مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

نوزاد نارس در واقع به نوزادي گفته مي‌شود كه قبل از هفته 37ام بارداري به دنيا بيايد و نياز به مراقبت‌هاي ويژه‌اي داشته باشد. نوزاد نارس توانايي كافي براي زندگي در محيط بيرون از شكم مادر را ندارد و به نسبتي كه كودك زودتر از زمان موعد به دنيا آمده باشد، وزن كمتري داشته و اندام‌هاي بدن وي به‌خوبي رشد نكرده‌اند. با اين حال از آن جايي كه نوزاد نارس مي‌تواند مشكلات و دغدغه‌هاي بسياري را براي والدين به وجود آورد و خود نيز دچار مشكلاتي از جمله سندروم مرگ ناگهاني نوزاد شود؛ شيوه مراقبت از او اهميت بسزايي دارد. همچنين شناخت دلايل به والدين كمك مي‌كند تا از اين مشكلات پيشگيري كنند. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت.

منبع: نوزاد نارس | ويژگي‌هاي نوزاد نارس در چند ماه اول

ويژگي‌هاي نوزاد نارس

معمولاً نوزاداني كه در هفته 36 يا 37 بارداري به دنيا مي‌آيند ظاهر يك كودك نرمال را دارند و صرفاً به لحاظ وزني كوچك‌تر از حد طبيعي هستند و با عنوان نوزاد نارس شناخته مي‌شوند. اين نوزادان در مواردي ممكن است داراي ويژگي‌هاي ظاهري زير ‌باشند. 

جثه كوچك از ويژگي‌هاي نوزاد نارس

معمولاً نوزادان نارس به دليل سن كمي كه به هنگام تولد داشته‌اند، وزنشان در حدود 2/5 كيلوگرم يا كمتر است و اندام‌هاي بدنشان نيز بسيار كوچك است.

سطح پوست شفاف

سطح پوست اين نوزادان، شفاف، نيمه شفاف يا پوسته پوسته است و مي‌توان رگ‌هاي خوني زير پوست را مشاهده كرد. دليل اين وضعيت اين است كه چربي پوست، هنوز به‌طور كامل ايجاد نشده است. علاوه بر پوست نوزاد، نبود چربي‌ها، باعث مي‌شود كه او نسبت به سرما نيز كمتر مقاومت داشته باشد.

چشم‌هاي بسته از ويژگي‌هاي نوزاد نارس

در كودكاني كه بسيار زود به دنيا آمده‌اند، احتمالاً پلك ها بسته است. نوزاداني كه از ۳۰ هفتگي به بعد به دنيا آمده‌اند، قدرت اين رادارند كه به تصاوير مختلف واكنش نشان دهند.

اندام تناسلي كوچك يا رشدنايافته

اندام تناسلي ممكن است كوچك يا رشد نايافته باشد. در پسران اين مسئله خود را به‌صورت كوچك بودن يا پايين نيامدن كيسه بيضه نشان مي‌دهد و در دختران به‌صورت شكل نگرفتن لبه‌هاي آلت تناسلي ديده مي‌شود.

نداشتن مو و ناخن

ممكن است نوزاد نارس، روي سرش مويي نداشته باشد اما يك موي نازك و شبيه به كرك سطح بدن را پوشانده باشد. همچنين ممكن است ناخني در انگشتان دست‌وپا وجود نداشته باشد كه همه نشان دهنده نارس بودن نوزاد و تاخير در رشد او دارد.

دلايل تولد نوزاد نارس

در نيمي از زايمان‌هاي زودتر از موعد، دلايل ناشناخته باقي مي‌ماند؛ اما وجود فاكتورهايي مي‌تواند احتمال تولد نوزاد نارس را بالاتر ببرد. برخي از اين فاكتورها شامل موارد زير هستند.

  • سابقه به دنيا آوردن نوزاد نارس
  • بارداري‌هاي دو يا چندقلو
  • ابتلاي مادر به برخي بيماري‌هاي جسمي مثل ديابت
  • وجود وضعيت‌هايي نظير فشارخون مزمن (پره اكلامپسي) كه ادامه بارداري را براي سلامت يا زندگي مادر، خطرناك مي‌كند
  • ابتلاي مادر به عفونت
  • مشكلات مربوط به رحم يا دهانه رحم
  • مصرف برخي داروها در حين بارداري
  • مصرف الكل و سيگار در مادر در دوران بارداري
  • بارداري در سنين پايين و بالا

مراقبت‌هاي پس از زايمان

مراقبت‌هاي بيمارستاني

با توجه به خطراتي كه نوزادان نارس را تهديد مي‌كند و كامل نبودن وضعيت رشدي، آن‌ها مي‌بايست مدتي را در بيمارستان بگذرانند. مدت بستري شدن نوزاد در بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان بيمارستان (NICU)، بسته به سن تولد نوزاد و آهنگ رشد وي متفاوت خواهد بود. در طي مدتي كه نوزاد در بيمارستان به سر مي‌برد، او را داخل دستگاه انكيباتور نگه مي‌دارند. انكيباتور يك محفظه شيشه‌اي است كه دماي گرمي براي نوزاد فراهم مي‌كند و همچنين رطوبت كافي را براي حفظ سلامت پوست كودك تأمين مي‌نمايد.

به‌طورمعمول نوزاد شما، مي‌بايست سه ويژگي را به دست آورده باشد تا از بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان ترخيص شود.

  • آيا نوزاد مي‌تواند براي مدت ۲۴ يا ۴۸ ساعت، دماي بدن خود را در يك محيط باز حفظ كند؟
  • آيا نوزاد قادر است بدون وسايل كمكي و مستقلانه، از سينه مادر يا شيشه تغذيه كند؟
  • آيا نوزاد توانايي افزايش وزن مستمرانه را دارد؟

مراقبت‌هاي خانگي

نيازهاي تغذيه‌اي: با گذشتن از ۲۴ ساعت اول تولد و ثبات پيدا كردن وضعيت نوزاد، تغذيه كودك شروع مي‌شود. با توجه به اينكه نوزاد نارس احتياج به مواد غذايي بيشتري براي رسيدن به حد مطلوب رشد دارد، نيازهاي تغذيه‌اي او، بيش از ساير نوزادان است. درعين‌حال به دليل رشد نايافتگي سيستم گوارش، غذا دادن به نوزاد نمي‌تواند در هر وعده مقدار زيادي باشد. معمولاً دفعات و حجم غذاي دريافتي، توسط پزشك و به‌صورت يك برنامه مشخص، تعيين مي‌گردد. نارس بودن نوزاد گاهي اوقات باعث مي‌شود كه آن‌ها توانايي مكيدن سينه مادر را نداشته باشند و به همين خاطر، در بيمارستان با استفاده از لوله‌هاي مخصوصي شير مادر از طريق بيني به آن‌ها خورانده مي‌شود.

كنترل دماي بدن: نبود ميزان كافي از چربي زيرپوست، باعث مي‌شود كه نوزادان نتوانند دماي بدن خود را حفظ كنند و احساس سرما داشته باشند. يكي از نكاتي كه مي‌بايد در مراقبت از نوزاد خود به آن توجه داشته باشيد، گرم نگه داشتن نوزاد است. همواره با پوشاندن لباس‌هاي مناسب يا استفاده از يك روانداز، سعي كنيد دماي بدن نوزاد را در حالت مناسب نگه‌داريد.

مراقبت در برابر عفونت‌ها: نوزاداني كه زودتر از موعد به دنيا آمده‌اند، نسبت به ابتلا به انواع بيماري‌ها آسيب‌پذيري بالاتري دارند به همين خاطر بسيار مهم است كه محيط زندگي نوزاد كاملاً تميز باشد. همچنين تمامي افرادي كه با مادر و نوزاد در ارتباط هستند بايد موارد بهداشتي را به‌دقت مراقبت كنند.

برنامه ويزيت و واكسيناسيون منظم: از زماني كه نوزاد خود را به خانه مي‌بريد، برنامه مشخصي را براي چكاپ هاي پزشك و انجام واكسيناسيون در نظر بگيريد. فرزند شما احتياج دارد كه مرتبا توسط پزشك متخصص مورد معاينه قرار بگيرد. اين برنامه زماني معمولاً توسط پزشك ارائه مي‌شود.

مراقبت مادرانه يا كانگورويي

مراقبت كانگورويي، يك روش مؤثر براي ارتقاي سطح سلامت نوزادان نارس و حتي نوزاداني است كه در زمان مقرر به دنيا آمده‌اند. اساس اين شيوه مراقبت، برقراري تماس پوست نوزاد با پوست مادر، بدون وجود هيچ واسطه‌اي است.

براي اين كار، نوزاد را در حالت برهنه، بر روي قفسه سينه برهنه مادر قرار مي‌دهند. به شكلي كه سر نوزاد، در نزديكي قلب مادر قرار داشته باشد. در اين حالت دماي بدن مادر به‌تدريج بالا رفته و از اين طريق بدن نوزاد را نيز گرم مي‌كند.

تحقيقات نشان مي‌دهد، كودكاني كه تحت مراقبت مادر با روش كانگورويي قرار مي‌گيرند، فاكتورهاي سلامت و رشد بهتري را نسبت به ساير كودكان نشان مي‌دهند. مراقبت مادرانه نيازهاي جسمي و روحي بسياري ازجمله گرما، تغذيه با شير مادر، مقاومت در برابر ابتلا به بيماري‌ها، احساس امنيت و محبت را در نوزاد تأمين مي‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد

سؤالات متداول

تغذيه نوزاد نارس بايد به چه شكلي انجام شود؟

نوزاد نارس احتياج به تغذيه بيشتري دارد اما به دليل ضعيف بودن سيستم گوارش، نمي‌توان حجم زيادي از غذا را وارد بدن كودك كرد. به همين خاطر مي‌بايست با فواصل منظم به‌دفعات بيشتر اين نوزادان را تغذيه كرد. در نوزاداني كه قادر به مكيدن سينه مادر يا شيشه شير نيستند، شير مادر از طريق لوله‌هاي مخصوص و از راه بيني به كودك داده مي‌شود.

نوزاد نارس چه ويژگي‌هايي دارد؟

اين نوزادان جثه كوچكي دارند، به دليل نبود لايه‌هاي چربي در پوست، داراي پوست شفاف هستند و همچنين ممكن است موهايي در روي بدن نوزاد وجود داشته باشد. يكي ديگر از نشانه‌هاي ظاهري نوزاد نارس، بسته بودن پلك‌ها و رشد نايافتن اندام‌هاي تناسلي است. با اين حال اگر علائمي را در كودك خود مشاهده كرديد بهتر است هرچه سريع‌تر با يك متخصص و مشاوره كودك صحبت نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۲۷:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نه گفتن به كودك چه اهميتي دارد و چرا فرزندان بايد ظرفيت نه شنيدن را در خود پرورش دهند؟ جالب است بدانيد تجربه ناكامي و پذيرش محدوديت براي بيان خواسته‌ها توسط روانشناسان به عنوان يكي از نيازهاي هيجاني اصلي انسان شناخته مي‌شود، يعني همه ما نياز داريم كه گاهي در زندگي ناكامي را تجربه كنيم تا در پي آن بتوانيم به توانمندي دست يابيم. والديني كه اجازه تجربه هيچ رويداد ناكام كننده‌اي را به فرزندشان نمي‌دهند ناخواسته ظرفيت‌هاي روان شناختي او را كاهش داده و زمينه ساز بروز آسيب‌هاي مختلفي از جمله پرورش احساس استحقاق بيش از حد و ناتواني در مسئوليت پذيري مي‌شوند.

منبع: نه گفتن به كودك از چه سن و زماني بايد انجام شود

اهميت نه گفتن به كودك

مسلما همه فرزندان براي والدينشان عزيز هستند. بسياري از پدر و مادرها همواره تاكيد مي‌كنند كه نمي‌خواهند اجازه دهند هيچ وقت خاري به پاي فرزندشان برود. با اين حال تجربه ناكامي و شكست در زندگي امري اجتناب ناپذير است و والدين هرچقدر هم مراقب باشند نمي‌توانند فرزندان را براي هميشه از آسيب‌هاي پيراموني در امان بدارند. در اين شرايط براي اينكه افراد بتوانند توانايي كنار آمدن با مشكلات را ياد بگيرند لازم است كه در دوران كودكي سطح اندكي از ناكامي را تجربه كنند.

براي فهم بهتر منطق اين موضوع مي‌توان از تمثيل واكسينه كردن بدن در برابر ويروس‌ها استفاده كرد. در واقع وارد شدن سطح بسيار اندكي از ويروس‌ها باعث مي‌شود كه مقاومت سيستم ايمني بالا رفته و در آينده و در حين مواجه شدن با آن‌ها بدن بتواند واكنش مناسبي از خود نشان دهد. اين مسئله در بعد رواني نيز صادق است. يعني تجربه حداقل ناكامي‌ها در دوران كودكي ميزان تاب آوري و مقاومت رواني ما را بالا برده، در نتيجه كمك مي‌كند كه بتوانيم به نحو سازگارانه‌تري به محيط واكنش نشان دهيم.

نه گفتن به كودك | كودكاني كه نه نمي‌شنوند

والديني كه به فرزندانشان در هيچ شرايطي نه نمي‌گويند ناخواسته اين پيغام اشتباه را به كودك منتقل مي‌كنند كه در زندگي هميشه حق با اوست و همه افراد بايد تنها به رفع خواسته‌ها و نيازهاي او فكر كنند. اين مسئله مي‌تواند زمينه ساز بروز مشكلات بزرگ تري را در بزرگسالي رقم بزند كه از جمله مهم ترين آن‌ها مي‌توان به شكل گيري شخصيت خودشيفته، مسئوليت پذيري ناكافي، اهمال كاري و لذت طلبي مفرط اشاره كرد. در نتيجه لازم است به مرور و با رشد منطق كودك به او كمك كنيد واقع گرايي بيشتري را شكل دهد و درك كند كه نمي‌تواند هر زماني هرچيزي را كه مي‌خواهد به دست بياورد. البته نه گفتن به كودك اصول خاصي دارد و اگر به درستي انجام نشود خود مي‌تواند منجر به پيدايش مشكلات روانشناختي ديگري شود

چگونه به كودك نه بگوييم ؟

همان طور كه گفته شد نه گفتن به كودك اصول خاصي دارد. شما بايد بدانيد كه در چه موقعيت‌هايي و چگونه با خواسته‌هاي فرزندتان مخالفت كنيد. لحن و نحوه بيان جملات از جانب شما اهميت بسياري دارند و بر شكل گيري شخصيت كودك اثر مي‌گذارند. در نتيجه لازم است در اين زمينه به نكات زير توجه كنيد.

1- بيش از حد دستور ندهيد و مخالفت نكنيد

براي اينكه تاثير و گيرايي كلامتان را از دست ندهيد لازم است كه در طول روز بيش از حد به كودك دستور ندهيد و او را با حجم زيادي از مخالفت‌ها روبه‌رو نكنيد. براي مثال كودكاني كه تازه شروع به جست و خيز مي‌كنند نياز به كاوش محيط دارند. در اين شرايط منع شدن و نه شنيدن دائمي از جانب شما مي‌تواند توانمندي‌هاي آن‌ها را سركوب كرده و در روند رشدشان نيز تاثيرات مخربي بگذارد. به همين خاطر لازم است شرايط را به گونه‌اي فراهم كنيد كه دفعات نه گفتن به كودك كاهش پيدا كند. به اين منظور مي‌توانيد وسايل خطرناك را تا حد امكان از دسترس كودك دور كنيد و محيط امن تري را در خانه ايجاد نماييد.

2- در كودك احساس كنترل و توانمندي ايجاد كنيد

يكي از عواملي كه باعث مي‌شود كودكان در برابر نه شنيدن مقاومت كنند اين است كه احساس ميپ‌كنند كنترل و خودمختاريشان به خطر افتاده است. در اين شرايط سعي كنيد اين احساسات را در فرزندتان تقويت كنيد. براي مثال اگر مي‌خواهيد به بيرون برويد و فرزندتان لباس نامناسبي انتخاب كرده به جاي مخالفت مستقيم با او مي‌توانيد دو يا چند لباس مناسب را پيش رويش قرار دهيد و به او بگوييد مي‌خواهيد خودش يكي از آن‌ها را انتخاب كند.

3- نه گفتن مثبت به كودك را تمرين نماييد

شايد از خود بپرسيد مگر مي‌شود به طور مثبت با كودك مخالفت كرد؟ در جواب به اين سوال بايد گفت بله. براي مثال اگر فرزندتان مي‌خواهد به جاي ناهار، شكلات بخورد به جاي جمله “نه الان نبايد شكلات بخوري” مي‌توانيد بگوييد “شكلات براي بعد از ناهار است” يا “اگر خوب ناهار بخوري حتما شكلات خوشمزه‌اي نصيبت مي‌شود”.

4- به زبان بدن خود دقت كنيد

وقتي به كودك نه مي‌گوييد به زبان بدن خود بيشتر دقت كنيد. شما نبايد با حركاتتان احساس خشم و خصومت را به فرزندتان منتقل كنيد. براي مثال بالا بردن تن صدا، اخم كردن و استفاده حركات مكرر دست مي‌تواند كودك را مضطرب كرده و حتي باعث لجبازي بيشتر او شود. سعي كنيد خونسردي خود را حفظ نماييد و با جملاتي كاملا شمرده پيام خود را به فرزندتان برسانيد.

5- متناسب با درك كودك به او توضيح دهيد

برخي از والدين فكر مي‌كنند كه كودكان دركي از حرف‌هاي آن‌ها ندارند و از همين رو وارد گفت و گوي منطقي با آن‌ها نمي‌شوند. اين در حالي است كه اگر بتوانيد در حرف زدن با كودك جملاتي متناسب با سن او انتخاب كنيد او تا حد زيادي متوجه منظور شما خواهد شد. در نتيجه اگر مي‌خواهيد با خواسته‌هاي فرزندتان مخالفت كنيد حتما دليل اين كار را براي او توضيح دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد

سوالات متداول درباره نه گفتن به كودك

قانون گذاري در خانه بايد از چه سني انجام شود؟

كودكان از حدود 3 يا 4 سالگي آماده درك مفاهيم خودانضباطي مي‌شوند در نتيجه مي‌توانند با برخي قوانين ساده مواجه شده و آن‌ها را تمرين نمايند. با اين حال لازم است در اجراي اين قوانين انعطاف پذير باشيد و با سخت گيري‌هاي مكرر خود كودك را تحت فشار نگذاريد. براي اتخاذ روشي مناسب حتما مشاوره كودك دريافت كنيد.

آيا ناكام كردن كودك باعث عقده اي شدن او نمي شود؟

بسيار اهميت دارد كه بدانيد بايد تا چه حد كودك را ناكام كنيد و در واقع در نه گفتن به كودك افراط نكنيد. سعي كنيد اين كار را به زمان‌هايي اختصاص دهيد كه فرزندتان خواسته‌اي غير منطقي بيان مي‌كند يا انجام عمل مورد نظر خطر خاصي براي او دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۲۴:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خود ارضايي در كودكان يكي از چالش‌ها و دغدغه‌هاي بسيار مهم براي والدين است. آن‌ها اغلب در مواجهه با اين موضوع بسيار نگران مي‌شوند و سوالات زيادي برايشان به وجود مي‌آيد. براي مثال ممكن است با خود فكر كنيد چرا كودك پاك و معصوم من بايد به اين زودي با مسائل جنسي درگير شود و چطور مي‌توانم او را از اين فعاليت بازدارم. ما در اين مقاله تلاش كرده‌ايم از منظر رشد رواني- جنسي اين موضوع را بررسي كنيم و بهترين شيوه برخورد با كودك را به شما آموزش دهيم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

خود ارضايي در كودكان نشانه هاي آن 

خود ارضايي در كودكان به معناي لمس اندام جنسي توسط خود كودك است كه باعث تحريك او شده و مي‌تواند علائمي نظير تنفس سريع، لرزش و گرگرفتگي را نيز به همراه بياورد. در واقع خود ارضايي فعاليتي خود تحريكي است كه براي كودك لذت و آرامش ايجاد مي‌كند. اين فعاليت با آنچه در سنين پايين‌تر اتفاق مي‌افتد متفاوت است. براي مثال كودكان 2 ساله ممكن است در پي كشف بدن خود به اندام تناسلي‌شان نيز دست بزنند اما اين امر خود ارضايي محسوب نمي‌شود.

علل خود ارضايي در كودكان

متخصصان بر اين باورند كه تجربه خود ارضايي در كودكان اگر به صورت گذرا باشد امري طبيعي است و بسياري از كودكان پيش دبستاني به دلايل مختلف دست به اين كار مي زنند.  براي مثال ممكن است فرزند شما با كشف بدن خود حين لمس آلت تناسلي به اين موضوع پي ببرد كه دست زدن به اين ناحيه مي تواند حس خوبي براي او ايجاد كند. در نتيجه احتمال دارد اين رفتار را تكرار نمايد.

هم چنين كودك مي تواند به تدريج ياد بگيرد كه در برابر فشارهاي رواني موجود در زندگي از اين كار استفاده كند و به اين ترتيب احساس لذت را جايگزين ترس‌ها و اضطراب‌هاي خود كند. در نتيجه انجام خود ارضايي زماني كه كودكان تحت فشار رواني قرار دارند، بيش از ساير مواقع ديده مي‌شود. اين نكته را در نظر داشته باشيد كه داشتن واكنش‌هاي بسيار تند و خشن نه تنها اين رفتار را كاهش نمي‌دهد بلكه در اكثر مواقع با ايجاد اضطراب بيشتر منجر به تشديد اين رفتار مي‌گردد. 

واكنش مناسب در برابر خود ارضايي كودكان

واكنش مناسب در برابر خود ارضايي كودك در ترك يا تداوم اين رفتار تاثير بسزايي دارد. واكنش‌هاي افراطي و خشن اغلب به تشديد خود ارضايي منجر مي‌شود. و كودك را بيشتر در اين مشكل درگير مي‌كند. ما در ادامه به مناسب ترين واكنش‌هايي كه بايد در برابر خود ارضايي كودكان از خود نشان دهيد اشاره كرده‌ايم:

1- داشتن تماس جسماني و عاطفي كافي با كودك

بررسي‌ها نشان مي‌دهد بسياري از كودكان اگر در طول روز به اندازه كافي از تماس جسمي برخوردار باشند به خود ارضايي روي نمي‌آورند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه مطمئن شويد حداقل يك ساعت در روز تماس نزديكي با فرزندتان داريد و به نيازهاي عاطفي‌اش پاسخ مي‌دهيد.

2- خود ارضايي در كودكان | استفاده از تكنيك حواس پرتي و تعيين قوانين

هنگامي كه متوجه خود ارضايي در فرزندتان شديد در وهله اول تلاش كنيد با استفاده از وسايلي كه براي كودك جذاب است حواس او را از انجام اين كار پرت كنيد. در اين مسير مي‌توانيد از اسباب بازي‌ها يا برنامه‌هاي كارتوني مورد علاقه كودكان كمك بگيريد. اگر تلاش‌هاي شما در اين زمينه نتيجه‌اي نمي‌دهد در قدم بعدي تلاش كنيد تا مستقيما به رفتار كودك اشاره نماييد.

براي او توضيح دهيد كه اين كار امري خصوصي است و ديگران نبايد آن را مشاهده كنند. توجه داشته باشيد كه استفاده از روش بي‌توجهي به طور كامل براي حذف اين رفتار مناسب نيست. چرا كه كودك رفتار شما را به عنوان مجوزي براي تكرار عمل خود در هر زمان و مكان برداشت مي‌كند. پس در صورت مشاهده مكرر آن لازم است متناسب با سن و درك و فهم فرزندتان با او صحبت كرده و اين رفتار را ناديده نگيريد.

3- توجه كردن به بافتي كه رفتار در آن اتفاق مي افتد

توجه كنيد كه ممكن است فرزندتان در شرايط تنش زا و استرس زا دست به خود ارضايي بزند. سعي كنيد اين رفتار فرزندتان را زير نظر بگيريد و ببينيد بيشتر در چه شرايطي انجام مي‌شود. تلاش براي رفع استرس‌ها يا شرايطي كه عمل خود ارضايي را ترغيب مي‌كنند، مي‌تواند در حذف خود ارضايي در كودكان تاثير بسزايي داشته باشد.

4- خودداري از تنبيه و روش هاي خشونت آميز

بسيار اهميت دارد كه بتوانيد در مواجهه با خود ارضايي كودك آرامش خود را حفظ نماييد و هيجانات منفي‌تان را مديريت كنيد. داشتن واكنش‎هاي بسيار پرخاشگرانه نظير فرياد كشيدن بر سر كودك، ناسزا گفتن، تحقير كردن يا تنبيه‌هاي بدني در كنار ايجاد فشار رواني نوعي جنگ قدرت را ايجاد مي‌كند كه در آن كودك ميل زيادي به سركشي پيدا كرده و براي نشان دادن مخالفت خود با شما اين عمل را تكرار مي‌كند.

چه زماني خود ارضايي براي كودكان دردسر ساز مي شود؟

همان طور كه گفته شد دست زدن به خود ارضايي مي‌تواند در فرايند رشد كودك امري طبيعي باشد و با نشان دادن واكنش مناسب مي‌توان از آن عبور كرد. اما در برخي شرايط خود ارضايي كودك به عنوان يك آسيب و مشكل در نظر گرفته مي‌شود. پس حتما با يك روان شناس كودك صحبت كرده و در مورد وضعيت فرزندان از او مشورت بگيريد. در ادامه به ۶ موقعيت تعيين‌كننده اختلال خودارضايي كودك اشاره كرده‌ايم. 

– وقتي كه خود ارضايي در كودكان به يك فعاليت وسواسي تبديل شود و عملكرد او را در حوزه‌هاي ديگر مختل نمايد.

– زماني كه كودك به طور زودهنگام از متقابل بودن عمل جنسي توسط زن و مرد آگاهي پيدا كند.

– وقتي كه كودك تلاش مي‌كند فعاليت جنسي را با كودك ديگري امتحان كند.

– زماني كه والدين با هيچ روشي نمي‌توانند حواس كودك را از انجام اين كار پرت كنند.

– دفعات زياد خود ارضايي به خصوص در زماني كه كودك تحت فشار و استرس قرار دارد.

– عدم درك خصوصي بودن اين عمل و انجام خود ارضايي در جمع

براي دريافت مشاوره در زمينه خود ارضايي كودكان مي‌توانيد با برترين متخصصان در مركز تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد

سوالات متداول

خودارضايي كودكان با كنجكاوي طبيعي در مورد اندام جنسي چه تفاوتي دارد؟

كنجكاوي معمولا در سنين پايين‌تر نظير 2 سالگي اتفاق مي‌افتد و كودك همان طور كه اندام‌هاي مختلفش را كشف كرده و به خودآگاهي دست مي‌يابد، ممكن است به اندام تناسلي‌اش نيز توجه كند. اما در خود ارضايي كودك در مي‌يابد كه اين رفتار مي‌تواند احساس خوشايندي براي او ايجاد كند و به قصد تجربه لذت آن را تكرار مي‌كند. وجود علائم جسماني نظير تعريق يا تنفس سريع از جمله نشانه‌هاي خود ارضايي در كودكان است. براي مقابله با اين مساله حتما مشاوره كودك دريافت كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خود ارضايي در كودكان،
موضوع:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۲۰:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آشنايي با نشانه هاي سلامت نوزاد موضوع مهمي است كه بايد به تمامي والدين آموزش داده شود. درصورتي‌كه شما با نشانه هاي سلامت نوزاد آشنا باشيد سريع‌تر متوجه مشكلات و بيماري‌ها شده و مي‌توانيد به‌موقع براي درمان اقدام نماييد. علاوه بر اين در صورتي كه نسبت به اين نشانه‌ها آگاهي داشته باشيد بسياري از نگراني‌هاي آن‌ها نيز كاهش پيدا مي‌كند زيرا متوجه خواهيد شد بسياري از مسائل نگران كننده براي شما مثل مشكلات مربوط به خواب نوزاد موضوعاتي بسيار ساده و حتي طبيعي هستند. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به نشانه هاي سلامت نوزاد صحبت خواهيم كرد.

نشانه هاي سلامت نوزاد

هر نوزادي بعد از تولد در بيمارستان، معاينه و مورد سنجش قرار مي‌گيرد. اين ارزيابي ها در نوبت هاي مختلف در ماه ها و سال هاي بعد نيز ادامه دارد. علاوه بر ارزيابي هايي كه توسط متخصصين صورت مي‌گيرد، شما بايد نسبت به نشانه هاي سلامت در كودك خود اطلاعات كافي داشته باشيد، تا در صورت مشاهده علائم نامتعارف براي درمان و اقدامات لازم به متخصص مراجعه نماييد.

نشانه هاي سلامت جسمي نوزاد

به‌طوركلي نشانه هاي سلامت نوزاد به دو دسته نشانه‌هاي سلامت جسمي و روحي تقسيم مي‌شوند. نشانه‌هاي سلامت جسمي به آن دسته از نشانه‌هايي گفته‌مي‌شود كه سلامت كاركرد اندام‌هاي بدن و نبودمشكلات فيزيولوژيكي را مورد توجه قرار مي‌دهد. در ادامه مهم‌ترين نشانه هاي سلامت جسمي نوزاد را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

تقاضاي تغذيه

درخواست تغذيه ساده‌ترين و پرتكرارترين نشانه‌اي است كه از سلامت نوزاد شما خبر مي‌دهد. نوزادان معمولاً در روزهاي اوليه پس از تولد دفعات بيشتري به تغذيه نياز دارند. اين مسئله به اين خاطر است كه توانايي مكيدن در آن‌ها ضعيف‌تر است و به همين دليل آن‌ها در هر وعده شير كمتري مي‌خورند. به‌تدريج و با قوي‌تر شدن توانايي مكيدن در نوزاد، آن‌ها در هر وعده شير بيشتري مي‌خورند و در نتيجه تعداد دفعات تقاضا براي تغذيه كاهش پيدا مي‌كند. از آنچه گفته‌شد نتيجه‌مي‌گيريم كه تقاضاي بيشتر كودكان براي تغذيه در سنين پايين‌تر و تقاضاي كمتر آن‌ها در سنين بيشتر، هردو نشانه سلامت نوزاد هستند. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد فرزندتان براي تغذيه تمايلي نشان نمي‌دهد بهتر است با يك متخصص دراين‌باره صحبت كنيد

خواب كافي از نشانه هاي جسمي سلامت نوزاد

به‌مرور و با بالاتر رفتن سن نوزاد خواب آن‌ها نظم بيشتري پيدا خواهد كرد. آن‌ها معمولاً در طول شب دفعات كمتري بيدار مي‌شوند و بي‌قراري نيز كاهش پيدا مي‌كند. اگر نوزاد شما همچنان مانند روزهاي اول تولد در خوابيدن با دشواري روبه‌رو است و خواب منظمي ندارد بهتر است دراين‌باره از يك متخصص كمك بگيريد.

دفع مناسب

فرزند شما در طول روز بين 8 تا 10 بار نياز به تعويض پوشك دارد. اين موضوع نشان‌دهنده آن است كه دستگاه گوارش نوزاد به‌خوبي كار مي‌كند. اگر احساس مي‌كنيد تعداد دفعات دفع در نوزاد شما كمتر از اين است يكي از نشانه‌ها آن است كه دست خود را روي شكم نوزاد قرار دهيد. در حالت طبيعي شكم نوزاد حالت بادكنكي و نرمي دارد اما يكي از نشانه‌هاي يبوست اين است كه شكم نوزاد سفت شده باشد.

بهتر است علاوه بر تعداد دفعات، به شكل مدفوع و ادرار نوزاد نيز توجه داشته باشيد. مدفوع كودك بايد به شكل جامد باشد. اگر احساس مي‌كنيد مدفوع بيش‌ازحد سفت است اين به آن معناست كه بدن نوزاد كم­ آب شده و اگر نوزاد دچار مدفوع آبكي يا اسهال شده باشد بهتر است با يك متخصص كودك مشورت نماييد. وجود خون يا هر ماده ديگر در مدفوع نوزاد موضوعي است كه بايد موردبررسي قرار بگيرد.

افزايش تدريجي قد و وزن

قد و وزن نوزاد به‌تدريج و با افزايش سن بيشتر خواهد شد. بهتر است قد و وزن او را مرتب اندازه‌گيري كرده و با جدول معيار مطابقت دهيد. البته بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه برخي كودكان آهنگ رشد سريع‌تر يا كندتري نسبت به ساير همسالان دارند و اين مسئله به‌تنهايي نمي‌تواند موضوع نگران‌كننده‌اي باشد. بااين‌حال بهتر است درصورتي‌كه راجع به اين موضوع نگراني داريد آن را با پزشك فرزندتان درميان بگذاريد. به‌طوركلي يك الگوي رو به رشد از اندازه قد و وزن نوزاد معرف نسبتاً دقيقي از سلامت وي خواهد بود.

الگوي رشدي مطابق با سن كودك

همه كودكان مي‌بايست در يك بازه زماني مشخص توانايي‌هاي خاصي را به دست آورند. براي مثال آن‌ها بايد بتوانند در يك‌سالگي راه بروند و يا در دوسالگي با كلمات و جملات كوتاه صحبت كنند. يكي از نشانه هاي سلامت نوزاد اين است كه اين توانايي‌ها را در بازه سني مناسب به دست آورده باشد. نوزاداني كه در رسيدن به هريك از اين توانايي‌ها با تأخير مواجه باشند احتمالاً مي‌بايست مورد بررسي‌هاي دقيق‌تري قرار بگيرند.

نشانه هاي سلامت روحي نوزاد

نشانه هاي سلامت نوزاد تنها محدود به سلامت جسمي نيست. سلامت روحي و توانايي‌هاي ذهني كودك نيز ازجمله مسائلي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد و درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد فرزندتان در اين زمينه‌ها دچار مشكل است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. توجه داشته باشيد كه يادگيري برخي از توانايي‌ها داراي زمان بحراني هستند و اگر اين بازه زماني بگذرد احتمالاً كودك قادر نخواهد بود كه اين عقب‌افتادگي را جبران كند. درنتيجه بهتر است به نشانه‌هاي سلامت روحي نوزاد توجه كافي داشته باشيد و در صورت بروز هرگونه مشكل براي رفع آن اقدام نماييد. 

ارتباط برقرار كردن با اطرافيان

كودك شما بايد بتواند با اطرافيان ارتباط برقرار كند. اين ارتباط در ابتدا با مراقب اصلي كودك كه غالباً مادر است صورت مي‌گيرد و سپس به ساير اطرافيان تعميم پيدا مي‌كند. آن‌ها به‌تدريج چهره‌هاي آشنا را بازشناسي مي‌كنند و با آن‌ها ارتباط دوستانه‌اي برقرار مي‌كنند. درصورتي‌كه فرزند شما نسبت به اطرافيان حساسيتي ندارد و يا از تماس فيزيكي و برقراري ارتباط معذب مي‌شود بهتر است دراين‌باره با يك متخصص مشورت نماييد.

توجه به محيط اطراف از نشانه هاي روحي سلامت نوزاد

يكي از نشانه هاي سلامت نوزاد اين است كه نسبت به محيط پيرامون خود توجه نشان دهد. نوزادان سالم معمولاً به صداها و يا هرگونه محرك ديگري در محيط به‌صورت مثبت يا منفي توجه نشان مي‌دهند. آن‌ها معمولاً مجذوب اشيا مي‌شوند و براي مدتي به آن‌ها خيره شده يا سعي مي‌كنند با به دست گرفتن يا به دهان بردن آن‌ها اين اشيا را شناسايي كنند. به‌طوركلي مي‌توان گفت تمايل به كشف محيط اطراف و توجه نشان دادن به پديده‌هاي موجود در اطراف نوزاد از نشانه‌هاي سلامت ذهني او هستند.

يادگيري تدريجي

مهارت‌ها و دانسته‌هاي فرزند شما به‌مرورزمان افزايش پيدا مي‌كند. براي مثال آن‌ها به‌تدريج ياد مي‌گيرند كه راه بروند، اشيا را در دست نگه دارند و از كلمات براي صحبت استفاده كنند. يكي از نشانه‌هاي اصلي سلامت روان در كودك شما اين است كه اين يادگيري‌ها در او رو به افزايش باشند. اگر احساس مي‌كنيد علي‌رغم تكرار و آموزش به فرزندتان او برخي از مسائل را ياد نمي‌گيرد بهتر است اين موضوع را موردبررسي بيشتري قرار بدهيد.

وجود بازتاب‌ها به‌عنوان يكي از نشانه هاي سلامت نوزاد

نوزادان در ماه‌هاي نخستين پس از تولد توانايي‌هاي ضعيفي براي مراقبت از خود و يا انجام كارها به‌صورت ارادي دارند. در اين ايام بيشتر رفتارهاي آن‌ها به‌صورت بازتاب و غيرارادي صورت مي‌گيرد. اگرچه اين بازتاب‌ها نشانه سلامت نوزاد و تضميني براي عملكرد مناسب او در محيط هستند اما بايد در زمان مشخصي نيز پايان پيدا كنند و درصورتي‌ كه بعد از اين زمان نيز در نوزاد باقي مانده باشند مي‌بايست براي بررسي‌هاي بيشتر در ارتباط با سلامت دستگاه عصبي كودك اقدام نماييد. ازجمله مهم‌ترين بازتاب‌هاي نوزاد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

بازتاب‌مكيدن

بازتاب مكيدن كه از ابتداي تولد وجود دارد و مي‌بايست در 3 يا 4 ماهگي از بين برود به اين معناست كه با قرار دادن هر چيزي درون دهان نوزاد او شروع به مكيدن آن خواهد كرد. اين بازتاب در ماه‌هاي اوليه تولد به كودك كمك خواهد كرد كه بتواند از سينه مادر شير بخورد. با عبور كودك از سنين 3 يا 4 ماهگي رفتار مكيدن سينه مادر از حالت بازتاب خارج شده و به يك رفتار ارادي تبديل مي‌شود.

بازتاب پلك‌زدن از نشانه هاي سلامت نوزاد

بازتاب پلك‌زدن كه تا سنين بزرگسالي نيز باقي مي‌ماند، به اين معناست كه چنانچه نوري را به‌صورت مستقيم به سمت چشم كودك بگيريد، نوزاد چشمانش را مي‌بندد و پلك مي‌زند. همان‌طور كه گفته‌شد بازتاب پلك زدن برخلاف ساير بازتاب‌ها از بين نخواهد رفت و تا بزرگسالي نيز باقي خواهد ماند.

بازتاب مورو

بازتاب مورو كه از آن به‌عنوان بازتاب از جا پريدن نيز نام برده مي‌شود به اين معناست كه اگر در اطراف نوزاد صداي بلند و ناگهاني ايجاد شود نوزاد سرش را به عقب خم كرده و دست‌هايش را نيز از دو طرف باز مي‌كند. اين بازتاب مي‌بايست نهايتاً در سنين 6 ماهگي از بين برود.

بازتاب قدم برداشتن

اگر نوزاد را در حالت ايستاده و صاف نگه داريد به شكلي كه پاهايش به زمين يا هر سطح صاف ديگري تماس داشته باشد او حركاتي شبيه به قدم برداشتن را نشان خواهد داد. بازتاب قدم برداشتن در سنين 3 تا 4 ماهگي از بين مي‌رود و در سنيني كه كودك درحال يادگرفتن راه رفتن است مجدداً آشكار خواهد شد. اما اين بار از حالت بازتاب خارج‌شده و بيشتر جنبه ارادي پيدا مي‌كند.

بازتاب بابينسكي

بازتاب بابينسكي به اين معناست كه در صورت تحريك كف پاي نوزاد او انگشتان پايش را از يكديگر باز مي‌كند و شست پا را به سمت بالا مي‌كشد. اين بازتاب مي‌بايست در فاصله سنين 6 تا 9 ماهگي از بين برود. درصورتي‌كه كودكي تا سن دوسالگي اين بازتاب را نشان بدهد بهتر است براي بررسي بيشتر به يك متخصص مراجعه كنيد.

بازتاب چنگ زدن

واكنش چنگ‌زدن براي اكثريت افراد موضوع آشنايي است. اين بازتاب به اين صورت است كه با قراردادن هر شيئي در دست نوزاد، او انگشتانش را به دور آن جمع مي‌كند. و به عبارتي در تلاش‌است تا آن را در دست نگه دارد. اين بازتاب مي‌بايست در حدود 6 ماهگي از بين برود.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

1. بازتاب‌ها چه تأثيري در سلامت نوزاد دارند؟

در ماه‌هاي اوليه تولد نوزاد كه توانايي آن‌ها براي انجام فعاليت‌هاي ارادي و محافظت از خود كم است بازتاب‌ها به بقاي نوزاد كمك مي‌كنند و سلامت وي را تضمين مي‌نمايند.

2. چطور مي‌توان از سلامت روان نوزاد مطلع شد؟

مهم‌ترين نشانه‌هاي سلامت روان نوزاد عبارتند از توجه نشان دادن به محيط اطراف و همچنين ارتباط برقرار كردن با اطرافيان. علاوه بر اين نوزادان بايد بتوانند به‌تدريج دانسته‌هاي خود را افزايش دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۴:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از دغدغه‌هاي اصلي والدين تامين نيازهاي نوزاد تازه متولد شده شان است. نوزادان نياز بسيار زيادي به مراقبت و توجه اطرافيان دارند و به همين خاطر آشنايي با نيازها و نشانه‌هاي سلامت يا بيماري آنان از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. براي توجه به نشانه‌هاي سلامت جسمي و روحي نوزاد تازه متولد شده، بايد با ويژگي‌ها و نيازهاي هر دروه از سن كودك آشنا باشيد و به‌خوبي آن‌ها را مديريت كنيد تا بتوانيد به رشد مناسب فرزند خود كمك نماييد. ما در اين مطلب به بررسي كامل نيازهاي روحي، جسمي و نكات مهم كه در ارتباط با نوزاد تازه متولدشده پرداخته‌ايم. همچنين شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس كودك، مهارت خود را در زمينه برخورد با نوزادان بهبود بخشيد. 

تغذيه در نوزاد تازه متولد شده

نوزادان قادر به صحبت و آگاه كردن شما از نيازهاي تغذيه‌اي خود نيستند به همين خاطر شناخت نشانه‌هاي گرسنگي و سيري در نوزاد اهميت بسياري دارد. بيقراري و گريه، مكيدن انگشت شست و يا دور لب‌ها مي‌تواند نشانه‌هايي براي گرسنگي كودك باشد. ضعف توانايي نوزاد تازه متولدشده در مكيدن سينه مادر باعث مي‌شود كه آن‌ها در هر مرتبه بتوانند براي مقدار محدودي از شير مادر تغذيه كنند و به همين خاطر معمولاً به حدود 8 تا 12 بار تغذيه شدن در طول شبانه‌روز نياز دارند. به‌مرور و با بزرگ‌تر شدن آن‌ها، توانايي مكيدن نيز تقويت شده و نوزادان در هر مرتبه مقدار بيشتري شير مي‌كنند و درنتيجه تعداد دفعات نياز به تغذيه آن‌ها كاهش پيدا كرده و به لحاظ زماني نيز منظم‌تر مي‌شود.

نكاتي براي تغذيه نوزادان تازه متولد شده

بهترين منبع غذايي براي نوزاد تازه متولد شده شير مادر است و به همين خاطر معمولاً به مادران توصيه مي‌شود كه حداقل در 6 ماهه اول زندگي نوزاد با شير خود او را تغذيه كنند. شير مادر تمامي نيازهاي تغذيه كودك را برطرف كرده و مواد لارم براي رشد يا مقاومت در برابر بيماري‌ها را نيز در اختيارش مي‌گذارد. با اين‌حال بهتر است راجع به استفاده از مكمل‌هايي نظير ويتامين D  براي كودك خود نيز با يك متخصص مشورت نماييد.

يكي از دشواري‌هايي كه در ارتباط با تغذيه نوزاد تازه متولد شده وجود دارد اين است كه شير مادر براي تغذيه كافي نباشد و يا به دليل تولد زودهنگام دستگاه گوارش كودك نتواند شير مادر را دريافت نمايد. در اين شرايط معمولاً توصيه مي‌شود كه از شير خشك‌هاي مناسب با رده سني نوزاد استفاده بشود. تغذيه نوزاد چه با شير مادر و يا شيرخشك انجام بگيرد شما بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه هر كودك ميزان مشخصي از تغذيه را در هر وعده نياز دارد به همين خاطر اگر كودكتان نشانه‌هاي بي‌ميلي به ادامه تغذيه مثل برگرداندن سر از سينه مادر را نشان مي‌دهد بهتر است او را به شير خوردن مجبور نكنيد و اجازه بدهيد در زمان ديگري كه نوزاد احساس گرسنگي دارد عمل تغذيه انجام شود.

بررسي سلامت نوزاد تازه متولد شده

از نشانه‌هاي سلامت نوزاد مي‌توان به موراد زير اشاره كرد:

1. تغذيه و دفع مناسب

يكي از اولين و واضح‌ترين نشانه‌هاي سلامت در نوزاد تازه متولد شده اين است كه او به حد كافي غذا مي‌خورد و وزنش به‌تدريج افزايش پيدا مي‌كند. در كنار تغذيه، عمل دفع نيز بايد به‌دفعات كافي انجام بگيرد. همان‌طور كه گفته شد تغذيه نوزاد در ابتدا به‌ دفعات بيشتر و مقدار كمتري اتفاق مي‌افتد و به‌تدريج و با بيشتر شدن سن كودك تعداد دفعات تغذيه كمتر شده و كودك در هر مرحله مقدار بيشتري غذا مي‌خورد. علاوه بر تغيير در تعداد دفعات و حجم تغذيه، چرخه غذايي كودك نيز به‌تدريج منظم‌تر شده و يك الگوي ثابت پيدا خواهد كرد. در ارتباط با دفع نيز شما به‌طور ميانگين در طول روز بايد بين 8 تا 10 بار پوشك نوزاد را عوض كنيد.

به اين نكته توجه داشته باشيد كه الگوي رشدي نوزادان مختلف با يكديگر متفاوت است و امكان دارد كودك شما كمي بيشتر يا كمتر از آنچه ما به‌عنوان ميانگين دفعات تغذيه يا نياز به دفع پوشك از آن صحبت مي‌كنيم اين مسائل را تجربه كند. درصورتي‌كه در هر يك از اين موارد احساس نگراني مي‌كنيد بهتر است از يك پزشك مشورت بگيريد.

2. خواب كافي

نوزادان در نخستين روزهاي پس از تولد معمولاً در حدود 16 تا 18 ساعت از شبانه‌روز را مي‌خوابند. بااين‌حال كيفيت خواب آن‌ها به‌صورت چرخه‌هاي كوتاه‌مدت خواب‌وبيداري است و در طول شب بايد براي تغذيه يا تعويض پوشك كودك بارها بيدار شويد. به‌مرور زمان و با عبور كودك از هفته‌هاي نخست تولد آن‌ها زمان بيشتري را بيدار خواهند بود و درعين‌حال طول مدت خوابشان نيز افزايش پيدا مي‌كند. به عبارتي مي‌توان گفت تعداد دفعات خواب‌وبيداري نوزاد كمتر شده و مدت هر بار خواب يا بيداري افزايش پيدا مي‌كند. اگر احساس مي‌كنيد علي‌رغم گذشت زمان كافي، خواب نوزاد شما هنوز الگوي نسبتاً منظمي پيدا نكرده مي‌توانيد دراين‌باره با يك متخصص اطفال صحبت كنيد.

3. نوزاد تازه متولد شده | ارتباط برقرار كردن با اطرافيان

يكي از نشانه‌هاي مهم در سلامت نوزاد تازه متولد شده اين است كه او بتواند با ديگران و محيط اطرافش ارتباط برقرار كند. نوزادان معمولاً با شنيدن صداهاي بلند واكنش نشان مي‌دهند و به‌طرف صدا برمي‌گردند. آن‌ها همچنين رنگ‌ها و طرح‌هاي پيچيده را به طرح‌هاي ساده و بي‌رنگ ترجيح مي‌دهند و براي مدتي به آن خيره مي‌شوند. روانشناسان انتظار دارند كه يك نوزاد سالم بتواند مادر يا مراقب اوليه خود را بشناسد و به‌مرور اين توانايي را پيدا كند كه چهره‌هاي آشنا را از غريبه تشخيص داده و همين‌طور نسبت به محيط اطراف خود واكنش نشان دهد. اگر احساس مي‌كنيد اين مسائل در فرزند شما با ابهام مواجه استف توصيه مي‌شود از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

4. يك الگوي رو به رشد

به‌طوركلي مي‌توان گفت نشانه اصلي سلامت در نوزاد تازه متولد شده اين است كه ميزان توانايي‌هاي وي به‌تدريج افزايش پيدا كرده و منظم‌تر شود. وجود يك الگوي مشخص از رشد مستمر در كودك معمولاً به‌خوبي توسط مادران درك مي‌شود و آن‌ها هرگونه نقص يا مشكلي را در اين زمينه به‌خوبي تشخيص مي‌دهند.

مشكلات و بيماري‌هاي نوزاد تازه متولد شده

بيماري‌هاي نوزادان تازه متولد شده به شرح زير مي‌باشد:

1. زردي پوست

زردي پوست يكي از شايع‌ترين بيماري‌هايي است كه براي نوزاد تازه متولدشده پيش خواهد آمد و با توجه به تأثيري كه در سلامت مغز به‌جا مي‌گذارد تشخيص به‌موقع و اقدام براي درمان آن اهميت بالايي دارد. اين بيماري همان‌طور كه از نام آن پيداست خود را به‌صورت زرد شدن رنگ پوست نوزاد نشان مي‌دهد و به اين معناست كه كبد كودك نمي‌تواند به‌خوبي بيلي‌روبين موجود در كيسه صفرا را خارج كند.

2. نفخ معده يا سفت شدن شكم

يكي ديگر از نكاتي كه در سلامت نوزاد تازه متولد شده بايد به آن توجه داشته باشيد وضعيت نفخ معده است. در حالت عادي هنگامي‌كه شكم نوزاد را لمس مي‌كنيد بايد حالت نرم داشته باشد اما اگر با دست زدن به شكم نوزاد احساس مي‌كنيد كه شك يا معده او سفت شده اين موضوع مي‌تواند به دليل نفخ معده يا يبوست باشد. درصورتي‌كه با انجام تغذيه و گذشت زمان اين وضعيت بهبود پيدا نكرد، بهتر است هرچه سريع‌تر از يك متخصص اطفال كمك بگيريد.

3. نوزاد تازه متولد شده | بند ناف

پس از تولد نوزاد بند ناف توسط پزشك قطع مي‌شود و در حدود 20 روز بعد نيز خودبه‌خود خواهد افتاد؛ اما بهتر است در طول اين مدت از دستكاري كردن بند ناف يا پوشاندن آن درون پوشك نوزاد خودداري كنيد. به‌طوركلي از هرگونه دست‌كاري اين منطقه جدا خودداري نماييد. درصورتي‌كه متوجه مشكلاتي همچون خونريزي بيش‌ازحد، بند نيامدن خون يا وجود عفونت در اين بخش از بدن نوزاد شديد بهتر است هرچه سريع‌تر اين موضوع را با پزشك درميان بگذاريد. مشكلات مربوط به بند ناف ازجمله مشكلاتي هستند كه براي نوزاد تازه متولد شده پيش خواهد آمد.

4. تب

تب يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي وجود عفونت در بدن است. معمولاً تب‌هاي خفيف در نوزادان به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه بدن آن‌ها در حال مقاومت در برابر بيماري‌ها و عفونت‌هاي موجود در محيط است. اما اگر درجه تب نوزاد بالاتر رفت و يا براي مدتي ادامه پيدا كرد بهتر است براي جلوگيري از بروز آسيب‌هاي جدي‌تر به يك مركز درماني مراجعه كنيد.

5. برفك دهان يا پوشك

همان‌طور كه از نام اين بيماري پيداست برفك دهان باعث به وجود آمدن دانه‌هاي ريز سفيدرنگ در دهان نوزاد خواهد شد. برفك يك بيماري عفوني است كه مي‌تواند علاوه بر دهان، مناطق ديگري از بدن كودك ازجمله نواحي اطراف پوشك را نيز درگير كند. براي درمان اين بيماري، نوزاد بايد زير نظر پزشك از آنتي‌بيوتيك استفاده كند.

نيازهاي روحي نوزاد تازه متولد شده

نوزادان تازه متولد شده علاوه بر نيازها جسمي و احتياج به مراقبت، نيازهاي روحي نيز دارد كه بايد به آن‎ها توجه شود. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين كودك اطلاعات خود را نسبت به نيازهاي روحي كودكتان افزايش دهيد. اصلي‌ترين نياز روحي در نوزاد تازه متولد شده اين است كه همواره براي پاسخگويي به نيازهاي كودك حضور داشته باشيد. اين مسئله باعث ايجاد سبك دلبستگي ايمن در نوزاد شده و توانايي او را براي برقراري روابط عاطفي نزديك در آينده تحت تأثير قرار مي‌دهد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

از كجا بفهميم نوزاد تازه متولد شده سالم است؟

اگر نوزاد يك الگوي رشد مستمر و رو به پيشرفت را نشان مي‌دهد اين مسئله نشان‌دهنده سلامت وي است. حدود 8 تا 12 بار تغذيه در طول روز و 10-8 بار نياز به تعويض پوشك از نشانه‌هاي سلامت نوزاد مي‌باشد. همچنين نوزاد سالم اطرافيان و چهره‌هاي آشنا را از غريبه مي‌شناسد و نسبت به محيط كنجكاو است.

نوزادان چه نيازهاي روحي دارند؟

اصلي‌ترين نياز روحي نوزاد اين است كه شما احساس امنيت و پاسخگو بودن به نيازهاي وي را در او ايجاد كنيد. براي اين كار مادر بايد همواره به نوزاد توجه داشته باشد و براي پاسخگويي به نيازهاي وي آماده باشد.

چرا بايد در تغذيه نوزاد از مكمل ويتامين D استفاده شود؟

اين ويتامين در شير مادر وجود ندارد و مصرف مستمر آن نقش مهمي در سلامت نوزاد خواهد داشت. البته بهتر است راجع به نحوه استفاده از هر مكملي براي كودك با يك متخصص مشورت نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نوزاد تازه متولد شده،
موضوع:
[ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۵:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان فوبي كودكان در حيطه كاري كدام متخصص است؟ فوبيا يك اختلال روانشناختي رايج در ميان كودكان است و به ترس غير منطقي و كاهش ناپذير از موقعيت يا شيء خاصي گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري در كودك ايجاد مي‌كند. براي مثال بسياري از كودكان از تاريكي يا برخي حيوانات به شدت مي‌ترسند و هنگام مواجهه با آن‌ها علائم اضطراب و بي‌قراري شديد را از خود نشان مي‌دهند.

متخصصان در اكثر موارد براي بهبود اين مشكلات روان درماني را توصيه كرده و كم‌تر دارو درماني را پيشنهاد مي‌دهند. با اين حال اين درمان‌ها مي‌تواند با توجه به ميزان ترس و سن كودك، متفاوت باشند. آنچه كه اهميت دارد اين است كه بدانيد در صورتي كه ترس كودك در همان دوران كودكي درمان نشود مي‌تواند مشكلات زيادي را در بزرگسالي به وجود آورد. در ادامه به بيان روش‌هاي درمان فوبي در كودكان خواهيم پرداخت. 

منبع: درمان فوبي كودكان

فوبي در كودكان به چه شرايطي اشاره دارد؟

فوبيا يكي از مشكلات روان شناختي رايج در ميان كودكان است. در واقع بسياري از بچه‌ها از برخي موضوعات خاص به شدت مي‌ترسند. اين ترس زماني به عنوان اختلال در نظر گرفته مي‌شود كه غيرمنطقي بوده، با ميزان تهديد موجود هماهنگي نداشته باشد و موجب اختلال در عملكرد كودك شود. از جمله رايج‌ترين ترس‌هايي كه در سنين كودكي تجربه مي‌شوند مي‌توان به ترس از حيوانات، ارتفاع، طوفان، تاريكي و موقعيت‌هاي پزشكي اشاره كرد. اگر فرزند شما دچار فوبيا باشد از موقعيت‌هاي شامل موضوع مورد ترس خود اجتناب مي‌كند و هنگام روبه‌رو شدن با آن‌ها علائم اضطراب و بي‌قراري شديد را نشان مي‌دهد. اين علائم مي‌تواند مواردي نظير گريه، دل درد و ساير شكايات جسماني را نيز شامل شود.

درمان فوبي كودكان

براي درمان فوبي در كودكان اغلب بر روان درماني تأكيد بسياري مي‌شود. با اين حال در برخي موارد ممكن است درمان‌هاي دارويي نيز مد نظر قرار بگيرند. ما در ادامه به مهم ترين روش‌هاي درمان فوبي در كودكان اشاره كرده‌ايم. همچنين شما مي توانيد اين درمان ها را توسط مجرب ترين روانشناسان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد. 

درمان فوبي كودكان به روش شناختي رفتاري

درمان شناختي رفتاري مؤثرترين درمان شناخته شده براي بهبود فوبياي كودكان و بزرگسالان است. در اين درمان روانشناس جلسات روان درماني انفرادي با كودك تشكيل داده و بر افكار و احساسات او تمركز مي‌كند. در واقع درمانگر تلاش مي‌كند تا به كودك نشان دهد اين افكار او هستند كه احساسات ناخوشايند را ايجاد مي‌كنند و منجر به رفتارهاي نامناسب مي‌شوند. همچنين فرزند شما در اين جلسات علائم رايج در ترس و اضطراب را مي‌آموزد و راهكارهاي مديريت آن‌ها را نيز تمرين مي‌كند.

براي مثال ممكن است روانشناس از كودك بخواهد در مورد موضوعي كه از آن مي‌ترسد شروع به خيال پردازي كرده و مواجهه با آن را تصور نمايد. اين كار مي‌تواند در قالب يك بازي يا نمايش نيز انجام شود. پيش روي در خيال‌پردازي‌ها به تدريج تا جايي پيش مي‌رود كه كودك براي مواجهه با ترس خود در دنياي واقعي آماده مي‌شود و به كمك والدين در محيط خارج از درمان نيز به مرور مواجهه با ترس خود را تمرين مي‌كند. اين جلسات در نهايت با غلبه كامل بر فوبي خاص خاتمه مي‌يابند.

درمان فوبي كودكان با خانواده درماني

در خانواده درماني جلسات رواندرماني همراه با والدين يا ساير اعضاي خانواده برگزار مي‌شود. در اين جلسات درمانگر تلاش مي‌كند تعاملات بين اعضاي خانواده را مورد مشاهده قرار دهد و آنچه ترس‌هاي كودك را شكل داده و تقويت كرده‌اند را شناسايي نمايد. روانشناس به خانواده كمك مي‌كند تا نسبت به الگوهاي رفتاري نادرست خود بينش پيدا كنند و رفتارهاي مناسب جهت سازگار كردن كودك با ترس‌هايش را بياموزند.

متأسفانه بسياري از پدر و مادرها نمي‌دانند كه در برابر ترس‌هاي كودك بايد چه واكنشي نشان دهند. آن‌ها ممكن است با رفتارهايي نظير سرزنش كردن، تحقير كردن و زدن برچسب‌هايي نظير ترسو به كودك؛ اعتماد به نفس او را تضعيف كرده و ناخواسته منجر به تشديد مشكلات او شوند. اگر شما نيز در برخورد با كودك خود دچار مشكل شده‌ايد يا نمي‌دانيد كه چگونه بايد در اين شرايط با فرزندتان رفتار نماييد بهتر است از مشاوره كودك بهره ببريد.

درمان فوبي كودكان با دارو درماني

در اكثر موارد كودكان به درمان‌هاي روان شناختي پاسخ مي‌دهند و نيازي به دريافت دارو ندارند. با اين حال در برخي موارد كه كودك بهبود چنداني از خود نشان نمي‌دهد يا مواردي كه ترس‌هاي كودك بسيار شديد است روانشناسان توصيه مي‌كنند كه در كنار روان درماني به روان پزشك نيز مراجعه كنيد تا براي كودك داروهاي ضد اضطرابي مناسب تجويز نمايد.

كمك به درمان فوبي كودكان در خانه

علاوه بر جلسات رواندرماني و مداخلات حرفه‌اي بسيار اهميت دارد كه بتوانيد در خانه نيز اقدامات حمايتي لازم را انجام دهيد و روند سازگاري كودك با اضطراب‌هايش را تسهيل نماييد. موارد زير از جمله مواردي هستند كه در اين زمينه لازم است در نظر بگيريد.

– هرگز كودك را به خاطر ترس‌هايش مسخره نكنيد.

– هرگز كودك را بابت ترس‌هايش سرزنش نكنيد و القابي نظير ترسو را در مورد او به كار نبريد.

– به كودك نشان بدهيد كه در كنارش هستيد و در مقابل چيزهايي كه از آن وحشت دارد از او مراقبت مي‌كنيد.

– با كودك در مورد ترس‌هايش صحبت كنيد و اجازه دهيد افكار و احساسات خود را با شما در ميان بگذارد.

– يادگيري مشاهده‌اي يكي از مهم ترين فرايندهاي يادگيري در كودكان است. از همين رو تلاش كنيد الگوي مناسبي براي فرزندتان باشيد و ابتدا خودتان با موضوع مورد ترس كودك ارتباط برقرار كنيد.

– كودك را براي مواجهه ناگهاني با ترس‌هايش تحت فشار قرار ندهيد. تلاش كنيد همگام با درمانگر پيش برويد و زماني كودك را در معرض ترس‌هايش قرار دهيد كه آمادگي رواني كافي را پيدا كرده باشد.

– پس از هر مواجهه كودك را تشويق نماييد و به او براي پيش روي هرچه بيشتر در جهت اهداف خود انگيزه بدهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان فوبي كودكان مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

سؤالات متداول درباره درمان فوبي كودكان

آيا همه ترس ها نياز به درمان فوبي كودكان دارد؟ 

خير كودكان ممكن است در روند رشد رواني خود به طور مقطعي از برخي چيزها بترسند و پس از مدتي با آن كنار بيايند. زماني بحث فوبيا و درمان آن مطرح مي‌شود كه ترس از يك موضوع خاص واكنش‌هاي افراطي و شديدي را در كودك برانگيزد و منجر به اختلال در عملكردهاي مختلف او بشود. براي مثال ايجاد مشكلات تحصيلي يا ارتباطي در پي تجربه يك ترس خاص نشان دهنده شرايطي هستند كه فرزند شما نياز به درمان روانشناختي دارد. 

معمولاً براي درمان فوبي كودكان چه دارويي‌هايي تجويز مي‌شود؟

درمان دارويي اضطراب براي كودكان با احتياط بيشتري انجام مي‌شود و اغلب درمانگران تنها استفاده از روش‌هاي روان درماني را براي بهبود فوبيا توصيه مي‌كنند. با اين حال در مواردي كه كودك اضطراب بسيار شديدي دارد و به درمان‌هاي رايج پاسخ نمي‌دهد ممكن است داروهاي آرام بخشي نظير آلپرزولام و لورازپام تجويز شود. توجه داشته باشيد كه هرگز نبايد اين داروها را سرخود به كودك بدهيد چراكه مي‌توانند عوارض جانبي ناخوشايندي براي فرزندتان ايجاد كنند و يا منجر به بروز اثر تحمل و وابستگي در بلند مدت شوند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان فوبي كودكان،
موضوع:
[ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۵۸:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

برخلاف انتظار بزرگترها كودكان نيز گاها دچار استرس مي‌شوند و نشانه‌هايي از اضطراب و نگراني را به دلايل مختلفي تجربه مي‌كنند. استرس در كودكان مي‌تواند با توجه به سن آن‌ها، منشأ طيف وسيعي از علائم هيجاني، رفتاري يا حتي جسماني باشد. به همين خاطر اهميت بسياري دارد كه والدين نشانه‌هاي استرس در فرزند خود را بشناسند و بدانند كه چطور به اين احساس در كودك خود پاسخ دهند. در واقع استرس در كودكان مي‌تواند عملكرد آن‌ها در زمينه‌هاي مختلفي با مشكل مواجه سازد به همين خاطر والدين به عنوان مراقبان اصلي كودك لازم است تا با اتخاذ راهكارهاي لازم از بروز مشكلات بيشتر پيشگيري نمايند. با توجه به اهميت اين موضوع در ادامه به طور جامع درباره استرس در كودكان صحبت خواهيم كرد. براي

 

استرس چيست؟

طي استرس يا فشار رواني كودك تحت تأثير يك موضوع ناخوشايند احساس ناراحتي و تنيدگي را تجربه مي‌كند. استرس در كودك بر اثر يك موضوع پيچيده و مشكل‌‌آفرين بيروني ايجاد مي‌شود. در حالي كه نشانه‌هاي اضطراب با پايان مشكل نيز به‌ تدريج كاهش پيدا مي‌كند. به همين دليل زماني كه نشانه هاي استرس در كودك‌تان ديديد توصيه ميكنيم هر چه زودتر براي مشاوره اقدام كنيد. مركز مشاوره نيني مايند به شما هم در كاهش تنش‌هاي محيطي و هم اختلالات مرتبط با كودك‌تان خدمات درماني ارائه مي‌دهد.

نشانه هاي استرس در كودكان

ضعف توانايي‌هاي منطقي يا كلامي در كودكان ممكن است باعث شود كه آن‌ها توانايي تشخيص درست يا صحبت كردن راجع به دلايل اضطرابشان را نداشته باشند. اين موضوع گاهي باعث مي‌شود كه استرس كودكان به‌صورت مشكلات مختلف رفتاري يا جسمي در كودك ديده شود. به همين خاطر توجه والدين به اين نشانه‌ها اهميت بالايي دارد. درصورتي‌ كه با هريك از نشانه‌هاي اضطراب در كودك خود مواجه شديد بهتر است با او راجع به دليل ناراحتيش صحبت كنيد. اگر احساس مي‌كنيد شدت اين علائم بيش از حالت عادي است و يا استرس براي مدت طولاني در كودك شما باقي‌ مانده، بهتر است در اين زمينه از روانشناسان كودك كمك بگيريد.

نشانه‌هاي رفتاري استرس در كودك

  • شروع رفتارهايي كه بيانگر اضطراب هستند. مثل جويدن‌ناخن يا تكان‌دادن دست و پا
  • تغييرات بي‌دليل در خلق كودك مثل پرخاشگري يا احساس غمگيني و سكوت
  • كناره گيري از خانواده و دوستان
  • احساس ترس از مسائل مختلف مثل تاريكي يا حيوانات و …
  • بروز مشكلات تحصيلي

نشانه‌هاي فيزيكي استرس در كودك

  • شب‌ادراري
  • مشكلات جسماني مثل دل‌درد و سردرد
  • دشواري در به خواب رفتن يا بيدار شدن در نيمه‌شب
  • علائم جسماني مختلف يا تشديد بيماري‌ها

با مشاهده هريك از اين نشانه‌ها در كودك خود بهتر است براي رفع استرس و درمان كودك اقدام كنيد. استرس مي‌تواند به‌صورت مزمن در فرزند شما باقي‌ مانده و آسيب‌هاي جسمي و روحي بسياري را به همراه داشته باشد.

دلايل استرس در كودكان

ما معمولاً كودكان را مظهر نشاط و خالي از درگيري‌هاي ذهني مي‌دانيم و شايد براي بسياري از ما وجود نشانه‌هاي اضطرابي در كودك بسيار تعجب‌آور باشد. با اين‌حال دلايل بسياري براي استرس در كودكان وجود دارد. ازجمله دلايل استرس در كودك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

مشكلات مربوط به مدرسه

يكي از شايع‌ترين منابع بروز استرس در كودكان، مدرسه و تكاليف مربوط به آن است. انجام تكاليف به‌صورت كامل و بي‌عيب و نقص يا ايام امتحانات از جمله مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث استرس تحصيلي در كودكان مي‌شوند. اين مشكل معمولاً كودكاني كه رفتارهاي كمالگرايانه دارند و يا از اشتباه كردن و سرزنش مي‌ترسند را بيشتر تحت تأثير قرار مي‌دهد. استرس معمولاً باعث مي‌شود كه دانش آموزان علي‌رغم تلاشي كه در مسائل تحصيلي نشان مي‌دهند نتايج ضعيفي بگيرند. همچنين با توجه به اينكه فرزند شما بخش قابل‌توجهي از ساعات شبانه‌روز خود را در مدرسه مي‌گذراند بهتر است براي رفع استرس تحصيلي در او اقدام كنيد.

تغييرات بزرگ در زندگي

ايجاد تغييرات جدي در زندگي كودك مثل تغيير محل زندگي، تولد خواهر يا برادر كوچك‌تر، طلاق و يا فوت يكي از اعضاي خانواده مي‌تواند باعث ايجاد استرس در كودك شود. اگر چنين تغييراتي در زندگي فرزند شما پيش آمده بهتر است از يك روانشناس براي كنار آمدن بهتر و سريع‌تر فرزندتان با اين موضوع كمك بگيريد.

آزار و اذيت از دلايل استرس در كودكان

ضعف توانايي‌هاي كودك براي دفاع از خود گاهي باعث مي‌شود كه ديگران آن‌ها را مورد آزار و اذيت قرار دهند. اين آزار و اذيت‌ها مي‌تواند از زورگويي‌هاي كودكان بزرگ‌تر تا سوءاستفاده‌هاي جنسي را شامل بشود. معمولاً ترس از منابع قدرت و آزارگران باعث مي‌شود كه كودك راجع به اين مسئله با والدين صحبت نكند. شما مي‌توانيد با مشاهده نشانه‌هايي مثل بي‌ميلي به ديدن برخي از آشنايان يا تشديد اضطراب در برخي از موقعيت‌ها متوجه دليل ناراحتي فرزندتان شويد.

محيط نامناسب خانه

در شرايطي كه محيط زندگي كودك وضعيت مناسبي نداشته باشد آن‌ها معمولاً از حضور در خانه دچار اضطراب مي‌شوند. دعوا و اختلاف ميان والدين، بدرفتاري با كودك يا وجود بحران‌هاي جدي در خانواده مثل بيماري يا مشكلات مالي مي‌تواند باعث ايجاد فشار رواني در كودك شود.

فيلم‌ها يا كتاب‌هاي ترسناك از دلايل استرس در كودكان

توانايي كودك در تشخيص واقعيت از خيال معمولاً ضعيف‌تر از بزرگسالان است به همين خاطر با مشاهده فيلم‌هاي ترسناك و يا شنيدن داستان‌هاي وحشت‌آور ممكن است دچار استرس شوند.

راه‌هاي مقابله با نشانه هاي استرس در كودكان

متخصصان معتقدند كه ادامه پيدا كردن استرس، مشكلات جدي براي سلامتي جسم و روان فرد به دنبال خواهد داشت. به همين خاطر كاهش فشار رواني و اقدام براي درمان آن اهميت بسياري دارد. اگر فرزند شما دچار استرس شده بهتر است با كمك گرفتن از يك مشاور مطمئن به او در بهبود اين شرايط كمك كنيد. در ادامه به برخي از راهكارهايي كه براي كاهش استرس فرزندتان مي‌توانيد انجام دهيد اشاره خواهيم كرد. 

صحبت كردن راجع به دلايل نگراني

اگر نشانه‌هاي استرس را در فرزندتان مشاهده كرده‌ايد سعي كنيد راجع به دلايل آن با وي صحبت كنيد. احتمال دارد كودك شما از صحبت كردن مستقيم راجع به دلايل نگراني خود طفره برود و يا حتي خودش هم به‌درستي نتواند علت مشكلات را تشخيص دهد. روانشناسان در اين شرايط مي‌توانند با كمك گرفتن از تكنيك‌هايي مثل بازي‌درماني و تفسير نقاشي اطلاعات مفيدي در اين زمينه به شما بدهند. در هرصورت آنچه در صحبت كردن با فرزندتان بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه تا حد ممكن با لحني حمايتي و دوستانه با كودك صحبت كنيد و به او نشان دهيد كه همواره براي كمك كردن به او آماده‌ايد. تا جاي ممكن سعي كنيد از بي اهميت نشان دادن دلايل نگراني او خودداري كنيد و با فرزندتان همدلي نشان دهيد.

افزايش فعاليت‌هاي بدني

ورزش كردن و يا هر فعاليت سازنده ديگري مثل كارهاي هنري مي‌تواند باعث كاهش اضطراب در كودك شما بشود. با چنين برنامه‌هايي براي كودك به بهبود تدريجي شرايط كمك كنيد.

از يك متخصص كمك بگيريد

روانشناسان كودك مي‌توانند اقدامات مفيدي براي كاهش استرس در كودكان انجام دهند. اگر شدت استرس در فرزندتان بيش از حالت طبيعي است و يا براي مدت نسبتاً طولاني استرس در او باقي مانده بهتر است از يك متخصص در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين با استفاده از تكنيك‌هاي بازي‌درماني يا نقاشي مي‌توانند دلايل ناراحتي كودك را پيدا كرده و با همين روش‌ها نيز به درمان استرس بپردازند.

ضعف مهارت‌هايي مثل تفكر منطقي يا حل مسئله در كودكان مي‌تواند باعث ايجاد استرس در آن‌ها شود. اگر روانشناسان تشخيص دهند كه اين مسائل در ايجاد استرس كودك نقش دارد مي‌توانند از طريق آموزش اين مهارت‌ها، به كودك در مديريت بهتر مشكلات به او  كمك كنند.

يكي ديگر از فوايد مراجعه به متخصصان روانشناسي كودك، اين‌است كه آن‌ها نكات مناسبي را در زمينه تربيت فرزندتان به شما آموزش مي‌دهند. گاهي اوقات رفتارهايي مثل داشتن انتظارات بيش از حد از كودك يا مجبور كردن او براي انجام كارهايي كه دوست ندارد باعث اضطراب مي‌شوند. روانشناسان با آگاهي بخشي به والدين راجع به رفتارهاي اشتباهشان در اين زمينه قدم‌هاي مطلوبي برمي‌دارند.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

چطور به كاهش نشانه‌هاي استرس در كودكم كمك كنم؟

در شرايطي كه نشانه‌هاي استرس در فرزندتان تشديد شده‌اند بهتر است از پرسيدن دليل استرس يا كوچك شمردن نگراني‌هايش خودداري كنيد و تنها سعي كنيد با گفتن جملات دلگرم كننده به او آرامش دهيد. وقتي فرزندتان آرام شد مي‌توانيد راجع به مشكلي كه دارد با او صحبت كنيد و يا از يك مشاور كودك كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۸:۵۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مشاوره كودك به والدين كمك مي كند تا بتوانند در رويارويي با مسائل مختلف فرزندانشان بهترين تصميم را بگيرند. كودكي دوران شكل گيري شخصيت انسان است. آگاهي والدين از روش هاي صحيح تربيت و آموزش كودك در شكل گيري شخصيت، رفتار كودكشان تاثير بسزايي دارد. والدين در اين دوران علاوه بر رفع نياز هاي شرايط رفاهي مناسب، مالي و … ؛ وظيفه تربيت صحيح، تنبيه، تشويق و پرورش استعداد هاي كودك را برعهده دارند. از آنجايي كه روانشناسي كودك امري پيچيده و حساس است؛ دريافت مشاوره در اين زمينه ضرورت دارد. مشاوره كودك ني ني مايند افتخار دارد كه در طي اين ساليان فعاليت خود توانسته به دو شيوه مشاوره حضوري و تلفني خدمت رسان هموطنان عزيز باشد. 

منبع: مشاوره كودك | روانشناسان كودك چه كمكي به والدين مي‌كنند؟

مشاوره كودك | ضرورت مشاوره با مشاور كودك

كودكان آسيب پذير ترين قشر هر جامعه اي هستند. در اين دوران كوچكترين اتفاقات تاثير بسيار زيادي را بر روي شخصيت كودكان در آينده و بخصوص بر روي ضمير ناخودآگاه آن ها خواهد داشت. از آنجايي كه كودكان بيشتر زمان خود را با والدينشان مي گذرانند؛ طبيعي است كه پدر و مادر بيشتر تاثير رو بر روي كودك و آينده وي داشته باشد. از همين رو دريافت مشاوره كودك براي والدين لازم است. كودكان توانايي بيان و انتقال افكار و مشكلات دروني خود را به راحتي ندارند و بايد مسائل آنها با روش هاي ويژه مورد بررسي قرار بگيريد. 

مشاوره كودك در چه زمينه هايي انجام مي شود

در جلسات مشاوره كودك معمولا موضوعات و مسائل متفاوتي در مورد كودكان مطرح مي شود. كه در برخي موارد ريشه اصيلي مشكل از نظر پدر و مادر پنهان است و نياز به ريشه يابي توسط متخصص كودك دارد. ولي به طور كلي از جمله پر تكرار ترين مسائل در جلسات مشاوره كودك مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • اصرار كودك بر خواسته اش
  • بيش فعالي كودك
  • پرخاشگري كودك
  • مسائل و سوالات جنسي كودكان
  • دروغ گويي
  • زورگويي كودك در محيط خانه يا مدرسه
  • ترس و فوبيا در كودكان
  • گريه و لجبازي كودك
  • عدم تمركز كودك
  • مشكلات خواب كودك
  • استرس و اضطراب در كودكان
  • مشكلات ارتباطي كودك با سايرين
  • استعداديابي كودك
  • پرورش و رشد صحيح كودك
  • و ساير موارد 

سوالات متداول مشاوره كودك 

از جمله سوالات متداول در جلسات مشاوره كودك مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • علت پرخاشگري و بي قراري در كودكان چيست ؟
  • با دروغ گويي كودكان چگونه برخورد كنم ؟
  • پاسخ صحيح به سوالات جنسي كودكان چيست ؟
  • چگونه براي فرزندم الگوي مناسبي باشم ؟
  • چگونه در مقابل اصرار و گريه كودك رفتار كنم ؟ 
  • آيا شيطنت هاي زياد فرزندم نشانه بيش فعالي اوست ؟
  • نحوه برخورد صحيح با رفتار نامناسب كودك چيست ؟
  • چگونه فرزند خود نسبت به رفتن به مهدكودك علاقه مند كنم ؟
  • طلاق والدين چه تاثيري بر كودك دارد ؟
  • چگونه فرزندم را استعداديابي كنم ؟
  • شيوه تربيتي متفاوت ( پدر و مادر، مادربزرگ و پدربزرگ، مربيان مهد كودك، معلمان مدرسه و … ) و عدم هماهنگي بين آنها چه تاثير بر روي كودك دارد ؟
  • چگونه اعتماد به نفس كودكم را بالا ببرم
  • نحوه برخورد صحيح با لجبازي كودك چيست ؟

بعضي ازموضوعاتي كه يك مشاور كودك مي تواند كمك كند :

اوتيسم كودك

اوتيسم كودك معمولا توسط والدين توسط مشاهده نشانه هايي در رفتار كودك تشخيص داده مي شود. اين كودكان در انجام كارهاي عادي مانند ديگر همسن و سالان خود عمل نمي كنند و رفتار هاي متفاوتي دارند. با ديگران ارتباط برقرار نمي كنند. تمايلي به بازي با هم سنانشان ندارند و اغلب اوقات به طور مداوم يك كلمه را تكرار مي كنند. مشاوره كودك به والدين اين كودكان كمك مي كند تا بتوانند مهارت هاي رفتاري و كلامي لازم را به اين كودكان آموزش بدهند و  كمك فراواني در درمان اين كودكان مي كنند.  

بيش فعالي كودك

بيش فعالي كودك نوعي اختلال رواني است كه موجب رفتار هاي خاصي در كودك مي شود. اين كودكان معمولا پر جنب و جوش هستند و نشانه اي از آرامش در آنها ديده نمي شود. نكته مهم در تشخيص بيش فعال كودك عدم تمركز در اين كودكان است. مشاوره كودك ذهن نو به شما در درمان اين بيماري كمك مي كند.

سوالات جنسي كودكان

اغلب والدين در زمان مواجه شدن با سوالات جنسي كودكان شان شكه مي شوند و نمي دانند بايد چه رفتار و واكنشي نسبت به اين سوالات داشته باشند. عدم پاسخ گويي صحيح به اين سوالات كودك سبب مي شود تا كودك از راه هاي اشتباهي جواب خود را بيابد. در چنين شرايط مشاوره كودك به شما كمك مي كند تا بتوانيد يك رفتار اصول و صحيح نسبت به سوالات و مسائل جنسي كودك تان داشته باشيد. 

كمرويي و خجالت كودك

كمرويي و خجالت كودك موجب انزوا و تنهايي در كودك مي شود و زمينه ساز شخصيت منزوي فرد در بزرگسالي است. اين مسئله بايد توسط والدين جدي گرفته شود. مشاوره تلفني كودك به والدين كمك مي كند تا با تشخيص علت كمرويي كودك، آن را درمان نمايند.

پرخاشگري كودك

پرخاشگري كودك مي تواند دلايل متخلفي داشته باشد. اختلالات رواني، محيط، رفتار والدين و حتي بيش فعالي از جلمه علت هاي پرخاشگري كودك مي باشد. نحوه برخورد صحيح و اصولي با كودكان پرخاشگر از مشاوره كودك حضوري و تلفني ذهن نو ميسر است. 

شب ادراري كودك

شب ادراري كودك يكي از مشكلات شايع در كودكان است. براي درمان اين مشكل كودكان ابتدا بايد به پزشك مراجعه كنيد تا لحاظ جسمي وضعيت كودك را مورد بررسي قرار دهد. مشاوره كودك به شما كمك مي كند تا بتوانيد شب ادراري كودك را درمان كنيد. 

استعداديابي كودك

استعداديابي كودكان يكي از دغدغه‌هايي است كه با گسترش دانش پدر و مادران بيشتري را به خود جلب كرده است. پدر و مادرها به دنبال اين هستند كه توانمندي‌هاي خاص فرزند خود را كشف كرده و از اين طريق بتوانند او را در مسير درستي هدايت كنند. استعداديابي به موقع و با روش‌هاي درست كمك مي‌كند تا شانس بيشتري براي موفقيت تحصيلي و شغلي داشته باشند. روانشناسان باليني از جمله متخصصيني هستند كه با استفاده از تست‌هاي هوش مي‌توانند در اين زمينه كمك كنند. كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند با تجربه چندين ساله در زمينه استعداديابي، با روش‌هاي مختلف شما پدر و مادرهاي عزيز را در اين زمينه راهنمايي مي‌كند.

متخصصين حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

براي اينكه از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد مهم‌ترين قدم اين است كه بتوانيد متخصصين حرفه‌اي در اين زمينه را بشناسيد و از افراد درستي كمك بگيريد. روانشناسان تحصيل كرده در گرايش باليني كودك و روانشناسان كودكان استثنايي از جمله كارشناساني هستند كه به‌طور اختصاصي در حوزه كودك و نوجوان آموزش ديده‌اند و مي‌توانند به شما در حل مشكلات كودك و كشف توانمندي‌هاي او كمك كنند. علاوه بر اين روانشناسان باليني كه در دوره‌هاي تخصصي كودك آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند نيز مي‌توانند به شما در زمينه‌هاي مذكور ياري برسانند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه قبل از مراجعه به روانشناس در مورد مدرك تحصيلي، سوابق آموزشي و كاري او اطلاعات لازم را به دست بياوريد. مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با گرد هم آوري برترين متخصصان روانشناسي به شما خدمات روانشناسي در زمينه كودك و نوجوان ارائه مي‌دهد، اين خدمات در قالب تلفني، حضوري، انلاين و همايش ارائه مي‌گردد

چه زماني بايد از مشاوره كودك كمك بگيريم؟

همان طور كه گفته شد مشاوره كودك پيرامون موضوعات مختلفي مي‌تواند به شما كمك كند. از همين رو در صورت مواجهه با هريك از موقعيت‌هاي زير بهتر است از يك متخصص حرفه‌اي در زمينه كودك مشورت بگيريد.

– درگيري كودك با اضطراب‌ها و ترس هاي كودكي نظير اضطراب جدايي، فوبيا يا ترس مفرط از تاريكي، غريبه‌ها و …

  • درگيري كودك با اختلالات يادگيري و مشكلات مرتبط با مدرسه
  • دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي-نقص توجه
  • درگيري با نوجوان در مسير هويت‌يابي و بروز تنش‌هاي والد فرزندي
  • مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي
  • تمايل به افزايش و پرورش مهارت‌هاي زندگي در كودك يا نوجوان
  • تمايل به كشف استعدادهاي كودك

انواع جلسات مشاوره كودك

جلسات مشاوره كودك مي‌تواند به تنهايي با كودك، با والدين يا با حضور هم زمان والد و فرزند برگزار شود. معمولاً براي كودكاني كه سن كمتري دارند درمانگر از روش‌هايي نظير بازي درماني براي كشف و بهبود مشكلات استفاده مي‌كند چراكه بازي ابزار خوبي است تا بچه‌هاي كوچك‌تر بتوانند احساسات خود را ابراز كرده و ترس‌ها و نگراني‌هايشان را با درمانگر در ميان بگذارند. در روش‌هايي نظير خانواده درماني درمانگر تلاش مي‌كند تا هم زمان اعضاي خانواده را در جلسه مشاوره حاضر نمايد و تعاملات آن‌ها را با كودك مشاهده كند. اين كار كمك مي‌كند تا الگوهاي رفتاري غلط شناسايي شده و روش‌هاي تربيتي مناسب در طول روند مشاوره تمرين شوند.

شما در هر جايي كه هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره تلفني و حضوري مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو بهرمند شويد.

طول مدت جلسات مشاوره كودك

طول مدت جلسات مشاوره كودك مسئله‌اي از پيش تعيين شده نيستند بلكه متناسب با موضوعي كه به خاطر آن مراجعه مي‌كنيد مي‌توانند متفاوت باشند. براي مثال براي آموزش مهارت‌هاي زندگي به كودك ممكن است تنها 6 جلسه درماني كافي باشد اما براي درمان اختلالاتي نظير نقص توجه-بيش فعالي يا اختلالات يادگير، تعداد جلسات بيشتري نياز است. طول مدت هر جلسه نيز مي‌تواند از 45 تا 90 دقيقه متغير باشد.

علائم هشدار دهنده در مورد مشكلات كودك

كودكان همانند بزرگ‌سالان نمي‌توانند در مورد احساسات خود صحبت كنند و نگراني‌هايشان را با ديگران در ميان بگذارند. آن‌ها اغلب مشكلات خود را در قالب علائم ديگري نشان مي‌دهند كه شناخت آن‌ها به شما كمك مي‌كند در مورد وضعيت روحي رواني فرزند خود آگاهي بيشتري داشته باشيد و بتوانيد به‌موقع از يك متخصص و مشاور كودك براي حل مشكلات او كمك بگيريد. از جمله اين مشكلات مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • وجود ترس‌هاي بسيار مفرط و غيرمنطقي از موضوعات مختلف
  • اشكال در كنترل خشم و بروز پرخاشگري مفرط
  • ناتواني در برقراري ارتباط با ديگران و تمايل به انزوا
  • از بين رفتن ناگهاني اشتهاي كودك كه نياز كودك به مشاوره را دوچندان مي‌كند
  • كاهش نمرات تحصيلي و بروز مشكلاتي در مدرسه
  • درگيري در فعاليت‌هاي پرخطر و آسيب رسان (اين مسئله به خصوص در دوران نوجواني اهميت بسزايي پيدا مي‌كند)

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد

سؤالات متداول

پسر 9 ساله من اصلاً تمركز حواس ندارد و نمرات تحصيليش خيلي پايين است. نمي‌دونم چطور بايد تمركزش رو بالا ببرم؟

ناتواني در تمركز مي‌تواند ريشه در مشكلات گوناگوني داشته باشد كه از جمله اين مشكلات مي‌توان به اختلال نقص توجه، دچار بودن به افسردگي و اضطراب اشاره كرد. براي كمك به فرزندتان لازم است كه به يك روانشناس كودك مراجعه كرده تا او ابتدا يك ارزيابي باليني دقيق از فرزندتان به عمل بياورد و ريشه مشكلات را تشخيص دهد. تا زماني كه تشخيص دقيقي صورت نگيرد راهكارهاي بهبود حواس‌پرتي نمي‌توانند كمك زيادي به شما بكنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۵:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بسياري از والدين در جلسات مشاوره كودك اذعان مي‌كنند كه فرزندشان رفتار گاز گرفتن را انجام مي‌دهد و همواره به دنبال پي بردن به علل اين رفتار هستند. مي‌توان گفت تقريباً يك چهارم كودكان رفتار گاز گرفتن را در سنين يك تا سه سالگي نشان مي‌دهند اما آنچه كه اهميت دارد اين است كه شما ابتدا متوجه شويد كه اين رفتار به چه دليل انجام مي‌گيرد و چه عواملي باعث تكرار اين رفتار مي‌شود؟ اگر كودكتان رفتارهاي گاز گرفتن‌ را براي آگاهي از نتيجه و پيامد اين رفتار انجام مي‌دهد و يا به دليل احساس درد ناشي از دندان درآوردن گاز مي‌گيرد؛ جاي نگراني وجود ندارد اما اگر گاز گرفتن به دليل احساس ناراحتي و خشم باشد نياز به بررسي‌هاي بيشتر وجود دارد. با اين حال شناسايي علل رفتار و راهكارهاي مديريت آن به شما كمك خواهد كرد تا بتوانيد بهترين اقدام را براي فرزندتان انجام دهيد.

 

دلايل گاز گرفتن كودك

يكي از نكاتي كه باعث نگراني والدين در مورد رفتار گاز گرفتن كودكشان مي‌شود اين است كه آن‌ها اين عمل را به پاي خشونت در كودك يا آسيب زدن عمدي به ديگران مي‌گذارند. متخصصان معتقدند اكثر دلايلي كه براي گاز گرفتن در كودك مطرح مي‌شود، پرخاشگرانه نيستند و كودك تا حدودي از ميزان دردي كه در طرف مقابل ايجاد مي‌كند، بي‌خبر است.

اگر احساس مي‌كنيد گاز گرفتن در كودك شما به‌قصد پرخاش يا آسيب زدن به ديگران انجام مي‌شود يا به هر دليل ديگري فكر مي‌كنيد اين رفتار چندان عادي نيست، بهتر است با يك مشاور در اين باره صحبت كنيد تا با انجام بررسي‌هاي بيشتر نسبت به علت و راه‌هاي از بين بردن اين رفتار در فرزندتان آگاهي پيدا كنيد. برخي از دلايل گاز گرفتن كودك شامل موارد زير مي‌باشند.

دندان درآوردن

دندان درآوردن در كودكان مرحله‌اي از رشد است كه با درد و ناراحتي بسياري همراه است. گاز گرفتن در كودكان مي‌تواند راهكاري براي كاهش درد ناشي از التهاب لثه‌ها و دندان درآوردن باشد.

كشف دنياي اطراف از دلايل گاز گرفتن كودك

در نخستين سال‌هاي زندگي، نوزادان هر چيزي كه براي اولين بار مي‌بينند را وارد دهانشان مي‌كنند. در حقيقت آن‌ها مي‌خواهند از اين طريق به شناسايي دنياي پيرامونشان بپردازند. رشد منطق در اين كودكان هنوز به درجه‌اي نرسيده است كه متوجه باشند براي حفاظت از خود، هر چيزي را داخل دهانشان نگذارند. گاز گرفتن در اين مرحله از زندگي، مي‌تواند به دليل تمايل آن‌ها براي شناسايي پديده‌هاي اطرافشان باشد.

مشاهده عكس‌العمل‌ها

كودكان هر رفتاري را در موقعيت‌هاي متفاوت انجام مي‌دهند تا به اين نتيجه برسند كه رفتارشان چه واكنشي در ديگران ايجاد مي‌كند. آن‌ها ممكن است گاز گرفتن را با والدين يا خواهر و برادرها امتحان كنند و سپس اين كار را در مورد دوستان و همبازي‌ها نيز انجام دهند. كودك در حال كشف اين مسئله است كه گاز گرفتن در شرايط مختلف يا گاز گرفتن افراد مختلف، چه پيامدهايي به دنبال خواهد داشت. در واقع كودكان از اين طريق خزانه رفتاري خود را شكل مي‌دهند.

داشتن احساس ناراحتي از دلايل گاز گرفتن كودك

هيجانات ناراحت‌كننده يا عصبانيت و دفاع از خود در كودكان، به اين خاطر كه هنوز توانايي كلامي در آن‌ها به حد كافي رشد نكرده است و نمي‌توانند منطقي رفتار كنند، ممكن است به شكل گاز گرفتن يا كتك زدن بروز پيدا كند. آن‌ها احتمال دارد كه دوست خود را گاز بگيرند تا به او بفهمانند كه مي‌خواهند تنها باشند يا ممكن است خواهرشان را به اين خاطر كه عروسك او را برداشته گاز بگيرند. اين نخستين راهي است كه ازنظر كودك براي رسيدن به هدف مي‌بايست صورت بگيرد.

اگر كودك شما علي‌رغم اينكه سنش بالاتر رفته و مي‌تواند پخته‌تر عمل كند، همچنان به گاز گرفتن براي تخليه خشم و ناراحتي ادامه مي‌دهد، بهتر است براي جلوگيري از گسترش رفتارهاي پرخاشگرانه در وي با يك مشاور در زمينه كودك صحبت كنيد

راهكارهايي براي از بين بردن رفتار گاز گرفتن در كودكان

پيدا كردن دليل گاز گرفتن كودك

اولين قدم براي از بين بردن رفتار گاز گرفتن در كودك اين است كه بفهميد چرا كودك گاز مي‌گيرد؟ گاز گرفتن به دليل دندان درآوردن يا شناسايي محيط اطراف معمولاً به‌صورت خودبه‌خود برطرف مي‌شوند؛ اما گاز گرفتن به‌قصد مشاهده واكنش ديگران يا پرخاشگري، درصورتي‌كه با واكنش مناسب مواجه نشود، آسيب‌رسان خواهد بود.

براي اينكه بتوانيد علت را پيدا كنيد، بايد به‌دقت رفتار كودك را زير نظر بگيريد و به اين سؤالات پاسخ دهيد.

  • كودك در چه مواقعي گاز مي‌گيرد؟ (چه زمان‌هايي اين رفتار در وي بيشتر يا كمتر مي‌شود؟)
  • دقيقا پيش از گاز گرفتن چه اتفاقي افتاده است؟
  • پس از گاز گرفتن چه اتفاقي مي‌افتد؟

پس از اينكه جواب اين سؤالات را پيدا كنيد، بهتر مي‌توانيد راجع به دلايل اين رفتار در كودكتان تصميم بگيريد.

تشويق به استفاده از راهبردهاي مناسب‌تر

درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد گاز گرفتن در فرزندتان به دليل پرخاشگري يا ناتواني در بيان احساسات ايجاد مي‌شود سعي كنيد استفاده از راهبردهاي مناسب‌تر را به او آموزش دهيد. اين آموزش مي‌تواند به اين صورت باشد كه او را براي بيان احساسات به‌جاي گاز گرفتن يا كتك زدن تشويق كنيد.

درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد نياز داريد براي آموزش راهبردهاي مناسب‌تر به كودكتان از يك مشاور كمك بگيريد، حتماً اين كار را انجام دهيد. بسياري از انسان‌ها حتي تا سنين بزرگ‌سالي نيز تكنيك‌هاي مديريت احساسات يا ابراز وجود را نمي‌دانند.

اختصاص زمان به كودك

يكي از انگيزه‌هاي كودكان براي گاز گرفتن، جلب‌توجه والدين است. بهتر است همواره به كودكتان توجه كافي داشته باشيد تا او براي به دست آوردن توجه شما به سراغ رفتارهايي مثل گاز گرفتن نرود.

عدم پاسخ به رفتار گاز گرفتن كودك

يك اصل كلي در تربيت كودكان اين است كه اگر مي‌خواهيد رفتاري تكرار نشود نسبت به آن بي‌توجه باشيد و يا پيامد منفي و جدي را براي كودك در نظر بگيريد. اين پيامد مي‌تواند اخم كردن، بي‌توجهي به رفتار يا هر چيز ساده ديگري باشد. نيازي نيست از تنبيه‌هاي جدي عليه كودك استفاده كنيد.

به همين ميزان كه رفتار گاز گرفتن در كودك را بي‌پاسخ مي‌گذاريد بهتر است رفتارهاي مثبت وي را تقويت كنيد و پاداش دهيد. براي مثال اگر كودكتان به‌جاي گاز گرفتن، دليل ناراحتي خود را بيان كرد، او را تشويق كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا گاز گرفتن در كودك رفتار عادي است؟

در يك بازه سني مشخص در اكثر كودكان اين رفتار قابل‌مشاهده است و پس از مدتي نيز پايان خواهد يافت اما بهتر است راجع به دليل اين رفتار در كودكتان اطلاعاتي را به دست آوريد.

چطور مي‌توانم عادت گاز گرفتن را در فرزندم از بين ببرم؟

دلايل گاز گرفتن را در كودكتان پيدا كنيد و با توجه به دلايل براي رفع آن برنامه‌ريزي كنيد. تقويت رفتارهاي جايگزين مثل بيان احساسات يا بي‌توجهي به رفتار گاز گرفتن مهم‌ترين راهكارها مي‌باشند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۰:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هوش كودك به عوامل مختلفي مثل ژن، آموزش، محيط، تغذيه، فرهنگ، وضعيت مالي و… بستگي دارد. هر والدي به دنبال ايجاد فضايي براي افزايش هوش كودك اش است. اما ما تا چه حد در تعيين بهره هوشي فرزندانمان نقش داريم و اگر به وراثت ارتباط داشته باشد چقدر مي توانيم آن را تغيير دهيم؟

اگرچه محدوده هوشي هر فرد به صورت ژنتيكي مشخص مي‌شود اما شما مي‌توانيد با استفاده از آموزش‌هاي صحيح و ايجاد يك محيط غني كمك كنيد تا كودك به حداكثر توانايي هوشي كه برايش ممكن است دست پيدا كند. با توجه به اهميت اين مسئله در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا راه‌هاي كمك به افزايش هوش كودكان و نوزادان را با يكديگر بررسي نماييم. 

منبع: هوش كودك | افزايش هوش كودك با 7 روش علمي

هوش كودك

هوش به توانايي ذهني و جسمي گفته مي‌شود كه با ابزارهاي مختلف سنجيده مي شوند. براي تشخيص ميزان هوش كودك توانايي او در برنامه ريزي، استدلال، حل مساله، برقراري ارتباط با ديگران، حركات جسماني و… بررسي مي شود. نظريه هاي مختلفي در مورد چگونگي ابعاد و عوامل موثر در هوش كودك شكل گرفته است. اما در اين ميان محققان دو خوشه ژني (M1, M3) را در عملكرد ذهني و جسماني موثر دانسته اند. اما يك سوال اساسي اين است كه آيا واقعا راهي براي افزايش هوش كودك وجود دارد؟

بهره هوشي (IQ) و هوش هيجاني (EQ) كودك

در خيلي از موارد وقتي از هوش صحبت مي شود، منظور بهره هوشي (IQ) است. كساني كه آي كيوي بالايي دارند تيزهوش خطاب شده و در آزمون هاي هوش نمره هاي بالاي 130 دريافت مي كنند. البته اين نمره بر اساس ميانگين نمرات بهره هوشي جامعه مرز تيزهوشي تعيين شده است و ممكن است در جوامع مختلف و يا در آينده تغيير كند.

اما هوش هيجاني به توانايي درك، شناخت و كنترل هيجانات اشاره دارد. EQ در زندگي روزمره كاربرد بسياري دارد و اندازه اين دو نوع هوش به يكديگر ارتباطي ندارد. شايد شما هم درباره مردان و زنان دانشمندي شنيده باشيد كه توانايي برقراري ارتباط با اطرافيان را ندارند. چرا كه آن ها تنها به تمريناتي براي افزايش هوش كودك (آي كيو) پرداخته اند. و از مهارت هاي ارتباطي و درك احساسات و هيجان خود و ديگران جا مانده اند.

آيا هوش كودك را مي توان افزايش داد؟

آنچه از آن به عنوان افزايش هوش كودك صحبت مي‌شود شايد بيش از آنكه به معناي افزايش نمره هوشبهر و تغيير در ميزان IQ كودك باشد به معناي آموزش مهارت‌ها و توانايي‌هاي لازم به كودك است كه البته آموزش آن‌ها به كودك، در نمره هوش وي نيز بي تأثير نخواهد بود. والدين و اطرافيان كودك مي‌توانند با استفاده از برخي راهكارها و آموزش مهارت‌هاي خاص به فرزندانشان توانايي هوشي او را افزايش دهند.

البته بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه محدوده هوشي يك كودك پيش از تولد و از طريق مسائل ژنتيكي مشخص شده و شما نمي‌توانيد كودك را به چيزي فراتر از آن برسانيد اما مي‌توانيد وي را در حداكثر حالت توانمندي كه برايش مقدور است قرار دهيد.

مشاورين كودك معمولاً با بررسي توانايي‌هاي ذهني نظير هوش، توجه و حافظه مي‌توانند حدود توانايي‌هاي اوليه كودك را مشخص كرده و سپس بر اساس علايق و نقاط قوت و ضعف كودك براي بهبود اين شرايط برنامه ريزي داشته باشند. 

راه هاي افزايش هوش كودك

در كنار مشاوره با متخصصين كودك،  افزايش هوش كودك با استفاده از راهكارهاي امكان پذير است. اصلي‌ترين نكته در بهبود توانايي‌هاي كودك اين است كه يك محيط غني و سرشار از تجربه‌هاي مختلف براي او ايجاد كنيد. به ميزاني كه شما محيط مناسب‌تري را براي رشد كودك فراهم كنيد او نيز توانايي‌هاي بيشتري كسب خواهد كرد. برخي از راهكارهاي ايجاد محيط غني براي افزايش هوش كودك شامل موارد زير است.

✅ براي افزايش هوش كودك با او صحبت كنيد

صحبت كردن ساده‌ترين و شايد يكي از اصلي‌ترين نكاتي است كه براي افزايش هوش كودك بايد به آن توجه داشته باشيد. صحبت كردن باعث مي‌شود كودك شما با دايره واژگان گسترده‌تري آشنا شود، آداب اجتماعي صحبت را ياد بگيرد و همين طور توانايي بحث و استدلال وي افزايش پيدا كند. سعي كنيد در حين صحبت با كودك خود مسائل مختلف را براي او توضيح دهيد. براي مثال مي‌توانيد راجع به حيوانات، طبيعت و يا هر موضوع ديگري كه فكر مي‌كنيد براي فرزندتان جذابيت دارد توضيحاتي را در اختيارش بگذاريد.

✅استفاده از كتاب و بازي‌هاي فكري براي افزايش هوش كودك

بهتر است روزانه زماني را به مطالعه كتاب و انجام بازي‌هاي فكري اختصاص دهيد، اينكار تاثير زيادي در افزايش هوش كودك دارد. استفاده از بازي‌هاي معماگونه مثل ماز يا پازل باعث مي‌شود تا كودك در عين حال كه مشغول بازي است توانايي‌هاي ذهني خود را نيز افزايش دهد. استفاده از كتاب و مطالعه تأثير بسياري در توانايي خواندن و نوشتن كودك شما داشته و در عين حال باعث افزايش دايره واژگان و قدرت خلاقيت كودك مي‌شود.

✅براي افزايش هوش كودك به او اجازه آزمون و خطا بدهيد

معمولاً والدين به دليل ترسي كه از آسيب ديدن كودك دارند به او اجازه تجربه مسائل مختلف را نمي‌دهند. سعي كنيد در كنار مراقبت از كودك به او اجازه دهيد كه در محيط اطراف فعاليت كند. اين موضوع به كودك شما كمك مي‌كند تجربيات ارزشمندي كسب كند و در عين حال با توانايي‌ها و علاقمندي‌هاي خود نيز آشنا شود. كسب تجربه به افزايش هوش كودك شما كمك زيادي مي كند.

✅تعريف مسئوليت‌هاي مشخص براي افزايش هوش كودكان

با توجه به سن و توانايي‌هاي فرزندتان وظايفي را براي او تعيين كنيد. از اين طريق كودك شما در كنار مسئوليت پذيري با مهارت‌هايي همچون برنامه ريزي و حل مسئله نيز آشنا مي‌شود. توجه داشته باشيد كه اين وظايف را مي‌بايست با توجه به ميزان توانايي‌هاي كودك انتخاب كنيد و مطمئن باشيد كه از پس انجام آن‌ها برخواهد آمد. در غير اينصورت اين مسئله باعث كاهش اعتماد به نفس كودك مي‌شود.

✅محدود كردن زمان استفاده از تلويزيون و موبايل

استفاده بيش از حد از موبايل يا تلويزيون آسيب‌هاي بسياري براي سلامتي كودك ايجاد مي‌كند و در عين حال باعث كم كاري و تنبلي مغز مي‌شود. بهتر است براي استفاده از تلويزيون و يا موبايل در خانه، قوانين و ساعات مشخصي را در نظر بگيريد.

✅كمك به افزايش تمركز در كودكان

تمركز يكي از مهم‌ترين توانايي‌هاي ذهني است و شما مي‌توانيد از طريق افزايش اين توانايي در فرزندتان به صورت غير مستقيم باعث افزايش هوش وي شويد. بالا رفتن تمركز باعث مي‌شود فرزند شما با دقت بيشتري به مسائل مختلف توجه داشته باشد. در عين حال ضعف در تمركز باعث خواهد شد كه او علي رغم توانايي نتواند عملكرد خوبي در زمينه‌هاي مختلف داشته باشد. اگر فرزندتان به لحاظ توانايي تمركز با مشكل مواجه است مي‌توانيد براي بهبود اين وضعيت از يك مشاور كودك كمك بگيريد. در عين حال استفاده از بازي‌هاي هدفمند و در نظر گرفتن اين مسئله كه براي تقويت توجه به زمان، تمرين و تكرار نياز است مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

✅كمك به بهبود هوش هيجاني كودك

هوش هيجاني به معناي توانايي شناسايي احساسات مختلف و مديريت هيجانات است. كساني كه هوش هيجاني بالايي دارند علاوه بر اينكه احساسات خود را به خوبي مي‌شناسند توانايي بالايي در شناخت احساسات ديگران و همدلي كردن با آن‌ها دارند. تحقيقات نشان داده كودكاني كه هوش هيجاني بالاتري دارند، روابط اجتماعي بهتر و قوي‌تري داشته و همين طور توانايي بالاتري در حل مسائل مختلف از خود نشان مي‌دهند.

يك راهكار ساده براي افزايش هوش كودك اين است كه با استفاده از بازي، هيجانات مختلف را به كودك آموزش دهيد. شما مي‌توانيد در شرايطي كه فرزندتان احساسات مختلف را تجربه مي‌كند با آگاهي دادن به كودك راجع به احساسش و كمك به او براي يافتن دليل اين احساس و راه‌هاي كنترل آن، به پرورش هوش هيجاني در كودك كمك كنيد. 

چگونه هوش نوزاد را افزايش دهيم؟

متخصصان معتقدند كه تمرين و كمك به كودك براي بالا بردن هوش و توانايي‌ها هرچه از سنين پايين‌تر شروع شود مي‌تواند تاثيرات بيشتري داشته باشد. اصلي‌ترين نكته براي كمك به افزايش هوش در نوزادان اين است كه سعي كنيد محيط اطراف آن‌ها را با انواع محرك‌هاي مختلف پر كنيد و توجه كودك را به اين محرك‌ها جلب نماييد. براي اين كار مي‌توانيد از راهكارهاي زير كمك بگيريد.

◀️با كودك ارتباط برقرار كنيد

سعي كنيد چندين نوبت در روز با فرزندتان صحبت كنيد، برايش شعر بخوانيد و توجه او را به خود جلب كنيد. اگرچه آن‌ها توانايي صحبت كردن را ندارند اما شما از اين طريق علاوه بر تقويت مهارت‌هاي شنيداري كودك، به او كمك مي‌كنيد تا در آينده توانايي كلامي بالاتري داشته باشد. به ميزاني كه بيشتر با كودك صحبت كنيد او نيز سريعتر و با توانايي بيشتري صحبت كردن را آغاز مي‌كند.

◀️كمك براي كشف محيط اطراف

سعي كنيد تا جاي ممكن كودك را با پديده‌هاي مختلف آشنا كنيد. مي‌توانيد اسباب بازي‌ها و اشيا مختلف را به او نشان دهيد و اسامي آن‌ها را بيان كنيد يا دست كودك را بگيريد و با كشيدن روي اشيا مختلف اجازه دهيد آن‌ها را به كمك حس لامسه شناسايي كند. كشف محيط اطراف به ويژه از زماني كه كودكتان توانايي راه رفتن را به دست مي‌آورد اهميت بيشتري پيدا مي‌كند. در اين ايام سعي كنيد بدون نگراني از زمين خوردن كودك به او اجازه دهيد كه در محيط حركت كند و با دنياي اطرافش آشنا شود.

◀️تأثير تغذيه در هوش كودكان

استفاده از مواد مغذي تأثير قابل توجهي در هوش كودك خواهد داشت. مواد غذايي مي‌تواند به بهبود توانايي‌هاي كودك كمك كند و يا باعث آسيب ديدن بخش‌هايي از مغز و توانايي‌هاي كودك شود. در ارتباط با تأثير تغذيه بر توانايي‌هاي هوشي كودك به نكات زير توجه داشته باشيد.

  • استفاده از مواد مخدر، الكل يا داروهاي مختلف در دوران بارداري، باعث آسيب ديدن رشد مغز شده و مشكلات جدي را براي جنين به همراه خواهد داشت.
  • استفاده از اسيد فوليك يا ويتامين B9 تأثير بسيار بالايي در تشكيل صحيح سيستم اعصاب مركزي جنين دارد. به همين خاطر معمولاً به مادران توصيه مي‌شود كه از زمان اقدام براي بارداري تا چند ماه پس از زايمان از اين مكمل استفاده كنند.
  • مصرف آهن باعث بهبود وضعيت گلبول‌هاي قرمز خون مي‌شود. با توجه به اينكه گلبول‌هاي قرمز نقش حياتي در رساندن اكسيژن به مغز جنين دارند شما مي‌توانيد با مصرف مرتب آهن به سلامت كودك خود كمك كنيد. علاوه بر مكمل آهن، گوشت قرمز، حبوبات و سبزيجات تازه نيز منابع غني از آهن هستند.
  • براساس تحقيقات انجام شده تغذيه با شير مادر در دو سال اول زندگي تأثير بسياري در توانايي‌هاي هوشي كودك دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افزايش هوش كودك و نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

آيا راهي براي افزايش هوش كودك وجود دارد؟

بله؛ شما مي‌توانيد با استفاده از تمرينات مختلف به افزايش هوش و بالابردن توانمندي‌هاي كودكتان كمك كنيد.

استفاده از چه بازي‌هايي براي افزايش هوش كودك بهتر است؟

براي تقويت هريك از توانايي‌هاي ذهني، بازي‌هاي مختلفي وجود دارد اما به‌طوركلي استفاده از بازي‌هاي معماگونه و فكري مثل پازل يا ماز باعث افزايش توانايي ذهني كودك مي‌شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۲:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی