مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

رفع دعواهاي خانوادگي يكي از موضوعات مهم در خانواده ها مي‌باشد. همه خانواده ها دچار كشمكش مي‌شوند، اما همه به دنبال رفع اين دعواها هستند. شايد فكر كنيد ديگر زمان يافتن راه حل مناسب براي پايان به دعواهاي خانوادگي تمام شده. و تنها راه دوري يا جدايي است. خانواده در واقع پايگاه امني است؛ كه هر مرد يا زني براي رسيدن به آرامش به آن نياز دارد.

زماني كه تنش يا دعوايي در خانواده پيش مي‌آيد، هر كدام از اين اعضا انگار چيزي را گم كرده‌اند. و براي جبران و كسب آن در جستجوي جايگزيني خواهند بود، مگر آن كه هر چه زودتر به اتفاق راه حلي براي رفع دعواها پيدا كنند. پس اگر در خانواده‌تان مدتي است كه مساله‌اي باعث آزار خاطرتان شده، هر چه زودتر براي حل آن راهي پيدا كنيد. متخصصان خانواده به شما براي پيدا كردن علل و راهكاري مناسب راهنمايي ارائه مي‌دهند.

منبع: راه حل رفع دعواهاي خانوادگي

رفع دعواهاي خانوادگي

 

در همه خانواده ها دعوا و مشاجره وجود دارد. زماني كه اعضاي خانواده با تنش رفتار مي‌كنند و به يكديگر پرخاشگري مي‌كنند، شايد بي احترامي هايي نيز رخ دهد. اما اينكه اين بي احترامي ها و دعواها را چگونه بايد رفع كنيم؟ تقريبا هر خانواده اي براي خود راه حل مخصوصي دارد. اما در اين مقاله راه حل روانشناسانه و كلي ارائه داده‌ايم. تا براي رفع دعواهاي خانوادگي راه چاره اي داشته باشيد. توصيه ما به شما اين است كه حتما در چنين زمينه هايي كمك روانشناس را جدي بگيريد. تا بنياد خانواده برهم نريزد

پيامد پيدا نكردن راه حل براي دعواهاي خانوادگي

بحث و اختلاف‌ نظر ميان اعضا در تمامي خانواده‌ها پيش مي‌آيد، اما با توجه به پيامدهاي منفي كه طولاني شدن اين دعواها به همراه دارد بهتر است همه ما راهكارهايي را براي رفع دعواهاي خانوادگي خود پيدا كنيم؛ تا بتوان از بروز مشكلات جدي‌تر پيشگيري كرد. بي‌توجهي به دعواهاي خانوادگي و اختلافاتي كه ميان اعضا شكل مي‌گيرد، بيش از هر چيز احتمال بروز آسيب‌هاي روحي نظير افسردگي يا اضطراب را افزايش خواهد داد.

با توجه به اينكه خانواده براي همه ما بستري است كه مي‌خواهيم تنش‌هاي روزمره زندگي‌مان را در آن فراموش كنيم، اختلاف و فضاي سرد عاطفي در خانواده تأثير نامطلوبي بر تمامي اعضا و به‌ ويژه كودكان دارد. به همين خاطر اگر در محيطي زندگي مي‌كنيد كه به هر دليلي تنش و درگيري‌هاي غير قابل‌ حل در آن زياد اتفاق مي‌افتد، بهتر است براي سلامت روان فرزندان خود مشاوره خانواده دريافت كنيد.

راه‌هاي پايان دادن به دعواي خانوادگي

اگر چه نمي‌توانيم از بروز بحث و اختلاف‌ نظر ميان اعضاي خانواده جلوگيري كنيم اما با كمك از برخي راهكارها مي‌توان مانع طولاني شدن اين اختلافات شد. بعضي از مهم‌ترين راهكارهايي كه مي‌توان از آن‌ها جهت رفع دعواهاي خانوادگي استفاده كرد را در ادامه با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

🟡 با يكديگر صحبت كنيد

اولين راهكار براي رفع دعواهاي خانوادگي، صحبت است. صحبت را شايد بتوان اصلي‌ترين راهكار براي از بين بردن تمامي سوءتفاهم‌ها و اختلافات دانست. وقتي در محيط خانواده شما بحث يا اختلاف‌نظري ايجاد مي‌شود، بهتر است زماني را به كاهش تنش‌ها و آرام شدن شرايط روحي اعضا اختصاص دهيد و سپس از آن‌ها بخواهيد راجع به موضوع پيش‌آمده با يكديگر صحبت كنند. البته بايد توجه داشت كه اگر مي‌خواهيد صحبت كردن نتيجه داشته باشد مي‌بايست به اصول و قوانين صحبت در خانواده توجه داشته باشيد.

گاهي اوقات هم ممكن است به دنبال پايان دادن به اختلاف ميان والدين يا ساير اعضاي خانواده‌تان با يكديگر باشيد. در اين شرايط بهتر است ابتدا به‌ تنهايي با هريك از آن‌ها صحبت كنيد. و سپس در شرايطي كه احساس مي‌كنيد هر دوي آن‌ها به لحاظ روحي در وضعيت بهتري قرار دارند، جلسه‌اي را به صحبت كردن رو در رو جهت رفع دعواهاي خانوادگي، اختصاص دهيد.

اگر مي‌خواهيد به‌عنوان واسطه ميان اعضاي خانواده خود سازش برقرار كنيد؛ توجه داشته باشيد كه صحبت‌هاي شما با هر دو طرف مي‌بايست همدلانه باشد. و هيچ‌ يك از اعضا نبايد احساس كند كه شما از طرف مقابل جانب‌داري مي‌كنيد.

🟣 راه حل دعواهاي خانوادگي | هيجانات خود را كنترل كنيد

يكي از راهكارهاي مهم براي رفع دعواهاي خانوادگي و پيشگيري از بروز درگيري ميان اعضاي خانواده يا جلوگيري از شدت يافتن آن اين است كه سعي كنيد هنگام صحبت، هيجانات خود را كنترل كنيد. وقتي شما در يك بحث خانوادگي دچار هيجانات منفي به‌ويژه خشم مي‌شويد، توانايي خود را براي تفكر منطقي از دست خواهيد داد و اين رفتار باعث بروز دعوا يا اختلافات شديد مي‌شود.

به همين خاطر مي‌بايست به دنبال راهكارهايي باشيد كه به شما كمك مي‌كنند مديريت رفتار خود را به بخش منطقي ذهن و نه هيجانات خود واگذار كنيد.

يكي از راهكارهايي كه مشاورين خانواده براي رفع دعواهاي خانوادگي توصيه مي‌كنند اين است كه نسبت به نشانه‌هاي بدني و هيجاني خود هشيار باشيد. وقتي در جريان صحبت با طرف مقابل احساس مي‌كنيد دچار خشم شده‌ايد، گفتگو را براي مدتي متوقف كرده و تا پيش از بازگشت به شرايط روحي ثابت از صحبت كردن اجتناب كنيد.

شما مي‌توانيد نشانه‌اي را به‌عنوان قرارداد ميان خود و ساير اعضاي خانواده تعيين كنيد كه اين نشانه بيانگر نياز شما به قطع كردن بحث باشد.

🟠 بخشيدن و تقاضاي بخشش را بياموزيد

اگر قصد رفع دعواهاي خانوادگي را داريد؛ بايد بخشنده باشيد. گاهي اوقات اگرچه در ظاهر يك دعوا يا اختلاف ميان اعضاي خانواده پايان پيدا مي‌كند، اما كدورت‌ها به‌صورت خاموش در ذهن و قلب آن‌ها باقي مي‌ماند. اين موضوع علاوه بر اينكه كيفيت رابطه ميان اعضا را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد باعث خواهد شد تا در ساير مواقعي كه اختلافي ميان اعضا پيش مي‌آيد نيز تمامي ناراحتي‌هاي گذشته مجدداً زنده شوند.

براي جلوگيري از اين موضوع و پايان دادن به يك كدورت شما بايد هنر بخشيدن طرف مقابل و يا درخواست براي بخشيده شدن را در خود ايجاد كنيد.

به خاطر داشته باشيد كه همه ما ممكن است در برخي مواقع كار اشتباهي انجام دهيم و پذيرفتن اشتباهات يا تلاش براي جبران آن‌ها موضوعي نيست كه به شخصيت و غرور فرد لطمه بزند؛ بلكه شما از اين طريق به ساير اعضا نشان خواهيد داد. كه خوشحالي و آرامش آن‌ها تا چه حد برايتان اهميت دارد.

بخشيدن طرف مقابل در شرايطي كه حق با شماست و يا عذرخواهي بابت رفتار اشتباهي كه انجام داده‌ايد مي‌تواند باعث شود تا ساير اعضاي خانواده نيز اين رفتار را جهت رفع دعواهاي خانوادگي ياد بگيرند. و در شرايط مشابه مانند شما رفتار كنند.

🔴 راه حل دعواهاي خانوادگي | دلايل را پيدا كنيد

پيدا كردن دلايل اختلافات يكي از مهم‌ترين نكاتي است كه براي رفع دعواهاي خانوادگي مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد. سعي كنيد چند مورد از آخرين اختلافاتي كه ميان شما و ساير اعضاي خانواده پيش‌آمده را به ياد بياوريد و بررسي كنيد؛ چه موضوع مشتركي در تمامي اين اختلافات پيدا مي‌كنيد؟

براي مثال ممكن است احساس كنيد ناتواني در كنترل هيجانات، كدورت‌هاي گذشته يا حتي صحبت‌هاي اطرافيان از جمله مسائلي است كه باعث ايجاد دعوا و ناراحتي در خانواده شما شده است. پس از پيدا كردن اين دلايل سعي كنيد با كمك ساير اعضا راهكاري براي برطرف كردن اين شرايط پيدا كنيد.

⚪ احساسات ديگران را نيز در نظر بگيريد

اگر به دنبال راه حل مناسبي براي رفع دعواهاي خانوادگي هستيد، يكي از مهم‌ترين نكاتي اين است كه دنيا را از دريچه ديد ساير اعضاي خانواده‌تان نگاه كنيد و به احساسات آن‌ها به‌اندازه احساسات خودتان توجه داشته باشيد.

در اختلافات خانوادگي گاهي اوقات ما صرفاً به خواسته‌هاي خود توجه مي‌كنيم و اين موضوع باعث خواهد شد كه متوجه ناراحتي كه براي ديگران ايجاد مي‌كنيم نباشيم. اگر اعضاي يك خانواده اين تمرين را با يكديگر انجام دهند كه در هر موقعيت خود را به‌جاي طرف مقابل تصور كنند بسياري از اختلافات ايجاد نخواهد شد.

🔵 خانواده‌ درماني

يكي از روش هاي رفع دعواهاي خانوادگي، خانواده درماني است. اگر احساس مي‌كنيد به‌ تنهايي قادر به حل مشكلاتي كه در محيط خانواده ايجاد شده نيستيد، مي‌توانيد از مشاورين خانواده براي بهبود شرايط كمك بگيريد. اختلافات خانوادگي ممكن است ميان والدين و فرزندان و يا زوجين اتفاق بيفتد.

مشاورين خانواده با بررسي شرايط و همين‌طور شنيدن صحبت‌هاي شما و ساير اعضاي خانواده سعي مي‌كنند تا دلايل و ريشه اختلافات را پيدا كرده و براي برطرف كردن آن‌ها به شما كمك خواهند كرد.

6 تكنيك جهت رفع دعواهاي خانوادگي

 

براي رفع دعواهاي خانوادگي در اين بخش مقاله به 6 تكنيك اشاره كرده ايم.

📌 تكنيك بازگشت

يكي از تكنيك هايي كه براي رفع دعواهاي خانوادگي استفاده مي‌شود، تكنيك بازگشت است. در اين تكنيك زماني كه آرام شديد، باز گرديد و دوباره به حل مشكل بپردازيد. اگر احساس آرامش نداريد؛ حل مشكلات را به زمان ديگري موكول كنيد.

📌 تكنيك تايم اوت در رفع دعواهاي خانوادگي

يكي از تكنيك هاي رفع دعواهاي خانوادگي، تايم اوت است. در اين تكنيك اعضاي خانواده به يكديگر زمان مي‌دهند تا به آرامش بروند. براي اين روش به تنهايي به اتاقي رفته و 10 الي 15 دقيقه در سكوت فكر كنيد.

📌 تكنيك تنفس آهسته

جهت رفع دعواهاي خانوادگي، تكنيك تنفس آهسته نيز كارآمد است. در اين تكنيك بايد پس از تنش دستان خود را روي شكم قرار دهيد و نفس بلندي بكشيد. به تدريج سرعت تنفس خود را كم كنيد و نفس عميق را جايگزين كنيد.

📌 تكنيك توقف در رفع دعواهاي خانوادگي

براي رفع دعواهاي خانوادگي تكنيكي به نام توقف وجود دارد. در اين تكنيك مقداري شوخ طبعي را بايد چاشني كنيد. زماني كه مشاجره و بحث بالا مي‌گيرد؛ دست خود را بالا ببريد و داد بزنيد “توقف”. اين علامت را در خانواده جاري كنيد تا همگي با آن آشنا باشند. و بعد خانه را در سكوت بسپاريد و براي نتيجه گيري بهتري از هم فاصله بگيريد.

📌 تكنيك ارتباط چشمي

براي رفع دعواهاي خانوادگي، نيازمند تكنيك ارتباط چشمي هستيم. در اين تكنيك بايد صحبت هاي اعضاي خانواده را به خوبي گوش دهيد. و نشان دهيد كه با دقت در حال انجام اين كار هستيد. هر 3 دقيقه يكبار صحبت هاي همسر خود را جمع بندي كنيد. و با ارتباط چشمي، تكان سر و تشويق حرف هاي او را تشويق كنيد.

📌 تكنيك گفتگوي محرمانه در رفع دعواهاي خانوادگي

اجازه دهيد براي رفع دعواهاي خانوادگي، اعضاي خانواده صحبت كنند. گوش شنوا براي صحبت هاي آنها باشيد و به مسائلي كه باعث نگراني آنها شده است با دقت گوش دهيد. همسرتان و اعضاي خانواده را سرزنش نكنيد. و زماني كه حرف هاي آنها تمام شد، درخواست كمك خود را نيز اعلام كنيد.

كلام آخر

تكنيك و روش هاي زيادي براي رفع دعواهاي خانوادگي وجود دارد. منتهي بايد بررسي شود كه هر خانواده كدام تكنيك و روش را به شيوه بهتر و اصولي تري انجام مي‌دهد. براي استفاده از تكنيك هاي اصولي تر مي‌توانيد از روانشناس و مشاورين خانواده كمك بگيريد.  مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفع دعواهاي خانوادگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چطور مي‌توان راه حل مناسبي براي پايان دادن به اختلافات خانوادگي پيدا كرد؟

مهم‌ترين موضوعي كه براي پايان دادن به اختلافات خانوادگي بايد مدنظر داشته باشيد اين است كه با يكديگر صحبت كنيد و سعي كنيد در يك فضاي منطقي راه‌حلي براي مشكلات خود بيابيد. در حين صحبت كردن بهتر است به مسائلي نظير توجه به احساسات ديگران و همين‌طور كنترل هيجانات توجه داشته باشيد.

منبع: راه حل رفع دعواهاي خانوادگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۳:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حمله خواب يا ناركولپسي يكي از نادرترين و شايد در نگاه اول جالب‌ترين بيماري‌هاست. اين بيماران در جريان عادي زندگي و يا همين‌طور كه با شما صحبت مي‌كنند يا به كارهايشان مي‌رسند، ناگهان خوابشان مي‌برد. تعداد كساني كه درگير حمله خواب يا ناركولپسي هستند چندان زياد نيست ولي اين بيماري تأثيرات بسياري روي زندگي بيمار مي‌گذارد.

بسياري از كساني كه چيزي راجع به حمله خواب نمي‌دانند اين رفتار را بي‌احترامي به خود تلقي مي‌كنند. گاهي اوقات حتي ممكن است وضع از اين بدتر باشد و حمله خواب در يك جلسه رسمي يا هر موقعيت حساس ديگري روي دهد. براي جلوگيري از اتفاقات ناگواري كه مي‌تواند به دنبال حمله خواب اتفاق بيافتد، اگر نشانه‌هاي آن را در خود يا هريك از اطرافيان مي‌بينيد براي درمان از روانشناس متخصص كمك بگيريد.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان ناركولپسي

حمله خواب چيست؟

 حمله خواب در ساعات بيداري به نام ناركولپسي يا حمله خواب شناخته مي‌شود. اين حمله در دسته اختلالات قرار دارد و به منظور ميل ناگهاني و مقاومت ناپذير به خواب است. افراد مبتلا به حمله خواب در پي هيجان هاي شديد دچار گرفتگي ماهيچه هاي بدن مي‌شوند. حتي عده اي از اين افراد به فلج خواب نيز مبتلا هستند. شيوع اين بيماري قبل از پنج سالگي و بعد از 40 سالگي نيز مشاهده شده است. اين افراد علائمي مانند فلج خواب، توهم پيشاخواب، توهم پيشابيداري و خواب آلودگي بيش از اندازه در طول روز دارد. در اين مقاله سعي كرده ايم راجع به علائم، دلايل و درمان حمله خواب توضيح داده ايم.

انواع حمله خواب

حمله خواب به دو نوع وجود دارد. بر اساس طبقه بندي بين المللي اختلالات خواب، اين نوع حمله به دو نوع تقسيم مي‌شود. كه در ادامه راجع به آن توضيح داده ايم.

🔻 حمله خواب نوع 1

حمله خواب نوع اول شايع ترين ناركولپسي است. كه با بي اختياري عضلات همراه مي‌باشد. نوع يك با خواب آلودگي و هذيان نيز همراه است. در اين حالت فرد فاقد نوعي انتقال دهنده عصبي به نام هيپوكرتين است.

🔻 حمله خواب نوع 2

حمله خواب نوع دو با خواب آلودگي شديد در طول روز همراه است. اما در اين شرايط فرد احساس ضعف ندارد. زماني اين حمله رخ مي‌دهد كه در اثر فعاليت توده يا ضربه فيزيكي شديد، هيپوتالاموس دچار آسيب شده است.

علائم و نشانه هاي حمله عصبي خواب يا ناركولپسي

حمله خواب يا ناركولپسي يكي از انواع اختلالات خواب است. حملات خواب باعث مي‌شوند بيمار در طول روز و در هر موقعيتي ناگهان كنترلش را از دست بدهد و براي مدتي به خواب برود. جالب است بدانيد كه بيمار هيچ كنترلي روي اين حملات ندارد. هر زماني كه حملات شروع مي‌شوند، ناچار به خوابيدن هست. اگرچه ناركولپسي اختلال چندان شايعي نيست اما پيامدهاي منفي آن توجه به اين بيماري را بسيار پراهميت مي‌كند. ازجمله نشانه‌هاي حمله خواب مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

🟣 بي‌نظمي در خواب

اولين نشانه براي حمله خواب اين است كه بيمار در طول روز احساس خستگي مي‌كند. گاهي اوقات هم شب‌ها احساس خستگي و خواب‌آلودگي وجود ندارد. درواقع به دليل خواب‌هاي كوتاه‌مدت در طول روز بدن شب‌ها خسته نيست. اما بي‌خوابي يا احساس خواب‌آلودگي اختلال شايعي است كه به هزاران دليل ديگر هم اتفاق مي‌افتد. درنتيجه اگر با اين مشكل مواجه شده‌ايد پيش از قضاوت راجع به بيماري خود با مشاور صحبت كنيد.

🔴 ضعف عضلات يا كاتاپلكسي

كاتاپلكسي حالتي از حمله خواب است كه ماهيچه‌ها قوام و توانايي خود را از دست مي‌دهند. درواقع ماهيچه‌ها و عضلات بدن شل مي‌شوند. اين حالت از مقدماتي است كه براي ورود به خواب لازم است. كاتاپلكسي معمولاً به دنبال يك حالت هيجاني متوسط تا شديد مثل عصبانيت، ناراحتي يا خوشحالي بروز پيدا مي‌كند.

🟠 توهم‌هاي بينايي و شنوايي

بيماران درگير با حمله خواب معمولاً در زمان خواب‌آلودگي يا حتي بيداري ممكن است دچار توهم شوند. در بيشتر اوقات اين توهم‌ها به‌صورت بينايي يا شنوايي هستند، اما ممكن است در حالت‌هاي ديگري مثل لامسه نيز اتفاق بيافتند.

🟢 فلج خواب

فلج خواب حالتي از حمله خواب است كه به آن بختك هم مي‌گويند. در اين حالت كمي قبل از به خواب رفتن يا بعد از بيدار شدن بيمار احساس مي‌كند كه بدنش به‌طور كامل فلج شده و نمي‌تواند هيچ قسمتي از بدن خود را تكان دهد يا حتي صحبت كند. فلج خواب اختلالي است كه مي‌تواند بدون حملات خواب هم اتفاق بيافتد؛ به همين خاطر اگر تنها دچار همين نشانه هستيد بهتر است راجع به آن با يك متخصص صحبت كنيد.

عوارض و پيامدهاي حمله خواب يا ناركولپسي

اينكه يك نفر در طول روز و زماني كه دارد كارهاي روزمره را انجام مي‌دهد ناگهان خوابش ببرد مي‌تواند موضوع بسيار نگران‌كننده‌اي باشد. اين اتفاق ممكن است در هر زماني و در حين انجام هر كاري براي شما پيش بيايد. به همين خاطر احتمالاً زندگي عاديتان با مشكلات بسياري مواجه مي‌شود.

حمله خواب باعث مي‌شود بيمار در طول روز دائما نگران اين باشد كه نكند خوابش ببرد و اتفاق بدي بيفتد. به همين خاطر به‌تدريج ترس و اضطراب و همين‌طور محدود كردن كارهاي روزانه رخ مي‌دهد. براي مثال بيمار از ترس حمله خواب ديگر رانندگي نمي‌كند.

در جلسه‌هاي مهم شركت نمي‌كند؛ سعي مي‌كند هميشه كسي را همراه خود داشته باشد كه اگر خوابش برد از او مراقبت كنند. اين شرايط به‌تدريج سلامت روان وي را هم تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. به همين خاطر است كه احتمال بروز بيماري‌هايي مثل اضطراب و نشانه هاي افسردگي در اين افراد بيش از ديگران است.

علت و دلايل حمله خواب (ناركولپسي ) چيست؟

دلايل بروز ناركولپسي هنوز به‌درستي مشخص نشده است. تحقيقات نشان مي‌دهد مغز بيماران مبتلا به حمله خواب دچار كمبود سلول‌هايي است كه اوركسين يا هيپوكرتين را ترشح مي‌كنند. هيپوكرتين ماده شيميايي است كه به شما در حفظ حالت هشياري و بيداري كمك مي‌كند. به همين خاطر طبيعي است كه با كم شدن آن توانايي بيمار براي حفظ بيداري هم دچار مشكل مي‌شود.

تشخيص اختلال حمله خواب يا ناركولپسي

بعضي از نشانه‌هاي حمله خواب مثل بي‌خوابي‌هاي شبانه، توهم‌ها و يا فلج خواب در اختلالات ديگري هم ديده مي‌شود. به همين خاطر براي تشخيص قطعي اختلال خواب بايد حتماً از يك متخصص كمك بگيريد. متخصصين با كمك گرفتن از روش‌هاي زير راجع به بيماري شما نظر مي‌دهند.

📌 آزمون چندگانه خواب نهفته

اين آزمون مدت‌زماني كه براي به خواب رفتن در طول روز نياز داريد را اندازه‌گيري مي‌كند. همان‌طور كه گفته شد بيماران مبتلا به حمله خواب به‌صورت ناگهاني و بدون كنترل ارادي به خواب مي‌روند.

📌 آزمون چندگانه خواب يا پلي‌سومنوگرافي

اين آزمون با استفاده از ابزارهاي خاصي در طول خواب شبانه شما براي حمله خواب انجام مي‌شود. دستگاه‌هايي به بدن وصل شده و ضربان قلب، فعاليت مغز، حركت چشم‌ها و همين‌طور حالت عضلات را بررسي مي‌كنند.

درمان حمله خواب يا ناركولپسي

 

متأسفانه حمله خواب هرگز به‌خودي‌خود بهتر نمي‌شود. با توجه به پيامدهاي منفي بسياري كه اين بيماري مي‌تواند همراه خود داشته باشد بهتر است براي درمان آن از يك متخصص كمك بگيريد. تا امروز روش درماني مشخصي كه بتواند به‌طور كامل اين بيماري را درمان كند پيدا نشده است. درمان‌هاي حمله خواب معمولاً بيشتر به اين موضوع توجه مي‌كنند كه به شكلي شدت و تعداد حمله‌ها را كاهش دهند. تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه تا حد زيادي در اين مسير موفق بوده‌اند. بعضي از اين روش‌ها به شرح زير است. 

⭕ دارو درماني

همان‌طور كه گفتيم داروي مشخصي براي درمان حملات خواب وجود ندارد؛ اما متخصصان از بعضي داروها به‌خصوص محرك‌ها براي درمان اين بيماري استفاده مي‌كنند. محرك‌ها را مي‌توان اولين و اصلي‌ترين اقدام درماني براي مبارزه با حمله خواب دانست. داروي مودافينيل يا پروويجيل يكي از معروف‌ترين اين داروها است. محرك‌ها با افزايش سطح انرژي بيمار در طول روز از احساساتي مثل خواب‌آلودگي جلوگيري خواهند كرد.

ضدافسردگي‌هايي مانند فلووكسامين يا فلوكستين مي‌توانند تا حد زيادي تأثيرات حمله خواب روي عضلات بدن مثل كاتاپلكسي يا فلج خواب را كنترل كنند.

⭕ مشاوره براي تغيير سبك زندگي

بيماران مبتلا به حمله خواب بايد با اين واقعيت روبه‌رو شوند كه درگير يك بيماري مزمن شده‌اند. پذيرش اين واقعيت و تلاش براي تغيير سبك زندگي به آن‌ها كمك مي‌كند. يكي از اقدامات اصلي مشاورين كمك به مراجع براي تطبيق و ايجاد تغييرات لازم در سبك زندگي و مقابله با افكار منفي و غم ناشي از بيماري است. ازجمله تغييراتي كه مي‌تواند در زندگي اين بيماران مفيد باشد عبارتند از

🔹 ساعت خواب‌وبيداري منظمي داشته باشيد.

🔹 بيشتر از مواد غذايي تازه و سالم استفاده كنيد و مصرف كافئين را به حداقل برسانيد.

🔹سعي كنيد در هر جمعي كه هستيد حداقل يك نفر را در جريان شرايط خود قرار دهيد.

🔹 از رفتارهايي مثل رانندگي يا كار كردن با وسايل برنده در زمان‌هايي كه تنها هستيد خودداري كنيد.

🔹 ورزش كردن را در برنامه روزانه خود قرار دهيد.

🔹سعي كنيد كارهايتان را به دسته‌هاي كوچك‌تر تقسيم كنيد.

🔹 تمرينات ذهن آگاهي و مديتيشن را جدي بگيريد.

🔹 مهارت‌هايي براي كنترل هيجانات و مديريت احساساتتان آموزش ببينيد.

⭕ روان‌ درماني

اختلال حمله خواب براي بيمار و همين‌طور اطرافيان او بسيار سخت خواهد بود. به همين خاطر است كه احتمال بروز بيماري‌هاي روحي در اين افراد بيش از ديگران است. يكي از بخش‌هاي مهم درمان اين است كه به بيمار و خانواده او كمك شود تا با اين شرايط كنار بيايند و از خطر بيماري‌هايي مثل اضطراب و افسردگي دور باشند.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، حمله خواب به نوعي اختلال عصبي در دسته اختلالات خواب است. اين اختلال به دو نوع 1 و 2 طبقه بندي مي‌شود و براي هر كدام درمان مخصوص بر اساس تشخيص روانشناس و متخصص انتخاب مي‌شود. براي رهايي از اين اختلال حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج‌شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حمله خواب مربوط به آن مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

اختلال حمله خواب چيست؟

ناركولپسي يك اختلال خواب است كه باعث مي‌شود بيمار در طول روز ناگهان و بدون اراده به خواب برود.

آيا درماني براي اختلال حمله خواب وجود دارد؟

تاكنون هيچ درمان كامل و مشخصي براي اين بيماري پيدا نشده است. بااين‌حال متخصصان با استفاده از برخي داروها و همين‌طور كمك به بيمار براي تغيير سبك زندگي تلاش مي‌كنند تا تعداد و شدت اين حملات را تحت كنترل دربياورند.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان ناركولپسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۹:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص تريازولام يكي از انواع داروهاي آرام بخش بنزوديازپيني است كه اغلب براي درمان اختلالات خواب نظير بي خوابي تجويز مي‌شود. از آنجايي كه همه بنزوديازپين‌ها قابليت اعتيادآوري جسمي و روانشناختي را دارند، مصرف آن‌ها حتما بايد طبق تجويز و نظارت متخصص باشد. در بسياري از موارد بي‌خوابي يا مشكلات اضطرابي بدون داروهاي اعصاب و به كمك روان درماني قابل بهبودي هستند. از همين رو بايد در وهله اول از يك روانشناس كمك بگيريد. در صورتي كه مصرف دارو الزامي باشد، روانشناس شما را به روانپزشك ارجاع خواهد داد. در ادامه توضيحات بيشتري در مورد موارد مصرف، عوارض جانبي و تداخلات دارويي تريازولام ارائه كرده‌ايم. 

منبع: قرص تريازولام

قرص تريازولام چيست؟

 

قرص تريازولام نوعي داروي آرام بخش بنزوديازپيني است كه اغلب در درمان اختلالات خواب نظير بي خوابي تجويز مي‌شود. اين دارو به بيماران كمك مي‌كند تا سريع‌ تر به خواب روند، كمتر از خواب بپرند و مدت طولاني‌تري را در خواب بگذرانند. از اين دارو معمولا براي درمان‌هاي كوتاه مدت در دوره‌هاي 1 الي 2 هفته‌اي استفاده مي‌شود. اگر بي خوابي پس از اين مدت بهبود پيدا نكرد، بايد براي ادامه يا قطع مصرف دارو با پزشك مشورت نماييد.

در نظر داشته باشيد كه بنزوديازپين‌ها همگي قابليت اعتيادآوري دارند. در نتيجه هرگونه مصرف سرخود قرص تريازولام ممنوع است. اگر دچار مشكلات خواب، تنش و استرس هستيد، پيش از مصرف دارو حتما با متخصص روانشناس مشورت نماييد. در بسياري از موارد روانشناس با روش‌هاي غيردارويي و در جريان رواندرماني به شما كمك مي‌كند تا بهبودي را تجربه نماييد. در صورتي كه دريافت دارو ضروري باشد روانشناس شما را به يك روانپزشك ارجاع خواهد داد.

موارد مصرف قرص تريازولام

به طور كلي قرص تريازولام براي درمان مشكلات خواب و بي خوابي به بيماران تجويز مي‌شود. مصرف قرص تريازولام به بيمار كمك مي‌كند كه دفعات بيدار ماندن در طول روز كاهش يابد و فرد سريعتر به خواب برود. تريازولام باعث آرامش مغز مي‌شود. و در دوره هاي كوتاه مدت 1 الي 2 هفته اي استفاده مي‌شود.

دوز مصرف قرص تريازولام

قرص تريازولام در دوز هاي 0/25 و 0/125 ميلي گرم تجويز مي‌شود. عموما براي بازه زماني كوتاه مدت 7 تا 10 روز تجويز مي‌گردد و مصرف طولاني مدت آن توصيه نمي‌گردد. تا جايي كه به دليل عوارض جانبي آن برخي كشورها مدت‌ها فروش آن را ممنوع اعلام كردند. با اين حال براي برخي اختلالات مثل بي‌خوابي همچنان تجويز مي‌شود. پس طبق دستور متخصص از دارو استفاده كنيد. 15 الي 30 دقيقه تا اثر دارو طول مي‌كشد و تا 6-7 ساعت در بدن باقي خواهد ماند.

عوارض جانبي مصرف تريازولام

مصرف قرص تريازولام همانند هر دارويي ديگري به طور بالقوه احتمال بروز برخي عوارض جانبي را به همراه خواهد داشت. با اين حال همه كساني كه از اين دارو استفاده مي‌كنند دچار عوارض جانبي نمي‌شوند. از جمله رايج‌ترين عوارض مصرف تريازولام مي‌توان به سرگيجه و بروز برخي ناهماهنگي‌هاي حركتي اشاره كرد. اگر اين علامت پس از گذشت چند روز ادامه پيدا كرد يا پايدار ماند حتما به پزشك خود اطلاع دهيد.

همچنين استفاده از قرص تريازولام مي‌تواند منجر به خواب آلودگي مفرط شود. اگر در طول روز بيش از حد چرت مي‌زنيد اين موضوع را با متخصص در ميان بگذاريد. در اين شرايط شايد لازم باشد دوز دارو مورد ارزيابي قرار گرفته و مجددا تعيين شود. اگر در پي مصرف تريازولام دچار عوارض جدي خاصي نظير بروز مشكلات حافظه، افسردگي، افكار خودكشي، توهم، گيجي، بيقراري، اضطراب و پرخاشگري شديد سريعا با پزشك خود تماس گرفته و در مورد ادامه يا قطع مصرف دارو با او مشورت نماييد.

🔴 عوارض جانبي تريازولام

🔻 سر درد

🔻 استرس

🔻افسردگي

🔻 گيجي

🔻 خشكي پوست

🔻خواب آلودگي

🔻 اختلالات بينايي

🔻 احساس سبكي سر

🔻فراموشي

🔻 كابوس شبانه

🔻 انقباضات شكمي

🔻ناهماهنگي عضلات

🔻 فراموشي پيش رونده

🔻 واكنش هاي متناقض

🔻اختلال حافظه

🔻 روياي شبانه

نكاتي كه هنگام مصرف‌ تريازولام بايد به آن ها توجه كنيد

اگر پزشك به شما قرص تريازولام تجويز كرده لازم است قبل از مصرف حتما به نكات زير توجه نماييد:

🔘 اگر به داروهاي بنزوديازپيني نظير آلپرزولام يا ديازپام حساسيت داريد، حتما اين موضوع را با پزشك خود در ميان بگذاريد.

🔘 در صورت داشتن سابقه هرگونه آلرژي موضوع را به پزشك خود اطلاع دهيد.

🔘در صورت دچار بودن به بيماري‌هاي كبدي، كليوي، مشكلات ريوي و هرگونه مشكل روانشناختي نظير افسردگي يا اضطراب اين مسئله را به پزشك اطلاع دهيد.

🔘 در صورتي كه سابقه اعتياد در خانواده‌تان وجود دارد اين موضوع را با پزشك در ميان بگذاريد.

🔘 از آنجايي كه اين دارو باعث خواب آلودگي مي‌شود، پس از مصرف از انجام فعاليت‌هايي نظير رانندگي كه به سطح بالاي هوشياري نياز دارند خودداري كنيد.

🔘از مصرف همزمان اين دارو با مواد مخدر يا الكل خودداري كنيد.

🔘 قبل از انجام عمل جراحي يا هنگام مراجعه به دندانپزشك متخصص را در جريان مصرف تريازولام قرار دهيد.

مصرف تريازولام در بارداري و شيردهي

در دوران بارداري مصرف قرص تريازولام حتما بايد با تجويز پزشك صورت بگيرد. زيرا ممكن است باعث آسيب به نوزاد شود. در صورت مشاهده هرگونه از عوارض زير در نوزاد تازه متولد شده به پزشك اطلاع دهيد.

🔺 استفراغ

🔺 اسهال

🔺لرزش

🔺 تحريك پذيري

🔺 ضعف عضلات

🔺خواب آلودگي غير معمول

🔺 تنفس آرام و كم عمق

🔺 گريه دائم و يكسره نوزاد

تداخلات داروي با قرص تريازولام

مصرف همزمان برخي داروها با قرص تريازولام مي‌تواند بر متابوليسم دارو تاثير گذاشته و يا منجر به افزايش احتمال بروز عوارض جانبي شوند. از جمله اين داروها مي‌توان به سديم اكسي بات، داروهاي ضدافسردگي نظير فلوكستين و پاروكستين، برخي از آنتي بيوتيك‌ها مثل اريترومايسين، ساير داروهاي ضداضطرابي نظير لورازپام، آلپرزولام و داروهايي كه در درمان ايدز به كار مي‌روند اشاره كرد.

هشدار هاي تريازولام

 

قرص تريازولام هشدارهايي را به همراه دارد كه در اين بخش مقاله به آن اشاره كرده ايم.

🔸 فراموشي پيش رونده

🔸 افت فعاليت سيستم عصبي مركزي

🔸اثر بر روي سيستم اعصاب مركزي

🔸 افزايش حساسيت

🔸واكنش هاي متناقض

🔸 اختلالات مرتبط با خواب

درمان هاي جايگزين با تريازولام

همان طور كه گفته شد از قرص تريازولام بيش از هرچيز در درمان بي خوابي استفاده مي‌شود. از آنجايي كه داروهاي ضد اضطرابي عوارض جانبي مختلفي دارند و براي بدن وابستگي جسماني ايجاد مي‌كنند اكثر متخصصين قبل از تجويز آن‌ها توصيه دارند كه ابتدا از درمان‌هاي غيردارويي كمك بگيريد. 

براي مثال در روان درماني روانشناس با كمك تكنيك‌هاي خود آرام سازي نظير ريلكسين، مديتيشن، تكنيك‌هاي تنفسي و ذهن آگاهي به شما كمك مي‌كند تا سطح تنش‌هايتان را كاهش داده و به اين ترتيب شب‌ها خواب راحت‌تري داشته باشيد.

در صورتي كه اين درمان‌ها اثر بخش نبوده يا سطح اضطرابتان بسيار بالا باشد، آن وقت درمانگر استفاده از داروها را مانند قرص تريازولام مد نظر قرار مي‌دهد. نكته قابل توجه اينجاست كه درمان‌هاي روان شناختي و غيردارويي معمولا اثربخشي پايدارتري دارند در حالي كه بي خوابي پس از قطع دارو در اكثر موارد مجددا با شدت بيشتري بروز مي‌يابد.

كلام آخر

به طور كلي قرص تريازولام براي درمان اختلالات و مشكلات خواب تجويز مي‌شود. افرادي كه از اختلالات بي خوابي رنج مي‌برند، بر اساس تجويز پزشك مصرف اين دارو را آغاز مي‌كنند. البته توجه داشته باشيد كه علاوه بر دارو درماني بايد روان درماني را براي درمان دائمي انتخاب كنيد.

اختلالات خواب با مشاوره و كمك متخصصين روانشناس قابل درمان است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص تريازولام مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا مصرف تريازولام در دوران بارداري مجاز است؟

تريازولام ممكن است منجر به آسيب به كودك در دوران جنيني بشود. از همين رو براي مصرف اين دارو هنگام حاملگي حتما بايد زير نظر متخصص قرار داشته باشيد.

آيا تريازولام اعتياد آور است؟

همه داروهاي آرام بخش بنزوديازپيني قابليت ايجاد ايجاد وابستگي را دارند. از همين رو هرگونه مصرف سرخود آن ها مي‌تواند به اعتياد بيانجامد.

منبع: قرص تريازولام


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرص تريازولام،
موضوع:
[ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۱۳:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حفظ آرامش ذهن و روان در بسياري از موقعيت ها ضروري است. از مشكلات رايج در بين انسان‌هاي عصر حاضر مي‌توان به ناتواني در حفظ آرامش ذهني اشاره كرد. اين موضوع در افراد مختلف باعث به وجود آمدن مشكلات جسمي و همچنين رواني متنوعي مي‌شود. لذا آشنايي با علت بر هم خوردن آرامش رواني و نيز آگاهي يافتن از نحوه بهبود آن مي‌تواند براي عده زيادي از مردم پراهميت باشد. رسيدن به چنين آرامشي مسلما نيازمند تمرين و تكرار است تا بتوانيد نتيجه مطلوبي بگيريد.

ذهن ميموني مانعي بر آرامش روان

حتماً براي شما هم پيش‌آمده كه هنگام خواب، هجوم افكار متفاوت باعث شده تا نتوانيد به آرامش و استراحت ذهني و جسمي مناسبي برسيد. اين افكار مي‌توانند مربوط به خود يا ديگري باشند، اما موضوع اينجاست كه بي‌امان بودن اين نوع تصورات منجر به درگيري‌هاي ذهني زيادي براي فرد مي‌گردند. در مكتب بودائي، اين حالت ذهني به‌عنوان «ذهن ميموني» ياد مي‌شود. در اين شرايط، شخص دچار شك و ترديدهاي متنوع و درنتيجه نگراني و رفتارهاي وسواسي مي‌شود.

مشكلات ناشي از ذهن ميموني و متلاطم

ناآرامي حاصل از ذهن ميموني باعث مي‌شود تا مشكلات حل‌نشده و درگيري‌هاي ذهني فرد به‌يك‌باره به وي هجوم‌آورند. درنتيجه شخص دچار حملات اضطرابي شده و آرامش ذهني و رواني او به خطر مي‌افتد. در صورتي كه فرد نتواند تعادل رواني خود را برگرداند ممكن است دچار مشكلاتي به شرح زير و با درجات شدت متفاوت شود.

  • مشكلات خواب ازجمله بي‌خوابي يا بدخوابي
  • ناتواني در تصميم‌گيري
  • مشكل در تمركز
  • اختلالات اضطرابي
  • استرس حاد
  • افسردگي
  • افكار و رفتار وسواسي

در صورتي كه شخص به دنبال راهكارهايي براي بهبود وضعيت خود نباشد، احتمال دارد اين مشكلات تبديل به مسائلي مزمن شده و از قابليت درماني آن‌ها كاسته مي‌شود. لذا آشنايي با روش‌هايي براي بازگرداندن آرامش ذهني براي اين دسته از افراد بسيار لازم و ضروري است.

راهكارهايي براي به دست آوردن آرامش ذهن

لازم به ذكر است كه ذهن ميموني تقريباً در تمام انسان‌ها با درجاتي وجود دارد. درنتيجه نمي‌توان انتظار داشت كه اين حالت به‌طوركلي در افراد از بين برود. بااين‌حال با استفاده از روش‌هايي براي آرام كردن روان و ذهن مي‌شود از احتمال بروز مشكلات رواني شديد جلوگيري كرد. برخي از مفيدترين روش‌هاي آرام كردن ذهن به شرح زير است.

مديتيشن و مراقبه

به‌طوركلي اولين اقدام براي آرامش ذهني را انجام دادن مراقبه‌هاي رواني بيان مي‌كنند. انواع متنوعي مديتيشن وجود دارد؛ اما همه آن‌ها باهدف رسيدن به تعادل ذهني صورت مي‌گيرد. با كمك اين فنون مي‌توان به تسلط مناسبي بر ذهن رسيد و تمركز و توجه خود را بهبود بخشيد. 

تمركز روي تنفس براي آرام كردن ذهن

در صورتي كه تنفس‌مان سطحي باشد، در هر دم و بازدم اكسيژن كافي براي سوخت بدن تأمين نمي‌شود. درنتيجه، سطح عملكرد زيستي فرد به‌شدت پايين مي‌آيد. با تمركز روي نحوه تنفس و دقت روي نفس‌هاي عميق مي‌توان اين مشكل را برطرف كرد. به‌علاوه تكنيك‌هاي تنفسي اصولي باعث مي‌شود نشانه‌هاي استرس و اضطراب كاهش بيابد. به همين صورت مي‌توان ميزان آرامش ذهن خود را بالا ببريد.

اشتغال به كارهاي ادبي و هنري

ابراز هيجانات منفي و نگراني‌هاي ذهني از طريق انجام فعاليت‌هاي ادبي و هنري بسيار پرفايده است. كارهايي نظير نويسندگي، نقاشي، گل‌دوزي، سفال‌گري و غيره سبب مي‌گردند تا ذهن انسان براي مدتي از تشويش‌هاي دروني فراغت يابد؛ بنابراين بسياري از متخصصين اين روش‌ها را براي برگرداندن آرامش رواني به افراد توصيه مي‌كنند.

كاهش استفاده از رسانه‌هاي گروهي و مجازي

رسانه‌هاي گروهي و شبكه‌هاي مجازي يكي از اصلي‌ترين عوامل كنترل‌كننده ذهنيت انسان‌ها در دهه‌هاي اخير گشته‌اند. اين موضوع سبب شده تا نگرش و عقيده بسياري از افراد نسبت به آنچه در واقعيت وجود دارد، تحريف شود. به همين دليل عده خيلي زيادي از مردم دچار آشفتگي‌هاي ذهني و از بين رفتن آرامش در زندگي خود شده‌اند. با مديريت و كاهش ميزان استفاده از اين قبيل رسانه‌ها مي‌توان در حفظ آرامش رواني خود گام برداشت.

رسيدن به آرامش ذهن با ورزش

تمرينات بدني و داشتن برنامه ورزشي مناسب باعث بهبود عملكردهاي بدني و درنتيجه كاهش علائم استرس مي‌گردد. فعاليت‌هاي ورزشي كمك مي‌كنند تا سيستم گردش خون در بدن كاركرد بهتري داشته باشد و مواد موردنياز سلول‌ها به‌سرعت تأمين شود. همچنين، ورزش كردن با تحريك سيستم اعصاب و مغز انسان، سبب افزايش هورمون‌هاي شادي‌آور بدن مي‌گردد. لذا شخص مي‌تواند احساس سرزندگي و نشاط بيشتري در زندگي خود كرده و تعادل رواني بهتري را تجربه نمايد.

گوش دادن به موسيقي‌هاي آرامش‌بخش

گوش دادن به موسيقي‌هاي ملايم يكي از بهترين روش‌ها براي داشتن آرامش ذهن است. آهنگ‌هاي سنتي، بي‌كلام و همچنين آواهاي طبيعت تأثير چشمگيري در احساس طراوت و تعادل ذهني دارند. علاوه بر اين موسيقي‌هاي كلاسيك همچون آثار بتهوون و باخ نيز مي‌تواند دررسيدن به اين مقصود مفيد واقع شود.

عطر درماني

استفاده از رايحه‌هاي ملايم و آرامش‌بخش به فرد كمك مي‌كند تا ذهن و جسم خود را در تعامل باهم تنظيم كند. عطر گياهاني مانند نعنا، اسطوخودوس، بابونه در اين زمينه بسيار مطرح هستند. معمولاً توصيه مي‌شود از افشانه‌ها يا عودهايي از اين قبيل گياهان براي تمدد اعصاب استفاده شود.

گذشت كردن

احساس يكي از بدترين و رايج ترين افكاري است كه موجب برهم خوردن آرامش ذهن و روان مي‌شود. انتقام و مقابله مثل هرگز نمي تواند آرامش از دست رفته را به شما برگرداند. در عوض با انتخاب “گذشت” مي‌توانيد آرامش دروني خود را بازيابيد. البته وقتي از دست خودتان عصباني باشيد، شايد بخشش دشوارتر شود.

بهره گرفتن از مشاوره‌هاي روان‌شناختي

در مواردي كه شدت استرس‌هاي ناشي از ذهن ميموني فراتر از كنترل فرد مي‌شود، استفاده از راهنمايي‌هاي متخصصان حوزه سلامت روان ضرورت پيدا مي‌كند. روانشناسان و مشاوران اين زمينه با كمك تكنيك‌هاي اصولي و علمي مي‌توانند ريشه‌هاي اصلي اضطراب شخص را يافته و به او دررسيدن دوباره به آرامش ذهني ياري برسانند. براي آشنايي با ساير روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آرامش ذهن و روان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: آرامش ذهن و روان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آرامش ذهن و روان،
موضوع:
[ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۰۶:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلاف فرهنگي در ازدواج يكي از عواملي است كه حتما بايد زوجين در نظر گرفته شود. اين روزها با گسترده شدن ارتباطات، اهميت فرهنگ تا حد زيادي ناديده گرفته مي‌شود. طبق بررسي‌ها بسياري از طلاق ها به دليل تفاوت در اهداف، ارزش ها، آداب خانوادگي و…. رخ مي‌دهد. اما گاه براي ازدواج شرايطي هم پيش مي‌آيد كه از اختيار شما خارج است و براي‌تان قابل پيش بيني نبود؛ در اين شرايط چطور، آيا اختلاف فرهنگي موجب ناموفق شدن آن ازدواج خواهد شد؟

براي جواب به اين سوال بايد عوامل متعددي را بررسي كنيم، گاه با چند راه حل ساده مي‌توان به نتيجه دلخواه رسيد و از همان اول رابطه‌اي سالم را شكل داد.

منبع: اختلاف فرهنگي در ازدواج | تاثير عدم تناسب فرهنگي زوجين

اهميت اختلاف فرهنگي در ازدواج

 

بعضي وقت‌ها زوجين تفاوت‌هاي فرهنگي زيادي با يكديگر دارند. اين تفاوت‌ها آنقدر بزرگ است كه اطرافيان نيز آنها را گوشزد مي‌كنند. اما با وجود اينكه همه به آنها مي‌گويند كه اين اختلافات زياد است، اصرار به ازدواج دارند. آنها چشمان‌شان را به روي همه تفاوت‌ها و ايرادات مي‌بندند و فقط مي‌خواهند به وصال برسند.

بايد بدانيد كه عشق به ديدگاه‌ها و فرهنگي كه همسرتان در آن زندگي مي‌كند تا ابد باقي نخواهد ماند. اين عشق مانع بروز اختلافات بين شما دو نفر نمي‌شود و ارزش‌ها، باورها و عقايد هر كس غيرقابل تغيير است. هر چقدر فرهنگ دو خانواده به هم نزديك‌تر باشد، رابطه با چالش كمتري مواجه خواهد بود.

اختلاف فرهنگي چگونه بر ازدواج تاثير مي گذارد؟

فرهنگ مسئله پيچيده‌اي است كه تحت تاثير عوامل مختلف قرار مي‌گيرد. به عنوان مثال جوانب مختلف زندگي مانند مذهب، قوميت، زبان گفتاري، ميزان تحصيلات، عقايد و ارزش ها، ديدگاه فكري، نگرش در زندگي، وضعيت مالي خانواده، قوانين، سياست و… همگي جوانب مختلف فرهنگ هستند.

اگر زوجين در برخي جوانب تضاد داشته باشند در ابتداي زندگي با چالش رو به رو شده و به مشكل مي‌خورند. در گذشته به خاطر سنتي بودن فرهنگ‌ها و بعد مسافت، ازدواج‌ها معمولا درون فرهنگي بود؛ به همين علت كسي به دنبال كشف اختلافات فرهنگي نمي‌رفت. اما در اين روزها شاهد ازدواج‌هايي با مسافت‌هاي دورتر و اقوام مختلف هستيم. همين مسئله توجه متخصصان را به اختلاف فرهنگي در ازدواج جلب كرده است.

زن و مردي كه از دو فرهنگ كاملا متفاوت هستند، ممكن است حتي در نحوه معاشرت به مشكل بر بخورند. براي مثال برخي خانواده‌هاي سنتي در دورهمي‌هاي خانوادگي، زن و مرد در دو سالن جدا از هم مي‌نشينند كه اين موضوع در خانواده‌هاي امروزي به دور از انتظار است، يا در برخي فرهنگ‌ها مرد حرف اول و آخر را مي‌زند، اما در برخي ديگر زن و مرد با هم فكري تصميمات مربوط به زندگي‌شان را مي‌گيرند.

بنابراين اختلافات فرهنگي موجب سخت شدن زندگي و دوري زن و مرد از يكديگر مي‌شوند. برخي ديگر از مسائل مربوط به اختلاف فرهنگي در ازدواج به شرح زير مي‌باشد.

1️⃣سد خانواده ها

معمولا خانواده عروس و داماد هستند كه مقدمات ازدواج را فراهم مي‌كنند. نحوه برگزاري مراسم، صحبت‌هاي بين دو خانواده و قرار و مدارهايي كه گذاشته مي‌شود طبق آداب و رسومي صورت مي‌گيرد. وقتي دو خانواده فرهنگ متفاوتي داشته باشند، سرگيري چنين ازدواجي از همان ابتدا با دشواري زيادي همراه خواهد بود. اختلاف فرهنگي در ازدواج حتي با وجود تصميم گيري هاي عروس داماد نيز، بروز خواهد كرد. به همين دليل تفاوتي نمي‌كند كه ازدواج به صورت سنتي باشد؛ يا امروزي. در واقع عوامل مختلفي در اين مورد دخيل هستند.

2️⃣اختلاف فرهنگي در ازدواج | تفاوت در زبان و گويش

زبان مهم‌ترين ابزار براي برقراري ارتباط هست. فرهنگ تاثير زيادي بر اصطلاحات و كلماتي دارد كه ما به زبان مي‌آوريم. ممكن است دو فرهنگ تفاوت چشمگيري در ادبيات‌شان داشته باشند و يا اصلا از زبان ديگري استفاده كنند. در اين شرايط برقراري ارتباط با دشواري رو به رو خواهد شد. پس شباهت زبان و گويش در ازدواج از بروز مشكلاتي در زمينه اختلاف فرهنگي در ازدواج، جلوگيري خواهد كرد.

3️⃣تفاوت در ارزش ها

در هر فرهنگي ارزش‌هاي به خصوصي پرورش داده مي‌شود، براي مثال در يك فرهنگ تك همسري ارزش محسوب شده ولي در فرهنگي ديگر چند همسري ارزش است و يا در برخي فرهنگ ها كار كردن زن در بيرون خانه بسيار به دور از انديشه است. بنابراين در چنين ازدواج‌هايي حتما بايد به هدف از ازدواج، ارزش‌هاي اصلي طرفين در زندگي و خطوط قرمز هر دو طرف توجه ويژه كرد.

در صورتي كه ارزش‌ها با هم مغايرت داشته باشند، نمي‌توان اميد چنداني به آن ازدواج داشت. ارزش ها و هنجارها، عناصر مهم فرهنگي هستند كه قطعا در اختلاف فرهنگي در ازدواج خود را نشان خواهند داد.

4️⃣اختلاف فرهنگي در ازدواج | فرزندان ثمره زندگي

يكي از اهداف ازدواج، فرزندآوري است. كودكي كه در خانواده‌اي پر از تعارض بزرگ مي‌شود، از نظر شخصيتي دچار دوگانگي‌هاي زيادي خواهد شد. هم راي نبودن پدر و مادر موجب سردرگمي شديدي در ذهن كودك خواهد شد. معمولا در چنين خانواده‌هايي شاهديم كه كودك يا نوجوان براي رسيدن به خواسته‌هايش از اين تفاوت‌ها به نفع خودش استفاده مي‌كند. پس بايد تفاوت فرهنگي در ازدواج را مديريت كرد و تاثير آن را بر تربيت فرزند كاهش داد.

اگر به اختلاف فرهنگي در ازدواج توجه نكنيم چه مي شود؟

فرهنگ و تناسب فرهنگي مسئله‌اي است كه به روي تمام جنبه‌هاي فردي و بين فردي تاثير مي‌گذارد. اين كه دو خانواده از جهان فرهنگي چقدر با يكديگر تفاهم دارند يا متفاوت هستند، اينكه در برابر اين اختلافات چگونه برخورد مي‌كنند، قسمت مهمي از خوشبختي دو طرف را مشخص مي‌كند.

اختلاف فرهنگي در ازدواج شامل طيف گسترده‌اي از نگرش‌ها، هنجارها، ارزش‌ها و… را شامل مي‌شود. وجود اختلاف فرهنگي در ازدواج در مدت طولاني‌تر خود را نشان مي‌دهد و متاسفانه موجبات بحث و دعوا بين دو طرف را فراهم مي‌كند. اين اختلاف فرهنگي در ازدواج موجب بروز نارضايتي دو طرف خواهد شد. به هر حال شخصيت همه ما در محيط خانواده و با توجه به فرهنگي كه در آن رشد كرده‌ايم ساخته شده است.

بنابراين اختلاف فرهنگي در ازدواج بر ساير اختلافات نيز تاثير مي‌گذارد. آمار نشان داده بخش عمده‌اي از طلاق‌ها به خاطر عدم تناسب فرهنگي بوده كه از دو منظر قابل بررسي است. در ادامه به بررسي اختلاف فرهنگي بين زوجين و بين خانواده‌هاي زوجين مي‌پردازيم.

📌اختلاف فرهنگي كه بين خانواده ها وجود دارد

به عنوان مثال اگر آداب و رسوم و نحوه برگزاري مراسمات مختلف در بين دو فرهنگ متفاوت باشد، اختلاف بين خانواده ها بوجود مي‌آيد. ممكن است تصور كنيد اين اختلافات خيلي جزئي و كم اهميت هستند، اما همين مسائل جزئي به بحث‌ها و مشاجره‌هاي طولاني مدت، قهر و تمام شدن رابطه منجر مي‌شود. به طور كلي خانواده ها بايد در مورد برگزاري مراسم ها و آداب و رسوم آسان گير باشند؛ و اجازه ندهند كه موضوعي مثل اختلاف فرهنگي در ازدواج سبب اتمام رابطه گردد.

📌اختلاف فرهنگي كه بين زوج ها وجود دارد

اختلاف فرهنگي اگر در بين دو طرف وجود داشته باشد، به عدم درك مقابل منجر مي‌شود. اگر زوجين درك متقابل نداشته باشند، اختلاف در تمام زمينه‌ها خود را نشان مي‌دهد. اين اختلافات بيشتر از اختلاف در بين خانواده‌ها نگران كننده است. آسيبي كه اين اختلافات مي‌زنند بسيار بيشتر از اختلاف بين خانواده‌ها مي‌باشد.

به عنوان مثال يك آقا و خانم را تصور كنيد كه در جنبه‌هاي ديني، لباس پوشيدن، خريد كردن، مراسمات و… با يكديگر تفاوت دارند. اين دو زوج اغلب نمي‌توانند درك متقابلي از چيزهايي كه موجب شادي طرف مقابل مي شود را داشته باشد. همين تفاوت‌ها م‍ي‌توانند روز به روز بزرگ‌تر و منجر به فروپاشي رابطه شود. اختلاف فرهنگي در ازدواج، در چنين موارد جزئي را بايد در نظر گرفته شوند. در واقع بهتر است زوجين در اين مورد توافق كرده و قبل از ازدواج در مورد آنها تصميم گيري كنند.

نتيجه گيري نهايي درباره اختلاف فرهنگي در ازدواج

اگر دو طرف ازدواج تفاوت هايي كه بينشان وجود دارد را نبينند هيچ تعجبي ندارد. اما بعضا خانواده‌ها يا اطرافيان برخي موضوعات را جزئي مي‌پندارند. غفلت آن‌ها باعث مي‌شود آسيب شديدي به ازدواج فرزندانشان وارد شود. بهتر است فردي بي طرف اين اختلافات را به دو طرف انتقال و هشدار دهد.

مشاوره روانشناسي ازدواج و خانواده بدون جانب داري و قضاوت دليل اختلاف فرهنگي در ازدواج را بررسي كرده و نكاتي كه از انظار دور مانده‌اند را مشخص مي‌كند. سپس براي اتفاق نظر و رسيدن به يك وجه مشترك راهكارهاي عملي ارائه مي‌دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلاف فرهنگي در ازدواج مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

براي تشخيص اختلاف فرهنگي در ازدواج از چه كسي كمك بگيريم؟

اختلافات فرهنگي مسائلي هستند كه ممكن است خودتان يا خانواده تان به راحتي از كنار آن رد بشيد. بهتر است تشخيص اين موضوع را به كسي كه از بيرون و بدون ترس از قضاوت شدن مي تواند واقعيت را ببيند بسپاريد. شما در اين راستا مي توانيد از كمك مشاور و روانشناس بهره مند شويد. 

منبع: اختلاف فرهنگي در ازدواج | تاثير عدم تناسب فرهنگي زوجين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۷:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هرزه خواري يا پيكا (pica) به خوردن مواد غيرخوراكي يا فاقد ارزش غذايي گفته مي‌شود. در واقع اين اختلال يكي از انواع اختلالات‌خوردن است كه براي رفع آن بايد اقدامات درماني صورت بگيرد. در اين وضعيت فرد شايد دست به مصرف هر ماده‌اي بزند كه از جمله رايج‌ترين آن‌ها مي‌توان به كاغذ، خاك، صابون، رنگ، چسب، خاكستر و زغال سنگ اشاره كرد.

بسياري از مبتلايان كنترل بسيار كمي در برابر وسوسه انجام اين كار دارند و با پنهان كاري به اين كار ادامه مي‌دهند. با بروز عوارض مسموميت و مشكلات جسماني معمولا اطرافيان متوجه وضعيت مي‌شوند. با جدي گرفتن درمان و توجه به دستورات متخصص مي‌توان با اين اختلال مقابله كرد. در ادامه براي آشنايي با نشانه‌ها، علل و درمان پيكا با ما همراه باشيد.

منبع: هرزه خواري يا پيكا

هرزه خواري يا پيكا چيست؟

 هرزه خواري يا پيكا به مصرف مواد بدون ارزش غذايي است. اين غذاها شامل گچ، خاك، يخ و رنگ مي‌باشد. در صورتي فرد به هرزه خواري مبتلا است كه اين نحوه مصرف مواد به مدت 1 ماه ادامه داشته باشد. اين اختلال به دلايل مختلفي مانند كم خوني فقر آهن، كمبود روي، اختلالات رواني و … به وجود مي‌آيد.

منظور از پيكا يا پايكا به معناي زاغ است. دليل نام گذاري به اين شيوه است كه پرنده اي به اين نام به خوردن چنين چيزهايي معروف است. هرزه خواري به سه دسته خاك خواري، مواد زيان بار و مواد قندي- نشاسته اي  تقسيم مي‌شود. براي درمان اين اختلال حتما بايد از روانشناس و مشاورين متخصص كمك بگيريد. دارو درماني، رفتار درماني، ممانعت فيزيكي، روان درماني و … از روش هاي درماني اختلال هرزه خواري مي‌باشد. در ادامه تمامي جوانب اختلال پيكا را توضيح داده‌ايم.

نشانه ها و علائم اختلال هرزه خواري

هرزه خواري كه با نام پيكا نيز شناخته مي‌شود يك اختلال روانپزشكي است كه در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني در دسته اختلالات خوردن قرار مي‌گيرد. مبتلايان به هرزه خواري علاقه زيادي به خوردن مواد غيرخوراكي يا فاقد ارزش غذايي دارند و از همين رو اقدام به خوردن چيزهايي مي‌كنند كه براي سلامتي آن‌ها مضر است. البته در نظر داشته باشيد كه تشخيص اختلال پيكا زماني مطرح مي‌شود كه رفتار فرد با سن رشدي او تناسب نداشته باشد.

از همين رو در بچه‌هاي كوچك كه هنوز فرق خوراكي‌ها و غيرخوراكي‌ها را نمي‌دانند و ممكن است هرچيزي را در دهان بگذارند، اين مسئله مطرح نمي‌گردد. در واقع حداقل سن براي تشخيص گذاري اختلال پيكا دو سالگي است. از ديگر علائم هرزه خواري اين است كه رفتار فرد علاوه بر سن با زمينه فرهنگي او نيز تناسب ندارد.

براي مثال در هرزه خواري ممكن است خوردن برخي موادي كه از نظر ما غيرخوراكي هستند در برخي فرهنگ‌ها پذيرفته شده باشد. در نتيجه تنها زماني مي‌گوييم فرد دچار اختلال پيكا شده است كه او دست به مصرف چيزهايي بزند كه از نظر اطرافيان و بافت فرهنگي نيز امري غير معمول باشد.

انواع اختلال هرزه خواري

اختلال هرزه خواري به سه دسته كلي تقسيم مي‌شود كه در ابتداي مقاله به آن اشاره كرده‌ ايم. اما در اين بخش موادي كه اين افراد مصرف مي‌كنند را توضيح داده‌ايم.

🔻 مصرف وسايل چوبي

🔻 خوردن مو

🔻خوردن يخ يا نوشيدني هاي بسيار يخ

🔻 خوردن شيشه

🔻 خوردن خاك

🔻خوردن مواد نشاسته اي و قندي

🔻 مصرف گچ

در اختلال هرزه خواري فرد چه چيزهايي مي خورد؟

همانطور كه از اسم اين اختلال پيداست مبتلايان به پيكا يا هرزه خواري شايد به هرگونه مواد غيرخوراكي يا فاقد ارزش غذايي علاقه مند باشند و اقدام به خوردن آن‌ها نمايند. مواد معمولي كه اغلب در اين شرايط بلعيده مي‌شوند، متناسب با سن و ميزان دسترس پذيري متفاوت‌اند. از جمله اين مواد مي‌توان به كاغذ، صابون، لباس، مو، نخ، پشم، خاك، گچ، پودر تالك، رنگ، چسب، سنگ، ريگ، زغال، زغال سنگ، يخ، نشاسته، خاكستر و خاك رس اشاره كرد.

پيامدها و عوارض پيكا

مسلما خوردن مواد غيرخوراكي قابليت ايجاد پيامدهاي منفي گسترده‌اي در بدن انسان دارد. از جمله پيامدهايي كه در اين شرايط گزارش مي‌شود، بايد به مشكلات مكانيكي روده، ابتلا به انواع عفونت‌ها نظير توكسوپلاسموزيس و توكسوكاريازيس در اثر بلع مدفوع يا كثافات، انسداد روده (اغلب به دليل بلعيدن اجسام خارجي) سوراخي روده و ابتلا به مسموميت اشاره كرد. بنابراين هرزه خواري با پيامدها و عوارض زيادي روبرو است.

علل ابتلا به هرزه خواري

با توجه به خطراتي كه در پي ابتلا به اختلال پيكا گريبان‌گير افراد مي‌شود، اين نگراني پيش مي‌آيد كه اصلا منشا و علت بروز آن چيست و چرا افراد درگير آن مي‌شوند؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت كه متخصصان در سبب شناسي هرزه خواري يك عامل واحد را معرفي نمي‌كنند. بلكه معتقدند عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي گوناگوني در تعامل با يكديگر مي‌توانند در شروع اين مشكل نقش داشته باشند.

براي مثال در برخي موارد كمبود ويتامين‌ها يا مواد معدني نظير آهن و روي با بروز هرزه خواري همراه مي‌شوند. همچنين درگيري با استرس‌هاي شديد و ناتواني در تحمل اضطراب نيز مي‌تواند باعث شود كه افراد براي كنترل هيجانات خود به راه‌حل‌هاي ناسالمي نظير مصرف مواد غيرخوراكي روي بياورند.

نحوه تشخيص اختلال پيكا

براي تشخيص اختلال هرزه خواري در ابتدا پزشك با بررسي سابقه پزشكي و دريافت گزارش از ساير اعضاي خانواده آغاز مي‌كند. سپس آزمايشاتي براي تشخيص دقيق تر تجويز مي‌كند كه شامل موارد زير است.

🔸 آزمايش خون براي بررسي كم خوني و تعيين ميزان آهن و روي

🔸 تصويربرداري از روده‌ها جهت بررسي انسداد روده‌ها

🔸آزمايش بررسي وجود انگل يا باكتري

🔸 تهيه نمونه مدفوع جهت بررسي خونريزي معده

🔸 ارزيابي كاهش وزن

🔸آزمايش ارزيابي ميزان سرب

🔸 ازمايش كمبود ويتامين و مواد معدني ضروري

درمان اختلال هرزه خواري يا پيكا

قدم اول در درمان اختلال هرزه خواري كاهش آسيب‌هاي وارد آمده است. در نتيجه فرد بايد تحت ارزيابي‌هاي پزشكي قرار بگيرد. تا مشخص شود در اثر خوردن مواد غيرخوراكي دچار چه مشكلاتي شده است. سپس درمان‌هاي لازم براي رهايي از مشكلاتي نظير مسموميت يا انسداد روده در دستور كار قرار مي‌گيرند. در قدم بعدي و با عبور از علائم بحراني به علل بروز مشكل پرداخته مي‌شود.

اگر متخصص تشخيص دهد كه كمبود ويتامين‌ها و مواد معدني در بروز اختلال پيكا يا هرزه خواري نقش دارند، استفاده از مكمل‌ها در دستور كار قرار خواهند گرفت. در كنار همه اين‌ها پيگيري جلسات روان درماني نيز از اهميت بسزايي برخوردار است. در اين جلسات روانشناس قدرت كنترل استرس در بيمار را ارزيابي كرده و با آموزش تكنيك‌هاي رفتاري به او ياد مي‌دهد تا بتواند مقاومت بيشتري در برابر اضطراب‌ها از خود نشان دهد و راه حل‌هاي سالمي را براي كنترل خود به كار بگيرد.

كلام آخر

براي تشخيص هرزه خواري با پيكا حتما بايد آزمايش هاي خون جهت شناسايي كم خوني و اندازه گيري مايعات بدن انجام دهيد. حتي در برخي موارد راديوگرافي شكم نيز تجويز مي‌شود. درمان براي افراد مبتلا به اين اختلال بايد از طريق دارو درماني و روان درماني صورت بگيرد. اگر درمان نشود پيامد ها و عواقب شديدي را به دنبال خواهد داشت.

براي روان درماني حتما از روانشناس و مشاورين متخصص راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هرزه خواري مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد. 

سوالات متداول

آيا تمايل زن ها در دوران بارداري به خوردن چيزهايي نظير خاك و مهر جزء هرزه خواري محسوب مي شود؟

بله، اين مسئله در بسياري از موارد از كمبود ويتامين‌ها و مواد معدني در دوران بارداري و افزايش استرس‌ها ناشي مي‌شود. از آنجايي كه هرزه خواري در حاملگي مي‌تواند سلامت مادر و جنين را تهديد كند، بايد هرچه زودتر براي كنترل آن به يك متخصص مراجعه نماييد.

آيا هرزه خواري مربوط به افراد عقب مانده است؟

لزوما خير، با اين حال اين مشكل در مبتلايان به كم تواني‌هاي ذهني بيش از سايرين ديده مي‌شود.

منبع: هرزه خواري يا پيكا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هرزه شخواري يا پيكا،
موضوع:
[ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۹:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استرس در رابطه تاثير مخربي بر كيفيت آن خواهد داشت. به طوركلي استرس و اضطراب مي‌توانند جنبه هاي مختلف زندگي را تحت تاثير قرار دهند كه رابطه جنسي نيز شامل آن خواهد شد. از طرفي رابطه استرس با مشكلات رابطه جنسي مستقيم دو طرفه است. فيزيولوژي بدن ما طوري طراحي شده كه تنش را احساس مي‌كند و نسبت به شدت آن واكنش نشان مي‌دهد. از طرفي استرس يكي از هيجانات لازم و ضروري است و در برخي موارد سبب واكنش هاي درست مي‌شود. اما اگر اين احساسات براي طولاني مدت ادامه يابند تاثيرات بدي بر سلامت رواني و جسماني خواهد داشت.

منبع: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حين رابطه جنسي

استرس در رابطه

حالات روحي افراد در ميل و عملكرد جنسي آنها موثراست. استرس در رابطه گاهي هيچ دليل مشخصي نداشته و يا حتي به دليل ضعف در سيستم بدني نيست. اين احساس به هيچ عنوان خوشايند نبوده و دلايل مختلفي رخ مي‌دهد. واكنش افراد و حتي شريك جنسي نسبت به اين موضوع بسيار مهم است. جالب است بدانيد رابطه جنسي فراتر از برطرف كردن يك نياز جسماني است و نياز به توجه و استفاده از روش هاي مختلفي دارد. زوجين بايد در اين زمينه با يكديگر همكاري داشته و همدل باشند.

علائم استرس در رابطه

شروع استرس در رابطه با علائمي همراه خواهد بود كه افراد را متوجه آن خواهد كرد. همچنين با بروز اين علائم احتمالا استرس شدت مي‌يابد و فرد رابطه را رها كرده و يا نمي‌تواند عملكرد موثري داشته باشد. گاهي فرد حتي با فكر كردن به رابطه جنسي نيز دچار اضطراب مي‌شود. برخي از نشانه هاي وجود اين نوع از استرس، شامل موارد زير مي‌شود.

🔷عصبي شدن و تحريك پذيري

🔷عدم توانايي تمركز

🔷تعريق

🔷لرزش بدن

🔷احساس خستگي

🔷درد در ناحيه معده

البته شدت اين علائم در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. همچنين با مشاهده اين نشانه ها در شريك خود بهتر است به او براي ادامه رابطه فشار نياورده و سعي در آرام كردن او داشته باشيد.

دلايل استرس در رابطه

استرس در رابطه معمولا از مشكل بزرگتري نشات مي‌گيرد. اتفاقاتي كه در گذشته فرد رخ داده و يا تغييرات در زندگي او همگي زمينه ساز بروز اضطراب خواهند بود. شناسايي علت دقيق اين موضوع، گامي مهم براي درمان است. همچنين شايع ترين دلايلي كه افراد را به اين حالت دچار مي‌كند؛ شامل موارد زير مي‌شود.

💠تجريبات تلخ گذشته

گاهي عدم عملكرد مناسب در رابطه جنسي و يا مورد سواستفاده جنسي قرارگرفتن در گذشته، سبب بروز استرس در رابطه مي‌شوند. اين حالت معمولا فرد براي مدت زمان طولاني رابطه جنسي نداشته و با رويارويي با آن دچار اضطراب مي‌شود. تعميم گذشته به حال سبب بروز اين مشكل مي‌شود و افراد را آسيب پذير مي‌كند. همچنين شايد در حين رابطه جنسي براي آنها خاطراتي مرور شود كه براي آنها خوشايند نيست.

💠نداشتن تصوير خوب بدني | استرس در رابطه

وقتي افراد به بدن و ظاهر خود احساس خوبي نداشته باشند؛ استرس در رابطه ايجاد مي‌شود. داشتن تصوير بدني مناسب در رابطه جنسي بسيار مهم است. گاهي وجود برخي از زخم ها و يا معلوليت جسماني سبب اين موضوع مي‌شود. اما در بسياري از موارد افراد بدون هيچ دليل خاصي بدن خود را دوست ندارند. در چنين شرايطي مدام از داشتن رابطه جنسي امتناع كردن و در صورت اجبار در حين آن دچار اضطراب زيادي مي‌شوند.

💠اختلالات رواني

ابتلا به اختلالات رواني مختلف از جمله افسردگي و اضطراب فراگير، عوارضي مثل استرس در رابطه جنسي را نيز خواهد داشت. اضطراب فراگير در بخش هاي مختلف زندگي تاثير مي‌گذارد. مشكلات سلامت روان، نه تنها ميل جنسي را كاهش داده بلكه تمركز را در حين رابطه از بين مي‌برند. اختلالات رواني تاثير مستقيم بر سلامت جنسي دارند و آن را تحت تاثير قرار مي‌دهند.

💠بيماري هاي جسماني | استرس در رابطه

افراد به دليل بيماري هاي جسماني مختلف مثل ديابت، فشار خون، مشكلات تنفسي و… استرس در رابطه را تجربه مي‌كنند. در واقع ترس آنها از بروز علائم جسماني مختلف در حين رابطه است. گاهي افراد از ترس اينكه در حين رابطه دچار مشكلي نشوند؛ از داشتن رابطه جنسي خودداري مي‌كنند. در واقع رابطه جنسي براي آنها هيچ مشكلي ايجاد نمي‌كند و آنها فقط تحت تاثير اين استرس و ترس هستند.

💠ترس از بارداري يا ابتلا به بيماري هاي مقاربتي

يكي ديگر از علل بروز استرس در رابطه، ترس از ابتلا به بيماري هاي مقاربتي و يا بارداري ناخواسته است. معمولا افراد دچار وسواس فكري هميشه اضطراب ابتلا به بيماري هاي مختلف را دارند. بارداري نيز يكي از عوامل استرس زا در رابطه است. افراد بايد موارد بهداشتي مختلف را رعايت كرده و به اين دليل فعاليت جنسي خود را متوقف نكنند. 

💠تغييرات ناگهاني در روند زندگي

به طور كلي عوامل رواني مختلف از جمله تغييراتي كه در زندگي افراد رخ مي‌دهند؛ تاثير زيادي در روند زندگي جنسي آنها دارند. براي مثال عوض كردن شغل و يا محل زندگي، طلاق، از دست دادن عزيزان و…همگي باعث استرس در رابطه خواهند شد.

درمان استرس در رابطه

براي درمان استرس در رابطه جنسي، روش هاي مختلفي وجود دارند. در واقع ترس از درمان نشدن اين مشكل خود سبب تشديد استرس خواهد شد. اما زوجين نبايد اين اختلال را تبديل به يك مشكل بزرگ در رابطه كنند. از طرفي هم نبايد آن را ناديده گرفته و حل نشده باقي بگذارند. فراموش نكنيد كه درمان اين مشكل نياز به زمان و انرژي كافي دارد؛ پس در اين مدت با شريك خود همدل باشيد.

⭕كمك گرفتن از روانشناس براي استرس در رابطه

روانشناس با ارائه راهكارهايي در جهت كاهش استرس در رابطه و همچنين بالابردن كيفيت رابطه جنسي سبب درمان اين مشكل مي‌شود. تكنيك هاي آرام سازي و يا تنظيم تنفس براي كاهش استرس بسيار موثر هستند. همچنين گاهي اين حالت از باور افراد نسبت به رابطه جنسي نشات مي‌گيرد كه مشاور قادر به تغيير آنها خواهد بود. در صورت افزايش شدت علائم اضطراب فرد بايد درمان دارويي را آغاز كند كه با كمك روانپزشك امكانپذير است.

⭕اصلاح سبك زندگي

زوجين مي‌توانند با رعايت نكات ساده اي در طول روز، استرس در رابطه را كاهش دهند. مراقبه، ترك خودارضايي، تماشا نكردن فيلم هاي پورن، عدم مصرف سيگار و مشروبات الكي، ورزش و… همگي از راهكارهاي موثر براي كاهش استرس هستند. تغذيه سالم نيز مي‌تواند نقش مهمي در سلامت جسماني و رواني افراد داشته باشد.

⭕ارتباط موثر با همسر

در مورد استرس در رابطه، نقش همسر بسيار پررنگ است. در واقع او اولين فردي است كه بايد بتوانيد در اين مورد با او صحبت كرده و يا كمك بخواهيد. اگر صحبت كردن در اين مورد با شريك جنسي براي شما دشوار است و يا قادر به برقراري رابطه موثر با او نيستيد؛ مي‌توانيد از يك مشاور يا سكستراپيست كمك بگيريد. اما به هر حال بهبود كيفيت رابطه جنسي و يا درمان مشكلات جنسي، نياز به همكاري و همراهي هر دو نفر دارد.

سخن پاياني

در صورت عدم توانايي افراد در كنترل اضطراب و يا عدم برخورداري از مهارت هاي مختلف، استرس در رابطه به بيرون از اتاق خواب نيز منتقل خواهد شد و بر ميزان صميميت زوجين نيز تاثيرگذار است. به همين دليل افراد بايد نسبت به نشانه هاي اين اختلال حساس بوده و براي درمان آن اقدام نمايند. در اين زمينه زوجين مي‌توانند از روش هاي مختلفي استفاده كرده و از يك درمانگر نيز كمك بگيرند. سلامت رابطه جنسي از هر نظر مهم است و بر جنبه هاي مختلف زندگي مشترك تاثير دارد. همين موضوع لزوم پرداختن به آن را به خوبي نشان مي‌دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس در رابطه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره زناشويي از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حين رابطه جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۲:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

برتري طلبي از رفتارهاي ناسالم محسوب مي‌شودكه افراد را به انجام فعاليت هاي ناشايستي وادار مي‌كند. طبيعي است كه همه ما ميل به برتري نسبت به ديگران داشته باشيم. شايد اين يكي از ويژگي هاي ذاتي انسان باشد. اما بايد از آن در جهت رشد و پيشرفت استفاده كرد. ميل به قدرت و رقابت با برتري طلبي متفاوت است و افراط در اين موارد سبب شكل گيري خصوصيات منفي در افراد مي‌شود.

اگر اين موضوع ادامه پيدا كند؛ حرص و طمع جايگزين برتري طلبي خواهد شد. گاهي اين موضوع باعث مي‌شود تا فرد تا فرد تلاش بيهوده و زيادي براي رسيدن به اهداف شان داشته باشند كه در بيشتر موارد سبب آسيب به خودشان خواهد شد. در اين مقاله به بررسي شخصيت هاي برتري طلب، مي‌پردازيم.

منبع: برتري طلبي | شخصيت هاي برتري طلب

شخصيت هاي برتري طلب

از آنجايي كه اين افراد بسيار كمالگرا و پرتوقع هستند؛ انتظار دارند كه همه عوامل پيشرفت برايشان فراهم باشد. آنها معمولا خود را برتر از ديگران دانسته و هيچ توجيه منطقي نيز براي آن ندارند. برتري طلبي مي‌تواند  يك ويژگي اكتسابي نيز باشد كه افراد به دلايل مختلفي به آن دچار مي‌شوند. از طرف ديگر عوامل زيادي بر تداوم آن دخيل هستند. در واقع هم محيط و هم ويژگي هاي ذاتي هر دو در اين موضوع موثر خواهند بود.

علت بروز برتري طلبي

بيشتر علل ايجاد كننده ويژگي هاي برتري طلبي به دوران كودكي فرد و يا شيوه تربيتي والدين او بر مي‌گردد. عوامل محيطي در اين مورد بسيار موثر هستند. در واقع همانطور كه پيش تر هم گفته شد؛ اين صفت درون همه ما وجود دارد؛ كه عوامل ديگر سبب بروز آن خواهند شد. برخي از اين علل شامل موارد زير مي‌شوند. 

📌فرزندپروري مستبدانه

والدين مستبد به دليل سخت گيري و كنترلگري بيش از حد به فرزندان خود، در آنها احساس ضعف ايجاد كرده و يا در كودكان حس انتقام گيري را فعال مي‌كنند. آنها براي جبران احساس حقارتي كه در كودكي تجربه كرده اند؛ در بزرگسالي به فكر برتري طلبي مي‌افتند. آنها همواره به دليل عدم دريافت محبت كافي از والدين خود، احساس مي‌كنند كه از ديگران كمتر بوده و براي از بين بردن اين حس دست به رفتارهاي اشتباه مي‌زنند. در واقع در آنان خانواده به وجود آورنده اين احساس است. اما آنها مي‌توانند قبل از نهادينه شدن اين ويژگي، براي درمان اين مشكل اقدام كنند.

📌تحقير در دوران كودكي

تحقير كودك با روش هايي مثل تنبيه فيزيكي، رواني، بي توجهي و توهين به او، عواقب بدي براي آينده او دارد. احتمالا كودك در دوران بزرگسالي از مكانيسم دفاعي وارونه سازي استفاده كرده و خودكم بيني خود را با احساس برتري طلبي جبران مي‌كند. اما اين واكنش درستي در مقابل كمبودهاي دوران كودكي نيست. البته با وجود چنين رفتارهايي از سوي والدين و يا معلمان و اطرافيان بايد انتظار چنين واكنش هايي را هم داشت. كودكان با هرگونه نقصي، نبايد تحقير شوند. از طرفي تحقير آنها اوضاع را بدتر نيز خواهد كرد.

📌فرزندپروري نازپرورده

والديني كه براي تربيت فرزندان اول و يا تك فرزندان از اين شيوه تربيتي استفاده مي‌كنند؛ بايد انتظار بروز رفتارهاي برتري طلبي را نيز داشته باشند. در چنين شرايطي خانواده، همه چيز را در اختيار آنان گذاشته و در مقابل آنان سهل گير است. به همين دليلي فرزند نيز تصور مي‌كند كه هميشه بايد همين گونه باشد و هيچ كس بهتر و بالاتر از آنان نيست. 

انواع شخصيت هاي برتري طلب

برتري طلبي در برخي از افراد، بيشتر بروز خواهد كرد. در واقع برخي از ويژگي هاي شخصيتي، افراد را بيشتر در معرض بروز اينگونه رفتارها خواهد گذاشت. البته اكثر اين خصوصيات سالم نبوده و حتي اختلال محسوب مي‌شوند. در واقع فرد با درمان اين اختلالات، بروز اين صفت را نيز كنترل خواهد كرد.

🔴اختلال شخصيت خودشيفته

طبيعي است كه افراد خودشيفته، تمام توجهات را براي خود مي‌خواهند و براي گرفتن آن، دست به هركاري مي‌زنند. برتري طلبي نيز يكي از صفات آنان محسوب مي‌شوند. ميل افراطي آنان را به دريافت تعريف و تمجيد هاي اطرافيان، سبب بروز رفتارهاي برتري طلبي خواهد شد. اين رفتارها به هيچ عنوان طبيعي نبوده و باعث ايجاد آسيب در خود و اطرافيان مي‌شود. 

🔴شخصيت هاي كينه جو

افراد كينه جو نمي‌توانند موفقيت و پيشرفت ديگران را ببينند. براي آنان مشاهده ارتقاي اطرافيان در زمينه هاي مختلف، طاقت فرسا است. همچنين چنين افرادي بسيار تحريك پذير بوده و الگوي رفتاري غالب آنان حسادت است. برتري طلبي نيز از ديگر رفتارهاي آنان است. همچنين آنان حافظه خوبي داشته و كوچك ترين مشكلي را تا مدت ها به خاطر دارند. به همين دليل مدام آن را در ذهن خود دوره كرده  و توانايي تحمل خوشحالي و ترقي ديگران را ندارند.

🔴افراد داراي شخصيت هاي كمالگرا

كمال گرايي با برتري طلبي رابطه مستقيم دارد. كمالگرايي ويژگي مثبت محسوب مي‌شود كه اگر افراد در آن افراط كنند؛ تبديل به رفتاري مخرب خواهد شد. آنها ايده آل ها و استاندارد هاي سطح بالايي داشته و تلاش زيادي در جهت رسيدن به آنها مي‌كنند. در صورتي كه هيچ كاري بي نقص نبوده و يا حتي برخي از كارها شدني نيستند. به همين دليلي بايد واقع بين بوده و كمالگرايي را كنترل كرد. 

نشانه هاي برتري طلبي در افراد

افرادي كه داراي خصوصيت برتري طلبي هستند؛ قطعا داراي نشانه هاي ظاهري و دروني بوده كه مي‌توان آنها را تشخيص داد. آنها معمولا انعطاف پذير نبوده و انتقاد پذير نيستند. استرس و اضطراب زيادي را تحمل مي‌كنند؛ به همين دليل در معرض ابتلا به بيماري هاي مختلف رواني و جسماني خواهند بود.

كنترل گري آنها زياد است و تحمل و صبر زيادي ندارند. هرگز نمي‌خواهند از خود ضعف نشان دهند و همواره به دنبال راهي براي رسيدن به موقعيت بالاتري هستند. اين رفتارها و ويژگي ها را مي‌توان از زبان بدن و حتي نحوه صحبت كردن آنان با ديگران نيز متوجه شد.

برطرف كردن نشانه هاي برتري طلبي

برتري طلبي به تنهايي يك اختلال محسوب نشده و در واقع خود نشانه اي از ديگر اختلالات است. به همين دليل نمي‌توان به تنهايي فقط روي اين ويژگي تمركز كرد. با برطرف شدن اختلال مرتبط، اين ويژگي نيز از بين مي‌رود. براي غلبه بر اين مشكل افراد علاوه بر كمك گرفتن از روانشناس مي‌توانند خود نيز اقداماتي انجام دهند.

✅استفاده از توانمندي ها در جهت درست

همانطور كه گفتيم اين افراد روحيه كنترلگري و مديريت بالايي دارند. به همين دليل بايد از آنها در پست هاي پر مسئوليت و حساس استفاده كرد تا اين نياز در آنها ارضا شود. همچنين آنان احتمالا بعد از قرارگيري در چنين جايگاهي، از موضع قدرت پايين آمده و بيشتر به ديگران كمك خواهند كرد. پس با سپردن وظايف زيادي به آنها مي‌توان برتري طلبي را در آنان كاهش داد.

✅بالابردن خودآگاهي و روحيه همدلي

اطلاع از ويژگي هاي شخصيتي خود و برنامه ريزي براساس آنها راه درستي براي برطرف كردن نياز قدرت طلبي خواهد بود. براي مثال افراد با شناختن بيشتر خود متوجه خواهند شد كه اصلا براي شغل هاي مديريتي و يا حتي جايگاه هاي بالاتر آماده نيستند و يا صلاحيت ندارند. همچنين همدلي و كمك كردن به ديگران، برتري طلبي را كاهش داده و افراد را بيشتر به هم نزديك مي‌كند.

✅كمك گرفتن از روانشناس

روانشناس با روش هاي مختلفي استرس و اضطراب افراد را براي برتري طلبي، از بين برده و رفتارهاي سالم تري را جايگزين مي‌كند. مشاور تكنيك هاي مختلفي براي اينكار داشته و همچنين با توجه به شدت اين موضوع فرايند درمان را آغاز مي‌كند. همچنين برطرف كردن اختلال هاي همزمان نيز در كاهش اين علائم موثر است. اين رفتارها قطعا روابط فرد را تحت تاثير قرار خواهد داد به همين دليل بايد براي درمان و برطرف كردن اين نشانه ها اقدام نمايند.

سخن پاياني

برتري طلبي اگر در جهت مثبت استفاده شود؛ باعث پيشرفت و ترقي افراد خواهد شد. قبل از هر چيز بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه همه افراد داراي شخصيت و جايگاهي در زندگي خود هستند و مفهوم برتري، بي معنا خواهد بود. اما اگر اين ذهنيت در شما نهادينه شده و به طور ناخودآگاه دست به مقايسه مي‌زنيد؛ بايد براي از بين بردن اين رفتار از يك مشاور كمك بگيريد. اين موضوع از كودكي، بر زندگي افراد تاثير مي‌گذارد به همين دليل بايد بسيار نسبت به آن حساس بود.

براي دريافت مشاوره در زمينه برتري طلبي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: برتري طلبي | شخصيت هاي برتري طلب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۳۱:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حس ششم به منظور احساسي فراتر از حواس عادي است. اين حس به صورت هاي مختلفي نمود پيدا مي‌كند. براي مثال مشاهده چيزي كه ديگران نمي‌توانند ببينند. صداهايي كه ديگران نمي‌توانند بشنوند و حادثه اي كه قرار است رخ دهد كه شما متوجه آن خواهيد شد. اثبات حس x غير قابل انكار است. زيرا مغز به شيوه اي عمل مي‌كند كه به سختي مي‌توانيد از آن آگاهي پيدا كنيد.

همه افراد داراي اين حس هستند، اگرچه عده اي آن را احساس نكرده و نسبت به آن آگاهي پيدا نمي‌كنند. اما به طور كل همه افراد در طول روز و زندگي از حس ششم خود استفاده مي‌كنند. براي اطلاع بيشتر از حس x، حتما از روانشناس و مشاورين متخصص كمك بگيريد.

منبع: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پيشگويي

حس ششم چيست؟

حس ششم در عمل از خود 4 نشانه نشان مي‌دهد. اين حس معمولا به عنوان حس ناشناخته به وجود مي‌آيد. اما امروزه كه راجع به حس x اطلاعات كسب كرده ايم، اين حس را به عنوان حس x در نظر مي‌گيريم. اما اين حس همچنان به عنوان حسي ناشناخته و مجهول وجود دارد. به طور كلي تعريف اين حس به اختصار ادراك فراحسي يا امكان درك موادري با حواس 5گانه نيست. 

در واقع مواردي را مي‌توان در حس ششم شناخت كه به حواس 5 گانه وابسته نيست. اين حس اطلاعات مورد نياز در ذهن انسان را استخراج و دريافت مي‌كند. مثلا فرد بايد در آرامش كامل باشد و به درك درستي از احساسات خود برسد. آنها را در جايي يادداشت كند و براي تقويت آن در كلاس هاي ذهن آگاهي شركت كند. در اين بخش مقاله نشانه هاي وجود حس x و راهكارهاي تقويت اين حس را توضيح داده ايم.

نشانه هاي وجود حس ششم عمل چيست؟

افرادي كه داراي حس ششم هستند، نشانه هايي دارند كه در اين بخش مقاله به آن اشاره كرده ايم.

🟠 احساس حضور شخص ديگر

يكي از نشانه هاي حس ششم، احساس حضور شخص ديگر است. افرادي كه داراي حس x بالايي هستند، حركات و سايه هاي غير قابل انكار را مشاهده مي‌كنند. در واقع حضور شخص ديگر در مكان فعلي را به راحتي حس مي‌كنند. 

🟣 احساس خطر در حس ششم

بارزترين نشانه حس ششم، احساس خطر است. در اين شرايط موقعيت هاي خطر آفرين به فرد الهام مي‌شود. در اين شرايط احساسات نبايد ناديده گرفته شود و فرد بايد فورا خود را از اين موقعيت دور كند. 

🟡 بي اعتمادي به فرد غريبه

از نشانه هاي ديگر حس ششم، بي اعتمادي به فرد غريبه است. اگر در ملاقات با شخص جديد احساس خوبي دريافت نكرديد؛ حس x شما در حال هشدار دادن به شما مي‌باشد. به حس x خود اعتماد كنيد.

🔴 وجود صدا در سر شما | حس ششم

وجود صدا در سر از ديگر نشانه هاي حس ششم است. افرادي كه داراي حس x بالايي هستند، مكالمه هاي گوناگوني را احساس مي‌كنند.

راهكارهاي تقويت حس ششم

حس ششم راه و روش هايي نيز براي تقويت دارد. براي تقويت حس x در اين بخش مقاله به روش هايي توصيه كرده ايم كه كارآمد مي‌باشد.

📌 به نگرش ها، ايده ها و برداشت هاي خود توجه كنيد

براي تقويت حس ششم لازم است كه به برداشت هاي خود در رابطه با جهان پيرامون توجه كنيد. به دليل اينكه مغز قادر به دريافت اطلاعات است، تمامي احساسات و حواس را درك كرده و پردازش مي‌كند. به همين دليل بهترين گزينه اين است كه به احساسات و اطلاعات دروني توجه كنيد. 

📌 به نداي دروني خود گوش دهيد

افرادي كه حس ششم قوي دارند، هميشه به نداي دروني خود گوش مي‌دهند. به همين دليل بايد به صداهاي دروني خود گوش دهيد و ارتباط برقرار كنيد. صداهاي درون خود را يادداشت كنيد و در صورت لزوم به آنها عمل كنيد.

📌 از حس ششم خود درخواست كمك كنيد

براي تقويت حس ششم بايد از او درخواست كمك كنيد. به جاي اينكه منتظر خبر و احساس باشيد، از حس x خود بخواهيد كه شما را راهنمايي كند و به سوي اقدام مناسب حركت دهد. 

📌 به خودتان اعتماد داشته باشيد

معمولا افرادي كه از حس ششم بالايي برخوردارند، اعتماد زيادي به خود دارند. به احساسات خود اعتماد كنيد و اگر صداي درون شما چيزي درخواست كرد، به او اعتماد كنيد.

📌 عجول نباشيد

عجول بودن باعث كاهش حس ششم مي‌شود. عجول بودن باعث خطا در درك احساسات مي‌شود. هرگونه تصميمي كه مي‌گيريد بايد آرامش خود را حفظ كنيد و بر حس x متمركز شويد.

📌 در كلاس هاي تقويت ذهن شركت كنيد

براي تقويت حس ششم لازم است كه در كلاس هاي ذهن آگاهي و تقويت ذهن شركت كنيد. اين كلاس ها به تقويت حس x بسيار كمك كرده و باعث كاهش استرس و اضطراب مي‌شود. حتي در افزايش اعتماد به نفس نيز نقش پررنگي را ايفا مي‌كند. 

كلام آخر

حس ششم يكي از حواس ناشناخته است كه امروزه به عنوان حس x شناخته مي‌شود. اين حس جدا از حواس 5گانه است و نشانه هاي هيجان انگيزي از خودبروز مي‌دهد. افرادي كه حس x قوي دارند به راحتي صداهايي را از درون خود مي‌شنوند، گاه به شخص جديد حس بي اعتمادي مي‌گيرند، برخي مواقع سايه يا افرادي را در موقعيت حس مي‌كنند و برخي اوقات احساس خطر مي‌كنند.

روش هايي براي تقويت حس ششم وجود دارد كه روانشناسان مي‌توانند به شما آموزش دهند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حس ششم مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پيشگويي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۴:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط امروزه در روابط شناساي شده اند. بسياري از ما از سر دلسوزي كارهايي را انجام مي‌دهيم كه به مرور باعث رشد رابطه ترحم آميز مي‌شود. در نهايت رابطه را با مشكلات و مسائل زيادي روبرو مي‌كند. در واقع در رابطه اي كه بر اثر دلسوزي ادامه دار مي‌شود؛ قطعا يك طرف رابطه شرايط سخت آسيب زايي را تحمل خواهد كرد.

روابطي كه بر پايه ترحم و دلسوزي باشد پايدار نخواهد ماند. بسياري از افراد به دليل ترحم و دلسوزي شان وارد رابطه با افراد مطلقه، افراد در حال ترك و … مي‌شوند. اين روابط به مرور زمان آسيب هاي روحي زيادي به دنبال خواهد داشت. علل مختلفي در رفتار دلسوزي و ترحم وجود دارد كه براي رهايي از آن بايد تحت درمان روانشناس قرار بگيريد.

منبع: نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط | 9 پيامد ترحم

نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط

بر اساس تحقيقات، مهرباني و دلسوزي فوايد زيادي را به همراه دارد. براي مثال كمك به شريك احساسي در شرايط گوناگون، خريد هديه كوچك و … همگي نشان از مهرباني و دلسوزي شماست. بروز محبت و مهرباني باعث افزايش روابط عاطفي مي‌شود. اما هر چيزي حد و حدود خودش را دارد.

نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط اگر زياد باشد، همراه با عدم پايداري رابطه و خستگي يكي از زوجين مي‌شود. به همين دليل بايد به خاطر داشته باشيد كه از ترحم بيش از اندازه خودداري كنيد و عملكرد هاي دلسوزانه خود را در زمان هاي مناسب بروز دهيد.

به طور كلي نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط تنها براي يك طرف رابطه خوشايند است. طرف ديگر عذاب، مشكلات و آسيب هايي را به مرور زمان در رابطه تجربه خواهد كرد كه باعث آزرده خاطري مي‌شود. ترحم و دلسوزي زياد نيازمند درمان است. علل مختلفي در بروز اين ترحمات وجود دارد كه قبل از درمان بايد ريشه يابي شود. در اين مقاله به دلايل، عواقب و روش هاي درمان نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط اشاره كرده ايم.

دليل ترحم و دلسوزي در رابطه

نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط به دلايل مختلفي رخ مي‌دهد. زماني كه روابط خود را بررسي مي‌كنيد؛ به اين نتيجه خواهيد رسيد كه تمامي روابط شما بر اساس كمك و دلسوزي به ديگران بنا شده است. و به همين روند نيز ادامه دارد. براي نجات و رهايي خود از اين رفتار بايد حتما با دلايل آن آشنا شويد. در اين بخش مقاله راجع به دلايل نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط توضيح داده ايم.

🔻 خودتان نقش يك نجات دهنده را بازي مي‌كنيد و ياري رساني كه براي شما نيامده است را به فراموشي سپرده ايد. اما نجات دهنده بايد در زندگي خود ياري رسان باشد.

🔻 نيازمند حس برتر، قدرت، مهم بودن و قوي بودن داريد. كه با اين روش به ارضاي نيازهاي خود خواهيد رسيد.

🔻 معمولي ترين و البته مهم ترين دليل اين است كه به خودتان علاقه مند نيستيد. و حاضر به انجام كارهاي مهم براي خود نيستيد. براي رفع اين حالت نيز در رابطه نقش ترحم و دلسوزي را ايفا مي‌كنيد.

🔻 رابطه با افراد درمانده راحت تر است و كافي است كه براي آنها دلسوزي كنيد.

🔻 كودك درون شما دلش مي‌خواست كه روزي پدر، مادر و اعضاي خانواده خود را نجات دهد. و حال در حال حكمراني است.

🔻 مراقب باشيد كه ترحم را با عشق اشتباه نگيريد. افرادي كه اين دو را باهم اشتباه مي‌گيرند؛ بسيار دلسوزانه در زندگي رفتار خواهند كرد.

🔻 در پي اتمام كارهاي نيمه تمام و باقي مانده دوران كودكي هستيد. در واقع با ترحم و دلسوزي در حال انجام و ادامه دادن خيالات كودكي هستيد.

🔻 بر اساس اثرات ضمير ناخودآگاه خود چنين رفتارهايي را بروز مي‌دهيد.

عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط چيست؟

نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط و عواقب آن در دسته هاي مختلفي قرار دارند. كه زندگي افراد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در اين بخش مقاله راجع به عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط اشاره كرده ايم.

🔸 خودتان را به مرور زمان فراموش خواهيد كرد.

🔸 رابطه به جاي دلبستگي به وابستگي تبديل مي‌شود.

🔸استقلال شخصيت از بين مي‌رود و به جاي رابطه بالغانه، خانواده دوم آن باشيد.

🔸 عقده هاي كودكي باز شده و به مرور شما طرد مي‌شويد.

🔸 رفتارهاي طرف مقابل براي شما زننده خواهد شد. و در نهايت از او متنفر خواهيد شد.

🔸 با وجود تنفر هرچقدر سعي در اتمام رابطه داشته باشيد، احساس گناه خواهيد كرد.

🔸 مدام نگران هستيد كه به او صدمه وارد كنيد.

🔸در روابط به دنبال فردي مجروح و درمانده هستيد.

🔸 به مرور زمان خودتان دچار مشكلات زيادي مي‌شويد و روابط اجتماعي خود را از دست خواهيد داد.

روش رهايي از نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط

همانطور كه با عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط آشنا شده ايد؛ براي نجات خود بايد به فكر چاره باشيد. بيش از هر چيزي بايد نگران زندگي و نجات خود باشيد. براي درمان و رهايي از نقش ترحم و دلسوزي حتما بايد به درجه بالايي از خودشناسي برسيد. ويژگي هاي خوب و مورد علاقه تان را بيابيد و براي پيشرفت تلاش كنيد.

در روش هاي درماني جلوگيري از ترحم و دلسوزي بهترين گزينه استفاده از ليست ساختاري است. جهت درمان حتما از روانشناس و متخصص كمك بگيريد. درمان بايد با ريشه يابي انجام شود. با خود درماني پس از گذشت مدت كوتاهي اثرات ترحم و دلسوزي دوباره نمايان خواهد شد. به همين دليل كمك و مشورت با روانشناس را جدي بگيريد.

كلام آخر

همانطور كه در رابطه با نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط توضيح داديم؛ متوجه عواقب و پيامدهاي دلسوزي ها شده ايد. افراد زيادي وجود دارند كه در رابطه هميشه به دنبال افراد قرباني هستند. تا قوي و قدرتمند به نظر برسند. هر كاري را از روي دلسوزي و نگراني انجام مي‌دهند.

اما نگران عواقب و پيامدهاي رفتار خود نيستند. به همين منظور بايد در رابطه به فكر آرامش و سلامت روان خود نيز باشيد. جهت رهايي و جلوگيري از اين رفتار حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: نقش مخرب ترحم و دلسوزي در روابط | 9 پيامد ترحم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۰:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی