مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

نحوه برخورد با گريه كودك بايد چگونه باشد؟ كودكان عمدتا از شيوه غير كلامي براي بيان خواسته‌ها و بروز احساسات و عواطفشان استفاده مي‌كنند. گريه كردن در كودكان يك امر طبيعي محسوب مي‌شود اما اگر اين مسئله شدت زيادي پيدا كند و به دفعات متعدد تكرار شود نياز به بررسي‌هاي بيشتر وجود دارد. بهانه‌گيري و گريه كودك مي‌تواند به دلايل مختلفي بروز يابد اما آنچه كه اهميت دارد شيوه صحيح برخورد والدين با گريه كردن كودك است چراكه برخورد نامناسب از طرف والدين مي‌تواند باعث افزايش مشكلات رفتاري و عادت‌هاي ناهنجار در كودك شود.

در ادامه درباره بهترين شيوه برخورد با گريه كودكان صحبت خواهيم كرد. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا بتوانيد آگاهي خود را درباره كودكان و نيازها و مشكلات آنان افزايش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه برخورد با گريه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: برخورد با گريه كودك | 10 روش بند آوردن گريه كودك

علت گريه كودك

قبل از اينكه كودكان بتوانند سخن بگويند ياد مي‌گيرند تا از طريق مهارت‌هاي غير كلامي نظير خنديدن و گريه كردن ارتباط برقرار كنند. عمدتا گريه كودك نشان دهنده نارضايتي و شكايت كودك از يك وضعيت است. بنابراين مي‌توان گفت كه گريه كودك هيچگاه بدون علت رخ نمي‌دهد. از جمله برخي از مهمترين‌ دلايل گريه كردن كودك مي‌توان به احساس گرسنگي، خواب‌آلودگي، لجبازي، وجود درد در بدن، بيماري، پوشيدن لباس نامناسب، اضطراب، ناكامي، كسل شدن، كنترل و نظارت شديد والدين، ناتواني در بيان خواسته‌ها، خستگي و… اشاره كرد. 

نحوه برخورد با گريه كودك

شما براي آرام كردن فرزند خود به جاي عصبي شدن بهتر است به دنبال راهكاري موثر باشيد. با روش هاي زير شما سريعتر به نتيجه رسيده و دچار تنش نخواهيد شد. در ادامه رايج ترين روش ها براي برخورد با گريه كودك را آورده‌ايم.

1️⃣ بررسي شرايط و وضعيت كودك

اولين گام در ارتباط با شيوه برخورد با گريه كودك اين است كه وضعيت و شرايط كودك را بررسي كنيد تا علت گريه كردن او مشخص شود. در اكثر مواقع گريه كردن كودك نشان دهنده يك اعتراض يا وجود يك وضعيت ناخوشايند است كه با برطرف كردن آن مسائل گريه كودك هم تمام مي‌شود. گاهي نيز گريه مي‌تواند نشان دهنده وجود مشكلي خاص باشد. به طور مثال كوليك يا قولنج نوزادي يكي از همين وضعيت‌هاست كه راهكار درماني ندارد و تنها با طي شدن دوره آن گريه و بي قراري كودك كاهش مي‌يابد. به همين خاطر لازم است كه آگاهي والدين در ارتباط با سلامت فرزندشان افزايش يابد.

2️⃣ نحوه برخورد با گريه كودك | ماساژ دادن او

در برخي موارد كودكان به دليل داشتن درد در نواحي مختلفي از بدنشان شروع به گريه كردن مي‌كنند. ماساژ دادن اين نواحي مي‌تواند باعث ايجاد احساس آرامش و كاهش درد شود.

3️⃣ ابراز علاقه

در برخي موارد براي اينكه كودك به گريه خود پايان دهد بايد با او قاطعانه و مقتدرانه صحبت كنيد. بهتر است هميشه پس از آرام شدن شرايط با كودك خود مهربان باشيد و او را در آغوش بگيريد و ابراز محبت كنيد. تشويق كردن رفتارهاي خوب كودك و محبت كردن به او باعث مي‌شود تا به مرور زمان لجبازي و گريه كردن آموخته شده را كاهش دهد. نحوه برخورد با گريه كودك در چنين مواردي نبايد تبديل به متدي براي جلب توجه او شود. پس در اين زمينه توجه بيشتري نماييد و از متخصصين كودك مشورت بگيريد.

4️⃣ نحوه برخورد با گريه كودك | پرت كردن حواس

كودك ممكن است به دلايل مختلفي شروع به لجبازي و گريه كند. اگر مشكل كودك ناشي از بيماري يا مريضي نباشد تكنيك پرت كردن حواس در نحوه برخورد با گريه كودك بسيار موثر است. مي‌توانيد از هر روشي براي پرت كردن حواس كودك استفاده كنيد، به عنوان مثال مي‌توان به استفاده از اسباب‌بازي‌هاي صدا دار، بيرون رفتن با كودك، در اختيار گذاشتن خواركي مورد علاقه او، پخش كردن موسيقي، بازي كردن، انجام حركات خنده دار و… اشاره كرد. براي شناخت بيشتر درباره رفتار با كودك كليك كنيد.

5️⃣ نحوه برخورد با گريه كودك | فرصت دادن به كودك

گاهي كودك صرفاً بهانه مي‌گيرد و دليلي براي گريه كردنش وجود ندارد. در چنين شرايطي بهتر است به او زمان بدهيد تا بتواند بهانه‌گيري و گريه كردنش را كنترل كند. مي‌توانيد كودك را براي چند دقيقه تنها بگذاريد تا آرام باشد و به پيامدهاي رفتارش فكر كند. با اين حال به ياد داشته باشيد كه اين روش براي كودكان زير دو سال مناسب نيست. همچنين مي‌توانيد كودك را به يك مكان آرام ببريد و با او در ارتباط با اين مسئله گفتگو كنيد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو و كانال تلگرامي ذهن نو ديدن نماييد.

6️⃣ نحوه برخورد با گريه كودك | كنترل احساسات

زماني كه كودكان با شور و هيجان زيادي بازي مي‌كنند يا در يك محيط با محرك‌هاي زياد و مختلف قرار مي‌گيرند ممكن است شروع به لجبازي و شيطنت كنند. در اين شرايط معمولاً والدين مانع از لجبازي و شيطنت بيش از حد كودك مي‌شوند، همين مسئله مي‌تواند كودك را به گريه كردن وا دارد. از اين جهت آموزش كنترل و مديريت هيجانات براي كودكان مي‌تواند برخورد موثري با گريه كردن كودك باشد.

7️⃣ اجتناب از موقعيت‌ها و شرايط ناخوشايند

كودكان در موقعيت‌هايي كه احساس ناراحتي و پريشاني دارند گريه و بدخلقي مي‌كنند. اين مسئله مي‌تواند در وضعيت‌هاي مختلفي در طول زندگي رخ دهد. براي اينكه بتوانيد برخورد صحيحي در ارتباط با گريه كودك داشته باشيد، بهتر است اين موقعيت‎‌ها و شرايط را بشناسيد. به عنوان مثال برخي از كودكان هنگامي كه گرسنه شوند عصبي شده و گريه مي‌كنند، در اين شرايط بهتر است والدين قبل از اينكه كودك كاملا گرسنه شود يك وعده غذايي سبك در اختيار او قرار دهند و مانع از گريه كردن فرزندشان شوند.

مثال ديگري كه مي‌توان در نحوه برخورد با گريه كودك بيان كرد براي خوابيدن كودك است، ممكن است كودك براي خوابيدن لجبازي و گريه كند، در اين شرايط براي جلوگيري از گريه كودك بهتر است قبل از خواب با او بازي كنيد تا كاملاً خسته شود و سپس او را براي خوابيدن آماده كنيد. مسائل اين چنيني مي‌تواند به وفور در طول زندگي رخ دهد، والدين بايد اين موقعيت‌ها و شرايط را شناسايي كنند و متناسب با آن وضعيت برخورد نمايند.

8️⃣ نحوه برخورد با گريه كودك | كاهش استرس و اضطراب

در برخي موارد علت گريه كردن و بهانه‌گيري كودك مي‌تواند به دليل اضطراب و استرس باشد. در نتيجه تكنيك‌ها و روش‌هاي كاهش و مديريت استرس و اضطراب كودك و برطرف كردن منبع اضطراب مي‌تواند منجر به بهبود وضعيت خلقي كودك و گريه نكردن او شود. با اين حال اگر اضطراب و استرس كودك بسيار زياد است بهتر است از يك روانشناس كمك بخواهيد. شما بايد در نحوه برخورد با گريه كودك خود شرايط متعددي را در نظر بگيريد. دريافت خدمات مشاوره به شما كمك مي كند تا شرايط را بهتر مديريت كنيد.

9️⃣ براي بند آمدن گريه كودك باج ندهيد

والديني كه صبور نيستند، در برخورد با گريه كودك اولين و راحت ترين اقدام؛ يعني برآورده كردن خواسته هاي كودك را انتخاب مي‌‌كنند. كودك در محيط هاي مختلف اين رويه را تكرار مي‌كند؛ او با گريه و قشقرق خواسته هاي خود را برآورده مي‌كند. در چنين شرايطي روش نامناسب شما در برخورد با گريه كودك باعث شده تا او روش ديگري براي نيازهايش را ياد نگيرد. حال براي تغيير اين رويه شما بايد تلاش و انرژي بيشتري صرف كنيد. به دليل سختي اين مساله توصيه داريم كه حتما از مشاور كودك كمك بگيريد.

🔟 از زور و خشونت اجتناب كنيد

تحت هيچ شرايطي كتك و خشونت نمي‌تواند برخورد مناسبي با گريه هاي كودك دلبندتان باشد. مخصوصا براي كودكان زير دو سال، تنبيه بدني واكنش عكس مي‌دهد و كودك بيش از پيش داد و فرياد مي‌كند. براي كودكان بالاتر از دوسال هم شايد بتوانيد در لحظه گريه هاي او را بند بياوريد، اما آسيبي كه به او وارد كرده ايد را نمي‎‌توانيد جبران كنيد. پس هرگز از خشونت براي بند آوردن گريه كودك استفاده نكنيد.

سخن آخر

هر مادري و پدري از گريه هاي بي امان فرزندش به ستوه آمده و به دنبال راهي براي اتمام آن است. اگر مي‌خواهيد فرزندي آرام و مودب داشته باشيد، نسبت به روش هاي خودتان براي آرام كردن او در موقعيت هاي مختلف دقت كنيد. آيا اين روش ها تا به حال موثر بوده است؟ يا نه در هر بار رفتار كودك بدتر از قبل شده و شما مجبور شده ايد با شدت بيشتري با او برخورد كنيد؟ آيا با ادامه روش هاي اختصاصي خودتان مي‌توانيد آنچه را كه مي‎خواهيد به فرزندتان ياد بدهيد؟

با پرسيدن اين سوالات از خودتان خواهيد فهميد كه آيا روش تان درست است يانه. شما مي‌توانيد به كمك كتاب ها و ويديوهاي آموزشي براي والدين روش هايي كاربردي ياد بگيريد. در اين خصوص مي‌‌توانيد از خدمات مجموعه روانشناسي ذهن نو نيز استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه برخورد با گريه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تنبيه كردن كودك براي پايان دادن به گريه امري موثر است؟

تنبيه كردن هيچگاه نتيجه مطلوبي به همراه ندارد. شايد در كوتاه مدت تنبيه كردن موثر واقع شود، اما در بلند مدت هميشه نتيجه معكوس به همراه دارد.

منبع: برخورد با گريه كودك | 10 روش بند آوردن گريه كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۲۴:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سندرم خستگي مزمن اختلالي روانشناختي است كه مشخصه آن فقدان انرژي و خستگي مفرط است به طوري كه اين خستگي با گذشت زمان و استراحت نيز برطرف نمي‌شود. متخصصان هنوز علت دقيق بروز اين مشكل را پيدا نكرده‌اند اما براين باورند كه سندروم خستگي مزمن مي‌تواند از تعامل فاكتورهاي زيستي و رواني مختلف ايجاد شود. در اكثر موارد فشارهاي شغلي، درگيري با بيماري‌هاي مزمن و تجربه استرس‌هاي طولاني مدت در بروز اين سندروم نقش دارند. در ادامه علائم، علل و روش هاي درمان خستگي‌مزمن را مورد بررسي قرار داده‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتها همراه ما باشيد. براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم خستگي مزمن مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: سندرم خستگي مزمن

آشنايي با علائم و نشانه هاي سندرم خستگي مزمن

سندرم خستگي مزمن نوعي مشكل روانشناختي است كه مشخصه اصلي آن احساس خستگي مفرط و فقدان انرژي است. زماني تشخيص خستگي مزمن از جانب متخصصان مطرح مي‌شود كه مشكل بيمار از مسائل طبي نظير كم خوني يا فقر آهن نشات نگرفته باشد. همچنين خستگي مزمن با خستگي‌هايي كه در ساير شرايط اتفاق مي‌افتند متفاوت است. به طوري كه تحت تاثير مشكلات جسماني بدتر مي‌شود اما با استراحت بهبود نمي‌يابد. ساير علائمي كه در اين سندرم مشاهده مي‌شود موارد زير را در برمي‌گيرد. 

  • بروز مشكلاتي در حافظه
  • از دست دادن تمركز
  • سردردهاي مكرر
  • گلو درد
  • بزرگ شدن غدد لنفاوي در ناحيه زير بغل يا گردن
  • تجربه دردهاي عضلاني و مفصلي بدون دليل
  • سرگيجه‌اي كه با حركت از حالت خوابيده يا نشسته به حالت ايستاده بدتر مي‌شود
  • عدم احساس سرزندگي پس از بيدار شدن از خواب (با وجود ساعات خواب كافي)
  • احساس خستگي بيش از حد بعد از فعاليت‌هاي بدني

علل بروز سندرم خستگي مزمن

علت دقيق بروز سندرم خستگي مزمن مشخص نيست با اين حال متخصصان براي مفهوم پردازي اين مشكل علل و عوامل مختلفي را دخيل مي‌دانند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به ويروس‌ها، ضعيف بودن سيستم ايمني، مشكلات هورموني، درگيري با استرس‌هاي مزمن يا شديد را مثال زد. همچنين ممكن است برخي افراد از نظر ژنتيكي در برابر خستگي مزمن آسيب پذيرتر باشند. در اكثر موارد اين سندروم در اثر تعامل فاكتورهاي زيستي و روانشناختي مختلف پديد مي‌آيد.

🔸اختلال در خواب

طبيعي است كه افراد مبتلا به سندرم خستگي، بيشتر از ديگران مشكلاتي در خواب را تجربه كنند. در واقع اين دو با يكديگر در ارتباط بوده و هم اختلالات خواب منجر به خستگي مزمن مي‌گردند و هم ابتلا به اين سندرم باعث بروز مشكلاتي در خوابيدن مي‌شود. درمان هريك از بيماري ها باعث كاهش علائم در ديگري مي‌گردد.

🔸عوامل عفوني

يكي ديگر از دلايل ابتلا به سندرم خستگي مزمن، ابتلا به برخي از عفونت هاست. ويروس اپشتين بار، كوكس ساكي گروه B، لتفوتروفيك سلول T، هرپس انساني و… همگي منجر به بروز اين سندرم مي‌گردند. البته برخي از تحقيقات اين موضوع را رد كرده و تنها معتقدند كه خستگي يكي از نشانه هاي ابتلا به اين ويروس هاست. به هر حال بهتر است سيستم ايمني بدن را تقويت كرد و از ابتلا به انواع بيماري ها و عفونت ها جلوگيري نمود.

🔸سن و جنسيت

سن و جنسيت افراد نيز در ابتلا به اين سندم دخيل هستند. سندم خستگي مزمن بيشتر در سنين 40 تا 50 سال و زنان ديده مي‌شود. افراد بهتر است با داشتن چنين شرايطي، بيشتر از بدن خود محافظت كرده و از بروز علائم آن پيشگري كنند.

عوامل خطر بروز سندرم خستگي مزمن

وجود برخي عوامل دروني مي‌تواند ريسك بروز سندروم خستگي‌مزمن را تا حد زيادي افزايش دهد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به سن و جنسيت اشاره كرد. در واقع پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه زنان، به خصوص در سنين جواني تا ميانسالي بيش از ديگران احتمال دارد كه درگير سندروم خستگي مزمن شوند.

روش هاي درمان سندرم خستگي مزمن

تاكنون يك درمان خاص براي درمان قطعي سندرم خستگي مزمن پيشنهاد نشده است. در عوض متخصصين بر اين باورند كه بايد براي هر بيمار متناسب با نيازهاي منحصر به فردي كه دارد يك برنامه درماني در نظر گرفت. از جمله اقداماتي كه به طور كل براي بهبود علائم خستگي مزمن پيشنهاد مي‌شوند بايد به موارد زير اشاره كرد.

 ✅ايجاد تغييراتي در سبك زندگي

براي درمان فقدان انرژي اگر يك مشكل جسمي يا روانشناختي خاص نظير افسردگي وجود نداشته باشد، درمانگران پيش از هرچيز بر اصلاح سبك زندگي تاكيد مي‌كنند. براي مثال در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه ميزان استفاده از كافئين خود را كاهش دهيد و از مصرف نيكوتين و الكل خودداري نماييد.

همچنين از چرت زدن در طول روز بپرهيزيد چرا كه اين كار مي‌تواند باعث بي خوابي شده و در طي روز انرژي شما را بگيرد. گنجاندن ورزش‌هاي سبك در برنامه روتين نيز از جمله ديگر اقداماتي است كه مي‌تواند در كنترل علائم خستگي مزمن موثر باشد. 

 ✅دارو درماني

بسياري از كساني كه به سندرم خستگي مزمن مبتلا هستند بيش از هرچيز دنبال يك درمان دارويي سريع براي رفع مشكل خود مي‌گردند. اين در حالي است كه هيچ داروي خاصي تا به حال براي درمان اين وضعيت پيشنهاد نشده است. توجه به اين مسئله بسيار حائز اهميت است كه اين سندروم وضعيتي مزمن دارد و براي بهبودي به زمان، صبر و شكيبايي نياز دارد.

متاسفانه بسياري از افراد سودجو در اين شرايط داروهاي محرك سيستم عصبي نظير شيشه و كوكائين را به بيماران توصيه مي‌كنند كه اين در نهايت با ايجاد اعتياد و عوارض مرتبط با آن به پيچيدگي هرچه بيشتر اوضاع مي‌انجامد. در نتيجه هرگز به طور سرخود ازهيچ گونه دارو يا موادي استفاده نكنيد و اگر نيازمند دريافت كمك هستيد به روانشناس يا روانپزشك مراجعه نماييد. متخصصان در برخي موارد ممكن است تجويز داروهاي ضدافسردگي را به صلاح بيمار ببينند و از آن‌ها براي تسريع روند بهبودي كمك بگيرند. براي اطلاع از نشانه هاي خستگي از كار كليك كنيد.

 ✅روان درماني

در روان درماني روانشناسان تلاش مي‌كنند تا دريابند سندرم خستگي مزمن در پاسخ به چه موقعيتي ايجاد شده است. از آنجايي كه در بسياري از موارد اين مشكل با استرس و فشارهاي مزمن در ارتباط است درمانگران استفاده از تكنيك‌هاي آرام سازي نظير ريلكسيشن، فنون تنفسي و ذهن آگاهي را در دستور كار خود قرار مي‌دهند. فراگيري اين تكنيك‌ها به بيمار كمك مي‌كند تا بتوانند با محيط خود سازگاري بالاتري پيدا كنند و از نظر جسمي و رواني انرژي بالاتري داشته باشند.

شيوع سندرم خستگي مزمن

در طي پژوهش هايي كه در زمينه شيوع سندرم خستگي مزمن انجام شده است؛ مشخص گرديد كه اين بيماري بيشتر در بين بزرگسالان شايع است و كمتر در ميان كودكان و نوجوانان ديده مي‌شود. اين آمار همچنين در ميان سفيدپوستان نيز بيشتر ديده مي‌شود. برخي از افراد اين موضوع را به ميزان دسترسي .و استفاده از امكانات درماني مرتبط مي‌دانند. 

همپوشاني علائم سندرم خستگي مزمن با ديگر بيماري ها

علائم سندرم خستگي مزمن با بسياري از بيماري هاي ديگر همپوشاني دارد. به همين دليل تشخيص درمان آن، كمي دشوار است و گاهي به دليل اينكه با ديگر بيماري ها اشتباه گرفته مي‌شود؛ روش هاي درماني درستي براي آن استفاده نمي‌شود. برخي از بيماري هايي كه با اين سندوم اشتباه گرفته مي‌شوند؛ شامل فيبروميالژيا، سندرم روده تحريك پذير، حساسيت هاي شيميايي و اختلال مفصل گيجگاهي فك پايين، مي‌شود. بهتر است افراد براي تشخيص دقيق و همچنين شروع درمان به صورت اصولي از متخصص كمك بگيرند.

سخن پاياني

با اينكه همه افراد خستگي را تجربه مي‌كنند و در واقع يكي از نشانه هاي سلامت بدن است؛ اما ماندگاري آن براي مدت زمان طولاني نشانه خوبي نبوده و بايد پيگيري شود. اين نوع از خستگي زندگي شخصي و اجتماعي فرد را تحت تاثير قرار داده و باعث مشكلات زيادي در زمينه جسماني و رواني مي‌گردد. با اينكه هنوز علت دقيقي براي آن مشخص نشده است؛ اما موضوعات زيادي در ابتلا به آن موثر هستند. تشخيص به موقع و درمان درست اين بيماري مي‌تواند فرد را به زندگي عادي برگردانده و از بسياري از عوارض جانبي جلوگيري كند. بهتر است افراد در اين زمينه با يك متخصص مشورت كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم خستگي مزمن مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا خستگي مزمن به طور خود به خود بهبود مي‌يابد يا بايد حتما براي درمان آن از متخصص كمك گرفت؟

خستگي مزمن همان طور كه از نامش پيداست اگر تحت درمان قرار نگيرد مي‌تواند براي مدت طولاني شما را درگير خود كرده و عملكردتان را كاهش دهد. در نتيجه براي مديريت بهتر اين اوضاع بايد به يك رواشناس يا روان پزشك مراجعه نماييد.

منبع: سندرم خستگي مزمن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سندرم خستگي مزمن،
موضوع:
[ ۴ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۱۲:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شخصيت طلبكار يك شخصيت پرتوقع و عصبي بوده كه همواره از اطرافيان خود انتظارات بي جا و زيادي دارد. در واقع آن‌ها تصور مي‌كنند كه همه افراد بايد در خدمت آنها بوده و كارهاي آنها را انجام دهند. اين گونه افراد ويژگي هاي رفتاري زيادي با شخصيت خودشيفته دارند؛ اما نمي‌توان آنها را يكسان در نظر گرفت. بروز اين ويژگي هاي شخصيتي گاهي محصول محيط و گاهي به طور ذاتي در افراد وجود دارد. از طرفي ارتباط برقرار كردن با آنها نيز بسيار دشوار است؛ چرا كه بايد همواره در خدمت آنها بود و مطابق با ميل آنها زندگي كرد. متاسفانه اين افراد از رفتارهاي آسيب زننده خود مطلع نبوده و براي از بين بردن آنها تلاش نمي‌كنند؛ به همين دليل اطرافيان بايد به آنها كمك كنند. براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت طلبكار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: شخصيت طلبكار | برخورد و درمان افراد طلبكار و پرتوقع

شخصيت طلبكار

شخصيت طلبكار در بيشتر موارد به جاي اينكه بر حل مسئله تمركز كنند؛ صورت مسئله را پاك كرده و يا ترجيح مي‌دهد كه به آن فكر نكنند. در واقع اين ويژگي هم براي آنها سبب بروز مشكلات مختلفي مي‌گردد . هم ديگران را بسيار آزار مي‌دهد. از طرفي گاهي اين ديگران هستند كه به رفتارهاي حق به جانب آنها دامن مي‌زنند.

با اينكه نمي‌توان تغيير زيادي در روند رفتارهاي آنها ايجاد كرد؛ اما به طور كلي بهتر است اطرافيان در اين مورد اطلاعات كافي داشته و در دام چنين افرادي نيافتند. آنها پتانسيل زيادي در سواستفاده گري از ديگران دارند و همين موضوع ميل به برتري از ديگران را در آنها ارضا مي‌كند. 

ويژگي هاي شخصيت طلبكار

طبيعي است كه شخصيت طلبكار، از خود رفتارهايي نشان داده كه باعث شناسايي آنها مي‌گردد. در واقع اين نشانه ها مي‌تواند براي اطرافيان در جهت مثبت عمل كرده و باعث دوري از آنها گردد. برخي از اين علائم شامل موارد زير مي‌شوند. 

🔽كنترلگري

شخصيت طلبكار بسيار تمايل دارد تا ديگران را كنترل كرده و زير سلطه خود درآورد. در واقع همه چيز بايد طبق خواسته و سليقه آنها پيش رود؛ در غير اين صورت رفتارهاي ناهنجاري از خود نشان مي‌دهند. چنين فردي به راحتي به خود اجازه مي‌دهد تا آزادي و استقلال افراد را از آنها گرفته  و به جاي آنها تصميم بگيرد. 

🔽حق به جانب بودن

حق به جانبي نيز يكي ديگر از نشانه هاي بارز شخصيت طلبكار است. در واقع آنها همواره تصور مي‌كنند كه حق با آنهاست و بر اين موضوع نيز پافشاري مي‌كنند. براي آنها نظر ديگران هيچ اهميتي نداشته و يا تصور مي‌كنند كه ديگران اشتباه مي‌كنند. آنها حتي در شرايطي كه ديگران را ناراحت و اذيت كرده اند نيز حق را به خودشان مي‌دهند.

🔽توقع و انتظار زياد از ديگران

متوقع بودن نيز ويژگي ديگر از شخصيت طلبكار است كه آنها را به بروز رفتارهاي مختلف ترغيب مي‌كند. آنها بسيار خودخواه و مغرور بوده و تنها نيازها و خواسته هاي خود را در نظر مي‌گيرند. در واقع آنها خود را مركز همه چيز دانسته و براي رسيدن به اهداف خود، تنها از ديگران انتظار داشته و خودشان هيچ تلاشي نمي‌كنند. حتي در مواردي مي‌توان گفت چنين افرادي به اين دليل به ديگران نيز بسيار وابسته اند. اما در حين وابستگي احترامي نيز براي ديگران قائل نيستند.

🔽بي تفاوتي

طبيعي است كه شخصيت خودشيفته هيچ اهميتي به ديگران نداده و بي تفاوت است. آنها هيچ روحيه همدلي و همكاري ندارند. به همين دليل براي كارهاي گروهي مناسب نبوده و به جاي دلسوزي از سرزنش كردن استفاده مي‌كنند. حتي در بيشتر موارد به دنبال مچ گيري كردن از ديگران هستند و در آنها به دنبال ايراداتي مي‌گردند.

نحوه برخورد با شخصيت طلبكار

همانطور كه گفته شد؛ در برخي موارد اين اطرافيان فرد هستند كه باعث بروز نشانه هاي شخصيت طلبكار مي‌گردند. اما بعد از مدتي بايد با چيزي كه خودشان ساخته اند مبارزه كرده و يا حتي به او كمك كنند. براي مثال كودكي را در نظر بگيريد كه به دليل تربيت نادرست داراي شخصيتي طلبكار شده و نه تنها در مواجهه با والدين خود بلكه در برخورد با همه افراد طلبكار است. در چنين شرايطي والدين مقصر بوده و خودشان نيز بايد با اين كودك برخورد كنند.

💠اجازه دهيد ناراحت شوند

در برخورد با شخصيت طلبكار، اجازه دهيد كه گاهي آنها نيز ناراحت نشوند. در واقع در بيشتر موارد به دليل اينكه از واكنش هاي تند فرد طلبكار مي‌ترسند و يا از سر دلسوزي هميشه به خواسته هاي او تن داده اند؛ نمي‌خواهند او را ناراحت كنند. اما در برخي از مواقع كه واقع حق با آنها نيست و يا مقصر هستند؛ بهتر است با قاطعيت با آنها برخورد كرده و اجازه ندهيد كه همه چيز را گردن شما بياندازند.

💠تمرين نه گفتن

يكي ديگر از روش هاي مواجهه با شخصيت طلبكار، نه گفتن به آنهاست. در پاسخ به خواسته هاي غيرمنطقي آنها نه گفته و ملاحظه احساسات آنها را نكنيد. در واقع آنها از افرادي كه توانايي نه گفتن را ندارند؛ بيشتر سواستفاده مي‌كنند. به همين دليل يادگيري اين مهارت، بسيار كاربردي و مفيد است.

💠طرحواره هاي ذهني خود را درمان كنيد

شخصيت طلبكار بيشتر به سراغ افرادي مي‌رود كه داراي طرحواره هاي ايثار و اطلاعت هستند. اين بدان معناست كه چنين افرادي به دليل اتفاقاتي كه در زندگي خود تجربه كرده؛ همواره خود را ملزم به اطاعت از ديگران و يا ايثار در مقابل آنها مي‌دانند. اما نبايد فراموش كنيد كه انجام اينكار ها در هر شرايطي لازم نيست و يا حتي بي احترامي به شخصيت خودتان تلقي مي‌شود. به همين دليل بهتر است نشانه هاي اين موارد را در خود شناسايي كرده و براي از بين بردن آنها را از يك روانشنناس كمك بگيريد.

درمان شخصيت طلبكار و پرتوقع

با اينكه در مورد درمان شخصيت طلبكار،راهكارهاي اندكي وجود دارد كه هميشه هم موثر واقع نمي‌شوند؛ اما به هر حال بايد به نحوه صحيح با آنها برخورد كرد. در ابتدا بايد به درستي نشانه ها تشخيص داده و در قدم بعدي براي درمان آنها اقدام كنيد. 

📌مراجعه به روانشناس

در قدم اول بايد آنها را تشويق كرده تا به روانشناس مراجعه كرده و به طور تخصصي درمان شوند. روانشناس در ابتدا عوامل به وجود آورنده اين موضوع را بررسي كرده و در قدم بعدي به درمان يا كاهش علائم شخصيت طلبكار مي‌پردازند. در طول درمان اطرافيان نيز بايد از فرد حمايت كرده و به او كمك كنند.

📌برخورد مناسب اطرافيان

برخورد اطرافيان مي‌تواند در مورد كاهش علائم شخصيت طلبكار مي‌تواند بسيار موثر واقع شود. خانواده بهتر است در صورت شناسايي اين علائم به طور جدي با او برخورد كرده و اجازه پيشروي اين رفتارها را ندهند. گذر از اين شرايط براي فرد كمي دشوار است؛ بهتر است خانواده ها در اين شرايط فشار زيادي به فرد، نياورند.

سخن پاياني

شخصت پرتوقع به دلايل مختلفي شكل مي‌گيرد. اطرافيان و به طور كلي عوامل محيطي در اين مورد بسيار موثر هستند. بهتر است افراد در اين مورد اطلاعات لازم را كسب كرده تا هم در دام چنين افرادي نيوفتند و هم به آنها كمك كنند. از طرفي در صورت وجود چنين فردي در اطرافيان بهتر است از او فاصله گرفت و حتي به طور جدي با او برخورد كرد. در صورت لزوم از روانشناس نيز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت طلبكار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: شخصيت طلبكار | برخورد و درمان افراد طلبكار و پرتوقع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۸:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات طيف اوتيسم (ASD) در سال‌هاي اخير بسيار شايع شده؛ تا جايي كه شايد كمتر كسي اكنون نام بيماري اوتيسم يا درخودماندگي را نشنيده باشد. اين اختلال از ابتداي تولد در نوزاد وجود دارد. متأسفانه هنوز راهي براي تشخيص آن در دوران بارداري پيدا نشده است. اگرچه اين اختلال از بدو تولد وجود دارد اما بسياري از مواقع تا حدود 3 يا 4 سالگي تشخيص داده نمي‌شود. اما به اين نكته توجه داشته باشيد كه هرچه سريع‌تر نشانه‌هاي اين بيماري را در فرزند خود پيدا كرده و درمان را شروع كنيد، نتيجه بهتري از آن دريافت خواهيد كرد. در ادامه به برخي از نشانه‌هاي اين اختلال اشاره كرده‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات طيف اوتيسم مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: اختلالات طيف اوتيسم

اختلالات طيف اوتيسم

اختلالات طيف اوتيسم يا طيف درخودماندگي يك اختلال عصبي تكويني است كه به آن عموما اوتيسم نيز مي‌گويند. اين افراد مشكلات بسيار جدي در ارتباطات كلامي، غير كلامي و تعاملات اجتماعي دارند. افراد مبتلا به اين اختلال در طيف خفيف تا شديد دسته بندي مي‌شوند.

تا به امروز دليل اصلي اختلالات طيف اوتيسم مشخص نشده است. اما بر اساس تحقيقات، تركيب ژن با جنبه هاي محيطي عاملي تعيين كننده در ابتلا است. درمان اين افراد به صورت قطعي نيست و تنها براي كاهش نشانه ها از روان درماني ها كمك مي‌گيرند. در اين مقاله تمامي جوانب اوتيسم را سنجيده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

آشنايي و تعريف اختلالات طيف اوتيسم

اوتيسم از نظر روانشناسان يك اختلال عصبي-رشدي است. اختلال عصبي-رشدي دسته‌اي از بيماري‌ها هستند كه از بدو تولد در كودك ظاهر شده و قطعاً ناهنجاري‌هايي در سيستم عصبي كودك باعث به وجود آمدن آن‌ها شده است. يكي ديگر از ويژگي‌هاي اختلالات عصبي-رشدي مثل اختلالات طيف اوتيسم اين است كه اين بيماري‌ها قابل درمان شدن نيستند. شما تنها مي‌توانيد شدت نشانه‌ها را كم كنيد.

در گذشته بيماري‌هاي مختلفي با نام اوتيسم، سندرم آسپرگر، ازهم‌ پاشيدگي كودكي و رت وجود داشتند. اين بيماري‌ها در كنار تفاوت‌هاي مهمي كه باهم دارند اما در بسياري از مسائل مثل كاهش روابط اجتماعي و عدم استفاده از كلام، مشترك هستند. به همين خاطر آخرين به‌روزرساني از كتاب راهنماي اختلالات رواني تمامي اين بيماري‌ها را در يك دسته قرار داد و نام آن را اختلالات طيف اوتيسم گذاشت.

همان‌طور كه مي‌دانيد وقتي صحبت از طيف در ميان باشد به اين معناست كه شدت نشانه‌ها از ضعيف تا قوي دسته‌بندي مي‌شود. 

بيماري هاي همزمان با اختلالات طيف اوتيسم

اغلب افراد مبتلا به اختلالات طيف اوتيسم اختلالاتي را همزمان تجربه مي‌كنند. كه در اين بخش مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

🔺 صرع

🔺 افسردگي

🔺 اضطراب

🔺 نارسا خواني

🔺 بيش فعالي و نقص توجه

انواع اختلالات طيف اوتيسم

در زمان هاي گذشته، اختلالات طيف اوتيسم انواع مختلفي داشت كه هر كدام بيماري جداگانه اي در بر داشت. اما امروزه تمامي اين دسته ها محدود به اختلالات طيف اوتيسم هستند. اما براي آگاهي شما اين بخش مقاله را به انواع اختلالات طيف اوتيسم اختصاص داده ايم.

💠 سندرم آسپرگر

يكي از دسته هاي اختلالات طيف اوتيسم، سندرم آسپرگر است. كودكان مبتلا به اين سندرم مشكلي در صحبت كردن ندارند. آنها در آزمون هوش امتياز متوسط يا بالا كسب مي‌كنند. اما اين افراد داراي مشكلات اجتماعي و علايق محدود مي‌باشند.

💠 اختلال اوتيسم

افراد مبتلا به اختلال اوتيسم در تعاملات اجتماعي، ارتباطات و بازي در كودكان زير 3 سال مشكل دارند.

💠 اختلال از هم گسيختگي كودك

افراد مبتلا به اختلال از هم گسيختگي حداقل تا 2 سال رشد متوسط و معمولي دارند. و سپس مهارت هاي ارتباطي و اجتماعي خود را از دست مي‌دهند.

💠 اختلال فراگير رشد

اختلال فراگير رشد ديگر دسته اختلالات طيف اوتيسم است. اگر كودك برخي رفتارهاي اوتيسمي داشته باشد اما نتوان او را در گروه ديگر قرار داد، براي توصيف اختلال او از اين نام استفاده مي‌كنند.

علائم و نشانه هاي اختلال طيف اوتيسم

آخرين به‌روزرساني از كتاب راهنماي تشخيص اختلالات رواني دو ويژگي روابط اجتماعي ضعيف و همين‌طور علايق محدود و رفتارهاي تكرار شونده را نشانه‌هاي اصلي اختلالات طيف اوتيسم مي‌داند و معتقد است بيماران در هركدام از اين ويژگي‌ها بايد با يكي از عبارات زير درجه‌بندي شوند (نيازمند حمايت، نيازمند حمايت زياد، نيازمند حمايت خيلي زياد). اما اين كودكان به‌ جز روابط اجتماعي ضعيف و علائق محدود نشانه‌هاي ديگري هم دارند. به‌ طور كلي نشانه‌هاي اختلالات طيف اوتيسم عبارتند از:

🔸 روابط اجتماعي كودك با سن او تناسب ندارد؛ براي مثال اين كودكان علاقه‌اي به صحبت كردن با ديگران يا شريك كردن آن‌ها در احساساتشان ندارند؛ ارتباط چشمي يا حتي كلامي خوبي با ديگران برقرار نمي‌كنند؛ توانايي همدلي با ديگران، فهم احساسات آن‌ها و همين‌طور معناي كلام ديگران را ندارند.

🔸 علايق و رفتارهاي محدود و تكرارشونده؛ براي مثال شما ممكن است ببينيد كودك دائماً يك بازي يا كلمه را تكرار مي‌كند؛ به نظم شرايط بسيار حساس هستند و اصلاً تغيير و تنوع را دوست ندارند؛

🔸 نسبت به محرك‌هاي محيطي پاسخ مناسبي نمي‌دهند. براي مثال ممكن است هيچ واكنشي به درد نداشته باشند يا به‌شدت از زبري لباس كلافه شوند.

🔸 كلام در اين كودكان بسيار ضعيف است؛ آن‌ها معمولاً يا از ابتدا ارتباط كلامي برقرار نمي‌كنند و يا پس از مدتي رشد كلامي آن‌ها عقب‌گرد مي‌كند.

🔸 كودك بر اساس شدن اوتيسم خود به حمايت هاي بسيار جدي، جدي و حمايت نياز دارد.

علل و دلايل به وجود آمدن اختلالات طيف اوتيسم

با وجود تحقيقات بسياري كه در زمينهٔ اختلالات طيف اوتيسم انجام مي‌شود تاكنون دليل اصلي اين بيماري پيدا نشده است. درواقع بسياري از محققان تصور مي‌كنند مجموعه‌اي از دلايل در كنار هم باعث بروز اين بيماري مي‌شوند. در درجه اول تركيب چند ژن نقش اصلي را در اين بيماري ايفا مي‌كند. اما هركسي كه داراي ژن اوتيسم باشد به اين بيماري دچار نمي‌شود.

بعضي از عوامل محيطي هم در اين زمينه نقش دارند. به‌علاوه تحقيقات نشان مي‌دهد كه بخش‌هايي از مغز مثل مخچه يا آميگدال در كودكان درگير با اوتيسم دچار مشكل است. برخي تحقيقات ديگر معتقدند با توجه به اينكه شيوع اختلالات طيف اوتيسم در مردان بيشتر از زنان است شايد اين بيماري به دليل قرار گرفتن جنين در معرض تستوسترون اتفاق افتاده باشد. با همه اين‌ها هنوز تحقيقات راجع به دليل قطعي بيماري اوتيسم ادامه دارد و بايد منتظر نتايج تحقيقات بيشتري باشيم.

اقدامات كاربردي در برابر اختلالات طيف اوتيسم

براي تمامي خانواده‌هايي كه كودك آن‌ها درگير اختلالات طيف اوتيسم شده است يك سؤال بسيار مهم وجود دارد، آيا فرزندم بهبود پيدا خواهد كرد؟ همان‌طور كه گفتيم بيماري‌هاي عصبي-رشدي به‌طور كامل بهبود پيدا نمي‌كنند اما استفاده از روش‌هاي درماني مي‌تواند تا حد زيادي جلوي نشانه‌هاي اين بيماري را بگيرد.

به همين خاطر اگر مي‌خواهيد فرزندتان بتواند جريان عادي زندگي را دنبال كند بهتر است هرچه سريع‌تر براي درمان وي اقدام كنيد. ازجمله روش‌هايي كه براي درمان اختلالات طيف اوتيسم صورت مي‌گيرد مي‌توان به اين موارد اشاره كرد.

✨ تحليل رفتار كاربردي (ABA)

اين روش را مي‌توان معروف‌ترين گزينه در درمان اختلالات طيف اوتيسم دانست. هدف در درمان (ABA) اين است كه كودك رفتار صحيح را ياد بگيرد و رفتارهاي اشتباه خود را كنار بگذارد. اين كار با بي‌توجهي به رفتارهاي اشتباه و همين‌طور پاداش دادن رفتارهاي درست شكل مي‌گيرد.

✨ كار درماني و گفتار درماني

در اين دو روش سعي مي‌شود مهارت‌هاي مختلف و همين‌طور گفتار صحيح به كودكان داراي اختلالات طيف اوتيسم آموزش داده شود. براي مثال آن‌ها براي يادگيري گفتار مي‌بايست از رفتار سايرين تقليد كنند. در ابتدا هر صدايي كه آن‌ها بتوانند توليد كنند پاداش مي‌گيرد. اما پس از مدتي تنها صدا هايي كه بعد از صحبت كردن معلم يا هر مخاطب ديگر باشد پاداش دريافت مي‌كند. به‌ اين‌ ترتيب آن‌ها ياد مي‌گيرند چه زمان و چطور صحبت كنند.

✨ درمان‌هاي دارويي

براي درمان اختلالات طيف اوتيسم از داروهاي مختلف ازجمله آرام‌بخش‌هاي بسيار قوي استفاده مي‌شود. اما تحقيقات نشان داده كه اين داروها چندان در درمان اختلالات طيف اوتيسم قوي نيستند. شايد يكي از دلايل اين موضوع اين باشد كه اختلالات طيف اوتيسم بسياري از بخش‌هاي رفتار كودك را درگير مي‌كند و اين روش‌ها با استفاده از يك دارو درمان نخواهند شد.

✨ آموزش به والدين

براي درمان اختلالات طيف اوتيسم بايد والدين را آگاه كنيم. به طور كل والدين بايد روش هاي موثري را براي پاسخگويي به رفتار هاي نامناسب كودك آموزش ببينند. تا با رفتارها و استرس هاي تربيتي كودك كنار بيايند.

كلام آخر

در كنار تمامي روش هاي درماني اختلالات طيف اوتيسم، آموزش به خانواده ها و والدين از اهميت بالايي برخوردار است. والدين بايد نسبت به اوتيسم اطلاعات زيادي كسب كنند و صبورانه با پزشك و درمانگر فرزندان خود در ارتباط باشند. بنابراين براي كمك به فرزندان اوتيسمي خود حتما از روانشناس راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات طيف اوتيسم مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

اختلالات طيف اوتيسم يعني چه؟

اوتيسم نام يك بيماري عصبي-رشدي است كه از ابتداي تولد شروع مي‌شود و باعث مشكلاتي در روابط اجتماعي و صحبت كردن كودك خواهد شد.

آيا كودكان اوتيستيك درمان مي‌شوند؟

تاكنون راهي براي درمان كامل اين بيماري پيدا نشده است. اما با استفاده از روش‌هاي مختلف مي‌توان شدت نشانه‌ها را كاهش داد و رفتار كودك را به رفتاري مورد قبول در جامعه نزديك كرد.

منبع: اختلالات طيف اوتيسم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات طيف اوتيسم،
موضوع:
[ ۴ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۲:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سندروم ويليامز يكي از انواع اختلالات كروموزومي است كه چندان شناخته شده نيست. سندروم‌هاي ناشي از اختلالات كروموزومي، آنقدر متنوع و ناشناخته هستند كه در بسياري از موارد، كساني كه دچار اختلالات كرومزمي هستند، ممكن است تا سنين نوجواني يا بالاتر شناخته نشوند. تشخيص به موقع اختلالات كرومزمي اهميت بسياري دارد، چون با پيشگيري و كنترل نشانگان كودك مبتلا مي‌توان تا حد زيادي از بروز ناهنجاري‌ ها بعدي جلوگيري كرد. تا به امروز درمان دقيقي براي اين افراد شناخته نشده است. اما پيشنهاد اين است كه از مصرف خودسرانه كلسيم و ويتامين د خودداري كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم ويليامز مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: سندروم ويليامز چيست

سندروم ويليامز چيست؟

سندروم ويليامز يكي از اختلالات كروموزومي است كه در آن حالات چهره تغيير مي‌كند و مشكلات رشدي، قلبي، يادگيري و عروقي دارند. اين سندرم منشا ژنتيكي دارد كه رشد نامناسب كودك را نشان مي‌دهد. اين سندرم در اثر چه چيزي رخ مي‌دهد؟ سندروم ويليامز در اثر حذف شدن بخشي از كروموزوم شماره 7 رخ مي‌دهد. بسيار نادر است و بدون تشخيص است يا در سن بالا تشخيص داده مي‌شود. سندروم ويليامز باعث بروز انواع نشانه ها در چهره فرد مي‌شود كه به آن چهره پري مانند يا جن مانند مي‌گويند.

تا به امروز براي افراد مبتلا به سندروم ويليامز درماني يافت نشده است. اما بهتر است كه از مصرف ويتامين د و كلسيم بيش از اندازه و بدون تجويز پزشك پرهيز كنيد. در اين مقاله تمامي جوانب اين سندرم را سنجيده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

علايم و نشانه ها سندروم ويليامز

ظاهر كودكان مبتلا به سندروم ويليامز متفاوت از كودكان نرمال مي‌باشد، قامت آن‌ها از كودكان معمولي كوتاه‌تر است، چشم‌هاي گود افتاده و معمولا به رنگ سبز يا آبي، چهره رنگ پريده، تيغه بيني كوتاه، چانه كوچك و عقب رفته و گردن باريك و كشيده روي هم رفته باعث مي‌شود كودك شمايلي رعب آور داشته باشد.

علاوه بر ظاهر متفاوت، مشكلاتي هم در سيستم اعصاب مركزي افراد مبتلا به سندروم ويليامز ديده مي‌شود. كه منجر به عقب ماندگي از درجات خفيف تا عميق مي‌شود. ميانگين بهره هوش اين بيماران در بازه 41تا80 گزارش شده است.

كودكان با سندروم ويليامز، در يادگيري مشكل دارند، در يادگيري مهارت‌هاي جديد كندتر از ساير كودكان هستند. در عوض آستانه حس شنوايي آن‌ها پايين‌تر از نرمال جامعه است و در يادگيري موسيقي استعداد دارند همچنين از حافظه خوبي برخوردار هستند.

تنگ بودن رگ‌هاي خوني و شريان آئورت كه به تبع آن مختل شدن عملكرد پمپاژ خون به اندام‌ها و بالا بودن فشار خون و كمبود اكسيژن و تنگي نفس در كودكان مبتلا به اين سندروم شايع است. اكثر كودكان مبتلا به سندروم ويليامز به اختلال بيش فعالي – نقص توجه مبتلا هستند، موضوعات بي اهميت آن‌ها را دچار اضطراب مي‌كند. با اين حال در اجتماع مي‌توانند دوستانه و صميمي باشند و نسبت به احساسات ديگران حساس و ملاحظه كار رفتار كنند.

خلاصه اي از علائم سندروم ويليامز

🔹 لكنت زبان

🔹 اختلالات تحولي

🔹 نارسايي ديدي – فضايي

🔹 مشكلات قلبي مانند تنگي دريچه آئورت و هايپركلسمي

🔹 توانايي بالا در داستان سرايي و موسيقي

🔹 فشار خون بالا

🔹 پيشاني پهن، پل بيني بريده شده، بيني كوتاه و نوك تيز، دهان پهن و گوشتي، دندان هاي كوچك با فاصله زياد

🔹 مشكل در غذا خوردن

🔹 بسيار كوچك تر از حد معمول

🔹 كوتاه قد

🔹 اختلالات يادگيري

🔹 كند بودن در مهارت هاي جديد و يادگيري

🔹 حساسيت بسيار بالا به صدا

🔹 برخي ممكن است كه اختلال بيش فعالي داشته باشند

مروري بر كروموزوم هاي جنين

جنين، از به هم پيوستن 23 كرومزوم مادر و 23 كروموزوم پدر تشكيل مي‌شود. وقتي طي فرآيند تقسيم ميوز، قسمتي از بازوي كروموزوم شماره 7 (كروموزوم ايجاد كننده سندروم ويليامز) كنده مي‌شود، (كروموزوم شماره هفت حاوي ماده ژنتيكي به نام الاستين و 28 ژن وراثتي است) كه حذف آن از ساختار كروموزومي باعث ايجاد مشكلات بصري- فضايي مي‌شود.

اين نكته قابل ذكر است كه طول بازوي كروموزومهاي اولي بيشتر است، يعني هر از كروموزوم شماره 1 به سمت پايين مي‌رويم طول بازوي كروموزوم ها كوتاه‌ تر مي‌شود. بديهي است كه وقتي طول بازوي كروموزوم ها بلندتر است، ژن‌ها و عوامل توارثي بيشتري را هم شامل مي‌شود. پس اختلالات كروموزومي در كروموزوم‌هايي كه طول بازوي آن‌ ها بلندتر است مي‌تواند اختلالات ژنتيكي شديد تري مانند سندروم ويليامز به وجود بياورد.

تشخيص سندروم ويليامز در بارداري

در هفته هاي 10 -12 بارداري، با استفاده از تكنيك فيش (FISH)، يك كروموزوم را نمونه برمي‌دارند و در آزمايشگاه توسط تكنيك‌هاي آزمايشگاهي، كروموزوم را رنگ مي‌كنند تا متوجه قطع شدگي يا كم يا زياد شدن بازوهاي كروموزوم بشوند. با استفاده از روش آمينوسنتز در هفته 8 -14 بارداري هم مشكلات كروموزومي مانند سندروم ويليامز قابل تشخيص است.

ميزان شيوع سندورم ويليامز چقدر است؟

خوشبختانه نرخ شيوع اين سندروم پايين است و درهر 2000 نفر 1 نفر به سندروم ويليامز مبتلا است. خبر خوش آنكه با پيشرفت علم پزشكي مي‌توان اين سندرم را قبل از به دنيا آمدن شناسايي كرد. بنابراين به زوج هايي كه سابقه خانوادگي مشكلات كروموزومي دارند، پيشنهاد مي‌شود كه حتما در دوران بارداري آزمايشات لازم انجام شود.

درمان سندروم ويليامز

متاسفانه براي هيچ يك از اختلالات ژنتيكي درماني وجود ندارد. معمولا مراقبت هاي پزشكي براي تشخيص به موقع و مداخله براي جلوگيري از تخريب و آسيب بيشتر انجام مي‌شود. با توجه به مشكلاتي كه در تغذيه، رشد، قلب و عروق، يادگيري و مشكلات روانشناختي و … دارند، مجموعه‌اي از مراقبت‌هاي لازم را در زير ذكر مي‌كنيم.

كودكان مبتلا به سندروم ويليامز، جز كودكان با نياز خاص محسوب مي‌شوند و بايد از آموزش و پرورش استثنايي بهره مند شوند. همچنين براي بهبود تكلم به گفتاردرماني نيازمند كمك هستند. وجود خدمات روان درماني براي  مشكلات يادگيري و خلقي لازم دانسته مي‌شوند.

به خاطر مشكلات نارسايي قلبي و عروقي در بزرگسالي به عمل جراحي قلب نياز پيدا مي‌كنند. همچنين معمولا به خاطر ضعف بينايي و ناهنجاري‌هاي فك و دهان به خدمات چشم پزشكي و دندان پزشكي مداوم نياز دارند. بيشتر كودكان مبتلا به سندروم ويليامز، به التهاب گوش مياني مبتلا مي‌شوند و ضعف در بينايي دارند بنابراين نيازمند معاينات منظم هستند.

نكاتي براي والدين كودكان مبتلا به سندروم ويليامز

كودكان با سندروم ويليامز، به دليل اجتماعي بودن و خنده رو بودن، كودكاني دلنشين هستند و زندگي با آن‌ها كار دشواري نيست. با دريافت كمك از متخصصان و مددكاران مي‌توانيد در زمينه‌هاي متعددي آن‌ها را به رشد و موفقيت برسانيد. 

طول عمر مبتلايان به سندروم ويليامز

شرايط پزشكي عديده‌اي كه مبتلايان سندروم ويليامز دارند، سلامتي و طول عمر اين افراد را تحت تاثير قرار داده است، خوشبختانه با پيشرفت علم پزشكي و روش‌هاي خدمات رساني گسترده، تشخيص به هنگام اين مبتلايان و مطلع كردن خانواده‎ها، مي‎شود و تا حد قابل ملاحظه‌اي پيشرفت اين بيماري را كنترل كرد و به طول عمر اين افراد افزود.

مهارت‌ها و استعدادهاي مبتلايان سندرم ويليامز

با استناد به تحقيق كه در سال 2016 انجام شد، پژوهشگران به اين نتيجه رسيدند كه ساختار نورون‌هاي سيستم اعصاب مركزي مبتلايان سندروم ويليامز باعث به وجود آمدن جنبه اجتماعي بالايي در اين بيماران شده است.

داشتن حس شنوايي قوي باعث شده بعضي از فركانس‌هاي صوتي براي افراد با سندروم ويليامز، آزارد هنده باشد اما با اين حال باعث شده در موسيقي و تشخيص نوت‌ها استعداد ويژه‌اي داشته باشند. قدرت شنوايي اين افراد نيز به اندازه‌اي حساس است كه مي‌توانند تفاوت بين مارك‌هاي مختلف جاروبرقي را حدس بزنند. با داشتن مهارت‌هاي ارتباطي قوي و خلق و خوي اجتماعي و توانايي برقراري ارتباط، مي‌توانند در اجتماع جايگاهي براي خود تعيين كنند.

سخن آخر

تشخيص سندروم ويليامز تا قبل از 4 سالگي مي‌تواند از آسيب‌هاي شديد جلوگيري كند. اين بيماري درمان قطعي ندارد اما با كنترل و مداخله به موقع مي‌توانند به زندگي ادامه دهند و موفقيت‌هايي هم داشته باشند. قبل از بارداري حتما مشاوره ژنتيك بگيريد و غربالگري‌هاي دوران بارداري را حتما جدي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم ويليامز مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: سندروم ويليامز چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سندروم ويليامز چيست،
موضوع:
[ ۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۰۸:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

علائم طلاق اگر شناسايي و رفع نشوند، به مرور زمان وضعيت را وخيم‌تر مي‌كنند. خوب است بدانيد كه طلاق در اكثر موارد يك شبه اتفاق نمي‌افتد بلكه اين تصميم به مرور زمان در ذهن زن يا مرد شكل گرفته و بال و پر پيدا مي‌كند. مسلما هيچ زن و مردي با اين ديد كه روزي جدا خواهيم شد، ازدواج نمي‌كنند. هزينه‌ها و تمام سختي‌هايي كه براي ازدواج تحمل شده را بدون دليل نمي‌توان از بين برد.

ازدواج مانند خانه‌اي است كه نياز به نگهداري و تعمير دارد، پس قبل از اينكه سقف خانه پايين بيايد، بهتر است به دنبال منشا خرابي و راهي براي تعمير آن باشيم. در ادامه برخي نشانه‌هاي جدايي و علائمي كه خبر از طلاق مي‌دهند، را آورده‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 منبع: علائم طلاق و جدايي چيست؟

چرا بايد نشانه ها و علائم قبل از طلاق را بشناسيم؟

گاهي اوقات در جلسات مشاوره زن يا مرد از اين موضوع شكايت مي‌كند كه همسرشان ناگهاني تصميم به طلاق گرفته و اين موضوع فشار رواني زيادي را به آن‌ها وارد كرده است. تصميم به طلاق معمولا يك شبه اتفاق نمي‌افتد. در اكثر موارد موضوعات حل نشده در زندگي مشترك به مرور زمان افكار مربوط به جدايي را در يك يا هردو طرف ايجاد مي‌كنند؛ اما ممكن است به طور مستقيم در اين باره با همديگر حرف نزنند.

در واقع بسياري از زن و شوهرها سال‌هاي سال در يك آرامش قبل از طوفان زندگي مي‌كنند، اما به يك باره با مشكلات بسيار اساسي مواجه مي‌شوند كه حل آن‌ها ديگر كار آساني نيست. 

در اين ميان نشانه‌هاي غيركلامي  و علائم طلاق مختلفي وجود دارند كه به شما نشان مي‌دهند همسرتان از مدت‌ها قبل به طلاق يا جدايي فكر مي‌كند. آشنايي با اين نشانه‌ها كمك مي‌كنند كه هرچه زودتر براي نجات زندگي مشترك خود اقدامات لازم را انجام بدهيد و يا از مطرح شدن تصميم به طلاق از جانب همسرتان شوكه نشويد. كساني كه اين نشانه ها را مي‌شناسند معمولا با آمادگي رواني بالاتري براي حل چالش‌هاي مرتبط با طلاق ظاهر مي‌شوند و بهتر مي‌توانند تنش‌ها را مديريت كنند.

علائم و نشانه هايي كه قبل از طلاق به شما هشدار مي دهند

بسياري از زنان و مردان اين سوال را از مشاورين مي‌پرسند كه از “كجا بفهمم همسرم به طلاق فكر مي‌كند يا خير” براي پاسخ به اين سوال در ادامه به مهم‌ترين نشانه هاي رفتاري قبل از طلاق و جدايي كه در ميان اكثر زوجين ديده مي‌شوند، اشاره كرده‌ايم. 

◀عدم تمايل به حل و فصل موضوعات

بي ميلي به حل مشكلات از علائم طلاق محسوب مي‌شود. آن‌هايي كه در زندگي زناشويي به اين نتيجه مي رسند كه طلاق تنها راه رفع مشكلات است، ديگر تمايل چنداني براي حل و فصل مسالمت آميز تعارضات موجود ندارند. در نتيجه ممكن است در برابر درخواست شما براي گفتگو از حرف زدن اجتناب كنند يا با پرخاش بسيار زياد از مسئله پيش آمده عبور نمايند. در واقع از نظر اين افراد ديگر حرف زدن فايده‌اي ندارد و نوعي وقت تلف كردن محسوب مي شود!

◀علائم طلاق | افزايش تحريك پذيري و كاهش آستانه تحمل

كساني كه در فكر طلاق هستند معمولا مشغوليت ذهني زيادي دارند. همين مسئله باعث مي‌شود كه از نظر رواني تحريك پذيري بالايي پيدا كرده يا به عبارت ديگر آستانه تحملشان پايين بيايد. در نتيجه ممكن است در برابر كوچك‌ترين تعارض در زندگي مشترك، واكنش‌هاي شديدي از خود نشان دهند و باعث رنجش شما و ساير اعضاي خانواده شوند.

◀نداشتن روابط جنسي رضايت بخش

از ديگر علائم طلاق مي‌توان نداشتن رابطه جنسي مطلوب و رضايت بخش براي مدت زمان طولاني اشاره كرد. به كيفيت رابطه جنسي زوجين معمولا بازتابي از كيفيت زندگي مشترك آن‌ها در طول روز است. زن و شوهرهايي كه از نظر عاطفي از يكديگر فاصله گرفته‌اند وبه طلاق فكر مي‌كنند اغلب با مشكلاتي نظير بي ميلي جنسي و ناتواني در رسيدن به ارگاسم نيز رو به رو مي‌شوند كه اين موضوع به خصوص در زنان بيشتر ديده مي‌شود.

◀كم رنگ شدن صميميت از علائم طلاق

يكي از فاكتورهاي بسيار مهم براي موفقيت در ازدواج وجود صميميت عاطفي ميان زوجين است. زن و شوهرهايي كه با هم صميمي هستند مي‌توانند ساعت‌هايي را به با هم بودن اختصاص دهند و در اين زمان به فعاليت‌هاي مشتركي بپردازند كه از آن لذت مي‌برند. يكي از بارزترين علائم طلاق كم رنگ شدن صميميت است. براي مثال ممكن است به مرور متوجه شويد كه هيچ حرف مشتركي با همسرتان نداريد يا او ديگر تمايلي به اين ندارد كه زمان‌هاي مشتركي را با شما بگذراند.

◀زير پا گذاشتن تعهدات و خط قرمزها

در هر رابطه زناشويي خط قرمزها و تعهدهاي خاصي وجود دارد كه پيوند زوجين را مستحكم نگه مي‌دارد. يكي از نشانه‌هاي قبل از طلاق ( علائم طلاق ) در ميان مردان و زنان زير پا گذاشتن اين تعهدات است. چرا كه آن‌ها زندگي فعلي را از دست رفته مي‌پندارند، در نتيجه ممكن است براي رفع نيازهاي عاطفي و جنسي خود به روابط فرازناشويي روي بياورند و دچار آسيب‌هايي نظير خيانت بشوند.

◀سرد بودن عواطف و عميق نبودن رابطه از علائم طلاق

يكي ديگر از علائم طلاق و جدايي زن و شوهر اين است كه ديگر شور و شوق چنداني نسبت به همسرشان ندارند. در واقع از نظر آن‌ها مشكلات رابطه بيش از احساساتي است كه در آن جريان دارد. از همين رو سرد برخورد مي‌كنند و نمي‌توانند يك رابطه عميق، پويا و سازنده با همسرشان داشته باشند.

◀تلاش براي فرار از خانه!

حضور در محيط خانه معمولا تعارضات و چالش‌هاي موجود ميان زن و شوهرها را زنده مي‌كند. از همين رو يكي از علائم طلاق ناتواني افراد در تحمل محيط خانه است. اين زنان و مردان به بهانه‌هاي مختلف از جمع خانوادگي فاصله مي‌گيرند. در اين شرايط به جاي پرخاش و بدرفتاري بايد به فكر يك راه حل اساسي باشيد. مراجعه به يك روانشناس متخصص در حيطه زوج درماني از جمله راه‌هايي است كه به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اين اوضاع را بهتر مديريت نماييد.

نحوه صحيح مقابله با علائم و نشانه هاي قبل از طلاق

هركدام از علائم طلاق و نشانه هايي كه از جدايي گفته شد مسلما نمي‌توانند به طور قطعي از تصميم به طلاق در همسرتان خبر بدهد؛ اما به طور قطع در مورد افكار مرتبط با آن به شما هشدار مي‌دهند. اگر با هريك از موارد مذكور روبه‌رو شديد، هرگز آن‌ها را ناديده نگيريد و براي حل و فصل آن تلاش نماييد. پيشنهاد مي‌شود مقاله‌هاي زير را بخوانيد.

مراجعه به جلسات زوج درماني و دريافت مشاوره خانواده و طلاق بسيار موثر است و در اين شرايط به كمك شما مي‌آيد تا از بروز مشكلات جدي‌تر در آينده پيشگيري نمايد. در جلسات زوج درماني مشاور تعارضات موجود در رابطه را بررسي كرده و به هركدام از شما در مورد سبك‌هاي رفتاري غلط كه منجر به تشديد اوضاع شده، بازخورد مي‌دهد. همچنين با آموزش مهارت‌هايي نظير گفت و گوي موثر به هردويتان كمك مي‌كند تا بتوانيد تنش‌هاي پيش رو را پشت سر بگذاريد و به جز طلاق راه حل‌هاي ديگر را نيز بررسي كنيد.

دلايل ايجاد كننده علائم طلاق

زوجين بايد دلايل ايجاد كننده علائم طلاق را هم شناسايي كنند. در واقع با اينكار مي‌توانند مشكلات به وجود آمده را برطرف كرده و رابطه را تا حد زيادي ترميم كنند. اين شرايط براي افراد متفاوت است. اما به طور كلي برخي از شايع ترين عواملي كه افراد را تا حد طلاق عاطفي پيش مي‎برد؛ شامل موارد زير مي‌شود.

⭕عدم صداقت و پنهانكاري

وقتي زوجين مسائل زيادي را از يكديگر پنهان مي‌كنند؛ طبيعي است كه بعد از مدتي از يكديگر دور شده و حتي نمي‌توانند با يكديگر در مورد مسائل شان صحبت كنند. از طرفي با اطلاع از دروغ ها و پنهانكاري ها اعتمادشان را به طرف مقابل خود از دست داده و شروع به مقابله به مثل مي‌كنند.

⭕خشونت خانگي

يكي ديگر از عوامل ايجاد كننده علائم طلاق، خشونت خانگي است. اين موضوع مخصوصا براي زنان بيشتر ايجاد مي‌شود. چرا كه آنها آسيب هاي زيادي از لحاظ جسماني و رواني مي‌بينند؛ اما به دلايلي به رابطه خود پايان نمي‌دهند. طبيعي است كه در چنين شرايطي افراد علاقه خود را به طرف مقابل از دست مي‌‎‎دهند.

⭕خودخواهي و لجبازي

زندگي مشترك نياز به از خودگذشتگي دارد. اما وقتي دو نفر فقط به فكر اهداف و خواسته هاي خود هستند و از لجبازي مي‌كنند؛ علائم طلاق نيز بعد از مدتي بروز مي‌كند. هر دو طرف بايد گاهي از مواضع خود كوتاه آمده و طرف مقابل را در نظر داشته باشند.

مراحل بروز علائم طلاق

در بيشتر موارد بروز علائم طلاق با مراحل مشخصي صورت مي‌گيرد. افراد وقتي با اين واقعيت مواجهه مي‌شوند كه براي مدت زمان طولاني است كه با همسر خود ارتباطي نداشته اند؛ پنج مرحله را طي مي‌كنند. اين مراحل شامل سرزنش، سوگواري، خشم، تنهايي و بازگشت به زندگي عادي است.

در واقع آنها بعد از مدتي مي‌پذيرند كه زندگي مشترك آنها به پايان رسيده و بايد در اين مورد كاري كنند. در طلاق عاطفي، افراد منفعلانه عمل كرده و حتي در اين مورد با يكديگر صحبت هم نمي‌كنند و شايد اصلا متوجه آن نباشند. به همين دليل بهتر است براي كنارآمدن با هريك از اين مراحل و همچنين شناسايي آنها از يك متخصص كمك بگيرند.

سخن پاياني

متاسفانه يكي از مشكلاتي در زمينه علائم طلاق وجود دارد اين است كه افراد نسبت به آنها بي توجه هستند و به طور كلي آنها را ناديده مي‌گيرند. از طرفي نگران آينده زندگي مشترك خود بوده و همواره به دنبال پيدا كردن راهي براي خروج از مشكلات هستند. اما وقتي به روشي درستي با مسائل برخورد نمي‌كنند؛ مشكلات يا حل نشده باقي مي‌مانند و يا به صورت بدتري بروز مي‌كنند. به همين دليل بهتر است از نشانه هاي جدايي و دوري از همسر خود اطلاع داشته و به موقع در اين زمينه اقدام كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا علائم قبل از طلاق در همه كساني كه قصد جدايي دارند، ديده مي‌شود يا ممكن است برخي افراد به يكباره تصميم به جدايي بگيرند؟

در اكثر موارد آدم‌ها به مرور زمان به فكر جدايي مي‌رسند، ولي ممكن است يك باره آن را مطرح كنند. در نتيجه علائم قبل از طلاق و جدايي در بيشتر زن و شوهر ها ديده مي‌شود. البته مواردي هم وجود دارد كه به خاطر يك موضوع خاص به طور تكانشي و بدون فكر قبلي تصميم به طلاق گرفته مي‌شود كه اين افراد در اغلب اوقات پس از گذشت يك مدت زمان خاص و فروكش كردن بحران از تصميم خود پشيمان مي‌شوند.

منبع: علائم طلاق و جدايي چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۵۸:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پيدا كردن و انتخاب هدف در نوجواني يكي از بزرگ‌ترين چالش‌هايي است كه همه ما با آن رو به رو شده‌ايم. نوجواني اغلب به‌عنوان آغاز بزرگسالي و رسيدن به بلوغ فكري در نظر گرفته مي‌شود. ازاين‌رو لازم است تا نوجوانان برخي مهارت‌هاي لازم براي ورود به جامعه را در خود پرورش دهند. يكي از مهم‌ترين مهارت‌هاي آنان، فراگيري توانايي تعيين هدف براي خود است. اين موضوع به دليل تأثير زيادي كه در مسير شغلي و رسيدن به اهداف كاري و زندگي دارد، بايد در رديف اول آموزش به نوجوانان قرار بگيرد. در ادامه به نكات اساسي يافتن هدف براي در نوجواني اشاره كرده‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه انتخاب هدف در نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: انتخاب هدف در نوجواني

هدف‌گذاري و انتخاب هدف در نوجواني

نوجواني به معني دروازه‌اي براي شروع دوره بزرگ‌سالي و به كار گرفتن نيروي توانمندي‌هاي فرد قلمداد مي‌گردد. ازاين‌رو بسياري از نوجوانان در تلاش‌اند تا از همان ابتدا، مسير زندگي مناسبي را براي خود بيابند. در اين بين همچنين خانواده‌هاي آنان نيز نگران آينده فرزند خود بوده و سعي مي‌كنند از هر روشي براي كمك و راهنمايي به نوجوان استفاده كنند؛ اما آنچه بيشتر از همه در اين دوران اهميت پيدا مي‌كند، تعيين اهداف مناسب و يافتن مسيري براي پايبندي به آنان است. بنابراين انتخاب هدف در نوجواني بايد از طرف والدين نيز مورد توجه قرار بگيرد. پيشنهاد مي‌شود حتما در مورد تربيت نوجوان مطالعه نماييد.

چرا انتخاب هدف در نوجواني دشوار است ؟

تعيين كردن هدف‌هايي منطقي براي زندگي، موضوعي است كه بسياري از افراد جامعه هنوز هم با آن مشكل دارند. شمار زيادي از مردم اذعان مي‌كنند كه قادر به هدف‌گذاري درست و اصولي براي زندگي خود نيستند. اين مشكل مي‌تواند دلايل مختلفي ازجمله شخصيت وابسته، بهره هوشي پايين، بي‌اعتمادي نسبت به توانايي‌هاي خود، مشكلات خانوادگي و غيره داشته باشد؛ اما مهم‌ترين علت ناتواني در پيدا كردن هدف در مورد نوجوانان، نداشتن هويت شكل يافته است.

دوران نوجواني ازنظر متخصصان حوزه روانشناسي، زمان يافتن هويت و رسيدن به شخصيتي واحد در افراد است. اشخاص در اين هنگام، مي‌توانند دورنمايي از زندگي آينده خود، موفقيت‌هاي شغلي و تحصيلي و توانايي‌هاي بالقوه خود به دست آورند. درنتيجه، درصورتي‌كه دستيابي به شخصيت منطبق با ويژگي‌هاي فرد تحقق پيدا نكند، مي‌تواند باعث به وجود آمدن مشكلاتي در حوزه‌هاي مختلف، به‌خصوص هدف‌گذاري‌هاي نوجواني گردد.

اهميت انتخاب هدف در نوجواني

همان‌طور كه بيان شد، نوجواني نقطه شروع مسئوليت‌پذيري‌هاي فرد و بر عهده گرفتن وظايف مختلف به‌حساب مي‌آيد؛ بنابراين ضروري دارد تا شخص ياد بگيرد چگونه اين ويژگي‌ها را در خود پرورش دهد. براي آنكه فرد بتواند در جامعه آينده نقش خود را به‌خوبي ايفا كند و به‌عنوان شهروندي مفيد فعاليت داشته باشد، لازم است از همين ابتدا ياد بگيرد كه چطور بايد كارها را مديريت كرد و چطور بايد از پس زمان‌هاي تعيين‌شده براي هر مسئوليت برآمد. همچنين ياد بگيرد كه چطور مي‌توان براي هدف‌هايي كه به‌صورت بلندمدت تعيين‌شده‌اند، حركت كند.

ازجمله نكات قابل‌ذكر در مورد اهميت هدف‌گذاري و انتخاب هدف در نوجواني مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • بهبود مهارت حل مسئله
  • افزايش انعطاف‌پذيري رواني و شخصيتي
  • در نظر گرفتن پديده‌هاي بالقوه و محتمل در مسير
  • افزايش مهارت پيش‌بيني كردن و مديريت اوضاع
  • كسب تجربه در مورد پايبندي به اهداف وظايف
  • افزايش مسئوليت‌پذيري و تعهد

چه اهدافي در دوره نوجواني اولويت دارند ؟

به‌طوركلي بايد به اين نكته اشاره كرد كه اهداف و مسير انتخاب زندگي براي هر شخص منحصر به خود او است. اين مسير ارتباط زيادي با نحوه هويت‌يابي نوجوان و همچنين ويژگي‌هاي شخصيتي و توانايي‌هاي وي دارد. بااين‌وجود، مي‌توان از چند هدف كلي نام برد كه به‌طور مشترك براي اكثر نوجوانان لازم و حياتي است. در ادامه اولويت هايي براي انتخاب هدف در نوجواني را پيشنهاد داده‌ايم.

  • بهبود مهارت‌هاي اجتماعي و بين فردي
  • كسب تجربه و مهارت در حوزه‌هاي موردعلاقه
  • يافتن الگو سبك زندگي كلي
  • كشف استعدادها و علايق فردي
  • رسيدن به شخصيت واحد رواني

نحوه تعيين هدف توسط نوجوان

هدف‌گذاري مستلزم به كار بردن روش‌هايي براي داشتن عملكرد صحيح در اين موضوع است. در اين زمينه مي‌توان از حمايت‌ها و راهنمايي والدين و ساير اعضاي خانواده نيز بهره برد. به‌طور خلاصه مي‌توان از راهبردهاي زير براي انتخاب هدف در نوجواني استفاده كرد.

1- تهيه ليست اهداف

اولين قدم براي مشخص كردن اهداف فردي اين است كه آن‌ها را به‌طور واضح و عيني ثبت كنيم. اين كار قسمت مهمي از فرايند تعيين هدف محسوب مي‌شود، زيرا نيازمند در نظر گرفتن تمام جنبه‌هاي مثبت و منفي شخص، استعدادها و نيز محروميت‌هاي وي است. لازم است اين مرحله به‌صورت واقع‌گرايانه انجام گيرد تا فرد در ادامه مجبور به تغيير و تجديدنظرهاي مكرر نگردد.

2- مشخص كردن زمان در انتخاب هدف در نوجواني

لازم است اهداف فرد به سه دسته بلندمدت، ميان‌مدت و كوتاه‌مدت تقسيم‌شده و براي هر يك از آن‌ها زماني براي بررسي روند كار در نظر گرفته شود. اين موضوع سبب مي‌شود تا نوجوان احساس كنترل بيشتري روي اقدامات خود داشته باشد. به‌علاوه با انتخاب هدف در نوجواني شخص ياد مي‌گيرد كه مسئوليت تصميم‌ها و رفتار خود را بپذيرد.

3- ايجاد حس هدفمند بودن

روند رسيدن به اهداف، به‌ويژه اهداف بلندمدت ممكن است بسيار كند و زمان‌بر باشد؛ بنابراين نياز است تا فرد همواره در اين دوران انگيزه و تلاش خود را حفظ كند. اين مهم باعث مي‌شود اهميت تشويق اطرافيان، به‌خصوص والدين به‌طور چشمگيري افزايش يابد.

4- افزايش تحمل در برابر شكست با انتخاب هدف در نوجواني

زندگي هميشه سرشار از اتفاقات غيرمنتظره بوده است. لذا به وجود آمدن مسائلي كه باعث ايجاد وقفه در روند اهداف مي‌شود، امري طبيعي به‌حساب مي‌آيد. لازم است افراد با صبوري اين مراحل را طي كرده و با تنظيم منعطف برنامه و هدف‌هاي خود، اين قبيل مشكلات را پيش‌بيني كنند.

5- آگاهي از مهم‌ترين اشتباه والدين

پدر و مادر هميشه بهترين آرزوها را براي فرزند خود دارند؛ اما گاهي ممكن است در اين ميان آنچه آن‌ها براي كودكان خود مي‌خواهند با چيزي كه خود فرد خواهان آن است متفاوت باشد. لازم است والدين اين اختلاف‌نظرها در درك كرده و به يادآورند كه اين زندگي مخصوص فرزند نوجوانشان است. بسياري از والدين كه در رسيدن به آرزوهاي خود با شكست مواجه شده‌اند سعي مي‌كنند به وسيله اولاد خود به موفقيت برسند.

اين موضوع باعث مي‌شود تا قدرت اختيار و استقلال را از نوجوانان گرفته و زمينه تعارضات خانوادگي را به وجود آورند. نوجوان در چنين شرايطي اهداف و خواسته هاي پدر و مادر را خواسته‌هاي خود مي‌داند و چون نمي‌تواند با دستيابي به آن ها احساس شادي داشته باشد، دچار تزلزل در اعتماد به نفس و عزت نفس مي‌شود. بنابراين توصيه مي‌كنيم حتما براي تغيير رويه بر روي انتخاب هدف در نوجواني توسط خود او تمركز كنيد. 

سخن آخر

قطعا نمي‌توان هدفي را صد در صد درست و كامل براي يك نوجوان كه هنوز تجربه زيادي ندارد، تعيين كرد. انتخاب هدف در نوجواني به او انگيزه و مسيري روشن براي حركت مي‌دهد. بي هدفي او را از تلاش وا داشته و به عقب مي‌اندازد. به عنوان والد و راهنما بايد در نظر داشته باشيد كه انتخاب هدف در نوجواني به معناي به وجود آوردن پتكي براي اعمال زور نيست. بلكه شما براي كسب مهارت ها و تضمين موفقيت هاي آينده او را به انتخاب هدفي در نوجواني تشويق مي‌كنيد.

سردرگمي و تصميمات هيجاني در نوجواني كاملا طبيعي و قابل درك است. اما با هدف گزيني مي‌توان انرژي مضاعف نوجوان را در مسيري درست قرار داد. از اين انعطاف داشته و در برابر خواسته هاي او متعادل عمل كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه انتخاب هدف در نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: انتخاب هدف در نوجواني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انتخاب هدف در نوجواني،
موضوع:
[ ۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۵۴:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فوبي آينه چيست و چه مشكلاتي را براي فرد ايجاد مي‌كند؟ فوبي آينه يا همان اسپكتروفوبيا نوعي ترس افراطي بسيار نادر است كه باعث مي‌شود افراد هنگام نگاه كردن به تصوير خود در آينه دچار اضطراب يا وحشت زدگي شوند. با توجه به اين كه ما در طول روز بارها در آينه نگاه مي‌كنيم يا به فضاهايي مي‌رويم كه در آن‌ها از آينه استفاده شده است، دچار بودن به اسپكتروفوبيا مي‌تواند تا حد بسياري مشكل ساز شود و فرد مبتلا به اين بيماري را با چالش‌هاي بسياري مواجه سازد. ما در ادامه اين مقاله در مورد فوبي آينه، علل، علائم و روش‌هاي درمان آن به توضيحات بيشتري پرداخته‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه فوبي آينه مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: فوبي آينه

فوبي آينه چيست؟

فوبي آينه (اسپكتروفوبيا) نوعي ترس افراطي و غيرمعمول از آينه يا هر چيزي است كه مي‌تواند تصاوير را در خود منعكس سازد. اين مشكل در طبقه بندي مشكلات رواني به عنوان يك فوبياي خاص در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. در بسياري از موارد افراد مبتلا به فوبي آينه يا همان اسپكتروفوبيا دچار ترس بسيار شديد نسبت به ارواح و اشباح نيز هستند.

اين مسئله اغلب از اين باور خرافي ناشي مي‌شود كه مي‌توان از آينه‌ها براي تماس با مردگان و ارواح استفاده كرد. برخي از افراد كه تنها از آينه مي‌ترسند معمولا باورهاي خرافي ديگري دارند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به بروز بدشانسي در صورت شكسته شدن آينه اشاره كرد. اين عقايد باعث مي‌شود كه مبتلايان به اسپكتروفوبيا با هربار نگاه كردن به آينه در مورد شكست آن نگران باشند و انتظار بروز رخداد بسيار بدي را در ذهن داشته باشند.

علائم دچار بودن به فوبي آينه

افراد مبتلا به اسپكتروفوبيا هميشه و در هر موقعيتي هنگام رو به رو شدن با آينه يا هر چيزي كه مي‌تواند اجسام را منعكس كند دچار ترس و اضطراب چشمگير مي‌شوند. اين ترس اغلب در قالب علائم جسماني خود را نشان مي‌دهد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به لرزش دست، افزايش ضربان قلب، حالت تهوع و افزايش تعريق اشاره كرد. از همين رو آن‌ها دائما تلاش مي‌كنند از اجسام آينه‌اي اجتناب كنند.

براي مثال ممكن است روي تمام آينه‌ها و شيشه‌ها را بپوشانند و هم چنين از رفتن به مكان‌هايي كه داراي آينه است خودداري كنند. اين مسئله باعث مي‌شود كه اختلالات واضحي در عملكرد روزمره زندگي آن‌ها ايجاد شود چراكه آينه، شيشه و اجسامي كه بازتاب ايجاد مي‌كنند بسيار كاربردي بوده و در اكثر مكان‌ها ديده مي‌شوند در نتيجه فرد براي دوري از آن‌ها بايد محدوديت‌هاي وسيعي در زندگي خود ايجاد كند.

علل دچار شدن به فوبي آينه

عوامل متعددي مي‌تواند در بروز فوبي آينه تاثيرگذار باشند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- داشتن باورهاي خرافي در مورد آينه

همان طور كه در تعريف فوبي آينه گفته شد باورهاي خرافي تا حد زيادي مي‌توانند در پيدايش اين مشكل دخيل باشند. افرادي كه فكر مي‌كنند اشباح و ارواح مردگان از طريق آينه قادرند با انسان‌ها ارتباط برقرار كنند بيش از ساير افراد در معرض ابتلا به اين مشكل قرار دارند. هم چنين داشتن باورهايي مبتني بر اينكه اگر آينه آسيب ببيند حتما فاجعه‌اي رخ خواهد داد نيز سهم بسزاي در بروز اين مشكل دارند.

2- داشتن اعتماد به نفس ضعيف

بسياري از افرادي كه از نگاه كردن به خود در آينه مي‌ترسند در حقيقت يك ترس و اضطراب عميق‌تري در وجود خود دارند كه آن هم رو به رو شدن با خويشتن است. در واقع آن ها به دليل اعتماد به نفس پايين توانايي مواجه شدن با خود را ندارند و نمي‌خواهند هيچ گونه عيب و نقصي را در آن مشاهده كنند. همين امر باعث مي‌شود كه از آينه و هرچيزي كه تصويري از آن‌ها به نمايش مي‌گذارد بهراسند.

3- تجربه رويدادهاي آسيب زا در گذشته

در اكثر موارد انواع فوبياي خاص با تجربه رويدادهاي آسيب زا در كودكي رابطه دارند. در واقع هرگونه اتفاق ناخوشايندي كه با ديدن آينه همراه شود مي‌تواند به نوعي ما را شرطي كرده و باعث شود كه با ديدن آن هيجانات بسيار ناخوشايندي را به طور اتوماتيك تجربه نماييم.

درمان فوبي آينه

مطالعات نشان مي‌دهد درمان شناختي رفتاري با استفاده از تكنيك‌هايي نظير مواجه سازي تدريجي و حساسيت زدايي منظم يكي از موثرترين روش‌هاي درماني براي بهبود علائم انواع فوبيا محسوب مي‌شود. در اين روش درمانگر تلاش مي‌كند تا به كمك مراجع، سلسله مراتبي از موقعيت‌هاي استرس آور تهيه كرده و برنامه‌اي براي مواجه سازي با آن‌ها ترتيب دهد. 

در هنگام مواجهه، متخصص به شما كمك مي‌كند كه روش‌هاي آرام سازي خود را از طريق شيوه‌هايي نظير ريلكسيشن ياد بگيريد و در نتيجه احساس آرامش و امنيت را به تدريج جايگزين ترس و اضطراب نماييد. اگر ميزان ترس آنقدر شديد باشد كه فرد هيچگونه آمادگي براي درمان روان شناختي از خود نشان ندهد ممكن است درمانگر فرد را به يك روان پزشك ارجاع دهد تا به كمك داروهاي ضد اضطراب بتواند آمادگي خود را بازيابد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه فوبي آينه مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا مصرف قرص براي درمان فوبيا لازم است؟

خير، در اكثر موارد انواع فوبيا به درمان‌هاي روان شناختي و غير دارويي پاسخ مي‌دهند. در نتيجه دارو درماني در اولويت قرار ندارند. زماني كه سطح اضطراب بيمار بيش از حد باشد يا اينكه مشكلات روان پزشكي ديگري نيز وجود داشته باشد ممكن است درمانگر استفاده از دارو را نيز در دستور كار قرار دهد.

منبع: فوبي آينه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: فوبي آينه،
موضوع:
[ ۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۴۹:۲۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جلوگيري از دخالت خانواده همسر دغدغه بسياري از زوج‌ها است. به‌ خصوص زماني كه تازه ازدواج كرده‌ايد اين دخالت‌ها بيشتر هستند يا حداقل بيشتر به چشم مي‌آيند. بااين‌حال اولين انتظارات ما از زندگي مشترك استقلال است و دخالت خانواده همسر اين استقلال را زير سوال مي‌برد. اگر از روز اول نتوانيم جلوي آن را بگيريم احتمالاً در آينده به‌سختي بتوانيم اين كار را انجام دهيم.

با اين‌ حال در بسياري از مواقع مقصر دخالت‌ها خود شما هستيد! اگر بتوانيد حدومرز زندگي و روابط خود را به‌صورت مشخص نگه داريد خانواده همسر هم شرايط را براي دخالت در زندگي شما آماده نمي‌بيند. اگر احساس مي‌كنيد اين دخالت‌ها به‌ قدري زياد شده كه به‌تنهايي نمي‌توانيد جلوگيري از دخالت خانواده همسر را ادامه دهيد؛ حتما از مشاور خانواده كمك بخواهيد. جهت دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه جلوگيري از دخالت خانواده همسر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: جلوگيري از دخالت خانواده همسر با چند سياست ساده

جلوگيري از دخالت خانواده همسر

برخي از زوجين هميشه با دخالت هاي خانواده همسر دست و پا مي‌زنند. و همين دخالت ها هميشه باعث اختلاف بين زوجين مي‌شود. براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر بايد خيلي نرم و با آرامش رفتار كرد. بهتر است كه زن و شوهر با يكديگر عهد ببندند كه به دخالت هاي ديگران توجه نكنند و براي هر كاري به خانواده ها جواب پس ندهند. روش هاي ديگري براي افزايش رضايت زندگي و كاهش دخالت ها وجود دارد. در اين مقاله روش هايي را براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر ارائه داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

نشانه‌ هاي دخالت خانواده همسر

خانواده‌اي كه قرار است در زندگي شما دخالت كند از همان ابتدا نشانه‌هايي دارد كه بهتر است به آن‌ها توجه داشته باشيد. درواقع شما هر چه سريع‌تر اين ويژگي را بشناسيد بهتر مي‌توانيد براي آن كاري انجام بدهيد. احتمالاً بايد به تجربه متوجه اين موضوع شده باشيد كه اگر رفتاري از همان ابتدا ميان شما و خانواده همسر جا بيفتد ديگر به‌سختي مي‌توانيد آن را كنار بگذاريد. پس بهتر است از ابتدا به اين نشانه‌ها توجه داشته باشيد. سپس براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر اقدام كنيد.

📌 شخصيت‌هاي وابسته

يكي از روش هاي جلوگيري از دخالت خانواده همسر اين است كه شخصيت وابسته همسر و خانواده را بررسي كنيد. اگر همسر شما شخصيت وابسته‌اي دارد بايد بدانيد كه قطعاً پاي دخالت خانواده در زندگي‌تان باز خواهد بود. اين شخصيت‌ها همه‌چيز را به خانواده مي‌گويند و هميشه براي تصميم‌گيري‌هايشان نياز به كمك خانواده دارند. طبيعتاً اين شرايط باعث مي‌شود كه خانواده هم به خودش اجازه بدهد در تمام تصميم‌هاي زندگي شما دخالت كند. به خاطر داشته باشيد بلوغ فكري و شخصيتي بايد يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هايي باشد كه براي همسر آينده در نظر مي‌گيريد. تنها يك شخصيت قوي و بالغ است كه مي‌تواند زندگي خود را اداره كند و به ديگران اجازه دخالت ندهد.

📌 خانواده‌ هاي درهم‌ تنيده

خانواده درهم‌ تنيده يك اصطلاح در ميان روانشناسان خانواده است. اعضاي اين خانواده‌ها معمولاً به‌شدت به هم وابسته هستند؛ و استقلال در اين خانواده‌ها جايي ندارد. آن‌ها به‌جاي هم كارهاي مختلف را انجام مي‌دهند و هيچ‌كس حدومرز مشخصي ندارد. شايد روز اول احساس كنيد كه اين خانواده بسيار گرم و صميمي هستند. به‌خصوص افرادي كه در خانواده‌هاي كم‌جمعيت يا سرد زندگي مي‌كنند جذب اين خانواده‌ها مي‌شوند. اما در آينده متوجه خواهيد شد آن‌ها از شما هم مي‌خواهند كه درست مثل خودشان باشيد و هيچ حدومرزي با آن‌ها نداشته باشيد. براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر با اين وضعيت حتما از روانشناس كمك بگيريد.

📌 راجع به همه‌ چيز نظر مي‌دهند

يكي از كارهايي كه بايد براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر انجام دهيد؛ اجازه ندادن براي اظهار نظر است. اگر در دوران نامزدي يا عقد متوجه اين شده‌ايد كه خانواده همسر راجع به همه‌چيز نظر مي‌دهند بايد مراقب دخالت‌هاي آن‌ها در بقيه زندگي‌تان هم باشيد. اين خانواده‌ها راجع به همه مسائل از لباس و تشريفات مراسم گرفته تا موضوعات بزرگ‌تر هميشه نظر مي‌دهند و اصرار دارند حرف خود را به كرسي بنشانند.

📌 پشت سر شما حرف مي‌زنند

از نشانه هاي دخالت خانواده همسر مي‌توان به پشت سر شما حرف زدن اشاره كرد. زماني كه با چنين مساله اي روبرو مي‌شويد؛ بايد براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر اقدام كنيد.

📌 سر زده وارد مي‌شوند

سر زده وارد شدن از ديگر نشانه دخالت خانواده همسر است. اگر متوجه شديد كه خانواده همسر در صورتي كه شما حضور نداريد وارد خانه مي‌شوند و يا براي خود كليد دارند؛ حتما براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر اقدام كنيد.

📌 همسرتان را عليه شما پر مي‌كنند

اگر متوجه نقشه هاي خانواده همسر شديد كه رابطه شما و همسرتان را بهم بزنند؛ بايد براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر عجله كنيد. اين افراد با ناراحتي هاي شما خوشحال مي‌شوند و با هر كاري علاقه دارند تا شما را ناراحت كنند.

دلايل دخالت خانواده همسر در زندگي

دلايل بسياري براي دخالت خانواده همسر در زندگي شما وجود دارد. اين دلايل مي‌تواند با توجه به شرايط زندگي هركدام از ما متفاوت باشد. براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر بايد اين دلايل را به درستي بررسي كنيد. اما به‌ طور كلي مي‌توانيم آن‌ها را در دو دسته قرار دهيم:

💠 اين شما هستيد كه با صحبت كردن از همه‌ چيز يا پرسيدن نظر آن‌ها اجازه دخالت را مي‌دهيد.

💠 خانواده همسرتان كنترل‌گر هستند و مي‌خواهند همه‌ چيز را تحت كنترل خود داشته باشند.

دليل دخالت خانواده همسر در زندگي شما هرچه كه باشد بايد بتوانيد آن را كنترل كنيد. در غير اين صورت مشكلات بسياري را در جريان زندگي‌تان تجربه خواهيد كرد. اين دخالت‌ها گاهي آن‌قدر رابطه ميان زوجين را تحت تأثير قرار مي‌دهد كه حتي ممكن است به جدايي فكر كنيد. به همين خاطر در ادامه بعضي از راهكارها براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر را بررسي خواهيم كرد.

روش هاي جلوگيري از دخالت خانواده همسر

تا به اينجاي مقاله راجع به دلايل و نشانه هاي دخالت خانواده همسر اطلاعات كسب كرديد. اما در اين بخش قصد داريم تا روش هاي جلوگيري از دخالت خانواده همسر را به شما توضيح دهيم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتها همراه ما باشيد.

➰ حد و مرز رابطه را نگه داريد

يكي از مهم‌ترين دلايل اينكه خانواده همسرتان در زندگي شما دخالت مي‌كنند اين است كه خودتان حدومرز ارتباطي را نگه نداشته‌ايد. بسياري از ما با خانواده همسر از همه‌چيز صحبت مي‌كنيم يا نظر آن‌ها را مي‌پرسيم. همين موضوع باعث مي‌شود كه آن‌ها هم به خودشان اجازه بدهند راجع به مسائل مختلف از شما سؤال كنند يا نظر بدهند. بهترين راه اين است كه از همان روز اول فاصله خود را با خانواده همسر حفظ كنيد. در نهايت احترامي كه به آن‌ها مي‌گذاريد اما دليلي ندارد آن‌ها را در جريان همه‌چيز قرار بدهيد يا هميشه هرروز باهم در رفت‌وآمد باشيد. بنابراين روشي كارآمد براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر، تعيين حد و مرز است.

➰ براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر دلايل خود را بيان كنيد

يكي از روش هاي جلوگيري از دخالت خانواده همسر، بيان دليل است. وقتي خانواده همسرتان تنها نظر خود را بيان مي‌كنند بهتر است نظرات‌شان را بشنويد. به هر صورت استفاده از نظر و فكر ديگران يكي از كارهايي است كه فايده‌هاي بسياري دارد. شايد بتوانيد از نظر آن‌ها در هر بخشي از زندگي خود استفاده كنيد. اما اگر احساس مي‌كنيد نظرات آن‌ها حالت كنترل‌گري و دخالت پيدا كرده بهتر است صراحتاً با آن‌ها صحبت كنيد. سعي كنيد آرامش و خونسردي خود را حفظ كنيد و بدون هيچ عصبانيت و بدرفتاري از آن‌ها به خاطر نظرشان تشكر كنيد. سپس دلايل خود را براي تصميمي كه داريد بيان كنيد.

➰ با همسرتان صحبت كنيد

يك راه مناسب براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر اين است كه با همسرتان صحبت كنيد. احساسات و ناراحتي‌هاي خود را با او در ميان بگذاريد و باهم يك راه‌حل براي اين شرايط پيدا كنيد. حتي بعضي از مشاورين خانواده توصيه مي‌كنند در دوران نامزدي صراحتاً راجع به ميزان رفت‌وآمد با خانواده‌ها و مطالبي كه به آن‌ها مي‌گوييد صحبت كنيد.

➰ احساسات خود و خانواده همسر را به درستي شناسايي كنيد

براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر لازم است كه احساسات خود و آنها را به خوبي بشناسيد. هرگز نبايد عصبانيت خود را بر سر اعضاي خانواده خالي كنيد. رفتارهاي مادر شوهر خود را مد نظر بگيريد و هر رفتاري از آن كه باعث آزار شما مي‌شود را شناسايي كنيد. تا در صورت بروز آن رفتار؛ هيجانات خود را كنترل كنيد و اجازه تنش در خانه ندهيد.

➰ روش هاي آرام سازي را آموزش ببينيد

براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر، بايد روش هاي آرام سازي را آموزش ببينيد. با شناخت راه هاي مناسب مي‌توانيد مديريت خود را كنترل كنيد تا هيچ حرف و رفتاري باعث آزار رواني شما نشود.

➰ منابع حمايتي جايگزين پيدا كنيد و روابط را محدود كنيد

يكي از كارهايي كه مي‌توانيد براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر انجام دهيد، يافتن حمايت گر جايگزين است. لزومي ندارد هميشه با خانواده همسر ارتباط داشته باشيد اما زندگي خود را سرشار از تنش كنيد. با كمك روانشناس روابط خود را محدود كنيد و فردي امين براي بروز احساسات پيدا كنيد تا دخالت هاي خانواده همسر تاثير بدي بر زندگي شما نگذارد.

➰ مهربان باشيد و بالغانه رفتار كنيد

مهرباني هميشه راهي براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر است. مهربان باشيد و محبت كنيد تا خانواده همسر به خود اجازه دخالت ندهند. با محبت آن ها را متوجه خواهيد كرد كه دشمن آنها نيستيد. و به مرور زمان زندگي شما نيز به روال قبل مي‌افتد. همچنين براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر بايد رفتاري بالغانه داشته باشيد. به هر حال اين افراد اعضاي خانواده همسر شما هستند و به هر نحوي در زندگي شما حضور دارند. رفتار بالغانه اين دخالت ها را كم مي‌كند.

➰ با كمك همسر مشكلات را حل كنيد

يكي از مهم ترين كارهايي كه باعث جلوگيري از دخالت خانواده همسر مي‌شود؛ حل مشكل به واسته زوجين است. هميشه به خاطر داشته باشيد كه با همسر در رابطه با حل مشكلات به تنهايي صحبت كنيد. شما و همسرتان هرگز نبايد به ديگران اجازه دهيد كه براي شما تصميم بگيرند. به همين دليل براي رفع اين مشكل از همسرتان بخواهيد تا براي حل مسائل از خانواده كمك نگيرد.

➰ مشاوره براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر

دخالت خانواده‌ها در زندگي مشترك شما و همسرتان موضوع ساده‌اي نيست. اين شرايط گاهي آن‌قدر شما را عصبي مي‌كند كه احساس مي‌كنيد ديگر تمايلي به ادامه زندگي مشترك نداريد. يا شايد با خانواده همسر دچار اختلاف شويد و اين اختلاف قطعاً روي زندگي شما تأثير خواهد گذاشت. به همين خاطر شايد بهتر باشد راجع به اين شرايط با كسي صحبت كنيد. و براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر اقدام كنيد.

اگر چه هميشه اولين توصيه مشاوران خانواده اين است كه با همسرتان صحبت كنيد. اما گاهي وقت‌ها همسرتان از اينكه بشنود شما راجع به خانواده‌اش صحبت مي‌كنيد بسيار ناراحت مي‌شود. به‌علاوه ممكن است شما و همسرتان نتوانيد راهكاري براي اين شرايط پيدا كنيد. به همين خاطر بهتر است راجع به شرايط پيش آمده از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه دارند به‌خوبي مي‌توانند شما را راهنمايي كنند. 

كلام آخر

در اين مقاله به طور كل با روش هاي جلوگيري از دخالت خانواده همسر آشنا شده ايد. اما گاهي اوقات دليل دخالت‌هاي خانواده همسر ضعف‌هاي شخصيتي خود شما است. اين ضعف‌ها باعث مي‌شوند از اينكه قاطعانه در مقابل دخالت‌هاي خانواده همسر بايستيد ترس داشته باشيد و به‌نوعي با رفتار خود به آن‌ها اجازه بدهيد كه راجع به هر چيزي نظر بدهند.

اگر مشاور تشخيص دهد شما در اين زمينه ضعف داريد با آموزش‌هاي مختلف به شما كمك مي‌كند تا اعتماد به‌ نفس خود را افزايش دهيد و از بروز مشكلات جلوگيري كنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره تلفني خانواده مي‌توانيد در هر زمان از روز براي صحبت درباره مسائل خانوادگي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

سوالات متداول

چطور از دخالت‌هاي خانواده همسرم جلوگيري كنم؟

بهتر است از همان ابتدا حدومرز رابطه خود را به‌درستي مشخص كنيد. صحبت كردن با همسر و كمك گرفتن از مشاور هم مي‌توانند در اين شرايط كمك‌كننده باشند.

منبع: جلوگيري از دخالت خانواده همسر با چند سياست ساده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۳۱:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بي احترامي به معلم به دلايل مختلفي رخ مي‌دهد و معمولا در تمامي مدارس وجود دارد. شايد چون ارزش ها در جامعه كمرنگ شده و ادب و احترام رعايت نمي‌شود. اولين دليل در بروز چنين رفتاري، تربيت اشتباه والدين است. زماني كه كودك بتواند به معلم خود بي احترامي كند؛ به والدين و اطرافيان خود نيز به راحتي بي احترامي مي‌كند.

 

زماني كه تربيت و رفتار والدين با فرزند اشتباه باشد؛ چنين مصيبتي رخ خواهد داد. اما جدا از تربيت اشتباه والدين، دلايل ديگري مانند كمرنگي ارزش ها در جامعه، تفاوت در عرف و جامعه، مشخص نبودن شان معلم و … در بروز بي احترامي به معلم نقش دارد. براي رفع اين رفتار زشت والدين و مدرسه بايد جدي برخورد كنند و از روانشناس كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي احترامي به معلم مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: بي احترامي به معلم | 7 دليل بي احترامي به معلم

بي احترامي به معلم

بي احترامي به معلم يكي از رايج ترين تفريحات دانش آموزان امروزي است. بسياري از دانش آموزان اين رفتار را به نوعي بازي و تفريح مي‌شمارند و دائم استفاده مي‌كنند. اين بي احترامي ها به دلايل مختلفي بستگي دارد كه بي ارزش شمردن جايگاه معلم و تربيت اشتباه كودكان از پر رنگ ترين دلايل است. در اين مقاله دلايل بي احترامي به معلم را به طور كامل توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

دلايل بي احترامي به معلم

بي احترامي به معلم به دلايل مختلفي رخ مي‌دهد. براي آگاهي معلمان و اوليا در اين بخش مقاله به دلايل بي احترامي به معلم اشاره كرده ايم.

📌 ارزش ها در جامعه كمرنگ تر شده است

يكي از دلايل بي احترامي به معلم، كمرنگ شدن ارزش ها در جامعه است. در زمان هاي قديم تر دانش آموزش اجازه نگاه بد به معلم نداشت؛ چه برسد به بي احترامي و رفتار هاي ناشاسيت. اما به مرور زمان عرف جامعه تغيير كرد و معلم مانند گذشته ديگر جايگاه قبل را ندارد.

قبل تر ها رعايت ادب و حفظ حرمت معلم و كلاس ارزش بسيار بالايي داشت. اما در جامعه امروزه رعايت اصول اوليه ادب در مدارس هيچ جايگاهي ندارد و نگاه ابزاري به معلمين توسط دانش آموزان بيشتر شده است. و دليل بي احترامي به معلم همين تغيير ارزش ها است.

📌 نظام آموزشي در برخورد با بي احترامي به معلم جدي نبوده است

از ديگر دلايل بي احترامي به معلم، عدم جديت نظام آموزشي است. زماني كه اين نظام هيچ برخوردي با چنين دانش آموزاني نداشته باشد، بي احترامي ها بيشتر مي‌شود. برخورد جدي حتي براي يك بار در مدرسه اجازه بروز دوباره اين رفتار را از دانش آموزان سلب مي‌كند.

📌 والدين تربيت اشتباهي داشته اند

تربيت اشتباه والدين از بزرگ ترين دلايل بي احترامي به معلم است. وقتي كه پدر و مادر زمان كافي براي تربيت فرزند خود در نظر نگرفته باشند؛ بي احترامي به معلم و اطرافيان نيز بروز مي‌كند. بهتر است كه قبل از ورود فرزند به مدرسه دوره توجيهي در خانه بگذاريد. به فرزندان خود بگوييد كه معلم از جايگاه بالا و ارزشمندي برخوردار است و اگر به اين جايگاه بي احترامي كني، اشتباه بسيار بزرگي را مرتكب خواهي شد.

📌 معلم تنها منبع براي كسب دانش نيست

پيش تر ها تنها معلمين بودند كه به دانش آموزان علم آموزش مي‌دانند. به همين دليل جايگاه بزرگ و علمي داشتند. اما در فرهنگ و جامعه امروزي تنها معلمين منبع علم نيستند. و كلاس هاي زيادي براي كسب علم وجود دارد. به همين دليل با بي احترامي به معلم خود را تخليه مي‌كنند و ديگر نيازي به او براي كسب دانش ندارند. و از كلاس هاي بيرون استفاده مي‌كنند.

📌 فرهنگ هاي ديگر بر فرزندان تاثير گذاشته است

با وجود فرهنگ هاي ديگر و گسترش رسانه ها، دانش آموزان متوجه بي احترامي ديگران به معلم مي‌شوند. زماني كه اين فرهنگ ها در رسانه ها گسترش يابد؛ دانش آموزان آموزش مي‌بينند و مانند آنها رفتار مي‌كنند. و بر اساس همين امر، بي احترامي به معلم افزايش مي‌يابد.

📌 شان و جايگاه معلم مشخص نشده است

معلمين شان بسيار و جايگاه بالايي دارند. اما براي اينكه به دانش آموزان اين جايگاه را توضيح دهيم، بايد آموزش داشته باشيم. دانش آموزان با كمك مدير و والدين بايد از جايگاه معلم مطلع باشند و اين موضوع را گسترش دهند.

📌 بين نهاد هاي مختلف همخواني وجود ندارد

از ديگر دلايل بي احترامي به معلم، عدم همخواني بين نهاد هاي ديگر است. دانش آموزان زيادي در مدرسه وجود دارند كه با شيوه هاي تربيتي متفاوتي آموزش ديده اند. و همين سبك هاي تربيتي متفاوت و نهاد هاي متفاوت باعث بروز چنين بي احترامي هايي مي‌شود. گاه همسالان به يكديگر آموزش مي‌دهند كه سبك تربيتي من بي احترامي به معلم را عيب نمي‌داند. و بر ديگر دانش آموزان تاثير مي‌گذارد.

كلام آخر

براي رفع بي احترامي به معلم حتما بايد از روانشناس راهنمايي بگيريد. بهتر است كه مدير مدرسه اين رفتار دانش آموز را به والدين گزارش دهد و سپس والدين از روش هاي تربيتي اصولي به كمك روانشناس استفاده كنند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي احترامي به معلم مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثبت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: بي احترامي به معلم | 7 دليل بي احترامي به معلم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۲۷:۲۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی