مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

آيا در مورد روش‌هاي ترك حشيش و آنچه افراد در فرايند درمان به آن‌ها نياز دارند اطلاعي داريد؟ حشيش به عنوان رايج‌ترين ماده توهم زا يا در واقع كانابيس ها در جهان امروزه بسياري از افراد را درگير خود ساخته و جوانان زيادي را در دام اعتياد گرفتار كرده است. از آنجايي كه اثرات اين ماده بيشتر بر ذهن و روان تاثير مي‌گذارد، روش‌هاي ترك حشيش نسبت به موادي كه جسم را هدف قرار مي‌دهند تا حدودي متفاوت است.

 

در واقع روش‌هاي ترك حشيش بيش از سم زدايي و پرداختن به علائم جسماني بر علائم رواني ناشي از مصرف و قطع اين ماده تمركز دارند. از جمله بهترين روش هاي ترك حشيش مي‌توان به مصاحبه انگيزشي، درمان شناختي رفتاري و خانواده درماني اشاره كرد كه ما در ادامه به توضيح بيشتر آن‌ها پرداخته‌ايم. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك حشيش مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: ترك حشيش

حشيش چيست؟

حشيش يا همان كانابيس ماده مخدري است كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد. وجود ماده‌اي به نام THC در اين گياه باعث مي‌شود كه فرد در پي مصرف استعمال آن علائمي نظير توهم و تغييرات ادراكي را تجربه نمايد. توجه داشته باشيد كه گل يا ماريجوانا نيز نوعي كانابيس است چرا كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و داراي همان ماده موثره است و تنها مقادير آن‌ها با يكديگر متفاوت است.

با اين حال حشيش در حدود 7 تا 10 برابر خطرناك‌تر است و مي‌تواند آثار جسمي و روان شناختي زيان بارتري را برجاي بگذارد. 

ترك حشيش با توجه به مكانيسم عمل حشيش

حشيش يك ماده روانگردان بوده كه تاثير مستقيم بر مغز دارد. ماده فعال در حشيش THC است كه اين ماده در گل نيز وجود دارد. اين ماده بعد از استنشاق وارد ريه ها شده و سپس به جريان خون وارد مي‌شود.  با اعتياد به اين ماده بعد از مدتي عملكرد طبيعي فرد نيز معطوف به مصرف حشيش شده و بر زندگي شخصي و اجتماعي او تاثير مي‌گذارد. ترك حشيش بيشتر از نظر رواني دشوار است چرا كه وابستگي جسماني زيادي براي افراد ايجاد نمي‌كند.

نشانه هاي اعتياد به حشيش

بعد از گذشت مدتي از شروع مصرف حشيش، نشانه هاي اعتياد به اين ماده خود را نشان مي‌دهند. به طور كلي اعتياد نشانه هاي مشخصي دارد كه با توجه به آنها و همچنين ماده مصرفي فرد مي‌توان به او در زمينه ترك كمك كرد. برخي اين نشانه ها شامل موارد زير مي‌شوند.

اختصاص زمان زياد براي مصرف اين ماده

وسوسه شدن براي مصرف مجدد

تلاش براي ترك به صورت مجدد

نيمه كاره رها كردن فرايند ترك حشيش

صرف هزينه هاي زياد براي خريداري و مصرف حشيش

بي توجهي به عوارض و پيامدهاي منفي اين ماده و ادامه مصرف

اهميت ترك حشيش

اعتياد به حشيش بيش از هر چيز بر ذهن و روان فرد تاثير مي‌گذارد و اثرات ظاهري آن نسبت به مواد مخدر افيوني نظير هروئين ديرتر بروز مي‌يابد. همين امر باعث مي‌شود كه بسياري از افراد فكر كنند حشيش اعتياد آور نيست و مشكلي براي سلامتي ايجاد نمي‌كند. اين در حالي است كه مصرف حشيش مي‌تواند زمينه ساز بروز مشكلات رواني نظير اختلالات روان پريشي و دو قطبي شده و به مرور فرايندهاي فكري نظير تصميم گيري و قضاوت را تحت تاثير قرار دهد.

از آنجايي كه افراد در طي تجربه توهمات ناشي از مصرف حشيش ادراك درستي از واقعيت ندارند و در واقع فرق بين واقعيت و خيال را تشخيص نمي‌دهند ممكن است اقدامات خطرناكي را انجام دهند و سلامت خود يا اطرافيان را به خطر بياندازند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه به موقع براي ترك حشيش اقدام شود تا اثرات رواني آن پيشرفت نكنند. 

عوارض و علائم ترك حشيش 

از آنجايي كه حشيش وابستگي رواني شديدي در فرد ايجاد مي كند. افراد معتاد به حشيش در زمان ترك با عوارض و علائم ترك حشيش مواجه مي شوند.  اين ماده مخدر به شدت سلامت رواني فرد را تحت تاثير قرار مي دهند و مانند ترياك ، شيشه دوره خماري ندارد. از جمله علائم ترك حشيش مي توان به موارد زير اشاره كرد :

  • اختلال خواب
  • تغيير اشتها
  • بي قراري و اضطراب
  • عصبانيت و پرخاشگري شديد بدون علت
  • افسردگي
  • اضطراب و استرس

بهترين روش هاي ترك حشيش

 

امروزه براي ترك حشيش روش‌هاي درماني گوناگوني به كار مي‌رود . بر اساس تحقيقات انجام شده بهترين روش ترك حشيش استفاده از جلسات گروه درماني و دريافت مشاوره ترك حشيش است. چرا كه اعتياد به حشيش بيشتر وابستگي رواني دارد و وابستگي جسمي كمتري نسبت به ساير مواد مخدر در بدن ايجاد مي كند. كه ما  در ادامه به مهم‌ترين روش هاي ترك حشش را توضيح داده ايم.

مصاحبه انگيزشي

بسياري از افراد مصرف كننده حشيش به خصوص كساني كه به تازگي درگير اعتياد به اين ماده شده‌اند انگيزه چنداني براي ترك ندارند. آن‌ها ممكن است به اصرار خانواده و اطرافيان براي درمان مشكل خود مراجعه كنند اما در نهايت بر اين باورند كه مصرف حشيش مشكل چنداني براي آن‌ها ايجاد نمي‌كند. در اين شرايط شروع ترك مي‌تواند در ظاهر موفقيت آميز باشد اما اغلب در دراز مدت به شكست مي‌انجامد چرا كه فرد از درون براي ترك حشيش به آمادگي نرسيده است.

براي ايجاد اين آمادگي درمانگران از روش مصاحبه انگيزشي استفاده مي‌كنند. در مصاحبه انگيزشي درمانگر تلاش مي‌كند تا به فرد نشان دهد جنبه‌هاي متعارضي در درون او وجود دارند كه همزمان براي ترك و ادامه مصرف تمايل دارند. آگاهي از اين تعارض‌ها و حل آن‌ها به بيمار كمك مي‌كند تا بتواند با ديد وسيع‌تري به مشكل خود نگاه كند و با انگيزه بيشتري براي شركت در فرايند ترك آماده شود.

درمان شناختي رفتاري براي تيرك حشيش

در درمان شناختي رفتاري درمانگر تلاش مي‌كند تا عقايد و باورهاي غلط مرتبط با مصرف مواد را شناسايي كرده و آن‌ها را به چالش بكشد. در نهايت جايگزين شدن افكار سالم با باورهاي نادرست به فرد كمك مي‌كنند كه احساسات مثبت بيشتري را در خود شكل بدهد و از رفتارهاي آسيب رساني نظير مصرف مواد خودداري كند. درمان شناختي رفتاري امروزه به عنوان يكي از موثرترين روش‌ها براي درمان انواع آسيب‌هاي روان شناختي به كار مي‌رود و در كمك به افراد در مسير ترك حشيش نيز تا حد بسياري موثر است.

گروه درماني

گروه درماني يكي از موثرترين روش‌هاي درماني براي ترك حشيش محسوب مي‌شود. در اين روش افراد با تجربياتي مشابه در كنار هم و در يك گروه قرار مي‌گيرند. درمانگر با مطرح كردن يك موضوع بحث خاص نظير “چگونگي غلبه بر وسوسه” تلاش مي‌كند تا ارتباط ميان اعضاي گروه را در جهت مناسب هدايت نمايد و فرايند به اشتراك گذاشتن تجربيات مثبت و موثر را تسهيل كند.

خانواده درماني براي ترك حشيش

نگاه اعضاي خانواده به اعتياد و واكنش آن‌ها به اين مسئله يكي از فاكتورهاي بسيار مهم در تعيين موفقيت آميز بودن فرايند ترك است. از همين رو در بسياري از مواقع درمانگران تلاش مي‌كنند تا جلسات مشاوره را به صورت خانوادگي برگزار كرده و ساير اعضا را نيز در فرايند ترك درگير نمايند. آن‌ها تلاش مي‌كنند تا در مورد مفهوم اعتياد به عنوان يك بيماري عودكننده مغزي به والدين يا همسر آموزش‌هايي را ارائه كرده و شيوه‌هاي صحيح برخورد با فرد درگير مصرف مواد را نيز به آن‌ها بياموزند.

خانواده درماني با ايجاد يك شبكه حمايت اجتماعي امن پيرامون فردي كه درگير آسيب اعتياد شده اغلب نتايج قابل قبولي در درمان انواع مواد از جمله حشيش به جاي مي‌گذارد. 

ترك حشيش با دارو

برخي افراد به دنبال دارويي براي ترك حشيش مي گردند و تصور مي كنند ترك حشيش با دارويي مانند متادون و يا قرص ب 2 ( بوپرونوفين ) امكان پذير است. به همين علت به دريافت مشاوره از متخصص ترك اعتياد شروع به مصرف خود صرانه چنين قرص هايي مي كنند. اما بايد بدانيد كه چيزي تحت عنوان داروي ترك حشيش وجود ندارد.

مصرف خودسرانه متادون و … تنها باعث بدتر شدن حال فرد و مواجه شدن او با علائم ترك حشيش شديدتري است. در نظر داشته باشيد هيچوقت بدون دريافت مشاوره از يك فرد متخصص در زمينه ترك اعتياد شروع به ترك خود سرانه نكنيد.

شايد فكر كنيد كه ترك حشيش با استفاده از دارو هاي شايد امكان پذير باشد ؟ در پاسخ بايد گفت كه هيچ داروي گياهي معتبر و مورد تاييد وزارت بهداشت براي ترك حشيش وجود ندارد. از طرفي با توجه به اين موضوع كه هيچ ارگان يا سازماني بر روي دارو هاي گياهي ترك حشيش نظارت ندارد، در اكثر اوقات اين دارو ها مشتقاتي از متادون و ترامادول هستند كه عوارض بسياري سختي را براي فرد به همراه خواهد داشت.

ترك حشيش چقدر طول مي كشد ؟

اكثر مراجعه كنندگان براي ترك يك سوال مشترك دارند و آن اين است كه ترك حشيش چقدر طول مي كشد ؟ در پاسخ بايد گفت كه سم زدايي بدن و خارج شدن سموم حشيش از بدن به عوامل مختلفي بستگي دارد ه بايد تحت بررسي متخصص قرار گيرد.

اما به طور كلي سم زدايي بدن از ماده حشيش ( THC ) تقريبا بين 10 تا 30 روز زمان نياز دارد. بعد از طي شدن روند سم زدايي جلسات مشاوره روانشناسي با يك متخصص ترك اعتياد نياز است تا وسوسه بازگشت به مصرف به طور كلي درمان شود.

براي ترك حشيش چه بخوريم ؟

افرادي كه در حال ترك حشيش هستند. در روند ترك حشيش روز به روز ضعيف تر مي شوند. اين افراد در فرايند ترك قوا و توان بدني خود را از دست مي دهند. در نتيجه در دوره ترك نياز به يك برنامه غذايي مناسب و كامل دارند.

يك دكتر روانشناس متخصص در زمينه ترك حشيش، برنامه غذايي جامع از انواع پروتئين ها، كربوهيدرات، ويتامين و ديگر مواد مغذي را براي فرد معتاد به حشيش در نظر مي گيرد. تا فرد بتواند قواي جسمي خود را بعد از ترك مجددا به دست آورد.

ترك حشيش را چگونه شروع كنيم ؟

اگر تصميم به ترك حشيش داريد و نمي دانيد كه بايد از كجا شروع كنيد. بهترين راه دريافت مشاوره ترك اعتياد از يك متخصص در اين زمينه مي باشد.

در مورد مراحل ترك حشيش بايد گفت كه اوليه مرحله ترك بعد از تصميم فرد سم زدايي و پاكسازي بدن فرد از سموم ماده مخدر است. سم زدايي بدن فرد حدود 14 روز طول مي كشد. در اين زمان علائم ترك حشيش در بدن فرد ظاهر مي شود بعد از بين مي رود.

معمولا دو هفته اول روند ترك بيشتر علائم ترك حشيش را فرد تجربه مي كند. با حفظ روحيه و تقويت آن مي تواند اين مرحله پشت سر بگذارد. از جمله علائم جسماني مي توان به عرق، سر درد، تغيير در اشتها، تب و لرز، درد پا و شكم اشاره كرد.

با تمام شدن علائم جسمي ترك حشيش نوبت به درمان علائم رواني در فرد معتاد به حشيش مي رسد. علائم رواني بيشتر فرد را اذيت مي كنند. اكثر افراد ترك و سم زدايي را با موفقيت پشت سر مي گذارند ولي عوارض رواني آنقدر آنها را اذيت مي كنند كه دوباره به مصرف حشيش روي مي آروند.

در مرحله آخر كه حدود چهار هفته زمان مي برد، فرد با اختلات رواني و مشكلات روحي زيادي روبرو مي شود كه با گذشت اين مدت تحت نظر يك متخصص مي تواند دوباره به زندگي عادي خود بازگردد.

ترك حشيش ذهن نو

شما در هر كجاي كشور كه هستيد مي توانيد از خدمات نوين مركز ذهن نو به صورت حضوري و تلفني بهرمند شويد. ذهن نو با دارا بودن تيم تخصصي و مجرب شامل برترين اساتيد و متخصصان ترك اعتياد دانشگاه هاي برتر كشور پاسخگوي نياز هاي شما به صورت حضوري، تلفني و آنلاين است.  

سخن پاياني

روش هاي درماني براي ترك حشيش متنوع هستند؛ اما هر فردي بايد متناسب به شرايط و نشانه هاي خود، اين فرايند را آغاز كند. با اينكه اين ماده مشكلات زيادي را براي افراد ايجاد مي‌كند و حتي اطرافيان را تحت تاثير قرار مي‌دهد؛ اما ترك حشيش امكانپذير بوده و فرد مي‌تواند با انگيزه و  تلاش در اين زمينه، درمان خود را آغاز كند. معمولا براي ترك اين ماده مخصوصا در دوزهاي پايين، نياز به حضور در كلينيك هاي ترك اعتياد نيست. اما بهتر است افراد در طول فرايند درمان حتما تحت نظر يك پزشك و روانشناس باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك حشيش مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا حشيش باعث افزايش خلاقيت مي‌شود؟

متاسفانه يك باور غلط در بين جوانان وجود دارد كه فكر مي‌كنند حشيش خلاقيت ذهن را بالا مي‌برد. اين در حالي است كه حشيش يك ماده توهم زا است و باعث تجربه ادراكات غير طبيعي و غير واقعي مي‌شود و مي‌تواند شما را به سمت بيماري‌هاي روان پريشي حاد سوق دهد.

حشيش چه فرقي با گل دارد؟

گل و حشيش در طبقه بندي مواد مخدر در يك گروه قرار دارند چراكه هر دو از گياهي به نام شاهدانه به دست مي‌آيند. با اين تفاوت كه حشيش از صمغ اين گياه گرفته مي‌شود و داراي ماده موثره بيشتري است اما گل از شاخ و برگ‌هاي اين گياه گرفته مي‌شود و مقدار THC كمتري دارد.

منبع: ترك حشيش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك حشيش،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۲:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ماده مخدر كروكوديل يا دزومورفين يك ماده مخدر بسيار قوي است كه تاثير آن 8 تا 10 برابر مورفين است. اين ماده سالها پيش در آمريكا شناخته شده؛ اما توسط روس ها در سراسر جهان گسترش يافت. اين ماده به اين دليل با نام كروكوديل شناخته مي‌شود كه بعد از مصرف بدن به رنگ سبز درمي‌آيد. اين ماده عوارض بسيار شديدي بر بدن داشته و موجب فروپاشي بافت بدن از درون مي‌شود.

مورفين يكي از مشتقات هروئين است كه خاصيت آرام بخشي داشته و تاثير آن نيز سريع است. البته دزومورفين نسبت به مورفين نيمه عمر كوتاه تري داشته و اثر آن سريع تر از بين مي‌رود. البته خاصيت توهم زايي ندارد و بيشتر نشئگي ايجاد مي‌كند. براي دريافت مشاوره در زمينه ماده مخدر كروكوديل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ماده مخدر كروكوديل | عوارض و طريقه مصرف كروكوديل

ماده مخدر كروكوديل

دزومورفيني كه امروزه تحت عنوان ماده مخدر كروكوديل شناخته مي‌شود؛ ناخالصي زياده داشته و به همين دليل آسيب هاي زيادي را براي بدن ايجاد مي‌كند. تركيبات دزومورفين بسيار ساده است. اين ماده تنها از تركيب يد، كدئين، برخي داروها و مواد شيميايي توليد مي‌شود. به همين دليل فروشندگان مواد مخدر، به راحتي آن را توليد كرده، و عرضه مي‌كنند.

از آنجايي كه نيمه عمر كروكوديل نسبت به هروئين بسيار كوتاه تر است؛ طبيعي است كه خاصيت اعتيادآوري بيتشري داشته و فرد مجبور مي‌شود به دفعات بيشتري ماده مخدر مصرف كند. بعد از تزريق اين ماده، كروكوديل به صورت ذرات نامحلول در خون درآمده و ضايعات پوستي ايجاد مي‌كند. در اين مقاله به بررسي عوارض و نشانه هاي اين مخدر مي‌پردازيم. 

عوارض مصرف كردكوديل

مصرف هر ماده مخدري عوارضي براي بدن ايجاد مي‌كند. اما ماده مخدر كروكوديل به دليل تاثيراتي كه بر بدن دارد؛ به عنوان خطرناك ترين ماده شناخته مي‌شود. تاثيرات اين ماده نه تنها بر مغز زياد بوده؛ بلكه به صورت آشكارا بر بدن نيز مشخص شده و بدن فرد را از بين مي‌برد. در واقع زخم هاي حاصل از مصرف اين ماده تبديل به قانقاريا شده و بدن را فاسد مي‌كند. برخي از عوارض اين ماده شامل موارد زير مي‌شود.

📌خون آلوده

ماده مخدر كروكوديل به دليل نيمه عمر كوتاهي كه داشته به سرعت وارد جريان خون شده و به بافت هاي مختلف مي‌رود. از طرفي كه اين ماده به طور كامل در خون حل نمي‌شود به همين دليل به صورت توده درآمده و تخريب بافت از همان نواحي بافت آغاز مي‌شود. اين ماده استخوان و فك و دندانها را از بين برده و همچنين بعد از مدتي قدرت راه رفتن و صحبت كردن نيز مختل مي‌شود.

📌بروز زخم هاي پوستي

مصرف ماده مخدر كروكوديل بافت پوست مصرف كننده را ناهموار و تخريب مي‌كند. درست مانند بدن كروكوديل. همچنين بعد از مصرف نيز رنگ پوست به سبز تغيير مي‌كند كه البته موقت بوده  و بعد از مدتي از بين مي‌رود. اما آسيب هاي پوستي به نواحي ديگر نيز گسترش يافته و باعث قطع شدن اعضاي بدن مي‌شود. از آنجايي كه احتمالا فرد بعد از يكبار تزريق ديگر نمي‌تواند در آن ناحيه دوباره تزريق داشته باشد؛ به نواحي بيشتري از بدن خود آسيب مي‌زند.

📌تاثير بر مغز

همه انواع ماده مخدر، بر عملكرد و ساختار مغز نيز تاثير دارند. ماده مخدر كروكوديل نيز از اين قاعده مستثني نيست. تاثير اين ماده بر مغز از هروئين و مورفين نيز شديد تر است. به همين دليل عولرض بدتري نيز ايجاد مي‌كند. افراد تصور مي‌كنند به دليل اينكه اين ماده خاصيت توهم زايي ندارد؛ اثر آن بر مغز كمتر است. اما اين كاملا اشتباه است و آسيب هاي ناشي از اين ماده حتي شديد تر از ساير مواد توهم زا است.

طريقه مصرف ماده مخدر كروكوديل

ماده مخدر كروكوديل هم به صورت تزريقي و هم به صورت تدخيني مورد مصرف قرار مي‌گيرد. مصرف تزريقي آن همانطور كه گفته شد باعث حل نشدن اين ماده در خون و آسيب به بافت ها مي‌شود. بعد از مدتي اندام ها به رنگ سياه درآمده و حتي از بدن جدا مي‌شوند.

گاهي به صورت خوراكي نيز توسط مصرف كنندگان، مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از طرفي به دليل اينكه اين ماده نسبت به هروئين قيمت كمتري داشته، افراد بيشتري به سمت مصرف آن گرايش پيدا مي‌كنند و همين موضوع منجر به شيوع بيشتر آسيب هاي ناشي از آن مي‌شود. تفاوت با كراك

كراك هم از خانواده مواد هروئيني است اما خالص تر و قوي تر از هروئين است. اما كراكي كه در بازار عرضه مي‌شود؛ ناخالصي هاي زيادي داشته و آسيب بيشتري نيز وارد مي‌كند. اما بازهم در مقايسه با كروكوديل عوارض كمتري دارد. معمولا همراه با كراك مواد ديگري نيز مانند كافئين نيز وجود دارد اما ماده مخدر كروكوديل به صورت خالص دزومورفين بوده، به همين دليل تاثير بيشتري دارد.

ترك اعتياد به ماده مخدر كروكوديل

اعتياد به ماده مخدر كروكوديل يك راه بي بازگشت است. چرا كه عفونت هاي حاصل از اعتياد به اين ماده، نهايت تا دو سال به فرد اجازه زندگي مي‌دهد. اگر افراد در حين مصرف بيماري زمينه اي نيز داشته باشند؛ اين اعتياد مشكل آنها را تشديد كرده و حتي منجر به بروز عوارضي مثل اوردوز و مرگ مي‌گردد.

اين ماده مخدر تقريبا غيرقابل ترك است. افراد معتاد به هروئين مي‌توانند اين ماده را ترك كنند اما در مورد كروكوديل اوضاع متفاوت است. حتي عوارض حاص از مصرف اين ماده نيز قابل جبران نيست. گاهي رگ هاي خوني به طور كامل از بين رفته و حتي فرد نمي‌تواند دارويي در اين زمينه مصرف كند.مصرف متافتامين ها و هروئين، مرگ تدريجي داشته؛ اما كروكوديل خيلي زود فرد را از پا در مي‌آورد.

علت محبوبيت

زماني كه اين ماده در اوكراين توليد شد و به دليل مواد اوليه ساده آن، قيمت كمي داشت و تاثير آن نيز بسيار بيشتر از هروئين و كراك بود. به همين دليل به صورت ناگهاني محبوبيت زيادي پيدا كرده و افراد زيادي از آن مصرف كردند. اين ماده در حال حاضر نيز قيمت كمتري نسبت به ساير مواد مخدر دارد؛ اما تاثيرات آن فرد را خيلي زود دچار مشكلات جدي مي‌كند. 

سخن پاياني

اگر از مصرف ماده مخدر كروكوديل توسط اطرافيان مطلع شديد؛ در ابتدا به طور مستقيم با او صحبت كرده و در مورد عوارض جانبي اين ماده به او توضيح دهيد. بهتر است فرد هرچه زودتر مصرف اين ماده مخدر را قطع كرده و براي پيشگيري از بروز عوارض آن اقدامات لازم را انجام دهد.

سعي كنيد به او هشدار داده اما در مورد مرگ او را نترسانيد. تقريبا از هر صد نفري كه به اين ماده اعتياد داشته اند؛ تنها سه يا چهار نفر موفق به ترك آن شده اند. اين آمار ترسناك است. اما اگر فرد به موقع اقدام كرده و از متخصصين در اين زمينه كمك بگيرد؛ مي‌تواند اين مشكل را تا حد زيادي كنترل كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ماده مخدر كروكوديل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ماده مخدر كروكوديل | عوارض و طريقه مصرف كروكوديل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۵:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

افسردگي ناشي از ورشكستگي يا روانشناسي مردان ورشكسته باعث بروز آسيب هاي بسياري در سلامت مردان مي‌شود. و به طور كلي سلامت آنها را كاهش مي‌دهد. ورشكستي عارضه سخت و دشواري است كه تحمل آن مناسب براي هر فردي نيست. اينكه تمامي دارايي و تلاش هاي چند ساله خود را طي مدت زمان كوتاهي از دست بدهيد، همراه با افسردگي است. البته كه افسردگي بهترين بازخورد با اين وضعيت است! گاهي مردان ورشكسته تصميم به خودكشي مي‌گيرند؛ زيرا تحمل اين حجم از سختي، دشوار است.

 

ورشكستگي مشكلات زيادي مانند طلاق، مشكلات خانوادگي، تغييرات حرفه اي و تجاري به همراه دارد. علاوه بر اينكه خود فرد با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم خواهد كرد، سبك زندگي و خانوادگي او نيز با مشكل روبرو خواهد شد. در اين شرايط خانواده بايد حمايت خود را از فرد نشان دهد تا مشكلات با شدت كمتري به او رخنه كند. براي بهبود افسردگي ناشي از ورشكستگي بهتر است كه از روانشناس و مشاورين متخصص در اين زمينه راهنمايي بگيريد. براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي ناشي از ورشكستگي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: افسردگي ناشي از ورشكستگي | 3 آسيب ورشكستگي

افسردگي ناشي از ورشكستگي

ورشكستگي باعث ايجاد تغييرات در سبك زندگي، روابط اجتماعي و سلامت رواني مي‌شود. به دليل اينكه فرد تلاش هاي سالانه خود را در مدت زمان كوتاهي از دست مي‌دهد؛ شوك بزرگي به او وارد مي‌شود. كه همين امر افسردگي ناشي از ورشكستگي را در مردان به دنبال دارد.

جدا از اينكه اين عارضه همراه با پريشاني هاي رواني است؛ سبك زندگي گذشته فرد نيز به سختي با تغيير روبرو خواهد شد. افرادي كه با مشكل ورشكستگي روبرو مي‌شوند؛ نمي‌توانند مانند قبل خريد كنند و عادت هاي پر خرجي خود را ترك كنند. اين موضوع مشكل ساز خواهد شد و چالش هاي فراواني را به دنبال خواهد داشت.

افسردگي ناشي از ورشكستگي بايد فورا تحت درمان قرار بگيرد. زماني كه اين موضوع را جدي نگيريد؛ خطرات جبران ناپذيري را با خود به همراه خواهد داشت. اين مشكل به پيگيري هاي مداوم نيازمند است. در اين مقاله راجع به افسردگي مردان ورشكسته به طور كامل توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

آسيب هاي همراه با افسردگي ناشي از ورشكستگي

همانطور كه گفته شد؛ ورشكستگي يك معضل و عارضه بزرگ است. كه افراد زيادي با آن درگير هستند. معمولا زماني كه با مشكلات و پريشاني هاي رواني اين عارضه مقابله نكنيد؛ خطرات و آسيب هاي بسياري را تجربه خواهند كرد. در اين بخش مقاله راجع به مشكلات و آسيب هاي افسردگي مردان ورشكسته صحبت كرده ايم.

📌 خشم

يكي از آسيب هايي كه همراه با افسردگي مردان ورشكسته بروز مي‌يابد، خشم است. اين افراد با كوچكترين موضوعات و چالش ها خشم خود را نشان مي‌دهند و  عصبانيت آنها بروز مي‌يابد. اين افراد آستانه تحمل پايين دارند و هر چيزي مي‌تواند خشم آنها را نمايان كند. بايد افراد بايد خشم خود را كنترل كنند زيرا مشكلات فراواني مانند ضعف بدن، ابتلا به بيماري هاي قلب و عروقي، ابتلا به سردرد هاي ميگرني و كاهش مقاومت بدن در مقابل عفونت ها را تجربه مي‌كنند.

📌 افسردگي ناشي از ورشكستگي | استرس

يكي از آسيب هاي افسردگي ناشي از ورشكستگي در مردان، استرس است. اين افراد بعد از ورشكستگي كمبود خواب را تجربه مي‌كنند، تمركز خود را از دست مي‌دهند و نگراني هاي آزار دهنده را تجربه مي‌كنند. حتي استرسي كه اين افراد تجربه مي‌كنند؛ به دليل مسائلي مانند جايگاه شغلي اين افراد استرس بيشتري را تجربه مي‌كنند.

📌 وحشت و ترس

از ديگر آسيب هاي ورشكستگي، ترس است. افسردگي ناشي از ورشكستگي همراه با ترس و وحشت نيز مي‌باشد. بدهي هاي مانده؛ مشكلات مالي، كمبود مالي و … مردان ورشكسته را با مشكل روبرو مي‌كند. اين ترس و وحشت همراه با علائمي مانند سر درد؛ لرزش بدن، خشكي دهان، تپش قلب و تنگي نفس است. در اين شرايط مرداني كه با وضعيت تاهل ورشكست مي‌شوند؛ ترس از جدايي و اتمام زندگي زناشويي را نيز دارند.

راهكارهاي كنار آمدن با افسردگي ناشي از ورشكسته

ورشكستي يكي از اتفاقاتي است كه هر فردي ممكن است تجربه كند. در صورتي كه چنين اتفاقي رخ مي‌دهد؛ همه اطرافيان بايد فرد را درك كنند و با رعايت مشكلات روحي و جسمي، وضعيت شخص ورشكسته را بهبود دهند. در اين بخش مقاله راجع به راهكارهاي برخورد با افسردگي مردان ورشكسته توضيح داده ايم.

🔸 خانواده و اطرافيان شخص بايد او را درك كنند و با صبر برخورد كنند. به شخص مورد نظر آرامش دهند و اصلا به او فشار وارد نكنند.

🔸 فرد ورشكسته بايد اين موضوع را بپذير و به صورت منطقي با آن برخورد كند. و تمركز اصلي خود را براي رفع اين موضوع خرج كند.

🔸 فرد بايد احساسات خود را تحت كنترل قرار دهد. فرد ورشكسته بايد امور مالي خود را تحت كنترل بگيرد و احساسات خود را مديريت كند.

🔸 براي شروع دوباره بايد از اشتباهات گذشته خود درس بگيرد.

🔸 براي كسب مهارت هاي جديد اقدام كند و براي رفاه مالي آينده به دنبال راهكار باشد.

🔸براي كاهش مسئوليت ها بايد وظايف را تقسيم كند و هر كاري را به فرد متخصص بگذارد.

🔸 فرد بايد احساسات خود را بپذيرد و همه اين هيجانات را تجربه كند.

🔸 سرزنش خود را كنار بگذاريد و دست از سركوب خود برداريد.

🔸ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهيد كه باعث كاهش احساسات منفي مي‌شود.

🔸 حتما از روانشناس و مشاورين متخصص در اين حوزه راهنمايي بگيريد.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، افسردگي ناشي از ورشكستگي يك عارضه سخت است. افراد بايد براي كاهش اين سختي ها و دشواري ها بهتر است كه خانواده با درك داشته باشند. خود فرد نيز بايد بداند كه اين اتفاق رخ داده را بپذيرد و منطقي برخورد كند.

روانشناسي ورشكستي نيز اين موضوع را در ابعاد مختلف بررسي مي‌كند. براي كاهش مشكلات ورشكستي حتما بايد از روانشناس راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي ناشي از ورشكستگي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: افسردگي ناشي از ورشكستگي | 3 آسيب ورشكستگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۱:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قدرت در خانواده موضوعي كه مرز مشخصي نداشته و افراد تعاريف مختلفي از آن دارند. معمولا برخي از خانواده ها در اثر اين موضوع اختلافات زيادي پيدا كرده و چالش هاي زيادي را تجربه مي‌كنند. ميل به قدرت در همه افراد وجود دارد اما در خانواده به دليل اينكه افراد بايد اوضاع را مديريت كنند؛ متفاوت مي‌شود.

اين موضوع براي افراد مختلف ملاك هاي متفاوتي دارد. برخي تنها ثروتمندي را عامل قدرت مي‌دانند؛ اما در زندگي خانوادگي معيارهاي مهم ديگري نيز وجود دارند كه افراد بايد به آن بپردازند. برخي از خانواده ها مي‌توانند اين موضوع ر ا به خوبي مديريت كرده و قدرت را به طور مساوي ميان افراد توزيع مي‌كنند. در اين مقاله جنبه هاي مختلفي از اين موضوع را بررسي خواهيم كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قدرت در خانواده مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: قدرت در خانواده | جنگ قدرت در والدين

جنگ قدرت در والدين

در بيشتر موارد شاهد جنگ قدرت در خانواده ميان والدين هستيم. از آنجايي كه در خانواده آنها از وسن و تجربه بيشتري برخوردار بوده و يا در مواردي هر دو شاغل هستند؛ نمي‌توانند از ديگري دستور گرفته و يا در غالب گروه عمل كنند. آنها بايد همواره مدير بوده و همه چيز را كنترل كنند. اين موضوع احتمالا تاثيرات بدي بر فرزندان خواهند داشت. معمولا در خانواده هاي ايراني قدرت دست پدران است و آنها تصميم گيرنده نهايي هستند.

اما در مواردي اين موضوع برعكس شده ويا حتي قدرت دست فرزندان است. اين موضوع كاملا به شرايط خانواده و نظرات آنها بستگي دارد. بهتر است در اين مورد با يكديگر همدلي داشته و تصميم بگيرند.

انواع قدرت در خانواده

به طور كلي قدرت در خانواده ها داراي انواع مختلفي است. اين موضوع در همه خانواده ها وجود دارد اما شكل آن متفاوت است. از طرفي اين موضوع احتمالا در طول تغيير مي‌كند و عوامل مختلفي بر آن موثر هستند. برخي از اين موارد شامل موارد زير مي‌شود.

📌ارتجاعي

نوع ارتجاعي قدرت در خانواده بر اساس ملاك هاي عاطفي مثل محبت و دوست داشتن است. همانطور كه از اسم آن نيز مشخص است اين ملاك كاملا منعطف بوده بين اعضاي خانواده در گردش است. در اين شرايط در هر برهه از زمان توجه ها معطوف به يك نفر بوده و برحسب موضوعات مختلفي تعيين مي‌شود. براي مثال تمايل فرزندان به جلب توجه پدربزرگ و مادربزرگ ها نشان دهنده اين نوع از قدرت است.

📌اجباري

در قدرت اجباري افراد به روش هاي خشونت آميز متوسل مي‌شوند تا نظر خود را به ديگران اعمال كنند (بيشتر در خانواده هاي مرد سالاري ديده مي شود). در اين شرايط در مورد قدرت در خانواده افراد معمولا از روش هاي افراطي استفاده مي‌كنند. اعضاي ديگر خانواده نيز تنها به دليل احساس ترس از آنها پيروي كرده و هيچ احترامي براي آنها قائل نيستند. در اينگونه خانواده ها تنها يك نفر در راس قدرت بوده و تصميم گيري مي‌كنند. آنها معمولا سلطه جو بوده و كمتر به نظر ديگر اعضا اهميت مي‌دهند. 

📌كارشناسي

يكي ديگر از انواع قدرت در خانواده، كارشناسي است كه در آن افراد برحسب دانش و تجربه اي كه دارند در مورد مسائل مختلف در خانواده تصميم گيري مي‌كنند. براي مثال وقتي مادر خانواده از تحصيلات بيشتري نسبت به ديگر اعضا برخوردار است؛ افراد ديگر براي شرايط مختلف از او مشورت مي‌خواهند و او را امين خود مي‌دانند. اين موضوع تاحدي كارساز است. اما براي برخي مسائل و مشكلات در خانواده افراد بايد برحسب تجربه عمل كنند و نه صرفا دانش و تحصيلات.

📌پاداش

به طور كلي پاداش و تنبيه نقش مهمي در قدرت در خانواده  دارد. برخي اين موضوع را به اشتباه باج دادن تلقي مي‌كنند. و سعي مي‌كنند با اين رفتار ديگر اعضا را جذب خود كرده و حرف خود را عملي كنند. اما پاداش دادن اصولي دارد؛ كه وقتي افراد از آن به شيوه درستي استفاده كنند؛ شاهد بروز مزاياي آن و بهبود شرايط خواهند بود. همچنين گاهي اين موضوع براي ديگر اعضا ايجاد انگيزه كرده تا رفتار مناسب تري داشته و بيشتر همكاري كنند.

دلايل جنگ قدرت در خانواده

خانواده ها به دلايل مختلفي دچار جنگ قدرت مي‌شوند. وقتي اعضا از مهارت هاي حل مسئله به شكل موثر برخوردار نباشند و نتوانند با يكديگر همكاري كنند؛ قدرت در خانواده تبديل به يك معضل خواهد شد. اين موضوع بيشتر ميان والدين ديده مي‌شود. از طرفي وقتي افراد جايگاه خود را در خطر مي‌بينند واكنش نشان داده و سعي در درست كردن اوضاع دارند.

براي مثال وقتي پدر خانواده شاهد نقش پررنگ تر همسر خود در مسائل است؛ به دليل باورهاي قديمي و همچنين احساس غرور خود، با مادر خانواده دچار اختلاف شده و سعي در قدرت نمايي دارد. فراموش نكنيد كه براي حل مشكلات و همچنين مديريت اوضاع، همه اعضا بايد همفكري داشته باشند و گرفتن عنوان رئيس، اهميتي ندارد.

گاهي دخالت هاي اطرافيان است كه اين موضوع را سبب مي‌شود. به همين دليل خانواده ها بايد با يكديگر متحد بوده و از اين موضوع جلوگيري كنند. 

براي پيشگيري از جنگ قدرت در خانواده چه بايد كرد؟

بهتر است بعد از شناسايي عامل تفرقه و همچنين جنگ قدرت در خانواده، براي حفظ كانون گرم خانواده و همچنين پيشگيري از بروز مشكلات بيشتر، اقداماتي انجام دهيد. افراد معمولا در اين زمينه راحت ترين راه را انتخاب كرده و به طور كلي از موضع قدرت عقب مي‌كشند. آنها انفعال را انتخاب كرده و اجازه تصميم گيري در مورد همه چيز را به فرد ديگري مي‌سپارند. اما اين راهكار درست نيست و روش هاي موثرتري نيز وجود دارد.

💠همكاري اعضاي خانواده با يكديگر

اعضاي يك خانواده در زمينه هاي مختلفي به يكديگر نياز داشته و بايد همكاري داشته باشند. در واقع در خانواده كه جامعه اي كوچك از گوناگوني نظرها و عقايد است؛ همدلي و مشاركت يكي از ملزومات بوده و نياز به تلاش دارد. اعضاي خانواده فارغ از نسبت هاي خوني، از لحاظ رواني و روابط انساني بايد در كنار يكديگر قرار گيرند.

در همه خانواده ها مشكلات و چالش هايي وجود دارد كه باي برطرف كردن آنها همفكري و اتحاد ضروري است. طبيعي است كه در چنين شرايطي احساسات نيز درگير شود؛ اما افراد بايد هيجانات را مديريت كرده و تصميمات عقلاني بگيرند. در اينجا قدرت نقش مهمي ايفا كرده؛ اما همه چيز نيست.

💠كمك گرفتن از مشاور

يكي ديگر از راهكارها براي پيشگيري از جنگ قدرت در خانواده، كمك گرفتن از مشاور خانواده است. مشاور خانواده هم به صورت فردي و هم به صورت خانوادگي، مشكل افراد را حل مي‌كند. در چنين شرايط افراد مي‌توانند علت مشكلات را شناسايي كرده و حتي در فرايند درمان نيز به يكديگر كمك كنند. روانشناس مشكلات خانواده را از بيرون بررسي كرده و بدون هيچ گونه قضاوت و دخالتي به افراد كمك مي‌كند.

سخن پاياني

با اينكه خانواده يك مفهوم كلي است؛ اما عوامل موثر بر آن مثل قدرت در خانواده، كاملا به تصميمات فردي اعضا بستگي داشته و جزئي مي‌شود. بهتر است افراد از كنار مسائلي كه در خانواده بروز مي‌كند؛ به سادگي نگذرند. چراكه خانواده بيانگر هويت و شخصيت افراد بوده و در بسياري از مسائل موثر است.

همچنين با ناديده گرفتن، احتمالا چالش ها ريشه اي تر شده و سبب بروز مشكلات بيشتري براي افراد مي‌شوند. بهتر است در اين زمينه در قدم اول با خانواده خود مسائل را حل كرده  و در مرحله بعدي از يك مشاور كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قدرت در خانواده مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: قدرت در خانواده | جنگ قدرت در والدين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۶:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان فراموشي براي افرادي است كه با اختلالاتي مانند آلزايمر روبرو هستند و حافظه تحليل رفته اي دارند. دنياي پر مشغله امروز گرفتاري‌ ها، مشكلات و بيماري‌ هاي مختلفي را براي انسان به وجود آورده است. يكي از اين مشكلات، فراموشي مي‌باشد. فراموشي در واقع اختلال از ياد بردن و به خاطر نياوردن موضوعات است. اين پديده يكي از اختلالات مربوط به حافظه فرد است.

در هر سني ممكن است فراموشي رخ دهد و پديده فراموشي تنها مربوط به سالمندان نيست. ذهن مشغولي‌ هاي دنيا امروز مي‌تواند موجب فراموشي كارها، قرارها، نام‌ها در افراد جوان‌ تر هم شود. براي درمان فراموشي بهتر است ابتدا علت آن را شناسايي كنيد. شناسايي علت فراموشي به انتخاب بهترين روش درمان كمك مي‌كند. و براي درمان نيز حتما بايد از روانشناس و متخصصين راهنمايي گرفت. 

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان فراموشي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: درمان فراموشي | 13 روش براي درمان فراموشي

درمان فراموشي چگونه است؟

فراموشي يكي از مشكلات ذهني است كه باعث مي‌شود فرد در زمينه هاي مختلف؛ حافظه ياري كننده اي نداشته باشد. اين مشكل هميشه باعث ترس فرد مي‌شود و او را نگران مي‌كند. زماني كه حافظه ضعيف باشد، به ژنتيك فرد بايد نگاه كرد. برخي از افراد در ژن خود آلزايمر دارند و نمي‌توانند حافظه خوبي داشته باشند.

اما اين موضوع هميشه براي بزرگسالان نيست و افراد جوان تر نيز مي‌توانند به فراموشي دچار شوند. براي درمان فراموشي نيز حتما بايد از متخصص و روانشناس راهنمايي بگيريد. در اين مقاله سعي كرده ايم روش هاي درمان فراموشي را توضيح دهيم تا براي بهبود روش هاي بهتري را انتخاب كنيد.

علت فراموشي چيست؟

علل مختلفي در بروز فراموشي دخيل هستند كه ژنتيك از اصلي ترين دلايل است. اما ممكن است فشارها و استرس‌هاي كاري، اجتماعي، خانوادگي و … وجود داشته باشد كه فرد را به فراموشي مبتلا مي‌كند. تغييرات خلقي و احساسي مانند افسردگي، فشارهاي رواني، رژيم غذايي مضر و تامين نكردن مواد مورد نياز بدن نيز مي‌توانند فراموشي ايجاد كنند. براي كمك و پيشگيري از شدت اين اختلال، بهتر است كه به دنبال درمان فراموشي باشيد. براي درمان نيز حتما از روان درماني و كمك پزشك استفاده كنيد.

درمان فراموشي

انجام اقدامات زير به درمان فراموشي و حل مشكلات ناشي از فراموش كردن كارها و قرار هاي مهم كمك مي‌كند. در اين بخش مقاله راجع به درمان فراموشي صحبت كرده ايم.

✨ يادداشت كردن

يكي از روش هاي درمان فراموشي، يادداشت كردن است. اگر فكر مي‌كنيد آنقدر مشغله داريد كه ممكن است از برنامه‌هاي زندگي‌ غافل شويد، آن‌ها را يادداشت كنيد. بهتر است هر شب قبل از خواب، كارهاي مربوط به روز بعد را در يك دفترچه يا موبايل خود يادداشت كنيد.

در اين روش حتي مي‌توانيد از تقويم‌ جيبي يا روميزي نيز براي نوشتن مناسبت‌ ها، سالگرد ازدواج‌، تاريخ تولد عزيزان، قرارهاي مهم كاري و … بهره ببريد. استفاده از موبايل و يادداشت كردن كارهاي روزانه در آن، در كنار قابليت فعال كردن هشدار (آلارم) جهت يادآوري مسائل مهم بسيار با اهميت است.

✨ برگه‌ يادآور

برگه يادآور از ديگر روش هاي درمان فراموشي است. در حقيقت برگه‌ ها كوچك هستند كه پس از نوشتن مسائل مهم مي‌توانيد آن‌ها را به در يخچال، آينه يا هر محل در دسترس ديگري بچسبانيد. 

✨ سازمان دهي كار ها | درمان فراموشي

يكي از روش هاي درمان فراموشي؛ سازمان دهي كار ها مي‌باشد. در امر سازمان دهي، ابتدا بهتر است برنامه‌ ريزي روزانه داشته باشيد. با برنامه‌ ريزي متوجه مي‌شويد كه معمولا چه مطالبي را روزانه از ياد مي‌بريد. براي مثال اگر به كلاس ورزشي مي‌رويد و هر روز بطري آب خود را فراموش مي‌كنيد. براي درمان فراموشي در اين مورد مي‌توانيد بطري را از شب قبل كنار ساير وسايل مورد نيازتان قرار دهيد. هم‌چنين مي‌توانيد با گذاشتن يادداشت كنار ساير وسايل، روز بعد و قبل از رفتن به باشگاه، بطري آب خود را برداريد.

✨ اجتناب از به تعويق انداختن كار ها

براي كمك به درمان فراموشي، بهتر است كه از به تعويق انداختن كارها اجتناب كنيد. ممكن است انجام برخي فعاليت‌ ها را به دليل زمان بر بودن، بي‌حوصلگي يا مشغول بودن به كاري ديگر به تعويق انداخته و از انجام آن طفره رويد. توصيه مي‌كنيم براي درمان فراموشي مواردي از اين دست، هر كاري را در موعد مقرر خود انجام داده و آن را به زماني ديگر موكول نكنيد. با اين كار فراموشي ديگر رخ نمي‌دهد.

✨ مشخص كردن عوامل حواس‌ پرتي

افرادي كه با آن‌ها برخورد داريد و وقت و انرژي شما را درگير مي‌كنند، استرس‌ كاري و نگراني‌ ها ممكن است منجر به حواس‌پرتي شما شوند. شما با انجام تمرينات مربوط به تمركز مي‌توانيد دقت خود را در انجام كارها بالا ببريد. تقويت تمركز به شما كمك مي‌كند تا فراموشي كمتري داشته باشيد. بنابراين براي كمك به درمان فراموشي، عوامل حواس پرتي خود را مشخص كنيد.

✨ خاطرات‌ نويسي و عكس‌ برداري | درمان فراموشي

يكي از روش هاي درمان فراموشي، عكس برداري و خاطره نويسي است. خاطرات‌ نويسي و داشتن دفترچه خاطرات به شما كمك مي‌كند سال‌ها بعد با مرور يادداشت‌ها، خاطره را به ياد آورده و ذهن خود را به كار بگيريد. عكس‌ها در كنار خاطرات به شما در يادآوري گذشته كمك مي‌كنند.

✨ تمرين و آموزش مغز

براي درمان فراموشي بايد تمرين مغز داشته باشيد. هرچه مغز بيشتر فعاليت كند، قدرت آن بيشتر مي‌شود. با استفاده از تمرينات مغزي مي‌توانيد به قوي‌ تر شدن مغز كمك كنيد. بازي‌ هاي فكري، جدول كلمات، سودوكو، مكعب روبيك، پازل‌ها، شطرنج، تخته نرد در تقويت مغز و كاهش فشار‌هاي رواني تاثير گذارند.

موسيقي و ساز زدن به تقويت مغز و ارتباط و هماهنگي بيشتر ذهن و بدن نيز كمك مي‌كند. بازي‌ هاي كامپيوتري مي‌توانند به فعال كردن و تحريك مغز منجر شده كه از تمرينات مغزي به شمار مي‌روند. بهتر است هنگام بازي‌ هاي كامپيوتري، تعادل را رعايت كنيد.

✨ تنظيم يادآور را فراموش نكنيد

يكي از روش هاي درمان فراموشي، تنظيم يادآور مي‌باشد. براي اينكه زمان مصرف دارو، زمان بيدار شدن، جلسه كاري و … را فراموش نكنيد؛ بايد براي خود يادآور تنظيم كنيد. منظور از يادآور زنگ موبايل يا ساعت است. زماني كه براي يادآوري هشدار تنظيم مي‌كنيد، يادتان مي‌آيد كه چه زماني بايد چه كاري را انجام دهيد. و يا حتي مي‌توانيد براي خود يادداشتي بنويسيد و جلوي چشم قرار دهيد.

✨ طفره نرويد | درمان فراموشي

براي كمك به درمان فراموشي، نبايد طفره برويد. شايد كاري را به دليل اينكه وقت گير است و جذاب نيست، عقب بي‌اندازيد. اما اين روش تنها باعث فراموشي و عدم نظم شما است. با پشت گوش انداختن هيچ پيشرفتي در زندگي نخواهيد كرد. كارهايي كه هميشه در صدد فراموشي است را يادداشت كنيد، تا كمتر از آن طفره برويد.

✨ براي كسب آرامش تمرين كنيد

گاهي اوقات فرد به دليل اينكه آرامش ندارد؛ به فراموشي دچار مي‌شود. به همين دليل براي درمان فراموشي بهتر است كه به دنبال كسب آرامش باشيد. در اين شرايط بهتر است كه از يوگا، مديتيشن و ذهن آرامي كمك بگيريد. با آرامش ذهن مي‌توانيد فراموشي خود را كاهش دهيد.

✨ تغذيه سالم داشته باشيد

براي درمان فراموشي بهتر است كه تغذيه سالم داشته باشيد. رژيم غذايي سالم به شما كمك مي‌كند تا مغزتان عملكرد مناسب تري داشته باشد. حتما آب فراوان و تغذيه سالم را در برنامه روزانه زندگي خود قرار دهيد.

✨ خواب منظم و كافي داشته باشيد | درمان فراموشي

يكي از روش هاي درمان فراموشي، خواب منظم و كافي است. منظور از خواب كافي اين است كه بين 7 تا 8 ساعت استراحت كنيد. و به بدن خود اجازه دهيد كه براي شروع روز جديد، استراحت كافي داشته باشد. براي اين كار حتما بايد روتين خوابي مناسبي داشته باشيد.

✨ ورزش كنيد

براي درمان افسردگي توصيه مي‌كنيم كه ورزش كنيد. به طور كلي ورزش به شما كمك مي‌كند تا هم تناسب اندام داشته باشيد، و هم عملكرد مغزي بهتري داشته باشيد. فعاليت هاي ورزشي علاوه بر اينكه براي بدن مفيد است، حال روحي شما نيز بهبود مي‌يابد.

پيشگيري از فراموشي

شايد اين سوال براي شما پيش بيايد كه چگونه از درمان فراموشي بي‌نياز باشيم؟

در پاسخ به اين سوال بايد اشاره كنيم هرچه بيشتر از مغزتان مراقبت كنيد، مي‌توانيد عملكرد صحيح آن را تا مدت طولاني‌ تري حفظ كنيد. يكي از اين راه‌ ها، داشتن تغذيه سالم است. آب و مايعات فراوان استفاده كنيد. سبزيجاتي كه برگ سبز دارند مانند اسفناج و بروكلي را نيز مصرف كنيد.

حبوبات كه منبع غني فوليك‌ اسيد به شمار مي‌روند، مواد غذايي حاوي امگا۳ مانند ماهي، بادام‌ زميني، مويز و رزماري به حفظ و تقويت عملكرد مغز منجر مي‌شوند. به طور متوسط ۸ ساعت خواب شبانه در برنامه خود داشته باشيد. سعي كنيد برنامه خواب خود را تنظيم كرده و ريتم خواب و بيداري مربوط به خود را داشته باشيد.

ورزش منظم علاوه بر برقراري گردش خون مناسب، به كاهش استرس‌ ها و فشار‌ هاي رواني نيز كمك مي‌كند. ورزش‌ سبك مانند پياده‌ روي، يوگا و مديتيشن از بهترين فعاليت‌ها براي تقويت مغز محسوب مي‌شوند.

كلام آخر

يكي از مشكلات افراد در جامعه امروزي به دليل مشغله هاي زياد فكري، فراموشي است. اين موضوع تنها براي بزرگسالان صدق نمي‌كند و همه افراد در سنين مختلف به آن دچار شده اند. براي اينكه فراموشي شدت نگيرد، بهتر است از روش هاي درمان فراموشي كمك بگيريد.

براي درمان حتما از روانشناس كمك بگيريد تا براي كاهش فراموشي از تكنيك هاي مناسب استفاده كنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان فراموشي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: درمان فراموشي | 13 روش براي درمان فراموشي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۰:۲۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

وسواس شستشو يكي از انواع وسواس فكري عملي است كه در آن فرد با موضوعات مرتبط با آلودگي، مشغوليت ذهني زيادي پيدا مي‌كند و براي رهايي از اين افكار استرس زا دست به شستشوي افراطي مي‌زند. افرادي كه به اين نوع وسواس دچار هستند در عملكرد روزانه خود با مشكلات جدي روبه‌رو مي‌شوند چرا كه مجبورند وقت و انرژي زيادي را به فرايند شستن و پاك سازي وسايل اختصاص دهند. ما در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد وسواس شستشو، روش تشخيص و درمان آن پرداخته‌ايم. بهره بردن از مشاوره روانشناسي به افراد كمك مي‌كند تا بتوانند به درمان اين نوع از وسواس در كمترين زمان ممكن اقدام نمايند.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس شستشو مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: وسواس شستشو

 

وسواس شستشو چيست؟

وسواس شستشو يكي از انواع اختلال وسواس فكري عملي است. در اين اختلال فرد دچار افكار مزاحم و آزاردهنده‌اي در مورد آلودگي مي‌شود و براي آرام ساختن خود به اعمالي افراطي در زمينه شستشو و پاك سازي مي‌پردازد. در واقع فرد از طريق فرايند شسشتو مي‌خواهد در مورد پاكيزگي يا عدم نجاست خود و وسيله‌ها اطمينان پيدا كرده و از اين طريق از اضطراب خود بكاهد.

با اين حال اين مسئله منجر به صرف زمان و انرژي زيادي مي‌شود و در نتيجه به اختلال در جنبه‌هاي مختلف عملكرد روزانه فرد مي‌انجامد. 

نشانه ها و مشخصه‌هاي وسواس شستشو

افراد مبتلا به وسواس شستشو معمولا رفتارهاي مرتبط با پاكيزگي را با آداب و تشريفات مخصوصي انجام مي‌دهند كه براي ديگران كمتر قابل درك است. براي مثال ممكن است آن‌ها براي خود دفعات مشخصي را تعيين كنند و تا زماني كه دست‌هايشان را به آن اندازه مورد شست و شو قرار ندهند احساس آرامش نكنند. وسواس شستشو اغلب باعث بروز ناراحتي‌هاي پوستي به خصوصي در افراد مبتلا مي‌شود.

براي مثال اين افراد اغلب دست‌هاي قرمز و حساسي دارند كه از شستشوي بسيار حكايت مي‌كنند. در افرادي كه به وسواس شديد مبتلا هستند اين ناراحتي‌هاي پوستي مي‌تواند شكل اگزما، خشكي بيش از حد پوست يا حتي زخم و جراحت را به خود بگيرد.

انواع مختلف وسواس شستشو

وسواس شستشو فقط به شستن دست‌ها محدود نمي‌شود و به شكل رفتارهاي گوناگوني خود را نشان مي‌دهد. از جمله اين رفتارها مي‌توان به تعداد دفعات زياد حمام رفتن در طول روز يا هفته، صرف زمان زياد براي شستشو هنگام رفتن به دستشويي و به طور كل اختصاص دادن وقت يا انرژي زياد براي تميزكاري اشاره كرد.

همچنين افراد مبتلا به وسواس شستشو اقدامات افراطي براي پيشگيري از آلوده شدن يا نجاست انجام مي‌دهند كه از جمله آن‌ها مي‌توان استفاده بيش از حد از مواد ضد عفوني كننده و پوشيدن دستكش براي لمس اشيا را نام برد.

نحوه تشخيص وسواس شستشو

تشخيص وسواس شستشو زماني مطرح مي‌شود كه فرد افكار آزاردهنده زيادي در مورد موضوعات مرتبط با آلودگي، كثيفي يا نجاست داشته باشد و براي رهايي از اضطراب ناشي از اين افكار به طور افراطي به شستشوي خود يا وسايل پيرامون بپردازد. همچنين آسيب ديدن عملكرد فرد در حوزه‌هاي مختلف شغلي، خانوادگي يا تحصيلي به خاطر رفتارهاي وسواسي از جمله ملاك‌هاي اصلي براي تشخيص وسواس شستشو محسوب مي‌شود.

روش‌هاي درمان وسواس شستشو

براي درمان وسواس شستشو از روان درماني، دارو درماني يا هردوي اين روش‌ها در كنارهم استفاده مي‌شود. در واقع پژوهش‌ها نشان مي‌دهند اگر داروهاي ضداضطرابي كه در درمان وسواس به كار برده مي‌شوند همزمان با روان درماني مورد استفاده قرار بگيرند مي‌توانند به شكل مضاعفي اثرات درماني خود را اعمال نمايند. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان وسواس كليك كنيد.

🔵روان درماني

روان درماني يا همان درمان مبتني بر گفت و گو توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع درمان، درمانگر مي‌تواند از رويكردهاي مختلفي استفاده نمايد كه از جمله مفيد ترين آن‌ها براي وسواس مي‌توان به رويكرد شناختي رفتاري اشاره كرد.

در اين رويكرد روانشناس تلاش مي‌كند تا افكار زيربنايي و بنيادي مراجع را شناسايي نمايد، تحريف‌هاي آن را مشخص كند و به او آموزش دهد كه چگونه افكار كارآمد و سالم را جايگزين شناخت‌هاي بيمارگون كند. همچنين درمانگر به مراجع كمك مي‌كند تا بتواند بر اساس يك برنامه دقيق به طور منظم و تدريجي با موضوعات اضطراب انگيز روبه‌رو شود.

🔵درمان دارويي

اگر شدت وسواس شستشو در فرد بسيار زياد باشد در حدي كه او نتواند به خوبي از جلسات روان درماني بهره ببرد، استفاده از داروهاي ضداضطرابي در كنار درمان روانشناختي  در دستور كار قرار مي‌گيرد. با اين حال توجه داشته باشيد كه داروهاي ضداضطرابي براي درمان وسواس كافي نيستند و براي رويارويي موثر با اين مشكل لازم است جلسات روان درماني را هم زمان پيگيري نماييد.

🔵كمك گرفتن از شبكه حمايتي

اطرافيان در فرايند شكل گيري و همچنين درمان وسواس شستشو نقش زيادي دارند. به همين دليل در فرايند درمان، بايد بيشتر از هر زمان ديگري با ديگران در ارتباط بوده و حمايت اجتماعي كمك بگيرد. معاشرت با ديگران باعث مي‌شود كه افراد فشار و اضطراب كمتري را تجربه كرده و همچنين احساسات منفي آنها نيز كاهش مي‌يابد.

🔵تغيير سبك زندگي

افراد علاوه بر كمك گرفتن از متخصصين، بايد سبك زندگي خود را نيز تغيير داده تا بتوانند بر وسواس شستشو غلبه كنند. براي مثال برخي از افراد به طوركلي زندگي اضطراب آوري داشته و شرايط محيطي آنها پرفشار است. براي سريع تر شدن فرايند درمان همچنين جلوگيري از بازگشت مجدد آن افراد بايد عوامل زمينه ساز را از بين برده و آرامش خود را حفظ كنند.

علت پديدايي وسواس شستشو

به طور كلي وسواس شستشو از اضطراب نشات گرفته و باعث بروز نشانه هاي وسواس فكري عملي مي‌شود. اما عوامل ديگر نيز در اين مورد دخيل هستند. همچنين شناسايي علل اين موضوع مي٬تواند در درمان آن نيز موثر باشد. برخي از دلايلي كه باعث بروز اين نوع از وسواس در افراد مي‌شود؛ شامل موارد زير است.

📌تجارب گذشته

وقوع برخي از اتفاقات در گذشته باعث بروز وسواس شستشو در فرد مي‌شود. دوران كودكي فرد در اين مورد بسيار موثر است. براي مثال افراد در اثر يك اتفاق به ترس از آلودگي دچار شده و در آينده اين موضوع تشديد مي‌شود. البته احتمال برطرف شدن آن نيز وجود دارد. اما افراد بهتر است براي پيشگيري از بروز مجدد آن از يك درمانگر نيز كمك بگيرند.

📌ژنيتك

ژنتيك مي‌تواند در شكل گيري انواع وسواس مخصوصا وسواس شستشو نقش داشته باشد. افرادي كه خانواده آنها مبتلا يه انواع وسواس باشند؛ بيشتر احتمال دارد كه به اين نوع از وسواس مبتلا شوند. حتي ابتلاي اعضاي خانواده به اختلالات اضطرابي نيز در ابتلاي فرزندان آنها به وسواس موثر خواهد بود.

📌عوامل مغزي

از طرفي تحقيقات حاكي از آنند كه بالا رفتن برخي از انتقال دهنده هاي شيميايي يا هورمونها در مغز منجر به شكل گيري وسواس شستشو مي‌شود. با وجود چنين شرايطي، ماشه چكان ها يا عوامل زمينه ساز به راحتي مي‌توانند اين نوع از وسواس را در فرد ايجاد كنند. براي مثال وقتي تغييرات شيميايي در مغز در حال رخ دادن هستند؛ و فرد شاهد مايعات بدن مانند بزاق يا اشيا و سطوح آلوده باشد؛ تحريك مي‌شود كه از خود رفتارهاي وسواس گونه نشان دهد.

پيامدهاي وسواس شستشو

فراموش نكنيد كه وسواس شستشو عوارض زيادي براي افراد و حتي اطرافيان آنها ايجاد مي‌كند. از طرفي مي‌تواند تشديد كننده علائم بيماري هاي ديگر نيز باشد. به همين دليل بايد نشانه هاي اين اختلال شناسايي شده و براي درمان آن اقدام كرد. بيشتر اين پيامدها در ناحيه دست ايجاد شده به دليل اينكه به طور مستقيم با آب و مواد شوينده در ارتباط است. به طور كلي افراد احتمالا از لحاظ سيستم تنفسي و ديگر اندام هاي بدن نيز دچار مشكل مي‌شوند.

وسواس شستشو بر اساس جنسيت

پژوهش ها نشان دهنده آمار بالاتر وسواس شستشو در ميان خانم ها در مقايسه با آقايون هستند. اما سن شروع وسواس فكري عملي در ميان آقايون پايين تر از خانم هاست. از طرفي زنان در مقايسه با مردان اضطراب و فشار رواني بيشتري را تحمل مي‌كنند. همچنين آمار بروز اين نوع از وسواس در ميان خانم هاي متاهل در مقايسه با خانم هاي مجرد بيشتر است. اما در مورد مردان كاملا برعكس است. زنان نسبت به آلودگي و كثيفي هستند اما مردان نسبت به تقارن و مرتب بودن دچار وسواس مي‌شوند. معمولا مرداني كه مبتلا به انواع وسواس هستند ديگران را مجبور به تميز كردن و همچنين رعايت بهداشت محيط مي‌كنند.

سخن آخر

وسواس شستشو فارغ از فرهنگ و مليت در بسياري از افراد ايجاد مي‌شود. مبتلايان به اين اختلال يك روند رو به افزايش را طي مي‌كنند. به اين معنا كه نشانه‌هاي بيماري روزبروز در آن‌ها گسترش يافته و شدت اختلال زياد مي‌شود. اين رويه در برهه‌هاي زماني مختلف با سرعت متفاوتي پيشروي مي‌كند. براي جلوگيري از آن حتما فرد بايد تحت درمان قرار بگيرد. درمان‌ها با توجه به شدت بيماري اجرا مي‌شوند.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس شستشو مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا وسواس شستشو ارثي است؟

تحقيقات زيادي در مورد علل بروز وسواس فكري عملي انجام شده است كه در اكثر آن‌ها به تعامل ويژگي‌هاي زيستي و محيطي اشاره مي‌شود. در واقع برخي فاكتورهاي ژنتيكي در تعامل با برخي استرس‌هاي محيطي مي‌توانند در بروز اين اختلال سهيم باشند.

منبع: وسواس شستشو


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وسواس شستشو،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۲۹:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص بوسپيرون با نام تجاري Buspar از دسته داروهاي ضداضطراب مي‌باشد. معمولا اين دارو براي بيماراني كه داراي اختلالات فراگير هستند، تجويز مي‌شود. عملكرد داروي بوسپيرون بدين صورت است كه بر روي انتقال‌دهنده‌هاي شيميايي مغز تاثير مي‌گذارد و بر اثر تنظيم آن‌ها باعث مي‌شود فرد اضطراب كمتري تجربه كند. داروي بوسپيرون همانند ديگر داروها داراي فوايد و البته عوارض مختلفي است. جهت كاهش عوارض جانبي اين دارو مي‌توانيد از نحوه مصرف، تداخلات دارويي و موارد منع مصرف دارو مطلع شويد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص بوسپيرون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: قرص بوسپيرون چيست

قرص بوسپيرون

قرص بوسپيرون يكي از داروهاي مصرفي براي افرادي است كه اضطراب دارند. اين دارو به شما كمك مي‌كند كه راحت تر فكر كنيد، احساس نگراني كمتري داشته باشيد و راحت زندگي كنيد. علاوه بر اين، بوسپيرون به شما در كاهش خجالتي بودن و زودرنجي كمك مي‌كند. از عوارض اين دارو مي‌توان به تعريق، اختلال در خواب و تپش قلب اشاره كرد.

قرص بوسپيرون شايد باعث كاهش وزن و يا اضافه وزن فرد شود. اما به عنوان داروي لاغري نبايد از آن استفاده كرد. اين دارو براي درمان افسردگي كه ناشي از دو قطبي و بايپولار نباشد نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در اين مقاله تمامي جوانب بوسپيرون را سنجيده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

مكانيسم اثر بوسپيرون

به طور قطع مكانيسم اثر قرص بوسپيرون مشخص نشده است. اما بر اساس شواهد؛ بوسپيرون تمايل بسيار بالايي به اتصال به گيرنده هاي سروتونين نشان مي‌دهد. و همچنين براي اتصال به گيرنده هاي دوپامين؛ تمايل متوسط دارد. به همين دليل از اين دارو انتظار مي‌رود كه بر انتقال دهنده هاي عصبي در مغز اثر براي درمان اضطراب اثر بگذارد.

موارد مصرف قرص بوسپيرون

همانطور كه اشاره كرديم قرص بوسپيرون يكي از داروهاي ضداضطراب است كه در جهت درمان اختلالات اضطرابي شامل ترس، تنش، تحريك‌پذيري، ضربان قلب نامنظم و ساير علائم جسماني اثربخش است. 

البته بايد اشاره كنيم كه از داروي بوسپيرون جهت درمان افسردگي غيرملانكوليك و سندروم پاركينسون نيز استفاده مي‌كنند. به طور كلي داروي بوسپيرون با عملكردي كه بر روي مغز انسان دارد به بيمار كمك مي‌كند تا با درست فكر كردن، آرام و راحت باشد و بدون اضطراب به زندگي معمول خود ادامه دهد.

مصرف قرص بوسپيرون باعث كنترل برخي عواطف و احساسات شامل خجالتي بودن يا زودرنج بودن و در درمان مشكلات خواب، عرق كردن و تپش قلب نيز كمك مي‌كند.

نحوه مصرف دارو و قرص بوسپيرون

مصرف قرص بوسپيرون فقط با تجويز پزشك انجام مي‌شود و نبايد به صورت خودسرانه مصرف شود. مصرف داروي بوسپيرون معمولا به صورت خوراكي و براي جذب سريع‌تر بدون غذا انجام مي‌شود.

دوز مصرفي قرص بوسپيرون با توجه به عوامل مختلفي همچون سن بيمار، شرايط بيمار و نوع بيماري و پاسخدهي بدن او تعيين مي‌شود كه توسط پزشك مشخص مي‌گردد، بنابراين در دوز تجويز شده تغييرات ايجاد نكنيد و در صورت داشتن عوارض دوز مصرفي را كم و براي اثر بخشي سريع‌ تر دوز مصرفي را افزايش ندهيد. معمولا اثربخشي دارو در يك بازه زماني يك ماهه مشخص مي‌شود.

موارد احتياط مصرف قرص بوسپيرون

بهتر است در صورت داشتن حساسيت به قرص بوسپيرون به پزشك معالج خود اطلاع دهيد. چراكه داروي بوسپيرون شامل تركيبات غيرفعالي است كه مي‌تواند باعث بروز حساسيت يا مشكلات ديگر شود. مصرف قرص بوسپيرون در برخي افراد كه سابقه پزشكي دارند بايستي با احتياط و پس از مشورت با پزشك انجام شود. از جمله اين بيماري‌ها به شرح موارد زير است.

🔸 مشكلات كليوي

🔸 مشكلات كبدي

🔸سابقه اختلال دوقطبي

🔸 سابقه افسردگي شيدايي

🔸 بيماري پاركينسون

مسموميت داروي بوسپيرون

مصرف بيش از اندازه داروي بوسپيرون باعث بروز علائم مسموميت و اوردوز مي‌شود. بنابراين توصيه اكيد مي‎‌كنيم كه به هيچ وجه به صورت خودسرانه مصرف قرص بوسپيرون را افزايش ندهيد. از مهم‌ترين علائم مصرف بيش از اندازه داروي بوسپيرون مي‌توان به از هوش رفتن و مشكلات تنفسي اشاره كرد كه در صورت مشاهده اين علائم بايستي كه سريعا به پزشك خود اطلاع دهيد.

عوارض داروي بوسپيرون

مصرف داروي بوسپيرون داراي برخي عوارض جانبي شايع شامل موارد زير مي‌باشد كه به مرور پس از يك بازه زماني كوتاه از بين مي‌‍رود، اما بهتر است در صورتي كه علائم قرص بوسپيرون ادامه دار بود، به پزشك معالج خود اطلاع دهيد.

🔻 سرگيجه

🔻 خواب‌آلودگي

🔻سردرد

🔻 تهوع

🔻 نگراني

🔻بي‌قراري

🔻 تاري ديد

🔻 خستگي

🔻مشكلات خواب

در ميان بيماراني كه قرص بوسپيرون را مصرف مي‌كنند، تعداد بسيار كمي عوارض جدي و نادر اين دارو را تجربه كرده‌اند. از مهم‌ترين عوارض جدي داروي بوسپيرون مي‌توان به موارد زير اشاره كرد كه در صورت ديدن اين علائم بايستي به پزشك خود اطلاع دهيد.

🔹 لرزش

🔹 گرفتگي عضلاني

🔹ناهنجاري صورتي

🔹 حركات و پرش سريع يا ديسكينزي خفيف

🔹 مشكلات حركتي و عدم كنترل بر بدن مخصوصا صورت، دهان، زبان، دست و پاها

🔹خونريزي و كبودي

🔹 تنگي نفس

🔹 درد قفسه سينه

🔹تپش قلب

واكنش آلرژيك جدي در رابطه با قرص بوسپيرون نادر است. اما اگر واكنش هاي آلرژيك زير را داشتيد؛ با پزشك مشورت كنيد.

🔸 خارش

🔸 علائم پوستي

🔸گيجي شديد

🔸 تورم

🔸 اختلال تنفسي

تداخلات دارويي با قرص بوسپيرون

مصرف همزمان برخي از داروها با قرص بوسپيرون باعث بروز عوارض بيشتر اين دارو مي‌شود و يا عملكرد دارو را به طور كامل مختل مي‌كند. بهترين كار اين است كه در زمان مراجعه به پزشك ليست تمامي داروهايي را كه مصرف مي‌كنيد در اختيار او قرار دهيد، تا اگر موردي باشد پزشك‌تان به شما بگويد. از مهم‌ترين تداخلات دارويي داروي بوسپيرون مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

🔺 داروهاي بازدارنده منوآمين اكسايد از داروهاي ضدافسردگي كه مصرف همزمان آن باعث بروز فشار خون بالا، سردرد و تغيير در ديد مي‌شود.

🔺 داروهاي انتقال دوپامين و لوفلوپان

🔺داروي ضدافسردگي نفازودون

🔺 ريفامپين

🔺 مهاركننده‌هاي CYP3A4 مانند كلاريترومايسين و تليترومايسين

🔺بنزوديازپين‌ها مانند ايتراكونازول و كتوكونازول

🔺 ديازپام و تمازپام

هشدارها و احتياط در مصرف بوسپيرون

❌ در صورتي كه باردار هستيد و يا قصد بارداري داريد، حتما از پزشك خود پيرامون مصرف داروي بوسپيرون مشورت لازم را دريافت كنيد.

❌ مصرف قرص بوسپيرون بايستي با احتياط و با تجويز پزشك انجام شود.

❌همراه با مصرف داروي بوسپيرون از خوردن گريپ فروت يا نوشيدن آب گريپ فروت بپرهيزيد، چراكه باعث بروز عوارض جانبي اين دارو مي‌شود.

❌ از عوارض مصرف داروي بوسپيرون خواب آلودگي و تاري ديد است. از مصرف همزمان اين دارو با الكل و يا ماري جوآنا بپرهيزيد، چراكه احتمال بروز عوارض جانبي را تشديد مي‌كند. از رانندگي كردن و انجام تمامي فعاليت‌هايي كه نياز به هوشياري بالا دارد نيز بپرهيزيد.

❌ اگر عمل جراحي پزشكي و يا دندانپزشكي داريد، حتما پزشك خود را از مصرف داروي بوسپيرون مطلع سازيد.

چگونه قرص بوسپيرون را قطع كنيم؟

قرص بوسپيرون براي درمان اضطراب استفاده مي‌شود. و براي استفاده از اين دارو حتما بايد از پزشك مشورت بگيريد. حتي براي قطع بوسپيرون نيز بايدنظر پزشك را اعمال كنيد. اين دارو بعد از ترك يك باره ديگر از اضطراب جلوگيري نمي‌كند به همين دليل بهتر است كه در شروع از دوز كم مصرف كنيد. براي قطع اين دارو حتما با پزشك مشورت كنيد و سر خود قرص بوسپيرون را كنار نگذاريد. در صورت مشاهده نشانه هاي ترك دارو، فورا با پزشك مشورت كنيد.

سخن آخر

داروي بوسپيرون نبايد به صورت خودسرانه و بدون تجويز پزشك مصرف شود، چراكه باعث تشديد و افزايش احتمال بروز عوارض جانبي اين دارو مي‌شود. مصرف قرص بوسپيرون همراه با روان درماني مي‌تواند باعث اثربخشي سريع‌تر و بهتر اين دارو شود. اگر به پزشك خود دسترسي نداريد مي‌توانيد با برترين و مجرب‌ترين مشاوران در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل بفرماييد و سوالات دارويي و روانشناسي خود را بپرسيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص بوسپيرون مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: قرص بوسپيرون چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرص بوسپيرون چيست،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۲۰:۵۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پريودي در زمان بارداري با استرس و تنش‌هاي رواني براي بانوان باردار همراه مي‌باشد چراكه در دوران حاملگي قاعدگي اتفاق نمي‌افتد. از نشانه‌هاي اصلي باردار بودن، قطع شدن پريود است و زناني كه باردار هستند طي اين دوران، قاعدگي را تجربه نمي‌كنند و دليل اين موضوع نيز تغييرات هورمون‌ها و عدم تخمگ گذاري است. در صورتي كه شما از بارداري خود اطمينان داريد، خونريزي‌تان نشانه‌اي از پريود شدن شما نمي‌باشد و حتما دلايل ديگري دارد.

پريودي در زمان بارداري به اندازه‌اي كه پد نوار بهداشتي پر شود يا به اين معني است كه شما باردار نيستيد و يا اينكه به دلايل مختلفي همچون شوكه شدن و يا استرس دچار خونريزي شده‌ايد. توصيه مي‌شود زنان بارداري كه خونريزي شديد دارند، حتما به پزشك مراجعه نمايند.

براي دريافت مشاوره در زمينه پريودي در زمان بارداري مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: پريودي در زمان بارداري

پريودي در زمان بارداري ممكن است؟

پس از اينكه زنان باردار مي‌شوند، تخمك گذاري در داخل رحم انجام نمي‌شود؛ بنابراين بديهي است كه طي دوران بارداري قاعدگي اتفاق نمي‌افتد. برخي از زنان پريودي در زمان بارداري را در ماه هاي اول، خونريزي‌هاي كم و لكه‌بيني را تجربه مي‌كنند كه دليل اين موضوع پريود شدن نيست.

لكه بيني و خونريزي خفيف به رنگ قرمز تا قهوه اي از اتفاقات رايج در هفته‌هاي اول بارداري ميان زنان حامله مي‌باشد. در صورتي كه شما در دوران بارداري خونريزي‌هاي شديد را تجربه مي‌كنيد، به طوري كه سطح نوار بهداشتي به طور كامل خيس مي‌شود؛ حتما باردار نيستيد. در صورتي كه ضمن مثبت بودن نتيجه بارداري خونريزي را نيز تجربه مي‌كنيد بهتر است براي دريافت خدمات پزشكي سريعا به پزشك مراجعه كنيد.

دليل پريودي و خونريزي ها در دوران بارداري چيست؟

خون ريزي و پريودي در زمان بارداري به خصوص در سه ماه اول بسيار شايع است. برخي از لكه‌بيني‌ها و خونريزي‌هاي خفيف طي اين دوران نشانه‌اي از كاشت جفت در رحم مي‌باشد. گاهي نيز در سلول‌هاي رحم زن تغييراتي ايجاد مي‌گردد كه باعث ايجاد خونريزي‌هاي كم به خصوص پس از رابطه جنسي مي‌شود. در ادامه به دلايل خونريزي در دوران بارداري پرداخته‌ايم.

📌 پريودي در زمان بارداري | سقط جنين

يكي از عوامل پريودي در زمان بارداري، سقط جنين است. پريود شدن و يا تجربه خونريزي در ابتداي بارداري تقريبا رايج مي‌باشد؛ اما گاهي زنان باردار خونريزي‌هاي شديدي را تجربه مي‌كنند كه ممكن است دلايل مختلفي همچون سقط جنين داشته باشد. در صورتي كه خونريزي در زمان بارداري به دليل سقط جنين باشد مادران باردار همراه با خونريزي، ديگر علائم شامل گرفتگي عضلات شكم كه به مرور زياد مي‌شود را نيز خواهند داشت.

بهتر است در صورت مشاهده خونريزي در زمان بارداري، ابتدا آرامش خودتان را حفظ كنيد و سريعا به پزشك مراجعه كنيد و در واقع تشخيص اين موضوع را به او بسپاريد.

📌 خونريزي سابكرونيك يا هماتوم سابكرونيك

خونريزي سابكرونيك از ديگر عوامل پريودي در زمان بارداري است. خونريزي سابكرونيك يا هماتوم سابكرونيك سبب خونريزي بين ديواره رحم و جفت باردار ترفوبلاستيك مي‌گردد. اين نوع از خونريزي بسيار نادر است كه در واقع به جاي تشكيل جنين يك تومور با بافت جنين غيرعادي ايجاد مي‌شود و به نوعي بارداري شبيه‌سازي مي‌گردد.

📌 پريودي در زمان بارداري | رابطه جنسي

رابطه جنسي يكي از دلايل پريودي در زمان بارداري است. در برخي از زنان طي دوران بارداري بافت‌هاي واژن و گردن رحمي بسيار حساس مي‌شوند و برقراري رابطه جنسي مي‌تواند سبب آسيب به اين بافت‌ها و ايجاد خونريزي گردد.

📌 معاينه كردن رحم توسط پزشك

معاينات پزشكي به منظور بررسي و معاينه رحم مي‌تواند سبب بروز خونريزي‌هاي خفيف و لكه بيني در دوران بارداري شود. به همين دليل معاينه رحم توسط پزشك از ديگر دلايل پريودي در زمان بارداري مي‌باشد.

📌 پريودي در زمان باراري | پارگي رحم

پارگي رحم از ديگر شرايطي است كه مي‌تواند سبب پريودي در زمان بارداري شود. لازم است اشاره كنيم كه اين مشكل بسيار نادر مي‌باشد و افرادي كه از قبل، زايمان و يا جراحي‌هاي رحمي داشته‌اند در معرض آن قرار دارند.

📌 زايمان زودرس

از ديگر دلايل پريودي در زمان بارداري، زايمان زودرس است. در صورتي كه زنان باردار قبل از هفته سي و هفتم بارداري زايمان كنند، دچار زايمان زودرس مي‌شوند. از نشانه‌هاي زايمان زودرس خونريزي و ترشحات رقيق واژن است. اگر بانوان باردار خونريزي را به همراه ديگر علائم شامل گرفتگي عضلات، كمر درد، فشار در ناحيه واژن و … تجربه مي‌كنند بايد جهت جلوگيري از زايمان زودرس سريعا به پزشك مراجعه نمايند.

📌 پريودي در زمان بارداري | قطع جفت

اگر پيش از تولد نوزاد جفت از ديواره رحم مادر جدا شود، وضعيتي ايجاد مي‌گردد كه به آن قطع جفت گفته مي‌شود. در چنين شرايطي نيز احتمال خونريزي در دوران بارداري وجود دارد. قطع جفت يكي از دلايل پريودي در زمان بارداري است.

📌 جفت سر راهي

جفت سر راهي از ديگر عوامل پريودي در زمان بارداري است. جفت سرراهي به شرايطي گفته مي‌شود كه جفت در قسمت پايين دهانه‌ي رحم و يا نزديك به دهانه قرار مي‌گيرد. در اين شرايط نيز مادر باردار دچار خونريزي در زمان بارداري مي‌گردد.

📌 پريودي در زمان بارداري | لانه گزيني جنين

از ديگر دلايل پريودي در زمان بارداري، لانه گزيني است. يكي از دلايل خونريزي در زمان بارداري در سه ماهه اول حاملگي، لانه گزيني جنين است. در واقع زماني كه تخمك بارور شده در ديواره رحم لانه گزيني مي‌كند احتمال خونريزي وجود دارد. خونريزي ناشي از لانه گزيني معمولا كم است و زنان باردار آن را به صورت لكه بيني تجربه مي‌كنند.

📌 عفونت واژينال

به طور كل عفونت واژينال را مي‌توان از دلايل پريودي در زمان بارداري دانست. از ديگر علت‌هاي خونريزي در زمان بارداري، عفونت واژينال مي‌باشد. خونريزي ناشي از عفونت واژينال طي دوران بارداري با ترشحات غيرطبيعي واژن همراه است.

📌 پريودي در زمان بارداري | بارداري خارج رحم

بارداري خارج از رحم نيز مي‌تواند منجر به پريودي در زمان بارداري شود. خونريزي ملايم واژينال همراه با درد در ناحيه شكم نشانه‌اي از بارداري خارج از رحم است. طي اين مشكل تخمك در قسمتي خارج از رحم لانه گزيني كرده است و براي رشد جنين خون رساني به اندازه كافي صورت نمي‌گيرد. معمولا بارداري‌هاي خارج از رحمي در يكي از لوله‌هاي رحمي اتفاق مي‌افتد كه لانه گزيني تخمك در اين ناحيه سبب پارگي لوله فالوپ و خونريزي شديد مي‌گردد.

📌 عفونت واژينال

يكي از دلايل پريودي در زمان بارداري، عفونت واژينال است. اين عفونت باعث خونريزي خود به خودي در دوران بارداري مي‌شود، و همراه ما ترشحات غير طبيعي از واژن خارج مي‌شود.

📌 تغييرات دهانه رحم

بعد از بارداري اندكي دهانه رحم تغيير مي‌كند كه همين امر معمولا باعث احساس پريودي در زمان بارداري مي‌شود.

آيا پريودي و خونريزي اوايل بارداري خطرناك است؟

اشاره كوتاهي كرديم كه داشتن خونريزي‌هاي خفيف و لكه بيني در اوايل بارداري طبيعي است. توصيه مي‌شود خونريزي‌هاي شديد و پريودي در زمان بارداري را جدي بگيريد و سريعا به پزشك مراجعه كنيد چراكه مي‌تواند نشانه‎‌‌اي از عفونت، بارداري پوچ، بارداري خارج از رحم و … باشد.

تجربه خونريزي و پريودي در زمان بارداري همراه با نشانه‌هاي زير خطرناك است و نيازمند دريافت اقدامات پزشكي مي‌باشد.

🔸 درد و انقباض‌هاي شديد شكمي

🔸 كمردرد

🔸 از دست دادن هوشياري يا غش

🔸 خستگي مزمن

🔸 حالت تهوع و استفراغ غير قابل كنترل

🔸 خونريزي شديد همانند خونريزي هاي زمان پريود

🔸 درد شانه

🔸 تب

🔸 تغيير در ترشحات واژن

سخن آخر

از نظر علمي به دليل آزاد نشدن تخمك در طي دوران حاملگي، امكان پريودي در زمان بارداري وجود ندارد. در صورتي كه شما خونريزي شديدي را با وجود باردار بودن تجربه مي‌كنيد؛ بهتر است براي تشخيص مشكل و شناسايي علت خونريزي با متخصص زنان مشورت كنيد. مشاوران ما در مركز تخصصي ني ني مايند آماده ارائه مشاوره به شما بانوان عزيز پيرامون پريودي و يا خونريزي در زمان بارداري مي‌باشند. براي دريافت پاسخ سوالات خود مي‌توانيد به صورت تلفني با ما در ارتباط باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پريودي در زمان بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا امكان پريودي در زمان بارداري وجود دارد؟

از نظر علمي در طي دوران بارداري، قاعدگي اتفاق نمي‌افتد و اگر شما باردار هستيد و خونريزي‌هاي شديد را تجربه مي‌كنيد بهتر است براي دريافت اقدامات پزشكي به متخصص زنان و زايمان مراجعه نماييد. 

منبع: پريودي در زمان بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پريودي در زمان بارداري،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۰:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نقش خانواده در اضطراب فرد طي بررسي‌هاي به عمل آمده بسيار پررنگ تعيين گشته است. روش تربيتي، ديدگاها و باورهاي خانواده بر روي فرزندان تاثير گذاشته و تمامي جوانب فكري و رفتاري او را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اضطراب نيز ريشه در تفكر و باورهاي شما نسبت به مسائل پيراموني دارد.

بنابراين خانواده را مي‌توان منشا بسياري از اختلالات اضطرابي دانست و با مطالعه بر سيستم خانواده و ايجاد تغييراتي در آن‌ها يك يا چند عامل استرس زا را از بين برد و يا تاثير آن را به طور چشم گيري كاهش داد. متخصصان روانشناسي براي كمك به افراد دچار اضطراب گاه ايجاد تغييرات اساسي در خانواده را ضروري دانسته و مشاوره خانواده را پيشنهاد مي‌كنند. در ادامه درباره رابطه اضطراب با سيستم خانواده توضيحات كامل‌تري آورده‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه نقش خانواده در اضطراب همراه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: نقش خانواده در اضطراب 

نقش خانواده در اضطراب

خانواده به عنوان اولين اجتماعي كه به آن وارد مي‌شويم، به ما چگونگي زندگي كردن را مي‌آموزد. پس نطفه باورهاي ما در دوران كودكي و در خانواده شكل مي‌گيرد. خانواده مي‌تواند در موقعيت هاي بحراني شما را آرام كرده و يا نه استرس زيادي تحميل كند. براي آنكه نقش خانواده در اضطراب را درك كنيد، در ادامه ابتدا تعريفي از اضطراب آورده ايم.

اضطراب چيست؟

اضطراب واكنشي منفي از فرد است كه در سيستم هاي جسمي، رفتاري و روحي شخص بروز مي‌يابد. اضطراب مي‌تواند با علائمي همچون ناخن جويدن، ضربه زدن با پا يا دست، احساس بي ارزش بودن، نداشتن اعتماد به نفس، اختلال در خواب، عدم تمركز، افكار منفي، پريشاني، پرخاش، لجبازي و بهانه گيري، خشم و…. نمايان شود.

طبق مطالعات انجام شده، براي درمان اضطراب هيچ دارويي موثر نيست، داروها تنها براي كاهش نشانه‌ها داده مي‌شوند. و حتما براي غلبه بر اضطراب فرد بايد تحت روان درماني قرار بگيرد. يكي از موثرترين روش هاي درمان اضطراب، روش شناختي رفتاري است.

در اين روش باورها و اعتقادات فرد مورد هدف قرار گرفته و درمانگر با به چالش كشيدن باورهاي او مي‌تواند به فرد براي رسيدن به آرامش كمك كند. در خيلي از جلسات درمان با بررسي ريشه هاي بيماري نقش خانواده در اضطراب و ساير ناراحتي ها روشن شده است.

اضطراب در دوران بارداري و تاثير آن بر روي كودك

علاوه بر تاثير بيماري هاي مزمن و عوامل ژنتيكي، اضطراب در دوران بارداري يكي ديگر از دلايل بروز اضطراب در كودكان مي‌باشد. اين اضطراب از بدو تولد به شكل گوناگوني خود را نشان مي‌دهد، براي مثال ترس هايي نظير تاريكي، جدايي، تنهايي، شلوغي، صداهاي بلند يا …، همگي مي‌توانند ناشي از اضطراب مادر در دوران بارداري باشند. بنابراين ميزان اضطراب مادر در دوران بارداري يا حتي شيردهي تاثير مستقيمي بر روي رفتار و اضطراب كودكان از نوزادي تا بزرگسالي دارد.

نقش والدين مضطرب در خانواده

رفتار والدين در خانواده تاثير مهمي در سلامت روان اعضاي خانواده دارد. والديني كه دائما و بيش از حد نگران فرزندان خود هستند و اين نگراني را به كودكان خود نيز القا مي‌كنند، رفته رفته زمينه دلهره را براي فرزندان خود ايجاد مي‌كنند. نگراني‌ها و دلهره‌هاي افراطي خانواده، فرزند را دچار اضطراب مي‌كند و تداوم اين مشكل مي‌تواند باعث بروز اختلالات رواني شود. والدين مضطرب نه تنها به خودشان بلكه به فرزندان خود نيز آسيب مي‌رسانند.

رويدادهاي خانوادگي كه در ايجاد اضطراب تاثيرگذار هستند

در بسياري از اتفاقات ناگوار، خانواده فرزندان خود را مقصر مي‎داند و اين موضوع آسيب زيادي به آن‌ها ميزند. بعضي از رويدادهايي نظير جدايي و طلاق والدين، بحث و مشاجرات مكرر، بيماري‌هاي لاعلاج، از دست دادن عضوي از خانواده و موارد اين چنيني تاثيرات منفي بر روي روان اعضاي خانواده مي‌گذارد و همين امر موجب بروز اختلالات ناشي از اضطراب مي‌شود.

برخي از اين رويدادهاي خانوادگي برخلاف ميل اعضاي خانواده است، در همچين مواقعي همدلي و كنار هم بودن مي‌تواند كمك شاياني به كاهش اضطراب و افزايش آرامش بكند. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

نقش خانواده در كاهش اضطراب

خانواده‌ها مي توانند با رعايت يك سري نكات باعث جلوگيري از ايجاد اضطراب ياحتي كاهش آن در فرزندان خود بشوند. شايد عجيب نباشد كه بگوييم نقش خانواده در اضطراب و از بين بردن آن بيشتر از هر دارويي است. در ادامه به برخي از نكات موثر براي كاهش نقش خانواده در اضطراب اشاره كرده‌ايم.

1_ جو خانواده به دور از هرگونه تنش و مشاجره باشد و از ايجاد ترس و دلهره بي جا در فرزندان خودداري كنيد.

2_ از توقعات بي جا و فشار بيش از حد و همينطور از حبس كردن آن‌ها در خانه جدا خوددراري كنيد.

3_ فرزندان خود را با ديگران مقايسه نكنيد و با چشم پوشي از نقاط ضعف آن‌ها، نقاط قوت شان را يادآوري كنيد و باعث ايجاد انگيزه شويد.

4_ اگر محصل در خانه داريد در هنگام امتحانات رفت و آمد ميهماني هاي‌تان را كمتر كنيد.

5_ به حرف هاي‌شان گوش دهيد و والديني حمايتگر و قابل اعتماد باشيد.

تاثير روانشناس و مشاور بر كاهش اضطراب

گاهي شرايط براي خانواده‎‌ها به صورتي است كه به تنهايي قادر به حل مشكلات خود نيستند. دراين مواقع مراجعه به يك متخصص مي‌تواند در بسياري از زمينه‌ها كمك حال شما باشد.

روانشناسان و مشاوران خانوادگي بيشترين تاثير را در درمان اضطراب شما خواهند داشت و براي بهبود هرچه سريع‌تر اضطراب به شما و خانوادتان كمك خواهند كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نقش خانواده در اضطراب همراه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: نقش خانواده در اضطراب 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نقش خانواده در اضطراب،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۶:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مو كشيدن كودك يكي از واكنش هاي طبيعي كودك در دوره اي از زمان است و به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد. معمولا والدين در اين مورد نگران مي‌شوند و سعي در متوقف كردن اين رفتار دارند. اين رفتار نيز مانند ديگر واكنش هايي مثل گازگرفتن، ضربه زدن و آسيب زدن نيز براي نشان دادن اعتراض و يا جلب توجه استفاده مي‌شوند. بچه ها در سنين كودكي تلاش مي‌كنند تا با روش هاي مختلف بر محيط خود كنترل داشته باشند.

كشيدن موي ديگران و يا حتي خودشان نيز به اين منظور بروز مي‌كند. از طرفي كودكان در حال كسب مهارت هاي شناختي مختلف هستند و نمي‌توان به طور كامل اين رفتار آنها را سركوب كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مو كشيدن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: مو كشيدن كودك | علت كشيدن مو در كودكان

مو كشيدن كودك

برخي از والدين تصور مي‌كنند كه رفتار مو كشيدن كودك، تنها به دليل عصبانبت و اضطراب آنهاست و به عوامل ديگر توجه نمي‌كنند. اما رفتارهاي بچه ها نيز پيچيدگي هاي خود را دارد و نمي‌توان در مقابل آنها منفعل بود. از طرفي اگر اين رفتار براي مدت زمان طولاني ادامه يابد؛ احتمالا تاثيرات بدي بر روند يادگيري و رشدي آنها خواهد داشت.

اين واكنش براي آنها تبديل به يك الگوي رفتاري مي‌شود كه در زمينه هاي مختلف به آن متوسل مي‌شوند. اين رفتار ميان دختران شيوع بيشتري داشته اما پسران نيز گاهي از آن به عنوان يك مكانيسم دفاعي استفاده مي‌كنند. همچنين شدت و تعداد دفعات بروز آن نيز ميان بچه ها متفاوت است.

دلايل مو كشيدن كودك

براي داشتن واكنشي صحيح نسبت به موكشيدن كودك و همچنين متوقف كردن اين رفتار، بهتر است در ابتدا علت اين موضوع را شناسايي كرده و در اين زمينه اقداماتي انجام دهيد. كمك گرفتن از يك متخصص مي‌تواند براي تشخيص علت و همچنين برطرف كردن بسيار موثر باشد.

1️⃣كنجكاوي

گاهي كودكان به دليل برطرف كردن احساس كنجكاوي خود در مورد اعضاي بدن و اجزاي صورت دست به اينكار مي‌زنند. از طرفي آنها در مورد واكنش هاي ديگران نيز هيجان دارند و براي برطرف شدن اين احساس موي خود و يا ديگران را مي‌كشند. آنها تمايل دارند تا پيامدهاي رفتار خود را ببينند و آن را براي خود تحليل كنند. بهتر است در حين مو كشيدن كودك، به رفتارهاي مخرب او نيز توجه داشته باشيد و مدت زمان و سن كودك را نيز در نظر بگيريد. 

2️⃣تخليه هيجانات

يكي ديگر از دلايل مو كشيدن كودك، تخليه هيجانات مختلف است. كودكان از مهارت هاي مختلف براي مديريت احساسات برخوردار نيستند به همين دليل از چنين واكنش هايي براي نشان دادن و يا تخليه هيجانات مختلف استفاده مي‌كنند. آنها به دلايل مختلفي دچار اضطراب يا خشم مي‌شوند و براي نشان دادن اين موضوع و يا كاهش آنها، دست به چنين كاري مي‌زنند.

3️⃣آرام سازي

مو كشيدن كودكان مي‌تواند يك مكانيسم دفاعي باشد در مقابل احساساتي كه تجربه مي‌كنند. آنها براي آرام كردن خود و يا حتي در هنگام به خواب رفتن، از اين رفتار استفاده كنند. برخي والدين در حين خوابيدن كودكان اجزاي صورت و يا موهاي آنان را لمس مي‌كنند. كودكان نيز اين رفتار را تقليد كرده و آن را در غالب موكشيدن نشان مي‌دهند. 

4️⃣اقتضاي سن

اصلي ترين دليل رفتار مو كشيدن كودك، اقتضاي سن آنهاست. اين رفتار نيز مانند ديگر بازتاب هاي طبيعي در سني بروز كرده و بعد از گذشت مدتي نيز از بين مي‌رود. اين رفتار به دليل سن در 9 تا 12 سالگي بروز مي‌كند. اگر به هر دليل اين دوران طولاني تر شده و يا شدت يابد؛ والدين بايد از سلامت رواني كودك اطمينان حاصل كنند.

5️⃣ابتلا به اختلال تريكتيلومانيا

يكي ديگر از دلايل مو كشيدن كودك، ابتلا به برخي از اختلالات روان يا رشد است. برخي از اين اختلال ها در سنين كم هم بروز مي‌كنند. يكي از آنها اختلال تريكتيلومانيا است كه داراي علائم جسماني و عاطفي بوده و يكي از نشانه ها آن مو كشيدن است. تشخيص اين اختلال كار ساده اي نيست. به همين دليل والدين بايد براي شناسايي دقيق و درمان از متخصص كمك بگيرند.

در مواجهه با مو كشيدن كودك چه كنيم؟

بعد از اطلاع از دليل اصلي مو كشيدن كودك، والدين بايد از واكنش صحيح نسبت به آن و همچنين روش هاي درماني در صورت ادامه دار شدن، اطلاع يابند. برخورد با كودكان و نهي آنها از انجام اينكار نياز به مهارت و داشتن اطلاعات كافي دارد. برخي از اين روش ها شامل موارد زير مي‌شوند.

✅ناديده گرفتن

يكي اصلي ترين اقدامات در مواجهه با رفتارهاي افراطي و آسيب زننده كودكان، ناديده گرفتن است. هدف از اينكار، بي توجهي به كودك نيست. بلكه او بايد متوجه شود كه با رفتارهاي اين چنيني به اهداف خود نمي‌رسد. اگر او خواسته اي دارد و يا تحت تاثير اضطراب است؛ بايد احساسات خود را به گونه اي ديگر نشان دهد. در مقابل به او نحوه رفتار درست را نيز بياموزيد.

✅صحبت كردن در مورد اين موضوع

بهتر است بعد از آرام شدن كودك، به او در اين مورد هشدار داده و به طور كلي در مورد مو كشيدن كودك با او صحبت كنيد. بهتر است با لحني آرام و صميمانه اينكار را انجام دهيد. از او در مورد علت بروز اين رفتار سوال پرسيده و دلايل او را گوش دهيد. برخي از دلايل كاملا نشان دهنده مراحل تكاملي كودك است و نبايد به خاطر آنها كودك را سرزنش كرد. در اين حين از توهين و تحقير كردن كودك بپرهيزيد و به احساسات او توجه كنيد.

✅مقابله به مثل نكنيد

برخي از والدين در مواجهه با مو كشيدن كودك، واكنش هاي شديد و افراطي از خود نشان مي‌دهند و يا حتي با او مقابله به مثل مي‌كنند. اين رفتار نه تنها تاثيري نداشته؛ بلكه اوضاع را بدتر نيز مي‌كند. در اينجا يا كودك رفتارهاي خود را شديد تر كرده و يا احساس ترس در او بروز مي‌كرده و گوشه گير و منزوي مي‌شود. حتي براي نشان دادن ميزان درد و احساس حاصل از اينكار نيز، موهاي كودك خود را نكشيد. با اينكار به او مي‌آموزيد كه يكي از روش هاي برخورد كردن با ديگران، كشيدن موهاي آنها است.

✅آموزش بيان احساسات

بعد از دوراني كه مهارت هاي كلامي كودكان ارتقا پيدا كرد؛ به آنها بيان كردن احساسات شان را بياموزيد. اينكار براي جلوگيري از مو كشيدن كودك، بسيار موثر است. چرا كه او ديگر براي تخليه هيجانات و همچنين برطرف كردن كنجكاوي، از مو كشيدن استفاده نمي‌كند. اين مهارت تاثير بسيار مثبتي در آينده كودك نيز خواهد داشت. اين يكي از پايه هاي بيان احساسات در كودكان، در سنين مختلف نه گفتن است. اين موضوع را در غالب مثال ها و بازي هاي مختلف، به او بياموزيد.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه گذر كودكان از اين دوران و يا متوقف ساختن اين رفتار، نياز به زمان دارد. همچنين بايد در اين شرايط، انرژي كافي به كودكان اختصاص دهيد و خونسردي خود را حفظ كنيد. مو كشيدن كودك در بيشتر موارد، بعد از مدتي به صورت خودجوش از بين مي‌رود. اما اگر در اين مورد نگران هستيد؛ بهتر است از يك متخصص كمك بگيريد. همچنين در ابتدا علت اين رفتارها را پيدا كرده و در قدم بعدي نسبت به متوقف ساختن آنها اقدام كنيد. كمك گرفتن از مشاور اين زمان را كوتاه تر كرده و همچنين فشار رواني را براي شما نيز كاهش مي‌دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مو كشيدن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: مو كشيدن كودك | علت كشيدن مو در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۱۶:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی