مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

سازهاي مناسب كودك طيف وسيعي از آلات موسيقي را در بر مي‌گيرد. موسيقي تاثير زيادي در فرايند رشد كودك دارد. از طرف ديگر اگر كودك خود قادر به نواختن اين سازها باشد؛ تاثيرات آن دو چندان خواهد شد. يادگيري موسيقي در سنين پايين آسان تر خواهد بود؛ همچنين تداوم بيشتري در ذهن كودك خواهد داشت. اما انتخاب ساز مناسب براي كودك نيز، يكي ديگر از چالش هايي است كه والدين و حتي خود كودكان با آن درگير هستند. آموختن موسيقي، يكي از مهارت هاي مفيد براي كودكان خواهد بود كه آنان را ترغيب به يادگيري مسائل ديگر نيز خواهد كرد. از طرفي ذهن كودك براي يادگيري مسائل ديگر نيز آماده خواهد شد. 

منبع: سازهاي مناسب كودك | بهترين ساز براي شروع موسيقي كودك

 

سازهاي مناسب كودك

بسياري از والدين تحت تاثير ديگران و يا فقط به دليل علاقه خود، ساز را براي فرزند خود انتخاب مي‌كنند. اما براي انتخاب سازهاي مناسب كودك، عوامل زيادي دخيل هستند كه والدين بايد به آنها توجه كنند. پدر و مادر بايد علاقه فرزند خود را نيز در نظر گرفته و به يادگيري ساز جديد، صرفا به ديد سرگرمي نگاه نكنند.

يادگيري موسيقي نياز به تلاش مستمر و دائمي دارد. اما نبايد كودك را مجبور به انجام كاري كرد. بايد براي آموختن اين مهارت، براي كودك انگيزه ايجاد كرد. در اين مقاله به بررسي عوامل موثر بر انتخاب آلت موسيقي مناسب براي كودك، خواهيم پرداخت.

چگونگي انتخاب سازهاي مناسب كودك

يكي از نكاتي كه در هنگام انتخاب سازهاي مناسب كودك بايد به آن توجه داشت؛ علاقه كودك به سبك خاصي از موسيقي است. براي اطلاع از اين موضوع بايد انواع مختلف موسيقي را براي كودك پخش كرده؛ و به واكنش او دقت كرد. همچنين نواختن موسيقي توسط والدين نيز عامل مهمي براي انتخاب و يا علاقه كودك خواهد بود. برخي از نكاتي كه در هنگام تشويق كودك به موسيقي بايد در نظر بگيريم؛ شامل موارد زير مي‌شوند.

⭕سن كودك

مي‌توان گفت 6 سالگي يك مرز براي انتخاب سازهاي كودك محسوب مي‌شود. تقريبا بعد از اين سن، كودك قادر به نواختن هر نوع سازي خواهد بود و انتخاب هاي بيشتري خواهد داشت. اما قبل از 6 سالگي به دلايل مختلفي نمي‌توان در اين مورد با قطعيت تصميم گيري كرد. شايد سازي كه قبل از شش سالگي توسط والدين انتخاب شده است؛ هيچگاه بهترين گزينه براي كودك نبوده باشد؛ اما كودك آن را ادامه داده و حتي موفقيت هايي نيز كسب مي‌كند.

⭕وضعيت بدني كودك

وضعيت بدني كودكان، عامل مهمي در انتخاب سازهاي كودك خواهد بود. برخي به دليل وضعيت بدني ويژه اي كه دارند؛ بيشتر مستعد آموختن نوع خاصي از آلت موسيقي هستند. براي مثال افرادي كه كوتاه قد هستند؛ نمي‌توانند سازهاي بزرگ تر از جثه خود را انتخاب كنند. كودكاني كه مايل به يادگيري ساز پيانو هستند؛ بايد انگشتاني كشيده داشته باشند. و يا كودكاني كه ارتودنسي و يا مشكلات تنفسي دارند؛ نبايد سراغ سازهاي بادي بروند.

⭕ويژگي هاي شخصيتي كودك

براي انتخاب سازهاي مناسب كودك، بايد به ويژگي هاي شخصيتي و روحيات او نيز توجه داشت. براي مثال آيا آنها درونگرا هستند و يا برونگرا، از نظر حركتي فعال هستند و يا در بيشتر موارد تمايل دارند كه بي حركت باشند. براي برخي از سازها، كودك بيشتر احتمال دارد كه در گروه حضور يابد. به همين دليل بايد به كار گروهي علاقمند بوده و با ديگران هماهنگ باشد. سازهايي مثل وودوارد و پركاشن، از اين دست هستند. همچنين نياز كودك براي در مركز توجه بودن نيز در انتخاب او موثر خواهد بود.

سازهاي مناسب كودك كدامند؟

بعد از شناخت علايق و توانمندي هاي كودك، بايد سازهاي مناسب كودك را ارزيابي كرده و بهترين گزينه را انتخاب كنيم. در واقع اين امكان وجود ندارد كه كودك، سازهاي زيادي را براي مدتي امتحان كرده و بعد از آن انتخاب كند.  به همين دليل بايد از ابتدا به نكات زيادي توجه داشت. همچنين برخي از سازها هستند كه به طور كلي بيشتر علاقه كودكان و والدين را برمي‌انگيزنند. برخي از اين سازها شامل موارد زير مي‌شوند. 

🔴پيانو

پيانو يكي از سازهاي مناسب كودك است كه والدين به آن علاقه زيادي دارند. يادگيري آن آسان نخواهد بود و نياز به تمرين و تلاش زيادي خواهد داشت. اين ساز، پايه بوده و بايد اصولي مثل ملودي، هارموني، ريتم و حركت در آن رعايت شود. كودكان مي‌توانند از سنين پايين يادگيري اين ساز را آغاز كنند. با اينكه خريد اين ساز و همچنين آموختن هزينه هاي زيادي خواهد داشت؛ اما يادگيري آن نقش مهمي در آينده كودك بازي خواهد كرد. بهتر است كودكان براي شروع از پيانوهاي آكوستيك استفاده كنند.

🔴گيتار

از سازهاي مناسب كودك مي‌توان به گيتار اشاره كرد. گيتار نيز مانند پيانو، يك ساز پايه محسوب مي‌شود. اما به دليل اينكه كودك خود بايد ساز را حمل كند؛ بايد از سن بيشتري برخوردار باشد. گيتار مي‌تواند زمينه ساز يادگيري ديگر آلات موسيقي نيز باشد. اين ساز، سبك هاي مختلفي دارد كه كودك بايد با توجه به آنها آموزش خود را شروع كند. معمولا ساز ارزاني محسوب مي‌شود و يادگيري آن نيز چندان سخت نخواهد بود.

🔴ويولن

يكي ديگر از سازهاي مناسب كودك ويولن خواهد بود. بااينكه تسط به آن نياز به تمرين و همچنين مدت زمان زيادي دارد؛ اما به هرحال يكي از سازهاي مورد علاقه كودكان محسوب مي‌شود. يادگيري اين ساز قبل از شروع دوران راهنمايي كار آسان تري خواهد بود. براي يادگيري اين ساز، بايد دست ها با يكديگر هماهنگي داشته باشند.تمركز نيز در هنگام نواختن و نت خواني نيز اهميت دارد.

🔴سازهاي كوبه اي

كودكان معمولا از همان ابتداي كودكي، علاقه زيادي به ضربه زدن به اجسام مختلف دارند. اگر اين رفتار در آنها ادامه پيدا كند؛ مي‌توانند از آن در جهت نواختن سازهاي مختلف استفاده كنند. سازهاي مختلفي مثل تنبك، كاخن، دف، درامز و… از اين قبيل هستند. البته براي يادگيري و نواختن اين سازها، كودك بايد قدرت بدني زيادي نيز داشته باشد. معمولا اين سازها  براي پسران مناسب تر هستند ولي دختران نيز قادر به نواختن آنها خواهند بود. سازهاي كوبه اي از سازهاي مناسب كودك هستند كه والدين بايد در يادگيري آنها به كودك خود كمك كنند.

🔴سازهاي بادي

سازهاي بادي مثل فلوت، از سازهاي مناسب كودك محسوب مي‌شوند. معمولا از اولين سازهايي كه كودك به سراغ آنها مي‌رود؛ سازهاي بادي هستند و يادگيري آنها آسان‌تر است. از طرف ديگر كودكان در سنين پايين‌تري مي‌توانند آنها را شروع كنند. براي اطلاع از علاقه فرزند خود به اين دسته از سازها، مي‎‌توانيد از فلوت ريكوردر استفاده كنيد. و اگر كودك تان به آن علاقه نشان داد، به سراغ سازهايي مثل فلوت، ني، كلارينت و يا سازهاي چوبي-بادي برويد.

سخن پاياني

سازهاي مناسب كودك در بيشتر موارد با سازهايي كه بزرگسالان قادر به نواختن آن هستند؛ يكسان هستند. اما اين موضوع نبايد موجب سختگيري والدين و انتظارات غيرواقعي از آنان باشد. فراموش نكنيد كه فارغ از اينكه يادگيري موسيقي در سنين پايين راحت تر است؛ اما بازهم نياز به تمرين و ممارست زيادي دارد. همچنين موسيقي تاثير زيادي بر روند رشد و شكل گيري شخصيت فرزند خواهد داشت. با توجه به سن، شخصيت و توانايي بدني كودك خود، سازهاي مختلف را بررسي كرده و به علاقه فرزند خود نيز احترام بگذاريد. در اين زمينه مي‌توانيد از يك مشاور كودك نيز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سازهاي مناسب كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

بهترين ساز براي شروع موسيقي در كودكان كدام است؟

انتخاب سازهاي مناسب كودك، به عوامل زيادي بستگي خواهد داشت. اما به طور كلي براي شروع، والدين مي‌توانند از سازهاي بلز و يا فلوت ريكوردر استفاده كنند؛ كه سازهاي ارزان و راحتي بوده تا علاقه فرزند خود را دريابند.

منبع: سازهاي مناسب كودك | بهترين ساز براي شروع موسيقي كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۰۱:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دراماتيولومانيا كه با نام وسواس پوست كني شناخته مي‌شود يكي از انواع وسواس‌هاي فكري عملي است كه در آن فرد مبتلا ميل شديدي به كندن پوست بدن خود در نواحي مختلف بدن مانند لب‌ها و دور ناخن دارد. فرد مبتلا به اين نوع از وسواس نمي‌تواند در برابر افكار وسواسي و تمايل خود براي كندن پوست مقاومت كند و اين امر مشكلات جدي را براي او به همراه دارد.

اغلب افرادي كه وسواس پوست‌كني دارند، نسبت به بيماري خود آگاهي كافي نداشته و يا از مطرح كردن آن با ديگران شرم دارند. وسواس پوست كني مانند ديگر انواع وسواس نياز به درمان‌هاي تخصصي دارد؛ آگاهي از علائم و پيامدهاي اختلال وسواس پوست كني بيش از پيش شما را متوجه لزوم مراجعه براي درمان مي‌كند. 

منبع: وسواس پوست كني

وسواس پوست كني

وسواس كندن پوست در درسته‌ي اختلالات اضطرابي جاي مي‌گيرد و جديدا آن را در راهنماي تشخيصي و آماري بيماري‌هاي رواني به صورت يك اختلال مجزا در نظر گرفته‌اند. در اين نوع اختلال اضطرابي فرد به واسطه‌ي افكار مجبور كننده خود، ميل افراطي به كندن پوست و يا جاي جوش و زخم دارد.

افراد مبتلا به وسواس پوست كني براي كندن نقاط مختلف پوست بدن خود از ناخن، موچين و يا اعمالي چون گاز گرفتن استفاده مي‌كنند و ممكن است ساعت‌ها به اين كار مشغول باشند. كندن پوست اغلب تا جايي پيش مي‌رود كه آسيب‌هاي جدي به فرد وارد مي‌كند و حتي منجر به خونريزي مي‌شود.

علائم وسواس پوست كني

انواع وسواس نشانه‌هاي مشتركي دارند كه بروز افكار وسواسي و ناتواني فرد در كنترل و سركوب آن‌ها يكي از اين علائم مشترك است. در ادامه علائم اختلال پوست كني را به طور خاص شرح داده‌ايم.

بروز دوره‌هاي متناوب كندن پوست كه منجر به آسيب به بافت پوست مي‌شوند، از راه‌هاي تشخيص اختلال وسواس پوست كني است. يكي ديگر از علائم اين است كه فرد تلاش زيادي براي ترك پوست كني مي‌كند و اقداماتي در اين زمينه انجام مي‌دهد ولي موفق نمي‌شود. اين نوع وسواس با بروز مشكلاتي در زمينه‌‌هاي فردي و اجتماعي براي فرد همراه است.

زماني اختلال پوست كني براي فرد تشخيص داده مي‌شود كه علت پزشكي مانند بيماري‌هاي پوستي و يا بيماري‌هاي رواني مانند اسكيزوفرني در فرد وجود نداشته‌باشد. افراد مبتلا به اختلال وسواس پوست كني تنش زيادي براي كندن پوست خود احساس مي‌كنند و وسوسه انجام اين عمل به سراغشان مي‌آيد و بلافاصله پس از كندن پوست ناحيه مورد نظر احساس لذت، آرامش و رهايي از تنش مي‌كنند.

دلايل ابتلا به اختلال وسواس پوست كني

ابتلا به وسواس پوست كني دلايل متعددي دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

⭕اختلالات همايند

يكي از دلايل ابتلا به اختلال وسواس پوست كني اختلالات همايندي است كه فرد با آن‌ها دست و پنجه نرم مي‌كند. اختلالاتي همچون وسواس فكري عملي، اضطراب و افسردگي مي‌توانند علت زيربنايي و زمينه‌ساز بروز وسواس پوست كني باشند. در چنين شرايطي با درمان علت بروز اين اختلال، اين رفتار نيز از بين خواهد رفت.

⭕خشم و تنفر

در نظريه روانكاوي، علت بروز پديده وسواس پوست كني خشم و تنفر فرد نسبت به وقايع و اطرافيان ذكر شده‌است؛ به اين معنا كه فرد خشم خود را با كندن پوست بدنش نشان مي‌دهد و پس از آن احساس آسودگي مي‌كند. افرادي كه از مهارت كنترل خشم برخوردار نيستند و يا خشم سركوب شده دارند؛ بيشتر در معرض بروز اين رفتار خواهند بود. براي آشنايي با راه هاي كنترل عصبانيت كليك كنيد.

عدم كنترل استرس

ناتواني در مديريت استرس و تنش‌ها عامل ديگري در بروز وسواس پوست كني است؛ اغلب افرادي كه به اختلال وسواس پوست كني مبتلا هستند نمي‌توانند استرس و هيجانات خود را به شيوه‌اي سالم كنترل كنند به همين خاطر به رفتارهاي پوست كني روي مي‌آورند.

⭕افزايش دوپامين

يكي ديگر از علل ابتلا به اين نوع وسواس افزايش دوپامين در بدن است كه به دنبال مصرف افراطي موادي همچون شيشه و كوكائين پديد مي‌آيد. مصرف اين گونه مواد باعث مي‌شود فرد احساس كند چيزي زير پوستش راه مي‌رود و با كندن پوست تلاش مي‌كند تا اين حس را از بين ببرد. در واقع در اين شرايط وسواس پوست كني به دليل توهمات ايجاد مي‌شود.

⭕ابتلا به اختلال بدريخت انگاري

در اين اختلال افراد همواره از بدن و شكل ظاهري خود ناراضي هستند. آنها گاهي از مكانيسم وارونه سازي استفاده كرده و به بدن خود آسيب بيشتري مي‎زنند. اين افراد معتقدند به دليل اينكه ظاهر خوبي ندارند؛ شايسته هرگونه آسيب و جراحتي هستند. به همين دليل از وسواس موكني براي صدمه زدن به خود استفاده مي‌كنند.

روند پيشرفت اختلال كندن پوست

وسواس كندن پوست ممكن است در هر سني رخ دهد و حتي در كودكان نيز مشاهده مي‌شود. عارضه وسواس پوست كني در شرايطي پيشرفت مي‌كند و شديدتر مي‌شود؛ زماني كه فرد دچار يك عارضه‌ي پوستي مانند جوش، جراحت يا عفونت پوستي شده و شروع به كندن آن قسمت مي‌كند. با اين كار جراحت بيشتر شده و فرد از بهبود زخم جلوگيري مي‌كند، هر چه بيشتر اين كار را ادامه دهد جراحت و خارش پوست تشديد يافته و فرد بيشتر زخمش را مي‌كند و اين چرخه ادامه مي‌يابد.

كندن پوست هنگام مواجه با استرس و فشار نيز تشديد مي‌يابد؛ ممكن است فرد يك بار هنگام مواجه با رويداد استرس‌زا گوشه‌ي ناخن يا پوست لبش را بكند، با اين كار احساس آرامش كند و از آن به بعد براي تجربه‌ي آن حس خوشايند اين عمل تبديل به يك عادت و پس از آن يك اختلال مي‌شود.

درمان وسواس پوست كني

پيش از پرداختن به درمان لازم است علت اصلي ابتلا تشخيص داده شود. در صورتي كه اختلالات همايند مانند افسردگي، اضطراب و اسكيزوفرني علت بروز آن باشند، نياز به مداخلات تخصصي و كمك مشاوره روانشناسي وجود دارد تا ابتدا اين اختلالات رفع شوند و سپس وسواس نيز از بين برود.

يكي از روش‌هاي مؤثري كه جهت درمان وسواس پوست كني از جانب متخصصان ارائه مي‌شود، روش وارونه‌سازي عادت است كه در آن تلاش مي‌شود عات كندن پوست را با عادت ديگري جايگزين كرد. براي آشنايي كامل با روش هاي درمان وسواس كليك كنيد.

💠كاهش استرس براي درمان وسواس پوست كني

يادگيري روش‌ها و راهكارهاي كنترل استرس از اصول اوليه درمان وسواس پوست كني به شمار مي‌رود. از آن‌جايي كه علائم وسواس كندن پوست به دنبال بروز رويدادهاي استرس‌زا هويدا مي‌شوند، بسيار اهميت دارد كه فرد را با استفاده از روش‌هاي مديريت استرس از بروز رفتارهاي پوست كني مصون داشت.

اما گاه كنترل و كاهش استرس با وجود مشغله‌ها و مشكلات زياد كاري سخت به نظر مي‌رسد؛ در اين شرايط بهره‌مندي از مشاوره كنترل استرس و كمك گرفتن از فردي آگاه و باتجربه مي‌تواند راهگشا باشد.

💠درمان وسواس شديد

براي درمان نوع شديد وسواس مي‌توان از دارو درماني تحت نظر روانپزشك بهره برد. اغلب داروهاي ضد افسردگي و ضد افسردگي سه حلقه‌اي جهت درمان وسواس پوست كني تجويز مي‌شود. مسئله‌اي كه وجود دارد اين است كه داروها اغلب عوارضي را به همراه دارند و به بهبودي كامل اختلال نمي‌انجامند.

اين داروها تنها به كنترل و كاهش علائم كمك مي‌كنند. بنابراين پيشنهاد مي‌شود از درمان‌هاي شناختي رفتاري و روانكاوي نيز كمك بگيريد. اين روش‌هاي اثرات دائمي دارند و لازم است تحت نظر مشاور متخصص صورت بگيرند. 

💠دارودرماني

تحقيقات حاكي از آنند كه داروهاي ضدافسردگي در درمان اختلال وسواس پوست كني موثر هستند. معمولا داروهاي بازدارنده انتخابي بازجذب سرتونين مثل دوكسپين، كلومپرامين، نالتروكسون و پيموزيد، توسط متخصصين تجويز مي‌شوند.  همچنين گاهي در موارد حاد اين بيماري، پزشك مجبور به تجويز آرامبخش نيز خواهد شد. مصرف اين داروها حتما بايد تحت نظر پزشك باشند و نمي‌توان به صورت خودسرانه مصرف آنها را قطع و يا دوز آنها را تغيير داد.

سخن پاياني

وسواس پوست كني يكي از انواع اختلالات طيف وسواس فكري عملي محسوب مي‌شود و كاملا با روش هاي رواندرماني و دارويي قابل درمان است. البته درمان آن باتوجه به شدت اين اختلال متفاوت خواهد بود. اما به طور كلي نياز به اراده و خواست فرد دارد.

در واقع در اين نوع از رفتارها حالت اجبارگونه براي فرد دارند؛ و او هيچ لذتي از انجام آنها نمي‌برد. خانواده در اين زمان مي‌توانند نقش موثري داشته باشند. چرا كه آنان با واكنش هاي خود باعث ادامه دار شدن و يا توقف اين رفتار مي‌شوند. براي درمان اين اختلال افراد به كمك يك روانشناس و يا روانپزشك، نياز خواهند داشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس پوست كني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

درمان اختلال كندن پوست لب چگونه است؟

براي درمان اختلال كندن پوست ابتدا بايد علت آن شناسايي شود، سپس مي‌توان از روش وارونه‌سازي عادت استفاده كرد به اين معنا كه كندن پوست را با عمل ديگري جايگزين كنيد. همچنين درمان‌هاي شناختي رفتاري و مراجعه به مشاوره كنترل استرس به بهبود هر چه سريع‌تر اختلال كمك مي‌كند.

علت كندن پوست دور ناخن در كودكان چيست؟

اين كار در كودكان بيشتر به دنبال بروز استرس و اضطراب به وجود مي‌آيد. بنابراين بهتر است نشانه‌هاي ديگر استرس و تنش‌هاي رواني را در كودك چك كنيد.

منبع: وسواس پوست كني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وسواس پوست كني،
موضوع:
[ ۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۹:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص خواب آور آن دسته از داروهاي اعصاب است كه اغلب براي درمان مشكلات مرتبط با خواب و مشكلات اضطرابي تجويز مي‌شوند. قرص خواب آور به كساني كه دچار مشكل بي خوابي هستند كمك مي‌كنند تا سريع‌تر به خواب بروند و مشكلاتي نظير خواب منقطع را كمتر تجربه كنند. با اين حال بسياري از داروهاي خواب آور قابليت اعتيادآوري دارند. از همين رو مصرف آن‌ها حتما بايد با احتياط، در دوزهاي كنترل شده و زير نظر متخصص صورت بگيرد. خوشبختانه امروزه روش‌هاي غيردارويي متعددي براي درمان مشكلات خواب ابداع شده است كه با مراجعه به روانشناس و دريافت خدمات مشاوره و روان درماني مي‌توانيد از آن‌ها بهره مند شويد. 

منبع: قرص خواب آور قوي | عوارض انواع قرص هاي خواب آور

قرص خواب آور

قرص خواب آور در شرايط مختلف و با دوزهاي متفاوتي تجويز مي‌شوند. مصرف اين قرص ها در برخي موارد مي‌تواند باعث اعتياد يا بروز عوارض هاي زيادي شود. به همين دليل براي استفاده از اين نوع قرص ها بايد طبق تجويز پزشك پيش رفت. از طرفي ديگر با مصرف طولاني مدت از قرص هاي خواب، بدن مقاومت نشان داده و ديگر تاثيري ندارد. بايد از موارد تداخل دارويي قرص خواب نيز آگاه بود و از مصرف خودسرانه آن خودداري كرد.

آشنايي با انواع قرص خواب آور

قرص خواب آور انواع و اقسام مختلفي دارند كه مي‌توان آن‌ها را به 4 دسته به شرح زير تقسيم كرد.

  1. داروهاي بنزوديازپيني كوتاه اثر نظير تريازولام
  2. داروهاي بنزوديازپيني متوسط الاثر نظير آلپرزولام، استازولام و تمازپام
  3. داروهاي آرام بخش متفرقه و غير بنزوديازپيني نظير زولپيدم، زالپلون و اسزوپي كلون
  4. داروهاي انتخابي ملاتونين نظير راملتئون

افراد براي مصرف داروهايي مثل دوكسپين، فلورازپام، آلپرازولام، ترازودون، زالپلون، زولپيدم بايد حتما نسخه پزشك داشته باشند و نمي‌توان اين داروها بدون تجويز از داروخانه تهيه كرد. اما داروهايي كه به راحتي مي‌توان خريداري كرد؛ شامل، آنتي هيستامين، ملاتونين و داروهاي گياهي خواب آور مي‌شوند.

مكانيسم اثر قرص خواب آور

مكانيسم اثر اكثر قرص هاي خواب آور به طور كل مشابه است. آن‌ها با چسبيدن به گيرنده‌هاي مختلف نظير گيرنده‌هاي بنزوديازپيني اثرات مهاري برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي در مغز نظير گابا را افزايش مي‌دهند. افزايش اثرات مهاري اين انتقال دهنده‌ها منجر به تضعيف سيستم عصبي مركزي شده و در نتيجه علائم اضطرابي كاهش مي‌يابند. باكاهش سطح اضطراب از طريق آرام‌تر شدن سرعت تنفس، پايين آمدن ضربان و فشار خون اثرات خواب آوري نيز به فرد القا مي‌شود. از همين رو قرص خواب آور به افراد كمك مي‌كنند كه سريع‌تر به خواب روند و همچنين در طول شب خواب عميق‌تري داشته باشند.

عوارض جانبي مصرف قرص خواب آور

قرص خواب آور همانند هر داروي ديگري با يكسري عوارض جانبي بالقوه همراه هستند. از جمله مهم‌ترين عوارض آن‌ها اين است كه وابستگي جسماني ايجاد مي‌كنند و در اكثر موارد پس از قطع مصرف باعث تشديد دوره‌هاي بي خوابي مي‌شوند. از همين رو  متخصصين توصيه مي‌كنند كه پيش از روي آوردن به خواب آورها ابتدا درمان‌هاي غيردارويي را امتحان كنيد.

براي مثال روانشناسان در جلسات مشاوره و روان درماني از طريق آموزش برخي تكنيك‌هاي خود آرام سازي به شما كمك مي‌كنند تا بتوانيد سطح استرس‌هاي خود را پايين آورده و شب‌ها خواب بهتري داشته باشيد. در نتيجه بهتر است در قدم اول به يك روانشناس مراجعه كنيد اگر روان درماني اثر چنداني بر روند بهبوديتان نداشته باشد، آنگاه درمانگر شما را به يك روانپزشك ارجاع مي‌دهد تا از درمان‌هاي دارويي كمك بگيريد.

از جمله ديگر عوارض جانبي كه در پي مصرف قرص خواب آورها ممكن است بروز دهد بايد به سردرد، لرزش بدن، احساس بي قراري، گيجي، احساس ضعف، كاهش قدرت تمركز، حالت تهوع، تحريك پذيري، از دست دادن تعادل حركتي، مشكلات گوارشي (يبوست، اسهال و حالت تهوع)، بروز تغييرات خلقي، خشكي دهان و كاهش اشتها اشاره كرد. اگر پس از مصرف چند نوبت داروي خواب آور اين علائم ادامه پيدا يا تشديد شد حتما با متخصص خود تماس گرفته و در مورد قطع يا ادامه مصرف دارو از او مشورت بگيريد.

حساسيت به قرص خواب آور

مصرف قرص خواب آور نيز مي‌تواند براي افراد ايجاد حساسيت كند. اين حساسيت گاهي ناشي از موارد فعال و گاهي از مواد غير فعال در قرص است كه به صورت غيرمستقيم تاثير مي‌گذارد. اين عارضه نادر است اما در صورت مشاهده علائم آن بهتر است يه پزشك مراجعه كرده و از قطع كردن يا تغيير دوز دارو به صورت خودسرانه، پرهيز نماييد. به طور كلي برخي از علائم حساسيت به اين قرص شامل موارد زير مي‌شود.

🔸اختلال در بينايي

🔸اختلال در تنفس و بلع

🔸گرفتگي صدا

🔸خارش

🔸التهاب و ورم

🔸تنگي نفس

🔸بروز دانه هاي پوستي

كاربردهاي قرص خواب آور

همانطور كه قبلا هم ذكر شد؛ قرص هاي خواب آور بسته به مشكل و شدت آن، كاربردهاي مختلفي دارند. اختلالات خواب تنوع زيادي دارند و از طرف ديگر براي درمان برخي از بيماري هاي روان نيز از قرص خواب آور استفاده مي‌شود. براي مثال در مواردي براي جراحي هاي سرپايي و مختصر از قرص خواب، به عنوان داروي بيهوشي استفاده مي‌شود. برخي ديگر از موارد استفاده آن شامل، كاهش زمان انتظار براي به خواب رفتن، افزايش مدت زمان خواب مفيد، جلوگيري از بيدار شدن در طول شب و همچنين بالارفتن كيفيت خواب، مي‌شود.

كدام داروها با قرص هاي خواب آورها تداخل دارند؟

مصرف هم زمان قرص خواب آور با الكل، انواع مسكن‌ها، داروهاي ضدآلرژي نظير آنتي هيستامين، ضدتشنج‌ها و هرگونه دارويي كه عملكرد سيستم عصبي را كند مي‌كند، به تداخلات دارويي مي‌انجامد. چرا كه مصرف هم زمان خواب آورها با اين داروها شرايط خاصي را ايجاد مي‌كند كه به آن تضعيف مضاعف سيستم عصبي مركزي گفته مي‌شود. در اين شرايط ريتم قلبي و سرعت تنفس به شدت كاهش پيدا مي‌كند كه با كاهش اكسيژن خون مي‌تواند حتي به بروز اغماء و مرگ نيز منجر شود.

همچنين مصرف برخي داروها نظير قرص‌هاي ضدبارداري، سايمتادين و ايزونيازيد بر متابوليسم كبدي برخي داروهاي خواب آور نظير بنزوديازپين ها تاثير مي‌گذارد و در نتيجه باعث مي‌شود كه به مقدار بيشتري در خون جريان داشته باشند. اين مسئله در نهايت منجر به بروز عوارضي نظير تغييرات خلقي و افسردگي در پي مصرف خواب آورها خواهد شد.

از همين رو بسيار اهميت دارد كه هم زمان با داروي خواب آور از هر دارويي استفاده نكنيد و حتما در اين باره با پزشك خود مشورت نماييد.

براي آشنايي با راه هاي ترك قرص خواب كليك كنيد.

اقدامات احتياطي در مصرف قرص خواب آور

قبل از مصرف قرص خواب آور بايد برخي نكات احتياطي را رعايت كنيد كه از جمله آن‌ها بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • اگر سابقه آلرژي به داروهاي آرام بخش يا خواب آور را داريد حتما اين مسئله را با پزشك خود در ميان بگذاريد.
  • سابقه بيماري‌هاي قبلي و فعلي تان را به متخصص گزارش دهيد. برخي بيماري‌ها نظير مشكلات كبدي و كليوي مي‌توانند بر متابوليسم داروهاي خواب آور تاثير بگذارند.
  • ليست داروهايي كه در حال حاضر مصرف مي‌كنيد را به پزشك ارائه دهيد و در صورتي كه تصميم به مصرف داروي جديدي گرفتيد پيش از آن متخصص را درجريان بگذاريد تا از تداخلات دارويي پيشگيري شود.
  • بعد از مصرف داروهاي خواب آور از انجام فعاليت‌هايي كه به هشياري بالا نياز دارند نظير رانندگي خودداري كنيد.
  • قبل مصرف علل بيخوابي را بررسي و رفع كنيد، 

روش هاي جايگزين قرص خواب آور

با اينكه نمي‌توان تاثير قرص خواب آور را براي درمان اختلالات خواب و يا افزايش كيفيت خواب، ناديده گرفت. اما با توجه به عوارضي كه اين دارو در طولاني مدت براي افراد ايجاد مي‌كند؛ بهتر است افراد از روش هاي جايگزين ديگري براي اين مشكلات استفاده كنند. يا از قرص خواب در كنار روش هاي ديگر بهره گيرند. برخي از اين راهكارهاي موثر به شرح زير هستند.

⭕استفاده از دمنوش هاي گياهي: قطعا دمنوش هاي گياهي اثربخشي داروهاي شيميايي را ندارند؛ اما عوارض آنها كمتر است و مي‌توان به عنوان روش مكمل از آنها استفاده كرد.

⭕منظم كردن زمان خواب: نظم دادن به زمان هاي خواب و بيداري در درمان اين اختلالات موثر است و ديگر نيازي به مصرف قرص خواب آور نخواهد بود.

⭕ورزش: ورزش علاوه بر تنظيم هورمون هاي بدن، در راحت به خواب رفتن افراد نيز تاثيربسزايي خواهد داشت.

⭕مراجعه به روانشناس: درمان بيماري هاي مختلف روان و كاهش استرس و اضطراب روزانه، در خواب افراد تاثير داشته و آنها را از مصرف دارو بي نياز خواهد كرد.

⭕اصلاح سبك زندگي و رژيم غذايي: سبك زندگي سالم و رعايت رژيم غذايي مناسب، اجتناب از مصرف الكل و دخانيات نيز از مواردي هستند كه در بهبودي فرايند خواب نقش دارند.

سخن پاياني

امروزه قرص هاي زيادي تحت عنوان قرص خواب آور در رسانه ها تبليغ مي‌شوند كه محتويات آنها استاندارد و مورد تاييد نبوده و مصرف آنها عوارض بدي را براي افراد ايجاد خواهد كرد. اگر با اختلالات خواب در زندگي خود روبرو هستيد؛ در قدم اول سعي كنيد علت آن را يافته و به پزشك متخصص مراجعه كنيد. همچنين در مورد عوارض و موارد تداخل دارويي آن با داروهاي ديگر اطمينان حاصل كرده و با پزشك مشورت كنيد. كمك گرفتن از يك مشاور نيز در اين دوران براي درمان بيماري هاي مرتبط با خواب نيز بسيار موثر خواهد بود.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص خواب آور مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا بي خوابي به غير از قرص خواب آور درمان ديگري نيز دارد؟

بله، روانشناسان در جلسات مشاوره و روان درماني با بررسي منشا بي خوابي و آموزش تكنيك‌هاي خودآرام سازي نظير ريلكسيشن، مراقبه، ذهن آگاهي و فنون تنفس عميق به شما كمك مي‌كنند تا بر مشكلات خواب نظير بي خوابي غلبه نماييد.

منبع: قرص خواب آور قوي | عوارض انواع قرص هاي خواب آور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۴:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خريد رفتن با كودك براي برخي از والدين دشوار است. و مخصوصا اگر كودك بد خلق و بدقلق باشد؛ دشواري والدين بيشتر مي‌شود. اكثر والدين مخصوصا مادران، عاشق خريد هستند. اما فرزندان باعث پشيماني آن‌ها مي‌شوند. هميشه ام نمي‌توان كودك را به ديگران سپرد تا بتوان به راحتي خريد كرد.

به همين دليل به دنبال روش هايي براي خريد رفتن با كودك به راحتي و با آرامش هستند. جمعيت، نورهاي رنگارنگ فروشگاه‌ها، موسيقي، بوي خوراكي‌ها و … همگي باعث گيجي كودك مي‌شود. ناتواني كودك در تحليل و تمركز بر اين محرك‌ها او را كلافه و در نتيجه بدخلق مي‌كند. براي آرامش در خريد رفتن با كودك بهترين راه شناخت شخصيت و خلق كودك است. 

منبع: خريد رفتن با كودك | 7 روش خريد رفتن با كودك

خريد رفتن با كودك چيست؟

براي خريد رفتن با كودك بايد والدين روش ها و تكنيك هاي جلوگيري از بدخلقي كودكان را آموزش ببينند. معمولا همه مادرها علاقه به خريد دارند اما خريد رفتن با كودك براي آنها با دشواري همراه است. خريدهاي طولاني، همهمه در فروشگاه ها، صداهاي مختلف و … همگي در بدخلقي و كلافگي كودك نقش دارند.

در خريد با كودك بايد تا جاي ممكن خريد خود را كوتاه كنيد و كودك را به مكان هاي مورد علاقه ببريد. براي اطلاع از چگونگي رفتار در خريد با كودك نيز مي‌توانيد از روانشناس كودك كمك بگيريد. روانشناس كودك باعث شناخت كودك توسط والدين مي‌شود. و والدين در اين شرايط به راحتي مي‌توانند روش هاي برخورد با فرزندان خود را بشاسند.

روش هاي خريد رفتن با كودك چگونه است؟

جهت خريد رفتن با كودك بايد روش هاي برخورد با فرزندان را آموزش ببينيد. هر كودكي از خصوصيات اخلاقي مخصوص به خود برخوردار است و شيوه رفتار او با ديگر كودكان متفاوت است. به همين دليل در اين بخش مقاله راجع به روش هاي كلي خريد رفتن با كودك صحبت كرده ايم.

📌 كمك از كودك براي آماده سازي در خريد

يكي از روش هاي خريد رفتن با كودك، كمك از او در برنامه ريزي است. قبل از اينكه به خريد برويد، به كمك كودك برنامه خريد تهيه كنيد. از او بخواهيد كه به شما در برنامه نويسي كمك كند و امكان انتخاب در خريد را به او بدهيد. با اين روش به كودك كمك خواهيد كرد تا براي خريد مشتاق شود.

📌 محيط خريد را شناسايي كنيد

براي خريد رفتن با كودك اگر قصد دوري از خريد هاي ناسالم را داريد؛ بايد محيط خريد را شناسايي كنيد. هيچ والدي دوست ندارد كه كودكش سراغ خوراكي هاي ناسالم برود. اما زماني كه كودكان با مواد غذايي ناسالم مورد علاقه مواجه مي‌شوند، علاقه به خريد دارند. همين كشمكش ميان والد و كودك باعث بدخلقي كودكان مي‌شود. به همين دليل بايد محيط خريد را شناسايي كنيد تا از رديف خوراكي هاي ناسالم دوري كنيد.

📌 وسايل مورد نياز كودك را برداريد

يكي از راه هاي خريد رفتن با كودك در آرامش، تهيه وسايل مورد نياز كودك است. در اين شرايط بايد براي فرزند خود مقداري آب و خوراكي تهيه كنيد و عروسك مورد علاقه كودك را همراه خود ببريد.

📌 تا جاي ممكن خريد خود را كوتاه كنيد

براي خريد رفتن با كودك بايد زمان را كم كنيد. كودكان از خريد هاي طولاني بيزارند و بدخلقي مي‌كنند. بايد حتما خريد خود را تند تند انجام دهيد تا كودك كلافه نشود.

📌 زمان مناسبي را براي خريد انتخاب كنيد

خريد رفتن با كودك نيازمند زمان مناسب است. وقتي كه كودك خسته، گرسنه و بي خواب است با او به خريد نرويد. زمان خوش اخلاقي و بد خلقي كودك را شناسايي كنيد، و صرفا زمان صرف غذا و پس از خواب بعد از ظهر كودك را به خريد ببريد.

📌 مراكز جديد و كم تجمع انتخاب كنيد

يكي از راه هاي مناسب در خريد رفتن با كودك، انتخاب مركز جديد و كم تجمع براي كودك است. مراكز جديد تجمع كمتري دارد، صدا كمتر است و آرامش بيشتري وجود دارد. كه باعث جلوگيري از بدخلقي كودك مي‌شود.

📌 رفتار مناسب كودك را تشويق كنيد

زماني كه در خريد رفتن با كودك با شما همراهي مي‌كند، بايد فرزندتان را تشويق كنيد. براي آرامش، صبوري و همراهي او را تشويق كنيد تا به رفتارهاي خوب خود ادامه دهد.

📌 خريد با پول تو جيبي كودك

براي كودك پول تو جيبي در نظر بگيريد. و هنگام خريد رفتن با كودك از او بخواهيد كه وسايل مورد نظر خود را با پول تو جيبي اش تهيه كند. در اين شرايط كودك به خريد مشتاق مي‌شود و براي خريد با والدين آمادگي لازم را كسب مي‌كند. 

📌 كمك از روانشناس كودك

زماني كه از روانشناس كودك كمك مي‌گيريد؛ با شخصيت كودك بيشتر آشنا مي‌شويد و رفتار هاي او بيشتر پيشگيري مي‌كند. نحوه آشنايي با زمان مناسب كودك، جلوگيري از خريد ناسالم و … با كمك روانشناس كودك راحت تر است. به همين دليل با كمك متخصص مي‌توانيد رفتارهاي مناسب با فرزندتان را بشناسيد تا تشويق بيشتري براي كودك صورت بگيرد.

كلام آخر

براي خريد رفتن با كودك بايد روش هاي رفتار او را شناسايي كنيد. و در انتهاي خريد حتما از كودك تشكر كنيد. براي او جايزه تهيه كنيد و وسايل مورد نظرش را تهيه كنيد. روش هاي تشويق كودك را از روانشناس پرس و جو كنيد. تا كودك نسبت به خريد مشتاقانه رفتار كند.

كمك از روانشناس باعث شناخت بيشتر فرزند مي‌شود و به شما كمك مي‌كند تا روش هاي تربيتي مناسب را آموزش ببينيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خريد رفتن با كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۹:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سن استعداديابي كودك از جمله مسائلي است كه والدين حتما بايد به آن توجه نمايند. طبق نظر كارشناسان بهترين سن استعداديابي كودكان حدود 3 تا 6 سالگي است. در اين زمان انجام تست‌هاي هوش و انواع آزمون‌هاي رواني مرتبط مي‌تواند به والدين كمك كند تا توانمندي‌هاي منحصر به فرد كودك خود را بشناسند و با آگاهي بيشتر زمينه‌هايي براي پرورش اين توانمندي‌ها فراهم كنند. اگر هنوز فرصت نكرده‌ايد تا براي استعداديابي كودك خود اقدام كنيد، جاي نگراني نيست، در هر سني مي‌توانيد اقدام كنيد. اما هر چه زودتر براي استعداديابي كودك اقدام بكنيد، نتيجه بهتري خواهيد گرفت.

منبع: سن استعداديابي كودكان چه زماني است؟

سن استعداديابي كودك | بهترين زمان براي كشف استعداد كودكان

دوره كودكي از نظر رشدي دوره بسيار حساس و مهم زندگي است. مغز كودكان به سرعت در حال رشد و تغيير بوده و قدرت يادگيري در اين سنين بسيار بالا است. اين روند با افزايش سن به مرور كاهش مي‌يابد به طوري كه اكثر بزرگسالان درمي‌يابند دريافت مطالب در سنين پايين‌تر براي آن‌ها راحت‌تر است. گويي گنجايش سني براي پردازش مطالب گوناگون در دوره كودكي بيش از هر زماني وجود دارد.

در نتيجه اگر به دنبال كشف استعداد فرزند خود هستيد بايد از همان سنين كودكي براي اين كار اقدام كنيد. سپس براساس اطلاعاتي كه به دست مي‌آوريد، بستر مناسبي را براي شكوفايي استعدادهاي فرزندتان فراهم نماييد. طبق نظر كارشناسان از آنجايي كه كودكان در سنين 3 تا 6 سالگي هنوز تحت آموزش‌هاي حرفه‌اي قرار نگرفته‌اند، ذهنشان سوگيري خاصي پيدا نكرده و به عبارت ديگر كاملا بكر است. از همين رو بهتر است كه استعداديابي در اين برهه زماني انجام شوند. 

سن استعداديابي كودك | اقداماتي كه بايد براي شناسايي استعدادها انجام دهيم

براي اينكه در سنين 3 تا 6 سالگي استعدادهاي كودك خود را كشف كنيد، بهترين كار اين است كه به يك متخصص كودك مراجعه نموده و از او بخواهيد تا از فرزندتان تست هوش بگيرد. امروزه آزمون‌هاي بسيار پيشرفته‌اي وجود دارد كه به شما كمك مي‌كند با توانمندي‌هاي بالقوه فرزند خود در جنبه‌هاي مختلف آشنا شويد.

تست هوش وكسلر و تست ارزيابي هوش‌هاي چندگانه گاردنر از جمله رايج‌ترين ابزارهايي هستند كه روانشناسان براي استعداديابي كودكان از آن‌ها بهره مي‌گيرند. متخصص به كمك مشاهده دقيق، توجه به علاقه‌مندي‌هاي خاص كودك و قدرت انتخاب او از همان سال‌هاي ابتدايي كمك مي‌كند تا برترين هوش فرزندتان را كشف كرده و براي پرورش آن روش مناسبي انتخاب نماييد.

استعداديابي در سنين كودكي چه ضرورتي دارد؟

استعدادها امري ذاتي هستند كه منجر به وجود يكسري توانمندي‌هاي بالقوه در انسان مي‌شوند. اما همه كساني كه در زمينه‌هاي مختلف استعداد دارند، لزوما به موفقيت دست پيدا نمي‌كنند. چرا كه استعداد براي شكوفا شدن به بستر مناسب نياز دارد. بنابراين استعداديابي كودك در سن پايين آگاهي لازم را براي ايجاد اين بستر به والدين مي‌دهد.

اگر در سنين كودكي و نوجواني مسير درستي براي پرورش ظرفيت‌ها پيدا نشود، ممكن است هرگز از قابليت هاي منحصر به فردتان مطلع نشويد و در نتيجه استعدادهايتان هدر رود. از همين رو والدين بايد به موقع براي استعداديابي كودك شان اقدام نمايند تا او شانس بيشتري در يافتن مسير درست زندگي داشته باشند. شما مي‌توانيد در مورد سن استعداديابي كودك با شماره هاي درج شده تماس بگيريد.

استعداديابي كودك در حوزه‌هاي مختلف

در گذشته بيشتر نظريه پردازان هوش و استعداد را به عنوان يك مفهوم كلي در نظر مي‌گرفتند. براي ارزيابي آن نيز از يك شاخص كلي تحت عنوان ضريب هوشي يا همان IQ استفاده مي‌كردند. اما به مرور زمان نظريه‌پردازاني نظير هوارد گاردنر با مطرح كردن هوش‌هاي چندگانه به اين موضوع پرداختند كه هوش و استعداد ابعاد مختلفي دارد كه هركدام بايد به طور جداگانه مورد ارزيابي قرار بگيرد.

در همين راستا گاردنر در تئوري خود به هوش‌هاي كلامي، منطقي و رياضي، بصري و فضايي، موسيقيايي، بدني و جنبشي، هوش درون فردي، برون فردي و طبيعت گرايي اشاره كرد. در نتيجه نداشتن استعداد در يك زمينه به اين معنا نيست كه او به طور كل نمي‌تواند آدم توانمندي در زندگي باشد. بلكه ممكن است در حوزه ديگر هوش و استعداد داشته باشد كه شما هنوز آن را شناسايي نكرده‌ايد. پس با توجه به سن استعداديابي كودك تست ها و مصاحبه انجام شده و نقاط قوت و ضعف كودك مشخص مي شود.

آيا سن استعداديابي كودك در نتايج آن تاثيري دارد؟

استعداد امري است كه به طور زيستي و بالقوه در وجود هركس نهفته شده است. در نتيجه در هر سني كه براي استعداديابي كودك مراجعه كنيد نتايج مشابهي به دست خواهيد آورد. آنچه باعث مي‌شود كه سنين كودكي بيش از هر زماني براي كشف استعدادها مورد تاكيد قرار بگيرد اين است درك زودتر توانمندي‌ها زمينه‌اي فراهم مي‌كند كه كه انتخاب‌هاي تحصيلي و شغلي مناسب‌تري پيش رويتان قرار بگيرد و در نتيجه احتمال موفقيت در زندگي نيز بالا رود. براي آشنايي با انواع روش ها با توجه به سن استعداديابي كودك روي لينك هاي زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سن استعداديابي كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

سن استعداديابي كودك چه زماني است؟

بهترين سن براي استعداديابي كودك 3 تا 6 سال يعني قبل از آن كه وارد سيستم آموزشي رسمي شود؛ در نظر گرفته شده است. اما گذر از اين سنين به معناي نتيجه بخش نبودن استعداديابي كودك نيست. شما در هر سني مي توانيد براي استعداديابي كودك خود اقدام كنيد. اما هر چه…

آيا استعداديابي كودك با بزرگسالان متفاوت است؟

بله براي استعداديابي كودك آزمون هاي به خصوصي گرفته مي شود. متخصصين از روش هاي مختلفي براي استعداديابي كودك و بزرگسالان استفاده مي كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۳۶:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سرماخوردگي كودك به دليل ورود ميكروب ها و ويروس ها به داخل گلو، عفونت بيني و سينوس به وجود مي‌آيد. به دليل ضعف سيستم ايمني كودكان، آن‌ها بيشتر در معرض بيماري قرار دارند. كودكان با نشانه هايي مانند آبريزش بيني، تب، بدن درد و … سرماخوردگي را نشان مي‌دهند. زماني كه اولين نشانه را در كودك مشاهده كرديد فورا كودك را به دكتر ببريد. تا با تب بالا و تشنج روبرو نشويد.

سرماخوردگي كودك احساس ناخوشايندي است كه كودك و والدين را خسته مي‌كند. كودك كسالت پيدا مي‌كند و خانواده نيز با مشكلات زيادي روبرو مي‌شوند. جهت اطلاع از نشانه هاي سرماخوردگي كودك تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد تا با مشاهده علائم، زودتر براي درمان اقدام كنيد. 

منبع: سرماخوردگي كودك | 7 روش پيشگيري از سرماخوردگي در كودكان

سرماخوردگي كودك چيست؟

بسيار ويروس در بروز سرماخوردگي دخيل هستند. كه به بيش از 200 نوع مي‌رسند. و به دليل سيستم ايمني پايين در كودكان، اگر مراقبت هاي لازم براي آنها صورت نگيرد؛ سريع تر از ديگران به سرماخوردگي دچار مي‌شوند. سرماخوردگي كودك با نشانه هايي مانند آبريزش بيني، گلو درد، تب و … نمايان مي‌شود.

سرماخوردگي را جدي بگيريد اما نترسيد. حتما به پزشك مراجعه كنيد تا درمان كودك آغاز شود. اما نگران نباشيد زيرا سرماخوردگي در بازه زماني 4 تا 10 روز بهبود مي‌يابد. اما اگر نوزاد و كودك با سيستم ايمني ضعيف به سرماخوردگي دچار شود، بايد فورا تحت نظر پزشك قرار بگيرد. سرما خوردگي يك بيماري ويروسي است و با داروهاي مخصوص به خود درمان مي‌شود.

علائم سرماخوردگي كودك شامل چه چيزهايي است؟

علائم نخستين در سرماخوردگي كودك، خارش و سوزش خفيف گلو همراه با آبريزش بيني و عطسه است. كودكان در اين شرايط بسيار خسته و كسل هستند. گريه مي‌كنند و بي حال به نظر مي‌رسند. حتي گاهي ترشحات بيني غليظ و به رنگ سبز يا زرد تغيير مي‌كند. اما به طور كلي سرماخوردگي كودك همراه با علائمي است كه در اين بخش مقاله اشاره كرده ايم.

🔸 احساس ناخوشي

🔸 كسالت

🔸 گلو درد

🔸 آبريزش بيني

🔸 سرفه

🔸 ريزش اشك چشم ها

🔸 عطسه

🔸 تب در برخي از مواقع

🔸 كاهش اشتها

🔸 درگيري سينوس ها

🔸 گوش درد

🔸 اسهال

🔸 استفراغ

علل سرماخوردگي كودك چه مواردي را در بر مي‌گيرد؟

از علل اصلي سرماخوردگي كودك، ويروسي به نام رينوويروس است. اين ويروس از طريق قطرات بسيار ريز غير قابل رويت بر روي اشيا و هوا منتقل مي‌شوند. اين ويروس بر روي لايه مخاطي گلو و بيني جا خوش مي‌كند. در نهايت باعث بروز سر درد، گلو درد و مشكلات تنفسي مي‌شود.

سرماخوردگي كودك با هواي خشك سريعتر اتفاق مي‌افتد و مقاومت در برابر عفونت ويروسي را كم مي‌كند. حتي كودكاني كه در معرض دود سيگار هستند، نسبت به افرادي كه با دود سيگار سر و كار ندارند؛ بيشتر سرما مي‌خورند. همچنين در هواي مختلف لباس مناسب بر تن كودك كنيد. به لباس هاي كودك در هنگام خواب توجه كنيد. و با موهاي خيس او را در معرض باد قرار ندهيد. 

روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك

سرماخوردگي كودك در هر شرايطي ممكن است. به طور كلي سرماخوردگي در 2 تا 4 روز نخست واگير دار است. و اگر كودك با فرد سرما خورده در ارتباط باشد، به راحتي از ديگران دريافت مي‌كند. حتي انتقال ويروس سرماخوردگي از طريق قطرات ريز و از راه فرد به فرد با سرفه و عطسه رخ مي‌دهد. عطسه و سرفه ويروس را تا 3 متر به اطراف پرتاب مي‌كند. در اين بخش مقاله روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك را توضيح داده ايم.

📌 سطح آلوده

يكي از روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك، سطح آلوده است. برخي از ويروس هاي سرماخوردگي تا يك روز حتي بر روي سطوحي مانند دستگيره، ميز و اسباب بازي باقي مي‌مانند.

📌 تماس مستقيم

تماس مستقيم از ديگر روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك است. افراد مبتلا به سرماخوردگي اين ويروس را همراه با خود در دست حمل مي‌كنند. و از همين طريق به مدت 2 ساعت مي‌توانند ديگران را به سرماخوردگي آلوده كنند.

📌 استنشاق ذرات ويروسي

يكي از روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك، استنشاق ذرات ويروسي است. برخي از ويروس ها مانند آنفولانزا و كرونا به راحتي مي‌توانند حين سرفه، تنفس و مكالمه منتقل شوند.

طول مدت سرماخوردگي كودك چقدر است؟

علائم سرماخوردگي كودك معمولا 2 تا 3 روز اول تشديد مي‌شود. و معمولا به مدت 10 روز سرماخوردگي زمان بر مي‌شود. اما در برخي از كودكان حتي تا 2 هفته نيز علائم و نشانه هاي سرماخوردگي وجود خواهد داشت.

سرماخوردگي كودك تا چند روز واگيردار است؟

زماني كه سرماخوردگي كودك اتفاق مي‌افتد؛ احتمال انتقال ويروس در 2 تا 3 روز اول بيشتر خواهد بود. حتي  كودك مي‌تواند ويروس سرماخوردگي را چند روز قبل از ظهور نشانه ها به بيرون منتقل كند. حتي بيشتر افراد تا طول مدت 2 هفته مي‌توانند ويروس سرماخوردگي را انتقال دهند.

تب در سرماخوردگي كودك چند روز زمان مي‌برد؟

برخي موارد سرماخوردگي كودك همراه با تب است. كه اين نشانه را بايد جدي گرفت. در كودكان بزرگتر از 3 ماه زماني كه تب بيش از 3 روز ادامه دار شود بايد به پزشك مراجعه كنيد. در صورت تداوم تب پس از 72 ساعت به پزشك مراجعه كنيد. در كودك زير 3 ماه با بروز تب، فورا به پزشك مراجعه كنيد. اما جدا از مدت زمان تب بايد به نكات زير توجه كنيد.

🔺 كودك 3 ماه يا بيشتر سن دارد. دماي بدن او 39 درجه سانتيگراد و يا بالاتر رفته است.

🔺 كودك كمتر از 3 ماه است و دماي بدن او 38 درجه سانتيگراد و يا بالاتر است.

🔺 كودك مداوم در حال استفراغ است.

🔺 كودك غذا يا شير نمي‌خورد.

عوارض سرماخوردگي كودك چيست؟

سرماخوردگي كودك در اغلب موارد همراه با عارضه نيست. اما بازهم آشنايي با علائم و نشانه هاي عوارض سرماخوردگي كودك خالي از لطف نيست. در اين بخش مقاله راجع به عوارض اين بيماري صحبت كرده ايم.

🎀 ذات الريه

يكي از عوارض مهم در بروز سرماخوردگي كودك، ذات الريه است. كودكاني كه 3 روز پس از شروع علائم سرماخوردگي به تب مبتلا مي‌شوند، معمولا به ذات الريه باكتريايي مبتلا مي‌شوند. اين اتفاق مخصوصا زماني رخ مي‌دهد كه كودك سرفه و تنفس تند داشته باشد. 

🎀 سينوزيت

از ديگر عوارض سرماخوردگي كودك، سينوزيت است. در صورتي كه گرفتگي بيني تا 10 روز ادامه داشته باشد؛ نشان از بروز سينوزيت و عفونت باكتريايي است.

🎀 عفونت گوش

سرماخوردگي كودك در برخي موارد همراه با عفونت گوش است. اگر كودك پس از 3 روز از شروع سرماخوردگي به تب مبتلا شود، ممكن است ب عفونت گوش دچار شده باشد. 

🎀 آسم

آسم يكي از عوارض سرماخوردگي كودك است. در اين شرايط سينه كودك شروع به خس خس مي‌كند و با اگر بيمار آسم داشته باشد، نشانه هاي آن شدت مي‌گيرد.

درمان سرماخوردگي كودك

درمان سرماخوردگي كودك با درمان سرماخوردگي بزرگسالان متفاوت است. براي درمان كودكان مي‌توان از داروهاي ضد احتقان، ضد سرفه، خلط آور و آنتي هيستامين ها به شيوه تركيبي جهت كنترل علائم سرماخوردگي استفاده كرد. البته كه استفاده از اين داروها براي نوزادان و شيرخوارگان بدون تجويز پزشك امكان پذير نيست. در ادامه درمان علائم مختلف را توضيح داده ايم.

🟢 درمان سرفه در سرماخوردگي كودك

براي درمان سرفه در سرماخوردگي كودكان بزرگ تر از 12 ماه، عسل مفيد است. بايد كودك را تشويق كنيد تا مقدار كافي مايعات مصرف كنيد. به دليل اينكه كودكان در دوره سرماخوردگي اشتهاي كمي دارد، كمتر از هميشه به مصرف غذا مي‌پردازد. اما اگر شيوه خورد و خوراك كودك بدتر شود، بايد حتما به پزشك مراجعه كنيد.

🟡 درمان تب در سرماخوردگي كودك

زماني كه سرماخوردگي كودك همراه با تب بود، حتما بايد با پزشك مشورت كنيد. پزشك براي كنترل تب كودك استامينوفن تجويز مي‌كند و براي اين روش مي‌توانيد با مشورت پزشك ايبوپروفن را به كودك بزرگتر از 6 ماه بدهيد.

🟠 درمان گرفتگي و آبريزش بيني در سرماخوردگي كودك

جهت درمان آبريزش و گرفتگي بيني در سرماخوردگي كودك، با مرطوب كردن هوا مي‌توانيد علائم را كاهش دهيد. براي كودكان شيرخوار مي‌توانيد از قطره هاي بيني براي شست و شو استفاده كنيد. براي كودكان بزرگتر نيز مي‌توانيد از اسپري بيني حاوي سرم شستشو استفاده كنيد.

دارو درماني براي سرماخوردگي كودك

براي درمان سرماخوردگي كودك، آنتي بيوتيك ها موثر نيستند. اما اگر علائم كودك همراه با عفونت گوش، ذات الريه، سينوزيت و يك عفونت باكتريايي همراه باشد؛ پزشك آنتي بيوتيك تجويز مي‌كند. استفاده نادرست از آنتي بيوتيك ها باعث مقاومت ميكروبي و بروز عوارض مانند آلرژيك مي‌شود. حتي استفاده پيشگيرانه از ويتامين C باعث كاهش طول مدت سرماخوردگي مي‌شود.

داروهاي ضد سرماخوردگي كودك بي خطرند؟

بر اساس نظر سازمان غذا و داروي آمريكا، براي كودكان كمتر از 4 سال بدون مشورت با پزشك از داروهاي ضد سرماخوردگي كه نياز به نسخه ندارند، استفاده نشوند شامل مواردي است كه در ادامه توضيح داده ايم.

🔹داروهاي ضد حساسيت مانند ديفن هيدرامين و كلرفنيرامين

🔹 داروهاي ضد احتقان مانند فنيل افرين و سودوافدرين

🔹 شربت هاي خلط آور مانند شربت گايافنزين

🔹 شربت هاي ضد سرفه مانند شربت دكسترومتورفان

به طور كلي در سرماخوردگي كودك نبايد از داروهاي ضد سرفه استفاده كرد. سرفه مكانيسم طبيعي بدن است و به دفع ويروس هاي سرماخوردگي كمك مي‌كند. در صورتي كه كودك مشكلات تنفسي ندارد؛ نبايد نگران سرفه باشيد.

شيوه درماني در سرماخوردگي كودك

داروهايي كه براي سرماخوردگي كودك تجويز مي‌شود، باعث درمان نمي‌شود، اما علائم آن مانند تب و درد بدن را كاهش مي‌هد. براي شيوه مصرفي صحيح دارو مي‌توانيد به توصيه هاي دارو و تجويز پزشك عمل كنيد. خوشبختانه سرماخوردگي قابل درمان است. هرگز به كودكان آسپرين ندهيد زيرا عارضه نادر به نام سندرم ري به منظور ورم مغز و كبد به وجود مي‌آورد. براي اطلاع از شيوه درماني در سرماخوردگي كودك بهتر است از روش هاي زير استفاده كنيد.

🔻 سوناي بخار گرم به كاهش گرفتگي بيني كودك كمك مي‌كند.

🔻 حمام آب گرم يا استفاده از كمپرس آب گرم باعث كاهش درد مي‌شود.

🔻 براي رفع قرمزي زير بيني كودك، از پمادي مانند وازلين طبي يا مرطوب كننده استفاده كنيد.

🔻 با كمك دستگاه بخور، رطوبت هوا را افزايش دهيد.

🔻 قطره شستشوي بيني را در حفره هاي بيني كودك بچكانيد.

زمان مراجعه به پزشك براي سرماخوردگي كودك

در صورت مشاهده هر كدام از علائمي كه در زير اشاره كرده ايم، بايد به پزشك مراجعه كنيد.

❌ تغييرات رفتاري مانند بي حالي و تحريك پذيري، فورا به اورژانس مراجعه كنيد.

❌ در صورت سختي در تنفس و يا تنفس بسيار سريع، فورا به پزشك مراجعه كنيد.

❌ علائم عفونت گوش يا درد گوش

❌ قرمز شدن چشم ها

❌ امتناع از نوشيدن براي مدت طولاني

❌ تب بيش از 38.4 درجه سانتيگراد كه بيش از 3 روز زمان ببرد

❌ عدم بهبودي و افزايش گرفتگي بيني در طول مدت 10 روز

❌ ترشحات زرد رنگ چشم ها

پيشگيري از سرماخوردگي كودك چگونه است؟

ويروس هاي سرماخوردگي به قدري تنوع دارند كه توليد واكسن براي همه نوع آن امكان پذير نيست. براي پيشگيري از سرماخوردگي كودك بهتر است كه به نكات زير توجه كنيد.

⭕ از دست زدن به دستمال استفاده شده توسط ديگران پرهيز كنيد

⭕ كودك را از بيمار سرماخورده دور نگه داريم.

⭕ كودك را از دود سيگار دور نگه داريم.

⭕ آموزش مرتب شستن دست به كودك.

⭕ از حوله، ليوان آب خوري، چنگال، بشقاب و قاشق مشترك با افراد سرماخورده دوري كنيد.

⭕ هنگام سرفه يا عطسه به جاي استفاده از دست‌ها، دستمال استفاده كنيم. يا اينكه داخل آرنج خود را جلوي بيني قرار دهيم.

⭕ مصرف ويتامين C و روي براي كاهش سرماخوردگي كودك هنوز به طور قطعي اطمينان وجود ندارد. براي پيشگيري از اين طريق حتما از پزشك كمك بگيريد.

چگونه مي‌توان از سرماخوردگي كودك جلوگيري كرد؟

زماني سرماخوردگي كودك رخ مي‌دهد كه در معرض ويروس از طريق سرفه و عطسه قرار بگيرد. يا در تماس با سطحي باشد كه فرد سرماخورده آن را لمس كرده باشد. ويروس سرماخوردگي تا ساعت ها روي كتاب، نرده پله ها، دستگيره در، قلم، دسته بازي كامپيوتري و كيبورد كامپيوتر زنده مي‌ماند. كودكان بدون آگاهي از اين سطوح اجسام را لمس مي‌كنند و باعث سرماخوردگي كودك مي‌شود.

بهترين اقدام پيشگيرانه در سرماخوردگي كودك، شست و شوي دست ها مي‌باشد. بايد به كودك آموزش دهيد كه چگونه پس از هر بار توالت رفتن و يا دست زدن به سطوح مختلف، قبل از وعده هاي غذايي، پس از بازي و … دستان خود را بشويد. براي شستن دست ها از آب گرم و صابون استفاده كنيد. حتي محلول هاي ضد عفوني كننده دست نيز براي جلوگيري از ويروس و ميكروب كارآمد هستند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تقويت سيستم ايمني كودكان كليك كنيد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به سرماخوردگي كودك توضيح داديم؛ متوجه شديد كه كودكان از سيستم ايمني ضعيفي برخوردارند و والدين حتما بايد روش هاي پيشگيري از مريضي كودك را آموزش ببينند. زيرا امكان بروز هر نوع پيامد در سرماخوردگي وجود دارد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سرماخوردگي كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: سرماخوردگي كودك | 7 روش پيشگيري از سرماخوردگي در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۳۱:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سر به هوا بودن كودك معظلي براي والدين است. كودكان سر به هوا هميشه براي والدين دردسر درست مي‌كنند. وسيله هاي خانه را مي‌شكنند و در مكان هايي مانند فروشگاه، رستوران و پارك شيطنت مي‌كنند. به همين دليل براي بيرون رفتن با چنين كودكاني علاقه نشان نمي‌دهيد و خود را از مهماني ها محروم مي‌كنيد. كودك سر به هوا معمولا هرچيزي را كه ببيند، مي‌خواهد و صدا ايجاد مي‌كند. به طور كلي اين كودكان آرامش را از پدر و مادر صلب مي‌كنند و تنها هنگام خواب كودك به آرامش مي‌رسند. براي آگاهي از راهكارهاي برخورد با سر به هوا بودن كودك، از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: سر به هوا بودن كودك | 5 روش كنترل سر به هوا بودن كودك

سر به هوا بودن كودك چيست؟

آيا با سر به هوا بودن كودك آشنايي داريد؟ تا به حال كودك سر به هوا ديده ايد؟ سر به هوا بودن كودك دردسرهاي فراواني را به همراه دارد. و هميشه والدين را با مشكلات مواجه مي‌كند. به طور كلي سر به هوا بودن كودك بسيار خطرناك است و بايد اين موضوع را جدي بگيريد.

شكستن وسايل، بازي گوشي، سر و صداي عجيب، كتك زدن همسالان، برخورد نامناسب، اكتشاف محيط اطراف و … همگي از دردسر هاي كودك سر به هوا مي‌باشد. 

اگر والدين رفتارهاي خود را اصلاح نكنند و شيوه تربيتي مناسبي را براي فرزندان خود در نظر نگيرند؛ سر به هوا بودن كودك روز به روز بيشتر مي‌شود. حتما جهت تربيت مناسب از روانشناس كمك بگيريد.

علل سر به هوا بودن كودك چيست؟

سر به هوا بودن كودك علل هاي گوناگوني دارد كه در دسته هاي رواني و عاطفي قرار مي‌گيرد. كودك سر به هوا به دلايلي چنين رفتارهايي از خود نشان مي‌دهد كه در اين بخش مقاله به آن اشاره كرده ايم.

🔸 اختالات رواني

🔸 بهت رواني

🔸از دست دادن حافظه

🔸 ميل به انتقام جويي

🔸 هوش پايين

🔸از دست دادن شعور

🔸 ضعف روحيه

🔸 بيش فعالي كودك

🔸عدم سازمان دهي خود

🔸 احساس حسادت

🔸 اضطراب و ناامني

🔸مشكلات بينايي

🔸 مشكلات حركتي

🔸 غم و درد عميق در كودك

🔸خشم و عصبانيت از والدين

🔸 دوست هاي بي نظم

🔸 محبت بيش از اندازه والدين

🔸كودك پر توقع

🔸 بي توجهي به دليل اهميت بيش از اندازه والدين

🔸 والدين سهل انگار

🔸كودك بي هدف

🔸 والدين بي نظم

🔸 غرق در بازي بدون توجه به محيط اطراف

🔸دوستان بي نظم

نحوه كنترل سر به هوا بودن كودك چگونه است؟

براي برخورد با سر به هوا بودن كودك، بايد روش هايي را استفاده كنيد و رفتارهاي مناسبي از خود نشان دهيد. والدين در رفتار با كودك بايد با دقت عمل كنند. تا شخصيت كودك به خوبي شكل بگيرد. در اين بخش مقاله راجع به نحوه برخورد با سر به هوا بودن كودك توضيح داده ايم.

🟢 در تمامي موقعيت ها محافظ ايجاد كنيد | سر به هوا بودن كودك

سر به هوا بودن كودك در بيشتر موارد همراه با عواقب است. شكستن ظروف، مجسمه ها و … كار كودكان بي نظم و سر به هوا مي‌باشد. به همين دليل بهتر است كه در تمامي موقعيت ها محافظ ايجاد كنيد. و كودك را از ظروف پلاستيكي، فنجان درپوش دار و اشياي شكستني دور كنيد.

🟣 براي هماهنگي حركات بدن برنامه ريزي كنيد

يكي از روش هاي جلوگيري از سر به هوا بودن كودك، برنامه ريزي براي هماهنگي حركات بدن است. كودك سر به هوا از هماهنگي خوبي در حركات بدن برخوردار نيست. به همين دليل براي بهبود اين شرايط كودك را در كلاس رقص، ژيمناستيك، كلاس هاي رزمي و … ثبت نام كنيد. كلاس شنا، فوتبال و … نيز در پرورش مهارت هاي حركتي مفيد است. با اين كلاس ها مهارت حركتي كودك تقويت مي‌شود و از ميزان سر به هوايي او كاسته مي‌شود.

🔴 تشويق كنيد تا كودك فعاليت هاي جديد را بياموزيد

تشويق كودك براي انجام فعاليت هاي جديد، از ديگر روش هاي جلوگيري با سر به هوا بودن كودك است. براي اين كار والدين بايد به كودك آموزش دهند تا كارهاي جديد را آموزش ببينند و به قدري براي انجام بدون نقص تمرين كنند تا مهارت مناسب را كسب كنند. سر به هوا بودن كودك در اغلب موارد با تمرين و تكرار از بين مي‌رود.

🔵 فعاليت هاي نيازمند به مهارت هاي حركتي را آموزش دهيد

براي جلوگيري از سر به هوا بودن كودك بهتر است كه فعاليت هاي نيازمند به مهارت هاي حركتي را به فرزند خود آموزش دهيد. بازي هايي مانند جورچين، پوسترهاي رنگي و شماره اي در افزايش مهارت هاي حركتي موثر هستند. حتي مي‌توانيد بازي هايي از خود ابداع كنيد كه باعث افزايش مهارت هاي حركتي كودك شود. با اين بازي ها ذهن كودك آماده مي‌شود تا حركات هماهنگي در بدن داشته باشد و از سر به هوايي آن كاسته شود.

🟤 از روانشناس كودك كمك بگيريد | سر به هوا بودن كودك

يكي از روش هاي برخورد با سر به هوا بودن كودك، كمك از روانشناس است. همانطور كه گفته شد؛ تربيت كودك از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. اگر تصور به اين داريد كه با رشد، نحوه برخورد كودك تغيير مي‌كند؛ سخت در اشتباهيد. حتما بايد در تربيت كودك كوشا باشيد. و از روانشناس كمك بگيريد. روانشناس كودك به والدين آموزش مي‌دهد كه چگونه با كودك سر به هوا رفتار كنند تا از شدت بي نظمي كودك كم شود.

كلام آخر

سر به هوا بودن كودك نشان از علل گوناگوني است. كه اگر درمان نشود، با مشكلات بيشتري در بزرگسالي همراه مي‌شود. به همين دليل بايد ريشه رفتار كودك سر به هوا بررسي شود تا دليل مشخص شود. سپس به مرور با روش هاي گوناگون درمان كنيد. حتما براي ريشه يابي و درمان از روانشناس كودك كمك بگيريد. تا نحوه برخورد مناسب با سر به هوايي كودك را آموزش ببينيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سر به هوا بودن كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد. 

منبع: سر به هوا بودن كودك | 5 روش كنترل سر به هوا بودن كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۲۱:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

همكار بي مسئوليت به طور جدي بر روند كارهاي گروهي در سازمان تاثير منفي مي‌گذارد. بنابراين زماني كه همكار بي مسئوليت داريد، بايد نحوه برخورد با او را به خوبي آموزش ببينيد. زيرا در صورتي كه بي مسئوليتي آن فرد به شما لطمه وارد كند، باعث تنبيه و زير سوال رفتن كار شما نيز مي‌شود. به همين جهت حتما بايد نحوه برخورد با همكار بي نظم را بدانيد. تا مبادا بر روند كار شما تاثير بگذارد. براي آگاهي از اين كار، حتما از روانشناسان سازماني كمك بگيريد تا كيفيت كار شما كاهش نيابد.

همكار بي مسئوليت چه خصوصياتي دارد؟

بر اساس آمارها، بيشتر افراد داراي وجدان كاري در محل كار هستند. اما عده معدودي هم، وجدان كاري ندارند. افرادي كه از زير بار كار در مي‌روند و مسئوليت كارهاي خود را بر عهده نمي‌گيرند باعث آسيب به همكاران خود نيز مي‌شوند. ديگر همكاران مجبور به انجام امور فرد بي مسئوليت مي‌شوند تا كيفيت كار خودشان كاهش نيابد. اما هميشه كه نمي‌توانيم كارهاي ديگران را بپذيريم و به دليل همكار بي مسئوليت در سازمان انگشت نما شويم. براي جلوگيري از اين اتفاق حتما بايد نحوه برخورد با همكار بي مسئوليت را بدانيد.

دلايل بي مسئوليتي همكار چيست؟

همكار بي مسئوليت به دلايل خاصي اين رفتار را از خود نشان مي‌دهد. كه در اين بخش مقاله راجع به دلايل بي مسئوليتي همكاران توضيح داده ايم. هر دليلي هيجانات مختلفي در شما ايجاد مي كند، اما نبايد رفتارتان بر آن اساس تغيير كند

🔸 عدم علاقه به شغل

🔸 نيازمند به حقوق بيشتر

🔸عدم حمايت در سازمان

🔸 بي انگيزگي

🔸 عدم تمركز در سازمان

🔸عدم خواب كافي

🔸 نبود زير ساخت مناسب در سازمان

🔸 مشكلات خانوادگي

🔸عدم تبحر در كار

🔸 مشكلات زناشويي

🔸 بيماري خاص

🔸درگيري فكري

🔸 ويژگي شخصيتي نامنظم

🔸 عدم تشويق با وجود فعاليت هاي قبلي مناسب

🔸عدم علاقه به كار تيمي

🔸 عدم ارتباط با ديگر همكاران

با همكار بي مسئوليت چگونه رفتار كنيم؟

براي برخورد با همكار بي مسئوليت حتما بايد روش هاي گوناگوني را امتحان كنيد. به دليل اينكه بي مسئوليت يك فرد در سازمان باعث اخلال در كل سازمان مي‌شود، بايد با اين افراد برخورد كرد. در اين بخش مقاله راجع به راهكارهاي برخورد با همكار بي مسئوليت توضيح داده ايم.

📌 دست از قضاوت زود هنگام برداريد

قبل از برخورد تند با همكار بي مسئوليت حتما بايد بررسي هاي دقيق انجام دهيد. هرگز نبايد واكنش سريع نشان دهيد و به رئيس رفتار همكارتان را گزارش دهيد. شايد اگر همكارتان وظايف خود را به درستي انجام نمي‌دهيد، دليل بر بي مسئوليتي نيست. يا قصد در رفتن از كار را ندارد. بهترين كار براي برخورد اول اين است كه از او به صورت مستقيم سوال بپرسيد. شايد نياز به كمك داشت و با پرسش ساده از شما درخواست كمك كرد.

📌 گفتگو داشته باشيد | همكار بي مسئوليت

در اقدام دوم برخورد با همكار بي مسئوليت، حتما گفتگو داشته باشيد. اگر وظايف شما تحت تاثير كارهاي همكار بي مسئوليت قرار بگيرد، حتما بايد با او به گفتگو بپردازيد. البته كه قضاوت اشتباه نبايد داشته باشيد و بهترين كار گفتگو با آرامش است. 

📌 مشكلات كار را بايد با او در ميان بگذاريد

هميشه در قبال برخورد با همكار بي مسئوليت، بايد مشكلات كار را با او در ميان بگذاريد. با آرامش و لحن خوب به او بگوييد كه كارش چه عواقبي به دنبال دارد. و چه ضرري به شما مي‌زند. لحن خود را آرام كنيد، با آرامش و بدون عصبانيت حتما بايد مشكلات كار را بيان كنيد. 

📌 با رئيس به گفتگو بپردازيد | همكار بي مسئوليت

صحبت با رئيس را هميشه آخرين مرحله از كار قرار دهيد. اگر همكار بي مسئوليت شما با كمك و برخورد مناسب، رفتار خود را تغيير نداد حتما به رئيس گزارش كنيد. كه بي مسئوليتي كار او گردن شما نباشد. با بررسي هاي دقيق زماني كه متوجه مشكل كار شديد؛ از رئيس بخواهيد كه با همكار بي مسئوليت برخورد مناسب داشته باشد.

📌 در مورد همكار بي مسئوليت با همكاران صحبت نكنيد

از ديگر روش هاي برخورد با همكار بي مسئوليت اين است كه با همكاران خود راجع به بي مسئوليتي او سخت نگوييد. اينكه شما احساس خستگي داشته باشيد امر طبيعي است. اما گاهي اوقات خستگي و كلافگي باعث فاش سازي رفتار همكار مي‌شود. به همين دليل در اين شرايط بايد تنها مشكلات خود را با همكار در ميان بگذاريد و از خراب كردن همكار ديگر بپرهيزيد.

📌 از روانشناس كمك بگيريد | همكار بي مسئوليت

كمك از روانشناس كاري است كه باعث بهبود شرايط شما مي‌شود. حتما براي افزايش كيفيت كار، كمك روانشناس را فراموش نكنيد. با آموزش راهكارهاي مناسب به واسطه روانشناس مي‌توانيد براي برخود مناسب اقدام كنيد.

كلام آخر

هميشه به خاطر داشته باشيد كه در محيط كار بايد فردي سرحال و با مسئوليت باشيد. حتي اگر با همكار بي مسئوليت روبرو بوديد، بايد رفتار متواضع در برخورد با او داشته باشيد. هيچ مشكلي با خشم و كينه حل شدني نيست. براي يافتن راهكار مناسب با همكار بي مسئوليت بهترين گزينه مكالمه با آرامش با اوست. در اين شرايط روانشناس كمك بزرگي به شما خواهد كرد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه همكار بي مسئوليت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره شغلي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

دليل رفتار همكار بي مسئوليت چيست؟

عدم علاقه به شغل، نيازمند به حقوق بيشتر، عدم حمايت در سازمان، بي انگيزگي، عدم تمركز در سازمان، عدم خواب كافي، عدم ارتباط با ديگر همكاران، عدم نظم در زندگي و … .

نحوه برخورد با همكار بي مسئوليت؟

دست از قضاوت بي مورد برداريد، به آرامي گفتگو كنيد، مشكلات كار را با همكار در ميان بگذاريد، با رئيس گفتگو كنيد، با ديگر همكاران به مكالمه نپردازيد و از روانشناس كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۵:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مديريت كلاس درس در روند آموزش بسيار موثر خواهد بود. اين موضوع براي معلمان كم تجربه گاهي تبديل به چالش مي‌شود. كنترل كردن اوضاع كلاس درس و دانش آموزان، روش هاي مختلفي دارد و عوامل زيادي در آن دخيل هستند. تعامل با دانش آموزان ضروري بوده اما در عين حال معلمين بايد در مورد برقراري نظم در كلاس درس نيز تمهيداتي داشته باشند. البته در اين مورد، سن دانش آموزان و مقطع تحصيلي نيز بسيار موثر است. برخي از معلمين تصور مي‌كنند؛ مديريت كلاس درس به معناي يك كلاس جدي بوده كه دانش آموزان  اجازه هيچ گونه فعاليت اضافي را ندارند. اما اين شرايط حتي به فرايند آموزش افراد هم آسيب خواهد زد.

منبع: مديريت كلاس درس | روش هاي كاربردي براي اداره كلاس

مديريت كلاس درس

فعاليت دانش آموزان در كلاس درس بايد كنترل شده باشد. در واقع مديريت كلاس درس به دست معلم با همكاري دانش آموزان امكانپذير خواهد بود. اين موضوع براي دانش آموزان در سنين پايين تر بيشتر حائز اهميت است. گرچه معلمان هر پايه اي بايد آمادگي لازم در اين جهت را داشته باشند. در كلاس درس احتمال وقوع اتفاقات مختلفي وجود دارد كه گاهي معلم از آنها هيچ تصوري ندارد. در اين مقاله به بررسي روش ها و اهميت اين موضوع خواهيم پرداخت.

اهميت مديريت كلاس درس

طبق تحقيقات انجام شده تقريبا 30 درصد از معلمين به دليل اضطراب از واكنش هاي ناگهاني دانش آموزان شغل خود را ترك كرده اند. اين موضوع اهميت دانش اطلاعات و مهارت در زمينه مديريت كلاس را به خوبي نشان مي‌دهد. اما به طور كلي مديريت كلاس فقط به معناي آرام و ساكت نگه داشتن محصلين نيست؛ بلكه كنترل اوضاع كلاس تاثيرات بيشتري بر افراد خواهد داشت.

🔴ايجاد فضاي آموزشي مناسب

🔴جلوگيري از هدر شدن وقت و انرژي افراد

🔴ايجاد ساختار و مرز در كلاس

🔴تبيين انتظارات معلم براي دانش آموزان

🔴پيشرفت تحصيلي

روش هاي مختلف مديريت كلاس درس

از گذشته تا كنون روش هاي مديريت كلاس درس دچار تغييرات زيادي شده است. اين موضوع بايد با پيشرفت تكنولوژي و حتي تغيير عادات رفتاري در بچه ها همسو باشد و متناسب با آن پيش برود. براي مثال با وجود آشنايي و برخورداري دانش آموزان از اينترنت و وسايل ارتباطي، نمي‌توان در كلاس از آنها استفاده نكرد. به طور كلي امروزه سه روش رفتارگرايانه، تعامل گرايانه و غير مداخله گرايانه، براي مديريت نظم در كلاس استفاده مي‌شود.

در روش رفتارگرايانه، معلم قوانيني را در كلاس درس وضع مي‌كند كه دانش آموزان و والدين آنها بايد در اين زمينه همكاري كنند. همچنين معلم از پاداش و تنبيه نيز استفاده مي‌كند.

روش تعامل گرايانه از شيوه حل مسئله در كلاس درس استفاده مي‌شود كه هم معلم و دانش آموزان در آن نقش دارند.

و در آخر، در شيوه غير مداخله گرايانه، اصل بر آزادي عمل دانش آموزان است و معلم مداخله كمتري نسبت به دو روش قبل در كلاس دارد.

عوامل موثر در مديريت كلاس درس

همانطور كه قبلا هم گفته شد؛ عوامل زيادي بر مديريت كلاس درس موثر هستند. معلم نمي‌تواند كنترل همه چيز را داشته باشد؛ اما با تدبير و توانمندي هاي خود قادر به كنترل محرك هاي بيروني و مزاحم خواهد بود. به طبع دانش آموزان نيز بعد از مدتي با روش هاي مختلف كنار آمده و قوانين را رعايت خواهند كرد. برخي از عواملي كه به معلم براي عملكرد بهتر در اين زمينه كمك مي‌كند؛ شامل موارد زير خواهد شد.

📌ابتكار و نوآوري در مديريت كلاس درس

اين موضوع مخصوصا براي معلميني كه سابقه تدريس زيادي دارند؛ بسيار مهم است. چرا كه در كل دوره اي حرفه اي نمي‌توان از يك روش استفاده كرد و انتظار پيروي دانش آموزان را داشت. معلمان بايد هرساله روش هاي تدريس خود را بروزرساني كنند و علايق دانش آموزان را نيز در نظر داشته باشند. استفاده از ابزارهاي مرتبط با موضوع درسي، بيان مثال هايي جديد براي آموختن بهتر، انعطاف پذيري و خلاقيت بخشي از جنبه هاي ابتكار براي مديريت كلاس درس هستند.

📌ايجاد حس استقلال و آزادي عمل براي دانش آموزان

دانش آموزان بايد در كلاس درس حس استقلال و آزادي عمل داشته باشند تا استعدادهاي آنان بروز كند. معلميني كه از روش هاي قديمي و راديكالي در كلاس درس استفاده مي‌كنند؛ خلاقيت و شادابي دانش آموزان را از بين خواهد برد. استقلال دانش آموزان فقط محدود به مدرسه نمي‌شود و آنها در خانه نيز بايد تا حدودي آزادي داشته باشند. همكاري والدين با معلم در اين زمينه بسيار مهم خواهد بود. گاهي معلمين به دانش آموزان اجازه هيچ گونه دخالتي را در كلاس درس نمي‌دهند؛ كه اين بسيار مي‌تواند در روحيه آنها و همچنين قدرت تصميم گيري شان موثر باشد.

📌ارتباط موثر با دانش آموزان

ويژگي هاي شخصيتي معلم در ارتباط او با دانش آموزان بسيار تاثيرگذار است. معلماني كه مهربان و صبور هستند؛ در مواجهه با دانش آموزان بهتر عمل مي‌كنند. سلامت جسمي و رواني معلم، آراسته بودن، مثبت نگري، ادب، فن بيان معلم و… همگي عواملي هستند كه باعث ارتباط بهتر دانش آموزان با معلمشان مي‌شوند. معلمان بايد انتقاد پذير بوده و از مهارت كنترل خشم برخوردار باشند.

با وجود روش هاي سختگيرانه، شايد دانش آموزان عملكرد بهتري در درس داشته باشند؛ اما در واقع آنها هيچ چيز ديگري غير از درس از معلم خود نمي‌آموزند. معلمين نبايد ارتباط خود را با دانش آموزان فقط محدود به درس بكنند بلكه اگر رفتار آنها به طور ناگهاني تغيير كرده يا دچار مشكل هستند؛ معلم مي‌تواند پيگيري كرده و به دانش آموز كمك كند.

📌تشويق و تنبيه دانش آموزان

با توجه به روش رفتارگرايانه، استفاده از تشويق و تنبيه در مديريت كلاس درس بسيار موثر هستند. تشويق و تمجيد دانش آموزان را ترغيب مي‌كند كه تلاش بيشتري داشته باشند و براي آنان انگيزه محسوب مي‌شود. از طرف ديگر گاهي تنبيه براي جلوگيري از بروز مجدد يك رفتار در دانش آموزان لازم است. فراموش نكنيد كه تشويق و تنبيه اثرات جمعي دارند و دانش آموزان ديگر را هم تحت تاثير قرار مي‌دهد. بهتر است معلمين در اين زمينه بسيار دقت كرده و از افراط، خودداري كنند. 

📌استفاده از زبان بدن

گاهي استفاده از تكنيك هاي زبان بدن در كلاس درس بسيار موثر تر از بيان مستقيم مفهومي در زمينه مديريت كلاس درس است. براي مثال ضربه زدن ميز به آرامي به دانش آموزان مي‌فهماند كه بايد سكوت را رعايت كرده و يا به اين نكته توجه بيشتري داشته باشند. حتي طرز نگاه كردن معلم به دانش آموزان نيز خود مي‌تواند معاني مختلفي داشته باشد. مكث، بين حرف زدن و يا قدم زدن در كلاس نيز تاثير زيادي در عملكرد دانش آموزان خواهد داشت.

سخن پاياني

گاهي رفتارهاي معلمان و يا اتفاقاتي كه در كلاس درس مي‌افتند؛ مسير زندگي فردي را تغيير خواهد داد. اين موضوع نشان دهنده اهميت مديريت كلاس درس به شيوه صحيح مي‌باشد. افراد در كلاس، بايد با يكديگر همكاري داشته و باعث حواسپرتي يكديگر نشوند. معلمان بايد تمركز خود را بر جلوگيري از بروز مشكلات قرار دهند و نه صرفا برخورد با رفتارهاي نامناسب. توصيه مي‌كنيم معلمان از نظرات سازنده دانش آموزان استقبال كرده، ارتباط غيركلامي را تقويت كنند؛ نسبت به دانش آموزان خود با ملايمت رفتار كرده و از يك مشاور نيز كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه مديريت كلاس درس مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تحصيلي از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

عوامل موثر بر مديريت كلاس درس كدام اند؟

مديريت كلاس درس به عوامل مختلفي بستگي دارد؛ كه برخي از آنها شامل استفاده از تشويق و تنبيه، استفاده از زبان بدن، ارتباط موثر، ايجاد حس استقلال و آزادي عمل، ابتكار نوآوري مي‌شود؛ كه در متن به توضيح آنها پرداخته ايم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۲:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آپنه خواب نوعي وقفه و انسداد تنفسي است كه در جريان خواب اتفاق مي‌افتد. اين مشكل يكي از انواع اختلالات خواب است كه كيفيت عملكرد روزانه را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اگر در طول شب با صداي بلند خر و پف مي‌كنيد و در طول روز دائما احساس خستگي و خواب آلودگي داريد، احتمالا به آپنه خواب مبتلا هستيد.

براي درمان آپنه‌خواب با توجه به علت آن روش‌هاي متعددي پيشنهاد مي‌شود، براي رفع اين اختلال ابتدا بايد براي ارزيابي به متخصص روانشناسي مراجعه كرده و پس از تشخيص راهكار مناسب را دريافت نماييد. در ادامه انواع آپنه‌خواب، علل و درمان آن را آورده‌ايم. براي اطلاع از نحوه درمان حتما از روانشناس و متخصص كمك بگيريد.

منبع: آپنه خواب چقدر خطرناك است

آپنه خواب چيست؟

 

آپنه خواب يا وقفه تنفسي خواب شرايطي است كه فرد در خواب با وقفه تنفسي روبرو مي‌شود. معمولا افرادي كه به آپنه خواب دچار هستند، دچار وقفه هاي مكرر مي‌شوند. اين عارضه مشكل بزرگي محسوب نمي‌شود، اما بايد عوارض آن را جدي گرفت. زيرا عوارض بسيار خطرناك و زياد دارد. به همين دليل تشخيص اين عارضه از اهميت بالايي برخوردار است. آپنه به سه نوع انسدادي، پيچيده و مركزي وجود دارد. در اين مقاله انواع آپنه خواب را توضيح داده ايم و راجع به عوارض و ميزان خطرات آن نيز توضيح داده ايم. براي اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

براي عضويت در كانال تلگرامي ذهن نو كليك نماييد.

 

آشنايي با آپنه خواب و انواع آن

آپنه خواب نوعي اختلال محسوب مي‌شود. مبتلايان در طول خواب مكررا با وقفه تنفسي روبه‌رو مي‌شوند كه اين مسئله كيفيت خواب را كاهش مي‌دهد. كساني كه مبتلا به آپنه‌خواب هستند اغلب در طول شب با صداي بلند خروپف مي‌كنند و از آنجايي كه خواب راحتي ندارند پس از بيدار شدن همچنان احساس خستگي، خواب آلودگي و كسل بودن دارند. براي آشنايي با ساير اختلالات خواب كليك كنيد. متخصصان 3 نوع مختلف از آپنه‌خواب را شناسايي كرده‌اند كه موارد زير را شامل مي‌شود:

📌 آپنه خواب انسدادي

آپنه خواب انسدادي زماني اتفاق مي‌افتد كه عضلات گلو در طول خواب انقباض خود را از دست داده و شل‌تر از حالت عادي شوند. آپنه انسدادي شايع‌ترين شكل آپنه‌خواب در بين مبتلايان به اين اختلال است.

📌 آپنه خواب مركزي

متخصصين زماني تشخيص اختلال آپنه خواب مركزي را مطرح مي‌كنند كه علت بروز مشكل را در سيستم عصبي مركزي ببينند. در واقع براي اينكه عضلات گلو براي تنفس در وضعيت درستي قرار داشته باشند، مغز بايد يك سري سيگنال در اين باره به آن‌ها بفرستد. اگر در طول خواب سيستم پيام رساني مغز به عضلات مربوط به هر دليلي با اختلال مواجه شود آپنه‌ خواب مركزي بروز مي‌يابد. اين نوع آپنه همراه با بيماري هايي است كه در ادامه اشاره كرده ايم.

🔸 نارسايي كليه

🔸 نارسايي احتقاني قلب

🔸كم كاري تيروئيد

🔸 بيماري هاي عصبي مانند پاركينسون، آلزايمر

🔸 آسيب و ضربه مغزي

📌 آپنه خواب پيچيده

در اين نوع از آپنه خواب مشكل عضلاني و عصبي هم زمان با هم اتفاق مي‌افتند. در واقع در اين شرايط بيمار به طور هم زمان آپنه انسدادي و مركزي را تجربه مي‌كند كه اين وضعيت نيازمند دريافت خدمات درماني فوري است.

علائم ابتلا به آپنه خواب

علائم ابتلا به انواع آپنه‌خواب تقريبا با يكديگر مشترك هستند. همين مسئله باعث مي‌شود كه متخصصان براي تشخيص نوع آپنه خواب به بررسي‌هاي دقيق‌تر و عميق‌تري نياز داشته باشند. از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

🔹 خر و پف كردن با صداي بلند

🔹 بروز وقفه‌هاي تنفسي در خواب

🔹دچار شدن به سردردهاي صبحگاهي

🔹 از خواب پريدن همراه با خشكي دهان

🔹 دچار شدن به خواب منقطع (كه نوعي بي خوابي محسوب مي‌شود)

🔹افزايش چرت زدن در طول روز كه ناشي از خواب بي كيفيت در طول شب است

🔹 كاهش تمركز در طول روز

🔹 افزايش تحريك پذيري و كاهش آستانه تحمل

عوارض آپنه خواب

آپنه خواب از هر نوعي كه باشد؛ با خود عوارض به همراه دارد. در اين بخش مقاله راجع به عوارض آپنه خواب توضيح داده ايم.

🔘 مشكلات خلق و خو

🔘 حافظه ضعيف

🔘سر درد هاي صبحگاهي

🔘 بيداري در طول شب

🔘 دشواري در تمركز

🔘خستگي در طول شبانه روز

🔘 و …

آيا آپنه خواب خطرناك است؟

 

براي همه افراد اين سوال پيش مي‌آيد كه با وجود اين همه عوارض، آيا آپنه خواب خطرناك است؟ به طور كلي فرد مبتلا به آپنه با حركات بدني، تعريق و خروپف در خواب؛ دچار مشكل مي‌شود. و از آنجايي كه فرد مبتلا به آپنه در شبانه روز چند بار وقفه تنفسي دارد؛ و اگر همراه با بيماري زمينه اي باشد، احتمال بروز سكته قلبي و مغزي را افزايش مي‌دهد. و حتي در مواقعي منجر به مرگ مي‌شود.

❌ علل بروز آپنه خواب

آپنه خواب انسدادي و مركزي به دلايل متفاوتي اتفاق مي‌افتند كه در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم.

🔴 علت بروز آپنه خواب انسدادي

آپنه خواب انسدادي زماني اتفاق مي‌افتد كه در طول خواب عضلات گلو انقباض لازم را از دست بدهند. عدم انقباض يا شل بودن اين عضلات باعث مي‌شود كه عمل دم تضعيف گشته و در نهايت جريان بسيار كمي از هوا وارد ريه شود.

اگر هوا به ميزان كافي وارد نشود سطح اكسيژن خون افت پيدا مي‌كند. مغز انسان وقتي پيام كاهش اكسيژن را بگيرد، سيگنال‌هايي براي بيدار شدن ارسال مي‌كند تا به اين طريق از شما محافظت نمايد. با اين حال اين بيداري‌ها براي لحظاتي بسيار كوتاه اتفاق مي‌افتد. از همين رو ممكن است اصلا آن‌ها را به ياد نياوريد. البته لازم به ذكر است كه بيداري‌هاي مكرر هرچقدر هم كه كوتاه باشند بر كيفيت خواب انسان تاثير مي‌گذارند و ممكن است عملكرد فرد در طول روز بعد را نيز مختل نمايند.

🟢 علت بروز آپنه خواب مركزي

آپنه خواب مركزي در حقيقت ناشي از بروز يك مشكل در سيستم عصبي مركزي است. اين مشكل به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه مغز نمي‌تواند پيام‌هاي مرتبط با انقباض عضلات گلو را به مناطق مذكور بفرستد. اين امر باعث مي‌شود كه براي لحظاتي نتوانيد نفس بكشيد و در نهايت مشكلاتي نظير پريدن از خواب همراه با خشكي دهان و نفس تنگي را تجربه كنيد.

براي آشنايي با ساير علل پريدن از خواب كليك كنيد.

عوامل خطر و زمينه ساز اختلال آپنه خواب

علل و عوامل مختلفي وجود دارند كه شما را در برابر ابتلا به اختلال آپنه خواب آسيب پذير مي‌كنند. پژوهشگران بر اين باورند كه اين عوامل خطر براي آپنه انسدادي و آپنه مركزي متفاوت هستند. در ادامه به هركدام از آن ها به طور جداگانه اشاره كرده ايم.

💠عوامل خطر مرتبط با ابتلا به آپنه خواب انسدادي

از جمله عواملي كه مي‌توانند ريسك بروز آپنه خواب انسدادي را افزايش دهند بايد به موارد زير اشاره كرد.

✅ چاقي و اضافه وزن

✅ مرد بودن (پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه مردان 2 برابر زنان به آپنه انسدادي مبتلا مي‌شوند)

✅بيشتر بودن سايز دور گردن

✅ كهولت سن

✅ داشتن زمينه ارثي و خانوادگي

✅دچار بودن به گرفتگي بيني به دلايلي نظير آلرژي

✅ مصرف الكل، دخانيات و مواد مخدر

✅ دچار بودن به برخي مشكلات پزشكي نظير مشكلات قلبي، بالا بودن فشار خون، ابتلا به ديابت نوع 2 و درگيري با اختلال حركتي پاركينسون

💠عوامل خطر مرتبط با ابتلا به آپنه مركزي

از جمله عواملي كه مي توانند ريسك بروز آپنه خواب مركزي را افزايش دهند بايد به موارد زير اشاره كرد:

➰ كهولت سن

➰ جنسيت مذكر

➰دچار بودن به مشكلات قلبي

➰ استفاده از داروهاي ناركوتيك (كساني كه از داروهاي اپيوئيدي طولاني اثر نظير متادون استفاده مي‌كنند بيشتر در معرض ابتلا به آپنه مركزي هستند)

➰ داشتن سابقه سكته

🖍 ارتباط آپنه‌ با استرس و اضطراب

بسياري از بيماري‌هاي اضطرابي موجب تنگي نفس، سفت شدن عضلات گردن و كوتاه شدن خواب مي‌شوند. طبق برخي گزارشات قطع تنفس در خواب و بيداري هاي شبانه با اضطراب‌هاي بيمار ارتباط پيدا كردند. در اين نوع حتما بايد براي درمان اضطراب اقدام كنيد در غير اين صورت مصرف دارو تنها موجب رفع نشانه‌ها براي مدت كوتاهي خواهد شد.

تشخيص آپنه خواب

براي تشخيص آپنه خواب از روشي به نام پلي سومنوگرافي استفاده مي‌كنند. اين روش در آزمايشگاه خواب تحت نظارت تكنسين متخصص انجام مي‌شود. در طول آزمايش عملكردهاي بدن كه در زير اشاره كرده ايم مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

◼ اكسيژن خون

◼ جريان هوا

◼الگوهاي تنفسي

◼ ضربان قلب

◼ حركات چشم

◼فعاليت الكتريكي مغز

◼ فعاليت هاي عضلاني

روش هاي درمان اختلال آپنه خواب

متخصصان روش‌هاي متعددي براي درمان مشكلات خواب ابداع كرده‌اند، بيشتر آن‌ها اگر به درستي انجام شوند، موثر و كاربردي خواهند بود. مي‌توانيد براي آشنايي بيشتر با ساير روش‌هاي درمان بي خوابي كليك كنيد. براي درمان اختلال آپنه خواب 4 روش عمده وجود دارد كه شامل موارد زير است:

✨ استفاده از توصيه ها و راهكارهاي خانگي

در اين روش بيشتر عوامل خطر مرتبط با بروز آپنه خواب مورد هدف قرار مي‌گيرند. براي مثال تلاش براي كاهش وزن، پيش گرفتن سبك زندگي سالم، پرهيز از مصرف الكل يا استعمال دخانيات از جمله اقدامات موثري هستند كه مي‌توانند در اين زمينه به شما ياري برسانند.

✨ درمان بيماري هاي زمينه اي

همانطور كه گفته شد ابتلا به آپنه خواب در برخي موارد كه فرد دچار يك مشكل زمينه‌اي نظير بيماري قلبي، فشار خون و ديابت است بيشتر از ساير مواقع اتفاق مي‌افتد. در اين شرايط با درمان مشكل اصلي به بهبود اختلال خواب نيز كمك مي‌كند.

✨ درمان آپنه با استفاده از دستگاه CPAP

استفاده از اين دستگاه رايج‌ ترين روش براي درمان آپنه خواب شديد است. در اين روش يك ماسك روي بيني و دهان قرار مي‌گيرد كه به يك دستگاه جريان هوا متصل است. دستگاه جريان مداوم از هوا را در طول خواب وارد سيستم تنفسي مي‌كند. اين كار مانع از بروز انسداد و قطع تنفس مي‌شود و به ريتم تنفسي نظم مي‌بخشد.

✨ انجام عمل جراحي

عمل جراحي در مواردي توصيه مي‌شود كه بيمار از مشكلي نظير لوزه بزرگ يا انحراف بيني رنج مي‌برد. و از دستگاه‌هاي تنفسي كمكي نيز بهره چنداني نمي‌برد. در اين شرايط انجام عمل جراحي و باز كردن مسير تنفسي به درمان اختلال آپنه خواب تنفسي تا حد زيادي كمك خواهد كرد.

كلام آخر

آپنه خواب يكي از اختلالات در خواب است كه اگر فورا مورد درمان قرار نگيرد، عوارض و خطرات جبران ناپذيري را به دنبال خواهد داشت. به همين دليل اگر با وقفه تنفسي در خواب مواجهه شديد، حتما جدي بگيريد و از متخصص كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آپنه خواب مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا چاقي مي تواند باعث انسداد تنفس هنگام خواب شود؟

چاقي يكي از عوامل موثر بر بروز آپنه خواب است اما لزوما همه كساني كه دچار اين مشكل هستند چاق نيستند. عوامل ديگري نظير جنسيت، وراثت، مصرف دخانيات و بيماري‌هاي زمينه‌اي نيز در اين مسئله نقش دارند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۹:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی