مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ريلكسيشن همان‌طور كه از نام آن پيداست به مجموعه روش‌هايي گفته مي‌شود كه باعث ايجاد آرامش خواهد شد. همه ما در طول روز به دلايل مختلفي استرس را تجربه خواهيم كرد و بر اساس تحقيقات انجام‌شده اين تنش‌ها مي‌تواند مشكلات بسياري را در سلامت جسم و روان ايجاد نمايد و به همين خاطر تمرينات ريلكسيشن مي‌توانند تا حد زيادي برايمان مفيد باشند. شما نيز مي‌توانيد در پايان هر روز زمان كوتاهي را به انجام يكي از اين تمرينات اختصاص دهيد و با اين كار خود را از عوارض ناشي از فشار رواني روزانه رها كنيد. براي آشنايي با ساير روش هاي كنترل استرس كليك كنيد.

منبع: ريلكسيشن يا تن آرامي | فوايد ريلكسيشن در روانشناسي

ريلكسيشن چيست ؟

ريلكسيشن يا در ترجمه فارسي تن آرامي دو مفهوم كلي را در بر مي‌گيرد. در مفهوم اول شامل تكنيك هاي ريلكسيشني است كه توسط دكتر ادموند جاكوبسن براي اساس ذهن آگاهي ابداع شد. در ادامه روش اجراي اين روش نيز توضيح داده‌ايم. اما مفهوم دوم به هر راهكار و تكنيكي گفته مي‌شود كه موجب آرامش ما خواهد شد. بدن و ذهن هر كس با عوامل خاصي ممكن است به آرامش برسد. به طور كلي ريلكسيشن به تكنيك هاي زير نيز اشاره دارد.

  • گوش دادن به موسيقي آرام
  • تصوير سازي يك موقعيت آرام بخش
  • مديتيشين
  • تمركز روي عضلات و شل كردن آن ها

ريلكسيشن چيست | فوايد ريلكسيشن يا تن آرامي

ريلكسيشن يا تن آرامي به مجموعه روش‌هايي گفته مي‌شود كه به شما براي دور شدن از استرس و فشار رواني كمك خواهند كرد. قرار گرفتن در معرض استرس‌هاي روزانه مي‌تواند باعث بروز مشكلات روحي و جسمي بسياري مانند اضطراب، فشارخون يا دردهاي عصبي باشد و اين شرايط براي افرادي كه در مشاغل پراسترس‌تري فعاليت مي‌كنند يا به هر دليلي در زندگي مشغله‌هاي بيشتري دارند، مي‌تواند شديدتر باشد. تمرينات ريلكسيشن به فرد كمك مي‌كنند تا احساس آرامش را در اندام‌هاي مختلف بدن ايجاد كرده و تا حد زيادي از عوارض استرس جلوگيري كند.

براي انجام اين تمرينات شما نياز به آموزش خاص يا ابزار پيچيده‌اي نداريد، بلكه تنها مي‌بايست در حدود يك ساعت از زمان خود را در محيطي آرام به انجام تمرينات ريلكسيشن اختصاص دهيد. علاوه بر اين شما مجبور نيستيد در طول تمرينات از تمامي روش‌هاي ريلكسيشن استفاده كنيد، بلكه صرفاً يكي از آن‌ها كه احساس مي‌كنيد با شرايط شما هماهنگي بيشتري دارد يا با انجام آن آرامش بيشتري را احساس مي‌كنيد انتخاب كرده و به‌صورت مرتب براي انجام آن زمان بگذاريد. انجام مرتب تمرينات ريلكسيشن از سلامت جسم و روان شما در برابر استرس محافظت مي‌كند. ازجمله فوايد استفاده از اين تمرينات مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • احساس آرامش و سرحالي در طول روز
  • بالا رفتن مقاومت بدن در برابر بيماري‌ها
  • افزايش قدرت تمركز و توانايي زندگي در لحظه حال
  • بالا رفتن توانايي‌هاي روحي مانند استحكام رواني
  • كاهش شدت بيماري‌هاي روان‌تني يا جسماني شده مثل سردردهاي عصبي يا ناراحتي‌هاي گوارشي

آموزش مراحل و روش انجام انواع ريلكسيشن

روش‌هاي متفاوتي براي انجام تمرينات ريلكسيشن وجود دارد كه شما مي‌توانيد با استفاده از نوع مشكل و همين‌طور شرايط محيط اطراف‌تان يك يا چند مورد از آن‌ها را انتخاب كنيد. براي انجام اين تمرينات شما مي‌بايست در يك فضاي آرام و مناسب كه امكان تمركز برايتان وجود داشته باشد حضور داشته باشيد. در ادامه مراحل و تمرينات مختلفي از ريلكسيشن را شرح داده ايم.

1- تمرينات تنفس عميق

تنفس يكي از راهكارهايي است كه همه ما براي كاهش اضطراب از آن استفاده مي‌كنيم. هرچقدر بتوانيد اكسيژن بيشتري وارد ريه‌هايتان كنيد علاوه بر اينكه آرامش و اكسيژن‌رساني بهتري را براي بدنتان ايجاد مي‌كنيد، از بروز اضطراب و تنگي نفس نيز جلوگيري خواهيد كرد. براي انجام اين تكنيك به نكات زير توجه داشته باشيد:

  1. يك مكان آرام كه ازنظر دماي محيط نيز در وضعيت مناسبي باشد انتخاب كنيد؛
  2. از لباس‌هاي راحت و مناسب استفاده كنيد؛
  3. مي‌توانيد براي ايجاد آرامش بيشتر از موسيقي‌هاي ملايم يا رايحه‌هاي موردعلاقه‌تان نيز استفاده كنيد؛
  4. در حالتي كه پشت‌تان كاملاً صاف باشد روي زمين بنشينيد و يا اگر اين كار براي‌تان دشوار است دراز بكشيد؛
  5. به‌آرامي شروع به تنفس كنيد. با 4 شماره اكسيژن را وارد ريه‌ها كنيد؛
  6. براي 4 شماره نفس‌تان را نگه داريد و سپس به‌آرامي و در طي 4 شماره بازدم داشته باشيد؛
  7. اين كار را براي چند بار تكرار كنيد و سعي كنيد در اين مدت تمامي تمركز خود را صرفاً روي تنفس‌تان متمركز كرده و به ساير مسائل فكر نكنيد.

2- انقباض ماهيچه‌ها

در اين تمرين شما مي‌بايست تمامي ماهيچه‌هاي بدنتان را به ترتيب منقبض كنيد و پس از مدتي آن‌ها را رها كنيد. ريلكسيشن به روش انقباض و رهاسازي ماهيچه‌ها احتمالاً براي‌تان سخت‌تر از تكنيك تنفس خواهد بود و شما به تمركز بيشتري نياز خواهيد داشت، اما به همين نسبت تأثير بيشتري نيز در ايجاد آرامش و افزايش تمركز براي‌تان خواهد داشت. براي انجام اين روش نيز درست مانند تكنيك تنفس مي‌بايست با لباس‌هاي راحت در يك فضاي آرام قرار بگيريد. سپس ماهيچه‌هاي اندام‌هاي مختلف را به ترتيبي كه در زير بيان مي‌كنيم منقبض و بعد رها كنيد. ميان هر بار رها كردن ماهيچه‌ها و انقباض گروه بعدي عضلات براي چند ثانيه استراحت كنيد.

  • پاي راست و سپس پاي چپ
  • ساق پاي راست و سپس ساق پاي چپ
  • ران پاي راست و سپس ران پاي چپ
  • عضلات لگن
  • شكم
  • قفسه سينه
  • كمر
  • دست راست و سپس دست چپ
  • بازوي راست و سپس بازوي چپ
  • شانه‌ها و گردن
  • عضلات لب‌ها
  • گونه‌ها
  • ابرو و پيشاني

براي انجام اين تمرين به اين شيوه عمل كنيد:

  1. تمامي تمركزتان را روي عضلات پاي راست قرار دهيد و سپس آن‌ها را منقبض كنيد؛
  2. براي 10 ثانيه اين انقباض را نگه داريد و سپس عضلات را رها كنيد؛
  3. براي حدود 10 ثانيه استراحت كنيد؛
  4. تمامي تمركزتان را متوجه پاي چپ كنيد و براي مدت 10 ثانيه عضلات اين قسمت را منقبض كنيد؛
  5. عضلات پاي چپ را رها كرده و پس از مدتي استراحت عضلات ساق پاي راست را منقبض كنيد؛
  6. در طول اين تمرين تمامي تمركز شما مي‌بايست روي قسمتي باشد كه منقبض يا رها مي‌كنيد و به احساساتي كه در اين شرايط تجربه مي‌كنيد دقت داشته باشيد.

3- ريلكسيشن با اسكن بدن

اين مرحله به اين خاطر به اسكن بدن معروف شده كه شما توجه خود را روي اندام‌هاي بدن و احساساتي كه تجربه مي‌كنند متمركز مي‌كنيد. به عبارتي شما تمامي اندام‌هاي بدن را موردبررسي قرار خواهيد داد.

  1. در يك محيط آرام كه ازنظر نور و دما نيز در وضعيت مناسبي باشد قرار بگيريد؛ و يا بعد از انجام تمرينات دو مرحله قبل از گام سه اين بخش ادامه دهيد.
  2. لباس‌هاي راحت بپوشيد و بر اساس تمايل‌تان مي‌توانيد از موسيقي يا رايحه‌هاي مختلف نيز استفاده كنيد؛
  3. به پشت دراز بكشيد و براي مدتي با تنفس عميق سعي كنيد تا توجه خود را از ساير مسائل دور كنيد؛
  4. توجه خود را روي انگشتان پاي راست متمركز كنيد و به‌دقت احساسات آن‌ها را ازنظر سردي يا گرمي، گرفتگي يا هر چيز ديگر بررسي كنيد؛
  5. پس از مدتي توجه‌تان را از انگشتان پاي راست برداشته و بر انگشتان پاي چپ متمركز شويد؛
  6. هنگامي كه روي اجزاي بدن تمركز مي كنيد نيازي به تغيير و كنترل چيزي نيست. فقط آن بخش بدن را زير نظر بگيريد. (با چشمان بسته و فقط با تجسم و فكرتان روي اندام مورد نظر تمركز كنيد).
  7. به همان ترتيبي كه در روش انقباض ماهيچه‌ها مطرح شده اين كار را تا رسيدن به اندام‌هاي مختلف صورت ادامه دهيد.

انجام اين مراحل به كمك درمانگر به درستي صورت خواهد گرفت.

4- تجسم صحنه‌هاي موردعلاقه

ريلكسيشن به كمك تجسم يكي از قديمي‌ترين روش‌هاي تن آرامي است كه اگر بتوانيد با تمركز كافي آن را انجام دهيد، نتيجه بسيار مطلوبي خواهد داشت. در اين روش مي‌بايست چشمان‌تان را ببنديد و صحنه‌اي كه علاقه داريد را مقابل چشمان‌تان تصور كنيد. اين مكان مي‌تواند دريا، جنگل، كوه يا حتي خياباني باشد كه شما به آن علاقه داريد، هيچ محدوديتي براي نوع مكاني كه تصور مي‌كنيد و همين‌طور اشخاصي كه همراه شما هستند وجود ندارد. شما مي‌توانيد در اين مكان تنها يا با دوستان‌تان باشيد.

سعي كنيد تا جاي ممكن خود را به‌طور واقعي در آن فضا تجسم كنيد. دماي محيط در مكان موردعلاقه‌تان، صداها يا بوهايي كه آنجا وجود دارد، همه را به‌خوبي تجسم كنيد و خود را در اين محيط قرار دهيد. براي مدتي سعي كنيد در اين فضا باقي بمانيد و هر زمان احساس آرامش كرديد چشمان‌تان را بازكرده و به دنياي واقعي برگرديد. رمز موفقيت در اين روش اين است كه بتوانيد تمركز خوبي روي مكان موردعلاقه‌تان داشته باشيد. به ميزاني كه بتوانيد اين فضا را با جزئيات و حضور ذهن بيشتري تجسم كنيد آرامش بيشتري تجربه خواهيد كرد.

5- خودتان را ماساژ دهيد

ماساژ يكي از راه هاي مناسب براي رسيدن به آرامش است. اگر ماساژ همراه با ريلكسيشن رخ دهد تاثير بيشتري خواهد داشت. شايد شنيدن خود ماساژ دهي عجيب به نظر برسد، اما شما مي توانيد اقدام به ماساژ خودتان بكنيد. شما اين كار را بدون محدوديت در طول روز مي توانيد انجام دهيد. در واقع خودماساژ دهي در طول روز بسيار به كاهش تنش و اضطراب كمك مي كند. پيشنهاد مي كنيم كه قبل از خواب و در آخر روز با يك روغن معطر به ترتيب زير خودتان را ماساژ دهيد. اين روش نيز در كنار ساير روش هاي ريلكسيشن تاثير زيادي در آرام سازي شما دارد.

  • ابتدا از دستان تان شروع كنيد. آن ها را روغن چرب كنيد و سپس هر دو دست را به پشت گردن و امتداد سرشانه ها ببريد.
  • ماهيچه هاي اين ناحيه را به صورت دوراني ماساژ دهيد. روي احساسي كه در اين نقاط به شما دست مي دهد تمركز كنيد.
  • در اين حين ممكن است افكار مختلفي به ذهن تان برسد، آن ها را دور بريزيد و فقط روي حركت دست ها و عضلات گردن تمركز كنيد.
  • از اين كه براي خود وقت مي گذاريد، لذت ببريد. از خود بابت اين ماساژ تشكر كنيد.
  • حال انگشتانتان را به سمت پشت گوش ها و سپس گيجگاه و پيشاني ببريد. بين ابروهايتان را هم ماساژ دهيد و افكار مثبت را در ذهن تكرار كنيد.
  • حال دست ها را آزاد كنيد و يكي از تمرينات ديگر ريلكسيشن را كه تا به اينجا توضيح داديم را انجام دهيد.
  • حال روي نفس هاي تان تمركز كنيد و از اين حال خوب لذت ببريد.

6- ريلكسيشن با ذهن آگاهي

ذهن آگاهي يكي از روش هاي بسيار موثر در كاهش استرس و تنش است. شما تمرينات ذهن آگاهي را هر چه بيشتر انجام دهيد، بيشتر قادر به اعمال آن ها در زندگي تان خواهيد بود. تمرينات ذهن آگاهي به شما كمك مي كنند كه در زمان حال زندگي كنيد. اين گونه از تنش و ناراحتي هاي زمان گذشته و از استرس ناشي از عدم كنترل بر آينده نيز رها خواهيد شد. ذهن آگاهي امروزه در رويكردهاي مختلف درماني نيز به كار مي‌رود. اما در واقع يك تكنيك است كه شما هم مي توانيد از آن در هر لحظه از زندگي تان استفاده نماييد.

7- ريلكسيشن با استفاده از تكنيك هاي مراقبه

همانطور كه در ابتدا گفتيم هر روشي كه به شما كمك كند تا به آرامش برسيد مي تواند جزو تكنيك هاي ريلكسيشن قرار بگيرد. در مراقبه يا همان مديتيشن فرد در حالت خوابيده يا نشسته، چشمان بسته يا باز و يا هرحالتي كه احساس راحتي مي كنيد قرار بگيريد. حال روي تنفس يا يك صدا مثل قطره آب يا باد تمركز كنيد. اين روش نيز شباهت زيادي با ذهن آگاهي دارد. مراقبه كمك مي كند تا قدرت تمركز، توجه و آرامش شما بالا برود.

8- يوگا

ورزش يوگا كه ريشه هاي ابداع آن به شرق آسيا بر مي گردد، از جمله روش هاي موثر در ايجاد آرامش است. بسياري از افراد براي ريلكسيشن در كلاس هاي يوگا ثبت نام مي كنند. شما نيز با شركت در اين كلاس ها مي توانيد از مزاياي آن بهره مند شويد. يوگا براي هر فردي در هر سني امكان اجرا دارد. اما تفاوت آن را روش ها دارويي اين است كه بايد در بازه زماني بلندتري به آن مبادرت بورزيد. بعد از مدتي متوجه تاثيرات آن خواهيد شد.

9- آگاهانه گوش دهيد

شنيدن يك اهنگ آرامش بخش براي رسيدن به آرامش كافي نيست. گوش دادن آگاهانه در تمرينات ريلكسيشن كمي با گوش دادن هاي عادي به آهنگ مورد علاقه تان تفاوت دارد. شما در اين تمرين بايد آگاهانه به مضمون آهنگ و صداهاي آن گوش دهيد و آن ها را واكاوي كنيد. پس موسيقي و هر صدايي كه به آن علاقه داريد را پخش كنيد و به نكات زير همزمان توجه نماييد.

  • اين آهنگ چه صداهايي دارد؟
  • سعي كنيد صداها را مشخص كنيد كه مربوط به كدام آلت موسيقي است.
  • ريتم آهنگ را در پيش بگيريد و به پايين و بالا شدن آن توجه كنيد.
  • در معناي كلمات متن آهنگ تامل كنيد.
  • به احساسات خود در بخش هاي مختلف آهنگ توجه نماييد.
  • اگر ذهن تان منحرف شد ايراد ندارد، دوباره روي آهنگ تمركز كنيد.

كدام يك از انواع ريلكسيشن مناسب ما هست؟

شما مي‌توانيد هر كدام از روش هاي ذكر شده را انتخاب كنيد. همانطور كه در ابتداي مقاله گفتيم هر كس با روشي به خصوص به آرامش مي رسد. بنابراين شايد تعدادي از اين روش ها مناسب شما نباشد. پس با تمرين مي توانيد متوجه روش مناسب بشويد. متخصصان روانشناسي با توجه به وضعيت جسمي و روحي شما مناسب ترين روش را براي تان در نظر مي گيرند. در اجراي ريلكسيشن بايد زمان را هم در نظر بگيريد. اين روش ها در طولاني مدت تاثيرشان مشخص مي شود. پس طبق برنامه تعيين شده توسط متخصص تمرينات را ادامه دهيد تا در نهايت از نتايج مثبت آن بهره مند بشويد.

آيا ريلكسيشن يك روش علمي است؟

ريلكسيشن از جمله روش هاي تاييد شده توسط متخصصان حوزه سلامت است. از روش هاي ريلكسيشن در مراكز درماني معتبر به صورت فردي و گروهي نيز استفاده مي شود. ريلكسيشن در بهبود افسردگي، اختلالات اضطرابي، انواع فوبيا، برخي از اختلالات شخصيت و…. موثر شناخته شده است. استمرار در اجراي اين تمرينات موجب رسيدن به نتيجه دلخواه خواهد شد. متخصصين با استفاده از ريلكسيشن و ساير متدهاي درماني به شما براي بهبود سلامت روان تان كمك مي كنند.

سخن آخر

در اين مقاله درباره تن آرامي يا همان ريلكسيشن به طور كامل توضيح داديم. شما با انجام تمرينات ذكر شده در خانه مي توانيد به آرامش دست يابيد. اما اگر تمرينات موثر نبودند حتما با شماره هاي درج شده تماس بگيريد. گاه يك گره كوچك در ذهن مانع از رسيدن به آرامش مي شود. شما با كمك متخصصين مي توانيد به راحتي ناراحتي و گره هاي كهنه ذهن تان را باز كنيد.

متخصصين روانشناسي در كنار استفاده از روش هاي ريلكسيشن با انجام مصاحبه تشخيص به شما در كاهش تنش و اضطراب هايتان كمك مي كنند. اگر در اين ميان اختلال جدي نيز وجود داشته باشد، حتما براي درمان آن رسيدگي لازم به عمل خواهد آمد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ريلكسيشن و تن آرامي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

ريلكسيشن چه فوايدي دارد؟

ريلكسيشن باعث كاهش استرس و همين‌طور تأثيرات منفي آن بر شرايط جسمي فرد مي‌شود. كاهش دردهاي عصبي، افزايش قدرت سيستم ايمني بدن و همين‌طور بهبود تمركز و توجه از ديگر مزاياي اين روش هستند.

بهترين روش ريلكسيشن كدام است؟

روش‌هاي مختلف ريلكسيشن همگي مؤثر هستند و بهترين آن‌ها بر اساس شرايط و مشكلات شما و همين‌طور زماني كه مي‌توانيد به تمرين اختصاص دهيد تعيين مي‌شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ريلكسيشن يا تن آرامي | فوايد ريلكسيشن در روانشناسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۸:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

همسايه آزاري يعني رعايت نكردن حقوق همسايگي و سلب آرامش همسايگان. برخي از همسايگان با عدم رعايت حقوق ديگران باعث همسايه آزاري و سلب آرامش همسايه‌مي‌شوند. توليد صداهاي فراوان، بوهاي نامطلوب، دعوا، پخش موسيقي در ساعت خواب، سرو صداي بچه ها گاه و بيگاه و … از رفتارهاي همسايه‌آزاري به حساب مي‌آيد. براي اقدام به تذكر ابتدا خود را در نظر بگيريد، شايد رفتار نامطلوبي داشته باشيد كه باعث آزار‌همسايه شده بايد. در مرحله دوم بايد خود را جاي همسايه‌بگذاريد تا رفتار او را مقايسه كنيد و در نهايت اگر شدت همسايه‌آزاري به گونه اي بود كه نتوانستيد تحمل كنيد طبق مراحل ذكر شده در اين مقاله با او رفتار كنيد.

منبع: همسايه آزاري | كارهايي كه باعث آزار همسايه مي شود

همسايه آزاري

همسايه آزاري به شيوه هاي مختلفي انجام مي‌شود. توليد صداهاي نامطلوب، دعواهاي دائمي، عدم نظافت و … شامل همسايه‌آزاري مي‌شود. مديريت زندگي در يك آپارتمان با واحدهاي زياد، سخت و دشوار است. افراد زيادي در همسايگي شما در حال زندگي هستند كه هركدام از آنها ساز مخالف با ديگري مي‌زند.

مسلما زندگي با جمعيت زياد مشكل ساز است اما هدايت و مديريت همه اعضا نياز به هماهنگي دارد كه باعث آرامش ساكنين مي‌شود.

نحوه برخورد با همسايه آزاري

نحوه برخورد با همسايه آزاري بستگي به شيوه رفتاري هر فرد دارد. اما به طور كلي مراحل اصولي براي برخورد با همسايه‌آزاري وجود دارد. كه در ادامه شرح داده ايم.

1. رفتار متضاد داشته باشيد

در مرحله اول با رفتار مناسب و صبوري با همسايه آزار، او را متوجه اشتباه خودش مي‌كنيد. براي مثال اگر همسايه با سد معبر شما را آزار مي‌دهد، بايد زماني كه چند دقيقه ماشين را بد پارك كرده ايد بايد از او معذرت خواهي كنيد كه باعث سد معبر شده ايد.

2. برخورد با احترام

با يادداشت نامه و درخواست محترمانه به همسايه خود بگوييد كه رفتارش باعث همسايه آزاري مي‌شود. به صورت كاملا محترمانه و به دور از بي ادبي درخواست خود را اعلام كنيد.

3. جلسه حضوري

اگر با 2 مرحله قبلي همسايه آزاري پايان نيافت، با كمك ديگر همسايگان، مديريت ساختمان و اعضاء ساختمان جلسه جمعي بگذاريد و اعتراض خود را به صورت حضوري اعلام كنيد.

4. كمك از پليس

اگر با مراحل قبلي و تمامي برخوردهاي جدي باز هم به همسايه آزاري ادامه داد، بايد مراحل شكايت قانوني را طي كنيد. از پليس كمك بگيريد و از طريق قانون به دنبال آرامش اعضاي ساختمان باشيد.

تمامي مراحل بالا را بايد در صورتي انجام دهيد كه خود هيچ همسايه آزاري انجام نمي‌دهيد. بعد از اينكه مطمئن شديد بي آزار هستيد، حق شكايت از همسايه‌خود داريد.

رفتارهاي همسايه آزاري چگونه است؟

قبل از اينكه همسايه خود را متهم به همسايه آزاري كنيد، بايد بررسي كنيد كه آيا رفتار او واقعا باعث پايمال كردن حقوق شما مي‌شود يا خير؟ در ادامه به رفتارهاي همسايه آزاري اشاره كرده ايم. اين رفتارها باعث برهم خوردن آرامش همسايگان خواهد شد.

  • عدم رعايت زمان سكوت
  • توليد صداهاي غير منطقي و آزار دهنده
  • مهماني، بازي و موسيقي طولاني مدت
  • سوء استفاده از فضاهاي مشاع مانند حياط، پاركينگ و آسانسور
  • عدم رعايت بيرون گذاشتن زمان زباله
  • بوهاي نا مطبوع
  • بوي آشپزي نامتعارف، آتش و دود در آپارتمان
  • اعتياد همسايگان و رفتارهاي نامناسب
  • رفتار پرخاشگرانه همسايه
  • پارك خودرو در محل نامناسب
  • سد معبر همسايگان
  • رفت و آمدهاي نامناسب
  • رفت و آمدهاي هنجار شكن
  • عدم رعايت عفت كلام
  • عدم رعايت روابط زناشويي
  • سر و صداي شبانه روزي بچه ها
  • نگهداري از حيوانات در صورت عدم رضايت همسايگان

نكات برخورد با همسايه آزاري

قبل از ورود به ساختمان و آپارتمان بايد نكات مربوط به رفتار با همسايه را آموزش ببينيد تا در نهايت موجب همسايه آزاري نشويد.

  1. فرهنگ همسايه داري و آپارتمان نشيني را ياد بگيريد و به اعضاي خانواده نيز آموزش دهيد.
  2. قوانين همسايه داري را رعايت كنيد و به اين قوانين احترام گذاريد.
  3. از بروز درگيري و تنش جلوگيري كنيد.
  4. رفتار همسايگان را بررسي كنيد و خود را جاي آنها بگذاريد.
  5. تعامل را ياد بگيريد.
  6. از مقابله به مثل پرهيز كنيد.
  7. مهمان ها و فرزندان خود را كنترل كنيد.
  8. در آپارتمان با همسايگان جلسات شرح قوانين تشكيل دهيد.
  9. جلسات ماهانه ساختمان را فراموش نكنيد.
  10. در خانه هاي ويلايي به حريم خصوصي يكديگر احترام بگذاريد.

كلام آخر

همسايه آزاري امري ناخوشايند است كه احتمال زياد همه افراد تجربه تلخ آن را داشته باشند. بسياري از اين همسايه آزاري ها در اذيت صاحب خانه به مستاجر ختم مي‌شود. برخي از صاحبين خانه به قدري مستاجرين را تحت فشار قرار مي‌دهند كه باعث ناراحتي و آزرده خاطري مستاجر مي‌شود.

مستاجرين و همسايگان زيادي در حال حاضر وجود دارند كه با اذيت اهالي ساختمان و صاحبين خانه روبرو هستند. نحوه برخورد با اين آزارها شايد براي برخي افراد دشوار باشد. اما با كمك روانشناس نحوه برخورد صحيح با احترام را آموزش مي‌بينيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه همسايه آزاري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: همسايه آزاري | كارهايي كه باعث آزار همسايه مي شود


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۰:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان در تمامي رده هاي سني مشهود است. آلودگي هوا تاثير مخرب خود را بر همه افراد مي‌گذارد، اما افرادي مانند: كساني كه بيماري زمينه اي دارند، كودكان و سالمندان بيشتر در خطر هستند. آلودگي هوا سبب بروز بيماري هاي جسمي و رواني از قبيل استرس، تنگي نفس، اضطراب، تغييرات شيميايي مغز و … مي‌شود. بنابراين مي‌توان به درستي به اين نتيجه رسيد كه آلودگي هوا به طور حتم بر روح و روان تاثير مي‌گذارد. در ادامه تاثيرات مخرب آلودگي هوا بر روح و روان را شرح داده ايم. اگر به سلامت روان خود اهميت مي‌دهيد حتما از روانشناس در اين باره كمك بگيريد.

منبع: تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان | مضرات آلاينده ها

تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان

در دنياي امروزي، آلودگي هوا يكي از دشواري هاي پيچيده جوامع است. سوزاندن مازوت، كارخانه ها وگازهاي گلخانه اي موجب آلودگي هوا و سبب بروز انواع بيماري هاي جسماني و رواني شده است. بر اساس تحقيقات انجام شده، مشخص شده كه آلودگي هوا رابطه مستقيمي با مرگ و مير دارد. آلودگي هوا، ساليانه جان 3 ميليون نفر در جهان را مي‌گيرد. حتي در برخي از كشورها جان باختن بر اثر آلودگي هوا بيشتر از سوانح رانندگي است.

مرگ و ميرهاي آلودگي هوا بر اثر بروز بيماري هايي مانند: آسم، برونشيت، سكته قلبي و مغزي، آلرژي و تنگي نفس رخ مي‌دهد. تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان به صورت بيماري هايي مانند: افسردگي، استرس و پرخاشگري بروز پيدا مي‌كند. آلودگي هوا به 3 صورت بر اعصاب و روان تاثير گذار است. كه عبارتند از:

  1. تاثير بر رفتارها و عملكرد
  2. ايجاد تغييرات بر نحوه سازگاري با محيط اطراف
  3. تاثير بر رشد، بلوغ و افكار در طولاني مدت

تغييراتي كه اشاره شد در طولاني مدت سبب ايجاد اختلالات رواني و افزايش افكار خودكشي مي‌شود.

تاثيرات آلودگي هوا بر شخصيت

تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان به وضوح قابل تشخيص است. آلودگي هوا بر شخصيت برخي از افراد اثر گذار است. براي مثال: افرادي كه علاقه مند به برخي فعاليت ها و موقعيت ها بودند، و شخصيت برونگرا داشتند، با وجود آلودگي هوا شخصيت درونگرا خواهند گرفت. يكي ديگر از عوارض آلودگي هوا، افزايش افكار خودكشي است. بروز انواع اختلالات رواني مانند: افسردگي، اضطراب و اشفتگي بر اثر آلودگي هوا، موجب افزايش افكار خود كشي مي‌شود.

يكي ديگر از تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان ، افزايش زودرنجي و خود بيمار انگاري است. همانطور كه مي‌دانيد، آلودگي هوا سبب مشكلات گوارشي، تنفسي و بيماري هاي جسماني متفاوتي مي‌شود. برخي از افراد با بروز تنگي نفس و عوارضي كه آلودگي هوا در بدن نمايان مي‌شود، دچار اختلال خود بيمار انگاري مي‌شوند.

منظور از اين بيماري اينگونه است كه خود را بيمار مي‌داند و چكاپ هاي هفتگي و ماهانه را حتما انجام مي‌دهد، با اين وجود كه در هر چكاپ مشكلي در او نشان داده نشده است.

خشونت و پرخاشگري نوع ديگري از عوارض آلودگي هوا است. زودرنجي، خشونت و پرخاشگري مي‌تواند ناشي از آلودگي هوا باشد. آلودگي هوا با تاثيراتي كه بر عملكرد مغز مي‌گذارد سبب بروز خشونت و پرخاش مي‌شود. عملكرد روزانه و فردي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. پرخاشگري و خشونت، خانواده و جامعه را به خطر مي‌اندازد.

سرب در هوا چه تاثيري بر اعصاب و روان مي‌گذارد؟

وجود سرب و آلودگي در هوا سبب بروز بسياري از بيماري ها و اختلالات مي‌شود. كه به شرح زير است.

  • افكار خودكشي
  • آلزايمر
  • پاركينسون
  • استرس
  • اختلال خود بيمار انگاري
  • اضطراب
  • پرخاشگري
  • عدم كنترل خشم
  • عدم تمركز
  • تورم مغز
  • زود رنجي
  • اختلال دو قطبي
  • كاهش ديد
  • تغييرات شيميايي مغز
  • كاهش كارايي فرد
  • كاهش شنوايي حسي حركتي

وجود سرب و آلودگي هوا بر اعصاب و روان كودكان سبب ايجاد اختلالاتي از قبيل اوتيسم، بيش فعالي و مشكل در يادگيري مي‌شود.

تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان | مهم ترين عوارض آلودگي هوا چيست؟

بيشترين تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان افراد با استرس نمود پيدا مي كند. استرس ريشه بروز تمام بيماري هاي رواني است. دي اكسيد كربن موجود در هوا، استرس را بيشتر مي‌كند. و در نتيجه سبب ايجاد بيماري هاي رواني مي‌شود.

اثرات آلودگي هوا در كودكان

آلودگي هوا در رشد كودكان اثرات جدي مي‌گذارد. آلودگي هوا در كودكان سبب پايين آمدن ضريب هوشي و كم شدن رشد مغز مي‌شود. همچنين آلودگي هوا سبب بروز بيماري هايي از قبيل پرخاشگري، ضعف عصبي، بيش فعالي و اوتيسم مي‌شود.

كلام آخر

هواي آلوده در دنيا به دليل وجود كارخانجات، فعاليت هاي صنعتي و اجتماعي وجود دارد. با توجه به عوارضي كه آلودگي هوا به دنبال دارد، مشورت با روانشناس و كمك از مشاوره براي كاهش استرس و جلوگيري از بروز انواع اختلالات مفيد است. تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان با كمك متخصصين روانشناختي كاهش و از بين مي رود. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تاثير آلودگي هوا بر اعصاب و روان | مضرات آلاينده ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۳:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين مشكلات رواني هستند كه ريشه در اضطراب دارند، اما در اين اختلال، اضطراب خود را به‌صورت مشكلي جسمي نشان مي‌دهد. احتمالاً شما هم سردردهاي عصبي يا ناراحتي‌هاي گوارشي را حين اضطراب تجربه كرده‌ايد؛ مبتلايان به اختلالات جسماني سازي اين شرايط را با شدت بيشتر، به‌صورت مزمن به همراه اضطرابي پنهان تجربه مي‌كنند. جالب آنكه هيچ آزمايشي مشكل بيمار را تشخيص نمي‌دهد. متاسفانه گاه در چنين مواردي پزشك از بيمار آزمايش‌هاي متعدد مي‌خواهد، در حالي كه با چند جلسه رواندرماني مساله رفع خواهد شد. در ادامه نشانه هاي مرتبط با اين اختلال را شرح داده‌ايم.

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن

اختلالات جسماني سازي

اختلال جسماني سازي به صورت شكايت از درد در نقاط مختلف بدن تظاهر پيدا مي كند. بيمار با اين فكر كه اين دردها ناشي از يك مشكل جسماني است به درمانگاه و پزشك مراجعه مي كند. معمولا درد در نواحي شكم، معده و مشكلات گوارشي ديده مي شود. اما اين دردها ممكن است در نواحي ديگر مثل دست، سر، قفسه سينه، گوش ها و… نيز احساس شود. در اختلالات جسماني سازي پزشك هيچ علت جسماني نمي تواند پيدا كند. از اين رو ممكن است بيمار براي آزمايش و چكاپ دائم به متخصصين مختلف مراجعه كند. در حالي كه با مراجعه به متخصص روانشناسي ريشه هاي رواني مشكل يافت خواهد شد.

علائم به حدي است كه فرد هرگز رواني بودن آن را قبول نمي كند. براي مثال بيمار به وضوح وجود حالت تهوع، استفراغ، درد در نواحي مختلف بدن و مشكلات تنفسي را احساس مي كند. بنابراين پذيرش ريشه هاي رواني اين علائم براي فرد دشوار و باور ناپذير مي شود.

اين اختلال به دو صورت پربسامد و چند شكلي بروز مي يابد. در حالت پر بسامد درد در نواحي شكم، گوارش و كمر به صورت مكرر كم و زياد مي شود. اما در حالت چند شكلي در نواحي كمر و شكم كمتر است اما در ساير نواحي بدن درد احساس مي شود. در بيشتر افراد ساير علائم ناشي اضطراب و افسردگي نيز ديده مي شود. حتي ممكن است تهديدهايي از خودكشي (بدون اقدام) را از اين افراد بشنويد.

نشانه هاي اختلالات جسماني سازي

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين انواع اختلالات اضطرابي هستند كه بيمار نسبت به نشانه‌هاي اضطراب ناآگاه است. در اين اختلال فرد نشانه‌هاي يك بيماري يا درد جسماني نظير سردرد، مشكلات گوارشي و يا انقباض و ناراحتي در عضلات را تجربه خواهد كرد، اما اين درحاليست كه هيچ نشانه‌اي از بيماري‌هاي جسماني ديده نمي‌شود. به عبارتي مي‌توان گفت اضطراب در بيماران مبتلا به اختلالات جسماني شده به‌صورت يك درد جسماني خواهد آمد و شايد فرد هشيارانه هيچ نشانه‌اي از اضطراب را احساس نكند.

جسماني سازي اضطراب معمولاً در كساني اتفاق مي‌افتد كه به هر دليلي توانايي صحبت كردن از مشكلات يا حل‌وفصل كردن آن‌ها را ندارند و يا با توجه به تجربيات دوران كودكي اين باور در آن‌ها شكل‌گرفته كه اگر ناراحتي‌هاي خود را بروز دهند، با آن‌ها برخورد مي‌شود. اما اگر خود را مبتلا به بيماري و ناتواني نشان دهند موردتوجه قرار مي‌گيرند.

با توجه به اينكه در بررسي‌هاي پزشكي انجام‌شده هيچ نشانه‌اي از بيماري يا نارسايي ديده نمي‌شود، مبتلايان به اختلالات جسماني سازي شده بسياري از مواقع به تمارض يا دروغ‌گويي متهم مي‌شوند؛ اين درحاليست كه آن‌ها واقعا درد و مشكلاتي كه از آن صحبت مي‌كنند را تجربه كرده و برخلاف افرادي كه تمارض مي‌كنند، نه‌تنها به دنبال به دست آوردن منفعت يا امتياز خاصي نيستند، بلكه دچار مشكلاتي در جريان زندگي نيز مي‌شوند. به علاوه احساس ناراحتي در اين افراد معمولاً براي مدتي طولاني باقي خواهد ماند.

آشنايي با انواع اختلالات جسماني سازي شده

به‌طوركلي اختلالات جسماني سازي شده به انواع مشكلات جسماني گفته مي‌شود كه به دليل شرايط عصبي نامناسب ايجاد شده است. اما برخي از انواع اين اختلال از ديگر انواع شايع‌تر است كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

خودبيمارانگاري

افراد مبتلا به اين بيماري در اكثر اوقات نگران اين موضوع هستند كه به يك بيماري خطرناك مبتلا شده‌اند و به همين خاطر مرتباً در حال انجام آزمايش‌ها و بررسي‌هاي مختلف و يا مطالعه راجع به بيماري‌ها هستند. اين افراد نشانه‌هاي ساده جسماني مانند دل‌درد را علامتي از يك بيماري جدي مانند سرطان مي‌دانند و به دنبال بررسي وضعيت سلامتي خود خواهند بود.

اختلالات تبديلي

در اين حالت فرد مشكلاتي مانند نابينايي، ناتواني در صحبت كردن يا حتي فلج شدن را تجربه مي‌كند و اين درحاليست كه كليه اعصاب و اندام‌هاي مربوطه سالم هستند. يكي از نشانه‌هاي افراد مبتلا به اين مشكل اين است كه آن‌ها معمولاً به ميزاني كه انتظار داريم نسبت به مشكل خود حساسيت نشان نمي‌دهند و حتي شايد برخي مواقع نسبت به آن بي‌توجه باشند.

ساير نشانه‌هاي جسماني

اين طبقه‌بندي به انواع مشكلات جسماني اشاره دارد كه اگرچه باعث بروز ناتواني در جريان زندگي فرد مي‌شوند اما بررسي‌ها نشان‌دهنده مشكل جسماني خاصي نيستند. مشكلات اين افراد مي‌تواند خود را به‌صورت گرفتگي عضلات مخطط (مانند گرفتگي يا درد در كمر)، عضلات صاف (مانند سردردهاي عصبي) و يا هر علامت ديگري نشان دهد، اما آنچه اهميت دارد اين است كه ناتواني‌ها تحت تأثير بيماري، اعتياد يا مصرف دارو ايجاد نشده باشد و يا اگر ارتباطي با اين مسائل دارد شدت آن بيشتر از حالت معمول باشد.

تفاوت اختلالات جسماني سازي با بيماري‌هاي روان‌تني

بيماري‌هاي روان‌تني نيز درست مانند اختلالات جسماني شده از آن دسته اختلالاتي هستند كه اضطراب و فشارهاي رواني خود را به شكل مشكلات جسماني نظير فشارخون و يا انواع آلرژي‌ها نشان مي‌دهد. اما تفاوت آن‌ها با اين دسته از بيماري‌ها در اين است كه در اختلالات روان‌تني فرد به‌واقع دچار بيماري جسمي مي‌شود و اضطراب صرفاً يكي از دلايل ايجاد يا شدت پيدا كردن مشكلات جسماني است، اما در اختلالات جسماني سازي شده فرد دچار هيچ بيماري فيزيولوژيك خاصي نيست.

تفاوت اختلال تبديلي با جسماني سازي

اختلال جسماني شامل احساس دردي است كه فرد در نواحي مختلف احساس مي كند. اما اختلال تبديلي مربوط به مشكلاتي در عملكردهاي حسي و حركتي مي شود. وجه مشترك اين دو اختلال ريشه هاي رواني بيماري است. در اختلال تبديلي نيز فرد به دليل مشكلات رواني به صورت بي حسي يا ناتواني حركتي ناراحتي اش را بروز ميدهد. براي مثال فرد توانايي بينايي اش را از دست مي دهد. و يا قادر به حركت دادن پاهايش نيست. در حالي كه هيچ علت جسماني براي اين مساله وجود ندارد.

علت و دلايل اختلالات جسماني سازي

همان‌طور كه گفته شد اصلي‌ترين دليل بروز اختلالات جسماني سازي شده اضطراب است. اين بيماري‌ها درواقع به‌صورت فرياد خاموشي هستند كه از نياز فرد به دريافت كمك و حمايت اطرافيان خبر مي‌دهند. در شرايطي كه فرد به دلايلي مثل احساس شرم و خجالت، ناتواني از شناخت و بيان صحيح احساسات نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را به‌درستي تشخيص داده يا مطرح كند اختلالات جسماني سازي شده خود را نشان مي‌دهند. به عبارتي مي‌توان گفت هنگامي‌كه فرد با استفاده از كلمات يا رفتار نمي‌تواند ديگران را در جريان فشار رواني كه تحمل مي‌كند بگذارد مشكلات جسماني به‌عنوان نماينده شرايط رواني وي شروع به صحبت مي‌كنند.

بهترين درمان ها براي اختلالات جسماني سازي

معمولاً بيماران مبتلا به اختلالات جسماني سازي شده به دليل درد و ناتواني كه در بدنشان احساس مي‌كنند در نخستين قدم به پزشكان مراجعه كرده و حتي شايد تا مدت‌ها بعد نيز اين موضوع كه بيماري آن‌ها يك مشكل عصبي و نه جسماني است را باور نكنند. بااين‌حال درمان‌هاي فيزيولوژيك براي اين بيماري به نتيجه نخواهند رسيد و فرد دير يا زود براي رفع مشكلات پيش‌آمده مي‌بايست به متخصصين سلامت روان مراجعه نمايد. روانشناسان با توجه به شرايط فرد و نوع مشكلاتي كه براي وي پيش‌آمده ممكن است از روش‌هاي متفاوتي براي درمان استفاده كنند اما برخي از رايج‌ترين اقدامات درماني براي اختلالات جسماني شده عبارتند از:

1- ايجاد بينش

خيلي موقع‌ها كساني كه دچار اختلالات جسماني سازي مي‌شوند از اينكه بيماري آن‌ها بيشتر يك اختلال روحيست تا جسماني اطلاعي ندارند و به همين خاطر از اضطرابي كه باعث بروز بيماري شده نيز بي‌خبر هستند. آن‌ها از اينكه پزشك متوجه اختلال جسمي‌شان نشده و تشخيص مي‌دهد كه به لحاظ فيزيولوژيك مشكلي ندارند تعجب مي‌كنند و معمولاً به چندين متخصص مراجعه مي‌كنند. به همين خاطر يكي از اولين اقداماتي كه در درمان روان‌شناختي موردتوجه قرار مي‌گيرد اين است كه درمانگر تلاش مي‌كند تا اين بينش را در فرد ايجاد كند كه او به دليل اضطراب دچار چنين مشكلاتي شده است.

بهترين راه براي ايجاد بينش اين است كه متخصص اشاره مستقيمي به اضطراب يا بيماري‌هاي روحي نداشته باشد، زيرا اين كار معمولاً باعث ايجاد مقاومت در بيماران مي‌شود. درمانگر تلاش مي‌كند تا با بررسي اتفاقات اخير و احساس فرد نسبت به آن‌ها او را به اين نتيجه برساند كه از موضوعي در زندگي خود ناراحت است. هنگامي‌كه بيمار، خود به اين نتيجه مي‌رسد كه اتفاقات زندگي او باعث ايجاد ناراحتي در وي شده پذيرش آن برايش راحت‌تر است و همين‌طور تلاش بيشتري براي برطرف كردن آن انجام خواهد داد.

2- كمك به فرد براي شناخت علل اختلال جسماني سازي

هنگامي‌كه بيمار متوجه حوادثي كه باعث نارضايتي وي هستند، مي‌شود با كمك درمانگر تلاش مي‌كند تا عناصر مختلف اين موضوع كه باعث ناراحتي و اضطراب وي شده و باورهاي مرتبط با آن را شناسايي كند. براي مثال اگر بيمار به اين نتيجه رسيد كه ترس از شكست در يك امتحان باعث ايجاد بيماري شده، درمانگر به وي كمك مي‌كند تا متوجه دلايل اضطراب خود به خاطر شكست در امتحان بشود. براي مثال ممكن است بيمار به اين نتيجه برسد كه شكست در امتحان احساس بي‌كفايتي را در وي ايجاد مي‌كرده يا اينكه باعث مي‌شده ديگران نگاه منفي به وي داشته باشند. سپس در طي جلسات درمانگر به وي كمك مي‌كند تا افكار منفي خود را با باورهاي مناسب‌تري جايگزين نمايد.

3- شناسايي و كنترل اضطراب

يكي از ديگر روش‌ها اين است كه به فرد آموزش داده ‌شود تا احساسات منفي نظير اضطراب را در خود شناسايي و مديريت كند. براي مثال استفاده از تكنيك‌هاي مراقبه يا ريلكسيشن به‌صورت منظم مي‌تواند تأثير بسياري در كاهش اضطراب داشته باشد.

4- يادگيري حل مسئله

افرادي كه اضطراب خود را به‌صورت اختلالات جسماني نشان مي‌دهند معمولاً مهارت ضعيفي در حل منطقي مشكلاتي كه برايشان ايجاد مي‌شود، دارند. به عبارتي اين افراد دقيقاً به اين خاطر كه نمي‌توانند مشكلات خود را به روش منطقي حل كنند، دچار بيماري مي‌شوند تا از اين طريق بتوانند امتيازاتي نظير كمك ديگران يا سلب مسئوليت را براي خود ايجاد كنند. به همين خاطر مهم‌ترين اقدامي كه درمانگر براي درمان اين بيماري انجام مي‌دهد اين است كه مهارت‌هاي حل مسئله را به وي آموزش دهد تا از اين طريق بيمار بتواند مشكلات خود را به شيوه مطلوب‌تري حل نمايد.

5- دارودرماني

همان‌طور كه گفته شد اختلالات جسماني سازي به دليل اضطراب ايجاد مي‌شوند و به همين خاطر ممكن است در طي درمان و در شرايطي كه درمانگران احساس كنند شدت بيماري به حدي است كه بيمار توانايي كنترل آن را ندارد از داروهاي ضد اضطراب نيز استفاده كنند.

سخن آخر

با توجه به مطالب بالا، شما به طور كلي با بيماري هايي آشنا شده‌ايد كه ريشه رواني دارند اما نشانه هاي آن ها بسيار شبيه به يك بيماري جسماني است. حتما شما هم وقتي دچار استرس يا ناراحتي شده‌ايد، درد در نواحي سر يا سينه را تجربه كرده ايد. اما در اختلالات جسماني سازي اين دردها با شدت بيشتر و مدت طولاني تر نمايان مي شود. به طوري كه فرد نمي تواند ارتباطي بين درد و ناراحتي هاي رواني پيدا كند. از اين رو به مراكز درماني و بيمارستان مراجعه مي كند.

تنها تعداد معدودي از اين افراد خودشان مستقيم به متخصص روانشناس مراجعه مي كنند. بيشتر آن ها بعد از هزينه هاي هنگفت و صرف زمان زياد براي پي بردن به علت دردها، در نهايت توسط پزشك به روانشناس ارجاع داده مي شود. گاه حتي با توصيه هاي زياد پزشك فرد از مراجعه به روانشناس امتناع مي كند. و مشكل را ناتواني تيم پزشكي ميداند. اختلالات جسماني سازي با دارو درمان نمي شوند، تنها در كوتاه مدت با داروهاي مسكن تسكين پيدا مي كنند. تنها روش درمان موثر اختلالات جسماني مراجعه به متخصصين روانشناسي است. شما مي توانيد روند درمان را به صورت تلفني، حضوري يا آنلاين پيش بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات جسماني سازي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

اختلالات جسماني سازي شده يعني چه؟

اختلالات جسماني سازي شده گروهي از بيماري‌هاي رواني هستند كه در آن‌ها اضطراب باعث ايجاد مشكلاتي در شرايط جسمي يا فيزيولوژيك فرد مي‌شوند. اين درحاليست كه بررسي‌ها نشان مي‌دهد اندام‌هاي جسمي كاملاً سالم هستند و هيچ مشكل جسماني وجود ندارد.

آيا فردي كه دچار جسماني سازي شده واقعاً بيمار است؟

اين افراد مشكلي در اندام‌هاي فيزيولوژيك ندارند و به همين خاطر نبايد نگران بيماري‌هاي جسمي در آن‌ها بود اما برخلاف افرادي كه دست به تمارض مي‌زنند آن‌ها واقعاً درد يا ناتواني را تجربه مي‌كنند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۹:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين مشكلات رواني هستند كه ريشه در اضطراب دارند، اما در اين اختلال، اضطراب خود را به‌صورت مشكلي جسمي نشان مي‌دهد. احتمالاً شما هم سردردهاي عصبي يا ناراحتي‌هاي گوارشي را حين اضطراب تجربه كرده‌ايد؛ مبتلايان به اختلالات جسماني سازي اين شرايط را با شدت بيشتر، به‌صورت مزمن به همراه اضطرابي پنهان تجربه مي‌كنند. جالب آنكه هيچ آزمايشي مشكل بيمار را تشخيص نمي‌دهد. متاسفانه گاه در چنين مواردي پزشك از بيمار آزمايش‌هاي متعدد مي‌خواهد، در حالي كه با چند جلسه رواندرماني مساله رفع خواهد شد. در ادامه نشانه هاي مرتبط با اين اختلال را شرح داده‌ايم.

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن

اختلالات جسماني سازي

اختلال جسماني سازي به صورت شكايت از درد در نقاط مختلف بدن تظاهر پيدا مي كند. بيمار با اين فكر كه اين دردها ناشي از يك مشكل جسماني است به درمانگاه و پزشك مراجعه مي كند. معمولا درد در نواحي شكم، معده و مشكلات گوارشي ديده مي شود. اما اين دردها ممكن است در نواحي ديگر مثل دست، سر، قفسه سينه، گوش ها و… نيز احساس شود. در اختلالات جسماني سازي پزشك هيچ علت جسماني نمي تواند پيدا كند. از اين رو ممكن است بيمار براي آزمايش و چكاپ دائم به متخصصين مختلف مراجعه كند. در حالي كه با مراجعه به متخصص روانشناسي ريشه هاي رواني مشكل يافت خواهد شد.

علائم به حدي است كه فرد هرگز رواني بودن آن را قبول نمي كند. براي مثال بيمار به وضوح وجود حالت تهوع، استفراغ، درد در نواحي مختلف بدن و مشكلات تنفسي را احساس مي كند. بنابراين پذيرش ريشه هاي رواني اين علائم براي فرد دشوار و باور ناپذير مي شود.

اين اختلال به دو صورت پربسامد و چند شكلي بروز مي يابد. در حالت پر بسامد درد در نواحي شكم، گوارش و كمر به صورت مكرر كم و زياد مي شود. اما در حالت چند شكلي در نواحي كمر و شكم كمتر است اما در ساير نواحي بدن درد احساس مي شود. در بيشتر افراد ساير علائم ناشي اضطراب و افسردگي نيز ديده مي شود. حتي ممكن است تهديدهايي از خودكشي (بدون اقدام) را از اين افراد بشنويد.

نشانه هاي اختلالات جسماني سازي

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين انواع اختلالات اضطرابي هستند كه بيمار نسبت به نشانه‌هاي اضطراب ناآگاه است. در اين اختلال فرد نشانه‌هاي يك بيماري يا درد جسماني نظير سردرد، مشكلات گوارشي و يا انقباض و ناراحتي در عضلات را تجربه خواهد كرد، اما اين درحاليست كه هيچ نشانه‌اي از بيماري‌هاي جسماني ديده نمي‌شود. به عبارتي مي‌توان گفت اضطراب در بيماران مبتلا به اختلالات جسماني شده به‌صورت يك درد جسماني خواهد آمد و شايد فرد هشيارانه هيچ نشانه‌اي از اضطراب را احساس نكند.

جسماني سازي اضطراب معمولاً در كساني اتفاق مي‌افتد كه به هر دليلي توانايي صحبت كردن از مشكلات يا حل‌وفصل كردن آن‌ها را ندارند و يا با توجه به تجربيات دوران كودكي اين باور در آن‌ها شكل‌گرفته كه اگر ناراحتي‌هاي خود را بروز دهند، با آن‌ها برخورد مي‌شود. اما اگر خود را مبتلا به بيماري و ناتواني نشان دهند موردتوجه قرار مي‌گيرند.

با توجه به اينكه در بررسي‌هاي پزشكي انجام‌شده هيچ نشانه‌اي از بيماري يا نارسايي ديده نمي‌شود، مبتلايان به اختلالات جسماني سازي شده بسياري از مواقع به تمارض يا دروغ‌گويي متهم مي‌شوند؛ اين درحاليست كه آن‌ها واقعا درد و مشكلاتي كه از آن صحبت مي‌كنند را تجربه كرده و برخلاف افرادي كه تمارض مي‌كنند، نه‌تنها به دنبال به دست آوردن منفعت يا امتياز خاصي نيستند، بلكه دچار مشكلاتي در جريان زندگي نيز مي‌شوند. به علاوه احساس ناراحتي در اين افراد معمولاً براي مدتي طولاني باقي خواهد ماند.

آشنايي با انواع اختلالات جسماني سازي شده

به‌طوركلي اختلالات جسماني سازي شده به انواع مشكلات جسماني گفته مي‌شود كه به دليل شرايط عصبي نامناسب ايجاد شده است. اما برخي از انواع اين اختلال از ديگر انواع شايع‌تر است كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

خودبيمارانگاري

افراد مبتلا به اين بيماري در اكثر اوقات نگران اين موضوع هستند كه به يك بيماري خطرناك مبتلا شده‌اند و به همين خاطر مرتباً در حال انجام آزمايش‌ها و بررسي‌هاي مختلف و يا مطالعه راجع به بيماري‌ها هستند. اين افراد نشانه‌هاي ساده جسماني مانند دل‌درد را علامتي از يك بيماري جدي مانند سرطان مي‌دانند و به دنبال بررسي وضعيت سلامتي خود خواهند بود.

اختلالات تبديلي

در اين حالت فرد مشكلاتي مانند نابينايي، ناتواني در صحبت كردن يا حتي فلج شدن را تجربه مي‌كند و اين درحاليست كه كليه اعصاب و اندام‌هاي مربوطه سالم هستند. يكي از نشانه‌هاي افراد مبتلا به اين مشكل اين است كه آن‌ها معمولاً به ميزاني كه انتظار داريم نسبت به مشكل خود حساسيت نشان نمي‌دهند و حتي شايد برخي مواقع نسبت به آن بي‌توجه باشند.

ساير نشانه‌هاي جسماني

اين طبقه‌بندي به انواع مشكلات جسماني اشاره دارد كه اگرچه باعث بروز ناتواني در جريان زندگي فرد مي‌شوند اما بررسي‌ها نشان‌دهنده مشكل جسماني خاصي نيستند. مشكلات اين افراد مي‌تواند خود را به‌صورت گرفتگي عضلات مخطط (مانند گرفتگي يا درد در كمر)، عضلات صاف (مانند سردردهاي عصبي) و يا هر علامت ديگري نشان دهد، اما آنچه اهميت دارد اين است كه ناتواني‌ها تحت تأثير بيماري، اعتياد يا مصرف دارو ايجاد نشده باشد و يا اگر ارتباطي با اين مسائل دارد شدت آن بيشتر از حالت معمول باشد.

تفاوت اختلالات جسماني سازي با بيماري‌هاي روان‌تني

بيماري‌هاي روان‌تني نيز درست مانند اختلالات جسماني شده از آن دسته اختلالاتي هستند كه اضطراب و فشارهاي رواني خود را به شكل مشكلات جسماني نظير فشارخون و يا انواع آلرژي‌ها نشان مي‌دهد. اما تفاوت آن‌ها با اين دسته از بيماري‌ها در اين است كه در اختلالات روان‌تني فرد به‌واقع دچار بيماري جسمي مي‌شود و اضطراب صرفاً يكي از دلايل ايجاد يا شدت پيدا كردن مشكلات جسماني است، اما در اختلالات جسماني سازي شده فرد دچار هيچ بيماري فيزيولوژيك خاصي نيست.

تفاوت اختلال تبديلي با جسماني سازي

اختلال جسماني شامل احساس دردي است كه فرد در نواحي مختلف احساس مي كند. اما اختلال تبديلي مربوط به مشكلاتي در عملكردهاي حسي و حركتي مي شود. وجه مشترك اين دو اختلال ريشه هاي رواني بيماري است. در اختلال تبديلي نيز فرد به دليل مشكلات رواني به صورت بي حسي يا ناتواني حركتي ناراحتي اش را بروز ميدهد. براي مثال فرد توانايي بينايي اش را از دست مي دهد. و يا قادر به حركت دادن پاهايش نيست. در حالي كه هيچ علت جسماني براي اين مساله وجود ندارد.

علت و دلايل اختلالات جسماني سازي

همان‌طور كه گفته شد اصلي‌ترين دليل بروز اختلالات جسماني سازي شده اضطراب است. اين بيماري‌ها درواقع به‌صورت فرياد خاموشي هستند كه از نياز فرد به دريافت كمك و حمايت اطرافيان خبر مي‌دهند. در شرايطي كه فرد به دلايلي مثل احساس شرم و خجالت، ناتواني از شناخت و بيان صحيح احساسات نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را به‌درستي تشخيص داده يا مطرح كند اختلالات جسماني سازي شده خود را نشان مي‌دهند. به عبارتي مي‌توان گفت هنگامي‌كه فرد با استفاده از كلمات يا رفتار نمي‌تواند ديگران را در جريان فشار رواني كه تحمل مي‌كند بگذارد مشكلات جسماني به‌عنوان نماينده شرايط رواني وي شروع به صحبت مي‌كنند.

بهترين درمان ها براي اختلالات جسماني سازي

معمولاً بيماران مبتلا به اختلالات جسماني سازي شده به دليل درد و ناتواني كه در بدنشان احساس مي‌كنند در نخستين قدم به پزشكان مراجعه كرده و حتي شايد تا مدت‌ها بعد نيز اين موضوع كه بيماري آن‌ها يك مشكل عصبي و نه جسماني است را باور نكنند. بااين‌حال درمان‌هاي فيزيولوژيك براي اين بيماري به نتيجه نخواهند رسيد و فرد دير يا زود براي رفع مشكلات پيش‌آمده مي‌بايست به متخصصين سلامت روان مراجعه نمايد. روانشناسان با توجه به شرايط فرد و نوع مشكلاتي كه براي وي پيش‌آمده ممكن است از روش‌هاي متفاوتي براي درمان استفاده كنند اما برخي از رايج‌ترين اقدامات درماني براي اختلالات جسماني شده عبارتند از:

1- ايجاد بينش

خيلي موقع‌ها كساني كه دچار اختلالات جسماني سازي مي‌شوند از اينكه بيماري آن‌ها بيشتر يك اختلال روحيست تا جسماني اطلاعي ندارند و به همين خاطر از اضطرابي كه باعث بروز بيماري شده نيز بي‌خبر هستند. آن‌ها از اينكه پزشك متوجه اختلال جسمي‌شان نشده و تشخيص مي‌دهد كه به لحاظ فيزيولوژيك مشكلي ندارند تعجب مي‌كنند و معمولاً به چندين متخصص مراجعه مي‌كنند. به همين خاطر يكي از اولين اقداماتي كه در درمان روان‌شناختي موردتوجه قرار مي‌گيرد اين است كه درمانگر تلاش مي‌كند تا اين بينش را در فرد ايجاد كند كه او به دليل اضطراب دچار چنين مشكلاتي شده است.

بهترين راه براي ايجاد بينش اين است كه متخصص اشاره مستقيمي به اضطراب يا بيماري‌هاي روحي نداشته باشد، زيرا اين كار معمولاً باعث ايجاد مقاومت در بيماران مي‌شود. درمانگر تلاش مي‌كند تا با بررسي اتفاقات اخير و احساس فرد نسبت به آن‌ها او را به اين نتيجه برساند كه از موضوعي در زندگي خود ناراحت است. هنگامي‌كه بيمار، خود به اين نتيجه مي‌رسد كه اتفاقات زندگي او باعث ايجاد ناراحتي در وي شده پذيرش آن برايش راحت‌تر است و همين‌طور تلاش بيشتري براي برطرف كردن آن انجام خواهد داد.

2- كمك به فرد براي شناخت علل اختلال جسماني سازي

هنگامي‌كه بيمار متوجه حوادثي كه باعث نارضايتي وي هستند، مي‌شود با كمك درمانگر تلاش مي‌كند تا عناصر مختلف اين موضوع كه باعث ناراحتي و اضطراب وي شده و باورهاي مرتبط با آن را شناسايي كند. براي مثال اگر بيمار به اين نتيجه رسيد كه ترس از شكست در يك امتحان باعث ايجاد بيماري شده، درمانگر به وي كمك مي‌كند تا متوجه دلايل اضطراب خود به خاطر شكست در امتحان بشود. براي مثال ممكن است بيمار به اين نتيجه برسد كه شكست در امتحان احساس بي‌كفايتي را در وي ايجاد مي‌كرده يا اينكه باعث مي‌شده ديگران نگاه منفي به وي داشته باشند. سپس در طي جلسات درمانگر به وي كمك مي‌كند تا افكار منفي خود را با باورهاي مناسب‌تري جايگزين نمايد.

3- شناسايي و كنترل اضطراب

يكي از ديگر روش‌ها اين است كه به فرد آموزش داده ‌شود تا احساسات منفي نظير اضطراب را در خود شناسايي و مديريت كند. براي مثال استفاده از تكنيك‌هاي مراقبه يا ريلكسيشن به‌صورت منظم مي‌تواند تأثير بسياري در كاهش اضطراب داشته باشد.

4- يادگيري حل مسئله

افرادي كه اضطراب خود را به‌صورت اختلالات جسماني نشان مي‌دهند معمولاً مهارت ضعيفي در حل منطقي مشكلاتي كه برايشان ايجاد مي‌شود، دارند. به عبارتي اين افراد دقيقاً به اين خاطر كه نمي‌توانند مشكلات خود را به روش منطقي حل كنند، دچار بيماري مي‌شوند تا از اين طريق بتوانند امتيازاتي نظير كمك ديگران يا سلب مسئوليت را براي خود ايجاد كنند. به همين خاطر مهم‌ترين اقدامي كه درمانگر براي درمان اين بيماري انجام مي‌دهد اين است كه مهارت‌هاي حل مسئله را به وي آموزش دهد تا از اين طريق بيمار بتواند مشكلات خود را به شيوه مطلوب‌تري حل نمايد.

5- دارودرماني

همان‌طور كه گفته شد اختلالات جسماني سازي به دليل اضطراب ايجاد مي‌شوند و به همين خاطر ممكن است در طي درمان و در شرايطي كه درمانگران احساس كنند شدت بيماري به حدي است كه بيمار توانايي كنترل آن را ندارد از داروهاي ضد اضطراب نيز استفاده كنند.

سخن آخر

با توجه به مطالب بالا، شما به طور كلي با بيماري هايي آشنا شده‌ايد كه ريشه رواني دارند اما نشانه هاي آن ها بسيار شبيه به يك بيماري جسماني است. حتما شما هم وقتي دچار استرس يا ناراحتي شده‌ايد، درد در نواحي سر يا سينه را تجربه كرده ايد. اما در اختلالات جسماني سازي اين دردها با شدت بيشتر و مدت طولاني تر نمايان مي شود. به طوري كه فرد نمي تواند ارتباطي بين درد و ناراحتي هاي رواني پيدا كند. از اين رو به مراكز درماني و بيمارستان مراجعه مي كند.

تنها تعداد معدودي از اين افراد خودشان مستقيم به متخصص روانشناس مراجعه مي كنند. بيشتر آن ها بعد از هزينه هاي هنگفت و صرف زمان زياد براي پي بردن به علت دردها، در نهايت توسط پزشك به روانشناس ارجاع داده مي شود. گاه حتي با توصيه هاي زياد پزشك فرد از مراجعه به روانشناس امتناع مي كند. و مشكل را ناتواني تيم پزشكي ميداند. اختلالات جسماني سازي با دارو درمان نمي شوند، تنها در كوتاه مدت با داروهاي مسكن تسكين پيدا مي كنند. تنها روش درمان موثر اختلالات جسماني مراجعه به متخصصين روانشناسي است. شما مي توانيد روند درمان را به صورت تلفني، حضوري يا آنلاين پيش بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات جسماني سازي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

اختلالات جسماني سازي شده يعني چه؟

اختلالات جسماني سازي شده گروهي از بيماري‌هاي رواني هستند كه در آن‌ها اضطراب باعث ايجاد مشكلاتي در شرايط جسمي يا فيزيولوژيك فرد مي‌شوند. اين درحاليست كه بررسي‌ها نشان مي‌دهد اندام‌هاي جسمي كاملاً سالم هستند و هيچ مشكل جسماني وجود ندارد.

آيا فردي كه دچار جسماني سازي شده واقعاً بيمار است؟

اين افراد مشكلي در اندام‌هاي فيزيولوژيك ندارند و به همين خاطر نبايد نگران بيماري‌هاي جسمي در آن‌ها بود اما برخلاف افرادي كه دست به تمارض مي‌زنند آن‌ها واقعاً درد يا ناتواني را تجربه مي‌كنند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۹:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مردان مغرور يكي از سخت‌ترين گروه‌ها براي برقراري ارتباط هستند. اين افراد معمولاً خودشان را بهتر و بالاتر از ديگران مي‌بينند. به‌علاوه رفتار آنها به شكلي است كه انگار يك مرز نامرئي به دور خود كشيده‌اند؛ و همين مسئله ارتباط با آنها را سخت مي‌كند. بااين‌حال به هر دليلي ممكن است شما به يك مرد مغرور علاقه پيدا كنيد. در اين شرايط مهم‌ترين سؤالي كه براي ما پيش مي‌آيد اين است كه راه‌هاي جذب مردان مغرور چيست؟ شناخت اين راه‌ها به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد خودتان را در دل طرف مقابل جا كنيد؛ و يك رابطه سالم و شاد بسازيد.

منبع: مردان مغرور | نحوه برخورد با مردان مغرور

مردان مغرور

هركدام از ما ويژگي‌هاي مثبت و منفي بسياري داريم. وقتي قرار است يك نفر با ديگري ارتباط برقرار كند شناخت اين ويژگي‌ها مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد. زيرا چه بخواهيم و چه نخواهيم اين ويژگي‌ها در رابطه و نحوه برخورد طرف مقابل با ما تأثير مي‌گذارد. غرور نيز از جمله همين ويژگي‌هاست. به‌طوركلي غرور به اين معناست كه فرد ارزش و احترام بالايي براي خودش قائل است. و اين موضوع گاهي اوقات مي‌تواند رابطه ما را سخت كند. به همين خاطر شناخت نشانه‌هاي مردان مغرور و راه‌هايي كه براي برقراري ارتباط با آنها داريم از جمله مهم‌ترين نكاتي است كه بايد به آن توجه داشته باشيم.

نشانه‌هاي مردان مغرور

به‌سادگي با ديگران ارتباط نمي‌گيرند

همه ما افرادي را ديده‌ايم كه بسيار خودماني و خونگرم هستند. آنها به‌سرعت با شما وارد رابطه مي‌شوند؛ و طوري رفتار مي‌كنند انگار مدت‌هاست كه يكديگر را مي‌شناسيد. اما مردان مغرور دقيقاً رفتاري برعكس دارند. آنها معمولاً فقط با گروه خاصي از افراد وارد رابطه مي‌شوند. حتي اگر شما از آن دسته كساني باشيد كه شانس ورود به حريم اين مردان را پيدا كرده‌ايد بازهم زمان زيادي لازم است تا آنها ارتباطشان با شما را صميمي كنند.

خودمحوري

مردان مغرور اهميت بالايي براي خودشان قائل هستند. خواسته و نظر آنها برايشان باارزش‌تر از هر چيز ديگري است. به همين خاطر شايد احساس كنيد كه نظر شما را راجع به مسائل مختلف نمي‌پرسند و هرطور كه خودشان مي‌خواهند رفتار مي‌كنند.

انعطاف‌ناپذيري

مردان مغرور تصور مي‌كنند كه هرچه خودشان مي‌گويند درست است. احتمال اينكه آنها بپذيرند اشتباه كرده‌اند يا ديگران نيز در مسائل مختلف حقي دارند بسيار كم است. به همين خاطر انعطاف‌ناپذيري از جمله ويژگي‌هايي است كه شما در اين افراد مي‌بينيد.

براي آشتي پيشقدم نمي‌شوند

انعطاف‌ناپذير بودن يا اهميت‌دادن بيش از حد به خود، باعث مي‌شود كه يك مرد مغرور خيلي كم براي آشتي پيش‌قدم شود. آنها معمولاً احساس مي‌كنند دلجويي از ديگران به معناي خورد كردن خودشان است. و به همين خاطر از اين كار اجتناب مي‌كنند.

نحوه جذب مردان مغرور

1- صبور باشيد

اگر به يك مرد مغرور علاقه پيدا كرده‌ايد بايد بگوييم كه براي جذب او راه آساني پيش رويتان نيست. آنها برخلاف ساير آقايان خيلي سريع تحت‌تأثير محبت و توجه شما قرار نمي‌گيرند. به‌علاوه بسياري از مواقع ممكن است رفتارهايشان براي شما آزاردهنده باشد. به همين خاطر اولين ويژگي كه بايد در خودتان ايجاد كنيد صبوري است. شما يك‌شبه نمي‌توانيد وارد قلب اين افراد بشويد. و بايد نقش گذشت زمان را جدي بگيريد.

2- علاقه‌مندي‌هاي طرف مقابل را بشناسيد

يكي از مفيدترين راهكارها براي واردشدن به دنياي هر مردي اين است كه اين دنيا را بشناسيد. پس سعي كنيد با ارزش‌ها و علائق طرف مقابل آشنا شويد. از طريق دقت‌كردن در رفتار فرد، دنبال‌كردن علاقه‌مندي‌هاي وي در صفحات مجازي و يا صحبت‌كردن با دوستان مشترك متوجه خواهيد شد كه چه مسائلي براي اين افراد مهم است. سعي كنيد به اين مسائل اهميت نشان بدهيد. با او راجع به اين موضوعات صحبت كنيد و بخواهيد كه در مورد آنها برايتان توضيح بدهد. اين كار شما را در نظر طرف مقابل جذاب‌تر خواهد كرد.

3- به غرور آنها احترام بگذاريد

شكستن غرور مردان مي‌تواند كار ارتباط شما را بسيار سخت كند. پس تا جايي كه مي‌توانيد مراقب باشيد كه مرتكب چنين اشتباهي نشويد. دقت كنيد كه طرف مقابل شما روي چه مسائلي حساس است و به آنها احترام بگذاريد. اين كار درعين‌حال كه باعث مي‌شود رابطه شما از آسيب‌ها دور بماند، علاقه طرف مقابل به شما را نيز بيشتر خواهد كرد. زيرا او احساس مي‌كند كه شما ارزش‌هايش را مي‌شناسيد و براي خواسته‌هايش احترام قائليد.

4- بيش از حد توجه نكنيد

مردان مغرور از رفتارهاي افراطي خوششان نمي‌آيد. پس حتي در محبت كردن نيز افراط نكنيد. يادتان باشد احترام به خود از بالاترين ارزش‌هاي اين مردان است. پس طبيعتاً اگر مخالف آن را در يك فرد ديگر ببينند هم نمي‌پسندند.

5- خودتان را توانمند كنيد

شما چه توانايي‌هايي داريد؟ چرا يك نفر مي‌بايست شما را براي رابطه عاطفي انتخاب كند؟ اين يكي از مهم‌ترين سؤال‌هايي است كه بايد به آن جواب بدهيد. هرچقدر شما قوي‌تر و توانمندتر باشيد طبيعتاً بدون اينكه نياز داشته باشيد خودتان را به يك نفر اثبات كنيد در نظرش جذاب خواهيد شد. به‌علاوه همان‌طور كه گفتيم احترام به خود در اين مردان اهميت بالايي دارد. وقتي او احساس كند كه شما هم به خود و زندگي‌تان احترام مي‌گذاريد به سمت شما جذب خواهد شد.

6- به او نشان بدهيد بهترين مرد زندگي‌تان است

همه مردان دوست دارند كه از نظر شريك عاطفي‌شان بهترين و كامل‌ترين باشند. اين ويژگي در مردان مغرور به‌مراتب بيشتر از ديگران است. پس اگر مي‌خواهيد رابطه خوبي داشته باشيد به او نشان بدهيد كه از نظر شما يك مرد رؤيايي است. براي مثال در مسائل مختلف نظرش را بپرسيد. يا براي انجام كارهايتان از او كمك بگيريد. اجازه بدهيد او احساس كند براي شما مفيد است.

7- در رابطه‌تان شادي و آرامش ايجاد كنيد

اصلي‌ترين هدف همه ما از ورود به يك رابطه عاطفي اين است كه در كنار طرف مقابل به آرامش برسيم. پس يك راه‌حل خوب براي عاشق كردن مردان مغرور رساندن آنها به اين آرامش است. سعي كنيد لحظه‌هاي خوب و خوشايندي را در رابطه‌تان خلق كنيد. اين كار باعث مي‌شود طرف مقابل شما را فردي جذاب در نظر بگيرد كه به بودن در كنار او علاقه دارد.

مشاور چه كاري براي شما در ارتباط با مردان مغرور انجام خواهد داد؟

وقتي قرار است وارد يك رابطه بشويم بهترين كار اين است كه از يك مشاور كمك بگيريم. خيلي وقت‌ها ما نمي‌دانيم كه بهترين راه براي برخورد با طرف مقابل چيست؛ و شايد همين مسئله روي ارتباط ما تأثير بگذارد. شايد اگر شما ويژگي‌هاي شخصيتي يك نفر و راه‌هاي كنار آمدن با آنها را به‌درستي بشناسيد بتوانيد رابطه‌تان را به‌خوبي پيش ببريد. به‌علاوه يك رابطه بعد از شروع شدن نياز به مراقبت و توجه دارد. آيا راه‌هاي مراقبت كردن از رابطه و ساختن يك ارتباط عاطفي ايده‌آل را مي‌شناسيد؟

صحبت‌كردن با يك مشاور به شما كمك مي‌كند كه با اين مسائل به شكل درست آن برخورد كنيد. مشاورين باتوجه‌به تخصص و تجربه‌اي كه دارند به‌خوبي مي‌توانند شرايط را بررسي كرده و راه كارهاي لازم را به شما آموزش بدهند. پس اگر به دنبال ساختن يك رابطه باكيفيت هستيد كمك‌گرفتن از متخصصان را در اولويت برنامه‌هايتان قرار بدهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مردان مغرور مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره رابطه با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا بي محلي كردن به مردان مغرور باعث جذب شدن آنها مي‌شود؟

مردان مغرور از توجه بيش از اندازه خوششان نمي‌آيد؛ اما اين به معناي آن نيست كه شما بايد به‌طوركلي اين افراد را ناديده بگيريد. بهترين كار اين است كه در رابطه خود با اين افراد حد تعادل را نگه داريد.

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مردان مغرور | نحوه برخورد با مردان مغرور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۷:۴۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آداب رفتار در مهماني از موضوعات مهمي است كه همه ما بايد به آن توجه كنيم. مهماني‌ها و ارتباطات اجتماعي براي همه ما خوشايند هستند. بودن در كنار ديگران مي‌تواند آرامش و سلامت روحي بسياري را براي ما به همراه داشته باشد. اما گاهي اوقات هم يك مهماني آن‌قدرها كه بايد خوش نمي‌گذرد. يك برخورد نامناسب از طرف ميزبان يا يكي از مهمان‌ها، ممكن است شب شما را به‌كلي خراب كند.

منبع: آداب رفتار در مهماني | در مهماني چگونه رفتار كنيم ؟

به همين خاطر بسيار مهم است كه هم ميزبان و هم مهمانان با اصول و آدابي كه بايد رعايت كنند آشنا باشند. در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا مهم‌ترين نكاتي كه بايد در اين زمينه رعايت شوند را با هم بررسي كنيم. اگر احساس مي‌كنيد كه در زمينه ارتباط برقرار كردن با ديگران درگير مشكل جدي شده‌ايد بهتر است مشاوره خانواده دريافت كنيد.

آداب رفتار در مهماني

همه ما از سال‌هاي كودكي و در خانواده با آداب رفتار در مهماني آشنا مي‌شويم. پدر و مادر نخستين كساني هستند كه اين اصول را به ما آموزش مي‌دهند. ارتباط با ديگران در ذهن بسياري از ما آن‌قدر عادي مي‌شود كه گاهي حتي يادمان مي‌رود بايد آداب خاصي را رعايت كنيم. اما واقعيت اين است كه شما هميشه در روابط اجتماعي مي‌بايست به اصول و قواعدي كه فرهنگ تان مي‌پسندد احترام بگذاريد. اين كار باعث مي‌شود كه كمترين حاشيه‌ها در ارتباط با ديگران برايتان پيش بيايد.

اما برعكس؛ بي‌توجهي به برخي از اصول ناراحتي‌هايي را به دنبال مي‌آورد. ناراحتي‌هايي كه شايد زمان زيادي براي جبران آنها نياز داشته باشيد. يا حتي بعضي اوقات اين خاطره‌ها هرگز از ذهن طرف مقابل پاك نمي‌شود. پس بهتر است اصول و قواعد ميزبان يا مهمان بودن را جدي بگيريد. و به هر جمعي كه مي‌رويد آنها را رعايت كنيد.

در مهماني چگونه رفتار كنيم

1- پاسخ خود را به ميزبان اعلام كنيد

وقتي يك نفر شما را به مهماني دعوت مي‌كند اولين نكته اين است كه دعوت را بي‌جواب رها نكنيد. اگر قرار است به مهماني برويد اين موضوع را به ميزبان اطلاع بدهيد. به همين ترتيب اگر تصميمي به رفتن نداريد با يك عذرخواهي دعوت را رد كنيد. به‌علاوه مهم است كه حداقل چند روز قبل از مهماني خبر رفتن يا نرفتنتان را به ميزبان بدهيد. اينكه براي مشورت با همسر يا هر دليل ديگري به ميزبان بگوييد بعداً به او اطلاع مي‌دهيد و ديگر اين كار را نكنيد قطعاً باعث ناراحتي طرف مقابل خواهد شد.

2- آداب رفتار در مهماني | قوانين مهماني را رعايت كنيد

اداره كردن يك مهماني حتماً كار سختي خواهد بود. به همين خاطر ميزبانان معمولاً اصولي را در نظر مي‌گيرند تا بتوانند به شرايط نظم بدهند. وقتي قرار است به مهماني برويد مي‌بايست به اين اصول احترام بگذاريد. در غير اين صورت باعث مي‌شويد كه كنترل اوضاع از دست ميزبان خارج شود. و اين مسئله باعث دلخوري او خواهد شد.

براي مثال اگر ميزبان از شما خواسته سبك خاصي از لباس پوشيدن را رعايت كنيد، در ساعت مشخصي بياييد و يا حيوان خانگي‌تان را با خود نياوريد به اين مسائل احترام بگذاريد. اگر فكر مي‌كنيد چيزي هست كه ميزبان برايتان توضيح نداده قبل از رفتن به مهماني خودتان آن را بپرسيد.

3- آراستگي ظاهر

آراستگي ظاهر از نكات مهمي است كه بايد به آن توجه كنيد. اين كار شما به‌نوعي نشان‌دهنده اين است كه براي مهماني طرف مقابلتان احترام قائل شده‌ايد. پس براي رفتن به يك مهماني به نظافت شخصي و لباسي كه مي‌پوشيد توجه كنيد. نوع پوشش و ميزان رسيدگي به ظاهر نيز از جمله موضوعاتي است كه در هر مهماني متفاوت خواهد بود. يادتان باشد كه در اين موقعيت‌ها نيز همان‌طور كه گفتيم شما مي‌بايست به قوانين صاحب‌خانه احترام بگذاريد.

4- آداب رفتار در مهماني | دست‌خالي به مهماني نرويد

يكي از آداب مهماني در كشور ما اين است كه براي ميزبان هديه ببريم. اين هديه مي‌تواند يك شاخه گل يا هر چيز ديگري باشد. با توجه به اينكه اولين‌بار است به خانه كسي مي‌رويد يا خير، مناسبتي كه براي آن دعوت شده‌ايد، فرهنگ هر دو خانواده و بسياري از مسائل ديگر مي‌بايست راجع به نوع هديه تصميم بگيريد.

5- به ساعت رفت‌وآمد توجه داشته باشيد

رعايت ساعت رفت‌وآمد يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه بايد از آداب رفتار در مهماني به آن توجه كنيد. اين موضوع نيز درست از همان قواعدي است كه رعايت‌نكردن آن ميزبان را دچار مشكل مي‌كند. اگر نمي‌دانيد ساعت شروع و پايان مهماني كي است مي‌توانيد از ميزبانتان بپرسيد. اما يادتان باشد ديرتر يا زودتر از اين ساعت به خانه كسي رفتن از جمله عادت‌هاي ناخوشايندي است كه بايد آن را ترك كنيد.

6- آداب رفتار در مهماني | حريم شخصي ميزبان را رعايت كنيد

يكي از مهم‌ترين آداب مهمان بودن اين است كه يادتان باشد خانه هركسي، حريم شخصي او است. پس بدون اجازه به سراغ اتاق‌ها، كمدها يا يخچال خانه نرويد. اجازه بدهيد تا ميزبان شما را راهنمايي كند كه مي‌بايست در كجا بنشينيد يا لباس‌هايتان را كجا آويزان كنيد. اگر به هر دليلي احتياج به چيزي داشتيد قبل از اينكه خودتان اقدامي بكنيد از ميزبان اجازه بگيريد.

7- با ديگران ارتباط برقرار كنيد

يكي از آداب رفتار در مهماني اين است كه خوش‌برخورد باشيد. با ميزبان و ديگر مهمان‌ها ارتباط برقرار كنيد. سكوت بيش از حد در يك مهماني باعث مي‌شود ديگران احساس كنند شما از اينكه آنجا هستيد ناراحتيد. و اين تأثير منفي بسياري در ذهن آنها خواهد گذاشت. اما نكته ديگر اين است كه در ارتباطاتتان نيز بايد قواعد مشخصي را رعايت كنيد. براي مثال مراقب باشيد در صحبت‌هايتان وارد حريم شخصي كسي نشويد. با ديگران با احترام رفتار كنيد و از شوخي‌كردن بيش از حد خودداري كنيد.

8- آداب رفتار در مهماني | از ميزبان تشكر كنيد

در پايان مهماني يا فرداي آن شما مي‌بايست از ميزبانتان تشكر كنيد. از او به‌خاطر زحمت‌هايي كه كشيده قدردان باشيد و اين اطمينان خاطر را به وي بدهيد كه به شما خوش گذشته است.

آداب رفتار در مهماني | اگر شما ميزبان هستيد

به استقبال مهمان‌ها برويد

هر مهماني كه به خانه‌تان مي‌آيد در اولين قدم مي‌بايست به استقبال او برويد. اين كار نشان مي‌دهد كه شما از حضور طرف مقابل در خانه‌تان خوشحال هستيد. جلوي در بايستيد؛ هنگامي كه مهمانتان وارد مي‌شود به او خوشامد بگوييد و به داخل خانه راهنمايي‌اش كنيد.

آداب رفتار در مهماني | به همه مهمانان توجه داشته باشيد

مهمان‌ها از شما انتظار توجه دارند. و شايد بتوانيم بگوييم كه اين مهم‌ترين وظيفه شما به‌عنوان ميزبان است. شما مي‌بايست با تك‌تك مهمان‌ها وارد صحبت شويد؛ حالشان را بپرسيد و مطمئن باشيد كه به آنها خوش مي‌گذرد. بي‌توجهي به مهمان‌ها حتي اگر عمدي نباشد ممكن است برايشان اين معني را داشته باشد كه شما به آنها اهميت نمي‌دهيد. و اين مي‌تواند باعث ناراحتي و دلخوري‌هاي بعدي در رابطه شما بشود.

مهمانانتان را سرگرم كنيد

باز كردن سر صحبت و گرم نگه‌داشتن فضاي مهماني يكي ديگر از وظايف ميزبان است. از چند روز قبل از رسيدن زمان مهماني به اين فكر كنيد كه چطور مي‌خواهيد مهمان‌هايتان را سرگرم كنيد. براي مثال موضوعاتي را براي صحبت در نظر بگيريد كه همه اعضاي مهماني در آن اشتراك داشته باشند. يا حتي مي‌توانيد يك بازي در نظر بگيريد.

به‌طوركلي هرچقدر وجوه اشتراك مهمانان شما بيشتر باشد و يا آنها يك آشنايي نسبي باهم داشته باشند اداره كردن شرايط راحت‌تر خواهد بود. به همين خاطر يك توصيه ديگر ما براي ميزبانان اين است كه وقتي قرار است مهمان‌هايتان را دعوت كنيد به تناسب آنها با يكديگر توجه داشته باشيد.

آداب رفتار در مهماني | منتظر شرايط غيرقابل‌پيش‌بيني باشيد

شما نمي‌توانيد آدم‌ها را برنامه‌ريزي كنيد. در نتيجه انتظار نداشته باشيد كه همه چيز كاملاً طبق برنامه‌ريزي پيش برود. گاهي اوقات هم بايد منتظر اتفاقات پيش‌بيني‌نشده باشيد. براي مثال ممكن است بين دو نفر از مهمان‌ها اختلاف پيش بيايد. يا شايد در حين بازي بچه‌ها يكي از وسايل شكستني شما آسيب ببيند. در تمامي اين موقعيت‌ها شما مي‌بايست توانايي مديريت‌كردن شرايط را داشته باشيد. بهترين راه اين است كه اضطراب و نگراني را از خودتان دور كنيد و به همه اين مسائل به چشم يك اتفاق عادي نگاه كنيد.

روان‌شناس براي شما چه كاري انجام خواهد داد

بعضي از ويژگي‌هاي شخصيتي باعث مي‌شوند كه ميزبان يا مهمان بودن براي ما كار سختي شود. براي مثال شايد شما از آن دسته افرادي باشيد كه فكر مي‌كنند بايد همه را راضي نگه دارند يا شايد از حضور در اجتماع خجالت مي‌كشيد. گاهي اوقات هم ما به‌تازگي وارد يك محيط جديد شده‌ايم و اين مسئله مي‌تواند آشنايي با ديگران و ارتباط گرفتن با آنها را برايمان كمي سخت كند.

بلد نبودن مهارت‌هاي ارتباطي نيز يكي ديگر از مشكلاتي است كه ميزبان يا مهمان بودن را براي ما سخت مي‌كند. در همه اين شرايط بهترين كار اين است كه از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك مي‌كنند تا دليل مشكلاتتان را پيدا كنيد؛ و سپس راهكارهاي مناسب براي برطرف‌كردن آن را نيز به شما آموزش مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه آداب رفتار در مهماني مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني خانواده از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

وقتي براي اولين‌بار به يك جمع دعوت مي‌شوم بايد چه نكاتي را رعايت كنم؟

بهتر است از قبل راجع به اعضاي مهماني و ويژگي‌هاي آنها با ميزبان صحبت كنيد؛ وقتي وارد مهماني مي‌شويد به همه افراد سلام كنيد، و خودتان را به آنها معرفي كنيد. ويژگي‌هايي مثل لباس و ظاهرتان را در حالت معمول و خنثي نگه داريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: آداب رفتار در مهماني | در مهماني چگونه رفتار كنيم ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۳:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خودسرزنشگري نوعي ويژگي شخصيتي است كه به مرور با توجه به شيوه تربيتي و اتفاقاتي كه در روند رشد رخ داده است، شكل مي‌گيرد. بسياري از افراد در صورتي كه با شكست يا خطا مواجهه مي‌شوند، خود را به شدت سرزنش مي‌كنند. اين افراد اعتقاد بر اين دارند كه اين افكار ضريب خطاي آنها را كم خواهد كرد. بيشتر افراد در جامعه دچار اين ويژگي هستند. افراد كمالگرا و وسواسي بيشتر دچار خودسرزنشگري و مقصر دانستن خود مي‌شوند. در شرايط شديدتر گاهي خود را مقصر خطاهاي ديگران مي‌دانند.

منبع: خودسرزنشگري | درمان خودسرزنشي و ذهن سرزنشگر

خودسرزنشگري

خود سرزنش گري چيست؟ نوعي رفتار وافكار خودآيند است كه افراد فعاليت هاي خود را دائم سرزنش مي‌كنند و زير سوال مي‌برند. اين افراد مدام از خودشان ايراد مي‌گيرند و در هر موقعيتي خود را سرزنش مي‌كنند. حتي در مواقعي خيلي شديد، دائم نشخوار فكري دارند. در موقعيت هايي افكار خود را به شدت به تحليل اتفاقات افتاده اختصاص مي‌دهند. به طور كل كساني كه مبتلا به خودسرزنشگري هستند، بابت اتفاقات و مسائلي كه رخ مي‌دهد، حتي اگر جزئي باشد خود را مقصر مي‌دانند و احساس بدي به آنها دست خواهد داد.

نشانه هاي خود سرزنشگري

افراد دچار خودسرزنشگري با نشانه هاي زير قابل شناسايي هستند. برخي از اين نشانه ها به شرح زير هستند. اگر اين نشانه ها را در خود يا عزيزان تان مي بينيد حتما از خدمات مشاوره روانشناختي استفاده نماييد.

  • اگر ديگران نيز كار خطا انجام دهند، خود را سرزنش خواهند كرد.
  • باهر ناراحتي بيشترين غصه و ناراحتي را تحمل خواهند كرد.
  • بيش از حد خود را محاكمه مي‌كنند.
  • توانمندي هاي خود را نمي‌بينند.
  • ترسو
  • منفعل
  • ناراضي
  • ويژگي كمالگرايي
  • ايرادگير
  • وسواس
  • اضطراب
  • افسردگي
  • استرس
  • عدم شناخت استعداد ها
  • كمبود اعتماد به نفس

علت خودسرزنشگري

به مرور با توجه به نوع تربيت و تجربه هاي دوران كودكي، خودسرزنشگري شكل خواهد گرفت. شما بدون آن كه خود بدانيد خطوط فكري و نحوه تحليل تان نيز تحت تاثير دوران كودكي و تجربيات تان است. بنابراين براي كشف علت و ريشه مشكل بايد از خدمات تخصصي روانشناسان استفاده نماييد. در ادامه علل و عواملي كه در خودسرزنشگري نقش دارد را شرح داده ايم.

1.كمال گرايي‌

افرادي كه مبتلا به اختلال كمال گرايي هستند، خودسرزنشگري نيز در آنها شكل خواهد گرفت. افراد كمال گرا استانداردهاي بسيار سخت گيرانه دارند و همه چيز را بايد بدون ضعف انجام دهند. اگر در كاري با شكست مواجهه شوند و يا خطاي كوچكي داشته باشند، خود را سرزنش مي‌كنند.

2. رفتار والدين

كودكان آينه رفتار والدين خود هستند، زماني كه والدين با خطا مواجهه شوند و رفتار سرزنش گرانه انجام دهند، كودك با مشاهده ياد مي‌گيرد كه با پس از هر خطا خود را سرزنش كند و از خود ناراضي باشد.

3. خطاهاي قبلي

گاهي به دليل اشتباهات و خطاهايي كه فرد در گذشته مرتكب شده است، دچار خودسرزنشگري مي‌شود. اتفاقات نامطلوب، خطاها، شكست ها و اتفاقات ناگوار گذشته كه به هر دليلي رخ داده است ما را مبتلا به خودسرزنشگري خواهد كرد.

4. وسواس

يكي از دلايل خودسرزنشگري، وسواس است. گاهي كار اشتباهي كه انجام نداده ايم و قصدش را هم نداريم اما به دليل اختلال وسواسي كه داريم اين اشتباه دائم در فكر ما در حال كنكاش است. در نتيجه سبب خودسرزنشگري خواهيم شد.

5. رفتار اشتباه والدين

والدين در رشد و شكل گيري شخصيت افراد نقش بسيار مهمي دارند. گاهي در دوران كودكي اتفاقي رخ مي‌دهد كه كودك مقصر نيست اما با تنبيه و سرزنش هاي والدين روبرو خواهد شد. اين احساس گناهي كه در كودك رخ مي‌دهد، موجب خودسرزنشگري مي‌شود.

درمان خودسرزنشگري

خودسرزنشگري ويژگي خوشايندي نيست كه فرد در طول عمر آن را تحمل كند. اين ويژگي مشكلات زيادي را براي افراد ايجاد مي‌كند. بهتر است براي درمان اين ويژگي كه باعث آسيب به سلامت روان افراد مي‌شود، از روش هاي زير اقدام كنيد.

1. ارزيابي افكار

افراد خودسرزنشگر مانند افراد كمالگرا باورهاي منفي به خطا، شكست و نقص دارند. هر اتفاق ناخوشايندي را شكست تلقي مي‌كنند و غير قابل پذيرش آنها است. براي افكار خود، سعي كنيد منطقي فكر كنيد كه آيا طرز فكرتان صحيح است يا خير؟ چه مقدار منطق چاشني افكارتان است؟ آيا ارزش دارد سر چيزهاي كوچك خود را مقصر بدانيد؟

2. بررسي مزايا و معايب خودسرزنشگري

به افكار خودسرزنشگرايانه خود فكر كنيد. آيا اين افكار در گذشته سودي براي شما داشته است؟ آيا‌ به شما كمك كرده است؟ آيا اين ويژگي چه آسيب هايي به شما وارد كرده است؟ آيا‌تا به حال در زندگي شما مزايايي داشته است؟ اگر معايب خودسرزنشگري بيشتر از مزاياي آن بود بهتر است سبك زندگي سالم را انتخاب كنيد.

3. پذيرش اشتباهات

با يكي از روش هاي درماني، درمانجويي كه ويژگي خودسرزنشگري دارد مي‌آموزد تا اشتباهات خود را بپذيرد. انسان جايز الخطا است و ممكن است در كاري شكست بخورد يا خطايي مرتكب شود. اين تكنيك درماني كمك مي‌كند كه به جاي سرزنش و مقصر دانستن خود، از راهكارهاي بهتري استفاده كنيد.

4. كمك از اطرافيان

زماني كه به ويژگي هاي نامناسب خودسرزنشگري پي برديد، از دوستان و اطرافيان خود كمك بگيريد تا زماني كه اين افكار به سراغ شما آمدند، نگذارند تا اين تفكر ادامه پيدا كند. با كمك ازاطرافيان روند بهبودي و درمان سريع تر اتفاق خواهد افتاد.

5. كمك از روانشناس

مشورت و كمك از روانشناس بسيار مهم است. افرادي كه افكار خودسرزنشگرانه دارند، با كمك از روانشناس مي‌توانند راحت تر و بدون چالش بيشتر روند درمان را پيش بگيرند. روانشناس با بررسي ويژگي هاي شخصيتي كه داريد بهترين روند درماني را استفاده مي‌كنند.

كلام آخر

خودسرزنشگري يكي از ويژگي هاي شخصيتي منفي است كه افرادي را درگير خود كرده است. كمالگرايي و وسواس در بروز اين ويژگي اثر گذار هستند. بسياري از افراد توانايي خود درماني و كنترل افكار را ندارند. با كمك از روانشناس و مشورت با آن روند درماني خوبي را خواهيد داشت. مركز مشاوره ذهن نو از خدمات حضوري و تلفني برخوردار است. شما عزيزان براي ارتباط با متخصصين با تجربه ذهن نو با شماره تلفن هاي درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خودسرزنشگري مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: خودسرزنشگري | درمان خودسرزنشي و ذهن سرزنشگر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۸:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آمادگي براي رابطه زناشويي يكي از مهم‌ترين اصول داشتن يك رابطه جنسي با كيفيت است. رابطه زناشويي برخلاف باور عموم نه تنها صرفا يك نياز و فعاليت پيش پا افتاده و غريزي نيست، بلكه مجموعه‌اي از پيچيده‌ترين و اصلي‌ترين فعاليت‌هاي روان و جسم آدمي مي‌باشد. رابطه جنسي باكيفيت، يكي از اركان تضمين كننده يك زندگي خوب و سالم است. بنابراين بايد با افزايش آگاهي در زمينه مسائل جنسي و كنار گذاشتن غرور و تعصب، هم براي سلامت جنسي خود و هم همسرتان تلاش كرده و زندگي خود را سرشار از عاطفه، هيجان و شور سالم كنيد. در اين مطلب درباره يك بخش مهم از رابطه زناشويي، يعني آمادگي براي رابطه صحبت خواهيم كرد.

منبع: آمادگي براي رابطه زناشويي | چه كارهايي بايد قبل رابطه زناشويي كرد؟

آمادگي براي رابطه زناشويي به چه معناست؟

وقتي كلمه رابطه به ميان مي‌آيد، يعني تعامل حداقل 2 نفر با هم. بنابراين براي اينكه بتوانيد رابطه جنسي سالمي داشته باشيد، بايد هم به لذت خود و هم به لذت همسرتان فكر كنيد. فراموش نكنيد كه فداكاري بيش از حد در اين مورد هم به هر دو طرف آسيب خواهد زد. بنابراين براي اينكه دو طرف با كمال ميل وارد رابطه جنسي شده و از آن لذت ببرند، لازم است كه قبل از آن آمادگي براي رابطه زناشويي را داشته باشند.

قدم اول آمادگي براي رابطه زناشويي ، شناخت از بدن و اندام جنسي خود و همسر است. نكته مهم در اين مسئله، اين است كه صرف آمادگي اندام جنسي و تحريك شدن آن و ايجاد يك بستر مناسب، نبايد رابطه برقرار كرد. برقراري رابطه جنسي در انسان كمي با حيوانات متفاوت مي‌باشد و آن‌هم نقش مهم عواطف و احساسات در آن است وگرنه بدون درنظر گرفتن احساسات، ميل جنسي يك غريزه است و بين انسان و حيوان تفاوتي نيست.

برقراري رابطه بدون در نظر گرفتن احساسات، مانند تشنه‌ايست كه به او آب دريا مي­‌دهيد. او آب خورده است اما هرگز سيراب نخواهد شد. اين اتفاق به مرور زمان شما رو از رابطه جنسي دلزده كرده و زماني كه دلتان نزديكي مي‌­خواهد، چون جسمتان پر است و ارضا شده، نمي‌­توانيد رابطه لذت بخشي داشته باشيد.

چگونه مي‌توان براي رابطه جنسي آماده شد؟

براي اينكه بتوانيد براي برقراري يك رابطه جنسي سالم آماده شويد، ابتدا بايد حس كنيد كه هم از نظر جسمي و هم از نظر رواني، آماده رابطه هستيد و سپس بتوانيد با همسرتان در اين مورد صحبت كنيد. هيچ چيز مانند صحبت كردن نمي‌تواند انسان‌ها را از روحيات هم آگاه كند. البته آماده شدن براي رابطه، در زن و مرد متفاوت است كه در ادامه جداگانه آن را بررسي مي‌كنيم.

1. آمادگي براي رابطه زناشويي | آماده شدن مردان براي رابطه جنسي

مردان بر عكس زنان، دفعات بيشتري آمادگي براي رابطه زناشويي دارند. اگر از نظر جسماني نگاه كنيم در يك روز و در صورت تقويت جسماني، شايد 10 بار هم توانايي ارضا شدن و برقراري رابطه را داشته باشند اما در زنان اين مسئله متفاوت‌تر است و براي آن‌ها صرفا ارضاي جسماني مهم نيست. مردان براي آماده شدن، بايد از نظر جسماني و رواني به اندازه كافي استراحت كرده و تغذيه مناسب داشته باشند. معمولا خستگي دليل اصلي عدم تمايل مردان به رابطه است. مردان توجه و تاييد شدن را دوست دارند و زماني كه از طرف همسرشان توجه و تمايل را ببينند، معمولا مي‌­توانند تحريك شوند. مردان نيز هميشه فاعل بودن را دوست ندارند.

2. آماده شدن زنان براي رابطه جنسي

زنان به علت پيچيده‌تر بودن اندام‌هاي جنسي‌شان، معمولا به زمان بيشتر و مقدمات بيشتري نياز دارند تا آمادگي براي رابطه زناشويي پيدا كنند. برخي از نيازها و ملزومات زنان براي آماده شدن براي رابطه جنسي به شرح زير است:

1. زنان براي رسيدن به تحريك كافي بايد براي مدت طولاني عشق بازي را تجربه كنند. بوسه، نوازش، جملات تحريك كننده، ماساژ و اينگونه رفتارها شرط لازم و ضروري براي آماده شدن زنان است.

2. معمولا زنان محيط امن و كاملا خصوصي را ترجيح مي‌­دهند و آماده كردن آن‌ها در مكان‌هايي كه امن و كاملا خصوصي نيست، مقداري سخت خواهد بود.

3. زنان بيش از مردان به بدن خود حساس هستند و براي اينكه بتوانند آماده رابطه شوند، نبايد از اندام خود احساس ناراضي بودن بكنند.

3. مسئوليت‌هاي هر دو زوجين براي آماده شدن خود و همسر

برخي از مسائل نيز براي داشتن يك رابطه سالم و ايجاد آمادگي رواني، زن و مرد ندارد. مسائلي مانند تميزي خانه، داشتن مكالمات نسبتا كافي درباره مسائل روزمره، همكاري در تمام كردن كارهاي ناتمام خانه، كمك به خواباندن بچه‌ها، آماده كردن لباس يا تزئينات خاصي كه براي يك تحريك رواني لازم است و از اين دسته مسائل، مسئوليت مشترك زن و مرد براي داشتن يك رابطه سالم است.

آمادگي براي رابطه زناشويي | اگر آماده نيستم چگونه به همسرم بگويم

يكي از مسائل مهمي كه ممكن است باعث مشكل در رابطه زناشويي شود اين است كه امكان دارد در برخي از موارد مرد يا زن، براي برقراري رابطه جنسي آماده نباشند اما طرف مقابل اصرار به نزديكي داشته باشد. اولين اقدام، پيشگيري از بروز مشكل است. يعني زن و مرد بايد قبل از ازدواج يا نهايتا در اولين روزهاي ازدواج حتما درباره نيازهاي جنسي خود، ميزان نياز و دفعاتي كه دوست دارند يا مي‌توانند رابطه داشته باشند، با هم صحبت كنند. اگر همسرتان در مورد اين مسئله درك داشته باشد و شما نيز با او صادق باشيد و به زور تن به رابطه ندهيد، قطعا از بروز اين مشكل جلوگيري مي‌شود. چند نكته كوتاه براي حل اين مسئله عبارتند از:

1. وقتي دلتان خواست با آغوش باز بپذيريد

يك نكته مهم در آمادگي براي رابطه زناشويي اين است كه اگر همسرتان درخواست رابطه كرد و شما آماده بوديد، حتما استقبال كرده و بدون هيچ گونه حس منفي، درخواست او را بپذيريد. اين مسئله باعث مي‌­شود همسرتان درك كند كه شما مشكلي با رابطه با او نداريد و اگر زمانش باشد، بسيار هم در اين مورد عالي هستيد.

2. آيا زنان مجبورند به رابطه تن دهند

همانطور كه گفته شد معمولا مردان بيش از زنان تمايل به برقراري رابطه، آن هم سريع و فقط براي ارضاي نياز جسمي دارند. عدم آمادگي براي رابطه زناشويي بيشتر براي خانم ها رخ مي دهد. نمي‌توان گفت كه تظاهر كنيد و براي بقاي زندگي به هر قيمتي به خواسته همسرتان تن بدهيد، اما اگر حس كرديد كه مي‌توانيد رابطه برقرار كنيد و اين مسئله به شما آسيب نمي‌رساند، حتي اگر ميل نداريد هم به همسرتان براي ارضا شدن كمك كنيد. معمولا مردان توقع زيادي از رابطه ندارند و زنان مي‌توانند با كمي همراهي، اين كار را انجام دهند.

3. آمادگي براي رابطه زناشويي | زماني كه مرد آماده نيست

مسئله براي زوجيني كه در آن تمايل زن از مرد بيشتر است، كمي پيچيده‌تر مي‌شود. زيرا مردان به سادگي ارضا مي‌شوند اما زنان براي ارضا شدن، پيش نوازي، تحريك شدن، رابطه طولاني و نوازش‌هاي بعد از نزديكي را نياز دارند و براي مردي كه خسته است، انجام تمام اين مراحل بسيار سخت مي‌شود. در طرف مقابل اگر زن نياز خود را سركوب كند، فشار بيشتري نسبت به مرد متحمل مي‌شود.

اين مسئله بسيار پيچيده است اما به طور كلي زن و مرد بايد بتوانند در مورد نيازهايشان راحت با هم صحبت كنند. زوجين بايد در اين مورد توافق كرده و يك ميزان حداقل و حداكثري براي رابطه تعيين كنند. اين مسئله به مرور زمان باعث شرطي شدن دو طرف شده و بدن نيز ياد مي‌گيرد كه نيازهايش را مديريت كند. البته به اين سادگي هم نيست و شما حتما به همراهي يك روانشناس و متخصص نياز داريد.

سخن آخر

همانطور كه تا به اين جاي مقاله متوجه شده‌ايد، آمادگي جسمي و رواني زن و مرد تاثير زيادي بر كيفيت رابطه دارد. آمادگي براي رابطه جنسي به حدي اهميت دارد كه تمايل همسر شما را براي دفعات بعدي نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. تجربه يك رابطه دردناك يا اجباري موجب ايجاد بي ميلي جنسي و سردي روابط خواهد شد.

چنين مسائلي نه يكباره بلكه به مرور زمان رخ مي دهد. به همين دليل زوج ها علت و ريشه هاي چنين مشكلاتي را نمي توانند پيدا كنند. اگر مدتي است كه تمايل خود به رابطه را از دست داده ايد. و يا در برابر درخواست هاي همسرتان براي رابطه جنسي آمادگي لازم را نداريد، حتما به متخصصين روانشناسي مراجعه نماييد. سكستراپيست ها به شما در اين زمينه كمك تخصصي خواهند كرد. كافي است با شماره هاي درج شده تماس گرفته و براي مشاوره حضوري، آنلاين و تلفني درخواست نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آمادگي براي رابطه زناشويي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چگونه مي‌توان آمادگي براي رابطه زناشويي را به دست آورد؟

ايجاد آمادگي براي رابطه زناشويي در مرحله اول لازم است زن و شوهر در اين مورد با يكديگر صحبت كنند تا از خواسته‌ها و نيازهايشان آگاه شوند. صحبت كردن با يك متخصص نيز مي‌تواند در زمينه كسب آمادگي جنسي تا حد زيادي به شما كمك كند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: آمادگي براي رابطه زناشويي | چه كارهايي بايد قبل رابطه زناشويي كرد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۱:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

علائم وسواس فكري عملي كدام اند؟ چگونه مي توان تششخيص داد كه فردي به وسواس مبتلا شده است؟ وسواس يكي از اختلالات روانشناختي به نسبت شايع است كه در گذشته به عنوان يك اختلال اضطرابي شناخته مي‌شد. اما امروزه با توجه به شناسايي انواع مختلفي از وسواس نظير وسواس فكري- عملي، بدريخت انگاري، اختلال احتكار، وسواس پوست كني و موكني متخصصان يك طبقه تشخيصي جداگانه را به انواع وسواس و علائم مرتبط با آن اختصاص داده‌اند. با اين حال ريشه اين بيماري همچنان در اضطراب و تنش دروني است، براي آشنايي با علائم وسواس با ما همراه باشيد و براي شناخت انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

منبع: علائم وسواس فكري عملي | 6 نشانه اصلي وسواس

اختلالات وسواس چيست؟

وسواس در گذشته به عنوان يك اختلال اضطرابي در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي شناخته مي‌شد، اما به دليل شناسايي طيف گسترده‌اي از اختلالات مرتبط با علائم وسواس ، متخصصين يك طبقه تشخيصي جداگانه را به آن اختصاص دادند. از جمله اختلالاتي كه در اين طبقه قرار دارند مي‌توان به وسواس فكري عملي، بدريخت انگاري بدن، اختلال احتكار، وسواس موكني و پوست كني اشاره كرد.

در همه اين اختلال‌ها نوعي مشغوليت فكري دائمي با يك موضوع خاص به طور مشترك ديده مي‌شود. با اين حال هركدام از آن ها به عنوان يك اختلال مجزا در نظر گرفته شده و علائم مربوط به خود را دارند. ما در ادامه به علائم وسواس فكري عملي و اختلالات مرتبط با آن ها اشاره كرده‌ايم.

علائم وسواس فكري عملي

در اختلال وسواس فكري عملي يا OCD فرد همواره با افكار، اميال، تكانه‌ها يا تصاوير مزاحم و تكرار شونده‌اي رو به رو مي‌شود و براي راندن اين افكار از ذهن خود تلاش مي‌كند اعمالي را به صورت افراطي انجام دهد. براي مثال مشغوليت ذهني شديد با مسائلي نظير نجاست و آلودگي به وسواس شست و شو منجر مي‌شود. در اين شرايط فرد وقت و انرژي زيادي را صرف شستن يا زدودن آلودگي‌ها از خود و اجسام پيراموني مي‌كند. به طور كلي وسواس شستشو، چك كردن، داشتن افكار گناه آلود و مرتبط با مذهب و وسواس تقارن از جمله رايج‌ترين وسواس‌هاي فكري هستند. به طور خلاصه شما با نشانه هاي زير مي توانيد به تظاهر علائم وسواس فكري پي ببريد.

  • تكرار رفتارهايي كه انگار از روي اجبار است
  • نگراني دائمي و بيش از حد
  • ناتواني در تمركز روي اهداف
  • نشخوارهاي فكري
  • مقايسه زندگي و شرايط خود با ديگران
  • درجا زدن
  • توجه بيش از حد به جزئيات در موقعيت يا موضوعي به خصوص
  • ناتواني در كنترل هيجانات و رفتار در مقابل موضوع وسواسي
  • احساس اجبار در از بين بردن موضوع فكر وسواسي

علائم وسواس فكري عملي ممكن است تنها روي يك موضوع مثل تميزي باشد و يا موضوعات مختلفي را شامل شود. معمولا هر چه شدت علائم وسواس فكري عملي بيشتر مي‌شود، گستره موضوعات نيز شدت يافته و فرد را بيشتر در بيماري غرق خواهد كرد.

شدت علائم وسواس فكري عملي چطور مشخص مي‌شود؟

متخصصان در سراسر دنيا ملاك هاي متفاوتي براي تعيين شدت علائم وسواس فكري عملي دارند. اما در DSM5 به وضوح 3 سطح را براي مشخص كردن شدت علائم وسواس فكري مشخص كرده است.

سطح 1 (بينش خوب يا متوسط): فرد در اين سطح مي‌داند كه نتيجه تكرار عمل او با بالا رفتن دفعات تغييري نخواهد كرد. در هر صورت احتمال رخداد به همان نسبت وجود خواهد داشت. براي مثال او مي داند كه با 30 بار چك كردن اجاق گاز، ممكن است خانه آتش بگيريد يا نگيرد.

سطح 2 (بينش ضعيف): فرد معتقد است كه هر چه او دقت و تكرار بيشتري داشته باشد، نتيجه متفاوت خواهد شد. براي مثال فرد فكر مي كند كه اگر 30 بار اجاق گاز را چك نكند خانه احتمالا آتش مي گيرد. بنابراين او خود را موظف مي كند كه حداقل 30 بار اجاق را چك كند.

سطح 3 (فاقد بينش همراه با هذيان): فرد دچار علائم وسواس فكري عملي فاقد بينش، تمامي نتايج را به دقت و تكرار رفتار خود ارتباط مي دهد. عدم توجه او حتما منجر به فاجعه خواهد شد. براي مثال او حتما بايد حداقل 30 بار اجاق گاز را چك كند. اگر كمتر از 30 بار چك كند حتما خانه آتش خواهد گرفت.

با توجه به اين سه سطح مي تواند فوريت نياز فرد به درمان را بررسي كرد. كساني كه در سطح دو و سه قرار دارند، بايد هر چه زودتر براي رفع علائم وسواس فكري عملي به متخصص مراجعه كنند. عدم درمان اين افراد دير يا زود زندگي فردي و اجتماعي آن ها را تحت تاثير قرار خواهد داد. آن ها در برابر ساير اختلالات نيز آسيب پذيرتر هستند. پس درمان آن ها فوريت بالاتري دارد. اما سطح يك نيز بايد براي درمان اقدام كند چرا كه علائم وسواس فكري پيشرونده هستند و هر چه زودتر اقدام شود نتيجه سريع تر و با هزينه كمتر خواهيد گرفت.

6 نشانه اصلي وسواس

علائم وسواس فكري عملي با توجه نوع آن متفاوت است، اما همه آن ها داراي نشانه هاي مشابه و يكساني هستند كه در ادامه شرح داده ايم.

  1. تكرار فكرهاي وسواسي
  2. اجبار به پاسخ به فكر هاي وسواسي
  3. بروز اضطراب شديد در صورت عدم پاسخ به فكرهاي وسواسي
  4. تلاش هاي ناموفق زياد براي توقف افكار و اعمال وسواسي
  5. تشديد و بدتر شدن شدت افكار و دفعات اجبار براي پاسخ به افكار وسواسي
  6. ابتلا به حداقل يك اختلال رواني ديگر مثل افسردگي، فوبي، اضطراب و غيره

ملاك هاي تشخيصي علائم وسواس فكري عملي در DSM5

متخصصان براي تشخيص اين اختلال وجود علائم زير را ملاك قرار مي‌دهند:

الف) داشتن علائمي از وسواس فكري، وسواس عملي يا هر دو. وسواس هاي فكري با علائم زير مشخص مي‌شوند.

  • وسواس‌هاي فكري افكار، تمايلات، تكانه‌ها و تصاويري هستند كه به طور ناخواسته، مكرر و مزاحم بروز مي‌يابند و فرد در اثر تجربه آن‌ها دست خوش اضطراب يا ناراحتي قابل توجهي مي‌گردد.
  • فرد تلاش‌هاي مكرري براي متوقف كردن و راندن اين افكار از ذهن خود انجام مي‌دهد و در حقيقت از همين روست كه به وسواس‌هاي عملي روي مي آورد.
  • وسواس هاي عملي با ملاك هاي زير مشخص مي‌گردند:
  • وسواس‌هاي عملي به انجام هرگونه رفتار تكراري به صورت عيني يا ذهني گفته مي‌شود كه فرد در پاسخ به افكار و تمايلات مزاحم احساس مي‌كند كه بايد آن‌ها را انجام بدهد. از جمله رفتارهاي وسواسي عيني مي‌توان به وارسي كردن مكرر يا شستشوي افراطي دست‌ها اشاره كرد. از جمله وسواس‌هاي ذهني مي‌توان گفتن ذكرهاي خاص در مقابل افكار گناه آلود را نيز مثال زد.
  • هدف فرد از انجام وسواس‌هاي عملي كنترل اضطراب و احساسات ناخوشايندي است كه در پي افكار مزاحم ايجاد شده‌اند. اما در عين حال ارتباط واقع بينانه‌اي بين افكار و رفتارها وجود ندارد.

ب) وسواس‌هاي فكري و عملي افت قابل ملاحظه‌اي در عملكرد روزانه و در جنبه‌هاي مختلف زندگي ايجاد مي‌كنند. در واقع پرداختن به وسواس‌ها اغلب بيش از يك ساعت در روز طول مي‌كشند و عملكرد شغلي، تحصيلي، ارتباطي و … را كاهش مي‌دهند.

ج) علائم وسواس در پي مصرف يك دارو، ماده خاص يا يك بيماري بروز پيدا نكرده است.

د) اين اختلال با علائم اختلال‌هاي رواني ديگر بهتر توجيه نمي‌شود.

مهم ترين انواع وسواس

علائم اختلال احتكار

احتكار يكي از انواع اختلال‌هاي مرتبط با وسواس است كه متخصصين براي تشخص آن علائم زير را به عنوان ملاك مد نظر قرار مي‌دهند.

  • فرد بدون توجه به با ارزش بودن يا بي ارزش بودن اشياء در دور انداختن آن‌ها مشكل دارد.
  • شخص به اين علت نمي‌تواند چيزي را دور بياندازد كه فكر مي‌كند ممكن است روزي به دردش بخورند. همچنين در پي دور انداختن آن‌ها دچار اضطراب مي‌شود، در نتيجه با جمع كردن اشيا مختلف سعي مي‌كند از تجربه اين اضطراب اجتناب نمايد.
  • ناتواني فرد در دور ريختن اشياء منجر به ايجاد محيطي شلوغ و بي نظم در محيط اطرافش مي‌شود.
  • اختلال احتكار منجر به افت قابل توجهي در عملكرد فرد در جنبه‌هاي مختلف زندگي مي‌شود.
  • احتكار در پي يك بيماري يا مشكل جسماني خاص به وجود نيامده است.
  • احتكار با اختلال رواني ديگري به طرز بهتري قابل توجيه نباشد.

علائم وسواس بدريخت انگاري بدن

اختلال وسواس بدريخت انگاري بدن با علائم و نشانه‌هاي زير مشخص مي‌گردد.

  • مشغوليت ذهني زياد در مورد وجود عيب و نقص‌هاي ظاهري كه ديگران آن‌ها را نمي‌بينند يا آن‌ها را بسيار جزئي مي‌دانند.
  • فرد در واكنش به مشغوليت فكري در مورد عيب‌هاي ظاهري خود اعمال خاصي را تكرار مي‌كند. براي مثال دائما به متخصصين زيبايي مراجعه مي‌كند يا رفتارهايي نظير رفتن جلوي آينه يا آرايش به طور افراطي انجام مي‌دهد.
  • اشتغال ذهني با ظاهر خود افت قابل توجهي را در عملكرد روزانه پديد مي‌آورد.
  • اشتغال ذهني در مورد نقص‌هاي ظاهري به علت مصرف دارو يا يك مشكل فيزيولوژيكي به وجود نيامده باشد.
  • بدريخت انگاري با اختلال رواني ديگري بهتر توجيه نشود.

علائم وسواس موكني

وسواس موكني يكي ديگر از انواع اختلال‌هاي وسواس است كه متخصصين براي تشخيص آن علائم زير را در نظر مي‌گيرند.

  • فرد به طور مكرر اقدام به كندن موهاي خود مي‌كند. اين كندن موها مي‌تواند در نواحي مختلفي از بدن صورت بگيرد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موي سر، ابرو، مژه و حتي موي ناحيه شرمگاهي اشاره كرد.
  • فرد تلاش‌هاي مكرر و ناموفقي در جهت متوقف كردن رفتار موكني خود انجام مي‌دهد.
  • اين موكني افت قابل توجهي در عملكرد روزانه پديد مي‌آورد.

علائم وسواس پوست كني

وسواس پوست كني اختلالي مشابه با وسواس موكني است كه به جاي مو فرد در پاسخ به تنش‌هاي تجربه شده به كندن پوست خود روي مي‌آورد. از جمله علائم اين اختلال بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • كندن و خراشيدن پوست در نواحي مختلف كه منجر به بروز آسيب در آن نواحي مي‌شود.
  • تلاش‌هاي مكرر و ناموفق براي متوقف كردن رفتار پوست كني
  • بروز افت قابل توجه در عملكرد روزانه فرد

نشانه هاي فرعي وسواس فكري عملي

  • فقدان عزت نفس و اعتماد به نفس همراه با خودسرزنشگري درباره تصميمات و رفتارهاي زمان حال و گذشته.
  • محاسبه دائمي ميزان درآمد و يا هر مسئله ديگري كه در زندگي درگير است.
  • از اينكه به ديگران و عزيزانش آسيب بزند نگران است.
  • در مورد مرگ خود يا عزيزانش فكر مي كند يا نگران است.
  • گاه براي برخي افراد درگيري هاي ذهني شديدي در ارتباط با خير و شر و مناسك مذهبي پيش مي آيد.
  • تفكرات منفي و غير عادي نسبت به اعضاي بدنش.
  • بازخوردهاي شديد و پرخاشگرانه نسبت به امور مختلف در زندگي.

چرا علائم وسواس فكري عملي ايجاد مي شوند؟

ايجاد علائم وسواس فكري عملي به 5 عامل بستگي دارد كه هر كدام را شرح داده ايم. اما وجود اين عوامل حتما موجب بروز علائم وسواس فكري عملي نمي شوند، بلكه فقط زمينه ساز بروز آن ها هستند.

1- ژن هاي ناقل علائم وسواسي كه از والدين به كودك انتقال پيدا مي كنند.

2- مشكلات بيولوژيكي و عصبي مغز، مثل به هم خوردن سطح سروتونين مغز.

3- تغييرات ناگهاني و شديدي در زندگي فرد. مثل يك شغل پر مسئوليت، ازدواج، مرگ همسر يا والدين.

4- الگو برداري و عادات رفتاري كه ممكن است در محيط تربيت كودكي و يا بزرگسالي فرد شكل بگيريد.

5- بروز يك حادثه ناگوار كه زندگي فرد را دستخوش تغييراتي بكند.

سخن آخر

در صورت مشاهده علائم وسواس فكري عملي با هر كدام از انواع آن بايد براي تشخيص حتما به يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس باليني يا روان پزشك مراجعه نماييد. خوشبختانه امروزه درمان هاي مختلفي براي بهبود مشكلات وسواسي ابداع شده است كه از جمله مهم ترين آن ها مي توان به روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري اشاره كرد.

در صورتي كه شدت علائم وسواس ها زياد و غيرقابل كنترل باشد ممكن است كه متخصص دارو درماني را توصيه نمايد. داروهاي تجويزي براي كاهش علائم وسواس فكري است و درمان قطعي محسوب نمي شوند. همچنين چون اغلب درمان هاي علائم وسواس فكري توسط داروهاي ضد اضطراب و ضد افسردگي صورت مي گيرد، حتما بايد طبق نظر و دستور متخصص مصرف كنيد. چرا كه احتمال وابستگي و انحراف درمان بسيار بالاست. در نتيجه هرگز خود سرانه از آن ها استفاده نكنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم وسواس فكري مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

علائم وسواس فكري عملي چيست؟

علائم وسواس فكري عملي در دو بعد رواني و رفتاري مورد بررسي قرار مي گيرد. مهم ترين نشانه هاي وسواس فكري تكرار تمايلات و درخواست هايي است كه ذهن فرد را پر كرده و او را دچار اضطراب و استرس مي كند. فرد با پاسخ به اين تمايلات آزاردهنده از سطح استرس اش مي كاهد. باقي نشانه ها را مي توانيد در مقاله مطالعه كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: علائم وسواس فكري عملي | 6 نشانه اصلي وسواس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۶:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی