مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

يكي از موضوعات مهم در حوزه مديريت و روانشناسي، خطاهاي شناختي يا Cognitive Errors مي‌باشد. در كتاب‌هاي تصميم‌گيري نيز بحث خطاهاي شناختي، قسمت عمده‌اي را به خود اختصاص داده است. بيشتر خطاهاي شناختي با گذشت زمان و در طول ساليان دراز زندگي انسان در روي كره زمين، در مغز انسان شكل مي‌گيرند. وقتي ما مي‌خواهيم در مورد رويدادي قضاوت، و آن را تحليل و تفسير كنيم، اين خطاها مانع ارزيابي درست ما از موضوع مي‌شوند. در نتيجه نمي‌توانيم بهترين تصميم را بگيريم. البته خطاهاي شناختي هميشه مضر نيستند. گاهي به بقاء ما و تسريع در تصميم‌گيري و عملكرد بهتر مغز منجر مي‌شوند. ولي در عين حال موجب مي‌شوند ضررهايي را متحمل شويم. اگر شما هم حس مي‌كنيد دچار خطاي شناختي هستيد، اين مطلب به شما كمك مي‌كند تا با انواع خطاهاي شناختي و راه رفع آن آشنا شويد. براي دريافت مشاوره فردي در اين زمينه كليك كنيد.

منبع: خطاهاي شناختي

خطاي شناختي چيست

حالتي كه در آن ذهن، فرد را به چيزي كه درست نيست وا مي‌دارد. غالبا موجب تقويت افكار و هيجانات منفي مي‌شود. در خطاي شناختي هنگام برخورد با يك موضوع، راجب آن به خودمان چيزهايي مي‌گوييم كه به نظر خودمان منطقي است ولي در نهايت با اين افكار احساس بدي نسبت به خود خواهيم داشت. مثلا وقتي به خودتان بگوييد : ” من موقع شروع يك كار جديد هميشه با شكست مواجه مي‌شوم، پس من مدام در كارها شكست مي‌خورم ” تفكر سياه و سفيد را بكار برده‌ايد. يعني همه چيز را به شكل مطلق مي‌بيند: اگر يك بار شكست خورديد فكر مي‌كنيد هميشه همين‌گونه خواهد شد. اگر به دنبال اين تفكر مطلق باز هم جمله ” من يك بازنده كامل مي‌باشم ” را اضافه كنيد، ديگر موضوع را بيش از اندازه تعميم داده‌ايد. شما اينجا خطاي شناختي در يك كار را به كل شخصيت و هويت خودتان تعميم داده‌ايد.

انواع خطاهاي شناختي

انواع مختلفي خطاي شناختي وجود دارد كه در دو دستۀ تحريف شناختي و سوگيري شناختي قابل بررسي مي‌باشد.

الف: تحريف شناختي

حالتي كه در آن فرد واقعيات‌ را به گونه‌اي ديگر درك مي‌كند و به دستور مغز چيزي را باور دارد كه حقيقت ندارد، تحريف شناختي رخ داده است. اين نوع ادراك با هدف محافظت از فرد در مقابل افكار و احساسات منفي پيش مي‌آيد. در خطاهاي شناختي تحريفي قوانين و فرضياتي در ذهن شكل مي‌گيرند و فرد در زندگي هميشه در پي اثبات و و تأييد اين قوانين است. حتي اگر با موارد خلاف آن روبرو شود، باز هم از قوانين ذهنش تخطي نمي‌كند. زيرا در طبيعت انسان، قبول موارد غير قابل پيش‌بيني سخت است و ميل دارد از فرضيات پيشين خودش پيروي كند. تحريفات شناختي انواعي دارد كه مهم‌ترين آن‌ها را در زير آورده‌ايم.

_ تفكر همه يا هيچ، خطاي تحريفي شناختي

همانطور كه از نامش پيداست فرد در هر موقعيتي، فقط يكي از دو حالت از دو سر طيف را مي‌پذيرد. بله يا خير، همه يا هيچ، يا اول يا آخر، پيروزي يا شكست، يا سياه يا سفيد. در اين افراد انعطاف فكري وجود ندارد و بيشتر در شخصيت‌هاي مرزي ديده مي‌شود. نمونه اين خطاي شناختي دانشجويي است كه هميشه نمره كامل در امتحانات مي‌گرفته و با گرفتن نمره 18خودش را شكست خورده مي‌‌بيند.

_ تعميم دادن | خطاهاي شناختي

در تعميم، فرد موضوع مربوط به يك موقعيت را به همه موقعيت‌ها بسط مي‌دهد. وقتي چيزي يك بار اتفاق افتاد فكر مي‌كند هميشه اتفاق خواهد افتاد. مثلا اگر يك بار از خوردن غذايي مسموم شود، براي هميشه از آن غذا پرهيز مي‌كند.

_ نتيجه گيري سريع

گاهي اوقات فرد بدون هيچ دليلي، نتيجه خاصي از يك موضوع مي‌گيرد كه در نظر خودش كاملا درست است. بدون شواهد لازم، افكاري منفي راجب يك اتفاق دارد و بر اساس آن تفكر نيز حصول نتايج بد را قطعي مي‌داند. در اين حالت فرد دو نوع اشتباه دارد؛ ذهن‌خواني و پيشگويي. در ذهن‌خواني فرد بي هيچ دليلي، نتيجه‌گيري‌هاي منفي راجب علت‌هاي رفتار ديگران دارد. احساس مي‌كند اطرافيان پيوسته مشغول قضاوت كردن او مي‌باشند. مثلا اگر كسي به او سلام نكند، به اشتباه گمان مي‌كند او از دستش ناراحت است. گاهي هم راجب همه چيز پيشگويي مي‌كنند و منتظر اتفاقات ناگوارند. مثلا مي‌گويد: من مي‌دانم مريضي‌ام هيچ وقت خوب نمي شود.

_ فاجعه انگاري

هميشه منتظر است اتفاق بدي بيفتد و يا فكر مي كند يك كاري حتما پيامد بدي دارد. گاهي يك اتفاق را بي‌جهت بزرگ يا توانايي خودش را كوچك مي‌كند. مثلا مي‌گويد من اگر مريض شوم مي‌ميرم و حتما نخواهم تونانست با بيماري مقابله كنم.

_ شخصي كردن

همه چيز را به خودش ربط مي‌دهد يا اينكه خودش را با اطرافيان مقايسه مي‌كند. اگر در جمعي باشد و همه مشغول صحبت هستند، فكر مي‌كند كه درمورد او حرف مي‌زنند. توانايي بقيه را كاملا نامربوط با خود مقايسه مي‌كند.

_ سفسطه كنترل

فكر مي‌كند كسي از بيرون او را كنترل مي‌كند و خودش را فاقد اختيار و قرباني سرنوشت مي‌داند. از سويي هم فكر مي‌كند مقصر هر چيزي اوست. مثلا اشتباه تحصيلي را از روي اجبار مي‌داند كه خود كنترلي بر آن نداشته است. يا رفتار خودش را دليل ناراحتي ديگران مي‌داند كه بر احساس آنها اثر گذاشته است.

_ سفسطه انصاف

در مورد برخي وقايعي كه همه آن را يك اتفاق ساده روزمره مي‌دانند، نظر فرد اختلال شناختي اين است كه اين اتفاق دور از انصاف است.

_ بايدها

طبيعي است كه هر فردي در زندگي براي خود بايدها و نبايدهاي دارد. ولي اين بايدها زماني كه فرد فكر كند همه بايد طبق بايدهاي او عمل كنند، تبديل به خطاي شناختي مي‌شوند. طوري كه اگر ديگران بايدهاي او را رعايت نكنند، خشمگين و ناراحت مي‌شود. اين فرد انعطاف‌پذيري ندارد و سرسختانه از اصول و بايدهايش پيروي مي‌كند و با ترك آن احساس گناه مي‌كند.

_ استدلال احساسي | خطاهاي شناختي

در اين خطا فرد باور دارد كه هر چه احساس كند، واقعيت دارد. و احساسي كه نسبت به چيزي دارد را براي همه و به صورت كلي مي‌بيند. مثلا اگر در يك كاري احساس كسل شدن به او دست دهد‌، تصور مي‌كند آن كار كلا براي همه كسل‌كننده مي‌باشد. اين خطا بويژه اگر در مورد احساسات منفي باشد پيامدهاي بدي براي فرد خواهد داشت.

_ برچسب زني

فرد با ديدن يك ويژگي منفي در خود يا  شخصي، بطور كلي به او يا خود برچسب‌هاي منفي مي‌زند. با ديدن كمي ناراحتي در فردي او را افسرده مي‌نامد. گاهي داشتن تفسير غلط از يك اتفاق نيز مي‌تواند برچسب‌زني باشد. براي مثال وقتي به جاي گفتن فرستادن كودك به مهد، جمله «كودك را در دستان افراد غريبه و غير قابل اعتماد رها مي‌كنند» را بكار مي برد.

ب: سوگيري شناختي

ذهن و مغز ما در مورد مسائل مختلف باورهايي دارد كه به تصميم‌گيري ما در مورد آن مسأله جهت مي‌دهد. اين سوگيري باعث مي‌شود فرد سريع تصميم بگيرد ولي دقت تصميم‌گيري را كم مي‌كند. شكل‌گيري اين سوگيري‌ها از دوران كودكي آغاز مي‌شود و در بزرگسالي هم همراه فرد مي‌ماند. مثلا تجربه آزار جنسي در كودكي باعث شكل‌گيري باور بي‌اعتمادي در فرد مي‌شود. طوري كه حتي در بزرگسالي نمي‌تواند به كسي اعتماد كند. انواع سوگيري‌هاي شناختي عبارتند از:

* تأييد خود | خطاهاي شناختي

معمولا كسي دوست ندارد نظر خود در مورد چيزي را تغيير دهد و اشتباه بودن عقايدش را بپذيرد. زيرا بازسازي و تغيير نظام عقايد فرد سخت است. اين ويژگي در خطاي شناختي شديدتر است و فرد عقايد ديگران را به شدت رد مي‌كند، تا جايي كه ديگران او را از خود راضي و خودشيفته مي‌دانند.

* تمركز بر اطلاعات در دسترس

معمولا فرد موقع تصميم‌گيري، از اطلاعات از قبل موجود در ذهنش كمك مي‌گيرد. ممكن است در يك موقعيت جديد، آن را با يك وضعيت مشابه قبلي همانند بداند و بر اساس آن تصميم بگيرد. و چون شرايط پيچيده‌تر و خطرناك‌تر بيشتر در ذهن مي‌مانند، احتمال همانندسازي با آنها نيز بيشتر مي‌شود. مثلا با شنيدن صداي مهيب ذهنش فورا آن را به انفجار ربط مي‌دهد تا افتادن چيزي برزمين.

* اثر هاله‌اي

ديدگاه كلي فرد نسبت به كسي يا چيزي را اولين برخوردش با آن تعيين مي‌كند. اگر كسي كه در اولين برخوردش بسيار مهربان و متشخصانه رفتار كند، در ديدار‌هاي بعدي حتي اگر رفتاري غير اجتماعي از او سر بزند، به عنوان فردي بد و ناخوشايند شناخته نمي‌شود. اثر هاله‌اي در مورد اشخاص، موقعيت و يا يك عادت نيز صدق مي‌كند.

علت خطاهاي شناختي

روانشناسان علل اصلي  شكل‌گيري خطاهاي شناختي را فرايند تكامل انسان و فعاليت‌هاي مغز مي‌دانند.

فرايند تكاملي

نوزاد آدمي در بدو تولد هيچ ذهنيتي از خود، دنيا و اطرافيانش ندارد. كم كم در دوران رشد و تكاملش، بر اساس نحوه برخورد والدين و محيط زندگي‌اش فرضيات و قوانيني راجب زندگي و محيط در ذهنش شكل مي‌گيرد. سپس بر اساس همين فرضيات در طول زندگي خود اتفاقات و افراد را تفسير و قضاوت مي‌كند. ولي گاهي بسياري از اين فرضياتي كه تحت تاثير محيط زندگي و رفتار والدين كسب كرده است، غير عقلاني و نادرست مي‌باشند و ممكن است تبديل به مشكل شوند. براي مثال والديني كه هميشه از كودك رفتاري بي عيب و نقص انتظار دارند و در صورت ارتكاب خطا فورا او را سرزنش مي‌كنند. اين كودك در بزرگسالي انتظار مشابهي از خود دارد كه هيچ خطايي نكند، و با مشاهده كوچكترين نقص و اشتباه در خود احساس نالايقي مي‌كند. اين تفكر يك نوع خطاي شناختي است كه عزت نفس را در فرد از بين مي‌برد.

مغز

همچنين رابطه‌اي دو سويه بين خطاهاي شناختي و مغز وجود دارد. يعني مغز بر خطاهاي شناختي اثرگذار است و خطاهاي شناختي هم، اتصالاتي را در سيناپس‌هاي مغزي شكل مي‌دهند .براي مثال فردي كه خطاي شناختي پيش‌بيني دارد، هميشه در حال ايجاد سيناپس‌هاي منفي جديد در مغز مي‌باشد. او در برخورد با اشخاص  يا موقعيت جديد بدليل تفكرات منفي قبلش، از چند ساعت قبل دچار اضطراب و خشم مي‌شود و به پيامدهاي منفي آن فكر مي‌كند. به دنبال اين افكار نادرست كه از خطاي شناختي پيش‌بيني ناشي شده است، مغز در حالت هشدار و خطر قرار مي‌گيرد و فرمان كاركرد بالاي سيستم سمپاتيك را صادر مي‌نمايد. سپس سيستم سمپاتيك نيز به نوبه خود افكار منفي و اضطراب را تقويت مي‌كند و دوباره خطاي شناختي قوت مي‌گيرد. براي آشنايي با روش هاي غلبه بر افكار منفي كليك كنيد.

درمان خطاهاي شناختي (اصلاح افكار اتوماتيك)

خطاهاي شناختي را مي‌توان با درمان شناختي رفتاري و ساير درمان هاي روانشناختي از بين برد. ابتدا فرد بايد نسبت به خطاهايش آگاهي داشته باشد و آنها را شناسايي كند. سپس به آنها پاسخ مناسب دهد و رد كند. اگر اين تحريفات مرتبا رد شوند، كم كم  محو مي‌شوند و تفكري متعادل و منطقي‌تر جايگزين آنها خواهد شد.

1- شناسايي خطاهاي شناختي

اگر مي‌خواهيد خطاهاي شناختي را اصلاح كنيد، اول بايد بدانيد كه شما هنگام وقوع خطا نمي‌دانيد كه داريد مرتكب خطاي شناختي مي‌شويد. بلكه بعد از دقت و تفكر زياد راجب آن رفتار متوجه خطا مي‌شويد. يعني از ابتدا آن را نمي‌شناسيد. براي شناخت اين خطاهاي شناختي يا افكار اتوماتيك، شما بايد هر موقع كه احساس‌هاي منفي مانند غم، اضطراب، نارضايتي و … داشتيد، فكر كنيد كه الان و يا قبل از ايجاد اين احساس خاص، در ذهنتان چه افكاري وجود داشت؟ به چه خاطره‌اي فكر مي‌كرديد؟ آن موقعيت چه معنايي برايم داشت؟

2- به چالش كشيدن خطاهاي شناختي

با سوالات زير مي‌توانيد خطاهاي شناختي (افكار اتوماتيك) را به چالش بكشد.

براي درستي يا نادستي اين تفكرم چه دلايل و شواهدي دارم؟

اگر ديگران اينگونه فكر مي‌كردند، چه مي‌گفتم؟

اگر فكر من درست باشد، آيا نتيجه بد مورد انتظارم را خواهد داشت؟ آيا هيچ كاري براي حل آن نمي توانم انجام دهم؟

محاسن و معايب اين طرز تفكر من چيست؟

البته بايد توجه كرد كه اولاً فردي كه اين نوع خطاهاي شناختي را دارد، شواهد منفي، بيشتر و راحت‌تر از شواهد مثبت به ذهنش مي‌آيد و ثانياً فرد در اكثر مواقع شواهد مثبت يا خنثي را هم به‌عنوان شواهد منفي درك مي‌كند. در اين شرايط مي‌توانيد از فرد ديگري كه به او اعتماد داريد يا از مشاوران روانشناسي كمك بخواهيد و موضوع را از ديدگاه آنها بررسي كنيد.

سخن آخر

گفتيم كه خطاهاي شناختي، روش‌هاي فكري معمولا نادرست و منفي مي‌باشند و انواع تحريف آنها در طول دوران زندگي و تحت تاثير اتفاقات مخرب زندگي شكل مي‌گيرند. اگر شما هم دچار اين تحريفات شناختي هستيد و مي‌خواهيد از دست آن رها شويد، توصيه مي‌كنيم تحت درمان شناختي رفتاري دريافت قرار گيريد. زيرا اين روش درمان در شناسايي انواع خطاهاي شناختي و آموزش دادن تفكر منطقي و درست در بسياري از افراد، نتايج مثبت زيادي داشته است. خطاهاي شناختي احتمال ابتلا به افسردگي را هم بيشتر مي‌كنند، پس بهتر است هر چه زودتر به دنبال درمان آن باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خطاهاي شناختي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خطاهاي شناختي،
موضوع:
[ ۲۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۳:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خانواده‌ام به من احترام نمي‌گذارند ! اين جمله ممكن است مشكل بسياري از ما باشد. خانواده جايي است كه همه ما بيشتر لحظه‌هاي عمرمان را در آن مي‌گذرانيم؛ و اعضاي خانواده صميمي‌ترين كساني هستند كه اطرافمان داريم. به همين خاطر نوع ارتباط اعضاي خانواده با هم بسيار اهميت دارد. گاهي اوقات پيش مي‌آيد كه اعضا براي يكديگر احترامي قائل نيستند. بودن در محيطي كه احترام در آن نيست مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. اما در اين شرايط چه بايد كرد؟ ما سعي مي‌كنيم در اين مطلب احترام در خانواده را از ابعاد مختلف بررسي كنيم. اما يادتان باشد يكي از بهترين كارهايي كه مي‌توانيد انجام بدهيد اين است كه از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. مشاورين شرايط شما را به‌صورت اختصاصي بررسي كرده و راهكارهاي خوبي را براي تغيير آن به شما آموزش خواهند داد. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

منبع: خانواده‌ام به من احترام نمي گذارند | احترام در خانواده

احترام در خانواده

يكي از مهم‌ترين عناصري كه بايد در يك خانواده وجود داشته باشد احترام است. تحقيقات نشان داده وقتي اعضاي خانواده با احترام با يكديگر برخورد مي‌كنند سلامت روان آنها نيز بالاتر است. و از زندگي خود در خانواده راضي هستند. اين در حالي است كه بي‌احترامي اعضا به يكديگر آسيب‌هاي روحي بسياري را به همراه خواهد داشت.

براي مثال فرض كنيد شما در محيطي زندگي مي‌كنيد كه دائماً عقايدتان را مسخره مي‌كنند يا از كارهايتان ايراد مي‌گيرند. در چنين شرايطي كم‌كم اعتماد به نفستان را از دست خواهيد داد. ما ناخواسته و به‌تدريج باور خواهيم كرد كه واقعاً اشتباه و بي‌ارزش هستيم. همين مسئله مي‌تواند مشكلات روحي بسياري را به دنبال داشته باشد. به همين خاطر است كه متخصصين خانواده معتقدند احترام متقابل در خانواده يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه بايد به آن توجه داشت. پس اگر خانواده شما نيز درگير اين مشكل شده بهتر است براي رفع آن تلاش كنيد.

براي درك بهتر موضوع حتما مقاله اهميت خانواده را بخوانيد.

خانواده ام به من احترام نمي‌گذارند | دلايل

اختلاف در عقيده

اينكه خانواده به يكي از اعضاي خود احترام نمي‌گذارد مي‌تواند به‌خاطر اختلاف عقايد باشد. در بسياري از خانواده‌ها پيش مي‌آيد كه يكي از اعضا به هر دليلي از نظر شخصيت يا اعتقادات مانند سايرين نيست. در چنين شرايطي ساير اعضاي خانواده اين موضوع را به‌راحتي نمي‌پذيرند. آنها ممكن است هر اعتقادي به جز آنچه خودشان قبول دارند را اشتباه بدانند. به همين خاطر براي اينكه به شما ثابت كنند اشتباه مي‌كنيد و درست آن چيزي است كه آنها مي‌گويند شروع به مخالفت با عقايد شما مي‌كنند.

شما به ديگران احترام نمي‌گذاريد

تقريباً همه ما اين را مي‌دانيم كه احترام يك موضوع دوطرفه است. اگر دلتان مي‌خواهد ديگران به شما احترام بگذارند اولين قدم اين است كه خودتان به آنها احترام بگذاريد. پس اگر درگير مشكل بي‌احترامي اعضاي خانواده شده‌ايد كمي به رفتار خودتان فكر كنيد. آيا شما براي ديگران احترام قائل هستيد؟ اگر فكر مي‌كنيد شما هم آن‌طور كه بايد به ديگر اعضا احترام نمي‌گذاريد بهتر است تغيير را از خودتان شروع كنيد. اگرچه اين كار براي خيلي از ما سخت است اما رفتار شما مي‌تواند بهترين معلم براي ديگران باشد.

يادگيري بي‌احترامي

بي‌احترامي كردن به ديگران يكي از رفتارهايي است كه اعضا ممكن است از هم ياد بگيرند. وقتي فرزندان احترام را در رابطه پدر و مادرشان با يكديگر يا با سايرين نمي‌بينند طبيعتاً آنها نيز احترام گذاشتن را ياد نخواهند گرفت.

رعايت‌نكردن حريم شخصي

بي‌احترامي مي‌تواند تأثير ثانويه مشكلات ديگري باشد. براي مثال همان‌طور كه گفتيم قبول نكردن تفاوت‌ها و اعتقادات ساير اعضا مي‌تواند تبديل به دليلي براي بي‌احترامي بشود. يكي ديگر از اين دلايل بي‌توجهي به حريم خصوصي يكديگر است. حريم خصوصي از مهم‌ترين نكاتي است كه در هر خانواده‌اي بايد رعايت شود. وقتي شما اين موضوع را ناديده بگيريد و انتظار داشته باشيد كه در جريان هر موضوعي قرار داشته باشيد طبيعتاً احترام خودتان را از بين خواهيد برد.

راهكارهايي براي بالابردن احترام در خانواده

با خانواده‌تان صحبت كنيد

اگر احساس مي‌كنيد كه خانواده براي شما احترامي قائل نيستند بهتر است راجع به اين موضوع با آنها صحبت كنيد. در يك فرصت مناسب احساس خود را با اعضاي خانواده در ميان بگذاريد. از آنها بخواهيد كه براي اين مشكل راهكار مناسبي پيدا كنند.

با اعضاي ديگر خانواده همدلي داشته باشيد

همان‌طور كه گفتيم احترام در خانواده يك موضوع دوطرفه است. براي اينكه بتوانيد احترام را در فضاي خانواده خود ايجاد كنيد با ديگران همدلي داشته باشيد. سعي كنيد آنها، احساسات و عقايدشان را قبول كرده و به آنها نشان دهيد كه برايتان قابل‌احترام هستند. وقتي شما خودتان اين رفتار را داشته باشيد طرف مقابل نيز به‌تدريج از رفتار شما ياد خواهد گرفت. و اين باعث خواهد شد كه احترام در فضاي خانواده شما ايجاد شود.

ناراحتي خود را براي بالا بردن احترام در خانواده نشان دهيد

وقتي ساير اعضاي خانواده احترام شما را نگه نمي‌دارند نبايد در مقابل اين موضوع سكوت كنيد. سكوت شما باعث مي‌شود آنها احساس كنند شما با اين كارشان مشكلي نداريد. يا حداقل مانعي براي ادامه رفتارشان نخواهند ديد. بهتر است وقتي از چيزي ناراحت مي‌شويد آن را در يك شرايط دوستانه و با گفتاري مناسب بيان كنيد. اين كار باعث مي‌شود ساير اعضا نيز متوجه شوند كه اجازه ندارند هر رفتاري با شما داشته باشند.

انجام كارهاي مشترك در خانواده

انجام كارهاي مشترك بين اعضاي خانواده يكي از راهكارهاي مناسب براي ايجاد احترام در فضاي خانه است. وقتي قرار باشد اعضا كارهايي را در كنار هم انجام بدهند بيشتر به هم نزديك خواهند شد. اين نزديكي احساس همدلي و محبت را در بين اعضا بيشتر خواهد كرد. به دنبال اين شرايط بي‌احترامي‌ها نيز كمتر خواهند شد.

اهميت مشاوره خانواده

همان‌طور كه گفتيم بي‌احترامي در خانواده مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. از جمله اين مشكلات مي‌توان به ازدست‌دادن اعتمادبه‌نفس يا يادگيري ساير اعضا اشاره كرد. به همين خاطر بسيار مهم است كه راهي براي برطرف‌كردن اين مشكل پيدا كنيد. اما گاهي اوقات بي‌احترامي در ميان اعضا به‌قدري جا افتاده است كه شما به‌تنهايي و با استفاده از راهكارهاي بالا نمي‌توانيد شرايط را بهتر كنيد. در اين وضعيت بهترين كار اين است كه از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين خانواده باتوجه‌به تخصص و تجربه‌اي كه دارند دلايل مشكلات شما را پيدا كرده و راه‌هاي ارتباطي مناسب را به شما آموزش خواهند داد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانه و خانواده مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره خانواده تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

وقتي اعضاي خانواده به اعتقادات و سليقه من مي‌خندند بايد چطور برخورد كنم؟

بهتر است در چنين شرايطي و با حفظ ادب و احترام ناراحتي خود را به آنها نشان دهيد. به‌علاوه در يك فرصت مناسب با اعضاي خانواده‌تان راجع به احساسي كه داريد صحبت كرده و سعي كنيد به يك راهكار مشترك برسيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۱:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از اختلالات شديد رواني سايكوز يا روان‌پريشي مي‌باشد. در اين بيماري ارتباط فرد با واقعيت قطع مي‌شود، رابطه‌اش با افراد ديگر دچار آسيب است و حتي امكان بستري شدن بيمار وجود دارد. اين افراد نسبت به اختلالات خود ناآگاهند و در دنياي خاص خود به سر مي‌برند. از دسته‌ بيماري‌ها و اختلالات سايكوز مي‌توان به اسكيزوفرني و اختلال دوقطبي اشاره كرد.

در اختلال نوروز بر خلاف روان‌پريشي، فرد به وجود مشكلاتي در خودش آگاه است و اين مشكلات صدمه‌اي به عملكردهاي اصلي شخصيت نمي‌زنند. اختلالات نوروز فرد را دچار روان‌پريشي و ازهم گسيختگي نمي‌كند. در واقع سايكوز و نوروز هر كدام نام يك اختلال نمي‌باشند، بلكه هر يك وضعيتي را شرح مي‌دهند كه اين وضعيت مي‌تواند خود شامل چند اختلال ديگر باشد. در ادامه اين مطلب به بيماري‌هاي سايكوز و تفاوت آن با نوروز مي‌پردازيم.
منبع: سايكوز يا روان‌پريشي | تفاوت سايكوز و نوروز در چيست؟

سايكوز يا روان‌پريشي چيست

سايكوز يا روان پريش يك اصطلاح ادراكي مي‌باشد كه در آن فرد از چيزهايي كه وجود ندارد تجربه‌هاي حسي دارد و يا در واقعيت داراي اعتقادات بي‌پايه است. فرد امكان دارد در طول دوره بيماري، از تجربه توهم يا بدگماني شكايت كند يا بگويد چيزهايي را مي‌بيند و مي‌شنود كه وجود خارجي ندارند. درك او از واقعيات و محيط اطراف با ديگر انسان‌ها متفاوت است. اين اتفاقات ‌مي‌تواند براي بيمار بسيار وحشتناك باشد و گاهي اوقات علائم آن با حمله كلامي يا فيزيكي به اطرافيان و آسيب زدن به آنها همراه مي‌شود. پزشكان در اين مرحله ناچار به بستري بيمار مي شوند.

نِوروز چيست

اختلالات نِوروز، دسته‌اي ديگر از بيماري‌هاي رواني مي‌باشند كه بر خلاف اختلالات سايكوز، خود بيمار به اين اختلال آگاهي دارد و غالبا عملكردهاي اصلي شخصيت را تحت تاثير قرار نمي‌دهد. از جمله موارد رايج و شناخته شده‌ي نِوروز، اضطراب، وسواس، و فوبيا هستند. در اختلالات نوروتيك (نوروزها) كيفيت زندگي بيمار مورد هدف قرار مي‌گيرد. در سومين چاپ كتاب DSM-III كه در سال۱۹۸۰ بود، اصطلاح نوروز را از اين كتاب حذف كردند.

نشانه‌هاي بيماري سايكوز

توهم: وقتي كسي دور و برشان نيست حس مي‌كنند صداهايي مي‌شنوند، ادراكات و احساسات عجيبي دارند كه نمي‌توانند توضيح‌شان دهند، چيزها يا افرادي را مي‌بينند كه در واقع آنجا نيستند.

هذيان: باورهايي دارند كه از نظر ديگران با عقل جور در نمي‌آيند يا اصلا با فرهنگ شخص هم‌خواني ندارند، فكر مي‌كنند نيروهاي خارجي تحت كنترل اعمال و احساسات آنها هستند، اتفاقات يا نظرات كوچك معناي زيادي دارند، قدرت‌هاي خاصي دارند، در حال انجام مأموريت سري‌اند، يا حتي ادعاي خدا بودن مي‌كنند.

آشفتگي: در افكار، صحبت‌ها و رفتارشان اختلال وجود دارد، مشكلاتي در تمركز كردن دارند. همچنين نشانه‌هاي خفيف‌تر ديگري در روان‌پريشي ديده مي‌شود كه عبارتند از: احساس شك و بدگماني، اضطراب فراگير، ادراكات تحريف شده، افسردگي، وسواس فكري و مشكلاتي در خواب.

علل سايكوز يا روان‌پريشي

هنوز علت مشخصي براي اين بيماري تعيين نشده است. اما مي‌توان تركيبي ازعلل ژنتيكي، وراثتي و داشتن استرس زياد و مشكلات در محيط زندگي را براي آن برشمرد. احتمال ابتلا به سايكوز به دنبال يك اتفاق ناگوار همچون از دست دادن ناگهاني عزيزي، يا داشتن اختلالات رواني ديگر، ضربه مغزي، آلزايمر و پاركينسون مي‌تواند افزايش يابد.

تفاوت‌هاي سايكوز و نِوروز

گاهي در روان‌شناسي اختلالات رواني را به دو گروه كلي نوروتيك (Neurotic Disorders) و سايكوتيك (Psychotic Disorders) تقسيم‌بندي مي‌كنند. سايكوز و نوروز نام يك بيماري يا اختلال نمي باشند، بلكه اختلاف آنها بر اساس شدت بيماري و وجود يا عدم آگاهي نسبت به اختلال خود است.

اصطلاح سايكوز از تركيب دو كلمه يوناني “psyche” يعني روان و “o sis” يعني وضعيت غيرطبيعي به وجود آمده است. معناي كلي آن وضعيت رواني غرطبيعي مي‌باشد كه حالت‌هاي مختلفي دارد. اما نوعي قطع ارتباط با واقعيت اساسي‌ترين مشخصه آنهاست. اين اختلال يك وضعيت نابسامان رواني است كه بيمار نمي‌تواند با دنياي واقعي ارتباط برقرار كند و از واقعيات درك صحيحي داشته باشد، همانند بيماراني كه دچار توهم و جنون مي‌باشند.

شدت بيماري

سايكوز اشاره به روان‌پريشي (اختلال شديد) دارد. روان‌پريشي به وضعيت رواني غيرطبيعي گفته مي‌شود كه مفهومي در روان‌پزشكي است و براي حالات رواني‌ بكار مي‌رود كه غالبا با «از دست دادن تماس با واقعيت» همراه است. در سايكوز اختلالات رواني جدي است كه بيمار در طول آن‌ها امكان دارد به توهم و هذيان دچار شود.

ولي نوروز به روان‌نژندي يا روان‌رنجوري (اختلال خفيف) اشاره دارد. در افراد روان‌نژند ويژگي‌هاي بسيار رايجي چون اضطراب در اختلال اضطرابي وجود دارد.

آگاهي داشتن به علائم

مهمترين تفاوت اختلال سايكوز و نوروز، ميزان آگاهي فرد نسبت به حالت خودش مي‌باشد. مثلا در فرد نوروتيك هم امكان توهم وجود دارد و شايد او صحنه‌هايي را ببيند كه دور واقعيت است، اما خودش به پوچ و بي‌اساس بودن انها آگاه است و مي داند كه بايد به دنبال درمان برود.

ولي فردي كه به اختلالات سايكوتيك مبتلاست، توهم و خيالات خود را واقعي مي‌پندارد. يعني نمي‌داند دچار توهم مي باشد، در نتيجه نيازي نمي‌بيند به درمان اقدام كند. اسكيزوفرني از نمونه‌هاي بارز اختلالات سايكوز است.

ميزان تاثير در اطرافيان و محيط

در اختلالات نوروتيك، بيشتر خود فرد از وضعيت‌ها و بيماري‌هايي كه دارد رنج مي‌برد (مانند وسواس، اختلالات اضطرابي و ترس‌هاي مرضي).اما سايكوز كه به آن جنون هم اطلاق مي‌شود، يك نوع قطع ارتباط با واقعيت همراه با هذيان (عقايد غلط درباره وقايع يا اشخاص) و توهم (ديدن يا شنيدن چيزهايي كه وجود خارجي ندارند) مي‌باشد.

درصد شيوع آنها

سايكوز يا روان‌پريشي در ميان بيماري‌هاي پزشكي درصد كمي دارد. يعني تنها پنج درصد بيماري‌هاي روانپزشكي در اين دسته قرار مي‌گيرند و در كل جمعيت فقط حدود يك درصد شيوع دارد. ولي بيماري‌هاي نوروز از آنجا كه به خطرناكي سايكوز نيستند، شيوع بيشتري هم دارند.

سخن آخر

همانطور كه گفتيم سايكوز يك بيماري روحي و روانيست كه بايد بسيار جدي بگيريد. زيرا عواقب اين بيماري نه تنها زندگي خود بيمار، بلكه زندگي اطرافيانش را نيز دچاره مخاطره و تغيراتي مي‌كند. مهمترين مسأله در اين رابطه توانايي برقراري ارتباط موثر و داشتن رفتار صحيح با بيمار است. زيرا اثرات و شدت علائم بيمار ممكن است اطرافيانش را نيز تحت تاثير قرار دهد و مانع رفتار درست با او شود. بنابراين در اين شرايط لازم است علاوه بر خود بيمار، نزديكانش نيز براي بهبود بيمار و توانايي تحمل فشارهاي رواني از يك روانشناس كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سايكوز و روان پريشي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۸:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سندرم روده تحريك پذير (IBS) يكي از اختلالات شايعي است كه روده بزرگ را دچار مشكل مي‌كند. اين اختلال با علائم و نشانه‌هايي چون گرفتگي عضلات، درد شكم، نفخ، گاز، اسهال يا يبوست يا هر دو خود را نشان مي‌دهد. بعضي از بيماران مي‌توانند با مديريت رژيم غذايي، سبك زندگي و حتي استرس، علائم اين بيماري را در خود كنترل كنند. بيماري در بافت روده تغييري بوجود نمي‌آورد و يا خطري در مورد احتمال ابتلا به سرطان كولوركتال  ندارد. ولي IBS از گروه بيماري‌هاي مزمن مي‌باشد و در برخي افراد لازم است كه  با كمك پزشك و متخصص براي طولاني مدت آن را مديريت و درمان شود. البته تنها تعداد كمي از افرادي كه به سندروم روده تحريك پذير مبتلا هستند، علائم و نشانه‌هاي شديد را تجربه مي‌كنند. از اين رو بايد با مشاوره و دارو نسبت به درمان آن اقدام كنند. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: روده تحريك پذير | نشانه‌ها، علل و درمان سندرم روده تحريك پذير

سندروم روده تحريك پذير (IBS)

روده تحريك پذير كه در زبان انگليسي با (IBS) مي‌شناسيم، تقريبا جزء بيماري‌هاي مزمن به شمار مي‌آيد. در اين بيماري به دليل مشكل در نحوه هماهنگي مغز و روده، دستگاه گوارشي اختلالات عملكردي پيدا مي‌كند. در نتيجه روده حساس‌تر شده و نحوه انقباض ماهيچه‌هاي روده تغيير مي‌يابد. وقتي روده ما حساس‌تر شود، امكان دارد درد در شكم و نفخ بيشتري داشته باشيم. همچنين با تغيير انقباض ماهيچه‌هاي روده، اسهال، يبوست يا هر دو آنها بطور متناوب پيش مي‌آيد. با اين وجود، نشانه‌هاي اين اختلال طي سال‌هاي متوالي متغير است و با توجه به شرايط مختلف علائم آن قابل كنترل و كاهش است. سندرم روده تحريك‌پذير در هر گروه سني شايع است. غالبا احتمال ابتلا به آن در بين زنان بيشتر از مردان مي‌باشد. سندروم روده تحريك‌پذير بيماري چندان خطرناكي نيست، ولي اگر به موقع به آن توجه نشود، شايد فرد مبتلا دردهاي شكمي زيادي را تجربه كند.

براي آشنايي بيشتر با ساير اختلالات عصبي شناختي كليك كنيد.

نشانه هاي سندرم روده تحريك پذير

بدون شك هر بيماري با يك سري علائم و نشانه‌هايي مشخص مي‌شود. از شايع‌ترين علائم سندرم روده تحريك‌پذير نيز مي‌توان موارد زير را نام برد.

درد شكم كه معمولا در زمينه حركات روده است، تغيير در حركات روده كه امكان اسهال، يبوست يا هر دو را به دنبال دارد، نفخ، داشتن احساس مداوم دفع، وجود مخاط سفيد رنگ در مدفوع.

قابل ذكر است كه در زنان اين علائم روده تحريك پذير، معمولا در طول دوره قاعدگي شديدتر است. IBS با وجود دردناك بودن، باعث ايجاد ساير مشكلات در سلامت يا آسيب جدي به دستگاه گوارش نخواهد شد. جهت تشخيص سندرم روده تحريك‌پذير، پزشك سعي مي‌كند در طول زمان الگوي خاصي در علائم و نشانه‌هاي بيمار پيدا كند. اختلال و علائم آن ممكن است براي مدت طولاني، حتي سال‌ها، طول ‌بكشد. با اين وجود، نشانه‌هاي هميشگي نيست.

علل ابتلا به سندرم روده تحريك پذير

پزشكان هنوز در مورد علت خاصي كه باعث IBS مي‌شود، اطمينان ندارند. و دانشمندان عقيده دارند تركيبي از علل مختلف موجب ايجاد سندرم روده تحريك‌پذير مي‌شود. به عقيده دانشمندان مشكلات ناشي از اين اختلال به ارتباط و عملكرد مغز و روده پيوند دارد و اين ارتباط ممكن است بر عملكرد بدن تاثير بگذارد و منجر به علائم IBS شود. براي مثال، ممكن است حركت غذا در دستگاه گوارش بعضي از افراد مبتلا به IBS، خيلي آهسته و يا خيلي سريع باشد و منجر به تغيير در حركات روده گردد. گروهي از افراد مبتلا نيز، با وجود مقدار طبيعي گاز يا مدفوع در روده‌شان احساس درد و ناراحتي مي‌كنند.

برخي از اختلالات در سندرم روده تحريك‌پذير شيوع بيشتري دارند، از اين رو متخصصان بر اين باورند كه شايد اين اختلالات در ابتلا به IBS نقش دارند. اين اختلالات به قرار زيرند.

تجربه رويدادهاي استرس‌زا در طول زندگي، مانند سوء استفاده فيزيكي يا جنسي، برخي از اختلالات رواني مانند افسردگي يا اضطراب، عفونت‌هاي باكتريايي در دستگاه گوارش، رشد بيش از حد باكتري‌هاي روده كوچك، افزايش تعداد يا تغيير در نوع باكتري‌هاي روده كوچك و عدم تحمل يا حساسيت غذايي، يعني با خوردن بعضي غذاها فرد علائم گوارشي پيدا مي‌كند. همچنين بر اساس تحقيقات انجام شده امكان دارد  ژن‌ها نيز در برخي افراد امكان ابتلا به سندرم روده تحريك‌پذير را افزايش دهند.

براي آشنايي با انواع اختلالات سايكوسوماتيك كليك كنيد.

درمان اختلال روده تحريك پذير

تاكنون درمان خاصي براي اين بيماري يافت نشده است. با اين وجود، فرد مبتلا مي‌تواند با دوري از عوامل محرك، تنظيم رژيم غذايي مناسب و عمل به توصيه‌هاي پزشك خود، به ميزان زيادي علائم بيماري را كاهش دهد و جلوي پيشروي آن را بگيرد. بديهي است كه درمان و تلاش براي كاهش علائم و كنترل اين بيماري، بر كيفيت زندگي فرد اثرگذار است. براي همين در ادامه به معرفي روش‌هاي درماني موجود براي اين اختلال مي‌پردازيم.

1- كنترل اضطراب و استرس

گفتيم كه وجود موقعيت‌هاي تنش‌زا و استرس در زندگي مي‌تواند در ايجاد سندرم روده تريك پذير نقش داشته باشد. شما مي توانيد با توصيه‌هاي زير به مقابله با اين علل برويد.

سعي كنيد تمرينات آرام‌سازي ذهن، از جمله مديتيشن، فعاليت‌هايي مانند يوگا و ورزش بدني منظم داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد استرس شما قابل كنترل نيست حتما به مشاوره يا روانشناس مراجعه كنيد.

2- مديريت رژيم غذايي

از مصرف برخي از آدامس‌ها، غذاهاي رژيمي و شيريني‌هاي بدون قند (به دليل ايجاد اسهال) پرهيز كنيد – براي كاهش گاز يا نفخ شكم غذاهايي با پايه جو دوسر را بيشتر مصرف كنيد – مصرف الكل را محدود كنيد – نوشابه‌هاي گازدار و نوشيدني‌هاي خيلي شيرين مصرف نكنيد – مصرف برخي ميوه‌ها و سبزيجات را محدود كنيد – روزانه حداقل ۸ فنجان آب بنوشيد – از مصرف گلوتن پرهيز كنيد. حتما دقت كنيد كه هيچ وعده‌ غذايي حذف نشود و بايد هر ۳ وعده‌ي غذايي را در برنامه‌ روزانه داشته باشيد. سعي كنيد هر روز غذاي خود را در يك زمان مشخص ميل كنيد. غذا را تند نخوريد و بدون عجله و در آرامش ميل نماييد.

3- مصرف دارو

داروهايي كه جهت رفع علائم تجويز مي‌شوند عبارتند از:

داروهاي ضد اسپاسم: براي كاهش درد عضلات روده و گرفتگي شكم

داروي ملين: رفع يبوست

داروهاي ضد تحريك: جهت كاهش علائم اسهال

آلوسترون: موثر در اسهال

آميتيزا: موثر در يبوست

ريفاكسيمين و آنتي بيوتيك: كاهش اسهال

الوكسادولين هم در موارد بسيار شديد و پيشرفته مصرف مي‌شود.

توجه: داروهايي كه ذكر شد تنها بعضي از مهم‌ترين داروهاي سندرم روده تحريك پذير مي‌باشد كه فقط بايد تحت نظر پزشك مصرف ‌شوند. پس بايد به ياد داشته باشيد كه آنها را خودسرانه مصرف نكنيد و ابتدا حتما با پزشك مشورت نماييد.

4- روش درمان روانشناختي

در برخي افراد دردهاي اختلال روده تريك‌پذير بسيار شديد مي شود تا جايي كه ممكن است فرد از نظر ذهني هم دچار مشكل شود. متخصصان براي كاهش درد جسمي و رواني در اين موارد، تمرينات ذهني و فيزيكي پيشنهاد مي‌كنند. براي مثال با هيپنوتيزم درماني مي‌توان كمك كرد تا چگونگي پاسخ دادن ذهن ناخودآگاه به دردهاي جسمي، تغيير يابد. درمان شناختي-رفتاري (CBT) نيز به بيمار كمك مي‌كند تا با بكارگيري تكنيك‌هاي آرام‌سازي و داشتن نگرش مثبت، تكنيك‌هاي مختلفي را براي مقابله با شرايط درد استفاده كند. همچنين ورزش و فعاليت بدني علائم اختلال اين را در برخي افراد كاهش مي‌دهد. البته در اين مورد بايد راجب نوع ورزش و شدت آن، از توصيه‌هاي پزشك كمك گرفت.

سخن آخر

بي‌شك داشتن درد و ناراحتي در هر جاي بدن روند نرمال زندگي را مختل مي‌كند. سندرم روده تحريك‌پذير هم با داشتن عوارضي چون درد معده، اسهال و نفخ، يك بيماري بسيار چالش برانگيز مي‌باشد. گفتيم كه اين سندرم گرچه درمان قطعي ندارد ولي قابل كنترل مي‌باشد. شما قادر خواهيد بود از طريق رعايت رژيم غذايي و تغيير در سبك زندگي خود، نشانه‌ها و دردهاي مزاحم ناشي از روده را كاهش يا تا حد زيادي بهبود دهيد. در نهايت اگر علائمي داشتيد كه با هر كاري كم نمي‌شود و از بين نمي‌روند، حتما به پزشكان متخصص گوارش مراجعه كنيد تا بيماري را در شما تشخيص دهند. از آنجا كه استرس هم در اين بيماري موثر است، در ادامه مي‌توانيد از روانشناس و روان‌درمانگر نيز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندرم روده تحريك پذير مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۳:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

افسرده خويي يكي از انواع افسردگي است كه در آن علائم به شكل‌مزمن بروز پيدا مي‌كنند و حداقل تا دو سال ادامه دارند. شدت و ميزان علائم در فردي كه افسرده خويي دارد نسبت به افسردگي اساسي كمتر است و امكان دارد فرد خلق پايين خود را عادي بداند يا نسبت به بيماري‌اش بينش نداشته‌باشد. اطرافيان نيز در بيشتر مواقع متوجه بيماري فرد نمي‌شوند. علائم اين اختلال بي‌سر و صدا بروز پيدا مي‌كند و زندگيتان را مختل نمي‌كند اما تجربه‌ي شادي و لذت را از شما مي‌گيرد؛ افسرده خويي زمينه را براي ابتلا به افسردگي‌هاي شديدتر و بروز افكار خودكشي فراهم مي‌كند، به همين دليل لازم است هر چه سريع‌تر از مشاوره افسردگي كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره افسردگي كليك كنيد. 

منبع: افسرده خويي يا (ديس تايمي) 

افسرده خويي چيست؟

افسرده خويي از انواع اختلالات افسردگي و مرتبط با اختلالات خلقي است كه بيشتر نشانه‌هاي افسردگي اعم از ناراحتي، لذت نبردن از مسائلي كه قبلا مورد علاقه فرد بوده‌اند، احساس عذاب وجدان و… را در بر مي‌گيرد اما اين علائم به صورت‌مزمن و با شدت كمتر بروز پيدا مي‌كنند. فرد حداقل به مدت دو سال بايد با اين علائم زندگي كرده‌باشد تا تشخيص افسرده خويي به او داده شود. پيدايش علائم در اين اختلال تدريجي است و اغلب بيمار نمي‌تواند به ياد بياورد كه اولين بار كي علائم را تجربه كرده. در كودكان و نوجوانان اين اختلال به جاي افسردگي با حالت‌هايي از تحريك پذيري و زودرنجي بروز پيدا مي‌كند و حداقل يك سال ادامه دارد. براي آشنايي با ساير انواع افسردگي كليك كنيد.

 

علائم افسرده خويي

ديستايمي يا همان افسرده خويي دوره‌اي بلند مدت از علائم افسردگي است كه حداقل با دو نشانه‌ي ديگر مانند بي‌خوابي يا پرخوابي، خستگي يا كاهش انرژي، تغيير خوردن (كمتر يا بيشتر)، عزت نفس پايين، يا احساس نااميدي همراه مي‌شود. فرد مبتلا به اين اختلال تمركز ضعيفي دارد و در تصميم‌گيري‌ها بسيار سخت عمل مي‌كند.

در اختلال ديس تايمي فرد براي اجتناب از بروز استرس و شكست خوردن، فرصت‌هاي زندگي را ناديده مي‌گيرد وهمواره عقب نشيني مي‌كند؛ همچنين در موارد شديدتر حتي از تعامل با ديگران و انجام فعاليت‌هاي روزانه دوري مي‌كند. تشخيص ديس تايمي اغلب به دليل نامحسوس بودن علائم سخت است. از طرفي افراد مبتلا در موقعيت‌هاي اجتماعي توانايي پنهان كردن علائم و بيماري خود را دارند. اين اختلال ممكن است با اختلالات رواني ديگر همراه شود. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد. 

چگونه افسرده خويي (ديس تايمي) تشخيص داده مي شود؟

افسرده خويي مدت ها شما را درگير كرده و جزئي از زندگي تان خواهد شد. به همين دليل بسياري از مبتلايان توانايي تشخيص و دريافت كمك هاي درماني را ندارند. اما اگر در خود يا اطرافيان تان نشانه هاي ذكر شده را مشاهده كرديد، حتما براي دريافت خدمات مشاوره اقدام نماييد. درمانگر با ارزيابي كلي شما تمامي عوامل زمينه ساز افسرده خويي را بررسي كرده و براي جبران و درمان آن به شما كمك  مي‌كند. استفاده از پرسشنامه ها روانسنجي، مصاحبه باليني، بررسي سوابق خانوادگي و… به درمانگر كمك مي‌كند تا به درستي تشخيص افسرده خويي را بدهد.

علت اختلال افسرده خويي

علت دقيق افسرده خويي مشخص نيست اما متخصصان معتقدند تغييرات در ساختار و مواد شيميايي مغز به خصوص انتقال دهنده‌هاي عصبي مانند سروتونين، در تغيير خلق و وضع رواني تأثير چشمگيري دارند. از ديگر عوامل مؤثر در بروز اين اختلال مي‌توان به جنسيت، سابقه خانوادگي و شرايط زندگي استرس‌زا اشاره كرد. ممكن است تمام عوامل به صورت تركيبي منجر به بروز اختلال شوند.

1. جنسيت

بروز افسرده خويي در زنان دو برابر بيشتر از مردان است. اين امر مي‌تواند به دليل تفاوت‌هاي هورموني در برخي مراحل خاص زندگي، مانند حاملكي يا يائسگي باشد. علاوه بر اين اغلب زنان بيشتر از مردان تمايل دارند مشكلات افسردگي خود را با پزشكان در ميان بگذارند.

2. سابقه خانوادگي

افرادي كه در خويشاوندان آن‌ها سابقه‌ي ابتلا به يكي از انواع افسردگي وجود دارد، بيشتر در معرض ابتلا به افسرده خويي قرار مي‌گيرند. به احتمال زيادي افسردگي پدر و مادر به فرزندان انتقال پيدا مي‌كند.

3. شرايط محيطي استرس‌زا

شرايط محيطي استرس‌زا براي طولاني مدت زمينه را براي ابتلا به انواع اختلالات افسردگي و به خصوص ديس تايمي فراهم مي‌كند. اين شرايط مي‌تواند شامل فقر، تبعيض، بيماري‌هاي‌مزمن، مشكلات خانوادگي و زناشويي، مصرف دارو و… باشد. براي كسب اطلاعات در زمينه اختلالات خلقي كليك كنيد. 

عوامل خطرساز براي ابتلا به افسرده خويي

برخي عوامل محيطي و ژنتيكي احتمال ابتلا به افسرده خويي را بيشتر مي‌كنند. شناسايي اين عوامل به شما كمك مي‌كند تا راهكارهاي مقابله اي موثرتري براي آن‌ها اتخاذ نماييد. همچنين هر چه شدت و تعداد اين عوامل بيشتر باشد، احتمال ابتلا به افسرده خويي بيشتر است.

  • فرد سابقه ابتلا به يكي از انواع افسردگي را داشته باشد.
  • يكي از بستگان درجه يك او با مشكل افسردگي مواجه باشد
  • رخ دادن يك حادثه استرس زا و يا مرگبار مثل مرگ عزيزان، ورشكستگي، طلاق
  • داشتن يكي از انواع اختلالات شخصيت (مخصوصا اختلالات شخصيت دسته bو c)
  • داشتن باورها و الگوهاي فكري ناسازگار مثل بدبيني، منفي بافي، شكاكي، كمبود عزت نفس، خود كمبيني

همه گيري و ميزان شيوع افسرده خويي

به طور دقيق ميزان ابتلا به اختلال افسرده خويي مشخص نيست. اما به طور كلي احتمال ابتلاي زنان به افسرده خويي دوبرابر مردان است. همچنين 6 درصد جمعيت كل بزرگسالان حداقل يكبار در دوره اي از زندگي مبتلا به افسرده خويي شناسايي شده اند. اما متخصصان ميزان شيوع افسرده خويي را بيش از اين دانسته چرا كه بسياري از اين بيماران براي درمان اقدام نكرده و آن را بخشي از شخصيت و زندگي خود تصور مي‌كنند.

پيشگيري از اختلال ديس تايمي

از آنجا كه شروع اختلال افسرده خويي به دوران كودكي و نوجواني برمي‌گردد، بايد گفت پيشگيري از آن بسيار دشوار بوده و براي انجام اقدامات لازم نياز به هزينه بالا و آموزش وسيع دارد. در بسياري از موارد با آموزش خانواده ها و اقدامات به موقع براي درمان‌افسردگي مي‌توان از پيشروي اين اختلال جلوگيري كرد. برخي ديگر از راهكارهاي موثر براي پيشگيري از افسرده خويي به شرح زير است.

آموزش روش هاي كنترل استرس و اضطراب و راهكارهاي جايگزين

حفظ و بازسازي روابط بين اعضاي خانواده، اين گونه هميشه مامني براي حل مسائل براي تك تك اعضا وجود دارد

اقدامات درماني به موقع براي پيشگيري از بدتر شدن علائم بيماري

توجه به گفته ها و دستورات درمانگر و پيگيري درمان براي جلوگيري از عود بيماري

 

درمان اختلال افسرده خويي

اغلب افراد افسرده خويي را جدي نمي‌گيرند و تنها زماني كه مشكلاتشان تبديل به افسردگي اساسي مي‌شود به مراكز درمان مراجعه مي‌كنند. هر چه سريع‌تر براي درمان اين اختلال اقدام كنيد، آسيب كمتري به مغز و روان شما وارد مي‌شود و بهبودي سريع‌تر اتفاق مي‌افتد. ممكن است لازم باشد براي پيشگيري از بازگشت علائم مدت‌ها تحت درمان قرار بگيريد و وقت، هزينه و انرزي زيادي صرف كنيد اما در آخر، زماني كه از دنياي تاريك افسردگي رهايي يابيد متوجه مي‌شويد كه ارزش صرف وقت و هزينه را داشته‌است. مشاوره افسردگي به شما كمك مي‌كند تا با روحيه بالا در اين مسير قدم برداريد و بهترين روش درماني را انتخاب كنيد.

1. روان‌درماني در كاهش علائم افسرده خويي

جلسات روان درماني با مصاحبه باليني و گرفتن شرح علائم از مراجعه كننده آغاز مي‌شود و با توجه به نياز فرد اهداف درماني مشخص مي‌گردند. رفتار درماني شناختي روشي مؤثر است كه اغلب جهت درمان اختلالات افسردگي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در اين روش مشاور به شما كمك مي‌كند تا تمامي الگوهاي فكري و طرحواره‌هاي منفي خود را شناسايي كنيد؛ پس از آن افكار منفي به چالش كشيده مي‌شوند و با آزمايشات رفتاري تلاش مي‌شود تا ديدگاه منفي خود را نسبت به مسائل اصلاح كنيد. در جلسات درماني روانشناختي قادر خواهيد بود تا به تدريج با الگوهاي فكري افسردگي مبارزه كنيد.

2. درمان دارويي

داروها به سرعت عمل مي‌كنند و درماني سريع به حساب مي‌آيند. البته داروهاي مورد استفاده در درمان كه شامل داروهاي ضد افسردگي و ضد افسردگي سه حلقه‌اي مي‌شوند، به درمان كامل نمي‌انجامند و تنها علائم را كاهش مي‌دهند. روانپزشك با توجه به نوع و شدت افسردگي دارو تجويز مي‌كند. با توجه به كوتاه اثر بودن داروها و عوارضي كه براي بيمار به همراه دارند، پيشنهاد مي‌كنيم از روش‌هاي غير دارويي بهره‌مند شويد.

3. درمان‌هاي مكمل

درمان‌هاي مكمل به بهبود هر چه سريع‌تر علائم افسردگي كمك مي‌كنند. در كنار دارو درماني و روان درماني، تغيير سبك زندگي مي‌تواند كمك كننده باشد. در واقع لازم است بيشتر از قبل به خواب، استراحت و تفريحات خود اهميت دهيد و زمان‌هايي را نيز براي ورزش كردن اختصاص دهيد. پراختن به فعاليت‌هاي گروهي، ديدار با آشنايان و دوستان، نوشتن، يوگا و مراقبه در درمان افسرده خويي بسيار مؤثرند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

تفاوت افسردگي اساسي با افسرده خويي چيست؟

در افسرده خويي فرد علائم را با شدت كمتري تجربه مي‌كند و هميشه خلق پاييني دارد. احتمال ابتلا به اختلالات شخصيت در فردي كه ديس تايمي دارد بالاست و كاركرد روزانه‌ي او مختل نمي‌شود. در صورتي كه در افسردگي اساسي عملكرد فرد در بيشتر زمينه‌ها مختل مي‌شود.

راه‌هاي درمان افسرده خويي كدام‌اند؟

مشاوره افسردگي به شما كمك مي‌كند تا بهترين روش درمان را با توجه به نوع و شدت بيماري و بر اساس نيازهايتان انتخاب كنيد. امروزه روش‌هاي رفتار درماني شناختي از مؤثرترين درمان‌ها به شمار مي‌روند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۸:۵۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تست تفاهم قبل از ازدواج چيست و چه چيزهايي را مي‌سنجد؟ امروزه متخصصين حوزه سلامت روان توصيه مي‌كنند كه براي شناخت بيشتر همسر آينده از خدماتي نظير مشاوره پيش از ازدواج استفاده نماييد. در اين جلسات مشاوره، درمانگر با انجام مصاحبه و گرفتن تست‌هاي روانشناسي مي‌تواند ميزان سازگاري خلقيات شما را با يكديگر بسنجد و در نتيجه در مورد ميزان تفاهم احتمالي‌تان با يكديگر به يك جمع بندي برسد. ما در ادامه در مورد اهميت استفاده از اين تست‌ها توضيحاتي را ارائه كرده و نمونه‌اي از آن را به همراه تفسير تست در اختيارتان قرار داده‌ايم. پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد. براي انجام انواع تست عشق و ازدواج به صورت آنلاين كليك كنيد.

منبع: تست تفاهم قبل ازدواج | با تست ميزان تفاهم خود را بسنجيد

تست تفاهم قبل از ازدواج

تست هاي تفاهم قبل از ازدواج يكي از ابزارهايي هستند كه روانشناسان به كمك آن‌ها در مورد ميزان سازگاري زوجين با يكديگر اطلاعات كسب مي‌كنند. استفاده از اين تست‌ها به شما كمك مي‌كند تا فرد مقابل خود را بهتر شناخته و در مورد زندگي آينده‌تان نوعي پيش بيني كلي در اختيار داشته باشيد. همچنين بتوانيد همسر مناسبي براي خود انتخاب كنيد.

در اين شرايط شما مي‌توانيد بفهميد بيشتر در چه حوزه‌هايي ممكن است با يكديگر به تعارض بخوريد. در نتيجه پس از آغاز زندگي مشترك و مواجه شدن با اين اختلاف‌ها غافلگير نخواهيد شد. همچنين درمانگر مي‌تواند به شما كمك كند تا با ارتقاي مهارت‌هاي زندگي بتوانيد قدرت همدلي بالاتري داشته باشيد و با وجود همه تفاوت‌ها بتوانيد ديگري را همان طور كه هست بپذيريد. براي آگاهي بيشتر درباره ملاك هاي انتخاب همسر مناسب كليك كنيد.

اجراي تست تفاهم قبل از ازدواج

براي پاسخ گويي به تست زير تنها كافي است يكي از گزينه‌هاي بلي يا خير را انتخاب كنيد. در نظر داشته باشيد كه در اين تست درست و غلطي وجود ندارد. در نتيجه لازم است گزينه‌اي را انتخاب نماييد كه با شرايط شما مشابهت بيشتري داشته باشد. اين تست‌ها بر اساس روانشناسي ازدواج انتخاب شده‌اند و مي‌توانند بسيار كمك كننده باشند. براي شناخت بيشتر درباره روانشناسي ازدواج كليك كنيد.

1- ما در مورد بچه دار شدن و نحوه تربيت فرزندان با يكديگر به توافق رسيده‌ايم.

الف) بلي

ب) خير

2- خانواده‌هاي هردوي ما براي اين ازدواج مشتاق بوده و موافقت خود را اعلام كرده‌اند.

الف) بلي

ب) خير

3- ما از نظر اعتقادي و مذهبي شباهت‌هاي زيادي با يكديگر داريم.

الف) بلي

ب) خير

4- تست تفاهم قبل ازدواج : فاصله طبقاتي چنداني ميان خانواده‌هاي ما وجود ندارد.

الف) بلي

ب) خير

5- تا به حال چندين بار با يكديگر به مشكل خورده‌ايم و براي قطع رابطه تلاش كرده‌ايم.

الف) بلي

ب) خير

6- فكر مي‌كنم درآمد ما براي اداره زندگي كافي است.

الف) بلي

ب) خير

7- خانواده‌هاي ما از نظر رفتاري و فرهنگي به يكديگر شباهت دارند.

الف) بلي

ب) خير

8- ما از نظر تحصيلي تفاوت چنداني با يكديگر نداريم.

الف) بلي

ب) خير

9- ما دوستان مشترك زيادي داريم.

الف) بلي

ب) خير

10- هردوي ما ارتباط خوبي با والدينمان داريم.

الف) بلي

ب) خير

11- مي‌توانيم زمان‌هايي را به انجام يك فعاليت مشترك با يكديگر اختصاص دهيم.

الف) بلي

ب) خير

12- تست تفاهم قبل ازدواج : از گفت و گو با يكديگر لذت مي‌بريم.

الف) بلي

ب) خير

13- علائق مشتركي ميان ما وجود دارد.

الف) بلي

ب) خير

14- نسبت به تفاوت‌هاي بين فردي بسيار حساس هستيم و نمي‌توانيم با تعارضات كنار بياييم.

الف) بلي

ب) خير

15- مي‌توانيم همانند دو دوست كنار هم باشيم.

الف) بلي

ب) خير

نمره گذاري و تفسير تست تفاهم قبل از ازدواج

براي نمره گذاري اين تست كافي است به پاسخ‌هاي بلي نمره يك و به پاسخ خير هيچ نمره‌اي ندهيد. البته سوالات 5 و 14 به طور معكوس نمره گذاري مي‌شوند. در نتيجه بايد به جواب خير 1 نمره اختصاص دهيد. پس از جمع همه نمرات سوالات خواهيد ديد كه امتياز شما چيزي بين صفر تا 15 متغير خواهد بود. هرچقدر عدد به دست آمده به 15 نزديك تر باشد نشان مي‌دهد كه شما در جنبه‌هاي مختلف تفاهم و سازگاري بيشتري با يكديگر داريد و احتمال بروز تعارض ميان شما كمتر است.

با اين حال بسيار اهميت دارد كه تنها به استفاده از تست‌هاي اينترنتي اكتفا نكنيد چرا كه بسياري از مسائل تنها از طريق مصاحبه با يك روانشناس قابل بررسي هستند. در نتيجه براي اتخاذ يك تصميم منطقي‌تر از خدمات مشاوره قبل از ازدواج كمك بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا براي تست تفاهم قبل از ازدواج از پرسشنامه‌هاي شخصيتي نيز استفاده مي‌شود؟

بله، گرفتن اين تست‌ها از زوجين و تفسير آن‌ها به كمك يك روانشناس متخصص مي‌تواند به نتيجه گيري در مورد ميزان تفاهم و سازگاري زوجين تا حد زيادي كمك نمايد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۹:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بي اشتهايي ناشي از افسردگي زندگي تاريك و اندوهگين فرد مبتلا به افسردگي را سخت‌تر از قبل مي‌كند. بسياري از افراد مبتلا به افسردگي، بي‌اشتهايي و عدم تمايل به غذا خوردن را تجربه مي‌كنند كه اين امر به تدريج مشكلات جسمي و رواني زيادي را پديد مي‌آورد و در صورتي كه درمان اتفاق نيوفتد، فرد با پيامدهاي خطرناكي مواجه مي‌شود. درمان بي‌اشتهايي زماني اتفاق مي‌افتد كه علت آن، يعني افسردگي درمان شود. آگاهي از علائم افسردگي و رابطه‌ي آن با بي‌اشتهايي امري ضروري در فرآيند درمان به شمار مي‌رود. براي موفقيت در درمان افسردگي نياز به يك همراه و مشاور داريد؛ مشاوره افسردگي راه درمان را براي شما آسان كرده و مانع از عود بيماري مي‌شود. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره افسردگي كليك كنيد. 

منبع: بي اشتهايي ناشي از افسردگي 

افسردگي و بي اشتهايي چه رابطه‌اي دارند؟

افسردگي و بي اشتهايي رابطه‌اي مستقيم دارند و هر دو علت و معلول يكديگر به حساب مي‌آيند. همانطور كه افسردگي باعث بروز بي اشتهايي مي‌شود، بي اشتهايي نيز ممكن است در بروز افسردگي نقش داشته‌باشد. براي مثال شخصي را تصور كنيد كه دچار سوءتغذيه است و به همين علت احساساتي مانند بي‌ارزش بودن و خلق پايين را تجربه مي‌كند؛ همين عوامل منجر به تخريب روحيه و انگيزه‌ي او مي‌شود و افسردگي به بار مي‌آورد. افسردگي و اختلالات خوردن كه بي اشتهايي نيز جزئي از آن‌هاست، دو بيماري مجزا شناخته مي‌شوند اما به ميزان زيادي از يكديگر تأثير مي‌پذيرند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

بي اشتهايي ناشي از افسردگي

همانطور كه گفته شد بي اشتهايي و افسردگي رابطه علت و معلولي داشته و بر يكديگر تاثير مي‌گذارند. اما زماني كه افسردگي عامل اصلي بي اشتهايي باشد، درمان بر بهبود نشانگان افسردگي تمركز خواهد داشت. چرا كه در چنين شرايطي وضعيت بيمار به احتمال زياد وخيم تر بوده و فوريت درمان بيشتر خواهد بود.

پيامدهاي بي اشتهايي ناشي از افسردگي

حدود پنجاه تا هفتاد و پنج درصد مبتلايان به انواع اختلالات خوردن مانند بي اشتهايي، علائم افسردگي را نيز از خود بروز مي‌دهند. همزمان شدن ابتلا به اين دو اختلال، پيامدهاي بيشتري را براي فرد به دنبال دارد و خطر اقدام براي خودكشي را افزايش مي‌دهد. بي اشتهايي ناشي از افسردگي گاه تبديل به بي اشتهايي رواني مي‌شود كه خود اختلالي مجزا و پيچيده است.

بي اشتهايي عصبي مجموعه‌اي از پيامدهاي خطرناك را در بر مي‌گيرد كه خطرناك‌ترين آن‌ها مرگ است. از جمله ديگر پيامدهاي ابتلا به افسردگي و بي اشتهايي مي‌توان به صدمه به خود، افكار خودكشي، آسيب به اندام‌هاي حياتي، مصرف مواد مخدر و الكل، نارسايي كليه، سكته قلبي، لاغري بيش از اندازه و پوكي استخوان اشاره كرد. براي آشنايي با انواع افسردگي كليك كنيد.

 

علت بي اشتهايي ناشي از افسردگي

بي اشتهايي ناشي از افسردگي همانطور كه از اسمش پيداست بر اثر بروز افسردگي رخ مي‌دهد اما يكي از علت‌هاي ديگري كه آن را تبديل به مشكلي جدي‌تر و خطرناك‌تر مي‌كند، تاكيد بازار مد براي تثبيت لاغري به عنوان نشانه‌اي از زيبايي است. اين مسئله نقش مهمي در بروز افسردگي و بي اشتهايي به خصوص در دختران دارد.

از ديگر علل همزماني افسردگي و بي اشتهايي مي‌توان به زندگي دانشجويي و دوري از خانواده، شرايط زندگي خارج از كشور، احساس تنهايي، فشارهاي مالي و روابط، مقايسه شدن با همسالان و… اشاره كرد. در صورتي كه اين مشكل مورد درمان قرار نگيرد تبديل به اختلالي جدي‌تر مي‌شود.

 

درمان بي اشتهايي ناشي از افسردگي

افسردگي ماهيتي پيچيده دارد و همزماني آن با بي اشتهايي، روند درمان را كمي با مشكل مواجه مي‌كند. اما لازم است به دليل همپوشاني عوامل ايجاد كننده‌ي آن‌ها هر دو به صورت همزمان مورد درمان قرار گيرند. با رفع عللي كه منجر به بي اشتهايي و افسردگي مي‌شوند، مي‌توان به درمان اميدوار بود. در فرآيند درمان نياز به حضور روانشناس جهت روان درماني و پزشك متخصص براي درمان مشكلات جسمي ناشي از بي اشتهايي وجود دارد. از مؤثرترين روش‌هاي درمان افسردگي، درمان شناختي رفتاري است كه در كنار آن مي‌توانيد از روش‌هاي ديگري همچون موسيقي يا هنر درماني، گروه درماني و در شرايط حادتر، داروهاي ضد افسردگي استفاده كنيد. مشاوره افسردگي به شما در انتخاب بهترين نوع درمان كمك مي‌كند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد. 

 

سخن آخر

افسردگي اختلالي سخت و قابل برگشت است و فرد به تنهايي از پس آن بر نمي‌آيد و به مرور زمان مشكل شديدتر مي‌شود. به همين دليل لازم است از يك روانشناس كمك بگيريد تا با ريشه‌يابي مشكل در فرآيند درمان و بهبودي علائم به شما كمك كند. رفتار درماني شناختي ممكن است جلسات زيادي به طول بي‌انجامد اما در نهايت نتيجه مطلوبي به دست مي‌دهد و خطر بازگشت علائم افسردگي در اين روش بسيار كم است. بنابراين با صرف وقت و هزينه مي‌توانيد سلامت خود را به دست آورده و از بي اشتهايي ناشي از افسردگي رهايي يابيد.

خدمات مشاوران در زمينه بي اشتهايي ناشي از افسردگي

متخصصان روانشناسي با استفاده از تكنيك هاي مختلف درماني به بيمار افسرده كمك مي‌كنند تا در كوتاه‌ترين زمان عوامل افسرده ساز را شناسايي كرده و براي از بين بردن آن‌ها اقدامات درماني لازم صورت بگيرد. شما به كمك روانشناس و بدون دارو مي‌توانيد افسردگي را شكست داده و با ترفندهايي كه ياد مي‌گيريد در آينده نيز به احتمال كمتري دچار افسردگي شويد. چرا كه روش هاي درماني بر روي فرد تمركز داشته و تمام جوانب شناختي و رفتاري شما را در برمي‌گيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

آيا بي اشتهايي به معناي افسردگي است؟

بي اشتهايي يا پر خوري، عدم تمايل به انجام فعاليت‌هايي كه در گذشته لذت بخش بوده‌اند، احساس گناه، احساس بي‌ارزشي و گريه كردن بدون دليل از علائم شايع افسردگي به شمار مي‌روند.

درمان بي اشتهايي چيست؟

بي اشتهايي اگر به دليل افسردگي بروز پيدا كند، با درمان افسردگي نيز رفع مي‌شود. درمان‌هاي روانشناختي مانند روان درماني و رفتار درماني در اين زمينه به فرد كمك مي‌كنند. مي‌توانيد در اين زمينه علائم، مشكلات و احساسات خود را با يك روانشناس در ميان بگذاريد تا از راهنمايي‌هاي لازم برخوردار شويد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۶:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترانكوپين يكي از انواع داروهاي اعصاب است كه براي بسياري از بيماري‌ها از آن استفاده مي‌شود. اين دارو از درمان مشكلاتي مثل افسردگي و اضطراب گرفته تا اختلالاتي مانند اسكيزوفرني يا دوقطبي كاربرد دارد. بااين‌حال مصرف بيش از اندازه آن، مانند هر داروي ديگري مشكلاتي را نيز به همراه خواهد داشت. براي مثال تحقيقات نشان داده است كه استفاده طولاني‌مدت از ترانكوپين با كاهش توانايي حافظه رابطه مستقيمي دارد. به همين خاطر استفاده از اين دارو بايد زير نظر پزشك متخصص باشد و در كنار آن بهتر است جلسات روان‌درماني را نيز جدي بگيريد. ما در اين مطلب سعي مي‌كنيم قرص ترانكوپين را از ابعاد مختلف بررسي كنيم. پس اگر اين دارو براي شما يا هر يك از اطرافيان تجويز شده بهتر است تا پايان همراه ما باشيد. براي آشنايي با انواع داروهاي ضد روان پريشي كليك كنيد.

 منبع: ترانكوپين | قرص، عوارض، اعتياد و نحوه مصرف ترانكوپين

قرص ترانكوپين

قرص ترانكوپين يا كوتياپين دارويي است كه براي درمان بيماري‌هاي رواني مختلف مانند اسكيزوفرني، اختلالات دوقطبي، نوسانات خلق و يا فاز افسردگي به كار مي‌رود. اين دارو باعث مي‌شود تا مواد شيميايي كه از مغز ترشح مي‌شوند در حالت متعادلي قرار بگيرند؛ و در نتيجه باعث كاهش توهم و هذيان و افزايش تمركز خواهد شد. مصرف اين دارو باعث مي‌شود تا فرد مبتلا به اختلال بتواند واضح‌تر و مثبت‌تر فكر كند و زندگي فعال‌تر و با روحيه بهتري داشته باشد. اينكه ترانكوپين دقيقاً از چه طريقي روي مغز اثر مي‌گذارد هنوز به‌درستي مشخص نشده است؛ اما به نظر مي‌رسد اثرگذاري آن از طريق مسدودكردن گيرنده‌هاي سروتونين و دوپامين باشد.

براي آشنايي با ساير داروهاي مناسب براي بيماري اسكيزوفرني كليك كنيد.

نحوه مصرف ترانكوپين

مقدار و نحوه مصرف قرص ترانكوپين باتوجه‌به شدت و نوع اختلال متفاوت است؛ استفاده خودسرانه ترانكوپين مي‌تواند باعث به‌وجودآمدن عوارض خطرناك و جدي به‌خصوص مشكلات مربوط به كليه و كبد شود.  به همين خاطر قبل از استفاده از اين دارو حتماً از يك متخصص مشورت بگيريد.

رايج‌ترين شيوه مصرف ترانكوپين شروع با دوز پايين  و افزايش تدريجي مقدار آن مي‌باشد. ترانكوپين از طريق معده جذب مي‌شود. به همين خاطر  بايد قرص را با آب استفاده كرد؛ و از جويدن و خردكردن آن خودداري كنيد. مصرف بيش از اندازه ترانكوپين مي‌تواند باعث افت فشارخون و ايجاد آريتمي يا نامنظمي ضربان قلب شده و خطر تشنج و صرع را افزايش مي‌دهد.

عوارض جانبي قرص ترانكوپين

ترانكوپين مانند بسياري ديگر از داروهاي ضد روان‌پريشي اثرات جانبي زيادي به همراه دارد. از جمله عوارض شايع اين قرص عبارت است از:

  • خواب‌آلودگي
  • يبوست
  • افزايش وزن و چاقي
  • احساس خشكي در دهان
  • مشكل اختلال حركتي در سه‌ماهه سوم بارداري
  • فشارخون پايين
  • قند خون بالا
  • مشكلات جنسي
  • سندرم بدخيم نورولپتيك
  • تشنج
  • سرفه و تنگي نفس
  • درد گوش، التهاب مخاط
  • كم‌كاري تيروئيد
  • افزايش خطر مرگ در افراد مبتلا به دمانس آلزايمر

علاوه بر اين اثرات جانبي، مصرف ترانكوپين مي‌تواند باعث ايجاد تغييرات هورموني شود كه در مردان باعث بزرگ‌تر شدن سينه و در زنان باعث دوره‌هاي قاعدگي نامنظم يا قطع كامل دوره‌ها مي‌شود.

براي آشنايي با ساير روش هاي درمان مناسب اختلالات روان پريشي كليك كنيد.

عوارض قطع ناگهاني قرص ترانكوپين

همان‌طور كه گفتيم ميزان و نحوه مصرف ترانكوپين مي‌بايست زير نظر متخصص صورت بگيرد. پس اگر از اين دارو استفاده مي‌كنيد براي قطع مصرف، خودسرانه تصميم نگيريد و حتماً اين موضوع را با متخصص در ميان بگذاريد. قطع ناگهاني مصرف اين دارو مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد كه از جمله آنها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • مشكلات حركتي
  • كاهش كلسترول HDL و افزايش كلسترول LDL
  • افزايش وزن
  • كاهش هموگلوبين خون
  • حالت تهوع
  • مشكلات گوارشي
  • تحريك‌پذيري

تداخلات دارويي و موارد هشدار

تداخلات دارويي باعث تغيير عملكرد دارو مي‌شوند و مي‌توانند عوارض جانبي را شدت دهند. يا باعث مي‌شوند كه دارو تأثير كمتري داشته باشد. مصرف هم‌زمان ترانكوپين با داروهاي آنتي‌هيستامين، انواع مسكن، آرام‌بخش‌ها و الكل مي‌تواند تداخلات دارويي به همراه داشته باشد. همچنين مصرف اين دارو در سه‌ماهه آخر بارداري و دوران شيردهي ممنوع است؛ و اثرات خطرناكي بر مادر و نوزاد مي‌گذارد.

 كودكان، افراد مبتلا به ديابت، نارسايي كبدي و بيماري‌هاي قلبي، بيماران مبتلا به مشكل پروستات، بيماران مبتلا به صرع و پاركينسون، افرادي كه معتاد به مصرف الكل هستند بايد با احتياط قرص ترانكوپين را مصرف كنند. زيرا مصرف نادرست و اثرات جانبي آن حتي مي‌تواند منجر به مرگ فرد مصرف‌كننده شود. بهتر است پيش از مصرف اين قرص راجع به داروهايي كه استفاده مي‌كنيد يا بيماري‌هاي خاصي كه داريد با متخصص صحبت كنيد.

بعضي از  داروهايي كه ترانكوپين با آن‌ها تداخل دارد عبارت‌اند از:

  • آميودارون
  • آموكسي فلوكساسين
  • كينيدين
  • داروهاي ضدقارچ
  • كدئين
  • داروهاي ضدتشنج

نشانه‌هاي مسموميت با ترانكوپين

استفاده بيش از حد از ترانكوپين مي‌تواند باعث بروز نشانه‌هاي اوردوز يا مسموميت بشود. هنگامي كه اين نشانه‌ها را در خود يا اطرافيان مشاهده مي‌كنيد هرچه سريع‌تر با متخصص تماس گرفته و بيمار را نيز به نزديك‌ترين مركز درماني برسانيد. نشانه‌هاي مسموميت با اين قرص عبارتند از:

  • خواب‌آلودگي بيش از حد
  • تپش قلب
  • كاهش فشارخون
  • تشنج
  • احساس گيجي و آشفتگي
  • هذيان
  • عصبانيت و تحريك‌پذيري

ترانكوپين و اهميت مشاوره

اگر به دنبال اين هستيد كه راجع به ترانكوپين اطلاعاتتان را بيشتر كنيد احتمالاً اين دارو براي شما يا يكي از اطرافيان توصيه شده است. اگرچه استفاده از داروهاي اعصاب و روان در مواقعي بسيار لازم است. و ما هم توصيه مي‌كنيم كه حتماً درمان‌هاي دارويي را جدي بگيريد؛ بااين‌حال نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه هيچ‌كدام از داروهاي اعصاب نمي‌توانند مشكل شما را درمان كنند. اين داروها فقط باعث مي‌شوند كه شما نشانه‌هاي بيماري را احساس نكنيد. اما اگر به دنبال درمان قطعي براي بيماري عصبي خود هستيد بهترين راه اين است كه از يك روان‌شناس كمك بگيريد. روان‌شناس متخصص نقاط ضعف و مشكلات شما را شناسايي كرده و براي ازبين‌بردن آنها به شما كمك خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تنظيم و نحوه مصرف قرص ترانكوپين مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

آيا مصرف قرص ترانكوپين مي‌تواند باعث ايجاد خواب‌آلودگي شود؟

قرص ترانكوپين يك داروي ضد روان‌پريشي است، اما در مواقعي به‌عنوان داروي كمك‌كننده براي درمان اضطراب به كار مي‌رود؛ بنابراين يك داروي خواب‌آور نيست اما مي‌تواند حالتي از آرامش و خواب‌آلودگي را به‌عنوان عوارض جانبي آن در نظر گرفت.

آيا قرص ترانكوپين اعتيادآور است؟

تاكنون مطالعاتي مبني بر اينكه ترانكوپين باعث اعتياد مي‌شود يافت نشده است. اما بايد توجه كرد به دليل مكانيزم اثر اين دارو قطع ناگهاني آن مي‌تواند فرد را با مشكلات ناخوشايندي همراه كند؛ بنابراين قبل از قطع دارو حتماً با پزشك متخصص خود مشورت نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۴:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

احساس نفرت را همه ما در درونمان تجربه كرده‌ايم. هيچ‌كس نمي‌تواند بگويد كه تابه‌حال از كسي يا چيزي متنفر نبوده است. به همين خاطر مي‌توان گفت كه وجود اين احساس طبيعي است. اما مشكل زماني ايجاد مي‌شود كه يك نفر درگير بيماري نفرت از ديگران باشد. اين افراد معمولاً از تمامي اطرافيان و مردم بدشان مي‌آيد؛ و روابط اجتماعي محدودي دارند. به همين خاطر خودشان هم معمولاً احساس تنهايي و افسردگي مي‌كنند. اما اين احساسات باعث نمي‌شود كه به فكر برقراري رابطه با ديگران باشند. اتفاقاتي مثل شكست خوردن در روابط نزديك از مهم‌ترين دلايل اين مشكل هستند. احساس نفرت از ديگران مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد كند. به همين خاطر پيداكردن راه‌حلي براي درمان آن بسيار مهم است. اگر شما يا هر يك از اطرافيانتان درگير اين احساس شده است مي‌توانيد براي مشاوره فردي اقدام كنيد.

منبع: احساس نفرت

احساس نفرت و هيجانات همراه با آن

قبل از هر چيز بايد از اين صحبت كنيم كه احساس نفرت چيست؟ شناختن هيجانات مختلف باعث مي‌شود كه شما بهتر بتوانيد با آنها روبه‌رو شويد. روان‌شناسان معتقدند احساس نفرت به معناي بيزاري بيش از حد از يك موضوع است. به طوري كه شما دوست داريد هرچه سريع‌تر از دست آن راحت بشويد. احساس نفرت نسبت به مردم نيز همين‌طور است. كساني كه درگير اين مشكل مي‌شوند احساس خوبي نسبت به ديگران ندارند؛ و دوست دارند هرچه سريع‌تر از ديگران فاصله بگيرند. نفرت گاهي اوقات همراه با احساسات ديگري مثل خشم يا غم تجربه مي‌شود. اينكه شما در هنگام ديدن يك نفر چه احساساتي را در كنار نفرت تجربه مي‌كنيد تا حد زيادي به روابط قبلي شما و احساساتي دارد كه قبلاً با اين فرد تجربه كرده‌ايد بستگي دارد.

براي آشنايي با روش هاي تشخيص انواع احساسات كليك كنيد.

دلايل نفرت از ديگران

وقتي بتوانيم دلايل يك موضوع را پيدا كنيم كنار آمدن با آن راحت‌تر خواهد بود. راجع به احساس نفرت نيز همين‌طور است. وقتي شما بدانيد كه چه مسائلي باعث شده نسبت به ديگران احساس منفي داشته باشيد بهتر مي‌توانيد با اين احساس خود مبارزه كنيد. روان‌شناسان معتقدند كه احساس نفرت از ديگران معمولاً به دليل شكست‌هاي متعدد در روابط اجتماعي ايجاد مي‌شود. وقتي يك نفر بارها به ديگران اعتماد كرده باشد و در مقابل از آنها رفتار نامناسبي ديده باشد احساسات منفي نسبت به اين افراد بسيار طبيعي است. پس از مدتي اين افراد احساس نفرت و خشمي كه نسبت به اطرافيان خود دارند را به همه تعميم مي‌دهند؛ و به اين نتيجه مي‌رسند كه همه مردم غيرقابل‌اعتماد هستند و مي‌خواهند به آنها آسيب بزنند. اين افكار باعث مي‌شود كه نسبت به همه احساس نفرت را تجربه كنند.

تجربيات منفي اوايل كودكي نيز مي‌تواند يكي از دلايل احساس نفرت نسبت به ديگران باشد. مهم‌ترين نياز كودكان در سال‌هاي اول زندگي احساس امنيت است. رابطه مراقبان با كودك و به‌خصوص مادر مي‌تواند اين امنيت را تأمين كند. اگر كودك احساس كند پدر و مادر به نيازهايش توجه دارند همين احساس را نسبت به جهان و ساير مردم نيز تعميم مي‌دهد. اما اگر احساس كند كه ديگران توجهي به نيازهاي او ندارند احساس ناامني مي‌كند. بيماري نفرت از ديگران يكي از پيامدهاي همين احساس ناامني در كودكي است.

پيامدهاي احساس نفرت

كساني كه نفرت از ديگران را تجربه مي‌كنند معمولاً درگير مشكلات روحي بسياري مي‌شوند. احساس تنهايي و افسردگي از جمله مهم‌ترين مشكلاتي است كه آنها را درگير مي‌كند. اين شخصيت‌ها درست مانند هر انسان ديگري به روابط اجتماعي و تأمين نيازهايشان در كنار ديگران احتياج دارند. بااين‌حال نفرت مانع از اين مي‌شود كه به سراغ ديگران بروند. به همين خاطر آنها درگير مشكلات روحي بسياري مي‌شوند. يكي ديگر از مشكلاتي كه احساس نفرت براي اين بيماران ايجاد مي‌كند درگيري ذهني است. اين افراد معمولاً آرامش چنداني ندارند؛ و هميشه فكرشان درگير رفتاري است كه ديگران با آنها داشته‌اند. همين موضوع باعث مي‌شود كه آرامش ذهني خود را از دست بدهند.

راهكارهايي براي برطرف‌كردن احساس نفرت

احساسات خود را بپذيريد

اولين قدم براي اينكه بتوانيد احساس نفرت نسبت به ديگران را از بين ببريد پذيرش است. خيلي از ما نمي‌خواهيم بپذيريم كه از ديگران بدمان مي‌آيد. پذيرفتن اين احساس باعث مي‌شود باورهايمان راجع به خودمان به هم بريزد. و به همين خاطر تا جايي كه بتوانيم از رويارويي با اين احساسمان فرار مي‌كنيم. اما به خاطر داشته باشيد كه نفرت از ديگران چيزي نيست كه فقط شما تجربه كنيد. احساس نفرت در همه انسان‌ها وجود دارد. و همگي كم‌وبيش آن را تجربه مي‌كنند. به‌علاوه نفرت شما از ديگران موضوعي نيست كه آن را انتخاب كرده باشيد و تجربيات تلخ زندگي باعث آن شده است. به همين خاطر خودتان را براي اين احساسات سرزنش نكنيد. اما در اولين قدم اين را بپذيريد كه نسبت به ديگران دچار احساس نفرت هستيد.

دلايل احساس نفرت را پيدا كنيد

كمي با خودتان خلوت كنيد و به اين سؤال جواب بدهيد كه چه چيزي باعث نفرت شما شده است؟ سعي كنيد حوادثي كه باعث ناراحتي‌تان شده را به ياد بياوريد. اين كار تا حد زيادي به برطرف‌كردن مشكل كمك مي‌كند.

باورهايتان را تغيير دهيد

وقتي دلايل نفرت را پيدا كرديد بهترين راهكار اين است كه باورهايتان را تغيير بدهيد. براي اين كار وقتي افكار منفي به سراغتان مي‌آيد آنها را يادداشت كنيد. سپس سعي كنيد احتمالات و افكار ديگري كه ممكن است واقعيت داشته باشد را نيز پيدا كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند به اين نتيجه برسيد كه به جاي افكار منفي راجع به ديگران مي‌توان افكار مثبتي داشت.

 صحبت كنيد

گاهي وقت‌ها احساس نفرت ما به خاطر  كاري است كه يك نفر انجام داده؛ در چنين شرايطي بهترين راهكار اين است كه با طرف مقابل صحبت كنيد. سعي كنيد احساس و دليل ناراحتي‌تان را براي طرف مقابل توضيح بدهيد و با كمك يكديگر راهي براي مشكل پيش‌آمده پيدا كنيد.

احساس نفرت و كمك‌گرفتن از يك مشاور

گاهي اوقات نفرت از ديگران مشكلي است كه به اين راحتي نمي‌توانيد آن را حل كنيد. باورهايي كه در ذهن ما ريشه دارند و همين‌طور خاطره تجربيات تلخي كه داشته‌ايم مي‌تواند تغيير را بسيار سخت كند. در اين شرايط بهترين كار اين است كه از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با استفاده از روش‌هاي علمي و بدون اينكه شما را قضاوت كنند كمك مي‌كنند تا اين مشكلات را برطرف كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص احساس نفرت مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره آنلاين با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

دليل نفرت از مردم چيست؟

خاطرات تلخ ابتداي كودكي و همين‌طور تجربيات ناخوشايندي كه ممكن است در روابط اجتماعي براي فرد پيش بيايد از مهم‌ترين دلايل احساس نفرت از مردم است.

چطور به كسي كه از همه متنفر است بگويم اين احساس اشتباه است؟

بهتر است به‌جاي مطرح‌كردن اين صحبت با او همدلي داشته باشيد. مرور زمان و اين كه طرف مقابل از شما رفتاري متفاوت ببيند باعث مي‌شود كه به شما اعتماد كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: احساس نفرت،
موضوع:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۲:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تعويق انداختن كارها خيلي اوقات ريشه در ناخودآگاه شما دارد. ترس از شكست، احساس ناكارآمدي، كمال گرايي و … از جمله عوامل ذهني هستند كه اجازه نمي‌دهند كارها را به موقع انجام دهيد. مهم نيست چه اندازه منظم و متعهد هستيد. به احتمال زياد متوجه شده‌ايد كه ممكن است گاهي ساعت‌ها درگير كارهاي بي‌اهميت بوده باشيد، در حالي كه بايد آن زمان را صرف كارهاي مهم‌تري مي‌كرديد. بنابراين تعلل در انجام كار، به عنوان يك شكست خود تنظيمي شناخته مي‌شود كه منجر به عملكرد ضعيف و كاهش رفاه خواهد شد. طبق تحقيقات به عمل آمده، مردان بيشتر از زنان كارها را به تعويق مي‌اندازند. در دهه‌هاي اخير تحقيقات قابل توجهي در خصوص علل و پيامدهاي به تعويق انداختن كارها در جنبه‌هاي مختلف زندگي انجام شده است كه در ادامه توضيحات بيشتري داده‌ايم.

منبع: تعويق انداختن كارها

تعويق انداختن كارها

تعويق انداختن كارها يك مشكل رايج است كه به نوعي مي‌تواند باعث بروز مشكلات مختلفي مثل از دست دادن فرصت‌ها، افزايش استرس، درگيري‌هاي ذهني، نارضايتي و… شود. در بيشتر موارد به تعويق انداختن كار آنچنان مشكل جدي نيست. اين يك گرايش رايج است كه اكثر مردم در برخي مواقع تحت شرايطي تسليم آن مي‌شوند.

يكي از بزرگ‌ترين عوامل موثر در به تعويق انداختن كارها اين است كه ما بايد براي انجام يك كار در هر ساعتي از شبانه روز، انگيزه كافي داشته باشيم. واقعيت امر اين است كه اگر منتظر بمانيد تا شرايط مناسبي براي انجام دادن برخي از كارها به خصوص كارهايي كه علاقه‌اي به انجام آن نداريد براي‌تان فراهم شود، متوجه خواهيد شد كه زمان مناسب هرگز فرا نمي‌رسد. به تعويق انداختن كار مي‌تواند تاثير عمده‌اي بر شغل، تحصيلات، نمرات و زندگي شما داشته باشد. براي آشنايي با روش زندگي افراد موفق كليك كنيد.

چرا كارها را عقب مي اندازيم؟

افراد به دلايل مختلفي تمايل به تعويق انداختن كارهايشان دارند. به عنوان مثال برخي از افراد به دليل احساس استرس و ترس در مورد انجام كاري، آن را به تعويق مي اندازند. بنابراين از فكر كردن در مورد آن اجتناب مي كنند كه همين باعث مي شود بيش از حد نگران باشند و ذهنشان مدام درگير باشد. يا برخي از افراد به دليل اينكه تحت تاثير وسوسه هاي ديجيتالي مثل رسانه هاي اجتماعي قرار مي گيرند، كار را به تعويق مي اندازند و در برخي مواقع فراموش مي كنند كه كاري مهم تر دارند تا زماني كه با يك فشار، وظيفه اصلي خود را به ياد بياورند. با اين وجود موارد زيادي تعيين كننده علل اين مشكل است كه در ادامه به برخي از مهم ترين آن ها پرداخته ايم.

علل به تعويق انداختن كارها

دليل اصلي به تعويق انداختن كارها ، تمايل بيشتر افراد به تاخير به طورغير منطقي، نسبت به ميل آن‌ها براي عمل كردن است. اين امرعموماً به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه انگيزه آن‌ها با مسائلي مانند خستگي و تأخير در نتايج، تضعيف مي‌شود و ترجيح مي‌دهند براي كسب احساس بهتر در كوتاه مدت، با مسائل عاطفي مانند اضطراب و ترس مخالفت كنند. به طور خاص، انگيزه نشان دهنده اين است كه افراد با چه قدرتي شروع به اقدام خواهند كرد. اين موضوع در درجه اول به خود كنترلي بستگي دارد كه تحت تأثير عوامل مختلفي قرار مي‌گيرد. مسائلي مانند خستگي و تأخير در نتايج مي‌تواند بر روي خودكنترلي و انگيزه تداخل ايجاد كند و در نتيجه باعث كاهش ميل افراد به اقدام شود.

مواردي كه منجر به تعويق انداختن كارها مي شوند

موارد نام برده شده در زير، موارد كليدي است كه مي‌تواند منجر به تعويق انداختن كارها شود.

1_ بيزاري از كار، كاري كه برايتان خسته كننده است و علاقه اي به انجام آن نداريد

2_احساس اضطراب و ترس. نگراني از مورد انتقاد قرار گرفتن نسبت به كارتان و يا نتيجه كارتان

3_ احساس سردرگمي. به دليل داشتن كارهاي زياد در طول روز نمي‌دانيد از كدام شروع كنيد.

4_ نداشتن انگيزه لازم. انتظار كمي براي دستيابي به نتايج خوب داريد و عملا انجام آن كار را بي ارزش مي‌دانيد.

5_ اهداف انتزاعي داشتن. به اين معنا كه اهدافتان واضح و روشن نيستند و به خوبي تعريف نشده اند.

6_ محيط مشكل ساز كه پر از عوامل حواس پرتي و تاثيرات منفي است.

چگونه كارهاي مان را پشت گوش نيندازيم ؟

در اينجا چند نكته براي جلوگيري از به تعويق انداختن كارها وجود دارد كه مي‌تواند به شما كمك زيادي در حل مشكلتان بكند.

1_ تعداد تصميماتي را كه بايد در طول يك روز بگيريد كاهش دهيد. هر تصميمي كه مي‌گيريد يك پيامدي دارد. با گرفتن تصميمات زياد، بخش زيادي از انرژي خود را صرف فكر كردن در مورد اينكه چه كاري بايد انجام دهيد و چه كاري نبايد انجام دهيد تلف مي‌كنيد.

2_ ياد بگيريد چگونه تمركز خود را افزايش دهيد. تغيير تمركز خود به چيزي كه ذهن شما آن را انجام پذير مي داند، باعث ايجاد تفاوت مي شود.

3_ علائمي را كه باعث عادات به تعويق انداختن كارها ي شما مي‌شوند را حذف كنيد. هر گونه حواس پرتي احتمالي را از محيط كارتان دور كنيد.

4_ اهداف مشخص و واقع بينانه تعيين كنيد. از تكنيك هاي مديريت زمان استفاده كنيد و تمركزتان را افزايش دهيد.

5- از يك متخصص روانشناسي براي يافتن ريشه هاي به تعويق انداختن كارها يتان استفاده كنيد.

6- درباره راه هاي موفقيت در زندگي بخوانيد.

روانشناس چه كمكي در به تاخير انداختن كارها مي كند؟

هر رفتار و گفتاري كه داريم ريشه در شناخت ها و باورهاي‌مان دارد. پس اگر نمي‌توانيم براي رسيدن به اهداف مان قدم‌هاي ثابت و پايداري برداريم، حتما بايد علت آن را در خود و ذهن‌مان جستجو كنيم. متخصصين روانشناسي به شما كمك مي‌كنند تا با بررسي همه جانبه زندگي تان، ابتدا موانع را شناسايي كرده و سپس قدرت مقابله با آن‌ها را به دست آوريد. به تعويق انداختن كارها در واقع نوعي دفاع ذهني شماست تا از ترس‌هاي تان دور بمانيد. براي پاسخ به سوالات و حضور در جلسه هاي رواندرماني با شماره هاي درج شده تماس گرفته و يا براي رزرو وقت مشاوره فردي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تعويق انداختن كارها مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تعويق انداختن كارها،
موضوع:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۸:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی