مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

قطع رابطه با دوست پسر براي بسياري از دختران كار دشواري است. با اينكه از نظر منطقي مي‌دانيد كه آينده‌اي با دوست پسرتان نداريد و نمي‌توانيد رابطه‌اي بادوام با يكديگر داشته باشيد، اما احساس تعلق، وابستگي، خاطرات مشترك و ترس از دست دادن از جمله عواملي هستند كه مانع از تصميم‌گيري براي قطع رابطه مي‌شوند. معمولا يك عامل ديگري خارج از رابطه وجود دارد كه موجب تصميمات احساسي مي‌گردد. به همين دليل خانم‌ها بايد در هر سني ابتدا به دنبال دركي از خود باشند تا بتوانند از آسيب‌هاي احتمالي در امان بمانند. در ادامه به بررسي دقيق‌تر اين مباحث پرداخته‌ايم.

قطع رابطه با دوست پسر

خيلي از خانم ها با وجود اين كه مي‌دانند قطع رابطه با دوست پسر بهترين كار است اما باز هم قادر به انجامش نيستند. اين كه چه دلايل منطقي موجب اين تصميم مي‌شوند را در مقاله رابطه بي سرانجام بخوانيد. ما در اين مقاله راه هايي براي قطع رابطه با دوست پسر را آورده ايم. اگر در اين مسير هنوز دچار شك و شبهه هستيد، پيش از اقدامات زير حتما براي مشاوره رابطه اقدام كنيد.

چرا قطع رابطه با دوست پسر كار دشواري است؟

براي اكثر خانم‌هايي كه رابطه صميمي و عاشقانه را تجربه كرده‌اند، قطع رابطه با دوست پسر كار دشواري است. احساس تعلق، وابستگي، خاطرات مشترك و ترس از دست دادن ممكن است مانع از اين مي‌شوند كه به طور منطقي رابطه‌تان را ارزيابي كرده و در صورت لزوم ارتباط را قطع كنيد. اگر نتوانيد به درستي اين عوامل را مديريت كنيد به احتمال زياد در يك رابطه ناسالم درگير مي‌شويد كه در طولاني مدت زمينه بروز آسيب‌هاي رواني را براي هردوي شما ايجاد مي‌كند.

نحوه قطع رابطه با دوست پسر

براي اينكه بتوانيد رابطه با دوست پسرتان را به گونه‌اي خاتمه دهيد كه هردويتان كمترين آسيب را ببينيد، بهتر است به 7 نكته‌اي كه در ادامه شرح داده‌ايم توجه نماييد و براي آنكه بتوانيد روابطي سالم ايجاد نماييد مقاله حد و مرز در رابطه را مطالعه نماييد.

1️⃣ زماني را براي ارزيابي رابطه و انديشيدن به دلايل جدايي انتخاب كنيد

بسياري از افراد هنگام ناراحتي يا عصبانيت به طور آني و تكانشي تصميم به قطع رابطه مي‌گيرند. اين شيوه تصميم‌گيري در اكثر موارد به پشيماني مي‌انجامد و به هردو طرف آسيب مي‌زند. در نتيجه  اگر در رابطه‌تان مشكلي وجود دارد تلاش كنيد زماني را براي ارزيابي رابطه انتخاب نماييد كه از نظر جسماني و رواني در وضعيت باثباتي قرار داشته باشيد. در اين شرايط بررسي كنيد كه قطع رابطه در بلند مدت چه پيامدهاي مثبت و منفي را براي‌تان به همراه خواهد داشت.

2️⃣ حي قطع رابطه با دوست پسر احترام يكديگر را حفظ كنيد

در فرهنگ ما بسياري از افراد هنگام جدايي و قطع رابطه عاطفي تمام پل‌هاي پشت سر خود را خراب مي‌كنند. اين در حالي است كه شما بايد براي احساساتي كه قبلا داشتيد و مدت زماني كه با يكديگر گذرانديد، ارزش قائل شويد. در نتيجه تلاش كنيد هنگام مطرح كردن تصميم خود براي قطع رابطه به او احترام گذاشته و حرمت‌ها را از بين نبريد. اين شيوه رفتار باعث مي‌شود كه هردويتان پس از جدايي احساس بهتري داشته باشيد و راحت‌تر بتوانيد با اين موضوع كنار بياييد.

3️⃣ براي قطع رابطه با دوست پسر ابتدا او را آماده نماييد

بهتر است قبل از اينكه تصميم‌تان براي جدايي را بگوييد، او را براي گفتگو در اين باره آماده نماييد. مثلا مي‌توانيد از قبل به دوست پسرتان بگوييد مي‌خواهم در مورد موضوع مهمي با تو صحبت كنم. مطرح كردن ناگهاني جدايي و فرصت ندادن به او براي به اشتراك گذاشتن نظر و احساساتش مي‌تواند تنش‌ها و تعارض‌هاي زيادي ايجاد كند.

4️⃣ صحبت تان را با چيزهايي كه در رابطه براي شما ارزشمند بوده شروع كنيد

بسيار اهميت دارد كه هنگام قطع رابطه عاطفي همه چيز را زير سوال نبريد. اين كار آسيب رواني زيادي را به او وارد مي‌كند. از همين رو بهتر است مكالمه را با يادآوري چيزهايي كه در رابطه ارزشمند بوده شروع كنيد. براي مثال مي‌توانيد ابتدا آنچه شما را جذب او كرده و يا چيزهايي كه در طول رابطه منجر به احساس رضايتمندي‌تان شده را ذكر نماييد.

5️⃣ براي قطع رابطه با دوست پسر دلايل خود را بيان كنيد

پس از اينكه نكات مثبت را ذكر كرديد مي‌توانيد به اين موضوع بپردازيد كه چرا مي‌خواهيد رابطه‌تان را قطع كنيد. براي مثال مي‌توانيد بگوييد كه مشكلات موجود در رابطه بيشتر از لحظات خوشايند آن شده است و نمي‌توانيد همانند سابق از بودن در كنار هم احساس رضايت داشته باشيد.

6️⃣ براي جريحه دار شدن احساسات او ارزش قائل شويد

بايد در برابر رابطه‌اي كه داشتيد احساس مسئوليت كرده و براي جريحه دار شدن احساسات دوست پسرتان ارزش قائل باشيد. در همين راستا مي‌توانيد به او بگوييد كه از اين بابت متاسف هستيد. براي مثال گفتن جملاتي نظير “متاسفم كه همه چيز آن طور كه مي‌خواستيم پيش نرفت” يا اينكه ” مي‌دانم شنيدن اين جمله‌ها از جانب من براي تو سخت است”، مي‌توانيد تا حدودي از آسيب‌هاي احتمالي پيشگيري كنيد.

7️⃣ به دوست پسرتان فرصت بدهيد تا افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد

هنگام قطع رابطه بايد به دوست پسرتان هم فرصت بدهيد تا نظرات، افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد. از همين رو لازم است پس از گفتن دلايلتان فرصتي در اختيارش قرار دهيد و در اين زمان بيش از هرچيزي تلاش كنيد تا گوش شنوايي باشيد و در عين قاطعيت با موضعي همدلانه رفتار نماييد.

چرا قطع رابطه با دوست پسر سابق اهميت زيادي دارد؟

پس از اتمام رابطه با دوست پسر، شما بايد هر گونه ارتباطي را با او قطع كنيد. بله گاه به دليل وجود روابط ديگر مثل همسايگي، همكاري، هم دانشگاهي و… چنين امكاني وجود ندارد. اما شما تحت اين شرايط نيز مي توانيد مراودات خود را به كمترين حد ممكن برسانيد. در ادامه نظر روانشناسان در خصوصيت اهميت قطع رابطه با دوست پسر سابق را آورده‌ايم.

🔍 سرعت بهبودي فرد را كاهش مي‌دهد

قطع رابطه با دوست پسر مسلما تبعات منفي براي شما داشته است. ادامه دوستي در اشكال ديگر مانع از عبور شما از دوران سوگ خواهد شد. شما نياز به بازپروري داريد. ديدارها و صحبت ها مانع از طي رويه بهبودي شما مي‌شود. پس براي سلامت خودتان هم كه شده، رابطه را به طور كامل قطع كنيد. خواهيد ديد كه چطور زيبايي ها و فرصت هاي جديد به روي تان باز مي‌شود.

🔍 انرژي رواني شما بيهوده تلف مي‌شود

هر ديدار و گفتگو بخشي از ذهن و روان شما را درگير خودش مي‌كند. در حالي كه با حذف اين پارامتر (دوست پسر سابق) شما قادر به صرف انرژي بر روي افراد و موضوعات جديدتر خواهيد بود. انرژي شما هر چقدر كه كمتر اتلاف شود، حال تان بهتر خواهد بود. پس براي يافتن مسيري تازه هم كه شده بايد قطع رابطه با دوست پسر سابق را در اولويت قرار دهيد.

🔍 افكار خيالي مبني بر دوستي مجدد ذهن تان را پر مي‌كند

هر چقدر هم كه از جدايي مطمئن باشيد، باز هم احساسات مشترك با دوست پسر سابق تان در هر ديدار زنده خواهد شد. انسان ذاتا تمايل به فراموشي خاطرات رنج آور دارد. پس با گذر زمان احتمال خيال پردازي درباره اشتباه بودن جدايي بيشتر مي‌شود. در اين شرايط ذهن فرد با خيال پردازي هاي مربوط به دوستي مجدد شروع مي‌شود.

🔍 اشتباهات گذشته دائم براي تان يادآوري مي‌شود

گاه شما از قطع رابطه با دوست پسر سابق‌تان اطمينان كامل داريد. آسيب ها و دردهاي زيادي از آن رابطه ديده‎ايد. ديدارهاي مجدد باعث باز ماندن اين زخم ها مي‌شود. هر چقدر كه تلاش كنيد باز هم نمي‌توانيد به طور كامل او را ناديده بگيريد. پس بهترين كار قطع كامل رابطه است.

راه هاي قطع رابطه كامل با دوست پسر سابق

قطع رابطه با دوست پسر سابق آن هم وقتي كه با او در اجتماعات مشتركي هستيم، كار چندان آساني نيست. اما برخي افراد تحت عنوان دوست اجتماعي به ارتباط با دوست پسر سابق ادامه داده و خود را در معرض آسيب قرار مي‌دهد. از آنجا كه قطع رابطه با دوست پسر سابق بسيار اهميت دارد، پس حتما به راهكارهاي زير عمل كنيد و در صورت عدم موفقيت از متخصصين روانشناسي كمك بگيريد.

✔️به خودتان عشق بورزيد

گاه ما آن قدر بر روي ديگري تمركز مي‌كنيم كه يادمان مي‌رود با خودمان مهربان باشيم. پس با وجود آگاهي از آسيب هاي رابطه باز هم به آن ادامه مي‌دهيم. اين نوع رفتارها به دليل فراموش كردن خودتان است. پس ابتدا بايد محبت به خود را ياد بگيريد.

✔️براي تجربيات جديد بيانديشيد

بايد براي خود دغدغه اي جديد ايجاد كنيد. تجربيات و برنامه هاي جديد براي زندگي به فراموشي رابطه سابق تان سرعت مي‌بخشد. البته بايد هشيار باشيد. چرا كه شما در حال گذر از يك دوران سوگ هستيد. بنابراين دريافت مشورت از متخصص و افراد معتمد بسيار اهميت دارد.

✔️با افراد معتمد صحبت كنيد

برون ريزي هيجاني موجب تسريع روند بهبودي شما خواهد شد. اما بيان احساسات و رويدادها براي هر كسي امكان پذير نيست. در اين شرايط بهترين كار صحبت با يك متخصص روانشناسي است. چرا او فردي بي طرف است كه تمام اسرارتان را هم حفظ مي كند. دوستان و آشنايان هر چقدر هم كه معتمد باشند، باز هم به دليل علاقه شان به شما نمي توانند بي طرفانه راهنمايي تان بكنند.

✔️دوري از هر آنچه كه شما را ياد دوست پسرتان مي‌اندازد‌‎

براي موفقيت در قطع رابطه با دوست پسر سابق بايد از هر آنچه كه شما را ياد او مي‌اندازد، دوري كنيد. اين عوامل مي‌تواند يك مكان، فيلم، عكس، يادگاري، دوستان مشترك و…. باشد. پس حداقل تا زماني كه قواي خود را بازيابيد، از تمامي اين عوامل دوري كنيد.

سخن آخر

خانم‌ها به قطع رابطه با دوست پسر واكنش هاي مختلفي نشان مي دهند. بله هيچ كس مثل كس ديگر نيست. اما جالب است بدانيد كه تجربيات ما هر چند متفاوت مي‌تواند نتيجه اي مشابه داشته باشد. در اين مقاله اهميت و راه هايي براي قطع رابطه با دوست پسر سابق را بيان كرديم. شما به كمك اين مقاله شايد بتوانيد در اين مسير قدم هايي برداريد، اما براي يافتن مسير درست، پيشنهاد مي‌كنيم كه حتما با شماره هاي درج شده جهت دريافت مشاوره تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قطع رابطه با دوست پسر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

چگونه مي توانم در برابر اصرارهاي دوست پسرم براي ادامه رابطه مقاومت كنم؟

در چنين شرايطي بايد با مهارت قاطعيت و جرات ورزي آشنايي داشته باشيد. اين مهارت به شما مي‌آموزد به گونه‌‎اي صحبت نماييد كه به خاطر رو در بايستي مجبور به پذيرفتن خواسته‌هاي ديگران نشويد. اگر در اين زمينه اطلاعات چنداني نداريد مراجعه به يك روانشناس يا مطالعه كتاب‌هاي خودياري كه در زمينه مهارت‌هاي زندگي نوشته شده، به شما كمك مي‌نمايد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قطع رابطه با دوست پسر،
موضوع:
[ ۳ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۷:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مارمولك يا هرپتوفوبيا يكي از انواع فوبياي خاص است كه در دسته فوبياي حيوانات قرار دارد. كساني كه دچار هرپتوفوبيا هستند هنگام ديدن مارمولك بسيار مضطرب مي‌شوند و حتي از فكر به آن نيز بيزارند. اين ترس مي‌تواند آنقدر شديد شود كه عملكرد روزانه را تحت تاثير قرار داده و منجر به مشكلاتي در زمينه اجتماعي و ارتباطي شود. در اين مقاله در مورد علائم، علل و روش‌هاي درمان ترس از مارمولك توضيحات بيشتري را ارائه كرده ايم.

منبع: ترس از مارمولك

آشنايي با علائم هرپتوفوبيا يا ترس از مارمولك

هرپتوفوبيا يا ترس از خزندگان كه ترس از مارمولك را نيز شامل مي‌شود، نوعي فوبياي اختصاصي است و در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي به عنوان يك اختلال اضطرابي معرفي شده است. كساني كه دچار اين فوبيا هستند در مواجهه با مارمولك ترس و اضطراب بسيار شديد و غيرمنطقي تجربه مي‌كنند. شدت ترس ابراز شده با خطر تهديدكننده واقعي هم خواني ندارد. از جمله علائم اضطرابي كه در حين مواجهه با مارمولك پديد مي‌آيند بايد به افزايش تعريق، بالا رفتن تپش قلب، لرزش دست‌ها، تنگي نفس و حالت تهوع اشاره كرد.

نكته قابل توجه اينجاست كه مبتلايان به هرپتوفوبيا هنگام فكر كردن به مارمولك يا ديدن تصوير آن نيز دچار علائم اضطرابي شده و تلاش مي‌كنند به هيچ وجه با آن رو به رو نشوند. ترس آن‌ها به قدري زياد است كه عملكرد روزمره‌شان در ابعاد مختلف زندگي تحت تاثير قرار گرفته و كاهش مي‌يابد.علل دچار شدن به ترس از مارمولك

متخصصان بر اين باورند كه دچار شدن به هر نوع فوبياي خاص يك دليل واحد ندارد، بلكه مجموعه‌اي از عوامل زيستي و محيطي مي‌توانند در اين مضوع دخيل باشند. البته در اكثر موارد وجود يك تجربه ناخوشايند به خصوص در دوران كودكي ديده مي‌شود. در ادامه به مهم‌ترين دلايلي كه مي‌توانند در بروز هرپتوفوبيا تاثيرگذار باشند، اشاره كرده‌ايم.

1- داشتن يك خاطره ناخوشايند

در اكثر موارد فوبياها با يك خاطره ناخوشايند در گذشته به خصوص در دوران كودكي ارتباط دارند. براي مثال كسي كه در بچگي توسط يك خزنده نظير مار آسيب ديده در ادامه ممكن است از مار و هرگونه خزنده مشابه با آن نظير مارمولك نيز بترسد.

2- يادگيري مشاهده اي

يادگيري مشاهده‌اي يكي از علل اصلي بروز ترس‌هاي غيرمنطقي يا همان فوبياست. در همين راستا پژوهش‌ها نشان مي دهند كساني كه يكي از اعضاي نزديك خانواده‌شان به ترس از مارمولك مبتلاست، بيش از سايرين امكان دارد كه دچار اين اختلال اضطرابي شود.

3- عوامل ژنتيكي

شيوع فوبياها در اعضاي خانواده پژوهشگران را به مطالعات زيستي و ژنتيكي علاقه‌مند كرده است. نتايج پژوهش‌هاي انجام شده در اين زمينه نشان مي‌دهد كه ترس‌ها به طور ژنتيكي قابليت انتقال به نسل‌هاي آينده را دارند. در نتيجه ممكن است كه به طور زيستي و بالقوه نسبت به ديگران در برابر اين ترس آسيب پذيرتر باشيم.

فوبياهايي كه درمان نشوند، به مرور تشديد مي‌شوند و يا تبديل به مشكل اضطرابي ديگري خواهند شد.

روش هاي درمان ترس از مارمولك

پژوهش‌هاي انجام شده روي انواع فوبياي اختصاصي نشان مي دهد كه اين مشكل تا حد زيادي به درمان‌هاي روانشناختي نظير درمان شناختي رفتاري و مواجهه درماني جواب مي‌دهد. در ادامه به رايج‌ترين درمان‌ها براي بهبود علائم ترس از مارمولك اشاره كرده‌ايم. 

1- درمان شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري درمانگر ريشه احساسات ناخوشايند و رفتارهاي ناسازگار بيمار را در افكار تحريف شده او مي‌داند. در نتيجه تلاش مي‌كند تا عقايد آسيب رسان و تحريف شده ذهن مراجع را شناسايي كند و آن‌ها را با افكار سالم جايگزين نمايد. همچنين در اين رويكرد فنوني نظير ريلكسيشن و تكنيك‌هاي تنفسي براي كمك به خودآرام سازي در موقعيت‌هاي استرس زا به فرد آموزش داده مي‌شود.

2- مواجهه درماني ترس از مارمولك

مواجهه درماني يكي از رايج‌ترين درمان‌هاي شناخته شده دنيا در درمان اختلال اضطرابي فوبياي خاص است. در اين رويكرد درمانگر تلاش مي كند تا موقعيت‌هاي ترسناك براي مراجع را در يك پيوستار سلسله مراتبي مشخص كند و سپس گام به گام به او ياري برساند تا بتواند با ترس‌هايش مواجه شود. براي مواجهه با هر موقعيت ترسناك تعدادي تكنيك خودآرام‌سازي نظير ريلكسيشن و تنفس ديافراگمي نيز به فرد آموزش داده مي‌شود.

3- غرقه سازي

در غرقه سازي كه بيشتر در گذشته مورد استفاده قرار مي‌گرفت بيمار را به يك باره با موقعيتي كه بيش از همه از آن واهمه دارد، مواجه مي‌كردند. اما پژوهش‌هاي بعدي نشان داد كه اين درمان ممكن است براي همه مراجعين مناسب نباشد و منجر به بروز مشكلات اضطرابي ديگر شود.

4- دارو درماني

اگر ميزان ترس بسيار زياد باشد و به روان درماني به اندازه كافي پاسخ ندهد درمانگر مراجع را به يك روانپزشك ارجاع مي‌دهد تا در كنار جلسات مشاوره درمان دارويي را نيز آغاز كند. از جمله داروهايي كه براي فوبياهاي اختصاصي تجويز مي‌شود عبارتند از بتابلوكرها، بنزوديازپين‌ها و مهاركننده‌هاي سروتونين. توجه داشته باشيد كه اين داروها حتما بايد زير نظر متخصص مصرف شوند استفاده سرخود از آن ها به هيچ وجه مجاز نمي‌باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از مارمولك مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 سوالات متداول

چه زماني ترس از مارمولك به عنوان يك اختلال در نظر گرفته مي شود؟

زماني كه اين ترس در زندگي روزمره تان تاثير بگذارد براي مثال باعث شود كه از رفتن به مناظر طبيعي خودداري كنيد بايد گفت كه اين مشكل باعث افت عملكردي در شما شده و نياز به درمان دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از مارمولك،
موضوع:
[ ۳ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۲۳:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نحفوائد فرزند زياد قطعا بيشتر از معايب آن است. هر فرزندي كه متولد مي‌شود نياز به تربيت وتوجه دارد. والدين بايد به بٌعد مالي آن نيز توجه داشته باشند. خانواده اي پرجمعيت با فرزندان زياد، نياز به زحمت و تلاش بيشتري دارد اما به طور كلي نتيجه اين زحمات روزي به خانواده برمي‌گردد. خانواده ها بايد براي آينده فرزندان خود برنامه داشته باشند و به آنان كمك كنند. امروزه بسياري از زوجين از زير بار فرزندآوري و مسئوليت پذيري شانه خالي مي‌كنند و به تك فرزندي روي مي‌آورند كه اين خود نيز نتايجي براي والدين و جامعه به همراه خواهد داشت.

فوائد فرزند زياد

داشتن فرزند زياد و تشكيل خانواده هاي پرجمعيت در گذشته بيشتر مرسوم بوده و در دنياي امروز كمتر زوجي به داشتن بيشتر از دو فرزند فكر مي‌كند. البته نبايد به شرايط فرهنگي و اقتصادي نيز بي توجه بود. علاوه فوائدي كه فرزند زياد براي خانواده دارد؛ از مزاياي آن براي جامعه نيز نبايد غافل شد.

💠بالاتر رفتن جايگاه والدين

در خانواده هايي كه فرزندان زيادي دارند؛ كمتر شاهد فرزند سالاري هستيم. در اين گونه خانواده ها معمولا جمعيت زياد و امكانات كم است؛ به همين دليل اغلب والدين در مورد مساوات و برابري بين فرزندان تصميم مي‌گيرند. در اين شرايط بچه ها از والدين خود بيشتري حرف شنوي دارند و تمام تلاش خود را مي‌كنند تا توجه آنان را به خود جلب كنند.

💠جامعه پذيري سريع تر فرزندان از فوائد فرزند زياد

از آنجايي كه در خانواده هاي پرجمعيت، تعامل با يكديگر بيشتر است؛ افراد سريع تر آماده حضور در جامعه شده و هنگام ورود موفق تر عمل مي‌كنند. حتي دعواها يا مشاجره هايي كه فرزندان با يكديگر دارند نيز به آنها براي انطباق با شرايط مختلف كمك مي‌كند. از فوائد فرزند زياد آمادگي روحي بيشتر براي رويارويي با مشكلاتي است كه فرد در جامعه تجربه خواهد كرد. براي مثال شما تك فرزندي را تصور كنيد كه بعد از سن قانوني وارد جامعه مي‌شود؛ تاكنون همه چيز بر وفق مراد او بوده و كسي با او مخالفت نكرده است. همچين فردي قطعا در محيط كار و به كلي در اجتماع دچار مشكل خواهد شد.

💠افزايش روحيه همكاري

يكي از فوائد فرزند زياد، تقويت روحيه همكاري است. در خانواده هاي پرجمعيت، افراد مي‌آموزند در مواقع مشكلات به يكديگر كمك كرده و در مسائل مختلف با يكديگر همكاري داشته باشند. با وجود افراد ديگر در خانواده، نمي‌توان فقط به خواسته هاي يك نفر توجه كرد وديگران را ناديده گرفت. همه با كمك يكديگر بحران را حل خواهند كرد و روحيه حمايتگري در آنان نيز تقويت خواهد شد.

💠سرمايه اي براي دوران پيري از فوائد فرزند زياد

تحقيقات حاكي از آنند كه والديني كه فرزندان بيشتري دارند؛ بيشتر عمر خواهند كرد. حتي در دوران پيري نيز با وجود فرزندان زياد كمتر تنها خواهند ماند. شايد شما هم ضرب المثل فرزندان عصاي دست والدين هستند را شنيده باشيد. از فوائد فرزند زياد ، انگيزه بيشتر والدين بيشتر براي زندگي است و همچنين در آينده به آنها كمك بيشتري از سوي فرزندان مي‌شود.

💠فوائد فرزند زياد كم شدن اختلاف نسل ها

امروزه شاهد اختلاف سني زياد فرزندان با والدين خود هستيم و همين موضوع سبب بروز بسياري از مشكلات بين آنها خواهد شد. هرچه اختلاف بين نسلها بيشتر باشد؛ افراد كمتر قادر به درك يكديگر هستند. با زياد شدن فرزندان، مرجعيت براي آنها حفظ مي‌شود همچنان كه هميشه خواهر يا برادري دارند كه از آن كمك بگيرند. 

💠ترويج جمع گرايي براي جوامع

امروزه جوامع غربي به سوي فردگرايي پيش مي‌روند و افراد را هم تشويق به كاهش زاد و ولد مي‌كنند. با افزايش روحيه فردگرايي نه تنها اقتصاد كشور دچار مشكل مي‌شود بلكه در ميان عوام نيز روحيه خودخواهي ترويج مي‌يابد. اما با فرزندان زياد در خانواده، افراد ياد مي‌گيرند به تصميمات جمع احترام گذاشته و اولويت هاي افراد ديگر را نيز در نظر بگيرند. از فوائد فرزند زياد مي‌توان به ترويج جمع گرايي براي جوامع نيز اشاره كرد.

💠بهبود سلامت روان از فوائد فرزند زياد

فوائد فرزند زياد هم براي والدين است و هم براي فرزندان ديگر. در خانواده هاي پرجمعيت كمتر شاهد بروز افسردگي و انزواي افراد هستيم. در اينگونه خانواده‌ها والدين به قدر كافي درگير مشكلات فرزندان هستند تا حس مفيد بودن و سرزندگي داشته باشند. فرزندان نيز با كمك به همديگر اجازه نمي‌دهند شخصي در خانواده احساس تنهايي كند. شايد بتوان گفت كه فرزند زياد، سلامت روان افراد را تضمين مي‌كند.

💠يادگيري مفاهيم مختلف از يكديگر

خانواده هايي كه فرزندان زيادي دارند؛ مسائل مختلف را از يكديگر مي‌آموزند. حتي گاهي فرزندان بزرگتر براي تربيت خواهرو برادر هاي كوچكترشان به والدين خود كمك مي‌كنند. در اين شرايط فقط والدين براي الگوبرداري نيستند و مي‌توان ويژگي هاي مثبت را از ديگر فرزندان نيز آموخت. اين نكته ي مهمي است چرا كه در خانواده هاي تك فرزند، فرزندان تصور مي‌كنند فقط رفتار والدين آنها درست است به دليل اينكه پيش از آن رفتار شخص ديگري را نديده اند. 

💠انگيزه براي پيشرفت

افرادي كه در خانواده هاي پرجمعيت رشد مي‌كنند؛ انگيزه بيشتري براي موفقيت و پيشرفت دارند. آنان با نگاه كردن به ديگر خواهر و برادرها كه مورد تشويق قرار مي‌گيرند؛ بيشتر تلاش كرده و آنها را الگو قرار مي‌دهند. بيشتر افراد موفق و برخي از دانشمندان از خانواده هاي پرجمعيت هستند. در برخي از خانواده هاي پرجمعيتي كه وضع اقتصادي خوبي هم ندارند؛ فرزندان براي خارج كردن خودشان و خانوادشان، سعي مي‌كنند و در اكثر موارد به هدف خود مي‌رسند.

💠استقلال طلبي بيشتر

خانواده هايي كه فرزندان زيادي دارند؛ كودكان براي جدا كردن هويت خود از خانواده و استقلال فكري بيشتر تلاش كرده و زودتر اين مفهوم را كسب مي‌كنند. معمولا با آمدن فرزندي جديد، والدين تا مدتي توجه خود را بر او متمركز كرده و كمتر به كودكان ديگر اهميت مي‌دهند. همين موضوع سبب شده تا آنها كارهاي شخصي خود را بدون كمك انجام داده و حتي در مسائل درسي نيز مستقل تر عمل كنند.

💠رشد صفات اخلاقي مناسب | فوائد فرزند زياد

معمولا در خانواده هاي چند فرزندي بيشتر شاهد صبوري و عزت نفس هستيم. آنها از همان دوران كودكي زندگي مسالمت آميز را ياد مي‌گيرند. در واقع آنان بايد منابع را با يكديگر تقسيم كرده در اين مسير با والدين نيز ارتباط خوبي داشته باشند. همچنين ايثار و از خودگذشتگي در خانواده هاي پرجمعيت بيشتر ديده مي‌شود. 

عوامل موثر بر داشتن فرزند زياد

اگر در حال برنامه ريزي براي داشتن خانواده اي با چندين فرزند هستيد؛ بايد عوامل ديگري را نيز در نظر داشته باشيد. در چنين خانواده هايي نيز گاهي شرايط سخت خواهد شد و افراد نياز به فضاي بيشتري دارند. برخي از عواملي كه برفرزند آوري و فرزندان زياد موثر است؛ شامل موارد زير است.

🔽برخورداري از سلامت روان والدين

🔽شرايط اقتصادي مناسب

🔽حمايت ديگران مثل خانواده ها

🔽برخورداري از حداقل امكانات

🔽برنامه ريزي دقيق براي زندگي

🔽نحوه فرزندپروري

سخن پاياني

قطعا داشتن فرزند زياد، گاهي معايبي نيز خواهد داشت. خانواده ها در برخي موارد به شرايط سختي از نظر رواني يا مالي برمي‌خورند كه شايد بر نحوه برخورد آنها با فرزندان نيز تاثير بگذارد. براي كنترل و بهتر شدن اوضاع اعضاي خانواده مي‌توانند از يك مشاور كمك بگيرند. به دنيا آوردن فرزندان و رها كردن آنها كار درستي نيست به همين دليل توصيه مي‌شود حتما از ديگران كمك بگيريد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه فوائد فرزند زياد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چند فرزندي چه فوايدي دارد؟

افزايش روحيه جمع گرايي، سرمايه اي براي دوران پيري، رشد صفات اخلاقي مناسب، انگيزه براي پيشرفت، يادگيري مفاهيم مختلف از يكديگر و… از فوائد چند فرزندي هستند كه در متن به توضيح آنها پرداخته ايم. 

بهترين تعداد فرزند كدام است؟

عدد مشخصي براي پاسخ به اين سوال وجود ندارد چرا كه افراد باتوجه به شرايط خود براي فرزندآوري و حتي تعداد فرزندان تصميم مي‌گيرند. اما به طور كلي نبايد از فوائد فرزند زياد غافل شد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۱۰:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نظريه ويگوتسكي يكي از نظريه هاي رشد است كه در زمينه شناختي مطرح مي‌شود. نظريه هاي اين دانشمند نقش بزرگي در روانشناسي رشد ايفا مي‌كند. در واقع تئوري هاي او مدت هاست كه مورد استفاده قرار مي‌گيرند و حتي در رشته روانشناسي تدريس مي‌شوند. معروف ترين نظريه او فرهنگي- اجتماعي است كه در مورد آن بيشتر توضيح خواهيم داد. وي در طول عمر خود در زمينه هاي مختلفي مثل زبان شناسي، تحليل روانشناسي هنر و افسانه ها، روانشناسي كودك و همچنين كودكان ناشنوا و عقب افتاده كار كرد.

منبع: نظريه ويگوتسكي | خلاصه و كاربرد نظريه ويگوتسكي

نظريه ويگوتسكي

 ويگوتسكي، در شهري واقع در بلاروس متولد شد و تحصيلات آكادميك خود را در روسيه گذراند. شهرت نظريه ويگوتسكي به دليل تمركز او بر روانشناسي رشد است. مطالعات و نظريه ويگوتسكي بسيار تحت تاثير پياژه قرار داشت. آن دو در يك عصر زندگي مي‌كردند اما هرگز يكديگر را نديدند و پياژه بعد از مرگ ويگوتسكي، نظريات او را مطالعه كرد.

لو ويگوتسكي

اين داشنمد از مكتب ماركسيست پيروي مي‌كرد. در واقع براي او بيشتر جنبه توليد و استفاده از انسان ها مورد توجه بود. در واقع معتقد بود انسان ها از طريق اختراع و ابزارهاي مختلف مي‌توانند به طور كامل بر محيط خود مسلط شوند. همانطور كه گفته شد در حوزه هاي زيادي ورود كرد، اما ويگوتسكي در طول زندگي خود سعي بر تبيين نظريه اي روانشناختي درباره آگاهي داشت؛ با مرگ وي اين نظريه تاييد نشده و ناقص باقي ماند.

تفاوت نظريه ويگوتسكي با ژان‌پياژه

پياژه بر جهان شمولي و همه گير بودن رشد شناختي تاكيد مي‌كند؛ اما ويگوتسكي رشد را بسيار تحت تاثير فرهنگ و محيط مي‌داند. حتي ويگوتسكي نظريه اي با همين مضمون نيز به نام فرهنگي- اجتماعي ارائه داده است. او معتقد است فرايند رشد در هر فرهنگي متفاوت است.

📌تاكيد بيشتر بر عوامل اجتماعي

ويگوتسكي معتقد است رشد شناختي كودكان ريشه در تعاملات اجتماعي دارد و از آموزش هايي كه در مناطق مجاور كودك نيز اتفاق مي‌افتد؛ نشات مي‌گيرد. اما پياژه معتقد است كودكان به طور مستقل در محيط كاوش مي‌كنند و دانش را به تنهايي كسب مي‌كنند. درواقع ويگوتسكي بيشتربر محيط تاكيد دارد.

📌نقش زبان در نظريه ويگوتسكي و پياژه

لو ويگوتسكي، برخلاف پياژه زبان را مقدم بر تفكر مي‌داند. او معتقد است زبان و تفكر دو فرايند متفاوت هستند كه به طور جداگانه رشد مي‌كنند. اما در سه سالگي با يكديگر ادغام مي‍شوند و كودك قادر به تفكر دروني خواهد بود. او رشد شناختي را ناشي از دروني شدن زبان مي‌داند.

📌بزرگسالان در نظريه ويگوتسكي

در واقع بزرگسالان نيز بخشي از محيط اطراف كودك هستند و آن‌ها افكار خود را در اختيار كودك قرار مي‌دهند. پياژه بر نقش همسالان تاكيد دارد و آن‌ها را عامل مهمي در كسب ديدگاه اجتماعي  كودك مي‌داند. ويگوتسكي نيز با پيروي از پياژه، نقش مهمي براي بزرگسالان در فرايند رشد، قائل است. او باور دارد كودكان بيشتر از طريق تعامل با والدين يا مربيان خود، اجتماعي مي‌شود.

ابزارهاي سازگاري فكري

ويگوتسكي و پياژه هر دو معتقدند كه كودكان با يك سري توانايي هاي اوليه متولد مي‌شوند. پياژه بر واكنشهاي حركتي و توانايي هاي حسي تاكيد مي‌كند. اما در نظريه ويگوتسكي اين ابزارها را احساس، ادراك و حافظه معرفي كرد. ويگوتسكي آن‌ها را كاركردهاي عالي ذهن مي‌داند كه بسيار تحت تاثير فرهنگ هستند.

نظريه فرهنگي اجتماعي

براي درك بهتر نظريه فرهنگي-اجتماعي ويگوتسكي، بايد دو مفهوم فردآگاه‌تر و منطقه مجاور رشد را بشناسيد. اين نظريه از اصلي ترين نظريه هاي ويگوتسكي است كه در روانشناسي و مراحل رشد كودك تا بزرگسالي نقش مهمي ايفا مي‌كند.

🔶فرد آگاه‌تر ديگر

همانطور كه از اسم آن پيداست به معناي فردي در زندگي كودك است كه داراي مهارت خاص يا دانش و تجربه بيشتري است. فرد آگاه تر ديگر در بيشتر موارد معلم يا والدين هستند؛ اما در ديگر موارد، شايد برخي از دوستان يا افرادي كه كودك به تازگي با آنها آشنا مي‌شود؛ باشد. حتي در مواردي فرد آگاه تر ديگر، يك شخص نيست بلكه مي‌تواند يك سيستم آموزشي باشد. اين مورد لزوم حضور يك فرد كمك كننده براي كودك را نشان مي‌دهد.

🔶منطقه مجاور رشد

منطقه مجاور رشد در نظريه ويگوتسكي، به معناي بيشترين آموزش، راهنمايي و كمك حسي است كه بايد صورت بگيرد تا كودك امكان كسب يك مهارت را پيدا كند. بعد از مدتي، كودك قادر به استفاده از اين توانايي ها به تنهايي است و ديگر نيازي به كمك ديگران ندارد. همزمان با منطقه مجاور رشد، كاركردهاي عالي ذهن نيز رشد مي‌كنند. فرويد در انجام آزمايشي اين مورد را تاييد كرد.

در پژوهش او از دو دسته از كودكان درخواست شد وسايل خانه عروسكي را در جاي مناسب قرار دهند. در اين آزمايش، كودكاني كه از قبل با مادران خود، اين بازي را تمرين كرده بودند؛ نتيجه بهتري كسب كردند تا كودكاني كه هيچ تمريني در اين زمينه نداشتند. تمرين با مادر در اين آزمايش به معناي منطقه مجاور رشد است.

زبان در نظريه ويگوتسكي

در نظريه ويگوتسكي زبان دو نقش بسيار مهم در انتقال اطلاعات از بزرگسالان به كودكان دارد:

🔷زبان ابزار قدرتمندي براي سازگاري ذهن است

🔷زبان ابزار اصلي انتقال اطلاعات براي كودكان محسوب مي‌شود.

همچنين او براي گفتار دروني 3 مرحله قائل است كه شامل موارد زير مي‌شوند.

🔶در ابتدا كودكان فقط به اشياي غايب، اشاره مي‌كنند.

🔶سپس در حدود سه سالگي، به خود فرمان مي‎دهد و درشش سالگي اين فرمان هاي خود جهت دهنده، روز به روز بي صدا تر، مختصر و كمتر قابل فهم مي‌شوند.در واقع فقط خود كودك متوجه آن‌ها مي‌شود.

🔶در آخر در هشت سالگي اين گفتگوها به طور كلي از بين رفته و دروني مي‌شوند.

كاركرد حافظه

او در آزمايشي در سال 1931 بين كودكان و بزرگسالان، قدرت حافظه آنان را مورد سنجش قرار داد. در اين آزمايش او رنگ هاي مختلفي را به گروه هاي مختلف سني نشان مي‌داد و از آن‌ها مي‌خواست در واكنش، عمل ساده را انجام دهند. براي مثال با ديدن رنگ قرمز عدد يك را نشان داده يا با مشاهده سبز دكمه اي را فشار دهند.

در اين آزمايش كودكان بين 4 تا 8 سال معمولا هرچيزي كه را كه به ياد مي‌آورند؛ انجام مي‌دهند. در واقع درك درستي از محرك هاي بيروني ندارند و واكنش درست را انجام نمي‌دهند. اما در مورد كودكان 9 تا12 سال تصاوير براي اين دسته، يادآور واكنش درست بود و آن‌ها به بيشتر رنگها پاسخ درستي دادند.

سخن پاياني

ويگوتسكي، از نظريه هاي ديالكتيك هم بهره مي‍گرفت و در مواردي متهم به يكسونگري و مطلق گرايي است. اما به طور كلي كمك شاياني به علم روانشناسي كرد و نظريه هاي او هنوز هم مورد استفاده قرار مي‌گيرند. حتي مي‌توان گفت كه نظريه گفتار خصوصي او انقلابي در روانشناسي رشد است. اين دانشمند در 1934 در گذشت و از خود آثار مهمي برجاي گذاشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه نظريه ويگوتسكي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

كاربرد نظريه ويگوتسكي در مورد يادگيري چيست؟

نظريه ويگوتسكي در غالب نظريه فرهنگي اجتماعي و همچنين مفاهيم او در زمينه زبان و حافظه در يادگيري و آموزش كودكان نقش مهمي ايفا مي‌كند.

منطقه تقريبي رشد به چه معناست؟

منطقه مجاور يا تقريبي رشد به معناي بيشترين آموزش، راهنمايي و كمك حسي است كه بايد انجام گيرد تا فرد مهارت لازم را كسب كند. در اين مسير والدين و معلمان نقش مهمي ايفا مي‌كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۸:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

طولاني شدن دوران عقد بيش از حد انتظار مي‌تواند زمينه بروز چالش و تعارض را ميان زوجين پديد آورد. چرا كه دختر و پسر در دوران عقد وضعيت بلاتكليفي را تجربه مي‌كنند كه در طولاني مدت مي‌تواند آن‌ها را آشفته كرده و به اختلاف‌ها دامن بزند. دلايل مختلفي وجود دارد كه به طولاني شدن دوران عقد مي‌انجامد، از جمله اين دلايل مي‌توان به مشكلات مالي، داشتن اختلاف نظر در مورد نحوه برگزاري مراسمات و بروز اتفاقات ناگوار نظير مرگ عزيزان اشاره كرد. در ادامه اين مقاله به طور جامع‌تر به دلايل و پيامدهاي طولاني شدن دوران عقد پرداخته‌ايم.

منبع: طولاني شدن دوران عقد چه پيامدهايي دارد؟

طولاني شدن دوران عقد چه پيامدهايي دارد؟

 

معمولا همه زوجين از سردرگمي كه در اين دوران تجربه مي‌كنند؛ شاكي هستند. بيشتر افراد قبل از همخانه شدن با همسر خود عقد مي‌كنند و همين موضوع برايشان مشكل ساز مي‌شود. البته فاصله زماني ميان عقد تا ازدواج، كاملا توافق است و به طرفيت بستگي دارد. اما به هر حال با طولاني شدن دوران عقد، پيامدهايي در انتظار آنها خواهد بود. دوران عقد و نامزدي معمولا براي آشناي بيشتر لازم است؛اما دخالت هاي والدين و تعارضات مختلف، اوضاع را پيچيده تر خواهد كرد.

دلايل و علت طولاني شدن دوران عقد

اكثر زوجين براي شروع زندگي مشترك خود شوق زيادي دارند و دوست دارند زودتر مراسم عروسي خود را برگزار كنند. در اين ميان عوامل مختلفي وجود دارند كه همانند يك مانع عمل كرده و باعث طولاني شدن دوران عقد مي‌شوند. از جمله مهم ترين عواملي كه در اين زمينه وجود دارند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

وجود مشكلات مالي

امروزه با وجود مشكلات اقتصادي برگزار كردن يك مراسم عروسي هرچند ساده يا خريد جهيزيه براي بسياري از خانواده‌ها امري دشوار و زمان بر است. همين مسئله باعث مي‌شود كه دختر و پسر مجبور باشند زمان بيشتري را در دوران عقد بگذرانند و براي شروع زندگي مشترك خود بيش از پيش صبر كنند.

طولاني شدن دوران عقد به دليل داشتن انتظارات بالا از زندگي

فارغ از مشكلات مالي در بسياري از مواقع آنچه باعث مي‌شود دختر و پسر نتوانند زندگي مشترك خود را شروع كنند، كمال‌گرايي و داشتن انتظارات بسيار بالا است. اين روحيه باعث مي‌شود كه زوجين همواره به دنبال خريد بهترين وسايل و يا برگزار كردن يك مهماني بسيار مجلل باشند كه فراهم كردن امكانات آن اوضاع را دشوارتر مي‌سازد.

◀مرگ عزيزان

در فرهنگ ايراني اكثر خانواده‌ها هنگامي كه عزيزي را از دست مي‌دهند به احترام او به مدت خاصي از برگزاري هرگونه مراسم جشن خودداري مي‌كنند. اين مدت زمان به تناسب نزديك بودن آن فرد به خانواده عروس و داماد مي‌تواند متغير باشد. براي مثال براي اقوام درجه يك بسياري از خانواده‌ها تا يك سال صبر مي‌كنند و براي اقوام دور نيز ممكن است تا 40 روز مراسم خود را به تعويق بيندازند. طولاني شدن دوران عقد به دليل مرگ عزيزان هنوز هم بسيار رخ مي‌دهد.

عدم كسب شناخت كافي از يكديگر پيش از عقد

برخي از زوجين كه به هر دليلي قبل از عقد به شناخت كافي از يكديگرنرسيده‌اند، در دوران عقد به مرور با يكديگر آشنا مي‌شوند. اين آشنايي باعث مي‌شود به تازگي جنبه‌هايي متفاوتي از يكديگر را كشف كنند كه آن‌ها را براي شروع زندگي مشترك به ترديد بيندازد. از همين رو متخصصين همواره تاكيد مي‌كنند كه قبل از تصميم‌گيري قطعي براي عقد همه اقدامات لازم براي كسب شناخت كافي از يكديگر را انجام دهيد.

◀ طولاني شدن دوران عقد بدليل عدم حمايت خانواده ها

براي اينكه دختر و پسر بتوانند از دوران عقد عبور كرده و زندگي مشترك را آغاز كنند به حمايت‌هاي فكري، عاطفي، مالي و … از جانب خانواده‌هايشان نياز دارند. متاسفانه برخي از خانواده‌ها نه تنها از فرزندان خود حمايت نمي‌كنند، بلكه با دخالت‌هاي بي جا زمينه بروز تنش‌ها و تعارضات را نيز افزايش داده و شروع زندگي را براي زوجين سخت‌تر مي‌كنند.

آثار منفي طولاني شدن دوران عقد

 

اكثر زن و شوهرها وقتي دوران عقدشان بيش از حد انتظار طولاني مي‌شود، چالش‌هاي مختلفي را در رابطه خود تجربه مي‌كنند كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با مسائل مربوط به دوران نامزدي كليك كنيد.

⭕نداشتن استقلال كافي

زن و شوهر وقتي عقد مي‌كنند مسئوليت‌هايشان تغيير مي‌كنند و ديگران نيز انتظارات متفاوتي از آن‌ها پيدا خواهند كرد. در اين شرايط آن‌ها نياز دارند، استقلال بيشتري داشته باشند و بتوانند به عنوان يك خانواده جدا براي زندگي‌شان تصميم بگيرند. اما زندگي در خانواده پدري و رسمي نشدن ازدواج دائما اين نياز آن‌ها را سركوب كرده و باعث تجربه تنش در رابطه‌شان مي‌شود.

احساس بلاتكليفي

حضور در خانه پدري، نامشخص بودن زمان ازدواج و آغاز زندگي مشترك  در دوران عقد باعث تجربه حس بلاتكليفي در زوجين مي‌شود. پايدار ماندن اين حس در بلند مدت مي‌تواند نوعي اضطراب و نگراني مزمن را ايجاد كرده و سلامت روان هر دو را كاهش دهد. در واقع اين اصلي ترين پيامد منفي طولاني شدن دوران عقد است. اما با مشورت با خانواده ها و مراجعه به يك روانشناس مي‌توان اين مشكل را برطرف كرد. 

مشكلات مرتبط با مديريت نيازهاي جنسي

داشتن رابطه جنسي در دوران عقد براي اكثر زوجين كار دشواري است. آن‌ها به دليل اينكه در خانه خود زندگي نمي‌كنند ممكن است در حفظ حريم خصوصي با مشكل زيادي رو به رو باشند. همچنين بسياري از بانوان به دليل نگراني از به هم خوردن ازدواج يا ترس از بارداري از برقراري رابطه جنسي كامل امتناع مي‌كنند كه اين مسئله در كنار وجود ميل جنسي نسبت به همسر مي‌تواند براي دو طرف ناكام كننده باشد. 

درگيري با مشكلات خانوادگي

نداشتن استقلال كافي در دوران عقد باعث مي‌شود كه حد و مرز دقيقي بين زوجين و خانواده‌هاي آن‌ها برقرار نباشد. اين مسئله با منجر شدن به دخالت‌هاي بي‌جا زمينه بروز انواع اختلافات و تعارض‌ها را فراهم مي‌كند و رضايت زناشويي را در دوران عقد كاهش مي‌دهد. هميشه خانواده ها نقش حمايتگر را ايفا نمي‌كنند. اين گونه خانواده ها در واقع فرزندان خود را مجبور به ازدواج مي‌كنند.

 ⭕ترديد و دودلي براي ازدواج

احتمالا يكي از دلايل طولاني شدن دوران عقد، ترديد و دودلي براي ازدواج و زندگي مشترك خواهد بود. با جدي تر شدن مشكلات و حتي رابطه، طبيعي است كه زوجين احساس خطر كنندو از زير بار مسئوليت، شانه خالي كنند. افرادي كه در زمان ازدواج، سن كمتري دارند؛ بيشتر گرفتار اين شك، خواهند شد. گاهي افراد تصور مي‎كنند شايد موقعيت هاي بهتري در انتظار آنان است يا حتي در خانه بهتري شرايط بهتري خواهند داشت. به همين دلايل از ازدواج امتناع مي‌كنند.

 ⭕طلاق به خاطر طولاني شدن دوران عقد

احتمالا بدترين آثار منفي كه طولاني شدن دوران عقد ممكن است؛ ايجاد كند، طلاق و جدايي است. گاهي فشارها به قدري زياد مي‌شود كه افراد قبل از شروع زندگي مشترك از آن منصرف مي‌شوند. فراموش نكنيد كه ازدواج، نياز به صبر و مدارا دارد. هميشه طلاق اولين گزينه نيست. با امتحان كردن راه هاي مختلف، همدلي با همسر خود و كمك گرفتن از يك زوج درمانگر از طلاق جلوگيري كنيد. 

طولاني شدن دوران عقد و توصيه‌هايي براي مديريت مسائل دوران عقد

از نظر متخصصان طولاني شدن دوران عقد داراي ايراداتي است و نبايد بيش از 6 ماه تا يك سال طول بكشد. در اين مدت براي اينكه بتوانيد اوضاع را به بهترين شكل مديريت كنيد و از طولاني شدن عقد خود پيشگيري نماييد، در نظر گرفتن برخي توصيه‌ها مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد، براي مثال:

  • تلاش كنيد از  ابتدا برنامه ريزي دقيقي براي نحوه برگزاري مراسم عروسي و خريد جهيزيه داشته باشيد.
  • انتظارات خود را با امكانات موجود هماهنگ كنيد.
  • پيش از تصميم‌گيري براي عقد اقدامات لازم براي كسب شناخت كافي از يكديگر را انجام دهيد.
  • در دوران قبل از عقد از خدمات مشاوره پيش از ازدواج كمك بگيريد.
  • اگر دوران عقد نسبت به شروع زندگي مشترك ترديد پيدا كرديد، از يك زوج درمانگر براي بررسي بهتر اوضاع كمك بگيريد.
  • پس از عقد در ارتباط با خانواده‌هاي خود حد و مرزهاي مشخصي وضع كنيد تا درگير دخالت‌هاي اطرافيان نشويد.

سخن پاياني

به طور كلي، ازدواج فرايند آساني نخواهد بود. درواقع يكي از بزرگ ترين تصميماتي كه افراد براي آينده خود مي‌گيرند ازدواج است. همانطور كه در متن هم به آن اشاره شد؛ عوامل زيادي، اين موضوع را پيچيده تر مي‌كنند. خانواده ها نيز به جاي حمايت فشار را بر زوجين بيشتر مي‌كنند و شايد همين امر موجب پشيماني آنان گردد. به همين دليل بهتر است فرد آگاهانه و با كمك متخصص يه حل اين موضوع بپردازد.

براي دريافت مشاوره در زمينه طولاني شدن دوران عقد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

به چه دلايلي دوران عقد افراد طولاني مي‌شود؟

مشكلات مالي،مرگ عزيزان، انتظارات بالا، عدم شناخت كافي و عدم حمايت خانواده از دلايل طولاني تر شدن دوران عقد مي‌باشند.

آثار منفي طولاني شدن عقد كدام است؟

ترديد و دودلي، دخالت خانواده ها، بيشتر شدن مشكلات با همسر، مشكلات مربوط با نياز جنسي و احساس بلاتكليفي از آثار منفي طولاني شدن دوران عقد هستند كه در مقاله، به توضيح آنها پرداخته ايم.

دوران عقد چقدر بايد طول بكشد؟  

اين امر مسئله اي نسبي است. با اين حال متخصصين بر اين باورند كه اكثر افراد زماني كه دوران عقدشان بيش از 6ماه تا 1 سال طول مي‌كشد بيش از سايرين تنش و تعارض در رابطه را گزارش مي‌دهند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۴:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ولخرجي به منظور خرج بيش از اندازه و بدون سرمايه گذاري است. زماني كه شخصي براي زندگي خود هيچ برنامه اي نداشته باشد و تنها پول خود را خرج امورات و كارهاي غير واجب كند، اصطلاح ولخرج به او داده مي‌شود. به طور معمول آقايان از خانم ها ولخرج تر هستند. اما اين رفتار اصلا مناسب و درست نيست. در واقع شما هيچ آينده نگري نداريد و تنها از موقعيت حال استفاده مي‌كنيد.

براي درمان ولخرجي راهكارهاي زيادي وجود دارد. عده زيادي از افراد با كمك روانشناس و مشاورين اين رفتار خود را اصلاح كرده اند. براي بهبودي و كمك به برنامه ريزي براي زندگي آينده، حتما از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: ولخرجي | 9 راه جلوگيري از خرج هاي زيادي

ولخرجي چيست؟

ولخرجي به منزله خرج بسيار زياد و بدون برنامه ريزي براي پس انداز است. زماني كه شخصي هيچ پس اندازي نداشته باشد و فورا با مشاهده هرچيزي وسوسه به خريد شود، ولخرج ناميده مي‌شود. خرج افراطي رفتار مناسبي نيست و براي جلوگيري از آسيب هاي اين رفتار به زندگي حتما بايد درمان شود.

ولخرجي به دليل مواردي مانند عدم اعتماد به نفس، عدم برنامه ريزي، رودربايستي، جلب توجه و … بروز پيدا مي‌كند. معمولا شخصي كه چنين ويژگي هايي دارد زندگي پر دردسري هم خواهد داشت. معمولا افراد ولخرج براي آينده خود برنامه ريزي نمي‌كنند و هميشه لنگ پول در شرايط اضطراري خواهند ماند. شايد به اين خاطر كه از شغل و آينده مالي خود مطمئن و راضي نيستند.

دلايل ولخرجي چه چيزهايي هستند؟

ولخرجي به دلايل خاصي اتفاق مي‌افتد. و اين دلايل بنا به ويژگي هر شخص تاثير متفاوتي مي‌گذارد. در ادامه اين بخش مقاله راجع به دلايل ولخرجي هاي زيادي توضيح داده ايم.

📌 عدم اعتماد به نفس

يكي از دلايل بروز ولخرجي، فقدان اعتماد به نفس است. عده اي از افراد به دليل كمبود اعتماد به نفسي كه دارند اقدام به خريدهاي با قيمت بالا مي‌كنند تا اطرافيان خود را تحت تاثير قرار دهند.

📌 رودربايستي | ولخرجي

گاهي به خاطر رودربايستي شخص اقدام به ولخرجي مي‌كند. در اين شرايط زماني كه مهمان به خانه شما وارد مي‌شود، به جاي 1 نفر اندازه 6 نفر براي او تدارك مي‌بينيد. و يا حتي مجبور به خرج هاي زياد و غير ضروري مي‌شويد.

📌 جلب محبت

از ديگر دلايل ولخرجي، جلب محبت است. عده اي از افراد به دليل اينكه به دنبال جلب محبت هستند؛ شروع به خريد كالاها و وسايل گران قيمت براي ديگران مي‌كنند تا ذره اي محبت ببينند. چنين رفتاري هم از طرف مردان و هم زنان رخ مي‌دهد. آن ها با هداياي گران قيمت و يا تفريحات لوكس سعي در جلب محبت طرف مقابل دارند. حال آنكه چنين محبتي هرگز نمي‌تواند نياز رواني آن ها را رفع نمايد.

📌 خجالت | ولخرجي

از ديگر دلايل افراط در هزينه ها، خجالت است. گاه وارد مغازه اي مي‌شويد و با استعلام قيمت در كنار فرد خاص خود را مجبور به خريد جنس مي‌كنيد. در واقع صرف هزينه به خاطر احساس خجالت در موقعيت نوعي ولخرجي‌ محسوب مي‌شود. در عوض بهتر است روي عزت نفس خود كار كنيد. در اين باره مي‌توانيد با روانشناسان مشورت نماييد.

راهكارهاي جلوگيري از ولخرجي

همانطور كه توضيح داديم. زياده روي در مخارج رفتار مناسب و درستي نيست؛ چرا كه با مديريت هزينه ها شما قادر به ساختن آينده اي بهتر و آسوده تر خواهيد داشت. همچنين در بلند مدت خواهيد ديد كه ولخرجي‌ها چگونه فرصت‌هاي شما را از بين برده اند. پس براي جلوگيري از اين رفتار بايد روش‌هاي به خصوصي را به كار بگيريد. در ادامه به چند روش كاربردي اشاره كرده ايم. اگر با وجود اين راهكارها موفق به تغيير نشديد، حتما براي دريافت مشاوري كليك اقدام كنيد.

✨ براي درآمد خود برنامه ريزي داشته باشيد

از مهم ترين كارهاي جلوگيري از ولخرجي، بودجه بندي و برنامه ريزي است. در اين شرايط بايد ميزان خريدهاي خود را يادداشت كنيد. سپس با برنامه درآمدي و پول خود طبقه بندي كنيد. تمامي مخارج را بنويسيد تا ميزان پس انداز و هزينه هاي اضافي خود را متوجه شويد. در اين شرايط اگر برنامه مناسبي داشته باشيد؛ به راحتي مي‌توانيد پول را با برنامه ريزي بهتري خرج كنيد.

✨  دستمزد روزانه خود را محاسبه كنيد

زماني كه براي ترك ولخرجي اقدام كرده ايد. بايد دست مزد روزانه خود را محاسبه كنيد. پس از محاسبه دقيق و بررسي خريدها، متوجه خواهيد شد كه دستمزد روزانه شما چه مقدار از خريدهاي‌تان را در بر دارد. بنابراين در اين شرايط ياد مي‌گيريد كه با توجه به اين دستمزد، نبايد هر هفته لباس خريد يا صرف خورد و خوراك غيرضروري كرد.

✨ كارت بانكي پر پول را با خود حمل نكنيد | ولخرجي

يكي از روش هاي جلوگيري از ولخرجي، عدم حمل كارت بانكي پر پول است. بنابراين براي جلوگيري از اين رفتار بايد پول نقد براي خريد همراه خود ببريد. تا اگر كالاي وسوسه انگيزي هم مشاهده كرديد، مجبور به خريد آن نشويد. پول نقد باعث مي‌شود كه عملا ببينيد كه چقدر پول صرف مي‌كنيد. پس احتمال خريد كالا و خدمات غيرضروري كمتر مي‌شود.

✨ از افراد ولخرج دوري كنيد

از ديگر راهكارهاي مهم جلوگيري از ولخرجي، دوري از افراد ولخرج است. دوستي با ولخرج‌ها؛ قدرت نه گفتن را از شما خواهد گرفت. به جاي گشت و گذار با اين افراد، به تنهايي به خريد برويد تا وسوسه نشويد.

✨ ليست خريد داشته باشيد

براي ترك ولخرجي حتما خريد هاي ضروري خود را ليست كنيد. زماني كه براي تهيه وسايل ضروري ليست تهيه مي‌كنيد، بايد برنامه ريزي داشته باشيد كه وسايل غير ضروري تهيه نكنيد. هر كدام از خريد ها كه تكميل شد علامت بزنيد تا متوجه شويد كه چه چيزهايي لازم داريد.

✨ به مراكز خريد تفريحي نرويد | ولخرجي

براي اينكه از ولخرجي فاصله بگيريد. بايد رفتن به مراكز تفريحي را محدود كنيد. در اين صورت تنها زماني كه وسائل ضروري نياز داريد مي‌توانيد به مراكز تفريحي برويد. زرق و برق فروشگاه‌ها و مراكز تفريحي باعث خرج هاي زيادي مي‌شود.

✨ هزينه هاي روزمره خود را يادداشت كنيد

اگر قصد جلوگيري از ولخرجي را داريد؛ بايد هزينه هاي روزمره خود را يادداشت كنيد. با يادداشت هزينه هاي روزمره مي‌توانيد به راحتي دخل و خرج خود را مشاهده كنيد. شايد با نوشتن خرج هاي خود، منطقي تر پول خرج كنيد.

✨ براي خريد ماهانه خود سقف هزينه مشخص كنيد

اگر معتاد به ولخرجي هستيد و با هيچ راهكاري توانايي قطع اين رفتار را نداريد. بايد براي هزينه هاي خود سقف مشخص كنيد. در اين شرايط حتي زماني كه به سوپر ماركت مي‌رويد، بر اساس محدوديت هزينه‌ها خرج خواهيد كرد.

✨ براي جلوگيري از ولخرجي، پس انداز داشته باشيد

اگر از دسته كساني هستيد كه توانايي پس انداز ندارند، بنابراين بايد براي جمع آوري پول يا پس انداز از اطرافيان كمك بگيريد. يا در قرعه كشي هاي قابل اعتماد يا صندوق هاي پولي عضو شويد. در اين شرايط مجبور به پرداخت ماهانه هزينه اي هستيد كه موجب جلوگيري از ولخرجي مي‌شود.

البته پس انداز كردن چيزي نيست كه يك روزه بتوانيد آن را فرا بگيريد. بلكه يك نوع مهارت و توانايي است كه از كودكي بايد آموزش داده شود. اما نااميد نشويد، هر وقت اراده كنيد مي‌توانيد شروع به پس انداز كردن را ياد بگيريد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به ولخرجي اطلاعات كسب كرديد. متوجه شديد كه اين رفتار همراه با خود عواقب بدي دارد. اما گاه شدت اين رفتار به حدي است كه براي جلوگيري از‌ خرج هاي افراطي لازم به ارائه راهكارهايي توسط روانشناس است. بنابراين براي پيشگيري و بهبود اين اتفاق حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ولخرجي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۰:۴۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دروغگويي در نوجوان براي والدين موضوع نگران‌كننده‌اي است كه به دنبال راه‌حلي براي توقف آن مي‌گردند. وقتي كسي دروغ مي‌گويد به معناي آن است كه چيزي را پنهان مي‌كند و با توجه به اينكه نوجواني سن بحراني است اين پنهان‌كاري براي بسياري از والدين نگران‌كننده است.

دروغ‌گويي نوجوان در اكثر مواقع به دليل ترس آن‌ها از بدرفتاري پدرومادر ايجاد مي‌شود و به همين خاطر بهترين راهكار براي مبارزه با آن اين است كه به فرزندتان اطمينان بدهيد همواره او را دوست داريد و براي افكارش احترام قائل هستيد. اما اگر احساس مي‌كنيد دروغ‌گويي باعث شده رابطه شما با يكديگر دچار مشكل شود و يا اين موضوع در فرزند شما تبديل به يك عادت شده كه نمي‌توانيد جلوي آن را بگيريد بهتر است در اين زمينه مشاوره نوجوان بگيريد.

منبع: دروغگويي در نوجوان را چگونه درمان كنيم؟

دروغگويي در نوجوان

دروغگويي در نوجوان يكي از رفتارهاي شايعي است كه دير يا زود با آن مواجه خواهيد شد. در واقع اين رفتار روند رشدي محسوب مي‌شود كه شما بايد برخورد صحيح با آن را آموزش ببينيد. در ادامه ابتدا دلايل دروغگويي در نوجوان را معرفي كرديم تا در برخورد با آن‌ها رفتار مناسب تري داشته باشيد.

دلايل دروغگويي در نوجوان

دروغ‌گويي با توجه به شرايطي كه نوجوان در آن قرار دارد و همين‌طور نوع دروغي كه مي‌گويد مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد و اين مهم‌ترين وظيفه شما به‌عنوان والدين است كه با گوش دادن به صحبت‌هاي فرزندتان دلايل دروغ‌گويي را پيدا كنيد. به خاطر داشته باشيد كه نيمي از مسير از بين بردن دروغ‌گويي پيدا كردن دلايل است. ازجمله معمول‌ترين دلايل براي دروغ‌گويي نوجوان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

ترس از بدرفتاري والدين

اصلي‌ترين دليل دروغ‌گويي در تمام سنين اين است كه از پيامد حقيقت ترس داريم. براي مثال نوجواني كه راجع به استفاده از سيگار يا حتي يك نمره امتحاني بد به شما دروغ مي‌گويد احساس مي‌كند با گفتن حقيقت پيامدهاي منفي بسياري در انتظار او هستند، به همين دليل راه ساده‌تر (از نظر خودش) يعني دورغگويي را انتخاب مي‌كند.

دروغگويي در نوجوان براي توجيه رفتار اشتباه

گاهي اوقات نوجوانان دوست ندارند بپذيرند رفتار آن‌ها اشتباه بوده و يا به اين مسئله در حضور ديگران اعتراف كنند. زيرا اين موضوع غرور و اعتمادبه‌نفس آن‌ها را دچار مشكل مي‌كند و به همين خاطر دست به دروغ‌گويي يا پنهان‌كاري مي‌زنند.

پوشاندن ضعف‌ها

نوجواني بازه سني است كه فرد تلاش مي‌كند تا خود را به‌عنوان يك بزرگ‌سال به جامعه معرفي كند و قضاوت ديگران راجع به او اهميت بسياري پيدا مي‌كند. به همين خاطر سعي مي‌كنند ضعف‌هايشان را از ديگران پنهان كنند و يا با دروغ خود را تواناتر از آنچه هستند به اطرافيان نشان دهند. به همين خاطر است كه گاهي اوقات در جمع دوستان و همسالان يا براي والدينشان داستان‌هايي تعريف مي‌كنند كه چندان واقعيت ندارد.

دروغگويي در نوجوان براي حفظ استقلال

گاهي اوقات دروغ‌گويي نوجوان به اين خاطر است كه آن‌ها مي‌خواهند استقلال خود را حفظ كنند. تصور اينكه اگر حقيقت را بگويند شما آن‌ها را محدود مي‌كنيد و يا حتي بي هيچ دليلي فقط براي اينكه سر از كارشان درنياوريد دروغ مي‌گويند.

دفاع از دوستان

گروه دوستان در سنين نوجواني اهميت بسياري دارد. و دفاع از آن‌ها نيز به همين اندازه براي نوجوان مهم است. به همين خاطر گاهي آن‌ها راجع به دوستان خود، رفتار آن‌ها و همين‌طور ميزان ارتباطي كه با يكديگر دارند به والدينشان دروغ مي‌گويند. 

جلوگيري و برخورد با دروغگويي در نوجوان

بزرگ‌ترين سؤالي كه براي والدين ايجاد مي‌شود اين است كه در مقابل دروغ‌گويي نوجوان بايد چطور واكنش نشان دهند. واكنش‌هاي تند باعث مي‌شوند رابطه شما و فرزندتان دچار تنش شود و از سوي ديگر ناديده گرفتن اين رفتار نيز باعث خواهد شد تا فرزندتان به دروغ‌گويي ادامه دهد. ازجمله نكاتي كه بايد به آن توجه داشته باشيد مي‌توان به اين موارد اشاره كرد.

🔸الگوي خوبي براي فرزندتان باشيد

اگر مي‌خواهيد مطلبي را به فرزندتان يا هر فرد ديگري آموزش دهيد در اولين قدم بايد خودتان آن را رعايت كنيد. به خاطر داشته باشيد كه اطرافيان و به‌خصوص نوجوانان بيش از آنكه از صحبت‌هاي شما چيزي ياد بگيرند از رفتارتان آموزش مي‌بينند. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد دروغ‌گويي در نوجوان را از بين ببريد در اولين قدم خودتان دروغ نگوييد.

🔸فرزندتان را بي‌قيدوشرط دوست داشته باشيد

اگر فرزندتان از ترس تنبيه يا از دست دادن محبت شما دروغ مي‌گويد، احتمالاً به اين خاطر است كه او احساس مي‌كند در غير اين صورت شما او را دوست نخواهيد داشت. براي برطرف كردن اين تصور در نوجوان سعي كنيد هميشه با رفتار و كلامتان به او نشان دهيد كه هر اتفاقي بيفتد و هر خطايي هم بكند بازهم به‌عنوان فرزندتان او را دوست داريد و از وي حمايت مي‌كنيد. البته اين به معناي آن نيست كه هرگز پيامد رفتار بد فرزندتان را به او نشان ندهيد اما بحث بر سر نوع نشان دادن اين پيامد و شدت رفتار شماست.

🔸دلايل دروغ گفتن را پيدا كنيد

با بررسي چند نمونه از دروغ‌هاي فرزندتان سعي كنيد دلايل وي را براي اين كار پيدا كنيد. با خودتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه او بيشتر در چه مواقعي دروغ مي‌گويد و از اين كار چه منظوري دارد؟ آيا او مي‌خواهد ناتواني‌هاي خود را پنهان كند و يا از واكنش شما نگران است؟ هنگامي‌كه اين دلايل را پيدا كرديد توانايي بيشتري براي كنترل فضا و تغيير شرايط خواهيد داشت.

🔸از رفتار تند خودداري كنيد

هنگامي‌كه متوجه دروغ بودن صحبت‌هاي فرزندتان مي‌شويد سعي كنيد تا جاي ممكن اين موضوع را به روي او نياوريد و يا از رفتار تند با وي خودداري كنيد. نوجواني بازه سني است كه فرزند شما نسبت به نوع رفتارتان بسيار حساس است. آن‌ها به‌سرعت در مقابل رفتار تند واكنش نشان مي‌دهند و اين مي‌تواند باعث شود نه‌تنها چيزي از رفتار شما ياد نگيرند بلكه رابطه‌تان نيز دچار مشكل شود. اگر احساس مي‌كنيد شرايط به‌گونه‌اي است كه مي‌بايست به او نشان دهيد متوجه دروغش شده‌ايد بهتر است اين كار را با آرامش و يا در فضاي خنده و شوخي انجام دهيد.

🔸 در برخورد با دروغگويي در نوجوان جوش نياريد در عوض قاطعانه برخورد كنيد

اگر دروغ فرزندتان مشخص شد، قطعا بايد واكنشي نشان دهيد. اما خونسردي خود را حفظ كنيد. به جاي پرخاش قوانين تعيين كنيد. قوانين باعث مي شوند كه او بداند در صورت تخطي مجازاتي در پيش دارد. اين مجازات ها بايد متناسب با خطاي نوجوان باشند. همچنين در نظر بگيريد كه نوجوان دروغ مي‌گويد تا بتواند از سرزنش، نصيحت ها و دعواهاي شما بگريزد. پس به خود نيز بنگريد. اگر مسبب دروغ شما بوديد بهتر است صادقانه با او صحبت كرده و سهم خود را بپذيريد. تعيين اين مرزها به كمك روانشناس بسيار آسان تر خواهد بود.

🔸 به دنبال مچ گيري نباشيد

متاسفانه خيلي از والدين وقتي متوجه دروغ نوجوان شان مي‌شوند با ترفندهاي مختلف سعي در اعتراف گرفتن يا مچ گيري او دارند. بر عكس تظاهر به بي اطلاعي از دروغ هم كار شايستي نيست. اينگونه نوجوان به اين باور مي رسد كه دروغ‌هايش هرگز پيامدي نخواهند داشت. خيلي اوقات اين والدين هستند كه دروغگويي در نوجوان را تقويت مي‌كنند. پس حتما بايد در مورد روش تربيتي خود با روانشناسان مشورت نماييد.

براي مثال مي‌توانيد هنگام آگاهي از دروغ نوجوان، با او در اين باره صحبت كنيد. او را مطمئن كنيد كه تنبيه و مجازات نخواهد شد، سپس علت اين رفتارش را بپرسيد. به او نشان دهيد كه هميشه و هر جايي پشتيبان و حامي او هستيد و نيازي به دروغگويي نيست. اما با تكرار دروغ حتما تنبيه خواهد شد.

🔸 او را دروغگو خطاب نكنيد

دروغگويي در نوجوان ارتباطي با شخصيت او ندارد. پس رفتار دروغگويي را به شخصيت او ارتباط ندهيد. ارتباط دادن دروغگويي به شخصيت، او را دروغگوتر خواهد كرد. پس شما هر چقدر كه از اين روش براي توقف دروغگويي در نوجوان خود استفاده كنيد به نتيجه دلخواه نخواهيد رسيد.

🔸 براي شنيدن حقيقت آماده شويد

فرزند شما در هر سني كه باشيد، باز هم نياز به توجه و تاييدتان دارد. پس اگر نياز به تاييد او به خطر بيافتد، احتمال دروغگويي در نوجوان بيشتر مي‌شود. پس خيلي اوقات نوجوان براي ناراحت نكردن والدين هم كه شده، شروع به دروغگويي مي كند. دروغگويي در نوجوان با هدف از دست ندادن تاييد والدين بسيار رايج است.

🔸 نسبت به حرف هايش علاقه نشان دهيد

همانطور كه گفتيم دريافت توجه و محبت براي نوجوان بسيار اهميت دارد. گوش دادن به حرف ها و حتي روزمرگي هاي نوجوان نيز راهي براي نشان دادن توجه تان است. پس به حرف هاي نوجوان بدون قضاوت گوش دهيد. هرگز از سرزنش و تحقير براي آموزش استفاده نكنيد. چنين رفتاري باعث دور شدن هر چه بيشتر او خواهد شد. در نتيجه به جاي زدن حرف هاي دلش، شروع به دروغگويي مي كند تا ديگر سرزنش نشود.

🔸از يك مشاور كمك بگيريد

تربيت نوجوان يكي از سخت‌ترين وظايفي است كه والدين بر عهده دارند و گاهي اوقات واقعاً نمي‌دانيم چطور بايد در مقابل آن‌ها واكنش نشان دهيم. دروغ‌گويي نوجوان نيز يكي از چالش‌هاي جدي در رابطه ميان شما و فرزندتان است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. به همين خاطر شايد بهتر باشد در اين شرايط از يك متخصص روانشناسي نوجوان كمك بگيريد. مشاورين با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه در برخورد با نوجوانان دارند به‌خوبي مي‌توانند به شما در جهت جلوگيري از اين شرايط كمك كنند. 

سخن آخر

با توجه به گفته هايمان دروغگويي در نوجوان حاصل روش تربيتي غلط و احتمالا مشكلات مربوط به دوران نوجواني است. دروغگويي در نوجوان روزي شروع شده است و در ادامه عوامل ديگر موجب تقويت و ادامه دار شدنش گشته‌اند. والدين آگاه پيش از هر چيز به دنبال نقش خود در اين مساله هستند و با مطالعه و مشورت راهي براي برخورد با دروغگويي در نوجوان پيدا مي‌كنند. پس هرگز از روبرو شدن با دروغگويي در نوجوان نترسيد. شما براي رشد و تربيت فرزندتان هنوز بايد وقت و انرژي صرف كنيد.

پس براي جلوگيري از دروغگويي در نوجوان حتما با روانشناسان خانواده و نوجوان مشورت نماييد. مشاوران با ارائه آموزش هاي لازم به والدين و ايجاد ارتباط مثبت با نوجوان به شما در جهت بهبود روابط و از بين بردن تنش هاي خانوادگي كمك مي‌كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه دروغگويي در نوجوان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

چرا نوجوانان دروغ مي‌گويند؟

ترس از رفتار والدين، پنهان كردن ناتواني‌ها و يا دفاع از دوستان از مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث دروغ‌گويي نوجوان مي‌شوند.

چطور به فرزندم نشان بدهم متوجه دروغ‌گويي او شده‌ام؟

تا جاي ممكن اين كار را بدون خشم و بدرفتاري انجام دهيد. اگر احساس مي‌كنيد شرايط به‌گونه‌اي است كه بايد اين موضوع را به فرزندتان نشان دهيد سعي كنيد تا جاي ممكن با آرامش و يا شوخي و خنده اين كار را انجام دهيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۰۴:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خصوصيات زنان سرد مزاج شامل تعريق دست و پا، اضافه وزن، افت فشار خون و … مي‌شود. قطعا مزاج شناسي و تشخيص خصوصيات هر يك از طبع ها به سلامتي ما و رابطه مان كمك بزرگي خواهد كرد. امروزه زنان به دليل رژيم غذايي نامناسب يا سبك زندگي نادرست، شايد به سرد مزاجي دچار شوند. سرد مزاجي در زنان فقط محدود به بي ميلي جنسي نمي‌شود؛ بلكه ابعاد ديگر جسمي را نيز در بر مي‌گيرد. اگر اين مشكل حل نشود؛ احتمالا بر روابط فرد نيز تاثير خواهد گذاشت. اما سرد مزاجي كاملا قابل پيشگيري يا درمان است.

منبع: خصوصيات زنان سرد مزاج | 4 روش درمان سرد مزاجي زنان

خصوصيات زنان سرد مزاج

به طور كلي زنان براي تجربه ارگاسم به زمان بيشتري نياز دارند؛ اما سرد مزاجي نيز مزيد بر علت خواهد شد. خصوصيات زنان سرد مزاج معمولا قابل مشاهده است. و از حالت ها و رفتارهاي آنان مي‌توان به اين موضوع پي‌برد. عوامل زيادي در سرد مزاجي زنان دخيل هستند. از علل و خصوصيات زنان سرد مزاج مي‌توان به ترس از بارداري، تغذيه نامناسب، مشكلات بارداري و … اشاره كرد.

خصوصيات زنان سرد مزاج آسيب هاي كم و بيشي به آنها وارد مي‌كند. مخصوصا كه رابطه را براي زندگي زناشويي سخت مي‌كند. بنابراين بايد براي بهبود هرچه سريع تر به دنبال راه هاي درماني خصوصيات زنان سرد مزاج باشيد.

علائم و خصوصيات زنان سرد مزاج چيست؟

همانطور كه گفته شد؛ شناسايي خصوصيات زنان سرد مزاج، كار دشواري نيست. در اين قسمت چند مورد از علائم را ذكر خواهيم كرد.

🔸افت فشار خون

🔸تعريق دست و پا

🔸انرژي پايين

🔸اضافه وزن

🔸درد هاي عضلاني

🔸بي ميلي جنسي

علت پديدايي خصوصيات زنان سرد مزاج

براي تشخيص به موقع و درمان سرد مزاجي بهتر است ابتدا با علل پديدايي آن آشنا شويم. گاهي زنان در شكل گيري آنها هيچ نقشي ندارند؛ و حتي از وضعيت به وجود آمده، راضي نيستند. در اين بخش مقاله علت پديدايي خصوصيات زنان سرد مزاج را توضيح داده ايم.

📌 ترس از بارداري

يكي از خصوصيات زنان سرد مزاج كه مبتلا به بي ميلي جنسي مي‌شوند؛ ترس از بارداري است. باور اشتباه اين افراد در مورد رابطه جنسي اين است كه رابطه جنسي هميشه به بارداري منتهي مي‌شود. مسبب سرد مزاجي آنان در مورد با رابطه جنسي است. احتمالا اين افراد سابقه سقط دارند يا داراي فرزند هستند. و ديگر ميلي به فرزند آوري ندارند. به همين دليل از رابطه جنسي امتناع مي‌كنند.

📌 برهم خوردن تعادل هورمون ها

يكي از علل پديدايي خصوصيات زنان سرد مزاج، بر هم خوردن تعادل هورمون ها مي‌باشد. اگر غدد ترشح كننده هورمون ها دچار مشكل شود يا به علت تغييراتي در بدن مثل يائسگي يا قاعدگي، تعادل هورمون ها به هم بخورد؛ احتمالا زنان به سردمزاجي دچار خواهند شد. در اين وضعيت، احتمالا سردمزاجي موقت خواهد بود و با برگشتن ميزان هورمون ها به حالت قبل، اين مشكل رفع مي‌شود. ولي اگر اينطور نشد؛ بهتر است فرد براي درمان اقدام كند.

📌 بيماري هاي جسماني و رواني

برخي از بيماري هاي رواني مثل افسردگي. يا بيماري هاي جسماني مثل مشكلات قلبي-عروقي در پديدايي خصوصيات زنان سرد مزاج موثر هستند. اين دسته از بيماري ها به دليل تاثيراتي كه بر ميل جنسي يا سلامت عمومي بدن دارند؛ باعث سرد مزاجي مي‌شوند.

📌 تغذيه نامناسب

مزاج شناسان معتقدند مصرف مواد خوراكي كه طبع سرد دارند؛ در دراز مدت باعث پديدايي خصوصيات زنان سرد مزاج مي‌شود. خوراكي هايي مانند عدس، ماش، قهوه، انار، آلبالو و… طبع سرد دارند. اگر در رژيم غذايي تعادل برقرار نشود؛ سرد مزاجي به وجود مي‌آيد. و عوارضي براي بدن به همراه خواهد داشت. توصيه مي‌شود در كنار مصرف موادغذايي سرد، از خوردن خوراكي هاي گرم مزاج غافل نشويد.

📌 عوارض جانبي داروها

گاهي برخي بيماري ها به خودي خود باعث سرد مزاجي نمي‌شوند اما مصرف داروهايي براي آنها، عوارض سرد مزاجي را به همراه خواهند آورد. براي مثال داروهايي كه باعث بي ميلي جنسي يا افت فشارخون مي‌شوند؛ فرد را سرد مزاج خواهند كرد. به همين خاطر در مصرف داروها دقت كنيد تا علل پديدايي خصوصيات زنان سرد مزاج، مصرف داروها نباشد.

تاثير سرد مزاجي بر رحم زنان | خصوصيات زنان سرد مزاج

تحقيات حاكي از اين هستند كه سرد مزاجي تاثير مستقيمي بر اندام رحم در زنان دارد. به همين دليل بهتر است زنان در رژيم غذايي و سبك زندگي شان بيشتر دقت كنند. از عوارض جانبي سرد مزاجي بر رحم  و خصوصيات زنان سرد مزاج مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

⏺بسته شدن لوله هاي فالوپ، كه منجر به رقيق شدن خون قاعدگي و يا ناباروري مي‌شود.

⏺عدم رشد موهاي زائد در قسمت تناسلي كه به دليل سرمزاجي اتفاق مي‌افتد.

⏺نامنظمي در دوره هاي قاعدگي

⏺خونريزي هاي طولاني مدت يا حتي بند نيامدن خون به دليل رقيق بودن.

تاثير سرد مزاجي بر ديگر اعضا

⏹ پريدگي رنگ پوست و چشم

⏹ تمايل به نوشيدني يا خوراكي هاي گرم

⏹عدم احساس تشنگي

⏹ بي رنگ شدن ادرار

⏹ شل شدن مدفوع و اسهال

⏹نفخ

⏹ اشتهاي زياد

درمان سرد مزاجي زنان

بيشتر زنان به دليل قاعدگي و كمبود ويتامين ؛ اغلب در معرض سرد مزاجي هستند. تشخيص به موقع و پيگيري براي درمان سرد مزاجي حائز اهميت است. چرا كه احتمالا عوارض جبران ناپذيري خواهد داشت. براي درمان خصوصيات زنان سرد مزاج، از روش هاي توضيح داده شده در اين بخش مقاله استفاده كنيد.

✔ ورزش

كم تحركي و برهم خوردن تعادل سوخت و ساز بدن احتمالا يكي از دلايل شايع سردمزاجي است. با ورزش نه تنها ميزان هورمون ها تنظيم مي‌شوند؛ بلكه به تعدل رژيم غذايي نيز منجر خواهد شد. ورزش، خون رساني را بهبود مي‌بخشد، ريتم قاعدگي را منظم مي‌كند. و باعث اكسيژن رساني بهتر مي‌شود. بنابراين ورزش را مي‌توان بهترين روش درمان خصوصيات زنان سرد مزاج دانست.

✔ هورمون درماني

هورمون درماني يكي از روش هاي موثر در درمان خصوصيات زنان سرد مزاج است. مخصوصا زناني كه در دوران يائسگي هستند، هورمون درماني، بسيار موثر واقع خواهد شد. بهتر است اين نوع درمان تحت نظر يك پزشك متخصص انجام شود. هورمون درماني نه تنها به بهبود ميل جنسي كمك مي‌‎كند؛ بلكه باعث تنظيم خلق و خو نيز خواهد شد.

مصرف داروهاي هورموني حتما بايد تحت نظر متخصص صورت بگيرد. هرگز دوزهاي دارو را سرخود تغيير ندهيد. در غير اين صورت با عوارض ناگواري در ارتباط با سلامت تان مواجه خواهيد شد.

✔ تغذيه مناسب

همانطور كه رژيم غذايي نامناسب باعث بروز سرد مزاجي در زنان خواهد شد؛ با تغذيه مناسب نيز مي‌توان خصوصيات زنان سرد مزاج را درمان كرد. مصرف خوراكي هايي با طبع گرم مثل شكلات، خرما، ساردين، توت فرنگي و يا دمنوش هاي گرم باعث درمان سرد مزاجي خواهند شد.

✔ دارو درماني

يكي از روش هاي درمان خصوصيات زنان سرد مزاج، دارو درماني است. در اين روش يا با تغيير دوز داروهايي كه سرد مزاجي را به وجود آورده اند. يا مصرف داروهاي جديد براي درمان سرد مزاجي درمان صورت مي‌گيرد. مزاج شناسان و متخصصين طب سنتي مصرف داروهاي شيميايي را توصيه نمي‌كنند. اما در مواردي كه داروهاي گياهي اثر بخش نيستند، بهتر است از روش هاي ديگر استفاده كرد.

سخن پاياني

سرد مزاجي انواع مختلفي دارد كه درمان بايد با توجه به آن آغاز شود. شدت گرفتن سرد مزاجي، قطعا عارضه هاي بيشتري را به وجود خواهد آورد. به همين دليل بايد هر چه سريعتر به كنترل آن پرداخت. سرد مزاجي قطعا بر روابط شما با همسر و يا اطرافيان تاثير دارد. اما بدانيد كه سلامت جسماني يا رواني شما هميشه در اولويت خواهد بود. با كمك روش هايي كه در مقاله ذكر كرديم و همراه با يك پزشك متخصص، خصوصيات زنان سرد مزاج را درمان كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خصوصيات زنان سرد مزاج مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات  متداول

خصوصيات ظاهري زنان سرد مزاج چيست؟

رنگ پريدگي، پف زير چشم، عدم احساس تشنگي، انرژي پايين و اختلال در سيستم گوارش از علائم ظاهري زنان سرد مزاج است.

درمان سردمزاجي زنان چگونه است؟

ورزش، تغذيه مناسب، هورمون درماني و دارو درماني از روش هاي درماني سرد مزاجي زنان است.

خصوصيات اخلاقي زنان سرد مزاج چيست؟

بي ميلي جنسي، تندخويي و شكايت از علائم بدني از خصوصيات اخلاقي زنان سرد مزاج است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۵۹:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فراموشي دوران كودكي به دوره هاي مختلفي تقسيم مي‌شود. همه ما تقريبا هيچ خاطره اي از سنين زير دو سال نداريم. اما برخي افراد به طور خارق العاده خاطرات دو الي 5 سالگي شان را به روشني ياد دارند. تاري خاطرات و به ياد آوردن روزهايي كه بيشتر درباره شان فكر يا بيان شده، طبيعي است. اما برخي افراد هيچ خاطره اي از دوران كودكي و گاه حتي نوجواني شان ندارند. آيا همچين چيزي امكان دارد؟

بايد بگوييم كه اين نوع از فراموشي به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد. تقريبا فراموشي اجتناب ناپذير است؛ اما طبيعي هم نيست كه خاطرات مهم زندگي خود را به ياد نياوريم. همچنين يادآوري خاطرات تا قبل از سن 2 سالگي ممكن نيست. ولي برخي از افراد خاطرات بعد از اين سن را هم به ياد نمي‌آورند. در ادامه تمام جوانب اين موضوع را بررسي كرده ايم. 

 منبع: فراموشي دوران كودكي | چرا هيچي از كودكي يادم نمياد؟

چرا بعضي افراد هيچ چيز از دوران كودكي به ياد نمي‌آورند؟

 

ارتباط ما با جهان نيز برروي حافظه تاثير گذار است. كودكان جهان را به شكل ديگري مي‌بينند و به همين دليل با ورود به دنياي بزرگسالي بسياري از مسائل را فراموش مي‌كنند. اين نوع از ياد بردن گاهي به صورت ارادي و در مواردي غيرارادي است. اما علت فراموشي دوران كودكي چه مي‌تواند باشد؟

علل فراموشي دوران كودكي

به طور كلي، هنوز علت مشخصي براي اين پديده وجود ندارد. اما نظريه هاي متفاوت و گاهي متضاد، اين پديده را توجيه مي‌كنند. فراموشي دوران كودكي تا حدي طبيعي است و بخشي از فرايند رشد محسوب مي‌شود. عوامل رواني و جسماني زيادي در اين امر دخيل هستند، به همين جهت نحوه به يادآوري رويدادها براي هر كس تفاوت دارد. در ادامه عللي را كه موجب ناتواني فرد در به ياد آوري خاطرات دوران كودكي مي‌شوند را شرح داده‌ايم.

📌سلول هاي عصبي و فراموشي دوران كودكي

قطعا اين موضوع به ساختار و شيمي مغز مربوط خواهد بود. از بين رفتن سلولهاي عصبي قديمي كه از خاطرات نگهداري مي‌كنند؛ يكي از دلايل فراموشي دوران كودكي است. اين نظريه به نوروژنز معروف است و تقريبا در 6 سال اول زندگي اتفاق مي‌افتد. طبق اين نظريه سلول هاي عصبي جديد، سلولهاي عصبي قديمي ر كه مربوط به خاطرات هستند را پاك مي‌كنند.

📌ضربه جسماني

شايد شما هم ديده باشيد كه فردي در اثر تصادف و يا ساير اتفاقات، حافظه خود را به صورت موقت يا دائم از دست مي‌دهد. اين فراموشي، ناشي از خود ضربه يا شوك حاصل آن است. فراموشي دوران كودكي نيز شايد براثر ضربه يا آسيب جسماني در دوران كودكي يا حتي بزرگسالي اتفاق بي‌افتد.

📌آسيب رواني يا تروما

هميشه آسيب مربوط به جسم نيست. برخي از حوادث و اتفاقات به روان، ضربه مي‌زنند و ايجاد تروما مي‌كنند. يكي از عوارضي كه تروما ايجاد مي‌كند؛ اختلال در حافظه يا فراموشي است. در اين شرايط مغز تلاش مي‌كند؛ تمام خاطرات بد دوران گذشته را فراموش كند. گاهي موفق هم مي‌شود و فرد بخشي يا همه خاطرات تلخ را فراموش خواهد كرد. گاهي اين فراموشي ارادي است و گاهي فرد در آن هيچ نقشي ندارد.

به عنوان مثال شخصي كه در كودكي مورد آزار جنسي قرار گرفته، تلاش مي‌كند اين موضوع را انكار كرده و آن را از حافظه خود پاك كند. برخي از اتفاقاتي كه باعث فراموشي كودك مي‌شوند؛ شامل موارد زير هستند.

🔸سواستفاده جنسي

🔸طلاق والدين

🔸فرزند خواندگي

🔸مرگ والدين

🔸خشونت فيزيكي

🔸ابتلاي يكي ار اعضاي خانواده به اختلالات رواني

📌عدم اهميت به خاطرات

همه ما، خاطرات مهم و وقايع تاثيرگذار زندگي خود را حفظ مي‌كنيم. اين نوع از خاطرات يا در آينده ما تاثيرگذار هستند يا با مرور بيشتر آنها در حافظه ما باقي مي‌مانند. مسلما همه خاطرات دوران كودكي براي ما حائز اهميت نيستند؛ به همين دليل بعد از مدتي از ياد مي‌روند. پس فراموشي دوران كودكي در اثر عدم اهميت عاطفي خاطرات نيز ايجاد مي‌شود. بار هيجاني خاطرات در به ياد آوردن آن‌ها بسيار موثر است. براي مثال خاطراتي كه براي ما حس مثبت يا منفي بيشتري ايجاد كرده را بيشتر به ياد مي‌آوريم.

📌هوش | فراموشي كودكي

هوش و استعداد، در به ياد آوردن وقايع گذشته، نقش زيادي دارند. كساني كه از هوش بيشتري برخوردار هستند؛ خاطرات قديمي تري را با جزئيات بيشتري به ياد مي‌آورند. تفاوت در ميزان هوش افراد، به آن‌ها اين امكان را مي‌دهد كه خاطرات دوران كودكي خود را به ياد آورند يا خير!

📌نقش سن در فراموشي كودكي

احتمالا با افزايش سن، خاطرات بيشتري را از ياد ببريم. معمولا درگير مسائل بيشتر و مهم تري خواهيم شد و مانند گذشته، به دوران كودكي فكر نمي‌كنيم. با بالا رفتن سن جزئيات بيشتري را مخصوصا از دوران كودكي از ياد مي‌بريم و بعد از مدتي تقريبا آن را فراموش مي‌كنيم. مغز تا قبل از 6 سالگي در حال رشد است و شايد قادر به ثبت و نگهداري بسياري از اطلاعات نباشد. بعد از آن نيز عوامل زيادي در بازگرداني خاطرات موثر باشند.

📌رشد شناختي

علاوه بر رشد جسماني در دوران كوكي، تغييراتي تحت عنوان رشد شناختي نيز به وجود مي‌آيند. در طي فرايندي، سلول هاي عصبي جديدي در هيپوكامپ مغز ايجاد مي‌كنند كه حافظه اوليه را مسدود كرده و مغز دچار تغييراتي مي‌شود. مسدود شدن حافظه اوليه، شايد باعث از بين رفتن بخشي از خاطرات شود.

نظريه هاي مختلف در خصوص فراموشي دوران كودكي

 

دانشمندان زيادي در حوزه حافظه به تحقيق و نظريه پردازي پرداخته اند. براي مثال فرويد اين موضوع را به دليل سركوب و انتقال خاطرات به بخش ناهشيار مغز مي‌داند يا كوليه و استرري فراموشي دوران كودكي را ناشي از رشد ناكافي مغز و روان كودك مي‌دانند. گابريل و هارلن نيز، زبان را در اين مورد موثر دانسته و معتقدند به دليل گنجينه محدود لغات، اين اتفاق مي‌افتد. مباني اسلامي نيز در اين خصوص مطرح است. در متون اسلامي، فراموشي دوران كودكي را ناشي از تجرد روح مي‌دانند.

براي جلوگيري از فراموشي دوران كودكي چه بايد كرد؟

ما به يادآوري خاطرات خوب گذشته نياز داريم. حتي به يادآوردن خاطرات كودكي در مواردي در آينده ما نيز موثر خواهد بود. براي جلوگيري از وقوع فراموشي دوران كودكي مي‌توان اقداماتي انجام داد. قراردادن ذهن در همان شرايط و فضا، يادآوري را براي افراد راحت‌تر خواهد كرد. همچنين ثبت دقيق خاطرات دوران كودكي، راه ديگري است كه مي‌توان اين موضوع را به تعويق انداخت. مرور عكس هاي قديمي و صحبت با ديگران در اين مورد، كمك بزرگي به افراد خواهد كرد. اگر براي به يادآوري خاطرات دوران كودكي خود نياز به كمك داريد از يك پزشك متخصص يا يك روانشناس كمك بگيريد.

سخن پاياني

اغلب كساني كه بيان مي‌كنند؛ هيچ چيز از دوران كودكي خود به ياد نمي‌آورند، در حال سركوب كردن اين خاطرات هستند. احتمالا براي آنان دوران كودكي، يادآور خاطرات ناگواري است كه آنها قادر به كنترل‌شان نيستند و يا آنها را نمي‌پذيرند. راه حل اين موضوع، مراجعه به روانشناس و كمك گرفتن از آن است. تا بتوان با اين موضوع كنار آمد.

براي دريافت مشاوره در زمينه فراموشي دوران كودكي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

علت به ياد نياوردن خاطرات كودكي چيست؟

فراموشي دوران كودكي به دليل آسيب هاي جسماني يا رواني، مشكل در حافظه، ميزان هوش، و عدم يادآوري و مرور خاطرات گذشته حاصل مي‌شود.

چگونه مي‌توان از فراموشي دوران كودكي جلوگيري كرد؟

با قراردادن ذهن در شرايط و فضاي مشابه، مرور عكس ها و صحبت با ديگران و تكنيك هاي روانشناسي مي‌توان از فراموشي دوران كودكي، جلوگيري كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۰۲:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بحران نوجواني موضوعيست كه همه نوجوانان و والدين كم‌ و بيش در مورد آن شنيده‌اند. اما واقعاً بحران نوجواني چيست؟ چه ويژگي‌هايي دارد و چطور بايد با آن روبه‌رو شويم؟ اين‌ها اصلي‌ترين پرسش‌هايي هستند كه راجع به اين موضوع براي والدين يا فرزندان آن‌ها پيش مي‌آيد. نوجواني دوره‌اي است كه كودك در حال تبديل‌شدن به يك بزرگ‌سال هست، پس با تغييرات بسياري درگير است كه شرايط روحي و رواني او را به هم مي‌ريزد. در اين شرايط نوع رفتار پدر و مادرها با نوجوان اهميت بسياري در عبور از اين بحران‌ها و سلامت روان فرزندشان دارد. به همين خاطر در اين مطلب راجع به بحران نوجواني و آنچه بايد از آن بدانيد صحبت خواهيم كرد.

بحران نوجواني چيست؟

 

نوجواني دوران بسيار سخت و حساسي است. اگر در اين دوران با چالش هاي زندگي نوجوان تعامل نداشته باشيد، در بزرگسالي با مشكلات بيشتري روبرو خواهند شد. اگر والدين بحران هاي زندگي نوجوان را به خوبي برطرف نكنند؛ نوجوان آسيب هاي جبران ناپذيري را تجربه خواهند كرد. بحران نوجواني در زمينه هويت، جنسي، روابط اجتماعي و … خلاصه مي‌شود. كه به دليل همسالان، مواد مخدر، جدايي والدين، تجربيات تلخ و … به وجود مي‌آيد. براي جلوگيري از اين چالش ها حتما از روانشناس نوجوان كمك بگيريد. 

انواع بحران ها در نوجواني

نوجواني سني است كه از كودكي به سمت بزرگسالي مي‌رويم. پس اگر هدف نوجواني اين باشد، بايد در تمام جنبه‌ها تغييرات جدي داشته باشيم و اين دقيقاً همان دليلي است كه باعث بحران‌هاي نوجواني مي‌شود. تغييرات سريع و ناگهاني نوجوان مزيد بر علت اين بحران‌ها هستند، در نتيجه فرصتي براي تفكر و يادگرفتن نحوه حل مسائل باقي نمي‌ماند. مهم‌ترين بحران نوجواني به شرح زير است.

📌 بحران هويت

مهم‌ترين بحران نوجواني، پيدا كردن هويت مستقل است. نوجوان در اين سن تلاش مي‌كند تا به شخصيت خود شكل بدهد و باورهايي را براي خود ايجاد كند. اين موضوع باعث مي‌شود كه آن‌ها گاهي اوقات اعتقادات مختلف يا حتي متضادي براي خودشان انتخاب كنند، دوستانشان را تغيير دهند يا راجع به مسائل مختلف از پدر و مادرها سؤال كنند. حل بحران هويت به نوجوان كمك مي‌كند تا بتواند خود را به‌عنوان يك بزرگ‌سال و شخصيت باثبات در جامعه معرفي كند.

📌 بحران جنسي | بحران نوجواني

نوجواني اولين زماني است كه هركسي با نيازهاي جنسي و تمايل به سمت جنس مخالف آشنا مي‌شود. پس نوجوان هنوز آمادگي لازم براي مديريت نيازهاي جنسي را ندارد، گاهي اوقات اين نيازها براي او تبديل به بحران نوجواني شده و توانايي كنار آمدن با آن را از بين مي‌برد. به همين خاطر بهتر است كه والدين وقتي متوجه تغييرات بلوغ در فرزندشان مي‌شوند راجع به اين مسائل با او صحبت كنند و راه‌هاي كنترل نياز جنسي را به نوجوان آموزش دهند.

📌 روابط اجتماعي

گاهي اوقات برقراري ارتباط با ديگران و به‌ خصوص والدين و بزرگ‌ترها تبديل به يك دغدغه و بحران نوجواني مي‌شود. آن‌ها در اين سن دوست دارند، ديگران به حريم خصوصي‌شان احترام بگذارند و همين‌طور بعضي از آزادي‌ها را به‌عنوان يك بزرگ‌سال براي وي در نظر بگيرند. اين موضوع گاهي اوقات باعث بروز مشكل در روابط آن‌ها با والدين يا معلمان مي‌شود و مي‌تواند تبديل به يك بحران و درگيري جدي شود.

📌 بلوغ و تغييرات ظاهري | بحران نوجواني

سني كه يك نوجوان دوره بلوغ را مي‌گذراند مي‌تواند در شرايط روحي او بسيار مهم باشد. بلوغ ديررس براي پسران باعث مي‌شود كه آن‌ها خودشان را ضعيف‌تر از همسالان بدانند (كه مشكلات روحي بسياري را براي نوجوان ايجاد مي‌كند). در عين‌ حال بلوغ زودرس در دختران هم مي‌تواند بسيار سخت باشد. زيرا آن‌ها احساس مي‌كنند كه نسبت به دوستانشان فرق كرده و اندامي زنانه پيدا كرده‌اند. بنابراين تغييرات ظاهري نوعي از بحران نوجواني است.

عوامل موثر در بروز بحران نوجواني

بحران نوجواني در تمامي افراد پيش مي‌آيد. اما برخي از عوامل باعث افزايش بحران نوجواني مي‌شوند. كه در ادامه راجع به اين عوامل اشاره كرده ايم.

❌ فشار همسالان

❌ مواد مخدر

❌مصرف الكل

❌ اختلال رواني والدين

❌ عدم پيروي از قوانين خانواده

❌تجربيات آسيب زا

❌ جدايي والدين

❌ فشار اجتماعي

❌درگيري خانوادگي

ويژگي‌هاي بحران نوجواني

با توجه به اينكه همه نوجوانان در يك سن مشخص وارد بحران نوجواني نمي‌شوند يك سؤال مهم اين است كه از كجا بفهمم فرزندم وارد بحران نوجواني شده است؟ در پاسخ بايد گفت بحران نوجواني به خاطر فشارهاي روحي كه براي نوجوان ايجاد مي‌كند باعث مي‌شود تا شما در رفتار آن‌ها متوجه تغييراتي شويد، ازجمله؛

🔺 نسبت به قبل پرخاشگر، مضطرب يا ساكت‌تر شده است.

🔺 افت تحصيلي يا مشكلات ديگري در مدرسه براي او ايجاد شده است

🔺تغيير الگوي خواب و خوراك

🔺 احساس مي‌كنيد فرزندتان حساس يا زودرنج شده است

🔺 گاهي اوقات دردهاي جسماني مثل انواع آلرژي‌ها يا دردهاي عضلاني نشانه اضطراب‌هاي دوره نوجواني هستند.

🔺راجع به موضوعاتي كه قبلاً با فرزندتان درباره آن‌ها مشكلي نداشته‌ايد دچار اختلاف مي‌شويد يا او از شما دليل مي‌خواهد.

🔺 تغيير گروه دوستان

انواع مداخله با بحران نوجواني

بحران نوجواني با شدت خفيف تا شديد وجود دارد. گاه مداخله و درمان تنها بايد در حيطه مشخصي صورت بگيرد تا نوجوان با شدت كمتري از اين بحران ها روبرو شود. در ادامه انواع مداخلات را توضيح داده ايم.

❗ خانواده درماني

❗ آموزش براي والدين

❗آموزش براي نوجوانان

❗ درمان فردي

❗ برنامه هاي تفريحي در فضاي آزاد

❗آموزش براي نوجوان

❗ درمان گروهي

❗ افزايش نظارت والدين

❗تغيير مدرسه

❗ برنامه درمان روزانه

❗ مدرسه شبانه روزي درماني

❗انتقال به مدرسه جديد

❗ اجراي قانون

❗بستري در بيمارستان

چطور بحران نوجواني را پشت سر بگذاريم؟

 

اگر در دوره‌اي كه فرزندتان درگير بحران نوجواني شده، شما به بعضي مسائل توجه نداشته باشيد، زمينه بيماري‌هاي روحي و رواني فراهم مي‌شود و يا باعث شود نوجوان نتواند تكاليف رشدي كه در اين دوره دارد را به‌درستي انجام دهد؛ اين موضوع پيامدهاي منفي بسياري را در بزرگ‌سالي به دنبال خواهد داشت. به همين خاطر بايد والدين در اين دوره به بعضي نكات توجه داشته باشند.

🔴 اطلاعات خود را افزايش دهيد

يكي از روش هاي گذراندن بحران نوجواني، افزايش اطلاعات است. تا جايي كه مي‌توانيد اطلاعات خود را راجع به نوجواني و تغييرات روحي و رواني مربوط به آن افزايش دهيد. اين كار باعث مي‌شود تا شما بهتر بتوانيد رفتار فرزندتان را پيش‌بيني كنيد و درنتيجه برخورد بهتري هم با او داشته باشيد.

🟡 رابطه‌تان با نوجوان را بهتر كنيد | بحران نوجواني

نوجوان شما در حالي با بحران نوجواني درگير شده كه تجربه و توانايي لازم براي حل آن‌ها به‌تنهايي را ندارد. به همين خاطر بهتر است رابطه‌تان را با نوجوان در وضعيتي نگه داريد كه او احساس كند مي‌تواند در هر شرايطي روي كمك شما حساب كند و مشكلاتش را در ميان بگذارد. 

🔵 سبك زندگي سالم

سبك زندگي سالم يكي از روش هاي گذر از بحران نوجواني است. داشتن يك الگوي منظم و سالم از زندگي مي‌تواند توانايي‌تان را براي مبارزه با اضطراب‌ها افزايش دهد. درنتيجه در اين دوره به تغذيه، خواب و همين‌طور ورزش در فرزندتان بيشتر اهميت بدهيد.

🟢 فرزندتان را درك كنيد | بحران نوجواني

تغييرات دوره نوجواني استرس بسياري را در فرزند شما ايجاد مي‌كند. و آن‌ها گاهي اوقات پرخاشگر يا بدرفتار مي‌شوند. در اين شرايط جهت گذر از بحران نوجواني بهتر است او را درك كنيد؛ و از بحث كردن با نوجوان خودداري كنيد.

اهميت مشاوره براي حل بحران نوجواني

نوجواني دوره سني بسيار بحراني است كه اگر فرزندتان به‌ خوبي از آن بگذرد تبديل به يك بزرگ‌سال موفق مي‌شود، ولي اگر مشكلاتي در دوره بحران نوجواني براي او پيش بيايد مي‌تواند زندگي آينده‌اش را تحت تأثير خود قرار دهد. به همين خاطر شايد لازم باشد راجع به تربيت فرزند نوجوان خود و افزايش اطلاعاتتان در مورد اين دوره سني از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.

مشاورين در شرايطي كه نوجوان درگير مشكلات روحي مثل افسردگي شده و يا در ارتباط برقرار كردن با اعضاي خانواده و اطرافيان دچار مشكل شده نيز مي‌توانند به آن‌ها كمك كنند. مشاوره براي پيدا كردن هويت مستقل و نظم به افكار و اهداف مختلفي كه در نوجواني پيش مي‌آيند نيز از جمله خدمات مشاوره براي بحران‌ نوجواني است.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به بحران نوجواني مطالعه كرده ايد. متوجه شديد كه اين دوران براي تمامي افراد اتفاق مي‌افتد. اما گذر از اين دوران كار ساده اي نيست. والدين بايد با آگاهي زياد به نوجوان خود كمك كنند كه از اين دوران گذر كنند. در اين شرايط نيز كمك از روانشناس بهترين گزينه است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بحران نوجواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين بحران دوره نوجواني چيست؟

تلاش براي پيدا كردن يك هويت مستقل مهم‌ترين بحراني است كه نوجوانان با آن درگير مي‌شوند.

چطور در دوران نوجواني با فرزندم ارتباط برقرار كنم؟

سعي كنيد تا جاي ممكن اطلاعات خود را از اين دوره افزايش دهيد، فرزندتان را درك كنيد و با آن‌ها با آرامش برخورد كنيد. مي‌توانيد از يك مشاور نيز كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۵۹:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی