مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تكنيك مسترز و جانسون يكي از موثرترين روش‌ها براي بهبود طول رابطه است. در اين روش بدون استفاده از دارو و با افزايش توانايي‌هاي جسمي و جنسي با زود انزالي مبارزه مي‌شود. با توجه به اينكه زودانزالي مي‌تواند مشكلات بسياري را در كيفيت رابطه جنسي و همين‌طور اعتمادبه‌نفس آقايان باقي بگذارد، استفاده از روش هاي درماني بدون عارضه بايد مورد توجه قرار بگيرد. اگرچه بكارگيري تكنيك مسترز و جانسون در آن نياز به صبر و تلاش بسياري دارد بااين‌حال موفقيت در استفاده از اين تكنيك مي‌تواند شما را در تمام طول عمر در مقابل اين مشكل بيمه كند. با توجه به آنچه گفته شد ما نيز در اين مطلب روش‌هاي استفاده از اين تكنيك را بيان خواهيم كرد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تكنيك مسترز و جانسون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

تكنيك مسترز و جانسون

تكنيك مسترز و جانسون به فرد كمك مي‌كند تا توانايي ايجاد هماهنگي ميان شرايط جسمي و ذهني خود را به دست آورده و از اين طريق بتواند در موقعيت‌هاي مختلف وضعيت انزال خود را كنترل كند. در اين روش فرد در شرايطي كه احساس مي‌كند در حال رسيدن به اوج لذت جنسي است مي‌بايست رابطه را متوقف كرده و با استفاده از تكنيك‌هاي مختلفي نظير تنفس عميق، انگيختگي جنسي را كاهش داده تا توانايي ادامه فعاليت براي وي ايجاد شود. 

⭕زودانزالي چيست؟

انزال زودرس يكي از مشكلات جنسي رايج در ميان آقايان است و به اين معناست كه فرد مدت كوتاهي پس از شروع رابطه جنسي يا حتي پيش از شروع آن دچار انزال مي‌شود. با توجه به اهميتي كه توانايي‌هاي جنسي در خود پنداره و اعتمادبه‌نفس آقايان دارد اين موضوع مي‌تواند باعث بروز مشكلات روحي بسياري نيز براي فرد شده و به همين خاطر مي‌بايست براي درمان آن اقداماتي صورت بگيرد.

بر اساس منابع علمي، زمان مناسب براي برقراري رابطه جنسي تا رسيدن به انزال مي‌تواند بين 2 تا 6 دقيقه متغير باشد. بااين‌حال اين زمان با توجه به شرايط جسمي، تجربيات پيشين فرد و به‌خصوص ميزان رضايت شريك عاطفي مي‌تواند در هر فرد متفاوت از ديگران باشد.

به همين خاطر شايد استفاده از بازه زماني در اين زمينه جايگاه چنداني نداشته باشد و آنچه بيشتر اهميت دارد اين است كه شما و همسرتان بتوانيد رابطه جنسي مطلوبي را با يكديگر برقرار كنيد. درنتيجه اگر احساس مي‌كنيد كيفيت رابطه شما چندان كه بايد مورد رضايتتان نيست بهتر است از يك متخصص روانشناسي جنسي در اين زمينه كمك بگيريد.

روش انجام تكنيك مسترز و جانسون

 

همان‌طور كه گفته شد تكنيك مسترز و جانسون براي درمان زودانزالي به اين موضوع توجه دارد كه فرد مي‌بايست در هنگام نزديك شدن به زمان ارگاسم، آلت تناسلي را از واژن خارج كرده و فعاليت جنسي را متوقف كند و پس از كاهش برانگيختگي مجدداً رابطه جنسي را ادامه دهد.

اين روش اگرچه تا حد زيادي مي‌تواند توانايي ايجاد هماهنگي ميان جسم و ذهن شما را افزايش دهد بااين‌حال اجراي آن به استفاده از تكنيك‌هايي وابسته است كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد. 

🔶افزايش تدريجي توانايي

به كار بردن تكنيك مسترز و جانسون مانند هر مهارت ديگري به‌تدريج به دست خواهد آمد. درنتيجه بسيار طبيعي ست كه شما در ابتداي شروع كار توانايي كمتري براي كنترل شرايط جسمي خود داشته باشيد. به همين خاطر بهتر است در روزهاي ابتدايي شروع تمرين سعي كنيد تنها يك‌مرتبه از انزال جلوگيري كنيد و به‌تدريج و با پيشرفت در اين تمرين تعداد دفعات جلوگيري از انزال را افزايش دهيد.

🔶تكنيك مسترز و جانسون | تنفس عميق

تنفس عميق به دليل افزايش اكسيژن‌رساني به مغز يكي از اصلي‌ترين تكنيك‌هايي است كه براي كاهش برانگيختگي از آن استفاده مي‌شود. در شرايطي كه از انزال جلوگيري مي‌كنيد براي كاهش هيجانات جنسي مي‌توانيد از روش تنفس عميق استفاده كنيد. اين روش به شما كمك مي‌كند تا سريع‌تر بر خود مسلط شده و توانايي ادامه فعاليت را به دست آوريد. در تكنيك مسترز و جانسون استفاده از روش هاي ديگري مثل تنفس عميق نيز باعث اثربخشي بيشتر اين روش خواهد شد.

🔶تكنيك فشار

علاوه بر خارج كردن آلت تناسلي از واژن در شرايطي كه فرد در مرحله ارگاسم قرارگرفته، تكنيك فشار نيز مي‌تواند تا حد زيادي مفيد واقع شود. در اين روش فرد با استفاده از انگشت شست و اشاره سر آلت تناسلي را گرفته و با فشار دادن آن مانع خون‌رساني به اين منطقه مي‌شود. درنتيجه شدت تمايل فرد براي انزال كاهش‌يافته و امكان افزايش مدت‌زمان رابطه جنسي ايجاد خواهد شد. فشار بايد به آرامي صورت گيرد چراكه عروق اين ناحيه بسيار حساس بوده نبايد فشار زيادي وارد شود.

تكنيك مسترز و جانسون يا استفاده از داروها

با توجه به اينكه زودانزالي مشكلات بسياري را براي شرايط روحي فرد به همراه خواهد داشت بسياري از آقايان به دنبال راهكارهاي ساده و سريعي براي درمان اين مشكل هستند. ازجمله راهكارهايي كه ممكن است فرد به دنبال آن‌ها باشد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

🔷استفاده از داروهاي زودانزالي

علاوه بر استفاده از روش تكنيك مسترز و جانسون، يكي از اقدامات اساسي براي درمان زودانزالي استفاده از داروهايي مانند بي‌حسي‌هاي موضعي براي افزايش طول مدت رابطه جنسي است بااين‌حال به اين نكته توجه داشته باشيد كه اين داروها در كنار عوارض جانبي منفي كه دارند تنها براي مدت كوتاهي مي‌توانند به شما كمك كنند و راهكاري درمان محسوب نمي‌شوند.

🔷اعتياد به مواد مخدر

استفاده از مواد مخدر به‌ويژه شيشه به دليل افزايش سطح فعاليت بدن مي‌تواند تا حد زيادي باعث بهبود شرايط رابطه جنسي و كاهش مشكلات مربوط به انزال باشد. به همين خاطر ممكن است برخي افراد براي كاهش مشكلات خود در زمينه مسائل جنسي به سراغ استفاده از اين مواد بروند.

بديهي است كه برخلاف تصور، بسياري افراد كه فكر مي‌كنند مواد محرك نظير ماري‌جوانا اعتياد به همراه ندارند استفاده از اين داروها مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. با وجود اعتياد افراد، حتي تكنيك مسترز و جانسون نيز موثر نخواهد بود و افراد بايد در قدم اول اعتياد خود را درمان نمايند.

تكنيك مسترز و جانسون | نكاتي كه بايد بدانيد

رعايت برخي نكات در اين زمينه، اثربخشي استفاده از تكنيك مسترز و جانسون را افزايش خواهد داد. برخي از اين نكات، به شرح زير هستند.

همكاري شريك جنسي

با توجه به اينكه شما در طول استفاده از تكنيك مسترز و جانسون، نياز داريد كه براي مدتي در طول رابطه وقفه ايجاد كنيد اين موضوع ممكن است باعث ناراحتي شريك جنسي شما شده و مشكلاتي را در اين زمينه ايجاد كند. به همين خاطر بسيار اهميت دارد كه شما پيش از شروع دوره استفاده از اين تكنيك با همسرتان صحبت كرده و توافق او را براي شروع اين فرايند جلب كنيد.

شريك جنسيتان را سرد نكنيد

يكي از راهكارهايي كه براي كاهش نارضايتي شريك جنسيتان مي‌توانيد انجام دهيد اين است كه در طي مراحل وقفه سعي كنيد با كمك گرفتن از معاشقه او را همچنان در شرايط برانگيختگي نگه داريد. به عبارتي اگرچه شما در زمان‌هايي كه احساس مي‌كنيد نزديك به مرحله انزال هستيد مي‌بايست از تماس آلت تناسلي با واژن دوري‌كنيد اما نبايد به‌طوركلي ارتباط جنسي را ناديده بگيريد. طبيعي است كه در اين دوران همسران ، فشار زيادي را تحمل كنند. اما با گذشت زمان و مهارت در تكنيك مسترز و جانسون، افراد روابط بهتري را تجربه خواهند كرد.

تقويت صبر و حوصله

استفاده از تكنيك مسترز و جانسون براي درمان زودانزالي درست مانند اين است كه بخواهيد با استفاده از ورزش عضلات بدن خود را تقويت كرده و يا توانايي حافظه خود را افزايش دهيد. شما در نخستين تلاش‌ها توانايي كمتري داريد و احتمالاً در بسياري از مواقع شكست خواهيد خورد. سعي كنيد بدون از دست دادن اعتمادبه‌نفستان اين روند را ادامه بدهيد و به خاطر داشته باشيد كه موفقيت در استفاده از اين تكنيك موضوعي تدريجي خواهد بود.

مزاياي استفاده از تكنيك مسترز و جانسون

 

افزايش لذت و توانايي جنسي

استفاده از اين تكنيك باعث مي‌شود كه لذت بدن از رابطه جنسي و اعتمادبه‌نفس شما در اين زمينه تا حد زيادي بهبود پيدا كند. علاوه بر اين، تكنيك مسترز و جانسون به شما كمك مي‌كند تا بدون نياز به استفاده از داروهاي ديرانزالي توانايي جنسي خود را افزايش دهيد.

افزايش توانايي ارضا شريك جنسي

با افزايش طول مدت رابطه جنسي شما توانايي بيشتري براي لذت بخشيدن به شريك جنسي خود و رساندن وي به اوج لذت جنسي خواهيد داشت. اين موضوع علاوه بر اينكه مجدداً بر اعتمادبه‌نفس جنسي شما اثر دارد باعث خواهد شد تا علاقه طرف مقابلتان به برقراري رابطه جنسي نيز افزايش پيداكرده و به‌طوركلي تأثير بسياري در كيفيت ارتباط شما خواهد داشت. 

تكنيك مسترز و جانسون | استفاده از مشاوره‌هاي جنسي

يكي از نكاتي كه در ارتباط با زودانزالي يا هر مشكل جنسي ديگر مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد اين است كه احساس شرم و خجالت را كنار گذاشته و به‌راحتي در ارتباط با مشكلاتتان از مشاورين روانشناسي جنسي يا ساير متخصصين كمك بگيريد.

اگرچه معمولاً صحبت كردن از مسائل جنسي براي اكثريت افراد دشوار بوده و موانعي مانند احساس شرم بر سر راهتان وجود دارد بااين‌حال از اين موضوع مطمئن باشيد كه مشكلات جنسي مسائل بسيار رايجي هستند و اين تنها شما نيستيد كه به دنبال راه‌حلي براي اين مشكلات مي‌گرديد.

علاوه بر اين بسياري از مشكلات جنسي در صورت بي‌توجهي به حالت مزمن درآمده و در فرد باقي مي‌مانند. درنتيجه بهتر است براي رفع مشكلاتتان به دور از خجالت از يك متخصص كمك بگيريد.

سخن پاياني

زودانزالي يكي از مشكلات جنسي شايع ميان مردان است كه براي درمان آن روش هاي مختلفي وجود دارد. همچنين كاملا قابل درمان بوده و نيازي به نگراني نيست. تكنيك مسترز و جانسون، به روش طبيعي، زمان انزال را افزايش داده و هيچ گونه عوارض جانبي ندارد. زوجين مي‌توانند با همكاري يكديگر از اين روش استفاده كرده و كيفيت رابطه جنسي خود را بالا ببرند. براي اطلاع از انواع روش هاي اين تكنيك و همچنين نحوه استفاده از آنها، افراد مي‌توانند از روانشناس يا سكستراپيست كمك بگيرند. همچنين با همسر خود در اين مورد صحبت كرده و نظر او را نيز جويا شوند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تكنيك مسترز و جانسون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

چطور در طول استفاده از تكنيك مسترز و جانسون مانع سرد شدن همسرم شوم؟

استفاده از تكنيك‌هاي ماساژ جنسي يا معاشقه مي‌تواند در اين شرايط كمك‌كننده باشد.

آيا مي‌توان تكنيك مسترز و جانسون را به همراه استفاده از دارو به كار برد؟

خير؛ داروها زمان رسيدن شما به ارگاسم را به تأخير مي‌اندازند؛ درحالي‌كه براي استفاده از اين تكنيك مي‌بايست چندين بار به تجربه ارگاسم نزديك شده و آن را با استفاده از اراده خود به تأخير بياندازيد.

منبع: تكنيك مسترز و جانسون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تكنيك مسترز و جانسون،
موضوع:
[ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۶:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان شخصيت اسكيزوئيد با توجه به بي‌علاقگي آن‌ها براي مراجعه به مراكز درماني، موضوعي بسيار سخت و چالش‌برانگيز براي درمانگر يا اطرافيان فرد مبتلا به شخصيت اسكيزوئيد است. شخصيت‌هاي اسكيزوئيد درست مانند ساير اختلالات شخصيت هيچ تصوري از بيماري خود ندارند و احساس مي‌كنند اين رفتار ديگران است كه بايد اصلاح شود.

علاوه بر اين، بيماران مبتلا به شخصيت اسكيزوئيد معمولاً با درمانگران خود ارتباط مناسبي برقرار نمي‌كنند و اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را در به پايان رساندن موفقيت‌آميز درمان ايجاد نمايد. اما با توجه به مشكلاتي كه اختلال شخصيت اسكيزوئيد براي فرد و اطرافيان او ايجاد مي‌كند، لازم است كه براي درمان و بهبود آن چاره‌اي انديشيد. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به اختلال شخصيت اسكيزوئيد و روش‌هاي درمان آن صحبت خواهيم كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت اسكيزوئيد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: درمان شخصيت اسكيزوئيد 

شخصيت اسكيزوئيد و نشانه‌هاي آن

 

اختلال شخصيت اسكيزوئيد بيش از هر چيز با ميل فرد به تنهايي و عدم برقراري ارتباط با ديگران شناخته مي‌شود. شخصيت اسكيزوئيد معمولاً از جانب ديگران به‌عنوان شخصيت‌هايي منزوي و غيراجتماعي شناخته مي‌شوند و معمولاً در روابط اجتماعي نيز احساسات چنداني از خود نشان نمي‌دهند.

شخصيت‌هاي اسكيزوئيد اغلب ترجيح مي‌دهند در مشاغلي قرار بگيرند كه ارتباط چنداني با ديگران برقرار نكنند و البته بايد به اين موضوع نيز اشاره كرد كه آنچه آن‌ها به دنبال فاصله گرفتن از آن هستند روابط اجتماعي صميمانه و نزديك است و روابط سطحي مثل صحبت با فروشنده يك مغازه و يا پاسخ به ارباب‌رجوع تأثير چنداني در شرايط روحي آن‌ها نخواهد داشت.

شخصيت اسكيزوئيد معمولا تمايلي براي ازدواج و تشكيل زندگي مشترك يا حتي برقراري رابطه جنسي با ديگران ندارند و اغلب تنها زندگي مي‌كنند. بااين‌حال در ميان مبتلايان به شخصيت اسكيزوئيد بعضي از افراد نيز ممكن است به دليل اجبار اطرافيان و ناآگاهي از بيماري تن به ازدواج داده باشند اگرچه مي‌توان پيش‌بيني كرد كه احتمالا زندگي زناشويي موفقي نخواهند داشت.

به خاطر داشته باشيد كه تشخيص گذاري در مورد درمان شخصيت اسكيزوئيد، موضوع بسيار مهمي است كه بايد صرفاً تحت نظر متخصصين و با استفاده از تست‌هاي تشخيصي صورت بگيرد. به همين خاطر درصورتي‌كه اين نشانه‌ها را در فردي مي‌بينيد، بهتر است پيش از قضاوت راجع به وي از يك روانشناس در اين زمينه مشورت بگيريد. نشانه‌هاي اختلال شخصيت اسكيزوئيد عبارت‌اند از:

_ بي‌ميلي نسبت به برقراري ارتباط اجتماعي با ديگران

_ بي‌ميلي نسبت به برقراري رابطه جنسي

_ نداشتن دوستان نزديك و افراد قابل‌اعتماد به‌جز اعضاي خانواده

_ تمايل به مشاغل فردي

_ بي‌توجهي نسبت به تشويق و انتقاد

_ سردي هيجاني در برقراري ارتباط با ديگران

درمان شخصيت اسكيزوئيد

 

افراد مبتلا به انواع اختلال شخصيت معمولاً خود را فاقد بيماري و مشكل خاصي مي‌دانند و بيشتر احساس مي‌كنند اطرافيان هستند كه رفتارها و خصوصيات اخلاقي نامناسبي دارند. به همين خاطر آن‌ها كمتر براي درمان اختلال شخصيت خود به مراكز مشاوره مراجعه مي‌كنند و در صورت مراجعه نيز معمولاً به دليل مشكلات ثانويه‌اي كه به خاطر خصوصيات غيرمعمولشان ايجادشده مراجعه خواهند كرد.

براي مثال يك بيمار اسكيزوئيد ممكن است براي حل مشكلاتي كه در محيط كار برايش پيش‌آمده و يا به اصرار خانواده و به دليل مشكلات ارتباطي درون خانواده براي درمان اقدام كرده باشد. به همين خاطر برقراري ارتباط از سوي درمانگر با اين افراد معمولاً بسيار دشوار خواهد بود و همچنين نگه‌داشتن شخصيت اسكيزوئيد در فرايند درمان نيز موضوعي بسيار چالش‌برانگيز است. روش‌هاي ردماني اين اختلال شخصيت به شرح زير است.

📌روان‌درماني

بهترين حالت براي درمان شخصيت اسكيزوئيد استفاده از جلسات مشاوره يا روان‌درماني فردي است. در اين جلسات هدف درمانگر بيش از آنكه درمان شخصيت اسكيزوئيد باشد استفاده از راهبردهاي درمان حمايتي براي كمك به بهبود شرايط فرد و ايجاد تغييرات مثبتي در زندگي وي خواهد بود.

براي رسيدن به اين هدف معمولاً درمانگران از درمان‌هاي شناختي-رفتاري استفاده مي‌كنند و تلاش خواهند كرد تا با تغيير عقايد و باورهاي بيمار راجع به روابط اجتماعي با ديگران و همچنين ارائه راهكارها و تكاليفي براي تغيير در نوع روابط اجتماعي فرد به وي كمك كنند تا از قالب معمول خود خارج شده و شرايط متفاوتي را تجربه كند.

📌درمان شخصيت اسكيزوئيد | دارودرماني

تا امروز هيچ داروي خاصي براي درمان شخصيت اسكيزوئيد شناخته نشده اما بااين‌حال برخي از متخصصين معتقدند كه با توجه به شرايط بعضي از اين بيماران استفاده از برخي داروها به بهبود شرايط آن‌ها كمك خواهد كرد. درگذشته از داروهاي ضد جنون براي اين بيماران استفاده مي‌شد اما امروزه نتايج پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه استفاده از داروهايي مانند بوپروپيون مي‌تواند تأثير مناسبي در بهبود شرايط شخصيت اسكيزوئيد داشته باشد.

با توجه به اينكه بوپروپيون معمولاً براي افزايش انگيزه و ايجاد تحرك در بيماران افسرده مورد استفاده قرار مي‌گيرد، توانايي آن در تغيير شرايط شخصيت‌هاي اسكيزوئيد چندان غيرمنطقي به نظر نمي‌رسد.

📌خانواده‌درماني

يكي از مهم‌ترين گروه‌هايي كه در درمان شخصيت اسكيزوئيد بايد به آن‌ها توجه داشت اعضاي خانواده و بستگان درجه اول اين افراد هستند. هيجانات سرد و بي‌توجهي آن‌ها به روابط اجتماعي مي‌تواند تا حد زيادي باعث افسردگي و احساسات منفي در بستگان درجه اول نظير والدين، خواهر و برادرها و همين‌طور همسر و فرزندان فرد باشد.

در طي جلسات خانواده‌درماني سلامت روان اين افراد و مشكلاتي كه با آن مواجه هستند موردتوجه و بررسي قرار گرفته و راهكارهاي مناسبي براي برقراري ارتباط با شخصيت اسكيزوئيد به آنان آموزش داده مي‌شود. به همين خاطر درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد يكي از نزديكان شما دچار شخصيت اسكيزوئيد است، بسيار اهميت دارد كه حداقل براي حفظ سلامت روحي خود و ساير اعضاي خانواده از يك مشاور كمك بگيريد.

📌گروه درماني

يكي ديگر از روش هاي موثر براي درمان شخصيت اسكيزوئيد، گروه درماني است. با اينكه شخصيت اسكيزوئيد هيچ تمايلي به حضور در جمع ندارند؛ اما اين مشكل بعد از مدتي برطرف شده و افراد براي حضور در گروه انگيزه پيدا مي‌كنند.

طبيعي است كه در ابتدا در گروه ساكت باشد و هيچ گونه مشاركتي نداشته باشد. اما بعد از مدتي ارتباط برقرار كردن براي او ساده تر شده و از تجربيات خود سخن مي‌گويد. نبايد فرد را براي حضور و حتي صحبت كردن اجبار كرد. بلكه او خود به تدريج به فعاليت علاقه پيدا مي‌كند.

اهداف درمان شخصيت اسكيزوئيد

با اينكه براي درمان شخصيت اسكيزوئيد روش هاي مختلفي وجود دارد؛ اما اهداف تمام آنها تقريبا يكسان بوده و بيانگر اهميت درمان شخصيت اسكيزوئيد است. برخي از اين اهداف شامل موارد زير مي‌شوند.

كمك به فرد براي شناخت خود و افزايش عملكرد در زمينه هاي مختلف

سازگاري بيشتر با محيط و اطرافيان

كاهش اضطراب فرد در مواجهه با ديگران

تغيير احساسات و خلق و خو

تغيير نحوه تفكر و رفتارها

بالارفتن مقاومت فرد در مقابل آسيب پذيري

ايجاد توانايي مقابله با افسردگي و گوشه گيري

اهميت درمان شخصيت اسكيزوئيد

از آنجايي كه مشكل عمده بيماران اسكيزوئيد در برقراري ارتباط با ديگران است؛ آنها احتمالا هوش هيجاني پاييني داشته و نمي‌توانند واكنش درستي نسبت به مسائل داشته باشند. شخصيت اسكيزوئيد در معرض ابتلا به مشكلات گوناگوني قرار دارند كه برخي از آنها شامل افكار خودكشي، بروز مشكلاتي در محل كار و يا مدرسه و دانشگاه، ابتلا به اختلالات روان، اعتياد به مصرف مواد مخدر و الكل و… مي‌شند. به همين دليل شناسايي نشانه هاي اين بيماري و همچنين درمان شخصيت اسكيزوئيد؛ از اهميت زيادي برخوردار است.

بي‌توجهي به درمان شخصيت اسكيزوئيد

درصورتي‌كه نسبت به درمان شخصيت اسكيزوئيد اقدامي صورت نگيرد چه اتفاقي خواهد افتاد؟ براي پاسخ به اين سؤال بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه منظور از درمان شخصيت اسكيزوئيد بهبودي كامل آن‌ها نيست و اين افراد هميشه به‌عنوان افرادي درون‌گرا و بي‌علاقه به اجتماعات باقي خواهند ماند.

اما بااين‌حال در طي جلسات درماني مي‌توان براي بهبود وضعيت و كاهش شدت تمايل آن‌ها به انزوا اقداماتي را انجام داد. به همين خاطر بي‌توجهي به درمان اين افراد شايد آن‌ها را با مشكل بزرگي مواجه نكند اما تا حدودي فرصت بهبود وضعيت را از آن‌ها خواهد گرفت.

شايد بتوان گفت در صورت بي‌توجهي به درمان شخصيت اسكيزوئيد بيشترين مشكلات متوجه اطرافيان و وابستگان اين افراد است. بي‌ميلي به روابط اجتماعي، خود فرد اسكيزوئيد را چندان تحت تأثير قرار نمي‌دهد اما باعث رنج و ناراحتي اطرافيان خواهد شد و به همين دليل اقدام براي درمان اين افراد مي‌تواند به سلامت عاطفي و روحي اطرافيان شخصيت اسكيزوئيد كمك كند.

سخن پاياني

شخصيت اسكيزوئيد يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه به دلايل مختلفي ايجاد شده و عوامل زيادي بر آن موثر هستند. همچنين براي درمان آن نيز مي‌توان از روش هاي مختلفي بهره برد. تقريبا اهداف تمام اين روش ها يكسان بوده و با كمك يك متخصص امكانپذير هستند. افراد بهتر است براي اطمينان از ابتلا به شخصيت اسكيزوئيد به روانشناس مراجعه كرده و همچنين درمان خود را كامل كنند. درمان شخصيت اسكيزوئيد، فرايندي طولاني دارد و افراد بايد در اين دوران توسط درمانگر و خانواده مورد حمايت قرار گيرند. با اينكه احتمالا خودشان تمايلي به اين موضوع ندارند؛ اما بايد به آنها در مراحل مختلف درمان كمك كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت اسكيزوئيد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

1.آيا امكان درمان افراد داراي شخصيت اسكيزوئيد وجود دارد؟

درمان شخصيت اسكيزوئيد باعث بهبود شرايط و روابط اجتماعي فرد خواهد شد اما بيماران داراي اختلال شخصيت هرگز به‌طور كامل بهبود پيدا نمي‌كنند.

2.چرا بيماران اسكيزوئيد تمايلي براي درمان ندارند؟

شخصيت اسكيزوئيد نسبت به بيماري و رفتارهاي خارج از عرف خودآگاهي ندارند و به همين خاطر دليلي براي اقدام به درمان احساس نمي‌كنند.

3.آيا دارويي براي درمان شخصيت اسكيزوئيد وجود دارد؟

دارويي كه هدف آن به‌صورت مستقيم درمان اختلال شخصيت اسكيزوئيد باشد وجود ندارد اما بااين‌حال برخي از داروها مانند بوپروپيون مي‌تواند براي كاهش نشانه‌هاي بيماري مفيد باشد

منبع: درمان شخصيت اسكيزوئيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان شخصيت اسكيزوئيد،
موضوع:
[ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۲:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ماكياوليسم يك مكتب بوده و ماكياوليست فردي است كه حيله گري و فريب دادن ديگران توانايي دستكاري احساسات و باورهاي ديگران را دارند. چنين افرادي براي رسيدن به قدرت، دست به هركاري مي‌زنند. قطعا اين افراد از سلامت رواني برخوردار نبوده و از خود ويژگي هاي خودشيفتگي و روان پريشي را نشان مي‌دهند. همچنين معمولا بروز چنين رفتارهايي در مردان شايع تر از زنان است.

شايد شما هم در اطرافيان خود شاهد افرادي بوده ايد كه براي رسيدن به اهداف و منفعت شخصي خود، دست به هر كاري مي‌زنند. آنها به اصطلاح هدف وسيله را توجيه مي‌كند؛ بسيار معتقد هستند و تصور مي‌كنند كه كائنات حور محور خواسته هاي آنان مي‌چرخد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ماكياوليسم مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ماكياوليسم

ماكياوليسم چيست؟

 

ماكياوليسم در روانشناسي امروزي تحت عنوان سه گانه تاريك ياد مي‌شود. قطعا آنها هيچ اعتقادي به از خودگذشتگي و ايثار نداشته و عميقا مستعد دروغگويي و بدبيني هستند. اين مكتب براي اولين بار توسط نيكولو ماكياولي در قرن پانزدهم، پايه گذاري شد. او در كتاب خود كه شهريار نام داشت؛ از عدم لزوم اجراي هيچگونه حكم اخلاقي در سياست، صحبت كرد.

او با اينكار براي اولين بار اساس شكل گيري شخصيت ها و جوامع سلطه گر و منفعت طلب را، در پيش گرفت. متاسفانه عده زيادي تحت تاثير افكار او قرار گرفتند و تا امروز شاهد آثار آن در فرهنگ هاي مختلف هستيم.

نشانه هاي افرادي كه ويژگي هاي ماكياوليسم دارند

شدت رفتارها و عقايد اين افراد به قدري است كه در مكان هاي مختلف مي‌توان متوجه حضور آنها شد. با اينكه ماكياوليسم به طور رسمي يك اختلال رواني يا شخصيت محسوب نمي‌شود؛ اما نشانه هاي آن با برخي از اختلالات يكسان است. برخي از علائم شامل موارد زير مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي برتري طلبي كليك كنيد.

همواره بر منافع شخصي متمركز هستند

ثروت و قدرت را به رابطه با ديگران ترجيح مي‌‌دهند

از ديگران براي پيشرفت استفاده مي‌كنند

دروغگويي و فريبكاري

ميزان پايين همدلي

در تعاملات اجتماعي به گرمي رفتار نمي‌كنند

بروز آزارجنسي

بدبين نسبت به خوبي هاي ديگران

معمولا منزوي هستند و نمي‌توان به راحتي به آنها نزديك شد

شناسايي افراد ماكياوليسم در محل كار

وجود افراد ماكياوليسم در محل كار مي‌تواند تا حد زيادي براي ديگران و حتي فرايند كار، آسيب زننده باشد. چرا كه معمولا كار خوب خوب نتيجه كار گروهي و كمك به يكديگراست. اما اين افراد هيچ علاقه اي به اين موضوع ندارند. براي آنها تنها پيشرفت خودشان مهم است. بهتر است كه اين افراد را شناسايي كرده و از بروز مشكلات احتمالي جلوگيري كرد. اينگونه افراد معمولا در محيط هاي كاري كه داراي قوانين مبهم هستند؛ عملكرد بهتري دارند.

همچنين آنها معمولا نمي‌توانند طيف وسيعي از احساسات را از خود نشان دهند. آنها از تماشاي احساسات منفي ديگران لذت برده و يا حتي خود باعث اين موضوع مي‌شوند. آنها در ابتدا جذاب و مهربان به نظر رسيده و بعد از مدتي شخصيت واقعي خود را براي رسيدن به هدف شان نشان مي‌دهند. آنها معمولا در محيط هاي رقابتي عملكرد خوبي داشته و تلاش مي‌كنند تا بهترين باشند. 

در برخورد با ماكياوليسم چه كنيم؟

بايد نحوه برخورد با افراد ماكياوليسم را بدانيم و در برخورد با آنها به شكل موثر عمل كنيم. اين افراد مي‌توانند آسيب هاي زيادي را به ما و يا ديگران وارد كنند. به همين دليل بهتر است هميشه راهكارهايي در اين مورد داشته باشيم. در اين قسمت به توضيح برخي از اين روش ها خواهيم پرداخت.

⭕براي تغيير دادن آنها تلاش نكنيد

طبيعي است كه از رفتارهاي افراد ماكياوليسم ناراحت شويد و آسيب ببينيد. اما بايد آنها را پذيرفته و براي تغيير آنها تلاش نكنيد. تغيير دادن آنها تقريبا كاري غيرممكن است. آنها تصور مي‌كنند كه حق هميشه با آنها است. به همين دليل از عقايد خود دست بر نمي‌دارند. بهتر است به جاي تغيير آنها بر حفظ سلامت روان خود تمركز كنيد و اجازه ندهيد تا رفتارهاي آنها بر شما تاثير بگذارد. كمك گرفتن از روانشناس در اين شرايط بسيار موثر خواهد بود.

⭕خودمراقبتي كنيد

فراموش نكنيد كه با وجود مهرباني و بروز شفقت به آنها، مي‌توانيد طمعه آساني برايشان باشيد. آنها اغلب به افراد دلسوز و كمك كننده نزديك مي‌شوند. به همين دليل در مواجهه با چنين افرادي سعي كنيد هوشمندانه عمل كرده و گول آنها نخوريد. خودمراقبتي در اينجا به معني محافظت از خو در مقابل چنين افرادي است. در واقع نبايد اجازه دهيد كه رفتارهاي آنان بر شما هم تاثير بگذارد. اگر با چنين افرادي درگير شديد؛ بهتر است به جاي سرزنش خود، بر بالا بردن روحيه و اعتماد به نفس، تمركز كنيد.

⭕استفاده از استراژي ذهني و پيشي گرفتن از آنها

همانطور كه گفته شد؛ اين افراد همواره به دنبال برنده بودن هستند. به همين دليل احتمالا از نقشه ها و برنامه هاي مختلفي در اين زمينه استفاده مي‌كنند. در چنين شرايطي شما بايد از آنها جلوتر بوده و اهداف بلندمدت تري داشته باشيد. همچنين  بر شرايط كاري خود تمركز كرده و اجازه دخالت هاي فرد ماكياوليسم را ندهيد. به جاي شكست بر تلاش بيشتر تمركز كرده از اين افراد تا حد امكان دوري كنيد.

⭕بر رفتارهاي آنها تمركز كنيد

يكي از ترفند هاي آنان براي جلب اعتماد شما استفاده از وعده هاي وسوسه انگيز است. اما بهتر است فريب ماكياوليسم را نخورده و رفتارهاي آنان را به دقت زير نظر داشته باشيد. به غريزه و احساس دروني خود اعتماد كرده و رفتارهاي غيراخلاقي آنان را شناسايي كنيد. با توجه به ويژگي هاي اخلاقي آنها، به راحتي مي‌توان آنها را پيدا كرد و از انگيزه آنان باخبر شد. شما برعكس آنان از روش هاي اخلاقي و درست استفاده كنيد.

احكام مكتب ماكياوليسم

اين مكتب يك سري قوانين و همچنين احكام مشخص دارد كه افراد به مرور زمان به آنها دست مي‌يابند. در واقع ناهنجاري و آسيب زدن به ديگران جزو اصول آنها بوده و در اين زمينه تمام تلاش خود را مي‌كنند. برخي از اين قواعد به شرح زير هستند.

1️⃣هميشه در پي سود خود باش

2️⃣به جزخويش، هيچكس را محترم مدار

3️⃣بدي كن اما وانمود به نيكي كردن كن

4️⃣حرص باش و آنچه را مي‌تواني تصاحب كن

5️⃣از هر فرصتي براي فريب دادن ديگران استفاده كن

6️⃣دشمانت را از بين ببر و در صورت لزوم دوستانت را

7️⃣در رفتار با ديگران از زور استفاده كن و نه مهرباني

8️⃣همه قواي خود را بر جنگ متمركز كن

سخن پاياني

براي افراد ماكياوليسم تنها بردن اهميت دارد. از طرفي آنها مي‌توانند برنامه ريزان بلند مدت بسيار خوبي باشند. به همين دليل با كنترل رفتار و عقايد آنها، به صورت اصولي، مي‌توان از چنين شخصيت هايي در زمينه هاي مختلفي استفاده كرد.

شروع يك رابطه عاطفي با آنها كار درستي نيست و حتي در زمينه همكاري با آنان نيز، بايد دقت كرد. در ارتباط با چنين افرادي بايد بر سلامت روان خود تمركز كرد؛ چرا كه آنان را نمي‌توان تغيير داد. بهتر است در اين زمينه حتما با يك روانشناس مشورت كرده و از او كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ماكياوليسم مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ماكياوليسم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ماكياوليسم،
موضوع:
[ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۶:۲۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مثلث كارپمن عنواين زيادي دارد كه بخشي از روابط انساني است. افراد هميشه در روابط خود درگير الگوهاي تكرار شونده زيادي مي‌شود كه بخشي از آنها سالم و بخشي ديگر مخرب است. اين مثلث نشان مي‌دهد كه هر يك از ما براي ايفاي يك نقش مشخص هستيم و اين را براساس نقش طرف مقابل مان انتخاب مي‌كنيم.

عوامل زيادي بر شكل گيري اين مثلث و همچنين انتخاب نقش ها، موثر هستند. همچنين اين انتخاب ها گاهي به صورت خودآگاه و گاهي ناآگاهانه هستند. اين مثلث توسط استيو كارپمن در دهه 60 ميلادي براي توضيح روابط ناقص و ناكارآمد، تبيين شد و تاكنون مورد استفاده است. در اين مقاله به بررسي نقش ها و همچنين عوامل موثر بر اين مثلث، خواهيم پرداخت. 

منبع: مثلث كارپمن

مثلث كارپمن

مثلث كارپمن شايد به شكلي تكميل كننده نظريه هاي ديگري در اين زمينه بوده كه بيان كننده تعامل ما با ديگران در قالب ناهشيار و بازي هاي رواني است. اين مثلث شامل سه نقش قرباني، نجات دهنده و آزارگر خواهد شد. شايد همه ما در برهه اي از زندگي، اين نقش ها را برعهده گرفته و تجربه كرده ايم. خارج شدن از اين مثلث امكانپذير بوده و نياز به تغيير دارد. اما افرادي كه در اين مثلث گير كرده اند؛ دچار احساس شرم، استيصال و درماندگي خواهند شد. اين موضوع بيانگر شناخت اين تئوري و جلوگيري از بروز آن است.

انواع نقش ها در مثلث كارپمن

بيشتر افراد به صورت ناآگاهانه وارد مثلث كارپمن مي‌شوند و شايد در ابتدا احساس  لذت كنند؛ اما بعد از مدتي عوارض آن را تجربه خواهند كرد. نحوه رفتار و همچنين واكنش افراد نسبت به اين موضوع متفاوت است. اما به هر حال با داشتن هر نقشي در اين مثلث، مشكلات آن را تجربه كرده و در آن مي‌مانيم. نقش هاي افراد در گذر زمان تغيير مي‌كنند و افراد اين موضوع را به سرعت مي‌پذيرند.

⭕قرباني

قربانيان در مثلث كارپمن، افرادي ضعيف و ناتواني هستند كه هميشه به دنبال مقصرند. آنها توانايي حل مسئل و تصميم گيري ندارند. همچنين ديگران را به خاطر اشتباهشان سرزنش مي‌كنند. طبيعي است كه تصور كنند هميشه مورد ظلم واقع شده اند و نسبت به سهم خود در مشكلات آگاه نباشند. آنها در واقع اصلا مسئوليت پذير نبوده و تقصير خود را نمي‌پذيرند. معمولا تلاشي نكرده و به دنبال شخصي مي‌گردند تا زندگي آنان را نجات دهد. البته هميشه احساس آنها از شكست و نااميدي واقعيت نداشته و به اين معنا نيست كه واقعا تجربيات سختي در زندگي داشته اند.

⭕نجات دهنده | مثلث كارپمن

افراد نجات دهنده يا ناجي در مثلث كارپمن، شامل افرادي مي‌شوند كه همه زندگي خود را صرف ديگران كرده و همواره مي‌خواهند به اطرافيان كمك كنند. آنها از تماشاي شكست ديگران، دچار احساس گناه شده، با اينكه شايد در آن نقشي نداشته باشند. در واقع نقش ناجي، مهم ترين نقش مثلث كارپمن محسوب مي‌شود. ناجي در مقابل قرباني نقش زيادي ايفا مي‌كند. اما با كمك هاي افراطي آن را به خود وابسته نگه داشته و نيازهاي خود را ناديده مي‌گيرد.

⭕آزارگر

آزارگر در مثلث كارپمن يك منتقد سخت گير و غيرقابل انعطاف است. او از همه انتقاد كرده و آنها را سرزنش مي‌كند. افراد آزارگر فقط نسبت به همه چيز ديد منفي دارند؛ بدون اينكه راه حل موثري ارائه دهند. چنين افرادي از كنترلگري و تحت فشار قرار دادن ديگران احساس لذت مي‌كنند. او شايد از كمك خود پشيمان است و حال به دنبال راه حلي براي زجر دادن مي‌گردد. آزارگر مي‌تواند ناجي باشد كه قرباني ديگر به حرف هايش گوش نمي‌دهد و حال به دنبال جبران است. معمولا قربانيان بيشتر احتمال دارد كه نقش آزارگر را به دست بگيرند.

چرايي شكل گيري مثلث كارپمن

طبيعي است كه مثلث كارپمن در يك فرد به تنهايي شكل نمي‌گيرد و نياز به حضور افراد ديگري هم هست. كارپمن معتقد بود كه شكل گيري اين مثلث معمولا دوران كودكي و تجربيات سال هاي اول عمر بستگي دارد. اما به طور كلي عوامل ديگري نيز در اين موزد موثر خواهند بود.

🔴باورهاي اشتباه

باورهاي اشتباه زيادي در طول زندگي فرد او را در معرض حضور در مثلث كارپمن قرار مي‌دهد. اما از مهم ترين آنها مي‌توان به اشتباه گرفتن عشق با ترحم و توقع از ديگران براي مراقبت از خود اشاره كرد. اين تصوران باعث مي‌شوند تا فرد يكي از نقش ها را به عهده گرفته و به سلمت روان خود  يا ديگران صدمه بزند. سوتفاهم در همه روابط ايجاد مي‌شود. اما برخورد صحيح با آنها از بروز مشكلات جلوگيري خواهد كرد. نبايد از كاه، كوه ساخت و مي‌توان در مورد موضوعاتي كه براي ما واضح نسيت؛ به طور مستقيم صحبت كرد.

🔴عدم مرزبندي در روابط

قطعا بايد در همه روابط مرزهايي ايجاد شوند تا افراد مجبور به ايفاي نقش و يا تلاش بيش از حد نشوند. براي مثال اگر با همسر خود مرز مشخصي نداشته باشيم؛ او شايد نقش پدر و يا مادر را هم براي ما به عهده گيرد. اين موضوع آسيب هاي زيادي را به رابطه وارد مي‌كند. به همين دليل بايد از شكل گيري مسئوليت هاي بي جا، جلوگيري شود. وجود اين مرزها در همه روابط ضروري خواهد بود. 

چگونگي خارج شدن از مثلث كارپمن

در قدم اول براي خروج از مثلث كارپمن، بايد نقش ها و همچنين دلايل شكل گيري آن را به درستي شناسايي كنيم. فراموش نكنيد كه وجود هر مشكلي در رابطه، به معناي ايجاد اين مثلث نيست. نكته ديگري كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه اين اين مثلث هم حاصل شرايط محيط و هم نشات گرفته از عوامل دروني افراد است. پس بايد همه جوانب را در نظر گرفت. شناسايي و از بين بردن اين تعارضات، بدون حضور يك روانشناس امكانپذير نخواهد بود.

تغيير مثلث كارپمن به عاملي موثر

مي‌توان مثلث كارپمن را به چرخه اي سازنده و مفيد براي روابط، تغيير داد. افراد مي‌توانند نقش خود را در جهت مثبت تغيير داده و از قرباني به خالق، از آزاردهنده به چالش ساز و از ناجي به مربي تبديل شوند. قطعا اين تغييرات آسان نبوده و نياز به يادگيري مهارت هاي زيادي خواهد داشت. مسئوليت پذيري در برابر مشكلات، كمك به ديگران و آموختن روش هايي براي پيشرفت به آنها و ايجاد تغييرات اساسي در روابط فردي، همگي از راهكارهاي موثر براي تغيير نقش و يا خارج شدن از اين مثلث خواهند بود.

سخن پاياني

براي برقراري ارتباط سازنده و مفيد با ديگران، بايد از اصول و چالش هاي انواع روابط آگاه باشيد. همچنين عوامل مزاحم و مخرب را شناسايي كرده و از آنها دوري كنيد. توسعه مهارت هاي فردي و همچنين خودشناسي، نه تنها به ما كمك كرده؛ بلكه بر واكنش هاي اطرافيان نيز تاثير خواهد داشتو مثلث كارپمن، تماما در مورد رفتارهاي ما و واكنش هاي اطرافيان است. براي داشتن واكنشي صحيح به كسب اطلاعات در اين زمينه نيازخواهيم داشت. بهتر است افراد با مشاهده نشانه هايي از هر سه نقش در خود و يا طرافيان از روانشناس كمك گرفته و در جهت بهبودي شرايط تلاش كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه مثلث كارپمن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

مثلث سرزنش چيست؟

مثلث سرزنش نام ديگر مثلث كارپمن است كه از سه مولفه قرباني، ناجي و آزاردهنده تشكيل شده است.

منبع: مثلث كارپمن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مثلث كارپمن،
موضوع:
[ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۲:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انحرافات جنسي يا پارافيليا از انواع اختلالات رواني محسوب مي‌شوند كه ممكن است ريشه آن در دوران كودكي فرد شكل گرفته باشد. اين اختلالات نابهنجاري جنسي، اغلب به صورت خيال پردازي، رفتارهاي غير طبيعي، نامتعارف و متناقض با فرهنگ نمايان مي‌شوند. افراد مبتلا به اين اختلال، همانند افراد عادي مي‌توانند لذت جنسي و ارگاسم را تجربه كنند، اما محرك‌هاي شهواني بهنجار نمي‌تواند نياز جنسي آن‌ها را تامين كند.

 

در واقع افرادي كه دچار انحرافات جنسي هستند، يك نوع رفتار جنسي وسواس‌گونه دارند. به طوري كه قادر به كنترل و مديريت اعمال و رفتار خود نبوده و به صورت ناخودآگاه در شرايط رفتار انحراف جنسي گرفتار مي‌شوند. افسردگي، اضطراب و قرار گرفتن در شرايط پر تنش مي‌تواند انجام رفتارهاي انحرافي جنسي را در افراد مبتلا افزايش دهد. در ادامه به بررسي انواع انحرافات جنسي، درمان و علل پيدايش آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه انحرافات جنسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: انحرافات جنسي 

انواع مختلف انحرافات جنسي

انحرافات جنسي انواع مختلفي دارند كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند.

🔺عورت نمايي

عورت نمايي يا آلت نمايي يكي از انواع انحرافات جنسي بوده و در اين اختلال فرد سعي مي‌كند اندام تناسلي خود را در معرض نمايش بگذارد. در واقع فرد با اين كار به راحتي تحريك شده و مي‌تواند اوج لذت جنسي را تجربه كند. در اين عارضه، فرد معمولا تنها به نشان دادن اندام خود اكتفا كرده و از اين حد فراتر نمي‌رود.

چرا كه هدف و انگيزه فرد از اين كار، كسب لذت جنسي بوده و قصد برقراري رابطه جنسي را ندارد. افرادي كه به اين اختلال دچار هستند معمولاً شخصيتي منزوي دارند و نسبت به توانايي‌هاي جنسي خود از اطمينان كافي برخوردار نيستند.

🔻انحرافات جنسي | فتيشيسم

فتيشيسم، يادگار خواهي نيز ناميده مي‌شود. در اين نوع اختلال فرد مبتلا براي كسب لذت جنسي و رسيدن به ارگاسم، به اشياء و وسايل بي جان متوسل مي‌شود. در واقع مبتلايان به اين عارضه ممكن است با لمس كردن و يا پوشيدن لباس‌ها و همچنين يك شي خاص، تحريك شده و دست به خود ارضايي بزنند.

به طور مثال ممكن است فرد با جمع آوري و پوشيدن لباس‌هاي زير زنانه و لمس كردن آن‌ها، تحريك شده و لذت جنسي را تجربه كند. چنين افرادي، معمولا از برقراري رابطه جنسي با شريك زندگي امتناع مي‌كنند و كسب لذت جنسي و ارضا شدن را در اين تمايلات جنسي مي‌بينند. فتيشيس از انحرافات جنسي محسوب شده و درمان آن بسيار دشوار است. 

🔺پدوفيليا (بچه بازي)

پدوفيليا از جمله شايع‌ترين نوع انحرافات جنسي بوده و متاسفانه از لحاظ قانوني نيز مجازات بسيار سنگيني به همراه دارد. افرادي كه دچار اين عارضه هستند، به طور معمول تمايل به برقراري رابطه جنسي با بچه‌هاي نابالغ و كودكان زير ۱۳ سال دارند. اختلال پدوفيليا يا همان بچه بازي، تنها به برقراري رابطه جنسي ختم نمي‌شود و موارد ديگري همچون برهنه كردن و لمس كردن را نيز شامل مي‌شود.

بسياري از افراد مبتلا به اين اختلال تمايلي به برقراري رابطه جنسي با افراد بزرگسال ندارند و اعمال جنسي را تنها با كودكان انجام مي‌دهند. احتمال دارد كه اين افراد با تحت فشار قرار دادن طعمه خود با مواردي مانند تهديد به افشا و زورگويي، سوءاستفاده خود را تا سال‌ها ادامه دهند. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي پدوفيليا كليك كنيد.

🔻مازوخيسم (خود آزار خواهي)

افرادي كه در دوران كودكي مورد آزار جنسي قرار مي‌گيرند يا شاهد صحنه‌هاي خشونت بار جنسي هستند، ريسك ابتلايشان به مازوخيسم و به طور كلي انحرافات جنسي، در دوران بزرگسالي بسيار زياد است. اين نوع اختلال بيشتر تخيلي بوده و فرد سعي مي‌كند در تخيلات خود با انجام دادن رفتارها و حركاتي همچون سوراخ كردن پوست خود، سوزاندن، شكنجه كردن، بستن دست و پا و يا هر نوع رفتاري كه باعث درد و رنجش فرد شود، لذت جنسي را تجربه كند.

مازوخيسم در اصطلاح، خود آزار خواهي جنسي يا رابطه جنسي خشن نيز ناميده مي‌شود. البته در بسياري از اوقات، افراد عادي نيز ممكن است اين عارضه را تجربه كنند. 

🔺انحرافات جنسي | ساديسم (ديگر آزاري جنسي)

در اين نوع اختلال، فرد مبتلا با آزار روحي و جسمي شريك جنسي خود و با انجام رفتارهايي كه باعث ايجاد درد و رنجش طرف مقابل شود، تحريك شده و مي‌تواند لذت جنسي را تجربه كند. اين گونه از افراد تصور مي‌كنند كه كسب لذت جنسي، با توهين، ايجاد ترس و وحشت و همچنين رنج رواني حاصل مي‌شود. در بسياري از موارد ممكن است افراد مبتلا به اين نوع از انحرافات جنسي، دست به اقداماتي همچون شكنجه و قتل بزنند.

بنابراين چنين افرادي نياز به اقدامات روان پزشكي دارند و بايد هر چه زودتر مورد درمان قرار گيرند. تماشاي صحنه‌هاي خشونت بار جنسي و مورد آزار و اذيت قرار گرفتن در دوران كودكي، از عوامل مهم شكل گيري اين عارضه در دوران بزرگسالي است.

🔻ويوريستيك (تماشاگري جنسي)

در اختلال ويوريستيك، افراد مبتلا به تماشاي افراد هنگام انجام اعمال جنسي و همچنين لخت شدن، علاقه بسيار شديدي دارند و به اين وسيله تحريك مي‌شوند. ممكن است آغاز شكل گيري اين انحرافات جنسي ريشه در كودكي فرد داشته باشد. بنابراين با مراجعه به روان پزشك و روانكاوي فرد مبتلا به راحتي مي‌توان اين اختلال را درمان نمود.

🔺فروتوريستيك (مالش دوستي)

در اين نوع انحراف جنسي، فرد ممكن است براي كسب لذت جنسي و همچنين تحريك شدن، در مكان‌هاي شلوغ اقدام به مالش آلت تناسلي خود با افراد غريبه كند. البته افرادي كه دچار اين اختلال هستند به طور معمول شخصيتي منزوي و منفعل دارند.

چرا كه اين افراد ارضا شدن و رسيدن به ارگاسم را تنها با ماليدن خود به ديگران مي‌توانند تجربه كنند. مالش دوستي كه از انواع انحرافات جنسي محسوب مي‌شود؛ پيش درآمد مشكلات زيادي براي جامعه و خود فرد است.

🔻انحرافات جنسي | زوفيليا (حيوان دوستي)

حيوان دوستي نيز نوعي از انحرافات جنسي محسوب مي‌شود و در اين نوع اختلال فرد علاقه شديد و افراطي به حيوانات دارد. در واقع از دلايل مهم علاقه فرد مبتلا به حيوانات، كسب لذت جنسي و دستيابي به تحريك جنسي مي‌باشد.

در بسياري از موارد مشاهده شده كه فرد تنها براي نياز جنسي و تحريك شدن خود از حيوانات نگهداري مي‌كند. لازم به ذكر است كه اين اختلال در مناطق روستايي و فقير نشين كه در بسياري از موارد امكان برقراري يك رابطه سالم وجود ندارد، شيوع بيشتري دارد.

🔺هرزه گرايي از طريق تلفن

افراد دچار اين اختلال معمولا از طريق كامپيوتر، تلفن و يا شبكه‌هاي اجتماعي، اقدام به انتقال تفكرات جنسي و هرزه آلود خود به طرف مقابل مي‌كنند. در چنين شرايطي فرد مبتلا امكان دارد طرف مقابل را مجبور كند تا نحوه انجام فعاليت‌هاي جنسي خود را فاش نمايد.

🔻نكروفيليا (مرده دوستي)

مرده دوستي يكي اختلالات خطرناك انحرافات جنسي محسوب مي‌شود و در صورت عدم درمان مي‌تواند پيامدهاي جبران ناپذيري براي فرد و اطرافيان او به ارمغان بياورد. در اين نوع اختلال فرد تمايل شديدي به برقراري رابطه جنسي با اجساد دارد. در واقع اين اختلال ممكن است تنها در حد يك تخيل باقي بماند. اما هنگامي شرايط خطرناك مي‌شود كه فرد براي به دست آوردن نياز خود اقدام به قتل طرف مقابل كند. از مهم‌ترين دلايل علاقه فرد به چنين رابطه‌اي، عدم مقاومت فرد مرده و پس نزدن وي مي‌باشد.

🔺ماكروفيليا

ماكروفيليا يكي ديگر از انحرافات جنسي است كه افراد كشش و جاذبه جنسي نسبت به افرادي دارند كه از لحاظ هيكل از آنها بسيار بزرگتر هستند. در واقع از آنجايي كه ريشه بيشتر اين انحرافات جنسي به تحقير شدن و مورد آزار قرار گرفتن برمي‌گردد؛ طبيعي است كه افراد بخواهند با شخصي كه از نظر جثه اي از آنها بزرگتر است؛ رابطه جنسي داشته باشند. اين نوعي فانتزي جنسي هم محسوب مي‌شود. اما به دليل اينكه احتمالا باعث بروز صدماتي در فرد كوچك تر مي‌گردد و يا تنها روش ارضاي نياز جنسي است؛ در دسته پارافيليا قرار مي‌گيرد.

🔻ادرارخواهي

گاهي برخي از افراد در رابطه جنسي مايل به بروز برخي از رفتارهاي غيرمعمول و عجيب مثل ادرار و مدفوع خواهي، هستند. ادرارخواهي نيز جزو انحرافات جنسي محسوب مي‌شوند. همچنين باعث بروز مشكلات رواني و جسماني زيادي در افراد شده و پيامدهاي زيادي دارد. در صورت تمايل به اينكار افراد بايد در اين مورد با يكديگر صحبت كرده و رضايت داشته باشند

شيوع انحرافات جنسي

به طور كلي انحرافات جنسي شيوع زيادي ندارند؛ اما علاقه آقايون به بروز اين رفتارها بيشتر از زنان است. همچنين سن دقيقي نيز نمي‌توان براي آن تعيين كرد. اين رفتارها در بيشتر فرهنگ ها به عنوان جرم شناخته شده و براي آنها مجازاتي نيز در نظر مي‌گيرند. همچنين معمولا افراد به طور همزمان به چند نوع از انحراف هاي جنسي مبتلا هستند. به همين دليل تشخيص و ريشه يابي آنها دشوارتر است.

علل ايجاد انحرافات جنسي

از اولين و مهم‌ترين عوامل ايجاد اختلالات و انحرافات جنسي در افراد مي‌توان به افسردگي اشاره نمود. البته از تجربيات و اتفاقات دوران كودكي فرد مبتلا نيز نبايد غافل شد. همان طور كه اشاره شد منشاء شكل گيري بسياري از اختلالات و انحرافات جنسي و همچنين رواني، ريشه در كودكي افراد دارد.

بنابراين نمي‌توان دليل مشخص و واضحي براي پيدايش چنين اختلالاتي عنوان كرد. اما به طور معمول، عوامل رواني در افراد مبتلاي زير ۵۰ سال نقش بسيار تاثير گذاري ايفا مي‌كنند. در حالي كه در مردان بالاتر از ۵۰ سال، عوامل جسماني از مهم‌ترين دلايل ايجاد اين عارضه عنوان شده‌اند.

درمان انحرافات جنسي

از آنجايي كه ريشه بيشتر انحرافات جنسي مشكلات رواني است، بنابراين براي درمان آن‌ها نياز جدي به يك متخصص روانشناس وجود دارد. استفاده از روش‌هاي روان درماني در كنار داروهاي تجويز شده توسط متخصص، مي‌تواند بهبودي را در مدت مشخصي حاصل نمايد. در واقع داروها در كاهش ايجاد احساس اجباري فرد براي انجام رفتارهاي بيمار گونه مي‌توانند تاثير گذار باشند.

در بسياري از موارد براي افراد مبتلا، بسته به نوع اختلال درمان هورموني توسط متخصص تجويز مي‌گردد. البته هورمون درماني اغلب براي افرادي كه براي دفعات متوالي رفتارهاي خطرناك و نابهنجار جنسي را تجربه كرده‌اند مورد استفاده قرار مي‌گيرد. بنابراين بهتر است جهت درمان چنين بيماراني، در وهله اول به يك روانشناس متخصص در زمينه درمان اختلالات و انحرافات جنسي مراجعه نماييد.

همچنين توصيه مي‌شود حدالامكان از سرزنش و ملامت اين گونه افراد خودداري كنيد، زيرا همان طور كه عنوان شد انحراف جنسي، يك نوع اختلال رواني محسوب مي‌شود كه فرد مبتلا بايد به روش صحيح مورد درمان قرار گيرد. 

سخن پاياني

هنوز هيچ درمان قطعي براي انحرافات جنسي وجود ندارد. از طرفي روز بروز شاهد شيوع بيشتر آنها هستيم. اينرفتارها مي‌تواند بسيار مخرب و آسيب زننده باشد و مشكلات زيادي را براي افراد و جامعه به وجود آورد. به همين دليل بايد زودتر شناسايي شده و براي درمان آنها اقداماتي را انجام داد. از آنجايي كه افراد مبتلا به انحراف جنسي انكار زيادي دارند و در مقابل درمان مقاومت مي‌كنند؛ بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كمك گرفته و با او مشورت كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه انحرافات جنسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا انحرافات جنسي قابل درمان هستند؟

به طور كلي مي‌توان گفت كه تمامي انحرافات جنسي كه عوامل رواني در ايجاد آن‌ها نقش دارند را مي‌توان از طريق مشاوره‌هاي روانشناسي و روان درماني به راحتي درمان نمود. روانشناسان با استفاده از روان درماني، فرد را در جهت تغيير رفتار بيمارگونه ياري مي‌دهند. همچنين استفاده از دارو درماني به همراه روان درماني مي‌تواند پروسه درمان فرد را تكميل كند.

آيا افرادي كه دچار انحرافات جنسي هستند خطرناكند؟

انحرافات جنسي انواع گوناگوني دارد كه در بعضي از آن‌ها فرد براي ارضا خود به ديگران آسيب مي‌زند. در اين ميان مي‌توان به كودك آزاري اشاره كرد كه باعث آسيب جسمي و رواني به كودكان خواهد شد. بنابر اين در صورت بروز اين گونه اختلالات در فرد بايد سريعا نسبت به درمان وي اقدام شود.

منبع: انحرافات جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انحرافات جنسي،
موضوع:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۴۶:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خشم فروخورده يكي از انواع خشم است. در اين نوع خشم افراد براي اينكه احساسات خود را بروز ندهند، آن را پنهان مي‌كنند. معمولا نشان مي‌دهند كه عصباني نيستند. اما اين افراد به مرور زمان از داخل آسيب مي‌بينند. بر اساس مطالعات روانشناسي؛ تمامي افراد در صورت خشم بايد سطوح مختلف را سپري كنند. و افرادي كه دائم مي‌گويند عصباني نمي‌شوند؛ از خشم خود بي خبر هستند. اين افراد خشم خود را به صورت ناخودآگاه انكار مي‌كنند. و زماني كه اين رفتار درمان نشود؛ فرد با كمبود اعتماد به نفس، دردهاي فيزيكي و مشكلات در روابط روبرو مي‌شود. درمان به اين افراد كمك مي‌كند كه خشم خود را شناسايي كنند و از تاثيرات منفي دور شوند. براي درمان حتما بايد از روانشناس و مشاورين متخصص راهنمايي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خشم فروخورده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: خشم فروخورده | 3 روش درماني خشم فورخورده

خشم فروخورده چيست؟

خشم فروخورده يكي از انواع خشم است. افرادي كه با خشم فروخورده درگير هستند، تصور دارند كه هرگز عصباني نمي‌شوند. و دليل حرف هاي آنها اين است كه از خشم هاي خود بي خبر هستند. اين خشم در آينده آسيب هاي بسيار زيادي را به همراه دارد. و روان فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. كه يكي از مهم ترين مواردي كه باعث مي‌شود فرد خشم خود را بروز ندهد؛ ترس از طرد شدن مي‌باشد.

اين نوع رفتار دلايل و نشانه هايي دارد. كه در اين مقاله به تمامي موارد و نحوه درمان خشم فروخورده اشاره شده است. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

نشانه هاي خشم فروخورده

خشم فروخورده به شكل هاي متفاوتي بروز مي‌كند. و باعث ايجاد تغييرات در تفكر، رفتار و احساسات مي‌شود. برخي از افراد تا زماني كه به شدت عصباني نشوند؛ متوجه تغييرات نمي‎شوند. بسياري از افرادي كه خشم خود را سركوب مي‌كنند؛ نشانه هايي از خود بروز مي‌دهند. كه در ادامه به اين نشانه ها اشاره كرده ايم.

🔹 مشكل در تعيين حد و مرز يا نه گفتن

🔹 احساس گناه هنگام عصبانيت

🔹 تنش عضلاني مزمن و سردرد

🔹 استرس و اضطراب شديد و مزمن

🔹 افكار منفي يا خود انتقادي مكرر

🔹 گوشه گيري و دوري از افراد در هنگام ناراحتي

🔹 احساس حسادت يا رنجش در ارتباط با ديگران

🔹 حالت تدافعي هنگام محكوم به عصبانيت شدن

🔹 احساس نياز به كنترل بسياري از چيزها

🔹 منفعل بودن هنگام تعامل با ديگران

🔹 نا ديده گرفتن چيزهاي آزار دهنده يا ناراحت كننده

🔹 حواس پرتي بيش از حد براي كنار آمدن با احساسات دشوار

علل خشم فروخورده

خشم فروخورده به دلايل زيادي پديد مي‌آيد. اما عمده دليل رفتار خشم فروخورده، آسيب هاي دوران كودكي است. پس از آسيب؛ افراد دچار سردرگمي و خشم مي‌شوند. و خود را به همين دليل سرزنش مي‌كنند. بسياري از عوامل ژنتيكي و محيطي مي‌تواند در نحوه بيان و پردازش هيجانات افراد نقش داشته باشند. در ادامه شايع ترين علل و محرك هاي خشم فروخورده را توضيح داده ايم.

🔻 شرم زندگي شديد

🔻 هوش هيجاني پايين

🔻 تجربه ترماي مزمن

🔻 مصرف مواد مخدر يا الكل

🔻 برخي از شرايط پزشكي مانند آسيب هاي تروماتيك مغزي

🔻 مقابله با بيماري هاي رواني مانند اضطراب، افسردگي و اختلال استرس پس از سانحه

🔻 داشتن تمايلات كمال گرايانه و روان رنجور

🔻 طرد شدن به دليل ابراز خشم در گذشته

اثرات منفي خشم فروخورده

هنگامي كه خشو فروخورده به وجود مي‌آيد؛ اثرات منفي بسيار زيادي بر فرد گذاشته مي‌شود. كه زندگي فرد را به كل تغيير مي‌دهد. در اين بخش مقاله راجع به اثرات منفي خشم فروخورده توضيح داده ايم.

🔸 استرس مزمن

🔸 مشكلات قلبي

🔸 داشتن روابط ضعيف

🔸 بي خوابي

🔸 فشار خون بالا

🔸 مشكل در تمركز

🔸 كاهش عزت نفس

🔸 اختلال در كار

🔸 بي حسي و بي تفاوتي

🔸 ابراز رفتارهاي خود مخربي

🔸 قرار گرفتن در معرض اعتياد

🔸 اضطراب، افسردگي و ساير مشكلات رواني

🔸 افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن

درمان خشم فروخورده

براي درمان خشم فروخورده بايد تغييرات مثبتي در فرد ايجاد شود. زماني كه خشم فروخورده توسط درمانگر تشخيص داده شود، روش هاي درماني مناسب ارائه مي‌شود. در ادامه راجع به روش هاي درمان خشم فروخورده توضيح داده ايم.

🟠 زوج درماني

يكي از روش هاي درماني براي خشم فروخورده، زوج درماني است. زماني كه خشم فروخورده وجود داشته باشد، روابط فرد را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. به همين دليل لازم است كه حتما زوج درماني و خانواده درماني وجود داشته باشد تا روش هاي موثر برقراري ارتباط و ترميم روابط آسيب ديده را به افراد بياموزند.

🔵 درمان فردي

درمان فردي از ديگر روش هاي درمان خشم فروخورده است. در اين روش درماني فرد با درمانگر جلسات انفرادي تشكيل مي‌دهد و نسبت به مشكل خود به بينش مي‌رسد. در اين روش درماني در ابتدا علل خشم را شناسايي مي‌كنند و به آنها رسيدگي مي‌كنند تا روش هاي مقابله با اين خشم را آموزش مي‌بينند. درمان شناختي رفتاري از مهم ترين روش هاي درمان فردي است كه براي شناسايي محرك ها و مهارت هاي مقابله استفاده مي‌شود.

🟢 گروه درماني

از ديگير روش هاي درمان خشم فروخورده، گروه درماني است. در اين روش درماني مشاور و درمانگر مهارت هاي مقابله اي را به درمانجو آموزش مي‌دهد و افراد را با مشكلات مواجهه مي‌كند تا روش هاي حمايت و مقابله با مشكلات را آموزش ببينند.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، خشم فروخورده يكي از انواع خشم است. در اين حالت فرد تصور مي‌كند كه هرگز عصباني نمي‌شود. اما خشم اين افراد به شيوه ناخود آگاه انكار مي‌شود. مساله مهم اين است كه خشم فروخورده آسيب هاي زيادي را به دنبال دارد و اگر درمان نشود؛ روند زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. براي درمان حتما از روانشناس و مشاورين متخصص راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خشم فروخورده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: خشم فروخورده | 3 روش درماني خشم فورخورده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۳۷:۴۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دلبستگي واكنشي يا  RAD به شرايطي گفته مي‌شود كه در آن نوزاد يا كودك اعتماد كافي به والدين خود ندارد و در كنار آنها احساس امنيت نمي‌كند. شكل گيري دلبستگي در كودكان، يكي از مراحل مهم رشد است كه بستگي زيادي به والدين دارد. دلبستگي زماني در كودك ايجاد مي‌شود كه در كنار والد دائمي خود احساس آرامش كند. برخي از نوزاداني كه بعد از تولد مدام به افراد مختلف سپرده مي‌شوند و يا مادران سرد و يخچالي دارند؛ دلبستگي ناايمن را تجربه مي‌كنند. اين وضعيت در آينده آنان بسيار موثر است و تاثيرات منفي دارد. البته برخي از شرايط كودكان را بيشتر مستعد ابتلا به اين حالت مي‌كند. اما به طور كلي مادران قبل از به دنيا آمدن كودك بايد در اين مورد اطلاعاتي داشته و مراقبت هاي لازم را از فرزند خود انجام دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه دلبستگي واكنشي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: دلبستگي واكنشي | درمان اختلال دلبستگي واكنشي

دلبستگي واكنشي

دلبستگي زماني ايجاد مي‌شود كه نياز كودكان به سرعت برطرف شده و به آنان اهميت داده شود. معمولا بعد از پنج سالگي ديگر شاهد بروز رفتار هاي دلبستگي واكنشي نيستيم. اما اثرات نهان آن احتمالا تا مدت زمان زيادي باقي خواهد ماند. اين يكي از اختلالات نادر در دوران كودكي است كه از نه ماهگي تا 5 سالگي ظاهر مي‌شود.

همچنين در چنين شرايطي كودك قادر به برقراري ارتباط موثر با اطرافيان خود نيست. در صورتي كه تشخيص به موقع صورت گيرد؛ درمان اين اختلال امكانپذير است. كودكان بسيار انعطاف پذير هستند و به راحتي مي‌توان اثرات مشكلات گذشته را در آنها از بين برد. 

نشانه هاي اختلال دلبستگي واكنشي

نشانه هاي اختلال دلبستگي واكنشي، طيف وسيعي داشته و نشانه هاي زيادي را با شدت هاي متفاوت در بر مي‌گيرد. برخي از نشانه هاي اين اختلال در كودكان، شامل موارد زير مي‌شود. 

عدم ارتباط موثر با اطرافيان

اجتناب از لمس و تماس فيزيكي

تحريك پذيري و عصبانيت بيش از حد

عدم برقراري تماس چشمي

عدم بروز احساس گناه، پشيماني و عذاب وجدان

گوشه گيري و انزوا

سرپيچي از اوامر والدين

عدم علاقه و ترس از مراقبان دائمي

انواع دلبستگي واكنشي

با بزرگ شدن كودك و بعد از پنج سالگي، اگر دلبستگي واكنشي درمان نشود؛ خود را به شكل دو نوع از اين اختلال نشان مي‌دهد.

دلبستگي واكنشي مهار شده: كه در آن كودك از دنياي اطراف خود آگاه است؛ اما به صورت ارادي هيچ پاسخي نمي‌دهد. آنها هيچ محبتي به والدين و مراقبان خود نمي‌كنند و گوشه گير و منزوي هستند.

دلبستگي واكنشي مهار نشده: در اين وضعيت كودكان با افراد غريبه بيش از اندازه صميمي شده و به آنها محبت مي‌كنند. حتي ممكن است غريبه ها را به والدين خود ترجيح دهند. در اين نوع كودكان محبت و رفع نيازهاي خود را به شيوه ي نادرست و در افرا اشتباه جستجو مي‌كنند.

علت بروز دلبستگي واكنشي

به طور كلي نمي‌توان علت قطعي براي بروز دلبستگي واكنشي در كودكان ذكر كرد. اما براساس تحقيقات انجام شده در اين زمينه كودكاني كه در معرض چالش هاي رفتاري مختلف، تاثير اعتياد مادر به مواد مخدر و الكل و سابقه خانوادگي بوده اند؛ بيشتر احتمال دارد كه اين بيماري را بروز دهند. در اين قسمت به توضيح برخي از دلايل اين اختلال مي‌پردازيم.

📌دوري از مادر

يكي از دلايل اصلي بروز اختلال دلبستگي واكنشي، دوري از مادر يا والد اصلي، به شيوه هاي مختلف است. براي مثال افرادي كه در پرورشگاه بزرگ مي‌شوند و يا كودكاني كه در دوران نوزادي مراقبان زيادي داشته اند؛ در معرض اين اختلال قرار مي‌گيرند.

يكي ديگر از مثال هاي دوري از خانواده در دوران كودكي، بستري شدن كودك در بيمارستان يا مراكز درماني براي طولاني مدت است. در چنين شرايطي كودك دچار سردرگمي شده و والد اصلي خود را فراموش مي‌كند. از طرفي اعتماد خود را به همه افراد از دست داده و نمي‌داند با چه كسي صميمي شود.

📌ابتلا مادر به بيماري هاي روان

كودكاني كه توسط مادران مبتلا به افسردگي بزرگ مي‌شوند؛ به دلبستگي واكنشي نيز مبتلا خواهند شد. مادران نمي‌توانند به اندازه كافي به فرزندان خود محبت كنند ويا نيازهاي آنان را به شكل درستي برطرف نمي‌كنند. به همين دليل كودك به بروز رفتارهاي عجيب و غريب براي گرفتن توجه متوسل مي‌شود. همچنين اين كودكان در زمان گريه و بي قراري نيز ناديده گرفته مي‌شوند. تماس فيزيكي يكي از اقدامات لازم در اين دوران است كه مادران افسرده به آن اهميتي نمي‌دهند.

تشخيص دلبستگي واكنشي

تشخيص دلبستگي واكنشي بايد توسط متخصص انجام گيرد. چراكه علائم اين بيماري شباهت هاي زيادي به اختلالات طيف اوتيسم دارد. متخصص سن و همچنين سابقه پزشكي كودك را بررسي كرده و با انجام برخي از تست هاي روانشناسي از اين موضوع اطمينان حاصل مي‌كند. همچنين مدت زمان و شدت نشانه هاي اين بيماري نيز اهميت دارد. برخي از متخصصين براي تشخيص دقيق از مشاهده مستقيم رفتارهاي كودك و تعامل با او استفاده مي‌كنند.

درمان دلبستگي واكنشي

همانطور كه گفته شد؛ به دليل انعطاف پذيري كودك و همچنين سن كم او، به راحتي مي‌توان نشانه هاي اختلال دلبستگي واكنشي را از بين برد. اين درمان بر ترميم ارتباطات خانوادگي از نظر عاطفي و احساسي متمركز است. در چنين شرايطي هم كودك و هم والدين بايد براي درمان اقدام كنند.

💠بازي درماني

بازي درماني يكي از درمان هاي موثر براي دلبستگي واكنشي است. از آنجايي كه سن كودكان مبتلا به اين اختلال پايين است و همچنين آنها علاقه زيادي به بازي كردن دارند؛ در اين زمينه مي‌توان بسياري از مفاهيم را به آنها آموزش داد. همچنين آنها مي‌توانند در غالب بازي بسياري از مفاهيم، عقايد و ترس هاي خود را آشكار كنند. بازي درماني بايد توسط روانشناس و يا كاردرمانگر انجام گيرد.

💠خانواده درماني

به دليل اينكه بخشي از علل موثر در شكل گيري دلبستگي واكنشي در كودكان، به والدين آنها برمي‌گردد؛ بهتر است خانواده نيز در اين زمينه درمان را آغاز كنند. اين روش بر ايجاد و حفظ روابط خانوادگي موثر، استوار است. تعامل با فرزند بايد با روش هاي مختلفي گسترش يابد و اين كار توسط درمانگر انجام مي‌گيرد. شركت در كلاس هاي فرزندپروري نيز از روش هاي خانواده درماني محسوب مي‌شود.

عوارض دلبستگي واكنشي در صورت عدم درمان

علاوه بر عوارضي كه دلبستگي واكنشي در همان سنين ايجاد مي‌كند؛ در صورت بزرگ تر شدن كودك و عدم درمان اين اختلال، پيامدهاي بيشتري ظاهر مي‌شود. علائم شديدتر شده و در غالب تاخير در رشد جسماني، اعتماد به نفس پايين، خطر سواستفاده هاي جنسي و عاطفي، اعتياد به مواد مخدر و الكل، اختلالات يادگيري، بروز رفتارهاي ناهنجار و… خود را نشان مي‌دهد. ابتلا به بيماري هاي رواني مختلف نيز از جمله افسردگي، از ديگر عوارض اين اختلال هستند.

سخن پاياني

اختلال دلبستگي واكنشي يكي از اختلالات رواني است كه در سالهاي اوليه زندگي كودك بروز مي‌كند. در واقع دلبستگي ناايمن كودكان نسبت به والدين شان، از عوامل مختلفي متاثر مي‌شود. همچنين والدين نيز نقش اساسي در اين زمينه دارند. تشخيص افتراقي اين اختلال كار آساني نيست و بايد حتما توسط متخصص انجام گيرد. همچنين علائم مختلفي داشته كه در كودكان با شدت هاي مختلفي بروز مي‌كند. والدين بهتر است در اين زمينه اطلاعات لازم را كسب كرده و با كمك يك روانشناس از بروز اين بيماري جلوگيري كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه دلبستگي واكنشي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: دلبستگي واكنشي | درمان اختلال دلبستگي واكنشي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۳۲:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خواستگاري از همكلاسي يكي از موقعيت هايي است كه احتمالا در دانشگاه و يا مكان هاي آموزشي ديگر ايجاد مي‌شود. از آنجايي كه دانشگاه اولين مكان آموزش تكميلي است؛ كه تفكيك جنسيتي ندارد، به همين دليل دختران و پسران به دلايل مختلفي به يكديگر علاقمند شده و حتي گاها ازدواج مي‌كنند. معمولا در دانشگاه هاي ايران از اين موضوع حمايت شده و از پسران و دختران به روش هاي مختلفي حمايت مي‌شود. با اينكه احتمالا ازدواج به محض ورود به دانشگاه، احتمالا مشكلات زيادي را براي افراد ايجاد مي‌كند. افراد بايد نكات زيادي را در نظر بگيرند و در اين مورد حتما با خانواده ها نيز مشورت كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه خواستگاري از همكلاسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خواستگاري از همكلاسي | چطور با هم دانشگاهيم ازدواج كنم

خواستگاري از همكلاسي

طبيعي است كه به دليل بروز هيجانات و همچنين قرارگيري طولاني مدت دختران و پسران در يك مكان، آنها را به يكديگر جذب مي‌كند. اما نبايد نقش علاقه را در اين زمينه ناديده گرفت. افراد در كلاس هاي درسي، تا حد زيادي نحوه رفتارهاي خود، ميزان هوش و ذكاوت و حتي روابط اجتماعي خود را نشان مي‌دهند.

حتي ظاهر و لباس هاي افراد نيز بيانگر بسياري از مسائل است. اما در وهله اول، هدف از ورود به دانشگاه، ازدواج نيست و افراد بايد بر ادامه تحصيل خود تمركز كنند. در اين مقاله به بررسي جنبه هاي مختلف خواستگاري از همكلاسي، خواهيم پرداخت. 

گام هاي مهم در خواستگاري از همكلاسي

به طور كلي خواستگاري و بيان احساسات براي شروع يك رابطه، آدابي دارد. همچنين از آنجايي كه خواستگاري از همكلاسي در محيط دانشگاه صورت مي‌گيرد؛ بهتر است بيشتر در اين مورد احتياط كرد. برخي حتي رابطه خود را در دانشگاه علني نيز نمي‌كنند. كه اينكار مزايا و معايب خودش را دارد. برخي از مواردي كه در اين مورد بايد رعايت كنيد؛ شامل موارد زير مي‌شود. 

⭕عواقب اين درخواست را در نظر بگيريد

در قدم اول بهتر است به آينده نيز فكر كنيد. براي مثال اين موضوع را در نظر داشته باشيد كه خواستگاري از همكلاسي آيا منجر به ازدواج مي‌شود؟ بدين معني كه آيا شما از نظر رواني و حتي مالي آمادگي شروع زندگي مشترك را داريد يا خير. همچنين اگر اين فرد به شما جواب منفي بدهد؛ پذيرش روحي آن براي شما چگونه است. بهتر است تمام احتمالات را در نظر گرفته و سپس در اين زمينه اقدام كنيد. آينده نگري در ازدواج امري مهم است كه افراد بايد نسبت به آن آگاهي داشته باشند.

⭕از احساسات خود مطمئن شويد

براي خواستگاري از همكلاسي بهتر است از علاقه خودتان و او مطمئن شويد. گاهي افراد تنها از روي هيجانات در اين مورد تصميم گيري مي‌كنند. اين مورد مخصوصا در مورد افرادي كه به تازگي وارد دانشگاه مي‌شوند؛ بيشتر ديده مي‌شود. در چنين شرايطي بايد از طرف مقابل خود و حتي خودتان شناخت بيشتري حاصل كرده وعجولانه تصميم گيري نكنيد. ازدواج را نمي‌توان به راحتي فسخ كرد و به سراغ فرد ديگري رفت. از طرفي احساسات در آن نقش موثري ايفا مي‌كنند.

⭕مودبانه در خواست كنيد

اگر تصميم شما در مورد خواستگاري از همكلاسي قطعي است؛ بهتر است آن را به صورت مودبانه و محترمانه مطرح كنيد. همچنين بيان كردن چنين درخواستي در جمع كار درستي نيست و بهتر است به صورت خصوصي آن را با طرف مقابل مطرح كنيد. با اينكار نه تنها از جواب او شوكه نمي‌شويد؛ بلكه از بروز اتفاقات ديگر نيز جلوگيري مي‌شود. سعي كنيد كه خودتان باشيد و براي گرفتن توجه، دست به هر كاري نزنيد. ادب و احترام يكي از اصول اساسي در درخواست ازدواج و حتي زندگي مشترك است.

⭕حفظ خونسردي

در مورد خواستگاري از همكلاسي و همچنين مطرح كردن علاقه با او سعي كنيد خونسردي خود را تا حد امكان حفظ كنيد. وقتي افراد مي‌بينند كه شما با وجود تمام سختي هاي دانشگاه و همچنين مشكلات ديگر مي‌توانيد خونسردي خود را حفظ كنيد؛ احتمالا علاقه بيشتري به شما پيدا مي‌كنند. همچنين اين ويژگي در آينده زندگي مشترك نيز به كمك شما مي‌آيد. مطرح كردن اين موضوع نياز به آرامش و دوري از تنش دارد. افراد بايد احساسات خود را مديريت كرده و عاقلانه تصميم بگيرند.

⭕اهميت به ظاهر و زبان بدن

قبل از مطرح كردن خواستگاري از همكلاسي، بايد او را آماده كنيد. در واقع اينكار نياز به مقدمه چيني دارد. به همين دليل بايد ظاهر مرتب و آراسته داشته و حتي به زبان بدن خود نيز توجه كنيد. بهداشت شخصي را براي حضور در دانشگاه رعايت كرده و لبخند بزنيد. آرام و متين رفتار كنيدو هول نشويد.

آرام و شمرده حرف هاي خود را بيان كنيد و همچنين صبور باشيد. برخي از افراد بعد از يكبار رد شدن ديگر تلاشي نكرده و نااميد مي‌شود. اما بهتر است رفتار دوستانه اي با همه داشته و مثبت نگر باشيد. 

معايب و مزاياي خواستگاري از همكلاسي

فراموش نكنيد كه ازدواج در دوران دانشجويي و همچنين خواستگاري از همكلاسي، مزايا و معايب خود را دارد. بهتر است قبل از هرچيز در اين مورد اطلاعات كافي را كسب كرده و بعد از آن براي پاسخ نهايي تصميم گيري كنيد.

📌معايب خواستگاري از همكلاسي

فراموش نكنيد در دوران دانشجويي افراد شغل مشخصي نداشته و در نتيجه درآمد بالايي نيز ندارند. به همين دليل اگر وضع اقتصادي يكي از ملاك هاي مهم براي شما محسوب مي‌شود؛ بهتر است در خواستگاري از همكلاسي، تجديد نظر كنيد. اين رابطه احتمالا تازمانيكه به ازدواج منجر شود؛ احتمالا مدت زمان زيادي طول مي‌كشد.

بايد در اين دوران صبور بوده و مشكلات زيادي را تحمل كنيد. از طرفي با ازدواج مشكلات و درگيري هاي شما در زندگي مشترك افزايش مي‌يابد؛ به همين دليل احتمالا از ادامه تحصيل نيز باز مي‌مانيد. و يا نمي‌توانيد به قدر كافي براي درس خواندن، زمان بگذاريد. يكي ديگر از معايب اين موضوع، ايجاد حواشي در محيط دانشگاه براي افراد است.

📌مزاياي خواستگاري از همكلاسي

از آنجايي كه در محيط دانشگاه و كلاس هاي درس مي‌توان شناخت خوبي از افراد پيدا كرد؛ در اين مورد افراد مي‌توانند زمان كمتري صرف كنند. همچنين افراد مي‌توانند فردي را پيدا كنند كه از لحاظ اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي با آنها شباهت داشته باشد. به طور كلي پيدا كردن فردي مناسب براي ازدواج كار ساده اي نيست و نمي‌توان به همه اعتماد كرد. اما دانشگاه يكي از مكان هايي است كه به دليل جو فرهنگي و آموزشي افراد در آن رفتار مناسب تري داشته و همچنين به دنبال پيشرفت و ترقي هستند.

سخن پاياني

اينكه شما فردي را براي ازدواج در نظر گرفته ايد و قصد خواستگاري از همكلاسي را داريد؛ بسيار خوب است. اما نبايد اين موضوع را با همه همكلاسي هاي ديگر و حتي استادان درميان بگذاريد. چراكه در صورت رد شدن اين درخواست؛ هم شما و هم طرف مقابلتان در محيط دانشگاه، دچار دردسر مي‌شويد. اگر در اين مورد احساس سردرگمي ميكنيد؛ بهتر است با يك روانشناس مشورت كرده و از تجربيات ديگران نيز استفاده كنيد. شما به فردي نياز داريد كه ديد منطقي تري داشته باشد و بتواند بينش دقيق تري به شما بدهد. مشاوره ازدواج در اين شرايط بهترين گزينه خواهد بود.

براي دريافت مشاوره در زمينه خواستگاري از همكلاسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خواستگاري از همكلاسي | چطور با هم دانشگاهيم ازدواج كنم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۲۰:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نيازهاي اساسي نوجوانان حتما بايد توسط والدين و سپس توسط جامعه مورد توجه قرار بگيرد. والدين همان قدر كه به فكر تغذيه فرزندشان هستند، بايد نيازهاي رواني او را بشناسند و برآورده كنند. نوجوانان به دليل تغييرات هورموني و جسمي كه دارند، نيازهاي‌شان نسبت به ساير سنين شديدتر احساس مي‌شود. بنابراين بيشتر احتمال دارد كه در اين دوره تحت تاثير ناملايمت هاي زندگي قرار بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نيازهاي نوجوانان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: نيازهاي نوجوانان چرا مهم هستند

نيازهاي اساسي نوجوانان 

نيازهاي انسان در طول زندگي و در سنين مختلف، مطابق با شرايط فرد تغيير مي‌كند. سنين نوجواني در اثر تغيير شديد هورمون‌ها، سنين تغييرات جسمي و روحي است كه در اين مسير والدين بايستي او را همراهي كنند و به نيازهاي او توجه نمايند.

پدر و مادرها با بزرگ شدن فرزندشان، ديگر با آن كودكي كه تابع قوانين پدر و مادر بود، مواجه نيستند و حالا فرزندي دارند كه به دنبال استقلال بيشتر بوده و خواسته‌هايش افزايش پيدا كرده است.

بسياري از پدر و مادرها نمي‌توانند با اين تغييرات كنار بيايند، اما بسياري ديگر نيز با درك شرايط و اطلاع از نيازهاي نوجوانان، كمك مي‌كنند تا همانطور كه ظاهر نوجوان در حال تغيير است، هويت بزرگسالي خود را نيز به دست آورد. در ادامه به برخي از نيازهاي نوجوانان اشاره كرده‌ايم.

💠احساس تعلق

نوجوانان تمايل دارند تا بيشتر وقت خود را بيرون از خانه و با دوستان خود سپري كنند. تمايل به بودن در جمع‌هاي دوستانه در سنين نوجواني طبيعي است و دليلي براي نگراني خانواده‌ها نيست، چرا كه تمايل به دوست‌يابي و بودن با دوستان ناشي از احساس نياز به تعلق در نوجوانان است.

بايد بدانيد به عنوان والدين فقط بايستي به فرزندتان كمك كنيد تا از دوستي‌هاي پرخطر دوري كند و با داشتن دوستان سالم، ضمن بدست آوردن تجربه‌هاي ارزشمند، هويت خود را شكل دهد.

در دوران نوجواني حمايت و مراقبت والدين بيش از هر زمان ديگري نياز است، اما بايد حتما بر اين موضوع توجه داشته باشيد كه به صورت غيرمستقيم كنترل اوضاع را در اختيار بگيريد و به گونه‌اي رفتار نكنيد كه فرزندتان هنوز كودك و بچه است و در دائم نياز به مراقبت شما دارد.

براي رفتار درست با نوجوان حتما بايستي كه از راهكارهاي لازم مطلع باشيد و از راه صميمت و دوستي با نوجوان وارد شويد. قطعا احساس تعلق يكي از نيازهاي نوجوانان بوده كه خانواده و گروه همسالان نقش مهمي در برطرف كردن آن دارند.

💠نيازهاي نوجوانان | دريافت محبت

دريافت عشق بي‌قيد و شرط نوجوان از والدينش جزو نيازهاي نوجوان است. نوجوانان در اين سن حساس‌تر از سنين ديگر هستند و به شدت به محبت والدين خود احتياج دارند تا بدون در نظر گرفتن هيچ چيزي آن‌ها را بخاطر ارزش خودشان دوست بدارند.

بنابراين نوجوان نبايد حس كند كه دوست داشتن شما وابسته به نمره‌اي خوب يا كاري شايسته است، بلكه به خاطر وجود و ارزش خود آن‌ها مي‌باشد.

💠نياز به حريم خصوصي

 

از ديگر نيازهاي نوجوانان نياز به داشتن حريم خصوصي مي‌باشد. بهتر است به فرزندان خود اجازه دهيد تا فضاي شخصي مخصوص خودشان را داشته باشند.

به عقيده روانشناسان بچه‌ها از سه سالگي به فضاي خصوصي نياز دارند، بنابراين سعي كنيد براي فرزند خود به خصوص در دوران نوجواني يك فضا و حريم خصوصي در نظر بگيريد. در نظر گرفتن حريم خصوصي بدين معني است كه نبايد بدون اجازه به وسايل او دست بزنيد و يا وارد اتاق او شويد.

فقط در نظر داشته باشيد كه نظارت و كنترل شما بايستي نامحسوس باشد. احترام به حريم خصوصي يكي از وظايف مهم همه افراد است. اين مورد در دروان نوجواني از اهميت بيشتري برخوردار است. همچنين از نيازهاي  نوجوانان محسوب مي‌شود.

💠نيازهاي نوجوانان | نياز به لذت بردن

نوجوانان به دنبال تجربه هيجان هستند و تمايل به كارهاي مهيج دارند و از آن‌ها لذت مي‌برند. در سنين نوجواني آينده نگري كمتري وجود دارد، به همين دليل تمايل دارند فعاليت‌هاي پرخطر را انجام دهند.

والدين مي‌توانند براي رسيدگي به اين نياز نوجوانان زمينه گذراندن اوقات فراغت را با فعاليت‌هاي مفرح فراهم كنند. حتما در برنامه‌هايي كه در نظر مي‌گيريد، نظر فرزند خود را نيز بپرسيد تا تفريحات مطابق نظر او نيز باشد و گاهي بر اساس نظر او تصميم بگيريد. طبيعي كه آنها در اين دوران هيجان خواهي بيشتري داشته و تمايل دارند تا چيزهاي مختلفي را تجربه كنند. به همين دليل بايد اين مورد را از نيازهاي نوجوانان در نظر گرفت.

💠نيازهاي جنسي نوجوانان

يكي از پرچالش‌ترين نيازهاي نوجوانان ، نياز جنسي است. به دليل تغييرات هورموني به طور ناگهاني نوجوان با تغييراتي جنسي دروني و بيروني زيادي مواجه مي‌شود. معمولا نوجواناني كه نمي‌دانند چطور با اين شرايط برخورد كنند، با مشكلات و سردرگمي بيشتري مواجه مي‌شوند.

💠نيازهاي نوجوانان | نياز به داشتن قدرت

نوجوانان در اين سنين نياز به داشتن قدرت دارند، داشتن قدرت در اين سن به معني رهايي از وابستگي به پدر و مادر است. بنابراين بايستي به عنوان پدر و مادر اين حس را در او ايجاد كنيد كه شما هم مي‌دانيد او بزرگ شده و مي‌تواند در برخي امور تصميم‌گيري داشته باشد و نبايد سعي كنيد، مدام در مقابل او بايستيد و با او مخالفت كنيد. داشتن قدرت در امور مختلف از نيازهاي اساسي نوجوانان محسوب مي‌شود كه اطرافيان بايد به آن توجه كنند.

مخالفت زياد با نوجوان و سلب قدرت تصميم‌گيري در نهايت باعث كاهش اعتماد به نفس شده و او دچار احساس ضعف مي‌شود. پس بايد او را حمايت كنيد و كمك نماييد تا كم كم بتواند مستقلانه براي امور خود تصميم بگيرد.

💠داشتن استقلال از مهم‌ترين نيازهاي نوجوان

تمامي نيازهايي كه يك نوجوان دارد، در واقع به اين موضوع اشاره مي‌كند كه او مي‌خواهد استقلال داشته باشد و ديگر تمايلي به وابستگي به پدر و مادر مانند كودكي وجود ندارد. در نتيجه استقلال يكي ديگر از نيازهاي  نوجوانان است.

كسب استقلال توسط نوجوان براي والدين نگراني‌هايي را به وجود مي‌آورد كه حس مي‌كنند كنترل فرزندشان براي‌شان سخت شده است. اما اين دسته از پدر و مادرها بايد در نظر داشته باشند كه اگر بتوانند با روش‌هاي صحيح با نوجوان خود برخورد كنند، هيچ مشكلي وجود نخواهد داشت.

مثلا وقتي نوجوان در خانواده‌اي كنترل‌گر تصميم دارد در امور مختلف استقلال داشته باشد، در صورتي كه پدر و مادر بسيار افراطي با او برخورد كنند، در نهايت فرزندشان در مقابل آن‌ها مي‌ايستد و مخالفت مي‌كند. 

در مقابل نيز ممكن است پدر و مادري باشند كه فكر كنند آزادي براي نوجوان يعني بايد او را كاملا آزاد بگذارند و آزادي كامل را تعريف مستقل شدن مي‌دانند، در حالي كه مستقل شدن و آزادي نوجوان بايستي زير نظر و تحت كنترل والدين انجام شود. 

💠نيازهاي نوجوانان | نياز به كشف محيط

نوجوانان در حال ورود به دنياي بزرگسالي هستند؛ از همين رو نياز دارند تا مسائل مختلف را خود كشف و جستجو كنند. آنها انرژي و هيجان زيادي داشته كه جست و جوگري يكي از راه هاي درست براي برطرف كردن اين نياز است. خانواده ها نبايد حس كنجكاوي فرزندان را در اين سن سركوب كنند و آن را ناديده بگيرند. در واقع اين نياز كاملا طبيعي بوده و از نيازهاي اساسي نوجوانان محسوب مي‌شود. اطرافيان در اين زمينه بايد از نوجوان حمايت كنند تا سراغ رفتارهاي نادرست نرود.

💠كسب مهارت هاي مختلف

دوران نوجواني، بهترين زمان براي كسب مهارت هاي مختلف است. اگر اين مهارت ها به درستي انتخاب شوند؛ در آينده بسيار مفيد واقع خواهند شد و نوجوان مي‌تواند در زمينه هاي مختلفي از آنها استفاده كند. از اين طريق، نه تنها يكي از نيازهاي نوجوانان برطرف شده؛ بلكه او حس بهتري نيز به خود پيدا مي‌كند. والدين علاوه بر تحصيل بايد به يادگيري اين مهارت هاي نيز توجه كرده و براي فرزند خود نيز انگيزه ايجاد كنند.

سخن پاياني

نوجوانان در سنين حساسي قرار داشته و بسيار آسيب پذير هستند. به همين دليل شناخت نيازهاي نوجوانان و برطرف كردن آنها از اهميت زيادي برخوردار است. والدين در اين زمينه مي‌توانند نقش مهم و موثري داشته باشند. البته نوجوانان تحت تاثير گروه همسالان خود نيز هستند؛ به همين دليل بايد مراقب اطرافيان آنان نيز بود. بهتر است والدين بيشتر از قبل با فرزند خود وقت گذرانده و او را بشناسند. در اين زمينه مي‌توانند از يك روانشناس نيز مشورت گرفته و به فرزند خود كمك كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نيازهاي نوجوانان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

لزوم توجه به نيازهاي اساسي نوجوان چيست؟

يك فرد پس از رسيدن به سن نوجواني، داراي برخي نيازهاي جسمي و فيزيكي، عاطفي و رواني است كه بتواند دوره كودكي را پشت سر گذاشته و وارد دوره نوجواني شود. پاسخگويي درست به نيازهاي اساسي نوجوانان به آن‌ها كمك مي‌كند تا در بزرگسالي نيز انسان‌هاي متعادلي شوند. پرورش فرزند متعادل از وظايف اصلي پدر و مادر مي‌باشد.

پدر و مادر چگونه مي‌توانند بر روي دوستان فرزند نوجوان خود نظارت داشته باشند؟

نظارت پدر و مادر بر روي دوستان فرزند بايستي به صورت غيرمستقيم باشد، چراكه نمي‌توانيد مستقيما او را از بودن با دوستانش منع كنيد، چراكه در نهايت باعث خواهيد شد، در جبهه مخالف قرار گيرد و با شما مخالف كند. بهتر است براي نظارت بر روي دوستان فرزندتان همواره در مورد ارزش‌هاي اخلاقي با او صحبت كنيد و به او آموزش دهيد كه چه فاكتورهايي حائز اهميت است. چنانچه ارزش‌ها در وجود فرزندتان دروني شود، او خود در داشتن دوستي‌هاي سالم تلاش خواهد كرد و از دوستان به اصطلاح ناباب دوري مي‌كند.

منبع: نيازهاي نوجوانان چرا مهم هستند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۹:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اعتياد به الكل (Alcoholism) كه به الكليسم معروف است هنگامي رخ مي‌دهد كه افراد بيش از اندازه اين ماده را مصرف مي‌كنند. در واقع نوشيدن محصولات حاوي الكل، به دليل آسيب‌هاي جسمي و روحي كه در فرد ايجاد مي‌كند بسيار مخرب بوده و آسيب رسان است. اين آسيب در زمان وابستگي به آن، چندين برابر مي‌شود زيرا بدن از نظر جسمي و روحي به الكل اعتياد پيدا كرده است و در نهايت فرد مجبور به مصرف زياد آن مي‌شود.

متاسفانه امروزه اعتياد به الكل در بين جوانان بسيار شايع شده است و بسياري از خانواده‌ها نگران آسيب‌ها و پيامدهاي ناشي از آن هستند. با آگاهي از نشانه‌ها و عوارض اعتياد به الكل، مي‌توانيد گامي در جهت ترك آن برداريد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد به الكل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: اعتياد به الكل 

الكل چيست؟

الكل نوشيدني است كه انواع مختلفي داشته و از تقطير مواد خوراكي نظير گندم، برنج، ميوه ها و سبزيجات و … حاصل مي‌گردد. بنابراين براي توليد اين نوشيدني‌هاي روان گردان مواد خوراكي نام برده شده را بخار و تقطير مي‌كنند.

اين نوشيدني را نوعي روان گردان مي‌دانند زيرا بيشتر روان افراد را درگير مي‌كند. اين دگرگوني روان با حركات عجيب و رفتارهاي غير معقول فرد همراه است كه در ادامه بيشتر درباره عوارض اعتياد به الكل صحبت مي‌كنيم.

انواع نوشيدني هاي الكلي

1. آبجو كه ميزان الكل آن به ۶ الي ۹ درصد مي‌رسد.

2. نوشيدني‌هاي تقويتي كه الكل دارند و معمولا ميزان الكل آن‌ها به ۱۸ الي ۲۰ درصد مي‌رسد.

3. شراب كه داراي ۲۱ الي ۴۱ درصد الكل است.

4. نوشيدني‌هايي نظير جين، ودكا و ويسكي كه داراي بيشترين ميزان الكل هستند و الكل درون آن‌ها ۴۰ الي ۵۰ درصد مي‌باشد.

اعتياد به الكل

اعتياد به نوشيدني‌هاي الكلي وقتي رخ مي‌دهد كه بدن فرد مصرف كننده مقاوم شده و از لحاظ احساسي و جسمي به آن وابستگي پيدا مي‌كند. بروز اين وابستگي، زمينه‌اي براي شكل گيري ناهنجاري‌هاي مختلفي بوده و حتي خطر مرگ براي مصرف كننده را نيز دارد به همين خاطر فرد درگير بايد در سريع ترين زمان ممكن نسبت به ترك اعتياد به الكل اقدام نمايد.

نشانه هاي اعتياد به الكل

تشخيص دقيق اينكه شخص به الكل اعتياد پيدا كرده است يا خير، بايد توسط متخصص و روانشناس اين حوزه تاييد گردد. البته شما نيز با ديدن چند نشانه مي‌توانيد به اعتياد به الكل پي ببريد. نشانه‌هاي اعتياد به نوشيدني ‌هاي الكلي عبارتند از:

1. شخص درگير، تمايلي به حضور در مجالسي كه الكل سرو نمي‌شود نداشته و بالعكس در مجالسي كه الكل وجود دارد با رغبت تمام حضور پيدا مي‌كند.

2. نشانه ديگر مصرف بالا الكل اين است كه فرد حتي در مكان‌هاي ممنوعه نظير داخل خودرو نيز از مصرف آن دست بر نمي‌دارد.

3. در زمان‌هاي غير معقول الكل مصرف مي‌كند. براي نمونه بلافاصله بعد از بيدار شدن از خواب، همراه وعده‌هاي اصلي غذا و پيش از خوابيدن.

5. مصرف كننده الكل معمولا به افسردگي دچار مي‌شود.

6. در طول روز مدام مي‌خواهد استراحت كند.

عوارض اعتياد به الكل

به محض نوشيدن الكل از آنجايي كه مايع است به خون وارد شده و موجب آسيب به اكثر قسمت‌هاي بدن مي‌شود به همين خاطر مصرف كننده علاوه بر آسيب‌هاي رواني شاهد آسيب‌هاي شديد جسماني نيز خواهد بود. برخي از عوارض مصرف الكل به شرح زير هستند. 

_ بروز بيماري‌هاي جسمي نظير سرطان، حملات قلبي، اختلالات لوزالمعده و…

_ عدم تسلط بر حركات و احساسات

_ مشكل در بينايي و ديد تار

_ اثرات منفي بر مخچه

_ سردرد و حالت تهوع

_ مشكل در تكلم

_ افزايش دماي بدن

_ افزايش اسيد معده

_ افزايش خشونت

_ كند شدن حافظه

_ افسردگي

اعتياد به الكل در طولاني مدت موجب بروز آسيب هايي دائمي به كبد  حافظه مي شود. براي جلوگيري از اين عوارض بايد هر چه زودتر به دنبال درمان اعتياد به الكل باشيد. 

تشخيص اعتياد به الكل

براي تشخيص اعتياد به الكل، معيارهاي مشخصي وجود دارد. اين اختلال در كتابچه تشخيصي آماري اختلالات روان نيز تعريف شده است و براي تشخيص دقيق آن فرد بايد حداقل سه مورد از موارد زير را در يك سال اخير بدون وقفه زماني داشته باشد.

تحمل به الكل: فرد براي رسيدن به مرجله مسموميت بايد مقدار زيادي الكل بنوشد كه در صورا آسيب به كبد، الكل به خوبي تجزيه نشده و اين مقدار كاهش مي‌يابد. از طرفي ديگر آسيب هاي دستگاه عصبي مركزي نيز باعث كاهش ميزان تحمل به الكل مي‌گردد.

بروز علائم ترك: يكي ديگر از نشانه هاي اعتياد به هر ماده اي بروز علائم ترك در صورت قطع مصرف است. اگر فرد بلافاصله بعد از مصرف نكردن الكل نشانه هايي مثل لرزش بدن، بي خوابي، بدن درد، اضطراب، حالت تهوع و… را تجربه كند؛ به اين معناست كه او به الكل اعتياد پيدا كرده است.

تلاش هاي ناموفق براي ترك در گذشته: احتمالا فرد چندين بار در گذشته براي ترك تلاش كرده است؛ اما هر بار دوام نياورده و مصرف را از سر گرفته است.

از ديگر معيارهاي تشخيصي مي‌توان به صرف زمان و انرژي زياد براي خريد الكل، ادامه دادن به مصرف حتي در صورت اطلاع از عوارض آن براي بدن و همچنين بيشتر نوشيدن از قصد و نيت، اشاره كرد.

افرادي كه در معرض اعتياد به الكل قرار دارند

به طور كلي برخي از افراد بيشتر در معرض ابتلا به اعتياد به الكل هستند. اما هيچ گونه واحد و معيار مشخصي براي اين موضوع وجود ندارد. برخي از عواملي كه احتمال اعتياد به اين ماده را بالاتر مي‌برد؛ شامل موارد زير مي‌شود.

مرداني كه بيشتر از 15 وعده در هفته از الكل استفاده مي‌كنند

زناني كه بيشتر از 12 وعده الكل در هفته مصرف مي‌كنند

افرادي كه بيشتر از 5 بار الكل در روز مي‌نوشند

وجود والدين الكلي

وجود سابقه ابتلا به بيماري هاي مختلف روان

زندگي در خانواده اي كه مصرف الكل در آن رايج باشد

اعتماد به نفس پايين

تست اعتياد به الكل

انواع مختلفي از تست اعتياد به الكل وجود دارد. همچنين الكل براي مدت زماني در بدن باقي مانده كه در آزمايش هاي مختلفي به خوبي مشخص مي‌شود. آزمايش خون، ميزان الكل در خون را براي مدت زمان كوتاهي نشان مي‌دهد به همين دليل ملاك خوبي براي سنجش اعتياد فرد نيست. 

الكل در آزمايش تنفسي تا 24 ساعت نشان داده مي‌شود.

در ادرار 12 تا 48 ساعت

در آزمايش بزاق، 1 تا 5 روز

و در مو تا 90 روز مي‌توان آثار نوشيدن الكل را مشاهده كرد.

راهكارهاي رهايي از مصرف بيش از حد الكل

براي ترك اعتياد به الكل راهكارهايي وجود دارد كه به طور خلاصه شرح داده ايم. مي توانيد 

📌رجوع به روانشناس ماهر در حوزه ترك اعتياد

مصرف الكل مانند گل و شيشه به خاطر روان گردان بودنش، به صحبت و راهنمايي روانشناس احتياج دارد. به همين خاطر در بسياري از كشورها مصرف كنندگان و افرادي كه اعتياد به الكل دارند را به مراكز روان درماني مي‌فرستند. در واقع روانشناس به شما كمك مي‌كند تا راحت‌تر به ديگران “نه” بگوييد و سلامت خود را به خطر نيندازيد.

📌رجوع به مراكز درماني تخصصي

متخصصان براي رهايي از يك ماده اعتيادآور روشي كه در نظر مي‌گيرند كه شامل سم زدايي و تجويز چند دارو مي‌باشد. تنها مراكز درماني استاندارد و بيمارستان‌ها مجاز به انجام سم زدايي هستند. با اين كار باعث خروج مواد زيان آور از بدن شده و اعتياد جسمي را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد.

اين دو راهكار موجب ترك آسان تر روحي و جسمي اعتياد به الكل مي‌شوند و موجبات ترك موفقيت آميز را فراهم مي‌كنند.

سخن پاياني

به طور كلي اعتياد به الكل مانند انواع ديگري از اعتياد، ريشه رواني داشته و براي ترك آن نيز بايد از همين طريق شروع كرد. افراد معتاد به نوشيدن الكل، معمولا خود را معتاد تلقي نمي‌كنند به همين دليل قانع كردن آنها براي ترك نيز آسان نيست. بهتر است اين فرايند به تدريج و تحت نظارت يك متخصص انجام گيرد. همچنين معمولا اعتياد به اين ماده به دليل فراموش كردن مشكلي بزرگ تر رخ مي‌دهد؛ به همين دليل بهتر است افراد مشكل اصلي را پيدا كرده و آن را برطرف كنند. در اين صورت ترك اعتياد نيز آسان تر خواهد شد. اينكار با كمك روانشناس و همچنين اراده خود فرد امكانپذير است.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد به الكل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چه مسائلي موجب گرايش افراد به الكل مي شود؟

علت خاصي را در گرايش به الكل نمي‌توان نام برد ولي معمولا مواردي نظير فرار ظاهري از مشكلات، افسردگي، انواع اختلالات … در اين امر دخيل هستند.

آيا اعتياد به الكل خطر مرگ دارد؟

بله متاسفانه مصرف بيش از حد آن موجب اوردوز، سكته و… شده و خطر مرگ را به همراه دارد. بنابراين توصيه مي شود حتما براي درمان مشاوره ترك اعتياد دريافت كنيد.

منبع: اعتياد به الكل 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعتياد به الكل،
موضوع:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۲:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی