا مراقب اوليه و خود كودك تعريف كرد. دلبستگي بين مادر و كودك عامل موثري براي نحوه تعامل كودك با دنياي پيرامونش است به طوري كه با شكل گيري صحيح اين دلبستگي، كودك مي‌تواند به دنياي پيرامونش اعتماد كند و اين اعتماد پايه و اساس بسياري از روابط بعدي را در زندگي او مشخص مي‌كند. با اين حال اگر دلبستگي او به صورت صحيح شكل نگيرد، كودك دنياي پيرامونش را به صورت ناايمن ارزيابي مي‌كند كه مي‌تواند آثار نامطلوبي بر جنبه‌هاي مختلف زندگي‌اش بگذارد. با آگاهي از سبك‌هاي دلبستگي و چگونگي شكل‌گيري آن‌ها مي‌توانيد ارتباط بهتري با فرزند خود برقرار كنيد. مشاوره كودك نيز مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

دلبستگي در كودكان

كودكان از دوره نوزادي با مراقب اوليه خود ارتباط عميقي برقرار مي‌كنند و اين ارتباط كه دلبستگي ناميده مي‌شود، پايه و اساس شخصيت فرد و چگونگي برقراري ارتباط او با اطرافيان در بزرگسالي مي‌شود. نياز به دلبستگي از مهم‌ترين و اصلي‌ترين نيازهاي كودكان است و ارتباط مستقيمي با رفتار والدين يا مراقبان اصلي دارد.  

انواع سبك دلبستگي در كودكان

به طور كلي چهار نوع سبك دلبستگي در كودكان وجود دارد كه هر يك نشان دهنده تعامل و ارتباط بين مادر و فرزند است. براي دلبستگي سالم بهتر است با مراحل دلبستگي كودكان نيز آشنا شويد. در ادامه انواع سبك‌ها را شرح داده‌ايم.

1. دلبستگي ايمن

بهترين سبك دلبستگي در كودكان سبك دلبستگي ايمن است به طوري كه بر اساس مطالعات انجام شده كودكاني كه دلبستگي ايمن دارند، در هنگام بزرگسالي رفتار‌هاي همدلانه بيشتري به نسبت ديگر سبك‌هاي دلبستگي از خود نشان مي‌دهند. همچنين زودتر به پختگي و بلوغ رسيده و ميزان پرخاشگري و مزاحمت براي ديگران در اين دسته از كودكان بسيار كمتر است. اين كودكان اعتماد به نفس و عزت نفس بالايي دارند و از روابط اجتماعي لذت مي‌برند. آنان مي‌توانند احساسات و هيجاناتشان را به خوبي مديريت كنند. 

2. دلبستگي اجتنابي

در اين سبك از دلبستگي، كودك تمايلي به انجام ارتباط و تعامل با مادر يا مراقب اوليه ندارد. به زبان ساده در اين سبك از دلبستگي، كودك توجهي به حضور مادر يا مراقب خود نشان نمي‌دهد به طوري كه نبود مادر او را آشفته يا نگران نمي‌كند. اگر مادر كودك را براي مدتي رها كند، پس از بازگشت مادر، كودك ديگر از مادر استقبال نمي‌كند به گونه‌اي كه هيچ تمايلي براي ارتباط با مادرش ندارد و از تعامل با او اجتناب مي‌كند. معولاً مادران يا مراقباني كه نيازهاي كودك را در اولويت قرار نمي‌دهند و نسبت به نياز‌هاي كودكشان بي‌توجه‌‌اند يا بيش از حد سختگير و يا كنترل كننده‌ هستند، سبك دلبستگي اجتنابي را در كودك به وجود مي‌آورند.

3. دلبستگي در كودكان | دلبستگي مقاوم

 در اين سبك از دلبستگي، كودك در هنگام حضور مادر يا مراقب به او مي‌چسبد و تنها در صورتي به فعاليت مي‌پردازد كه مادر در كنارش باشد. همچنين اگر مادر آن‌ها را ترك كند بسيار بي قرار و ناآرام مي‌شوند و حتي پس از بازگشت او نيز آرامش خود را بدست نمي‌آورند. اين دسته از كودكان ممكن است بسيار مقاومت كرده و حتي پرخاشگري كنند. معمولاً مادراني كه به كودكانشان اطمينان خاطر نمي‌دهند، مي‌توانند اين سبك دلبستگي را در فرزندان خود ايجاد كنند. كودكان با اين سبك دلبستگي به طور معمول احساس غم و نگراني كرده و اين احساسات را تا هنگام بزرگسالي همراه خود دارند و هميشه نگران يك ارتباط صميمانه با ديگران هستند.

4. دلبستگي آشفته

همانطور كه از نام اين سبك دلبستگي مشخص است، معمولاً به دليل رفتار‌هاي نامشخص و آشفته مادر با كودك شكل مي‌گيرد. مهمترين عامل ايجاد كننده سبك دلبستگي آشفته پيام‌هاي متضاد مادر به كودك است، به طوري كه مادر در مقابل رفتارهاي مشابه كودك گاهي او را تشويق و گاهي تنبيه مي‌كند. اين رفتارهاي آشفته و متضاد مهم‌ترين دليل ايجاد سبك دلبستگي آشفته است. كودكان با اين سبك دلبستگي معمولاً در روابط بعدي خود دچار سردرگمي شده و در آينده نيز با مشكلات زيادي مواجهه مي‌شوند.

چه عواملي باعث به وجود آمدن سبك دلبستگي ايمن مي‌شود؟

همه والدين تمايل دارند كه كودكاني با دلبستگي ايمن پرورش دهند اما بايد بدانيد كه همه افراد، هميشه به اين امر دست پيدا نمي‌كنند. مادراني كه به فرزندان خود پيام‌هاي متناقض مي‌دهند يعني گاهي رفتارشان با كودك خوب و با حوصله است و گاهي بد و بي حوصله، احتمالا كودكاني را پرورش مي‌دهند كه مضطرب‌تر، پرخاشگر‌تر و منفعل‌تر هستند. مهمترين نكته‌اي كه در ايجاد دلبستگي ايمن وجود دارد تعامل خوب مادر و فرزند است. مادر بايد واكنش‌هاي خود را با نيازها و درخواست كودكان تنظيم كند تا دلبستگي ايمن در او ايجاد شود. 

پيامدهاي دلبستگي ناايمن در كودكان

همانطور كه گفته شد كودكان با دلبستگي ناايمن دنيا و محيط پيرامون را ناامن و استرس‌زا در نظر مي‌گيرند و عملكرد مناسبي در مقابل مشكلات ندارند و از لحاظ اجتماعي، گوشه‌گير و كم فعاليت هستند. اين افراد معمولاً افكار منفي و متضادي دارد و در موقعيت‌هاي تنش‌زا و استرس‌زا، در مواجهه با مشكلات برانگيخته شده و در اكثر مواقع دچار نااميدي مي‌شوند. پژوهش‌هاي متعددي ارتباط كاهش سلامت روان را با انواع سبك‌هاي دلبستگي ناايمن نشان داده‌اند. كودكان با دلبستگي اجتنابي معمولاً در آينده و در سنين بزرگسالي قلدر و مغرور خواهند شد.

مهم‌ترين مسئله‌اي كه افراد با سبك دلبستگي اجتنابي با آن مواجهه مي‌شوند كاهش همدلي و ابراز احساسات نسبت به ديگران است و همچنين به دليل سوظن و بدگماني نسبت به ديگران نمي‌توانند يك رابطه صميمانه را تجربه كنند. كودكان با سبك دلبستگي مقاوم و آشفته مشكلات رفتاري زيادي از جمله پرخاشگري را از خود نشان مي‌دهند. براي پيشگيري از اين موضوع و يا حل چنين مساله‌اي حتما بايد مشاوره كودك دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره كودك تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي تماس حاصل نماييد

سوالات متداول

آيا سبك دلبستگي تحت تاثير رابطه مادر و فرزند قرار دارد؟

همانطور كه در ابتداي مقاله گفته شد، دلبستگي تحت تاثير تعامل و ارتباط مادر و يا مراقب اوليه با كودك است. در نتيجه سبك دلبستگي تحت تاثير رابطه مادر و فرزند قرار دارد و مادر نقش مهمي در اين مسئله دارد، به طوري كه مهم‌ترين مولفه موثر بر سبك دلبستگي پاسخ‌گو بودن مادر به نياز‌هاي كودك است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۰۲:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كودكان در سنين مختلف سوالاتي درباره نحوه به دنيا آمدن نوزاد و يا چگونگي شكل گيري آن دارند و والدين بايد بتوانند توضيح مناسبي درباره نحوه بچه دار شدن براي كودكان ارائه دهند. معمولا پدر و مادرها آمادگي قبلي براي مواجهه با اين سوال را نداشته و در صورت مواجه شدن با چنين پرسشي از جانب فرزندشان، دست و پاي خود را گم كرده و شرمگين مي‌شوند. گاهي نيز والدين آنقدر در پاسخ به اين سوالات شفاف سازي مي‌كنند كه كودك با مشكلات زيادي روبه‌رو مي‌شود. آنچه بسيار اهميت دارد؛ توجه به سن كودك و اطلاعاتي است كه او در اين باره دارد. همچنين توجه كنيد كه كودك در چه زمينه‌اي از شما سوال كرده است. گاهي سوالات جواب‌هاي بسياري كوتاهي داشته و نيازي به توضيحات اضافه وجود ندارد. در ادامه به بررسي بيشتر اين نكات مهم خواهيم پرداخت.

منبع: توضيح بچه دار شدن براي كودكان

انگيزه كودكان از پرسش درباره تولد فرزند

كنجكاوي كودكان در اين زمينه مي‌تواند به دليل بارداري شما يا يكي از نزديكان باشد. همچنين مشاهده تولد فرزندان از طريق تلويزيون، كارتون يا به هر شكل ديگري ممكن است اين سوال را در ذهن فرزند شما ايجاد كرده باشد كه كودكان چگونه به دنيا مي‌آيند. با اين حال انگيزه و درك كودكان نسبت به مسائل نه تنها با ما بلكه با يكديگر نيز برابر نيست. به خاطر داشته باشيد كه فرزندان شما هيچ ديدگاهي نسبت به رابطه جنسي و چگونگي فرآيند بارداري ندارند و آن‌ها صرفاً مي‌خواهند بدانند كه كودك چگونه به دنيا مي‌آيد؟ 

نكاتي درباره توضيح بچه دار شدن براي كودكان

با دقت به صحبت فرزندتان گوش دهيد

كليد اصلي براي پاسخ دادن به اين سوال اين است كه با دقت به سوال فرزندتان گوش داده و مشخص كنيد كه او چه چيزي را مورد پرسش قرار مي‌دهد. بسياري از مواقع والدين بر اساس پيش فرض‌هاي خودشان شروع به صحبت كردن به صورت اشتباهي مي‌كنند كه نه تنها پاسخ فرزندشان را در بر ندارد بلكه اطلاعات نامناسبي با توجه به سن كودك به وي داده و كودك را حسابي گيج و پريشان مي‌كند.

براي مثال هنگامي كه يك كودك سه ساله و يك كودك 6 ساله در ارتباط با تولد كودك سوالي را مطرح مي‌كنند؛ با توجه به سنشان، انگيزه‌هاي متفاوتي در كار خواهد بود. كودك سه ساله ممكن است صرفاً بخواهد بداند كه نوزاد چگونه از شكم شما بيرون مي‌آيد. اين در حالي است كه يك بچه شش ساله احتمالاً در اين باره مي‌پرسد كه كودك چگونه به وجود مي‌آيد؟ گوش دادن با دقت، باعث مي‌شود كه شما سرنخ‌هايي را در اين باره به دست آوريد كه چگونه به سوال فرزندتان پاسخ دهيد كه با سن وي تناسب داشته باشد.

مشخص كردن سطح اطلاعات هنگام توضيح بچه دار شدن براي كودكان

يك راهكار مناسب اين است كه به عنوان اولين قدم در توضيح تولد كودك براي فرزندان مشخص كنيد كه سطح اطلاعات فرزندتان در اين باره چقدر است. براي اين كار مي‌توانيد با پرسيدن چند سوال شروع كنيد كه نشان مي‌دهد فرزند شما تا چه حد در اين زمينه اطلاعات داشته و راجع به بارداري چه مي‌داند. اين مسئله به شما كمك مي‌كند تا متوجه شويد با چه ادبياتي و چه شيوه‌اي با فرزندتان صحبت كنيد.

استفاده مناسب از كلمات هنگام توضيح بچه دار شدن براي كودكان

در جواب دادن به سوال فرزندان، از كلماتي استفاده كنيد كه او قبلاً استفاده كرده و مي‌فهمد. اگر از كلماتي استفاده كنيد كه كودك شما معني آن را نمي‌داند احتمال ايجاد سوالات اضافه و سوءتفاهم‌ها بيشتر خواهد بود. همچنين صحبت‌هاي شما با استفاده از كلمات نامناسب، مي‌تواند باعث ترسيدن فرزند شما بشود. براي مثال هنگامي كه او از شما پرسيده كودكان چگونه به دنيا مي‌آيند و شما در پاسخ به اين سوال نحوه عمل سزارين را با عباراتي نظيرجراحي، چاقو يا بريدن توضيح مي‌دهيد اين مسئله باعث ترس وي خواهد شد. در اين راه بهره بردن از مشاوره كودك مي‌تواند به شما كمك كند تا شيوه صحبت با كودك خود در سنين مختلف را بدانيد.

نيازي نيست به همه سوال هاي فرزندتان با جزئيات پاسخ دهيد

در صورتي كه احساس مي‌كنيد براي پاسخ دادن به اين سوال در فرزندتان احتياج به فكر كردن داريد و در حال حاضر آمادگي پاسخگويي نداريد نيازي نيست كه در لحظه به تمام سوالات فرزندتان پاسخ دهيد. از او درخواست كنيد كه اين گفت‌وگو را به زمان ديگري موكول كند و سپس به بررسي و تفكر در اين باره بپردازيد كه چگونه مي‌خواهيد اين سوال را پاسخ دهيد.

هرگز لازم نيست كه شما تمام جزئيات بارداري و تولد فرزند را براي كودكتان توضيح دهيد شما صرفاً مي‌توانيد يك نماي كلي از تولد فرزند به كودكتان بدهيد تا كنجكاوي‌هاي او را ارضا كند. به خاطر داشته باشيد كه فرزند شما هيچ ديدگاهي راجع به روابط جنسي نداشته و شما نمي‌بايد بي دليل او را در جريان اين مسائل قرار دهيد چرا كه وجود چنين مسائلي مي‌تواند باعث بروز مشكلات روحي در فرزند شما گردد.

هنگام توضيح بچه دار شدن براي كودكان صادقانه پاسخ دهيد

بيان پاسخ‌هاي تخيلي و به دور از واقعيت به خوبي از جانب كودك شما تشخيص داده مي‌شود. همچنين هنگامي كه شما تلاش مي‌كنيد از زير بار پاسخ دادن به فرزندتان شانه خالي كنيد، كودك به خوبي متوجه شده و احساس خجالت زدگي پيدا خواهد كرد چرا كه او احساس مي‌كند نبايد چنين سوالي از شما مي‌كرده است. در توضيح اين مسئله براي فرزندتان، اگرچه لازم است مسائل را در حد فهم و درك كودكتان ساده كنيد با اين حال توصيه مي‌شود از بيان مطالب غير واقعي پرهيز كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول درباره توضيح بچه دار شدن براي كودكان

چگونه مي بايست به سوالات كودك در ارتباط با تولد فرزند پاسخ داد؟

نخست مي‌بايست مشخص كنيد كه فرزندتان تا چه حد در اين زمينه اطلاعات دارد و چه فكر مي‌كند. سپس براساس گفته‌هاي خود كودك و با كلمات مناسب سوالاتش را پاسخ دهبد.

آيا هنگامي كه كودك در ارتباط با چگونگي تولد سوال مي‌كند، بايد واقعيت را به او بگوييم؟

بيان واقعيت بسيار مهم است. شما نبايد مطالبي خلاف واقع بيان كنيد، با اين حال لزومي به بيان جزئيات يا توضيح رابطه جنسي وجود ندارد. شما بايد درحد فهم و درك كودك خود و براي ارضاي حس كنجكاوي وي، پاسخ دهيد. با اين حال در صورتي كه براي ارائه توضيحات به كودكتان دچار مشكل هستيد مي‌توانيد از متخصصان ما در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو كمك دريافت نماييد. 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۵۷:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

از شير گرفتن كودك يكي از چالش‌هاي بسيار مهم براي مادران است كه نحوه انجام آن مي‌تواند در سلامت روان كودك نيز تاثيرگذار باشد چرا كه نوزادان هنگام شير خوردن پيوند عاطفي عميقي با مادر خود برقرار مي‌كنند و جدايي ناگهاني از اين تماس فيزيكي و لذت بخش مي‌تواند براي آن‌ها غير قابل هضم و استرس زا باشد. با اين حال امروزه روانشناسان كودك با توصيه‌هاي خود به والدين كمك مي‌كنند تا اين فرايند را به بهترين روش پيش ببرند و هرگونه بحران و چالش در اين زمينه را مديريت نمايند. در ادامه توصيه‌هاي روانشناسان در مورد بهترين روش‌هاي از شير گرفتن كودك آورده شده است.

منبع: از شير گرفتن كودك | زمان و روش صحيح از شير گرفتن

چگونگي از شير گرفتن كودك 

از شير گرفتن كودك تنها تغيير دادن نوع تغذيه او نيست. آنچه بيش از هر چيز اهميت دارد اين است كه فرزند در حين شير خوردن تماس فيزيكي نزديكي با شما برقرار مي‌كند كه به او احساس امنيت و آرامش مي‌دهد. از همين رو قطع كردن شيردهي خواه يا ناخواه موجب اضطراب كودك مي‌شود. اين اضطراب در بچه‌هايي كه دلبستگي ناايمني دارند و نسبت به محبت و در دسترس بودن هميشگي مادر خود مطمئن نيستند بيشتر ديده مي‌شود. در نتيجه اين كودكان بيش از سايرين ممكن است در فرايند از شير گرفتن با بحران مواجه شوند. 

در نتيجه بسيار اهميت دارد كه از همان ابتدا و آغاز شيردهي ارتباط عاطفي عميق و امني با فرزندتان برقرار كنيد. همچنين به مرور جدا شدن فيزيكي را با او تمرين كنيد تا در صورت نديدن يا در آغوش كشيده نشدن توسط شما دچار احساس ناامني و طرد نشود. همه اين موارد كمك مي كند تا زماني كه مي‌خواهيد كودك را از شير بگيريد او واكنش‌هاي ملايم‌تري از خود نشان دهد و پريشاني كمتري را تجربه كند.

بهترين زمان از شير گرفتن كودك 

كودك در دو سال اوليه زندگي خود به شير مادر نياز دارد. البته از 6 ماهگي مي‌تواند خوردن برخي غذاها را آغاز نمايد اما به طور كل يك سال اول غذاهاي ساده‌اي نظير فرني يا حريره بادام نمي‌توانند جايگزين شير مادر شده و تمام نيازهاي غذايي فرزندتان را برآورده كنند. اما پس از 2 سالگي و آشنا شدن كودك با سه وعده غذايي به اضافه ميان وعده‌هاي كافي اين آمادگي را پيدا مي‌كند كه به طور كامل خوردن شير مادر را كنار بگذارد.

توصيه‌هايي براي از شير گرفتن كودك

از شير گرفتن كودك در بسياري از مواقع كار آساني نيست. در طول اين فرايند پدر و مادر با چالش‌هايي مواجه مي‌شوند كه مي‌تواند فشارهاي زيادي را به آن‌ها وارد كند. براي اين كه بتوانيد راحت تر از اين موضوع عبور كنيد توجه به موارد زير تا حد زيادي مي‌تواند كمك كننده باشد.

1- خودداري از روش‌هاي ناگهاني

برخي از مادران از شير گرفتن را به يك باره انجام مي‌دهند و پس از يك بازه زماني خاص ديگر اصلا به كودك شير نمي‌دهند. اين كار مي‌تواند از نظر رواني به كودك آسيب بزند و باعث فشار و استرس زيادي در او شود. در نتيجه تلاش كنيد تا از روش‌هاي تدريجي كمك بگيريد و به اين ترتيب آمادگي لازم را در فرزندتان ايجاد نماييد. توجه داشته باشيد كه كودك نمي‌تواند علت قطع ناگهاني شير و تماس نزديك با شما را بفهمد و از همين رو ممكن است از نظر دلبستگي آسيب ببيند.

2- علاقه مند كردن كودك به غذا

براي اينكه كودك دست از شير خوردن بكشد ابتدا بايد جايگزين‌هاي مناسبي وجود داشته باشد. از همين رو تلاش كنيد تا به مرور متناسب با سن فرزندتان غذاهاي مورد علاقه او را تهيه كنيد و با تزئين غذا يا ريختن آن‌ها در ظروف بچگانه او را به سمت تغذيه‌اي به غير از شير خود سوق دهيد.

3- افزايش تعاملات مثبت و تقويت ارتباط عاطفي

يكي از عواملي كه باعث مي‌شود كودك در برابر قطع شيردهي از خود مقاومت نشان دهد ترس از دست دادن مادر و نداشتن رابطه عاطفي با اوست. از همين رو بهتر است در اين دوران تلاش نماييد كيفيت رابطه خود و فرزندتان را تقويت كرده و در طول روز ساعات بيشتري را به بودن در كنار او اختصاص دهيد.

4- كاهش نوبت‌هاي شيردهي در شب

براي اينكه نوبت‌هاي شيردهي را كاهش دهيد بهتر است از شب و زماني كه كودك در خواب است آغاز كنيد. پس از اينكه به طور كامل توانستيد شب‌ها شيردهي را حذف نماييد مي‌توانيد به تدريج تعداد دفعات شير دادن در طول روز را نيز كاهش دهيد تا در نهايت اين تعداد به صفر برسد.

5- آرام كردن فضاي خانه و كاهش استرس‌ها

همان طور كه پيش تر نيز اشاره شد آنچه بيش از هرچيز در فرايند از شير گرفتن كودك اهميت دارد احساس آرامش و امنيت رواني در اوست. هرچقدر تنش‌ها در خانه بيشتر باشد نوزاد احساس وابستگي بيشتري به مادر كرده و براي آرام كردن خود به شير مادر نياز دارد. به همين خاطر لازم است زماني كه مي‌خواهيد فرزند خود را از شير بگيريد محيط آرام تري در خانه ايجاد كنيد و هر عاملي كه باعث استرس شما يا بروز تنش در خانواده مي‌شود را حذف نماييد.

6- پرت كردن حواس كودك از جمله راهكارهاي از شير گرفتن

شايد يكي از ساده ترين اما موثرترين راهكارها براي كودكي كه هنوز به قوه استدلال دست پيدا نكرده است استفاده از تكنيك حواس پرتي باشد. زماني كه كودك بهانه شير را مي‌گيرد تلاش كنيد با موضوعات مورد علاقه او حواسش را پرت كنيد. براي مثال مي‌توانيد بازي دلخواهش را در اختيارش بگذاريد يا با بازي كردن و بيرون بردن او تمركزش را به سمت ديگري جلب كنيد.

7- كمك گرفتن از ساير افراد

از شير گرفتن كودك مي‌تواند فرايند استرس زايي باشد كه مادر و پدر را به شدت درگير خود كند. در اين شرايط بهتر است گاهي از يك فرد ديگر براي آرام كردن فرزند خود كمك بگيريد تا بتوانيد انرژي لازم براي مراقبت مجدد از فرزندتان را به دست آوريد. همچنين شما با اين كار به كودك كمك مي‌كنيد تا گاهي اوقات با فرد ديگري تنها باشد و وابستگي بيش از حد و افراطي نسبت به شما پيدا نكند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا از شير گرفتن كودك مي‌تواند موجب بروز عفونت در سينه شود؟

بله تجمع شير در مجاري سينه و خالي نشدن آن مي‌تواند عفونت‌هايي را به بار بياورد. اگر با علائمي نظير تب، قرمزي يا تورم سينه‌ها و بروز ترشحات بدبو از آن‌ها مواجه شديد لازم است كه براي بررسي بيشتر به پزشك مراجعه نماييد.

آيا از شير گرفتن كودك مي‌تواند باعث افسردگي خود مادر شود؟

قطع شيردهي نه تنها براي كودك استرس زاست بلكه مي‌تواند براي خود مادر نيز استرس‌هايي را به همراه بياورد. جدايي فيزيكي از كودك، نگراني در مورد تغذيه او و بي قراري‌ها يا ناآرامي‌هاي كودك از جمله عواملي هستند كه مي‌توانند سلامت روان مادر را تحت تاثير قرار دهند. اگر احساس مي‌كنيد در اين دوران بسيار غميگن شده‌ايد يا نمي‌توانيد همانند سابق از زندگي لذت ببريد لازم است از يك روانشناس براي بهبود وضعيت خلقي خود كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۵۲:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا علائم افسردگي بعد از زايمان را مي‌شناسيد؟ افسردگي پس از زايمان زماني رخ مي‌دهد كه يك زن به تازگي صاحب نوزاد شده است. از هر صد نفري كه زايمان مي‌كنند در حدود ده تا پانزده نفر دچار افسردگي زايمان مي‌شوند وعلائم آن شبيه علائم‌افسردگي در زمان‌هاي ديگر مي‌باشد. ممكن است افسردگي پس از زايمان بين دو تا سه هفته و يا بيشتر به طول بينجامد كه ‌اين مدت به شدت افسردگي بستگي دارد. براي بهبود اين‌افسردگي مي‌توانيد از خانواده و اطرافيان خود كمك بگيريد اما در صورت عدم بهبودي بايد به يك روانشناس مراجعه نماييد.

افسردگي بعد از زايمان

ناراحتي هاي خلق و خوي پس از زايمان در بسياري از مادران شايع است. متاسفانه اختلال افسردگي پس از زايمان به بيش از 65 درصد مادران مي‌رسد. نشانه‌هايي كه تجربه مي‌كنند شباهت زيادي با يكديگر دارد، اما گاه نمي‌توان آن‌ها به طور واضح مشاهده كرد. برخي از خانم‌ها دچار نوعي افسردگي‌پنهان شده و هيچ نوع كمك درماني هرگز دريافت نمي‌كنند.

جالب است بدانيد كه اين فقط زنان نيستند كه بعداززايمان دچار دگرگوني خلقي مي‌شوند، پدران نيز بعد از به دنيا آمدن فرزندانشان گاه نشانه‌هاي افسردگي‌را بروز مي‌دهند. ابتلا به اين اختلال به نژاد، منطقه و فرهنگ ارتباطي ندارد و هر كسي در هر موقعيتي ممكن است بعد از تولد فرزندش به افسردگي دچار شود.

شما تنها نيستيد و مجبور نيستيد كه تمام مشكلات و ناراحتي هاي تان را به خودي خود رفع كنيد. درمانگران و متخصصان مجرب به شما كمك مي‌كنند تا در كوتاه ترين زمان مسائل خانوادگي، فردي، روحي و … را درمان نماييد.

علائم افسردگي پس از زايمان

در بيشتر مواقع مادري كه به تازگي صاحب نوزاد شده احساس نارضايتي مي‌كند و ميل شديد به گريه دارد. اين حالت در صبح، غروب يا شب بيشتر مي‌شود. زودرنج بودن، خستگي و كم‌خلق ‌و خو بودن از عوارض ديگر افسردگي پس از زايمان است. مادري كه تازه نوزادش به دنيا آمده ممكن است بي‌خواب شود و اشتهاي خود را از دست بدهد و يا حتي غذا خوردن را فراموش كند.  به تدريج متوجه مي‌شود كه نمي‌تواند از چيزي لذت ببرد و حتي علاقه‌اش به رابطه جنسي نيز از بين مي‌رود. افسردگي پس از زايمان مي‌تواند هر گونه ميلي را از بين ببرد و در صورت عدم درك همسر، احساس طرد شدن به او دست بدهد.

افسردگي‌بعد از زايمان باعث بوجود آمدن افكار منفي مي‌شود، افكاري مثل اينكه مادر خوبي نيستيد و كودكتان شما را دوست ندارد. به‌خاطر اين گونه افكارمنفي و احساسات بد خود را مقصر دانسته و احساس گناه مي‌كنيد. اين كار باعث مي‌شود تا اعتماد بنفس خود را از دست بدهيد و از ديگران اجتناب كنيد و به اين نتيجه برسيد كه از عهده هيچ كاري بر نمي‌آييد.

دلايل افسردگي پس از زايمان

علت‌هاي زيادي براي‌افسردگي وجود دارد. اگر مادري كه نوزادش به تازگي متولد شده، سابقه افسردگي در گذشته را داشته باشد و در طول بارداري نيز حمايت كافي از همسر و اطرافيانش دريافت نكرده باشد، افسردگي‌پس اززايمان را به احتمال زياد تجربه خواهد كرد. همچنين افسردگي پس از زايمان مي‌تواند به دليل تغييرات هورمون‌هاي زنانه اتفاق بيفتد پس اين مشكل به راحتي قابل درمان بوده و نيازي به نگراني و اضطراب نيست.

چه زمان‌هايي افسردگي پس از زايمان رخ مي‌دهد ؟

افسردگي پس اززايمان در زمان‌هاي مختلف صورت مي‌گيرد. اغلب اوقات يكي دوماه پس از زايمان شروع مي‌شود و حتي ممكن است چند ماه پس از تولد نوزاد بروز پيدا كند. تقريبا يك سوم از زناني كه به افسردگي‌پس اززايمان دچار مي‌شوند علائم‌شان در طول بارداري قابل مشاهده است و اين علائم پس اززايمان هم ادامه خواهد داشت.

تشخيص علائم افسردگي پس از زايمان

معمولا روانشناسان و روانپزشكان براي ارزيابي سلامت رواني مادراني كه نوزادشان به تازگي متولد شده سوالاتي مي‌پرسند تا مطمئن شوند كه مادر دچار افسردگي پس از زايمان نشده است. به طور مثال مي‌پرسند كه آيا در ماه گذشته از نااميدي، پريشاني و پايين بودن خلق‌ وخو رنج برده‌اند يا نه؟ اين مهم است كه صادقانه به اين سوالات پاسخ دهيد، اگر جواب‌هاي مادر مشخص كند كه به افسردگي‌پس اززايمان دچار شده است بايد به روانشناس يا روانپزشك مراجعه نمايد.

اثرات افسردگي بعد از زايمان براي نوزاد

افسردگي پس از زايمان باعث ايجاد احساس گناه در مادر مي‌شود چرا كه حس مادر آنگونه كه بايد نيست و اين كمبود عاطفه مادر را آزار مي‌دهد. از طرف ديگر برخي از مادران به دليل افسردگي‌پس اززايمان فرزند خود را دوست ندارند و به او نزديك نمي‌شوند. در اين شرايط توجه به نوزاد و برطرف كردن نيازهاي جسمي و روحي او براي مادر بسيار سخت بوده و حتي ممكن است فرزند خود را مورد سرزنش قرار دهند. در نتيجه اين عمل مي‌تواند تاثير منفي بر سلامت روان نوزاد در سنين بالاتر براي او به وجود بياورد. 

چگونگي مقابله با افسردگي‌پس از زايمان 

بسياري از زناني دچار افسردگي بعد از زايمان مي‌شوند، به تدريج و با گذشت زمان بهتر خواهند شد. اگر احساس خود را با همسر، خانواده يا اطرافيان در ميان بگذاريد در روند بهتر شدن افسردگي به شما كمك خواهد كرد ولي اگر نتوانستيد اين مشكل و نگراني خود را به آنان بگوييد با پزشك يا مراقبان بهداشت روان صحبت كنيد. كارهايي كه باعث آرامش بيشترتان مي‌شوند را انجام دهيد. به اندازه كافي استراحت كنيد، از يك رژيم غذايي سالم استفاده نماييد و ورزش را نيز در زندگي روزمره خود بگنجانيد. 

زمان مراجعه به متخصص

تعداد زيادي از مادراني كه نوزادشان تازه متولد شده‌ به خدمات بهداشت روان نياز دارند. در صورتي كه افسردگي تاثير منفي بر زندگي‌ و ارتباط‌ با نوزادتان گذاشته است بايد به پزشك مراجعه نماييد. پزشكان و روانشناسان به شما كمك مي‌كنند تا حالتان بهتر شود. روش‌هاي درماني به شدت افسردگي پس از زايمان بستگي دارد ه با تشخيص پزشك انجام مي‌شود. 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي بعد از زايمان مي‌توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا افسردگي بعد از زايمان قابل درمان است؟

بله اين افسردگي معمولا به دليل اختلالات هورموني اتفاق مي‌افتد كه با دارو و درمان‌هاي روانشناختي قابل درمان است. در افسردگي‌هاي بسيار شديد امكان بستري در بيمارستان نيز وجود دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۴۸:۴۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اشتباهات تربيتي والدين يكي از مسائل مهم و حائز اهميت در فرزندپروري محسوب مي‌شود، بسياري از والدين به دليل آشنا نبودن با اصول فرزندپروري، اشتباهات تربيتي را انجام مي‌دهند كه مي‌تواند تاثير مخربي بر سلامت خانواده و فرزند داشته باشد. اگر فرزند شما نافرماني مي‌كند يا رفتارهاي خلاف هنجار جامعه انجام مي‌دهد بهتر است قبل از هرچيز نگاهي به اصول تربيتي فرزند خود بياندازيد و با اشتباهات تربيتي آشنا شويد.

منبع: اشتباهات تربيتي والدين از جزئيات تا رايج ترين

اشتباهات تربيتي رايج والدين

تنبيه فيزيكي و جسماني اشتباهات تربيتي والدين

بسياري از والدين در شرايطي كه فرزندشان نافرماني مي‌كند يا به اصطلاح به حرفشان گوش نمي‌دهد، به عنوان اولين راه حل از تنبيه فيزيكي يا جسماني استفاده مي‌كنند. كودكان يا نوجواناني كه كتك مي‌خورند و تنبيه بدني و جسماني مي‌شوند معمولا رفتارهاي خصمانه و انتقام جويانه را از خود نشان مي‌دهند. به ياد داشته باشيد كه تنبيه بدني هيچگاه و در هيچ شرايطي نتيجه مطلوبي نمي‌دهد. ممكن است در كوتاه مدت باعث شود تا فرزندتان از شما اطلاعت كند اما در بلند مدت آثار مخربي به وجود مي‌آورد كه مي‌تواند تمام مشكلات حل نشده از قبل را هم بدتر كند.

بزرگنمايي مشكلات

يكي از مشكلات رايج والدين اين است كه رفتارهاي فرزند خود را بسيار اغراق آميز نشان مي‌دهند، به عبارت ديگر يك رفتار شيطنت آميز كودك را فاجعه بار در نظر مي‌گيرند و به كودك خود برچسب مي‌زنند. يا حتي يك رفتار ساده مانند غذا نخوردن همراه با والدين و مواردي از اين قبيل را بسيار اغراق آميز و فاجعه بار نشان مي‌دهند و احساس مي‌كنند كه كنترل مشكل از دستشان خارج شده و كودك هميشه بايد گوش به فرمان آن‌ها باشد. همچنين بسياري از والدين به دليل اين فاجعه انگاري و بزرگ نمايي مشكلات كودك خود را بسيار تحت كنترل قرار مي‌دهند كه اين مسئله باعث مي‌شود كودك سرخورده شود و هيچ اختيار عملي از خود نشان ندهد.

انتظار بيش از حد از توانايي‌هاي فرزند از اشتباهات همه‌گير تربيتي والدين

مي‌توان گفت امروزه بسياري از والدين انتظار بيش از حدي از توانايي‌هاي فرزند خود دارند. فرزند خود را دائم با ديگران مقايسه مي‌كنند، و توانايي‌ها و پيشرفت‌هاي ديگران را به رخ فرزند خود مي‌كشند. اين يك اشتباه بسيار رايج است. والدين بايد در نظر داشته باشند كه هر فرزند، توانايي و مهارت خاص خودش را دارد، نبايد فرزندي در فاميل يا آشنايانشان را با فرزند خود مقايسه كنند. به عبارت ديگر فرزند نبايد ابزاري براي رسيدن به آرزوهاي واليدن باشد.

تهديد كردن و خط و نشان كشيدن

والديني كه حوصله كمتري در تربيت فرزند دارند و با اصول فرزندپروري آشنايي ندارند هميشه براي اينكه فرزند حرف گوش كن و ساكتي داشته باشند از تهديد و خط و نشان كشيدن استفاده مي‌كنند. به طوريكه هر رفتار كودك را سركوب مي‌كنند و او را تهديد مي‌كنند. بايد گفت تهديد كردن كودك هيچگاه نتيجه مطلوبي ندارد و هميشه در بلندمدت شرايط را بسيار بدتر از وضعيت فعلي مي‌كند. به عنوان كلام آخر بايد گفت كه والدين با تهديد‌هاي مداوم و پيوسته خود فقط استرس فرزند خود را بيشتر مي‌كنند. همچنين تهديد كردن بدون نشان دادن پيامدهاي رفتار نامطلوب فرزند باعث مي‌شود تا او به حرف والد خود توجهي نداشته باشد و اين مسئله باعث مي‌شود كه بيشتر به رفتار سابقش ادامه دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

فحاشي كردن و داد زدن چه تاثيري در تربيت كودك دارد؟

نسبت دادن برچسب‌هاي نادرست مانند دست و پا چلفتي، احمق، بي‌عرضه و… به كودكان باعث مي‌شود تا آن‌ها مشكلات عاطفي و رفتاري شديدي را تجربه كنند.همچنين رفتارهاي پرخاشگرانه از سوي والدين باعث مي‌شود تا امنيت رواني فرزند به خطر افتد كه نتيجه آن افزايش اضطراب و افسردگي در فرزند است. همچنين برخي فرزندان به جاي اينكه افسرده يا مضطرب شوند رفتار پرخاشگرانه والدين را تقليد مي‌كنند و خودشان هم به صورت پرخاشگرانه به محيط و اطرافيان پاسخ مي‌دهند.

آيا لوس كردن كودك از اشتباهات تربيتي است؟

در سال‌هاي اخير به دليل رشد تك فرزندي در خانواده‌ها بسياري از والدين كودك خود را به اصطلاح لوس به بار مي‌آورند و هيچ محدوديت و قانوني براي مديريت رفتار فرزند خود در نظر نمي‌گيرند. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه به همان اندازه كه رفتارهاي خشونت آميز با فرزند عواقب منفي در بر دارد، رفتارهايي كه منجر به لوس كردن فرزند مي‌شود هم عواقب منفي در بر دارد. به عبارت ديگر والدين نبايد بسيار سخت‌گير و يا بسيار آسان‌گير باشند. بهترين روش تربيت فرزند رعايت حد تعادل است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۳۰:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی