مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

عشق به دختر دايي يكي از موضوعاتي است كه در جريان روابط خانوادگي اتفاق مي‌افتد و كاملا طبيعي است. در جوامع سنتي ازدواج يا علاقه مند شدن به اعضاي خانواده رايج تر بوده و پيامدهايي نيز دارد. از آنجايي كه افراد بعد از تولد قبل از پيداكردن دوست، با خانواده خود بيشتر در ارتباط هستند؛ احساسات عميق تري نسبت به آنها پيدا مي‌كنند. در واقع اولين عشق هر پسري در خانواده اتفاق مي‌افتد. گاهي اين احساسات موقت بوده و به زودي از بين مي‌رود و گاهي نيز عشق واقعي بوده و منجر به ازدواج و تشكيل خانواده مي‌شود. عوامل مختلفي در اين بين موثر هستند؛ كه در اين مقاله به بررسي آنها خواهيم پرداخت.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق به دختر دايي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: عشق به دختر دايي | عاشق دختر داييم شدم

عاشق دختر داييم شدم

طبيعي است كه افراد به كساني كه وقت بيشتري با آنها مي‌گذرانند و يا بيشتر آنها را مي‌بينند؛ علاقمند شوند. عشق به دختر دايي نيز به همين دليل بروز مي‌كند. گاهي دختر اين نيز اين احساس را داشته و اين علاقه يك طرفه نيست. اما علاقه، به تنهايي نمي‌تواند كافي باشد و افراد بايد عوامل ديگري را نيز در نظر بگيرند.

ازدواج فاميلي معايب و مزايايي دارد كه نمي‌توان از آنها چشم پوشي كرد. همچنين خود افراد نيز بايد بيشتر در اين مورد فكر كرده و نظر خانواده ها را نيز در نظر بگيرند. گاهي همين موضوع سبب بروز اختلافات خانوادگي مي‌شود. 

نشانه هاي عشق به دختر دايي

در ابتدا بايد از عشق به دختر دايي مطمئن شد. البته به طور قطعي نمي‌توان در اين مورد نظر داد و هيچ معيار مشخصي براي عشق واقعي وجود ندارد. اما به دليل اينكه در اين شرايط، خانواده ها بيشتر از هر نوع ازدواج ديگري درگير مي‌شوند؛ بايد محتاطانه تر عمل كرد. برخي از نشانه هايي كه بيانگر عشق دختر دايي هستند؛ شامل موارد زير هستند.

مدام در حال فكر كردن به او هستيد

از بهانه هاي مختلف استفاده مي‌كنيد تا او را ببينيد

از روش هاي مختلف براي برقراري ارتباط با او استفاده مي‌كنيد.

با خانواده خود اين موضوع را مطرح مي‌كنيد

در اين مورد آينده نگري كرده و اهداف بلند مدت داريد.

در هنگام ديدن او هول شده و خجالت مي‌كشيد.

البته همانطور كه گفته شد اين نشانه ها در افراد مختلف به شكل هاي متفاوتي بروز مي‌كنند و نمي‌توان آنها را تعميم داد. اما در صورتي كه اين احساسات براي مدت زمان طولاني ادامه يابند؛ مي‌توان به شكل درست تري در مورد آن قضاوت كرد.

دلايل مختلف براي عشق به دختر دايي

افراد به دلايل مختلفي عشق به دختر دايي را تجربه مي‌كنند. گاهي اين موضوع فارغ از نسبت هاي خانوادگي است و به نظر پسر، دختر دايي كامل ترين دختري است كه مي‌تواند با او آشنا شده و ازدواج كند. يعني حتي اگر يك فرد غريبه هم اين ويژگي ها را داشت؛ بازهم پسر مايل به برقراري ارتباط با او بود. اما به طور كلي برخي از اين دلايل را در اين قسمت بررسي مي‌كنيم.

💠ديدار به صورت مكرر

وقتي افراد دختر يا پسري را به صورت مكرر مي‌بينند؛ بيشتر احتمال دارد كه به او علاقمند شوند. از طرفي تعدد اطرافيان دختر يا پسر نيز در اين مورد موثر است. براي مثال وقتي پسر ارتباطات زيادي در دانشگاه، سركار و… دارد احتمالا با دخترهاي زيادي برخورد مي‌كند و اين موضوع بر معيارهاي او نيز موثر خواهد بود. اما وقتي تنها دختر در اطرافيان او دختر دايي اش باشد؛ به اوعلاقمند شده و با او ارتباط برقرار مي‌كند. گاهي عشق به دختر دايي نيز به همين دليل اتفاق مي‌افتد.

💠شناخت از او و خانواده اش

شناخت در مورد بروز احساسات نسبت به فرد ديگر، نقش بسيار مهمي دارد. در واقع تنها ديدن فردي تاثير زيادي در بروز و يا ميزان احساسات ندارد. بلكه افراد بايد با روحيات و علايق يكديگر آشنا شوند. از آنجايي كه احتمالا افراد، با خانواده مادري و پدري خود رفت و آمد بيشتري داشته باشند؛ از نظرات ديگري شناخت بيشتري داشته و بهتر مي‌توانند در اين مورد تصميم گيري كنند.

همچنين وضعيت خانوادگي نيز عامل مهم ديگري در مورد روابط ميان دختر و پسر است. كه در مورد عشق به دختر دايي دو طرف خانواده هاي يكديگر را مي‌شناسند و مي‌توانند راحت تر در اين مورد انتخاب كنند.

💠شباهت فرهنگي

نزديك بودن معيارها و وضعيت فرهنگي نيز يكي ديگر از عواملي است كه سبب عشق به دختر دايي مي‌شود. فرهنگ هر خانواده اي شامل هنجارها، ارزش ها و اصول و قوانين خانوادگي است كه افراد به آنها پايبند هستند. در يك خانواده معمولا از اين نظر افراد شباهت بيشتري به يكديگر دارند و همين عامل سبب جاذبه ميان آنها مي‌شود. عوامل فرهنگي را نبايد دست كم گرفت. چرا كه در بسياري از موارد سبب بروز اختلافات و تعارضاتي ميان زن و شوهر مي‌گردد.

معايب و مزاياي عشق به دختر دايي

عشق به دختر دايي و اين نوع از علاقه، معايب و مزايايي دارد كه دختر و پسر بايد به خوبي در مورد آنها فكر كرده و جوانب آن را در نظر بگيرند. به دليل اينكه در اين نوع رابطه خانواده ها بيشتر دخيل هستند؛ نمي‌توان نقش آنها را در نظر نگرفت.

⭕معايب

در عشق به دختر دايي احتمالا مشكلاتي بروز مي‌كند كه علاوه بر تاثير بر رابطه دختر و پسر روابط بين خانواده ها نيز تحت تاثير قرار مي‌گيرد. همچنين اعضاي خانواده دو طرف نيز احتمالا براي كمك به زوجين اقداماتي انجام مي‌دهند؛ كه گاها دخالت تلقي مي‌شود.

از طرفي اگر اين رابطه به ازدواج ختم شود؛ در مورد فرزندآوري نيز بايد به خوبي فكر كرده و از مشاور ژنتيك نيز كمك بگيرند. چرا كه در ازدواج هاي خانوادگي احتمال به دنيا آمدن فرنداني با ناهنجاري هاي ژنتيكي وجود دارد. 

⭕مزايا

اما از طرفي ديگر با عشق به دختر دايي و ادامه دار شدن اين رابطه، روابط خانوادگي نيز محكم تر شده و پيوند قوي تري شكل مي‌گيرد. افراد به دليل شناخت زياد از يكديگر، بعد از ازدواج يا حتي در طول رابطه دچار مشكلات جدي نمي‌شوند و احتمالا با چالش هاي كمتري روبرو هستند. احتمالا خانواده ها نيز حمايت بيشتري از آنها مي‌كنند و در مشكلات در كنار آنها خواهند بود.

سخن پاياني

به طور كلي عشق به دختر دايي و حتي ازدواج با او يك انتخاب شخصي است و هيچكس نمي‌تواند در اين مورد نظر قطعي دهد. اما زوجين بايد در اين زمينه بسيار فكر كرده و عوامل مختلفي را در نظر داشته باشند. در اين شرايط تنها علاقه، ملاك نيست و مسائل ديگر را نيز بايد در نظر داشت. از طرفي بهتر است از همان ابتدا خانواده ها در جريان قرار گيرند و از اقدامات خودسرانه جلوگيري شود. كمك گرفتن از روانشناس نيز مي‌تواند به افراد كمك بزرگي در اين زمينه كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق به دختر دايي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: عشق به دختر دايي | عاشق دختر داييم شدم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۶:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رشته فيزيوتراپي يكي از رشته هاي محبوب در زيرگروه تجربي است. همچنين ورود به اين رشته نيز نيازمند تلاش زياد و موفقيت در كنكور سراسري است. اين رشته در دانشگاه هاي سراسري و آزاد ارائه شده و جزو رشته هاي پيراپزشكي محسوب مي‌شود. در اين رشته به داوطلبين آموزش داده مي‌شود تا بيمارهايي كه از نظر جسماني دچار ناتواني شده اند را درمان كنند. در اين فرايند هم از وسيله هاي مختلف استفاده مي‌شود و هم خود فيزيوتراپيست بايد به بيمار كمك كند تا حركاتي را انجام دهد. اين رشته كه يكي از زيرشاخه هاي رشته هاي توانبخشي است؛ از هيچ گونه داروي شيميايي براي درمان بيماران استفاده نمي‌كند. افراد مي‌توانند در اين رشته در ايران تا مقطع دكتري تحصيل كرده و به كار درمان مشغول شوند.

براي دريافت مشاوره در زمينه رشته فيزيوتراپي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: رشته فيزيوتراپي | معرفي رشته و آينده شغلي فيزيوتراپي

رشته فيزيوتراپي

رشته فيزوتراپي يا فيزيك درماني با كمك تجهيزات خاص مكانيكي يا تمرينات ورزشي به درمان بيماراني كه به اختلالات عصبي، ماهيچه اي و اسكلتي مبتلا هستند؛ مي‌پردازد. داوطلبين علاقمند به اين رشته بايد علاوه بر علاقه، به عوامل زيادي در اين زمينه توجه داشته باشند. قبولي در اين رشته تحصيلي آسان نبوده و حتي بعد از پذيرفته شدن، افراد بايد در دوران تحصيل خود تلاش زيادي كرده و مهارت هاي زيادي را بياموزند. از طرفي بعد از فارغ التحصيلي اين رشته بازاركار و درآمد خوبي در ايران و نقاط ديگر جهان دارد. در اين مقاله به بررسي جنبه هاي مختلف اين رشته خواهيم پرداخت.

مهارت هاي لازم براي رشته فيزيوتراپي

تحصيل و حتي اشتغال در رشته فيزيوتراپي، نياز به برخورداري از مهارت ها و توانمندي هاي زيادي دارد. افراد بايد ويژگي هاي جسماني و رواني خود را در نظر گرفته و سپس اين رشته را براي تحصيل انتخاب كنند. اين رشته از روش هاي مختلفي مثل الكتروتراپي، تمرين درماني و درمان با دست، استفاده مي‌كند. بخشي از مهارت هايي كه براي تحصيل در اين رشته ضروري است؛ شامل موارد زير مي‌شود. 

📌توانايي بدني

فارغ التحصيلان و يا دانشجويان رشته فيزيوتراپي بايد از توانايي بدني بالايي برخوردار باشند تا بتوانند براي درمان به بيماران نيز كمك كنند. به همين دليل معمولا تصور مي‌شود كه اين رشته براي زنان مناسب نباشد. اما افراد مي‌توانند با انجام برخي از تمرينات، آمادگي بدني خود را بالا برده و در اين زمينه خود را تقويت كنند. اما به هر حال اين عامل مهمي است كه متقاضيان بايد به آن توجه داشته باشند. از طرف ديگر از آنجايي كه اين افراد در اين شغل فشار زيادي به بدن خود وارد مي‌كنند؛ احتمالا زودتر از موعد هم بازنشسته خواهند شد.

📌صبوري

كارشناسان رشته فيزيوتراپي، به طور مداوم با بيماران در ارتباط بوده، به همين دليل بايد صبر و حوصله زيادي داشته باشند. همچنين درمان به اين روش، يك فرايند احتمالا طولاني مدت است . افراد نبايد در اين زمينه عجله كنند. آنها بايد با بيماران خود همراهي كرده و به آنها چه از لحاظ جسمي و چه روحي كمك كنند تا از اين دوران گذر كنند.

📌ارتباط با بيماران

ارتباط كلامي با بيماران، در رشته فيزيوتراپي بسيار مهم است. آنها به صورت مستقيم با بيماران در ارتباط بوده به همين دليل بايد فرايند درمان و شرايط را به طور كامل براي آنها توضيح داده و همچنين پيشرفت بهبودي را پيگيري كنند. همچنين مراجعان اين رشته احتمالا بيشتر افراد سالمند و معمول هستند. پس توجه و مراقبت از آنها از اهميت بيشتري برخوردار است. افرادي كه درونگرا هستند و انرژي زيادي براي برقراري ارتباط با ديگران صرف نمي‌كنند؛ مناسب اين رشته نيستند.

تحصيل در رشته فيزيوتراپي

تحصيل در رشته فيزيوتراپي در مقطع كارشناسي داراي 130 واحد است و همچنين هيچ گرايش خاصي ندارد. در برخي از دانشگاها اين رشته تحت عنوان 135 واحد ارائه مي‌گردد. اين واحد ها شامل 24 واحد دروس عمومي، 82 واحد دروس پايه و تخصصي و 24 واحد دوره كارآموزي، هستند.

برخي از دروس پايه و تخصصي اين رشته شامل بيوشيمي و داروشناسي، تشريح سطحي، جراحي عمومي، راديولوژي، كمك هاي اوليه، آسيب شناسي، بيماري هاي مغز و اعصاب، روانپزشكي و… مي‌گردد. براي اطلاع از انواع بهترين رشته تحصيلي در دانشگاه كليك كنيد.

💠مقطع كارشناسي ارشد

افراد مي‌توانند بعد از اتمام دوره كارشناسي با شركت در كنكور سراسري مقطع كارشناسي ارشد را آغاز كنند. كه شامل 32 واحد مي‌شود. همچنين رشته فيزيوتراپي در مقطع كارشناسي ارشد داراي گرايش هاي مختلفي است كه تنها افرادي كه داراي مدرك كارشناسي فيزيوتراپي هستند مي‌توانند در آنها شركت كنند. گرايش هاي اين رشته در مقطع ارشد شامل فيزيوتراپي، فيزيولوژي، فيزيوتراپي ورزشي، مديريت توانبخشي، علوم تشريحي، سلامت سالمندي و ارگونومي فيزيك پزشكي، مي‌شود.

💠مقطع دكتري

در مقطع دكتري رشته فيزيوتراپي كه تقريبا 4 تا 5 سال طول مي‌كشد؛ افراد مي‌توانند در گرايش هاي مختلفي به تحصيل بپردازند. با اينكه افراد با داشتن مدرك كارشناسي نيز مي‌توانند وارد بازار كار شوند؛ اما برخي ترجيح مي‌دهند تا در اين رشته به ادامه تحصيل بپردازند. برخي از گرايش هاي اين رشته در مقطع دكتري شامل كاردرماني، فيزيولوژي، علوم تشريحي، علوم اعصاب، سالمند شناسي، علوم تغذيه، مطالعات اعتياد، سياست گذاري سلامت، مهندسي پزشكي و… مي‌شود.

بازار كار و آينده شغلي رشته فيزيوتراپي

افراد فارغ التحصيل رشته فيزيوتراپي مي‌توانند در مكان هاي مختلف با عنوان هاي متفاوتي مشغول به كار شوند. به طور كلي ميزان درآمد آنها با هر مدرك تحصيلي بالاست. اما عدد دقيق درآمد آنها بستگي به عوامل مختلفي مثل تجربه كاري، مدرك تحصيلي، سن، مكان مورد اشتغال و شهري كه در آن مشغول به فعاليت هستيد؛ بستگي دارد.

افراد مي‌توانند در بيمارستان ها، كلينيك ها و مطب هاي خصوصي، آسايشگاه هاي معلولين سازمان هاي بهزيستي كشور و مكان هايي از اين قبيل، مشغول به كار شوند.

شرايط تاسيس مطب براي رشته فيزيوتراپي

افراد بلافاصله بعد از فارغ التحصيلي از رشته فيزيوتراپي نمي‌توانند؛ مطب شخصي خود را تاسيس كنند. آنها بايد با گذشت 7 الي 8 سال بعد از دريافت آخرين مدرك تحصيلي در آزمون دستياري وزارت بهداشت شركت كرده و پروانه تاسيس مطب را دريافت نمايند. همچنين شركت در طرح نيز براي اين رشته ضروري نيست و اين يكي از مزاياي اين رشته محسوب مي‌شود.

 سخن پاياني

بيشترين سوال داوطلبين براي ادامه تحصيل در رشته فيزيوتراپي، مربوط به شرايط كاري اين رشته مي‌گردد. اما قبل از فكر كردن در مورد شرايط كاري اين رشته، افراد بايد عوامل ديگري را نيز در نظر داشته باشند. علاقه يكي از مهم ترين موضوعاتي كه در هر رشته اي منجر به موفقيت و پيشرفت افراد مي‌گردد.

همچنين افراد بايد ويژگي شخصيتي و توانايي بدني خود را نيز براي ورود به اين رشته در نظر داشته باشند. بهتر است داوطلبين به خوبي در اين مورد تحقيق كرده و با دانش كافي به اين رشته ورود كنند. در اين زمينه مي‌توانند از يك مشاور تحصيلي نيز كمك بگيرند و با او مشورت كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه رشته فيزيوتراپي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: رشته فيزيوتراپي | معرفي رشته و آينده شغلي فيزيوتراپي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۲:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا روش‌هاي درمان شخصيت مرزي را مي‌شناسيد؟ شخصيت مرزي يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه افراد مبتلا به آن در مرز روان‌رنجوري و روان‌پريشي قرار گرفته‌اند. اين افراد با ويژگي‌هايي همچون عدم ثبات هيجاني، خلقي و رفتاري مشخص مي‌شوند. مهم‌ترين ويژگي افراد مبتلا به اين اختلال، اين است كه در روابط بين فردي خود با ديگران بي‌ثبات هستند. به همين دليل هم به خود و هم به اطرافيان‌شان آسيب مي‌رسانند. با آگاهي از روش‌هاي درمان اختلال شخصيت مرزي مي‌توانيد گامي در جهت درمان آن برداريد و كيفيت زندگي‌تان را تا حد زيادي افزايش دهيد. در اين مقاله به بررسي روش‌هاي درمان شخصيت مرزي پرداخته‌ايم پس تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت مرزي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: درمان شخصيت مرزي

قبل از درمان با شخصيت مرزي آشنا شويم

قبل از اينكه بخواهيم روش‌هاي درمان شخصيت مرزي را توضيح دهيم بايد بدانيد كه منظور از اين اختلال چيست. افراد مبتلا به اين اختلال در مرز بين روان‌رنجوري و روان‌پريشي قرار دارند و مهمترين ويژگي آن‌ها عدم ثبات هيجاني، خلقي و رفتاري است. به عنوان مثال اين افراد معمولاً در روابطشان مشكلات زيادي را تجربه مي‌كنند. گاهي روابط گرم و صميمانه‌اي با دوستان خود برقرار كرده و گاهي ديگر همان افراد را به شدت تحقير مي‌كنند يا هيچ علاقه‌اي به ارتباط با آن‌ها ندارند.

علاوه بر بي‌ثباتي يكي ديگر از ويژگي‌هاي مهم افراد مبتلا به شخصيت مرزي، اقدام مكرر به خودكشي و خشم شديد و رفتارهاي جرح خويشتن است. در برخي شرايط اين كار را فقط براي جلب توجه و به صورت فريبكارانه و در برخي شرايط ديگر واقعاً اين كار را انجام مي‌دهند. در نتيجه همانطور كه گفته شد مهم‌ترين ويژگي اين دسته از افراد بي‌ثباتي است.

درمان با توجه به علل به وجود آورنده شخصيت مرزي

 

تاكنون علت‌هاي متفاوتي براي مبتلا شدن به اختلال شخصيت مرزي بيان شده است. برخي از متخصصين به زمينه‌هاي ژنتيكي و مغزي و برخي ديگر به علل‌ اكتسابي مانند تجارب ناخوشايند در دوران كودكي اشاره مي‌كنند. با اين حال نظريه‌هاي جديد روانشناسي و روانپزشكي بر تعامل اين دو مسئله تاكيد دارند و معتقند كه تعامل عوامل ژنتيكي و اكتسابي در مبتلا شدن به اين اختلال نقش دارند. همچنين براي درمان شخصيت مرزي نيز بايد متناسب با علل و نشانه ها عمل كرد و از يك متخصص كمك گرفت.

عوارض ابتلا به شخصيت مرزي

درمان شخصيت مرزي از آنجايي حائز اهميت است كه احتمالا در بخش هاي مختلفي از زندگي فرد اختلالاتي ايجاد مي‌كند. اين افراد به دليل بي ثباتي در رفتارهاي خود و همچنين انجام كارهاي نادرست، احتمالا شغل خود را از دست داده و دچار مشكلات مالي زيادي مي٬شوند. از طرفي ممكن است ديگر قادر به ادامه تحصيل نيز نباشند. چنين افرادي در زندگي مشترك و روابط عاطفي نيز موفق نيستند و مشكلات زيادي را تجربه مي‌كنند. به طور كلي رفتارهاي آنان هم براي خودشان و هم براي اطرافيان موجب استرس و اضطراب مي‌گردد.

تشخيص براي درمان شخصيت مرزي

به طور كلي تشخيص ابتلا به اختلالات شخصيتي آسان نيست. همچنين اين افراد معمولا خود را بيمار ندانسته و براي درمان اقدام نمي‌كنند. به همين دليل براي تشخيص دقيق نشانه هاي اين بيماري و همچنين درمان شخصيت مرزي افراد بايد به متخصص مراجعه كنند. در واقع اگر فرد چهار مورد از نشانه هاي ذكر شده را به مدت حداقل شش ماه بدون وقف داشته باشد؛ مبتلا به اين اختلال است. در ابتدا متخصص از سابقه بيماري هاي رواني فرد اطلاعاتي كسب مي‌كند و بعد از آن با پرسيدن سوالاتي در مورد حالات روحي در حال حاضر و بيماري هاي ديگر، تشخيص گذاري مي‌كند.

روش‌هاي درمان شخصيت مرزي

 

نتايج مطالعات و پژوهش‌هاي انجام شده براي درمان  شخصيت مرزي نشان مي‌دهد كه بهترين روش درماني، درمان‌هاي روانشناختي است. به طور كلي از دارو درماني براي درمان اختلالات شخصيت استفاده نمي‌شود چراكه معمولاً اثربخشي لازم را ندارند. با اين حال به دليل برخي مشكلات افراد مبتلا به شخصيت مرزي، از دارودرماني هم در كنار درمان‌هاي روانشناختي استفاده مي‌شود. در ادامه اين مقاله به روش‌هاي درماني اختلال شخصيت مرزي اشاره مي‌شود:

📌رفتار درماني ديالكتيك (DBT)

بر اساس مطالعات انجام شده در سال‌هاي اخير مشخص شده كه جدي‌ترين و موثر‌ترين روش براي درمان شخصيت مرزي، رفتار درماني ديالكتيك است. اين روش درماني به صورت ويژه براي درمان اين دسته از افراد طراحي شده و قابليت اجرا به صورت گروهي و فردي را دارد.

به طور كلي مكانيزم اثر رفتار درماني ديالكتيك مبتني بر مهارت آموزي است. به عنوان مثال به فرد مبتلا مي‌آموزد كه چگونه احساسات و هيجاناتش را كنترل و مديريت كرده، اضطراب و پريشاني‌هاي رواني‌اش را تعديل كند و روابط ميان‌فردي‌اش را بهبود بخشد. 

📌درمان شخصيت مرزي | طرحواره درماني يا اسكيما تراپي

يكي ديگر از روش‌هاي مداخلات روانشناختي براي درمان شخصيت مرزي ، طرحواره درماني يا اسكيماتراپي است. به طور كلي طرحواره به عنوان يك ساختار و چارچوب تعريف مي‌شود. در طرحواره درماني نيازهاي ناخوشايند افراد كه منجر به بروز و شكل‌گيري الگو‌هاي منفي تفكر و هيجان در زندگي، روابط ميان فردي، باورها و اعتقادات و… مي‌شود، شناسايي و مديريت مي‌گردند.

طرحواره درمانگران معتقدند كه افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي حالت‌هاي هيجاني و احساسي را همانند كودكان تجربه مي‌كنند و چهار حالت از ذهنيت طرحواره‌اي مطرح مي‌شود كه شامل ذهنيت كودك رها شده، ذهنيت كودك تكانشي و عصباني، ذهنيت والد تنبيه‌گر و ذهنيت محافظ بي‌تفاوت مي‌باشد.

📌دارو درماني

همانطور كه گفته شد دارو درماني خط اول درمان شخصيت مرزي نيست. به طور كلي هيچ داروي اختصاصي براي درمان شخصيت مرزي وجود ندارد. اما گاهي براي كنترل كردن ساير علائمي كه افراد مبتلا به اين اختلال شخصيت به آن دچار مي‌شوند مانند افسردگي، اضطراب، حالت‌هاي تغيير خلق و… از درمان دارويي استفاده مي‌شود.

📌درمان شخصيت مرزي با هنر درماني

در سال‌هاي اخير هنردرماني به عنوان يك روش مكمل در كنار ساير روش‌هاي درماني مطرح شده است. به طور كلي مي‌توان به هنر درماني، حركات رقص و موزون، تئاتر درماني و موزيك درماني اشاره كرد. اين جلسات معمولاً به صورت هفتگي و گروهي برگزار مي‌شوند كه حداكثر در هر جلسه 2 ساعت طول مي‌كشد. در مجموع اين دسته از درمان‌ها براي افراد مبتلا به طيف خفيف اختلال شخصيت مرزي مناسب است و براي افراد با علائم شديد موثر واقع نمي‌شود. در موارد ديگر براي درمان شخصيت مرزي فرد بايد به طور همزمان از روش دارودرماني و راندرماني بهره گيرد.

📌خانواده درماني

در خانواده درماني براي درمان شخصيت مرزي، درمانگر سعي مي‌كند تا نحوه برخورد صحيح با بيمار را به آنان آموزش داده و همچنين رفتارهاي آنان را نيز بررسي مي‌كند. خانواده مي‌تواند نقش مهمي در فرايند درمان بيمار مبتلا به اختلال شخصيت مرزي داشته باشد. به همين دليل آموزش آنان نيز مهم و موثر است. با اينكار به روابط ميان فردي افراد نيز كمك بزرگي مي‌شود.

📌درمان شخصيت مرزي | درمان گروهي

با اينكه احتمالا بيمار مبتلا به اختلال شخصيت مرزي، هيچ تمايلي به حضور در گروه ندارد؛ اما گروه درماني يكي از روش هاي بسيار موثر در درمان شخصيت مرزي است. در گروه درماني افرادي كه در فرايند درمان هستند و يا آنهايي كه بهبود يافته اند؛ تجربيات خود را با يكديگر به اشتراك مي‌گذارند. همچنين مي‌آموزند كه چگونه با يكديگر ارتباط برقرار كرده و تعامل داشته باشند.

📌روش متمركز بر انتقال TFP

در اين روش براي درمان شخصيت مرزي، درمانگر بر ارتباط خود با بيمار تمركز مي‌كند. او مي‌كوشد تا رابطه اي موثر با شخصيت مرزي برقرار كند تا او راحت تر تجربيات و احساساتش را در ميان بگذارد. همچنين ديدگاه او نسبت به مسائل و زندگي با گذشته متفاوت خواهد شد. احتمالا افراد جلسات درماني طولاني و بلند مدتي خواهند داشت. فرد براي مشاهده نتايج نبايد فرايند درمان را نيمه كاره رها كند.

سخن پاياني

اختلال شخصيت مرزي، نشانه هاي متفاوتي داشته و همچنين در افراد با شدت هاي مختلفي بروز مي‌كند. در قدم اول افراد بايد براي تشخيص دقيق به متخصص مراجعه كنند. اين بيماري مي‌تواند تاثيرات بدي بر زندگي مبتلايان و حتي اطرافيان آنها داشته باشد؛ به همين دليل افرادبايد نشانه هاي آن را شناسايي كرده و براي درمان اقدام كنند. درمان شخصيت مرزي فرايند ساده اي نيست و تنها توسط متخصصين امكانپذير است. روش درمان نيز با توجه به عوامل متعددي تعيين مي‌گردد. افراد بايد در اين زمينه با روانشناس مشورت كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت مرزي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا تحريك مغزي و شوك الكترونيكي براي درمان شخصيت مرزي كاربرد دارد؟

به طور كلي درمان‌هاي دارويي، شوك الكترونيكي، تحريك مغزي و ساير درمان‌هايي از اين قبيل براي افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي كاربرد ندارد. در واقع همانطور كه گفته شد اين درمان‌ها رو‌ش‌هاي انتخابي براي درمان اين اختلال شخصيت نيستند. اما گاهي مي‌توان براي برطرف كردن ساير علائم غير اختصاصي افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي از آن استفاده كرد.

منبع: درمان شخصيت مرزي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان شخصيت مرزي،
موضوع:
[ ۱۹ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۱۰:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سيكل قاعدگي يا چرخه قاعدگي يك تغيير فيزيولوژيكي در بدن زنان است كه از سن بلوغ تا زمان يائسگي در زنان براي توليد مثل و بارداري رخ مي‌دهد. در اين فرآيند هر ماه يك تخمك بالغ مي شود كه آماده شكل گيري جنين است. كساني كه قصد بارداري دارند، مي‌توانند با اطلاع از چرخه قاعدگي در بهترين زمان اقدام نمايند و در صورتي كه هنوز قصد بارداري نداريد، با اطلاع از سيكل و نحوه بارور شدن تخمك از بارداري ناخواسته جلوگيري نماييد. در ادامه اطلاعات كاملي از سيكل قاعدگي و بارداري ارائه كرده‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه سيكل قاعدگي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سيكل قاعدگي چيست

سيكل قاعدگي

رحم به طور ميانگين ماهي يكبار يك لايه بافت جديد با نام اندومتريوم، آندومتر ايجاد مي‌كند. هدف از ايجاد اين لايه پذيرش تخمكي است كه تشكيل لقاح داده است، چنانچه لقاح ايجاد نگردد، لايه ايجاد شده فرو مي‌ريزد و سيكل قاعدگي آغاز مي‌شود.

به طور كلي سيكل و چرخه قاعدگي در سه فاز (فوليكولار، فاز اوولاسيون يا تخمك‌گذاري و  فاز لوتِئال يا جسم زرد) طي مي‌شود. هر چرخه از اولين روز خونريزي شروع مي‌گردد.

علائم چرخه و سيكل قاعدگي

زنان در طي سيكل قاعدگي علائمي شامل آكنه، نگراني و اضطراب، احساس افسردگي و نا‌اميدي، از دست دادن علاقه به انجام كار و فعاليت معمول، كمبود انرژي و خستگي و  عدم تمركز كافي، تغيير در اشتها و پرخوري، اختلال در خواب شامل سردرد، دل درد، نفخ شكم، حساسيت پستان‌ها، ورم و افزايش وزن را تجربه مي‌كنند.

اندام هاي مربوط به سيكل قاعدگي

همانطور كه اشاره كرديم سيكل قاعدگي در كل با چرخه سه ارگان همراه است:

  1. چرخه‌ تخمك‌گذاري : در اين مرحله تخمك بالغ شده و آزاد مي‌شود.
  2. چرخه‌ي رحم : در اين مرحله از سيكل قاعدگي، محيط رحم مناسب تخمك لقاح يافته شده و زمينه ايجاد ساختار بلاستوسيست (براي نگه‌داشتن تخمك بارور) فراهم مي‌گردد.
  3. چرخه‌ي دهانه‌ي رحم : در اين مرحله دهانه‌ رحم به اسپرم اجازه‌ي عبور مي‌دهد تا پس از لقاح با تخمك، زيگوت تشكيل شود. در صورتي كه لقاحي شكل نگيرد، خونريزي از مهبل رخ خواهد داد.

سيكل قاعدگي و باروري

همانطور كه مي‌دانيد به طور كلي چرخه قاعدگي با هدف حفظ باروري در زنان انجام مي‌شود. اين فرآيند تحت كنترل دستگاه هورموني بدن و غدد اندوكرين است. در اين ميان هورمون‌هاي پروژسترون و استروژن نقش اصلي در چرخه قاعدگي را دارند، چراكه استروژن در ساخت لايه‌ي داخلي رحم فعال است و پروژسترون نيز پس از تخمك گذاري، در ضخيم كردن لايه داخلي رحم به استروژن كمك مي‌كند تا محيط مناسبي جهت تخمك لقاح يافته ايجاد شود.

اگر سطح استروژن و پروژسترون كاهش يابد، لايه ايجاد شده از بين مي‌رود و با شروع خونريزي اولين روز از چرخه و سيكل قاعدگي آغاز مي‌گردد

سيكل قاعدگي از چه سني آغاز مي‌شود؟

به طور كلي سيكل قاعدگي براي دختران از بعد از 12 سالگي شروع مي‌شود. زمان اولين پريود براي دختران نامشخص است. اما با توجه به عوامل ژنتيكي و محيطي مي‌توان تا حد زيادي آن را حدس زد. اين چرخه تا زمان يائسگي ادامه مي‌يابد و همچنين دچار تغييرات زيادي مي‌شود. در اين ميان رعايت بهداشت شخصي و جنسي دختران بسيار مهم است و در قدرت باروري آنها تاثير دارد.

سيكل قاعدگي چند روز است؟

معمولا سيكل قاعدگي در افراد مختلف يك بازه زماني 28 روزه است. اين بازه زماني يك ميانگين بوده و ممكن است كمتر و يا بيشتر شود.

ريزش لايه داخلي رحم كه همان قاعدگي (پريود) است، ممكن است بين ۳ تا ۷ روز زمان ببرد كه با توجه به بدن‌هاي مختلف اين بازه زماني نيز قابل تغيير خواهد بود، چنانچه اين بازه زماني كمتر و يا بيشتر شود، نيازمند مراجعه به پزشك مي‌باشد.

هر فرد در هر دوره از قاعدگي ميزان 20 تا 80 ميلي ليتر خون از طريق دهانه رحم و سپس واژن از دست مي‌دهد.

تخمكي كه در فرآيند قاعدگي ايجاد مي‌شود، تنها 24 ساعت زنده است. در صورتي كه در اين زمان عمل لقاح صورت نگيرد، تخمك ايجاد شده 14 روز بعد با خون قاعدگي دوره بعدي، دفع مي‌گردد.

بهترين زمان بارداري در سيكل قاعدگي

در ابتداي مقاله اشاره كرديم كساني كه قصد بارداري دارند، مي‌توانند با اطلاع از چرخه قاعدگي ، بهترين زمان را براي بارداري انتخاب كنند.

بهترين زمان براي بارداري، اقدام در پنجره‌ باروري سيكل و چرخه‌ قاعدگي است. پنجره باروري در چرخه قاعدگي شش روز است اين شش روز شامل پنج روز قبل از تخمك گذاري و روز تخمك گذاري مي‌شود.

پنجره باروري چرخه قاعدگي در واقع نشان دهنده طول عمر اسپرم (حدود پنج روز) و طول عمر تخمك (24 ساعت) است.

بايد در نظر داشته باشيد كه احتمال بارداري در اين پنجره باروري نيز دو روز قبل از تخمك گذاري و روز تخمك گذاري بيشتر از روزهاي ديگر خواهد بود. همينطور پس از گذشت 12 تا 24ساعت بعد از تخمك‌گذاري، زن با احتمال پايين قادر به بارداري در آن چرخه قاعدگي خواهد بود.

زمان تخمك گذاري در چرخه قاعدگي

اگر به طور متوسط فرض كنيم كه چرخه قاعدگي ۲۸ روز باشد، تخمك گذاري در روز چهاردهم انجام مي‌شود، بنابراين سه روزي كه عمل باروري انجام مي‌شود، در روزهاي ۱۲، ۱۳ و ۱۴ است.

در برخي از زنان چرخه قاعدگي طولاني و مثلا ۳۵روز مي‌باشد، در اين صورت تخمك گذاري در روز ۲۱ام انجام مي‌شود و فرد در روزهاي ۱۹، ۲۰ و ۲۱ شانس باروري زيادي دارد.

در برخي ديگر از زنان نيز چرخه و سيكل قاعدگي كوتاه و مثلا ۲۱روز است، تخمك گذاري در اين چرخه در روز هفتم شروع مي‌شود و احتمال باروري در روزهاي ۵، ۶ و ۷ در بيشترين شانس خود قرار دارد.

⭕توجه

چرخه‌هاي قاعدگي در زنان متفاوت مي‌باشد. شما بايستي متناسب با سيكل قاعدگي خود روزهاي باروري‌تان را مشخص كنيد. براي مثال اگر خانمي داراي سيكل قاعدگي ۲۴ روزه باشد (يعني اگر روز اول همان روز شروع خون ريزي باشد؛ روز 24 آخرين روز از سيكل قاعدگي خواهد بود)، پس از هفت روز خونريزي، رابطه جنسي برقرار كند، اسپرم وارد رحم او مي‌شود و سه تا پنج روز نيز زنده مي‌ماند.

در مورد اين خانم از روز 10ام تا 14ام زمان تخمك گذاري است و احتمال بارداري در روز 12 ام در بيشتر حد قرار دارد، در اين صورت با تشكيل لقاح، حتما باردار خواهد شد. براي برخي زنان تخمك گذاري همراه با لكه بيني نيز همراه است.

مراحل سيكل قاعدگي

در اين قسمت براي درك بهتر و نتيجه گيري از مطالبي كه ارائه كرديم، به طور خلاصه، سه مرحله اصلي در يك چرخه قاعدگي 28 روزه را توضيح مي‌دهيم.

🔷مرحله اول

مرحله اول، مرحله‌ فوليكولي، مرحله‌ي تكثيري يا مرحله‌ي استروژني است كه شامل روزهاي اول تا سيزدهم است. در اين مرحله فوليكول‌هاي تخمدان به سرعت رشد مي‌كنند.

از روز اول خونريزي قاعدگي تا روز پنجم لايه داخلي رحم ريزش مي‌كند و فرد دچار خونريزي مي‌شود. فاز تكثيري از روز اول تا روز تخمك گذاري ادامه دارد، در اين فرآيند فوليكول‌هاي داخل رحم بالغ مي‌گردد.

هورمون‌هاي مربوط به آزاد كردن فوليكول‌ها از تخمدان ترشح مي‌شود. يكي از فوليكول‌ها با سرعت رشد زياد تبديل به تخمك مي‌شود.

🔷مرحله دوم

مرحله دوم مرحله‌ تخمك‌گذاري است كه در روز چهاردهم يك سيكل قاعدگي ۲۸ روزه اتفاق مي افتد. پس از اينكه تخمك وارد لوله‌ فالوپ شود، ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان نياز دارد تا با اسپرم تشكيل لقاح دهد.

همانطور كه اشاره كرديم در اين مرحله چرخه دهانه رحم، با افزايش مخاط دهانه رحم باعث مي‌شود كه اسپرم راحت‌تر وارد رحم شده و به تخمك برسد. چنانچه فرآيند لقاح انجام نشود، لايه داخلي از بين مي‌رود.

🔷مرحله سوم

مرحله سوم مرحله‌ لوتئال، مرحله‌ي جسم زرد يا مرحله‌ي ﭘﺮوژﺳﺘﺮوني است كه در روزهاي ۱۵ تا ۲۸ انجام مي‌شود. در اين مرحله يا جسم زرد ايجاد مي‌شود و يا بارداري رخ مي‌دهد.

در اين مرحله نيز بدن آماده بارداري و تشكيل لقاح است. در اين مرحله وظيفه اصلي بر عهده هورمون پروژسترون مي‌باشد كه به ميزان زيادي ترشح مي‌گردد.

سيكل قاعدگي ناسالم

برخي از زنان به دليل ابتلا به بيماري هاي مختلف و يا عوامل ديگر مشكلاتي را در سيكل قاعدگي خود تجربه مي‌كنند. افراد در اين شرايط نشانه هايي مانند برهم خوردن زمان قاعدگي، خونريزي شديد، دردهاي شديد، تكرار شدن خونريزي چندبار در يك ماه، پريود نشدن و ديرتر از موعد پريود شدن، را از خود بروز مي‌دهند. افراد بايد با مشاهده چنين علائمي براي طولاني مدت به متخصص زنان مراجعه كنند و علت دقيق اين موضوع را بيابند. 

سخن پاياني

سيكل قاعدگي زنان يكي مهم ترين بخش هاي سلامت جنسي و جسمي زنان است. اين دوران براي هر زني متفاوت است و به عوامل مختلفي بستگي دارد. همچنين در طول زمان نيز دچار تغييراتي مي‌گردد. زنان بايد نسبت به اين موضوع حساس بوده و به طور مداوم، آزمايش هاي دوره اي را انجام دهند.

حتي برخي از زنان سندروم پيش از قاعدگي را نيز تجربه مي‌كنند كه بخشي از چرخه قاعدگي بوده و با علائمي همراه است. با اينكار اين دوره مي‌تواند براي زنان كمي دردناك سخت باشد؛ اما نبايد اختلالي در فعاليت هاي روزانه آنها ايجاد كند. زنان بايد به نظم و همچنين سلامت اين دوره، با كمك يك متخصص، اهميت دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سيكل قاعدگي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سيكل قاعدگي چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سيكل قاعدگي چيست،
موضوع:
[ ۱۹ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۶:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نصيحت كردن ديگران نيازمند مهارت و تجربيات زياد در زندگي است. تقريبا هيچ كسي از نصيحت شدن لذت نمي‌برد. افراد معمولا تصور مي‌كنند كه به كمك ديگران نيازي ندارند و اظهار نظر آنها را دخالت تلقي مي‌كنند. اما گاهي همين صحبت ها مي‌توانند در مسائل بسيار مهمي به كمك ما بيايند.

البته نصحيت كردن ديگران نيز روش هايي دارد كه در اثربخشي آن موثر است. با كمك اين پيش نيازها افراد از شنيدن صحبت هاي شما دچار سوتفاهم نمي‌شوند و همچنين از آنها استفاده نيز مي‌كنند. اينكار به تقاضاي ديگران نيز بسيار بستگي دارد. برخي از افراد خود دوست دارند كه نظر ديگران را نيز بشنوند و حتي مطابق آنها عمل كنند. بهتر است در اين زمينه اطلاعات كافي را كسب كرده و به جاي نصيحت كردن، به ديگران كمك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نصيحت كردن ديگران مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: نصيحت كردن ديگران | اصول و شرايط نصحيت كننده

نصيحت كردن ديگران

نصيحت در لغت به معناي پند و اندرز است اما به طور كلي نصيحت كردن ديگران، از محبوبيت زيادي ميان افراد برخوردار نيست و تقريبا همه از آن فراري هستند. چرا كه معمولا در اين روش، افراد به صورت يك طرفه و طولاني صحبت مي‌كنند و هيچ اهميتي به احساسات و حتي شرايط زندگي طرف مقابل ندارند.

گرچه به اشتراك گذاشتن تجربيات، كار خوبي است و ديگران مي‌توانند از آن بهره مند شوند. اما اينكار اصول و روش خاص خودش را دارد و افراد بايد نكات مختلفي را در نظر داشته باشند.

چگونگي نصيحت كردن ديگران

فراموش نكنيد كه افراط در نصيحت كردن ديگران نه تنها احترام و شان شما را خدشه دار مي‌كند بلكه اثربخشي خود را نيز از دست مي‌دهد. اما با رعايت كردن برخي نكات و همچنين بكارگيري برخي از روش ها، مي‌توان از ديگران در مورد مسائل مختلف حمايت كرد.

فردي كه ديگران را نصيحت مي‌كند خود بايد داراي صلاحيت كافي بوده و از دانش و تجربه برخوردار باشد. برخي از روش هايي كه در هنگام نصيحت كردن مي‌توان از آنها استفاده كرد؛ شامل موارد زير مي‌شود. 

💠حمايتگر باشيد

سعي كنيد علاوه بر نصيحت كردن ديگران، در عمل نيز به آنها كمك كرده و حمايتگر باشيد. به او روش تصميم گيري صحيح را بياموزيد و همچنين در زمينه هاي مختلف او را راهنمايي كنيد. گاهي افراد راه حل مشكل را مي‌دانند و فقط نياز به شخصي دارند كه به حرفهاي آنها گوش كرده و يا از آنها حمايت كند. بهتر است در اين مورد با افراد بحث نكرده و يا مخالفت نكنيد. تنها نظر خود را بيان كنيد و روش هاي درست و غلط را يادآور شويد.

💠مكان و زمان درست را انتخاب كنيد

نصحيت كردن ديگران نياز به مكان و زمان مناسب دارد. نمي‌توان در هر موقعيتي شروع به صحبت در مورد مسائل مختلف كرد. براي مثال وقتي از شما در مورد موضوعي پرسيده شد؛ شروع به صحبت كنيد. از افراد اجازه بگيريد و به آنها يادآوري كنيد كه قصد كمك كردن داريد.

معمولا بهتر است اينكار را به صورت خصوصي انجام داده و از مطرح كردن برخي مسائل در جمع خودداري كنيد. وقتي در مورد مسئله اي اطلاعات كافي نداريد؛ بهتر است اظهار نظر نكرده و چيزي نگوييد. به شناسايي شرايط مناسب براي نصيحت كردن اقدام كنيد.

💠از تكرار كردن آن خودداري كنيد

نصيحت كردن ديگران نبايد به صورت مكرر تكرار شود. با اينكار نه تنها ارزش حرف از بين مي‌رود؛ بلكه ديگران را نيز دچار ناراحتي مي‌كند. افراد بايد يكبار نظر خود را در مورد موضوعي بيان كرده و ديگر آن را تكرار نكنند. براي مثال وقتي شما راهكاري را به دوست و يا خانواده خود ارائه مي‌دهيد نبايد به صورت مكرر از آنها سوال كنيد كه چرا به آن عمل نمي‌كنند. شما وظيفه خود را انجام داده ايد و حال نوبت آنهاست كه در اين مورد تصميم گيرند.

💠لحن دوستانه داشته باشيد

در حين نصيحت كردن ديگران، بهتر است با لحني آرام و دوستانه صحبت كنيد. برخي از مواقع نصحيت كردن شكل شماتت به خود مي‌گيرد و افراد از درميان گذاشتن مشكل شان پشيمان مي‌شوند. با اينكار نه تنها نصحيت ارزش خود را از دست مي‌دهد؛ بلكه طرف مقابل نيز در مقابل قبول كردن و عمل كردن به آن از خود مقاومت نشان مي‌دهد. همچنين با آرام و ملايم صحبت كردن، فرد تصور نمي‌كند كه در حال شنيدن نصحيت است. بلكه احساس مي‌كند كه با دوست خود در حال همفكري است.

چرا افراد تمايل به نصيحت كردن ديگران دارند؟

اينكه چرا افراد تمايل دارند كه ديگران را نصيحت كنند؛ دلايل زيادي دارد. گاهي از سر دلسوزي است و گاهي نيز فرد تصور مي‌كند كه تجربياتش براي ديگران مفيد است. سن عامل موثر ديگري است كه افراد را مستعد نصيحت كردن ديگران مي‌كند. در اين قسمت به توضيح برخي از دلايل اين موضوع مي‌پردازيم.

📌درميان گذاشتن تجربيات مشابه

همه ما به طور ذاتي تمايل داريم كه به ديگران كمك كنيم. تجربيات گذشته ما اندوخته ارزشمندي است كه نه تنها براي خود ما مفيد است؛ بلكه گاهي ديگران نيز مي‌توانند از آن استفاده كنند. از طرفي ديگر اشتراك گذاري احساسات و تجربيات، كار بسيار مفيدي براي خودمان و ديگران است.

گاهي به اين دليل صحبت هاي ما شكل نصحيت كردن ديگران را به خود مي‌گيرد كه در حال حرف زدن در مورد شرايط خود در گذشته و تصميمات مان هستيم. با خود تصور مي‌كنيم كه شايد با اينكار او نيز بتواند تصميم درست تري براي زندگي بگيرد. اما به طور كلي شرايط همه افراد متفاوت است و نمي‌توان براي همه نسخه اي واحد پيچيد.

📌همكاري براي حل مساله

كمك كردن به ديگران براي حل مسائل مختلف شان، يكي ديگر از دلايل نصحيت كردن ديگران است. وقتي اطرافيان ما در شرايط سختي هستند و يا حتي به طور مستقيم از ما درخواست كمك دارند؛ بهتر است به آنها با روش هاي مختلف كمك كرده و ياري رسان باشيم. البته كمك كردن چيزي فراتر از نصحيت كردن به تنهايي است.

گاهي اينكار حالت منفعلانه به خود مي‌گيرد و فرد تنها با ديگران در مورد خود و يا مشكلات صحبت مي‌كند. اما در عمل هيچ كاري از او ساخته نيست.

واكنش مناسب در مقابل نصيحت شدن

همانطور كه گفته شد؛ اكثر افراد از شنيدن نصحيت بيزارند. البته اين به تجربيات آنها در اين زمينه نيزمرتبط مي‌شود. به همين دليل افراد بايد در مورد واكنش صحيح در مقابل شنيدن نصحيت نيز اطلاعاتي داشته باشند. اگر تمايلي به شنيدن حرف هاي اطرافيان نداريد بهتر است در ابتدا به روش هاي غيرمستقيم مانند بحث را عوض كردن و يا ناديده گرفتن استفاده كنيد.

اما اگر اين روش ها كارساز نبود بهتر است با لحني آرام در ابتدا از او به خاطرحس مهرباني و دلسوزي تشكر كرده و از او بخواهيد كه در اين مورد ديگر با شما صحبت نكند.

سخن پاياني

بهتر است افراد به جاي نصيحت كردن ديگران از روش هاي ديگري براي كمك كردن به آنها استفاده كنند. امروزه افراد به خصوص نسل جوان علاقه اي به شنيدن تجربيات ديگران ندارند. با اينكه اينكار در بسياري از موارد موثر واقع شده و به كمك افراد مي‌آيد؛ اما در صورتي كه از روش هاي مناسبي براي آن استفاده نكنيد؛ دچار دردسر خواهيد شد.

همچنين فرد ممكن است بعد از شنيدن حرف هاي شما احساسات مختلفي را تجربه كند. به همين دليل اينكار را به عهده يك روانشناس حرفه اي بگذاريد و حتي براي اطلاع از نحوه انجام درست آن نيز با او مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نصيحت كردن ديگران مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: نصيحت كردن ديگران | اصول و شرايط نصحيت كننده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۲:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رشته مهندسي عمران يكي از پر طرفدار ترين رشته ها در كنكور رياضي و فيزيك است. به دليل اهميت مسكن در ذهن مردم، خيلي از افراد اين رشته ها به نام ساختمان سازي مي‌شناسند. اما اين رشته هم سازه هاي ساختماني و هم غير ساختماني را در بر دارد. مهندس عمران كارهايي مانند سد سازي، ساختمان سازي، مجاري انتقال آب و كارهاي جاده را انجام مي‌دهد. در رشته مهندسي عمران گرايش آب و نقشه برداري از مهم ترين گرايشات هستند. در اين مقاله سعي كرده ايم راجع به گرايشات، درآمد و دروس اين رشته صحبت كنيم. براي كسب اطلاعات تا ادامه همراه ما باشيد.

منبع: رشته مهندسي عمران | 3 گرايش رشته مهندسي عمران

رشته مهندسي عمران چيست؟

هر چيزي كه مربوط به نوسازي باشد، در زمينه فعاليت مهندسي عمران قرار دارد. رشته مهندسي عمران يكي از پرطرفدار ترين رشته ها در كنكور است. كه به كاربرد علم براي عمران و سازندگي كشور مربوط است. در رشته مهندسي عمران، فرد به ساخت سد، فرودگاه، جاده، تونل، برج، دكل مخابرات، ساختمان هاي مقاوم در مقابل زلزله، آتش، نيروگاه هاي برق و … مي‌پردازند. اگر علاقه به كارهاي ساخت و ساز، فني و اجرايي داريد؛ رشته مهندسي عمران براي شما مناسب است. مهندسين عمران از لحاظ اقتصادي نيز بسيار دقيق هستند. در واقع يكي از اهداف مهندسي عمران، اقتصادي بودن است. 

اگر علاقه به رشته مهندسي عمران داريد؛ حتما بايد ساخت و ساز نيز مورد علاقه شما باشد. مهندسين عمران بايد در طراحي، نقشه كشي، برنامه ريزي، هندسي، زير سازي و روسازي اطلاعات خوبي داشته باشند و هم چنين به اين موضوعات علاقه نشان دهند. 

گرايش رشته مهندسي عمران

رشته مهندسي عمران گرايش هاي متفاوتي در مقطع كارشناسي ارشد دارد. براي ادامه تحصيل در رشته مهندسي عمران بايد گرايشات اين رشته را بررسي كنيد و بر اساس علاقه و توانايي هاي خود گرايشتان را انتخاب كنيد. در اين بخش مقاله راجع به گرايشات رشته مهندسي عمران توضيح داده ايم.

📌 گرايش عمران-عمران

📌گرايش عمران-نقشه برداري

📌 گرايش عمران-آب

توانايي هاي مورد نياز براي مهندس عمران شدن چيست؟ 

براي رشته مهندسي عمران بايد افراد يك سري توانمندي ها و علايق از خود نشان دهند. زماني كه علاقه و توانمندي نباشد؛ شركت در اين رشته اشتباه است. در اين بخش به توانايي هاي مورد نياز رشته مهندسي عمران اشاره كرده ايم. توانايي هاي خود را با نكات زير بررسي كنيد و با مهارت هاي خود تطبيق دهيد. 

🔻 كارهاي نقشه كشي معماري و طراحي

🔻 انجام كارهاي نقشه برداري مانند سد سازي، راه سازي و …

🔻طراحي، محاسبه و ساخت شبكه هاي جمع آوري و دفع آب هاي سطحي ناشي از نزولات جوي در خيابان ها و ساير منطقه هاي شهرها

🔻 طراحي، ساخت و محاسبه شبكه هاي آب رساني به منطقه هاي شهري و روستايي جهت تامين آب آشاميدني

🔻 اجراي كارهاي مربوط به ساماندهي رودخانه ها

🔻ساخت تصفيه خانه هاي آب و فاضلاب

🔻 محاسبه، ساخت و طراحي خطوط انتقال آب

🔻 اجراي سدهاي مختلف خاكي و بتني و نيز بندهاي انحرافي و ساير تاسيسات وابسته مثل تونل يا كانال انحراف آب رودخانه جهت اجراي عمليات كارگاهي در ضمن ساخت

🔻ساخت، طراحي، اجرا و محاسبه انواع پل هاي بتني، فلزي با اشكال مختلف

🔻 محاسبه، ساخت، اجرا و طراحي ساختمان هاي مسكوني، صنعتي و اداري

🔻 محاسبه، طراحي و اجراي راه ها با جاده هاي مختلف ارتباطي خارج و داخل روستا و شهر

بازار كار مهندسين عمران چگونه است؟ 

هر سازمان و موسسه فعاليت هاي متفاوتي با يكديگر دارد. به همين دليل مهندسين عمران مي‌توانند به صورت مستقيم و غير مستقيم در سازمان هاي مختلفي مشغول به كار شوند. افراد تحصيل كرده در رشته مهندسي عمران مي‌توانند در وزارت خانه هاي آموزش و پرورش، فرهنگ و آموزش عالي، بانك ها، كشاورزي، طرح محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا كار كنند. 

بازار كار رشته مهندسي عمران در ايران زياد است. كه مي‌توانيد بر اساس علاقه يكي از شغل ها را انتخاب كنيد. تحصيل در رشته مهندسي عمران، نيازمند علاقه و توانايي هاي مربوط است. زماني كه صبر و حوصله ساخت سازه هاي مختلف را نداريد، هرگز براي قبولي در اين رشته تلاش نكنيد. اما اگر با تمام مهارت هاي مورد نياز در اين رشته يكسان هستيد، بازار كار خوبي مي‌توانيد داشته باشيد. هم چنين زمينه هاي كاري رشته مهندسي عمران بر 3 بخش تقسيم مي‌شود. كه شامل نظارت، پيمانكاري-اجرا، طراحي و مشاوره مي‌شود. 

درآمد و حقوق رشته مهندسي عمران چقدر است؟

در جامعه امروزي تمامي رشته ها درآمد يكساني ندارند. بسته به مهارت ها و توانايي هاي شما، درآمدتان متفاوت نيز خواهد بود. بر اساس آخرين اطلاعات، حقوق دريافتي مهندسين عمران با توجه به كار در سازمان ها و شركت هاي مختلف؛ متفاوت است. مهندسين عمران هم مي‌توانند به عنوان كارآفرين كار كنند و هم براي خود دفتر تاسيس كنند. و بر اساس پشتكاري كه دارند، حقوق و درآمد متفاوتي نيز دارند. 

كلام آخر

همانطور كه گفته شد؛ رشته مهندسي عمران مناسب افرادي است كه مهارت و توانايي هاي سازه و فني داشته باشد. به طور كلي براي انتخاب رشته و شغل بايد توانايي هاي خود با رشته را بررسي كنيد. تا اگر اين رشته بر اساس توانايي هاي شما بود، براي تحصيل اقدام كنيد. استعداديابي شغلي و سنجش هوش را براي انتخاب شغل جدي بگيريد. تا در آينده تحصيلات نامتناسب با شغلتان نداشته باشيد. براي استعداديابي شغلي و سنجش هوش حتما از روانشناس و متخصص كمك بگيريد. 

 مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رشته مهندسي عمران مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

گرايش رشته مهندسي عمران چيست؟

رشته مهندسي عمران سه گرايش دارد كه در دسته هاي عمران-عمران، عمران-نقشه برداري و عمران_آب وجود دارد.

منبع: رشته مهندسي عمران | 3 گرايش رشته مهندسي عمران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۸:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انواع جنون طي بيماري‌هاي مختلف ممكن است رخ دهد. جنون نوعي اختلال رواني است كه باعث مي‌شود ارتباط بيمار با واقعيت قطع شود. كساني كه دچار جنون مي‌شوند افكار يا احساساتي دارند كه ربطي به واقعيت ندارد. اين شرايط در بيماري‌هاي مختلفي مثل اسكيزوفرني يا اختلال دوقطبي اتفاق مي‌افتد. در چنين حالتي بيماران ممكن است دست به هر كاري بزنند و حتي به خود يا اطرافيان آسيب برسانند. به همين خاطر لازم است كه نشانه‌هاي انواع جنون را بشناسيد و اگر اين علائم را در هر يك از اطرافيان مي‌بينيد هرچه سريع‌تر با يك متخصص مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع جنون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: انواع جنون را بشناسيد

انواع جنون

جنون حالتي است كه در آن ارتباط بيمار با واقعيت محيط اطراف قطع مي‌شود. بيماران درگير با جنون ممكن است دچار توهم شوند و چيزهايي ببينند يا صداهايي بشنوند كه واقعيت ندارد. گاهي ممكن است افكاري داشته باشند كه ربطي به واقعيت ندارد. ناآگاهي از زمان و مكان يا رفتارهايي كه با شرايط محيط هماهنگ نيست از ديگر نشانه‌هاي جنون است.

در اغلب انواع جنون توهم و هذيان وجود دارد. افراد مبتلا به جنون چيزهايي را مشاهده مي‌كنند كه ديگران نمي‌بينند و براي كار دست به روش هاي عجيب و غريب مي‌زنند. در اين مقاله انواع جنون را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

انواع جنون چيست؟

همان‌طور كه گفتيم جنون حالتي است كه در بسياري از اختلالات رواني براي بيمار پيش خواهد آمد. در ادامه مهم‌ ترين بيماري‌ هايي كه جنون در آن‌ ها اتفاق مي‌افتد را با هم بررسي خواهيم كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با انواع جنون همراه ما باشيد.

📌 جنون آني

جنون آني قابل‌مشاهده‌ترين نوعي از انواع جنون است. در اين شرايط بيمار جريان زندگي عادي دارد اما ناگهان ارتباط او با واقعيت قطع مي‌شود و ممكن است هر رفتاري از وي سر بزند. بيماران در اين شرايط معمولاً به خود يا اطرافيان آسيب مي‌زنند. اين بيماري معمولاً با سابقه ژنتيكي و همين‌طور در كنار اختلالات رواني ديگر مثل اختلالات كنترل تكانه يا شخصيت اتفاق مي‌افتد. براي مطالعه بيشتر درباره جنون آني كليك كنيد.

📌 جنون آتش‌افروزي

يكي از انواع جنون، جنون آتش افروزي است. آتش‌افروزي يكي از حالت‌هاي جنون آني است. اين بيماران علاقه بسياري به آتش و هر چيزي كه با آن ارتباط داشته باشد دارند. ايجاد آتش‌ هاي بزرگ يكي از جدي‌ترين نشانه‌ هاي اين بيماري است. بيماران مبتلا به جنون آني برخلاف شخصيت‌ هاي ضد اجتماعي آتش را نه براي آسيب زدن به ديگران بلكه براي تماشاي آن ايجاد مي‌كنند. اين بيماران معمولا بهره هوشي پاييني دارند و در كودكي شرايط سختي را تجربه كرده‌اند. 

📌 اسكيزوفرني يكي از انواع جنون

اسكيزوفرني يكي از انواع جنون است. اسكيزوفرني يا شيزوفرني بيماري است كه همه ما نام آن را شنيده‌ايم و معمولاً با ويژگي‌هايي مثل توهم و هذيان آن را مي‌شناسيم. بيماران درگير با اين اختلال به‌غيراز توهم و هذيان مشكلاتي مانند گفتار درهم‌ و برهم يا نامناسب بودن هيجانات را نيز تجربه مي‌كنند. اسكيزوفرني بيماري مزمني است كه تاكنون هيچ درمان قطعي براي آن پيدا نشده ؛ اما داروها به‌خوبي مي‌توانند آن را كنترل كرده و از بروز حملات جنون جلوگيري كنند. 

📌 اسكيزوفرني فرم

اسكيزوفرني فرم يكي از انواع جنون است. كه شباهت بسياري به اختلال اسكيزوفرني دارد و به همين خاطر اين نام را براي آن انتخاب كرده‌اند. تفاوت اسكيزوفرني فرم با اختلال اسكيزوفرني بيش از هر چيز در مدت‌زمان آن است. براي اينكه بيماري تشخيص اختلال اسكيزوفرني را دريافت كند، بايد نشانه‌ها حداقل براي 6 ماه ادامه پيدا كنند؛ اما اسكيزوفرني فرم به اين صورت است كه نشانه‌هاي جنون در مدتي بين 1 تا 6 ماه از بين مي‌روند. به‌علاوه اسكيزوفرني فرم ابعاد ديگر زندگي بيمار مانند كار يا تحصيل را به‌اندازه اسكيزوفرني مختل نمي‌كند.

📌 اسكيزوافكتيو

اسكيزوافكتيو يكي از انواع جنون است كه ويژگي‌هاي اسكيزوفرني و اختلالات خلقي را در كنار هم دارد. درواقع اين بيماران در كنار علائم اختلالات خلقي مانند افسردگي يا مانيا، نشانه‌هايي مانند توهم و هذيان را نيز تجربه مي‌كنند.

📌 اختلال هذياني

گاهي اوقات هذيان‌ها بدون وجود توهم يا نشانه‌هاي بيماري‌هايي مثل اسكيزوفرني اتفاق مي‌افتند. براي مثال بيمار معتقد است يك شخصيت معروف عاشق او شده است؛ يك نفر در خيابان او را تعقيب مي‌كند و يا به يك بيماري عفوني خطرناك مبتلا شده است.

اختلالات هذياني به چند دليل از اسكيزوفرني و ساير انواع جنون جدا مي‌شوند؛ مهم‌ترين آن‌ها اين است كه هذيان‌هاي بيمار چندان هم غيرواقعي نيستند. براي مثال شايد احتمال اينكه يك فرد معروف عاشق شما باشد بسيار كم باشد اما اين موضوع غيرممكن نيست.

📌 دوره‌هاي مانيا در اختلال دوقطبي

يك اشتباه رايج اين است كه اختلال دوقطبي را يكي از انواع جنون بدانيم. بيماران مبتلا به اين اختلال در زمان درگيري با افسردگي يا در فاصله بين اپيزودهاي خلقي شرايط روحي كاملاً طبيعي دارند. به عبارتي فقط دوره‌هاي مانيا در اختلالات خلقي را مي‌توانيم يكي از انواع جنون بدانيم. زيرا در اين حالت رابطه بيمار با واقعيت تا حد زيادي از بين مي‌رود. آن‌ها اعتمادبه‌نفس بيش‌ازحدي پيدا مي‌كنند و معمولاً توانايي قضاوت و تصميم‌گيري صحيح را از دست مي‌دهند.

📌 بيماري‌هاي شدت گرفته

بيماري هاي شدت گرفته يكي از انواع جنون هستند. جنون مي‌تواند در اختلالات رواني ساده‌اي مثل افسردگي يا اضطراب نيز اتفاق بيفتد. هنگامي‌كه بيماري بسيار شديد باشد ممكن است توهم يا هذيان در اين اختلالات نيز بروز پيدا كنند. براي مثال يك بيمار وسواسي ممكن است به‌شدت به افكار خود باور داشته باشد و هرگز احساس نكند كه دچار وسواس شده. اين بيماران گاهي اوقات صداهايي مي‌شنوند كه از آن‌ها درخواست مي‌كند كاري را انجام دهند.

يك بيمار افسرده نيز ممكن است باور داشته باشد بدنش در حال پوسيدن و از بين رفتن است؛ يا صداهايي را بشنود كه به او مي‌گويند هيچ ارزشي ندارد. مهم‌ترين نشانه اينكه اين بيماران مبتلا به افسردگي و اضطراب هستند و دچار جنون يا اسكيزوفرني نشده‌اند اين است كه با درمان بيماري اصلي اين نشانه‌ها نيز از بين خواهند رفت.

📌 جنون به دليل آسيب‌هاي جسماني

جنون به دليل آسيب هاي جسماني يكي از انواع جنون است. گاهي اوقات مشكلات جسماني مانند بيماري‌هاي عفوني يا به‌خصوص ضربه به سر باعث مي‌شوند كه بيمار دچار جنون شود. اين اتفاق در بسياري از بيماران مبتلا به دمانس يا زوال عقل در سنين سالمندي نيز ديده مي‌شود. در اين شرايط براي درمان بيماري بايد ابتدا مشكلات جسماني برطرف شوند.

📌 جنون به دليل مصرف مواد مخدر

از ديگر انواع جنون، جنون به دليل مصرف مواد مخدر است. استفاده از مخدر هاي توهم‌ زايي مثل شيشه يا قرص اكس، مصرف بيش‌ از حد الكل يا حتي بعضي از دارو ها مانند كتامين مي‌تواند باعث بروز توهم باشد. گاهي اوقات نيز قطع ناگهاني داروها باعث اين مشكلات مي‌شود. درهرصورت اگر بيمار از داروي خاصي استفاده مي‌كند و يا به يكي از انواع مخدر اعتياد دارد بهتر است پيش از درمان اين موضوع را با متخصص در ميان بگذاريد.

📌 انواع جنون مرتبط با ساير اختلالات

برخي از انواع جنون در جريان اختلالاتي چون وسواس، افسردگي، كمبود ويتامين، اضطراب و استرس به وجود مي‌آيند. براي اين بيماران درمان جنون به معناي درمان اختلال ايجاد كننده آن است. برخي از اين اختلالات به شرح زير هستند.

علل ابتلا به انواع جنون

تاكنون دليل مشخصي براي ابتلا به انواع جنون پيدا نشده است. بااين‌حال روانشناسان معتقدند ابتلا به اين بيماري‌ها نياز به يك زمينه ژنتيكي دارد. ژنتيك اگرچه احتمال ابتلا به جنون را افزايش مي‌دهد اما نمي‌تواند تنها دليل بروز آن باشد. به‌عبارت‌ديگر همه افرادي كه آمادگي ژنتيكي براي جنون را دارند به اين بيماري دچار نمي‌شوند. شرايط محيطي مثل استرس‌هاي بيش‌ازحد، بحران‌هاي دوره كودكي و يا مشكلات جسماني مي‌توانند تبديل به عاملي شوند كه باعث آشكار شدن نشانه‌هاي جنون در فرد مي‌شود.

راه‌هاي درمان انواع جنون

تمامي انواع جنون مي‌توانند پيامدهاي منفي بسياري را به همراه داشته باشند. اين پيامدها از ايجاد مشكل در جريان زندگي بيمار تا آسيب زدن به خود يا ديگران متفاوت خواهد بود. به همين خاطر درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين بيماري را در خود يا هريك از اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است با يك مشاور در اين زمينه صحبت كنيد. معمولاً استفاده از داروها در كنار روان‌درماني بهترين راهكار براي درمان انواع جنون است:

🔴 دارو درماني

تحقيقات روانشناسان نشان مي‌دهد كه تقريباً تمامي بيماران مبتلا به جنون دچار اختلال در مواد شيميايي هستند كه از مغز ترشح مي‌شوند. براي مثال دوپامين در مغز بيماران اسكيزوفرني بيش‌ازحد ترشح مي‌شود؛ به همين خاطر است كه اين بيماران دچار توهم مي‌شوند. استفاده از داروها باعث مي‌شود تا ترشح اين مواد شيميايي به حالت طبيعي بازگردد. به همين خاطر داروها يكي از مهم‌ترين روش‌هاي درماني براي انواع جنون هستند. در اين روش معمولاً از داروهايي مثل هالوپريدول، ريسپريدون يا كلرپرومازين استفاده مي‌شود.

🟡 روان‌ درماني انواع جنون

درمان‌هاي دارويي به‌تنهايي نمي‌توانند انواع جنون را درمان كنند. اين داروها تنها علائم و نشانه‌ها را برطرف مي‌كنند. به همين خاطر است كه پس از قطع مصرف دارو نشانه‌هاي بيماري مجدداً بازمي‌گردند. استفاده از جلسات روان‌درماني در اين شرايط تا حد زيادي به بيمار كمك مي‌كند كه بتواند بيماري خود را كنترل كند. روانشناسان در اين شرايط معمولاً سعي مي‌كنند مهارت‌هايي مثل كنترل هيجانات، برقراري رابطه صحيح اجتماعي با ديگران و همين‌طور حل مسئله و تصميم‌گيري را به بيمار آموزش دهند.

بيماران مبتلا به انواع جنون معمولاً از جانب اطرافيان طرد مي‌شوند و براي فرار از شرايطي كه درگير آن شده‌اند به سمت استفاده از مواد مخدر كشيده مي‌شوند يا دچار مشكلاتي مانند افسردگي مي‌شوند. يكي از اقدامات روانشناسان اين است كه به بيمار كمك مي‌كنند تا مشكلاتي را كه به دنبال درگيري با جنون برايش اتفاق افتاده درمان كند. دراين‌بين برگزاري جلسات خانواده‌درماني و آموزش دادن آن‌ها راجع به نحوه برخورد با بيمار نيز اهميت بسياري دارد.

كلام آخر

انواع جنون در بيماري ها و اختلالات مختلف وجود دارد. براي درمان انواع جنون راه هاي زيادي وجود دارد كه حتما روانشناس و روانپزشك بايد در روند و پروسه درمان دخيل باشند. روان درماني و دارو درماني براي درمان انواع جنون استفاده مي‌شود. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع جنون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چه دلايلي براي ابتلا به جنون وجود دارد؟

ژنتيك مهم‌ترين عامل در ابتلا به جنون است اما شرايط نامساعد محيطي مانند بحران‌هاي زندگي و تجربيات تلخ كودكي هم در اين بيماري نقش دارند.

آيا بيماران مبتلا به جنون درمان مي‌شوند؟

استفاده از داروها در كنار روان‌درماني مي‌تواند تا حد زيادي اين بيماري را كنترل كند اما تا كنون درمان قطعي براي آن پيدا نشده است.

منبع: انواع جنون را بشناسيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع جنون را بشناسيد،
موضوع:
[ ۱۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۰:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اعتياد به شكلات يك اعتياد خوشمزه است كه به هر حال وابستگي به يك ماده خوراكي محسوب مي‌شود. به طور كلي مصرف بيش از اندازه از هر چيزي موجب اعتياد مي‌گردد. اما شكلات يكي از محبوب ترين خوراكي هاي جهان است كه افرادي زيادي به خوردن آن اعتياد پيدا مي‌كنند. شكلات محصولي از كاكائو است كه به شكل هاي مختلفي عرضه مي‌شود. خوردن اين ماده براي همه لذت بخش است؛ اما برخي نمي‌توانند در مقابل اين وسوسه جلوي خودشان را بگيرند و يا علائم ديگري از خود نشان مي‌دهند. اما آيا واكنش بدن در مورد اعتياد به شكلات، مانند ديگر انواع اعتياد است؟ در اين مقاله به بررسي پاسخ اين سوال خواهيم پرداخت

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد به شكلات مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: اعتياد به شكلات

اعتياد به شكلات

اعتياد به شكلات به قدري گسترده شده است؛ كه برخي از متخصصين در اين مورد نگران بوده و سعي در كاهش ميزان توليد اين ماده دارند. اختلاف نظرهاي زيادي در اين مورد وجود دارد اما به طور كلي دانشمندان معتقدند كه مصرف برخي از خوراكي ها به دليل محتويات آنها و همچنين تاثيري كه بر مغز دارند؛ مي‌تواند موجب اعتياد گردد.

اين حالت زماني ايجاد مي‌شود كه مصرف خوراكي به صورت مكرر سيستم پاداش مغز را فعال كند. همچنين به طور كلي برخي از خوراكي ها بيش از سايرين اعتيادآور هستند. اين دسته از مواد بيش از فراوري شده و سرشار از قند و چربي هستند.

نشانه هاي اعتياد به شكلات

افرادي كه مبتلا به اعتياد به شكلات هستند؛ اين خوراكي را در حد طبيعي مصرف نمي‌كنند. آنها نشانه هايي از خود بروز مي‌دهند كه به راحتي مي‌توان آنها را شناسايي كرد. اما ميزان وابستگي افراد متفاوت بوده و همچنين رفتارهاي آنان نيز فرق مي‌كند. برخي از علائم اين نوع از اعتياد شامل موارد زير مي‌شود.

🔽حذف كردن شكلات به طور كلي از رژيم غذايي

🔽احساس اضطراب و گناه در حين خوردن شكلات

🔽عدم مقاومت در مقابل خوردن شكلات

🔽وضع قوانين در مورد مصرف اين ماده

🔽خريد مقدار زيادي شكلات در بازه زماني كوتاه

🔽پنهان كردن شكلات از اطرافيان

🔽خوردن بيمارگونه و اجباري شكلات

دليل اعتياد به شكلات

اعتياد به شكلات نه تنها از نظر جسماني خطرناك است؛ بلكه از نظر رواني نيز افراد را دچار مشكلات زيادي مي‌كند. اينكه چرا افراد به خوردن اين ماده اعتياد پيدا مي‌كنند؛ دلايل مختلفي دارد. معمولا افرادي كه سابقه ابتلا به اختلالات رواني را دارند؛ بيشتر در معرض اين شرايط قرار مي‌گيرند.

چنين افرادي از خوردن شكلات احساس لذت كرده و در اين كار زياده روي مي‌كنند. از طرفي افرادي كه دچار مشكل پرخوري عصبي هستند بيشتر احتمال دارد كه اعتياد به شكلات را نيز تجربه كنند. به همين دليل درمان مشكلات رواني ضروري بوده و افراد بايد براي پيشگيري از بروز اعتياد هاي رفتاري اقداماتي را انجام دهند.

اعتياد به شكلات در زنان و مردان

معمولا آمار اعتياد به شكلات در ميان زنان بيشتر است. به طور كلي زنان علاقه بيشتري به خوردن شكلات دارند و همچنين براي آنان ضروري تر نيز هست. زنان گاهي با ترك مصرف شكلات از خود نشانه هاي ترك را نشان مي‌دهند. همچنين زنان به دليل ويژگي هاي جسماني و همچنين رواني خود نياز بيشتري به مصرف شكلات را در خود احساس مي‌كنند. از آنجايي كه برخي از انواع شكلات داراي كافئين هستند و خاصيت آرامبخشي دارند؛ نزد زنان محبوب تر هستند. ويژگي شادي آوري شكلات نيز يكي ديگر از خصوصيات آن است كه اين ماده را محبوب مي‌كند.

پيشگيري از اعتياد به شكلات

با توجه به اينكه اعتياد به شكلات بيشتر يك وابستگي رواني است تا فيزيكي، به همين دليل مي‌توان به راحتي از بروز آن پيشگيري كرد. در واقع جذابيت شكلات براي افراد بيشتر يك پديده تجاري بوده و حاصل زندگي در دنياي مدرن است. به همين دليل مقاومت در برابر خريد شكلات كار سختي محسوب مي‌شود.

ترك اعتياد به شكلات نياز به اراده و انگيزه دارد. همچنين وقتي افراد شاهد تاثيرات اين اعتياد بر زندگي خود باشند؛ تمايل آنها براي ترك كردن نيز بيشتر مي‌شود. افراد مي‌توانند با بالا بردن آگاهي خود در اين زمينه و همچنين تقويت اراده از بروز اين اعتياد پيشگيري نمايند. براي اطلاع از مواد تشكيل دهنده رژيم غذايي سالم كليك كنيد.

موارد موثر در اعتياد به شكلات

شكلات هاي مختلف، محتويات گوناگوني دارند. اما برخي مواد در اكثر شكلات ها يكسان هستند. در اين قسمت به توضيح موادي مي‌پردازيم كه خاصيت اعتيادآوري شكلات را افزايش مي‌دهند.

خمير كاكائو: اين ماده در دماي اتاق جامد بوده اما درمعرض حرارت ذوب مي‌شود. همچنين از لوبياهاي كاكائو كه ذوب و برشته و تخمير شده اند؛ به وجود مي‌آيد. اين خمير در بيشتر موارد به صورت فراوري شده مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ اما مي‌توان آن را به صورت خام نيز مصرف كرد.

كره كاكائو: كره كاكائو چربي طبيعي حاصل از دانه هاي كاكائو است كه معمولا جدا مي‌شود و به صورت غليظ تر در مي‌آيد.

شكر: شكر يكي از مواد اصلي براي تهيه انواع شكلات است. گاهي شيرين كننده هاي ديگري نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرند كه همين مورد باعث اعتياد به شكلات مي‌گردد.

شير: معمولا در بيشتر انواع شكلات ها از شير رقيق شده با آب استفاده مي‌كنند. اما در شكلات فاج و ترافل، از شير غليظ استفاده مي‌شود.

وانيل: اين ماده بيشتر براي طعم دهندگي به شكلات مورد استفاده قرار مي‌گيرد و ميزان آن نيز در تركيبات شكلات، كم است.

مواد ديگر: برخي از مواد ديگري كه در تركيبات شكلات به كار گرفته مي‌شوند؛ شامل روغن هاي گياهي، طعم دهنده هاي طبيعي و مصنوعي، مواد نگهدارنده و… هستند.

همچنين خاصيت آنتي اكسيداني شكلات نيز به خمير كاكائو و كره آن برمي‌گردد.

مصرف به اندازه شكلات

معمولا افرادي كه نگران ابتلا به اعتياد به شكلات هستند؛ در مورد ميزان به اندازه مصرف آن كنجكاو مي‌شوند. به طور كلي مصرف شكلات يكي از بخش هاي رژيم غذايي سالم است و نبايد به طور كامل آن را حذف كرد. از طرفي افراد بايد بسته به شرايط بدني خود از اين خوراكي استفاده كنند.

اما بهتر است به اندازه اي ميل داريد؛ شكلات بخوريد. اگر هنگام خوردن اين خوراكي احساس خوبي داشته و دچار اضطراب نمي‌شويد؛ ميزان مصرف شما به اندازه است. همچنين در مورد ميزان و زمان مصرف آن نيز بايد دقت كنيد.

سخن پاياني

طبيعي است كه خوراكي هاي فراوري شده، چرب و شيرين، مانند شكلات اعتيادآور باشند. به همين دليل بهتر است در مورد مصرف آنها به نكاتي توجه كرده و زياده روي نكنيد. اعتياد به شكلات يكي از انواع اعتياد هاي رفتاري است كه اثرات آن بر سلامت جسماني و رواني، دقيقا مشابه اعتياد به مواد مخدر است.

از همين رو بايد مصرف خود را محدود كرده و به ميزان متعادل از اين خوراكي استفاده كنيد. حتي مي‌توانيد رژيم غذايي خود را با كمك يك متخصص پيش ببريد و در مورد مصرف شكلات نيز با او مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد به شكلات مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: اعتياد به شكلات


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۳۹:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خستگي از كار به دلايل مختلفي در زندگي حرفه اي افراد رخ مي‌دهد. طبيعي است كه بعد از مدت زمان نسبتا طولاني كه مشغول به انجام كاري بوده ايم؛ احساس كسالت و بي انگيزگي كنيم. خستگي ناشي از كار اجتناب ناپذير است و در همه شغل ها ايجاد مي‌شود. نكته مهم نحوه برخورد با اين موضوع است. بسياري از افراد هيچ تلاشي در اين زمينه نكرده و بلافاصله شغل خود را تغيير مي‌دهند. كه اين خود مشكلات زيادي را در زندگي شخصي افراد ايجاد مي‌كند. بهتر است قبل از هرچيز به خوبي اوضاع را بررسي كرده و شرايط را تغيير دهيد. دلايل زيادي موجب خستگي شغلي مي‌شوند و اين تا حد زيادي به روحيات افراد نيز بستگي دارد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خستگي از كار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خستگي از كار | رفع خستگي بدن بعد از كار

خستگي شغلي

افراد تقريبا يك سوم از روز خود را مشغول كاركردن در حوزه هاي مختلف هستند. از طرفي برخي به دلايل ديگر اين مدت زمان را افزايش هم مي‌دهند. پس بروز احساس خستگي از كار، طبيعي است. طبق تحقيقات، افراد معمولا در چنين شرايطي به ميزان و كيفيت خواب خود در روز گذشته فكر مي‌كنند؛ اما علت اين موضوع بسيار ريشه اي تر است.

همچنين احساس زودگذري نبوده و براي مدت زمان طولاني ادامه مي‌يابد. گاهي افراد را مجبور مي‌كند تا از كار خود دست كشيده و براي مدتي استراحت كنند. به دليل اهميت اين موضوع در اين مقاله به بررسي جنبه هاي مختلف خستگي شغلي پرداخته ايم. براي اطلاع از تاثيرات شب كاري بر سلامت افراد كليك كنيد.

دلايل خستگي از كار

معمولا افراد تصور مي‌كنند كه تنها فشار كاري زياد و شرايط پراسترس موجب خستگي از كار مي‌شود. اما گاهي همه شرايط در محيط كار پايدار است و به دليل عادات اشتباه خود فرد او عوارضي را تجربه مي‌كند. چنين فردي نه تنها در حين كار بلكه بعد از اتمام ساعات كاري نيز خستگي شغلي را احساس مي‌كند.

احتمالا به دلايل مختلفي از محيط كار خود غبيت كرده و حتي در انجام وظايف نيز كوتاهي مي‌كند. برخي از دلايل اين موضوع شامل موارد زير مي‍شود. 

⭕تكراري بودن وظايف | خستگي از كار

برخي از مشاغل داراي وظايف تكراري براي كارمندان هستند. بدين معنا كه كارمندان روزانه كار مشخصي را كه ماهيتي تكرار شونده دارد را انجام مي‌دهند. كارگران خط توليد كارخانه هاي بزرگ معمولا چنين مشاغلي دارند و بعد از مدتي دچار خستگي از كار مي‌شوند.

به همين دليل بعد از مدتي بايد وظايف آنها تغيير كند و كار ديگري را نيز انجام دهند. يا حتي در طول روز به صورت دوره اي در مكان هاي مختلفي مشغول كار شوند. در چنين شرايطي افراد احساس رباط بودن پيدا مي‌كنند و ديگر تمايلي به ادامه دادن حرفه خود ندارند.

⭕بيكاري در محيط كار

يكي ديگر از دلايل خستگي از كار، بيكاري و عدم وجود وظايف كاري در ساعت اداري است. شايد براي شما هم پيش آمده باشد كه با مراجعه به برخي از ادارات شاهد خوابيدن كارمندان آنجا باشيد. اين به دليل تفسيم نادرست وظايف و يا عدم مديريت كارمندان در انجام وظايف شان است. اگر افراد روزانه در محل كار خود حاضر شوند؛ اما كار زيادي براي انجام دادن نداشته باشند؛ خستگي شغلي را تجربه مي‌كنند و بي انگيزه مي‌شوند.

⭕استرس زا بودن محيط كاري

از طرف ديگر وقتي شرايط كاري براي كارمندان و حتي مديران، بسيار پرفشار و استرس زا باشد؛ آنها زودتر از موعد دچار خستگي از كار مي‌شوند. فشار رواني براي مدت زمان طولاني افراد را دچار فرسودگي شغلي مي‌كند. همه مشاغل داراي حساسيت ها و سختي هايي هستند؛ اما افراد بايد در مقابل آنها خونسردي خود را حفظ كرده و با آرامش با آنها برخورد كنند.

⭕به اندازه كافي به شما اهميت داده نمي‌شود

در برخي از سازمان ها و محيط هاي كاري، شايسته سالاري رعايت نشده و ظرفيت ها و توانايي هاي افراد به اندازه كافي به كار گرفته نمي‌شود. وقتي افراد شاهد اين موضوع هستند؛ ديگر به اندازه قبل تلاش نكرده و حتي دچار خستگي از كار نيز مي‌شوند. اين مورد تا حد زيادي به تدبير مديران بستگي دارد و نمي‌توان در مورد آن كاري كرد. اما اين نبايد دليلي براي انجام ندادن وظايف باشد. بهتر است در اين زمينه تلاش خود را كرده و با مدير خود نيز صحبت كنيد.

⭕مرتبط نبودن كار با مهارت

زماني كه كار افراد با مهارت و استعدادهاي آنان همخواني ندارد؛ خستگي از كار را تجربه مي‌كنند. گاهي افراد مجبور هستند تا كاري را كه مرتبط با رشته و يا حرفه آنان نيست را اغاز كنند كه در درازمدت تاثيراتي مثل خستگي شغلي را به همراه خواهد داشت. بهتر است تا حدامكان تلاش خود را براي انجام درست و دقيق وظايف تان بكنيد و در كنار اين شرايط به دنبال كار و يا موقعيتي مرتبط با مهارت خود باشيد. 

راه هاي غلبه بر خستگي از كار

فراموش نكنيد كه خستگي از كار مي‌تواند تاثيرات جبران ناپذيري بر سلامت روان و حتي جسماني داشته باشد. به همين دليل بايد بعد از پيداكردن علت خستگي شغلي، در اين زمينه اقداماتي انجام دهيد و از بروز پيامدهاي حاصل از آن پيشگيري نماييد. 

📌ايجاد تغييرات جزئي در محيط

اگر خستگي از كار تنها به دليل شرايط محيطي براي شما ايجاد شده است؛ مي‌توانيد تغييرات جزئي در محيط اعمال كنيد. براي مثال ميز خود را جابجا كنيد و يا با هماهنگي اتاق خود را تغيير دهيد. حتي مي‌توانيد با ميز خود كه براي مدت هاست مرتب و تميز نكرده ايد؛ شروع كنيد. اين تغييرات كوچك مي‌توانند تا مدتي موثر واقع شوند و روحيه شما را بالا ببرند.

📌صحبت كردن با مدير و يا همكاران

مي‌توانيد در مورد خستگي از كار و شرايط روحي خود با ديگر همكاران و مدير خود صحبت كرده و از آنها درخواست كمك كنيد. برخي از افراد از صحبت كردن در اين مورد واهمه دارند و همه چيز را بر دوش خود مي‌گذارند. اما با اينكار احساسات خود را با ديگران در ميان گذاشته و آنها را نيز مطلع مي‌كنيد. احتمالا آنان نيز تا حدامكان براي تغيير شرايط به شما كمك كرده و از شما حمايت مي‌كنند.

📌پاداش دادن به خود | خستگي از كار

يكي ديگر از راهكارهايي كه مي‌توانيد در مقابله با خستگي از كار، به كار ببريد؛ پاداش دادن به خود است. به طور كلي سيستم پاداش و تنبيه، براي افراد در زمينه هاي مختلف، ايجاد انگيزه مي‌كند. مي‌توانيد براي انجام درست كارها در يك بازه زماني جايزه كوچكي تعيين كرده و بعد از انجام آن براي خود تهيه كنيد. اين پاداش حتما نبايد از سمت مديريت باشد. شما مي‌توانيد براي انجام درست و به موقع كارها، به خود افتخار كنيد. 

📌استراحت كافي

افراد بايد بين كاركردن و استراحت، تعادل برقرار كرده و به اندازه كافي استراحت كنند. گاهي برخي از افراد به خود فشار زيادي وارد كرده و براي مدت طولاني تنها به فكر كاركردن و درآمد بيشتر هستند. طبيعي است كه در چنين شرايطي خستگي از كار را تجربه كنند.  به همين دليل بايد زمان كافي به استراحت اختصاص داده و حتي مدت زماني را دور از محل كار خود سپري كنند.

📌كمك گرفتن از روانشناس

بسياري از سازمان ها روانشناسي را براي بالابردن كيفيت سلامت روان كارمندان استخدام مي‌كنند. در واقع حضور يك روانشناس در چنين مكان هايي ضروري است. از طرفي اگر اين شرايط محيا نبود؛ افراد خود بايد به روحيه خود اهميت داده؛ و براي از بين بردن احساس خستگي از كار از يك روانشناس كمك بگيرند. صحبت كردن در مورد فشار كاري و شرايط رواني كه افراد تجربه مي‌كنند؛ كمك بزرگي به آنها خواهد كرد.

سخن پاياني

بسياري از افراد در مواجه با احساس خستگي از كار تنها به ترك شغل خود فكر مي‌كنند. اما اين راه حل نهايي است و قبل از آن افراد بهتر است دليل اين موضوع را شناسايي كرده و در اين زمينه اقدامات لازم را انجام دهند. بهداشت رواني يكي از ملزومات انجام درست وظايف در محل كار است.

به همين دليل بايد به آن اهميت داد و از خستگي شغلي پيشگيري كرد. با اقدام در اين زمينه نه تنها از بروز مشكلات رواني مختلف جلوگيري مي‌كنيد؛ بلكه مي‌توانيد عملكرد بهتري در محيط كار داشته و به پيشرفت شغل خود نيز كمك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خستگي از كار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خستگي از كار | رفع خستگي بدن بعد از كار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۲۸:۴۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خستگي از كار به دلايل مختلفي در زندگي حرفه اي افراد رخ مي‌دهد. طبيعي است كه بعد از مدت زمان نسبتا طولاني كه مشغول به انجام كاري بوده ايم؛ احساس كسالت و بي انگيزگي كنيم. خستگي ناشي از كار اجتناب ناپذير است و در همه شغل ها ايجاد مي‌شود. نكته مهم نحوه برخورد با اين موضوع است. بسياري از افراد هيچ تلاشي در اين زمينه نكرده و بلافاصله شغل خود را تغيير مي‌دهند. كه اين خود مشكلات زيادي را در زندگي شخصي افراد ايجاد مي‌كند. بهتر است قبل از هرچيز به خوبي اوضاع را بررسي كرده و شرايط را تغيير دهيد. دلايل زيادي موجب خستگي شغلي مي‌شوند و اين تا حد زيادي به روحيات افراد نيز بستگي دارد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خستگي از كار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خستگي از كار | رفع خستگي بدن بعد از كار

خستگي شغلي

افراد تقريبا يك سوم از روز خود را مشغول كاركردن در حوزه هاي مختلف هستند. از طرفي برخي به دلايل ديگر اين مدت زمان را افزايش هم مي‌دهند. پس بروز احساس خستگي از كار، طبيعي است. طبق تحقيقات، افراد معمولا در چنين شرايطي به ميزان و كيفيت خواب خود در روز گذشته فكر مي‌كنند؛ اما علت اين موضوع بسيار ريشه اي تر است.

همچنين احساس زودگذري نبوده و براي مدت زمان طولاني ادامه مي‌يابد. گاهي افراد را مجبور مي‌كند تا از كار خود دست كشيده و براي مدتي استراحت كنند. به دليل اهميت اين موضوع در اين مقاله به بررسي جنبه هاي مختلف خستگي شغلي پرداخته ايم. براي اطلاع از تاثيرات شب كاري بر سلامت افراد كليك كنيد.

دلايل خستگي از كار

معمولا افراد تصور مي‌كنند كه تنها فشار كاري زياد و شرايط پراسترس موجب خستگي از كار مي‌شود. اما گاهي همه شرايط در محيط كار پايدار است و به دليل عادات اشتباه خود فرد او عوارضي را تجربه مي‌كند. چنين فردي نه تنها در حين كار بلكه بعد از اتمام ساعات كاري نيز خستگي شغلي را احساس مي‌كند.

احتمالا به دلايل مختلفي از محيط كار خود غبيت كرده و حتي در انجام وظايف نيز كوتاهي مي‌كند. برخي از دلايل اين موضوع شامل موارد زير مي‍شود. 

⭕تكراري بودن وظايف | خستگي از كار

برخي از مشاغل داراي وظايف تكراري براي كارمندان هستند. بدين معنا كه كارمندان روزانه كار مشخصي را كه ماهيتي تكرار شونده دارد را انجام مي‌دهند. كارگران خط توليد كارخانه هاي بزرگ معمولا چنين مشاغلي دارند و بعد از مدتي دچار خستگي از كار مي‌شوند.

به همين دليل بعد از مدتي بايد وظايف آنها تغيير كند و كار ديگري را نيز انجام دهند. يا حتي در طول روز به صورت دوره اي در مكان هاي مختلفي مشغول كار شوند. در چنين شرايطي افراد احساس رباط بودن پيدا مي‌كنند و ديگر تمايلي به ادامه دادن حرفه خود ندارند.

⭕بيكاري در محيط كار

يكي ديگر از دلايل خستگي از كار، بيكاري و عدم وجود وظايف كاري در ساعت اداري است. شايد براي شما هم پيش آمده باشد كه با مراجعه به برخي از ادارات شاهد خوابيدن كارمندان آنجا باشيد. اين به دليل تفسيم نادرست وظايف و يا عدم مديريت كارمندان در انجام وظايف شان است. اگر افراد روزانه در محل كار خود حاضر شوند؛ اما كار زيادي براي انجام دادن نداشته باشند؛ خستگي شغلي را تجربه مي‌كنند و بي انگيزه مي‌شوند.

⭕استرس زا بودن محيط كاري

از طرف ديگر وقتي شرايط كاري براي كارمندان و حتي مديران، بسيار پرفشار و استرس زا باشد؛ آنها زودتر از موعد دچار خستگي از كار مي‌شوند. فشار رواني براي مدت زمان طولاني افراد را دچار فرسودگي شغلي مي‌كند. همه مشاغل داراي حساسيت ها و سختي هايي هستند؛ اما افراد بايد در مقابل آنها خونسردي خود را حفظ كرده و با آرامش با آنها برخورد كنند.

⭕به اندازه كافي به شما اهميت داده نمي‌شود

در برخي از سازمان ها و محيط هاي كاري، شايسته سالاري رعايت نشده و ظرفيت ها و توانايي هاي افراد به اندازه كافي به كار گرفته نمي‌شود. وقتي افراد شاهد اين موضوع هستند؛ ديگر به اندازه قبل تلاش نكرده و حتي دچار خستگي از كار نيز مي‌شوند. اين مورد تا حد زيادي به تدبير مديران بستگي دارد و نمي‌توان در مورد آن كاري كرد. اما اين نبايد دليلي براي انجام ندادن وظايف باشد. بهتر است در اين زمينه تلاش خود را كرده و با مدير خود نيز صحبت كنيد.

⭕مرتبط نبودن كار با مهارت

زماني كه كار افراد با مهارت و استعدادهاي آنان همخواني ندارد؛ خستگي از كار را تجربه مي‌كنند. گاهي افراد مجبور هستند تا كاري را كه مرتبط با رشته و يا حرفه آنان نيست را اغاز كنند كه در درازمدت تاثيراتي مثل خستگي شغلي را به همراه خواهد داشت. بهتر است تا حدامكان تلاش خود را براي انجام درست و دقيق وظايف تان بكنيد و در كنار اين شرايط به دنبال كار و يا موقعيتي مرتبط با مهارت خود باشيد. 

راه هاي غلبه بر خستگي از كار

فراموش نكنيد كه خستگي از كار مي‌تواند تاثيرات جبران ناپذيري بر سلامت روان و حتي جسماني داشته باشد. به همين دليل بايد بعد از پيداكردن علت خستگي شغلي، در اين زمينه اقداماتي انجام دهيد و از بروز پيامدهاي حاصل از آن پيشگيري نماييد. 

📌ايجاد تغييرات جزئي در محيط

اگر خستگي از كار تنها به دليل شرايط محيطي براي شما ايجاد شده است؛ مي‌توانيد تغييرات جزئي در محيط اعمال كنيد. براي مثال ميز خود را جابجا كنيد و يا با هماهنگي اتاق خود را تغيير دهيد. حتي مي‌توانيد با ميز خود كه براي مدت هاست مرتب و تميز نكرده ايد؛ شروع كنيد. اين تغييرات كوچك مي‌توانند تا مدتي موثر واقع شوند و روحيه شما را بالا ببرند.

📌صحبت كردن با مدير و يا همكاران

مي‌توانيد در مورد خستگي از كار و شرايط روحي خود با ديگر همكاران و مدير خود صحبت كرده و از آنها درخواست كمك كنيد. برخي از افراد از صحبت كردن در اين مورد واهمه دارند و همه چيز را بر دوش خود مي‌گذارند. اما با اينكار احساسات خود را با ديگران در ميان گذاشته و آنها را نيز مطلع مي‌كنيد. احتمالا آنان نيز تا حدامكان براي تغيير شرايط به شما كمك كرده و از شما حمايت مي‌كنند.

📌پاداش دادن به خود | خستگي از كار

يكي ديگر از راهكارهايي كه مي‌توانيد در مقابله با خستگي از كار، به كار ببريد؛ پاداش دادن به خود است. به طور كلي سيستم پاداش و تنبيه، براي افراد در زمينه هاي مختلف، ايجاد انگيزه مي‌كند. مي‌توانيد براي انجام درست كارها در يك بازه زماني جايزه كوچكي تعيين كرده و بعد از انجام آن براي خود تهيه كنيد. اين پاداش حتما نبايد از سمت مديريت باشد. شما مي‌توانيد براي انجام درست و به موقع كارها، به خود افتخار كنيد. 

📌استراحت كافي

افراد بايد بين كاركردن و استراحت، تعادل برقرار كرده و به اندازه كافي استراحت كنند. گاهي برخي از افراد به خود فشار زيادي وارد كرده و براي مدت طولاني تنها به فكر كاركردن و درآمد بيشتر هستند. طبيعي است كه در چنين شرايطي خستگي از كار را تجربه كنند.  به همين دليل بايد زمان كافي به استراحت اختصاص داده و حتي مدت زماني را دور از محل كار خود سپري كنند.

📌كمك گرفتن از روانشناس

بسياري از سازمان ها روانشناسي را براي بالابردن كيفيت سلامت روان كارمندان استخدام مي‌كنند. در واقع حضور يك روانشناس در چنين مكان هايي ضروري است. از طرفي اگر اين شرايط محيا نبود؛ افراد خود بايد به روحيه خود اهميت داده؛ و براي از بين بردن احساس خستگي از كار از يك روانشناس كمك بگيرند. صحبت كردن در مورد فشار كاري و شرايط رواني كه افراد تجربه مي‌كنند؛ كمك بزرگي به آنها خواهد كرد.

سخن پاياني

بسياري از افراد در مواجه با احساس خستگي از كار تنها به ترك شغل خود فكر مي‌كنند. اما اين راه حل نهايي است و قبل از آن افراد بهتر است دليل اين موضوع را شناسايي كرده و در اين زمينه اقدامات لازم را انجام دهند. بهداشت رواني يكي از ملزومات انجام درست وظايف در محل كار است.

به همين دليل بايد به آن اهميت داد و از خستگي شغلي پيشگيري كرد. با اقدام در اين زمينه نه تنها از بروز مشكلات رواني مختلف جلوگيري مي‌كنيد؛ بلكه مي‌توانيد عملكرد بهتري در محيط كار داشته و به پيشرفت شغل خود نيز كمك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خستگي از كار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خستگي از كار | رفع خستگي بدن بعد از كار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۲۸:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی