مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسي را مي‌توان از جنبه‌هاي مختلف –جسمي، رواني، جنسي، عاطفي- بررسي كرد. برخلاف باور پيشينان تفاوت‌ها موجب برتري مرد بر زن و يا بالعكس آن نيست. از منظر روانشناسان اين تفاوت‎‌ها نقطه قوت ارتباط زن و مرد هستند. در واقع اين دو جنس مي‌توانند مكمل هم بوده و براي ايفاي نقش‌هاي مختلف زندگي به يكديگر ياري برسانند. جالب آن كه نيازهاي زن و مرد نيز در طي رابطه آن دو بهتر برآورده شده. و هر دو قادرند جهت ارضاي جسمي و رواني يكديگر قدم بردارند. شما با شناخت تفاوت‌ها درك بهتري داشته و در حين رابطه مي‌توانيد تصميمات و رفتار مناسب‌تري را پيش بگيريد. براي درك بهتر جنس مخالف مي‌توانيد مشاوره رابطه دختر و پسر دريافت كنيد.

منبع: تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسان | فرق رواني و جسمي

تفاوت زن و مرد

گروه هاي مختلفي در تلاش بر يكسان سازي حقوق دو جنسيت دارند. نگاه روانشناسان به تفاوت زن و مرد براي درك بهتر خواسته ها و نيازهاي زنان و مردان هست. بسياري از تفاوت هاي جنسي زن و مرد قابل سنجش و ارزيابي است. اما براي درك تفاوت هاي روان زن و مرد بايد مطالعه عميق تري روي آن ها داشته باشيم. باوركنيد يا نه، زنان و مردان داراي تفاوت هاي شناختي، رفتاري و رواني هستند. آن ها براي ارتباط با يكديگر بايد نسبت به اين تفاوت ها هشيار باشند. از اين رو حتما بايد براي بهبود ارتباط خود با خواهر، برادر، همسر، والدين و …. ويژگي هاي جنس مخالف را بدانيد.

تفاوت ويژگي هاي زنان و مردان

متسفانه عموم مردم تفاوت هاي جسمي و رواني زن و مرد را محدود به باورها و ديدگاه‌هاي كليشه‌اي مي‌دانند. كه اغلب آن‌ها پايه و اساس علمي نداشته و ريشه در انديشه‌هاي برتري طلبانه مردان و تضعيف زنان در جامعه دارد. هر چند ديدگاه‌هاي اشتباه موجب آسيب‌هاي جدي براي مردان نيز شده است. براي مثال مردان در طول تاريخ ياد گرفته‌اند كه در مورد احساسات‌شان صحبت نكنند. كه موجب درون ريزي بيش از حد احساسات و شيوع افسردگي پنهان در مردان شده است. اين دست افكار هيچ منبع استناد قابل اطمينان و موثقي نداشته و تنها باورهاي نادرستي هستند كه صرفا به دليل ناآگاهي توده مردم همچنان به طور رايج بيان مي‌شوند. خلقت هر مرد و زني اساسا متفاوت از ديگري است. همين تفاوت بنيادي منجر به ظهور تفاوت‌هاي روانشناختي متعددي شده است. در ادامه با مطالعه ديدگاه روانشناسان، با خصايص روحي و رواني مختلف هر يك آشنا خواهيم شد.

 

قدرت ذهني و حافظه

يكي از قابليت‌هاي ذهني كه تفاوت آن در دو جنس مرد و زن به اثبات رسيده است. قدرت حافظه و به ياد سپردن اتفاقات و رويدادهاي مختلف است. طبق بررسي‌ها زنان قادرند جزئيات بيشتر و دقيق‌تري از حوادث و رويدادها را به خاطر بسپرند و به راحتي هر زمان كه لازم باشد با جزئيات تمام آن را شرح دهند. اما بالعكس مردان تنها مي‌توانند امور را به طور كلي‌تر و عمومي نگريسته و در ذهن خود نگاه دارند و زياد به جزئيات توجهي ندارند. اگرمتاهل باشيد يا در يك رابطه مستمر و پايدار باشيد، اين موضوع به وضوح براي شما قابل لمس و عيني خواهد بود. در نهايت حافظه كوتاه مدت در زنان قوي‌تر عمل كرده و در مقابل، مردان از حافظه بلند مدت بهتري نسبت به زنان برخوردارند.

بيشتر بخوانيد : شناخت مردان

 

نحوه برقراري ارتباط با ديگران | تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسي

اكثر مردان وقتي مي‌خواهند با شخص جديدي ارتباط برقرار كنند، عموما از جايگاه بالاتري به او نگريسته و خود را بهتر از جنبه‌هاي مختلف شخصيتي و آگاهي مي‌پندارند. در صورتي كه اين فرد، شخص صميمي يا آشنا با آن‌ها نباشد، اغلب سعي مي‌كند با قاطعيت و تحكم بيشتري با او صحبت كرده و در حرف‌هايشان حس صغير و پايين رتبه بودن را به شخص مقابل القا كنند؛ در حالي كه زنان اين گونه نيستند. وقتي كه يك زن با شخصي ارتباط برقرار مي‌كند. صميميت و همدلي بيشتري از خود بروز داده . و سعي مي‌كند كه خود را هم تراز نشان دهد تا متكبر و خودخواه به نظر نيايد. آن چه زنان از ايجاد ارتباطات با سايرين به دنبال آن هستند، داشتن يك رابطه صميمانه و آشنايي پايدار با افراد تازه در زندگي است.

تفاوت زن و مرد در قوه توجه و تمركز

براساس مطالعات به اثبات‌رسيده نحوه تمركز در زنان و مردان با تفاوت هايي همراه است. زنان اين توانايي را دارند كه در يك لحظه بر روي چندين مسئله و مشكل تمركز كرده و با هم به آن‌ها رسيدگي كنند و به راحتي هم از پس اين كار بر بيايند؛ اما در مقابل مردان تنها توانايي تمركز بر روي يك كار معين در زماني خاص را دارند و تمام توجه و تمركزشان را به آن كار اختصاص مي‌دهند. به همين دليل تمركز زنان به راحتي مختل و به هم مي‌خور. اما عمق توجه و دقت مردان باعث‌مي‌شود كه به سختي حواس‌شان پرت‌شده و از موضوع اصلي منحرف شوند.

به طور مثال: زنان هنگام پختن‌غذا و تماشاي برنامه مورد علاقه خود در تلويزيون، توانايي صحبت با تلفن نيز دارند. كاري كه انجام آن توسط مردان بسيار دشوار و دور از انتظار مي‌باشد. به‌همين دليل پژوهشگران ادعا مي‌كنند كه به سبب سطحي بودن تمركز در زنان و دقت و توجه بالا در مردان، آموزش يك مهارت يا كار و درس براي مردان نسبتا راحت‌تر و سريع‌تر از زنان انجام مي‌پذيرد.

ميزان هوش و خلاقيت | تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسي

تا دهه‌هاي اخير تصور بر اين بود كه مردان در تمام زمينه‌ها نسبت به زنان هوش و درك بالاتري داشته و بنابراين مي‌توانند در امور مختلف بهتر عمل كنند. اما مطالعات و پژوهش‌هايي كه در سال‌هاي اخير صورت گرفت به وضوح نشان دادند كه ميزان هوش زنان با فاصله اندكي از مردان بيشتر است. با اين حال آن چه باعث بروز و شكوفايي هوش و خلاقيت و به كار گيري قابليت‌هاي ذهني به صورت عملي در هر كدام از جنس مرد و زن مي‌شود، زمينه ها و شرايط محيطي موجود مي‌باشد. در يك مطالعه بر روي بازيكنان شطرنج مجازي مشخص شد كه وقتي زنان اطلاعي از جنسيت بازيكن مقابل ندارند، عملكردشان تفاوتي با بازيكنان مرد ندارد. اما در صورتي كه مي‌فهميدند كه بازيكن مقابل مرد هست، افت قابل ملاحظه در عملكردشان پيش مي‌آمد.

تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسي در رابطه جنسي

زن و مرد از لحاظ جنسيتي، زيستي و رواني در رابطه جنسي متفاوت هستند. رابطه جنسي از زمان تحريك تا اوج آرامش در خانم ها و آقايان متفاوت از يكديگر است. حتي از لحاظ ظاهري آلت تناسلي خانم ها و آقايان به شكل متفاوتي از يكديگر وجود دارد. توان باروري آقايان از خانم ها بيشتر است و تا 80 سالگي ادامه دارد. اما خانم ها بعد از 50 سالگي و يائسگي توان باروري خود را از دست مي‌دهند.

براي آگاهي بيشتر درباره فرق ميل جنسي زنان و مردان كليك كنيد.

تفاوت ويژگي هاي اسكلتي

اسكلت و عضلات نيز در زن و مرد متفاوت از يكديگر است. لگن خانم ها كوتاه تر و پهن تر از آقايان است. جمجه در خانم ها گرد تر و در قسمت فرق سر باريك تر است. در مردها قفسه سينه و كتف ها پهن تر هستند. مجموع استخوان مرد ها نسبت به خانم ها پهن تر است. در قسمت هاي عضلاني نيز ترشح تستسترون در مردان قدرت عضلاني آنها را بيشتر خواهد كرد.

تفاوت شخصيتي زن و مرد از نظر روانشناسي

اصلي ترين مفهوم روانشناسي كه ديگران را از يكديگر متمايز مي‌كند، شخصيت است. و باعث مي‌شود كه زن و مرد از نظر هيجانات، افكار، رفتارها و ويژگي ها از يكديگر متفاوت هستند. براي مثال: طبق بررسي ها مشاهده شده است كه خانم ها از اقايان جزئي نگر تر هستند يا به طور كلي مردها از خانم ها كنجكاو تر هستند. خانم ها از قدرت كلامي بالاتري نسبت به آقايان برخوردارند. زنان رفتارها يافسرده وار و مردان رفتارهاي پرخاشگري بيشتري از خود نشان مي‌دهند.

تفاوت عشق در زنان و مردان

عاشقي و نوع عشق ورزيدن در زن و مرد نيز متفاوت است. خانم ها مردها را تكيه گاه تصور مي‌كنند و آقايان دوست دارند تا نقش قهرمان و حامي را بازي كنند. ابراز عشق در اين دو جنس متفاوت از يكديگر است. خانم ها نسبت به آقايان حساس تر، نگران تر و احساسي تر هستند اما آقايان احساس قدرت و تسلط بيشتري دارند.

بيشتر بخوانيد : شناخت زنان

اهميت شناخت تفاوت هاي زن و مرد

از آنجايي كه تشكيل خانواده و تعامل زن و مرد رابطه‌اي انكارناپذير است، اين دو جنس بايد با خصوصيات و ويژگي‌هاي يكديگر آشنا باشند، بايد تفاوت‌هايي كه ميان خودشان و جنس مخالف وجود دارد را بشناسند، اما اين شناخت بايد از ديدگاه روانشناسي و كاملا علمي باشد نه از ديدگاه عامه، شناختن تفاوت‌هاي زن و مرد مي‌تواند زندگي بدون تنشي را براي دو طرف رقم بزند، مشاوره هاي قبل از ازدواج و شركت در جلسات روانشناسي مي‌تواند تمام تفاوت‌هاي واقعي ميان زن و مرد را در اختيار شما قرار دهد. براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

نمونه پژوهشي در مورد تفاوت هاي زن و مرد از ديدگاه روانشناسي

به دنبال تحقيقي كه توسط علي حسين زاده در مورد تفاوت هاي زن و مرد و نقش و كاركرد آن انجام گرفت، چنين نتيجه‌اي به دست آمد. كه در ميان زن و مرد تفاوت‌هايي وجود دارد كه شناسايي آن‌ها در نقش و كاركرد هر يك تاثير مي‌گذارد. گاهي ممكن است يك ويژگي براي يكي مثبت و براي ديگري منفي باشد. ابعاد مختلف اين تفاوت‌ها را مي‌توان در زمينه مسائل فيزيكي، عاطفي، جنسي، طبيعي و فكري مطالعه كرد و تفاوت‌ها را شناسايي نمود.

آشنايي با تفاوت‌ها براي سازگاري، نشاط، سلامت و آرامش در زندگي بشري كاركردهايي دارد. اين كاركردها را مي‌توان در عشق و محبت اعضاي خانواده نسبت به يكديگر، فضاي صميمي حاكم بر زندگي زناشويي، قضاوت عادلانه افراد نسبت به خود و ديگران، تعادل در رفتار، شادي و نشاط جستجو كرد. حاصل اين آشنايي، درك متقابل ميان اعضاي خانواده، انتظارات به جا و واقع بينانه، بهره‌مندي از آزادي قانونمند و حركت تكاملي خانواده به سمت مقصدي اعلاست كه براي همه اعضاي خانواده قابل وصول است.

كلام آخر

صحبت در رابطه با تفاوت هاي مرد و زن از نظر روانشناسي را مي‌توان تا روزها و سال ها ادامه داد. اما ما مهم ترين آنها را شرح داده ايم. آگاهي از اين تفاوت ها به كيفيت رابطه و بررسي بهتر مسائل كمك مي‌كند. براي آگاهي از تفاوت هاي بيشر از روانشناسان مشورت بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسان | فرق رواني و جسمي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۹:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از آينده كه در اصطلاح تخصصي به آن كرونوفوبيا گفته مي‌شود. كلمه ايست كه ريشه آن به زبان يوناني باز مي‌گردد. در اين زبان كرون به معني زمان است. در نتيجه كرونوفوبيا به عنوان نوعي ترس غيرمنطقي و پايدار از گذر زمان معني مي‌شود. برخي از افرادي كه دچار ترس از آينده هستند ممكن است همزمان به وضعيت نادر ديگري تحت عنوان كرونومنتروفوبيا نيز دچار باشند. به اين معني كه به ابزار آلات مربوط به اندازه‌گيري زمان نظير ساعت نيز واكنش نشان داده، و از آن‌ها مي‌ترسند. اما اين ترس نادر از كجا مي‌آيد و چگونه خود را نشان مي‌دهد. در ادامه به طور تخصصي در مورد علائم ترس از آينده، علل و روش هاي غلبه بر آن اطلاعات بيشتري ارائه كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره و كنترل استرس كليك كنيد.

منبع: ترس از آينده | علائم ، نشانه ها و از بين بردن ترس از آينده

ترس از آينده

هر كسي براي رو به رو شدن با موقعيت‌هاي جديد تا حدي استرس و اضطراب را تجربه مي‌كند. زماني كه براي دانشگاه انتخاب رشته مي‌كنيد. و يا براي زندگي مشترك در حال انتخاب همسر هستيد. طبيعي است كه اضطراب داشته باشيد و در مورد زندگي آينده‌تان نگران باشيد. اما گاه اين اضطراب فلج كننده شده. و به شما اجازه تصميم گيري و حركت نمي‌دهد. دائم از انتخاب‌هايتان پشيمان مي‌شويد و از اينكه چه اتفاقي قرار است بيافتد نگران هستيد. خوب در اين مواقع بايد علت اين ترس را يافت و براي رفع آن از راهكارهاي مناسب استفاده كرد. در ادامه در مورد فوبياي آينده صحبت شده. اگر نشانه هاي زير را نداشتيد، براي تشخيص بهتر مساله از خدمات مشاوره بهره‌مند شويد.

بيشتر بخوانيد : اختلالات اضطرابي

علائم ترس از آينده نامعلوم

ترس از آينده يكي از انواع فوبياي خاص است. كه در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي به عنوان يكي از اختلال‌هاي اضطرابي شناخته مي‌شود. در اين اختلال فرد نوعي ترس و اضطراب قدرتمند، غيرمنطقي و ناخواسته را نسبت به گذر زمان در درون خود حس مي‌كند. از جمله علائم اين اختلال بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • احساس ترس يا اضطراب شديد در مواجهه با فكر كردن به آينده و گذر زمان كه ممكن است به حمله پنيك نيز منجر شود
  • آگاه بودن فرد از اينكه ترسش غيرمنطقي است و در عين حال ناتواني او براي مديريت كردن اين مشكل
  • بروز اختلالاتي در عملكرد روزانه به دليل داشتن ترس از آينده
  • دچار شدن به علائم اضطرابي نظير تپش قلب، تند شدن تنفس و افزايش تعريق
  • اختلال در تمركز
  • مشكل در مديريت احساسات و خلق و خو
  • بي حسي عاطفي
  • بي علاقگي نسبت به فعاليت هاي روزانه
  • بي قراري
  • درد عضلاني
  • حالت تهوع
  • از دست دادن اشتها
  • اختلال در عملكرد خواب

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

موقعيت هايي كه ترس‌ازآينده را تشديد مي كنند

افراد مبتلا به كرونوفوبيا اغلب با مواجه در برخي موقعيت‌هاي خاص ترس از آينده را بيشتر از هر زماني تجربه مي‌كنند. از جمله اين موقعيت‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • رفتن به دبيرستان يا دانشگاه
  • سالگرد ازدواج
  • روز تولد
  • رفتن به تعطيلات
  • قرار ملاقات

البته برخي از مبتلايان به كرونوفوبيا هم هستند كه اين اضطراب را به طور موقعيتي تجربه نمي‌كنند. بلكه ترس از آينده به عنوان يك تنش پايدار در اكثر موقعيت‌هاي زندگي با آن‌هاست.

چگونه با ترس از آينده خود كنار بياييم؟

ترس از آينده باعث ناراحتي زيادي مي‌شود و شما را درگير افكار پر تنش و استرس زا مي‌كند. در ادامه راهكارهايي براي مقابله و كنار آمدن با ترس از آينده در نظر گرفته ايم.

1. به سلامت جسماني خود اهميت دهيد

سلامت جسماني هميشه بر سلامت عاطفي تاثير گذار است. خواب، تغذيه و ورزش نقش مهمي در مديريت علائم استرسي شما دارد. براي مثال: اضطراب خواب را دشوار مي‌كند. اما محروم ماندن از خواب به طور كل باعث ترس از اينكه در آينده اضطرابتان بيشتر شود و نتوانيد استراحت كنيد را افزايش خواهد كرد. فعاليت بدني به كاهش علائم اضطراب زا كمك مي‌كند و به عملكرد بهتر خواب در شبانه روز كمك خواهد كرد.

2. صحبت با خود

يكي از تكنيك هاي مهم در رابطه با كاهش اضطراب، صحبت با خود است. اينكه نگران اتفاقات آينده باشيم طبيعي است اما ترس از آينده به صورت افراطي باعث ايجاد كرونوفوبيا مي‌شود. وقتي كه در رابطه با موضوعي نگران مي‌شويد از خود سوال كنيد كه آيا اين ترس واقعي است؟ اگر با منطقي فكر كردن به جواب “نه” رسيديد. سعي كنيد انرژي كه براي فكر به آينده گذاشته ايد صرف كارهاي مهم تري كنيد.

اما اگر پاسخ شما به جواب سوالتان “مثبت” بود، سعي كنيد كه براي آينده برنامه ريزي داشته باشيد تا با مشكلي روبرو نشويد. در واقع از الان پيشگيري صورت مي‌گيرد.

3. صحبت در رابطه با ترس

صحبت در رابطه با چيزي كه از آن ترس داريد هيچوقت آسان نيست! اما گاهي اوقات صحبت در مورد ترس از آينده سبب كاهش احساس ترس و استرس خواهد شد. كمك از روانشناس و صحبت با او سبب كاهش علائم اضطراب و استرس در شما خواهد شد. يا از دوستان و اطرافيان خود كمك بگيريد.

4. علامت گذاري كنيد

زماني كه به ترس از آينده فكر كرديد. بستن يك كش به دست، نوازش جسم تسكين دهنده و نگه داشتن يخ در دست كمك خواهد كرد تا به زمان حال بازگرديد. به محض اينكه اين تفكرات به سمت شما حمله ور شد از تكنيك علامت گذاري استفاده كنيد.

علل و عوامل خطر دچار شدن به ترس آينده

با توصيفاتي كه از فوبياي آينده گفته شد. اين سوال پيش مي آيد كه چه افرادي بيشتر به اين مشكل مبتلا مي‌شوند؟ و چه عواملي در بروز آن تاثير دارند؟ در جواب به اين پرسش بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • افراد مسن و آن‌هايي كه به دليل ابتلا به بيماري‌هاي جدي بيشتر به زمان باقي‌مانده از عمر خود فكر مي‌كنند؛ بيش از سايرين ترس از آينده نامعلوم را گزارش مي‌دهند.
  • افرادي كه در زندان‌ها به سر مي‌برند وقتي شروع به شمردن زمان باقي مانده از حبس خود مي‌كنند، احتمالا دچار ترس شديد از آينده مي‌شوند. كه اين وضعيت اغلب تحت عنوان روان رنجوري زنداني شناخته مي‌شود.
  • كرونوفوبيا در زمان‌هايي كه فجايع طبيعي نظير سيل يا زلزله رخ داده و افراد آن منطقه زمان از دست‌شان در رفته نيز بروز پيدا مي‌كند. اين ترس بيشتر به خاطر تغييرات ناگهاني و تخريب همه پيرامون‌شان هست.

علاوه بر موارد بالا افسردگي و تجربه رويدادهاي ناخوشايند در زندگي از ديگر مواردي است كه مي‌تواند در بروز كرونوفوبيا تاثيرگذار باشد.

درمان ترس از آينده

اگر ترس از آينده در شما آن قدر شدت گرفته كه عملكرد روزانه نظير فعاليت شغلي، تحصيلي يا روابط خانوادگي‌تان را تحت تاثير قرار داده. بايد براي درمان آن به يك روانشناس مراجعه نماييد. نتايج تحقيقات باليني نشان مي‌دهند كه انواع فوبيا از جمله ترس از آينده به رواندرماني به خصوص با رويكردهاي شناختي تا حد زيادي جواب مثبت داده. و اكثر افراد پس از گذراندن طول درمان به طور محسوسي بهبودي گزارش مي‌كنند. براي آشنايي با انواع روش‌هاي كاهش و درمان اضطراب كليك كنيد.

در رويكرد شناختي درمانگر تلاش مي‌كند تا شما را با افكار زيربنايي كه منجر به بروز علائم هيجاني ناخوشايند مي‌شوند مواجه كرده و براي اصلاح آن‌ها به كمك شما بيايد. همچنين با استفاده از تكنيك‌هايي نظير ريلكسيشن و مواجه سازي تدريجي به مرور ياد مي‌گيريد كه چگونه در يك موقعيت تنش زا پاسخ‌هاي سالمي از خود بروز دهيد.

در دارو درماني به بهبود علائم از جمله اضطراب پش بيني كمك كند. اما زماني دارو درماني جواب مي‌دهد كه با روان درماني تركيب شود. از داروهاي ضد اضطراب براي درمان اين بيماري استفاده مي‌شود. استفاده از داروها توسط پزشك تجويز مي‌شود.

درمان هايي كه براي ترس از ارتفاع صورت مي‌گيرد عبارت است از.

  • مواجهه درماني
  • غرقه سازي
  • درمان شناختي رفتاري
  • حساسيت زدايي منظم

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه درمان فوبيا كليك كنيد.

كلام آخر

با توجه به همه راهكارهايي كه براي ترس از آينده گفته شد. بهترين راه درماني كمك از روانشناس است. روانشناسان با استفاده از تكنيك هاي مناسب هر فرد به او كمك خواهند كرد تا بر ترس هاي خود غلبه كند و در نهايت علائم اضطراب و استرس در فرد كاهش يابد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از آينده مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مصرف دارو به درمان ترس از آينده كمك مي كند؟

ترس از آينده معمولا به مصرف دارو نيازي ندارد و به درمان هاي مبتني بر گفت و گو به خوبي جواب مي دهد. در نتيجه در قدم اول لازم است كه به روانشناس مراجعه نماييد اگر ميزان اضطراب بسيار شديد باشد و هم زمان مشكلات روان شناختي ديگري نيز حضور داشته باشند كه به درمان هاي دارويي ضرورت مي بخشند روانشناس شما را به يك پزشك براي دريافت دارو ارجاع خواهد داد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از آينده | علائم ، نشانه ها و از بين بردن ترس از آينده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۵:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نظريه هاي روانشناسي در علم روانشناسي بسيار حائز اهميت هستند. بحث در رابطه با چگونگي توصيف و توضيح ذهن انسان زماني آغاز شد كه روانشناسي جدا از فلسفه و زيست شروع به فعاليت كرد. روانشناسان و افراد گوناگوني بودند كه با مطالعه رفتار، هوش، افكار و سازگاري افراد با محيط نظريه اي ابداع كرده اند. امروزه نظريه هاي اين نظريه پردازان به شدت مورد استفاده افراد قرار دارد. امروزه روانشناسان بر اساس هر نظريه در روند درمان خود استفاده مي‌كنند. از مهمترين نظريه هاي روانشناسي مي‌توان به روانكاوي، شناختي، گشتالت و … اشاره كرد. در ادامه در رابطه با مهم ترين نظريه هاي روانشناسي توضيحاتي داده ايم.

منبع: نظريه هاي روانشناسي | 7 نظريه برتر در روانشناسي

نظريه هاي روانشناسي

در علم روانشناسي، رويكرد، نظريه و فرضيه‌هايي وجود دارد كه بر پيشرفت و علمي‌تر شدن روانشناسي اثرات مثبتي گذاشته است. نظريات روانشناسي بر دانش و درك ما تاثير گذار بوده اند. در ادامه به مهمترين نظريه هاي روانشناسي اشاره كرده ايم.

1. نظريه روانكاوي

يكي از مهمترين مكاتب شناخته شده روانشناسي، روانكاوي است. اين مكتب توسط زيگموند فرويد با تاثير بر ضمير ناخودگاه انسان بر رفتار او بنا شد. افرادي مانند آنا فرويد، كارل يونگ و اريك اريكسون نيز از متفكران اين مكتب بوده اند. فرويد باورداشت كه مغز انسان از 3 عنصر نهاد، ايگو و سوپر ايگو تشكيل شده است. از نظر فرويد تمام پيچيدگي هاي رفتاري انسان ها از اين 3 عنصر بوجود مي‌آيد.

  • نهاد: نيازهاي اساسي و ابتداعي انسان را در بر دارد.
  • ايگو: مسئول برخورد با واقعيت است.
  • سوپر ايگو: ايده آل ها و ارزش هايي كه از اطراف آموزش ديده ايم را حفظ خواهيم كرد.

بيشتر بخوانيد: روانكاري

2. نظريه زيست شناختي روانشناسي

يكي ديگر از مكتب هاي روانشناسي، زيست شناختي است. در اين نظريه، رفتارهاي انسان از عملكردهاي زيستي او مشاهده مي‌شود. براي مثال: افسردگي از تغيير انتقال دهنده هاي عصبي بروز پيدا مي‌كند. مارشال هال از متفكران مكتب روانشناسي زيست شناختي است. هال بر بر اين باور بود كه حركات انسان ناهشيار يا هشيار هستند. اين عملكردهاي زيستي عبارتند از.

  • ژن ها
  • مغز
  • غدد درون ريز
  • انتقال دهنده هاي عصبي
  • چگونه متصل بودن سلول هاي عصبي به يكديگر
  • چگونه به ارث بردن خصوصيات شخصي افراد
  • اطلاع از اينكه چه رفتارهايي غريزي است؟

3. نظريه اگزيستانسيال

اگزيستانسيال يا فلسفه وجودي، يكي از نظريه هاي روانشناسي است. روان درمانگران در اين رويكرد درماني خود را در دنياي مراجعين غرق مي‌كنند. اروين يالوم، رولو مي و جيمز بوگنتال از متفكران اين نظريه هستند. اين نظريه روانشناسي چندين فرض دارد كه عبارتند از.

  • افراد سطوح متفاوتي از آگاهي فردي دارند.
  • سطوح فردي افراد را نمي‌توان ناديده گرفت يا در زمينه انتزاعي قرار داد.
  • درك اينكه يك فرد (كل) بيش از اجزاي او است.
  • زندگي افراد داراي هدف، معنا و ارزش است.
  • افراد داراي اراده آزاد هستند.
  • افراد در زندگي خود مشاركت دارند و نقش نظاره گر ندارند.

4. نظريه هاي رفتارگرايي روانشناسي

سومين نظريه اي كه در روانشناسي معرفي خواهيم كرد، نظريه رفتارگرايي است. رفتارگرايي باور دارد كه بيشتر رفتارهاي ما تحت تاثير عوامل محيطي است. و تمركز اين نظريه بر مشاهده رفتار افراد گوناگون است. اين مكتب يادگيري را اصل مهم تغيير رفتار مي‌داند. شرطي سازي كلاسيك و كنشگر نيز تئوري هاي يادگيري بوده اند. امروزه رفتار گرايي با سبك هاي مختلف، رفتار درماني و بيزاري رفتاري و … مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين مكتب از دهه 50 ميلادي، توسط متفكران زير ابداع شد.

  • ايوان پاولف
  • بي اف اسكينر
  • جان بي واتسون

5. نظريه گشتالت گرايي

گشتالت گرايي يكي از معروف ترين نظريه هاي روانشناسي است. در اين مكتب باور بر اين است كه ما چيز ها را به عنوان يك كل واحد تجربه مي‌كنيم. و باور دارد كه افراد بايد به جاي شكست افكار و عادت ها به المان هاي كوچك، اطراف را به صورت كل تجربه كند. از مهمترين روانشناسان مشهور در مكتب گشتالت گرايي به افراد زيرمي‌توان اشاره كرد.

  • مكس ورتهايمر
  • ولفانگ كوهلر
  • مكس ورتهايمر
  • امانوئل كانت
  • يوهان ولفگانگ فون گوته
  • ارنست ماخ

بيشتر بخوانيد: گشتالت درماني

6. نظريه هاي روانشناسي | طرحواره درماني

يكي از رويكردها و نظريه هاي روانشناسي طرحواره درماني است. در اين روش از تركيب نظريه هاي رفتار درماني شناختي، روانكاوي، نظريه وابستگي و درمان متمركز بر احساسات خود دارند. استفاده از طرحواره توسط ژان ژاك پياژه عموميت پيدا كرد. بر اساس نظريه پياژه، كودكان يك سري مراحل رشد فردي را مي‌گذارنند. او اعتقاد داشت كه افراد خود را با محيط وفق خواهند داد، زيرا اطلاعات جديد را از محيط بدست مي‌آورند.

طرحواره ها الگوهاي ناخوشايندي هستند كه به دليل برطرف نشدن خواسته هاي دوران كودكي در فرد گسترش پيدا كرده است. اين طرحواره ها در طول زندگي بسيار تاثير گذار هستند و در صورت بي توجهي به روش هاي مقابله اي، دردشر ساز و دشوار مي‌شوند.

روانشناسان بسياري بر اساس اين رويكرد مراجعين خود را درمان مي‌كنند. اين نظريه درماني براي اختلالات شخصيتي، مشكلات سلامت روان و درمان هايي كه روش هاي قبلي بي تاثير بوده است، استفاده مي‌شود. بهترين درمان براي اختلالات مرزي شناخته شده است. در اين روش درماني، درمانگر بر روي درك و كشف طرحواره هايي كه از دوران كودكي در فرد شكل گرفته است، مي‌پردازد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه طرحواره درماني كليك كنيد.

7. نظريه شناخت گرايي

يكي ديگر از نظريه هاي روانشناسي، شناخت گرايي است. در سال 1967 اصطلاح روانشناسي شناختي توسط اولريك نيسر ابداع شد. منظور از شناخت گرايي از نظر نيسر، مطالعه فرايندهاي ادراك، ذخيره سازي و بازيابي اطلاعات است. اين روش به مطالعه فرايندهاي ذهني كه شامل تفكر، پردازش، يادآوري و يادگيري مي‌پردازد. شناخت گرايي در پاسخ به رفتارگرايي ظهور مي‌يابد. يكي از مهم ترين و تاثير گذار ترين نظريه هاي شناخت گرايي، مراحل رشد شناختي ژان پياژه است.

آشنايي با نظريه پردازان روانشناسي

افرادي با تحصيلات زيست شناختي، روانشناسي، روان پزشكي و پزشكي وجود داشتند كه با توجه به تحقيقات و مطالعه رفتار و افكار انسان ها نظريه اي را ابداع مي‌كردند. در ادامه با چندتا از اين نظريه پردازان آشنا خواهيد شد.

1. زيگموند فرويد

يكي از معروف‌ترين نظريه پردازان روانشناسي، زيگموند فرويد بود. او در خانواده اي مذهبي و يهودي به دنيا آمد. مكانيسم هاي دفاعي، نظريه شخصيت (نهاد، من، فرامن)، ناخودآگاه، نظريه رشد (مرحله دهاني، مقعدي، آلتي، نهفتگي و نوجواني)، غريزه مرگ و زندگي و روانكاوي از نظريات فرويد است. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با زيگموند فرويد و نظرياتش كليك كنيد.

2. آرون بك

يكي از با نفوذ ترين نظريه پردازان افسردگي كه پيشگام درمان شناختي شد، ارون بك بود. او در خانواده اي روس در سال 1921 به دنيا آمد. نظريه شناختي به شخصيت، آگاهي از محيط، ارزيابي، درك و حل مسائل مختلف مركز دارد. سه گانه شناختي، طرحواره منفي از خود و تحريفات فرايند هاي تفكر از نظريات آرون بك است. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با ارون بك كليك كنيد.

3. ژان پياژه

ژان پياژه، روانشنان سوئيسي، متولد 1896 بود. او 4 مرحله تحول شناختي را بر اساس مشاهده و مطالعه 3 فرزند خود ابداع كرد. طرحواره ها، درون سازي/ برون سازي و 4 مرحله نظريه تحول شناختي از نظريه هاي ژان پياژه است. امروزه نظريه تحول شناختي ژان پياژه به شدت مورد استفاده است. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با ژان پياژه كليك كنيد.

4. اروين ديويد يالوم

اروين ديويد يالوم، متولد 1931، روانپزشك و نويسنده آمريكايي بود. يكي از نظريه پردازان مشهور روانشناسي در رويكرد اگزيستانسيال بود. روانشناسي هستي گرا يا اگزيستانسيال، رويكردي پويا است كه بر اضطراب هاي دنيا بر انسان نظريه داده است. كتاب هاي روان درماني اروين يالوم مورد استفاده عموم مردم قرار و روانشناسان قرار دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با اروين يالوم كليك كنيد.

كلام آخر

تاريخچه علم روانشناسي از زمان آغاز فلسفه شروع شد. نظريه پردازان مختلفي شروع به گسترش علم روانشناسي كردند و نظريه هاي زيادي در حوزه هاي شخصيت، رفتار و افكار انسان ها به وجود آمد. روانشناسان از اين نظريه هاي روانشناسي براي درمان و شناخت افكار و رفتار افراد استفاده مي‌كنند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نظريه هاي روانشناسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: نظريه هاي روانشناسي | 7 نظريه برتر در روانشناسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۱:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا از راه هاي كنترل چشم چراني آگاهي داريد؟ چشم چراني يك معضل و ناهنجاري اجتماعي است كه مشكلات زيادي را در روابط بين فردي ايجاد مي‌كند. نگاه خيره و مستقيمي كه از روي لذت باشد، نه تنها فرد مقابل را معذب كرده و به او احساس ناامني مي‌دهد، بلكه بر سلامت روان خود فرد نيز تاثير منفي مي‌گذارد. احساس بدبيني در رابطه زناشويي و نگاه منفي جامعه تنها بخشي از پيامدهاي چشم چراني است. به همين دليل لازم است كه افراد به دنبال راهي براي ترك اين عادت ناپسند در خود باشند. در ادامه مطلب به بررسي كامل راه‌هاي كنترل چشم چراني مي‌پردازيم. همچنين شما مي‌توانيد براي ترك اين عادت و حل مشكلات ناشي از آن از يك روانشناس كمك بگيريد. براي دريافت خدمات مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: كنترل چشم چراني | جلوگيري از چشم چراني

راه‌هاي كنترل چشم چراني

چشم چراني متعلق به قشر جوان و يا يگ گروه سني خاص نيست، بلكه به راحتي مي‌تواند بر هر گروه سني، جنسي، مليتي و حتي مذهبي تأثير گذار باشد. كنترل چشم و نگاه كردن ممكن است در اوايل كار كمي مشكل باشد اما براي فرد با اراده آسان مي‌شود و پس از مدتي مي‌تواند اختيار چشمانش را بدست آورد. براي كنترل و از بين‌بردن اين عادت ناپسند، راه‌هايي پيشنهادمي‌شود كه به شرح زير هستند.

1. خويشتن‌داري

هرفردي بايد توجه داشته باشد كه تأثيرپذيري از محرك‌ها وتسليم شدن در برابر غرايز وتمايلات جنسي، با عزت وكرامت انساني سازگار نيست. برعكس خويشتنداري از قدرت و توانمندي عقلي و شرافت وي حكايت دارد. در واقع شخصي كه به اميال و شهوات انحرافي توجهي ندارد، شخصيت خود را با كارهايي همچون چشم چراني تنزل نمي‌دهد. فرد اگر عملأ در برابر شهوات مقاومت كند، حتمأ پيروز مي‌شود.

2. كنترل چشم چراني | توجه به خداوند

توجه به خداوند و درك آگاه بودن خدا از رفتارهاي بشر، حيا و ترسي در فرد پديد مي‌آورد كه مي‌تواند از انحرافات جنسي جلوگيري كند. ياد كردن خدا از راه‌هاي كنترل و پيشگيري چشم چراني و اميال شهواني است. اگر فرد مدام خود را در محضر خداوند ببيند، حيامي‌كند و سراغ نابهنجاري‌هاي چشمي‌ نمي‌رود و به راحتي خود را آلوده گناه نمي‌كند. شما مي‌توانيد با انجام ورزش‌ها و تكنيك‌هايي همچون مديتيشن يوگا ارتباط خود را با خداوند تقويت كنيد.

3. آگاهي از آسيب‌هاي چشم چراني

نگاه‌هايي كه طولاني مي‌شوند، خطرناك هستند. اين بدان معناست كه چشم قوي‌ترين ابزار حسي است. در واقع قدرت تحريك چشم از بقيه حواس بيشتر است و بيشترين تحريكات حسي را نيز دريافت مي‌كند. اين دل است كه بعد از نگاه كردن شروع به كار مي‌كند. يعني آنچه را چشم‌ديده، دل طلب مي‌كند. چون امكان‌رسيدن به آنچه ديده شده فراهم نمي‌شود، افسردگي و رنجوري را براي فرد به دنبال دارد. در واقع چشم چراني باعث اضطراب، نگراني، هرج ومرج و ناامني در جامعه مي‌شود. از سوي ديگر عادت چشم چراني در زندگي زناشويي نيز پيامدهاي جبران ناپذيري بر جاي مي‌گذارد. به اين صورت كه با عادت يكي از زوجين به چشم چراني، اعتماد ميان زن و شوهر از بين مي‌رود و به تدريج بدبيني و سردي در رابطه ايجاد مي‌شود. براي كسب اطلاعات در زمينه روابط اجتماعي كليك كنيد.

4. برنامه ريزي و تعيين هدف

يكي از راه‌هاي كنترل چشم چراني تعيين هدف و برنامه ريزي درست در ذهن است. اين هدف‌ها بايد معقول و قابل دسترسي باشند. بايد براي تمام كارها وفعاليت‌هاي شبانه روزي خود برنامه‌اي منظم داشته باشيد. برنامه‌اي كه براساس شناخت از هدف و توانايي‌ها باشد و از اين برنامه تخلف نكنيد. بايد طبق اين برنامه عمل كنيد و بدانيد كه هيچ كاري بدون سختي و مشكل نيست. با تلاش مي‌توانيد افكار خود را به مسير درست هدايت كرده و كم كم عادت چشم چراني را كاهش دهيد.

5. تقويت اراده در برابر چشم چراني

داشتن اراده قوي و استوار و تلاش بسيار، رمز پيروزي تمام انسان‌هاي بزرگ است. انسان توانمندي‌هاي بسياري دارد و فقط كافيست به خود ايمان داشته باشد تا بتواند با تكيه بر آن به اراده‌اي محكم برسد. استفاده از راهكارهاي تقويت اراده مي‌تواند در اين زمينه كمك كننده باشد. از طرفي بايد موانع اراده قوي و رسيدن به هدف برطرف شود. حتما مقاله مديريت بازخوردهاي منفي را هم بخوانيد.

6. كنترل چشم چراني | اميد به ترك چشم چراني

يكي از راه‌هاي ترك عادت چشم چراني، بالا بردن روحيه، داشتن اميد و تلقين مثبت است. اصلا گمان نكنيد كه ناپاك شده‌ايد و تا پايان عمر گرفتار اين اين عادت زشت هستيد. اگر بخواهيد مي‌توانيد كنترل چشم خود را به دست بگيريد. فقط كافيست خوش بين باشيد و روحيه و اراده خود را افزايش دهيد. براي اين كار مي‌توانيد هر روز جملات انگيزشي مانند “هيچ چيز نمي‌تواند اراده ام را متزلزل كند و من حتمأ موفق مي‌شوم” را با خود تكرار كنيد.

7. كمك گرفتن از روانشناس

فراموش نكنيد كه كمك گرفتن از يك فرد متخصص همواره مسيري راحت‌تر را براي شما فراهم مي‌كند. عادت چشم چراني مي‌تواند مشكلات زيادي را در زندگي شخصي و اجتماعي شما به وجود بياورد؛ به همين دليل توصيه مي‌شود كه از يك روانشناس كمك بگيريد تا علاوه بر ترك اين عادت، در حل مشكلات ناشي از آن نيز به شما كمك كند. براي كسب اطلاعات در زمينه مهارت هاي ارتباطي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كنترل چشم چراني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي روان درماني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كنترل چشم چراني | جلوگيري از چشم چراني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۳:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

باج گيري عاطفي به وضعيتي گفته مي‌شود كه طي آن اشخاص از احساسات ديگران به عنوان وسيله‌اي براي سوء استفاده و كنترل استفاده مي‌كنند. تحت تاثير قرار دادن ديگران از نظر عاطفي و مطرح كردن درخواست‌هاي غيرمعقول در شرايطي كه فرد مقابل از نظر هيجاني در وضعيت باثباتي قرار ندارد، همگي نمونه‌هايي از باج گيري عاطفي محسوب مي‌شوند. اگر در رابطه خود دائم نگران آسيب‌هاي احتمالي به طرف مقابل هستيد و يا دائم در شرايطي قرار مي‌گيريد كه مجبوريد منافع خودتان را ناديده بگيريد، حتما اين مقاله را مطالعه نماييد.

منبع: باج گيري عاطفي | روش هاي گروكشي عاطفي يا مهرطلبي باج گيران عاطفي

باج گيري عاطفي چيست؟

باج گيري عاطفي نوعي سوء استفاده محسسوب مي شود كه طي آن فرد تلاش مي كند از احساسات ديگران در جهت كنترل رفتار و متقاعد كردن آن ها استفاده كند. اين اصطلاح اولين بار توسط نويسنده و درمانگري به نام سوزان فوروارد در سال 1997 مطرح شد. او بر اين باور بود كه باج گيري عاطفي زماني اتفاق مي افتد كه افراد از احساس گناه، ترس و تعهد ديگران استفاده مي كنند تا آن ها را تحت تاثير قرار دهند و به اين ترتيب از آن ها سوء استفاده نمايند.

باج گيري عاطفي توسط هر فردي كه مي‌تواند احساسات زير را در ما زنده كند، ممكن است كه انجام شود.

  • بچه هاي مردم رو ببين از خودت خجالت بكش!
  • اگه باهاش ازدواج كني از خانواده طرد ميشي!
  • بدون حمايت من به هيچ موقعيتي نمي‌رسي!
  • بخاطر تو اين زندگيو تحمل كردم، اين پاداش منه؟!
  • تو كه وضعيت ماليت خوبه، ببين من چه بدبختم يه كمكي بكن!
  • اگه مي‌خواي با من دوست بموني بايد فلان كارو انجام بدي!
  • يا من يا خانواده ات، پس يكيو انتخاب كن!
  • من درستت كردم، قبل از آشنايي با من كي بودي مگه؟!

 

بيشتر بخوانيد : دوستي دختر و پسر

انواع باج گيري عاطفي

باج گيري عاطفي نيز مانند باج گيري هاي معمولي، انواع متفاوتي دارد كه عبارتند از.

تقاضا: به صورت مستقيم بيان مي‌شود. براي مثل: از نظر من ديگه لازم نيست با فلاني رفت و آمد كني!

فشار: براي برآورده كردن خواسته هاي خود شما را تحت فشار قرار مي‌دهند.

تكرار: اگر يكبار به گفته او عمل كنيد، ياد مي‌گيرند كه بارها و بارها از اين روش استفاده كنند.

مقاومت: اگر كاري كه آنها مي‌خواهند، انجام نشود مقاومت خواهند كرد.

تهديد: تهديد هاي مستقيم و غير مستقيم. براي مثال: اگه امروز رفتي فلان جا ديگه منو نميبيني!

رعايت: براي جلوگيري از تهديد، تسليم باج گيران عاطفي مي‌شويد.

مراحل باج گيري عاطفي كه شما را آچمز مي كند

بر اساس نظر دكتر سوزان فوروارد باج گيران عاطفي طي 6 مرحله از شما اخاذي مي‌كنند كه شامل موارد زير است:

1- درخواست

باج گيري عاطفي كار خود را با مطرح كردن يك درخواست آغاز مي‌كنند. اما روشي كه اين كار را انجام مي‌دهند با ديگران متفاوت است. براي مثال ممكن است بخواهند روابط شما را كنترل كنند و نگذارند با برخي از دوستان‌تان معاشرت كنيد. آن‌ها معمولا درخواست خود را به اين صورت مطرح مي‌كنند “فكر مي‌كنم نبايد وقت خود را با فلان شخص بگذراني”.

همچنين ممكن است هنگامي كه دوستان شما را مي‌بينند شروع به گوشه و كنايه زدن كنند. و زماني كه از آن‌ها صريحا مي پرسيد كه چه مشكلي وجود دارد مي‌گويند براي تو خوب نيست كه در كنار اين شخص باشي! در واقع آن‌ها به جاي مطرح كردن يك استدلال درخواست خود را به شكلي ظريف به شما قالب كرده و همه چيز را به خودتان برمي‌گردانند.

2- مقاومت در برابر باج گيران عاطفي

اگر شما نخواهيد كار مورد نظر آن‌ها را انجام دهيد، باج گيري عاطفي معمولا در ظاهر سريعا عقب نشيني مي‌كنند. اما نشانه‌هاي ظريفي وجود دارد كه به ما مي‌گويد آن ها حتي مخالفت‌هاي صريح را نيز قبول نمي‌كنند و به تلاش خود براي قانع سازي ادامه مي‌دهند.

در اين شرايط بايد بتوانيد مقاومت بيشتري از خود به خرج دهيد. از جمله رفتارهايي كه نشان از اين رفتار آن‌هاست مي‌توان به خودداري از گفتگو، تمايل به سكوت و گفتن جملاتي نظير “فراموشش كن” اشاره كرد.

بيشتر بخوانيد : رابطه ناسالم

2- فشار آوردن

در يك رابطه سالم وقتي دوست‌تان مقاومت شما را در برابر درخواست خود مي‌بيند. آن را كنار گذاشته يا سعي مي‌كند راه حلي منطقي براي كنار آمدن با آن پيدا كند. اما باج گيري عاطفي به شيوه متفاوتي پاسخ مي‌دهند. آن‌ها اغلب به شيوه‌هاي مختلفي شما را تحت فشار قرار مي‌دهند تا در نهايت درخواست آن‌ها را برآورده كنيد. از جمله رايج‌ترين روش‌هايي كه باجگيران عاطفي از آن استفاده مي‌كنند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • تكرار درخواست خود و خوب جلوه دادن آن (مثلا مي‌گويد من فقط به فكر آينده‌ات هستم و به خاطر خودت اين حرف را مي‌زنم)
  • انتقاد كردن يا تحقير كردن
  • برانگيختن احساسات با گفتن جملاتي نظير اينكه “اگر دوستم داشتي حتما اين كار را انجام مي دادي!”

3- تهديد كردن

فردي كه از باج گيري عاطفي در روابط خود استفاده مي‌كند زماني كه مي‌بيند فشار آوردن جواب نمي‌دهد. از تهديدهاي مستقيم و غيرمستقيم كمك مي‌گيرد. مثلا در تهديد مستقيم ممكن است به همسر خود بگويد: “اگر با دوستانت بيرون بروي وقتي برگردي ديگر مرا نمي‌بيني!” در تهديد غيرمستقيم مي‌گويد: “اگر زماني كه به تو احتياج دارم نياز مرا برآورده نكني، يك روز همين بلا بر سر خودت مي‌آيد!”

در نظر داشته باشيد كه تهديدها ممكن است در قالب مثبت و به صورت يك وعده ارائه شوند. براي مثال مي‌گويد اگر با دوستانت بيرون نروي، من شب بهتري را براي تو مي‌سازم. مهم اين است كه هدف همه اين رفتارها متقاعدسازي شما نه از راه منطق بلكه از طريق تحريك احساسات است.

4- تسليم شدن

پس از مواجه شدن با فشار و تهديد بسياري از افراد تن به تسليم مي‌دهند. تا بتوانند اندكي از فشارها و تنش‌هاي موجود را كم كنند. پس از تسليم از آنجايي كه فرد مقابل به آنچه مي‌خواسته رسيده. همه آشفتگي‌ها به ناگهان جاي خود را به آرامش مي‌دهد. باج گيري عاطفي زماني كه به خواسته‌شان جامه عمل مي‌پوشانند مهربان‌تر به نظر مي‌رسند و ممكن است براي لحظاتي هرچند كوتاه با محبت‌تر رفتار كنند.

5- تكرار باج گيري عاطفي

باج گيري عاطفي زماني تكرار مي‌شود كه سرانجام تسليم خواهيد شد، باجگير دقيقاً مي‌داند كه چگونه در آينده موقعيت‌هاي مشابهي را براي شما ايجاد كند. باج گيرندگان عاطفي حتي ممكن است ياد بگيرند كه نوع خاصي از تهديد كار را سريع‌تر پيش مي‌برد. در نتيجه، اين الگو احتمالاً ادامه خواهد يافت و در آينده نيز به دفعات تكرار خواهد شد.

بيشتر بخوانيد : روانشناسي عشق

 

نحوه مقابله با باج گيري عاطفي

در نظر داشتن برخي توصيه‌ها به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد به شيوه موثري با باج گيري عاطفي مقابله كرده. و كمتر مورد سوء استفاده افرادي قرار بگيريد. كه از اين روش براي رسيدن به خواسته‌هاي خود استفاده مي‌كنند.

1- اول از همه تشخيص دهيد كه چه چيزي باج گيري عاطفي نيست

در هر رابطه‌اي افراد يكسري نيازها دارند كه آن را با فرد مقابل خود مطرح مي‌كنند. در اين شرايط ممكن است شما به دليل ترس‌هاي خودتان فكر كنيد اگر با اين نيازها مخالفت كنيد از جانب باجگير عاطفي طرد مي‌شويد و در نتيجه در وضعيت باج‌گيري عاطفي گرفتار شده‌ايد.

اين در حالي است كه پيش از هرچيز بايد مهارت جرات ورزي و نه گفتن قاطع را بياموزيد. اگر با وجود ابراز اين مهارت‌ها تلاش كرد با فشار آوردن و تهديد نظر شما را تغيير دهد. آن وقت مي‌توانيد موضوع باج گيري عاطفي را مطرح نماييد.

2- با آرامش و طمانينه رفتار كنيد

افرادي كه دست به باج گيري عاطفي مي‌زنند با تحريك احساسات، شما را وادار به ارائه يك پاسخ فوري مي‌كنند. در اين شرايط لازم است آرام بمانيد، سكوت كنيد و اعلام نماييد كه به زمان بيشتري براي تصميم‌گيري يا بيان نظر خود نياز داريد.

3- از گفتگو كمك بگيريد | باج گيري عاطفي

پس از اينكه كمي زمان براي خودتان خريديد يك گفتگوي موثر را ترتيب دهيد. در نظر داشته باشيد كه بسياري از باجگيران عاطفي دقيقاً مي‌دانند كه چه كاري انجام مي‌دهند. آنها مي‌خواهند نيازهايشان برآورده شود و برايشان مهم نيست كه اين چه هزينه‌اي براي شما دارد. برخي ديگر از آن‌ها به سادگي رفتار خود را نوعي استراتژي مي‌دانند كه به اهدافشان كمك مي‌كند و متوجه نمي‌شوند كه اين رفتار چگونه بر شما تأثير مي‌گذارد. در اينجا، يك مكالمه مي‌تواند به افزايش آگاهي آن‌ها كمك كند.

مايرز پيشنهاد مي‌كند: “بيان كنيد كه كلمات يا رفتارهاي آنها چه احساساتي را در شما برمي انگيزاند. در همين راستا به آن‌ها فرصتي بدهيد تا اين رفتارها را تغيير دهند.”

4- نقطه ضعف هاي خود را بشناسيد

باج گيران عاطفي به خوبي مي‌دانند دست روي چه موضوعي بگذارند تا شما را حسابي برانگيزانند. در اين شرايط اگر شما پيشاپيش نقاط ضعف خود را بشناسيد و روي آن‌ها كار كنيد. مي‌توانيد قدرت را از آن‌ها پس گرفته و كمتر تحت تاثير عواطف‌تان عمل كنيد. براي رسيدن به خودآگاهي بيشتر در اين زمينه مراجعه به يك روانشناس مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد.

كلام آخر

باج گيري عاطفي براي همه افراد اتفاق افتاده است. اگر به هر دليل از هر نوع باج گيري براي شما استفاده شد، بهتر است براي رهايي از اين موقعيت از روانشناسان كمك بگيريد. روابط امروزي با باج گيري هاي عاطفي پيش مي‌رود كه طرف مقابل را به شدت آزار مي‌دهد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

اگر در مورد تشخيص نوع رابطه‌تان دچار شك و ترديد هستيد، حتما از مشاوره رابطه دختر و پسر استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه باج گيري عاطفي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متدوال

آيا ممكن است در طي فرايند باج گيري عاطفي فرد به خود آسيب برساند؟

بله، برخي افراد براي اينكه ديگران را تحت تاثير قرار دهند اقداماتي نظير خودزني نيز انجام مي دهند. در اين شرايط براي كنترل بهتر اوضاع لازم است از يك متخصص روانشناس كمك بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: باج گيري عاطفي | روش هاي گروكشي عاطفي يا مهرطلبي باج گيران عاطفي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۰:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هورمون استروژن چه تاثيري در بدن دارد؟ هورمون‌ها مواد شيميايي هستند كه توسط مايعات بدن مانند خون جابه‌جا مي‌شوند. هورمون‌ها پيام‌رسان‌هاي شيميايي هستند كه در كنترل و هماهنگي عملكردهاي بدن نقش مهمي دارند. استروژن يكي از انواع مختلف هورمون‌ها است و مقدار آن در بدن زن بسيار بيشتر از مردان است. استروژن يكي از هورمون‌هاي جنسي زنانه است كه منجر به رشد سيستم تناسلي، تكميل چرخه قاعدگي، رشد سينه‌ها و بروز ديگر صفات ثانويه جنسي در زنان مي‌شود. در صورت بروز مشكل حتما از خدمات مشاوره جنسي استفاده نماييد.

منبع: هورمون استروژن | كاركرد و نقش هورمون استروژن در زنان

انواع هورمون استروژن در بدن كدام‌اند؟

استرون، استراديول و استريول سه نوع مختلف از هورمون استروژن هستند. بافت چربي، تخمدان‌ها و غدد فوق كليه مسئول توليد استروژن در بدن زنان هستند. هم‌چنين اين هورمون در مردان در بيضه‌‌هاي آنان توليد مي‌شود. براي آشنايي با بدن زنان كليك كنيد..

استرون

بافت چربي و ماهيچه‌ها نسبت به تخمدان‌ها مقدار بيشتري استرون توليد مي‌كنند. استرون نوع ضعيف‌تري از استروژن است كه مانند ساير انواع استروژن در سنين باروري توليد مي‌شود. ميزان استرون در بدن پس از يائسگي بيشتر مي‌شود. بعد از يائسگي، تخمدان‌ها هورمون توليد نمي‌كنند، اما توليد استرون همچنان در بافت چربي ادامه دارد. در صورت لزوم استرون مي‌تواند به استراديول تبديل شود.

استراديول

فراوان‌ترين و اصلي‌ترين نوع استروژن در بدن استرديول است كه بدن آن را در سنين باروري توليد مي‌كند. منظور از سن باروري از اولين قاعدگي تا يائسگي است كه استراديول بيشتري در خون خانم وجود دارد. تخمدان‌ها بيشترين مقدار استراديول را توليد مي‌كنند. البته ميزان استراديول بدن در طول سيكل قاعدگي متفاوت است. از ميان انواع مختلف استروژن، استراديول در آزمايش هورمون‌هاي زنانه و آزمايش ناباروري زنان مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

استريول

استريول يا هورمون بارداري نوعي استروژن است كه در زمان‌هاي غير بارداري به مقدار بسيار كمي در بدن وجود دارد. با وجود اينكه ميزان همه انواع استروژن در دوران بارداري افزايش مي‌يابد، اما استريول بيشترين ميزان افزايش در بدن را دارد. استريول در رشد رحم و آماده كردن بدن براي زايمان نقش دارد.

كاركرد و نقش هورمون استروژن در زنان چيست؟

نقش هورمون استروژن بر عملكردهاي سيستم‌ها و اندام‌هاي مختلفي شناخته شده است. استروژن علاوه بر سيستم باروري و توليد مثل، بر بخش‌هاي ديگري از بدن كه به باروري مرتبط نيستند نيز موثر است.

تخمدان

اين هورمون در تخمدان به رشد فوليكول‌ها و تخمك‌گذاري كمك مي‌كند. تخمدان‌ها در طول سيكل قاعدگي به توليد هورمون استروژن مي‌پردازند. سطح استروژن در اواسط اين سيكل به طور ناگهاني افزايش يافته و به دنبال اين افزايش، تخمك‌گذاري انجام مي‌شود. مقدار استروژن پس از تخمك‌گذاري كاهش مي‌يابد.

تاثير هورمون استروژن در لوله‌هاي رحمي

رشد و افزايش ضخامت لوله‌هاي رحمي تحت تاثير هورمو‌ استروژن قرار دارد. هم‌چنين استروژن در لوله‌هاي رحمي با ايجاد انقباض در آن‌ها باعث مي‌شود تخمك و اسپرم در مسير رسيدن به يكديگر به درستي منتقل شوند.

رحم

حفظ و تقويت عملكرد غشاي مخاطي پوشاننده‌ي رحم، افزايش ضخامت آندومتر، رشد ماهيچه‌هاي رحمي از جمله اثرات هورمون استروژن در رحم است. هم‌چنين‌استروژن در دوران بارداري موجب ايجاد انقباض‌هاي رحمي شده و به خروج جفت و جنين از رحم كمك مي‌كند.

نقش هورمون استروژن در واژن

افزايش ضخامت ديواره واژن، جلوگيري از رشد باكتري‌هاي ايجادكننده عفونت، لغزندگي واژن و كمك به رابطه جنسي راحت‌تر چند نمونه از تاثيرات هورمون استروژن بر واژن است.

پستان‌ها و غدد شيري

رشد پستان‌ها و تجمع رنگدانه در نوك آن‌ها در دوران بلوغ يكي از عملكردهاي هورمون استروژن در بدن محسوب مي‌شود. هم‌چنين توقف توليد شير پس از اينكه فرزند خود را از شير گرفتيد نيز به عهده هورمون استروژن است.

قلب و عروق

پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي در سنين قبل از يائسگي يكي از وظايف هورمون‌استروژن در بدن محسوب مي‌گردد. هم‌چنين هورمون استروژن به كنترل سطح كلسترول و سلامت عروق و رگ‌هاي خوني كمك مي‌نمايد.

استخوان

استروژن مانع تحليل رفتن استخوان مي‌شود. اما پس از يائسگي كه مقدار هورمون استروژن در بدن كاهش مي‌يابد، روند تحليل استخوان نيز افزايش يافته و زنان در معرض پوكي استخوان و شكستگي لگن قرار مي‌گيرند‌.

خلق و خو

توليد سروتونين تحت تاثير هورمون استروژن قرار دارد. سروتونين يك ماده شيميايي است كه در بهبود وضعيت خلقي فرد موثر است. كاهش مقدار سروتونين يكي از عوامل به وجود آورنده‌ي افسردگي پس از زايمان و افسردگي در دوران يائسگي است.

ساير عملكردهاي استروژن

ايجاد تفاوت در ساختمان بدني زنان و مردان از نقش‌ها و عملكردهاي هورمون استروژن در بدن به شمار مي‌رود. به عنوان مثال استروژن موجب نرم‌تر شدن موي زنان، لگن پهن‌تر و شانه‌هاي باريك‌تر در زنان، افزايش تجمع چربي در اطراف باسن، كمر و ران زنان، نازك كردن تارهاي صوتي و ايجاد صداي زيرتر براي زنان مي‌شود.

به عنوان همسر حتما مقاله شناخت بدن همسر بخوانيد.

علائم كاهش هورمون استروژن

معمولا زنان در سنين يائسگي با علائم كاهش استروژن روبرو مي‌شوند. اين علائم عبارتند از:

_ گر گرفتگي

_ تغييرات خلقي

_ كاهش ميل جنسي

_ پايين بودن احتمال باروري

_ مشكلات خواب

_ تغيير سطح كلسترول

_ خشكي واژن و مقاربت دردناك

روش‌هاي درماني پايين بودن سطح استروژن شامل جايگزيني هورمون از طريق استفاده از اشكال مصنوعي استروژن يا پروژسترون است كه معمولا به شكل قرص، تزريقي، ژل پوستي، كرم يا حلقه واژينال، اسپري بيني در دسترس هستند. هم‌چنين استفاده از روش‌هاي دارويي نظير داروهاي ضد افسردگي و مسكن‌هاي درد عصبي براي از بين بردن علائمي مانند گرگرفتگي توصيه مي‌شود.

علائم بالا بودن هورمون استروژن

  • خونريزي خفيف تا شديد قاعدگي
  • افزايش شدت علائم PMS ( سندروم پيش از قاعدگي )
  • احساس ضعف و خستگي بيش از حد
  • كاهش ميل جنسي
  • توده‌هاي غير سرطاني در سينه
  • افزايش تجمع چربي در ران، كمر و باسن
  • اضطراب و افسردگي
  • ريزش مو
  • مشكلات خواب

استفاده از داروهاي مهاركننده آروماتاز مانند آروماسين، آناستروزول و لتروزول مي‌تواند تا حدودي مانع ترشح استروژن و درمان فرد گردد. اصلاح سبك زندگي مانند حفظ وزن متعادل، تمرينات آرام‌سازي جهت كاهش استرس، رژيم غذايي مناسب، عدم مصرف الكل و … از ديگر روش‌هاي درماني موثر براي اين مشكل به شمار مي‌روند.

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل‌جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هورمون استروژن | كاركرد و نقش هورمون استروژن در زنان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۹:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

وسواس موكني يا تريكوتيلومانيا يكي از اختلالات رواني است كه بيشتر از همه در سنين نوجواني خود را نشان مي‌دهد. افراد مبتلا به اين بيماري معمولاً به‌طور مرتب موهاي سر، ابرو، ريش يا هر بخش ديگري از بدن خود را مي‌كنند و اين باعث مي‌شود تا آن‌ها در برقراري روابط اجتماعي با ديگران دچار مشكلاتي باشند. وسواس موكني نه‌تنها به‌خودي‌خود درمان نمي‌شود. بلكه ادامه آن باعث بروز مشكلات ديگري ازجمله افسردگي يا از دست دادن اعتمادبه‌نفس باشد. به همين خاطر درصورتي‌كه شما يا هريك از اطرافيان‌تان درگير اين بيماري شده. بهتر است براي درمان آن از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره وسواس فكري كليك كنيد.

منبع: وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

علائم و نشانه هاي وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

وسواس مو كني يا تريكوتيلومانيا بيماري است كه خود را به‌صورت ميلي ناگهاني و شديد به كندن موهاي بدن نشان مي‌دهد. بيماران مبتلا به اين اختلال معمولاً هنگامي‌كه موهاي خود را مي‌كنند، احساس لذت و آرامش مي‌كنند اما اندكي پس‌ازآن دچار ناراحتي و احساسات منفي مي‌شوند. كندن موها باعث مي‌شود آن‌ها در درجه اول نگران زيبايي ظاهري خود شوند. و از اينكه شايد مشكل رواني جدي براي آن‌ها پيش آمده باشد نيز بسيار نگران مي‌شوند. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

بعضي از افراد مبتلا به وسواس موكني اين كار را عمداً انجام مي‌دهند. آن‌ها شايد احساس كنند موهايشان زشت و نامرتب شده. يا حتي براي تخليه هيجانات دروني اين كار را انجام دهند. اما گروهي ديگر به‌صورت ناخودآگاه شروع به كندن موها مي‌كنند و تنها زماني كه دسته‌اي از موها را مي‌كنند متوجه كاري كه كرده‌اند مي‌شوند. مهم‌ترين نشانه‌ها براي ابتلا به اين بيماري عبارتند از:

  • ميل غيرقابل‌كنترل براي كندن موي سر، ابرو، مژه يا هر قسمت ديگري از بدن كه باعث از دست دادن مقدار زيادي از موها مي‌شود.
  • تلاش مداوم براي متوقف كردن اين حركت كه غالباً نتيجه‌اي در بر نداشته است.
  • كندن موها مشكلات جدي را براي فرد ايجاد كرده است
  • كندن موها نبايد تحت تأثير بيماري جسماني و يا مصرف مواد مخدر ايجاد شده باشد.

بيشتر بخوانيد : علائم وسواس فكري

عوارض و پيامدهاي وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

تغييرات ظاهري فرد اولين و آشكارترين مشكلي است كه وسواس موكني به وجود مي‌آورد. افراد درگير با اين بيماري معمولاً بخش‌هاي كاملاً خالي را در موي سر، ابرو، ريش يا هر قسمت ديگر از بدن دارند. همين موضوع تا حد زيادي اعتمادبه‌نفس فرد براي حضور در اجتماع را تحت تأثير قرار مي‌دهد. و به دنبال اين مسئله ميل به تنهايي و انزوا گزيني و همين‌طور افسردگي پيش خواهد آمد.

وسواس موكني باعث ايجاد احساس شرم و خجالت مي‌شود. آن‌ها احساس مي‌كنند دچار مشكل رواني جدي شده‌اند و سعي مي‌كنند تا جاي ممكن اين موضوع را از ديگران پنهان كنند. به همين خاطر درگيري با اضطراب و از دست دادن سلامت روان يكي ديگر از مشكلاتي است كه اين بيماران تجربه مي‌كنند. در كنار تمامي مشكلاتي كه از آن‌ها صحبت كرديم وسواس موكني اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود و بدون كمك از روان‌درماني متوقف شود و به همين خاطر لازم است درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين اختلال را در خود يا هر يك از اطرافيان مشاهده مي‌كنيد هرچه سريع‌تر و پيش از شدت گرفتن پيامدهاي منفي براي درمان اقدام كنيد.

دلايل و علت وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

ژنتيك

برخي تحقيقات نشان مي‌دهد احتمال بروز وسواس موكني در افرادي كه سابقه اين بيماري را در خانواده يا اقوام نزديك داشته‌اند بيش از ديگران است. به همين خاطر مي‌توان فرض كرد كه بخشي از اين اختلال به عوامل ژنتيكي ربط دارد. اما ژن‌ها به‌تنهايي نمي‌توانند باعث بروز بيماري باشند و برخي شرايط نامساعد محيطي نيز در اين موضوع نقش دارند.

تربيت نامناسب

يكي از دلايلي كه باعث بروز وسواس موكني مي‌شود اين است كه فرد حجم بالايي از اضطراب را تجربه مي‌كند؛ اما نمي‌تواند از شيوه‌هاي مناسبي مثل صحبت كردن با ديگران يا حل مسئله براي كاهش آن كمك بگيرد. خانواده‌هايي كه به فرزندان خود اجازه تصميم‌گيري مستقل را نمي‌دهند و يا والديني كه خود نيز به حد كافي استقلال ندارند ازجمله عواملي است كه مي‌تواند باعث بروز اين بيماري باشد.

اضطراب و وسواس موكني

دليل اصلي كه باعث كندن موها مي‌شود اضطرابي است كه فرد تجربه مي‌كند. هنگامي‌كه اضطراب در ذهن شما شدت مي‌گيرد اما راهكاري براي تخليه آن پيدا نمي‌كنيد اين اضطراب خود را به‌صورت ميل بيمارگونه به كندن موها نشان مي‌دهد.

اختلالات روحي

در برخي از مواقع وسواس موكني همراه با بيماري‌هاي ديگري به‌ويژه وسواس‌هاي فكري و عملي و يا افسردگي و اضطراب ايجاد مي‌شود. هنگامي‌كه كندن موها در كنار اين بيماري‌ها آشكار مي‌شود به اين معناست كه فرد رنج شديدتري را تجربه مي‌كند و نياز به دريافت كمك دارد. براي آشنايي با ساير انواع بيماري وسواس فكري عملي كليك كنيد.

درمان وسواس موكني | آيا مي توان كندن موي سر را كنار گذاشت ؟

همان‌طور كه گفته شد وسواس موكني اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود درمان شود. و به ميزاني كه فاصله ميان شروع اختلال تا زمان درمان بيشتر باشد، فرايند درمان براي مدت طولاني‌تري ادامه پيدا خواهد كرد. هنگامي‌كه روانشناس از طريق مصاحبه باليني و بررسي نشانه‌ها به اين نتيجه مي‌رسد. كه فرد دچار اختلال وسواس موكني شده با توجه به شدت بيماري و شرايط وي ممكن است از يك يا چند مورد از درمان‌هاي زير استفاده كند. براي شروع درمان وسواس كليك كنيد.

پيدا كردن محرك‌ها

يكي از درمان‌هاي بسيار كاربردي براي وسواس موكني پيدا كردن محرك است. از فرد مي‌خواهند براي مدتي در حدود يك هفته تا ده روز رفتارهاي خود را زير نظر بگيرد و هر بار كه درگير كندن موها مي‌شود به اين سؤالات پاسخ دهد:

  • كندن موها در چه زمان يا شرايطي اتفاق افتاد؟
  • دقيقاً پيش از كندن موها چه اتفاقاتي افتاده بود؟
  • پيش از كندن موها يا در حين اين كار چه افكار يا احساساتي داشتم؟
  • پس از كندن موها چه اتفاقي افتاد؟

پاسخ به اين سؤالات باعث توجه نكاتي مي‌شود، كه شايد در ابتدا از آن‌ها غافل بوده‌ايد. براي مثال ممكن است متوجه شويد هر زمان درگير افكار منفي مي‌شويد يا زمان‌هايي كه بيكار هستيد، اين رفتار بيشتر به سراغ‌تان مي‌آيد. پس‌ازاينكه اين شرايط مشخص شد درمانگر به شما كمك مي‌كند تا احتمال قرار در چنين موقعيت‌هايي را كاهش دهيد. و يا رفتارهاي ديگري را جايگزين كندن موي سر كنيد.

تلاش براي كنترل عواطف و هيجانات

با توجه به اينكه اضطراب اصلي‌ترين دليل براي بروز وسواس موكني است. يكي از اقدامات درماني مهم اين است كه راه‌هايي براي كنترل هيجانات و حفظ آرامش به فرد آموزش داده شود. اين راهكارها مي‌تواند با توجه به شرايط هر فرد متفاوت باشد. براي مثال برخي افراد نياز دارند تا جملات تأكيدي را روي كاغذ نوشته و هنگامي‌كه دچار اضطراب مي‌شوند آن‌ها را با خود يادآوري كنند و يا برخي افراد ممكن است از تكنيك‌هاي تنفس يا آرام‌سازي بيشتر نتيجه بگيرند.

آموزش حل مسئله

ناتواني در حل كردن مشكلات ازجمله دلايل درمان وسواس موكني است. كه مي‌تواند باعث بروز اضطراب و احساس درماندگي در فرد باشد. به همين خاطر بخشي از درمان به بيمار كمك مي‌كند تا راهكارهايي سازنده و مناسب براي حل كردن مشكلات پيدا كند. اين كار باعث مي‌شود تا اضطراب در فرد دچار چنان شدتي نشود كه وي را به سمت كندن موها يا هر رفتار نامطلوب ديگري بكشاند.

خانواده‌درماني

دريافت حمايت از سوي اعضاي خانواده و اطرافيان يكي از عوامل مؤثر در درمان وسواس موكني است. به همين خاطر مشاورين جلساتي را نيز با اطرافيان فرد ترتيب مي‌دهند و سعي مي‌كنند تا اطلاعات اعضاي خانواده را نسبت به اين اختلال و نكاتي كه مي‌بايست در رفتارهايشان با بيمار موردتوجه قرار دهند افزايش دهند.

دارودرماني

اگر شدت اضطراب به حدي زياد باشد كه بيمار توانايي كنترل آن را نداشته باشد و يا هنگامي‌كه وسواس موكني به ميزاني شدت پيدا كرده كه نمي‌توان تنها با روان‌درماني جلوي آن را گرفت متخصصين از داروهاي ضد اضطراب نيز در كنار روان‌درماني استفاده مي‌كنند. اگرچه داروها باعث درمان فرد نمي‌شوند اما در كاهش اضطراب و افزايش انگيزه براي ادامه جلسات روان‌درماني تأثير دارند.

حمايت احساسي

اگر از اختلال وسواس موكني رنج مي‌بريد، مانند اين است كه دچار احساس درد يا احساس گناه مي‌كنيد. كنار آمدن با اين احساسات و كمك از افرادي كه به شما انرژي و انگيزه براي درمان مي‌دهند، حائز اهميت است.

روش ديگر درمان اختلال وسواس مو كني

طبق نظريه دكتر پنزل، با 25 سال بررسي براي درمان اختلال وسواس موكني 4 روش در نظر گرفت كه عبارتند از:

1. آموزش آگاهي

به منظور جمع آوري دقيق در رابطه با اين اختلال است كه چه چيزهايي سبب ايجاد اين رفتار شده است.

2. آموزش حفظ آرامش

آموزش مديتيشن و مهارت آرام كردن خود در زمان تنش و تمركز

3. آموزش تنفس

آموزش تنفس عميق از طريق ديافراگم براي افزايش تمركز و آرامش

4. آموزش پاسخگويي

آموزش سفت كردن عضلات ساعد و دست ها به طوري كه نتوان موها را كند.

كلام آخر

اختلال مو كندن يا وسواس موكني اگر در دوران كودكي رخ دهد، به تدريج از بين خواهد رفت. اما اگر تا بزرگسالي ادامه داشته باشد نياز به درمان جدي دارد. دارو درماني و روان درماني به صورت همزمان بهترين روش درماني است. براي روان درماني از متخصصين و روانشناسان مجرب كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و وسواس مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

وسواس مو كندن يعني چه؟

وسواس مو كندن نوعي اختلال اضطرابي است كه باعث ميلي ناگهاني براي كندن موهاي سر، ابرو، ريش يا هر قسمت ديگري از بدن مي‌شود و فرد پس از اين كار احساس رضايت و آرامش مي‌كند.

علت و دلايل وسواس كندن مو چيست؟

سابقه ژنتيكي، روش‌هاي نامناسب تربيتي، اضطراب و همين‌طور ساير بيماري‌هاي روحي مانند استرس‌هاي بيمارگون مي‌تواند باعث بروز اين اختلال شود.

آيا دارويي براي درمان وسواس موكندن وجود دارد؟

دارويي كه باعث درمان اين اختلال بشود وجود ندارد، اما داروهاي ضد اضطراب مي‌توانند شدت بيماري را كاهش دهند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۶:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بيوفيدبك چيست ؟ شايد شما هم اين روزها درگير مشكلات جسمي يا روحي شده باشيد و متخصص پيشنهاد كرده باشد كه از روش بيوفيدبك استفاده كنيد. در اين صورت حتماً برايتان سؤال شده كه بيوفيدبك چه روشي است؟ به‌طوركلي اين روش به اين معناست كه فرد يادمي‌گيرد كاركردهاي غيرارادي بدن مثل ضربان قلب يا انقباض عضلات را كنترل كند. و در نتيجه توانايي بالايي براي مديريت شرايط پيدا مي‌كند. باتوجه‌به اينكه استفاده از بيوفيدبك عوارض چنداني ندارد محبوبيت بسياري بين متخصصين و بيماران پيدا كرده است. در ادامه بيشتر راجع به اين روش و ابعاد مختلف آن صحبت كنيم. پس اگر اين موضوع براي شما نيز جالب‌شده در ادامه همراه ما باشيد. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: بيوفيدبك چيست | تمرينات و 13 كاربرد بيوفيدبك

بيوفيدبك چيست ؟

همان‌طور كه از نام بيوفيدبك پيداست اين روش بازخوردي از شرايط جسماني ما تهيه مي‌كند. در حقيقت مي‌توانيم بگوييم بيوفيدبك اطلاعاتي را راجع به وضعيت درون بدن به ما مي‌رساند. باتوجه‌به نوع مشكل شما اين اطلاعات مي‌تواند راجع به هر يك از اندام‌هاي بدن مثل مغز، قلب يا عضلات باشد. اما براي اينكه بدانيد اين اطلاعات چه تأثيري روي درمان ما دارند بهتراست ابتدا با دو اصطلاح زير آشنا بشويد.

همين حالا از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن كنيد.

فيدبك

 

فيدبك در زبان فارسي به معناي بازخورد است. هر سيستمي را كه در نظر بگيريد داراي دو جزء است. در قسمت اول، سيستم اطلاعاتي را در اختيار محيط مي‌گذارد. در قسمت دوم اطلاعاتي از سمت محيط به سيستم بازخورد داده مي‌شود. اطلاعاتي كه بازخورد داده مي‌شوند به سيستم كمك مي‌كند تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسد و بتواند فعاليت بهتري در محيط داشته باشد. در روش بيوفيدبك نيز درست همين اتفاق مي‌افتد. دستگاه بازتابي از آنچه در درون شما در حال اتفاق‌افتادن است را به شما نشان مي‌دهد تا باتوجه‌به آن تصميم بگيريد كه چه اقدامي براي بهترشدن شرايط انجام بدهيد.

شرطي‌سازي عاملاينكه بيوفيدبك چطور شما را به تغييردادن شرايط آن هم در جهت مثبت تشويق مي‌كند به شرطي‌سازي عامل برمي‌گردد. شرطي‌سازي عامل يك قانون در روان‌شناسي است. اين قانون معتقد است وقتي ما به دنبال انجام يك كار پاداش دريافت مي‌كنيم، احتمال انجام دوباره آن افزايش پيدا مي‌كند. در دستگاه بيوفيدبك نيز همين اتفاق مي‌افتد. وقتي شما موفق مي‌شويد امواج مغزي يا ضربان قلب‌تان را كنترل كنيد تشويق مي‌شويد. اين تشويق شما را مشتاق مي‌كند كه مجدداً همان شرايط را ايجاد كنيد. شايد در ابتدا متوجه نباشيد كه چه رفتارهايي شما را به اين هدف مي‌رساند. اما پس از مدتي و با آزمون‌وخطا يا توجه به رفتارهايتان متوجه راهكار لازم خواهيد شد.

بيوفيدبك چگونه كار مي‌كند؟

بيوفيدبك يك دستگاه ساده است. ابتدا باتوجه‌به نوع مشكل شما و هدفي كه از درمان داريد الكترودها به قسمت مشخصي از بدنتان وصل مي‌شوند. سپس اطلاعات مربوط به آن منطقه به‌صورت تصوير يا صدا روي صفحه نمايش داده مي‌شود. اما نكته مهم اين است كه اين اطلاعات نه به‌صورت تخصصي كه فقط براي متخصصان قابل‌فهم باشد. بلكه به يك شكل بسيار ساده و در قالب يك بازي يا سرگرمي نمايش داده مي‌شود. سپس بر اساس قانون شرطي‌سازي عامل كه از آن صحبت كرديم بازخوردهايي به فرد داده مي‌شود و او ترغيب خواهدشد به اينكه كاركردهاي بدن خود را در جهت مشخصي تنظيم كند.

پس از اينكه فرد ياد گرفت با استفاده از دستگاه فعاليت‌هاي بدن خود را كنترل كند، مي‌بايست اين تمرين را بدون استفاده از دستگاه انجام دهد. در حقيقت در زمان مناسب بيمار اين را ياد مي‌گيرد كه از اين به بعد بدون متكي بودن به دستگاه كاركرد اندام‌هاي بدنش را كنترل كند.

جلسات بيوفدبك باتوجه‌به نوع بيماري شما، شدت آن و همين‌طور هدفي كه از درمان داريد متفاوت خواهد بود. بااين‌حال مي‌توانيم بگوييم كه هر جلسه به طور ميانگين بين 30 تا 60 دقيقه طول خواهد كشيد. بسياري از بيماران به 4 يا 6 جلسه درمان نياز دارند. اما خيلي از مواقع نيز فرد به 10 جلسه يا حتي بيشتر از آن نياز خواهد داشت.

انواع بيوفيدبك

از بيوفيدبك براي هدف‌هاي درماني بسيار مختلفي استفاده مي‌شود. به همين خاطر انواع مختلفي هم از آن وجود دارد. از جمله مهم‌ترين انواع بيوفيدبك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

نوروفيدبك

نوروفيدبك را شايد بتوانيم پراستفاده‌ترين نوع از بيوفيدبك بدانيم. در اين روش هدف متخصص و بيمار كنترل امواج مغزي است. گاهي اوقات ممكن است هدف كم‌كردن فعاليت اين امواج و دستيابي به آرامش باشد. و در برخي مواقع نيز هدف افزايش فعاليت و سطح هشياري است. به‌هرحال آنچه در تمامي روش‌هاي نوروفيدبك يكسان است تلاش آن‌ها براي تحت تاثير قراردادن فعاليت سيستم مغزي شماست.

الكترومايوگرافي

الكترومايوگرافي يا نوار عضله همان‌طور كه از نام آن پيداست، تلاش خواهدكرد تا قدرت كنترل عضلاتتان را در شما ايجاد كند. در اين روش الكترودها روي سطح پوست و در قسمتي كه مي‌خواهيم فعاليت عضلات را تغيير بدهيم قرار خواهد گرفت. سپس اطلاعاتي راجع به ميزان انقباض آن‌ها روي دستگاه نشان داده مي‌شود. در اين مرحله فرد با كمك متخصص تلاش خواهدكرد تا اين فرايند را تحت كنترل دربياورد.

بيوفيدبك براي بررسي وضعيت قلب

در اين روش الكترودها روي قفسه سينه يا مچ دست وصل مي‌شوند. سپس وضعيت ضربان قلبتان به شما گزارش داده مي‌شود. در حقيقت اين روش فاصله زماني بين دو ضربان را بررسي مي‌كند؛ و به شما از تند يا آهسته‌بودن آن خبر مي‌دهد. سپس درست مانند روش‌هاي قبلي شما و متخصص بر اساس اهدافي كه از درمان داريد اين ضربان را در جهتي كه مي‌خواهيد تغيير خواهيد داد. از اين روش براي درمان بسياري از مشكلات قلبي و به‌خصوص استرس استفاده مي‌شود.

كنترل وضعيت تنفس

تنفس صحيح به شما براي درمان بسياري از مشكلات جسمي و روحي كمك مي‌كند. وقتي ياد بگيريد عميق‌تر و منظم‌تر تنفس كنيد طبيعتاً اضطراب كمتري را تجربه خواهيد كرد. به‌علاوه اين روش مي‌تواند كمكي براي درمان بيماري‌هاي جسمي مثل آسم يا انسداد ريه نيز باشد.

براي آشنايي با ساير راه هاي كنترل و درمان استرس كليك كنيد.

فوايد استفاده از بيوفيدبك

بعد از اينكه با بيوفيدبك و كاربردهاي آن آشنا شديم بايد به اين سؤال جواب بدهيم كه اصلاً استفاده از اين روش چه اهميتي دارد؟ اين روزها روش‌هاي بسياري براي درمان هركدام از بيماري‌هاي جسمي و رواني وجود دارد. پس اگر قرار است از بيوفيدبك استفاده شود اين روش بايد دلايل محكمي براي دفاع از خودش داشته باشد. از جمله مزايايي كه باعث محبوبيت بيوفيدبك در ميان متخصصين و بيماران شده است مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

نداشتن عوارض جدي

روش‌هاي درماني معمولاً بدون آسيب نيستند. داروها مواد شيميايي هستند كه اگرچه به بهبود بيماري شما كمك مي‌كنند اما مشكلات و عوارضي را هم به همراه مي‌آورند. عمل‌هاي جراحي و ساير روش‌هاي تهاجمي هم قطعاً پيامدهاي منفي بيشتر از داروها دارند. دراين‌بين بيوفيدبك را مي‌توانيم يك روش بي‌ضرر بدانيم. اين شكل از درمان آسيبي به فرد وارد نمي‌كند و تنها يك الگوي رفتاري صحيح را به وي آموزش مي‌دهد. به همين خاطر مي‌توان گفت اولين و مهم‌ترين مزيت بيوفيدبك بي‌خطر يا كم‌خطر بودن آن است.

مديريت شرايط را ياد مي‌گيريد

هميشه رسيدن به اين باور كه ما مي‌توانيم شرايط را كنترل كنيم باعث اعتمادبه‌نفس مي‌شود. در رابطه با بيوفيدبك نيز درست همين اتفاق مي‌افتد. وقتي بيمار يادمي‌گيرد كه چطور مي‌تواند وضعيت جسمي خود را كنترل كند ديگر خودش را در برابر بيماري ضعيف و ناتوان نخواهد ديد. بلكه اعتمادبه‌نفس بالايي در كنترل شرايط پيدا خواهد كرد.

موارد استفاده از بيوفيدبك

همان‌طور كه گفتيم بيوفيدبك براي طيف وسيعي از بيماري‌هاي جسمي و روحي قابل استفاده است. بااين‌حال اگر مي‌خواهيد از اين روش استفاده كنيد نكته مهم اين است كه تصميم‌گيري را برعهده متخصص بگذاريد. متخصص با بررسي همه جوانب به اين سؤال پاسخ خواهد داد كه آيا بيوفيدبك درمان مناسبي براي شما خواهد بود يا خير. از جمله مهم‌ترين بيماري‌هايي كه براي درمان آنها از اين روش استفاده مي‌شود به شرح زير است.

  • كاهش سطح استرس و آرام‌سازي
  • بالابردن سطح هشياري
  • بهبود اختلالات اضطرابي
  • بالابردن توانايي‌هاي ذهني مثل حافظه يا قدرت يادگيري
  • درمان اختلالات رواني مثل ADHD و اوتيسم
  • درمان اختلالات خواب
  • درمان انواع اعتياد
  • درمان سردردهاي عصبي
  • درمان تيك‌هاي عصبي
  • سندروم روده تحريك‌پذير
  • بيماري‌هاي قلبي – عروقي
  • بي‌اختياري ادرار
  • ضعف عضلات كف لگن

عوارض بيوفيدبك

نمي‌توانيم بگوييم كه بيوفيدبك براي همه افراد با هر سطح و نوعي از بيماري مفيد خواهد بود. قطعاً افراد بسياري هم هستند كه به دلايل مختلف نمي‌توانند از اين روش استفاده كنند. بااين‌حال تا امروز عوارض جدي براي اين روش مشخص نشده است. در حقيقت همان‌طور كه گفتيم كم‌خطر بودن استفاده از اين روش است كه آن را تبديل به يك درمان مفيد براي بسياري از بيماري‌ها كرده است.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيوفيدبك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

از چه سني مي‌توانيم از بيوفيدبك استفاده كنيم؟

استفاده از بيوفيدبك محدوديت سني ندارد و در هر سني از كودكي تا سالمندي مي‌توانيد از آن استفاده كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بيوفيدبك چيست | تمرينات و 13 كاربرد بيوفيدبك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۶:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دل كندن از وسايل اضافه مشكلي‌است كه همه ما هنگام خانه تكاني با آن برمي‌خوريم. احتمالا شما هم قادر به دل كندن از برخي وسايل تان نيستيد. لباس، دستمال، يك شاخه گل، كيف، جعبه كفش، مواد غذايي و غيره كه هيچ كاربرد و استفاده‌اي‌ندارد را احتمالا نگهداري مي‌كنيد. در چنين شرايطي دور ريختن وسايل استرس و ناراحتي ايجاد مي‌كند. معمولا كساني كه توانايي دل كندن از وسايل اضافه را ندارند دچار درگيري فكري هنگام دور ريختن وسايل، اختلال در برنامه ريزي، درگيري براي يافتن‌جا و صرف زمان زياد براي تميزكاري مي‌شوند. بهترين راهكار براي مقابله با چالش دور ريختن وسايل دريافت كمك از روانشناس است. پس همين حالا براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: دل كندن از وسايل اضافه | چه وسايلي را دور بريزيم ؟

دل كندن از وسايل اضافه

دل كندن از وسايل اضافه بااحتكار متفاوت است. شدت علائمي كه اين افراد دارند از علائم افراد مبتلا به اختلال‌احتكار بسيار كمتر است. مشكل در دل كندن از وسايل اضافي يعني فرد توانايي دور انداختن يا جدايي از وسايل را ندارد. اين افراد با فكر جداشدن از وسايل اضافي نيز دچار ناراحتي مي‌شوند. بدون اينكه وسايل ارزشي داشته‌باشند آنها را نگهداري مي‌كنند. اين افراد يك اتاق يا كمدي را انتخاب‌مي‌كنند و در آنجا از وسايل خود (لباس، روزنامه، جعبه) نگهداري مي‌كنند. فكر اينكه اين وسايل شايد در آينده مورد نيازباشد، سبب‎مي‌شود تا آن‌ها را دور نريزند. اين افراد شايد اين مشكل را جدي نگيرندو به فكر درمان نباشند. شكل افراطي و شدت‌يافته اين رفتار تشخيص اختلال‌احتكار را خواهد گرفت. براي دريافت اطلاعات بيشتر در رابطه با اختلال احتكار كليك كنيد.

علائم ناتواني فرد هنگام دل كندن از وسايل اضافه

نگهداري از وسايل مورد نياز با اضافي تفاوت دارد. نگهداري برخي جعبه ها براي جابجايي ايرادي ندارد. اما نگهداري از جعبه حمل حيوان (آن هم وقتي حيواني نداريد) عجيب است. افرادي كه در دل كندن از وسايل مشكل دارند، نشانه هاي زير در آن ها مشهود است.

  • با دورريختن وسايل احساس ناراحتي دارند
  • وسايل زيادي را در انباري نگهداري مي‌كنند
  • فكر اينكه شايد اين وسيله در آينده مورد نيازشان‌باشد هميشه همراهشان است
  • درگيري فكري در هنگام دور ريختن وسايل
  • مشكل در بيرون ريختن وسايل
  • احساس نياز به ذخيره وسايل
  • گرايش به كمال گرايي، اهمال كاري و بلاتكليفي
  • اختلال در برنامه ريزي
  • نگهداري لباس هاي خيلي قديمي
  • نگهداري وسايلي كه در موارد محدود مورد نياز است

وسايلي كه فرد توانايي دل كندن از آنها را ندارد

نگهداري از برخي وسايل به دردنخور در ميان بسياري از ما مشترك است. بعضي از افرادي كه توانايي دل كندن از وسايل اضافه را ندارند، وسايلي مانند اقلام زير را دور نمي ريزند.

  • روزنامه ها و مجلات
  • كتاب ها
  • لباس ها
  • اعلاميه و نامه ها
  • صورت حساب ها و رسيدها
  • لوازم خانگي
  • ظروف پلاستيكي و جعبه هاي مقوايي

دل نكندن از وسايل اضافه چه پيامدهايي دارد؟

كساني كه توانايي دل كندن از وسايل اضافه را ندارند، به مرور پيامدهايي با آسيب هاي رواني تجربه خواهند كرد. پيامدهاي ناتواني در دل كندن از وسايل اضافه به شرح زير است.

  • گوشه گيري
  • انزوا
  • كمبود جا
  • سخت‌شدن تميزكاري
  • تحت تاثير قرار گرفتن روابط شخصي
  • اضطراب
  • افسردگي
  • استرس
  • زوال عقل
  • وسواس فكري-عملي

براي دريافت اطلاعات در رابطه با گوشه گيري و انزواطلبي كليك كنيد.

چه عواملي سبب عدم دل كندن از وسايل اضافه مي‌شود؟

رفتار هر كس تحت تاثير محيط، تربيت و ژنتيك است. شما براي تغيير هر عادتي بايد ابتدا عوامل ايجادكننده آن را بيابيد. ناتواني در دل كندن از اشيا و وسايل اضافه معمولا به دلايل زير اتفاق ميافتد.

  • يادگيري و الگوبرداري از پدر و مادر
  • كساني كه اتفاق ناگواري براي آنها افتاده است.
  • كساني كه پس از دور ريختن وسايلي به مراتب نيازمند آن شده اند.
  • انتظار و تجربه يك رويداد استرس زا در زندگي
  • افرادي كه ترس از آينده دارند
  • كساني كه دچار مشكلات مالي و عدم امنيت هستند.

بسياري از افرادي كه توانايي دل كندن از وسايل را ندارند دچار مشكلات زير نيز هستند.

  1. كمبود توجه
  2. افسردگي
  3. اضطراب
  4. سوء مصرف الكل

براي دريافت اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

راهكارهاي دل كندن از وسايل اضافه

براي اينكه از وسايل خود دل بكنيد راهكارهايي وجود دارد. قبلا نيز اشاره كرده ايم كه اگر جمع آوري وسايل به صورت افراطي اتفاق‎بيافتد تبديل به اختلالي مرضي مي‌شود. بنابراين شما براي جلوگيري از پيشروي اين مساله بايد به دنبال راهكار و درمان باشيد. در ادامه 5 راهكار موثر براي دل كندن از وسايل اضافه را نام برده‌ايم.

1. ذهن خود را آماده كنيد

قبل از شروع دور ريختن وسايل و قبل از اقدام، ذهن خود را آماده كنيد، تا هنگام دور ريختن وسايل، احساس ناراحتي نداشته باشيد. دل كندن از وسايلي كه بابت آن پول‌پرداخته‌ايم يا دوستش‌داريم بسيار سخت است. اما زماني كه هيچ نيازي به آن‌نداريم يا مدلش به قدري قديمي‎شده كه ديگر مورد استفاده قرار نمي‌گيرد، نگهداري از آن منطقي نيست.

2. از خانواده و دوستان كمك بگيريد

دومين مرحله براي دل كندن از وسايل اضافي ، كمك از خانواده و دوستان است. براي انتخاب وسايل دور ريختني از آنها كمك بگيريد، زيرا آنها وابستگي كمتري نسبت به وسايل شما دارند. پس از دل كندن از وسايل خودتان احساس سبكي خواهيد كرد.

3. وسايل خود را اهدا كنيد

سومين اقدام اهداي وسايلي‌است كه مورد نيازتان نيست. اهداكردن وسايل به نيازمندان و محتاجان اول حال روحي شما را خوب خواهد كرد. و در ادامه به اين فكر خواهيدكرد كه وسايلتان دست فردي‌است كه واقعا به آن نياز دارد. در واقع وسايل شما دور ريخته نشده است. و به دست شخص ديگري استفاده مي‌شود.

4. از وسايلي كه ارزش مالي بالايي ندارند به راحتي دل بكنيد

وسايلي كه از ارزش مالي بالايي برخوردارنيستند و به مرور زمان به ارزش آنها چيزي اضافه‌نمي‌شود را به راحتي دور بريزيد. با اين كار وسايل بهتر و مناسب‌تري را براي خود تهيه خواهيد كرد.

5. از روانشناس كمك بگيريد

ناتواني شما در دور ريختن وسايل اضافه نشانه هايي از يك مساله رواني مي‌تواند باشد. مشورت با روانشناس بسيار حائز اهميت است. شما براي دل كندن از وسايل اضافه از روانشناس كمك بگيرند، به مرور احساس گناه و استرس پس از دل كندن از وسايل اضافه در شما كاهش مي‌يابد.

براي جلوگيري از بدترشدن شرايط حتما درباره بيماري وسواس بخوانيد.

داستاني واقعي

آقاي گودرزي معلم رياضي دبيرستان پسرانه بود. زماني كه به روانشناس مراجعه‌كرد همراه با كيسه اي از وسايل و ضبط صدا بود. داستان او از قرار زير بود.

يكي از روزها هنگام ورود آقاي گودرزي به سر كلاس درس، شاهد دعواي دو تا از شاگردانش مي‌شود. او براي كمك اقدام به جداكردن آن دو مي‌كند. آقاي گودرزي شاگردانش را به آرامش و دوستي دعوت مي‌كند. اما فرداي آن اتفاق، مدير حكم اخراج و دزدي از شاگردانش را به او مي‌دهد!!!

آقاي گودرزي بي خبر از همه جا مورد تهمت دزدي و ناسزاگويي نسبت به شاگردش قرار مي‌گيرد. او هيچ راهي براي اثبات بي گناهي خود نداشت و نهايتا از مدسه اخراج شد. اسم آقاي گودرزي بدنام شد. و به عنوان معلم بي ادب و دزد به طور كل از اين شغل كنار گذاشته شد. او بعد از اين رخداد هرجامي‌رفت حتي خريد، از اتفاقات فيلم‌مي‌گرفت و صداهارو ضبط مي‌كرد. ترس از اينكه مبادا دوباره اتفاقي‌بي‌افتد ونتواند آن را اثبات‌كند، سبب ايجاد اين رفتار در او شده بود. به مرور آقاي گودرزي از تمامي فاكتورها، رسيدها و وسايلي كه فكرمي‌كرد روزي نيازمند آن خواهدشد، نگهداري مي‌كرد.

آقاي گودرزي هنگام صحبت با روانشناس گريه هاي شديدي مي‌كرد. به اثبات‌نرسيدن كارنكرده سبب ايجاد اين احساسات و رفتار در او شده بود. اما مراجعه به روانشناس حال او را بهتر كرد. و در هر بار مراجعه به روانشناس از شدت علائم او كاسته شد.

كلام آخر

با توجه به اطلاعاتي كه از مطالعه مقاله بدست‌آوره‌ايد، متوجه‌شده‌ايد كه اختلال‌احتكار با دل نكندن از وسايل اضافه تفاوت هايي دارد. اما موضوع اصلي ما دل كندن از وسايل و راهكارهايي براي آن است. از راهكارهاي بالا استفاده كنيد اما براي دريافت نتيجه بايد شرايط به خصوص شما بررسي شود. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات روانشناختي ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج‌شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دل كندن از وسايل اضافه مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: دل كندن از وسايل اضافه | چه وسايلي را دور بريزيم ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۳:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رد كردن دعوت در شرايطي سخت خواهد شد كه شما با فرد مقابل تعارف داشته باشيد! احتمالا براي همه ما حداقل يكبار اتفاق افتاده كه به جايي دعوت شده باشيم. اما هيچ علاقه اي براي حضور به آن موقعيت نداشته باشيم. اين مساله آن هم زماني كه با ميزبان به شدت رو دربايسي داشته باشيم، توانايي رد كردن دعوت او را دشوار خواهد كرد. به همين دليل بسياري از كساني كه شخصيتي منزوي و خجالتي دارند سخت با اين موضوع دست و پنجه نرم خواهند كرد. اما راهكارهايي براي رد‌كردن دعوت با احترام و مودبانه به طرف مقابل وجود دارد. اما اگر توانايي اجراي راهكارهاي اين مقاله را نداريد، بهترين راه كمك از روانشناس است. براي دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: رد كردن دعوت | چطور مودبانه دعوت كسي را رد كنيم ؟

رد كردن دعوت

گاهي در موقعيتي قرار خواهيد گرفت كه كسي از شما دعوتي كرده اما شما علاقه اي به رفتن به آن موقعيت نداريد. ولي نمي‌دانيد چگونه بايد دعوت طرف مقابل را رد كنيد. رد كردن دعوت بسته به تيپ شخصيتي شما دارد. برخي از انسان ها به راحتي از كلمه نه استفاده مي‌كنند. اما برخي از سر رودربايسي به موقعيت دعوت‌شده بدون علاقه حضور پيدا مي‌كنند. اما جدا از شخصيتي كه داريد. مي‌توانيد هنر نه گفتن را براي رد‌كردن دعوت آموزش ببينيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت نه گفتن كليك كنيد.

آداب صحيح رد كردن دعوت

براي رد كردن دعوت ديگران نياز به آموزش آداب صحيح داريد. براي اطلاع از آداب صحيح رد كردن دعوت در ادامه همراه ما باشيد.

حتما درباره هاي راه هاي بهبود مهارت هاي ارتباطي بخوانيد.

1. تشكر كنيد

اولين مرحله از آداب صحيح ردكردن دعوت، تشكر است. پس قبل از هر چيز خود را جاي درخواست‌كننده بگذاريد. هر آدم بالغي مي‌داند كه احتمالا دعوت او رد خواهد شد. پس يكي از راه ها اين‌است كه از فرد دعوت كننده تشكر كنيد. به او بگوييد “ممنون هستم كه مرا براي اين دعوت انتخاب كرده ايد”. تشكر كردن به معناي تاييد احساس فرد درخواست كننده است. و باعث ايجاد راحتي در وي مي‌شود. در نتيجه به شما شرايط فكر كردن روي پيشنهاد دعوت را خواهد داد.

2. رد كردن دعوت | بررسي پيشنهاد دعوت

از دعوت كننده بپرسيد كه چقدر براي جواب دادن زمان لازم داريد. فكركردن به پيشنهاد دعوت به شما اين امكان را خواهدداد كه جواب آگاهانه و مناسبي بدهيد. قبل از اينكه موافقت كنيد و يا به سرعت پاسخ “نه”بدهيد، درباره پيشنهاد دعوت خوب فكر كنيد. درون گراها افرادي‌هستند كه ابتدا خوب فكر مي‌كنند و سپس پاسخ خواهند داد. اما برونگراها برعكس رفتار خواهند كرد. گاهي بهتراست كه خود را جاي دعوت‌كننده قرار دهيد و به اين دعوت به طور منطقي پاسخ دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه افراد برونگرا و درونگرا كليك كنيد.

3. شفاف سازي كنيد

رد كردن دعوت بدون هيچ دليل منطقي احتمالا باعث كدورت ها مي شود. با شفاف سازي همدلي طرف مقابلتان را بخريد. شما با توضيح علت رد دعوت، او را متوجه شرايط تان مي كنيد. با توضيحات تان از قضاوت ها در امان خواهيد بود. اما حتما قبل از هر چيز در نظربگيريد كه آيا علت شما موجه است؟ در غير اين صورت بهتراست دليلي موجه حداقل براي خود بياوريد.

4.‎‎ رد كردن دعوت | در جمله بندي خود دقت كنيد

وقتي قصد رد كردن دعوت كسي را داريد بايد در جمله بندي خود دقت داشته باشيد. محترمانه، با ادب و با احترام درخواست دعوت ديگران را رد كنيد. افراد نه تنها به جمله ما، بلكه به طرز رفتار و گفتار، شور و اشتياق و حركات بدني ما نيز پاسخ مي‌دهند. رد كردن درخواست نبايد منفي باشد! اگر قصد جدي در رد‌كردن دعوت داريد، لبخند بزنيد و اينگونه پاسخ دهيد.

  • با وجود اينكه خيلي دلم مي خواهد به مهماني تان بيايم. اما من فردا عصر قادر به حضور در مهماني شما را ندارم.
  • به دلايل (مشغله كاري، فكري و …) توانايي حضور در مراسم شما را ندارم. اما خيلي دوست داشتم ميديدمتون.

براي آشنايي با راه هاي رفتار در جمع كليك كنيد.

5.‎ تشكر،بررسي، شفاف سازي و پاسخ

4 مرحله قبل كه باهم بررسي كرده ايم را براي پاسخ نهايي لازم داريم. وقتي قصد رد كردن دعوت كسي را داريد ابتدا از او تشكر كنيد، در مرحله دوم شرايط را بررسي كنيد، شفاف سازي كنيد و در نهايت پاسخ خود را اعلام كنيد. با اين كار شما با بهترين نوع برخورد به دعوت كننده نظر خود را اعلام خواهيد كرد. نمونه: ممنونم كه بنده را براي حضور در مهماني دعوت كرده ايد، اما با توجه به مسائل كاري كه برايم پيش آمده، قادر به حضور در مراسم نيستم.

كلام آخر

اگر هر روز توانايي ها و مهارت هاي خود را افزايش دهيد. و برنامه دقيقي براي تمرين نه‌گفتن و رد كردن دعوت به صورت مودبانه داشته باشيد. به مرور زمان حتي در كوتاه ترين زمان ممكن، تصميم درست و مودبانه خود را اعلام خواهيد كرد. براي سرعت‌بخشيدن به كسب مهارت ها از روانشناسان و مشاوران حرفه اي كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج‌شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رد كردن دعوت مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: رد كردن دعوت | چطور مودبانه دعوت كسي را رد كنيم ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۲:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی