مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

آشنايي با علائم بارداري براي بسياري از خانم‌ها اهميت بالايي دارد چراكه به آنان كمك مي‌كند تا هرچه سريعتر از وضعيت خود اطلاع پيدا كرده و اقدامات مراقبتي در زمينه بارداري را شروع كنند. نشانه‌هاي اوليه بارداري معمولاً مشابه نشانه‌هاي فيزيولوژيك قبل از شروع عادت ماهانه هستند و به همين خاطر اكثر اوقات از جانب خانم‌ها مورد بي اعتنايي قرار مي‌گيرند اما تفاوت اصلي آن‌ها با نشانه‌هاي پيش از شروع قاعدگي در شدت علائم است. در صورتي كه شما باردار باشيد نشانه‌ها معمولاً شدت بيشتري پيدا مي‌كنند در نتيجه بهتر است براي آگاهي از وضعيت بارداري خود نسبت به نشانه‌هاي بدني حساسيت بيشتري داشته باشيد. ما نيز در اين مطلب علائم و نشانه‌هاي اوليه بارداري را بررسي خواهيم كرد.

منبع: علائم بارداري | نشانه‌هاي اوليه بارداري چيست؟

علائم بارداري

معمولاً اصلي‌ترين نشانه بارداري براي خانم‌ها عقب افتادن تاريخ عادت ماهيانه است و تا پيش از اين تاريخ آن‌ها توجه چنداني نسبت به احتمال بارداري خود ندارند. با اين حال پيش از عقب افتادن تاريخ قاعدگي نيز نشانه‌هايي وجود دارند كه خبر از بارداري مي‌دهند. البته بايد گفت دقيق‌ترين راه تشخيص بارداري آزمايش خون است و ساير روش‌ها ممكن است داراي خطا باشند يا به دلايل ديگري ايجاد شده باشند. با اين حال از نشانه‌هاي اوليه بارداري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- كرامپ‌هاي شكمي يا انقباضات رحم

يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي اوليه بارداري كه در اكثريت خانم‌هاي باردار اتفاق مي‌افتد و به معناي شروع بارداريست، انقباضات رحمي هستند كه به صورت درد در ناحيه زير شكم مشخص مي‌شوند. شما احتمالاً اين دردها را در زمان قاعدگي تجربه كرده‌ايد اما در اين ايام انقباضات شديدتر بوده و براي مدت طولاني‌تري نيز باقي مي‌مانند.

2- احساس درد در سينه‌ها

احساس درد يا حساسيت سينه‌ها نيز يكي ديگر از نشانه‌هاي بارداريست. برخي از خانم‌ها نيز ممكن است متوجه تيرگي در اطراف سينه خود شوند. اگرچه اين تغييرات مي‌تواند نشانه شروع عادت ماهانه نيز باشد و نمي‌توانيم با قطعيت وجود آن‌ها را دليلي براي بارداري بدانيم با اين حال حساسيت و درد در سينه‌ها يكي از شايع‌ترين نشانه‌هاي اوليه بارداري مي‌باشد.

3- حالت تهوع از علائم بارداري

حالت تهوع كه به آن بيماري صبحگاهي نيز گفته مي‌شود يكي ديگر از نشانه‌هاي رايج بارداري است كه به ويژه در اوايل صبح و هنگام بيداري از خواب مشاهده مي‌شود. اين تهوع‌ها مي‌تواند همراه با استفراغ و يا بدون استفراغ باشد. حساسيت قوه بويايي در خانم‌ها كه در دوران بارداري ديده مي‌شود نيز، معمولاً اين حالت تهوع را تحريك كرده و باعث تشديد آن مي‌شود.

4- احساس خستگي و بي حالي

احساس خستگي و ميل به خوابيدن بيشتر يكي از نشانه‌هاي بارداري است كه در برخي از خانم‌ها ديده مي‌شود. ممكن است به دليل كاهش ميزان قند خون يا تغييرات هورموني كه در اين ايام در بدن شما اتفاق مي‌افتد احساس خستگي يا كم شدن انرژي را به ويژه در سه ماهه اول بارداري تجربه كنيد.

5- تغييرات خلق و خو

يكي از نشانه‌هاي اوليه بارداري كه برخي از خانم‌ها آن را تجربه مي‌كنند تغيير در خلق و خو است كه به دليل تغييرات هورموني درون بدن اتفاق مي‌افتد. اين تغييرات مي‌تواند به صورت احساس غم، پرخاشگري و يا تحريك پذيري ديده شود.

6- افزايش دماي بدن

اگرچه افزايش دماي بدن تقريباً در تمامي خانم‌ها اتفاق مي‌افتد اما معمولاً نسبت به آن بي توجهي مي‌شود؛ زيرا اين تغيير به حدي محسوس نيست كه بدون اندازه گيري قابل فهم باشد. با اين حال يكي از نشانه‌هاي بارداري اين است كه دماي بدن شما صبح‌ها و پيش از خوردن صبحانه بالاتر از حالت معمول است و اين حالت براي مدت دو هفته يا 20 روز ادامه پيدا خواهد كرد.

7- سردرد و سرگيجه از علائم بارداري

تغييرات هورموني كه در بدن شما در حال اتفاق افتادن است معمولاً باعث مي‌شود نشانه‌هايي همچون سردرد را تجربه كنيد علاوه بر اين به دليل انبساط عروق خوني و افت فشار خون يا كاهش ميزان قند خون ممكن است دچار حالت‌هايي همچون سرگيجه يا سياهي رفتن چشم‌هايتان شويد.

8- گرفتگي عضلات

گرفتگي عضلات و ماهيچه‌ها در اندام‌هاي مختلف بدن به خصوص دل درد، كمر درد و يا گرفتگي عضلات پا از نشانه‌هاي بارداري هستند كه در برخي از خانم‌ها ديده مي‌شود.

9- تكرر ادرار

تكرر ادرار يكي ديگر از نشانه‌هاي بارداري است كه برخي از مادران در حدود هفته‌هاي ششم تا هشتم بارداري آن را تجربه مي‌كنند.

10- لكه‌بيني از علائم بارداري

ممكن است در اوايل بارداري گاهي اوقات دچار لكه‌بيني شويد اما دقت داشته باشيد كه لكه‌بيني مربوط به بارداري معمولاً داراي رنگي متفاوت از لكه‌بيني مربوط به عادت ماهيانه است. لكه‌بيني در دوران بارداري به دليل تلاش توده سلولي براي چسبيدن به ديواره رحم يا لانه گزيني اتفاق مي‌افتد و خونريزي كه به اين خاطر رخ مي‌دهد معمولاً داراي رنگ روشن است.

11- يبوست

افزايش هورمون پروژسترون در دوران بارداري باعث تغيير در حركات روده شده و به همين خاطر بعضي از خانم‌ها با مشكلاتي در دفع مانند يبوست مواجه مي‌شوند

احساس بارداري در روزهاي اول

خيلي اوقات خانم‌هايي كه قصد بارداري دارند و يا نمي‌خواهند باردار شوند، نمي‌توانند نشانه هاي بارداري را به درستي تشخيص دهند. براي پي بردن به اين موضوع، بررسي‌هاي متعددي انجام شد؛ يكي از جامع‌ترين تحقيقات كه بر روي 136 خانم انجام شد نشان داد كه علائم اوليه بارداري اغلب از هفته پنجم بعد از اولين روز از پايان آخرين پريودشان مشخص مي‌شود. نتيجه اين آزمايش مشخص كرد كه 70درصد خانم‌ها بيشتر علائم را از هفته هشتم بارداري احساس كردند.

بهترين زمان تشخيص جنسيت

محيا كردن اسباب نوزاد و تهيه البسه و خريدهاي مربوط به اتاق كودك نيازمند دانستن جنسيت جنين هست. از اين رو خيلي از والدين بعد از تاييد بارداري، به دنبال تعيين جنسيت او هستند.

علائم و نشانه‌هاي بارداري پسر

علاوه بر علائمي كه نشان‌دهنده بارداري هستند، برخي از نشانه‌ها در دوران بارداري خبر از جنسيت پسر يا دختر فرزند شما مي‌دهند. موارد زير از مهم‌ترين نشانه‌هايي هستند كه به عنوان علائم بارداري پسر درنظر گرفته مي‌شوند.

  • افزايش وزن مادراني كه جنينشان پسر است بيشتر در قسمت شكم مي‌باشد
  • فقدان حالت تهوع‌هاي صبحگاهي يا شدت كم اين شرايط
  • وجود جوش و آكنه در پوست صورت
  • خشك شدن و ترك خوردن پوست دست
  • احساس سرما در پاها
  • درخشان شدن موها و بالا رفتن سرعت رشد مو

علائم و نشانه‌هاي بارداري دختر

درصورتي كه جنين شما دختر باشد، نشانه‌هاي متفاوتي را تجربه مي‌كنيد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

  • وجود حالت تهوع‌هاي صبحگاهي
  • ضربان قلب كودك بين 140 تا 160 خواهد بود
  • چرب شدن پوست
  • چاقي صورت
  • تغييرات خلقي
  • نازك شدن تارهاي مو

روش‌هاي تشخيص بارداري

درصورتيكه هريك از علائم بارداري را در خود احساس مي‌كنيد، مي‌توانيد با استفاده از روش‌هاي تشخيصي دقيق‌تر راجع به وضعيت بارداري خود اطلاع پيدا كنيد. به طور معمول براي تشخيص بارداري از دو روش تست‌هاي خانگي يا بيبي چك و آزمايش خون استفاده مي‌شود.

بيبي چك

بيبي چك ميزان هورمون بارداري (HCG) را در ادرار اندازه‌گيري مي‌كند. به همين خاطر براي دريافت نتيجه صحيح از اين تست، بايد چند روز پس از عقب افتادن تاريخ عادت ماهانه مورد استفاده قرار گيرد. بهترين زمان استفاده از بيبي چك اول صبح است زيرا ادرار صبحگاهي داراي غلظت بيشتري از هورمون بارداري است و احتمال نتيجه منفي كاذب را كاهش مي‌دهد.

ظاهر شدن دو خط بر روي بيبي چك به معناي بارداري و ظاهر شدن يك خط به معناي عدم بارداري است. با اين حال روش فوق علي رغم سرعتي كه درپاسخگويي دارد چندان دقيق نيست و براي مشخص شدن نتيجه قطعي بهتر است از آزمايش خون بارداري استفاده كنيد.

آزمايش خون بارداري

اين روش دقيق‌ترين شيوه براي تشخيص بارداري است و ميزان هورمون بارداري يا (HCG) را در خون مادر اندازه‌گيري مي‌كند. اگرچه ممكن است در اولين روزهاي بارداري به دليل كافي نبودن غلظت هورمون HCG، نتيجه تست خون منفي باشد با اين‌حال احتمال چنين خطايي بسيار اندك است و شما مي‌توانيد نسبت به نتيجه تست خون بارداري مطمئن باشيد.

براي درياقت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق تلفن 02191002360 با برترين و مجرب ترين متخصصان كودك و نوجوان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو ارتباط برقرار كنيد.

 

سؤالات متداول

آيا عقب افتادن عادت ماهانه نشانه بارداري است؟

عقب افتادن عادت ماهانه اصلي‌ترين نشانه بارداري است بااين‌حال تأخير در تاريخ قاعدگي ممكن است به دليل اضطراب، تغييرات وزن و يا دلايل ديگري اتفاق افتاده باشد به همين خاطر بهتر است در صورت عقب افتادن تاريخ عادت ماهانه براي انجام آزمايش خون بارداري اقدام كنيد. در صورت منفي بودن حتما مشاوره جنسي دريافت كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۳۹:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آموزش پدر و مادر يكي از مسائل مهمي است كه توجه چنداني به آن نمي‌شود. در واقع والدين معمولا براي تربيت فرزندانشان سعي مي‌كنند تا جاي ممكن اطلاعات خود را راجع به تربيت كودك و افزايش مهارت‌هاي وي بالا ببرند اما كمتر پيش مي‌آيد كه به توانايي‌هاي خود نيز توجه داشته باشند و بخواهند اصولي را در زمينه پدر يا مادر خوب بودن آموزش ببينند. با اين حال متخصصان روانشناسي خانواده و كودك معتقدند كه شما پيش از اقدام براي تولد فرزند مي‌بايست مهارت‌هاي خود را در زمينه والدگري افزايش دهيد. براي اين كار روش‌هاي مختلفي وجود دارد، به طور مثال شما مي‌توانيد با مطالعه كتاب يا كمك گرفتن از مشاورين در زمينه فرزندپروري مهارت‌هاي خود را به عنوان پدر يا مادر ارتقا بخشيد. در ادامه به طور جامع درباره آموزش پدر و مادر صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

آموزش پدر و مادر | يادگيري پدر بودن

اگرچه ما تربيت را بيشتر وظيفه مادر مي‌دانيم اما اين باور از نظر متخصصين كاملا اشتباه است. كودك شما براي رشد سالم و برخورداري از سلامت روان به هردو والد نياز دارد. نبود هريك از والدين يا بي توجهي آن‌ها به مسائل كودك مي‌تواند آسيب‌هايي را به همراه داشته باشد. معمولا حضور پدر و تلاش وي در تربيت كودكان باعث ايجاد احساس امنيت، اقتدار و اعتماد به نفس در فرزندان مي‌شود. به ويژه در ارتباط با فرزندان پسر در خانواده نقش پدر براي تربيت اهميت بيشتري پيدا مي‌كند زيرا فرزند شما الگوپذيري و آموزش رفتارهاي متناسب با جنسيت را نخست از شما آموزش خواهد ديد. تحقيقات نشان مي‌دهد پدراني كه همكاري بيشتري در تربيت فرزندان خود دارند معمولا كودكان شادتر و سالم‌تري به لحاظ روحي خواهند داشت. شما مي‌توانيد براي آموزش راهكارهاي مناسب در تربيت فرزندتان از مشاورين كودك نيز كمك بگيريد.

آموزش پدر و مادر | يادگيري مادر بودن

نقش مادر در تربيت كودكان از جمله مسائلي است كه همواره و در تمامي فرهنگ‌ها از آن صحبت شده است. مادر به عنوان مراقب اوليه كودك، تاثير بالايي در ايجاد احساس امنيت و دلبستگي سالم در كودك ايفا مي‌كند. سبك دلبستگي كودك مي‌تواند تمامي زندگي وي و ارتباط‌هاي اجتماعي بعدي او را تحت تاثير قرار دهد. به همين خاطر متخصصان تاكيد دارند كه والدين و به خصوص مادر پيش از تولد فرزند راجع به احساس دلبستگي و امنيت در كودك و ساير نقش‌هاي تربيتي مادر، اطلاعات خود را افزايش دهند.

كودك شما در تمامي مسائل تربيتي به مادر تكيه دارد و در نتيجه شما مي‌بايست با نيازهاي خاص هر سن و شيوه‌هاي تربيت كودك آشنا باشيد. دختران معمولا نخستين الگوگيري‌ها راجع به انجام وظايف مرتبط با نقش خود را از مادر آموزش مي‌بينند و چگونگي رفتارهاي مادر در اين زمان اهميت بسياري پيدا مي‌كند.

اهميت آموزش پدر و مادر

1. الگوگيري كودك

كودكان شما در فضاي خانه و با تقليد از رفتارهاي والدينشان راه و رسم زندگي را ياد مي‌گيرند. اگر آن‌ها صداقت و محبت را در خانواده ببينند در آينده به همين شيوه رفتار مي‌كنند اما اگر زورگويي و پرخاشگري را در والدين خود مشاهده كنند آن‌ها نيز استفاده نامناسب از قدرت را ياد خواهند گرفت. يك تعبير قديمي فرزندان را آيينه والدين مي‌داند. به همين خاطر شما مي‌بايست با اصول تربيت فرزند و شيوه‌هاي پاسخگويي به نيازهاي كودكتان در هر مقطع سني آشنا بوده تا بتوانيد الگوي مناسبي براي فرزند خود باشيد. 

2. ارضا نيازهاي تربيتي كودك

يكي از دلايل تاكيد متخصصان بر آموزش پدر و مادر اين است كه شما مي‌بايست با نيازهاي روحي كودك خود در هر بازه سني آشنا باشيد تا بتوانيد به خوبي از پس تامين آن‌ها بربياييد. شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد روانشناسان كودك معتقدند بي توجهي به نيازهاي كودك و توجه بيش از حد به آن‌ها هر دو به يك اندازه آسيب زا هستند و تامين بيش از حد نيازهاي كودكان نيز آسيب‌هايي را در شخصيت بزرگسالي آن‌ها به جا خواهد گذاشت. شما به عنوان والدين كودك بايد با نيازهاي وي در هر بازه سني، راه‌هاي پاسخگويي به اين نيازها و همچنين حدود پاسخگويي آشنا باشيد تا بتوانيد فرزندتان را با يك شخصيت سالم و متعادل پرورش دهيد.

3. ايجاد روابط صميمانه با كودك

وقتي شما با نيازهاي كودك و همين طور وظايف خود به خوبي آشنا باشيد طبيعتا به خوبي مي‌توانيد مسائل مختلف را تربيت كرده و ارتباط بهتري نيز با فرزندتان داشته باشيد. در نتيجه يكي ديگر از دلايل اهميت آموزش پدر و مادر اين است كه يادگيري اين مهارت كيفيت ارتباط عاطفي درون خانواده را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

آموزش پدر و مادر | روش تربيتي مسموم

اصطلاح والدين سمي به آن دسته از پدر و مادرهايي اطلاق مي‌شود كه با اتخاذ شيوه‌هاي تربيتي نامناسب باعث آسيب ديدن سلامت روان و شخصيت فرزندانشان مي‌شوند. شيوه‌هاي تربيتي نامناسب مي‌تواند به صورت سبك فرزندپروري مستبدانه، بي توجهي به احساسات و عواطف كودكان يا هر رفتار اشتباه ديگري ظاهر شود. توجه داشته باشيد كه اشتباهات شما در تربيت كودك، شخصيت و تمامي گستره عمر فرزند شما را تحت تاثير قرار مي‌دهد پس بهتر است از اشتباه و رفتار غير اصولي در اين زمينه خودداري كنيد و اطلاعات خود را راجع به رفتارهاي سمي و جايگزين‌هاي آن افزايش دهيد.

اهميت روانشناسي كودك در اجراي وظايف

توجه به ابعاد مختلف رشد رواني كودك از مهمترين وظايف والدين است. فرزند شما علاوه بر نيازهاي جسمي در زمينه‌هاي مختلف آموزشي، اجتماعي، اخلاقي و حتي عاطفي نيز به تربيت و رسيدگي نياز دارد. در نتيجه اگر مي‌خواهيد براي فرزندان خود والدين خوبي باشيد و آن‌ها را براي زندگي آينده مجهز نماييد بهتر است به اين مسائل توجه بيشتري داشته باشيد. سعي كنيد در فرايند تربيت كودك خود اين مسائل را تحت پوشش قرار دهيد. براي اين كار مي‌توانيد از انواع بازي‌ها، كتاب‌ها و برنامه‌هاي مناسب استفاده كنيد. 

آموزش ارتباط با كودكان به پدر و مادر

رفتار كردن با كودك در زمينه‌هاي مختلف از مهمترين سوالاتي است كه براي والدين پيش مي‌آيد. به عنوان يك پدر و مادر شما مي‌بايست رفتار مناسب با كودك خود در مسائل مختلف را به خوبي بشناسيد. براي اينكه بدانيد با كودك خود چه رفتاري داشته باشيد نخست بايد از نيازها و انگيزه رفتار وي آگاه شويد و بر همين اساس عكس العمل نشان دهيد. رفتارشناسان كودك معتقدند توجه و تحسين رفتارهاي مطلوب، سكوت در برابر رفتارهاي نامطلوب و همين طور پافشاري شما بر روي قوانين و مقرراتي كه در خانه وجود دارد از مهمترين مسائلي هستند كه در رفتار با كودك خود بايد به آن‌ها توجه كنيد.

علاوه بر اين كودك شما در هر دوره سني نيازها و بحران‌هاي خاصي را پشت سر مي‌گذارد كه آگاهي از آن‌ها مي‌تواند به شما در تنظيم شيوه‌هاي رفتار با كودكتان كمك كننده باشد. براي مثال كودك شما در سنين 2 تا 4 سالگي به دنبال كسب خودمختاري و اثبات خويش است. درصورتي كه رفتارهاي شما با او در اين بازه سني به صورت محدود كردن كودك باشد و به او اجازه ندهيد كه برخي از كارها را خودش انجام دهد باعث ايجاد اعتماد به نفس پايين و ترديد نسبت به توانايي‌ها در كودك مي‌شويد.

آموزش و راه هاي ارتقاي عملكرد پدر و مادر

در ادامه راهكارهايي را براي تبديل شدن به پدر يا مادري بهتر با هم بررسي خواهيم كرد.

با فرزندانتان با محبت رفتار كنيد

اصلي‌ترين نياز فرزندان شما كه مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد محبت است. هرچقدر شما عشق و محبت بيشتري را به كودك خود ارائه كنيد آن‌ها سلامت روحي و احساس شادابي بيشتري را تجربه خواهند كرد. اما به خاطر داشته باشيد كه محبت با ايجاد وابستگي و نبود محدوديت و مقررات در خانه تفاوت دارد. شما از راه‌هاي زير مي‌توانيد محبت خود را به فرزندتان نشان دهيد.

  • زماني از روز خود را به فرزندتان اختصاص دهيد، با او بازي كنيد، نسبت به مسائل وي توجه نشان دهيد و به او بگوييد كه دوستش داريد.
  • هرگز فرزندتان را با ديگران مقايسه نكنيد. اين رفتار به كودك شما اين پيام را منتقل مي‌كند كه شما به او علاقه نداريد و ديگران را بهتر از او مي‌دانيد.
  • موفقيت‌هاي فرزندتان را جشن بگيريد و او را براي كسب هر موفقيت حتي ساده و كوچك تشويق نماييد.

به فرزندتان كمك كنيد تا شخصيت خود را بسازد

تبديل شدن كودك شما به يك بزرگسال موفق در آينده بيش از هرچيز به رفتارهاي شما بستگي دارد. استفاده از راهكارهاي زير به شما در اين زمينه كمك خواهد كرد.

  • الگوي خوبي براي فرزندتان باشيد تا با تقليد از شما، تبديل به شخصيت محكمي شوند.
  • به فرزندتان اجازه دهيد با فعاليت در محيط، تجربه كسب كند و حتي گاهي اوقات آسيب ببيند.
  • فرزندتان را به داشتن يك سبك زندگي سالم در زمينه تغذيه، خواب و فعاليت بدني و فكري تشويق كنيد.
  • به حريم خصوصي و خواسته‌هاي فرزندتان احترام بگذاريد.
  • هرگز سعي نكنيد فرزندانتان را درست مثل خود تربيت كنيد.

از يك مشاور كمك بگيريد

در تمامي سال‌هاي كودكي و نوجواني فرزندتان كه مشغول تربيت او براي حضور در جامعه به عنوان يك بزرگسال هستيد مي‌توانيد با مشورت گرفتن از مشاوران در زمينه‌هاي مختلف شرايط مطلوبي را براي كودك خود ايجاد كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان كودك در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو صحبت كنيد.

 

سوالات متداول درباره آموزش پدر و مادر

آيا در تربيت كودك نقش مادر با اهميت تر از پدر است؟

خير؛ كودك شما براي يك رشد سالم در محيط خانه به توجه و همكاري هردوي شما نياز دارد. هريك از والدين مي‌توانند در بخش‌هايي از تربيت كودك نقش بيشتري داشته باشند اما اين به معناي آن نيست كه اهميت يك نقش بيشتر از ديگري است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۷:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چه تعداد فرزند براي يك خانواده مناسب است؟ اين سوال براي بسياري از زوج‌هاي جواني كه به دنبال بهترين برنامه ريزي براي تولد فرزند يا فرزندانشان هستند مطرح مي‌شود. درباره بهترين تعداد فرزند همواره دو ديدگاه متفاوت در جامعه وجود داشته كه يكي از آن‌ها داشتن فرزندان بيشتر را تشويق مي‌كند و ديگري به دنبال داشتن فرزندان كمتر و تهيه شرايط رفاهي بيشتر براي آن‌ها است. با اين حال روانشناسان معتقدند در زندگي يك زوج چيزي به عنوان بهترين تعداد فرزند وجود ندارد و نمي‌توانيم براي اين مسئله يك قانون كلي بيان كنيم. اين موضوع مي‌تواند با توجه به شرايط زندگي شما تغيير كند. اما بهتر است پيش از اقدام براي فرزندآوري تمامي جوانب زندگي خود را بررسي كرده و سپس در اينباره تصميم بگيريد.

منبع: بهترين تعداد فرزند | تعداد فرزندان از نظر روانشناسي

عوامل تاثيرگذار در بهترين تعداد فرزند

براي اينكه بتوانيد به خوبي از پس تجربه پدر و مادري كردن برآييد بايد بتوانيد براي مسائل مختلف از جمله تعداد فرزندانتان به دقت برنامه ريزي كنيد. روانشناسان توصيه مي‌كنند در اين زمينه به برخي مسائل توجه داشته باشيد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. همچنين شما مي‌توانيد در اين‌باره با يك مشاور كودك يا خانواده مشورت كنيد و با توجه به شرايط خاص خانواده خود راجع به بهترين تعداد فرزندانتان يا ميزان اختلاف سني ميان آن‌ها اطلاع پيدا كنيد. 

زمان و انرژي لازم براي تربيت فرزند

اصلي ترين موضوعي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه شما از پس تربيت كردن چند فرزند برخواهيد آمد؟ آيا زمان و انرژي لازم براي رسيدگي به بيش از يك كودك را داريد؟ تربيت كردن و پرورش فرزندان سالم مهم‌ترين وظيفه والدين است. درنتيجه به خوبي به اين مسئله بيانديشيد. البته تربيت فرزند برخلاف ديدگاه‎هاي كمال‌گرايانه و افراطي سال‌هاي اخير به معناي فراهم كردن تمامي امكانات و انواع كلاس‌هاي آموزشي نيست. فرزندان شما نياز دارند كه اوقاتي را با شما بگذرانند، مسائل مختلف را از شما آموزش ببينند و از جانب شما هميشه عشق و توجه دريافت كنند. 

پيش از اينكه به تعدادفرزندتان فكر كنيد بهتر است راجع به توانايي‌هاي خود و همسرتان به خوبي آگاه شويد. گاهي اوقات ما نسبت به توانايي‌هاي خود زياده گويي مي‌كنيم و يا بالعكس آنها را كمتر از واقع در نظر مي‌گيريم. بهتر است با كمك گرفتن از يك روانشناس شخصيت ديدگاه واقع بينانه‌اي نسبت به توانايي‌هايتان پيدا كنيد. 

توانايي تامين مالي فرزندان

پس از اينكه ميزان انرژي و توانايي‌هاي خود براي تربيت فرزند را بررسي كرديد مي‌بايست وضعيت مالي خود را نيز مدنظر قرار دهيد. تامين خوراك، پوشاك، هزينه تحصيل و مسائل مربوط به سلامت كودك نياز به منابع مالي از پيش تعيين شده دارند. آيا شما توانايي تامين اين منابع براي بيش از يك كودك را داريد؟ بهتر است در ارتباط با مسائل مالي به خوبي با همسرتان مشورت كرده و برنامه مشخصي در اين زمينه داشته باشيد.

سن والدين از عوامل تاثيرگذار در بهترين تعداد فرزند

تعداد فرزنداني كه شما مي‌توانيد داشته باشيد به سن شما و همسرتان نيز بستگي دارد. سن زوج‌ها علاوه بر اينكه بر توانايي فرزندآوري آن‌ها تاثير مي‌گذارد، جنبه‌هاي ديگري مثل توانايي جسمي براي تربيت كودكان و اختلاف سني والدين با فرزندانشان را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. در نتيجه بهتر است در برنامه‌ريزي‌هاي مربوط به فرزندآوري خود اين موضوع را نيز مدنظر داشته باشيد.

اختلاف سني فرزندان با يكديگر

اختلاف سني ميان خواهر و برادرها، يكي ديگر از مسائلي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. برخي از خانواده‌ها ترجيح مي‌دهند تا فرزند اولشان كوچك است فرزند ديگري داشته باشند اما برخي ديگر فكر مي‌كنند كه توانايي رسيدگي به دو يا چند كودك در يك زمان را ندارند و ترجيح مي‌دهند پس از بزرگتر شدن فرزند اولشان راجع به اين مسئله تصميم گيري كنند. 

سلامت روحي والدين و كيفيت ارتباط بين آن‌ها

فرزندان شما نياز دارند كه از جانب والدينشان توجه و محبت كافي دريافت كنند و همين طور با مشاهده عشق ميان آن‌ها علاوه بر يادگرفتن روابط صميمانه، در يك فضاي عاطفي مطلوب رشد كنند. به همين خاطر بهتر است پيش از اقدام براي فرزندآوري يا تصميم گيري راجع به تعداد فرزندانتان به سلامت روحي خود و همسرتان و همين طور كيفيت رابطه زناشويي توجه داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد كه ميان شما و همسرتان اختلاف نظري هرچند جزئي وجود دارد بهتر است ابتدا براي رفع اين مسئله اقدام كنيد. 

كم جمعيت يا پرجمعيت بودن خانواده اول

اينكه شما در يك خانواده كم جمعيت يا پرجمعيت زندگي كرده‌ايد تاثير بسياري روي نوع شخصيت شما در زمينه فرزندپروري دارد. معمولا افرادي كه در خانواده‌هاي كم جمعيت و ساكت زندگي كرده‌اند توانايي تحمل فضاهاي شلوغ را ندارند. اگر شما چنين خصلت‌هايي داريد احتمالا نمي‌توانيد به داشتن فرزندان زياد فكر كنيد. در عين حال افرادي كه به جمع‌هاي شلوغ عادت دارند به سختي مي‌توانند يك خانواده كم جمعيت را رضايت بخش بدانند. پيشنهاد مي‌شود مقالات زير را هم بخوانيد.

بهترين تعداد فرزند | آيا تك فرزندي براي كودك ما آسيب زاست؟

تك فرزندي و مزايا و معايب آن، يكي از موضوعاتي است كه همواره در بحث از فرزندآوري از آن صحبت مي‌شود. بهتر است براي تصميم گيري راجع به داشتن بيش از يك فرزند به كليه مسائل بالا توجه داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد كه شرايط تربيت فرزند ديگري را نداريد بهتر است صرفا براي جلوگيري از ويژگي‌هاي نامطلوب تك فرزندي به تولد يك فرزند ديگر نينديشيد. به جاي اين كار شما مي‌توانيد از يك متخصص كودك براي كاهش آسيب‌هاي مربوط به تك فرزندي كمك بگيريد.

با توجه به اينكه برخي روانشناسان نكاتي را، راجع به آسيب‌هاي تك فرزندي بيان مي‌كنند بهتر است در صورتي كه توانايي داشتن بيش از يك فرزند را داريد براي داشتن حداقل دو فرزند برنامه ريزي كنيد. برخي از معايب تك فرزندي شامل موارد زير هستند.

  • ضعف در مهارت‌هاي اجتماعي
  • ناتواني در تقسيم كار يا منافع با ديگران
  • احساس تنهايي
  • آسيب‌هاي ناشي از قرار داشتن در مركز توجه

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك و خانواده مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با متخصصان مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

سوالات متداول درباره بهترين تعداد فرزند

آيا فرزندان اول در صورت تولد ساير فرزندان آسيب مي‌بينند؟

اين مسئله به نحوه مديريت شرايط توسط شما بستگي دارد. اگر شما به شيوه‌اي رفتار كنيد كه فرزند اول احساس كند ديگر مورد توجه و علاقه شما نيست احتمالا از نظر روحي آسيب خواهد ديد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۵:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اثرات منفي موبايل بر كودكان از جمله مسائلي است كه باعث نگراني بسياري از والدين شده است. در سال‌هاي اخير تلفن همراه به يك جزء جدانشدني در زندگي همه ما تبديل شده و حتي كودكان نيز بخش قابل توجهي از روز خود را با تلفن همراه سرگرم هستند. در اين ميان اثرات نامطلوب امواج تلفن همراه بر مغز كودك و ساير آسيب‌هايي كه استفاده مداوم از موبايل براي كودكان ايجاد مي‌كند باعث شده تا والدين به دنبال راه چاره‌اي براي كاهش استفاده فرزندانشان از موبايل باشند. در اين موضوع اثرات منفي موبايل بر كودكان و راه‌هاي اجتناب از آن را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

منبع: اثرات منفي موبايل بر كودكان | مضرات موبايل براي كودك

اثرات منفي موبايل بر كودكان چيست؟

استفاده بيش از حد كودكان از موبايل، تبلت و يا ساير وسايل ديجيتال آسيب‌هاي جبران ناپذيري را در رشد مغز و سلامت جسمي كودكان ايجاد خواهد كرد. علاوه بر اين استفاده بيش از حد از وسايل الكترونيك رشد روانشناختي كودك به ويژه در زمينه روابط اجتماعي را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. در اين بخش به بررسي مهم‌ترين آسيب‌هاي استفاده از تلفن همراه مي‌پردازيم.

ضعف بينايي

اولين آسيبي كه استفاده بيش از حد از وسايل ديجيتال براي هر فرد پيش خواهد آمد آسيب ديدن دستگاه بينايي است. اين آسيب‌ها مي‌تواند از مسائل كم خطري همچون ضعف قدرت بينايي و لزوم استفاده از عينك تا آسيب ديدن سلول‌هاي عصبي چشم را شامل شود. علاوه بر اين خيره شدن مداوم به صفحه تلفن همراه باعث مي‌شود كه شما كمتر پلك بزنيد. با كاهش تعداد دفعات پلك زدن، آسيب‌هايي مثل احساس خشكي و خارش در چشم يا خستگي‌هاي چشمي و سردرد براي فرد پيش خواهد آمد. با توجه به اينكه كودكان نسبت به بزرگسالان ضعيف‌تر هستند اين مشكلات آن‌ها را بيشتر تحت تاثير قرار خواهد داد.

آسيب به مغز از اثرات منفي موبايل بر كودكان

متخصصين معتقدند بافت مغزي كودكان نسبت به بزرگسالان رطوبت بيشتري دارد و اين رطوبت باعث آسيب پذيري مغز در برابر اشعه‌هاي تلفن همراه بوده كه خطر ابتلا به تومورهاي مغزي را افزايش مي‌دهد. بر اساس آمارهاي منتشر شده در سال‌هاي اخير بسياري از نوجوانان مبتلا به تومور يا ساير آسيب‌هاي مغزي از سال‌هاي اوليه كودكي از موبايل استفاده مي‌كرده‌اند.

مشكلات مربوط به كيفيت خواب

بدن هر فرد با ترشح هورمون ملاتونين و رسيدن سطح اين هورمون به يك اندازه مشخص براي خواب آماده مي‌شود. در واقع آنچه باعث احساس خستگي و به خواب رفتن شما مي‌شود ترشح هورمون ملاتونين است. اما ترشح ملاتونين بيش از هرچيز تحت تاثير تاريكي محيط قرار دارد. با خيره شدن طولاني مدت كودكان به صفحه تلفن همراه، مغز آن‌ها براي ترشح ملاتونين دچار مشكل شده و در نتيجه مشكلاتي براي به خواب رفتن پيش خواهد آمد. علاوه بر اين درگيري ذهني با بازي‌ها يا ساير محتواهاي موجود در تلفن همراه باعث مي‌شود كه كودك مشكلاتي را در به خواب رفتن تجربه كند. 

وابستگي به تلفن همراه

يكي از اثرات منفي موبايل بر كودكان ايجاد عادت و وابستگي رفتاري است. عادت كردن به تلفن همراه معمولا باعث مي‌شود كه كودك به صورت افراطي و در اكثر ساعات روز مشغول استفاده از تلفن همراه باشد و در شرايطي كه امكان استفاده از آن را نداشته باشد عصبي شود. وابستگي به موبايل تا حد زيادي به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه كودكان به غير از تلفن همراه دغدغه و برنامه ديگري براي ساعات شبانه روز خود ندارند.

بيگانگي با جهان واقعي از اثرات منفي موبايل بر كودكان

زندگي كردن در دنياي مجازي اينترنتي و يا بازي‌هاي كارتوني باعث مي‌شود كودكان با جهان واقعي پيرامونشان بيگانه باشند. آن‌ها زماني را صرف كاوش و آشنايي با جهان اطراف خود نمي‌كنند و اين مسئله مي‌تواند در آينده مشكلات بسياري را براي آن‌ها ايجاد كند.

رشد اجتماعي ضعيف

روانشناسان معتقدند كه بازي‌ها و فعاليت‌هاي گروهي تاثير بسياري در رشد اجتماعي كودك دارند. آن‌ها در جريان اين بازي‌ها با مفاهيم پذيرش نقش، همكاري، به اشتراك گذاشتن وسايل و ارتباط اجتماعي آشنا مي‌شوند. استفاده صرف از تلفن همراه و بازي‌ها و فعاليت‌هاي فردي باعث مي‌شود رشد اجتماعي در كودك ناقص مانده و مشكلاتي را در سنين مدرسه يا بزرگسالي براي وي ايجاد كند.

اثرات تربيتي منفي موبايل بر كودكان

از جمله اثرات منفي موبايل بر كودكان مي‌توان به تاثيرات منفي تربيتي اشاره كرد. تلفن‌هاي همراه امكان پيگيري و زيرنظر داشتن فعاليت‌هاي كودكان را تا حد زيادي محدود مي‌كند و والدين كنترلي بر محتوايي كه به كودكانشان ارائه مي‌شود ندارند. اين موضوع باعث مي‌شود فرزند شما با مسائلي آشنا شود كه احتمالا مغاير با اصول تربيتي شما هستند.

اثرات منفي موبايل بر كودكان | مديريت استفاده كودكان از تلفن همراه

براي جلوگيري از اثرات منفي موبايل بر كودكان مي‌بايست با استفاده از راهكارهاي تربيتي استفاده فرزندتان از تلفن همراه را محدود نماييد. براي رسيدن به اين هدف بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد تا شما را با اصول رفتاري تربيت آشنا كند. روانشناسان مي‌توانند شما را در زمينه ترك عادت‌هاي بد فرزندتان، چگونگي پر كردن اوقات فراغت و ايجاد محتواهاي مناسب براي كودك راهنمايي كنند. راهكارهاي زير از جمله اصول پيشنهادي روانشناسان براي مديريت استفاده از تلفن همراه در كودكان هستند.

الگوي مناسبي براي فرزندتان باشيد

فرزندان شما تا حد زيادي از خودتان الگو مي‌گيرند. اگر مي‌خواهيد استفاده از تلفن همراه در فرزندتان را مديريت كنيد در درجه اول بايد خودتان نيز در استفاده از تلفن همراه محتاط باشيد. فرزندان والديني كه زمان زيادي را صرف شبكه‌هاي اجتماعي مي‌كنند به احتمال بيشتري به صورت افراطي از موبايل استفاده مي‌كنند.

وضع قوانين مشخص در زمينه استفاده از تلفن همراه

شما مي‌بايست ساعات خاصي را براي استفاده فرزندتان از تلفن همراه در نظر بگيريد و صرفا در اين ساعات به وي اجازه استفاده از تلفن همراه را بدهيد. به خاطر داشته باشيد كه جديت شما در اجراي اين قوانين اهميت بالايي دارد. در صورتيكه فرزندتان با سر وصدا و گريه خواهان استفاده بيشتر از تلفن همراه است شما نبايد از قوانين خود كناره گيري كنيد.

ايجاد برنامه‌هاي مختلف براي كودكان

يكي از دلايل استفاده بيش از حد كودك شما از تلفن همراه اين است كه او برنامه ديگري براي ساعات روزانه خودش ندارد. در نتيجه يكي از مهمترين كارهايي كه بايد انجام دهيد اين است كه ساعات روزانه فرزندتان را با فعاليت‌هاي مختلف پر كنيد. اگر برنامه‌هايي كه براي فرزندتان در نظر مي‌گيريد مطابق ميل او باشند وي ترك كردن تلفن همراه را، راحت‌تر خواهد پذيرفت و اينگونه مي‌توانيد اثرات منفي موبايل بر كودكان خود را كاهش دهيد.

پاداش دادن فعاليت‌ها

چنانچه فرزندتان به انجام فعاليت‌هاي ديگر روي آورد و كمتر از تلفن همراه استفاده كرد اين رفتار او را مورد تشويق قرار دهيد. اين موضوع به مرور زمان كودك را متوجه اين مطلب مي‌كند كه براي جلب رضايت شما و دريافت پاداش بايد به فعاليتي غير از تلفن همراه روي بياورد.

براي دريافت مشاوره كودك در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد

سوالات متداول

چطور مي‌توانم فرزندم را از بازي با موبايل منصرف كنم؟

بهتر است برنامه‌هاي جالب ديگري براي او در نظر بگيريد و در ازاي انجام آن‌ها به جاي استفاده از تلفن همراه، به وي پاداش دهيد. يك راهكار ديگر نيز اين است كه از قوانين وضع شده براي استفاده از تلفن همراه كوتاه نياييد. اگر احساس مي‌كنيد اين راهكارها نمي‌توانند مشكل شما و فرزندتان را حل كنند بهتر است از مشاوره كودك دريافت كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۱:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دل درد نوزاد چه دلايلي دارد؟ نوزادان به دليل عدم توانايي در بيان مشكلات خود، در صورت بروز هر گونه مشكلي گريه مي‌كنند. و اين وظيفه مادر است كه مشكل را تشخيص دهد و فرزند خود را آرام كند. از مشكلات رايجي كه سبب بي‌قراري و گريه‌هاي مداوم در نوزدان مي‌‌شود، دل درد است. نوزادان به دليل داشتن دستگاه گوارش نابالغي كه در حال رشد است، با مشكلات بسياري همچون رفلاكس معده، نفخ، اسهال، يبوست و … مواجه هستند كه سبب ناراحتي آن‌ها مي‌شود. شناخت نشانه‌هاي بروز دل درد و راهكارهاي درمان آن مي‌تواند به مادران كمك كند تا سريع‌تر نوزاد خود را آرام كنند. در ادامه به دلايل بروز دل درد در نوزادان و راهكارهاي موثر براي درمان آن پرداخته‌ايم.

منبع: دل درد نوزاد.

دل درد نوزاد

دل درد نوزاد به صورت خيلي ناگهاني پديدار مي‌شود. و اين درد باعث بي قراري نوزاد مي‌شود. اين دل درد ها بسيار شايع بوده و در اغلب نوزادان به وجود مي‌آيد. به اين دليل كه نوزادان توانايي صحبت در رابطه با درد خود ندارند، با گريه و بي قراري درد خود را به والدين نشان مي‌دهد.

دل درد نوزاد دلايل مختلفي دارد و با نشانه هاي يكساني در آنها پديد مي‌آيد. اين درد ها روش هاي ساده اي نيز دارد. كه والدين با استفاده از اين راهكارها مي‌توانند درد در نوزاد را كاهش دهند. اين درد ها با كمك به آروغ زدن، ماساژ، حركت دوچرخه و … از بين مي‌رود. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

علت دل درد نوزاد

گريه كردن مداوم كودك از مسائل نگران‌كننده براي مادران است. شرايط زماني بدتر مي‌شود كه مادر نمي‌تواند علت گريه نوزاد را تشخيص دهد. و يا در درمان و برطرف كردن آن درمانده است. گاهي اين گريه ها علت دل درد نوزاد است.

در بسياري از موارد علت گريه‌هاي طولاني و مداوم، دل درد نوزاد مي‌باشد. دليل اين موضوع اين است كه سيستم گوارشي نوزادان در حال شكل‌گيري و تكامل است و چندان به غذاهاي مايع و جامد عادت ندارد. به همين دليل پس از هر بار غذا خوردن ممكن است نوزاد به دليل مشكلاتي همچون اسهال، رفلاكس، يبوست و … دچار دل درد شود.

دلايل زيادي براي بروز دل درد نوزاد وجود دارد كه برخي سبب بروز دل دردهاي ملايم مي‌شود كه با روش‌هاي خانگي برطرف مي‌گردد. اما در برخي موارد نيز دل دردهاي نوزاد شديدتر هستند كه نيازمند مداخله پزشكي مي‌باشند. در ادامه به دلايل بروز دل درد در نوزادان پرداخته‌ايم. 

🎀 دستگاه گوارش توسعه نيافته

اولين دليلي كه باعث ايجاد دل درد نوزادان مي‌شود. اين است كه دستگاه گوارشي كودكاني كه تازه متولد شده‌اند، به طور كامل رشد نكرده است و به عبارتي توسعه نيافته است. در واقع نوزادان دستگاه گوارشي دارند اما براي اينكه فرآيند غذاخوردن، مدفوع كردن و … را به خوبي بياموزند به زمان نيازمند دارند.

در بدن انسان ميكرو ارگانيسم‌هايي وجود دارد كه در درون شكم زندگي مي‌كنند. و وظيفه آن‌ها كمك به فرآيند گوارش است كه ميكرو فلور نام دارند. اين ميكرو فلورها در بدن نوزادن ايجاد نمي‌شوند و اين موارد سبب بروز دل درد نوزاد و ناراحتي براي آن‌ها مي‌گردد.

🎀 تغذيه نادرست | دل درد نوزاد

يكي از دلايل دل درد نوزاد، تغذيه نامناسب است. شير خوردن نادرست كودك سبب مي‌شود نوزاد همراه با شير مقداري هوا را نيز ببلعد. سعي كنيد از طرز صحيح قرار گيري سينه و يا بطري شير در دهان نوزاد مطلع شويد و اين نكته را رعايت كنيد.

🎀 حساسيت به غذاي خاص

داشتن حساسيت به تركيبات شير مادر و يا شير خشك نيز سبب بروز دل درد نوزادان مي‌شود.

🎀 افزايش لاكتوز | دل درد نوزاد

در ابتدا شير مادر سرشار از لاكتوز مي‌باشد و در مقابل چربي كمتري دارد. همين موضوع مي‌توانند سبب بروز دل درد نوزاد شود. چراكه لاكتوز به درستي هضم نمي‌شود و چربي كافي براي فرآيند هضم وجود ندارد.

🎀 بيش از حد تغذيه كردن

تغذيه بيش از حد نيز از موارد ايجاد دل درد نوزاد در آن‌ها مي‌باشد. اگر بيش از حد به نوزاد خود شير بدهيد، به دليل ايجاد فشار بر روي شكم و نفخ، او دردهايي را در ناحيه شكم خود احساس خواهد كرد به همين دليل بي‌قرار مي‌شود و مدام گريه مي‌كند.

🎀 دل درد نوزاد به دليل گازها | دل درد نوزاد

در نوزادان يك تا چهار ماهه ممكن است دل درد ناشي از گازها باشد. البته لازم است اشاره كنيم در چنين حالتي فرقي نمي‌كند كه آن‌ها از شير مادر تغذيه مي‌كنند و يا با شيشه شير مي‌خورند. تجمع بيش از حد گازها سبب بروز دل پيچه و دل درد نوزاد مي‌شود.

🎀 رفلاكس

كودكان به دليل رشد نيافتن كامل دريچه بين لوله غذا و معده، ممكن است دچار رفلاكس شوند. اين حالت بيشتر در كودكان يك تا سه ماهه اتفاق مي‌افتد. كه بزاق به سمت دهان و گلو برمي‌گردد و سبب ايجاد ناراحتي در قسمت معده در نوزادان مي‌شود. معمولا كودكان در چينن حالتي آب دهان خود را به بيرون تف مي‌كنند. به همين دليل يكي از دلاليل دل درد نوزاد، رفلاكس است.

🎀 نفخ منتقل شده از مادر | دل درد نوزاد

مصرف برخي مواد غذايي و گياهان نفخ آور شامل گل كلم، لوبيا، پياز، كلم و … توسط مادر سبب شكل گيري نفخ و انتقال آن به نوزاد مي‌شود. نفخ منتقل شده از مادر دليل دل درد نوزاد مي‌شود.

🎀 كوليك

وجود باد بيش از حد در روده نوزاد و همينطور انسداد روده، نيز از دلايل دل درد نوزادان است.

🎀 دل درد نوزاد به دليل مواد سمي | دل درد نوزاد

از ديگر علت‌هاي ايجاد دل درد نوزادان، قورت دادن و يا در دهان گذاشتن مواد سمي، دارو و يا گياهان مي‌باشد. همينطور لازم است اشاره كنيم كه قرار گرفتن نوزاد در برابر خاك و آب آلوده نيز مي‌تواند منجر به اسهال و استفراغ در او گردد.

🎀 يبوست

از ديگر مواردي كه منجر به دل درد نوزاد مي‌شود، يبوست است. يبوست مي‌تواند به دليل تغيير در رژيم غذايي نوزاد ايجاد شود. به عنوان مثال تغيير شير مادر به شير خشك و يا برعكس باعث ايجاد يبوست در كودكان مي‌گردد.

🎀 اسهال | دل درد نوزاد

يكي از دلايل دل درد نوزاد، اسهال مي‌باشد. اسهال باعث كم آبي بدن مي‌شود. معمولا نيز باعث دل پيچه شده و در نهايت همراه با درد در نوزاد است.

نشانه هاي دل درد در نوزاد

نشانه هاي زيادي در دل درد نوزاد وجود دارد. والدين با مشاهده اين نشانه ها بايد به دنبال رفع مشكل باشند. نوزادان مشكل خود را با نشان دادن چند مورد بيان مي‌كنند كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

✅ايراد گرفتن و بدخلقي

✅ مشكل در خوابيدن

✅ غذا نخوردن

✅گريه بيش از حد معمول

✅ اسهال و استفراغ

✅دل پيچه و دل درد

✅ فشردن پلك‌ها به هم

✅ جمع كردن پاها به داخل شكم

براي درمان دل درد نوزاد در خانه چه بايد كرد؟

براي درمان دل درد نوزاد زير يك ماه روش‌هاي مختلفي پيشنهاد مي‌شود. برخي از اين روش‌ها به صورت خانگي هستند و برخي ديگر با داروهاي شيميايي همراه مي‌باشند. در ادامه به برخي روش‌هاي خانگي درمان دل درد در نوزادان اشاره كرده‌ايم اما در نظر داشته باشيد كه هيچ كدام از اين روش‌ها جايگزين مراجعه به پزشك نيستند و بهتر است در صورت رويت هر گونه علائم هشدار دهنده به خصوص در نوزادان نارس به پزشك مراجعه كنيد.

شما به عنوان والدين پس از اينكه متوجه شديد كودك‌تان دل درد دارد، بايد شرايط را بسنجيد و در صورتي كه شديد باشد و با گذشت زمان تسكين پيدا نكند، بهتر است به پزشك مراجعه نماييد.

💠 چاي بابونه

پزشكان بر اين باور هستند كه چاي بابونه داراي خاصيت ضدالتهابي است و سبب تسكين دل درد نوزاد مي‌شود. دليل اين موضوع اين است كه بابونه به شل شدن ماهيچه‌هاي بالاي سيستم گوارشي كمك مي‌كند و سبب انقباض ماهيچه‌هاي شكم مي‌شود.

💠 كمپرس آب گرم

براي كم كردن ميزان دل درد نوزاد مي‌توان از كمپرس آب گرم بر روي شكم او استفاده كرد.

💠 ماست

دل درد نوزاد همراه با اسهال، سبب از بين رفتن باكتري‌هاي خوب روده و معده از طريق مدفوع كردن نيز مي‌شود. شما مي‌توانيد براي متعادل سازي اين موضوع به آن‌ها ماست بدهيد. ماست نيز حاوي باكتري‌هاي مفيدي است كه جايگزين مناسبي براي باكتري‌هاي از بين رفته روده كودك مي‌باشد و مي‌تواند سبب بهبودي فرآيند گوارشي او گردد.

💠 ماساژ با استفاده از روغن خردل

از ديگر روش‌هايي كه سبب بهبودي دل درد نوزادان و كودكان مي‌شود، ماساژ شكم همراه با روغن خردل است. مقداري از روغن خردل را بر روي شكم كودك بماليد و دست خود را در جهت حركت عقربه‌هاي ساعت حركت دهيد. اين كار سبب بهبود عملكرد سيستم گوارشي خواهد شد.

💠 درمان دل درد نوزاد با آروغ زدن

پس از هر بار شير خوردن نوزاد، كودك را به پشت بخوابانيد و با قرار دادن سر او بر روي شانه، آرام بر روي كمرش ضربه بزنيد تا آروغ بزند. در صورتي كه در چنين حالتي كودك آروغ نمي‌زند، او را بر روي ساعد خود قرار دهيد به طوري كه آرنج شما در ميان پاهايش و چانه‌اش در دست‌تان قرار بگيرد. حالا همراه با فشار كم به پشت او ضربه بزنيد تا هواي اضافي كه بر اثر غذا خوردن وارد معده او شده است، آزاد گردد. بنابراين براي كاهش دل درد نوزاد، به آروغ زدن او كمك كنيد.

💠 حركت دوچرخه

حركت دوچرخه نيز در بهبود دل درد نوزاد موثر است؛ چراكه سبب كاهش گاز معده مي‌شود. پاهاي كودك را در حالتي كه به پشت دراز كشيده است، همانند حركت دوچرخه به عقب و جلو حركت دهيد.

💠 توجه به تغذيه مادر

مادران در دوران شيردهي بايد به تغذيه خود اهميت دهند. از خوردن غذاهاي نفاخ اجتناب كنند. و غذاهايي استفاده كنند تا باعث دل درد نوزاد نشود.

زمان مراجعه به پزشك براي درمان دل درد نوزاد

در صورتي كه كودك‌تان به شدت گريه مي‌كند و الگوي گريه كردن او به صورت ناگهاني تغيير پيدا مي‌كند. همينطور تب، اسهال و استفراغ را به صورت همزمان دارد. و يا شما در مدفوع و يا ادرار او خون مشاهده كرديد، بهتر است به پزشك مراجعه كنيد.

معمولا براي درمان دارويي دل درد نوزاد از برخي شربت‌هاي رايج استفاده مي‌شود كه در ادامه به معروف‌ترين و پركاربرترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

📝 گريپ ميكسچر

📝 كوليكز

📝پدي الكت

📝 كوليك ايد

📝گريپ واتر

📝 كاراوي ميكسچر

كلام آخر

دل درد نوزاد از شايع ترين درد ها در كودكان است. زماني كه كودك به دل درد مبتلا مي‌شود، از خود نشانه هايي نمايان مي‌كند. اين نشانه ها شامل گريه، بي قراري و برهم ريختن صورت نوزاد مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر بايد با روانشناس مشورت كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دل درد نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان  كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دل درد نوزاد،
موضوع:
[ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۳:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه به دليل سبك هاي تربيتي متفاوتي كه وجود دارد، باعث آسيب به كودك و سردرگمي مي‌شود. دخالت خانواده ها باعث دعوا و عصبانيت والدين مي‌شود. مثلا اگر خانواده ها در واكنش به بد رفتاري كودك واكنش نشان دهند. پدر بزرگ و مادر بزرگ با نشان دادن واكنش، باعث بهم ريختگي تربيت كودك مي‌شوند. معمولا قبل از به دنيا آمدن فرزند، پدر و مادر شيوه تربيتي خود را برنامه ريزي مي‌كنند. هر دخالتي در اين برنامه ريزي، باعث عصبانيت والدين مي‌شود. هر كاري كه لازم است را بايد براي تربيت فرزند انجام دهيد. زيرا تربيت كودك بسيار حائز اهميت است. در واقع كودك با تربيت خانواده وارد اجتماع مي‌شود، رابطه برقرار مي‌كند و شخصيت خود را به نمايش مي‌گذارد.

منبع: دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه | 7 راه جلوگيري

دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه

دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه در بسياري از خانواده ها مشكل ساز شده است. به دليل اينكه پدر و مادر تربيت جداگانه اي دارند و خانواده همسر با تربيت ديگه اي باعث دوگانگي در فرزند مي‌شوند. اكثر پدر و مادر ها از قبل به دنيا آمدن فرزند راجع به تربيت او برنامه ريزي كرده اند. اگر كسي وارد اين برنامه ريزي شود، قطعا باعث ناراحتي والدين مي‌شود.

به طور كلي دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه باعث بدتر شدن تربيت فرزند مي‌شود. قوانين هر خانه مختص به خودش است. هر رفتاري تنبيه و تشويق مخصوص به خود را دارد. بنابراين اگر پدر بزرگ و مادر بزرگ در تربيت فرزند دخالت داشته باشند، اوضاع نه تنها بهتر، بلكه  بدتر مي‌شود. مثلا شما قصد داريد زماني كه كودك در حال بي ادبي است، به او بي توجهي كنيد. اما پدر بزرگ و مادر بزرگ با نشان دادن واكنش به رفتار كودك، باعث دوگانگي و تربيت دو وجهي در فرزند مي‌شوند. 

چگونه از دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه جلوگيري كنيم؟

همانطور كه در ابتداي مقاله گفته شد، دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه باعث سردرگمي كودك مي‌شود. بنابراين براي اينكه اين اتفاق باعث برهم خوردن شيوه تربيتي شما نشود، از روش هاي زير براي جلوگيري استفاده كنيد.

🎀 در مقابل دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه، صبورانه رفتار كنيد

دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه با اينكه باعث عصبانيت و ناراحتي مادر مي‌شود. اما بايد صبورانه رفتار كنيد. زماني كه برخورد نامناسبي داشته باشيد، زندگي خود را به خطر انداخته ايد. صبور و شكيبا باشيد. رفتار مقتدرانه داشته باشيد و احساسات را مناسب خرج كنيد. با اينكه شيوه هاي تربيتي خانواده همسر با والدين متفاوت است، اما بايد شكيبا باشيد. اگر خانواده همسر به شيوه اي رفتار كردند كه مورد علاقه شما نبود، پس از اينكه تنها شديد، به شيوه خودتان كودك را تربيت و رفتار زشت او را ياد آوري كنيد.

🎀 برخورد دوستانه داشته باشيد

يكي از روش هاي جلوگيري از دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه، برخورد دوستانه است. هيچ پدر بزرگ و مادر بزرگي قصد تربيت بد كودك را ندارد. بنابراين براي اينكه بدون دعوا و ناراحتي برخورد كنيد، از خانواده شوهر خواهش كنيد كه در مواقع مختلف چگونه برخورد كند. در اين روش از آنها بخواهيد كه بر اساس قوانين شما پيش بروند، زيرا تضاد در تربيت باعث دوگانگي كودك مي‌شود.

🎀 خانواده شوهر نيت بدي ندارند

زماني كه دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه صورت مي‌گيرد، به اين موضوع فكر كنيد كه آنها نيت بدي ندارند. درك كنيد كه فرزند شما، فرزند پدر بزرگ و مادر بزرگ نيز است. گفتگوي دوستانه را جايگزين جنگ با آنها كنيد.

🎀 در مقابل دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه، دعوا را كنار بگذاريد

بارها مشاهده شده است كه دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه باعث دعوا و ناراحتي شده است. اما فرزندان شما بيشتر مواقع در كنار شما هستند و تربيت شما الگوي رفتاري آنها است. لزومي ندارد به خاطر حرف و صحبت هاي بقيه افراد شروع به دعوا كنيد. صبور باشيد و اصلاح رفتاري را در مواقع ضروري انجام دهيد.

🎀 در كارهاي مشترك، از خانواده همسر كمك بگيريد

يكي از روش هاي جلوگيري از دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه، كمك در كارهاي مشترك است. زماني كه در شرايط مهم و خواست شما، از خانواده همسر كمك گرفته شود. ديگر در تمامي شرايط بدون نظر شما در تربيت فرزند دخالت نمي‌كنند. بنابراين اجازه دهيد در برخي از كارها با نظارت شما، در كارهاي نوه مشاركت داشته باشند. مثلا خواباندن، حمام بردن، بيرون رفتن و از اين قبيل كارها را گاهي به پدر بزرگ و مادر بزرگ بسپاريد. 

🎀 از تجربيات آنها استفاده كنيد | دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه

به جاي اينكه با دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه عصبي شويد. از تجربيات آنها كمك بگيريد. در برخي موارد بزرگ ترها تربيت بهتري را نسبت به امروزي ها در نظر دارند. مثلا در برخي موارد شايد كودك شما واقعا رفتار زشتي داشته است و نيازمند تربيت درست است.

🎀 از مشاورين كودك كمك بگيريد

يكي از راه هاي جلوگيري از دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه، كمك از مشاورين كودك است. زماني كه با مشكلات تربيتي كودك مواجهه مي‌شويد، بايد در اولين فرصت از مشاورين كودك كمك بگيريد.

كلام آخر

با حضور فرزند در يك خانواده علاوه بر پدر و مادر، پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها نيز بسيار خوشحال مي‌شوند. بنابراين هر نوع بازي و تربيتي را به منزله دخالت نبينيد. به جاي دعوا و عصبانيت با خانواده همسر به خوبي برخورد داشته باشيد. تا زندگي مسالمت آميزي را در كنار هم سپري كنيد. فرزندان علاوه بر اينكه به پدر و مادر نياز دارند، به پدر بزرگ و مادر بزرگ نيز نيازمند هستند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دخالت خانواده شوهر در تربيت بچه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان  كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۹:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نحوه برخورد با كودكان دروغگو چگونه بايد باشد؟ اين سؤال براي بسياري از پدر و مادرها پيش مي‌آيد. صداقت و راست‌گويي يكي از مهم‌ترين ارزش‌ها در دنياي ما بزرگسالان است. به همين خاطر اولين باري كه با دروغگويي فرزندمان مواجه مي‌شويم به‌شدت نگران خواهيم شد. البته اين موضوع تا حدودي هم جاي نگراني دارد، اما اگر راه‌هاي صحيح برخورد با كودكان دروغگو را بلد باشيد به‌راحتي مي‌توانيد اين مشكل را برطرف كنيد. بااين‌حال اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان با بالارفتن سنش بازهم دست از دروغگويي برنداشته بهتر است راجع به اين موضوع از يك روان‌شناس كودك كمك بگيريد.

منبع: برخورد با كودكان دروغگو با 11 راهكار درماني

چند اشتباه در برخورد با كودكان دروغگو

قبل از هر اقدامي براي برخورد با كودكان دروغگو بايد بدانيد كه واكنش هايي نه تنها به او كمك نمي كند بلكه موجب بدتر شدن اين رفتار خواهد شد. در ادامه به چند اشتباه رايج در برخورد با كودكان دروغگو اشاره كرده‌ايم.

🔸داد زدن سر كودك به خاطر دروغ اش

🔸كتك زدن يا تنبيه بدني

🔸ضايع كردن او در جمع و جلوي ديگران

🔸بازخواست او بابت دروغگويي

🔸برملا كردن دروغ كودك جلوي دوستانش

🔸 برچسب دروغگويي به كودك

🔸 واكنش هاي افراطي

🔸از اين الفاظ استفاده نكنيد “دروغ نگو”، “شوخي ميكني”، “الكي نگي”

آيا برخورد با كودكان دروغگو در سنين مختلف بايد متفاوت باشد؟

توانايي درك كودكان از وقايع و حتي بيان حقيقت كاملا به سنشان ارتباط دارد. كودكان از سنين دو سالگي دروغ گفتن را شروع مي كنند و تا دوازده سالگي اين رفتار به اوج خود مي رسد. كودكان متوجه كوچك يا بزرگ بودن دروغ شان نمي شوند. دروغگويي در واقع بخشي از روند رشدي آن هاست. اما محيط، سبك تربيتي و الگوهاي كودكان در چگونگي پيشروي اين روند نقش زيادي دارند. با يك سبك تربيتي مناسب شما مي توانيد بهترين برخورد با كودكان دروغگو را در پيش بگيريد تا در آينده با مشكلات كمتري مواجه بشويد.

برخورد به كودكان دروغگو در سنين 2 تا 4 سال

كودكان تقريبا از دو سالگي دروغگويي را شروع مي كنند و در سه سالگي به طور واضح مي توانيد دروغگويي آن ها را تشخيص دهيد. آن ها بدون هيچ قصد و غرضي اين كار را انجام مي‌دهند. آن ها با اين كار مهارت خود را در ارتباط با والدين و اطرافيان مي سنجند و از اين كار لذت مي برند. پس نيازي به نگراني نيست. اما از آنجا كه دروغگويي اكتسابي است بايد براي جلوگيري از پيشروي آن در بزرگ سالي اطلاعات كافي داشته باشيد.

برخورد با دروغگويي كودكان پيش دبستاني

شما به راحتي مي توانيد با توجه به تغيير رنگ صورت و يا تن صدا متوجه دروغ فرزند پيش دبستاني خود بشويد. اما آنها در اين سن متوجه شده اند كه مي توانند برخي از افكار و چيزها را از والدين شان مخفي كنند. برخوردهاي تند شما در اين دوره موجب شكل گيري اين باور مي شود كه گفتن همه واقعيت به والدين كار درستي نيست چرا كه با پيامدهاي نامتناسبي همراه است.

قبل از برخورد با كودكان دروغگو علت را پيدا كنيد

قبل از اينكه بخواهيم راجع به راه‌هاي برخورد با كودكان دروغگو صحبت كنيم بايد دلايل اين رفتار كودكان را بشناسيم. شناخت علت رفتار كمك بسياري به درمان آن خواهد كرد. با كمي دقت در رفتار فرزندتان، به‌خصوص زمان‌هايي كه او دست به دروغگويي مي‌زند مي‌توانيد متوجه دليل رفتار او شويد. از جمله مهم‌ترين دلايل دروغگويي در كودكان به شرح زير است. 

✅ فرار از تنبيه

اولين و مهم‌ترين دليل دروغگويي كودكان اين است كه آن‌ها مي‌خواهند خودشان را از تنبيه نجات دهند. وقتي فرزند شما كار بدي انجام داده مي‌داند كه قرار است از سمت شما تنبيه شود. اما تنبيه براي تمامي كودكان موضوع ناخوشايندي است. به همين خاطر او شروع به دروغ گفتن مي‌كند تا شما را قانع كند كه كار بدي انجام نداده است.

✅  جلب‌توجه اطرافيان

كودكان بيش از هر زماني به دريافت توجه والدين و اطرافيان نياز دارند. بااين‌حال بسياري از مواقع ما آن‌قدر درگير زندگي خودمان هستيم كه فرصتي براي توجه كردن به آن‌ها باقي نمي‌ماند. در اين شرايط كودك احساس مي‌كند مي‌بايست براي جلب‌توجه والدين دست به كارهاي ديگري بزند.

براي مثال بعضي از كودكان شروع به پرخاشگري مي‌كنند؛ اما گروه ديگري هم هستند كه دست به دروغگويي مي‌زنند. در واقع كودك سعي مي‌كند با استفاده از اين روش توجهي كه شما به او نداشته‌ايد را دريافت كند. اين دليل گاهي اوقات در جمع دوستان همسال نيز ديده مي‌شود. براي مثال كودك ممكن است از سفرهاي خارجي يا شرايط زندگي خود براي دوستانش دروغ‌هايي بگويد تا ميان آن‌ها جايي براي خودش باز كند و دوستانش او را به‌عنوان فرد مهمي ببينند.

✅  يادگيري يا الگوهاي نامناسب

يكي از دلايل دروغگويي در كودكان الگوهاي نامناسب هستند. يادتان باشد بچه‌ها بيش از هر زمان ديگري به رفتار شما دقت مي‌كنند. در واقع آن‌ها در تلاش هستند تا از طريق رفتارهاي شما روش‌هاي زندگي در دنيا را ياد بگيرند. حال اگر آن‌ها متوجه شوند كه شما در برخي مواقع به ديگران دروغ مي‌گوييد اين رفتار را از شما ياد خواهند گرفت. البته يادگيري تنها از طريق پدر و مادر نخواهد بود. ديدن دروغگويي در محيط اطراف، حتي توسط كودكان همسال يا قهرمان‌هاي برنامه كودك نيز مي‌تواند باعث تقليد كودكان از اين رفتار بشود.

در برخورد با كودكان دروغگو تفاوت ميان خيال‌پردازي و دروغگويي را درك كنيد

يكي از نكاتي كه در نحوه رفتار و برخورد با كودكان دروغگو بايد به آن توجه داشته باشيد خيال‌پردازي است. توانايي ذهني كودكان براي تشخيص واقعيت از خيال بسيار كم است. به همين خاطر گاهي اوقات آن‌ها رؤياهاي خودشان را با شما در ميان مي‌گذارند. براي مثال ممكن است شما از فرزندتان بشنويد كه قهرمان يك كارتون ديروز به اتاقش آمده است. به اين نكته دقت داشته باشيد كه فرزند شما در اين شرايط دروغ نمي‌گويد. بلكه او در حال بيان خيالاتش است. در چنين شرايطي بهتر است بادقت به كودك گوش كنيد؛ يا گاهي اوقات سؤال‌هايي راجع به حرف‌هايش از او بپرسيد.

يكي ديگر از زمان‌هايي كه فرزند شما به سمت خيال‌پردازي مي‌رود بيان خاطرات هستند. كودكان حافظه ضعيفي دارند و خيلي نمي‌توانند اتفاقات را در ذهن‌شان براي مدت طولاني نگه دارند. همين موضوع باعث مي‌شود آن‌ها در بيان خاطرات گاهي نيز تخيلات‌شان را بيان كنند. براي مثال هنگامي كه فرزندتان در حال صحبت‌كردن از اتفاقات آن روز مهدكودك است ممكن است شروع كند و راجع به گردش علمي صحبت كند كه اصلاً در آن روز اتفاق نيفتاده است.

در اين موقعيت‌ها هرگز فرزندتان را به دروغگويي متهم نكنيد. بلكه به اين موضوع توجه داشته باشيد كه آن‌ها صرفاً شروع به خيال‌پردازي كرده‌اند. برخورد نامناسب شما با اين موضوع مي‌تواند دشواري‌هايي را در جريان تخيلات و خلاقيت فرزندتان به همراه داشته باشد.

برخورد با كودكان دروغگو

شما براي برخورد با كودكان دروغگو بايد پيش از هر چيز به سن و ميزان درك فرزندتان توجه نماييد. در ادامه توصيه هايي از طرف روانشناسان در برخورد با كودكان دروغگو پرداخته ايم. اما اين مطالب كافي نيست. حتما در اين باره با روانشناس كودك نيز مشورت بگيريد.

1️⃣ به رفتار خودتان نگاه كنيد

همان‌طور كه گفتيم مهم‌ترين دليل دروغگويي كودكان ترسي است كه از تنبيه شدن دارند. حتي اگر در برخورد با كودكان دروغگو از تنبيه تا به حال استفاده نكرده باشيد، اين نوع ترس از رفتار شما ممكن است برداشت شود. به همين خاطر اگر مي‌بينيد فرزندتان اخيراً زياد دروغ مي‌گويد بهتر است كمي بيشتر به رفتار خودتان دقت داشته باشيد. بسياري از مواقع سخت‌گيري‌ها و بدرفتاري‌هاي والدين مهم‌ترين دليلي هستند كه از فرزند شما يك دروغگو مي‌سازند.

به همين خاطر در اولين قدم بهتر است كمي به رفتار خودتان توجه داشته باشيد. آيا شما بيش از حد با كودك سخت‌گير هستيد؟ اگر اين موضوع درست باشد بهتر است نحوه برخورد با كودك خود را تغيير بدهيد. وقتي فرزندتان احساس كند كه قرار نيست بابت همه چيز تنبيه شود به احتمال زياد دست از دروغ‌گويي برخواهد داشت.

2️⃣برخورد با كودكان دروغگو | اعتمادبه‌نفس كودك را تقويت كنيد

يكي از مشكلاتي كه باعث مي‌شود فرزند شما به سمت دروغ گفتن حركت كند اعتمادبه‌نفس پايين است. در حقيقت او احساس مي‌كند به‌اندازه كافي خوب و دوست‌داشتني نيست. به همين خاطر سعي مي‌كند با استفاده از دروغ خودش را بهتر و بزرگ‌تر از آن چيزي كه هست نشان دهد. اگر احساس مي‌كنيد فرزند شما نيز دچار چنين مشكلي شده بهتر است كمي بيشتر روي اعتمادبه‌نفس كودك و راه‌هايي كه براي تقويت آن وجود دارد دقت كنيد.

3️⃣محيط اطراف كودك را كنترل كنيد

گفتيم كه الگوهاي نامناسب يكي از دلايلي هستند كه باعث مي‌شود فرزند شما دروغ بگويد. پس اگر مي‌خواهيد رفتار فرزندتان را كنترل كنيد يكي از راهكارها اين است كه محيط اطراف او را كنترل كنيد. وقتي فرزند شما الگوهايي در اطرافش داشته باشد كه دروغ نمي‌گويند و مسئوليت رفتار خود را برعهده مي‌گيرند صداقت را ياد خواهد گرفت.

4️⃣برخورد با كودكان دروغگو | صداقت را تشويق كنيد

هميشه هم قرار نيست تمركزتان را روي دروغگويي كودك بگذاريد. گاهي اوقات بهتر است رفتارهاي مخالف با دروغگويي مثل صداقت را تشويق كنيد. براي مثال شما مي‌توانيد ديگراني را كه با صداقت رفتار مي‌كنند تحسين كنيد. يا زماني كه كودك شما با صداقت رفتار مي‌كند از تنبيه كردن او خودداري كنيد. براي مثال اگر فرزندتان ظرفي را شكسته اما مسئوليت آن را برعهده نمي‌گيرد به او بگوييد كه اگر راست بگويد تنبيه نخواهد شد. يا اگر خودش واقعيت را مي‌گويد به‌جاي تنبيه كردن او صداقتش را تشويق كنيد. اين كار باعث مي‌شود فرزندتان به‌تدريج متوجه شود كه براي فرار از تنبيه مي‌بايست به‌جاي دروغ گفتن واقعيت را بيان كند.

5️⃣راهكارهايي براي جبران رفتار اشتباه

همان‌طور كه گفتيم بزرگ‌ترين مشكل كودكان اين است كه از پذيرفتن مسئوليت اشتباه‌شان فراري هستند. در واقع آن‌ها تصور مي‌كنند كه اگر واقعيت را قبول كنند تنبيه سختي در انتظارشان خواهد بود. به همين خاطر يكي از راهكارهايي كه مي‌تواند به شما كمك كند اين است كه روش‌هاي جبران اشتباه را به فرزندتان آموزش دهيد. براي مثال به كودك بياموزيد وقتي كار اشتباهي انجام مي‌دهد مي‌بايست به‌جاي دروغ گفتن، بابت رفتار خود عذرخواهي كند. اين روش باعث مي‌شود ذهن آنها به‌جاي دروغ گفتن به اين سمت درگير شود كه به نحوي اشتباه خود را جبران كنند.

6️⃣استفاده از بازي‌ها

بازي براي كودكان تنها وسيله‌اي براي سرگرم شدن نيست. آن‌ها از طريق بازي موضوعات بسياري را براي زندگي خود ياد مي‌گيرند. به همين خاطر يكي از روش‌هاي بسيار مطلوبي كه شما مي‌توانيد از طريق آن اهميت صداقت را به فرزندتان ياد بدهيد بازي‌ها هستند. سعي كنيد با استفاده از بازي يا خواندن قصه‌هايي راجع به اين موضوعات به كودك كمك كنيد با مفاهيمي مثل دروغ و صداقت و جايگاه هركدام از آنها آشنا شود. بازي يكي از بهترين روش ها براي برخورد با كودكان دروغگو است.

7️⃣ واكنش هاي هيجاني از خود نشان ندهيد

با سرزنش هاي بيش از حد، كش دادن موضوع، نصيحت مداوم، روي برگرداندن و تنبيه كودك باعث مي شود كه شما در نظر او فردي غير قابل اعتماد و غير منطقي به نظر بياييد. پس به جاي جلوگيري از اين كار موجب تكرار رفتار او خواهيد شد.

8️⃣ قبل از برخورد با كودكان دروغگو به دنبال علت آن باشيد

پيدا كردن دليل دروغگويي باعث مي شود شما مسير درستي براي رفع اين مساله پيش بگيريد. پس در قدم اول بايد علت اين رفتار را پيدا كنيد. اگر قادر به يافتن آن نيستيد از كودك بپرسيد و اگر به نتيجه نرسيديد حتما از متخصصين كودك كمك بگيريد.

9️⃣ توجه كافي به او بدهيد

خيلي از رفتارهاي منفي كودكان براي جلب توجه والدين رخ مي‌دهد. پس به جاي مقابله با آن فقط كافي است آنچه كه نياز كودك است به او بدهيد. پس به جاي جستجو برخورد با كودكان دروغگو ، فقط به او توجه و محبت كنيد.

🔟 با او دوست باشيد

گاه ما آدم ها با دوستانمان احساس نزديك تري داريم و همه چيز را به آن ها مي گوييم. چرا كه دوست قضاوت و نصيحت مان نمي كند و در عوض با ما همدردي مي‌كند. پس با برقراري يك ارتباط نزديك و دوستانه مي توانيد برخورد بهتري با كودكان دروغگو خود داشته باشيد.

⏸️ او را امتحان نكنيد

برخي والدين براي جلوگيري از دروغگويي، دست به امتحان كودك مي زنند. شما با اين كار تنها اطمنيان فرزندتان به خود را از دست مي دهيد. فرزندتان به اين باور مي رسد كه براي مخفي كرده مسائل اش بايد احتياط بيشتري بكند پس شكاف بيشتري ميان شما ايجاد خواهد شد.

چند نكته در برخورد با كودكان دروغگو

📌 با كودك خود درباره معايب دروغ  و اهميت راستگويي

📌  به كودك كمك كنيد تا از وضعيت هايي كه مجبور است دروغ بگويد دوري كند

📌  كودك تان را بابت اقرار به اشتباهات اش تشويق كنيد

📌  الگويي براي بيان حقيقت باشيد

نحوه برخورد با كودكان دروغگو و اهميت مشاوره

دروغ گفتن بخشي از فرايند رشد طبيعي كودك است؛ و در بسياري از مواقع شما مي‌توانيد با استفاده از راهكارهايي كه در بالا از آنها صحبت كرديم اين موضوع را برطرف كنيد. اما گاهي اوقات نيز دروغ‌هاي فرزندتان به همين سادگي تمام نمي‌شود. در اين شرايط و به‌خصوص پس از رسيدن فرزندتان به سنين دبستان بهتر است راجع به اين موضوع از يك مشاور كمك بگيريد.

دروغگويي در اين سنين موضوعي است كه اگر براي برطرف‌كردن آن تلاش نكنيد ممكن است تبديل به يكي از عادت‌هاي فرزندتان بشود. پس حتما بايد به دنبال راهي براي برخورد با كودكان دروغگو خود باشيد. به‌علاوه بسياري از مواقع دروغگويي نشانه‌اي از مشكلات جدي‌تري است. براي مثال نداشتن اعتمادبه‌نفس، اضطراب يا حتي مشكلاتي مانند اختلال سلوك مي‌تواند فرزند شما را به سمت دروغگويي سوق بدهد. در اين شرايط مشاورين با استفاده از روش‌هاي درماني مختلف سعي مي‌كنند دليل دروغگويي كودك را پيدا كرده و براي برطرف‌كردن آن برنامه‌ريزي مي‌كنند. 

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با كودكان دروغگو مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

چرا بعضي از كودكان دروغ مي‌گويند؟

ترس از تنبيه شدن، نداشتن اعتمادبه‌نفس و همين‌طور الگوهاي نامناسب و دروغگو از دلايلي هستند كه باعث اين رفتار در كودك مي‌شوند.

برخورد با كودكان دروغگو ام چگونه بايد باشد؟

سعي كنيد از تنبيه كردن آشكار آنها و بيان مستقيم اينكه تو دروغگو هستي خودداري كنيد. به‌جاي آن كودك را تشويق كنيد كه حقيقت را به شما بگويد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۶:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بارداري از طريق مقعد از جمله نگراني‌ها و سوالاتي است. كه ممكن است براي بسياري از زوج‌ها پيش بيايد. برقراري رابطه از پشت براي برخي از خانم‌ها لذت بخش و براي برخي ديگر تجربه‌اي دردناك است. كه تنها مجبور به پذيرش مضراتش مي‌شوند. اما با اين حال بسياري از افراد برقراري رابطه جنسي ازطريق مقعد را با دلايل مختلفي همچون پيشگيري از بارداري انتخاب مي‌كنند. اما اگر به درستي چگونگي رخ دادن بارداري را ندانيد، ممكن است دچار بارداري ناخواسته بشويد. 

منبع: بارداري از طريق مقعد

بارداري از طريق مقعد

امكان بارداري از طريق مقعد مسئله اي است كه امروزه ذهن اكثريت مردم را به خود درگير كرده است. به طور كلي بارداري از طريق مقعد خير است. اين نوع رابطه معمولا راه موثري براي برقراري رابطه جنسي و جلوگيري از بارداري است. اما برخي شرايط با درصد خيلي كم وجود دارد كه باعث حاملگي مي‌شود. مهم تر از بارداري بايد از خطرات رابطه مقعدي آگاه شويد.

بارداري از طريق رابطه مقعدي در صورتي وجود دارد كه مايع مني آقا از مقعد خانم به سمت واژن حركت كند. از آنجايي كه رحم خاصيت مكش دارد. اسپرم را به داخل كشيده و خانم باردار مي‌شود. بنابراين در اين شرايط امكان بارداري وجود خواهد داشت. در اين مقاله راجع به تمامي عوارض و عوامل بارداري از طريق مقعد توضيح داده ايم.

مگر بارداري از طريق مقعد ممكن است؟

بارداري زماني رخ مي‌دهد كه اسپرم‌هاي مرد از طريق مايع مني وارد رحم زن شده و با رسيدن به تخمك‌هاي بالغ لقاح ايجاد شود. بسياري از افراد با هدف جلوگيري از بارداري اقدام به برقراري رابطه مقعدي مي‌كنند. بارداري از طريق مقعد احتمال كمي دارد. چراكه احتمال حركت مايع مني به سمت واژن بسيار پايين مي‌باشد.

اما درست است كه احتمال بارداري از طريق مقعد كم است. اما احتمال ابتلا به عفونت آميزشي از طريق آن بسيار بالا است. توصيه مي‌شود حتي اگر مايل به برقراري رابطه جنسي از طريق مقعد نيز هستيد؛ از كاندوم استفاده كنيد. در اين حالت هم خطر ابتلا به عفونت و هم خطر بارداري را به كمترين حد مي‌رسانيد.

چگونه بارداري از مقعد اتفاق مي افتد؟

همانطور كه اشاره كرديم احتمال بارداري از طريق مقعد وجود ندارد اما اگر افراد در شرايطي قرار بگيرند كه مايع مني وارد واژن شود؛ احتمال بارداري افزايش پيدا مي‌كند. در ادامه به مواردي اشاره كرده‌ايم كه احتمال بارداري به واسطه رابطه مقعدي وجود خواهد داشت. 

📌 انزال شدن بيرون مقعد و احتمال ورود به واژن

يكي از روش هاي بارداري از طريق مقعد، انزال بيرون از مقعد است. انزال خارج از مقعد در حين رابطه از پشت، احتمال بارداري را افزايش مي‌دهد. اگر در زمان برقراري رابطه جنسي از طريق مقعد، انزال مرد در بيرون از مقعد و يا در دهانه آن اتفاق بيافتد؛ احتمال بارداري وجود دارد چراكه ممكن است مايع مني از طريق بافت ميان مقعد و واژن (پرينه) وارد واژن زن شود.

ورود مايع مني به واژن سبب مي‌شود كه اسپرم‌ها خود را به لوله فالوپ برسانند و تخمك بالغ را بارور كنند. احتمال بارداري از طريق مقعد براي دختراني كه هنوز پرده (هايمن) دارند نيز وجود دارد.

📌 وجود فيستول در مقعد (anal fistula)

فيستول به منافذي گفته مي‌شود كه دو محيط غيرمرتبط در بدن را به يكديگر وصل مي‌كند. دو نوع فيستول وجود دارد كه مي‌تواند در زنان سبب ايجاد شرايطي براي بارداري از طريق مقعد شود كه در ادامه پيرامون اين دو نوع فيستول اطلاعاتي را ارائه كرده‌ايم.

  • فيستول راست روده _ واژني : در اين نوع از فيستول منفذي ميان محيط واژن و راست روده وجود دارد كه اين دو محيط را به يكديگر وصل كرده است. فيستول راست روده _ واژني در اثر عفونت و يا آسيب‌هاي مادرزادي ايجاد مي‌گردد. در چنين حالتي خروج بي اختيار مدفوع يا باد روده از طريق واژن اتفاق مي‌افتد. در صورتي كه اندازه اين نوع از فيستول بزرگ باشد احتمال ورود اسپرم به واژن و دهانه رحم وجود دارد.
  • فيستول راست روده _ ورودي واژني : راست روده با منفذي به ورودي واژن متصل است. در اين حالت نيز امكان ورود مايع مني پس از رابطه جنسي به واژن وجود دارد.

📌 اختلال مادرزادي به نام پارگين دائمي

نوعي اختلال مادرزادي به نام پارگين دائمي نيز مي‌تواند منجر به بارداري از طريق مقعدي شود. در كساني كه دچار پارگين دائمي هستند راه مقعد، ورودي واژن و ميزراه با يكديگر يكي است.

احتمال ابتلا به عفونت آميزشي از طريق رابطه مقعدي

جدا از بارداري از طريق مقعد، اين سبك رابطه احتمال ابتلا به عفونت دارد. با اينكه رابطه مقعدي براي برخي از خانم‌ها لذت بخش است اما داراي مضررات زيادي است. برقراري رابطه جنسي از طريق مقعد افراد را در معرض ابتلا به انواع عفونت‌هاي آميزشي قرار مي‌دهد. بافت روي مقعد نازك است و امكان دارد در اثر رابطه جنسي دچار پارگي و آسيب شود. آسيب ديدن اين ناحيه نيز آن را بيش از گذشته در معرض ابتلا به عفونت قرار مي‌دهد. برخي از عفونت‌هاي ناشي از رابطه مقعدي به شرح موارد زير است:

✅ HIV

✅ HPV ( زگيل تناسلي)

✅هپاتيت

✅ كلاميديا

✅ سوزاك

✅تريكومونازيس

✅ تبخال تناسلي

✅ سيفليس

بارداري از طريق مقعد با پيش‌آب

پيش‌آب مايعي است كه قبل از خروج مني به صورت غيرارادي از آلت تناسلي مرد خارج مي‌شود. ميزان اسپرم موجود در مايع مني زياد است و ممكن است به مايع پيش‌آب نيز نشت كند. بنابراين احتمال بارداري از طريق مقعد با مايع پيش‌آب نيز وجود دارد.

در صورتي كه افراد تمايل به برقراري رابطه مقعدي داشته باشند اما با پيش‌نوازي‌هاي قبل از رابطه، اسپرم موجود در پيش‌آب به داخل واژن منتقل شود؛ احتمال بارداري از طريق مقعد وجود خواهد داشت.

توصيه مي‌شود حتي اگر مايل به برقراري جنسي مقعدي هستيد بهتر است براي جلوگيري از عفونت‌هاي آميزشي و بارداري احتمالي از كاندوم استفاده نماييد. 

آيا رابطه مقعدي در زمان بارداري مجاز است؟

برقراري رابطه مقعدي در زمان بارداري تصميمي شخصي مي‌باشد. به طوري كه برخي زوجين تمايل دارند طي اين زمان رابطه داشته باشند. و برخي ديگر نيز از اين نوع رابطه لذتي نمي‌برند. اما توصيه مي‌شود قبل از برقراري رابطه مقعدي ابتدا با پزشك خود مشورت كنيد. و با اقدامات ايمن‌تري اقدام به برقراري رابطه مقعدي با همسرتان نماييد. در اين شرايط بارداري از طريق مقعد وجود نخواهد داشت. 

نكاتي در مورد رابطه مقعدي در دوران بارداري

در تيتر هاي قبلي راجع به بارداري از طريق مقعد گفته شد. حال راجع به رابطه مقعدي نكاتي توضيح داده ايم. آنچه در رابطه مقعدي اهميت دارد اين است كه هر دو طرف ضمن راحت بودن از روشي ايمن نيز براي اين كار استفاده كنند. اهميت اين موضوع در دوران بارداري بيش از زمان‌هاي ديگر است. در ادامه سعي كرديم به برخي نكات مراقبتي در زمينه برقراري رابطه جنسي از پشت در زمان بارداري اشاره كنيم.

📝 جهت جلوگيري از انتقال عفونت آميزشي به جنين، حتما از كاندوم استفاده كنيد.

📝 اگر در حين برقراري رابطه مقعدي قصد تغيير به رابطه واژينال را داشتيد، بهتر است كاندوم خود را تعويض كنيد.

📝جهت روان كاري مقعد از لوبريكانت استفاده نماييد.

📝 به منظور جلوگيري از آسيب ديدن بافت مقعد بهتر است اين نوع رابطه را به آرامي و بدون رفتارهاي تهاجمي انجام دهيد.

در نهايت در نظر داشته باشيد كه رابطه مقعدي هيچ گاه بي‌خطر و بدون ضرر نيست و نكاتي كه به آن اشاره كرديم صرفا جهت كاهش آسيب‌هاي اين نوع از رابطه جنسي مي‌باشد. 

ممنوعيت رابطه مقعدي براي چهار دسته

چهار دسته از افراد بهتر است از برقراري رابطه مقعدي جلوگيري كنند. تا دچار عوارض اين نوع رابطه نشوند.

🔹 افرادي كه مبتلا به هموروئيد و يا بواسير هستند بايد از برقراري رابطه جنسي مقعدي جلوگيري كنند چراكه ممكن است دچار خونريزي شوند.

🔹برخي از افراد كه در زمان بارداري دچار جفت سرراهي هستند و جفت در قسمت تحتاني رحم آن‌ها قرار گرفته است بهتر است از برقراري اين نوع رابطه جنسي اجتناب كنند؛ چراكه آلت تناسلي مرد در رابطه جنسي از پشت ممكن است به جفت فشار آورده و سبب خونريزي شود.

🔹 توصيه مي‌شود كساني كه داراي عفونت آميزشي هستند از برقراري رابطه جنسي از پشت جلوگيري كنند.

🔹كساني كه در زمان بارداري دچار يبوست مي‌شوند براي جلوگيري از شكاف‌هاي بيشتر در ناحيه مقعد، از برقراري رابطه جنسي از پشت اجتناب كنند.

سخن آخر

در نظر داشته باشيد كه احتمال بارداري از طريق مقعد بسيار كم و نادر مي‌باشد اما با اين حال نيز دور از انتظار نيست. بنابراين بهتر است افراد به نكات خودمراقبتي در طي اين رابطه توجه بيشتري داشته باشند و حتما از كاندوم استفاده كنند.

در صورتي كه تمايل داريد با همسر خود رابطه جنسي از مقعد را تجربه كنيد. پيشنهاد مي‌شود حتما اطلاعات خود را افزايش دهيد تا دچار عوارض آن نشويد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري از طريق مقعد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان  كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سولات متداول

چند درصد از افراد رابطه مقعدي دارند؟

با توجه به مسائل آماري و فرهنگي آمار دقيقي وجود ندارد. اما به طور كلي حدود 40 درصد از خانم ها و 43 درصد از آقايان سابقه رابطه مقعدي داشته اند.

راحت ترين شرايط بارداري از طريق رابطه مقعدي به چه شيوه اي است؟

به طور كلي زماني كه رابطه مقعدي صورت مي‌گيرد. امكان دارد كه مايع مني آقا به سمت واژن خانم حركت كند. در اين شرايط بارداري شكل مي‌گيرد.

مضرات رابطه مقعدي چيست؟

رابطه مقعدي آسيب هاي بيشتري نسبت به رابطه جنسي معمولي دارد. به دليل عفونت هاي احتمالي حتما از كاندوم استفاده كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بارداري از طريق مقعد،
موضوع:
[ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۵:۵۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

 

قرص اورژانسي و الكل به گفته برخي از دانشمندان با تداخل همراه است و به اعتقاد برخي ديگر تداخلي با يكديگر ندارند. در هنگام مصرف قرص اورژانسي و الكل دقت داشته باشيد و از پزشك مشورت بگيريد. به دليل سلامت بدن بهتر است از اين موارد به صورت همزمان مصرف نكنيد. چون اثرات مخربي مانند اوردوز، تنگي نفس، آسيب كبد، آسيب قلب، كاهش يا افزايش فشار خون، خونريزي داخلي در ناحيه معده، تهوع، استفراغ و … به همراه دارد. دلايل تداخل قرص اورژانسي و الكل به اختلال در سيستم عصبي، مشكلات كبدي و … مربوط مي‌شود. در مصرف اين دو مواد كوشا باشيد و حتما از پزشك كمك بگيريد.

منبع: قرص اورژانسي و الكل | تداخل مشروب با قرص اورژانسي

قرص اورژانسي و الكل

تداخل قرص اورژانسي و الكل به دو ديدگاه تقسيم شده است. ديدگاه اول نظر دانشمنداني است كه اعتقادي به تداخل قرص اورژانسي و الكل ندارند. و البته تعداد بيشتري از افراد را در بر مي‌گيرد. دسته دوم دانشمنداني هستند كه به تداخل قرص اورژانسي و الكل باور دارند. و مصرف همزمان اين دو را ممنوع اعلام كرده اند. اما به طور كل مصرف بي رويه هر چيزي فارغ از مضر و مفيد بودن آن مي‌تواند اثرات مخربي به دنبال داشته باشد. نوشيدن الكل بيش از حد به خودي خود باعث اعتياد و بروز اختلالات مي‌شود.

بنابراين به تنهايي از مصرف بيش از اندازه الكل پرهيز كنيد. اما قرص اورژانسي كه به دليل جلوگيري از بارداري ناخواسته مصرف مي‌شود بايد تحت نظر پزشك مصرف شود. مصرف بي رويه اين دارو نيز خطرات جبران ناپذيري به همراه خواهد داشت. به طور كل با توجه به تشخيص پزشك و مصرف قرص اورژانسي با الكل تداخل يا عدم تداخل مشخص خواهد شد. 

الكل چيست؟

الكل ماده اي بي مزه و با بوي تند مي‌باشد كه به وسيله مخمر هاي شكر و مخصوص در آبجو و نوشيدني هاي الكلي استفاده مي‌شود. الكل‌خوراكي با الكل صنعتي و خالص عملكرد متفاوتي دارد. الكل ها سازنده بيشترين تركيبات جهان هستند. اين الكل ها در ساخت و ساز عطر ها و سنتز كاربر بسيار زيادي دارند.

اتانول و متانول رايج ترين و اساسي ترين الكل هاي در جهان هستند. متانول در فرماليدها، ضد يخ، تميز سازي فلزات، تهيه سوخت و رزين ها كاربرد زيادي دارند. اتانول نيز در لوازم آرايشي، سوخت و ساز و دارو سازي نقش دارد. ميزان الكل در جريان هاي خوني خانم ها بسيار سريع تر و بيشتر افزايش مي‌يابد. 

قرص اورژانسي چيست؟

با پيشرفت علم و توجه به نيازهاي بشر، دارو سازان دارويي براي جلوگيري از بارداري ساختند. برخي از اين قرص هاي اورژانسي قبل از رابطه جنسي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و برخي بعد از رابطه جنسي استفاده مي‌شود. استفاده از داروهاي اورژانسي راهي براي درمان فوري و پيشگيري از بارداري ناخواسته است. اين قرص به عنوان قرص صبح روز بعد نيز مورد شناخت عموم قرار دارد. البته كه اين دارو را بهتر است در بازه زماني مشخصي استفاده كنيد تا عملكرد مناسبي داشته باشد. 

تداخل قرص اورژانسي و الكل

تداخل قرص اورژانسي و الكل بر اساس نظري هاي دانشمندان به دو ديدگاه كلي تقسيم شده است. ديدگاه اول را دسته دانشمنداني تشكيل مي‌دهند كه به تداخل قرص اورژانسي و الكل به صورت مستقيم و غير مستقيم اعتقاد دارند. در دسته دوم متخصصين به عدم تداخل قرص اورژانسي و الكل باور دارند.

البته كه اين دسته اعتبار بيشتري دارد. الكل تغييرات زيادي بر كاركرد هاي عصبي مي‌گذارد، قرص اورژانسي نيز هورمون ها را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در نتيجه مي‌توان خلل در كاركرد هاي عصبي و تغييرات هورموني با استفاده از قرص اورژانسي و الكل باعث تداخل مي‌شود. البته كه قرص اورژانسي بر عملكردهاي جنسي نيز تغيير ايجاد مي‌كند، وجود رابطه الكل با سيستم عصبي باعث تداخل سيستم عصبي و هورمون هاي جنسي مي‌شود. در نهايت كاركرد هاي بدن را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

عوارض تداخل قرص اورژانسي و الكل

همانطور كه گفته شد، الكل باعث خلل در سيستم عصبي و قرص اورژانسي باعث تغييرات هورموني مي‌شود. در نهايت به دليل حساسيت بدن، استفاده و مصرف همزمان قرص اورژانسي و الكل باعث تداخل مي‌شود. البته خانم ها به دليل كم آبي و چربي بالا به نسبتا آقايان عوارض را با شدت بالا تري تجربه مي‌كنند. اين تداخلات نشانه هايي را به همراه دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

  • مرگ
  • اوردوز
  • تنگي نفس
  • آسيب كبد
  • آسيب قلب
  • كاهش يا افزايش فشار خون
  • خونريزي داخلي در ناحيه معده
  • تهوع
  • استفراغ
  • بيهوشي
  • مشكلات قلبي
  • سرگيجه
  • خواب آلودگي
  • تشنج

دليل تداخل قرص اورژانسي و الكل

تداخلات دارويي يكي از طبيعي ترين اتفاقات بين داروها است. تمامي داروهاي به قرص ها و مواد ديگري حساسيت نشان مي‌دهند و باعث ايجاد تداخل و عوارض مي‌شوند. هم چنين مصرف قرص اورژانسي و الكل باعث تداخل مي‌شود. دلايل زيادي در اين تداخل نقش دارند كه در ادامه توضيح داده ايم.

  •  الكل به تدريج باعث تخريب كبد مي‌شود. و از طرف ديگر بسياري از داروها بر كبد اثرات مخرب مي‌گذارند. و فشار زيادي را به كبد افراد وارد مي‌كنند. زماني كه داروهاي مخرب كبد همراه با الكل مصرف شود، خطر عوارض كبد را بيشتر مي‌كند.
  • الكل بر سيستم كاركردي و ساختاري مغز اثر گذار است و عملكرد هايي مانند داروهاي ضد افسردگي در سيستم عصبي نشان مي‌دهد. هم چنين مصرف الكل باعث افزايش مهار كننده هاي گاما آمينوبوتيريك اسيد مي‌شود و سرعت ارسال پيام هاي عصبي را كاهش مي‌دهد. در نتيجه باعث كاهش مهارت يادگيري، قدرت تفكر، كاهش حافظه و توان تصميم گيري سريع مي‌شود.
  • داروهايي وجود دارند كه تحت عنوان ماده غير فعال، داراي الكل هستند. مثلا در كشورهاي خارج از ايران برخي از داروهاي سرما خوردگي و شربت هاي ضد سرفه مقدار كمي الكل دارند. اين داروها باعث خواب آلودگي مي‌شوند و با الكل شدت خواب آلودگي افزايش مي‌يابد. و در نهايت بسيار پر خطر مي‌باشد.

كلام آخر

تداخل قرص اورژانسي و الكل از جمله مواردي است كه  برخي به تداخل آن باور دارند و برخي ديگر اعتقادي به تداخل اين دو ندارند. براي كسب اطلاعات بيشتر سعي كنيد از روانشناسان و متخصصين كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري، آنلاين و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص اورژانسي و الكل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۱:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

روانشناسي كودكان ابتدايي بايد مورد توجه هر پدر و مادري قرار بگيرد. كودكي يكي از مهم‌ترين دوره‌ها در زندگي هركدام از ما است. بسياري از ويژگي‌هاي شخصيتي ما در اين سن شكل مي‌گيرند و به همين خاطر است كه بايد توجه ويژه‌اي به آن داشته باشيم. ورود به دبستان در ميان سال‌هاي كودكي اهميت بسياري دارد. در اين دوره فرزند شما براي اولين‌بار در يك محيط اجتماعي بزرگ‌تر قرار مي‌گيرد؛ با قوانين اجتماعي آشنا مي‌شود و به‌خصوص متوجه اين موضوع خواهد شد كه او در مركز دنيا قرار ندارد. مواجه شدن با تمام اين موضوعات باعث مي‌شود كه كودك بحران‌هاي روحي مختلفي را تجربه كند. به همين خاطر روان‌شناسي كودكان ابتدايي اهميت بسياري پيدا مي‌كند. به‌علاوه اين دوره زماني است كه مي‌توانيد به‌تدريج استعدادهاي فرزندتان را شناسايي كرده و براي آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد. به همين خاطر توصيه مي‌كنيم تا جايي كه مي‌توانيد اطلاعات خود را راجع به اين دوره سني و ويژگي‌هاي روان‌شناختي آن افزايش دهيد. كمك‌گرفتن از مشاورين كودك نيز يكي از بهترين راهكارهايي است كه مي‌توانيد از آن استفاده كنيد.

منبع: روانشناسي كودكان ابتدايي​​​​​​​

روانشناسي كودكان ابتدايي و اهميت آن

روان‌شناسان معتقدند ما در هر دوره سني ويژگي‌ها و نيازهايي داريم كه بايد به آن‌ها توجه كرد. بي‌توجهي به اين نيازها قطعاً تأثيرات منفي خودش را در شرايط روحي و رفتارهاي هركدام از ما باقي مي‌گذارد. در ميان تمامي اين دوره‌هاي سني كودكي يكي از مهم‌ترين آنهاست. به همين دليل روانشناسي كودكان ابتدايي به طور اختصاصي مطالعه مي شود.

مشكلاتي كه در اين دوره سني براي هركدام از ما اتفاق بيفتد مي‌تواند حتي تا بزرگسالي نيز فرد را درگير خود كند. به همين خاطر مشاورين هميشه به پدر و مادرها توصيه مي‌كنند كه پيش از فرزندآوري اطلاعات خود را راجع به ويژگي‌ها و نيازهاي روحي او افزايش دهند. اما همان‌طور كه گفتيم سال‌هاي دبستان در ميان تمامي دوره‌هاي كودكي اهميت بيشتري دارند. روانشناسي كودكان ابتدايي اين نيازها را به طور كامل بررسي مي كنند.

تا پيش از ورود به دبستان فرزند شما بيشتر زمان خود را در خانه مي‌گذراند؛ محيط اطراف آن‌ها دنياي بسيار كوچكي بوده كه احتمالاً بيشتر مواقع نيز آن‌ها در مركز توجه قرار داشته‌اند. اين شرايط باعث مي‌شود ورود به مدرسه براي بسياري از كودكان تجربه سختي باشد.

آن‌ها براي نخستين‌بار بايد با نظم و قوانين جامعه آشنا بشوند؛ به‌علاوه قرارگرفتن در محيط اجتماع باعث مي‌شود آن‌ها متوجه تفاوت‌هايي كه با ديگر كودكان دارند بشوند. اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را براي كودك به همراه داشته باشد. زيرا آن‌ها اكنون درگير مقايسه خود با ديگران مي‌شوند. به همين خاطر والدين بايد بيش از هر چيز به نيازهاي روحي كودكان خود در اين دوره توجه داشته باشند. آموزش روانشناسي كودكان ابتدايي توسط مشاورين و متخصصان كودك صورت مي گيرد.

ويژگي هاي روحي كودكان بر اساس روانشناسي كودكان ابتدايي

1- احساس شايستگي و توانمندي

روانشناسان معتقدند مهم‌ترين نياز كودكان در دوره دبستان اين است كه باور كنند آن‌ها نيز توانمند هستند. اگر شما بتوانيد اين احساس را در فرزندتان ايجاد كنيد باعث رشد احساس شايستگي در وي خواهيد شد. در غير اين صورت فرزندتان درگير احساس حقارت مي‌شود.

در حقيقت آن‌ها در اين دوره سني تلاش مي‌كنند تا توانايي و شايستگي خود را به شما ثابت كنند. به همين خاطر يكي از موضوعاتي كه اهميت بسياري دارد اين است كه والدين به هرگونه پيشرفت و فعاليت فرزند خود توجه داشته باشند. بي‌توجهي يا ناديده‌گرفتن و مسخره كردن توانايي‌هاي كودك هرچقدر هم كه از نظر شما ساده باشد مي‌تواند تأثيرات منفي بسياري روي رشد رواني كودك داشته باشد.

با اين كار شما اين باور را در كودك ايجاد مي‌كنيد كه شخصيت توانايي نيست؛ و نمي‌تواند به‌تنهايي از پس انجام كارها بربيايد. اين موضوع مشكلاتي مانند كمبود اعتمادبه‌نفس و وابستگي به ديگران را در شخصيت آينده كودك به همراه خواهد داشت.

2- روانشناسي كودكان ابتدايي | لجبازي كردن با بزرگ‌ترها

خيلي از پدرو مادرها با لجبازي فرزندشان از همان بدو ورود به مدرسه مواجه مي‌شوند. اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را بين كودك و والدين به وجود بياورد. در اولين قدم مهم است كه بتوانيد دلايل لجبازي فرزندتان را پيدا كنيد. فرزندتان تا پيش از ورود به دبستان در مركز توجه خانواده قرار داشته است. حالا او با شرايطي مواجه مي‌شود كه مي‌بيند كودكاني بهتر و تواناتر از او هم وجود دارند. يا براي مثال مي‌بيند كه معلم مدرسه برخلاف والدين، تنها به او توجه نمي‌كند. اين شرايط باعث مي‌شود كه فرزندتان به دنبال راهي بگردد كه ثابت كند هنوز هم منحصربه‌فرد است.

لجبازي يكي از اولين راه‌هايي است كه كودكان انتخاب مي‌كنند. آن‌ها سعي مي‌كنند با مخالفت كردن با خواسته‌هاي شما نشان بدهند كه از خودشان وجودي مستقل دارند. پس براي حل اين مشكل سعي كنيد تا جاي ممكن از بدرفتاري با كودك خودداري كنيد. وقتي فرزندتان دوست ندارد كاري را انجام بدهد از او بپرسيد كه چرا مخالفت مي‌كند؛ سعي كنيد با كمك هم يك راهكار منطقي براي شرايط پيدا كنيد.

توصيه روانشناسي كودكان ابتدايي به والدين

🟢 روانشناسي كودكان ابتدايي | داشتن قوانين مشخص

همان‌طور كه گفتيم لجبازي يكي از مشكلات شايع در دوره دبستان است. يكي از راهكارها براي برطرف‌كردن اين مشكل طبق روانشناسي كودكان ابتدايي داشتن قوانين مشخص است. وقتي در محيط خانه شما قوانين از قبل مشخص باشند فرزندتان نيز با آن‌ها آشنايي بيشتري خواهد داشت و قوانين را راحت‌تر مي‌پذيرد. در مقابل اگر بخواهيد هر بار بر اساس شرايط و باتوجه‌به آنچه پيش آمده تصميمتان را عوض كنيد احتمالاً با مقاومت بيشتري مواجه مي‌شويد.

يكي ديگر از نكاتي كه راجع به قوانين بايد به آن توجه كنيد اين است كه سعي كنيد قوانين درعين‌حال كه ثابت هستند اما زياد سختگيرانه نباشند. داشتن قوانين بيش از حد در خانه يا قوانيني كه كودك احساس كند هيچ نقشي در به وجود آمدن آن‌ها نداشته مي‌توانند دليلي براي لجبازي و مخالفت بيشتر باشند.

🟢 روانشناسي كودكان ابتدايي | رفتارهاي مثبت را تقويت كنيد

يكي از راهكارهايي كه به‌خصوص براي تربيت كودكان و ياد دادن قوانين به آن‌ها اهميت دارد تشويق كردن است. اگر مي‌خواهيد فرزندتان رفتار خاصي را انجام دهد در زمان‌هايي كه او آن رفتار يا حتي رفتارهايي مشابه به آن را انجام مي‌دهد كودك را تشويق كنيد. در مقابل زمان‌هايي كه فرزندتان رفتارهايي انجام مي‌دهد كه مي‌خواهيد آنها را در او از بين ببريد سعي كنيد تا جاي ممكن رفتار بد را ناديده بگيريد. به‌تدريج و با گذشت زمان كودك متوجه اين موضوع مي‌شود كه اگر بخواهد توجه و تأييد شما را داشته باشد بهتر است رفتارهايي را انجام دهد كه شما آن را تأييد مي‌كنيد.

🟢 روانشناسي كودكان ابتدايي | رابطه صميمي با فرزندتان داشته باشيد

سنين دبستان زماني است كه فرزند شما درگير اضطراب‌هاي بسياري مي‌شود. قرارگرفتن در يك محيط جديد، رقابت با همسالان و ترس از اينكه شايد در جمع جديد پذيرفته نشويم همگي از مشكلاتي هستند كه كودك با آن‌ها مواجه مي‌شود. به همين خاطر بسيار مهم است كه شما با فرزندتان رابطه صميمانه‌اي داشته باشيد. رابطه دوستانه شما باعث مي‌شود كودك بتواند به‌راحتي مشكلات خود را با شما در ميان بگذارد و از راهكارهايي كه از شما مي‌گيرد استفاده كند. به همين خاطر سعي كنيد رابطه با كودك را به شكلي كنترل كنيد كه او بتواند از ترس‌ها و نگراني‌هاي خود با شما صحبت كند.

چه زماني از يك مشاور كمك بگيريم؟

يكي از مهم‌ترين موضوعات در تربيت كودك كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص است. بااين‌حال بسياري از والدين نسبت به اين موضوع بي‌توجه هستند. بسياري از ما تصور مي‌كنيم تا زماني كه مشكل جدي پيش نيامده دليلي براي صحبت‌كردن با متخصصي در حوزه روانشناسي كودكان ابتدايي وجود ندارد. اما اين ديدگاه اشتباه است.

همان‌طور كه گفتيم هر دوره سني نيازهاي خاص خودش را دارد و بي‌توجهي به اين نيازها به‌خصوص در سنين كودكي مي‌تواند تأثيرات منفي بسياري را در بزرگسالي به همراه داشته باشد. به همين خاطر بسيار مهم است كه شما از اين موضوع پيشگيري كنيد. صحبت‌كردن با يك مشاور متخصص راجع به نيازهاي رشدي و رواني هر دوره از كودكي باعث مي‌شود تا فرزند شما در آينده با مشكلات كمتري مواجه شود.

سخن آخر

يكي ديگر از زمينه‌هايي كه مشاور كودك و روانشناسي كودكان ابتدايي مي‌تواند به شما كمك كند استعداديابي كودكان است. اينكه شما استعدادها و مهارت‌هاي فرزندتان را بشناسيد مي‌تواند تأثير بسياري در رشد و پيشرفت آنها داشته باشد. با شناخت اين توانايي‌ها شما به كودك كمك خواهيد كرد تا آنها را پرورش بدهد. و از اين راه بتواند تبديل به يك فرد ماهر در زمينه‌اي كه در آن مهارت دارد بشود.

به همين خاطر است كه مشاورين توصيه مي‌كنند حتي اگر فرزندتان مشكل روحي قابل‌توجهي ندارد بازهم به جلسات مشاوره و روانشناسي كودكان ابتدايي توجه نشان دهيد. اين جلسات مي‌تواند راهكارهايي را براي حفظ آرامش و شادابي در محيط خانواده و تربيت بهتر فرزندان به شما آموزش دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روانشناسي كودكان ابتدايي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

مهم‌ترين نياز روحي كودكان در دوره ابتدايي چيست؟

كودكان در اين دوره تلاش مي‌كنند تا توانايي‌هايشان را به خود و اطرافيان ثابت كنند. به همين خاطر مهم‌ترين چيزي كه در برخورد با آنها بايد رعايت كنيد اين است كه به پيشرفت‌ها و تلاش‌هايشان توجه نشان بدهيد. در غير اين صورت كودك احساس حقارت و كمبود اعتمادبه‌نفس را تجربه خواهد كرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: روانشناسي كودكان ابتدايي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۲۱:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی