مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

سلامت جنسي يا عملكرد جنسي طبيعي در زنان و مردان به چه صورت است؟ رابطه جنسي يكي از عوامل تقويت كننده رابطه زناشويي و تحكيم بخش روابط صميمانه بين زن و مرد است. اين رابطه اگر به شكل طبيعي انجام شود سبب احساس لذت بيشتر شده و  زن و مرد را در حين برقراري رابطه جنسي به مرحله ارگاسم مي‌رساند كه اوج لذت جنسي در اين مرحله اتفاق مي‌افتد. اما اگر زن و مرد عملكرد جنسي طبيعي نداشته باشند، كيفيت رابطه جنسي كاهش مي‌يابد و حتي ممكن است در دراز مدت باعث بي ميلي جنسي شود. در ادامه مقاله به بررسي عملكرد ويژگي سلامت جنسي در زنان و مردان مي‌پردازيم كه مي‌تواند آگاهي زوجين را افزايش داده و احساس لذت بيشتري براي آن‌ها به همراه بياورد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره جنسي كليك كنيد. 

 منبع: سلامت جنسي

سلامت جنسي

منظور از سلامت جنسي ، دفعات برقراري رابطه، روش و چگونگي ايجاد رابطه، موقعيت و مكان رابطه مي‌باشد. به عبارت ديگر رابطه جنسي طبيعي زماني اتفاق مي‌افتد كه رابطه جنسي از لحاظ تعداد، زمان و مكان ايجاد رابطه بين زن و شوهر به حد طبيعي و نرمال باشد. اگر رابطه جنسي بسيار افراط گونه يا برعكس بسيار كم اتفاق بيفتد از حالت طبيعي خارج شده و مشكلاتي را به همراه خواهد داشت. براي آشنايي با نحوه برقراري رابطه جنسي سالم كليك كنيد.

 

سلامت جنسي | چرا زنان و مردان بايد رابطه جنسي طبيعي برقرار نمايند؟

با توجه به اينكه رابطه جنسي، لذت بخش بوده و سبب آرامش روحي زوجين مي‌گردد، بهتر است زن و مرد نسبت به تعداد دفعات انجام رابطه جنسي و چگونگي انجام آن اطلاع و آگاهي كسب نمايند. چنانچه زوجين آگاهي لازم در اين زمينه را نداشته باشند، ممكن است يكي از آن‌ها به دليل غريزه بالا احساس شهوت زيادي داشته و خواستار تعداد دفعات زياد رابطه جنسي آن هم به روشي نادرست و خشن باشد. حال اگر همسر وي قادر به پاسخگويي دفعات زياد نباشد، ممكن است به اشتباه خود را بي‌كفايت دانسته و به سرزنش خويش بپردازد. اين در حاليست كه با كسب آگاهي متوجه خواهند شد چنانچه رابطه با تعداد دفعات نرمال و به شكلي محبت آميز انجام شود، طبيعي‌تر بوده و موجب ترغيب همسر به ايجاد رابطه خواهد شد. اگر درخواست‌هاي جنسي همسرتان عجيب هست، حتما مقاله فانتزي جنسي را بخوانيد.

 

آيا رابطه از مرداني كه سلامت جنسي دارند انرژي زيادي گرفته و آن‌ها را ناتوان مي‌كند؟

باور عموم جامعه اين است كه رابطه جنسي حتي به شكل طبيعي، انرژي زيادي از مردان مي‌گيرد و آن‌ها را خسته و بي رمق مي‌كند يا به اصطلاح كالري زيادي مي‌سوزانند. اين در حاليست كه آزمايشات مختلف ثابت كرده ميزان كالري سوزانده شده در يك رابطه جنسي طبيعي 30 دقيقه‌اي حدود 50 تا 150 كيلو كالري است. حال به اين نكته جالب توجه فرماييد كه خوردن يك بستني وانيلي 300 كيلو كالري به شما انرژي خواهد بخشيد؛ يعني انرژي لازم براي انجام دوبار رابطه جنسي طبيعي را در بردارد.

براي آشنايي با علت ضعف زنان بعد از رابطه جنسي كليك كنيد.

سلامت جنسي | ميانگين رابطه جنسي طبيعي چقدر است؟

اگرچه تعداد دفعات رابطه جنسي زن و شوهر به عواملي چون شدت رابطه، چگونگي روش انجام رابطه، توانايي جسمي زوجين، قدرت بدني و جثه مربوط مي‌شود اما روانشناسان سكسولوژي معتقدند كه ميانگين نرمال ايجاد رابطه جنسي بين زن و شوهر 1 بار در هفته و با افزايش سن يكبار در ماه مي‌باشد و ايجاد رابطه جنسي با اين فاصله زماني طبيعي و نرمال است.

مدت زمان رابطه جنسي طبيعي چقدر است؟

معاشقه‌هاي قبل از آميزش جنسي نقش حياتي در كسب لذت بيشتر به ويژه براي زنان دارند. برخي از خانم‌ها تحريك پذيري سريعي دارند و برخي ديگر با تاخير تحريك مي‌شوند. بنابراين مدت زمان رابطه جنسي طبيعي به آماده بودن زن و مرد به واسطه معاشقه و سپس آميزش جنسي بستگي دارد.

دفعات در افرادي كه سلامت جنسي دارند چقدر است؟

با در نظر گرفتن اين نكته مهم كه رابطه جنسي طبيعي فقط منوط به آميزش جنسي نيست و مي‌تواند معاشقه‌هاي زوجين را هم شامل شود، مي‌توان گفت مهم اين است كه زن و مرد با تفاوت‌هاي فردي يكديگر حين روابط جنسي آشنايي داشته باشند و همديگر را  خوب درك نمايند. وقتي زوجين نسبت به هم رابطه عاطفي محبت آميز نشان دهند، ميل بيشتري به همديگر خواهند داشت. اين ميل مي‌تواند هفته‌اي يكبار به رابطه جنسي منتهي شود اما رفتارهاي عشق آميز آن‌ها را برانگيخته و سبب احساس لذت بين آنان شود. اين در حاليست كه برخي زوجين ميل جنسي زيادي به همديگر دارند و تنها به رفتار عشق آميز بسنده نكرده و خواهان ايجاد رابطه جنسي به دفعات زياد هستند.

بيشتر بخوانيد : تعداد دفعات نزديكي به طور طبيعي

عوامل تقويت كننده دفعات و مدت رابطه جنسي طبيعي

زن و مرد با انجام رفتارهاي محبت آميز و توجهي كه به يكديگر دارند، قادرند نظر همسر را جلب نموده و ميل جنسي او را به خود برانگيزانند. پس براي سلامت جنسي بايد نظر همسرتان را جلب كنيد. ازجمله رفتارهايي كه در طول شبانه روز سبب جلب محبت و ميل جنسي مي‌شود، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

در آغوش كشيدن همسر: زن و مرد مي‌توانند در ساعات مختلف شبانه روز به دلايل بسيار كوچك همسر خود را در آغوش بكشند و با ابراز محبت به وي، زمينه ايجاد رابطه جنسي را فراهم آورند.

صدا زدن همسر با كلمات عاشقانه همراه با صوتي دل انگيز: مورد خطاب قرار دادن همسر با كلماتي عاشقانه كه صدايي دل انگيز را به گوش او  برساند در تقويت روابط عاشقانه بسيار مهم و حائز اهميت است. كلمات عاشقانه نشانگر ميل و علاقه شديد به همسر مي‌باشد.

شما مي‌توانيد با كمك يك روانشناس متخصص در زمينه سكستراپي، اين مهارت را ياد بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سلامت جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سلامت جنسي چگونه تعريف مي‌شود؟

يكي از مهم ترين معيارهاي سلامت جنسي اين است كه زن و شوهر هر دو از نتيجه اين رابطه لذت مي‌برند و آرامش لازم را كسب مي‌كنند، يك رابطه جنسي در صورتي كه به تعداد دفعات نرمال و تحت رضايت هر دو طرف برقرار شود، مي‌تواند طبيعي باشد.

چگونه مي توان سلامت جنسي داشت؟

از آنجايي كه زن و مرد روحيات متفاوتي دارند، شناخت روحيات و خلقيات هر يك توسط ديگري مي‌تواند منجر به برقراري يك رابطه جنسي طبيعي شود. همچنين يادگيري روش‌هاي مناسب جهت برقراري يك رابطه طبيعي اهميت بسزايي دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سلامت جنسي،
موضوع:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۷:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بيماري هاي مقاربتي دسته‌اي از عفونت‌ها و بيماري‌هايي هستند كه قابل انتقال از طريق رابطه جنسي اعم از رابطه دهاني، مقعدي و واژني مي‌باشند. علائم اين بيماري‌ها هميشه قابل مشاهده نيست و امكان دارد به صورت پنهان در بدن باقي بمانند. عدم آشنايي و رعايت نكردن نكات بهداشتي باعث مي‌شود تا نرخ ابتلاي آن به افراد ديگر گسترش پيدا كند. از آن‌جايي كه مداخله و شناسايي زودهنگام بيماري هاي مقاربتي بسيار اهميت دارد، لازم است تا هر فردي با علائم و انواع مختلف بيماري‌هاي قابل انتقال از طريق رابطه جنسي آشنا شود. استفاده از كاندوم تا حدودي مي‌تواند از ابتلا به اين بيماري‌ها پيشگيري كند اما با اين حال در صورت عفونت نياز به مصرف دارو وجود دارد. در ادامه به طور كامل درباره اين بيماري‌ها توضيح خواهيم داد. بهره بردن از مشاوره جنسي كمك مي‌كند تا با روش‌هاي پيشگيري و نكات بهداشتي آشنا شويد.

منبع: بيماري هاي مقاربتي

علائم بيماري هاي مقاربتي چيست؟

هر كدام از بيماري هاي مقاربتي علائم و نشانه هاي به خصوص خودشان را دارند، اين نشانه ها گاه پنهان ماده و تظاهري ندارند، اما قابل انتقال هستند. بنابراين كساني كه روابط خطرناك برقرار مي كنند يا شركاي جنسي متعدد دارند، بايد نسبت به علائم بيماري هاي مقاربتي هشيار باشند. در ادامه برخي از شايع ترين علائم انواع بيماري هاي مقاربتي را در مردان آورده‌ايم.

احساس خارش و ناراحتي در ناحيه تناسلي

لكه يا جوش هاي غير طبيعي در نقاط مختلف بدن به خصوص ناحيه شرمگاهي

احساس درد، سوزش و خارش حين رابطه و يا بعد از آن

ترشحات و زخم هاي غير معمول در ناحيه شرمگاهي

درد بيضه و يا قرمزي و متورم شدن آن

علائم بيماري هاي مقاربتي در خانم ها نيز ممكن است بروز نكند و آن‌ها تنها ناقل باشند. به طور شايع علائم زير در زنان ظاهر مي‌شود.

خونريزي يا لكه بيني بعد از رابطه در خانم ها

خارش و احساس ناراحتي در ناحيه تناسلي

التهاب و قرمزي پوست در اطراف واژن و كشاله ران ها

بروز جوش هاي غير معمول در نقاط مختلف بدن به خصوص دهان و ناحيه تناسلي

ترشحات غير طبيعي واژن

به هم خوردن سيكل قاعدگي

قاعدگي هاي دردناك و يا تغيير محسوس در ميزان و رنگ خونريزي

زخم هاي نامطلوب در واژن، مقعد، باسن و ران

 

بيماري هاي مقاربتي

بيماري هاي مقاربتي متعددي وجود دارد كه مي‌تواند از طريق رابطه جنسي با مهبل، دهان و حتي مقعد فرد مبتلا به فرد ديگر منتقل شود. تشخيص و شناسايي زودهنگام اين بيماري‌ها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است زيرا با شناسايي علائم اين بيماري‌ها هم مي‌توان از پيشرفت‌ آن‌ها در بدن جلوگيري كرد و هم مانع گسترش و انتقال آن به افراد ديگر شد. در ادامه به بيماري هاي مقاربتي رايج اشاره خواهيم كرد. براي آشنايي بيشتر در زمينه بيماري هاي قابل انتقال از مقعد كليك كنيد.

ويروس ايدز (HIV)

ويروس ايدز ويروسي است كه سيستم ايمني بدن را در مقابله با عفونت‌ها و بيماري‌ها تخريب مي‌كند و باعث ضعيف‌تر شدن سيستم ايمني بدن مي‌شود. همين مسئله زمينه را براي ابتلا به هر بيماري و ويروس عفوني ديگر فراهم مي‌كند. البته ويروس ايدز فقط يك بيماري مقاربتي نيست و از راه‌هاي ديگر هم منتقل مي‌شود اما گزارش‌ها نشان دهنده آن است كه بيشترين ميزان انتقال ويروس ايدز از طريق رابطه جنسي محافظت نشده انجام مي‌شود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بيماري ايدز كليك كنيد.

بيماري هاي مقاربتي | تبخال تناسلي

تبخال تناسلي معمولاً به شكل يك زخم، التهاب و تاول‌هاي دردناك در نواحي مختلفي از بدن به خصوص در نواحي تناسلي ظاهر مي‌شود. اين عارضه‌هاي پوستي ممكن است به صورت مخفي و پنهان در نواحي تناسلي ايجاد شوند به طوري كه خود شخص متوجه اين مسائل نباشد. علائم اين نوع تبخال به صورت احساس سوزش و گزگز همراه با درد است. ممكن است در برخي موارد اين عارضه‌هاي پوستي به طور خود به خود بهبود پيدا كنند اما نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه ويروس در بدن باقي مي‌ماند و حتي اگر بدون علامت باشد باز هم قابل انتقال به فرد ديگري مي‌باشد.

زگيل تناسلي HPV

زگيل تناسلي يا ويروس پاپيلوماي انساني باعث ايجاد زگيل‌هايي در نواحي تناسلي مردان و زنان مي‌شود. بيش از 100 نوع زگيل تناسلي مختلف وجود دارد كه عمدتا اين زگيل‌ها شبيه به گل كلم، سفت و بدون درد هستند. به طور كلي زگيل‌ تناسلي در دو دسته كم خطر و پر خطر قرار مي‌گيرد. نوع كم خطر آن براي فرد مشكلي ايجاد نمي‌كند و به راحتي از طريق فريز كردن يا استفاده از داروهاي موضعي قابل درمان است. اما نوع پرخطر آن ممكن است باعث ايجاد سرطان شود كه اين نوع براي خانم‌ها خطرناك‌تر است چراكه احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم وجود دارد. بايد توجه داشت كه حتي با از بين بردن زگيل در ناحيه تناسلي، ويروس از بدن حذف نمي‌شود و همچنان در بدن باقي مي‌ماند و قابل انتقال به افراد ديگر مي‌باشد. براي شناخت بيشتر در زمينه بيماري hpv و زگيل تناسلي كليك كنيد.

عفونت كلاميديا

عفونت كلاميديا منجر به سوزش ادرار و ترشحات غير طبيعي در آقايان و خانم‌ها مي‌شود. از جمله عوارض ناشي از عدم درمان عفونت كلاميديا مي‌توان به عفونت لگني و نازايي در زنان و ورم بيضه در مردان اشاره كرد. علاوه بر اين موارد، كلاميديا مي‌تواند بر وضعيت بينايي فرد هم تاثيرگذار باشد همچنين مي‌تواند باعث سفت شدن سطح داخلي پلك، نابينايي و شكنندگي سطح بيروني قرنيه، تكرر ادرار و درد هنگام ادرار و ترشحات غيرطبيعي شود. همانند ساير بيماري هاي مقاربتي، كلاميديا هم مي‌تواند بدون علامت در بدن وجود داشته باشد و فرد متوجه آن نباشد، اما امكان انتقال عفونت به فرد ديگر وجود دارد.

بيماري هاي مقاربتي | سوزاك

سوزاك از جمله بيماري‌هاي مقاربتي است كه از طريق رابطه جنسي مقعدي قابل انتقال است. سوازك منجر به خروج ترشح مايعي مانند چرك از آلت تناسلي مرد و واژن زن مي‌شود. همچنين ادرار دردناك از جمله علائم ديگر اين بيماري است. همانند عفونت كلاميديا، بيماري سوزاك هم مي‌تواند باعث نازايي و عفونت لگني شود. علائم سوزاك عمدتا شامل درد و ورم بيضه، خونريزي شديد در هنگام عادت ماهانه، درد شكمي، ترشحات غيرطبيعي و درد چشم است. خوشبختانه فرد مبتلا به سوزاك از طريق مصرف آنتي‌بيوتيك‌هاي قوي و پني‌سلين مي‌تواند مورد درمان قرار بگيرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بيماري سوزاك كليك كنيد.

هرپس نيز يكي از ويروس هايي است كه از طريف رابطه جنسي منتقل مي شود، براي آشنايي با ويروس هرپس كليك كنيد.

بيماري تريكوموناس

تريكوموناس يك عفونت انگلي است كه به طور معمول يك هفته بعد از ابتلا به علائم در بدن ظاهر مي‌شود. زنان نسبت به مردان بيشتر به تريكوموناس مبتلا مي‌شوند. از جمله علائم اين ويروس مي‌توان به ترشحات غيرطبيعي از واژن يا آلت تناسلي، ادرار دردناك، خارش واژن يا آلت تناسلي، احساس درد در حين دخول، بوي بد واژن، زايمان زودرس، سوزش و التهاب در نواحي تناسلي اشاره كرد.

بيماري هاي مقاربتي | سيفليس

سيفليس به صورت زخم باز و بدون درد در نواحي تناسلي، مقعد و حتي ساير اعضاي بدن بروز پيدا مي‎‌كند. سيفليس به صورت تدريجي يا ناگهاني شروع مي‌شود و مي‌تواند به طور مزمن و در طول سال‌ها در بدن فرد وجود داشته باشد و در صورت عدم درمان تمام اعضاي بدن فرد را درگير مي‌كند. از جمله علائم سيفليس مي‌توان به تب، ورم غدد لنفاوي، جوش قرمز، كاهش وزن، درد عضلاني و وجود زخم در نواحي آلت تناسلي اشاره كرد. با اين‌حال امروزه كمتر كسي دچار سيفليس مي‌شود چراكه با مصرف آنتي‌بيوتيك‌هاي مختلف قابل درمان است.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بيماري سفليس كليك كنيد.

راه تشخيص بيماري هاي مقاربتي

تشخيص بيماري هاي مقاربتي به راحتي نبوده و علائم ظاهري تنها عامل هشداردهنده اي براي مراجعه به متخصص هستند. پس اگر نشانه هاي ذكر شده را در خود يا شريك جنسي تان مشاهده كرديد، حتما براي انجام آزمايشات و معاينات به متخصص مراجعه نماييد. گاهي اوقات نمونه ادرار يا مدفوع و يا ساير روش هاي تشخيصي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

پيشگيري از انواع بيماري هاي مقاربتي

اگر هيچ گونه رابطه جنسي نداشته باشيد، باز هم ممكن است در معرض بيماري هاي مقاربتي قرار بگيريد. چرا كه انتقال بسياري از بيمارهاي نام برده شده از طريقي غير از جنسي قابل انتقال هستند كه با رعايت بهداشت مي‌توانيد از ابتلا به آن‌ها جلوگيري كنيد.

داشتن يك شريك جنسي، استفاده از وسايل پيشگيري مثل كاندوم، اجتناب از رابطه جنسي دهاني، رعايت بهداشتي فردي از جمله اقداماتي است كه شما را از ابتلا به انواع ويروس ها و باكتري هاي مرتبط با فعاليت هاي جنسي دور نگه مي‌دارد. همچنين با انجام چكآپ هاي دوره‌اي مي‌توانيد از سلامت جنسي خود اطمينان حاصل نماييد.

درمان بيماري هاي مقاربتي

براي درمان مناسب بيماري هاي مقاربتي بايد علت ابتلا و ميزان شدت بيماري را مورد بررسي قرار داد. در واقع مي‌توان گفت در ارتباط با بيماري‌هاي مقاربتي، پيشگيري بهتر از درمان است. در صورت ابتلا شدن به بيماري‌هاي مقاربتي حتما در اولين فرصت به همسر خود اطلاع دهيد و درمان آن را هرچه سريع‌تر شروع كنيد. در برخي موارد بيماري‌هاي مقاربتي با مصرف آنتي‌بيوتيك‌ها برطرف مي‌شوند اما بعضي از بيماري‌ها مانند عفونت كلاميديا، زگيل تناسلي، تبخال تناسلي و… حتي با درمان عارضه‌هاي پوستي، ويروس همچنان در بدن باقي مي‌ماند. بنابراين بهترين كار تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به بيماري است. در همين راستا مشاوره جنسي به شما كمك مي‌كند تا نكات بهداشتي را در زمان رابطه رعايت كرده و همچنين با روش‌هاي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي مقاربتي نيز آشنا شويد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره جنسي كليك كنيد.

ادامه زندگي همراه با بيماري هاي جنسي

خيلي از بيماري‌هاي مقاربتي قابل درمان نيست، اما فرد مي‌تواند تحت شرايطي به زندگي خود ادامه دهد. از آنجا اين گونه بيماري ها بدن بيمار را در برابر ساير ويروس ها آسيب پذيرتر مي‌كنند؛ مراقبت هاي ويژه‌اي براي اين دست افراد صورت خواهد گرفت. شايد بعضي‌ها بگويند كه ادامه زندگي با وجود اين بيماري چه فايده اي دارد و يا بهتر است به طور كل از درمان صرف نظر بكنيم. در چنين شرايطي بايد بگوييم كه احتمال پيدا شدن درمان و يا روش هاي جايگزين هميشه وجود دارد، پس نبايد نااميد شد و با استفاده از امكانات موجود در به دست آوردن سلامت تلاش نمود.

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا زگيل تناسلي قابل درمان است؟

زگيل تناسلي انواع مخلتفي دارد. به طور كلي امكان از بين رفتن ويروس از بدن وجود ندارد اما مي‌توان عارضه‌هاي پوستي ايجاد شده را با فريز كردن يا استعمال داروهاي موضعي از بين برد اما ويروس زگيل تناسلي براي هميشه در بدن فرد باقي مي‌ماند. بهتر است هر فردي قبل از ازدواج يا برقراري رابطه جنسي در برابر زگيل تناسلي واكسيناسيون شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بيماري هاي مقاربتي،
موضوع:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۵:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تاثير خود شناسي در ازدواج چيست ؟ خود شناسي همانطور كه از نام آن پيدا است ميزان شناخت شما از خودتان است، ميزان شناخت شما از خودتان در همه جوانب زندگي تاثير دارد هر چه خود را بيشتر بشناسيد موفقتر خواهيد بود و بيشترين تاثير خودشناسي در ازدواج و انتخاب يك همسر مناسب است. درواقع براي يك ازدواج موفق علاوه بر شناخت طرف مقابل لازم است ابتدا خود را به خوبي بشناسيد ودرك صحيحي از خواسته ها و تمايلات خود داشته باشيد. حال چگونه مي توانيد خود را بشناسيد؟ در اين زمينه مشاوره هاي قبل ازدواج به طرز قابل توجهي به شما كمك خواهند كرد در ادامه به اهميت خودشناسي در ازدواج اشاره مي كنيم. همچنين توصيه داريم كه براي دريافت مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: تاثير خود شناسي در ازدواج

اهميت خود شناسي در ازدواج

ازدواج بدون شناخت خود و درك صحيح از علايق و خواسته ها مي تواند شروع يك زندگي نا موفق بوده و نتيجه آن نابودي و يا تحمل يك زندگي سخت باشد. شما براي داشتن يك ازدواج موفق بايد به طور دقيق خواسته هاي خود را بدانيد، بايد بتوانيد به خودتان عشق بورزيد و خواسته هايتان برايتان مهم باشد و بعد از آن بتوانيد شخص ديگري را دوست داشته باشيد و به عنوان همسر خود انتخاب كنيد. بسياري از افراد بعد از ازدواج پشيمان مي شوند زيرا تازه به اين نتيجه مي رسند كه كاش قبل از ازدواج شناخت بهتري از خود داشتند و خواسته هاي خود را به درستي مي دانستند تا در انتخاب همسر گزينه مناسبتري را انتخاب مي كردند. در واقع اهميت خود شناسي در ازدواج باعث مي شود شما ابتدا خود و سپس طرف مقابلتان را به درستي شناخته و درك كنيد و به طبع آن انتخاب درستي داشته باشد. در ادامه مهمترين دستاوردهاي خود شناسي در ازداوج را برايتان بيان كرده ايم:

  • خود آگاهي باعث مي شود شما يك انتخاب صحيح در ازدواج داشته باشيد و فرد مناسبي را برگزينيد.
  • خود شناسي يكي از مهارت هاي مهم در همه ابعاد زندگي مخصوصا در ازدواج است كه در صورت نداشتن اين مهارت شما نمي توانيد شناخت درستي از طرف مقابل نيز داشته باشيد.
  • با داشتن شناخت كافي از خودتان مي توانيد به ويژگي هاي مثبت و منفي خود پي ببريد و تلاش كنيد نقاط مثبت را تقويت و ويژگي هاي منفي را از بين ببريد
  • با خود شناسي شما ملاك هاي ازدواج و انتظارات خود از همسر آينده تان را پيدا كرده و اين گونه فردي متناسب با خواسته هايتان انتخاب مي كنيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر درباره مهارت هاي لازم براي ازدواج كليك كنيد.

مهم‌ترين مسائلي كه در خودشناسي ازدواج بايد در نظر گرفته شود

اگر ميخواهيد به خود شناسي برسيي بايد تمام زواياي وجودي خود را بررسي كرده و خواسته ها و تمايلات و تفكرات خود را درك كنيد براي اين منظور مهمترين مسائلي كه در خودشناسي بايد از آن درك كافي داشته باشيد برايتان بازگو مي كنيم. همچنين براي ازدواج‌تان پيشنهاد مي‌كنيم علاوه برخودشناسي درباره پيش نيازهاي ازدواج هم مطالعه بفرماييد.

1- شناخت اعتقادات مذهبي

شناخت خود در زمينه اعتقادات مذهبي اهميت بسزايي در خودشناسي و تاثير آن در ازدواج دارد بايد درك صحيحي از ميزان اعتقادات مذهبي خود داشته باشيد و در اين زمينه خود را به درستي بشناسيد. شما بايد خود را به طور دقيق از لحاظ ميزان پايبندي به اعتقادات مذهبي مورد ارزيابي قرار دهيد و سپس به اين نتيجه برسيد كه اعتقادات همسر اينده شما تا چه حد بايد به شما نزديك باشد تا بتوانيد در كنار او به راحتي زندگي كنيد اين مسئله را بهتر است در جلسات خواستگاري نيز مطرح كنيد همچنين مشاوره قبل ازدواج مي تواند ميزان شباهت شما با فرد مقابلتان را در زمينه اعتقادات مذهبي برايتان روشن كند.

2- شناخت سطح هوشي و فكري

انتخاب همسري كه از نظر سطح هوشي و فكري به شما نزديك باشد بسيار مهم است اگر دو فرد از لحاظ  هوشي در دو سطح بسيار متفاوت قرار داشته باشند زندگي سخت و پر تنشي را خواهند داشت بهتر است در اين زمينه با يكديگر تناسب داشته باشيد و براي رسيدن به اين تناسب بايد در ابتدا سطح هوشي خود را سنجيده و همسر مناسبي انتخاب كنيد.

3- وضعيت اقتصادي | خود شناسي در ازدواج

شناخت خود از لحاظ وضعيت اقتصادي و سطح زندگي نكته بسيار مهمي است شايد بسياري  از زوج ها در ابتداي ازدواج اين مسئله را ناديده گرفته و تحت تاثير احساسات تصميم بگيرند ولي بعد از ازدواج به دليل مشكلات مختلف اقتصادي از كرده خود پشيمان شوند. قبل از ازدواج بدور از هر گونه احساستي بايد در اين زمينه به خود شناسي كامل برسيد اينكه شما در چه شرايط اقتصادي مي توانيد زندگي كنيد و حداقل و حداكثر ها را براي خود مشخص نماييد درواقع بايد ميزان سازگاري خود را با شرايط اقتصادي طرف مقابل بسنجيد  و بر اساس آن همسر خود را انتخاب نماييد. همچنين نحوه زندگي شما از لحاظ خرج كردن و طرز زندگي و نوع خواسته هايتان مهم است آيا فردي هستيد كه سعي ميكنيد همواره پس انداز كنيد يا ولخرج هستيد و يا اينكه تعادل را حفظ مي كنيد همه اين موارد اهميت دارد كه بر اساس آن بتوانيد طرف مقابل را انتخاب نماييد.

4- آگاهي از مشكلات جسمي و روحي

اغلب افراد در باره وضعيت جسمي و روحي خود آگاهي دارند و اگر مشكلي از لحاظ سلامتي جسم يا روان دارند از آن باخبر هستند ولي به طور كلي ممكن است شما دچار مشكلاتي مانند افسردگي، وسواس و يا مشكلات روانشناختي ديگري باشيد كه نياز به درمان داشته باشيد و از آن بي خبر باشيد . توجه نماييد اين مسائل در زندگي مشترك شما تاثير مستقيم مي گذارد همچنين اگر از لحظ جسمي دچار نقص هستيد بايد هنگام انتخاب همسر خود فردي را انتخاب كنيد كه شرايط شما را بپذيرد . انتخاب فردي كه براي حل مشكل شما در كنارتان باشد مي تواند زندگي بهتري را برايتان رقم بزند.

5- افق هاي فكري و ويژگي هاي رفتاري

قبل از ازدواج تمام خصوصيات اخلاقي، رفتاري و افق هاي فكري خود را بشناسيد تا بتوانيد فردي متناسب با ويژگي هاي خود انتخاب كنيد. اگر فردي سلطه جو هستيد كه ميخواهيد همواره حرف اول و آخر را خودتان بزنيد نميتوانيد فردي را كه ويژگي هايي مشابه خودتان دارد انتخاب كنيد. اگر به عنوان يك آقا خلق و خوي مرد سالاري داريد نمي توانيد خانمي را كه خلق و خوي زن سالاري دارد انتخاب كنيد. خانمي كه دوست دارد مستقل باشد و در اكثر موارد خودش تصميم گيري كند بايد همسري متناسب با ويژگي هاي خودش انتخاب نمايد. اين نكات بسيار اهميت دارد بسياري از زوج ها بر سر همين مسائل به مشكل خورده و زندگي  مشترك آن ها دوامي نخواهد داشت. مشاوره هاي قبل از ازدواج، به شما براي شناخت دقيقي از خود و طرف مقابلتان كمك مي كند و شما را  در انتخابي صحيح راهنمايي خواهد كرد.

6- درك شما از عشق | خود شناسي در ازدواج

اينكه شما چه دركي از عشق و محبت داريد نيز اهميت دارد شما هنگام ازدواج بايد خود را در زمينه هاي عاطفي بشناسيد و اينكه تا چه اندازه  و به چه صورتي به طرف مقابل عشق مي ورزيد و چه انتظاري در اين زمينه از طرف مقابل داريد بايد به طور دقيق مشخص شود.  اينكه دوست داريد طرف مقابل با رفتار خود علاقه اش را به شما نشان دهد يا اين محبت را به زبان بياورد و يا نياز به محبت لمسي مانند در آغوش كشيدن داريد و يا دوست داريد طرف مقابل براي ابراز علاقه از شما در جمع و يا در خلوت تعريف كند و يا اينكه خريدن هديه و وقت گزراندن را نمادي از محبت و عشق ورزيدن مي دانيد، در واقع  بايد خواسته هاي خود را در اين زمينه بشناسيد و سپس ويژگي هاي طرف مقابل را در اين زمينه بررسي كرده و  به يك انتخاب درست در ازدواج برسيد.

براي به دست آوردن يك ازدواج موفق كليك كنيد.

روش هاي خود شناسي در ازدواج

روش هاي زير مي تواند شمارا به خود شناسي برساند و ازدواجي موفق را برايتان رقم بزند. كمك از اطرافيان: از اطرافيان و افرادي كه بيشتر با آنها در ارتباط هستيد بخواهيد كه توصيفي از ويژگي هاي شخصيتي شما رائه دهند  اين گونه مي توانيد بيشتر خصوصيات و تمايلات خود را دريابيد. خصوصيات خود را ياد داشت كنيد: خواسته ها و خصوصيات و تمايلات خود را بنويسيد، انتظاراتي كه از همسر آينده تان داريد را ليست كنيد اين گونه ميتوانيد شناخت دقيقي از خود داشته و همچنين نكات مثبت و منفي خود را پيدا كرده و سعي در تقويت ويژگي هاي مثبت خود و ترك خصوصيات منفي نماييد. از يك مشاور كمك بگيريد:  مشاوره هاي روانشناسي در خودشناسي بسيار تاثير گذار است شما در ارتباط با يك روانشناس مي توانيد ابعاد مختلف شخصيت خود را بشناسيد و به اين ترتيب معيارهايي خود را دانسته و بر اساس آن معيارها انتخاب صحيحي در ازدواج داشته باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خود شناسي در ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

اهميت خودشناسي در ازدواج چيست؟

ازدواج بدون شناخت خود و درك صحيح از علايق و خواسته ها مي تواند شروع يك زندگي نا موفق بوده و نتيجه آن نابودي و يا تحمل يك زندگي سخت باشد. شما براي داشتن يك ازدواج موفق بايد به طور دقيق خواسته هاي خود را بدانيد بايد بتوانيد به خودتان عشق بورزيد و خواسته هايتان برايتان مهم باشد و بعد از آن بتوانيد شخص ديگري را دوست داشته باشيد و به عنوان همسر خود انتخاب كنيد. بسياري از افراد بعد از ازدواج پشيمان مي شوند زيرا تازه به اين نتيجه مي رسند كه كاش قبل از ازدواج شناخت بهتري از خود داشتند و خواسته هاي خود را به درستي مي دانستند تا در انتخاب همسر گزينه مناسبتري را انتخاب مي كردند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۲:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ويروس هرپس منجر به ايجاد تب خال و عارضه‌هاي پوستي در نواحي مختلفي از بدن مي‌شود. بيشترين نواحي كه هرپس ظاهر مي‌شود بر روي لب يا دستگاه تناسلي است و اولين نشانه‌ها به صورت درد و خارش احساس مي‌شود. ويروس هرپس اگر به بدن راه پيدا كند تا آخر عمر در بدن فرد مبتلا باقي مي‌ماند. به همين خاطر بهترين روش درمان پيشگيري از ابتلا شدن با روش‌هايي از جمله رابطه جنسي محافظت شده است چراكه تنها راه انتقال و علت ابتلا به اين بيماري تماس پوستي است. با اين حال مداخلات سريع و زودهنگام جهت بهبود علائم از شدت ويروس كم مي‌كند و احتمال انتقال به افراد ديگر را كاهش مي‌دهد. در ادامه به طور كامل درباره ويروس هرپس صحبت خواهيم كرد. براي آشنايي با ساير مشكلات جنسي كليك كنيد.

 منبع: ويروس هرپس

ويروس هرپس و انواع آن

هرپس سيمپلكس يا تب خال ساده يك بيماري عفوني است كه نحوه بروز علائم آن به صورت ايجاد تب خال، التهاب و عارضه‌هاي پوستي بر روي اعضاي بدن و نواحي تناسلي هر دو جنس مرد و زن است. راه انتقال تب خال به صورت تماس با پوست است كه در هنگام رابطه جنسي رخ مي‌دهد. امكان انتقال اين بيماري از طريق مادر باردار به جفت وجود دارد. در هنگام زايمان نيز در اثر تماس سر و بدن نوزاد با اندام جنسي مادر اين بيماري مي‌تواند به نوزاد هم منتقل شود. 

به طور كلي مي‌توان تب خال دهاني را در دو دسته تقسيم بندي كرد. نوع اول آن به صورت تب خال و عارضه پوستي در نواحي لب و دهان شكل مي‌گيرد و عمدتا از طريق تماس با ناحيه آلوده و همچنين بزاق آلوده انتقال پيدا مي‌كند. در نوع دوم مي‌توان به ويروس هرپس تناسلي و يا تبخال تناسلي اشاره كرد كه از طريق تماس با ناحيه آلوده در طي رابطه جنسي به فرد ديگر منتقل مي‌شود. براي آشنايي با انواع بيماري هاي مقاربتي كليك كنيد.

نحوه انتقال ويروس هرپس

تمام بيماري‌هاي مقاربتي و عفوني از طريق تماس با ناحيه آلوده به فرد ديگر يا ساير نواحي بدن منتقل مي‌شوند كه هرپس هم از اين قاعده مستثني نيست. ويروس هرپس تناسلي عمدتا واژن، دهانه رحم و نواحي بيروني دستگاه تناسلي را آلوده مي‌كند. در مردان هم عمدتا مجاري ادراري، بيضه‌ها و آلت تناسلي آلوده مي‌شود. اين بيماري ممكن است براي مدت‌ها بدون علامت و عارضه پوستي در بدن فرد وجود داشته باشد از اين جهت چون فرد از آن آگاهي ندارد مي‌تواند ناخواسته افراد ديگر را هم مبتلا كند. در صورتي كه هرگونه احساس سوزش، خارش، التهاب در نواحي تناسلي خود مشاهده كرديد بهتر است در اولين قدم به پزشك مراجعه كنيد.

نشانه هاي ويروس هرپس

نشانه هاي هرپس معمولا به صورت عارضه‌ها و برآمدگي‌هاي كوچك قرمز رنگ، زخم باز، احساس خارش، سوزش و التهاب در نواحي لب، اندام تناسلي يا نواحي مقعد هستند. اولين نشانه‌ها به صورت درد و خارش احساس مي‌شود. معمولا تا 2 ماه پس از تماس با قسمت آلوده اولين نشانه‌ها بروز پيدا مي‌كنند. در ابتدا فرد مبتلا فقط سوزش و التهاب را احساس مي‌كند، پس از آن ناحيه آلوده به برآمدگي‌هاي كوچك قرمز رنگ و سپس زخم تبديل مي‌شوند. زخم‌ها معمولا به صورت سر باز همراه با ترشحات و خونريزي هستند. زخم‌هاي روي نواحي تناسلي مي‌تواند ادرار كردن و برقراري رابطه جنسي را با مشكل و درد همراه كند. همچنين از آنجايي كه اين بيماري سيستم ايمني بدن را تضعيف مي‌كند در اولين روزهاي آلودگي فرد ممكن است علائمي مانند سرماخوردگي يا آنفولانزا را نيز تجربه كند.

علل ابتلا به هرپس

هر دو نوع هرپس، يعني هرپسي كه در نواحي دهان منتشر مي‌شود و هرپسي كه در نواحي تناسلي بروز مي‌يابد از طريق تماس جنسي و تماس پوست به پوست انتقال پيدا مي‌كنند. در نتيجه تنها راه انتقال و علت ابتلا به اين بيماري تماس پوستي است، از اين جهت امكان ابتلا از طريق استخر رفتن، سرويس بهداشتي عمومي و يا ساير لوازم شخصي فرد آلوده انتقال نمي‌يابد.

تشخيص هرپس

هرگاه نشانه‌هاي سوزش و التهاب در نواحي تناسلي خود مشاهده كرديد در اولين قدم به پزشك مراجعه كنيد. آزمايش خون و نمونه برداري از بافت مي‌توانند به تشخيص ويروس هرپس كمك كنند. بهتر است فرد مبتلا آزمايش‌ ساير بيماري‌هاي مقاربتي را هم بدهد تا از سلامت خود اطمينان حاصل نمايد و يا در صورت ابتلا به ساير بيماري‌هاي مقاربتي درمان زودهنگام را شروع كند.

عوامل خطرساز و زمينه‌ساز

عواملي وجود دارد كه مي‌تواند سبب افزايش احتمال ابتلا به اين بيماري در افراد مختلف شود. از جمله اين عوامل مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

رابطه جنسي محافظت نشده: مهمترين عامل زمينه ساز و خطرساز ابتلا به ويروس هرپس ، انجام رابطه جنسي محافظت نشده است. اين مسئله زماني افزايش پيدا مي‌كند كه فرد رابطه جنسي متعدد با افراد متعدد و بدون محافظت داشته باشد. به طور كلي براي پيشگيري از بيماري‌هاي مقاربتي و هرپس بهتر است در حين رابطه جنسي از كاندوم استفاده شود.

جنسيت: به طور كلي احتمال ابتلا به هرپس در زنان بيشتر از مردان است. همچنين احتمال انتقال ويروس هرپس از مادر باردار به نوزاد وجود دارد.

علاوه بر اين موارد مي‌توان به افزايش سن، استرس، سرماي شديد، نقص سيستم ايمني بدن و سابقه خانوادگي اشاره كرد.

درمان ويروس هرپس

به طور كلي هيچ روش قطعي براي درمان وجود ندارد. هر فردي به محض مشاهده اولين علائم بايد براي درمان اقدام كند. با اين حال داروهاي مختلفي براي رفع علائم و عارضه‌هاي هرپس وجود دارد. به عنوان مثال داروهاي ضد ويروس مانند آسيكلووير، فام سيكلووير و دالاسيكلووير كمك مي‌كند تا علائم و عارضه‌هاي ايجاد شده سريع‌تر بهبود پيدا كند. اين به اين معنا است كه ويروس براي هميشه در بدن باقي مي‌ماند اما علائم آن را مي‌توان درمان كرد. يك نكته در ارتباط با درمان دارويي وجود دارد و آن اين است كه حتي پس از رفع علائم و عارضه‌هاي ايجاد شده همچنان بايد به مصرف دارو ادامه داد زيرا مصرف دارو مي‌تواند منجر به كاهش انتقال ويروس هرپس به شخص ديگر شود.

در كنار درمان‌هاي دارويي توصيه مي‌شود تا از درمان‌هاي روانشناختي استفاده شود زيرا استرس و اضطراب تاثير زيادي بر شدت علائم ناشي از ويروس هرپس دارد و مطالعات نشان داده كه دريافت مشاوره و خدمات روانشناسي براي بهبود علائم تاثير مطلوب دارد. براي دريافت مشاوره جنسي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيماري و ويروس هرپس مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360  با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا استرس بر روي هرپس تاثير دارد؟

امروزه نتايج مطالعات نشان داده كه استرس مي‌تواند يكي از عوامل بروز هرپس باشد، همچنين مي‌تواند باعث شدت علائم و ضايعات پوستي شود. در نتيجه استرس، علاوه بر اينكه باعث مشكلات روانشناختي را زياد مي‌كند مي‌تواند بر مسائل جسماني هم تاثير منفي بگذارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ويروس هرپس،
موضوع:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۰:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال چند شخصيتي يكي از زير مجموعه‌هاي اختلالات تجزيه‌اي است كه با عنوان اختلال هويت تجزيه‌اي يا تجزيه هويت شناخته مي‌­شود. اين اختلال شايد در بين عموم، بسيار شناخته شده باشد و به راحتي آن را به ديگران نسبت بدهند اما يكي از اختلال‌هاي نادر و عميق روانشناختي است كه جز تعدادي محدود و انگشت شمار اكثرا درمان نشده‌اند. اين اختلال به طور كلي عبارت است از وجود دو يا چند هويت يا شخصيت متمايز كه به تناوب رفتار فرد را كنترل مي‌­كنند. با آگاهي از علائم، دلايل و راه‌هاي درمان اختلال چند شخصيتي مي‌توانيد آن را تشخيص داده و گامي براي درمان آن برداريد. 

اختلال چند شخصيتي (اختلال هويت تجزيه اي)

اختلال چند شخصيتي يكي از زير مجموعه‌هاي اختلالات تجزيه‌اي است كه با وجود دو يا چند شخصيت مستقل و مجزا از هم در وجود يك شخص مشخص مي‌­شود و هر كدام از اين شخصيت‌ها به طور متناوب، رفتار فرد را تحت كنترل مي­‌گيرند. به نوعي احساسي شبيه حس تسخير شدن بدن توسط يك هويت ديگر است. نيمي از مبتلايان كمتر از 10 شخصيت دارند اما تعداد اين شخصيت‌ها در يك فرد حتي مي­‌تواند به 100 شخصيت مجزا نيز برسد.

در اختلال چند شخصيتي هر كدام از اين شخصيت‌ها نام، سن، خاطرات، ويژگي‌ها و ژست‌هاي گفتاري و رفتاري متفاوت دارند. حتي سليقه‌ها و سبك زندگي آن‌ها نيز متفاوت است. امكان دارد كه يك معلم درونگراي منظم با علاقه به موسيقي و فيلم يك شخصيت ديگري داشته باشد كه يك ورزشكار بسيار پر انرژي با علاقه به دورهمي‌هاي دوستانه و حتي مصرف مخدر باشد. بسياري از اين بيماران، دچار دوره‌هاي موقتي تغيير شخصيت و هويت‌اند كه در اثر ضربه‌ها و فشارهاي رواني ناگهاني به وجود مي‌آيد. به همين دليل توصيه مي‌شود كه حتما در چنين شرايطي از خدمات مشاوره استرس استفاده كنيد.

 

دلايل ايجاد اختلال چند شخصيتي

معمولا خيلي از اختلالات‌شخصيتي علت مشخصي ندارند اما اصلي‌ترين علت اختلال هويت تجزيه‌اي، تجربه‌هاي دردناك و آسيب زا در دوران كودكي است. تحقيقات نشان مي‌دهند كه علت اختلال چندشخصيتي پاسخ روان فرد نسبت به فشارهاي دروني و بيروني به ويژه در سال‌هاي اوليه كودكي است كه غفلت‌هاي شديد والدين يا سو استفاده‌هاي جسمي و رواني از آن‌ها، ممكن است در رشد شخصيت اختلال ايجاد كند. در 99 درصد مبتلايان، سابقه آسيب‌هاي شخصي يا ضربه‌هاي مكرر بسيار شديد و معمولا تهديدكننده زندگي در يك دوره حساس سني وجود داشته است.

تجربه سو استفاده جنسي، ديدن يك حادثه وحشتناك يا تماشاي صحنه‌هايي مانند صحنه اعدام، تجربه ترس شديد و از اين دست تجربيات نيز مي‌توانند باعث اختلال چند شخصيتي شوند. منظور از دوره حساس سني معمولا زير 6 سالگي است. در خانواده‌هايي كه والدين خشن، بي‌رحم، سركوب‌گر، تحقيركننده و غيرقابل پيش بيني هستند، احتمال تخريب شخصيت كودك و ابتلاي او به اختلال هويت تجزيه‌اي در آينده بيشتر مي‌شود. براي آشنايي با ساير اختلالات تجزيه اي كليك كنيد.

 

اختلال چند شخصيتي در كودكان

توجه كنيد كه بروز اختلال چند شخصيتي دركودكان بسيار نادر است ولي شروع آن، از دوران كودكي و در اثر آسيب‌هاي آن شروع مي­‌شود. بنابراين كودك اگر درگير همبازي‌هاي خيالي خود شده يا اين چنين نشانه‌هايي را تجربه كرد، ممكن است اختلالات ديگري را نيز تجربه كند. درست است كه تعدادي كودك مبتلا به اختلال چند شخصيتي معرفي شده‌اند اما اكثر آن‌ها توسط والديني كه خود چندشخصيتي هستند به مراكز پزشكي ارجاع داده شده‌اند.

 

علائم و نشانه هاي اختلال چندشخصيتي

فرد مبتلا به اختلال هويت تجزيه‌اي داراي دو يا چند شخصيت متفاوت و متمايز است. بايد دقت كنيد كه وقتي صحبت از شخصيت متفاوت و متمايز مي­‌شود، نبايد آن را با تغييرات اخلاقي، رفتاري و خلقي اشتباه گرفت. اختلال چند شخصيتي وجود يك شخصيت اصلي به عنوان شخصيت معمول يا هسته و يك يا چند شخصيت تغييردهنده است كه كاملا در تمام موارد، حتي ظاهر، پوشش و آرايش فرد نيز تغيير ايجاد مي­‌كند. هرگونه تغيير شخصيتي، هرچند موقت مي‌تواند اين اختلال باشد. حتي ممكن است شخصيت تغييردهنده نسبت به شخصيت اصلي احساسات منفي داشته باشد.

فرد مبتلا به اختلال چند شخصيتي از تغييرات و حالات شخصيت ديگر و خاطرات تجربه شده او معمولا آگاه نيست. استرس يا حتي يادآوري يك خاطره تلخ، مي‌­تواند باعث تغيير شخصيت شود. فرد مبتلا دچار يك فراموشي غيرعادي است و امكان دارد فردي را بشناسد كه اصلا او را نديده يا چيزي كه براي خانه خريده است فراموش كند.

اين فراموشي با فراموشي‌هاي عادي فرق مي‌كند. فرد ممكن است به طور ناگهاني احساس گسست كند و از بيرون مانند يك تماشاگر خودش را ببيند. توهم‌ها و هذيان‌هايي مانند شنيدن صداهايي مثل صداي گريه بچه يا صداي موجودي از عالم ارواح را تجربه كنند. سطح عملكرد فرد ممكن است از خفيف تا بسيار شديد تحت تاثير قرارگرفته و مختل شود.

بيشتر بخوانيد : درمان اضطراب

درمان اختلال چند شخصيتي

درمان اختلال چند شخصيتي بسيار سخت است اما غيرممكن نيست. هدف درمان مبتلايان به اختلال شخصيت چندگانه، حذف شخصيت‌هاي ديگر نيست بلكه رسيدن به نوعي سازگاري و درك متقابل بين شخصيت‌هاست. يعني هدف درمان اين است كه شخصيت اصلي فرد مبتلا، شخصيت‌هاي ديگر خود را بشناسد و بتواند بين شخصيت اصلي خود و ديگر شخصيت‌ها ارتباط برقرار كند تا كنترل آن‌ها را تا حدودي به دست بگيرد. همچنين افزايش توانايي فرد در مواجهه با عوامل استرس‌زا و هر عاملي كه بتواند او را تحت تاثير قرار دهد نيز هدف ديگر درمان است.

درمان اين بيماران طولاني مدت است و مهم‌ترين لازمه آن، وجود يك محيط كاملا عاري از هرگونه تنش و استرس و داشتن يك سبك زندگي سالم در كنار يك تيم درماني كاملا حرفه‌ايست. امكان دارد كه درمان سال‌ها ادامه داشته باشد و فرد مبتلا بايد كاملا به درمانگر خود اعتماد كرده و با او احساس نزديكي بكند. برخي از روش‌هاي درماني مانند روانكاوي، حساسيت‌زدايي، هيپنوتيزم درماني و حتي درمان‌هاي القاي الكتريكي مغز نيز وجود دارند كه همزماني برخي از آن‌ها مي­‌تواند كمك كننده باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال چند شخصيتي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اختلال چند شخصيتي قابل درمان است؟

بله. درمان اين اختلال كمي سخت و معمولا زمان بر است اما با استفاده از روش‌هاي درماني صحيح و همكاري فعال خود فرد، مي‌توان آن را درمان كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۷:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا از نشانه‌هاي خودكشي در نوجوانان آگاهي داريد؟ امروزه با پيچيده‌تر شدن جوامع و مسائل مربوط به آن، مشكلات مختلفي مثل اعتياد، روابط ناسالم و همچنين خطر جدي خودكشي نوجوانان را تهديد مي‌كند. براساس آمار، خودكشي دومين عامل مرگ در بين نوجوانان و جوانان شناخته شده است. سن خودكشي به ده سال رسيده و از پونزده تا بيست سالگي خطر اقدام به خودكشي جدي‌تر هم مي‌شود. تهديد به خودكشي در نوجوانان هرگز نبايد مسئله ساده‌اي تصور شود. نوجواني كه افكار خودكشي دارد، بعد از مدتي براي خودكشي اقدام خواهد كرد. در اين خطر بهترين و امن‌ترين نجات دهندگان، اعضاي خانواده فرد هستند كه با اقدام به موقع مي‌توانند نوجوان خود را از كام مرگ نجات دهند. در اين مقاله به بررسي كامل دلايل و نشانه‌هاي خودكشي در نوجوانان مي‌پردازيم.

منبع: خودكشي در نوجوانان

خودكشي در نوجوانان

متاسفانه دومين عامل مرگ در بين جمعيت نوجوانان ، خودكشي است. معمولا خانواده هاي داغ ديده، بارها فرزندشان درباره افكار خودكشي اش صحبت كرده و آن‌ها موضوع را جدي نگرفته اند. حتي برخي از اين نوجوانان خودكشي هاي ناموفقي داشته‌اند، اما با اين حال هيچ اقدام درماني براي جلوگيري از اين مساله انجام نشده است. اطرافيان بايد بدانند كه خودكشي هاي نوجوانان وقتي خطرناك تر است كه براي آن برنامه ريزي دقيق تري كرده باشند و يا مدت ها به آن فكر بكنند. پس براي پيشگيري از خودكشي در نوجوانان حتما بايد علائم و علت را شناسايي نماييد.

 

بيشتر بخوانيد : تهديد به خودكشي در نوجوانان

 

تهديد به خودكشي در نوجوانان

نوجوانان بيشتر از باقي گروه‌هاي سني قبل از اقدام جدي به خودكشي ، ديگران (به خصوص خانوده و شريك عاطفي‌شان) را در اين باره تهديد مي‌كنند. اكثر اوقات نيز خبر يا نشانه و محتوايي درباره خودكشي در صفحات مجازي خود به اشتراك مي‌گذارند . اين فرايند نوعي كمك خواستن از ديگران است و حتي در نظر شما شايد جلب توجه به حساب بيايد. به هر صورت بعد از مشاهده تهديد به خودكشي بايد سريعا اقدامي صورت گيرد. متاسفانه بسياري از نوجوانان هر سال در حالي خودكشي مي‌كنند كه والدينشان اظهار دارند هرگز تهديدهاي آنان را جدي نگرفته بودند يا حتي با گفتن جملاتي مانند “تو هرگز جراتش را نداري” “از سرت مي افتد” و “تو زيادي ضعيفي” او را تحريك كرده‌اند.

عمده مسئله نوجوانان دردهايي است كه از حل آن‌ها عاجزند و حرف‌هايي كه هيچ كس آن‌ها را درك نمي‌كند. پس قدم اول براي كمك به اين نوجوان‌ها، توجه و جدي گرفتن تصميمشان درباره خودكشي است.

اگر نوجوان تان حرف از خودكشي مي‌زند و يا دچار افسردگي شديدي شده است. بايد نسبت به احتمال خودكشي نوجوان خود هشيار باشيد و در زمان مناسب اقدامات لازم را به كمك روانشناسان انجام دهيد.

دلايل و علت خودكشي در نوجوانان

برخي عوامل هستند كه خطر اقدام به خودكشي را در نوجوانان بالا مي‌برند. اين دلايل عبارتند از:

1. افسردگي و مشكلات روحي: افسردگي و ديگر مشكلات روحي در بين تمام افرادي كه خودكشي مي‌كنند وجود دارد و عمومي ترين زمينه خودكشي است. همچنين بحران بلوغ نيز در اين دسته از مشكلات روحي نوجوانان قرار مي‌گيرد.

2. اقدام ناموفق به خودكشي: اگر فردي قبلا اقدام به خودكشي كرده و زنده مانده باشد، ده برابر ديگر افراد احتمال خودكشي در او بالا مي‌رود به خصوص در سال اول پس از خودكشي اين خطر بسيار افزايش مي‌يابد.

3. مشاهده خودكشي: نوجواناني كه شاهد خودكشي يك نفر از عزيزانشان به خصوص در خانواده بوده‌اند، مستعد خودكشي هستند. به اين پديده واگير خودكشي يا خودكشي تقليدي مي‌گويند.

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد

4. مشكلات خانوادگي: عدم ارتباط مناسب با والدين، فضاي مشاجره‌اي يا سرد در خانواده و… از عوامل بسيار مهم و تاثير گذار در تصميم نوجوانان براي خودكشي مي‌باشند.

5. مشكلات ارتباطي، انزوا و دوري از اجتماع، اعتماد به نفس پايين

6. حادثه‌اي تلخ مثل مرگ يك نفر، شكست عشقي، شكست تحصيلي، بيماري لاعلاج

7. اعتياد به مواد مخدر و الكل

8. عضويت در گروه عرفان‌هاي كاذب

9. تفاوت در گرايش مثل همجنس گرايي يا ترنس

علائم خودكشي در نوجوانان

معمولا نوجوانان قبل از خودكشي علائمي از خود نشان مي‌دهند، كه به شرح زير مي‌باشد:

علائم كلامي: فرد درباره خودكشي زياد حرف مي‌زند ، ديگران را تهديد به خودكشي خودش مي‌كند، مطالب زيادي درباره مرگ مي‌گويد يا مي‌نويسد، وصيت كرده و با ديگران خداحافظي مي‌كند.

آسيب زدن به خود: فرد با اشياي تيز خودش را زخمي كرده يا در مصرف مواد زياده روي مي‌كند. به طور كلي هركاري كه به خودش آسيب برساند را انجام مي‌دهد.

تغييرات خلقي : فرد نسبت به گذشته آرام و بخشنده يا به شدت خشمگين و تحريك پذير است، خواب نامنظمي دارد و اضطراب زيادي را تحمل مي‌كند.

بيشتر بخوانيد : علائم خودكشي

خودكشي در دختران و پسران

دختران بيشتر از پسران اقدام به خودكشي مي‌كنند اما تعداد خودكشي‌هاي موفق در بين پسران بيشتر است.
مي‌توان گفت برخي دلايل در خودكشي بين دختران و برخي دلايل خودكشي بين پسرها شايع‌تر هستند. اين دلايل عبارتند از:

1. خودكشي در دختران

دليل خودكشي دختران اكثرا مربوط به شريك عاطفي يا بي آبرويي مي‌شود. ممكن است شريك عاطفي فرد او را طرد كرده باشد، خيانت كرده و يا با او بد رفتاري كند. در اين شرايط كه دختر در رابطه عاطفي خود گير افتاده و آسيب ديده ، خانواده‌اش بهترين پناه او خواهند بود كه اگر اين طور نباشد به خودكشي فكر مي‌كند. تجاوز يا پشيماني از رفتار جنسي، نداشتن بكارت، بارداري نامشروع و ناخواسته دليل ديگري براي اقدام به خودكشي در دختران است .

2. خودكشي در پسران

عموما بر اثر مشكلات مالي و اعتياد به مواد، الكل و قمار پيش مي‌آيد. پسرها بيشتر از دخترها تحت تاثير بازي‌ها و عرفان‌هايي كه انسان را به كام مرگ مي‌كشانند، قرار مي‌گيرند. خيانت و يا شكست عاطفي دليل ديگري براي خودكشي بين پسران است.

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد

با نوجواني كه تصميم به خودكشي دارد چه كنم؟

1. به هيچ وجه بين خودتان و نوجوان فاصله نيندازيد تا او به تنهايي با مشكلاتش مبارزه نكند. حس تنهايي و حمايت نشدن از سمت ديگران مي‌تواند نوجوان را به تصميمش براي خودكشي راغب‌تر كند.

2. بدون دعوا و اجبار او را به خودتان نزديك‌تر كرده و كاري كنيد كنار شما احساس امنيت داشته باشد. اينگونه مي‌توانيد احتمال خودكشي در نوجوانان در كاهش دهيد.

3. به حرف‌هايش بدون هيچ نصيجت و سرزنشي گوش دهيد. طوري برخورد كنيد كه انگار درد و احساس او را كاملا درك مي‌كنيد. حتي اگر واقعا اين طور نباشد هم بايد سعي خود را بكنيد. براي شناخت ويژگي هاي نوجوان كليك كنيد.

4. به او حق بدهيد كه كم بياورد. او را ضعيف خطاب نكنيد و تا درمان كامل حتي به شوخي هم از زدن حرف‌هاي منفي به او اجتناب نماييد.از مشاور يا روانشناس وقت بگيريد و با هم به اتاق درمان برويد . استفاده از مشاوره‌هاي تلفني هم راه حل خوبي در اين شرايط هستند. براي آگاهي بيشتر مقاله راه هاي جلوگيري از خودكشي نوجوانان خوانده شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متدوال

آيا خودكشي ارثي يا ژنتيكي است؟

برخي از پژوهش‌ها نشان از ژنتيكي بودن خودكشي در نوجوانان دارند اما چيزي كه قطعي و واضح است، تاثير دانستن خبر خودكشي يكي از اعضاي خانواده بر نوجوان مي‌باشد.

آيا نوجوان براي جلب توجه دست به خودكشي مي زند؟

دليل خودكشي در نوجوانان، معمولا افسردگي يا يك حادثه عميق و دردناك در زندگي فرد است. وقتي به تنهايي نتواند از پس حل كردن مشكلش بربيايد ممكن است براي جلب توجه و گرفتن محبت از اطرافيان تهديد به خودكشي كند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: خودكشي در نوجوانان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خودكشي در نوجوانان،
موضوع:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۴:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از پدر مشكلي است كه بعضي از ما را درگير خودش مي‌كند. به‌طوركلي در فرهنگ كشور ما پدر جايگاه خاصي دارد. اين موضوع گاهي اوقات باعث مي‌شود كه شما به دليل قدرت و جايگاه پدر از او بترسيد. اما همه مي‌دانيم كه ترس از پدر مشكلات بسياري را به همراه خواهد داشت. شما بايد بتوانيد در يك خانواده با آرامش نظرات خود را بيان كنيد؛ و يا وقتي مشكلي پيش مي‌آيد بدانيد كه مي‌توانيد روي كمك اعضاي خانواده حساب كنيد. به همين خاطر بسيار مهم است كه راهي براي ازبين‌بردن ترسي كه از پدر داريد پيدا كنيد. ما در اين مطلب ترس از پدر، دلايل و راهكارهاي آن را بررسي خواهيم كرد. اين نكته را نيز به خاطر داشته باشيد كه كمك‌گرفتن از مشاوره خانواده در اين شرايط مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد.

منبع: ترس از پدر

دلايل ترس از پدر

قبل از هر چيز بايد دليل ترس از پدرتان را پيدا كنيد. وقتي ما علت يك مسئله را بدانيم قدرت بيشتري براي كنترل آن خواهيم داشت. البته اين نكته را نيز به خاطر داشته باشيد كه به اندازه تمام آدم‌هاي روي زمين و تجربه‌هاي آنها مي‌توانيم دليل براي ترس از پدر داشته باشيم. بااين‌حال شايد بتوان گفت كه همه ترس‌ها به شكلي به اين چند دسته بازمي‌گردند.

1- سابقه رفتارهاي تند و پرخاشگري | ترس از پدر

خاطرات ما از پدر يكي از مهم‌ترين دلايل براي ترسيدن از او هستند. اگر شما در سال‌هاي كودكي يا حتي وقتي بزرگ‌تر شده بوديد رفتارهاي پرخاشگرانه‌اي از پدرتان ديده باشيد طبيعتاً از او خواهيد ترسيد. روان‌شناسان معتقدند خاطرات ما بار هيجاني دارند. به همين خاطر است كه وقتي يك خاطره را به ياد مي‌آوريم احساسات مربوط به آن لحظه را نيز تجربه مي‌كنيم. طبيعتاً وقتي تعداد زيادي از خاطرات شما راجع به پدرتان با پرخاشگري او همراه شده باشد هر بار كه با او در ارتباط هستيد احساس ترس را مجدداً تجربه خواهيد كرد.

براي آشنايي بيشتر با عواقب كتك زدن فرزندان كليك كنيد.

2- ويژگي‌هاي شخصيتي پدر | ترس از پدر

بعضي از آقايان تصور مي‌كنند كه بايد جدي و بداخلاق باشند. در حقيقت اين ويژگي است كه جامعه براي بسياري از مردان مناسب مي‌داند. همين موضوع باعث مي‌شود تا بسياري از مردان رفتارهاي محبت‌آميزي با همسر و فرزندان خود نداشته باشند. و اين مسئله مشكلاتي را در خانواده به وجود خواهد آورد؛ كه يكي از آنها احساس ترس از پدر است. در حقيقت وقتي شما به دليل شخصيت پدرتان هيچ‌وقت ارتباط صميمي را با او تجربه نكرده باشيد اين موضوع باعث مي‌شود كه هميشه يك ترس همراه با احترام را نسبت به وي احساس كنيد.

3- فرهنگ و باورهاي جامعه

همان‌طور كه گفتيم فرهنگ جامعه ما جايگاه خاصي را براي مردان و به‌خصوص پدر يك خانواده مي‌شناسد. بسياري از ما پدر را رئيس خانواده مي‌دانيم. اين باور معمولاً از سوي مادر و ديگران نيز به بچه‌ها تلقين مي‌شود. همين مسئله باعث مي‌شود كه شما نتوانيد رابطه صميمي با پدر برقرار كنيد. و اين موضوع به‌تدريج ترس از پدر را در دل شما به وجود خواهد آورد.

4- سركوب كردن خواسته‌ها توسط پدر

بعضي از پدرها فكر مي‌كنند كه نظر و ديدگاه آنها براي خانواده صحيح‌ترين و بهترين راه است. به همين خاطر هيچگاه به نظرات شما توجه نمي‌كنند. يا بسياري از مواقع پيش مي‌آيد كه وقتي نظر مي‌دهيد پدرتان برخورد بدي با شما مي‌كند. اين پدرها هر نظري به غير از خواسته و ديدگاه خودشان را رد مي‌كنند. به همين خاطر به‌تدريج اعتمادبه‌نفس شما را از بين مي‌برند. و اين مسئله تبديل به دليلي براي ترس از پدر خواهد شد.

براي آشنايي با انواع شرايط و مصاديق خشونت خانگي كليك كنيد.

راهكارهايي براي ازبين‌بردن ترس از پدر

با پدرتان صحبت كنيد

صحبت‌كردن هميشه اولين و بهترين راهكار براي حل كردن اختلافات است. وقتي با پدرتان به مشكل خورده‌ايد بهتر است در يك فضاي آرام و دوستانه با او صحبت كنيد. احساس و نظر خود را نسبت به او و رفتارهايش با آرامش و دوستانه بيان كنيد. سعي كنيد با كمك هم راهي براي تغيير شرايط پيدا كنيد.

با ترس‌هايتان روبه‌رو شويد

يكي از دلايل اينكه ترس ما ادامه پيدا مي‌كند اين است كه با آن روبه‌رو نمي‌شويم. براي مثال وقتي شما از صحبت‌كردن با پدرتان مي‌ترسيد هرگز هم اين موضوع را تجربه نمي‌كنيد. بلكه هر بار سعي مي‌كنيد از روبه‌رو شدن و صحبت با پدر فرار كنيد. اين موضوع باعث مي‌شود كه ترس شما از پدرتان باقي بماند. اما اگر يك‌بار برخلاف ترستان با او صحبت كنيد متوجه خواهيد شد كه اين مسئله خيلي هم موضوع ترسناكي نيست. و در نتيجه ترس شما كم‌كم از بين خواهد رفت.

براي داشتن و به دست آوردن آرامش و رابطه اي مناسب با والدين، حتما ملاك هاي يك خانواده سالم را بخوانيد.

چه زماني از يك مشاور كمك بگيريم

مشاوره خانواده يكي از راهكارهايي است كه مي‌توانيد براي ازبين‌بردن ترس از پدر استفاده كنيد. مشاورين با بررسي شرايط شما به‌صورت اختصاصي دلايل ترس از پدرتان را مشخص مي‌كنند؛ و سپس سعي مي‌كنند راهكارهايي را براي تغيير شرايط به شما آموزش دهند. براي مثال ممكن است شما و پدرتان نياز داشته باشيد مهارت‌هايي مثل صحبت‌كردن در خانواده و تصميم‌گيري مشترك را ياد بگيريد. يا شايد لازم باشد مشاور بعضي از باورهاي اشتباه شما راجع به پدر را تغيير بدهد. به همين خاطر هميشه توصيه مي‌شود كه اگر نمي‌توانيد به‌تنهايي مشكلات خانوادگي را حل كنيد حتماً از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از پدر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

پدرم نظر هيچ‌كس به غير از خودش را قبول ندارد؛ و هر نظر مخالفي را با عصبانيت و تندي جواب مي‌دهد. چطور بايد اين مشكل را برطرف كنم؟

در يك شرايط آرام و مناسب با پدرتان صحبت كنيد. احساسات خود را با او در ميان بگذاريد و سعي كنيد يك راه‌حل مناسب براي شرايط پيدا كنيد. وقتي مي‌خواهيد نظر خودتان را مطرح كنيد. اول با صحبت‌هاي پدرتان همدلي كرده و به او نشان بدهيد كه متوجه احساسات و افكارش هستيد. سپس نظر خود را بيان كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از پدر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از پدر،
موضوع:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۱:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خود انتقادگري باعث مي‌شود شما مدام خود را ارزيابي كنيد. اين انتقادهايي كه از خود مي‌كنيد اغلب منفي بوده و باعث بدتر شدن حال و تخريب هويت شما مي‌شود. در نتيجه در بيشتر مواقع به اختلال افسردگي شديد نيز دچار مي‌شويد. در اين مورد بايد بگوييم نوعي خاص از افسردگي دروني در افراد خود انتقادگر وجود دارد كه نشانه ها و اثرات آن انتقاد از خود است. به طور كلي افراد مبتلا به افسردگي تمايل بيشتري به خود انتقادي دارند. همچنين خود انتقادگري در وسواسي‌ها؛ استرسي‌ها؛ كمال طلب ها؛ افرادي كه اعتماد به نفس ندارند و… ديده مي‌شود. خود انتقادي در طول زمان هم به عنوان يك ويژگي شخصيتي و هم به عنوان يك اختلال شناخته مي‌شود. اگر اين خصلت در شما زياد هست؛ حتما براي بهبود آن مشاوره فردي دريافت كنيد.

منبع: خود انتقادگري

خود انتقادگري

خود انتقادگري مستلزم اين است كه خود را مسئول هرگونه شكست در گذشته يا حال بدانيم. به طوري كه هر رويداد منفي علتش را به خود نسبت دهيد. انتقاد از خود به عنوان يك ويژگي شخصيتي با چندين اثر منفي مرتبط است. خود انتقادكنندگان عواطف منفي بيشتري را تجربه مي‌كنند، حمايت اطرافيان را سخت‌تر حس مي‌كنند و كمتر درخواست كمك مي‌كنند.

اگر خود انتقادگري تبديل به اختلال شود؛ آن وقت بايد ريشه هاي آن را در مشكلات و آسيب هاي كودكي بررسي كرد. در ادامه علل و روش هاي درمان آن را به طور كامل شرح داده‌ايم.

عوامل تاثير گذار در خود انتقادگري

طي تحقيقات به عمل آمده والديني كه از شيوه‌هاي تربيتي محدود كردن يا طرد كردن استفاده مي‌كنند؛ بيشتراز ساير والدين فرزنداني خود انتقادگر دارند. اين كودكان به خاطر كارهاي نادرست مدام تحقير يا تنبيه شده و رفته رفته دچار خود انتقادگري خواهند شد. در موارد شديد حتي آسيب به خود نيز وجود دارد. با دريافت خدمات مشاوره مي‌توانيد ريشه ها و علت واقعي اين افكار را درك كرده و درمان كامل دريافت كنيد.

براي آشنايي با روش هاي خودشناسي كليك كنيد.

انواع خود انتقادگري

مقياس سطوح خود انتقادي دو نوع خود انتقادي را مي‌سنجد: مقايسه‌اي و دروني.

خود انتقادي مقايسه اي معمولا شامل مقايسه خود با ديگران و يافتن كمبود خود است. افرادي كه از اين طريق از خود انتقاد مي‌كنند اغلب به نظرهاي ديگران نسبت به خود اهميت زيادي مي‌دهند و ديگران را از خود برتر و بهتر مي‌دانند.
در خود انتقادي دروني فرد احتمالا نمي‌تواند مطابق با ايده آل‌ها يا استانداردهاي شخصي خودش زندگي كند. يا اين باور كه به نحوي دچار كمبود يا نقص است او را آزار خواهد داد. شدت بالاي اين نوع خود انتقادگري فرد را از ريسك كردن يا باور به توانايي‌هايش باز مي‌دارد.

همچنين زماني كه افكار انتقادي به جاي تمركز بر يك رفتار خاص، به طور گسترده اعمال مي‌شوند، تاثير منفي بر روي سلامتي دارند. بنابراين براي درمان تلاش بر اين است كه ابتدا محدوده افكار انتقادي كاهش يابد.

چگونه خود انتقادي سمي را تشخيص دهيم

خود انتقادگري به پذيرش اشتباهات كمك مي‌كند اين گونه احتمال بروز اشتباهات كمتر خواهد شد. اما همينطور امواج مداوم افكارمنفي و گفتگوهاي دروني تند و زننده مي‌تواند بر سلامت روان شما تاثير بدي بگذارد.

داشتن خود آگاهي براي رشد و موفقيت ضروري است، اما با بررسي احساسات تان و صحبت با يك متخصص مي‌توانيد نسبت به طبيعي بودن آن اطمينان حاصل كنيد. برخي از نشانه هاي خود انتقادگري به شرح زير است.

۱- خود سرزنش گري بابت هر موقعيت ناخوشايند

۲- مقصر دانستن خود هنگام بروز هر مشكل و اشتباه

۳- قدرت ريسك كردن وجود ندارد

۴- توانايي بيان عقايد خود را ندارد

۵- مقايسه خود با ديگران

۶- هرگز از نتايج كار خود راضي نيست

۷- معيارهاي دست نيافتني و سخت تعيين مي كند

۸- راضي نبودن از شرايط و از جمله (چه مي شد اگر…) استفاده مي كند

۹- دائم از ظاهر خودش ناراضي است

۱۰- همه كارها را مي خواهد خودش انجام دهد و از كسي كمك نمي گيرد

۱۱- افكار مداومي درباره آزار و آسيب به خود دارد

۱۲- پدر و مادري دارد كه زياد انتقاد مي كند

۱۳- وقت زيادي صرف تحليل اشتباهاتش مي كند

۱۴- بخشيدن اشتباهات خودش برايش دشوار است

۱۵- تقريبا هيچ جا از خودش تعريف نمي كند

۱۶- اگر كسي از او تعريف كند، مقاومت كرده و آن را نمي‌پذيرد

۱۷- ارزش ها در دو گروه سياه و سفيد طبقه بندي مي شوند

اثرات منفي انتقاد زياد از خود

در اينجا با چند مثال نشان مي‌دهيم كه خود انتقادگري چقدر بر سلامت روان شما تاثيرگذار است.

(تاثير بر روابط شما با ديگران) : وقتي تنها به افكار منفي مي‌انديشيد و صحبت مي‌كنيد، اين افكار بر اطرافيان شما تاثير مي‌گذارد. ممكن است روابط شما سخت‌تر شود و شروع به كناره گيري از ارتباطات خود كنيد.

(تاثير بر اشتها): وقتي عزت نفس پاييني داريد، از همه چيز در مورد خود انتقاد مي‌كنيد. به همين دليل بسياري از افراد خود انتقادگر احساس تنهايي مي‌كنند و همين امر موجب پرخوري خواهد شد.

(احساس گناه مي كنيد): انتقاد از خود موجب مقايسه خود با ديگران مي‌شود و همينطور مانع از فرصت‌ها براي بهبود خودتان خواهد شد. با فكر كردن به گذشته و نقص‌هاي‌تان شروع به كاهش رشد شخصي خود و در نتيجه گناهكار دانستن خود مي‌كنيد.

راه هاي غلبه بر خود انتقادگري

هر روز به راه‌هايي فكر كنيد كه با خودتان مهربان‌تر باشيد. اين محبت‌هاي كوچك ممكن است در كوتاه مدت تاثيري نداشته باشد، اما با گذشت زمان تغيير را در عادت هاي جديد خود خواهيد ديد. فهرستي از ويژگي‌ها و مهارت هاي شخصي مورد علاقه تان بنويسيد و به اين فكر كنيد كه چگونه مي‌توانند به شما كمك كنند تا علايق خود را دنبال كنيد.

هر روز مراقب افكار، احساسات و عكس العمل هاي خود باشيد و پيشرفت هاي خود را يادداشت كنيد. اگر مي‌ترسيد كه منتقد دروني خود را ساكت كنيد لازم نيست اين كار را به تنهايي انجام دهيد. روانشناسان برنامه هايي را براي شما ايجاد مي‌كنند تا شما به راحتي به آن چيزي كه مي خواهيد برسيد. براي آشنايي با راه هاي دوست داشتن خود كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارزيابي خود مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: خود انتقادگري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خود انتقادگري،
موضوع:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۹:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بدرفتاري با سالمندان يكي از مشكلاتي است كه متأسفانه براي بعضي از آنها پيش مي‌آيد. به‌طوركلي بدرفتاري به هرگونه برخوردي با سالمند گفته مي‌شود كه باعث آسيب روحي يا جسمي به او مي‌شود. باتوجه‌به مشكلات و پيامدهايي كه اين مسئله به همراه خواهد داشت آگاهي از رفتارهايي كه سالمند آزاري محسوب مي‌شوند و همين‌طور راه‌هاي پيشگيري از آنها مي‌تواند كمك بسيار خوبي براي كساني باشد كه به هر شكلي با سالمندان در ارتباط هستند. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به سالمند آزاري و ابعاد مختلف آن صحبت خواهيم كرد. اين نكته را نيز به خاطر داشته باشيد كه در هر زماني مي‌توانيد با كمك‌گرفتن از مشاورين متخصص اطلاعات و آگاهي خود را از اين موضوع بالاتر ببريد. براي دريافت خدمات مشاوره خانواده كليك كنيد.

منبع: بدرفتاري با سالمندان | سالمند آزاري

سالمند آزاري چيست؟

منظور از سالمند آزاري انجام يا انجام ندادن كارهايي است كه باعث آسيب جسمي يا روحي به فرد سالمند مي‌شود؛ و كيفيت زندگي او را در جنبه‌هاي مختلف كاهش مي‌دهد. بدرفتاري با سالمندان در هر دو جنس اتفاق مي‌افتد. اما معمولاً بيشترين قربانيان را سالمندان زن تشكيل مي‌دهند. علاوه بر اين سالمنداني كه در انجام امور زندگي روزمره خود ناتواني‌ بيشتري دارند آزار و اذيت بيشتري را نيز تجربه مي‌كنند. سالمند آزاري مي‌تواند داراي انواع مختلف جسمي، رواني، مالي و جنسي باشد. براي آشنايي با نحوه صحيح رفتار با سالمندان كليك كنيد.

انواع سالمند آزاري

سالمند آزاري جسمي

همان‌طور كه از نام آن مشخص است سالمند آزاري جسمي اشاره به آسيب‌ها و صدمات جسماني نظير كتك زدن، سيلي زدن، سوزاندن، قطع دارو يا خدمات بهداشتي و… دارد. اين شيوه از بدرفتاري با سالمندان نسبتاً شايع است. و بيشتر آنهايي را درگير مي‌كند كه به دليل بيماري و ناتواني براي انجام كارها به ديگران وابسته هستند.

سالمند آزاري رواني

يكي از رايج‌ترين روش‌هاي ابراز خشونت، سالمند آزاري رواني است. سالمند آزاري رواني به‌طوركلي هر رفتاري را شامل مي‌شود كه باعث ناراحت شدن روحي فرد سالمند بشود. از جمله اين رفتارها مي‌توان به تمسخر و تحقير، توهين كلامي و غيركلامي، تهديدكردن، سرزنش كردن و… اشاره كرد. حتي فرستادن سالمند به خانه سالمندان اگر به شكل تهديد و تنبيه باشد يك آزار رواني محسوب مي‌شود. دور نگه‌داشتن فرد سالمند از دوستان و نزديكانش هم يك بدرفتاري عاطفي محسوب مي‌شود.

سالمند آزاري مالي

يكي از انواع سالمند آزاري كه اخيراً رواج پيدا كرده سالمند آزاري مالي است. در اين نوع از بدرفتاري يك نفر تمام يا قسمتي از دارايي‌هاي سالمند را براي خودش برمي‌دارد. در حقيقت در اين شرايط يك نفر هست كه از پس‌انداز و درآمد فرد سالمند استفاده مي‌كند؛ و به او اجازه نمي‌دهد تا درآمدش را صرف كارهايي كه مي‌خواهد بكند.

سالمند آزاري جنسي

سالمند آزاري جنسي به هر رفتار يا عمل جنسي اشاره دارد كه بدون رضايت خود سالمند اتفاق مي‌افتد. مجبور كردن سالمند به انجام يا عدم انجام فعاليت جنسي چه با خشونت باشد چه بدون خشونت، سالمند آزاري محسوب مي‌شود. اين نوع از سالمند آزاري در بين سالمندان زن رواج بيشتري دارد‌.

تنها گذاشتن سالمند | بدرفتاري با سالمندان

تنها رهاكردن سالمندان نيز يكي از انواع بدرفتاري با آنها حساب مي‌شود. بي‌توجهي به سالمندان، سر نزدن به آنها و يا فرستادن سالمندان به مراكز نگهداري را مي‌توان از نمونه‌هاي اين مسئله دانست.

نشانه‌هاي بدرفتاري با سالمندان

بدرفتاري با سالمندان يا سالمند آزاري داراي نشانه‌هايي است كه به‌سادگي مي‌توان با مشاهده يك سالمند متوجه آنها شد. از جمله نشانه‌هاي بدرفتاري با سالمند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • متوقف كردن فعاليت‌هاي لذت‌بخش سالمند
  • وضعيت ظاهري نامناسب و آشفته
  • تحريك‌پذيري بالا
  • گوشه‌گيري و انزوا
  • وجود آسيب جسماني بر روي بدن سالمند
  • وجود علائمي مانند كبودي، سوختگي و كوفتگي
  • در دسترس نداشتن وسايل بهداشتي
  • شرايط زندگي خطرناك
  • دسترسي نداشتن به اموال يا حساب بانكي بدون آنكه فرد سالمند مشكل مالي داشته باشد
  • وضعيت روان‌شناختي نامناسب

پيشنهاد مي‌شود مقاله مربوط به نيازها و شرايط دوران سالمندي بخوانيد.

دلايل بدرفتاري با سالمندان

ويژگي‌هاي فردي

وجود برخي ويژگي‌هاي شخصيتي و فردي باعث افزايش احتمال رفتار بد با سالمند مي‌شود. از جمله اين ويژگي‌هاي شخصيتي مي‌توان به مواردي مانند وابستگي، سلامت جسماني و رواني ضعيف، وضعيت مالي نامناسب، مشكلات ذهني، مصرف مواد مخدر و… اشاره كرد.

مراقبين نامناسب | بدرفتاري با سالمندان

علاوه بر خود سالمند سلامت جسمي و رواني مراقبين او نيز تأثير بسياري در بدرفتاري با سالمندان دارد. كساني كه قرار است از يك سالمند مراقبت كنند بايد واقعاً به او علاقه داشته باشند؛ صبر و حوصله كافي داشته باشند و همچنين در مقابل رفتارهاي تند سالمندان مقاومت كنند. كساني كه درگير بيماري‌هاي رواني يا جسماني باشند؛ اعتياد به مخدر داشته باشند و يا درگير مشغله‌هاي فراوان خودشان باشند احتمالاً سالمند را مورد بي‌توجهي و ساير انواع آسيب‌هاي روحي و جسمي قرار مي‌دهند.

ناآگاهي از نيازهاي سالمندان و روش‌هاي برخورد با آنها نيز يكي ديگر از دلايل آسيب‌ديدن سالمند است. خيلي اوقات ممكن است ما ندانيم كه رفتارمان براي سالمند آسيب روحي به همراه دارد. به همين خاطر توصيه مي‌شود كساني كه با سالمندان در ارتباط هستند اطلاعات خود را راجع به ويژگي‌هاي اين دوره سني افزايش دهند. براي اين كار مي‌توانيد از يك مشاور متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

شرايط اجتماعي نامناسب

بعضي عوامل اجتماعي و فرهنگي نيز مي‌تواند زمينه‌ساز بدرفتاري با سالمند شود‌. براي مثال در برخي فرهنگ‌ها و جوامع به دليل حمايت‌هاي اجتماعي كمتر براي سالمندان، فرد به انزوا و تنهايي كشيده مي‌شود. همچنين باورهاي نادرستي كه در ارتباط با كاهش توانايي‌هاي شناختي و سالمندي وجود دارد باعث مي‌شود تا فرد سالمند بسياري از موقعيت‌هاي اجتماعي را از دست بدهد. چنين مسائلي احتمال بدرفتاري با سالمندان را افزايش مي‌دهد.

پيشگيري از بدرفتاري با سالمندان

اطلاعات خود را بالاتر ببريد

همان‌طور كه گفتيم يكي از مهم‌ترين مسائل براي جلوگيري از آسيب‌ديدن سالمندان اين است كه شما با ويژگي‌هاي اين دوره سني و نيازهايي كه سالمندان دارند آشنا باشيد. هرچقدر اطلاعات شما در يك زمينه بيشتر باشد قدرت كنترل بيشتري روي محيط خواهيد داشت. به همين خاطر اولين قدم اين است كه با مطالعه و مشورت گرفتن از متخصصين اطلاعات خود را بالاتر ببريد.

با سالمند صحبت كنيد

محبت و ارتباط برقرار كردن با فرد سالمند يكي ديگر از راهكارهايي است كه مي‌توانيد از آن استفاده كنيد. بهتر است در طول روز ساعتي را هم براي صحبت‌كردن با فرد سالمند اختصاص بدهيد. از اين طريق شما به دو نتيجه مناسب مي‌رسيد. نخست اينكه ارتباط عاطفي مناسبي بين شما برقرار مي‌شود؛ و همين موضوع مي‌تواند از بسياري از آسيب‌هاي روحي به سالمند جلوگيري كرده و حتي سلامت روان آنها را بالاتر ببرد. دوم اينكه شما از اين طريق مي‌توانيد متوجه نيازها و خواسته‌هاي سالمند شده و به آنها توجه كنيد.

رفتار مراقبين را زير نظر داشته باشيد

اگر كسي به‌غيراز خودتان قرار است از سالمند نگهداري كند بهتر است رفتار او را زير نظر داشته باشيد. معمولاً آمار سالمند آزاري در ميان مراقبين اين افراد بالاتر است. پس بهتر است به نشانه‌هاي بدرفتاري با سالمندان كه در بالا گفتيم دقت بيشتري داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد شرايط روحي و جسمي سالمندتان نسبت به قبل تغيير كرده بهتر است اين موضوع را جدي‌تر بگيريد.

صبور باشيد

نگهداري از سالمندان كار ساده‌اي نيست. بسياري از مواقع آنها در مقابل تلاش‌هاي شما براي كمك‌كردن، بدرفتاري مي‌كنند. اين در حاليست كه شايد شما انتظار داشتيد محبت‌هايتان جواب بهتري بگيرد. به همين خاطر است كه توصيه مي‌كنيم در برخورد با سالمندان صبور باشيد؛ و انتظارات خودتان را تعديل كنيد. به‌علاوه سالمندان معمولاً به دليل ناتواني‌هاي جسمي و ذهني كه پيدا مي‌كنند كارها را با سرعت كمتري انجام مي‌دهند. يا شايد بعضي از مواقع صحبت‌هاي شما را فراموش كنند. در چنين شرايطي بهتر است هيجانات خود را كنترل كرده و با سالمند با آرامش برخورد كنيد.

به استقلال سالمندان توجه كنيد | بدرفتاري با سالمندان

درست است كه پدر يا مادر شما توانايي گذشته را ندارد. اما آنها هنوز هم دلشان مي‌خواهد مدير زندگي خودشان باشند. پس يك نكته مهم اين است كه به استقلال آنها احترام بگذاريد. اجازه دهيد سالمند خودش راجع به مسائل زندگيش تصميم بگيرد؛ و شما تنها به‌عنوان يك حامي در كنار او باشيد. حتي اگر فرد سالمند به‌تنهايي نمي‌تواند كارهايش را انجام دهد، كارها را درست همان‌طور كه خودش دلش مي‌خواهد برايش انجام دهيد.

چه زماني از يك مشاور كمك بگيريم

اگر با يك سالمند در ارتباط هستيد كمك‌گرفتن از مشاورين مي‌تواند راهكار مناسبي باشد. روان‌شناس برخلاف تصور بسياري از ما، فقط در هنگام بروز مشكلات به كار نمي‌آيد. بلكه آنها مي‌توانند به شما كمك كنند تا سلامت روان بالاتري را براي سالمندتان رقم بزنيد. در حقيقت مي‌توان گفت كه بالابردن كيفيت زندگي سالمند يكي از مهم‌ترين اقدامات روان‌شناسان براي اين دوره سني است.

علاوه بر بالابردن كيفيت زندگي، شما مي‌توانيد براي حل كردن مشكلات نيز از مشاور متخصص كمك بگيريد. بيماري‌هاي روحي، مشكلات شناختي و ذهني و بدرفتاري‌هاي سالمندان همگي از جمله مسائلي است كه مي‌بايست راهي براي مقابله با آنها پيدا كنيد. به همين خاطر توصيه مي‌شود در شرايطي كه قرار است با يك سالمند ارتباط داشته باشيد مشاوره رواني منظم را نيز در برنامه خود قرار دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بر رفتاري با سالمندان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره خانواده تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

آيا كمك‌گرفتن از پرستار يا زندگي در خانه سالمندان جزء نمونه‌هاي بدرفتاري با سالمندان حساب مي‌شود؟

اين مسائل به‌خودي‌خود بدرفتاري نيستند. اما اگر اين كار باعث شود كه شما نسبت به فرد سالمند بي‌توجه باشيد يا او را رها كنيد جزء نمونه‌هاي بدرفتاري هستند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بدرفتاري با سالمندان | سالمند آزاري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۷:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلاف و مشكل با همسر در هر زماني از زندگي مشترك و براي بسياري از مسائل ممكن است رخ دهد. در واقع اين اختلافات اجتناب ناپذيرند. اما گاهي اين اختلافات شدت مي­گيرند و سبب سرد شدن رابطه زوجين و مشكلات ديگر مي­شوند. آيا زوجين نبايد با يكديگر هيچ اختلافي داشته باشند؟ اين اختلافات چرا به وجود مي­آيند؟ راه حل اين اختلافات چيست؟ سوالاتي هستند كه ما در اين مقاله به برسي آن­ها مي­پردازيم. براي حل سريع‌تر مساله حتما از خدمات مشاوره خانواده استفاده نماييد.

منبع: مشكل با همسر | اختلاف با همسر

مشكلات با همسر معمولا بر سر چه مسائلي است؟

هنگامي كه دو فرد با عقايد و تفكرات مختلف، تربيت، خانواده، تجربيات متفاوت تصميم به آغاز زندگي با يكديگر را مي­گيرند؛ اين تفاوت­ها ممكن است سبب بحث و اختلاف بر سر مسائل بسياري شود. مهم­ترين مسائلي كه سبب اختلاف ميان همسران مي­شود عبارتند از:

1- مسائل مالي | مشكل با همسر

گاها چشم و هم­چشمي كردن و داشتن توقعات بيجا و خواسته­هاي نابه جا در شرايط نامناسب مالي سبب بروز بحث و ناراحتي ميان زوجين مي­شود. اختلافات ديگري نيز نظير ندادن خرجي، ولخرجي كردن،… ممكن است پيش بيايد.

راه حل چيست؟ بهتر است قبل از ازدواج تا حدي درباره مسائل مالي به توافق برسيد. درباره خواسته­هايتان از يكديگر، وضعيت اقتصادي،… با يكديگر صادق باشيد و همسر خود را در جريان وضعيت مالي بگذاريد تا شما را درك كند.

2- شيوه تفكر و مسائل اعتقادي، شخصيتي، فرهنگي

هر شخص بنا به تربيت خانوادگي و تجربياتي كه در طول زندگي­اش بدست مي­آورد درباره مسائل مختلف زندگي اعتقاد و تفكرات مخصوص به خود را داراست. اعتقادات و تفكرات هر فرد با فرد ديگر متفاوت است و گاها افراد بر سر مسائل اعتقادي، فرهنگي يا اختلاف در شيوه تفكر به مشكل ميخورند. اين اختلافات اعتقادي ممكن است در خصوص مسائل ديني و مذهبي نوع پوشش،… باشد. اختلاف در فرهنگ و آداب و رسوم خانواده­ها نيز ممكن است سبب ايجاد تنش در بين زوجين شود.

راه حل چيست؟ زوجين بايد بدانند و بپذيرند كه با يكديگر تفاوت­هاي زيادي در مسئل مختلف دارند. پذيرش اين مسئله به خودي خود از بسياري از بحث­ها و ناراحتي­ها پيشگيري مي­كند چرا كه طرفين درك مي­كنند كه طبيعي است كه در بسياري از مسائل با يكدگير اختلاف نظر داشته باشند. اما اگر زوجين خود نتوانند اين مشكلات ناشي از اين تفاوت­ها را حل كنند بايد به مشاور مراجعه كنند.

3- اختلاف با خانواده همسر و نوع ارتباط با خانواده­‌ها

اختلافاتي كه بين زن و مرد با خانواده همسرشان پيش مي­آيد مي­تواند بحث و جدال را بين زن و شوهر زياد كند. وابستگي زياد زن و يا مرد به خانواده­اش و رفت وآمد زياد با آن­ها ممكن است سبب حساسيت همسر شود. گاهي نيز خانواده زوجين نميتوانند عروس و يا داماد خود را به راحتي به عنوان عضوي جديد در خانواده بپذيرند و بر رابطه زوجين اثر منفي مي­گذارند.

راه حل چيست؟ بهتر است جبهه داشتن نسبت به خانواده همسر را كنار گذاشت. بايد به دنبال ريشه مشكلات گشت. گاهي برخي افراد به دليل مشكلات شخصيتي خود، دوست ندارند شاهد خوشبختي و موفقيت بقيه باشند. گاهي نيز علت مشكلات ميان همسران و خانواده­ها وابستگي شديد يكي از زوجين به خانواده خود است. پس با پيدا كردن ريشه مشكلات بايد شروع به حل كردن مسائل و اختلافات نمود.

4- مشكل با دروغگويي همسر

گاهي يكي از زوجين بنا به دلايلي به همسر خود دروغ گفته و يا مسائلي را از وي پنهان مي­كند. دروغ گفتن به همسر خود مي­تواند آسيب­هاي جبران ناپذيري به دو طرف وارد كند و به اعتماد طرفين خدشه وارد كند.

راه حل چيست؟ زندگي كردن با فردي كه مرتبا در حال دروغ گفتن و پنهانكاري است بدون شك كار بسيار مشكلي است. دروغ مي­تواند اعتماد طرفين را سست كند و در زندگي مشكلات فراواني ايجاد كند. زوجين بايد علت دروغ گفتن به يكديگر را پيدا كنند و ريشه اين مسئله را حل كنند. بدون شك صداقت داشتن بسيار ارزشمندتر از دروغگويي به شريك زندگي خود است، حتي اگر اين صداقت به ضرر خود باشد.

5- مشكل با همسر در زمينه جنسي

گاهي ريشه اختلافات زوجين از مسائل جنسي ناشي مي­شود. اين مشكلات به دلايل مختلفي مي­تواننند ايجاد شوند و زمينه­ساز مشكلات بعدي باشند. مشكلاتي از قبيل از دست دادن ميل جنسي، متفاوت بودن محرك­هاي جنسي،… ميتواند در بين بسياري از زوجين رخ دهد.

راه حل چيست؟ بر خلاف اعتقاد عموم روابط جنسي ميان زوجين و كيفيت آن تاثير بسياري بر جنبه­هاي ديگر زندگي مشترك دارد. پس بايد به آن توجه كرد. درباره مسائل جنسي و خواسته­ها و خوشايندها و ناخوشيندهايتان بي­پرده با يكديگر گفت­وگو كنيد. در صورت داشتن مشكلات جدي بهتر است به يك سكس­تراپيست مراجعه كرد.

6- اختلاف بر سر مسائل تربيتي فرزندان

گاهي اختلاف­هايي بر سر بچه­دار شدن يا نشدن و مسائل تربيتي و نگهداري فرزندان پيش مي­آيد. پدر و مادر بايد هردو در نگهداري از فرزند خود مشاركت كنند. همچنين به علت متفاوت بودن محيط­هايي كه پدر و مادر هر يك درآن پروش يافته­اند، هر يك از آن­ها براي تربيت فرزند سبك متفاوتي را در نظر دارند.

راه حل چيست؟ تربيت فرزندان امري بسيار مهم است كه بايد پدر و مادر درباره آن همراه با كمك يك مشاور درباره آن به توافق برسند. لازمه تربيت فرزندان همكاري پدر و مادر در امور تربيتي و ساير مسائل مرتبط با آن­هاست. پدر خانواده نبايد از توجه به فرزندانش غافل شود و فقط به مسائل مالي و كاري بپردازد. حضور و توجه پدر براي ايجاد دلبستگي ايمن در فرزندان امري بسار مهم است.

7- نداشتن ارتباطات مناسب با يكديگر

زوجين در يك رابطه بايد بتوانند به خوبي با يكديگر ارتباط برقرار كنند،گفت و گو كنند و مشكلاتشان را حل كنند. نداشتن مهارت­هاي ارتباطي مناسب، گوش نكردن به صحبت­هاي يكديگر و عدم درك همسر مي­تواند ريشه اصلي بسياري از اختلافات باشد.

راه حل چيست؟ گفت­وگو كردن با يكديگر و گوش دادن به سخنان هم راه حل بسياري از مشكلات است. گاهي افراد بدون بيان مشكل و خواسته خود از طرف مقابل انتظار درك و جبران مسائل پيش آمده را دارند؛ درصورتي كه فرد مقابل اصلا متوجه اين مشكلات و ناراحتي­ها در همسر خود نشده است. متقابلا هر يك از زوجين بايد مهارت گوش دادن را نيز در خود تقويت كنند. گوش دادن به سخنان همسر بدون قضاوت و پيش­داوري، به شما كمك مي­كند يكديگر را درك كنيد و متوجه انتظارات يكديگر را شويد.

حتما براي ريشه يابي مشكلات و دعواي زن و شوهر كليك كنيد.

مشكل با حسادت همسر

حساسيت بيش از حد يكي از زوجين وحسادت مي­تواند سبب حس آزادي طرف مقابل را بگيرد. همسر فردي كه داراي حساسيت بيش از حد است، به تدريج دچار احساس خفقان مي­شود. ممكن است به اعتمادشان خدشه وارد شود و بحث و اختلافات فراوان بين زوجين رخ دهد.

راه حل چيست؟ وجود يك رابطه عاطفي پايدار ميان زوجين،مي­تواند از بروز بسياري سوءتفاهمات و حساسيت­ها جلوگيري كند. همينطور زوجين بايد از احساسات و حريم خود آگاهي پيدا كنند و درباره­ي آن­ها با همسر خود گفت و گو كنند. اعتماد ميان يك زوج امري بسيار مهم است كه نبايد به آن خدشهاي وارد كرد. اگر اختلافات بر سر اينگونه مسائل شديد باشد كمك گرفتن از يك مشاور خانواده امري ضروري است.

راه حلي براي همه افراد و همه مشكلات با همسر

بدون شك بهترين راه حل كاهش اختلافات ميان همسران كمك گرفتن از يك فرد حرفه­اي است. مشاوراني كه در زمينه خانواده و زوج تخصص دارند با انواع مشكلاتي و اختلافاتي كه ممكن است رخ دهند آشنايي دارند. آن­ها با در نظر گرفتن شرايط و وضعيت هر دو شخص، سوابق، فرهنگ، شخصيت، … انجام تست­ها و گفتوگوي انفرادي و زوجي بهترين راه حل­ را پيشنهاد مي­دهند. همچنين با مراجعه به يك مشاور مي­توان مهارت­هايي كه به حل مسئله و خوب گوش كردن و مهارت­هاي كاربردي در زندگي و مخصوصا زندگي مشترك را در خود تقويت كرد.

كلام نهايي در مورد مشكل با همسر

در هر خانواده و ميان هر زوجي اختلافات و بحث­هايي وجود دارد و اين مسئله امري كاملا طبيعي است. به تدريج اين اختلافات با پذيرفتن تفاوت­هاي فردي و با كامل­تر شدن شناخت از يكديگر و بدست آوردن تجربه و كسب مهارت­هاي بيشتر در طي زندگي مشترك كم­تر بروز پيدا مي­كند.

صحبت كردن و بيان مشكلات و ناراحتي‌­هايي كه از يكديگر داريد مي­‌تواند بسيار كمك كننده باشد و ما بايد مهارت­‌هاي ارتباطي و مهارت گوش كردن را در خود تقويت كنيم. اما در موارد كه بحث­‌ها و اختلافات شدت مي­‌گيرد و مسائل ديگر زندگي را نيز تحت تاثير قرار مي‌­دهد بايد از يك مشاور كمك گرفت. براي جلوگيري از پيشروي اين مساله و تبديل شدن به اختلافات خانوادگي تمام عيار كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكل با همسر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي دريافت مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مشكل با همسر | اختلاف با همسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۱:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی