مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

افسردگي بعد از جدايي يكي از واكنش هاي طبيعي نسبت به اين فصل جديد از زندگي است. جدايي از شريك عاطفي كار آساني نيست و جنبه هاي مختلف زندگي را تحت تاثير قرار مي‌دهد. قطعا افسردگي يكي از واكنش هايي است كه ما نسبت به جدايي نشان مي‌دهيم.

 

معمولا بعد از هر جدايي روزهاي بدي سپري مي‌شود. اين روزها سرشار از فكرهاي منفي و هيجانات منفي است. پس به تدريج افسردگي ناشي از جدايي نيز بروز پيدا مي‌كند. مخصوصا زماني كه سوگ درماني صورت نگرفته باشد.

افسردگي بعد از جدايي

بعد از جدايي احتمالا انبوهي از احساسات منفي روبرو خواهيم شد. كه اگر قادر به كنترل آن‌ها نباشيم؛ ما را افسرده خواهند كرد. افسردگي ناشي از جدايي در بسياري از افراد رخ خواهد داد. ولي به طور معمول در زنان شايع تر است. البته اين نكته را در نظر بگيريد كه زنان بيشتر احساسات خود را بروز خواهند داد. با اين حال افسردگي را در برهه اي از زندگي تجربه خواهند كرد. احتمالا اين نوع از افسردگي چون علت مشخصي دارد؛ فرايد شناسايي و درمان آن آسان تر خواهد بود.

علل بروز افسردگي بعد از جدايي

معمولا به دليل آسيب ها و اتفاقاتي كه در رابطه تجربه مي‌كنند درگير احساسات مختلفي مي شوند. كه بعد از پايان رابطه خود را نشان مي‌دهند و با گذشت زمان تشديد مي شوند. عوامل زير در بروز افسردگي بعد از جدايي رابطه علت و معلولي دارند.

🟨 سرخوردگي و خشم فروخورده

يكي از دلايل بروز افسردگي بعد از جدايي، سرخوردگي است. گاهي افراد به دليل از خودگذشتگي و ايثاري كه در رابطه داشته اند؛ احساسات خود را ناديده گرفته و يا از آن فرار كرده اند. اما بعد از جدايي اين هيجانات مانند زخمي كهنه سر باز مي كند. و آنها خشم و احساسات خود را به شكل شديدتري تجربه مي‌كنند. در اين شرايط افراد مضطرب و بي قرار مي‌شوند. حتي گاهي از اين شرايط هراس دارند.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه واكنش مردان بعد از جدايي كليك كنيد.

🟪 ترس از آينده | افسردگي بعد از جدايي

در يك رابطه افراد با كمك يكديگر سعي در حل مشكلات و چالش ها دارند. با يكديگر همدلي و هم فكري مي‌كنند. و براي حل بحران يكديگر را كمك مي‌كنند. بعد از جدايي افراد مدام به اين فكر خواهند كرد كه آيا به تنهايي از پس مشكلات خود بر خواهند آمد؟ آيا مي‌توانند به تنهايي ادامه دهند؟ سوال هايي از اين قبيل فكر فرد را درگير خواهد كرد. و در مواردي او را مبتلا به نشخوار فكري مي‌كند. اگر در اين رابطه شما صاحب فرزندي نيز باشيد اين سوالات بيشتر خواهند شد. به همين دليل يكي از عوامل افسردگي بعد از جدايي، ترس از آينده است.

🟧 اعتماد به نفس خدشه دار شده

در جريان جدايي هميشه اختلافات و تعارضاتي وجود دارند. كه اعتماد به نفس و عزت نفس افراد را خدشه دار مي‌كنند. بعد از جدايي افراد احساس بي ارزشي و ناكارآمدي دارند. گاهي افسردگي بعد از جدايي به خاطر احساس شكست در اين رابطه به وجود مي‌آيد؛ كه كاملا طبيعي است. اما مقصر دانستن و سرزنش خود بي فايده است. و در يك رابطه هميشه دو نفر هستند كه كاملا بي نقص نيستند. اين خلاء عاطفي زندگي فرد را تا مدتي تحت تاثير قرار مي‌دهد، اما نبايد ادامه پيدا كند.

🟫 برهم خوردن نظم زندگي روزمره

شما در يك رابطه مسئوليت هايي داريد و انجام كارهايي به عهده شماست. بعد از جدايي به دليل پايان اين مسائل احتمالا تا مدتي در برنامه ريزي روزانه خود دچار اختلال مي‌شويد. حتي شايد گاهي فراموش كنيد كه اين رابطه به پايان رسيده است. همين مورد افكار شما را به هم مي‌ريزد و باعث بروز افسردگي بعد از جدايي مي‌شود. 

🟥 تلاش براي فراموشي | افسردگي بعد از جدايي

معمولا افراد بلافاصله بعد از جدايي، تلاش مي‌كنند تا همه چيز را فراموش كنند. اما اين فراموشي باشد، مرور خاطرات نيز افزايش مي‌يابد. توجه به اين نكته حائز اهميت است كه فراموشي به زمان نياز دارد. و هميشه موفقيت آميز نيست. خاطرات او بخشي از گذشته شماست و شايد هيچوقت از ياد شما نرود. بنابراين تلاش براي فراموشي، باعث افسردگي بعد از جدايي مي‌شود.

⬛ غرور آسيب ديده

هر كدام از ما در ارتباطاتمان حد و مرزهايي داريم. اما در روابط عاطفي اين مرزها به كمترين حد خود رسيده و ما بيش از هر زمان خود واقعي مان را نشان طرف مقابل مي‌دهيم. در اين روابط فرد غرور خود را كنار گذاشته و خالص ترين احساساتش را به رخ معشوق كشيده است. با ياد آوري مرزهاي كمرنگ شده افسردگي بعد از جدايي شدت يافته و فرد دائم خود را سرزنش مي‌كند.

علائم افسردگي بعد از جدايي چيست؟

افسردگي بعد از جدايي علائمي مشابه با انواع ديگر افسردگي دارد. اما اغلب كوتاه مدت تر از افسردگي هاي ديگر است. احساس نا اميدي، درماندگي، خستگي، كمبود انرژي، اختلال در خواب و ميل جنسي، اختلال در اشتها، اضطراب و حتي كناره گيري فرد از اطرافيان از علائم اين نوع افسردگي هستند. معمولا افسردگي در افراد مختلف با علائم متفاوتي بروز مي‌كند. اما تجربه هاي زندگي افراد و ميزان تاب آوري آنها در شدت نشانه ها تاثير گذار هستند. 

راهكارهايي براي درمان افسردگي بعد از جدايي

بر اساس مطالعات، افسردگي بعد از جدايي كوتاه مدت است. و مانند يك بحران عمل مي‌كند. اما به هر حال بايد به دنبال درمان بود و نشانه ها را جدي گرفت. با نشانه هاي افسردگي بعد از جدايي روبرو شويد و از علائم فرار نكنيد.

📌هدف گزاري | افسردگي بعد از جدايي

يكي از راهكارهاي رفع افسردگي بعد از جدايي، هدف گذاري است. براي زندگي خود هدف هاي كوچك و كوتاه مدت قرار دهيد. اهدافي كه قابل دستيابي باشند و خود را مجبور به تلاش كنيد. فعاليت از نظر اجتماعي و شغلي به شما كمك بزرگي خواهد كرد. هدف ها به زندگي معنا مي‌دهند و ذهن شما را درگير خود مي‌كنند. اين روش از فكر شما به شريك گذشته جلوگيري مي‌كند.

📌مهارت جديد ياد بگيريد

آموختن مهارت هاي جديد براي رفع افسردگي بعد از جدايي و افزايش اعتماد به نفس كار آمد است. حس ارزشمندي به شما القا مي‌كند. روبرويي با چالش هاي جديد و غير منتطره در اين دوران براي شما احتمالا دشوار خواهد بود. اما به تدريج شما را به زندگي عادي بر مي‌گرداند.

📌معاشرت با دوستان | افسردگي ناشي از جدايي

اطرافيان در درمان افسردگي بعد از جدايي بسيار موثر خواهند بود. بيشتر از قبل با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانيد. اين احتمال نيز وجود دارد كه به خاطر جدايي مورد سرزنش قرار بگيريد. يا مجبور به صحبت در مورد آن شيد. اما معاشرت با ديگران عضو جدايي ناپذير در زندگي خواهد بود كه در بسياري از موارد كمك كننده است.

📌ورزش

يكي از موثرترين درمان هاي افسردگي بعد از جدايي، فعاليت ورزشي است. علاوه بر تنظيم هورمون ها و سلامت جسماني، حس شادماني و انگيزه را به وجود مي‌آورد. و شما را فعال نگه مي‌دارد.

📌مراجعه به روانشناس

مشاوره و مصرف دارو، هميشه جزو درمان هاي ثابت افسردگي بعد از جدايي هستند. مراجعه به يك روانشناس يا روانپزشك قدم بزرگي در مسير بهبودي است. درمان هاي شناختي-رفتاري، روش هاي تن آرامي، مراقبه و روان درماني از روش هاي درمان افسردگي هستند.

متخصصين براي تسريع درمان و دريافت نتيجه دلخواه علل ريشه اي اين مسائل را نيز بررسي مي‎كنند.

سخن پاياني

بعد از رابطه، تغييراتي دائمي در زندگي افراد ايجاد مي‌شود. اين تغييرات گاهي باعث رشد فردي و پيشرفت شما در زندگي مي‌شود. تغييرات خلقي و رواني براي مدتي عادي است. اما اجازه ندهيد كه اين حالات ادامه دار شوند. از يك متخصص كمك بگيريد و در انجام تمرينات استمرار داشته باشد.

متخصص به شما كمك مي‎كند كه مدت زيادي در سوگ ناشي از جدايي نمانيد. خيلي اوقات عدم درمان موجب باقي ماندن افسردگي بعد از جدايي با گذشت سال ها خواهد بود. پس با يافتن متخصصي مجرب به اين وضعيت پايان دهيد. براي اين منظور كافي است با درمانگران با تجربه و مجرب مجموعه ذهن نو تماس بگيريد. شما اين خدمات را به صورت تلفني، آنلاين و حضوري مي توانيد دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي بعد از جدايي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

تستي براي تشخيص افسردگي جدايي وجود دارد؟

به طور كلي براي تشخيص افسردگي آزمون هايي وجود دارد و به طور مشخص براي اين نوع از افسردگي تستي وجود ندارد.

دوره نقاهت بعد از جدايي چقدر است؟

افراد واكنش هاي مختلفي نسبت به اين موضوع دارند. با توجه به سبك هاي دلبستگي و روحيات افراد اين مدت متفاوت خواهد بود.

درمان افسردگي بعد از جدايي چيست؟

روش هاي مختلفي براي درمان افسردگي وجود دارد. ورزش، روان درماني، پيداكردن معنا در زندگي و روش هايي كه در مقاله توضيح داده ايم؛ از راه هاي درماني افسردگي بعد از جدايي هستند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۵۴:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فحش دادن كودك اگر رفع نشود، در بزرگسالي عواقب بدي را به همراه خواهد داشت. همه ما حداقل يك بار با كودك بد دهن مواجهه شده ايم. چه فكري در ذهن شما نقش مي‌بندد؟ آيا به اين فكر نمي‌كنيد كه تربيت كودك اشتباه بوده؟ يا والدين كوتاهي كرده اند و زمان را صرف تربيت فرزندشان نكرده اند؟

 

براي همه اين سوال پيش مي‌آيد چرا يك كودك بايد بددهن باشد. دلايل زيادي در فحش دادن كودك دخيل هستند كه مهم ترين آن‌ها جلب توجه و الگو از والدين است. در اين شرايط توجه به كودك و تغيير رفتار خود را بايد اولويت قرار دهيد. زماني كه والدين در تربيت كودك كوتاهي كنند با چنين فاجعه اي روبرو مي‌شوند.

منبع: فحش دادن كودك | 8 راهكار بددهني كودك

فحش دادن كودك

اغلب افراد با كودك بددهن مواجهه شدند. حقيقت هيچ فردي نيز از فحش دادن كودك خوشش نمي‌آيد. شايد براي يك جلسه ديدار بامزه به نظر بيايد. اما برخورد مداوم با كودكي كه بددهن است، باعث اعصاب خوردي مي‌شود.

فحش دادن كودك نيز به دلايل مختلفي بستگي دارد. گاه كودك از همسالان خود ياد مي‌گيرد كه بايد بددهن باشد تا مورد توجه قرار بگيرد. والدين بددهن و ناسزا گو نيز از دلايل اصلي فحش دادن كودك هستند. براي رفع اين رفتار حتما از روانشناس كمك بگيريد. تا علت فحش دادن كودك ريشه يابي شود و براي آن راهكار ارائه دهد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

دلايل فحش دادن كودك

فحش دادن كودك به دلايل خاصي اتفاق مي‌افتد. اين دلايل شامل مواردي است كه در ادامه اشاره كرده ايم.

📌 جلب توجه ديگران

يكي از اصلي‌ترين دلايل فحش دادن كودك، جلب توجه ديگران است. يا نسبت به ديگران جلب توجه كنند، شروع به ناسزا گويي مي‌كنند. كودك علاقه دارد تا مورد جلب توجه ديگران قرار بگيرد. حتي كودك با مشاهده همسالاني كه با فحش توجه والدين را جلب مي‌كنند، شروع به ناسزاگويي مي‌كنند.

📌 عصبانيت و نااميدي

عصبانيت و نااميدي يكي از دلايل فحش دادن كودك است. كودك عصباني اگر مورد توجه قرار نگيرد و نيازهايش بر طرف نشود؛ شروع به ناسزا گويي مي‌كند. معمولا كودكان اگر با دعواي والدين روبرو شوند، آن٬ها را فحش مي‌دهند.

📌 تقليد از خانواده

يكي از دلايل فحش دادن كودك، تقليد از خانواده است. زماني كه يكي از واليدن از ناسزا استفاده كند، كودك نيز ياد مي‌گيرد كه مانند ناسزا بگويد. در واقع چيزي كه شنيده مي‌شود، تكرار مي‌كند. معمولا از فحش در ناراحتي، جلب توجه و واكنش ديگران استفاده مي‌كنند.

راهكار برخورد با فحش دادن كودك

فحش دادن كودك در برخي مواقع به دليل آموزش هاي اشتباه والدين است. زماني كه والدين دائم در حال ناسزاگويي باشند، كودك ياد مي‌گيرد كه بايد فحش دهد. اما براي رفع فحش دادن كودك، راهكارهايي را در اين بخش مقاله ارائه داده ايم.

🎀 دليل فحش دادن كودك را بررسي كنيد

اولين اقدام براي رفع فحش دادن كودك، بررسي دليل است. زماني كه كودك شروع به فحش مي‌كند. در مرحله اول از او بپرسيد كه چرا فحش مي‌دهد. اگر پاسخي براي اين سوال نداشت، حتما در موقعيت هاي مختلف او را زير نظر بگيريد و بررسي كنيد كه دليل فحش دادن چيست. و در چه شرايطي شروع به فحش دادن مي‌كند.

🎀 رفتار خود را تغيير دهيد

اگر فحش دادن كودك به دليل رفتار خانواده است. بايد براي تغيير اين رفتارها تلاش كنيد. كودكان از شما ياد مي‌گيرند و مانند شما رفتار مي‌كنند. اگر در دسته افرادي هستيد كه هر حرفي را با ناسزا و فحش تركيب مي‌كنيد. نبايد انتظار داشته باشيد كه كودك با ادبي تربيت كنيد. براي رفع بد دهني كودك حتما در رفتارتان تجديد نظر كنيد.

🎀 در رابطه با ارزش هاي خانواده صحبت كنيد

اگر فحش دادن كودك ادامه دار بود، حتما با او در رابطه با ارزش هاي خانواده سخن بگوييد. به او توضيح دهيد كه فحش در خانواده جايگاهي ندارد و نشان از بي ادبي توست. براي اعتراض و بيان مساله با آرامي و مودبانه صحبت كن. در صورت ناسزاگويي به كارهاي تو رسيدگي نمي‌شود.

🎀 نسب به بددهني كودك بي توجه باشيد

يكي از روش هاي رفع فحش دادن كودك، بي توجهي به آن است. اغلب افراد به فحش دادن كودك مي‌خندند. اما زماني اين فحش و ناسزا برايتان خنده دار به نظر نمي‌رسد كه مخاطب بددهني خودتان باشيد. براي اداي احترام بايد به كودك آموزش دهيد كه بددهني و فحش اصلا جالب نيست. بنابراين اگر قصد رفع اين مشكل را داريد، بي توجهه برخورد كنيد.

🎀 براي بددهني قوانين تعيين كنيد

فحش دادن كودك اگر با برخورد مناسب رفع نشود، تا بزرگسالي همراه كودك خواهد بود. اگر كه كودك بددهني داريد، حتما براي طرز صحبت او قوانين مشخص كنيد. بازي هاي جذاب مي‌توانند قوانين مناسبي تعيين كنند. مثلا اگر به فرزندتان پول تو جيبي مي‌دهيد. يك جعبه تهيه كنيد و با هر بار فحش بايد كل پول خود را داخل جعبه قرار دهد. در اين صورت براي از دست ندادن پول، كودك فحش را كم مي‌كند.

🎀 تنبيه مثبت داشته باشيد

اگر روش هاي ابتدايي براي رفع فحش دادن كودك به كار برده نشد. حتما از روش تنبيه مثبت استفاده كنيد. در اين روش اگر كودك عصباني شد و شروع به بددهني كرد، او را از خواسته ها يا كارهاي مورد علاقه محروم كنيد. در اين روش كودك براي عدم رهايي از خواسته هايش، بددهني را ترك مي‌كند.

🎀 براي ترك بددهني جوايز در نظر بگيريد

با كودك خود برنامه ريزي كنيد كه اگر طي مدت طولاني ناسزا نگويد، براي او جايزه تهيه مي‌كنيد. فحش دادن كودك عواقب بدي در بزرگسالي به همراه دارد. بنابراين بايد در همان كودكي رفع شود. 

🎀 كمك از روانشناس

فحش دادن كودك اتفاق خوشايندي نيست كه نگرانش نباشيد. جهت رفع اين مشكل حتما از روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان در اقدام اول دليل فحش دادن كودك را بررسي مي‌كنند. و سپس با روش هاي كاربردي بهترين راهكارها را استفاده مي‌كنند.

آيا توضيح معني فحش ها به كودك درست است؟

توضيج معني فحش دادن كودك تا زير 4 سال مناسب نيست. در اين سنين كودكان اطلاعات دقيقي از معني كلمات ندارند. بنابراين تنها به جمله “اين كلمه اصلا خوب نيست” اكتفا كنيد. اما در كودكان بالاي 4 سال با توضيح ساده اي مي‌توانيد معني فحش را توضيح دهيد.

كلام آخر

براي رفع هرچه بهتر فحش دادن كودك، از روانشناس كودك كمك بگيريد. شايد مشكل اصلي طرز رفتار و تربيت والدين است كه كودك را بددهن كرده است. در اين مواقع ابتدا روش رفتار و تربيتي شما اصلاح مي‌شود. و در اقدام دوم راهكارهايي براي ترك بددهني كودك ارائه مي‌شود. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه فحش دادن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۴:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

توجيه خيانت با راه هاي زيادي امكان پذير است. اما اين دلاليل قانع كننده نيستند. و در واقع هيچ توجيهي براي خيانت وجود ندارد. خيانت نه تنها زندگي مشترك شما را نابود مي‌كند بلكه عواقب فردي نيز براي شما و شريك تان خواهد داشت. شيوع اين موضوع باعث توجه بسياري از متخصصان به خيانت شده است. به تدريج توجيه خيانت باعث عادي سازي در جامعه امروزي شد. به شكلي كه ديگر افراد به فكر حل مشكلات به صورت ريشه اي نيستند. خيانت آسيب هاي زيادي وارد مي‌كند كه زندگي فرد را به سوي افسردگي سوق مي‌دهد. براي رهايي از مشكلات روحي، حتما از روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد.

 

توجيه خيانت

دليل آوردن براي خيانت مانند عذري بدتر از گناه است. و نه تنها اين موضوع را منطقي جلوه نمي‌دهد، بلكه باعث ناراحتي بيشتر مي‌شود. افراد هر چه بيشتر سعي مي‌كنند براي خيانت دليل بياورند، بيشتر از شريك خود دور مي‌شوند. خيانت در همه فرهنگ ها به دلايل مختلف رخ مي‌دهد ولي ميان مردان شايع تر است. در نتيجه توجيه خيانت در مردان نيز بيشتر است.

به جاي توجيه خيانت و چسباندن انگ به همسر، جدايي را انتخاب كنيد. افراد بسياري به دليل توجيه خيانت همسران خود به اختلالات اضطرابي و افسردگي مبتلا شده اند. در اين مقاله بيشترين دلايلي كه افراد براي خيانت ذكر مي‌كنند را توضيح مي‌دهيم؛ و دلايل آن را بررسي مي‌كنيم

اثر چراغ گازي در توجيه خيانت

در روانشناسي نظريه اي به اسم چراغ گازي وجود دارد كه براساس داستاني با اين مضمون، نامگذاري شده است. در اين داستان فرد با خاموش و روشن كردن مداوم چراغ هاي گازي به همسر خود اين حس را القا مي‌كند كه دچار توهم شده است. و از اين طريق خيانت خود را به همسرش توجيه مي‌كند. توجيه خيانت و دليل تراشي براي آن، به طرف مقابل احساس شك و ترديد در مورد احساسات خود را تحميل مي‌كند. حتي گاهي با توجه به اثر چراغ گازي، خيانت همسر خود را انكار مي‌كند.

دلايل رايج براي توجيه خيانت

افراد براي بازگشت به زندگي مشترك يا خوب جلوه دادن خود جلوي ديگران راه هاي مختلفي را امتحان مي‌كنند. اما معمولا بعد از توجيه خيانت يك طرف با انبوهي از سوالات تنها مي‌ماند كه بايد به تنهايي دنبال پاسخ آنها بگردد.

🔷 انتقام گرفتن | توجيه خيانت

يكي از دلايل توجيه خيانت، انتقام است. گاهي افراد تنها به اين دليل كه متوجه انتقام همسر خود شده اند؛ دست به انتقام مي‌زنند. به جاي صحبت در مورد اين موضوع و رفع علل آن يا مراجعه به يك مشاور، انتقام را انتخاب مي‌كنند. در اين مورد خيانت راهي براي قدرت نمايي است و هيچ توجيه ديگري ندارد.

🔶 نارضايتي از زندگي مشترك

شايع ترين علت توجيه خيانت، نارضايتي از زندگي مشترك و يا رابطه است. كه باز هم در اين مورد راه هاي زيادي براي حل تعارضات و مشكلات وجود دارد. مخصوصا وقتي سال هاي زيادي از رابطه مي‌گذرد، زندگي روزمره افراد را خسته مي‌كند. و اغلب اوقات فقط براي ارضاي حس كنجكاوي خيانت مي‌كنند. اما بعد از آن نيز به اين كار ادامه مي‌دهند. در واقع خيانت به يك عادت تبديل شده است.

🔷 تنوع طلبي | توجيه خيانت

تنوع طلبي، عاملي است كه افراد را از همان روز هاي اول رابطه، مجبور به خيانت مي‌كند. در اين شرايط حتي اگر شريك فرد بهترين هم باشد باز هم او را راضي نخواهد كرد و دنبال فرد ديگري خواهد بود. اما فرد خود را تنوع طلب نمي‌داند و براي توجيه خيانت بهانه هاي عجيب استفاده مي‌كند.

🔶 بي اعتنايي همسر

توجه به همسر و رابطه نيز از نكات موثر در مسئله توجيه خيانت است. قبل تر هم گفتيم كه خيانت هيچ توجيه اخلاقي ندارد. اما بعضي از رفتارها چاره اي جز خيانت براي افراد باقي نمي‌گذارد. احساس تنهايي و بي اهميتي با وجود همسر، يكي از شرايط سختي است كه شايد در رابطه به وجود آيد. رويا پردازي يا مقايسه رابطه خود با ديگران نيز از عللي است كه افراد را به خيانت مايل مي‌كند. افراد واكنش هاي مختلفي نسبت به مشكلات در زندگي مشترك دارند. اما برخي بدون امتحان راه هاي ديگر، خيانت را انتخاب مي‌كنند.

🔷 روابط سمي | توجيه خيانت

در روابط سمي كه طرفين مدام با يكديگر قهر و آشتي مي‌كنند. يا خشونت در رابطه ؛ بيشتر احتمال توجيه خيانت وجود دارد. زوجيني كه به اجبار با يكديگر ازدواج كرده اند نيز دسته ديگري از خيانت كنندگان قرار مي‌گيرند.

🔸 اشكال در رابطه جنسي

به گفته خود زوجين، آنها يكديگر را دوست دارند اما به دليل عدم تطابق ميل جنسي يا فانتزي ها، مجبور به ايجاد رابطه با شخص ديگري مي‌شوند. ورود نفر سوم به رابطه بدون رضايت ديگري، خيانت محسوب مي‌شود و توجيه خيانت در اين شرايط به هيچ وجه قابل قبول نيست.

عواقب خيانت | توجيه خيانت

حتي فكر به خيانت نيز معادل خيانت است. پس الكي توجيه خيانت نكنيد، هيچ چيز قابل قبول نيست. قطعا خيانت براي فرد و جامعه آثار منفي خواهد داشت. كه به تفضيل آنها خواهيم پرداخت. قبل از خيانت كمي بيشتر به پيامدهاي آن فكر كنيد. و اين نكته را در نظر بگيريد كه پيامد هاي خيانت تا مدت هاي زيادي بر رابطه شما سايه خواهد افكند. اين بخش مقاله را به عواقب خيانت اختصاص داده ايم.

🔵 بي اعتمادي و بدبيني همسر

مهم ترين و طبيعي ترين پيامد خيانت، بي اعتمادي است. حتي اگر فقط يكبار خيانت در رابطه اتفاق بي‌افتد؛ باز هم تا مدت زيادي شك و ترديد در رابطه وجود دارد. و زندگي شما را تحت تاثير قرار خواهد داد. خيانت ديد افراد را نسبت به همه چيز تغيير خواهد داد. بنابراين با رفتارهاي بد پي در پي و توجيه خيانت هيچ مسيري را براي بهبود رابطه انتخاب نخواهيد كرد.

🔵 دلسردي اطرافيان از شما

علاوه بر از دست رفتن اعتبار شغلي و اجتماعي، همه از فرد خيانت كار به عنوان يك فرد دروغگو ياد مي كنند. فرد خائن علاوه بر همسر، توسط خانواده نيز طرد مي‌شود. برچسب هايي كه جامعه به شما مي‌زند خيلي سخت تر از پايان يك رابطه عاطفي خواهد بود. و با هيچ توجيه خيانت بر طرف نخواهد شد. حتي مشاهده خيانت در يكي از اطرافيان امكان دارد ما را نسبت به شريك خود، بدبين تر كند.

🔵 آثار رواني

قطعا خيانت براي خود فرد و شريك او، آثار رواني بسياري دارد. اضطراب، افسردگي، بي اعتمادي و حتي همانند سازي با فرد خيانتكار از پيامد هاي رواني خيانت است. با هيچ توجيه خيانتي آثار رواني به جا مانده پاك نخواهد شد. گاهي مشكلات روان بر روي سلامت جسماني نيز ثاثير مي‌گذارد و باعث بروز علائم بدني مي‌شود.

🔵 تغييرات در ملاك هاي زندگي مشترك

بعد از تجربه خيانت، ملاك هاي شما براي ادامه رابطه يا حتي شروع رابطه ديگر متفاوت ‌خواهد شد. به مسائل جور ديگري نگاه مي‌كنيد و حساس تر مي‌شويد. به جاي فرار از مشكلات به دنبال راه حل مي‌گرديد و آنها را ناديده نمي‌گيريد. طبق مشاهدات، هيچ توجيه خيانتي تا به امروز باعث بهبود حال شخص مقابل نشده است. پيشگيري از خيانت

طبق آمارها در بسياري از موارد هيچ علت دقيقي براي خيانت وجود ندارد؛ حتي زوجين زندگي مشترك خوبي دارند. اما با توجه به عللي كه در بالا ذكر شد توجيه خيانت اتفاق مي‌افتد. مشكلات را كنار يكديگر حل كنيد و همدل باشيد. در همه حال صادق باشيد و  قبل از شروع رابطه از سلامت روان خود و همسرتان اطمينان حاصل كنيد. در بحران هاي زندگي مشترك، گفت و گو موثر را جايگزين مشاجره كنيد. حتما از يك مشاور كمك بگيريد و مهارت حل مسئله را بياموزيد. 

سخن پاياني

بعد از تجربه خيانت متوجه اشتباهات خود در رابطه نيز مي‌شويد. در اين شرايط بعد از گذراندن دوره نقاهت به دنبال راهكار باشيد و از قضاوت نترسيد. در اين مسير يك روانشناس مي‌تواند به شما كمك زيادي بكند. خيانت مانند يك بيماري، قابل درمان نيست. اما مي‌تواند بين اعضاي يك خانواده شايع شود. خيانت راه حل براي مشكلات نيست بلكه آنها را تشديد نيز مي‌كند. در روابط خود با ديگران متعهد باشيد و به اخلاق پايبند بمانيد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه توجيه خيانت مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد. 

سوالات متداول

شك به همسر بعد از خيانت طبيعي است؟

ايجاد حس بدبيني و بي اعتمادي نسبت به همسر بعد از خيانت يك واكنش طبيعي است. اما بعد از مدتي و با كمك يك مشاور رفع مي شود.

بعد از توجيه خيانت همسر بايد سكوت كنيم؟

خير، حتما در اين مورد حتما با شريك خود صحبت كنيد و علل آن را ريشه يابي كنيد.

مردان خيانتكار با توجيه خيانت چه احساسي دارند؟

معمولا افراد بعد از خيانت و ارضاي حس كنجكاوي از اين رفتار پشيمان مي‌شوند. و احساس گناه مي‌كنند. اما توانايي رهايي ندارند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۷:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

لكنت زبان كودكان يكي از اختلالاتي است كه مي‌تواند توانايي صحبت كردن آن‌ها را تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار داده و حتي باعث بروز مشكلات روحي مانند انزوا، افسردگي و اضطراب در كودك شود. لكنت زبان معمولاً خود را به شكل تكرار يك حرف يا صدا، كشيدن طولاني‌تر يك حرف، ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور اداي پرفشار برخي كلمات نشان مي‌دهد.

اين عارضه مي‌تواند در هر سني شروع شود اما در بيشتر مواقع سن شروع لكنت زبان كودكان ميان 2 تا 5 سالگي است. اگرچه بسياري از مواقع لكنت‌ها به‌خودي‌خود و در جريان رشد برطرف مي‌شوند بااين‌حال برخي اوقات نيز ممكن است اين ناتواني همراه كودك باقي بماند. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه فرزند شما يا هر يك از نزديكانتان داراي لكنت است اين موضوع را با يك متخصص روانشناسي كودك در ميان بگذاريد. 

منبع: لكنت زبان كودكان | علت لكنت زبان در كودك چيست؟

لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان اختلالي است كه توانايي صحبت كردن كودك را تحت تأثير قرار مي‌دهد. اين اختلال كه يكي از انواع اختلالات گفتاري مي‌باشد ممكن است در هر سني شروع شود اما بيشتر موارد مبتلابه لكنت در سنين 2 تا 5 سالگي اتفاق مي‌افتد و متأسفانه با رسيدن كودك به سن مدرسه شدت بيشتري پيدا مي‌كند.

كودكاني كه دچار لكنت هستند معمولاً بعضي صداها را در يك كلمه تكرار مي‌كنند و يا براي مدتي طولاني‌تر از معمول مي‌كشند. ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور بيان پرفشار برخي اصوات ازجمله نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان هستند.

يكي از مشكلاتي كه معمولاً به همراه لكنت بروز پيدا مي‌كند اين است كه كودك در حين صحبت كردن حركاتي مانند چشمك زدن، تكان دادن دست يا حركت دادن فك و لب‌ها را انجام مي‌دهد. اين موضوع ممكن است به اين خاطر ايجاد شود كه آن‌ها به‌طور تصادفي در يكي از دفعاتي كه دچار لكنت شده‌اند با انجام اين حركت توانسته‌اند مشكل خود را حل كنند و ازاين‌پس اين تصور اشتباه براي كودك ايجاد خواهد شد كه انجام اين حركات به رفع لكنت وي كمك مي‌كند.

با توجه به اينكه لكنت باعث بروز مشكلات روحي بسياري ازجمله از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا افسردگي و گوشه‌گيري در كودك مي‌شود بهتر است براي درمان اين مشكل از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

نشانه هاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان اختلالي است كه در بسياري از مواقع خود را به‌وضوح نشان خواهد داد و تشخيص وجود اين مشكل نياز به دقت چنداني ندارد. برخي از نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان موارد زير را دربرمي‌گيرد.

  • كودك به‌راحتي و روان صحبت نمي‌كند و اين باعث خواهد شد تا شما براي فهميدن منظور وي دچار مشكل شويد.
  • كودك براي فرار از بيان برخي كلمات دشوار منظور خود را با كلمات و جملات بيشتري بيان مي‌كند و اين باعث طولاني‌تر شدن صحبت وي مي‌شود.
  • ناتواني در صحبت كردن روان باعث مي‌شود كه كودك ميل كمتري به برقراري ارتباط داشته باشد و رفتارهاي انزوا گزيني در وي ديده مي‌شود.
  • كودك در حين صحبت كردن دچار وقفه مي‌شود و اين وقفه همراه با انقباض عضلاتي خواهد بود كه در صحبت كردن دخالت دارند.
  • واردكردن اصوات اضافي به كلمه
  • تكرار يا كشيدن يك حرف از كلمه

علت لكنت زبان كودكان

متخصصين تاكنون نتوانسته‌اند دلايل قطعي بروز لكنت زبان را مشخص كنند بااين‌حال فرضيات نشان مي‌دهد كه اختلال در بخش‌هايي از مغز مي‌تواند باعث لكنت زبان كودكان باشد به همين خاطر لكنت زبان يكي از اختلالات عصبي رشدي محسوب مي‌شود. همچنين پژوهش‌ها نشان‌دهنده اين موضوع است كه زمينه ژنتيكي مي‌تواند تا 5 برابر احتمال لكنت را افزايش دهد. برخلاف تصور بسياري از افراد، تحقيقات تا امروز به اين نتيجه نرسيده كه اضطراب مي‌تواند دليلي براي لكنت باشد اما يكي از مسائلي است كه تأثير بسياري در شدت لكنت دارد به اين صورت كه كودكان در شرايط اضطرابي لكنت بيشتري پيدا مي‌كنند.

 

پيامدهاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان علاوه بر اينكه مشكلاتي را براي تفهيم منظور كودك به ديگران ايجاد مي‌كند باعث خواهد شد تا كودك و همين‌طور والدين او مشكلات روحي بسياري را نيز تجربه كنند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. بهتر است براي جلوگيري از بروز اين مشكلات درصورتي‌كه فرزند يا هريك از نزديكان شما دچار لكنت شده براي درمان از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

🔻افسردگي كودك

لكنت زبان مي‌تواند باعث شود اطرافيان و به‌خصوص گروه همسالان كودك تمايلي به صحبت كردن با وي نداشته باشند. اين موضوع به‌تدريج باعث كناره‌گيري كودك از جمع شده و اين موضوع مي‌تواند موجب انزوا، احساس تنهايي و همين‌طور افسردگي در كودك باشد. همه ما نياز داريم تا با ديگران ارتباط برقرار كرده و با آن‌ها دادوستد عاطفي داشته باشيم؛ هنگامي‌كه اين شرايط براي كودك شما مهيا نباشد احتمال بروز آسيب‌هاي رواني افزايش پيدا خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است نسبت به برقراري ارتباط صحيح با كودكتان حساسيت داشته باشيد. براي اطلاع بيشتر درباره افسردگي در كودكان كليك كنيد.

🔻اضطراب كودك

لكنت زبان در كودكان باعث خواهد شد تا آن‌ها در شرايطي كه مي‌بايست با ديگران و به‌ويژه افراد جديد صحبت كنند ميزاني از اضطراب را تجربه نمايند. اضطراب مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي مانند بي‌ميلي به برقراري روابط اجتماعي در فرد شود و تأثيرات نامطلوبي را در شرايط روحي كودك باقي بگذارد.

🔻فشار رواني والدين

تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه بروز هرگونه ناتواني و بيماري در كودكان سلامت روان و كيفيت زندگي والدين آن‌ها را نيز تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. اين موضوع حتي مي‌تواند باعث بروز درگيري و اختلاف ميان والدين نيز باشد. در شرايطي كه چنين مشكلاتي براي شما نيز ايجاد شده بهتر است از يك مشاور خانواده براي حل مشكلات خود كمك بگيريد. 

🔻 اختلال در عملكرد كودك

لكنت زبان كودكان باعث مي شود آن ها در مدرسه و در انجام ساير امور روزمره شان دچار مشكل شوند. براي مثال آن ها در پرسش و پاسخ هاي كلاس شركت نمي كنند و يا معلمين براي كنترل وقت كلاس هم كه شده اجازه صحبت به آن ها را نمي‌دهند. اين وضعيت موجب بي ميلي هر چه بيشتر او به مطالب كلاس درس خواهد شد.

🔻 ناتواني در دوست يابي

همانطور كه گفتيم زبان و قدرت تكلم براي ارتباط با ديگران ضروري است. انسان به واسطه زبان شبكه هاي مختلف اجتماعي را به وجود مي‌آورد. لكنت زبان كودكان در واقعي مانعي در وصل شدن به اين شبكه هاي اجتماعي است. اين كودكان آگاهي لازم نسبت به لكنت خودشان را دارند. پس نه تنها ديگران بلكه خودشان نيز از گروه هاي همسالان فاصله مي‌گيرند. اين وضعيت موجب ناتواني آن ها در دوستيابي مي شود.

🔻انزوا و تنهايي

تداوم لكنت زبان كودكان موجب قطع ارتباط با دنياي بيرون و تنهايي هر چه بيشتر آن ها خواهد شد. مخصوصا اگر در خانواده هايي باشند كه هيچ توجهي به وضعيت رواني و رفتار كودك نشود. اين كودكان با آسيب هاي زيادي وارد نوجواني و جواني شده و در بزرگسالي همچنان در برقراري ارتباط مشكل دارند.

نحوه برخورد با لكنت زبان كودكان

نحوه برخورد والدين با لكنت زبان كودكان شان در بهبودي يا تشديد اين مشكل بسيار اهميت دارد. توجه داشته باشيد كه پيشرفت كودك شما در صحبت كردن موضوعي بسيار تدريجي است و نبود پيشرفت‌هاي چشمگير و ناگهاني نبايد شما را از تلاش براي بهبود شرايط كودك دلسرد كند. در كنار مراجعه به متخصصين روانشناسي كودك و گفتار درماني براي درمان لكنت زبان فرزندتان بهتر است به نكات زير نيز توجه داشته باشيد.

  • با آرامش به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و به او اجازه دهيد صحبت كند. هرگز از كودك نخواهيد سريع‌تر صحبت كند و يا براي روان حرف زدن تلاش كند.
  • هرگز پايان جملات كودك را بيان نكنيد؛ كلماتي را كه در بيانشان دچار لكنت مي‌شود به‌جاي او بيان نكنيد يا به كودك نگوييد منظورت اين بود كه……! اجازه بدهيد فرزندتان خودش منظورش را بيان كند.
  • به خاطر لكنت زبان با فرزندتان بدرفتاري نكنيد. از تحقير و سرزنش او خودداري كنيد و هرگز در حين صحبت لكنت يا تفاوت با ديگران را به روي او نياوريد.
  • مشتاقانه به صحبت‌هاي كودك گوش كنيد. فرزند شما تصور مي‌كند به دليل لكنت اطرافيان تمايلي به صحبت با او ندارند و اين موضوع مي‌تواند اعتمادبه‌نفس و سلامت روان وي را تحت تأثير قرار دهد. سعي كنيد با گوش دادن به حرف‌هاي فرزندتان اين تصور را در وي از بين ببريد.
  • كودكاني كه دچار لكنت زبان هستند معمولاً از ترس قضاوت شدن يا مورد تمسخر قرار گرفتن از اجتماع دوري مي‌كنند. بهتر است ملزومات روابط اجتماعي را براي فرزندتان فراهم كنيد و او را براي صحبت كردن و برقراري ارتباط تشويق نماييد.

سخن آخر

لكنت زبان كودكان تدريجي يا ناگهاني امكان تظاهر دارد. والدين بايد نسبت به اقدامات درماني هشيار باشه و در زمان درست براي از بين بردن اين مساله اقدام كنند. تداوم اين وضعيت كودك را در مدرسه، نزد دوستان و آشنايان دچار مشكلات ارتباطي مي‌كند. زبان انسان را از ساير موجودات جدا كرده و موجب تنوع بخشيدن به ارتباطات اجتماعي افراد مي‌شود. عدم بهره مندي درست از اين ابزار ذاتي، كودك را از ساير همسالان عقب انداخته و موجب منزوي شدن او خواهد شد.

بنابراين شما در صورت مشاهده حداقل 3 ماه لكنت زبان كودكان خود به متخصصين مراجعه نماييد. اگر نسبت به اين اختلال دچار شبهه هستيد، حداكثر تا 6 ماه نسبت به نشانه ها صبورانه رفتار كنيد. اما اگر همچنان علائم لكنت زبان ادامه داشت، حتما براي دريافت خدمات درمان به مراكز معتبر مراجعه نماييد.

خدمات ذهن نو براي لكنت زبان كودكان

مجموعه ذهن نو داراي كادري با سابقه در حوزه كودك و نوجوان اين امكان را فراهم كرده تا از هر كجاي كشور از طريق تماس تلفني يا آنلاين خدمات درماني ارائه دهد. درمانگران اين مجموعه همگي فارغ التحصيل از معتبرترين دانشگاه هاي كشور بوده و صلاحيت لازم براي از بين بردن لكنت زبان كودكان را دارند. همچنين خدمات اين مجموعه به صورت حضوري براي ساكنين تهران و اطراف قابل ارائه است. براي دريافت اين خدمات كافي با شماره هاي درج شده تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه لكنت زبان كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

لكنت كودكان در چه سنيني ايجاد مي‌شود؟

لكنت ممكن است در هر سني شروع شود بااين‌حال به‌طور ميانگين شروع اين اختلال در فاصله سنين 2 تا 5 سالگي خواهد بود.

آيا لكنت كودك قابل‌درمان است؟

بله؛ با كمك گرفتن از گفتاردرماني مي‌توان تا حد زيادي مشكل لكنت كودك را برطرف كرد.

لكنت چه مشكلاتي را براي كودك ايجاد خواهد كرد؟

اضطراب از برقراري ارتباط به‌ويژه با افراد غريبه، ميل به‌ تنهايي و انزوا گزيني و همين طور افسردگي كودك ازجمله مشكلاتي هستند كه به دنبال لكنت ايجاد مي‌شوند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۲:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان لكنت زبان در بزرگسالان موضوعي است كه شايد كمتر به آن توجه شده باشد. بسياري از بزرگ‌سالاني كه دچار لكنت هستند به اين موضوع به‌عنوان واقعيتي غيرقابل‌حل نگاه مي‌كنند و به دنبال راهكاري براي درمان آن نيستند. اگرچه درمان لكنت زبان در بزرگ‌سالان مي‌تواند تا حدودي دشوارتر از سنين كودكي باشد، اما مي‌توانيد با روش‌هاي درمان مختلف، وضعيت گفتار خود را تا حد زيادي بهبود ببخشيد. به‌طوركلي متخصصين معتقدند براي درمان لكنت مي‌بايست از دو دسته درمان‌هاي ضد اضطراب و همچنين گفتاردرماني استفاده كرد. كمك گرفتن از هردوي اين روش‌ها و همين‌طور تلاش فرد براي بهبود وضعيت صحبت كردن باعث خواهد شد كه مساله شما تا حد زيادي بهبود پيدا كند.

لكنت زبان در بزرگسالان

به طور قطعي مي توان گفت لكنت زبان در بزرگسالان ريشه در كودكي دارد. معمولا اين افراد لكنت زبان درمان نشده دارند و يا دچار بازگشت شده‌اند. از آن جا كه لكنت زبان در بزرگسالان ريشه در شيوه تفكر ما دارد، تداعي بعضي خاطرات مي‌تواند لكنت زبان در بزرگسالان را تشديد كند. در چنين شرايطي ممكن است لكنت خود به خود از بين برود. اما در برخي شرايط لكنت باقي مانده و نياز به درمان افزايش پيدا مي‌كند. در ادامه توضيحات كامل‌تري درباره نشانه‌ها، علل و درمان لكنت زبان در بزرگسالان پرداخته‌ايم.

نشانه هاي لكنت زبان در بزرگسالان

لكنت زبان در بزرگسالان اختلالي است كه باعث ايجاد دشواري در رواني كلام مي‌شود. اين افراد معمولاً در صحبت‌هاي خود يك حرف را چندين بار تكرار مي‌كنند و يا يك صدا را براي مدتي بيشتر از حالت عادي مي‌كشند. ادا كردن كلمات با فشار و يا ايجاد وقفه و قفل در صحبت كردن نيز از ديگر نشانه‌هاي لكنت هستند. لكنت در ميان كودكان 2 تا 6 ساله اختلال نسبتاً شايعي است، اما در بيشتر مواقع به‌تدريج و به‌صورت خودبه‌خود بهبود پيدا مي‌كند. بااين‌حال متأسفانه برخي افراد شانس بهبودي را از دست مي‌دهند و لكنت زبان تا سنين بزرگ‌سالي در آن‌ها باقي خواهد ماند. گاهي اوقات نيز ممكن است حوادثي نظير اضطراب‌هاي شديد باعث بروز اين اختلال در بزرگ‌سالي باشند.

علت لكنت زبان در بزرگسالان

به اعتقاد متخصصين روانشناسي لكنت زبان در بزرگسالان بيماري است كه بيش از هر چيز با اضطراب در ارتباط است. اضطراب‌ها علاوه بر اينكه مي‌توانند دليلي براي شروع لكنت زبان باشند به‌وسيله لكنت نيز شدت پيدا خواهند كرد. افرادي كه درگير لكنت مي‌شوند معمولاً ترس و نگراني بسياري از ايجاد لكنت در صحبت‌هايشان و قضاوت اطرافيان تجربه مي‌كنند.

به‌اين‌ترتيب اين موضوع تبديل به يك چرخه معيوب مي‌شود؛ لكنت باعث ايجاد اضطراب بيشتر در فرد شده و از سوي ديگر همان اضطراب باعث شدت يافتن بيماري يا مقاومت آن در برابر درمان خواهد شد. علاوه بر اضطراب پرهيز از صحبت در جمع، گوشه‌گيري و افسردگي از ديگر پيامدهايي هستند كه به دنبال لكنت براي فرد ايجاد خواهد شد. به همين خاطر بهتر است كه براي درمان آن اقدامات لازم را انجام دهيد.

نگاهي دقيق تر به لكنت زبان در بزرگسالان

براي درك هر چه بهتر ماهيت لكنت زبان در بزرگسالان به عكس بالا نگاه كنيد. در اين عكس كوه يخ به دو بخش روي آب و زير اب تقسيم شده است. ملوان ها فقط بخش روي آب را مي‌بينند، درست مانند كساني كه نمودهاي اختلالات زبان و گفتار را در بيان فرد ملاحظه مي‌كنند.

لكنت زبان در بزرگسالان بخش روي آب كوه يخ است. تكرارها، گيرها، اسپاسم عضلات، من من كردن ها همگي ظهر اختلال هستند. اغلب خانواده ها مشكل را تنها نحوه بيان كلمات مي‌دانند. در حالي كه از بخش مهم تر آن يعني قسمت زير آب كوه يخي بي اطلاع اند.

در بخش زيرين كوه يخي افكار و احساسات پنهان شده فرد هستند كه براي سال ها دفن شده اند. برخي از اين احساسات مخرب در اثر لكنت به وجود آمده اند و بخشي ديگر علت هاي اوليه اين مشكل بوده اند. هر چقدر بخش زيرين كوه بزرگ تر و سردتر باشد، درمان لكنت زبان در بزرگسالان نيز دشوارتر خواهدشد.

انواع روش هاي درمان لكنت زبان در بزرگسالان

زبان وسيله‌اي است كه از طريق آن با اجتماع ارتباط برقرار مي‌كنيم و بسياري از نيازهاي خود رابه اين وسيله برطرف مي‌كنيم. به همين خاطر افرادي كه دچار لكنت زبان مي‌شوند دشواري بسياري در بيان خواسته‌ها و برقراري ارتباط با ديگران تجربه مي‌كنند. اين دشواري‌ها باعث بروز مشكلات روحي ازجمله افسردگي و اضطراب خواهد شد.

به همين خاطر بايد براي درمان اقدام كنيد. درمان لكنت زبان در بزرگ‌سالان حتي اگر نتواند مشكل شما را به‌طور كامل حل كند، حداقل باعث كاهش شدت آن خواهد شد و اين موضوع مي‌تواند تأثير بسيار در بهبود ارتباطات شما داشته باشد.

به‌طوركلي درمان‌هايي كه براي لكنت زبان در بزرگ‌سالي مورداستفاده قرار مي‌گيرند به دو گروه گفتاردرماني و درمان‌هاي رواني تقسيم مي‌شوند. در طي جلسات گفتاردرماني سعي مي‌شود تا مشكلاتي كه در صحبت كردن فرد وجود دارد برطرف شود و در طي درمان‌هاي روحي براي از بين بردن اضطراب به‌عنوان دليل بروز لكنت و همين‌طور مشكلات روحي كه به دنبال لكنت ايجاد شده، تلاش مي‌شود. درصورتي‌كه شما يا هر يك از اطرافيانتان دچار لكنت هستيد، بهتر است براي درمان آن از متخصصين كمك بگيريد.

درمان قطعي لكنت زبان در بزرگسالان

افراد دچار لكنت زبان معمولاً در فرايند صحبت كردن نيز دچار مشكل هستند. اين افراد گاهي اوقات در تنظيم تنفس براي صحبت كردن يا ميزان فشاري كه مي‌بايست روي كلمات بگذارند مشكلاتي دارند كه گفتاردرمانگر سعي مي‌كند با استفاده از روش‌هاي مختلف اين مشكلات را برطرف كند. ازجمله روش‌هايي كه در جلسات گفتاردرماني مورداستفاده قرار مي‌گيرند به شرح زير است. 

1- كمك به روان‌تر شدن گفتار

در اين برنامه گفتاردرمانگر به فرد كمك خواهد كرد تا مشكل اصلي كه در صحبت  دارد را مشخص كند. براي مثال ممكن است اين مشكل مربوط به شرايط تنفس فرد و يا انقباض بيش‌ازحد عضلات باشد. در مرحله بعد در طي جلسات درماني، گفتاردرمانگر به بيمار كمك مي‌كند تا اين مشكلات را برطرف كند؛ در مرحله بعد فرد مي‌بايست آموخته‌هاي خود را هرچه بيشتر و در جريان صحبت در اجتماع مورداستفاده قرار دهد تا بتواند روان‌تر از قبل صحبت كند.

2- استفاده از وسايل الكترونيك

استفاده از وسايل الكترونيك تا حدودي مشابه روش تلاش براي روان‌تر شدن كلام است. اين دستگاه‌ها صحبت‌هاي شما را به همراه نقاط ضعفي كه در آن‌ها هست ضبط كرده و سپس براي شما پخش مي‌كنند. از اين طريق شما آگاهي بيشتري نسبت به وضعيت صحبت كردن خود پيدا خواهيد كرد و علاوه بر شناخت نقاط ضعف مي‌توانيد ميزان پيشرفت خود را نيز با آن‌ها بسنجيد.

3- روش‌هاي شكل‌دهي

در اين روش فرض بر اين است كه افراد داراي لكنت نمي‌توانند به‌طور كامل از اين مشكل خلاص شوند. به همين خاطر در اين روش تلاش مي‌شود تا رفتارهاي نامناسبي مثل اجتناب از صحبت كردن كه در كنار لكنت زبان وجود دارند را برطرف كنند و همين‌طور به فرد آموزش داده مي‌شود تا زماني كه دچار لكنت مي‌شود به‌جاي تلاش براي اداي كلمه، لحظه‌اي مكث كند و سپس سعي كند مجدداً كلمه را تكرار كند.

درمان لكنت زبان در بزرگسالان با رواندرماني

متخصصين معتقدند لكنت زبان در بزرگسالان يكي از اختلالاتي است كه ارتباط تنگاتنگي با مشكلات روحي و به‌ويژه اضطراب دارد. به همين خاطر در طي درمان اين اختلال از روش‌هاي روان‌درماني نيز حتما بايد استفاده شود. درمانگر با تكيه بر تكنيك هاي كاهش اضطراب و افزايش مهارت هاي فرد در بيان و كنترل هيجانات، اقدام به درمان لكنت زبان در بزرگسالان مي‌كند.

تاثير دارودرماني در درمان لكنت زبان بزرگسالان

اگرچه هيچ داروي مشخصي وجود ندارد كه بتواند لكنت زبان در بزرگسالان را به‌طوركلي برطرف كند بااين‌حال برخي از متخصصين در شرايطي كه احساس كنند شدت مشكلات روحي همراه با لكنت بيش از تحمل فرد است از داروهاي ضد اضطراب به‌عنوان بخشي از درمان استفاده مي‌كنند. اين داروها تنها به كاهش و كنترل نشانه ها در كوتاه مدت كمك مي‌كند. هرگز نمي‌توان از آن ها به عنوان درمان قطعي و يا بلند مدت استفاده كرد. بنابراين جلسات درمان با روانشناسان را جدي گرفته و تا زمان رفع كامل اين مشكل اميد خود را از دست ندهيد.

درمان‌هاي روانشناختي

در طي جلسات روان‌درماني متخصص به فرد كمك مي‌كند تا باورهاي منفي و مشكلاتي نظير ضعف اعتمادبه‌نفس يا تمايل به گوشه‌گيري كه به دنبال لكنت ايجاد شده و همين‌طور اضطرابي كه باعث بروز اين مشكل شده را شناسايي كرده و براي درمان آن‌ها به فرد كمك كند.

نقش اطرافيان در درمان لكنت زبان در بزرگسالان

اطرافيان نقش بسياري در بهبود يا تشديد مشكلات بيماران دچار لكنت دارند. در اولين قدم براي كمك به اين افراد سعي كنيد با آرامش و صبوري به صحبت‌هاي آن‌ها گوش دهيد و هرگز نقص‌شان را به آن‌ها گوشزد نكنيد. به ميزاني كه فرد احساس كند شما از صحبت با وي خسته نشده‌ايد و به اين كار تمايل داريد او نيز با آرامش بيشتري با شما صحبت خواهد كرد؛ اين موضوع در كاهش لكنت زبان تأثير بسياري دارد.

سعي‌كنيد بادادن بازخوردهاي مثبت به فرد او را در ادامه روند بهبودي كمك كنيد. به خاطر داشته باشيد كه درمان لكنت فرايندي سخت و طولاني‌مدت است كه نياز به صبر بالايي دارد و به همين خاطر بازخوردهاي مثبت شما مي‌تواند تا حد زيادي در اين مسير تأثيرگذار باشد.

سخن آخر

لكنت زبان در بزرگسالان چندان شايع نيست. اگر اين اختلال ناشي از مشكلات جسماني و يا ضربه نباشد، با مراجعه به روانشناسان قابل درمان است. بهترين و سريع ترين روش هاي درمان لكنت زبان در بزرگسالان را شرح داديم. شما نيز اگر در اين زمينه دچار مشكل هستيد هر چه زودتر براي شروع دوره هاي درمان لكنت زبان در بزرگسالان اقدام نماييد. متخصصين پس از ارزيابي هاي اوليه تعداد جلسات مورد نياز را اعلام خواهند كرد. همكاري و خواست شما نيز در روند درمان تاثير به سزايي دارد. پس اگر با يك درمان مجرب در ارتباط باشيد بي شك لكنت زبان در بزرگسالان نيز از بين خواهد رفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان لكنت زبان در بزرگسالان مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني با شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

آيا لكنت زبان در بزرگ‌سالان قابل‌درمان است؟

بله، درمان لكنت زبان در بزرگ‌سالان بستگي به ميزان همكاري آن‌ها با درمانگر و تلاشي كه براي بهبودي نشان مي‌دهند دارد. بااين‌حال حتي اگر فرد به‌طور كامل درمان نشود شدت مشكلات وي تا حد زيادي كاهش پيدا مي‌كند.

چه دارويي براي برطرف كردن لكنت زبان وجود دارد؟

هيچ دارويي به‌طور خاص براي درمان لكنت زبان وجود ندارد اما برخي از متخصصين در طول فرايند درمان از داروهاي ضد اضطراب نيز استفاده مي‌كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۸:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بازي با نوزاد بسيار نقش مهمي در رشد او دارد. تكامل ذهني، جسمي و شناختي نوزاد در بازي به وجود مي‌آيد. حتي كودك از طريق كنجكاوي و بازي، مهارت هاي اجتماعي و گفتاري خود را به كار مي‌گيرد. براي بازي‌با نوزاد نياز به اسباب بازي هاي خاص نيست. بهترين انتخاب براي بازي با نوزاد خود خانواده هستند. در بازي با نوزاد تعامل با شما برقرار مي‌شود. كه براي والد و فرزند سرگرم كننده است. بنابراين بايد اهميت زيادي به بازي هاي دوران نوزادي بدهيد. رشد كودك به اين بازي ها وابسته است. جهت آشنايي با انواع بازي‌ مناسب براي نوزاد از روانشناس كودك كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: بازي با نوزاد | 17 نوع بازي با نوزاد

 

بازي با نوزاد

همانطور كه در مقدمه از اهميت بالاي بازي با نوزاد آشنا شده ايد. آشنايي با انوع بازي ها در نوزادان از بدو تولد باعث رشد بهتر كودك مي‌شود. با بازي هاي متفاوت كودك آموزش مي‌بيند كه چگونه بايد از مهارت هاي حركتي، جسمي، حسي و شناختي خود استفاده كند. حتي بازي ها به بهبود اين مهارت ها كمك مي‌كنند. اين نكته را به خاطر بسپاريد كه هيچ زماني براي بازي با نوزاد دير نيست. هر زمان كه كودك نيازمند بازي بود، مشتاقانه با او ارتباط برقرار كنيد. بازي هاي زيادي نيز براي برقراري ارتباط با نوزادان وجود دارد كه در اين مقاله راجع به تمام آنها توضيح داده ايم.

اهميت بازي با نوزاد

 

بازي با نوزاد به دليل رشد و كسب مهارت هاي مختلف، از اهميت بالايي برخوردار است. بازي با‌نوزاد به قدري حائز اهميت است كه در ادامه توضيح داده ايم.

▪ در بازي با نوزاد، كودك ياد مي‌گيرد كه راجع به دنياي اطراف خود ارتباط برقرار كند.

▪ بازي با نوزاد به تكامل مغز او كمك مي‌كند. مخصوصا اگر از بازي هاي هوشي براي نوزادان استفاده مي‌كنيد. حتي بازي با‌نوزاد روند تكامل عمومي بدن نوزاد را تقويت مي‌كند. در نهايت روند يادگيري او بهتر مي‌شود.

▪ صحبت در نوزادان با بازي بهبود مي‌شود. صحب با نوزاد نيز نوعي بازي است كه او را به سمت صحبت مشتاق مي‌كند.

▪ بازي با نوزاد به والد و كودك كمك مي‌كند. تا به شناخت بيشتري نسبت به يكديگر برسند. زماني كه مشغول بازي با كودك مي‌شويد، به شما اعتماد مي‌كند و وابستگي به تدريج پيش مي‌آيد. در واقع بازي ها باعث تقويت پيوند بين والد و فرزند مي‌شود.

▪ در بازي با نوزاد به راحتي متوجه شخصيت و خلق نوزاد خواهيد شد. كه فرزندتان شخصيت خشن دارد يا آرام.

بازي با نوزاد از چه سني اهميت دارد؟

 

بازي با نوزاد از ابتداي تولد حائز اهميت است. براي تقويت هوش، مهارت ها و حس هاي نوزاد بايد از بدو تولد بازي را آغاز كنيد. بازي صرفا نيازمند اسباب بازي نيست. گاه با رفتارهاي خود نيز مي‌توانيد با كودك ارتباط برقرار كنيد.

بازي با نوزاد 3 ماهه نيز در جهت دريافت اشياء و اسباب بازي است. كودكان در اين دوره سني معمولا جذب صدا و بوهاي مختلف مي‌شوند. اما بازي با‌نوزاد در هر ماهي كه باشد دير نيست. براي تقويت هوش كودك حتما با او بازي كنيد. در بخش انواع بازي با نوزاد، بازي نوزادان را بر اساس سن دسته بندي كرده ايمانواع بازي با نوزاد در سنين مختلف

 

بازي با نوزاد در رده هاي سني متفاوت فرق دارد. به همين دليل والدين بايد به گروه سني فرزندشان توجه نمايند. نوزاد در هر هفته و در هر ماه دچار تغييرات زيادي مي شود. اين تغييرات نحوه برقراري ارتباط با او را متفاوت مي‌كند. بنابراين شما در هر ماه بازي هاي متفاوتي خواهيد داشت. در ادامه بازي هاي مناسب را براي هر ماه به تفكيك آورده ايم.

بازي با‌نوزاد از بدو تولد

نوزادان در بدو تولد محيط اطراف خود را مشاهده مي‌كنند. اما هنوز بينايي كاملي ندارند و فقط فاصله 20 -25 سانتي متري را مشاهده مي‌كنند. در اين زمان جهت تقويت چشم و شناسايي صداها بايد بازي با نوزاد صورت بگيرد كه در ادامه انواع بازي با‌نوزاد در اين سنين را توضيح داده ايم.

🎀 گفت و گوي كودكانه

از ديگر روش هاي بازي با نوزادان، گفت و گوي كودكانه است. زماني كه از بدو تولد با نوزاد ارتباط برقرار كنيد، نوزاد تلاش مي‌كند تا صداهاي اطراف خود را درك كند. هم چنين سعي در برقراري ارتباط با ديگران مي‌كند. ادا، صداهاي مختلف، گفت و گو و … باعث تحريك كنجكاوري نوزاد مي‌شود.

🎀 دالي موشه

نوزادان تازه متولد شده معمولا بازي دالي موشه را دوست دارند. بازي با نوزاد از نوع دالي موشه هيچ وقت قديمي نمي‌شود. براي اين بازي بايد صورت خود را پشت دستان يا پارچه قايم كنيد. اسم نوزاد را صدا بزنيد و جلب توجه كنيد. نوزاد در اين شرايط صداي شما را تشخيص مي‌دهد و در جستجوي منبع صدا مي‌شتابد. زماني كه نوزاد متوجه حضور شما شد او را بغل و تشويق كنيد.

🎀 بازي با جغجغه

يكي از انواع بازي با نوزاد در بدو تولد، بازي با جغجغه است. معمولا اين وسايل بازي رنگ هاي متفاوتي دارند و صداهايي از خود توليد مي‌كنند؛ كه باعث لذت نوزاد مي‌شود. تكان شديد جغجغه باعث اذيت مي‌شود. براي بازي اين وسيله را به انگشت نوزاد ببنديد تا با تكان هاي آن مواجهه شود. حتي خودتان مي‌توانيد به آرامي جغجغه را تكان دهيد تا نوزاد با حركت چشم ها آن را دنبال كند.

🎀 تحريك حواس لامسه

از ديگر بازي با نوزاد كه باعث تقويت حس لامسه مي‌شود، تحريك و لمس است. در اين شرايط بايد نوزاد را در مقابل لمس قرار دهيد. اجازه دهيد هر چيزي را احساس كند. بطري شير خود را لمس كند تا به درك درستي از شناخت برسد.

🎀 بيرون بردن نوزاد

براي بازي با نوزاد هميشه لزومي ندارد كه براي او اسباب بازي تهيه كنيد. نوزاد را به پارك ببريد يا براي پياده روي او را همراه خودتان ببريد. مشاهده اطرافيان و بيرون از خانه براي روحيه نوزاد فوق العاده است.

🎀 معرفي وسايل جديد

بازي با نوزاد حتي براي آموزش ضروري است. در اين سنين نوزاد علاقه دارد تا چيزهاي جديد را بشناسد. در اين روش سعي كنيد نوزاد را كمك كنيد تا وسايل جديد را شناسايي كند. حتي خود شما نيز بايد براي معرفي اشياء جديد پيش قديم شويد.

بازي با نوزاد 1 تا 2 ماهه

 

با گذشت 1 ماه پس از تولد، بازي با نوزاد باعث آشنايي او با محيط اطراف شده است. حال زمان مناسبي براي افزايش ارتباط كلامي است. در اين بخش مقاله بازي با‌نوزاد 1 تا 2 ماهه را معرفي كرده ايم.

🎀 عروسك انگشستي

براي تهيه عروسك انگشتي جهت بازي با نوزاد، بايد عروسك ها را داخل انگشت قرار دهيد و به آرامي دانه به دانه آنها را به نوزاد نشان دهيد. صبور باشيد تا نوزاد تك به تك چهره ها را مشاهده كند. براي هر عروسك نام ساده انتخاب كنيد. قابل ذكر است كه بازي بايد به شيوه اي باشد تا نوزاد از گفت و گو لذت ببرد.

🎀 تامي تايم

خوابيدن روي شكم يا تامي تايم يك روش بازي با نوزاد است. طبق نظرا پزشكان، هر روز زماني را بايد براي تامي تايم در نظر بگيريد. اما اين بازي را از پزشك جويا شويد تا خطراتي به دنبال نداشته باشد.

🎀 لوله گفتار

از ديگر روش هاي بازي با نوزاد، لوله گفتار است. با كمك لوله مقوايي دستمال كاغذي يا هر لوله بي خطري، ابتداي لوله را به لب خود بچسبانيد و انتهاي لوله را روي گوش نوزاد قرار دهيد. حالا به آرامي صحبت كنيد. تن صداي خود را پايين و بالا كنيد تا جلب توجه شكل بگيرد.

🎀 شركت در دورهمي ها

بازي با نوزاد براي رشد و كسب مهارت ها شكل مي‌گيرد. بنابراين براي تقويت ارتباط نوزاد، او را به بيرون از خانه برده و اجازه ملاقات دهيد. در مهماني ها شركت كنيد تا صداهاي مختلف را بشنود و با چهره هاي جديد روبرو شود.

🎀 ماساژ

مورد علاقه ترين بازي با نوزاد، ماساژ است. براي ماساژ تمامي لباس هاي نوزاد به غير از پوشك را در بياوريد. اتاق را گرم كنيد و به آرامي ماساژ را آغاز كنيد. ماساژ كمر و شانه ها باع ثقويت عضلات نوزاد مي‌شود. حتي مي‌توانيد حركت دوچرخه را به آرامي پياده كنيد.

بازي با نوزاد 2 تا 3 ماهه

پس از 2 ماهگي نوزاد به خوبي مهارت هاي شنوايي و بينايي خود را تقويت كرده است. حال نوبت به تقويت فعاليت هاي ديگر است. كه در ادامه بازي با نوزاد 2 تا 3 ماهه را توضيح داده ايم.

🎀 بازي بوها

در بازي با نوزاد بايد حس بويايي را تقويت كنيد. در اين روش مواد غذايي بو دار مانند گل ها، شيريني، ادويه را داخل ظرف قرار دهيد. سپس زير بيني نوزاد قرار دهيد تا مشاهده كنيد نوزاد نسبت به چه بويي علاقه نشان داده است يا بالعكس.

🎀 بازي هواپيما

در اين بازي با نوزاد، والدين بايد به پشت روي زمين دراز بكشند. سپس پاهاي خود را بالا ببرند و نوزاد را به شكم روي پاهاي خود قرار دهند. اين بازي به تقويت مهارت هاي حركتي نوزاد كمك مي‌كند.

🎀 آواز خواني

از ديگر انواع بازي با نوزاد در اين سنين، آواز خواني است. در اين روش والدين بايد آواز بخوانند تا توجه نوزاد جلب شود. حتي مي‌توانيد به مكالمه بپردازيد اما تن صداي خود را بالا و پايين كنيد.

🎀 مچاله كردن كاغذ

براي بازي با نوزاد مي‌توانيد از روش مچاله كاغذ استفاده كنيد. در اين ماه ها نوزاد به صداها واكنش نشان مي‌دهد. انواع موسيقي، صداي اجاق گاز، زنگ تلفن و … باعث تحريك نوزاد مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك كليك كنيد.

🎀 بازي حسي

يكي از روش هاي بازي با نوزاد، استفاده از بازي هاي حسي است. در اين روش به تخت نوزاد آويز هاي رنگي بچسبانيد. كودك را به آرامي قلقلك دهيد. تماس پوست به پوست را انجام دهيد و به روي نوزاد لبخند بزنيد. قسمت هاي مختلف بدن نوزاد را لمس كنيد و صدا در بياوريد.

🎀 بازي حركتي

بازي با نوزاد از نوع حركتي نيز از اهميت بالايي برخوردار است. در اين روش بايد نوزاد را تاب دهيد. دستانش را بگيريد. پاهايش را تكان دهيد و حركاتي انجام دهيد كه موجب حركت او مي‌شود.

كلام آخر

به تدريج ايده هاي جديدي براي بازي با نوزاد پيشنهاد مي‌شود. اين بازي ها براي تقويت و رشد نوزادان صورت مي‌گيرد. حتما براي رشد نوزاد بايد روش هاي مناسبي را انتخاب كنيد. كه روانشناس بهترين راهنما براي بازي با نوزاد است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بازي با نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۷:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ابراز همدردي با اطرافيان چندان هم كه به نظر مي رسد؛ آسان نيست. براي همه ما شرايط ابراز‌ همدردي پيش آمده است. اما آيا چقدر در اين كار موفق بوده ايم؟ ابزار همدردي آدابي دارد كه اگر رعايت نكنيم حتي ممكن است به طرف مقابل آسيب بيشتري بزنيم يا او را برنجانيم.

بسيار افرادي هستند كه علاقه به همدردي و كمك دارند. اما توانايي ابراز ندارد. مثلا برخي افراد در صورت همدردي با كسي كه عزيزش را از دست داده است مي‌گويند “عمرش را كرده بود، ناراحت نباش”! اين افراد دوست دارند به ديگران كمك كنند اما نمي‌توانند. در اين مقاله سعي كرده ايم نحوه ابراز همدردي را به روش روانشناسي توضيح دهيم.

منبع: ابراز همدردي | 6 نكته مهم در ابراز همدردي

ابراز همدردي

ابراز همدردي حالتي است كه در آن سعي مي‌كنيم به اطرافيان خود نشان دهيم كه كنارشان هستيم؛ و در شرايط سخت كمكشان مي‌كنيم. اين رفتار باعث دلگرمي فردي است كه در شرايط سخت قرار دارد. دلداري و همدلي با افراد شايد عملا كمك شايان به آنان نكند، اما حداقل باعث كاهش احساسات منفي در مقابله با چالش ها مي‌شود.

همدردي به معناي خود را جاي ديگري گذاشتن است. مخصوصا زماني كه احساساتي مانند احساسات يك فرد گذرانده ايد و قصد رفع رنج هاي او را داريد. در واقع ابراز همدردي يك روش موثر در كاهش درد و رنج فرد مقابل است. در ابراز‌همدردي سعي كنيد نمونه هايي از شرايط خود كه مشابه با شرايط فرد است مثال بزنيد. براي مثال: من ميدونم و درك مي‌كنم كه مرگ عزيز سخت است و … .

سير ابراز همدردي به چه شيوه اي است؟

همانطور كه گفته شد، همدردي فرايند نيازمند به نزديكي و صميميت است. كه شامل 4 سير مي‌باشد. براي اينكه ابراز همدردي را به خوبي درك كنيد، در ادامه به طور كامل بر اساس ترتيب توضيح داده ايم.

1️⃣ دلسوزي: مرحله اول ابراز همدردي، دلسوزي است. به اين معنا كه من از رنج و ناراحتي تو آگاهم.

2️⃣ همدلي: همدلي مرحله دوم ابراز‌همدردي است. به معناي اين كه من به ناراحتي هاي تو اهميت مي‌دهم.

3️⃣ همدردي: مرحله سوم، همدردي است. همانطور كه گفته شد همدردي به معناي درك و حس رنج فرد است.

4️⃣ غمخواري: مرحله آخر، غمخواري است. منظور از شفقت يا غمخواري، كمك به كاهش درد و رنج است.

روش هاي مختلف ابراز همدردي

ابراز همدردي روش هاي مختلفي دارد. اما در قدم اول توجه داشته باشيد كه قصد همدردري با چه فردي را داريم. حتي بايد به شرايط روحي خودمان نيز توجه داشته باشيم. زماني كه حال روحي مناسبي نداشته باشيم، اجازه همدردي با ديگران را نبايد به خود بدهيم. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي مختلف ابراز همدردي توضيح داده ايم.

📌 قضاوت كردن ممنوع

اصول ابراز همدردي، عدم قضاوت ديگران است. زماني كه قصد همدردي با ديگران را داريد بايد از قضاوت بپرهيزيد. به هيچ عنوان فرد ناراحت را مقصر تلقي نكنيد. حتي اگر اشتباه از خود فرد باشد، به جاي قضاوت بايد مورد راهنمايي قرار بگيرد.

📌 ابراز همدردي به معناي نصيحت نيست

معمولا افراد وقتي شخصي را مي‌بينند كه احتياج به كمك دارد؛ شروع به نصيحت مي‌كنند. و شروع به مثال زني از زندگي خود براي فرد مي‌كنند. اما شرايط زندگي هر فرد با ديگري متفاوت است، و كسي كه در شرايط بدي قرار دارد به نصايح شما اهميتي نمي‌دهد. بنابراين اين موضوع را ياد بگيريد كه ابراز همدردي هرگز به معناي نصيحت نيست.

📌 شنونده خوبي باشيد | نحوه ابراز همدردي

از روش هاي مهم و اساسي ابراز همدردي، گوش شنوا است. فرد غمگين و ناراحت در جستجوي شخصي است كه به حرف هاي آنان بدون سرزنش گوش بدهد. مهم نيست اگر كاري از دستتان بر نمي آيد يا حرفي براي گفتن نداريد. فقط سعي كنيد با دقت به صحبت هاي فرد گوش بدهيد.

📌 تماس فيزيكي

اگر فردي كه به كمك احتياج دارد از نزديكان شماست؛ او را در آغوش بگيريد. و اجازه به بيان احساسات دهيد. در هنگام مكالمه دست او را بگيريد و به او اطمينان عدم تنها دهيد. بنابراين به خاطر داشته باشيد؛ كه تماس فيزيكي نوعي ابراز همدردي مي‌باشد.

📌 هديه | نحوه ابراز‌همدردي

دريافت هديه هميشه افراد را خوشحال مي‌كند. در شرايط سخت يكي از راه هاي موثر مي‌تواند هديه باشد. كادو يا هديه در ابراز همدردي نشان از احترام و اهميت به شخص است. با اين كار ارزشمند احساس خوبي را در فرد زنده خواهيد كرد.

📌 احساس گناه ندهيد

براي ابراز همدردي از جملات “تو بايد قوي باشي”، “اونا به تو احتياج دارن”، “به خانواده ات فكر كردي؟” و … استفاده نكنيد. اين جملات نه تنها به فرد كمكي نمي‌كند، بلكه فقط به او عذاب وجدان مي‌دهد. با رفتارهاي خود و در مكالمات نشان دهيد كه فرد احساسات مهمي را از خود بروز مي‌دهد. و با هر نوع هيجاناتي او را قبول داريد. در تمامي مواقع، غم يا مشكل او را كوچك و بي اهميت جلوه ندهيد.

📌 با احساسات شوخي نكنيد

جهت ابراز همدردي، هرگز با احساسات افراد شوخي نكنيد. خنداندن يا يادآوري خاطرات شيرين گذشته بد نيست. اما اگر هنگام بيان احساسات فرد، به شوخي بپردازيد؛ علاوه بر بروز بيشتر احساسات با بي اعتمادي نيز روبرو خواهيد شد.

نكات مهم در ابراز همدردي

حتي اگر امكان حضور فيزيكي شما در كنار فرد غمگين وجود ندارد، با روش هاي ديگر كنار او باشيد. ارسال پيام محبت آميز و احوال پرسي را جدي بگيريد. يا با سفارش خوراكي ها و هداياي مختلف، اهميت حالش را يادآوري كنيد. در اين بحش مقاله به نكاتي اشاره كرده ايم كه در ابراز همدردي لازم است.

🔷 با اعتقادات كاري نداشته باشيد | نحوه ابراز همدردي

در ابراز همدردي به هيچ وجه با اعتقادات فرد كلنجار نرويد. اعتقادات هر فرد جزو شخصي ترين مسائل زندگي اوست. پس در اين مورد از او سوال نپرسيد و راهكار هاي كلي تري به او پيشنهاد دهيد. از رفتارهايي مانند مثال روبرو بپرهيزيد “توكل كن، راه حل هاي زيادي براي رفع مشكل با دعا پيدا مي‌كني “

🔷 به طور مستقيم احساسات او را بپرسيد

ابراز همدردي يعني حس او را واضح و صريح بپرسيد! كه به چه چيزي فكر مي‌كند؟ سعي در بيان موضوعات به صورت مخفي و در لفافه نكنيد. اين كار باعث گيجي و عدم ارتباط راحت با شما مي‌شود.

🔷 كمك گرفتن از درمانگر

اگر شخص راضي به صحبت يا ملاقات با شما نشد؛ مراجعه به درمانگر را به او پيشنهاد دهيد. مشاوران راه هاي بيشتري براي ابراز همدردي به شيوه درست مي‌شناسند. شايد صحبت با يك غريبه براي شخص آسان تر باشد.

🔷عوض كردن بحث ممنوع

وقتي او با شما از مشكل يا احساساتش صحبت مي‌كند؛ بحث را عوض يا حواسش را پرت نكنيد. در عوض اجازه مكالمه با اطمينان خاطر دهيد. حتي رفتارتان بايد باعث ايجاد اين تفكر شود كه او را ناديد نمي‌گيريد. لطفا در راستاي ابراز همدردي، تعويض بحث صورت نگيرد.

🔷 در دسترس باشيد | نحوه ابراز همدردي

براي ابراز همدردي بايد اطمينان دهيد كه هميشه گوش شنوا هستيد. و زمان احتياج به كمك روي شما حساب كند. پاسخ به زنگ ها و پيام هاي او به گذر از اين چالش كمك مي‌كند. 

🔷 صادق باشيد

بسياري از افراد ابراز همدردي را با تعارفات و ابراز احساسات الكي، اشتباه مي گيرند. حتي اگر فرد مقصر اشتباه باشد، باز هم حق را به او مي‌دهند. در چنين شرايطي سرزنش يا چشم پوشي اشتباه كار درستي نيست. در اين مورد بايد روراست بود و به او گفت كه براي جبران يا پذيرش اشتباه هنوز دير نشده است.

سخن پاياني

در ابراز همدردي با فردي ديگر شايد احساسات خودتان نيز جريحه دار شود. بنابراين چشم پوشي از خود و نشانه هاي اطرافيان را جدي بگيريد. و در كنار ابراز همدردي، مراجعه به يك روانشناس را يه فرد پيشنهاد دهيد. ابراز همدردي كار آساني نيست و شايد در اين مسير احساس سردرگمي كنيد. راهنمايي از يك متخصص به شما و اطرافيان جهت مديريت احساسات كمك مي‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ابراز همدردي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چگونه به فرد سوگوار دلداري دهيم؟

روش هاي زيادي براي دلداري و ابراز همدردي وجود دارد. ولي در شرايط سوگواري و از دست دادن يكي از عزيزان اين كار دشوار تر مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روش هاي ابراز همدردي از مقاله استفاده كنيد.

براي دلداري از چه كلماتي استفاده كنيم؟

▪ مكالمه آرام و ملايم
▪عدم قضاوت و سرزنش
▪  سوال در مورد احساسات به طور مستقيم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۱:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا از عوارض مصرف همزمان ترامادول و شيره آگاهي داريد؟ ترامادول و شيره مواد اعتيارآوري هستند كه مصرف هركدام از آن‌ها به تنهايي عوارض زيادي به همراه دارد. اما برخي مصرف كننده‌ها به دلايل متعددي اقدام به مصرف همزمان اين دو ماده مي‌كنند كه در اين شرايط عوارض مصرف بسيار شديدتر و جدي‌تر مي‌شود. به همين دليل ضروري است كه راهي براي ترك و درمان آن پيدا كرد. قطع مصرف و ترك ناگهاني، عوارض و پيامدهاي بسيار جدي به همراه دارد پس توصيه مي‌شود كه براي ترك، از يك متخصص در زمينه اعتياد كمك بگيريد.

منبع: مصرف همزمان ترامادول و شيره چه پيامدهايي دارد؟

ترامادول

ترامادول يك داروي شبه مخدر است كه در فرمولاسيون‌هاي مختلف دارويي از جمله قرص، قرص محلول، كپسول، قطره و آمپول در دوزهاي متفاوت موجود است. اين دارو مانند مواد اعتيارآور ديگر معمولاً براي دردهاي حاد استفاده مي‌شود. ترامادول يك داروي خوراكي است كه براي كمك به تسكين دردهاي مداوم و شديد مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مصرف همزمان ترامادول و مواد مخدر ديگر مانند ترياك، شيره، شيشه و… در مغز اثر منفي گذاشته و فعاليت‌هاي مغزي را متوقف مي‌كند.

شيره ترياك

علائم مصرف بيش از حد شيره زماني خود را نشان مي‌دهد كه مواد مخدر گيرنده‌هاي مغز را به طور كامل مسدود كرده و باعث كند شدن تنفس فرد شده و در نهايت متوقف شود. علائم جسماني اعتياد به شيره شامل كاهش وزن، اسهال، خارش پوست، درد مفاصل و عضلات، تهوع و استفراغ، سردرد، كوچك شدن مردمك چشم، تب و لرز، خستگي و… مي‌باشد. مصرف شيره علاوه بر علائم جسماني، داراي علائم روحي و رواني نيز مي‌باشد. علائم رواني اعتياد شامل كمبود انگيزه، حالت افسردگي، از دست دادن تمركز يا علاقه، گيجي، نوسانات خلقي يا تغييرات شديد رفتاري، اضطراب، گفتار آهسته يا گنگ و… مي‌باشد. 

مصرف همزمان ترامادول و شيره

قرص ترامادول بعد از مصرف با مواد مخدر ديگر مانند شيره به سرعت و بعد از نيم ساعت به طور كامل جذب بدن مي‌شود. معمولا مصرف كنندگان ترامادول را با مواد مخدر ديگر تركيب مي‌كنند تا مقدار دوز مواد مصرفي خود را افزايش دهند. در صورت مصرف دارو با مواد مخدر ديگر، خطر ايجاد اعتياد بيشتر است. به عنوان يك داروي ضد افسردگي، مخلوط ترامادول با الكل يا مواد مخدر ديگر، مي‌تواند بسيار خطرناك باشد. مخلوط كردن اين مواد مي‌تواند منجر به افسردگي تنفسي شود. همچنين خطر تشنج يا مصرف بيش از حد را نيز افزايش مي‌دهد.

 

عوارض مصرف همزمان ترامادول و شيره

مصرف بيش از حد ترامادول با مواد مخدر ديگر مانند شيره مي‌تواند باعث فشار خون بالا، تشنج ، كما و افسردگي تنفسي شود. يكي از عوارض نادر ولي خطرناك مصرف ترامادول با شيره، تشنج است. از عوارض ديگر مصرف اين مواد مي‌توان به سرگيجه، سردرد، خواب آلودگي، تهوع و استفراغ، يبوست، تعريق و خشكي دهان، مصرف مكرر مواد، مشكلات در روابط ناشي از مصرف مواد مخدر و استفاده غيرقابل كنترل از مواد اشاره كرد. 

عوارض مصرف ترامادول با مواد مخدر ديگر

ترامادول يك مسكن مخدراست و مصرف آن با مواد ديگر دردوزهاي زياد مي‌تواند خطرناك باشد. افرادي كه خماري شديدي دارند ممكن است دوزهاي بيشتري از دارو را نيز مصرف كنند كه اين كار آن‌ها را در معرض خطر بيشتري از عوارض جانبي جدي مانند تشنج و افسردگي تنفسي قرار مي‌دهد. ترامادول به عنوان يك سيستم عصبي مركزي، عملكرد ريه و قلب را كند مي‌كند. كساني كه دوزهاي بسيار زيادي از ترامادول مصرف مي‌كنند ممكن است تنفس‌شان به طور كامل متوقف شود و يك دوز بيش از حد كشنده را تجربه كنند. علائم مصرف بيش از حد ترامادول و مخدرهاي ديگر مي‌تواند شامل بيهوشي، كما، تشنج، مشكل تنفسي، فشار خون غير طبيعي، ضربان قلب آهسته، ضعف عضلات و… باشد.

درمان اعتياد به مصرف همزمان ترامادول و شيره

علائم ترك اعتياد به ترامادول و مواد مخدر ديگر مانند شيره در بعضي موارد مي‌تواند شديد و بسيار خطرناك باشد. سم زدايي و درمان با كمك پزشكي، ايمن‌ترين راه براي غلبه بر اعتياد به اين مواد مخدر است. براي كمك به فرايند بهبود يافتن و ترك اعتياد بايد يك برنامه درماني متناسب با نيازهاي فرد معتاد وجود داشته باشد. بهترين راه براي ترك اعتياد فرد معتاد به ترامادول و شيره اين است كه  به مراكز معتبر ترك اعتياد مراجعه كرده يا تحت درمان يك پزشك متخصص قراربگيرد.

روش‌هاي ترك اعتياد به مصرف همزمان ترامادول و شيره

اختلالات استفاده از مواد اعتيارآور را مي‌توان در دو مرحله برطرف كرد: مرحله اوليه كوتاه مدت ( ترك و سم زدايي) و مرحله طولاني مدت. هدف از مرحله كوتاه مدت درمان اوليه، از بين بردن اعتياد بيمار به روشي ايمن و كنترل شده است. مرحله طولاني مدت نيز با هدف جلوگيري از بازگشت دوباره به سمت مواد اعتيادآور انجام مي‌شود.

در حال حاضر بوپرنورفين ، متادون و نالتركسون سه گزينه درماني هستند كه معمولاً براي مديريت اختلالات استفاده از مواد اعتيادآور مثل ترامادول مورد استفاده قرار مي‌گيرند.  مصرف كنندگان ترامادول ممكن است علائم ترك را هنگام قطع مصرف دارو تجربه كنند. ترك مصرف همزمان ترامادول و شيره مي‌تواند باعث تحريك پذيري، افسردگي و علائم شبيه آنفولانزا شود. براي شروع درمان حتما از كمك متخخصان براي ترك اعتياد استفاده كنيد.

 

براي دريافت مشاوره تلفني ترك اعتياد در زمينه مصرف همزمان ترامادول و شيره مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

عوارض مصرف همزمان ترامادول با شيره چيست؟

مصرف بيش از حد ترامادول با مواد مخدر ديگر مانند شيره مي‌تواند باعث فشار خون بالا، تشنج ، كما و افسردگي تنفسي شود.

ترك اعتياد به مصرف همزمان ترامادول و شيره امكان پذير است؟

بله با استفاده از روش‌‌هاي مختلف زير نظر پزشك متخصص، مي‌توان اعتياد به ترامادول و شيره را ترك كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۷:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مصرف همزمان ترياك و حشيش از جمله انواع چندمصرفي در كشور است. چندمصرفي مواد مخدر به اين معناست كه فرد به‌صورت همزمان حداقل از دو ماده استفاده مي‌كند و يا در زمان‌هاي مختلف از انواع متفاوت داروهاي اعتيادآور بهره مي‌برد. مي‌توان گفت كه بسياري از معتادين به‌مرورزمان و بر اساس تجربه متوجه ويژگي‌هاي مواد مخدر مختلف مي‌شوند و ازاين‌رو گاهي اوقات آن‌ها را براي ايجاد لذت بيشتر و عوارض جانبي كمتر در كنار يكديگر استفاده مي‌كنند. اين موضوع باعث بروز اعتياد همزمان به چند ماده مي‌شود كه مصرف همزمان ترياك و حشيش يكي از آنان است. اين دو دارو به دليل تأثيرگذاري نسبتاً متضاد عوارض منفي بسياري را به همراه خواهد داشت و حتي مي‌تواند باعث بروز خطر مسموميت دارويي و مرگ در فرد بشود. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به مصرف همزمان ترياك و حشيش، دلايل، عوارض و درمان آن صحبت خواهيم كرد.

 

اعتياد به ترياك

ترياك قديمي‌ترين ماده مخدر شناخته‌شده توسط بشر است كه با تحريك مغز به افزايش ترشح مسكن‌هاي طبيعي باعث ايجاد احساس آرامش و لذت در فرد مي‌شود. تاكنون انواع بسياري از مواد مخدر از ترياك مشتق شده كه اصلي‌ترين آن‌ها مورفين است. به ترياك و تمامي مشتقات آن مواد افيوني يا اوپيوئيد گفته مي‌شود. احساس آرامش و لذتي كه به دنبال مصرف ترياك ايجاد مي‌شود تبديل به عاملي براي تمايل فرد به مصرف مجدد خواهد بود. بااين‌حال مصرف ترياك براي مدت نسبتاً كوتاهي باعث وابستگي جسمي و رواني در فرد مي‌شود و پس‌ازآن وي با هدف دوري از علائم نامطلوب روحي و جسمي همچون درد عضلاني، مصرف ترياك را ادامه خواهد داد. 

 

اعتياد به حشيش

حشيش يا بنگ يكي از قوي‌ترين داروها در دسته مواد توهم‌زا يا كانابيس‌ها است كه به‌صورت طبيعي و از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد. استفاده از اين ماده باعث بروز احساس شادماني و سرخوشي در فرد مي‌شود اما همان‌طور كه از نام مواد توهم‌زا پيداست استفاده از اين ماده مخدر مي‌تواند باعث بروز توهم يا بدبيني‌هاي پارانوئيد در فرد شود. ازجمله نشانه‌هاي اعتياد به حشيش مي‌توان به قرمزي چشم، پرخاشگري يا بدبيني و افزايش اشتها اشاره كرد.

 

مصرف همزمان ترياك و حشيش | چندمصرفي چيست و چه دلايلي دارد؟

چندمصرفي مواد مخدر كه به آن پلي دراگ نيز گفته مي‌شود يكي از حالت‌هاي نسبتاً نوظهور و درعين‌حال خطرناك استفاده از مواد مخدر است. در اين حالت فرد در يك‌زمان مشخص دو يا چند ماده مخدر را استفاده مي‌كند و يا در زمان‌هاي مختلف از انواع مواد مخدر استفاده مي‌نمايد. اين حالت معمولاً با دلايل مختلفي ايجاد مي‌شود كه ازجمله مهم‌ترين آن‌ها افزايش لذت و يا كاهش آثار نامطلوب هر يك از انواع مواد مخدر است. علاوه بر اين در شرايطي كه فرد به ماده مخدر خاصي دسترسي ندارد معمولاً از ساير داروهاي همين خانواده براي كاهش نشانه‌هاي ترك استفاده مي‌كند كه اين موضوع مي‌تواند باعث اعتياد به ماده جديد باشد. در كنار تمامي اين دلايل بايد به اين موضوع نيز اشاره كنيم كه معتادان معمولاً تمايل دارند تا انواع مختلفي از مواد مخدر را استفاده كنند و احساسات جسمي و رواني پس از مصرف آن‌ها را باهم مقايسه كنند. 

مجموع اين دلايل مي‌تواند باعث ايجاد چندمصرفي مواد مخدر شود. مصرف همزمان دو يا چند ماده مخدر باعث بروز آسيب‌هاي جدي در مغز فرد شده و علاوه بر اين فرايند ترك ماده مخدر را نيز دشوار و طولاني خواهد ساخت. همچنين مصرف همزمان چند ماده مخدر در كنار هم خطر بروز مسموميت دارويي يا اوردوز را نيز افزايش مي‌دهد.

دلايل مصرف همزمان ترياك و حشيش

براي مصرف همزمان ترياك و حشيش دلايل بسياري را مي‌توان با توجه به شرايط هريك از مصرف‌كنندگان در نظر گرفت؛ اما مهم‌ترين دلايل مصرف همزمان اين دو دارو را مي‌توان اين موارد دانست.

  • ترياك و حشيش از دو خانواده دارويي نسبتاً متضاد هستند و به همين خاطر مصرف آن‌ها در كنار هم مي‌تواند باعث كاهش آثار منفي هر يك از آن‌ها باشد. براي مثال استفاده از حشيش مي‌تواند رخوت و خواب‌آلودگي همراه با ترياك را از بين ببرد.
  • استفاده همزمان از اين دو دارو باعث كسب لذت بيشتري مي‌شود كه در مصرف هر يك از اين مواد به‌تنهايي يافت نمي‌شود.
  • استفاده از ترياك تا حدودي مهار رفتاري را كاهش مي‌دهد و مصرف‌كنندگان رفتارهايي را انجام مي‌دهند كه در حالت عادي ممكن است از انجام آن‌ها اجتناب كنند. درنتيجه احتمال مصرف حشيش يا هر ماده مخدر ديگر در زمان‌هايي كه فرد از ترياك استفاده كرده بيشتر خواهد شد؛ اين در حالي است كه استفاده از اين مواد وابستگي جسمي و رواني را به همراه خواهد داشت كه باعث اجبار فرد به ادامه مصرف مي‌شود.

عوارض مصرف همزمان ترياك و حشيش

همان‌طور كه گفته شد چندمصرفي مواد مخدر عوارض بسياري را به همراه خواهد داشت. يكي از اين عوارض، طولاني و سخت شدن فرايند ترك اعتياد است. افرادي كه به بيش از يك ماده اعتياد دارند براي ترك مواد مخدر مي‌بايست حتماً تحت نظر متخصصين ترك اعتياد قرار بگيرند و با زير نظر داشتن علائم جسماني فرد مراحل سم‌زدايي و بازپروري صورت بگيرد.

علاوه بر مشكلاتي كه در مسير ترك اعتياد پيش خواهد آمد استفاده همزمان از ترياك و حشيش به دليل تأثيرات متضادي كه در بدن فرد ايجاد مي‌كنند مي‌تواند باعث بروز آسيب‌هاي جدي در مغز شود كه ممكن است جبران آن‌ها دشوار يا حتي غيرممكن باشد.

با توجه به اينكه ترياك مهار رفتاري را در فرد كم مي‌كند، استفاده همزمان از ترياك و حشيش مي‌تواند باعث افزايش ميزان مصرف هريك از اين مواد شده و احتمال اوردوز يا مسموميت دارويي را افزايش مي‌دهد. علاوه بر آنچه گفته شد مي‌بايست به اين موضوع نيز اشاره كنيم كه به‌طوركلي اعتياد باعث بروز مشكلات بسياري در موقعيت مالي، اجتماعي، شغلي و تحصيلي فرد مي‌شود و اعتياد همزمان به چند ماده مخدر باعث چند برابر شدن اين آسيب‌ها خواهد شد.

درمان مصرف همزمان ترياك و حشيش

حشيش به‌طوركلي از خانواده مواد توهم‌زا است و به همين خاطر براي ترك اعتياد به اين ماده مخدر مي‌بايست در كنار مراحل سم‌زدايي از جلسات مشاوره و بازپروري نيز استفاده شود. همچنين مصرف همزمان ترياك و حشيش باعث بروز آسيب‌هاي جدي در عملكرد مغز فرد مي‌شود كه بررسي بروز اين آسيب‌ها و برنامه‌ريزي براي بهبود آن‌ها ازجمله اقداماتي است كه مي‌بايست زير نظر روانشناسان صورت بگيرد. از ديگر اقداماتي كه روانشناسان براي ترك اعتياد به مواد مخدر انجام مي‌دهند مي‌توان به اين موارد اشاره كرد.

  • ايجاد انگيزه در فرد براي شروع و ادامه جلسات ترك اعتياد و آموزش راهكارهايي براي كنترل وسوسه مصرف مجدد
  • بررسي احتمال بروز بيماري‌هاي روحي مثل افسردگي يا اضطراب به‌عنوان پيامدهاي ترك اعتياد و برنامه‌ريزي براي پيشگيري و يا درمان اين آسيب‌ها
  • كمك به فرد براي ريشه‌يابي علل گرايش به سمت سوءمصرف مواد مخدر و كمك به فرد براي از بين بردن اين دلايل
  • استفاده از جلسات گروه‌درماني باعث آشنايي فرد با اشخاصي خواهد شد كه شرايطي مشابه با وي داشته و همچنين هدف يكساني دارند
  • ايجاد جلسات خانواده‌درماني و كمك به فرد براي بهبود ارتباط با اعضاي خانواده و همچنين آموزش راهكارهايي به ساير اعضاي خانواده در ارتباط با شيوه‌هاي برخورد با فردي كه به‌تازگي استفاده از مواد مخدر را كنار گذاشته است.

براي دريافت مشاوره تلفني ترك اعتياد در زمينه اعتياد مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

سؤالات متداول

1. استفاده از جلسات مشاوره در ترك اعتياد به ترياك و حشيش چه اهميتي دارد؟

استفاده از اين دو ماده باعث خواهد شد كه عملكرد مغز با مشكلات جدي مواجه شود. روانشناسان در جلسات مشاوره ميزان اين آسيب‌ها و راه‌هاي بهبود آن را بررسي مي‌كنند. علاوه بر اين استفاده از حشيش تأثيرات رواني نامطلوب بسياري دارد كه براي بهبود آن‌ها مي‌بايست از جلسات بازپروري استفاده شود.

2. مصرف همزمان ترياك و حشيش چه عوارضي دارد؟

با توجه به اينكه اين دو دارو از دو خانواده مخالف هستند مصرف آن‌ها تأثيرات نامطلوبي را در عملكرد مغز فرد ايجاد مي‌كند. علاوه بر اين استفاده همزمان از ترياك و حشيش احتمال اوردوز را افزايش خواهد داد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۴۲:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مصرف همزمان شيشه و حشيش با چه خطراتي براي فرد همراه است؟ افراد معمولاً براي ايجاد لذت بيشتر به سراغ مصرف همزمان دو ماده مخدر مي‌روند. بااين‌حال مصرف همزمان در كنار لذت بيشتري كه ايجاد مي‌كند عوارض سوء بيشتري هم دارد و تأثيرات نامطلوبي كه در مغز مصرف‌كننده و ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي باقي مي‌گذارد، باعث ايجاد پيچيدگي و طولاني‌تر شدن دوره ترك نيز مي‌شود.

در كنار اين آثار، احتمال اوردوز و مسموميت با مواد مخدر نيز در اين حالت بيشتر است. با توجه به آنچه گفته شد بهتر است درصورتي‌كه شما يا يكي از نزديكانتان دچار اعتياد همزمان به چند ماده مخدر شده است براي شروع هرچه سريع‌تر درمان با يك متخصص اعتياد مشورت نماييد. درميان انواع مختلفي كه از چند مصرفي وجود دارد ما در اين مطلب راجع به مصرف همزمان شيشه و حشيش صحبت خواهيم كرد.

منبع: مصرف همزمان شيشه و حشيش چه آثاري دارد؟ 

شيشه چيست؟

ماده مخدر شيشه كه به دليل ظاهر كريستال مانندش به گلس يا كريستال نيز شهرت پيدا كرده است؛ يك ماده مخدر صنعتي است كه از مت‌آمفتامين توليد مي‌شود و با افزايش ترشح دوپامين از مغز باعث افزايش انرژي و سرخوشي در فرد مي‌گردد. مصرف شيشه باعث كاهش نياز فرد به خواب و در كنار آن افزايش تمركز مي‌شود و به همين خاطر دانشجويان يا شاغلين شيفت‌هاي شب معمولاً به مصرف اين ماده روي مي‌آورند. اعتياد به شيشه يكي از خطرناك‌ترين و درعين‌حال شايع‌ترين انواع اعتياد است. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد تست اعتياد به شيشه كليك كنيد.

از مهم‌ترين دلايل خطرناك بودن اعتياد به اين ماده اين است كه برخي افراد درصورت اقدام براي ترك آن افسردگي‌هاي شديدي را تجربه مي‌كنند و حتي ممكن است فرد ديگر نتواند به‌صورت طبيعي احساس لذت و شادماني را تجربه كند. به همين خاطر توصيه مي‌شود كه براي ترك اعتياد به شيشه در كنار درمان‌هاي فيزيولوژيك از جلسات مشاوره و روان‌درماني نيز استفاده شود. براي آشنايي بيشتر با عوارض اعتياد به شيشه كليك كنيد.

حشيش چيست؟

حشيش يكي از قديمي‌ترين انواع مواد مخدر كشف‌شده توسط بشر است كه از گذشته‌هاي دور براي ايجاد حالتي از خلسه يا لذت از آن استفاده مي‌شده است. اين ماده از صمغ يا شيره گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و به دليل خاصيت توهم‌زايي كه دارد در گروه مواد اعتيادآور يا كانابيس‌ها قرار مي‌گيرد.

متأسفانه و بر اساس آمار موجود در كشور اكثريت معتادان به حشيش در گروه سني 18 تا 30 سالگي قرار دارند و اين به معناي آن است كه والدين مي‌بايست دقت بسياري براي پيشگيري از اعتياد به حشيش در فرزندانشان داشته باشند و يا با مشاهده نشانه‌هاي مصرف اين ماده بلافاصله براي درمان اقدام نمايند.

دلايل مصرف همزمان شيشه و حشيش

دلايل بسياري براي مصرف همزمان شيشه و حشيش وجود دارد. اين دلايل مي‌تواند با توجه به شرايط هر يك از مصرف‌كنندگان متفاوت باشد. بااين‌حال برخي از مهم‌ترين دلايل تمايل به مصرف همزمان اين دو ماده شامل موارد زير است.

  • مصرف همزمان شيشه و حشيش با توجه به خاصيت تحريك‌كنندگي كه دارد باعث افزايش لذت و احساس سرخوشي در فرد مي‌شود درحالي‌كه مصرف هريك از اين مواد به‌تنهايي چنين احساسي را در فرد ايجاد نخواهد كرد.
  • با كاهش توليد و افزايش قيمت ماده مخدر شيشه بسياري از مصرف‌كنندگان اين ماده به سراغ حشيش يا ساير مواد اين دسته ازجمله گل و ماري‌جوانا تمايل پيدا كرده‌اند.
  • مصرف‌كنندگان مواد مخدر معمولاً نسبت به تجربه مواد مخدر جديد كنجكاو هستند و به همين خاطر ممكن است به دنبال استفاده از انواع مختلف مواد مخدر باشند.

عوارض مصرف همزمان شيشه و حشيش

مصرف همزمان شيشه و حشيش در كنار لذت‌هايي كه مي‌تواند به همراه داشته باشد عوارض ناخوشايندي را نيز ايجاد خواهد كرد. ازجمله اين عوارض اين است كه مصرف همزمان باعث دشواري فرايند ترك و طولاني‌تر شدن درمان مي‌گردد. علاوه بر اين مصرف همزمان باعث ايجاد لطمات فيزيولوژيكي جبران‌ناپذيري در مغز فرد مي‌شود. اوردوز يا مسموميت با مواد مخدر يكي ديگر از عوارض جدي مصرف همزمان شيشه و حشيش است. مصرف شيشه يا حشيش باعث خواهد شد كه فرد در حالتي از سرخوشي و لذت قرار داشته باشد كه مي‌تواند باعث مصرف بيش‌ازحد ماده ديگر شده و مسموميت يا حتي مرگ را به همراه داشته باشد.

درمان مصرف همزمان شيشه و حشيش

همان‌طور كه پيش‌تر گفته شد مصرف همزمان شيشه و حشيش باعث پيچيده و طولاني شدن فرايند درمان مي‌شود؛ به همين خاطر مراجعه زودهنگام به مراكز ترك اعتياد و اقدام براي درمان مي‌تواند يك عامل مهم باشد. با توجه به حساسيت درمان اعتياد به اين دو ماده بهتر است فرايند ترك زير نظر يك متخصص باتجربه و مورد اعتماد صورت بگيرد زيرا شرايط جسمي فرد و تغييرات وي مي‌بايست با دقت موردبررسي قرار بگيرد.

با توجه به اينكه شيشه و حشيش هردو از موادي هستند كه شرايط روحي فرد را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهند؛ مي‌بايست علاوه بر سم‌زدايي به انجام جلسات مشاوره و بازپروري نيز در فرايند درمان توجه ويژه‌اي شود. روانشناسان معتقدند بي‌توجهي جلسات مشاوره در دوران ترك اعتياد رابطه مستقيمي با شروع مصرف مجدد اين مواد خواهد داشت. با دريافت مشاوره ترك اعتياد به صورت تلفني در هر ساعت از روز مي‌توانيد با مشاور خود در ارتباط باشيد.

در جلسه درمان چه مي گذرد؟

  • بررسي آسيب‌هاي مغزي و رواني كه به دليل مصرف مواد مخدر ايجاد شده و كمك به فرد براي بهبود اين شرايط
  • ايجاد انگيزه در فرد براي ادامه روند ترك و جلوگيري از شروع مصرف مجدد
  • آموزش راهكارهايي به فرد براي مقاومت در برابر وسوسه مصرف مجدد
  • كمك به رفع مشكلاتي كه در شرايط اجتماعي، تحصيلي و شغلي فرد به دليل اعتياد ايجاد شده است
  • شناسايي دلايل اصلي گرايش فرد به سمت اعتياد و تلاش براي برطرف كردن اين دلايل
  • استفاده از جلسات گروه‌درماني براي آشنايي فرد با ساير درمان‌جوياني كه شرايط مشابه وي دارند و تبادل راهكارها و تجربيات ميان اين افراد. علاوه بر اين آشنايي با گروهي از افراد كه هدفي مشابه فرد دارند باعث افزايش انگيزه در بيمار خواهد شد.
  • استفاده از جلسات خانواده‌درماني و صحبت با خانواده براي آشنايي آن‌ها با نكاتي كه در برخورد با اين فرد مي‌بايست رعايت كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

1. چرا برخي از افراد به دنبال مصرف همزمان شيشه و حشيش هستند؟

دلايلي مثل تجربه لذت بيشتر و يا جايگزين كردن حشيش به‌جاي شيشه به دليل كاهش توليد و افزايش قيمت شيشه ازجمله مهم‌ترين دلايل استفاده همزمان از اين دو ماده است.

2. استفاده همزمان از شيشه و حشيش چه عوارضي دارد؟

استفاده از اين دو ماده مي‌تواند خطر افزايش مصرف و مسموميت دارويي را به همراه داشته باشد. علاوه بر اين بروز آسيب‌هاي فيزيولوژيكي در مغز و مشكل شدن فرايند ترم ازجمله ديگر عوارض اين مسئله هستند.

3. آيا اعتياد به شيشه و حشيش قابل درمان است؟

بله؛ بااين‌حال به دليل پيچيدگي درمان در مصرف همزمان بيش از يك ماده بهتر است كه براي درمان به مراكز ترك اعتياد مراجعه كنيد تا شرايط جسمي فرد توسط متخصصين تحت كنترل باشد و همچنين بهتر است از قطع ناگهاني مصرف خودداري شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۳۸:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی