ترك ترياك شايد در دفعات اول آسان اما با گذشت زمان و طولاني شدن مصرف ترك دشوار و دشوارتر مي‌شود. ترياك ماده مخدري سنتي است كه از گياه خشخاش توليد مي‌شود. حدود ۱۲ درصد ترياك از مورفين تشكيل شده است؛ به همين دليل از آن به عنوان دارويي براي تسكين درد استفاده مي‌كنند. باورهاي غلطي مثل بي ضرر بودن، ديدگاه خاص بودن نسبت به خود و انكار وابستگي موجب بروز اعتياد مي‌شود.

ترك ترياك

مصرف ترياك در طولاني مدت، علاوه بر وابستگي جسماني، باعث بروز وابستگي رواني نيز خواهد شد. همچنين عوارض زيادي را نيز براي بدن ايجاد مي‌كند. اين ماده به روش هاي مختلفي مثل تدخين، تزريق و خوردن مصرف مي‌شود.

معمولا ميان افراد بزرگسال و مسن محبوبيت بيشتري دارد. اين گروه از مصرف كنندگان هنگام ترك دچار مشكلات بيشتري مي‌شوند. ترك ترياك با روش هاي مختلفي انجام مي‌گيرد. اما افراد بايد در طول اين مدت حتما از كمك متخصصين حوزه اعتياد كمك بگيرند. مركز مشاوره ذهن نو در زمينه اعتياد داراي سابقه طولاني و درخشان است و كه مي‌تواند به افراد خدمات تخصصي ارائه دهد.

علائم اعتياد به ترياك

قطعا با مصرف ترياك براي طولاني مدت، علائمي در رفتار و ظاهر او ايجاد خواهد شد. شناسايي اين نشانه ها توسط خانواده و اطرافيان باعث اقدام به موقع در اين زمينه و ترك ترياك مي‌شود. برخي از نشانه هاي ظاهري و رفتاري اين افراد، شامل موارد زير مي‌شود.

  • اتصاع مردمك چشم
  • تغيير رنگ پوست و تيره شدن آن
  • كاهش وزن
  • اختلال در خواب و اشتها
  • كمبود انرژي و بي حالي
  • بروز مشكلات تنفسي
  • پوسيدگي دندانها
  • مشكلات تنفسي

شدت اين علائم و همچنين بروز آنها در افراد مختلف، متفاوت است و به ميزان دوز مصرفي آنها و همچنين مدت زمان مصرف بستگي دارد. به همين دليل افراد براي شناسايي دقيق اين نشانه ها، بايد به متخصصين اين حوزه مراجعه كنند.

سريع ترين راه ترك ترياك چيست؟

به طور كلي بايد گفت كه فرايند ترك اعتياد و سم زدايي نياز به زمان و انگيزه فرد معتاد دارد. اما استفاده از برخي روش ها باعث تسريع اين فرايند و همچنين سهولت آن خواهد شد. بهتر است فريب رسانه ها و تبليغات در اين زمينه را نخوريد. چرا كه طول مدت سم زدايي تقريبا دو هفته است كه بعد از روز ششم به مرور از شدت علائم كاسته شده و فرد رو به بهبودي مي‌رود.

توجه به شرايط رواني و محيطي فرد بيمار در اين دوران، بسيار حائز اهميت است. فرد با انتخاب هر روشي براي ترك ترياك، بايد در طول اين مدت، تحت نظر يك پزشك و روانشناس باشد. مشاوران ذهن نو آماده خدمات رساني به اين افراد و خانواده هاي آنان در اين شرايط خواهند بود.

ترك ترياك چند روز طول مي‌كشد؟

معمولا نمي‌توان عدد دقيقي براي مدت زمان ترك ترياك در نظر گرفت. طول اين دوران، كاملا بستگي به شرايط بدني، آمادگي ذهني و همچنين روش هاي مورد استفاده براي ترك، دارد و براي هر شخصي متفاوت خواهد بود. اما به طور كلي اثر مورفين موجود در ترياك از ۱۲ تا ۲۱ روز بعد از شروع دوران سم زدايي، از بين خواهد رفت. در اين زمان، فرد احتمالا عوارض جسماني و رواني شديدي را تجربه خواهد كرد؛ كه براي كنترل و مهار آن‌ها مي‌تواند از پزشك متخصص و روانشناس، كمك بگيرد. در اين بازه از تست هاي مختلف استفاده مي شود.

عوارض ترك ترياك

مصرف ترياك، عوارضي دارد؛ كه حتي بعد از ترك آن نيز در بدن باقي مي‌مانند. به طور كلي بعد از مصرف اين ماده، بدن پيامدهاي كوتاه مدت و بلند مدتي را تجربه خواهد كرد. برخي از اين عوارض، هيچگاه از بين نرفته و همواره زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهند. عوارضي كه فرد در طول دوران سم زدايي تجربه مي‌كند؛ شامل، لرزش، دردهاي عضلاني، استفراغ، خواب آلودگي و تحريك مي‌شود. عوارض ايجاد شده بعد از ترك ترياك نيز، تاري ديد، از دست دادن اشتها، اختلال در عملكرد جنسي، تنگي نفس و… را شامل مي‌شود.

توجه: براي كنترل و كاهش اين عوارض متخصص دارو و تمريناتي تجويز خواهد كرد. افرادي كه خودسرانه اقدام به ترك مي كنند در مواجهه با اين عوارض دچار لغزش مي شوند.

براي ترك ترياك چي بخوريم؟

تغذيه افراد در طول مدت ترك ترياك، بسيار اهميت دارد. طبيعي است كه آنان اشتهاي خود را از دست داده و يا دچار پرخوري شوند. اما با پايبندي به رژيم غذايي متعادل و همچنين استفاده از مكمل هاي مختلف دارويي و غذايي، مي‌توان عوارض جانبي اين دوران را به طور چشم گيري كاهش داد.

دارودرماني

يكي از مواردي كه جزو تغذيه يك فرد معتاد در دوران ترك محسوب مي‌شود؛ داروهاي اوست. افراد براي درمان دارويي با پزشك خود مشورت كنند. معمولا داروهايي كه افراد در اين دوران مصرف مي‌كنند؛ شامل مسكن ها براي دردهاي بدني، آرامبخش، ضدافسردگي ها و مكمل هاي دارويي است.

همچنين اپيوم و متادون نيز از داروهاي ديگري هستند كه برخي از پزشكان براي ترك ترياك، و در واقع براي تحمل عوارض تجويز مي‌كنند. اغلب اين داروها اعتيادآور هستند و برخي بيماران تقريبا تا پايان عمر بايد از آنها مصرف كنند. به همين دليل دوزهاي مصرف بايد تحت كنترل مصرف شود. و در صورت آمادگي بيمار براي روش هاي جايگزين ديگر و ترك دارو اقدام شود. براي آشنايي با انواع روش هاي ترك متادون كليك كنيد.

رژيم غذايي متعادل

افراد براي ترك ترياك بايد رژيم غذايي سالم و متشكل از همه خوراكي ها داشته باشند. آنها بايد در هر وعده غذايي ۱۵ تا ۲۰ گرم پروتئين بخورند. همچنين نبايد به هيچ وجه گرسنه مانده هر ۲ تا ۴ ساعت، يك وعده غذايي سبك مصرف كنند. نوشيدن مايعات در اين دوران بسيار مفيد است. مكمل هاي دارويي كه اين افراد مي‌توانند استفاده كنند؛ شامل، ويتامين ث، ب كمپلكس و پروبيوتيك ها مي‌شود.

ترك ترياك با داروهاي گياهي

ترك ترياك با داروهاي گياهي، به تنهايي امكانپذير نيست. اين يك باور اشتباه است كه افراد با مصرف چند نمونه از گياهان دارويي مي‌توانند اعتياد خود را درمان كنند. در واقع استفاده از اين داروها مي‌تواند تا حد زيادي در روند درمان موثر باشد؛ اما راه حل قطعي نيست. براي مثال مصرف گياهان بابونه، قاصدك و جينكو در كاهش عوارض جسماني بسيار موثر هستند.

بهترين روش ترك ترياك در منزل

فراموش نكنيد كه براي ترك ترياك در هر محلي نياز به كمك متخصصين خواهيد داشت. براي شروع فرايند ترك در منزل بايد فضايي آرام و به دور از تنش براي اين افراد محيا كرده و از او حمايت كنيد. مي‌توانيد در اين زمينه از يك روانشناس كمك گرفته و با او مشورت كنيد. همچنين مشغول نگه داشتن فرد در زمينه هاي مختلف، تشويق او به ورزش، برنامه ريزي و پذيرش گذشته از اقداماتي است كه انجام آنها در خانه امكانپذير خواهد بود.

ترك در منزل براي كساني كه از لحاظ رواني آمادگي دور بودن از خانه و خانواده خود را براي طولاني مدت ندارند؛ مناسب است. در اين شرايط خانواده ها و اطرافيان مي‌توانند با استفاده از خدمات مشاوره ذهن نو، شرايط را بهبود بخشيده و به فرد معتاد نيز كمك بيشتري بكنند.

سخن پاياني

متاسفانه به دليل قيمت پايين و دسترسي آسان به اين ماده مخدر، شيوع اعتياد به ترياك بسيار بالاست. به همين دليل داشتن اطلاعات در اين زمينه و آگاهي خانواده ها بسيار مهم است. ترك ترياك به دليل نيمه عمري كه در بدن دارد؛ نسبت به مواد مخدر ديگر، سخت تر خواهد بود.

برخي تصور مي‌كنند اين ماده كاملا گياهي بوده و هيچ گونه عوارضي براي بدن ايجاد نمي‌كند؛ اما اينگونه نيست. بهتر است افراد در طول فرايند ترك اعتياد، تحت نظر يك مشاور باشند و براي كاهش عوارض رواني از او كمك بگيرند. موسسه ذهن نو با داشتن سابقه اي درخشان در زمينه ترك اعتياد، آماده خدمات رساني به اين افراد و خانواده هاي آنان است.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك ترياك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۲۳۶۰  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره ۹۰۹۹۰۷۰۳۵۴ جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سريعترين راه ترك ترياك