مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تهديد به خودكشي در نوجوانان يكي از مسائلي است كه مي‌تواند باعث نگراني بسياري از والدين باشد. اما برخي از والدين نيز به اين تهديدها در فرزندانشان توجهي نمي‌كنند. بااين‌حال تهديد نوجوان به خودكشي بايد همواره جدي گرفته شود. حتي اگر مطمئن‌هستيد كه فرزندتان براي جلب‌توجه از اين موضوع صحبت مي‌كند. بسياري از خودكشي‌هاي موفق در شرايطي پيش مي‌آيد كه فرد واقعاً قصد خودكشي نداشته و تنها قصد جلب توجه اطرافيان را به خود داشته است. درنتيجه بهتر است نسبت به اين موضوع حساسيت ويژه‌اي داشته باشيد. پس در صورت مواجهه با اين شرابط بهتر است در كنار تغييراتي كه در رفتار خود ايجاد مي‌كنيد از يك روانشناس كودك و نوجوان نيز كمك بگيريد.

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد

منبع: تهديد به خودكشي در نوجوانان

تهديد به خودكشي در نوجوانان

فشارهاي رواني و بحران‌هايي كه در سنين نوجواني پيش مي‌آيد، مي‌تواند آن‌ها را در برابر بيماري‌هاي روحي آسيب‌پذير كند. اين شرايط مي‌تواند حتي باعث بروز مشكلات جدي‌تري نظير خودكشي نوجوانان باشد. به همين خاطر لازم است كه والدين، مربيان و ساير افرادي كه با اين گروه سني در ارتباط هستند، نسبت به برخي نشانه‌ها توجه بيشتري داشته باشند. فكر كردن يا اقدام به خودكشي گاهي با تهديد همراه هست و گاهي ممكن است نوجوان هيچ صحبتي دراين‌باره نكند. به همين خاطر شما مي‌بايست علاوه بر تهديدهاي نوجوان به ساير نشانه‌ها نيز توجه داشته باشيد.

حتما درباره روانشناسي نوجوان بخوانيد.

صحبت از خودكشي

صحبت از خودكشي آشكارترين نشانه‌اي است كه نوجوان به خودكشي فكر مي‌كند. اين موضوع مي‌تواند به‌صورت تهديد به خودكشي، كنجكاوي راجع به اين موضوع و يا صحبت درباره افرادي باشد كه دست به چنين كاري زده‌اند. به‌طوركلي هنگامي‌كه نوجوان به هر عنواني راجع به اين موضوع صحبت مي‌كند بهتراست نسبت به آن حساسيت نشان داده و سعي كنيد با صحبت بيشتر راجع به آن از ديدگاه‌هاي وي اطلاعات بيشتري به دست آوريد.

نااميدي از آينده

اگر در صحبت‌هاي نوجوان‌تان با عباراتي مثل “اي‌كاش به دنيا نيامده بودم”، “اميدي به تغيير شرايط در آينده نيست” و يا ميلي براي ادامه زندگي ندارد. بهتراست نسبت به اين نشانه‌ها حساس‌تر باشيد. حتما با نوجوان درباره موضوعي كه او را تا اين حد ناراحت كرده صحبت كنيد.

تغيير در خلق‌وخو

ازآنجاكه افسردگي يكي از مهم‌ترين دلايل براي تهديد يا عمل خودكشي در نوجوانان است، بايد نسبت به تغييراتي كه در خلقيات فرزندتان ايجاد مي‌شود هشيار باشيد (براي آگاهي از ويژگي هاي نوجوانان كليك كنيد). اين تغييرات حتي اگر به حدي جدي نباشد كه شما به‌عنوان دليلي براي خودكشي به آن نگاه كنيد مي‌تواند نشان‌دهنده ابتلاي وي به افسردگي، اضطراب يا ساير بيماري‌هاي روحي باشد. و يا در بياني ساده‌تر به اين معنا خواهدبود كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است. به همين خاطر بهتراست اين قبيل نشانه‌ها را جدي‌گرفته و علاوه بر صحبت با فرزندتان از يك مشاور كمك بگيريد. براي آشنايي با روش هاي درمان افسردگي شديد كليك كنيد. مهم‌ترين نشانه‌هايي كه بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد عبارتند از:

  • احساس غم و بي‌انگيزگي يا اضطراب و پرخاشگري كه مطابق با خلقيات هميشگي نوجوان نيست
  • تغيير در الگوي خواب يا اشتها و خوراك نوجوان
  • افت تحصيلي يا كاهش توانايي در ساير فعاليت‌ها
  • از دست‌دادن اعتمادبه‌نفس
  • احساس گناهكاري يا مقصر دانستن خود از مسائل مختلف

موضوعات مرتبط با خودكشي

يكي از موضوعاتي كه بايد به‌صورت جدي باعث نگراني شما باشد، اين‌است كه وسايل مانند تيغ، دارو، طناب يا چيزهايي ازاين‌دست را در ميان لوازم نوجوان پيدا كنيد. علاوه بر اين توجه داشته‌باشيد علاقه به تصاوير يا ساير محتواهاي مرتبط با اين موضوع نيز نگران‌كننده هستند. شما بايد نسبت به آن‌ها حساس باشيد.

خداحافظي با دوستان

بعضي از نوجوانان كه تصميم به خودكشي مي‌گيرند، اين موضوع را به اطرافيان خود اطلاع مي‌دهند. خداحافظي با دوستان يا پيدا كردن وصيت‌نامه و وسايلي ازاين‌دست ازجمله نشانه‌هايي هستند كه توجه فوري شما را مي‌طلبند.

به خود آسيب زدن

روانشناسان معتقدند آسيب‌زدن به خود يكي از رفتارهاي نزديك به خودكشي است. اگر فرزند شما رفتارهايي اين‌چنيني دارد مي‌بايست نسبت به يافتن علت و برطرف كردن آن حساس باشيد. پيشنهاد مي‌شود مقاله انواع افسردگي را بخوانيد.

چرا تهديد به خودكشي در نوجوان ايجاد مي شود؟

1- افسردگي مهم ترين دليل تهديد به خودكشي در نوجوان

افسردگي يكي از دلايل اصلي خودكشي در تمامي سنين است. به همين خاطر شما بايد به هرگونه تغيير خلقي در نوجوان حساس باشيد و در صورت مشاهده آن‌ از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. احساس نااميدي يا بي‌ارزش دانستن خود و احساس گناه گاهي اوقات در ميان افراد افسرده چنان شدتي پيدا مي‌كند كه آن‌ها احساس مي‌كنند بهتر است به زندگي خود پايان دهند. با توجه به اينكه ژنتيك نيز در بروز افسردگي و ميل به خودكشي تأثيرگذار است درصورتي‌كه سابقه اين مسائل در خانواده وجود داشته باشد، بايد به آن توجه جدي‌تري داشته باشيد. براي آشنايي با علائم افسردگي در جوانان كليك كنيد.

2- مصرف مخدرها از دلايل تهديد به خودكشي در نوجوانان

در سال‌هاي اخير مصرف مخدرها و داروهاي روان‌گردان به يكي از مهم‌ترين دلايل خودكشي نوجوانان تبديل شده است. استفاده از اين داروها توانايي تصميم‌گيري و تفكر منطقي را از بين مي‌برد و اين موضوع مي‌تواند تبديل به دليلي براي اقدام به خودكشي باشد.

3- فشارهاي روحي

اگرچه نوجوانان از سنين كودكي خارج شده‌اند، بااين‌حال ظرفيت رواني آن‌ها هنوز به‌اندازه بزرگ‌سالان رشد نكرده، پس فشارهاي رواني گاهي اوقات مي‌تواند تحمل آن‌ها را به اتمام برساند.

فشار تحصيلي بيش‌ازحد و والديني كه در اين مسائل به فرزندانشان سخت مي‌گيرند، وجود بحران‌هايي نظير مرگ، بيماري، طلاق و يا مشكلات مالي، بروز حوادثي مانند تجاوز يا پايان يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي هستند كه مي‌تواند باعث خودكشي فرزندتان باشد. بنابراين اگر اخيراً هريك از اين بحران‌ها در خانواده شما اتفاق افتاده، بهتر است براي حفظ سلامت روان فرزندتان از يك متخصص كمك بگيريد.

4- جلب‌توجه يا تقاضاي كمك

تهديد به خودكشي يا اقدام به آن در نوجوانان گاهي براي جلب‌توجه اطرافيان يا فهماندن اين موضوع به آن‌هاست كه نوجوان نياز به كمك دارد. بااين‌حال بسياري از والدين در چنين شرايطي به‌صورت منفي به اين تهديد پاسخ مي‌دهند و با پرخاش يا حتي تحقير نوجوان نه‌تنها به او كمك نمي‌كنند، بلكه او را در اجراي اين تصميم جري‌تر مي‌كنند.

5- ترس

يكي از دلايل خودكشي در نوجوانان را مي‌توان ترس دانست. ترس از پيامد برخي رفتارها و به‌ويژه رفتار والدين ازجمله موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث خودكشي شود. گاه نوجوانان با تهديد به خودكشي در چنين شرايطي سعي مي‌كنند به‌نوعي شما را تحت تأثير قرار داده و از بازخورد تند منصرف‌تان كنند. گاهي نيز آن‌ها به‌واقع تصميم گرفته‌اند براي فرار از برخي پيامدها به اين اقدام دست بزنند. براي آشنايي بيشتر با علل خودكشي در نوجوانان كليك كنيد.

واكنش صحيح مقابل تهديد به خودكشي در نوجوانان

يكي از سؤالاتي كه براي بسياري از والدين ايجاد مي‌شود اين است كه در صورت تهديد به خودكشي در نوجوان مي‌بايست چه واكنشي به اين موضوع نشان دهند؟ اولين نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه درون هر تهديدي، نوعي تقاضا براي كمك وجود دارد و شما بايد به‌جاي واكنش به كلام نوجوان به اين تقاضا واكنش نشان دهيد. همچنين بهتر است علاوه بر تهديدهاي كلامي رفتارهايي مانند نوشتن وصيت‌نامه، تهيه وسايل مربوط به خودكشي يا صحبت كردن از اين موضوع را نيز به‌عنوان تهديدي براي خودكشي در نظر بگيريد.

به تغييرات حساس باشيد

گاهي نوجوانان صراحتاً بيان نمي‌كنند كه قصد خودكشي دارند يا به آن فكر مي‌كنند. به همين خاطر شما بايد علاوه بر نشانه‌هاي كلامي نسبت به رفتارهاي او نيز حساس باشيد. به خلقيات و روحيات فرزندتان توجه داشته باشيد و هنگامي‌كه احساس مي‌كنيد نسبت به قبل تغيير كرده سعي كنيد از با صحبت دليل ناراحتي‌هاي او را پيدا كنيد.

گفت‌وگو و همدلي را جدي بگيريد

هنگامي‌كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است سعي كنيد در يك فضاي مناسب با او راجع به اين مسئله صحبت كنيد و اگر تهديد به خودكشي در نوجوانان ديديد يا او از خودكشي صحبت مي‌كند، بهتر است از نوجوان بپرسيد چه چيزي آن‌قدر ناراحتش كرده كه چنين فكري دارد؟ در كنار صحبت بايد توجه ويژه‌اي به همدلي داشته باشيد. بسياري از والدين در چنين شرايطي سعي مي‌كنند ناراحتي فرزندشان را كوچك نشان داده و يا راهكارهايي را به او ارائه كنند.

در اين‌صورت فرزند شما احساس خواهد كرد كه شما اصلاً احساساتش را درك نكرده‌ايد و اين موضوع مي‌تواند او را از ادامه صحبت منصرف كند. بهتر است در چنين شرايطي به او نشان دهيد كه متوجه شدت نگرانيش هستيد و همين‌طور اطمينان خاطر دهيد كه همواره براي كمك كردن به وي حاضر هستيد.

بيشتر بخوانيد : علائم خودكشي

از نوجوان حمايت كنيد

اين باور را در نوجوان ايجاد كنيد كه او حتي اگر كار اشتباهي انجام دهد، شما بازهم دوستش داريد و همچنين در روزهاي سخت مي‌تواند روي كمك و حمايت شما حساب باز كند. اين موضوع باعث مي‌شود تا بسياري از مشكلات براي فرزندتان قابل‌تحمل‌تر از قبل شوند.

هنگامي‌كه نوجوان‌تان از مرگ يا خودكشي صحبت مي‌كند. و شما به طور واضح نشانه هاي تهديد به خودكشي در نوجوانان خود را مي‌بينيد. حتما با او راجع به دلايل اين موضوع صحبت كنيد و به وي اطمينان بدهيد همواره براي حمايت از او در كنارش هستيد. پس‌ازآن سعي كنيد با كمك و هم‌فكري يكديگر راهكاري براي مشكلات نوجوان پيدا كنيد. براي مثال اگر احساس بي‌انگيزگي مي‌كند به او كمك كنيد تا به دنبال علاقه‌مندي‌هايش برود و اهدافي براي خود تنظيم كند. سعي كنيد تا جاي ممكن حمايت‌هايتان با حالتي دوستانه صورت بگيرد. نوجوانان معمولاً نسبت به نصيحت شدن يا صحبت كردن از موضع بالا بسيار حساس هستند.

هنگام تهديد به خودكشي در نوجوانان كمك بگيريد

وقتي با هريك از نشانه‌هاي خودكشي مواجه شديد و يا فرزندتان آشكارا از اين موضوع صحبت مي‌كند، در اولين فرصت با يك روانشناس متخصص در اين زمينه مشورت كنيد. مشاورين با توجه به شرايط شما راهكارهايي را براي مديريت اوضاع آموزش مي‌دهند و علاوه بر اين مي‌توانند با ترتيب دادن جلسات مشاوره به فرزندتان براي تغيير شرايط پيش‌آمده نيز كمك كنند. ازجمله اقدامات روانشناسان در پ

اين شرايط مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • آموزش راهكارهايي براي مديريت هيجانات و جلوگيري از اقدامات شتاب‌زده
  • آموزش مهارت حل مسئله براي كمك به نوجوان تا مشكلاتش را به شيوه‌اي سازگارانه تر حل كند
  • بررسي احتمال وجود بيماري‌هاي روحي و اقدام براي درمان آن‌ها
  • ايجاد جلسات خانواده‌درماني و كمك به تمامي اعضاي خانواده براي تغيير برخي رفتارها

براي دريافت مشاوره در زمينه تهديد به خودكشي در نوجوانان مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

واكنش صحيح در مقابل تهديد نوجوان به خودكشي چيست؟

از پرخاش، بي‌توجهي به تهديد و يا مسخره كردن نوجوان خودداري كنيد. با او راجع به دلايلي كه براي اين موضوع دارد صحبت كنيد و سعي كنيد تا جاي ممكن همدلي داشته و به او نشان دهيد كه براي حل كردن مشكلات حمايتش خواهيد كرد.

آيا نوجواني كه ديگران را به خودكشي تهديد مي‌كند واقعاً اين كار را مي‌كند؟

نمي‌توان به‌طورقطع به اين سؤال پاسخ مثبت يا منفي داد بااين‌حال حتي بيان چنين تهديدي مي‌بايست جدي گرفته شود و شما اقدامات لازم براي پيشگيري از بدتر شدن شرايط را شروع كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تهديد به خودكشي در نوجوانان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۰:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اروين ديويد يالوم يكي از نظريه پردازان معروف روانشناسي با رويكرد اگزيستانسيال (هستي گرا) است. در اصول اگزيستانسيال، افراد آموزش مي‌بينند كه چطور به عنوان بخشي از يك چيز بزرگ تر از خودشان زندگي كنند. كتب بسياري در رابطه با اتاق درمان خود به چاپ رسانده است. يالوم صداقت را در روند درمان مهمترين مرحله تلقي مي‌كند. گروه درماني يكي از حوزه هايي است كه يالوم براي بالندگي و باز كردن مسيرهاي جديد در آن تلاش كرده است. در ادامه در رابطه با زندگينامه و نظريه و گروه درماني اروين ديويد يالوم توضيح داده ايم.

منبع: اروين ديويد يالوم

زندگينامه اروين ديويد يالوم

اروين ديويد يالوم روانپزشك اگزيستانسيال و نويسنده آمريكايي، متولد 1931 در واشنگتن دي سي، ايالات متحده آمريكا است. والدين يهودي يالوم 15 سال قبل از تولد او از روسيه به واشنگتن دي سي مهاجرت كردند. اما اصالت يالوم لهستاني بود. پدر و مادر او كم سواد و فقير بودند. هنگام مهاجرت به واشنگتن دي سي يك مغازه مواد غذايي راه اندازي كردند. منزل آنها كه طبقه بالاي مغازه بود و در آن زمان اين شهر جاي مناسب و امني بشمار نمي‌رفت، پناهگاه امن يالوم خانه بود. به همين دليل تمام دوران كودكي خود را مشغول مطالعه كتاب بود. او علاوه بر مطالعه كتاب هاي موجود در منزل، هفته اي 2 بار نيز به كتابخانه مركزي شهر مي‌رفت. تا كتاب هاي مورد علاقه اش را فراهم كند.

پدر و مادر يالوم مذهبي بودند و علاقه اي به مطالعه نداشتند و به دنبال بهتر كردن شرايط اقتصادي بودند. به گفته او رابطه خوب اما با فاصله اي با پدرش داشته. اما هيچگاه زماني كه مادرش او را خوار و خفيف مي‌شمرده، پدر از او دفاع نمي‌كرد.

يالوم در دوره نوجواني پس از اتمام تحصيلات وارد دانشگاه جورج واشنگتن شد. و سال 1956 در رشته پزشكي تحصيلات خود را تكميل كرد. يالوم پس از گذراندن خدمت سربازي در سال 1963 استاد دانشگاه استنفورد شد. در همين دانشگاه بود كه روانشناسي اگزيستانسيال (هستي گرا) را پايه گذاري كرد. در سال 2002 جايزه انجمن روانشناسي آمريكا را دريافت كرد. يالوم چند رمان موفق مانند: وقتي نيچه گريست، مامان و معني زندگي، جلاد عشق، درمان شوپنهاور و … .

يالوم با مرلين، نويسنده و تاريخ نگار فمينيست ازدواج كرد. همسر يالوم نيز مانند او استاد دانشگاه بود. يكي از بزرگترين ترس هاي يالوم مرگ همسرش بود.

نظريه اروين ديويد يالوم

اروين يالوم با مطالعه كتب فلسفي روانشناسي اگزيستانسيال را پايه گذاري كرد. نظريه روان درماني يالوم يكي از درمان هايي است كه امروز طرفداران فراواني دارد. در رابطه با نظريات اروين ديويد يالوم توضيحاتي داده ايم.

1. روان درماني اروين ديويد يالوم

روان درماني يالوم به دو صورت گروهي و فردي انجام مي‌شود. او باز يك روند درماني براي همه استفاده نمي‌كرد و چهارچوب مشخصي نداشت. از نظر يالوم درمان هر مراجع بايد به صورت بديع و منحصر به فرد صورت بگيرد. روان درماني يالوم 3 محور اصلي دارد كه در ادامه به آنها اشاره خواهيم كرد.

1.مواجعه با مسلمات هستي

از نظر اروين ديويد يالوم و ديگر درمانگران وجودي، رويايي با مسلمات هستي ابتدا دردناك اما در نهايت شفابخش خواهد بود. يالوم به 4 مسلمات هستي (مرگ، آزادي، تنهايي، پوچي) تاكيد دارد.

مرگ: زندگي و مرگ همزمان با يكديگر در جريان اند. مرگ‌مدام در زندگي در جريان است و بر رفتار انسان تاثير گذار است. مرگ سرچشمه اصلي و آغازين اضطراب است كه در نهايت منشا اصلي ناهنجاري رواني است. اگرچه مرگ ما را نابود مي‌كند اما انديشيدن به آن نجات بخش زندگي است.

آزادي: تمامي انسان ها خواهان آزادي هستند و آن را مثبت مي‌بينند. اما آزادي روي تيره تري نيز دارد. پذيرش و مواجعه با آزادي، با پذيرش مسئوليت انتخاب ها، اعمال و شكست ها همراه است كه بسيار اضطراب زاست. به همين دليل پذيرش مسئوليت اولين مرحله براي روان درماني است.

تنهايي: يالوم براي موضوع تنهايي از 3 نوع تنهايي (تنهايي بين فردي، تنهايي درون فردي و تنهايي اگزيستانسيال) صحبت مي‌كند.

تنهايي اگزيستانسيال، اساسي ترين نوع تنهايي است. كه بر خلاف خودشناسي، به رغم رضايت بخش ترين روابط با ديگران و انسجام دوني تمام عيار باقي است. اين تنهايي به جدايي و فاصله ميان فرد با دنيا اشاره دارد. رويارويي با مرگ و آزادي، انسان را ناخواسته به تنهايي مي‌كشاند.

پوچي: بي معنايي و پوچي يكي ديگر از مسلمات هستي است. براي چه زندگي مي‌كنيم؟ چطور بايد زندگي كنيم؟ زندگي چه معنايي دارد؟ و… سوال هايي است كه انسان از خود مي‌پرسد. اگر هدف مشخصي براي زندگي از پيش تعيين شده نداريم، پس بايد معناي زندگي را براي خود جستجو كنيم.

2.برقراري رابطه اصيل

يالوم در كتاب هايش در رابطه با رابطه‌ي مراجع و درمانگر بارها اشاره كرده است. از نظر يالوم، رابطه نزديك با مراجعين كمك بزرگي به روند درمان مي‌كند. اينكه مراجعه كننده از آسيب هايش سخن بگويد اما بازهم پذيرفته شود در فرايند درمان تاثير گذار است. برخي از مراجعين از رابطه نزديك شدن به دليل طرد شدن و سوءاستفاده هراس دارند، اين روند درمان در روابط آن ها نيز تاثير گذار است. يالوم در تمامي درمان هايش رابطه خود با مراجعه كننده را بررسي مي‌كرد.

3.توجه به اينجا و اكنون

اعتقاد يالوم به ارزش وقايع حال است. گذشته تا جايي اهميت دارد كه در زندگي فعلي شخص خلل ايجاد كرده باشد. از نظر يالوم روان درماني يك نمونه كوچك اجتماعي است. در جلسه درمان رفتارهاي ناسازگارانه اي كه فرد انجام مي‌دهد، مانند: خودبيني، ترس، كنترل كننده و متوقع بودن خود را نمايان مي‌كند.

تكنيك هاي روان درماني اروين ديويد يالوم

طبق نظر اروين يالوم، درمانگر نبايد به يك روند درماني متكي باشد. بايد به خود اطمينان داشته باشد كه خود را متكي به يك روند درماني نكند. يالوم در كتاب هايش تكنيك هاي اصلي يك درمان را توضيح داده است. كه در ادامه به آنها اشاره كرده ايم.

  • استفاده از شرح حال نويسي
  • برقراري رابطه حمايتگرانه با مراجع
  • توجه از روياها، مخصوصا اولين رويايي كه مراجعه درباره درمانگر مي‌بيند.
  • يادداشت برداري جلسات درمان
  • فاش سازي محتاطانه اطلاعات شخصي
  • درمانگر بايد خود واقعي اش باشد

تكنيك درمان گروهي

نظر يالوم در گروه درماني به اين صورت بود كه افراد نمي‌توانند روابط بين فردي رضايت بخشي داشته باشند و به گروه درماني روي مي‌آورند. يالوم با گروه درماني هاي متفاوت، به 11 عامل و تكنيك اصلي براي گروه درماني پي برد. او باور داشت كه گروه درماني باعث پويايي ويژه و تعامل بين اعضاي گروه مراجع را به سمت تغيير سوق مي‌دهد. در ادامه به 11 تكنيك گروه درماني اشاره كرده ايم.

  1. القاي تدريجي اميد: فراهم كردن احساس خوشبيني
  2. جهان شمولي: در تكانه ها و مشكلات تنها نيستند
  3. انتقال اطلاعات: آموزش و توانمندي درباره وضعيت روانشناختي
  4. نوع دوستي: احساس ارزش و اهميت با كمك به اعضاي گروه
  5. رشد دوباره اصلاحي: حل مسائل كودكي و رخدادهاي خانوادگي
  6. تكنيك هاي معاشرت: رشد اجتماعي، بردباري، همدلي و ساير مهارت هاي فردي
  7. يادگيري بين فردي: تشكيل روابط بين فردي حمايتگرانه
  8. انسجام گروهي: احساس پذيرش، تعلق، ارزش و امنيت
  9. پالايش رواني: آزادسازي احساسات سركوب شده
  10. مولفه هاي وجودي: پذيرش درد، ناراحتي، پشيماني و مرگ

روانشناسي اگزيستانسيال اروين ديويد يالوم

اروين ديويد يالوم پايه گذار روانشناسي اگزيستانسيال است. روانشناسي هستي گرا يا اگزيستانسيال، رويكردي پويا است كه بر دلواپسي هاي كه در هستي انسان ريشه دارد، مانند ترس از مرگ. در سال 1980 اولين كتاب جامع در روان درماني هستي گرا را نوشت. اروين يالوم روان درماني را براي اضطراب قبل از مرگ بنا كرد.

كلام آخر

اروين ديويد يالوم روانشناسي خلاق و ماهر بود كه درمان را با رويكرد وجودي، بين فردي و گروه درماني انجام مي‌داد. يالوم كتاب هاي داستاني و درماني زيادي منتشر كرده است. به كساني كه در حوزه روانشناسي هستند، مطالعه كتب يالوم پيشنهاد مي‌شود. اروين ديويد يالوم، روان درماني را خط به خط به صورت شيرين و شفاف شرح داده است.

براي دريافت مشاوره در زمينه رويكردهاي روانشناسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اروين ديويد يالوم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اروين ديويد يالوم،
موضوع:
[ ۱۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۰۴:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال اضطراب فراگير يكي از انواع اختلالات اضطرابي است كه در موارد شديد به راحتي مي‌تواند زندگي شما و حتي اطرافيان را تحت تاثير قرار دهد. گسترش بيماري و ابتلا به ساير اختلالات رواني از جمله پيامدهاي بي توجهي به درمان است. معمولا سير بيماري فراز و نشيب دارد و در مواقعي كه با عامل استرس زا رو به رو شويد، نشانه‌ها شدت پيدا مي‌كنند. GAD بر اساس علائم و علل توسط متخصص تشخيص و درمان مي‌شود. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

منبع: اختلال اضطراب فراگير | علائم ، نشانه ها و بهترين راه درمان اضطراب فراگير

اختلال اضطراب فراگير و نشانه هاي آن

اختلال اضطراب فراگير اغلب با حالتي از اضطراب و تنش مبهم مشخص مي‌شود. به طوري كه مبتلايان به اين مشكل همواره نوعي نگراني و دلشوره بي دليل را در درون خود حس مي‌كنند. ساير علائمي كه متخصصان براي تشخيص مد نظر قرار مي‌دهند عبارتند از:

  • داشتن نگراني و احساس اضطراب در مورد مسائل مختلف كه اين نگراني‌ها با موضوعات مربوطه تناسب چنداني ندارند و بسيار بيشتر از حد معمول هستند.
  • فكر كردن بيش از حد به برنامه‌هاي پيش رو و در نظر گرفتن راه حل براي بدترين اتفاقات ممكن
  • داشتن ادراك تهديدآميز از موقعيت‌ها و رويدادهاي پيراموني حتي زماني كه چيز نگران كننده‌اي وجود ندارد.
  • ناتواني در تحمل ابهام
  • ضعف در تصميم‌گيري و ترس از گرفتن تصميمات اشتباه
  • ناتواني در كنارآمدن با نگراني‌ها
  • ناتواني در آرام كردن خود، احساس بي قراري و تنيدگي عضلاني
  • اشكال در تمركز و احساس خالي شدن ذهن

علائم جسماني اختلال اضطراب فراگير

درست است كه اضطراب فراگير نوعي اختلال روانشناختي محسوب مي‌شود، اما با درگير كردن سيستم عصبي و برانگيختگي مغز مي‌تواند تاثيرات مختلفي بر بدن بگذارد. از همين رو متخصصان، علائم جسماني آن را نيز شناسايي كرده‌اند كه از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • زود خسته شدن
  • دچار شدن به اختلال خواب (اشكال در به خواب رفتن يا حفظ تداوم خواب، يا خواب توام با بي قراري و عدم رضايت از كيفيت آن).
  • تنش عضلاني يا احساس درد در عضلات
  • لرزش
  • تحريك پذيري
  • افزايش تعريق بدن
  • حالت تهوع، اسهال يا دچار شدن به سندروم روده تحريك پذير
  • احساس برانگيختگي و بي تابي
  • نگراني بيش از حد
  • بي قراري
  • سر درد
  • تعريق
  • اختلال در تمركز
  • تكرر ادرار

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

علل دچار شدن به اختلال اضطراب فراگير

همانند بسياري ديگر از اختلال‌هاي روانشناختي اضطراب فراگير يك علت واحد ندارد، بلكه از تعامل فاكتورهاي زيستي و محيطي گوناگون پديد مي‌آيند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • وجود تفاوت‌هايي در عملكرد و شيمي مغز
  • ژنتيك
  • حساسيت مفرط به تنبيه
  • عوامل رشدي و شخصيتي

عوامل خطر اختلال اضطراب فراگير

وجود برخي عوامل مي‌تواند ريسك ابتلا به اختلال‌اضطراب فراگير را افزايش دهد. از همين رو به آن‌ها عوامل خطر گفته مي‌شود. در زمينه اختلال GAD تاكنون 3 عامل خطر اصلي شناسايي شده است كه ما در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم:

1- عوامل مزاجي (عوامل زيستي مرتبط با شخصيت)

افرادي كه بازداري رفتاريي و هيجان‌پذيري منفي (گرايش به روان رنجوري) بالايي دارند و آن‌هايي كه بيش از حد به تنبيه حساس هستند و دائما مي‌خواهند جلوي آسيب‌ها را بگيرند، نسبت به افرادي كه چنين ويژگي‌هاي شخصيتي ندارند بيشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير قرار دارند.

2- عوامل محيطي

عوامل محيطي مختلفي مي‌توانند در دچار شدن به نگراني مفرط و در نهايت اختلال اضطراب فراگير موثر باشند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به مصائب دوران كودكي و يا محافظت افراطي والدين در اين دوران اشاره كرد. در حقيقت پدر و مادرها با محافظت بيش از حد خود به طور غيرمستقيم اين پيام را به فرزندشان منتقل مي‌كنند كه دنيا جاي بسيار خطرناكي است و آن‌ها دائما بايد منتظر وقوع يك اتفاق بد باشند.

3- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

يك سوم خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير ژنتيكي است و اين عوامل با خطر گرايش به روان رنجوري همپوشاني داشته و با ساير اختلال‌هاي اضطرابي و خلقي به ويژه اختلال افسردگي اساسي مشترك هستند.

4- عوامل مرضي

طبق نظر فرويد، يمي از علل ايجاد اضطراب مرتبط با تنش هاي غريزي است. اضطراب علامت خطري در برابر احتمال وقوع يك تجربهاسيب زا است.

روش هاي درمان اختلال اضطراب فراگير

براي درمان اختلال اضطراب فراگير دو گزينه روان درماني و دارودرماني موجود است. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه بيشترين اثر درماني از استفاده همزمان اين روش‌ها نائل مي‌شوند. در ادامه به توضيح بيشتر هريك از اين روش‌هاي درماني پرداخته‌ايم.

روان درماني

روان درماني يا مشاوره روانشناسي، درماني مبتني بر گفتگو و تكنيك‌هاي شناختي است. رويكردهاي مختلفي براي روان درماني وجود دارد. طبق مطالعات رويكرد شناختي موثرترين روش براي درمان اختلال اضطراب فراگير است. در اين رويكرد درمانگر تلاش مي‌كند تا مهارت‌هاي به خصوصي را در زمينه كنترل اضطرب و نگراني به شما بياموزد. همچنين بر اساس تكنيك مواجهه تدريجي شما را آماده مي‌سازد تا اجتناب‌هاي روزمره خود را بشناسيد و به مرور عملكرد سابق خود را بازيابيد.

دارو درماني

براي درمان اختلال‌اضطرب فراگير به خصوص زماني كه شدت اضطراب بسيار بالاست و روان درماني نمي‌تواند به تنهايي اثرات مثبت خود را اعمال كند متخصصان استفاده از دارو درماني را پيشنهاد مي‌دهند. 3 طبقه دارويي كه در كنترل علائم اختلال GAD به كار گرفته مي‌شوند عبارتند از؛ داروهاي ضد اضطرابي ، ضد افسردگي‌ها، بوسپيرون و بنزوديازپين‌ها. از آنجايي كه استفاده سر خود از اين داروها مي‌تواند عوارض بالقوه‌اي نظير بروز وابستگي جسماني را به همراه داشته باشد، مصرف و حتي نحوه قطع آن‌ها حتما بايد زير نظر متخصص صورت بگيرد. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

يك ديگر از روش ها درماني براي اضطراب فراگير درمان شناختي رفتاري است. در درمان شناختي رفتاري به مراجعه كننده كنترل افكار اضطراب و علائم جسماني اضطراب زا را آموزش مي‌دهند. در اين درمان به اضطراب ها نگاه هاي واقع بينانه تري مي‌شود. طول درمان شناختي رفتاري براي اضطراب فراگير تقريبا 12 الي 20 جلسه به طول مي‌انجامد.

پذيرش و تعهد درماني (ACT)

يكي از روش هاي درماني اختلال اضطراب فراگير، درمان به روش پذيرش و تعهد است. هدف در اين روش درماني، تلاش بر كاهش تاثير عوامل اضطراب زا بر فرد و عملكرد روزانه اش است. پس فرد طي جلسات درماني آموزش مي‌بيند كه با وجود افكار منفي و اضطراب، عملكرد مفيدي داشته باشد. در طول زمان علائم اضطراب كاهش خواهد يافت.

براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

كلام آخر

اختلال اضطراب فراگير يكي از انواع اختلالات‌اضطراب است. هرگز بدون مشورت با متخصص از دارو يا روش درماني سرخود استفاده نكنيد. براي عملكرد بهتر و زندگي بدون اضطراب حتما با روانشناس و متخصص در حوزه اضطراب مشورت كنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات روانشناختي ارائه مي‌دهد. عدم توجه به نشانه هاي اضطراب فراگير فرد را با مشكلات جدي تري مواجه خواهد كرد. پس هر چه زودتر با شماره هاي درج شده تماس حاصل نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب فراگير مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا ممكن است كه اختلال اضطراب فراگير در كودكان نيز اتفاق بيافتد؟

بله، كودكان و نوجوانان نيز ممكن است دچار اختلال اضطراب فراگير شوند. با اين تفاوت كه وجود يك علامت از علائم تشخيصي GAD براي تشخيص اين اختلال در كودكان كفايت مي‌كند. براي دريافت نظر كارشناسي در اين زمينه لازم است به يك روانشناس باليني كودك مراجعه نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلال اضطراب فراگير | علائم ، نشانه ها و بهترين راه درمان اضطراب فراگير


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۰۲:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ارون بك يا ارون تي بك (1921) يكي از بانفوذترين نظريه‌پردازان افسردگي است كه پيشگام درمان شناختي شد. او در طول 40 سال گذشته يك نوع نظام روان‌درماني ابداع كرد و آن را درمان شناختي ناميد. وي اولين كسي است كه انجمن روانشناسان و انجمن روانكاوان آمريكا، به او جايزه دادند و از او تقدير كردند. بك بيش از ۴۰۰ كتاب و مقاله منتشر نمود. دخترش جوديث (Judith) روانشناس باليني است و اكنون مدير انستيتوي تحقيقاتي شناخت‌درماني بك مي‌باشد. جوديت با نوشته‌ها و مقالاتش نقش مهمي در تبيين بيشتر و بهتر مفاهيم شناخت‌درماني بك دارد.

منبع: ارون بك | نظريه شناختي بك

زندگينامه آرون بك

ارون بك بك در سال ۱۹۲۱ متولد شد و تا اين لحظه به صد سالگي زندگي خود نزديك است. والدينش از خانواده‌هاي روسي مهاجر به آمريكا هستند. مادر بك به خاطر اينكه دو كودك خردسالش را از دست داد، از افسردگي مزمن رنج مي‌برد. يكي از علل آشنايي بيشتر بك با افسردگي، و تبديلش به يكي از نظريه‌پردازان بزرگ افسردگي، همين امر بود. بك چند مورد فوبيا (فوبيا نسبت به زخم و خون و نيز فوبياي خفگي) داشت و اتفاقاً راهكارهاي بسيار ارزشمندي در زمينه‌ درمان شناختي فوبيا نيز ارائه داد. آرون از ابتدا قرار نبود در رشته روانشناسي و روانكاوي فعاليت نمايد. تحصيلات او ابتدا در علوم سياسي و ادبيات انگليسي بود و در سال ۱۹۴۶ از دانشگاه ييل در رشته‌ پزشكي فارغ‌التحصيل شد. علاقه به روانشناسي و روانكاوي در طول مسير زندگي در او شكل گرفت.

تعريف شناخت درماني | ارون بك

شناخت در لغت به معناي عمل يا فرايند دانستن مي‌باشد. رويكرد شناختي به شخصيت، به روش‌هاي آگاهي افراد از محيط و خودشان، روش‌هاي درك و ارزيابي، يادگيري و حل مسايل، تمركز دارد. اين رويكرد چون منحصرا روي فعاليت‌هاي ذهني هوشيار تمركز دارد، واقعا يك رويكرد روانشناختي به شخصيت است. اين تمركز روي ذهن، مفاهيم مورد توجه ساير نظريه‌پردازان را ناديده نمي‌گيرد. براي نمونه، در رويكرد شناختي، نيازها، سايقها يا هيجانات را به عنوان جنبه‌هايي از شخصيت مي‌دانند كه تحت كنترل فرايندهاي شناختي‌اند. شناخت‌درماني به عنوان يك تكنيك درماني داراي ساختار، كوتاه مدت و متمركز بر حل مشكلات جاري و تغيير تفكر و رفتار ناكارآمد در دانشگاه پنسيلوانيا شكل گرفت. بطور خلاصه در مدل شناختي، تفكر تحريف‌شده يا ناكارآمد كه روي خلق و رفتار بيمار اثرگذار است وجه اشتراك همه آشفتگي‌هاي روان‌شناختي مي‌باشد. تغيير واقع‌گرايانه تفكر به بهبود خلق و رفتار منجر مي‌شود.

نظريه شناختي ارون بك

به عقيده آرون بك واكنش فرد به افكاري خاص و ناراحت‌كننده، موجب بروز اختلال يا حالتي غيرعادي در او مي‌شود. به همان نسبتي كه ما با اكثر موقعيت‌هاي موجود در زندگي مقابله مي‌كنيم، هر دو افكار مطلوب و ناراحت‌كننده بطور همزمان به ذهن ما خطور مي‌كنند. بك به اين شناخت‌هاي ناخواسته افكار خودكار مي‌گويد. وقتي كه جريان افكار خودكار در فردي بسيار منفي باشد، انتظار داريم آن فرد افسرده گردد (من هيچوقت اين مقاله را تمام نخواهم كرد، من چاق هستم، پول ندارم، والدينم از من نفرت دارند – آيا تاكنون چنين حس‌هايي تجربه كرديد؟). بيشتر اين افكار منفي حتي وقتي شواهدي آنها را رد و نفي‌ كنند، باز هم ادامه مي‌يابند. بك در سال (۱۹۶۷) سه مكانيسم زير را كه از نظر وي مسئول افسردگي هستند، شناسايي كرد.

سه‌گانه‌ شناختي | ارون بك

سه‌گانه‌ شناختي، يعني سه نوع تفكر منفي (درماندگي و نكوهش) كه معمولا در افراد افسرده وجود دارند: افكار منفي درباره خود، جهان و آينده. اين افكار غالبا در افراد افسرده، به صورت خودكار و خودبخودي اتفاق مي‌افتند. همانگونه كه اين سه مولفه در تعامل با يكديگرند، در فرايند پردازش شناخت نرمال دخالت دارند و به اختلال در ادراك، حافظه و حل مسئله منجر مي‌شوند و فرد را غرق در افكار منفي مي‌كنند.

طرحواره‌ منفي از خود

بك باور داشت، افرادي كه تحت فشار افسردگي هستند، داراي طرحواره‌ منفي از خود مي‌باشند. مجموعه‌ باورها و انتظارات آنها از خود اساسا منفي و بدبينانه است. به عقيده بك طرحواره‌هاي منفي امكان دارد در دوران كودكي بخاطر عواقب ناشي از يك رويداد ناگوار ايجاد شده باشند. اين تجربيات مي‌تواند شام: مرگ يكي از والدين يا خواهر يا برادر، طرد از سوي والدين، انتقاد، دريافت حمايت بيش از حد، غفلت و سوء استفاده، مورد آزار و اذيت واقع شدن در مدرسه يا محروميت از بودن در گروه همسالان باشد. افرادي كه طرحواره‌ منفي از خود دارند، مستعدند كه به اشتباهات منطقي در تفكر خود دچار شوند و مايلند به طور انتخابي روي برخي جنبه‌هاي يك موقعيت خاص متمركز شوند. آنها اطلاعاتي كه به همان اندازه با آن موقعيت مرتبط است را ناديده مي‌گيرند.

تحريفات شناختي

بك برخي فرآيندهاي تفكر غيرمعقول (تحريفات فرآيندهاي تفكر) را شناسايي كرد. اين الگوهاي فكري غيرمنطقي به خودمغلوبي مربوطند و اضطراب و افسردگي را در فرد شدت مي‌بخشند.

دخالت خودسرانه

نتيجه‌گيري طبق شواهد ناكافي يا غيرقابل قبول: براي مثال، خود را بي‌ارزش مي‌دانيد، زيرا مي‌خواهيد به كنسرت خياباني برويد ولي بارش باران شروع مي‌شود.

انتزاع انتخابي

تمركز تنها بر يك جنبه از يك موقعيت و ناديده گرفتن ساير جنبه‌ها: براي مثال، با اينكه شما فقط يكي از بازيكنان تيم هستيد، ولي نسبت به باخت تيم خود احساس مسئوليت داريد.

بزرگنمايي

در مورد اهميت رويدادهاي نامطلوب مبالغه مي‌كنيد. مثلا، اگر يك راننده موجب ايجاد خراشي كوچك روي ماشين شما شود، شما او را كلا يك راننده كاملا افتضاح مي‌دانيد.

كوچك شمردن |ارون بك

اهميت يك رويداد را ناديده مي‌گيريد. مثلا، معلمان شما براي نمرات عالي در يك نيمسال شما را تحسين مي‌كنند، ولي شما اين را موضوع بي‌اهميتي مي‌‌دانيد.

تعميم افراطي

فقط از يك رويداد ناچيز، نتيجه‌گيري‌هاي منفي گسترده‌اي مي‌كنيد. مثلا شما علي‌رغم تلاش براي يك امتحان نمره كمي از آن مي‌گيريد، ولي بخاطر اين نمره خود را يك احمق مي‌دانيد.

شخصي‌سازي | ارون بك

احساسات منفي ديگران را به خود اختصاص مي‌دهيد. مثلا وقتي معلم با ظاهري واقعا عصباني وارد كلاس مي‌شود، فكر مي‌كنيد بايد اين عصبانيت را سر شما خالي كند.

فرآيند درمان شناختي

شناخت‌درماني يعني حل منظم و ساخت‌مند مساله. بندرت بيشتر از ۳۰ جلسه طول مي‌كشد و درمانگر براي هر جلسه دستور كار تهيه مي‌كند. به اعتقاد بك درمان‌گر بايد با گرمي و خلوص‌نيت با بيمار همدلي كند و خودش بايد الگوي اموري باشد كه قصد آموزشش را دارد. وي درمان‌جويي را موفق مي‌داند كه براي اصلاح شناخت‌هايش چند مرحله طي مي‌كند: اول بايد بداند به چه چيزي مي‌انديشد. سپس بايد قضاوت‌هاي درست را بجاي قضاوت‌هاي نادرست بنشاند و در نهايت، به معياري برسد كه بداند آيا تغييرات او درست هستند يا نادرست. اصلي‌ترين فرآيند درماني، بازسازي عقايد تحريف‌شده مي‌باشد كه در تغيير رفتارهاي كژكار نقش مهمي دارند. قبل از شروع جلسات درماني، درمانگر براي كنترل وضعيت و پيشرفت بيمار، معمولا فهرست نشانه‌هاي كوتاهي از جمله پرسش‌نامه افسردگي و اضطراب بك را اجرا مي‌كند. اين كار موجب تمركز بر مشكل، مانع اتلاف وقت و موجب آشنايي درمان‌جو با منطق سمت‌وسوي درمان مي‌گردد.

ارزيابي انتقادي شناخت‌درماني بك

باتلر و بك (۲۰۰۰) بررسي متاآناليز را جهت بررسي اثربخشي شناخت‌درماني بك بكار بردند. آنها نتيجه گرفتند كه حدود ۸۰ درصد بزرگسالان از اين تكنيك درماني سود برده‌اند. همچنين ثابت شد كه اين درمان نسبت به درمان دارويي موفقيت بيشتري دارد و بيماري در چنين حالتي كمتر عود مي‌كند. اين نتايج مويد اين گزاره است كه افسردگي مبتني بر شناخت مي‌باشد. اين بررسي‌ها نشان داد كه دانش توضيح شناخت مي‌تواند به بهبود كيفيت زندگي مردم منجر شود.

نتيجه‌گيري در مورد نظريه و زندگي نامه ارون بك

شناخت‌درماني بك در مقايسه با بسياري از نظريه‌هاي درمان، ساختمند است. درمانگر جلسه يا جلسات اول، را به سنجش، برقراري رابطه توأم با همكاري و مفهوم‌بندي مورد، اختصاص مي‌ذهد. در ادامه، بيمار با كمك رويكرد اكتشاف هدايت شده چيزهايي راجب تفكر نادرست مي‌آموزد. جنبه مهم ديگر درمان شناختي، روش‌هاي تشخيص افكار خود و ارائه تكليف منزل مي‌باشد. درمانگر پس از تحقق اهداف، نحوه ختم درمان را بررسي مي‌كند و بيماران ياد مي‌گيرند كه بعد از درمان چگونه از آموخته‌هايشان استفاده كنند. در نهايت بيمار از مرحله شناخت به سوي تغيير هدايت مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه موانع خوب گوش دادن در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ارون بك | نظريه شناختي بك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۵۸:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ايوان پاولف، دانشمند بزرگ علم رفتار شناسي كه بيشتر پژوهش هايش براي علم فيزيولوژي بود. پاولف در سن 50 سالگي وارد حوزه يادگيري شد و بنيانگذار شرطي سازي كلاسيك است. اما به تدريج و در سن 80 سالگي در رابطه با بيماري هاي رواني توسط شرطي سازي به مطالعه پرداخت. فيزيولوزيست و پزشك روسي با ابداع شرطي سازي كمك بزرگي به علم روانشناسي و روانپزشكي كرد. در ادامه براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با شرطي سازي همراه ما باشيد.

منبع: ايوان پاولف | زندگي نامه، تعريف نظريه شرطي سازي كلاسيك پاولف

زندگينامه ايوان پيتروويچ پاولف

ايوان پيتروويچ پاولف، متولد 1849، پزشك، عصب شناس، فيزيولوژيك و روانشناس روس بود. پدر كشيش و فقيري داشت كه بيشتر وقت خود را با مطالعه سپري مي‌كرد. پاولف در 5 سالگي نوشتن را آموخت و در 11 سالگي تحت تاثير پدر خود، وارد مدرسه كليساي ريازان شد. اما كليسا را رها كرد و در دانشگاه سن پترزبورگ رشته علوم طبيعي را آموزش ديد. ايوان پاولف در سال 1875 مدرك ليسانس و در سال 1898 به درجه دكتري رسيد. در سال 1904 براي “تحقيقات در مورد چگونگي دستگاه گوارش انسان” برنده جايزه نوبل پزشكي يا فيزيلوژي شد.

نظريه شرطي سازي را تا قبل از 50 سالگي انجام نداده بود. اما يك رويداد تصادفي باعث شد تا نظريه شرطي سازي را بنا كند. نتيجه تلاش هاي بي وقفه پاولف در زمينه شرطي سازي، انتشار كتاب بازتاب هاي شرطي و روانپزشكي شد. در نهايت پاولف در سال 1936 درگذشت.

نظريه شرطي سازي كلاسيك ايوان پاولف

مشاهدات ابتداعي كه توسط پاولف انجام شد، او را به سمت مفهموم شرطي سازي كلاسيك سوق داد. پاولف در حال مطالعه دستگاه گوارش سگ ها بود كه متوجه شد: سگ ها با مشاهده شخصي كه به آنها غذا مي‌دهد، حتي زماني كه غذا به همراه نداشته باشد، بزاق دهانشان جاري مي‌شود.

پاولف با مطالعه اين رفتار سگ، شرطي سازي كلاسيك را بنا كرد. در آزمايش اصلي پاولف، او به غده بزاق سگ ها (پاسخ طبيعي) مخزني براي اندازه گيري وصل كرد. سپس ظرفي را در روبه روي او قرار داد تا به طور خودكار پودر گوشت (محرك غير شرطي، طبيعي) داخل آن بريزد. پاولف چراغي (محرك بي اثر يا خنثي) را پشت ظرف غذا روشن مي‌كند، داخل ظرف غذا مي‌ريزد و چراغ را خاموش مي‌كند. اين كار بارها تكرار مي‌شود، اول چراغ و بعد غذا. بعد از اينكه پژوهشگر از پيوند غذا و نور توسط سگ اطمينان حاصل مي‌كند. چراغ را روشن مي‌كند اما غذايي داخل ظرف نمي‌ريزد. اما سگ بزاق (پاسخ شرطي شده) دهانش ترشح مي‌شود. به اين رفتار شرطي شدن مغز مي‌گويند.

خاموشي و فراگيري، پاسخ شرطي در نظريه ايوان پاولف

همانطور كه آزمايش پاولف را توضيح داديم، پودر گوشت و نور باعث شرطي شدن سگ شد. هر زمان كه محرك شرطي و غير شرطي با هم ارائه شود، يك كوشش است. در ادامه آزماشي هاي متفاوتي از شرطي شدن را توضيح خواهيم داد.

خاموشي: اگر محرك غير شرطي يا غذا ارائه نشود، پاسخ شرطي يا بزاق به تدريج ضعيف خواهد شد. به اين پديده خاموشي مي‌گويند.

بازگشت خود به خودي: از ظاهر شدن مجدد يك پاسخ يادگيري شده، بعد از خاموشي ظاهري، در بازگشت خود به خودي، جفت سازي محرك شرطي با محرك غير شرطي لازم نيست.

تعميم محرك: تمايل به پاسخ دهي به محرك هايي شبيه به محرك شرطي اما نه دقيقا يكسان را تعميم محرك مي‌گويند.

تميز محرك: توانايي تشخيص تفاوت ها در محرك هاي مختلف، مخصوصا زماني كه بهم ربط دارند. تميز محرك واكنش به تفاوت هاست.

شرطي‌شدن همزمان: ارائه همزمان محرك شرطي و غير شرطي را شرطي شدن همزمان مي‌گويند.

شرطي شدن تاخيري: ارائه محرك شرطي چند ثانيه پيش از محرك غير شرطي، و محرك شرطي تا آغاز پاسخ باقي مي‌ماند.اين فرايند را شرطي شدن تاخيري مي‌گويند.

شرطي شدن ردي: ارائه محرك شرطي، چند ثانيه پيش از محرك غير شرطي. محرك شرطي قبل از ارائه محرك غير شرطي حذف مي‌شود.

در هر دو مسير خاموشي و فراگيري، ابتدا تغييرات با سرعت و به تدريج كاهش مي‌يابد.

در علم روانشناسي براي درمان چه بيماري هايي از روش شرطي سازي استفاده مي‌شود؟

مطالعات، دانش و آزمايشات انجام شده توسط ايوان پاولف، كمك بزرگي به علم روانشناسي كرده است. شرطي سازي نشان مي‌دهد كه بسياري از رفتارهاي بد و اختلالت رواني در جريان شرطي سازي مغز شكل گرفته اند. براي درمان اختلالات زير از شرطي سازي استفاده مي‌شود.

  • فوبياها
  • ترس از اشياء
  • ترس از حيوانات
  • ترس از موقعيت ها
  • ترس از آمپول

كلام آخر

ايوان پاولف فيزيولوژيست روسي، دانشمند و پژوهشگر بود كه كمك بزرگي به علم روانشناسي و روانپزشكي كرده است. پاولف با مطالعاتي كه بر سيستم گوارش سگ انجام داد شروع به آزمايش شرطي سازي كرد. در اين آزمايش چند محرك وجود دارد كه با جابجايي و دستكاري آنها، شرطي سازي به شكل هاي مختلفي انجام مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه رويكردهاي روانشناسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ايوان پاولف | زندگي نامه، تعريف نظريه شرطي سازي كلاسيك پاولف


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۰:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آموزش سكس از مهم ترين مسائلي است كه زوجين بايد پيش از ازدواج به آن توجه نمايند چراكه يكي از مهم‌ترين اصول در تجربه رابطه جنسي سالم و با كيفيت است. سكس تنها به كسب لذت محدود نمي‌شود و بايد راهي براي نزديكي عاطفي بيشتر زوجين و بهبود رابطه آنان باشد. بروز برخي اشتباهات در حين سكس ممكن است به دلخوري و حتي جدايي منجر شود، بنابراين از تاثير آن در زندگي شخصي و عاطفي خود غافل نشويد. طبق آمار، بيشتر زوجيني كه از هم طلاق مي‌گيرند مشكل خود را در رابطه جنسي‌شان عنوان كرده‌اند كه اين مشكل به علل مختلفي بروز پيدا مي‌كند. با توجه به آموزش سكس و كمك گرفتن از يك روانشناس متخصص مي‌توانيد رابطه جنسي عالي را با همسر خود تجربه كنيد.

منبع: آموزش سكس

سكس چيست؟

سكس به معاشقه ميان زن و مرد گفته مي شود كه با انجام فعاليت‌هاي مختلفي قصد رسيدن به ارگاسم را دارند. اين فعاليت‌هاي جنسي تنها به مفهوم عمل دخول نمي‌باشد و شامل فعاليت‌هاي آميزشي ديگري نظير آميزش مقعدي و دهاني هم است و به بياني ارگاسم بدون دخول هم امكان پذير است. بنابراين هر نوع كنشي كه به لذت جنسي ختم شود به مفهوم آميزش جنسي يا همان سكس تلقي مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : سكس دهاني | خطرات و عوارض رابطه جنسي دهاني

آموزش سكس چه تاثيري بر روابط زوجين دارد؟

داشتن آميزش جنسي موفق، موجبات يك رابطه سالم را فراهم مي كند. منظور از آميزش جنسي موفق اين است كه هر دو طرف رابطه به لذت جنسي و ارگاسم برسند و در حين رابطه احساس خوبي داشته باشند. اينكه بتوانيد زوج خوبي براي همسر خود در سكس باشيد را بايد از طريق آموزش ها و مهارت هاي زناشويي بياموزيد. اين آموزش ها پيچيده نيستند و فقط كافي است كه آميزش جنسي را ياد بگيريد و شتاب زده برخورد نكنيد. يادگيري اين مسائل تاثير مثبتي بر روابط زوجين خواهد داشت و موجب شادابي جسمي و روحي آن ها مي شود.

بيشتر بخوانيد : ارتباط صحيح با همسر | عوامل و موانع ارتباط خوب با همسر

قبل از سكس بايد به چه نكاتي توجه كرد؟

  1. از خوردن غذاهاي سنگين پرهيز كنيد.
  2. زنان بهتر است قبل از سكس مثانه خود را تخليه كنند.
  3. نسبت به افكار منفي و ايرادگير بي توجه باشيد.
  4. مشروب و مواد مخدر مصرف نكنيد.
  5. موهاي زائد را از اندام جنسي خود بزداييد.
  6. قبل از شروع سكس مسواك بزنيد.
  7. پيش از سكس سيگار نكشيد.

آموزش سكس | مراحل رابطه جنسي صحيح

براي داشتن يا رابطه جنسي بايد به مراحل و تربيت آن‌ها توجه داشته باشيد كه به شرح زير هستند:

1.مرحله اول

سكس صحيح تنها به معني دخول نيست و براي انجام آن بايد به چند ويژگي و سه مرحله مهم دقت كرد. اولين مرحله تحريك جنسي است. در ابتدا بايد شروع به نوازش و بوسيدن همسر خود كنيد تا از لحاظ جسمي و ذهني براي سكس آماده شود. هر چقدر اين مرحله بيشتر طول بكشد از سكس خود بيشتر لذت خواهيد برد. چرا كه اندام‌هاي جنسي زنان و مردان براي شروع سكس آمادگي بيشتري پيدا مي‌كنند. بنابراين از ويژگي‌هاي مهم يك رابطه جنسي سالم نوازش پيش از شروع مي‌باشد. به زوج‌هايي كه تا به حال رابطه دخول نداشته‌اند، توصيه مي كنيم چندين بار اول رابطه بدون دخول را تجربه كنند.

2. مرحله دوم

در مرحله دوم كه با آميزش‌هاي مختلف جنسي و دخول همراه است ارضا شدن زن و مرد اتفاق مي‌افتد. رسيدن به اوج لذت جنسي در مردان با خارج شدن مني همراه است و در زنان با منقبض شدن مهبل و مجاري ادرار بروز پيدا مي‌كند و اين لذت چندين ثانيه ادامه دارد.

3. مرحله سوم

مرحله آخر هم پس از ارگاسم‌ است كه فرد حس بسيار خوب و مسرت بخشي دارد. برخي از زوجين به محض ارگاسم همديگر را رها كرده و به انجام كار ديگري مشغول مي‌شوند كه اين كار بسيار اشتباه است. بعد از ارگاسم بايد مدتي نزد همسر خود بمانيد و شروع به نوازش و بوسيدن او كنيد تا احساس خوبي به او منتقل شده و محبت ميانتان چندين برابر شود.

آموزش سكس | انواع حالت هاي رابطه جنسي

پوزيشن‌هاي بسيار زيادي براي سكس وجود دارد كه در هر كدام نقاط حسي متفاوتي احساس مي‌شوند. شما با امتحان هر كدام از اين موقعيت ها مي‌توانيد تجربه‌اي تازه به رابطه خود بدهيد. براي آشنايي كامل با انواع پوزيشن هاي جنسي كليك كنيد. در ادامه به معرفي برخي از آن‌ها پرداخته‌ايم.

1. پوزيشن زانوهاي خم شده

در اين حالت زن دراز كشيده و پاهايش را دور كمر مرد مي‌پيچد. اين پوزيشن از پوزيشن‌هاي رايج سكس مي‌باشد كه باعث مي‌شود دخول راحت تر انجام شود.

2. پوزيشن زانو زدن

در اين حالت زن زانو زده و مرد پشت سر او قرار گرفته و در اين حالت شروع به مقاربت مي‌نمايند.

3. آموزش سكس | پوزيشن دراز كشيدن به پهلو

در اين حالت، دو طرف به پهلو دراز مي‌كشند به گونه‌اي كه صورت‌هايشان مقابل هم باشد و بعد دخول را انجام مي‌دهند.

4. پوزيشن متقاطع

زن و مرد هر دو به پهلو دراز مي‌كشند ولي مرد در پشت زن قرار گرفته و دخول صورت مي‌گيرد. زن هم بايد براي دخول بهتر، پاي بالايي خود را بر روي مرد بگذارد.

5. پوزيشن نشسته

در اين نوع، عمل دخول با تحريكات زن اتفاق مي‌افتد و لذت بيشتري هم براي زن به همراه دارد و به اين شكل است كه مرد دراز كشيده و زن با قرار گرفتن بر روي آلت مرد شروع به آميزش مي‌كند.

6. پوزيشن ايستاده

اين پوزيشن به خاطر خستگي در هر دو طرف و معايبي كه دارد پيشنهاد نمي‌شود و همانطور كه از نامش مشخص است مرد به حالت ايستاده قرار گرفته و زن با حلقه كردن خودش دور كمر مرد شروع به مقاربت جنسي مي‌كنند. براي انجام اين نوع پوزيشن زن و مرد بايد توان بدني بالايي داشته باشند.

7. پوزيشن ايستاده و نشسته

در اين حالت مرد مي‌ايستد و زن بر روي يك سطح قرار مي‌گيرد و سپس دخول انجام مي‌شود. اين سطح مي‌تواند مبل يا تخت يا .. باشد.

8. پوزيشن نيمه نشسته

مرد به صورت نشسته قرار گرفته و زن به روي آلت او قرار مي‌گيرد. در اين حالت نيز كنترل رابطه جنسي بيشتر بر عهده زن است.

آموزش سكس | از چه سني مي توان رابطه جنسي برقرار كرد؟

پاسخ به اين سوال تا حد زيادي تحت تاثير فرهنگ هر جامعه است اما به طور كلي بهتر است افراد براي مقاربت جنسي حداقل بيش از ۱۵ سال سن داشته باشند و به عبارتي كودك نباشند. در كل محدوديت سني براي افراد بالغ وجود ندارد چرا كه شرايط جسماني و ذهني هر فردي متفاوت از ديگري است و زمان رسيدن سن بلوغ و تكامل در همه يكسان نيست.

براي انجام سكس، رسيدن به بلوغ فكري و جنسي واجب است تا بتوان در انتخاب همسر و شريك جنسي خود بهترين تصميم را گرفت و در واقع شتاب زده و هيجاني عمل نكرد. متاسفانه برخي از افراد تنها به خاطر كنجكاوي و انجام سكس تن به ازدواج مي‌دهند كه معمولا شكست خورده و از ازدواج خود پشيمان مي‌شوند. براي آگاهي از آداب اولين رابطه جنسي كليك كنيد.

آيا زنان باردار مي توانند سكس داشته باشند؟

بله منعي براي مقاربت جنسي خانم‌ها در دوران بارداري وجود ندارد فقط اينكه دو ماه پاياني بايد از انجام سكس اجتناب كرد تا از هر گونه آسيب و صدمه احتمالي به جنين پيشگيري نمود. در كل بهتر است درباره سكس در زمان بارداري از پزشك خود سوال كنيد چرا كه شرايط جسمي هر فردي نسبت به ديگري فرق دارد. به عنوان مثال خانم‌هايي كه قبلا سقط را تجربه كرده‌اند يا بيماري‌هاي خاصي دارند، بايد با احتياط بيشتر و با راهنمايي‌هاي پزشك متخصص درباره انجام سكس در بارداري تصميم بگيرند.

آموزش سكس | مشكل در برقراري سكس از كجا نشات مي گيرد؟

مشكلات مختلف جسماني و رواني بر روي سكس تاثير مي‌گذارد. بيماري‌هايي مثل مشكلات قلبي، ديابت طولاني مدت، بيماري‌هاي خاص و… ممكن است اثرات منفي بر روي سكس بگذارند. از طرفي بروز ناراحتي‌هاي رواني نظير افسردگي، استرس و… نيز كيفيت سكس را تحت شعاع قرار مي‌دهد.

ضمن اينكه بروز مسائل مختلفي مانند اعتياد، فقر، خيانت، اخلاق تند و عصبي، كمبود اعتماد به نفس و انجام سكس به شيوه‌اي كه مورد پسند طرف مقابل نيست، همگي زمينه ساز ايجاد مشكل در انجام آميزش جنسي هستند. در واقع اينكه دقيقا مشكل از كجاست و با چه راهكارهايي مي‌توان آن را ريشه كن كرد را بايد با كمك يك روانشناس تشخيص دهيد. براي دريافت مشاوره جنسي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

هنگام سكس از چه رفتارهايي بايد اجتناب كرد؟

از رفتارهايي مانند دروغ به همسر خود در مورد رسيدن به ارگاسم و رفتارهاي آسيب زننده نظير چنگ زدن، كشيدن افراطي موي سر و… بايد اجتناب كرد.

انجام چند بار سكس در طول هفته صحيح است؟

تعداد سكس در طول هفته به شرايط زوجين نظير بارداري، آمادگي روحي و جسمي و… بستگي دارد ولي در شرايط عادي انجام سه مرتبه سكس در هفته ايده آل محسوب مي‌شود.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: آموزش سكس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آموزش سكس،
موضوع:
[ ۱۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۰:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال هيستري يا هيستريك چيست و چه علائمي دارد؟ هيستري در واژه نامه روانشناسي كلمه ايست كه در گذر زمان دست خوش تغييرات و تحولات معنايي بسياري شده است. اين كلمه از زمان يونانيان باستان كاربرد داشته اما امروزه در علم روانپزشكي كمتر از آن استفاده مي‌شود. دچارشدن به يك بيماري جسمي ناگهاني كه هيچ منشا زيستي‌ندارد، به طور عموم به عنوان علائم هيستريك شناخته مي‌شود. در ادامه براي آشنايي بيشتر با نشانه و درمان اين اختلال با ما همراه باشيد. براي آشنايي با ساير انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد..

منبع: هيستريك چيست | انواع ، علائم ، علل و درمان بيماري هيستري

هيستريك چيست

واژه هيستري (Hysteria) ريشه تاريخي طولاني دارد. از اين كلمه از زمان يونيانيان باستان استفاده مي‌شد. اما معناي آن در گذر زمان تغيير كرده است. قديمي‌ترين معناي اين كلمه به اصطلاح “رحم سرگردان” برمي‌گردد. در واقع يونانيان باستان مشكلات رواني زنان را ناشي از حركت رحم در درون بدن آن‌ها مي‌دا‌نستند. يونانيان معتقدبودند رحم سرگردان منجر به ديوانگي يا همان علائم اختلال هيستريك در زنان مي‌شوند.

از همين رو اين واژه در ابتدا بيشتر در مورد زنان كاربرد داشت. بعدها معاني زن ستيزانه‌اي به خود گرفت. با گذر زمان در قرن نوزدهم ميلادي روانشناسان، مشكلات جسماني غيرعادي و ناگهاني كه ريشه زيستي نداشتند و اغلب در زنان پديد مي‌آمدند را هيستري ناميدند. اما امروزه روانپزشكان كمتر از اين اصطلاح استفاده مي‌كنند. نام‌هايي نظير اختلال جسماني تبديلي را به جاي هيستريك به كار مي‌برند. براي آشنايي با انواع بيماري‌هاي سايكوسوماتيك كليك كنيد.

علائم و نشانه هاي هيستريك

هيستريك

آنچه قبلا به عنوان بيماري هيستري يا هيستريك شناخته مي‌شد؛ امروزه با عنوان اختلال جسماني تبديلي شناخته مي‌شود. علائم اين اختلال موارد زير را شامل مي شوند.

الف) وجود يك يا چند علامت مربوط به تغيير در حركت ارادي يا كاركرد حسي (نظير ضعف عضلاني، فلج، كوري، لرزش يا حركات غير طبيعي)

ب) علائم فرد با علائم بيماري‌هاي نورولوژيك يا طبي شناخته‌شده سازگاري ندارد.

ج) يك اختلال طبي يا رواني ديگر توضيح بهتري براي نشانه‌ها يا نقص موجود نيست.

د) علائم يا نقص موجود منجر به ناراحتي باليني قابل ملاحظه يا افت كاركرد اجتماعي، شغلي و يا ديگر حوزه‌هاي كاركردي مي‌شود و يا ارزيابي طبي را ايجاب مي‌كند.

حتما درباره اختلال علائم جسماني بخوانيد.

علل و عوامل خطرساز اختلال هيستري يا هيستريك

طبق بررسي‌ها دچارشدن به علائم هيستريك يك علت واحد ندارند. بلكه عوامل شخصيتي، زيستي و محيطي مختلف در تعامل با يكديگر در بروز اين مشكل نقش ايفا مي‌كنند. براي مثال كساني كه از نظر شخصيتي سازگاري پاييني با ديگران دارند و صفات غيرانطباقي از خود نشان مي‌دهند بيش از سايرين در معرض دچار شدن به اين اختلال هستند.

از نظر محيطي نيز افرادي كه در دوران كودكي با سوء رفتار و يا غفلت مواجه شده‌اند و در طول عمر خود حوادث پرفشاري را پشت سر مي‌گذارند، اغلب بيش از افرادي كه اين تجربيات را ندارند علائم جسماني تبديلي را از خود نشان مي‌دهند.

با توجه به مطالعات پژوهشي وجود يك بيماري نورولوژيك با علائم مشابه اختلال تبديلي يك عامل خطر مهم محسوب مي‌شود. براي مثال تشنج‌هاي غيرصرعي در بيماران داراي صرع بيش از ديگران شايع است.

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

شيوع اختلال هيستري

علائم گذراي تبديلي شايع هستند اما شيوع دقيق اختلال نامعلوم است. بخشي از اين موضوع به خاطر آن‌است كه تشخيص معمولا نياز به ارزيابي در سيستم مراقبت ثانويه دارد. بيماري هيستريك تنها تقريبا در 5 درصد ارجاعات به درمانگاه‌هاي نورولوژي ديده مي‌شود. طبق آمار بروز ساليانه نشانه‌هاي تبديلي پايدار 2 تا 5درصد از هزار نفر در سال تخمين زده مي‌شود. همچنين مطالعات همه‌گيرشناسي حاكي از آن هستند كه اختلال تبديلي يا همان علائم هيستري در زنان 2 تا 3 برابر شايع‌تر است.

درمان هيستريك

براي درمان اختلال هيستري داروي خاصي وجود ندارد. متخصصان حوزه سلامت روان اغلب براي بهبود علائم آن رواندرماني را موثرترين روش درماني مي‌دانند. رواندرماني با رويكردهاي مختلفي قابليت اجرا دارد. براي مثال درمانگران با رويكرد روانكاوي در جلسات تلاش بر آشكارسازي تعارضات درون رواني بيمار دارند. آن‌ها از طريق تفسير، تداعي آزاد و ساير روش‌ها بينش آگاهانه‌تري در مورد رفتارهاي مراجع در اختيارش قرار مي‌دهند.

هيپنوتيزم تراپي نيز از ديرباز در كنار رواندرماني براي بهبود مبتلايان به اختلال هيستري به كار گرفته مي‌شد. در هيپنوتيزم بر افزايش تمركز و دستيابي به سطوح عميق‌تر هشياري تاكيد مي‌شود. از اين طريق درمانگر به فرد ياري مي‌رساند تا بتواند با جنبه‌هاي خارج از دسترس آگاهي خويش ارتباط برقرار كند. براي آشنايي با روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هيستري يا بيماري هيستريك و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

اختلال هيستري با تمارض چه فرقي دارد؟

در تمارض همواره يك منفعت خاص براي بيمار جلوه دادن خود وجود دارد. اما در اختلال تبديلي فرد به ناگهان بدون اينكه منفعت مشخصي وجود داشته باشد دچار علائم جسماني با ريشه نامعلوم مي‌شود.

آيا اختلال پانيك نوعي علائم هيستريك محسوب مي‌شود؟

خير، در حملات پانيك علائم نورولوژيك عموما گذرا هستند و مشكلات تنفسي و قلبي بيشتر مشاهده مي‌شوند. در حالي كه اگر فرد دچار حملات تشنجي هيستريك شود، اغلب علائمي نظير از دست دادن هشياري و فراموشي در مورد حمله و حركات شديد اندام‌ها را تجربه مي‌كند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هيستريك چيست | انواع ، علائم ، علل و درمان بيماري هيستري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۸:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در ارتباط بودن با يك دوست پسر خسيس مي‌تواند هر دختري را در رابطه تحت فشار قرار داده و احساسات منفي بسياري را براي او به همراه بياورد. براي مثال برخي از دختران ممكن است خساست را به پاي اين بگذارند كه فرد مقابل آن‌ها را دوست ندارد يا ارزشي برايشان قائل نيست. همچنين توجه داشته باشيد كه شايد رفتارها و نيازهاي شما نيز ممكن است خارج از توانايي فرد باشد و تعريف اشتباهي از خساست داشته باشيد. با اين حال تجربه اين افكار باعث مي‌شود كه دائماً در رابطه خود دست خوش تنش و اختلاف شويد و مشكلات بسياري را تجربه نماييد. اما راه چاره چيست؟ در اين شرايط بهترين روش برخورد چيست؟ ما در ادامه تلاش كرده‌ايم تا به اين سؤال‌ها پاسخ دهيم پس تا انتها با ما همراه باشيد.

بيشتر بخوانيد : روانشناسي عشق

منبع: دوست پسر خسيس | بهترين نحوه رفتار با پسري كه خسيس است

دوست پسر خسيس | چرا شريك عاطفي من خسيس است؟

ممكن است دائماً در مورد اين سبك رفتاري شريك عاطفي خود درگيري ذهني داشته باشيد و اين سؤال در ذهنتان مطرح باشد كه چرا او خسيس است و براي من به اندازه كافي خرج نمي‌كند؟ براي پاسخ دادن به اين سؤال بايد به موارد زير توجه كنيد.

خساست؛ الگوي رفتاري و شخصيتي

شايد فكر كنيد دوست پسر شما تنها در ارتباط با شما خسيس است، اما وقتي به ساير ابعاد زندگي او نگاه كنيد نيز متوجه شويد كه نسبت به ساير افراد و با توجه به ميزان پولي كه دارد همواره در خرج كردن بيش از حد محتاط است. اين مسئله بيانگر اين است كه خساست الگوي رفتاري غالبي است كه به مرور شكل گرفته و تثبيت شده است. در اين شرايط ممكن است خساست بيانگر ويژگي‌هاي شخصيتي خاصي در فرد مقابل باشد كه نشان دهنده سبك زندگي سخت گيرانه او است. در اين موقعيت اگر قصد ازدواج با فرد مقابل را داريد كمك گرفتن از يك روانشناس و مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك مي‌كند كه به ديدگاه روشن‌تري از يكديگر دست يابيد و با ديد وسيع‌تري در اين باره تصميم بگيريد.

تفاوت ديدگاه در مورد نقش‌هاي جنسيتي

ممكن است احساس كنيد كه دوست پسر تان در موقعيت‌هاي ديگر زندگي خسيس نيست و تنها در مقابل شما اين‌گونه رفتار مي‌كند. در اين شرايط احتمالا اين مسئله ديدگاه او نسبت به نقش جنسيتي را نشان دهد. براي مثال برخي مردان ديدگاه سنتي در رابطه دارند و تمايل دارند تمام هزينه‌هاي مرتبط با فرد مقابل را برعهده بگيرند و اين را جزئي از وظايف خود در رابطه مي‌دانند. پس دوست پسر شما خسيس نيست.

اين در حالي است كه برخي ديگر رابطه و حتي زندگي زناشويي را با ديدگاه مدرن‌تري نگاه مي‌كنند و معتقدند كه زن و مرد در رابطه تقريباً بايد برابر باشند و هر دو براي هزينه‌هاي زندگي تلاش كنند. در اين شرايط حتي اگر وضعيت مالي مناسبي داشته باشند از شما انتظار دارند كه در اين هزينه‌ها شريك شويد و همه بار مالي و اقتصادي رابطه را به دوش او تحميل نكنيد. از همين رو بسيار اهميت دارد كه در ابتداي شروع يك رابطه در مورد عقايد خود در مورد نقش‌هاي جنسيتي و وظايفي كه براي زن و مرد قائل مي‌شويد با يكديگر صحبت كنيد تا در اين مورد دچار سوءتفاهم نشويد.

مشكلات مالي و اقتصادي

اين مسئله را در نظر بگيريد كه مشكلات مالي و اقتصادي نيز مي‌توانند در اين موضوع نقش بسزايي داشته باشند. شايد فرد مقابل نمي‌تواند از پس هزينه‌هاي موجود بربيايد و نمي‌تواند اين موضوع را با شما در ميان بگذارد و در نتيجه تصور مي‌كنيد كه دوست پسر شما خسيس است. با اين حال تلاش كنيد تا نگاه انعطاف‌پذيرتري در اين باره داشته باشيد و سريعاً در مورد خساست فرد مقابل قضاوت نكنيد.

بيشتر بخوانيد : دوستي دختر و پسر

چگونه با دوست پسر خسيس رفتار كنيم؟

در ارتباط بودن با يك فرد خسيس در هر جايگاهي اغلب بسيار دشوار است و باعث مي‌شود كه نتوانيم آن طور كه بايد از لحظات خود لذت ببريم. حال اگر اين فرد شريك عاطفي ما باشد احساسات منفي چند برابر مي‌شوند و ممكن‌است سوءتفاهم‌هاي بيشتري را به بار بياورد. براي مثال شايد با خود فكركنيد كه “او اصلاً به من اهميت نمي‌دهد” يا “من آنقدر براي او ارزش ندارم كه براي من خرج كند” در اين شرايط ادامه رابطه مسلما بسيار سخت مي‌شود.

اما ممكن است دوست پسر تان، در مقابل ويژگي خسيس بودنش، رفتارهاي مثبت ديگري داشته باشد كه باعث شود بخواهيد در اين رابطه بمانيد. در اين شرايط چگونه مي‌توان خود را با خساست فرد مقابل سازگار كرد. ما در ادامه به چند راهكار در اين زمينه اشاره كرده‌ايم. اگر كاربرد نداشت، حتما درباره نحوه قطع رابطه با دوست پسر بخوانيد.

1- به تعريف خود از خساست نگاهي دوباره بيندازيد

گاهي اوقات افراد انتظارات بسيار بالايي از شريك عاطفي خود دارند. و فكرمي‌كنند اگر او مرا دوست دارد بايد هر طور كه شده بهترين شرايط را براي من فراهم كند. اگر شما نيز چنين طرز فكري داريد از خود بپرسيد كه در واقعيت چقدر اين مسئله عملي است؟ آيا فرد مقابل واقعاً توانايي برآورده كردن نيازهاي شما را دارد و هيچ كاري انجام نمي‌دهد يا اينكه فشارهاي مالي زيادي را تحمل مي‌كند؟

گاهي اوقات خساست برداشتي است كه ما از طرف مقابل داريم اما در واقعيت مسائل ديگري وجود دارند كه مانع از خرج كردن فرد مي‌شوند. درنتيجه پيش از هر چيز سعي كنيد به اين اطمينان دست يابيد كه واقعاً فرد مقابل خسيس است يا اينكه اين تنها يك فرض يا برداشت ذهني است؟

2- صحبت كردن در مورد مسائل مالي با دوست پسر خسيس خود

اگر شواهد در طول زمان به شما ثابت كرده‌اند كه خساست يكي از ويژگي‌هاي نامطلوب شريك عاطفي شما است؛ اولين قدم و مهم‌ترين قدم اين است كه در اين باره با او صحبت كنيد. بسياري از دختران از صحبت كردن در مورد مسائل مالي با فرد مقابل خود احساس خجالت‌زدگي يا شرمندگي مي‌كنند. اما اگر مي‌خواهيد مشكلي را در ميان خود برطرف كنيد هيچ چيز به اندازه يك گفت و گوي مؤثر نمي‌تواند به شما كمك كند.

براي انجام اين كار تلاش كنيد تا زمان مناسبي را انتخاب كنيد و با آرامش در مورد افكار و احساسات خود در مورد رفتارهاي دوست پسرتان با او صحبت كنيد. در واقع پيش از هر چيز لازم است كه او را در جريان ناراحتي‌هاي خود قرار دهيد و به او بگوييد كه چه چيزهايي ذهن شما را مشغول خود كرده است. در اين شرايط تلاش كنيد لحن آرام و بدون سرزنشي داشته باشيد تا فرد مقابل نيز فرصت پيدا كند بدون عصبانيت يا گارد گرفتن در برابر شما، علت رفتارهاي خود را توضيح دهد.

بيشتر بخوانيد : رابطه ناسالم

3- در روابط مالي‌تان توازن ايجاد كنيد

اگر فرد مقابلتان فرد خسيسي است سعي كنيد در مقابل هزينه‌هاي رابطه و مسئوليت‌هايي كه به عهده مي‌گيريد رفتارهاي معتدلانه‌اي را در پيش بگيريد. پس تا زماني كه شما همه مخارج را مي‌پردازيد يا دائماً هداياي مختلف براي او مي‌خريد فرصت تغيير رفتار را در اختيار او قرار نمي‌دهيد. براي ايجاد توازن در رابطه تلاش نماييد. تا مسئوليت‌هايي را از پيش تعيين كنيد و در مورد هزينه‌هايي كه قراراست انجام دهيد نوعي تقسيم وظايف را در پيش بگيريد. به اين ترتيب كمتر احساس تحت فشار بودن خواهيد كرد و فرد مقابل نيز تمرين مي‌كند كه به شيوه مناسب‌تري رفتار نمايد.

4- در مقابل دوست پسر خسيس خود درباره انتظارات شفاف باشيد

برخي از دختران ممكن است دائماً انتظار داشته باشند كه فرد مقابل خود خواسته‌ها و نيازهايشان را حدس بزند و آن‌ها را برآورده نمايد. اين انتظار در مورد مسائل مالي شايد باعث شود كه فرد مقابل هرگز به نيازهاي شما پي نبرد و براي برآورده‌كردن آن‌ها نيز كاري انجام ندهد. در نتيجه در مورد انتظارات خود شفاف باشيد و زمان‌هايي را به بازگوكردن خواسته‌ها و انتظارات متقابل خود در رابطه اختصاص دهيد.

5- به دنبال تغيير كامل شخصيت فرد نباشيد

يك موضوعي كه بايد آن را بپذيريد اين است كه ما هرگز نمي‌توانيم ويژگي‌هاي شخصيتي يك فرد را به طور كامل تغيير دهيم و از او شخصيتي متناسب با علايق خود بسازيم. اگر خساست دوست پسر تان الگوي رفتاري بارزي در اوست كه در اكثر موقعيت‌ها و شرايط ديده مي‌شود. نمي‌توانيد انتظار داشته باشيد كه او در رابطه با شما به طور كل تغيير كند. در نتيجه اگر تمايل به ادامه ارتباط داريد بايد ميزان سازگاري خود با اين شرايط را بيشتر بسنجيد. و ببينيد آيا ويژگي‌هاي مثبت كافي در رابطه‌تان وجود دارد كه ماندن و ادامه اين رابطه را توجيه نمايند؟ براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

سخن آخر

براي تصميم گيري درباره دوست پسر خسيس خود ابتدا بايد چندين مساله را بررسي كنيد. اينكه خساست جزء شخصيت اوست. يا نه او به دليل مشكلات مالي تنها تلاش در كاهش هزينه ها دارد. دوست پسر خسيس تان ناراحتي هاي زيادي براي تان ايجاد خواهد كرد. پس خود را شماتت نكنيد. در اين باره با او صحبت كنيد. و حتما با يك مشاور درباره مشكلاتتان حرف بزنيد. متخصص به شما كمك مي‌كند تا علت رفتارهاي دوست پسر خسيس تان را بهتر درك كنيد. و در مقابل او رفتار مناسب تري اتخاذ كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دوست پسر خسيس مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چگونه مي‌توان دوست پسر خسيس را تغيير داد؟

پيش از هر چيز بايد به اين نكته توجه كنيد كه نبايد در رابطه به دنبال تغيير كلي فرد مقابل باشيد. اگر از يك ويژگي خاص نظير خساست در شريك عاطفي‌تان راضي نيستيد بايد در كنار هم ياد بگيريد كه چگونه با وجود اين ويژگي‌ها با يكديگر تعامل مثبت داشته باشيد و با هم سازگار شويد. در اين شرايط هردوي شما بايد انعطاف‌پذيري بيشتري به خرج دهيد و كمي مواضع خود را تعديل كنيد. كمك گرفتن از يك زوج درمانگر در اين شرايط مي‌تواند در يادگيري مهارت‌هاي ارتباطي و حل تعارض به شما كمك بسياري كند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: دوست پسر خسيس | بهترين نحوه رفتار با پسري كه خسيس است


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۷:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
  • ژان پياژه متولد 1896، روانشناس معروف سوئيسي و ابداع كننده 4 مرحله تحول شناختي است. پياژه با مطالعه رفتار 3 فرزند خود و آزمون و خطا آنها متوجه شد كه كودكان با پاسخ هاي متفاوت و اشتباه، دوباره پاسخ اشتباه خود را تكرار مي‌كنند. همين آزمايش ساده باعث شد كه پياژه به فكر بررسي رشد كودكان و تفاوت آنها با كودكان شود. بررسي هاي پياژه باعث ايجاد 4 مرحله از رشد شناختي شد. كه در ادامه در رابطه با تمامي مراحل و ويژگي ها توضيح داده ايم.

    منبع: ژان پياژه | زندگي نامه، نظريه رشد و تحول شناختي ژان پياژه

    زندگينامه ژان پياژه

    ژان ويليام فريتز پياژه، متولد 1896، معرفت شناس، زيست شناس و روانشناس فرانسوي زبان سوئيسي بود. او به دليل نظريه تحول شناختي به شهرت رسيد. او در خانواده اي با اصالت چشم به جهان گشود. پدر او استاد ادبيات قرون وسطي دانشگاه نوشاتل بود.

    پياژه پس از فارق التحصيلي از سوئيس به فرانسه نقل مكان كرد. در مدرسه اي كه توسط آلفرد بينه اداره مي‌شد، مشغول به كار شد. ژان پياژه با مشاهده پاسخ هاي اشتباه و تكرار دوباره اشتباه ها به آزمون ها به دنبال آموزش و پژوهش كودكان شتافت. اين امر پياژه را به سمت اين نظريه سوق داد كه فرايندهاي شناختي كودكان خردسال به طور ذاتي با بزرگسالان متفاوت است.

    پياژه در 11 سالگي مقاله كوتاهي در رابطه با گنجشك آلبينو نوشت. در دوران نوجواني مقاله اي در مورد نرم تنان نوشت. و پس از اتمام درس، در رشته علوم طبيعي مشغول به تحصيل شد. در سال 1923 با ولنتاين چتني ازدواج كرد و صاحب 3 فرزند شدند. پياژه در سال 1995 مركز بين المللي ژنتيك را راه اندازي كرد و اداره آن را تا پايان عمر بر عهده داشت. در پاريس نظريه مراحل رشد شناختي را مطرح كرد. در نهايت پياژه در سن 84 سالگي، در سال 1980 درگذشت.

    مفاهيم اصلي كه در نظريه ژان پياژه وجود دارد

    در نظريه شناختي پياژه 3 مفهوم اصلي وجود دارد كه عبارتند از

    • 1. طرحواره ها
    • 2. تعادل، دورن سازي و برون سازي
    • 3. مراحل تحول شناختي

    1. طرحواره ها

    پياژه طرحواره را اينگونه تعريف مي‌كند: ” يك توالي عمليات منسجم و تكراري كه داراي كنش هاي جزئي است، كه به شدت به هم متصل شده و توسط يك معناي محوري اداره مي‌شود.”

    در واقع وقتي طرحواره هاي كودك بتواند آنچه در اطراف وجود دارد را درك كند در حال تعادل است.

    2. دورن سازي و برون سازي

    پياژه رشد عقلاني را به عنوان سازگازي با محيط و جهان مي‌دانست. از نظر پياژه، تحول شناختي در سطح ثابتي پيشرفت نمي‌كند.

    درون سازي: به استفاده از طرحواره موجود براي سر و كار داشتن با شي يا موقعيتي جديد، دورن سازي مي‌گويند.

    برون سازي: زماني كه طرحواره موجود كار نمي‌كند و براي سر و كار داشتن با شي يا موقعيت جديد تغيير يابد، برون سازي مي‌گويند.

    تعادل: به نيروي كه موجب تحول مي‌شود، تعادل مي‌گويند.

    3. نظريه تحول شناختي ژان پياژه

    پياژه 4 مرحله از تحول شناختي را فرض كرد كه پيچيدگي فزاينده فكر كودك را منعكس مي‌كند.

    1. مرحله حسي-حركتي (تولد تا 2 سالگي)
    2. مرحله پيش عملياتي (2 تا 7 سالگي)
    3. مرحله عمليات عيني (7 تا 11 سالگي)
    4. مرحله عمليات صوري يا انتزاعي (بالاي 11 سال)

    4 مرحله از نظريه تحول شناختي ژان پياژه

    ژان پياژه به 4 مرحله از نظريه تحول شناختي اشاره كرده است. كه در ادامه در رابطه با تمامي اين 4 مرحله توضيح داده ايم.

    1. مرحله حسي- حركتي (تولتد تا 2 سالگي)

    مرحله حسي-حركتي اولين مرحله رشد كودك است كه خود 6 بخش دارد. در اين مرحله كودك با استفاده از حواس 5 گانه و آزمون و خطا با جهان پيرامون ارتباط برقرار مي‌كند. دانستن آنكه شي اگر گم شود باز هم وجود دارد. پيشرفت اصلي اين مرحله پايداري شي است. كودكان در اين دوره سني متوجه مي‌شوند كه براي برداشتن عروسك مورد علاقه تا چه مقدار بايد دست خود را دراز كند و … . در ادامه 6 بخش از مرحله اول را توضيح داده ايم.

    بخش اول: تولد تا 2 ماهگي، دوره غلبه بازتاب هاي شرطي، مانند: مكيدن است.

    بخش‌دوم: 2 تا 4 ماهگي، دوره كسب تجربيات جديد و طراحي ساختارهاي جديد شناختي، مانند: گرفتن اسباب بازي

    بخش سوم: 4 تا 8 ماهگي، دوره درك علت و معلول ساده و هماهنگي حواس بينايي و لامسه، مانند: هنگامي كه براي درخواست عروسك به او دست زد و عروسك را تحويل گرفت. حالا طرحي براي دست زدن به عروسك آغاز مي‌شود.

    بخش‌چهارم: 8 تا 12 ماهگي، دوره درك زمان و بقاي شي، مانند: نوزادي با شنيدن صداي مادر گريه مي‌كند تا اورا بلند كند. مي‌داند كه با شنيدن صداي مادر چيزي تا آرامش و بغل نمانده است.

    بخش پنجم: 12 تا 18 ماهگي، دوره تقليد از ديگران، دستيابي به حل مساله، مانند: كودك اشياء را گاز مي‌گيرد، پرت مي‌كند و لج بازي مي‌كند تا ببيند چه اتفاقي رخ مي‌دهد.

    بخش ششم: 18 تا 24 ماهگي، دوره فكر كردن، تصور اشياء در ذهن و راه حل جديد براي حل مساله

    2. مرحله پيش عملياتي (2 تا 7 سالگي)

    در مرحله دوم كه رده سني 2 تا 7 سال است، كودك مي‌تواند راجع به اشياء به طور فرضي فكر كند و برخي از قوانين يا عمليات ذهني را بلد نيست. اين مرحله ويژگي هاي مهمي دارد كه به شرحح زير است.

    خود مركز بيني يا خود مداري: منظور از خود مركز بيني يعني كودك دركي از ديدگاه اطرافيان ندارد. كودك كلمات را بر اساس درك خود بيان و تفسير مي‌كند. هنوز نمي‌دانند كه اطرافيان و كودكان ديگر شايد تجربه و نظرات متفاوتي دارند.

    جاندار پنداري: معمولا در سن ۲ تا ۴ سالگي كودك تفكر خود را به نمايش مي‌گذارد. و نسبت موجودات زنده را به اشياء مي‌دهند.

    عدم توانايي به توجه نمودن: در اين مرحله اگر اتفاقي براي كودك رخ دهد او توانايي بررسي از جنبه ها و زواياي مختلف را ندارد.

    ۳. مرحله عمليات عيني (7 تا 11 سالگي)

    ژان پياژه اين مرحله را نقطه تغير اساسي كودك بيان كرد. اين مرحله ابتداي تفكر منطقي يا عملياتي است. در اين مرحله اگر از كودك بپرسيم كه جمع 3 و 4 چند مي‌شود، مي‌داند كه جواب عدد 7 مي‌باشد. و همينطور در اين مرحله اگر كودك با مسائلي روبرو شد از روايا و جنبه هاي مختلف آن را بررسي مي‌كند. اين مرحله 6 ويژگي دارد.

    طبقه بندي كردن: دسته بندي اشياء در گروه هاي مخصوص خود.

    بازگشت پذيري: توانايي به عقب برگرداندن مراحل و شروع از آغاز.

    رديف كردن: ترتيب قرار دادن اشياء و كارها بر اساس يك ويژگي پشت سر هم.

    اين هماني: تغييرات ظاهري اشياء در مقدار واقعي آنها تغييري ايجاد نمي‌كند.

    جبران: در تغير شكل اشياء در يك مورد، مورد ديگر را جبران مي‌كند.

    عدم تمركز: توجه همزمان به چند ويژگي اشياء

    4. مرحله عمليات صوري يا انتزاعي (11 سالگي تا بزرگسالي)

    در اين مرحله فرد توانايي تفكر در رابطه با مفاهيم انتزاعي را گسترش داده است. مواردي چون تعبير و تفسير ضرب المثل، استدلال كردن و فرضيه سازي در اين مرحله است. رسيدن به اين مرحله در برخي از كودكان دير تر و شايد اصلا اتفاق نيوفتد.

    تفاوت هاي نظريات ژان پياژه با ساير نظريات

    نظريه تحول شناختي پياژه تفاوت هايي با نظريه ساير نظريه پردازان دارد.

    • نظريه پياژه در ارتباط با كودكان است نه همه يادگيرندگان
    • مراحل جداي تحول را فرض كرده كه با تفاوت هاي كيفي مشخص مي‌شود.
    • بر رشد و تحول متمركز است نه خود يادگيري
    • از نظر پياژه، تحول شناختي در نتيجه تجربه محيطي، رشد زيستي و تجديد سازمان فرايندهاي ذهني بوده است.
    • هدف از اين نظريه تبين مكانيسم ها و فرايندهايي است كه كودك به فردي تبديل مي‌شود كه با استفاده از فرضيات، استدلال و فكر كند.

    براي دريافت مشاوره در زمينه رويكردهاي روانشناسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

    براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

    آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

     

    ورود به صفحه

    سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

    تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

    سراسر كشور :9099070354

     

    جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

    شماره تماس با موبايل : 02191002360

    منبع: ژان پياژه | زندگي نامه، نظريه رشد و تحول شناختي ژان پياژه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۵:۵۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شوهر خجالتي يا منزوي، اضطرابي يا دورنگرا؟ اولين مساله پي بردن به ويژگي شوهرتان است. آيا‌شوهر شما در جمع گوشه گير است؟ آيا توان شروع مكالمه را ندارد؟ آيا همسر شما براي حضور در يك مهماني نگران نحوه برخورد ديگران است؟ اگر جواب شما به تمامي سوال هاي پرسيده شده بله باشد همسر شما خجالتي است. حتما اين ويژگي شوهر خود را مي‌دانيد كه به دنبال راه چاره هستيد. در ادامه تفاوت بين شوهر‌خجالتي را با منزوي، اضطرابي و درونگرا توضيح داده‌ايم. براي حل اين مساله براي دريافت خدمات مشاوره خانواده كليك كنيد.

منبع: شوهر خجالتي | با همسر خجالتي چطور رفتار كنم؟

علائم شوهر خجالتي

همسران افراد‌ خجالتي با رفتار و سكوت شوهر‌خجالتيشان به مرور زمان و در طولاني مدت كلافه و خسته مي‌شوند. شايد فكر كنيد با گذشت زمان بتوانيد شوهرتان را تغيير دهيد. اما بدون كمك از يك روانشناس و متخصص غيرممكن است. علائم و نشانه هاي شوهر‌خجالتي را در ادامه اشاره كرده ايم. حتما درباره نشانه‌هاي خانواده سالم بخوانيد.

  • شوهر‌خجالتي هنگام برخور با ديگران اضطراب‌شان بالاتر از حد معمول بالا مي‌رود.
  • معمولا در مراسمات، گوشه و كنار را انتخاب مي‌كنند تا جلوي چشم نباشند.
  • شوهر‌خجالتي كم حرف و كم رو است.
  • زماني كه دچار استرس شوند، با دست‌هايشان صورت و دهان‌شان را مي‌پوشانند.
  • در صورت استرسي بودن، سر را پايين مي‌آورند و با دست ها بر روي پيشاني و لب‌ها دست مي‌كشند.
  • جويدن دسته عينك، خودكار و لوازم شخصي
  • زماني كه در يك جمع حضور دارند لب و دست هايشان به لرزش مي‌افتد.
  • براي حضور در جمع از الكل و نوشيدني هاي انرژي زا استفاده مي‌كند.
  • شروع ارتباط و گفتگو براي فرد خجالتي آسان نيست.
  • به قضاوت شدن اهميت زيادي مي‌دهند.
  • شوهر خجالتي به شدت تعارفي است.
  • در روابط زناشويي درخواست نمي‌كنند.
  • در مورد ظاهر و نوع لباس پوشيدن به شدت حساس هستند.
  • با همسران خود مكالمه ندارند.
  • توان بيان درخواست هاي خود را ندارند.
  • براي همسران خود وقت و انرژي كافي نمي‌گذارند.

شوهر خجالتي يا درون گرا

برخي از خانم ها خجالتي بودن همسرشان را درون گرايي مي‌دانند. اما افراد درون گرا از حضور در اجتماع دوري نمي‌كنند. و به خوبي آداب و معاشرت با ديگران را مي‌دانند. اما علاقه اي به اين رفتار ندارند. اما شوهر‌خجالتي آداب و معاشرت و طرز برخورد با ديگران را نمي‌داند.

براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با درونگرايي كليك كنيد.

شوهر خجالتي يا منزوي

منزوي بودن يك اختلال است، اما خجالتي بودن يك ويژگي شخصيتي است كه با آموزش و يادگيري مهارت ها درمان مي‌شود. شوهر منزوي هيچگونه معاشرت با ديگران را نمي‌پسندد. اما شوهر‌خجالتي معاشرت را دوست دارد، اما بلد نيست.

شوهر خجالتي يا اضطرابي

گاهي خجالتي بودن با اضطراب اجتماعي اشتباه گرفته مي‌شود. اضطراب اجتماعي يك اختلال روانشناختي است كه نياز به روان درماني طولاني مدت دارد. كساني كه اختلال اضطراب‌جدايي دارند از حضور در جمع هراس دارند. اين اضطراب زندگي روزمره فرد را مختل مي‌كند. اما شوهر‌خجالتي آداب و معاشرت و نوع درخواست را بلد نيست.

براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با اختلال اضطراب اجتماعي كليك كنيد.

داستان واقعي

يك خانم 23 ساله از همسر 27 ساله اش شكايت داشت و اينطور تعريف مي‌كرد.

دوران عقد باهم هيچ رابطه اي نداشتيم. خواستم همون موقع جدا بشم ولي بقيه گفتن درست ميشه. الان سر خونه و زندگي خودمونيم ولي شوهرم بازم هيچ اقدامي نمي‌كنه. چيكار كنم؟ نه باهم صحبت مي‌كنيم. نه ازم درخواست رابطه داره. نه باهم در رابطه با خواسته هامون حرف مي‌زنيم. رسما هيچي نمي‌خواد ازم. تو جمع و مهموني اصلا با كسي مكالمه نداره. يه گوشه تك و تنها ميشينه و با كسي كاري نداره. من شوهر‌خجالتي نمي‌خوام، خسته شدم. هميشه من بايد واسه هر چيزي اقدام كنم، انگار سرده. وقتي با كسي صحبت مي‌كنه انقدر خجالت مي‌كشه كه قرمز مي‌شه. اصلا شبيه زن و شوهرهاي معمولي نيستيم. كاش دوران عقد به حرف كسي گوش نمي‌دادم و جدا مي‌شدم.

چگونگي رفتار با شوهر خجالتي

خانم هايي كه شوهر خجالتي دارند نحوه رفتار با همسر خود را بايد بدانند. در ادامه چگونگي رفتار با شوهر‌خجالتي را شرح داده ايم. براي آشنايي كامل با اصول رفتار با همسر كليك كنيد.

1. برچسب نزنيد

به هيچ وجه به شوهر‌خجالتي خود انگ نزنيد. اينكه دائم يادآوري كنيد او مديريت و آداب معاشرت بلد نيست، نه تنها خجالتي بودنش درمان نمي‌شود بلكه شدت خجالت و هراس او افزون مي‌گردد.

2. درك كنيد

شوهر خجالتي خود را درك كنيد. براي غر زدن و تكرار مدام رفتارهايشان چاره انديشي نيست. شوهر خجالتي شما از رفتار و ويژگي هاي خود آگاهي دارد. با درك و كمك از يك روانشناس كنار شوهر خجالتي تان باشيد تا درمان شود.

براي آشنايي با بهترين برخورد با شوهر بي احساس كليك كنيد.

3. فرياد نزنيد

ويژگي هاي شوهر خجالتي خود را پيش ديگران جار نزنيد. لزومي ندارد نقطه ضعف همسرتان را به فاميل، خواهر و برادرتان بگوييد. شما بايد به نقطه ضعف همسرتان توجه كنيد و آن را به نقطه قوت تبديل كنيد.

4. مقايسه نكنيد

رفتار و ويژگي‌هاي شخصيتي شوهر خجالتي خود را با ديگران مقايسه نكنيد. با اين كار حس ناكافي بودن به همسرتان مي‌دهيد. اگر همسرتان را مقايسه كنيد و دائم از خوبي هاي بقيه بگوييد او را از حضور در جمع ها فراري مي‌دهيد.

5. اجبار نكنيد

لزومي ندارد شوهر خجالتي خود را به اجبار به مهماني و دورهمي ببريد! با اين كار اضطراب و استرس همسر شما به شدت افزايش مي‌يابد. براي كمك به شوهر خجالتي خود زماني كه به مهماني دعوت مي‌شويد به او پيشنهاد حضور دهيد. و طبق نظر و درخواستش به او اجازه حضور يافتن دهيد.

6. در جمع تنهايش نگذاريد

هنگام ورود به يك مهماني و شروع مكالمه با ديگران شوهر خجالتي خود را تنها نگذاريد. همانطور كه گفتيم اشخاص خجالتي توان شروع يك مكالمه را ندارند. براي كمك به شوهر خجالتي تان با او در مهماني ها همراه باشيد.

راهكار براي بهبود خجالتي بودن همسر

بهترين راهكار براي بهبود شوهر خجالتي، مراجعه به روانشناس است. خجالتي بودن يك ويژگي است كه علل و ريشه‌هاي رواني دارد. ريشه يابي توسط متخصص انجام مي‌شود و نوع درمان مشخص مي‌شود. راهكارهايي كه گفته‌ايم نوع برخورد و رفتار با شوهر خجالتي بود. براي درمان و ريشه يابي به يك روانشناس مراجعه كنيد.

براي آشنايي با راه هاي برخورد با مردان بد اخلاق كليك كنيد.

كلام آخر

ازدواج با شوهر خجالتي زندگي شما را مختل مي‌كند. براي كمك به شوهر خجالتي خود از يك روانشناس كمك بگيريد. هرگز خود درماني و دگر درماني نكنيد. براي بهبود زندگي و آموزش آداب و معاشرت از روانشناسان متخصص كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري در زمينه شوهر خجالتي به شما عزيزان خدمات اراپه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر بر شماره درج شده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شوهر خجالتي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: شوهر خجالتي | با همسر خجالتي چطور رفتار كنم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۲۰:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی