مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

نه گفتن به كودك چه اهميتي دارد و چرا فرزندان بايد ظرفيت نه شنيدن را در خود پرورش دهند؟ جالب است بدانيد تجربه ناكامي و پذيرش محدوديت براي بيان خواسته‌ها توسط روانشناسان به عنوان يكي از نيازهاي هيجاني اصلي انسان شناخته مي‌شود، يعني همه ما نياز داريم كه گاهي در زندگي ناكامي را تجربه كنيم تا در پي آن بتوانيم به توانمندي دست يابيم.

والديني كه اجازه تجربه هيچ رويداد ناكام كننده‌اي را به فرزندشان نمي‌دهند ناخواسته ظرفيت‌هاي روان شناختي او را كاهش داده و زمينه ساز بروز آسيب‌هاي مختلفي از جمله پرورش احساس استحقاق بيش از حد و ناتواني در مسئوليت پذيري مي‌شوند. براي دريافت مشاوره در زمينه نه گفتن به كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: نه گفتن به كودك از چه سن و زماني بايد انجام شود

نه گفتن به كودك چه اهميتي دارد؟

مهارت نه گفتن به كودك از مهم ترين كارهايي است كه همه والدين بايد در نظر داشته باشند. مسلما همه فرزندان براي والدينشان عزيز هستند. بسياري از پدر و مادرها همواره تاكيد مي‌كنند كه نمي‌خواهند اجازه دهند هيچ وقت خاري به پاي فرزندشان برود.

با اين حال تجربه ناكامي و شكست در زندگي امري اجتناب ناپذير است و والدين هرچقدر هم مراقب باشند نمي‌توانند فرزندان را براي هميشه از آسيب‌هاي پيراموني در امان بدارند. در اين شرايط براي اينكه افراد بتوانند توانايي كنار آمدن با مشكلات را ياد بگيرند لازم است كه در دوران كودكي سطح اندكي از ناكامي را تجربه كنند.

براي فهم بهتر منطق موضوع “نه گفتن به كودك” مي‌توان از تمثيل واكسينه كردن بدن در برابر ويروس‌ها استفاده كرد. در واقع وارد شدن سطح بسيار اندكي از ويروس‌ها باعث مي‌شود كه مقاومت سيستم ايمني بالا رفته و در آينده و در حين مواجه شدن با آن‌ها بدن بتواند واكنش مناسبي از خود نشان دهد. اين مسئله در بعد رواني نيز صادق است. يعني تجربه حداقل ناكامي‌ها در دوران كودكي ميزان تاب آوري و مقاومت رواني ما را بالا برده، در نتيجه كمك مي‌كند كه بتوانيم به نحو سازگارانه‌تري به محيط واكنش نشان دهيم.

نه گفتن به كودك | كودكاني كه نه نمي‌شنوند

والديني كه به فرزندانشان در هيچ شرايطي نه گفتن به كودك را استفاده نمي‌كنند؛ ناخواسته اين پيغام اشتباه را به كودك منتقل مي‌كنند كه در زندگي هميشه حق با اوست و همه افراد بايد تنها به رفع خواسته‌ها و نيازهاي او فكر كنند. اين مسئله مي‌تواند زمينه ساز بروز مشكلات بزرگ تري را در بزرگسالي رقم بزند كه از جمله مهم ترين آن‌ها مي‌توان به شكل گيري شخصيت خودشيفته، مسئوليت پذيري ناكافي، اهمال كاري و لذت طلبي مفرط اشاره كرد.

در نتيجه لازم است به مرور و با رشد منطق كودك به او كمك كنيد واقع گرايي بيشتري را شكل دهد و درك كند كه نمي‌تواند هر زماني هرچيزي را كه مي‌خواهد به دست بياورد. البته نه گفتن به كودك اصول خاصي دارد و اگر به درستي انجام نشود خود مي‌تواند منجر به پيدايش مشكلات روانشناختي ديگري شود.

فوايد نه گفتن به كودك

مهارت نه گفتن به كودك فوايد بسيار زيادي به همراه دارد و نوعي آموزش كاربردي است. اگر با فوايد اين رفتار آشنا نيستيد، اين بخش مقاله را با دقت مطالعه كنيد.

🔸 افزايش احساس ارزشمندي

🔸 مورد اهميت و مشورت قرار دادن

🔸 داشتن ارتباط موثر

🔸 اهميت به ارزش ها و باور هاي خود

🔸 افزايش عزت و اعتماد به نفس

🔸 مظلوم واقع نشدن

🔸 مصون ماندن از خطرات گوناگون

🔸 رد پيشنهادات نا به جاي افراد براي كارهاي غير اخلاقي و مضر

چگونه به كودك نه بگوييم ؟

همان طور كه گفته شد نه گفتن به كودك اصول خاصي دارد. شما بايد بدانيد كه در چه موقعيت‌هايي و چگونه با خواسته‌هاي فرزندتان مخالفت كنيد. لحن و نحوه بيان جملات از جانب شما اهميت بسياري دارند و بر شكل گيري شخصيت كودك اثر مي‌گذارند. در نتيجه لازم است در اين زمينه به نكات زير توجه كنيد. 

📌 بيش از حد دستور ندهيد و مخالفت نكنيد

اولين راه كار براي نه گفتن به كودك، اجتناب از مخالفت و دستور بيش از اندازه است. براي اينكه تاثير و گيرايي كلامتان را از دست ندهيد لازم است كه در طول روز بيش از حد به كودك دستور ندهيد و او را با حجم زيادي از مخالفت‌ها روبرو نكنيد. براي مثال كودكاني كه تازه شروع به جست و خيز مي‌كنند نياز به كاوش محيط دارند. در اين شرايط منع شدن و نه شنيدن دائمي از جانب شما مي‌تواند توانمندي‌هاي آن‌ها را سركوب كرده و در روند رشدشان نيز تاثيرات مخربي بگذارد.

به همين خاطر لازم است شرايط را به گونه‌اي فراهم كنيد كه دفعات نه گفتن به كودك كاهش پيدا كند. به اين منظور مي‌توانيد وسايل خطرناك را تا حد امكان از دسترس كودك دور كنيد و محيط امن تري را در خانه ايجاد نماييد.

📌 در كودك احساس كنترل و توانمندي ايجاد كنيد

براي نه گفتن به كودك، بايد احساس كنترل و توانمندي در كودك ايجاد كنيد. يكي از عواملي كه باعث مي‌شود كودكان در برابر نه شنيدن مقاومت كنند اين است كه احساس مي‌كنند كنترل و خودمختاريشان به خطر افتاده است. در اين شرايط سعي كنيد اين احساسات را در فرزندتان تقويت كنيد. براي مثال اگر مي‌خواهيد به بيرون برويد و فرزندتان لباس نامناسبي انتخاب كرده به جاي مخالفت مستقيم با او مي‌توانيد دو يا چند لباس مناسب را پيش رويش قرار دهيد و به او بگوييد مي‌خواهيد خودش يكي از آن‌ها را انتخاب كند.

📌 نه گفتن مثبت به كودك را تمرين نماييد

نه گفتن به كودك را به شيوه مثبت تمرين كنيد. شايد از خود بپرسيد مگر مي‌شود به طور مثبت با كودك مخالفت كرد؟ در جواب به اين سوال بايد گفت بله. براي مثال اگر فرزندتان مي‌خواهد به جاي ناهار، شكلات بخورد به جاي جمله “نه الان نبايد شكلات بخوري” مي‌توانيد بگوييد “شكلات براي بعد از ناهار است” يا “اگر خوب ناهار بخوري حتما شكلات خوشمزه‌اي نصيبت مي‌شود”.

📌 به زبان بدن خود دقت كنيد

هنگام نه گفتن به كودك، به زبان بدن خود بيشتر دقت كنيد. شما نبايد با حركاتتان احساس خشم و خصومت را به فرزندتان منتقل كنيد. براي مثال بالا بردن تن صدا، اخم كردن و استفاده حركات مكرر دست مي‌تواند كودك را مضطرب كرده و حتي باعث لجبازي بيشتر او شود. سعي كنيد خونسردي خود را حفظ نماييد و با جملاتي كاملا شمرده پيام خود را به فرزندتان برسانيد.

📌 متناسب با درك كودك به او توضيح دهيد

براي نه گفتن به كودك بايد متناسب با درك او صحبت كنيد. برخي از والدين فكر مي‌كنند كه كودكان دركي از حرف‌هاي آن‌ها ندارند و از همين رو وارد گفت و گوي منطقي با آن‌ها نمي‌شوند. اين در حالي است كه اگر بتوانيد در حرف زدن با كودك جملاتي متناسب با سن او انتخاب كنيد او تا حد زيادي متوجه منظور شما خواهد شد. در نتيجه اگر مي‌خواهيد با خواسته‌هاي فرزندتان مخالفت كنيد حتما دليل اين كار را براي او توضيح دهيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

📌 به جاي كلمه نه از صبر استفاده كنيد

يكي از كارهايي كه براي نه گفتن به كودك بايد انجام دهيد، جايگزيني است. مثلا به جاي استفاده از كلمه “نه” به كودك بگوييد كه صبر كند. با اين روش هم به كودك صبر را آموزش داده ايد و هم از كاري كه مناسب بود اجتناب كرده ايد.

📌 دليل نه گفتن به كودك را بگوييد

اغلب افراد پس از نه شنيدن به دنبال دليل هستند. نه گفتن به كودك نيز به همين شكل است. كودك علاقه دارد تا در رابطه با موضوعي كه رد شده است، دليل بشنود. به همين جهت بايد منطقي ترين دليل خود را بيان كنيد تا كودك قانع شود.

📌 گاهي از كلمه “بله” استفاده كنيد

گاهي اوقات به جاي نه گفتن به كودك، از كلمه “بله” استفاده كنيد. اين تكنيك به شما كمك مي‌كند تا خواسته هاي فرزند را نيز درك كنيد. در واقع با اين كار شما كودك متوجه مي‌شود كارهايي كه مناسب او نيست با نه مواجهه مي‌شود اما همانطور اگر كاري مناسب شما باشد، والدين با آن موافقت خواهند كرد. و اعتماد والد و فرزند شكل خواهد گرفت.

چه زماني بايد به كودك “نه” بگوييم؟

براي نه گفتن به كودك بايد به شرايط و موقعيت به خوبي دقت كنيد. برخي موقعيت ها هستند كه نه گفتن ضروري است و بايد جدي گرفته شود. در اين بخش مقاله به اين زمان ها اشاره كرده ايم.

🎀 هنگامي كه اعمال آنها ممكن است به كسي آسيب برساند يا چيزي را بشكند، نه بگوييد.

🎀 وقتي مي‌توانند به تنهايي كاري را انجام دهند، نه بگوييد. مثلا كودك به تنهايي آشپزي مي‌كند يا به بيرون از خانه مي‌رود.

🎀 وقتي كه حرف آنها يك خواسته است؛ نه نياز. مثلا كودك عروسك مي‌خواهد تا بازي كند؛ عروسك يك خواسته است و در صورتي كه به اندازه كافي عروسك دارد؛ ضروري نيست.

🎀 وقتي برنامه ها تغيير مي كنند، نه بگوييد. مثلا كودك از درس و زمان آموزش خود مي‌زند تا كار مورد علاقه را انجام دهد.

🎀 وقتي نيازهاي شخص ديگري (به طور موقت) اهميت بيشتري دارد، نه بگوييد.

🎀 وقتي از انجام كاري ناراحت شديد، نه بگوييد.

🎀 وقتي مخالف ارزش هاي شماست، نه بگوييد.

كلام آخر

نه گفتن به كودك در بسياري از موارد ضروري است. شما به عنوان پدر و مادر بايد شرايط را بررسي كنيد و اگر موضوعي به نفع و مناسب فرزند نبود، از كلمه نه استفاده كنيد. در اين مقاله راجع به فوايد و راهكار هاي نه گفتن به كودك صحبت كرده ايم. اما براي اينكه در تربيت كودك افراطي عمل نكنيد حتما از روانشناس راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نه گفتن به كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

سوالات متداول

قانون گذاري در خانه بايد از چه سني انجام شود؟

كودكان از حدود 3 يا 4 سالگي آماده درك مفاهيم خودانضباطي مي‌شوند در نتيجه مي‌توانند با برخي قوانين ساده مواجه شده و آن‌ها را تمرين نمايند. با اين حال لازم است در اجراي اين قوانين انعطاف پذير باشيد و با سخت گيري‌هاي مكرر خود كودك را تحت فشار نگذاريد. براي اتخاذ روشي مناسب حتما مشاوره كودك دريافت كنيد.

آيا ناكام كردن كودك باعث عقده اي شدن او نمي شود؟

بسيار اهميت دارد كه بدانيد بايد تا چه حد كودك را ناكام كنيد و در واقع در نه گفتن به كودك افراط نكنيد. سعي كنيد اين كار را به زمان‌هايي اختصاص دهيد كه فرزندتان خواسته‌اي غير منطقي بيان مي‌كند يا انجام عمل مورد نظر خطر خاصي براي او دارد.

منبع: نه گفتن به كودك از چه سن و زماني بايد انجام شود


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۷:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي كودكان كرمان در مراكز و كلينيك هاي گوناگوني انجام مي‌شود كه در اين مقاله به آنها اشاره كرده ايم. استعداديابي كودكان يكي از دغدغه‌هاي مشترك بسياري از پدر و مادرهاست چرا كه هر كودكي با توانمندي‌ هاي خاص و منحصر به فرد خود متولد شده و اگر از همان اول به درستي اين استعداد كشف و هدايت شود؛ احتمال موفقيت او در آينده تا حد زيادي بالا خواهد رفت. با افزايش سطح اطلاعات جامعه از اهميت استعداديابي؛ امروزه والدين بيشتر براي اين موضوع ارزش قائل هستند و به دنبال متخصصيني مي‌گردند تا بتوانند در اين زمينه به آن‌ها كمك كنند. اگر شما در كرمان زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز استعداديابي در اين شهر هستيد؛ تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي كودكان كرمان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: استعداديابي كودكان كرمان

استعداد چيست؟

استعداد به توانايي‌ هاي بالقوه انسان گفته مي‌شود كه در صورت قرار گرفتن در محيط مناسب مي‌توانند به صورت بالفعل دربيايند. نكته بسيار مهم اينجاست كه هيچ انساني بدون استعداد زاده نمي‌شود و شكست افراد در زندگي تنها به دليل نيافتن راه مناسب براي دست يابي به موفقيت‌ها است. اگر به دقت به زندگي افراد نگاه كنيد مي‌بينيد كه حتي انسان‌هايي كه بهره هوشي بسيار پاييني دارند و يا از معلوليت رنج مي‌برند؛ در صورت قرار گيري در محيط مناسب مي‌توانند استعدادهاي خود را پيدا كرده و به جايگاهي در زندگي دست يابند كه ساير افراد به آن‌ها غبطه بخورند. 

براي اينكه راحت‌ تر اين موضوع را درك كنيد مي‌توانيد به زندگي افرادي كه در مسابقات پارا المپيك قهرمان مي‌شوند نگاه كنيد. آن‌ها در حقيقت با وجود تمام محدوديت‌ ها گوهر وجودي خود را پيدا كرده و مسير درست براي پرورش آن را يافته‌اند. در نتيجه استعداد امري است كه مي‌تواند در جلوه‌ هاي مختلف ظهور كند و بيش از هر چيز نيازمند تلاش براي كشف و هدايت در مسير درست است. ما در اين مقاله راجع به استعداديابي كودكان كرمان صحبت كرده ايم و مراكز استعداديابي را براي دسترسي راحت تر شما عزيزان نام برده ايم.

استعداديابي كودكان كرمان | اهميت استعداديابي در كودكان

انسان‌ها در همه سنين قابليت رشد و پيشرفت دارند و هيچ زماني متوقف نمي‌شوند. اما برخي برهه‌ هاي زماني در زندگي مراحل حساسي هستند كه شكل گيري توانمندي‌ ها در آن زمان مي‌تواند به بيشترين بازدهي بي‌انجامد. در دوران كودكي ذهن بچه‌ها از انعطاف پذيري بيشتري برخوردار است و آمادگي بيشتري براي يادگيري دارد. اگر شما موضوع مورد علاقه فرزندتان را پيدا كنيد؛ مي‌بينيد كه او چگونه مشتاقانه و كنجكاو براي يادگيري هرچه بيشتر تلاش مي‌كند و از پيش رفتن در آن حوزه خاص لذت مي‌برد.

اين در حالي است كه همين كودك ممكن است در موقعيت‌هاي ديگر يادگيري اشتياق خاصي از خود نشان ندهد و دائما تكاليف را پشت گوش بياندازد. در نتيجه مي‌توان گفت اگر كودك در يك زمينه نظير درس‌ هاي مدرسه علاقه چنداني از خود نشان نمي‌دهد به اين معنا نيست كه او به‌ طور كلي نسبت به يادگيري بي‌علاقه است به اين فكر كنيد كه شايد محيط براي او به‌ درستي فراهم نشده يا شايد به‌طور كل استعداد هاي او در جايي بيرون از مدرسه قادر به شكوفايي باشند.

اگر شما بتوانيد استعداد هاي فرزندتان را در دوره كودكي شناسايي كنيد و او را در مسير دلخواه خود قرار دهيد فرد از همان ابتدا موفقيت‌ هاي كوچك و بزرگي را تجربه مي‌كند كه به او براي ادامه راه انگيزه مي‌دهند و در دوران نوجواني و بزرگسالي از سردرگمي او پيشگيري مي‌كنند. علاوه بر اين‌ ها افرادي كه از دوران كودكي در مسير درست قرار گرفته‌ اند به مراتب از شانس بيشتري براي موفقيت برخوردارند و سطح رضايت عمومي بالاتري از زندگي را گزارش مي‌دهند.

استعداديابي كودكان كرمان | وظايف والدين براي استعداديابي كودكان

همه پدر و مادرها مسلما از پيشرفت فرزند خود لذت مي‌برند و از موفق شدن او استقبال مي‌كنند. با اين حال بسياري از آن‌ها با روش‌ هاي درست تربيتي آشنا نيستند و همين امر باعث مي‌شود كه ناخواسته در بسياري از اوقات جلوي پرورش استعداد هاي كودك را گرفته و مانع پيشرفت او شوند. توجه به نكات زير به شما كمك مي‌كنند تا بتوانيد راحت تر توانايي‌ هاي بالقوه فرزندتان را شناسايي كنيد و او را در مسير مناسب خودش قرار دهيد. والدين براي استعداديابي كودكان كرمان بايد اقداماتي را انجام دهند كه در اين بخش مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

📌 اولين قدم مشاهده درست

اولين وظيفه والدين براي استعداديابي كودكان كرمان، مشاهده درست است. گاهي اوقات والدين آنقدر غرق مشغله‌هاي خود مي‌شوند كه در طول روز كم‌تر درگير دنياي كودك شده و تنها در صورتي كه او نياز خاصي داشته باشد به او توجه مي‌كنند. همين امر اساس بسياري از اشتباهات تربيتي را رقم مي‌زند.

بسيار اهميت دارد كه در طول روز به درستي فرزندتان را مورد مشاهده قرار دهيد و رفتارهايش را زير نظر بگيريد. براي مثال ببينيد كه نسبت به چه موضوعاتي به وجد مي‌آيد و از كنار چه چيزهايي به سادگي مي‌گذرد. هر بچه‌ اي از همان ابتداي كودكي علايق خاصي را پرورش مي‌دهد كه شناسايي و توجه به آن‌ها مي‌تواند در زمينه كشف استعداد هاي او بسيار كمك كننده باشد. 

📌  استعداديابي كودكان كرمان | كنار گذاشتن پيش‌ فرض‌ ها

بسياري از والدين كودكان را آينه گذشته خود مي‌پندارند. آن‌ها تلاش مي‌كنند هر آنچه خود به آن دست نيافتند را براي فرزندشان فراهم كنند و او را در مسيري قرار دهند كه خود روزي به دنبال كسب پيشرفت در آن بودند. اما لازم است اين موضوع را در نظر بگيريد كه فرزندان با تمام شباهت‌هايي كه به شما دارند مي‌توانند دنيايي كاملا متفاوت داشته باشند.

سعي كنيد پيش‌فرض‌هاي خود را كنار بگذاريد و اجازه دهيد كودك با دست زدن به كشف در محيط طبيعي خود استعدادهايش را نمايش دهد. ممكن است او اصلا علاقه‌ اي به قرارگيري در مسير هاي دلخواه شما نداشته باشد و چه بسا اگر در موقعيت‌ هاي ديگري قرار بگيرد موفقيت‌ هاي دو چنداني را از خود نشان دهد. بنابراين براي استعداديابي كودكان كرمان والدين بايد پيش فرض ها را كنار بگذارند. 

📌 خودداري از مقايسه

والدين براي استعداديابي كودكان كرمان، بايد از مقايسه خودداري كنند. همان طور كه بارها گفته شد هر انسان وجود منحصر به فردي است كه استعداد هاي مخصوص به خود را دارد. اگر فرزندتان همانند همسن و همسالان خود نمي‌تواند در يك حوزه خاص پيشرفت كند هرگز او را سرزنش نكنيد و موفقيت‌ هاي ديگران را به رخش نكشيد. هميشه سعي كنيد كودك را متناسب با توانايي‌ ها و مهارت‌ هاي خاص خودش بسنجيد و بر اين اساس پيش برويد. توجه داشته باشيد كه قرار نيست همه انسان‌ها شبيه به هم باشند و مسيرهاي يكساني را طي كنند. 

📌 استعداديابي كودكان كرمان | قرار دادن كودك در يك محيط غني

اگر قصد استعداديابي كودكان كرمان را داريد، بايد آن ها را در يك محيط غني قرار دهيد. بسيار اهميت دارد كه فرزندتان در يك محيط غني و سرشار از تجربيات گوناگون قرار بگيرد و در اين ميان بتواند دست به انتخاب درست بزند. اگر فرزندتان در يك فضاي يكنواخت بزرگ شود، هرگز استعداد هاي او قابل رؤيت نمي‌شوند. از همين رو تلاش كنيد كودك را در معرض محرك‌ هاي متنوعي قرار داده و اجازه دهيد او آزادانه در بين آن‌ ها اكتشاف كند.

📌 اهميت قائل شدن براي روياهاي كودك

تقريبا همه ما شنيده‌ايم كه فردي در دوران كودكي از روياهاي خود بگويد. مثلا برخي بچه‌ها مي‌گويند مي‌خواهند در آينده نقاش بزرگي شوند يا بسياري از پسرها در روياهاي خود از خلبان شدن حرف مي‌زنند. در اكثر موارد والدين و اطرافيان اين رويا ها را ناديده مي‌گيرند يا تنها با شوخي و خنده به‌ سادگي از كنار آن‌ها رد مي‌شوند. در حالي كه لازم است به درستي به آرزوها و تصورات كودك گوش دهيد و توانايي‌هاي او را براي رفتن در اين مسير بسنجيد. گاهي اوقات همين روياها به بزرگترين حسرت‌هاي فرد در آينده تبديل مي‌شوند. به همين جهت استعداديابي كودكان كرمان نياز به توجه به روياها دارد.

استعداديابي كودكان كرمان | لزوم كمك گرفتن از يك متخصص

خوشبختانه امروزه ابزار هاي مختلفي براي كشف استعداديابي كودكان كرمان ابداع شده است كه به والدين كمك مي‌كنند فرزندان خود را بهتر بشناسند و توانايي‌ هاي منحصر به فرد او را تشخيص دهند. براي مثال امروزه آزمون‌هاي هوشي مختلفي وجود دارند كه مي‌توانند توانايي‌ هاي بالقوه كودك در زمينه رياضي، موسيقي، كلامي، فعاليت‌هاي حركتي، خلاقيت‌هاي هنري و … را اندازه گيري نمايند.

استفاده از اين آزمون‌ هاي هوش و استعداد بايد در محيط‌هاي حرفه‌اي و به كمك آزمونگرهاي آموزش‌ ديده انجام گيرد چرا كه نحوه اجرا شدن تست‌ها و نوع رفتارهايي كه كودك در اين ميان از خود نشان مي‌دهد همگي مي‌توانند در تفسير نهايي تاثير گذار باشند. از همين رو لازم است كه به مراكز روانشناسي معتبر مراجعه كرده و از متخصصان روان‌شناس باليني براي ارزيابي كودك خود كمك بگيريد.

استعداديابي كودكان كرمان به صورت تلفني

برخي از والدين به مركز معتبر دسترسي ندارند و حتي توانايي خروج از منزل ندارند. اما نگران استعداديابي فرزندان خود هستند. اصلا نگران نباشيد؛ به اين دليل كه مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو براي استعداديابي كودكان كرمان به صورت تلفني نيز خدمات در نظر گرفته است. اگر به دلايل خاصي توانايي حضور در مراكز را نداريد از خدمات تلفني بهره مند شويد. مركز مشاوره ذهن نو بدون ذره اي كم كاري، همانند مراجعه حضوري به شما خدمات ارائه مي‌دهد و با خيال راحت مي‌توانيد براي استعداديابي فرزندان خود براي مشاوره تلفني اقدام كنيد.

اگر وقت كافي نداريد با دريافت مشاوره تلفني كودك نيز مي توانيد از خدمات مركز ذهن نو بهره مند شويد.

ارائه خدمات استعداديابي كودكان در مركز مشاوره ذهن نو

مركز مشاوره ذهن نو با در اختيار داشتن نيروهاي متخصص در حوزه كودك و نوجوان مي‌تواند به شما كمك كند تا از تست‌ها و ابزار هاي نوين در جهت استعداديابي كودكان كرمان استفاده كنيد. هم‌ چنين در كنار اجراي آزمون‌ ها، مشاوران و روانشناسان اين مركز مي‌توانند تفسير تست و راهنمايي‌ هاي لازم براي پرورش مناسب استعدادهاي كودك را در اختيارتان قرار دهند.

آدرس ساير مراكز استعداديابي كودكان در كرمان

موسسه استعداد يابي كودكان ماه گون كرمان، بلوار شيراز، خيابان بوستان، حدفاصل چهار و شش
موسسه استعداد يابي كودكان آتيه كرمان، بلوار جمهوري، نبش كوچه ۲۱
موسسه استعداد يابي كودكان انديشه كيان كرمان، رفسنجان، شهرك آفتاب، كوچه ۱۰، انتهاي كوچه سمت راست

كلام آخر

در اين مقاله راجع به استعداديابي كودكان كرمان صحبت كرده ايم و وظايف والدين در اين زمينه نيز ذكر كرديم. به عنوان پدر و مادر اگر توان مراجعه حضوري نداريد حتما براي استعداديابي از روانشناس به شيوه تلفني كمك بگيريد. استعداديابي آينده شغلي و تحصيلي فرزندان شما را رقم مي‌زند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي كودكان كرمان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: استعداديابي كودكان كرمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۹:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

امروزه اعتياد در نوجوانان يكي از بزرگترين معضلات جوامع شده است به طوري كه مشاهده مي‌شود نوجوانان درصد بيشتري از اعتياد را به خود اختصاص داده‌اند كه به سمت اعتياد مي‌روند و جذب آن مي‌شوند. در ادامه خانواده‌ها در مورد نوجوانان خود دغدغه‌هاي بيشتري دارند كه مبادا آن‌ها به خاطر مشكلات يا به خاطر دوستان ناباب و تحت تاثير آن‌ها به سمت اعتياد بروند. كه نوجوانان خود را بيشتر كنترل كنند. رفت آمدها، دوستان، تفريحات و تمامي رفتارهاي فرزند خود را تحت كنترل مي‌گيرند، غافل از اينكه اگر اين كنترل‌ها هم به روشي نادرست صورت بگيرد، مي‌تواند نتيجه معكوس دهد. براي اين منظور بهتر است كه از مشاوره نوجوان كمك بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد در نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: اعتياد در نوجوانان

اعتياد در نوجوانان

امروزه اعتياد در نوجوانان، شيوع زيادي پيدا كرده است. در واقع دسترسي آسان تر به مواد مخدر و همچنين قيمت ارزان آنها منجر به تمايل بيشتر به سمت مصرف آنها مي‌گردد. نوجوانان به دليل روحيه هيجان خواهي شان تمايل به مصرف مواد مخدر گوناگون داشته و همين موضوع آنها را در معرض آسيب هاي زيادي قرار مي‌‎دهد. خانواده ها بهتر است نسبت به اين موضوع آگاهي كامل داشته و به فرزند خود كمك كنند.

دلايل گرايش نوجوانان به اعتياد

مشكلات متعددي مي‌تواند باعث سوق دادن نوجوانان به سوي اعتياد شود و در نتيجه زندگي و آينده آنان را به ورطه نابودي بكشاند. در ادامه به تعدادي از اين مشكلات و دلايل اعتياد در نوجوانان اشاره مي‌كنيم.

1️⃣اعتياد در نوجوانان | ترس و اضطراب

يكي از عوامل مهمي كه نوجوان را به سمت اعتياد متمايل مي‌كند، ترس و اضطراب است. او به خاطر مشكلات خانوادگي، ترس از امتحانات، ترس از قبول نشدن در رشته مناسب و… سعي مي‌كند به سمت اعتياد برود تا بلكه با مصرف كردن آرام شود. در مراحل اوليه مصرف مواد روح و جسم او را آرام مي‌كند و به همين خاطر بيشتر به سمت اعتياد جذب مي‌شود. در اين زمان بهترين چيزي كه مي‌تواند به نوجوان كمك كند و مانع از اعتياد در نوجوانان شود، خانواده‌ها هستند.

پدر و مادر با درك بهتر فرزند خود، مي‌توانند با صحبت كردن، همدردي با فرزند و شناختن ترس و اضطراب او در كنارش باشند و او را آرام كنند. همچنين مراجعه به يك روانشناس براي دريافت راهكارهاي بهينه جهت برخورد مناسب با نوجوان مي‌تواند تاثيرگذار باشد. دوره نوجواني بسيار حساس است كه والدين بايد در كنار فرزندان خود بوده و او را همراهي‌كنند و همانند دوستي صميمي با فرزند خود رفتار كنند تا خانه جاي امني براي او باشد.

2️⃣سابقه اعتياد در خانواده

يكي از عوامل ديگر تاثيرگذار در اعتياد در نوجوانان، اين است كه در خانواده او سابقه اعتياد وجود داشته باشد. الگوي فرزندان در زندگي والدين او هستند و سعي مي‌كنند طبق الگو و تربيت والدين رشد نمايند. وقتي والدين خودشان معتاد باشند، نمي‌توانند كنترلي بر فرزندانشان داشته باشند. فرزندان آن‌ها را الگو مي‌دانند و دوست دارند مانند آن‌ها عمل كنند و اينگونه به اعتياد رو مي‌آورند.

بنابراين بزرگترها بايد مراقب رفتارخود باشند چراكه آنان الگوي فرزندان هستند و بايد ابتدا خودشان را اصلاح كنند تا فرزندان هم طبق رفتار و تربيت آن‌ها بزرگ شوند. محيط خانه بايد امن باشد و همه اعضا در آن احساس امنيت و آرامش كنند. والدين با داشتن يك زندگي سالم و موفق مي‌توانند فرزنداني سالم پرورش دهند.

3️⃣گروه دوستان و همسالان

دوره نوجواني دوره‌اي است كه شخص به شدت تحت تاثير قرار مي‌گيرد. در اين دوره همسالان مي‌توانند بر فرد تاثير بگذارند. او را راغب كنند كه حتي اگر شده يك بار اعتياد را تجربه كند و اينگونه است كه به تدريج فرد به سوي اعتياد مي‌رود و جذب آن مي‌شود.

در اين دوره وظيفه والدين است كه با فرزند خود دوست شوند و در حد معقول بر دوستان، كارها و مكان‌هايي كه مي‌رود نظارت داشته باشند تا از اعتياد در نوجوانان پيشگيري كنند. اما توجه به اين نكته ضروري است كه اين كنترل‌ها نبايد به قدري باشد كه نوجوان تحت فشار قرار بگيرد زيرا اين كنترل و فشار بيش از حد خود عاملي است كه نوجوان را از والدين و خانواده دور مي‌كند و به سوي گروه همسالان جذب مي‌نمايد.

بنابراين والدين بايد در كنترل و نظارت فرزند خود اعتدال را رعايت كنند. زماني كه نوجوان احساس مي‌كند براي خانواده مهم است، دوست دارد كارهايي انجام دهد كه موجب خوشحالي خانواده شود و با راهنمايي‌هاي والدين از گروه دوستاني كه موجب ضرر به خودش مي‌شود، دوري كند.

4️⃣اعتياد در نوجوانان | اعتماد به نفس پايين

دوره نوجواني دوره‌ايست كه افراد از كودكي به بزرگسالي مي‌روند. اين دوره با تغييرات روحي و جسمي زيادي براي فرد همراه است. نوجوانان به خاطر تغييراتي كه در جسم آن‌ها ايجاد مي‌شود دچار عدم اعتماد به نفس مي‌شوند. دوره نوجواني بسيار حساس است و افراد در اين دوره زودرنج مي‌شوند.

اگر كاري مطابق ميلشان نباشد زود ناراحت مي‌شوند،  وقتي به او كم توجهي شود احساساتشان تحت تاثي قرار مي‌گيرد وممكن است دست به كارهاي خطرناك بزنند و به سمت اعتياد بروند. در واقع نوجوان مي‌خواهد با اين كار خودش را آرام كند تا اعتماد به نفسش را بيابد و از ضرر و زيان آن مطلع نيست. در اين شرايط نقش خانواده پررنگ مي‌شود و بايد با روشي صحيح با نوجوان خود برخورد نمايند تا شرايط را بهبود بخشند.

نشانه هاي اعتياد نوجوانان

يكي از علامت‌هاي بارز اعتياد در نوجوانان اين است كه رابطه‌شان با والدين كمرنگ مي‌شود. حتي اكثر مواقع درب اتاق خود را مي‌بندند و دوست ندارند اعضاي خانواده وارد اتاقشان شود.

_نوجوانان زماني كه معتاد مي‌شوند دوستان خود را تغيير مي‌دهند. هرچند وقت يك بار دوستان جديدي پيدا مي‌كنند.

_در لباس‌هايشان علامت سوختگي وجود دارد.

_براي از بين بردن بوي مواد از ادكلن و عطر به صورت دايمي استفاده مي‌كنند.

_در ساعت‌هاي رفت و آمد به خانه بي نظمي مي‌كند. هر وقت كه خودش صلاح بدانند از خانه خارج يا وارد خانه مي‌شود.

_با افرادي كه سابقه استفاده از مواد را دارند و مدت‌هاست كه مصرف كردند و يا با افرادي كه در حال مصرف كردن هستند ارتباط بيشتري پيدا مي‌كنند.

_بسيار پرخاشگر و تحريك پذير مي‌شوند به طوري كه از حالت عادي يك نوجوان كاملا فاصله مي‌گيرند.

_ قرمزي چشم‌ها و گشادي مردمك‌ها از نشانه‌هاي اعتياد در نوجوانان

_دروغ گفتن و فرار كردن از مدرسه

_افت شديد تحصيلي

نكته: اين موارد ممكن است ناشي از تغييرات معمول نوجواني باشد و لزوما به معني اعتياد نيست. پس بهتر است در صورت شك كردن از يك متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاع در زمينه ترك اعتياد كليك كنيد.

پيشگيري از اعتياد در نوجوانان

اعتياد در نوجوانان يكي از معضلات جوامع امروزي است كه بهترين روش، پيشگيري از وقوع آن است. براي پيشگيري از اعتياد در نوجوان نقش والدين و روش برخورد با نوجوان بسيار اهميت پيدا مي‌كند، دوره نوجواني دوره بسيار حساسي است كه تربيت درست و رفتار صحيح با فرزندان مي‌تواند مانع از گرايش نوجوان به سمت اعتياد شود.والدين بايد با نوجوان خود روابط صميمانه‌اي برقرار كنند و اينگونه علاوه بر افزايش اعتماد به نفس آنان، آگاهي‌هاي لازم را نيز در اختيارشان قرار دهند.

پيامدهاي اعتياد در نوجوانان

به دليل حساسيت اين دوره و تغييرات چشمگيري كه از لحاظ رواني و جسماني ايجاد مي‌شود؛ اعتياد در نوجوانان منجر به عواقب بدتري مي‌گردد. در واقع افرادي كه در اين سنين مصرف مواد را آغاز كرده اند؛ در آينده سخت تر مي‌توانند آن را كنار گذاشته و وابستگي آنها بيشتر است.

همچنين در معرض ابتلا به مشكلات جسماني و رواني گوناگوني قرار گرفته و افت تحصيلي نيز اتفاق مي‌افتد. يكي ديگر از عوارض اعتياد در اين سنين، اختلال در توانايي هاي شناختي و همچنين داشتن روابط جنسي پرخطر است. كه در اين صورت فرد به احتمال بيشتري دچار بيماري هاي مقاربتي شده و يا بارداري ناخواسته را تجربه مي‌كند.

راه هاي ترك اعتياد در نوجوانان

روش هاي ترك اعتياد در نوجوانان، تقريبا مشابه با ترك اعتياد در بزرگسالي است. اما با اين تفاوت كه احتمالا نوجوان آسيب پذيرتر بوده و احتمالا فشار بيشتري را تحمل مي‌كند. از طرفي نسبت به بزرگسالان، كمتر به ترك كردن تمايل دارد؛ پس احتمالا در ابتدا مقاومت كرده و يا دوباره مصرف را شروع مي‌كند. رفتاردرماني، دارو درماني و همچنين گروه درماني، از موثرترين روش ها براي ترك اعتياد در نوجوانان هستند. والدين بايد آنها را از عواقب مصرف مواد مطلع كرده و در آنها انگيزه ايجاد كنند.

سخن پاياني

طبيعي است كه نوجوان در اين دوران دست به كارهايي بزند؛ در او موجب به پشيماني گردد. در واقع نوجوانان در اين سنين، درك كمتري از خطرات و عوارض طولاني مدت داشته و بيشتر ترجيح مي‌دهند كه از حال حاضر لذت ببرند. به همين دليل والدين و همچنين محيط هاي آموزشي بايد به منظور پيشگيري از اعتياد در نوجوانان، آنها را مطلع كرده و اطلاعات كافي را در اين زمينه به آنها بدهند. همچنين كمك گرفتن از روانشناس كودك و نوجوان نيز مي‌تواند هم به والدين و هم به نوجوانان، كمك بزرگي بكند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد در نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چه عواملي باعث اعتياد در نوجوانان مي‌شود؟

عوامل متعددي مي‌تواند نوجوانان را به سوي اعتياد سوق دهد. از جمله اين موارد مي‌توان به اعتياد والدين، محيط زندگي نامناسب، دوستان ناباب و اعتماد به نفس پايين اشاره كرد.'

منبع: اعتياد در نوجوانان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعتياد در نوجوانان،
موضوع:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۳:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي كودكان كرج در مراكز و كلينيك هاي گوناگوني انجام مي‌شود كه در اين مقاله به آنها اشاره كرده ايم. استعداديابي كودكان يكي از دغدغه‌هاي مشترك بسياري از پدر و مادرهاست چرا كه هر كودكي با توانمندي‌ هاي خاص و منحصر به فرد خود متولد شده و اگر از همان اول به درستي اين استعداد كشف و هدايت شود؛ احتمال موفقيت او در آينده تا حد زيادي بالا خواهد رفت. با افزايش سطح اطلاعات جامعه از اهميت استعداديابي؛ امروزه والدين بيشتر براي اين موضوع ارزش قائل هستند و به دنبال متخصصيني مي‌گردند تا بتوانند در اين زمينه به آن‌ها كمك كنند. اگر شما در كرج زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز استعداديابي در اين شهر هستيد؛ تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي كودكان كرج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: استعداديابي كودكان كرج 

استعداد چيست؟

استعداد به توانايي‌ هاي بالقوه انسان گفته مي‌شود كه در صورت قرار گرفتن در محيط مناسب مي‌توانند به صورت بالفعل دربيايند. نكته بسيار مهم اينجاست كه هيچ انساني بدون استعداد زاده نمي‌شود و شكست افراد در زندگي تنها به دليل نيافتن راه مناسب براي دست يابي به موفقيت‌ها است. اگر به دقت به زندگي افراد نگاه كنيد مي‌بينيد كه حتي انسان‌هايي كه بهره هوشي بسيار پاييني دارند و يا از معلوليت رنج مي‌برند؛ در صورت قرار گيري در محيط مناسب مي‌توانند استعدادهاي خود را پيدا كرده و به جايگاهي در زندگي دست يابند كه ساير افراد به آن‌ها غبطه بخورند. 

براي اينكه راحت‌ تر اين موضوع را درك كنيد مي‌توانيد به زندگي افرادي كه در مسابقات پارا المپيك قهرمان مي‌شوند نگاه كنيد. آن‌ها در حقيقت با وجود تمام محدوديت‌ ها گوهر وجودي خود را پيدا كرده و مسير درست براي پرورش آن را يافته‌اند. در نتيجه استعداد امري است كه مي‌تواند در جلوه‌ هاي مختلف ظهور كند و بيش از هر چيز نيازمند تلاش براي كشف و هدايت در مسير درست است. ما در اين مقاله راجع به استعداديابي كودكان كرج صحبت كرده ايم و مراكز استعداديابي را براي دسترسي راحت تر شما عزيزان نام برده ايم.

استعداديابي كودكان كرج | اهميت استعداديابي در كودكان

انسان‌ها در همه سنين قابليت رشد و پيشرفت دارند و هيچ زماني متوقف نمي‌شوند. اما برخي برهه‌ هاي زماني در زندگي مراحل حساسي هستند كه شكل گيري توانمندي‌ ها در آن زمان مي‌تواند به بيشترين بازدهي بي‌انجامد. در دوران كودكي ذهن بچه‌ها از انعطاف پذيري بيشتري برخوردار است و آمادگي بيشتري براي يادگيري دارد. اگر شما موضوع مورد علاقه فرزندتان را پيدا كنيد؛ مي‌بينيد كه او چگونه مشتاقانه و كنجكاو براي يادگيري هرچه بيشتر تلاش مي‌كند و از پيش رفتن در آن حوزه خاص لذت مي‌برد. اين در حالي است كه همين كودك ممكن است در موقعيت‌هاي ديگر يادگيري اشتياق خاصي از خود نشان ندهد و دائما تكاليف را پشت گوش بياندازد. در نتيجه مي‌توان گفت اگر كودك در يك زمينه نظير درس‌ هاي مدرسه علاقه چنداني از خود نشان نمي‌دهد به اين معنا نيست كه او به‌ طور كلي نسبت به يادگيري بي‌علاقه است به اين فكر كنيد كه شايد محيط براي او به‌ درستي فراهم نشده يا شايد به‌طور كل استعداد هاي او در جايي بيرون از مدرسه قادر به شكوفايي باشند.

اگر شما بتوانيد استعداد هاي فرزندتان را در دوره كودكي شناسايي كنيد و او را در مسير دلخواه خود قرار دهيد فرد از همان ابتدا موفقيت‌ هاي كوچك و بزرگي را تجربه مي‌كند كه به او براي ادامه راه انگيزه مي‌دهند و در دوران نوجواني و بزرگسالي از سردرگمي او پيشگيري مي‌كنند. علاوه بر اين‌ ها افرادي كه از دوران كودكي در مسير درست قرار گرفته‌ اند به مراتب از شانس بيشتري براي موفقيت برخوردارند و سطح رضايت عمومي بالاتري از زندگي را گزارش مي‌دهند.

استعداديابي كودكان كرج | وظايف والدين براي استعداديابي كودكان

همه پدر و مادرها مسلما از پيشرفت فرزند خود لذت مي‌برند و از موفق شدن او استقبال مي‌كنند. با اين حال بسياري از آن‌ها با روش‌ هاي درست تربيتي آشنا نيستند و همين امر باعث مي‌شود كه ناخواسته در بسياري از اوقات جلوي پرورش استعداد هاي كودك را گرفته و مانع پيشرفت او شوند. توجه به نكات زير به شما كمك مي‌كنند تا بتوانيد راحت تر توانايي‌ هاي بالقوه فرزندتان را شناسايي كنيد و او را در مسير مناسب خودش قرار دهيد. والدين براي استعداديابي كودكان كرج بايد اقداماتي را انجام دهند كه در اين بخش مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

📌 اولين قدم مشاهده درست

اولين وظيفه والدين براي استعداديابي كودكان كرج، مشاهده درست است. گاهي اوقات والدين آنقدر غرق مشغله‌هاي خود مي‌شوند كه در طول روز كم‌تر درگير دنياي كودك شده و تنها در صورتي كه او نياز خاصي داشته باشد به او توجه مي‌كنند. همين امر اساس بسياري از اشتباهات تربيتي را رقم مي‌زند.

بسيار اهميت دارد كه در طول روز به درستي فرزندتان را مورد مشاهده قرار دهيد و رفتارهايش را زير نظر بگيريد. براي مثال ببينيد كه نسبت به چه موضوعاتي به وجد مي‌آيد و از كنار چه چيزهايي به سادگي مي‌گذرد. هر بچه‌ اي از همان ابتداي كودكي علايق خاصي را پرورش مي‌دهد كه شناسايي و توجه به آن‌ها مي‌تواند در زمينه كشف استعداد هاي او بسيار كمك كننده باشد. 

📌 كنار گذاشتن پيش‌ فرض‌ ها

بسياري از والدين كودكان را آينه گذشته خود مي‌پندارند. آن‌ها تلاش مي‌كنند هر آنچه خود به آن دست نيافتند را براي فرزندشان فراهم كنند و او را در مسيري قرار دهند كه خود روزي به دنبال كسب پيشرفت در آن بودند. اما لازم است اين موضوع را در نظر بگيريد كه فرزندان با تمام شباهت‌هايي كه به شما دارند مي‌توانند دنيايي كاملا متفاوت داشته باشند.

سعي كنيد پيش‌فرض‌هاي خود را كنار بگذاريد و اجازه دهيد كودك با دست زدن به كشف در محيط طبيعي خود استعدادهايش را نمايش دهد. ممكن است او اصلا علاقه‌ اي به قرارگيري در مسير هاي دلخواه شما نداشته باشد و چه بسا اگر در موقعيت‌ هاي ديگري قرار بگيرد موفقيت‌ هاي دو چنداني را از خود نشان دهد. بنابراين براي استعداديابي كودكان كرج والدين بايد پيش فرض ها را كنار بگذارند.

📌 خودداري از مقايسه

والدين براي استعداديابي كودكان كرج، بايد از مقايسه خودداري كنند. همان طور كه بارها گفته شد هر انسان وجود منحصر به فردي است كه استعداد هاي مخصوص به خود را دارد. اگر فرزندتان همانند همسن و همسالان خود نمي‌تواند در يك حوزه خاص پيشرفت كند هرگز او را سرزنش نكنيد و موفقيت‌ هاي ديگران را به رخش نكشيد. هميشه سعي كنيد كودك را متناسب با توانايي‌ ها و مهارت‌ هاي خاص خودش بسنجيد و بر اين اساس پيش برويد. توجه داشته باشيد كه قرار نيست همه انسان‌ها شبيه به هم باشند و مسيرهاي يكساني را طي كنند. 

📌 قرار دادن كودك در يك محيط غني

اگر قصد استعداديابي كودكان كرج را داريد، بايد آن ها را در يك محيط غني قرار دهيد. بسيار اهميت دارد كه فرزندتان در يك محيط غني و سرشار از تجربيات گوناگون قرار بگيرد و در اين ميان بتواند دست به انتخاب درست بزند. اگر فرزندتان در يك فضاي يكنواخت بزرگ شود، هرگز استعداد هاي او قابل رؤيت نمي‌شوند. از همين رو تلاش كنيد كودك را در معرض محرك‌ هاي متنوعي قرار داده و اجازه دهيد او آزادانه در بين آن‌ ها اكتشاف كند.

📌 اهميت قائل شدن براي روياهاي كودك

تقريبا همه ما شنيده‌ايم كه فردي در دوران كودكي از روياهاي خود بگويد. مثلا برخي بچه‌ها مي‌گويند مي‌خواهند در آينده نقاش بزرگي شوند يا بسياري از پسرها در روياهاي خود از خلبان شدن حرف مي‌زنند. در اكثر موارد والدين و اطرافيان اين رويا ها را ناديده مي‌گيرند يا تنها با شوخي و خنده به‌ سادگي از كنار آن‌ها رد مي‌شوند. در حالي كه لازم است به درستي به آرزوها و تصورات كودك گوش دهيد و توانايي‌هاي او را براي رفتن در اين مسير بسنجيد. گاهي اوقات همين روياها به بزرگترين حسرت‌هاي فرد در آينده تبديل مي‌شوند. به همين جهت استعداديابي كودكان كرج نياز به توجه به روياها دارد.

استعداديابي كودكان كرج | لزوم كمك گرفتن از يك متخصص

خوشبختانه امروزه ابزار هاي مختلفي براي كشف استعداديابي كودكان كرج ابداع شده است كه به والدين كمك مي‌كنند فرزندان خود را بهتر بشناسند و توانايي‌ هاي منحصر به فرد او را تشخيص دهند. براي مثال امروزه آزمون‌هاي هوشي مختلفي وجود دارند كه مي‌توانند توانايي‌ هاي بالقوه كودك در زمينه رياضي، موسيقي، كلامي، فعاليت‌هاي حركتي، خلاقيت‌هاي هنري و … را اندازه گيري نمايند.

استفاده از اين آزمون‌ هاي هوش و استعداد بايد در محيط‌هاي حرفه‌اي و به كمك آزمونگرهاي آموزش‌ ديده انجام گيرد چرا كه نحوه اجرا شدن تست‌ها و نوع رفتارهايي كه كودك در اين ميان از خود نشان مي‌دهد همگي مي‌توانند در تفسير نهايي تاثير گذار باشند. از همين رو لازم است كه به مراكز روانشناسي معتبر مراجعه كرده و از متخصصان روان‌شناس باليني براي ارزيابي كودك خود كمك بگيريد.

استعداديابي كودكان كرج به صورت تلفني

برخي از والدين به مركز معتبر دسترسي ندارند و حتي توانايي خروج از منزل ندارند. اما نگران استعداديابي فرزندان خود هستند. اصلا نگران نباشيد؛ به اين دليل كه مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو براي استعداديابي كودكان كرج به صورت تلفني نيز خدمات در نظر گرفته است. اگر به دلايل خاصي توانايي حضور در مراكز را نداريد از خدمات تلفني بهره مند شويد. مركز مشاوره ذهن نو بدون ذره اي كم كاري، همانند مراجعه حضوري به شما خدمات ارائه مي‌دهد و با خيال راحت مي‌توانيد براي استعداديابي فرزندان خود براي مشاوره تلفني اقدام كنيد.

اگر وقت كافي نداريد با دريافت مشاوره تلفني كودك نيز مي توانيد از خدمات مركز ذهن نو بهره مند شويد.

ارائه خدمات استعداديابي كودكان در مركز مشاوره ذهن نو

مركز مشاوره ذهن نو با در اختيار داشتن نيروهاي متخصص در حوزه كودك و نوجوان مي‌تواند به شما كمك كند تا از تست‌ها و ابزار هاي نوين در جهت استعداديابي كودكان كرج استفاده كنيد. هم‌ چنين در كنار اجراي آزمون‌ ها، مشاوران و روانشناسان اين مركز مي‌توانند تفسير تست و راهنمايي‌ هاي لازم براي پرورش مناسب استعدادهاي كودك را در اختيارتان قرار دهند.

آدرس ساير مراكز استعداديابي كودكان در كرج

موسسه استعداديابي كرج كرج، بلوار مولانا، خيابان ابوعلي سينا، بن بست نهم، پلاك ۸۴
موسسه استعداديابي جزيره ماداگاسكار كرج، بلوار دانش آموز، حد فاصل پمپ بنزين و بستني كارن، روبروي بانك رفاه، پلاك ۵۴۳
موسسه استعداديابي كودك و نوجوان كرج، مهرشهر، بلوار ارم، نبش خيابان ۱۱۷ ، پلاك ۴۲۵
موسسه استعداديابي انديشه كيان كرج، گوهر دشت، خيابان دوم غربي (شهيد تاجي پور) يا خيابان سينا، پلاك ۹۵
موسسه استعداد يابي رايمند كرج، فلكه اول گوهر دشت، ابتداي خيابان مطهري، روبروي سيسموني شميم، پلاك ۸۳۲
موسسه استعداد يابي رشد خلاق كرج، تقاطع بلوار انقلاب و بلوار بيهقي، ابتداي انقلاب جنوبي، چهارده متري گلستان، پلاك ۶
موسسه استعداد يابي باغ آينه كرج، ميدان نبوت، بلوار ملاصدرا، بعد از پل شهداي روحاني
موسسه استعداد يابي رشد خلاق گوهردشت كرج، گوهردشت، انتهاي خيابان ۸ شرقي، پلاك ۸۷

كلام آخر

در اين مقاله راجع به استعداديابي كودكان كرج صحبت كرده ايم و وظايف والدين در اين زمينه نيز ذكر كرديم. به عنوان پدر و مادر اگر توان مراجعه حضوري نداريد حتما براي استعداديابي از روانشناس به شيوه تلفني كمك بگيريد. استعداديابي آينده شغلي و تحصيلي فرزندان شما را رقم مي‌زند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي كودكان كرج مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: استعداديابي كودكان كرج 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: استعداديابي كودكان كرج،
موضوع:
[ ۱۷ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۳۱:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات عصبي رشدي از جمله اختلالاتي هستند كه در آن رشد مغز و دستگاه عصبي مركزي در دوران رشد (به احتمال زيادي جنيني) مختل شده است. اين اصطلاح به مجموعه اختلالاتي گفته مي‌شود كه همزمان با جريان رشد، به روي حافظه، يادگيري و هيجانات فرد تاثير منفي مي‌گذارند. اين اختلالات به شش طبقه اصلي تقسيم مي‌شود. اين طبقات شامل اختلال يادگيري خاص، اختلالات ارتباطي، اختلال بيش فعالي، اختلال اوتيسم، معلوليت ذهني و اختلالات حركتي هستند. اين اختلالات در اوايل زندگي بروز پيدا مي‌كنند و تا آخر عمر با فرد همراه هستند. اما مي‌توان با آموزش كودك را براي داشتن زندگي با كيفيت‌تر آماده كرد. مشاوره و روانشناسي براي تشخيص اين اختلالات و درمان آن‌ها ضروري است.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات عصبي رشدي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: اختلالات عصبي رشدي و انواع آنش

اختلالات عصبي رشدي

اختلالات عصبي رشدي مجموعه اختلالاتي هستند كه روند رشد مغز و دستگاه عصبي در آن به خوبي انجام نمي‌شود. مغز بخش فرمان دهنده به اعضاي بدن است. در نتيجه رشد ناكافي مغز تمام كاركردهاي بدن با اختلال رو به رو مي‌شود. دستگاه‌هاي اعصاب بدن فرمان‌ها را از مغز به بدن مي‌رسانند، اختلالات عصبي رشدي با تاثير در اين دو بخش هيجان، يادگيري، رشد فرد و حافظه را دچار اختلال مي‌كند. در اين مقاله به كل راجع به اختلالات عصبي رشدي صحبت كرده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

انواع اختلالات عصبي رشدي

طبقه بندي اختلالات عصبي رشدي در ويرايش DSM-5 به شيوه زير است. در ادامه اين مقاله هر كدام از اين اختلالات را توضيح مي دهيم.

📌 اختلال يادگيري خاص

يكي از انواع اختلالات عصبي رشدي، اختلال يادگيري خاص است. اختلال يادگيري خاص به مجموعه نشانه هايي گفته مي شود كه بر جنبه‌هاي مختلف توانايي كودك مثل خواندن و نوشتن تاثير مي‌گذارد. شدت و ميزان يادگيري اين كودكان با توجه به شدت اختلال توسط متخصص مشخص مي‌شود. اختلال در حافظه، توجه، توانايي هماهنگي اطلاعات و .. بر اساس سطح هوش و سن كودك تعيين مي‌شود.

📌 اختلالات عصبي رشدي | اختلال نقص توجه يا بيش فعالي

از ديگر اختلالات عصبي رشدي اختلال نقص توجه يا بيش فعالي است. به طور كلي دو نشانه اصلي اين اختلال تقص در تمركز و توجه و رفتارهاي تكانشگري است. بر اساس آمار منتشر شده در سال 2015 تعداد بيش فعالي بيشتر در پسران رديابي شد و با بالارفتن سن شدت بيماري در آن‌ها كاهش پيدا كرد. از جمله علائم اين اختلال مي‌توان به بي توجهي، حواس پرتي و بي نظمي اشاره كرد.

براي تشخيص اين بيماري بايد اين نشانه ها قبل از 12 سالگي وجود داشته باشند. در زندگي اين كودكان مشكلاتي چون افت تحصيلي، طرد شدن توسط اطرافيان، تضادجويي و اختلالات ارتباطي وجود دارد كه با دريافت مشاوره كودك خانواده‌ها مي‌توانند تا حد قابل قبول از شدت نشانه‌هاي اختلالات عصبي رشدي بكاهند.

📌 اختلالات حركتي

در اختلال حركتي اختلالات عصبي رشدي، كودك نمي‌تواند فعاليت‌هاي حركتي روزانه خود را به راحتي انجام دهد. اين كودكان نمي‌توانند از ابزار مختلف به راحتي استفاده كنند. همچنين اين كودكان مراحل حركتي و رشدي مانند نشستن، چهار دست و پا رفتن و راه رفتن را ديرتر از ديگر كودان آغاز مي‌كنند. اين اختلال در سه دسته اختلال هماهنگي رشدي، اختلال رفتار كليشه‌اي و اختلال تيك تقسيم بندي مي‌شود.

📌 اختلالات عصبي رشدي | اختلال ناتواني ذهني

اختلال ناتواني ذهني از ديگر اختلالات عصبي رشدي است. حتما عنوان معلوليت ذهني به گوش شما هم خورده است. معلوليت ذهني اختلالي است كه كودك در طي جريان رشد خود دچار نقص‌هايي مي‌شود. اين نقص‌ها عملكرد ذهني (استدلال، حل مسئله، برنامه ريزي و غيره) و عملكرد اجتماعي و عملي (ناتواني در مسئوليت‌هاي اجتماعي يا استقلال داشتن) را دچار اختلال مي‌كند. عقب ماندگي ذهني در يك طيف گسترده با شدت‌هاي متفاوت طبقه بندي مي‌شود. اين طيف شامل عقب ماندگي خفيف، عقب ماندگي متوسط، عقب ماندگي شديد و عقب ماندگي عميق مي‌باشد. هر كدام از اين چهار دسته علائم و پيامدهاي گوناگوني دارند.

📌 اوتيسم

اختلال طيف اوتيسم در زير مجموعه اختلالات عصبي رشدي دسته بندي مي‌شود. كودكاني كه دچار اختلال اوتيسم هستند دچار انزواي اجتماعي هستند. اين كودكان نمي‌توانند به راحتي با ديگران ارتباط برقرار كنند. در جريان رشد، رشد كلامي و مهارت‌هاي ارتباطي آن‌ها با اختلال مواجه شده است. كساني كه به اوتيسم مبتلا هستند يك دسته رفتار، علايق و فعاليت‌هاي تكراري و محدود دارند.

نشانه‌هاي اين اختلال در سنين مختلف و ميزان رشد او بسته به شدت اختلالات عصبي رشدي متفاوت است. اين اختلال بيشتر در مردان و پسران شيوع دارد. يكي از دلايل بروز آن مي تواند عدم پاسخدهي هيجاني از سوي مادر باشد. خانواده‌ها با دانستن نشانه‌هاي اين اختلال زودتر آن را تشخيص مي‌دهند. هر چه تشخيص و درمان زودتر اتفاق بيافتد نتيجه بهتري دريافت خواهد شد. 

شيوع اختلالات عصبي رشدي

به طور كل اختلالات عصبي رشدي در مردان شايع تر است. كه اين تفاوت جنسيتي به دليل ژنتيك، عومل خطر و بيولوژيك است. اما طبق نظر محققين، تفاوت جنسيتي در علائم اين اختلال وجود ندارد.

علل اختلالات عصبي رشدي

اختلالات عصبي رشدي در بسياري از مواد علل ناشناخته اي دارند. اما عواملي در بروز اين اختلال دخيل است كه در ادامه توضيح داده ايم.

🔹 آسيب هاي تروماتيك مغزي

🔹 عفونت هايي مانند مننژيت

🔹 قرار گيري در معرض سموم محيطي

🔹 علل پري ناتان مانند كمبود اكسيژن در حين زايمان

🔹 كمبود هاي تغذيه اي يا عفونت هاي مادر در حين بارداري

🔹 جهش هاي ژنتيكي و شرايط متابوليك در زمان لقاح

نكات مربوط به اختلالات عصبي رشدي

در اين مقاله به چيستي اختلالات عصبي رشدي اشاره كرديم. اختلالات عصبي رشدي مجموعه اختلالاتي هستند كه در طي جريان رشد به روي مغز و دستگاه اعصاب تاثير مي‌گذارند. اين اختلالات در شش دسته طبقه بندي مي‌شوند كه به اختصار به مطالعه هر دسته پرداختيم. درمان اين اختلالات از سنين پايي‌ تر نتيجه بهتري خواهد داشت. درمان نشدن اين اختلالات در بزرگسالي منجر به پيامدهاي گسترده اي مي شود. اگر گمان مي كنيد فردي از اطرافيان شما علائم يكي از اختلالات عصبي رشدي را دارد براي درمان از كمك روانشناس بهره بگيريد.

درمان اختلالات عصبي رشدي

درمان اختلالات عصبي رشدي تا حد بسيار زيادي به نوع اختلال و علائم آن بستگي دارد. اما روش هاي درماني دارويي و غير دارويي وجود دارد كه دسته دوم يعني غير داروها طرفداران بيشتري دارد. كه در اين بخش مقاله راجع به اين درمان ها توضيح داده ايم.

💠 رفتار درماني

يكي از روش هاي درمان اختلالات عصبي رشدي؛ رفتار درماني است. درمان هايي مانند گفتار درماني، درمان شناختي رفتاري و … تاثير خوبي براي كاهش علائم افراد مبتلا بر اين اختلال داشته اند.

💠 تحريك مغناطيسي ترانس كرانيال

تحريك مغناطيسي ترانس كرانيال يك روش درماني براي اختلالات عصبي رشدي است. اين درمان معمولا براي افسردگي استفاده مي‌شود اما براي درمان اين افراد نيز اثرات قابل توجهي برجا گذاشته است.

💠 دارو درماني

در مقابل روش هاي غير دارويي، روش دارو درماني براي اختلالات عصبي رشدي وجود دارد. در اين روش درماني روانپزشك به فرد مبتلا جهت كاهش علائم و نشانه ها دارو تجويز مي‌كند.

💠 طب رايج و جايگزين (CAM)

ورزش، تغذيه، فعاليت هاي تفريحي و … روش خوبي براي مديريت علائم اختلالات عصبي رشدي است. در واقع با ايجاد عادت غذايي سالم و زندگي به شيوه سالم فرد مبتلا نشانه هاي كمرنگ تري از خود بروز مي‌دهد. و همين روند باعث حال خوب او مي‌شود.

💠 تاثير خانواده

فرد مبتلا به اختلالات عصبي رشدي براي كاهش علائم بايد حمايت هاي خانواده را دريافت كند. والدين اين افراد اغلب استرس بسيار زيادي را تحمل مي‌كنند كه همين امر باعث تاثير منفي بر فرد مبتلا است. بنابراين براي اينكه روند بهبودي خوب پيش برود، والدين بايد بر اعصاب و آرامش خود مسلط باشند و در اين راه حتما از روانشناس كمك بگيرند.

كلام آخر

اختلالات عصبي رشدي به دلايل مختلفي بروز مي‌كنند و مشكلات زيادي نيز به همراه دارند. اما روش هاي درماني براي كنترل نشانه هاي آنها وجود دارد كه باعث كاهش شدت اين اختلال مي‌شود. زماني كه متوجه اين اختلال شديد، روند درماني و كمك از روانشناس را جدي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات عصبي رشدي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

سير اختلالات عصبي رشدي به چه صورت است؟

اين اختلالات از بدو تولد وجود دارند. معمولا در سنين قبل از مدرسه بوجود مي آيند اما در زمان رفتن به مدرسه علائم آن بارز تر مي شود. با تشخيص هر چه سريع تر و آغاز درمان نتيجه بهتري دريافت مي شود.

منبع: اختلالات عصبي رشدي و انواع آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۲۸:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مديريت خانواده از اصول زندگي جمعي و مسالمت آميز است. خانواده نمونه بارز يك جامعه كوچك است كه انواع مختلفي دارد. همچنين تعاريف و وظايف آن در فرهنگ هاي مختلف متفاوت خواهد بود. افراد هر چه ارتباط بهتري با خانواده خود داشته باشند؛ در جامعه نيز به شكل موثرتري عمل خواهند كرد. گرچه هميشه اينگونه نيست و گاهي خانواده است كه سبب بروز مشكلاتي براي افراد مي‌شود. اما به طور كلي آنها هميشه از ما حمايت كرده و سبب شكل گيري شخصيت و ويژگي هاي رفتاري متفاوتي در ما مي‌شوند. خانواده نيز براي كنترل اوضاع و همچنين داشتن زندگي بهتر، از سياست ها و برنامه ريزي هايي استفاده مي‌كند. در اين مقاله اصول مديريتي خانواده ها را از جنبه هاي مختلف بررسي خواهيم كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مديريت خانواده مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: مديريت خانواده بر عهده كيست؟

مديريت خانواده

اهميت مديريت خانواده و همچنين داشتن ارتباط موثر با آنها به قدري اهميت دارد كه در مقاطع تحصيلي مختلف، كتاب و يا حتي رشته اي به آن اختصاص داده مي‌شود. هدف از اينكار آموزش هاي مهارت هاي مختلف در اين زمينه و همچنين نحوه واكنش در مقابل تصميمات و مسئوليت هاي اعضاي خانواده است. اعضاي يك خانواده، زمان زيادي را با يكديگر گذرانده و تا حدي از نظرات و سلايق يكديگر آگاهي دارند. اما داشتن خانواده اي سالم، علاوه بر شناخت، نياز به برخورداري اعضا از روحيه مديريت و همكاري، دارد.

انواع مديريت خانواده

معمولا در فرهنگ ايراني مديريت خانواده به عهده يك نفر است. از آنجايي كه پدر خانواده در بيشتر موارد وظيفه تامين نيازهاي مادي اعضا را برعهده دارد؛ در زمينه هاي ديگر نيز سكان كشتي را به دست گرفته و اوضاع را مديريت مي‌كند. اما اين در همه خانواده ها صدق نمي‌كند. همچنين عوامل مختلف ديگري نيز مثل شرايط فرهنگي و جامعه نيز در اين مورد دخيل هستند.

📌فردگرايي

درمديريت خانواده به شكل فردگرا، همانطور كه در قسمت قبل نيز توضيح داده شد؛ انجام تمامي امور و تصميم گيري ها فقط به عهده يك نفر است. كه معمولا والدين و پدر است. در گذشته بيشتر شاهد اين دسته از خانواده ها بوديم. اما امروزه فرزندان و ديگر اعضا، با اراده و خودمختاري در امور مختلف دخالت كرده و نيازمند حق و حقوقي هستند. اين تغيير در طي زمان و به دلايل مختلفي رخ داده است. همچنين مزايا و معايبي نيز دارد.

📌جمع گرايي

جمع گرايي در مديريت خانواده، بهترين سبك براي كنترل شرايط است. در اين نوع، همه افراد در امور مختلف شركت كرده و نظرات خود را بيان مي‌كنند. حتي اگر نظر آنان اعمال نشود؛ بازهم اعضاي خانواده از آنها استقبال كرده و آنها را سركوب نمي‌كنند. بيشتر تصميمات حتي در مورد مسائل اساسي نيز بر پايه نظرات اكثريت و جمع گرفته مي‌شود.

عوامل موثر بر مديريت خانواده

در يك خانواده، اعضا با نظرات و تفكرات مختلفي وجود دارند. به همين دليل در مورد مسائل مختلف، شرايط آنها تاثيرگذار بوده و حتي شايد روند را تغيير دهد. پس طبيعي است كه عوامل گوناگوني بر نحوه مديريت و حتي صاحب اين قدرت، موثر باشد. برخي از اين موارد شامل، فرهنگ خانواده، سن و جنسيت اعضا، ميزان تعامل آنان با يكديگر و همچنين صميمت و احترام حاكم بر خانواده، مي‌شود.

براي مثال در يك خانواده چهارنفره كه دو فرزند دختر وجود دارد؛ زنان نقش پررنگ تري دارند. البته اين در دوره هاي مختلف، متفاوت خواهد بود. 

روش هاي مديريت خانواده

مديريت خانواده به طور كلي، اصول مشخص و گسترده اي دارد. افراد بايد با توجه به شرايط خانواده خود از آنها استفاده كرده و همچنين در مورد آنها سخت گير نباشند. برخي از روش ها شامل موارد زير مي‌گردند.

💠برقراري تعادل بين زندگي شخصي و حرفه اي

اين مورد يكي از موضوعات مهم در مديريت خانواده است. فراموش نكنيد كه به دست گرفتن كنترل اوضاع، نياز به زمان و انرژي كافي دارد. اگر افراد نتوانند به قدر كافي براي خانواده و زندگي شخصي خود زمان بگذراند؛ مشكلات زيادي در خانواده بروز خواهد كرد.

قطعا والدين براي رفاه خانواده خود تلاش مي‌كنند و تمام خواسته آنها آرامش و شادي هعضاي خانواده شان است. اما گاهي در اين مورد زياده روي كرده و تمام وقت خود را صرف زندگي حرفه اي خود مي‌كنند. آنها ساعات زيادي را كار كرده و ديگر انرژي كافي براي خانواده خود ندارند. به همين دليل بايد حتما زماني را به استراحت و وقتگذراني با خانواده خود اختصاص دهند.

💠اهميت دادن به خود

با اينكه خانواده نقش مهمي در زندگي همه افراد دارد. اما افراد بايد به نيازها و خواسته هاي خود نيز اهميت داده و از خود مراقبت كنند. براي اينكه افراد بتواند به شكل موثري وظيفه مديريت خانواده را به عهده بگيرند؛ بايد در ابتدا به سلامت رواني و جسماني خود اهميت دهند. در برخي موارد والدين به قدري خود را وقف فرزندان و ديگر اعضا مي‌كنند؛ كه به طور كلي از خود غافل مي‌شوند. در اين شرايط، افراد در طولاني مدت دچار چالش ها و تعارضات زيادي مي‌شوند.

💠برقراري نظم

نظم يكي از اصول مهم مديريت خانواده است. همه اعضا بايد در امور خود نظم و انضباط را رعايت كرده و مسئول باشند. معمولا والدين براي آموزش اين مورد به فرزندان خود از روش هايي مثل تنبيه غيراصولي استفاده مي‌كنند. اما با اينكار، آنها نه تنها اين مورد را ياد نگرفته بلكه در آينده قوانين زيادي را زيرپا مي‌گذارند. بهتر است در اين زمينه از روش هاي مثبت و سازنده تري استفاده كرده و خود نيز الگوي خوبي براي آنان باشيد. در زمينه به ديگر اعضا سخت گيري نكرده و به آنها كمك كنيد.

💠تعيين مرز و قوانين

زندگي كردن به صورت جمعي و با ديگران، نياز به تعيين حد و مرز و وضع قوانين دارد. براي مديريت خانواده نيز، بهتر است اعضا در مورد مسائل مختلف، حد و حدودي قائل شوند. اين قوانين هم در مورد روابط بين فردي و هم براي برقراري ارتباط با گروه هاي ديگر است. براي قانون گذاري در خانواده، بايد نظر تمام اعضا در نظر گرفته شده و از طرفي قابل انجام باشد. همچنين تعيين مرز بين اعضاي خانواده، به معناي فاصله گرفتن آنان از يكديگر نيست. بلكه افراد بايد حتي درون خانواده نيز حريمي براي خود داشته باشند. ديگران نيز بايد به اين مورد احترام گذاشته و در روابط خود با احتياط عمل كنند.

💠ارتباط موثر

در يك خانواده سالم، افراد مي‌توانند به راحتي با يكديگر صحبت كرده و مسائل را در ميان بگذرانند. مديريت خانواده بايد به شكلي باشد؛ كه افراد شنونده خوبي بوده؛ با احترام با يكديگر صحبت كنند و همچنين شرايطي امن و آرام در خانه حاكم شود. در چنين خانواده اي براي شخصيت و عملكرد شما ارزش قائل مي‌شوند و افراد چيزي را به يكديگر تحميل نمي‌كنند. برخورداري از مهارت هاي ارتباطي ميان اعضاي خانواده، بسيار مهم است.

💠انعطاف پذيري

يكي ديگر از مواردي كه افراد بايد در مديريت خانواده از برخوردار باشند؛ انعطاف پذيري است. با وجود اين ويژگي، اعضا مي‌توانند به راحتي انتقادات و پيشنهادات خود را بيان كرده و احساس آزادي كنند. همچنين قوانيني كه در يك خانواده وجود دارند؛ مطلق نيستند و گاهي مي‌توان آنها را تغيير داد. انجام اينكار به صورت درست به معناي هوشمندي مدير است.

💠برنامه ريزي

اعضاي خانواده بايد براي مسائل و شرايط مختلف، برنامه ريزي داشته باشند. با اينكه همه چيز را نمي‌توان پيش بيني كرد؛ اما به طور كلي آماده بودن براي وضعيت هاي متفاوت، ضروري است. مديريت خانواده با برنامه ريزي بسيار آسان تر خواهد بود. به همين دليل افراد بايد قبل از هر تصميمي به خوبي در مورد جنبه هاي مختلف آن فكر كرده، سپس با استفاده از نظرات ديگر اعضا، آن را عمل كند.

💠كمك كردن به يكديگر

براي مديريت خانواده، هيچ چيز بهتر از كمك كردن به يكديگر در شرايط مختلف نيست. همانطور كه پيش تر هم گفته شد؛ مديريت به صورت فردي باعث بروز پيامدهاي زيادي مي‌شود. به همين دليل هر فردي بايد مسئوليتي را به عهده گرفته و به يكديگر كمك كنند. انجام تمام وظايف به عهده يك نفر نيست و همه اعضا بايد در زمينه هاي مختلف مشاركت داشته باشند.

سخن پاياني

به طور كلي براي مديريت خانواده بايد قبل از هر چيز براي اعضاي خانواده شفاف سازي كرده و به طور واضح در مورد مسائل مختلف در اين زمينه صحبت كنيد. همچنين اعضا نيز بايد به شناخت كافي نسبت به خود و ديگران برسند؛ تا بتوانند به شكل موثرتري عمل كنند. اينكار يك وظيف جمعي بوده و يك نفر نبايد تمام مسئوليت ها را به عهده بگيرد.

هيچ چيز بهتر از برخورداري از يك سيستم حمايت عاطفي نيست؛ كه در اكثر موارد خانواده است. به همين دليل بايد به قدر كافي به آن اهميت داد و براي آن وقت گذاشت. افراد در اين زمينه مي‌توانند از يك روانشناس نيز كمك گرفته و در اين مورد آگاهي بيشتري كسب كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه مديريت خانواده مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: مديريت خانواده بر عهده كيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۲۲:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

براي برخي از افراد درمان وسواس فكري عملي غير ممكن به نظر مي‌رسد در صورتي كه امروزه درمان‌هاي بسياري براي اين بيماري روحي رواني شناخته شده‌است. علاوه بر روش‌هاي تخصصي و روان درماني، روش‌هاي خودياري بسياري نيز در اين زمينه به افراد مبتلا پيشنهاد مي‌شود. در صورتي كه وسواس به موقع درمان نشود، پيامدها و مشكلات زيادي را از جمله انزواطلبي و گوشه‌گيري براي فرد مبتلا به همراه دارد و اطرافيان او را نيز آزار مي‌دهد. به همين خاطر لازم است افراد با علائم خود آشنايي كامل داشته‌باشند و هر چه سريع‌تر روش‌هاي درماني مناسب با شدت و نوع وسواس را به كار ببرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان وسواس فكري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو

درمان روان پويشي و درمان شناختي رفتاري وسواس

بهترين روش‌هايي كه جهت درمان‌‌ وسواس در كلينيك‌هاي روانشناسي به كار مي‌رود روش شناختي رفتاري و روان پويشي است. درمان روان پويشي به درمان كامل بيماري مي‌پردازد و با استفاده از درمان‌شناختي-رفتاري مي‌توان علائم بيماري را كنترل كرد. اينكه كدام روش مؤثرتر است به علل، طول مدت و ريشه‌هاي‌وسواس بستگي دارد.

افرادي كه علت وسواس آن‌ها عوامل فيزيولوژيك و ژنتيك تشخيص داده شده، بهتر است از درمان شناختي رفتاري در كنار دارو درماني بهره ببرند؛ اما در صورتي كه علت‌هاي فيزيولوژيك دخالت چنداني ندارند، درمان روان پويشي مي‌تواند ريشه‌هاي مشكل را شناسايي و حل كند. در اين نوع درمان عوامل ايجاد كننده افكار وسواسي شناسايي و درمان مي‌شوند. همچنين اين روش بر عوامل ناهوشيار ايجاد كننده اختلال و درمان آن‌ها تأكيد و تمركز دارد. جهت بهره‌مندي از اين نوع درمان‌ها مي‌توانيد از مشاوره كنترل استرس و روانشناس متخصص كمك بگيريد.

💠مواجهه و جلوگيري از پاسخ در درمان شناختي رفتاري وسواس

در اين روش درمان وسواس فكري، فرد مبتلا  به تدريج با افكار و موقعيت‌هايي كه برايش ترس‌آور است مواجه شده و مقاومت در برابر وسواس عملي را ياد مي‌گيرد. هدف درمان وسواس، اين است تا فرد بتواند در برابر هر چيز اضطراب آوري سطح تحمل و مقاومتش را بالا ببرد.

درمان وسواس با آزاد گذاشتن افكار وسواسي

افكار وسواسي و تكرار شونده را بخش ناهوشيار مغز توليد مي‌كند، به همين دليل فرد آن‌ها را كاملا واقعي مي‌‌پندارد. بنابراين افراد مبتلا نمي‌توانند هوشيارانه جلوي توليد آن‌ها را بگيرند. سركوب افكار وسواسي نتيجه عكس مي‌دهند و فرد مبتلا هر چه بيشتر براي فكر نكردن به چيزي تلاش كند، بيشتر به آن فكر خواهد كرد. در اين شرايط دو راهكار براي كنترل افكار وسواسي پيشنهاد مي‌شود؛ ‌اول اين كه راه برعكس را در پيش بگيريد. به اين معنا كه اگر مي‌خواهيد به چيزي فكر نكنيد، بيشتر به آن فكر كنيد.

شما نه مي‌توانيد جلوي توليد اين افكار را در ذهن خود بگيريد و نه مي‌توانيد اضطراب و ترس ناشي از آن‌ها را سركوب كنيد. بنابراين لازم است براي غلبه بر ترس‌ها با آن‌ها مواجه شويد و فرار نكنيد.

دومين راهكار اين است كه دلايل بروز افكار وسواسي را در خود شناسايي كنيد. وسواس فكري ريشه در اضطراب دروني فرد دارد كه به دنبال تعارضات و فشارهاي رواني درون فرد ايجاد مي‌شوند. بنابراين تا وقتي به درمان‌و رفع تعارضات دروني خود نپردازيد و آن‌ها را شناسايي نكنيد، نمي‌توانيد از وسواس خود خلاصي يابيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بيماري وسواس كليك كنيد.

دارو درماني براي درمان وسواس

از آنجا كه افراد براي درمان وسواس فكري به دنبال روشي ساده و سريع مي‌گردند، استفاده از دارو را انتخاب مي‌كنند. داروها مفيد و كمك كننده هستند و علائم را كاهش مي‌دهند اما كافي نيستند. مطالعات نشان مي‌دهد دارو درماني 30 تا 70 درصد به درمان‌فرد مبتلا به وسواس كمك مي‌كنند اما به بهبودي كامل نمي‌انجامند.

تأثير داروها براي افراد مختلف متفاوت است و دارويي كه براي شما تأثير مثبت دارد، ممكن است براي ديگري تأثير خيلي كمي داشته‌باشد. يكي از ايرادات مصرف دارو و دارو درماني اين است كه اغلب بعد از قطع مصرف، علائم وسواس باز مي‌گردند و اين بار كنترل آن‌ها سخت‌تر مي‌شود.

>براي اطلاع از روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

تقويت خود براي غلبه بر افكار وسواسي

افراد مبتلا به وسواس معمولا براي اطمينان پيدا كردن، جواب دادن به سؤال‌هاي خود، دست زدن به اشيائي كه به نظرشان كثيف مي‌آيد و يا انجام كارهاي وسواسي خود به ديگران نياز دارند؛ حال اگر تنها باشند چه مي‌شود؟ به احتمال زياد درمانده و ناتوان مي‌شوند.

پس وقتي تنها با گوشزد ديگران تكاليف درماني‌تان را انجام مي‌دهيد، همچنان خود را در حالت درمانده نگه داشته و اجازه نمي‌دهيد روش‌هاي درمان وسواس فكري تاثير خود را بگذارد. شما متكي به ديگران هستيد و نمي‌توانيد موفق شويد مگر اينكه به خودتان تكيه كنيد. هيچ كس بيشتر از خودتان نمي‌تواند به شما كمك كند. به كمك درمانگرتان انگيزه‌هاي خود را پيدا كنيد و تمام تلاشتان را به كار ببريد تا به تنهايي بر وسواس غلبه كنيد. از آن جا كه شيوع وسواس تميزي شيوع بيشتري دارد، توصيه مي كنيم مقاله وسواس شستشو را نيز مطالعه كنيد.

استفاده از روش هاي نوروفيدبك براي درمان وسواس

در درمان وسواس بدون دارو و با استفاده از روش نوروفيدبك امواج الكتريكي مغر را با استفاده از سنسورهايي ثبت كرده و با استفاده از روش هاي شرطي سازي تغيير در الگوهاي مغزي، سعي مي‌كنند وسواس را از بين ببرند. اين روش تا حدي اثربخش بوده است. اما افراد بايد تمرين هاي لازم را به صورت مداوم انجام داده تا نشانه هاي بيماري دوباره برنگردند.

اصلاح سبك زندگي براي درمان وسواس

همچنين بهتر است شرايط زندگي و محيطي خود را به گونه اي تغيير دهيد كه وسواس شما تشديد نشود. از محرك ها و تمام چيزهايي كه در شما هيجان و استرس ايجاد مي‌كند؛ دوري كرده و همواره خود را با چيزي مشغول نگه داريد. در واقع حواس خود را از انجام كاري به صورت وسواس گونه پرت كرده و درگير آن نشويد.

گروه درماني | درمان وسواس

به طور كلي گروه درماني يكي از روش هاي موثر در فرايند درمان اختلالات روانشناختي و حتي اعتياد است. چرا كه افراد مي‌توانند با كساني كه شرايط مشابه آنها را دارند ملاقات كرده و تجربيات خود را با آنان به اشتراك بگذارند. اختلال وسواس فكري عملي در بيشتر موارد منجر به تنهايي و گوشه گيري فرد مي‌شود. اما با گروه درماني افراد مي‌توانند بر اين مورد غلبه كنند و در اجتماع حضور يابند.

جلوگيري از برگشت بعد از درمان وسواس فكري

با درمان‌ وسواس تنها نيمي از مسير را طي كرده‌ايد؛ نكته مهم ماندن در طيف سلامت و جلوگيري از بازگشت علائم است. وسواس‌يك بيماري مزمن است و براي حفظ تغييرات مثبت ايجاد شده پس از درمان‌نياز به رعايت برخي نكات مي‌باشد. يك نكته مهم اين است كه بعد از درمان‌و بهبودي هيچ گاه به ترس‌ها و افكار وسواسي خود اجازه رشد ندهيد و همواره مقاومت كنيد. يكي از علل بازگشت و عود علائم وسواس اين است كه بيمار در نيمه‌ي راه احساس مي‌كند بهبود يافته‌ و بدون مطلع ساختن مشاور و پزشك داروهاي خود را قطع مي‌كند و يا فرآيند بهبود را نصفه رها مي‌كنند.

مغز هنگام مصرف داروها به طور كامل ترميم نمي‌شود به همين خاطر وقتي آن‌ها را به طور ناگهاني قطع مي‌كنيد، به همان وضعيت نابسامان سابق باز مي‌گردد. بنابراين تا قبل از پايان روان درماني داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنيد. به علاوه سبك زندگي متعادل و سالم به بهبودي و سرعت درمان‌كمك مي‌كند. براي اشنايي با طيف مختلف نشانه هاي وسواس فكري كليك كنيد.

براي زندگي خود برنامه‌اي تنظيم كنيد و مواردي همچون رژيم غذايي مناسب، خواب كافي، ورزش، روابط اجتماعي و كارهاي مفيد ديگر را در آن بگنجانيد تا افكار وسواسي ديگر به سراغتان نيايند و دچار بازگشت علائم نشويد. در درمان‌هاي روان پويشي احتمال بازگشت علائم بسيار اندك است.

پيامدهاي عدم درمان وسواس

در صورت عدم درمان وسواس، مشكلات بيشتري در انتظار فرد است. در واقع وسواس فكري عملي يك اختلال پيشرونده محسوب مي‌شود كه اگر به درستي كنترل و مديريت نشود؛ باعث بروز پيامدهايي مانند افسردگي و حتي مشكلاتي مربوط به سلامت جسماني، مي‌گردد. معمولا اين افراد اعتماد به نفس خود را از دست داده و بعد از مدتي افكار خودكشي نيز به فكر آنها مي‌رسد. از طرفي آنها نمي‌توانند به درستي بر موضوعي تمركز كرده و بيش از حد با كارهاي روزانه خود درگير مي‌شوند.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه وسواس، طيف وسيعي از اختلالات را در بر گرفته و نشانه هاي مختلفي نيز دارد. تشخيص و درمان وسواس به صورت اصولي تنها از عهده متخصصين برآمده و همچنين اثربخش خواهد بود. بهتر است در صورت شناسايي نشانه هاي آن به يك روانشناس مراجعه كرده و از او كمك بگيرند. همچنين در اين دوران خود نيز تلاش كرده و با ديگران نيز در اين مورد صحبت كرده و شرايط خود را توضيح دهند. اينكار باعث همكاري و همدلي اطرافيان نيز در فرايند درمان مي‌گردد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان وسواس مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

طول مدت درمان وسواس چقدر است؟

درما‌ن اين اختلال مدت زمان زيادي به طول مي‌انجامد و صبر و حوصله‌ي زيادي مي‌طلبد. همراه بودن خانواده بيمار به كم شدن مدت زمان درمان كمك زيادي مي‌كند. به طور كلي فرد مبتلا به وسواسي كه از نوع متوسط آن باشد به شش الي دوازده ماه زمان براي درمان نياز دارد.

روند بهبود و درمان جلسات وسواس فكري در نوجوانان چگونه است؟

براي درمان علائم و افكار وسواسي در نوجوانان لازم است پيش از هر چيز علت‌هاي بيماري در آن‌ها شناسايي شود و والدين همراه و حمايت‌گر او باشند. در اين زمينه از روانشناس كودك و نوجوان و يا مشاوره استرس كمك بگيريد؛ نوجوان خود را به خاطر افكار وسواس‌گونه‌اش سرزنش نكنيد و به او كمك كنيد تا ارتباطات اجتماعي خود را مثبت و شفاف نگه دارد.

منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۳:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص فلوكستين يكي از داروهاي موثر در درمان افسردگي است كه در حال حاضر در اشكال مختلفي شامل كپسول، كپسول تأخير در انتشار، قرص و محلول وجود دارد. در داروخانه‌هاي داخل كشور اين دارو به شكل قرص فلوكستين ۱۰ ميلي گرم و قرص فلوكستين ۲۰ ميلي گرم در اختيار مصرف كنندگان قرار مي‌گيرد. يكي از نكاتي كه پيرامون داروي فلوكستين وجود دارد اين است كه عملكرد آن با اطلاع از موارد و نحوه مصرف، تداخلات دارويي و … افزايش مي‌يابد كه در ادامه به آن پرداخته‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص فلوكستين مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: قرص فلوكستين 10 و 20 براي چيست

قرص فلوكستين

فلوكستين يك داروي مهار كننده انتخابي بازجذب سروتونين است كه به عنوان قرص ضد افسردگي شناخته مي‌شود. اين دارو جذب سروتونين توسط سلول هاي عصبي را مهار مي‌كند و به كاهش علائم افسردگي، اختلال نارسايي پيش از قاعدگي، پرخوري عصبي، هراس، وسواس فكري-اجباري و اضطراب كمك مي‌كند. در برخي موارد نيز از اين دارو همراه با داروي الانزاپين براي درمان اختلال دو قطبي كمك مي‌گيرند. در اين مقاله تمامي جوانب قرص فلوكستين را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

موارد مصرف قرص فلوكستين

قرص يا داروي فلوكستين با نام‌هاي تجاري پروزاك، سارافم و نام رايچ قرص فلوكستين (Fluoxetine) در بازار وجود دارد. موارد مصرف فلوكستين براي رفع‌علائم افسردگي است. به علاوه از اين دارو در درمان وحشت‌زدگي، حمله هراس يا پنيك اتك، اختلال وسواس اجباري، اختلالات خوردن و پرخوري عصبي، سندروم پيش از قاعدگي (زودرنجي، افزايش اشتها و افسردگي) استفاده مي‌شود.

داروي فلوكستين با عملكردي كه بر روي مغز دارد، باعث بهبود خلق و خوي، اشتها و سطح انرژي بيمار مي‌شود. بايد اشاره كنيم كه از اين دارو براي درمان وسواس نيز استفاده مي‌گردد و چنانچه بيمار رفتارهاي وسواس گونه مانند شستن مداوم دست‌ها و … داشته باشد، مي‌تواند با تجويز پزشك اين قرص را مصرف نمايد.

بايستي توجه داشته باشيد كه قرص فلوكستين براي درمان اختلالاتي نظير اختلالات افسردگي اساسي، اختلالات افسردگي پس از زايمان، اختلال افسردگي فصلي، اختلال وسواس فكري و عملي، اختلال اضطراب جدايي كودكان، اختلال افسردگي در كودكان، اختلال استرس و اضطراب، اختلال پرخوري عصبي و اختلال فوبيا نيز تجويز مي‌گردد.

آيا از داروي فلوكستين جهت لاغري نيز استفاده مي‌شود؟

همانطور كه اشاره كرديم يكي از مصارف قرص فلوكستين، درمان اختلالات خوردن و پرخوري است، بنابراين مصرف اين دارو باعث مي‌شود كه ميزان غذا خوردن و يا ميل به غذا كاهش پيدا كند، بنابراين در لاغري نيز موثر است. اما به هيچ وجه نبايد خودسرانه به قصد كاهش وزن اقدام به مصرف اين دارو كنيد و حتما با پزشك مشورت لازم را داشته باشيد.

نحوه مصرف داروي فلوكستين

در ابتدا بهتر است پيش از مصرف قرص فلوكستين، راهنماي داخل جعبه را مطالعه نماييد. معمولا اين دارو بايستي به صورت خوراكي و در صبح و فقط يك بار در روز، توسط بيمار مصرف شود. مصرف بيش از يكبار در روز وابسته به تشخيص پزشك معالج شما خواهد بود.

چنانچه داروي فلوكستين را به صورت شربت در اختيار داريد، بهتر است به جاي قاشق غذاخوري كه ميزان آن دقيق نيست، از پيمانه‌ي مخصوص استفاده كنيد.

براي اينكه تاثير و عملكرد داروي فلوكستين را در زمان كمتري ببينيد، بهتر است كه قرص فلوكستين را در بازه‌هاي زماني منظمي مصرف كنيد.

مصرف فلوكستين در بارداري موردي ندارد اما اين دارو بر رشد قلب كودك اثر مي‌گذارد. بنابراين براي مصرف با پزشك مشورت كنيد. در دوران بارداري نيز بايد تحت نظر پزشك باشيد.

افزايش دوز مصرفي و قطع يكباره دارو بدون تجويز پزشك مي‌تواند خطراتي را به همراه داشته باشد. چنانچه با قرص فلوكستين حال شما بهتر نشد و يا دچار علائم حادتر بيماري شديد، با پزشك خود صحبت كنيد. 

آيا قرص‌فلوكستين بايد صبح مصرف شود؟

بهتر است قرص يا داروي فلوكستين را صبح‌ها مصرف كنيد، چراكه اگر دچار اختلال خواب هستيد و يا به اندازه كافي نمي‌خوابيد، بهتر است اين دارو در صبح مصرف شود. توجه داشته باشيد كه مي‌توانيد در هر زماني اين دارو را مصرف كنيد، اما بايد زمان مصرف منظم باشد.

دوز مصرفي فلوكستين ۱۰ و فلوكستين ۲۰ براي هر بيماري

دوز مصرفي قرص فلوكستين با توجه به سن، وضعيت بيماري و پاسخگويي بدن بيمار توسط پزشك تعيين مي شود.

قرص فلوكستين براي درمان PMS (سندروم پيش از قاعدگي) : هر روز يا فقط براي دو هفته پيش از شروع قاعدگي تا اولين روز قاعدگي با توجه به نظر پزشك

فلوكستين براي درمان افسردگي : دوز بزرگسالان يعني سنين 18 تا 64 سال (دوز معمولي: 20 تا 80 ميلي گرم، حداكثر دوز: 80 ميلي گرم، دوز اوليه: 20 ميلي گرم در روز) دوز كودكان يعني سن 8 تا 17 سال (دوز معمولي: 10-20 ميلي گرم، دوز اوليه: پس يك هفته مصرف 10 ميلي گرم، ممكن است ميزان دوز به 20 ميلي گرم افزايش يابد)

فلوكستين براي درمان وسواس : دوز بزرگسالان يعني سنين 18 تا 64 سال (دوز معمولي: 20 تا 80 ميلي گرم، حداكثر دوز: 80 ميلي گرم، دوز اوليه: 20 ميلي گرم در روز ) دوز كودك يعني سنين 13 تا 17 سال و نوجوانان با وزن بالاتر (دوز معمولي: 20-60 ميلي گرم، دوز اوليه: 10 ميلي گرم در روز) دوز كودك يعني سنين 7 تا 12 سال و نوجوانان با وزن كمتر (دوز معمولي: 20-30 ميلي گرم، دوز اوليه: 10 ميلي گرم در روز )

فلوكستين براي درمان پرخوري عصبي : دوز بزرگسالان يعني سنين 18 تا 64 سال (دوز معمولي: 60 ميلي گرم )

مسموميت دارويي با فلوكستين

معمولا مسموميت و اوردوز با داروي‌فلوكستين مشكلات حادي را براي بيمار ايجاد نمي‌كند. علائمي همچون تهوع، استفراغ، گيجي و لرزش و افزايش ضربان قلب از علائم مسموميت با اين دارو مي‌باشد.

چنانچه قرص فلوكستين بيش از ميزان ۱۵۰۰ ميلي‌گرم مصرف شود، معمولاً با توكسيسيته خفيفي همراه مي‌باشد كه در صورتي كه، فرد داراي بيماري زمينه‌اي مغزي باشد، ممكن است موجب ايجاد تشنج، اختلالات شديد قلبي و حتي مرگ شود.

افراد آسيب پذير به قرص فلوكستين

افرادي كه در اين بخش مقاله اشاره كرده ايم، براي مصرف فلوكستين حتما شرايط خود را با پزشك در ميان بگذارند.

🔻 مشكلات جنسي

🔻 اختلال دوقطبي

🔻 سوء مصرف مواد مخدر

🔻 افكار خودكشي

🔻 تحت درمان الكتروشوك

🔻 صرع يا تشنج

🔻 ديابت

🔻 سيروز كبدي

🔻 مشكلات دفع ادرار

🔻 گلوكوم يا آب سياه با زاويه باريك

عوارض قرص فلوكستين

برخي از عوارص جانبي و شايع داروي فلوكستين شامل حالت تهوع، خواب‌آلودگي، سرگيجه، اضطراب، مشكل در خواب، از دست دادن اشتها، خستگي، عرق كردن بيش از حد، خميازه كشيدن مكرر مي‌باشد.

مصرف قرص فلوكستين در اغلب موارد داراي عوارض حاد و خطرناك نيست، اما عوارض نادر و خطرناك اين دارو شامل تغييرات روحي و رواني غير عادي يا شديد همچون پريشاني، احساس هيجان يا انرژي شديد، افكار خودكشي، كبود شدگي و خون‌ريزي آسان، ضعف ماهيچه‌ها و عضلات، لرزش، تغيير در توانايي جنسي و كاهش ميل جنسي و كاهش وزن غير معمول مي‌باشد.

در برخي موارد نادر مصرف قرص فلوكستين باعث عوارضي شامل مشاهده خون در مدفوع، مدفوع تيره، استفراغ، ضربان قلب سريع و نامنظم، كمردرد، تشنج، مشكلات كليه مثل تغيير در ميزان ادرار، درد و تورم و قرمزي چشم، گشاد شدن مردمك چشم، تغييرات بينايي مانند ديدن رنگين‌كمان در اطراف نور در شب و تاري ديد مي‌شود. در ادامه عوارض را نام برده ايم.

🔸 خشك شدن دهان

🔸 احساس اضطراب

🔸 گر گرفتگي

🔸 مشكل در خواب

🔸 اسهال

🔸 بي اشتهايي

🔸 حالت تهوع

🔸 عرق بيش از حد

🔸 تورم گلو و حفره بيني

🔸 احساس ضعف

🔸 خونريزي شديد و غير طبيعي

🔸 سطح پايين سديم

🔸 سندرم سروتونين

🔸 سندرم QT طولاني

🔸 افكار خودكشي

🔸 واكنش آلرژيك

🔸 كاهش شديد وزن

تداخلات دارويي با فلوكستين

تداخلات دارويي باعث كاهش و تضعيف عملكرد قرص فلوكستين مي‌شود. بنابراين توصيه مي‌شود ليست تمامي داروهايي كه مصرف مي‌كنيد را به پزشك معالج خود اطلاع دهيد.

🔹 داروهايي كه باعث از بين بردن آنزيم‌هاي كبدي مي‌شود، مانند وينبلاستين

🔹 داروهاي ضد آريتمي مثل پروپافنون و فلكاينيد

🔹 داروهاي ضدافسردگي سه‌حلقه‌اي مانند دزپيرامين، وايمي پرامين

🔹 داروهايي كه منجر به كبودي و خون‌ريزي مي‌گردد، مانند داروهاي ضد پلاكت از جمله كلوپيدوگرل

🔹 داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي مانند ايبوپروفن

🔹 داروهاي ضدلخته شدن خون مانند وارفاربن

🔹 بازدارنده‌هاي مونوآمين اكسيداز با فلوكستين كشنده است. داروهايي شامل ايزوكاربوكسازيد، لينزوليد، متيلن بلو، موكلوبمايد، فنلزين، پروكاربازين، راساجيلين، سافيناميد، سلژيلين و ترانيل‌سيپرومين

🔹 آسپرين

🔹 داروهاي افزايش سروتونين شامل سيتالوپرام، پاروكستين، نوراپي‌نفرين

🔹 محصولات خواب آور شامل الكل، ماري‌جوانا، آنتي‌هيستامين‌ها، آلپرازولام، ديازپام و زولپيدم، كدئين

موارد احتياط قرص فلوكستين

هنگام مصرف قرص فلوكستين بايد برخي از موارد را احتياط كنيد. كه در اين بخش مقاله به اين موارد احتياط اشاره كرده ايم.

❌ اگر داروي پيموزايد، تيوريدازين يا متيلن بلو مصرف مي‌كنيد؛ از مصرف قرص فلوكستين پرهيز كنيد.

❌ اگر در 14 روز گذشته از مهار كننده MAQ استفاده كرده ايد؛ از مصرف فلوكستين پرهيز كنيد.

❌ اغلب افرادي كه داروي ضد افسردگي مصرف مي‌كنند؛ افكار خودكشي را تجربه كرده اند. به همين جهت نسبت به تغييرات خلقي هوشيار باشيد.

❌ قرص فلوكستين توانايي مختل كردن قضاوت، تفكر و مهارت هاي حركتي را دارد. به همين جهت در هنگام كار با ماشين آلات محتاط باشيد.

❌ با مشاهده علائم جديد و يا بدتر شدن شرايط به پزشك مراجعه كنيد.

❌ بدون مصرف پزشك اين دارو را قطع نكنيد.

❌ در صورت ايجاد علائمي مانند اضطراب، خلق و خو،  حملات پنيك، مشكلات خواب، بي قراري، تحريك پذيري، افكار خودكشي و بيش فعالي؛ دارو را قطع كنيد و به پزشك مراجعه كنيد.

هشدارهاي مصرف قرص‌فلوكسيتين

🔻 مصرف داروي فلوكستين باعث ايجاد خواب آلودگي مي شود، سعي كنيد در زماني كه اين دارو را مصرف مي‌كنيد، از فعاليت هايي كه نياز به هوشياري بالا دارند (همچون رانندگي) بپرهيزيد.

🔻 مصرف الكل و ماري‌جوانا عوارض قرص فلوكستين را تشديد مي‌كنند، بنابراين سعي كنيد در زمان مصرف فلوكستين از خوردن الكل پرهيز كنيد.

🔻 چنانچه قصد انجام برخي آزمايش‌ها شامل اسكن مغزي جهت بيماري پاركينسون را داريد، بايستي به اين نكته توجه داشته باشيد كه مصرف داروي فلوكستين ممكن است بر روي نتايج تاثير بگذارد.

🔻 چنانچه مبتلا به ديابت هستيد، مصرف داروي فلوكستين باعث تحت تاثير قرار گرفتن ميزان قند خون شما خواهد شد، بنابراين بايد قند خون خود را به طور منظم بررسي نماييد و با پزشك در ميان بگذاريد.

🔻 مصرف داروي فلوكستين گاها و در موارد نادر باعث نعوظ طولاني يا دردناك در مردان مي‌شود كه در صورت مشاهده اين مورد لازم است به سرعت به پزشك مراجعه كنيد و مصرف اين دارو را نيز قطع نماييد.

🔻 زنان باردار بايستي تنها در صورت ضرورت داروي فلوكستين را مصرف كنند، چراكه ممكن است به جنين آسيب برساند. با توجه به آمار نوزاداني كه مادر در سه ماه آخر بارداري اين دارو را مصرف كرده است داراي علائمي شامل مشكل در غذا خوردن و تنفس، تشنج، سفت شدن عضلات و گريه‌ي مداوم بوده اند.

كلام آخر

در اين مقاله توضيح داديم كه قرص فلوكستين چيست، چه عوارضي دارد و موارد احتياط آن چيست. مصرف داروي مرتبط با اختلال رواني نگران كننده است و اگر با تجويز دارو نباشد؛ عوارض جدي به همراه خواهد داشت. در كنار دارو درماني نيز، روان درماني را ادامه دهيد تا با شدت بالاتري به سوي بهبودي قدم برداريد. روانشناس و مشاورين متخصص مي‌توانند به شما در اين زمينه راهنمايي كنند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص فلوكستين مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چنانچه بيمار فراموش كند، در زمان هايي كه در نظر گرفته است، داروي فلوكستين را مصرف كند، چه بايد كند؟

در صورتي كه بيمار در زمان مشخص فراموش كند داروي فلوكسيتين را مصرف كند، بايستي در اولين زمان ممكن آن را مصرف نمايد. اما در صورت كه در زمان نزديك به دوز بعدي هستيد، نيازي به مصرف دوزي كه فراموش كرده‌ايد نيست.

منبع: قرص فلوكستين 10 و 20 براي چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۶:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رابطه مجازي يا رابطه حقيقي؟ ترجيح شما براي داشتن يك رابطه عاشقانه كدام است؟ براي انتخاب عشق و همسر از كدام روش اقدام مي‌كنيد؟ بسياري از افراد در رابطه مجازي عاشق شده اند. و زندگي پايدار و خوش رنگي دارند. اما برخي افراد در رابطه مجازي فريب خورده و آسيب ديده اند. نظرات و عقايد متفاوتي در اين زمينه وجود دارد. تعريف هر شخص از عشق طبق تجربيات به دست آمده‌اش است. در ادامه تعريفي از عشق، مزايا و معايب رابطه مجازي را توضيح داده‌ايم. در ادامه مقاله همراه ما باشيد.

  براي دريافت مشاوره در زمينه رابطه مجازي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: رابطه مجازي | مزايا و معايب عاشق شدن مجازي 

عشق چيست؟

عشق يك پديده مقدس و با ارزش است. تعريف عشق از جنس تجربه است. و هر فرد عاشقي تعريف خاص خود را دارد. برخي عشق را حصار مي‌دانند. برخي ديگر وابستگي مي‌دانند. و حتي برخي افراد اعتقادي به عشق ندارند. عشق يعني پذيرش بي قيد و شرط. طبق نظر بسياري از افراد عشق يك نعمت خاص است. كه قسمت هر فردي نمي‌شود. معيارهاي زيادي براي انتخاب عشق در افراد وجود دارد. گاهي افراد عاشق چهره، ماديات يا جايگاه اجتماعي يك نفر مي‌شوند. اما عشق از نظر استرنبرگ ابعاد مختلفي دارد. 

ابعاد عشق از نظر استرنبرگ | رابطه مجازي

از نظر استرنبرگ عشق به 3 مولفه تقسيم مي‌شود. او اعتقاد دارد كسي مي‎تواند عاشق باشد كه 3 مولفه زير را داشته باشد.

صميميت: بُعد عاطفي عشق صميميت‌ است.صميميت يعني احساسات نزديك، خاص و مشترك. صميميت بين زوجين يك احساس دو طرفه است.

تعهد: تعهد و وفاداري يكي از بُعدهايي است كه به روابط زوجين ثبات مي‌بخشد.

شهوت: ابعاد هوس يا شهوت تنها مسائل جنسي را در بر نمي‌گيرد. بيان احساسات و ابراز علاقه نيز جزو اين بُعد از نظريه استرنرگ مي‌باشد.

عشق مجازي چيست؟

اين روزها بيشتر افراد در جامعه در فضاي مجازي به سر مي‌برند. روابط خانوادگي، دوستانه و عاطفي در دايره ارتباطات مجازي قرار گرفته است. برنامه هاي مجازي دوست يابي نيز وجود دارد. برخي افراد براي داشتن عشق پايدار به دنبال راه اندازي اين برنامه ها هستند. گاهي با استفاده از فضاي مجازي افراد فرد مورد علاقه شان را پيدا مي‌كنند . و از اين طريق طعم عشق را مي‌چشند. عشق در دنياي حقيقي به صورت پاك و روشن است اما در دنياي مجازي به رنگ خاكستري در مي‌آيد. رنگ خاكستري عشق مجازي به اين منظور است كه برخي مسائل براي شما روشن و سفيد است، اما از ديگر مسائل زندگي فرد مورد علاقه تان اطلاع نداريد و براي شما تيره و تار است. به همين دليل روابط مجازي را نمي‌توان خوب يا بد مطلق تلقي كرد.

در روابط مجازي درك و حس درستي از مكالم و رفتار طرف مقابل نداريم. عكس، متن و آواتار ارسال شده از طرف مقابل، ما را به درك درستي از رفتار و احساس واقعي نمي‌رساند. در فضاي مجازي نمي‌توانيم با مشاهده ظاهر، چشم و حركات بدن متوجه نوع رفتار بشويم.

ارتباطات مجازي مانند دوستي و روابط عاشقانه گاهي به جايگاه خوبي مي‌رسد. بنابراين رابطه مجازي دليل بر بد بودن به طور قطعي نيست.

مزايا عشق مجازي

اينترنت و فضاي مجازي دايره ارتباط انسان ها را گسترش داده است. بسياري از افراد به طور روزانه از فضاي مجازي با درصد بيشتري از فضاي حقيقي استفاده مي‌كنند. در ادامه مزايا رابطه مجازي را توضيح داده‌ايم.

  • افزايش اعتماد به نفس: افرادي كه لكنت، مشكل جسمي و … دارند با ارتباط مجازي مورد تمسخر قرار نمي‌گيرند.
  • بهتر و زيباتر در رابطه با ايده ها و افكارمان مي‌نويسيم.
  • امكان تصحيح گفتارمان را داريم.
  • خود را بهتر و جذاب تر توضيح مي‌دهيم.
  • فراهم شدن ارتباط با افرادي كه امكان رابطه حضوري با آنها نداشته‌ايد.

معايب عشق مجازي و رابطه مجازي

همانطور كه مزايا عشق مجازي را گفتيم. شما را در جريان معايب عشق مجازي هم قرار مي‌دهيم.

  • واقعيت برايمان پنهان است.
  • احساس واقعي صحبت ها را نمي‌دانيم.
  • به شناخت كاملي از فرد نمي‌رسيم.
  • احتمال برداشت نادرست از مكالمه بسيار بالا است.
  • احتمال فريب خوردن به شدت بالا است.
  • به راحتي افراد حقيقي جايگزين شما مي‌شوند.
  • تعريف نادرست از خود و دروغگويي.
  • متعد نبودن
  • نبود صميميت
  • اعتماد كم
  • احتمال بروز مشكل بيشتر است.
  • برخي افراد در فضاي مجازي چيزي كه واقعا هستند شرح نمي‌دهند.
  • خود را به دروغ بزرگ مي‌كنند.
  • در فضاي مجازي افراد عشق را جدي نمي‌گيرند.
  • در روابط مجازي افراد از مكانيسم هاي دفاعي بيشتري استفاده مي‌كنند.
  • كليات رابطه مجازي و حقيقي

تمامي روابط حقيقي و مجازي خوبي ها و بدي هايي دارد. چند نمونه از تفاوت هاي رابطه حقيقي و رابطه مجازي را در ادامه توضيح داده ايم.

  1. در روابط حقيقي براي حل مشكلات با ملاقات و حضور پيدا كردن در كنارهم قابليت از بين بردن سوءتفاهم ها را داريد. اما در روابط مجازي بيشتر دچار مشكل و سوءتفاهم مي‌شويد.
  2. در روابط حقيقي با ارتباط درست شما به شناخت نسبتا كاملي از فرد مورد علاقه تان مي‌رسيد. اما در رابطه مجازي شما به شناخت كامل دست نمي‌يابيد.
  3. در رابطه حقيقي شما با مشاهده نوع رفتار و احساسات فرد مورد علاقه تان رو به رو مي‌شويد. اما در رابطه مجازي شما از نوع رفتار و احساسات فرد مورد علاقه‌تان بي‌خبر هستيد.
  4. در رابطه حقيقي اعتماد و تعهد وجود دارد. اما در رابطه مجازي از گفتار و رفتار طرف مقابل اطمينان نداريد.

كلام آخر در مورد رابطه مجازي

شايد با مطالعه اين مقاله به اين نتيجه برسيد كه عشق مجازي مزاياي زيادي ندارد. اما شما با اكتفا بر اين موضوع كه هدف شما از رابطه چيست و به دنبال چه چيزي هستيد مي‌توانيد انتخاب درستي داشته باشيد. براي داشتن يك انتخاب درست و منطقي كه به شما آسيبي وارد نكند با مشاوره و روانشناس در ارتباط باشيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و غير حضوري به شما خدمات ارائه مي‌دهد. براي دريافت مشاوره تلفني با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

  براي دريافت مشاوره در زمينه رابطه مجازي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول رابطه مجازي

آيا عشق حقيقي بهتر است يا عشق مجازي؟

پاسخ كامل و دقيقي براي اين سوال وجود ندارد. شما با توجه به هدف،انتخاب، آزمون و خطا وارد رابطه مور علاقه تان شويد.

براي داشتن يك رابطه مجازي موفق چه كارهايي بايد انجام داد؟

به طور كل براي داشتن يك رابطه موفق تعهد، صميميت و صداقت ابزار مهمي است.

منبع: رابطه مجازي | مزايا و معايب عاشق شدن مجازي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۴۱:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سكس چت يا چت جنسي يكي از انواع رابطه هاست كه از طريق تلفن يا ابزارهاي ارتباطي انجام مي‌شود. امروزه به دليل دسترسي راحت تر به اينترنت و فضاي مجازي يا تكنولوژي اين نوع از رابطه جنسي شيوع زيادي يافته است. سكس چت در ايران جرم مي‌باشد و علاوه بر آن تاثيرات منفي زيادي روي سلامت جنسي افراد دارد. 

سكس چت به مرور زمان و با تكرار، تبديل به عادت مي‌شود. و زماني كه شدت اين اعمال افزايش يابد؛ فرد دچار اعتياد مي‌شود. اما با كمك روانشناس مي‌توان اين رفتار را كنترل كرد. توصيه مي‌كنيم اگر شما هم به چنين رفتاري اعتياد پيدا كرده ايد؛ حتما از روانشناس راهنمايي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سكس چت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: سكس چت | 2 راهكار رهايي از چت جنسي

سكس چت چيست؟

در سكس چت افراد با تلفن همراه يا لپ تاپ خود به تماس تلفني يا ويدئويي با شريك خود يا يك غريبه مي‌پردازند و نياز جنسي خود را بر طرف مي‌كنند. چت جنسي به دليل فاصله جغرافيايي يا صرفا رفع يك فانتزي جنسي انجام مي‌گيرد. اگر رابطه جنسي تلفني با توافق دو طرف انجام شود؛ يك اختلال محسوب نمي‌شود. اما گاهي پيش مي‌آيد كه يك نفر ما رو مجبور به انجام چنين كاري مي‌كند. سواستفاده از تصاوير يا ويدئو ها در چنين شرايطي اتفاق مي‌افتد. در اين مقاله تمامي جوانب سكس چت را بررسي كرده ايم. جهت كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

علل تمايل به سكس چت

براي همه پيش مي‌آيد كه مدتي از شريك خود دور باشند. در چنين شرايطي افراد راه هاي مختلفي را براي ارضاي نياز جنسي خود امتحان مي‌كنند. البته هنوز علت دقيقي براي ايجاد اين تمايل در افراد وجود ندارد اما دلايل زيادي در آن موثر هستند. كه در اين بخش مقاله راجع به اين دلايل توضيح داده ايم.

📌 فاصله جغرافيايي

همانطور كه قبلا هم گفته شد؛ دوري از شريك جنسي يكي از اصلي ترين دلايل علاقه به سكس تلفني است. به عنوان مثال در زمان كرونا كه همه در قرنطينه بودند يا به دليل عدم اطلاعات از چگونگي انتقال اين ويروس رابطه جنسي نداشتند؛ بسياري از افراد به رابطه جنسي تلفني روي آوردند. و سكس چت را راهي براي رفع نياز جنسي انتخاب مي‌كردند.

📌 عدم اعتماد به نفس | سكس چت

شايد بتوان گفت مهم ترين دليل انجام سكس چت، عدم اعتماد به نفس است. در چنين شرايطي افراد به دليل عدم تمايل به سكس حضوري يا احساس شرم از بدن يا عملكرد جنسي خود از ديگران درخواست انواع ديگري از رابطه جنسي را دارند. بسياري از پسران يا دختران به دليل باورهاي اشتباهي كه در مورد رابطه جنسي و بكارت وجود دارد براي ارضاي نياز خود دست به انجام اين كار مي‌زنند.

📌 اختلالات جنسي يا رواني

معمولا در اين مورد يك طرف، راضي به انجام سكس چت نيست. به دليل تهديد يا فشار، تن به اين نوع ارتباط و سكس تلفني مي‌دهد. به عنوان مثال در اختلال تماشاگري جنسي افراد فقط از طريق تماشاي تصاوير يا ويدئو هاي جنسي ارگاسم را تجربه مي‌كنند. اين رفتار بعد از مدتي چرخه جنسي افراد را تغيير مي‌دهد كه با روش هاي ديگر نمي‌توانند برانگيختگي جنسي را تجربه كنند.

📌 ايجاد تنوع در رابطه | سكس چت

گاهي ايجاد تنوع در رابطه دليل بر سكس چت است. براي بعضي از افراد رابطه جنسي از طريق تماس يا در چت، فقط در حد يك فانتزي جنسي است. به دليل يكنواخت شدن فرايند رابطه، آنها مايل اند روش هاي جديدي را امتحان كنند. البته بهتر است اين فانتزي را با شريك خود انجام دهند تا اين رفتار دليلي بر خيانت نشود.

معايب و مزاياي سكس تلفني

اگر مدتي است كه فقط از طريق وسايل ارتباطي رابطه جنسي داشته ايد يا ارگاسم را تجربه كرده ايد؛ احتمالا شما به سكس تلفني اعتياد پيدا كرده ايد. چرخه ي جنسي شما دچار تغييراتي شده است و يا در روابط با مشكلاتي روبرو شده ايد. در اين بخش مقاله راجع به معايب و مزاياي سكس چت صحبت كرده ايم.

🔘 سو استفاده در چت جنسي | معايب

اگر شما با شخصي غير از شريك خود در مسير سكس چت هستيد؛ بايد بدانيد كه ممكن است از اطلاعات شما سو استفاده شود. اگر شخصي شما را مجبور به انجام اين كار كرد به صورت واضح و صريح پاسخ نه بدهيد. و خود را از بند اين مشكل آزاد سازيد. 

🔘 اعتياد به پورن | معايب

تكرار عمل سكس چت، موجب اعتياد مي‌شود. اين دسته از افراد به دليل اينكه به ارگاسم فقط از طريق مشاهده و روش ديداري، عادت كرده اند؛ احتمالا به تماشاي پورن نيز اعتياد پيدا خواهند كرد. اعتياد به پورن نيز يكي از اختلالات جنسي محسوب مي‌شود كه فرد بايد به دنبال درمان آن باشد. 

🔘 مزايا | حفظ رابطه

از مزاياي سكس چت مي‌توان به حفظ رابطه حتي در شرايط غير عادي، اشاره كرد. براي مثال شخصي كه براي مدت زيادي مجبور به دوري از همسر خود است؛ از اين طريق مي‌تواند لذت جنسي را با همسر خود تجربه كند. رابطه جنسي تلفني نيز شرايطي دارد كه دو طرف ملزم به رعايت آن هستند. نشان دادن لذت به همسر، دو طرفه بودن لذت، عدم حضور شخص سوم در حين تماس و … از قوانين رابطه جنسي تلفني است.

در سكس تلفني چگونه بايد رفتار كرد؟

اگر به هر دليلي به انجام سكس چت تمايل پيدا كرديد؛ فراموش نكنيد كه قوانين آن را رعايت كنيد. و به حقوق شريك خود نيز احترام بگذاريد. در شرايطي امن و ساكت به انجام اين كار بپردازيد. لذت خود را به شريك خود نشان دهيد و بعد از ارگاسم بلافاصله تماس را قطع نكنيد. قبل از انجام اين كار به خوبي به آن فكر كنيد. با شريك خود در مورد چت جنسي صحبت كنيد و نظر او را نيز بخواهيد. قبل يا بعد از رابطه صحبت با يك سكس تراپيست، كمك بزرگي به شما خواهد كرد.

راهكار هاي دوري از چت جنسي

اگر حس كرديد كه اين رفتار در شما، تبديل به عادت شده است يا در زندگي شخصي و اجتماعي شما خلل ايجاد كرده است؛ با كمك يك مشاور و انجام تمريناتي، اين عادت را از بين ببريد. در اين بخش مقاله روش ها و راهكارهاي دوري از سكس چت را توضيح داده ايم.

✨ جانشيني | سكس چت

اين روش در روانشناسي بسيار پركاربرد است. روش جانشيني عادت مفيدي را جايگزين عادتي مضر مي‌كند. هر زمان تمايل به سكس چت در شما ايجاد شد، خود را سرگرم كار ديگري كنيد. ورزش، آشپزي، خوراكي خوردن و … فعاليت هايي هستند كه شما را از انجام اين رفتار؛ باز مي‌دارند.

✨ روان درماني | سكس چت

در جريان مشاوره با يك روانشناس در ابتدا علل شكل گيري اين رفتار در شما مشخص مي‌شود و در قدم بعد باتوجه به مشكل، راه هاي درماني آغاز مي‌شوند. فرايند روان درماني نياز به زمان و صبر دارد. و براي كاهش سكس چت، بايد صبر و حوصله به خرج دهيد و روند  درماني را قطع نكنيد.

سخن پاياني

اگر فانتزي انجام سكس چت را داريد يا اين كار را قبلا انجام داده ايد؛ از قضاوت شدن نترسيد. با شريك خود صادق باشيد و قبل از اقدام به هر كاري در مورد آن اطلاعات كسب كنيد. در صورت دريافت چنين درخواستي قبل از بروز خشم يا ناراحتي؛ در مورد آن صحبت كنيد. برچسب زدن يا پيش داوري احساسات منفي فرد را بيشتر مي‌كند اما مراجعه به يك روانشناس در اين موقعيت بهترين گزينه است.

براي دريافت مشاوره در زمينه سكس چت مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا چت جنسي يك اختلال جنسي محسوب مي‌شود؟

اگر فقط يك فانتزي باشد و دو طرف از چنين رابطه اي كاملا راضي باشند؛ اختلال محسوب نمي‌شود. اما اگر با سوء استفاده يا اعتياد به اين موضوع همراه شود؛ نياز به درمان است.

آيا تمايل به چت جنسي را مي‌توان از بين برد؟

بله با روش هايي مانند روان درماني و تمرين هاي مختلف، قابل كنترل است.

منبع: سكس چت | 2 راهكار رهايي از چت جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۳۲:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی