مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

آيا احساس گناه و عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي طبيعي است؟ بعضي از افراد بعد از رابطه جنسي احساس بسيار بد و دردناكي را تجربه مي‌كنند. اين احساس مي‌تواند آميخته‌اي از پوچي، افسردگي، خجالت، شرمندگي، اضطراب و احساس گناه باشد كه با عنوان احساس عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي شناخته مي‌شود. اين احساس اكثرا در افرادي شكل مي‌گيرد كه روابط خارج از ازدواج دارند، اما كم نيستند افرادي كه اين احساس را حتي بعد از ازدواج هم با داشتن يك رابطه شرعي تجربه مي‌كنند. اين احساس تاثيرات منفي فراواني بر كيفيت رابطه زناشويي و سلامت رواني فرد مي‌گذارد به همين دليل ضروري است كه براي درمان آن چاره‌اي انديشيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره جنسي كليك كنيد. 

 منبع : احساس گناه و عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي

انواع عذاب وجدان ناشي از روابط جنسي

عذاب وجدان جنسي به دو دسته عمده تقسسيم مي‌شود:

1. نوع اول

دسته اول احساس عذاب وجدان و احساس گناهي است كه بعد از زيرپا گذاشتن يكي از ارزش‌ها و باورهاي دروني به وجود مي‌آيد و خود فرد به صورت خودآگاه آن را تشخيص مي‌دهد. اين نوع احساس گناه صبح بعد از گناه ناميده مي‌شود چراكه فرد بعد از رابطه جنسي به روشني متوجه آن مي‌شود. مثلا فردي كه بسيار مذهبي است بعد از تجربه يك عمل جنسي اين احساس گناه را تجربه مي‌كند. يا مثلا كسي كه شخصيت بسيار محترمي دارد بعد از خيانت به همسرش دچار اين نوع احساس گناه مي‌شود.

2. عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي | نوع دوم

دسته دوم احساس عذاب وجدان و احساس گناه در افرادي است كه به طور كل رابطه جنسي را اشتباه و كثيف مي‌دانند. اين افراد ممكن است به رابطه جنسي صفت حيواني بودن را بدهند و در صورت تجربه آن دچار حس خفت و خواري شوند. اين نوع عذاب وجدان، گناه پنهان ناميده مي‌شود چرا كه ناخودآگاه به وجود مي‌آيد و براي فرد آنقدر مبهم و پنهان است كه قدرت تشخيص از او گرفته مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : گريه بعد از رابطه جنسي

دلايل احساس عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي

احساس گناه و عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي به دلايل متعددي به وجود مي‌آيد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. تربيت خانواده

اكثر افرادي كه در خانواده‌هاي سنتي و مذهبي تربيت مي‌شوند، مي‌آموزند كه عمل جنسي بد و قبيح است و بايد از آن فرار كنند. اگر خارج از چارچوب ازدواج انجام شود گناه كبيره محسوب مي‌شود و عذاب جهنم را به همراه دارد. اگر هم در چارچوب ازدواج باشد بايد پنهاني و بي سر و صدا صورت گيرد. به همين دليل در ناخودآگاه افراد اين موضوع نهادينه مي‌شود كه بايد از عمل جنسي اجتناب كنند. وقتي اين باور در فرد به وجود آمد، انجام مسائل زناشويي برايش سخت و همراه با عذاب وجدان خواهد بود.

راه حل: باور خود را عوض كنيد تا زندگي شما عوض شود. بايد اين موضوع را به خودتان بقبولانيد كه رابطه جنسي اگر سالم باشد نه تنها به شما آسيبي نخوهد زد بلكه به سلامت جسمي و رواني‌تان نيز كمك مي‍كند.

2. عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي | احساس عشق و مسئوليت

برخي افراد آنقدر عاشق كسي هستند كه رابطه جنسي را قاتل عشق خود مي‌دانند يعني فكر مي‌كنند بلافاصله بعد از انجام عمل جنسي با شريك خود عشق و علاقه ميان آن‌ها كمرنگ خواهد شد. برخي از افراد نيز گمان مي‌كنند كه مسئوليت خود را به نحو كامل و درست در قبال شريك عاطفي خود انجام نداده‌اند و به همين دليل بعد از رابطه جنسي احساس گناه مي‌كنند.

راه حل: اگر رابطه جنسي در زمان درست و با رضايت طرفيت صورت بگيرد نه تنها عشق را كم رنگ نخواهد كرد بلكه رابطه عاطفي شما را نيز به مرحله جديدي خواهد رساند. از طرف يگر ارضاي به موقع و درست و در چارچوب نيازهاي جنسي شريك عاطفي يكي از مسئوليت‌هاي شماست كه بايد آن را به نحو احسنت انجام دهيد.

3. احساس تحقير شدن

برخي افراد احساس مي‌كنند باانجام رابطه جنسي به نوعي تحقير مي‌شوند و احساس عزت نفس خود را در برابر طرف قابل از دست مي‌دهند. اين گونه افراد احساس گناه پنهان را تجربه مي‌كنند و احساس آن‌ها بسيار شبيه به افرادي است كه مورد سو استفاده جنسي قرار مي‌گيرند.

راه حل: درباره احساس خود با پارتنرتان صحبت كنيد، از يك مشاور براي حل تعارضات روحي خود كمك بگيريد. حدالامكان رابطه جنسي را در نهايت احترام و به دور از خشونت‌هاي جنسي انجام دهيد.

4. مشكلات شخصيت

برخي افراد به دليل مشكلات شخصيتي كه بيشتر ريشه در كودكي دارند، بعد از انجام بيشتر كارها و نه فقط بعد از رابطه جنسي دچار احساسات منفي مثل احساس گناه مي‌شوند. اين افراد معمولا در دوران كودكي توسط والدين سخت گير تربيت شده‌اند و يا تجربه تجاوز را دارند.

راه حل: براي حل مشكلات روحي خود در اولين فرصت حتما به روانشناس يا روانپزشك مراجعه كنيد چرا كه اين نوع مشكلات بر تمام جنبه‌هاي زندگي شما تاثير مي‌گذارند و شما را مدام درگيري افكار منفي مي‌كنند.

 

نتايج منفي عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي

عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي نتايج و عواقب منفي با خود به همراه دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. رابطه جنسي با شريك‌هاي متعدد

اين گونه افراد شايد فكر كنند در مقابل شريك جنسي فعلي خود دچار احساسات منفي بعد از رابطه جنسي مي‌شوند. به همين دليل ارتباط جنسي را با افراد مختلفي امتحان مي‌كنند تا به آرامش روحي و رواني دست يابند.

2. اعتياد به رابطه جنسي

اين گونه افراد براي پنهان كردن شرمساري خود از رابطه جنسي، بيشتر و بيشتر روابط جنسي مختلف را تجربه مي‌كنند تا جايي كه دچار اعتياد به رابطه جنسي شوند. دراعتياد به رابطه جنسي مثل ديگر اعتيادها سيستم پاداش دهي مغزي دچار اختلال مي‌شود و اعتياد با درگيري‌هاي ذهني كنترل فرد را به دست مي‌گيرد.

3. عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي | روابط پر خطر

اين گونه افراد به دليل هول شدن كمتر از لوازم پيشگيري كننده استفاده مي‌كنند. در نتيجه ريسك ابتلا به بيماري‌هاي مقاربتي و بارداري‌هاي نخواسته را براي خود بالا مي‌برند.

4. مشكلات روحي رواني

افراد به دنبال احساس گناه دچار مشكلات روحي رواني مثل افسردگي و اضطراب مي‌شوند. با كمك گرفتن از يك فرد متخصص در زمينه مشكلات جنسي، مي‌توانيد احساس گناه خود را از بين ببريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 منبع : احساس گناه و عذاب وجدان بعد از رابطه جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۲:۳۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اغلب والدين در زمينه مصرف شير پاستوريزه براي كودكان خود با سوالاتي مواجه مي‌شوند. كمبود شير مادر از يكي مهم‌ترين دلايلي است كه والدين را به سوي مصرف شير پاستوريزه در نوزادي سوق مي‌دهد. اين درحاليست كه نوزادان توانايي هضم اين شير را ندارند و با مشكلات متعددي مواجه مي‌شوند. علاوه بر اين مصرف شير پاستوريزه در كودكان فوايد و مضراتي نيز دارد كه آگاهي از آن‌ها به والدين كمك مي‌كند تا بهترين تغديه را براي فرزند خود مهيا سازند. همچنين شما مي‌توانيد براي تغذيه بهتر فرزند خود از خدمات مشاوره كودك بهره‌مند شويد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 منبع : شير پاستوريزه براي كودكان

شير پاستوريزه براي نوزادان

به عقيده متخصصين سلامت، نوزاد طي شش ماه اول زندگي خود به جز شير مادر و يا شير خشك مجاز به دريافت هيچ ماده غذايي ديگري نيست و هر ماده غذايي ديگر به دليل عدم آمادگي معده نوزاد براي هضم آن، براي نوزاد خطرناك است. شير پاستوريزه نيز از اين قاعده مستثني نيست و مصرف اين شير در دوران نوزادي منجر به اسهال و استفراغ و حتي واكنش‌هاي آلرژيك خواهد شد. يادآوري اين نكته الزامي است كه مادراني كه به هردليل قادر به شيردهي به نوزادشان نيستند، براي تغذيه فرزند خود به هيچ عنوان نبايد از شير پاستوريزه استفاده كنند و تنها جايگزين شير مادر در اين سن، شير خشك است.

 

سن شروع مصرف شير پاستوريزه براي كودك

متخصصين سلامت معتقدند كه از شش ماهه دوم مي‌توان براي تغذيه كودكان به مقدار بسيار كم از شير پاستوريزه استفاده كرد. بهتر است شروع استفاده از شير پاستوريزه در كودكان به صورت تدريجي باشد و حتي الامكان با ماده غذايي ديگري تركيب شده باشد و به صورت نوشيدني نباشد. غذاهايي مانند حريره بادام، فرني و انواع پوره‌ها گزينه مناسبي براي استفاده از شير پاستوريزه هستند.

1. شير پاستوريزه براي كودكان يك تا دو سال

در سال دوم زندگي شير پاستوريزه را مي‌توان به عنوان نوشيدني براي كودكان به كار برد. شير در سال دوم زندگي كودك چه شير مادر و چه شير پاستوريزه تنها 30 درصد از نياز كودك را تامين كرده و كودك 70 درصد باقي مانده را بايد از غذاها و منابع ديگر بدست بياورد. در صورتي كه كودك مواد غذايي ديگر را استفاده نكند دچار سوتغذيه مي‌شود. لازم به ذكر است كه غلظت پروتئين‌ها، انرژي، املاح و ويتامين شير مادر و يا شير پاستوريزه تامين كننده نيازهاي كودك در سال دوم زندگي نيست. توصيه مي‌شود در طي اين بازه زماني شير پاستوريزه به صورت رقيق شده به كودك داده شود.

2. شير پاستوريزه براي كودكان دو سال به بالا

كودكان از دوسالگي به بعد مي‌توانند روزانه مقدار نيم ليتر شير پاستوريزه استفاده كنند. ضرورت استفاده از شير پاستوريزه در اين بازه بيشتر از قبل است؛ چون به دليل قطع شيردهي مادر، كودك كلسيم و مواد لازم براي رشد استخوان‌هايش را از اين شير بدست مي‌آورد.

بيشتر بخوانيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

فوايد مصرف شيرپاستوريزه

شير پاستوريزه يكي از منابع مهم ويتامين D است و به جذب بهتر كلسيم در بدن كمك مي‌كند. همچنين علاوه بر دارا بودن پروتئين‌ها و كربوهيدرات‌هاي لازم براي رشد كودك، باعث رشد عضلات شده و در فرآيند انعقاد خون هم تاثيرگذار است. مصرف شير پاستوريزه در كودكان، ميزان ابتلا به فشار خون بالا، سرطان روده و سكته مغزي در بزرگسالي را كاهش مي‌دهد. هم چنين باعث استحكام بافت استخواني شده و احتمال ابتلا به پوكي استخوان و شكستگي لگن را كاهش مي‌دهد. كمك به رشد قد كودكان و استحكام دندان‌ها از ديگر فوايد مصرف شير پاستوريزه است. مصرف شيرهاي پاستوريزه طعم دار باعث تشويق كودكان به مصرف شير و دور شدن از مصرف نوشيدني‌‌هاي گازدار مضر شده و در شكل دادن يك روند غذايي سالم بسيار موثر است.

مضرات مصرف شير پاستوريزه

مصرف شير پاستوريزه قبل از شش ماهگي باعث مشكلات گوارشي و حتي واكنش‌هاي آلرژيك در كودك خواهد شد. هم چنين به دليل مقادير زياد پروتئين در شير گاو، عملكرد كليه‌هاي نوزاد دچار مشكل خواهد شد. مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا اطلاع بيشتري در زمينه تغذيه صحيح كودك خود به دست آوريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مي‌توان به دليل كمبود شير مادر از شير پاستوريزه به نوزاد داد؟

خير، شير پاستوريزه براي نوزادان مضرات بسياري به همراه دارد و آنان را با مشكلات زيادي مواجه مي‌كند. در صورت كمبود شير مادر تنها مي‌توانيد از شير خشك استفاده كنيد. 

 

 

 

 منبع : شير پاستوريزه براي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۹:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تقويت و تشويق كودكان در زمان و مكان مناسب يكي از بهترين روش‌هاي تربيتي براي ايجاد و تغيير رفتار در كودكان است. متاسفانه در فرهنگ‌هاي مختلف به طور سنتي از تنبيه به صورت هاي مختلف در مقابل رفتارهاي نامطلوب كودكان استفاده مي‌شود. اين درحالي است كه از تشويق به طور محدود و معدود استفاده مي‌شود. وقتي از والدين در مورد تشويق نكردن كودكان پرسيده شد، بيشتر آن‌ها اصطلاحا پررو شدن و زياده خواه شدن كودك را بهانه‌اي براي عدم ارائه تشويق مي‌دانستند. تبعات منفي و آسيب‌هايي كه كودكان اين خانواده‌ها در بزرگسالي نشان داده‌اند، اهميت موضوع را دو چندان مي‌كند. در ادامه انواع روش‌هاي تشويق را در زمان مناسب ارائه داده‌ايم.

 

 

منبع : تشويق كودكان

 

تشويق كودكان در مقايسه با ساير روش هاي تربيتي

تشويق و تنبيه دو روش متضاد براي تغيير يا ايجاد يك رفتار در كودك هستند. معمولا والدين براي كاهش رفتار ناسازگار از تنبيه استفاده مي‌كنند، در حالي كه تنبيه تنها در كوتاه مدت موثر بوده و در بلند مدت حتي تاثير عكس مي‌تواند داشته باشد. براي جلوگيري از تكرار رفتار نامطلوب شما مي‌توانيد هم از تشويق و هم از تنبيه استفاده كنيد. در صورتي كه به درستي و به جا اين دو روش را به كارگيريد، مسلما به نتيجه مطلوب خواهيد رسيد. براي آشنايي با روش هاي تنبيه كودكان كليك كنيد.

انواع پاداش و تشويق براي كودكان

بر اساس موقعيت و ويژگي‌هاي كودك مي‌توان از 4 شيوه تقويت و تشويق استفاده كرد. به طور كلي بهتر است براي تقويت رفتار مطلوب كودك بر اساس نوع موقعيت از تمام روش‌هاي تقويت و تشويق همراه با سبك فرزندپروري مقتدرانه استفاده كنيد. در صورت موثر نبودن روش‌هاي زير حتما مشاوره كودك دريافت كنيد.

1- پاداش و تشويق احساسي

ديده شدن و محبت ديدن از مهم‌ترين نيازهاي كودك هستند. بغل كردن، لبخند زدن، تاييد رفتار كودك با حركات سر، تماس چشمي، نوازش كردن و… همگي نوعي تشويق و تقويت كودك محسوب مي‌شوند. والدين با استفاده از اين نوع تشويق‌ها موجب افزايش عزت نفس و اعتماد به نفس در كودك خود شده و او را براي زندگي در اجتماعي بزرگتر (خارج از خانواده) آماده مي‌كنند. توجه داشته باشيد كه تشويق‌ها بايد بلافاصله و يا با فاصله زماني كوتاه با رفتار مطلوب اتفاق بيافتند، به طوري كه كودك متوجه علت دريافت تشويق شود، اگر برعكس در زمان انجام رفتارهاي ناسازگار، او را حتي به صورت نمايشي و دروغين مورد تشويق و تاييد قرار دهيد، كودك رفتار نامطلوبش را افزايش مي‌دهد، زيرا ياد مي‌گيرد كه انجام اينگونه رفتارها نيز باعث افزايش توجه والدين مي‌شود.

در نتيجه به جاي تلاش و سعي در كاهش كاهش رفتارهاي نامطلوب، در صدد افزايش رفتارهاي مناسب كودك باشيد، زيرا در اين شرايط كودك متوجه مي‌شود كه براي دريافت پاداش و جلب توجه والدين بايد رفتار مطلوبي از خودش نشان دهد و با رفتار نامطلوب توجه لازم را دريافت نمي‌كند.

2- پاداش و تشويق كلامي

استفاده از كلمات و جملات نيز يكي از ديگر از راه هاي تشويق كودك هست. هر كسي دوست دارد مورد تاييد و تمجيد قرار بگيرد، تجربه اين لذت از جانب والدين موجب قوي شدن شخصيت كودك و بي‌نياز شدن او از توجه كاذب در بزرگسالي خواهد شد؛ زيرا تشويق كلامي باعث افزايش احساس ارزشمندي كودك مي‌شود. براي اجراي تقويت و پاداش به شيوه كلامي بهتر است نوع رفتاري كه باعث شده كودك را تشويق كنيد در ابتدا كامل توضيح دهد و بعد از آن كودك را مورد تاييد و تمجيد خود قرار دهيد. در چنين شرايطي كودك ياد مي‌گيرد كه براي دريافت پاداش و تشويق كلامي بايد رفتارهايي از آن دست نشان دهد.

3- پاداش و تشويق مادي

يك نوع ديگر از پاداش‌هايي كه مي‌توان براي تقويت رفتار كودكان در نظر گرفت پاداش و تشويق مادي است. برخي از كودكان از پاداش و تشويق‌هاي مادي لذت زيادي مي‌برند. اين دسته از پاداش‌ها شامل لوازمي مي‌شود كه كودك به داشتن آن‌ها علاقه دارد. از جمله اين لوازم مي‌توان به اسباب‌بازي، لباس، پول و… اشاره كرد. توجه داشته باشيد كه استفاده فقط از اين روش تشويقي به بعد احساسي كودك صدمه خواهد زد.

4- پاداش و تشويق مبتني بر انجام يك فعاليت يا تفريح

علاوه بر موارد فوق تفريحات و فعاليت‌هاي لذت بخش براي كودك هم مي‌تواند به عنوان پاداش و تشويق در نظر گرفته شود. مهمترين نكته در ارتباط با اين نوع از پاداش اين است كه تفريح و فعاليت بايد از نظر كودك خوشايند و لذت بخش باشد نه از نظر والدين. رفتن به پارك، وقت گذراني در موزه‌هاي علمي، آشپزي كردن با كودك، دعوت كردن دوستان فرزندتان و… همگي مي‌توانند موجب تشويق كودك‌تان براي انجام رفتارهاي مطلوب شوند.

كاهش رفتار نامطلوب از طريق تشويق كودك

رفتارهاي نامطلوب و ناسازگار كودك با توجه به فرهنگ، خانواده، اجتماع، خلقيات كودك و … متفاوت است. هر كودكي در هر جايگاه و موقعيتي رفتارهاي نامطلوبي خواهد داشت كه با اتخاذ روش‌هاي تربيتي مناسب مي‌توانيد آن ها را متوقف كنيد. همانطور كه گفتيم تنبيه به عنوان روشي بلند مدت موثر نيست؛ پس بايد تا حد امكان به طور محدود از آن استفاده كرد. در بلند مدت با برقراري ارتباط صميمانه با كودك خود مي‌توانيد تاثير بيشتري بر روي او بگذاريد. با ناديده گرفتن رفتارهاي ناخوشايند كودك او را از توجه خود محروم كنيد، اين موضوع براي كودك اهميت زيادي دارد، پس نيازي به داد زدن و تنبيه بدني نيست، عشق او به شما موجب حرف شنوي‌اش خواهد شد، پس با تنبيه ميان خودتان شكاف ايجاد نكنيد.

توجه داشته باشيد كه الگوي اصلي كودك، خود شما هستيد، اگر رفتاري نامناسب دائم از طرف او تكرار مي‌شود، بهتر است براي يكبار هم شده به الگويي كه براي او ساختيد نگاه كنيد و ايراد را در خودتان جويا شويد. 

تقويت رفتار كودك با استفاده از روش جدول ستاره

يكي از روش‌هاي مناسب تقويت رفتار انجام آن از طريق روش جدول ستاره است. ابزارهاي لازم براي اجراي اين روش شامل يك تخته و ستاره برچسب‌دار مي‌باشد، در صورت نبود اين ابزار مي‌توان از يك تخته و ماژيك براي كشيدن ستاره استفاده كرد.

در اين روش روزهاي هفته را در يك طرف جدول مي‌كشند و براي هر كار مطلوب كودك يك ستاره در نظر مي‌گيرند. سپس براي استفاده از اين ستاره‌ها بايد قوانيني مشخص كرد. اين قوانين مي‌تواند به صورت قرار دادي با كودك بسته شود، براي مثال با كودك قرار بگذاريد كه پس از هر 5 يا 10 ستاره مي‌تواند پاداشي داشته باشد. نكته‌اي كه بايد در نظر گرفت اين است كودك با انجام رفتار اشتباه يك ستاره از دست مي‌دهد، در نتيجه كودك براي بدست آوردن پاداش بايد رفتار مطلوب انجام دهد.

والدين در ارتباط با شيوه اجراي اين روش بايد كاملاً مقتدرانه و قاطعانه عمل كنند، قاطعانه رفتار كردن والدين به منظور تهديد كردن يا تنبيه كردن كودك نيست، بلكه به معناي آن است كه نبايد رفتار نامطلوب كودك بدون از دست دادن ستاره بخشيده شود، يا اينكه بر عكس بابت هر رفتاري كودك ستاره‌هايش را از دست دهد. اين كار نبايد منجر به كاهش اعتماد بنفس و عزت نفس و تحقير كودك شود. از طرفي جدول ستاره به عنوان باجگيري از كودك يا رسيدن به خواسته هاي شخصي خودتان استفاده شود. 

عوامل موثر بر تشويق كودكان

عواملي وجود دارد كه مي‌تواند بر ميزان اثرگذاري تشويق كودكان نقش داشته باشد از جمله اين عوامل مي‌توان به شيوه فرزندپروري صحيح و يكسان بين والدين، پايبندي به سيستم پاداش و توضيح شرايط به كودك و… اشاره كرد. براي اينكه سيستم پاداش‌دهي و تقويت كودكان موثر واقع شود بهتر است بين شيوه فرزندپروري والدين تفاهم وجود داشته باشد.

روش‌هاي متفاوت رفتار پدر و مادر با كودك باعث سردرگمي او مي‌شود و ممكن است بر اثربخشي سيستم پاداش‌دهي تاثير منفي بگذارد. زماني تشويق كودكان موثر واقع مي‌شود كه بين رفتارهاي والدين همسويي وجود داشته باشد و به انجام آن متعهد و پايبند باشند. به عنوان مثال ممكن است يك رفتار از نظر مادر مطلوب و از نظر پدر نامطلوب باشد، اين مسئله باعث مي‌شود كه كودك پيام‌ها متنقاض دريافت كند و به سيستم پاداش‌دهي توجهي نكند. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تشويق كردن كودك مي‌تواند باعث كاهش رفتار نامطلوب او شود؟

يكي از روش‌هاي صحيح فرزندپروري اين است كه والدين به واسطه تقويت و تشويق كودكان، رفتار نامطلوب كودك را كاهش دهند. براي انجام اين كار مي‌توان از روش جدول ستاره استفاده كرد.

 

 

 

منبع : تشويق كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تشويق كودكان،
موضوع:
[ ۲۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۴:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك 2 تا 3 ساله از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. سنين دو تا سه سالگي در كودكان از جمله دوره‌هاي مهم رشد و تكامل هر فرد به شمار مي‌آيد كه لازم است والدين در زمينه تربيت و پرورش كودك در اين دوران تمام نكات و چالش‌هاي موجود را فرا بگيرند تا فرزند بتواند به سلامت از اين مرحله از رشد فكري و جسمي خود عبور كند. با كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد اصول صحيح تربيت فرزند را بياموزيد و از آن‌ها در جهت تربيت هرچه بهتر فرزند خود استفاده نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 منبع : تربيت كودك دو ساله

اهميت دوره 2 تا 3 سالگي كودك

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود. با شروع دو سالگي، كودكان جنب و جوش بيشتري پيدا مي‌كنند و نسبت به اتفاقات و اشيا اطراف خود توجه بيشتري نشان مي‌دهند و تمايل به شناخت بهتر و كامل‌تر محيط اطراف خود دارند.

كودك در اين سنين هنوز قادر به تفاوت قائل شدن ميان كارهاي درست و غلط يا خوب و بد نيست و كارهايي خارج از انتظار انجام مي‌دهد. بنابراين والدين بايد با در نظر گرفتن اين نكته، كودك را در جهت تكامل شناختي و رشد ذهني ياري كنند و با رفتار مناسب و عاري از هر گونه سرزنش و تنبيه، به كودك خود راه درست را از نادرست نشان دهند. براي آشنايي با جديدترين روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

تربيت كودك دو ساله | تاثير خانواده بر رفتار كودك

در هر خانواده‌اي بسته به محيط رشد و پرورش، ميزان تحصيلات و سطح سواد والدين، شرايط مختلف اقتصادي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و باورهاي رايج و مرسوم در خانواده، كودكان تحت شرايط متفاوتي رشد پيدا مي‌كنند، بنابراين هر دو كودك از جنبه‌هاي رفتاري و تكاملي تفاوت‌هاي زيادي با هم دارند. كودكان نوپايي كه در سنين دو تا سه سالگي قرار دارند هم از اين قاعده مستثني نيستند، اما مشخصه‌هاي بارزي در ميان كودكان در اين بازه سني ديده مي‌شود كه لازم است والدين آن‌ها را مد نظر داشته و در فرايند رشد فرزندشان از اين توصيه‌ها پيروي كنند.

1. شكوفايي و بروز احساسات

يكي از دلايلي كه سنين دو تا سه سالگي را به دوراني مهم از نظر رشد ذهني و رواني تبديل مي‌كند، شكل گيري عواطف و احساسات در اين سال‌هاست. كودك با مشاهده اطرافيان خود و در تلاش براي پيروي از الگوهاي رفتاري آنان، با احساسات و رفتارهاي احساسي آن‌ها آشنا مي‌شود و به دنبال آن سعي در تطابق با اين واكنش‌ها دارد.

از آنجا كه اين دوره آغاز شكل گيري احساسات و رفتارهاي عاطفي كودك مي‌باشد، وي هنوز دركي از نحوه بروز احساسات از طريق واكنش رفتاري ندارد. از اين رو والدين لجبازي‌ها و بد اخلاقي‌هاي زيادي را در كودك رو به رشد خود شاهد خواهند بود. در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، با كودك در مورد احساسش نسبت به موضوعي مشخص يا رخدادي كه موجب آزردگي و بد رفتاري او شده صحبت كنند.

2. تربيت كودك 2 تا 3 ساله | قوه ادراك و انديشيدن

قدرت تفكر و تمايز قائل شدن ميان مفاهيم مختلف در كودكان بعد از دو سالگي شروع به رشد و تكامل مي‌كند. فرزند شما در اين دوره با تاثيرپذيري از محيط اطراف، به گسترش قوه درك و تفكر خود مي‌پردازد و هر چه بيشتر در تعامل با پيرامون خود و افراد اطرافش قرار گيرد، محركات محيطي بيشتري دريافت كرده و در نتيجه ابعاد رشد و تكامل ذهني و فكري او گسترده‌تر از كودكي خواهد بود كه كمتر به معاشرت با ديگران مي پردازد يا در محيط هاي فاقد تحرك و تعامل متقابل افكار و احساسات قرار دارد.

چگونگي بروز قوه درك كودك

_كودك در اين دوره قادر است تا مسائل مختلف را طبقه بندي كرده و ويژگي‌هاي گروهي از موضوعات مشخص را به خاطر بسپارد.
_با بيان مواردي كه او را ناخشنود مي‌كنند و مطابق خواسته‌هايش نيستند، سعي در يافتن راهكاري براي از بين بردن آن‌ها و برقراري شرايط مطلوب و مساعدي براي خود مي‌نمايد.

 

رفتار والدين براي شكوفايي استعداد كودك

والدين بايد در اين دوره براي آموزش و تقويت ابعاد شناختي مختلف كودك اقدام كرده و در زمينه‌هاي مختلف به پرورش و تثبيت يادگيري‌هاي او بپردازند. خواندن داستان‌هاي مختلف و آموزنده، ياد دادن شعر يا آوازي زيبا و با مفهوم، نقاشي كردن و تقويت قوه خلاقيت، تمرين اشكال و رنگ‌ها و ساير مفاهيم روزمره با كودك، مقايسه رويدادهاي گذشته و حال، بازي كردن با كودك يا شركت دادن او در جمع دوستان هم سن و تشويق كودك به بازي كردن با آن‌ها مي‌تواند از اقدامات سودمند تربيتي براي والدين به شمار رود.

 

تربيت كودك 2 تا 3 ساله | آموزش استقلال و اعتماد به نفس

يكي از راهبردهاي تربيتي مهم و در عين حال حياتي براي والديني كه كودكان 2 تا 3 ساله دارند، تشويق آن‌ها به حضور در اجتماعات گوناگون و تبادل نظر و مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها مي‌باشد. هر كودكي در اين سن به اظهار وجود كردن و ديدن رفتارهاي ساير بچه‌هاي همانند خود نياز دارد تا از اين طريق بتواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با ساير اعضاي تشكيل دهنده يك گروه را تمرين كند.

 

رفتار والدين با كودكاني كه در ارتباط با هم سالان خود دچار مشكل هستند

والدين بايد فرصت حضور كودك خود در جمع همسالانش را بدهند و تكامل رفتارها و طرز برخورد كودك را با سايرين مورد بررسي و تحليل قرار دهند. اگر كودكي نتوانست در يك جمع به خوبي اعلام حضور كند و در برقراري ارتباط با بقيه كودكان هم سن خود دچار مشكل شد، لازم است كه مشكل كودك پس از مشورت با يك مشاور شناسايي شود و سپس با به كارگيري توصيه‌هاي ارائه شده در اين زمينه، كودك را در جهت بهبود روابط و تكامل ابعاد ذهني و اجتماعي ياري نمود تا در آينده با مشكلات ناشي از عدم طي كردن اين مرحله از رشد روبرو نشود. كودكان بايد در اين زمينه آزاد گذاشته شوند تا اتفاقات مشخصي را تجربه كرده و تعارضات موجود را درك كنند تا بتوانند در مواجهه با مسائل و مشكلات گوناگون، به راهكار مناسبي براي برطرف كردن آن برسند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چرا سن 2 تا 3 سالگي از دوره‌هاي مهم و حياتي رشد كودكان به شمار مي‌رود؟

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود.

چگونه بايد با يك كودك لجباز برخورد كنيم؟

در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، در مورد مساله‌اي كه باعث نارضايتي كودك شده صحبت كنند.

چرا بايد كودك را به حضور در اجتماعات دوستانه تشويق كرد؟

مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها ضروري است. كودك از اين طريق مي‌تواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با اعضاي يك گروه را تمرين كند.

 

 

 

 منبع : تربيت كودك دو ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت كودك دو ساله،
موضوع:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۸:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چگونه مي‌توان با دخالت ديگران در بچه داري مقابله كرد؟ يكي از مسائل چالش برانگيز در تربيت فرزند اين است كه پدر و مادر هرقدر هم اصول تربيتي صحيح را به كار گيرند و سبك فرزند پروري درستي را اعمال نمايند، در مسير تربيت فرزند خود با فراز و نشيب‌هايي چون دخالت اطرافيان رو به رو هستند. اين موضوع وقتي شدت بيشتري مي‌يابد كه از لحاظ مكاني فاصله چنداني با منزل شخص مداخله‌گر نداشته باشد. چند تربيتي، كودك را دچار سردرگمي كرده و او را از مسير اصلي منحرف مي‌سازد. با توجه به اينكه هر دو نفر(والد- مداخله گر) به خير و صلاح كودك فكر مي‌كنند و بر درستي نظر خود اصرار دارند، هر گونه مخالفت از سمت ديگري مي‌تواند موجب ايجاد دلخوري و ناراحتي گردد. با آگاهي از روش صحيح برخورد با دخالت اطرافيان، مي‌توانيد در نهايت احترام و بدون كمترين دلخوري از دخالت‌ها جلوگيري كنيد. 

 منبع : دخالت ديگران در بچه داري

تاثير دخالت ديگران در بچه داري

دخالت اطرافيان در در تربيت فرزند از دو جهت ايجاد نگراني خواهد كرد و پيامدهاي منفي زير را  به همراه خواهد داشت:

1. درگيري و اختلاف بين زوجين

اگر شخص دخالت كننده يكي از اعضاي خانواده همسر باشد، به طور مثال مادر شوهر يا خواهر شوهر به طور مكرر عادت داشته باشند مادر را به خاطر سبك فرزند پروري‌اش  سرزنش كنند، اين مسئله باعث درگيري بين زن و شوهر مي‌شود. چرا كه به علت خجالت و ملاحظه ممكن است نتواند به آن‌ها بگويد كه دخالت نكنند و در پيش شوهر خود از دخالت‌هاي خانواد‌اش شكايت كند. اين مسئله زماني به يك چالش بزرگ تبديل مي‌شود كه مرد به صحبت‌هاي همسر خود توجه نكرده و رفتارهاي مداخله گرانه خانواده‌اش را تاييد نمايد.

2. آسيب مستقيم به كودك

اگر كودك ببينيد كه حرف‌هاي والد با مخالفت ديگران رو به روست و اطرافيان سعي دارند به گونه‌اي ديگر نكات تربيتي را اجرا نموده و با وي به شكلي متفاوت رفتار نمايند، دچار سردرگمي مي‌شود. نمي‌داند حرف‌هاي والد را بپذيرد و آنگونه كه او مي‌خواهد عمل نمايد يا به شكلي كه ديگران مي‌گويند رفتار كند. نكته ديگر اين است كه اگر تاثير سخن ديگران بيشتر از تاثير حرف‌هاي والدين باشد، كودك نسبت به جايگاه قدرت پدر و مادر ديدگاه متفاوتي پيدا مي‌كند و بيش‌ترين ميزان حرف شنوي او از شخصي خواهد بود كه در حرف آخر را مي‌زند.

 

چگونه مي‌توان با دخالت ديگران در زمينه فرزندپروري مقابله كرد؟

براي تربيت فرزند خود لازم است كه ابتدا خود آموزش ببينيد و مهارت‌هاي والدگري را به خوبي فرا بگيريد. تا زماني كه پدر و مادر به يك شخص بالغ تبديل نشده باشند و نتوانند كودك درون خود را به خوبي پرورش دهند، نمي‌توانند به طور مستقل و بدون دخالت ديگران به تربيت فرزند خود بپردازند. ديگران بايد بدانند شما توانايي تربيت فرزندانتان را به بهترين نحو داريد و نيازي به دخالت ديگران در تربيت فرزند نيست. راهكارهاي زير مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

1. دخالت ديگران در بچه داري | كاهش حساسيت هاي مادرانه

زنان در دوران بارداري و اندكي پس از زايمان به شدت حساس و تحريك پذير مي‌شوند تا جايي كه كوچك‌ترين نصحيت‌هاي دلسوزانه ديگران را به عنوان دخالت تلقي كرده و آزرده خاطر مي‌شوند. بهتر است تا جايي كه مي‌توانيد از لحاظ جسمي و رواني خود را تقويت كنيد و با رفتار مناسب و همراه با احترام، با دخالت‌هاي ديگران برخورد نماييد.

2. تقويت اعتماد به نفس 

اگر پدر و مادر از كارآمدي و اعتماد به نفس خوبي برخوردار باشند، ديگران كمتر به خود اجازه مي‌دهند كه در روش تربيتي آن‌ها دخالت كنند. شركت در كلاس‌هاي مرتبط با مهارت والدگري و جرات‌مندي باعث مي‌شود كه آن‌ها بتوانند محكم و با صلابت اصول تربيتي صحيح را به كار گيرند و توانايي نه گفتن به دخالت‌هاي ديگران را داشته باشند.

3. دخالت ديگران در بچه داري | حفظ فاصله مكاني با خانواده همسر

نزديكي به منزل پدري همسر  مسئله‌ايست كه خواسته و يا ناخواسته زمينه دخالت خانواده را در تربيت فرزند فراهم مي‌كند. به علت رودربايستي نمي‌توان مستقيما به آن‌ها گفت كه دست از مخالفت خود بردارند زيرا ممكن است حرف شما را طور ديگري برداشت نمايند و دلخوري‌هاي بزرگ ايجاد شود. بهتر است زن و شوهر با حفظ رفت و آمدهاي خانوادگي، در فاصله‌اي دورتر از منزل همسر ساكن شوند و زندگي مستقلي داشته باشند. براي جلوگيري اينگونه مسائل مي‌توانيد از مشاوره خانواده كمك بگيريد.

4. مشخص كردن حد و مرزها

شما بايد با رفتارهاي خود مرزهايتان را براي اطرافيان مشخص كنيد. وقتي در ساير زمينه‌ها تمام مسائل و مشكلات شخصي‌تان را براي ديگر بازگو كنيد، آن‌ها نيز به خود اجازه مي‎دهند در زمينه‌هاي ديگر در زندگي شما دخالت كنند. پس مرزهاي خود را مشخص كنيد تا از دخالت اطرافيان در بچه داري پيشگيري نماييد. براي مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چگونه مي‌توان با دخالت خانواده شوهر در بچه داري مقابله كرد؟

ضمن توجه به اينكه حرف‌هاي ديگران هميشه هم غلط نيست و گاهي از سر عشق و علاقه در تربيت فرزند دخالت مي‌كنند، بايد گفت بهتر است كمي منطقي باشيد. اگر احساس مي‌كنيد حرف‌هايشان چندان هم بد به نظر نمي‌رسد، آن‌ها را بپذيريد و اعمال نماييد. اما اگر فكر مي‌كنيد دخالت آنان به سلامت روان شما و فرزندتان آسيب مي‌زند، مهارت جرات مندي را در خود تقويت كرده و در نهايت احترام به آن‌ها بگوييد كه نبايد در تربيت فرزند شما دخالت كنند.

 

 

 

 منبع : دخالت ديگران در بچه داري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۴:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين مركز مشاوره روانشناسي شريعتي كجاست؟ آيا از خدماتي كه در مراكز روانشناسي مختلف ارائه مي‌شود اطلاعي داريد؟ مشاوره روانشناسي يكي از خدماتي است كه توسط متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران، روانشناسان و روان پزشكان ارائه مي‌شود. استفاده از اين خدمات تنها به كساني كه داراي مشكل خاصي هستند اختصاص ندارد بلكه بسياري از افراد براي ارتقاي وضعيت روحي خود يا براي كسب اطلاعات در مورد وضعيت هوشي فرزندانشان از آن استفاده مي‌كنند. ما در ادامه به معرفي بهترين مراكز مشاوره روانشناسي شريعتي و خدمات ارائه شده توسط آن‌ها پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 منبع : مشاوره روانشناسي شريعتي

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۰:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

وابستگي كودك به شيشه شير زماني كه مي‌خواهيد او را با غذاي سفره آشنا كنيد مي‌تواند به يك چالش بزرگ تبديل شود. كودكان به مرور زمان ياد مي‌گيرند كه علاوه بر تغذيه مي‌توانند با شيشه شير يا پستانك خود را آرام كنند. همين مسئله باعث مي‌شود كه برخي بچه‌ها از نظر عاطفي به شيشه شير خود وابسته شده و در نبود آن احساس بي‌قراري و اضطراب بكنند. اين مسئله مي‌تواند خواب و خوراك كودك را تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار دهد. ما در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد وابستگي كودك به شيشه شير و راهكارهاي مقابله با آن پرداخته‌ايم پس همراه ما باشيد.

منبع : وابستگي كودك به شيشه شير

علل وابستگي كودك به شيشه شير

شيشه شير تنها منبع براي تغذيه كودك نيست چرا كه به مرور زمان اين وسيله به ابزاري براي آرام كردن فرزند شما تبديل مي‌شود. در واقع در اكثر مواقعي كه كودك گريه مي‌كند و با بي‌قراري از خود واكنش نشان مي‌دهد والدين از طريق شير دادن به او سعي مي‌كنند اوضاع را آرام نمايند.

از همين رو نوزاد تازه متولد شده براي تجربه احساس آرامش و رضايت خاطر به شيشه شير وابسته مي‌شود و در نبود آن احساس ناراحتي مي‌كند. اين وابستگي در كودكاني كه اضطراب‌هاي بيشتري دارند و با مشكلاتي نظير اضطراب جدايي دست و پنجه نرم مي‌كنند بيش از ساير كودكان ديده مي‌شود.

همچنين هرچقدر شما بيشتر از شيشه شير براي آرام كردن نوزاد كمك گرفته باشيد ميزان اين وابستگي بيشتر خواهد بود. در نتيجه بسيار اهميت دارد زماني كه فرزندتان به دلايلي غير از گرسنگي احساس ناآرامي مي‌كند تلاش كنيد علت اين موضوع را دريابيد و با برطرف كردن آن از ايجاد وابستگي مفرط به شيشه شير پيشگيري كنيد. براي شناخت بيشتر درباره نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

وابستگي كودك به شيشه شير | راهكارهايي براي والدين

بسياري از پدر و مادرها پس از گذشت 2 سالگي و درست زماني كه مي‌خواهند فرزند خود را از شير بگيرند متوجه وابستگي زياد كودك به شيشه شير مي‌شوند. در اين شرايط اكثر آن‌ها به دنبال راهي مي‌گردند تا بتوانند به كمك آن بدون اينكه به كودك آسيب بزنند عادت خوردن شيشه شير را از سر او بياندازند. توجه به برخي راهكارهايي كه متخصصين در زمينه روانشناسي كودك پيشنهاد مي‌دهند مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك نمايد. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- براي كودك يك فنجان مخصوص تهيه كنيد

قبل از اينكه بخواهيد چيزي را از كودك بگيريد لازم است يك جايگزين مناسب براي آن پيدا كنيد. شما مي‌توانيد يك فنجان كودكانه براي فرزند خود تهيه كرده و به او بگوييد آنقدر رشد كرده است كه مي‌تواند همانند بزرگ‌ترها از فنجان يا ليوان براي خوردن نوشيدني‌ها استفاده كند. هرچقدر بتوانيد علاقه‌مندي بيشتري در فرزند خود در اين زمينه ايجاد كنيد او راحت‌تر مي‌تواند شرايط جديد را بپذيرد.

2- به يك باره شيشه شير را حذف نكنيد

اگر فرزند شما وابستگي شديدي به شيشه شير دارد سعي كنيد به يك باره آن را از او نگيريد. تلاش كنيد يك برنامه تدريجي براي كنار گذاشتن شيشه ترتيب دهيد و به مرور زمان از ساعات استفاده از آن كم كنيد. براي مثال شما مي‌توانيد دادن شيشه شير را تنها به زمان و مكان خاصي نظير موقع خوابيدن محدود كنيد. به تدريج اين زمان را نيز كم‌تر كرده تا جايي كه فرزندتان به طور كامل بتواند براي خداحافظي با شيشه شير آماده شود. براي آگاهي بيشتر درباره آموزش نحوه شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

3- فضاي آرامي براي كودك ايجاد كنيد

قرار داشتن در محيط پرتنش مي‌تواند ظرفيت رواني كودك را براي كنار گذاشتن شيشه شير تحت تأثير قرار دهد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه در دوراني كه مي‌خواهيد شيشه شير را از فرزند خود بگيريد محيط آرامي را براي او فراهم كنيد. در همين راستا به فرزندتان نشان دهيد كه همواره در كنار او هستيد و مي‌توانيد در همه شرايط از او مراقبت كنيد. كودك نياز دارد تا بداند گرفتن شيشه از او به معناي دريغ كردن محبت از جانب شما نيست و پدر و مادر همواره او را دوست خواهند داشت.

4- از كتاب‌ها ويديوهاي آموزشي كمك بگيريد

امروزه كتاب‌ها و ويديوهاي آموزشي متنوعي وجود دارند كه به پدر و مادرها كمك مي‌كنند چگونه وابستگي كودك به شيشه شير را مديريت نمايند. بسياري از اين ويديوها به زباني كودكانه تهيه شده‌اند و مي‌توانند به فرزند شما كمك كنند تا راحت‌تر با شرايط جديد سازگار شود.

5- با يك روانشناس كودك مشورت نماييد

اگر فرزند شما وابستگي بسيار شديدي به شيشه شير دارد و انجام راهكارهاي فوق نمي‌تواند كمك زيادي به او بكند لازم است از يك متخصص در زمينه روانشناسي كودك براي بررسي بيشتر اوضاع كمك بگيريد. روانشناس به شما كمك خواهد كرد تا اضطراب‌هاي فرزندتان را بهتر بشناسيد و به شيوه مؤثرتري اوضاع را مديريت نماييد. براي اطلاع درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول درباره وابستگي كودك به شيشه شير

آيا استفاده از شيشه شير براي آرام كردن كودك كار اشتباهي است؟

لازم است شيشه شير را تنها زماني براي آرام كردن فرزندتان استفاده كنيد كه احساس مي‌كنيد امكان دارد او گرسنه باشد. اما در ساير مواقع استفاده مفرط از شيشه شير مي‌تواند به بروز وابستگي زياد در فرزندتان منجر شود.

 

 

 

منبع : وابستگي كودك به شيشه شير

 

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۸:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فلاكا يا زامبي نام ماده مخدر صنعتي جديدي است كه استفاده از آن به دليل قيمت پايين و تأثيرگذاري قوي رو به افزايش است. اين ماده شبيه نمك دريا يا كريستال‌هاي ريز سفيدرنگي است كه بوي بسيار بدي دارد؛ به دليل موادي كه در ساختن آن به كار مي‌رود به‌شدت اعتيادآور است و آسيب‌هاي بسياري را هم به بدن وارد مي‌كند. به همين خاطر لازم است كه نوجوانان و جوانان و همين‌طور والدين از اين ماده و راه‌هاي جلوگيري از اعتياد به آن آگاهي داشته باشند. در صورت مصرف ويا شك به مصرف فلاكا حتما مشاوره ترك اعتياد دريافت نماييد.

منبع : فلاكا يا زامبي

ماده مخدر فلاكا يا زامبي چيست ؟

فلاكا يا آلفا پي‌وي‌پي ماده مخدر جديدي است كه از تركيب توهم‌زاها و روان‌گردان‌هايي مثل متاآمفتامين ساخته مي‌شود. استفاده از فلاكا باعث مي‌شود بدن فرد دچار لرزش شده و با تغييرات جسمي و مغزي كه پس از استفاده از اين ماده شروع مي‌شود، او را تحريك مي‌كند كه به خود يا اطرافيانش آسيب بزند؛ به همين خاطر است كه اين ماده به نام زامبي نيز مشهور شده است. نفس شيطان، اشك شيطان، رعدوبرق سفيد يا ابر نهم از نام‌هاي ديگري هستند كه به فلاكا داده شده است.

 

بيشتر بخوانيد : مواد محرك

 

نحوه استفاده از فلاكا و تأثيرگذاري آن

فلاكا به روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌شود كه ازجمله آن‌ها خوردن به‌صورت يك قرص، حل كردن در آب، استفاده مانند شياف و دود كردن مي‌توان اشاره كرد. مصرف اين ماده باعث مي‌شود تا ترشح سروتونين و دوپامين در مغز افزايش پيدا كند و به همين خاطر مصرف‌كنندگان احساس سرخوشي و پرانرژي بودن مي‌كنند. اما افزايش دوپامين در كنار احساس لذت باعث بروز توهم مي‌شود كه معروف‌ترين آن‌ها توهم آدم‌خواري است و بيشتر از هر چيز به همين خاطر است كه فلاكا را با نام زامبي مي‌شناسيم.

 

بيشتر بخوانيد : اعتياد چيست

 

عوارض و پيامدهاي مصرف فلاكا

اثرات استفاده از فلاكا با توجه به شكل مصرف آن متفاوت خواهد بود، اما معمولاً تا 3 يا 4 ساعت باقي مي‌ماند ولي پيامدهاي منفي استفاده از آن براي حدود 24 ساعت در بدن مصرف‌كننده ادامه پيدا مي‌كند. فلاكا از دو نوع ماده مخدري ساخته مي‌شود كه هركدام خودشان به‌تنهايي مشكلات بسياري را براي مصرف‌كننده ايجاد مي‌كنند. كنار هم قرار گرفتن اين مخدرها باعث مي‌شود تا فرد نشانه‌هاي زير را تجربه كند:

عوارض كوتاه‌مدت

  • بالا رفتن ضربان قلب
  • افزايش فشارخون
  • تندتر شدن تنفس
  • تعريق بدن
  • ناتواني در تمركز و رفتارهاي منطقي
  • اضطراب شديد
  • توهم و هذيان
  • بدبيني‌هاي شديد
  • تمايل به آسيب زدن به ديگران و حتي آدم كشي
  • لرزش شديد بدن
  • بالا رفتن شديد دماي بدن
  • خونريزي‌هاي داخلي

عوارض استفاده طولاني‌مدت

با توجه به اينكه فلاكا ماده بسيار سمي است استفاده از آن اختلالات بسياري را براي كبد و كليه ايجاد مي‌كند و با آسيب زدن به سلول‌هاي عصبي مشكلات جدي را در اندام‌هاي مختلف و مغز مصرف‌كننده باقي مي‌گذارد.

قربانيان فلاكا

متأسفانه فلاكا ماده مخدر جديد و بسيار ارزان‌قيمتي است كه اخيراً استفاده از آن رواج پيدا كرده است. متخصصين مي‌گويند بيشتر استفاده‌كننده‌ها از فلاكا مرد و در بين 20 تا 30 سال هستند. استفاده از اين ماده معمولاً در تعطيلات و در جريان مهماني‌ها افزايش پيدا مي‌كند. ناشناخته بودن فلاكا و عوارض و پيامدهايي كه به همراه مي‌آورد يكي از مهم‌ترين دلايلي است كه باعث افزايش استفاده از اين ماده شده است. درعين‌حال نكاتي كه راجع به تجربه مصرف آن گفته مي‌شود گاهي اوقات بعضي‌ها را تحريك مي‌كند تا از آن استفاده كنند.

ترك اعتياد به فلاكا

براي بعضي از جوانان اين سؤال پيش مي‌آيد كه آيا فلاكا اعتيادآور است؟ در جواب اين سؤال بايد بگوييم كه ماده مخدر فلاكا از دو نوع مخدر بسيار قوي ساخته مي‌شود و طبيعتاً اگر بيش از آن‌ها اعتيادآور نباشد كمتر هم نيست. اما سؤال اصلي اين است كه چطور بايد براي درمان اعتياد به اين ماده اقدام كرد؟

با توجه به اينكه هنوز آگاهي چنداني راجع به اين ماده وجود ندارد ممكن است هر كسي از آن استفاده كند، زيرا بسياري از مصرف‌كنندگان درواقع نمي‌دانند كه دارند از چه چيزي استفاده مي‌كنند به همين خاطر ممكن است شما با افراد بسياري برخورد كنيد كه ندانسته درگير اعتياد به فلاكا شده‌اند. در اين شرايط بهتر است حتماً براي درمان از يك متخصص كمك بگيريد. قطع خودسرانه مصرف مخدر مي‌تواند باعث بروز مشكلات بيشتري باشد. پس حتما براي درمان و ترك اعتياد به متخصص ترك مراجعه كنيد. مهم‌ترين اقدامات درماني در مراكز ترك اعتياد به دودسته تقسيم مي‌شود.

ترك اعتياد جسماني

در اين مرحله كه به آن عوض كردن خون يا سم‌زدايي هم مي‌گويند متخصصان تلاش مي‌كنند تا وابستگي جسمي به ماده مخدر را از بين ببرند. مشكلات جسماني كه براي مصرف‌كننده ايجاد شده و همين‌طور وابستگي كه مغز و بدن به فلاكا پيداكرده‌اند در اين مرحله از بين مي‌رود.

ترك اعتياد رواني

فلاكا به دليل احساس خوشايندي كه براي فرد ايجاد مي‌كند باعث مي‌شود كه مصرف‌كنندگان به استفاده دوباره از آن تمايل داشته باشند و به عبارتي پس از ترك دير يا زود مصرف دوباره را شروع كنند. جلسات روان‌درماني به بيمار كمك مي‌كند تا راه‌هايي را براي مبارزه با اين ميل رواني در خود پيدا كند و كساني كه از اين جلسات استفاده مي‌كنند تا حد زيادي از شروع مجدد مصرف در امان مي‌مانند. در اين جلسات به بيمار كمك مي‌شود تا مشكلاتي كه به دليل اعتياد برايش پيش آمده را شناسايي كرده و براي برطرف كردن آن‌ها برنامه‌ريزي كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

فلاكا چيست؟

فلاكا يك ماده مخدر صنعتي و جديد است كه از تركيب متاآمفتامين و مخدرهاي توهم‌زا ايجاد مي‌شود.

آيا فلاكا اعتيادآور است؟

بله؛ فلاكا مي‌تواند ازنظر جسمي و رواني اعتياد بسيار قوي را در بيمار ايجاد كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: فلاكا يا زامبي،
موضوع:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۳:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چگونه مي‌توان مهارت مسئوليت پذيري كودكان را تقويت كرد؟ انسان‌ها دوست دارند در جهاني زندگي كنند كه همه در آن مسئوليت‌پذير هستند. چنين جهاني تنها در صورتي محقق مي‌شود كه كودكان از همان ابتدا مسئوليت پذيري را آموزش ببينند و در خود نهادينه كنند. واضح است كه والدين به عنوان مراقبان و تربيت كنندگان كودكان اين وظيفه را برعهده دارند؛ پس چه خوب است كه آن را به طور كامل و صحيح به فرزندان خود آموزش دهند و در شكل گيري صحيح شخصيت آن‌ها بهترين روش‌ها را به كار گيرند. اما كودكان با يكديگر بسيار متفاوت هستند؛ مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا متناسب با شرايط و خصوصيات كودك خود، بهترين روش تربيتي را به كار بگيريد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 منبع : مسئوليت پذيري كودكان

آموزش مسئوليت پذيري به كودكان

مسئوليت پذيري مهارتي اكتسابي است و از حدود سه سالگي به تدريج ايجاد مي‌شود. خانواده اولين محيطي است كه كودك در آن قرار مي‌گيرد و نقش عظيمي در شكل گيري شخصيت او دارد. اگر فردي از همان ابتدا و در دوران كودكي اين خصلت را ياد نگيرد و به كمك والدين آن را در خود پرورش ندهد، در آينده نيز مسئوليت تمام كارهاي خود را به ديگران مي‌سپارد. مسئوليت پذيري كودكان به ميزان زيادي به تجارب آن‌ها در محيط خانواده و الگوپذيري از والدين بستگي دارد. والدين مي‌توانند با اتخاذ تدابير آموزشي، زمينه‌هاي شكل گيري اين خصلت را در كودكان ايجاد كنند و البته لازم است در اين مسير به شرايط روحي و رواني آن‌ها نيز توجه داشته‌باشند. انتظارات خود از فرزندانتان را به شكل واضح و روشن و متناسب با سن آن‌ها بيان كنيد.

 

مسئوليت پذيري كودكان در سنين مختلف

كودكان هر چه بزرگتر مي‌شوند آمادگي پذيرش مسئوليت‌هاي بزرگتر و بيشتر را پيدا مي‌كنند. مهم است كه والدين مسئوليت‌هايي را مطابق با سن كودك به او واگذار كنند تا پس از طي كردن يك مرحله‌ي رشدي با موفقيت وارد مرحله‌ي بعدي شود و مسئوليت‌هاي بيشتري را بر عهده بگيرد. در ادامه مسئوليت‌هاي كودكان در هر سن را شرح داده‌ايم.

1. مسئوليت پذيري در سنين پيش از دبستان

كودك سه تا پنج ساله هم مي‌تواند مسئوليت برخي از كارهاي خود را برعهده بگيرد؛ براي مثال او مي‌تواند انتخاب كند براي رفتن به مهد كودك چه لباسي بپوشد و يا  در مورد تغذيه ميان وعده و اينكه دلش مي‌خواهد چه چيزي بخورد تصميم بگيرد. البته در اين مورد والدين بايد با مطرح كردن چند گزينه براي او محدوديت قرار دهند. براي مثال مي‌توانيد از او بپرسيد كه امروز مي‌خواهد نون پنير بخورد يا چاي با بيسكوئيت. همچنين مي‌توانيد در مورد اسباب بازي‌هايش از او سؤال بپرسيد كه بهتر است آن‌ها را در چه جايي قرار دهد و يا كدام يك از آن‌ها را به ديوار بزند. مسئوليت كودك پنج ساله مي‌تواند اين باشد كه وسايلش را بعد از بازي كردن جمع كند و آن‌ها را در جاي خود قرار دهد. كودكان در اين سن مي‌توانند در كارهاي خانه به شما كمك كنند اما به شرطي كه خودشان درخواست نمايند.

2. مسئوليت پذيري كودكان دبستاني

زماني كه كودكان وارد مدرسه مي‌شوند، بايد مسئوليت‌هاي بيشتري در اختيار آنان قرار دهيد. آنان مي‌توانند در انجام كارهاي ساده‌اي مانند چيدن ميز شام به شما كمك كنند. مديريت پول‌هاي هفتگي و يا ماهانه‌اي كه به او مي‌دهيد را به خودش بسپريد و او را در زمينه خرج كردن پول‌هايش راهنمايي كنيد. از كودكان هشت يا نه ساله انتظار مي‌رود تكاليف درسي خود را انجام دهند و بعد به فعاليت‌هاي مورد علاقه بپردازند. به او پيامدهاي كارهايش را گوش‌زد كنيد؛ مثلا اگر شيشه پنجره را شكست بايد قسمتي از پول تو جيبي خود را براي جبران خسارت خرج كند. انعطاف پذيري را فراموش نكنيد و قوانين و محدوديت‌ها را با توجه به سن و توانايي‌هاي كودك در نظر بگيريد.

3. مسئوليت پذيري در دوران نوجواني

نوجوانان دوازده، سيزده ساله بايد در بسياري از مسائل نظرات خود را آزادانه بيان كنند و مهم است در تصميم‌گيري‌هاي خانوادگي نظرش را بپرسيد و به او احترام بگذاريد. مسئوليت‌هاي نوجوان شامل نظافت شخصي، انجام مرتب تكاليف درسي، مرتب كردن اتاق و وسايل شخصي و… مي‌شود. در اين مي‌تواند در خانه تنها بماند و يا حتي با نظارت و كنترل شما با دوستانش به گردش برود. نوجوان پانزده ساله بايد در كارهاي خانه مشاركت داشته باشد و مسئوليت‌هايي همچون به خريد رفتن را به او بسپاريد. هميشه ميان توقعاتتان از نوجوان و خواسته‌هاي او تعادل برقرار كنيد و با انعطاف و آرامش، سبك تربيتي مشخصي را پيش بگيريد.

بيشتر بخوانيد : آموزش تربيت كودك

راه‌هايي براي افزايش مسئوليت پذيري در كودكان

براي افزايش مسئوليت پذيري كودكان راهكارهايي وجود دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1.به كودك ياد بدهيد خودش وسايلش را جمع كند

در ابتدا با مهرباني به كودك كمك كنيد تا وسايلش را جمع كند و كارهايش را انجام بدهد. با خوشرويي كم كم كودك مسئوليت‌هايش را ياد مي‌گيرد. بنابراين از او به خاطر خراب كاري‌هايش ناراحت نشويد. مثلا اگر شير را روي زمين ريخت، دستمالي برداريد و يك دستمال هم به او بدهيد و بگوييد با كمك هم آن را پاك مي‌كنيم. اگر كودك پيش دبستاني كفش‌هاي خود را وسط پذيرايي مي‌اندازد، با مهرباني كفش‌ها را به دستش بدهيد و بگوييد همه وسايل را سر جايش مي‌گذاريم. اين روش را تا زماني كه فرزندتان به نوجواني مي‌رسد انجام دهيد.

2.مسئوليت پذيري كودكان | كمك كردن به ديگران را به كودك ياد بدهيد

زماني كه كودك به هر نحوي به ديگران كمك مي‌كند، رفتارهاي او را مورد توجه قرار دهيد و او را تشويق كنيد. هر چه بيشتر رفتاري را تشويق كنيد، آن رفتار در فرزندتان نهادينه مي‌شود و رشد مي‌كند. زماني كه كودكتان با دوست و يا خواهر كوچك‌ترش مهربان است، به او لبخند بزنيد و بگوييد كه از اين كارش خوشتان آمده. به او ياد بدهيد در كارهاي خانه به شما كمك كند و با توجه به سن او مسئوليت‌هايش را افزايش دهيد. كودك نوپا مي‌تواند دستمال‌ها را روي ميز بگذارد، از كودك سه ساله بخواهيد بشقاب‌ها را يكي يكي از روي ميز به شما بدهد، كودك چهار ساله مي‌تواند كفش‌ها را جفت كند، كودك پنج ساله توانايي مرتب كردن تخت خوابش را دارد، كودكان شش هفت ساله مي‌توانند به گلدان‌ها آب بدهند و هشت ساله‌ها مي‌توانند لباس‌ها را تا كنند.

3.به كودك دستور ندهيد و از او بخواهيد فكر كند

براي مثال اگر كودك صبح براي رفتن به مدرسه بي‌حوصله است به او دستور ندهيد كه سريع مسواك بزند، كيفش را حاضر كند و آماده شود. بلكه با لحن ملايم از او بپرسيد كه براي رفتن به مدرسه بايد چه كارهايي انجام دهد. هدف از اين پرسش اين است كه كودك بر روي مسئوليت‌ها و كارهايي كه بايد انجام دهد فكر كند. در صورتي كه هر روز صبح اين كارها را انجام دهد به مرور مسئوليت‌هايش را ياد مي‌گيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين پيامد عدم مسئوليت پذيري كودك در بزرگسالي چيست؟

كودكي كه مسئوليت پذيري را ياد نگيرد، در آينده نيز تبديل به فردي مي‌شود كه مسئوليت‌هاي كارهاي خود را به دوش ديگران مي‌اندازد و در عين حال هيچ اعتماد به نفسي براي انجام كارهايش ندارد. انتخاب‌هايش محدود مي‌شود و عملكردش كاهش مي‌يابد. با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي‌توانيد از بروز اين مسائل پيشگيري كنيد.

 

 منبع : مسئوليت پذيري كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مسئوليت پذيري كودكان،
موضوع:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۳۷:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چگونه مي‌توان مهارت مسئوليت پذيري كودكان را تقويت كرد؟ انسان‌ها دوست دارند در جهاني زندگي كنند كه همه در آن مسئوليت‌پذير هستند. چنين جهاني تنها در صورتي محقق مي‌شود كه كودكان از همان ابتدا مسئوليت پذيري را آموزش ببينند و در خود نهادينه كنند. واضح است كه والدين به عنوان مراقبان و تربيت كنندگان كودكان اين وظيفه را برعهده دارند؛ پس چه خوب است كه آن را به طور كامل و صحيح به فرزندان خود آموزش دهند و در شكل گيري صحيح شخصيت آن‌ها بهترين روش‌ها را به كار گيرند. اما كودكان با يكديگر بسيار متفاوت هستند؛ مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا متناسب با شرايط و خصوصيات كودك خود، بهترين روش تربيتي را به كار بگيريد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 منبع : مسئوليت پذيري كودكان

آموزش مسئوليت پذيري به كودكان

مسئوليت پذيري مهارتي اكتسابي است و از حدود سه سالگي به تدريج ايجاد مي‌شود. خانواده اولين محيطي است كه كودك در آن قرار مي‌گيرد و نقش عظيمي در شكل گيري شخصيت او دارد. اگر فردي از همان ابتدا و در دوران كودكي اين خصلت را ياد نگيرد و به كمك والدين آن را در خود پرورش ندهد، در آينده نيز مسئوليت تمام كارهاي خود را به ديگران مي‌سپارد. مسئوليت پذيري كودكان به ميزان زيادي به تجارب آن‌ها در محيط خانواده و الگوپذيري از والدين بستگي دارد. والدين مي‌توانند با اتخاذ تدابير آموزشي، زمينه‌هاي شكل گيري اين خصلت را در كودكان ايجاد كنند و البته لازم است در اين مسير به شرايط روحي و رواني آن‌ها نيز توجه داشته‌باشند. انتظارات خود از فرزندانتان را به شكل واضح و روشن و متناسب با سن آن‌ها بيان كنيد.

 

مسئوليت پذيري كودكان در سنين مختلف

كودكان هر چه بزرگتر مي‌شوند آمادگي پذيرش مسئوليت‌هاي بزرگتر و بيشتر را پيدا مي‌كنند. مهم است كه والدين مسئوليت‌هايي را مطابق با سن كودك به او واگذار كنند تا پس از طي كردن يك مرحله‌ي رشدي با موفقيت وارد مرحله‌ي بعدي شود و مسئوليت‌هاي بيشتري را بر عهده بگيرد. در ادامه مسئوليت‌هاي كودكان در هر سن را شرح داده‌ايم.

1. مسئوليت پذيري در سنين پيش از دبستان

كودك سه تا پنج ساله هم مي‌تواند مسئوليت برخي از كارهاي خود را برعهده بگيرد؛ براي مثال او مي‌تواند انتخاب كند براي رفتن به مهد كودك چه لباسي بپوشد و يا  در مورد تغذيه ميان وعده و اينكه دلش مي‌خواهد چه چيزي بخورد تصميم بگيرد. البته در اين مورد والدين بايد با مطرح كردن چند گزينه براي او محدوديت قرار دهند. براي مثال مي‌توانيد از او بپرسيد كه امروز مي‌خواهد نون پنير بخورد يا چاي با بيسكوئيت. همچنين مي‌توانيد در مورد اسباب بازي‌هايش از او سؤال بپرسيد كه بهتر است آن‌ها را در چه جايي قرار دهد و يا كدام يك از آن‌ها را به ديوار بزند. مسئوليت كودك پنج ساله مي‌تواند اين باشد كه وسايلش را بعد از بازي كردن جمع كند و آن‌ها را در جاي خود قرار دهد. كودكان در اين سن مي‌توانند در كارهاي خانه به شما كمك كنند اما به شرطي كه خودشان درخواست نمايند.

2. مسئوليت پذيري كودكان دبستاني

زماني كه كودكان وارد مدرسه مي‌شوند، بايد مسئوليت‌هاي بيشتري در اختيار آنان قرار دهيد. آنان مي‌توانند در انجام كارهاي ساده‌اي مانند چيدن ميز شام به شما كمك كنند. مديريت پول‌هاي هفتگي و يا ماهانه‌اي كه به او مي‌دهيد را به خودش بسپريد و او را در زمينه خرج كردن پول‌هايش راهنمايي كنيد. از كودكان هشت يا نه ساله انتظار مي‌رود تكاليف درسي خود را انجام دهند و بعد به فعاليت‌هاي مورد علاقه بپردازند. به او پيامدهاي كارهايش را گوش‌زد كنيد؛ مثلا اگر شيشه پنجره را شكست بايد قسمتي از پول تو جيبي خود را براي جبران خسارت خرج كند. انعطاف پذيري را فراموش نكنيد و قوانين و محدوديت‌ها را با توجه به سن و توانايي‌هاي كودك در نظر بگيريد.

3. مسئوليت پذيري در دوران نوجواني

نوجوانان دوازده، سيزده ساله بايد در بسياري از مسائل نظرات خود را آزادانه بيان كنند و مهم است در تصميم‌گيري‌هاي خانوادگي نظرش را بپرسيد و به او احترام بگذاريد. مسئوليت‌هاي نوجوان شامل نظافت شخصي، انجام مرتب تكاليف درسي، مرتب كردن اتاق و وسايل شخصي و… مي‌شود. در اين مي‌تواند در خانه تنها بماند و يا حتي با نظارت و كنترل شما با دوستانش به گردش برود. نوجوان پانزده ساله بايد در كارهاي خانه مشاركت داشته باشد و مسئوليت‌هايي همچون به خريد رفتن را به او بسپاريد. هميشه ميان توقعاتتان از نوجوان و خواسته‌هاي او تعادل برقرار كنيد و با انعطاف و آرامش، سبك تربيتي مشخصي را پيش بگيريد.

بيشتر بخوانيد : آموزش تربيت كودك

راه‌هايي براي افزايش مسئوليت پذيري در كودكان

براي افزايش مسئوليت پذيري كودكان راهكارهايي وجود دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1.به كودك ياد بدهيد خودش وسايلش را جمع كند

در ابتدا با مهرباني به كودك كمك كنيد تا وسايلش را جمع كند و كارهايش را انجام بدهد. با خوشرويي كم كم كودك مسئوليت‌هايش را ياد مي‌گيرد. بنابراين از او به خاطر خراب كاري‌هايش ناراحت نشويد. مثلا اگر شير را روي زمين ريخت، دستمالي برداريد و يك دستمال هم به او بدهيد و بگوييد با كمك هم آن را پاك مي‌كنيم. اگر كودك پيش دبستاني كفش‌هاي خود را وسط پذيرايي مي‌اندازد، با مهرباني كفش‌ها را به دستش بدهيد و بگوييد همه وسايل را سر جايش مي‌گذاريم. اين روش را تا زماني كه فرزندتان به نوجواني مي‌رسد انجام دهيد.

2.مسئوليت پذيري كودكان | كمك كردن به ديگران را به كودك ياد بدهيد

زماني كه كودك به هر نحوي به ديگران كمك مي‌كند، رفتارهاي او را مورد توجه قرار دهيد و او را تشويق كنيد. هر چه بيشتر رفتاري را تشويق كنيد، آن رفتار در فرزندتان نهادينه مي‌شود و رشد مي‌كند. زماني كه كودكتان با دوست و يا خواهر كوچك‌ترش مهربان است، به او لبخند بزنيد و بگوييد كه از اين كارش خوشتان آمده. به او ياد بدهيد در كارهاي خانه به شما كمك كند و با توجه به سن او مسئوليت‌هايش را افزايش دهيد. كودك نوپا مي‌تواند دستمال‌ها را روي ميز بگذارد، از كودك سه ساله بخواهيد بشقاب‌ها را يكي يكي از روي ميز به شما بدهد، كودك چهار ساله مي‌تواند كفش‌ها را جفت كند، كودك پنج ساله توانايي مرتب كردن تخت خوابش را دارد، كودكان شش هفت ساله مي‌توانند به گلدان‌ها آب بدهند و هشت ساله‌ها مي‌توانند لباس‌ها را تا كنند.

3.به كودك دستور ندهيد و از او بخواهيد فكر كند

براي مثال اگر كودك صبح براي رفتن به مدرسه بي‌حوصله است به او دستور ندهيد كه سريع مسواك بزند، كيفش را حاضر كند و آماده شود. بلكه با لحن ملايم از او بپرسيد كه براي رفتن به مدرسه بايد چه كارهايي انجام دهد. هدف از اين پرسش اين است كه كودك بر روي مسئوليت‌ها و كارهايي كه بايد انجام دهد فكر كند. در صورتي كه هر روز صبح اين كارها را انجام دهد به مرور مسئوليت‌هايش را ياد مي‌گيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين پيامد عدم مسئوليت پذيري كودك در بزرگسالي چيست؟

كودكي كه مسئوليت پذيري را ياد نگيرد، در آينده نيز تبديل به فردي مي‌شود كه مسئوليت‌هاي كارهاي خود را به دوش ديگران مي‌اندازد و در عين حال هيچ اعتماد به نفسي براي انجام كارهايش ندارد. انتخاب‌هايش محدود مي‌شود و عملكردش كاهش مي‌يابد. با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي‌توانيد از بروز اين مسائل پيشگيري كنيد.

 

 منبع : مسئوليت پذيري كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مسئوليت پذيري كودكان،
موضوع:
[ ۲۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۳۶:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی