مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اختلال شخصيت وابسته يكي از انواع اختلالات شخصيت دسته C است. اين افراد وابستگي بسيار زيادي به اطرافيان خود دارند و در صورت عدم وجود حامي، بسيار ناتوان شده و اضطراب شديدي به سراغشان مي‌آيد. در واقع فرد مبتلا از طريق اين وابستگي عميق، نياز روحي و رواني خود را برطرف مي‌سازد. اين افراد معمولا هم خودشان و هم اطرافيان را به شدت آزرده مي‌كنند؛ به همين دليل لزوم پيگيري و درمان افزايش مي‌يابد. با آگاهي از نشانه‌هاي اختلال شخصيت وابسته و روش‌ درمان آن مي‌توانيد هرچه سريع‌ترين اين اختلال را در خود يا اطرافيان‌تان شناسايي كرده و گامي براي درمان برداريد.

منبع: شخصيت وابسته | ويژگي هاي اختلال شخصيت وابسته

اختلال شخصيت وابسته

اختلال شخصيت وابسته يكي از انواع اختلالات شخصيت دسته C است. اين اختلال شخصيت در رفتار فرد تأثير مي‌گذارد به گونه‌اي كه او در رفتار خود استقلال ندارد و خود را به شدت وابسته به ديگران مي‌داند تا ديگران نيازهاي او را چه روحي و چه جسمي تكميل كنند. در واقع اين افراد خودشان براي برآوردن نيازهاي خود كاري انجام نمي‌دهند و هميشه خود را محتاج ديگران مي‌بينند. هر كاري كه ديگران مي‌گويند انجام مي‌دهد حتي اگر نادرست باشد. اين افراد از تنهايي و جدا بودن از ديگران مي‌ترسند و همواره تلاش مي‌كنند ديگران را راضي نگه دارند حتي به بهاي ناراضي بودن خودشان تخت كنترل ديگران هستند.

شيوع اختلال ‌شخصيت‌ وابسته 

اين اختلال 5 درصد از كل اختلالات شخصيتي را شامل مي‌شود و اين ميزان شيوع در بين خانم‌ها، فرزند آخر خانواده و كساني كه در زمان كودكي‌شان بيماري جسمي داشتند، بيشتر اتفاق مي‌افتد. افراد مبتلا به اختلال شخصيت وابسته، خود را به شدت ضعيف و وابسته به ديگران مي‌پندارند حتي اگر در واقعيت چنين نباشد. 

علل بروز اختلال شخصيت وابسته

به طور قطعي نمي‌توان علت مشخصي براي بروز اختلال شخصيت وابسته ميان افراد در نظر گرفت. اما قطعا تركيبي از عوامل ژنتيكي و محيطي در آن موثر خواهد بود. به طوركلي در شكل گيري اختلالات شخصيتي، تجربيات خاص افراد بسيار موثر هستند. برخي از دلايل ايجاد كننده اين اختلال شامل موارد زير مي‌شوند.

🔴سابقه خانوادگي

قطعا ابتلاي يكي از اعضاي خانواده به اختلال شخصيت وابسته، احتمال ابتلاي نسلهاي بعدي و يا ديگر اعضا را بيشتر خواهد كرد. اينكه اين موضوع مربوط به ژنتيك افراد مي‌شود؛ هنوز قطعي نيست. اما به طور كلي مشاهده رفتارهاي اطرافيان و يا تاثيرپذيري از آنها باعث بروز اين اختلال شخصيتي خواهد شد.

🔴شرايط محيطي خانواده

معمولا فرزنداني كه توسط والدين بيش از حد محافظت كننده و يا مقتدر تربيت مي‌شوند؛ بيشتر اختلال شخصيت وابسته دچار خواهند شد. بخش بزرگي از اين مشكل در كودكي شكل خواهد گرفت؛ به همين دليل رفتار والدين در اين دوران و نوع فرزندپروري آنها بسيار موثر خواهد بود. كودكان در اين شرايط به دليل اينكه توانايي تخطي از دستورات والدين خود را ندارند و يا همواره اضطراب جدايي را تجربه مي‌كنند؛ به اين اختلال مبتلا خواهند شد.

🔴تغييرات ناگهاني و ناگوار در زندگي

افرادي كه در دوران كودكي خود اتفاقاتي مثل خشنونت، آزارجنسي و يا از دست دادن عزيزان را تجربه كرده اند؛ بيشتر به اختلال شخصيت وابسته دچار خواهند شد. در واقع تروما پيش زمينه اي براي ابتلا به اين اختلال رواني خواهد بود. همچنين كودكاني كه مبتلا به بيماري هاي مهلك جسماني بوده اند نيز؛ به دليل وابستگي دائمي به خانواده براي انجام كارهاي شان، احتمالا علائمي از وابستگي را در طول زندگي تجربه كنند. چنين افرادي حتي در صورت درمان نيز بازهم به ديگران براي حمايت عاطفي و يا موارد ديگر نياز خواهند داشت.

نشانه هاي اختلال شخصيت وابسته

براي تشخيص اختلال شخصيت وابسته بايد ابتدا از نشانه‌هاي آن آگاهي داشت. اين نشانه‌ها در زمان جواني شخص و در مراحل گوناگون زندگي‌اش خود را نمايش مي‌دهد. در ادامه به اين نشانه‌ها اشاره مي‌كنيم:

اين افراد مستقل نيستند و به شدت وابسته ديگران هستند.

از تنهايي و جدا بودن از ديگران واهمه و ترس دارند و دوست دارند در كنار ديگران باشند.

به شدت نياز دارند كه ديگران مراقبشان باشند و از آنها مواظبت كنند.

در كارها و تصميم هاي كوچكشان نياز دارند كه ديگران آنها را راهنمايي كنند و در تصميم گيري شان به تصميم گيري ديگران اهميت مي دهند و آن را به جاي تصميم خود قبول مي كنند.

_به قضاوت كردن و توانايي‌هاي خود اعتماد ندارند. انتقادپذير نيستند و به شدت واكنش نشان مي‌دهند.

_در تنهايي احساس ناراحتي مي‌كنند و دوست ندارند در انزوا باشند.

ساير نشانه‌هاي اختلال شخصيت وابسته

  • واقعيت‌گرا نيستند و بيشتر دوست دارند خيال بافي و رويا پردازي كنند.
  • هميشه از اين مي‌ترسند كه روزي ديگران آن‌ها را تنها بگذراند. زماني كه رابطه‌شان با يك نفر تمام شد فورا با شخص ديگر رابطه برقرار مي‌كنند زيرا دوست دارند حامي داشته باشند.
  • سعي مي‌كنند با ديگران مخالفت نكنند زيرا احساس مي‌كنند كه در صورت مخالفت ديگر مورد حمايت قرار نمي‌گيرند.
  • رابطه اجتماعي اين افراد محدود است و فقط شامل افرادي كه به آن‌ها وابسته هستند مي‌شود.
  • به خاطر اينكه قدرت و توانايي دفاع كردن از خود را ندارند ممكن است مورد سواستفاده‌هاي رواني و جسمي ديگران قرار بگيرند.
  • براي اينكه بتوانند ديگران را به خود جلب كنند و آن‌ها را حامي خود قرار دهند، حاضرند دست به كارهايي بزنند كه ممكن است خود نيز از كارشان راضي نباشند.
  • فرد حمايتگر هميشه بايد در كنارشان باشد، اگر در زمان طولاني حامي نداشته باشند دچار افسردگي و ترس مي‌شود.
  • اينگونه افراد مسئوليت پذير نيستند و هميشه سعي مي‌كنند مسئوليت كارهاي خودشان را بر گردن ديگران بياندازند و آن‌ها را مقصر بدانند تا شانه خود را از زير بار مسئوليت خالي كنند.
  • مشكلات ناشي از اختلال شخصيت وابسته

افراد مبتلا به اختلال شخصيت وابسته، كم كم دچار بيماري‌هاي مانند افسردگي (گوشه گير و در انزوا بودن)، اختلال ترس و اضطراب و فوبيا مي‌شوند كه هركدام از اين بيماري‌ها با توجه به شدت اختلال شخصيت وابسته در اشخاص متفاوت است.

اينگونه افراد به خاطر عدم مستقل بودن و احساس وابستگي به ديگران هركاري كه ديگران مي‌گويند انجام مي‌دهند و با اينكار روح و جسم خود را به خطر مي‌اندازند مانند اعتياد، استفاده از داروهاي روانگردان و… اين افراد بايد تحت درمان قرار بگيرند تا به مرور بهبود يافته و استقلال شخصيتي پيدا كنند. 

تشخيص اختلال شخصيت وابسته

 

براي درمان اين اختلال افراد ابتدا بايد تشخيص دقيقي دريافت كنند كه توسط روانشناس و يا روانپزشك انجام مي‌گيرد. براي تشخيص اين اختلال نياز به انجام تست هاي مختلفي وجود دارد؛ همچنين متخصص بايد تمام علائم و سابقه پزشكي فرد را مورد بررسي قرار دهد. برخي از ملاك هاي تشخيصي اين اختلال شامل موارد زير خواهد شد.

احساس ترس مفرط و غيرواقعي از طردشدگي

احساس اضطراب در مواقع تنهايي

عدم توانايي انجام كارهاي پيش پا افتاده و روزمره بدون حضور ديگران

اعتماد به نفس پايين

وجود علائم افسردگي

عدم برخورداري از قدرت تصميم گيري

فرد همواره به دنبال فردي براي حمايت از خود است

مدت زمان حضور اين علائم اين در فرايند تشخيص مهم خواهد بود.

درمان شخص مبتلا به اختلال شخصيت وابسته

پزشك يا روانشناس براي تشخيص اختلال شخصيت وابسته، ابتدا به بررسي نشانه‌هاي ذكر شده در فرد مي‌پردازد. اگر حداقل 5 نشانه در فرد مشاهده كند، اختلال شخصيت وابسته را تشخيص مي‌دهد. گاهي وقت‌ها از نظر جسمي نشانه‌ها در فرد وجود ندارد ولي ممكن است از نظر اعصاب و روان مشكل وجود داشته باشد كه خانواده‌ها بايد براي درمان فرد با يك روانشناس مشورت نمايند.

در واقع براي تشخيص اين بيماري آزمايشي وجود ندارد. بنابراين روانشناس با وقت گذاشتن و صحبت كردن با شخص و دقت به رفتار وگفتارش متوجه مي‌شود كه او به اختلال شخصيت وابسته مبتلا است و در صورت تشخيص، فرايند درمان شروع مي‌شود.

سخن پاياني

اختلال شخصيت وابسته، يكي از انواع اختلالات شخصيتي است كه با شدت هاي مختلفي بروز خواهد كرد. طبيعي است كه در هر دوره اي از زندگي و به دلايل مختلفي به حضور و حمايت ديگران احساس نياز كنيم. و اين اصلا به معني ابتلا به اين اختلال نخواهد بود. اما اين بيماري در عده اي به قدري پيش روي مي‌كند كه توانايي هرگونه تصميم گيري را به تنهايي از آنها خواهد گرفت. 

اين موضوع اطرافيان را نيز تحت تاثير قرار خواهد داد و نتايج بدي براي فرد ايجاد خواهد كرد. اين افراد به كمك تخصصي نياز دارند و نمي‌توان به طور ناگهاني آنها را به حال خود رها كرد. با مشاهده علائمي كه در متن ذكر شد؛ در اطرافيان، آنها را به مراجعه به روانشناس تشويق كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال شخصيت وابسته مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

اختلال شخصيت وابسته چيست؟

 يك اختلال رواني است كه طي آن فرد در زندگي هيچ گونه استقلالي ندارد و خود را به طور كامل ابسته به ديگران مي‌داند. در صورت عدم درمان قدرت تصميم گيري در كوچك‌ترين موارد را نيز از دست مي‌دهد.

آيا اختلال شخصيت وابسته قابل درمان است؟

بله اين اختلال در صورت تشخيص توسط روانشناس ماهر و با تجربه قابل درمان بوده و امكان بهبود كامل فرد تحت درمانهاي روانشناختي وجود دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۰۲:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال يا وسواس كندن جوش يا جاي جوش كه همان وسواس‌پوست‌كني است، يكي از انواع وسواس‌هاي فكري_عملي است كه در آن فرد مبتلا ميل شديدي به كندن جوش‌هاي صورت يا بدن خود دارد. معمولا كندن جوش به قصد بهبود ظاهر پوست انجام مي‌شود، اما با دستكاري و كندن جوش‌ها منجر به بدتر شدن آن و گاه حتي ايجاد زخم‌هاي دائمي مي‌شود. ممكن است اين وسواس همزمان باعث كندن زخم، مو يا حتي خود پوست در نواحي مختلف بدن شود، اما تمركز بيمار بيشتر به جوش‌هاي صورتش است. ريشه اين بيماري در اضطراب و كمبود اعتماد به نفس بوده و براي درمان حتما بايد به متخصص روانشناسي مراجعه كرد.

 منبع: وسواس كندن جوش

وسواس كندن جوش چيست؟

اختلال كندن جوش در درسته‌ي اختلالات اضطرابي جاي مي‌گيرد و آن را در راهنماي تشخيصي و آماري بيماري‌هاي رواني زير مجموعه‌اي از وسواس پوست كني مي‌دانند. در اين نوع اختلال اضطرابي فرد به واسطه‌ي افكار اجبار كننده خود، ميل افراطي به كندن جوش‌هاي پوستي دارد. افراد مبتلا به اختلال كندن جوش براي كندن از ناخن، فشار انگشتان، سوزن و…. استفاده مي‌كنند و ممكن است ساعت‌ها به اين كار مشغول باشند. كندن جوش اغلب تا جايي پيش مي‌رود كه آسيب‌هاي جدي به فرد وارد مي‌كند و حتي منجر به خونريزي مي‌شود. 

نشانه ها و علائم وسواس كندن جوش

انواع وسواس نشانه‌هاي مشتركي دارند كه بروز افكار وسواسي و ناتواني فرد در كنترل و سركوب آن‌ها يكي از اين علائم مشترك است. در ادامه علائم وسواس كندن جوش را به طور خاص شرح داده‌ايم.

بروز دوره‌هاي متناوب كندن جوش كه منجر به آسيب به بافت پوست مي‌شوند، از راه‌هاي تشخيص اين اختلال است. يكي ديگر از علائم اين است كه فرد تلاش زيادي براي جلوگيري از كندن جوش مي‌كند و اقداماتي در اين زمينه انجام مي‌دهد، ولي موفق نمي‌شود. اين نوع وسواس مشكلات جدي در ارتباط با همسالان، پيشرفت شغلي و تحصيلي و عملكرد روزانه به همراه دارد.

زماني وسواس كندن جوش تشخيص داده مي‌شود كه علت پزشكي مانند بيماري‌هاي پوستي و يا بيماري‌هاي رواني مانند اسكيزوفرني وجود نداشته‌باشد. بيماران مبتلا به اين اختلال تنش زيادي براي كندن جوش خود احساس مي‌كنند و وسوسه‌ي انجام اين عمل به سراغشان مي‌آيد و بلافاصله پس از كندن جوش احساس لذت، آرامش و رهايي از تنش مي‌كنند.

دلايل ابتلا به وسواس كندن جوش

ابتلا به وسواس كندن جوش دلايل متعددي دارد كه با شناسايي و رفع آن‌ها مي‌توان به درمان نزديك‌تر شد. برخي از علل ابتلا به شرح زير هستند.

1. اختلالات همايند

يكي از دلايل ابتلا به اين اختلال، اختلالات همايندي است كه فرد با آن‌ها دست و پنجه نرم مي‌كند. اختلالاتي همچون وسواس فكري عملي، اضطراب و افسردگي مي‌توانند علت زيربنايي و زمينه‌ساز بروز وسواس‌كندن جوش باشند.

2. خشم و تنفر

در نظريه روانكاوي، علت بروز پديده جوش كندن خشم و تنفر فرد نسبت به وقايع و اطرافيان ذكر شده‌است؛ به اين معنا كه فرد خشم خود را با كندن جوش‌هايش نشان مي‌دهد و پس از آن احساس آسودگي مي‌كند.

3. عدم كنترل استرس

ناتواني در مديريت استرس و تنش‌ها عامل ديگري در بروز وسواس كندن جوش است؛ اغلب كساني كه به اين اختلال مبتلا هستند نمي‌توانند استرس و هيجانات خود را به شيوه‌اي سالم كنترل كنند به همين خاطر به رفتارهايي مثل كندن جوش روي مي‌آورند.

4. افزايش دوپامين

يكي ديگر از علل ابتلا به اين نوع وسواس افزايش دوپامين در بدن است كه به دنبال مصرف افراطي موادي همچون شيشه و كوكائين پديد مي‌آيد. مصرف اين گونه مواد باعث مي‌شود فرد احساس كند چيزي زير پوستش راه مي‌رود و با كندن جوش ها يا پوستش تلاش مي‌كند تا اين حس را از بين ببرد.

روند پيشرفت وسواس كندن جوش

وسواس كندن جوش ممكن است در هر سني رخ دهد، اما معمولا در دوران بلوغ كه جوش‌ها در قسمت‌هاي مختلف موجب ظاهري نامناسب مي‎‎‌شوند، اين رفتار آغاز مي‌شود. اين عارضه در شرايطي پيشرفت مي‌كند و شديدتر مي‌شود كه فرد دچار يك عارضه‌ي پوستي مانند جراحت يا عفونت شده و شروع به كندن آن قسمت مي‌كند. با اين كار جراحت بيشتر شده و بيمار از بهبود زخم جلوگيري مي‌كند، هر چه بيشتر اين كار را ادامه دهد جراحت و خارش پوست تشديد يافته و فرد بيشتر زخمش را مي‌كند و اين چرخه ادامه مي‌يابد.

كندن جوش هنگام مواجه با استرس و فشار نيز تشديد مي‌يابد؛ ممكن است فرد يك بار هنگام مواجه با رويداد استرس‌زا جوش‌هايش را بكند، با اين كار احساس آرامش كند و از آن به بعد براي تجربه‌ آن حس خوشايند اين عمل تبديل به يك عادت و پس از آن يك اختلال مي‌شود.

 

درمان اختلال كندن جوش

پيش از پرداختن به درمان بايد علت اصلي ابتلا تشخيص داده شود. در صورتي كه اختلالات همايند مثل افسردگي، اضطراب و اسكيزوفرني علت بروز آن باشند، نياز به مداخلات تخصصي و باليني روانشناس وجود دارد تا ابتدا اين اختلالات رفع شوند و سپس وسواس نيز از بين برود. يكي از روش‌هاي مؤثري كه جهت درمان وسواس كندن جوش از جانب متخصصان ارائه مي‌شود، روش وارونه‌سازي عادت است كه در آن تلاش مي‌شود عادت كندن جوش را با عادت ديگري جايگزين كنند.

1. كاهش استرس كندن جوش

يادگيري روش‌ها و راهكارهاي كنترل استرس از اصول اوليه درمان اين نوع وسواس به شمار مي‌رود. از آن‌جايي كه علائم وسواس كندن جوش به دنبال بروز رويدادهاي استرس‌زا هويدا مي‌شوند، بسيار اهميت دارد كه فرد را با استفاده از روش‌هاي مديريت استرس از بروز اين رفتار مصون داشت. اما گاه كنترل و كاهش استرس با وجود مشغله‌ها و مشكلات زياد كاري سخت به نظر مي‌رسد؛ در اين شرايط بهره‌مندي از مشاوره كنترل استرس و كمك گرفتن از فردي آگاه و باتجربه راهگشا خواهد بود. 

2. درمان وسواس شديد

براي درمان نوع شديد وسواس مي‌توان از دارو درماني تحت نظر روانپزشك بهره برد. اغلب داروهاي ضد افسردگي و ضدافسردگي سه حلقه‌اي جهت درمان وسواس پوست كني تجويز مي‌شود. مسئله‌اي كه وجود دارد اين است كه داروها اغلب عوارضي را به همراه دارند و به بهبودي كامل اختلال نمي‌انجامند. اين داروها تنها به كنترل و كاهش علائم كمك مي‌كنند. بنابراين پيشنهاد مي‌شود از درمان‌هاي شناختي رفتاري و روانكاوي نيز كمك بگيريد. اين روش‌ها اثرات دائمي دارند و لازم است تحت نظر مشاور مختصص صورت بگيرند.

جستجو راهي براي درمان جوش ها

هر چه جوش‎‌ها بيشتر دستكاري شده باشند، احتمال ايجاد جوشگاه بيشتر است، بنابراين علاوه بر درمان وسواس بايد به متخصص پوست براي درمان جوش‌ها نيز مراجعه كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس كندن جوش مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وسواس كندن جوش،
موضوع:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۴۹:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال يا وسواس كندن جوش يا جاي جوش كه همان وسواس‌پوست‌كني است، يكي از انواع وسواس‌هاي فكري_عملي است كه در آن فرد مبتلا ميل شديدي به كندن جوش‌هاي صورت يا بدن خود دارد. معمولا كندن جوش به قصد بهبود ظاهر پوست انجام مي‌شود، اما با دستكاري و كندن جوش‌ها منجر به بدتر شدن آن و گاه حتي ايجاد زخم‌هاي دائمي مي‌شود. ممكن است اين وسواس همزمان باعث كندن زخم، مو يا حتي خود پوست در نواحي مختلف بدن شود، اما تمركز بيمار بيشتر به جوش‌هاي صورتش است. ريشه اين بيماري در اضطراب و كمبود اعتماد به نفس بوده و براي درمان حتما بايد به متخصص روانشناسي مراجعه كرد.

 منبع: وسواس كندن جوش

وسواس كندن جوش چيست؟

اختلال كندن جوش در درسته‌ي اختلالات اضطرابي جاي مي‌گيرد و آن را در راهنماي تشخيصي و آماري بيماري‌هاي رواني زير مجموعه‌اي از وسواس پوست كني مي‌دانند. در اين نوع اختلال اضطرابي فرد به واسطه‌ي افكار اجبار كننده خود، ميل افراطي به كندن جوش‌هاي پوستي دارد. افراد مبتلا به اختلال كندن جوش براي كندن از ناخن، فشار انگشتان، سوزن و…. استفاده مي‌كنند و ممكن است ساعت‌ها به اين كار مشغول باشند. كندن جوش اغلب تا جايي پيش مي‌رود كه آسيب‌هاي جدي به فرد وارد مي‌كند و حتي منجر به خونريزي مي‌شود. 

نشانه ها و علائم وسواس كندن جوش

انواع وسواس نشانه‌هاي مشتركي دارند كه بروز افكار وسواسي و ناتواني فرد در كنترل و سركوب آن‌ها يكي از اين علائم مشترك است. در ادامه علائم وسواس كندن جوش را به طور خاص شرح داده‌ايم.

بروز دوره‌هاي متناوب كندن جوش كه منجر به آسيب به بافت پوست مي‌شوند، از راه‌هاي تشخيص اين اختلال است. يكي ديگر از علائم اين است كه فرد تلاش زيادي براي جلوگيري از كندن جوش مي‌كند و اقداماتي در اين زمينه انجام مي‌دهد، ولي موفق نمي‌شود. اين نوع وسواس مشكلات جدي در ارتباط با همسالان، پيشرفت شغلي و تحصيلي و عملكرد روزانه به همراه دارد.

زماني وسواس كندن جوش تشخيص داده مي‌شود كه علت پزشكي مانند بيماري‌هاي پوستي و يا بيماري‌هاي رواني مانند اسكيزوفرني وجود نداشته‌باشد. بيماران مبتلا به اين اختلال تنش زيادي براي كندن جوش خود احساس مي‌كنند و وسوسه‌ي انجام اين عمل به سراغشان مي‌آيد و بلافاصله پس از كندن جوش احساس لذت، آرامش و رهايي از تنش مي‌كنند.

دلايل ابتلا به وسواس كندن جوش

ابتلا به وسواس كندن جوش دلايل متعددي دارد كه با شناسايي و رفع آن‌ها مي‌توان به درمان نزديك‌تر شد. برخي از علل ابتلا به شرح زير هستند.

1. اختلالات همايند

يكي از دلايل ابتلا به اين اختلال، اختلالات همايندي است كه فرد با آن‌ها دست و پنجه نرم مي‌كند. اختلالاتي همچون وسواس فكري عملي، اضطراب و افسردگي مي‌توانند علت زيربنايي و زمينه‌ساز بروز وسواس‌كندن جوش باشند.

2. خشم و تنفر

در نظريه روانكاوي، علت بروز پديده جوش كندن خشم و تنفر فرد نسبت به وقايع و اطرافيان ذكر شده‌است؛ به اين معنا كه فرد خشم خود را با كندن جوش‌هايش نشان مي‌دهد و پس از آن احساس آسودگي مي‌كند.

3. عدم كنترل استرس

ناتواني در مديريت استرس و تنش‌ها عامل ديگري در بروز وسواس كندن جوش است؛ اغلب كساني كه به اين اختلال مبتلا هستند نمي‌توانند استرس و هيجانات خود را به شيوه‌اي سالم كنترل كنند به همين خاطر به رفتارهايي مثل كندن جوش روي مي‌آورند.

4. افزايش دوپامين

يكي ديگر از علل ابتلا به اين نوع وسواس افزايش دوپامين در بدن است كه به دنبال مصرف افراطي موادي همچون شيشه و كوكائين پديد مي‌آيد. مصرف اين گونه مواد باعث مي‌شود فرد احساس كند چيزي زير پوستش راه مي‌رود و با كندن جوش ها يا پوستش تلاش مي‌كند تا اين حس را از بين ببرد.

روند پيشرفت وسواس كندن جوش

وسواس كندن جوش ممكن است در هر سني رخ دهد، اما معمولا در دوران بلوغ كه جوش‌ها در قسمت‌هاي مختلف موجب ظاهري نامناسب مي‎‎‌شوند، اين رفتار آغاز مي‌شود. اين عارضه در شرايطي پيشرفت مي‌كند و شديدتر مي‌شود كه فرد دچار يك عارضه‌ي پوستي مانند جراحت يا عفونت شده و شروع به كندن آن قسمت مي‌كند. با اين كار جراحت بيشتر شده و بيمار از بهبود زخم جلوگيري مي‌كند، هر چه بيشتر اين كار را ادامه دهد جراحت و خارش پوست تشديد يافته و فرد بيشتر زخمش را مي‌كند و اين چرخه ادامه مي‌يابد.

كندن جوش هنگام مواجه با استرس و فشار نيز تشديد مي‌يابد؛ ممكن است فرد يك بار هنگام مواجه با رويداد استرس‌زا جوش‌هايش را بكند، با اين كار احساس آرامش كند و از آن به بعد براي تجربه‌ آن حس خوشايند اين عمل تبديل به يك عادت و پس از آن يك اختلال مي‌شود.

 

درمان اختلال كندن جوش

پيش از پرداختن به درمان بايد علت اصلي ابتلا تشخيص داده شود. در صورتي كه اختلالات همايند مثل افسردگي، اضطراب و اسكيزوفرني علت بروز آن باشند، نياز به مداخلات تخصصي و باليني روانشناس وجود دارد تا ابتدا اين اختلالات رفع شوند و سپس وسواس نيز از بين برود. يكي از روش‌هاي مؤثري كه جهت درمان وسواس كندن جوش از جانب متخصصان ارائه مي‌شود، روش وارونه‌سازي عادت است كه در آن تلاش مي‌شود عادت كندن جوش را با عادت ديگري جايگزين كنند.

1. كاهش استرس كندن جوش

يادگيري روش‌ها و راهكارهاي كنترل استرس از اصول اوليه درمان اين نوع وسواس به شمار مي‌رود. از آن‌جايي كه علائم وسواس كندن جوش به دنبال بروز رويدادهاي استرس‌زا هويدا مي‌شوند، بسيار اهميت دارد كه فرد را با استفاده از روش‌هاي مديريت استرس از بروز اين رفتار مصون داشت. اما گاه كنترل و كاهش استرس با وجود مشغله‌ها و مشكلات زياد كاري سخت به نظر مي‌رسد؛ در اين شرايط بهره‌مندي از مشاوره كنترل استرس و كمك گرفتن از فردي آگاه و باتجربه راهگشا خواهد بود. 

2. درمان وسواس شديد

براي درمان نوع شديد وسواس مي‌توان از دارو درماني تحت نظر روانپزشك بهره برد. اغلب داروهاي ضد افسردگي و ضدافسردگي سه حلقه‌اي جهت درمان وسواس پوست كني تجويز مي‌شود. مسئله‌اي كه وجود دارد اين است كه داروها اغلب عوارضي را به همراه دارند و به بهبودي كامل اختلال نمي‌انجامند. اين داروها تنها به كنترل و كاهش علائم كمك مي‌كنند. بنابراين پيشنهاد مي‌شود از درمان‌هاي شناختي رفتاري و روانكاوي نيز كمك بگيريد. اين روش‌ها اثرات دائمي دارند و لازم است تحت نظر مشاور مختصص صورت بگيرند.

جستجو راهي براي درمان جوش ها

هر چه جوش‎‌ها بيشتر دستكاري شده باشند، احتمال ايجاد جوشگاه بيشتر است، بنابراين علاوه بر درمان وسواس بايد به متخصص پوست براي درمان جوش‌ها نيز مراجعه كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس كندن جوش مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وسواس كندن جوش،
موضوع:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۴۹:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رفتار با همسر افسرده آن هم زماني كه تشخيص داده شده و همسرتان انتظار ديگه‌اي دارد، اهميت بيشتري پيدا مي‌كند. البته تشخيص كار متخصصان بهداشت روان است، اما خود شما با مشاهده برخي نشانه‌ها مي‌توانيد پي به رگه‌هاي افسردگي ببريد و اين گونه او را براي دريافت كمك تخصصي تشويق نماييد.

اين را هم بدانيد كه افسردگي يك نوع اختلال رواني است كه علاوه بر زمينه زيستي، عوامل محيطي هم نقش پررنگي در بروز آن دارند. پس رفتار شما با همسرتان در شدت يا بهبود بيماري او تاثير به سزايي داشته باشد. اما خود را نبايد مقصر بدانيد تنها كافي است به او نشان دهيد كه چقدر براي‌تان سلامتش اهميت دارد و براي حال خوش او تلاش‌تان را خواهيد كرد.

منبع: رفتار با همسر افسرده

رفتار با همسر افسرده چگونه است؟

 

رفتار با همسر افسرده از اهميت بالايي برخوردار است. شايد خيلي نگران شويد كه براي درمان افسردگي همسرتان چه كارهايي را بايد انجام دهيد؛ و مدام در جستجوي راه حل مهم باشيد. همسر افسرده شما بي عاطفه و بي تفاوت به نظر مي‌رسد و همين امر باعث ناراحتي شما مي‌شود. براي رفتار با همسر افسرده بايد از نشانه هاي افسردگي آگاه باشيد و احساسات او را درك كنيد. افراد افسرده شايد به هر چيزي واكنش خسته نشان دهند و رفتار كلافه كننده داشته باشند. حتما در روند بهبودي همسر شما نيز دخيل باشيد و او را حمايت كنيد. در اين مقاله راجع به روش هاي رفتار با همسر افسرده توضيح داده ايم.

چرا بايد رفتار خوبي با همسر افسرده ام داشته باشم؟

افسردگي يكي از شايع‌ترين اختلالات روانشناختي است كه رنج و درد بسياري را به بيمار افسرده و حتي اطرافيان او وارد مي‌كند. مرد / زن افسرده به شدت احساس غمگيني مي‌كنند، حوصله انجام كارهاي روزمره را ندارند و اغلب علاقه مندي‌هاي خود را به موضوعات مختلف از دست مي‌دهند. اين مسئله باعث مي‌شود كه در ابعاد مختلف زندگي نظير رسيدگي به امور منزل يا كارهاي بيرون از خانه، تربيت فرزندان، برقراري رابطه عاطفي و جنسي با مشكلات متعددي رو به رو شوند.

در نتيجه بايد گفت افسردگي هريك از زوجين مسئله‌اي فردي نيست بلكه افسردگي او كل خانواده و زندگي مشترك‌تان را تحت تاثير خود قرار داده. بنابراين بايد بتوانيد در اين شرايط اصول رفتار با همسر افسرده تان را بشناسيد و اقدامات مراقبتي لازم را انجام دهيد.

چند راهكار اساسي در طرز رفتار با همسر افسرده

افسردگي به معناي پايان راه نيست. بسياري از كساني كه به اين مشكل مبتلا مي‌شوند در صورت برخورداري از حمايت اجتماعي مناسب از جانب اطرافيان و قرار گيري تحت درمان‌هاي مناسب مي‌توانند بر مشكل خود غلبه كرده و روند بهبودي سريع‌تري را تجربه نمايند. در ادامه 5 راهكار كاربردي براي رفتار با همسر افسرده آورده‌ايم.

🔴 اطلاعات خود را در مورد افسردگي بالا ببريد

براي اينكه بتوانيد رفتار با همسر افسرده داشته باشيد، بايد پيش از هرچيز درك كنيد كه او در چه شرايطي قرار دارد. بسياري از افراد تصور روشني از افسردگي ندارند. براي مثال ممكن است آن را با يك دلگيري يا ناراحتي روزمره اشتباه بگيريد. اما اختلال افسردگي اساسي چيزي فراتر از احساسات ناخوشايندي است كه به طور طبيعي و در واكنش به موضوعات ناراحت كننده ايجاد مي‌شود.

در رفتار با همسر افسرده بايد به نشانه هاي غم او نيز دقت كنيد. در اين اختلال افراد علاوه بر احساس غمگيني و دچار بودن به خلق پايين در اكثر اوقات روز علائم ديگري را نيز تجربه مي‌كنند. كه از جمله آن‌ها بايد به از دست دادن علائق، كاهش انرژي، احساس خستگي مفرط، بروز مشكلاتي در تمركز، ايجاد تغييراتي در خواب و اشتها، كندي رواني حركتي، دچار شدن به احساس گناه و پوچي در زندگي، اشتغال ذهني با مرگ و خودكشي اشاره كرد. 

هم چنين در رفتار با همسر افسرده، احتمال افسردگي پنهاني هم وجود دارد. بيماران داراي افسردگي پنهان اغلب علائم افسردگي خود را سركوب مي‌كنند، همين امر باعث مي‌شود كه مشكل آن‌ها در قالب علائم جسماني، دچار شدن به انواع بيماري‌هاي عصبي، تحريك پذيري و ناتواني در كنترل خشم خود را نشان دهد. آشنايي با اين علائم به شما كمك مي‌كند تا زودتر از وضعيت رواني نامناسب همسرتان آگاهي پيدا كنيد و بتوانيد به موقع براي كمك به او بشتابيد.

🟢 طرز رفتار با همسر افسرده | در دسترس باشيد

گاهي اوقات كساني كه مبتلا به افسردگي هستند، نياز دارند كسي در كنارشان باشد، كسي كه بتواند بدون قضاوت به حرف‌هاي او گوش بسپارد و دركشان كند. نكته قابل توجه اينجاست كه در اين شرايط وقتي همسرتان با شما حرف مي‌زند يا درد و دل مي‌كند، نيازي نيست كه لزوما راهكار خاصي به او ارائه دهيد.

همين كه بتوانيد در رفتار با همسر افسرده، به موقع در دسترس باشيد و او را به خاطر احساساتش سرزنش نكنيد، كفايت مي‌كند. گاهي اوقات همين كه دست او را به گرمي بفشاريد، او را در آغوش بگيريد يا نوازشش كنيد به او احساس امنيت مي‌دهد و به او در كاهش هيجانات منفي كمك مي‌كند.

🟡 او را تشويق كنيد تا از يك درمانگر كمك بگيرد

در رفتار با همسر افسرده، بايد از يك درمانگر و متخصص راهنمايي بگيريد. دچار شدن به افسردگي چالش‌هاي زيادي در زندگي فردي و خانوادگي مبتلايان به افسردگي ايجاد مي‌كند. از جمله مهم‌ترين اين چالش‌ها مي‌توان به كاهش عملكرد در محيط كار، ناتواني در انجام كارهاي روزمره و آسيب ديدن روابط بين فردي اشاره كرد.

در اين شرايط هرچقدر بيمار ديرتر به متخصص براي درمان مشكل خود مراجعه كند، افسردگي شديد تر شده و مشكلاتش هم به تبع آن افزايش مي‌يابند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه بتوانيد همسرتان را براي مراجعه نزد روانشناس تشويق كنيد. از جمله كارهايي كه مي‌تواند در اين زمينه موثر باشد بايد به موارد زير اشاره كرد.

🔹 در مورد علائم افسردگي كه در همسرتان مي‌بينيد با او صحبت كنيد و در اين مورد بازخورد بدهيد.

🔹 نگراني‌هايي كه در مورد وضعيت رواني همسرتان داريد را با او در ميان بگذاريد و اجازه دهيد از افكار و احساسات‌تان مطلع باشد.

🔹به او نشان دهيد كه تمايل داريد به او كمك كنيد و در مسير بهبودي همراه او خواهيد بود. در اين زمان مي‌توانيد پيشنهاد مراجعه به يك روانشناس را مطرح نماييد.

🔹 در مورد روش‌هاي درماني مختلف و نويني كه براي درمان افسردگي وجود دارد با همسرتان صحبت كنيد.

🟠 علائم خودكشي را بشناسيد و نسبت به آن‌ها هشيار باشيد

حتما در رفتار با همسر افسرده، علائم خودكشي را شناسايي كنيد. احتمال بروز خودكشي هميشه در كساني كه به افسردگي اساسي مبتلا هستند، بيش از ساير افراد وجود دارد. برخلاف تصورات عمومي خودكشي پديده‌اي قابل پيشگيري است و با شناسايي علائم آن مي‌توان به موقع به كسي كه با افكار مرگ دست و پنجه نرم مي‌كند ياري رساند. از همين رو در صورت مشاهده علائم زير در همسرتان حتما آن‌ها را جدي گرفته و در مورد آن با متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس صحبت كنيد. برخورد شما با همسر ( شوهر يا زن ) افسرده تان تاثير زيادي در تصميمات او دارد.

🔸 حرف زدن در مورد خودكشي يا آرزوي مرگ

🔸 انجام اقدامات جدي در راستاي خودكشي نظير خريد اسلحه يا داشتن هرگونه برنامه ديگر براي اين كار

🔸بروز تغييرات خلقي بسيار شديد (كساني كه تصميم قطعي براي خودكشي مي‌گيرند ممكن است به يك باره از فاز افسردگي خارج شده و احساسات مثبت غير قابل پيش بيني را بروز دهند. چرا كه آن‌ها از اينكه مي‌توانند به زندگي خود خاتمه دهند خوشحال هستند. در نتيجه لازم است در مورد اين تغييرات ناگهاني هشيار باشيد)

🔸 بروز احساس ناتواني مفرط در زندگي و نااميدي شديد

🔸 بخشيدن اموال و وسايل خود به ديگران

🔸نوشتن وصيت نامه يا هرگونه عملي مبني بر خداحافظي با اطرافيان

رفتار و با همسر افسرده اهميت زيادي دارد، اما به ياد داشته باشيد كه شما هم انسان هستيد و نمي‌دانيد چه آينده‌اي در انتظارتان هست. بنابراين هرگز خود را مقصر ندانيد و براي حل مسائل از متخصصين كمك بگيريد.

🟤 خانه را به محيطي امن و آرام تبديل كنيد

محيط خانه در وضعيت خلقي و رواني همسرتان نقش بسزايي ايفا مي‌كند. در همين راستا تلاش كنيد در طول درمان اقدامات زير را انجام دهيد و هرگز در رفتار با همسر افسرده تان بيماري او را فراموش نكنيد.

🔻 سعي كنيد به همسرتان كمك كنيد تا در كنار شما از سبك غذايي سالمي پيروي كند. خوردن غذاهاي مقوي و سالم مي‌تواند تا حد زيادي در روند درمان موثر باشد.

🔻 در محيط خانه فضاي شادي ايجاد كنيد، گاهي به همسرتان پيشنهاد دهيد تا با يكديگر به يك ورزش دو نفره بپردازيد. انجام ورزش يكي از راه‌هاي طبيعي براي ترشح مواد شادي آور در مغز است.

🔻برنامه زندگي خود را منظم كنيد. براي مثال هر روز در ساعات خاصي وعده‌هاي غذايي خود را ميل كنيد و هر شب در ساعت خاصي به رختخواب برويد.

🔻 تلاش كنيد سطح استرس‌هاي محيطي را تا حد امكان كاهش دهيد. در همين راستا بهتر است براي حل اختلاف‌ها راه حل‌هاي موثرتري در نظر بگيريد و در صورت نياز از يك خانواده درمانگر كمك بگيريد.

🟣 صبور باشيد و او را به آرامش دعوت كنيد

يكي از روش هاي رفتار با همسر افسرده، صبوري است. بايد حتما در قبال اين منفي نگري ها و رفتارهاي افسرده همسر، صبر داشته باشيد. و او را نيز به آرامش دعوت كنيد. همسر افسرده از نشانه هاي خود با خبر نيست اما زماني كه تحت درمان قرار بگيرد نسبت به شرايط خود آگاه مي‌شود. بايد او را به صبر و آرامش دعوت كنيد. زيرا برداشت هاي منفي اين افراد بسيار زياد است.

كلام آخر

براي رفتار با همسر افسرده حتما بايد اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهيد و هم چنين در قبال افسردگي همسرتان حمايت گونه برخورد كنيد. اينكه شما از اين اختلال خسته شويد امري طبيعي است. و زماني كه رفتار حمايت گونه داشته باشيد مي‌توانيد در بهبودي سريع همسر دخيل باشيد. براي حمايت همسر حتما بايد از روانشناس كمك بگيريد.  مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتار با همسر افسرده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

در صورتي كه همسرمان براي درمان افسردگي مايل به كمك گرفتن از يك روانشناس نباشد بايد چه كار كنيم؟

در اين شرايط مي‌توانيد ابتدا خودتان به متخصص مراجعه كنيد، علائم همسرتان را با درمانگر در ميان بگذاريد و در اين زمينه كمك بگيريد. روانشناس با پيشنهاد روش‌هايي نظير مشاوره تلفني و توسعه مهارت‌هاي ارتباطي شما مي‌تواند كمك كند تا به طور موثرتري همسرتان را براي مراجعه تشويق نماييد.

نحوه رفتار با شوهر افسرده چطور بايد باشد؟

هرگز افسردگي او را ناچيز نشماريد
در مورد افسردگي اش اطلاعات بيشتري كسب كنيد
او را تنها نگذاريد و در كنارش باشيد
او را تشويق به گرفتن كمك تخصصي كنيد
به او گوش دهيد هر چند صحبت هايي ساده و روزمره مي كند

نحوه رفتار با زن افسرده براي شاد كردن او چگونه بايد باشد؟

او را تنها نگذاريد
به تغييرات خلقي او در طول ماه توجه كنيد
براي درمان تشويقش كنيد و به او اطمينان دهيد كه تا به دست آوردن سلامت كامل از او حمايت مي كنيد
از كمك متخصصين و نزديكان استفاده كنيد

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رفتار با همسر افسرده،
موضوع:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۷:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اعتماد در خانواده مستلزم برخورداري از روحيه همدلي اعضا خواهد بود. به طور كلي افراد در روابط خود به اعتماد نياز دارند. طبيعي است كه گاهي دچار خطا شويم و اعضاي خانواده حس اعتماد خود را نسبت به ما از دست بدهند. اما هميشه مي‌توان جبران كرد. جلب اعتماد و يا مورد اعتماد بودن به عوامل مختلفي بستگي دارد و هر خانواده اي معيار خود را براي آن خواهد داشت. به طوركلي ارتباط قوي ميان اعضا، آنها را از انجام كارهايي كه سبب لطمه به اين موضوع شود؛ باز مي‌دارد. فراموش نكنيد كه اين مفهوم به راحتي به دست نمي‌آيد و از طرفي شايد با كوچك ترين مسئله اي از بين برود. رعايت برخي نكات در خانواده باعث افزايش حس اعتماد و همبستگي بيشتر ميان اعضا خواهد شد. 

منبع: اعتماد در خانواده | چگونه اعتماد پدر و مادرم را جلب كنم

 

اعتماد در خانواده

همه ما همواره تلاش مي‌كنيم كه مورد اعتماد خانواده باشيم و آنها را ناراحت نكنيم. در واقع مورد اعتماد واقع شدن يكي از نيازهاي عاطفي ضروري انسان است. افراد دوست دارند كه ديگران به آنها اعتماد كرده و حس امنيت داشته باشند. اعضاي خانواده به دليل ارتباط بسيار نزديك، به اعتماد يكديگر نياز داشته و بايد از همديگر حمايت كنند. اگر اعتماد در خانواده كه كوچك ترين جامعه، محسوب مي‌شود؛ نباشد، افراد در جوامع بزرگتر نيز دچار عدم امنيت رواني خواهند شد. 

چگونگي جلب اعتماد در خانواده

همانطور كه گفته شد؛ هر خانواده اي ملاك هاي معيني براي ايجاد حس اعتماد در خانواده دارند. براي مثال برخي با راستگويي به فرزند خود اعتماد مي‌كنند و يا اينكه ادب را رعايت كند. اما برخي ديگر معيارهاي ديگري دارند. اما به طور كلي برخي از موضوعات مورد تاييد اكثريت افراد هستند و همه بر سر آنها توافق دارند. در اين قسمت به توضيح برخي از اين موضوعات خواهيم پرداخت.

📌راستگويي براي بالابردن اعتماد در خانواده

قطعا يكي از مهم ترين روش هاي جلب اعتماد در خانواده، راستگويي و صداقت است. قطعا هيچكس مايل به شنيدن دروغ نيست و اينكار باعث از بين رفتن حرمت ها در خانواده مي‌شود. بهتر است در مورد هر مسئله راستش را بگوييد و هيچ چيز را پنهان نكنيد. در شرايط بحراني، خانواده مي‌تواند از شما حمايت كند. اما اگر واقعيت را مخفي كنيد؛ اوضاع بدتر خواهد شد. مسئوليت اشتباه خود را پذيرفته و هميشه صادق باشيد. طبيعي است كه در ذهن خود فاجعه سازي كنيم و از روي ترس دروغ بگوييم؛ اما خانواده ترين امن ترين پناهگاهي است كه مي‌توانيد به آن پناه ببريد. 

📌رعايت ادب و احترام | اعتماد در خانواده

يكي ديگر از روش هاي بالابردن اعتماد در خانواده رعايت ادب و احترام است. اين مورد فقط محدود به نحوه صحبت كردن نيست. بلكه بايد در نحوه رفتار نيز به اخلاق پايبند باشيد. علاوه بر احترام به والدين، احترام گذاشتن به افراد كوچك تر هم ضروري است. قطعا اگر شما به ديگر اعضا احترام بگذاريد؛ آنها نيز به شما احترام گذاشته و ميزان علاقه و صميميت نيز بيشتر مي‌شود. برخي تصور مي‌كنند انجام رفتارهاي بي ادبانه، به معناي صميميت است. اما اينگونه نيست و با اينكار فقط اعضاي خانواده از نسبت بهم ديد منفي گرايانه پيدا مي‌كنند.

📌ارتباط موثر با اعضاي خانواده

براي برخي ارتباط با خانواده فقط به انجام كارهاي پيش افتاده، آنهم به صورت اجباري، محدود مي‌شود. براي مثال آنها فقط براي غذاخوردن خانواده خود را مي‌بينند. اما اين موضوع پس از مدتي سبب از بين رفتن اعتماد در خانواده خواهد شد. ارتباط اعضاي خانواده با هم بايد بيشتر و موثرتر باشد.

آنها بايد با يكديگر درمورد مسائل مختلفي حرف زده و حتي به سخنان يكديگر با دقت گوش دهند. براي برخي از والدين هميشه ارتباط يك طرفه است و آنها صحبت كرده و به فرزند اجازه اظهار نظر نمي‌دهند. اما اين اشتباه است و همه اعضا بايد حق حرف زدن و انتقاد كردن، داشته باشند.

📌تعهد و وفاداري نسبت به يكديگر

اعضاي خانواده بايد نسبت به يكديگر متعهد و وفادار باشند. تعهد باعث بيشتر شدن ميزان اعتماد در خانواده مي‌شود و آنها را به يكديگر نزديك تر مي‌سازد. گاهي اين تعهد نسبت به وظايف و مسئوليت هايي است كه در خانواده دارا هستيم. به اين معنا كه آنها را به عهده شخص ديگري نگذاريم و يا حتي به آنها پايبند باشيم. اگر تعهد ميان اعضاي يك خانواده شكل بگيرد؛ افراد در روابط ديگر خود هم متعهد خواهند ماند. در انجام كارهاي مختلف در خانواده بايد متعهد باشيم و از ديگر اعضا نيز كمك بگيريم.

اعتماد در خانواده پس از يك بحران

معمولا بعد از گذراندن يك بحران در خانواده، همه چيز شكل ديگري به خود گرفته و تغيير مي‌كند. در اين شرايط رفتار اعضاي خانواده با يكديگر بسيار مهم است. نبايد به دنبال مقصر گشت و همه افراد بايد با هم تلاش كنند كه مشكل پيش آمده حل شود. اعضاي خانواده بايد كنار يكديگر مانده و از يكديگر حمايت كنند. برخي از اقداماتي كه مي‌توان بعد از بروز يك اتفاق در خانواده انجام داد؛ شامل موارد زير مي‌شود.

⭕تلاش براي جبران

انسان جايزالخطاست و هر فردي در زندگي مرتكب اشتباهاتي مي‌شود. نكته مهم اينجاست كه فرد به زودي متوجه شده و سعي در جبران داشته باشد. احتمالا اين شرايط فشار زيادي را به فرد خطاكار وارد خواهد كرد. اما وقتي اعضاي خانواده تلاش فرد را براي جبران و درست كردن اوضاع ببينند؛ نه تنها او را بخشيده، بلكه به او كمك نيز مي‌كنند. همين موضوع سبب شكل گيري دوباره اعتماد در خانواده خواهد شد و افراد را از انجام دوباره آن منع خواهد كرد.

⭕عذرخواهي | اعتماد در خانواده

براي عده اي معذرت خواهي كردن، كاري بسيار دشوار محسوب مي‌شود. اما در واقع اولين قدم براي جبران اشتباه و همچنين دستيابي به اعتماد در خانواده، عذرخواهي خواهد بود. اينكار نشان دهنده احساس ندامت و پشيماني شماست. به هر حال بايد در مورد خطاي انجام شده، با اعضاي خانواده صحبت كرد و آنها را در جريان گذاشت. بايد طلب بخشش كرده و از اعضاي خانواده فرصتي ديگر بخواهيم.

⭕فرصت دوباره

براي برخي اولين اشتباه، آخرين اشتباه مي‌شود و ديگر هرگز به آن فرد اعتماد نخواهند كرد. اما براي ايجاد اعتماد در خانواده، اعضا بايد بخشش و گذشت داشته باشند و با توجه به تلاش فرد براي جبران، به او فرصتي دوباره بدهند. اعضاي خانواده بايد صبور بوده از بروز واكنش هاي افراطي و نادرست جلوگيري كنند. مديريت اوضاع معمولا به دست والدين انجام مي‌شود. اما همه اعضا بايد با يكديگر همكاري داشته و تلاش كنند.

سخن پاياني

خانواده از سرمايه هاي ارزشمند هر فردي است كه بايد براي حفظ آرامش و همبستگي آن تلاش كرد. حاصل اعتماد در خانواده احترام و همدلي است. از خانواده قدرداني و تشكر كرده و علاقه خود را نسبت به آنها ابراز كنيد. هرچه ويژگي هاي مثبت را بيشتر در خود تقويت كنيد؛ از طرف خانواده نيز بيشتر احساس اعتماد و امنيت را دريافت خواهيد كرد. حتي مي‌توانيد از از يك مشاور خانواده نيز در اين زمينه كمك بگيريد. در اين راه صبور بوده و سنجيده عمل كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتماد در خانواده مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چگونه اعتماد خانواده را جلب كنيم؟

راه هاي مختلفي براي جلب اعتماد خانواده وجود دارد و هر خانواده اي شرايط خاص خودش را خواهد داشت. اما به طور كلي با پايبندي به صداقت، احترام، ارتباط موثر و همچنين با تلاش براي جبران اشتباهات، مي‌توان حس اعتماد را ميان اعضا تقويت كرد.

منبع: اعتماد در خانواده | چگونه اعتماد پدر و مادرم را جلب كنم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۰:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ييتاثير استرس بر اسپرم و به طور كلي عملكرد جنسي مردان را نمي‌توان ناديده گرفت. مطالعات علمي در 20 سال گذشته، ارتباط احتمالي بين استرس رواني و ناباروري را نشان داده است. يعني مرداني كه احساس استرس دارند، احتمالا كاهش تستوسترون، كاهش تعداد اسپرم، توليد غير طبيعي اسپرم و كاهش تحرك اسپرم را تجربه مي كنند كه همه اين عوامل مي توانند در باروري مردان تأثير زيادي داشته باشند.

ناباروري مردان يك بيماري شايع در بين زوجين است. در حدود 50 درصد موارد، ناباروري زوجين به شريك مرد نسبت داده مي شود كه عمدتا به دليل نارسايي در اسپرم زايي است. مطالعات متعددي ارتباط بين كيفيت اسپرم و وجود عوامل استرس زاي سبك زندگي مانند حوادث شغلي و… را بررسي كرده اند. به طور كلي اين مطالعات شواهدي را ارائه مي دهند كه كيفيت اسپرم توسط استرس رواني مختل مي شود. بنابراين ما در اين مقاله قصد داريم، تأثير استرس بر اسپرم و باروري مردان را مورد بحث قرار دهيم. 

منبع: تاثير استرس بر اسپرم | رابطه اضطراب و باروري مردان

تأثير استرس بر اسپرم

تأثير استرس روي هر فردي متفاوت است. درحالي كه مقداري  از آن طبيعي و قابل كنترل مي باشد، اما زماني كه اين استرس طاقت فرسا مي شود، مي تواند بر باروري و سلامت كلي افراد تأثير منفي بگذارد. استرس بر غلظت و مورفولوژي اسپرم و همچنين توانايي آن در بارور كردن تخمك تأثير مي گذارد. محققان با ارزيابي هاي ذهني و عيني دريافتند كه كيفيت مايع مني با استرس رواني نسبت معكوس دارد. به طوريكه هر چقدر استرس بالاتر برود، كيفيت اسپرم كمتر مي شود.

از آن جايي كه از بين بردن استرس يك گزينه نيست، بهترين راه حل اين است آنچه را كه مي توانيد، كنترل كنيد. خوشبختانه تكنيك هايي وجود دارد كه مي توانيد از آن ها براي كمك به كاهش  تاثير استرس بر اسپرم، استفاده كنيد. در ادامه برخي از راه هايي كه به كاهش استرس كمك مي كنند را معرفي كرده ايم:

  • تنفس عميق
  • پياده روي سريع
  • انجام ورزش هاي هوازي به طور منظم
  • مديتيشن يا مراقبه
  • مشغول شدن با سرگرمي هايي كه از آن لذت مي بريد

نقش استرس بر باروري مردان

استرس بخش برجسته اي از هرجامعه اي مي باشد و ناباروري به خودي خود استرس زا است. كه به دليل فشارهاي اجتماعي، آزمايش، تشخيص، درمان، شكست و حتي هزينه هاي درمان هستند كه با آن همراه مي باشند. بنابراين با توجه به اينكه پارامترهاي اسپرم به طور بالقوه با استرس مرتبط هستند، وجود استرس مي تواند هورمون لوتئينيزه كننده و ضربان تستوسترون را كاهش دهد.

در نتيجه باعث كاهش اسپرماتوژنز و كيفيت اسپرم مي شود كه اين به نوبه خود موجب ناباروري در مردان خواهد شد. تاثير استرس با اسپرم يك رابطه دو طرف است. درواقع هم كيفيت و ميزان اسپرم از استرس تاثير مي‌پذيرد و هم بروز هرگونه مشكل در اين زمينه خود باعث استرس خواهد شد. 

📌استرس چگونه بر كيفيت اسپرم تأثير مي گذارد

بررسي ها نشان مي دهند كه استرس طولاني مدت و شديد، مانند استرس و فشار كاري براي مردان، كيفيت اسپرم را كاهش مي دهد. به طوريكه تا 47 درصد افزايش احتمال اختلال در تحرك اسپرم، در يك زمان استرس زا وجود دارد درحاليكه كه در حالت عادي اين احتمال بسيار كم و غيرممكن است.

اگرچه مكانيسم تأثير استرس بر اسپرم هنوز به طور كامل بررسي نشده است اما به گفته محققان، استرس مي تواند باعث ترشح هورمون هاي استروئيدي گلوكوكورتيكوئيدها شود. اين هورمون ها مي توانند سطح تستوسترون و همچنين توليد اسپرم را كاهش دهند.

استرس اكسيداتيو ( استرسي كه بر اثر از بين رفتن تعادل بين آنتي اكسيدان ها و راديكال هاي آزاد در بدن ايجاد مي شود و تأثير جدي بر سلامت جسم دارد) يك احتمال ديگر است كه بر كيفيت اسپرم و باروري تأثير منفي مي گذارد.

📌نقش عوامل روانشناختي بر تاثير استرس بر اسپرم

رابطه بين ناباروري و استرس رواني پيچيده است. از يك سو، زوج هايي كه با اين مشكل دست و پنجه نرم مي كنند در مقايسه با زوج هايي كه مشكلي در باروري ندارند، در معرض استرس بيشتري قرار مي گيرند. همچنين در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به اختلالات روانشناختي هستند. از طرفي علاوه بر عوارض رواني كه ممكن است به دليل ناباروري رخ دهد، مجموعه اي از عوارض جانبي ديگر نيز مي تواند توسط هورمون ها و داروهاي مورد استفاده براي درمان ناباروري ايجاد شود.

روان درماني اصلي ترين راه حل براي زوجيني است كه از هر نوع ناباروري رنج مي برند. در حالت ايده آل، مشاوره بايد قبل از شروع هرگونه مداخله پزشكي براي كمك به اين مشكل آغاز شود و بايد براي كنترل تاثير استرس بر اسپرم از متخصص اورولوژيست و روانپزشك به طور همزمان كمك گرفت.

📌ناباروري مردان، دليل ايجاد استرس

ناباروري مي تواند باعث ناراحتي رواني، استرس عاطفي و مشكلات مالي براي هر دو طرف شود. واكنش هاي معمول به ناباروري شامل: شوك عصبي، غمگين، افسردگي، نا اميدي، از دست دادن عزت نفس و اعتماد به نفس و در نهايت از دست دادن حس كنترل عمومي است. 

اگرچه ناباروري يك موضوع تهديد كننده براي زندگي نمي باشد، اما همچنان يك تجربه استرس زا براي زوجين محسوب مي شود. علاوه براين، زوج هاي نابارور اغلب احساسات وعقايد خود را پنهان مي كنند. زيرا ناباروري هنوز يك موضوع خصوصي تلقي مي شود. بنابراين ممكن است زوج هاي نابارور در معرض فشار اجتماعي نيز قرار گيرند.

ناباروري مي تواند رابطه فردي با شريك زندگي خود و همچنين دوستان و خانواده را مورد آسيب قرار دهد. بنابراين اين زوج ها با مشكلاتي از قبيل كاهش تعامل اجتماعي به خصوص با افرادي كه داراي فرزند هستند درگير شوند.

با توجه به مواردي كه در بالا ذكر شد، مي توان گفت كه ناباروري نيز به نوبه خود مي تواند منجر به استرس و فشار زياد بشود. اين باعث مي شود كه تلاش زوجين براي بارداري مجدد بي نتيجه بماند. بنابراين توصيه ما اين است كه براي پيشگيري از بروز تاثير استرس بر اسپرم، در كنار انجام روند درمان پزشكي براي ناباروري، حتما به روانشناس و يك مشاور متخصص در اين زمينه مراجعه كنيد.

روش هايي براي مقابله با ناباروري ناشي از استرس

در ادامه چند پيشنهاد براي مقابله با استرس و همچنين كاهش ميزان تاثير استرس بر اسپرم وجود دارد كه مي تواند به شما كمك كند. در اين مسير حتما از متخصص كمك گرفته و صبور باشيد. همچنين از انجام روش هاي خودسرانه و ناگهاني نيز خودداري فرماييد.

⭕روان درمانيتك

روان درماني يك راه مهم است كه بايد به زوج هايي كه به هر دليلي از ناباروري رنج مي برند توصيه شود. پرداختن به مشكلات رواني مانند افسردگي، اضطراب، استرس و پيدا كردن راه حلي براي درمان به افزايش شانس بارداري كمك مي كند. تاثير استرس بر اسپرم از آن چيزي كه تصور مي‌كنيد؛ جدي تر است. به همين دليل با انجام تمرينات روانشناختي، اضطراب خود را كنترل كنيد.

 ⭕تكنيك هاي آرامش بخش | تاثير استرس بر اسپرم

باتوجه به اينكه ناباروري و درمان آن اغلب باعث استرس قابل توجهي مي شوند، تكنيك هاي آرام سازي متعدد توسط متخصصان توصيه مي شود كه شامل: مديتيشن، تنفس عميق، يوگا و… است. براي انجام صحيح اين تمرينات از يك روانشناس و يا سكستراپيست كمك گرفته و حتي با همسر خود اين تمرينات را انجام دهيد. اين روش ها تاثير استرس بر اسپرم را به حداقل مي‌رسانند.

⭕خود مراقبتي را تمرين كنيد

اين بدان معنا است كه با خودتان خوب رفتار كنيد. به اندازه كافي بخوابيد، خوب ورزش كنيد، با ديگران وقت بگذرانيد و كاري كه به نفعتان است انجام دهيد. به عبارتي مي توان گفت “ياد بگيريد دوست خود باشيد”. بطوركلي اصلاح سبك زندگي، در تاثير استرس بر اسپرم موثر است. دوري از خودارضايي و يا تماشاي فيلم هاي پورن نيز بخشي از خودمراقبتي خواهند بود. همچنين رژيم غذايي خود را نيز تغيير دهيد.

 ⭕بر روي كار خود تمركز كنيد | تاثير استرس بر اسپرم

مشغول شدن و فعال ماندن در پروژه هاي كاري مي تواند حواس شما را پرت كند. اين كار به شما احساس موفقيت مي دهد و عزت نفسي كه كم شده بود را بر مي گرداند. در واقع بي تحركي و اضافه وزن، خود از دلايل مشكلات جنسي مردان محسوب خواهند شد. همچنين كار و فعاليت سبب كم شدن تاثير استرس بر اسپرم خواهند شد.

⭕تجديد ساختار شناسي را امتحان كنيد

تجديد ساختار، به ايجاد ديدگاه هاي جديد اشاره دارد. اين اصطلاح در واقع به ما مي گويد كه مي توانيم به روشي جديد فكر كنيم و نتيجه آن نيز مي تواند رفتارها و احساست جديد باشد. به عنوان مثال، وقتي روي افكار نااميد كننده تمركز مي كنيم، نه تنها خودمان بلكه همه اطرافيانمان را متقاعد مي كنيم كه اميدواري، ارزش وقت و انرژي صرف كردن را ندارد.

اين فرايند فكري معمولا يكي از اصلي ترين دلايل ترك درمان، توسط بيماران نابارور است. اينكار قطعا با كمك روانشناس براي كاهش تاثير استرس بر اسپرم، امكانپذير خواهد بود.

چه زماني به پزشك مراجعه كنيم | تاثير استرس بر اسپرم

نبايد اجازه دهيد كه در استرس غرق شويد و سپس به فكر حل مشكلتان بي‌افتيد. بايد سلامت روان خود را در اولويت قرار داده و اگر با استرس زياد دست و پنجه نرم مي كنيد و اين احتمال را مي دهيد كه استرس شما موجب ايجاد مشكلاتي از قبيل اختلال در كيفيت اسپرم و … مي شود، فورا به پزشك مراجعه و روند درمان را شروع كنيد. تاثير استرس بر اسپرم به عوامل زيادي بستگي دارد كه بايد آنها را شناسايي و كنترل كرد.

سخن آخر

به طور كلي، مرداني كه سطوح بالايي از استرس را تجربه مي كنند، تعداد اسپرم، كيفيت و همچنين تحرك اسپرم كمتري دارند. اگرچه استرس تأثير منفي بر اسپرم مي گذارد، اما اگر افراد تحت درمان قرار بگيرند و حمايت شوند، مي توانند از اين مشكل به خوبي عبور كنند و به راحتي داراي فرزند بشوند. از روش هاي ذكر شده براي كنترل تاثير استرس بر اسپرم استفاده كرده و در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير استرس بر اسپرم مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره زناشويي از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: تاثير استرس بر اسپرم | رابطه اضطراب و باروري مردان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۱۰:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از دلقك يا كلروفوبيا به معني ترس غير منطقي و افراطي از دلقك و يا حتي چيزهايي است كه براي فرد دلقك را تداعي مي‌كنند. افراد نسبت به مسائل مختلفي فوبيا دارند كه فوبيا از دلقك نيز شامل آن خواهد شد. افراد تحت تاثير فوبيا، علائم مختلفي را تجربه كرده و جنبه هاي زيادي از زندگي آنها تحت تاثير قرار مي‌گيرد.

معمولا اين نوع ترس بيشتر در كودكان و يا افرادي كه وارد دوره ميانسالي شده اند؛ ديده مي‌شود. اين اختلال به تازگي به رسميت شناخته مي‌شود و تقريبا از سال 1990 آشكار شد. با اينكه دلقك ها هميشه يادآور خاطرات شاد هستند اما براي برخي ايجاد اضطراب كرده و احساسات منفي ايجاد مي‌كند. 

منبع: ترس از دلقك | علت و درمان كلروفوبيا

ترس از دلقك

با اينكه چهره و گريم برخي از دلقك ها كمي حالت ترسناك به خود مي‌گيرد؛ اما به طوركلي دليل منطقي براي ترسيدن از آن وجود ندارد. در سالهاي اخير فيلم هاي زيادي در اين مورد فرهنگ سازي كرده اند كه داشتن ترس از دلقك، موضوع غيرطبيعي نيست. اما از طرف ديگر بسياري را نسبت به دلقك ها بدبين و بي علاقه كرده است. معمولا در موقعيت هاي زيادي با دلقك ها مواجهه نمي‌شويم. اما براي افرادي كه به اين نوع از فوبيا مبتلا هستند؛ حتي فكر كردن و يا ديدن تصاويري با اين مضمون نيز آزاردهنده خواهد بود.

ميزان شيوع ترس از دلقك

به طور كلي آمار دقيقي از اين موضوع در دسترس نيست. اما طبق آخرين تحقيقات، تقريبا، از هر 10 بزرگسال، يك نفر به اين فوبيا مبتلاست. همچنين از هر 1000 كودكي كه در مراكز درماني بستري هستند؛ 10 نفر از آنها از ديدن دلقك ها دچار حمله پنيك خواهند شد. نكته جالب اينجاست كه تعداد زيادي از اين 10 نفر دختر هستند. حتي براي ترس از دلقك، سن دقيقي نيز نمي‌توان تعيين كرد؛ چرا كه علائم اين اختلال در برخي از كودكان زير سه سال هم مشاهده شده است.

علت شكل گيري ترس از دلقك چيست؟

معمولا علت شكل گيري ترس از دلقك به طور دقيق مشخص نيست و از سن خيلي كم ايجاد مي‌شود؛ با اينكه كودكان قبل از سن 3 سالگي هيچ تصوري از مفهوم ترس ندارند. طبق تحقيقاتي كه بر 250 نوجوان چهارده تا شانزده ساله در انگلستان انجام شده است؛ مشخص شد كه اكثريت آنها از تركيب بيمارستان با ايده دلقك مي‌هراسند. عملكرد و ساختار مغز نيز بر ايجاد فوبيا موثر هستند. همچنين محيط و ژنتيك نيز نقش موثري در بروز ترس از دلقك دارند. در واقع ژنتيك احتمال انتقال ترس را افزايش داده و همچنين عوامل محيطي سبب شدت و بروز اين فوبيا خواهد شد.

علائم ترس از دلقك

بسته به ميزان و شدت ترس از دلقك، علائم مختلفي در افراد بروز خواهد كرد. اين علائم دائمي نبوده و فقط در صورت مواجهه با دلقك ظاهر مي‌شوند. همچنين شدت آنها نيز متفاوت خواهد بود. برخي از نشانه هاي اين فوبيا شامل موارد زير مي‌شوند.

🔷تپش قلب

🔷بالارفتن ريتم تنفسي

🔷حملات پنيك

🔷تعريق

🔷اضطراب و بي قراري

🔷خشكي دهان

🔷مسخ شخصيت

🔷شروع شدن گريه

تشخيص ترس از دلقك

با اينكه اين اختلال در كتابچه تشخيصي آماري اختلالات رواني، ثبت نشده است؛ اما بسياري از افراد به آن مبتلا هستند. هيچ معيار مشخصي براي تشخيص آن نيست؛ اما راه هايي براي درمان آن وجود دارند. معمولا تشخيص ترس از دلقك با كمك معيارهاي ساير فوبياها امكانپذير خواهد بود و براي درمان نيز مي‌توان از روش هاي درماني مختلف كمك گرفت. براي تشخيص دقيق معمولا متخصصين، سوال هاي مختلفي را از افراد خواهند پرسيد. براي مثال درهنگام نزديكي با دلقك ويا حتي تصاوير و فيلم هايي از اين قبيل چه حسي را تجربه مي‌كنيد و يا به طور ذاتي احساس ترس نسبت به دلقك داشته و از آن دوري مي‌كنيد.

پيامدهاي ترس از دلقك

قطعا ترس از دلقك پيامدهايي براي افراد ايجاد مي‌كند. اين ترس گاهي فلج كننده شده و افراد را از انجام كارهاي روزانه خود منع مي‌كند. ترس يك احساس طبيعي و ضروري بوده و در بسياري از مواقع ما را از خطر نجات مي‌دهد. اما قطعا دلقك عامل آسيب زايي در زندگي محسوب نمي‌شود. به همين دليل سبب بروز عوارضي در زندگي روزمره خواهد شد. برخي از اين پيامدها شامل انزوا و گوشه گيري، افسردگي، بروز اضطراب مزمن و حتي اختلالات جسماني، مي‌شود.

روش هاي درماني ترس از دلقك

قطعا موثرترين روش براي درمان ترس از دلقك مراجعه به روانشناس خواهد بود. روانشناسان نيز از روش هاي متعددي براي درمان اين فوبيا استفاده خواهند كرد. قطعا در طول درمان، بيمار احساسات مختلفي را تجربه خواهد كرد. اما نبايد درمان را نيمه كار رها كند و يا خود به صورت ناگهاني براي غلبه بر ترس با دلقك مواجه شود. درمان اصولي اين اختلال با كمك روش هاي زير و توسط روانشناس ميسر خواهد بود. 

📌مواجهه درماني

مواجهه درماني از روش هاي موثر در درمان انواع فوبيا و ترس از دلقك محسوب مي‌شود. در اين روش درمانگر به صورت قدم به قدم بيمار را با موضوعات مختلفي كه به دلقك مربوط مي‌شود روبرو مي‌كند. در اين حين بايد از روش هاي آرام سازي عضلاني و تنظيم تنفس نيز كمك بگيرد. مواجه درماني و غرقه سازي نبايد به صورت ناگهاني صورت گيرد. بلكه درمانگر در تمام اين مراحل بايد در كنار بيمار بوده و با او همراهي كند. 

📌درمان شناختي-رفتاري

درمانگر شناختي-رفتاري براي غلبه بر ترس از دلقك، افكار و باورهاي فرد را نسبت به اين موضوع تغيير مي‌دهد. البته در اين روش بايد به سن فرد و شرايط او نيز توجه داشت. براي مثال براي كودكان مبتلا به كلروفوبيا در سن پايين؛ نمي‌توان از اين روش استفاده كرد. اما به طوركلي با تغيير افكار در مورد موضوعي، به مرور ترس ناشي از آن نيز از بين خواهد رفت. افراد بايد با درمانگر خود همكاري داشته و تمرينات توصيه شده را به صورت منظم انجام دهند. همچنين حمايت خانواده نيز از فرد بسيار موثر است. 

📌دارودرماني

گاهي علائم ترس از دلقك به قدري شديد است كه فرد براي كنترل آنها بايد از دارو استفاده كند. تشخيص اين مورد به عهده روانپزشك خواهد بود. معمولا داروهايي كه براي درمان فوبيا استفاده مي‌شوند؛ شامل آرامبخش ها و قرص هاي ضدافسردگي هستند. بيماران نبايد به صورت خودسرانه از داروها استفاده كرده و يا مصرف آن را قطع كنند. همچنين دارودرماني بايد در كنار روش هاي روانشناختي استفاده شود. مصرف دارو به تنهايي در درمان فوبيا دلقك موثر نخواهد بود.

سخن پاياني

به طور كلي فوبياها ترس هاي غيرمنطقي هستند كه علت مشخصي ندارند. ترس از دلقك نيز از اين قاعده مستثني نبوده و بيشتر ناشي از احساسات منفي است كه افراد از دلقك دريافت مي‌كنند. در واقع هيچ شواهدي مبتني بر آزار اذيت دلقك ها در مورد عموم مردم وجود ندارد. تلاش آنها در جهت سرگرمي است. اما امروزه به دليل پديده ترس از دلقك، كمتر از دلقك ها در برنامه هاي تلويزيوني و حتي سيرك ها استفاده مي‌شود. طبيعي است كه اين فوبيا زندگي شخصي و اجتماعي افراد را تحت تاثير قرار مي‌دهد و از آنجايي كه به رسميت شناخته نمي‌شود؛ بسياري افراد آن را ناديده مي‌گيرند. اما بايد براي كاهش عوارض و پيامدهاي آن از يك روانشناس كمك گرفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از دلقك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

كولروفوبيا به چه معناست؟

كولروفوبيا يا ترس از دلقك به معناي ترس غيرواقع و افراطي از دلقك است. كه فرد در آن حتي با فكر كردن به دلقك و يا ديدن تصاوير و فيلم هاي آن دچار اضطراب و ترس زيادي مي‌شود.

منبع: ترس از دلقك | علت و درمان كلروفوبيا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۰۵:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آموزش الفبا قبل مدرسه امروزه در مراكز آموزش پيش از دبستان زياد مشاهده مي‌شود. اما اين شيوه آموزشي اشتباه است. و باعث مي‌شود كه كودك در كلاس درس به دليل شيوه آموزشي متفاوت احساس سردرگمي داشته باشد و از تكراري بودن درس خسته شود. در واقع كودك به پيش دبستاني مي‌رود تا مهارت هاي اوليه را آموزش ببيند. با اين حال عده اي بر اين باورند كه با آموزش هاي زود هنگام مي‌توانند فرزنداني باهوش‌تر و موفق‌تر داشته باشند.

منبع: آموزش الفبا قبل مدرسه | 5 ايراد به آموزش الفبا قبل مدرسه

آموزش الفبا قبل مدرسه؟

آموزش الفبا قبل مدرسه يكي از مسائلي است كه والدين را به خود درگير كرده است. عده اي از والدين تصور مي‌كنند كه اين روش مناسب است. اما عده ديگري انتظار دارند كه كودك در دوران اول ابتدايي الفبا را آموزش ببيند. آموزشي كه كودك توسط والدين يا مهد كودك ها مي‌بيند؛ با آموزش مدرسه بسيار متفاوت است.

اگر كودك با تفاوت آموزشي مواجهه شود، دچار سردرگمي و مشكل مي‌شود. نمي‌داند كدام شيوه آموزشي صحيح يا كدام اشتباه است. به همين دليل دچار گيجي و سردرگمي مي‌شود. به طور كلي از نظر روانشناسان آموزش الفبا قبل مدرسه، اشتباه است. و استفاده از اين روش توصيه نمي‌شود.

معايب آموزش الفبا قبل مدرسه

روانشناسان در پاسخ به دغدغه ذهني والدين كه آموزش الفبا قبل مدرسه است، اين روش را توصيه نمي‌كنند. و امري صحيح نمي‌دانند. به دليل اينكه آموزش الفبا قبل مدرسه همراه با معايبي مي‌باشد كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم.

✨ دلزدگي كودك از تكرار مطالب

يكي از معايب آموزش الفبا قبل مدرسه، دلزدگي و خستگي كودك از تكرار مطالب است. زماني كه آموزش ها قبل از دوران ابتدايي صورت بگيرد؛ با آغاز مدرسه به دليل آموزش هاي از قبل صورت گرفته؛ كودك در كلاس درس خسته و كلافه مي‌شود. از تمامي همكلاسي هاي خود جلو تر است و با روش هاي ديگري خود را سرگرم مي‌كند. 

✨ محدوديت در بازي كودك

دوران قبل از دبستان، دوران بازي كودك است و آموزش الفبا قبل مدرسه اشتباه است. در اين زمان كودك بايد بازي كند و زمان خود را صرف بازي هاي كودكانه كند؛ تا يادگيري مباحث درسي. 

✨ تفاوت در شيوه آموزشي

يكي از معايب آموزش الفبا قبل مدرسه، تفاوت در شيوه آموزشي است. به دليل آموزش هاي متفاوت در دوران مدرسه و قبل از مدرسه، كودك به سردرگمي دچار مي‌شود. و حروف الفبا را با هم قاطي مي‌كند.

✨ ايجاد مزاحمت در زمان تدريس معلم

آموزش الفبا قبل مدرسه باعث ايجاد مزاحمت در زمان تدريس معلم مي‌شود. كودكي كه مباحث درسي را آموزش ديده است؛ در كلاس درس شلوغ مي‌كند، و براي سرگرم كردن خود از شوخي و سرگرمي هاي ديگر استفاده مي‌كند. كه در نهايت باعث ايجاد مزاحمت در روند آموزش الفبا مي‌شوند.

✨ كافي بودن آموزش هاي پيش دبستاني

آموزش الفبا قبل مدرسه اشتباه است. به دليل اينكه آموزش مهارت هاي لازم در دوران پيش دبستاني به قدر كافي مفيد است و نياز به آموزش الفبا ندارد. بنابراين با آموزش الفبا قبل مدرسه تنها باعث سردرگمي كودك مي‌شويد.

محتواي آموزش دوره پيش از دبستان

همانطور كه گفته شد؛ آموزش الفبا قبل مدرسه اشتباه است. قبل از ورود دانش آموزش به مدرسه بايد همه كودكان دوران پيش دبستاني را سپري كنند. اين دوران اهداف مخصوص به خود را دارد و بايد محتواي آموزشي بر اساس چهارچوب مخصوص به خود باشد. در اين بخش مقاله راجع به محتواي آموزش دوره پيش دبستاني توضيح داده ايم.

🔘 پرورش روحيه و رفتار عاطفي كودك

يكي از اهداف بزرگ در پيش دبستان، پرورش روحيه و رفتار عاطفي كودك است. به جاي آموزش الفبا قبل مدرسه بايد روحيه و رفتار عاطفي كودكان پرورش يابد. در اين آموزش ها به كودك ياد مي‌دهند كه احساسات و هيجانات خود را شناسايي كند و با دوستان به اشتراك بگذارد. تا احساسات مختلف خود را شناسايي كند.

🔘 پرورش مهارت هاي ذهني

از ديگر ابعاد مهم آموزش در پيش دبستان، پرورش مهارت هاي ذهني است كه بايد به جاي آموزش الفبا قبل مدرسه صورت بگيرد. اين آموزش ها باعث افرايش دقت و تمركز كودك مي‌شود.

🔘 پرورش مهارت هاي جسمي

يكي از بزرگ ترين اهداف پيش دبستاني، پرورش مهارت هاي جسمي است. پرورش مهارت هاي جسمي مهم تر از آموزش الفبا قبل مدرسه است. در پرورش اين مهارت از بازي هاي كودكانه مانند لي لي براي حفظ تعادل استفاده مي‌كنند.

🔘 پرورش صفات اخلاقي

به جاي آموزش الفبا قبل مدرسه بايد در پيش دبستان ها به پرورش صفات اخلاقي پرداخت. احترام به بزرگ تر ها، گوش دادن به حرف ديگران و … در اين آموزش صورت مي‌گيرد.

🔘 آموزش رعايت بهداشت

ضروري ترين آموزش قبل از آموزش الفبا قبل مدرسه، رعايت بهداشت است. كودكان در دوران پيش دبستاني بايد به نكات بهداشتي توجه كنند. و از محيط زيست به خوبي مراقبت كنند.

🔘 پرورش ذوق هنري

پرورش ذوق هنري از ديگر روش هاي جايگزين براي آموزش الفبا قبل مدرسه است. به جاي آموزش الفبا بايد ذوق هنري كودكان افزايش يابد. ساخت كاردستي ها، تشخيص رنگ ها و … در اين دسته قرار دارند.

🔘 پرورش هويت ملي

در دوران پيش دبستان، كودكان به جاي آموزش الفبا قبل مدرسه بايد با هويت ملي آشنا شوند. آموزش پرچم ها، نقشه كشورهاي مختلف، نمادهاي ملي، آداب و رسوم ديگران در اين دسته قرار مي‌گيرد.

كلام آخر

در اين مقاله سعي كرده ايم تا راجع به سوال آموزش الفبا قبل مدرسه درست است؟ پاسخ مناسبي دهيم. كه از ديدگاه علمي مورد بررسي قرار گرفته است. به طور كلي آموزش الفبا قبل مدرسه اشتباه است. شايد تصور كنيد كه كودك شما از كل همكلاسي هايش جلوتر افتاده است.

اما اين رفتار تنها باعث سردرگمي كودك شما مي‌شود و هيچ سود ديگري ندارد. براي كسب اطلاعات بيشتر حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آموزش الفبا قبل مدرسه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۵۸:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جلوگيري از دعوا با مشتري را تمامي صاحبين كسب و كار بايد آموزش ببينند. زماني كه روش‌هاي برخورد با مشتري را بشناسيد، به راحتي مي‌توانيد از روش هاي جلوگيري با دعوا نيز آگاه شويد. همزمان با راه اندازي يك كسب و كار بايد با روش هاي برخورد با مشتري نيز آگاه باشيد. هر چه مشتري مداري بيشتري داشته باشيد، فروش و سود بيشتري نيز خواهيد كرد. هر چه مشتريان بيشتري از شما راضي باشند، به واسطه آن‌ها مشتريان بيشتري به محل كسب تان خواهند آمد.

منبع: جلوگيري از دعوا با مشتري | 8 روش جلوگيري از دعوا با مشتري

جلوگيري از دعوا با مشتري چگونه است؟

برخورد و جلوگيري از دعوا با مشتري لازمه صاحبين هر كسب و كاري است. مشتري گاه عصباني مي‌شود. گاه برخورد نامناسبي خواهد داشت و به كل شايد محصولات شما را نپسندد. به همين جهت بايد تك تك پرسنل روش هاي جلوگيري از دعوا با مشتري را آموزش ببينند تا به خوبي مشتريان ثابتي جذب كنند.

بازنگشتن مشتري شايد براي شما آنقدرها هم بد نباشد. اما اينكه مشتري عصباني بشود و شما با او دعوا كنيد؛ دهان به دهان به اطلاع ديگران مي‌رسد و اين دست خبرها براي كسب و كار شما بد تمام مي‌شود. 

به همين جهت زماني كه روش هاي جلوگيري از دعوا با مشتري را آموزش ببينيد، مي‌توانيد آرامش خود را حفظ كنيد و به مشتري عصباني نيز آموزش دهيد. براي اطلاع از روش هاي جلوگيري از دعوا با مشتري حتما از روانشناس كمك بگيريد. و بهتر است كه قبل از آغاز كسب و كار، روش هاي برخورد با مشتري را آموزش ببينيد.

روش هاي جلوگيري از دعوا با مشتري چيست؟

جهت جلوگيري از دعوا با مشتري روش هايي وجود دارد. كه تمامي افراد در برخورد با مشتري بايد آموزش ببينند. هميشه به خاطر داشته باشيد كه افزايش روزي با مشتري مداري است. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي جلوگيري از دعوا با مشتري صحبت كرده ايم.

🟠 در وهله اول بايد خونسردي خود را حفظ كنيد

يكي از روش هاي جلوگيري از دعوا با مشتري در اقدام اول، حفظ خونسردي است. زماني كه مشتري عصباني است و از محصول رضايت كافي ندارد. احتمال بروز عصبايت و برخورد نامناسب افزايش مي‌يابد. حتي با خشونت كار به جاهاي باريك كشيده مي‌شود و خصومت شديد تر مي‌شود. بنابراين بايد روش هاي كنترل خشم را آموزش ببينيد.

🟢 موضوع را شخصي سازي نكنيد | جلوگيري از دعوا با مشتري

زماني كه مشتري عصباني است، با احتمال بسيار بالايي از نحوه خدمات دهي و كيفيت شما ناراضي است. به همين دليل نبايد موضوع را شخصي سازي كنيد. پس احساسات شخصي خود را وارد اين زمينه نكنيد. بهتر است كه براي جلوگيري از دعوا با مشتري، راجع به كيفيت كار و محصول صحبت داشته باشيد. البته كه اين صحبت بايد با آرامش باشد.

🟡 حتما به صحبت هاي مشتري گوش دهيد، شايد قانع شديد

يكي از راه هاي جلوگيري از دعوا با مشتري، گوش دادن به صحبت هاي مشتري است. زماني كه به صحبت هاي مشتري گوش مي‌دهيد؛ بايد خود را جاي مشتري بگذاريد و به تمامي صحبت هاي او با دقت گوش دهيد. شايد اگر اين اتفاق براي شما نيز مي‌افتاد عصباني مي‌شديد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه رفتار صحيح در محيط كار كليك كنيد.

🔵 مراقب لحظه اوج باشيد

نشانه هاي عصبانيت خود را شناسايي كنيد. زماني كه اين نشانه ها شناسايي شد، از نقطه اوج خود اطلاع داريد. در اين شرايط حتما بايد از محل حادثه دور شويد و تنها بمانيد. در اين صورت جلوگيري از دعوا با مشتري رخ مي‌دهد و مشتري مداري نيز رخ مي‌دهد. 

🔴 موقعيت خود را در نظر بگيريد | جلوگيري از دعوا با مشتري

جهت جلوگيري از دعوا با مشتري بايد موقعيت خود را در نظر بگيريد. زماني كه خشمگين شديد به اين موضوع فكر كنيد كه چه اتفاقي براي مغازه و كسب و كار شما مي‌افتد اگر با مشتري دعوا كنيد. اگر موقعيت شغلي خود را در نظر بگيريد؛ براي حفظ آبرو هم كه شده دعوا نخواهيد كرد.

🟣 اعتراض خود را با حفظ آرامش نشان دهيد

براي جلوگيري از دعوا با مشتري بايد زمان اعتراض نيز خونسر باشيد. دعوا، داد و بيداد با مشتري چاره را حل نخواهد كرد. بنابراين بايد حتما اعتراض خود را با آرامش بيان كنيد و حتي از مشتري بخواهيد كه آرامش خود را حفظ كند. تا با كمال خونسردي اعتراض يكديگر را بشنويد. با اين كار هم مشتري مداري اتفاق افتاده و هم مهارت هاي ارتباطي بهتري برقرار كرده ايد.

🟤 محترمانه به صحبت با مشتري بپردازيد | جلوگيري از دعوا با مشتري

حتي زماني كه مشتري به شدت عصباني است، بايد محترمانه برخورد كنيد. برخورد محترمانه باعث جلوگيري از دعوا با مشتري مي‌شود. در روش هاي برخورد و جلوگيري از دعوا با مشتري حتما بايد نحوه آرام سازي و احترام به مشتري را آموزش ببينيد. تنها آرامش شما مهم نيست، آرامش مشتري را نيز بايد در نظر داشته باشيد. 

🔴 از روانشناس سازماني كمك بگيريد

اگر شما فردي هستيد كه توانايي برقراري ارتباط با مشتري را نداريد، حتما بايد از روانشناس سازماني كمك بگيريد. جلوگيري از دعوا با مشتري، برخورد مناسب با مشتري، پيشگيري از مشتري عصباني، مشتري مداري و … از راهكارهايي براي رشد كسب و كار مي‌باشد. حتما براي رشد از روانشناس كمك بگيريد تا روش هاي كنترل خشم و حفظ آرامش را آموزش ببينيد. 

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به روش هاي جلوگيري از دعوا با مشتري صحبت كرديم، لزوم هر كسب و كاري آموزش روش هاي نوين در حفظ آرامش و كنترل خشم است. براي كسب و كار بهتر حتما بايد زمان آغاز كار از روانشناس سازماني كمك بگيريد. تا هم روش هاي آرام سازي و هم مشتري مداري را آموزش ببينيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه جلوگيري از دعوا با مشتري مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۴۷:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آموزش قرآن به كودكان نيازمند روشي مناسب است. در سنين پايين بايد علاوه بر رعايت مباني صحيح آموزش، محبت را نيز چاشني كارتان كنيد. اگر آموزش قرآن به درستي انجام شود كودك بازدهي بالاتري خواهد داشت. البته علاقه و شادابي كودك را فراموش نكنيد. نحوه آموزش خود را براساس شخصيت او تغيير دهيد.

در ادامه به سوالات شما درباره سن مورد نياز براي آموزش قرآن به كودكان ؟ روش مناسب براي آموزش قرآن به كودكان؟ و احتمال تداخل با زبان گفتاري كودك؟ صحبت كرده ايم. 

منبع: آموزش قرآن به كودكان | 9 روش آموزش قرآن به كودكان

آموزش قرآن به كودكان چگونه است؟

جهت آموزش قرآن به كودكان بايد زبان قرآن را با كودك آشنا كرد. زبان كودكان با بزرگسالان متفاوت است. و به دليل اينكه كودكان انرژي و علاقه زيادي به بازي نشان مي‌دهند؛ آموزش به آنها دشوار است. براي آموزش حتما بايد برنامه ريزي اصولي شكل بگيرد. به همين دليل آموزش قرآن به كودكان كه زبان جدا از فارسي است اگر در قالب بازي و سرگرمي باشد، براي كودكان راحت تر است.

سن در آموزش قرآن به كودكان بسيار موثر است. بايد توجه داشته باشيد كه كودك شما چند ساله است. اگر كودك كمتر از 6 سال دارد آموزش متفاوتي از بزرگسالان دارد. نبايد او را به بازي مجبور كرد؛ زيرا با اجبار هيچ تاثير مثبتي به كودك نخواهيد گذاشت.

عده زيادي از افراد سن 12 تا 15 سالگي را بهترين زمان مي‌دانند اما عده اي نيز سن 5 سالگي را براي حفظ قرآن زمان مناسب مي‌دانند. براي انتخاب سن مناسب آموزش قرآن بايد ميزان هوش و علاقه كودكان را در نظر بگيريد. و بسه به توانايي هاي كودك، او را براي آموزش قرآن آماده كنيد. 

فوايد آموزش قرآن به كودكان

آموزش قرآن به كودكان همراه با فوايدي است كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم.

🔻 باعث افزايش اعتماد به نفس كودك مي‌شود.

🔻حافظه كوتاه مدت و بلند مدت كودك را تقويت مي‌كند.

🔻 قدرت شنيداري كودك را تقويت مي‌كند.

🔻 درس هاي زندگي مانند مهرباني، گذشت و صبر را به كودك آموزش مي‌دهد.

روش هاي آموزش قرآن به كودكان

جهت آموزش قرآن به كودكان تكنيك ها و روش هايي وجود دارد كه باعث آموزش اصولي مي‌شود. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي آموزش قرآن به كودكان به شيوه اي اصولي توضيح داده ايم.

🎀 در قالب بازي و سرگرمي آموزش دهيد

حتما به خاطر داشته باشيد كه براي آموزش قرآن به كودكان بايد از بازي و سرگرمي كمك بگيريد. زندگي كودكان بازي است. اگر بازي را از آنها بگيريد بازدهي خوبي نخواهد داشت و كودك نسبت به آموزش مقاومت نشان خواهد داد. آموزش كودكان بايد در بستر محبت و بازي باشد.

براي اين آموزش ها مي‌توانيد از داستان و شعر استفاده كنيد. بايد فرزندان خود را از روي انگيزه و اختيار و بر اساس علاقه به سوي آموزش قرآن به كودكان سوق دهيد. عدم علاقه هيچ انگيزه اي را در كودك ايجاد نخواهد كرد. از روش هايي مانند تشويق و هديه دادن حين آموزش نيز مي‌توانيد استفاده كنيد.

🎀 در آموزش قرآن به كودكان، از روش چهارده معصوم استفاده كنيد

يكي از روش هاي آموزش قرآن به كودكان، روش چهارده معصوم است. در اين روش هر آيه قرآن را به نيابت چهارده معصوم؛ چهارده مرتبه پخش مي‌كنند. اين فايل را هنگام بازي و استراحت كودك پخش كنيد. با تكرار 14 بار هر آيه؛ سوره مد نظر در ذهن كودك نقش خواهد بست.

🎀 داستان هاي قرآني براي كودك تعريف كنيد

داستان هاي قرآني از ديگر روش هاي آموزش قرآن به كودكان است. داستان هاي عبرت آموز و جذاب قرآن را مي‌توانيد به كودكان همراه با آموزش همان آيه توضيح دهيد. كودكان عاشق شنيدن داستان هاي قرآني هستند و هرگز از شنيدن داستان هاي تكراري خسته نمي‌شوند.

🎀 صداي ضبط شده كودك را پخش كنيد

براي آموزش قرآن به كودكان مي‌توانيد صداي ضبط شده كودك هنگام قرائت قرآن را پخش كنيد. كودك با شنيدن صداي خود ترغيب مي‌شود تا دوباره آيه قرآني بخواند و ضبط كند. اين كار براي كودكان جذاب است و باعث افزايش علاقه او به آيه هاي قرآني مي‌شود.

🎀 از كلاس هاي قرآني كمك بگيريد | آموزش قرآن به كودكان

اگر كودك شما به قرآن علاقه نشان داد، از كلاس هاي مخصوص براي آموزش قرآن به كودكان استفاده كنيد. دوره هاي قرآني آموزش اصولي به كودكان ياد مي‌دهند و باعث مي‌شود كه كودكان مفاهيم قرآني را به شيوه بهتري آموزش ببيند. براي شروع كلاس ها مي‌توانيد از سن 5 سالگي آغاز كنيد.

🎀 الگوي خوبي براي كودكان باشيد

هميشه والدين الگوي كودكان هستند. زماني كه پدر و مادر به قرائت قرآن بپردازند، كودك نيز مشتاق مي‌شود تا به قرائت قرآن بپردازد. براي آموزش قرآن به كودكان بايد ابتدا خودتان الگوي خوبي باشيد و سپس از كودك انتظار آموزش داشته باشيد. 

🎀 از متد قديمي اما كارآمد استفاده كنيد

يكي از روش هاي آموزش قرآن به كودكان، استفاده از متد قديمي است. در اين روش مي‌توانيد از روشي كه ساليان سال براي آموزش قرآن استفاده مي‌شد، كمك بگيريد. اين روش به شرح زير است.

🔺 نوار قرائت قرآن را پخش كنيد و فقط به آيه هاي آن نگاه كنيد.

🔺 به آيات قرآن نگاه كرده و همراه با آن زمزمه كنيد.

🔺قرآن را ببنديد و با تكرار آيات، آن را زمزمه كنيد.

🔺 بدون آن كه قرآن را نگاه كنيد و يا پخش كنيد، آيه را بخوانيد و از حفظ بگوييد.

🎀 در آموزش قرآن به كودكان، از آيات كوتاه و ساده استفاده كنيد

براي آموزش قرآن به كودكان، حتما از آيات ساده و كوتاه استفاده كنيد. خواندن برخي از آيات براي بزرگسالان نيز دشوار است. به همين دليل آيات ساده را انتخاب كنيد كه كودك ابتداي كار خسته نشود.

🎀 براي آموزش از زمان مناسب استفاده كنيد

زمان مناسبي را براي آموزش قرآن به كودكان در نظر بگيريد. اگر متوجه شديد كه كودك در برخي مواقع حوصله ندارد و يا مشغول بازي دوستانه است، او را مجبور به آموزش نكنيد. زمان مناسب كودك را بشناسيد. دقيقا زماني كه از توانايي هاي خوبي برخوردار است و حين آموزش ذهنش مشغول به چيز ديگري نيست.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله با شيوه هاي آموزش قرآن به كودكان آشنا شده ايد؛ متوجه شديد كه زماني بايد آموزش صورت بگيرد كه كودك علاقه و انگيزه نشان دهد. در صورت عدم انگيزه هرگز نبايد كودك را مجبور به آموزش كنيد. از شيوه هاي مناسب استفاده كنيد و در نظر داشته باشيد كه كودك بر اساس توانايي هايش بايد آموزش ببيند.

براي شناخت توانايي هاي كودك نيز مي‌توانيد از روانشناس متخصص در اين زمينه كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آموزش قرآن به كودكان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: آموزش قرآن به كودكان | 9 روش آموزش قرآن به كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۰۶:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی