مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اعتياد چيست ؟ اعتياد نوعي اختلال در عملكرد سيستم مغز و يك ناتواني روانشناختي و جسمي در اثر مصرف يك ماده شيميايي، دارو، فعاليت و… است. اعتياد فقط به وابستگي به موادي مانند هروئين يا كوكائين اشاره ندارد، فردي كه نمي‌تواند مصرف يك دارو يا ماده شيميايي خاص را متوقف كند يعني به آن اعتياد دارد. برخي از اعتيادها شامل فعاليت‌هايي مانند قمار، اينترنت و… هستند.

افراد معتاد تمركز زيادي بر استفاده از مواد خاص مانند الكل يا مواد مخدر دارند تا حدي كه اين كارزندگي آن‌ها را به خود اختصاص داده و بر تمام ابعاد زندگي‌شان تاثير مي‌گذارد. به طور معمول اعتياد با گذشت زمان بدتر مي‌شود پس بايد راهي براي ترك و درمان آن پيدا كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد چيست مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: اعتياد چيست

چگونه يك فرد معتاد مي‌شود؟

وقتي افراد براي اولين بار موادي مصرف مي‌كنند، به احساس ناشي از آن علاقه‌مند مي‌شوند. آن‌ها معتقدند كه مي‌توانند ميزان مصرف و تعداد دفعات مصرف مواد را كنترل كنند. اما مواد مي‌تواند كنترل افراد را از بين ببرد. افراد مبتلا به اختلالات اعتياد ممكن است از مشكل خود آگاه باشند، اما در صورت تمايل قادر به جلوگيري از آن نيستند.

دلايل زيادي براي شروع اعتياد وجود دارد؛ عواملي مانند فشار همسالان، مشكلات جسمي و جنسي، قرار گرفتن در معرض مصرف مواد مخدرتوسط نزديكان، استرس، عدم حمايت خانواده، كمبود محبت و… مي‌تواند بر ميزان احتمال مصرف مواد مخدر و اعتياد فرد تأثير زيادي داشته باشد.

مراحل اعتياد چيست ؟

اعتياد مراحلي دارد كه به شرح زير مي‌باشد.

1. اعتياد چيست | مرحله آشنايى

در اين مرحله ممكن است فرد از روي كنجكاوي يا قرار گرفتن در موقعيتي خاص، مواد را مصرف كند. اگرچه امكان دارد اين كار باعث اعتياد كامل نشود، اما آزمايش مواد مخدر در واقع اولين مرحله اعتياد محسوب مي‌شود. به ويژه در ميان جوانان، اين آزمايش معمولا پذيرفته يا حتي تشويق مي‌شود اما هميشه بي ضرر نيست. به خصوص اگر نوجوانان عوامل خطر خاصي براي اعتياد از خود نشان دهند، اين آزمايش مي تواند شروع راه اختلالات مصرف مواد باشد.

2. مرحله شك و ترديد

در اين مرحله استفاده از مواد به صورت تفريحي و داوطلبانه انجام مي‌شود. در اين مرحله فرد احساس مي‌كند كه كنترل كاملي بر مصرف مواد مخدر دارد. در مرحله شك و تريد فرد شرايط را تحت كنترل دارد و اگر بخواهد مي‌تواند آن را متوقف كند، اما از تأثيرات مواد راضي بوده و لزومي براي ترك نمي‌بيند. در واقع مواد باعث مي‌شود كه احساس بهتري داشته باشد.

3. اعتياد چيست | مرحله اعتياد واقعى

در اين مرحله فرد مواد را به صورت روزانه و چندين بار مصرف مي‌كند و به آن وابسته شده است. براي رسيدن به احساس بهتر به مواد نياز دارد و براي به دست آوردن آن هر كاري انجام مي‌دهد. ودر صورت عدم دريافت مواد، شرايط غير قابل تحمل مي‌شود و تمام زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در اين مرحله مواد فرد را كنترل مي‌كند. اعتياد و وابستگي‌هاي شيميايي آخرين مرحله از اعتياد به مواد مخدر هستند.

انواع اعتياد

اعتياد به دو دسته شيميايي و رفتاري تقسيم مي‌شود. اعتياد شيميايي شامل استفاده از موادي مانند الكل، مواد توهم زا (PCP ، LSD)، مسكن‌هاي اعتيادآور (كدئين، اكسي كدون، هروئين، ترامادول)، مواد استنشاقي (چسب، آئروسل، بخار)، داروهاي آرام بخش و ضد اضطراب، مواد محرك (كوكائين، مت آمفتامين)، مواد مخدر (شيشه، كرك، ترياك) و… مي‌باشد. اعتياد رفتاري شامل مواردي مانند اعتياد به خريد، اينترنت، شبكه‌هاي اجتماعي، قمار و… مي‌شوند.

علائم اعتياد چيست ؟

اعتياد باعث ايجاد علائم جسمي و رواني بسياري مي‌شود. از جمله علائم اعتياد به مواد مخدر مي‌توان به اضطراب شديد، لرزش مداوم اعضاي بدن، حالت تهوع، خستگي بيش از حد، از دست دادن اشتها، سرخ شدن چشم‌ها، بهم خوردن الگوي خواب، كاهش يا افزايش ناگهاني وزن، تخريب ظاهري، لرزش و اختلال در گفتار، تغيير ناگهاني در خلق و خو، افسردگي، بيش فعالي، جنون، خشكي دهان، آبريزش چشم، اختلال بينايي، پرخاشگري و… اشاره كرد.

عوارض اعتياد چيست ؟

عوارض و پيامدهاي اعتياد عبارتند از:

1. عوارض جسمي

عوارض جسمي اعتياد شامل كاهش سلامت جسمي، تحريك، خستگي و ناتواني، حالت تهوع، بي قراري، بي خوابي، افزايش يا كاهش ناگهاني وزن، خشكي پوست، مشكلات گوارشي، مشكلات كبد، اختلال بينايي، آبريزش چشم، لرزش دست، لاغري، تشنج، سكته و… مي‌باشد.

2. عوارض رواني اعتياد چيست

رفتارها و عوارض رواني اعتياد شامل افزايش سطح اضطراب، افسردگي و غم و اندوه، افزايش حساسيت و واكنش شديدتر به استرس، مشكل در شناسايي احساسات، پرخاشگري، اضطراب شديد، توهم، از دست دادن علاقه و انگيزه و… مي‌باشد.

3. عوارض اجتماعي

مصرف مواد مي‌تواند بر روابط اجتماعي، خانواده، كار، مدرسه و كيفيت زندگي فرد تأثير بگذارد. بي توجهي به مسئوليت‌ها در مدرسه، محل كار يا خانه، منزوي شدن و مشكلاتي در روابط مانند دعوا با شريك زندگي يا اعضاي خانواده از عوارض اعتياد مي‌باشد. ممكن است فرد به دليل مصرف مواد مخدر فعاليت‌هايي را كه قبلاً از آن لذت مي‌برد مانند سرگرمي‌ها، ورزش‌ها، معاشرت‌ها و… را رها كند.

درمان اعتياد چيست ؟

روش‌هاي درماني معمول شامل داروها براي اختلالات رواني (افسردگي ناشي از اعتياد يا اسكيزوفرني)، روان درماني (درمان‌هاي رفتاري ، گفتاري و گروهي)، خدمات پزشكي (ترك هنگام سم زدايي)، درمان اعتياد بستري و گروه هاي خودياري و پشتيباني مي‌شوند. نوع درماني كه پزشك پيشنهاد مي‌كند به شدت و مرحله اعتياد بستگي دارد.

در مراحل اوليه اعتياد، امكان دارد كه پزشك دارو و درمان را توصيه كند. ممكن است در مراحل بعدي در يك شرايط كنترل شده، از درمان اعتياد بيمارستاني بهره‌مند شوند. درمان ممكن است طولاني و يا پيچيده باشد و به همين دليل به حمايت اطرافيان نياز دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد چيست مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

اعتياد چيست؟

اعتياد نوعي اختلال در عملكرد سيستم مغز و يك ناتواني روانشناختي و جسمي در اثر مصرف يك ماده شيميايي، دارو، فعاليت و… است. عواملي مانند فشار همسالان، قرار گرفتن در معرض مصرف مواد مخدرتوسط نزديكان و … مي‌تواند بر اعتياد فرد تأثير زيادي داشته باشد.

علائم اعتياد چيست؟

اعتياد باعث ايجاد علائم جسمي و رواني بسياري مي‌شود. از جمله علائم اعتياد به مواد مخدر مي‌توان به لرزش، حالت تهوع، خشكي دهان و… اشاره كرد.

منبع: اعتياد چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعتياد چيست،
موضوع:
[ ۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۱:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دعوا با همكار به دلايل زيادي احتمال دارد كه رخ دهد. از ايجاد اختلاف نظر و دعوا در محيط كار نمي‌توان اجتناب كرد، مهم تر از دعوا اين است كه پس از آن اوضاع را كنترل كنيد و اجازه ندهيد دلخوري ها ماندگار شوند. از جمله موضوعات مورد بحث در اين مقاله، شناسايي علل دعوا، تاثيرات منفي آن برفرد و سازمان، روش هاي پيشگيري و حل دعوا، تقويت ارتباط بين همكاران و تاثير آن در كاهش دعوا است. اين مقاله به بررسي اين مسأله مي‌پردازد و راهكارهاي مديريت دعوا با همكاران را بررسي مي‌كند. براي مديريت بهتر كاركنان حتما بايد از روانشناسان كمك گرفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعوا با همكار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: دعوا با همكار | 3 تاثير منفي دعوا با همكار

دعوا با همكار چيست؟

دعوا در محل كار به وقوع پيوستن يك نزاع يا اختلاف بين افراد يا گروه‌هاي مختلف در محيط كار اشاره دارد. اين اختلافات ممكن است به دلايل مختلفي از جمله تفاوت در نظرات، اولويت‌ها، انتظارات و روش‌هاي كاري بين افراد رخ دهد. دعوا در محل كار شايد به صورت سطح بالا و عمده باشد. و تمام سازمان را درگير كند يا به صورت سطح پايين تر و بين فردي رخ دهد. 

دلايل زيادي در دعوا با همكار دخيل هستند كه به مرور زمان باعث آسيب به سازمان مي‌شود. براي جلوگيري از بهم ريختگي ها در سازمان حتما بايد مديران و كارفرمايان روش هاي مديريت را آموزش ببينند. و به طروق مختلف با كاركنان خود كار كنند تا تعداد دعوا ها با همكار كاهش يابد.

اهميت حل دعوا با همكار به منظور حفظ صلح در سازمان

حل دعوا با همكار به منظور حفظ صلح در سازمان بسيار مهم است. در زندگي سازماني، اختلافات مي‌توانند به شكست و تضعيف سازمان منجر شوند. بنابراين، حل دعواها و رسيدگي به اختلافات باعث حفظ صلح و ثبات در سازمان مي‌شود. به علاوه، حل دعواها باعث ارتقاي روابط بين اعضاي سازمان مي‌شود. هرگونه تنش در سطح سازمان، باعث كاهش همكاري و تعامل ميان افراد مي‌شود. با حل دعواها و رسيدگي به اختلافات، فضاي مناسب براي همكاري و تبادل اطلاعات فراهم مي‌شود. كه در نتيجه باعث افزايش كارايي و عملكرد بهتر سازمان خواهد شد. 

علل دعوا با همكار 

قبل از هرچيز،لازم است علت دقيق دعوا با همكار را شناسايي كنيد. آيا دعواي شخصي است يا مسعولين؟ در اين بخش مقاله راجع به علل دعوا با همكار توضيح داده ايم.

📌 ايدپولوژي هاي سياسي | دعوا با همكار

ايديولوژي هاي سياسي يكي از عامل هاي اصلي دعوا با همكار است. آيا دعوا به دليل تفاوت در نظرات و ايديولوژي هاي سياسي بين شما و همكارانتان رخ داده است؟ يا شايد به دليل نقص در ارتباطات و عدم روشن سازي صحيح بين شما و همكارتان باشد؟ باشناسايي علت مي‌توانيد بهترين روش براي حل آن را پيدا كنيد.

📌 عدم ارتباط و ابتكار در كار

عدم ارتباط و ابتكار در كار مي‌تواند به عدم هماهنگي و عدم تفهيم صحيح نقش وظيفه‌ها و مسئوليت‌ها منجر شود. اين مسئله مي‌تواند باعث بروز اختلافات و ناسازگاري در بين همكاران شود كه در نهايت به دعوا با همكار منجر مي‌شود. عدم ارتباط مناسب ميان همكاران باعث عدم تبادل اطلاعات و دانش لازم بين آن‌ها مي‌شود. اين امر باعث مي‌شود كه هر فرد به صورت جداگانه عمل كند و تصميمات خود را بگيرد، در حالي كه چنين روش كاربردي نخواهد بود. هر فرد بايستي با ساير اعضاي تيم خود در تعامل باشد، نظرات خود را به اشتراك بگذارد و به ديدگاه‌هاي ديگران اهميت. 

📌 ناسازگاري شخصيت هاي همكار | دعوا با همكار

ناسازگاري شخصيتي مي تواند به علت دعوا با همكار منجر شود. در زير چند علت اصلي براي اين ناسازگاري ها را ذكر كرده ايم.

🔹 تفاوت در ارزش ها و باورها: همكاران با ارزش ها و باورهاي متفاوت ممكن است به سختي بتوانند با يكديگر كار كنند. اين تفاوت ها ممكن است درباره مسائل اخلاقي، سياسي، ديني و فرهنگي باشد.

🔹 سبك هاي رهبري متفاوت: رهبران با سبك هاي مختلف كار ممكن است به سختي بتوانند با يكديگر هماهنگ شوند. بعضي از رهبران تمايل دارند قدرت را در دست بگيرند و دستورات صادر كنند، در حالي كه ديگران تمايل دارند به صورت همكارانه و جمع خلاق فعال شوند.

🔹نقش هاي تضاد آفرين: در بعضي موارد، نقش هاي همكاران ممكن است با يكديگر تضاد آفرين باشد. به عنوان مثال، يك نفر شايد در نقش رهبري قرار بگيرد و دستورات صادر كند، در حالي كه ديگري در نقش زير مجموعه قرار داشته باشد و احساس كند كه دستورات بي اساس هستند.

🔹 تفاوت در سبك هاي ارتباطي: همكاران با سبك هاي ارتباطي متفاوت ممكن است به سختي بتوانند با يكديگر صحبت كنند. بعضي از افراد تمايل دارند به صورت مستقل و خود خواهانه عمل كنند، در حالي كه ديگران تمايل دارند به صورت گروهي و هماهنگ فعال شوند.

🔹 علاقه مندي هاي مختلف: علاقه مندي هاي مختلف همچنين شايد منجر به ناسازگاري شخصيتي و دعوا با همكار شود. 

📌 عدم توزيع مناسب وظايف و مسئوليت ها

عدم توزيع مناسب وظايف و مسئوليت‌ها در دعوا با همكار مي‌تواند به مشكلات جدي منجر شود. اين عدم توزيع احتمالا به دلايل زير رخ دهد.

🔸 عدم شفافيت: اگر وظايف و مسئوليت‌ها به طور كامل تعريف نشده باشند، همكاران ممكن است درباره نقش وظيفه‌اي هر فرد ابهام داشته باشند. اين موضوع باعث بروز اختلافات بين همكاران خواهد شد.

🔸 عدم تطابق با توانايي‌ها: در صورتي كه يك فرد بر عهده وظايف چندان مناسب خود نباشد، احساس استرس و فشار روحي خواهد كرد. همچنين، سطح عملكرد كل تيم نيز به دلايل قابل پيش‌بيني پايين خواهد آمد.

🔸 عقب‌ افتادگي در گروه: اگر بخش‌هاي مختلف وظايف به طور نامناسب توزيع شوند، برخي اعضا شايد بيش از حد مشغول شوند. و برخي ديگر نسبت به كار خود تنبل مي‌شوند. اين باعث عقب‌ افتادگي كل تيم خواهد شد.

🔸عدم هماهنگي: در صورت عدم توزيع مناسب وظايف، همكاران شايد به طور ناخواسته به يكديگر وابسته شوند؛ و در نتيجه هماهنگي كار را از دست بدهند. اين باعث كاهش بهره‌وري و عملكرد كل تيم خواهد شد.

تاثيرات منفي دعوا با همكار

همانطور كه تا به اينجاي مقاله توضيح داده ايم؛ دعوا با همكار تاثيرات منفي بر سازمان مي‌گذارد كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم.

🟡كاهش بهره وري و كارايي همكاران

دعوا با همكار مي‌تواند باعث كساد شدن فضاي كسبو كار شود. هنگامي كه همكاران درگير چالش ها و مشكلات شخصي خود هستند، تمركز آنها بر روي اهداف سازماني كاسته مي‌شود. كه اين رفتار مي‌تواند به كاهش بهروري و كارايي همكاران منجر شود. 

🟢 افزايش استرس و اضطراب در محيط كار

دعوا با همكار مي‌تواند باعث افزايش استرس و اضطراب در محيط كار شود. زماني كه رابطه بين همكاران به دلايل شخصي تحت فشار قرار مي‌گيرند ،احساس استرس و اضطراب بين آنها افزايش پيدا مي‌كنند. و اين مساله باعث مي‌شود راندمان كاري كارمندان پايين بيايد.

🔴 خروج همكاران از سازمان

دعوا با همكار مي‌تواند باعث خروج همكاران از سازمان شود. زماني كه فضاي كار ناسالم و پر از تنش است، همكاران شايد تصميم بگيرند كه از سازمان خارج شوند. و بجاي آن در جستجوي يك محيط كار بهتر باشند.

روش هاي پيشگيري از دعوا با همكار

جهت پيشگيري از دعوا با همكار روش هايي وجود دارد كه در اين بخش مقاله به آن اشاره كرده ايم.

🔶 تقويت ارتباطات بين همكاران 

تقويت ارتباط بين همكاران و پيشگيري از دعوا با همكار مي‌تواند با اجراي روش‌هاي زير انجام شود.

✅ ارتباط باز: برقراري يك ارتباط باز و صادقانه با همكاران، به آن‌ها اعتماد كردن به همكاران را آموزش مي‌دهد. و باعث آموزش درك و حمايت نسبت به همكاران مي‌شود. 

✅ گفتگو: براي جلوگيري از دعوا با همكار، همكاران بايد بتوانند در مورد نگرش‌ها و نظرات خود صحبت كنند. تشويق همكاران به گفتگو و بحث سازنده درباره مسائل مختلف مي‌تواند به تعاملات سالم كمك كند.

✅ قابليت شنيدار: گوش دادن فعال به همكاران و درك صحيح از نظرات و نگرش‌هاي آن‌ها مي‌تواند به ارتباطات سالم كمك كند. توجه به نيازها و نگرش‌هاي همكاران و پذيرش آن‌ها احساس ارزشمند بودن بين همكاران را تقويت كند.

✅ حل مسئله: تشويق همكاران به حل مسائل به صورت همكاري، به جاي دعوا و درگيري، مي‌تواند رابطه همكاران را قوي‌تر كند. استفاده از روش‌هاي حل مسئله گروهي، مثل بحث سازنده و استفاده از فرآيندهاي تصميم گيري گروهي، مي‌تواند به تقويت ارتباطات كمك كند.

✅ قابليت همكاري: تشويق همكاران به همكاري و كار گروهي، به جاي رقابت و دعوا، مي‌تواند باعث تقويت رابطه شود. ارائه فرصت براي همكاران براي شناسايي نقاط قوت، نقاط ضعف خود و استفاده از آن‌ها در كار گروهي مي‌تواند باعث پيشگيري از دعوا با همكار شود. 

🔶 آموزش مهارت هاي ارتباطي و حل تعارض

يكي از روش هاي پيشگيري از دعوا با همكار، آموزش مهارت هاي ارتباطي است. براي اين كار قبل از وقوع دعوا و در ابتداي استخدام كارمندان، بايد براي آنها آموزش مهارت هاي ارتباطي بگذاريد. تا روش هاي برقراري ارتباط با صلح را آموزش ببينند.

🔶 تقسيم منابع وظايف و مسئوليت ها

تقسيم منابع، وظايف و مسئوليت‌ها در روش‌هاي پيشگيري از دعوا با همكاران مي‌تواند به شكل زير صورت بگيرد.

❌ تعيين نقش و مسئوليت هر فرد: در ابتدا، بايد نقش و مسئوليت هر فرد در تيم يا سازمان مشخص شود. اين شامل تعيين وظايف كلي، محدوده عملكرد و حوزه مسئوليت هر فرد است.

❌ تعارض منابع: براي جلوگيري از تعارض منابع، بايد منابع (مالي، زمان، نفوذ و …) به صورت عادلانه و منصفانه تقسيم شود. همچنين، لازم است كه هر فرد دسترسي به منابع لازم را داشته باشد تا بتواند به درستي وظايف خود را انجام دهند.

❌ اطلاعات شفاف: گفتگو و انتقال اطلاعات به صورت شفاف و كامل بين همكاران باعث خواهد شد كه هر فرد از وظايف و مسئوليت‌هاي ديگران آگاه شود. اين كار مي‌تواند با استفاده از جلسات تيمي، گزارش‌هاي روزانه و ساماندهي اطلاعات صورت گيرد.

❌ هماهنگي: براي جلوگيري از دعوا با همكار و تضاد در بين همكاران، لازم است كه هماهنگي مناسب صورت گيرد. اين شامل تعيين زمان بندي، تقسيم كار، تعامل مستقيم و همكاري در حل مشكلات است.

❌ قوانين و مقررات: تعيين قوانين و مقررات داخل سازمان به عنوان راهنماي عملكرد همكاران نقش بسزايي در پيشگيري از دعوا دارد. اين قوانين بايد به صورت شفاف و قابل فهم براي همه اعضاي سازمان تعريف شده باشند.

راهكارهاي حل دعوا با همكار

دعوا با همكار هميشه باعث بهم ريختگي، زيرآب زني، بحث با مسئولين و … مي‌شود. به همين دليل مسئولين و كارفرايان بايد محيط امني را براي كارمندان فراهم كنند و روش هاي حل دعوا را آموزش ببينند. البته كه مسئولين و كارفرمايان اصلي ترين افراد براي جلوگيري از دعوا هستند. در اين بخش مقاله راجع به راهكارهاي حل دعوا با همكار توضيح داده ايم.

✨ استفاده از روش هاي مذاكره و تصميم گيري گروهي 

پس از شناسايي علت دعوا با همكار، لازم است با همكار خود درباره آن صحبت كنيد. با احترام ب نظرات و نگرش هاي همكار خود گوش دهيد، و سعي كنيد به تفسير منطقي و قابل قبول برسيد و از مشورت گروهي كمك بگيريد. 

 ✨ استفاده از روش هاي نظام مند حل تعارض

استفاده از روش هاي نظام مند حل تعارض مي‌تواند در راهكارهاي حل دعوا با همكار مفيد باشد. اين روش ها شامل مراحل و فرآيندهايي است كه به صورت سازمان يافته و منطقي براي حل تعارض ها استفاده مي‌شود. در زير به برخي از اين روش ها اشاره مي كنيم.

🔺 شناسايي تعارض: در ابتدا بايد تعارضات موجود در دعوا شناسايي شود. براي اين منظور، لازم است كه طرفين دعوا با گفتگو و بحث، علت و مباني تعارض را به دقت بررسي كنند.

🔺 جمع آوري اطلاعات: پس از شناسايي تعارض، لازم است كه طرفين به جمع آوري اطلاعات لازم بپردازند. اين شامل جمع آوري داده هاي مربوط به دعوا؛ نظير سابقه كاركنان، قوانين و مقررات سازمان و ساير اطلاعات مرتبط است.

🔺 تحليل و بررسي: در اين مرحله، طرفين بايد به تحليل و بررسي دقيق تعارضات بپردازند. اين شامل تجزيه و تحليل عوامل موجود در تعارض، شناسايي نقاط قوت و ضعف هر طرف، اولويت بندي مسائل و يافتن راه حل هاي مناسب است.

🔺گزينه هاي حل: پس از تحليل و بررسي، لازم است كه طرفين به گزينه هاي حل اختلافات فكر كنند. در اين مورد، ممكن است نياز به جستجو و پيدا كردن راه حل هاي خلاقانه باشد.

🔺اجماع: در صورت عدم توافق در گزينه هاي حل، لازم است كه طرفين به دست گيري روش هاي جمع آوري نظرات و دست يابي به اجماع بپردازند. اين شامل جمع آوري نظرات ساير افراد مستقل و متخصص است.

كلام آخر

در مقاله دعوا با همكار تمامي عواقب و پيامد ها را سنجيديم. همانطور كه مطالعه كرديد، عده زيادي از افراد در محيط كار به دلايل مختلفي دعوا مي‌كنند. براي جلوگيري از اين دعواها، كارفرمايان و مسئولين بايد شيوه هاي صحيح برخورد با كارمندان و روش هاي لازم براي برقراري ارتباط بي همكاران را از متخصصين مانند روانشناسان آموزش ببينند. به همين دليل كمك از روانشناس در اين شرايط الزامي است.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعوا با همكار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: دعوا با همكار | 3 تاثير منفي دعوا با همكار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۶:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رشته مديريت گردشگري يكي از زير رشته هاي مديريت محسوب مي‌شود كه از طريق تحصيل در رشته علوم انساني و شركت در كنكور سراسري مي‌توان به آن ورود كرد. اصولا اين رشته پرمخاطب نبوده و تحصيل در ان نيز نسبتا آسان است. اما گزينه اي خوب براي كساني است كه علاقه زيادي به مسافرت و ماجراجويي دارند. از آنجايي كه در كشور ما جاذبه‌هاي گردشگري زيادي وجود دارد آينده كاري خوبي هم مي‌تواند داشته باشد. همچنين اين رشته در ساير كشورهاي توريستي نيز طرفداران زيادي دارد. البته ادامه تحصيل در اين رشته از طريق رشته هاي ديگر مثل رياضي و تجربي نيز امكانپذير است. در اين مقاله به توضيح جنبه هاي مختلف اين رشته تحصيلي مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه رشته مديريت گردشگري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: رشته مديريت گردشگري | معرفي شغل هاي مديريت گردشگري

رشته مديريت جهانگردي يا گردشگري

ورود رشته مديريت گردشگري در ايران به صورت علمي به سال 1314 برمي‌گردد. در اين سال اداره جلب سياحان خارجي تاسيس شد كه در آن سه دوره  مختلف، آموزش داده مي‌شد. سالها بعد در سال 1345 اولين دوره توريسم در ايران برگزار شد و بعد از آن اين دوره به دانشگاه ها ورود پيدا كرد.

براي تحصيل در اين رشته حتي قبل از ورود به دانشگاه بايد علاقه خود را به درستي پيدا كرده و همچنين در زمينه هاي مختلفي اطلاعات داشته باشيد. از طرفي از آينده كاري و تحصيلي اين رشته در كشور مورد نظر خود نيز تحقيق كرده و تحصيلات خود را با اطلاعات كافي آغاز كنيد.

مهارت هاي لازم براي ورود به رشته مديريت گردشگري

رشته مديريت گردشگري با عنوان رشته جهانگردي نيز شناخته شده مي‌شود؛ اين دو رشته يكسان هستند و در چندسال اخير تغيير نام داده اند. قطعا يكي از اصول اساسي در رشته هاي مختلف مديريت، برخورداري از روحيه مديريت و مسئوليت پذيري است. اما علاوه بر آن ويژگي هاي ديگري نيز وجود دارند كه بايد آنها را در نظر گرفت. 

📌علاقه به ماجراجويي و تجربه پذيري

يكي از ملزومات تحصيل در رشته مديريت گردشگري، علاقه به ماجراجويي و تجربه پذيري است. افراد بايد روحيه دوري از خانه براي طولاني مدت را داشته باشند. در مواجهه با فرهنگ هاي ديگر آماده بوده و تحمل شرايط سخت را نيز داشته باشند. اين رشته همانطور كه از نام آن نيز مشخص است؛ در ارتباط با سفر و فرهنگ هاي مختلف بوده؛ پس افراد بايد در اين مورد آماده باشند. همچنين بايد اطلاعات زيادي در مورد مكان هاي مختلف و آداب و رسوم آنها داشته باشند.

📌تسلط به زبان هاي مختلف

از آنجايي كه اين افراد احتمالا با اشتغال به صورت تخصصي در اين شغل، به مكان ها مختلفي سفر كرده و با فرهنگ هاي زيادي روبرو مي‌شوند؛ بهتر است از قبل در مورد شرايط و همچنين زبان آن مكان، اطلاعاتي كسب كرده و حتي تا حدودي به آن مسلط باشند. حتي در زمان تحصيل نيز اين مهارت بسيار براي آنها كاربردي خواهد بود. از طرفي با دانستن زباني جديد، با مسائل جديدي نيز مواجهه مي‌شويد كه باعث بازشدن در دنياي جديدي به روي شما مي‌شود. يادگيري زبان هاي مختلف نياز به تلاش و پشتكار زيادي دارد كه افراد بايد از اين روحيه برخوردار باشند.

📌علاقه به دروسي مثل تاريخ و جغرافيا

تسلط بر جغرافيا و حتي وضعيتي تاريخي مكان هاي مختلف، در رشته مديريت گردشگري از اهميت زيادي برخوردار خواهد بود. افراد بايد هوش فضايي خوبي داشته و همچنين از آخرين تغييرات اقليمي منطقه مطلع باشند. اين اطلاعات تنها منحصر به شهر يا كشور خود فرد نشده و بايد اطلاعات كلي در مورد كل جهان داشته باشند. ايران از نظر گردشگري پتانسيل بالايي داشته اما اين موضوع به خوبي مديريت نشده و جهانگردان اندكي هر ساله به ايران سفر مي‌كنند.

تحصيل در رشته مديريت گردشگري

تحصيل در رشته مديريت گردشگري از دوران كارشناسي آغاز شده و طول مدت آن مانند ديگر رشته ها 4 سال است. افراد در اين دوران بايد 132 واحد درسي را گذرانده كه برخي از آنها شامل تاريخ و فرهنگ ايران، مباني مردم شناسي جهانگردي، شناخت صنعت جهانگردي، گذراندن اوقات فراغت، آداب سفر در اسلام، امور مسافرت و صدور بليط، هنر و معماري ايران و… مي‌شود.

افراد مي‌توانند در اين رشته در ايران تا مقطع كارشناسي ارشد، ادامه تحصيل دهند. اين رشته در مقطع ارشد داراي دو گرايش مديريت بازاريابي جهانگردي و برنامه ريزي و توسعه جهانگردي است. همچنين افراد مي‌توانند براي ادامه تحصيل در مقطع ارشد به برخي از گرايش هاي مديريت تغيير رشته دهند. 

امكان ادامه تحصيل در اين رشته در مقطع دكتري در ايران وجود ندارد؛ به همين دليل برخي افراد براي ادامه تحصيل به كشورهاي ديگر مهاجرت كرده و در مقطع دكتري تحصيل مي‌كنند. احتمالا بازاركار اين رشته در كشورهاي ديگر نيز خوب باشد كه افراد مي‌توانند مرتبط با رشته خود وارد بازار كار شوند.

بازاركار و آينده شغلي رشته مديريت گردشگري

فارغ التحصيلان از رشته مديريت گردشگري در صورت تسلط بر زبان هاي خارجي مي‌توانند در مكان هاي مختلفي چه در ايران و چه در كشورهاي ديگري مشغول به كار شوند. اما معمولا اين رشته از درآمد بالايي برخوردار نيست. اين افراد مي‌توانند در برخي از نهادهاي دولتي، هتل ها، آژانس هاي گردشگري، سازمان حج و زيارت و… مشغول به كار شوند.

اين رشته هنوز به خوبي در ايران جا نيافتاده است؛ پس افراد به طور كامل نمي‌توانند از دانش خود بهره گيرند. اما اين رشته اشباع شده نيست و جاي پيشرفت زيادي دارد. افراد بايد دانش و تجربه خود را بالا برده و تلاش خود را بكنند.

برخي از وظايف كارشناسان رشته مديريت گردشگري

سوال بسياري از افراد قبل از ورود به اين رشته در مورد وظايف كارشناسان اين رشته است. البته اين مورد تا حد زيادي به مكاني كه فرد در آن مشغول به كار مي‌شود؛ بستگي دارد. اما به طور كلي اين افراد بايد مطالعاتي در زمينه مناطق مناسب ايجاد تاسيسات جهانگردي داشته و با آژانس هاي هوايي، دريايي و زميني ارتباط برقرار كنند. همچنين تبليغات و بازاريابي جهت جذب مسافرين و گردشگران نيز از ديگر وظايف اين افراد است. اگر اين افراد به عنوان تورليدر در موسسه اي مشغول به كار شوند؛ بايد پرانرژي و فعال بوده و از مكان ها و فرهنگ هاي مختلفي اطلاعات داشته باشند.

مزايا و معايب تحصيل در اين رشته

از آنجايي كه دانش آموختگان رشته مديريت گردشگري بسيار سفر رفته و اطلاعات زيادي در اين زمينه دارند؛ احتمالا روحيه بالايي داشته و افرادي با تجربه هستند. همچنين شرايط كاري و تحصيلي آنها سخت نبوده و توام با فعاليت هاي لذت بخش است. اما قطعا تحصيل در اين رشته معايبي دارد. كه از جمله آنها مي‌توان به عدم پيشرفت، و استفاده از دانش، به طور كامل اشاره كرد. از طرفي همين سفرهاي مداوم نيز خطراتي براي افراد در پي خواهد داشت و باعث خستگي مفرط افراد مي‌شود.

سخن پاياني

تحصيل در رشته مديريت گردشگري نياز به برخورداري از مهارت هاي مختلفي داشته و همچنين افراد بايد علاقه كافي به آن نيز داشته باشند. افراد مي‌توانند از فارغ التحصيلان اين رشته و همچنين كساني كه در اين زمينه مشغول به كار هستند؛ اطلاعات زيادي كسب كنند. اما بهتر است قبل از هر چيز روحيات و استعدادهاي خود را در نظر گرفته وبه خوبي در مورد آن تحقيق كنند. كمك گرفتن از مشاور تحصيلي نيز مي‌تواند تا حد زيادي داوطلبين را از سردرگمي خارج كرده و به آنها بينش درستي در مورد ادامه تحصيل در رشته هاي مختلف بدهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رشته مديريت گردشگري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: رشته مديريت گردشگري | معرفي شغل هاي مديريت گردشگري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۲:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

همكار پرحرف براي كساني كه به دنبال پيشرفت و يادگيري هستند، دردسر زيادي مي‌سازد. دردسرساز شده و ديگران را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. به طور كلي پرحرفي صفت مثبت نيست و باعث اذيت شدن ديگران مي‌شود. همچنين خود فرد نيز به دليل اين ويژگي احتمالا بسياري از موقعيت‌هاي خود را از دست خواهد داد. تعامل با همكاران و صحبت با آنان اجتناب ناپذير و گاها ضروري است.

انسان‌ها به روابط و معاشرت با ديگران نياز دارند و حتي بدون آن‌ها از نظر رواني پيامدهاي منفي را تجربه مي‌كنند. اما نبايد در اينكار زياده روي كرد. برخي از افراد به دليل احساس صميميت، شرايط را در نظر نگرفته و در مورد مسائل مختلفي در محل كار صحبت مي‌كنند. اينكار در طولاني مدت باعث حواسپرتي و كاهش راندمان كاري مي‌گردد. 

دريافت مشاوره در زمينه همكار پر حرف مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: همكار پرحرف را با 6 ترفند ساده ساكت كنيد

همكار پرحرف

شايد شما هم در محل كار خود همكار پرحرف داشته باشيد. افراد براي كار كردن نياز به تمركز و گاها سكوت داشته كه چنين فردي باعث سلب آن‌ها مي‌شود. بيش از حد صحبت كردن براي هيچكس خوشايند نيست. اين دسته افراد نه تنها خود از تمركز كافي برخوردار نيستند؛ بلكه باعث اختلال در عملكرد ديگران نيز مي‌شوند.

گاهي به اين رفتار خود آگاه نبوده و اينكار را بي اختيار انجام مي‌دهند. در اين صورت بهتر است با تذكري مودبانه و يا رفتاري آنها را متوجه پرحرفي شان كنيم. اما اگر فرد از اين موضوع مطلع است و همچنان به صحبت كردن ادامه مي‌دهد؛ بهتر است به روش ديگري با او برخورد كنيم. 

انواع همكار پرحرف

همانطور كه پيش تر هم به آن اشاره شد؛ همكار پرحرف به دلايل مختلفي اين رفتار را از خود نشان مي‌دهد. همچنين براي واكنش مناسب به اين افراد، بهتر است در ابتدا از علت اين موضوع مطلع شويم. در اين قسمت به توضيح برخي از دلايل پرحرفي همكار، اشاره كرده ايم.

💠پرحرفي به دليل ويژگي هاي شخصيتي

برخي از افراد به طور ذاتي پرحرف تر از ديگران هستند. همكار پرحرف نيز به دليل شرايط تربيتي و خانوادگي خود، صحبت كردن زياد از حد را رفتاري ناپسند در محل كار، تلقي نمي‌كند؛ و يا از آن مطلع نيست. اينگونه افراد معمولا تجربه كاري زيادي ندارند و يا بعد از اطلاع از اين موضوع، سعي در اصلاح آن دارند. اما كنترل كردن اين الگوي رفتاري برايشان آسان نبوده و بايد تغييرات زيادي در خود ايجاد كنند.

💠زياد صحبت كردن به دليل اضطراب نگراني

برخي از افراد به دليل اينكه از مهارت كافي براي كنترل استرس و اضطراب خود برخوردار نيستند؛ از صحبت كردن زياد به عنوان مكانيسم دفاعي استفاده مي‌كنند. در واقع همكار پرحرف به دليل نگراني هايي كه در محل كار خود تجربه مي‌كند؛ شروع به صحبت كرده و نمي‌تواند آن را متوقف كند. در چنين شرايطي بهتر است فرد در ابتدا ميزان اضطراب خود را كنترل كرده و در قدم بعدي براي پرحرفي خود به دنبال راهكار باشد. 

💠خوش صحبتي ديگر همكاران

گاهي همكار پرحرف به اين دليل به رفتار خود ادامه مي‌دهد كه ديگر همكاران نيز به حرف هاي او با دقت گوش داده و او را تشويق به تعريف كردن خاطرات بيشتري مي‌كنند. در اين موقعيت انگيزه او نيز براي صحبت كردن افزايش يافته و به اين رفتار خود ادامه مي‌دهد.

به همين دليل بهتر است حدود صحبت كردن با همكاران در محل كار را رعايت كرده و خود را مشتاق نشان ندهيم. چرا كه هم خود از انجام وظايف مان باز مي‌مانيم و هم او به اين رفتار خود ادامه مي‌دهد.

نحوه برخورد با همكار پرحرف

بعد از شناسايي علت پرحرفي همكار، بهتر است متناسب با آن، به دنبال راهكاري باشيم. به طور كلي در نحوه برخورد با همكاران محتاط بوده و همواره ادب را رعايت كنيد. برخي از راهكارها براي برخورد با همكار پرحرف، شامل موارد زير مي‌شود.

⭕كاملا او را ناديده نگيريد

فراموش نكنيد كه در محل كار نياز به صحبت كردن در مورد مسائل غيركاري نيز هست. به همين دليل نبايد به طور كلي همكار پرحرف را ناديده گرفت. اينكار از ادب به دور بوده و باعث ناراحتي ديگران مي‌شود. با اينكه پرحرفي رفتار مودبانه اي نيست؛ اما نبايد با آنان مقابله به مثل كنيم. بهتر است او را درك كرده و اين نكته را در نظر بگيريد كه شايد هيچ گوش شنوايي ندارد. اما به حرف هاي او تا حدي گوش داده و اجازه ندهيد كه زمان از دست تان در برود.

⭕برخورد مودبانه و با احترام

اگر مي‌خواهيد اين موضوع را به همكار پرحرف خود گوشزد كنيد؛ بهتر است اينكار را به صورت مودبانه و با احترام انجام دهيد. فراموش نكنيد كه همكار شما فردي است كه روزانه زمان زيادي را با او مي‌گذرانيد و در صورت بروز رفتارهاي پرخاشگرانه و بي احترامي به او، روابط شما تحت تاثير قرار خواهد گرفت. اگر اين رفتار باعث مزاحمت براي شما شده و يا حتي به خود فرد هم آسيب مي‌زند؛ آن را به آرامي و صميمانه با او مطرح كنيد.

⭕استفاده از هدفون و مشغول كردن خود

اگر فكر مي‌كنيد كه صحبت كردن با همكار پرحرف و گوشزد كردن اين موضوع به او، راه حل موثري نيست و يا اوضاع را بدتر مي‌كند؛ بهتر است روش ديگري را امتحان كنيد. مي‌توانيد در هنگام كاركردن از هدفون استفاده كرده و يا خود را مشغول نشان دهيد. اين كار را وسط حرف هاي او انجام ندهيد. اما خود را به نحوي نشان دهيد كه مايل به گوش كردن حرف هاي او نيستيد. صحبت هاي كوتاه جزو رفتارهاي اجتماعي با ديگران است. اما بايد از مزاحمت هاي طولاني مدت و همچنين صحبت هاي بيهوده، جلوگيري كنيد.

⭕جلسه گذاشتن

اگر فكر مي‌كنيد كه همكار پرحرف شما قصد كمك كردن به روند كاري را دارد و يا در حال تلاش براي توضيح مشكلي به شما است؛ مي‌توانيد جلسه اي برگزار كرده و از ديگر افراد نيز نظرخواهي كنيد. در چنين شرايطي از اين رفتار استفاده بهيه كرده و در جهت پيشرفت بهره برده ايد. حتي گاهي با اينكار پرحرفي اين فرد نيز كنترل شده و ديگر در مورد هر موضوعي صحبت نمي‌كند.

⭕گوشزد كردن اين مورد به صورت مستقيم

بعد از امتحان كردن روش هاي مختلف در مواجهه با همكار پرحرف، اين موضوع را به صورت مستقيم به او گوشزد كنيد. با لحني آرام و محترمانه بگوييد كه صحبت كردن زياد در محل كار رفتاري حرفه اي نبوده و بايد كمي خوددار باشد. همه ما علاقه داريم تا مسائل خود را با ديگران به اشتراك گذاشته و نظرات آنها را بدانيم. اما بايد اينكار را در زمان و مكان درست انجام دهيم. بهتر است به صورت خصوصي با او در اين مورد صحبت كرده و از بيان كردن آن در جمع خودداري كنيد.

⭕كمك گرفتن از ديگران و مدير

يكي ديگر از روش هاي برخورد با همكار پرحرف، كمك گرفتن از ديگر همكاران و مدير سازمان است. اگر حتي صحبت كردن به صورت مستقيم نيز موثر نبود بايد راه حل اساسي تري در اين زمينه به كار گرفت. مدير مجموعه مي‌تواند با قانون گذاري در اين مورد رفتار كارمندان را تا حد زيادي كنترل كند. با اينكار احتمالا مشكل به شكل سريعتري حل خواهد شد.

سخن پاياني

با برخورد با همكار پرحرف به شكل موثر، مي‌توانيد وقفه هاي كاري خود را نيز جبران كنيد. قطعا با حل شدن اين موضوع، راندمان كاري افراد ديگر نيز افزايش خواهد يافت و بسياري از مشكلات سازمان حل مي‌شود. افراد بايد در محل كار نكات زيادي را در نظر داشته باشند و به قوانين پايبند باشند.

حتي با وجود صميميت با ديگر همكاران، بازهم اين رفتار حرفه اي نبوده و بر روند كاري ديگران نيز تاثير خواهد داشت. مي‌توانيد براي ترك عادت پرحرفي در خود و حتي كمك به ديگران در اين زمينه، از يك روانشناس كمك گرفته و بازدهي خود را در محل كار بالاتر ببريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه همكار پرحرف مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: همكار پرحرف را با 6 ترفند ساده ساكت كنيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۴۲:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سياست در محل كار يكي از ملزومات زندگي حرفه اي است. معمولا بروز برخي از رفتارهاي سياست مدارانه جزو قوانين نانوشته محل كار است و تقريبا بيشتر افراد از آن مطلع هستند. در بيشتر موارد با سياست رفتار كردن معناي درستي ندارد. اما اگر افراد در موقعيت مناسبي اين رفتارها را از خود نشان دهند؛ بسيار موثر خواهد بود. ارسطو فيلسوف بزرگ اينگونه بيان مي‌كند كه بخشي از ذات انسان، يك حيوان سياستمدار است. به هر حال اين رفتارها بر زندگي ما تاثير خواهند داشت و نمي‌توان از آنها اجتناب كرد. در اين مقاله به بررسي جنبه سازماني آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه سياست در محل كار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سياست در محل كار | خصوصيات افراد با سياست در كار

سياست در محل كار

مي‌توان گفت سياست در محل كار تا حد زيادي دو طرفه است. به اين معنا كه افراد در محيط كار به كمك يكديگر احتياج داشته و بايد با يكديگر تعامل داشته باشند. به طور كلي رفتارهاي سياسي افراد اكتسابي بوده و در ابتدا فرد، رفتار كردن مطابق با آنها را رد مي‌كند.

اما با گذشت زمان آنها را پذيرفته و حتي به صورت آگاهانه از آنها بهره مي‌گيرد. اينگونه رفتارها هم از ويژگي هاي اخلاقي خود فرد بهره گرفته و گاهي هم مطابق با نيازهاي محل كار شكل مي‌گيرند. سازمان ها بايد در بكارگيري افراد با سياست بسيار دقت كنند. چرا كه گاهي اين ويژگي بر عليه خود محل كار بروز مي‌كنند.

سياست هاي منفي در محل كار

گاهي رفتارهاي با سياست در محل كار باعث بروز مشكلات ميان فردي و آسيب به راندمان كاري مي‌گردد. بسياري از افراد به اشتباه رفتارهاي متظاهرانه و گستاخانه را سياست مداري در محيط كار مي‌دانند. اما در واقع اين رفتارها در هيچ كجا شايسته نيست و افراد آن را نمي‌پذيرند. برخي از اين رفتارها شامل موارد زير مي‌شود. 

زيرآب زني همكار.

گرفتن حق السكوت يا باج گرفتن از همكار

تشكيل گروه هاي كوچك در محل كار بر عليه ديگران

شايعه پراكني

پنهان كاري

داشتن سياست در محل كار چگونه است؟

اگر از سياستدر محل كار به نحو درست و هوشمندانه استفاده گردد؛ نه تنها باعث پيشرفت خود فرد مي‌گردد؛ بلكه به ترقي سازمان نيز كمك شاياني مي‌كند. افراد مي‌توانند اصول سياستمداري را در مكان هاي مختلف يادگرفته و از آن بهره گيرند. در اين قسمت به توضيح برخي از قواعدي كه افراد بايد در اين زمينه رعايت كنند؛پرداخته ايم.

موضع گيري نكردن

فراموش نكنيد كه همواره در محل كار خود بي طرف باشيد. مخصوصا اگر كم تجربه هستيد و يا مدت زمان زمان زيادي از استخدام شما نمي‌گذرد؛ بهتر است موضع خاصي را براي خود انتخاب نكنيد. طبيعي است كه در محل كار برخي از افراد به دليل نظرات مشترك، با يكديگر متحد شده و برعليه گروه ديگري توطئه چيني كنند. اما اينكار باعث دشمن تراشي براي شما شده و سياست در محل كار محسوب نمي‌شود. در مواقع اختلافات و مشاجرات بهتر است بي طرف بمانيد و جانب داري نكنيد.

📌سوال پرسيدن در زمان بحران

يكي از زيركانه ترين انواع سياست در محل كار، سوال پرسيدن در زمان بحران و شرايط حساس است. سوال پرسيدن حسن هاي زيادي در محل كار دارد. با انجام اينكار نشان مي‌دهيد كه علاوه بر علاقه به يادگيري در همه شرايط، حواس افراد را نيز از مشكل پيش آمده پرت كرده و باعث برقراري آرامش مي‌شويد.

همچنين شايد سوال كردن از مسائل جزئي و پيش پا افتاده، باعث ايجاد راه حلي براي موضوع باشد. وقتي از طرفين دعوا مي‌خواهيد تا موردي را براي شما شرح دهند؛ آنها تلاش خود را در اين زمينه به كار گرفته و ديگر مشاجره را ادامه نمي‌دهند.

📌مطرح كردن به موقع نظرات

در محل كار احتمالا شرايط زيادي پيش خواهد آمد كه شروع به نظر دادن مي‌كنيم. به طوركلي اظهار نظر كردن، كار ساده اي است. همچنين گاهي تصور مي‌كنيم كه نظر ما مي‌تواند بسيار موثر باشد و كمك بزرگي به افراد بكند. اما در هنگام اينكار بايد به چند نكته توجه داشته باشيد.

در قدم اول بهتر است به خوبي در مورد ايده خود فكر كرده و مطمئن شويم كه ارزشمند است. سپس اين موضوع را در نظر بگيريم كه آيا ديگران به حرف هاي ما گوش مي‌دهند و يا براي آن ارزش قائل هستند. در آخر اينكه نظر ما مي‌تواند در موقعيت پيش آمده تفاوتي ايجاد كند و يا موثر باشد! بعد از طي كردن اين مراحل در ذهن خود اگر هنوز هم معتقد هستيد كه بايد نظر خود را با ديگران به اشتراك بگذاريد؛ پس اينكار را انجام دهيد.

📌جلوگيري از رفتارهاي پرخاشگرانه

يكي ديگر از اصول سياست در محل كار، جلوگيري از بروز رفتارهاي پرخاشگرانه است. سعي كنيد تا حدامكان در محل كار عصباني نشويد. تا جايي كه امكان دارد مشكلات را با آرامش و صبوري حل كرده و انعطاف پذير باشيد. احتمالا موقعيت هاي زيادي پيش خواهد آمد كه باب ميل شما نباشد و يا شما را خشمگين كند.

اما بهتر است بر آن تمركز نكرده و خوش رفتار باشيد. فراموش نكنيد كه اينكار به معناي سركوب احساسات و يا پايمال كردن حق خود نيست. اما اينكارها را مي‌توانيد با روش هاي مسالمت نيز انجام دهيد.

📌احترام گذاشتن به همه افراد

احترام گذاشتن و بروز رفتارهاي مودبانه از ابعاد سياست در محل كار است كه افراد بايد به آن پايبند باشند. سعي كنيد حتي با زيردستان خود نيز با احترام و محبت برخورد كرده؛ اما از صميمي شدن بيش از اندازه با همكاران اجتناب كنيد. همواره حد و مرزهاي مشخصي با ديگران داشته و اجازه ورود آنها به حريم خصوصي خود را ندهيد. خود نيز به اين اصل احترام گذاشته و در امور شخصي ديگران دخالت نكنيد. در روابط كاري خود صادق بوده و اصول اخلاقي را رعايت كنيد.

محدوده سياست در محل كار

اينكه در چه حوزه هايي از سازمان مي‌توانيم از انواع سياست محل كار بهره گيريم؛ سوال بسياري از كارمندان و مديران است. با اينكه پاسخ به اين سوال كمي تخصصي است و عملا براي افراد در سازمان ها كاربردي ندارد. اما اطلاع از آنها نيز خالي از لطف نيست.

قلمرو فعاليت هاي سياسي در سازمان شامل چهار حوزه تغيير ساختاري در سازمان، هماهنگي بين دواير سازماني، جايگزين كردن مدير و تخصيص منابع است. اينها يك سري قوانين قراردادي هستند كه شايد طبق شرايط تغييراتي در آنها اعمال شود. اما به طور كلي ثابت بوده و افراد موظف به رعايت آنها هستند.

سخن پاياني

موفقيت و پيشرفت سازمان و كسب و كار به عوامل زيادي بستگي دارد كه يكي از آنها سياست در محل كار است. اگرچه سياست هاي رفتاري در بيشتر موارد كاربرد داشته و تاثير مثبت دارند. اما بهتر است در حين بهره گيري از آنها اطمينان حاصل كنيد كه به نفع همگي خواهد بود. به اين معنا كه هم شخص و هم سازمان از آن سود مي‌برند. به طور كلي افراد بايد در استفاده از آنها محتاط بوده و زياده روي نكنند.

سياست در فضاي حرفه اي به معناي هوشمندي و توانمندي افراد است اما بايد در مورد آن فرهنگ سازي نيز صورت گيرد. كارمندان و حتي صاحبين كسب و كار مي‌توانند در اين زمينه از مشاورين متخصص كمك گرفته و باعث ترقي خود و ديگران گردند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سياست در محل كار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سياست در محل كار | خصوصيات افراد با سياست در كار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۷:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خريد درماني يكي از روش هاي تغيير خلق و خو است. اين روش توسط تحقيقات متعدد جهت تاثير خريد بر خلق و خو به اثبات رسيد. اغلب خانم‌ها براي رفع بي حوصلي خريد مي‌كنند. برخي از آن‌ها حتي با خريدهاي ساده روزمره نيز حال خوبي پيدا مي‌كنند. همچنين افراد تكانشي براي كاهش تكانه ها به خريد روي مي‌آورند و هزينه زيادي مي‌كنند؛ اما بعد آن حال بدي يافته و پشيمان مي‌شوند. اما كساني كه با بهبود وضعيت رواني به خريد درماني روي مي‌آورند؛ هرگز دچار پشيماني نمي‌شوند.

بر اساس تحقيقات روانشناسي، خريد درماني نه تنها باعث مي‌شود افراد فورا خوشحال شوند؛ همچنين منجر به ايجاد تاخير در استرس و ناراحتي مي‌شود. البته كه خريد درماني يكي از روش هاي موقت براي بهبود حال خوب است. بنابراين بهتر است كه براي رفع ناراحتي و استرس حتما از روانشناس راهنمايي بگيريد. جهت دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خريد درماني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خريد درماني | 5 نكته در خريد درماني

خريد درماني چيست؟

براي رفع استرس و نگراني ها خانم ها عموما خريد را انتخاب مي‌كنند. و زماني كه احساس مي‌كنند نتوانند احساسات خود را كنترل كنند؛ خريد درماني را انتخاب مي‌كنند. اين روش به عنوان روشي براي رفع حال بد است. اما دائمي نيست! براي مراقبت از جسم و روان لازم است كه حتما از يك متخصص و روانشناس كمك بگيريد.

شما هميشه و هر زمان پول خوبي در دسترس نداريد كه بخواهيد اين روش را تا هميشه ادامه دهيد. به همين دليل اگر از روانشناس راهنمايي نگيريد؛ هميشه حال خوب را تجربه نخواهيد كرد. خريد درماني را روشي براي تفريح انتخاب كنيد تا زماني كه بي حوصله هستيد از اين روش استفاده كنيد؛ نه زماني كه استرس و ناراحتي داريد. در اين مقاله راجع به خريد درماني توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

آيا واقعا خريد درماني در بهبود روحيه موثر است؟

با مطالعه اي كه در سال 2011 بر روس 407 نفر انجام شد، نتيجه تحقيق خريد درماني عبارت بود از.

🔻 خريد درماني باعث نمي‌شود احساس اضطراب، پشيماني، احساس گناه و ساير عوامل كه باعث استرس در فرد مي‌شود در او به وجود آيد.

🔻خريد بدون برنامه ريزي مي‌تواند باعث بهبود حال فرد شود.

🔻 بهبود روحيه پس از خريد مي‌تواند تا مدت زيادي همراه فرد باقي بماند.

بر اساس مطالعه ديگري كه براي خريد درماني در سال 2013 انجام شد، بر اثرات مناسب و مفيد خريد درماني صحه گذاشته شد. اين اثرات به دليل اين است كه احساس هايي نظير اضطراب، استرس و ناراحتي ريشه در ضعف انسان دارد. در مقابل خريد با ايجاد حس قدرت هنگام تصميم گيري باعث مي‌شود كه فرد احساس بهتري داشته باشد و با احساسات منفي خود مقابله كند.

در خريد درماني چه نكاتي را بايد در نظر داشته باشيم؟

در خريد درماني مي‌تواند تاثير بسيار زيادي در بهبود روحيات شما بگذارد. اما زماني كه برخي از نكات را توجه نكنيد، نمي‌تواند حال روحي خوبي را تجربه كنيد. در اين بخش مقاله راجع به اين نكات توضيح داده ايم.

🟠 بايد به بودجه خود توجه كنيد

يكي از نكاتي كه در خريد درماني بايد به آن دقت كرد؛ توجه به بودجه است. زمان خريد درماني بودجه را در نظر بگيريد و هر ماه مقداري از درآمد خود را كنار بگذاريد تا همان مقدار كه پول پس انداز كرده ايد به خريد بپردازيد. در اين صورت هرگز با كمبود بودجه مال روبرو نخواهيد شد. با برنامه ريزي مي‌توانيد با خريد وسيله حس بهتري پيدا كنيد.

🔵 از خريد كالاهايي كه مورد نياز شما نيست پرهيز كنيد

يكي از نكاتي كه بايد در خريد درماني دقت كنيد؛ اين است كه از خريد كالاهاي غير نياز خودداري كنيد. خريد وسيله و كالاي اضافه به شما حس پشيماني مي‌دهد. به همين دليل بايد سعي كنيد كالايي را بخريد كه به آن نياز داريد. و با پرهيز از خريدهاي غير نياز، حس بهتري را مي‌توانيد داشته باشيد. 

🟢 پيش از خريد فكر كنيد

در خريد درماني بايد به اين فكر كنيد كه قبل از زمان به چه چيزهايي نياز داريد. اگر نگران خريد بيش از حد هستيد؛ به خودتان زمان دهيد و قبل از خريد فكر كنيد. با فكر قبل از خريد احساس پشيماني و حس بد از شما دور مي‌شود.

🟡 ويترين گردي كنيد

در خريد درماني به جاي خريد هاي پي در پي، ويترين گردي كنيد. گاهي تماشاي ويترين فروشگاه ها بدون سفارش كالا مي‌تواند حال شما را خوب كند. با مشاهده رنگ هاي پي در پي مي‌توانيد استرس و ناراحتي را از خود دور كنيد. با مشاهده لباس هاي رنگي و ويترين هاي زيبا مي‌توانيد احساس خوب خود را تجربه كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه جنون خريد كليك كنيد.

🔴 به دنبال راهكار مناسب براي رفع استرس باشيد

خريد درماني تنها مي‌تواند به صورت موقتي حال شما را خوب كند. برخي از موقعيت ها، استرس ها و نگراني ها باعث استرس و نگراني هاي زياد شما مي‌شود و با خريد درماني به هيچ وجه حال شما خوب نمي‌شود. برخي از مشكلات نه تنها با خريد درماني خوب نمي‌شود بلكه بدتر هم مي‌شود.

گاهي مشكلات به قدري بزرگ است كه فرد نياز به تنهايي و آرامش دارد. به همين دليل بايد از روانشناس و مشاورين متخصص راهنمايي بگيريد تا روان درماني را جهت كنترل استرس و اضطراب پيش ببريد. 

كلام آخر

زماني كه خريد درماني تنها راه بهبود حال شما باشد، هرگز زندگي با حال خوب را تجربه نخواهيد كرد. براي رفع نگراني ها و استرس ها اين راه موقتي است. و شما حتما بايد به دنبال راه مفيد و دائمي باشيد. روش هاي موقتي هرگز راهي براي نجات و رهايي نخواهند بود. براي كنترل استرس و مديريت حتما از روانشناس و مشاورين متخصص راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خريد درماني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خريد درماني | 5 نكته در خريد درماني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۰:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از صداي بلند يا فونوفوبيا يكي از انواع فوبيا است. اين فوبيا با نام هاي سونوفوبيا و ليگيروفوبيا نيز شناخته مي‌شود. افراد مبتلا به اين فوبيا از صداي بلند ترس دارند و از صدا متنفر هستند. حتي برخي از افراد از صداي انسان هاي ديگر و حتي خود هراس دارند. اين ترس يك ترس نادر است كه معمولا از علائم پر شنوايي مي‌باشد.

اين فوبيا مي‌تواند بخشي از تشخيص ميگرن و حساسيت بيمار به صدا باشد. اما به طور كلي صداي ويژه مخصوصا زماني كه غير منتظره باشد؛ براي هر كسي ناخوشايند است. اما افرادي كه به اين فوبيا دچار هستند پس از صداي بلند وحشت كرده و اضطراب را تجربه مي‌كنند. اين اختلال قابل درمان است و فرد با كمك روانشناس مي‌تواند تحت درمان قرار بگيرد. براي دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از صداي بلند مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ترس از صداي بلند | 3 روش درمان ترس از صداي بلند

ترس از صداي بلند چيست؟

ترس از صداي بلند يك فوبياي نادر است. افرادي كه به اين فوبيا دچار هستند؛ از صداهاي بلند هراس دارند و به شدت وحشت مي‌كنند. همچنين پس از شنيدن صداي بلند مضطرب مي‌شوند. اين فوبيا قابل درمان است و افراد با كمك روانشناس و مشاورين مي‌توانند تحت درمان قرار بگيرند.

اين فوبيا به دليل كم شنوايي يا اختلالات شنوايي ايجاد نمي‌شود. افراد مبتلا به اين فوبيا نشانه هايي مانند ترس، اضطراب، درد قفسه سينه، غش كردن، حالت تهوع و … را كه در ادامه مقاله ذكر كرده ايم تجربه مي‌كنند. براي درمان حتما از روانشناس كمك بگيريد تا از ميزان استرس هاي شما كاسته شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ترس از صداي بلند تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

نشانه هاي ترس از صداي بلند

ترس از صداي بلند ممكن است كه فعاليت هاي روزانه شما را تحت تاثير قرار دهد و زندگي روزمره شما را با مشكل روبرو كند. فونوفوبيا يا ترس از صداي بلند نشانه هايي را به همراه دارد؛ كه در اين بخش مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

🔹 ترس

🔹 اضطراب

🔹عرق ريختن

🔹 تنگي نفس

🔹 تپش قلب يا افزايش ضربان قلب

🔹سبكي سر

🔹 گيجي

🔹 غش كردن

🔹حالت تهوع

علت ترس از صداي بلند

ترس از صداي بلند يك بيماري رواني است كه در هر سني امكان بروز دارد. و مانند ديگر فوبياها علت دقيق آن مشخص نشده است. اما عوامل ديگري مانند ژنتيك و سابقه خانوادگي در بروز اين فوبيا دخيل هستند. همچنين اين اختلال ممكن است كه در اثر عوامل خارجي نيز ايجاد شود. كه اين عوامل خارجي شامل آسيب هاي دوران كودكي است. در كودكاني كه به اوتيسم مبتلا هستند اين ترس شديد تر به نظر مي‌رسد.

تشخيص ترس از صداي بلند

ترس از صداي بلند در زندگي روزمره شما اختلال ايجاد مي‌كند. براي تشخيص حتما به روانشناس مراجعه كنيد. روانشناسان با كمك وسايل خود عوامل تحريك كننده اي را بررسي مي‌كنند و در رابطه با سوابق پزشكي شما پرس و جو مي‌كنند. و براي بررسي اين كه اين ترس شما فوبيا است يا خير متخصص نشانه هاي شما را بررسي مي‌كند و بر اساس راهنماي DSM-5 تشخيص را اعلام مي‌كند.

درمان ترس از صداي بلند

ترس از صداي بلند مانند تمامي فوبياها قابل درمان است. كه اين ترس به كمك روانشناس رفع مي‌شود. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي درماني ترس از صداي بلند توضيح داده ايم.

🔴 درمان شناختي رفتاري

يكي از روش هاي درماني براي درمان ترس از صداي بلند، درمان شناختي رفتاري است. اين نوع روان درماني به افراد كمك مي‌كند تا به بينش عميقي از رفتارهاي خود برسند و افكار منفي را به سوي مثبت سوق دهد. در اين روش حتما بايد روانشناس به شما كمك كند تا روند بهبودي به بهترين شكل پيش برود.

🟢 مواجهه درماني

حساسيت زدايي سيستماتيك يا مواجهه درماني يكي از روش هاي درماني براي درمان فونوفوبيا يا ترس از صداي بلند است. در اين روش درماني از مواجهه هدايت شده و مكرر با كمك منبع ترس استفاده مي‌كنند. اين روش درماني ممكن است به صورت فردي يا گروهي انجام شود. و براي درمان هاي فوبي خاص استفاده مي‌شود.

🟠 تكنيك هاي آرام سازي

يكي از روش هاي درماني براي درمان ترس از صداي بلند؛ استفاده از روش هاي آرام سازي است. در اين شيوه درماني فعاليت هايي مانند مديتيشن به بيمار پيشنهاد مي‌شود. و اين شيوه درماني با كمك روش هاي ديگر درماني مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

آيا ترس از صداي بلند بخشي از بيماري هاي ديگر است؟

در برخي از موارد ترس از صداي بلند ممكن است كه از نشانه هاي برخي بيماري ها مانند سر درد هاي ميگرني؛ آسيب و ضربه مغزي و سندرم كلاين- لوين باشد.

آيا ترس از صداي بلند به اوتيسم ارتباط دارد؟

ترس از صداي بلند در افراد اوتيسم نيز وجود دارد. اما اين افراد ممكن است كه اضطراب بيش از حد، حساسيت حسي يا هر دو را باهم تجربه كنند. افراد مبتلا به اوتيسم ممكن است كه با صداي بلند ترس را تجربه كنند. و افرادي كه مشكلات حسي دارند؛ نسبت به صدا حساسيت بالايي دارند كه باعث مي‌شود صداها را با صداي بلند تري بشنوند. بر اساس تحقيقات، كودكان مبتلا به اختلال طيف اوتيسم، صداي قطره باران را مانند گلوله حس مي‌كنند.

چه زماني ترس از صداي بلند فوبيا است؟

هيچ فردي وجود ندارد كه از صداي آمبولانس و ترقه بازي لذت ببرد. اما با شنيدن چنين صداهايي نيز هرگز خوشحال نمي‌شوند. و استرس زيادي را تحمل نمي‌كنند. اما افراد مبتلا به فونوفوبيا يا ترس از صداي بلند با شنيدن صداهاي بلند اضطراب و استرس بسيار زيادي را تجربه مي‌كنند.

كلام آخر

ترس از صداي بلند يكي از انواع فوبي است. اين فوبي نادر است اما در تمامي سنين رخ مي‌دهد. افرادي كه به ترس از صداي بلند مبتلا هستند؛ به دليل هياهوي شهر از فعاليت هاي روزمره خود باز مي‌مانند. آنها حتما بايد تحت درمان روانشناس قرار بگيرند تا در زندگي روزمره با مشكل مواجهه نشوند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس ها مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ترس از صداي بلند | 3 روش درمان ترس از صداي بلند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۶:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

افسردگي پنهان يكي از انواع افسردگي است كه مي‌تواند به دو صورت بروز يابد، در حالت اول بيمار خودش به صورت آگاهانه علائمش را از ديگران مخفي مي‌كند، اما در حالت دوم نشانه‌ها از ديد خود بيمار هم پنهان مانده و افسردگي به صورت نهان در رفتار، افكار و باورهاي بيمار رخنه مي‌كند. در هر دو حالت بيمار انگيزه كافي ندارد و نسبت به موضوعاتي كه قبلا لذت مي‌برد، رغبتي نشان نمي‌دهد.

با اين حال براي تشخيص افسردگي بايد به ساير علائم نيز توجه داشت و براي تشخيص نظر متخصص و گاه انجام تست‌ها ضرورت پيدا مي‌كند. در ادامه راه‌هاي تشخيص افسردگي پنهان را آورده‌ايم، در صورتي كه علائم را در خود يا نزديكان ديديد، براي درمان و تشخيص قطعي به متخصص روانشناسي مراجعه نماييد. براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي پنهان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: افسردگي پنهان چه نشانه هايي دارد؟

افسردگي پنهان

نام ديگر افسردگي پنهان، افسردگي خندان است. چرا كه در اين نوع از افسردگي فرد تمام تلاش خود را مي‌‌كند تا ديگران از حال دروني او باخبر نشوند. اما قطعا سركوب احساسات و حتي مخفي كردن آن از ديگران، پيامدهاي بدتري خواهد داشت. افسردگي جنبه هاي مختلف از زندگي افراد را تحت تاثير قرار داده و حتي گاهي تمام عملكرد آنان را مختل مي‌كند. به همين دليل علائم اين نوع از افسردگي را شناخته و به خودمان و يا ديگران كمك كنيم.

علايم و نشانه هاي افسردگي پنهان 

با شناخت علائم افسردگي پنهان مي توانيد خودتان آن را تشخيص دهيد و براي درمان قبل از حادتر شدن حالتان اقدام كنيد. در ادامه به شايع ترين علائم  اشاره مي كنيم. 

🔘تغيير سبك خوابيدن و بروز عادت هاي جديد تغذيه

تغييرات ناگهاني و غيرعادي در رفتارهاي يك شخص اغلب هشدارهايي هستند كه خطر بروز يك بيماري رواني را  گزارش مي دهند. كاهش يا افزايش بي رويه ساعت خواب از بارزترين نشانه‌هاي افسردگي پنهان است كه سلامت رواني فرد را  تهديد مي‌كند. در نتيجه علاوه بر مصرف الكل، پرخوري  و گرايش به مصرف سيگار و مواد مخدر كه رفتارهاي معمول يك بيمار افسرده هستند، ممكن است عادت‌هاي خواب افسرده نيز بهم بريزد. از آن جا كه بيمارافسرده علاقه‌اي به فعاليت ندارند ترجيح مي‌دهند مدت زمان طولاني بخوابند يا برعكس دچار كم خوابي شديد مي‌شوند.

🔘افسردگي پنهان و كاهش تعاملات اجتماعي

آدم‌هاي افسرده هر چند به ظاهر سعي در پنهان كردن حالت روحي و رواني خود داشته باشند، اما پس از گذشت مدت زمان كوتاهي خود را لو مي‌دهند. آنها هيچ علاقه‌اي به صحبت با ديگران ندارند و دوست دارند  ساعت‌هاي طولاني تنها بمانند و منزوي و گوشه نشين مي‌شوند. در افسردگي پنهان نيز شاهد تنهايي و علاقه فرد به انزوا، هستيم.

🔘چشم انداز منفي نسبت به آينده

افسردگي حتي به شكل پنهان پشت نقاب شادي و خوشحالي مانع از آن مي‌شود كه بيمار آينده را زيبا و پر از اتفاق‌هاي شيرين و لذت بخش تصور كند. در نگاه وي آينده تاريك و مبهم است و هيچ كور سويي از اميد و روشنايي وجود نخواهد داشت. نمي‌توان افكار منفي اشخاص افسرده را به منزله واقع بيني تلقي كرد، چرا كه واقع بيني به معناي مشاهده واقعيت زندگي اعم از جنبه‌هاي شادي و غم است، اما در افسردگي پنهان تمام جوانب زندگي در نگاه شخص افسرده پوچ و بي معناست و هيچ دليلي براي شادي وجود ندارد.

🔘افسردگي پنهان | تحريك پذيري شديد

بيمار افسرده به جهت اينكه از درون احساس شادي ندارند و تنها از بيرون وانمود به شادي مي‎‌كنند، بسيار عصبي و پرخاشگر مي‌شود و سريعا نسبت به موضوعات مختلف واكنش نشان مي‌دهند. اين اشخاص در برخورد با ديگران دائما احساس خشم و زود رنجي دارند. با در نظر گرفتن اين نشانه‌ها مي توان به وجود افسردگي پنهان  پي برد، حتي اگر به ظاهر طور ديگري وانمود كنند.

🔘بيان اغراق آميز هيجانات

يكي از ويژگي‌هاي افسردگي پنهان با آشكار كردن هيجانات به شكل اغراق آميز مشخص مي‌شود. براي مثال اگر قبلا هنگام ديدن يك صحنه تلخ كمي احساس ناراحتي مي‌كرد، اكنون به دليل افسردگي پنهان احساس غم بيشتري مي‌كند و حتي گاه با ديدن يك صحنه ناراحت كننده به شدت گريه مي‌كند و احساس غم زيادي را نشان مي‌دهد.

🔘بيان باورهاي غير عاديي در افسردگي پنهان

بيمار داراي افسردگي پنهان معمولا درباره موضوعاتي صحبت مي‌كنند كه غيرعادي هستند و بر مضاميني چون مرگ، خود كشي و يا پوچي زندگي دلالت دارد. اشخاص افسرده داراي افكار سياه و منفي هستند كه حتي گاهي از بيان آنها نيز وحشت دارند. در مواردي بيمار داراي افسردگي پنهان به جاي منطق اتفاقات را به جادو و تقدير ارتباط مي‌دهد و به همين دليل اعتقادي به تغيير و كنترل شرايط ندارد.

🔘درخواست كمك از اطرافيان

بيمار داراي افسردگي پنهان گاهي از حالات منفي خود احساس خستگي مي‌كنند و از اطرافيان‌شان درخواست كمك مي‌نمايند. حتي برخي از اين افراد مبتلا به افسردگي به دنبال مشورت و حمايت‌هاي ديگران در جلسات اوليه درمان نيز شركت مي‌كنند اما نسبت به تداوم درمان دچار ترديد مي‌شوند و آن را رها مي‌سازند.

پيامدهاي افسردگي پنهان

اين انتخاب شخصي افراد است كه در مورد افسردگي خود صحبت كنند يا نه. اما به طور كلي افسردگي پنهان به دليل اينكه احساسات و هيجانات را مخفي مي‌كند؛ احتمالا آسيب شديدتري به افراد وارد مي‌كند. تحقيقات حاكي از آن است كه با وجود اين بيماري، احتمال بروز خودكشي بيشتر مي‌شود. همچنين ساير بيماري هايي كه در اثر اين نوع از افسردگي ايجاد مي‌شوند؛ شامل بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت، سكته، پوكي استخوان و بيماري آلزايمر مي‌گردد.

افراد آسيب پذير در مورد افسردگي پنهان

فراموش نكنيد كه همه اطرافيان شما توانايي پنهان كردن افسردگي خود را دارند. اين اتفاق زماني بيشتر مي‌افتد كه افراد نگران از دست دادن چيزي به دليل افسردگي باشند. اما به طور كلي تاثير افسردگي پنهان بر عده اي بيشتر از ديگران است.

براي مثال به دليل عوارضي كه در قسمت قلبي ذكر شد؛ ميانسالان احتمالا با خطر جدي تري روبرو هستند. كودكان و نوجوانان، مردان، افرادي كه مبتلا به بيماري هاي مزمن هستند؛ يا حتي كساني كه در گذشته سابقه خودكشي ناموفق يا تروما داشته اند؛ يا حتي افرادي كه از سطح اجتماعي اقتصادي پايين تري برخوردار هستند؛ همگي جزو گروه هاي پر خطر محسوب مي‌شوند.

دليل پنهان كردن افسردگي از ديگران

افراد افسردگي خود را به دلايل مختلفي از ديگران پنهان مي‌كنند. اما احتمالا از عواقب اينكار خود آگاه نيستند. به همين دليل بهتر است هر چه سريعتر اين دلايل را در افراد شناسايي كرده و به آنها براي درمان افسردگي پنهان كمك كنيم. بيشتر اين دلايل شخصي هستند و افراد به دليل فاجعه سازي از مسائل كوچك گرفتار چنين تله هاي ذهني مي‌شوند. اما برخي از شايع ترين عوامل، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

تدريجي بودن فرايند پنهان ماندن افسردگي

نداشتم اعتماد به پزشكان و روانشناسان

ترسيدن از پيامدهاي صحبت كردن در مورد افسردگي

ترس و قضاوت هاي ديگران و اذيت شدن آنها

شرم از بيان كردن اين موضوع

امتناع از مصرف دارو

بهترين درمان افسردگي پنهان

 

بيشتر بيماران افسرده از اينكه مستقيما درباره مشكل خود صحبت كنند و نگراني‌هاي دروني خود را فاش سازند، احساس بيم و ترس دارند. يكي از بهترين راهكارهايي كه مي‌تواند در حل مشكلات و دغدغه‌هاي افسرده‌ها كاربردي باشد، مراجعه به مشاور و استفاده از تكنيك‌هاي درماني او است.

مشاور و روانشناس با استفاده از همدلي و گوش دادن به صحبت‌هاي بيمار و با حفظ اصل رازداري مي‌تواند درك بهتري از مشكل و شدت آن پيدا كند و از طريق روش‌هاي مختلفي چون دارودرماني، روان درماني و آموزش مهارت‌هاي زندگي در جهت بهبود وضعيت بيمار مبتلا به افسردگي پنهان اقدامات مهمي انجام دهند.

دارو درماني

با اينكه معمولا افراد مبتلا به افسردگي پنهان، علاقه اي به مصرف دارو ندارند؛ اما به هر حال بعد از تشخيص اين بيماري در آنها، بهتر است علاوه بر استفاده از روش هاي روانشناختي از دارو نيز استفاده شود. مصرف دارو فرايند درمان را سربع تر كرده و اوضاع را براي فرد بيمار بهبود مي‌بخشد.

فراموش نكنيد كه مصرف دارو بايد تحت نظر پزشك انجام شود. برخي از داروهايي كه پزشك در اين شرايط تجويز مي‌كند؛ شامل، داروهاي بازجذب سروتونين، مهاركننده هاي انتخابي بازجذب سروتونين، داروهاي افسردگي سه حلقه اي ، بازدارنده مونوآمين اكسيداز، بوپروپيون و … مي‌گردد. 

سخن پاياني

افسردگي پنهان در همه افرا به يك شكل بروز نمي‌كند و شدت هاي مختلفي دارد. قطع اطرافيان نمي‌توانند به طور كامل احساسات فردي را كه به افسردگي مبتلاست؛ درك كنند. به همين دليل بايد از او حمايت بيشتري كرده و در اين مورد با او صحبت كنند.

در قدم اول بايد اعتماد چنين فردي را جلب كرد تا بي خيال آسوده در مورد بيماري خود با ما صحبت كند. فراموش نكنيد كه با گذشت زمان علائم افسردگي شديد تر شده و افراد بار سنگين تري را به دوش مي‌كشند. بهتر است در اين مورد با يك روانشناس مشورت كرده و در صورت لزوم دارودرماني را تحت نظر يك روانپزشك ادامه دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي پنهان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا پنهان كردن افسردگي و حفظ ظاهر براي درمان اين مشكل موثر است؟

اين افراد به اشتباه فكر مي‌كنند با پنهان كردن افسردگي خود و سرگرم شدن به امورات مختلف مي‌توانند هيجان منفي‌شان را كاهش دهند. اين امر اگرچه در برخي مواقع كارساز است اما در مواقعي كه شخص به افسردگي مزمن و حاد دچار باشد فقط بر شدت بيماري رواني مي‌افزايد.

چشم انداز افرادي كه دچار افسردگي پنهان هستند نسبت به آينده چيست؟

افسردگي حتي به شكل پنهان و پشت نقاب شادي و خوشحالي مانع از تصور دنيايي شيرين و اميدبخش مي‌شود. در نگاه وي آينده تاريك و مبهم است و هيچ كور سويي از اميد و روشنايي وجود نخواهد داشت، حتي اگر در ظاهر طور ديگري خود را معرفي كنند.

منبع: افسردگي پنهان چه نشانه هايي دارد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۰:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نداشتن دوست دختر و عدم وجود رابطه عاطفي براي برخي دشوار است. همه افراد به رابطه عاطفي و عاشقانه نياز دارند. زماني كه شريك احساسي در زندگي داشته باشيد؛ عشق و محبت را شايد تجربه مي‌كنيد. اما عده اي از افراد نداشتن دوست دختر برايشان به معضل تبديل شده است. و گاه فرد مدت ها در انتظار مي‌ماند تا دوست دختر خوبي نسيب او شود.

اما براي اين همه انتظار چه برنامه ريزي داريد؟ به اين فكر كرده ايد كه توانايي برقراري ارتباط براي شما مقدور است يا خير؟ آيا توانايي اولويت بندي و رسيدگي به دوست دختر داريد؟ معيارهاي شما به عنوان يك آقا براي رابطه چيست؟ سوالات زيادي در رابطه با اين موضوع وجود دارد كه بهتر است براي روشن شدن و رسيدن به پاسخ اين سوالات از روانشناس راهنمايي بگيريد. براي دريافت مشاوره در زمينه نداشتن دوست دختر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: نداشتن دوست دختر | 7 دليل كه نمي توانم دوست دختر داشته باشم

نداشتن دوست دختر

نداشتن دوست دختر در پسران و آقايان باعث ايجاد سر افكندگي و سرزنش دائمي مي‌شود. تقريبا همه پسراني كه دوست دختر ندارند، احساس خوبي ندارند. احساس اينكه حتي توانايي برقراري ارتباط ساده با جنس مخالف ندارند. و حتي عده اي از آنها تصور مي‌كنند كه نداشتن دوست دختر باعث اشتباه و ايراد در رابطه آنها مي‌شود. حس دوري از همسالان، خجالت از دوستان و … همگي تنش و آزرده خاطري را در اين افراد به وجود مي‌آورد. اما گفته هايي وجود دارد كه در اين مقاله به آنها پرداخته ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

از خودتان سوال كنيد كه مفهوم دوست دختر براي شما چيست؟

نداشتن دوست دختر موضوع مهم و مورد نيازي است. اما از خودتان تا به حال سوال كرده ايد كه چرا به دنبال دوست دختر هستيد؟ منظورتان به طور كلي از دوست دختر چيست؟ برقراري رابطه جنسي؟ ارتباط عاطفي؟ صحبت هاي روزانه؟ رفتن به كافي شاپ؟ معرفي به خانواده؟ ازدواج؟ كدام يكي از سوال هايي كه پرسيده شد براي شما مهم است؟ معنا و مفهوم دوست دختر براي شما چيست؟

بايد تعريف دوست دختر براي شما كاملا واضح باشد. تا زماني كه ندانيد چه انتظاراتي از دوست دختر داريد و به چه فردي مي‌گوييد دوست دختر. تا زماني كه به پاسخ سوال هاي زير نرسيديد؛ نگران نداشتن دوست دختر نباشيد.

🔺 دوست دختر چه نيازهاي از من و رابطه دارد؟

🔺 آيا توان پاسخگويي به دوست دختر را داريد؟

🔺آيا آماده ورود به يك رابطه هستيد؟

🔺 دلايل نياز من به دوست دختر چيست؟

🔺 تا كجا قرار است با او پيش ببرم؟

🔺قرار است چه اهدافي با دوست دختر خود داشته باشم؟

🔺 بين من و دوست دخترم چه مرزهايي وجود دارد؟

🔺 چه هدفي دارم از اينكه دوست دختر داشته باشم؟

چرا نمي‌توانم دوست دختر داشته باشم؟

نداشتن دوست دختر تنها به منزله دوست شدن نيست. آيا اطلاع داريد كه چه فردي را مي‌خواهيد؟ اينكه دقيقا دنبال چه چيزي هستيد و چه معيارهايي براي دوست دختر داريد مهم است. گاهي اوقات وارد رابطه با فردي مي‌شويد كه هيچ معياري مطابق با معيارهاي شما ندارد. و به مرور زمان متوجه مي‌شوند كه دوست دخترشان مطابق با معيارهاي آنها نيست. بايد به برخي از سوالاتي كه در قبيل معيارهاي دوست دختر است پاسخ دهيد. در ادامه سوالاتي در رابطه با بررسي ايده آل هايتان پرسيده ايم.

🔹 عقايد مذهبي او به چه صورت باشد؟

🔹 حد و مرزهايش چه چيزهايي بايد باشد و شدت اين حد و مرز چقدر است؟

🔹مهم ترين مواردي كه بايد داشته باشد چيست؟

🔹 چه مواردي در رفتارش اذيت كننده است و ترجيح مي‌دهيد كه نداشته باشد؟

🔹 چه باورها و ارزش هايي را بايد داشته باشد؟

🔹چه خصوصيات اخلاقي بايد داشته باشد؟

🔹 ترجيح مي‌دهيد كه چه اهدافي در زندگي داشته باشد؟

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ارتباط با دختران و نحوه درخواست دوستي كليك كنيد.

به خودشناسي رسيده ايد؟

نداشتن دوست دختر يك معضل است و عدم خودشناسي يك معضل ديگر. به همين دليل زماني كه خودتان را نمي‌شناسيد چطور مي‌توانيد معيارهاي دوست دختر را انتخاب كنيد. شما بايد از رفتارها و خلق و خوي خود آگاه باشيد. نقاط ضعف و قوت خود را شناسايي كنيد و به دنبال تقويت مهارت هاي ارتباطي باشيد.

تا بتوانيد وارد رابطه پايدار باشيد. زماني كه هيچ شناختي از خود نداريد؛ نمي‌توانيد رابطه پايدار داشته باشيد و نداشتن دوست دختر براي شما به معضل دائمي تبديل خواهد شد. براي خودشناسي حتما از روانشناس و مشاورين متخصص راهنمايي بگيريد.

هدف شما از زندگي چيست؟

يكي از دلايل نداشتن دوست دختر، اين است كه هدف مشخصي نداريد. بسياري از پسران امروزي تنها به دنبال رابطه جنسي هستند و براي اينكه نيازهاي جنسي شان تامين شود تن به دوستي مي‌دهند. اما بايد از اين موضوع اطلاع داشته باشيد كه دوره باج گيري عاطفي گذشته است.

و حتما بايد به اين موضوع مشرف باشيد كه دختران امروزي آگاه تر از آن هستند كه تنها براي رابطه جنسي وارد رابطه شوند. يا اگر دلايل و اهداف شما رهايي از تنهايي است؛ بايد بدانيد كه در رابطه وابستگي ناايمن شكل خواهد گرفت كه آسيب هاي زيادي به شما وارد مي‌كند. حتما بايد اهداف خود را شناسايي كنيد و با اهداف دوست دختر مطابقت دهيد. در صورتي كه هيچ شباهتي به يكديگر نداشتيد؛ وارد رابطه نشويد.

نمي‌دانيد كه كجا بايد به دنبال دوست دختر باشيد

يكي از دلايل نداشتن دوست دختر اين است كه محل يافتن دوست دختر را نمي‌دانيد. امروزه با رشد و توسعه فضاي مجازي عده زيادي از افراد درصد ارتباطات بيش از اندازه خود را با فضاي مجازي راه مي‌اندازند. اما فضاي مجازي فرصت آشنايي شما با شريك احساسي را محدود مي‌كند. و در اين شرايط بايد مدت ها زمان و وقت بگذاريد تا متوجه شويد ويژگي اصلي شخصيت دوست دختر شما چيست.

نقاط ضعف و قدرت خود را شناسايي كنيد

از ديگر دلايل نداشتن دوست دختر، اين است كه از نقاط ضعف و قدرت خود آگاه نيستيد. زماني كه به نداشتن دوست دختر فكر مي‌كنيد؛ نقاط ضعف خود را نيز بررسي مي‌كنيد؟ اما تنها نيز نبايد به نقاط ضعف تكيه كرد. و لازم است كه حتما نقاط قوت خود را پرورش دهيد. گاهي افراد فقط نقاط ضعف خود را نشان مي‌دهند كه همين امر باعث جدايي مي‌شود.

با كمك روانشناس، تله هاي روانشناسي را شناسايي كنيد

زماني كه درگير نداشتن دوست دختر هستيد؛ بايد از يك روانشناس راهنمايي بگيريد. روانشناسان به شما كمك مي‌كنند تا مهارت هاي خود را شناسايي كنيد و به تقويت نقاط مثبت بپردازيد. اما زماني كه روابط شما پايدار نباشد و دائم در حال جدايي باشيد؛ حتما بايد از روانشناس راهنمايي بگيريد. تا تله هاي روانشناسي شما شناسايي شود. و تحت درمان قرار بگيريد. در اين شرايط پس از بهبودي؛ روابط پايداري را تجربه خواهيد كرد.

كلام آخر

نداشتن دوست دختر در جامعه امروزي بي عرضگي تلقي مي‌شود. افرادي كه دوست دختر ندارند دائم خود را با همسالان مقايسه مي‌كنند و چيزي را در خود كم مي‌بينند. در اين شرايط حتما از روانشناس راهنمايي بگيريد تا شرايط براي شما بهبود يابد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نداشتن دوست دختر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: نداشتن دوست دختر | 7 دليل كه نمي توانم دوست دختر داشته باشم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۱۴:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ويروس HPV يا پاپيلوم انساني شايع‌ترين ويروس مرتبط با آميزش جنسي است كه از طريق رابطه جنسي و تماس مستقيم بين پوست افراد منتقل مي‌شود. انواع مختلفي از ويروس HPV وجود دارد كه مي‌تواند با عوارض گوناگوني از جمله سرطان رحم و دهان همراه شود. نكته‌اي كه باعث شيوع زياد اين ويروس شده اين است كه عمده افراد مبتلا ممكن است براي سال‌ها هيچ علائمي را در بدنشان مشاهده نكنند ولي مبتلا به HPV باشند. در برخي موارد هم پاپيلوم انساني ممكن است به صورت زگيل در نواحي تناسلي ظاهر شود. از اين جهت آشنايي با علل ابتلا به ويروس، روش‌هاي پيشگري و درماني از اهميت زيادي برخوردار است.

براي دريافت مشاوره در زمينه ويروس اچ پي وي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: ويروس HPV ( اچ پي وي )

ويروس HPV

ويروس HPV از راه تماس مستقيم پوست و برقراري رابطه جنسي از فرد ناقل به فرد ديگر منتقل مي‌شود. بيش از 100 نوع ويروس HPV وجود دارد كه بر اساس هر نوع عارضه‌هاي مختلفي هم در بدن به وجود مي‌آيد، هرچند كه اكثر افراد مبتلا علائمي از خود نشان نمي‌دهند.

علاوه بر انواع بي‌خطر و بي علامت HPV، انواع ديگري وجود دارد كه باعث ايجاد زگيل بر ناحيه دستگاه تناسلي مرد و زن مي‌شود و همچنين مي‌توانند به صورت ضايعات پيش سرطاني و يا سرطاني تبديل شوند. ويروس HPV براي زنان خطرناك‌تر از مردان است و عفونت مي‌تواند در دهانه رحم به صورت غيرطبيعي رشد كند و منجر به سرطان دهانه رحم شود.

نحوه بروز پاپيلوم انساني

بيش از نيمي از انواع مختلف HPV باعث ايجاد زگيل‌هاي بي‌خطري در بدن مي‌شوند حتي اين زگيل‌ها مي‌توانند در نواحي مختلفي از بدن مانند دست، پا و سر و گردن و… به وجود بيايند. بقيه انواع ويروس HPV در نواحي تناسلي بروز پيدا مي‌كنند، اين دسته از زگيل‌ها به عنوان زگيل‌هاي تناسلي شناخته مي‌شوند كه از راه برقراري رابطه جنسي و رابطه جنسي دهاني به طرف مقابل منتقل مي‌شود. 

انواع ويروسHPV

ويروس HPV به طور كلي در دو دسته پر خطر و كم خطر گروه‌بندي مي‌شود. دسته‌كم خطر، يا بي علامت هستند يا منجر به ايجاد زگيل‌هاي عادي مي‌شوند. اما دسته پرخطر معمولا باعث بروز سرطان خواهد شد. انواع ويروس HPV شامل موارد زير است. 

ويروس HPV نوع 6

اين دسته از ويروس HPV جزء دسته‌هاي كم‌خطر است زگيل‌ها ممكن است بر روي دستگاه تناسلي و يا نواحي اطراف دستگاه تناسلي به وجود بيايند. اندازه و شكل اين زگيل‌ها ممكن است متغير و متفاوت باشد به طور كلي شكل آن‌ها همانند گل كلم است. اين دسته از ويروس HPV به ندرت سرطاني مي‌شود و با واكسن قابل پيشگيري است. همچنين تقويت سيستم ايمني بدن مي‌تواند راهكار مناسبي براي مقابله با اين نوع از HPV باشد.

ويروس HPV نوع 11

نوع 11 همانند نوع 6 در دسته كم خطر جاي دارد. اين نوع از HPV هم بسيار شايع است. مي‌توان گفت اكثر ويروس‌هاي HPV از نوع 6 و 11 هستند. نوع 11 نسبت به درمان و پيشگيري كمي مقاوم‌تر است و زگيل‌ها و ضايعات آن مي‌تواند تغييراتي را در رحم به وجود بياورد. براي درمان اين نوع از پاپيلوماي انساني معمولا از داروهاي موضعي براي رفع علائم استفاده مي‌كنند.

ويروس HPV نوع 16 و 18

نوع 16 و 18 جزء HPV پرخطر هستند به طوريكه بيش از هفتاد درصد سرطان‌هاي دهانه رحم به دليل همين نوع ايجاد مي‌شود. واكسن مي‌تواند براي نوع 16 و 18 هم مفيد باشد اما اگر فرد قبل از زدن واكسن به ويروس مبتلا شده باشد ديگر واكسن فايده زيادي ندارد. در واقع فرد بايد قبل از ابتلا به ويروس HPV واكسيناسيون شده باشد.

روش‌هاي انتقال HPV

شايع‌ترين روش انتقال پاپيلوما از طريق رابطه جنسي به صورتي واژني، دهاني، مقعدي يا به عبارتي هرگونه تماس مستقيم با پوست است. همچنين مكان‌هايي مانند استخر و سرويس‌هاي بهداشتي عمومي، خون آلوده و… منجر به انتقال بيماري نمي‌شوند. به عبارتي مي‌توان تنها راه انتقال HPV را انجام رابطه جنسي دانست. انتقال اين بيماري از طريق دستشويي هاي عمومي، ليزر، استخر و … هنوز به طور كامل اثبات نشده است. اما به هر حال بايد مسائل بهداشتي را در چنين موقعيت هايي رعايت كرد.

ميزان شيوع ويروسHPV

ابتلا به ويروس HPV موضوعي بسيار شايع در زندگي جنسي افراد محسوب مي‌شود. به شكلي كه تقريبا 85 درصد افرادي كه فعاليت جنسي خود را آغاز كرده اند؛ مبتلا به اين ويروس هستند. ابتلا به اين ويروس لزوما به سرطان يا مشكلات ديگر منجر نخواهد شد. همچنين آمار زنان مبتلا به اين ويروس بيشتر از مردان است. همچنين آنها در معرض مشكلات زيادتري نيز قرار دارند. افراد با ابتلا به اين ويروس مي‌توانند به ديگر بيماري هاي مقاربتي نيز مبتلا باشند.

ويروس HPV در دوران بارداري

بسيار احتمال دارد كه افراد در فرايند بارداري و زايمان خود متوجه ابتلا به ويروسHPVشوند. در اين شرايط بايد گفت كه احتمال انتقال به فرزند بسيار كم است؛ اما نبايد آن را ناديده گرفت . همچنين تشخيص آن نيز مانند قبل از بارداري با پاپ اسمير انجام مي‌گيرد. اين ويروس در دوران بارداري نيز قابل درمان نيست. به همين دليل در اين دوران نبايد دارويي در اين زمينه مصرف كرد. افراد تنها بايد بر سلامت فرزند خود تمركز كرده و سيستم ايمني بدني خود را تقويت كنند.

عارضه‌هاي ويروس HPV

زگيل

زگيل‌هاي ناشي از ويروس HPV بسته به نوع ويروس مي‌تواند در قسمت‌هاي مختلفي از بدن نظير ناحيه تناسلي، كشاله ران، نزديكي واژن، مقعد، دهانه رحم و يا سر و گردن و دست و پا ظاهر شوند. زگيل‌ها معمولاً كم خطر هستند و امكان تبديل به سرطان به ندرت پيش مي‌آيد. در واقع سويه هاي خوش خيم ويروس HPV، منجر به بروز زگيل تناسلي مي‌شوند. زگيل ها با روش هاي مختلفي قابل درمان هستند؛ اما امكان بازگشت آنها به صورت مجدد وجود دارد. 

سرطان دهانه رحم

امكان تبديل شدن HPV به سرطان در مردان بسيار نادر است اما زنان به احتمال زيادي دچار سرطان خصوصا سرطان دهانه رحم ناشي از HPV مي‌شوند به طوريكه بيش از 70 درصد سرطان‌هاي دهانه رحم به اين علت رخ مي‌دهد. هر عاملي كه سيستم ايمني را ضعيف كند مي‌تواند منجر به تقويت پاپيلوماي انساني شود. ذكر اين نكته مهم است كه فقط در انواع پرخطر HPV خصوصا نوع 16 و 18 امكان تبديل به سرطان دهانه رحم وجود دارد.

سرطان دهان

شايد كمي جاي تعجب باشد، بسياري از افراد فكر مي‌كنند كه HPV فقط در نواحي تناسلي رخ مي‌دهد اما سرطان دهان ناشي از ويروسHPV امروزه افزايش پيدا كرده است. اين نوع از سرطان مي‎‌تواند دهان، زبان، حلق، لوزه‌ها و… را درگير كند. سرطان دهان ناشي از HPV در مردان بيشتر از زنان رخ مي‌دهد. يكي از علت‌هاي افزايش اين نوع سرطان در مردان مي‌تواند به علت رابطه جنسي دهاني باشد. همچنين مصرف دخانيات و الكل بر ميزان افزايش سرطان دهان تاثير گذار است.

سرطان‌هاي ديگر

از ديگر سرطان‌هاي ناشي از HPV مي‌توان به سرطان واژن و آلت تناسلي مردان اشاره كرد. بروز اين سرطان ها نيز به عوامل مختلفي بستگي دارند. حتي ممكن است كه فرد با وجود داشتن برخي از سويه هاي خطرناك اچ پي وي بازهم به سرطان مبتلا نشود.

راه‌هاي تشخيص HPV

تشخيص HPV در مردان به راحتي انجام نمي‌شود به عبارتي تنها راه تشخيص آن ديدن زگيل و علائم ويروس است اما معروف‌ترين آزمايش براي تشخيص HPV و حتي ساير بيماري‌هاي مقاربتي در زنان آزمايش پاپ اسمير است. به طور كلي توصيه مي‌شود كه هر خانمي هر سه سال يك بار اين آزمايش را انجام دهد.

روش‌هاي پيشگيري اچ پي وي

 

معمولا رابطه محافظت شده با كاندوم هم خيلي نمي‌تواند ايمني را در برابر ويروس HPV به وجود بياورد. در نتيجه كاندوم بهترين راه پيشگري براي جلوگيري از HPV نيست. از اين جهت بهتر است با انجام واكسيناسيون و تقويت سيستم ايمني بدن شرايط را براي خود مهيا كنيد. همچنين افراد از انجام رفتارهاي پرخطر جنسي نيز خودداري كرده و در اين زمينه با شريك جنسي خود، صادق باشند.

درمان قطعي اچ پي وي

تاكنون واكسن‌هاي مختلفي ساخته شده‌اند تا با كمك به سيستم ايمني بتوانند انواع خاصي از HPV را مورد شناسايي قرار دهند. به طور كلي HPV قابل درمان نيست ولي عوارض آن قابل درمان است. به عبارتي حتي پس از درمان عوارض، فرد ناقل محسوب مي‎‌شود و مي‌تواند شخص ديگري را آلوده كند. از جمله‌ روش‌هاي درماني مي‌توان به منجمد كردن زگيل و ضايعات اشاره كرد.

همچنين داروهاي موضعي وجود دارد كه مي‌توان با استفاده از آن‌ها موجب از بين رفتن زگيل‎‌ها شد با اينحال ممكن است زگيل‌ها بعد از مدتي دوباره به وجود بيايند. آنچه كه در درمان علائم HPV اهميت دارد تقويت سيستم ايمني است. افراد مي‌توانند با تزريق واكسن هاي مختلف گارداسيل 4 و 9 همچنين نوع ساخت ايران آن كه دو سويه را پوشش مي‌دهد؛ مي‌توانند از بروز ويروس HPV جلوگيري كنند.

سخن پاياني

هنوز هيچ درمان قطعي براي درمان ويروس HPVوجود ندارد و تنها راهكار موثر براي مقابله با آن، پيشگيري است. اين بيماري جنسي بسيار شايع بوده و مي‌توان از آن به عنوان سرماخوردگي جنسي يادكرد. بهتر است افراد قبل از شروع فعاليت جنسي خود واكسن هاي توليد شده در اين زمينه را دريافت كرده و با شروع زندگي جنسي سالانه وضعيت سلامت خود را بررسي كنند. با اينكار نه تنها خود از عوارض اين ويروس در امان مي‌مانند؛ بلكه آن را به افراد ديگر نيز منتقل نمي‌كنند. ابتلا به اين ويروس به معناي به پايان رسيدن، زندگي جنسي نيست و افراد با انجام اقداماتي مي‌توانند فعاليت جنسي خود را ادامه دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ويروس اچ پي وي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

برقراري رابطه جنسي با فرد مبتلا به HPV چگونه است؟

مهم‌ترين نكته در ارتباط با فردي كه به HPV مبتلا است، در ميان گذاشتن موضوع با شريك جنسي است. به طور كلي بهترين راه پيشگيري اين است كه هر فردي از قبل واكسيناسيون شده باشد زيرا كاندوم به تنهايي عامل پيشگيري مناسبي براي HPV محسوب نمي‌شود.

منبع: ويروس HPV ( اچ پي وي )


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ويروس HPV ( اچ پي وي )،
موضوع:
[ ۶ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۱۱:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی