مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

دست شستن كودك و رعايت بهداشت فردي يكي از پر اهميت ترين مواردي است كه والدين بايد به فرزندان خود آموزش دهند. والدين مسئول آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان هستند. تا اين مهارت ها به عادت تبديل شود و به مشكلات بزرگ تبديل نشود. جداي از آموزش مهارت ها، كودكان بايد بهداشت فردي را آموزش ببينند تا سيستم ايمني آنها ضعيف نشود. زيرا ميزان آلودگي از طريق دست با سرعت وارد بدن مي‌شود.

به همين جهت آموزش دست شستن كودك از موارد بسيار مهمي است. كه والدين بايد به كودكان خود آموزش دهند. زيرا بهداشت و نظافت فردي از اهميت بالايي برخوردار است. اما شيوه آموزش به كودكان چگونه است؟ در اين مقاله راجع به نحوه آموزش دست شستن كودك توضيح داده ايم.

منبع: دست شستن كودك | 8 مورد آموزش دست شستن كودك

دست شستن كودك

بهداشت فردي و نظافت يكي از مهم ترين آموزش ها براي كودكان است. اما اينكه چگونه بايد به كودكان بهداشت فردي آموزش داده شود، حائز اهميت است. دست شستن كودك از حائز اهميت ترين مهارت هاست. به دليل اينكه دست كودك با همه جا برخورد مي‌كند. والدين بايد روش هاي صحيح را آموزش دهند. حتي بايد به كودك بگويند كه در چه مواردي بايد دست خود را بشويد.

سيستم ايمني كودك ضعيف است. اگر مراقبت هاي لازم مانند دست شستن كودك آموزش داده نشود، سيستم ايمني كودك بيشتر تحت تاثير قرار مي‌گيرد. براي آموزش مهارت هاي بهداشتي بهترين گزينه كمك از روانشناس است. زيرا عده اي از كودكان با اين موضوع مشكل دارند و مقاومت مي‌كنند. 

زمان دست شستن كودك

هميشه بايد زمان دست شستن كودك را به او آموزش دهيد. والدين الگوي فرزندان هستند. با رفتارهاي خود حتي مي‌توانيد زمان و نحوه دست شستن كودك را آموزش دهيد. در اين بخش مقاله راجع به زمان دست شستن كودك توضيح داده ايم.

🔺 پس از هر عطسه

🔺 حضور در اماكن عمومي

🔺برخورد با وسايل نقليه

🔺 پس از هر سرفه

🔺 جابجايي زباله

🔺تعويض پوشك

🔺 پس از سرويس بهداشتي

🔺 تماس با سطح كثيف

با هر بار برخورد به سطح كثيف خودتان نيز بايد دستانتان را بشوييد. و به كودك توضيح دهيد كه در اين شرايط بايد دستان خود را شستشو كند. براي دست شستن كودك نيازمند به آموزش صحيح، زمان بر و اصولي است. 

آموزش نحوه دست شستن كودك

براي دست شستن كودك والدين بايد آموزش هاي لازم را انجام دهند. در اين بخش مقاله به تمامي مواردي كه نيازمند آموزش نحوه دست شستن كودك است؛ اشاره كرده ايم.

📌 ميكروب ها را به او توضيح دهيد

در اقدام اول جهت آموزش دست شستن كودك، بايد ميكروب ها و كارايي آن ها را به كودك آموزش دهيد. زماني كه كودك از سطح كثيف مطلع باشد؛ براي جلوگيري از بيماري به صورت خودمختار به شستن دست عادت مي‌كند.

📌 مكان هاي كثيف را به كودك آموزش دهيد

مكان هاي كثيف را جهت آموزش دست شستن كودك معرفي كنيد. مثلا به كودك بگوييد كه محيط بيرون بسيار كثيف است. دست زدن به ماشين، برخورد با گرد و خاك، پس از سرويس بهداشتي، پس از سرفه و عطسه موقعيت هايي است كه كودك بايد دستان خود را بشويد.

📌 در كمال آرامش با كودك برخورد كنيد

براي آموزش هر چيزي به كودك آرامش و صبر الزامي است. در كمال آرامش بايد دست شستن كودك را آموزش دهيد. مثلا اگر در طول آرامش كودك شيطوني يا خرابكاري كرد او را دعوا نكنيد. با آرامش و پله به پله مراحل شست و شوي دست را آموزش دهيد.

📌 از چهار پايه كوچك استفاده كنيد

براي راحتي كودك بايد در زير روشويي چهار پايه كوچك قرار دهيد. تا قد كودك به شير آب برسد. با كمك چهار پايه مورد علاقه كودك، روند آموزش نيز هموار خواهد شد. 

📌 در حضور كودك دستان خود را بشوييد

براي آموزش هرچه بهتر دست شستن كودك، والدين بايد در حضور كودكان دستان خود را بشويند. والدين اولين الگوي آموزش براي كودك هستند. بنابراين پس از هر بار استفاده از سرويس بهداشتي و برخورد با سطح كثيف دستان خود را بشوريد تا كودك با مشاهده آموزش ببيند.

📌 صابون مخصوص تهيه كنيد

استفاده از مايع پمپ دار براي آموزش دست شستن كودك دشوار است. بنابراين براي راحتي كودك صابون هاي طرح دار براي كودك تهيه كنيد. استفاده از اين صابون ها هم آموزش كودك را راحت مي‌كند. و هم به دليل علاقه به صابون تند تند دستان خود را مي‌شويد.

📌 حوله مخصوص تهيه كنيد

در آموزش دست شستن كودك حتما به خشك كردن دستان نيز توجه كنيد. زيرا پاشيدن آب دست به سطوح مختلف اصلا جالب نيست. براي جذب كودك به خشك كردن دست، حتما از حوله هاي مخصوص و طبق سليقه كودك استفاده كنيد. تا براي خشك كردن دستانش ترغيب شود.

📌 صرفه جويي در مصرف آب را آموزش دهيد

در آموزش دست شستن كودك حتما به اين نكته توجه كنيد كه در مصرف آب صرفه جويي كند. به كودك آموزش دهيد كه بايد مقدار مناسبي آب را باز كند و با هر باز شست و شو حتما آب را ببندد.

نكات مهم در دست شستن كودك

براي آموزش دست شستن كودك بايد به نكات مهمي دقت كنيد. والدين با توجه به اين نكات مي‌توانند روش هاي ساده تري براي آموزش در نظر بگيرند. در اين بخش مقاله راجع به نكات دست شستن كودك توضيح داده ايم.

🔘 براي راحتي كودك يك چهارپايه زير روشور دست شويي قرار دهيد تا كودك بتواند به شير آب دسترسي داشته باشد.

🔘 براي يادگيري حتما خودتان بالاي سر كودك بمانيد. مخصوصا در ابتداي آموزش حتما در كنار كودك باشيد.

🔘 به كودك آموزش دهيد تا پس از دست شستن حتما شير آب را ببندد تا آب هدر نرود.

🔘براي جلوگيري از سوختن كودك در ابتداي كار بايد شير آب گرم را ببنديد يا فشارش را بسيار كمك كنيد.

🔘 بارها در حضور كودك دستان خود را بشوييد تا آموزش هاي لازم صورت بگيرد.

🔘 براي شست و شوي راحت از صابون هاي شكلك دار و كوچك استفاده كنيد. زيرا فشار مايع با پمپ براي كودك دشوار است.

🔘 در آموزش دست شستن كودك به او ياد دهيد كه كف دستانش را كاملا بشويد و آبكشي خوبي صورت بگيرد.

🔘 به كودك شمارش تا 30 را آموزش دهيد. براي شست و شوي دستان و كشتن ميكروب ها نيازمند 30 ثانيه كف زدن به دست است.

🔘 در مرحله آخر خشك كردن دست را به كودك آموزش دهيد. براي او حوله مخصوص تهيه كنيد تا از خشك كردن دست لذت ببرد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به دست شستن كودك صحبت كرديم؛ متوجه شديد كه والدين چه نفش پر رنگ و اساسي در تربيت و آموزش مهارت ها به كودك ايفا مي‌كنند. بنابراين براي هر نوع آموزشي به كودك والدين بايد تمام خود را براي فرزندشان بگذارند. براي آموزش هرچه بهتر و دقيق تر حتما از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دست شستن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۱۸:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هورمون پرولاكتين هورموني از جنس پروتئين است. وظيفه اصلي هورمون پرولاكتين را توليد شير در سينه‌ها مادر پس از زايمان مي‌دانند. البته اين هورمون علاوه بر توليد شير، وظايف ديگري را نيز به عهده دارد كه در ادامه مطلب به آن اشاره مي‌كنيم. توجه داشته باشيد كه هورمون پرولاكتين هم در بدن زنان و هم در بدن مردان وجود دارد. اگر در مقدار نرمال اين هورمون در بدن تغييراتي ايجاد شود، منجر به بيماري و اختلالاتي در بدن خواهد شد.

هورمون پرولاكتين

هورموني از جنس پروتئين كه از غده هيپوفيز در مغز آزاد مي‌شود. وظيفه اصلي آن در بدن، توليد شير در سينه‌هاي مادر پس از زايمان مي‌باشد. 

هم‌چنين اين هورمون در افزايش ايمونوگلوبولين‌ها و كمك به بالغ شدن لنفوسيت‌هاي T نقش دارد. ايمونوگلوبولين و لنفوسيت در سيستم دفاعي بدن فعاليت مي‌كنند.

كنترل ترشح هورمون پرولاكتين را ماده‌اي شيميايي به نام دوپامين به عهده دارد.

مقدار پرولاكتين پس از بارداري افزايش مي‌يابد. البته به ميزان كم در بدن مردان و زنان غير باردار نيز يافت مي‌شود.

افزايش مقدار پرولاكتين پس از بارداري و در دوران زايمان موجب ناباروري در دوران شيردهي و عدم تخمك‌گذاري مي‌شود.

هم‌چنين هورمون پرولاكتين قادر به تحريك آندروژن است. تحريك و افزايش هورمون آندروژن مي‌تواند افزايش وزن و پرمويي را به دنبال داشته باشد.

مقدار نرمال هورمون پرولاكتين در بدن

همان‌طور كه گفته شد هورمون پرولاكتين در بدن مردان و هم‌چنين زنان باردار و غير باردار پيدا مي‌شود. مقدار نرمال پرولاكتين در بدن افراد پس از بررسي و آزمايشات خون به شرح زير است:

مقدار نرمال پرولاكتين در بدن مردان ۲ تا ۱۸ نانوگرم در هر ميلي‌ليتر خون است.

در هر ميلي‌ليتر خون زنان غير باردار ۲ تا ۲۹ نانوگرم پرولاكتين ديده مي‌شود.

زنان باردار مقدار ۱۰ تا ۲۰۹ نانوگرم در هر ميلي‌ليتر خون، پرولاكتين دارند.

علل ترشح غيرطبيعي پرولاكتين در بدن

لازم است در ابتدا اشاره كنيم كه افزايش هورمون پرولاكتين در دوران بارداري و شيردهي امري طبيعي است.

يكي از عواملي كه مي‌تواند ترشح غيرطبيعي پرولاكتين را به دنبال داشته باشد، تومور‌هاي غده هيپوفيز است.

اختلالات مربوط به هيپوتالاموس و ساقه مغز نيز ممكن است باعث ترشح غيرطبيعي پرولاكتين شوند. ساقه مغز بين غده هيپوفيز و هيپوتالاموس ارتباط برقرار كرده و آزادسازي پرولاكتين را كنترل مي‌كند‌.

برخي بيماري‌ها مانند تنبلي تخمدان (تخمدان پلي‌كيستيك)، نارسايي كليوي، كم‌كاري تيروئيد و اختلالات كبدي نيز در افزايش ترشح پرولاكتين موثرند.

به دنبال مصرف داروهايي مانند ضد افسردگي‌هاي سه حلقه‌اي، دارو‌هاي ضد روان‌پريشي و ضد جنون، داروهاي كاهنده فشارخون، مسكن‌هاي مخدر ممكن است افزايش پرولاكتين ايجاد شود.

يافتن علت افزايش پرولاكتين اهميت بسياري دارد. چراكه اين امر در تصميم‌گيري براي درمان موثر است.

علائم تغيير مقدار پرولاكتين

ترشحات غيرطبيعي سينه كه هم در زنان و در موارد نادر در مردان اتفاق مي‌افتد. برخي از علائم اين وضعيت به شرح زير هستند.

  • عدم تخمك‌گذاري و قاعدگي و هم‌چنين عدم بارداري در زنان
  • بزرگ شدن سينه در مردان
  • خشكي واژن و حساسيت بيش از اندازه سينه‌ها
  • كاهش تمايلات جنسي و بروز اختلالات جنسي در مردان
  • ضعف بينايي و سردردها متوالي در هر دو جنس

بيماري‌هاي ناشي از اختلال در ترشح هورمون پرولاكتين

از آن‌جا كه هورمون پرولاكتين به مقدار كم در مردان و زنان غيرباردار نيز وجود دارد. بنابراين تغيير در ترشح پرولاكتين مي‌تواند بيماري‌هايي را به همراه بياورد.

🔻اختلال در عملكرد تخمدان و بيضه

اختلال در عملكرد تخمدان و بيضه به دنبال افزايش پرولاكتين را هيپوگناديسم مي‌نامند. از طرفي افزايش پرولاكتين منجر به كاهش استروژن در زنان و كاهش تستسترون در مردان مي‌گردد.

هيپوگناديسم مي‌تواند ناباروري، تغييرات خلقي، كاهش انرژي، گرگرفتگي، كاهش تراكم استخوان و اختلال عملكرد جنسي ايجاد كند.

علائم كمبود استروژن در زنان در سنين باروري شامل قطع قاعدگي يا قاعدگي نامنظم، آكنه و جوش، خشكي واژن و ريزش مو است.

كاهش تستسترون مردان نيز ريزش مو، كاهش وزن و اختلال در عملكرد جنسي را به دنبال دارد.

🔻تغييرات پستان

با افزايش ميزان پرولاكتين ممكن است بافت پستان نيز دچار تغييراتي گردد.
اين تغييرات در زنان توليد ترشحات شيري رنگ و در مردان بزرگ شدن سينه‌هاست.

🔻پرولاكتينوما

پرولاكتينوما در واقع يك تومور هيپوفيزي است كه افزايش هورمون پرولاكتين را در بردارد.

براي درمان آن از داروهايي مانند كابرگولين و بروموكريپتين استفاده مي‌شود.
توجه كنيد كه اختلالات دريچه قلب با مصرف كابرگولين در دوزهاي بالا رخ مي‌دهد.

🔻شرايط آزمايش پرولاكتين

در اين آزمايش يك نمونه خوني از شما تهيه و جهت بررسي‌ها بيشتر به آزمايشگاه ارسال مي‌شود.

معمولا صبح‌ها و دو ساعت پس از بيدار شدن را بهترين زمان انجام اين آزمايش مي‌دانند.

فعاليت‌هايي مانند پياده‌روي و ورزش قبل از آزمايش پرولاكتين نداشته باشيد.

حداقل به مدت ۱۲ ساعت قبل از آزمايش رابطه جنسي و تحريك پستان نداشته باشيد.

از پوشيدن لباس‌زير تنگ خودداري كنيد

درمان افزايش هورمون پرولاكتين

به افزايش پرولاكتين “هيپرپرولاكتينمي” گفته مي‌شود. لازم به ذكر است علت‌ افزايش پرولاكتين در درمان آن بسيار مهم و تاثيرگذار است. درمانگر قبل از ارائه درمان علل را بررسي كرده و سپس درمان لازم را ارائه مي‌دهد.

تجويز دارو

كابرگولين و بروموكريپتين از جمله داروهاي موثر در كاهش پرولاكتين هستند. براي مشاهده تاثير اين داروها شما بايد براي مدت مشخصي آن‌ها را مصرف نماييد.

جراحي

در صورت عدم تاثير داروها، غده هيپوفيز به كمك جراحي براشته مي‌شود. البته چنين جراحي بسيار خطرناك و حساس است. بنابراين در صورت تشخيص نياز به اين عمل مي توانيد با دريافت مشاوره از انجام آن اطمينان حاصل نماييد.

پرتودرماني

اگر دارودرماني موثر نباشد و هم‌چنين نتوان جراحي انجام داد، از پرتو درماني براي كوچك كردن تومور هيپوفيز استفاده مي‌كنند. اين روش نيز داراي عوارضي است كه به تشخيص متخصصين مي تواند در صورت ضرورت انجام شود.

سخن آخر

هورمون پرولاكتين در فرايند توليد شير نقش اصلي را ايفا مي‌كند. اين هورمون با تولد نوزاد و ارسال پيام از هيپوفيز قدامي شروع به توليد مي‌كند. پرولاكتين به صورت خودكار بعد از زايمان توليد شده و در صورتي كه بيش از حد در بدن ايجاد شود، عوارضي مثل اضطراب، سردرد، پرمويي، خشكي واژن، عدم تخمك گذاري و غيره را به وجود مي‌آورد. اين هورمون تا زماني كه مادر به فرزند شير مي‌دهد توليد مي‌شود. با قطع شيردهي، پرولاكتين به كمترين حد خود خواهد رسيد.

خيلي از مادران دچار مشكلاتي مثل كمبود يا توليد بيش از حد پرولاكتين مي‌شوند. تحت چنين شرايطي دريافت خدمات درماني ضروري است. در صورتي كه ريشه اين مسائل اضطراب و يا مشكلات زندگي است، مي‌توانيد براي مشاوره روانشناسي اقدام نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هورمون پرولاكتين مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هورمون پرولاكتين،
موضوع:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۱۳:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

برداشت اشتباه به منزله نادرست متوجه شدن صحبت هاي ديگران است. در اين شرايط بسياري از افراد در روابط خود دچار مشكل مي‌شوند. اگر مي‌توانستيم قبل از قضاوت و ناراحتي رفتار و صحبت ديگران را ارزيابي مي‌كرديم؛ احتمال اينكه رخ‌دادن برداشت هاي اشتباه، بسيار كاهش پيدا مي‌كرد.

اما با توجه به اينكه وقت و زمان كافي براي ارزيابي صحبت هاي ديگران نداريم؛ اين نوع برداشت نيز زياد پيش مي‌آيد. بنابراين با در نظر گرفتن نشانه هاي كوچك، برداشت هاي خود را بررسي مي‌كنيم. براي جلوگيري از برداشت اشتباه حتما از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: برداشت اشتباه | 6 روش جلوگيري از برداشت اشتباه

برداشت اشتباه

 

اگر بر روي رفتارهاي خود هيچ كنترلي نداشته باشيم؛ اتفاقات ناگواري رخ مي‌دهد. بنابراين هرچه به بيشتر عدم كنترل بر رفتار و واكنش هاي خود داشته باشيم؛ برداشت هاي اشتباه نيز افزايش خواهد يافت. منظور از برداشت اشتباه يعني منظور حرف هاي ديگران را به درستي متوجه نمي‌شويم. همين امر مخصوصا در ارتباط اول باعث مي‌شود كه تا آخر در ذهن خود راجع به آن فرد حس خوبي نداشته باشيد.

اگر تجربيات گذشته ما حل نشده باقي بماند، احتمال اينكه برداشت هاي اشتباهي داشته باشيم نيز رو به افزايش است. در نهايت همراه با بحث و جدل بيشتري خواهد بود. براي اينكه برداشت اشتباه نداشته باشيم، بايد تحزيه و تحليل درست را به خوبي آموزش ببينيم. براي آموزش نيازمند كمك روانشناس هستيم. جهت اطلاع بيشتر از نحوه جلوگيري از اين نوع برداشت تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

چگونه برداشت اشتباه مي كنيم؟

گاهي به دليل تجزيه وتحليل اشتباه در مغز دچار برداشت اشتباه مي‌شويم. هر فردي يك دوره اي از زندگي دچار برداشت اشتباه شده است. دوستان، زوجين، خانواده ها و روابط گاه به دليل همين برداشت هاي اشتباه دچار اختلاف شده است.

برداشت اشتباه مخصوصا در جامعه امروزي بسيار افزايش يافته است. جهت استفاده مداوم افراد از فضاهاي مجازي، برداشت غلط نيز افزايش يافته است. به دليل اينكه حالت لحن و چهره افراد پشت تلفن مشخص نيست، برداشت هاي اشتباه نيز افزايش مي‌يابد.

به دليل همين رفتارهاي نامفهوم، برداشت اشتباه نيز رخ مي‌دهد. بنابراين براي اطلاع از هر رفتار و برخوردي بايد ارتباط مستقيم داشته باشيد.

به طور كلي هرچه ما در گذشته خود تجربيات و خاطرات ناامن بيشتري داشته باشيم، احتمال ذهن خواني و برداشت اشتباه نيز افزايش مي‌يابد. اما زماني كه ناامني ها به حداقل برسد؛ برداشت غلط نيز كاهش مي‌يابد. 

پيامدهاي برداشت اشتباه

برداشت هاي اشتباه اتفاق خوبي نيست كه پيامد به همراه نداشته باشد. بنابراين هر نوع برداشت اشتباهي همراه با پيامد است. كه در اين بخش مقاله راجع به پيامدهاي اين نوع برداشت را توضيح داده‌ايم.

🔶 افزايش اختلافات در روابط پي در پي

🔶 كاهش ارتباط با ديگران

🔶كاهش دوستان واقعي

🔶 بد بيني به ديگران

🔶 عدم برقراري ارتباط

روش هاي جلوگيري از برداشت اشتباه چگونه است؟

همانطور كه متوجه سوءظن هاي برداشت اشتباه در تمامي روابط شده‌ايم؛ نبايد براي هر نوع رفتاري بدون بررسي، تجزيه و تحليل واكنش نشان دهيم. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي جلوگيري از اين نوع برداشت را توضيح داده‌ايم.

🟢 با دقت به صحبت ها توجه كنيد

اولين قدم براي جلوگيري از برداشت اشتباه، توجه با دقت بالا به صحبت هاي ديگران است. زماني كه با دقت به تمام جزئيات صحبت ديگران توجه مي‌كنيد، كمتر با اين نوع برداشت مواجهه خواهيد شد.

🔴 حرف هايي كه ناراحتتان كرده است بررسي كنيد

جهت جلوگيري از برداشت اشتباه، بايد حرف هايي كه ناراحتتان كرده است را با دقت بررسي كنيد. مثلا اگر رفتاري باعث آزرده خاطري شما شده است مورد بررسي قرار دهيد. همه جوانب آن را بسنجيد تا سوءتفاهم پيش آمده از بين برود.

🟠 اگر دچار سوء تفاهم شده ايد حتما سوال كنيد

براي جلوگيري از برداشت اشتباه، اگر دچار سوءتفاهم شده ايد؛ حتما از فرد مقابل سوال كنيد كه منظورش از حرفش چيست؟ در اين صورت اگر مشكلي پيش آمده باشد هم بر طرف خواهد‌ شد. 

🟣 حرف هاي شخص مقابل را با شخصيت او مقايسه كنيد

همه افراد هنگام صحبت بر اساس ويژگي هاي شخصيتي خود صحبت مي‌كنند. در اين صورت اگر برداشت اشتباهي صورت گرفت، شخصيت او را با رفتارش مقايسه كنيد. در اين صورت حتما به نكات بيشتري خواهيد رسيد.

🟡 با آرامش با فرد مقابل صحبت كنيد

در تمامي روابط حداقل يك بار هر فردي برداشت اشتباه داشته است. معمولا در روابط زناشويي، دوستانه، كاري و … اين اتفاق رخ مي‌دهد. براي رفع اين نوع برداشت و جلوگيري از هرگونه بحث حتما با آرامش كامل با شخص مقابل صحبت كنيد و سوء تفاهمات را برطرف كنيد. 

🟤 از روانشناس كمك بگيريد

عده اي از افراد وجود دارند كه هميشه از صحبت هاي ديگران برداشت اشتباه دارند. اين افراد معمولا با تمامي اطرافيان مشكل دارند. و توانايي برقراري رابطه سالم با دوام ندارند. براي جلوگيري از برداشت هاي اشتباه مداوم بايد حتما از روانشناس كمك بگيريد. تا تفكرات منفي شما شستشو داده شود.

كلام آخر

براي جلوگيري از برداشت اشتباه در تمامي روابط خود بايد از يك روانشناس و متخصص كمك بگيريد. برداشت هاي غلط هميشه زندگي اشخاص را با چالش هاي زياد روبرو مي‌كند. حتي فرد توانايي برقراري ارتباط با ديگران را نخواهد داشت. بنابراين حتما براي جلوگيري از اين رفتار بايد از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برداشت اشتباه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه افرادي برداشت اشتباه دارند؟

اغلب افرادي كه توانايي كنترل هيجانات خود را ندارند با برداشت اشتباه مداوم در زندگي روبرو مي‌شوند.

براي جلوگيري از برداشت اشتباه چه كارهايي بايد انجام داد؟

با دقت به صحبت ديگران توجه كنيد، حرف هاي زده شده را بررسي كنيد، اگر به سوء تفاهم دچار شده ايد حتما سوال كنيد، حرف هاي هر فرد را با شخصيت او مقايسه كنيد و نظر خود را با آرامش بيان كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۰۷:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دوران نامزدي معمولا براي اكثر زوجين يادآور شيرين‌ترين خاطراتي است كه با هم گذرانده‌اند. در اين دوران دختر و پسر در عين شناخت يكديگر به مرور صميميت و عشق رابطه‌شان را پرورش داده و در نتيجه مي‌توانند تجربياتي به يادماندني را در كنار هم خلق كنند. براي اينكه بتوانيد دوران نامزدي را به خوبي پشت سر بگذاريد و به شناخت مناسبي از يكديكر برسيد در نظر گرفتن برخي توصيه‌ها و راهكارهايي كه متخصصين حوزه روانشناسي خانواده ارائه مي‌دهند مي‌تواند تا حد زيادي راهگشا باشد.

توصيه مي‌كنيم اگر در شرف ازدواج هستيد و يا نامزد كرده‌ايد، حتما به نكات زير توجه كنيد چرا كه مي‌تواند به شما براي بنا كردن زندگي مشترك موفق كمك كند. 

منبع: دوران نامزدي | بايدها و نبايدهاي دوران نامزدي

دوران نامزدي چه كارهايي بايد بكنيم؟

قطعا اين سوال بسياري از زوجيني است كه به تازگي ازدواج كرده اند. علاوه بر چالشهاي اين دوران، اين زمان براي بسياري از افراد، فرصتي براي شناخت بيشتر است. بهتر است تا زمانيكه دو نفر ازدواج نكرده اند؛ مدت بيشتري را باهم گذرانده و تجربيات بيشتري كسب كنند. البته به دليل حساسيت بالاي اين دوران، طبيعي است كه جوانان سردرگمي بيشتري را تجربه كنند.

آشنايي با دوران نامزدي

دوران نامزدي مي‌تواند يكي از خاطره انگيزترين دوران زندگي شما باشد. در اين دوران تمركز اصلي زوجين بر كسب شناخت هرچه بيشتر از يكديگر است تا بدين ترتيب بتوانند قبل از عقد به اطمينان كافي در مورد تصميم خود برسند.

ضمن تلاش براي كسب شناخت هرچقدر زن و مرد بيشتر به دنياي يكديگر نزديك مي‌شوند؛ عشق و علاقه به مرور ميانشان شكل مي‌گيرد. همين مسئله باعث مي‌شود كه در اين دوران بتوانيد تجربيات به يادماندني را براي يكديگر رقم بزنيد و عواطف جديدي را در وجود خود احساس نماييد.

چالش هاي دوران نامزدي

علاوه بر تمام خاطرات خوبي كه اين دوران براي شما به جا خواهد گذاشت؛ قطعا با مشكلاتي نيز روبرو خواهيد شد. طبيعي است كه افراد سواد عاطفي نداشته و در زمان مشكلات از رويارويي با آنها عاجز شوند. شروع زندگي مشترك نياز به مقدماتي دارد كه دو طرف براي فراهم كردن آنها بايد تلاش كنند. برخي از چالش هايي كه افراد در دوران نامزدي دارند؛ شامل موارد زير خواهد بود:

◀دلبستگي قبل از شناخت كامل

◀بارداري ناخواسته

◀مشكلات مالي

◀فشارهاي خانواده ها

◀رويارويي با فرهنگي جديد و عادت هاي رفتاري

همه اين مورد، شايد باعث بروز تعارضاتي ميان شما و نامزدتان شود كه البته طبيعي است و نياز به مهارت حل مساله دارد. همچنين رفتارهايي مثل توقع زياد، تناقض گويي، عدم سازگاري، زود رنجي و عدم تعهد، باعث نابودي اين دوران مي‌شوند. 

توصيه هايي براي بهتر سپري شدن دوران نامزدي

براي آنكه بتوانيد از دوران نامزدي خود يك دوره طلايي بسازيد و آن را به بهترين شكل سپري كنيد در نظر گرفتن توصيه‌هاي روانشناسي تا حد زيادي كمك كننده است. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

1️⃣پيش از هرچيز بدانيد كه شناخت يك شبه حاصل نمي شود

يكي از مسائلي كه باعث شكست زوجين در ازدواج مي شود نداشتن آگاهي كافي در مورد نحوه به دست آوردن شناخت پيش از ازدواج است. در همين راستا لازم است بدانيد كه شناخت مناسب يك شبه يا طي چند جلسه مختصر خواستگاري ميسر نمي‌شود. در نتيجه بايد اطلاعات خود را در اين زمينه به روز كرده و در دوران نامزدي براي شناخت هرچه بيشتر يكديگر وقت بگذاريد. دريافت مشاوره قبل از ازدواج و شركت در كارگاه‌هاي مهارت آموزي از جمله اقدامات مفيدي است كه مي‌توانيد در اين زمينه انجام دهيد.

2️⃣فكر نكنيد كه همه چيز تمام شده است

دوران نامزدي دوره ايست كه به اطمينان يافتن زوجين از تصميم‌شان مبني بر ازدواج با يكديگر كمك مي‌كند. در نتيجه هرگز به گونه‌اي رفتار نكنيد كه گويي همه چيز تمام شده. شما در اين دوران هنوز لازم است در مورد جنبه‌هاي مثبت و منفي تصميم خود فكر كنيد و اگر با چالشي رو به رو هستيد حتما قبل از عقد براي حل و فصل آن اقدام نماييد.

3️⃣در دوران نامزدي مراقب عواطف و احساسات خود باشيد

در دوران نامزدي اين احتمال وجود دارد كه يكي از طرفين يا هردو بنا به دلايلي تصميم بگيرند ازدواج را به هم بزنند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه از نظر عاطفي مراقب خود باشيد و هيجانات دروني‌تان را مديريت نماييد. اين امر به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد در تصميم‌گيري‌ها عاقلانه عمل كرده و صرفا به خاطر احساسات زندگي مشترك را آغاز نكنيد. اگر در تنظيم هيجانات و مديريت احساسات خود در دوره نامزدي مشكل داريد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

4️⃣مسائل جنسي را مديريت كنيد

در برخي خانواده‌ها افراد در دوران نامزدي به واسطه صيغه به يكديگر محرم مي‌شوند و پيش از عقد دائم روابط جنسي خود را آغاز مي‌كنند. با اين حال از آنجايي كه در فرهنگ ايراني حفظ پرده بكارت در ازدواج امري تاثيرگذار است، بهتر است تا قبل از عقد و قطعي نشدن ازدواج دخول جنسي را به تعويق بياندازيد.

در عوض اين زمان بيش از هر زمان ديگري فرصتي براي معاشقه و عشق ورزي با يكديگر است. مي‌توانيد از اين طريق نياز جنسي خود را در اين دوره مديريت كرده و از چالش‌هايي نظير باردار شدن در دوره بارداري كه فشار زيادي را به زوجين وارد مي‌كند پيشگيري كنيد. 

5️⃣دوران نامزدي را بيش از حد طول ندهيد

متخصصان بر اين باورند كه دوران نامزدي نبايد بيش از 6 ماه تا يك سال طول بكشد. چرا كه به دليل عدم قطعيت ازدواج در دوران نامزدي زن و مرد همواره سطحي از تنش و اضطراب را در رابطه تجربه مي‌كنند. اين مسئله در طولاني مدت سلامت روان زوجين را تحت تاثير قرار داده و زمينه ساز بروز مشكلات اضطرابي و تنش در رابطه‌شان خواهد شد.

6️⃣در دوران نامزدي براي زندگي آينده خود برنامه ريزي كنيد

دوران نامزدي فرصت خوبي است كه طي آن براي زندگي مشترك‌تان برنامه ريزي كنيد. براي مثال طي اين زمان مي‌توانيد هزينه‌هاي پيش رو را پيش بيني كرده، در كنار يكديگر براي ساختن زندگي ايده‌آل خود تلاش كنيد و تا جايي كه امكان دارد براي آينده پس انداز نماييد. دختر و پسري كه در دوران نامزدي با برنامه ريزي پيش مي‌روند، معمولا با آمادگي و بينش بيشتري وارد زندگي مشترك مي‌شوند و در نتيجه در برخورد با چالش‌ها نيز سازگاري بالاتري از خود نشان مي‌دهند.

7️⃣از خدمات مشاوره پيش از ازدواج كمك بگيريد

خدمات مشاوره پيش از ازدواج تنها به جلسات خواستگاري اختصاص ندارد. شما در طول دوران نامزدي براي كسب شناخت بيشتر در مورد ويژگي‌هاي شخصيتي يكديگر و پيش بيني چالش‌هاي احتمالي مي‌توانيد از يك روانشناس متخصص در حوزه زوج درماني كمك بگيريد. درمانگر با انجام مصاحبه‌هاي روانشناختي و گرفتن تست‌هاي شخصيت درباره ويژگي‌هاي باثبات دروني و سبك‌هاي ارتباطي‌تان بازخورد مي‌دهد.

8️⃣انتظار تغيير اساسي در نامزد خود را نداشته باشيد

سعي نكنيد نامزد خود را رفتار بدهيد. همه ما عادت هاي خوب و بد زيادي داريم كه براي زندگي در كنار فرد ديگري بايد آنها را مديريت كنيم. اما براي ازدواج با فرد ديگري نمي‌توان او را مطابق به خواسته هاي خودمان شكل دهيم. تفاوت ها را بپذيريد و بر نقاط مشترك تمركز كنيد. بعد از ازدواج تغييرات جزئي در برخي از موارد پيش خواهد آمد اما انتظار نداشته باشيد كه او به طور اساسي تغيير كند. اين موضوع در مورد خودتان نيز صدق مي‌كند؛ به اين معني كه نياز نيست خود را به خاطر فرد ديگري تغيير داده و فراموش كنيد.

9️⃣صداقت در دوران نامزدي

در دوران نامزدي از دروغ گفتن و پنهانكاري، دوري كنيد. شما احتمالا به زودي، با نامزد خود وارد زندگي مشترك خواهيد شد؛ پس با او صادق باشيد و او را در جريان امور خود قرار دهيد. همچنان كه براي خود حريم شخصي قائل مي‌شويد؛ به او نيز اهميت دهيد. نقش بازي نكنيد تا بتوانيد از او نيز انتظار صداقت داشته باشيد.

سخن پاياني

دوران نامزدي فرصت خوبي براي برنامه ريزي دقيق تر در مورد آينده است. شايد برخي از افراد نگاه درستي نسبت به اين دوران نداشته باشند و براي ازدواج عجله كنند. اما فراموش نكنيد كه به خود و شريك زندگي تان فرصت بيشتري براي فكر كردن بدهيد؛ تا تصميم درست تري براي آينده بگيريد. در مسير ازدواج، مشورت با يك روانشناس زوج درمان گر كمك بزرگي به شما خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دوران نامزدي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

مهم ترين اشتباهاتي كه زن و مرد در دوران نامزدي مرتكب مي‌شوند چه مسائلي هستند؟

طولاني كردن بيش از اندازه دوران نامزدي، تصميم‌گيري بر پايه هيجانات شديد عاطفي، نداشتن برنامه ريزي براي آينده و عدم مديريت روابط جنسي در اين دوران از جمله رايج‌ترين اشتباهاتي هستند كه زوجين در اين بازه زماني مرتكب مي‌شوند.

براي كسب شناخت بيشتر از يكديگر در دوران نامزدي چه كار كنيم؟

معاشرت با يكديگر، در نظر گرفتن واكنش‌هاي طرف مقابل در موقعيت‌هاي سخت و آسان زندگي و كمك گرفتن از خدمات مشاوره پيش از ازدواج از جمله مهم‌ترين اقداماتي است كه مي‌توانيد انجام دهيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۱:۴۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ويتامين دي براي كودكان بايد به اندازه مصرف شود. زيرا كمبود ويتامين دي باعث پوكي استخوان و عفونت مي‌شود. در واقع علت اصلي بيماري ها كمبود ويتامين در بدن كودكان است. همه ما مي‌دانيم كه كودكان نيازمند ويتامين هاي مناسب و رشد سالم هستند. اگر كمبود ويتامين در بدن آنها باشد به سرعت خود را نشان مي‌دهد.

بنابراين مادران بايد ويتامين هاي بدن كودك را بررسي كنند. با وعده هاي غذايي متعادل و مغذي مي‌توانيد رشد صحيح كودك را در نظر بگيريد. ويتامين دي براي كودكان از اهميت بالايي برخوردار است. زيرا عدم اهميت به اين ويتامين باعث نرمي استخوان همراه با كمبود كلسيم در خون است. به همين جهت اهميت به اين موضوع را جدي بگيريد.

منبع: ويتامين دي براي كودكان | علائم كمبود ويتامين D براي كودك

ويتامين دي براي كودكان

ويتامين دي براي كودكان بسيار حياتي است. اين ويتامين در نور آفتاب صبح هنگام نيز قابل دريافت است. در صورتي كه كودك با كمبود ويتامين دي مواجهه باشد؛ با نرمي استخوان، سيستم ايمني ناسالم، عفونت و آرتريت در نوجواني روبرو خواهد شد.

والدين جهت مصرف ويتامين دي براي كودكان بايد حتما از پزشك كمك بگيرند. زيرا همان گونه كه كمبود ويتامين دي همراه با عوارض زياد است. افزايش بيش از اندازه اين ويتامين نيز خطرات زيادي به دنبال دارد. 

قرص ويتامين دي براي كودكان

ويتامين دي براي كودكان با قرص و قطره نيز تامين مي‌شود. اما قبل از مصرف اين ويتامين ها حتما بايد دوز مصرفي آن را بررسي كنيد. برخي از مكمل ها براي افراد با كمبود شديد ويتامين دي ساخته شده است. اين دوز بالا (50000) است و بايد هر چند هفته مصرف شود.

بيشترين و بالاترين دوز مصرفي ويتامين دي (50000) است كه براي كودكان بايد با تجويز پزشك باشد. در مصرف ويتامين دي براي كودكان دقت بالايي نشان دهيد. افرادي كه ميزان ويتامين دي معمولي دارند، مي‌توانند ماهي 1 عدد از اين قرص مصرف كنند

علائم كمبود ويتامين دي كودكان

ويتامين دي براي كودكان زماني كه با كمبود مواجه باشد از خود نشانه هايي را بروز مي‌دهد كه در اين بخش مقاله به تمامي نشانه ها اشاره كرده ايم.

🔹 ضعف عمومي بدن

🔹 درد مكرر ماهيچه هاي پا

🔹پرش شديد پا

🔹 پرانتزي بودن استخوان هاي پا

🔹 نرمي استخوان مانند جمجمه نرم

🔹تضعيف ماهيچه هاي قلب

🔹 رشد ضعيف

🔹 كمبود وزن

🔹مشكلات تنفسي

🔹 عفونت هاي تنفسي

🔹 گريه هاي مداوم

🔹تاخير در رشد دندان ها

🔹 گرفتگي عضلات

🔹 تشنج

🔹مشكلات تنفسي

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ميان وعده سالم براي كودكان كليك كنيد.

علل كمبود ويتامين دي

🔸 مصرف ناكافي مواد مغذي

🔸 پوشيدن لباس هاي تيره رنگ

🔸عدم قرار گيري در معرض آفتاب

🔸 عدم استفاده از غذاهاي مغذي

🔸 كودكان داراي بيماري هاي خاص

🔸كودكان با رشد بسيار سريع

🔸 مصرف برخي داروها

دوز مصرفي مناسب ويتامين دي براي كودكان

كمبود ويتامين دي در كودكان مي‌تواند خفيف يا شديد باشد. درمان اين كمبود نيز به شدت كمبود كودك بستگي دارد. ويتامين دي براي كودكان بايد بر اساس سن و ميزان نياز بدن تجويز شود. اما به طور كلي مقدار مصرف توصيه شده براي كودكان به شرح زير است.

🔸 نوزادان تا 12 ماهگي روزانه 10 ميلي گرم

🔸 كودكان بالاي 1 سال روزانه 15 ميلي گرم

راه پيشگيري از كمبود‌‌ويتامين دي براي كودكان

زماني كه متوجه شديد كمبود ويتامين دي براي كودكان شما وجود دارد. بايد به دنبال راه چاره براي جذب بدن براي ويتامين دي باشيد. بنابراين جهت كمك به شما در اين بخش مقاله راجع به راه پيشگيري و درمان كمبود ويتامين دي براي كودكان توضيحاتي صورت گرفته است.

🔘 كودك را به مدت محدود به صورت برهنه در زير آفتاب قرار دهيد.

🔘 رژيم غذايي مناسب و سالمي براي كودك در نظر بگيريد.

🔘كره، روغن كبد ماهي، تخم مرغ، جگر، شير غني شده با ويتامين دي، شير خشك، سرلاك و … در وعده هاي غذايي كودكان قرار دهيد.

🔘 در صورت كمبود شديد دوز بالاي ويتامين دي و استوس تراپي توصيه مي‌شود.

🔘 در كودكاني كه قادر به خوردن ويتامين دي نيستند، تزريق صورت مي‌گيرد.

🔘به صورت تزريقي و خوراكي قابل استفاده است.

🔘 مصرف مكمل هاي فسفر

🔘 مصرف مكمل هاي كلسيم

🔘مصرف مولتي ويتامين ها

عوارض مصرف زياد ويتامين D براي كودكان

همانطور كه گفته شد، ويتامين دي براي كودكان بايد به اندازه باشد. كمبود اين ويتامين همراه با عوارض است؛ همچنين مصرف زياد نيز با مسائل و مشكلاتي روبرو است. كه در اين بخش مقاله راجع به عوارض مصرف زياد ويتامين دي براي كودكان توضيح داده ايم.

🔺 بي اشتهايي شديد

🔺 سطح بالاي كلسيم

🔺اختلال در وزن گيري

🔺 استفراغ مكرر

🔺 درد در شكم

🔺سر درد

🔺 سوزش ادرار

🔺 پر نوشي

🔺پر ادراري

🔺 ادرار خوني

🔺 سنگ كليه

منابع طبيعي ويتامين دي براي كودكان

مواد غذايي از منابع طبيعي جهت دريافت ويتامين دي براي كودكان است. زماني كه يك كودك در حال رشد است، بايد رژيم غذايي مناسبي براي او در نظر گرفته شود. براي جلوگيري از خطرات در زمينه ويتامين ها، به مواد غذايي كودك اهميت ويژه اي دهيد. در اين بخش مقاله به منابع طبيعي ويتامين دي براي كودكان اشاره كرده ايم.

🔻 زرده تخم مرغ

🔻 ماهي هاي چرب

🔻غلات

🔻 شير خشك نوزادان

🔻 شير

🔻ماست

🔻 كره

🔻 پنير

🔻روغن جگر ماهي

🔻 آبميوه (مخصوصا آبميوه پرتقال)

كلام آخر

اكثر كودكان به دليل عدم قرار گيري در معرض آفتاب دچار كمبود ويتامين دي شده باشند. يا هر دليل ديگري در كمبود ويتامين دي بايد مورد بررسي قرار بگيرد. والدين هميشه بايد در نظر داشته باشند كه كودكشان از چه ميزان ويتامين برخوردار است. كمبود ويتامين دي باعث آسيب به كودك در دوران نوجواني و بزرگسالي مي‌شود. بنابراين جهت ويتامين دي براي كودكان حتما بايد تحت نظر پزشك باشند.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ويتامين دي براي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۰۸:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دعوا با همسايه معمولا در تمامي واحدهاي ساختماني مشاهده شده است. به دليل اختلاف فرهنگ ها، سر و صدا ها، عدم رعايت قوانين ساختمان و … اين اتفاق بسيار زياد رخ مي‌دهد. در شرايطي با وجود همسايه بد دعوا تمامي ندارد. اما در بسياري از موارد نيز تنها يك بار دعوا مشكلات را حل مي‌كند.

 

براي جلوگيري از دعوا با همسايه در اقدام اوليه بايد روش ها و مهارت كنترل خشم را آموزش ببينيد. رفتار منطقي اين است كه حرمت همسايه داري بايد رعايت شود. بنابراين بايد رفتار مناسب داشته باشيم. و در كمال آرامش مشكل خود را ابراز كنيم.

منبع: دعوا با همسايه | 6 راه جلوگيري از دعوا با همسايه

دعوا با همسايه چيست؟

يكي از معضلات جامعه امروزي، ساختمان هاي پر همسايه و مجتمع هاي مسكوني است. به اين فكر كنيد كه در يك آپارتمان 12 واحده زندگي مي‌كنيد. كه جمعيت هر واحد 4 نفر است. به خودي خود 4 نفري كه در يك خانه در حال سكونت هستند با يكديگر متفاوتند. چه برسد به اينكه 48 نفر آدم با ويژگي هاي شخصيتي متفاوت در حال زيستن هستند.

با وجود فرهنگ هاي متفاوت، تربيت غير همسان، سنت هاي جدا و … همسايه ها بر سر هر اتفاقي در ساختمان دعوا خواهند كرد. بنابراين دعوا با همسايه در ساختمان هاي پر جمعيت بسيار زياد است. و تقريبا همه افراد با چنين موقعيت هايي مواجه شده اند. براي جلوگيري و كاهش اين اتفاقات حتما بايد روش هاي كنترل خشم را آموزش ببينيد. جهت آموزش نيازمند ياري سبز روانشناس هستيد. 

دلايل دعوا با همسايه

دعوا با همسايه به خودي خود اتفاق زيبايي نيست. اما از طبيعي بودن اين اتفاق نمي‌توان صرف نظر كرد. دلايل زياد و منطقي وجود دارد كه باعث بروز خشم و دليل دعوا با همسايگان مي‌شود. كه در اين بخش مقاله راجع به آن صحبت كرده ايم.

🔴 اختلاف فرهنگي

يكي از دلايل دعوا با همسايه، اختلاف فرهنگي است. زماني كه جمعيت زيادي از افراد با فرهنگ مختلف در يك محيط زندگي مي‌كنند؛ دعوا نيز افزايش مي‌يابد. 

🟡 سر و صدا | دعوا با همسايه

سلب آرامش و آسايش همسايه يكي از دلايل دعوا با همسايه است. زماني كه همسايه وقت و بي وقت سر و صدا داشته باشد، به مرور آرامش ديگران سلب مي‌شود. اگر با تذكر همسايه گرامي صداي خود را كم نكرد؛ دعوا پيش مي‌آيد.

🔵 عدم رعايت قوانين

تمامي ساختمان ها قوانين مخصوص به خود را دارند. اگر يكي از همسايه ها اين قوانين را عمل نكند و زير پا بگذارد، قطعا دعوا با همسايه پيش خواهد آمد.

🟢 عدم پرداخت فيش | دعوا با همسايه

معمولا تمامي ساختمان ها قبض و شارژ مشترك دارند. حال اگر يكي از همسايه ها در پرداخت اين قبض ها دچار مشكل شود معمولا اختلاف پيش مي‌آيد. بنابراين براي جلوگيري از دعوا با همسايه حتما پرداخت قبوض را جدي بگيريد.

🟣 عدم حفظ حريم شخصي

فضولي در زندگي ديگران بين همسايگان در نهايت مساوي با دعوا با همسايه است. دخالت در زندگي ديگران و سرك كشيدن در روند زندگي همسايه، كار عاقلانه اي نيست.

راه هاي جلوگيري از دعوا با همسايه

همانطور كه از دلايل دعوا با همسايه مطلع شديد، بايد روش هاي جلوگيري از دعوا با همسايگان را نيز آموزش ببينيد. در اين روش ابتداي كار كسب مهارت كنترل خشم است. در اين بخش مقاله راجع به راه هاي جلوگيري از دعوا با همسايه صحبت كرده ايم.

📌 در كمال آرامش موضوع خود را بيان كنيد | دعوا با همسايه

يكي از راه كارهاي جلوگيري از دعوا با همسايه، بيان موضوع در كمال آرامش است. با صبر و حوصله در موقعيتي مناسب كه آرامش داريد؛ مشكل خود را به همسايه گوشزد كنيد. در اين شرايط هم خشم خود را كنترل كرده ايد و هم بدون دعوا با همسايه مسائل را در ميان گذاشته ايد.

📌 رفتارهاي بد همسايه را به مدير ساختمان گزارش دهيد

اگر صحبت هاي با ملايمت شما باعث كاهش خطاهاي همسايه نشد، حتما موضوع را با همسايه در ميان بگذاريد. در صورتي كه مدير ساختمان داريد؛ حتما به او گزارش دهيد تا از جانب تمام همسايه ها مشكل را به او گوشزد كند.

📌 اگر همسايه شما مستاجر است، به صاحب خانه بگوييد

دعوا با همسايه روش هاي زيادي براي جلوگيري دارد كه يكي از آنها، گزارش به صاحب خانه است. اگر با گوشزد هاي فراوان باز هم همسايه شما رعايت نكرد، حتما به صاحب خانه گزارش دهيد. تا قوانين ساختمان را به او بيان كند. 

📌 اندكي تحمل كنيد | دعوا با همسايه

هميشه تحمل و صبر از روش هاي جلوگيري دعوا با همسايه است. معمولا همسايگان زيادي تحمل بالايي دارند و هر مشكلي را به دعوا تبديل نمي‌كنند. بنابراين صبر پيشه كنيد. شايد همسايه شما با مشكل بزرگي روبرو است كه به مرور حل مي‌شود.

📌 اگر بسيار اذيت مي‌شويد، نقل مكان كنيد

از ديگر روش هاي جلوگيري از دعوا با همسايه مي‌توان به تعويض محل زندگي اشاره كرد. اگر همسايه شما فردي بد اخلاق و دچار شخصيت ضداجتماعي است؛ براي آسودگي خاطر خود و خانواده حتما محل زندگي را تغيير دهيد.

📌 از روانشناس كمك بگيريد

گاه براي جلوگيري از دعوا با همسايه، بايد روش هاي كنترل خشم را آموزش ببينيد. در اين شرايط روانشناس به شما روش هاي مهم و كاربردي كنترل خشم و عصبانيت را آموزش مي‌دهد تا با هر چالش و مسائلي از خود واكنش هيجاني نشان ندهيد.

كلام آخر

همه ما حداقل يكبار شاهد دعوا با همسايه بوده ايم. اما اگر خود شما فرد روبروي دعوا هستيد؛ حتما براي كنترل خشم خود از روانشناس كمك بگيريد. اگر خشم خودتان را كنترل نكنيد و با هر رفتاري واكنش بد نشان دهيد، در زندگي خود نيز با مشكلات زيادي روبرو خواهيد شد. بنابراين جهت آرامش خود حتما از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعوا با همسايه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۵۹:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سكس گروهي يكي از انواع روابط جنسي است كه با حضور بيش از دو نفر صورت مي‌گيرد. اين نوع رابطه با توجه به خطرات و پيامدهايي كه دارد، در دسته روابط ناسالم و پرخطر قرار گرفته و در بسياري از كشورهاي دنيا نيز ممنوع شده است. افراد به دلايل متعددي همچون كسب هيجان جنسي، مشكل در روابط زناشويي و حتي اختلالاتي چون تماشاگري جنسي اقدام به برقراري اين نوع رابطه مي‌كنند. سكس گروهي عوارض و پيامدهاي بسيار جدي دارد كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به احتمال انتقال بيماري‌هاي مقاربتي اشاره كرد.

منبع: سكس گروهي

سكس گروهي 

سكس گروهي نوعي از رابطه جنسي است كه در آن بيش از دو نفر شركت دارند. افراد در رابطه جنسي يا تنها مشاهده‌گر هستند و يا به صورت فعالانه در رابطه شركت مي‌كنند. تحقيقات نشان داده كه سكس گروهي يكي از فانتزي‎هاي اكثر افراد است اما به دليل نابهنجاري و غير قانوني بودن اين فانتزي را ابراز نمي‌كنند و يا به صورت مخفيفانه جلسات گروهي را تشكيل مي‌دهند. اما امروزه به دليل افزايش آگاهي از خطرات و پيامدهاي سكس گروهي، افراد كمتر اقدام به برقراري اين نوع رابطه مي‌كنند.

شركت كننده‌هاي رابطه جنسي گروهي

اين باور در عموم وجود دارد كه علاقه‌مندان به رابطه سكس گروهي، جوانان هستند. اما بررسي‌ها نشان داده كه زوجين جوان، خلوت دونفره و عاشقانه را ترجيح مي‌دهند و اكثرا به سراغ اين گونه روابط نمي‌روند. شركت كننده‌هاي رابطه جنسي گروهي اكثرا افراد بالاي 30 سال متاهل هستند كه در زندگي زناشويي و جنسي با همسر خود به مشكل برخورده‌اند. برخي از افراد طلاق گرفته‌اند و برخي ديگر نيز با همسر خود در اين جلسات شركت مي‌كنند.

ميزان شيوع سكس گروهي

به دليل غير قانوني بودن سكس گروهي، آمار دقيق و مناسبي تا به امروز به دست نرسيده است. اما برخي از تحقيقات نشان از علاقه يك چهارم مردان و يك هشتم زنان دارد. كه در اكثر موارد اين نوع رابطه جنسي يكي از ده فانتزي برتر بين افراد است. بيشتر كساني كه به اين رابطه جنسي علاقه نشان مي‌دهند بالاي 30 سال سن دارند. كه تعداد زيادي از آنها يا جدا شده اند و يا متاهل بودند. البته كه عده اي از آنها با همسر خود به اين رابطه ادامه مي‌دادند.

خطرات سكس گروهي

سكس گروهي حريم مشخصي براي افراد ندارد. بدون اطلاع از بيماري هاي مقاربتي و مشكلات جنسي افراد در اين گروه ها شركت ميكنند. حتي عده زيادي از افراد به دليل مشاركت هاي پي در پي به جدايي مي‌رسند. در ادامه به موارد بيشتر خطرات رابطه جنسي گروهي  اشاره كرده ايم.

🔷 ايجاد دلبستگي ناايمن بين افراد

🔷 احتمال ابتلا به بيماري هاي مقاربتي

🔷افزايش احتمال بارداري ناخواسته

🔷 فاصله از شريك زندگي

🔷 حسادت به فرد سوم

🔷عدم لذت از رابطه سالم

🔷 افزايش خيانت

🔷 احساس شرمساري

🔷عدم دريافت توجه كافي به شريك خود

🔷 عدم اعتماد دوباره

🔷 تاثير منفي بر صداقت و صميميت زوجين

🔷توهين و تحقير زياد

انواع رابطه جنسي گروهي

سكس گروهي انواع مختلفي دارد كه چند مورد از رايج‌ترين آن‌ها به صورت زير هستند.

🟠 سكس سه نفره

يكي از انواع سكس گروهي، سكس سه نفره است. رابطه‌اي كه سه نفر شامل دو مرد و يك زن يا دو زن و يك مرد در آن شركت مي‌كنند. ممكن است سكس و رابطه جنسي همزمان ميان اين سه نفرد انجام شود و يا به طور جداگانه رابطه را انجام دهند.

🔵 سكس گروهي زوجي | سكس گروهي

در اين نوع سكس گروهي، افراد زيادي در يك مكان قرار مي‌گيرند اما هريك پارتنر مخصوص خود را دارند و شريكشان را با فرد ديگري عوض نمي‌كنند. روابط همه زوجين در يك مكان انجام مي‌شود اما بين افراد رابطه جنسي همزمان وجود ندارد.

🔴 رابطه جنسي ضربدري

اين نوع سكس گروهي از جمله روابط جنسي گروهي است كه طي آن زوجين با زوج‌هاي ديگري وارد رابطه مي‌شوند و به صورت اتفاقي يا برنامه‌ريزي شده، پارتنرهاي خود را با يكديگر عوض مي‌كنند. در رابطه جنسي ضربدري ممكن است دخول به صورت كامل ميان زوجين انجام گيرد و يا تنها به معاشقه محدود شود. هر سطحي از اين روابط مشكلات متعددي براي زوجها ايجاد مي كند.

🟡 سكس گنگ بنگ | سكس گروهي

يكي از انواع سكس گروهي، گنگ بنگ است. در اين روش رابطه جنسي تعدادي از افراد به صورت همزمان يا به نوبت با يك فرد رابطه برقرار مي‌كنند.

🟢 زنجيره ديزي

نوع ديگري از سكس گروهي به نام زنجيره ديزي وجود دارد. در اين نوع رابطه جنسي مردان و زنان به صورت دايره اي در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند و هر فرد به صورت همزمان با نفر قبلي خود رابطه دهاني برقرار مي‌كند.

دلايل تمايل به سكس گروهي

 

افراد به دلايل متعددي به سكس گروهي تمايل نشان مي‌دهند. هرفردي مي‌تواند انگيزه خاص خود را داشته باشند اما طبق بررسي‌ها، شايع‌ترين دلايل به شرح زير هستند. 

📌 تجربه رابطه با شركاي متعدد

اين دليل بيشتر براي مردان است چرا كه بسياري از مردان مي‌خواهند كه رابطه جنسي با چند زن را تجربه نمايند. رابطه سكس گروهي اين امكان را برايشان مهيا مي‌كند كه همزمان با چند شريك جنسي رابطه داشته باشند. به طور معمول زنان علاقه‌اي به داشتن چند شريك جنسي ندارند و يا اين تمايل را تنها به فانتزي‌ها و تصوراتشان محدود مي‌كنند. اين دست مردان به دليل مشكلاتي كه در تربيت و كودكي آن ها اتفاق افتاده براي رسيدن به اين ميل خود خواسته زندگي شان را دچار آشوب مي كنند.

📌 سكس گروهي | به دنبال هيجان جنسي

برخي از زوجين با گذشت زمان دچار ملال جنسي مي‌شوند و رابطه جنسي هيجان اوليه را برايشان از دست مي‌دهد. اين زوجين با اميد به كسب هيجان جنسي وارد سكس‌ گروهي مي‌شوند. در حالي كه اين روابط نمي تواند تمايلات آن ها را ارضا كرده و در نتيجه دچار شكست بيشتري مي‌شوند.

📌 مشكل در رابطه زناشويي

برخي از زوجين در روابط جنسي خود مشكل دارند و هيچ يك از رابطه جنسي خود راضي نيستند. به همين دليل وارد روابط سكس گروهي و مخصوصا سكس ضربدري مي‌شوند تا شايد ميزان رضايتشان افزايش يابد. در حالي كه تحقيقات نشان داده روابط جنسي گروهي تاثير منفي بر روابط جنسي و عاطفي زوجين مي‌گذارد.

📌 تماشاگري جنسي

برخي از افراد تمايلي به برقراري رابطه جنسي ندارند اما از تماشاي رابطه جنسي ديگران لذت مي‌برند و ارضا مي‌شوند. اين افراد يا به طور مخفيانه وارد حريم خصوصي ديگران مي‌شوند و يا در جلسات سكس گروهي به تماشاي افراد در حال سكس مي‌نشينند. در واقع آن ها دچار اختلال تماشاگري جنسي (نوعي انحراف جنسي) هستند.

📌 نمايشگري جنسي | سكس گروهي

در نقطه مقابل تماشگران جنسي، نمايشگران قرار مي‌گيرند. اين افراد از اينكه در حين سكس توسط ديگران ديده شوند به اوج لذت جنسي مي‌رسند. سكس گروهي امكان ديده شدن را براي آنان فراهم مي‌كند. اين تمايل نيز در دسته انحرافات جنسي قرار دارد و براي درمان بايد به متخصصين مراجعه كرد.

📌 مشاهده فيلم هاي جنسي

امروزه فيلم هاي جنسي روش هاي عجيب و غريبي را به عموم مردم نمايش مي‌دهد. و زماني كه اين تنوع اين فيلم ها افزايش مي‌يابد؛ درخواست ها نيز افزايش مي‌يابد. در نهايت افراد گوناگوني وسوسه تجربه چنين رابطه هايي را دارند.

📌 تائيد طلبي آقايان

يكي از دلايل سكس گروهي، تائيد طلبي آقايان است. در اين شرايط آقايان علاقه دارند تا از همسر خود در زمينه مهارت هاي عشق ورزي تائيد بگيرند. اين مردان معمولا سكس هاي گروهي را پيشنهاد مي‌دهند وپس از تجربه اين نوع رابطه جنسي احساس آزادي و سرخوشي دارند.

عوارض و پيامدهاي سكس گروهي

سكس گروهي در كنار جذابيت و هيجاني كه دارد، با خطرات و پيامدهاي بسيار جدي نيز همراه است. اين نوع رابطه بسيار پرخطر است و در نتيجه امكان انتقال انواع بيماري‌هاي مقاربتي تا حد بسيار زيادي افزايش مي‌يابد.

با توجه به حضور بيش از دو نفر در آن مكان، برخي از مردان به دليل اضطراب و هيجان زياد با مشكلاتي همچون عدم نعوظ و يا زودانزالي مواجه مي‌شوند. با توجه به تاثير منفي رواني كه اين مشكلات در مردان ايجاد مي‌كند، بسياري از آنان براي پيشگيري به طور خودسرانه دارو مصرف مي‌كنند و با عوارض متعددي روبه‌رو مي‌شوند.

از سوي ديگر امكان دارد كه در اين سكس گروهي، برخي از افراد با يكديگر آشنا باشند و در نتيجه در ابعاد اجتماعي زندگي خود به مشكل بر بخورند. بسياري از زوجين شركت كننده در سكس‌هاي گروهي، به مرور زمان نسبت به يكديگر بي‌اعتماد مي‌شوند و در نتيجه مسيرشان به جدايي و طلاق ختم مي‌شود.

اهميت دريافت خدمات روانشناسي

بسياري از زوجين و افرادي كه وارد سكس گروهي مي‌شوند، در زندگي شخصي و زناشويي خود با مشكلاتي مواجه بوده‌اند. براي پيشگيري از اين رابطه ناسالم و خطرات ناشي از آن، توصيه مي‌شود كه در قدم اول در جهت اصلاح و درمان مشكلات فردي و زناشويي خود تلاش كنيد. خدمات مشاوره به شما كمك مي‌كند تا به حل اين مشكلات بپردازيد. از سوي ديگر اگر پس از اينگونه روابط دچار مشكل شده‌ايد، روانشناس به شما كمك مي‌كند تا آسيب‌هاي آن را كاهش دهيد.

كلام آخر

سكس گروهي انواع مختلفي دارد و به دلايل گوناگوني رخ مي‌دهد. برخي از زوجين به دليل تنوع طلبي و وجود شبكه هاي تبليغاتي رابطه جنسي گروهي، به اين نوع رابطه رو مي‌آورند. براي جلوگيري از اين رابطه حتما بايد افكار و نيازهاي خود را با روانشناس جنسي در ميان بگذاريد. تا مشكلات و درخواست هاي شما مورد بررسي قرار بگيرد. در نهايت راهكارهاي مناسبي ارائه شود. براي دريافت مشاوره جنسي حتما از روانشناسان ذهن نو كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سكس گروهي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

سكس گروهي چه خطراتي دارد؟

در رابطه جنسي گروهي امكان انتقال بيماري‌هاي مقاربتي بسيار بالاست. مشكل در نعوظ، زودانزالي و برخوردن به يك فرد آشنا در اين گروه‌ها از ديگر خطرات و پيامدهاي سكس گروهي به شمار مي‌رود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سكس گروهي،
موضوع:
[ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۵۱:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پدر بي مسئوليت زندگي و آرامش همسر و فرزندان خود را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در خانواده هر كسي وظايف و مسئوليت هايي دارد. معمولا در اكثر موارد بي مسئوليتي و سهل انگاري از طرف فرزندان رخ مي‌دهد. اما وجود والدين بي مسئوليت در خانواده، اوضاع را پيچيده تر خواهد كرد. آقايون به دلايل مختلفي از زير بار مسئوليت، شانه خالي مي‌كنند. پدري كه وظايف خود را در رابطه با خانواده به درستي انجام نمي‌دهد؛ احتمالا در جنبه هاي ديگر از زندگي نيز، بي مسئوليت است.

منبع: پدر بي مسئوليت | با پدر بد چه كنيم؟

با پدر بد چه كنيم؟

 پدراني كه از مسئوليت هاي خود در زندگي، سر باز مي‌زنند؛ شرايط زندگي را براي افراد ديگر سخت تر خواهند كرد. عده اي تصور مي‌كنند كه تربيت كودك فقط به عهده مادر است؛ اما اين درست نيست. در يك خانواده، همه اعضا بايد به يكديگر كمك كرده و همكاري داشته باشند. 

نشانه هاي پدر بي مسئوليت

فرق يك پدر وظيفه شناس با يك پدر بي مسئوليت چيست؟ بايد بدانيد كه همه والدين، تلاش خود را براي فرزندانشان خواهند كرد. آنها هميشه بهترين چيزها را براي فرزند خود مي‌خواهند. گاهي در اين مسئوليت موفق نمي‌شوند. پس بهتر است آنان را مقصر ندانيم. همچنين افرادي كه بي مسئوليت هستند با كساني كه در تلاش كردن موفق نمي‌شوند؛ متفاوت هستند. در اين قسمت چند نمونه از نشانه هاي پدر بي مسئوليت را ذكر خواهيم كرد.

◀اين افراد به فرزندان خود اهميت نمي‌دهند و مسائل مربوط به آنان را فراموش مي‌كنند. 

◀انتقاد پذير نيست و فرزند خود را سرزنش مي‌كند.

◀هميشه در مشكلات خانوادگي، دنبال مقصر مي‌گردد.

◀از مهارت حل مسئله برخوردار نيست.

◀پدربي مسئوليت دروغگو است و ابراز علاقه نمي‌كند.

◀خشمگين و مستبد است.

چرا پدران نسبت به فرزندان خود بي مسئوليت مي‌شوند؟

شايد شما هم اصطلاح والدين سمي را شنيده باشيد. پدر بي مسئوليت نيز، نمونه بارز يك والد سمي است. اما اين نكته را در نظر داشته باشيد كه احتمالا آنان نيز قرباني والدين خود بوده اند. به اين معني كه بي مسئوليتي را از والدين خود تقليد كرده اند. شما مقصر نيستيد؛ براي اين گونه افراد شما بهترين فرزند هم باشيد؛ باز هم كافي نخواهد بود. آنها احتمالا قصد گرفتن انتقام كودكي خود را از شما دارند. برخي از دلايل زير در شكل گيري پدر بي مسئوليت، نقش دارند.

⏹الگوبرداري از والدين خويش

⏹عدم صلاحيت براي تربيت فرزند

⏹اختلالات رواني

⏹مشكل با همسر

⏹ناكامي و سرخوردگي هاي متعدد در زندگي

⏹اعتياد

عوارض داشتن پدر بي مسئوليت

قطعا وجود پدر بي مسئوليت در زندگي شما نيز موثر خواهد بود. علاوه بر مشكلات شخصي، در روابط خود با ديگران نيز به مشكل برخواهيد خورد. هميشه خانواده خوب، مسير پيشرفت را هموار خواهد كرد و برعكس محيط خانوادگي نابسامان شرايط را پيچيده مي‌كند. اما فراموش نكنيد كه مي‌توان اوضاع را تغيير داد.

⭕دلبستگي نا ايمن

دلبستگي ناايمن و كمبود محبت، يكي از عوارض پدر بي مسئوليت خواهد بود. همانطور كه گفته شد؛ پدر بي مسئوليت، ابراز علاقه را بلد نيست و به فرزندان خود اهميتي نمي‌دهد. به همين دليل آنان به دنبال محبت در افراد ديگري مي‌گردند. فرزندان اين خانواده از والدين خود نااميد شده و عقده كمبود محبت را تجربه خواهند كرد. حتي در روابط عاطفي خود نيز، معمولا شكست مي‌خورند. چون خود را دوست داشتني حس نمي‌كنند يا طريقه محبت كردن را بلد نيستند.

⭕ايجاد اختلالات رواني

يك پدر بي مسئوليت، شما را در معرض طيف وسيعي از اختلالات رواني، قرار خواهد داد. فرزنداني كه در با پدر بي مسئوليت بزرگ مي‌شوند؛ كمبود اعتماد به نفس، افسردگي و اضطراب را تجربه خواهند كرد. حتي گاهي بي مسئوليت پدر بر ري فرزند نيز تاثير گذاشته و او نيز همانگونه رفتار مي‌كند. مخصوصا اين موضوع در فرزندان پسر، بيشتر اتفاق مي‌افتد. 

⭕بي اعتمادي

وقتي فردي پدر بي مسئوليت خود را در خانواده مشاهده مي‌كند؛ ديگر نمي‌تواند به ديگران اعتماد كند. در روابط خود با ديگران نيز دچار ترديد و بدبيني است. اينگونه فرزندان احتمالا از ازدواج نيز اجتناب مي‌كنند. براي آنان اعتماد كردن به ديگران بسيار دشوار است. در واقع بي اعتمادي با بي مسئوليتي، رابطه اي متقابل دارند و افراد براي روابط خود، به آنها نياز دارند.

چگونه با پدر بي مسئوليت رفتار كنيم؟

 

به عنوان همسر يا فرزند يك پدر بي مسئوليت، اقداماتي را مي‌توانيد جهت پيشگيري يا رفع رفتارهاي او، انجام دهيد. حذف پدر بي مسئوليت از زندگي، راه حل موثري نيست. پس درصدد حل مشكل برآييد.

🟢در مقابله با او صبور باشيد

اجازه ندهيد حرف ها و رفتارهاي او در شما تاثير بگذارد؛ طبيعي است كه از بي اعتنايي پدر بي مسئوليت، اذيت شويد. اما واكنش هاي او، شخصيت شما را تعريف نخواهد كرد. سعي كنيد رفتارهاي مخرب را ناديده بگيريد. لياقت و شايستگي شما بيشتر از رفتارهايي است كه از طرف ديگران با شما مي‌شود.

🟢از پدر بي مسئوليت تقليد نكنيد

از تكرار كردن رفتارهاي پدر بي مسئوليت در زندگي شخصي خود، پيشگيري كنيد. حتي تلاش كنيد كمبود محبت را با محبت كردن به ديگران جبران كنيد. طبيعي است كه رفتار هاي ما با تا حدودي به والدين مان شباهت داشته باشد؛ بي مسئوليتي رفتار صحيحي براي تقليد نيست. سعي كنيد از والدين بي مسئوليت خود تقليد نكرده و اين رفتارها را با عادات مثبت، جايگزين كنيد.

🟢به دنبال الگوي بهتري باشيد

همه در زندگي خود نياز به سرمشق و الگويي براي پيروي مي‌گردند. اين الگوبرداري از خانواده و مخصوصا از پدران شروع مي‌شود. با وجود پدر بي مسئوليت در خانواده، نه تنها دختران، بلكه پسران نيز دچار مشكلاتي خواهند شد. احتمالا فرزندان پسر از پدر خود تقليد كرده و رفتار هاي او را تكرار مي‌كنند و دختران نيز با توجه به طرحواره هاي ذهني خود با مرداني شبيه پدران خود ازدواج خواهند كرد.

🟢از پدر بي مسئوليت مستقل شويد

سعي كنيد شخصيتي مستقل از خانواده خود داشته باشيد. توانمندي خود را پرورش داده و استعداد خود را تقويت كنيد؛ تا از لحاظ مالي نيز مستقل شويد. اگر پدر بي مسئوليت از شما حمايت نخواهد كرد؛ به فكر آينده خود باشيد و انگيزه خود را از دست ندهيد.

🟢حفظ فاصله با پدر بي مسئوليت

دوري كردن از پدر بي مسئوليت، به معناي ترك خانواده نيست. بلكه از لحاظ رواني از او دوري كرده و فاصله خود را با حفظ كنيد. نبايد حفظ فاصله، به معناي بي احترامي كردن باشد. اگر تلاش هاي شما براي تغيير و اصلاح او، بي فايده بود؛ از او دوري كنيد. همين كه بتوانيد تاثيرات او را در زندگي شخصي و اجتماعي خود كنترل كنيد؛ كافي است.

🟢 از متخصص كمك بگيريد

شما خيلي اوقات توان مقابله با رفتارهاي پدر بي مسئوليت خود را نداريد. از اين رو مداخله يك فرد متخصص ضرورت پيدا مي‌كند. از آن جا كه نقش پدر در خانواده بسيار حياتي است، پس هر چه اقدام زودتر باشد، نتيجه بهتري خواهيد گرفت. شما براي شروع مي‌توانيد با دريافت مشاوره خانواده از مراكز معتبري مثل ذهن نو شروع كنيد. براي اين منظور حتما با شماره هاي درج شده تماس گرفته و براي مشاوره اقدام نماييد. 

سخن پاياني

يك خانواده سالم، فرزنداني سالم را به جامعه تحويل خواهد داد. پدر بي مسئوليت، در مواردي حتي تهديد براي خانواده محسوب مي‌شود و شايد اعضاي خانواده را مجبور به جدايي از يكديگر كند. احتمالا در فرايند رشد يا زندگي با فردي كه به شما اهميتي نمي‌دهد؛ سلامت روان تان، خدشه دار خواهد شد. حتما در اين زمينه از يك روانشناس يا مشاور خانواده كمك بگيريد و براي خودتان اهميت قائل شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پدر بي مسئوليت مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد. 

سوالات متداول

نشانه هاي يك پدر بي مسئوليت چيست؟

ابراز علاقه و محبت نكردن به فرزندان، بي تفاوتي، انتقاد ناپذيري، خشمگيني و بي احترامي كردن و ستبد بودن، از نشانه هاي يك پدر بي مسئوليت است.

چرا پدران نسبت به فرزندان خود بي مسئوليت مي‌شوند؟

پدران به دليل اعتياد، الگوبرداري از والدين خود، مشكلات با همسر، تجربيات منفي در زندگي و…، نسبت به فرزندان خود بي مسئوليت مي‌شوند.

راهكار مقابله با پدر بي مسئوليت چيست؟

حفظ فاصله، انتخاب الگوي رفتاري بهتر، مستقل شدن، صبوري و تقليد نكردن از او از راه هاي موثر براي برخورد با پدر بي مسئوليت اس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۳۳:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترك قرص خواب بدون مشورت با متخصص آسيب‌هاي جبران ناپذيري به همراه خواهد داشت. مصرف اين داروها نبايد به طور خودسر صورت بگيرد. به هر نحوي كه دچار اعتياد به داروهاي خواب آور شده‌ايد؛ بايد براي قطع داروها نظر متخصصان را جويا شويد. به كمك آن‌ها داروها را قطع يا جايگزين نماييد. متخصصان روانشناسي با رويكرد درمان بدون دارو، كمك مي‌كنند تا بتوانيد علاوه بر تنظيم سيكل خواب، كيفيت خواب‌تان را نيز بالا ببريد. در ادامه به روش‌هاي موثر در ترك قرص خواب پرداخته‌ايم.

 

منبع: ترك قرص خواب | قطع ناگهاني و بهترين روش ترك قرص خواب

ترك قرص خواب

ترك قرص خواب تبديل به يكي از دغدغه هاي افراد وابسته به اين دارو، مي‌شود. امروزه بسياري از افراد به دليل مشكلات رواني يا حتي شرايط اضطراب آور زندگي، مجبور به مصرف داروهاي آرامبخش يا خواب آور هستند. يكي ديگر از دلايل مصرف اين دارو زندگي در مناطق جغرافيايي است كه تقريبا 6 ماه از سال، هوا تاريك نمي‌شود. افراد ساكن در اين مناطق مجبور به مصرف قرص خواب هستند. بعد از مدتي مصرف اين داروها تبديل به عادت شده و تقريبا ديگر تاثيري بر بدن ندارد. اين وابستگي رواني، افراد را مجبور به ادامه مصرف قرص خواب مي‌كند.

علائم اعتياد به مصرف قرص خواب

طبيعي است كه با مصرف طولاني مدت قرص خواب به آن وابستگي زيادي پيدا كنيد. مهم ترين علائم اعتياد به مصرف قرص خواب، شامل موارد زير مي‌شود.

🔸مصرف افراطي و غيرقابل كنترل انواع قرص خواب

🔸فراموشي

🔸بي انگيزگي براي ترك

🔸مصرف دارو حتي با وجود خواب آلودگي

🔸شدت گرفتن علائم با يكبار مصرف نكردن

🔸تلاش براي خريد غيرقانوني قرص خواب

🔸ادامه دادن به مصرف با اطلاع از پيامدهاي منفي آن

پيش از درمان نوع قرص خواب مشخص شود

كيفيت خواب موضوعي است كه مي‌‎تواند سلامت انسان را به طور جدي تحت تاثير قرار دهد. اكثر كساني كه خواب خوبي ندارند در طول روز سطح استرس بالايي را گزارش مي‌دهند و از نظر خلقي ناراحتي‌هايي را تجربه مي‌كنند. براي درمان اين وضعيت در قدم اول درمان‌هاي غيردارويي پيشنهاد مي‌شود.

براي مثال روانشناسان از طريق آموزش فنون خودآرام سازي نظير ريلكسيشن، مراقبه و تكنيك‌هاي ذهن آگاهي تلاش مي‌كنند سطح تنش مراجع را كاهش داده و در نتيجه تجربه خواب راحت را تسهيل نمايند. با اين حال در مواردي كه روان‌درماني پاسخگو نبوده يا اضطراب‌هاي شديد مانع از ادامه روند درمان مي‌شوند، استفاده از قرص‌هاي خواب توصيه مي‌گردد. قرص‌هاي خواب معمولا داروهاي ضد اضطرابي بنزوديازپيني هستند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به ديازپام، آلپرازوالام، اگزازپام و كلرديازپوكسايد اشاره كرد.

📌نحوه عملكرد داروهاي خواب

اين داروها با تضعيف فعاليت سيستم عصبي مركزي سطح هوشياري مغز را پايين آورده، فعاليت سيستم سمپاتيك را كم مي‌كنند و در نهايت منجر به احساس خواب آلودگي مي‌شوند. با اين حال از آنجايي كه اين داروها قابليت ايجاد وابستگي جسماني و اعتيادآوري دارند، بايد با ملاحظه بسيار و تحت نظر متخصص مصرف شوند.

ترك ناگهاني قرص خواب

خيلي‌ها از تفاوت قرص‌هاي خواب با ساير قرص‌ها آگاهي ندارند. از همين رو به محض اينكه مشكل خوابشان برطرف شد يا سطح اضطرابشان پايين آمد اقدام به قطع سرخود اين داروها مي‌كنند. اين در حاليست كه اكثر قرص‌هاي خواب منجر به بروز نوعي وابستگي جسماني در انسان مي‌شوند. قطع ناگهاني آن‌ها با علائم جسماني و رواني ناخوشايندي همراه خواهد شد كه به آن سندروم محروميت از مواد گفته مي‌شود.

در اين شرايط ممكن است كه علائمي نظير استرس، بي‌قراري، تشديد بيخوابي، سردرد، افزايش تحريك پذيري، بالا رفتن ضربان قلب، حالت تهوع، لرزش دست، بروز علائم افسردگي ، حملات پانيك و تشنج را تجربه كنيد. از همين رو بسيار اهميت دارد كه قبل از قطع قرص خواب حتما با پزشك خود مشورت كنيد.

نكاتي در مورد اعتياد به قرص خواب

همانطور كه گفته شد داروهاي ضداضطرابي كه به قرص‌هاي خواب مشهور هستند، قابليت اعتيادآوري دارند. متاسفانه برخي افراد كه درگير اضطراب‌هاي مزمن‌اند و يا از روش‌هاي سالم نمي‌توانند هيجانات منفي خود را كنترل كنند، به مصرف بي‌رويه اين داروها روي مي‌آورند. مصرف كننده پس از مدتي متوجه مي‌شود كه استفاده از همان دوزهاي قبلي اثرات گذشته را ندارد، در نتيجه مجبور مي‌شود كه ميزان مصرف خود را به مرور افزايش دهد و همين مسئله به مرور منجر به تشديد اعتياد مي‌گردد.

اگر دچار اعتياد به اين قرص‌ها شده‌ايد هرگز براي ترك آن‌ها به طور ناگهاني اقدام نكنيد. زيرا همانطور كه گفته شد ممكن است با سندروم محروميت مواجه شده و در نتيجه درگير علائم جسماني و رواني جدي شويد. از همين رو پيش از هركاري ابتدا به يك متخصص سلامت روان نظير روانشناس يا روانپزشك مراجعه كرده و ميزان مصرف قبلي داروي خود را با او در ميان بگذاريد. درمانگر با توجه به شدت اعتياد و ميزان مصرف دارو يك برنامه مناسب براي ترك را در اختيار شما قرار خواهد داد.

عوارض عدم ترك قرص خواب

بايد قبل از مصرف، در مورد تاثيرات جبران ناپذير قرص خواب، اطلاعات كافي داشته باشيد. نه تنها مصرف قرص خواب، بلكه ترك كردن اين دارو مانند ترك اعتياد، آثاري را براي بدن برجاي خواهد گذاشت. با گذشت زمان، بدن نسبت به اين دارو مقاوم شده و ديگر واكنشي نشان نمي‌دهد. قرص خواب با برهم  زدن تعادل هورمون ها و كاهش سطح ايمني بدن، بدن را در معرض ابتلا به بيماري هاي زيادي قرار مي‌دهد. يكي از شايع ترين عوارض قرص خواب، ايجاد توهمات شنيداري و ديداري است.

عوارض بلند مدت مصرف قرص خواب

تقريبا با يك ماه مصرف مكرر قرص خواب، علائم اعتياد به آن ظاهر مي‌شود. پس شخصي كه به اين دارو وابستگي پيدا كرده است؛ به اين معني نيست كه مدت زمان طولاني اين دارو را مصرف كرده است. اما با مصرف طولاني شايد برخي از علائم زير ظاهر شوند.

🔽انقباضات عضلاني

🔽تشنج

🔽هذيان

🔽بي خوابي هاي طولاني

🔽افسردگي

🔽اختلال در عملكرد جنسي

🔽تعريق

🔽لرزش دست و پا

🔽افزايش ريتم قلبي

🔽حالت تهوع و استفراغ مزمن

علائم مصرف بيش از اندازه يا اوردوز قرص خواب شامل كما، كاهش ضربان قلب در خواب، سكته قلبي، خواب پريشي و تنفس آهسته مي‌شود.

بهترين روش هاي ترك قرص خواب

 

به طوركلي مراحل ترك قرص خواب مانند ديگر انواع ترك است كه شامل سم زدايي، بستري و مراجعه به روانپزشك و روانشناس مي‌شود. در صورت بروز اعتياد به قرص‌هاي خواب روش‌هاي متعددي وجود دارد كه به شما كمك مي‌كنند از شر وابستگي جسماني و رواني به اين دارو خلاص شويد. در مرحله اول ترك قرص خواب متخصص برنامه دقيقي براي سم‌زدايي دارو از بدن در اختيارتان قرار مي‌دهد. در نظر داشته باشيد كه سم زدايي به معناي ترك اعتياد نيست، بلكه تازه آغاز راه است.

زيرا مواد اعتيادآور منجر به بروز تغييراتي در مدارهاي مغزي مي‌شوند كه در طولاني مدت روي شما اثرگذاشته و از همين رو منجر به بروز علائمي مثل وسوسه و لغزش‌هاي مكرر مي‌شوند. در نتيجه بايد براي ترك قرص خواب در كنار سم‌زدايي از روان درماني نيز كمك بگيريد. جلسات روان درماني با روانشناس مي‌تواند به سه صورت فردي، گروهي و خانوادگي برگزار شود.

پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه استفاده از جلسات گروهي يا خانوادگي به صورت روش‌هاي تكميلي در كنار جلسات فردي اثربخشي درمان را دو چندان مي‌كنند.

زمان لازم براي ترك قرص خواب

تقريبا بلافاصله پس از ترك قرص خواب، علائم كوتاه مدت ترك خود را نشان مي‌دهند. علائمي كه شامل بي قراري، لرزش، اضطراب، بدن درد و مهمتر از همه بي خوابي مي‌شود. اما با گذشت تقريبا يك يا دوهفته، اين علائم كمتر مي‎گردد. اما علائم روانشناختي ترك قرص خواب همچنان ادامه دارد. براي غالب شدن به اين علائم، فرد بهتر است از يك روانشناس يا روانپزشك كمك بگيرد. علائم حاد ديگر ترك قرص خواب، تغييرات خلقي و تمركز ضعيف است.

سخن پاياني

اولين گام براي ترك قرص خواب ، ارزيابي دقيق توسط پزشك متخصص است. تاجايي كه امكان پذير است از مصرف قرص خواب امتناع كنيد و خواب خود را به روش هاي ديگر تنظيم كنيد. اما اگر اين روش تاثيرگذار نبود؛ حتما براي مصرف قرص خواب، با پزشك مشورت كنيد. با توجه به توضيحاتي كه در بالا داده شد، مصرف قرص خواب براي طولاني مدت و همچنين ترك ناگهاني آن، هر دو براي بدن بسيار مضر هستند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك قرص خواب مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا براي ترك قرص خواب مراجعه به متخصص ضروري است؟

بله، قرص‌هاي خواب مي‌توانند وابستگي جسمي و رواني ايجاد كنند. از همين رو در صورت قطع سرخود و ناگهاني ممكن است به بروز علائم ناخوشايندي نظير بي‌قراري، تپش قلب، حالت تهوع و تشنج بيانجامند. در نتيجه بايد حتما براي آگاهي از نحوه كنار گذاشتن آن‌ها ابتدا با يك متخصص مشورت نماييد.

علائم كوتاه مدت ترك قرص خواب كدام اند؟

بي قراري، اضطراب، لرزش دست و پا، دردهاي عضلاني و… از علائم كوتاه مدت بعذد از ترك قرص خواب هستند كه تقريبا با گذشت يك يا دو هفته از بين مي‌روند.

نشانه هاي اعتياد به مصرف قرص خواب، شامل چه مواردي مي‌شوند؟

فراموشي، بي انگيزگي، شدت گرفتن علائم با يكبار مصرف نكردن دارو، بي خوابي، تلاش براي خريد غيرقانوني قرص خواب و ادامه دادن مصرف حتي با وجود اطلاع از پيامدهاي بد آن، از نشانه هاي اعتياد به قرص خواب است.

منبع: ترك قرص خواب | قطع ناگهاني و بهترين روش ترك قرص خواب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۴۳:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال تيك به انجام حركات يا توليد صداهاي غيرارادي و تكراري گفته مي‌شود. كه فرد به طور اجتناب ناپذيري آن‌ها را از خود نشان مي‌دهد. در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي متخصصان 3نوع مختلف را براي اين اختلال در نظر گرفته‌اند. كه اختلال توره، تيك حركتي يا صوتي مداوم و اختلال تيك‌گذرا را در برمي‌گيرد. تاكنون يك دليل مشخص و روشن براي بروز اين مشكلات صوتي يا حركتي پيدا نشده با اين حال كارشناسان عوامل محيطي و زيستي مختلفي را در بروز آن دخيل مي‌دانند. براي آشنايي با علائم، علل و درمان اختلال تيك در ادامه با ما همراه باشيد.

 

منبع: اختلال تيك در بزرگسالان

اختلال تيك

 

اختلال تيك عبارت است از انجام حركت، رفتار و صدا به صورت كاملا غير ارادي. اين رفتارها به صورت ناگهاني از فرد سر مي‌زند و به طور تكرار شونده و سريع انجام مي‌شود. اين اختلال گروه سني ندارد و در تمامي افراد فارغ از جنسيت مشاهده مي‌شود.

معمولا علت بروز اختلال تيك، استرس است. كه تمركز شخص را براي مدت زمان كوتاهي كاهش مي‌دهد. تيك ها معمولا حركتي هستند و از كودكي آغاز مي‌شود. اگر تيك بيش از 12 ماه ادامه يابد به نام اختلال تيك مزمن شناخته مي‌شود. تيك هاي مزمن پايدار هستند و انقباض ماهيچه ها در آن ها بيش از اندازه است.

آشنايي با انواع اختلال تيك

متخصصان سلامت روان به انواع حركات يا اصوات كه به صورت ناگهاني، سريع، تكراري و ناموزون ظاهر مي‌شوند، اختلال تيك مي‌گويند. در آخرين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي 3 نوع خاص از اختلال‌تيك معرفي شده‌است. كه اختلال توره، تيك حركتي يا صوتي مداوم و اختلال‌تيك گذرا را در برمي‌گيرد. در ادامه به توضيح علائم هريك از اين اختلالات تيك پرداخته‌ايم.

✨ اختلال توره با تورت

اختلال توره يكي از انواع اختلال تيك است. كه در طي آن تيك‌هاي متعدد حركتي و حداقل يك تيك صوتي در دوره‌اي از بيماري وجود دارند. دفعات بروز تيك‌ها در اين اختلال همواره در نوسان است و كم و زياد مي‌شود، ولي پس از بروز اولين تيك، مشكلات حركتي يا صوتي حداقل به مدت يك سال ادامه پيدا مي‌كنند. نكته ديگري كه در مورد اختلال توره وجود دارد سن شروع آن است كه قبل از 18 سالگي اتفاق مي‌افتد.

توجه داشته باشيد كه مشكلات حركتي كه در اثر مصرف كوكائين (يا هر عامل خارجي ديگري) بروز يابد. يا در پي ابتلا به بيماري‌هاي عصبي نظير هانتينگتون تظاهر مي‌يابند، به عنوان اختلال توره در نظر گرفته‌نمي‌شوند. 

✨ اختلال تيك حركتي يا صوتي مداوم (مزمن)

در اين نوع از اختلال تيك، تيك‌هاي منفرد يا متعدد حركتي يا صوتي در دوره‌اي از بيماري ظاهر مي‌شوند ولي تفاوت آن با اختلال توره اينجاست كه هردو (تيك حركتي و صوتي) تجربه نمي‌شود؛ بلكه بيمار فقط درگير يكي از آن‌ها خواهد بود. در اين اختلال نيز دفعات تيك در نوسان است و ميزان آن كم و زياد مي‌شود، اما پس از بروز اولين تيك دست كم مشكل بيمار تا يك سال طول خواهد كشيد. سن شروع اين اختلال همانند توره قبل از 18 سالگي است و علائم آن در پي مصرف يك ماده يا دچار شدن به يك بيماري طبي بروز نمي‌يابد.

✨ اختلال تيك گذرا

در اختلال تيك گذرا تيك‌هاي منفرد يا متعدد حركتي و يا صوتي ديده مي‌شوند. كه برخلاف اختلال توره يا تيك مزمن كمتر از يك سال تداوم مي‌يابند. سن شروع اين اختلال زير 18 سال است و همانند دو نوع ديگر از اختلال‌تيك در اثر مصرف يك ماده يا دچار شدن به يك بيماري طبي پديد نمي‌آيد.

✨ اختلال تيك ساده

در اختلال تيك ساده، تنها يك قسمت از بدن درگير مي‌شود. كه رايج ترين نوع اختلال تيك ساده، پرش پلك چشم است.

✨ اختلال تيك پيچيده

يكي از انواع اختلال تيك، پيچيده است. در اين نوع اختلال تيك، چندين قسمت بدن درگير مي‌شود. مثلا در اين شرايط شايد فرد بازوي خود را تكان دهد و همزمان سر خود را به بالا و پايين حركت دهد.

علائم اختلال تيك

اختلال تيك همراه با خود علائمي را بروز مي‌دهد كه در اين بخش مقاله به علائم و نشانه هاي اختلال تيك اشاره كرده ايم.

🔻 تكانه هاي عضلات پا و دست

🔻 صاف كردن مداوم و بدون كنترل گلو

🔻شكلك هاي مختلف در آوردن در چهره

🔻 چشمك زدن

🔻 لرزش پلك چشم

🔻بالا انداختن ابرو

🔻 پيچ دادن گردن

🔻 حركات غير ارادي ماهيچه ها

علل بروز اختلال تيك

 

متخصصان بر اين باورند كه اختلال تيك در پي تعامل فاكتورهاي مختلف شخصيتي، محيطي و ژنتيكي بروز مي‌يابد و يك عامل مشخص موجب تيك‌ها نمي‌شود كه در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم.

📌 علل شخصيتي يا مزاجي بروز اختلال تيك

عوامل شخصيتي يا مزاجي به صفات پايدار رفتاري گفته مي‌شوند. كه اغلب ريشه‌هاي زيستي دارند. متخصصان بر اين باورند كه برخي ويژگي‌هاي مزاجي مي‌توانند ريسك بروز اختلال تيك را افزايش دهند. براي مثال اضطراب، هيجانات بالا و خستگي تيك را تشديد كرده و برعكس آرامش يا انجام كارهايي با تمركز بالا به بهبود آن كمك مي‌كند.

از همين رو شخصيت‌هايي كه همواره سطح بالايي از روان رنجوري را بروز مي‌دهند و داراي برانگيختگي ذهني بيشتري هستند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به اين مشكل قرار دارند. اين افراد ممكن است در موقعيت‌هايي نظير شركت در كنكور يا هر آزمون بزرگ ديگر، رفتن به مصاحبه شغلي و ساير مواردي از اين دست تشديد اختلال تيك را تجربه كنند.

📌 علل و عوامل محيطي

يكي از علل اختلال تيك، عوامل محيطي است. بررسي‌ها نشان مي‌دهند گاهي مشاهده شكل تيك و يا شنيدن صدايي در شخص ديگري سبب بروز تيكي مشابه آنچه ديده يا شنيده در فرد مبتلا به تيك مي‌شوند. كه اغلب اطرافيان (از روي نا آگاهي) آن را عمدي و هدفمند تلقي مي‌كنند. زماني كه نزديك‌ ترين آدم‌هاي بيمار اين طور فكر كنند اين مسئله دردسر ساز مي‌شود. براي مثال تكرار حركات رئيس شركت يا معلم در كلاس مي‌تواند يك شيطنت در نظر گرفته شود. و پيامدهاي ناخوشايندي را به همراه داشته باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد.

📌 علل و عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

عوامل ژنتيكي و محيطي روي نحوه تظاهر و شدت علائم تيك تاثيرگذار هستند. براي مثال آلل‌هاي مختلفي مي‌توانند خطر ابتلا به اختلال توره را افزايش دهند. در همين راستا انواع نادري از ژنتيك خانوادگي در اختلال تيك شناسايي شده‌اند. عوارض دوران بارداري، سن بالاي پدر، وزن پايين هنگام تولد و سيگار كشيدن مادر در طول حاملگي مي‌توانند شدت تيك را افزايش دهند.

📌 ديگر علل اختلال تيك

🔹 برخي عفونت ها

🔹 عمل هاي جراحي

🔹سكته

🔹 آسيب به سر

🔹 مصرف مواد مانند آمفتامين و كوكائين

🔹اختلال وسواس فكري- عملي

🔹 بيش فعالي يا نقص توجه

ميزان شيوع اختلال تيك

اختلال تيك بيش از هر زماني در دوران كودكي شايع است ولي در اكثر موارد گذراست. اين اختلال در كودكان دبستاني چيزي در حدود 3 تا 8 در 1000 تخمين زده مي‌شود. پسرها با نسبت 2 به1 تا 4 به 1 بيشتر از دختران درگير انواع مختلف اختلال تيك مي‌شوند. همچنين مطالعات آماري بيانگر شيوع كمتر اين مشكل در بين آمريكايي‌هاي آفريقايي تبار و اسپانيايي تبار نسبت به ساير نژادهاست كه اين مسئله مي‌تواند ناشي از دسترسي كمتر آن‌ها به تسهيلات پزشكي باشد.

تشخيص اختلال تيك

روانشناسان و پزشكان با بررسي چند مورد مي‌توانند اين اختلال را تشخيص دهند. براي بررسي دقيق تر حتي پزشكان آزمايش خون و تصوير برداري را پيشنهاد مي‌كنند. براي تشخيص اين اختلال، پزشكان فاكتورهاي زير را مورد بررسي قرار مي‌دهند.

◼ سن شروع اختلال

◼ مدت زمان اختلال

◼شدت علائم

◼ نوع اختلال (صوتي و حركتي)

درمان اختلال تيك

براي درمان اختلال تيك دو گزينه رواندرماني و دارودرماني پيش روي متخصصان قرار دارد. در رواندرماني شما بايد به يك روانشناس مراجعه كنيد. روانشناس با درماني گفتگو محور تلاش مي‌كند تا نسبت به عوامل محيطي تشديد كننده تيك دسترسي پيدا كنند. او در همين راستا با استفاده از تكنيك‌هاي مختلف به مراجع مي‌آموزد كه چگونه آرامش خود را حفظ كرده و به مرور زمان از تعداد دفعات بروز تيك بكاهد.

از جمله تكنيك‌هاي درماني براي اختلال تيك مي‌توان به ريلكسيشن، فنون ذهن آگاهي، تكنيك هاي تنفسي، مراقبه و ساير روش‌هاي خود آرام سازي اشاره كرد.

پيشنهاد مي‌شود حتما درباره درمان اضطراب شديد بخوانيد.

در شرايطي كه اختلالات تيك شديد باشد، حتما استرس‌هاي زيادي در زندگي وي وجود دارد، پس پاسخ دهي به درمان پايين است و مشكلات روانشناختي ديگري نيز مطرح هستند. در صورت شدت بالاي علائم اضطراب روانشناس مراجع را به روانپزشك ارجاع مي‌دهد تا درمان‌هاي دارويي را بگيريد. از جمله داروهايي كه در اين شرايط تجويز مي‌شوند مي توان به كلونيدين، گوانفاسين و رسپريدون اشاره كرد

راه پيشگيري از اختلال‌تيك

براي پيشگيري از اين اختلال بايد روتين زندگي خود را منظم كنيد. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي پيشگيري از اختلال تيك توضيح داده‌ايم.

🟠 اضطراب و استرس را از خود دور كنيد.

🟡 خواب و استراحت كافي داشته باشيد.

🟢 از بروز نشانه هاي تيك خجالت نكشيد.

🔴 از روانشناس كمك بگيريد.

كلام آخر

اختلالات تيك انواع مختلفي دارد. و تشخيص اين اختلال توسط روانشناس و پزشك است. اين اختلال در دسته هاي مختلفي قرار دارد. اگر اين اختلال در بازه زماني بيش از 12 ماه ادامه داشته باشد، به اختلال تيك مزمن ناميده مي‌شود. براي درمان اين اختلال حتما بايد تحت نظر روانشناس باشيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات تيك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا اختلال تيك منشا زيستي و ژنتيكي دارد؟

متخصصان بر اين باورند كه عوامل ژنتيكي و محيطي در تعامل با يكديگر در بروز اين اختلال نقش دارند. تاكنون محققان فاكتورهاي ژنتيكي مختلفي را پيدا كرده‌اند كه منجر به بروز اختلال‌تيك مي‌شوند.

منبع: اختلال تيك در بزرگسالان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۴۰:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی