مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ويكتور فرانكل با رويكرد معنادرماني يا لوگوتراپي به شهرت رسيد. او يك روانپزشك و عصب شناس اتريشي است كه گام‌هاي مهمي در حوزه روانشناسي برداشته است. فرانكل در طول زندگي حرفه اي خود با افراد مهمي ملاقات كرده و حتي دچار چالش هايي با آنان نيز شده است. همچنين او گردآورنده 39 عنوان كتاب است كه انسان در جستجوي معنا، ازمهم ترين آنهاست. اين مكتب بر اساس روانشناسي انسان گرايانه و وجودي شكل گرفته است. در ادامه درباره زندگي و عوامل ايجاد كننده ديدگاه ها ويكتور فرانكل به زندگي آورده‌ايم.

ويكتورفرانكل

 

او در يك خانواده يهودي، در اتريش متولد شد. تولد او با جنگ جهاني اول مصادف و در طول دوران كودكي ونوجواني با محروميت هاي شديدي مواجه شد. اما همه اين مشكلات، نتوانست مانعي براي ويكتور فرانكل ايجاد كند و او همواره در طول زندگي به نظريه پردازي پرداخت. او در كنار مطالعه روانپزشكي در دانشگاه، در كلاس هاي روانشناسي كاربردي نيز شركت مي‌كرد و از همان ابتدا به نقش معنا در سلامتي روان، علاقه داشت. او فعايت در اين حوزه را با در خواست اجازه براي انتشار يكي از مقالتش توسط فرويد آغاز كرد.

🔷با تكيه به مذهب او و شرايطي كه در جنگ جهاني اول تجربه مي‌كرد؛ در 15 سالگي اولين سخنراني خود را در غالب معناي زندگي ارائه داد. هدف او افزايش حساسيت نسبت به نابرابري اجتماعي بود. در ادامه، او مجذوب روانشناسي آدلري و فردي و تاكيد برجامعه و اصلاحات شد.

تاثير ويكتور فرانكل بر سلامت روان

ويكتور فرانكل بلافاصله پس از ورود به دانشكده پزشكي در وين، تمركز خود را بر افسردگي و خودكشي گذاشت. او در سال 1924 اولين مقاله خود را در مجله بين المللي روان كاوي به چاپ رساند. بعد از مدتي به جمع دانشجويان آدلر پيوست.در سال بعد يعني 1925 دومين مقاله خود را تحت عنوان روان درماني و جهان بيني در مجله روانشناسي فردي منتشر كرد. در اين مقاله به توضيح مسائلي مانند فلسفه، روان درماني، معنا و ارزش پرداخت.

آغاز معنا درماني

در سال 1926 در كنگره اي در آلمان براي اولين بار او واژه معنا درماني يا لوگوتراپي را به كار برد. واضح است اين رويكرد معنا محور است. اما بعد از اين موضوع رابطه ويكتور فرانكل و آدلر كمتر شد و فرانكل اصول روانشناسي فردي و نظريه هاي آدلر را زير سوال برد. بعد از آن، تقريبا در سال هاي 1928 و 1929 او با همراهي روانشناسان ديگر مركز مشاوره جوانان را در وين پايه گذاري كردند؛ و به نوجوانان مشاوره رايگان مي‌دانند.

🔸در سال بعد ويكتور فرانكل، طرح خود را گسترش داد و مشاوره به دانش آموزان در پايان ترم مدرسه، نرخ خودكشي را كاهش داد. فرانكل تقريبا در آن دوران به شهرت جهاني رسيد از سوي رايش، روانشناس معروف، دعوت شد تا در دانشگاه هاي بوداپست و پراگ، سخنراني كند.

اختلاف نظر ويكتور فرانكل با ديگر دانشمندان اين حوزه 

با ورود ويكتور فرانكل به دنياي حرفه اي، كارهاي او جنجال برانگيز شد و عده زيادي به انتقاد از او پرداختند. او با دانشمندان برجسته اي مثل آدلر و فرويد به مخالفت پرداخت. با اينكه سابقه او از آنها كمتر بود اما با جسارت و تلاش، نظريه خود را تبيين كرد.

🔵تفاوت نظريه فرويد با ويكتور فرانكل

فرويد، اختلالات رواني را حاصل از سركوب اميال و غريزه هاي ديگر مي‌داند كه به نهاد تحميل شده اند. اما فرانكل اين تعارضات را دليل خوبي براي روان نژندي نمي‌داند و معتقد است عوامل زيادي در شكل گيري يك اختلال رواني موثر هستند. 

🔵اختلاف نظر با آدلر

با اينكه ويكتور فرانكل علاقه زيادي به آدلر داشت اما در مورد نحوه شكل گيري بيماري هاي رواني با او هم نظر نبود. اعتقاد آدلر بر محدوديت من در برابر حس مسئوليت در موارد روان نژندي است. همچنين او مفهوم تلاش براي برتري را بيان مي‌كند. اما مفاهيمي كه فرانكل براي زندگي در نظر مي‌گيرد؛ آگاهي، مسئوليت و انسان بودن است. فرانكل تصور مي‌كند كه مكاتب فرويدي و آدلري، مكمل يكديگر هستند.

🔵اختلاف با رفتارگرايان

رفتارگرايان، تمام فعاليت هاي انسان را نتيجه محيط مي‌دانند. اما ويكتور فرانكل براي انسان قدرت اراده و اختيار قائل است و معنا درماني به قدرت انتخاب انسان ها اهميت مي‌دهد. در واقع او معتقد است ما در سرنوشت خود نقش داريم و مي‌توانيم شرايط را تغيير دهيم.

ورود ويكتور فرانكل به اردوگاه كاراجباري

ورود فرانكل به اردوگاه كار اجباري ارتش نازي، يكي از تاثيرگذار ترين دوره ها در زندگي اوست. ويكتور فرانكل در سال 1942 قارغ از خدماتش براي جامعه علمي به همراه والدين و همسرش به اردوگاهي در شمال پراگ تبعيد شدند. در دواقع او مجبور شد به دليل وضعيت جامعه بسياري از نوشته هاي خود را دور بريزد يا از نظريات خود صرف نظر كند. اما او حتي در بدترين شرايط هم از تلاش دست برنداشت؛ و در اردوگاه نيز از بروز خودكشي افراد جلوگيري و بسياري از افراد را از نظر رواني درمان كرد.

كتاب انسان در جستجوي معنا، در واقع برداشتي از زندگينامه خود اوست. او به مفاهيمي كه زمان زيادي براي آنها صرف كرده بود؛ در اردوگاه عمل كرد و خود را از آن شرايط نجات داد. صرف نظر از اينكه او خانواده خود را از دست داد اما باز هم روحيه خود را حفظ كرد. او بيان مي‌كند كه نوشتن كتاب انسان در جستجوي معنا، انگيزه اي براي ادامه دادن او بوده است. در بخشي از كتاب مي‌نويسد: ما كه از بخت خوب يا حسن اتفاق يا معجزه، يا هرآنچه كه شما نامش را مي‌نهيد؛ از اين اردوگاه بازگشته ايم، خوب مي‌دانيم كه بهترين هاي ما برنگشته اند.

اگزيستانسيالست و ويكتور فرانكل

رويكرد اگزيستانسيال با معنادرماني همپوشاني زيادي دارد. مي‌توان گفت كه اين مكتب از معنا درماني الهام گرفته است. اين رويكرد به اصالت وجود يا هستي گرايي مي‌پردازد. روانشناسي اگزيستانسيال تعارضات شخصي فرد را حاصل از هستي مي‌داند. يكي از پيشگامان اين حوزه اروين يالوم است كه كتابي با همين نام نيز دارد. 

آثار ويكتور فرانكل

برخي از معروف ترين آثار ويكتور فرانكل شامل آري به زندگي برخلاف همه چيز، كتاب ميل به معنا و پزشك و روح است. او مجبور شد در حال انتقال به اردوگاه كتاب پزشك و روح خود را از بين ببرد. همچنين در سخنراني هاي او در كتاب آري به زندگي برخلاف همه چيز منتشر شده است. در ميل به معنا نيز به توضيح تكنيك هايي مي‌پردازد كه براي مبارزه با خلا وجودي، كاربرد دارند.

سخن پاياني

ويكتور فرانكل در سال 1997 بر اثر نارسايي قلبي در گذشت. اما در طول زندگي خود آثار مهمي به جاي گذاشت و افتخارات زيادي كسب كرد. هنوز هم از معنا درماني، براي درمان بيماري هاي مختلفي استفاده مي‌شود. و حتي نظريات او در دانشگاه ها و دروس مختلفي تدريس مي‌شوند. اين دانشمند در زمينه هاي مختلفي به تحقيق و پژوهش پرداخت و به نتايج مهمي نيز دست يافت.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان به سبك ويكتور فرانكل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

خاطرات دكتر ويكتور فرانكل در چه كتابي موجود است؟

كتاب انسان در جستجوي معنا در واقع اقتباسي از خاطرات دكتر فرانكل در اردوگاه است. كه توسط خود اونوشته شده است.

كتاب هاي ويكتور فرانكل كدام اند؟

ويكتور فرانكل در طول عمر خود 39 عنوان كتاب نوشت كه از معروف ترين آنها مي‌توان به انسان در جستجوي معنا، آري به زندگي برخلاف همه چيز و پزشك و روح اشاره كرد.

معنادرماني چگونه انجام مي‌شود؟

اين روش درماني روش هاي مختلفي داردو در طول زمان دچار تغييراتي نيز شده است. از فنون آن مي‌توان به قصد متناقض، بازتاب زدائي، تصحيح نگرش ها و فنون فراخواني اشاره كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۵۶:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اريك اريكسون يك روانشناس آلماني بود؛ اما بيشتر دوران زندگي خود را در آمريكا گذراند. خدمات شايسته اي به روانشناسي، مخصوصا روانشناسي رشد كرد. او دانش آموخته استاداني مشهور مثل آنا فرويد است. اما در زندگي حرفه اي خود، دانشجويان موفق زيادي داشته است. او در نظريه پردازي، از روانشناس ديگر نيز الهام گرفته و رويكرد خود را با كمك آنها تبيين كرده است. بسياري از روانشناسان، رشد را فقط محدود به كودكي مي‌دانند. اما اريكسون از معدود دانشمنداني است كه نظريات رشد خود را تا زمان مرگ نيز گسترش داده است.

منبع: اريك اريكسون كه بود | نظريه و روش هاي درمان

اريك اريكسون

اريكسون در سال 1902 در فرانكفورت آلمان متولد شد. و توسط مادر خود پرورش يافت. او در دوران تحصيل به دليل مذهب كليمي و ظاهر متفاوت اش، مورد تمسخر قرار گرفت؛ اما نااميد نشد. پدر قبل از تولد او، خانواده را ترك كرد و اين اولين تجربه بحران هويتي او بود. اريكسون به دليل اين مشكلات كه هيچ نقشي در آنها نداشت؛ افسرده و گوشه گير شده بود.

🔶دوره تحصيلات

اريك اريكسون، پس از پايان دبيرستان در رشته هنر به تحصيل پرداخت اما به دليل سفرهاي زيادش به اروپا؛ نزد آنا فرويد رفت و مطالعه روانكاوي را آغاز كرد. اما داستان به همين جا ختم نمي‌شود؛ اريكسون در سال 1933 به آمريكا رفت. در دانشگاه هاروارد نه تنها به تحصيل پزشكي پرداخت بلكه تدريس نيز مي‌كرد. در اين زمان به روانكاوي كودكان نيز مشغول بود.

🔶تشكيل خانواده اريك اريكسون

اريك اريكسون در سال 1929 يعني قبل از مهاجرت به امريكا با همسر كانادايي-مسيحي خود آشنا شد و ازدواج كرد. او صاحب سه فرزند شد. در سال 1933 به علت جنگ جهاني اول و رهايي از خطر ارتش نازي ابتدا به دانمارك و سپس به آمريكا مهاجرت كردند.

🔶اريك اريكسون وموقعيت هاي شغلي

او پس از تمام كردن رشته هنر، آثار خود را در يك گالري به نمايش گذاشت. و همچنين پس از اتمام دوره روانكاوي خود نزد آنافرويد به روانكاوي كودكان و بزهكاران، پرداخت. اريك اريكسون در مدتي كه در آمريكا بود؛ در بيمارستان ماساچوست به آموزش مشغول شد. او علاوه برتدريس در هاروارد، به همكاري با يك انسان شناس براي تحقيق در زمينه فرزند پروري سرخپوستان، اقدام كرد. در واقع اين تحقيق سرآغازي براي نظريه او در زمينه تاثير فرهنگ بر كودكان بود.

نظريات اريك اريكسون

تصوراريكسون از انسان مثبت بود. نظريات او براي رشد انسان تا بزرگسالي نيز ادامه دارند. همچنين او به تاثير فرهنگ و محيط بروي فرايند رشد، معتقد بود. او همراه با هرمرحله يك بحران نيز تعريف كرد و همچنين نقش ژنتيك بر رشد را نيز در نظر مي‌گرفت. معروف ترين نظريه او، نظريه هشت مرحله اي است كه در اين قسمت به توضيح آن مي‌پردازيم. 

🔷اعتماد در برابر بي اعتمادي (تولد تا 1 سالگي)

اين اولين مرحله در مراحل رشد اريك اريكسون است. از زمان تولد تا يك سالگي، نوزاد كاملا وابسته است و براي رفع نيازهاي خود به مادر نياز دارد. ميزان اعتماد او به كيفيت مراقبت و نگهداري توسط مادر وابسته است. اگر مادر به او اهميت دهد و نيازهاي او را به موقع و به شكل صحيح رفع كند؛ دلبستگي ايمن در او شكل گرفته و حس امنيت پيدا مي‌كند.

🔷خودمختاري در برابر شرم و ترديد (1تا3 سالگي)

خودمختاري در اين مرحله به معناي تسلط كودك بر واكنش هاي حركتي است. در اين سنين، والدين مي‌توانند مهارت هاي ساده اي را به فرزندان خود آموزش دهند و سبب ايجاد حس خودمختاري در آنان شوند. اريك اريكسون مانند فرويد معتقد بود كه آموزش دستشويي در اين مرحله در شكل گيري هويت او نقش خواهد داشت.

🔷ابتكار در برابر احساس گناه (3 تا 5 سالگي)

اريك اريكسون، نام اين مرحله را سن بازي مي‌گذارد؛ كه در آن كودك بسيار اجتماعي شده و نياز به برقراري ارتباط با ديگران دارد. بازي كردن، نقش مهمي در شكل گيري هويت كودك دارد. اين فعاليت مي‌تواند با كمك والدين يا همسالان باشد. كودكاني كه اين مرحله را به خوبي پشت سر بگذارند؛ اعتماد به نفس بيشتري خواهد داشت و توانايي هاي شخصي آنان نيز ارتقا مي‌يابد.

🔷سخت كوشي در برابر حقارت (6تا11 سالگي)

در اين سنين كودكان مهارت هاي مثل استدلال قياسي، پيروي از مقررات، اصلاح مهارت ها را مي‌آموزند. در اين دوره معمولا نياز به حمايت و تشويق بيشتري براي تلاش كردن دارند. اريك اريكسون معتقد است موفقيت در اين مرحله با حس غرور براي كودك، همراه خواهد بود.

🔷هويت در برابر سردرگمي نقش ( 12 تا 20 سالگي)

معمولا نوجوانان در دوره اي از زندگي، دچار بحران هويتي شده و در مورد نقش خود، دچار تعارضاتي مي‌شوند. طبق باور اريك اريكسون، وظيفه اصلي نوجوان كسب هويت است. و اگر نوجوان خود به تحقيق و جستجو بپردازند و ديگران نيز به اوكمك كنند او در اين مرحله موفق خواهد شد. در واقع بحران هويتي در زندگي نوجوان، يك واكنش طبيعي وجزئي از فرايند رشد است

🔷صميميت در برابر انزوا(21 تا 40 سالگي)

وقتي نوجوان به خوبي از مرحله هويت يابي گذر مي‌كند؛ روابط او نيز گسترده تر مي‌شود. او براي ادامه زندگي به برقراري ارتباط و روابط متعهدانه با ديگران نياز دارد. در اين سنين، احتمالا فرد به ازدواج فكر كرده و برنامه ريزي دقيق تري براي آينده خود دارد. اريك اريكسون تصور مي‌كند، افراد با گذراندن موفقيت آميز مراحل قبلي، در اين مرحله، بحران كمتري را تجربه خواهند كرد.

🔷زايندگي در برابر ركود (40 تا 65 سالگي)

طبيعي است كه با بالارفتن سن و ورود به دوران بازنشستگي، اين افراد احساسات منفي بيشتري را تجربه خواهند كرد. اريك اريكسون پيشنهاد مي‌كند، افراد با فعاليت در خانه و شروع كاري جديد، اين حس را از بين ببرند. افرادي كه اعتماد به نفس شروع دوباره را ندارند يا در اين فعاليت ها شكست مي‌خورند؛ بيشتر در معرض ابتلا به اختلالات رواني هستند.

🔷انسجام من در برابر نااميدي (65 سالگي به بعد)

در اين دوران، فرد احتمالا نتيجه زحمات خود را در زندگي مشاهده خواهد كرد. همچنين او با مرگ عزيزان و يا ازدواج فرزندانش روبرو خواهد شد. از طرف ديگر پشيماني و يا احساس ترس از مرگ نيز، از ديگر چالش هاي اين دوران هستند. به باور اريك اريكسون، احساس غرور و يكپارچگي در گذشته در پشت سر گذراندن اين مرحله، به افراد كمك خواهد كرد.

آثار اريك اريكسون

 

اريك اريكسون مقالات و نوشته هاي زيادي از خود به جا گذاشت. برخي از آنها شامل كودكي و جامعه، لوتر جوان، حقيقت گاندي و چرخه زندگي كامل شد هستند. او بعد از انتشار كتاب كودكي وجامعه، دانشگاه كاليفرنيا را ترك كرد. وي در 84 سالگي نيز كتابي درباره پيري منتشر كرد و تا اخر عمر دست از مطالعه و نوشتن برنداشت.

عوامل موثر در نظريات او

اگر حتي دانشجوي روانشناسي نباشيد و شناخت كمي از او داشته باشيد؛ با يك بار مطالعه آثار او به ويژگي هاي بارزي بر مي‌خوريد. براي مثال اريك اريكسون بيشتر بر انسان سالم تمركز داشت تا فردي كه دچار اختلالات رواني است. او به حساسيت و اهميت هويت در شخص، توجه مي‌كرد و تاكيد او بر تغييرات رشدي و تكاملي تا پايان عمر بود.

سخن پاياني

اريك اريكسون در سال 1944 در سن 92 سالگي در آمريكا درگذشت. برخلاف موفقيت هاي زيادش در حوزه روانشناسي و ادبيات او هرگز موفق به يافتن پدرش نشد. او همچنين با دانشمنداني مثل مارگارت ميد، گريگوري بيتسون و رون بندكيت همكاري داشته و نظريات متعددي، تبيين كردند. نظريه هاي او همچنان براي درمان بسياري از اختلالات رواني و يا رشد كودكان، مورد استفاده قرار مي‌گيرند و موثر هستند. روانكاوي كودكان و رشد از جمله حوزه هاي مورد علاقه او بودند.

براي دريافت مشاوره بر اساس نظريه هاي اريك اريكسون مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

مراحل نظريه اريكسون كدام اند؟

معروف ترين نظريه اريك اريكسون هشت مرحله دارد كه از زمان تولد تا پايان عمر را در برمي‌گيرد. اعتماد در برابر بي اعتمادي، خودمختاري در برابر شرم و ترديد، ابتكار در برابر احساس گناه، سخت كوشي در برابر حقارت، هويت در برابر سردرگمي نقش، صميميت در برابر انزوا، زايندگي در برابر ركود و انسجام من در برابر نااميدي، مراحل هشت گانه نظريه اريك اريكسون هستند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۵۳:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

صرفه جويي در زندگي يك عادت كارآمد است. عده اي تصور مي‌كنند؛ صرفه جويي فقط مربوط به پول مي‌شود، اما اينطور نيست. با صرفه جويي مي‌توان در وقت، انرژي و هزينه، صرفه جويي كرد و به اهداف خود رسيد. صرفه جويي، به معناي خساسات نيست. افراد خسيس به طوركلي، به شكل افراطي عمل مي‌كنند. آنها هميشه در حال حساب كتاب هستند و هيچ لذتي از زندگي نمي‌برند. شايد تفاوت محسوسي ميان صرفه جويي با خساست نباشد؛ اما قطعا اين دو مفهوم متفاوت هستند

منبع: صرفه جويي در زندگي | تفاوت صرفه جويي با خساست

صرفه جويي در زندگي

در دنياي پر زرق و برق امروزي صرفه جويي در زندگي كار چندان آساني نيست. اما خيلي از افراد به خاطر شرايط و تجارب سخت صرفه جويي را بخشي از زندگي خود كرده اند. صرفه جويي در زندگي شباهت زيادي با خساست دارد. خيلي از اطرافيان صرفه جو ها را خسيس صدا مي‌زنند. حال آن كه اين افراد به دنبال اهدافي مخارج خود را كنترل مي‌كنند. اما در زمان لازم مورد نياز مي دانند كه چطور خرج نمايند.

تفاوت صرفه جويي در زندگي با خساست 

صرفه جويي در زندگي با برنامه ريزي و نظم ايجاد مي‌شود. اما افراد خسيس، براي هيچ چيز، حاضر به صرف وقت يا هزينه نيستند؛ آن‌ها هميشه در حال جمع آوري هستند. در اين مقاله قصد داريم با بيان ويژگي هاي هركدام از اين افراد، قضاوت را بر عهده شما بگذاريم.

صرفه جويي در زندگي | نشانه هاي افراد صرفه جو

صرفه جويي در زندگي به معني استفاده به موقع و صحيح از منابع است. آن‌ها از هر چيزي استفاده حداكثري مي‌كنند. آن‌ها در مخارج ميانه روي مي‌كنند و آينده نگر هستند. در اين قسمت ويژگي افراد صرفه جو را بيان مي‌كنيم.

🔷استفاده بهينه از زمان

زمان، گرانبهاترين سرمايه آدمي است. افراد صرفه جو، به آن بسيار اهميت مي‌دهند. آنها از هر لحظه، بهترين استفاده را مي‌كنند. هميشه برنامه جايگزيني براي خود در هر مكاني دارند. صرف جويي در زمان باعث افزايش بهروري و كاهش فرسودگي، مي‌شود. صرف جويي فقط مربوط به مسائل مالي نيست و افرا در وقت و حتي ابراز محبت به ديگران نيز بايد صرف جويي و تعادل داشته باشند.

 🔷كارآمدي در امور مختلف

كارآمدي به معناي انجام امور به روش درست است. افراد صرفه جو به علت نظم و برنامه ريزي، تمام جوانب را در نظر گرفته و بهترين تصميم را مي‌گيرند. آن‌ها با آگاهي از محدوديت ها و موانع ، بسيار هوشمندانه عمل مي‌كنند. شايد تصور شود افراد ثروتمند وموفق، نيازي به صرفه جويي نداشته باشند؛ اما صرف جويي يكي از مراحل موفقيت است.

🔷هدف گذاري و اولويت بندي

افراد صرف جو با اولويت بندي هزينه ها يا برنامه هاي خود؛ انرژي خود را متناسب با آن‌ها، تنظيم مي‌كنند. آنها درگير لذت هاي لحظه اي نمي‌شوند و هميشه آينده را نيز در نظر دارند. با مشخص كردن اهداف بلند و كوتاه مدت، از اتلاف منابع جلوگيري مي‌كنند. براي مثال بلافاصله بعد از دريافت حقوق خود، تمام آن را خرج نمي‌كنند.

🔷مديريت مالي

يك فرد صرفه جو، هيچ وقت به ديگران بدهكار نيست. آنها دخل و خرج خود را مديريت مي‌كنند و به ندرت از ديگران پول قرض مي‌گيرند. عزت نفس بالايي دارند و معمولا سريعا بدهي هاي مالي خود را با ديگران تصويه مي‌كنند. اغلب هوش اقتصادي دارند و با سرمايه گذاري و خرج كردن به موقع، منابع مالي خود را در نظر مي‌گيرند.

چه زماني صرفه جويي در زندگي زياده روي محسوب مي شود؟

خساست در واقع، جنبه بد صرفه جويي در زندگي است. شخصي كه در صرف جويي زياده روي كند و نه براي خودش و نه براي ديگران حاضر به خرج كردن نباشد؛ خسيس محسوب مي‌شود. چنين فردي، فقط در حال جمع آوري است؛ اما خروجي ندارد.

🔶هزينه نكردن براي نيازهاي ضروري

افراد خسيس، حتي براي نيازهاي اوليه خود نيز، حاضر به خرج كردن نيستند. براي مثال خريد لباس يا مواد غذايي را مدام به تعويق مي‌اندازند و هميشه ظاهري نامرتب دارند. حتي مشكلات جسماني خود را نيز ناديده مي‌گيرند و به علت هزينه هاي درماني به پزشك مراجعه نمي‌كنند. در منزل تا جايي كه امكان داشته باشد، چراغي روشن نكرده و به گرمايش و سرمايش، اهميتي نمي‌دهند و كارهايي از اين قبيل.

اشتباه نكنيد آن ها اين روش زندگي را به دليل وضع اقتصادي بد، انجام نمي‌دهند. معمولا موقعيت شغلي و اقتصادي خوبي هم دارند؛ اما مايل به خرج كردن نيستند.

🔶خساست در روابط عاطفي

اين دسته از افراد، در روابط عاطفي خود نيز، بهره كشي مي‌كنند و حتي قادر به ابراز احساسات نيستند. روابط عاطفي، نياز به محبت و انرژي دارد؛ اينگونه افراد به آن اهميت نمي‎دهند. در واقع اين كار را غيرضروري مي‌دانند. تنها چيزي كه براي آنها در زندگي اهميت دارد؛ پول بيشتر است. افراد خسيس، معمولا روابط عاطفي موفقي ندارند.

🔶هوش اقتصادي پايين

برخلاف چيزي كه خودشان تصور مي‌كنند؛ بسيار هوش اقتصادي پاييني دارند. در واقع هميشه مجبور به پرداخت، هزينه بيشتر، براي زندگي هستند. براي مثال براي صرفه جويي در زندگي با خريد كالاهاي بي كيفيت و دست دوم (اما ارزان)، هميشه مجبورند آن‌ها را سريع تر تعويض كند، در نهايت قيمت تمام شده آن مثل كالاي نو يا حتي بيشتر از آن مي‌شود. آنها حتي در موقعيت هاي مطمئني هم سرمايه گذاري نمي‌كنند.

خساست و صرفه جويي | بيماري يا ويژگي شخصيتي؟

 

قطعا صرف جويي در زندگي ويژگي بدي نيست و حتي يادگيري آن براي زندگي، ضروري است. پس مي‌توان گفت يك ويژگي شخصيتي مثبت است. خساست نيز يك اختلال رواني محسوب نمي‌شود. اما زماني كه حالت بيمار گونه پيدا كند و به ديگران آسيب بزند؛ به عنوان اختلال شخصيتي نيازمند درمان شناخته مي‌شود. فرويد معتقد است خساست ريشه در كودكي فرد دارد و احتمالا اين افراد در مرحله مقعدي گير كرده اند. درمان يا كنترل اين افراد آسان نيست؛ چرا كه معمولا از وضعيت خود شكايتي ندارند؛ حتي به حرف هاي ديگران نيز اهميتي نمي‌دهند.

آموزش صرفه جويي صحيح در زندگي

افراد خسيس، نه تنها هميشه در حال جمع آوري پول و منابع هستند؛ بلكه براي از دست دادن آنها نيز، استرس و اضطراب زيادي را تحمل مي‌كنند. به طور كلي خساست، عارضه هاي رواني ديگري را نيز براي فرد به وجود مي‌آورد. براي مثال، اين افراد براي خرج كمتر، با ديگران رفت و آمد نمي‌كنند؛ و همين موضوع آنها را افسرده و منزوي مي‌كند. درمان اين مشكل و آموزش درست صرفه جويي در زندگي فقط به كمك يك متخصص امكان پذير است. روانشناسان براي درمان اين اختلال از روش هاي شناختي-رفتاري و مواجه و پيشگيري از پاسخ، استفاده مي‌كنند.

سخن پاياني

در زندگي روزمره، هر لحظه در حال خرج كردن چيزي هستيم. گاهي پول، وقت، احساسات و… آموختن مهارت درست صرفه جويي در زندگي حائز اهميت است؛ اما نبايد زياده روي كرد. هميشه در زندگي ميانه رو باشيد. در روابط، دوستي ها، خورد و خوراك، سفر و حتي روش هاي فرزند پروري نيز، به اين موضوع دقت داشته باشيد. از مورد قضاوت و مسخره شدن توسط ديگران نترسيد و از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه صرف جويي در زندگي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

تفاوت خساست با صرفه جويي در زندگي چيست؟

صرف جويي يك مهارت لازم براي زندگي است. در جنبه هاي مختلف، مي‌توان از آن كمك گرفت و از آن استفاده كرد. ولي خساست، زياده روي در صرف جويي است و بعد از مدتي بر روس زندگي فرد و اطرافيان، تاثيرات منفي به جا مي‌گذارد.

چگونه با كسي در صرفه جويي زياده‌روي مي كند، برخورد كنيم؟

در مواجه با آنها، سعي نكنيد آنهارا قانع به خرج كردن كنيد. از قضاوت و تمسخر آنان نيز بپرهيزيد. اما براي كمك به اين افراد با يك روانشناس مشورت كنيد.

چه كساني صرفه جويي در زندگي مي كنند؟

هوش اقتصادي بالا، مديريت زمان، كارآمدي و هدف گذاري و اولويت بندي از ويژگي هاي افراد صرفه جو است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۵۰:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عمه درماني به معني كمك از ديگران به جاي روانشناس براي حل مشكلات است. در اين روش درماني افراد به جاي كمك علمي و اصولي به سوي كمك اطرافيان مي‌روند. گاهي مشكلات به قدري دشوار است كه شخصيت فرد و رابطه او را تحت تاثير قرار داده است. و حل مشكل تنها توسط فرد با تحصيلات علمي امكان پذير است.

با عمه درماني نه تنها مشكلات افزايش مي‌يابد، بلكه به قدري پيچيده مي‌شود كه آسيب هاي جبران ناپذيري به همراه خواهد داشت. در نهايت حسرت كمك از روانشناس را خواهيد خورد. بنابراين در اولين فرصت از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: عمه درماني | 10 بيماري كه هرگز با عمه درماني بهبود نمي‌يابد

عمه درماني چيست؟

زماني كه كسي براي حل مشكلات به جاي روانشناس و مشاور از اطرافيان، فاميل و دوستان كمك مي‌گيرد؛ عمه درماني كرده است. اما اين مشكلات گاه به قدري دشوار است كه باعث آسيب هاي جبران ناپذير مي‌شود. و دردي را از شما دوا نمي‌كند. در نهايت زندگي ما در زمينه هاي گوناگون دچار نابساماني مي‌شود. بنابراين براي حل مشكلات و مسائل حتما فقط به روانشناس و شخص متخصص رجوع كنيد.

عدم رجوع به روانشناس و تمايل به اين نوع روش درماني باعث بروز هرچه بيشتر مشكلات مي‌شود. عمه درماني يا عمه تراپي با نصيحت و سرزنش ديگران آغاز مي‌شود. حتي گمان دارند كه با اين رفتار مشكلات فردي بهبود مي‌يابد.

آيا عمه درماني باعث كاهش افسردگي، اضطراب و استرس مي‌شود؟ اختلالات عمده اي كه در بيش از نيمي از افراد وجود دارد. اما اين اختلالات تنها با كمك روانشناسان و راهكارهاي مناسب بهبود مي‌يابد. براي هر نوع مشكل تنها به روانشناس رجوع كنيد. شايد چالش هاي شما ريشه در شخصيت و تربيت شما داشته باشد.

تفاوت عمه درماني و روان درماني در چيست؟

روان درماني و عمه درماني بسيار با يكديگر متفاوتند. عده اي از افراد هنوز تفاوت عمه درماني و روان درماني را نمي‌دانند. به همين دليل عمه تراپي را اولويت مي‌دانند. در اين بخش مقاله راجع به تفاوت عمه درماني و روان درماني توضيح داده ايم.

🔺 روان درمانگر مدرك دانشگاهي دارد و دوره هاي علمي گذرانده است. اما عمه درمانگر ها بدون اطلاعات علمي به نصيحت مي‌پردازند.

🔺 روانشناس و روان درمانگر، درمانجو را قضاوت نمي‌كند. اما عمه درمانگر سرزنش و قضاوت اولويت رفتاري اش است.

🔺روانشناسان رازدار هستند. و گفته هاي شما پيش آنها امن خواهد ماند. اما عمه درمانگر ها گفته هاي شما را پيش ديگران بازگو مي‌كنند.

🔺 روانشناس همدلي دارد، اما عمه درمانگر دلسوزي مي‌كند.

🔺 روان درمانگر شنونده فعالي است. و براي بهبود شما تلاش مي‌كند. اما عمه درمانگر ها شنونده اي براي درد و دل هستند.

🔺عمه درمانگر ها تلاش دارند تا راه حل هاي خود را به ديگران تحميل كنند. اما روانشناسان شنونده هستند و در نهايت راهكارهاي درماني مي‌دهند.

🔺 جلسات روان درماني همراه با درمان اختلالات رواني است. اما عمه درماني تنها شرايط فرد را بحراني مي‌كند.

بيماري هايي كه با عمه درماني بهبود نمي‌يابد

عمه درماني تنها در شرايطي قابل قبول است كه مشكلات خانوادگي خفيف با چند نكته قابل حل باشد. در صورتي كه افراد از اختلالات و بيماري هاي زيادي برخوردار باشند، هرگز با اين روش درماني بهبود نمي‌يابند. در اين بخش مقاله راجع به بيماري هايي كه با عمه درماني بهبود نمي‌يابند؛ توضيح داده ايم.

🔺 اختلالات شخصيت

🔺 انواع وسواس ها

🔺انواع فوبياها

🔺 استرس

🔺 اضطراب

🔺افكار خودكشي

🔺 افسردگي

🔺 اعتياد

🔺مشكلات كودك و نوجوان

🔺 مشاوره تحصيلي

عمه تراپي دانشجويان رشته روانشناسي

يكي از گروه هايي كه دست به عمه تراپي مي‌زنند؛ دانشجويان روانشناسي هستند. اين دسته از دانشجويان به صورت اصولي روش هاي درماني را آموزش نديده اند، اما به دليل مطالعات جزئي و دانشگاهي، تصور دارند كه به بهترين نحو توانايي درمان دارند. اما هرگز نبايد پس از اتمام دوره تحصيلي و آموزشي نسبت به درمان اقدام كنند.

پيشگيري از عمه درماني چگونه امكان پذير است؟

متاسفانه در جامعه امروزي روانشناسي زرد بسيار گسترده شده است. گسترش روانشناسي زرد باعث افزايش بي شمار تعداد زيادي افراد در زمينه روانشناسي بدون علم شده است. حتي اين روانشناسي به دليل بروز در شبكه هاي اجتماعي متداول معروف شده است. با عمه درماني هاي متفاوت و باب ميل مردم عادي، در شبكه هاي اجتماعي؛ افراد زيادي درگير اين نصيحت ها و راهكارهاي غير علمي شده اند. كه نه تنها رابطه آنها را بهبود نمي‌كند. بلكه آسيب هاي بيشتري به زندگي آنها وارد مي‌كند.

براي پيشگيري از عمه درماني، بايد براي حل هر مشكلي از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد. كمك از درمانگر تحصيل كرده علاوه بر اينكه به رفع مشكلات كمك مي‌كند؛ بلكه ريشه اصلي مشكل را بررسي مي‌كند تا دوباره با مسائل زياد روبرو نشويد. 

سخن آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به عمه درماني اطلاعات كسب كرديد؛ متوجه شديد كه كمك از ديگران در زمينه حل مسائل، مشكلات و اختلالات تنها سرزنش و نصيحت به همراه دارد. و هيچ پشتوانه علمي همراه با اين صحبت ها نيست. بنابراين براي حل چالش هاي بزرگ به جاي عمه درماني، حتما از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عمه درماني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

1. عمه درماني چيست؟

عمه درماني يا عمه تراپي يعني كمك از ديگران به جاي كمك از روانشناس براي حل مشكلات.

2. تفاوت عمه درماني و روان درماني در چيست؟

اگر بخواهيم به طوركامل راجع به تفاوت عمه درماني و روان درماني صحبت كنيم؛ منظور كلي تحصيلات آكادميك روان درمانگر و عدم سطح علمي مناسب عمه درمانگران در دسته تفاوت اصلي قرار دارد.

3. راهكار پيشگيري از عمه درماني چيست؟

براي پيشگيري از عمه درماني بايد صفحات مجازي روانشناسي زرد را دنبال نكنيد. و براي حل هر مسائلي از روانشناس و متخصص در اين حوزه كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۳۱:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درك همسر هميشه از چالش هاي بزرگ زوجين بوده است. خيلي از زن و شوهرهاي تازه وارد از اينكه توسط همسر خود درك نمي‌شوند، شكايت دارند. براي درك همسر بايد مهارت هاي لازم را آموزش ببينيد. كسب اين مهارت ها از هر چيزي واجب تر است.

براي درك همسر در اقدام اول بايد خود را جاي همسرتان بگذاريد. و بگوييد كه آيا سرزنش راجع به درك او منطقي است؟ با اين روش به راحتي مي‌توانيد توقعات خود را كاهش دهيد و همسرتان را راحت تر درك كنيد.

منبع: درك همسر | 10 راه براي درك همسر

درك همسر چگونه امكان پذير است؟

براي زندگي موفق، درك همسر هميشه بايد در اولويت باشد. براي درك نيز بايد احساسات و هيجانات همسرتان را شناسايي كنيد. شايد اين رفتار در سال هاي اوليه زندگي دشوار باشد. اما به مرور زمان شناخت اتفاق مي‌افتد و باعث ساخت زندگي و روابطه سالم مي‌شود. و تا زماني كه زوجين احساسات يكديگر را شناسايي نكنند، به درك خوبي از هم نخواهند رسيد.

درك همسر به زبان عاميانه يعني دريافت اطلاعات محيط و رفتارهاي همسر. پس از دريافت بايد رفتارهاي همسر را پردازش كنيد و واكنش مناسب نشان دهيد. عكس العمل ها در نتيجه رفتارهاي همسر در همه يكسان نيست. بنابراين هرگز خودتان را با زوجين ديگر مقايسه نكنيد. براي درك بهتر همسر حتما از روانشناس كمك كنيد

.راه هاي درك همسر چيست؟

براي درك همسر نيازمند برخي ويژگي ها و احساسات هستيم. با توجه به ويژگي هاي فردي، هر فردي با ديگري نيز متفاوت است. بنابراين بايد با دقت بيشتري نيازهاي همسر خود را درك كنيد. در اين بخش مقاله راجع به راه هاي درك همسر توضيح داده ايم.

📌 شناسايي حالات بدن همسر را اولويت قرار دهيد

زماني كه حالات بدني همسر را بشناسيد، درك او نيز راحت تر خواهد شد. معمولا حالات بدن نشان دهنده روحيات و احساسات است. اگر تازه عروس و داماد هستيد نبايد نگران باشيد! با آرامش برخورد كنيد تا به مرور زمان شناخت كافي از حالات بدن همسر خود كسب كنيد. اما به طور كلي درك همسر با شناخت حالات بدن مانند تمامي اشخاص ديگر است. بنابراين سخت نگيريد!

📌 به لحن صحبت همسر خود دقت كنيد | درك همسر

از ديگر روش هاي درك همسر، دقت به لحن صحبت اوست. يكي از راه هاي شناخت احساسات و هيجانات، توجه به لحن صدا است. هميشه نحوه صحبت شخص عصباني با شخص آرام متفاوت است. بنابراين از صحبت هاي همسر بايد دقت كنيد كه چگونه با او برخورد كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي مردان كليك كنيد.

📌 احساسات منفي و مثبت را شناسايي كنيد

يكي از راه هاي درك همسر، شناخت احساسات مثبت و منفي است. زماني كه 6 احساس همسر خود و واكنش هاي او نسبت به اين احساسات را شناسايي كنيد، به راحتي مي‌توانيد همسر خود را درك كنيد. در نهايت بايد احساسات مثبت ومنفي همسر خود را شناسايي كنيد. تا به جاي بحث با همسر، در موقعيت هاي متفاوت واكنش هاي متفاوتي نشان دهيد.

📌 موقعيت هاي مناسب را بسنجيد

از ديگر روش هاي درك همسر، سنجش موقعيت است. گاه فرد با سنجش احساسات و هيجانات همسر نمي‌تواند رفتار مناسب را تشخيص دهد. بنابراين بايد موقعيت فرد را بسنجيد. مثلا اگر همسرتان يكي از عزيزان خود را از دست داده است، بايد موقعيت او را بسنجيد و هر حرفي را به زبان نياوريد. 

📌 با همسرتان وقت بگذرانيد | درك همسر

هرگز اجازه ندهيد كه خستگي ها و مشغله هاي روزانه باعث كاهش ارتباط با همسر شود. لزوم درك همسر ارتباط بيشتر زوجين است. اگر با همسرتان وقت نگذرانيد حتما به شناخت كافي از او نخواهيد رسيد. بنابراين با همسرتان وقت بگذرانيد تا به شناخت كافي از احساسات و هيجانات ا و دست يابيد.

📌 به همسرتان اعتماد كنيد

اگر نشانه اي از همسر خود مبني بر خيانت و … نداريد؛ به همسرتان اعتماد كنيد. اصل درك همسر اعتماد متقابل است. اعتماد مهم ترين ركن هر رابطه اي است. و باعث درك و احترام به همسر مي‌شود. 

📌 هرگز همسر خود را با ديگران مقايسه نكنيد

يكي از اشتباهات زوجين، مقايسه هسمر با ديگران است. زماني كه مقايسه رخ دهد، درك و احترام همسر از بين خواهد رفت. در نتيجه باعث كلافگي و حال بد همسرتان خواهد شد. و اعتماد دو طرفه نابود خواهد شد. بنابراين براي درك همسر هرگز همسر خود را با ديگران مقايسه نكنيد.

📌 در بحث و دعوا همسرتان را درك كنيد | درك همسر

درك همسر در بحث و مشاجره بايد هميشه به يادتان باشد. زماني كه با يكديگر دعوا مي‌كنيد منطقي رفتار كنيد و خودتان را جاي همسر بگذاريد. شايد با تفكرات منطقي حق را به همسرتان نيز داديد. اگر آرامش و دقت بالاي احترام گذاري به همسر را در دعوا رعايت كنيد، زندگي زيبايي خواهيد ساخت.

📌 اشتباهات يكديگر را بپذيريد

انسان جايز الخطاست. زماني كه يكي از زوجين اشتباه مي‌كند بايد بخشيده شود. با عدم بخشش و پذيرش همسر علاوه بر اينكه او را درك نكرده ايد، بلكه با آسيب بيشتري به خود وارد كرده ايد. بخشش باعث ايجاد آرامش مي‌شود. در نهايت درك همسر بهتر اتفاق مي‌افتد. بنابراين از اشتباهات يكديگر درس بگيريد و آن را بزرگ نكنيد. 

📌 از روانشناس كمك بگيريد

عده زيادي از زوجين پس از سال هاي زياد زندگي مشترك هرگز توانايي درك همسر را كسب نكرده اند. زوجين بايد به شيوه اي باشند كه رفتارهاي يكديگر را آينده نگري كنند و با كمك روش هاي مختلف يكديگر را درك كنند. بنابراين اگر در اين زمينه با چالش روبرو هستيد؛ حتما از روانشناس كمك بگيريد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله از اهميت درك همسر مطلع شده ايد. احترام، اعتماد و درك متقابل ركن اصلي رابطه زناشويي است. عده زيادي از زوجين تازه وارد از نحوه شناخت يكديگر اطلاعي ندارند و همين امر باعث بروز مشكلات زياد در سال هاي اوليه زندگي مي‌شود. بنابراين براي جلوگيري از اين مشكل حتما بايد از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درك همسر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۰۲:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دعواي خواهر و برادر را تقريبا همه تجربه كرده اند. مخصوصا اگر فاصله سني خواهر و برادر با يكديگر كم باشد اين اتفاق بيشتر رخ مي‌دهد. معمولا به دلايلي مثل تفاوت هاي شخصيتي، ميزان اهميت والدين، وسايل مشترك و … دعوا رخ مي‌دهد.

والدين براي جلوگيري از دعواي خواهر و برادر بايد راهكارهاي كنترل اين جدال را آموزش ببينند. اين رفتارها طبيعي است اما نيازمند مديريت مي‌باشد. شخصيت خواهر و برادر نيز در ميزان دعواها مهم است. اگر خصلت، خلق و خو يكي از بچه ها تند باشد، قطعا دعوا بين آن‌ها بيشتر خواهد شد. اما روش هاي كاهش دعوا در خواهر‌و برادر وجود دارد كه با كمك روانشناس صورت مي‌گيرد.

منبع: دعواي خواهر و برادر | 6 راه كنترل دعواي خواهر و برادر

دعواي خواهر و برادر چيست؟

 

دعواي خواهر و برادر امر طبيعي است. زماني كه تعامل بين خواهر و برادر زياد باشد، دعواي آنها نيز افزايش مي‌يابد. اگر يكي از فرزندان شخصيت تند خويي داشته باشد اين دعواها بيشتر نيز خواهد شد. ميزان دعواي خواهر و برادر بستگي به نحوه برخورد والدين دارد. زماني كه والدين نحوه برخورد با دعواي خواهر‌و برادر را بدانند؛ كمتر با صحنه هاي دعوا روبرو خواهند شد. .

والدين براي كاهش دعواي خواهر و برادر بايد به تفاوت هاي فرزندان خود آگاه باشند. بين آنها تفاوت نگذارند و به يك اندازه توجه كنند. هرگز براي تربيت فرزندان از يك روش استفاده نكنيد. و آنها را با يكديگر مقايسه نكنيد. در نهايت براي احترام به آنها از راه هاي غير تنبيه و خشونت استفاده كنيد. در اين مقاله راجع به دلايل و راهكارهاي كنترل دعواي خواهر‌و برادر توضيح داده ايم.

دلايل دعواي خواهر و برادر شامل چه چيزهايي مي‌شود؟

دعواي خواهر و برادر به دلايل مختلفي بروز مي‌كند. مانند تمامي چالش هاي ديگر حتما اين نوع دعوا نيز دلايل مخصوص به خود را دارد. در ادامه راجع به دلايل دعواي خواهر و برادر توضيح داده ايم.

🔴 وسايل مشترك | دعواي خواهر و برادر

اگر كودكان از يك وسايل مشترك استفاده كنند. قطعا دعواي خواهر و برادر نيز بيشتر مي‌شود. بنابراين براي كاهش ميزان دعواي‌خواهر و برادر بايد وسايل مشترك آنها را تا حد امكان كاهش دهيد. و براي هر كدام وسيله اي جداگانه تهيه كنيد.

🟠 رقابت

رقابت بر سر درس، رشته، ورزش، نمرات و … همگي دليل بر دعواي خواهر و برادر هستند. اين دعوا زماني بيشتر مي‌شود كه والدين به شخص برتر جايزه بدهند. 

🔵 تلويزيون | دعواي خواهر و برادر

هر يك از كودكان برنامه مخصوص و مورد علاقه خود را دارند. اگر همزمان يك ساعت پخش داشته باشند، دعواي خواهر و برادر بر سر برنامه تلويزيوني مورد علاقه نيز بيشتر مي‌شود.

🟤 ميزان توجه والدين

كودكان براي جلب توجه والدين دست به هركاري مي‌زنند. زماني كه والدين به يكي از بچه ها بيشتر از ديگري توجه كند، دعواي خواهر و برادر شروع مي‌شود.

🟣 مقدار غذا | دعواي خواهر و برادر

مقدار غذا يكي از بارز ترين دليل دعواي خواهر و برادر است. زماني كه يك قاشق بستني بيشتر و يا يك ليوان آبميوه بيشتر به يكي از بچه ها باعث بروز دعواهاي زياد مي‌شود.

🔴 نااميدي

گاهي فرزندان شما شرايط روحي خوبي را نمي‌گذارنند و همين امر باعث نااميدي و در نهايت دعواي خواهر و برادر مي‌شود. نااميدي در مدرسه، بين همسالان، تفاوت والدين و … همگي شدت دعوا ها را افزايش مي‌دهد. 

🟢 جايگاه | دعواي خواهر و برادر

يكي از دلايل دعواي خواهر و برادر، جايگاه و مكان است. اگر فضاي مخصوصي براي هر يك از فرزندان در نظر گرفته نشود، دعوا نيز بيشتر اتفاق مي‌افتد. هر انساني نيازمند تنهايي است. اگر موقعيت اين تنهايي پيش نيايد پس هر فرزندي نمي‌تواند به امور تنهايي خود بپردازد. در نهايت دعوا رخ خواهد داد.

راه هاي كنترل دعواي خواهر و برادر چه چيزهايي است؟

براي كنترل دعواي خواهر و برادر در اقدام اول والدين نبايد دخالت كنند. دخالت شما همراه با طرفداري خواهد بود كه ميزان دعوا را افزايش مي‌دهد. بنابراين شما بايد روي تك تك فرزندان كار كنيد تا ميزان دعواي آنها كاهش يابد. در صورت دخالت نابرابري و توجه والدين اختلافات را افزايش مي‌دهد. در اين بخش مقاله راجع به راه هاي كنترل دعواي خواهر و برادر توضيح داده ايم.

📌 به اشتراك گذاشتن را به كودك آموزش دهيد

يكي از راه هاي كنترل دعواي خواهر و برادر، آموزش اشتراك گذاري است. در اين شرايط بايد به كودك آموزش دهيد كه همانطور كه او دوست دارد از اسباب بازي استفاده كند، خواهر يا برادر او نيز علاقه دارد تا از آن استفاده كند. در نهايت براي بازي با اسباب بازي آنها سانس بندي كنيد.

📌 درخواست مودبانه و با آرامش را ياد بدهيد

براي كنترل دعواي خواهر و برادر، بايد درخواست مودبانه را به فرزندان آموزش دهيد. به فرزندان خود بگوييد كه اگر درخواست چيزي از خواهر يا برادر خود دارد بايد مودبانه اقدام كند. با بحث و جدل دعوا ها بيشتر مي‌شود. 

📌 با نوبت بندي، صبر را به فرزندان آموزش دهيد

زماني كه كودكان با تفاوت سني كم داريد، حتما بايد نوبت بندي و صبر را به او آموزش دهيد. گاهي اوقات برنامه تلويزيوني مورد علاقه كودكان در يك ساعت پخش مي‌شود. يا خواهان استفاده از يك اسباب بازي هستند. در اين صورت والدين بايد نوبت بندي را به كودكان آموزش دهند. يك ساعت خواهر و يك ساعت برادر بايد از اسباب بازي استفاده كنند. در اين شرايط صبر را هم آموزش مي‌بينند.

📌 نه شنيدن را به كودكان آموزش بدهيد

يكي از روش هاي كنترل دعواي خواهر و برادر، پذيرش نه شنيدن است. در اين شرايط بايد به فرزندان خود آموزش دهيد كه اگر درخواستي از خواهر يا برادر خود داشت، نه شنيدن را باور كند. تا با هر نه شنيدن دعوايي راه نيافتد.

📌 كار گروهي را آموزش دهيد

اگر فرزندان هم سن و سال هم داريد براي كاهش دعواي خواهر و برادر بايد كار گروهي را به آنها آموزش دهيد. زماني كه كار گروهي انجام دهند مشاركت و صبر را آموزش خواهند ديد. 

📌 از روانشناس كودك كمك بگيريد

زماني كه والدين در همان دوران كودكي فرزندان به دنبال كاهش دعواي خواهر و برادر هستند، در بزرگسالي فرزنداني متعهد خواهند داشت. بنابراين اگر از روانشناس كودك در اين زمينه كمك بگيريد فرزندان مودب تري پرورش خواهيد داد.

كلام آخر

همانطور كه تا به اينجا در رابطه با دعواي خواهر و برادر اطلاعات كسب كرديد. والدين بايد روش هاي آموزشي مناسبي را براي كاهش اين رفتار كودكان استفاده كنند. اگر تازه والد هستيد حتما از روانشناس كمك بگيريد. روانشناس روش هاي كارآمد و خانوادگي را به شما آموزش مي‌دهد تا به آرامش بيشتري در خانه برسيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعواي خواهر و برادر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۱:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

احساس تعلق مارا به يك گروه ، فرد يا مكان متصل مي‌كند. تعلق خاطري كه به كشور يا خانواده خود داريم؛ چيزهايي نيستند كه با احساسات ديگر جايگزين شوند. تقريبا ما در شكل گيري اين احساسات، هيچ نقشي نداريم. اما احتمالا با قرارگيري در شرايط مختلف، اين موضوع را تجربه خواهيم كرد. اما براي ادامه زندگي در اجتماعات كوچك وبزرگ، نياز به پذيرفته شدن داريم. در طول زندگي خود در مكان هاي مختلفي قرار مي‌گيريم؛ كه بدون احساس تعلق، نمي‌توانيم دوام آوريم. در اين مقاله به جنبه هاي مختلف اين موضوع خواهيم پرداخت.

احساس تعلق

انسان، با عواطف پيچيده خود، هميشه نياز دارد؛ به چيزي يا جايي، تعلق داشته باشد. ما به طور ذاتي، به اين حس، نياز داريم. احساس تعلق با پذيرفته شدن از طرف ديگران به وجود مي‌آيد. براي مثال با پذيرفته شدن از طرف خانواده، يا تاييد گرفتن از طرف مردم كشوري ديگر، احساس تعلق مي‌كنيم. كسب مقبوليت و گرفتن توجه از ديگران به ما در مورد اين حس كمك خواهد كرد.

جنبه هاي مختلف احساس تعلق

اما در چه شرايطي، نياز داريم احساس تعلق كنيم؟ حتما براي شما هم پيش آمده است كه در مكان هاي جديد يا موقعيت هاي ناآشنا، دچار اضطراب يا ترس شده باشيد؛ يكي از دلايل اين موضوع، عدم احساس تعلق شماست. در اين قسمت چند نمونه از شرايطي را كه در آنها نياز به حس مقبوليت داريم را ذكر خواهيم كرد.

🔵حس تعلق در مدرسه

🔵مقبوليت بين همكاران و در محل كار

🔵عضويت در تيم ورزشي يا كلاس هاي جانبي

🔵پذيرفته شدن در گروه هاي مذهبي

عوامل تاثيرگذار بر احساس تعلق

گاهي افراد حتي از طرف خانواده يا جامعه خود نيز، اين احساس را دريافت نمي‌كنند. اين احتمالا به دليل تفاوت سليقه و نگرش هاست. در اين شرايط افراد به جستجوي گروه هاي تازه براي عضويت، مي‌پردازند. عوامل مختلفي كه باعث شكل گيري احساس تعلق در گروه هاي مختلف مي‌شود؛ شامل موارد زير است.

⭕عقايد مذهبي

⭕اهداف مشترك

⭕وضعيت اجتماعي و فرهنگي

حتي شايد افراد براي پذيرفته شدن، مجبور به تغيير رفتار ياحتي عقايد خود شوند. اين رفتار در ميان نوجوانان، بيشتر ديده. براي مثال فردي بعد از عضويت و پذيرفته شدن در يك باشگاه ورزشي، مانند اعضاي ديگر رفتار مي‌كند تا زودتر پذيرفته شود.

تاثيرات احساس تعلق

در واقع با احساس تعلق خاطر، افراد به دنبال برقراري روابط پايدار و طولاني با ديگران هستند. در واقع انگيزه اي است كه ما در مكان ها يا جوامع ديگري حضور پيدا كنيم. با نگاهي به هرم نيازهاي مازلو، خواهيم ديد كه نياز به تعلق، يكي از اساسي ترين نيازهاي ما در زندگي محسوب مي‌شود. احساس تعلق در جنبه هاي مختلفي از زندگي ما تاثير گذار است.

🔺روابط عاطفي

احساس تعلق در رابطه با ديگران بسيار مهم است. بسياري از افراد به اين علت از يكديگر جدا مي‌شوند كه كنار هم احساس آرامش و امنيت نمي‌كنند. ديگران با ابراز علاقه و محبت به ما نشان مي‌دهند كه متعلق به آنها يا رابطه هستيم. تعلق با مالكيت متفاوت است و در واقع وقتي به فردي اين احساس را داريم؛ به اين معني نيست كه او مالك ماست.

🔺سلامت روان

تحقيقات در اين زمانه نشان داده اند؛ افرادي كه به نحوي احساس تعلق را تجربه مي‌كنند؛ احساس خوشبختي بيشتر و بهزيستي بيشتري دارند. همچنين اين حس باعث كاهش اضطراب، افسردگي، نااميدي، تنهايي، اضطراب اجتماعي و افكار خودكشي مي‌شود.

🔺تصميم گيري

بسياري از تصميمات ما در زندگي تحت تاثير، احساس تعلق خاطر يا عدم آن، است. افرادي كه تصميم به مهاجرت يا جدايي مي‌گيرند؛ از شغل مورد علاقه خود استعفا مي‌دهند و كارهايي از اين قبيل، همگي ريشه در اين نياز فطري دارند. اغلب افراد، تلاشي براي تغيير شرايط نمي‌كنند و تسليم مي‌شوند. گرچه مخالف جريان طبيعي، حركت كردن نيز،عواقبي دارد. 

🔺مسئوليت پذيري

احساس تعلق، مارا نسبت به مسائل اطرافمان، مسئوليت پذير تر خواهد كرد. وقتي حس مي‌كنيم كه به يك جامعه يا محيطي تعلق داريم؛ مسائل آن نيز برايمان مهم مي‌شود. سعي مي‌كنيم هر كاري از دستمان برمي‌آيد براي آن انجام دهيم و آن را حفظ كنيم. افراد يك خانواده به دليل احساس مسوليت پذيري و تعلقي كه به يكديگر دارند در زمان بحران و چالش ها، همگي براي حل آن تلاش مي‌كنند

چگونه احساس تعلق را افزايش دهيم؟

همانطور كه گفته شد ما در بروز اين احساس در زندگي، نقش بسزايي نداريم اما اگر قادر به كنترل اوضاع نيستيد؛ مي‌توان با راه هايي احساس تعلق را به محيط يا ديگران را، افزايش داد و اوضاع را بهبود بخشيد.

🔷تلاش

بايد براي بالابردن احساس تعلق، تلاش كنيد و انگيزه داشته باشيد. تا جايي كه امكان پذير است با ديگران به دنبال منافع و علايق مشترك باشيد. در جمع عا حاضر شويد. با افراد غريبه و فرهنگ هاي مختلف ارتباط برقرار كنيد و روابط خود را محدود نكنيد. تلاش مستمر در اين زمينه، قطعا جواب خواهد داد اما اگر علاقه مند نيستيد؛ خود را مجبور به انجام كاري نكنيد.

🔷صبر

براي پذيرفته شدن، به زمان نياز داريد. قطعا مدتي طول خواهد كشيد تا افراد ديگر شمارا بشناسند. معاشرت و دوستي، زمان بر هستند. عجول نباشيد و سريع قضاوت نكنيد. وقتي در ميان گروه يا فرهنگي جديد، حاضر مي‌شويد؛ بايد محتاط تر رفتار كرده و به عقايد آنها احترام بگذاريد.

🔷پذيرش ديگران

براي پذيرفته شدن؛ بايد شما هم ديگران و شرايط را بپذيريد. اين يك مسير دوطرفه است و نبايد فقط از ديگران متوقع بود. سعي كنيد؛ روي شباهت ها تمركز كرده و ذهن خود را براي روش هاي جديد، باز كنيد. تا جايي كه امكان پذير است از اختلافات و تفاوت ها دوري كنيد.

🔷ارتباط با طبيعت

شايد برايتان سوال باشد كه چگونه با ارتباط با طبيعت مي‌توان احساس تعلق را افزايش داد؟ در نظريه هاي مختلف روانشناسي، به اين موضوع اشاره مي‌شود كه بخشي از ما از عناصر طبيعي مثل خاك و آب تشكيل شده است. با حضور و ارتباط گرفتن با طبيعت، نه تنها از فشار هاي رواني كاسته مي‌شود؛ بلكه متوجه تعلق به محيط بزرگتري مثل زمين، مي‌شويم. سخن پاياني

احساس تعلق است كه افراد را به يكديگر متصل نگه مي‌دارد. همگي نيازمند آن هستيم و در صورت عدم آن، احتمالا خلاعاطفي را حس خواهيم كرد. اين احساس، مانند اهرمي براي نگه داشتن ما عمل مي‌كند. با توجه به مطالبي كه در متن به آنها اشاره شد؛ در صورت نبود احساس تعلق، عوارض زيادي را تجربه خواهيم كرد؛ كه براي رفع آنها بايد از يك روانشناس كمك بگيريم.

براي دريافت مشاوره در زمينه احساس تعلق مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

تعلق خاطر چيست؟

احساس تعلق به معناي حس پذيرفته شدن و نياز به توجه ومحبت ديگران است. اين حس به طور فطري درون ما وجود دارد و باعث حفظ ارتباط ما با ديگران و محيط مي‌شود.

راه هاي بالابردن احساس تعلق كدام اند؟

ارتباط با طبعيت، تلاش، صبر و پذيرش ديگران از راه هاي افزايش احساس تعلق است كه در متن به توضيح آنها پرداخته ايم.

احساس تعلق در كودكان چگونه شكل مي‌گيرد؟

همانطور كه گفته شد اين احساس به طور ذاني درون همه افراد وجود دارد و در كودكان، با احساس امنيت و آرامش در كنار خانواده، تقويت مي‌شود. اگر كودك، در سنين پايين، احساس تعلق خاطر را تجربه نكند؛ دچار دلبستگي ناايمن خواهد شد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۳۶:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ذهن آگاهي (Mindfulness) به معني حضور تمام و كمال در زمان حال است. زندگي شلوغ و پرمشغله دنياي امروز، افراد را از تمركز و انديشيدن، وا مي‌دارد. هميشه يا در حال فكر كردن به گذشته هستيم؛ يا براي آينده برنامه ريزي مي‌كنيم. درواقع از زمان حال خود لذت نمي‌بريم و براي آن ارزشي قائل نيستم. مفهوم ذهن آگاهي و تكنيك هاي آن به ما كمك مي‌كنند؛ ذهن خود را متمركز كرده و برروي آن كنترل پيدا كنيم. اين علم در روانشناسي، قدمتي طولاني دارد و بسياري از آن بهره مي‌گيرند.

تكنيك هاي ذهن آگاهي

معمولا افكار ما غيرارادي هستند و در يك زمان واحد، به چيزهاي مختلفي فكر مي‌كنيم. تمرينات ذهن آگاهي مارا به زمان حال برگردانده و افسار افكار را به دست مي‌گيرد. اين روش، براي درمان بسياري از مشكلات رواني و حتي جسماني، توصيه مي‌شود. هوشياري نسبت به ادراكات حسي و فرصت حضور به هر نوع تجربه اي، ذهن آگاهي معني مي‌شود.

عوامل ذهن آگاهي

ذهن آگاهي، مولفه هاي مختلفي دارد. براي حضور كامل و حس كردن همه چيز، نياز به ويژگي‌ها و عواملي داريم. تجربه پذيري و خودتنظيمي از اين عوامل هستند؛ كه بايد تقويت شوند. اين مولفه ها تاثير مستقيم بر ذهن آگاهي دارند و مستلزم توجه مي‌باشند.

📌تجربه پذيري

تجربه پذيري به معني استقبال از تجربه هاي جديد و گوناگون است. بسياري از ما با قضاوت هاي اشتباه در مورد مسائل جديد، از آنها امتناع كرده و خود را از آنان محروم مي‌كنيم. براي زندگي به تجربه هاي جديد نياز داريم. درواقع هرچيزي ارزش تجربه كردن ندارد و مي‌توان از تجربيات ديگران نيز استفاده كرد. اما براي برخي مسائل مثل ذهن آگاهي، بايد از تجربه كردن، نترسيد.

📌خودتنظيمي توجه

توجه مستقيم، اصلي ترين مولفه ذهن آگاهي است. اين كار نياز به تمركز زيادي دارد. براي خودتنظيمي توجه، تقريبا بايد به بدن و افكار خود مسلط باشيم. يكي از تمريناتي كه براي بالابردن خودتنظيمي توجه پيشنهاد مي‌شود؛ تمرين تنفس است. تنفس صحيح، نه تنها بر كاركرد بدن تاثير دارد؛ بلكه باعث افزايش تمركز نيز مي‌شود. براي اين مولفه بايد عوامل حواسپرتي را شناسايي كرد. با تقويت خودتنظيمي توجه، مي‌توان به فراآگاهي و كنترل ارادي موضوعات زيادي، دست يافت.

تاثيرات ذهن آگاهي

تاثيرات ذهن آگاهي را بر جسم و روان، نمي‌توان ناديده گرفت. با تقويت اين كيفيت، احتمالا بسياري از مشكلات فردي حل خواهند شد. حتي ذهن آگاهي بر روابط مان با ديگران نيز موثر است. عده اي هميشه اين حس را به خود القا مي‌كنند كه به دليل پرانرژي بودن و فعاليت زياد قادر به بالابردن ذهن آگاهي خود نيستند. اما در واقع ذهن آگاهي با مديريت احساسات و عواطف، برنامه زندگي را نيز منظم تر خواهد كرد.

🔶تاثيرات رواني

بدون شك وقتي قادر به كنترل احساسات خود باشيم و اجازه حضورافكار منفي را در ذهن، ندهيم؛ اضطراب و فشار رواني كمتر خواهد شد. كساني كه ذهن آگاهي بالاتري دارند؛ كمتر مبتلا به افسردگي، دوقطبي، اسكيزوفرني و ديگر اختلالات روان خواهد شد. همانطور كه گفته شد؛ ذهن آگاهي خود درماني براي اختلالات روان محسوب مي‌شود. اما با مراقبه و تمرينات مربوط به آن مي‌توان از بروز امراض رواني نيز جلوگيري كرد.

🔶تاثير بر بدن

تمرينات Mindfulness با تنظيم هورمون ها و كاركرد مغز، به بهبود سلامت بدن كمك مي‌كنند. قطعا روان سالم، بدن سالم را موجب مي‌شود. همانطور كه در قسمت قبل هم گفته شد؛ Mindfulness با افزايش كيفيت سلامت روان، سلامت بدن را هم تنظيم مي‌كند. تحقيقات حاكي از آن هستند كه افرادي كه تمرينات ذهن آگاهي را انجام مي‌دهند؛ كمتر به عارضه هاي جسماني مبتلا خواهند شد. يكي از اصلي تمرينات ذهن آگاهي، تنفس است. سيستم تنفسي نقش مهمي در سلامت جسماني افراد دارد. همچنين ترس افراد را از بيمار شدن، كاهش مي‌دهد.

تمريناتي براي افزايش ذهن آگاهي

 

پس از شناخت كامل مفهوم ذهن آگاهي، با تمريناتي مي‌توان آن را بالا برد. برخلاف معني لغوي ذهن آگاهي، تمرينات آن بيشتر بر تمركز و توجه است. انجام تمرينات آن سخت نيست ولي به زمان كافي و تمركز نيازمند است. در اين قسمت، تمرينات مختلف را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

✔تمرين تنفسي

براي تمرين تنفسي، در وضعيتي كه احساس راحتي مي‌كنيد؛ بنشينيد. معمولا افراد وضعيت نشستن در حالت چهارزانو را انتخاب مي‌كنند. در اين وضعيت، تنفس را شروع كنيد و سعي كنيد دم و بازدم هاي طولاني داشته باشيد. به اتفاقاتي كه در بدن در حال رخ دادن است فكركنيد. براي تنفس بهتر مي‌توانيد ديافراگم را تقويت كرده وحتي در حالت هاي ديگر تنفس خود را منظم كنيد. تنفس صحيح درشرايط بحراني و استرس آور، مي‌تواند در كنترل كردن اوضاع تسلط بر خود موثر باشد.

✔پذيرش خود و دوري از قضاوت

با سرزنش مداوم خود و قضاوت كردن، اوضاع را سخت تر خواهيد كرد. براي مثال نگوييد: “چرا نمي‌توانم تمركز كنم” يا “چقدر محيط اطراف شلوغ است”. با اين افكار چيزي تغيير نخواهد كرد. سعي كنيد اوضاع را بپذيريد و در جهت رفع مشكل تلاش كنيد. توجه به جزييات يك موضوع براي دوري از قضاوت، بسيار كمك كننده است. در اين مسير، بيشتر به مسائلي كه در كنترل شما هستند؛ توجه كنيد.

✔مراقبه

مديتيشن يا مراقبه يكي از روشهاي تن آرامي و ذهن آگاهي است. اگر در روز تقريبا بيست دقيقه را به اين كار اختصاص دهيد؛ بعد از مدتي، تاثيرات آن را مشاهده خواهيد كرد. افراد معمولا در حين مراقبه، ذهن خود را از حواشي خالي كرده و روي بدن و تنفس خود، تمركز مي‌كنند. البته نوع ديگري از مراقبه كاملا برعكس است و شما كاملا بر روي اتفاقاتي كه در اطرافتان در حال رخ دادن است؛ تمركز مي‌كنيد.

با تصوير برداري كه از مغز بعد و قبل از مراقبه شده ؛ مشخص مي‌شود كه در حين مراقبه امواج بتا وهمچنين اتصال هاي شيميايي و الكتريكي در مغز كاهش پيدا مي‌كنند.كه اين منجر به كاهش استرس و فشار رواني مي‌شود. عده اي مراقبه را با موسيقي و يا فايل هاي صوتي، همراه مي‌كنند؛ كه احتمالا تاثير آن را افزايش خواهد داد. 

✔حواس هشيارانه

با بالابردن تجارب حسي در لحظه مي‌توان ذهن آگاهي را افزايش داد. با متمركز كردن حواس بر اتفاقات اينجا و اكنون، حواس هشيارانه حاصل مي‌شود. براي مثال اگر در حال چشيدن يا بوييدن چيزي هستيد؛ فقط بر همان تمركز كنيد و به مسائل ديگر فكر نكنيد. در اين شرايط نه تنها از اين محرك ها لذت بيشتري مي‌بريد بلكه توجه بيشتري خواهيد كرد.

✔مشاوره با روانشناس

برخي از روانشناسان با رويكرد درماني پذيرش و تعهد  ACT  به شما در مسير رسيدن به ذهن آگاهي، كمك خواهند كرد. در اين رويكرد درماني، بيشترين تكنيك ها براي افزايش ذهن آگاهي وجود دارد. كه فقط با كمك يك روانشناس امكان پذير است. در اين روش متناسب با تيپ شخصيتي شما، تمريناتي داده مي‌شود.

تاثيرات خودآگاهي بر زندگي

از تاثيرات خود آگاهي بر سلامت روان و سلامت جسماني گفتيم؛ اما به طور كلي با بالارفتن اين كيفيت در زندگي، تاثيرات شگفت انگيز آن را مشاهده خواهيد كرد. روابط شما با اطرافيان بهبود مي‌يابد و حتي حس خودارزشمندي شما نيز افزايش مي‌يابد. با دقت بيشتري مسائل را پردازش مي‌كنيد و از قضاوت دوري خواهيد كرد. شكرگزاري و اهميت به داشته ها از ديگر تاثيرات خودآگاهي در زندگي است.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه يكي از اصلي ترين راه هاي بالابردن ذهن آگاهي، مراجعه به روانشناس و صحبت كردن با يك متخصص است. ذهن آگاهي به شما يك قدرت فرازميني نمي‌دهد اما تسلط شما بر روي مسائل و كنترل اوضاع را بالاتر خواهد برد. با انجام منظم تمرينات و بالابردن اطلاعات خود در اين زمينه، ذهن آگاهي خود را ارتقا دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هاي مختلف مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

تكنيك هاي Mindfulness كدام اند؟

مراقبه، تنظيم تنفس، حواس هشيارانه و پذيرش خود و دوري از قضاوت، از تكنيك هاي ذهن آگاهي محسوب مي‌شوند.

ذهن آگاهي يا Mindfulness به چه معناست؟

ذهن آگاهي به معناي حضور تمام و كمال در حال حاضر و افزايش تمركز است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۳۱:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

معمولاً جلوگيري از بروز دعوا و اختلاف يا تلاش براي بهتر نشان‌دادن خود از شايع‌ترين دلايل دروغگويي همسر هستند. در نتيجه بهترين راه براي برطرف‌كردن اين مشكل هم اين است كه شما پذيرش بيشتري نسبت به واقعيت‌هاي زندگي داشته باشيد. ما در اين مطلب كمي بيشتر راجع به همسر دروغگو، دلايل و راهكارهاي آن صحبت خواهيم كرد. 

منبع: همسر دروغگو | نحوه رفتار با همسر دروغگو

راه هاي تشخيص همسر دروغگو

اولين سؤالي كه براي بسياري از خانم‌ها و آقايان پيش مي‌آيد اين است كه از كجا بفهمم همسرم دروغ مي‌گويد؟ جواب اين سؤال تا حد زيادي بستگي به موقعيت و فضاي صحبت شما و همين‌طور هوش و ذكاوت خودتان دارد. بسياري از كساني كه دروغ مي‌گويند آن‌قدر ماهرانه اين كار را انجام مي‌دهند كه شما متوجه هيچ نشانه غيرعادي نمي‌شويد. بااين‌حال بسياري از دروغگوها نيز آثاري را در رفتارشان به جا مي‌گذارند. نشانه‌هاي همسر دروغگو به شرح زير است.

🔸دروغگو كم‌حافظه است

حتماً شما هم اين جمله را شنيده‌ايد كه دروغگو كم‌حافظه مي‌شود. تجربه‌ها نيز اين مسئله را تأييد مي‌كنند. كساني كه دروغ مي‌گويند معمولاً ديريازود بخشي از حرف‌هايشان را فراموش مي‌كنند. به همين خاطر ممكن است شما متوجه تناقض‌هايي در حرف‌هايشان بشويد. اگر با اين شرايط مواجه شديد مي‌توانيد با سؤالات بيشتر وضعيت را بررسي كنيد تا متوجه شويد كه همسرتان واقعاً حقيقت را گفته يا خير.

🔸همسر دروغگو معمولاً به جزئيات توجهي ندارند

اينكه شما بخواهيد يك دروغ را با تمام جزئياتش در ذهنتان بسازيد كار بسيار سختي است. كمتر كسي مي‌تواند تا اين حد ديد همه‌جانبه‌اي داشته باشد. به همين خاطر كساني كه دروغ مي‌گويند معمولاً كلي صحبت مي‌كنند. آنها ترجيح مي‌دهند وارد جزئيات نشوند. و اگر شما بخواهيد روي جزئيات تمركز كنيد متوجه مي‌شويد كه از اين مسئله طفره مي‌روند يا دستپاچه مي‌شوند.

🔸تماس چشمي برقرار نمي‌كند

چشم‌ها معمولاً اطلاعات زيادي راجع به هركدام از ما به ديگران مي‌دهند. وقتي شما دچار اضطراب مي‌شويد اين وضعيت حتماً خودش را در چشم‌هايتان نشان خواهد داد. به همين خاطر بسياري از كساني كه دروغ مي‌گويند از ارتباط چشمي پرهيز مي‌كنند. آنها معمولاً اين ترس را دارند كه چشم‌هايشان واقعيت را لو بدهد.

🔸همسر دروغگو دوست ندارد خيلي راجع به آن مسئله صحبت كند

همان‌طور كه گفتيم دروغگو كم‌حافظه است. از طرف ديگر كساني كه دروغ مي‌گويند معمولاً توجهي به جزئيات ندارند. به همين خاطر آنها دوست ندارند خيلي راجع به يك موضوع صحبت كنند. در حقيقت دروغگو هميشه اين ترس را دارد كه با صحبت‌كردن بيشتر راجع به يك مسئله دستش براي شما رو بشود.

آنها نگران‌اند چيزي از صحبت‌هايشان را فراموش كرده و يا شما به بخشي از جزئيات بپردازيد كه حواسشان به آن نبوده است. به همين خاطر معمولاً تلاش مي‌كنند يك داستان كلي برايتان بگويند و خيلي هم راجع به آن صحبت نكنند.

🔸ناتواني در پاسخ‌دادن سريع

وقتي كسي راجع به يك مسئله دروغ مي‌گويد نمي‌تواند خيلي سريع پاسخ سؤال‌هايتان را بدهد. همسر دروغگو معمولاً نياز دارد كه براي سؤال شما جوابي طراحي كند؛ و اين مسئله هم به زمان نياز دارد. به همين خاطر است كه معمولاً جواب‌دادن آنها به سؤال شما كمي با مكث اتفاق مي‌افتد.

دلايل دروغ گفتن همسر

يك سؤال مهم ديگر كه بايد به آن جواب بدهيم اين است كه اصلاً چرا يك نفر دروغ مي‌گويد؟ دلايل دروغ گفتن باتوجه‌به شخصيت همسر و شرايط زندگي شما متفاوت خواهد بود. ما نمي‌توانيم يك دليل را مطرح كنيم و بگوييم همه آدم‌ها به اين خاطر دروغ مي‌گويند. بااين‌حال بعضي از شرايطي كه احتمال تشديد رفتار همسر دروغگو را بيشتر مي‌كنند به شرح زير است.

🔍جلوگيري از دعوا و اختلاف

خيلي وقت‌ها ما به همسرمان يا ديگران دروغ مي‌گوييم كه جلوي يك اتفاق بزرگ‌تر را بگيريم. وقتي مي‌دانيم چيزي همسرمان را ناراحت مي‌كند و مي‌تواند يك اختلاف بزرگ را در خانه‌مان ايجاد كند طبيعتاً سعي مي‌كنيم با يك دروغ مصلحتي جلوي آسيب بزرگ‌تر را بگيريم. اما ما در اين شرايط معمولاً به اين توجه نمي‌كنيم كه همين دروغ مي‌تواند آسيب‌هاي بزرگ‌تري را به زندگي‌مان وارد كند.

🔍 همسر دروغگو | بهتر نشان‌دادن خود

خيلي وقت‌ها همسر ما دوست دارد خودش را بهتر از چيزي كه هست نشان بدهد. در اين شرايط او تلاش مي‌كند با گفتن دروغ‌هايي راجع به محل كار يا خاطرات گذشته خودش شما را تحت‌تأثير قرار بدهد. كساني كه دست به چنين رفتاري مي‌زنند معمولاً اعتمادبه‌نفس پاييني دارند؛ و يا احساس دوست داشته شدن و باارزش بودن را از سمت شما دريافت نكرده‌اند.

🔍پنهان‌كردن يك مسئله ديگر

شايد شما هم اين را شنيده باشيد كه وقتي يك دروغ مي‌گويي مجبوري براي پنهان‌كردنش به سراغ دروغ‌هاي ديگر هم بروي. اين مسئله يكي از دلايل جدي است كه باعث دروغگويي مي‌شود. خيلي وقت‌ها ما رازي داريم كه دلمان نمي‌خواهد همسرمان چيزي از آن بداند. در اين شرايط براي پنهان نگه‌داشتن آن راز مجبور مي‌شويم دروغ‌هاي ديگري هم بگوييم.

🔍 همسر دروغگو | رعايت حريم شخصي ديگران

دروغ مي‌تواند براي رازداري و رعايت حريم شخصي ديگران هم گفته شود. شايد بين همسر شما و دوستان يا خانواده‌اش اتفاقي افتاده باشد كه نمي‌خواهد شما از آن چيزي بدانيد. در اين شرايط خيلي وقت‌ها طرف مقابل دست‌به‌دامن دروغ مي‌شود. يك مثال ساده براي اين مسئله زن يا مردي است كه بدون اطلاع همسرش به پدر و مادر خود كمك مي‌كند. طبيعتاً در اين شرايط وقتي همسرمان چيزي از ما مي‌پرسد مجبوريم با دروغ گفتن او را راضي نگه داريم.

براي آشنايي با حدود حريم خصوصي همسر كليك كنيد.

🔍شخصيت ضداجتماعي

اگر همسر شما دچار اختلال شخصيت ضداجتماعي باشد احتمالاً دروغ‌هاي بسياري از او خواهيد شنيد. اين افراد معمولاً توجهي به حقوق و خواسته‌هاي ديگران ندارند و فقط براي رسيدن به منافع خودشان تلاش مي‌كنند. به همين خاطر دروغگويي به همسر يا هر فرد ديگري كه در زندگي با او سروكار دارند از رايج‌ترين رفتارهايي است كه از آنها مي‌بينيد.

راه‌هاي برخورد با همسر دروغگو | چيكار كنم همسرم دروغ نگويد

مهم‌ترين چيزي كه بايد راجع به آن حرف بزنيم اين است كه رفتار صحيح با همسر دروغگو چيست؟ هركدام از ما وقتي متوجه مي‌شويم طرف مقابل به ما دروغ گفته به اين فكر مي‌كنيم كه چطور بايد به اين شرايط واكنش نشان بدهيم؟ يادتان باشد نوع رفتار شما در اين شرايط تا حد زيادي روي ادامه‌پيداكردن يا متوقف‌شدن دروغ‌هاي همسرتان تأثير مي‌گذارد. بعضي از مهم‌ترين نكاتي كه مي‌بايست در رفتارتان با همسر دروغگو به آن توجه كنيد در ادامه شرح داده‌ايم.

✔️دوست‌داشتن بدون شرط

خيلي وقت‌ها رفتار همسر دروغگو به اين خاطر است كه مي‌ترسد محبت ما را از دست بدهد. ترس از نخواستني بودن باعث مي‌شود او تلاش كند چهره دروغين اما مطلوبي را به شما نشان بدهد. به همين خاطر يكي از وظايف مهم شما به‌عنوان همسر اين است كه اين ترس را از او بگيريد. براي اين كار بايد همسرتان را بدون قيدوشرط دوست داشته باشيد. يعني اين احساس را در او ايجاد كنيد كه با همه نقاط ضعفي كه دارد و يا اشتباهاتي كه مرتكب مي‌شود شما باز هم او را دوست داريد.

✔️واقعيت را با آرامش بپذيريد

اگر مي‌خواهيد همسرتان هميشه با صداقت با شما رفتار كند بايد پذيراي اين صداقت باشيد. اگر شنيدن واقعيت برايتان سخت است پس بايد با اين مسئله كنار بياييد كه او به شما دروغ خواهد گفت. در حقيقت وقتي دانستن واقعيت باعث شود كه شما بيش از حد مضطرب يا عصباني شويد قطعاً همسرتان از بروز اين شرايط جلوگيري خواهد كرد.

پس بهتر است وقتي او واقعيت‌ها را با شما در ميان مي‌گذارد برخورد خوبي با اين مسئله داشته باشيد. آرامش و پذيرش شما نسبت به اين مسئله تا حد زيادي مي‌تواند جلوي دروغگويي همسرتان را بگيرد.

✔️با همسرتان صحبت كنيد

وقتي متوجه رفتار همسر دروغگو مي‌شويد بهتر است با او صحبت كنيد. اما يادتان باشد كه براي نتيجه داشتن صحبت‌هايتان بايد قواعدي را هم رعايت كنيد. اصلي‌ترين قاعده اين است كه در يك زمان و مكان مناسب و به طور خصوصي راجع به شرايط صحبت كنيد.

نكته ديگر اين است كه شما نبايد همسرتان را محكوم كنيد يا با پرخاش با او صحبت كنيد. در يك شرايط آرام و دوستانه افكار خودتان و احساسي كه از اين شرايط پيدا كرده‌ايد را برايش توضيح بدهيد. اجازه بدهيد همسرتان هم صحبت كرده و نقطه‌نظرهايش را به شما بگويد. سپس با كمك هم راه‌حلي براي تغيير شرايط پيدا كنيد.

مشاور چه كاري براي شما و همسر دروغگو انجام خواهد داد

اگر دروغ گفتن‌هاي همسرتان تكرار مي‌شود بهترين راهكار اين است كه از يك مشاور كمك بگيريد. همان‌طور كه گفتيم مشكلاتي مثل اختلال شخصيت ضداجتماعي باعث دروغگويي مي‌شوند. اما دلايل ديگري مثل اعتياد، خيانت يا بعضي مشكلات شخصيتي هم مي‌تواند منجر به دروغ شود.

به‌هرحال دروغ گفتن‌هاي مداوم همسر شما نشان‌دهنده اين است كه چيزي در زندگي‌تان سر جاي خودش نيست. در اين شرايط صحبت‌كردن با يك مشاور متخصص به شما كمك مي‌كند علت را پيدا كرده و سپس راه‌هايي را براي تغيير وضعيت ياد بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه همسر دروغگو مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

چطور به همسر دروغگو ام نشان بدهم متوجه شده‌ام كه دروغ مي‌گويد؟

بهتر است در يك شرايط آرام و دوستانه با او صحبت كنيد. در طول صحبت‌هايتان هرگز او را متهم نكنيد و اجازه بدهيد راجع به رفتاري كه داشته صحبت كند و دلايلش را بيان كند. يادتان باشد برخورد تند شما فقط باعث مي‌شود كه همسرتان هم حالت تدافعي بگيرد و در نتيجه شرايط بدتر خواهد شد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۳۳:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دوجنسه ها چه كساني هستند و چه تفاوت‌هايي با ساير افراد دارند؟ از نظر علمي افرادي را كه هم زمان داراي آلت جنسي زنانه و مردانه هستند دو جنسه مي‌نامند. اين مسئله باعث مي‌شود كه آن‌ها خصوصيات رفتاري متفاوتي را شكل دهند و درگير چالش‌هاي زيادي در زندگي باشند. براي مثال سردرگمي در يافتن هويت جنسي، داشتن تمايلات جنسي متعارض و مشكلاتي در يافتن شريك جنسي و عاطفي از جمله مسائلي هستند كه دو جنسه ها را درگير خود مي‌كنند. در ادامه بيشتر با سبك زندگي و مشكلات اين افراد آشنا مي‌شود.

دوجنسه ها

دوجنسه ها كه معمولا با افراد ترنس اشتباه گرفته مي‌شوند؛ در زمان تولد، با آلت تناسلي بينابيني متولد مي‌شوند. به اين معني كه ظاهر آلت تناسلي آنها هم ويژگي هاي زنانه دارد و هم مردانه. بسياري از والدين، در زمان تولد، تصميم به عمل تغيير جنسيت و هورمون درماني براي اين افراد مي‌گيرند. اما اگر والدين جنسيت آنها را انتخاب نكنند؛ آنها تا زمان انجام اين عمل، در مورد هويت خود، دچار چالش ها و تعارضاتي مي‌شوند.

ويژگي ظاهري دوجنسه ها

جالب است بدانيد؛ اين تمايز فقط مربوط به آلت تناسلي آنها نشده و گاهي هورمون ها و سلول هاي جنسي اين افراد را نيز درگير مي‌كند. همچنين اين افراد در ظاهر و عملكرد حركتي خود مشكل خاصي ندارند و از هوش طبيعي برخوردار هستند. در اين قسمت چند نمونه از نشانه هاي آلت تناسلي اين افراد را بيان مي‌كنيم.

🔹كليتوريس بزرگ در زنان

🔹آلت تناسلي كوچك

🔹بسته بودن دهانه واژن

🔹كيسه بيضه شبيه لابيا در زنان

🔹عدم وجود مجراي ادرار در مردان

اين افراد، حتي در صورت عمل جراحي نيز عقيم هستند. و در صورت عدم اطلاع والدين، آنها تا زمان بلوغ و يا ازدواج متوجه اين موضوع نخواهند شد. اگر در دختر دوجنسه كانال واژن بسته باشد؛ بايد قبل از دوران بلوغ و اولين قاعدگي با عمل جراحي اين مشكل را برطرف كنند.

سن تشخيص دوجنسه ها

در بيشتر موارد به علت شكل ظاهري آلت تناسلي در زمان تولد، اين مشكل قابل تشخيص است. در برخي موارد در سن بلوغ با ظاهر نشدن صفات ثانويه جنسي يا مشكلات هورموني، فرد متوجه چنين مشكلي مي‌شود. تقريبا تشخيص اين اختلال قبل از زمان تولد ممكن نيست. اين اختلال بيولوژيكي، هرچه ديرتر تشخيص داده شود؛ براي فرد عوارض جسماني و رواني بيشتري به همراه خواهد داشت.

دوجنسه ها چه كساني هستند؟

دوجنسه ها يا بين جنسي كساني هستند كه هم زمان آلت جنسي زن و مرد را دارند. البته در بسياري از موارد ممكن است يكي از اندام‌هاي جنسي به شكل ضعيف‌تر و يا ناقص در كنار اندام تناسلي اصلي رشد كرده باشد. براي بهبود مشكلات مرتبط با اين وضعيت معاينات پزشكي صورت مي‌گيرد تا آلت تناسلي ضعيف‌تر با جراحي برداشته شود.

علل بروز مشكل دوجنسيتي

متخصصان بر اين باورند كه اختلال‌هاي ژنتيكي و هورموني علل اصلي بروز مشكل دو جنسيتي هستند. براي مثال اگر هورمون‌هاي موثر در تشكيل اندام جنسي، هماهنگ با كرموزوم‌هاي جنسي او عمل نكنند اختلالاتي در شكل گيري اندام جنسي شكل مي‌گيرد كه مي‌تواند در بروز مشكل دوجنسيتي تاثيرگذار باشد. برخي از دلايل شكل گيري دوجنسه ها به شرح زير است.

🔴وجود كروموزوم‌هاي xx وxy به طور همزمان در سلول هاي افراد دوجنسه

🔴سندروم كلاين فلتر: در اين سندروم، مردان يك كروموزوم x اضافي دارند؛ كه منجر به كوچك شدن بيضه ها و آلت تناسلي در مردان مي‌شود.

🔴موزاييسم: در اين اختلال سلول هاي جنسي متفاوتي در فرد وجود دارند كه برخي از آنها xx و برخي ديگر xy هستند.

🔴سندروم ابرمرد: اين سندروم به علت وجود يك كروموزم y اضافي در مردان ايجاد مي‌شود. اين افراد معمولا ضريب هوشي كمتر از معمول دارند.

تفاوت دوجنسه ها و ترنس ها

در اصطلاح عمومي بسياري از افراد به ترنس‌ها نيز دو جنسه مي‌گويند اما اين دو مسئله با يكديگر متفاوت هستند. افراد دو جنسه مشكلي فيزيولوژيك در بدن و اندام‌هاي جنسي خود دارند كه باعث مي‌شود خصوصياتي از از هردو جنس را به ارث ببرند اما ترنس‌ها از نظر جسماني كاملا سالم هستند.

در واقع مشكل اصلي آن‌ها احساس ناهماهنگي روانشناختي با جنسيتي است كه براي آن‌ها تعريف شده است. از همين رو در روانشناسي به وضعيت آنان نارضايتي جنسي يا ملال جنسيتي نيز گفته مي‌شود.

زندگي براي افراد دوجنسه همواره با مشكلات و چالش‌هاي بسياري همراه است. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1️⃣سردرگمي در يافتن هويت جنسي دوجنسه ها

افرادي كه دوجنسه هستند از نظر روانشناختي كار سخت تري براي يافتن هويت جنسي خود دارند. در واقع آن‌ها ممكن است ويژگي‌هاي به خصوصي از هر دو جنس را در خود بيابند و بين اينكه مي‌خواهند در اجتماع به عنوان يك مرد ظاهر شوند يا زن سردرگم شوند. در اين شرايط پيگيري وضعيت پزشكي، تعيين جنسيت غالب و شركت در جلسات روان درماني به فرد كمك مي‌كند تا بتواند مسير خود را راحت تر پيدا كند و به درك بهتري در مورد خود برسد. البته گاهي اتفاق مي‌افتد كه فرد هويت جنسي خود را انتخاب مي‌كند؛ ولي عمل جراحي را انجام نمي‌دهد.

2️⃣مشكلات مرتبط با نگاه اجتماعي

رفتارهاي متعارضي كه در افراد دوجنسه وجود دارد، باعث مي‌شود كه جامعه نگاه ديگري به آن‌ها داشته باشد. اين افراد از آن جهت كه در اقليت قرار مي‌گيرند اغلب با سرزنش، تمسخر يا طرد افراد ديگر مواجه مي‌شوند. اين مسئله تا حد زيادي اعتماد به نفس آنان را تهديد كرده و منجر به آسيب پذيري رواني بيشتر در اين افراد نسبت به سايرين مي‌شود. اين افراد بيشتر از ديگر اعضاي جامعه در معرض ابتلا به افسردگي و گوشه گيري قرار دارند. همچنين اضطراب بيشتري را تجربه مي‌كنند. فشار هاي رواني ناشي از اين مشكل، عوارض زيادي براي اين افراد به همراه خواهد داشت.

3️⃣دوجنسه ها | داشتن تمايلات جنسي متعارض

افراد دو جنسه به علت برخورداري از هردو ساختار زنانه و مردانه ممكن است تمايلات جنسي متعارضي را تجربه كنند. در واقع ممكن است هم زمان نسبت به هردو جنس تمايلات جنسي داشته باشند. اين مسئله باعث مي‌شود كه در پيدا كردن شريك عاطفي با مشكلات بيشتري مواجه شوند و ترديدهاي زيادي را تجربه كنند.

4️⃣مشكلات در يافتن شريك جنسي و عاطفي

ساختار بدني متفاوت باعث مي‌شود بسياري از افراد تمايلي به برقراري ارتباط جنسي و عاطفي با اين افراد نداشته باشند و حتي از اين موضوع احساس نفرت و انزجار كنند. همين مسئله باعث مي‌شود كه نياز به صميميت در اين افراد بيش از ديگران ناديده گرفته شده و اعتماد به نفسشان بيش از پيش آسيب ببيند.

5️⃣چالش هاي مربوط به عمل تغيير جنسيت دوجنسه ها

مشكلات دوجنسه ها با تغيير عمل جنسيت پايان نمي‌يابد. بلكه آن‌ها بعد از عمل با دنياي جديد رو به رو مي‌شوند. آن‌ها بايد بتوانند از نظر رواني نيز يكي از جنسيت‌ها را از خود دور كرده و بيشتر با جنسيت غالب ارتباط برقرار كنند. در واقع آن‌ها بايد بتوانند هويت جنسي سالمي را در خود پرورش دهند و به عنوان يك فرد جديد زندگي جديدي را نيز آغاز نمايند.

اين مسئله براي اكثر افراد با فشارهاي رواني زيادي همراه است. كمك گرفتن از جلسات مشاوره و روان درماني به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد راحت تر خود را براي عمل آماده كنيد و پس از آن نيز سازگاري بيشتري با شرايط داشته باشيد.

درماني براي دوجنسه ها وجود دارد؟

درواقع دوجنسه بودن يك اختلال رواني نيست. دوجنسه ها فقط براي مشكل جسماني خود نياز به درمان دارند و شايد همين مورد آنها را مبتلا به اختلالات رواني كند. درمان اين افراد با عمل جراحي و هورمون درماني مسير است. فقط قبل از تصميم گيري نهايي در مورد جنسيت خود، حتما بايد با يك متخصص و روانشناس مشورت كرده و فرايند درمان خود را كامل كنند. حمايت خانواده ها نيز در اين زمينه بسيار موثر است.

سخن پاياني

دوجنسه ها، مشكلات زيادي را در زندگي خود تجربه مي‌كنند. به همين دليل توصيه مي‌شود با آگاهي رساني در اين مورد و كسب اطلاعات لازم از آنها حمايت كنيد. مراجعه به روانشناس براي اين افراد بسيار ضروري است تا در مورد هويت جنسي خود تصميم بگيرند يا حتي بعد از عمل تطبيق جنسيت، راحت تر با شرايط كنار آمده و زندگي عادي را پيش رو بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه دوجنسه ها مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا دوجنسه ها دچار اختلالات رواني هستند؟

خير، دوجنسه بودن لزوما با اختلال رواني همراه نمي‌شود. البته اين افراد به دليل عدم حمايت اجتماعي و فشارهاي اطرافيان معمولا بيش از ديگران در معرض آسيب‌هاي روانشناختي نظير افسردگي و اعتياد قرار دارند.

درماني براي دوجنسه ها وجود دارد؟

آنها از لحاظ رواني نياز به درمان ندارندو و تنها راه درماني براي مشكل بيولوژيكي آنها عمل تغيير جنسيت و هورمون درماني است

آيا افراد دوجنسه باردار مي‌شوند؟

خير، زنان و مردان دوجنسه، حتي بعد از عمل تغيير جنسيت نيز معمولا عقيم هستند و بايد روش هاي ديگري را براي فرزندآوري انتخاب كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دوجنسه ها يا دوجنسيتي،
موضوع:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۲۵:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی