مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اختلالات هذيان يكي از مشكلات رواني است؛ كه افراد مبتلا به آن نمي‌توانند واقعيت را از تصورات تشخيص دهند. آيا تا به حال اسم اختلالات هذيان به گوشتان خورده؟ اختلال هذياني در حقيقت نوعي روانپريشي است كه در طبقه بندي تخصصي اختلالات روانپزشكي در دسته اختلالات طيف اسكيزوفرنيا قرار مي‌گيرد. هذيان به هر گونه باور غلط مقاوم به استدلالي گفته‌مي‌شود كه تماس فرد را با واقعيت پيرامون كاهش مي‌دهد.

 

از جمله هذيان‌هاي رايج مي‌توان به خود بزرگ بيني، گزند و آسيب، حسادت و هذيان عشقي اشاره كرد. توجه داشته باشيد كه هر باور غلطي كه براي به چالش كشيده شدن مقاومت مي‌كند، دليل بر هذيان بودن آن نيست. بسياري از مواقع به اندازه يك تار مو بين حقيقت و هذيان فاصله هست كه هر كسي را مي‌تواند به اشتباه بياندازد. با بررسي دقيق و ارزيابي كامل مي‌توان وجود اين اختلال را تشخيص داد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات هذيان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: اختلالات هذيان و انواع هذيان ها

اختلالات هذيان

اختلالات هذيان در دسته هاي مختلفي قرار دارند. هذيان ها نشانه اصلي ابتلاي فرد به اختلال هذيان است. اين افراد باورهاي بسيار محكمي دارند كه واقعيت ندارند. اما اين موضوع هم بايد در نظر داشت كه همه هذيان ها غير اقع بينانه نيستند. گاهي شامل موقعيت هايي مانند فريب، مسموميت، تعقيب و توطئه چيني هستند. هذيان ها انواع مختلفي دارند و اغلب برداشت هاي اشتباه و غلط از يك موقعيت هستند.

كساني كه به اختلالات هذياني مبتلا هستند عملكرد عادي دارند و به گونه عجيب رفتار نمي‌كنند. اين اختلال در سنين ميانسالي تا پيري رخ مي‌دهد كه در خانم ها نيز بيشتر مشاهده مي‌شود. در اين مقاله به طور كل راجع به اين اختلالات توضيح داده‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر همراه ما باشيد.

آشنايي با اختلالات هذيان

اختلالات هذيان يكي از علائم اصلي دچار شدن به روانپريشي است كه باعث مي‌شود فرد تماس كمي با واقعيت پيرامون داشته باشد و بيشتر در دنياي ذهني خود به سر ببرد. متخصصان به هرگونه باور غلطي كه مقاومت بالايي نسبت به استدلال منطقي داشته باشد، هذيان مي‌گويند.

اختلالات هذيان در اختلالات مختلفي نظير اسكيزوفرنيا، اسكيزوافكتيو، اسكيزوفرني فرم و روانپريشي گذرا نيز مشاهده مي‌شوند؛ اما زماني كه بارزترين مشخصه يك اختلال روانپريشي تنها هذيان باشد و مشكلاتي نظير توهمات ديداري و شنيداري ديده نشوند. به طور اختصاصي تشخيص اختلال هذياني مطرح مي‌گردد.

علائم اختلالات هذيان

روانشناسان و روانپزشكان زماني تشخيص اختلالات هذيان را براي بيمار مطرح مي‌كنند كه علائم زير در او وجود داشته باشد:

🔻 وجود يك يا چند هذيان كه حداقل به مدت يك ماه تداوم مي‌يابند.

🔻 نبود ساير علائم روانپريشي مرتبط با اسكيزوفرنيا نظير توهم، گفتار آشفته، رفتار آشفته و علائم منفي

🔻جدا از هذيان و پيامدهاي آن بيمار در ساير جنبه هاي زندگي دچار اختلال عملكرد نمي‌شود و رفتارهاي عجيب و غريب يا غير عادي از خود نشان نمي‌دهد.

🔻 اگر بيمار مبتلا به افسردگي يا مانيا باشد، دوره‌هاي آن‌ها از اختلال هذياني كوتاه‌تر است.

🔻 علائم در اثر مصرف يك ماده يا دچار بودن به يك بيماري طبي اتفاق نيفتاده است.

انواع مختلف اختلالات هذيان

در آخرين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي براساس نوع هذياني كه بيشتر در ذهن فرد جريان دارد، انواع مختلفي از اختلالات هذياني را مشخص كرده‌اند كه شامل موارد زير است:

📌 هذيان عشقي يا اروتوماتيك

در اين اختلالات هذيان فرد به سختي باور دارد كه شخصي عاشق او شده است. و هر نشانه‌اي هرچند واضح كه اين موضوع را رد بكند را ناديده مي‌گيرد. در اين شرايط حتي اگر فرد مقابل به طور جدي بگويد كه هيچ علاقه‌اي به او ندارد بازهم دست از باور خود نمي‌كشد.

مبتلايان به اختلالات هذيان عشقي معمولا فكر مي‌كنند كسي از يك طبقه بالا يا داراي جايگاه اجتماعي خاص (مثل خواننده يا بازيگري) عاشقشان شده است. براي مثال شايد يك بيمار با اطمينان ادعا كند يكي از  مشاهير عاشقش شده است و نسبت به او تمايلات جنسي دارد. چرا كه در اجرايي به او نگاه مي‌كرد و يا حرف‌هايي كه مي‌زند درباره اوست.

📌 اختلال هذيان حسادت

هسته اصلي اين اختلالات هذيان بدبيني نسبت به همسر يا شريك عاطفي است. در واقع بيمار براساس دلايلي واهي به سختي اعتقاد دارد كه همسرش به او خيانت مي‌كند. اين موضوع مي‌تواند پيامدهاي جدي را در رابطه به همراه بياورد و حتي منجر به رفتارهاي خشونت آميز شود.

📌 هذيان خود بزرگ بيني

اين تشخيص زماني مطرح مي‌شود كه موضوع اصلي اختلالات هذيان فرد اعتقاد به يك توانايي نهفته، استعداد كشف نشده و اكتشافات بزرگ در خود باشد. كساني كه به هذيان بزرگ منشي مبتلا هستند در ظاهر اعتماد به نفس بالايي دارند و ادعاهايي در مورد توانايي‌هاي خود مي‌كنند كه با واقعيت موجود تناسبي ندارد.

📌 هذيان گزند و آسيب

در اختلالات هذيان گزند و آسيب موضوع اصلي هذيان‌هاي فرد اين است كه ديگران در حال توطئه چيني عليه او هستند. همچنين باورهايي نظير تحت تعقيب بودن، تمايل ديگران براي دارو خوراندن يا مسموم كردن او، مورد بدگويي و كلاهبرداري قرار گرفتن از جمله ديگر باورهاي رايج در اين بيماران هستند.

📌 هذيان هاي جسمي

در اين شرايط فرد اختلالات هذيان‌هايي را در مورد حواس و كاركردهاي بدني گزارش مي‌دهد. براي مثال ممكن است اعتقاد داشته باشد كه اندام‌هاي داخلي بدنش دچار يك مشكل حاد شده‌اند و هرچقدر كه دكتر و ساير متخصصين با دليل و مدرك اين موضوع را رد كنند بيمار حرف آن‌ها را قبول نمي‌كند.

📌 هذيان هاي مختلط

زماني كه بيمار هم زمان به چند مورد از اختلالات هذيان‌هايي كه تاكنون گفته شد مبتلا باشد. تشخيص اختلال هذياني از نوع مختلط مطرح مي‌شود. براي مثال در بسياري از موارد هذيان حسادت و گزند و آسيب هم زمان و در كنار هم رخ مي‌دهند.

📌 اختلال هذيان از نوع نامعين

اختلالات هذيان‌هاي نامعين به دسته‌اي از هذيان ها گفته مي‌شود. كه در هيچ يك از حالت‌هاي فوق نمي‌گنجند. براي مثال ممكن است فرد باور داشته باشد كه همه راجع به او حرف مي‌زنند بدون اينكه نگران يك گزند و آسيب باشد و يا از حسادت رنج ببرد. در اين شرايط تشخيص متخصص براي نوع اختلال هذياني از نوع نامعين خواهد بود.

علل بروز اختلالات هذيان

 

در سبب شناسي بروز اختلالات هذياني عوامل زيستي و روانشناختي مختلفي مطرح مي‌شود. براي مثال متخصصان در علم روانپزشكي بر اين باورند كه در همه اختلالات روانپريشي سطوح برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي در مغز نظير دوپامين نوسانات غيرعادي دارد و سيستم عصبي به ميزان افراطي به توليد اين انتقال دهنده‌ها مي‌پردازد. همچنين از نظر ساختاري نيز در در نواحي خاصي از مغز نظير عقده‌هاي قاعده‌اي تفاوت‌هايي ديده مي‌شود.

روانشناسان بر اين باورند كه در كنار فعل و انفعالات عصبي و شيميايي برخي مكانيسم‌هاي روانشناختي نيز نقش دارند. براي مثال افراد مبتلا هذيان بزرگ منشي اغلب به طور افراطي از مكانيسم دفاعي واكنش وارونه براي پوشاندن نقص‌هاي دروني و شخصيتي خود استفاده مي‌كنند. علاوه بر اين مكانيسم‌هايي نظير انكار و فرافكني نيز در مبتلايان به اختلالات هذياني بيش از ساير افراد ديده مي‌شود.

چگونگي درمان اختلالات هذيان

خط اول درمان براي انواع اختلالات طيف اسكيزوفرنيا از جمله اختلالات هذيان دريافت داروهاي آنتي سايكوتيك است كه سطوح انتقال دهنده‌هاي عصبي را به حالت نرمال برمي‌گرداند. با اين حال بررسي‌ها نشان مي‌دهد بيماراني كه در كنار دارو درماني به جلسات روان درماني با يك روانشناس هم مراجعه مي‌كنند به طور مضاعفي روند بهبودي را نشان مي‌دهند. براي دريافت روان درماني كليك كنيد.

روانشناسان در جلسات درماني ممكن است از رويكردهاي مختلفي براي كار با بيماران هذياني استفاده كنند. اگر شدت اختلال زياد باشد رويكردهاي رفتاري و حمايتي در اولويت قرار دارند. اما اگر فرد از نظر شناختي در سطح بالاتري قرار داشته باشد ممكن است رويكردهايي نظير شناختي رفتاري و روانپويشي نيز در دستور كار قرار بگيرند.

كلام آخر

اختلالات هذيان شامل موقعيت هايي است كه زندگي فرد را تحت تاثير مي‌دهد. در اين شرايط فرد به چيزهايي باور دارد كه در واقعيت وجود ندارد. افراد مبتلا به اين اختلال اطرافيان خود را مي‌ترسانند و همين رفتار آنها باعث دوري آنها از ديگران مي‌شود. بنابراين اگر فردي را در اطراف خود مي‌شناسيد كه به اختلالات هذيان مبتلا است، حتما كمك كنيد تا به روانشناس مراجعه كند. روانشناس و روانپزشكان به اين افراد كمك مي‌كنند تا روند بهبودي را پيش بگيرد و از بند اين باور ها رها شود. روان درماني و دارو درماني براي اين افراد الزامي است. دارو درماني براي كاهش نشانه ها و روان درماني براي بهبود وضعيت زندگي! مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات هذيان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

اختلال هذياني با اسكيزوفرني چه فرقي دارد؟

در اسكيزوفرني علائم روان پريشي ديگري نيز حضور دارند كه در اختلال هذياني ديده نمي‌شوند براي مثال توهم، گفتار آشفته، رفتار آشفته و علائم منفي در اين شرايط ديده نمي‌شوند. همچنين كاركرد فرد نيز به اندازه مبتلايان به اسكيزوفرني مختل نمي‌شود.

منبع: اختلالات هذيان و انواع هذيان ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۱۱:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ارتباط موفق يك بخش مهمي به نام گوش دادن فعال دارد. اما به طور كل به چهار اصل دسته بندي مي‌شود. ارتباطات زماني كه موفق باشد در تمامي مهارت ها مي‌توانيد پيشرفت كنيد. برقراري ارتباط در جلسات، برقراري ارتباط براي آموزش، ارتباط با جوامع و … زماني قابل تقدير و پيشرفت است كه شما ارتباط موفق را آموزش ببينيد و در تمامي جوانب از آن استفاده كنيد. ارتباط موفق چهار اصل و بلوك دارد كه شامل مخاطب، پيام، موقعيت و گوش دادن مي‌شود. در اين مقاله راجع به ارتباطات موفق و زمينه هاي مختلف آن توضيح داده ايم. براي آموزش جدي تر حتما از روانشناس كمك بگيريد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط موفق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: ارتباط موفق | 4 اصل در ارتباط موفق 

ارتباط موفق چيست؟

ارتباط موفق به معناي تعامل و برقراري ارتباط مناسب و البته قابل پيشرفت است. در اين زمينه حتما بايد چهار اصل را در نظر بگيريد. كه اين چهار اصل در زمينه مخاطب، پيام، موقعيت و گوش دادن فعال قرار دارد. يك رابطه خوب به راحتي باعث تغيير در زندگي شما مي‌شود. افرادي كه ارتباط موفق با ديگران دارند براي خود ارزش قائلند و اهداف خود را دنبال مي‌كنند. 

رابطه سالم، موقعيت اجتماعي مناسب و … همگي باعث پيشرفت افراد در حيطه هاي مختلف زندگي مي‌شود. زندگي مشترك، روابط كاري، روابط تحصيلي و … همگي مديون ارتباط موفق هستند. در اين مقاله راجع به روش هاي برقراري ارتباطات موفق توضيح داده ايم.

چهار اصل ارتباط موفق چيست؟

همانطور كه گفته شد، ارتباط موفق داراري چهار اصل است. در اين بخش مقاله راجع به اين اصول مهم توضيح داده ايم.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت هاي ارتباطي و اجتماعي كليك كنيد. 

🔴 مخاطب

اولين اصل ارتباط موفق، مخاطب است. اينكه چگونه رابطه برقرار كنيم؟ مخاطب چگونه تفكري دارد؟ بايد مورد بررسي قرار دهيم. مهم ترين بخش ارتباطات موفق، مخاطب است. بر اساس شخصيت و احساسات مخاطب بايد محتواي گفتگوي خود را تعيين كنيد. 

🔵 پيام در ارتباطات موفق

پيام، دومين اصل ارتباط موفق است. پيام ها را حتما بايد دسته بندي كنيد. اين پيام به منظور هماهنگي جلسه، اطلاع رساني، متقاعد سازي و … است. بايد پيام خود را مشخص كنيد و بهترين راه را ارتباط حضوري بدانيد.

🟢 موقعيت

موقعيت، سومين اصل در ارتباط موفق است. موقعيت به منزله مكان و زمان است. هر ارتباط بايد در زمان و مكان مناسبي رخ دهد. بر اساس ماهيت جلسه بايد موقعيت جلسه را مشخص كنيد. 

🟡 گوش دادن فعال در ارتباطات موفق

مهم ترين بخش ارتباط موفق، گوش دادن فعال است. زماني كه مخاطب خود را مي‌سنجيم، پيام مهمي را همراه با موقعيت مناسب ارسال مي‌كنيم، بايد منتظر صحبت هاي مخاطب باشيم. به زبان بدن مخاطب دقت كنيد كه كمك بسياري در دريافت صحبت هاي مخاطب خواهد داشت.

چگونه ارتباط موفق داشته باشيم؟

اگر قصد برقراري ارتباط موفق داريد، بايد به برخي از رفتارها و نكات توجه كنيد. توجه به نكات زير، راهكارهاي موفقيت را در روابط بين فردي افزايش مي‌دهد و باعث افزايش اطلاعات افراد مي‌شود. در اين بخش مقاله راجع به راهكارهاي ارتباطات موفق توضيح داده ايم.

📌 هرگز زبان بدن را دست كم نگيريد

براي ارتباط موفق بايد زبان بدن را آموزش ببينيد. تنها نبايد به ارتباط كلامي اكتفا كنيد، با زبان بدن آشنايي پيدا كنيد و به شناخت كافي برسيد. ارتباط چشمي با مخاطب بسيار حائز اهميت است. بايد حالت هاي چهره اي را آموزش ببينيد تا با احساسات و حالات افراد آشنا شويد. 

📌 براي آموزش همدلي تلاش كنيد | ارتباطات موفق

ارتباط موفق به منظور همدلي كردن است. نبايد افراد را ناديده بگيريد و به آنها بي توجه باشيد. نشان دهيد كه درك مقابلي از مخاطب داريد و بيشتر از هرچيزي او را درك مي‌كنيد. به احساسات و هيجانات مخاطب ارزش قائل شويد و همدلي خود را بروز دهيد. براي همدلي بهتر است كه احساسات و هيجانات را بشناسيد. تا به درك درستي در اين زمينه برسيد. 

📌 به شناخت مخاطب بپردازيد

براي اينكه كلام و ارتباط موفق بهتري داشته باشيد، بايد اطلاعات مناسبي از مخاطب داشته باشيد. در اين زمينه به درك درستي از مخاطب نيز خواهيد رسيد. اگر از احساسات، علايق، شخصيت و … خاطب اطلاع نداشته باشيد. درك درستي از او نيز نخواهيد داشت. و هم چنين رشته كلام از دست شما خارج خواهد شد. 

📌 مختصر و مفيد سخنراني كنيد | ارتباط موفق

براي ارتباط موفق لازم به پرگويي نيست. سخنراني مفيد و مختصري داشته باشيد. خلاصه گويي كنيد و اولويت هاي خود را قبل از سخنراني تعيين كنيد. از بيان حرف هاي اضافي و حاشيه جلوگيري كنيد. هرچه پيام طولاني تر باشد، اثر گذاري روي مخاطب كمتر خواهد شد. 

📌 از خدمات حرفه اي غافل نشويد

ارتباط موفق نياز به آموزش دايد. در صورتي كه خواهان آموزش هستيد نبايد از خدمات حرفه اي غافل شويد. براي آموزش مطالعه كنيد يا در كلاس هاي آموزش شركت كنيد. در صورتي كه ارتباطات موفق را به صورت حرفه اي آموزش ببينيد؛ در امور كاري، تحصيلي، شغلي و خانوادگي پيشرفت هاي چشمگيري خواهيد داشت. و در نهايت به موفقيت بيشتري دست خواهيد يافت. 

كلام آخر

براي ارتباط موفق حتما بايد با چهار اصل آن آشنا شويد. و بايد به برخي از نكات اصلي و مهارت توجه كنيد. براي برقراري ارتباطات موفق حتما انتظارات خود را كاهش دهيد، قضايا را شخصي كنيد، درخواست كمك كنيد و به شناخت احساسات بپردازيد. گاهي اوقات آموزش ارتباطات موفق به سادگي توجه به نكات نيست و نياز به آموزش حرفه اي دارد. جهت آموزش حرفه اي حتما از روانشناس و مشاورين متخصص كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط موفق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چهار اصل ارتباط موفق چيست؟

چهار اصل ارتباط موفق شامل مخاطب، پيام، موقعيت و گوش شنوا است.

منبع: ارتباط موفق | 4 اصل در ارتباط موفق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۴۵:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترك مواد توهم زا را مي‌توان يكي از سخت‌ترين انواع ترك دانست چراكه اين مواد تأثير بسياري بر فرايندهاي مغزي و ادراك فرد مي‌گذارند. به همين خاطر استفاده از جلسات مشاوره و بازپروري در فرايند ترك مواد توهم زا ضروري به نظر مي‌رسد. مواد توهم زا شامل انواع مختلفي از جمله ال اس دي، كتامين و قرص اكس مي‌باشد. اين مواد به دليل اينكه بسيار اعتيادآور هستند؛ علاوه بر اينكه مشكلات زيادي براي خود فرد ايجاد مي‌كنند؛ احتمالا براي اطرافيان نيز تهديد كننده هستند. بهتر است افراد اين مواد و عوارض جانبي آنها را شناسايي كرده و براي ترك آنها اقدام كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك مواد توهم زا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: ترك مواد توهم زا با سريع ترين روش هاي درمان

اهميت ترك مواد توهم زا

اعتياد به اين مواد باعث آسيب ديدن موقعيت اجتماعي، تحصيلي و شغلي فرد شده و حتي ارتباطات خانوادگي فرد را نيز تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. به همين خاطر تلاش براي ترك مواد توهم زا اهميت بسياري دارد. در اين مطلب راجع به انواع مواد توهم زا و چگونگي عملكرد آن‌ها صحبت خواهيم كرد و سپس روش‌ها و مراحل مختلفي كه براي ترك مواد توهم زا وجود دارد را با يكديگر بررسي مي‌كنيم.

📌مواد توهم زا و انواع آن

مواد توهم زا به گروهي از مواد مخدر گفته مي‌شود كه اگرچه وابستگي جسمي به همراه ندارند ولي باعث تغيير در شرايط ذهني و ادراكات فرد شده و احتمال بروز توهم را افزايش مي‌دهند. از معروف‌ترين انواع اين دسته از مواد مخدر مي‌توانيم به قرص اكس اشاره كنيم.

در ارتباط با دلايل استفاده از اين مواد بايد به اين نكته اشاره كنيم كه مواد توهم زا برخلاف ساير مواد اعتيادآور احساس لذت و سرخوشي را به همراه ندارند و تنها دليل تمايل فرد به مصرف آن‌ها تأثير قوي و خارق‌العاده‌اي است كه در ذهن فرد ايجاد مي‌كنند.

براي مثال در ارتباط با مصرف ال‌اس‌دي گفته مي‌شود كه اين ماده باعث هم‌آميزي حواس مي‌شود به اين معنا كه فرد ممكن است آنچه را مي‌شنود ببيند و يا بالعكس. اين مواد باعث افزايش وضوح رنگ‌ها و هوشياري فرد مي‌شوند و همان‌طور كه گفته شد تجربه اين شرايط انگيزه‌اي براي فرد خواهد بود كه مجدداً از اين مواد استفاده كند. ازجمله انواع مواد توهم زا مي‌توان به ال‌اس‌دي، قرص اكس، فن سيكليدين و كتامين اشاره كرد. ترك مواد توهم زا از هر نوعي با هم مشابه هستند.

طبق تحقيقات بسياري از مصرف كنندگان توهم زاها نوجوانان و جوانان هستند و اين به آن معناست كه خانواده‌ها مي‌بايست توجه ويژه‌اي نسبت به ابتلاي فرزندانشان به نشانه هاي اعتياد و ترك مواد توهم زا داشته باشند. شما مي‌توانيد با دريافت كمك مشاورين راه‌هاي پيشگيري و ترك مواد توهم زا را براي فرزندانتان بشناسيد. شناخت نشانه ها و روش هاي ترك مواد توهم زا براي همراهي و كمك والدين به نوجوانان ضروري است. 

📌آيا گل و حشيش جزء توهم زاها هستند؟

بايد گفت خير، اين دو ماده در دسته كانابيس ها قرار ميگيرند، اما به دليل آثار مشابهي كه با توهم زاها ايجاد مي‌كنند، روش هاي درماني آن ها نيز تشابه زيادي دارد.

ترك مواد توهم زا

يكي از نخستين سؤالاتي كه در ارتباط با ترك مواد توهم زا بايد به آن پاسخ دهيم اين است كه اگر اين مواد وابستگي جسمي ايجاد نمي‌كنند پس منظور از اعتياد و ترك آن چيست؟ براي پاسخ به اين سؤال بايد گفت كه برخلاف تصور عموم اعتياد به مواد مخدر صرفاً جنبه جسماني ندارد و وابستگي‌هاي رواني شايد به‌مراتب خطرناك‌تر و مشكل آفرين‌تر باشند.

وابستگي رواني به اين معناست كه فرد در ذهن خود ميل شديدي به مصرف مجدد ماده مخدر احساس مي‌كند و وجود اين وسوسه عاملي براي شروع مصرف مجدد حتي پس از مراحل سم‌زدايي و پاك شدن بدن فرد خواهد بود. به همين خاطر است كه معمولاً توصيه مي‌شود در كنار درمان‌هاي فيزيولوژيكي براي ترك به جلسات رواندرماني و بازپروري نيز مي‌بايست توجه شود.

علاوه بر اهميت رواندرماني در كاهش وسوسه و تمايل فرد براي ترك، مواد توهم زا معمولاً باعث بروز آسيب‌ها و مشكلاتي در عملكرد طبيعي مغز شده و آسيب‌هاي روحي و رواني را به همراه دارند كه بررسي بروز آن‌ها و راه‌هاي بهبود يا جلوگيري از بروز آن‌ها بر عهده روانشناسان خواهد بود.

روانشناسان براي ترك مواد توهم زا چه كاري انجام مي‌دهند

پس‌ از آنكه با معناي ترك اعتياد در ارتباط با مواد توهم زا آشنا شديد نوبت پاسخگويي به اين سؤال است كه اقدامات بازپروري يا روان‌شناختي در ارتباط با ترك مواد توهم‌زا چيست يا به عبارتي روانشناسان در اين زمينه چه كارهايي انجام مي‌دهند. ازجمله اقداماتي كه روانشناسان براي ترك به اين قبيل مواد مخدر انجام مي‌دهند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • برگزاري جلسات انگيزشي براي ايجاد انگيزه نسبت به ترك مواد توهم زا و كمك به فرد براي نگه‌داشتن اين انگيزه در تمامي مراحل درماني
  • بررسي آسيب‌هاي موجود در كاركرد مغز فرد يا بيماري‌هاي روحي كه به دليل مصرف مواد توهم زا ايجاد مي‌شود و تلاش براي بهبود آن‌ها يا جلوگيري از پيشرفت
  • كمك به فرد براي شناسايي عواملي كه باعث بروز وسوسه مصرف مجدد در وي مي‌شوند و تلاش براي كنترل وسوسه در اين شرايط
  • علت‌يابي دلايل اعتياد فرد و كمك به وي براي از بين بردن ريشه‌هاي اعتياد
  • استفاده از جلسات خانواده‌درماني و كمك به بهبود روابط فرد با اعضاي خانواده و همچنين آموزش نكاتي كه اعضاي خانواده بايد آن‌ها را رعايت كنند.
  • برگزاري جلسات گروه‌درماني و كمك به فرد براي برقراري ارتباط با ساير افرادي كه شرايط و اهدافي مشترك با فرد دارند.

بي‌توجهي به ترك مواد توهم زا

با توجه به اينكه استفاده از مواد توهم زا آسيب يا وابستگي جسمي را به همراه ندارد بي‌توجهي به ترك و ادامه استفاده از اين مواد چه عوارضي را به دنبال خواهد داشت؟

استفاده از مواد توهم زا در درجه اول باعث قطع ارتباط فرد با محيط مي‌شود و از اين طريق احتمال بروز آسيب‌هاي جسمي يا حتي مرگ را براي مصرف‌كننده به دنبال داشته باشد. براي مثال بارها ديده شده كه فرد خود را از ارتفاعي به پايين مي‌اندازد و يا از ماشين در حال حركت پياده مي‌شود و مشكلات جسمي بسياري براي وي پيش خواهد آمد.

توجه داشته باشيد كه در اكثر اين موارد فرد به‌قصد آسيب زدن به خود يا خودكشي اين رفتار را انجام نمي‌دهد بلكه آن‌ها تحت تأثير مواد توهم زا ممكن است حركت ماشين و يا ميزان ارتفاع نقطه‌اي كه در آن قرار دارند را به‌درستي درك نكنند. همان‌طور كه گفته شد توهم مي‌تواند به‌صورت عدم ادراك واقعيت‌هاي موجود در محيط نيز بروز پيدا كند.

علاوه بر خطرات جسماني كه به دنبال مصرف مواد توهم زا ممكن است براي فرد پيش بيايد استفاده از اين مواد معمولاً عوارض ناخوشايندي را در عملكرد طبيعي مغز فرد به دنبال خواهد داشت كه مي‌تواند براي مدتي طولاني يا حتي به‌صورت دائم باقي مانده و مشكلاتي را براي فرد به همراه داشته باشد.

در كنار تمامي اين مسائل اعتياد باعث آسيب ديدن موقعيت اجتماعي، تحصيلي و شغلي فرد شده و حتي ارتباطات خانوادگي فرد را نيز تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. به همين خاطر تلاش براي ترك مواد توهم زا اهميت بسياري دارد. 

مكانيسم اثر مواد توهم زا

ماده مخدر توهم زا با اثرگذاري بر عملكرد مغز براي افراد ايجاد احساسات غيرواقعي مي‌كنند. اين احساسات در دراز مدت باعث ايجاد احساس لذت در فرد مي‌شود؛ به همين دليل اين ماده اعتياد پيدا كرده و نمي‌توانند مصرف آن را متوقف كنند. اين مواد باعث تغيير در ميزان ادراك مي‌شوند و افراد محرك هاي محيطي ساده را بسيار شگفت انگيز و غيرمعمولي احساس مي‌كنند. طبيعي است كه اين دسته از مواد بعد از مدتي تاثيرات جبران ناپذيري بر مغز مي‌گذارند و باعث وابستگي رواني افراد مي‌شوند. به همين دليل ترك مواد توهم زا دشوار تر است.

چگونگي مصرف مواد توهم زا

انواع مواد توهم زا به گونه هاي مختلفي مصرف مي‌شوند. LSD كه يكي از معروف ترين انواع مواد توهم زا است؛ به شكل قرص بوده و به صورت دهاني مصرف مي‌شود. اين ماده در بزاق حل شده و در مدت زمان كوتاهي اثرات آن بروز مي‌كند. اين ماده بسيار قوي بوده و مصرف مقدار كمي از آن باعث بروز توهماتي به مدت 6 تا 12 ساعت مي‌شود.

نوع ديگري از اين مواد كه pcp است به صورت قرص بوده اما در غالب پودر نيز در بازار عرضه مي‌شود. افراد مي‌توانند اين ماده را يا به صورت استنشاقي و يا به صورت تركيب با الكل مصرف كنند. رنگ هاي مختلفي داشته و در دوزهاي مختلفي مصرف مي‌شود. ترك مواد توهم زا در اين شرايط بستگي به دوز مصرفي، نوع ماده و همچنين مدت زمان مصرف دارد.

مدت زمان ماندگاري مواد توهم زا در بدن

 

مدت زمان ماندگاري مواد توهم زا در بدن به عوامل مختلفي بستگي دارد. براي مثال بعد از مصرف LSD بعد از دو تا چهار ساعت اثر اين ماده به اوج خود مي‌رسد. اما به طور كلي 8 تا 12 ساعت در بدن باقي مي‌ماند. تقريبا بعد از 24 ساعت به طور كلي از بدن دفع مي‌شود؛ اما آثار رواني آن تا مدت ها باقي مي‌ماند.

PCP نيز سه تا شش ساعت در بدن باقي مي‌ماند و يعد از آن جاي خود را به افسردگي خفيفي مي‌دهد كه از عوارض جانبي مصرف آن است. اما تا يك هفته در آزمايش خون و يا ادرار مصرف اين ماده، مشخص مي‌گردد. آثار مصرف مسكالين 10 تا 12 ساعت و سيلوسبين نيز 4 تا 6 ساعت در بدن وجود دارد.

سخن پاياني

مصرف مواد توهم زا تاريخچه طولاني دارد. اما امروزه به دليل سومصرف اين مواد و همچنين تاثيرات مخربي كه بر زندگي شخصي و حرفه اي افراد مي‌گذارد؛ متخصصين در پي راهي براي كاهش عوارض آنها هستند. از آنجايي كه اين مواد باعث بروز توهمات ديداري و شنيداري جالبي در افراد مي‌شوند؛ بسيار اعتيادآور بوده و ترك آنها نيز سخت تر مي‌شود. اما عوارض ناشي از اين مواد بسيار بيشتر بوده و مشكلات زيادي را براي افراد ايجاد مي‌كند. افراد مي‌توانند براي اطلاع از راه هاي ترك مواد توهم زا با متخصصين مشورت كرده و بروز عوارض ناشي از اين مواد پيشگيري كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك مواد توهم زا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اعتياد به مواد توهم زا نشانه جسمي دارد؟

استفاده از اين مواد وابستگي جسمي به همراه ندارد و به همين خاطر به دنبال عدم استفاده نيز نشانه‌هاي جسماني بروز پيدا نمي‌كنند. مواد توهم زا صرفاً يك وابستگي و كشش براي مصرف مجدد در ذهن فرد ايجاد مي‌كنند.

براي ترك مواد توهم زا بايد چه كرد؟

با توجه به اينكه اعتياد به اين مواد صرفاً جنبه رواني دارد براي ترك نيز بهتر است از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

منبع: ترك مواد توهم زا با سريع ترين روش هاي درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۴۰:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كمر درد در زنان بعد از نزديكي از شكايات رايج خانم‌هاست. كمر درد زنان بعد از رابطه جنسي معمولاً به دليل رعايت نكردن برخي از نكات رخ مي‌دهد كه تجربه‌اي آزاردهنده است و مي‌تواند بر كيفيت رابطه جنسي زوجين تاثير منفي بگذارد. كمر درد مي‌تواند در حين رابطه جنسي يا بعد از رابطه جنسي احساس شود. اين درد‌ها معمولاً به دلايل مختلفي رخ مي‌دهد؛ از اين جهت دانستن علت و رفع آن براي زوجين اهميت بسياري دارد. با رعايت برخي نكات و كمك گرفتن از يك فرد متخصص در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد از درد كمر پيشگيري كنيد و كيفيت رابطه جنسي خود را افزايش دهيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه علل كمر درد در زنان بعد از نزديكي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: كمر درد در زنان بعد از نزديكي | درد زير شكم زنان بعد رابط 

علل كمر درد در زنان بعد از نزديكي

 

كمر درد زنان بعد از نزديكي و رابطه جنسي، دلايل متعددي دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

💠سابقه درد كمر

علل‌ مختلفي براي كمر درد در زنان بعد از نزديكي و رابطه جنسي وجود دارد. برخي از زنان ممكن است از قبل دچار مشكلاتي نظير درد مزمن كمر، ديسك كمر و… باشند. طبيعتا چنين افرادي بعد از رابطه جنسي هم درد كمر را تجربه مي‌كنند. در چنين شرايطي بهتر است زنان نكاتي را رعايت كرده تا فشار كمتري به كمر آنها وارد شود. همچنين در اين مورد حتما با پزشك خود مشورت كنند.

💠كمر درد در زنان بعد از نزديكي | ضعف عضلات كمر

در صورتي كه فرد سالم بوده و مشكلي نداشته باشد، درد كمر بعد از رابطه جنسي مي‌تواند نشان دهنده ضعف عضلات باشد. درد كمر بعد از رابطه جنسي معمولاً نشان دهنده مشكل خاصي نيست اما كمي آزاردهنده است و از لذت رابطه جنسي كم مي‌كند. كمر درد در زنان بعد از نزديكي در چنين شرايطي موقت بوده و زنان مي‌توانند با انجام تمرينات ساده اي عضلات خود را تقويت كنند.

💠موقعيت نامناسب براي برقراري رابطه جنسي

قرار گرفتن در موقعيت نامناسب براي برقراري رابطه جنسي يكي از رايج‌ترين علت‌هاي درد كمر بعد از نزديكي است. توصيه مي‌شود زوجين موقعيت‌هايي را براي برقراري رابطه جنسي انتخاب كنند كه فشار كمتري به كمر مي‌آورد. بر اساس فيزيولوژي بدن، هر فردي ممكن است در يك سري موقعيت‌هاي خاص احساس راحتي بيشتري بكند. از اين جهت بهتر است موقعيت‌هاي مختلف را براي برقراري رابطه جنسي امتحان كنيد تا بدانيد كدام موقعيت‌ها كمتر به كمرتان فشار مي‌آورد. با اينكار از بروز كمر درد در زنان بعد از نزديكي پيشگيري خواهيد كرد.

💠برقراري رابطه جنسي در مكان مناسب

درازكشيدن در مكان نامسطح مي‌تواند باعث آسيب ديدن كمر شود. طبيعي است كه برقراري رابطه جنسي هم در يك مكان نامسطح منجر به كمر درد در زنان بعد از نزديكي مي‌گردد. بهتر است براي برقراري رابطه جنسي روي يك پارچه يا حوله نرم دراز بكشيد تا احساس راحتي بيشتري داشته باشيد. همچنين هر زمان كه احساس ناراحتي كرديد، موقعيت خود را تغيير داده و بهترين حالت را انتخاب كنيد.

💠كمر درد در زنان بعد از نزديكي | رابطه جنسي خشن

رابطه جنسي مي‌تواند راهي براي كاهش تنش و تخليه هيجان باشد. در اين بين برخي از زوجين به دليل انجام رابطه جنسي خشن، باعث آسيب رساندن به مهره‌هاي كمر مي‌شوند. در نتيجه اين عمل، مهره‌هاي كمر دچار فشار و ضربه مي‌شوند كه باعث احساس كمر درد در زنان خواهد شد. بهتر است از قبل در مورد برقراري رابطه جنسي خشن و آسيب هاي ناشي از آن به خوبي تحقيق كرده و سپس آن را عملي كنيد.

💠كمر درد در زنان به علت سندروم پيش از قاعدگي

زنان معمولا در دوران قبل از قاعدگي و يا حتي در طي اين دوره علائم مختلفي را تجربه مي‌كنند. كمر درد در زنان يكي از اين نشانه هاست كه به معني نزديك بودن قاعدگي است. اين درد بيشتر در ناحيه گودي كمر احساس مي‌شود. همچنين از چند روز قبل از قاعدگي آغاز شده و تا دو روز بعد از شروع پريودي ادامه مي‌يابد. نشانه هاي ديگر سندروم پيش از قاعدگي شامل سردرد، خستگي، نفخ، اختلالات رفتاري و… مي‌شود.

💠ابتلا به بيماري هاي جنسي

با ابتلا به برخي از بيماري هاي جنسي و يا بيماري هاي جسماني كه به صورت غيرمستقيم بر عملكرد جنسي نيز تاثيرگذار هستند؛ شاهد بروز كمر درد در زنان بعد از نزديكي هستيم. براي مثال اگر زنان به بيماري آندمتريوز و يا التهاب لگن مبتلا باشند؛ نه تنها در حين رابطه جنسي درد زيادي را احساس مي‌كنند؛ بلكه قبل و بعد آن نيز دچار دردهاي جسماني زيادي مي‌شوند. افراد بايد بيماري هاي جسماني و جنسي خود را برطرف كرده تا رابطه جنسي با كيفيت تري را تجربه كنند.

💠كمر درد در زنان به علت بارداري يا بچه داري

بارداري يكي ديگر از دلايل كمر درد در زنان بعد از نزديكي است. زنان به دليل تحمل وزن كودك در ناحيه كمر و حتي پاها دچار درد مي‌شوند. همچنين بعد از تولد نوزاد نيز به دليل بغل كردن او به صورت مداوم، درد را نواحي مختلفي تجربه مي‌كنند. مادران به دليل فعاليت هاي مختلفي كه در اين دوران دارند؛ مانند شير دادن به كودك، جمع كردن وسايل او، انجام كارهاي خانه و… احتمالا دچار كمر درد خواهند شد. بهتر است زوجين در اين دوران به يكديگر كمك بيشتري كرده و همچنين مادران نيز در مورد بغل كردن و نحوه نگهداري از كودكان خود، با پزشك متخصص مشورت نمايند.

💠عادات رفتاري نامناسب

در بروز كمر درد در زنان بعد از نزديكي عوامل مختلفي موثر هستند. براي مثال پوشيدن لباس هاي نامناسب مثل شلوارهاي تنگ و فاق كوتاه و يا پوشيدن كفش هاي پاشنه بلند به صورت مداوم، مي‌تواند تاثير زيادي در اين مورد داشته باشد. همچنين بسياري از زنان در هنگام خوابيدن و يا نشستن، به سلامت جسماني خود بي اهميت بوده و موقعيت درستي را انتخاب نمي‌كنند. به همين دليل در حين و يا بعد از برقراري رابطه جنسي، دچار دردهاي زيادي مي‌شوند. به طور كلي عادت هاي رفتاري كه زنان در طول روز دارند؛ همگي در اين مورد دخيل هستند.

پيشگيري از كمر درد در زنان بعد از نزديكي

بهترين كار براي پيشگيري از كمر درد در زنان بعد از نزديكي، انتخاب مكان و موقعيت مناسب براي انجام رابطه جنسي مي‌باشد. بهتر است بر روي يك تشك يا حوله نرم دراز بكشيد يا بر روي صندلي بنشينيد تا فشار كمتري بر مهره‌هاي كمر وارد شود. تغيير موقعيت و ثابت نبودن در يك موقعيت خاص نيز مي‌تواند باعث پيشگيري از درد كمر شود.

همچنين مي‌توانيد از همسرتان بخواهيد تا كمرتان را به آرامي ماساژ دهد. استفاده از كيسه آب گرم بعد از رابطه جنسي نيز بسيار موثر است. انجام ورزش‌هاي روزانه و خوابيدن بر روي تشك مناسب مي‌تواند باعث پيشگيري از درد كمر و ضعف عضلات شود. به ياد داشته باشيد كه انجام حركات ناگهاني و حركت‌هايي كه به پايين كمر فشار مي‌آورد، احتمال درد كمر را افزايش مي‌دهند.

توصيه‌هايي براي خانم‌هايي كه بعد از نزديكي درد كمر دارند

 

اگر دچار درد كمر خفيف هستيد، رابطه جنسي را قطع نكنيد، بلكه فقط با عدم تغيير ناگهاني موقعيت و انجام ورزش‌هاي اصلاحي در بلند مدت مي‌توانيد عضلات كمر خود را تقويت كنيد.

1. عدم برقراري رابطه جنسي در موقعيت‌هايي كه به پايين كمر فشار مي‌آورد.
2. خوابيدن در حالات مناسب در طول شبانه روز براي جلوگيري از بروز كمر درد در زنان بعد از نزديكي
3. كاهش افسردگي، استرس و اضطراب (مسائل روانشناختي مي‌توانند ادراك درد را در افراد بيشتر كند)
4. اگر در حين رابطه جنسي دچار درد كمر شديد، سريعا موقعيتتان را تغيير دهيد.
5. در هنگام رابطه جنسي يك بالشتك كوچك در زير كمر خود قرار دهيد.
6. بهتر است بعد از رابطه جنسي با انجام ماساژ، كيسه آب گرم و دوش آب گرم عضلات كمرتان را ريلكس كنيد.
7. اگر سابقه درد كمر داريد، بهتر است بيش از يك بار در روز رابطه جنسي نداشته باشيد.

8.مي‌توانيد با مشورت پزشك خود از داروهاي مسكني نيز در حين رابطه جنسي يا بعد از آن ، استفاده كنيد.

سخن پاياني

كمر درد در زنان بعد از نزديكي به دلايل مختلفي ايجاد شده و عوامل زيادي بر آن موثر هستند. رابطه جنسي يكي از دلايل اين درد است كه با رعايت برخي نكات و همچنين انجام آن به شكل درست، مي‌توان از اين مورد جلوگيري كرد. زنان بايد براي برقراري رابطه جنسي بهتر و همچنين كسب لذت، به سلامت جسماني خود اهميت داده و نشانه هاي بيماري هاي مختلف را جدي بگيرند. كمر درد در زنان بعد از نزديكي مي‌تواند جنبه هاي ديگر زندگي افراد را تحت تاثير قرار داده و مشكلات زيادي براي آنها ايجاد كند. براي جلوگيري از عوارض اين درد و همچنين درمان آن افراد بايد از يك متخصص كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه علل كمر درد در زنان بعد از نزديكي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

علت كمر درد در زنان بعد از نزديكي چيست؟

درد كمر مي‌تواند به دليل مسائل مختلفي روي دهد. اما اگر سابقه درد مزمن و آسيب كمر نداريد، ممكن است اين درد به دليل ضعف عضلات و ورزش نكردن و انجام رابطه جنسي در موقعيت نامناسب باشد. براي آشنايي با موقعيت‌هاي مناسب براي برقراري رابطه جنسي بهتر است به يك روانشناس متخصص در زمينه امور جنسي مراجعه كنيد.

منبع: كمر درد در زنان بعد از نزديكي | درد زير شكم زنان بعد رابطه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۵:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بيمار اسكيزوفرني بيشتر به دليل ژنتيك و وراثت به اين اختلال مبتلا شده‌است. شايد در فيلم هاي سينمايي يا كتاب ها در مورد اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني چيزهايي ديده و شنيده باشيد. در اكثر موارد شخصيت‌هاي داستاني كه دست به كارهاي عجيب و غريب يا ترسناك مي‌زنند به عنوان مبتلايان به اسكيزوفرني معرفي مي‌شوند. اما چقدر اين تعاريف با تعاريف علمي كه از اختلال اسكيزوفرنيا وجود دارد هماهنگ است. طبق راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي اسكيزوفرنيا يك نوع اختلال روان پريشي است. كه مشخصه اصلي آن توهم، هذيان، رفتار آشفته، گفتار آشفته و علائم منفي است. براي آشنايي بيشتر با علائم و علل بيماري اسكيزوفرني در ادامه مقاله با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيمار اسكيزوفرني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: بيمار اسكيزوفرني (شيزوفرني)

بيمار اسكيزوفرني كيست؟

اسكيزوفرني يا شيزوفرني يك اختلال رواني بسيار جدي است. كه در آن بيمار اسكيزوفرني در بيان احساسات، اعمال و تفكر خود دچار مشكل مي‌شود. حتي قدرت درك واقعيت را از افراد مي‌گيرد. و اين بيماران رفتارهايي خارج از حالت طبيعي دارند. به دليل اين ويژگي ها است كه اين اختلال به عنوان ناتوان كننده ترين اختلال شناخته شده‌است. بيمار اسكيزوفرني درمان شدني نيست. روابط فرد تحت تاثير قرار مي‌گيرد و شرايط زندگي فرد را خاص مي‌كند. بيمار اسكيزوفرني هذيان مي‌گويد و از نشانه هاي او نبايد ساده گذشت.

علائم و نشانه هاي اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني

بيمار اسكيزوفرني يا شيزوفرني (به زبان آلماني) يكي از شديدترين اختلال‌هاي رواني است و به مبتلايان در اصطلاح عاميانه و غيرتخصصي اسكيزوفرن نام مي‌گويند. روانپزشكان و روانشناسان باليني براي تشخيص اين بيماري وجود دست كم دو نشانه از 3 نشانه اول زير ضروري است. 

🔻 هذيان ( داشتن يكسري عقايد غلط كه در برابر هرگونه استدلال مقاوم هستند)

🔻 توهم (احساس كردن چيزهايي كه ديگران آن‌ها را تجربه نمي‌كنند. براي مثال توهمات ديداري و شنيداري به صورت ديدن يا شنيدن چيزهايي تعريف مي‌شوند كه ديگران آن‌ها را احساس نمي‌كنند).

🔻 گفتار آشفته (براي مثال بيمار حرف‌هاي بي ربط مي‌زند. و هنگام توضيح يك موضوع به مرور از مسير اصلي صحبت خارج مي‌شود).

🔻 رفتار آشفته يا كاتاتونيك

🔻علائم منفي (يعني كاهش ابراز هيجانات و بي ارادگي)

🔻 كاهش تمركز

🔻 انزوا طلبي

🔻تغيير مداوم دوستان

🔻 مشكلات خواب

🔻 تحريك پذيري

🔻عملكرد ضعيف تحصيلي

🔻 اختلالات فكري

🔻 اختلالات حركتي

🔻اختلالات رفتاري

علائم مذكور در بيمار اسكيزوفرني دست كم به مدت 6 ماه ادامه پيدا مي‌كنند و منجر به افت قابل توجهي در عملكرد روزمره بيمار مي‌شوند. نكته حائز اهميت اينجاست كه اگر اين علائم در پي مصرف مواد يا يك اختلال طبي بروز پيدا كنند، ديگر به عنوان اختلال اسكيزوفرنيا در نظر گرفته نمي‌شوند.

طبقه بندي بيماري اسكيزوفرني

اسكيزوفرني از هر فرد به فردي ديگر به صورت‌هاي مختلف ظاهر مي‌شود. حتي گاه نشانه‌هاي بيمار اسكيزوفرني سال به سال دچار تحولاتي مي‌شود. براساس نوع توهم و هذيان و علائم ذكر شده، اسكيزوفرني در 5 دسته زير طبقه بندي مي‌شوند. البته در آخرين نسخه DSM برخي از اين دسته ها حذف و در يك طيف مشخص مي‌شوند. با اين حال در ميان درمانگران هنوز از طبقه بندي زير استفاده مي‌شود.

🔸 پارانوئيد

🔸 آشفته

🔸كاتاتونيك

🔸 نامتمايز

🔸 باقي مانده

مراحل اسكيزوفرني

مراحل در بيمار اسكيزوفرني به سه دسه تقسيم مي‌شود. كه در اين بخش مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

🟠 مرحله مقدماتي: مرحله اول و مقدماتي همراه با ظهور نخستين علائم است. و در سنين نوجواني يا ابتداي جواني رخ مي‌دهد.

🟡 مرحله فعال: در مرحله فعال نشانه هاي ابتلا اسكيزوفرني مانند توهم، هذيان، بي نظمي در گفتار و رفتار نمايان مي‌شود.

🔴 مرحله باقي مانده: در مرحله باقي مانده نشانه هاي مثبت بيماري متوقف مي‌شود. و برخي از علائم منفي باقي مي‌ماند. مثلا توهم و هذيان بيمار اسكيزوفرني بهبود مي‌يابد. اما انزوا طلبي و بي تفاوتي ادامه دار خواهد بود.

شيوع بيمار اسكيزوفرني

شيوع اختلال اسكيزوفرني به طور كل در جمعيت عمومي چيزي در حدود 3/0 تا 7/0 است. البته با توجه به قوميت، نژاد، كشور و منطقه جغرافيايي تفاوت‌هايي در اين زمينه ديده مي‌شود. طبق بررسي‌ها تظاهرات باليني علائم در زنان و مردان شبيه به هم نيست. براي مثال مردان علائم منفي و سير طولاني‌تري را نشان مي‌دهند، در حاليكه بيمار اسكيزوفرني زن با علائم خلقي بيشتر و تظاهرات گذراتر همراه است. اما به طور كل خطر بروز اين بيماري در دو جنس مساوي گزارش مي‌شود.

علل ابتلا به اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني

در توضيح علت دچار شدن به بيماري اسكيروفرني متخصصين عوامل خطرساز مختلفي را مطرح مي‌كنند. بيمار اسكيزوفرني به دليل عومل زير به اين بيماري مبتلا شده‌است. كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

📌 عوامل محيطي

از جمله عوامل محيطي مرتبط با بيمار اسكيزوفرني فصل تولد است. در واقع نتايج پژوهش‌هاي انجام شده در اين زمينه حاكي از اين مسئله هستند كه اسكيزوفرنيا در متولدين اواخر زمستان و اوايل بهار برخي مناطق بيشتر است. همچنين بروز اسكيزوفرنيا و اختلالات مرتبط با آن در كساني كه در مناطق شهري پرورش مي‌يابند و متعلق به برخي اقليت‌هاي قومي هستند، بيشتر است.

📌 عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

بيماري اسكيزوفرني از جمله اختلالات رواني است كه عوامل ژنتيكي نقش بسيار زيادي در بروز آن دارند. مطالعات پژوهشي بيانگر اين يافته هستند كه آسيب پذيري نسبت به ابتلا به اين اختلال توسط طيفي از آلل‌هاي شايع و نادر منتقل مي‌شود. البته آلل‌هاي خطرناك كه تاكنون شناسايي شده‌اند مختص به بيمار اسكيزوفرني نبوده و در ساير اختلالات رواني مانند دوقطبي، افسردگي و طيف اوتيسم نيز ديده مي‌شوند.

از جمله ديگر عوامل فيزيولوژيكي كه خطر ابتلا به اسكيزوفرنيا را افزايش مي‌دهند مي‌توان به عوارض بارداري و زايمان، سن بالاي پدر و هيپوكسي اشاره كرد. همچنين ساير مشكلات پيش از زايمان يا مرتبط با آن نظير عفونت، ديابت و ساير بيماري‌هاي مادر نيز مي‌توانند در اين مشكل نقش داشته باشند.

📌 مدارهاي مغز

يكي از علل بروز اسكيزوفرني، مدارهاي مغزي هستند. بيمار اسكيزوفرني در اين شرايط احتمالا توانايي كنترل انتقال دهنده هاي عصبي را ندارد. مسيرهاي مربوط و مدارها باعث تاثير گذاري بر رفتار فرد مي‌شود.

📌 ناهنجاري هاي ساختار مغز

برخي از بيماران مبتلا به اسكيزوفرني، از ساختار غير طبيعي در مغز برخوردارند. به همين دليل بيمار اسكيزوفرني از ناهنجاري هايي در ساختار مغز رنج مي‌برد.

پيامدهاي كاركردي بيمار اسكيزوفرني

بيمار اسكيزوفرني با طيف گسترده‌اي از اختلالات در عملكرد شغلي و اجتماعي رو به رو هستند. آن‌ها به دليل بي‌ارادگي يا ساير مشكلات ناشي از بيماري خود از پيشرفت تحصيلي يا حفظ شغل خود باز مي‌مانند. بيماران اسكيزوفرن اغلب نسبت به پدر و مادر خود در رديف‌هاي شغلي پايين‌تري استخدام مي‌شوند، اكثر آن‌ها ازدواج نمي‌كنند و ارتباط محدودي با اعضاي خارج از خانواده‌شان دارند. 

جلوگيري از پيشرفت اسكيزوفرن و بيمار اسكيزوفرني

درمان‌ بيمار اسكيزوفرني بيش از هرچيز به دريافت داروهاي آنتي سايكوتيك وابسته است. اين داروها تا حد زيادي به كنترل علائم روان پريشي نظير توهم و هذيان كمك مي‌كنند. از آنجايي كه سطح شناختي در اكثر بيماران اسكيزوفرن پايين است رواندرماني بيشتر با رويكرد رفتاري و حمايتي ارائه مي‌شود. 

به عبارت ديگر درمانگران تلاش مي‌كنند نوعي حمايت اجتماعي براي بيمار اسكيزوفرني فراهم كرده و مهارت‌هايي را به او بياموزند تا بتواند با وجود بيماري از پس زندگي روزمره خود بربيايد و توانمندي بالاتري داشته باشد. از جمله ديگر روش‌هاي درماني كه به درمانجويان مبتلا به اسكيزوفرني كمك مي‌كند، گروه درماني است. در حقيقت شركت در گروه منجر به بهبود علائم منفي شده و مشكلاتي نظير كاهش عملكرد اجتماعي و انزوا طلبي را بهبود مي‌بخشد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به بيمار اسكيزوفرني توضيح داديم. اين بيماران از خود نشانه ها و علائمي بروز مي‌دهند. كه به دور از واقعيت است. هذيان و توهم از اصلي ترين نشانه هاي اين افراد است. اما پس از گذر از مرحله باقي مانده، توهم و هذيان از بين رفته اما همچنان انزوا طلبي وجود دارد. درمان اين اختلال به صورت قطعي نيست. اما با دارو درماني و روان درماني مي‌توان نشانه ها را كاهش داد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيمار اسكيزوفرني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

كساني كه در اثر مصرف شيشه توهم زده مي‌شوند اسكيزوفرن هستند؟

خير، زماني كه توهم در اثر مصرف يك ماده خاص نظير شيشه بروز پيدا كند، ديگر به عنوان اختلال اسكيزوفرنيا شناخته نمي‌شود. بلكه مي‌تواند نوعي روان پريشي ناشي از مصرف مواد باشد.

منبع: بيمار اسكيزوفرني (شيزوفرني)


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۰:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درد نوروپاتيك يكي از انواع دردهاي عصبي محسوب مي‌شود كه در اثر بروز عفونت يا آسيب ديدگي ايجاد مي‌شود. در واقع اين عامل درد نيست كه چنين دردي ايجاد مي‌كند. بلكه اين نوع درد همانطور كه از نامش هم مشخص است؛ بيشتر ريشه رواني و عصبي دارد. بيماراني كه با اين مشكل روبرو هستند؛ درد سوزشي، تيركشنده و برق آسايي را تجربه مي‌كنند. مدت زمان ماندگاري اين درد نيز متغير بوده و به عوامل زيادي بستگي دارد.

 

همچنين درد عصبي معمولا موقت بوده و گاهي به صورت خودجوش از بين مي‌رود. اما احتمالا شدت گرفتن آن نيز هست. براي اين نوع درد درمان هايي وجود دارد كه از درمان عامل اصلي درد متفاوت است. عامل به وجود آورنده درد در بيشتر موارد با سيستم عصبي مركزي رابطه مستقيم دارد.‎‌ در ادامه علل، نشانه ها و درمان دردهاي نوروپاتيك شرح داده‌ايم. 

براي دريافت مشاوره در زمينه درد نوروپاتيك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: درد نوروپاتيك | علت و داروهاي ضد درد نوروپاتيك

درد نوروپاتيك

درد نوروپاتيك دردي مزمن و پيچيده است كه به دليل آسيب هاي بافتي اتفاق مي‌افتد. در بيشتر موارد علت اين نوع درد آسيب ديدن رشته هاي عصبي و يا عدم كاركرد درست آنهاست. اين رشته هاي عصبي آسيب ديده سيگنال هاي غلطي به مراكز درد فرستاده به همين دليل هم در محل آسيب ديده و هر اطراف آن شاهد بروز درد هستيم.

براي اين نوع درد دلايل مختلفي مطرح مي‌شود كه معمولا نشانه هاي آنها مشترك است. همچنين درد نوروپاتي ممكن است در اثر آسيب به بافت هاي سيستم عصبي مركزي و يا محيطي باشد.  

نشانه هاي درد نوروپاتيك

علائم همه بيماران مبتلا به درد نوروپاتيك يكسان نيست. همچنين شدت اين علائم نيز ميان افراد متفاوت است. از طرفي به نوع آسيب و محل آن نيز بستگي دارد. اما به طور كلي برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي اين نوع درد، شامل موارد زير مي‌شود. 

✔️ درد خنجري

✔️ احساس سوزن سوزن شدن و گزگز در نواحي مختلف

✔️ درد خودبخودي بدون وجود محرك خاصي

✔️ درد شديد در اثر محرك هاي محيطي فاقد اهميت مثل سرما يا شانه كردن سر

✔️ بروز يك احساس ناخوشايند مزمن و غير عادي

✔️ بروز اختلالات خواب

✔️ بروز مشكلات رواني مختلف

دلايل بروز درد نوروپاتيك

همانطور كه گفته شد؛ درد نوروپاتيك به دلايل مختلفي ايجاد مي‌شود. برخي از عمده ترين دلايل بروز اين درد در افراد شامل موارد زير مي‌شود.

📌تصادفات و سانحه

قطعا يكي از اصلي ترين دلايل آسيب به بافت هاي مختلف بدن به صورت ناگهاني، تصادف و سوانح است. آسيب به بافت عضله و مفصل و همچنين مشكلات ناحيه كمر، پاها و… در طولاني مدت، عوارضي مثل درد نوروپاتيك ايجاد مي‌كند. آسيب اين نواحي برطرف شده، اما درد حاصل از آنها و همچنين عوارض آن بر سيستم عصبي، به راحتي جبران نمي‌شود.

به همين دليل است كه افراد تا سالها بعد از يك اتفاق همچنان احساس درد مي‌كنند. به همين دليل بهتر است در صورت داشتن چنين حوادثي در طول زندگي، به سرعت براي شناسايي صدمات و همچنين درمان آنها اقدام كنيم.

📌عفونت

يكي ديگر از دلايل بروز درد نوروپاتيك، عفونت است. عفونت در بيشتر موارد به علت ابتلاي فرد به بيماري هاي مقاربتي مختلف است. براي مثال افرادي كه مبتلا به ايدز هستند؛ از دردي رنج مي‌برند كه هيچ علت مشخصي ندارد. عفونت سيفليس هم به همين صورت عمل مي‌كند. زونا و آبله مرغان نيز درد نوروپاتي ايجاد مي‌كنند.

📌عمل جراحي

درد فانتوم يا سندروم اندام خيالي نيز دردهايي ايجاد مي‌كنند كه مشابه درد نوروپاتيك هستند. معمولا اندام هايي از بدن كه با عمل جراحي برداشته مي‌شوند؛ بعد از مدتي دردهاي ايجاد كرده كه واقعي نيستند. چرا كه عامل درد از بدن جدا شده و فرد از لحاظ فيزيولوژيكي هيچ مشكلي ندارد. در اين شرايط عصب هاي نزديك اين نواحي، سيگنال هاي اشتباهي به مغز مي‌فرستند و مغز نيز دردهاي كاذب ايجاد مي‌كند. اين نوع درد در نواحي مختلفي از بدن احساس مي‌شود.

📌ابتلا به بيماري هاي جسماني

بيماري هاي جسماني زيادي در نوروپاتيك ايجاد مي‌كنند. بيماري هاي مختلفي مثل ام اس يا سرطان هاي مختلف و حتي ديابت. البته ابتلا به اين بيماري هاي هميشه به معناي داشتن درد نوروپاتي نيست. ديابت بر عملكرد سول هاي عصبي تاثير گذاشته و آنها را دچار اشتباه مي‌كند.

افراد مبتلا به ديابت دچار بي حس شده و محرك هاي كمي را احساس مي‌كنند. البته دردي كه در اثر بيماري ديابت ايجاد مي‌شود؛ انواع مختلفي دارد كه شامل نوروپاتي محيطي، نوروپاتي اعصاب خودمختار، مفصل شاركو، كانوني، فمورال، اعصاب جمجمه اي، مونونوروپاتي فشاري و… مي‌شود.

برخي از ديگر عواملي سبب بروز درد نوروپاتيك مي‌گردند؛ شامل كمبود ويتامين ب، سندروم تونل كارپال، مشكلات تيروئيد، مشكلات عصب صورت و آرتريت ستون فقرات مي‌شود.

روش هاي تشخيصي درد نوروپاتيك

تشخيص اين نوع درد تنها با مراجعه به پزشك و انجام آزمايشات لازم، امكانپذير است. چرا كه در بيشتر موارد اين عامل دروني بوده و افراد نمي‌توانند تشخيص دهند كه آيا واقعي است و يا به دليل دلايل عصبي ايجاد شده ست. معمولا پزشكان در اين شرايط، ابتدا در مورد نوع درد، زمان بروز و همچنين محرك هاي ايجاد كننده، سوالاتي پرسيده و در قدم بعدي دستور آزمايش خون و تست هاي عصبي را مي‌دهند. گاهي معاينات باليني نيز براي تشخيص درد نوروپاتيك تعيين كننده است.

درمان درد نوروپاتيك

براي از بين بردن اين درد، روش هاي مختلفي وجود دارد. اما بهتر است در ابتدا از عامل دقيق آن مطمئن شويد. همچنين درمان خودسرانه درد نوروپاتيك با روش هاي نامتعارف نيز، اين مشكل را تشديد خواهد كرد. به همين دليل بهتر است فرايند درمان را زير نظر يك متخصص آغاز كنيد.

💠استراحت

بهترين روش براي درمان درد نوروپاتيك استراحت است. بهتر است اعصاب را تحت فشار نگذاشته و فعاليت هاي خود را براي مدتي محدود كنيم. با استراحت دادن به شرايط جسماني و رواني بعد از بروز يك حادثه و يا بيماري، نه تنها فرابند بهبودي سرعت مي‌گيرد؛ بلكه از بروز اين نوع درد نيز جلوگيري مي‌شود. براي مثال درد حاصل از ديسك كمر، يكي از دردهايي است كه بيشتر از انجام روش هاي درماني مختلف، نياز به استراحت دارد.

💠بريس و آتل

شايد بهتر باشد تا اندام تحت فشار ثابت نگه داشته شود و بي حركت باشد. در چنين شرايطي پزشك متخصص بريس و آتل متناسب با آن ناحيه تجويز مي‌كند. بايد در كنار استفاده از اين وسايل، به لندازه كافي استراحت كرده و به اندام هاي ديگر فشار وارد نكنيد. سندروم تونل كارپال يكي از انواع دردهاي عصبي است كه در ناحيه مچ دست ايجاد مي‌شود. پزشكان براي درمان آن از آتل هاي مخصوص استفاده كرده و داروهايي را نيز در صورت لزوم تجويز مي‌كنند.

💠دارودرماني

گاهي درد نوروپاتيك به قدري شديد مي‌شود كه فرد نمي‌تواند آنها را تحمل كرده و يا زندگي او را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در اين وضعيت پزشك معالج با توجه به عامل ايجاد كننده درد و همچنين شدت آن، داروهايي را براي فرد تجويز مي‌كند. معمولا داروهايي كه براي اين نوع درد استفاده مي‌شوند؛ مسكن ها  دارونماها هستند. از آنجايي كه اين نوع از درد بيشتر ريشه عصبي دارد؛ دارو نماها بدون ايجاد عوارض خاصي مي‌توانند نقش مهمي در اين زمينه داشته باشند.

💠درمان علل جسماني

اگر درد نوروپاتيك حاصل مشكلات جسماني باشد؛ با برطرف كردن علائم اين بيماري، اين درد نيز از بين مي‌رود. البته در مواردي شاهد ادامه يافتن درد نوروپاتي در افراد بوده ايم. كه در اين شرايط فرد نياز به دريافت خدمات روانشناختي خواهد داشت. افراد بايد فرايند درمان خود را كامل كرده و از انجام اقدامات خودسرانه بپرهيزند.

سخن پاياني

بهترين راه براي درمان و از بين بردن درد نوروپاتيك، پيشگيري از آن و تقويت اعصاب و همچنين عضلات بدن است. وقتي بدن در شرايط خوبي قرار داشته باشد؛ حتي در صورت ابتلا به بيماري هاي مختلف نيز، خطرات جدي افراد را تهديد نمي‌كند.

در صورت ابتلا به اين نوع درد، بهتر است در ابتدا از علت دقيق آن مطمئن شده و در قدم بعدي براي درمان به پزشك متخصص مراجعه كنيد. همچنين اهميت دادن به بهداشت و سلامت روان نيز مي‌تواند كمك بزرگي به افراد در مواجه با بيماري هاي مختلف بكند. به همين دليل مي‌توانيد در اين زمينه از يك روانشناس نيز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درد نوروپاتيك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: درد نوروپاتيك | علت و داروهاي ضد درد نوروپاتيك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۱:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بلوغ زودرس به شرايطي گفته مي‌شود كه طي آن كودكان قبل از رسيدن به سنين نوجواني علائم بلوغ از جمله علائم جسماني، جنسي و روانشناختي را تجربه مي‌كنند. در اين شرايط براي اكثر والدين اين سوال پيش مي‌آيد كه دليل بروز بلوغ زودرس چيست؟

سيتي و چاقي اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد بلوغ زودرس، نشانه ها، انواع و پيامدهاي آن تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد و براي حل مسائل اين دوره مشاوره نوجوان دريافت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: بلوغ زودرس

بلوغ از چه سني زودرس تعريف مي شود؟

به طور طبيعي دختران در سنين 8 تا 13 سالگي و پسران در سنين 9 تا 14 سالگي فرايند بلوغ را پشت سر بگذارند. از همين رو اگر علائم جسمي، جنسي و روانشناختي بلوغ پيش از سنين تعيين شده اتفاق بيفتند متخصصين مسئله بلوغ زودرس را مد نظر قرار مي‌دهند. 

نشانه هاي بلوغ زودرس در دختران و پسران

بلوغ زودرس علائم متفاوتي با بلوغ در حالت عادي ندارد. به عبارت ديگر وجه تمايز آن تنها در بروز زودهنگام است. از همين رو بروز علائمي نظير رشد سينه‌ها، شروع چرخه قاعدگي و رشد موهاي زائد در دختران كوچك‌تر از 8 سال به عنوان بلوغ زودرس در نظر گرفته مي‌شود. همچنين نشانه‌هايي نظير بم شدن صدا، رشد آلت تناسلي و تجربه احتلام شبانه در پسران زير 9 سال از جمله علائم بلوغ زودرس در پسران محسوب مي‌شود.

انواع بلوغ زودرس

متخصصان براساس عوامل درگير در بروز بلوغ زودرس اين مشكل را به دو نوع مختلف تقسيم مي‌كنند كه بلوغ زود رس مركزي و محيطي را شامل مي‌شود.

📌بلوغ زودرس مركزي

در بلوغ زودرس مركزي آنچه منجر به بروز زودهنگام علائم بلوغ مي‌شود ترشح گنادوتروپين از غده هيپوفيز در مغز است. گنادوتروپين اندام‌هاي جنسي شامل بيضه‌ها در پسران و تخمدان‌ها در دختران را تحت تاثير قرار داده و منجر به ترشح هورمون‌هاي جنسي نظير تستوسترون و استروژن مي‌شود.  اين هورمون‌ها در نهايت مسئول بروز نشانه هاي بلوغ زودرس هستند.

📌بلوغ زودرس محيطي

در بلوغ زود رس محيطي؛ مغز و غده هيپوفيز مسئول بروز علائم نيستند؛ بلكه اين شرايط در اثر نوسان هورمون‌هاي جنسي اتفاق مي‌افتد. افزايش سطح ترشح تستوسترون و استروژن در بلوغ زود رس محيطي مي‌تواند از اختلالاتي در بيضه‌ها و تخمدان‌ها يا وجود بيماري‌هايي نظير تيروئيد ناشي شوند.

علل بروز بلوغ زودرس

 

بلوغ زود رس مي‌تواند تحت تاثير عوامل مختلفي باشد. از همين رو تشخيص دقيق آن كار چندان آساني نيست. هنگامي كه بلوغ زودرس مركزي در سنين بسيار پايين نظير زير 6 سال اتفاق مي‌افتد، معمولا عوامل پزشكي مورد توجه قرار مي‌گيرند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به درگيري با عفونت‌ها، التهابات مغزي، سابقه ضربه به سر و تومورها اشاره كرد. ساير عوامل مرتبط با بروز بلوغ زود رس موارد زير را شامل مي‌شوند:

  • مونث بودن: بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه آمار بروز بلوغ زودرس مركزي در دخترها 10 برابر بيشتر از پسرهاست.
  • عوامل ارثي و ژنتيكي: مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهند كه بلوغ زود رس در خانواده‌ها جريان دارد و آن‌هايي كه يكي از بستگان درجه يكشان سابقه تجربه بلوغ زود رس را دارد، بيش از ديگران در معرض اين مسئله قرار دارند. از همين رو مي‌توان نتيجه گرفت كه فاكتورهاي ارثي و ژنتيكي نيز در اين ميان نقش ايفا مي‌كنند.
  • دچار بودن اضافه وزن: اضافه وزن و چاقي يكي از عوامل بسيار موثر بر بروز بلوغ زودرس در دختران است. اما اين مساله براي پسرها تاثير معناداري بر شروع فرايند بلوغ ندارد.
  • قرارگيري در معرض هورمون ها: يكي ديگر از دلايل بروز بلوغ زودرس استفاده از داروها و مواد غذايي هورموني است.

پيامدهاي بلوغ زودرس

 

بلوغ زودرس از نظر جسماني و روانشناختي مي‌تواند اثرات و پيامدهاي مختلفي را براي كودكان به بار بياورد. پيامدهاي رواني بلوغ زود رس معمولا براي دخترها بيشتر است و منجر به تجربه فشارهاي مضاعف مي‌شود. در ادامه به مهم‌ترين پيامدهاي بلوغ زود رس اشاره كرده‌ايم:

💠استرس و فشار رواني

مواجه شدن زودهنگام با فرايند بلوغ براي اكثر بچه‌ها استرس‌زا است. براي مثال دخترهايي كه در سنين قبل از 8 سال پريودي را تجربه مي‌كنند از آمادگي رواني كافي برخوردار نبوده و ممكن است واكنش‌هايي نظير ترس و اضطراب مفرط را از خود بروز دهند.

همچنين بلوغ زودهنگام ممكن است باعث شود كه والدين زودتر از حالت طبيعي از فرزندشان انتظار داشته باشند كه همانند بزرگسالان رفتار كند. اين مسئله با محروم كردن فرزند از لذت‌هاي دوران كودكي مي‌تواند به فشارهاي رواني مضاعفي بيانجامد.

💠توقف رشد

معمولا رسيدن به بلوغ با توقف رشد جسماني همراه است. در نتيجه اين موضوع مي‌تواند باعث شود كه فرزندتان به اندازه كافي قد نكشد يا در آينده ظاهري كوچك‌تر از ساير بزرگسالان داشته باشد. به همين دليل برخي از والدين براي جلوگيري از بلوغ زودرس، با مراجعه پزشك، براي فرزندان خود از داروهايي استفاده مي‌كنند كه بلوغ آنها را به تاخير بياندازد.

💠افزايش احتمال رفتارهاي پرخطر جنسي

بلوغ زودرس كه با تجربه ميل جنسي همراه است مي‌تواند براي كودكان كم سن و سال دردسرساز شود. درگيري با آسيب‌هاي خودارضايي يا برقراري روابط جنسي ناامن از جمله پيامدهاي جنسي بلوغ زود رس هستند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه اگر علائم بلوغ زود رس را در فرزندتان مشاهده مي‌كنيد، آموزش ها و توصيه‌هاي لازم در اين زمينه را در اختيار او قرار دهيد.

💠بروز مشكلات رفتاري و ميان فردي

كودكاني كه با بلوغ زودرس دست و پنجه نرم مي‌كنند اغلب درگير استرس‌هاي زيادي هستند. همين مسئله بر كيفيت رفتارهاي آن‌ها تاثير مي‌گذارد و احتمال بروز تعارضات بين فردي را افزايش مي‌دهد. براي مثال پرخاشگري و ناتواني در سازگاري با اعضاي خانواده در بين كودكاني كه بلوغ زود رس را تجربه مي‌كنند نسبت به ساير افراد بيشتر ديده مي‌شود.

💠تاثيرات رواني بلوغ زودرس

زمينه بسياري از مشكلات رواني افراد در دوران بلوغ آنهاست. بسياري از والدين به اين جنبه اهميت نداده و حتي از زودتر به بلوغ رسيدن فرزندان خود نيز خوشحال مي‌شوند. اما با بلوغ زودرس مشكلات زيادي از قبيل، عزت نفس پايين، انزوا، افسردگي، خودكم بيني، اعتياد به مواد مخدر، رفتارهاي خودجرحي و… بروز پيدا مي‌كنند؛ كه پيامدهاي زيادي براي آينده آنان دارد. شدت اين علائم در افراد مختلف، متفاوت است و هم دختران و هم پسران را درگير مي‌كند.

چگونگي تشخيص بلوغ زودرس

براي تشخيص بلوغ زودرس در نوجوانان و كودكان، بايد به متخصصين مختلفي مراجعه كرد؛ همچنين آزمايشات متعددي نيز صورت مي‌گيرد. در ابتدا با مراجعه به متخصص اطفال، پزشك سابقه كودك را بررسي كرده و بعد از معاينه فيزيكي و شرايط جسماني آزمايشات مختلفي را در اين زمينه تجويز مي‌كند. برخي از اين آزمايش ها شامل تصويربرداري با اشعه ايكس براي رشد استخوانها، ام آر آي، سونوگرافي، راديوگرافي سر و آزمايش خون است.

جلوگيري از بروز بلوغ زودرس

از آنجايي كه بلوغ زودرس احتمالا مشكلات زيادي را براي كودكان  ايجاد مي‌كند؛ بهتر است از بروز پيش از موعد آن جلوگيري كرد. همچنين اين يكي مراحل طبيعي رشد است و نمي‌توان به طور كلي آن را از بين برد. به همين دليل متخصصين با ارائه راهكارهايي زمان اين مرحله را تنظيم كرده و به كودك كمك مي‌كنند.

🔶دارودرماني

يكي روش هاي موثر براي كنترل بلوغ زودرس، دارودرماني است كه در آن پزشك از داروهايي استفاده مي‌كند كه با كمك داروهايي كه هورمون هاي مصنوعي يا سنتز شده دارند؛ توليد هورمون هاي جنسي به تعويق مي‌افتند. والدين نبايد به صورت خودسرانه، كودك را مجبور كنند تا از اين داروها استفاده كنند. داروهاي هورموني عوارض زيادي داشته به همين دليل افراد بايد در مصرف آنها بسيار دقت كنند.

🔶تغذيه مناسب

تحقيقات نشان دهنده تاثير زياد تغذيه بر بلوغ زودرس هستند. اين موضوع مخصوصا در زنان شايع تر است. به همين دليل افراد بايد از خوردن گوشت قرمز به مقدار زياد، كافئين، غذاهاي چرب و شور، سويا، پياز و جگر مرغ، پرهيز كنند. اين مواد غذايي باعث بروز بلوغ زودهنگام مي‌شوند. البته قطع مصرف آنها به طور كلي كار درستي نيست. افراد مي‌توانند براي داشتن رژيم غذايي سالم تر در اين دوران از يك متخصص تغذيه كمك بگيرند.

🔶جراحي

در موارد شديدتر كه مشكل با دارودرماني قابل حل شدن نيست؛ افراد بايد از عمل جراحي كمك بگيرند. اين مورد بيشتر در دختران ديده مي‌شود. گاهي به دليل وجود توموري در رحم، بلوغ زودرس ايجاد مي‌شود. كه در اين شرايط با برداشتن تومور و جايگزين كردن پروتز، مشكل برطرف شده و فرد از پيامدهاي اين موضوع در امان مي‌ماند.

سخن پاياني

بدون شك بلوغ يكي از سخت ترين مراحل زندگي است. بلوغ زودرس شرايط را بسيار پيچيده تر كرده و كودكان را به صورت ناگهاني به دنياي بزرگسالي پرتاپ مي‌كند. با اينكه تغييرات اين دوران مربوط به جسم افراد مي‌شود؛ اما آثار رواني آن تا مدت ها باقي مي‌ماند.

بهتر است در اين دوران به نشانه هاي جسماني افراد و همچنين خلق و خوي آنها توجه بيشتري كرده و در صورت لزوم به آنها كمك كنيم. افراد مي‌توانند در اين زمينه از يك روانشناس و همچنين پزشك متخصص كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ زودرس مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا بلوغ زودرس نوعي بيماري است؟

خير، دچار شدن به بلوغ زود رس لزوما نشان دهنده دچار شدن به يك بيماري نيست. براي بررسي بيشتر اين موضوع لازم است كه به يك متخصص مراجعه نماييد.

منبع: بلوغ زودرس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بلوغ زودرس،
موضوع:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۳۷:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شكستن دل ديگران براساس اصول اخلاقي و همچنين اديان مختلف امري ناپسند است كه عواقب زيادي براي فرد دارد. افراد خط قرمزها و نظرات متفاوتي دارند؛ كه با بي احترامي به آنها ناراحت شده و يا در اصطلاح دل آنها مي‌شكند. اين موضوع سبب شكل گيري كينه و اختلاف ميان افراد مي‌گردد. جالب است بدانيد كه آثار درد و ناراحتي اين مورد براي مدت زمان طولاني باقي مي‌ماند. گاهي افراد تا آخر عمرشان، نمي‌توانند اين موضوع را در خود حل كنند. اما نبخشيدن ديگران و همچنين حمل بار غم و ناراحتي در درازمدت، خود را در مقابل مشكلات آسيب پذير مي‌كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه شكستن دل ديگران مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: شكستن دل ديگران | پيامدها و جبران شكستن دل اطرافيان

شكستن دل ديگران

شكستن دل ديگران به قدري موضوع مهمي است كه در قران نيز در مورد آن گفته شده است.اما برخي به احساسات ديگران هيچ اهميتي نداده و با كارها و رفتارهاي خود به صورت مكرر ديگران را مي‌آزارند. هر فردي براي خود شخصيت و غرور دارد و بايد در اين مورد بسيار حساس بود.

همچنين واكنش افراد نيز نسبت به اين موضوع متفاوت است. از طرفي ميزان احساسات بدي كه افراد تجربه مب‌كنند نيز، بستگي به روحيه، ظزفيت رواني و همچنين كار فرد مقابل، دارد. ناراحتي براي همه ما به وجود مي‌آيد. اما گاهي اين موضوع به قدري بغرنج است كه از آن به عنوان شكستن دل ياد مي‌كنند.

دلايل شكستن دل ديگران

همانطور كه گفته شد؛ دليل ناراحتي ديگران با يكديگر متفاوت است. اما به طور كلي برخي از موضوعات همه افراد را ناراحت كرده و آنها را تحت تاثير قرار مي‌دهد. برخي از دلايلي شكستن دل يگران به شرح زير است.

📌بي توجهي و اهميت ندادن

وقتي افراد براي مدت زمان طولاني مورد بي توجهي قرار مي‌گيرند؛ يا ناديده گرفته مي‌شوند؛ احساساتي مثل دل شكستگي را تجربه مي‌كنند. همه افراد نياز به محبت و توجه دارند و بايد به آنها اهميت داد. اين شرايط به دلايل مختلفي ميان افراد ايجاد مي‌شود.

براي مثال وقتي افراد با يكديگر دچار اختلاف و مشكل مي‌شوند تا مدتي با يكديگر دچار سردي و دوري مي‌شوند و حالتي مانند قهر كردن را تجربه مي‌كنند. اگر افراد نتوانند اين موضوع را به درستي مديريت كنند؛ شكستن دل ديگران نيز در اين شرايط ايجاد مي‌شود.

📌رعايت نكردن ادب و احترام

بي احترامي نيز يكي ديگر از دلايل شكستن دل ديگران است. فراموش نكنيد كه با همه افراد بايد با احترام برخورد شود؛ و آداب معاشرت را رعايت كرد. برخي از حرف ها و رفتارهاي ديگران آثار بسيار بدي بر روان ما دارد. بايد با برخورد با ديگران بسيار مراقب حرف هايي كه بر زبان مي‌آوريم؛ باشيم. تاثيرات سخنان  بسيار بيشتر از چيزي است كه فكر مي‌كنيد. گاهي حرف ها و رفتارهايي كه براي ما بسيار بي اهميت هستند؛ ديگران را دچار مشكلات و ناراحتي هاي زيادي مي‌كنند.

📌بي تعهدي

خيانت و بي تعهدي در روابط نيز در بسياري از موارد سبب شكستن دل ديگران مي‌شود. افراد در روابط خود بايد وفاداري داشته باشند و نكات زيادي را در نظر بگيرند. شايد رفتاري از نظر شما خيانت محسوب نشود؛ اما براي طرف مقابل خط قرمز بوده و نتواند آن را درك كند.

به همين دليل بهتر است افراد در مورد حساسيت هاي خود با يكديگر صحبت كرده و يا آنها را يادآوري كنند. متعهد ماندن در زمينه هاي مختلف، كار ساده اي نيست. اما افراد با متعهد ماندن، نه تنها به عزت نفس خود را نشان مي‌دهند؛ بلكه به طرف مقابل نيز احترام مي‌گذارند. براي آشنايي با تاثيرات وفادار بودن به عشق كليك كنيد.

📌مقايسه كردن

وقتي شخصي را در شرايط نابرابر با ديگران مقايسه مي‌كنيد؛ شكستن دل ديگران را ايجاد مي‌كنيد. در واقع مقايسه كردن مخصوصا براي مدت زمان طولاني، آثار بدي براي افراد پديد مي‌آورد. شرايط هيچ دو نفري يكسان نيست و مقايسه كردن تنها اوضاع را پيچيده تر مي‌كند. امروزه شاهد بروز اين رفتار در روابط عاطفي و همچنين رابطه بين والدين و فرزندان هستيم. از طرفي مي‌دانيم كه در بيشتر موارد اين راهكار موثري نيست و تا مدت زمان كوتاهي اثربخش است.

پيامدهاي شكستن دل ديگران

شكستن دل ديگران، نه تنها براي خود فرد، بلكه براي ديگري نيز پيامدهاي مختلفي خواهد شد. در مورد اين موضوع نيز احتمالا افراد شاهد بروز مشكلات زيادي در زندگي خود خواهند بود. حتي احتمالا همين شرايط را در زندگي خود تجربه كنند. افراد بعد از بروز چنين شرايطي، از يكديگر دورتر شده، احساسات منفي زيادي را تجربه مي‌كنند؛ حتي مقابله مثل و انتقام گيري نيز به فكر آنها خطور مي‌كند. به همين دليل بايد روحيه بخشش و گذشت را در خود تقويت كنيم و همچنين رفتارهاي مناسب تري از خود نشان دهيم.

براي جبران شكستن دل ديگران چه كنيم؟

بهتر است بعد از شكستن دل ديگران و اطلاع از اين موضوع، در مورد رفتارهاي خود تجديد نظر كرده و بيشتر در مورد آنها فكر كنيم. براي جبران پيامدهاي حاصل از اين مسئله مي‌توانيد از روش هاي زير استفاده كنيد.

💠مسئوليت پذيري

در قدم اول بهتر است مسئوليت كار خود را به عهده گرفته و متوجه اشتباه خود شويم. برخي افراد مدام كار اشتباه را انكار مي‌كنند و يا اين وضعيت عادت كرده اند و ديگر هيچ اهميتي به ديگران نمي‌دهند. اما همين كه اشتباهات خود را بپذيريم و ديگر آنها را تكرار نكنيم؛ خود گام موثري است. گاهي ديگر شرايط عذرخواهي كردن محيا نيست؛ به همين دليل مي‌توانيم به جاي حسرت گذشته را خوردن، روي خود كار كنيم و واكنش هاي بهتري از خود نشان دهيم.

💠عذرخواهي

عذر خواهي به شكل صحيح نيز براي جبران شكستن دل ديگران حائز اهميت است. معذرت خواهي اصول و سلسله مراتبي دارد. برخي از افراد تنها كلمه ببخشيد را به زبان مي‌آورند؛ اما بابت كاري كه انجام داده اند ناراحت و پشيمان نيستند. و يا در حين عذرخواهي كردن؛ ديگري را مقصر جلوه مي‌دهند.

بهتر است براي كار اشتباه خود مقدمه چيني كرده؛ احساسات  خود را به صورت صادقانه و واضح توضيح داده و در نهايت طلب بخشش كنيد. طبيعي است كه طرف مقابل از دست شما عصباني باشد و يا تا مدتي نتواند شما را به طور كامل ببخشد. بهتر است به خود و طرف مقابل تان زمان داده و در اين زمان نيز خود به تلاش ادامه دهيد. 

💠درك كردن طرف مقابل

حتي اين موضوع كه به احساسات طرف مقابل فكر كنيد؛ و يا حتي خود را به جاي او تصور كنيد، خود روش موثري براي جبران شكستن دل ديگران است. بايد تصور كنيد كه اگر شخص ديگري با شما چنين رفتاري داشت؛ شما چگونه واكنش نشان مي‌داديد. قبل از هر قضاوتي بايد نه تنها به شرايط فرد ديگر فكر كرده بلكه پيامدهاي آن را نيز در نظر بگيريد.

سخن پاياني

شكستن دل ديگران يكي از احساسات منفي و طولاني مدت است كه افراد در شرايط مختلف آن را تجربه مي‌كنند. شايد اط نظر روانشناسي و يا پزشكي شكستن قلب بر اساس سخنان و رفتارهاي اطرافيان امكانپذير نباشد. اما اين يك اصطلاح آميانه بوده كه در بسياري از موارد به كار مي‌رود.

همچنين اين موضوع از حساسيت بالايي برخوردار است چرا كه بسياري از بزرگان دين و همچنين قران از آن صحبت كرده است. به همين دليل نبايد به راحتي از آن گذشت. افراد مي‌توانند براي مديريت احساسات و هيجانات خود از يك روانشناس نيز كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه شكستن دل ديگران مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مركز مشاوره ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: شكستن دل ديگران | پيامدها و جبران شكستن دل اطرافيان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۲۶:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلاف قد در ازدواج به صورت هشيار و ناهشيار بر روي انتخاب زن و مرد براي شروع رابطه تاثير دارد. طبق كهن الگوها مرداني كه جسه قوي‌تري داشتند در برابر ناملايمات زندگي قادر بودند از خانواده و هم نوعان محافظت كنند، بنابراين زنان تمايلي بيشتري به مرداني با جسه بزرگ‌تر پيدا مي‌كردند. شايد در دنياي امروزي ديگر زور بازو براي محافظت از خانواده اهميت نداشته باشد، اما اين باور از اجدادمان به ما رسيده كه مرداني مناسب ازدواج هستند كه جسه‌اي بزرگ‌تر و قوي از زنان داشته باشند. در ادامه به طور علمي اهميت قد و اختلاف قدي مناسب را شرح داده‌ايم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلاف قد در ازدواج مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلاف قد در ازدواج چقدر اهميت دارد 

آيا اختلاف قد در ازدواج ملاك مهمي هست؟

اختلاف قد در ازدواج يكي از ملاك‌هاي افراد براي شروع زندگي مشترك است كه در كنار زيبايي صورت، اندام، جنس و لحن صدا به عنوان يك ملاك ظاهري تعريف مي‌شود. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه ملاك‌هاي ظاهري در جذب دو جنس به يكديگر تاثير بسزايي دارند، اما نقش آن‌ها در تداوم رابطه كمتر است.

از همين رو اگر قصد ازدواج داريد بايد در كنار ملاك‌هاي ظاهري معيارهاي ديگري را نيز براي خود تعريف كرده و آن‌ها را هم بسنجيد. از جمله اين ملاك‌ها مي‌توان شباهت‌هاي شخصيتي، ويژگي‌هاي اخلاقي، اعتقادات مذهبي، زمينه فرهنگي و تربيت خانوادگي را مثال زد.

بهترين اختلاف قد در ازدواج

زنان معمولا تمايل دارند كه همسرشان از آن ها كمي بلندتر باشد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد اختلاف قدي در حدود 15 سانتي‌متر به طوري كه مرد بلندتر باشد براي اكثر بانوان رضايت بخش است. با اين حال اين مسئله امري نسبي است و نمي‌تواند در مورد همه صدق كند.

براي مثال ممكن است يك نفر از ازدواج با مرد هم قد يا حتي كوتاه‌تر از خود نيز مشكلي نداشته باشد. در نتيجه براي اينكه ببينيد بهترين اختلاف قد در ازدواج چقد است بايد به شناخت بيشتري از معيارهاي خود برسيد و به اين سوال پاسخ دهيد كه از مرد ايده آل زندگي‌تان چه تصويري در ذهن داريد.

تصميم گيري براي ازدواج با مرد كوتاه تر

در بسياري از موارد اين چالش براي دختر خانم‌ها پيش مي‌آيد كه با مردي مواجه مي‌شوند كه از بسياري جهات مورد قبول است و تنها موردي كه در آن شك و ترديد دارند، كوتاه‌تر بودن آقا است. در اين شرايط اگر به يك متخصص مراجعه كنيد از شما مي‌خواهد ويژگي‌هاي مثبت و منفي خواستگار را به طور ذهني در دو كفه ترازو قرار دهيد و ببينيد آيا كوتاه‌تر بودن مرد آنقدر سنگيني مي‌كند كه بتواند تصميم گيري شما را تحت تاثير خود قرار دهد؟

در اين شرايط براي اينكه بتوانيد به طور قاطع‌تري در مورد اختلاف قد در ازدواج دست به انتخاب بزنيد، بهتر است به يك روانشاس مراجعه كرده و خدمات مشاوره پيش از ازدواج دريافت كنيد.

 ازدواج با دختران قد بلند

همانطور كه اختلاف قد براي دختران مهم است، براي بسياري از پسران نيز اهميت دارد. آن‌ها اكثرا ترجيح مي‌دهند كه همسرشان از آن‌ها بلندتر نباشد. اين ويژگي به خصوص در مرداني كه از نظر شخصيتي سلطه گري بالاتري دارند و نمي‌خواهند در مقايسه با همسر خود احساس ضعف نمايند، بيشتر ديده مي‌شود. در اين شرايط اگر احساس مي ‌نيد قد همسرتان بسيار مهم است و نمي‌توانيد به راحتي با بلندتر بودن همسر خود كنار بياييد، ساده از ملاك اختلاف قد در ازدواج نگذريد.

چراكه ممكن است اين موضوع بعدها در روحيه شما تاثير گذاشته و كيفيت رابطه زناشويي‌تان را نيز تحت تاثير قرار دهد. در نتيجه ابتدا ساير ملاك‌ها را به خوبي ارزيابي كرده و ببينيد آنقدر برايتان پررنگ هستند كه بتوانند اين اختلاف قدي را جبران كنند يا خير. در نهايت براي ارزيابي بهتر شرايط توصيه مي‌شود كه به روانشناس مراجعه كرده و مشاوره پيش از ازدواج دريافت نماييد. 

 آيا ازدواج با مرد كوتاه تر ( زن بلندتر) ريسك شكست را افزايش مي دهد؟

پژوهش‌هايي كه در مورد موفقيت روابط زناشويي انجام شده رابطه معناداري بين اختلاف قد و تداوم رابطه زن و شوهرها نشان نمي‌دهد. بلكه بالعكس در برخي مطالعات مشخص شده ازدواج با مردان كوتاه‌تر (زنان بلندتر) با موفقيت بيشتري همراه است. پس نبايد فكر كنيد كه اين ازدواج از اساس اشتباه بوده يا محكوم به شكست مي‌باشد. همچنين اختلاف قد در ازدواج نمي‌تواند تعيين كننده موفقيت يا شكست رابطه زناشويي باشد.

ازدواج مردان قد بلند | اختلاف قد در ازدواج

به طور كلي مرداني كه قد كوتاه تري نسبت به زنان دارند؛ تمايل دارند تا اين ضعف خود را با مسائل ديگري جبران كنند. براي مثال آنها تمايل دارند با زناني ازدواج كنند كه سطح مالي آنها پايين تر و يا تحصيلات كمتري دارند. برخلاف چنين مرداني، كساني كه قد بلندي دارند؛ از همسر خود انتظار دارند كه از ويژگي هاي ظاهري و موقعيت اجتماعي، اقتصادي بالايي برخوردار باشد.

به طور كلي اختلاف قد در ازدواج را مي‌توان با موارد ديگري جبران كرد. مردان و زنان مي‌توانند با يكديگر در اين مورد تصميم گيري كرده و يا در مورد آن فكر كنند.

نكات مربوط به اختلاف قد در ازدواج

با اينكه اصولا اختلاف قد در ازدواج ملاك مهمي محسوب نمي‌شود؛ اما گاهي برخي از زوجين بسيار نسبت به آن حساس مي‌شوند. در چنين شرايطي آنها بايد نكات ديگري را نيز در نظر داشته باشند.

طبيعي است كه افراد قد بلند از اعتماد به نفس و گاها هوش بالاتري برخوردار بوده و در موقعيت هاي مختلف كاري و اجتماعي به روش بهتري عمل مي‌كنند.

افرادي كه كوتاه قد هستند به دليل اينكه از امنيت رواني پايين تري برخوردارند؛ بيشتر به اختلالات روان مبتلا مي‌شوند. آنان احتمالا به دليل كمبود اعتماد به نفس، اضطراب زيادي را تجربه كرده و بيشتر به افسردگي مبتلا مي‌گردند.

برخي از تحقيقات حاكي از آنند كه حجم ريه هاي افراد قدبلند از ظرفيت بيشتري برخوردار است؛ به همين دليل صداي بهتري دارند. زنان بيشتري را به خود جذب مي‌كنند؛ به همين دليل شانس بيشتري براي پيدا كردن همسر را دارند.

از طرفي ديگر افراد كوتاه قد خوش اخلاق تر و مهربان تر هستند و در زندگي مشترك، سازگاري بيشتري از خود نشان مي‌دهند. همچنين از صبر و ملايمت بالاتري برخوردارند.

قد مطلوب براي مردان و زنان

با اينكه به طور كلي زنان علاقه دارند تا با مردي بلندتر از خود ازدواج كنند و مردان نيز همسري كوتاه تر از خود مي‌خواهند؛ اما ميزان اختلاف قد در ازدواج نيز اهميت دارد. بر اساس تحقيقات انجام شده زنان تمايل دارند تا با مردي كه 12 تا 14 سانتي متر از آنان بلندتر است؛ ازدواج كنند. مردان نيز اختلاف قدي 15 تا 20 سانتي را مي‌پسندند.

سخن پاياني

افراد براي ازدواج و همسرگزيني، ملاك هاي متفاوتي دارند. اختلاف قد در ازدواج براي عده اي مسئله اي مهم و تاثيرگذار است. اما به طور كلي موفقيت يك زندگي مشترك بر اساس آن تعيين نمي‌شود. به طور كلي ويژگي هاي ظاهري افراد در امر ازدواج مهم است. اما نبايد بيش اندازه به آنها اهميت داد. همچنين ويژگي هاي رفتاري افراد نيز براساس قد آنان تعيين نمي‌شود. در واقع نمي‌توان اين ويژگي ها را به همه افراد قدبلند و يا قد كوتاه تعميم داد. به همين دليل بهتر است افراد در اين زمينه با يك مشاور، مشورت كرده و از او نيز كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلاف قد در ازدواج مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

قد ايده آل براي مردان از نظر زنان چقدر است؟

اين مسئله امري نسبي است و ممكن است در فرهنگ‌هاي مختلف نظرات متفاوتي در مورد آن وجود داشته باشد. در اكثر موارد مرداني كه حدودا 180 سانتي متر قد دارند از نظر زنان براي ازدواج مناسب هستند.

منبع: اختلاف قد در ازدواج چقدر اهميت دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۸:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا راجع به انواع خيانت چيزي شنيده‌ايد؟ بسياري از افراد خيانت را به معناي برقراري رابطه جنسي با فردي به غير از همسر مي‌دانند. اين درحاليست كه روانشناسان معتقدند خيانت به معناي اين است كه هر آنچه مي‌بايد در انحصار شريك عاطفي شما باشد بدون اطلاع و موافقت وي با فردي ديگر تقسيم شود. با توجه به اين تعريف خيانت مي‌تواند انواع مختلفي داشته باشد كه ارتباط جنسي صرفاً يكي از آنهاست. ما در اين مطلب راجع به انواع خيانت صحبت خواهيم كرد

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع خيانت مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: انواع خيانت

خيانت يعني چه؟

در يك معناي كلي و ساده مي‌توان گفت خيانت به معناي شكستن تعهد است. هنگامي‌كه دو نفر با يكديگر وارد رابطه عاطفي مي‌شوند تعهد مي‌كنند كه نسبت به يكديگر وفادار باشند و خيانت به معناي نقض اين تعهد است. خيانت يا بي‌وفايي مي‌تواند به صورت‌هاي مختلفي اتفاق بيافتد كه برقراري ارتباط جنسي صرفاً يكي از آن‌هاست.

درصورتي‌كه يكي از طرفين محبت و احساس خود را در اختيار فردي ديگر قرار دهد نيز مي‌توان از خيانت صحبت كرد. يكي از اصلي‌ترين شاخصه‌هاي انواع خيانت اين است كه معمولاً بدون اطلاع شريك عاطفي صورت مي‌گيرد و فرد به خوبي مي‌داند كه همسرش از اين موضوع ناراحت خواهد شد. 

انواع خيانت

 

همان‌طور كه گفته شد برخلاف تصور برخي از افراد خيانت صرفاً محدود به برقراري رابطه جنسي نيست و روانشناسان خانواده به وجود انواع خيانت اعتقاد دارند. آشنايي شما با نشانه‌هاي هريك از انواع خيانت باعث مي‌شود هرچه سريع‌تر نسبت به آن‌ها آگاه شويد و بتوانيد براي بهبود شرايط زندگي خود اقدام كنيد.

توجه داشته باشيد كه در صورت بي‌توجهي يا اقدام غيراصولي براي درمان خيانت ممكن است نتوانيد جلوي آن را بگيريد و اين مسئله به‌تدريج گسترش پيدا كرده و حتي ادامه زندگي شما را تهديد مي‌كند. به همين خاطر بهتر است براي درمان انواع خيانت از متخصصين و مشاوران خانواده كمك بگيريد. در ادامه به اصلي‌ترين انواع خيانت اشاره خواهيم كرد.

◀️انواع خيانت | خيانت عاطفي

يكي از انواع خيانت، خيانت عاطفي است. همان‌طور كه از نام آن پيداست بيشتر به معناي برقراري يك ارتباط صميمانه و دوستانه با فردي به غير از همسر است و ارتباط جنسي در اين رابطه نقشي ندارد. اين شيوه از خيانت به همسر بيش‌تر در ميان خانم‌هاي متأهل ديده مي‌شود زيرا هدف زنان از خيانت معمولاً پيدا كردن يك شريك عاطفي است كه به آن‌ها توجه داشته باشد و چندان به دنبال برقراري ارتباط جنسي نيستند.

اگر احساس مي‌كنيد همسرتان با فردي به غير از شما ارتباط عاطفي برقرار كرده بهتر است براي علت‌يابي و تغيير شرايط چاره‌اي پيدا كنيد در غير اين صورت احتمال دارد اين موضوع به‌تدريج تبديل به يك خيانت تمام‌عيار از نوع عاطفي و جنسي شده و ادامه زندگي مشترك را برايتان غيرممكن سازد. 

◀️خيانت جنسي

خيانت جنسي به معناي برقراري ارتباط و يا تمايل به برقراري ارتباط جنسي با فردي به غير از همسر است. به عبارتي مي‌توان گفت خيانت جنسي داراي انواع مختلفي است كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد.

  • كلامي
  • ذهني
  • رفتاري

در خيانت كلامي اگرچه ارتباط جنسي اتفاق نخواهد افتاد اما صحبت‌هايي با مضمون ارتباط جنسي ميان طرفين ردوبدل مي‌شود. خيانت ذهني به اين معناست كه فرد در ذهن و تخيلات خود با فردي به غير از همسرش ارتباط جنسي برقرار مي‌كند و درنهايت خيانت رفتاري به معناي برقراري رابطه جنسي با فردي به غير از همسر است.

خيانت جنسي معمولاً در مردان اتفاق مي‌افتد اما احتمال بروز آن در زناني كه از رابطه جنسي با همسر خود ناراضي هستند نيز بالاست. به همين خاطر روانشناسان توصيه مي‌كنند كه زوجين با افزايش آگاهي درزمينهٔ نيازها و رفتارهاي جنسي جنس مخالف و يا كمك گرفتن از متخصصين سكس درماني احتمال بروز نارضايتي و انواع خيانت جنسي را در زندگي مشتركشان كاهش دهند.

◀️انواع خيانت | خيانت عاطفي و جنسي

اين نوع خيانت به معناي برقراري يك رابطه كامل با فردي به غير از همسر است. در اين نوع از خيانت فرد چه به لحاظ جنسي و چه به لحاظ عاطفي با شخصي به غير از همسر خود ارتباط برقرار مي‌كند. همان‌طور كه گفته شد اين نوع از خيانت معمولاً در شرايطي اتفاق مي‌افتد كه يكي از دو نوع خيانت عاطفي و يا جنسي از پيش‌تر شروع شده است و به دنبال آن اين ارتباط پنهاني گسترش پيدا كرده و ابعاد ديگري نيز پيدا خواهد كرد. اين نوع از بدترين انواع خيانت بوده كه فرد به طور كامل همسرش را ناديده مي‌گيرد.

◀️خيانت توافقي

يكي از انواع خيانت كه در سال‌هاي اخير در خانواده‌ها رايج شده خيانت توافقي است. اين موضوع كه شيوه‌اي از طلاق عاطفي است به اين معناست كه زوجين به‌صورت علني يا ضمني با يكديگر توافق مي‌كنند كه هريك از آن‌ها اجازه برقراري ارتباط با فردي به غير از همسر را دارد.

اگرچه ممكن است اين شيوه از خيانت باعث ايجاد احساسات منفي در هيچ‌يك از زوجين نشود يا به عبارت ديگر فردي به‌عنوان قرباني خيانت شناخته نشود بااين‌حال اين مسئله آسيب‌ها و مشكلات جبران‌ناپذيري را براي سلامت روحي زوجين و فرزندان آن‌ها به دنبال خواهد داشت كه بهتر است به آن توجه داشته باشيد. 

◀️ فضاي مجازي، بستري براي خيانت‌هاي مجازي

گسترش استفاده از فضاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي در سال‌هاي اخير باعث بروز نوع جديدي از خيانت شده كه به آن خيانت مجازي گفته مي‌شود. در اين شيوه ممكن است دو نفر هرگز يكديگر را نبينند اما ارتباط آن‌ها به‌صورت اينترنتي و از طريق ارسال پيام و عكس ادامه پيدا مي‌كند.

دنبال كردن افراد غريبه در شبكه‌هاي اجتماعي و ايجاد ارتباط دوستانه با آن‌ها يكي از مسائلي است كه ازنظر روانشناسان در گروه انواع خيانت‌هاي مجازي قرار مي‌گيرد؛ اما بسياري از افراد اين شيوه از ارتباط را به دليل نبود رابطه فيزيكي خيانت محسوب نمي‌كنند و توجهي به آن ندارند. بااين‌حال بهتر است نسبت به ارتباطات خود و همسرتان در فضاي مجازي دقت بيشتري داشته باشيد.

◀️خيانت انتقامي

گرچه رفتارهاي زيادي در يك زندگي مشترك، از انواع خيانت محسوب مي‌شود؛ اما برخي از آنها آسيب بيشتري را به زوجين وارد مي‌كنند. برخي از زوجين براي انتقام گيري از يكديگر تصميم به خيانت مي‌گيرند. براي مثال وقتي از خيانت همسر خود به شكل هاي مختلف اطلاع مي‌يابند؛ آنها نيز تصميم مي‌گيرند تا براي جبران، اين رفتار را از خود نشان دهند. فراموش نكنيد كه حتي در صورت خيانت همسر خود، بازهم اينكار واكنش درستي نبوده و بايد روش هاي ديگري را در اين مورد بكار گيرند.

دلايل انواع خيانت چيست؟

دلايل بسياري را مي‌توان براي انواع خيانت بيان كرد. بااين‌حال رايج‌ترين دلايلي كه براي خيانت مطرح مي‌شود ضعف ارتباط عاطفي ميان زوجين و يا نارضايتي جنسي هستند در كنار اين دو عامل ابتلا به بيماري‌هاي روحي و يا نياز مالي و…. نيز مي‌توانند به‌عنوان دليلي براي خيانت قلمداد شوند. بهتر است اين عوامل خطر را در زندگي خود شناسايي كرده و براي رفع آن‌ها اقدام نماييد. علاوه بر اين شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين خانواده راهكارهاي مناسبي را براي پيشگيري از خيانت آموزش ببينيد.

راهكارهايي براي از بين بردن رد خيانت

 

درمان آسيب‌هاي مربوط به انواع خيانت علاوه بر زوجيني كه تصميم گرفته‌اند صرف‌نظر از اين مسئله به زندگي خود ادامه دهند؛ براي قربانيان خيانتي كه براي جدايي اقدام مي‌كنند نيز لازم است. راهكارهاي درماني در اين زمينه باعث مي‌شود تا شما بهتر بتوانيد با اين مسئله و تأثيري كه در افكار و باورهاي شما دارد كنار بياييد. استفاده از راهكارهايي براي تخليه هيجانات منفي ازجمله اقدامات روانشناسان در اين زمينه است. همچنين روانشناسان به شما در شناسايي و از بين بردن دلايل بروز اين مشكل كمك خواهند كرد و با آموزش راهكارهايي از بروز مجدد اين مسئله پيشگيري مي‌كنند.

سخن پاياني

هر رابطه اي سختي ها پيچيدگي هاي خود را دارد. افراد بايد حفظ روابط خود تلاش زيادي كرده و انرژي كافي بگذارند. البته اين مراقبت وظيفه دو نفر است و افراد نبايد از زير بار وظايف خود شانه خالي كنند. خيانت يكي از آسيب هاي جدي براي رابطه است كه مي‌تواند مشكلات زيادي را ايجاد كند. افراد بايد از نشانه هاي آن آگاه بوده تا در صورت لزوم از پيشگيري كرده و در اين زمينه اقداماتي انجام دهند.

طبيعي است كه با وجود خيانت اعتماد دو نفر از بين رفته و همچنين علاقه آنها فروكش مي‌كند. افراد بايد به خوبي در اين مورد فكر كرده؛ و عجولانه تصميم نگيرند. همچنين مي‌توانند از كمك يك روانشناس نيز استفاده كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع خيانت مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا برقراري ارتباط كلامي با فردي به غير از همسر نيز خيانت محسوب مي‌شود؟

بله؛ ايجاد هرگونه ارتباط با فردي به غير از همسر مي‌تواند از انواع خيانت محسوب شود. دليلش نيز اين است كه شما از اين طريق به سلامت ارتباط با همسرتان آسيب مي‌زنيد و آنچه را صرفاً مي‌بايست در انحصار او باشد به فردي ديگر اختصاص مي‌دهيد. در صورتي كه با موضوع خيانت به هر نحوي مواجه شديد

منبع: انواع خيانت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع خيانت،
موضوع:
[ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۲۲:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی