مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

افزايش دوپامين در بدن فوايد زيادي را براي افراد به همراه دارد. دوپامين يكي از مهم‌ترين پيام رسان‌هاي عصبي در مغز است كه بر تمركز، حافظه و افزايش شادي و لذت تأثير مي‌گذارد. كمبود ترشح اين پيام رسان در مغز مشكلاتي را در زمينه تمركز و حافظه براي فرد به وجود مي‌آورد و افزايش آن منجر به تقويت سيستم پادش‌دهي مغز و به دنبال آن افزايش حس شادي مي‌شود. آگاهي از روش‌هاي طبيعي افزايش اين هورمون در بدن به شما كمك مي‌كند تا به طور طبيعي از مزاياي آن بهره‌مند شويد. در ادامه مطلب به بررسي راه‌هاي افزايش دوپامين در بدن مي‌پردازيم. براي دريافت خدمات مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: افزايش دوپامين

افزايش دوپامين

دوپامين يكي از انتقال دهنده هاي عصبي است كه به طور طبيعي در بدن همه ما ترشح مي‌شود. البته عواملي در ميزان اين توليد دوپامين تاثير دارند كه برخي از آن‌ها اعتياد آور است. براي مثال مواد خوراكي حاوي قند مثل شكلات ها، شيريني، مواد مخدر، ورزش و …. موجب افزايش دوپامين مي‌شوند. اما همانطور كه مشخص است همه اين روش ها مناسب نبوده و مي‌توانند به بدن شما آسيب بزنند. در ادامه روش هاي سالم را براي افزايش دوپامين شرح داده‌ايم.

اگر از دارو يا قرص دوپامين استفاده مي كنيد، حتما در اين باره بخوانيد.

 

دوپامين چيست؟

دوپامين پيام رساني عصبي در مغز است كه عملكردهايي مانند توجه، انگيزه، حافظه و حتي حركات بدن را تحت تأثير قرار مي‌دهد. اين پيام رسان در سيستم پاداش دهي مغز نقش دارد و زماني كه به ميزان زيادي در بدن ترشح شود، منجر به ايجاد حس شادي و لذت مي‌شود. اين احساسات در تكرار يك عمل يا رفتار به شما انگيزه مي‌دهد. در مقابل پايين بودن ميزان ترشح دوپامين در مغز منجر به كاهش انگيزه و اشتياق فردي مي‌شود. كار تنظيم ميزان دوپامين در سيستم عصبي صورت مي‌گيرد اما افراد مي‌توانند با استفاده از روش‌هايي ميزان آن را در مغز به طور طبيعي افزايش دهند و انگيزه و روحيه بيشتري داشته‌باشند.

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد

راه‌هاي افزايش دوپامين

با انجام برخي كارهاي مي‌توانيد به صورت طبيعي ميزان ترشح دوپامين در مغز را افزايش دهيد. اين راهكارها عبارتند از:

1. ورزش كردن از مؤثرترين راه‌هاي افزايش دوپامين

ورزش كردن تقريبا از جانب تمام متخصصان توصيه مي‌شود چرا كه در افزايش ميزان هورمون اندورفين و بهبود روحيه عالي است. بعد از ده دقيقه ورزش ايروبيك، بهبود خلق را در خود احساس مي‌كنيد و افزايش اين ميزان تا بيست دقيقه باعث ايجاد حس لذت مي‌شود. ورزش كردن به طور طبيعي ميزان دوپامين را در مغز افزايش مي‌دهد. ورزش روزانه سلامت ذهن و جسم شما را تصمين مي‌كند و از استرس و فشارهاي رواني مي‌كاهد. همچنين علائم افسردگي نيز با ورزش كردن تا حد زيادي كاهش مي‌يابد. براي آشنايي بيشتر با روش درمان افسردگي با ورزش كليك كنيد.

2. خواب كافي و با كيفيت

آزاد شدن دوپامين در مغز با احساس هوشياري و بيداري همزمان مي‌شود؛ ميزان ترشح دوپامين در بدن هنگام صبح به طور طبيعي بيشتر است و هر چه به شب نزديك‌تر مي‌شويد، كاهش مي‌يابد. كمبود خواب و بي‌خوابي در شب اين ريتم طبيعي را بر هم مي‌زند و باعث مي‌شود دوپامين به ميزان كافي به هنگام صبح و بيدار شدن از خواب توليد نشود و يا ميزان گيرنده‌هاي آن كاهش يابند. كاهش حساسيت گيرنده‌هاي دوپامين، خواب‌آلودگي را براي فرد به همراه دارد.

كاهش دوپامين در بدن تمركز، حافظه و توانايي هماهنگي در مغز را دچار مشكل مي‌كند. خواب منظم و با كيفيت دوپامين را به طور طبيعي و با گذشت زمان در بدن شما افزايش مي‌دهد به شرطي كه هر شب در ساعت مقرر به خواب برويد و به ميزان كافي بخوابيد؛ در اين صورت بيشتر احساس هوشياري و توانايي فيزيكي خواهيد داشت. ميزان خواب كافي براي بزرگسالان را هفت تا نه ساعت تخمين زده‌اند.

3. مديتيشن كنيد

مديتيشن تمريناتي را شامل مي‌شود كه به پاك كردن ذهن، افزايش تمركز و رها شدن از افكار بيهوده و منفي مي‌انجامد. تمرينات مديتيشن و مراقبه را مي‌توانيد در حالت ايستاده، نشسته و يا خوابيده انجام دهيد. مديتيشن روزانه و مداوم باعث سلامت رواني و فيزيكي مي‌شود و تحقيقات جديد نشان داده‌اند كه باعث افزايش دوپامين در مغز نيز مي‌‌شود.

4. با نور خورشيد دوپامين خود را افزايش دهيد

افسردگي فصلي يا تغيير خلق و خو در زمستان، از جمله تنش‌هايي است كه بر اثر تغييرات آب و هوايي بروز پيدا مي‌كنند و منجر به افسردگي و غم در افرادي مي‌شوند كه نور خورشيد به اندازه كافي به آن‌ها نمي‌رسد. كمتر قرار گرفتن در معرض نور طبيعي خورشيد ميزان توليد هورمون‌هاي شادي بخش را كاهش مي‌دهد و در مقابل بهره‌مندي از آن دوپامين را افزايش مي‌دهد. البته لازم است نكات ايمني را رعايت كنيد؛ قرار گرفتن بيش از حد در معرض نور خورشيد به پوست آسيب مي‌زند و گاه اعتيادآور است.

5. رژيم غذايي با پروتئين زياد باعث افزايش دوپامين مي‌شود

پروتئين‌ها را اجزاي كوچك‌تري به نام آمينو اسيد تشكيل مي‌دهند. يكي از انواع آمينو اسيد كه نقش اساسي در توليد و افزايش دوپامين دارد، تيروزين است. اين آمينو اسيد قابليت تبديل به دوپامين را دارد و به همين دليل مصرف غذاهاي در بردارنده‌ي آن  بسيار بااهميت است. علاوه بر اين دوپامين از طريق فنيل آلانيل هم توليد مي‌شود كه هر دو در غذاهاي پروتئيني مانند گوشت قرمز، بوقلمون، تخم مرغ، لبنيات، سويا و حبوبات به مقدار زياد وجود دارند. در صورت كمبود اين مواد در برنامه‌ي غذايي فرد، توليد دوپامين افت پيدا كرده و در مقابل افزايش مصرف مواد پروتئيني به افزايش تمركز و حافظه كمك مي‌كند.

6. چربي اشباع شده را در برنامه غذايي خود كاهش دهيد

چربي اشباع شده در مواد غذايي همچون لبنيات پر چرب، روغن نارگيل، چربي حيواني، كره و روغن پالم به وفور يافت مي‌شود. افزايش مصرف چربي اشباع شده مسير گيرنده‌هاي دوپامين را مختل مي‌سازد، سيستم دوپامين را دچار تغييرات مي‌كند و مشكلات ديگري را براي فرد به همراه مي‌آورد كه التهاب بدن يكي از اين موارد است. مصرف زياد چربي اشباع شده با تضعيف عملكردهاي شناختي مغز ارتباط دارد.

7. آهنگ گوش دادن

گوش دادن به موسيقي شايد جذاب‌ترين روشي باشد كه مي‌توان براي افزايش دوپامين در بدن به كار برد. تحقيقات زيادي نشان داده‌اند كه استفاده از اين روش باعث افزايش ميزان فعاليت سيستم پاداش‌دهي مغز و در نتيجه ايجاد حس رضايت در اين سيستم مي‌شود كه سرشار از گيرنده‌هاي دوپامين است. گوش دادن به موسيقي حتي براي افرادي كه دچار بيماري پاركينسون هستند نيز مي‌تواند بسيار مفيد باشد و در بالا بردن مهارت‌هاي حركتي به آن‌ها كمك كند. گوش كردن به آهنگ‌هاي ملايم، با مضمون و محتواي شاد و يا موسيقي بي‌كلام بهترين انتخاب براي افزايش دوپامين در مغز هستند.

8. درمان اعتياد

اعتياد يكي از عوامل اصلي اختلال در ميزان دوپامين است. بسياري از مواد مخدر بر روي گيرنده هاي عصبي دوپامين و سروتونين تاثير گذاشته و اجازه توليد دوپامين با ساير روش هاي سالم را از فرد مي‌گيرد. به طوري كه فرد تنها با مصرف مواد تلاش مي كند كه ميزان هورمون شادي را افزايش دهد، در حالي كه با مصرف هر چه بيشتر مواد دائم به خود آسيب بيشتري وارد مي‌كند. در چنين شرايطي دريافت خدمات درماني ضرورت داشته و براي بازپروري بايد اقدامات لازم صورت بگيرد.

9. استفاده از مكمل هاي غذايي

مكمل هاي غذايي به بدن كمك مي‌كنند تا مواد معدني لازم براي توليد و افزايش دوپامين تامين شود. بدن براي افزايش دوپامين نياز به نياسين، ويتامين هاي گروه ب (به خصوص ب12)، آهن، منيزيوم و.. دارد. اگر تغذيه شما حاوي اين مواد معدني نيست با دريافت داروهاي مكمل و يا تغيير رژيم غذايي تان مي‌توانيد هورمون شادي را در بدن خود افزايش دهيد. اگر با وجود رعايت اين موارد هنوز احساس ناراحتي داريد حتما براي درمان به متخصص روانشناسي مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات لازم در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

10. رژيم حاوي پروبيوتيك

پروبيوتيك نوعي باكتري در سيستم گوارشي است كه به هضم و توليد دوپامين كمك مي‌كند. وجود اين باكتري باعث كاهش استرس، كاهش مشكلات گوارشي، ثبات خلقي  و افزايش سوخت و ساخت بدن مي‌شود. شما مي‌توانيد از محصولات حاوي پروبيوتيك براي بهبود وضعيت بيماري افسردگي استفاده نماييد.

استفاده از كمك روانشناس براي افزايش دوپامين

در كنار تمام روش هاي ذكر شده، افكار و باورهاي شما نيز بايد تغذيه و تغيير كنند. يكي از مهم ترين راه هاي افزايش دوپامين دريافت خدمات درماني است. از آنجا كه روانشناس روي باورها و افكار شما كار مي‌كند، بعد از چند جلسه درمان به راحتي مي‌توانيد باورهاي مخرب را شناسايي كرده و با كمك درمانگر براي تغيير آن‌ها اقدام كنيد. در اين روش تلاش بر آن است كه بدون استفاده از داروهاي شيميايي كه داراي عوارض زيادي هستند، به درمانجو كمك شود تا از اختلالاتي مثل افسردگي، اضطراب، وسواس، بيماري هاي روان تني و….. دور شود. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان افسردگي بدون دارو كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

افزايش بيش از حد دوپامين چه عوارضي دارد؟

افزايش بيش از اندازه دوپامين در بدن ممكن است با علائمي نظير اضطراب، آشفتگي، خوشي غيرطبيعي، افكار پارانوئيدي و بيش فعالي بروز پيدا كند. براي درمان افسردگي مي‌توانيد از خدمات مشاوره افسردگي كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افزايش دوپامين،
موضوع:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۸:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چگونه ذهن خواني كنيم ؟ پاسخ اين سؤال مي‌تواند براي بسياري از ما جذاب باشد. اينكه بدانيم در ذهن ديگران چه مي‌گذرد تأثير بسياري روي روابط اجتماعي ما خواهد داشت. علاوه بر اين بسياري از كساني كه در شغل خود نياز دارند تا با مردم ارتباط برقرار كنند با استفاده از اين راهكار مي‌توانند موفقيت‌هاي شغلي بسياري به دست بياورند. اگرچه تكنيك‌هايي براي ذهن خواني مطرح شده و هستند كساني كه واقعاً مي‌توانند آنچه در ذهن شما مي‌گذرد را بفهمند بااين‌حال دقت داشته باشيد كه اين كار هنوز از نظر علمي اثبات نشده است. به همين خاطر حتي اگر از روش‌هاي ذهن خواني استفاده مي‌كنيد مطمئن نباشيد كه تمام آنچه در ذهن طرف مقابل مي‌گذرد را فهميده‌ايد. با همه اين‌ها اگر ذهن خواني و كنترل فكر ديگران براي شما نيز جذاب است، بهتر است تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد.

منبع: چگونه ذهن خواني كنيم؟

ذهن خواني چيست

شايد برايتان جالب باشد اگر بگوييم ذهن خواني يا brain reading يك روش جديد در علوم اعصاب و روان‌شناسي است. در اين روش سيگنال‌هاي مغزي فرد از طريق يك دستگاه، قابل‌مشاهده هستند. متخصصين با تعبير و تفسير اين سيگنال‌ها متوجه مي‌شوند كه فرد مي‌خواهد چه كاري انجام بدهد. اما نكته مهم اين جاست كه ذهن خواني حداقل تا به امروز فقط توانسته افكاري را پيش‌بيني كند كه قرار است بلافاصله به يك رفتار تبديل بشوند. براي مثال متخصصي كه سيگنال‌هاي مغزي را مشاهده مي‌كند مي‌تواند پيش‌بيني كند كه فرد تا چند دقيقه ديگر از جاي خود بلند شده و براي آب خوردن وارد آشپزخانه مي‌شود. ذهن خواني و پيشرفت بيشتر آن يكي از تكنولوژي‌هايي است كه مي‌تواند استفاده بسياري به‌خصوص براي بيماران درگير با مشكلات مغزي و كساني كه نمي‌توانند صحبت كنند داشته باشد.

 

بيشتر بخوانيد : چهره خواني 

 

ذهن خواني و سوءتفاهم‌هاي همراه آن

اگرچه راه‌هايي براي ذهن خواني وجود دارد بااين‌حال به‌خاطر داشته باشيد كه شما هرگز نمي‌توانيد از دانسته‌هاي خودتان مطمئن باشيد. مي‌خواهيم بگوييم كه شما حتي اگر در ذهن خواني بسيار پيشرفت كرده باشيد فقط مي‌توانيد احتمال بدهيد كه افكارتان راجع به طرف مقابل درست هستند. پس هرگز تصوراتتان را به‌عنوان يك واقعيت محض نپذيريد. متأسفانه اين موضوع باعث بروز سوءتفاهم‌هاي بسياري مي‌شود. هميشه به ديگران اجازه بدهيد كه راجع به افكار و نظرات خودشان با شما صحبت كنند. و در مورد حرف‌هاي آنها فكر كنيد.

حتما مقاله تعريف شخصيت از نظر روانشناسان را هم بخوانيد.

چگونه ذهن خواني كنيم

به حركات چشم طرف مقابل دقت داشته باشيد

يكي از جالب‌ترين راهكارها براي ذهن خواني اين است كه به حركات چشم طرف مقابل دقت داشته باشيد. اينكه چشم‌هاي مخاطب شما چطور حركت مي‌كند مي‌تواند مطالب بسياري را راجع به آنچه در ذهن او مي‌گذرد بيان كند. براي مثال تحقيقات نشان داده است كه حركات چشم به شكل‌هايي كه در ادامه مي‌گوييم مي‌تواند معاني زير را به همراه داشته باشد:

اگر چشم‌ها به سمت راست و بالا حركت كردند: فرد در حال جست‌وجو در حافظه خود و بازسازي ذهني يك تصوير است.

اگر چشم‌ها به سمت چپ و بالا حركت كردند: فرد در حال ساختن يك تصوير يا داستان تازه است. پس مي‌توان تا حدودي حدس زد كه او دروغ مي‌گويد.

حركت مردمك چشم در جهت مستقيم و راست: يادآوري صدايي كه فرد قبلاً آن را شنيده است.

حركت مردمك چشم در جهت مستقيم و چپ: ساختن صدايي جديد

اگر چشم‌ها به سمت پايين و راست حركت كردند: فرد در حال صحبت‌كردن با خود است

اگر چشم‌ها به سمت پايين و چپ حركت كردند: فرد در حال به‌يادآوردن يك موضوع است.

براي انجام انواع تست شخصيت شناسي كليك كنيد.

روي فرد مورد نظرتان تمركز داشته باشيد

اولين قدم براي اينكه بتوانيد ذهن يك نفر را بخوانيد اين است كه روي او تمركز داشته باشيد. براي اين كار ابتدا ذهنتان را از همه موضوعاتي كه در اطرافتان وجود دارد خالي كنيد. سعي كنيد هيچ چيزي به جز لحظه حال و كسي كه روبه‌روي شما است در ذهنتان باقي نماند. سپس با دقت فرد را بررسي كنيد. همه ويژگي‌هاي ظاهري او را در نظر بگيريد. درعين‌حال تلاش كنيد تا بين تصوير و پس‌زمينه آن تفاوت قائل شويد. يعني شما فقط بايد خود فرد را ببينيد. هرچيز ديگري كه در محيط است را از او جدا كنيد؛ همه توجهتان را روي طرف مقابل بگذاريد. براي مدتي در حدود 15 ثانيه به چشم‌هاي فرد نگاه كنيد و بعد سرتان را به سمت ديگري حركت دهيد. سعي كنيد تصوير فرد را در ذهنتان بازسازي كنيد. ذهنتان را باز بگذاريد تا انرژي‌ها از سمت طرف مقابل به سمت ذهن شما حركت كنند.

شروع به صحبت كنيد

پس از اينكه روي فرد مقابل به‌خوبي تمركز كرديد نوبت آن رسيده كه با او صحبت كنيد. در اين زمان احتمالاً شما مي‌توانيد از صحبت‌هاي خود نتايج خوبي بگيريد. بعضي‌ها معتقدند در اين شرايط همه آن چيزي كه به ذهن شما مي‌رسد همان‌هايي هستند كه از ذهن طرف مقابل عبور مي‌كنند. اگر اين مراحل را با موفقيت گذرانده باشيد حالا به‌خوبي مي‌توانيد از محتواي ذهن طرف مقابل باخبر شويد.

به زبان بدن توجه داشته باشيد

يكي از نكاتي كه در ذهن خواني مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد زبان بدن است. زبان بدن واقعيتي اثبات شده است كه حتي روان‌شناسان نيز براي شناخت بيشتر مراجعان خود از آن استفاده مي‌كنند. براي مثال كساني كه دست‌به‌سينه مي‌نشينند، پاهايشان را روي‌هم مي‌اندازند و يا دست‌وپاي خود را تكان مي‌دهند درگير اضطراب هستند. اينكه يك نفر به‌جاي نشستن در مقابل شما يا وسط يك جمع دلش بخواهد در گوشه‌اي بنشيند مي‌تواند به معناي آن باشد كه او احساس ناامني و اضطراب مي‌كند. شما با دقت‌كردن به اين نشانه‌ها و بازخورد دادن آنها به طرف مقابل مي‌توانيد به‌خوبي از آنچه در ذهنش مي‌گذرد آگاه شويد.

به رفتارهاي گذشته فرد دقت كنيد

شخصيت همه ما مجموعه‌اي از ويژگي‌هاي ثابت است. همين موضوع باعث مي‌شود انسان‌ها تا حد زيادي قابل پيش‌بيني باشند. پس اگر مي‌خواهيد ذهن كسي را بخوانيد يا رفتار او را در آينده پيش‌بيني كنيد نگاه‌كردن به رفتارهاي گذشته فرد و شخصيت او به‌طوركلي، مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد. براي مثال اگر طرف مقابل شما معمولاً در مخالفت كردن با ديگران دچار مشكل است احتمال اينكه به پيشنهاد شما نه بگويد نيز بسيار كم خواهد بود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ذهن خواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا واقعاً توانايي ذهن‌خواني واقعيت دارد؟

تكنيك‌هايي براي اين كار مطرح شده است. بااين‌حال شما هرگز نمي‌توانيد مطمئن باشيد كه صددرصد آنچه در ذهن ديگران مي‌گذرد را متوجه شده‌ايد. بهتر است به‌جاي تأكيد بيشتر روي توانايي ذهن‌خواني خودتان از ديگران بخواهيد كه راجع به افكار و احساساتشان با شما صحبت كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: چگونه ذهن خواني كنيم؟،
موضوع:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۵:۴۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مادر مشكلي است كه بعضي‌ها را درگير خودش مي‌كند. مادر براي همه ما نمادي از مهر و محبت است. همگي وقتي از شرايط و مشكلات خسته مي‌شويم به مادر پناه مي‌بريم. و او مي‌تواند آرامشي دوباره به زندگي و شرايط روحي ما بدهد. اما هستند مادراني كه به هر دليلي ترس را به وجود فرزندشان مي‌اندازند. سرزنش‌كردن‌هاي هميشگي يا شخصيت‌هايي كه بسيار سلطه‌گر هستند از جمله دلايل ترس از مادر هستند. اگر شما هم از آن دسته افرادي هستيد كه درگير اين مشكل شده‌اند احتمالاً متوجه شده‌ايد كه ترس از مادر تا چه حد مي‌تواند زندگي فرد را تحت‌تأثير خودش قرار بدهد. به همين خاطر بايد فكري به حال اين شرايط بكنيد. اگر نمي‌دانيد بهترين راهكار براي اين شرايط چيست، حتما براي دريافت خدمات مشاوره خانواده كليك كنيد.

منبع: ترس از مادر

ترس از مادر

شايد براي بعضي‌ها باوركردني نباشد اما ترس از مادر يك مشكل جدي براي خيلي از خانم‌ها و آقايان است. آنها معمولاً احساس مي‌كنند كه بايد راجع به همه چيز از مادرشان اجازه بگيرند؛ و هيچ كاري را برخلاف ميل او انجام نمي‌دهند. در حقيقت ترس از ناراحت شدن و تنبيه مادر بزرگ‌ترين مشكلي است كه اين افراد دارند. اين مشكل به‌خصوص زماني كه فرد ازدواج مي‌كند و يا سنش بالاتر مي‌رود بيشتر و بيشتر خودش را نشان مي‌دهد. شايد همسر يا دوستان شما از اين رفتارتان كلافه شده باشند؛ يا شايد آنها شما را مسخره مي‌كنند. به همين خاطر بايد بتوانيد با ترس‌تان روبه‌رو بشويد و براي تغيير شرايط كاري انجام دهيد.

براي كسب اطلاع از انواع خشونت خانگي كليك كنيد.

دلايل ترس از مادر

براي روبه‌رو شدن با ترسي كه از مادرتان داريد و برطرف‌كردن آن، اولين قدم اين است كه دلايل ترس را بشناسيد. وقتي ما بدانيم چرا يك اتفاق در حال رخ‌دادن است طبيعتاً بهتر مي‌توانيم آن را كنترل كنيم. ترس از مادر مي‌تواند باتوجه‌به شخصيت شما و مادرتان، شرايط زندگي و همين‌طور خاطراتي كه از او داريد دلايل مختلفي داشته باشد. بااين‌حال بعضي از شايع‌ترين دلايل اين مشكل به شرح زير هستند. پيشنهاد مي‌شود براي مقابله با اين ترس مقاله والدين سمي را بخوانيد.

شخصيت‌هاي سلطه‌گر

بعضي از خانم‌ها بيش از حد سلطه‌گر هستند. آنها مديريت همه چيز يك زندگي را در دست مي‌گيرند؛ و به همسر و فرزندان خود مي‌فهمانند كه براي هر كاري بايد از او اجازه گرفته شود. اين شخصيت‌ها معمولاً باعث مي‌شوند كه فرزندشان هم از آنها حساب برده يا به زبان راحت‌تر بگوييم، از او بترسد. در چنين شرايطي احتمالاً حتي فكركردن به اينكه كاري را مستقل انجام بدهيد نيز شما را اذيت مي‌كند.

خاطرات دردناك

يكي از دلايل مهم براي ترس از مادر خاطراتي هستند كه به‌خصوص از سال‌هاي كودكي راجع به مادر خود داريد. اگر شما در اين سال‌ها تنبيه مي‌شديد يا هر رفتار منفي ديگري را تجربه كرده‌ايد احتمالاً امروز هم سايه خاطرات كودكي با شما خواهد بود. و اين باعث مي‌شود تا همچنان از اينكه مادرتان با شما دعوا كند بترسيد.

براي آشنايي بيشتر با عواقب كتك زدن فرزندان كليك كنيد.

تربيت‌هاي اشتباه

بعضي از مادران حتي به غيرعمد راه‌هاي اشتباهي را براي تربيت فرزند انتخاب مي‌كنند. كمال‌گرايي بيش از حد، سرزنش كردن رفتارهاي اشتباه كودك و كارهايي از اين دست رابطه مادر و فرزند را خراب مي‌كند. در چنين شرايطي حتي وقتي فرد به بزرگسالي مي‌رسد هنوز هم باور به اينكه از نظر مادرش كامل و كافي نيست را دارد. و اين باعث مي‌شود كه براي هر كاري كه مي‌خواهد انجام بدهد ترس از برخورد مادر را احساس كند.

مشكلات شخصيتي

بعضي از ما عادت داريم حتي وقتي بزرگ شده‌ايم نيز نقش يك كودك را ايفا كنيم. در اين شرايط شما احتمالاً درگير رفتارهاي ناپخته و احساسي بسياري هستيد. يا شايد باور نكرده باشيد كه بزرگ و مستقل شده‌ايد. كساني كه اين شكل از شخصيت را براي خودشان انتخاب مي‌كنند طبيعتاً رفتارشان با ديگران نيز مانند يك بچه خواهد بود. آنها درست مانند سال‌هاي كودكي به منابع قدرت يا پدر و مادر خود وابسته هستند و از آنها مي‌ترسند.

راهكارهايي براي مبارزه با ترس از مادر

با ترس‌هايتان روبه‌رو شويد

يكي از بهترين راه‌ها براي ازبين‌بردن هر ترسي اين است كه با آن روبه‌رو شويد. روان‌شناسان معتقدند اين كه ترس‌هاي ما ادامه پيدا مي‌كند به اين خاطر است كه از مواجه شدن با آنها فرار مي‌كنيم. براي مثال وقتي شما مي‌ترسيد كه برخلاف ميل مادرتان رفتار كنيد احتمالاً اين فكر در ذهنتان هست كه مادرتان عصباني خواهد شد. به همين خاطر از انجام‌دادن آن كار خودداري مي‌كنيد. و اين دليلي مي‌شود براي اينكه ترس شما ادامه پيدا كند. اما اگر يك‌بار كاري كه دلتان مي‌خواهد را انجام بدهيد متوجه خواهيد شد كه شرايط آن‌طورها كه فكر مي‌كنيد هم نيست. در حقيقت شما خواهيد ديد كه هيچ فاجعه‌اي در كار نيست. و همين باعث مي‌شود كه ترس‌هايتان كمتر شوند.

با مادرتان صحبت كنيد

خيلي از مواقع سوءتفاهم‌ها و مشكلات به اين خاطر پيش مي‌آيند كه شما راه‌هاي صحيح ارتباط برقرار كردن با طرف مقابل را نمي‌دانيد. اگر به هر دليلي از مادرتان مي‌ترسيد يك راه‌حل اين است كه با او صحبت كنيد. در يك فضاي آرام و دوستانه ترس و نگراني‌هاي خود را با مادرتان در ميان بگذاريد. سعي كنيد با كمك هم شرايط را بررسي كرده و براي تغيير آن به يك راه‌حل مشترك برسيد.

ترس از مادر و اهميت مشاوره

گاهي اوقات ترس فرد از مادر آن‌قدر عميق است كه به‌سادگي نمي‌توان آن را برطرف كرد. در چنين شرايطي بهترين راهكار اين است كه از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با بررسي ريشه و دليل اضطراب‌هايتان به شما كمك مي‌كنند كه با باورهاي اشتباه و آنچه در ضمير ناخودآگاهتان مي‌گذرد آشنا شويد. سپس راه‌هايي را براي تغيير شرايط به شما آموزش مي‌دهند. حتي در شرايطي كه لازم باشد مشاور جلساتي را نيز با مادرتان برگزار مي‌كند. و به هر دوي شما مهارت‌هاي ارتباط صحيح را ياد خواهد داد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از مادر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانوادگي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

همسرم بيش از حد از مادرش مي‌ترسد و براي همه مسائل زندگي‌مان از او نظر مي‌خواهد. چطور بايد اين مشكل را حل كنم؟

بهتر است با همسرتان صحبت كنيد و ناراحتي خود را از اين مسئله به شكل مناسب به او بگوييد. به همسرتان كمك كنيد تا از قدم‌هاي كوچك شروع كرده و مستقل زندگي كند. اما اگر اين راهكارها آن‌طور كه بايد پاسخ نمي‌دهند بهتر است از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از مادر،
موضوع:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۲:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مزايا و معايب ازدواج با دختر پولدار چيست؟ متاسفانه امروزه به دليل وجود مشكلات اقتصادي معيارهاي برخي از جوانان براي انتخاب همسر تغيير نموده و شاخص‌هايي مانند ثروتمند بودن جايگزين ارزش‌هايي مانند اخلاق و وفاداري براي ازدواج شده است. ازدواج با دختر پولدار، اگرچه روياي برخي از پسرهاست تا با آن بتوانند به اهدافي كه در ذهن دارند برسند اما اين ايده مي‌تواند مشكلاتي را نيز به همراه داشته باشد مخصوصا زماني كه تنها به پول دختر توجه كرده و براي ديگر معيارهاي مهم در ازدواج اهميتي قائل نشده باشد. در صورتي كه قصد ازدواج با دختر پولدارتر از خود را داريد، توصيه مي‌شود كه از پيامدهاي آن نيز آگاهي داشته باشيد و حتما با يك روانشناس مشورت نماييد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

منبع: ازدواج با دختر پولدار

ازدواج با دختر پولدار

ثروتمند بودن يا نبودن دختر براي برخي مردان بسيار اهميت دارد، برخي بر اين باورند كه اختلاف طبقاتي نبايد زياد باشد و برخي ديگر به دنبال راهي رسيدن به آسايش با كمك ثروت همسر آينده شان هستند. هر ديدگاهي كه داريد، بهتر است براي ازدواج با يك دختر ثروتمند و پولدار از معايب و مزايايي اين رابطه آگاهي كامل پيدا كنيد. شما بعداز ازدواج نه با پول بلكه با تمام خلقيات و خواسته هاي همسر تان زندگي خواهيد كرد و دير يا زود متوجه خواهيد شد كه مسائل ديگر مهم‌تر از پول هستند. به همين جهت روانشناسان به تمام زوج ها پيشنهاد مي‌كنند كه حتما قبل از ازدواج مشاوره دريافت كرده و از سلامت روان طرف مقابل اطمينان حاصل نمايند.

دليل تمايل به ازدواج با دختر پولدار

دلايل زير مي‌تواند از جمله مهم‌ترين مواردي باشد كه پسران را به سمت ازدواج با دختران پولدار سوق مي‌دهد:

1. دستيابي به آرزو‌ها

بسياري از جوانان براي رسيدن به آرزوهايشان صبر ندارند و تلاش نمي‌كنند. بلكه مي‌خواهند يك شبه راه صد ساله را طي كرده و به پول هنگفتي دست يابند. چه راهي از اين آسان‌تر كه با يك دختر پولدار ازدواج نمايند. آن‌ها فكر مي‌كنند ازدواج صرف بر اساس پول و ماديات آن‌ها را سريع‌تر به خواسته‌هايشان مي‌رساند و به اين ترتيب  با پول به هر چه دلشان مي‌خواهد مي‌رسند.

2. وضعيت مالي نابسامان

يكي از دلايلي كه سبب مي‌شود پسران در ازدواج تنها به فكر پول باشند و معيار همسر گزيني خود را منطبق بر ماديات و دارايي طرف مقابل بگذارند، وضعيت اقتصادي نابسمان خانواده است. فرد براي جبران كمبود‌هاي مالي خود  به سمت ازدواج با همسري پولدار كشيده مي‌شود. جوانان تصور مي‌كنند اگر با كسي ازدواج كنند كه چندين خانه و ماشين دارد و هميشه از لحاظ مالي تامين باشند، مي‌توانند تمام كمبودها و واقعيات ناخوشايند گذشته از جمله فقر و وضعيت اقتصادي نامطلوب را جبران كنند و به زندگي ايده آل خود دست يابند.

3. تربيت خانوادگي

خانواده‌هايي كه فرزندان خود را به صورت تك بعدي تربيت مي‌كنند، باعث مي‌شوند در آينده فرزندان‌شان نيز به صورت تك بعدي به ازدواج فكر كرده و پول را تنها معيار در انتخاب شريك زندگي در نظر بگيرند. به همين دليل ممكن است اعتقاد به ازدواج با يك دختر پولدار طرز تفكري باشد كه پسران از نوع تربيت خانوادگي خود ياد گرفته‌اند. مرداني كه از همان كودكي با اين نگرش والدين كه پول در زندگي همه چيز است و افراد پولدار هميشه خوشبخت‌اند، رشد يافته‌اند تنها معيار ازدواج را بر اساس پول و ماديات دختران قرار مي‌دهند. براي كسب اطلاعات در زمينه ملاك انتخاب همسر كليك كنيد.

مزاياي ازدواج با دختر پولدار

ازدواج با دختر پولدار مزايايي براي پسران دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. تامين آينده مالي

ازدواج با دختر پول دار نه تنها براي شما آرامش به همراه دارد بلكه باعث مي‌شود فرزندانتان نيز زندگي راحت‌تري داشته باشند. با توجه به افزايش روزافزون هزينه‌هاي زندگي، وضعيت مالي خوب هريك از طرفين مي‌تواند آسايش و رفاه فرزندان را تامين نمايد.

2. افزايش شانس پيشرفت

براي كساني كه انگيزه زيادي براي  پيشرفت دارند، ازدواج با دختر پولدار مي‌تواند درهاي زيادي را براي پيشرفت به رويشان باز كند. دختران ثروتمند نسبت به دختران عادي مي‌توانند ارتباطات بيشتري مرتبط با شغل براي همسرشان ايجاد كنند چراكه افراد معمولاً با كساني در ارتباط هستند كه طبقه اقتصادي اجتماعي مشابهي با آن‌ها دارند.

بيشتر بخوانيد : اختلاف طبقاتي در ازدواج

3. آسايش بيشتر براي فرزندان حاصل از ازدواج

اگر ثروت چنداني نداريد، ازدواج با يك دختر پولدار حداقل براي فرزندان تان مزيت زيادي خواهد داشت. همسر شما حتي اگر در زندگي مشترك كمك مالي نكند، نيازهاي فرزندانتان را تامين خواهد كرد. البته كه تامين نيازهاي فرزندان بر عهده شماست، اما اگر توانايي تامين برخي نيازها را نداشته باشيد، همسرتان براي فرزندان آن را مهيا خواهد كرد.

4. به دست آوردن زندگي آسوده

بسياري از دختران و زنان ثروتمند حتي بعد از ازدواج نمي‌خواهند كيفيت و آسودگي زندگي شان كاسته شود. بنابراين شما نيز در كنار او از بسياري از امكانات رفاهي بهره مند خواهيد شد. درست است كه با كار كردن مي‌توانيد به اين رفاه دست يابيد اما ازدواج با دختر پولدار موجب رسيدن به اين آسايش در اوايل ازدواج و جواني تان مي‌شود.

معايب ازدواج با دختر پولدار

ازدواج با دختر پولدار علاوه بر مزايا، معياب و پيامدهايي نيز با خود به همراه دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. انتظارات بيشتري از شما خواهند داشت

ازدواج به خاطر پول باعث مي‌شود طور ديگري باشيد زيرا دوستان و بستگان همسرتان با توجه به اينكه پولدار نيستيد دائماً ظاهر شما را بررسي مي‌كنند و اگر از نظر آن‌ها فردي خارق العاده نبوده و استعدادي نداشته باشيد ممكن است اين حس را به شما بدهند كه به اندازه كافي خوب نيستيد. همچنين فردي كه وضعيت مالي خوبي دارد در زندگي مشترك نيز توقعات بيشتر داشته و شما بايد از پس تامين اين مخارج بربياييد. براي كسب اطلاعات در زمينه اختلافات در ازدواج كليك كنيد. 

 2. فردي حريص به نظر خواهيد رسيد

هرچه از نظر مالي يا سن، ظاهر و موفقيت تحصيلي تفاوت زيادي با همسر خود داشته باشيد، افراد بيشتري فكر مي‌كنند كه به جاي عشق به خاطر پول ازدواج كرده‌ايد. بنابراين ممكن است دائماً حرف‌هايي را در پشت سر خود بشنويد كه اگرچه توصيه مي‌شود به حرف ديگران اهميتي ندهيد اما به هر حال اين مسئله مي‌تواند بر روي زندگي شما تاثيرات منفي بگذارد.

3. ازدواج با دختر پولدار | سست بودن پايه‌هاي زندگي

ممكن است اين باور كه شما به خاطر پول ازدواج كرده‌ايد براي هميشه در ذهن همسرتان مانند يك شك باقي بماند و كوچك‌ترين رفتار يا اشتباه شما مهر تائيدي بر اين شبهات بزند. با وجود شك و عدم اعتماد، پايه‌هاي زندگي سست خواهد شد و به مرور زمان فرو خواهد ريخت. 

4. تسلط بيشتر زن در زندگي

ممكن است زن به دليل تامين هزينه‌هاي زندگي قدرت را در خانواده در دست بگيرد. اين مساله معمولا براي مردان قابل هضم نيست چراكه ميل به قدرت و تسلط در ذات آنان وجود دارد. همچنين در صورتي كه پسر در خانواده‌اي با تربيت مردسالار زندگي كرده باشد، اين مساله برايش سخت‌تر نيز خواهد شد. 

5. شايد هرگز به احساس برتري دست نيابيد

يكي از نيازهاي ذاتي مردان، داشتن احساس برتري و قدرت در خانواده است. اين كه هميشه براي رفع مشكلات و نيازها مجبور به استفاده از ثروت خانم باشيد، خواه يا ناخواه در مردان حس ضعيف بودن ايجاد خواهد كرد. شايد در ابتداي ازدواج با خود عهد ببنديد كه به قدرت مالي همسرتان دست خواهيد يافت، اما به هر دليلي نتوانيد به چنين قدرتي دست يابيد، آن وقت حس شكست و حقارت بر شما غلبه كرده و ازدواج تان را متاثر خواهد نمود.

6. رسيدن به تناقضاتي در زندگي

حامي بودن، رئيس بودن، قوي بودن در خانواده از جمله ويژگي هايي است كه از گذشته مردان خانواده را توصيف مي‌كرده است. مرداني كه با دختر پولدار ازدواج مي‌كنند ممكن است نتوانند اين احساسات را تجربه كرده و در بخش هاي مختلف زندگي دچار تعارضاتي خواهند شد. حتي كودكان خانواده متوجه اين موضوع شده و رفتاري متناقض با ساير خانواده ها خواهند داشت.

چگونه مي‌توان مشكلات ازدواج با دختر پولدار را به حداقل رساند؟

-درباره هزينه‌ها، بودجه، كمك‌هاي مالي و خيرخواهانه با هم گفتگو كنيد.

-درباره نقش‌ها، اشتغال و انتظاراتتان از درآمد صحبت كنيد.

-درباره تمام مشكلات احتمالي صحبت كرده و به اين فكر كنيد كه چگونه هم اكنون و هم در آينده مي‌توانند رابطه‌تان را تحت تاثير قرار دهند.

-مشاور قبل از ازدواج را فراموش نكنيد و يا اگر ازدواج شما صورت گرفته است براي حل مشكل و مديريت زندگي زناشويي به مشاور خانواده مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا ازدواج به واسطه ماديات و دارايي همسر مي‌تواند زمينه دخالت خانواده او به ويژه پدر زن را فراهم آورد؟

در ازدواج‌هايي كه كمك‌هاي مالي از جانب خانواده دختر وارد زندگي مشترك مي‌شود، ممكن است نقش‌ها دستخوش تغييراتي شود. در اين گونه زندگي‌ها منبع اصلي مالي كه معمولا پدر زن است، در تمامي‌امور ريز و درشت داماد خود دخالت كرده و در قبال پولي كه پرداخت مي‌كند انتظار اطاعت و فرمان‌برداري دارد. به عنوان مثال ممكن است پدر زن تعيين كند كه در كجا زندگي كنند، به كدام مسافرت‌ها بروند و حتي چه زماني بچه‌دار شوند.

ازدواج با دختر پولدار ممكن است چه انتظاراتي ايجاد كند؟

اگر تصميم داريد با دختري از خانواده مرفه ازدواج كنيد، حتما خودتان را براي توقعات خانواده همسرتان آماده كنيد. چه بسا خانواده دختر و حتي خود او توقع مراسم عروسي باشكوه و پرهزينه‌اي داشته باشند كه از توان مالي شما خارج است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج با دختر پولدار،
موضوع:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۹:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دروغ و پنهان كاري در ازدواج هرگز راهي مناسب براي شكل دادن به يك زندگي مشترك سالم نيست. شايد همه ما به صورت روزمره دروغ‌هايي بگوييم. اما صداقت در رابطه از اصول ازدواج است. صداقت چيزي فراتر از دروغ نگفتن است. روابط براساس اعتماد ساخته مي‌شوند. حتي كوچكترين چيز براي شكستن اعتماد كافي است و بازسازي آن انرژي‌بر است. فريب و پنهان‌كاري شامل بيان جملات مبهم، گفتن نيمي از حقيقت، دستكاري اطلاعات و پنهان كردن احساسات يا اطلاعات است. همه اين‌ها بر رابطه تأثير مي‌گذارند و شخص را از آزادي انتخاب و اقدام آگاهانه نسبت به آن موضوع محروم مي‌كنند. در ادامه به معايب و پيامدهاي دروغ در ازدواج و روش هاي مناسب بيان مساله اشاره كرده‌ايم. اگر در اين زمينه گره اي در ذهن داريد، حتما مشاوره ازدواج دريافت كنيد.

منبع: دروغ و پنهان كاري در ازدواج

دروغ و پنهان كاري در ازدواج

برخي فكر مي‌كنند كه براي خوشبختي شريك زندگي خود گفتن كمي دروغ اشكالي ندارد. اما چيزي كه آن‌ها متوجه نمي‌شوند اين است كه اين كار به جاي بهتر كردن اوضاع، فقط زمينه مشكلات و بدتر شدن شرايط را فراهم مي‌كنند. اگر شريك زندگي شما روزي متوجه شود كه شما دروغ گفته‌ايد و چيزهايي را از او پنهان كرده‌ايد، اعتماد وي از بين مي‌رود.

از آنجا به بعد هر كاري كه انجام دهيد يا بگوييد با شك و ترديد به آن نگاه مي‌شود. اگر به دنبال يك رابطه متعهد و جدي هستيد، بايد از پنهان كردن مسائل از شريك زندگي خود اجتناب كنيد، هر چند كوچك يا بزرگ باشد. اگرچه مواردي وجود دارد كه بايد حتما از شريك زندگي خود پنهان كنيد اما بهتر است در روابط خود شفافيت را حفظ نماييد و دروغ و پنهان كاري در ازدواج را كنار بگذاريد. براي رسيدن به شناخت پيش از ازدواج كليك كنيد.

پيامد پنهان كاري و دروغ در ازدواج

بيشتر افرادي كه درازدواج دروغ مي‌گويند نگران خطرات و عواقب بيان حقيقت هستند. اما به خطرات فريبكاري فكر نمي‌كنند.

صميميت در روابط، مبتني بر اعتماد و اصالت است. دروغ و پنهان كاري صميميت واقعي در ازدواج را از بين مي‌برد. همچنين منجر به دروغ‌هاي بيشتر مي‌شوند. تا جايي كه اگر حقيقت آشكار شود، ممكن است از راز اصلي آسيب‌زاتر باشد. هر چه حقيقت بيشتر پنهان شود، رو آوردن به صداقت سخت‌تر خواهد بود.

همچنين مي‌تواند بر خودپنداره فرد دروغگو تأثير بگذارد. در يك دوره طولاني، فريبكاري مي‌تواند عزت نفس تان را از بين ببرد. احساس گناه معمولي كه با صداقت قابل جبران است، به شرم تبديل مي‌شود و حس بنيادي عزت و شايستگي ما را به عنوان يك شخص تضعيف مي‌كند. چراكه شكاف بين خودي كه به ديگران نشان مي‌دهيم ‌و احساسي كه در درون خود داريم بيشتر مي‌شود.

چگونه رازها و دروغ ها ازدواج را از بين مي‌برند؟

همواره ميل طبيعي به دانستن حقايق، وجود دارد. كشف اين كه كسي كه دوستش داشتيم و به او اعتماد داشتيم به ما خيانت كرده، ويرانگر و آسيب‌زا است. اين مساله تصويرمان از شريك زندگي و همچنين اعتماد به نفس ما را از بين مي‌برد. حتي اگر جدا نشويد، زماني كه اعتماد از بين برود، صميميت قبلي هم از بين خواهد رفت.

قربانيان فريب و دروغ در ازدواج با احساس سردرگمي، اضطراب، عصبانيت، شكاكيت، رها شدگي يا نياز به رفتار اجتنابي واكنش نشان دهند. در بسياري از موارد اين افراد براي بهبود اعتماد از دست رفته و افزايش عزت نفس خود به مشاوره نياز دارند.

همسران خشمگين شروع به بررسي جزئيات رويدادها و مكالمات قبلي مي‌كنند و به دنبال سرنخ‌هاي ناديده گرفته شده و شواهد مبتني بر دروغ مي‌گردند. آن‌ها ممكن است به طرز دردناكي به اين نتيجه برسند كه آن‌ها و شريك زندگي خود در دو واقعيت كاملا متفاوت زندگي مي‌كرده‌اند. اگر رابطه به پايان برسد، هر دو طرف ممكن است از شرم و سرزنش و اندوه رنج ببرند.

چه مسائلي دروغ و پنهان كاري در ازدواج محسوب مي شوند؟

نظرات در مورد ميزان «حقيقتي» كه اطرافيان بايد بدانند متفاوت است. اما اگر مي‌خواهيد يك رابطه جدي داشته باشيد، نبايد اين موارد را از شريك زندگي و ازدواج خود پنهان كنيد. اگر از اين اصول پيروي كنيد، مطمئناً در ازدواج تان موفق خواهيد شد.

1. در مورد سلامتي خود صادق باشيد

اگر در يك رابطه جدي هستيد، مطمئن شويد كه طرف مقابل شما تاريخچه سلامت شما را مي‌داند. اگر دچار مشكل بزرگي شده‌ايد يا براي چيزي بسيار كوچك تحت درمان هستيد، فقط آن را بگوييد. با پنهان كردن اين موضوع، نه چيزي از آن به دست خواهيد آورد و نه لطفي انجام مي‌دهيد.

2. دروغ در ازدواج | درمورد روياهاي‌تان صحبت كنيد

روياهاي خود را براي آينده آشكارا به اشتراك بگذاريد. بسيار مهم است كه به شريك زندگي خود بگوييد كه در زندگي چه آرزويي داريد يا چه چيزي را مي‌خواهيد انجام دهيد. اين نه تنها به شما كمك مي‌كند او را درك كنيد، چه بسا ممكن است خود او به شما در اين راه كمك كند. اگر يك شريك حامي داشته باشيد، او قدم به قدم با شما همراه خواهد شد تا به اهداف‌تان برسيد. همچنين به رشد رابطه كمك مي‌كند و مي‌توانيد ببينيد كه چقدر شبيه يا متفاوت هستيد. اين موارد مهم است كه مورد بحث قرار گيرند تا بدانيد كه با فرد مناسبي هستيد.

3. هيچ يك از ويژگي‌هاي فيزيكي خود را كه فكر مي‌كنيد بد هستند پنهان نكنيد

از اينكه به همسرتان نشان دهيد كه واقعاً چه كسي هستيد نترسيد. براي تحت تاثير قرار دادن يا جذب طرف مقابلتان، زياده‌روي نكنيد. اگر از آرايش يا هر روش مصنوعي ديگري روي بدن خود استفاده مي‌كنيد تا به اصطلاح عيب‌هاي خود را پنهان كنيد، بايد اين كار را متوقف كنيد. شريك زندگي شما اگر واقعاً شما را دوست داشته باشد شما را همانگونه كه هستيد مي‌پذيرد. بنابراين هرگز ظاهر خود را هنگام بيدار شدن از خواب، با چشمان پف كرده يا هنگام بيماري پنهان نكنيد. شما نبايد احساس كنيد براي بودن در كنار همسرتان، هميشه نياز به آرايش، سشوار موها داريد. دروغ گفتن درباره ظاهر در ازدواج نيز مي‌تواند پايه هاي زندگي تان را سست كند.

4. عادات غذايي، علايق و چيزهايي كه از آن‌ها بدتان مي‌آيد را بيان كنيد

عادات غذايي خود را از شريك زندگي خود پنهان نكنيد. شما بايد اينكه چه غذايي را دوست داريد، چه چيزي را دوست نداريد و حتي چقدر مي‌خوريد را به اشتراك بگذاريد. دروغ درباره رژيم غذايي در ازدواج هيچ كمكي به بهبود رابطه تان نمي كند. مطمئناً شريك زندگي شما در مورد مقدار غذايي كه مي‌خوريد قضاوت نمي‌كند. وقتي با شريك زندگي خود هستيد از خوردن آنچه مي‌خواهيد نترسيد.

5. گذشته خود را به همان اندازه كه فكر مي‌كنيد لازم است به اشتراك بگذاريد

اگر فكر مي‌كنيد چيزي وجود دارد كه ممكن است در آينده ظاهر شود، قطعاً نبايد آن را پنهان كنيد. اما وقتي مي‌گوييم گذشته خود را به اشتراك بگذاريد، زياده‌روي نكنيد. جزئيات ريز روابط خود را افشا نكنيد. فقط به اندازه‌اي كه فكر مي‌كنيد مهم است و نياز به گفتن دارد به اشتراك بگذاريد. اين مي‌تواند در مورد روابط گذشته شما، دوران كودكي، مشكلات دوران دبيرستان يا هر چيز ديگري باشد. در هر صورت به ياد داشته باشيد كه صادق بودن اغلب مورد قدرداني قرار مي‌گيرد. براي آن كه دروغ در ازدواج شما نباشد حتما در اين باره مشاوره دريافت كنيد. براي آشنايي با حدود و معايب رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

6. دروغ در ازدواج | در بيان انتظارات خود شفاف باشيد

قبل از ورود به رابطه مطمئن شويد كه انتظارات خود را به وضوح بيان كرده‌ايد. بايد به همسرتان بگوييد كه از او و از اين ازدواج چه انتظاري داريد و چند سال بعد اين رابطه را در كجا مي‌بينيد. اگر انتظار تعهد بلندمدت داريد يا فكر مي‌كنيد كه اين يك تعهد معمولي است، آن را بگوييد. اگر در اين رابطه جدي هستيد، بايد به آن‌ها بگوييد مي‌خواهيد در مقطعي از زمان ازدواج كنيد و مثلاً دوست داريد بچه‌دار شويد. فقط مطمئن شويد كه اين را به شيوه اي مثبت مطرح كنيد تا طرف مقابل شما احساس نكند كه ناچار به پذيرفتن اين شرايط است. دروغ در اين زمينه يكي از مشكل سازترين عوامل در ازدواج ها است. پس در مورد آينده با خود و همسرتان به يك تفاهم كامل برسيد.

7. باورها، اعتقادات و اصول خود را ناديده نگيريد

از همان ابتدا در مورد اعتقادات خود صادق باشيد تا شريك زندگي شما بداند در چه موقعيتي قرار دارد. مهم نيست كه ديوانه‌وار عاشق شريك زندگي خود هستيد يا در اغلب موارد تفاهم داريد. مهم اين است كه در مورد اعتقادات و اصول زندگي خود با فرد مورد علاقه خود صحبت كنيد. مذهب يا وابستگي سياسي خود را فقط به اين دليل كه شريك زندگي شما متفاوت فكر مي‌كند پنهان نكنيد.  هيچ دليلي وجود ندارد كه باورهاي خود را تغيير دهيد تا شريك زندگي خود را راضي نگه داريد. با شروع زندگي مشترك متوجه خواهيد شد كه چطور همين چيزهاي جزئي تبديل به يك موضوع جدي در زندگي مي‌شوند. پس هرگز باورها، اصول يا نظرات خود را در ازدواج پنهان نكنيد.

8. از گفتگو در مورد مسائل مالي اجتناب نكنيد

در مورد امور مالي، پس انداز، بدهي يا وام خود صحبت كنيد. بايد بدانيد كه اگر به دنبال ازدواج هستيد، پول نقش بسيار مهمي دارد. بنابراين در مورد اهداف مالي و اقتصادي خود شفاف باشيد. شما مجبور نيستيد صورتحساب‌هاي بانكي خود را نشان دهيد، اما اگر بدهي يا وام‌هايي داريد، مطمئن شويد كه شريك زندگي‌تان اطلاع دارد. دروغ درباره مسائل مالي در ازدواج حتما روزي مشكلي اساسي ايجاد خواهد كرد.

9. دروغ در ازدواج | مرزها و خط قرمزهايتان را مشخص كنيد

مهم نيست كه چقدر تفاهم داريد و چقدر دوست داريد با هم وقت بگذرانيد، لازم است بخشي از هويت خود را از آن‌ها جدا نگه داريد. مرزهاي خود را در مورد اينكه چقدر به تنهايي نياز داريد، به چه مقدار فضاي فيزيكي در زماني كه با هم هستيد نياز داريد و دوست داريد در اوقات فراغت خود چه كاري انجام دهيد، مشخص كنيد.

10. مشكلات شخصي‌تان را در ميان بگذاريد

بودن در يك رابطه به اين معني است كه شما در يك شراكت هستيد. شما كسي را داريد كه باري كه روي دوشتان هست را با او تقسيم كنيد، پس از آن بهره ببريد! چه مشكلاتي كه هم‌اكنون با آن‌ها دست و پنجه نرم مي‌كنيد، چه چيزهايي كه در گذشته اتفاق افتاده است. با شريك زندگي خود در ميان بگذاريد! اين نه تنها براي شما دلگرم كننده خواهد بود، بلكه به طرف مقابل‌تان در درك شما و موقعيتي كه در آن هستيد كمك مي‌كند. مشكلات شخصي شما بخشي از شخصيت و زندگي تان هستند كه احتمالا بر همسر و زندگي مشتركتان تاثير خواهد گذاشت، پس دروغ در اين زمينه ازدواج شما را متزلزل خواهد كرد.

چه زماني و چگونه حقايق را مطرح كنيم؟

اينكه چه‌چيزي را، چه زماني، چرا و چگونه افشا مي‌كنيم، همه مسائل اساسي هستند. زمان، تأثير، و انگيزه‌هاي ما بايد به دقت در نظر گرفته شود. افشاي كامل ممكن است براي بازسازي يك رابطه لازم باشد. همچنين مطالعات نشان مي‌دهد افرادي كه اعتماد به نفس خوبي دارند و نسبت به شريك زندگي خود ديد مثبتي دارند، احتمال بيشتري دارد كه او را ببخشند.

 

بيشتر بخوانيد : پنهانكاري همسر  

 

معمولا درد پنهان‌كاري، درد رويداد اصلي را تشديد مي‌كند. و هر چه فريب بيشتر ادامه يابد، به عزت نفس آسيب بيشتري وارد مي‌كند. در حالت ايده‌آل، قبل از فاش كردن حقيقت براي فردي كه به او دروغ گفته‌ايم، بهتر است اشتباهات خود را بپذيريم. در غير اين صورت، شرم و گناه ما مي‌تواند مانعي براي همدلي واقعي با شخصي باشد كه به او آسيب رسانده‌ايم. ابتدا با فردي كه به او اعتماد داريد صحبت كنيد يا به دنبال مشاوره باشيد. اگر خودمان را بخشيده باشيم، در موقعيت بهتري براي پاسخ به سؤالات و مواجهه با عصبانيت و احساسات جريحه‌دار شده طرف مقابل خواهيم بود.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۵:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد جلوگيري از ازدواج فرزندان چه پيامدهايي به همراه دارد؟ ازدواج يكي از مهم‌ترين مراحل زندگي و در عين حال ضروري‌ترين نياز انسان است كه ميل به دوست داشتن و دوست داشته شدن را تامين مي‌كند. اما برخي مواقع ديده مي‌شود كه والدين به دلايل مختلف به صورت خودآگاه يا ناخودآگاه با ازدواج فرزند خود مخالفت كرده و به مانعي بزرگ در سر راه او تبديل مي‌شوند. مسلم است كه والدين به دليل تجربه‌ و علاقه زياد خود به فرزندشان صلاح او را مي‌خواهند اما برخي مواقع جلوگيري آنان از ازدواج چندان منطقي نيست و ريشه در تفكرات اشتباه دارد. آگاهي از پيامدهاي جلوگيري از ازدواج فرزندان به والدين كمك مي‌كند تا اين رفتار خود را تغيير دهند. فرزندان نيز مي‌توانند با به كارگيري راهكارهاي صحيح و كمك گرفتن از فرد متخصص آنان را براي ازدواج خود قانع كنند.

منبع: جلوگيري از ازدواج فرزندان

جلوگيري از ازدواج فرزندان

ممانعت از ازدواج فرزندان به دلايل مختلفي ممكن است، مطرح شود. بسياري از خانواده ها به دنبال سعادت فرزندانشان هستند، اما گاه در اين بين برخي از والدين دلايل روشن و منطقي براي مخالفت و جلوگيري از استقلال فرزندانشان نمي‌آورند و به صورت ناخودآگاه مانع از ازدواج فرزندانشان مي‌شوند.

 

بيشتر بخوانيد : رابطه قبل ازدواج

 

چرا والدين از ازدواج فرزندان خود جلوگيري مي‌كنند؟

دلايل مختلفي به صورت خوداگاه و ناخودآگاه وجود دارد كه باعث مي‌شود والدين مانع ازدواج فرزندان خود شوند كه در ادامه به مهم‌ترين اين دلايل اشاره مي‌كنيم:

1. طرف مقابل را در شان فرزند خود نمي‌دانند

گاهي خانواده‌ها به دليل علاقه زياد به فرزندشان و نگراني‌هايي كه در ارتباط با آينده او دارند، فردي بي عيب و نقص كه از هر لحاظ تمام و كمال باشد را براي ازدواج با فرزندشان مي‌پسندند و در صورت وجود هر گونه مشكلي هر چند كوچك در طرف مقابل، او را رد كرده و با ازدواج فرزند خود مخالفت مي‌كنند. نمي‌توان گفت همواره اين مخالفت‌ها نابجاست؛ در هر صورت والدين به واسطه تجربه‌ خود در بعضي مواقع دلايل منطقي براي مخالفت‌شان دارند اما بسيار ديده شده كه خانواده‌ها منطق را كنار گذاشته و به دنبال فردي با تمام خصوصيات منحصر به فرد هستند و اين گونه است كه از هر شخصي به گونه‌اي ايراد گرفته و باعث تاخير ازدواج فرزند خود مي‌شوند. براي كسب اطلاعات در زمينه مخالفت خانواده دختر با ازدواج كليك كنيد.

2. جلوگيري از ازدواج فرزندان | تمايل به ازدواج فاميلي

بسياري از خانوده‌هاي ايراني تمايل دارند كه فرزندشان با يكي از خويشاوندان ازدواج كند و اين مسئله در بين اين خانواده‌ها به صورت رسم و رسوم نسل به نسل انتقال پيدا كرده است؛ به طوري كه گاهي از كودكي اسم دو فرد را روي هم مي‌گذارند و هرگز به ازدواج فرزند خود با يك غريبه راضي نمي‌شوند، اين مسئله در نسل جديد كاملا غير منطقي است زيرا اين فرزند شماست كه بايد با فرد مورد علاقه خود ازدواج كرده و سال‌ها با او زندگي كند پس اجبار او به ازدواج فاميلي چيزي جز پشيماني به بار نخواهد آورد. چه بسيار جواناني كه به دليل عدم تمايل به ازدواج فاميلي موقعيت‌هاي ديگر خود را نيز از دست داده و سال‌ها ازدواج آن‌ها به تاخير افتاده است. براي كسب اطلاعات در زمينه مخالفت خانواده پسر با ازدواج كليك كنيد.

3. دلبستگي به فرزند

يكي ديگر از دلايل جلوگيري از ازدواج فرزندان وابستگي به فرزند است. اين شرايط بيشتر در بين خانواده‌هاي تك فرزند ديده مي‌شود همچنين در مواردي كه يكي از والدين در قيد حيات نباشد، والدي كه با فرزند خود زندگي مي‌كند به دليل وابستگي شديد احساسي، ترس از تنها شدن و از دست دادن حمايت فرزند خود و يا بيماري و دلايلي مشابه از ازدواج فرزند خود جلوگيري مي‌كند. در اين شرايط گاهي ديده شده كه فرزند نيز درگير اين مسائل احساسي شده و از ازدواج خودداري كرده و اينگونه ازدواجش به تاخير افتاده است. در اين شرايط والدين بايد توجيه شوند كه ازدواج فرزندشان باعث جدايي آن‌ها از فرزند نيست بلكه رابطه بين آن‌ها مي‌تواند همچنان حفظ شود.

4. بدبيني به ازدواج

گاهي والدين به دليل تجربه شكست در ازدواج خود يا بستگان نزديك و يا حتي ديگر فرزندان‌شان، نسبت به ازدواج بدبين شده‌اند و به اين ترتيب از ازدواج فرزند خود جلوگيري مي‌كنند در حالي كه شكست يك فرد در ازدواج را نمي‌توان به افراد ديگر تعميم داد بلكه مي‎توان از علت بروز اختلاف و شكست درس گرفته و هنگام ازدواج فرزند، وي را در يك انتخاب صحيح راهنمايي كرد.

 

پيامدهاي جلوگيري از ازدواج فرزندان

جلوگير از ازدواج فرزندان كه به تاخير ازدواج آن‌ها مي‌انجامد پيامدهاي فردي، خانوادگي و اجتماعي متعددي را در بر دارد كه در ادامه به مهم‌ترين اين پيامدها اشاره مي‌كنيم:

1. كاهش نرخ باروري خانم‌ها

خانم‌ها به دليل ساختار جسمي كه دارند تا يك سن مشخصي قادر به بارداري هستند. به تاخير افتادن ازدواج خانم‌ها باعث كاهش نرخ باروري يا محدود شدن آن است كه خود منشا تبعات بعدي از قبيل پير شدن خانواده و عدم نشاط، پويايي، كارآيي و مطلوبيت خانواده و همچنين اختلاف سني بيش از حد بين والدين و فرزندان و اختلافات فرهنگي اجتماعي ناشي از عدم درك متقابل والدين و فرزندان و مواردي از اين دست مي‌شود.

2. افسردگي و سرخودگي

جلوگيري از ازدواج فرزندان در نهايت باعث سرخودگي و افسردگي آنان مي‌شود. فرزند شما با بالا رفتن سنش اگر همچنان تنها و مجرد باقي بماند دچار انزوا خواهد شد و احساس پوچي و تنهايي در وجود او رخنه مي‌كند. در واقع نداشتن همسر و فرزند و سرو سامان نگرفتن باعث مي‌شود فرزندتان در حسرت باقي بماند و اميدي براي زندگي نداشته باشد. نداشتن فردي كه در روزهاي تنهايي كنار او قرار بگيرد و محرم رازش باشد باعث مي‌شود احساس پوچي كند. والدين بايد بدانند كه همواره در كنار فرزندشان نخواهند بود و اگر از ازدواج او جلوگيري كنند در نهايت تنهايي و حسرت را به فرزند خود تحميل كرده‌اند. در واقع جلوگيري از ازدواج فرزندان باعث گسترش خلأ‌هاي عاطفي مي‌شود. وقتي خلأ‌ها بروز كند، به دنبال آن مشكلاتي چون افسردگي، نااميدي، ‌اضطراب خشونت و پرخاشگري را در پي خواهد داشت.

3. افزايش روابط نامشروع

افزايش روابط نامشروع يكي ديگر از عواقب جلوگيري از ازدواج در فرزندان است. طبق آمار پسر يا دختري كه ازدواج آن‌ها به تاخير افتاده بيشتر به سمت روابط نامشروع كشيده مي‌شوند و به دليل عدم كنترل غرايز جنسي به سوي روابط خارج از عرف مي‌روند كه اين مسائل نه تنها براي جوانان بلكه براي خانواده نيز تاثيرات منفي به بار مي‌آورد. خانواده‌اي كه زمينه ديرهنگامي ازدواج فرزند خود ‌را به بهانه‌هاي مختلف همچون “هنوز بچه‌است، فوق ليسانسش را نگرفته و…” فراهم كند، در واقع روابط نادرست او كمك كرده‌ است. به گفته متخصصان عواقب جلوگيري از ازدواج فرزندان مواردي مانند اعتياد، روابط نامشروع جنسي، بزهكاري اخلاقي، مشكلات رواني و رفتارهاي نامتعادل سياسي و اجتماعي را به دنبال دارد.

 

چگونه بايد با مخالفت والدين برخورد كرد؟

براي اينكه بهترين برخورد را با مخالفت والدين‌تان داشته باشيد، راهكارهايي وجود دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. جلوگيري از ازدواج فرزندان | صحبت با والدين

بهتر است كه فرزندان به جاي داد و فرياد كردن، به طور منطقي و عاقلانه با پدر و مادر خود به گفتگو بنشينند و نظرات آن‌ها را جويا شوند. مخالفت‌ها هميشه پايه و اساس منطقي ندارند و گاهي به دليل باورهاي غلط ساخته مي‌شوند. ممكن است والدين به دلايل عاطفي و ترس از اينكه فرزندشان قرار است از آن‌ها جدا شود، با ازدواج‌شان مخالفت كنند. گفتگو كردن مي‌تواند به پدر و مادر اين اطمينان را بدهد كه فرزندان بعد از ازدواج همچنان به آن‌ها تعلق خاطر دارند و چيزي از احساس‌شان به پدر و مادر خود كم نمي‌شود.

2. آشنايي خانواده با طرف مقابل

اگر احساس مي‌كنيد مخالفت‌هاي والدين به دليل قضاوت‌هاي اخلاقي نادرست است و ريشه در عدم شناخت عميق طرف مقابل دارد، مي‌توانيد زمينه‌هاي آشنايي بيشتر فرد انتخابي خود را با خانواده فراهم بياوريد تا از نزديك با شخصيت او آشنا شوند و ذهنيت منفي خود را عوض كنند. براي كسب اطلاعات در زمينه دوستي‌هاي قبل ازدواج كليك كنيد.

3. كمك گرفتن از واسطه

بزرگترها حرف همديگر را بهتر متوجه مي‌شوند. اگر در زمان ازدواج و انتخاب همسر با مخالفت والدين خود رو به رو هستيد، از نزديكان و بزرگترهاي اقوام كمك بگيريد و آن‌ها را واسطه قرار دهيد تا با والدين شما صحبت كنند و حرفايتان را به گوش آن‌ها برسانند. به اين ترتيب بدون ايجاد دلخوري مي‌توانيد به نتايج منطقي برسيد و تصميمات درستي بگيريد.

4. جلوگيري از ازدواج فرزندان | تفكر و تصميم عاقلانه

به اين فكر كنيد كه چرا پدر و مادر با انتخاب شما موافق نيستند و نسبت به ازدواج‌تان موضع گيري دارند. شايد آن‌ها به دليل تجارب زياد خود چيزهاي را مي‌بينند و مي‌دانند كه شما به واسطه عشق و علاقه از ديدن آن‌ها ناتوان هستيد. پس كمي تامل نماييد و به دلايل آن‌ها فكر كنيد. شايد حق با آنان باشد و شما گرفتار يك عشق نافرجام شده‌ايد.

5. مراجعه به مشاور

اگر احساس مي‌كنيد پدر و مادرتان به دلايل غير منطقي با ازدواج‌تان مخالفت مي‌كنند و انتخاب شما صحيح است، مي‌توانيد از يك مشاور كمك بگيريد. از پدر و مادرتان بخواهيد با يك مشاور گفتگو كنند؛ مشاوران با داشتن تجربه و علم كافي مي‌توانند نظر و افكار پدر مادرتان را به مسير درست هدايت نمايند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

فرزنداني كه از ازدواج‌شان جلوگيري مي‌شود چه آينده‌اي دارند؟

اين افراد ازدواج‌شان به تاخير مي‌افتد و ممكن است در فرايند باروري دچار مشكل شوند. افسردگي و انزوا، گرايش به روابط نامشروع و انحرافات اخلاقي از پيامدهاي جلوگيري از ازدواج فرزندان است كه در آينده در انتظار آنان خواهد بود.

والدين چگونه مي‌توانند فرزندان خود را به يك ازدواج موفق هدايت نمايند؟

اگر والدين به جاي قضاوت يك طرفه سعي نمايند كه از ديد فرزند خود به ازدواج نگاه كرده و احساسات دروني دختر و پسر خود را درك كنند، مي‌توانند به عنوان راهنما نقش موثري در تصميم گيري بهتر داشته باشند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: جلوگيري از ازدواج فرزندان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۹:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با غم از دست دادن آن‌ها مي‌تواند يكي از دشوارترين چالش‌ها در زندگي هر فرد باشد. از دست دادن عزيزان اتفاق دردناكي است كه به‌اجبار همه ما آن را تجربه خواهيم كرد. بااين‌حال نحوه كنار آمدن با آن مي‌تواند تا حد زيادي كيفيت ادامه مسير زندگي هر فرد را مشخص كند. افرادي كه دشواري بيشتري در كنار آمدن با مرگ عزيزان دارند و يا حتي ادامه دادن به روند طبيعي زندگي برايشان باعث ايجاد احساس گناه و عذاب وجدان مي‌شود معمولاً مشكلاتي مانند افسردگي يا كاهش سطح سلامت روان را تجربه مي‌كنند. روانشناسان معتقدند كه به‌طورمعمول يك سال پس از درگذشت فرد زماني است كه اطرافيان مي‌بايست با غم مرگ او كنار آمده باشند. به همين خاطر اگر شما يا هر فردي از نزديكانتان پس از گذشت اين مدت‌زمان همچنان به‌اندازه روزهاي اول غمگين است از يك روانشناس كمك بگيريد.

منبع: تحمل مرگ عزيزان

تحمل مرگ عزيزان

فراموش كردن و تحمل درد و رنج ناشي از مرگ و فقدان عزيزان كار آساني نيست. هر متوفي رابطه نزديك تري داشته باشد، سختي اين مساله بيشتر مي‌شود. اما جدا از مساله نسبت فرد، احساس نزديكي و رابطه عاطفي است كه ما با فرد فوت شده داريم. خيلي اوقات هيچ جايگزيني براي عزيز درگذشته وجود ندارد و ما بايد راهي براي كنار آمدن با اين فقدان پيدا كنيم.

روند كنار آمدن با مرگ عزيزان

روانشناسان معتقدند با مرگ فرد اطرافيان وي شرايط و احساساتي را تجربه مي‌كنند كه شدت و ضعف آن‌ها و همين‌طور گذر سالم از آن‌ها تا حد زيادي بستگي به سلامت روان فرد و همين‌طور عمق ارتباط ميان وي با متوفي دارد. اگرچه همه افراد اين مراحل را خواهند گذراند بااين‌حال احتمال دارد اين مراحل در يك فرد به همين ترتيب اتفاق نيفتند و يا پس از گذراندن يك مرحله فرد مجدداً به اين مرحله بازگردد. چنانچه فردي بتواند از تمامي اين مراحل عبور كند درنهايت خواهد توانست اين واقعيت كه عزيزي را از دست داده بپذيرد و خود را با آن سازگار كند. براي تحمل مرگ عزيزان اطلاع از روند كنار آمدن به شما كمك خواهد كرد.

انكار

اولين قدم در مواجهه با خبر فوت يكي از عزيزان اين است كه فرد دست به انكار واقعيت مي‌زند. در اين شرايط فرد ممكن است احساس كند خواب مي‌بيند و يا در برخي مواقع به‌گونه‌اي رفتار مي‌كند كه گويي متوفي هنوز زنده است. انكار مي‌تواند در برخي افراد براي طولاني‌مدت باقي بماند. براي مثال مادري كه مرگ فرزندش را باور نمي‌كند ممكن است هرروز يك بشقاب غذا براي او سر ميز بگذارد. درصورتي‌كه فردي در محيط اطراف شما دچار اين مشكل شده بهتر است هرچه سريع‌تر از يك روانشناس كمك بگيريد.

خشم

خشم يكي ديگر از مراحلي است كه افراد هنگام كنار آمدن و تحمل مرگ عزيزان خود تجربه مي‌كنند. در واقع احساس خشم وضعيتي است كه پس از باور مرگ فرد براي اطرافيان پيش خواهد آمد. آن‌ها معمولاً از اينكه چرا اين اتفاق براي آن‌ها افتاده عصباني هستند. اين خشم معمولاً به‌صورت شكايت از خدا به دليل بازنگرداندن فرد متوفي ديده مي‌شود و يا درصورتي‌كه متوفي بيمار بوده باشد احتمال دارد كه آن‌ها از پزشك معالج يا ساير افراد خشمگين باشند و آن‌ها را مقصر مرگ عزيزشان بدانند.

چانه‌زني

چانه‌زني مرحله ايست كه بيشتر پيش از مرگ بيماران و يا پيش از مراسم خاك‌سپاري ديده مي‌شود. افرادي كه يكي از نزديكانشان دچار بيماري لاعلاجي شده و پزشكان از درمان وي قطع اميد كرده‌اند و يا افرادي كه هنوز مراسم خاك‌سپاري را برگزار نكرده‌اند معمولاً به دنبال معامله با خدا براي بازگرداندن عزيزانشان هستند. اين موضوع حتي مي‌تواند در طولاني‌مدت به‌صورت درخواست براي ديدن خواب فرد و يا مرگ و رسيدن به او نيز خود را نشان دهد. در اين مرحله تحمل مرگ عزيزان بسيار دشوار است.

افسردگي

افسردگي يا احساس غم يكي از آخرين مراحلي است كه پس از مرگ عزيزان تجربه مي‌شود. در اين شرايط فرد باور دارد كه عزيزي را از دست داده اما با غم از دست دادن وي كنار نمي‌آيد و يا حتي ممكن است از فكر كردن به ادامه زندگي احساس گناه كند. باقي ماندن در دوره افسردگي يكي از شايع‌ترين حالت‌ها براي افرادي است كه عزيزي را از دست مي‌دهند. با توجه به اينكه اين موضوع مي‌تواند آسيب‌هاي بسياري را در سلامت روان فرد ايجاد كند بهتر است در چنين شرايطي از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

پذيرش

آخرين مرحله در تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با آن پذيرفتن شرايط پيش‌آمده است. در اين وضعيت فرد به اين باور مي‌رسد كه اگرچه تلخ، اين اتفاق در زندگي وي پيش‌آمده و اكنون او مي‌بايست به زندگي كردن بدون عزيزي كه از دست داده عادت كند و زندگي خود را ادامه بدهد. هرچه سريع‌تر فرد به اين مرحله و باور برسد، كنار آمدن با اتفاق پيش‌آمده براي وي آسان‌تر خواهد شد. افرادي كه پس از فوت يكي از عزيزانشان دچار بيماري‌هاي روحي مي‌شوند در رسيدن به اين باور دچار مشكل شده‌اند و اصلي‌ترين اقدام روانشناسان نيز اين است كه به آن‌ها براي رسيدن به اين مرحله كمك كنند.

از آنجا كه ميزان نزديكي و نقش آدم‌ها در نحوه كنار آمدن با مرگ آن‌ها ارتباط دارد، پيشنهاد مي‌شود در صورتي كه با چنين مساله‌اي مواجه شديد، در ادامه به مقاله مربوطه مراجعه نماييد.

كنار آمدن با مرگ مادر

غم از دست دادن همسر

فراموش كردن مرگ پدر

مواجهه با مرگ فرزند

 

عوامل تاثير گذار بر تحمل مرگ عزيزان

اينكه يك فرد چطور با مرگ عزيزان خود كنار مي‌آيد به عوامل مختلفي بستگي دارد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

سلامت روان و باوري فرد

افرادي كه قبل از دست دادن يكي از عزيزانشان با اختلالات روحي به‌ويژه افسردگي مواجه بوده‌اند معمولاً در كنار آمدن با اين وضعيت مشكلات بيشتري را تجربه مي‌كنند. گاهي اوقات خبر فوت عزيزان مي‌تواند باعث عود مجدد بسياري از بيماري‌هاي جسمي و روحي باشد. همچنين طرز تفكر فرد نيز مي‌تواند تأثير بالايي در كنار آمدن با اين شرايط داشته باشد. براي مثال برخي افراد از ادامه دادن فعاليت‌هاي زندگي يا لذت بردن از هر چيزي پس از مرگ عزيزانشان احساس عذاب وجدان مي‌كنند. اين موضوع مي‌تواند كنار آمدن با اين مسئله را طولاني‌تر كند.

شخصيت‌هاي وابسته يا افرادي كه همه زندگي خود را در يك نفر خلاصه كرده‌اند نيز در صورت از دست دادن اطرافيان آسيب بيشتري را تحمل خواهند كرد. به همين خاطر اگر در اطراف شما فردي دچار مشكلات روحي است و به‌تازگي يكي از عزيزانش را از دست داده بهتر است نسبت به سلامت روحي وي حساسيت بيشتري داشته باشيد. گاهي اوقات فرد مي‌بايست براي تغيير افكار و باورهاي اشتباه خود از يك مشاور كمك بگيرد. براي آگاهي از روند درمان افسردگي كليك كنيد.

كيفيت ارتباط با فرد متوفي

يكي از موضوعاتي كه تحمل مرگ عزيزان را تحت تأثير قرار مي‌دهد كيفيت ارتباط ميان افراد است. به ميزاني كه ارتباط ميان آن‌ها نزديك‌تر باشد و يا آن‌ها اشتراكات بيش‌تري باهم داشته باشند تحمل فوت سخت‌تر خواهد بود.

ديدگاه‌هاي موجود در جامعه

بعضي از جوامع و فرهنگ‌ها ديدگاه‌هاي خاصي نسبت به مراسم عزاداري و سوگواري براي متوفيان دارند. براي مثال در برخي از فرهنگ‌ها شيون نكردن يا نخراشيدن صورت نشانه بي‌احترامي به فردي كه فوت كرده است مي‌باشد. طبيعتاً در چنين شرايطي كنار آمدن با غم مرگ عزيزان دشوارتر خواهد بود زيرا ديگران از فرد انتظار دارند كه به سوگواري خود ادامه دهد.

سيستم حمايتي اطراف فرد

داشتن دوستان و اطرافياني كه در شرايط سخت همراه فرد باشند و به او براي كنار آمدن با اين شرايط كمك كنند يكي از عواملي است كه تحمل مرگ عزيزان را آسان‌تر مي‌كند. به ميزاني كه فرد احساس كند تنها نيست و كساني هستند كه مي‌تواند روي كمك آن‌ها حساب كند بهتر خواهد توانست با شرايط پيش‌آمده كنار بيايد. براي آشنايي با نحوه دلداري دادن به سوگوار كليك كنيد.

روش هاي مناسب براي كنار آمدن با غم از دست دادن و تحمل مرگ عزيزان

براي تحمل مرگ عزيزان پذيرش داشته باشيد

اولين قدم در كنار آمدن بهتر با غم مرگ عزيزان اين است كه نسبت به اتفاق پيش‌آمده پذيرش داشته باشيد. اگرچه باور اين موضوع كه شما يكي از عزيزانتان را از دست داده‌ايد و مي‌بايست از اين به بعد مسير زندگي خود را بدون او پيش ببريد دردناك است اما تا زماني كه خود را به اين مرحله نرسانيد بخش زيادي از انرژي ذهني شما درگير اين موضوع است و شما نمي‌توانيد به ساير مسائل زندگي خود توجه داشته باشيد.

شفقت نسبت به خود

شفقت نسبت به خود به اين معناست كه رنج و ناراحتي خود را ببينيد و با خودتان به دليل شرايط سختي كه تجربه مي‌كنيد مهربان باشيد. احساس غم در شرايطي كه شما يكي از عزيزانتان را از دست داده‌ايد بسيار طبيعي است و شما مي‌بايست احساسات خود را بپذيريد. اگر مي‌خواهيد گريه كنيد يا براي مدتي تنها باشيد حتماً اين حق را براي خود قائل شويد. پنهان كردن احساسات و خواسته‌ها باعث بروز مشكلات جدي در سلامت روان شما خواهد شد.

براي تحمل مرگ عزيزان برنامه‌ريزي كنيد

پس‌ازاينكه كمي شرايط روحي بهتري پيدا كرديد با خودتان به اين موضوع فكر كنيد كه چه برنامه‌اي براي زندگي پس از مرگ عزيزتان داريد؟ چه تغييراتي را مي‌بايست در برنامه زندگي خود ايجاد كنيد؟ سعي كنيد به‌دقت راجع به اين مسائل بيانديشيد و براي اهداف و تغييرات جديد برنامه‌ريزي كنيد.

روابط اجتماعي را جدي بگيريد

نياز به برقراري ارتباط با ديگران و دريافت محبت و توجه يكي از نيازهاي اساسي همه انسانهاست. تنهايي مي‌تواند شرايط روحي شما را به‌مراتب بدتر كند و مشكلات جدي نظير افسردگي را برايتان ايجاد نمايد. به همين خاطر بهتر است براي كنار آمدن بهتر با مرگ عزيزانتان روابط اجتماعي را جدي بگيريد و براي برگرداندن معيارهاي خانواده سالم كسب اطلاع كنيد.

چه زماني بايد براي تحمل مرگ عزيزان به روانشناس مراجعه كرد؟

پس از مرگ عزيزان در چه صورت مي‌بايست به روانشناس مراجعه كرد؟ اين سؤال براي بسياري از افراد و به‌خصوص آن‌هايي كه يكي از اطرافيانشان به‌تازگي عزيزي را از دست داده ايجاد خواهد شد. به‌طوركلي مشاهده هرگونه رفتار غيرمعمول و نگران‌كننده از سوي افرادي كه اخيراً دچار سوگ شده‌اند مي‌بايست موردتوجه قرار بگيرد. برخي از اين نشانه‌ها شامل موارد زير است. در صورت داشتن هر كدام اين موارد حتما براي مشاوره خانواده اقدام نماييد.

سوگ حل‌نشده

اگرچه نمي‌توانيم براي بيرون آمدن از سوگ و پايان عزاداري زمان خاصي را در نظر بگيريم بااين‌حال روانشناسان معتقدند اكثر افرادي كه دچار اين تجربه مي‌شوند پس از گذشت يك سال با آن كنار مي‌آيند، يعني با گذر زمان تحمل مرگ عزيزان راحت تر مي شود. به همين خاطر اگر پس از گذشت اين زمان فرد هنوز با مرگ يكي از عزيزانش كنار نيامده و يا اگرچه هنوز يك سال زمان نگذشته اما نشانه‌هاي فرد شديدتر از آن است كه بتوان نسبت به آن‌ها بي‌توجه بود مي‌بايست راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. توجه داشته باشيد كه سوگ حل‌نشده مي‌تواند به‌صورت باقي ماندن در هر يك از مراحل سوگ به‌ويژه انكار يا افسردگي ديده شود.

بروز آسيب‌ها و بيماري‌هاي روحي جدي

تجربه از دست دادن يكي از عزيزان مي‌تواند ضربه‌اي باشد كه باعث بروز بيماري‌هاي روحي و جسمي بسياري در فرد شود. درصورتي‌كه فرد پس از فوت يكي از عزيزان دچار مشكلات جسمي يا روحي شده بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان به فرد براي كنار آمدن سازگارانه تر با شرايط جديد كمك خواهند كرد.

ناتواني در برنامه‌ريزي براي زندگي جديد

برخي افراد نمي‌توانند پس از فوت عزيزانشان با شرايط جديد زندگي سازگار شده يا براي آن برنامه‌ريزي كنند. در چنين شرايطي روانشناسان به فرد كمك مي‌كنند تا با ايجاد اهداف و برنامه‌هاي جديد براي زندگي به مسير خود ادامه دهد. متخصصان با استفاده از روش هاي درماني به شما كمك مي كنند تا در كنار حفظ ياد و خاطره متوفق تحمل مرگ عزيزان تان را بيشتر كرده و به زندگي خود رنگ جديدي ببخشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تحمل مرگ عزيزان مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول درباره تحمل مرگ عزيزان

چطور مي‌توان با مرگ عزيزان كنار آمد؟

بهتر است نسبت به شرايط پيش‌آمده پذيرش داشته باشيد و همين‌طور به خودتان براي تجربه احساسات منفي حق بدهيد. هرچه سريع‌تر بتوانيد اين حقيقت را باور كنيد كه شرايط پيش‌آمده قابل‌تغيير نيست و شما مي‌بايست ادامه مسير را بدون همراهي عزيزي كه از دست داده‌ايد طي كنيد سريع‌تر با اين موضوع كنار خواهيد آمد.

در چه شرايطي پس از مرگ عزيزان بايد به روانشناس مراجعه كرد؟

هنگامي‌كه علي‌رغم گذشتن زمان كافي فرد هنوز به‌اندازه روزهاي نخست درگير غم از دست دادن يكي از عزيزان خود است و يا هنگامي‌كه تجربه مرگ يكي از نزديكان باعث بروز مشكلات روحي مانند افسردگي در فرد شده بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تحمل مرگ عزيزان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تحمل مرگ عزيزان،
موضوع:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۳:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

روانشناسي ورزشي علمي تخصصي و ميان‌رشته‌اي به‌حساب مي‌آيد. اين حوزه به بررسي ابعاد وجود انسان از بعد روان‌شناختي پرداخته؛ همچنين چگونگي تأثير فعاليت‌هاي ورزشي بر ذهنيت و ابعاد شخصيتي افراد را بررسي مي‌كند. متخصصان اين رشته معمولاً درزمينهٔ مديريت انرژي، كنترل اضطراب دروني، محدود كردن استرس ناشي از رقابت‌هاي بين فردي، تنظيم اهداف، افزايش اعتمادبه‌نفس و انگيزه مشاوره مي‌دهند. به‌علاوه آن‌ها سعي مي‌كنند با استفاده از اين توصيه‌ها، باعث بالا رفتن موفقيت‌هاي ورزشي و بهبود عملكرد جسماني گردند. اين علم به‌خصوص براي ورزشكاراني كه به‌طور دائم براي رقابت و مسابقات متنوع در حال انجام تمرينات فشرده هستند، بسيار ضروري است. لذا آشنايي با اين رشته تخصصي يكي از ملزومات ورزشكاران حرفه‌اي به شمار مي‌رود. براي دريافت خدمات مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: روانشناسي ورزشي

روانشناسي ورزشي

يكي از گرايش‌هاي كاربردي روان‌شناسي و مشاوره، رشته روانشناسي ورزشي است. اين حوزه سعي دارد تا مهارت‌هايي از جمله: آمادگي‌هاي ذهني، هدف‌گذاري، سرسختي روان‌شناختي براي رسيدن به هدف و … را در بين ورزشكاران گسترش دهد. متخصصين اين رشته براي رسيدن به اين منظور، معمولاً از روش‌هايي به شرح زير استفاده مي‌كنند:

  • ارزيابي استعدادهاي ورزشي
  • آموزش خودتنظيمي هيجاني
  • آموزش مهارت مديريت عملكرد
  • كنترل استرس
  • افزايش خودباوري

علاوه بر اين موارد، روان شناسان در اين رشته تخصصي، درصدد يافتن افراد مستعد و نخبه ورزشي و هدايت آن‌ها به سمت بهره‌وري اصولي از توانايي‌هاي ذاتي‌شان هستند. آن‌ها همچنين براي كمك كردن به ورزشكاران با نيازهاي خاص (مانند معلولين جسمي و رواني، جانبازان ورزشكار، كودكان بااستعداد ولي آسيب‌ديده و…) نيز تمرين‌هايي ذهني و رواني طراحي مي‌كنند.

لازم به ذكر است كه درصورتي‌كه افراد در رشته‌هاي ورزشي خود دچار ضربه يا ناراحتي‌هاي روحي يا جسمي گردند، بيشترين وظيفه به عهده روانشناسان ورزشي است تا اين عده را براي بازگشتن هر چه زودتر به عرصه‌هاي ورزشي، آماده كنند.

اهميت روانشناسي ورزشي

امروزه در ميدان مسابقات ورزشي، تنها آمادگي جسماني و تمرين‌هاي فشرده نيست كه موفقيت افراد را تضمين مي‌كند؛ بلكه داشتن آمادگي‌ها رواني و قدرت بالاي ذهني نيز مسئله بسيار تأثيرگذار به‌حساب مي‌آيد. روانشناسي ورزشي براي كمك كردن به ورزشكاران در اين مسائل فعاليت مي‌كند. اين رشته سعي دارد تا با آموزش مهارت‌هايي كه مي‌تواند باعث بهزيستي رواني افراد گردد، افراد را براي رويارويي با فشارها و استرس‌هاي مسابقات مجهز كند. به اين صورت ورزشكاران مي‌توانند با عملكرد هر چه بيشتر در ميادين ورزشي فعاليت كنند.

به‌علاوه، روانشناسان اين شاخه از روانشناسي سعي مي‌كنند تا احتمال بروز ناراحتي‌هايي از جمله افسردگي را در بين افراد فعال در حوزه‌هاي ورزشي كاهش دهند. اهميت اين موضوع آنجا روشن مي‌شود كه همه‌روزه، شاهد ترك ميادين مسابقه توسط قهرمانان مختلف ورزشي هستيم. روانشناسي با تلاش براي بهبود وضعيت رواني اين افراد، به آن‌ها در بازگشت هر چه سريع‌ترشان به حوزه رقابتي كمك مي‌كند.

براي آشنايي با نحوه تاثير اين رشته بر ترس از مسابقه كليك كنيد.

انواع مهارت‌هاي رواني لازم براي ورزشكاران

به‌طوركلي مي‌توان سه دسته مهارت كه مناسب براي بهبود عملكرد ورزشي است را نام برد:

الف) مهارت‌هاي پايه‌اي

آن دسته از توانايي‌هايي كه پايه‌اي براي سلامت روان همه افراد به‌خصوص ورزشكاران مي‌گردد. شامل: يادگيري هدف‌گذاري اصولي، حفظ يا افزايش اعتمادبه‌نفس، مسئوليت‌پذيري نسبت به اهداف، ايجاد تعهد نسبت به خود.

در حقيقت اين مهارت‌ها، محور و زيربناي مهارت‌هاي رواني بعدي به‌حساب مي‌آيند. تقويت اين موارد راه را براي بهبود آمادگي‌هاي ذهني تخصصي‌تر هموار مي‌كند.

ب) مهارت‌هاي روان‌تني

اين گروه شامل آموزش مسائل استرس‌زا براي هر فرد، كنترل كردن استرس، نشان دادن واكنش متناسب با هر اتفاق اضطراب زا، فنون آرام‌سازي و غلبه بر خشم و… است. متخصصين در اين حيطه سعي مي‌كنند تا با توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي هر فرد و توان رواني و فيزيولوژيكي او، توانمندي‌هاي هر ورزشكار را به‌صورت منحصر به خود او آموزش دهند.

ج) مهارت‌هاي شناختي پيچيده‌تر

اين موارد عبارت‌اند از توانايي تمركز ذهني، مديريت اضطراب‌هاي رقابتي، مهارت تصويرسازي انتزاعي و تمرين‌هاي ذهني متناسب با نياز شخصيتي و رواني هر فرد بهبود مي‌گردد. لازم به ذكر است براي حرفه‌اي شدن در رشته‌هاي ورزشي، بهبود فرايندهاي شناختي از جمله ادراك، حافظه، حل مسئله و تفكر به كمك روانشناسي ورزشي بسيار حائز اهميت است.

براي آشنايي با راه هاي كاهش اضطراب و استرس رقابتي كليك كنيد.

وظايف روانشناس در حوزه ورزشي

اغلب، باور عمومي بر اين است كه مشاوران و روانشناسان گرايش ورزشي تنها با ورزشكاران حرفه‌اي كار مي‌كنند و حوزه فعاليت محدودي دارند. در حالي كه حقيقت كاملاً خلاف اين موضوع است.

به‌طوركلي حوزه علمي روانشناسي ورزشي نيز شامل بخش‌هاي مختلف علمي، پژوهشي و كلينيكي در حوزه ورزش و تمرينات بدني مي‌شود. اين گرايش فرصتي را فراهم مي‌كند تا برحسب نيازهاي جسمي و رواني، همچنين بر اساس ويژگي‌هاي روان‌شناختي منحصربه‌فرد هر كس، بتواند به بالاترين توان ورزشي رقابتي خود در حوزه موردعلاقه‌شان برسند.

علاوه بر اين، متخصصان حوزه سلامت روانشناسي ورزشي ، به ورزشكاران كمك مي‌كنند تا با افزايش روحيه و تاب‌آوري خود، بتوانند از پس استرس‌هاي رواني دائمي رقابت‌ها بربيايند و دچار مشكلات روحي و جسمي نشوند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ورزش و روانشناسي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: روانشناسي ورزشي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: روانشناسي ورزشي،
موضوع:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۹:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از شوهر يا به‌طوركلي ترس از مردها يكي از مشكلاتي است كه زنان بسياري را درگير خود مي‌كند. بعضي از خانم‌ها نسبت به همسرشان احساس ترس مي‌كنند. آنها معمولاً از اينكه همسرشان عصباني بشود مي‌ترسند. و به همين خاطر تا جاي ممكن تلاش مي‌كنند كه از دعوا و اختلاف‌نظر خودداري كنند. اما براي بعضي ديگر از خانم‌ها شرايط كمي دشوارتر است. آنها به‌طوركلي از مردان مي‌ترسند؛ و تا جاي ممكن سعي مي‌كنند از هر ارتباطي با آنها خودداري كنند. باتوجه‌به اينكه هر دوي اين ترس‌ها مشكلات بسياري را در جريان زندگي شما به همراه دارند بهتر است براي تغيير شرايط فكري بكنيد. ما در اين مطلب ترس از شوهر يا ترس از مردها را از ابعاد مختلف بررسي مي‌كنيم. اين نكته را نيز به‌خاطر داشته باشيد كه در چنين شرايطي بهترين كار كمك‌گرفتن از مشاوره خانواده است.

منبع: ترس از شوهر

ترس از شوهر | ترس از مردها

ترس از مردها يا آندروفوبيا يكي از انواع فوبياها يا ترس‌هاي غيرمنطقي است. اگرچه تعداد كساني كه درگير اين ترس مي‌شوند بسيار كم است بااين‌حال خانم‌هايي هم هستند كه اين مشكل زندگي آنها را تحت‌تأثير خود قرار داده است. در اين شرايط فرد از هرگونه ارتباطي با مردان خودداري مي‌كند. و اگر مجبور باشد با يك مرد ارتباط برقرار كند اضطراب بسياري را تجربه خواهد كرد. باتوجه‌به اينكه شما براي تمام كارهاي روزانه‌تان از يك خريد ساده گرفته تا برنامه‌هاي مهمي مثل كار و تحصيل نياز داريد تا با آقايان ارتباط داشته باشيد مي‌توان گفت كه ترس از مردها يا آندروفوبيا بيماري فلج‌كننده‌اي خواهد بود.

ترس از مردها در بعضي از خانم‌ها اختصاصي‌تر خواهد بود. اين زنان فقط از همسر خودشان مي‌ترسند. در چنين شرايطي معمولاً خانم نگران اين است كه همسرش با او برخورد تندي داشته باشد. به همين خاطر هميشه در دعوا و اختلاف‌نظرها سكوت مي‌كند تا از اين شرايط خودداري كند. باتوجه‌به اينكه رسيدن به آرامش مهم‌ترين هدف همه ما از ازدواج است اين ترس مي‌تواند مشكلات بسياري را براي شما به همراه داشته باشد. براي آشنايي با انواع همسر آزاري كليك كنيد.

دلايل ترس از شوهر

ترس از شوهر يا به‌طوركلي ترس از مردها از نظر خيلي‌ها يك نگراني عجيب و غيرعادي است. حتي بسياري از خانم‌هايي كه درگير اين ترس هستند هم عنوان مي‌كنند كه خودشان مي‌دانند اين ترس غيرمنطقي است. به همين خاطر اين سؤال برايمان پيش خواهد آمد كه چه چيزي باعث اين ترس غيرمنطقي خواهد شد؟ در ادامه بعضي از مهم‌ترين دلايل براي ترس از شوهر را بررسي خواهيم كرد.

خاطرات ناخوشايند

يكي از مهم‌ترين دلايل اينكه شما از همسرتان يا به‌طوركلي از مردها مي‌ترسيد خاطرات تلخ هستند. سابقه يك دعواي جدي، ضرب و شتم يا قهرهاي طولاني باعث مي‌شود دفعه آينده كمي محتاطانه‌تر رفتار كنيم. بعضي از محققان معتقدند سابقه تجاوز و آزار و اذيت جنسي نيز از مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث ترس از مردها مي‌شوند. براي مقابله با چنين وضعيتي حتما مقاله خشونت خانگي را بخوانيد.

يادگيري مشاهده‌اي | ترس از شوهر

يادگيري مشاهده‌اي به اين معناست كه فرد، خودش خاطره تلخي را تجربه نكرده است. اما حرف‌هايي كه از ديگران شنيده يا رابطه‌هايي كه شاهد آن بوده باعث مي‌شوند كه دچار ترس شود. براي مثال اگر يك خانم در خانه‌اي بزرگ شود كه پدرش دائماً با مادرش بدرفتاري مي‌كرده و يا از ديگران شنيده باشد كه مردها خطرناك بوده و به فكر آسيب‌زدن هستند، طبيعتاً احساس ترس و نگراني خواهد كرد.

نداشتن اعتمادبه‌نفس | ترس از شوهر

ريشه خيلي از ترس‌هاي ما نبود اعتمادبه‌نفس يا باور نداشتن خودمان است. وقتي تصور شما اين باشد كه از يك نفر پايين‌تر هستيد طبيعتاً خودتان را در شرايطي نمي‌بينيد كه با او هم‌صحبت بشويد. و يا نيازهايي هم سطح او داشته باشيد.

نبود فضاي امن براي بيان مسائل

مرداني كه به جاي گوش كردن و درك همسرشان دائم او را قضاوت مي‌كنند، همسرشان دچار ترس از شوهر مي‌شوند. اين خانم ها ناراحتي و نگراني هايشان را با شوهر شان مطرح نمي‌كنند، چرا كه نگران اند همسرشان او را مقصر دانسته و يا با توهين و فحاشي او را تحقير نمايد. در چنين شرايطي خانم در مورد مسائل ريز و درشت با همسرش صحبت نمي‌كند.

براي آشنايي با نحوه برخورد با شوهر شكاك كليك كنيد.

ترس از شوهر و اهميت مشاوره

ترس از شوهر يا ترس از مردها مشكلات بسياري را براي شما به همراه خواهد داشت. اگر به‌طوركلي از مردان مي‌ترسيد اين موضوع باعث مي‌شود كه نتوانيد بسياري از كارهايتان را در طول روز انجام بدهيد. و همين‌طور اگر از شوهرتان مي‌ترسيد اين موضوع مشكلات بسياري را در جريان ارتباط شما به وجود خواهد آورد. به همين خاطر بسيار مهم است كه براي تغيير شرايط فكري بكنيد. خيلي از خانم‌هايي كه درگير اين ترس هستند عنوان مي‌كنند كه دلشان مي‌خواهد مثل آدم‌هاي عادي زندگي كنند. خبر خوب اين است كه شما مي‌توانيد اين مشكل را درمان كنيد. بهترين راه براي ازبين‌بردن ترس‌هايتان اين است كه از يك مشاور كمك بگيريد.

احتمالاً شما هم اين را تجربه كرده‌ايد كه وقتي به اطرافيان مي‌گوييد دچار چنين ترسي هستيد آنها تعجب مي‌كنند. و نمي‌توانند راهكار مناسبي به شما ارائه كنند. به همين خاطر بهتر است ترس‌هايتان را با يك متخصص در ميان بگذاريد. متخصصين بدون اينكه شما را قضاوت كنند به نگراني‌هايتان گوش مي‌كنند. سپس به شما كمك خواهند كرد تا دلايل و ريشه آنها را پيدا كنيد. وقتي متوجه دليل ترس‌هايتان شده باشيد به‌راحتي مي‌توانيد راهكاري براي تغيير آن پيدا كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از شوهر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

من هميشه به اين خاطر ترس از واكنش همسرم در بحث‌ها سكوت مي‌كنم؛ چطور مي‌توانم اين مشكل را حل كنم؟

بهترين راه براي ازبين‌بردن ترستان اين است كه رفتاري متفاوت با آن داشته باشيد. براي اين كار يك‌بار در شرايط و فرصت مناسب با همسرتان صحبت كنيد و اختلاف‌نظرهايتان را با او در ميان بگذاريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از شوهر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از شوهر،
موضوع:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۱:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از بارداري شايد به نظر شما موضوع عجيبي باشد. بارداري و تولد فرزند يكي از شيرين‌ترين خاطرات براي بسياري از ما است. بااين‌حال بعضي از خانم‌ها در طول دوران بارداري يا حتي قبل از آن دچار نگراني مي‌شوند كه به آن ترس از بارداري گفته مي‌شود. اين افراد از باردار شدن و زايمان به‌شدت مي‌ترسند. به همين خاطر خيلي از مواقع تلاش‌هاي غيرمنطقي براي جلوگيري از بارداري انجام مي‌دهند. ترس از آسيب‌ديدن در حين زايمان، اصرار به داشتن عمل سزارين و همين‌طور اضطراب و افسردگي به دنبال خبر بارداري مي‌توانند از جمله نشانه‌هاي اين مشكل باشند. با توجه به اينكه ترس از بارداري مي‌تواند مشكلات بسياري را براي شما به همراه داشته باشد بهتر است به دنبال راهي براي درمان آن باشيد. اگر فكر مي‌كنيد كه به‌تنهايي از پس اين مشكل برنمي‌آييد بهترين راهكار اين است كه از يك روان‌شناس كمك بگيريد.

منبع: ترس از بارداري

ترس از بارداري و انواع آن

ترس از بارداري يا توكوفوبيا نام يك بيماري است كه بعضي از خانم‌ها را درگير خود مي‌كند. به‌طوركلي بارداري، زايمان و همين‌طور مسئوليت‌هايي كه شما از اين به بعد برعهده خواهيد داشت مقداري از اضطراب را در همه خانم‌ها به وجود خواهد آورد. اما اين ترس زماني به‌عنوان توكوفوبيا شناخته مي‌شود كه شدت آن به حد غيرمنطقي برسد. زناني كه درگير توكوفوبيا مي‌شوند حدي از استرس را تجربه مي‌كنند كه به‌طوركلي زندگي آنها را مختل مي‌كند. اين اضطراب مي‌تواند حتي قبل از زمان بارداري شما شروع شود. اين خانم‌ها دائماً نگران اين هستند كه باردار شوند؛ و به همين خاطر حتي ممكن است از رابطه جنسي نيز پرهيز كنند. به‌طوركلي هرگونه ترس و نگراني غيرمعمول از بارداري، زايمان و مسائل مربوط به آن را مي‌توان نشانه‌اي از توكوفوبيا دانست.

ترس از بارداري باتوجه‌به اينكه از چه زماني آغاز شده باشد به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي‌شود. نشانه‌ها و تعريف اين دو دسته را در ادامه با هم بررسي خواهيم كرد.

ترس از بارداري اوليه

كساني كه درگير ترس از بارداري اوليه مي‌شوند سابقه زايمان را ندارند. اين ترس حتي مي‌تواند دختران جوان و مجرد را درگير كند. اين افراد به‌شدت از اينكه بخواهند باردار شوند و زايمان را تجربه كنند مي‌ترسند. افكاري مثل ترس از مرگ به هنگام زايمان، زخم‌ها و بيماري‌هايي كه در اثر زايمان شروع مي‌شوند و بهبود نمي‌يابند و افكاري ازاين‌دست جزء نشانه‌هاي توكوفوبياي اوليه هستند.

ترس از بارداري ثانويه

ترس از بارداري ثانويه در خانم‌هايي ديده مي‌شود كه تجربه زايمان را داشته‌اند. خاطرات بد، درد و بيماري مربوط به زايمان باعث مي‌شود كه اين افراد از بارداري مجدد و تكرار دوباره اين مشكلات بترسند.

نشانه‌هاي ترس از بارداري

ترس از بارداري مي‌تواند باتوجه‌به شرايط و ويژگي‌هاي شخصيتي هركس، نشانه‌هاي مختلفي داشته باشد. بااين‌حال بعضي از رايج‌ترين اين نشانه‌ها را در ادامه باهم بررسي مي‌كنيم. اين نكته را نيز به‌خاطر داشته باشيد كه براي تشخيص ترس از بارداري قرار نيست همه اين علائم در يك نفر ديده شود؛ بلكه هرچقدر تعداد نشانه‌ها يا شدت آنها در فرد بيشتر باشد با احتمال بيشتري مي‌توان گفت كه او دچار ترس از بارداري است. بااين‌حال مهم‌ترين موضوع اين است كه تشخيص قطعي اين مسئله تنها بايد توسط روان‌شناس متخصص صورت بگيرد. پس اگر اين نشانه‌ها را در خود يا هر يك از اطرافيان احساس مي‌كنيد براي بررسي بيشتر از يك متخصص كمك بگيريد. نشانه‌هاي ترس از بارداري عبارتند از:

  • حملات اضطرابي
  • مشكل در خواب
  • درگيري با اضطراب، افسردگي و ساير بيماري‌هاي روحي
  • زماني كه فرد به بارداري و زايمان فكر مي‌كند به‌شدت مي‌ترسد
  • اصرار بيش از حد براي عمل سزارين و بي‌ميلي نسبت به زايمان طبيعي
  • ترس از مرگ يا آسيب‌ديدن در هنگام زايمان
  • شك كردن به توانايي خود براي نگهداري از يك كودك
  • ترس از داشتن يك نوزاد بيمار

دلايل ترس از بارداري

تجربه‌هاي نگران‌كننده

يكي از اصلي‌ترين دلايل اين بيماري خاطرات ناخوشايند هستند. اينكه خود فرد در گذشته زايمان سختي داشته و يا شنيدن مسائل اين‌چنيني از زبان ساير افراد مي‌تواند باعث بروز ترس و وحشت در فرد شده و او را از زايمان بترساند.

سابقه تجاوز

ترس از بارداري معمولاً در خانم‌هايي ديده مي‌شود كه تجربه تجاوز يا آزار و اذيت جنسي را در زندگي خود داشته‌اند. به همين خاطر متخصصين معتقدند كه اين موضوع مي‌تواند يكي از دلايل درگيري فرد با اين بيماري باشد.

افكار منفي

انواع ترس‌ها و نگراني‌ها از مهم‌ترين نشانه‌هايي هستند كه در توكوفوبيا ديده مي‌شوند. همان‌طور كه گفتيم اين افراد ترس از درد يا آسيب‌ديدن را تجربه مي‌كنند. بي‌اعتمادي به تيم درماني و همين‌طور شك داشتن به توانايي‌هاي خود براي بزرگ كردن يك كودك نيز از جمله ديگر افكار منفي هستند كه باعث اين بيماري مي‌شوند.

درمان ترس از بارداري

اطلاعات خود را افزايش دهيد

با كمك‌گرفتن از يك متخصص باتجربه، اطلاعات خود را راجع به بارداري و زايمان بالاتر ببريد. وقتي شما بدانيد كه قرار است با چه چيزي روبه‌رو بشويد طبيعتاً ترس كمتري را تحمل خواهيد كرد. اگر از موضوعي مي‌ترسيد آن را با متخصص در ميان بگذاريد و سعي كنيد براي سؤالاتتان پاسخ علمي پيدا كنيد.

از ديگران كمك بگيريد

حمايت‌هاي عاطفي هميشه يكي از بهترين منابع براي كاهش اضطراب هستند. پس اگر راجع به اين موضوع دچار ترس و نگراني شده‌ايد با يكي از دوستان يا اعضاي خانواده‌تان صحبت كنيد. احساسات خود را با آنها در ميان بگذاريد و از آنها بخواهيد كه در اين شرايط به شما كمك كنند.

ترس از بارداري و اهميت روان‌درماني

راهكارهاي بالا مي‌توانند نگراني شما را نسبت به بارداري تا حد زيادي كاهش بدهند. بااين‌حال بايد اين نكته را در نظر داشته باشيد كه درمان توكوفوبيا نياز به تخصص و مهارت دارد. به همين خاطر يكي از نكاتي كه براي برطرف‌كردن اين ترس بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه از يك مشاور متخصص كمك بگيريد. به‌طوركلي درمان ترس از بارداري شامل موارد زير خواهد شد:

استفاده از داروها

اگر ترس فرد از بارداري و زايمان به‌قدري شديد باشد كه زندگي او را مختل كرده و يا خود فرد توانايي كنترل آن را نداشته باشد احتمال دارد كه متخصص از بعضي داروها براي آرام‌كردن اضطراب بيمار استفاده كند. نكته مهمي كه بايد توجه داشته باشيد اين است كه استفاده از دارو حتماً بايد زير نظر متخصص صورت بگيرد. پس از مصرف خودسرانه داروها خودداري كنيد.

روان‌درماني

استفاده از داروها شايد بتواند نشانه‌هاي اضطراب را در شما از بين ببرد. اما هرگز نمي‌تواند اين اضطراب را درمان كند. به‌علاوه بسياري از خانم‌ها به‌خصوص در طول دوران بارداري ترجيح مي‌دهند كه از دارو استفاده نكنند. به همين خاطر مي‌توان گفت بهترين گزينه براي درمان ترس از بارداري، روان‌درماني يا كمك‌گرفتن از يك روان‌شناس متخصص است. روان‌شناسان به شما كمك مي‌كنند تا دلايل ترس خود را پيدا كنيد. سپس مهارت‌هايي را براي كنترل فكر و هيجانات به شما آموزش مي‌دهند. يادگيري اين مهارت‌ها باعث مي‌شود تا بتوانيد افكار و احساسات منفي را از خودتان دور كرده و به‌خوبي آنها را كنترل كنيد.

سؤالات متداول

دليل ترس از بارداري چيست؟

خاطرات ناخوشايند خود فرد يا اطرافيان و يا ترس از آسيب‌ديدن و بيماري از جمله مهم‌ترين دلايل ترس از بارداري هستند.

همسرم به‌شدت از باردار شدن و زايمان مي‌ترسد؛ چطور بايد اضطراب او را كم كنم؟

با همسرتان صحبت كنيد و از او بخواهيد كه براي مشورت گرفتن از يك متخصص با شما به يك روان‌شناس مراجعه كند. ترس از بارداري از جمله بيماري‌هايي است كه بايد براي درمان آن از يك متخصص كمك بگيريد.

 

ترس از بارداري شايد به نظر شما موضوع عجيبي باشد. بارداري و تولد فرزند يكي از شيرين‌ترين خاطرات براي بسياري از ما است. بااين‌حال بعضي از خانم‌ها در طول دوران بارداري يا حتي قبل از آن دچار نگراني مي‌شوند كه به آن ترس از بارداري گفته مي‌شود. اين افراد از باردار شدن و زايمان به‌شدت مي‌ترسند. به همين خاطر خيلي از مواقع تلاش‌هاي غيرمنطقي براي جلوگيري از بارداري انجام مي‌دهند. ترس از آسيب‌ديدن در حين زايمان، اصرار به داشتن عمل سزارين و همين‌طور اضطراب و افسردگي به دنبال خبر بارداري مي‌توانند از جمله نشانه‌هاي اين مشكل باشند. با توجه به اينكه ترس از بارداري مي‌تواند مشكلات بسياري را براي شما به همراه داشته باشد بهتر است به دنبال راهي براي درمان آن باشيد. اگر فكر مي‌كنيد كه به‌تنهايي از پس اين مشكل برنمي‌آييد بهترين راهكار اين است كه از يك روان‌شناس كمك بگيريد.

ترس از بارداري و انواع آن

ترس از بارداري يا توكوفوبيا نام يك بيماري است كه بعضي از خانم‌ها را درگير خود مي‌كند. به‌طوركلي بارداري، زايمان و همين‌طور مسئوليت‌هايي كه شما از اين به بعد برعهده خواهيد داشت مقداري از اضطراب را در همه خانم‌ها به وجود خواهد آورد. اما اين ترس زماني به‌عنوان توكوفوبيا شناخته مي‌شود كه شدت آن به حد غيرمنطقي برسد. زناني كه درگير توكوفوبيا مي‌شوند حدي از استرس را تجربه مي‌كنند كه به‌طوركلي زندگي آنها را مختل مي‌كند. اين اضطراب مي‌تواند حتي قبل از زمان بارداري شما شروع شود. اين خانم‌ها دائماً نگران اين هستند كه باردار شوند؛ و به همين خاطر حتي ممكن است از رابطه جنسي نيز پرهيز كنند. به‌طوركلي هرگونه ترس و نگراني غيرمعمول از بارداري، زايمان و مسائل مربوط به آن را مي‌توان نشانه‌اي از توكوفوبيا دانست.

ترس از بارداري باتوجه‌به اينكه از چه زماني آغاز شده باشد به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي‌شود. نشانه‌ها و تعريف اين دو دسته را در ادامه با هم بررسي خواهيم كرد.

ترس از بارداري اوليه

كساني كه درگير ترس از بارداري اوليه مي‌شوند سابقه زايمان را ندارند. اين ترس حتي مي‌تواند دختران جوان و مجرد را درگير كند. اين افراد به‌شدت از اينكه بخواهند باردار شوند و زايمان را تجربه كنند مي‌ترسند. افكاري مثل ترس از مرگ به هنگام زايمان، زخم‌ها و بيماري‌هايي كه در اثر زايمان شروع مي‌شوند و بهبود نمي‌يابند و افكاري ازاين‌دست جزء نشانه‌هاي توكوفوبياي اوليه هستند.

ترس از بارداري ثانويه

ترس از بارداري ثانويه در خانم‌هايي ديده مي‌شود كه تجربه زايمان را داشته‌اند. خاطرات بد، درد و بيماري مربوط به زايمان باعث مي‌شود كه اين افراد از بارداري مجدد و تكرار دوباره اين مشكلات بترسند.

نشانه‌هاي ترس از بارداري

ترس از بارداري مي‌تواند باتوجه‌به شرايط و ويژگي‌هاي شخصيتي هركس، نشانه‌هاي مختلفي داشته باشد. بااين‌حال بعضي از رايج‌ترين اين نشانه‌ها را در ادامه باهم بررسي مي‌كنيم. اين نكته را نيز به‌خاطر داشته باشيد كه براي تشخيص فوبياي بارداري قرار نيست همه اين علائم در يك نفر ديده شود؛ بلكه هرچقدر تعداد نشانه‌ها يا شدت آنها در فرد بيشتر باشد با احتمال بيشتري مي‌توان گفت كه او دچار ترس از بارداري است. بااين‌حال مهم‌ترين موضوع اين است كه تشخيص قطعي اين مسئله تنها بايد توسط روان‌شناس متخصص صورت بگيرد. پس اگر اين نشانه‌ها را در خود يا هر يك از اطرافيان احساس مي‌كنيد براي بررسي بيشتر از يك متخصص كمك بگيريد. نشانه‌هاي فوبياي بارداري عبارتند از:

  • حملات اضطرابي
  • مشكل در خواب
  • درگيري با اضطراب، افسردگي و ساير بيماري‌هاي روحي
  • زماني كه فرد به بارداري و زايمان فكر مي‌كند به‌شدت مي‌ترسد
  • اصرار بيش از حد براي عمل سزارين و بي‌ميلي نسبت به زايمان طبيعي
  • ترس از مرگ يا آسيب‌ديدن در هنگام زايمان
  • شك كردن به توانايي خود براي نگهداري از يك كودك
  • ترس از داشتن يك نوزاد بيمار

دلايل ترس از بارداري

تجربه‌هاي نگران‌كننده

يكي از اصلي‌ترين دلايل اين بيماري خاطرات ناخوشايند هستند. اينكه خود فرد در گذشته زايمان سختي داشته و يا شنيدن مسائل اين‌چنيني از زبان ساير افراد مي‌تواند باعث بروز ترس و وحشت در فرد شده و او را از زايمان بترساند.

سابقه تجاوز

ترس از بارداري معمولاً در خانم‌هايي ديده مي‌شود كه تجربه تجاوز يا آزار و اذيت جنسي را در زندگي خود داشته‌اند. به همين خاطر متخصصين معتقدند كه اين موضوع مي‌تواند يكي از دلايل درگيري فرد با اين بيماري باشد.

افكار منفي

انواع ترس‌ها و نگراني‌ها از مهم‌ترين نشانه‌هايي هستند كه در توكوفوبيا ديده مي‌شوند. همان‌طور كه گفتيم اين افراد ترس از درد يا آسيب‌ديدن را تجربه مي‌كنند. بي‌اعتمادي به تيم درماني و همين‌طور شك داشتن به توانايي‌هاي خود براي بزرگ كردن يك كودك نيز از جمله ديگر افكار منفي هستند كه باعث اين بيماري مي‌شوند.

درمان ترس از بارداري

اطلاعات خود را افزايش دهيد

با كمك‌گرفتن از يك متخصص باتجربه، اطلاعات خود را راجع به بارداري و زايمان بالاتر ببريد. وقتي شما بدانيد كه قرار است با چه چيزي روبه‌رو بشويد طبيعتاً ترس كمتري را تحمل خواهيد كرد. اگر از موضوعي مي‌ترسيد آن را با متخصص در ميان بگذاريد و سعي كنيد براي سؤالاتتان پاسخ علمي پيدا كنيد.

از ديگران كمك بگيريد

حمايت‌هاي عاطفي هميشه يكي از بهترين منابع براي كاهش اضطراب هستند. پس اگر راجع به اين موضوع دچار ترس و نگراني شده‌ايد با يكي از دوستان يا اعضاي خانواده‌تان صحبت كنيد. احساسات خود را با آنها در ميان بگذاريد و از آنها بخواهيد كه در اين شرايط به شما كمك كنند.

ترس از بارداري و اهميت روان‌درماني

راهكارهاي بالا مي‌توانند نگراني شما را نسبت به بارداري تا حد زيادي كاهش بدهند. بااين‌حال بايد اين نكته را در نظر داشته باشيد كه درمان توكوفوبيا نياز به تخصص و مهارت دارد. به همين خاطر يكي از نكاتي كه براي برطرف‌كردن اين ترس بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه از يك مشاور متخصص كمك بگيريد. به‌طوركلي درمان ترس از بارداري شامل موارد زير خواهد شد:

استفاده از داروها

اگر ترس فرد از بارداري و زايمان به‌قدري شديد باشد كه زندگي او را مختل كرده و يا خود فرد توانايي كنترل آن را نداشته باشد احتمال دارد كه متخصص از بعضي داروها براي آرام‌كردن اضطراب بيمار استفاده كند. نكته مهمي كه بايد توجه داشته باشيد اين است كه استفاده از دارو حتماً بايد زير نظر متخصص صورت بگيرد. پس از مصرف خودسرانه داروها خودداري كنيد.

روان‌درماني

استفاده از داروها شايد بتواند نشانه‌هاي اضطراب را در شما از بين ببرد. اما هرگز نمي‌تواند اين اضطراب را درمان كند. به‌علاوه بسياري از خانم‌ها به‌خصوص در طول دوران بارداري ترجيح مي‌دهند كه از دارو استفاده نكنند. به همين خاطر مي‌توان گفت بهترين گزينه براي درمان ترس از بارداري، روان‌درماني يا كمك‌گرفتن از يك روان‌شناس متخصص است. روان‌شناسان به شما كمك مي‌كنند تا دلايل ترس خود را پيدا كنيد. سپس مهارت‌هايي را براي كنترل فكر و هيجانات به شما آموزش مي‌دهند. يادگيري اين مهارت‌ها باعث مي‌شود تا بتوانيد افكار و احساسات منفي را از خودتان دور كرده و به‌خوبي آنها را كنترل كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس و فوبيا مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

 

دليل ترس از بارداري چيست؟

خاطرات ناخوشايند خود فرد يا اطرافيان و يا ترس از آسيب‌ديدن و بيماري از جمله مهم‌ترين دلايل ترس از بارداري هستند.

همسرم به‌شدت از باردار شدن و زايمان مي‌ترسد؛ چطور بايد اضطراب او را كم كنم؟

با همسرتان صحبت كنيد و از او بخواهيد كه براي مشورت گرفتن از يك متخصص با شما به يك روان‌شناس مراجعه كند. ترس از بارداري از جمله بيماري‌هايي است كه بايد براي درمان آن از يك متخصص كمك بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از بارداري،
موضوع:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۳۷:۵۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی