مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

با كلاس بودن به معناي مغرور بودن نيست. افراد با كلاس به طور كلي افرادي اصيل و قابل احترام اند. با كلاس بودن اصول و شيوه رفتاري دارد. كه بايد براي رسيدن به اين جايگاه رفتارهاي اشاره شده در اين مقاله را انجام دهيد. افراد شيك و باكلاس بر اساس اندام خود لباس تهيه مي‌كنند. هميشه آراسته هستند و صحبت هاي محترمانه دارند. اين افراد حتي اصول غذا خوردن را رعايت مي‌كنند.

اگر قصد با كلاس بودن داريد؛ بايد تغييرات مثبت در خود ايجاد كنيد. و بسيار به رفتارهاي خود دقت كنيد. اگر قصد كمك از فردي در اين زمينه داريد. بهترين گزينه كمك از روانشناس است.

منبع: با كلاس بودن | 21 روش با كلاس بودن

با كلاس بودن

افراد با كلاس به كساني گفته مي‌شود كه بسيار محترم، اصيل و قابل احترام اند. با كلاس بودن هيچ ارتباطي با مغرور بودن ندارد. افراد با كلاس از اعتماد به نفس بالايي برخوردارند و هر چيزي كه در شان خود ببينند، انجام مي‌دهند. افراد با كلاس با احترام برخورد مي‌كنند و طبق سليقه خود لباس مي‌پوشند. 

با كلاس بودن از عهده هر كسي خارج نيست! تنها با تمرين و قدم به قدم مي‌توانيد مانند افراد با كلاس رفتار كنيد. در اين مقاله سعي در ارائه راهكارهايي در جهت با كلاس بودن كرده ايم. همراه ما باشيد.

روش هاي با كلاس بودن

با كلاس بودن به بخش هاي مختلفي تبديل مي‌شود. قسمتي طرز لباس پوشيدن و بخش نحوه برخورد است. در اين بخش مقاله تمامي روند با كلاس بودن را توضيح داده‌ايم.

? براي با كلاس بودن، لباس خوب بپوشيد

با كلاس بودن به طرز پوشش نيز بستگي دارد. براي اينكه با كلاس به نظر برسيد بايد پوشش خود را مناسب كنيد. در اين بخش با كلاس بودن تمامي روش هاي پوشش خوب را توضيح داده‌ايم.

? درگير مد نشويد

اولين قدم براي با كلاس بودن، اين است كه خود را درگير مد نكنيد. لذت از مد جديد و خريد لباس ايرادي ندارد. اما لباس هايي كه مد شده اند اما مطابق اندامتان نيستند. يا رنگشان به شما نمي‌آيد را تهيه نكنيد. لباس بايد نشان از شخصيت شما باشد. نه اينكه شخصيت خود را با هر لباس تغيير دهيد.

? هميشه ظاهر آراسته داشته باشيد

فرقي ندارد كه به چه موقعيتي مي‌رويد، يا براي چه قراري آماده شده‌ايد. حتي اگر براي خريد به سپر ماركت مي‌رويد، حتما به ظاهر خود رسيدگي كنيد. ظاهر آراسته و تمييز بسيار به با كلاس بودن شما كمك مي‌كند. براي استفاده از زيور آلات نيز هميشه مناسب استايل استفاده كنيد. بهداشت فردي و تميزي از مهم ترين راهكارهاي شيك بودن است.

با كلاس بودن به منزله آراستگي مو، چهره تميز، پاكيزگي و رعايت بهداشت فردي است.

? لباس مناسب محل قرار انتخاب كنيد

با كلاس بودن يعني در موقعيت هاي مختلف، لباس مناسب بپوشيم. منظور از پوشيدن لباس مناسب يعني اگر جاي رسمي دعوت شديم، لباس رسمي بپوشيم. اين موضوع را نيز به خاطر داشته باشيد كه براي حضور در مكان هاي رسمي از لباس جين استفاده نكنيد.

? آراستگي را داخل خانه انجام دهيد

براي با كلاس بودن نبايد در خارج از خانه آرايش كنيد. قبل از خروج از خانه به خود برسيد تا در محل كار، مكان هاي عمومي و … آرايش نكنيد و كفش نبنديد. البته اين نكته را توجه كنيد كه لباس زير و زيرپوش نبايد مشخص باشد.

? ژست خود داشته باشيد

يك بخشي از با كلاس بودن، ژست خوب است. براي داشتن ژست خوب به نكات زير توجه كنيد.

▪ كمرتان را صاف نگه داريد.

▪ به پايين نگاه نكنيد.

▪نگاه رو به جلو داشته باشيد.

▪ شانه هاي خود را پايين نيندازيد.

▪ دست هاي خود را ضربدري نگه نداريد.

▪دست ها را در اطراف نگه داريد تا سينه صاف داشته باشيد.

▪ هنگام نشستن نيز قوز نكنيد.

? كلام مناسب داشته باشيد

با كلاس بودن تنها به طرز لباس پوشيدن بستگي ندارد. صحبت و مكالمه مناسب نيز در با كلاس بودن شما نقش دارد. در اين بخش مقاله راجع به نحوه صحبت شيك توضيح داده ايم.

? بد دهن نباشيد

يكي از مهم ترين راهكارهاي با كلاس بودن، عدم بد دهني است. اگر به مرز عصبانيت مي‌رسيد و تنها با فحاشي تخليه مي‌شويد؛ در مكاني اين رفتار را داشته باشيد كه ديگران بددهني شما را مشاهده نكنند. با بد دهني و فحاشي نه تنها با كلاس به نظر نمي‌آييد، بلكه بي ارزش شمرده خواهيد شد. 

? غيبت نكنيد

عدم غيب از ديگر راه هاي با كلاس بودن است. به جاي اينكه وقت خود را جهت غيبت و … تلف كنيد. بهتر است كه براي با كلاس بودن تمرين كنيد. بر ادب و مكالمه خود تمركز كنيد. و عزت نفس خود را افزايش دهيد. اگر در هر شرايطي در غياب افراد از آنها تعريف كنيد، هم با اعتماد تلقي مي‌شويد و هم ديگران از شما به عنوان فردي متين و با كلاس تعريف مي‌كنند.

? بر تن صداي خود كار كنيد

زماني كه صداي خيلي بلندي داشته باشيد، هرگز باكلاس نخواهيد بود. براي با كلاس بودن نبايد تن صداي بالايي داشته باشيد. همين كه صداي قابل شنيدن داشته باشيد كفايت مي‌كند. نيازي به فرياد نيست.

? بيش از اندازه از خود تعريف نكنيد

معمولا افرادي كه بيش از اندازه از خود تعريف مي‌كنند؛ هرگز با كلاس به نظر نمي‌رسند. براي با كلاس بودن هرگز نبايد رفتارهاي خود را بيان كنيد. اگر دائم در حال تعريف و تمجيد از خود هستيد، پس باكلاس نيستيد.

? آروغ زدن در حضور ديگران اشتباه است

براي با كلاس بودن هرگز در حضور ديگران آروغ نزنيد. آروغ زدن در جمع هرگز خوشايند و سرگرم كننده نيست. اما اگر زماني به صورت خيلي اتفاقي اين حركت را انجام داديد، معذرت خواهي كنيد.

? دائم در حال چك كردن گوشي نباشيد

يكي از راه هاي با كلاس بودن، عدم چك كردن دائمي تلفن همراه است. زماني كه در ميان جمعي قرار داريد؛ هرگز نبايد تلفن خود را دائم چك كنيد. تلفن خود را روي ويبره قرار دهيد. تنها زماني كه تماس ضروري داريد از جمع معذرت خواهي كنيد و به جاي دور براي برقراري تماس برويد.

? حتي زمان عصبانيت با لحن ملايم صحبت كنيد

زماني كه در جمعي عصباني مي‌شويد، بايد با لحن ملايم صحبت كنيد. براي عصبانيت هاي داخل جمع حتما روش هاي كنترل خشم را آموزش ببينيد. خونسردي خود را حفظ كنيد و هنگام مكالمه به آرامي ارتباط برقرار كنيد. بنابراين يكي از روش هاي با كلاس بودن، لحن آرام و ملايم است.

? هرگز در رابطه با درآمد خود صحبت نكنيد

زماني كه قصد با كلاس بودن داريد؛ نبايد در رابطه با درآمد و ميزان حقوق خود صحبت كنيد. صحبت در رابطه با درآمد، مخصوصا زماني كه به قصد پز باشد، هرگز نشان از با كلاسي نيست.

? رفتار شيك داشته باشيد

جهت با كلاس بودن، بايد رفتار شيك داشته باشيد. به اين منظور كه با اصالت باشيد و برخورد مورد علاقه خود را داشته باشيد. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي رفتار شيك صحبت كرده ايم.

? با ديگران به شيوه اي رفتار كنيد كه علاقه داريد با شما رفتار شود

احتمال خيلي زياد شنيده ايد كه احترام با خود احترام مي‌آورد. زماني كه با ديگران صحبت مي‌كنيد، حتما به شيوه اي برخورد داشته باشيد كه علاقه داريد با شما رفتار شود. براي با كلاس بودن بايد نحوه رفتار خود را اصلاح كنيد.

? اصالت داشته باشيد

اصل مهم و اصلي با كلاس بودن، اصالت است. به شيوه اي زندگي كنيد كه به خود افتخار كنيد. چيزي كه هستيد را دوست داشته باشيد و دست از تظاهر برداريد. اصالت يعني انسانيت داشتن و محترم بودن. 

? براي تغييرات مثبت هميشه آماده باشيد

يكي از راه هاي با كلاس بودن، آمادگي براي تغييرات مثبت است. هرگز خود را سرزنش نكنيد كه رفتار اشتباه داريد. گاهي براي تغييرات مثبت بايد منعطف باشيد. پذيراي تغييرات باشيد و با زندگي روبرو شويد.

? اطلاعات عمومي خود را افزايش دهيد

براي با كلاس بودن، بايد اطلاعات عمومي خود را افزايش دهيد. از نظر سياسي، مذهبي و فرهنگي بايد آگاهي داشته باشيد. اطلاعات عمومي خود را افزايش دهيد تا با كلاس بودن را تجربه كنيد.

? مسئوليت پذير باشيد

مسئوليت پذيري از ديگر راه هاي با كلاس بودن است. افراد شيك و با كلاس هميشه امانت دار و مسئوليت پذير هستند. قوي باشيد و با ظرافت كامل با همه چيز برخورد كنيد. افراد با كلاس هميشه كارهاي خود را انجام مي‌دهند و به ديگران كارهايشان را نمي‌سپارند.

? با كلاس غذا ميل كنيد

براي با كلاس بودن بايد شيوه غذا خوردن خود را تغيير دهيد. آداب غذا خوردن در تمامي موقعيت ها از اهميت بالايي برخوردار است. فرهنگ، آداب و رسوم غذا خوردن در هر منطقه اي متفاوت است. اما يك سري اصول اصلي وجود دارد كه براي با كلاس بودن بايد رعايت كنيد.

? با صدا غذا نخوريد

يكي از اصلي ترين راه هاي با كلاس بودن، با صدا غذا نخوردن است. سعي كنيد با دهان بسته غذا بخوريد و صدا توليد نكنيد. هيچ فردي در اطراف شما نبايد متوجه صداي غذايتان شود.

? تلفن همراه را از خود دور كنيد

زمان غذا خوردن هرگز نبايد تلفن همراه را به دست داشته باشيد. براي با كلاس بودن حتما بايد تلفن همراه را از خود دور كنيد. و زماني كه در جمع حضور داريد به تلفن دست نزنيد. استفاده از تلفن همراه هنگام غذا خوردن به منزله بي احترامي به اهالي ميز غذا است.

? با دهان پر صحبت نكنيد

براي با كلاس بودن، نبايد با دهان پر صحبت كنيد. هنگام صحبت با دهان پر اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه شايد تكه اي از غذا به بيرون پرتاب شود. اين رفتار اصلا زيبا نيست. بنابراين هنگام ميل غذا صحبت نكنيد. 

كلام آخر

در جامعه امروزي با كلاس بودن يكي از معيارهاي افراد است. همه افراد دوست دارند كه با كلاس و شيك به نظر برسند. كه قدم اول استايل و پوشش متناسب است. سعي كنيد از رنگ هاي زياد استفاده نكنيد و تركيب بيش از 2 رنگ در لباس هاي خود نداشته باشيد. براي راهنمايي هاي بيشتر در اين زمينه حتما از روانشناس كمك بگيريد.  مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه با كلاس بودن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۳۱:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه ، يك دغدغه بزرگ براي بسياري از پدران و مادران است. بيشتر بچه‌ها به‌ خصوص در سال‌هاي اوليه دبستان در نوشتن تكاليف مشكل دارند. اين كودكان هنوز نتوانسته‌اند نظم مشخصي براي اين كار پيدا كنند. به همين خاطر بسياري از مواقع با نوشتن تكليف دچار مشكل مي‌شوند. اگر شما به اين موضوع بي‌توجه باشيد شايد فرزندتان درگير مشكلات تحصيلي جدي‌تري بشود.

 

درعين‌حال توجه بيش از حد شما به تكليف نوشتن فرزندتان هم مي‌تواند استرس و درگيري‌هاي بسياري را در محيط خانه‌تان ايجاد كند. به همين خاطر پيداكردن بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه، موضوع بسيار مهمي است كه بايد به آن توجه كنيد. اگر در اين زمينه دچار مشكل شده‌ايد در ادامه اين مطلب همراه ما باشيد. 

منبع: بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه | 6 نكته كليدي

بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه

اگر بخواهيم صادق باشيم نوشتن تكاليف مدرسه براي هيچ‌كس موضوع خوشايندي نيست. درست است كه بعضي از كودكان درگيري كمتري با اين موضوع دارند؛ اما به‌هرحال اينكه فرزندتان را مجبور كنيد پس از پايان ساعت مدرسه بازهم بخشي از زمانش را به درس‌خواندن اختصاص بدهد موضوع خوشحال‌كننده‌اي نيست. اما نوشتن تكاليف مدرسه خيلي هم خالي از فايده نيست. تكليف‌ها باعث مي‌شوند فرزند شما يك‌بار ديگر آنچه را در مدرسه ياد گرفته مرور كند؛ و اين قطعاً بر يادگيري او تأثير خواهد گذاشت. به‌علاوه انجام‌ تكاليف تا حدودي مي‌تواند نظم و مسئوليت‌پذيري را به فرزند شما ياد بدهد.

به خاطر همين مسائل بهتر است كه شما هم فرزندتان را تشويق كنيد تا تكاليفش را انجام بدهد. اين را هم در نظر بگيريد كه انجام‌ تكاليف در يك زمان مناسب باعث مي‌شود فرزند شما خستگي و ناراحتي كمتري را تحمل كند. پس در واقع موضوع اصلي انجام‌دادن يا ندادن تكاليف نيست بلكه بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه است. در قسمت بعدي اين مطلب، راهكارهايي را براي پيداكردن بهترين زمان پيشنهاد خواهيم كرد.

نكاتي راجع به بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه

بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه، بستگي به ويژگي هاي دانش آموز دارد. والدين بايد توانايي هاي فرزندان خود را بررسي كنند و سپس براي انتخاب بهترين زمان نوشتن تكاليف برنامه ريزي كنند. در اين بخش راجع به بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه نكاتي را توضيح داده ايم.

🔴 هر كودكي از ديگري متفاوت است

اولين قانوني كه بايد براي بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه به آن توجه كنيد تفاوت فرزند شما از ديگران است. پس اگر دختر يا پسر بزرگ‌تر شما يا هر كودك ديگري بلافاصله بعد از اينكه از مدرسه مي‌آمد تكاليفش را انجام مي‌داد؛ به معناي اين نيست كه فرزند شما هم بايد همين راه را برود.

شايد يادگيري فرزند شما پس از خواب و استراحت كافي يا داشتن اوقات فراغتي مثل بازي با دوستان بالاتر برود. پس قبل از هر چيز سعي كنيد بهترين زمان را براي فرزند خودتان پيدا كنيد. براي اين كار بهتر است مدتي رفتارهاي او را زير نظر بگيريد. دختر يا پسر شما در چه ساعت‌هايي از روز انرژي بيشتري دارد؟ چه وقت‌هايي احساس مي‌كنيد سريع‌تر متوجه مطالب مي‌شود؟ جواب‌دادن به اين سؤال‌ها به معناي پيداكردن بهترين زمان براي فرزند شما است.

🟢 با كودك همدلي داشته باشيد | بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه

دومين راهكار براي بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه، همدلي با كودك است. اگر فرزند شما در نوشتن تكاليف بدقلق است راه‌حل آن بدرفتاري شما نيست. خيلي از پدر و مادرها فكر مي‌كنند بايد در اين شرايط سخت‌گير باشند. يا شايد غرغر كردن‌هاي فرزندتان باعث كلافگي شما شده و صبرتان را از دست مي‌دهيد.

اما يادتان باشد با رفتارهاي تند، كودك شما را در مقابل خودش خواهد ديد. و اين موضوع قطعاً شرايط را بدتر خواهد كرد. بهترين راه‌حل اين است كه با فرزندتان همدلي كنيد. به او بگوييد درك مي‌كنيد كه نوشتن تكاليف برايش سخت است و دلش مي‌خواهد زمانش را آزاد باشد. سپس به او بگوييد به‌هرحال اين كاري است كه بايد انجامش بدهيم. به نظر تو چطور مي‌توانيم اين كار را به شكل خوبي انجام بدهيم.

اين شكل از صحبت‌ علاوه بر اينكه احساس بهتري به فرزند شما مي‌دهد دو فايده ديگر هم دارد. اولاً شما متوجه ديدگاه‌هاي فرزندتان مي‌شويد. براي مثال شايد او واقعاً درگير حجم بالايي از فعاليت‌ها شده و زمان كمي براي آن دارد. يا شايد از شما توقع دارد كه زمان‌هايي را هم براي بازي و تفريح او در نظر بگيريد. گوش‌كردن شما به صحبت‌هاي كودك باعث مي‌شود او هم ميل بيشتري به تكاليفش پيدا كند.

فايده دوم همدلي در بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه، اين است كه شما مي‌توانيد با كمك هم يك برنامه روزانه تهيه كنيد. وقتي كودك خودش يك برنامه آماده كرده باشد قطعاً مشاركت بيشتري در انجام‌ آن خواهد داشت. 

🟣 قانون مادربزرگ

يك قانون مهم در روان‌شناسي وجود دارد كه از آن به‌عنوان قانون مادربزرگ ياد مي‌شود. شما مي‌توانيد از اين قانون در همه بخش‌هاي زندگي خود و همين‌طور براي بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه استفاده كنيد. اين قانون بيان مي‌كند كه انجام يك كار خوشايند مثل بازي‌ با دوستان هميشه مي‌بايست بعد از انجام يك كار سخت مثل انجام تكاليف باشد.

اگرچه هستند كودكاني كه پس از بازي‌ آمادگي بيشتري براي انجام تكاليف دارند. اما واقعيت اين است كه تعداد آنها كم است. اگر فرزند شما يكي از اين بچه‌ها است ايرادي ندارد در برنامه خود انعطاف به خرج بدهيد. اما بسياري از بچه‌ها وقتي قبل از انجام تكاليف مشغول بازي مي‌شوند قدرت مديريت‌ شرايط را ندارند. در نتيجه زمان زيادي را از دست مي‌دهند و نمي‌توانند تكاليف خود را تمام كنند.

🟡 اهميت داشتن نظم | بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه

يك نكته مهم در مورد بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه اين است كه شما خودتان بايد اين زمان را ايجاد كنيد. اين يعني نوشتن تكاليف هميشه بايد نظم ثابتي داشته باشد. براي مثال اگر فرزندتان يك روز انجام تكاليفش را از ساعت 5 عصر شروع كرده بهتر است هميشه در همين ساعت كارهايش را شروع كند. داشتن اين نظم باعث مي‌شود آنها ديريازود به شرايط عادت كنند و در نتيجه سختي كمتري براي نوشتن تكاليف داشته باشند.

🟠 زمان مناسب براي مطالعه و تفريح

يادتان باشد كه بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه اين است كه فرزندتان بتواند در بين ساعت‌هاي انجام تكاليف كمي هم استراحت كند. روان‌شناسان معتقدند بيشترين زمان براي مطالعه در كودكان سال‌هاي اوليه دبستان 45 دقيقه است. و به همين نسبت هرچقدر فرزند شما بزرگ‌تر باشد اين زمان مي‌تواند به يك ساعت يا بيشتر هم برسد.

پس از اين مدت‌ زمان، فرزند شما مي‌بايست زماني براي استراحت داشته باشد و بعد از آن دوباره مشغول مطالعه شود. اينكه شما بتوانيد اين نظم را در برنامه كودك رعايت كنيد بسيار مهم است. درس‌خواندن براي مدت طولاني فشار بسياري به كودك وارد مي‌كند. درعين‌حال استراحت‌هاي طولاني‌مدت هم باعث مي‌شود فرزندتان تمركز خود براي انجام‌دادن كارهايش را از دست بدهد.

⚪ تكاليف را در هفته پخش كنيد | بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه

براي بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه بهترين كار تقسيم تكاليف در هفته هاي متوالي است. قطعاً اين را مي‌دانيد كه بهترين زمان، آخرين زمان نيست. پس اگر قرار است كودك كاري را در هفته آينده به معلم تحويل بدهد بهتر است از همين‌الان انجام‌دادن آن را شروع كنيد. اين كار باعث مي‌شود او در هر روز زمان كمتري را به اين موضوع اختصاص بدهد؛ و درنتيجه فشار رواني كمتري را تجربه خواهد كرد. 

مشاور چه كاري براي شما انجام خواهد داد؟

اگر نوشتن تكاليف مدرسه در خانه شما تبديل به يك چالش شده بايد از مشاور كودك كمك بگيريد. شايد كودك شما درگير مشكلاتي مثل اختلالات يادگيري يا نقص توجه است؛ و به همين خاطر نوشتن تكاليف براي او سخت است. درگيري با بيماري‌هاي روحي مثل اضطراب و افسردگي نيز از جمله مشكلاتي هستند كه نوشتن تكاليف را سخت مي‌كنند.

اما شايد ساده‌تر از همه اينها فرزند شما نياز داشته باشد مديريت زمان يا مديريت هيجان‌هايش را ياد بگيرد. مشاور متخصص مي‌تواند به‌ خوبي بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه را برنامه ريزي كند، هركدام از اين موارد را در فرزند شما تشخيص داده و سپس راه‌هايي را براي تغيير شرايط به شما آموزش دهد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه توضيح داده ايم. كودكان با يكديگر متفاوتند و به همين دليل نبايد يك برنامه مشخص براي آنها در نظر گرفت. روانشناس بهترين انتخاب كمك كننده براي والدين و دانش آموزاني است كه در انجام تكاليف درسي با مشكل روبرو هستند.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بهترين زمان نوشتن تكاليف مدرسه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

چطور فرزندم را براي نوشتن تكاليفش راضي كنم؟

بهتر است با كودك همدلي داشته باشيد. به او بگوييد كه متوجه احساساتش هستيد ولي در كنار آن مي‌بايست اين كار هم انجام بشود. سپس با كمك هم برنامه زماني را مشخص كنيد كه در آن هم انجام تكاليف و هم خواسته‌هاي فرزند شما رعايت شده باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۲۶:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مشكلات نوجواني از آن دسته مسائلي است كه مي‌تواند براي بسياري از والدين تبديل به دغدغه‌اي جدي شود. همه ما نوجواني را دوره سني بحراني مي‌دانيم كه فرد در حال تغيير شخصيت از كودكي به بزرگ‌سالي است و گاهي اوقات به دليل بي‌تجربگي رفتارهايي از او سر مي‌زند كه باعث مشكلات ناگواري مي‌شود. شايد بتوان گفت در ميان اين مشكلات انحرافات جنسي، پرخاشگري و همين‌طور ناسازگاري با ساير اعضاي خانواده ازجمله مسائلي هستند كه بيش از همه آزاردهنده هستند. ناآگاهي مشكلات نوجواني و نحوه واكنش به آن‌ها باعث بدتر شدن شرايط مي‌شود.

منبع: مشكلات نوجواني | پيشگيري از انحرافات در نوجواني

انحرافات و مشكلات نوجواني

انحرافات و مشكلات نوجواني ، شامل طيف وسيعي از چالش هايي است كه نوجوان و خانواده ها در اين سنين با آن روبرو مي‌شوند. در اين سنين، نوجوانان به دنبال قهرمان يا الگويي براي زندگي خود هستند. تاثيرگذاري خانواده و همسالان در اين دوران بسيار زياد است. احتمالا شاهد رفتارهايي جديد و غيرمنتظره از نوجوان هستيم. از اين رو انحرافات و مشكلات نوجواني پديده اي قابل پيش بيني است.

علت و دلايل بروز انحرافات و مشكلات نوجواني

?تغييرات جسمي و شروع بلوغ

بلوغ مهم‌ترين ويژگي دوران نوجواني و گذرگاهي است كه او را به سمت بزرگ‌سالي مي‌برد. دختراني كه زودتر از ساير همسالان با تغييرات جسمي بلوغ مواجه مي‌شوند، معمولاً از اينكه بدن آن‌ها در مقايسه با ساير دوستانشان زنانه‌تر شده خجالت مي‌كشند. شروع عادت ماهيانه، مراقبت‌هاي بهداشتي اين دوره و همين‌طور تغييرات جسمي و خلقي مربوط به آن نيز يكي از تجربياتي است كه فرزند شما به‌ تازگي با آن مواجه مي‌شود، در مورد پسران برعكس هر چه زودتر به بلوغ مي‌رسند، نسبت به بدن خود احساس بهتري دارند.

درصورتي‌كه نوجوان آگاهي كافي از اين شرايط و نحوه مديريت آن نداشته باشد، احتمال بروز مشكلاتي مثل اضطراب، افسردگي و از دست دادن اعتمادبه‌نفس وجود دارد. اين مشكلات نوجواني به‌دنبال بلوغ ديررس براي پسران ايجاد مي‌شود. صورت و اندام كودكانه در شرايطي كه دوستان آن‌ها دوره بلوغ را پشت‌سر مي‌گذارند مي‌تواند تجربه سختي باشد.

?مشكلات نوجواني و تغيير در سبك ارتباطي

برقراري ارتباط با نوجوان را شايد بتوان يكي از سخت‌ترين كارها براي والدين دانست. نوجواني دوره سني است كه فرزندتان ديگر مثل سابق حرف‌هايتان را بدون دليل قبول نمي‌كند و حتي براي اثبات فرديت خود سعي مي‌كند با شما مخالفت كند. علاوه بر اين نوجوانان معمولاً از خانواده فاصله مي‌گيرند و ترجيح مي‌دهند زمان خود را با دوستانشان بگذرانند.

اين درحاليست كه آن‌ها بيش از هر زمان ديگر به رابطه با والدين و استفاده از تجربيات آن‌ها نياز دارند. ازجمله مشكلات نوجواني در حيطه ارتباطي ممكن است ايجاد شود و شما بايد براي مبارزه با آن راهكاري داشته باشيد مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

⏹گذراندن زمان طولاني در فضاي مجازي كه باعث مي‌شود از بسياري كارهاي ديگر عقب بمانند.

⏹ناتواني از مقاومت كردن در برابر درخواست‌هاي دوستان

⏹كنجكاوي و تمايل به برقراري رابطه با جنس مخالف

⏹بدرفتاري و پرخاشگري با اعضاي خانواده

⏹انزواطلبي و كناره‌گيري از روابط اجتماعي

يافتن پاسخ در مورد هويت

مهم‌ترين نشانه اينكه نوجوان شما در حال تبديل‌شدن به يك بزرگ‌سال است درگيري او براي انتخاب هويت و اصول و قواعدي منحصر به خودش مي‌باشد. نوجوانان در اين دوره سعي مي‌كنند تا براي باورها و رفتارهايشان دليل و ريشه‌اي پيدا كنند. تلاش براي پيدا كردن هويت مي‌تواند باعث بروز برخي مشكلات نوجواني باشد كه در ادامه به آن‌ها اشاره مي‌كنيم. در تمامي اين شرايط بهتر است سعي كنيد با يك رفتار دوستانه به فرزندتان براي اين تكليف كمك كنيد و از بدرفتاري تا جاي ممكن دوري كنيد.

انتخاب مسيري متفاوت از والدين مي‌تواند باعث بروز اختلاف ميان نوجوان و پدر و مادر باشد.

گاهي اوقات نوجوانان در پيدا كردن هويت سردرگم شده و احساس بي‌انگيزگي و پوچي مي‌كنند.

تغيير دائمي عقايد به اين خاطر كه نوجوان مي‌خواهد رفتارهاي متفاوت را امتحان كند ممكن است باعث شود احساس كنيد فرزندتان ثبات شخصيتي ندارد.

مشكلات نوجواني مربوط به برآورده كردن نياز جنسي

به دنبال بلوغ، نيازهاي جنسي براي نخستين بار نمايان مي‌شود و اين در حاليست كه بسياري از نوجوانان راه‌هاي كنترل اين نياز را نمي‌دانند. خود ارضايي، برقراري رابطه جنسي با هم‌جنسان يا جنس مخالف و همين‌طور تجاوز ازجمله مسائلي هستند كه ممكن است در اين دوره براي فرزند شما پيش بيايد. براي پيشگيري از بروز مشكلات نوجواني بهتر است آگاهي‌هاي لازم را به فرزندتان بدهيد و درصورتي‌كه هر يك از اين مشكلات براي فرزندتان پيش آمد به‌جاي پرخاش يا بدرفتاري سعي كنيد راه‌حلي به كمك مشاور براي اين شرايط پيدا كنيد.

مشكلات مربوط به مدرسه

افت تحصيلي مي‌تواند دلايل بسياري از‌جمله تغيير پايه تحصيلي، مشكلات خانوادگي، درگيري ذهني و يا حتي لجبازي با والدين يا معلمان داشته باشد. در كنار اين‌ها روانشناسان معتقدند افت تحصيلي در سنين كودكي و نوجواني يكي از نشانه‌هاي مشكلات روحي به‌ويژه اضطراب و افسردگي است. اما رفتار بد والدين و معلمان نيز ازجمله موضوعاتي است كه مي‌تواند افت تحصيلي را تبديل به يك بحران جدي كند. پس در چنين شرايطي سعي كنيد دلايل را پيدا كنيد و براي برطرف كردن آن‌ها به نوجوان كمك كنيد.

 

مشكلات رواني رايج در نوجواني

نوجواني دوره اضطراب‌ها و تلاش براي هماهنگ كردن خود با محيط است. به‌همين‌خاطر نوجوانان در اين بازه سني فشار رواني زيادي را تحمل مي‌كنند و اين مي‌تواند آن‌ها را در برابر بسياري از بيماري‌هاي روحي آسيب‌پذير ‌كند. براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي نوجوان اين مقاله را مطالعه كنيد. ازجمله مهم‌ترين اختلالات رواني كه ممكن است در نوجواني براي فرزند شما پيش بيايد عبارتند از:

?اختلالات سازگاري

همه نوجوانان در تلاش براي هماهنگ كردن خود با شرايط جديد موفق نمي‌شوند و اين موضوع خطر ابتلا به اختلالات سازگاري را افزايش مي‌دهد. اين شرايط به‌ويژه زماني كه نوجوان با بحران‌هايي مانند مشكلات مالي، طلاق يا فوت اعضاي خانواده مواجه مي‌شود جدي‌تر خواهد بود. پس بهتر است در هنگام بروز چنين مشكلاتي حتما از يك مشاور كمك بگيريد

?بزهكاري | انحرفات و مشكلات نوجواني

در دوران نوجواني به علت بروز هيجانات كنترل نشده، كنجكاوي و تاثير همسالان، فرد بسيار در معرض بزهكاري است. نوجواناني از طبقه اقتصادي اجتماعي پايين تر بيشتر احتمال دارد كه به خلاف روي بي‌آورند.بسياري از آنان با يك بار تجربه كردن اين رفتار ها، دست از آن مي‌كشند؛ اما برخي ديگر مخصوصا اگر دستگير نشوند، تا سن بزرگسالي به اين كار ادامه مي‌دهند. به همين دليل جلوگيري به موقع از بروز اين رفتار ها، در آينده نوجوان بسيار حائز اهميت است.

?مشكلات نوجواني ناشي از افسردگي

ناتواني در كنار آمدن با مشكلات نوجواني منجر به افسردگي مي‌شود. تغييرات هورموني و تلاش براي سازگاري با مرحله جديدي از زندگي مهم‌ترين دلايل اين شرايط هستند و بهتر است هرچه سريع‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

?اضطراب

يكي از شايع‌ترين مشكلات نوجواني اضطراب است. ناتواني در حل مشكلات به‌تنهايي و حجم زيادي از اتفاقات كه نوجوان با آن مواجه مي‌شود، فشار رواني زيادي براي وي ايجاد مي‌كند و اين موضوع او را نسبت به انواع اختلالات اضطرابي آسيب‌پذير خواهد كرد.

توجه: گاهي اوقات اضطراب خود را به‌صورت غيرمستقيم و از طريق بيماري‌هاي جسماني به‌خصوص مشكلات گوارشي، سردردهاي عصبي، حساسيت‌هاي پوستي و گرفتگي عضلات نشان مي‌دهد.

?مشكلات نوجواني بي‌اشتهايي عصبي

بي‌اشتهايي عصبي اختلال رواني است كه معمولاً در سنين نوجواني شروع مي‌شود و بيشتر دختران را درگير مي‌كند. دختران/پسران درگير با اين بيماري علي‌رغم اينكه وزن بسيار كمي دارند بازهم نگران اضافه‌وزن هستند و احساس مي‌كنند اندام زشتي دارند. به همين خاطر معمولاً به‌صورت افراطي از خوردن اجتناب مي‌كنند و يا به سراغ ورزش‌هاي سنگين مي‌روند.

?اختلالات شخصيت

اختلال شخصيت به معناي ويژگي‌هاي نامطلوب شخصيتي است كه نسبت به حالت معمول جامعه تفاوت بسياري دارد و معمولاً از سنين نوجواني شروع‌شده و تا پايان عمر همراه او باقي مي‌ماند، شخصيت مي تواند از جمله مشكلات نوجواني باشد. با توجه به اينكه درمان زودهنگام اين اختلال احتمال موفقيت‌آميز بودن آن را افزايش مي‌دهد، بهتر است از سنين نوجواني به نشانه‌هاي انواع اختلالات شخصيت توجه داشته باشيد. 

پيشگيري از انحرفات و مشكلات نوجواني

يكي از مهم ترين اقدامات لازم در خصوص انحرافات و مشكلات نوجواني جلوگيري از بروز آن ها است. بيشتر اين اقدامات مربوط به پيش از شروع نوجواني است. در واقع به نوعي والدين در دوران كودكي هرچه كاشته اند در نوجواني برداشت مي‌كنند. اما اگر پيش از اين توجه چنداني به ارتباط تان با كودك نكرده ايد، مي توانيد با سه روش زير از بروز انحرفات و مشكلات نوجواني تا حد زيادي پيشگيري نماييد.

1- افزايش اطلاعات

اگر مي‌خواهيد فرزندتان از مشكلات نوجواني دور كرده و بدون دردسر عبور كند؛ اولين چيزي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه اطلاعات خود را راجع به دوره نوجواني، نيازها و انتظارات فرزندتان افزايش دهيد. وقتيكه شناخت بهتري از موضوع داشته باشيد، بهتر مي‌توانيد با فرزندتان ارتباط برقرار كرده و شرايط را پيش‌بيني كنيد يا به‌موقع عكس‌العمل نشان دهيد.

2- رابطه دوستانه با نوجوان

مطالعات نشان مي‌دهد كساني كه در فضاي خانوادگي گرم و صميمي زندگي مي‌كنند، با احتمال كمتري دچار انحرافات و مشكلات نوجواني مي‌شوند. سعي كنيد با فرزندتان رابطه‌اي دوستانه داشته باشيد و اين احساس را در او ايجاد كنيد كه تحت هر شرايطي شما او را دوست داريد و تنهايش نمي‌گذاريد. اين كار باعث مي‌شود تا احساس امنيت و آرامش در فرزند شما بيشتر باشد و با احتمال بيشتري در مواقع مختلف از شما كمك خواهد گرفت. 

3- خودداري از پرخاشگري

بهتر است به فرزندتان اجازه اشتباه كردن يا متفاوت بودن بدهيد. علاوه بر اينكه بايد مراقب رفتارهاي فرزندتان باشيد و از بروز خطرها جلوگيري كنيد بايد به او اجازه بدهيد تا خودش با موقعيت‌هاي جديد مواجه شده و درباره آن‌ها تصميم‌گيري كنيد. اين چالش هاي كوچك از بروز مشكلات نوجواني جدي تر جلوگيري مي‌كند.

بدرفتاري و پرخاش به اين خاطر كه فرزندتان اشتباهي مرتكب شده و يا تلاش براي تصميم‌گيري به‌جاي او ازجمله اشتباهاتي هستند كه اكثر والدين مرتكب مي‌شوند. به خاطر داشته باشيد كه اين رفتارها صرفاً به رابطه شما و فرزندتان آسيب مي‌زند و باعث ايجاد پنهان‌كاري بيشتر خواهد شد. به همين خاطر حتي در شرايطي كه نوجوان كار اشتباهي انجام داده سعي كنيد خشم خود را كنترل كرده و با پيدا كردن دلايل اين رفتار براي برطرف كردن آن‌ها تلاش كنيد.

4- صحبت رودررو با نوجوان

نوجوانان نياز دارند تا نسبت به مسائل مختلفي كه در محيط با آن‌ها مواجه مي‌شوند، اطلاعات كافي داشته باشند. در غير اين صورت خطر بروز مسائلي مانند سو استفاده‌هاي جنسي، اعتياد و يا بزهكاري افزايش پيدا مي‌كند. بهترين حالت اين است كه فرزندتان اين اطلاعات را از محيط خانواده خود به دست آورد. درنتيجه سعي كنيد راجع به مسائل مختلف با فرزندتان صحبت كرده و او را از خطراتي كه تهديدش مي‌كنند آگاه كنيد. اما سعي كنيد تا جاي ممكن صحبت‌هايتان حالت دوستانه داشته باشد و لحن نصيحت يا دستور نداشته باشد.

چه زماني از مشاور براي حل مشكلات نوجواني كمك بگيريم؟

تربيت كردن فرزندان را مي‌توانيم سخت‌ترين كاري بدانيم كه والدين بر عهده دارند و به همين خاطر شايد بتوان گفت شما در تمامي سال‌هاي كودكي و نوجواني فرزندتان به دريافت مشاوره‌هاي يك روانشناس متخصص نياز داريد. اما در برخي مواقع اين نياز پررنگ‌تر مي‌شود. ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد. 

✔سنين شروع نوجواني

در ابتداي نوجواني تغييرات بسياري در ظاهر، شرايط رواني و همين‌طور نوع برخورد ديگران با نوجوان ايجاد مي‌شود و سازگار شدن با اين شرايط فشار رواني بسياري را به او تحميل مي‌كند. به همين خاطر بهتر است در شروع سنين نوجواني براي جلوگيري از بروز مشكلات نوجواني از مشاور كمك بگيريد.

✔مشاهده رفتار نامناسب در نوجوان

هر رفتار نامناسبي را كه در نوجوان مي‌بينيد مي‌توانيد راجع به آن با يك مشاور صحبت كنيد. اين رفتارها مي‌تواند موضوع بسيار ساده‌اي مثل يك ويژگي اخلاقي باشد كه شما آن را نمي‌پسنديد و يا ممكن است مشكلات نوجواني جدي مانند افت تحصيلي، گوشه‌گيري يا انواع رفتارهاي پرخطر را در وي ديده باشيد. مشاورين به شما راجع به نحوه واكنش نشان دادن به اين مسائل و همين‌طور نكاتي كه بايد مدنظر داشته باشيد كمك خواهند كرد.

✔بروز بحران‌ها

نوجواني دوره حساسيت‌هاي رواني بيش‌ازحد است. اين شرايط مي‌تواند با بروز بحران‌ها به‌مراتب وخيم‌تر شده و سلامت روان نوجوان را به خطر بياندازد. بروز مشكلات نوجواني در اين حالت شديدتر مي‌شود. به همين خاطر هنگامي‌كه با برخي بحران‌ها مثل بيماري يا فوت يكي از اعضاي خانواده، دعواها و اختلافات خانوادگي، مهاجرت و يا شكست‌هاي مالي و كاري مواجه مي‌شويد بهتر است براي جلوگيري از آسيب‌هاي جدي‌تر از يك مشاور كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكلات نوجواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

جدي‌ترين انحرافات و مشكلات نوجواني كدام است؟

بحران بلوغ، انحرافات جنسي، مشكلات ارتباطي و همين‌طور افت تحصيلي ازجمله نكاتي هستند كه بايد به آن‌ها توجه ويژه‌اي داشته باشيد.

براي جلوگيري از بروز انحرافات و مشكلات نوجواني بايد چه كرد؟

رابطه دوستانه با نوجوان، خودداري از پرخاشگري، صحبت رو در رو و افزايش اطلاعات از اقداماتي است كه مي‌توان براي جلوگيري از بروز انحرافات و مشكلات نوجواني انجام داد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۱۶:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حريم خصوصي نوجوان نياز به مراقبت و توجه دارد. احترام به آن نه تنها باعث كجروي نوجوان نمي‌شود؛ بلكه فرايند رشد او را بهبود مي‌بخشد. نوجوانان به طور طبيعي در سنين گذار از كودكي تلاش مي‌كنند تا خود را به عنوان يك بزرگسال تعريف كنند. در همين راستا انتظار دارند همانند يك كودك در كارهاي او سرك نكشيد يا دائما با رفتارهايي نظير چك كردن استقلالي را كه در پي‌اش هستند را ناديده نگيريد.

از طرفي نوجوانان هنوز نيازمند حمايت و راهنمايي از جانب والدين هستند، در نتيجه نمي‌توان به طور كامل آن‌ها را به حال خود رها كرد. پس به عنوان پدر و مادر بايد رفتاري اتخاذ كنيد كه هم به حريم خصوصي او بها دهيد و هم نظارت كافي داشته باشيد. در ادامه راهكارهايي براي برآورده شدن اين هدف را آورده‌ايم.

منبع: حريم خصوصي نوجوان را چطور تعيين كنيم؟

حريم خصوصي نوجوان | چرا نوجوانان به حفظ حريم خصوصي نياز دارند؟

نوجوانان در حال تجربيات متفاوتي در زندگي هستند. براي مثال به مرور درمي‌يابند كه نمي خواهند ديگران همانند يك كودك با آن‌ها برخورد كنند. هم چنين اين نياز در وجودشان شكل مي‌گيرد كه كمي از خانواده فاصله بگيرند، استقلال كسب كنند و هويت منحصر به فردي را براي خود دست و پا كنند.

در نتيجه نمي خواهند همانند گذشته مورد امر و نهي قرار بگيرند يا تمام مسائل زندگي‌شان را با پدر و مادرشان در ميان بگذارند. در عوض ممكن است آن‌ها بيش از هر زمان ديگري به سمت گروه دوستان و همسالان خود كشيده شوند.

هم‌چنين آن‌ها در اين دوره بلوغ جسمي و جنسي را تجربه مي‌كنند. اين مسئله نياز آن‌ها را به حريم خصوصي بيش از پيش افزايش مي‌دهد. در نتيجه علاوه بر حفظ حدود و حريم‌هاي رفتاري و روانشناختي لازم است كه والدين نوعي حريم فيزيكي را نيز ميان خود و نوجوانشان ايجاد كنند. براي مثال براي حفظ حريم خصوصي نوجوان ، همانند گذشته بدون اجازه وارد اتاق فرزندشان نشوند و قبل از اين كار از او اجازه بگيرند.

فوائد حفظ حريم خصوصي نوجوان

قطعا حفظ و احترام به حريم خصوصي نوجوان تاثيرات مثبتي به همراه خواهد داشت. والدين معمولا تصور مي‌كنند با آزاد گذاشتن نوجوان، او را در معرض آسيب هاي اجتماعي قرار مي‌دهند. اما با اعتماد و ارتباط موثر با او مي‌توان از اين موضوع اطمينان حاصل كرد. در اين بخش چند نمونه از نتايج حفظ حريم خصوصي نوجوان را ذكر مي‌كنيم.

?افزايش اعتماد به نفس

?هويت يابي سريعتر نوجوان

?بهبود حس مسئوليت پذيري

?تقويت هوش هيجاني

? ارتباط قوي تر با خانواده

?يادگيري مهارن نه گفتن

نقض حريم خصوصي نوجوان

قبل از بيان راه هايي براي احترام به حريم خصوصي نوجوان، بهتر است با كارهايي كه محيط را براي نوجوان ناامن مي‌كند آشنا شويد. در اين فضا ديگر نوجوان به شما اطمينان نخواهد كرد و احتمالا ارتباطش با شما كمرنگ خواهند شد. فعاليت هايي مثل جا به جا كردن وسايل بدون اجازه، خواندن يادداشت هاس خصوصي، گوش كردن مكالمات او، چك كردن تلفن همراه و حتي سوال پرسيدن مداوم از نوجوان، نمونه هايي از نقض حريم شخصي نوجوان هستند.

توصيه هاي براي والدين درباره حريم خصوصي نوجوان

بسياري از پدر و مادرها به دليل نگراني از درگير شدن فرزندشان در آسيب‌هاي اجتماعي در دوران نوجواني سخت گيري‌هاي خود را تشديد كرده و بيش از پيش حريم خصوصي فرزنداشان را نقض مي‌كنند. اين مسئله با ايجاد گسست در رابطه والد فرزندي احتمال بروز آسيب را افزايش داده و منجر به بروز رفتارهاي نابهنجاري نظير مخفي كاري در نوجوان مي‌شود. براي اينكه بتوانيد در اين شرايط اوضاع را مديريت كنيد، در نظر گرفتن برخي توصيه‌هاي روانشناسي مي‌تواند تا حد زيادي راهگشا باشد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

? چهارچوب و قوانين مشخصي را وضع كنيد

براي اينكه بتوانيد در عين حال كه به حريم خصوصي فرزندتان احترام مي‌گذاريد بر رفتارهاي او نظارت نيز داشته باشيد، لازم است كه به طور دقيق آنچه كه به حريم خصوصي نوجوان مربوط مي‎‌شود را تعريف كنيد و قوانين مشخصي را براي حفظ نظم خانوادگي وضع كنيد.

براي مثال شما به عنوان والدين بايد بدانيد فرزندتان با چه كساني بيشتر روز خود را مي‌گذارند يا تا چه ساعتي خارج از منزل مي‌ماند. اين اطلاعات به شما كمك مي‌كند تا در صورت لزوم بتوانيد مراقبت‌هاي بيشتري از فرزندتان به عمل بياوريد.

اما از طرف ديگر تجسس زياد در مورد مكالمات نوجوان با دوستانش يا انجام رفتارهاي غلطي نظير خواندن پيام‌هاي او با گروه‌هاي دوستي باعث مي‌شود كه اعتماد متقابل ميان شما و فرزند نوجوانتان از بين برود. اگر در شناسايي چارچوب و قوانيني كه بايد در دوران نوجواني براي فرزند خود وضع كنيد دچار مشكل هستيد، مراجعه به يك روانشناس متخصص درحيطه كودك و نوجوان مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك نمايد. 

?حريم خصوصي نوجوان | متناسب با سطح رشدي او عمل كنيد

همه كودكان با سرعت يكساني به سمت دوران نوجواني حركت نمي‌كنند. در همين راستا برخي بچه‌ها گاهي زودتر و برخي نيز ديرتر از ديگران بالغ مي‌شوند. رفتارهاي شما در زمينه حفظ حريم خصوصي بايد هماهنگ با سرعت رشد رواني فرزندتان باشد. مي‌توانيد اين مسئله را به كودك يادآور شويد كه زماني مي‌توانيد به او همانند همسن و سالانش آزادي عمل بدهيد كه او نيز به شما در اين زمينه اطمينان خاطر بدهد و به مرور مسئوليت پذيري را در زندگي خود تجربه كند.

مسلما نوجواني كه هنوز نمي‌تواند از عهده وظايف ساده مرتبط با سن خود بر بيايد از جانب والدين با محدوديت بيشتري مواجه مي‌شود. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان در مقايسه با همسالانشان روند بسيار كندي را در بلوغ جسماني يا رواني دارد، بهتر است به موقع به يك متخصص مراجعه نماييد و در اين زمينه از او مشورت بگيريد. 

? رشد فرزندتان را بپذيريد و از نظر رواني خود را آماده نماييد

يكي از موانع مهمي كه جلوي احترام گذاشتن والدين به حريم خصوصي نوجوان را مي‌گيرد، عدم آمادگي پدر و مادرها براي مواجهه با بزرگ شدن كودك است. اين مسئله باعث مي‌شود با وجود قد كشيدن فرزندتان و تغيير كردن نيازهاي او نتوانيد گذار او به دوران بزرگسالي را ببنيد و همواره احساس كنيد فرزندتان همانند دوران كودكي‌اش به همان ميزان از توجه، نظارت و مراقبت نياز دارد.

اين در حالي است كه اگر نتوانيد رفتار خود را متناسب با سن فرزندتان پيش ببريد احتمال بروز آسيب هايي نظير شكل گيري شخصيت وابسته در نوجوان، كمبود اعتماد به نفس در او و بروز اختلالات اضطرابي تا حد زيادي محتمل خواهد بود. در نتيجه بهتر است قبل از رسيدن فرزندتان به دوره نوجواني در مورد اين دوران مطالعه داشته باشيد و خود را براي مواجهه با آن آماده نماييد.

?نظارت غير مستقيم را جايگزين روش هاي نظارتي قبل كنيد

درست است كه نوجوانان در اين سنين هنوز به نظارت بزرگسالان نياز دارند تا بتوانند در محيط جامعه بيشتر از خود مراقبت نمايند، با اين حال شكل اين نظارت در نوجواني با دوره كودكي بايد متفاوت باشد. براي مثال شما همانند قبل نبايد به طور مستقيم در مورد دوستان فرزندتان پرس و جو كرده يا رفت و آمدهاي او را به طور دقيق وارسي كنيد.

در عوض مي‌توانيد رفتارهاي هوشمندانه‌تري را در پيش بگيريد. مثلا تلاش كنيد با خانواده دوستان فرزندتان آشنا شويد، گاهي دوستان نوجوان را به خانه خود دعوت كنيد و به اين ترتيب شناخت خود را از آن‌ها بالا ببريد.

? سبك رفتاري جديد را تمرين كنيد

حفظ حريم خصوصي نوجوان اصول خاص خود را دارد و نيازمند تمرين‌هاي رفتاري خاصي است. براي مثال تلاش كنيد كمي در طول روز به فرزندتان فضا بدهيد، دائم در كنار او نباشيد و اجازه دهيد اوقاتي را نيز به تنهايي بگذارند.

? افزايش حس مسئوليت پذيري

با سپردن مسئوليت هاي تازه به نوجوان، حس وظيفه شناسي را در او تقويت كنيد. با سپردن مسئوليت كارهاي شخصي به خود نوجوان، به حريم خصوصي او احترام گذاشته ايد؛ چرا كه او دوست ندارد با او مانند كودك رفتار شود و حتي كوچك ترين كارها را براي او انجام دهيد. او تا حدي استقلال را به دست آورده است و براي حفظ آن به حريم شخصي نياز دارد. براي ارضاي احساسات او به نوجوان وظايف بيشتري محول كنيد. اما در اين كار زياده روي نكنيد.

سخن پاياني

شايد اين رفتارها در ظاهر بسيار كوچك به نظر برسند اما اين احساس مهم را به فرزندتان انتقال مي‌دهند كه شما براي هويت مستقل او اهميت قائل هستيد. از جمله ديگر رفتارهايي كه مي‌تواند به حفظ حريم خصوصي فرزندان در سنين نوجواني كمك كند اين است كه دائم در مكالمات آن‌ها با دوستان يا همسالانشان تجسس نكنيد و قبل اينكه اجازه بگيريد وسايلشان را وارسي نكنيد.

مقالات پيشنهادي بعدي

براي دريافت مشاوره در زمينه حريم خصوصي نوجوان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چگونه مي توانم در عين احترام گذاشتن به حريم خصوصي نوجوان روابط او با دوستانش را كنترل كنم؟

براي اينكار به جاي نهي كردن فرزندتان از روابط دوستي يا نشان دادن واكنش‌هاي سختگيرانه سعي كنيد انعطاف پذيري رواني بيشتري از خود نشان دهيد، با والدين دوستان فرزندتان ارتباط برقرار كنيد و اجازه دهيد نوجوان و دوستانش در محيط خانه نيز با يكديگر قرار بگذارند. اين كار به شما كمك مي‌كند تا كنترل و تسلط بيشتري بر روابط دوستي فرزندتان داشته باشيد

چگونه به حريم خصوصي نوجوان احترام بگذاريم؟

با قرارداردن چهارچوب و قوانين مشخص، سپردن مسئوليت به او، رفتار متناسب با سن، اطمينان به او، نظارت غيرمستقيم و سبك هاي رفتاري جديد مي‌توان را حريم خصوصي نوجوان را رعايت كرد. در مورد هريك در مقاله به طور مفصل توضيح داده ايم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۱۱:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سوء استفاده پسر از دختر به چه دليل اتفاق مي‌افتد؟ احتمالا شما شاهد فروپاشي ناگهاني يك رابطه عاطفي بوده ايد. در اين مواقع معمولا دختران آسيب بيشتري مي‌بينند. در يك رابطه، نبايد دنبال مقصر بود اما در اين مقاله به طور اختصاصي در مورد پسراني صحبت خواهيم كرد كه به اشكال مختلف سواستفاده گر هستند. رابطه عاطفي شايد به هر دليلي به پايان برسد؛ اما وقتي يكي از آن دو نفر مورد ظلم قرار مي‌گيرد، شرايط سخت‌تر خواهد شد. در ادامه به طور اختصاصي درباره سوء استفاده از دختر به اشكال مختلف پرداخته‌ايم.

سوء استفاده پسر از دختر

سوء استفاده پسر از دختر به دلايل و شكل هاي مختلفي اتفاق مي‌افتد. گاهي پسر با نقشه قبلي و كاملا فكر شده، وارد زندگي دختر مي‌شود. يا شايد بعد از مدتي پسر به اين نتيجه برسد كه اين رابطه هيچ سودي براي او ندارد و بايد كاري كند! اينكه هدف فرد از رابطه چيست به عوامل مختلفي بستگي دارد. اما قطعا هيچكس براي مورد سواستفاده واقع شدن وارد رابطه نمي‌شود. با نوشتن اين مقاله، قصد بدبين كردن دختران نسبت به پسران را نداريم و هدف فقط آگاهي رساني بيشتر در اين مورد است.

علت سوء استفاده پسر از دختر چيست؟

در اين قسمت به پاسخ سوالي كه در ابتدا مطرح شد مي‌پردازيم. فراموش نكنيد كه اين اتفاق به صورت كاملا برعكس يعني از طرف دختران هم شايد اتفاق بي‌افتد. اما اين مشكل براي دختران بيشتر رخ داده و پيامدهاي مخرب تري به جا گذاشته است. علل سوء استفاده پسر از دختر، معمولا شخصي هستند و گاهي دختر مرتكب هيچ اشتباهي نمي‌شود. اما به هر حال رابطه را تحت تاثير قرار خواهد داد.

⭕انتقام گيري

گاهي پسر به دليل اينكه در روابط عاطفي گذشته خود دچار شكست شده است يا خود نيز مورد سواستفاده قرار گرفته، تصميم به انتقام از ديگران مي‌گيرد. در چنين شرايطي فرد نسبت به همه بدبين شده و در واقع قصاص قبل از جنايت مي‌كند. سوء استفاده پسر از دختر به اين دليل بسيار رايج است.

⭕اختلالات رواني

برخي از افراد از اينكه ديگران را آزار دهند؛ لذت مي‌برند. ابتلا به اختلال ساديسم خفيف مي‌تواند از دلايل آن باشد. سوء استفاده پسر از دختر گاهي چنان به صورت زيركانه اتفاق مي‌افتد كه دختر متوجه آن نمي‌شود. يا شايد به اشتباه نشانه ها را به عنوان علاقه تلقي كند. 

⭕خلاء عاطفي

سوء استفاده پسر از دختر، هميشه ملموس يا قابل مشاهده نيست. بعضي از پسران به دليل عقده كمبود محبت از طرف خانواده، اين خلا را به شكل ديگري پر مي‌كنند. براي مثال هميشه در حال گدايي محبت هستند و با روشهاي مختلف جلب توجه مي‌كنند. علت اين موضوع كاملا به سابقه خانوادگي فرد بر مي‌گردد.

⭕تقليد از ديگران

شايد پسر به دليل فشار همسالان يا حتي تقليد از آن‌ها دست به انجام چنين كاري بزند. امروزه براي برخي از پسراني كه هنوز به بلوغ فكري نرسيده اند؛ سواستفاده گري، يك وسيله قدرت نمايي محسوب مي‌شود. آنان اين رفتار را نوعي افتخار مي‌دانند و با اطرافيان خود در اين مورد با احساس غرور صحبت مي‌كنند.

سوء استفاده پسر از دختر و نشانه هاي افراد سود استفاده گر

خيلي از دختران پيش از شروع يك رابطه عاطفي، به دنبال نشانه ها و علائم يك پسر سواستفاده گر مي‌گردنند. به طور كلي بايد گفت نمي‌توان اين نشانه ها را به همه تعميم داد يا به هيچكس اعتماد نكرد. احتمالا با گذشت مدتي از رابطه متوجه برخي مسائل خواهيد شد. 

⏹افراد متعهدي نيستند.

⏹بهانه گيري مي‌كنند.

⏹خيانت. براي آشنايي با نشانه هاي خيانت مردان كليك كنيد.

⏹فرار از مسئوليت

⏹ارتباط فيزيكي زياد

⏹درخواست هاي متعدد

⏹ناديده گرفتن احساسات شما

اشكال مختلف سوء استفاده پسر از دختر

وقتي حرف از سوء استفاده پسر از دختر مي‌شود؛ معمولا همه به طور ناخودآگاه، فقط به جنبه جنسي آن فكر مي‌كنند. اما سواستفاده، جنبه هاي ديگري نيز دارد. براي مثال سواستفاده مالي يا احساسي. آسيب هاي ناشي از اين سوء استفاده ها در بيشتر موارد نياز به مداخله درماني و مشاوره روانشناسي دارد.

?سواستفاده جنسي

برخي از رابطه ها فقط با هدف برطرف كردن نيازهاي جنسي، شكل مي‌گيرد. اگر يكي از طرفين از اين موضوع بي اطلاع باشد؛ سواستفاده محسوب مي‌شود. سوء استفاده پسر از دختر در زمينه جنسي شامل تماس فيزيكي زياد، شوخي هاي جنسي، خودخواهي در رابطه جنسي يا وادار كردن شخص براي رابطه جنسي مي‌شود. سواستفاده جنسي، قطعا تجاوز محسوب مي‌شود. 

?سواستفاده احساسي | سوء استفاده پسر از دختر

در اين شرايط پسر، مدام از طرف دختر توقع ابراز احساسات و محبت دارد. او محبتي كه از خانواده خود دريافت نكرده است را با سواستفاده گري جبران مي‌كند. سوء استفاده پسر از دختر فقط محدود به اين قضيه نمي‌شود. پسراني كه مدام وعده وعيدهاي الكي به دختر داده يا به او قول ازدواج و چيزهاي بزرگ را هم مي‌دهند؛ در حال سواستفاده هستند. دروغگويي نيز يكي ديگر از جنبه هاي سواستفاده احساسي است.

?سواستفاده مالي

سواستفاده مالي، يكي ديگر از انواع سوء استفاده پسر از دختر است. در اين مواقع معمولا سراغ دختران پولدار مي‌روند. اينكار يا با نقشه قبلي انجام مي‌شود يا در حين رابطه فرد به طرق مختلف درخواست پول مي‌كند. حتي اگر وضع مالي دختر چندان هم خوب نباشد؛ بازهم هدف رابطه براي پسر پول است. برخي تصور مي‌كنند كه اين يك كليشه برعكس است و هميشه دختران دنبال منفعت مالي هستند. در حالي كه خيلي از دختراني كه از اين جهت مورد سوء استفاده واقع شده اند هرگز از اين موضوع به كسي حرفي نمي‌زنند.

سوء استفاده جنسي با وعده ازدواج

يكي ديگر از روش هاي پسران براي سوء استفاده از دختر ها دادن وعده ازدواج است. پسران وعده ازدواج مي‌دهند تا بتوانند به مقاصد خود برسند. شايد در ظاهر طوري نشان دهند كه واقعا قصد ازدواج دارند و حتي اقداماتي هم در اين مسير بكنند، اما همه اين كارها و حرف ها فقط براي رسيدن به منافع خودشان است. اين منافع را در قسمت قبلي توضيح داده ايم. آن ها براي ارضاي نياز رواني و جسمي و مالي خود، دروغ هاي بزرگي به دختران مي‌دهند.

عوارض سوء استفاده براي دختر

دختراني كه قرباني سواستفاده مي‌شوند؛ طبيعي است كه تا مدت ها نتوانند به شخص ديگري اعتماد كنند. سوء استفاده پسر از دختر،عواقب رواني زيادي براي دختر دارد و شايد مبتلا به افسردگي و ترس از رابطه شود. دختران روحيات حساس تري از پسران دارند و براي بازگشت به زندگي عادي به زمان بيشتري احتياج خواهند داشت. قطعا دختران نيز بايد در اين مورد احتياط كرده و نشانه هارا جدي بگيرند.  در صورت بروز چنين اتفاقي در زندگي از يك روانشناس كمك بگيريد.

كمك گرفتن از مشاور

هم براي پسران سواستفاده گر و هم براي دختران قرباني كمك گرفتن از مشاور، بسيار موثر خواهد بود. برطرف كردن تروما هاي قديمي و آسيب هاي رواني از وظايف درمانگر است كه آن را با روش هاي مختلفي انجام مي‌شود. هميشه به راحتي نمي‌توان به رابطه پايان داد مخصوصا اگر سواستفاده در ازدواج صورت گيرد. به همين دليل بايد به دنبال راه هاي ديگري مثل مراجعه به روانشناس بود.

سخن پاياني

سوء استفاده پسر از دختر باعث احساسات منفي دختر، نسبت به خودش و كاهش اعتماد به نفس او مي‌شود. با اينكه او مقصر نيست. يا اينكه مدام رفتارهاي شريك خود را توجيه مي‌كند چرا كه مطمئن نيست مورد سواستفاده واقع شده است. در چنين شرايطي گوشزد هاي دوستان يا حمايت خانواده، تلنگر خوبي خواهد بود. تا وقتي در يك رابطه سمي هستيد؛ نمي‌توانيد درست فكر كنيد يا تصميم بگيريد. پس حتما از يك متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سوء استفاده پسر از دختر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

نشانه هاي سوء استفاده پسر از دختر چيست؟

از نشانه هاي پسر سواستفاده گر مي‌توان به تعهد نداشتن، بي مسئوليتي، تماس فيزيكي زياد، خيانت، دليل تراشي و… اشاره كرد.

علت سوء استفاده پسر از دختر چيست؟

خلا عاطفي، تقليد از ديگران، انتقام جويي و اختلالت رواني از علل سواستفاده پسر از دختر هستند.

سوء استفاده از دختر به چه شكلي انجام مي‌شود؟

معمولا همه با شنيدن كلمه سواستفاده به ياد سواستفاده جنسي مي‌افتند؛ اما سواستفاده جنبه هاي ديگري مثل احساسي و مالي نيز دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۵۹:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مشكلات مرتبط با تكاليف مدرسه مثل انجام ندادن تكاليف مدرسه يكي از دغدغه‌هاي اساسي والدين است. دوست نداشتن درس و مدرسه، بازيگوشي و يا ترس از ارزيابي شدن از جمله دلايلي هستند كه باعث مي‌شود شما و فرزندتان بر سر انجام تكاليف مدرسه با يكديگر درگير شويد. در اين شرايط بسياري از والدين با اجبار يا دعوا فرزندشان را به انجام‌دادن تكاليفش مجبور كنند.

استفاده از اجبار بسياري از مواقع باعث مي‌شود كودكان از درس و تكاليف زده بشوند و آينده تحصيلي آن‌ها دچار آسيب شود. پس بايد به دنبال راهكاري مناسب بود. به همين خاطر در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا راهكارهايي براي حل مشكلات مرتبط با تكاليف مدرسه را با يكديگر بررسي كنيم.

منبع: علت انجام ندادن تكاليف مدرسه

علت انجام ندادن تكاليف مدرسه

پيدا كردن دليل هر مشكل كمك بزرگي به برطرف‌كردن آن مي‌كند. وقتي مي‌دانيد چرا يك مشكل ايجاد شده پس مي‌توانيد با برطرف‌كردن علت، شرايط را به حالت عادي برگردانيد. در مورد انجام ندادن تكاليف مدرسه دلايل بسياري وجود دارد. اين دلايل مي‌تواند باتوجه‌به شرايط زندگي هر كودك متفاوت باشد. بااين‌حال بعضي از مهم‌ترين دلايلي كه باعث اين مشكل مي‌شوند به شرح زير است.

🔍 اضطراب و نگراني از علل اصلي انجام ندادن تكاليف

اضطراب مشكل بسياري از كودكان در سنين دبستان است. ترس از ارزيابي شدن توسط معلم، بلد نبودن درس‌ها و يا مقايسه شدن با هم‌كلاسي‌ها از جمله موضوعاتي هستند كه مي‌تواند فرزند شما را درگير كند. اين شرايط باعث مي‌شود كودك احساس منفي نسبت به درس و مدرسه داشته باشد. به همين خاطر به‌سختي به سراغ انجام تكاليفش مي‌رود.

🔍 انجام ندادن تكاليف بدليل ناتواني در مديريت زمان

يكي از رايج‌ترين مشكلاتي كه باعث مي‌شود فرزند شما به‌موقع تكاليفش را انجام ندهد ناتواني، در مديريت زمان است. بسياري از كودكان پس از برگشتن از مدرسه آن‌قدر درگير فعاليت‌هاي مختلف مي‌شوند كه به‌كلي انجام تكاليف‌شان را فراموش مي‌كنند. اين موضوع بيشتر مواقع به اين خاطر است كه كودك نمي‌توانند برنامه‌ريزي صحيحي براي انجام فعاليت‌هاي مختلف داشته باشد

🔍 فرزند شما متوجه دستورالعمل‌ها نمي‌شود

بسياري از كودكان متوجه اينكه بايد چه كاري براي تكاليفشان انجام بدهند نيستند. بي‌توجهي به صحبت‌هاي معلم يا واضح نبودن دستورالعمل‌ها در بسياري از مواقع باعث مي‌شود آنها برخلاف اينكه مي‌خواهند تكاليفشان را انجام بدهند ندانند كه دقيقاً بايد چه كاري انجام بدهند.

🔍 انجام ندادن تكاليف بدليل اهميت ندادن و بي‌علاقگي به مدرسه

اين تجربه براي همه ما پيش مي‌آيد كه وقتي كاري را دوست نداريم از انجام‌دادن آن فرار مي‌كنيم. حالا تصور كنيد فرزندتان مجبور است هر روز زماني را به انجام كارهايي كه دوست ندارد اختصاص بدهد. طبيعتاً اين موضوع تأثير منفي بر انجام تكاليف كودك خواهد داشت. يكي ديگر از دلايل دشواري در نوشتن تكاليف اين است كه كودك متوجه دليل كاري كه انجام مي‌دهد نيست. وقتي ما دليل و هدف از انجام كاري را بدانيم طبيعتاً توجه بيشتري به انجام آن خواهيم داشت.

🔍 بي‌توجهي به فعاليت كودك

اگر شما احساس كنيد ديگران براي كاري كه انجام مي‌دهيد اهميتي قائل نيستند تا چه مدت كارتان را ادامه خواهيد داد؟ همه ما ديريازود از انجام رفتاري كه هيچ بازخوردي براي آن نمي‌گيريم خسته مي‌شويم. بسياري از مواقع بي‌توجهي والدين يا معلمان به انجام تكاليف باعث مي‌شود كودك احساس كند انجام‌دادن يا ندادن فعاليت‌ها تفاوتي با هم نمي‌كند و اين موضوع فرزند شما را براي ادامه نوشتن تكاليف دلسرد خواهد كرد.

🔍 انجام ندادن تكاليف بدليل نداشتن مكان يا ابزارهاي لازم

قبل از اينكه به دنبال دلايل جدي براي ننوشتن تكاليف فرزندتان باشيد مطمئن شويد كه شرايط براي انجام اين كار فراهم است. بسياري از اوقات نداشتن يك محيط آرام، درگيري با فعاليت‌هاي فوق‌برنامه يا مشكلاتي مثل نداشتن ابزارهاي لازم براي انجام تكاليف باعث مي‌شود فرزند شما حتي برخلاف ميل خودش تلاشي براي انجام تكاليفش نداشته باشد.

🔍 بيماري‌هاي جسمي يا رواني

مشكلات جسمي و روحي مي‌تواند تأثير بسياري در انجام فعاليت‌هاي مدرسه داشته باشد. مشكلات مربوط به بينايي، شنوايي يا اختلالاتي مثل بيش‌فعالي و ناتواني‌هاي يادگيري از جمله مشكلاتي هستند كه درگيري‌هاي جدي بر سر نوشتن تكاليف ايجاد مي‌كنند. علاوه بر اين‌ها اضطراب و افسردگي در كودكان نيز مي‌تواند روي فعاليت درسي آن‌ها تأثير بگذارد. به همين خاطر پيش از هر چيز بهتر است با كمك‌گرفتن از يك مشاور كودك از سلامت روحي و جسمي فرزندتان مطمئن شويد.

راهكارهايي براي حل مشكل انجام ندادن تكاليف

✅زمان مشخصي براي اين كار در نظر بگيريد

همان‌طور كه گفتيم يكي از دلايل اصلي مشكلات مربوط به انجام تكاليف ناتواني در مديريت زمان است. به همين خاطر اولين راهكاري كه مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه با كمك فرزندتان يك برنامه منظم براي انجام تكاليف تهيه كنيد. يكي از مهم‌ترين نكاتي كه در اين برنامه‌ريزي بايد در نظر داشته باشيد اين است كه برنامه شما نظم مشخصي داشته باشد. وقتي كودك بداند هر روز بايد زمان مشخصي را براي تكاليفش اختصاص بدهد راحت‌تر با اين شرايط كنار مي‌آيد تا وقتي كه هر روز زمان متغيري براي اين كار در نظر گرفته باشيد. پس در اولين قدم سعي كنيد يك برنامه مشخص و منظم براي هر روز در نظر بگيريد.

✅هنگام انجام ندادن تكاليف مدرسه قاطعانه برخورد كنيد

اجرا كردن برنامه‌اي كه تهيه كرده‌ايد بسيار مهم‌تر از نوشتن آن است. مهم‌ترين چيزي كه مي‌تواند فرزند شما را به انجام‌دادن تكاليفش متعهد كند اين است كه ببيند شما يا معلم نسبت به اين موضوع حساس هستيد. به همين خاطر سعي كنيد نسبت به اجراي برنامه‌اي كه تهيه كرده‌ايد جدي باشيد. بسياري از والدين با دلايل مختلف مثل درگيري‌هاي روزانه به فرزندشان اجازه مي‌دهند كه مشق‌هايش را ديرتر از برنامه روزانه انجام بدهد. اما به خاطر داشته باشيد اين كار شما باعث مي‌شود كودك احساس كند انجام‌دادن برنامه اهميت زيادي ندارد. به همين خاطر سعي كنيد تا جاي ممكن به برنامه متعهد باشيد.

✅ تقسيم‌بندي تكاليف به دسته‌هاي كوچك‌تر

يكي از موضوعاتي كه انجام تكاليف را براي فرزند شما سخت‌تر مي‌كند خستگي از انجام آن‌هاست. به همين خاطر بهتر است براي جلوگيري از خستگي انجام تكاليف را به دسته‌هاي كوچك‌تر تقسيم كنيد و در بين آن‌ها زمان‌هايي را براي استراحت در نظر بگيريد.

براي مثال اگر قرار است انجام تمامي تكاليف چهار ساعت زمان ببرد به‌جاي اينكه يك بازه چهارساعته در نظر بگيريد آن را به دو بازه دو ساعتي تقسيم كنيد. در بين اين برنامه به فرزندتان اجازه بدهيد حداقل يك ساعت زماني را براي تفريح و استراحت داشته باشد. اين كار علاوه بر اينكه مانع خستگي و يكنواخت شدن تكاليف مي‌شود آمادگي ذهني كودك را هم بالاتر مي‌برد.

✅ براي مقابله با از رفتارهاي مثبت را تشويق كنيد

همان‌طور كه گفتيم يكي از مشكلات كودكان اين است كه كسي به فعاليت‌هاي صحيح آن‌ها واكنش نشان نمي‌دهد. اين موضوع به‌تدريج باعث مي‌شود آن‌ها احساس كنند دليلي براي خوب و به‌موقع انجام دادن تكاليف شان وجود ندارد.

به همين خاطر مشاورين توصيه مي‌كنند به تمامي پيشرفت‌هاي كودك توجه داشته باشيد. هر بار كه او رفتار مثبتي نشان مي‌دهد يا در انجام تكاليفش يك‌قدم پيشرفت مي‌كند مي‌بايست اين رفتار كودك را تقويت كنيد. اين كار باعث مي‌شود فرزندتان احساس كند با انجام به‌موقع تكاليفش مي‌تواند توجه و حمايت شما را داشته باشد. به همين خاطر بيشتر از گذشته به اين موضوع توجه خواهد كرد.

✅داشتن دفترچه يادداشت

بسياري از كودكان فراموش مي‌كنند كه چه كارهايي را مي‌بايست در خانه انجام دهند. به همين خاطر بهتر است با كمك كودك يك دفترچه تهيه كنيد. از فرزندتان بخواهيد هر روز و بلافاصله بعد از زماني كه معلم تكاليف را اعلام مي‌كند آن‌ها را در دفترش يادداشت كند. حتي مي‌توانيد در روزهاي اول براي اين كار از معلم فرزندتان نيز كمك بگيريد. سپس وقتي فرزندتان به خانه مي‌رسد و زمان انجام تكاليف است اين دفتر را با هم بررسي كنيد و براي انجام فعاليت‌هاي مختلف برنامه‌ريزي كنيد.

✅كمال‌گرا نباشيد

بسياري از مواقع مشكلاتي كه در ارتباط با تكاليف مدرسه كودك پيش مي‌آيد به دليل رفتار اشتباه والدين است. بعضي از پدر و مادرها با كمال‌گرايي بيش از حد دلشان مي‌خواهد فرزندشان بهترين باشد. آن‌ها قوانين سختي را براي انجام تكاليف كودك در نظر مي‌گيرند يا شايد حجم زيادي از فعاليت‌هاي فوق‌برنامه را براي او در نظر بگيرند.

اين كارها معمولاً باعث ايجاد اضطراب در كودك مي‌شود. پس قبل از اينكه فرزندتان را براي انجام ندادن تكاليف مقصر بدانيد كمي هم به رفتار خودتان دقت داشته باشيد. اين نكته را به‌خاطر داشته باشيد كه اشتباه كردن در حين انجام تكاليف يا تميز و بي‌نقص نبودن فعاليت‌هاي فرزندتان موضوع بسيار مهمي نيست؛ بهتر است توانايي‌هاي كودكتان را بپذيريد و براي بهترشدن آنها به او كمك كنيد.

اهميت مشاوره به علت انجام ندادن تكاليف مدرسه

اگر احساس مي‌كنيد نمي‌توانيد با فرزندتان بر سر انجام تكاليف مدرسه به توافق برسيد شايد بهتر باشد از يك مشاور كمك بگيريد. همان‌طور كه گفتيم بعضي مواقع بيماري‌هايي مثل بيش‌فعالي و نقص توجه و يا اختلالات يادگيري مي‌توانند در انجام ندادن تكاليف تأثير داشته باشند. به همين خاطر در اولين قدم مي‌بايست از سلامت فرزند خودتان مطمئن شويد. اما به غير از اين موضوع مشكلات ديگري مثل افسردگي، اضطراب يا مشكلاتي كه در محيط مدرسه و خانه وجود دارند نيز مي‌تواند دليلي براي بي‌توجهي فرزندتان به نوشتن تكاليفش باشد.

با توجه‌به اينكه بي‌توجهي به تكاليف و نداشتن رابطه خوب با درس و مدرسه مي‌تواند تأثير منفي بسياري در زندگي فرزند شما داشته باشد بهتر است هرچه سريع‌تر براي برطرف‌كردن اين مشكلات اقدام كنيد. مشاورين با بررسي شرايط روحي كودك احتمال وجود مشكلات مختلف را بررسي مي‌كنند. اگر فرزند شما مشكل روحي خاصي نداشته باشد با استفاده از برخي تمرين‌ها مثل آموزش مديريت زمان به شما كمك مي‌كنند تا مشكلات مرتبط با تكاليف مدرسه را برطرف كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه علت انجام ندادن تكاليف مدرسه مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

دليل لجبازي و علت انجام ندادن تكاليف مدرسه فرزندم چيست؟

اين موضوع مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد. ممكن است فرزندتان تلاش كند تا توجه شما را به سمت خودش جلب كند. يا شايد موضوعي در رابطه با تكاليف او را نگران مي‌كند. بهتر است با كودك صحبت كنيد و با كمك هم يك برنامه‌ريزي مشخص براي انجام تكاليف تهيه كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۵:۲۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رفتار با خانواده شوهر و نحوه برقراري ارتباط با آن‌ها هميشه از مسائلي است كه زوجين را به خود درگير كرده است. به طور كلي زماني كه تصميم به ازدواج مي‌گيريد؛ ناخودآگاه تصوراتي از خانواده همسر در ذهن شما به وجود مي‌آيد. هنگامي كه عروس يك خانواده مي‌شويد، بايد از خود رفتارهايي نشان دهيد تا جايگاه شما معين شود.

بنابراين رفتار با خانواده شوهر به هر شيوه‌اي كه باشد، بايد همراه با ادب و احترام باشد. اگر براي خود و همسرتان مرزهايي مشخص كنيد؛ كمتر با مشكل بر خواهيد خورد. اگر با چالش هاي بزرگ‌تري همراه هستيد، حتما از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد.

منبع: رفتار با خانواده شوهر | 10 راهكار رفتار با خانواده شوهر

رفتار با خانواده شوهر

 

براي رفتار با خانواده شوهر حتما احترام و ادب را فراموش نكنيد. برخي از زوجين با وجود تمام مشكلات و چالش هاي زندگي، باز هم ادب و احترام را رعايت مي‌كنند. زماني كه تصميم به ازدواج گرفتيد، هرگز نبايد از همسرتان بخواهيد كه بين شما و خانواده اش تمايز قائل شود.

زماني كه همسرتان را بين دو راهي سخت قرار مي‌دهيد. با درصد بالاتري به سوي خانواده خود باز مي‌گردد. براي رفتار با خانواده شوهر حتما از روش هاي خوبي استفاده كنيد و خانواده شوهر خود را مانند خانواده خود دوست داشته باشيد. در اين مقاله سعي خود را كرده ايم تا روش هاي برخورد با خانواده شوهر را توضيح دهيم. تا زوجين با مشكلات كمتري روبرو شويد.

راهكارهاي مديريت رابطه و رفتار با خانواده شوهر

براي رفتار با خانواده شوهر بايد مديريت رابطه داشته باشيد. در اين بخش مقاله سعي كرده ايم تا در رابطه با نحوه رفتار با خانواده شوهر  راهكارهاي مفيدي ارائه دهيم.

🟠 محدوديت تعيين كنيد | رفتار با خانواده شوهر

زماني كه رفتار با خانواده شوهر را در نظر مي‌گيريد. بايد مرزها و قوانيني را شرح دهيد. تعيين قوانين هرگز به منزله بي احترامي به خانواده همسر نيست. بلكه باعث تقويت رابطه با خانواده همسر نيز مي‌شود. مثلا يكي از نمونه ها براي تعيين مرز ها اين است كه به خانواده يكديگر پول قرض ندهيد. تا در آينده با مشكل بزرگتري روبرو نشويد. 

🟢 با همسر ارتباط صحيح برقرار كنيد

يكي از روش هاي رفتار با خانواده شوهر، ارتباط صحيح با خود همسر است. تا زماني كه نتوانيد با همسر خود ارتباط سالمي داشته باشيد، با خانواده او نيز نمي‌توانيد رابطه سالم برقرار كنيد. بنابراين در اقدام اول حتما رابطه خود و همسرتان را تقويت كنيد.

🔴 مستقيم با خانواده همسر در ارتباط باشيد

اگر در رفتار با خانواده شوهر دچار شك و ترديد شده ايد. بهترين كار برقراري ارتباط مستقيم با خانواده همسر است. در اين شرايط اگر هرسوالي از آنها داريد بايد به طور مستقيم از خانواده همسر بپرسيد. در واقع اگر سوالي ذهن شما را درگير كرده است، نبايد از همسرتان درخواست كنيد.

🟡 خود واقعي تان باشيد | رفتار با خانواده شوهر

در رفتار با خانواده شوهر، هرگز به شيوه دلخواه آنها رفتار نكنيد. چيزي كه هستيد را نشان دهيد و خود واقعي تان باشيد. نياز به تغيير در جهت علاقه مندي خانواده همسر نيست. اگر خود واقعي تان نباشيد، هرگز در آرامش نخواهيد بود. 

🟣 آرامش داشته باشيد

يكي از روش هاي رفتار با خانواده شوهر، حفظ آرامش است. بهترين كاري كه در اكثر موارد و موقعيت ها بايد داشته باشيد، حفظ آرامش است. اين موضوع را در نظر بگيريد كه هرچقدر واكنش بيشتري به حرف ها و رفتارها نشان دهيد؛ خطاي بيشتري در رفتار شما سر خواهد زد. بنابراين در موقعيت هاي حساس آرامش خود را حفظ كنيد.

🟤 انتظارات بي جا نداشته باشيد

همه پدر ومادر ها به فرزندان خود علاقه دارند. بنابراين نبايد انتظارات بي جا داشته باشيد. بايد اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه خانواده شوهر پدر و مادر شما نيستند. و نبايد انتظار داشته باشيد كه با شما مانند فرزندان خود رفتار كنند. در رابطه با اين موضوعات عاقلانه و منطقي برخورد كنيد.

⚪ مهربان باشيد | رفتار با خانواده شوهر

رفتار با خانواده شوهر بايد با مهرباني باشد. گاهي اوقات برخي اتفاقات باعث خشم و آزار مي‌شود. اما در نهايت بايد آرامش خود را حفظ كنيد و براي تقويت رابطه زناشويي مهربان برخورد كنيد. 

🔴 هيجانات خود را كنترل كنيد

زندگي مشترك سرشار از پستي و بلندي هاي روزگار است. اگر با هر رفتاري واكنش نشان دهيد، زندگي را براي خود سخت خواهيد كرد. بنابراين در رفتار با خانواده شوهر، بايد هيجانات خود را كنترل كنيد. اگر با هر رفتاري احساسات منفي و بد خود را بروز دهيد، آرامش خود را به خطر خواهيد انداخت. به همين جهت روش هاي كنترل و مديريت هيجان را آموزش ببينيد.

🟢 مسائل مالي را خصوصي كنيد

زندگي زناشويي را نبايد براي اطرافيان باز كنيد. لازمه هر زندگي مشترك رازداري است. در رفتار با خانواده شوهر نيز هرگز نبايد مسائل را بازگو كنيد. مسائل مالي را شخصي سازي كنيد و براي ساخت زندگي سالم در رابطه با اين مسائل و چالش ها با خانواده همسر صحبت نكنيد.

🟠 نسبت به رفتارهاي خانواده شوهر شناخت پيدا كنيد

براي رفتار با خانواده شوهر، بايد شخصيت آنها را به خوبي ياد داشته باشيد. در واقع لازم است تا براي اينكه نسبت به واكنش هاي آنها آينده نگري كنيد، به شناخت كافي برسيد. در اين صورت هم بسيار راحت تر ارتباط برقرار خواهيد كرد. و هم برخورد مناسب تري با آنها خواهيد داشت.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به رفتار با خانواده شوهر آشنا شده ايد؛ نبايد احترام و آرامش را به راحتي فراموش كنيد. بر اساس بررسي ها، عروس هايي كه با  خانواده همسر به خوبي برخورد داشته اند و روش هاي كنترل هيجانات خود را به خوبي آموزش ديده اند، زندگي بهتري خواهند داشت.

البته به ياد داشته باشيد كه براي رفتار با خانواده شوهر؛ بايد چالش هاي خود با همسرتان را بر طرف كنيد. در اقدام اول بايد رابطه خود و همسرتان را تقويت كنيد. براي تقويت اين رابطه بهترين گزينه كمك از روانشناس است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتار با خانواده شوهر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۲:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كشف خيانت همسر زماني اتفاق مي‌افتد كه يكي از زوجين به همسر خود شك كند. تلاش براي كشف خيانت همسر در صورتي كه خيانتي وجود نداشته باشد، نه تنها موجب مستحكم‌تر شدن رابطه‌تان نمي‌‍شود، بلكه موجب دلشكستگي  و از بين رفتن اعتماد طرفين هم مي‌شود. اگر از خيانت همسرتان مطمئن نيستيد توصيه مي‌كنيم به هيچ عنوان او را به خاطر كاري كه نكرده محكوم و سرزنش نكنيد. شما بدون آنكه او را بازجويي كنيد از رفتارهاي او مي‌توانيد پي به درستي افكارتان ببريد. تهمت به خيانت به اندازه خود خيانت براي رابطه خطرناك است.

كشف خيانت همسر

راه هاي كشف خيانت همسر بايد با دقت و اصولي باشد. اگر تنها شك به همسر باعث كنجكاوي شما شده است، قبل از كشف خيانت همسر حتما نسبت به اين رفتار ابتدا مطمئن شويد. خيلي از مواقع افراد دچار توهم و اشتباه مي‌شوند. در واقع حساسيت بيش از حد آنها باعث آغاز اين رفتار مي‌شود.

براي كشف خيانت همسر لازم به بررسي برخي نكات است. و البته كه حتما بايد طبق اصول خاصي كشف‌خيانت همسر اتفاق بي‌افتد. براي اقدام به اين كار ابتدا با روانشناس و مشاورين متخصص در اين زمينه مشورت كنيد. تا از كارتان اطمينان حاصل پيدا كنيد.

آيا راهي براي كشف و تشخيص خيانت به همسر وجود دارد؟

در بعضي از روابط احتمال بيشتري براي خيانت همسر وجود دارد، يعني با بررسي رابطه و برخي نشانه‌ها مي‎‌توان مشخص كرد كه يكي از زوجين خيانت خواهد كرد يا نه؟ پس با بررسي نشانه هاي خيانت همسر مي‌توانيد از وقوع آن جلوگيري كنيد. و يا در صورت چنين مشكلي براي رفع آن راهكار مناسب اتخاذ كنيد.

به زنان و مرداني كه دائم افكار خيانت همسر آزارشان مي‌دهد توصيه مي‌كنيم به دنبال راهي براي رهايي از اين افكار باشند، چرا كه حضور اين افكار موجب مسموم شدن رابطه و حتي اختلالاتي براي خود شما مي‌شود. اما عده اي نيز با مشاهده نشانه ها به دنبال كشف خيانت همسر هستند. 

شايد شما هم با ديدن يك سري علائم و نشانه‌ها به سراغ نزديكان و دوستان صميمي زندگي‌تان برويد. و با كمك آنها به دنبال كشف خيانت همسر باشد. در نهايت دست به كارهايي بزنيد كه تنها شرايط را براي هر دو طرف پيچيده‌تر كند. پيشنهاد مي‌كنيم به جاي اقدامات ناسالم و كليشه‌اي به موقع به پيش مشاور يا روانشناس خانواده برويد تا بتواند به شما در جهت مثبت خيانت همسر مشورت دهد و اوضاع را بهبود ببخشد.

راه هاي كشف خيانت همسر | چگونه خيانت همسر را كشف كنم؟

 

براي كشف خيانت همسر لازم به گذراندن برخي از مراحل است. صرفا با يك شك و ترديد نمي‌توانيد به همسرتان شك كنيد. در اين بخش مقاله راجع به راه هاي كشف خيانت همسر توضيح داده ايم.

مرحله اول ◀ شريك زندگي تان را به حال خود بگذاريد

اولين اقدام به كشف خيانت همسر، تنها گذاشتن شريك احساسي است. همه آدم‌ها مي دانند كه تصور خيانت همسر و احساس ناامني در زندگي مشترك چقدر دردناك است. براي اينكه از شر اين افكار منفي خلاص شويد دو راه پيش روي شما است؛ يك اينكه با همسر خود سر گفتگو را باز كنيد، دومين راه اين است كه كارآگاه بازي در آوريد و زيركانه رفتارهاي همسرتان را زير نظر بگيريد.

اما گاهي اوقات شايد تمامي اين افكار خيانت همسر ناشي از يك سوتفاهم ساده باشد. با صحبت كردن مي‌توانيد به راحتي اين مشكل را حل كنيد. اما بعضي وقت‌ها همسر شما آنقدر به خيانت عادت كرده كه خودخواهانه راه خود را پيش مي‌گيرد و يا ممكن است با همسرتان صحبت كنيد و او با صحبت‌هايش بتواند شما را قانع كند اما راضي نه.

در اين مرحله از كشف خيانت همسر، بهتر است شوهر خود را آزاد بگذاريد، طوري رفتار كنيد كه انگار همه چيز طبيعي است. بعد از چند هفته كه همسرتان متوجه شد  تمام مساله را فراموش كرده‌ايد، آن وقت بهتر مي‌توانيد براي كشف و اثبات خيانت اقدام كنيد. زيرا شريك زندگي شما ديگر رفتاري براي پنهان كردن خيانت خود بروز نمي‌دهد.

مرحله دوم ◀ پيگير نشانه‌هاي خيانت شريك زندگي‌تان باشيد

براي كشف خيانت همسر در مرحله دون بايد نشانه هاي خيانت در زندگي مشترك را بشناسيد. كسي كه به همسر خود خيانت مي كند تفاوت هاي رفتاري در او مشهود مي‌شود. در ادامه به مطالعه برخي از اين تفاوت‌هاي خيانت همسر كه در رفتار شريك زندگي ممكن است رخ دهد مي‌پردازيم.

🔴 تفاوت در نحوه رفتار و ظاهر او

اولين نشانه در زير مجموعه كشف خيانت همسر، تفاوت در نحوه رفتار است. آيا اخيرا متوجه تغييرات رفتاري و ظاهري در شريك زندگي تان شده‌ايد؟ آيا او باشگاه رفتن را شروع كرده و به تيپ و قيافه خود حسابي مي‌رسد؟ از عطرهاي زيادي استفاده مي‌كند و اين بدون هيچ توجيهي اتفاق مي‌افتد؟ آيا هر از گاهي اين رفتارها بدون هيچ دليلي آغاز و بعد تمام مي‌شوند؟

شايد شريك زندگي شما اخيرا بيش از حد به روي حريم شخصي خود تاكيد داشته باشد يا با پرخاشگري بخواهد وقت بيشتري را به تنهايي بگذراند. اين نوع رفتارها به صورت ناگهاني اتفاق مي‌افتد و همين ناگهاني بودن باعث مي‌شود به او شك كنيد. آيا همسر شما از جواب دادن به سوالاتي كه كجا بوده‌اي يا چه كار مي كرده‌اي فرار مي‌كند؟ اگر اين نشانه‌ها يا امثالش را در زندگي مشترك‌تان مي بينيد ممكن است همسر شما در حال خيانت كردن باشد.

🟢 برنامه كاري غيرمعمول و دورهمي هاي جديد

آيا همسر شما بيش از حد سركار مي‌ماند؟ آيا به دورهمي‌هايي مي‌رود كه تا حالا سابقه نداشته؟ تا به حال از شما درخواست نكرده كه در اين دورهمي‌ها همراه او بياييد؟ آيا علي رغم اينكه ادعا مي‌كند سرش خيلي شلوغ است، شاد و سرحال به خانه بازمي‌گردد؟ اگر اين نشانه‌ها را در رفتار او مي‌بينيد بايد بدانيد كه ممكن است خيانتي در كار باشد. بنابراين يكي از نشانه ها در جهت كشف خيانت همسر، برنامه هاي غير كاري زياد است.

🟡 ترك كردن مداوم خانه

ترك مداوم خانه از نشانه هاي ديگر كشف خيانت همسر است. اتفاق افتاده كه همسر شما بدون خبر خانه را ترك كند؟ آيا با بهانه‌هاي احمقانه او براي ترك خانه رو به رو مي‌شويد؟ به عنوان مثال همسر شما مي‌گويد ” حوصلم سر رفته مي‌رم يه دوري بزنم” يا اينكه “دوستام همين اطراف هستن مي‌رم يه سر ببينمشون و ميام”.

هيچ ايرادي ندارد كه همسرتان به اين دلايل از خانه بيرون برود، اما آيا هنگامي كه از او مي‌خواهيد هر دو با هم برويد واكنشي غير معمول نشان مي‌دهد؟ اگر بهانه‌هاي احمقانه براي تنها رفتن مي‌آورد مي‌توانيد به خيانت كردن او شك كنيد.

مرحله سوم ◀ زير نظر گرفتن ارتباطات همسر

در سومين مرحله و اقدام كشف خيانت همسر، بايد ارتباطات همسرتان را زير نظر بگيريد. اگر همسرتان در حال خيانت باشد، قطعا به دنبال فرصت‌هايي براي ملاقات با آن دختر و پسر مي‌گردد. مي‌توانيد با زير نظر داشتن ارتباطات او، متوجه خيانت همسر يا عدم خيانت او بشويد. ممكن است مكالمه‌هاي زيادي با غريبه‌ها داشته باشد و اين گونه تشخيص را براي شما سخت بكند، پس به صحبت‌ها توجه كنيد، چرا كه اگر خيانتي در كار باشد، تفاوت‌ها و رمزگونه صحبت كردن‌ها را مي‌توانيد متوجه شويد.

گاهي نيز همسرتان بعضي از تماس‌هايش را پاسخ نمي‌دهد، چرا كه نمي‌خواهد متوجه اين تفاوت‌ گفتاري بشويد. شايد به طور ناگهاني به روي حريم شخصي و دسترسي شما به وسايل ارتباطي‌اش سخت گيري زيادي نشان دهد. اين نشانه‌ها مي‌توانند از علائم خيانت همسر باشند.

مرحله چهارم ◀ براي كشف خيانت همسر او را امتحان كنيد

يكي از راه هاي كشف خيانت همسر، امتحان اوست. مي‌توانيد سرزده به محل كار يا مكاني كه او در آنجا حضور دارد برويد تا او را امتحان كنيد. وقتي كه دير به خانه برگشت، از او تقاضاي رابطه جنسي كنيد. اگر همسر شما خسته بود و با هر بهانه اي مي‌خواست از رابطه جنسي طفره برود مي‌توانيد گمان كنيد او بخاطر خيانت خسته شده و ديگر تواني ندارد.

در اين مرحله از كشف خيانت همسر، خود را به خواب بزنيد در زماني كه او گمان مي‌كند خواب هستيد او را زير نظر بگيريد. در اين فاصله ممكن است با كسي تلفني صحبت كند و گمان كند شما نمي‌شنويد. به اين صورت مي‌توانيد از گمان خود مطمئن شويد يا آن را رد كنيد

مرحله آخر ◀ اثبات خيانت

اگر تمام مراحلي كه در كشف خيانت همسر ذكر شد را گذرانده‌ايد، پس مي‌توانيد خيانت را اثبات كنيد. زيرا اگر يك درصد گمان شما اشتباه باشد، اين شما هستيد كه اعتماد را زير سوال برده‌ايد.  مي‌توان گفت با اينكار رابطه زناشويي‌تان را در معرض فروپاشي قرار داده‌ايد. بهتر است در يك فرصت مناسب، هنگامي كه هيچ دليل و راهي براي فرار نمانده بود، خيانت همسر خود را اثبات كنيد.

كلام آخر

كشف خيانت همسر تنها به دليل رفتارهاي تضاد و نشانه هاي شك بر انگيز رخ مي‌دهد. زماني كه به همسرتان شك مي‌كنيد، حتما به فكر كشف و رهايي از فكر خيانت همسر خواهيد بود. اما برخي مواقع اين نشانه ها دليل كافي براي توهين به همسر نيست. بنابراين حتما از روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد تا نشانه هاي همسرتان بررسي شود. در نهايت راهكار خوب و مناسب به شما ارائه شود.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كشف خيانت همسر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۸:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دير حرف زدن كودك يا تاخير گفتار كودك زماني به عنوان مشكل در نظر گرفته مي‌شود كه كودك در بازه زماني كه ديگر همسن‌هايش توانايي گفتاري پيدا مي‌كنند، نتواند تا حد قابل قبول اصوات توليد كند. و در اداي كلمات دچار مشكل باشد. يادگيري زبان به يكباره اتفاق نمي‌افتد و كودك از زمان نوزادي قادر به توليد اصوات نامفهومي است كه والدين را مشتاق به برقراري ارتباط مي‌كند.

 

كودكان به طور طبيعي با شنيدن كلمات مي‌توانند به مرور زمان آن‌ها را تقليد كرده و شروع به صحبت كنند. در صورتي كه كودك دچار نقص جسماني يا ذهني باشد، روند طبيعي تاخير افتاده و يا دچار مشكل مي‌شود. با ارزيابي‌هاي اوليه مي‌توان جلوي پيشروي اختلال را گرفت و يا آموزش‌هاي به هنگام را آغاز كرد. در ادامه نحوه تشخيص دير حرف زدن كودك و راه‌هاي درمان آن را ارائه كرده‌ايم.

منبع: دير حرف زدن كودك | علت و درمان تاخير گفتار كودك

دير حرف زدن كودك

دير حرف زدن كودك بنابر دلايل مختلفي مانند تاخير ساده پزشكي تا مسائل پيچيده تر متفاوت است. به طور كلي كودك بايد در سن 12 ماهگي اولين كلمه فارسي خود را بيان كند. در 18 ماهگي نزديك به 50 كلمه بيان كند. و در 2 سالگي قادر به بيان جملات باشد. اگر فرزند در اين سنين به چنين مهارت هايي دست پيدا نكرد، بايد به متخصص مراجعه كنيد.

آگاهي از روند طبيعي و تشخيص دير حرف زدن كودك

كودك در رشد خود دوره صعودي را طي مي‌كند، و پيگيري والدين در رشد كودك نبايد قطع يا كم شود. رشد كودك در همه زوايا بايد به دقت مورد بررسي قرار بگيرد. و اين سير بايد روند مشخصي را طي كند. در غير اين صورت شايد مشكلي وجود داشته باشد، كه نياز به درمان و پيگيري دارد. سير گفتاري كودك از لحاظ حرف زدن در سن‌هاي مختلف به شرح زير است:

يك تا شش ماهگي كودك : در اين سن كودك قادر به حرف زدن نيست و فقط صداي ذهني خود را بازگو مي كند مثل ناله‌هاي گريه يا صداي خنده.

شش تا دوازده ماهگي كودك : كودك در اين زمان بازهم به قدرت كامل تكلم نرسيده ولي بازهم كلماتي آسان مثل مامان و بابا را مي‌تواند بيان كند.

ده تا هجده ماهگي : در اين سن كودك مي‌تواند حداقل ۶۰ كلمه را عنوان كند و بيشتر از ۲۰۰ كلمه را به خاطر بسپارد.

هجده ماهگي به بعد : كودك كاملا بايد به حرف زدن و ساختن جمله مسلط  باشد.

البته گاهي كودكان بدون هيچ مشكلي ديرتر از روندي كه گفته شد به حرف مي‌آيند، ولي اين مسئله بايد بررسي شود  كه آيا مشكلي وجود دارد يا خير؟ چرا كه در صورت وجود مشكل و عدم درمان به موقع امكان دارد در سنين بالاتر درمان تاثيري نداشته باشد و يا با مشكلات متعددي همراه باشد، استفاده از يك مشاور در زمينه كودكان كمك بهينه اي در تشخيص و درمان مشكلات گفتاري كودك دارد.

حرف نزدن كودك تا چه سني طبيعي است؟

در پاراگراف قبل به طور طبيعي سير يادگيري زبان را به تفكيك سن بيان كرديم. كودك‌تان شايد در بازه يك تا سه سالگي توانايي گفتاري را پيدا نكند، پس حتما بايد براي بررسي مساله به متخصص مراجعه كنيد. اگر كودك سه ساله‌تان هنوز نتوانسته هيچ جمله اي را ادا كند، جهت دير حرف زدن كودك حتما براي ارزيابي به متخصص كودك مراجعه نماييد.

دير حرف زدن كودك | مهم ترين نشانه هاي تاخير گفتار كودك

همانطور كه در بالا گفته شد رشد كودك بايد روند صعودي داشته باشد. بنابر اين اگر طبق روند بالا رشد و تكامل به طور كامل انجام نشد، بايد حتما مشكلات را بررسي و با دلايل زير تطبيق دهيد. و در صورت بروز مشكل به پزشك گفتار درماني يا مشاور مراجعه كنيد. در اين بخش مقاله راجع به نشانه هاي دير حرف زدن كودك صحبت كرده ايم.

۱: اگر كودك شما به انواع صداها واكنش نشان نمي‌دهد يكي از دلايل دير حرف زدن اوست كه حتما بايد به روانشناس مراجعه كنيد.

۲: در ماه‌هاي اول تولد قادر به تشخيص صدا و يا بيان سخن خود نيست.

۳: تن صدايش متفاوت است (گوش خراش، با تن صداي زياد)

۴: از زبان اشاره استفاده بسياري مي‌كند

نشانه‌هاي فوق كمك بسزايي به شما مي‌كند تا تشخيص دهيد كه كودك‌تان نياز به درمان دارد و براي درمان او اقدام كنيد.

انواع تاخير در دير حرف زدن كودك

به طور كلي براي دير حرف زدن كودك 3 نوع تاخير وجود دارد. كه از يكديگر متفاوت هستند. اين 3 نوع تاخير در دير حرف زدن كودك شامل موارد زير است.

🔸 نقص زبان بياني: اين نقص زماني اتفاق مي‌افتد كه كودك در برقراري ارتباط كلامي مشكل داشته باشد.

🔸نقص زبان پذيرا: اين نقص هنگامي رخ مي‌دهد كه كودك در درك زبان با مشكل روبرو باشد.

🔸 نقص زبان بياني و پذيرا: در اين نقص كودك در درك زبان و برقراري ارتباط دچار مشكل شده است.

دلايل دير حرف زدن كودك

اگر كودكي ديرتر از همسالان خود به حرف در بيايد، ممكن است داراي موارد غيرطبيعي به شرح زير باشد. در اين بخش مقاله راجع به دلايل دير حرف زدن كودك اشاره كرده ايم. براي آشنايي با ساير اختلال زبان در كودكان كليك كنيد.

▪ عيب دار بودن سيستم تكلم كودك و اشكال در سقف دهان

▪اين مشكل به دليل مخاط مغزي يا سيستم عصبي نيست، بلكه مشكل از سيستم دهاني يا تكلمي است؛ يعني كودك قدرت تكان دادن سيستم دهاني را ندارد و دچار مشكل است و نمي تواند هر كلمه را به درستي بيان كند.

▪ مشكل شنيداري يا شنوايي يكي ديگر از مشكلاتي است  كه بايد به آن توجه شود. در صورت واكنش نشان ندادن كودك‌تان به انواع صداها حتما به پزشك مراجعه كنيد .اين را در نظر داشته باشيد كه انواع عفونت‌هاي گوشي مي‌تواند مانع شنيدن كودك نيز بشوند.

▪ استرس در كودكان مي‌تواند كودك را كاملا لال يا بي شنوا يا كم شنوا بكند از جمله اختلالات اضطرابي در كودكان عبارتند از؛ اختلال اضطراب اجتماعي كودك، اضطراب جدايي در كودكان و اضطراب فراگير كودكان مي‌باشد كه بايد توسط خانواده و والدين كنترل و پايان داده بشوند، مراجعه به مشاور در اين شرايط بسيار ضروري است زيرا عدم پيگيري مي‌تواند صدمات جبران ناپذيري به همراه داشته باشد.

▪ شيوه اشتباه و غلط ارتباطي والدين. به اين شيوه كه والدين اجازه مشاهده زياد تلويزيون به كودك مي‌دهند. انگيزه اي براي صحبت فرزند ايجاد نمي‌كنند. والدين هم سطح با كودك صحبت نمي‌كنند و براي آموزش زبان دوم بسيار سريع اقدام مي‌كنند.

عوامل پيشگيري از دير حرف زدن كودكان

جهت پيشگيري از دير حرف زدن كودك بايد برخي از راهكارها را انجام دهيد. جهت پيشگيري از مشكل تكلم در كودك خود راهكارهاي زير بسيار مفيد است.

1️⃣ كتاب خواندن با لحن خود

يكي از عوامل پيشگيري از دير حرف زدن كودك، كتاب خواني است. كتاب خواندن مي‌تواند نيم كره راست مغز را فعال كند، پس مي‌توانيد از نوزادي براي كودك‌تان كتاب بخوانيد. كتاب خواندن ادبيات كودكان را فعال مي‌كند. سعي كنيد از كتاب‌هاي عكس دار زياد استفاده كنيد در حين خواندن كتاب كودك را وادار به تشخيص شخصيت‌ها كنيد. و از او بخواهد با نشان دادن تصوير با شما سخن بگويد.

2️⃣ اشعار كودكانه

يكي ديگر از كارهايي كه باعث بهبود دير حرف زدن كودكان مي‌شود، گوش دادن به اشعار كودكان و ترانه‌هاي كودكانه مي باشد .سعي كنيد با پخش اهنگ و تكان دادن هماهنگ دست و پا كاري كنيد كه كودك شاد بشود و او هم بايد اين حركات را همراه با شما ادامه دهد . اين راه براي درمان دير حرف زدن كودك بسيار مناسب است.

3️⃣ بازي كردن

بازي كردن با كودك باعث مي شود كودك شادي و خنده را تجربه كند، ولي به شرطي كه اضطراب براي كودك ايجاد نشود؛ مثلا سعي كنيد از بازي‌هاي فكري بيشتر استفاده كنيد بازي‌هاي فكري باعث حل اختلال مغزي و بهبود دير حرف زدن كودك مي‌شود.

4️⃣ با كودك خود زياد حرف بزنيد

يكي ديگر از بهترين راه‌هاي پيشگيري از دير حرف زدن كودك، حرف زدن با فرزندتان است يعني سعي كنيد او را به حرف زدن وادار كنيد و در هر موقعيتي با او صحبت كنيد. مثلا هنگام ديدن برنامه كودك نظر او را بپرسيد يا در هنگام پياده روي با او شعر تمرين كنيد و يا از او بخواهيد در محيط‌هايي كه با دوستانش داشته خاطرات خود را بازگو كند.

راه درمان دير حرف زدن كودك

 

درصورتي كه احساس دير حرف زدن كودك كرديد، حتما نسبت به درمان اقدام كنيد؛ چرا كه عدم پيگيري در سنين پايين مي‌تواند در سنين بالاتر مشكل را حادتر نمايد و گاهي درمان را غيرممكن نمايد. در ادامه روش‌هاي درماني را براي شما بيان مي كنيم.

✅ مشاور و روانشناس | دير حرف زدن كودك

در ابتداي كار سعي كنيد او را به پيش روانشناس ببريد. زيرا روانشناس كودكان بايد تشخيص بدهد كه اضطراب بر كودك غلبه نكرده و كودك از اين لحاظ سالم است. و بعد در صورت نياز به والدين نسخه گفتار درماني مي‌دهد كه بايد با رعايت جلسات تا انتها آن را انجام دهيد. در نهايت با كمك روانشناس، دير حرف زدن كودك درمان مي‌شود.

✅ مراجعه به گفتار درمانگر

گفتار درمانگر فردي است كه دير حرف زدن كودك را تست مي‌كند. و راه‌هاي گفتار درماني را طي مي‌كند كه پدر يا مادر بايد به كمك فرزند در هر جلسه آن شركت كنند. و تمرين‌هايي كه گفتار درمانگر مي‌گويد بايد مو به مو اجرا شود تا به نتيجه دلخواه برسند.

✅ نقش خانواده | دير حرف زدن كودك

خانواده مهم‌ترين نقش را در بهبود دير حرف زدن كودك ايفا مي‌كنند؛ يعني كودك بايد حتما به بهبودي برسد و خانواده تكميل كننده آن هستند و با روش‌هاي مختلف مي‌توانند كودك را آزمايش و به حرف زدن در بياوريد پس سعي كنيد خانواده‌اي شاد و مفرح فراهم كنيد و در تمامي لحظات كودك‌تان را به هيچ وجه تنها نگذاريد.

✅ واضح صحبت كنيد

يكي از روش هاي درمان دير حرف زدن كودك، مكالمه واضح است. در اين روش بايد كشيده تر و اغراق آميز تر صحبت كنيد. كودكان نيازمند صحبت هاي واضح هستند تا متوجه حرف ها و كلمات شويد.

✅ سوالات كمتري بپرسيد

برخي از روش هاي درمان دير حرف زدن كودك، كمتر سوال پرسيدن است. در اين شرايط بايد به جاي سوال پرسيدن از كودك؛ به او توضيح دهيد و شمرده صحبت كنيد.

✅ بازخورد مناسب بدهيد

بازخورد مناسب، روش درماني صحيح براي دير حرف زدن كودك است. در اين شرايط بايد با تشويق، توجه به صدا، تقليد صحبت كودك و … بازخورد تشويقي به حرف هاي او داشته باشيد.

سخن آخر

دير حرف زدن كودك يا تاخير گفتار كودك مسير رشدي او را دست خوش تغييرات زيادي مي‌كند. والدين وظيفه دارند در زمان مناسب مانع از پيشروي اين مساله شده و به دنبال راه چاره اي باشند. بسياري از كودكان در 12 الي 18 ماهي قادر به حرف زدن و يا حداقل بيان كلمات هستند. آن ها تا دو سالگي مي توانند جملات بلندتر ادا كنند. كودكاني كه تا سه سالگي نتوانند به اين مهارت ها دست يابند، بايد براي ارزيابي علت دير حرف زدن كودك يا تاخير گفتار كودك به مراكز مشاوره كودكان ارجاع داده شوند.

براي دريافت مشاوره در زمينه دير حرف زدن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك با شماره 02191002360 و يا از طريق شماره 9099070354 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

علائم هاي اصلي دير حرف زدن در كودك چيست ؟

در ابتداي به دنيا آمدن نوزاد، شما بايد او را از  نحوه صدايش مورد بررسي قرار دهيد و در اين بررسي موارد زير را مورد توجه قرار دهيد.
هيچ صدايي از خود توليد نكند
صداهاي گوش خراش توليد كند
در هنگام صداهاي مكرر عكس العملي نشان ندهد
هنگام مشاهده چنين علائمي حتما به پزشك مراجعه كنيد.

هنگامي كه علائم دير حرف زدن كودكم شدم به چه پزشكي مراجعه كنم؟

بايد در ابتدا به روانشناس يا پزشك اطفال مراجعه كنيد و در صورت تشخيص متخصص به گفتار درمانگر مراجعه كنيد و گفتار درمانگر نسخه‌ها و دستوراتي جهت تمرين  به شما ارائه مي‌دهد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۵:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

گرايشات جنسي مختلف را مي‌شناسيد؟ انسان‌ها مطابق با احساس دروني خود كه بر مرد بودن يا زن بودن دلالت دارد، الگوهاي جنسي متفاوتي را نشان مي‌دهند كه بيانگر جذابيت جنسي، عاطفي و عاشقانه مي‌باشد. گرايشات جنسي متفاوت به ميل و گرايشي اشاره دارد كه فرد نسبت به بدن هم جنس خود و غير هم جنس احساس مي‌كند. شايد در نگاه اول گرايشات جنسي متفاوت با انحرافات جنسي شبيه به بهم به نظر برسند اما در حقيقت چنين نيست و اين دو مقوله از هم مجزا هستند. در اين مقاله، مطالب مرتبط با گرايشات جنسي متفاوت به طور كامل و جامع توضيح داده شده است.

 

 

گرايشات جنسي

در زمينه دانش جنسي مفاهيم مختلفي داريم؛ يكي از آنها گرايشات جنسي است. گرايش جنسي به معني تمايل يا گرايش ما به سمت همجنس، غير همجنس يا حتي خودمان است. گرايش جنسي با جنسيت يا حتي ميل جنسي متفاوت است. اما در بسياري از موارد اشتباه گرفته مي‌شوند. در اين مقاله به توضيح گرايشات جنسي خواهيم پرداخت. برخلاف هويت جنسي كه تقريبا در 2.3 سالگي تثبيت مي‌شود؛ گرايشات جنسي از سن بلوغ و يا با شروع فعاليت جنسي خود را نشان مي‌دهند. ميل جنسي نقش مهمي در زندگي جنسي افراد دارد. به همين دليل شناخت مفهوم گرايش جنسي از اهميت زيادي برخوردار است. 

مقوله هاي متداول گرايشات جنسي متفاوت

هم جنس گرايي: گرايش جنسي به بدن هم جنس 

دگر گرايي: گرايش جنسي به بدن غير هم جنس

دو جنس گرايي: گرايش جنسي به بدن هر دو جنس( هم جنس و جنس مخالف)

اين‌ها فقط دسته بندي‌هاي اوليه‌اي بود كه در رابطه با گرايشات جنسي متفاوت انجام مي‌گرفت اما امروز اين تقسيم بندي بسيار گسترده شده است و انواع مختلفي از گرايشات جنسي را در بر مي‌گيرد.

انواع گرايشات جنسي

امروزه گرايشات جنسي در نگاه روانشناسان و مردم جامعه در هم جنس گرايي و يا گرايش به جنس مخالف خلاصه نمي‌شود بلكه اين دو نوع گرايش فقط بخشي از انواع متعدد و گوناگون گرايشات جنسي مي‌باشند. گرايشات جنسي شايد در طول زندگي دچار تغييراتي نيز بشوند براي مثال شخصي كه كاملا دگرجنس گرا بوده، مدتي به رابطه با همجنس خود علاقه پيدا مي‌كند. به طور كلي انواع مختلفي از گرايشات جنسي وجود دارند كه به شرح زير هستند.

📌دگر جنس گرا

اين نوع گرايش جنسي نوع معمول آن است كه در اكثر جوامع و فرهنگ‌ها مورد قبول بوده و اكثر افراد نيز اين گرايش را دارند. دگر جنسگراها به جنسي مخالف خود تمايلات و كشش جنسي نشان مي‌دهند. به اين افراد استريت مي‌گويند كه اكثريت جوامع هستند.

📌گرايشات جنسي | همجنس گرا

اين افراد به جنسي موافق خود گرايش جنسي دارند. در گذشته اين نوع گرايش جنسي نوعي نابهنجاري شمره مي‌شد و امروزه نيز همچنان نگاه بسياري از جوامع نسبت به آن منفي است. امروزه با كم شدن تعصب و نگاه منفي برخي جوامع، اين گرايش جنسي تا حدودي پذيرفته شده است. لزبين به معني رابطه زن با زن و گي به معني رابطه مرد با مرد است. اين افراد هيچ گونه ميلي به افراد غير از همجنس خود ندارند

📌دو جنس گرايي

افراد داراي اين تمايل جنسي به هر دو جنس زن و مرد تمايل جنسي داشته و با هر كدام از آن‌ها مي‌تواند رابطه جنسي و عاطفي برقرار نمايد. به اين افراد بايسكشوال مي‌گويند كه هم با مردان و هم با زنان برانگيختگي جنسي را تجربه مي‌كنند.

📌هر جنس گرايي

افراد هر جنس گرا هيچ اهميتي به عاطفه و احساس خود نمي‌دهند. براي آن‌ها تفاوتي ندارد كه نسبت به شريك جنسي خود احساسي دارند يا خير. آنچه كه مهم مي‌باشد ايجاد رابطه جنسي است. براي افراد پنسكشوال جنسيت اهميت ندارد.

📌گرايشات جنسي | هيچ جنس گرايي

افراد هيچ جنس گرا توانايي اين را دارند كه يك رابطه جنسي سالم برقرار كنند اما معمولا از برقراري رابطه جنسي امتناع مي‌ورزند. اين افراد آسكشوال نام دارند كه كاملا جنسيت خود را پذيرفته اند و با آن مشكلي ندارند ولي علاقه اي به هيچ گونه رابطه جنسي ندارند.

📌گرايش جنسي به خود

در اين نوع گرايش جنسي، فرد ترجيح مي‌دهد با بدن خود به ارضاء جنسي برسد. به عبارت ديگر افراد خود جنس گرا هر آنچه را كه از برقراري سكس و رابطه جنسي مي‌خواهند به واسطه خود ارضائي به دست مي‌آورند. احساس لذت زيادي را تجربه مي‌كنند در حالي كه با وجود شريك جنسي، قادر به چنين تجربه لذت بخشي نخواهند بود.

📌نيمه جنس گرايي

در اين نوع گرايش جنسي، فرد نيمه جنس گرا در صورتي به رابطه جنسي ميل پيدا مي‌كند كه مورد عاطفه و محبت شريك جنسي‌اش قرار گرفته باشد. بر خلاف هر جنس گرايي كه فرد بدون در نظر گرفتن عواطف و احساس وارد رابطه جنسي مي‌شود.

📌خرد گرايي

فرد خرد گرا اهميتي به اين موضوع نمي‌دهد كه شريك جنسي‌اش داراي چه جنسي باشد. براي وي ميزان درك و خرد شريك جنسي مهم و با اهميت است. اگر شريك جنسي از هوش و خرد بالايي برخوردار باشد، وي به سمت او گرايش جنسي مي‌يابد.

📌گرايشات جنسي | بي جنس گرايي

به عدم گرايش جنسي نسبت به ديگران اطلاق مي‌شود. به گونه‌اي كه به نظر مي‌رسد فرد هيچ تمايل جنسي را در وجود خود احساس نمي‌كند. مايل نيست هيچ برچسبي به او زده شود. به اين گونه افراد آسكشوال مي‌گويند.

📌كم جنس گرايي

اين نوع گرايش جنسي مربوط به افرادي است كه به ندرت تمايل به برقراري رابطه جنسي دارند. نمي‌توان اين نوع گرايش جنسي را مانند بي جنس گرايي دانست زيرا به هر حال ميزاني از تمايل جنسي وجود دارد. در اين جا تفاوت در ميل جنسي افراد است.

📌ترا جنس گرايي

افراد ترا جنس گرا تنها به افرادي گرايش جنسي دارند كه تغيير جنسيت داده‌اند و يا خارج از جنسيت قرار دارند. افراد خارج از جنس گرا كساني هستند كه مشخص نيست زن هستند يا مرد. اين افراد هنوز در مورد جنسيت يا گرايشات جنسي خود به نتيجه نرسيده اند.

عوامل تعيين كننده گرايشات جنسي متفاوت در افراد

در توضيح عوامل بيان كننده جنسي بايد گفت كه هر يك از علل اجتماعي، محيطي و زيستي به نوبه خود سهم بسزايي دارند. اما در اين بين علل زيستي و بيولوژيك بدن نقش مهم‌تري داشته و عامل تعيين كننده‌تري به حساب مي‌آيد. جنين در رحم مادر تحت تاثير هورمون‌هاي جنسي متفاوتي قرار دارد. به طور مثال جنين‌هاي نر در معرض تعداد زياد هورمون جنسي تستوسترون قرار دارند. اين در حاليست كه جنين‌هاي ماده نيز در معرض همين هورمون جنسي قرار مي‌گيرند. چنانچه هورمون‌هاي جنسي دستخوش تغييرات قرار بگيرند رفتار جنسي دچار تغيير خواهد شد. از عوامل محيطي يا فرهنگي تعيين كننده گرايشات جنسي، مي‌توان به سبك هاي فرزندپروري يا فرهنگ هاي مرد سالار اشاره كرد.

 

آشفتگي جنسيتي

اگر افراد نتوانند گرايشات جنسي خود را به موقع شناسايي كنند؛ به آشفتگي جنسي مبتلا خواهند شد. براي مثال افراد ترنس به دليل اينكه به جنسيت خود علاقه ندارند؛ دچار ملال جنسيتي مي‌شوند. افراد مبتلا به آشفتگي جنسيتي در رابطه جنسي خود مشكل دارند و ممكن است به دليل شناسايي اشتباه ميل خود، ارگاسم را تجربه نكنند. روانشناس و سكستراپيست به شما در شناسايي صحيح گرايش جنسي كمك خواهد كرد.

علت شكل گيري خود جنس گرايي

علل مختلفي در شكل گيري اين نوع گرايش جنسي دخيل هستند اما شايد بتوان مهم‌ترين علت را در افزايش دفعات خود ارضايي جست و جو نمود. وقتي فرد به دفعات زياد با ارضاي جنسي با بدن خود به اوج لذت مي‌رسد و احساس جنسي خوبي را تجربه مي‌كند كم كم از ديگران فاصله گرفته و ترجيح مي‌دهد اين احساس لذت را با خود ارضايي تجربه كند. خود ارضايي چرخه جنسي افراد را تغيير مي‌دهد و ديگر با شريك خود، ارگاسم را تجربه نمي‌كنند. البته گاهي قبل از شروع زندگي جنسي فرد، علاقه او به خوارضايي آغاز مي‌شود. به اين معني كه او هيچوقت رابطه جنسي با شخص ديگري نداشته است تا بين آنها انتخاب كرده باشد.

درمان گرايشات جنسي غير نرمال

براي درمان گرايشات جنسي غير نرمال نياز به مشاوره‌هاي تخصصي فرد نزد روانشناسان و روانكاوهاي اين حيطه است. گاهي درمان رواني مي‌تواند چاره ساز باشد اما گاهي نياز به درمان‌هاي دارويي و يا حتي عمل جراحي براي تبديل شدن به جنسيتي مطابق با روحيات فرد خواهد بود كه تشخيص آن توسط روانكاو امكان‌پذير است. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره جنسي كليك كنيد.

سخن آخر

به طور كلي گوناگوني گرايش ها و تمايلات جنسيتي، پديده اي جهان شمول است و در همه فرهنگ ها وجود دارد. گرايشات جنسي در افراد با شدت هاي مختلفي بروز مي‌كند. اين كيفيت در افراد انتخابي نيست و افراد هيچ اراده اي در مورد آن ندارند. حتي درمان آنها هيچ قطعيتي ندارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه گرايشات جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

گرايشات جنسي چند نوع هستند؟

تقريبا گرايشات جنسي 11 نوع هستند كه شامل همجنس خواهي، غبرهمجنس خواهي، تراجنس گرايي، كم جنس گرايي و … مي‌شود. كه در مقاله به توضيح آنها پرداخته ايم.

همجنس گرايي چيست؟

همجنس گرايي به معني تمايل جنسي به جنس موافق است كه در مردان گي و در زنان لزبين نام دارد.

به طور كلي گرايشات جنسي شامل چه مقوله هايي است؟

گرايشات جنسي را مي‌توان به طور كل به دگر گرايي، همجنس گرايي و دو جنس گرايي تقسيم كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۱:۰۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی