مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

درمان شخصيت اسكيزوتايپال چگونه صورت مي‌گيرد؟ اختلال شخصيت‌اسكيزوتايپال يكي از انواع اختلالات گروه A مي‌باشد كه فرد عقايد خرافي و رفتارهاي عجيب و غريب دارد. اين اختلال شخصيتي معمولا در افراد بالغ كه مشكلات رواني زمينه‌اي دارند ايجاد مي‌شود و در طول زندگي پيامدهاي ناگواري را براي فرد به همراه دارد. از همين رو درمان اختلال شخصيت اسكيزوتايپال كمك مي‌كند تا فرد بتواند سريع‌تر به روند عادي زندگي خود بازگردد. معمولا روش‌هاي درمان‌هاي مختلفي به كار گرفته مي‌شود كه با توجه به شرايط فرد و شدت اختلال متفاوت است. در ادامه به بررسي كامل اين روش‌ها خواهيم پرداخت. بهره بردن از مشاوره اختلالات شخصيت به فرد مبتلا و خانواده در راستاي كاهش مشكلات، تاثيرات مثبت زيادي دارد.

درمان اختلال شخصيت اسكيزوتايپال

 

فرد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوتايپال، هميشه نسبت به درمان مقاومت مي‌كند. زيرا از نظر او به اختلال مبتلا نيست و مشكل را سايرين مي‌داند. اين فرد درك درستي ندارد و براي درمان شخصيت اسكيزوتايپال بايد روش هاي درماني مناسب در نظر گرفته شود. درمانگران براي درمان از روش هاي روان درماني، دارو درماني، خانواده درماني، گروه درماني و … استفاده مي‌كنند. كه در اين مقاله توضيح داده ايم.

اولين اقدام در درمان شخصيت اسكيزوتايپال اين است كه تشخيص به درستي صورت بگيرد زيرا اين اختلال شخصيت، همبودي بسيار زيادي با ديگر اختلال‌هاي شخصيتي مانند پارانوئيد و اسكيزوفرني دارد، به همين دليل ابتدا لازم است كه با معيارهاي تشخيصي اختلال شخصيت اسكيزوتايپال آشنا شويد. 

🟢 معيارهاي تشخيصي اختلال شخصيت اسكيزوتايپال

🔸 عقايد خرافي و مخالف فرهنگ

🔸 توهم و ادراكات غير معمول

🔸بدبيني شديد

🔸 فقدان دوست صميمي

🔸 اضطراب بيش از اندازه

🔸افكار انتساب به خود

🔸 داشتن سوء ظن و تفكرات بدبينانه

🔸 داشتن افكار جادويي

🔸رفتار و وضع ظاهري عجيب و غريب

با اين حال در صورتي كه اين علائم تشخيص داده شد لازم است كه فرآيند درمان شخصيت اسكيزوتايپال هرچه سريع‌تر آغاز گردد. اهميت مداخله بهنگام به اين خاطر است كه افراد با اختلال شخصيت‌اسكيزوتايپال با پيامدهاي جدي در طول زندگي مواجه مي‌شوند.

روش‌هاي درمان اختلال شخصيت اسكيزوتايپال

 

روانشناسان در درمان شخصيت اسكيزوتايپال معمولا تركيبي از روش‌هاي درماني را به كار مي‌برند كه با توجه به شدت اختلال و ويژگي‌هاي فردي متفاوت است. در ادامه به مهم‌ترين آنها اشاره مي‌شود.

📌 روان درماني

در روان درماني معمولا به فرد بيمار كمك مي‌شود تا مهارت‌هاي لازم را كسب نمايند و بتوانند با محيط اجتماع سازگاري بيشتري پيدا كنند. در واقع روان درماني موجب مي‌شود شخصيت اسكيزوتايپال در برقراري ارتباط اجتماعي، راحتي بيشتري را احساس كنند و اضطراب‌هاي اجتماعي كمتري را متحمل شوند. به همين جهت يكي از روش هاي درمان شخصيت اسكيزوتايپال، روان درماني است.

📌 درمان شناختي رفتاري (CBT) شخصيت اسكيزوتايپال

درمان شناختي رفتاري براي درمان شخصيت اسكيزوتايپال مورد استفاده است كه بر اصلاح شناخت و باورهاي غلط فرد تمركز دارد، در اين نوع درمان هدف بر اين است كه فرد بيمار توهمات و باورهاي خرافي خود را بشناسد. و نسبت به موقعيت‌هاي اجتماعي كه در وي اضطراب فزاينده‌اي ايجاد مي‌كند، آگاهي كسب نمايد. در نتيجه باورهاي صحيح و درست جايگزين باورهاي غلط درباره دنيا و افراد جامعه خواهد شد.

📌 گروه درماني

درمان فردي در كنار درمان گروهي كمك مي‌كند تا فرد از تجربيات افراد ديگر در گروه نيز بهره ببرد و احساس تنهايي و خجالت زدگي نداشته باشد. گروه درماني در راستاي اصلاح باورها و عقايد در كنار ايجاد يك محيط دوستانه و صميمي در افزايش بهداشت رواني فرد موثر خواهد بود و تاثيرات زيادي در درمان شخصيت‌اسكيزوتايپال دارد. بنابراين يكي از روش هاي درمان شخصيت اسكيزوتايپال، گروه درماني است.

📌 خانواده درماني

خانواده درماني يكي از روش هاي درمان شخصيت اسكيزوتايپال است. به دليل اينكه اشخاص اسكيزوتايپال تنها به نزديكان خود اعتماد دارند مي‌بايست در جريان درمان، نقشي براي خانواده قائل شد. خانواده درماني موجب مي‌شود فرد بيمار مورد حمايت قرار بگيرد و هم اينكه اگر خللي در ارتباط بين آن‌ها و اعضاي خانواده وجود دارد برطرف گردد. در جلسات خانواده درماني، اعضاي خانواده ياد مي‌گيرند كه چگونه با شخصيت اسكيزوتايپال برخورد كنند.

📌درمان حمايتي شخصيت اسكيزوتايپال

اين روش درماني نوعي تشويق و تقويت مهارت‌هاي انطباقي است. به عبارت ديگر هر زمان كه فرد مبتلا به شخصيت اسكيزوتايپال قدم مثبتي بردارد مورد تشويق و تاييد ديگران قرار مي‌گيرد. اين تشويق كردن سبب مي‌شود انجام آن رفتار مثبت در شخصيت اسكيزوتايپال تقويت و تثبيت شود. همچنين انگيزه بيشتري پيدا مي‌كند تا قدم‌هاي مثبت بعدي را نيز بردارد. به همين جهت يكي از روش هاي درمان درمان شخصيت اسكيزوتايپال، درمان حمايتي است.

📌 دارو درماني

برخلاف ديگر روش‌هاي درماني، دارو درماني چندان نتيجه بخش نيست و كمك زيادي به بهبود وضعيت بيمار نمي‌كند. داروهايي كه براي شخصيت اسكيزوتايپال تجويز مي‌شوند معمولا داروهاي ضد روان پريشي هستند و تا حدي قادرند نشانه‌هاي بدبيني را در فرد بيمار كاهش دهند.

در خصوص دارودرماني، حساسيت زيادي وجود دارد زيرا شخصيت‌هاي اسكيزوتايپال به طور معمول به سمت مصرف مواد مخدر گرايش دارند. به همين جهت مصرف دارو و مواد مخدر به طور همزمان پيامدهاي ناگواري به همراه دارد. بنابراين دارو درماني را روشي براي درمان شخصيت اسكيزوتايپال در نظر مي‌گيريم.

راهكار عملي جهت درمان شخصيت اسكيزوتايپال

جهت درمان شخصيت اسكيزوتايپال لازم است كه تمامي مراحل را همراهان به درستي طي كنند. افراد مبتلا به اين اختلال از بيماري خود آگاه نيستند. و تصور دارند كه ايراد از ديگران است. به همين دليل بايد مراحل درمان اين افراد را با كمك روانشناس سپري كنيد. حتما همكاري داشته باشيد تا روند درمان به خوبي پيش برود.

كلام آخر

درمان شخصيت اسكيزوتايپال به راحتي ممكن نيست. زيرا اين افراد خود را بيمار نمي‌دانند و مشكل را اطرافيان مي‌دانند. تا زماني هم كه فرد به آگاهي كاملي از بيماري خود نرسد، هرگز براي درمان اقدام نمي‌كند. به همين دليل لازم است كه حتما او را به هر بهانه اي با روانشناس و يا روانپزشك مواجه كنيد تا به شناخت نسبي از اختلال خود برسند.

سپس براي درمان اقدام كنيد. درمان اين افراد بر اساس نشانه ها و ويژگي هاي شخصيتي، در كنار تشخيص روانشناس انجام مي‌شود. بنابراين حتما از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت اسكيزوتايپال مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا درمان قطعي و سريع براي براي اختلال شخصيت اسكيزوتايپال وجود دارد؟

خير. اين اختلال نيز مانند ديگر اختلال‌هاي شخصيتي، بخشي از شخصيت شكل گرفته فرد را تشكيل مي‌دهند و پس از درمان نيز تا حدي علائم مربوط به آن‌ها ادامه خواهند داشت. اما پيگيري و ادامه روند درمان تا حد قابل توجهي مشكلات رفتاري فرد را كاهش مي‌دهد.

علائم اختلال شخصيت اسكيزوتايپال شبيه به كدام نوع از اختلال‌هاي روانشناختي است؟

معمولا روانشناسان در تشخيص اين نوع اختلال شخصيتي دقت خاصي را به كار مي‌برند زيرا ممكن است با اختلال شخصيت دوقطبي، اسكيزوفرني و اختلالات عصبي-رشدي اشتباه گرفته شوند.

منبع: درمان شخصيت اسكيزوتايپال آيا امكان پذير است؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۴:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو تا به امروز به صورت بهبودي كامل وجود نداشته است. تا به حال براي درمان اسكيزوفرني روش‌هاي زيادي به كار گرفته شده كه هر كدام تا حدودي توانسته‌اند عوارض بيماري را كنترل كنند، اما هيچ كدام به عنوان درمان قطعي اسكيزوفرني معرفي نشده‌‌اند، با اين حال شدت بيماري به قدري است كه اگر تحت درمان قرار نگيرد، بيمار و حتي خانواده از زندگي روزمره خود مي‌مانند. بنابراين حتما بايد براي درمان به متخصص مراجعه كرد. درمان‌هاي دارويي با هدف كاهش علائم و درمان‌هاي غيردارويي با هدف بالا بردن عملكرد بيمار ارائه مي‌شود.

منبع: درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو

درمان اسكيزوفرني چگونه است؟

اسكيزوفرني يكي از اختلالات مزمن است كه باعث قطع ارتباط بيمار با دنياي واقعي مي‌شود. همچنين اين بيماري بر توانايي هاي شناختي  عاطفي فرد تاثيرات قابل توجهي مي‌گذارد. افرادي كه به اين بيماري مبتلا هستند، دوره هايي مانند هذيان، روان پريشي، توهم، پرسش و پاسخ را تجربه مي‌كنند. تا به امروز هيچ روش قطعي براي درمان اسكيزوفرني به وجود نيامده است. اما با كمك روش هايي مانند روان درماني و دارو درماني، مي‌توانند نشانه هاي اين افراد را كاهش دهند. براي كسب اطلاعات بيشتر جهت درمان اسكيزوفرني تا انتهاي مقاله همراه باشيد.

شروع درمان با شناخت نشانه‌هاي اسكيزوفرني

براي اينكه فرايند درمان اسكيزوفرني شروع شود. بيماران و خانواده‌هاي آن‌ها بايد از علائم اين اختلال آگاهي داشته باشند. متخصصان در تعريف اسكيزوفرنيا آن را به عنوان يكي از شديدترين اختلالات روانشناختي معرفي مي‌كنند كه منجر به علائم روانپريشي مي‌شود. از جمله علائمي كه در طي بيماري بروز مي‌يابند عبارتند از.

🔹 هذيان ( داشتن باورهاي غلط و مقاوم در برابر هرگونه استدلال)

🔹 توهم (براي مثال شنيدن يا ديدن چيزهايي كه وجود خارجي ندارند)

🔹گفتار آشفته (مثل بي ربط گويي و از شاخه اي به شاخه ديگر پريدن در گفتگو)

🔹 رفتار آشفته و كاتاتونيك

🔹 علائم منفي مثل بي ارادگي و از دست دادن علاقه

درمان اسكيزوفرني با دارو

استفاده از داروها در خط اول اول درمان اسكيزوفرني قرار دارند. در همين راستا اگر كسي علائم روانپريشي ذكر شده در بالا را از خود نشان مي‌دهد، بايد پيش از هرچيز به يك روانپزشك مراجعه نمايد. روانپزشك اغلب درمان را با داروهاي آنتي سايكوتيك آغاز مي‌كند. از جمله اين داروها مي‌توان به هالوپريدول، كلرپرومازين، تيوريدازين، رسپريدون، زيپراسيدون، الانزاپين، كوئتياپين و كلوزاپين اشاره كرد. داروهاي آنتي سايكوتيك علائمي نظير توهم و هذيان را كنترل كرده و بيمار كمك مي‌كنند تا ارتباط واقع بينانه‌تري با دنياي پيرامون خود برقرار كند.

درمان اسكيزوفرني به وسيله الكتروشوك (ECT)

يكي از روش هاي درماني در درمان اسكيزوفرني، الكتروشوك است. در مواردي كه علائم اسكيزوفرني شديد و مقاوم به درمان هستند، متخصصان استفاده از الكتروشوك را در دستور كار قرار مي‌دهند. در اين روش درماني يكسري الكترود بر روي جمجمه بيمار قرار مي‌گيرند، سپس به كمك بيهوشي عمومي جريان خفيفي از شوك الكتريكي به مغز وارد مي‌شود. محققان هنوز نمي‌دانند كه مكانيسم اثربخشي اين روش دقيقا به چه صورت است، اما به طور كل بر اين باورند كه شوك الكتريكي مي‌تواند سطح برخي انتقال دهنده‌هاي مغزي كه مسئول بروز علائم روانپريشي و مشكلات خلقي هستند را تغيير دهد و به اين ترتيب به كنترل روند بيماري كمك نمايد.

درمان هاي غيردارويي و دارويي اسكيزوفرني مكمل يكديگر هستند و با تلفيق هردو مي‌توان بيمار را در طيف سلامت نگه داشت.

درمان اسكيزوفرني به كمك روان درماني 

پژوهش‌ها نشان مي‌دهند بيماراني كه در كنار درمان‌هاي دارويي از روان درماني هم براي درمان اسكيزوفرني بهره مي‌گيرند؛ اغلب پيش آگهي بهتري دارند و سير بيماري در آن ها خوش‌خيم‌تر است. براي روان درماني مبتلايان به اسكيزوفرني از روش‌ها و رويكردهاي مختلفي استفاده مي‌شود كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

📌 روان درماني فردي

يكي از روش هاي درماني در درمان اسكيزوفرني، روان درماني فردي است. در روان درماني فردي درمانگر بيش از هرچيز به بيمار كمك مي‌كند تا با افكار و احساسات خود كنار بيايد. در همين راستا آموزش‌هايي را در مورد بيماري اسكيزوفرني و علائم آن به بيماران ارائه مي‌دهد. و به او ياري مي‌رساند تا بتواند تفاوت بين واقعيت و خيال را از هم تشخيص دهد.

📌 روان درماني شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري براي درمان اسكيزوفرني، بيش از هرچيز روي افكار مراجع، اصلاح باورهاي غلط و آموزش برخي تكنيك‌هاي رفتاري براي كنار آمدن با شرايط جديد تاكيد مي‌شود.  وقتي بيمار به اسكيزوفرني مبتلا است درمانگر شناختي رفتاري به او كمك مي‌كند تا با توهم‌ها و صداهايي كه در سرش وجود دارد، كنار بيايد و به نوعي آن‌ها را مديريت كند. براي اين كار درمانگر به بيمار مي‌آموزد كه عوامل تشديد كننده بيماري خود را بشناسد و با دوري از آن‌ها از دوره‌هاي عود پيشگيري نمايد. مطالعات پژوهشي بيانگر اين نكته مهم هستند كه تركيب دارو درماني و روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري مي‌تواند اثرات درماني را دو چندان كند.

📌 روان درماني با رويكرد مهارت آموزي

در اين رويكرد براي درمان اسكيزوفرني، تمركز اصلي درمانگر بر ارتقاي مهارت‌هاي اجتماعي و بهبود تعاملات بيمار است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد آن دسته از مبتلايان به اسكيزوفرني كه داراي علائم منفي هستند و به مرور انزواي اجتماعي شديدي را تجربه مي‌كنند، اغلب سير بيماري وخيم‌تري دارند. از همين رو مهارت آموزي در اين زمينه و پيوند دادن بيمار با محيط اطراف مي‌تواند نقش بسزايي در پيش آگهي مثبت اسكيزوفرني داشته باشد.

📌 اسكيزوفرني با گروه درماني

گروه درماني از ديگر روش ها براي درمان اسكيزوفرني است. بسياري از متخصصين به خصوص در بيمارستان‌ها براي بهبود علائم در بيماران مبتلا به اسكيزوفرني از گروه درماني كمك مي‌گيرند. در گروه درماني بيمار در تعامل با كساني قرار مي‌گيرد كه مشكلاتي مشابه با خودش دارند. قرار گيري در گروه اين فرصت را به بيماران مي‌دهد كه نوعي حمايت اجتماعي براي خود فراهم كنند و بتوانند مهارت‌هاي اجتماعي آسيب ديده خود را بهبود ببخشند.

📌 درمان اسكيزوفرني با خانواده درماني

دانش شما در مورد روانپريشي و اسكيزوفرني مي‌تواند به دوست يا يكي از اعضاي خانواده كه به اين اختلال مبتلا هستند كمك كند. تحقيقات نشان مي‌دهد افراد مبتلا به اسكيزوفرني كه داراي سيستم حمايتي قوي هستند نسبت به بيماراني كه از جانب اطرافيان حمايت نمي‌شوند، عملكرد بالاتري دارند. در نتيجه درمانگران جلساتي را به آموزش خانواده‌ها و افزايش آگاهي در مورد اسكيزوفرني اختصاص مي‌دهند. براي كمك و درمان اسكيزوفرني، از روش ديگري مانند خانواده درماني استفاده مي‌شود.

📌 درمان با آر تي ام اس

روش آر تي ام اس از جديدترين روش ها براي درمان اسكيزوفرني است. در اين روش درمان علائم منفي بسيار موثر است. كه با فركانس بالا، توهمات شنيداري اسكيزوفرني به شيوه قابل توجهي كاهش مي‌يابد.

براي درمان اسكيزوفرني به كدام متخصص بايد مراجعه كنيم؟

با بروز نشانه هاي توهم و هذيان، خانواده و اطرافيان متوجه خواهند شد كه كسي به اسكيزوفرني مبتلا است. در اين شرايط حتما بايد فرد مبتلا را به بيمارستان اعصاب و روان ببريد و يا نزد روانپزشك ببريد. در اين شرايط روند درمان اسكيزوفرني همراه با دارو است. اما دارو عوارض خود را دارد و هر زمان كه قطع شود؛ درمان متوقف مي‌شود و نشانه ها به مرور شدت مي‌گيرد.

براي درمان اسكيزوفرني در طولاني مدت حتما روان درماني را بايد ادامه دهيد. زيرا روان درماني همراه با دارو درماني پاسخگويي بهتري دارد. در روان درماني فرد مهارت هاي ارتباطي را آموزش مي‌بيند و نشانه ها هميشه در حد كم است.

كلام آخر

درمان اسكيزوفرني از جمله درمان هاي سخت و جدي است كه هرگز درمان قطعي ندارند. به همين دليل درمان اين اختلال تنها به منظور كاهش نشانه ها است. زماني كه نشانه هاي توهم و هذيان زياد باشد، اطرافيان فرد به شدت اذيت مي‌شوند. به همين دليل بايد حتما درمان اسكيزوفرني را جدي بگيريد. و براي درمان از متخصص روانشناس و روانپزشك كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان اسكيزوفرني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

بيمار اسكيزوفرني تا چه مدت بايد تحت درمان باشد؟

همان طور كه گفته شد اسكيزوفرني درمان قطعي ندارد و براي بهبود آن تنها روي كنترل علائم تاكيد مي‌شود. در نتيجه بيمار بايد همواره تحت نظر متخصص باشد. قطع كردن داروها يا جلسات رواندرماني مي‌تواند منجر به عود علائم روان پريشي شده و آثار جبران ناپذيري را براي بيمار به همراه بياورد.

منبع: درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۰:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استرس پس از سانحه (PTSD) نوعي اختلال روان شناختي است كه در پي تجربه يك رويداد آسيب زا اتفاق مي‌افتد. اين رويداد آسيب زا كه در اصطلاح روانشناسي به آن تروما گفته مي‌شود، مي‌تواند مواجهه با مرگ واقعي يا تهديد به مرگ، صدمه شديد يا خشونت جنسي باشد. مبتلايان به استرس پس از سانحه علائم مختلفي را در جنبه شناختي، خلقي و رفتاري تجربه مي‌كنند. كه عملكرد آن‌ها را در زندگي تحت تاثير قرار داده و منجر به تحميل فشارهاي رواني زيادي مي‌كند. در ادامه به توضيحات بيشتري در مورد علائم و روش‌هاي درمان اختلال استرس پس از سانحه پرداخته‌ايم.

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

 

استرس پس از سانحه (Post traumatic stress disorder) يكي از انواع اختلالات روان شناختي است كه در پي تجربه يك رويداد به شدت آسيب زا اتفاق مي‌افتند. اين رويداد آسيب زا كه در اصطلاح روان شناسي به آن تروما گفته مي‌شود. مي‌تواند مواجهه با مرگ واقعي يا تهديد به مرگ، صدمه شديد يا خشونت جنسي باشد. مبتلايان به استرس پس از سانحه ممكن است به يكي از 3 روش زير تروما را تجربه كرده باشند:

🔹 تجربه مستقيم حادثه آسيب زا

🔹 مشاهده حادثه آسيب زا زماني كه براي فرد ديگري اتفاق مي‌افتاده.

🔹آگاه شدن از اينكه حادثه آسيب زا براي يك عضو نزديك خانواده يا دوست صميمي اتفاق افتاده است. ( نكته قابل توجه اينجاست كه مرگ اعضاي خانواده يا دوست صميمي تنها زماني به عنوان يك تروما در نظر گرفته مي‌شود كه فجيع يا غيرمترقبه باشد).

🔹 تجربه مكرر يا شديد با جزئيات آزاردهنده و تنفرآور يك يا چند حادثه آسيب زا (اين نوع مواجهه با تروما بيشتر در كساني كه مشاغل خاص دارند ديده مي‌شود. براي مثال آن‌هايي كه در خط اول جمع آوري بقاياي اجساد هستند يا مامورين پليسي كه مكررا در جريان جزئيات پرونده‌هاي كودك آزاري قرار مي‌گيرند).

علائم و نشانه هاي اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

مبتلايان به استرس پس از سانحه در جنبه‌هاي مختلفي علائم ناخوشايند و آزاردهنده رواني را گزارش مي‌دهند. كه شامل افكار مزاحم، تغييرات شناختي- خلقي و تغييراتي در سطح برانگيختگي مي‌باشد. در ادامه به توضيح هريك از آن ها پرداخته ايم.

❌ علائم مرتبط با درگيري و مزاحمت فكري با تروما

مبتلايان به استرس پس از سانحه يك يا چند علامت مزاحم در مورد حادثه آسيب زا را گزارش مي‌دهند. اين علائم پس از تجربه تروما آغاز مي‌شوند:

🔸 يادآوري مكرر، ناخواسته و ناراحت كننده حادثه آسيب زا

🔸ديدن كابوس‌هاي ناراحت كننده و تكرار شونده كه محتوا و يا احساس تجربه شده در آن‌ها مربوط به حادثه آسيب زا است.

🔸 بروز واكنش‌هاي تجزيه‌اي نظير بازگشت به گذشته كه در اصطلاح تخصصي به آن فلش بك گفته مي‌شود. در طي فلش بك بيمار به گونه‌اي احساس و رفتار مي‌كند كه انگار حادثه آسيب زا در حال وقوع است. (چنين واكنش‌هايي ممكن است با شدت‌هاي متفاوتي بروز يابند. و در شديدترين حالت با از دست دادن آگاهي نسبت به محيط همراه مي‌شوند)

🔸 تجربه ناراحتي رواني شديد يا طولاني مدت هنگام مواجه شدن با هر نشانه دروني يا بيروني كه براي فرد به عنوان نمادي از حادثه آسيب زا تلقي مي‌شود.

🔸 بروز واكنش‌هاي جسماني محسوس به نشانه‌هايي كه براي  نماد حادثه آسيب زا هستند.

❌ تغييرات شناختي و خلقي

پس از تجربه تروما بيمار دچار تغييرات منفي در شناخت و خلق مي‌شود. مبتلايان به استرس پس از سانحه دست كم دو مورد از علائم زير را گزارش مي‌دهند.

  1. بروز مشكلات حافظه به صورت ناتواني در به يادآوردن يكي از جنبه‌هاي مهم حادثه آسيب زا كه توسط متخصصين به عنوان يك فراموشي تجزيه‌اي مشخص مي‌شود و ناشي از عوامل ديگري نظير ضربه به سر يا مصرف دارو و الكل نيست.
  2. فرد پس از مواجهه با تروما نوعي عقايد يا انتظارات منفي مستمر و اغراق آميز درباره خود، ديگران و جهان پيدا مي‌كند. براي مثال مي‌گويد” من آدم خوبي نيستم” ، “به هيچ كسي در دنيا نمي‌شود اعتماد كرد” ،” دنيا جاي وحشتناك و خطرناكي است”.
  3. بيمار افكار تحريف شده پايداري در مورد علت يا پيامدهاي حادثه آسيب زا پيدا مي‌كند كه اين افكار منجر به خودسرزنشگري يا سرزنش مفرط ديگران مي‌شود.
  4. بيمار حالات هيجاني منفي مثل ترس، وحشت، خشم، احساس گناه يا شرم را به طور مداوم تجربه مي‌كند.
  5. تمايل به انزوا شدت مي‌گيرد و به طور قابل ملاحظه‌اي علاقه يا ميزان شركت فرد در فعاليت‌هاي مهم كم مي‌شود.
  6. بيمار نوعي احساس جدايي يا بيگانگي با ديگران را تجربه مي‌كند.
  7. پس از تجربه تروما فرد دچار نوعي ناتواني مستمر در زمينه تجربه هيجانات مثبت نظير شادي، رضايت و احساس محبت مي‌شود.

❌ علائم  اختلال استرس پس از سانحه مرتبط با برانگيختگي

پس از تجربه تروما در مبتلايان به اختلال استرس پس از سانحه تغييرات رفتاري قابل ملاحظه‌اي در زمينه برانگيختگي و واكنش پذيري نسبت به حادثه آسيب زا ديده‌مي‌شود. علائم رفتاري اختلال PTSD حداقل شامل دو مورد از موارد زير هست.

🔻 افزايش تحريك پذيري و بروز حملات خشم (بدون اينكه محرك خاصي وجود داشته باشد يا با تجربه كمترين محرك بيمار عصبانيت شديدي را در قالب پرخاشگري كلامي يا فيزيكي نشان مي‌دهد)

🔻 بروز رفتارهاي بي محابا و خودآسيب رسان

🔻گوش به زنگي مفرط نسبت به خطر

🔻 تشديد واكنش از جا پريدن يا همان يكه خوردن

🔻 بروز اختلالاتي در تمركز

🔻بروز اختلالات خواب نظير تجربه بي‌خوابي يا خواب ناآرام

عوارض استرس پس از سانحه

اختلال استرس پس از سانحه همراه با خود عوارضي به دنبال دارد كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم.

🔺 اختلالات اشتها

🔺 افسردگي

🔺بروز افكار و اعمال خودكشي

🔺 مشكلات مربوط به مصرف مواد

🔺 اضطراب

عوامل خطرساز بروز اختلال استرس پس از سانحه

همه كساني كه در طول زندگي خود يك يا چند تروما را تجربه مي‌كنند و لزوما دچار اختلال استرس پس از سانحه نمي‌شوند. در نتيجه تجربه رويداد آسيب زا تنها دليل بروز اين مشكل نيست، بلكه عوامل ديگري نيز در اين زمينه نقش دارند كه در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

🔴 عوامل مزاجي

اين عوامل مشكلات هيجاني تا سن 6 سالگي را شامل مي‌شوند. براي مثال مواجهه قبلي با يك رويداد آسيب زا و درگيري با مشكلات اضطرابي در دوران كودكي از جمله اين عوامل هستند. همچنين برخي اختلالات رواني كه در سال‌هاي بعدي زندگي بروز مي‌يابند نيز مي‌توانند به عنوان يك عامل خطر براي ابتلا به استرس پس از سانحه عمل كنند. براي مثال مبتلايان به افسردگي يا اختلال پانيك بيش از ديگران امكان داد كه در مواجه با يك رويداد آسيب زا دچار PTSD شوند.

🔵 عوامل محيطي

عوامل محيطي از ديگر عوامل استرس پس از سانحه است. اين عوامل مواردي نظير موقعيت اقتصادي-اجتماعي پايين، تحصيلات كم، مواجهه با استرس‌هاي قبلي به خصوص در دوران كودكي، سختي‌هاي دوران كودكي مثل محروميت مالي يا جدايي والدين و برخورداري از ويژگي‌هاي فرهنگي خاص نظير جبرگرايي يا خودسرزنش گري را شامل مي‌شوند. نكته قابل توجه اينجاست كه اگر افراد پيش از حادثه آسيب زا در زندگي از حمايت اجتماعي خوبي برخوردار باشند، كمتر از ديگران احتمال دارد كه در اثر تروما دچار اختلال استرس پس ازسانحه شوند.

🟡 عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

يكي از عوامل استرس پس از سانحه، عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي است. اين عوامل مواردي نظير جنسيت مونث و برخورداري از سن پايين هنگام مواجهه با حادثه آسيب را شامل مي‌شوند. همچنين محققان بر اين باورند كه بعضي ژنوتيپ‌ها مي‌توانند نقش محافظت كننده يا افزايش دهنده خطر را براي اختلال PTSD داشته باشند.

 

🟠 ساختار مغز

يكي از عوامل خطرساز در بروز استرس پس از سانحه، ساختار مغز است. اسكن هاي مغز نشان داده است كه افراد مبتلا به استرس پس از سانحه، در مقايسه با ديگران هيپوكامپ متفاوتي دارند. اين بخش مغز در پردازش خاطرات و احساسات نقش مهمي را ايفا مي‌كند.

سبب شناسي اختلال استرس پس از سانحه

⭕ عدم تنظيم مواد شيميايي و هورمون هايي كه مغز در پاسخ آزاد مي‌كند.

⭕ سابقه خانوادگي افسردگي و اضطراب

⭕مستعد بودن شخصيت فرد

⭕ داشتن تجارت استرس زا در اثر وقايع طبيعي، تصادفات جدي، از دست دادن عزيزان، جنگ، حمله شخصي و قرباني

درمان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

 

براي درمان اختلال استرس پس از سانحه از رويكردهاي مختلفي كمك گرفته مي‌شود. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

📌 درمان شناختي رفتاري

درمان شناختي رفتاري امروزه به عنوان يكي از اثربخش‌ترين رويكردهاي درماني شناخته مي‌شود. درمانگران اين حوزه براي بهبود اختلال استرس پس از سانحه تلاش مي‌كنند تا افكار و عقايد مراجع پيرامون رويداد آسيب زا را بررسي كرده و به او كمك نمايند تا نوعي بازنگري در مورد آن داشته باشند. در حقيقت متخصصاني كه براساس رويكرد شناختي درماني فعاليت مي‌كنند بر اين باورند كه ريشه تمامي هيجانات و رفتارهاي ناخوشايند را بايد در شيوه تفكر جستجو كرد.

اگر نگاه ما به خود، ديگران و دنياي پيرامون تغيير كند، مشكلات هيجاني و رفتاري نيز خود به خود بهبود مي‌يابد. همچنين در جلسات روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري به درمانجو كمك مي‌شود تا با يادگيري يكسري تكنيك‌هاي خود آرام سازي بتواند با علائم اضطرابي خود مبارزه كرده و تسلط بيشتري بر شرايط پيدا كند.

📌 حساسيت زدايي همراه با حركات چشم و پردازش مجدد (روش EMDR)

در اين روش كه اختصاصا براي درمان استرس پس از سانحه به كار مي‌رود، درمانجو همزمان با حركات چشمي تلاش مي‌كند خاطرات آسيب زا را در ذهن خود بازسازي كرده و به نوعي با آن‌ها مواجه شود. در همين حين درمانگر يكسري تكنيك‌هاي خودآرام سازي را نيز به او آموزش مي‌دهد تا بتواند بر هيجانات ناخوشايندي كه دارد غلبه نمايد.

📌 گروه درماني

در گروه درماني كساني كه دچار يك مشكل مشابه با استرس پس از سانحه هستند، در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند و به كمك درمانگر مي‌آموزند كه چگونه تجربيات خود را با هم به اشتراك بگذارند. همين كه مراجعين مي‌بينند ديگران نيز شرايط مشابهي با آن‌ها دارند تا حدي از احساس تنهايي و بيگانگي با ديگران فاصله مي‌گيرند. همچنين آن‌ها مي‌توانند از تجربيات مثبتي كه ساير افراد گروه در مسير درمان از آن بهره برده‌اند نيز استفاده كنند و هنگام مواجهه با هرگونه چالش از حمايت‌هاي اعضاي گروه استفاده نمايند.

📌 دارو درماني

به دليل مشكلات خلقي و اضطرابي مختلفي كه در اختلال استرس پس از سانحه وجود دارد، استفاده از دارو درماني مي‌تواند به روند درمان كمك كرده و به نوعي آن را تسريع نمايد. با اين حال در نظر داشته باشيد كه استفاده از داروهاي اعصاب به تنهايي براي بهبود اختلال PTSD  كافي نيست و جلسات رواندرماني نيز بايد هم زمان با آن پيگيري شود. از جمله داروهايي كه به مبتلايان به استرس پس از سانحه تجويز مي‌شود مي‌توان به انواع داروهاي ضد افسردگي و ضد اضطرابي اشاره كرد.

كلام آخر

استرس پس از سانحه يكي از اختلالاتي است كه معمولا براي نيمي از افراد رخ مي‌دهد. به همين بسيار پيش مي‌آيد كه پس از يك تصادف، اتفاق و يا مشكل شما دچار استرس و مشكل شويد. به همين دليل هميشه بايد در اين شرايط خود و يا اطرافيان را فورا به متخصص روانشناس نشان دهيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس پس از سانحه مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا علائم اختلال استرس پس از سانحه بلافاصله بعد از تجربه رويداد آسيب زا شروع مي شوند؟

اين علائم معمولا در عرض 3 ماه اول بعد از سانحه شروع مي‌شوند. اما برخي افراد هم هستند كه PTSD را ديرتر تجربه مي‌كنند. به اين نوع از اختلال آن‌ها استرس پس از سانحه با شروع تاخيري گفته مي‌شود.

منبع: استرس پس از سانحه يا سندرم بعد از تروما


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۲:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اشتباه در محل كار براي هر كسي رخ مي‌دهد. در اين شرايط همه احساس بدي را تجربه مي‌كنند و در حضور همكاران احساس طرد شدگي دارند. اما نبايد اشتباه را جدي بگيريد. به جاي تكرار اشتباه و شرمندگي، بايد جهت رفع اشتباه تلاش كنيم. واقعيت را بپذيريد و به اين موضوع فكر كنيد آنچه كه نبايد رخ داده، اما مي‌توانيد اوضاع را تغيير دهيد. بنابراين آرامش خود را باز يابيد و به دنبال راهي براي بهبود اوضاع باشيد. اما اگر بارها اين اشتباهات براي تان تكرار مي‌شود، حتما بايد از متخصص روانشناس كمك بگيريد.

منبع: اشتباه در محل كار | 11 كاري كه بايد براي جبران انجام دهيد

اشتباه در محل كار چيست؟

همه افراد در برهه هايي از زندگي دچار اشتباهات مختلفي مي‌شوند. اشتباه در محل كار نيز يكي از مشكلاتي است كه تقريبا براي همه افراد رخ داده است. در بسياري از موارد مي‌توانيد اين اشتباهات را جبران كنيد. حتي زماني كه اين اشتباهات براي شما گران تمام شود، تاثيرات زيادي در روند كاري شما مي‌گذارد. مثلا ممكن است با يك اشتباه مشتريان زيادي را از دست بدهيد. اما بايد روش هايي را براي جبران در نظر بگيريد. در اين مقاله روش هايي را براي جبران اشتباه در محل كار توضيح داده ايم كه بسيار براي افراد شاغل مفيد است.

بعد از اشتباه در محل كار چيكار كنيم؟

هميشه پس از اشتباه در محل كار راهكارهايي وجود دارد. كه در اين بخش مقاله راجع به نحوه برخورد با اشتباه در محل كار توضيح داده ايم.

🔴 اشتباه خود را بپذيريد | اشتباه در محل كار

اولين كاري كه پس از اشتباه در محل كار بايد انجام دهيد، پذيرش اشتباه است. زماني كه اشتباه خود را بپذيريد، به اين موضوع پي خواهيد برد كه به دنبال راهكار باشيد. اشتباه خود را جدي بگيريد و به صورت منطقي فكر كنيد. تا دوباره اين اشتباه را تكرار نكنيد.

🟣 برنامه اصلاح اشتباه را به رئيس گزارش دهيد

حتما پس از اشتباه در محل كار، برنامه اصلاح اشتباه را به رئيس گزارش دهيد. تا او متوجه شود كه براي اين اشتباه به دنبال راه چاره هستيد. بهتر است راهكاري كه در ذهن داريد را با رئيس خود در ميان بگذاريد. با اين كار نشان خواهيد داد كه مشكل پيش آمده قابل حل است.

🟠 علت اشتباه در محل كار را بررسي كنيد

پس از اينكه اشتباه در محل كار را با آرامش پشت سر گذاشتيد. در جست و جوي دليل باشيد. كه علت اين رفتار چيست و چرا اين اشتباه را انجام داديد. اگر علت اشتباه خود را بررسي كنيد، از تكرار دوباره اشتباه جلوگيري خواهيد كرد.

🟡 براي جلب دوباره اعتماد ديگر تلاش كنيد

پس از اشتباه در محل كار بايد به سوي جلب اعتماد دوباره باشيد. با بهبود عملكرد خود؛ به رئيس و ديگر همكاران نشان دهيد كه اين اشتباه را دوباره تكرار نخواهيد كرد و براي رفع اين مشكل تلاش خواهيد كرد. 

🟢 به ديگران اتهام نزنيد | اشتباه در محل كار

زماني كه در كار گروهي اشتباه كرده باشيد، نبايد اشتباه خود را گردن ديگران بگذاريد. نبايد به ديگران اتهام بزنيد و آنها را مقصر كنيد. بايد به اندازه كافي حواس خود را در كار گروهي جمع كنيد كه مبادا اشتباه داشته باشيد. بنابراين اشتباه خود را بپذيريد و ديگران را مقصر ندانيد.

🔵 در رابطه با اشتباه خود با ديگران صحبت نكنيد

زماني كه اشتباه در محل كار را پذيرفته ايد، و تصميم به جبران آن گرفته ايد، نبايد با ديگر همكاران راجع به اشتباهات خود صحبت كنيد. با اين كار نقطه ضعف به همكاران خواهيد داد. به همين دليل هرگز نبايد راجع به اشتباهات خود در محل كار با ديگر همكاران صحبت كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تبعيض در محيط كار كليك كنيد.

🟤 معذرت خواهي كنيد اما خود را مورد تحقير قرار ندهيد | اشتباه در محل كار

براي جبران و اصلاح اشتباه در محل كار، حتما بايد معذرت خواهي كنيد. بايد اشتباه خود را بپذيريد و از صاحبين كار خود عذر خواهي كنيد. اما اگر بيش از حد توجه ديگران را به اشتباه خود جلب كنيد؛ اشتباه شما در ذهن همكاران ماندگار خواهد شد. به همين دليل هرگز خود را تحقير نكنيد. با اعتماد به نفس به ديگران بفهمانيد كه اشتباه خود را پذيرفته ايد و براي جبران آن هركاري كه لازم است را انجام خواهيد داد.

⚪ خسارت و اشتباهات خود را ارزيابي كنيد

حسي كه بعد از اشتباه در محل كار به وجود مي‌آيد، بدترين حس است. زيرا اين اشتباه در تنهايي رخ نداده است، در حضور همكاران و رئيس اتفاق افتاده است. بهترين كار اين است كه آرامش خود را حفظ كنيد و در صدد بررسي موضوع بشتابيد. گاهي حس بدي كه دريافت كرده ايد باعث جلوگيري از دقت و ارزيابي مي‌شود. به همين دليل بايد صبور باشيد و شرايط را با آرامش ارزيابي كنيد.

🔴 با افراد با تجربه صحبت كنيد

پس از اينكه اشتباه در محل كار رخ داده است، بايد آرامش خود را حفظ كنيد. با صبوري شرايط را بررسي كنيد و بسيار سريع موضوع را با فرد با تجربه در ميان بگذاريد. بايد همه افرادي كه اين اشتباه باعث آسيب به آنها مي‌شود را در جريان بگذاريد. و با كمك تجربه هاي آنها در جهت رفع مشكل تلاش كنيد. 

🟡 ذكر كنيد كه ديگر اين اشتباه را تكرار نخواهيد كرد | اشتباه در محل كار

پس از اشتباه در محل كار، زماني كه در تلاش براي اصلاح اشتباه هستيد، بايد به صاحبين كار اطمينان دهيد كه ديگر اشتباه را تكرار نخواهيد كرد. و از اين اشتباه به منظور تجربه استفاده خواهيد كرد. به رئيس خود اطمينان دهيد كه حتما براي حل مشكل تلاش خواهيد كرد.

🟠 از روانشناس شغلي كمك بگيريد

كمك از روانشناس شغلي جهت اصلاح و جبران اشتباه در محل كار بسيار كارآمد است. روانشناسان متخصص در اين زمينه به شما كمك خواهند كرد كه چگونه اشتباه خود را رفع كنيد و روش هاي جلب اعتماد دوباره را آموزش ببينيد. 

كلام آخر

همه افراد در زندگي با اشتباهات زيادي روبرو مي‌شوند. اما در برخي شرايط اشتباه در محل كار باعث طرد شدگي و اضطراب مي‌شود. حسي كه در شرايط كاري در زمان اشتباه رخ مي‌دهد بدترين حس است. به همين دليل هميشه اشتباه باعث نگراني مي‌شود. به همين دليل براي اصلاح و جلوگيري از اشتباه در محل كار بهتر است كه از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اشتباه در محل كار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: اشتباه در محل كار | 11 كاري كه بايد براي جبران انجام دهيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۳۹:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مهد در بسياري از كودكان وجود دارد. و هركدام از آنها دلايل مختلفي چه منطقي و چه غير منطقي براي جلوگيري از مهد رفتن استفاده مي‌كنند. كودكاني كه از رفتن به مهد هراس دارند، معمولا به دلايل اضطرابي، مهد نامناسب، علل ناشي از خانواده و … از مهد دوري مي‌كنند. اين كودكان در مهد توانايي برقراري ارتباط با دوستان را ندارند و هميشه در حال گريه هستند. يا كودك به دليل ترس از فضاي آموزشي و معلم به سختي مي‌تواند با محيط ارتباط بگيرد. براي كمك به كودكان و دوري جهت ترس از مهد، محيط آموزشي و … حتما از روانشناس كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: ترس از مهد | 5 راهكار رفع ترس از مهد كودك

 

ترس از مهد چيست؟

احتمالا در اطراف خود با كودكاني مواجهه شده ايد كه ترس از مهد دارند. يا والديني را مشاهده كرده ايد كه به دليل ترس از مهد فرزند خود كلافه هستند. براي درمان اين ترس، والدين در ابتدا بايد از دليل اين عارضه مطمئن شوند. در واقع زماني كه علل ترس از مهد كودك را بررسي نكرده باشيد؛ نمي‌توانيد به دنبال راه چاره باشيد.

بر اساس بررسي ها، ترس از محيط آموزشي مانند مهد كودك در خانواده هايي كه كودكان با فاصله زياد از يكديگر به دنيا آورده اند؛ بيشتر بوده است. اما از لحاظ اجتماعي در تمامي طبقات اجتماعي مشاهده شده است. اما از لحاظ جنسيتي، در ميان دخترهاي بيش از پسرها وجود دارد. 

براي عضويت در كانال تلگرامي ذهن نو ديدن نماييد.

علل ترس از مهد چه چيزهايي است؟

به طور كلي بيشتر ترس هاي كودكان طبيعي است و تنها برخي از اين ترس ها غير طبيعي به حساب مي‌آيند. به طور كلي اولين محل رشد كودك، خانواده است. بسيار طبيعي مي‌باشد كه دوري از خانواده باعث ترس از مهد باشد. به طور كلي ترس از محيط آموزشي مانند مهد علل مختلفي دارد كه در اين بخش مقاله به آن اشاره كرده ايم. 

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك كليك كنيد.

📌 اختلال اضطراب جدايي

يكي از اصلي ترين علل ترس از مهد، اختلال اضطراب جدايي است. بر اساس مطالعات، كودكاني كه ترس از چنين محيط هايي دارند؛ به دليل حالات اضطرابي و افسردگي است كه به چنين ترسي مبتلا هستند. اگر اين علل درمان نشود، پيامدهاي بدي به دنبال خواهد داشت. و در مقاطع سني بالاتر كودك با مشكل بيشتري روبرو خواهد شد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اضطراب جدايي كودكان كليك كنيد.

📌 خانواده در ترس از مهد

از ديگر علل ترس از مهد، خانواده است. گاهي دليل اين ترس ها ترس از منزل مي‌باشد. كودكاني كه وابستگي بيشتري به خانواده دارند؛ و بيش از ديگران مورد توجه و حمايت والدين بوده اند، بيش از ديگران نيز به ترس و اضطراب مبتلا مي‌شوند.

حتي كودكاني كه در خانواده هاي پر تنش زندگي مي‌كنند. بيش از ديگر كودكان به ترس از مهد مبتلا هستند. و حوادثي مانند مرگ عزيزان، طلاق، تولد خواهر يا برادر جديد و … در اين عارضه نقش دارند. 

📌 والدين حساس

بر اساس بررسي ها؛ كودكاني كه والدين حساس دارند بيش از ديگران به ترس از مهد مبتلا هستند. مادراني كه هميشه مردد، وسواسي، مضطرب، غير منطقي، هوش هيجاني پايين، موشكاف، حساس و بسيار عاطفي هستند، كودكان نگران و ترسو پرورش مي‌دهند. 

📌 محيط آموزشي در ترس از مهد

انتظارات از كودك در محيط جديد نيز باعث ترس از مهد مي‌شود. گاه مهد كودك ها از بچه ها انتظاراتي دارند كه در توان كودك نيست. يا معلمي بسيار ايراد گير در مهد باعث ايجاد اين ترس مي‌شود. ترس از معلم از ديگر علل ترس كودكان است. كه در اين شرايط بايد معلم كودك را تغيير داد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ترس از معلم كليك كنيد.

براي آشنايي با راه هاي آماده كردن كودك براي روز اول مدرسه كليك كنيد.

راهكارهايي جهت رفع ترس از مهد كودك

ترس از مهد عذاب و دشواري هاي زيادي را براي خانواده به همراه دارد. زماني كه كودك به اين ترس مبتلاست، والدين مخصوصا شاغل را به خود درگير مي‌كند. به همين دليل اين خانواده ها هميشه به دنبال راهكارهايي جهت رفع ترس از مهد هستند. در اين بخش مقاله راجع به راهكارهاي رفع اين ترس توضيح داده ايم.

🔴 تمرين دور بودن را فراموش نكنيد

يكي از راه هاي مقابله با ترس از مهد، تمرين دور بودن است. در اين روش بايد به تدريج از كودك خود دور شويد و زمان هاي اين دوري را طولاني تر كنيد. با اين روش كودك به تدريج به دوري از مادر عادت مي‌كند و ترس از جدايي او از بين خواهد رفت.

🟡 رفتار صحيح در مهد را آموزش دهيد

براي رفع ترس از مهد بايد رفتارهاي صحيح در مهد را به كودك آموزش دهيد. تنهايي غذا خوردن، درآوردن كفش و تعويض لباس ها، جايگاه وسايل و … را به كودك آموزش دهيد تا در مهد به دليل عدم توانايي ها با مشكل روبرو نشود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ترس كودك از غريبه كليك كنيد.

🟣 با كودك صحبت كنيد

براي كاهش ترس از مهد، بايد با او صحبت كنيد. از فرزند خود سوال بپرسيد كه چه تصوري از مهد دارد؟ سوالات متفاوت بپرسيد تا هيجانات او را بررسي كنيد. با بررسي اين هيجانات متوجه خواهيد شد كه چه چيزي باعث حال خوب فرزندتان است و چه چيزي نيست. 

🟢 فرصت آشنايي با مهد به كودك بدهيد

براي كاهش ترس از مهد، به كودك فرصت آشنايي دهيد. كودكان بايد مشاهده كنند و كم كم با اطرافيان ارتباط بگيرند. نبايد انتظار داشته باشيد كه كودك در مواجه اول در مهد ارتباط مناسب بگيرد. به تدريج با آشنايي اطرافيان ترس از مهد او كاهش مي‌يابد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودكان ابتدايي كليك كنيد.

🟠 خداحافظي طولاني نداشته باشيد

اگر خداحافظي طولاني نداشته باشيد، ترس از مهد نيز كمتر مي‌شود. بنابراين براي جلوگيري از اين رفتار، در خداحافظي ارتباط مناسب داشته باشيد. خيلي كوتاه به او لبخند بزنيد و بگوييد كه در ساعت مقرر به دنبال او خواهيد رفت. و دوباره شما را ملاقات خواهد كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه فرستادن كودك به مهد كليك كنيد.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، ترس از مهد يكي از دردسرهاي والدين است. والدين علاقه دارند تا فرزندانشان قبل از مدرسه به چنين فضاهايي عادت كرده باشد. به همين دليل اصرار به مهد رفتن كودك دارند. براي جلوگيري از ترس كودك و رفع اين اضطراب ها، حتما از روانشناس كودك كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از مهد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

علل ترس از مهد چيست؟

خانواده، محيط آموزشي، اختلال اضطراب جدايي و والدين حساس در ترس از مهد نقش مهمي دارند.

منبع: ترس از مهد | 5 راهكار رفع ترس از مهد كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۳۵:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از آسانسور يكي از فوبياهاي رايجي است كه احتمال بروز آن در زنان و مردان بسيار زياد است. كساني كه از آسانسور مي‌ترسند در حقيقت دچار اختلال اضطرابي بوده و يا حداقل با يك فوبيا ديگر نيز دست و پنجه نرم مي‌كنند. مبتلان ترجيح مي‌دهند به جاي آسانسور از پله استفاده كنند و اگر سوار آسانسور شوند، احساس تنش و علائم اضطرابي گوناگون نظير تعريق، افزايش ضربان قلب يا لرزش بدن را تجربه مي‌كنند. امروزه نيز استفاده از آسانسور همگاني است و در تمامي جوامع افراد از آسانسور استفاده مي‌كنند. براي درمان و غلبه بر اين ترس، حتما از روانشناس كمك بگيريد. 

ترس از آسانسور چيست؟ 

ترس از آسانسور مي‌تواند يك فوبياي اختصاصي باشد. فوبياي اختصاصي به هرگونه ترس شديد و غير منطقي از يك شيء يا شرايط خاص گفته مي‌شود كه با تهديد بيروني تناسبي ندارد. اين ترس نوعي كلاستروفوبيا مي‌باشد كه حدود 4 درصد از جمعيت دنيا را به خود درگير كرده است. مشاهده بسته شدن درهاي آسانسور احساس وحشت و اضطراب را به شما وارد مي‌كند. و با شروع حركت آسانسور، ضربان قلب شما افزايش مي‌يابد. و هم چنين فشار خون شما بالا مي‌رود. در اين شرايط دست و پاي شما به لرزش مي‌افتد و احساس تنفس سريع و تنش را تجربه خواهيد كرد. 

علامت ترس از آسانسور 

با اين حال در بسياري از موارد ترس از آسانسور علامتي است كه نشان دهنده شروع كلاستروفوبيا (ترس از مكان‌هاي بسته) يا آگورافوبيا (گذرهراسي) است. در ادامه به توضيح هر يك از اين اختلالات پرداخته ايم.

📌 ترس از آسانسور علامتي از كلاستروفوبيا (ترس از مكان‌هاي بسته)

ترس از اسانسور در بسياري از مواقع مي‌تواند نشان دهنده اختلال كلاستروفوبيا باشد. مبتلايان به اين اختلال از هرگونه فضاي بسته مي‌ترسند. از آنجايي كه آسانسور نيز يك فضاي بسته است، ترس از آن مي‌تواند به عنوان واكنش مرتبط به كلاستروفوبيا در نظر گرفته شود.

📌 ترس از آسانسور علامتي از آگورافوبيا (گذر هراسي)

آگورافوبيا نوعي ترس شديد از گير افتادن در موقعيتي است كه فرار كردن از آن دشوار يا غيرممكن است. كساني كه مبتلا به اين اختلال هستند از موقعيت‌هاي مختلف اجتناب مي‌كنند كه آسانسور نيز مي‌تواند يكي از آن‌ها باشد. با اين حال دچار بودن به آگورافوبيا لزوما منجر به ترس از آسانسور نمي‌شود. 

علائم ترس از آسانسور

افرادي كه ترس از آسانسور دارند از خود علائمي بروز مي‌دهند. با مشاهده علائمي كه در ادامه ذكر كرده ايم، به اين نتيجه خواهيد رسيد كه به فوبياي آسانسور مبتلا هستيد يا خير. كه در اين بخش مقاله جهت آشنايي شما نشانه هاي ترس از آسانسور را اشاره كرده ايم.

🔻 ترس

🔻 تپش قلب

🔻 تنگي نفس

🔻 نگراني شديد

🔻 تعريق

🔻 ضعف

🔻 حملات پانيك

🔻 ترجيح استفاده از پله به جاي آسانسور

🔻 تمايل به حضور در مكان هاي باز و بدون سقف

علل دچار شدن به ترس از آسانسور

ترس از آسانسور يك علت واحد ندارد بلكه علل و عوامل مختلفي مي توانند در بروز آن تاثيرگذار باشند. براي مثال افرادي كه در خانواده شان اين ترس وجود دارد از طريق يادگيري مشاهده اي ممكن است كه به طور ناخودآگاه اين ترس را فرابگيرند و آن ها نيز از آسانسور استفاده نكنند. 

هم چنين در بسياري از موارد ترس‌هاي اين چنيني از تجربيات ناخوشايند گذشته نشات مي‌گيرند. مثلا كساني كه در دوران كودكي سابقه گير كردن در آسانسور را داشته‌اند يا سقوط آسانسورها را در تلويزيون يا ساير رسانه‌ها مشاهده كرده‌اند بيش از ديگران امكان دارد كه دچار ترس از آسانسور شوند. علاوه بر اين‌ها اگر ترس از آسانسور را به عنوان فوبيا در نظر بگيريم بايد گفت كه عوامل زيستي و ژنتيكي نيز مي‌توانند در پيدايش آن سهم داشته باشند. در ادامه به دلايل بروز ترس از آسانسور اشاره كرده ايم.

🔴 عوامل ژنتيكي

يكي از دلايل بروز ترس از آسانسور، عوامل ژنتيكي است. اگر در ميان خويشاوندان درجه يك خود، فردي به اين اختلال مبتلا است، احتمال اينكه شما نيز به فوبي آسانسور مبتلا شويد زياد است. 

🟡 تجربيات ناگوار | ترس از آسانسور

تجربيات ناگوار از ديگر دلايل ترس از آسانسور است. بسياري از افرادي كه قبلا تجربه گير كردن در آسانسور را داشته اند، تا جاي ممكن از استفاده دوباره دوري مي‌كنند. حتي شايد با گذشت زمان تجربيات ناگوار فرد فراموش شود. 

🟣 ترس از ارتفاع

افرادي كه به ترس از ارتفاع مبتلا هستند، احتمال اينكه به ترس از آسانسور دچار باشند زياد است. همچنين حركت به سمت پايين براي اين افراد بسيار استرس زا است. 

🟠 انزوا طلبي | ترس از آسانسور

افراد مبتلا به آگروفوبيا يا انزوا طلبي، از قرار گيري در محيط شلوغ دوري مي‌كنند. مشكل اين افراد تنها ماندن در آسانسور نيست! مشكل زماني ايجاد مي‌شود كه در مكاني مانند آسانسور عده زيادي از افراد تجمع كنند. در اين شرايط اين افراد دچار اضطراب و استرس مي‌شوند. 

🟢 تنگناهراسي

يكي از عوامل بروز ترس از آسانسور، تنگناهراسي است. افراد مبتلا به كلاستروفوبيا يا تنگناهراسي هنگام ماندن در فضا تنگ، احساس اضطراب و هراس دارند. و به دليل اينكه فضاي آسانسور تنگ است؛ ممكن است باعث ناراحتي و استرس شود.

روش هاي درمان و غلبه بر ترس از آسانسور

پژوهش‌ها نشان مي دهد كه انواع فوبيا در اكثر موارد به روان درماني به خصوص با رويكردهاي شناختي و رفتاري پاسخ مثبت مي‌دهند. در نتيجه براي غلبه بر اين مشكل لازم است كه به يك روانشناس مراجعه نماييد. روانشناس با توجه به شخصيت شما روش درماني مناسب را انتخاب مي‌كند.

🔶 رويكرد شناختي رفتاري

در رويكرد شناختي رفتاري درمانگر بر اين باور است كه ريشه تمامي رفتارها و هيجانات ناخوشايند اعتقادات و باورهاي تحريف شده ايست كه نيازمند بررسي و اصلاح هستند. در نتيجه تلاش مي‌كنند تا افكار زيربنايي مرتبط با ترس از آسانسور را بررسي كرده، آن‌ها را به چالش بكشد و به كمك مراجع افكار سالم‌تري را جايگزين نمايد. همچنين در اين رويكرد تكنيك‌هاي رفتاري مختلفي آموزش داده مي‌شود كه درمانجو به واسطه آن‌ها مي‌تواند در موقعيت‌هاي استرس زا بر ترس شديد و غيرمنطقي خود غلبه نمايد. از جمله اين تكنيك‌ها مي‌توان به ريلكسيشن و فنون تنفسي اشاره كرد. 

🔶 مواجهه درماني براي ترس از آسانسور

در مواجهه درماني، درمانگر تلاش مي‌كند كه به كمك مراجع يك سلسله مراتب تدريجي براي مواجهه با موقعيت تنش زا وضع كند. اين مواجهه مي‌تواند به طور ذهني، در دنياي واقعي يا به كمك واقعيت مجازي انجام بگيرد. در طول فرايند مواجهه درمانگر به كمك فنون خود آرام سازي اين توانمندي را در مراجع ايجاد مي‌كند كه بتواند با احساسات ترس و اضطرابي كه در ترس از آسانسور احساس مي‌كند، كنار بيايد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه اكثر فوبياها از طريق مواجهه درماني بهبود مي‌يابند و اين روش يكي از موثرترين رويكردها براي درمان اين اختلالات محسوب مي‌شود.

استفاده از دارو براي درمان ترس از آسانسور

در اكثر موارد ترس از آسانسور با روان درماني بهبود مي‌يابد و نيازي به درمان‌هاي دارويي ندارد. با اين حال برخي از مراجعين ممكن است كه در كنار ترس از آسانسور دچار مشكلات روانشناختي ديگري نيز باشند كه شرايط بهبودي را براي آن‌ها دشوار مي‌كند. همچنين برخي افراد ممكن است به دلايل مختلف از جمله ويژگي‌هاي خاص شخصيتي نتوانند از جلسات روان درماني بهره لازم را ببرند.

در اين شرايط روانشناس مراجع را به يك روان پزشك ارجاع مي‌دهد تا به كمك داروهاي ضد اضطرابي فرايند درمان ترس از آسانسور تسهيل شود. با اين حال در نظر داشته باشيد كه بسياري از داروهاي ضد اضطراب و آرام بخش قابليت اعتيادآوري دارند. در نتيجه هرگز نبايد به طور خودسر مورد استفاده قرار بگيرند.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله با ترس از آسانسور آشنا شده ايد، عوامل زيادي در بروز اين اختلال دخيل هستند. افرادي كه به ترس از ارتفاع، فضاي بسته و … فوبيا دارند، به فوبي آسانسور نيز مبتلا هستند. درمان اين اختلال به كمك روان درماني و دارو درماني قابل اجراست. بر اساس تشخيص روان درمانگر روش درماني مناسب انتخاب مي‌شود و طبق آن براي درمانجو درمان مناسب استفاده مي‌شود. به همين جهت براي جلوگيري از شدت علائم حتما از يك متخصص روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از آسانسور مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

نشانه هاي ترس از آسانسور چيست؟

تنگي نفس، ضربان قلب بالا، تعريق، ترس، ضعف، حملات پانيك و … از نشانه هاي فوبي آسانسور هستند.

عوامل بروز ترس از آسانسور چيست؟

عوامل ژنتيكي، تجربيات ناگوار، انزوا طلبي، ترس از ارتفاع و تنگناهراسي از ديگر عوامل بروز فوبياي آسانسور است.

روش هاي درمان ترس از آسانسور چيست؟

درمان شناختي رفتاري، مواجه درماني و دارو درماني از درمان هاي انواع فوبيا هستند.

آيا ترس شديد از آسانسور ريشه در تجربيات كودكي دارد؟

آيا ترس شديد از آسانسور ريشه در تجربيات كودكي دارد؟

منبع: ترس از آسانسور يا فوبي آسانسور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۴:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شوخي با همكار اگر به شيوه مناسب باشد، هيچ ايرادي ندارد. اما اگر اين شوخي ها از حد خود بگذرد، رابطه بين همكاران را شكرآب مي‌كند. شوخي مثبت باعث اثرات مثبت و سازنده بين همكاران مي‌شود. اما بيشتر مديران تصور مي‌كنند كه شوخي با همكار باعث صدمه به محيط كاري مي‌شود. و كارمندان در صورتي كه جدي با يكديگر رفتار كنند، رفتارهاي سازنده‌تر و مفيدتري خواهند داشت.

اما با تمام اين صحبت ها، نمي‌توان از تاثيرات مثبت شوخي چشم پوشي كرد. در كنار اثرات مثبت شوخي با همكار بايد توجه داشته باشيد كه هر نوع شوخي جايز نيست و باعث لطمه به يكديگر مي‌شود. براي اطلاع از محدوده شوخي با همكار از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: شوخي با همكار | 5 نكته درباره شوخي با همكار 

شوخي با همكار چيست؟

شوخي با همكار يكي از رفتارهايي است كه زمان صميميت دو همكار با يكديگر رخ مي‌دهد. اما اين شوخي ها نيز حد و مرز مشخصي دارد. نبايد با شوخي باعث آزرده خاطري همكار شويد و يا دلخوري ايجاد كنيد. به همين دليل در شوخي با همكار بايد دقت بالايي خرج كنيد و تعاملات خود را حفظ كنيد. هميشه به خاطر داشته باشيد كه احترام براي شما احترام مي‌آورد. بنابراين در برخورد ديگران با خودتان بايد اهميت بدهيد. هر گونه كه شما با ديگران رفتار كنيد، با شما رفتار خواهد شد. به همين دليل در شوخي با همكار بايد وسواس خرج دهيد. در اين مقاله انواع شوخي هاي مثبت، منفي، برخورد با شوخي همكار و … را توضيح داده ايم.

شوخي هاي نادرست با همكار چيست؟

دليل اينكه مديران به شوخي با همكار علاقه اي ندارند، شوخي هايي از جنس تدافعي و تهاجمي است. كه در نهايت باعث آسيب و لطمه بين همكاران مي‌شود. شوخي با همكار اگر به شيوه تهاجمي باشد باعث آشوب، بي نظمي و دلخوري بين همكاران مي‌شود. منظور از شوخي هاي تهاجمي، طنزهايي به رنگ توهين، تحقير و اهانت است. 

شوخي با همكار اگر به شيوه تهاجمي باشد هرگز نمي‌توان آن را به صورت مثبت و مفيد دانست. در اين شرايط فضاي كاري ملتهب به وجود خواهد آمد. شدت شوخي با همكار در آقايان بيشتر از بانوان است به همين دليل فضاي كاري آقايان ملتهب تر است.

براي شوخي با همكار بايد به خاطر داشته باشيد كه هر فردي فضاي خصوصي دارد و اجازه ورود به كسي را نمي‌دهد. منتهي اگر اين فضاها شكسته شود، احترام نيز از بين خواهد رفت. براي شوخي نيز حتما از ميزان جنبه همكاران خود مطلع باشيد تا اتفاق بدي رخ ندهد.

شوخي هاي مفيد و مثبت با همكار چيست؟

شوخي با همكار زماني مثبت و مفيد است كه باعث ايجاد فضاي شاد شود و بي احترامي به همراه نداشته باشد. محيط كار يك فضاي خشك و ساكت است. اگر با شوخي هاي ساده و عدم بي احترامي اين فضا را شاد كنيد؛ ديگر همكاران نيز استقبال خواهند كرد. شوخي هاي مثبت باعث آزاد سازي هورمون اندورفين و يا هورمون خنده مي‌شود. و هم چنين تحمل مشقت و رنج در محيط كار كاهش مي‌يابد.

شوخي با همكار زماني كه مثبت باشد باعث تشديد ترشح هورمون سروتونين مي‌شود. كه باعث افزايش اعتماد به نفس مي‌شود. هم چنين شوخي باعث افزايش خلاقيت، كاهش استرس، بهبود هماهنگي همكاران، اتحاد كارمندان و ارتباط موثر همكاران مي‌شود. به طور كلي مي‌توان شوخي را ابزار ارتباطي دانست. و فضاي شادي را براي سازمان ايجاد مي‌كند. 

نكات مرتبط در شوخي با همكار

براي شوخي با همكار بايد به برخي از نكات توجه كرد. اگر به نكاتي كه در اين بخش مقاله توضيح داده ايم؛ دقت كنيد. باعث افزايش بهره وري در راندمان كاري مي‌شويد. 

🔴 روابط خود را حفظ كنيد

در اقدام اول جهت شوخي با همكار، بايد روابط خود را حفظ كنيد. منظور از حفظ روابط اين است كه روابط دوستانه شما در محيط كار و خارج از محيط كار بايد متفاوت باشد. 

🟣 به كار خود اتكا كنيد

بايد به خاطر داشته باشيد كه شما براي انجام كار آمده ايد؛ نه شوخي با همكار. اگر به اين موضوع دقت كنيد راحت تر متوجه خواهيد شد كه نبايد هر زمان كه علاقه داريد، با همكارتان شوخي كنيد.

🟠 اعتدال را رعايت كنيد

براي شوخي با همكار بايد اعتدال را رعايت كنيد. ميانه رو باشيد و زياده روي نكنيد. ميزان شوخي خود را كنترل كنيد تا بازدهي شما در شرايط كاري كاهش نيابد. علاوه بر اين نبايد از نظر همكاران فرد پر حرف و بذله گو باشيد. 

🟡 ميزان جنبه همكاران را بسنجيد

يكي از نكات مورد توجه ذر شوخي با همكار اين است كه بايد ميزان جنبه همكار خود را مورد سنجش قرار دهيد. درست نيست هر فردي از راه رسيد با او شوخي كنيد. از افراد بي جنبه دوري كنيد و هرگز براي شوخي با آنها اقدام نكنيد.

🟢 شوخي هاي محترمانه داشته باشيد

شوخي با همكار بايد همراه با احترام باشد. شوخي هايي كه همراه با توهين، تحقير و تمسخر باشد به خود شما باز مي‌گردد. بي احترامي كنيد، بي احترامي خواهيد ديد. بنابراين براي ايجاد ارتباط موثر، حتما بايد شوخي هاي خود را محترمانه بيان كنيد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله مطالعه كرده ايد؛ شوخي با همكار بايد به شيوه مثبت و مفيد باشد. منظور از شوخي مثبت اين است كه در ميزان برخورد خود ميانه رو باشيد. هرگز به شيوه تند و توهين آميز برخورد نكنيد. هم چنين اگر همكاري داريد كه با شما برخورد هاي مناسب ندارد و شوخي هايش همراه با بي احترامي است، از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شوخي با همكار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

نكات مرتبط در شوخي با همكار چيست؟

روابط خود را حفظ كنيد، شوخي هاي محترمانه داشته باشيد، ميزان جنبه همكاران را بسنجيد، اعتدال را رعايت كنيد و به كار خود اتكا كنيد.

منبع: شوخي با همكار | 5 نكته درباره شوخي با همكار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۷:۲۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شوخي با همكار اگر به شيوه مناسب باشد، هيچ ايرادي ندارد. اما اگر اين شوخي ها از حد خود بگذرد، رابطه بين همكاران را شكرآب مي‌كند. شوخي مثبت باعث اثرات مثبت و سازنده بين همكاران مي‌شود. اما بيشتر مديران تصور مي‌كنند كه شوخي با همكار باعث صدمه به محيط كاري مي‌شود. و كارمندان در صورتي كه جدي با يكديگر رفتار كنند، رفتارهاي سازنده‌تر و مفيدتري خواهند داشت.

اما با تمام اين صحبت ها، نمي‌توان از تاثيرات مثبت شوخي چشم پوشي كرد. در كنار اثرات مثبت شوخي با همكار بايد توجه داشته باشيد كه هر نوع شوخي جايز نيست و باعث لطمه به يكديگر مي‌شود. براي اطلاع از محدوده شوخي با همكار از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: شوخي با همكار | 5 نكته درباره شوخي با همكار 

شوخي با همكار چيست؟

شوخي با همكار يكي از رفتارهايي است كه زمان صميميت دو همكار با يكديگر رخ مي‌دهد. اما اين شوخي ها نيز حد و مرز مشخصي دارد. نبايد با شوخي باعث آزرده خاطري همكار شويد و يا دلخوري ايجاد كنيد. به همين دليل در شوخي با همكار بايد دقت بالايي خرج كنيد و تعاملات خود را حفظ كنيد. هميشه به خاطر داشته باشيد كه احترام براي شما احترام مي‌آورد. بنابراين در برخورد ديگران با خودتان بايد اهميت بدهيد. هر گونه كه شما با ديگران رفتار كنيد، با شما رفتار خواهد شد. به همين دليل در شوخي با همكار بايد وسواس خرج دهيد. در اين مقاله انواع شوخي هاي مثبت، منفي، برخورد با شوخي همكار و … را توضيح داده ايم.

شوخي هاي نادرست با همكار چيست؟

دليل اينكه مديران به شوخي با همكار علاقه اي ندارند، شوخي هايي از جنس تدافعي و تهاجمي است. كه در نهايت باعث آسيب و لطمه بين همكاران مي‌شود. شوخي با همكار اگر به شيوه تهاجمي باشد باعث آشوب، بي نظمي و دلخوري بين همكاران مي‌شود. منظور از شوخي هاي تهاجمي، طنزهايي به رنگ توهين، تحقير و اهانت است. 

شوخي با همكار اگر به شيوه تهاجمي باشد هرگز نمي‌توان آن را به صورت مثبت و مفيد دانست. در اين شرايط فضاي كاري ملتهب به وجود خواهد آمد. شدت شوخي با همكار در آقايان بيشتر از بانوان است به همين دليل فضاي كاري آقايان ملتهب تر است.

براي شوخي با همكار بايد به خاطر داشته باشيد كه هر فردي فضاي خصوصي دارد و اجازه ورود به كسي را نمي‌دهد. منتهي اگر اين فضاها شكسته شود، احترام نيز از بين خواهد رفت. براي شوخي نيز حتما از ميزان جنبه همكاران خود مطلع باشيد تا اتفاق بدي رخ ندهد.

شوخي هاي مفيد و مثبت با همكار چيست؟

شوخي با همكار زماني مثبت و مفيد است كه باعث ايجاد فضاي شاد شود و بي احترامي به همراه نداشته باشد. محيط كار يك فضاي خشك و ساكت است. اگر با شوخي هاي ساده و عدم بي احترامي اين فضا را شاد كنيد؛ ديگر همكاران نيز استقبال خواهند كرد. شوخي هاي مثبت باعث آزاد سازي هورمون اندورفين و يا هورمون خنده مي‌شود. و هم چنين تحمل مشقت و رنج در محيط كار كاهش مي‌يابد.

شوخي با همكار زماني كه مثبت باشد باعث تشديد ترشح هورمون سروتونين مي‌شود. كه باعث افزايش اعتماد به نفس مي‌شود. هم چنين شوخي باعث افزايش خلاقيت، كاهش استرس، بهبود هماهنگي همكاران، اتحاد كارمندان و ارتباط موثر همكاران مي‌شود. به طور كلي مي‌توان شوخي را ابزار ارتباطي دانست. و فضاي شادي را براي سازمان ايجاد مي‌كند. 

نكات مرتبط در شوخي با همكار

براي شوخي با همكار بايد به برخي از نكات توجه كرد. اگر به نكاتي كه در اين بخش مقاله توضيح داده ايم؛ دقت كنيد. باعث افزايش بهره وري در راندمان كاري مي‌شويد. 

🔴 روابط خود را حفظ كنيد

در اقدام اول جهت شوخي با همكار، بايد روابط خود را حفظ كنيد. منظور از حفظ روابط اين است كه روابط دوستانه شما در محيط كار و خارج از محيط كار بايد متفاوت باشد. 

🟣 به كار خود اتكا كنيد

بايد به خاطر داشته باشيد كه شما براي انجام كار آمده ايد؛ نه شوخي با همكار. اگر به اين موضوع دقت كنيد راحت تر متوجه خواهيد شد كه نبايد هر زمان كه علاقه داريد، با همكارتان شوخي كنيد.

🟠 اعتدال را رعايت كنيد

براي شوخي با همكار بايد اعتدال را رعايت كنيد. ميانه رو باشيد و زياده روي نكنيد. ميزان شوخي خود را كنترل كنيد تا بازدهي شما در شرايط كاري كاهش نيابد. علاوه بر اين نبايد از نظر همكاران فرد پر حرف و بذله گو باشيد. 

🟡 ميزان جنبه همكاران را بسنجيد

يكي از نكات مورد توجه ذر شوخي با همكار اين است كه بايد ميزان جنبه همكار خود را مورد سنجش قرار دهيد. درست نيست هر فردي از راه رسيد با او شوخي كنيد. از افراد بي جنبه دوري كنيد و هرگز براي شوخي با آنها اقدام نكنيد.

🟢 شوخي هاي محترمانه داشته باشيد

شوخي با همكار بايد همراه با احترام باشد. شوخي هايي كه همراه با توهين، تحقير و تمسخر باشد به خود شما باز مي‌گردد. بي احترامي كنيد، بي احترامي خواهيد ديد. بنابراين براي ايجاد ارتباط موثر، حتما بايد شوخي هاي خود را محترمانه بيان كنيد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله مطالعه كرده ايد؛ شوخي با همكار بايد به شيوه مثبت و مفيد باشد. منظور از شوخي مثبت اين است كه در ميزان برخورد خود ميانه رو باشيد. هرگز به شيوه تند و توهين آميز برخورد نكنيد. هم چنين اگر همكاري داريد كه با شما برخورد هاي مناسب ندارد و شوخي هايش همراه با بي احترامي است، از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شوخي با همكار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

نكات مرتبط در شوخي با همكار چيست؟

روابط خود را حفظ كنيد، شوخي هاي محترمانه داشته باشيد، ميزان جنبه همكاران را بسنجيد، اعتدال را رعايت كنيد و به كار خود اتكا كنيد.

منبع: شوخي با همكار | 5 نكته درباره شوخي با همكار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۷:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فرزند پرتوقع هر رفتاري كه داشته باشد، محصول پدر و مادر است. اما اينكه كدام رفتار والدين باعث پرتوقعي مي‌شود، جاي بحث دارد. زماني كه كودك والدين پر توقع داشته باشد، به مرور زمان رفتارهاي آنها را الگو قرار مي‌دهد و تصور بر اين دارد كه رفتار و خواسته هاي والدين معقول است.

كودكان پدر و مادر را الگوي خود قرار مي‌دهند و رفتارشان محصول مشترك از آنهاست. به همين دليل است كه روانشناسان بر رفتارهاي پدر و مادر تاكيد دارند. و اصرار بر اين دارند كه كودكان آيينه رفتار والدينشان هستند. براي تربيت و رفتار با فرزند از كمك روانشناس غافل نشويد

منبع: فرزند پرتوقع | 4 نحوه برخورد با فرزند پرتوقع

فرزند پرتوقع كيست؟

فرزند پرتوقع يعني چه؟ به كدام دسته از فرزندان مي‌گويند پر توقع؟ اندكي فكر كنيد و سپس فرزند پرتوقع را تصور كنيد. چه چيزي در ذهن شما جاري مي‌شود؟ گاهي والدين از روي محبت به قدري به فرزندان خود بها مي‌دهند كه او را بي مسئوليت، بي فعاليت و پر توقع بار مي‌آورند. يا فرزند پرتوقع از پدر و مادر پرتوقعي برخوردار است و آن‌ها را الگوي خود قرار داده است.

در برخي موارد نيز والدين با افرادي بالاتر از سطح خود در تعامل هستند كه فرزندشان را پر اشتها بار مي‌آورد. در ادامه به طور كامل علل پرورش فرزندان پرتوقع را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره نحوه برخورد با اين كودكان با ما همراه باشيد.

علت پرتوقع بودن فرزند

هميشه براي رفتار انسان ها دليل وجود دارد. فرزند پرتوقع نيز به دلايل خاصي به چنين رفتاري روي آورده است. كه در اين بخش مقاله سعي كرده ايم راجع به علت پرتوقع بودن فرزند صحبت كنيم.

📌 محبت بيش از اندازه | فرزند پرتوقع

هرگز منكر اين موضوع نمي‌شويم كه والدين بايد به فرزندان خود محبت كنند. اما محبت بيش از اندازه بطوري كه فرزند احساس پادشاهي بكند اصلا خوب نيست. گاه براي تربيت فرزند بايد نه بگوييد و هميشه به تمامي خواسته هاي او گوش ندهيد. زماني كه به تمامي درخواست هاي فرزند جواب مثبت دهيد، فرزند پرتوقع پرورش خواهيد داد. 

📌 عدم شناخت خصوصيات اخلاقي

از مهم ترين دلايل پرورش فرزند پرتوقع، عدم شناخت با ويژگي هاي رفتاري اوست. تا زماني كه واليدن با خصوصيات اخلاقي فرزندان خود آشنا نباشند، هرگز متوجه نخواهند شد كه فرزندشان با چه رفتاري پرتوقع مي‌شود و يا چه رفتاري او را منزوي مي‌كند. رفتار متضاد با ويژگي هاي اخلاقي فرزند، از ديگر علل پرتوقع بودن فرزند است.

📌 والدين پرتوقع

يكي از عللي كه در رفتار فرزند پرتوقع نقش دارد، والدين پرتوقع است. زماني كه فرزندان شاهد رفتارهاي پرتوقع والدين باشند، ياد مي‌گيرند كه اينگونه رفتار كنند. فرزندان هميشه والدين را الگوي رفتاري خود قرار مي‌دهند. و همين امر به شيوه اي غيرمستقيم بر فرزندان اثر مي‌گذارد.

مثلا سر سفره شام پدر خانه هميشه در حال ايرادگيري و غر زدن است. و هرگز از مادر خانه تشكر نمي‌كند. همين رفتار بر كودك اثر گذاشته و ناسپاسي را در او پرورش مي‌دهد.

📌 ارتباط با خانواده هاي سطح بالاتر از خود

ارتباطات اجتماعي از ديگر روش هايي هستند كه در تربيت و شخصيت فرزند تاثير مستقيم دارد. زماني كه والدين بدون توجه به تربيت فرزندان خود با كساني ارتباط برقرار مي‌كنند كه در سطح بالاتري از خود قرار دارند. باعث پرورش فرزند پرتوقع مي‌شوند. در اين شرايط فرزندان با مشاهده زندگي افراد با سطح بالا، انتظاراتشان هم بالا رفته و رضايت كمتري به زندگي نشان مي‌دهد.

📌 پاداش هاي اشتباه | انتظارات بيجا

منظور از پاداش اشتباه اين است كه والدين وقت و بي وقت به كودكان خود بدون هيچ دليلي پاداش دهند. به همين منظور فرزند پرتوقع پرورش مي‌يابد. براي جلوگيري از اين رفتار حتما بايد زماني كه كودك كار مفيد انجام مي‌دهد؛ به او پاداش دهيد. پاداش هاي بيجا باعث رشد و پرورش فرزند پرتوقع مي‌شود.

نحوه برخورد با فرزند پر توقع

براي رفتار و برخورد با فرزند پرتوقع بايد از روش هاي اصولي و نوين آگاه باشيد. به همين خاطر در اين بحش مقاله راجع به روش هاي برخورد با فرزند پرتوقع توضيح داده ايم.

🟡 با خصوصيت رفتاري فرزند خود آشنا شويد | فرزند پرتوقع

اولين كاري كه در جهت برخورد با فرزند پرتوقع بايد انجام دهيد، آشنايي با خصوصيات اخلاقي فرزند است. اگر فرزند شما كودك است، بايد نسبت به رفتارهاي كودكان به آگاهي برسيد. اگر فرزند پرتوقع در سن نوجواني قرار دارد؛ حتما بايد با ملايمت برخورد كنيد و رفتار خود با نوجوان را بروزرساني كنيد.

اما هرگز تبديل به والدين هلكوپتري نشويد.

🔴 آرامش خود را حفظ كنيد

براي رفتار با هر نوع فرزندي مخصوصا فرزند پرتوقع، آرامش خود را حفظ كنيد و صبور باشيد. حتما بايد نسب به رفتارهاي فرزند واكنش جدي نشان ندهيد و با كمال آرامش او را قانع كنيد.

🟠 الگوي مناسبي باشيد | فرزند پرتوقع

از روش هايي كه بايد در برخورد با فرزند پرتوقع انجام دهيد، الگوي مناسب بودن است. منظور از الگوي مناسب اين است كه رفتارهاي پرتوقع خود را كاهش دهيد و براي محبت بي دريغ نداشته باشيد. والد سخت گيري نباشيد؛ اما همه چيز را نيز فوري براي فرزند تهيه نكنيد. از پاداش هاي بيجا پرهيز كنيد و در جهت رشد فرزند به “نه گفتن” عادت كنيد.

🟢 از روانشناس كمك بگيريد

معمولا فرزند پرتوقع در سنين مختلف خود را نشان مي‌دهد. به همين منظور براي جلوگيري از اين رفتارها در هر سني، از روانشناس متخصص در آن حوزه و رده سني كمك بگيريد. فرزند پرتوقع اگر تحت كنترل نباشد؛ به مرور رفتارهاي بدتري از خود نشان خواهد داد و هميشه در زندگي فردي ناسپاس خواهد ماند.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله با فرزند پرتوقع آشنا شده ايد. متوجه شديد كه اين فرزندان به دلايل مختلفي چنين رفتاري از خود نشان مي‌دهند. اين رفتار به منظور والدين پر توقع، تعاملات اشتباه و … به وجود مي‌آيد. جهت جلوگيري حتما از روانشناس مرتبط با رده سني او مشورت كنيد. و در جست و جوي درمان اصولي باشيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه فرزند پرتوقع مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: فرزند پرتوقع | 4 نحوه برخورد با فرزند پرتوقع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۱:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات خواب از رايج‌ترين مشكلاتي هستند كه مي‌تواند براي هريك از ما و در هر سني پيش بيايد. اختلالات خواب به معناي هرگونه مشكلي است كه در جريان عادي خواب پيش مي‌آيد. و باعث مي‌شود تا شما در طول روز احساس خستگي كنيد يا به برنامه‌هاي روزانه‌تان نرسيد. اين مشكلات مي‌تواند بي‌خوابي، پرخوابي، كابوس‌هاي شبانه يا هر چيز ديگري را شامل شود.

 

اختلال در خواب معمولاً به دليل مشكلات روحي و به‌ خصوص اضطراب به وجود مي‌آيند؛ اما مي‌توانند دلايل جسماني هم داشته باشند. دشواري در خواب از هر نوع و به هر دليلي كه باشد مشكلات بسياري را در جريان زندگي روزمره ما ايجاد مي‌كند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين اختلال را در خود يا اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. 

منبع: اختلالات خواب در DSM 5

اختلالات خواب چيست؟

 

گاه برخي از عوامل مانع از خواب خوب مي‌شود. و به طور كلي آرامش شما را مختل مي‌كند. عواملي مانند استرس، مشكلات تنفسي، استفاده از داروهاي مختلف و … باعث بروز اين اختلال مي‌شوند. اختلالات خواب انواع مختلفي دارد و معمولا همراه با اختلالات روحي و رواني است. به همين دليل اگر بي خوابي شما كوتاه مدت باشد، همراه با مشكلات زياد نيست. اما اگر به صورت مداوم به اختلالات خواب دچار شده باشيد؛ حتما بايد از يك متخصص كمك بگيريد.

انواع اختلالات خواب

بيماراني كه دچار اختلال خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن و بيدار شدن مشكل دارند و يا خواب آن‌ها كيفيت مناسب را ندارد و به همين خاطر در طول روز احساس خستگي مي‌كنند. مهم‌ترين انواع اختلالات خواب عبارتند از:

📌 بي‌خوابي يا اينسومنيا

بي‌خوابي رايج‌ترين نوع اختلالات خواب است. بيماراني كه دچار بي‌خوابي هستند معمولاً ساعت‌ها در رخت خواب مي‌مانند و خوابشان نمي‌برد يا چند ساعت زودتر از زماني كه بايد، بيدار مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند بخوابند. بعضي از آن‌ها نيز در زمان خواب‌وبيداري مشكلي ندارند، اما در طول ساعاتي كه خوابند چندين بار بيدار مي‌شوند. همه اين مشكلات باعث مي‌شود كساني كه دچار بي‌خوابي هستند در طول روز به‌شدت احساس خستگي كنند. 

📌 اختلالات خواب | اختلال در چرخه خواب

بيماراني كه دچار اختلالات خواب مي‌شوند در به خواب رفتن يا كيفيت خوابشان مشكلي ندارند. آن‌ها زمان مناسبي به خواب نمي‌روند. براي مثال تمام ساعات شب را بيدارند و اصلاً احساس خستگي نمي‌كنند اما در طول روز 7 يا 8 ساعت مي‌خوابند.

📌 حمله خواب يا ناركولپسي

حمله خواب يكي از اختلالات خواب است. حمله خواب اختلالي است كه باعث مي‌شود بيمار در هر ساعتي از روز به‌طور ناگهاني و بدون اراده به خواب رود. اين حمله ممكن است در هر جايي از خانه گرفته تا محل كار و يا در وسايل حمل‌ و نقل عمومي اتفاق بيفتد. 

📌 اختلالات خواب | فلج خواب

فلج خواب نام يكي از اختلالات خواب است. كه در گذشته به آن بختك گفته مي‌شد. بيماراني كه دچار فلج خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن يا بيدار شدن براي مدت كوتاهي احساس مي‌كنند كه توانايي حركت ندارند. در واقع در اين شرايط علي‌ رغم اينكه مغز بيدار است اما عضلات بدن توانايي هيچ فعاليتي ندارند.

📌 كابوس‌هاي شبانه

كابوس‌ها نام يكي از اختلالات خواب است كه به معناي خواب‌هاي پر استرس و ترسناكي هستند. كه گاهي اوقات حتي باعث مي‌شوند شما از خواب بيدار شويد. همه ما حداقل يك‌ بار در طول زندگي تجربه ديدن كابوس را داشته‌ايم. اما اختلال كابوس زماني است كه تعداد اين كابوس‌ها و يا شدت اضطراب آن‌ها به ميزاني باشد كه مشكلاتي را براي فرد ايجاد كند.

📌 اختلالات خواب | پاراسومنيا يا خواب پريشي

پاراسومنيا به مجموعه‌اي از رفتارهاي غير عادي در زمان خواب گفته مي‌شود كه شناخته شده‌ ترين آن‌ها راه رفتن در خواب است. به‌ غير از راه رفتن، صحبت كردن يا دندان‌ قروچه كردن هم از اين دسته به شمار مي‌آيند. بعضي از متخصصين معتقدند كابوس ديدن هم مي‌تواند يكي از انواع پاراسومنيا باشد. بنابراين يكي از انواع اختلالات خواب، خواب پريشي است.

📌 مشكلات تنفسي يا آپنه خواب

مشكلات تنفسي يكي از اختلالات خواب است كه گاهي باعث مي‌شود زماني كه بيمار خواب است اكسيژن‌ رساني به بدن با مشكل مواجه شود. در اين شرايط بيمار براي چند ثانيه از خواب بيدار خواهد شد تا اكسيژن‌ رساني به حالت طبيعي برگردد. كساني كه در خواب دچار مشكلات تنفسي مي‌شوند معمولاً در طول شب يا فرداي آن از بيداري‌هاي خود چيزي به ياد نمي‌آورند. اما يكي از نشانه‌هاي بيداري شبانه احساس خستگي است كه در طول روز باقي مي‌ماند.

📌 اختلالات خواب | سندرم پاي بي‌قرار

كساني كه دچار سندرم پاي بي‌قرار هستند هنگام خواب احساس مي‌كنند جانوري روي پايشان حركت مي‌كند. يا احساساتي مثل مورمور شدن، سرد و گرم شدن و ناراحتي را در پاهاي خود احساس مي‌كنند. سندرم پاي بي قرار از ديگر انواع اختلالات خواب است.

📌 اختلال پرخوابي

يكي از انواع اختلالات خواب، اختلال پر خوابي است. در اين اختلال فرد به صورت مداوم خواب آلوده است. و هميشه به سوي خوابيدن گرايش دارد. عواملي مانند افسردگي، وراثت، ضربه به سر و … در بروز اين اختلال دخيل هستند.

علائم اختلالات خواب

❌ خستگي روزانه

❌ خواب ماندن

❌حركت غير معمول يا ساير تجربيات هنگام خواب

❌ تحريك‌ پذيري يا اضطراب

❌ اصرار شديد به چرت زدن در طول روز

❌افزايش وزن

❌ تغييرات ناخواسته در برنامه خواب يا بيداري شما

❌ عملكرد ضعيف در محل كار يا مدرسه

❌الگوهاي تنفسي غير معمول

❌ عدم تمركز

❌ اصرارهاي غير معمول يا ناخوشايند براي حركت هنگام خوابيدن

❌افسردگي

دلايل اختلال خواب

اختلالات خواب به دلايل مختلفي به وجود مي‌آيند. و برخي از اين دلايل است كه باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود. در اين بخش مقاله راجع به دلايل اختلالات خواب توضيح داده ايم.

🟡 افسردگي و اضطراب

ناراحتي‌هاي روحي به‌خصوص اضطراب و افسردگي دليل بسياري از اختلالات خواب هستند. اين بيماري‌ها باعث ايجاد تغييراتي در مواد شيميايي مغز مانند سروتونين مي‌شوند. به‌علاوه افكار منفي و نگراني‌هايي را در ذهن بيمار ايجاد مي‌كنند كه توانايي خواب راحت را از او مي‌گيرد. 

🟢 سبك زندگي اشتباه از علل اختلالات خواب

سبك زندگي اشتباه از دلايل بروز اختلالات خواب است. شيفت‌هاي كاري شبانه، عادت به شب‌ نشيني، درس خواندن در شب يا مصرف چاي و كافئين قبل از خواب از جمله عادت‌هاي اشتباهي هستند كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند. اين مشكلات در بيشتر اوقات اختلال در چرخه خواب را ايجاد مي‌كنند.

🟠 مشكلات تنفسي

بسياري از اختلالات خواب به دليل مشكلات تنفسي ايجاد مي‌شوند. آلرژي‌هاي فصلي يا سرماخوردگي‌ها مي‌توانند اختلالات تنفسي را افزايش دهند. در اين شرايط همان‌طور كه راجع‌به آپنه تنفسي گفتيم بيمار در طول شب بارها از خواب بيدار مي‌شود و در‌نتيجه در طول روز احساس خستگي مي‌كند.

🟤 استفاده از داروها يا سوء مصرف مواد مخدر

مصرف دارو يكي از دلايل بروز اختلالات خواب است. بعضي از داروها به‌ خصوص داروهايي كه براي كنترل اضطراب و افسردگي استفاده مي‌شوند مي‌تواند باعث افزايش يا كاهش ساعت‌هاي خواب شود. بعضي از انواع مواد مخدر مانند شيشه يا قرص‌هاي اكس نيز نياز بدن به خواب را كاهش مي‌دهند. توجه داشته باشيد كه براي قطع مصرف دارو يا مخدر بايد اين كار را زير نظر متخصص انجام دهيد. و از قطع ناگهاني داروها خودداري كنيد.

🟣 درد مزمن

يكي از دلايل بروز اختلالات خواب، درد مزمن است. معمولا درد مزمن مانع از خواب مي‌شود و حتي فرد را از خواب بيدار مي‌كند. دردهاي مزمن شامل كمر درد، سر درد، بيماري التهابي روده، سندرم خستگي، آرتروز و فيبروميالژيا مي‌شود.

🔴 ژنتيك

گاهي دليل بروز اختلالات خواب، ژنتيك است. در اين شرايط يكي از اقوام نزديك فرد به اختلال خواب دچار است كه باعث بروز اختلال در بستگان خود مي‌شود.

تشخيص اختلالات خواب

 

اگر شب‌ها به‌ راحتي نمي‌توانيد بخوابيد يا در طول روز احساس خستگي مي‌كنيد بهتر است راجع به اين موضوع از يك متخصص كمك بگيريد. متخصصين از روش‌هاي مختلفي براي تشخيص اختلالات خواب استفاده مي‌كنند. در اين بخش مقاله راجع به تشخيص اختلالات خواب توضيح داده ايم.

🔶 تست خواب يا پلي‌ سومنوگرافي

اولين قدم در بررسي اختلالات خواب استفاده از اين تست است. در اين روش مسائل مختلفي مثل سطح اكسيژن خون يا امواج مغزي در طول خواب مورد بررسي قرار مي‌گيرند تا مشخص شود كه بيمار در چه قسمتي دچار اختلال است.

🔶 نوار مغزي يا الكتروانسفالوگرام

نوار مغزي دستگاهي است كه در بيداري جريان الكتريكي مغز را مورد بررسي قرار مي‌دهد و اگر در بخشي از اين جريان مشكل وجود داشته باشد به‌خوبي در اين روش قابل‌ مشاهده است. متخصصين با استفاده از اين روش و با توجه به منطقه‌اي كه دچار مشكل شده است براي درمان اختلالات خواب تصميم مي‌گيرند.

🔶 آزمايش خون

اين روش به متخصص كمك مي‌كند تا بعضي از مشكلات و دلايل زمينه‌اي كه مي‌تواند باعث بروز اختلالات خواب شود را موردبررسي قرار دهد. از آزمايش خون بيشتر براي بررسي حملات خواب استفاده مي‌شود.

🔶 نقشه مغزي يا QEEG

پزشكان با كمك نقشه مغزي مي‌توانند اختلالات خواب را تشخيص دهند. در اين نوع تشخيص با كمك امواج خواب در نقاط مختلف مغز، نشان داده خواهد شد كه فرد به اين اختلال دچار شده است.

درمان اختلال خواب

اختلالات خواب به روش هاي مختلفي مانند روان درماني، دارو درماني و … به وجود مي‌آيند. كه در اين بخش مقاله راجع به درمان اختلالات خواب توضيح داده ايم.

🔻 روان‌ درماني

بيشتر اختلالات خواب به دليل مشكلات روحي مثل اضطراب يا افسردگي اتفاق مي‌افتند. به‌همين‌خاطر بهتر است براي درمان مشكلات خواب ابتدا به يك روانشناس مراجعه كنيد. اگر روانشناس احساس كند كه مشكلات شما به دليل ناراحتي‌هاي روحي ايجاد شده براي درمان آن‌ها به شما كمك خواهد كرد.

گاهي اوقات مشكلاتي مثل سبك زندگي اشتباه باعث اختلالات خواب مي‌شوند. براي مثال ممكن است فعاليت‎‌هاي ذهني مهمي را در ساعت‌هاي قبل از خواب انجام دهيد. در اين مواقع درمانگر كمك مي‌كند تا دلايل مشكلات خود را پيدا و برطرف كنيد.

🔻 دارودرماني

گاهي اوقات شدت اختلالات خواب يا مزمن شدن آن‌ها باعث مي‌شود درمانگر احساس كند به غير از روان‌درماني بايد از داروها نيز استفاده كرد. براي درمان اختلالات خواب معمولا از داروهاي ضد اضطراب يا افسردگي استفاده مي‌شود. در استفاده از داروها بهتر است به اين نكته توجه داشته باشيد كه دارو معمولا نمي‌تواند مشكل شما را كاملا برطرف كند و با قطع استفاده از دارو احتمالا مشكلات شما باز خواهند گشت. به‌همين‌خاطر بهتر است در كنار استفاده از داروها جلسات روان‌درماني را هم جدي بگيريد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله مطلع شده ايد، اختلالات خواب به دلايل مختلفي بروز پيدا مي‌كند. كه اگر فرد تحت درمان قرار نگيرد، با مشكلات فراواني مواجه خواهد شد. به همين دليل براي درمان حتما از متخصص كمك بگيريد. و هرچه سريعتر جلوي اين اختلال را بگيريد تا زندگي شما را مختل نكند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات خواب مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چه درماني براي بي‌خوابي وجود دارد؟

گاهي اوقات بي‌خوابي به دليل مشكلات روحي مانند اضطراب و افسردگي اتفاق افتاده است و بايد اين مشكلات را درمان كرد. بعضي مواقع هم سبك زندگي اشتباه باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود كه بايد آن‌ها را اصلاح كرد. ممكن است درمانگر از بعضي داروهاي ضد اضطراب يا افسردگي هم براي درمان بي‌خوابي استفاده كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات خواب در DSM 5،
موضوع:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۰۷:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی