مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

بي خوابي و افسردگي يكي از مشكلات مرتبط با سلامت روان است كه اغلب در كنار يكديگر اتفاق مي‌افتد. مطالعات همه‌گير شناسي نشان مي‌دهند كه تقريبا 15 درصد بزرگسالان از مشكل بي خوابي رنج مي‌برند كه در ميان اين جمعيت بسياري از آن‌ها همزمان به اختلال افسردگي نيز مبتلا هستند. همچنين براساس راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات روانپزشكي بي خوابي به عنوان يكي از علائم اصلي ابتلا به اختلال افسردگي شمرده مي‌شود. ما در ادامه اين مقاله در مورد ارتباط اين دو مورد با يكديگر به توضيحات بيشتري اشاره كرده‌ايم. در همين راستا بهره بردن از مشاوره افسردگي كمك مي‌كند تا بتوانيد بي خوابي و افسردگي خود را بهبود ببخشيد و راهكارهاي مناسبي را اتخاذ نماييد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: بي خوابي و افسردگي | علت و درمان بي خوابي ناشي از افسردگي

بي خوابي و افسردگي

از آنجايي كه 80 درصد افراد مبتلا به افسردگي اختلال بي خوابي را گزارش مي‌كنند تحقيقات بسياري در مورد ارتباط اين دو مشكل انجام شده است. دكتر تريسي كو روانشناس دانشگاه استنفورد بر اساس نتيجه تحقيقات خود اينگونه استدلال مي‌كند كه دچار بودن به بي خوابي مزمن به مرور زمان باعث مي‌شود كه فرد نتواند از فعاليت‌هاي روزمره لذت ببرد. اين مسئله كه به عنوان بارزترين نشانه افسردگي شناخته مي‌شود به بال و پر گرفتن خلق افسرده مي‌انجامد. هم‌چنين بي خوابي با ايجاد اضطراب مفرط در زندگي مي‌تواند در ايجاد افسردگي نقش داشته باشد.

با توجه به يافته‌هاي تحقيقاتي بايد گفت بي خوابي هم مي‌تواند به عنوان يك علائم هشدار دهنده و پيش درآمد در مورد بروز قريب الوقوع افسردگي به ما اطلاع بدهد، هم مي‌تواند خود به عنوان يكي از علامت‌هاي افسردگي در نظر گرفته شود. در واقع رابطه بين بي‌خوابي و افسردگي نوعي رابطه دو سويه بوده و از يك رابطه علت و معلولي ساده فراتر است. به اين صورت كه بي‌خوابي مي‌تواند محرك افسردگي شود و آن را تداوم ببخشد. در مقابل افراد افسرده بيش از ساير افراد در معرض درگيري با بي خوابي و ساير اختلالات خواب قرار دارند. براي آگاهي بيشتر درباره ديگر علت افسردگي كليك كنيد.

تاثير افسردگي بر خواب افراد

افسردگي مي‌تواند خواب بيمار را دست خوش تغييراتي كند. به طوري كه مي‌بينيم گاه در اثر افسردگي فرد بيش از اندازه در طول روز خواب است و گاه بر عكس بيمار مشكلات متعددي در به خواب رفتن، در خواب ماندن و طول مدت خواب دارد. در ادامه نشانه هاي هر دو حالت را به اختصار توضيح داده ايم.

پرخوابي ناشي از افسردگي

پرخوابي معمولا در بيمار افسرده حاد ديده مي‌شود. اين افراد به خواب عميقي مي‌رود طوري كه به سختي از خواب بيدار شده و توان از رختخواب بيرون آمدن را پيدا نمي‌كنند. آن‌ها بيشتر ساعات روز را در رختخواب هستند و با اين وجود در طول ساعات بيداري انرژي كافي ندارند.

نشانه هاي كم خوابي يا بي خوابي ناشي از افسردگي

  • افكار فرد آنقدر پريشان و آشفته است كه براي خوابيدن دچار مشكل شده و ساعت ها در رختخواب پهلو به پهلو مي‌شود.
  • نيمه شب دائم بيدار شده و براي دوباره به خواب رفتن تلاش زيادي بايد بكند.
  • نزديكاي سحر و يا قبل از آن كه خواب‌اش كامل شود از خواب بيدار مي‌شود.
  • با وجود تنظيم ساعات خواب همچنان در طول روز احساس خستگي دارد.

براي انجام تست افسردگي بك به صورت رايگان همين حالا كليك كنيد.

مشكلات ناشي از افسردگي و بي خوابي چيست؟

بي خوابي و افسردگي به طور توام آسيب هاي شديدتري به زندگي و روابط فرد وارد مي‌كند. اين افراد زمان و انرژي لازم براي انجام امور روزمره و وظايف كاري شان را ندارند. حتي به دليل كاهش تمركز انجام كارهايي مثل رانندگي براي آن‌ها دشوار و خطرناك مي‌شود. ادامه اين وضعيت باعث مي‌شود كه زمان زيادي را به فكر كردن و پر و بال دادن به افكار ناسازگارشان بپردازند، در نتيجه روزبه روز شدت بيماري آن‌ها بيشتر خواهد شد. كاهش تحمل، ناتواني در حل مسائل، كاهش قدرت قضاوت، افزايش افكار خودكشي و.. از ديگر پيامدهاي بي خوابي و افسردگي هستند.

 

بيشتر بخوانيد : افسردگي بعد از تعطيلات

 

چرخه شكل گيري افسردگي و بي خوابي

در مرحله اول افسردگي در ميزان ساعات خواب اختلال ايجاد مي‌كند.

خواب REM با جاي آن كه در چرخه دوم رخ دهد، اوايل شب صورت مي گيرد.

اختلال در خواب برنامه هاي روتين زندگي را به هم مي زند.

نداشتن خواب كامل بر روي توانايي هاي فرد تاثير مي‌گذارد.

بيمار در محيط هاي مختلف دچار مشكل شده و بيشتر منزوي مي شود.

 

بي خوابي و افسردگي | تاثير درمان بي خوابي در بهبود افسردگي

آخرين مطالعات روانشناسي نشان مي‌دهند كه درمان مشكلات خواب علائم افسردگي را بهبود مي‌بخشد و حتي مي‌تواند از عود اين اختلال نيز جلوگيري كند. در يك پژوهش كه به طور اختصاصي روي 56 نفر از مبتلايان به افسردگي و بي خوابي انجام شده بود بررسي‌ها نشان داد دريافت روان درماني متمركز بر بهبود مشكلات خواب، علائم افسردگي را در بيش از نصف شركت كننده‌ها كاهش مي‌دهد. در واقع حتي زماني كه ساير علائم افسردگي مود توجه قرار نمي‌گيرند صرفا كمك به درمان بي خوابي مي‌تواند تا حد زيادي در بهبود مشكلات خلقي تاثيرگذار باشد. براي شناخت بيشتر درباره علائم افسردگي كليك كنيد.

بي خوابي و افسردگي | علل دچار شدن به بي خوابي

با توجه به تاثيرات منفي بي خوابي بر خلق و نقش آن در بروز و تشديد افسردگي اين سوال مطرح مي‌شود كه چه عواملي در بروز خواب نامنظم و آشفته تاثير مي‌گذارند؟ متخصصان بر اين باورند كه داشتن خواب سالم تحت تاثير عوامل و فاكتورهاي مختلفي قرار دارد. در واقع آسيب‌هاي جسماني، متابوليكي و ضربه‌هاي عاطفي همگي مي‌توانند در به هم‌ريختن ساعات خواب تاثيرگذار باشند. از همين رو تلاش براي ارتقاي سلامت روان، داشتن تحرك جسماني، گنجاندن ورزش در فعاليت‌هاي روزمره و پيگيري مشكلاتي نظير اختلال در عملكرد هورمون تيروئيد مي‌تواند در پيشگيري و بهبود بي خوابي تا حد زيادي موثر باشد.

براي اطلاع بيشتر درباره بهترين روش‌هاي درمان بي خوابي كليك كنيد.

درمان بي خوابي ناشي از افسردگي

بسياري از درمان‌هاي روانشناسي و روانپزشكي مي‌توانند همزمان به شما كمك كنند كه بي خوابي و افسردگي خود را بهبود ببخشيد. ما در ادامه به معرفي درمان‌هايي كه در اين زمينه به كار مي‌رود اشاره كرده‌ايم.

روان درماني و مشاوره

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه جلسات روان درماني با روانشناس مي‌تواند تا حد زيادي در درمان افسردگي و علائم آن از جمله بي خوابي به شما كمك كند. روانشناسان براي درمان اين مشكلات مي‌توانند از رويكردهاي مختلفي استفاده كنند. از جمله موثرترين رويكردهاي درماني كه اثربخشي خود را تحقيقات مختلف نشان داده است بايد به درمان شناختي-رفتاري اشاره كرد.

در اين روش درمانگر تلاش مي‌كند افكار افسرده ساز را شناسايي كرده و با آموزش برخي تكنيك‌هاي رفتاري نظير فنون خودآرام سازي به فرد كمك مي‌كند تا خواب عميق‌تري داشته باشد و از نظر خلقي نيز بهبودي چشمگيري را تجربه كند. با اين حال امروزه علاوه بر رويكرد شناختي رفتاري درمانگران از رويكردهاي ديگري نيز براي درمان اين مشكل استفاده مي‌كنند. از جمله ساير روش‌هاي روان درماني مي‌توان به درمان‌هاي روانپويشي، تحليلي، گشتالتي و طرحواره درماني اشاره كرد. براي آگاهي بيشتر درباره درمان افسردگي كليك كنيد.

تجويز دارو

در برخي شرايط نظير زماني كه فرد به افسردگي شديد مبتلا است و افكار خودكشي و مرگ را تجربه مي‌كند تجويز داروهاي ضد افسردگي و آرام‌بخش (مثل فنوباربيتال ، زولپيدم ، كلرديازپوكسايد ، ونلافاكسين … ) مي‌تواند در بهبود مشكل كمك كننده باشد. با اين حال در نظر داشته باشيد كه استفاده از داروهاي روان پزشكي ممكن است براي درمان لازم باشند اما هرگز كافي نيستند. در نتيجه لازم است در كنار آن‌ها مراجعه به جلسات روان درماني و مشاوره را فراموش نكنيد.

همچنين در نظر داشته باشيد كه استفاده از درمان‌هاي غير دارويي در بسياري از موارد براي بهبود بي خوابي ارجحيت دارند چرا كه بسياري از داروهاي ضد اضطرابي و خواب‌آور قابليت ايجاد وابستگي دارند و در پي قطع مصرف ممكن است باعث عود مجدد و شديدتر بي خوابي شوند. از همين‌رو بهتر است در ابتدا براي انتخاب نوع درمان با يك متخصص روانشناس مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان بي خوابي ناشي از افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا براي درمان بي خوابي و افسردگي استفاده از داروهاي روانپزشكي ضرورت دارند؟

در بسياري از شرايط اين مشكلات بدون دريافت دارو نيز مي‌توانند به كمك روان درماني با روانشناس بهبود پيدا كنند. براي ارزيابي دقيق‌تر لازم است كه ابتدا به يك روانشناس باليني مراجعه كنيد. در صورتي كه نياز به استفاده از داروها وجود داشته باشد درمانگر شما را به يك روانپزشك ارجاع خواهد داد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بي خوابي و افسردگي | علت و درمان بي خوابي ناشي از افسردگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۵۱:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آموزش همسرداري براي زنان امري است كه براي هر زن از زمان كودكي با الگو برداري از رفتار پدر و بخصوص مادرش آغاز مي شود. آمار نشان مي دهند در خانواده هايي كه مادران موفقي در زمينه همسرداري دارند، دختران اصول همسرداري را بهتر مي آموزند. با توجه به اينكه هر زندگي مشتركي مسائل و پيچيدگي هاي مختص به خود را دارد و هر نسلي با مسائل متفاوتي نسبت به نسل ديگر روبرو است. مي توان گفت كه آموزش همسرداري براي زنان علاوه بر الگو برداري از مادر نياز مند آموزش صحيح اصول همسرداري دارد. در اين مقاله به بررسي مهترين نكات براي همسرداري پرداخته اين كه هر زني بايد قبل از شروع زندگي مشترك با آنها آشنايي داشته باشد. اگر قصد ازدواج داريد يا در زندگي مشترك خود با چالش هايي روبرو هستيد توصيه مي كنيم از خدمات مشاوره خانواده مشاوران و متخصصان مركز مشاوره ذهن نو بهرمند شويد.

منبع: آموزش همسرداري براي خانم ها

آموزش همسرداري براي زنان

در ادامه مهترين اصول همسردراي براي زنان آورده شده است :

احترام به همسر

مهمترين و كليدي ترين اصل همسرداري موفق براي زنان، احترام متقابل زوجين به يكديگر است. در طي اين چند سال بارها زوج هايي را ديديم كه باور دارند كه احترام گذاشتن تنها براي مواقعي است كه ديگران حضور دارند و در خلوتشان و حتي در زمان حضور فرزندانشان نيازي به احترام نيست. عدم وجود احترام حتي در زمان تنهايي زن و شوهر سبب ايجاد جدايي و دوري زوجين از يكديگر مي شود.

بر اساس تحقيقات انجام شده زماني كه زن و شوهر ها با يكديگر دچار مشكل مي شوند و به هم بي احترامي و ناسزا مي گويند. علاوه بر ايجاد جدايي بين آنها، سلامت روان فردي آنها نيز به خطر مي افتد. ولي اين بدين معني نيست كه كه بخث ميان زوجين امر بد است. بلكه برعكس در يك ازدواج موفق و سالم زوج ها بايد بايكديگر اختلاف داشته باشند و با هم بحث كنند. ولي در هر شرايطي رعايت احترام به همسر واجب و ضروري است.

كشيده شدن مشكلات زوجين به خانواده هايشان و اطرافيان

همانطوري كه گفتيم اختلاف داشتن زن و شوهر در يك ازدواج سالم امري است كه اتفاق مي افتد. اما بايد بدانيد كه زوجين براي خودشان يك زندگي مستقل دارند و نبايد مشكلاتشان را با پدر و مادر و ساير اطرافيان بيان كنند و آنها را به عنوان قاضي در ميان خود و همسرشان قرار دهند. اين امر به غير از بدتر كردن شرايط هيچ نتيجه ديگري به همراه نخواهد داشت.

تجربه نشان مي دهد كشيده شدن اختلافات زوجين به خانواده ها و اطرافيان سبب مي شوند حتي مشكلاتي كه با بحث و صحبت ساده قابل حل است به مشكلي پيجيده تبديل شود. بهتر است در اختلافات از يك متخصص و روانشناس خانواده مشاوره دريافت نماييد.

اهميت دادن به همسر و نظرات او | آموزش همسرداري براي خانم ها

سعي كنيد همواره به همسر خود اهميت دهيد و محبت خود را بي دريغ نثار او كنيد. اين محبت ميان شما هر روز افزايش پيدا مي كند و سبب شكل گيري يك رابطه محكم ميان شما مي شود. كه موفقيت و دوام زندگي مشتركتان را تضمين مي نمايد.

بارها شاهد زناني بوديم كه همواره نسبت به ارتباط همسرشان با زني دگير نگران هستند و همواره به دنبال نشانه ها و علائم خيانت در همسرشان مي گردند. همين امر بارها سبب مي شود تا در زندگيشان دچار قهر و دعوا شوند. اين امر در حالي اتفاق مي افتد كه راه پيشگيري از خيانت دقيقا توجه به همسر و گوش دادن و محبت كردن به او است.

سعي كنيد به مناسب هاي مختلف براي همسرتان هديه بگيريد و توجه خود را به او نشان دهيد. هديه دادن صرفه نظر از نوع هديه يا قيمت آن نشان دهنده دوست داشتن و اهميت دادن است.

با همسرتان تيم باشيد

فراموش نكنيد كه ازدواج، شما و همسرتان را تبديل به يك تيم كرده تا به جايي اينكه مسير زندگي را به تنهايي بپيماييد و بايد بار زندگي را با هم بر دوش بكشيد. در اين مسير زندگي بايد هدف مشتركتان براي شما ارزش زيادي داشته باشد و براي رسيدن به آن تلاش كنيد. فراموش نكنيد كه ديگر تنها نيست و خواسته هاي تيم تان ارزش زيادي دارد. بنابر اين از تك روي بپرهيزيد و از مشورت همسرتان خود را بي نياز ندانيد

با هسمرتان صداقت داشته باشيد

صداقت در زندگي مشترك را دسته كم نگيريد. با همسرتان صداق باشيد و نگذاريد رازي ميان شما وجود داشته باشد. اجازه دهيد تمامي مسائل بين شما روشن باشد. اين امر سبب مي شود تا بدگويي ديگران نتواند تاثيري بر روي زندگي مشترك شما داشته باشد. توصيه مي كنيم مقاله نكات همسرداري را مطالعه نماييد.

خواسته هاي بجا از مهمترين اصول آموزش همسرداري زنان | آموزش همسرداري براي خانم ها

زياده خواهي يا حتي كم خواهي از جمله مواردي است كه مي تواند همسر داري زنان را با مشكل مواجه كند. عدم توجه به شرايط خانواده و وارد كردن فشار مالي بر آن مي تواند زندگي مشترك را به خطر بياندازد. در نقطه مقابل نيز حتي خانواده هايي كه در سطح ضفيف هستند زن خانواده به عنوان مادر يا همسر با گذشتن و بي توجهي به نيازهاي اوليه خود براي تامين نياز هاي فرزندان و همسر، خانواده را به خطر مي اندازد. زنان بايد به سلامت، زيبايي، پوشاك و ديگر نياز هاي خود توجه كنند تا بتوانند نقش همسري و مادري خود را به خوبي در خانواده ايفا نمايند.

خدمات مركز مشاوره ذهن نو

شما مي توانيد براي تمامي مشكلات و چالش هاي خود در زندگي مشترك و حتي فردي با روانشناسان با تجربه مركز مشاوره ذهن نو تماس بگيريد و از خدمات مشاوره تلفني و حضوري اين مركز بهرمند شويد. ذهن نو برترين سامانه مشاوره روانشناسي در زمينه مشاوره ازدواج ، خانواده، كودك، اختلالات، مشاوره فردي و … مي باشد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: آموزش همسرداري براي خانم ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۹:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات خلقي همانطور كه از اسمشان پيداست، خلق و خو را مورد هدف بيماري قرار مي‌دهند و مشكلات و پيامدهايي را در تمام جنبه‌هاي زندگي براي فرد به دنبال دارند. خلق را مي‌توان وضعيتي هيجاني دانست كه البته نسبت به هيجانات ثبات بيشتري دارد و در طول زمان كمتر با بروز رويدادها و اتفاقات دچار تغيير مي‌شود. خلق شما تعيين كننده‌ي ديدگاهتان نسبت به مسائل است و بر ارزيابي شما نسبت به محيط اطرافتان تأثير مي‌گذارد. در صورتي كه خلق دچار نوسان و مشكل شود، اختلالات خلقي و به دنبال آن‌ها اختلال در زندگي روزمره بروز پيدا مي‌كنند.

منبع: اختلالات خلقي

اختلالات خلقي

اختلالات خلقي دسته‌اي از اختلالات اعصاب و روان هستند كه مشخصه‌ي اصلي آن‌ها بالارفتن يا پايين آمدن خلق است. انسان سالم در طول زندگي ممكن است طيفي از خلق بالا، خلق پايين يا طبيعي را تجربه كند اما توانايي كنترل و مديريت آن‌ها را دارد. در مقابل افرادي كه به يكي از اختلالات خلقي مبتلا هستند، هيچ كنترلي بر احساسات و هيجانات خود ندارند و به طور غير ارادي دچار نوسان مي‌شوند؛ اين افراد همچنين ممكن است يكي از خلق‌هاي بالا يا پايين را در مدت زمان طولاني تجربه كنند. اختلالات خلقي توانايي‌هاي شناختي فرد را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهند. مثلا اختلال دو قطبي سبب كاهش قدرت تمركز و حافظه‌ي فرد مبتلا مي‌شود. اختلال در تكلم، ميل جنسي، عملكرد شغلي، تحصيلي و روابط بين فردي از ديگر پيامدهاي ابتلا به اختلالات خلقي هستند.

انواع اختلالات خلقي

اختلالات خلقي به طور كلي دو دسته‌ي اختلالات افسردگي و اختلالات دوقطبي را در بر مي‌گيرند كه هر يك داراي انواع گوناگوني هستند. در ادامه به شرح هر يك از اين اختلالات پرداخته‌ايم.

1. اختلالات افسردگي

افسردگي انواع گوناگوني دارد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به افسردگي اساسي و افسرده خويي اشاره كرد (براي آشنايي با انواع افسردگي كليك كنيد). مهم‌ترين نشانه‌ي تشخيصي افسردگي تجربه‌ي خلق پايين براي مدت طولاني و بي‌علاقگي نسبت به همه چيز است. فرد مبتلا به افسردگي در طول روز به صورت همواري غمگين است و نسبت به چيزهايي كه در گذشته برايش لذت‌بخش بوده‌اند، احساسي خنثي و بي‌علاقگي دارد. تغييرات خواب، بي‌اشتهايي يا پرخوري، كاهش ميل جنسي، بروز افكار مربوط به خودكشي، داشتن احساس گناه و… از علائم عمده‌ي اين اختلال به شمار مي‌رود. افسردگي بر اساس طول مدت، شدت و نشانه‌ها انواع گوناگوني دارد. براي كسب اطلاع بيشتر درباره علائم افسردگي كليك كنيد.

2. اختلالات دوقطبي

اختلالات دوقطبي علاوه بر نشانه‌هاي افسردگي دوره‌هايي از شيدايي يا مانيا را نيز براي فرد به دنبال دارند. مانيا باعث مي‌شود فرد حالتي شديد از خلق بالا را تجربه كند كه با شاد بودن معمولي تفاوت دارد. فردي كه دوره‌هاي مانيا را تجربه مي‌كند، بسيار پرانرژي و پر حرف مي‌شود، نياز بسيار كمي به خواب دارد و مدام براي آينده برنامه‌هاي بزرگ مي‌چيند. بيمار در دوره‌هاي مانيا ممكن است آسيب‌ها و ضررهاي جبران ناپذيري به خود يا ديگران وارد كند. اختلال دوقطبي خود به چهار نوع تقسيم بندي مي‌شود:

دوقطبي نوع يك: در اولين نوع دوقطبي، يك دوره مانيا به همراه افسردگي اساسي بروز پيدا مي‌كند و حداقل به مدت يك هفته ادامه مي‌يابد. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي اختلال دوقطبي نوع يك كليك كنيد.

دوقطبي نوع دو: نوع دوم دوقطبي با حالت ضعيف‌تري از مانيا كه به آن هيپومانيا مي‌گويند، به همراه دوره‌اي از افسردگي اساسي مشخص مي‌شود. علائم حداقل براي مدت چهار روز بروز پيدا مي‌كنند. براي اشنايي بيشتر با اختلال دوقطبي نوع دو كليك كنيد.

نوع پيشرونده: در نوع پيشرونده‌ي دو قطبي، فرد مبتلا در طول روز بيش از چهار بار تغييرات خلقي را تجربه مي‌كند. اين نوع اختلال ممكن است با نوع اول و دوم دوقطبي همراه باشد.

سيكلوتايمي يا خلق ادواري: اين نوع دوقطبي در واقع شكل خفيف‌تري از نوع دوم است و علائم حداقل تا دو سال تداوم دارند. دوره‌هايي از هايپومانيك و افسردگي اساسي در اين نوع دوقطبي بروز پيدا مي‌كنند.

علل ابتلا به اختلالات خلقي

علل ابتلا به اختلالات خلقي مجموعه‌اي از عوامل زيستي، ژنتيكي، اجتماعي و شخصيتي را در بر مي‌گيرد. ممكن است اين عوامل به صورت تركيبي و با هم منجر به بروز اختلال در فرد باشند. در ادامه به شرح هر يك پرداخته‌ايم.

عوامل زيستي: عامل زيستي كه منجر به بروز علائم اختلال خلقي مي‌شود، دو ناقل عصبي به نام‌هاي سروتونين و نوراپي نفرين هستند كه با كم و زياد شدنشان، خلق دچار تغييرات مي‌شود. كاهش فعاليت دوپامين منجر به بروز افسردگي و افزايش آن باعث مانيا مي‌شود.

ژنتيك: اين عامل تأثير بسيار زيادي بر بروز افسردگي و مانيا دارد. در اكثر مواقع امكان انتقال افسردگي مادر و پدر به فرزندانشان وجود دارد.

عوامل رواني اجتماعي: استرس‌هاي محيطي ريسك ابتلا به اختلالات خلقي را به ميزان زيادي افزايش مي‌دهد؛ براي مثال تجاوز در كودكي يا از دست دادن پدر و مادر در سنين پايين با ابتلا به افسردگي ارتباط زيادي دارد.

علائم اختلالات خلقي

علائم و نشانه هاي مربوط به اختلالات خلقي با توجه به نوع آن داراي تفاوت‌هايي است به همين دليل علائم را در دو بخش شرح داده ايم.

نشانه هاي اختلالات خلقي پايين

نداشتن انگيزه و انرژي كافي

احساس غمگيني و ناراحتي

نداشتن هدف براي انجام كاري

كمبود اعتماد به نفس و فقدان احساس ارزشمندي

كاهش اشتها و تمايل زياد به خواب

كاهش وزن زياد

افكار آزاردهنده و ناتواني در سر و سامان دادن افكار

كاهش تمركز و فقدان انرژي براي اتمام كارها

علائم خلقي بالا

نياز زياد به حركت و انجام كاري

شتاب زدگي در گفتار و رفتار

كاهش ميزان نياز به خواب

افزايش اشتها

پرحرفي و انرژي بيش از حد براي انجام كارها

هيجان زياد نشان دادن به مسائل سطحي

رفتارهاي خطرناك و پر ريسك

 

تشخيص اختلالات خلقي

تقريبا همه در طول زندگي خود بارها تغييرات خلقي را تجربه مي‌كنند اما ميزان و شدت اين تغييرات در تشخيص اختلالات خلقي مورد بررسي قرار مي‌گيرد. براي تشخيص اختلالات خلقي در فرد، متخصص روانشناس با استفاده از مصاحبه باليني، ميزان و شدت تغييرات خلقي را مورد بررسي قرار مي‌دهد. لازم به ذكر است كه تغييرات خلقي تا حدي طبيعي هستند و جاي نگراني وجود ندارد؛ به خصوص خانم‌ها در دوره‌هاي قاعدگي اين تغييرات را به ميزان بيشتري تجربه مي‌كنند كه به آن سندروم پيش از قاعدگي مي‌گويند.

با اين حال در صورتي كه احساس مي‌كنيد تغييرات خلقي در شما آنقدر زياد است كه جنبه‌هاي مختلف زندگي مانند شغل، تحصيل و روابطتان با ديگران را تحت تأثير قرار داده و فعاليت‌هايتان را مختل كرده، از مشاور روانشناس راهنمايي بگيريد. مشاور اول شما را از وجود يا نبود اختلال آگاه كرده و سپس بهترين راهكارها را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

درمان اختلالات خلقي

خوشبختانه با پيشرفت روز افزون علم روانشناسي و روان‌پزشكي، درمان‌هاي متنوع و مؤثري براي انواع اختلالات اعصاب و روان پديد آمده كه در ادامه مؤثرترين آن‌ها در درمان اختلالات خلقي را شرح داده‌ايم.

1. داروها در درمان اختلالات خلقي

داروهاي تثبيت كننده خلق از جمله ليتيوم كربنات يا داروهاي ضد افسردگي مانند ضد افسردگي‌هاي سه حلقه‌اي جهت درمان اختلالات خلقي توسط روانپزشك تجويز مي‌شوند. داروها به بهبود و يا كاهش علائم افسردگي و مانيا مي‌انجامند و لازم است حتما تحت نظر پزشك مصرف شوند. داروهاي اعصاب و روان اغلب خاصيت اعتيادآوري دارند و فرد را به لحاظ جسمي و رواني به خود وابسته مي‌كنند. به همين دليل هرگز بدون نظر پزشك دوز داروها را زياد نكنيد. داروها اغلب عوارضي را نيز براي فرد به دنبال دارند.

2. درمان‌هاي روانشناختي

درمان‌هاي روانشناختي در كنار مصرف داروها بيشترين تأثير را بر بهبود و رفع علائم اختلالات خلقي مي‌گذارند. اين درمان‌ها شامل مواردي همچون رفتار درماني، درمان شناختي رفتاري افسردگي، روانكاوي، خانواده درماني و… مي‌شوند كه همگي طي جلسات درماني و زير نظر مشاور متخصص صورت مي‌گيرند. درمان شناختي رفتاري نسبت به دارو درماني مزيت دارد چرا كه عوارض داروها را ندارد و برخلاف آن‌ها كوتاه اثر نيستند.

روش‌هاي روانشناختي با توجه به نوع و شدت بيماري فرد، در نظر گرفته مي‌شوند. هدف درمان گاه به حل تعارض‌هاي دروني و گاه به رفع تحريف‌هاي شناختي مربوط مي‌شود كه خوشبختانه در روان درماني هر دوي آن‌ها دست‌يافتني هستند. براي كسب اطلاع در زمينه مشاوره افسردگي كليك كنيد.

3. درمان هاي مكمل

روش‌هايي همچون تحريك عصب واگ، نوردرماني و يا الكتروشوك درماني از جمله روش‌هاي درماني مكمل به شمار مي‌روند. الكتروشوك درماني اغلب براي بيماراني مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه وضعيت آن‌ها بسيار وخيم بوده، احتمال خودكشي در آن‌ها بالاست و يا به درمان‌هاي ديگر پاسخ مثبت نشان نداده‌اند؛ اين روش بسيار كم مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

تغيير در سبك زندگي، انجام ورزش روزانه، استفاده از روش‌هاي آرام‌سازي مانند يوگا و مراقبه و… روش‌هايي هستند كه مي‌توانند در كنار دارو درماني و درمان‌هاي روانشناختي مؤثر واقع شوند و فرد را هر چه سريع‌تر به سمت زندگي بدون اختلال و تنش هدايت كنند. براي كسب اطلاع در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات خلقي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چرا افراد به اختلالات خلقي مبتلا مي‌شوند؟

عوامل زيستي، سابقه‌ي خانوادگي اختلال، شرايط محيطي استرس‌زا و پرتنش و تجربه‌ي اتفاقات ناگوار به خصوص در دوران كودكي، فرد را مستعد ابتلا به انواع اختلالات خلقي مي‌كنند. گاه يك يا چند عامل به صورت تركيبي در بروز اختلال نقش دارند.

داروهاي اختلالات خلقي كدام‌اند؟

جهت درمان اختلالات خلقي از انواع داروهاي تثبيت كننده خلق مانند ليتيوم كربنات يا داروهاي ضد افسردگي مانند ضد افسردگي‌هاي سه حلقه‌اي استفاده مي‌شود.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلالات خلقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات خلقي،
موضوع:
[ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۶:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص كلرديازپوكسايد يا ليبريوم يكي از آرام‌بخش‌هايي است كه براي كاهش اضطراب و همين‌طور درمان بي‌خوابي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. كلرديازپوكسايد باعث افزايش ترشح ماده شيميايي به نام گابا از مغز مي‌شود و با توجه به تأثيري كه گابا در كاهش فعاليت اعصاب و احساس آرامش دارد، اين دارو اثرات ضد اضطرابي خود را نشان خواهد داد. البته بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه استفاده طولاني‌مدت از قرص كلرديازپوكسايد باعث وابستگي رواني يا اعتياد به اين دارو خواهد شد. همچنين قطع خودسرانه مصرف نيز مي‌تواند باعث بازگشت علائم اضطرابي باشد. به همين خاطر بهتر است در كنار استفاده از اين دارو از يك روانشناس راهكارهايي را براي كاهش مشكلات اضطرابي و همين‌طور مديريت هيجانات خود آموزش ببينيد.

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

منبع: قرص كلرديازپوكسايد براي چيست

قرص كلرديازپوكسايد

داروي كلرديازپوكسايد كه با نام تجاري ليبريوم و به‌صورت قرص‌هاي 5 و 10 ميلي‌گرمي در بازار موجود است يكي از رايج‌ترين داروهايي است كه براي كاهش اضطراب و رفع مشكلات بي‌خوابي مورداستفاده قرار مي‌گيرد. استفاده از اين دارو مغز را وادار به ترشح بيشتر ماده شيميايي به نام گابا مي‌كند و با توجه به اثر گابا بر كاهش فعاليت دستگاه عصبي و احساس آرامش، كلرديازپوكسايد خاصيت ضد اضطرابي خود را نمايش خواهد داد.

يكي ديگر از كاربردهاي قرص كلرديازپوكسايد استفاده از آن براي كاهش نشانه‌هاي منفي ناشي از ترك الكل است. انقباض عضلات بدن يكي از عوارض ناخوشايند در هنگام ترك اعتياد به الكل است و با توجه به اينكه قرص كلرديازپوكسايد باعث آرامش سيستم اعصاب و عضلات مي‌شود از اين دارو براي كاهش انقباضات عضلاني در ترك الكل استفاده مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

 

نحوه مصرف كلرديازپوكسايد

نحوه مصرف قرص كلرديازپوكسايد با توجه به شرايط جسمي و سني هر فرد متفاوت خواهد بود. به همين خاطر بهتر است دارو را دقيقاً طبق دستور پزشك استفاده كنيد. بااين‌حال معمولاً در شرايطي كه قرص كلرديازپوكسايد براي كاهش اضطراب تجويز شده باشد، بايد براي 1 تا 3 بار در روز يك عدد قرص 5 ميلي‌گرمي استفاده كنيد و درصورتي‌كه از اين دارو براي كاهش نشانه‌هاي منفي اعتياد به الكل استفاده مي‌كنيد، اين مقدار به 4 بار در روز افزايش پيدا مي‌كند.

درصورتي‌كه يك وعده استفاده از دارو را فراموش كرده‌ايد به‌محض يادآوري آن را مصرف كنيد اما در شرايطي كه به زمان مصرف دوز بعدي دارو نزديك شده‌ايد مصرف وعده قبلي را فراموش كرده و به‌هيچ‌عنوان مقدار مصرف را دو برابر نكنيد. بررسي‌هاي انجام‌شده تفاوت چنداني ميان مصرف قرص كلرديازپوكسايد به همراه غذا يا بدون آن پيدا نكرده‌اند؛ بااين‌حال بهتر است اين دارو را همراه با وعده‌هاي غذايي خود مصرف كنيد.

بيشتر بخوانيد : اختلالات اضطرابي

عوارض جانبي قرص كلرديازپوكسايد

تابه‌حال عوارض منفي چنداني از مصرف داروي كلرديازپوكسايد گزارش نشده اما بااين‌حال اين دارو در برخي افراد مي‌تواند مشكلاتي را ايجاد كند كه بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد. درصورتي‌كه شدت اين علائم در شما بيش‌ازحد است و يا علي‌رغم گذشت مدتي از استفاده علائم همچنان باقيست، هرچه سريع‌تر پزشك خود را در جريان قرار دهيد. عوارض منفي استفاده از قرص كلرديازپوكسايد عبارتند از:

-خواب‌آلودگي و گيجي
-سرگيجه و سردرد
-تغيير خلق و افزايش عصبانيت
-تغير ميل جنسي
-اختلالات قاعدگي در خانم‌ها

 

تداخلات دارويي كلروديازپوكسايد

به‌طوركلي در شرايطي كه از داروهاي ديگري در كنار قرص كلرديازپوكسايد استفاده مي‌كنيد و يا به الكل و ساير مخدرهاي كند‌كننده دستگاه عصبي اعتياد داريد، بهتر است پزشك را در جريان اين موضوع قرار دهيد. با توجه به اينكه الكل و ساير داروهاي كند‌كننده دستگاه عصبي مركزي داراي تأثيرگذاري يكساني هستند، ممكن است استفاده هم‌زمان آن‌ها باعث افزايش اثرگذاري و بروز مشكلات جدي براي فرد شود. علاوه بر اين برخي تحقيقات نشان‌دهنده اين موضوع است كه قرص كلرديازپوكسايد نبايد هم‌زمان با داروهاي ضدافسردگي نظير فلوكستين يا فلووكسامين مورد استفاده قرار بگيرد.

 

مسموميت با قرص كلرديازپوكسايد

مصرف بيش‌ازحد قرص كلرديازپوكسايد مي‌تواند باعث اوردوز يا مسموميت با اين ماده شود. در صورت مشاهده نشانه‌هاي زير هرچه سريع‌تر به مراكز درماني مراجعه نماييد.

-افت هشياري
-كاهش فشارخون
-كاهش تنفس
-كاهش تعادل
-اغما يا بيهوشي

 

داروي كلرديازپوكسايد | استفاده از درمان‌هاي جايگزين

قرص كلرديازپوكسايد مانند ساير داروهاي روان‌پزشكي صرفاً باعث كاهش نشانه‌ها شده و قدرت درمان آن‌ها را ندارد. درنتيجه هنگامي‌كه شما به هر دليلي ازجمله عدم دسترسي به دارو مصرف آن را قطع كنيد، نشانه‌هاي ناخوشايند اضطراب را مجددا تجربه خواهيد كرد. علاوه‌بر‌اين، اين دارو باعث وابستگي رواني مي‌شود و فرد براي دستيابي به نتيجه سابق بايد مرتباً مقدار مصرف را افزايش دهد. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود كه به‌جاي استفاده از داروهاي روان‌پزشكي و يا در كنار استفاده از آن‌ها به فكر درمان‌هاي جايگزين ازجمله روان‌درماني باشيد. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان اضطراب كليك كنيد.

روانشناس طي روان درماني چه كمكي مي كند؟

روانشناسان با آموزش تكنيك‌هاي درماني مناسب به شما در كاهش و مديريت اضطرابتان كمك خواهند كرد. يكي از مهم‌ترين فوايد استفاده از روان‌درماني اين است كه اثرات آن به‌صورت پايدار باقي ‌مانده و شما در ساير شرايط مشابه نيز مي‌توانيد به خود كمك كنيد. يكي از مهم‌ترين درمان‌ها براي كاهش اضطراب استفاده از روش درمان شناختي-رفتاري است. در اين روش اضطراب معمولاً به دليل يك تصور اشتباه ايجاد مي‌شود كه در آن فرد انتظار بروز يك خطر قريب‌الوقوع را دارد. در طي جلسات درمان شناختي-رفتاري به فرد كمك مي‌شود تا با دقت بيشتري افكار خود را بررسي كرده و تصورات غيرمنطقي خود را با افكار سازگارانه‌تري جايگزين نمايد.

همچنين درمانگر رفتارهاي مناسبي نظير تكنيك‌هاي آرام‌سازي را به فرد آموزش مي‌دهد. استفاده از اين تكنيك‌ها باعث خواهد شد تا بيمار در شرايط بحران بتواند اضطراب خود را كنترل كند. با توجه به اينكه استفاده از درمان‌هاي روان‌شناختي عوارض و پيامدهاي منفي مصرف داروها را ندارند معمولاً توصيه مي‌شود كه به اين درمان‌ها توجه داشته باشيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بهترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص كلرديازپوكسايد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

كلرديازپوكسايد چيست؟

كلرديازپوكسايد كه با نام تجاري ليبريوم در بازار موجود است يكي از داروهاي ضد اضطرابي است كه براي كاهش اضطراب، مشكلات بي‌خوابي و رفع نشانه‌هاي منفي ترك اعتياد به الكل از آن استفاده مي‌شود.

كلرديازكسايد چه عوارضي دارد؟

استفاده از اين دارو مي‌تواند باعث احساس خواب‌آلودگي، تغييرات خلقي، سردرد و سرگيجه و يا بروز اختلالاتي در چرخه قاعدگي شود.

آيا استفاده از داروي كلرديازپوكسايد اعتيادآور است؟

بله؛ مصرف كلرديازپوكسايد براي طولاني‌مدت باعث بالا رفتن تحمل رواني شده و فرد مجبور است براي دستيابي به حالت پيشين دائماً ميزان مصرف را افزايش دهد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: قرص كلرديازپوكسايد براي چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۳:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

طرحواره شكست يكي از انواع طرحواره هاي ناسازگار است كه طبق نظريه يانگ در پاسخ به برآورده نشدن يا ارضاي نامناسب نياز به هويت و خودمختاري در دوران كودكي شكل مي‌گيرد. كساني كه از اين طرحواره برخوردار هستند همواره نوعي پيش گويي منفي در مورد عملكرد خود دارند و توانايي هايشان را كمتر از آنچه كه هست برآورد مي‌كنند. در ادامه در مورد طرحواره شكست، علل پديد آيي و نحوه درمان آن توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم. براي تغيير كامل اين طرحواره، حتما براي مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: طرحواره شكست

طرحواره شكست و طرحوارهاي ناسازگار اوليه

طرحواره‌هاي ناسازگار اوليه مجموعه عقايد، باورهاي مركزي، هيجانات عاطفي و بدني هستند كه مواجه شدن با آن‌ها منجر به تجربه احساس پريشاني و ناامني در انسان مي‌شود. طرحواره ها مفاهيمي شناختي بوده كه در نظريه‌هاي شناختي رفتاري همواره مورد بحث قرار مي‌گرفتند.

با اين حال جفري يانگ در نظريه اسكيماتراپي خود به طور گسترده به آن ها پرداخت. او بر اين باور بود كه همه انسان‌ها داراي 5 نياز هيجاني اصلي هستند كه نياز به دلبستگي، هويت، آزادي بيان، پذيرش محدوديت و تفريح را شامل مي‌شود. اگر در دوران كودكي والدين نتوانند به شيوه‌اي سالم به اين نيازهاي فرزند خود پاسخ بدهند طرحواره‌هاي ناسازگار اوليه در ذهن او شكل مي‌گيرند. محتواي هر طرحواره متناسب با نياز برآورده نشده متفاوت خواهد بود. در همين راستا جفري يانگ 18 طرحواره ناسازگار را شناسايي كرده كه شكست نيز يكي از آن‌هاست.

طرحواره شكست

طرحواره شكست به مجموعه‌اي از عقايد و باورها گفته مي‌شود كه محتواي اصلي آن‌ها ناتواني در انجام امور و پيش بيني عدم موفقيت است. كساني كه در ارزيابي‌هاي روان شناختي طرحواره شكست را از خود نشان مي‌دهد، همواره قابليت هاي خود را كمتر از آنچه هست برآورد مي‌كنند و از جانب ديگران به عنوان افرادي بدون اعتماد نفس شناخته مي‌شود.

طرحواره شكست موجب مي‌شود كه فرد در زندگي معمولا با نوعي پيش گويي خودكام بخش عمل كند. به اين معنا كه از قبل شكست خود را حتمي مي‌داند. از همين رو عملكرد ضعيفي نشان مي‌دهد كه همين عملكرد منجر به ثابت شدن فرضيه ناتواني او در مورد خودش مي‌شود.

علل شكل گيري طرحواره شكست

جفري يانگ در نظريه خود اين موضوع را مطرح كرده است كه هر طرحواره حاصل برآورده نشدن نيازهاي هيجاني، پاسخ نامناسب والدين به اين نيازها و خلق و خوي منحصر به فرد كودك است. براي مثال كودكاني كه خلق و خوي به اصطلاح آسان تري دارند ممكن است به طور شديد به برآورده نشدن نيازهاي هيجاني پاسخ ندهند و بتوانند مجددا قواي رواني خود را به واسطه نيروهاي كمكي ديگر در محيط بازيابند.

با اين حال كودكاني كه از نظر خلقي بچه‌هاي دشوارتري هستند و سازگاري پايين تري دارند در صورت برآورده نشدن نيازهاي هيجاني و مواجهه با بدرفتاري والدين بيشتر احتمال دارد كه طرحواره‌هاي ناسازگار مختلفي را در ذهن خود شكل بدهند. در همين راستا طرحواره درمانگران بر اين باورند كه طرحواره شكست در پاسخ به برآورده نشدن نياز به هويت و خودمختاري پديد مي‌آيد. هويت به اين معناست كه فرد بتواند با وجود علاقه مندي كه به والدين دارد عقايد منحصر به فرد خود را داشته باشد و از همان كودكي استقلال ذهني را تمرين نمايد. والديني كه دائما توانايي هاي كودك را به هر دليلي تضعيف مي‌كنند بيش از ديگران ممكن است ذهنيت يك فرد شكست خورده را به فرزند خود القا كنند.

طرحوراه شكست در چه كساني بيشتر مشاهده مي‌شود؟

همان طور كه گفته شد نحوه پاسخ دهي والدين به نياز هيجاني كودك در مورد خودمختاري، استقلال و هويت در شكل گيري اين طرحواره نقش بسزايي دارد. در همين راستا بررسي هاي باليني نشان مي‌دهد اين طرحواره در بچه هايي كه والدين مضطرب، كنترل گر و دخالت گري دارند بيش از ديگران ديده مي‌شود. چرا كه اين پدر و مادرها به طور غير مستقيم اين پيام را به فرزند خود مي‌رسانند كه او نمي‌تواند كارها را به درستي انجام دهد و اگر نظارت و تذكر و بيش از حد آن ها نباشد كودك حتما شكست خواهد خورد.

در نتيجه بسيار اهميت دارد كه براي مراقبت از فرزندتان لحني حمايتگرانه داشته باشيد و با تخريب و انتقاد در پي كمك به او بر نياييد. همواره به خاطر داشته باشيد كه انتقاد و كنترل بيش از حد با از بين بردن اطمينان كودك نسبت به توانمندي هاي خود نه تنها باعث پيشرفت‌اش نمي شود؛ بلكه زمينه تجربه انواع شكست را نيز در او فراهم مي‌كند.

درمان طرحواره شكست

براي درمان طرحواره شكست ابتدا بايد از وجود آن در خود مطمئن شويد. افراد غير متخصص نمي‌توانند برخورداري از طرحواره هاي ناسازگار را در شما تشخيص دهند. اين در حالي است كه روانشناسان متخصص در حوزه اسكيماتراپي با استفاده از تست هاي روان شناختي و مصاحبه هاي باليني مي توانند در مورد انواع طرحواره‌هاي ناسازگاري كه در ذهن داريد، علل بروز و عوامل تداوم بخش آن ها به شما آگاهي بدهند. در نتيجه براي درمان اين مسئله لازم است به يك روان شناس باليني دوره ديده در زمينه طرحواره درماني مراجعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان انواع مشكلات مي‌توانيد در هر زمان از روز براي روان درماني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

از كجا مي توان فهميد كه دچار طرحواره شكست هستيم؟

طرحواره شكست معمولا با احساس ناتواني در انجام كارها، پيش بيني دائمي شكست و يادآوري خاطراتي در تاييد اين موضوع خود را نشان مي دهد. با اين حال براي تشخيص وجود انواع طرحواره هاي مختلف در خود لازم است كه از يك روانشناس متخصص در زمينه طرحواره درماني كمك بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: طرحواره شكست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: طرحواره شكست،
موضوع:
[ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۰:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد بهم زدن نامزدي چه پيامدهايي دارد؟ يكي از مسائلي كه ممكن است در دوره ي نامزدي پيش بيايد اين است كه پسر يا دختر و يا هردوي آنان، پس از گذراندن بعضي از مراحل مقدماتي مثل گفت و گوها، رفت و آمدها، مراسم بله برون و حتي بعد از عقد، با آشنايي بيشتر متوجه شوند كه مناسب يكديگر نيستند و به فكر بهم زدن نامزدي بيفتند. بدون شك جدايي در دوران نامزدي بسيار بهتر از جدايي بعد ازدواج است. اما با اين حال تصميم به جدايي در دوران نامزدي نيز پيامدهايي به همراه خواهد داشت كه در اين مطلب به بررسي آن مي‌پردازيم. اگر احساس مي‌كنيد به آخر خط رسيده‌ايد و ديگر نمي‌خواهيد به رابطه خود ادامه دهيد، با يك فرد متخصص مشورت نماييد و با آگاهي كامل بهترين راه را در پيش بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره ازدواج كليك كنيد.

 منبع: بهم زدن نامزدي

بهم زدن نامزدي

فلسفه دوران نامزدي ايجاد فرصتي مناسب جهت آشنايي با اخلاقيات، روحيات و ويژگي‌هاي فردي و شخصيتي دختر و پسر با يكديگر است. در واقع در اين دوران افراد سعي مي‌كنند نسبت به يكديگر و نقاط قوت و ضعف‌شان شناخت حاصل كرده و اين آگاهي را بنياني در جهت ايجاد تفاهم و موفقيت در زندگي مشترك آينده‌شان قرار دهند. از آنجايي كه نامزدي تنها دوران آشنايي است، دور از واقعيت نخواهد بود اگر طرفين پس از مدتي كه از دوران نامزدي‌شان گذشت متوجه عدم سنخيت‌شان با يكديگر شده و در دو راهي بين ماندن يا ترك كردن قرار گيرند. براي كسب اطلاعات در زمينه بايدها و نبايدهاي دوران نامزدي كليك كنيد.

 

دلايل بهم زدن نامزدي

افراد براي بهم زدن رابطه خود دلايل بسيار زيادي دارند اما برخي از شايع‌ترين دلايل آن به شرح زير هستند:

1. شناخت خصوصيات اخلاقي طرف مقابل

يكي از عمده دلايل تمام كردن نامزدي پي بردن به خصوصيات واقعي اوست. در واقع شايد در اوايل آشنايي فرد بتواند تا حدودي ظاهر سازي كند و ويژگي‌هاي اخلاقي و رفتاري خود را موجه جلوه دهد ولي به مرور چهره واقعي و مشكلات اخلاقي او نمايان مي‌شود كه اين مشكلات مي‌تواند بي بندو باري، خشونت، دروغگويي و يا موارد ديگر باشد كه باعث بهم زدن نامزدي خواهد شد. از سوي ديگر ممكن است فرد تنها به تفاوت‌هاي ميان خود و نامزدش پي ببرد كه اين لزوما به معني مشكل داشتن فرد مقابل نيست.

2. اختلاف فرهنگي خانواده‌ها

معمولا بعد از كمي رفت و آمد بين دو خانواده اختلافات فرهنگي نمايان مي‌شود. در صورتي كه شكاف عميق فرهنگي ميان دو خانواده وجود داشته باشد، امكان بهم زدن نامزدي از جانب يكي از خانواده‌ها محرز است. در اين ميان مي‌توان به مواردي مانند سطح اعتقادات خانواده، دخالت خانواده‌ها، توقعات و… اشاره كرد.

3. اعتياد يا مجرم بودن طرف مقابل

اعتياد به مواد مخدر يا مجرم بودن براي بسياري از افراد غير قابل قبول است و در صورت مشخص شدن اين مشكلات احتمال بهم خوردن نامزدي زياد است. گاهي اعتياد فرد در روزهاي اول مشخص نيست ولي اين مسئله چيزي نيست كه بشود براي هميشه آن را پنهان كرد. گاهي نيز فرد اعتياد به مواردي غير از مواد مخدر مانند فضاي مجازي دارد و يا اينكه ممكن است يك بزهكار بوده و در زمان خواستگاري با چهره مطلوبي ظاهر شده باشد كه در دوران نامزدي اين مسئله نمايان شده و دليل بهم زدن نامزدي مي‌شود.

4. وضعيت مالي

بسيار ديده شده در دوران نامزدي اختلافات بر سر مسائل اقتصادي و هزينه‌هاي پيش رو براي مراسم عقد و عروسي پيش مي‌آيد و دليل به هم خوردن نامزدي مي‌شود. مشكلات مالي معمولا از جانب مرد است و زن نامزدي را بهم مي‌زند.

5. داشتن بيماري

بيماري‌هاي جسمي و روحي نيز مي‌تواند دلايل بهم زدن نامزدي باشد. در اين مورد مي‌توان به بيماري‌هاي جسمي مانند ايدز كه امكان ادامه زندگي مشترك با فرد وجود ندارد اشاره كرد و يا ديگر بيماري‌هايي كه مي‌تواند در زندگي زناشويي به طرف مقابل منتقل شود. همچنين اختلالات رواني نيز از ديگر دلايل تمام كردن نامزدي است كه مي‌توان به اختلالات دو قطبي، اسكيزوفرني و امثال آن اشاره كرد كه امكان ادامه زندگي با فرد را غير ممكن مي‌سازد مگر اينكه او تحت درمان قرار بگيرد.

براي آگاهي بيشتر بخوانيد : مراحل ازدواج

قبل از بهم زدن نامزدي اقدامات زير را انجام دهيد

بهتر است قبل از تمام كردن نامزدي موارد زير را مد نظر قرار داده و بعد از اينكه به يك نتيجه قانع كننده رسيديد اين كار را انجام دهيد.

1. ملاك‌هايتان را باز بيني كنيد

با خودتان فكر كنيد، ملاك شما براي ازدواج چه بود؟ ملاك‌هاي اصلي افراد، آن موارد و خط قرمزهايي هستند كه اگر آن ملاك‌ها در فرد مورد نظر وجود نداشته باشد، با او هرگز زندگي نخواهند كرد. اكنون كه ملاك‌هاي ازدواج خود را مرور كرده‌ايد به نامزدتان دقت نماييد، آيا او واقعاً فاقد اين ملاك‌هاست؟

2. بهم زدن نامزدي | با افرادي كه تجارب مشابه دارند مشورت كنيد

قبل از مشورت با يك روانشناس، تصميمي نگيريد. خيلي از افراد هستند كه در دوران نامزدي مشكلاتي شبيه شما داشته‌اند اما بعدها اين مشكلات را حل كرده‌اند. از آن‌ها بپرسيد چطور با مشكلات‌شان كنار آمده‌اند و چگونه توانسته‌اند رابطه و نامزدي‌شان را مديريت كنند. مشورت با بزرگترها مي‌تواند راهگشا باشد اما دقت كنيد كه تصميم گيرنده نهايي شما هستيد. با اقتدار اما نه لجبازي تصميم بگيريد.

3. از يك روانشناس كمك بگيريد

اگر به راحتي نمي‌توانيد تعارض‌هاي دروني خود را حل كنيد و اساسا دچار سردر گمي شده‌ايد حتما با يك روانشناس صحيت كنيد. گفتگو با يك مشاور مي‌تواند سبب تخليه احساسات و افكار منفي  شود و در تصميم گيري عاقلانه‌تر به شما كمك خواهد كرد. گاهي اوقات ممكن است ظاهر رفتاري و گفتاري ديگران، شما را به عمق بيشتري از عدم محبت نسبت به نامزدتان ببرد و توهم يك زندگي بهتر در موقعيتي ديگر را ايجاد نمايد، به همين دليل گفتگو با روانشناس كمك مي‌كند تا به علت اصلي جدايي پي ببريد و متوجه اشتباه خود بشويد. البته به هم زدن نامزدي را نمي‌توان مطلقا اشتباه دانست و چه بسا موقعيت‌هايي وجود داشته باشد كه لزوم جدايي و بهم زدن نامزدي را ايجاب كند.

4. پيامدهاي جدايي را بشناسيد

به هم زدن يك رابطه عاطفي، چهره خوشايندي در پرونده زندگي شما و نامزدتان ندارد. درست است كه هر فرد مسئول زندگي خود مي‌باشد اما به هرحال نمي‌توان نقش باورهاي فرهنگي و عمومي را در زندگي افراد ناديده گرفت. جدايي در دوران نامزدي مي‌تواند حرف‌هاي ناخوشايندي را به همراه داشته باشد و حتي زندگي و ازدواج آينده را نيز تحت تاثير قرار دهد. اين مساله مخصوصا براي زنان مشكلات بيشتري ايجاد مي‌كند. توجه داشته باشيد كه در صورت لزوم جدايي، نبايد صرفا به دليل جلوگيري از حرف مردم رابطه را ادامه داد. ماندن در يك رابطه اشتباه آسيب‌هاي بيشتري در آينده به همراه خواهد داشت. 

براي آشنايي با راه هاي جلوگيري و رفع پشيماني بعد از عقد كليك كنيد.

اشتباهات در بهم زدن يا بهم نزدن نامزدي

گاهي بهم زدن نامزدي به دلايلي است كه قابل حل شدن مي‌باشد و چون فرد راهكار مناسبي را بلد نيست نسبت به نامزد خود سرد شده و سعي در بهم زدن نامزدي دارد. در اين شرايط بهتر است قبل از بهم زدن نامزدي با يك مشاوره خانواده صحبت كرده و دلايل خود را بيان كنيد تا در صورت امكان با استفاده از راهكارهاي ارائه شده بجاي بهم زدن نامزدي به حل مشكل بپردازيد. به طور كلي اشتباهات در بهم زدن يا بهم نزدن نامزدي شامل موارد زير است:

  • تصميم گيري عجولانه براي بهم زدن نامزدي بدون فكر و دريافت مشاوره منطقي
  • عدم توجه به اشتباهات و مشكلات فاحش طرف مقابل و ماندن با او به دليل علاقه زياد يا دلايل ديگر
  • گاهي فرد ايرادات بزرگي دارد و شما تصور مي‌كنيد كه بعد از شروع زندگي مشترك قابل حل است در صورتي كه اينطور نيست.
  • بهم زدن نامزدي تحت شرايط غير عادي و عصبانيت؛ بهتر است در اين شرايط تصميم‌گيري نكنيد.
  • تصور اينكه عشق و محبت براي زندگي مشترك كافي است و مي‌توان مسائل ديگر را ناديده گرفت.

روش صحيح بهم زدن نامزدي

در هنگام تصميم گيري در آرامش كامل باشيد و منطقي تصميم بگيريد و قبل از بهم زدن نامزدي موارد زير را بررسي نماييد:

  • مشكلاتي كه باعث شده بخواهيد نامزدي را بهم بزنيد بررسي نماييد و ببينيد قابل حل هستند يا خير
  • اگردر مشكلات به وجود آمده سهيم هستيد تلاش كنيد تا خود را تغيير بدهيد و درصدد حل مشكلات برآييد.
  • ملاك‌هاي اوليه خود را بررسي كنيد و ببينيد آيا هنوز اين ملاك‌ها در فرد وجود دارد يا خير
  • قبل از بهم زدن نامزدي درمورد مشكل و احساس خود و روش‌هاي حل مشكل با او مشورت كنيد.
  • مشكلات و مسائل بعد از بهم زدن نامزدي را بررسي نماييد.
  • اگر با كمك يك واسطه مي‌توان مشكل را حل كرد حتما از اين روش استفاده كنيد.
  • با يك روانشناس صحبت كرده و مشكل به وجود آمده را مطرح نماييد تا با دريافت راهكارهاي علمي تصميم درستي اتخاذ نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بهم زدن نامزدي چه پيامدهايي به همراه دارد؟

باور عموم نسبت به برهم زدن نامزدي چندان خوشايند نيست و اين مساله مي‌تواند بر ازدواج آينده شما تاثير منفي بگذارد. 

بهترين راه بهم زدن نامزدي چيست؟

ابتدا با يك متخصص مشورت نماييد تا از درستي تصميم خود اطمينان حاصل نماييد. مشكلات موجود را با فرد مقابل خود در ميان بگذاريد و در صورت عدم تفاهم با تصميم مشترك نامزدي را به هم بزنيد. 

ميخوام نامزديمو بهم بزنم

بهم زدم نامزدي براي هيچ كس كار راحتي نيست. حتي اگر دلايل كافي براي اين كار داشته باشيد، مسلما بايد جوانب مختلف را بسنجيد بنابراين حتما قبل از اجراي تصميم خود مشاوره قبل ازدواج دريافت كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بهم زدن نامزدي،
موضوع:
[ ۲۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۳:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رك بودن مي‌تواند هم يك جنبه مثبت شخصيت باشد، و هم يك منفي شخصيت، اين شما هستيد كه تصميم مي‌گيريد كدام يك را انتخاب كنيد. تقريبا هر روز مواردي را مي‌بينيم كه افرادي، بسيار صريح از ديگران انتقاد مي‌كنند. اگرچه اين رفتار تا حدودي امروزه متداول است، اما بايد اين موضوع را در نظر بگيريم كه ممكن است رك بودن ما، ديگران را آزرده خاطر سازد. براساس يك قانون تمدن، براي نشان دادن توجه خود و رفتار با ديگران بايد، آنگونه كه دوست دارد با او رفتار شود. اين درست است كه وقتي چيزي موجب آزار ما مي‌شود بايد آن را به زبان بياوريم تا احساس بهتري داشته باشيم. اما نه اينكه آن حس احترام به ديگران را با روحيه رك گويي جايگزين كنيم. در ادامه مقاله، فوايد و ضررهاي رك گويي را بررسي مي كنيم. اگر در اين خصوص با كسي مشكل داريد، براي دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: رك بودن

رك بودن

بيان صريح، بدون حاشيه نظر دادن، بيان افكار بدون پرده و هر آنچه كه اسم آن را بگذاريم، رك بودن شناخته مي‌شود. ما بر اساس اين كه در چه جايگاهي هستيم و چه تاثيري داريم، بايد به الفاظ و معاني كلمات مان دقت داشته باشيم. در غير اين صورت دچار دردسر خواهيم شد. اما برخي افراد رك بودن را در هر شرايطي ترجيح داده و آن را صفتي شايست مي‌دانند. براي آن كه رك بودن شما فوايد بيشتري داشته باشد بهتر است اصولي كه در ادامه آورده‌ايم را حتما رعايت كنيد.

فوايد رك بودن

اگرچه رك بودن مشكلاتي به دنبال دارد اما فوايدي هم دارد. براي مثال دوستان يا اقوام‌تان براي مشاوره يا راهنمايي گرفتن براي موضوعات مختلف، بيشتر به شما مراجعه مي‌كنند. زيرا مي‌دانند شما توصيه‌هاي خوبي براي آن‌ها داريد. از آنجايي كه رك و صادق هستيد، دوستان و خانواده هميشه مي‌توانند براي شنيدن حقيقت به شما تكيه كنند.

معمولا نظر افراد رك گو مقتدرانه شناخته مي‌شود. اغلب متوجه آن مي‌شويد كه وقتي چيزي را با صراحت به زبان آورده‌ايد و به آن يقين داريد، ديگران نيز مانند شما فكر خواهند كرد و تسليم خواسته‌تان مي‌شوند. افرادي كه خصلت رك گويي دارند معمولا دوستان‌شان، دوستان واقعي آن‌ها هستند زيرا چه كسي غير از دوستان واقعي و صميمي صراحت كلام يك فرد رك را تحمل مي‌كند. اما صرف نظر از اينكه چقدر رك هستيد، بايد بدانيد چه زماني زبان خود را نگه داريد، زيرا شما مي‌دانيد كه بهتر است برخي چيزها ناگفته بماند.

 

افراد رك گو چه شخصيتي دارند؟

1_ از بيان نظر خود هراسي ندارند. روي چيزي كه به آن اعتقاد دارند مي ايستند.

2_ موضوعات بحث برانگيز يكي از سرگرمي هاي مورد علاقه آن ها است. هميشه نفر اول در توئيت ها و بحث هاي اينترنتي هستند.

3_ از صدا زدن مردم نمي‌ترسند. هيچ چيز بيشتر از كسي كه حقايق نادرست را ارائه مي‌دهد يا ناحقي مي‌كند، آن ها را عصباني نمي‌كند. آن ها اغلب افراد را به خاطر رفتار نادرست و نامناسبشان محكوم مي‌كنند و از انجام اين كار خجالت نمي‌كشند.

4_ مردم قبل از هرچيز آن‌ها را به خاطر صداي بلندي كه دارند مي شناسند. درميان دوستانشان پرحرف ترين و پرصداترين هستند.

5_ از ايستادن براي خود نمي‌ترسند. هرگز اجازه نمي‌دهند كسي در حق خودش يا عزيزانش ظلم كند.

براي درك بهتر از رفتارهاي خود حتما مقاله خودشناسي را بخوانيد.

پيامدهاي رك بودن

افراد رك گو خيلي زود، خيلي چيزها را فاش مي‌كنند و همين مسئله باعث بروز اختلافات و ناراحتي ها خواهد شد. طبيعت صريح اين گونه افراد، آن‌ها را به دردسر مي‌اندازد. چه زماني كه در مدرسه باشند يا بعدها در محل كار فرقي ندارد. در هر مكان يا هر موقعيتي مشكلاتي را به دنبال دارند.

معمولا مردم ماهيت صريح افراد رك گو را با چيز ديگري اشتباه مي‌گيرند. گاهي مردم به قاطعيت اين افراد حسادت مي‌كنند.

رابطه افراد رك گو با شريك زندگي، خانواده و دوستان صميمي، اغلب قوي‌تر از ساير افراد است. به لطف رك گويي، روابط اين گونه افراد با عزيزانشان هميشه صادقانه و باز است.

نگران ناراحت كردن افرادي كه برايشان اهميتي ندارند نيستند. نگران نيستند كه آنچه گفته‌اند به احساسات آن‌ها آسيب برساند يا نظر آن‌ها باعث شود كه مردم درباره شان فكر بدي بكنند.

 

چگونه فرد رك گويي باشيم؟

رك بودن كار ساده اي است. غالبا ديدگاه و نگراني هاي شخص مقابل با شما كاملا متفاوت مي‌باشد. گاه از نتيجه گيري هاي شما ناراحت مي شود. يا حتي ممكن است او را تحريك كنيد تا موضع دفاعي به خود بگيرد. رك بودن ارتباط مستقيمي با حس اعتماد به نفس دارد. به گونه اي كه اين افراد به طور حتم به چيزي كه مي‌گويند مطمئن هستند و به آن يقين دارند.

بنابراين براي اينكه رك بودن را ياد بگيريد، ابتدا بايد اعتماد به نفس خود را افزايش دهيد. همچنين در مورد مسائل و موضوعاتي كه در جمع دوستان يا اقوام مطرح مي شود، اظهار نظر كنيد. كم كم مهارت هاي ارتباطي خود را افزايش دهيد و سعي كنيد بيان كلامتان مقتدرانه و مطمئن باشد. با تمرين در جمع هاي كوچك و خودماني، رفته رفته به رك گويي و بيان نياز يا خواسته تان عادت مي كنيد. براي آشنايي با روش هاي افزايش اعتماد به نفس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تعديل در رك گويي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سولات متداول

آيا وقتي رك حرفمان را مي زنيم باعث مي شويم افراد ما را شخص بي ادبي خطاب كنند؟

اين را هميشه به خاطر بسپاريد كه رك گويي با بي ادبي تفاوت بسيار زيادي دارد. شما تنها زماني كه، در كمال احترام به شخص مقابل حرفتان را بزنيد و از هيچگونه توهين در سخنتان استفاده نكنيد، مي توانيد فرد رك گويي باشيد كه با ادب و محترم است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رك بودن،
موضوع:
[ ۲۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۱:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

افسردگي سالمندان يكي از جدي‌ترين مشكلات براي سلامت روان آن‌هاست كه متأسفانه توجه چنداني به آن نمي‌شود. بسياري از افراد، افسردگي سالمندان و غم يا گوشه‌گيري آن‌ها را موضوعي طبيعي و به دليل تغييرات زندگي يا مرگ عزيزان مي‌دانند؛ اين در حالي است كه ميان يك غم طبيعي و احساس افسردگي تفاوت بسياري وجود دارد. با توجه به اينكه افسردگي سالمندان مي‌تواند مشكلات بسياري نظير مشكلات شناختي يا حتي خودكشي را به همراه داشته باشد بهتر است نسبت به اين موضوع توجه ويژه‌اي داشته باشيد و درصورتي‌كه نشانه‌هاي افسردگي يا هر بيماري روحي ديگري را در خود يا والدين سالمندتان مي‌بينيد از يك روانشناس متخصص در اين زمينه كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: افسردگي سالمندان

افسردگي سالمندان

بر اساس پژوهشي كه در سال 2020 ميلادي با هدف بررسي افسردگي سالمندان صورت گرفت، افسردگي شايع‌ترين بيماري رواني در ميان سالمندان است. اين پژوهش نشان داد در ميان سالمندان افرادي كه در شهرها زندگي مي‌كنند، دايره ارتباطي كمتري دارند و همچنين افرادي كه در سنين ابتداي سالمندي هستند با احتمال بيشتري به افسردگي مبتلا مي‌شوند. اگرچه افسردگي در سالمندان نيز تا حد زيادي مشابه سنين پايين‌تر است بااين‌حال ممكن است برخي از نشانه‌هاي اين اختلال در اين گروه سني متفاوت از ديگران باشد. براي مثال افسردگي سالمندان بيش از غم با نشانه‌هايي مثل بي‌ميلي به برقراري ارتباط و گوشه‌نشيني يا ميل به تنهايي و انزوا خود را نشان مي‌دهد. همچنين پرخاشگري يا بروز اختلالات رفتاري و يا تغيير در توانايي‌هاي ذهني ازجمله نشانه‌هايي هستند كه افسردگي مي‌تواند براي سالمندان ايجاد نمايد.

متأسفانه اغلب مردم تغيير رفتار در سالمندي را موضوعي طبيعي مي‌دانند كه به دليل تغيير شرايط زندگي ايجاد مي‌شود. براي مثال آن‌ها كاهش سطح فعاليت سالمند را به بازنشستگي و يا ناتواني‌هاي جسمي نسبت مي‌دهند. اين درحاليست كه بسياري از سالمنداني كه به لحاظ روحي در شرايط سالم قرار دارند، علي‌رغم بازنشستگي به فعاليت خود ادامه مي‌دهند. درنتيجه درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد رفتار عزيزتان نسبت به گذشته تفاوت‌هاي جدي پيدا كرده، بهتر است دراين‌باره از يك روانشناس كمك بگيريد و يا از او بخواهيد راهكارهايي را براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري به شما آموزش دهد. 

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد

پيامدهاي افسردگي سالمندان

1- لذت نبردن از زندگي

لذت نبردن از زندگي را مي‌توان اولين پيامد افسردگي سالمندان دانست. به خاطر داشته باشيد افسردگي در سالمندان درست به‌اندازه ساير گروه‌هاي سني و يا حتي بيش از آن‌ها براي فرد دردناك است و مي‌بايست نسبت به آن توجه ويژه‌اي داشته باشيد. سالمندان نيز درست مانند ساير افراد از حق زندگي باكيفيت برخوردار هستند و مي‌بايست براي برطرف كردن هرگونه مانع در اين زمينه اقدام كرد.

2- دشواري در توانايي‌هاي ذهني

افسردگي مي‌تواند مشكلاتي را در توانايي‌هاي ذهني ايجاد نمايد. برخي از اين ناتواني‌ها به‌صورت مستقيم و به دنبال افسردگي پيش مي‌آيد و برخي از آن‌ها نيز به‌عنوان پيامد غيرمستقيم ابتلا به افسردگي ايجاد مي‌شوند. ناتواني در حفظ تمركز و بروز مشكل در توانايي قضاوت و تصميم‌گيري، كند شدن سرعت فعاليت‌ها از مهم‌ترين نشانه‌هاي افسردگي هستند. علاوه بر اين در بسياري از سالمندان به دنبال افسردگي علائمي مشابه زوال عقل نيز ديده مي‌شود كه گاهي اوقات تمايز اين دو اختلال را حتي براي متخصصين دشوار مي‌كند. ناگهاني شروع شدن يكي از نشانه‌هاي ناتواني‌هاي ذهني است كه به دنبال افسردگي ايجاد مي‌شود و همين‌طور پس از اقدام براي درمان افسردگي نيز به‌تدريج بهبود پيدا مي‌كنند.

افسردگي درعين‌حال باعث مي‌شود دايره فعاليت فرد و ميل وي به برقراري ارتباط با ديگران كاهش پيدا كند و همين‌طور توجه به سلامت جسمي نيز دچار اختلال شود. با توجه به اهميت اين مسائل در جلوگيري از ابتلا به آلزايمر يا هرگونه بيماري ذهني ديگر بي‌توجهي به آن‌ها يكي ديگر از راه‌هايي است كه باعث تأثير افسردگي بر ناتواني‌هاي ذهني مي‌شود.

3- بروز مشكلات جسمي

متخصصين معتقدند افسردگي ارتباط مستقيمي با ابتلا به بيماري‌هاي جسمي، كند شدن روند بهبودي يا حتي افزايش شدت بيماري دارد. به همين خاطر شايد بتوان بروز مشكلات جسمي ازجمله پايين آمدن سطح ايمني بدن و يا ابتلا به سرطان را يكي از پيامدهاي افسردگي در سالمندان دانست.

4- خودكشي

خودكشي به دليل افسردگي يا اضطراب يكي از مشكلات جدي در سالمندي است. اهميت اين موضوع به قدري است كه بر اساس آمارهاي سالانه ميزان خودكشي در سالمندان به‌مراتب بيشتر از جوانان يا سنين ميان‌سالي است. به همين خاطر لازم است كه به درمان اين بيماري توجه كافي داشته باشيد.

دلايل افسردگي در سالمندان

چه دلايلي باعث بروز افسردگي در سالمندان مي‌شود؟ پاسخ به اين سؤال با توجه به شرايط زندگي و باورهاي هر فرد مي‌تواند متفاوت باشد. بااين‌حال برخي دلايل نقش بيشتري در ايجاد افسردگي سالمندان دارند. اگر در اطراف شما فرد سالمندي با يك يا چند مورد از اين عوامل خطر را در زندگي تجربه مي‌كند بهتر است براي پيشگيري از ابتلاي وي به افسردگي يا جلوگيري از افزايش شدت آن از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد. براي آشنايي با علل افسردگي در سنين مختلف كليك كنيد.

+ نزديك شدن به سال‌هاي پاياني عمر

يك واقعيت غيرقابل‌انكار اين است كه سالمندي آخرين دوره از زندگي هر فرد است و اين موضوع گاهي اضطراب و ناراحتي بسياري براي فرد به همراه خواهد داشت. آن‌ها از يك‌سو متوجه اشتباهات زندگي خود شده و فرصتي براي جبران آن‌ها نمي‌بينند و از سوي ديگر نزديك شدن به مرگ را تجربه مي‌كنند كه اين مسائل مي‌تواند تا حد زيادي شرايط روحي آن‌ها را دچار بحران نمايد.

+ كاهش سطح فعاليت و بازنشستگي

بازنشستگي و فعاليت كمتر در محيط اجتماعي يكي از موضوعاتي است كه در اكثر موارد همراه با سالمندي اتفاق خواهد افتاد. با توجه به اينكه اين موضوع قدرت كنترل و اثرگذاري فرد بر محيط اطراف‌اش را كاهش مي‌دهد احتمال بروز افسردگي در سالمندان را نيز بالا مي‌برد. آن‌ها معمولاً خود را به‌صورت افرادي ازكارافتاده يا ناتوان باور مي‌كنند و اين موضوع مي‌تواند باعث احساس افسردگي در فرد شود.

+ افسردگي سالمندان ناشي از مشكلات مربوط به سلامت

بيماري‌هاي سنين سالمندي يكي از مهم‌ترين عوامل اثرگذار در بروز افسردگي هستند. بيماري‌ها از طرفي توانايي فعاليت و لذت بردن فرد از زندگي را كاهش مي‌دهند و از سوي ديگر ترس از مرگ را در وي افزايش مي‌دهند. مشكلات اقتصادي، وابستگي به ديگران يا ساير مشكلاتي كه به دنبال بيماري براي فرد ايجاد مي‌شود نيز مي‌تواند در بروز افسردگي نقش داشته باشد.

+ وابستگي به ديگران

بسياري از سالمندان به دلايلي مانند از دست دادن همسر و تنهايي، مشكلات مربوط به سلامت يا ناتواني‌هاي اقتصادي به همراه فرزندان خود زندگي مي‌كنند. اين موضوع مي‌تواند تبديل به دليلي براي افسردگي سالمندان شود. از دست دادن استقلال عمل براي تصميم‌گيري و يا احساس سربار ديگران بودن ازجمله موضوعاتي است كه فرد را نسبت به افسردگي آسيب‌پذير مي‌كند.

+ احساس تنهايي

سالمندي بازه سني است كه هر يك از فرزندان زندگي مستقلي تشكيل داده و مشغله‌هاي خود را دارند. درعين‌حال ممكن است همسر، والدين، خواهر و برادر يا دوستان خود را نيز از دست داده باشد و اين مسائل همگي مي‌تواند باعث احساس تنهايي در وي شود. توجه داشته باشيد كه تنهايي در كنار بعد فيزيكي مي‌تواند به‌صورت تنهايي رواني نيز اتفاق بيفتد. اين موضوع به اين معناست كه فرد علي‌رغم حضور اطرافيان احساس مي‌كند كسي متوجه احساسات و نيازهاي وي نيست و اين مي‌تواند باعث افسردگي شود. به همين خاطر بهتر است سعي كنيد با كمك گرفتن از روانشناسان يا بالا بردن دايره مطالعاتي خود، از نيازهاي روحي سالمندان آگاهي پيدا كنيد.

افسردگي سالمندان | پيشگيري

سبك زندگي سالم

داشتن الگوي خواب و تغذيه مناسب و همين‌طور برنامه‌ريزي براي ورزش منظم ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌تواند تا حد زيادي به شما براي مقابله با افسردگي كمك كند. درنتيجه سعي كنيد تا جاي ممكن شرايط زندگي خود را روي اصول و برنامه پيش ببريد.

ارتباط با دوستان

به‌طوركلي ارتباط با ديگران و احساس تعلق‌خاطر از مهم‌ترين موضوعاتي است كه شما را در مقابل افسردگي ايمن مي‌كند. بهتر است در ارتباطات خود علاوه بر اينكه سعي مي‌كنيد زماني را با فرزندان و خانواده‌تان بگذرانيد، اوقاتي را نيز به برقراري رابطه با افرادي در گروه سني خود اختصاص دهيد. اين افراد به دليل شرايط مشابهي كه با شما دارند احساس درك شدن و همدلي بيشتري را به شما منتقل خواهند كرد و علاوه بر اين به شما براي حفظ احساس استقلال كمك مي‌كند.

تغيير در باورها

باورهاي اشتباه بسياري در رسيدن به سنين سالمندي وجود دارد كه پذيرش آن‌ها مي‌تواند شما را به سمت افسردگي سوق دهد. باورهايي مثل ناتواني يا ازكارافتادگي، در انتظار مرگ بودن و يا ناآگاهي از مسائل روز جهان ازجمله اين افكار هستند. به ميزاني كه شما اين افكار اشتباه را باور كرده و هماهنگ با آن‌ها رفتار كنيد خود را در مقابل افسردگي آسيب‌پذير مي‌كنيد. درنتيجه سعي كنيد تا با تغيير افكار و باورهاي ذهنيتان به سالمندي به‌عنوان يك پديده منفي و ناخوشايند نگاه نكنيد.

حفظ فعاليت

سعي كنيد تا جاي ممكن فعاليت خود در محيط اجتماعي را حفظ كنيد. با توجه به شرايط جسمي و موقعيت زندگي‌تان اين فعاليت‌ها مي‌تواند موضوعات متفاوتي نظير انتخاب شغل، فعاليت در خيريه‌ها، كمك كردن به فرزندان يا هر موضوع ديگري را در بربگيرد. به اين موضوع توجه داشته باشيد كه فعاليت علاوه بر دور كردن افكار منفي و مزاحم، موجب ايجاد تصوير سودمند بودن در ذهن‌تان براي پيشگيري از افسردگي خواهد شد.

براي درك بهتر و استفاده از راهكارهاي مناسب حتما درباره روانشناسي سالمندي بخوانيد.

كمك گرفتن از مشاورين براي افسردگي سالمندان

شما در سنين سالمندي به همان ميزان كه نياز داريد تا سلامت جسمي خود را موردبررسي قرار دهيد مي‌بايست به شرايط روحي خود نيز توجه داشته باشيد. تغييرات جدي كه به دنبال افزايش سن در زندگي هر فرد ايجاد مي‌شود نياز به كمك گرفتن از متخصصين را افزايش مي‌دهد. به همين خاطر بهتر است براي پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي روحي و يا آموزش راهكارهايي براي حفظ توانايي‌هاي ذهني خود از يك روانشناس كمك بگيريد.

افسردگي سالمندان | درمان

افسردگي اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود بهبود پيدا كند و بي‌توجهي به درمان آن علاوه بر اينكه باعث مزمن شدن يا افزايش شدت آن مي‌شود به‌تدريج در تمامي جنبه‌هاي زندگي فرد نفوذ كرده و او را دچار مشكل مي‌كند. به همين خاطر در شرايطي كه متوجه نشانه‌هاي افسردگي سالمندان مي‌شويد بهتر است در اولين فرصت از يك متخصص روانشناسي براي درمان كمك بگيريد. براي آشنايي با انواع روش‌هاي درمان افسردگي كليك كنيد. از مهم‌ترين اقداماتي كه روانشناسان براي درمان افسردگي انجام مي‌دهند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

از بين بردن افسردگي سامندان با تغيير در افكار منفي

در نخستين قدم روانشناسان به بيمار كمك مي‌كنند باورهاي اشتباه و منفي كه باعث ايجاد يا تداوم افسردگي مي‌شوند را شناسايي كنند. تصور اينكه فرد به حد كافي دوست‌داشتني نيست، نزديك بودن مرگ و به‌خصوص ناتواني ازجمله موضوعاتي هستند كه باعث ايجاد احساسات منفي در سالمندان مي‌شوند. در طي جلسات درماني روانشناس به بيمار كمك خواهد كرد تا اين افكار را شناسايي كرده و با تصورات مثبت‌تري جايگزين نمايد.

آموزش‌هاي رفتاري مناسب

يكي از مشكلاتي كه مي‌تواند باعث افسردگي سالمندان باشد اين است كه آن‌ها در برخي رفتارها ضعيف هستند. روانشناسان از طريق ايجاد تكاليف هفتگي به فرد كمك مي‌كنند تا اين رفتارها را آموزش ديده و به كار ببندد. براي مثال ممكن است از وي بخواهند براي مبارزه با تصور ناتواني فعاليت‌هايي را براي خود در نظر گرفته و آن‌ها را انجام دهد. همچنين برخي سالمندان نياز دارند تا آموزش‌هايي را در ارتباط با نحوه بيان نيازها و خواسته‌هايشان به ديگران آموزش ببينند.

درمان‌هاي هيجاني

احساسات منفي نظير ترس از مرگ يا غم از دست دادن عزيزان ازجمله موضوعاتي است كه مشكلات بسياري را براي سالمندان ايجاد خواهد كرد. روانشناسان با استفاده از تكنيك‌هاي درمان هيجاني به فرد كمك مي‌كنند تا احساسات منفي خود را تخليه كند و همين‌طور راهكارهايي را براي مديريت احساسات به وي آموزش مي‌دهند.

خانواده‌درماني افسردگي سالمندان

علاوه بر سالمندان اطرافيان آن‌ها هم مي‌بايست نكاتي را در مورد ارتباط با سالمندان و بيماري‌هاي روحي شايع اين دوره آموزش ببينند. به همين خاطر در طي درمان افسردگي سالمندان برخي جلسات نيز با حضور خانواده فرد صورت خواهد گرفت.

استفاده از داروها

درصورتي‌كه روانشناس احساس كند شدت بيماري به حدي است كه بهتر است از داروهاي ضدافسردگي استفاده شود با ارجاع بيمار به متخصص اقدامات لازم را در اين زمينه انجام خواهد داد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول 

افسردگي سالمندان چه نشانه‌هايي دارد؟

افسردگي در سالمندان تفاوت چنداني با ساير گروه‌هاي سني ندارد اما ممكن است نشانه‌هايي مانند گوشه‌نشيني، ميل به تنهايي و انزوا، افزايش ناتواني‌هاي ذهني و همين‌طور اختلالات رفتاري مانند پرخاش در اين افراد بيشتر ديده شود.

بهترين درمان براي افسردگي سالمندان چيست؟

درمان افسردگي سالمندان با توجه به وضعيت سلامت جسمي و روحي فرد و همين‌طور شدت بيماري متفاوت خواهد بود. درصورتي‌كه نشانه‌هاي افسردگي را در خود يا اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است با كمك گرفتن از روانشناس متخصص اقدامات لازم را براي درمان شروع كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افسردگي سالمندان،
موضوع:
[ ۲۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۸:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ازدواج با شخصي كه قبلا عقد كرده يكي از چالش‌هاي بسيار بزرگ براي بسياري از ما است. شايد به طرف مقابلتان علاقه پيدا كرده باشيد و دل كندن از او برايتان سخت باشد. بااين‌حال احتمالاً فكر گذشته او نگراني‌هايي را برايتان ايجاد كرده است. بسياري از ما از اين مي‌ترسيم كه طرف مقابل باز هم به سمت زندگي گذشته خود برگردد. يا شايد او نتواند با شما نيز زندگي موفقي بسازد. البته اين نگراني‌ها موضوعات كم‌اهميتي هم نيستند. و به‌خوبي بايد به آنها توجه داشته باشيد. بااين‌حال ازدواج با دختري/ مردي كه قبلاً عقد كرده هميشه هم قرار نيست تجربه منفي باشد. مهم‌ترين نكته اين است كه شما با درنظرگرفتن همه مسائل يك تصميم درست بگيريد. يادتان باشد مشورت گرفتن از متخصصين خانواده نيز مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد.

منبع: ازدواج با شخصي كه قبلا عقد كرده

ازدواج با شخصي كه قبلا عقد كرده

اين روزها طلاق در كشور آمار بسيار بالايي دارد. به همين خاطر خيلي از مواقع پيش مي‌آيد كه شما با خانم يا آقايي آشنا مي‌شويد اما متوجه مي‌شويد كه او قبلاً يك‌بار ازدواج كرده است. تصميم گرفتن صحيح در اين شرايط بسيار مهم است. اينكه صرفاً به دليل تجربه ازدواج طرف مقابل به او نه بگوييد به همان اندازه اشتباه است كه بي‌توجهي‌كردن به اين موضوع. به همين خاطر بهترين كار اين است كه به‌خوبي شرايط را ازهرجهت بررسي كنيد. ما هم در ادامه اين مطلب تلاش مي‌كنيم تا راجع به ابعاد مختلف اين موضوع صحبت كنيم.

مزاياي ازدواج با شخصي كه قبلا عقد كرده

ازدواج با دختر يا پسري كه قبلاً عقد كرده هميشه هم شما را درگير مشكلات نمي‌كند. به عبارتي بعضي از مواقع خيلي هم دليلي ندارد از چيزي بترسيد. زيرا بعضي از خانم‌ها يا آقايان بعد از طلاق ويژگي‌هاي مثبت‌تري پيدا مي‌كنند. براي مثال بسياري از اين افراد قدر زندگي بعدي خود را به‌خوبي مي‌دانند. آنها از اشتباهاتي كه در رابطه گذشته داشته‌اند درس گرفته‌اند؛ و حالا ديگر اين اشتباهات در رابطه شما جايي نخواهد داشت. يكي ديگر از نكات مثبت ازدواج با اين افراد اين است كه آنها به شناخت خوبي از جنس مخالف و نحوه ارتباط با آنها رسيده‌اند. همين موضوع باعث مي‌شود كه در زندگي به نيازها و خواسته‌هاي شما توجه بيشتري داشته باشند.

معايب ازدواج با شخصي كه قبلا عقد كرده

ازدواج با كسي كه قبلاً يك تجربه ناموفق داشته، به‌خصوص در فرهنگ كشور ما مي‌تواند مشكلاتي را نيز به همراه داشته باشد. براي مثال شايد خانواده و اطرافيان با اين موضوع مخالفت كنند؛ طرف مقابل شما هنوز درگير ياد و خاطره همسر گذشته خود باشد؛ يا شايد او به‌خاطر تجربيات تلخي كه داشته به شما نيز به‌راحتي اعتماد نكند. اين شرايط باعث مي‌شود مشكلات و تنش‌هاي بسياري را در رابطه‌تان تجربه كنيد. مزاحمت‌هاي همسر سابق طرف مقابلتان نيز از جمله نكاتي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد.

به اين نكات توجه داشته باشيد

دلايل جدايي

اگر تصميم داريد با خانم يا آقايي ازدواج كنيد كه يك‌بار ازدواج كرده قبل از هر چيز دلايل طلاق را بررسي كنيد. اين دلايل به‌خوبي به شما مي‌گويند كه با چه شخصيت و انتظاراتي مواجه هستيد. سعي كنيد قبل از اينكه به او دلبسته شويد دلايل را بررسي كنيد. آيا علت جدايي او از نظر شما منطقي است؟ سهم طرف مقابل شما در اين مشكلات چقدر بوده است؟ يك نكته مهم كه در بررسي دلايل طلاق بايد به‌خاطر داشته باشيد اين است كه به‌قول‌معروف هيچ جنگي يك سر ندارد. اگر طرف مقابل شما همه تقصيرها را به گردن طرف مقابل مي‌اندازد بايد به اين شك كنيد كه او همه چيز را نمي‌گويد. يا شايد كمي بدتر، او از نظر شخصيتي هميشه ديگران را مقصر مي‌داند.

 بررسي دلايل جدايي طرف مقابل شما، يكي از مهم‌ترين نكاتي است كه بايد به آن توجه كنيد. يادتان باشد اينكه طرف مقابل شما يك‌بار طلاق گرفته قبح اين موضوع را در نظر آنها كم‌رنگ‌تر از ديگران مي‌كند. و در نتيجه احتمال بروز چنين مشكلي در زندگي شما نيز وجود دارد.

زمان حال را در نظر بگيريد

بررسي دلايل جدايي طرف مقابل و توجه به زندگي گذشته او بسيار مهم است. اما به اين نكته دقت داشته باشيد كه بيش از حد در گذشته كسي باقي نمانيد. يادتان باشد كه شما نه با فردي كه در گذشته وجود داشته بلكه با شخصيت امروزي او در ارتباط هستيد. شايد او واقعاً از گذشته خودش پشيمان باشد. شايد در تلاش باشد كه همه اشتباهات گذشته را در رابطه‌اش با شما جبران كند. پس مهم‌ترين نكته اين است كه اگرچه بايد به گذشته اين افراد توجه كرد اما ملاك اصلي رفتار حال حاضر آنهاست.

رازدار باشيد

يكي از نكات مهمي كه بايد به آن توجه كنيد اين است كه براي طرف مقابل رازدار باشيد. شما احتمالاً مسائل بسياري را راجع به مشكلات زندگي گذشته فرد، نقاط ضعف او و بسياري از چيزهاي ديگر مي‌شنويد. رازداري يكي از اصلي‌ترين نكاتي است كه در ارتباط با اين افراد بايد به آن توجه كنيد. اين قول را به خودتان بدهيد كه آبروي طرف مقابل، آبروي شماست. و سعي نكنيد در هر دعوا و اختلافي يا بين ديگران مسائل زندگي او را باز كنيد. حتي به اين مسئله فكر كنيد كه ازدواج سابق او را تا جاي ممكن از اقوام و اطرافيان نيز مخفي نگه داريد.

عجله نكنيد

براي ازدواج با دختري/ مردي كه قبلاً عقد كرده عجله نداشته باشيد. اين افراد معمولاً نياز به چيزي حدود يك تا دو سال زمان دارند تا بتوانند يك رابطه سنگين و جدي ديگر را شروع كنند. به همين خاطر فشار آوردن به آنها براي ازدواج كار اشتباهي است. يادتان باشد كه شرايط روحي و عصبي اين افراد اصلاً مناسب نيست. به همين خاطر فشار آوردن شما به آنها مي‌تواند مشكلات بسياري را در رابطه‌تان ايجاد كند. پس يكي از مهم‌ترين كارها اين است كه صبور باشيد. به طرف مقابل اجازه بدهيد كه آرام‌آرام به شما نزديك شود.

آيا او كاملاً طلاق گرفته است؟

گاهي اوقات شما با خانم يا آقايي وارد رابطه مي‌شويد كه در حال جداشدن از همسرش است. و گاهي اوقات با فردي آشنا مي‌شويد كه كاملاً از همسرش جدا شده است. اين دو موضوع با هم تفاوت دارند. اگر طرف مقابل شما هنوز به طور كامل از همسرش جدا نشده پيشنهاد مي‌كنيم كه رابطه‌تان با اين فرد را با دقت بيشتري مديريت كنيد. و كمي فاصله بينتان ايجاد كنيد. وقتي يك نفر هنوز از همسرش جدا نشده واردشدن به رابطه جديد مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. براي مثال هر لحظه ممكن است طرف مقابل شما تصميم بگيرد كه به سمت همسر خود برگردد. به‌علاوه او هنوز از نظر رواني از طرف مقابل خود جدا نشده است. در چنين شرايطي ممكن است هدف از رابطه با شما فقط پركردن تنهايي باشد.

متفاوت باشيد

اگر مي‌خواهيد دل كسي را به دست بياوريد كه قبلاً ازدواج كرده و رابطه خوبي با او داشته باشيد بايد سعي كنيد متفاوت از همسر سابقش رفتار كنيد. ببينيد او چه كارهايي را براي همسرش انجام نمي‌داده است. يا طرف مقابل شما چه انتظاراتي داشته كه برآورده نشده‌اند. سپس بر اساس آنها رفتار كنيد. در حقيقت گلايه‌هاي طرف مقابل از همسر سابقش به‌خوبي اين را به شما نشان مي‌دهد كه او دوست دارد شما چه رفتارهايي داشته باشيد و چه رفتارهايي نداشته باشيد.

اهميت مشاوره

وقتي با كسي آشنا مي‌شويم كه يك‌بار از همسرش جدا شده اولين سؤال در ذهن همه ما اين است: با چنين فردي ازدواج كنيم يا خير؟ متأسفانه نمي‌توانيم براي اين سؤال يك جواب قطعي داشته باشيم. اينكه با چنين فردي ازدواج كنيد يا نه به مسائل بسياري مربوط است كه در بالا راجع به آنها حرف زديم. شما مي‌بايست همه اين شرايط را به‌دقت و در كنار هم بررسي كنيد. اما مهم‌ترين توصيه‌اي كه در اين شرايط همه بايد به آن توجه كنند اين است كه از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.

ازدواج و شناخت شخصيت طرف مقابل موضوع بسيار پيچيده و درعين‌حال خيلي مهمي است. به همين خاطر حتي در ازدواج‌هاي معمولي هم هميشه توصيه مي‌شود كه مشاوره پيش از ازدواج را جدي بگيريد. اين مشاوره‌ها به‌خصوص وقتي طرف مقابل شما موضوعي مثل طلاق را در گذشته خود داشته باشد بسيار مهم‌تر مي‌شود. مشاورين شخصيت و ويژگي‌هاي شما و طرف مقابل را به‌خوبي بررسي خواهند كرد. به‌علاوه آنها مي‌توانند راهكارهايي را به شما آموزش دهند كه باعث مي‌شود همسر و زندگي بهتري نسبت به گذشته براي طرف مقابلتان بسازيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني و رزرو وقت مشاوره حضوري با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

چطور پدر و مادرم را براي ازدواج با خانمي كه قبلاً عقد كرده راضي كنم؟

بهتر است با آنها صحبت كنيد. دلايلشان را بشنويد و روي آنها فكر كنيد. اگر پاسخي براي حرف‌هايشان داريد آنها را با خانواده مطرح كنيد. كمك‌گرفتن از مشاور و همين‌طور اختصاص دادن زمان براي آشنايي آنها با اين دخترخانم و خانواده‌اش مي‌توانند بسيار مفيد باشند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۶:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سندرم پاي بيقرار (RLS) با اصطلاح علميWillis-Ekbom (WED)، يك اختلال حركتي در رابطه با خواب مي‌باشد كه در آن شخص غالبا تمايل ناخوشايند و آزاردهنده‌اي به حركت دادن پاهايش دارد. اين سندرم در مبتلايانش معمولا يك حالت عصبي ايجاد مي‌كند و نهايتا آنها را به دنبال راهي براي درمان مي‌كشاند. آيا شما نيز تاكنون حس كرده‌ايد كه اختيار پاهايتان را نداريد و پايتان خود به خود تمايل به حركت دارند؟ اين احساس در هركجاي پا، ساق پا، مچ يا و حتي گاهي ران پا را درگير مي‌كند و موجب احتلال در خواب و استراحت فرد مي‌شود. اگر اين تجربه‌ را داشتيد، بدانيد شما هم جرء درصد كمي از مردمي هستيد كه سندرم پاي بي‌قرار دارند. در اين مقاله به بررسي علمي اين سندرم و علل و روش‌هاي درمان آن مي‌پردازيم. خوشبختانه اين سندرم امروزه روش‌هاي درمان زيادي دارد. پس با هم نگاهي به اين شيوه‌هاي درماني بيندازيم.

منبع: سندرم پاي بيقرار | علل، نشانه‌ها و نحوه درمان سندرم پاهاي بيقرار

سندروم پاي بيقرار چيست

Restless Legs Syndrome (RLS) يا سندروم پاي بي‌قرار يك اختلال سيستم عصبي مي‌باشد كه موجب تمايل بسيار شديد بيمار براي تكان دادن پاهاي خود مي‌شود. اين بيماري را با نام ويليس اكبوم نيز مي‌شناسند. پزشكان مي‌گويند سندرم پاي بيقرار يك اختلال خواب است، زيرا غالبا هنگام استراحت يا خواب پيش مي‌آيد و يا شديدتر مي‌شود. اين سندروم موقع خوابيدن يا نشستن به مدت طولاني (مثلا در تئاتر يا ماشين) مشكل ايجاد مي‌كند. اگر درمان نشود، اين بيماري قابل تشديد است. از سويي كمبود خواب نيز در طولاني مدت  مشكلاتي در محل كار يا منزل براي بيمار به وجود خواهد آورد. تقريبا ۱۰ درصد از جمعيت ايالات متحده به اين سندرم دچارند و بيشتر در ميان زنان شايع‌ است و احتمالا علائم آن در افراد ميان‌سال شديدتر است. گاهي علائم آن به حدي خفيف است كه قابل تشخيص نيست. اما با تشخيص مي‌توان آن را درمان كرد.

علل سندرم پاي بيقرار(RLS)

در اكثر موارد علت سندرم پاي بي‌قرار ناشناخته مي‌باشد. با اين وجود پزشكان، يك مؤلفه ژنتيكي و ميزان كم آهن در مغز را از علل آن مي‌دانند. RLS در خانواده‌هايي كه قبل از 40 سالگي علائم آن را دارند، يافت مي‌شود.
بر پايه شواهدي نيز پاي بي‌قرار به اختلال در عملكرد بخشي از مغز (به نام گانگليون پايه) مربوط است كه كنترل حركت را به عهده دارد و از دوپامين تغذيه مي‌كند. دوپامين براي انجام فعاليت و حركات عضلاني هدفمند لازم مي‌باشد. اگر در اين مسيرها اختلالي ايجاد شود، به حركات غيرارادي مكرر منجر مي‌شود. با اينكه علت ژنتيكي سندرم پاي بيقرار توجه زيادي را جلب نموده است، اما اغلب بيماران مبتلا به RLS فاقد الگوي ژنتيكي قابل شناسايي هستند. رايج‌ترين علت سندرم پاي بيقرار: كمبود آهن در بدن، نارسايي كليه، نوروپاتي، آسيب شناسي نخاع، بارداري، ام اس و شايد بيماري پاركينسون و لرزش مي‌باشند.

عوامل احتمالي ديگر موثر بر اين سندروم

مرحله آخر بيماري كليه و همودياليز، كمبود آهن، بارداري، به ويژه در سه ماه آخر. در اكثر موارد غالبا علائم در 4 هفته بعد از زايمان رفع مي‌شوند. داروهاي خاص؛ همچون ضد تهوع و استفراغ (پروكلرپرازين يا متوكلوپراميد)، داروهاي ضد روان‌پريشي (مانند، مشتقات هالوپريدول يا فنوتيازين). داروهاي ضد افسردگي؛ كه سروتونين را افزايش مي‌دهند (مثل فلوكستين يا سرترالين) و بعضي از داروهاي ضد سرماخوردگي و آلرژي. آنتي هيستامين‌هاي قديمي (مانند ديفن هيدرامين)، كمبود خواب و در كل اختلالات خواب مانند آپنه خواب نيز امكان دارد در برخي افراد موجب تشديد علائم يا تحريك گردد. نوروپاتي (آسيب به اعصاب محيطي). مصرف بيش از حد الكل، نيكوتين و كافئين.

علائم سندرم پاي بيقرار

مهم‌ترين علائم سندرم پاهاي بيقرار (RLS)، اغلب حركات ناخوشايند و آزاردهنده پاها (و گاهاً بازوها) مي‌باشد. اين تمايل مخصوصا در مواقع عدم فعاليت و اغلب عصرها وجود دارد، و با فعايت موقت رفع مي‌شود. حركت پاي بي‌قرار غالبا در عمق پاها،  بين زانو و مچ پا اتفاق مي‌افتد. افراد اين حس را به سختي مي‌توانند توصيف كنند و در هر فردي متفاوت است. افراد بيشتر با عبارات: نياز به حركت، سوزن سوزن شدن، بيقراري، گرفتگي، كشش، حس اينكه چيزي روي پاها مي‌خزد، ناراحتي، احساس درد و خارش توصيف مي‌كنند. معمولا هم اين احساس عمقي است تا سطحي.

با پرسيدن سوالات زير كه به ديگر جنبه‌هاي اصلي علائم RLS مربوط است، فرد مبتلا بهتر مي‌تواند حسش را توصيف كند:

 آيا اين علامت باعث حركت پاهاي شماست؟

هنگام حركت علائم بهتر مي‌شود يا خير؟

علائم در عصر بدتر است يا شب؟

RLS دردناك نيست اما احساسي ناخوشايند است. معمولا هم بيماران سوزن سوزن شدن پا را انكار مي‌كنند كه اغلب نوروپاتي‌ها آن را تجربه مي‌كنند. هر چند سندرم پاي بي‌قرار و درد نوروپاتيك گاهي با هم اتفاق مي‌افتند. سندرم پاي بيقرار را نبايد با گرفتگي عضلات پا در خواب اشتباه گرفت.

درمان سندرم پاي بي‌قرار

براي درمان سندرم پاهاي بي‌قرار بايد علت آن را بدانيم. متاسفانه در مورد سندرم اوليه كه اغلب علت ژنتيكي

دارد، درمان خاصي موجود نيست، و علائم آن با كمي تغيير در سبك زندگي قابل كنترل است. ولي در مورد سندرم ثانويه، كه ژنتيكي نيست و بعدها ايجاد مي‌شود، مي‌توان با رفع علت، آن را درمان كرد و تا حد زيادي از شدت آن كاست. اغلب نيز همه بيماران مي‌گويند با راه رفتن و ديگر حركات (مالش يا فشار، كشش و استفاده از آب گرم يا سرد)، علائم گذرا بهبود مي‌يابد. بطور كلي، با محرك‌هاي حسي شديد و نيز شرايط شناختي يا عاطفي فعال‌كننده، مي‌توان علائم RLS را كاهش داد.

درمان دارويي 

اگر درمان‌هاي غير دارويي مشكل شما را حل نكرد و نتوانستيد به تنهايي علائم پاي بي‌قرار را كنترل كنيد، داروهاي زير با تجويز پزشك موثر است:

  • آهن: مكمل‌هاي آهن با بالا بردن سطح آهن در مغز موجب بهبود علائم سندرم پاهاي بي‌قرار مي‌شوند.
  • آگونيست‌هاي آلفا-2: اين دارو نيز در سندرم اوليه موجب كاهش علائم مي‌شوند ولي بر حركات دوره‌اي اندام موقع خواب اثرگذار نيست.
  • مسكن‌ها: براي درمان علائم خفيف مي‌توان ايبوپروفن، داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي (NSAID) مصرف نمود.
  • داروهاي ضدتشنج: رايج‌ترين نوع اين داروها نورونتين و گاباپنتين است كه اغلب در درمان اسپاسم‌هاي عضلاني و نوروپاتي مفيدند. در سندرم پاي بي‌قرار اگر علائم شديد باشد، و علاوه بر شب، روز هم ديده شود مي‌توان از اين داروها مصرف كرد.
  • بنزوديازپين‌ها: اين داروهاي آرام‌بخش‌ نيز در علائم شديد تجويز مي‌شوند و براي كساني مناسب مي‌باشد كه  RLSخواب شبانه آن‌ها را مختل كرده است. نمونه‌هاي آن: تمازپام (رستوريل)، زاناكس، آلپرازولام، كلونوپين يا كلونازپام.
  • دوپامينرژيك: موجب افزايش سطح دوپامين در مغز مي‌شوند كه حركات عصب و عضله را هماهنگ مي‌كند. مانند لوودوپا و كاربي‌دوپا. البته قبل از تجويز اين داروها پزشك متخصص بايد نوار عصب و عضله بگيرد تا وضعيت عصب و عضلات شما چك شود.

درمان غيردارويي سندرم پاي بي‌قرار

در موارد خفيف اين اختلال با تغيير سبك زندگي، علائم قابل كنترل است. حمام و ماساژ گرم نيز موجب شل شدن عضلات مي شوند و شدت علائم را كم مي‌كنند – به كار بردن كمپرس و حوله‌هاي گرم يا خنك – تكنيك‌هاي آرام‌سازي و ورزش‌هايي چون يوگا، تاي‌چي و مديتيشن، بويژه مديتيشن خواب كمك مي‌كند خوابي آرام داشته باشيد – ورزش و فعاليت‌هاي بدني كه پاها را درگير كند به تخفيف علائم كمك مي‌كند، اما توجه كنيد كه ورزش و فشار بيش از حد كه پا را خسته كند، علائم را بدتر خواهد كرد. پياده‌روي و ورزش‌هاي ملايم مناسب‌تر است. – رعايت نكات خواب يعني خوابيدن در اتاقي آرام و خنك، يك ساعت خواب و بيداري معين، يك ساعت از قبل از خواب نور اتاق را كم كردن، پرهيز يا كاهش مصرف الكل و دخانيات، ممنوعيت نوشيدني‌هاي تحريك‌كننده مثل كافئين يا شكر و … نيز در كاهش اين علائم مفيد هستند.

سخن آخر

سندروم پاهاي بي‌قرار كه اغلب در شب و موقع استراحت پيش مي‌آيد، احساس آزاردهنده اي است كه موجب بي‌خوابي و پريشاني خواهد شد. مسلما اگر شب خواب كافي نداشته باشيد، كارهاي روزانه شما هم مختل مي‌شود. بنابراين اگر با خواندن اين مقاله نشانه‌هاي سندروم پاي بي‌قرار را در خود مي‌بينيد حتما به دنبال درمان آن باشيد. مشورت با پزشك و روانشناسان متخصص در اين زمينه مي‌تواند به شما در تغيير سبك زندگي و بهبود علائم آن كمك كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندرم پاي بيقرار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني و رزرو وقت مشاوره حضوري با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۳:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی