مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

پشت سر حرف زدن يا غيبت كردن، يكي از كارهاي غيراخلاقي است كه افراد انجام مي‌دهند. اين رفتار از عوامل زيادي نشات مي‌گيرد و دلايل مختلفي دارد. اما غيبت كردن هيچ توجيه منطقي ندارد. افراد در مواجه با اتفاقاتي كه در طول روز برايشان مي‌افتد؛ واكنش هاي مختلفي از خود نشان مي‌دهند. غيبت كردن نيز يكي از اين كارهاست. حتما شما هم شاهد اين عمل در اطرافيان خود بوده ايد يا خود به شكلي آن را انجام داده ايد. اين رفتارهاي احساسات مختلفي را در افراد برمي‌انگيزد و به آنها صدمات روحي وارد مي‌كند. تحقيقات روانشناسي حاكي از آنند كه شنيدن غيبت منفي، باعث فعاليت بيشتر كورتكس مغز و قسمت پيشاني، در جهت منفي خواهد شد. در اين مقاله به بررسي علل و اثرات اين موضوع خواهيم پرداخت.

براي دريافت مشاوره در زمينه پشت سر حرف زدن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد. 

منبع: پشت سر حرف زدن | 5 روش جلوگيري از غيبت كردن

پشت سر حرف زدن

اين رفتار در هر مكاني كه عده اي از افراد، حضور داشته باشند رخ مي‌دهد. حتي امروزه شاهد بروز اين رفتار در شبكه هاي مجازي و رسانه ها نيز هستيم. گاهي شايد متوجه پشت سر حرف زدن نباشيم يا رفتار خود را غيبت تلفي نكنيم؛ اما اين تفاوتي در ماهيت رفتار ما ايجاد نخواهد كرد. اين عمل نوعي بي احترامي محسوب مي‌شود و اگر افراد به ارزش ها پايبند باشند؛ هرگز اين عمل را انجام نخواهند داد. غيبت معيارهاي افراد را تغيير خواهد داد و باعث مي‌شود عقايد و نظرات مختلفي پيدا كنند.

غيبت از نظر علمي و روانشناسي

محققان معتقدند نياكان ما نيز اين رفتار را انجام مي‌دانند و پشت سر حرف زدن را وسيله اي براي برقراري ارتباط مي‌دانستند. غيبت كردن در جوامع انساني، گاهي باعث تغيير رفتارهاي عامه مردم و يا هنجارها مي‌شود. براي مثال وقتي عده اي از مردم در مورد موضوعي غيبت مي‌كنند و آن را بد مي‌پندارند؛ افراد ديگر هم ديگر آن را انجام نخواهند داد.

از نظر روانشناسي نيز، گاهي هنگام غيبت در مورد ديگران هورمونهايي در مغز افراد ترشح مي‌شود كه براي آن‌ها هيجان و سرخوشي ايجاد خواهد كرد. همين امر سبب تكرار مجدد اين رفتار مي‌شود. افراد بايد براي جلوگيري از اين موضوع، ذهن خود را شرطي كرده و عادت غيبت كردن را با يك محرك ناخوشايند همراه كنند.

علل پشت سر حرف زدن

همانطور كه قبلا هم گفته شد؛ افراد براي اين عمل خود دلايل مختلفي مطرح مي‌كنند. براي مثال مي‌گويند؛ شما كه او را نمي‌شناسيد يا اين را همه مي‌دانند. اما آبروي اشخاص چيزي بيشتر از توجيحات ماست. برخي از علل پشت سر حرف زدن، شامل موارد زير مي‌شود.

📌حس خود برتر بيني

افراد به دليل اينكه خود را برتر از ديگران مي‌دانند؛ غيبت مي‌كنند. اين حس خودشيفتگي و اعتماد به نفس كاذب، افراد را به پشت سر حرف زدن وا مي‌دارد. چنين افرادي نمي‌توانند كسي را كه بالاتر از آنهاست تحمل ‌كنند. پس با رفتارهاي اين چنيني قصد تخريب و كوچك كردن آنها را دارند.

📌حسادت

حسادت صفت بسيار مخربي است و براي افراد عواقب بدي ايجاد خواهد كرد. حسادت يكي ديگر از دلايل پست سر حرف زدن محسوب مي‌شود. همچنين افراد حسود هرگز احساس آرامش نمي‌كنند و هميشه در حال تلاش براي آسيب زدن به ديگران هستند. چنين افرادي به هيچ عنوان از موفقيت ديگران خوشحال نمي‌شوند. وقتي به موقعيتي در زندگي خود دست مي‌يابيد؛ طبيعي است كه ديگران پشت ير شما صحبت كنند. 

📌تخليه هيجانات منفي

عده اي فقط به دليل تخليه احساسات و هيجانات خود به پشت سر حرف زدن روي مي‌آورند. براي آنها اينكار تبديل به عادت شده و مدام در حال غيبت كردن، هستند. زماني كه افراد هيچ مهارتي در از بين بردن حس هاي منفي خود ندارند؛ غيبت را انتخاب مي‌كنند. افراد براي اينكه مدتي از استرس و نگراني هاي خود دور شوند؛ از مشكلات ديگران استفاده مي‌كنند. 

براي جلوگيري از پشت سر حرف زدن چه بايد كرد؟

به هر حال، پشت سر حرف زدن يك عادت مخرب است و بايد از آن جلوگيري كرد. اگر اين رفتار را متوقف نكنيم؛ به زودي تبديل به نشخوار فكري خواهد شد و زندگي شخصي و اجتماعي ما را تحت تاثير قرار خواهد داد. برخي از روش هايي كه‌ مي‌توان در مقابله با غيبت كردن به كار برد؛ به شرح زير مي‌باشند.

🔴اهداف بلند مدت داشته باشيد

زماني كه با غيبت كردن مواجه مي‌شويد؛ نگاه خود را وسيع تر كرده و افقي طولاني تر داشته باشيد. براي مثال فكر كنيد؛ اين رفتار تا كجا شما آزار خواهد داد يا تا چه زماني به اين رفتار خود ادامه مي‌دهيد؛ اين افكار باعث خواهند شد تا از اين رفتار خود دست بكشيد. همچنين تعيين اهداف شخصي براي خودتان نيز شما را از فكر كردن مدام درباره زندگي ديگران باز خواهد داشت.

🔴در انتخاب اطرافيان خود دقت كنيد

اطرافيان و دوستان در شكل گيري رفتارها و عادت هاي ما بسيار موثر خواهند بود. بهتر است از حضور در جمع هايي كه در آنها از ديگرام صحبت مي‌شود دوري كنيم و به ديگران نيز در اين مورد تذكر دهيم. گاهي اطرافيان ما را تشويق به اين كار مي‌كنند. اما پشت سر حرف زدن مخصوصا در حضور افراد زيادي، سبب شايعه پراكني و تخريب شخصيت افراد خواهد شد.

🔴از قضاوت دوري كنيد

دوري از قضاوت باعث خواهد شد تا ذهن ما از فكر كردن در مورد ديگران، دوري كند. در واقع يكي از دلايل اصلي براي پشت سر حرف زدن، قضاوت هاي اشتباه و‌عجولانه است كه كه بيان آنهارا براي افراد آسان تر خواهد كرد. حتي فكر كردن در مورد اشتباهات و نقص هاي ديگران هم غيبت محسوب مي‌شود. هيچ فردي بدون خطا و اشتباه نيست. هميشه خود را در موقعيت طرف مقابل تصور كنيد تا به احساس بد ناشي از غيبت پي ببريد. 

🔴خوشبين باشيد

يكي از دلايل اينكه افراد غيبت مي‌كنند؛ بدبيني و نگاه منفي گرايانه نسبت به مسائل است. اگر به الگوهاي ذهني خود توجه كنيم؛ به اين مسئله پي خواهيم برد. به همين دليل سعي كنيد به نكات مثبت توجه كرده و نسبت به اتفاقات خوشبين باشيد. انرژي حاصل از اين تفكر به زندگي خودتان باز خواهد گشت و همچنين رفتار پشت سر حرف زدن را نيز از بين خواهد برد. همواره سعي كنيد به اصول خود پايبند بمانيد و به ديگران نيز كمك كنيد.

🔴قبل از پشت سر حرف زدن به عواقب آن هم بينديشيد

هرگز فراموش نكنيد كه با پشت سر حرف زدن، شخصيت شما كوچك خواهد شد و نه فرد مورد نظر. اينكار تاثير برعكس خواهد داشت؛ و ديگران را با شما همراه نخواهد كرد. پس براي حفظ احترام و ارزش خود بهتر است اينكار را انجام نداده و در مورد ديگران بدگويي نكنيد. قطعا شما نيز در زندگي مرتكب اشتباهاتي شده ايد؛ كه با فكر كردن در مورد آنها ديگر در مورد ديگران حرفي نخواهيد زد. شايد اين رفتار مشكلات زيادي را براي ديري ايجاد كند. پس قبل از انجام آن به نتايج آن هم بيانديشيد.

سخن پاياني

پشت سر حرف زدن در همه فرهنگ ها و اديان مختلف منع شده است و هيچكس علاقمند به قرارگيري در چنين موقعيتي نيست. با اينكه شايد همان لحظه هيجان زيادي داشته باشد يا افراد از اينكار لذت ببرند؛ اما به زودي تاثيرات منفي آن را در زندگي خود مشاهده خواهند كرد. اين رفتار به روابط و افراد زيادي صدمه مي‌زند و تاثيرات را براي مدت طولاني باقي خواهد ماند. سعي كنيد هميشه صادق بوده و از بروز اين رفتار جلوگيري كنيد. همچنين مي‌توان براي از بين بردن آثار غيبت نيز از يك مشاور كمك گرفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه پشت سر حرف زدن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد. 

منبع: پشت سر حرف زدن | 5 روش جلوگيري از غيبت كردن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۳۵:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا ازدواج با فرد وسواسي مي‌تواند موفقيت آميز باشد؟ وسواس به دو شكل شخصيت‌وسواسي جبري و يا اختلال وسواس فكري عملي بروز مي‌يابد. در حالت اول فرد الگوي رفتاري پايداري از كمال گرايي افراطي و ملاك‌هاي سخت گيرانه را از خود نشان مي‌دهد. در حالت دوم فرد مشغوليت ذهني زيادي با موضوعات آزاردهنده دارد كه تلاش مي‌كند از طريق انجام يكسري اعمال اضطراب و ناراحتي ناشي از اين مشغوليت‌هاي ذهني را به دست فراموشي بسپارد.

ازدواج با فرد وسواسي همواره با چالش‌هاي خاصي همراه خواهد بود كه آشنايي با آن‌ها قبل از آغاز زندگي مشترك اهميت دهد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج با فرد وسواسي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ازدواج تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: ازدواج با فرد وسواسي | زندگي با وسواسي ها چه مشكلاتي دارد؟ 

ازدواج با فرد وسواسي | وسواس چيست؟

وسواس به طور كلي به شكل يك وضعيت مزمن يا حاد در انسان بروز مي‌يابد. روانشناسان به وسواس مزمني كه به يك سبك شخصيتي تبديل شده اختلال شخصيت وسواسي جبري مي‌گويند و در حالت حاد آن را اختلال وسواس فكري-عملي مي‌نامند. ما در ادامه هريك از اين اختلال‌ها را به طور جداگانه توضيح داده‌ايم تا بهتر بتوانيد ازدواج با فرد وسواسي را درك كنيد.

اختلال‌شخصيت وسواسي جبري

افراد مبتلا به اختلال شخصيت وسواسي جبري الگوي رفتاري پايداري از نظم، كمال گرايي و معيارهاي سرسختانه را از خود نشان مي‌دهند. در اين حالت فرد دقت نظر بيش از اندازه‌اي براي انجام هركار به خرج مي‌دهد و به سختي مسئوليت‌ها را با ديگران تقسيم مي‌كند. همچنين اغلب احساس نارضايتي دارد زيرا نمي‌تواند به معيارهاي بسيار عالي كه در زندگي براي خود تعيين كرده دست پيدا كند. اين معيارهاي عالي مي‌توانند باعث شوند كه او از شروع برنامه‌هاي زندگي خود بترسد و دائما با اهمال كاري همه چيز را به تعويق بياندازد.

اختلال وسواس فكري-عملي

اختلال وسواس فكري-عملي در گذشته به عنوان يك اختلال اضطرابي در نظر گرفته مي‌شد اما به دليل اهميت بسزاي آن، امروزه در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي خود يك طبقه تشخيصي جداگانه را تشكيل مي‌دهد. در اين اختلال فرد با افكار مزاحم و آزاردهنده‌اي رو به رو مي‌شود كه اضطراب بسيار زيادي را در او بر مي‌انگيزند. از همين رو فرد براي آرام كردن خود به انجام يكسري اعمال خاص روي مي‌آورد. 

براي مثال درگيري ذهني زياد با مسائلي نظير آلودگي، كثيفي و نجاست باعث مي‌شود كه فرد آداب شست و شو را به طور افراطي تكرار نمايد. اعمال وسواسي معمولا به طور بسيار تشريفاتي و با آداب خاصي اجرا مي‌شوند كه اين مسئله مي‌تواند وقت زيادي را به خود اختصاص دهد و در نتيجه منجر به كاهش عملكرد فرد در ابعاد مختلف زندگي شود. در ازدواج با فرد وسواسي شما بايد نسبت به تمامي اين نشانه‌ها و رفتارها آگاهي لازم را داشته باشيد.

ازدواج با شخصيت وسواسي

بسته به نوع وسواس، چالش هاي شما در زندگي متفاوت مي باشد. ازدواج با شخصيت وسواسي جبري مي‌تواند با چالش‌هاي بسياري همراه باشد. ما در ادامه به مهم ترين مواردي كه در زندگي زوجين اتفاق مي‌افتند اشاره كرده‌ايم.

1- انعطاف ناپذيري شخصيت

تعامل و ازدواج با فرد وسواسي براي هركسي آسان نيست. اين افراد انعطاف پذيري بسيار كمي دارند و به راحتي از ملاك‌ها و معيارهايي كه براي زندگي خود تعيين كرده‌اند كوتاه نمي‌آيند. آن‌ها اغلب بسيار سخت گير هستند و ممكن است رفتار و اعمال شما را نيز با ذره بين دقت خود ارزيابي كنند. اين مسئله مي‌تواند اعتماد به نفس شما را تحت تاثير قرار داده و باعث شود همواره احساس كنيد كه تحت فشار هستيد.

2- اولويت كار در برابر صميميت

براي كساني وسواسي‌اند اغلب كار و بهره وري اهميت بيشتري در برابر صميميت بين فردي دارد. در اولويت قرار داشتن كار مي‌تواند در بسياري از موارد زمينه ساز تعارض و تنش شود و به شما اين احساس را منتقل نمايد كه در رابطه ناديده گرفته مي‌شويد. شما بارها و بارها در ازدواج با فرد وسواسي دچار احساس بي ارزشي و نفر دوم بودن مي‌كنيد.

3- ازدواج با فرد وسواسي | سخت گيري بيش از حد

وسواسي‌ها سخت گيري بيش از حدي دارند. آن‌ها جزئيات همه چيز را با دقت بررسي مي‌كنند و زمان زيادي را براي ارزيابي صحيح بودن كارها اختصاص مي‌دهند. اگر شما فرد سهل گيري باشيد اين رفتارها مي‌تواند موجب از دست دادن حوصله تان شده و صبرتان را لبريز كند. در ازدواج با فرد وسواسي صبوري و انتقادپذيري زيادي بايد داشته باشيد.

4- اهمال كاري و به تعويق انداختن كارها 

در بسياري از مواقع در ازدواج با فرد وسواسي ، مي‌بينيد كه او به دليل ترس از شكست يا ناتواني در انجام دادن بي عيب و نقص كارها از آغاز مسئوليت‌ها و وظايفشان اجتناب مي‌كنند. اين مسئله باعث مي‌شود بسياري از كارها را پشت گوش بياندازند. دير انجام دادن كارها خود احتمال عدم موفقيت را بيشتر كرده و آن‌ها را در چرخه معيوبي گرفتار مي‌كند. اگر شما وظيفه شناسي بالايي داشته باشيد اين اهمال كاري‌ها مي‌تواند تا حد زيادي موجب آزارتان گردد.

5- ازدواج با فرد وسواسي |  سردي در ابراز هيجان

يكي از ويژگي‌هاي اصلي افراد با شخصيت وسواسي جبري اين است كه هيجان پذيري بسيار پاييني دارند به اين معني كه نمي‌توانند به راحتي احساسات خود را ابراز نمايند و اغلب از جانب ديگران به عنوان افرادي سرد يا بي تفاوت شناخته مي‌شوند. از همين رو ازدواج با فرد وسواسي براي كساني كه خود روحيه گرمي دارند دشوار بوده و زمينه ساز بروز اختلاف‌هاي بسيار است.

ازدواج با فرد وسواسي | چالش‌هاي زندگي با مبتلايان به وسواس

همان طور كه گفته شد وسواس فكري-عملي اختلالي متمايز از شخصيت وسواسي جبري است. ما در ادامه به چالش‌هاي اختصاصي در مورد ازدواج با مبتلايان به اين مشكل وسواسي اشاره كرده‌ايم.

1- سطح اضطراب بالا

وسواسي‌ها معمولا با اضطراب بسيار زيادي دست و پنجه نرم مي‌كنند. آن‌ها مشغوليت‌هاي ذهني زيادي دارند و نمي‌توانند به سادگي از شر اين مشغوليت‌ها رها شوند. اين اضطراب معمولا كيفيت روابط بين فردي را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد و مي‌تواند رابطه با همسر را با مشكل مواجه سازد. در ازدواج با فرد وسواسي اضطراب و نگراني هميشه بين شما وجود دارد و گاه طرف ديگر نيز ناخواسته او هم درگير ترس‌هايش مي‌شود.

2- صرف زمان زياد براي وسواس

افراد مبتلا به هرگونه وسواس فكري نظير آلودگي يا وسواس وارسي زمان زيادي را به رفتارهاي اطمينان بخش اختصاص مي‌دهند. شما در ازدواج با فرد وسواسي گاه مجبور مي‌شويد كه پا به پاي او اين تشريفات را به جا آوريد. براي مثال ممكن است همسرتان بارها بخواهد بسته بودن شير گاز را هنگام خروج از منزل چك كند يا هنگامي كه از راه مي‌رسد مدت طولاني را به شستشو و تميز كاري اختصاص دهد. همه اين‌ها به خودي خود باعث مي‌شوند كه شما نتوانيد آن طور كه بايد از بودن در كنار هم لذت ببريد و بيشتر زمان خود را صرف كارهاي پيش پا افتاده كنيد.

3- ازدواج با فرد وسواسي | مشكلات مرتبط با رابطه جنسي

افرادي كه مبتلا به وسواس پاكيزگي هستند اغلب در رابطه جنسي احساس راحتي نمي‌كنند. مشغوليت ذهني زياد در آن‌ها مي‌تواند باعث شود كه احساس كنيد به اندازه كافي درگير فعاليت جنسي نمي‌شوند يا اينكه افراد سردي هستند. براي پيشگيري يا رهايي از اين وضعيت لازم است كه فرد مبتلا به وسواس تحت درمان مناسب با يك روان درمانگر قرار بگيرد.

4- غير منطقي بودن برخي رفتارها

افراد مبتلا به وسواس فكري-عملي معمولا رفتارهاي وسواسي خود را با تشريفات خاصي انجام مي‌دهند. براي مثال ممكن است اعتقاد داشته باشند براي پاكيزگي بايد حتما به شيوه‌اي خاص و به تعداد دفعات مشخصي دست‌هايشان را بشويند. اين تشريفات و آيين‌هاي خاص اغلب از جانب همسران غير منطقي به نظر مي‌رسد و زمينه بروز اختلافات را فراهم مي‌كند.

5- كاهش سطح عملكرد در حوزه‌هاي مختلف زندگي

مبتلا بودن به اختلال وسواس باعث مي‌شود كه فرد بسياري از جنبه‌هاي زندگي خود نظير تحصيل، شغل و روابط بين فردي باز بماند و در كل نتواند از حداكثر توانمندي‌هايش استفاده نمايد. در ازدواج با فرد وسواسي شما هم پاگير او مي‌شويد. هرچقدر شدت وسواس در فردي كه مي‌خواهيد با او ازدواج كنيد بيشتر باشد ميزان افت عملكرد بيشتر خواهد شد. متاسفانه برخي افراد فكر مي‌كنند با ازدواج كردن اين مشكلات برطرف مي‌شوند اما اين مسائل بيش از هرچيز به كمك يك روانشناس نياز دارد.

سخن آخر

اگر مدتي را با گزينه ازدواجي خود طي كنيد، حتما بعد از مدتي متوجه رفتارهاي وسواسي او خواهيد شد. شما نبايد نسبت به اين نشانه‌ها بي اعتنا باشيد. تمامي رفتارها و نشانه‌ها در موقعيت هاي مختلف را مد نظر قرار بدهيد. در زمان درست از او درباره حدود و تعدادشان بپرسيد. درصد بسيار پاييني از افراد جامعه وسواس شديد دارند. بيشتر وسواسي ها همه نشانه ها را بروز نمي‌دهند. اما بعد از گذر زمان و روبرو شدن با چالش هاي مختلف زندگي احتمال تشديد نشانه‌ها زياد است. پس براي اطمينان از انتخاب خود، حتما از خدمات مشاوره پيش از ازدواج بهره مند بشويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج با فرد وسواسي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ازدواج تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا جمع كردن وسايل غير ضروري وسواس است؟

بله جمع كردن افراطي وسايل غير ضروري نوعي وسواس است كه به اختلال احتكار شهرت دارد. اين مسئله مي‌تواند عملكرد زندگي فرد را تحت تاثير قرار داده و باعث بروز مشكلات زيادي در زمينه‌هاي مختلف بشود.  

منبع: ازدواج با فرد وسواسي | زندگي با وسواسي ها چه مشكلاتي دارد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۰۶:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استقلال طلبي در نوجوان از جمله نشانه‌هاي گذر از دوره كودكي به دوره نوجواني است. گاه ممكن است استقلال طلبي نوجوان باعث ايجاد چالش در خانواده شود، اما والدين بايستي توجه داشته باشند كه اين موضوع بخشي از فرآيند رشد، شكل گيري شخصيت و هويت يابي فرزندشان است، پس نوجوان بايد در انجام برخي امور با راهنمايي و هدايت پدرومادر، آزادي عمل داشته باشد.

 

به عنوان والدين بايد اطلاعات خودتان را در ارتباط با نوجوان‌تان زياد كنيد تا بتوانيد ضمن حفظ امنيت او، رفتاري مناسب براي در جهت رشد و شكل‌گيري هويت فرزندتان داشته باشيد. در صورتي كه چالش‌هاي زيادي با نوجوان‌تان داريد، حتما مشاوره نوجوان و خانواده دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استقلال طلبي در نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: استقلال طلبي در نوجوان در روانشناسي

استقلال طلبي در نوجوان

در ابتدا بايد معني استقلال طلبي در نوجوان را بيان كنيم. استقلال طلبي در نوجوان يعني فرزند شما ديگر كودك نيست و مي‌تواند مسئوليت‌هاي بيشتري را در زندگي بپذيرد كه به معناي كم شدن وابستگي او به اطرافيان از جمله پدر و مادر مي‌باشد.

استقلال طلبي در نوجوان يعني او مي‌تواند در برخي امور تصميم‌گيري كند و نظر بدهد و از طرفي باورها و ارزش‌هاي خود را تعريف كند.

استقلال طلبي در نوجوانان مستلزم اين است كه آن‌ها به يك سن مشخصي برسند، چراكه ايجاد استقلال در سن كم او را درگير آسيب‌هاي اجتماعي خواهد كرد. در اين مسير والدين بايد سعي كنند كه بين استقلال طلبي در نوجوان و حفظ امنيت او تعادلي را برقرار كنند، تا همواره رابطه خوب خود را با فرزندشان حفظ نمايند. 

رابطه استقلال طلبي در نوجوان و فاصله گرفتن از پدر و مادر

با بزرگ شدن فرزند و ورود او به دوره نوجواني، همواره نگراني‌هايي براي پدر و مادر ايجاد مي‌شود. چراكه آن‌ها ديگر كودك ديروز را كه همواره مطيع و وابسته به پدر و مادر خود بود را در مقابل خود نمي‌بينند و توقع دارند كه فرزندشان تمام زمان خود را به بودن در كنار پدر و مادر اختصاص دهد، اما با فاصله گرفتن او نگران مي‌شوند.

نوجواني از حساس‌ترين دوره‌هاي زندگي هر كسي است. با ورود به سن نوجواني، فرد نياز دارد كه هويت شخصي خود را بدست آورد، تا همانند ظاهرشان كه بزرگ مي‌شود، شخصيت‌اش نيز به شخصيت بزرگسال تبديل شود.

بخاطر همين موضوع افراد در سنين نوجواني بيشتر تمايل دارند تا از خانواده خود فاصله بگيرند و بيشتر با محيط اطراف خود در ارتباط باشند. در واقع مي‌خواهند با فاصله گرفتن به پدر و مادر خود بگويند كه ديگر بزرگ شده‌اند و مي‌خواهند خودشان تصميم بگيرند كه اوقات خود را چگونه و با چه كساني سپري كنند.

تمايل به بودن در كنار دوستان و وقت گذراندن با آن‌ها در اين سن بسيار تشديد مي‌شود، چراكه اينكار باعث مي‌شود احساس تعلق به يك گروه دوستانه را داشته باشند.

بنابراين اگر فرزندتان هم با ورود به سن نوجواني كمي از شما فاصله گرفته است و سعي مي‌كند در جمع‌هاي دوستانه خود باشد، نبايد نگران باشيد و يا خيلي به او سخت‌گيري كنيد. فقط بايستي بدون ايجاد محدوديت براي او توجه داشته باشيد كه دوستان سالم داشته باشد و در واقع فرزند خود را به صورت غيرمستقيم و نامحسوس كنترل نماييد.

آنچه كه والدين بايد پيرامون استقلال طلبي در نوجوان بدانند

استقلال طلبي نوجوانان امري طبيعي است كه اگر خانواده‌ها بتوانند به درستي اين مسئله را مديريت كنند، هيچ گاه در يك خانواده تبديل به چالش نمي‌شود و ميان فرزند و پدر و مادر تنشي به وجود نمي‌آيد. براي آشنايي بيشتر با روانشناسي نوجوان كليك كنيد. آنچه كه والدين بايد در ارتباط با استقلال طلبي در نوجوان خود بدانند به شرح زير است.

✔️عشق و احترام بي دريغ

فرزندتان با ورود به دوره نوجواني بيشتر از هر زمان ديگري به محبت و حمايت شما نياز دارد. چراكه وقتي فرزندتان عشق و محبت لازم را از شما دريافت كند، اعتماد به نفس او نيز بيشتر مي‌شود و براي رسيدن به اهدافش انگيزه و تلاش بيشتري دارد.

مي‌توانيد با توجه به علايق، تفريحات، رعايت حريم خصوصي، گوش دادن به حرف‌هاي او و ابراز احساسات كلامي عشق خود را به او نشان دهيد.

✔️استقلال طلبي نوجوان و عدم برخورد و واكنش هاي شديد

استقلال طلبي در نوجوان امري نوظهور در فرزند شماست و ممكن است در اوايل اين فرآيند شما هنوز گمان كنيد كه فرزندتان همان كودك ديروز است و نتوانيد واكنش‌هاي خود را كنترل كنيد.

اما در نظر داشته باشيد كه مهم‌ترين عاملي كه مي تواند هم به شما و هم به فرزندتان كم كند تا اين مرحله را پشت سر بگذارد اين است كه بر واكنش‌هاي خود تسلط داشته باشيد و صبور باشيد.

اگر فرزندتان در پي احساس استقلال طلبي‌اش، تمايل دارد زمان‌هايي را با دوستان خود سپري كند، نبايد خيلي جدي و سخت گيرانه با او برخورد كنيد، به گونه‌اي كه او احساس كند شما او را محدود كرده‌ايد، چراكه با اين كار تنها او را به تدريج از خود دور مي‌كنيد.

برخورد شديد در رابطه با استقلال طلبي در نوجوان باعث مي‌شود كه او فكر كند تمايلات غير واقع بينانه‌اي دارد كه شما با او اين گونه برخورد مي‌كنيد. پس سعي كنيد در برابر حرف‌ها و رفتارهاي نوجوان خود آرامش خودتان را حفظ كنيد و با صبوري او را كنترل نماييد.

 

✔️تعيين قوانين مشخص در خانه

سعي كنيد در خانه برخي قوانين رفتاري، ارتباطي و … را براي فرزند نوجوان خود تعيين كنيد. اين گونه او محدوديت‌ها را مي‌داند و سعي مي‌كند بر خلاف آن‌ها عمل نكند، البته نبايد در اين مورد سخت گيرانه عمل كنيد و بايد كه متناسب با سن فرزندتان قوانين را تعيين نماييد.

 

✔️ استقلال طلبي در نوجوان | ارتباط با دوستان فرزند نوجوان

همانطور كه اشاره كرديم از جمله موارد استقلال طلبي در نوجوان تمايلي است كه او به بودن در گروه‌هاي دوستانه دارد. در واقع نگراني‌هاي والدين در مورد دوستان فرزندشان اين است كه دوستي‌هاي ناسالم باعث آسيب‌هاي اجتماعي به او شود.

براي اينكه مطمئن شويد فرزندتان با افراد سالم و همسطح او در ارتباط است، سعي كنيد دوستان فرزند خود را بيشتر بشناسيد. مي‌توانيد براي شناخت بيشتر با خانواده دوستان فرزند خود در ارتباط باشيد.

يا مي‌توانيد از فرزندتان بخواهيد كه دوستانش را به خانه دعوت كند، اين گونه مي‌توانيد رفتار آن‌ها را زير نظر بگيريد و متوجه شخصيت‌شان شويد.

✔️تشويق استقلال طلبي در نوجوانان

براي اينكه به فرزندتان نشان دهيد، شما مانعي در جهت استقلال طلبي در نوجوان تان نيستيد، بايد كه به گونه‌اي بر او نظارت داشته و در عين حال در انجام برخي امور به او آزادي عمل بدهيد.

همين طور سعي كنيد با رفتار و كلام خود به او بگوييد كه از اينكه مي‌بينيد فرزندتان بزرگ و مستقل شده است، خوشحاليد.

 

✔️ استقلال طلبي در نوجوان | باور كنيد كه فرزندتان بزرگ شده است

در واقع اغلب سخت گيري و نگراني‌هاي والدين با ورود فرزندشان به دوره نوجواني اين است كه احساس مي‌كنند فرزندشان هنوز هم همان كودكي است كه به پدر و مادر خود وابسته بود.

در حالي كه بايد به عنوان پدر و مادر باور كنيد كه فرزندتان وارد دوره نوجواني شده و حالا نياز و احساسات او همانند يك آدم بزرگسال است.

در جهت استقلال طلبي در نوجوان خود حركت كنيد. سعي كنيد وابستگي خود را به فرزندتان كم كنيد و اجازه دهيد او در اين مسير آن طور كه بايد رفتار كند. هيچ گاه نظارت و كنترل خود را كم نكنيد، اما توجه داشته باشيد كه بايد همانند يك نوجوان و نه كودك با او برخورد داشته باشيد.

✔️نظارت هاي خود را قطع نكنيد

بارها اشاره كرديم كه نوجوانان در صورتي مي‌توانند در مسير تغيير و عبور از دوره كودكي به دوره نوجواني موفق عمل كنند كه پدر و مادر بر روي آن‌ها نظارت داشته باشند.

نوجوانان ديگر كودكي كه شما تصور مي‌كنيد نيستند، اما هنوز آنقدر هم بزرگ نشده‌اند و در برابر عوامل مختلف آسيب پذير هستند. پس همواره حمايت و نظارت خود را بر فرزند نوجوان‌تان داشته باشيد، اما بايد كنترل شما غيرمستقيم باشد و با احساس استقلال طلبي در نوجوان تضاد نداشته باشد.

اين گونه فرزندتان از شما دور نمي‌شود و هر زمان كه مشكلي داشته باشد از شما راهنمايي و كمك مي‌گيرد و از آسيب‌هاي اجتماعي هم دور مي‌ماند.

 

استقلال مالي در نوجوانان

سعي كنيد مديريت پول را به فرزند خود آموزش دهيد. نه به گونه‌اي رفتار كنيد كه او احساس كند يك منبع نامحدود در اختيار دارد و نه از نظر مالي مشكل داشته باشد. هر ماه يا هر هفته مبلغ مشخصي را به او بدهيد تا او ياد بگيرد متناسب با نيازهايي كه دارد، براي آن برنامه ريزي كند.

سخن آخر

طبيعي است كه با ورود افراد به سن نوجواني خلق و خو و رفتار آن ها با تغييراتي همراه باشد. اگر شما به عنوان والدين با ورود فرزندتان به دوره نوجواني با چالش هايي مواجه بوده ايد و نمي توانيد وابستگي خود را به او كم كنيد و دائما در حال نظارت و كنترل فرزندتان مي‌باشيد، از يك متخصص روانشناس خانواده كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استقلال طلبي در نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: استقلال طلبي در نوجوان در روانشناسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۵۳:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بي احترامي زن به شوهر در جمع هاي مختلف دوستانه و يا خانوادگي و حتي در حضور فرزندان، تاثيرات منفي بر روي رابطه هر زوجي مي‌گذارد. از مهم‌ترين عواملي كه باعث ثبات ازدواج ميان زوجين مي‌شود، حفظ احترام است. بي احترامي باعث دور شدن دو طرف از يكديگر خواهد شد. بنابراين عصبانيت، پرخاشگري زن نسبت به همسرش عواقب گوناگوني خواهد داشت كه بهتر است هر چه زودتر راهي براي جلوگيري از آن پيدا كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي احترامي زن به شوهر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: بي احترامي زن به شوهر 

ويژگي هاي زني كه به شوهرش بي احترامي مي‌كند | بي احترامي زن به شوهر

در رابطه بين زوجين نمي توان هر عملي را دال بر بي احترامي زن به شوهر دانست از اين رو مهم است كه بدانيد عصبانيت و خشم زنان در خيلي از مواقع منطقي مي باشد. از مهمترين ويژگي هاي بي احترامي زن نسبت به شوهر مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • عدم كنترل زن بر روي خشم : اين زنان با برخورد به كوپكترين مسئله شروع به توهين، فحاشي و بي احترامي نسبت به همسر خود مي كنند.
  • دم توجه به شرايط و موقعيت : اين زنان توجهي به شرايط و موقعيت حاكم در لحظه ندارند به طور مثال بي احترامي كردن به شوهر در حضور خانواده، فرزندان و دوستان همسر يكي از ويژگي هاي بي احترامي زن به شوهر است
  • تكرار بي احترامي : در خيلي از مواقع فرد با دانش قبلي به اين موضوع كه يك رفتار خاص سبب ناراحتي همسرش مي گردد، آن رفتار را تكرار مي كند.

احترام به همسر ضمن اينكه باعث حفظ رابطه مي شود؛ از ايجاد مشكلات بزرگ‌تر نيز جلوگيري مي كند. 

دليل و علت هاي بي احترامي به زن به شوهر

به طور كلي روانشناسان بر اين باور هستند كه دليل بي احترامي اين دسته از افراد بايد ريشه يابي شده و مشخص گردد. از جمله مهمترين دلايل بي احترامي زن به شوهر مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • تربيت خانواده
  • دوران كودكي
  • عدم علاقه به همسر
  • خاطرات بد گذشته
  • تلافي رفتار شوهر
  • بروز مشكلات زناشويي
  • بيماري و عادت ماهانه زنان
  • و …

ضرورت احترام گذاشتن به همسر چيست ؟

همانطور كه اشاره كرديم از مهم ترين عواملي كه باعث تحكيم رابطه هاي زوجين مي شود، احترام گذاشتن و دريافت احترام متقابل است. وقتي زني در طول زندگي مشترك با همسرش،  به او احترام مي گذارد و اين احترام را نيز در حضور فرزندان و ديگر افراد خانواده حفظ مي كند، باعث مي شود شوهرش نسبت به وظايفي كه دارد، احساس مسئوليت بيشتري داشته باشد. از طرفي ديگر با احترام گذاشتن زن به شوهر، فرزندان نيز ياد مي گيرند كه به پدرشان احترام بگذارند. احترام گذاشتن به همسر نشان دهنده احساسات مثبتي به او شامل عشق و علاقه، حمايت عاطفي و رواني و … است.

 

بيشتر بخوانيد : اختلافات خانوادگي

 

پيامد هاي عادت بي احترامي زن به شوهر

زناني كه به شوهر خود بي احترامي مي كنند، بايستي كه منتظر عواقب اين رفتارها نيز باشند. سردي در رابطه، شروع بد رفتاري هاي متقابل همسر و … مي تواند از عواقب اين عادت ناپسند باشد. در ادامه راهكار هايي را ارائه كرده ايم كه مي توانيد براي جلوگيري از بي احترامي به همسر آن ها را انجام دهيد.

ترك عادت بي احترامي زن به شوهر

استفاده از راهكارهاي زير تا حد زيادي به رفع اين عادت كمك مي كند :

1️⃣چشم پوشي از مسايل كم اهميت

برخي از زنان عادت دارند در تمامي مسائل به همسرشان خرده بگيرند و او را سرزنش و تحقير كنند. اگر مي خواهيد همسرتان شما را به عنوان يك زني كه بتواند هميشه به او تكيه كند، قبول كند؛ بايستي كه دايره افكار خود را گسترده تر كنيد. تلاش كنيد از مسائل كم اهميت و جزئي عبور كنيد و تمركز خود را بر اهداف مشترك زندگي تان بگذاريد.

2️⃣مقايسه را كنار بگذاريد | بي احترامي زن به شوهر

مقايسه كردن شوهرتان با مرد ديگري از دوستان، اقوام و آشنايان نيز از جمله موارد بي احترامي به او است. شما با مقايسه كردن در واقع در حال آزار روح همسرتان هستيد. مقايسه كردن مي تواند جنبه هاي منفي همسر شما را پررنگ كرده و اعتماد به نفس او را پايين آورد، ضمن اينكه باعث سردي رابطه و متشنج شدن جو خانه نيز مي گردد. بنابراين در اولين قدم مقايسه همسرتان را با ديگر مردان كنار بگذاريد.

3️⃣شناخت الويت هاي همسر

اگر زنان به دلايل مختلفي از همسر خود ناراحت هستند و در واقع با بي احترامي مي خواهند ناراحتي خود را به او نشان دهند، مي توانند به جاي اينكار الويت هاي همسر خود را بشناسند و انتظارات او را بدانند تا هيچ ابهامي ميان آن ها نباشد. مطمئن باشند اگر الويت ها و علاقه مندي هاي همسرتان را بدانيد و آن ها را انجام دهيد، رابطه محكم تري نسبت به قبل خواهيد داشت.

4️⃣همفكري با يكديگر | بي احترامي زن به شوهر

شما با يك نفر وارد زندگي مشترك شده ايد، براي اينكه بتوانيد با يكديگر زندگي را پيش ببريد، بايستي كه به نظرات و عقايد هم احترام بگذاريد و در تصميمات مختلف زندگي نظر يكديگر را جويا شويد. بنابراين سعي كنيد در موارد مختلف ضمن اينكه نظر همسرتان را مي پرسيد، به نظر و عقيده او نيز احترام هم بگذاريد و با هفكري مسائل مختلف را حل كنيد.

5️⃣ترك بدبيني و سوءظن

زناني كه دچار اختلالات بدبيني هستند، در مديريت زندگي خود مشكل دارند، كه گاها باعث جدايي زوجين نيز از يكديگر مي شود. بدبيني در مقابل اعتماد قرار گرفته است و در واقع يك اختلال رواني است كه بايستي درمان شود.

6️⃣تحسين همسر

به جاي اينكه به دلايل مختلفي در حضور ديگران به شوهر خود بي احترامي كنيد، مي توانيد او را در مقابل همه تحسين كنيد. ويژگي هاي مثبت همسرتان را بدون اغراق بگوييد. اين كار اعتماد به نفس همسرتان را بالا مي برد و از طرف ديگر فرزندانتان مي توانند به پدرشان همانند يك الگو نگاه كنند.

7️⃣احترام به عقايد همسر

ممكن است در موارد مختلف شما با همسرتان اختلاف نظر داشته باشيد كه طبيعي است، بنابراين شما بايستي به طرز فكر همسرتان احترام بگذاريد و از توهين كردن بپرهيزيد.

8️⃣توجه به كار و شغل او

همسرتان هر حرفه و شغلي كه دارد، در صورتي كه مورد علاقه و در جهت استعداد او مي باشد، شما نبايد احساس او را به كاري كه انجام مي دهد، منفي كنيد، چراكه عزت نفس او را خدشته دارد مي كنيد. سعي كنيد به توانمندي و علايق همسر خود احترام بگذاريد.

9️⃣پشتيباني همسر

هر چه ميزان پشتيباني شما از همسرتان بيشتر باشد، او را در رسيدن به خواسته هايش بيشتر از گذشته تشويق مي كنيد؛ كه در نهايت براي خانواده خوب است. اما به اين نكته نيز توجه داشته باشيد كه تحقير و سرزنش دقيقا برعكس اين موضوع عمل مي كند و همسرتان را سرخورده مي كند.

🔟اهميت دادن به همسر

اهميت دادن به همسر و گوش دادن به حرف ها و نظراتش از اولين نشانه هاي احترام به او مي باشد. سعي كنيد زماني كه با همسرتان در حال صحبت هستيد، تمام فكر  خود را به او بدهيد و توجه كامل داشته باشيد.

1️⃣1️⃣او هميشه كامل و بي عيب نيست

در نظر داشته باشيد كه هيچ انساني در اين دنيا وجود ندارد كه بي عيب و نقص باشد. بنابراين از همسر خود انتظار نداشته باشيد كه هميشه بي عيب و نقص و مطابق با خواسته هاي شما عمل كند. سعي كنيد همسرتان را همانگونه كه هست درك كنيد و به او كمك كنيد تا اگر نقصي نيز هست، برطرف شود.

1️⃣2️⃣ايراد نگرفتن از او جلوي ديگران

اگر مي خواهيد احترام شوهر خود را در مقابل ديگران حفظ كنيد، صحبت كردن پيرامون مسائل شخصي را براي وقتي بگذاريد كه تنها هستيد و او را به خاطر كارهايي كه كرده است، در مقابل ديگران بازخواست نكنيد. حتي اگر همسر شما كار اشتباهي مرتكب شده است، حق بازخواست و توهين به او را در مقابل ديگران نداريد و با اين كار در واقع به او بي احترامي مي كنيد.

1️⃣3️⃣بدگويي نكردن از پدر پيش بچه ها

شما براي تربيت فرزنداني سالم بايستي كه به آن‌ها بياموزيد به پدرشان احترام بگذارند. براي اينكار بايستي خودتان احترام همسرتان را حفظ كنيد و در مقابل بچه ها از او بدگويي نكنيد. بي احترامي زن به شوهر در حضور بچه‌ها تبعات جبران ناپذيري بر ارتباط والد فرزند خواهد گذاشت.

1️⃣4️⃣عشق تان نشان دهيد

شما براي اين با همسرتان ازدواج كرده ايد كه او را حمايت عاطفي كنيد و به او عشق بورزيد تا در كنار هم آرامش داشته باشيد. بنابراين مي توانيد با گفتن دوستت دارم و يا به آغوش كشيدن او عشقتان را به او نشان دهيد.

1️⃣5️⃣از پدر و مادرش ايراد نگيريد | بي احترامي زن به شوهر

اگر همسرتان برايتان مهم است، پس بايد به خانواده اش نيز احترام بگذاريد. حتي اگر با خانواده همسرتان اختلاف نظر داريد، سعي كنيد بخاطر او حرمت خانواده اش را نگه داريد. بي احترامي زن به شوهر هميشه به شخص خودش نيست. بي احترامي زن به شوهر شامل بي احترامي به دوستان، خانواده و افراد مورد علاقه او نيز است.

1️⃣6️⃣بي ذوق نباشيد | بي احترامي زن به شوهر

اگر همسرتان به دلايل مختلفي برايتان هديه اي مي خرد، يعني قصدش اين بوده است كه شما را خوشحال كند. بنابراين حتي اگر هديه اي كه خريده است، مطابق ميل شما نيست، بي ذوق نباشيد و حتما از او بخاطر اينكه به ياد شما بوده است، تشكر كنيد. باز نكردن هديه، با اكراه دست گرفتن هديه، نگاه هاي تمسخرآميز و…. بي احترامي زن به شوهر بابت هديه محسوب مي‌شود.

سخن آخر

بي احترامي زن به شوهر دلايل زيادي مي‌تواند داشته باشد. در اين مقاله علاوه بر علل، پيامدهاي بي احترامي زن به شوهر را خوانديد. پس براي حفظ سلامت خانواده و فرزندان‌تان بايد راهكارهايي براي حفظ اين احترام به كار بگيريد. متاسفانه خيلي از زوج ها به اين مساله توجه نكرده و بعد از بروز مشكلات عديده به دنبال راهكار مي‌گردند. حال آنكه اگر زن و مرد از همان ابتدا به همين نكته ساده يعني حفظ احترام يكديگر پي مي‌بردند، مي‌توانستند مانع بروز خيلي از اختلافات بشوند. اما نگران نباشيد، هر دردي دوايي دارد. شما در مورد اختلافات تان مي‌توانيد از خدمات مشاوره خانواده ذهن نو استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي احترامي زن به شوهر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: بي احترامي زن به شوهر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي احترامي زن به شوهر،
موضوع:
[ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۵:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

معذرت خواهي از همسر شايد براي بسياري از ما كار سختي باشد! براي هممون پيش آمده تا كاري كنيم كه همسرمان از دستمان دلخور باشد و احساس كنيم بايد از او دلجويي كنيم. اما خيلي وقت‌ها معذرت‌خواهي از همسر كار سختي به نظر مي‌رسد. گاهي نمي‌دانيم چطور بايد اين كار را انجام بدهيم و گاهي اوقات غرورمان اجازه نمي‌دهد براي عذرخواهي پا پيش بگذاريم. با همه اين‌ها معذرت‌خواهي از همسر گاهي كار واجبي است كه خيلي زندگي مشترك‌تان را نجات مي‌دهد. به همين خاطر بهتر است روش‌ها و اصول اين كار را ياد بگيريد. اگر احساس مي‌كنيد در اين زمينه دچار ضعف هستيد و نمي‌توانيد مشكلات ميان خود و همسرتان را حل كنيد بهتر است مشاوره خانواده دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه معذرت خواهي از همسر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: معذرت خواهي از همسر به شيوه اي مناسب

اهميت معذرت خواهي از همسر

اختلاف و بحث در زندگي همه ما پيش مي‌آيد. هرگز نمي‌توانيد زندگي مشتركي را تصور كنيد كه هيچ اختلافي در آن پيش نيامده باشد. بااين‌حال شيوه‌اي كه شما براي برطرف كردن مشكل در نظر مي‌گيريد اهميت بسياري دارد. بعضي از زوجين به‌اشتباه فكر مي‌كنند گذر زمان مي‌تواند باعث حل مشكل آن‌ها بشود. اما بايد بدانيد كه زمان تنها باعث فراموش‌شدن ناراحتي و مشكل مي‌شود و دير يا زود اين اختلاف مجدداً سر باز مي‌كند.

روانشناسان خانواده معتقدند بهترين راهكار براي حل اختلافات اين است كه درباره آن‌ها صحبت كنيد. پس اگر بين شما و همسرتان هم اختلافي پيش آمده كه باعث ناراحتي شده بهتر است براي معذرت‌خواهي و صحبت راجع به آن پيش‌قدم شويد. اين كار علاوه بر اينكه باعث مي‌شود اختلاف ميان شما و همسرتان برطرف شود مزاياي ديگري هم دارد.

براي مثال رفتار شما به همسرتان نشان مي‌دهد كه چقدر به او و زندگي مشتركتان علاقه داريد و اين مي‌تواند رابطه شما را تا حد زيادي تقويت كند. به‌علاوه همسرتان هم به‌تدريج از شما ياد مي‌گيرد كه وقتي كار اشتباهي انجام مي‌دهد بابت خطاي خود معذرت‌خواهي كند و به‌اين‌ترتيب رابطه شما كيفيت بهتري پيدا خواهد كرد. 

روش‌هاي معذرت خواهي از همسر

قبل از معذرت خواهي از همسر ابتدا پيش خود مشخص كنيد كه دقيقا بابت چه چيزي قرار است عذرخواهي كنيد. آيا واقعا از رفتار خود پشيمان هستيد؟ معذرت خواهي از همسر اگر برمبناي پشيماني و ترك عادت نباشد، فايده اي ندارد. روش‌هايي كه در ادامه آورده ايم اگر در مورد يك اشتباه تكراري باشد، فايده نخواهد داشت.

✅ قبل از معذرت خواهي از همسر خود كمي فكر كنيد

وقتي شرايط آرام‌تر شد با خودتان به اين فكر كنيد كه چه چيزي در رفتار شما باعث ناراحتي همسرتان شده است؟ خودتان را جاي او بگذاريد و سعي كنيد دنيا را از دريچه ديد او ببينيد. همسرتان چه احساسي از رفتار شما داشته است؟ پس‌ازاينكه متوجه دليل ناراحتي همسرتان شديد اين موضوع را با او در ميان بگذاريد و عذرخواهي كنيد. به ياد داشته باشيد اين‌كه همسرتان احساس كند شما فهميده‌ايد از چه چيزي ناراحت است به‌مراتب اثرگذارتر از يك عذرخواهي ساختگي است.

✅ عذرخواهي خود را بيان كنيد

معذرت خواهي از همسر زماني معنا دارد كه شما عذرخواهي خود را صراحتاً بيان كنيد. بسياري از ما فكر مي‌كنيم پايان دادن به قهر، خريد يك هديه و يا اينكه اجازه بدهيم زمان بگذرد و همه‌چيز فراموش شود راه‌هايي هستند كه معذرت‌خواهي ما را به همسرمان مي‌رسانند. اما واقعيت اين است كه عذرخواهي بايد صراحتاً بيان شود. درست است كه خريد هديه يا پايان دادن به قهر راهكارهاي بسيار خوبي هستند اما همه اين‌ها بايد در كنار عذرخواهي شما از همسرتان باشند.

✅ براي معذرت خواهي از همسر احساسات خود را بيان كنيد

در كنار عذرخواهي از همسرتان بهتر است احساسات و خواسته‌هاي خودتان را هم بيان كنيد. در اين‌صورت همسرتان هم متوجه احساس شما مي‌شود و مي‌توانيد باهم يك راه‌حل مناسب براي مشكل‌تان پيدا كنيد. براي مثال به همسرتان بگوييد: (مي‌دانم به خاطر ….. از دست من ناراحت هستي و بابت آن معذرت مي‌خواهم اما واقعيت اين است كه من آن لحظه احساس مي‌كردم/فكر مي‌كردم ……).

✅ پاي گذشته را وسط نكشيد

هنگامي‌كه تصميم به معذرت خواهي از همسر گرفتيد؛ هرگز پاي اختلافات گذشته را وسط نكشيد. عباراتي مثل (تو هم قبلاً………) يا به رخ كشيدن اينكه شما در گذشته اشتباهات همسرتان را بخشيده‌ايد تنها مي‌توانند رابطه شما را خراب‌تر كنند.

✅ معذرت خواهي از همسر | ابراز پشيماني و ترك عادت

براي آن كه معذرت خواهي از همسر مورد پذيرش واقع شود، بايد به او اطمينان بدهيد كه از كرده تان پشيمانيد و ديگر آن را تكرار نمي‌كنيد. براي تحقق اين وعده به دنبال راهكار باشيد و به او نشان دهيد كه تلاش تان را مي‌كنيد.

✅ نامه و يك متن عذرخواهي بنويسيد

بعد از بيان عذرخواهي اگر هنوز كدورتي باقي مانده، چه خوب اگر نامه يا پيامي براي همسرتان بنويسيد. در متن پيام احساس و پشيماني تان را بيان كنيد و از بخشش و گذشت او چه تاثيري روي شما دارد. براي مثال متن زير را مي توانيد استفاده كنيد.

” ….. عزيزم احساست رو درك ميكنم و وقتي خودم رو جاي تو ميزارم از خودم بيزار ميشم. كاش مي تونستم راهي براي جبران كرده ام پيدا كنم. وقتي چشمان غمگينت رو ميبينم قلبم درد ميگيره. قسم به عشقي كه بينمون هست نميتونم ناراحتيت رو تحمل كنم. عزيزم كاش ميشد منو ببخشي “

✅ از يك مشاور كمك بگيريد

معذرت‌خواهي از همسر يكي از مهارت‌هايي است كه براي ادامه زندگي مشترك بسيار به آن نياز داريد. بااين‌حال بعضي از ما اين كار را بلد نيستيم يا به هر دليلي سختمان است كه از آن استفاده كنيم. اين شرايط مي‌تواند زندگي شما را در لبه پرتگاه قرار دهد.

عذرخواهي نكردن بابت اشتباهات باعث مي‌شود تا مشكلات روي‌هم انباشته شوند و دير يا زود تمام آن‌ها باهم سر باز كنند. به همين خاطر شايد بهتر باشد اين مهارت را با كمك يك مشاور خانواده ياد بگيريد. به‌علاوه اگر احساس مي‌كنيد اختلاف ميان شما و همسرتان به اين سادگي قابل حل كردن نيست مشاورين مي‌توانند در اين زمينه به شما كمك كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه معذرت خواهي از همسر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چطور از همسرم عذرخواهي كنم؟

ابتدا بايد زمان و مكان مناسبي براي اين كار انتخاب كنيد. سپس به همسرتان نشان دهيد كه متوجه احساسات او شده‌ايد و درعين‌حال كه عذرخواهي مي‌كنيد سعي كنيد خواسته‌ها و احساسات خودتان را هم براي او توضيح دهيد.

چرا همسرم هيچ‌وقت از من عذرخواهي نمي‌كند؟

احتمالاً رفتار شما به شكلي است كه ناراحتي خود را به همسرتان نشان نمي‌دهيد يا خودتان خيلي زود اختلافات را فراموش مي‌كنيد. اين كار باعث مي‌شود همسرتان براي عذرخواهي از شما احساس نياز نكند. بهتر است راجع به ناراحتي‌هايي كه از همسرتان داريد با او صحبت كنيد.

منبع: معذرت خواهي از همسر به شيوه اي مناسب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۲:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كارهاي خانه وظيفه كيست؟ كارهاي خانه هميشه يكي از اموري بوده است كه زوجين وحتي خانواده را دچار چالش هايي مي‌كند. اين كارها طيف وسيعي از فعاليت ها درون منزل را در بر مي‌گيرند كه انجام آنها به تنهايي براي يك نفر دشوار است. به همين دليل بهتر است زوجين در اين مورد به يك توافق برسند. از طرفي برخي از مردان اين امور را تنها وظيفه زنان مي‌دانند و از انجام آنها سرباز مي‌زنند.

 

اما كارهاي مربوط به خانه به هيچ عنوان به جنسيت مربوط نمي‌شود و حتي زنان خانه دار هم براي انجام آن‌ها نياز به كمك دارند. اين موضوع باعث بروز مشكلاتي ميان خانواده ها مي‌شود. به همين دليل بهتر است براي جلوگيري از اين موضوع افراد اقداماتي را انجام دهند. براي دريافت مشاوره در زمينه كارهاي خانه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: كارهاي خانه وظيفه كيست | مسئوليت كارهاي منزل

كارهاي خانه

فراموش نكنيد كه كارهاي خانه نيز مانند مشاغل ديگر داراري سختي ها و چالش هاي زيادي است. به همين دليل افراد نبايد در اين مورد به خود فشار وارد كنند و يا به ديگري سخت بگيرند. اگر اين امور ميان اعضاي خانواده تقسيم شوند با سرعت بيشتر و راحت تر انجام مي‌شوند. حتي گاهي بچه داري و مراقبت از فرزندان نيز مي‌تواند جزو كارهاي داخل خانه محسوب شود كه زنان براي انجام آنها نياز به كمك دارند. اين موضوع به قدري اهميت دارد كه بزرگان دين نيز در اين مورد احاديثي نقل كرده و افراد به توجه به آن دعوت كرده اند. به هر حال هم مردان و هم زنان بايد در اين همكاري كرده و از زير بار مسئوليت شانه خالي نكنند. 

كارهاي خانه شامل چه مواردي مي‌‍‌شوند؟

در قدم اول بهتر است افراد در اين مورد مرزها و حد و حدودي را مشخص كنند. براي مثال مشخص كنيد كه كارهاي خانه شامل چه مواردي مي‌شود. در برخي از موارد افراد حتي از كارهايي كه به عهده آنهاست؛ اطلاعي ندارند. به همين دليل زوجين بايد در اين مورد با يكديگر صحبت كنند.

كارهاي منزل شامل موارد زيادي از وظايف مي‌شوند كه هردو نفر بايد در مورد آنها مشاركت كنند. اين موضوعات در خانواده هاي سنتي بيشتر مطرح مي‌شوند. داشتن روحيه انصاف و اعتدال در اين شرايط مي‌تواند بسيار به زوجين كمك كند. حتي اگر زنان خانه دار باشند اما به انجام كارهاي نپردازند؛ بازهم پيامدهاي زيادي بروز مي‌كند.

به همين دليل ابتدا بايد اموري كه وجود دارند؛ مشخص شوند و در قدم بعدي براي انجام آنها برنامه ريزي كرد. خريد وسايل خانه، رسيدگي به فرزندان، نظافت و… همگي جزو كارهاي خانه محسوب مي‌شوند كه بايد به صورت روزانه انجام شوند. اگر هر فرد تنها زمان كوتاهي را به آنها اختصاص دهند؛ همه آنها انجام شده و فشار زيادي را نيز به افراد وارد نمي‌شود.

براي تقسيم كارهاي خانه چه بايد كرد

از آنجايي كه زوجين زيادي در مورد كارهاي خانه به مشكل مي‌خورند و راه حل موثري نيز براي آنها ندارند؛ به همين دليل افراد مي‌توانند از روش هاي مختلفي در اين زمينه كمك بگيرند. برخي اين موضوع را به طور كلي ناديده گرفته و يا همه آنها را تنها به يك نفر محول مي‌كنند. اما راهكارهاي موثري كه در اين زمينه مي‌توان از آنها استفاده كرد؛ شامل موارد زير مي‌شوند.

⬅️ تقسيم عادلانه

طبيعي است كه هميشه زنان وظايف بيشتري در مورد كارهاي خانه به عهده دارند. اما بهتر است مردان نيز در اين مورد شريك شده و كارهايي به آنها نيز سپرده شود. براي مثال اگر خانمها آشپزي مي‌كنند؛ مردان بايد خريدهاي خانه را انجام داده و يا ظرف ها را بشويند. توافق و تقسيم اين امور به عهده زوجين است و بايد هر دو همكاري داشته باشند. دستور دادن و يا مجبور كردن طرف مقابل، روش درستي در اين مورد نيست. ارتباط زوجين بايد به گونه اي باشد كه افراد در مورد آنها اشتياق داشته باشند.

⬅️ صحبت كردن با همسر

همانطور كه گفته شد؛ انجام كارهاي خانه، نبايد به صورت تحميلي باشد. افراد بايد در اين مورد با همسر خود صحبت كرده نظر او را نيز جويا شوند. بهتر است خواسته ها و نيازهاي خود را در اين مورد به صورت آرام و دوستانه بيان كرده و حتي براي انجام شدن آن عجله نكنيد. انجام اين امور به صورت مرتب، نياز به زمان و تغيير دارد. به همين دليل بهتر است به همسر خود زمان داده و از طرفي به روش هاي مختلف براي او ايجاد انگيزه كنيد.

⬅️ كمك گرفتن از مشاور خانواده

اگر در مورد كارهاي خانه و تقسيم آنها، نمي‌توانيد به درستي تصميم گيري كنيد؛ بهتر است از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. در اين شرايط روانشناس به صحبت هاي دو نفر گوش داده و بر اين اساس، شما را راهنمايي مي‌كند. به طور كلي يادگيري برخي از مهارت ها در زندگي مشترك، بسيار موثر واقع مي‌شوند و نه تنها در اين مورد، بلكه در مسائل ديگر نيز به شما كمك مي‌كند. تصميم گيري در اين مورد نياز به تفكر منطقي دارد. پس نمي‌توان هميشه همسر را مقصر دانست.

⬅️ پرهيز از فداكاري بيش از حد

برخي از افراد در انجام كارهاي خانه، افراط كرده و تصور مي‌كنند در حال فداكاري براي حفظ زندگي مشترك و خانواده خود هستند. اما اين باور اشتباه است. چرا كه افراد از اين رفتار شما سوبرداشت كرده و آن را وظيفه هميشگي شما تلقي مي‌كنند. آنها هرگز در كارهاي مربوط به خانه مشاركت نكرده و حتي به شما فشار بيشتر نيز وارد مي‌كنند.

براي مثال برخي از مادران تمام كارها را انجام داده و هيچ انتظاري از فرزندان شان براي كمك كردن ندارند. اما فرزندان آنها نه تنها هيچ چيزي از مسائل مربوط به كارهاي خونه، ياد نمي‌گيرند؛ بلكه اعتماد به نفس آنها براي انجام وظايف به صورت تنهايي نيز از بين مي‌رود.

⬅️ اهميت دادن به خود

فراموش نكنيد كه همواره حتي در صورت خانه داري به علايق و خواسته هاي خود اهميت داده و خود را در اولويت قرار دهيد. فراموش نكنيد كه با گذشت مدتي از انجام كارهاي منزل، دچار فرسودگي رواني و جسماني شده و مشكلات زيادي را تجربه مي‌كنيد. زماني را به خود اختصاص داده و به اندازه كافي استراحت كنيد. نيازي نيست كه همه كارها در يك روز و يا مدت زمان كوتاهي انجام دهيد. ار ديگران نيز درخواست كمك كرده و به خود فشار وارد نكنيد.

پيامد سپردن كارهاي خانه به يك نفر

اگر همه كارهاي خانه به يك نفر سپرده شوند؛ افراد بعد از مدتي دچار مشكلات زيادي از نظر رواني و جسماني مي‌شوند. ابتلا به افسردگي در ميان زنان خانه دار بسيار زياد است. از طرفي آنها معمولا دچار دردهاي مفصلي هستند. افراد بايد حتي از انجام كارهاي خانه خود نيز لذت ببرند. در غير اين صورت بعد از مدتي حتي از اعضاي خانواده خود نيز دچار انزجار و ناراحتي مي‌شوند. 

سخن پاياني

كاركردن زنان در خانه و سپردن تمام امور خانه به آنها، تنها بخشي از باورهاي اشتباه در گذشته بود. امروزه زوجين و خانواده ها هم در انجام وظايف خارج از خانه و هم كارهاي خانه بايد با يكديگر همكاري و مشاركت كنند. اين امور به هيچ عنوان تنها وظايف زنان نيست. از طرفي بايد اين امور به صورت عادلانه ميان افراد تقسيم شوند. فشار هاي ناشي از اين كارها، بعد از مدتي افراد را خسته و ناراحت كرده و باعث بروز پيامدهاي زيادي مي‌شود. به همين دليل افراد مي‌توانند در اين زمينه بايكديگر توافق كرده و حتي از ديگران كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كارهاي خانه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: كارهاي خانه وظيفه كيست | مسئوليت كارهاي منزل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۳۸:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان اعتياد رفتاري يكي از انواع درمان‌هاي رواني است كه متاسفانه با توجه به ماهيت اختلال اعتياد رفتاري توجه چنداني به آن نمي‌شود. معمولاً اعتيادهاي رفتاري به دليل عدم وابستگي به يك ماده شيميايي و همين‌طور با توجه به اينكه برخي از انواع اين اختلال نظير اعتياد به كار يا ورزش حتي ازنظر برخي افراد ويژگي‌هاي مطلوبي به نظر مي‌رسند چندان موردتوجه قرار نمي‌گيرند و كسي براي درمان آن‌ها اقدام نمي‌كند.

بااين‌حال بايد توجه داشته باشيد كه اين‌گونه از اعتياد نيز مي‌تواند آسيب‌ها و مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد و به همين خاطر نبايد نسبت به درمان اعتياد رفتاري بي‌توجه بود. پس بهتر است با مطالعه و يا كمك متخصصين روانشناسي اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهيد و همين‌طور براي درمان اعتياد رفتاري در خود يا هريك از نزديكان كه با اين مشكل درگير است، اقدام نماييد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان اعتياد رفتاري مي‌توانيد برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: درمان اعتياد رفتاري

اعتياد رفتاري و نشانه‌هاي آن

اعتياد رفتاري به معناي ميل و وسوسه‌اي ذهني براي انجام رفتاري خاص است. اين ميل باعث حالتي اجبارگونه در فرد مي‌شود و او توانايي مقاومت در برابر اين خواسته را از دست خواهد داد. اين اختلال معمولاً با نام اختلال كنترل تكانه نيز شناخته مي‌شود و به اين خاطر به آن نام اعتياد رفتاري داده شده كه درست مشابه اعتياد به مواد مخدر، فرد در درون خود ميل زائدالوصفي را به انجام اين رفتار احساس كرده و توانايي مقابله با آن را نيز ندارد.

همچنين درصورتي‌كه از انجام رفتار موردنظر در فرد جلوگيري شود نشانه‌هايي مانند احساس تحريك‌پذيري و پرخاشگري و يا سردرگمي و اضطراب بروز پيدا خواهند كرد. اعتياد رفتاري مي‌تواند انواع مختلفي از رفتارها را شامل شود كه ازجمله آن‌ها مي‌توان اعتياد به قمار، روابط جنسي، بازي‌هاي رايانه‌اي، خوردن و يا حتي اعتياد به كار يا ورزش را نام برد.

از مهم‌ترين نشانه‌هايي كه نياز به درمان اعتياد رفتاري را نشان مي‌دهد، به شرح زير است.

_ فرد زمان زيادي از روز را صرف انجام رفتاري خاص، فكر كردن يا برنامه‌ريزي براي آن و يا رها شدن از آثار منفي انجام آن كرده و به همين خاطر ميزان بهره‌وري وي در ساير زمينه‌ها كاهش پيدا خواهد كرد.

_فرد براي اينكه احساس معمول بودن داشته باشد يا به‌عنوان راهي براي كنار آمدن با هيجانات و مسائل مختلف به اين رفتار وابسته است.

_علي‌رغم مشكلات جسمي، روحي يا حتي آسيب‌هاي اجتماعي پيش‌آمده به خاطر اين رفتار، آن را ادامه خواهد داد.

_فرد علي‌رغم تمايلي كه به ترك اين رفتار دارد توانايي متوقف كردن آن را نخواهد داشت.

_تلاش براي عادي نشان دادن وضعيت و انكار مشكلاتي كه پيش‌آمده است.

چرا بايد به درمان اعتياد رفتاري توجه كرد؟

 

اعتياد رفتاري درست مانند هرگونه اختلال رواني ديگر مشكلاتي را در توانايي فرد براي كار و فعاليت مناسب در محيط ايجاد خواهد كرد. همان‌طور كه در نشانه‌هاي اعتياد رفتاري نيز مطرح شد، فرد زمان زيادي را صرف انجام رفتار موردنظر يا فكر كردن به آن خواهد كرد و طبيعتاً توانايي او براي انجام فعاليت‌هاي شغلي، تحصيلي يا حتي ارتباط با اطرافيان كاهش پيدا مي‌كند.

اين موضوع يكي از دلايلي است كه اهميت توجه به درمان اعتياد رفتاري را نشان مي‌دهد. همچنين اعتياد رفتاري باعث بروز مشكلات ثانويه‌اي نظير آسيب‌هاي جسمي و روحي و يا حتي مشكلات مالي و قانوني خواهد شد كه پيشگيري يا جلوگيري از تكرار مجدد اين مسائل يكي ديگر از نكاتي است كه اهميت توجه به درمان اعتياد رفتاري را نشان مي‌دهد.

ناتواني در كنترل ميل به انجام رفتاري خاص يا احساس عذاب وجداني كه پس از انجام رفتار در فرد دچار اعتياد رفتاري بروز پيدا مي‌كند، باعث خواهد شد تا باور به توانمندي و كنترل فرد تحت تأثير قرار گرفته و مشكلاتي نظير كاهش اعتمادبه‌نفس و يا بروز بيماري‌هاي روحي همچون افسردگي را به دنبال بياورد.

علاوه بر آنچه گفته شد بايد به اين موضوع نيز توجه داشت كه اعتياد رفتاري باعث بروز آسيب‌هايي در اعضاي خانواده فرد خواهد شد. براي مثال كاهش ارتباط با عضوي كه دچار اعتياد رفتاري شده و يا درگيري‌هاي مالي و قانوني كه به دنبال اعتياد رفتاري براي فرد پيش خواهد آمد، مي‌تواند ساير اعضاي خانواده را نيز تحت تأثير قرار داده و علاوه بر فرد آن‌ها را نيز نيازمند مراقبت‌هاي درماني قرار دهد.

درمان اعتياد رفتاري

با توجه به نوع اعتياد رفتاري، شدت و همين‌طور شرايط زندگي، روش متفاوتي براي درمان اعتياد رفتاري به كار مي‌رود. ما نيز در ادامه به مهم‌ترين اقدامات درماني كه براي بهبود اعتياد رفتاري انجام مي‌گيرد اشاره خواهيم كرد. 

1. روان‌درماني

اولين و مهم‌ترين قدم براي درمان اعتياد رفتاري استفاده از جلسات روان‌درماني فردي است. در طي اين جلسات نوع و سابقه اختلال فرد و همين‌طور مشكلات ثانويه‌اي كه به دنبال آن ايجاد شده است به‌دقت مشخص گرديده و سپس براي درمان آن‌ها برنامه‌ريزي‌هاي مربوطه صورت خواهد گرفت.

از مهم‌ترين اقدامات درماني كه در طي اين جلسات صورت مي‌گيرد اين است كه به فرد كمك خواهد شد تا محرك‌هايي كه باعث افزايش ميل وي به انجام رفتاري خاص مي‌شوند را شناسايي كرده و سپس براي كنترل اعتياد رفتاري و مقاومت در برابر تكانه‌ها به وي آموزش داده مي‌شود.

همچنين در طي اين جلسات درمانگر به دنبال ريشه‌يابي براي مشكل پيش‌آمده خواهد بود و پس از شناسايي ريشه‌هاي اصلي اختلال براي درمان آن‌ها تلاش خواهد كرد. علاوه بر آنچه گفته شد، احتمال بروز مشكلات و بيماري‌هاي ديگر نظير افسردگي، اضطراب يا حتي سوءمصرف مواد مخدر در كنار اعتياد رفتاري وجود دارد و يكي از اهداف درماني در چنين وضعيتي كمك به فرد براي بهبود اين بيماري خواهد بود.

2. درمان اعتياد رفتاري | دارودرماني

چنانچه در طي جلسات روان‌درماني، درمانگر به اين نتيجه برسد كه شدت اختلال بيش از آن است كه فرد توانايي كنترل آن را داشته باشد، مي‌تواند حداقل براي مدت كوتاهي از درمان‌هاي دارويي در كنار جلسات مشاوره درمان اعتياد رفتاري كمك بگيرد. با توجه به شدت اختلال و وضعيت بيمار احتمال دارد از داروهاي مختلفي براي فرد استفاده شود اما بااين‌حال هدف تمامي اين داروها كاهش تكانه‌ها يا اميال ناگهاني در مغز فرد خواهد بود.

3. گروه‌درماني

گروه‌درماني يكي از مفيدترين روش‌ها براي درمان اعتياد رفتاري خواهد بود. در طي جلسات گروه‌درماني فرد دچار اعتياد رفتاري با بيماراني آشنا خواهد شد كه شرايط و البته اهدافي مشابه با او دارند. اين موضوع مي‌تواند بر انگيزه وي براي درمان اعتياد رفتاري تأثير گذاشته و همين‌طور در استفاده از تجارب سايرين به او كمك خواهد كرد. علاوه بر اين فرد متوجه خواهد شد كه تنها او نيست كه با اين مشكل درگير است و اين مي‌تواند تأثير مثبتي بر اعتمادبه‌نفس و شرايط روحي وي داشته باشد.

4. خانواده‌درماني براي اعتياد رفتاري

همان‌طور كه گفته شد علاوه بر فردي كه دچار اختلال اعتياد رفتاري شده است خانواده وي نيز مشكلات بسياري را متحمل خواهند شد. كاهش ارتباط با فرد، درگيري با مشكلات مالي، قانوني يا حتي مشكلات مربوط به سلامت كه به دنبال رفتارهاي فرد ايجاد مي‌شود خانواده را نيز تحت تأثير قرار خواهد داد و به همين خاطر اعضاي خانواده نيز ازجمله افرادي هستند كه نياز به توجه باليني دارند.

در كنار نياز اعضاي خانواده به توجه باليني، خانواده‌درماني با اين هدف صورت مي‌گيرد كه اطلاعات اعضاي خانواده را نسبت به اختلال اعتياد رفتاري و نحوه رفتارشان افزايش دهد. وجود اختلالات رفتاري مي‌تواند باعث بروز اختلافاتي در ميان اعضاي خانواده باشد و آن‌ها را نسبت به يكديگر در موضعي نامناسب قرار دهد. در طي اين جلسات براي بهبود اين شرايط و اصلاح الگوي رفتاري با فرد نيز اقداماتي صورت خواهد گرفت.

سخن آخر

بين اعتياد رفتاري با عادت هاي رفتاري تفاوت هاي زيادي است. بيشتر عادات را شما بدون هيچ كمك تخصصي مي‌توانيد تغيير دهيد. اما اعتياد رفتاري نياز حتمي به خدمات تخصصي دارد. ريشه هاي اعتياد رفتاري در مشكلات خانوادگي و فردي است. شما براي درمان اعتياد رفتاري نياز به يافتن و از بين بردن علل آن داريد. براي اين منظور شما مي‌توانيد از خدمات حضوري، آنلاين و تلفني مجموعه ذهن نو استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان اعتياد رفتاري مي‌توانيد برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

آيا درماني براي اعتيادهاي رفتاري وجود دارد؟

بله؛ متخصصين روانشناسي مي‌توانند راهكارهايي را براي كنترل ميل به انجام مكرر يك رفتار به فرد آموزش دهند و همين‌طور با كمك به او براي حل مشكلات زيربنايي و بهبود ارتباط وي با خانواده احتمال عود مجدد بيماري را كاهش دهند.

آيا داروي خاصي براي درمان اعتياد رفتاري وجود دارد؟

درصورتي‌كه روانشناس احساس كند شدت بيماري به‌اندازه‌اي است كه فرد قادر به كنترل آن نخواهد بود احتمالا از دارو درماني هم كمك مي‌گيرد. در اين صورت متخصصين روان‌پزشكي با توجه به سابقه بيماري فرد و وضعيت فعلي وي از برخي داروها استفاده خواهند كرد.

بهترين درمان براي بهبود اعتياد رفتاري كدام است؟

برنامه درماني معمولاً با توجه به وضعيت فرد و شرايط و امكانات موجود تهيه مي‌شود. بااين‌حال اولين قدم، استفاده از جلسات روان‌درماني فردي است و در كنار آن مي‌توان از گروه‌درماني نيز استفاده كرد.

منبع: درمان اعتياد رفتاري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان اعتياد رفتاري،
موضوع:
[ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۳۲:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تاثير خيانت بر فرزندان كاملا مشهود است و بسياري از افراد جامعه را به خود درگير كرده است. با همه گير شدن خيانت در دنياي امروز يكي از بزرگترين نگراني‌ها متوجه فرزنداني است كه در سنين مختلف، خيانت پدر يا مادر خود را تجربه مي‌كنند. اثرات جبران ناپذير خيانت بر روي ذهن كودكان آن قدر عميق است كه در صورت درمان نشدن تا آخر عمر با آن‌ها مي‌ماند. در اين بين نوجوانان نيز آسيبي مشابه و چه بسا بدتر از اين قضيه مي‌بينند به خصوص اگر اولين كسي باشند كه به خيانت پدر يا مادرشان پي مي‌برند. خوشبختانه روانشناسي نوين ثابت كرده كه آگاهي در اين باره مي‌تواند كمك كننده باشد و راه حل‌هايي نيز وجود دارد كه تاثيرات منفي را از روي ذهن فرزند خيانت ديده پاك كند. در اين مقاله با ما همراه باشيد تا به طور كامل اين موضوعات را بررسي كنيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير خيانت بر فرزندان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: تاثير خيانت بر فرزندان و راه هاي كاهش آن بر كودكان

تاثير خيانت بر فرزندان 

تاثير خيانت بر فرزندان به صورت مستقيم و غير مستقيم وجود دارد. تاثيرات مستقيم مثل اين كه ممكن است فرزندان خيانت ديده با مشاهده جنگ و دعواها در خانواده تبديل به افرادي پرخاشگر در زندگي فردي خود شوند و تاثيرات غير مستقيم مثل اين كه خيانت والدين باعث مي‌شود آن‌ها در آينده آرامش خاطر را در روابطشان تجربه نكنند يا كمتر از ديگران تجربه نمايند. اما با اين همه فراموش نكنيد كه براي از بين بردن اين تاثيرات راه‌حل‌هاي زيادي وجود دارد.

در مطالعه‌اي كه بر روي فرزندان خيانت ديده انجام شد، نتايج به اين صورت است: تاثير خيانت بر فرزندان در شصت و دو درصد كودكان از خيانت والد خود احساس شرمندگي و احساس گناه داشتند، هفتاد درصد كودكان از عدم توانايي خود در اعتماد به ديگران صحبت كردند و هشتاد و سه درصد كودكان فكر مي‌كردند ديگران مدام به آن‌ها دروغ مي‌گويند.
كودكان در مواجهه با خيانت ممكن است به جانب گيري از فرد خيانت كننده يا خيانت ديده و مقصر دانستن طرف ديگر بپردازند يا اين كه شايد از هردوي آن‌ها نااميد و متنفر شوند.

تاثير خيانت بر روي كودكان

تاثير خيانت بر فرزندان به صورت مستقيم و غير مستقيم وجود دارد كه كودك را با بحران هاي زيادي روبرو مي‌كند. خيانت تاثيرات بسيار زيادي بر روي كودكان مي‌گذارد كه برخي از شايع‌ترين آن‌ها عبارتند از.

🟡 تاثير خيانت بر فرزندان | احساس گناه

اولين تاثير خيانت بر فرزندان، احساس گناه است. كودكان خود را در مركز جهان هستي مي‌بينند و فكر مي‌كنند هر موضوعي به نحوي به آن‌ها مربوط مي‌شود. پس در مشاده خيانت پدر يا مادر به اين نتيجه اشتباه مي‌رسند كه آن‌ها در اين عمل نقش داشته‌اند و احساس گناه و شرم در وجودشان رشد مي‌كند.

🟢 ابراز خشم به خود

ابراز خشم به خود از ديگر عوامل تاثير خيانت بر فرزندان است. در صورتي كه جو خانواده، والد محور باشد و كودكان حق اعتراض نداشته و سركوب شوند، احساس خشم را به نسبت به خودشان بروز مي‌دهند. در اين حالت نشانه‌هايي از جمله ساكت بودن، انزوا و در خود فرورفتگي، بدغذايي و بي اشتهايي عصبي ديده مي‌شود. حتي ممكن است كودكان خيانت ديده به خود زني و مازوخيسم نيز روي بياورند.

🟠 ابراز خشم به ديگران

اتاثير خيانت بر فرزندان در دسته ابراز خشم به ديگران نيز وجود دازد. اگر جو خانواده فرزند محور باشد و كودكان حق صحبت و اعتراض داشته باشند، با پرخاشگري نسبت به خانواده و همسالانشان، شكاندن اشياي نزديك به خود، فرياد زدن و جيغ كشيدن و رفتارهاي ديگري از اين قبيل نارضايتي خود را از شرايط اعلام مي‌كنند.

🟣 تاثير خيانت بر فرزندان | بدبيني نسبت به ديگران

بدبيني به ديگران از ديگر عوامل تاثير خيانت بر فرزندان است. اين كودكان از سنين كم در برقراري ارتباط با ديگران به مشكلات جدي بر مي‌خورند و ممكن است براي سال‌هاي طولاني هيچ دوست نزديك و قابل اعتمادي براي خود نداشته باشند. از ديگر تاثيرات خيانت بر كودكان مي‌توان به بي اشتهايي، بدغذايي، افت تحصيلي، بيماري‌هاي روان تني، كج خلقي، ناخن جويدن، شب ادراري و كابوس‌هاي شبانه اشاره كرد. براي كسب اطلاعات در زمينه درمان خيانت كليك كنيد.

🟤 احساس رها شدن مي‌كنند

احساس رها شدن يكي از ديگر عوامل تاثير خيانت بر فرزندان است. زماني كه والدين در يك خانه زندگي مي‌كنند و در حضور فرزند واكنش هاي منفي از خود بروز مي‌دهند؛ اين حس را به فرزند خود منتقل مي‌كنند. براي جلوگيري از اين اتفاق به دور از فرزندان به دعواهاي خود رسيدگي كنيد.

⚪ تقلب بيشتر در آينده

از تاثير خيانت بر فرزندان مي‌توان به تقلب بيشتر اشاره كرد. اين كودكان در روابط آينده خود با درصد بالايي متقلب مي‌شوند. و با احتمال دو برابر بيشتر از ديگران احتمال دارد كه خودشان نيز خيانت كنند.

🔴افسرده مي‌شوند

افسردگي از ديگر عوامل تاثير خيانت بر فرزندان است. كودكاني كه شاهد خيانت والدين بوده اند؛ با درصد بالاتري نسبت به كودكان ديگر افسرده مي‌شوند. آنها احساس مي‌كنند كه زندگي خوبي ندارند و از هر چيزي در زندگي لذت نمي‌برند.

🟠 نگران اتفاق هاي ديگر هستند

تاثير خيانت بر فرزندان را مي‌توان به نگراني هاي ديگر ربط داد. كودكاني كه شاهد خيانت والدين بوده اند، هميشه نگران هستند كه اتفاقات ديگري رخ دهد و شرايط از آنچه هست بدتر شود.

تاثير خيانت بر روي نوجوانان

تاثير خيانت بر فرزندان، چه كودك و چه نوجوان بسيار زياد است. نوجوانان علاوه بر تاثيراتي كه كودكان از خيانت مي‌گيرند، دچار مسائل بيشتر و خطرناكتري نيز شوند كه از آن‌ها مي‌توان به روي آوردن به مواد مخدر و الكل، ترك تحصيل، روي آوردن به گروه‌هاي دوستي نامناسب، فرار از خانه، بيماري‌هاي روان رنجوري مثل افسردگي و اضطراب، ورود به رابطه‌هاي ناسالم براي پر كردن جاي پدر يا مادر، ازدواج زود هنگام، خود زني، خودكشي و تكرار الگوي خيانت اشاره كرد.

تاثير خيانت بر فرزندان نوجوان چه در خانواده‌هاي آسيب ديده و چه در خانواده‌هاي سالم به دليل بحران بلوغ در برقراري ارتباط با خانواده خود دچار مشكل هستند پس بهترين راه سپردن اين وظيفه به مشاور و روان شناس است.

تاثير خيانت بر فرزندان | پنهان كردن خيانت از فرزندان

خانواده‌هايي كه همه چيز را مخفي نگه مي‌دارند بايد بدانند كه دروغ گفتن در مورد شرايط، خيانت دوم به فرزندان است. و چيزي از تاثير خيانت بر فرزندان كم نمي‌كند. صحبت كردن از خيانت بايد به شيوه‌اي صادقانه و مناسب سن كودك باشد و بهتر است حتما براي اين موضوع از مشاور كمك بگيريد.
با خيانت، نقش زن و مرد در خانه از بين مي‌رود يعني مردي كه خيانت كرده ديگر به فكر نيازهاي خانواده‌اش نيست يا زني كه خيانت كرده ديگر عشق خود را نثار خانواده نمي‌كند. پس از لحظه‌اي كه فكر و عمل خيانت شروع مي‌شود بچه‌ها در آسيب هستند. از طرف ديگر آن‌ها زودتر از چيزي كه فكرش را بكنيد جو سرد و متشنج خانواده را درك مي‌كنند پس پنهان كاري شما فقط اوضاع را خراب‌تر مي‌كند.

راه ‌هاي كاهش تاثير خيانت بر روي فرزندان

براي كاهش تاثير خيانت بر فرزندان روش هايي وجود دارد كه خانواده و اطرافيان بايد جدي بگيرند. در اين بخش مقاله راجع به اين تكنيك ها صحبت كرده ايم.

📌 ابتدا به فكر خود باشيد: فرزندانتان آشفتگي‌هاي فكر شما را درك مي‌كنند پس بهتر است ابتدا سلامت روان خود را مجددا به دست آوريد و راه‌هايي براي كنترل هيجانات منفي‌تان پيدا كنيد. اما نبايد در اين مرحله انقدر زياده روي كنيد كه از فرزندانتان غافل شويد.

📌 توجه به فرزند: به فرزند خود محبت كنيد، او را در فعاليت‌هايش همراهي كرده و با هم به تفريح برويد. اين كار هم براي شما و هم براي فرزندتان خوب و مفيد است.

📌 بروز احساسات: به فرزندتان ياد بدهيد كه احساسات خودش را بروز دهد. اگر كوچكتر است با بازي درماني و اگر بزرگتر است، نوشتن مي‌تواند راه حل خوبي باشد.

📌 از گفتگو هاي متناقص در رابطه با مساله خودداري كنيد: اين رفتار فرزند را گيج مي‌كند و اجازه تصميم گيري درست به او نمي‌دهد. اما در شرايطي كه خيلي ضروري است با فرزندان خود صحبت كنيد و اين مسائل را حل كنيد.

📌 مراجعه به مشاور كودك و يا نوجوان: پس از خيانت و مشكلات جدي خانوادگي، مراجعه به روانشناس ضروري است. چراكه مشاور به شما كمك مي‌كند تا آسيب‌ها را تا حد زيادي كاهش دهيد. همچنين براي راحت‌تر شدن كارتان، ما مشاوره تلفني را به شما پيشنهاد مي‌كنيم.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد تاثير خيانت بر فرزندان بسيار است. و اين موضوع را تنها افرادي درك مي‌كنند كه در خانواده اي با مشكلات زياد مانند طلاق پرورش يافته اند. زماني كه والدين قصد جدايي دارند؛ بايد فرزندان خود را از همان ابتداي تصميم گيري به روانشناس ببرند. تا با كمك روانشناس بتوانند روش هاي برخورد با اين اتفاق را ياد بگيرند.  مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير خيانت بر فرزندان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

آيا خيانت بر فرزندان كوچك هم تاثير مي‌گذارد؟

هرچه سن كمتر باشد تاثير خيانت عميق‌تر است. در كودكان زير 3 سال با توجه به اين كه توانايي زباني براي بيان مشكل خود ندارند، اين موضوع در ناخودآگاه فرد نهادينه شده و باعث ايجاد تله‌هاي زندگي مثل تله ترك شدن در آن‌ها مي‌شود.

آيا مي توانم با فرزندم درباره خيانت درد و دل كنم؟

هرگز اين كار را نكنيد چراكه ريسك بروز تاثيرات منفي در فرزنداتان را بيشتر مي‌كنيد.

آيا تاثيرات سوء خيانت با گذشت زمان از بين مي روند؟

خير فقط ريشه دارتر مي‌شوند و درمان آن‌ها سخت‌تر خواهد شد.

منبع: تاثير خيانت بر فرزندان و راه هاي كاهش آن بر كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۰۴:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

علت ضعيف بودن در درس رياضي منشاء هاي زيادي دارد. اما جدي ترين علت، عدم اهميت به درس و مطالعه رياضي است. اما يكي ديگر از علل، استرسي است كه دانش آموزان حين آموزش رياضي تجربه مي‌كنند. عده زيادي از معلمان مهم ترين دليل ضعيف بودن در درس رياضي را عدم مهارت رياضي آموزي و ندانستن روش هاي يادگيري آن است. اما يكي از اساسي ترين دروس در مقاطع مختلف درسي، رياضي است. يادگيري اين درس بايد به شيوه اي باشد كه دانش آموزان از همان ابتدا بدون ذره اي استرس مطالب را آموزش ببينند و مشتاق آموزش هاي بيشتر باشند. براي آموزش رياضي بايد از تكنيك هاي مناسب و بازي هاي رياضي كمك گرفته شود تا دانش آموزان با مشاهده و يادگيري اصولي در اين رشته با ضعف روبرو نشوند.

براي دريافت مشاوره در زمينه علت ضعيف بودن در درس رياضي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: علت ضعيف بودن در درس رياضي | 6 دليل براي ضعف دانش آموزان در درس رياضي

علت ضعيف بودن در درس رياضي

بسياري از دانش آموزان هستند كه هيچ علاقه اي به درس رياضي ندارند. اين عدم علاقه به دسته هاي مختلفي مرتبط است كه در هر فردي متفاوت است. عوامل زيادي در ضعيف بودن در درس رياضي وجود دارد كه در تمامي مقاطع تحصيلي وجود دارد. علت ضعيف بودن در درس رياضي شامل دارا بودن مشكلات ديداري، شنيداري، عدم استفاده از روش بازي و رياضي، اختلال در يادگيري رياضي توسط دانش آموز، عدم هماهنگي در ميان مطالب درسي، محدوديت زمان يادگيري صحيح و محدوديت معلمان براي انتخاب روش تدريس مي‌شود. والدين بايد از روش هاي تقويت رياضي اطلاع داشته باشند تا با مشكلات رياضي فرزندان خود مقابله كنيد. در اين روش بايد از روانشناس و مشاورين تحصيلي نيز كمك بگيريد.

دلايل ضعف دانش آموزان در درس رياضي

علت ضعيف بودن در درس رياضي براي همه دانش آموزان يكسان نيست. و دلايل مختلفي در اين زمينه وجود دارد كه در اين بخش مقاله راجع به علت ضعيف بودن در درس رياضي توضيح داده ايم.

📌 محدوديت معلمين در انتخاب محتوا و فعاليت مناسب | علت ضعيف بودن در درس رياضي

اصول حل تمريني كه در كتاب هاي رياضي وجود دارد باعث محدوديت معلمين در آموزش مي‌شود كه همين امر علت ضعيف بودن در درس رياضي است. اجازه آموزش به شيوه هاي ديگر از معلمين گرفته شده است كه باعث ضعف دانش آموزان در درس رياضي است.

📌 عدم هماهنگي ميان مطالب درسي

عدم هماهنگي ميان مطالب درسي از ديگر علت ضعيف بودن در درس رياضي است. به دليل اينكه مطالب درس به درس كتاب رياضي با يكديگر هماهنگ نيست، دانش آموزان دچار سردرگمي و اشتباه مي‌شوند.

📌 اختلال در يادگيري رياضي | علت ضعيف بودن در درس رياضي

علت ضعيف بودن در درس رياضي را مي‌توان به اختلال در يادگيري رياضي نيز اشاره كرد. عده اي از دانش آموزان با موضوع اختلال در يادگيري رياضي درگير هستند كه همين مساله باعث ضعف آنها مي‌شود. 

📌 محدوديت زماني

علت ضعيف بودن در درس رياضي را مي‌توان به محدوديت زماني نيز مرتبط دانست. زمان تدريس رياضي در مدارس محدود است و جدول زماني مناسبي براي تدريس آن برنامه ريزي نمي‌شود. اما براي آموزش رياضي نيازمند زمان مناسب و انجام تمرينات لازم هستيم. زماني كه معلم زمان كافي براي آموزش و حتي تمرين نداشته باشد؛ دانش آموز با ضعف در رياضي روبرو مي‌شود.

📌 عدم استفاده از روش هاي بازي با رياضي | علت ضعيف بودن در درس رياضي

رياضي يكي از درس هايي است كه بايد با بازي آموزش داده شود. اگر شيوه تدريس رياضي خشك و بدون بازي باشد؛ دانش آموزان آن را به خوبي آموزش نمي‌بينند. به دليل اينكه رياضي درسي مفهومي است؛ بايد با بازي و مشاهده ديداري آموزش داده شود. بنابراين علت ضعيف بودن در درس رياضي را مي‌توان آموزش بدون بازي با رياضي دانست.

📌 مشكلات ديداري و شنيداري دانش آموز

علت ضعيف بودن در درس رياضي در دسته مشكلات ديداري و شنيداري دانش آموزان نيز قرار دارد. بسياري از دانش آموزان هستند كه مشكلاتي در زمينه ديداري و شنيداري دارند؛ همين امر باعث مي‌شود تا آنها رياضي را به خوبي آموزش نبينند و با مشكل يادگيري روبرو باشند. 

راهكار مناسب در تقويت رياضي

براي تقويت و كاهش علت ضعيف بودن در درس رياضي راهكارهايي وجود دارد. معلمان و والدين بايد از اين راهكارها مطلع باشند تا با فرزندان و دانش آموزان خود كار كنند. در اين بخش مقاله راجع به اين راهكارها توضيح داده ايم.

🔹 استفاده از داستان پردازي و خلق شخصيت براي آموزش رياضي

🔹 آموزش مفهوم اصلي رياضي با كمك از هوش منطقي

🔹استفاده از روش فبك و استدلال صوري

🔹 استفاده از نقاط وصل كردن جهت آموزش اشكال در درس رياضي

🔹 آموزش اعداد به كمك بازي

🔹آموزش رياضي و مفاهيم اصلي به كمك نقاشي

🔹 درمان اختلالات يادگيري، مشكلا شنيداري و ديداري

🔹 كمك از روانشناس براي برنامه ريزي و اصول درسي مناسب براي دانش آموز

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، علت ضعيف بودن در درس رياضي در دانش آموزان با يكديگر متفاوت است و در همه آنها علت يكساني وجود ندارد. به همين دليل براي آموزش اصولي و مناسب رياضي به دانش آموزان ابتدا بايد بررسي هاي مناسبي جهت علت ضعف در رياضي صورت بگيرد و سپس راهكار مناسب به معلمين و والدين براي تقويت رياضي ارائه شود. در اين راه بايد از روانشناس و مشاورين تحصيلي راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علت ضعيف بودن در درس رياضي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: علت ضعيف بودن در درس رياضي | 6 دليل براي ضعف دانش آموزان در درس رياضي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۵۹:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

برخورد با همسر همجنسگرا سخت و دشوار است. اينكه قبل از ازدواج فكر هاي ديگري راجع به زندگي خود مي‌كرديد و حالا با همچين مساله اي روبرو هستيد؛ ساده نيست. همه افراد قبل از ازدواج اهداف خاصي را براي خود در نظر مي‌گيرند. ازدواج به منظور رشد دو نفره و پيشرفت در زمينه هاي ديگر است. و زماني كه يك فرد با همسر همجنسگرا روبرو مي‌شود؛ بناهاي رابطه بر سرش خراب مي‌شود. حتي در اين شرايط زندگي براي هر دو سخت مي‌شود. و نيازهاي عاطفي و جنسي رفع نمي‌شود. قبل از اينكه به جدايي و طلاق فكر كنيد؛ نحوه برخورد با همسر همجنسگرا را آموزش ببينيد. در اين راه حتما از روانشناس راهنمايي بگيريد تا با مشكلات كمتري روبرو شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با همسر همجنسگرا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: برخورد با همسر همجنسگرا | 5 روش برخورد با همسر همجنسگرا

برخورد با همسر همجنسگرا

اينكه بعد از ازدواج متوجه شويد همسر شما به همجنس خود گرايش دارد شوك بزرگي است. در اين شرايط احتمالا احساس كرده ايد كه زندگي خراب شده است و با به مرور زمان از همسر خود دور خواهيد شد. احساس خجالت و گوشه گيري در شما نمايان مي‌شود و ديگر به آينده اطمينان نخواهيد داشت. رابطه جنسي و عاطفي شما با چالش و مشكل روبرو مي‌شود.

بر اساس تحقيقات حدود دو ميليون زوج همجنسگرا وجود دارد. در اين شرايط 3 حالت اتفاق مي‌افتد. دسته اول فورا از يكديگر جدا مي‌شوند. گروه دوم 2 سال با يكديگر زندگي كرده و سپس جدا مي‌شوند. دسته آخر تلاش مي‌كنند كه زندگي را پايدار نگه دارند؛ اما اگر مهارت هاي لازم را آموزش نبينند، با افسردگي روبرو مي‌شوند. براي آموزش مهارت ها و برخورد با همسر همجنسگرا روش هايي وجود دارد كه در اين مقاله توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

مشكلات همجنسگرايي همسر

قبل از اينكه از نحوه برخورد با همسر همجنسگرا آشنا شويد؛ بهتر است كه مشكلات همجنس گرايي همسر را بدانيد و به آن آگاه باشيد. در اين بخش مقاله راجع به مشكلات همجنس گرايي همسر توضيح داده ايم.

🔻 عزت نفس جنسي بسيار آسيب ديده

🔻 طرد شدن از نظر جنسي

🔻گفتن برخي از چيزها مانند “من به اندازه كافي زنانه/ مردانه نيستم؟”

🔻 نگراني در رابطه با فرزندان

🔻 احساس از بين رفتن اعتقادات و اعتمادات

🔻گيج شدن در رابطه با ازدواج

🔻 شك در ادامه دادن رابطه

🔻 ترس از فروپاشي خانواده

🔻شكاك شدن نسبت به يكديگر

🔻 خشم، عصبانيت، آسيب ديدگي، ويراني، نااميدي، دروغ و …

🔻 اضطراب دائمي

🔻پنهان كاري زوجين از يكديگر

🔻 در معرض قرار گرفتن بيماري هاي مقاربتي و جنسي

نحوه برخورد با همسر همجنسگرا بايد چگونه باشد؟

در برخورد با همسر همجنسگرا بايد برخي از راهكارها را انجام دهيد. كه اين راهكارها باعث بهبود رابطه مي‌شود. در اين بخش مقاله راجع به نحوه برخورد با همسر همجنسگرا توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتها همراه ما باشيد.

🟢 نارضايتي خود را با همسر همجنسگرا در ميان بگذاريد

يكي از راه هاي برخورد با همسر همجنسگرا، اعلام نارضايتي است. به همسرتان بگوييد كه نشانه هاي مشاهده از او فكر شما را درگير كرده است و از اين موضوع بسيار ناراحت هستيد. در اين شرايط نبايد صحبت هاي توهين كننده داشته باشيد و حالت تدافعي نداشته باشيد. بعد از بيان نارضايتي و ناراحتي خود، از همسرتان بخواهيد كه در رابطه با رفتارهاي خود توضيح دهد.

🟣 منشا انحراف جنسي همسر خود را بررسي كنيد

در برخورد با همسر همجنسگرا بايد منشا انحراف هاي جنسي او را بررسي كنيد. در اين شرايط بايد 3 منشا اصلي كه شامل ژنتيك، محيط و مشكلات هورموني است را مورد بررسي قرار دهيد. با كمك از پزشك و روانشناس تشخيص خواهيد داد كه منشا انحراف جنسي همسر شما چيست و با چه شيوه هايي مي‌توانيد او را تغيير دهيد.

🟠 نيازهاي خود را با همسر همجنسگرا در ميان بگذاريد

يكي از روش هاي برخورد با همسر همجنسگرا اين است كه نيازهاي خود را با همسرتان در ميان بگذاريد. با شوهر خود در رابطه با نيازهاي جنسي صحبت كنيد و با همفكري يكديگر راهي مناسب با كمك روانشناس براي بهبو زندگي مشترك پيدا كنيد.

🟡 از روانشناس راهنمايي بگيريد

در برخورد با همسر همجنسگرا بايد حتما از سكس تراپيست و روانشناس راهنمايي بگيريد. روانشناس با ريشه يابي منشا اين انحراف جنسي و بررسي مشكلات، به شما راهكارهايي ارائه مي‌دهد كه با آسوده خاطري بيشتري بتوانيد تصميم بگيريد. 

🟤 تصميم قاطعانه بگيريد

اگر در برخورد با همسر همجنسگرا موفق نشديد و به فكر جدايي هستيد؛ بايد تصميم قاطعانه بگيريد. با يكديگر صحبت كنيد؛ از روش هاي بيشتري براي رفع مشكلات استفاده كنيد و به توافق برسيد. گاه كمك از روانشناس و بررسي برخي از ويژگي ها شما را از جدايي دور مي‌كند و به سوي بهبودي زندگي هدايت مي‌كند.

در رابطه با همجنسگرا بودن همسر، به نكات زير توجه كنيد

🔹 هرگز براي همجنسگرا بودن همسر خودتان را سرزنش نكنيد. شما مقصر اين داستان نيستيد.

🔹 در صورت ترس و عدم اطمينان از همسر، روابط جنسي خود را با مراقبت هاي بيشتري انجام دهيد.

🔹 از سكس تراپيست و روانشناس راهنمايي بگيريد.

🔹تجربه احساسات منفي طبيعي است، با آرامش رفتار كنيد.

🔹 فرزندان خود را در رابطه با اين موضوع آگاه نكنيد.

كلام آخر

شناخت و اطلاع از اينكه همسر شما همجنسگرا است بسيار دشوار است. گويي تمامي مشكلات دنيا بر سر شما خراب شده است. اما زماني كه اين موضوع را متوجه شديد؛ بايد خونسردي خود را حفظ كنيد و در اقدام اول از روانشناس راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با همسر همجنسگرا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: برخورد با همسر همجنسگرا | 5 روش برخورد با همسر همجنسگرا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۵۶:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی