مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

علائم بارداري پسر در بسياري از موارد با قابل تشخيص است. از همين رو قبل از انجام سونوگرافي به كمك تغييرات جسماني كه در بدن مادر رخ مي‌دهد مي‌توان تا حدودي جنسيت جنين را پيش‌بيني كرد. از جمله علائم پسر بودن جنين مي‌توان به ضربان قلب آرام، تمايل به خوردن غذاهاي ترش، نداشتن ويار و حالت تهوع در هنگام صبح و پايين بودن دماي بدن اشاره كرد. با اين حال بسياري از مادران در زمان بارداري نوزاد دخترشان اين علائم با تجربه كرده‌اند، در ادامه به نشانه‌هايي اشاره كرده‍‌ايم كه بيش از 90 درصد مادران در بارداري پسر خود آن‌ها را داشته‌اند.

منبع : علائم بارداري پسر در هفته هاي مختلف حاملگي

 آيا به غير از سونوگرافي راهي براي تشخيص بارداري پسر هست؟

بسياري از پدر و مادرها دوست دارند هرچه زودتر جنسيت فرزندشان را بدانند. از همين رو برخي از آن‌ها قبل از اينكه در سونوگرافي دختر يا پسر بودن فرزندشان مشخص شود به دنبال راهي براي پيش بيني جنسيت جنين مي‌گردند. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه علائم جسماني مي‌تواند در بارداري پسر و دختر با يكديگر متفاوت باشد. در نتيجه اين علائم مي‌توانند راهنماي خوبي در اين زمينه باشند. با اين حال توجه داشته باشيد كه به كمك آن‌ها نمي‌توان به طور قطع در مورد جنسيت كودك نظر داد و براي اطمينان يافتن از اين موضوع حتما بايد از سونوگرافي كمك بگيريد.

علائم بارداري پسر چه مواردي هستند؟

مادراني كه فرزند پسري را حمل مي‌كنند نسبت به آن‌هايي كه دختر باردارند علائم متفاوتي را گزارش مي‌كنند. در واقع اين علائم در اثر تغييرات هورموني به وجود مي‌آيد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده ايم:

1- ضربان قلب آرام

مادراني كه پسر باردار هستند اغلب ضربان قلب آرام‌تري را گزارش مي‌دهند. به طور ميانگين معمولا نبض آن‌ها كمتر از 140 بار در دقيقه است.

2- علائم بارداري پسر
| تمايل به خوردن غذاهاي ترش

يكي از ويارهاي رايج در ميان زناني كه پسر باردار هستند هوس شديد براي خوردن غذاهاي ترش است. اين در حالي است كه مادراني كه دختر باردارند، معمولا تمايل به خوردن مواد قندي و شيرين دارند.

3- عدم تجربه حالت تهوع صبحگاهي

اكثر زناني كه دختر باردار هستند هنگام صبح بيش از هر زماني دچار حالت تهوع و استفراغ مي‌شوند. اما اين مشكل در مادراني كه فرزندشان پسر است كمتر ديده مي‌شود.

4- علائم بارداري پسر | افزايش جسارت

بالا رفتن سطح تستوسترون در مادراني كه فرزندشان پسر است باعث مي‌شود كه تغييرات رفتاري خاصي در آن‌ها بروز يابد. در همين راستا آن‌ها در اين شرايط اغلب نسبت به قبل جرات و جسارت بيشتري پيدا مي‌كنند.

5- پايين تر بودن دماي بدن

اگر فرزند شما پسر باشد احتمال اينكه در طول بارداري دماي بدنتان پايين بيايد و دست و پاهايتان همواره كمي سرد باشد، بيش از ديگران وجود دارد.

6- علائم بارداري پسر | بزرگ تر بودن شكم

وضعيت قرارگيري جنين پسر در رحم به صورتي است كه شكم مادر بزرگ‌تر ديده مي‌شود. از همين رو بسياري از افراد با مشاهده شكل ظاهري شكم زن باردار نيز مي‌توانند جنسيت جنين او را حدس بزنند.

7- افزايش رشد موها

يكي ديگر از علائم بارداري پسر سرعت رشد موهاي سر و بدن است. اكثر مادراني كه فرزندشان پسر است در طول حاملگي اين طور گزارش مي‌كنند كه سرعت رشد مو در آن‌ها افزايش يافته است.

8- خشكي پوست به خصوص در نواحي دست ها

خشكي پوست به خصوص در نواحي دست از جمله علائمي است كه در بارداري پسر بيشتر ديده مي‌شود. به طور كل تغييرات پوست و مو از جمله تغييرات بسيار رايج در دوران حاملگي هستند كه تا حد زيادي تحت تاثير نوسانات هورموني قرار دارند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا به كمك علائم جسماني كه در بارداري بروز مي‌يابد مي‌توان به طور قطعي در مورد جنسيت جنين نظر داد؟

اين علائم نشانه‌هاي خوبي براي پيش بيني جنسيت جنين هستند، اما با توجه به شرايط فيزيولوژيكي منحصر به فرد هريك از مادران ممكن است كه اين علائم در برخي از آن‌ها به طور متفاوتي بروز پيدا كنند. از همين رو نمي‌توان به طور قطع روي آن‌ها حساب كرد.

آيا پسر بودن جنين مي تواند بر خلق و خوي مادر نيز اثر بگذارد؟

بله با بالا رفتن سطح هورمون تستوسترون در بدن مادري كه پسر حامله است تغييرات مختلفي در خلق و خوي او اتفاق مي‌افتند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به بيشتر شدن صفات مردانه و بالا رفتن جرات و جسارت اشاره كرد.

 

 

 

 

منبع : علائم بارداري پسر در هفته هاي مختلف حاملگي

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۵۳:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس در كودك به طور طبيعي وجود دارد، ترس‌ها به وجود ميان و از بين ميرن اما گاهي مسائلي باعث تشديد و ماندن برخي ترس‌ها در وجود بچه‌ها مي‌شود كه نبايد از آن‌ها ساده گذشت. اگر فرزندتان از چيزي مي‌ترسد نگوييد “اينكه ترس نداره يا ببين اون ني ني نمي ترسه”، اين واكنش‌ها نه تنها كمكي به از بين رفتن ترس او نمي‌كند بلكه باعث از بين رفتن اعتمادبه نفسش هم مي‌‍شود. پس چه بايد كرد؟ بهتر است ابتدا علت و شدت ترس را مشخص كنيد، سپس بر آن اساس برخورد و روش مناسب پيش بگيريد.

 منبع : ترس كودك و انواع فوبيا در كودكان

نشانه ها و علائم ترس كودك

ترس يكي از احساسات طبيعي و ذاتي در همه ما است كه باعث مي‌شود خودمان را از يك خطر واقعي دور كنيم، اما گاهي اوقات آدم‌ها و به‌خصوص كودكان از چيزهايي مي‌ترسند كه دليلي براي نگراني راجع به آن‌ها وجود ندارد. خيلي اوقات اين ترس‌ها در كودكان به دليل تجربه كم و ناتواني آن‌هاست و به‌مرورزمان و خودبه‌خود از بين مي‌روند. چيزي كه والدين بايد به آن دقت داشته باشند اين است كه نشانه‌هاي ترس در همه كودكان يكسان نيست. حتي شايد بعضي‌اوقات بچه‌ها مستقيماً از ترس‌هاي خود صحبت نكند. پس شناخت نشانه‌هاي ترس كودك موجب واكنش سريع و به موقع شما مي‌شود. از مهم‌ترين نشانه‌هاي ترس كودك عبارتند از:

  • احساس اضطراب و نگراني
  • چسبيدن به والدين
  • ساكت شدن
  • گريه و بي‌قراري
  • جويدن ناخن‌ها
  • تكان دادن دست‌وپا
  • خيره ماندن به يك‌چيز

انواع ترس و فوبيا در كودك

زماني كه ترس‌ها شدت پيدا كنند، تبديل به اختلال مي‌شوند. براي مثال كودكي كه فوبياي تاريكي دارد، بدون اينكه چراغ روشن باشد در اتاق نمي‌ماند و اگر مجبور شود با گريه و زاري براي فرار تلاش خواهد كرد. براي تشخيص فوبيا از ترس واقعي حتما بايد متخصص كودك را ارزيابي نمايد. 

علت و دلايل ترس كودك

بخشي از رشد طبيعي

ترس از پديده‌هاي مختلف روند طبيعي رشد است. كودكان در سنين مختلف از چيزهاي متفاوتي مي‌ترسند، براي مثال در يك يا دوسالگي آن‌ها از غريبه‌ها و در پنج يا شش‌سالگي از تاريكي مي‌ترسند. اين ترس‌ها همان‌طور كه خود‌به‌خود به‌وجود آمده‌اند خودشان هم به‌تدريج از بين مي‌روند.

اتفاقات ناگوار

همراه شدن موضوعات ساده با اتفاقات ترسناك باعث مي‌شود كودك از مسائل ساده هم دچار ترس شود. براي مثال اگر كودك زماني كه در پارك بازي مي‌كند به يك تاب بخورد ممكن است ديگر از همه تاب‌ها يا حتي بازي كردن در پارك بترسد.

مشاهده ترس اطرافيان

گاهي اوقات ترس‌ها به دليل مشاهده و تقليد از ترس‌هاي اطرافيان و به‌خصوص والدين نشات مي‌گيريد. مثلاً كودكي كه مي‌بيند مادرش از حيوانات مي‌ترسد ياد مي‌گيرد كه بايد از حيوانات بترسد.

راه هاي از بين بردن ترس كودك

برخوردتان با ترس كودك تأثير بسياري در شرايط روحي او دارد. مي‌توانيد كاري كنيد كه فرزندتان احساس كند دليلي براي ترسيدن وجود ندارد و همين‌طور مي‌توانيد باعث شويد ترس‌هاي كودك براي هميشه با او باقي بمانند. به همين خاطر حتما به اين مسائل توجه كنيد و در صورت حل نشدن مساله براي درمان به متخصص كودك مراجعه كنيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

1- احساسات كودك را مسخره نكنيد

هرگز كودكتان را به دليل ترس‌هايش مسخره نكنيد يا به آن‌ها نگوييد كه دليلي براي ترسيدن وجود ندارد. اين كار شما نه‌تنها ترس آن‌ها را از بين نمي‌برد بلكه باعث مي‌شود اعتمادبه‌نفس‌شان را هم از دست بدهند و احساس كنند ضعيف هستند كه از چنين چيزي مي‌ترسند.

2- با كودك صحبت كنيد

وقتي متوجه مي‌شويد كودك از چيزي مي‌ترسد اولين سؤال و برخورد شما بايد اين باشد كه احساسات او را درك كنيد و بپرسيد از چه چيزي در اين موضوع مي‌ترسد. مثلاً اگر فرزندتان از تاريكي مي‌ترسد به‌جاي اينكه به او بگوييد تاريكي ترس ندارد، اول بپرسيد كه از چه چيزي در تاريكي مي‌ترسد؛ ممكن است احساس كند در تاريكي كسي قصد آسيب زدن به او را دارد يا به‌طوركلي از اينكه چيزي را نمي‌بيند ترسيده باشد. در اين شرايط سعي كنيد در حد فهم كودك مسائل را برايش توضيح دهيد و او را از اينكه اتفاقي برايش نمي‌افتد مطمئن كنيد.

براي مثال مي‌توانيد مسئوليت قفل‌كردن درها را به او بدهيد يا اطمينان بدهيد كه شما كنارش هستيد و اگر اتفاقي بيفتد از او مراقبت مي‌كنيد. اين ترس‌ها معمولاً پس از مدتي از بين مي‌روند اما اگر ترس‌هاي فرزندتان با او باقي مانده يا در حال شديدتر شدن هستند بهتر است هر چه زودتر با مشاور كودك صحبت كنيد.

3- كودك را با ترس‌هايش روبه‌رو كنيد

براي درمان ترس‌هاي كودك بايد او را آرام‌آرام با موضوعي كه از آن مي‌ترسد مواجه كنيد. در همان مثال بالا كه كودك از تاريكي مي‌ترسيد بهتر است دلايل تاريكي شب را براي او توضيح دهيد. در مرحله بعد همراه كودك و در اتاق او بخوابيد. سپس سعي كنيد هر بار مدت‌زمان ماندن‌تان در اتاق را كمتر كنيد. به‌اين‌ترتيب فرزندتان كم‌كم متوجه مي‌شود كه در اتاق تنها مانده و مشكلي او را تهديد نكرده است.

4- همراهي با يك پديده خوشايند

يكي از چيزهايي كه كودك دوست دارد را با ترس او همراه كنيد. اين موضوع باعث مي‌شود به‌تدريج ترسش از بين برود. براي مثال در تاريكي برايش داستان بخوانيد يا با او بازي كنيد و يا با كمك هم به حيوانات غذا بدهيد. اما توجه داشته باشيد اين كارها را زماني مي‌توانيد انجام دهيد كه ترس كودك خيلي شديد نباشد وگرنه باعث مي‌شويد او از چيزهايي كه دوست داشته هم بترسد.

چه زماني براي ترس كودك به روانشناس مراجعه كنيم؟

همان‌طور كه گفتيم ترس‌ها بخش عادي از جريان رشد كودك هستند و به‌صورت خودبه‌خودي نيز از بين مي‌روند، اما گاهي اوقات اين ترس‌ها ممكن است براي مدت بيشتري با كودك باقي بمانند. به‌خصوص ترس‌هايي كه به دليل يك خاطره بد مثل تصادف شكل گرفته باشند احتمالاً به اين سادگي‌ها از بين نمي‌روند و شما بايد براي درمان آن‌ها از يك متخصص كمك بگيريد. باقي ماندن اين دسته از ترس‌ها و فوبياها در كودك باعث مي‌شود كه آن‌ها تا بزرگ‌سالي با وي باقي بمانند و يا دائماً شدت بيشتري پيدا كنند.

بيشتر بخوانيد : درمان فوبي كودكان

درصورت وجود هركدام از نشانه‌هاي زير بهتر است راجع به آن با يك مشاور كودك صحبت كنيد:

  • ترس براي مدت طولاني در كودك (حداقل 6 ماه) باقي مانده است.
  • شدت ترس در حال بيشتر شدن است تا جايي كه احساس مي‌كنيد كودك از اين ترس‌ها آسيب مي‌بيند.
  • ترس‌ها در حال گسترش پيدا كردن هستند. براي مثال كودك ابتدا فقط از حيوانات مي‌ترسيده حالا حتي از تصوير يا اسم آن‌ها هم دچار ترس مي‌شود
  • به هر دليلي احساس مي‌كنيد ترس‌ها جريان عادي زندگي را با مشكل مواجه كرده است
  • ترس‌ها به دليل تجربيات ناخوشايند شكل گرفته باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

بهترين روش براي برخورد با ترس كودك چيست؟

بهتر است آن‌ها را به دليل ترس‌هايشان مسخره نكنيد. با كودك همدلي كنيد و از او بپرسيد چه چيزي باعث ترس او شده، سپس سعي كنيد با توضيحاتي در حد فهم كودك و همين‌طور مواجهI مرحله‌به‌مرحله او با موضوع ترس‌هاي وي را از بين ببريد.

چه زماني براي ترس كودك بايد با روانشناس صحبت كنيم؟

اگر ترس براي مدتي بيش‌تر از 6 ماه طول كشيده، شديدتر شده و به هر شكلي جريان معمولي زندگي كودك را با مشكل مواجه كرده يا اگر احساس مي‌كنيد ترس‌هاي وي در حال بيشتر شدن هستند با يك مشاور كودك صحبت كنيد.

 

 

 

 

 منبع : ترس كودك و انواع فوبيا در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۵۰:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هوش طبيعت گرا اولين بار توسط گاردنر بيان شد. هوارد گاردنر بيان كرد كه هر يك از ما هوش‌هاي مختلفي داريم و يكي از آن‌ها هوش طبيعت‌گرايي است. شايد شنيدن اين اسم براي شما جالب باشد و ندانيد كه هوش طبيعت‌گرايي به چه مسائلي توجه دارد. اما بهتر است بدانيد اين هوش از زمان انسان‌هاي نخستين و براي شناخت شرايط محيطي مورداستفاده قرار مي‌گرفته و امروزه هم در ايجاد احساس آرامش يا حال خوب براي ما اهميت بالايي دارد. سطح اين هوش را مي‌توان از دوران كودكي شناسايي و پرورش داد، براي آن كه زمينه رشدي مناسب را براي فرزندتان محيا كنيد، مي‌توانيد براي استعداديابي كودك‌تان به متخصصان مراجعه نماييد. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع : هوش طبيعت گرا چيست

هوش طبيعت گرا چيست؟

هوش طبيعت‌گرا به معناي توانايي فرد براي برقراري ارتباط با محيط، شناسايي گياهان و حيوانات مختلف و دسته‌بندي آن‌ها بر اساس شباهت يا تفاوت‌ها است. پدران و مادران ما در گذشته تلاش بسياري براي شناخت محيط اطرافشان داشته‌اند.

آن‌ها با دقت كردن به انواع حيوانات و رفتار آن‌ها توانستند از خودشان در مقابل موجودات خطرناك مراقبت كنند و يا با تامل در فصل‌ها و نشانه‌هايي كه خبر از بارندگي يا گرما مي‌دادند، صنايعي مثل كشاورزي و خانه‌سازي را ايجاد كنند و حتي از گياهان و خواص آن‌ها براي تهيه دارو يا غذا نيز استفاده كردند. به نظر مي‌رسد هوش طبيعت‌گرايي كه از آن صحبت مي‌كنيم هم باقي‌مانده و يادگاري از اجدادمان باشد.

بيشتر بخوانيد : سن استعداديابي كودكان

ويژگي‌هاي كساني كه هوش طبيعت گرا بالا دارند

حساسيت نسبت به محيط اطراف

اين افراد معمولاً به‌راحتي متوجه تغييرات جزئي در محيط اطرافشان مي‌شوند و نسبت به آن واكنش نشان مي‌دهند.

علاقه‌مند به كشف طبيعت

آن‌ها به گشتن در طبيعت و آشنايي با گياهان يا حيوانات يك منطقه، علاقه بالايي نشان مي‌دهند. همين‌طور استفاده از وسايلي مثل ذره‌بين، ميكروسكوپ يا هر چيز ديگري كه باعث شود طبيعت را بهتر ببينند، براي آن‌ها اهميت بسياري دارد.

يادگيري در محيط باز

كساني كه هوش طبيعت‌گراي بالايي دارند، معمولاً دوست دارند در محيط‌هاي باز و فضاي آزاد راجع به موضوعات مختلف آموزش ببينند. آن‌ها در اين شرايط يادگيري بالاتري دارند و به‌خصوص زماني كه چيزي را ببينند يا بتوانند آن را لمس كنند، بهتر در ذهنشان تثبيت مي‌شود.

علاقه به طبيعت‌گردي

سفر براي كسي كه هوش طبيعت‌گراي بالايي دارد، زماني دلچسبي است به‌خصوص كه در مناطق بكر و ناشناخته باشد. اين موضوع به قدري بارز است كه در يكي از سؤالات تست هوش گاردنر راجع به اين هوش پرسيده مي‌شود كه اگر قرار باشد به مسافرت برويد، آيا ترجيح مي‌دهيد به‌جاي اقامت در يك هتل مجلل از يك چادر در وسط طبيعت استفاده كنيد؟

علاقه به حيوانات و گياهان

اگر هوش طبيعت‌گراي بالايي داشته باشيد، احتمالاً نسبت به گياهان و حيوانات بسيار حساس و مهربان هستيد و مي‌توان انواع مختلفي از آن‌ها را در محيط زندگي‌تان پيدا كرد.

اهميت هوش طبيعت‌گرايي

شايد براي بسياري از شما اين سؤال پيش آمده باشد كه هوش طبيعت‌گرا در دنياي امروزي چه اهميتي دارد و چرا بايد به آن توجه داشته باشيم؟ در پاسخ به اين سؤال بهتر است به مشكلاتي مثل آلودگي هوا يا آب اشاره كنيم. اين روزها اهميت محيط‌ زيست و پيدا كردن راه‌هايي براي حفظ آن چيزي نيست كه بخواهيم انكار كنيم يا راجع به آن نشنيده باشيم. كساني كه هوش طبيعت‌گرايي بالايي دارند رابطه بسيار خوبي با محيط‌زيست برقرار مي‌كنند و به همين خاطر شايد بسيار مهم باشد كه اين هوش را در كودكانمان پرورش دهيم. به‌علاوه بايد گفت آن‌هايي كه رابطه خوبي با طبيعت دارند، معمولاً سلامت روان بالاتر و احساس بهتري هم نسبت به زندگي خود دارند. براي آشنايي با ساير انواع هوش كودكان كليك كنيد.

مشاغل متناسب با هوش طبيعت گرايي

  • گياه‌پزشكي
  • دامپزشكي
  • محيط‌باني
  • گياه‌شناسي
  • جانورشناسي
  • مهندسي كشاورزي
  • هواشناس
  • منجم
  • زيست‌شناس

پرورش هوش طبيعت گرا

گاردنر معتقد بود تمامي هوش‌ها از زمان تولد و به‌صورت فطري در ما وجود دارند، اما هركداممان با توجه به نوع تربيت و شرايط زندگي بعضي از آن‌ها را بيشتر پرورش مي‌دهيم. درنتيجه اگر مي‌خواهيد هوش طبيعت‌گرايي را در خود يا فرزندتان پرورش دهيد مي‌توانيد به اين موضوع اميدوار باشيد كه با كمي تمرين شرايط بهتر خواهد شد. براي آشنايي با روش‌هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد. از بهترين راهكارهايي كه براي پرورش هوش طبيعت‌گرا مي‌توانيد استفاده كنيد بايد به اين موارد اشاره كرد:

1- محيط زندگي خود را تغيير دهيد

از اولين و ساده‌ترين كارهايي كه مي‌توانيد انجام بدهيد اين است كه چند گلدان براي خانه تهيه كنيد يا در باغچه حياط‌تان گل بكاريد. اگر به دنبال تقويت هوش طبيعت‌گرايي در فرزندان خود هستيد، مي‌توانيد در اين راه از آن‌ها هم كمك بخواهيد. آن‌ها مي‌توانند براي آب دادن به گياه يا هر مراقبت ديگري به شما كمك كنند.

2- سفر كنيد

برنامه‌هاي مربوط به طبيعت‌گردي را در فهرست كارهاي هفتگي يا ماهيانه خود قرار دهيد. به خاطر داشته باشيد كه اين برنامه مي‌تواند حتي قدم زدن در يك پارك يا كوهنوردي باشد و نيازي نيست از برنامه‌هاي بسيار پيچيده يا پرهزينه استفاده كنيد.

3- دقت داشته باشيد

سعي كنيد به محيط اطراف خود و اجزاي آن دقت كافي داشته باشيد. در مسير خود درختان و گياهان را ببينيد و تا جاي ممكن به جزئيات آن‌ها دقت داشته باشيد. حتي مي‌توانيد زماني را براي نگاه كردن به آسمان و شكل ابرها اختصاص دهيد.

4- به تفاوت‌ها حساس باشيد

سعي كنيد گياهان يا ساير چيزهايي كه در طبيعت مي‌بينيد را با يكديگر مقايسه كنيد و تفاوت ميان آن‌ها را مشخص كنيد. براي اين كار مي‌توانيد حتي از اينترنت، افراد محلي يا انواع كتاب‌ها كمك بگيريد. از اين طريق اطلاعات‌تان راجع به انواع موجوداتي كه در طبيعت هستند، افزايش پيدا مي‌كند.

هوش طبيعت گرا در كودكان را چطور تشخيص دهيم؟

امروزه روش‌هاي متعددي براي شناخت هوش برتر كودكان به وجود آمده است. متخصصان با انجام تست‌هاي مختلف برترين هوش كودك را شناسايي كرده و آموزش‌هاي لازم را ارائه مي‌دهند. براي كشف استعداد كودكان كليك كنيد. برخي زا راه هاي شناخت هوش طبيعت گرا عبارتند از:

  • نسبت به محيط اطراف خود و گياهان و حيوانات كنجكاو هستند
  • از لمس كردن پديده‌هاي مختلف در طبيعت لذت مي‌برند
  • در نقاشي‌ها، بازي‌ها يا خيال‌پردازي‌هاي اين كودكان اكثر اوقات نشانه‌هايي از طبيعت مي‌بينيد.
  • آن‌ها در فضاي باز و به‌خصوص با ديدن و لمس كردن بهتر ياد مي‌گيرند.

راه‌هايي براي تقويت هوش طبيعت گرا در كودك

  • يك دفترچه براي فرزندتان درست كنيد و از او بخواهيد چيزهايي كه در طبيعت مي‌بيند را در آن يادداشت كند.
  • در داستان‌ها و بازي با كودك سعي كنيد از عناصر طبيعت هم استفاده كنيد.
  • رفتن به طبيعت را در برنامه هفتگي كودك قرار دهيد.
  • با توجه به شرايط زندگي‌تان مراقبت از يك گل يا حيوان را به كودك بسپاريد.
  • همراه آن‌ها به طبيعت علاقه نشان دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

هوش طبيعت‌گرايي يعني چه؟

اين هوش به توانايي فرد در برقراري ارتباط با محيط و شناخت و دسته‌بندي گياهان و جانوران توجه دارد

چطور هوش طبيعت‌گرايي را در فرزندم تقويت كنم؟

سعي كنيد گشتن در طبيعت را به‌عنوان بخشي از برنامه هفتگي كودك قرار دهيد، از آن‌ها بخواهيد مشاهداتشان از طبيعت را در يك دفترچه يادداشت كنند و يا مراقبت از يك گل يا حيوان را به آن‌ها بسپاريد.

 

 

 

 

منبع : هوش طبيعت گرا چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هوش طبيعت گرا چيست،
موضوع:
[ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۴۶:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا ازدواج در 18 سالگي تصميم درستي است؟ با اينكه 18 سالگي در اكثر كشورها به عنوان سن قانوني براي ازدواج در نظر گرفته مي‌شود بسياري از خانواده‌ها هم چنان نگران ازدواج فرزندشان در اين سن هستند. از جمله مسائلي كه باعث نگراني خانواده‌ها مي‌شود شامل بالا بودن سطح هيجانات، تصميم‌گيري هاي احساسي، در نظر نگرفتن پيچيدگي‌هاي ازدواج، عدم استقلال مالي، عدم مسئوليت پذيري و ساير مسائلي از اين دست است. با اين حال زوج هاي زيادي هم هستند كه در هجده سالگي ازدواج كرده‌اند و به خواسته‌هايشان در زندگي هم رسيدند، در ادامه راز موفقيت اين زوج‌ها را آورده‌ايم.

منبع : ازدواج در 18 سالگي چه ايرادي دارد

آيا دختر و پسرها براي ازدواج در 18 سالگي آماده هستند؟

در اكثر كشورها 18 سالگي سن قانوني است و افراد در اين سن مي‌توانند به طور رسمي براي شروع زندگي مشترك اقدام كنند. در كشور ما منع قانوني براي ازدواج زير 18 ساله‌ها وجود ندارد اما به طور كل بازهم بسياري از خانواده‌ها تا قبل از آن از ازدواج فرزندشان ممانعت مي‌كنند. همچنين در سن 18 سالگي نيز بسياري از والدين نگران ازدواج فرزندشان هستند و نمي‌دانند اين تصميم كار درستي است يا خير. براي آشنايي با پيامدهاي ازدواج زودهنگام كليك كنيد.

حقيقت امر اين است كه صرفا رسيدن به يك سن خاص افراد را براي آغاز زندگي مشترك آماده نمي‌كند. بلكه زوجين بايد از نظر عقلاني و روانشناختي به بلوغ برسند و مهارت‌هاي لازم براي اداره زندگي را تمرين نمايند. براي اطمينان يافتن از اين مسئله كه آيا دختر و پسر واقعا براي ازدواج آماده هستند و تصميم‌شان صرفا يك تصميم احساسي نيست، مراجعه به يك روانشناس و دريافت مشاوره پيش از ازدواج تا حد زيادي موثر است. براي دريافت مشاوره ازدواج كليك كنيد.

ازدواج در 18 سالگي | نكاتي كه بايد به آن‌ها توجه كنيد

بسياري از افراد در 18 سالگي هنوز در حال و هواي نوجواني هستند و براي پذيرفتن مسئوليت‌هاي دوران بزرگسالي آمادگي لازم را ندارند. همين مسئله باعث مي‌شود كه در صورت تصميم گيري براي ازدواج با چالش‌هاي مضاعفي روبه‌رو شوند. براي اينكه بتوانيد در اين برهه زماني خاص انتخاب مناسبي داشته باشيد، توجه به توصيه‌ها و نكات زير به شما كمك مي‌كند.

1- بررسي كنيد كه چقدر تحت تاثير عواطف خود هستيد

يكي از ويژگي‌هاي دوران نوجواني شدت گرفتن عواطف و احساسات است. اين موضوع مي‌تواند در تصميم گيري‌هاي مهم زندگي نيز تاثير بگذارد و باعث شود كه ما احساساتي عمل كنيم. براي پيشگيري از اين مشكل از خود بپرسيد كه اگر عشق و علاقه‌اي‎ وجود نداشت، آيا بازهم دليلي براي ازدواج در اين سن داشتيد؟ آن دلايل چه چيزهايي هستند و تا چه حد به واقعيت نزديك‌اند؟

2- براي ازدواج در 18 سالگي شتابزده عمل نكنيد

يكي ديگر از علائمي كه نشان مي‌دهد هنوز دوره نوجواني را به طور كامل پشت سر نگذاشته‌ايد شتابزدگي و تمايل به تصميم‌گيري فوري است. چرا كه نوجوانان تكانشگري بالاتري دارند و كمتر مي‌توانند براي رسيدن به خواسته‌هاي خود صبر و حوصله به خرج دهند. آگاهي از اين ويژگي به شما كمك مي‌كند تا هنگامي كه مي‌خواهيد براي ازدواج تصميم بگيريد كمي تامل كرده و شرايط را بيشتر ارزيابي نماييد. در اين شرايط مراجعه به يك روانشناس به شما كمك مي‌كند تا راحت‌تر بتوانيد بر تكانشگري خود غلبه نماييد.

3- به آينده و جزئيات آن فكر كنيد

بسياري ار كساني كه هنوز در حال و هواي نوجواني به سر مي‌برند هيچ چشم اندازي در مورد آينده ندارند. آن‌ها فقط به نيازهاي خود در همين لحظه كنوني فكر مي‌كنند و اين طور به نظرشان مي‌رسد كه ازدواج بهترين تصميم براي حل و فصل نيازهايشان است. اما يك انسان بالغ مي‌تواند ازدواج را از ابعاد مختلف مورد بررسي قرار دهد، در ذهن خود آينده را با شريك زندگي‌اش تجسم كند و خود را براي جزئيات مختلف زندگي مشترك نظير همسرداري، به دنيا آوردن فرزند، كسب درآمد كافي براي خانواده، تربيت فرزندان، ارتباط با خانواده همسر و … آماده نمايد.

 

بيشتر بخوانيد : سن ازدواج

 

4- قبل ازدواج در 18 سالگي براي خودشناسي تلاش نماييد

بسياري از زوجين هنگامي كه تصميم به ازدواج مي‌گيرند، بيش از هرچيز بر شناخت يكديگر تمركز مي‌كنند. اين در حالي است كه مقدمه شناخت همسر رسيدن به شناخت كافي در مورد خود است. زيرا آن‌هايي كه خودشناسي بالايي دارند، ملاك‌ها و معيارهاي زندگي‌شان را به دقت مي‌شناسند و به اين ترتيب مي‌توانند بررسي كنند كه آيا فرد مقابل با ارزش‌ها و معيارهايي كه در ذهن پرورانده‌اند تطابق دارد يا نه. براي شناخت ملاك هاي انتخاب همسر كليك كنيد.

اگر زوجين در 18 سالگي هنوز درگير چالش‌هاي نوجواني باشند، در شناخت خود و ديگري با مشكلات زيادي مواجه خواهند شد. در اين شرايط آن‌ها نوعي بحران هويت حل نشده را تجربه مي‌كنند كه باعث مي‌شود علايق و خواسته‌هاي خود را نشناسند و ندانند كه از زندگي چه مي‌خواهند. مسلما كسي كه در اين زمينه‌ها مشكل دارد نمي‌تواند رفتار با ثباتي با همسر خود نيز داشته باشد كه اين مسئله زمينه بروز انواع تعارض‌ها و مشكلات زناشويي را فراهم مي‌كند.

5- از متخصص كمك بگيريد

بررسي اين مسئله كه آيا از آمادگي لازم براي ازدواج برخوردار هستم يا خير كار چندان آساني است. اكثر كساني كه تصميم مي‌گيرند زندگي مشترك را به طور رسمي آغاز كنند، اين آمادگي را در خود مي‌بينند در حالي كه بسياري از آن‌ها از ضعف‌هاي خود آگاهي ندارند. مراجعه به يك روانشناس و دريافت مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك مي‌كند تا بدانيد پيش نيازهاي اساسي ازدواج چه چيزهايي هستند و آيا شما از اين پيش نيازها بهره برده‌ايد يا خير. همچنين روانشناس مي‌تواند روي مهارت‌هاي لازم براي شروع زندگي مشترك كار كند و به شما ياري برساند تا با ديد بازتر و توانمندي بيشتر براي ازدواج اقدام نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 
 

سوالات متداول

آيا 18 سالگي براي ازدواج دختر زود است؟

نمي توان به طور كل براي همه يك نسخه را تجويز كرد. آنچه در پاسخ به اين سوال اهميت دارد اين است كه بررسي كنيد در 18 سالگي به طور سالم بحران‌هاي نوجواني را پشت سر گذاشته‌ايد و يا آيا از بلوغ روانشناختي كافي براي شروع زندگي مشترك برخوردار هستيد يا خير.

 

 

 

 

منبع : ازدواج در 18 سالگي چه ايرادي دارد

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۰۰:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ب 2 يا بوپرنورفين يكي از داروهاي مخدر است كه معمولاً براي كاهش دردهاي شديد تجويز مي‌شود. همچنين از اين دارو در مراكز ترك اعتياد نيز استفاده مي‌شود. بوپرنورفين مي‌تواند عوارض و دردهاي ناشي از ترك داروهاي افيوني مثل ترياك يا هروئين را كاهش دهد و تا حدودي ميل به مصرف مجدد اين مواد را نيز مهار مي‌كند و از اين طريق زمان بيشتري را در اختيار فرد قرار مي‌دهد كه آگاهانه با اعتياد و وسوسه خود، مبارزه كرده و سبك زندگي مناسب‌تري را انتخاب نمايد. با اين حال مصرف طولاني مدت اين دارو باعث بروز نشانه‌هاي اعتياد در فرد خواهد شد. از آن جا كه تداخل دارويي ب2 بسيار خطرناك است بايد پيش از شروع مصرف در ارتباط با شيوه و مدت مصرف آن از يك پزشك و متخصص ترك اعتياد كمك بگيريد تا در آينده دچار مشكلات نشويد. در ادامه به طور كامل درباره بوپرنورفين صحبت خواهيم كرد.

 

 

 

منبع : ب 2 يا بوپرنورفين

 

بيشتر بخوانيد : داروهاي ترك اعتياد | موثرترين دارو ها براي ترك اعتياد 

داروي ب 2 يا بوپرنورفين

 

داوري بوپرنورفين (buprenorphine) يا ب 2 كه با نام تجاري سوبوتكس (subutex) نيز در بازار موجود است يكي از انواع داروهاي مخدر و از خانواده اپيوئيدها يا داروهاي افيوني مثل ترياك و هروئين مي‌باشد. در مراكز درماني از اين دارو در مقدار و دوز كنترل شده براي كاهش دردهاي متوسط تا شديد استفاده مي شود. 

در سال 2002 ميلادي اداره غذا و داروي آمريكا اعلام كرد كه مي‌توان از اين دارو در مراكز ترك اعتياد استفاده كرد؛ زيرا همانطور كه گقته شد بوپرنورفين به خوبي مي‌تواند علائم ترك در بيماران داراي سوءمصرف مواد افيوني را كاهش دهد. با اين حال بنا به نظر اداره غذا و دارو آمريكا، ترك اعتياد نيازمند يك كار تيمي از جانب متخصصان پزشكي، روانپزشكي، روانشناسي و مددكاران است و دارو صرفاً جزئي از اين فعاليت گروهي به حساب مي‌آيد. در نتيجه اگر شما يا اطرافيان قصد استفاده از اين دارو براي ترك مواد مخدر را داريد بهتر است اين موضوع را زير نظر يك تيم درماني قابل اعتماد به انجام برسانيد تا در آينده دچار مشكلات بيشتري مثل اعتياد به بوپرنورفين نباشيد.

بيشتر بخوانيد : انواع مواد اعتياد آور

اعتياد به بوپرنورفين ( ب 2 )

در ابتدا بايد به اين نكته اشاره كرد كه بسياري از بيماران درگير با اعتياد به بوپرنورفين از اين دارو براي كاهش نشانه‌هاي ترك ساير مواد مخدر استفاده نكرده‌اند و از ابتدا به همين دارو، اعتياد پيدا مي‌كنند. براي مثال ممكن است در طي يك بيماري شديد و براي كاهش درد ناشي از ترك مواد مخدر به طور مثلا در ترك متادون از بوپرنورفين استفاده شده باشد و به تدريج وابستگي به اين دارو در فرد ايجاد شود. بوپرنورفين بيشترين تأثير اعتيادآوري را در افرادي كه پيش‌ازاين سابقه مصرف مواد افيوني را نداشته‌اند، ايجاد خواهد كرد. 

تقريباً تمامي داروهاي افيوني اين ويژگي را دارند كه مصرف آن‌ها باعث ايجاد تغييراتي در مغز فرد مي‌شود و بدون استفاده از دارو، مغز توانايي فعاليت مناسب خود را از دست مي‌دهد. در نتيجه اين موضوع، فرد براي رسيدن به شرايط نرمال مجبور به استفاده دائم از اين دارو و به عبارتي اعتياد به آن است. از اين رو به جاي اقدامات خودسرانه حتما براي ترك اعتياد به مراكز مربوطه مراجعه نماييد.

علائم اعتياد به بوپرنورفين ( ب 2 )

بر اساس يافته‌هاي روانشناسان، سه ويژگي كه به آن‌ها مثلث اعتياد نيز گفته مي‌شود در اكثر بيماران درگير با سوءمصرف مواد مخدر ديده مي‌شود. در صورتيكه هريك از اين علائم را در خود يا اطرافيانتان مشاهده مي‌كنيد بهتر است هرچه سريع‌تر با يك متخصص در زمينه اعتياد به مواد مخدر صحبت كنيد.

بالا رفتن تدريجي ميزان مصرف

به‌تدريج و با استفاده از يك ماده مخدر، بدن و مغز فرد نسبت به دارو مقاومت پيدا مي‌كند. زماني كه اين مقاومت در فرد ايجاد مي‌شود وي احساس خواهد كرد كه با مصرف ميزان قبلي دارو به اندازه سابق احساس لذت نخواهد كرد. در نتيجه ميزان مصرف را افزايش مي‌دهد. بالابردن دوز مصرفي ماده اعتيادآور، اصلي‌ترين نشانه بروز تحمل در فرد است.

مشكلات جسمي يا روحي در صورت عدم مصرف

دومين نشانه بروز اعتياد به يك ماده در بيمار اين است كه فرد در صورت مصرف كمتر از دوز هميشگي يا طولاني شدن فاصله زماني بين دو مصرف، احساس ناخوشايندي را چه به لحاظ روحي و چه به لحاظ جسمي تجربه مي‌كند. با توجه به نوع ماده مصرفي، وجود علائم جسمي يا رواني و نشانه‌هاي هريك مي‌تواند متفاوت باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر راجع به يك ماده مخدر خاص، بهتر است از يك متخصص كمك بگيريد.

تلاش براي جست و جو و مصرف مواد مخدر

آخرين نشانه‌اي كه در فرد بروز پيدا مي‌كند و بيش از همه به چشم اطرافيان نيز مي‌آيد اين است كه بيمار تلاش بسياري را براي پيدا كردن و مصرف ماده مورد نظرش انجام مي‌دهد. آن‌ها ممكن است بسياري از وظايف و فعاليت‌هاي خود را كنار بگذارند و به جاي آن به دنبال ماده مورد نظرشان باشند.

نشانه‌هاي اعتياد به بوپرنورفين ( ب 2 )

بوپرنورفين همانند ساير داروهاي افيوني علاوه بر روان و مغز بيمار جسم را نيز درگير مي‌كند. به همين خاطر نشانه‌هاي اعتياد به اين دارو به دو دسته نشانه‌هاي جسمي و رواني تقسيم مي‌شود كه در ادامه آن‌ها را بررسي خواهيم كرد. در صورت مشاهده هر يك از اين علائم در خود يا اطرافيانتان براي اطلاع از وضعيت سلامت يا اعتياد با يك متخصص مشورت نماييد، مشاوره تلفني به شما اين امكان را مي‌دهد تا در كوتاه‌ترين زمان با متخصصان مربوطه صحبت نماييد. در ادامه توجه داشته باشيد كه تمامي اين علائم باهم در يك فرد بروز پيدا نمي‌كند و ممكن است تنها برخي از آن‌ها ديده شود. 

نشانه‌هاي جسمي اعتياد به بوپرنورفين

  • سرگيجه
  • تاري ديد
  • از دست دادن اشتها
  • احساس درد يا سوزش در معده
  • حالت تهوع و استفراغ
  • مشكلات تنفسي
  • احساس خستگي و بي حالي

نشانه‌هاي رواني اعتياد به بوپرنورفين

  • مشكلات مربوط به خواب به‌ويژه بي‌خوابي
  • احساس افسردگي
  • ضعف در تمركز
  • مشكلات حافظه

نشانه‌هاي ترك بوپرنورفين

درصورتي كه فرد به اين دارو اعتياد پيدا كرده باشد با كاهش دوز مصرفي يا كنار گذاشتن مصرف دارو نشانه‌هاي جسمي و رواني در وي ايجاد مي‌شود كه به معناي تمايل بدن براي مصرف مجدد مي‌باشد. عليرغم اينكه بوپرنورفين نسبت به ساير داروهاي افيوني ضعيف‌تر است با اين حال اعتياد به اين ماده براي مدت بيشتري فرد را درگير مي‌كند و نشانه‌هاي ترك براي مدت طولاني‌تري نسبت به ساير مواد افيوني در بدن باقي خواهد ماند. برخي از اين نشانه‌ها شامل موارد زير هستند.

  • حالت تهوع و استفراغ
  • احساس درد و كوفتگي عضلاني
  • بي‌خوابي
  • مشكلات مربوط به تمركز
  • سردرد
  • اسهال
  • تب
  • لرزش
  • اضطراب
  • افسردگي
  • تغييرات خلقي
  • تحريك‌پذيري
  • وسوسه بيش‌ازحد براي مصرف

نشانه‌هاي مسموميت با بوپرنورفين

در صورت مصرف بيش از حد اين دارو، علائم مسمويت در فرد ظاهر مي‌شود كه با توجه به ميزان مصرف مي‌تواند نشانه‌هاي مختلفي را شامل شود. با توجه به خطرناك بودن بروز اين نشانه‌ها بهتر است هرچه سريع‌تر بيمار را به يك مركز درماني انتقال دهيد. نشانه‌هاي مسموميت با اين دارو مي‌تواند شامل علائم زير باشد.

  • سرد شدن پوست بدن
  • آهسته شدن ريتم تنفسي
  • كاهش سطح هوشياري
  • غش
  • كما و يا مرگ

درمان اعتياد به بوپرنورفين ( ب 2 )

يك اشتباه رايج براي رهايي از اعتياد به بوپرنورفين اين است كه بيماران به يك باره ميزان مصرف خود را به صفر مي‌رسانند. اين كار علاوه بر خطرات جسمي كه مي‌تواند به همراه داشته باشد، معمولاً نتيجه موفقيت آميزي نيز به همراه نخواهد داشت؛ زيرا علائم جسمي با شدت ظاهر شده و دير يا زود فرد را به مصرف مجدد براي رهايي از علائم سوق مي‌دهند. بهتر است در اين زمينه با يك متخصص مشورت كنيد و درمان را زيرنظر وي شروع كنيد. به طور غالب رهايي از اعتياد به بوپرنورفين دو مرحله دارد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. جهت دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

مرحله سم زدايي

در اين مرحله بيمار زير نظر پزشك، ميزان مصرف دارو را به تدريج كاهش مي‌دهد تا جايي كه به صفر برسد. معمولا در شديدترين حالت‌هاي اعتياد به اين دارو اين مرحله براي حدود يك ماه طول خواهد كشيد. با پايان مرحله سم زدايي نشانه‌هاي جسمي مربوط به ترك نيز در فرد از بين خواهد رفت.

مرحله بازپروري

اگرچه علائم جسمي ترك بوپرنورفين با پايان سم زدايي تمام مي‌شود اما نشانه‌هاي رواني براي مدت طولاني تري باقي مانده و نياز به توجه جدي دارند. بروز دوره‌هاي افسردگي مي‌تواند يكي از اين مشكلات باشد كه ممكن است براي چندين ماه نيز به طول بيانجامد. با شدت پيدا كردن اين بيماري ممكن است فرد اقدام به خودكشي يا آسيب زدن به خود كند. به همين خاطر پيگيري جلسات بازپروري و دريافت مشاوره از متخصصين روانشناسي اهميت بسياري دارد. در طي اين جلسات آگاهي بيمار نسبت به مواد مخدر و دلايل اعتياد افزايش پيدا مي‌كند و درنتيجه احتمال روي آوردن مجدد به مواد مخدر كاهش مي‌يابد.

علاوه بر اين استفاده از جلسات گروه درماني و آشنايي با افرادي كه در شرايط مشابه به سر مي‌برند باعث وجود اين باور در بيمار مي‌شود كه تنها او با اين مشكل دست و پنجه نرم نمي‌كند. آموزش تكنيك‌هاي مديريت هيجانات، يادگيري فعاليت‌هاي سازنده و بهبود مشكلات خلقي از ساير مزاياي اين جلسات هست.

بيشتر بخوانيد : تست اعتياد به ب2 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

 

آيا مصرف بوپرنورفين بهتر از متادون است؟

به طور كلي بوپرنورفين نسبت به متادون ضعيف‌تر است و احتمال بروز نشانه‌هاي ناخوشايند در مصرف آن كمتر از متادون است اما تجويز هريك از اين داروها مي‌بايست با نظر متخصصين انجام بگيرد. جهت آشنايي با قرص و اعتياد به متادون كليك كنيد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي رووانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : ب 2 يا بوپرنورفين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ب 2 يا بوپرنورفين،
موضوع:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۸:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هفته چهاردهم بارداري با شروع تحولات جديد براي مادر و جنين همراه است. از اين دوران معمولاً با عنوان دوران طلايي بارداري ياد مي‌شود چراكه بدن مادر با تغييرات سازگار شده و مي‌تواند لذت بيشتري از بارداري خود ببرد. رشد موهاي جنين نيز در اين دوران شروع مي‌شود و او مي‌تواند به صورت مستقيم بايستد و سرش را نگه دارد. علاوه بر اين ممكن است برخي عوارض و حالات ناخوشايند هم در هفته چهاردهم بارداري وجود داشته باشد. آشنايي با تغييرات ايجاد شده در بدن مادر و جنين و راهكارهاي خودمراقبتي در سه ماه دوم بارداري مي‌تواند باعث كاهش نگراني و اضطراب مادر شود كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد. در صورت بروز هر گونه سوال مشاوره كودك دريافت كنيد.

 

منبع : هفته چهاردهم بارداري چه چيزهايي بخوريم؟

وضعيت جنين در هفته چهاردهم بارداري

جنين در اين هفته مي‌تواند به صورت مستقيم بايستد و سرش را نگه دارد. مهمترين اتفاقي كه در اين هفته رخ مي‌دهد اين است كه والدين مي‌توانند براي اولين بار صداي قلب فرزندشان را بشنوند. علاوه بر اين برخي از دستگاه‌هاي بدن براي اولين بار شروع به فعاليت مي‌كنند، به عنوان مثال از اين هفته به بعد جنين مي‌تواند از طريق مايع آمنيوتيك موجود در رحم تغذيه كند. به عبارتي مايع آمنيوتيك وارد معده جنين مي‌شود و سپس از طريق سيستم كليوي وارد مجاري ادرار و دفع مي‌‌گردد.

همچنين رشد موها در اين دوران آغاز مي‌شود و موهاي نرم و پشم مانندي روي سر، صورت و پيشاني جنين كم كم شروع به رشد مي‌كند. وجود و رشد اين مو باعث گرم شدن جنين مي‌شود با اين حال زمانيكه مقدار چربي در بدن جنين افزايش پيدا مي‌كند اين موهاي ظريف هم از بين مي‌روند. يكي ديگر از تغييراتي كه در اين هفته رخ مي‌دهد اين است كه جنين كم كم شروع به تمرين تنفس مي‌كند.

وضعيت مادر در هفته چهاردهم بارداري

در اكثر زنان باردار علائم و مشكلات ناخوشايندي كه در سه ماه اول بارداري وجود داشت به مرور زمان و تدريجي از بين مي‌رود. با اين حال علاوه بر از بين رفتن و كمرنگ شدن علائم گذشته برخي علائم جديد ايجاد مي‌شود كه شامل موارد زير است.

احساس درد‌هاي شكمي

هرچه كه جنين بزرگ‌تر مي‌شود عضلات و بافت‌هاي شكم هم بزرگ‌تر مي‌شوند و دچار تغيير خواهند شد. اين تغييرات مي‌تواند منجر به ايجاد درد‌هايي در بدن مادر شود. به طور كلي اكثر دردهاي شكمي كه مادر تجربه مي‌كند مربوط به سه ماهه اول بارداري است، با اين حال برخي افراد در اين دوران هم درد شكمي را تجربه مي‌كنند. اگر شدت دردهاي شكمي زياد و آزاردهنده بود بهتر است با يك پزشك مشورت كنيد.

افزايش انرژي

به طور كلي در اين هفته خبري از علائم ناخوشايند مربوط به سه ماه اول بارداري نيست و  به تدريج همه چيز بهتر مي‌شود. اين مسئله باعث مي‌شود تا مادر انرژي و حالت خوشايند بيشتري داشته باشد چراكه مادر مي‌تواند به بسياري از فعاليت‌هاي لذت بخش خود برسد.

افزايش اشتها

با بزرگ‌تر شدن جنين و كاهش تدريجي حالت تهوع، مادر ميل بيشتري به غذا خوردن پيدا مي‌كند. با اين حال مادر بايد مراقب تغذيه خود باشد و از پرخوري پرهيز كند. به طور كلي در اين دوران مادران، روزانه به 300 كالري بيشتر از قبل احتياج دارند. به ياد داشته باشيد اگر دو قلو يا چند قلو حامله باشيد بايد به مقدار بيشتري كالري بدست بياوريد. بهتر است اين كالري از خوردن غذاهاي سالم بدست بيايد نه از خوردن چربي‌ها و غذاهاي فست فودي.

تغييرات هورموني

در اين دوران حجم خون در عروق افزايش پيدا مي‌كند و ترشح هورمون‌هاي بارداري منجر به توليد چربي بيشتري توسط غدد پوست مي‌شوند. اين مسئله مي‌تواند منجر به شفاف‌تر و درخشان‌‌تر شدن پوست مادر شود. در برخي موارد ممكن است به دنبال اين تغييرات هورموني، پوست مادر حساس‌تر شده و دچار التهاب و خارش شود. 

عوارض شايع مادر در هفته چهاردهم بارداري

از جمله عوارض شايع مادر در هفته چهاردهم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • تورم پا
  • خارش پوست شكم
  • تهوع
  • يبوست
  • تكرر ادرار
  • نفخ شكم
  • حساس شدن پستان‌ها
  • كمردرد

خودمراقبتي‌هاي لازم در هفته چهاردهم بارداري

با توجه به اينكه اكنون در سه ماهه دوم بارداري هستيد بهتر است براي انجام معاينات بيشتر با پزشك خود ملاقات داشته باشيد. در اين دوران به احتمال زياد ديگر دچار تهوع صبحگاهي نمي‌شويد در نتيجه ميلتان به خوردن غذا افزايش پيدا مي‌كند. سعي كنيد مايعات و ميان وعد‌ه‌هاي سالم و تنقلات را به اندازه كافي مصرف كنيد. تحت هيچ شرايطي در اين دوران به دنبال كاهش وزن و رژيم گرفتن نباشيد. نوشيدن مايعات به اندازه كافي و مصرف ميوه و سبزيجات مي‌تواند براي رفع يبوست موثر واقع شود. همچنين بهتر است از مواد غذايي كه نفخ كمتري دارند استفاده كنيد.

در طي اين هفته‌ ممكن است ميل بيشتري براي برقراري رابطه جنسي داشته باشيد، بهتر است اطلاعات خود را درباره شيوه صحيح آميزش جنسي بالا ببريد. به ياد داشته باشيد كه اگر رابطه جنسي را در دوران بارداري به شكل صحيح انجام دهيد خطري براي شما و جنين وجود ندارد. با اين حال گاهي به دليل شرايط جسماني، ممكن است پزشكتان اين كار را ممنوع كرده باشد. براي اطلاعات بيشتر در ارتباط با شيوه صحيح رابطه جنسي از يك مشاور كمك بگيريد.

اگر تاكنون لباس بارداري و مناسب تهيه نكرديد بهتر است هرچه سريع‌تر اينكار را انجام دهيد زيرا پوشيدن لباس تنگ و نامناسب مي‌تواند تاثير منفي بر سلامت جنين و مادر داشته باشد. ورزش كردن منظم و سبك و پياده روي را فراموش نكنيد چراكه ورزش كردن علاوه بر افزايش سلامت بدن مي‌تواند منجر به تقويت عضلات و بافت‌هاي بدن شود و بارداري را براي مادر راحت‌تر كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چه زماني بايد به پزشك مراجعه كرد؟

به طور كلي در دوران بارداري بهتر است هميشه تحت نظارت پزشك باشيد. با اين حال اگر درد شكمي زياد و آزاردهنده، احساس ضعف شديد، خستگي مفرط، تنگي نفس، تپش قلب و زرد شدن پوست را تجربه كرديد آرامش خود را حفظ كنيد و براي ارزيابي و بررسي بيشتر به پزشك و يا بيمارستان مراجعه كنيد.

 

 

 

منبع : هفته چهاردهم بارداري چه چيزهايي بخوريم؟

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۴:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در هفته سيزدهم بارداري يعني شروع سه ماهه دوم، مادر و جنين علائم و تغييرات قابل توجهي را تجربه مي‌كنند. در اين هفته نسبت به هفته‌هاي قبل مادر آرامش و راحتي بيشتري داشته و ممكن است انرژي بالاتري براي انجام فعاليت‌هاي روزانه داشته باشد. با اين‌حال در نواحي مختلفي از بدن دچار احساس خارش شده و پستان و باسن هم دچار ترك پوستي مي‌شوند. جفت نيز به طور كامل رشد كرده و اندام‌هاي نوزاد در اين هفته شروع به رشد مي‌كنند. آشنايي با تغييرات ايجاد شده در بدن مادر و رشد نوزاد و روش‌هاي خودمراقبتي كمك مي‌كند تا بتوانيد نگراني‌هاي خود را به حداقل برسانيد و در صورت بروز علائم و مشكلات غيرعادي به متخصص مراجعه كنيد. در ادامه به طور كامل درباره هفته سيزدهم بارداري توضيح خواهيم داد، در صورت بروز هر گونه سوال مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع : هفته سيزدهم بارداري چه كارهايي بايد بكنيم

وضعيت جنين در هفته سيزدهم بارداري

در طي هفته سيزدهم قد نوزاد بزرگ‌تر مي‌شود و به حدود 7 سانت مي‌رسد. همچنين وزنش حدود 23 گرم مي‌شود كه بيش از نيمي از وزن را سر او تشكيل مي‌دهد. اندام‌هاي نوزاد در اين هفته شروع به رشد مي‌كنند اما هنوز قابل رويت به وسيله سونوگرافي نيستند. بافت اطراف سر، بازوها و پاها به تدريج به استخوان تبديل مي‌شود و روده كودك كه تاكنون در بند ناف رشد مي‌كرد، اكنون به شكم برمي‌گردد. از جمله تغييرات ديگر و جالب توجه اين است كه در اين هفته نوزاد در مايع آمنيوتيك مي‌تواند ادرار كند.

وضعيت مادر در هفته سيزدهم بارداري

در هفته سيزدهم بارداري هورمون‌هاي توليد شده توسط جفت بيشتر مي‌شود، در نتيجه سطح هورمون‌ها در بدن مادر كاهش پيدا مي‌كند و همچنين تهوع صبحگاهي كمتر مي‌شود. در اين هفته شكم مادر بزرگ‌تر شده و بالاتر و خارج لگن قرار مي‌گيرد. بزرگ‌تر شدن شكم مي‌تواند باعث ايجاد ترك‌هاي پوستي روي شكم شود، همچنين ممكن است پستان و باسن هم دچار ترك پوستي شوند. علاوه بر اين پستان هم كمي بزرگ‌تر مي‌شود و به تدريج مراحل توليد شير شروع مي‌شود، بنابراين اگر در اين زمان پستان مادر ماساژ داده شود ممكن است مقداري كلستروم يا آغوز از نوك پستان خارج شود. منظور از كلستروم اولين شيري است كه پس از زايمان ترشح مي‌شود. بالا‌تر رفتن رحم هم باعث مي‌شود تا تكرر ادرار به نسبت هفته‌هاي گذشته كمتر شود.

از نظر فعاليت‌هاي جنسي زنان وضعيت مختلفي را تجربه مي‌كنند، برخي علاقه و اشتياق جنسي بيشتري پيدا مي‌كنند و برخي ديگر تمايلي به برقراري رابطه ندارند با اين‌حال هر دو حالت طبيعي است و نياز به نگراني ندارد. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه رابطه جنسي در حين بارداري اگر به شكل صحيح انجام شود هيچ آسيبي براي جنين ندارد. تنها در صورتي رابطه جنسي مضر است كه پزشك به دليل وضعيت خاصتان در بارداري اين كار را منع كرده باشد. از جمله عوارض و علائمي كه ممكن است مادر در اين هفته تجربه كند مي‌توان به تهوع، يبوست، احساس خارش، تكرر ادرار، تغيير در وضعيت‌ پستان‌ها، سردرد و خستگي اشاره كرد.

مراقبت‌هاي لازم در هفته سيزدهم بارداري

انجام آزمايش خون

يكي از آزمايش‌هايي كه براي تشخيص اختلالات كروموزومي در اين دوران از مادر گرفته مي‌شود آزمايش خون ساده است. اما پزشكان در اين آزمايش دو ماده مخصوص بتاي آزاد گنادوتروپين و پروتئين a پلاسما كه در دوران بارداري ايجاد مي‌شود را ارزيابي مي‌كنند.

انجام سونوگرافي NT

هفته‌هاي 11 تا 13 بارداري بهترين زمان براي انجام سونوگرافي NT است. اين نوع از سونوگرافي با ارزيابي مايع شفاف پشت گردن نوزاد امكان تشخيص زودهنگام اختلالات ژنتيكي و كروموزومي مانند سندروم داون، تريزومي 18 و اسپينابيفيدا را فراهم مي‌آورد. اگر تا هفته‌هاي قبل سونوگرافي NT را انجام نداده باشيد، هفته سيزدهم بارداري آخرين فرصت شما براي انجام اين آزمايش است.

انجام آزمايش نمونه برداري پرز‌هاي جفتي يا CVS

در صورتي كه سونوگرافي NT ناهنجار و غير معمول باشد معمولا مادران براي انجام آزمايش نمونه‌برداري پرزهاي جفتي ارجاع داده مي‌شوند. اين آزمايش نسبت به سونوگرافي دقت بيشتري دارد و براي تشخيص اختلالات كروموزومي و ژنتيكي مانند مانند سندروم داون، تريزومي 18 و اسپينابيفيدا در هفته‌هاي دهم تا چهاردهم بارداري به كار مي‌رود.

تغذيه مناسب

هرچه وضعيت بارداري به جلوتر پيش‌ مي‌رود، رعايت تعذيه سالم هم جدي‌تر خواهد شد. از اين جهت داشتن برنامه براي تغذيه سالم بسيار حائز اهميت است. خوردن نان و غلات مخصوصا نان سبوس‌دار به دليل داشتن فيبر و ويتامين B براي مادر و نوزاد اهميت زيادي دارد. مصرف ويتامين A و C كه به وفور در سبزيجات تازه، صيفي‌جات و مركبات مانند گوجه، لوبيا، پرتقال، نارنگي، خيار و… وجود دارد بسيار توصيه مي‌شود زيرا خوردن اين دست از مواد غذايي باعث پيشگيري از يبوست مي‌شود. علاوه بر اين خوردن برخي مواد غذايي مانند شيريني‌جات، قند و كافئين بايد به طور جدي مديريت و كنترل شوند. به ياد داشته باشيد كه به دنبال افزايش وزن كاذب نباشيد، بهتر است با رعايت تغذيه سالم وزنتان را افزايش دهيد.

ساير مراقبت‌هاي لازم در هفته سيزدهم بارداري

_ در طي هفته سيزدهم بارداري به دليل افزايش فشار جريان خون ممكن است مادر دچار گرفتگي بيني، گرفتگي گوش و به دنبال آن خونريزي از بيني شود. از اين جهت به همراه داشتن دستمال كاغذي مي‌تواند مفيد باشد.

_ براي پيشگري از ترك‌هاي پوستي نواحي شكم، پستان و باسن بهتر است پوست خود را هميشه مرطوب نگه داريد.

_ از آن‌جايي كه از اين هفته به بعد شكم بالاتر و خارج از لگن قرار مي‌گيرد بهتر است لباس بارداري بپوشيد تا شكم و پستان‌ها در وضعيت راحت‌تري قرار بگيرند.

_ هيچگاه ورزش مناسب را فراموش نكنيد. ورزش‌هاي ساده مانند پياده‌روي و يوگا مي‌تواند خيلي مفيد باشد اما در درجه اول براي اينكه بدانيد ورزش برايتان آسيبي ايجاد نمي‌كند حتما با پزشك خود مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا امكان تعيين جنسيت در هفته سيزدهم بارداري وجود دارد؟

امروزه معمولا با توجه به پيشرفت‌هايي كه صورت گرفته است برخي از پزشكان تشخيص زودهنگام جنسيت نوزاد را انجام مي‌دهند اما بهترين زمان براي تشخيص دقيق هفته چهاردهم به بعد است.

 

 

منبع : هفته سيزدهم بارداري چه كارهايي بايد بكنيم

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۰:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي دانش آموزان يكي از موضوعاتي است كه هر پدر و مادر و معلمي بايد به آن توجه داشته باشد. استعداديابي دانش‌آموزها به والدين و مدرسين مي‌فهماند كه براي رشد و تربيت چه روش‌هايي بهتر است. براي انجام استعداديابي از روش‌هاي مختلفي مثل انجام تست‌ها، مصاحبه و مشاهده استفاده مي‌شود. پس از دريافت نتايج بايد براي آموزش و پرورش استعداد يافته شده تلاش شود. موسسه روانشناسي ني ني مايند تمامي خدمات تشخيصي و آموزشي را در برمي گيرد. مي‌توانيد براي شروع مشاوره كودك دريافت نماييد.

 

منبع : استعداديابي دانش آموزان

تعريف استعداد و استعداديابي در دانش آموزان

متأسفانه بسياري از والدين و حتي مربيان مدرسه استعداد را با هوش برابر مي‌دانند و براي تعيين استعدادهاي دانش آموزان از تست‌هاي هوش استفاده مي‌كنند. حتي شايد شنيده باشيد كه گاهي اوقات دانش‌آموزاني را كه نمرات بهتري مي‌گيرند به‌عنوان دانش آموزان بااستعداد نام مي‌برند. اما استعداد با هوش فرق دارد و بيشتر به معناي توانايي و آمادگي در يك موضوع خاص است. استعداد در هر كسي وجود دارد؛ اما درعين‌حال نوع استعدادها با يكديگر متفاوت است.

براي مثال ممكن است كودكي توانايي هنري بالايي داشته باشد اما ديگري در صحبت با ديگران توانايي بيشتري داشته باشد. استعداديابي كمك مي‌كند متوجه شويم چه توانايي‌هايي داريم و چطور بايد آن‌ها را تقويت كنيم. براي آشنايي با روش هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

چرا بايد براي استعداديابي دانش آموزان اقدام كرد

سؤالي كه براي بسياري از والدين پيش مي‌آيد اين است كه استعداديابي دانش آموزان چه اهميتي دارد؟ يا چرا بايد به اين موضوع توجه داشته باشيم؟

به‌طوركلي كودكي سني است كه توانايي براي يادگيري بيشتر است. احتمالاً شما هم متوجه اين موضوع شده‌ايد كه اگر چيزي را در سن پايين‌تر ياد گرفته باشيد براي مدت بيشتري در حافظه خواهد ماند. به همين دليل بهتر است استعداديابي در سنين پايين‌تر و قبل يا در ابتداي شروع آموزش رسمي اتفاق بيافتد. اين كار باعث مي‌شود متوجه توانايي‌هاي فرزندتان بشويد و به او كمك كنيد يادگيري‌هايش را در اين زمينه خاص بيشتر كند. براي اطلاع از سن استعداديابي كودكان كليك كنيد.

معلمان چرا بايد با استعداد دانش آموز آشنايي داشته باشند؟

معلمان هم با شناخت استعدادهاي دانش آموزان بهتر مي‌توانند به آن‌ها آموزش دهند، اينگونه متوجه مي‌شوند كه از هركدام از دانش‌آموزانشان در چه‌كارهايي مي‌توانند كمك بگيرند. براي مثال دانش‌آموزي كه رابطه خوبي با ديگران دارد، بهتر مي‌تواند به‌عنوان دستيار معلم يا سرگروه فعاليت كند و دانش‌آموزي كه ذوق هنري بالايي دارد مي‌تواند در فعاليت‌هايي مثل اجراي نمايش يا گروه سرود به همكلاسي‌هايش كمك كند. با اين روش تمامي دانش آموزان مشغول فعاليت‌هايي مي‌شوند كه در آن استعداد دارند و اين كار باعث بالا رفتن اعتمادبه‌نفس شان خواهد شد.

در كنار تمام مزيت‌هايي كه از استعداديابي دانش آموزان گفتيم بايد به اين موضوع هم توجه داشته باشيم كه خيلي وقت‌ها انتخاب رشته اشتباه باعث افت تحصيلي دانش‌آموزان مي‌شود و آن‌ها را با مشكلات زيادي درگير مي‌كند. درصورتي‌كه استعداديابي صحيح به دانش آموزان كمك مي‌كند توانايي‌هاي خود را بشناسند و درنتيجه در رشته و شغلي مناسب فعاليت كنند.

چگونگي استعداديابي دانش آموزان

از كودك بپرسيد

اولين و ساده‌ترين راهكار اين است كه از فرزندتان بپرسيد دوست دارد چه‌كارهايي را انجام دهد؟ معمولاً دو سه مورد اولي كه در جواب مطرح مي‌كند استعدادهاي اصلي او هستند.

فعاليت‌هاي مختلف را امتحان كنيد

انواع فعاليت‌ها را با فرزندتان انجام دهيد و ببينيد كه در كدام‌يك از آن‌ها مهارت بيشتري دارد. به اين موضوع توجه داشته باشيد كه او قطعاً در بيشتر از يك موضوع مهارت دارد، پس با دقت به دنبال پيدا كردن آن‌ها باشيد.

به رفتار دانش‌آموز دقت كنيد

استعدادهاي فرزندتان همان رفتارهايي هستند كه او معمولاً در حال انجام دادن آن‌ها ست. براي مثال يك كودك برونگرا و اجتماعي بيشتر وقت‌ها مشغول بازي با دوستانش است. درنتيجه در رفتارهايي كه بيشتر انجام مي‌دهد متوجه استعدادهاي او خواهيد شد.

از يك مشاور كمك بگيريد

بهترين و دقيق‌ترين روش براي تعيين استعدادهاي فرزندتان اين است كه او با توجه به سن خود آزمون‌هاي استعداديابي را انجام دهد. درنتيجه بهتر است راجع به استعداديابي فرزندتان با يك مشاور صحبت كنيد. مشاورين با استفاده از تست‌ها و همين‌طور صحبت كردن با كودك مي‌توانند تمام استعدادهاي او و همين‌طور اين موضوع كه در هر زمينه چه مقدار استعداد دارد را به شما اطلاع دهند.

تست‌هاي مربوط به استعداديابي دانش آموزان

انواع مختلفي از تست‌هاي استعداديابي وجود دارد كه با توجه به سن كودك و همين‌طور هدفي كه از استعداديابي داريد از آن‌ها استفاده مي‌شود. براي انجام تست ها و كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

آزمون استعداديابي گاردنر (هوش‌هاي چندگانه)

آزمون هوش يا استعداديابي گاردنر يكي از معروف‌ترين و رايج‌ترين آزمون‌ها است كه معمولاً براي سنين پايين‌تر مورداستفاده قرار مي‌گيرد. گاردنر معتقد بود همه ما هشت استعداد مختلف داريم كه ميزان توانايي‌مان در اين هشت مورد متفاوت است. با استفاده از اين تست متوجه مي‌شويد كه دانش‌آموز در كدام زمينه توانايي بيشتري دارد و مي‌توان در آن مورد آموزش‌ها و تمرينات بيشتري براي او در نظر گرفت.

آزمون استعداديابي هالند

هالند يكي از تست‌هاي استعداديابي مشهور است كه معمولاً براي دانش آموزان بزرگ‌تر و در زمان‌هاي انتخاب رشته براي مدرسه يا ورود به دانشگاه مورداستفاده قرار مي‌گيرد. اين تست كمك مي‌كند تا روحيات خود و همين‌طور رشته‌ها و شغل‌هايي كه با آن سازگاري بيشتري دارند را پيدا كنيد.

آزمون بلبين

بلبين يكي از تست‌هاي استعداديابي نسبتاً جديد است كه نشان مي‌دهد دانش‌آموز اگر قرار باشد در يك فعاليت گروهي شركت كند، چه توانايي‌هايي دارد و بهتر است چه‌كارهايي را به او بسپريم؟ اين آزمون به‌خصوص مي‌تواند براي معلمان و آموزش‌هاي گروهي مورداستفاده قرار بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

بهترين آزمون براي استعداديابي دانش آموزان كدام است؟

آزمون‌هاي استعداديابي بسياري وجود دارد كه با توجه به سن دانش‌آموز و همين‌طور هدفي كه از استعداديابي داريم مي‌توان از آن‌ها استفاده كرد. براي مثال آزمون هالند بيشتر براي انتخاب رشته و آزمون گاردنر براي كودكان دبستان يا حتي پيش‌دبستان مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

 

 

 

منبع : استعداديابي دانش آموزان

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۹:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اكثر پدرومادرها به دنبال كشف استعداد كودكان خود هستند تا بتوانند زمينه را براي شكوفا شدن آن فراهم نمايند. چرا كه مسير موفقيت وقتي مطابق با توانايي‌ و استعداد بچه‌ها باشد، مسلما نتيجه بهتري خواهد داشت. شايد با خود بگوييد فرزندم هنوز آنقدر دركي ندارد كه بتوان آينده او را پيش بيني كرد و هنوز چيزي براي بررسي وجود ندارد. اما بايد گفت هر كودكي توانايي‌هاي بالقوه‌اي دارد كه اگر جهت‌دهي شود، به اوج خود خواهد رسيد. متخصصان با بررسي‌هاي مختلف مي‌توانند به كشف اين توانايي‌ها كمك كنند. براي بررسي بيشتر مشاوره كودك دريافت نماييد.

 

منبع : كشف استعداد كودكان

ضرورت كشف استعداد كودكان

استعداد يك پديده ذاتي است و همه با يكسري توانايي‌هاي بالقوه به دنيا مي‌آيند، اما لزوما همه انسان‌ها از توانمندي‌هاي منحصر به فرد خود آگاه نمي‌شوند. در حقيقت شكوفا شدن استعدادها اتفاقي است كه از تعامل فاكتورهاي زيستي و محيطي پديد مي‌آيد. در ابتدا بايد به طور زيستي يكسري از قابليت‌ها را به ارث برد و سپس بايد در محيطي قرار گرفت كه زمينه پرورش اين قابليت‌ها فراهم شود.

بهترين زمان براي فراهم شدن بستر مناسب جهت پرورش استعدادها دوران كودكي است. از همين رو والدين در اين دوران بايد توانمندي‌هاي خاص فرزند خود را بهتر بشناسند و آن‌ها را در مسيري قرار دهند كه احتمال موفقيت بيش از همه امكان‌پذير است. براي آشنايي با بهترين سن استعداديابي كودكان كليك كنيد.

بهترين روش ها براي كشف استعداد كودكان

اگر به دنبال اين هستيد كه استعدادهاي نهفته فرزندتان را پيدا كنيد كمك گرفتن از برخي راهكارهاي روانشناسي راهگشا خواهد بود. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- به كودك حق انتخاب بدهيد

يكي از روش‌هاي بسيار موثر در كشف استعداد كودكان اين است كه به او حق انتخاب بدهيد و ببينيد به طور ذاتي بيشتر به سمت چه فعاليت‌هايي كشيده مي شود. خيلي مهمه كه در دوران كودكي كمترين سوگيري در هدايت فرزندتان داشته باشيد. اجازه دهيد كودك براساس استعدادهاي نهفته خودش هدايت شود. براي اين كار بايد تا حد زيادي به رفتارهاي فرزندتان دقت داشته باشيد و ترجيحات رفتاري او را به درستي دريابيد.

2- به علاقه‌هاي كودك توجه كنيد

تلاش كنيد در طي مشاهدات روزمره‌اي كه از فرزندتان داريد، ببينيد بيشتر به چه چيزهايي علاقه نشان مي‌دهد. براي مثال اگر دائما ازتون مي‌خواهد برايش كتاب بخوانيد، از حفظ كردن اشعار لذت مي‌برد و نسبت به سنش از دايره لغات گسترده‌اي استفاده مي‌كند، احتمالا از نظر كلامي هوش بالايي دارد. همچنين علاقه به درست كردن پازل، تبحر بالا در خانه سازي و كار با لگوها از هوش فضايي و بصري بالا حكايت دارد.

در نتيجه مي‌توانيد به بازي‌ها و علاقه مندي‌هاي فرزند خود دقت كرده و از آن‌ها به عنوان يك راهنماي مهم در كشف استعدادش كمك بگيريد. در ميان گذاشتن اين موارد با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك مي‌تواند اطلاعات بسيار بيشتري در مورد ظرفيت‌هاي ذهني كودك در اختيار شما قرار دهد.

3- فرصت اشتباه كردن را به كودك بدهيد

برخي از پدرومادرها دوست دارند فرزندشان هميشه بهترين باشد. همين مسئله باعث مي‌شود كه هرگز انتظار شكست و اشتباه نداشته باشند. در نتيجه تلاش مي‌كنند آنچه به نظر خودشان بهتر است را براي كودك انتخاب كرده و او را در مسيرهاي از پيش تعيين شده‌اي قرار دهند. اين كار يكي از برگترين اشتباهاتي است كه استعدادهاي فرزندتان را خفه مي‌كند. در نتيجه بپذيريد كه فرزندتان همانند همه انسان‌ها هرگز كامل نيست. او نياز دارد كه از طريق آزمون و خطا در سنين كودكي و نوجواني به مرور هويت دلخواه خود را پيدا كند و زمينه‌اي براي كشف و بروز استعدادهاي خود بيابد.

4- روابط اجتماعي فرزندتان را زير نظر بگيريد

برخي از كودكان جدل از آموزش‌هايي كه دريافت مي‌كند از همان ابتدا هوش اجتماعي بالاتري از خود نشان مي‌دهند. در همين راستا مي‌توانند احساسات ديگران را به خوبي درك كرده و با آن‌ها همدلي نمايند. كساني كه هوش اجتماعي بالايي دارند، معمولا قادرند روابط اجتماعي گسترده‌تري برقرار كنند و در كارهاي گروهي عملكرد بالاتري داشته باشند. از همين رو اگر مي‌خواهيد فرزندتان را به سمت فعاليت‌هاي اجتماعي سوق بدهيد بايد مهارت‌ها و توانمندي‌هاي او در اين زمينه را لحاظ نماييد.

5- براي انجام تست هوش به مراكز روانشناختي مراجعه كنيد

تست‌هاي هوش يكي از ابزارهاي بسيار مفيدي هستند كه در مورد توانمندي‌هاي گوناگون كودك اطلاعات بسيار مفيدي ارائه مي‌كنند. با اين حال توجه داشته باشيد كه تفسير اين تست‌ها حتما بايد توسط متخصصين صورت بگيرد. براي آشنايي با انواع هوش كودك كليك كنيد.

روانشناسان باليني از جمله متخصصيني هستند كه در زمينه برگزاري آزمون‌هاي رواني آموزش ديده‌اند. در نتيجه يكي از راه‌هاي بسيار مطمئن براي كشف استعداد كودكان اين است كه به مراكز روانشناختي معتبر مراجعه كرده و از يك روانشناس بخواهيد از فرزندتان تست‌هاي مربوطه را بگيرد.

توصيه هاي طلايي براي كشف و شكوفايي استعداد كودكان

  • اجازه دهيد خيال پردازي كند و روياهايش را با شما در ميان بگذارد.
  • در مورد چيستي پديده‌ها از او سوال بپرسيد و اجازه دهيد ذهنش قدرت تحليل بالاتري پيدا كند.
  • اجازه آزمون و خطا را به فرزندتان بدهيد و همواره توقع نداشته باشيد كه او در همه چيز بهترين باشد.
  • فرزندتان را با علايق و سلايق خود محدود نكنيد.
  • برنامه متنوعي براي گذراندن اوقات فراغتش در نظر بگيريد و تلاش كنيد او را با ابعاد مختلف زندگي آشنا كنيد. براي مثال پرداختن به فعاليت‌هاي هنري، ورزش، بازي‌هاي بدني مختلف و كتابخواني بايد در برنامه زندگي كودك قرار بگيرد.  
  • هرگز توانمندي‌هاي كودك را با ديگران مقايسه نكنيد. تلاش كنيد اين پيام را به او منتقل نماييد كه هر انساني منحصر به فرد است و ويژگي‌هاي خاص خود را دارد.
  • هرگز از اجبار براي آموختن موضوعات مختلف به كودك استفاده نكنيد.
  • براي نظرات و علايق خاص فرزند خود ارزش قائل باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا روانشناس در جلسات مشاوره مي تواند به استعدادهاي كودك پي ببرد؟

بله، روانشناسان متخصص در حيطه كودك و نوجوان با انجام مصاحبه روانشناختي و گرفتن تست هوش مي‌توانند در كشف استعداد كودكان سهم بسزايي داشته باشند.

 

 

 

 

منبع : كشف استعداد كودكان

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كشف استعداد كودكان،
موضوع:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۵:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در بسياري از كشورها حتي فرهنگ‌هاي غربي ازدواج در 17 سالگي (حتي به صورت ازدواج‌سفيد) ممكن است رخ دهد. در اكثر موارد هيجانات و شور جواني در 17سالگي نوجوان را به سمت چنين تصميمي سوق مي‌دهد. گاهي هم اين خانواده‌ها هستند كه فرزندشان را تشويق به ازدواج مي‌كنند. با توجه به بالا رفتن آمار طلاق متخصصان بر اين باورند كه آموزش‌هاي لازم براي شروع زندگي به دختران و پسران به حد كافي داده نمي‌شود، چه بسا نوجواني كه هنوز درگير مسائل مربوط به اين دوران به خصوص است چگونه مي‌تواند مسئوليت زندگي مشترك را بر عهده بگيرد؟ بنابراين براي چنين ازدواجي بايد دقت بيشتري به خرج داد. با دريافت مشاوره نوجوان و ازدواج مي‌توانيد از خدمات روانشناسي بهره مند شويد.

 منبع : ازدواج در 17 سالگي

آيا ازدواج در سن 17 سالگي تصميم درستي است؟

در اكثر كشورها سن قانوني براي ازدواج 18سال است. در نتيجه دختر و پسر زير 18سال به طور قانوني و رسمي نمي‌توانند براي ازدواج اقدام كنند. اما در كشور ما از نظر قانوني محدوديتي براي ازدواج زوج‌هايي كه زير 18سال سن دارند وجود ندارد. با اين حال كارشناسان سلامت بر اين باورند كه اگر در دوران نوجواني تصميم به ازدواج گرفته‌ايد، بايد براي اطمينان يافتن از صحت انتخاب خود دقت و تامل بيشتري به خرج دهيد. چرا كه در سنين نوجواني با وجود اينكه از نظر جسماني به بلوغ ميرسيد، اما هنوز براي تصميم گيري‌ها و اقدامات مهم به راهنمايي و نظارت بزرگسالان نياز داريد. در نتيجه بايد از هرگونه تصميم شتابزده و هيجاني اجتناب كنيد.

با اين حال از آنجايي كه دختر/پسر در 17 سالگي به سن قانوني و دوران بزرگسالي بسيار نزديك هستند، ممكن است دقت كمتري در اين باره به خرج دهند و احساس كنند از آمادگي لازم براي ازدواج برخوردارند. اما آنچه مهم است رسيدن به بلوغ روانشناختي و عقلاني است كه لزوما با افزايش سن به دست نمي‌آيد. بهترين راه براي اينكه بفهميد در 17 سالگي از آمادگي كافي براي ازدواج برخوردار هستيد يا نه اين است كه به روانشناس مراجعه كرده و از خدمات مشاوره قبل از ازدواج استفاده كنيد.

نظر موافقان ازدواج در 17 سالگي

ازدواج در سن 17 سالگي يا به طور كل در سنين پايين موافقان و مخالفان خود را دارد. با توجه به روند رشد انسان براي همسر گزيني زمان به خصوصي را مناسب دانستند كه مي‌توانيد با مراجعه به مقاله سن ازدواج بيشتر بخوانيد. 4 دليل اصلي براي موافقان ازدواج 17سالگي به شرح زير است.

1- باورهاي مذهبي

يكي از دلايلي كه باعث ترويج ازدواج در سنين پايين مي‌شود، باورهاي مذهبي است. در واقع از آنجايي كه ازدواج در دين ما جايگاه بسياري بالايي دارد، بسياري از افراد دوست دارند جوانان را ترغيب كنند كه هرچه زودتر براي شروع زندگي مشترك اقدام كرده و به اين ترتيب ديگر براي رفع نيازهاي جنسي و عاطفي خود به راه‌هاي غيرشرعي كشيده نشوند.

2- ازدواج در 17 سالگي و رسم و رسومات فرهنگي

در بسياري از فرهنگ‌ها ازدواج در سنين پايين بخشي از رسم و رسومات است كه سال‌هاي سال به شكلي خاص انجام مي‌شده. در نتيجه هرگونه مخالفت با آن ممكن است واكنش‌هاي شديد يا متعصبانه‌اي را در پي داشته باشد. تغيير اين آداب و رسوم يك شبه ممكن نيست و نياز به سال‌هاي سال آموزش و آگاه سازي دارد.

3- فقر و مشكلات مرتبط با آن

در بسياري از موارد ازدواج در سن كم به خصوص براي دختران به اجبار و زور خانواده‌ها اتفاق مي‌افتد. علت اين موضوع در بسياري از موارد به فقر و مشكلات مرتبط با آن برمي‌گردد. در واقع خانواده‌هايي كه از پس مخارج فرزندان خود برنمي‌آيند با شوهر دادن فرزندشان تلاش مي‌كنند اوضاع را بهبود ببخشند كه متاسفانه اين كار با آسيب‌هاي روحي و رواني‌اش در اكثر موارد به پيچيده‌تر شدن اوضاع مي‌انجامد.

4- ترس از به تاخير افتادن ازدواج

بسياري از آدم‌ها بر اين باورند كه نوجوانان ازدواج را ساده‌تر مي‌گيرند و سخت گيري‌هاي كمتري براي آن به خرج مي‌دهند. اما هرچقدر كه سن دخترها و پسرها بالا مي‌رود، معيارهاي سختگيرانه‌تري پيدا مي‌كنند كه همين مسئله ازدواج آن‌ها را بيشتر به تاخير مي‌اندازد يا فرصت‌هاي مناسب را از آن‌ها مي‌گيرد.

 

بيشتر بخوانيد : ازدواج زودهنگام

 

نگراني مخالفان ازدواج در 17 سالگي

امروزه بسياري از كارشناسان و فعالين حقوق مدني  مخالف پديده كودك همسري و ازدواج در سنين نوجواني هستند. آن‌ها بر اين باورند كه در دنياي امروزي كه تحصيل و دانش اهميت پيدا كرده و ورود به جامعه و پايان دوران محصلي بيش ازگذشته به طول مي‌انجامد، نمي‌توان بر اساس فرمول گذشتگان به ازدواج نگريست. مخالفان هم 4 دليل اصلي براي ديدگاه منفي‌شان به ازدواج دختر يا پسر 17 ساله دارند. براي آشنايي با ملاك هاي انتخاب همسر كليك كنيد.

1- ناتواني نوجوانان در زمينه تصميم گيري منطقي

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه رشد مغز در سنين نوجواني هنوز ادامه دارد. از همين رو قابليت‌هاي شناختي نوجوانان و بزرگسالان متفاوت است. براي مثال نوجوانان بيش از بزرگسالان تحت تاثير عواطف و هيجانات شديد قرار دارند. به همين خاطر هم هست كه نوجوانان شتابزده‌تر عمل مي‌كنند و تصميم گيري‌هاي هيجاني بيشتري انجام مي‌دهند. در اين شرايط اگر نوجوانان در رابطه عاطفي قرار بگيرند بيشتر احتمال دارد كه صرفا بر اساس احساس عشق و علاقه در ازدواج اصرار كنند و بعدها از اين موضوع پشيمان شوند.

2- ناتواني نوجوانان در زمينه آينده نگري

يكي ديگر از ويژگي‌هاي خاص دوران نوجواني اين است كه دختر/پسر در اين سنين توانايي آينده نگري كمتري دارند. آن‌ها براي تصميمات و انتخاب‌هاي خود بيش از هرچيز به احساس رضايت آني فكر مي‌كنند و كمتر به ابعاد تصميم خود در بلند مدت مي‌انديشند. از همين رو روانشناسان تاكيد مي‌كنند كه نوجوانان هنگام قرار گرفتن در موقعيت‌هايي كه بايد تصميم‌هاي مهم بگيرند نظير انتخاب رشته تحصيلي، شغل يا ازدواج حتما با افراد متخصص در ارتباط باشند و از آن‌ها كمك و راهنمايي بگيرند.

3- چالش ها و بحران هاي دوران نوجواني

دوران نوجواني يكي از مهم‌ترين دوره‌هاي زندگي انسان است كه چالش‌ها و بحران‌هاي مهمي در پي دارد. يكي از مهم‌ترين بحران‌هايي كه در اين زمان بروز مي‌يابد بحران هويت است. در جريان بحران هويت افراد مي‌خواهند بدانند چه كسي هستند، از زندگي چه مي‌خواهند و بايد چه اهداف و ارزش‌هايي را در زندگي دنبال كنند. ازدواج با ايجاد چالش‌ها و دغدغه‌هاي جديد در بسياري از موارد به افراد اجازه نمي‌دهد كه بتوانند به شيوه سالمي بحران‌هاي مرتبط با سن خود را حل و فصل كنند.

به عبارت ديگر در بسياري از موارد فرد بدون اينكه نوجواني را پشت سر گذاشته باشد، وارد دغدغه‌هاي دوران بزرگسالي مي‌شود كه اين مسئله در دراز مدت به او آسيب رسانده و بحران‌هاي روانشناختي مختلفي نظير احساس سردرگمي هويت را به همراه مي‌آورد.

4- بالا بودن آمارهاي مرتبط با خشونت خانگي در ازدواج نوجوانان

آمارهاي جهاني حاكي از اين يافته هستند كه نوجوانان به خصوص دخترهايي كه در سنين پايين ازدواج مي‌كنند بيش از سايرين با خشونت‌هاي خانگي نظير پرخاشگري فيزيكي، سوء استفاده جنسي و آزارهاي رواني رو به رو مي‌شوند. اين يافته به خصوص در مواردي كه همسر از نظر سن يا جايگاه اقتصادي در وضعيت بالاتري قرار دارد، بيش از هر زمان ديگري ديده مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا ازدواج در 17 سالگي كار اشتباهي است؟

دختر/پسر در 17 سالگي به سن قانوني و دوران بزرگسالي نزديك هستند و ممكن است بعضا براي ازدواج نيز آماده باشند. با اين حال با توجه به آسيب‌هاي احتمالي كه عموما در ازدواج نوجوانان وجود دارد لازم است كه احتياط بيشتري در اين باره صورت بگيرد. در همين راستا بهتر است قبل از تصميم قطعي براي ازدواج از يك روانشناس براي خدمات مشاوره پيش از ازدواج كمك بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 منبع : ازدواج در 17 سالگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج در 17 سالگي،
موضوع:
[ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۳:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی