مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

سوالات جنسي از خواستگار براي بسياري از ما خط قرمزهايي هستند كه ترجيح مي‌دهيم سراغ آن‌ها نرويم. خجالت كشيدن از صحبت راجع به مسائل جنسي يا نگراني از قضاوتي كه طرف مقابل راجع به ما خواهد كرد، باعث مي‌شود ترجيح بدهيم در هيچ‌يك از مراحل آشنايي راجع به مسائل جنسي صحبت نكنيم. اما به اين موضوع توجه داشته باشيد كه بسياري از مشكلات در زندگي مشترك و حتي بسياري از طلاق‌ها ريشه در مشكلات جنسي دارند و به همين خاطر بهتر است راجع به اين مسائل نيز با طرف مقابل صحبت كنيد.

 

منبع: سوالات جنسي از خواستگار

سوالات جنسي از خواستگار

قبل از ازدواج زوجين بايد در مورد مسائل مختلفي با يكديگر صحبت كرده و به تفاهم برسند. مسائل جنسي نيز يكي از اين موضوعات است. البته به دليل حساسيت اين موضوع، نحوه بيان سوالات جنسي از خواستگار نيز مهم است. در مورد آمادگي خود و خواستگارتان در اين مورد اطمينان حاصل كنيد. لزومي ندارد در اولين جلسه خواستگاري يا روزهاي اول آشنايي اين موضوع را پيش بكشيد. رابطه جنسي يكي از خصوصي ترين مسائل زندگي مشترك است به همين دليل بهتر است در اين مورد فقط همسر خود صحبت كنيد.

دليل پرسيدن سوالات جنسي از خواستگار

براي خيلي از ما صحبت از رابطه جنسي خط قرمزي است كه تا پيش از ازدواج نبايد از آن عبور كرد. اما با خودتان به اين سؤال فكر كنيد كه اگر پس از ازدواج متوجه شويد با همسرتان راجع به مسائل جنسي اختلاف‌نظر داريد چه كار خواهيد كرد؟ آيا مي‌خواهيد اين بخش از زندگي خود را به‌طوركلي فراموش كنيد و يا از همسرتان جدا خواهيد شد؟

براي اينكه در آينده با اين مشكلات مواجه نشويد بهتر است پيش از ازدواج با طرف مقابل راجع به مسائل مهم جنسي تا حدودي صحبت كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا شناخت بيشتري از طرف مقابل به دست آوريد و درنتيجه تصميم بهتري براي ازدواجتان بگيريد. علاوه بر اين اگر مشكل يا اختلاف‌نظري ميان شما وجود داشته باشد، زمان كافي براي رسيدگي و حل آن را خواهيد داشت. درنتيجه پس از ازدواج در زمينهٔ مسائل جنسي مشكلي نخواهيد داشت.

زمان پرسيدن سوالات جنسي از خواستگار

با توجه به اينكه مسائل جنسي در فرهنگ ما با بسياري از اخلاقيات گره خورده است، صحبت كردن راجع به اين موضوع و به‌خصوص در شرايطي كه هنوز زمان چنداني از آشنايي نگذشته مي‌تواند باعث قضاوت نامناسب شود و يا همسر آينده‌تان تمايلي به صحبت راجع به اين موضوع از خود نشان ندهد. به همين خاطر انتخاب زمان مناسب اهميت بسياري دارد.

تا جاي ممكن سعي كنيد صحبت از موضوعات جنسي را براي زماني بگذاريد كه مدتي از آشنايي شما گذشته است و تصميمتان براي ازدواج تا حدودي جدي گشته. به عبارتي سوالات جنسي از خواستگار از آن دسته مسائلي نيست كه در روزهاي اول آشنايي و از همه خواستگارهاي‌تان بپرسيد، بلكه اگر نسبت به طرف مقابل شناخت پيدا كرديد و در ساير زمينه‌ها به تفاهم رسيديد بهتر است زماني را هم براي صحبت راجع به ديدگاه‌هاي جنسي اختصاص دهيد.

نحوه پرسيدن سوالات جنسي از خواستگار

🔴بهتر است در مورد نحوه صحبت درباره مسائل جنسي را نيز مد نظر قرار دهيد. بي‌توجهي به اين موضوع گاهي باعث مي‌شود طرف مقابل احساس كند شما اخلاقيات را رعايت نمي‌كنيد و يا در گذشته خود تجربيات بسياري داشته‌ايد كه باعث شده حالا اطلاعات بسياري از اين مسائل داشته باشيد.

🔴پس تا جاي ممكن صحبت را از سؤالات كلي و غيرمستقيم شروع كنيد و هرگز صراحتاً و ناگهاني راجع به اين مسائل مستقيم پرسش نكنيد. سعي كنيد در طول صحبت‌هايتان تا جاي ممكن روي كليات تمركز كنيد و وارد شدن به مسائل جزئي را حداقل به زماني ديگر اختصاص دهيد.

اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه هرچقدر شما در صحبت كردن از اين موضوع آرامش و پذيرش بيشتري داشته باشيد، صحبت براي طرف مقابل نيز راحت‌تر مي‌شود. اما اگر او احساس كند شما هم از صحبت راجع به اين موضوع نگران هستيد، احتمالاً دچار اضطراب بيشتري مي‌شود يا احساس مي‌كند كه بهتر است به اين بحث پايان بدهد.

🔴براي جلوگيري از ايجاد سو تفاهامات در مورد سوالات جنسي از خواستگار ، به او اطمينان دهيد كه اين موضوع بين شما خواهد ماند و در مورد آن با شخص ديگري صحبت نمي‌كنيد. نيازي نيست از همان ابتدا در مورد فانتزي هاي او سوال كنيد؛ بلكه فقط از علاقه و سلامت اومطمئن شويد. رابطه جنسي نيز نياز به شناخت دارد؛ به همين دليل از حرف زدن در اين مورد طفره نرويد و آن را پشت گوش نيندازيد.

پرسيدن سوالات جنسي از خواستگار | به چه نكاتي دقت داشته باشيم

طبيعتاً پرسش‌هايي كه مي‌كنيد و همين‌طور جوابي كه از طرف مقابل مي‌گيريد مهم‌ترين موضوعي است كه بايد به آن دقت داشته باشيد. اما درعين‌حال توجه به نشانه‌هاي غيركلامي مثل خجالت كشيدن طرف مقابل يا تلاش براي تغيير موضوع صحبت نيز ازجمله نكاتي هستند كه بايد به آن‌ها دقت داشته باشيد.

ميزان علاقه‌اي كه او براي صحبت راجع به مسائل جنسي نشان مي‌دهد، ورود به جزئيات و يا تلاش براي فرار از پاسخ دادن و هر نكته ديگري كه شما در حين صحبت‌هايتان با آن برخورد مي‌كنيد، مي‌تواند موضوع مهمي باشد كه بايد به آن توجه داشته باشيد.

براي مثال كساني كه راجع به اين موضوع علاقه‌ زيادي نشان نمي‌دهند و سعي مي‌كنند از بحث دوري كنند، ممكن است به خاطر اضطراب و خجالت يا هر دليل ديگري عملكرد جنسي مناسبي نيز نداشته باشند و درعين‌حال كساني كه با جزئيات بسيار راجع به مسائل جنسي صحبت مي‌كنند و يا دائماً سعي مي‌كنند منظور خود را براي شما توضيح دهند ممكن است درگير وسواس‌هاي فكري راجع به اين موضوع باشند.

اما به خاطر داشته باشيد كه تشخيص هريك از اين مسائل صرفاً بر عهده متخصصان روانشناسي است و به همين خاطر اگر در صحبت‌ها يا رفتار طرف مقابل چيزي شما را نگران كرده، بهتر است راجع به آن از يك روانشناس متخصص درزمينهٔ مسائل جنسي كمك بگيريد.

سوالات جنسي از خواستگار كه بايد بپرسيد

  1. نظر شما راجع به مسائل جنسي و برطرف كردن اين نيازها چيست؟
  2. تا چه حد نسبت به نيازهاي جنسي جنس مخالف آشنايي داريد؟
  3. فكر مي‌كنيد وظيفه زن و مرد در برقراري رابطه جنسي چيست؟
  4. اطلاعات جنسي خود را از چه منابعي دريافت مي‌كنيد؟
  5. آيا تاكنون تجربه رابطه جنسي داشته‌ايد؟
  6. آيا حاضريد براي مشكلات احتمالي جنسي از مشاور كمك بگيريد؟
  7. آيا از سلامت جنسي خود مطمئن هستيد؟
  8. رضايت جنسي خود و طرف مقابل چقدر برايتان اهميت دارد؟
  9. آيا تابه‌حال از فيلم‌ها يا تصاوير ***گرافي استفاده كرده‌ايد؟ راجع به آن‌ها چه نظري داريد؟
  10. اگر طرف مقابل نتواند پاسخگوي نيازهاي جنسي شما باشد چه مي‌كنيد؟
  11. چه رفتارهايي در رابطه جنسي را عادي و كدام‌يك را غيرعادي مي‌دانيد؟
  12. رابطه جنسي چقدر براي شما اهميت دارد؟

📌چه زماني از مشاور كمك بگيريم

كمك گرفتن از مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك مي‌كند اطلاعات خود را راجع به مسائل جنسي و نيازهاي طرف مقابل افزايش دهيد. علاوه بر اين آن‌ها مي‌توانند در پرسيدن سوالات جنسي از خواستگار و همين‌طور بررسي پاسخ‌هاي طرف مقابل به شما كمك كنند. به همين خاطر بهتر است اين مشاوره‌ها را جدي بگيريد.

درصورتي‌كه با پرسيدن سوالات جنسي از خواستگار خود متوجه مشكلاتي شديد كه پيش‌ازاين به آن‌ها فكر نكرده بوديد، بهتر است پيش از قطعي كردن نظر خود براي ازدواج و يا جدايي با يك روانشناس متخصص درزمينهٔ مسائل جنسي صحبت كنيد.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه رابطه جنسي يكي از مهم ترين نكات زندگي مشترك است. زوجين بايد هر دو به اينكار علاقه داشته و براي آن آمادگي داشته باشند. بسياري از افراد فقط براي جنبه سرگرمي در مورد اين مسائل صحبت مي‌كنند يا آن را به شوخي مي‌گيرند؛ اما بعدا متوجه اهميت آن در ازدواج خواهند شد.

در مور اين موضوع، گذشته ديگران را مورد قضاوت قرار ندهيد و بر آينده خود با او تمركز كنيد. پرسيدن سوالات جنسي و زناشويي از خواستگار، براي بسياري از افراد ساده نبوده كه براي غلبه بر آن مي‌توانند از مشاوره جنسي يا روانشناس كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سوالات جنسي از خواستگار مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

بهترين زمان براي پرسيدن سوالات جنسي از خواستگار چه زماني است؟

بهتر است هنگامي‌كه مدتي از آشنايي‌تان گذشت و در ساير جنبه‌ها به توافق رسيديد راجع به اين مسائل صحبت كنيد. پس تا جاي ممكن در نخستين روزهاي آشنايي از اين مسائل صحبت نكنيد.

چرا سوالات جنسي از خواستگار بايد پرسيده شود؟

رضايت و هماهنگي جنسي يكي از مهم‌ترين مسائل براي داشتن يك زندگي آرام است و به همين خاطر بهتر است پيش از ازدواج راجع به اين مسائل با طرف مقابل صحبت كنيد و اگر احساس مي‌كنيد مشكلي وجود دارد سريع‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

منبع: سوالات جنسي از خواستگار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۹:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهره كشي جنسي از كودك عوارض و عواقب بسيار زيادي به همراه دارد. برخي از والدين از كودكان خود براي دزدي، گدايي و خود فروشي استفاده مي‌كنند. والدين با اين كارها كسب درآمد مي‌كنند و اين رفتار را عار نمي‌دانند. حتي چنين رفتارهايي در محيط اين والدين رايج است.

مهمترين قضيه در بهره كشي جنسي از كودك، استفاده زوري و اجباري است. كه معمولا از داخل خانه، خانواده، اقوام درجه يك، آشنايان، همسايه ها، دوستان والدين، مدارس، اردوگاه، مهد كودك ها، مربي ها، پرستاران و … آغاز مي‌شود. سوء استفاده جنسي بين كودكان بيشتر از پنج سال اختلاف سني وجود دارد. كمتر از پنج سال اختلاف سني، سوء استفاده جنسي محسوب نمي‌شود.

منبع: بهره كشي جنسي از كودك | 13 نوع سوء استفاده از كودك

بهره كشي جنسي از كودك چيست؟

بهره كشي جنسي به منظور تلاش براي برقراري رابطه جنسي، تماس جنسي و هر نوع آزار جنسي مي‌باشد. سوء استفاده جنسي معمولا با زور، اجبار و تهديد است. به طور كلي لزوما تماس مستقيم جنسي به عنوان سوء استفاده جنسي تلقي نمي‌شود. 

سوء استفاده جنسي يا بهره كشي جنسي از كودك از معضلات جامعه امروزي است. كه به عنوان نگراني جدي  براي سلامت عمومي و نقض حقوق بشر شناخته مي‌شود. به دليل عدم آشنايي كودكان با موارد جنسي و ترس بيش از حد آنها از اين رفتارها، باعث مي‌شود كه از شيوه دقيق ميزان شيوع اطلاعات نداشته باشيم.

جهت جلوگيري از اين سوء استفاده هاي جنسي و بهره كشي جنسي از كودك بايد آموزش هاي لازم به كودكان داده شود تا در نهايت با اين رفتارها مواجه نشوند. براي راهكارهاي آموزشي حتما از روانشناس كودك كمك بگيريد. 

نشانه هاي بهره كشي جنسي از كودك

بهره كشي جنسي از كودك نشانه هاي را به همراه دارد كه مي‌تواند والدين را آگاه كند. علائم فيزيكي و رفتاري وجود دارد كه در ادامه توضيح داده ايم.

🔻 افكار خودكشي كودك

🔻 مشكلات ناگهاني در مدرسه

🔻ترس هاي ناگهاني

🔻 فوبيا

🔻 علائم اختلال استرس پس از سانحه

🔻علائم افسردگي

🔻 درد يا سوزش ناحيه تناسلي

🔻 عفونت هاي مكرر قارچي

🔻مشكل در راه رفتن

🔻 مشكل در نشستن

🔻 تغيير در وضعيت بهداشت فردي كودك

🔻استحمام مكرر و يا عدم استحمام

🔻 خون روي لباس زير

🔻 لباس زير پاره شده

🔻كبودي اندام تناسلي

🔻 خونريزي اندام تناسلي

🔻 تلاش براي فرار

🔻پرهيز از برقراري تماس تلفني

🔻 رفتار جنسي غير طبيعي

🔻دانش جنسي غير طبيعي

🔻 مكيدن انگشت و رفتارهاي كوچك تر از سن خود

🔻 محافظت بيش از حد از خواهران و برادران

انواع بهره كشي جنسي از كودك

بهره كشي جنسي از كودك انواع مختلفي دارد. كه شامل موارد زير است.

🔺 استفاده از نيروي بدني يا ايجاد آسيب جسمي براي سوء استفاده جنسي

🔺 ارسال محتواي جنسي و ناپسند براي كودك

🔺آميزش جنسي

🔺 نوازش جنسي

🔺 خود ارضايي

🔺اجبار به خود ارضايي كودك

🔺 قاچاق جنسي

🔺 فحشاي كودك

🔺تجاوز جنسي

🔺 توزيع و توليد محتواي ***گرافي كودك

🔺 دست درازي به محارم

🔺قرار دادن كودك به فعاليت جنسي

🔺 محتواي جنسي به صورت حضوري و آنلاين

تاثير بهره كشي جنسي از كودك

بهره كشي جنسي از كودك به طور كلي تاثيرات بسيار مخربي بر افراد مي‌گذارد. تمامي زمينه هاي كودك تحت تاثير قرار مي‌گيرد و تجربيات نامطلوب به وجود مي‌آيد.

آمار بهره كشي جنسي از كودك

بر اساس تحقيقات، بسياري از كودكان تحت آزار و سوء استفاده جنسي قرار گرفته اند. همچنين عوامل بسياري وجود دارد كه بهره كشي جنسي از كودكان را افزايش مي‌دهد. در اين بخش مقاله آمار بهره كشي جنسي از كودك را شرح داده ايم.

🔶 از هر چهار دختر، يك نفر در دوران كودكي مورد آزار جنسي قرار گرفته است.

🔶از هر 13 پسر، يك نفر در دوران كودكي مورد آزار جنسي قرار گرفته اند.

🔶 بر اساس مطالعات، كودكان بين 7 تا 13 سال، آسيب پذير ترين افراد در برابر بهره كشي جنسي در دوران كودكي بوده اند.

بهره كشي جنسي از كودك در خانواده هايي كه با حمايت اجتماعي محدود بوده اند و با فقر دست و پنجه نرم مي‌كنند؛ بيشتر مورد آزار قرار مي‌گيرند.

روش هاي جلوگيري از بهره‌كشي جنسي از كودك

براي جلوگيري جهت بهره كشي جنسي از كودك، بايد حتما كودكان را آماده كنيد تا در مقابل ديگران رفتاري ايمن داشته باشند. همه احساسات منفي را به خانواده بگويند و در اماكن عمومي از خانواده خود دور نشوند. 

عده اي از والدين به دليل شاغل بودن كودكان خود را به ديگران مي‌سپارند. و زمان زيادي را همراه آنها نيستند. براي جلوگيري جهت بهره كشي جنسي از كودك بايد از مراقب كودك اطمينان كامل داشته باشيد كه فقط از كودك نگهداري كند. و دست به او نزند.

قبل از سپردن كودك به هر فردي اعم از آشنا و غريبه حتما او را از هر لحاظي امتحان كنيد. جامعه امروزي بسيار با بهره كشي جنسي از كودك روبرو است. به همين دليل بايد آموزش هاي لازم را به كمك روانشناس به كودك خود ياد دهيد.

كلام آخر

بهره كشي جنسي از كودك عواقب و عوارض بسياري به دنبال دارد. برخي از والدين كودكان را به عنوان منبع درآمد در نظر مي‌گيرند. و براي كسب درآمد آنها را در معرض سوء استفاده جنسي قرار مي‌دهند. گاهي نيز كودكان بدون اطلاع از والدين در معرض چنين رفتارهايي قرار مي‌گيرند. جهت جلوگيري از اين رفتارها بايد كودك را به شيوه كامل و اصولي آموزش دهيد. كه اين كار بايد تحت نظر روانشناس باشد. كه مبادا كودك مورد آزار و اذيت قرار بگيرد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بهره كشي جنسي از كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

نشانه هاي بهره كشي جنسي از كودك چيست؟

افكار خودكشي كودك، مشكلات ناگهاني در مدرسه، ترس هاي ناگهاني، فوبيا، علائم اختلال استرس پس از سانحه، علائم افسردگي، درد يا سوزش ناحيه تناسلي، عفونت هاي مكرر قارچي، مشكل در راه رفتن و …

انواع بهره كشي جنسي از كودك شامل چه چيزهايي مي‌باشد؟

استفاده از نيروي بدني يا ايجاد آسيب جسمي براي سوء استفاده جنسي، ارسال محتواي جنسي و ناپسند براي كودك، آميزش جنسي، نوازش جنسي، خود ارضايي، اجبار به خود ارضايي كودك، قاچاق جنسي و …

آمار سوء استفاده جنسي از كودكان به چه صورت است؟

در جامعه امروزي بهره كشي جنسي از كودك بسيار افزايش يافته است. از هر چهار دختر، يك نفر در دوران كودكي مورد آزار جنسي قرار گرفته است. از هر 13 پسر، يك نفر در دوران كودكي مورد آزار جنسي قرار گرفته اند. بر اساس مطالعات، كودكان بين 7 تا 13 سال، آسيب پذير ترين افراد در برابر بهره كشي جنسي در دوران كودكي بوده اند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۵:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

والدين هليكوپتري كنترل بيش از حد بر فرزندان خود دارند. نظارت بر كارهاي فرزندان، يكي از وظايف والدين است و بدون آن شايد فرزندان با مشكلات زيادي روبرو شوند. اما برخي از والدين در اين كار زياده روي كرده و بچه ها را لحظه اي به حال خود رها نمي‌كنند. اينگونه والدين حتي اگر حضور فيزيكي هم در كنار بچه ها نداشته باشند اما با پيگيري هاي مداوم آنها را در تنگنا قرار مي‌دهند. اين شيوه فرزندپروري، آثار و نتايج بدي به همراه خواهد داشت. بچه ها نياز استقلال شخصيتي دارند و حريم شخصي براي آنها لازم است.

والدين هليكوپتري

والدين هليكوپتري، مدام در حال دخالت در امور فرزند خود هستند. آنان مانند هليكوپتري بالاي سر فرزندان خود پرواز مي‌كنند و آنان را زير نظر دارند. چنين والديني هيچ اهميتي براي حريم شخصي قائل نيستند و حتي در روابط خود با ديگران نيز از اين روش استفاده مي‌كنند. اين واژه براي اولين بار در سال 1969 توسط جيم جينوت در كتاب آنچه بين نوجوانان و والدين اتفاق مي‌افتد؛ استفاده شد و بعدها دانشمندان زيادي از براي توصيف اينگونه از والدين از آن استفاده كردند.

نشانه هاي والدين هليكوپتري

كنترلگري بيش از حد والدين هليكوپتري آنان را تبديل به فردي مستبد در زندگي فرزنداشان تبديل مي‌كند. آنان معمولا اين موضوع را انكار مي‌كنند و دخالت را بيش از حد خود را نگراني عنوان مي‌كنند. برخي از نشانه هاي اينگونه از والدين، شامل موارد زير مي‌شود.

🔴به فرزند خود اجازه انتخاب و تصميم گيري نمي‌دهند.

🔴هيچ گونه مسئوليتي را به او واگذار نمي‌كنند.

🔴هميشه و در هر شرايطي با فرزندان خود هستند.

🔴با او متناسب با سنش رفتار نمي‌كنند.

🔴فرزندان را مجبور به رفتار كردن مطابق با ميل خود مي‌كنند.

🔴شكست ها و پيروزي هاي فرزند را به پاي خود مي‌گذارند.

🔴معمولا افراد عجولي هستند و به فرزند خود زمان نمي‌دهند.

🔴اين گونه از والدين بسيار خودخواه بوده و به نظر هيچكس اهميت نمي‌دهند.

دلايل حمايت والدين هليكوپتري از فرزندان

والدين هليكوپتري معمولا به اينكار خود افتخار كرده و آنرا نشانه ايثار و از خودگذشتگي مي‌دانند. اما غافل از اينكه با اينكار تاثيرات بدي بر زندگي فرزند خود خواهند داشت. با پرسيدن اينكه چرا اينگونه رفتار مي‌كنند؛ معمولا دلايل زير را دريافت خواهيم كرد.

🔰ترس از شكست فرزندان

والدين هليكوپتري به دليل كمالگرايي يا رقابت با ديگران، از شكست فرزندان خود واهمه دارند. به همين دليل در هر زمينه اي يا به آنان كمك افراطي مي‌كنند يا خود آنرا انجام مي‌دهند تا به موفقيت منجر شود. كودكان با شكست خوردن، تلاش كردن را مي‌آموزند. در واقع شكست مقدمه پيروزي است و والدين بايد به فرزندان خود فرصت شكست خوردن را بدهند.

🔰نگراني افراطي | والدين هليكوپتري

يكي از دلايل رفتارهاي والدين هليكوپتري، نگراني افراطي آنان است. اين دسته از والدين هميشه نگران آينده فرزند خود هستند و اين حس را با كنترلگري جبران مي‌كنند. در مورد كوچك ترين مسائل فرزند خود نشخوار فكري دارند و آنرا تبديل به موضوعي بغرنج مي‌كنند. اضطراب آنان به فرزندان هم منتقل شده و مستعد اختلالات رواني مختلف مي‌شوند.

🔰تقليد از والدين خود

اينگونه والدين معمولا در كودكي خود نيز قرباني، اين رفتار بوده اند. البته برعكس اين حالت نيز صادق است. به اين معنا كه به دليل اينكه در كودكي خود مورد توجه و علاقه والدين خود نبوده اند و به حال خود رها شده اند؛ از مكانيسم وارونه سازي استفاده كرده و اين موضوع را براي فرزندان خود جبران مي‌كنند. آنان ميخواهند فرزندان شان اين شرايط را تجربه نكنند. 

🔰تاثيرپذيري از والدين ديگر

همانطور كه گفته شد؛ والدين هليكوپتري هميشه در حال رقابت با ديگر والدين هستند. آنان وقتي حمايت ديگران را از فرزندانشان مشاهده مي‌كنند؛ بيشتر ترغيب به اينكار مي‌شوند. آنان وقتي رفتارهاي سختگيرانه ديگران مشاهده مي‌كنند؛ حس نالايقي پيدا كرده و فشار را بر فرزند خود بيشتر مي‌كنند.

تاثيرات منفي والدين هليكوپتري بر فرزندان

قطعا رفتارهاي والدين هليكوپتري، تاثيرات بدي بر فرزندان خواهد داشت. بسته به سن كودك و شدت اين رفتارها، مي‌توان آينده فرزندان اين والدين را پيش بيني كرد. در اين قسمت برخي از تاثيرات منفي اين رفتارها را بررسي خواهيم كرد.

1️⃣بروز اختلالات شخصيتي

فرزندان والدين هليكوپتري به دليل اينكه هميشه سركوب شده اند و اجازه تصميم گيري نداشته اند؛ بسيار در معرض اختلالات شخصيتي مختلف هستند. عدم عزت نفس، كمبود اعتماد به نفس، اضطراب و افسردگي، برخي از مشكلاتي هستند كه آنان دچار مي‌شوند. آنان حتي شايد بحران هاي هويتي را تجربه كنند چرا كه هميشه شخص ديگري براي آنها تصميم گرفته است.

2️⃣ناتواني در حل مساله | والدين هليكوپتري

مهارت حل مساله يكي از مفاهيمي است كه از دوران كودكي بايد آموخته شود. والدين هليكوپتري با كنترل مدام فرزندانشان و تصميم گيري به جاي آنها، اين قدرت را از آنان سلب مي‌كنند. كودك در مشكلات مختلف فقط به حضور والدين فكر مي‌كند و از خود هيچ گونه اراده اي ندارد.

3️⃣توقع زياد از ديگران

وقتي والدين تمام كارها را به تنهايي براي فرزندان انجام داده و هيچ مسئوليتي را به آنان واگذار نمي‌كنند؛ فرزندان از ديگران هم متوقع مي‌شوند. آنان حتي در محيط مدرسه يا در جمع دوستان خود نيز انتظار دارند كه ديگران كارهاي آنان را انجام دهند. در مواقع والدين هليكوپتري سبب متوقع شدن آنان از ديگران مي‌شوند. آنان انتظار دارند كه تمام خواسته هاي آنان به سرعت برطرف شود.

4️⃣بي مهارتي

يكي از تاثيرات منفي والدين هليكوپتري بر زندگي فرزندان، بي مهارتي آنان است. آنان از عهده هيچ كاري در زندگي خود برنمي‌آيند و هميشه منتظر يك منجي در زندگي خود هستند. طبيعي است كه وقتي والدين تمام كارها را براي فرزندان انجام دهند؛ آنها قادر به برطرف كردن نيازهاي خود نباشند. 

راهكارهايي براي جلوگيري از پديده والدين هليكوپتري

🟠به فرزند خود برچسب نزنيد

سعي كنيد از زدن برچسب هاي دائمي به فرزند خود خودداري كنيد. والدين هليكوپتري در صحبت كردن خود مدام از اصطلاحات “توهرگز” يا “توهميشه” استفاده مي‌كنند. اين كلمه ها بر روي ناخودآگاه كودك تاثيرگذاشته و به مرور آنها به اين باور مي‌رسند كه قادر به انجام هيچ كاري نيستند.

🟠احترام حريم خصوصي

والدين هليكوپتري، بسيار به حريم خصوصي فرزند خود ورود مي‌كنند. آنها هيچ احترامي براي فضاي شخصي فرزند خود قائل نبوده و مدام در حال سوال كردن از او هستند. فرزندان اين دسته از والدين هيچ نظري از خود ندارند و تمام عقايد و شخصيت آنها وابسته به والدين آنها است.

🟠بر زندگي خود تمركز كنيد

والدين با حضور فرزندان در زندگي، خود را فراموش كرده و تمام وقت و انرژي خود را صرف آنان مي‌كنند. اين شرايط نه تنها باعث فرسودگي رواني خودتان خواهد شد بلكه فرزندان را نيز هم اذيت خواهد كرد. به همين دليل به عنوان والدين، سعي كنيد به زندگي شخصي خود نيز اهميت داده و فراموش نكنيد كه قبل از والد بودن، انساني مستقل هستيد و نياز به تفريح و استراحت داريد.

🟠جلوگيري از محبت و نگراني افراطي

با نگراني افراطي و بيش از اندازه، خود را در معرض انواع بيماري هاي رواني و جسماني قرار مي‌دهيد. همچنان كه كمكي هم به فرزند خود نمي‌كنيد. با نگراني، تمام انرژي خود را صرف افكار منفي مي‌كنيد و نكات مثبت فرزند خود را در نظر نمي‌گيريد. محبت افراطي نيز فرزندان را پرتوقع مي‌كند و آينده آنان را تحت تاثير قرار مي‌دهد. ‎

سخن پاياني

فرزندپروري يكي از مهم ترين و گاهي دشوار ترين مراحل زندگي والدين است. برخي از والدين به دليل حساسيت بيش از حد و كمالگرايي سعي دارند فرزند توانمندي تربيت كنند كه در همه زمينه ها موفق باشد. اين موضوع گاهي سبب پديدايي والدين هليكوپتري خواهد شد كه هم به خود آنان و هم به فرزندانشان، آسيب خواهد زد. با توجه به مطالبي كه در متن به آن اشاره شد و حساسيت اين موضوع، پيشنهاد مي‌كنيم در زمينه شيوه هاي فرزند پروري از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه والدين هليكوپتري مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 سوالات متداول

‌والدين هليكوپتري به چه معناست؟

برخي از والدين به دليل كنترل بيش از اندازه اي كه روي فرزندان خود دارند و مانند هليكوپتر هميشه بالاي سر آنان هستند؛ به آنها والدين هليكوپتري مي‌گويند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۲:۳۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استفاده از آب دهان در رابطه به دلايل مختلفي انجام مي‌گيرد. قطعا با وجود روان كننده ها يا در محيط مرطوب، رابطه جنسي كيفيت بالاتري خواهد داشت. اما گاهي افراد به دليل باورهاي غلط يا عدم دسترسي به روان كننده ها از روش هاي جايگزين مثل آب دهان يا روغن هاي غيراستاندارد استفاده مي‌كنند. اين موضوع مشكلات زيادي را براي زوجين ايجاد مي‌كند. بايد با در نظر گرفتن معايب و مزاياي اين كار، از اين روش استفاده كرد. در اين مقاله آثار و پيامدهاي استفاده از آب دهان در رابطه را بررسي خواهيم كرد.

منبع: استفاده از آب دهان در رابطه

استفاده از آب دهان در رابطه

در طول رابطه جنسي ترشحات واژن يا پيشآب به پيشبرد رابطه كمك مي‌كند. اگر محيط واژن به اندازه كافي مرطوب نباشد؛ رابطه جنسي دردناك خواهد شد يا عوارضي را براي افراد ايجاد خواهد كرد. آنها به دليل خشكي واژن يا عدم دسترسي به روان كننده ها، از آب دهان در رابطه جنسي استفاده مي‌كنند.

معايب استفاده از آب دهان در رابطه

قطعا معايب استفاده از آب دهان در رابطه بيشتر از مزاياي آن خواهد بود. به طور كلي اينكار مزايايي براي افراد ندارد. اما اگر مدام تكرار شود و زوجين بهداشت را در رابطه جنسي رعايت نكنند؛ عوارض زير براي آن‌ها ايجاد خواهد شد.

⭕انتقال بيماري هاي مقاربتي

بعضي از بيماري هاي مقاربتي از طريق مخاط دهان و رابطه دهاني نيز منتقل مي‌شوند. به همين جهت بهتر است تا حد امكان از استفاده از آب دهان در رابطه پرهيز كرده يا از دنتال دم كه نوعي كاندوم دهاني است؛ استفاده كنيد 

⭕ايجاد عفونت

بزاق دهان حاوي باكتري و قارچ هايي است كه نه تنها باعث انتقال آنها به ناحيه تناسلي مي‌شود؛ بلكه اگر بهداشت به درستي رعايت نشود، محيط دهان نيز آلوده خواهد شد. برفك دهاني يكي از بيماري هايي است كه از همين طريق بين افراد منتقل مي‌شود. اين كار باعث مي‌شود مقدار زيادي قارچ به دهان يا آلت تناسلي وارد شده و تكثير شوند. هنگام بروز عفونت در يك نفر بهتر است دو نفر براي درمان اقدام كنند؛ 

⭕ذهنيت منفي

استفاده از آب دهان در رابطه جنسي، براي بسياري از افراد، ذهنيت منفي ايجاد مي‌كند. اين كار شايد به طور موقت رابطه را پيش ببرد اما در دراز مدت تاثيرات خود را خواهد گذاشت. بسياري از افراد به رعايت بهداشت هنگام رابطه جنسي بسيار حساس هستند و با مشاهده اين كار توسط همسر خود، دلسرد مي‌شوند. شايد حتي آنها را از ادامه رابطه منصرف كند.

استفاده از آب دهان در رابطه مقعدي

محيط مقعد نيز به دليل وجود مدفوع بسيار آلوده است. استفاده از آب دهان در رابطه مقعدي، باكتري و قارچ هاي جديد را به مقعد منتقل كرده و اين ناحيه را مستعد بروز بيماري هاي مختلف مي‌كند. همچنين از محيط مقعد نيز شايد ويروس هايي انتقال يابد. براي جلوگيري از بروز عوارض ناشي از رابطه مقعدي، قبل از رابطه دوش مقعدي را انجام داده و حتما از كاندوم استفاده كنيد. 

مزاياي استفاده از آب دهان در رابطه

استفاده از آب دهان در رابطه فقط محدود به دخول نمي‌شود و حتي شايد در پيش نوازي قبل از رابطه نيز نقش داشته باشد. براي مثال حتي در رابطه دهاني يا بوسيدن نيز آب دهان نقش دارد. اما بايد از سلامت محيط دهان و دندان ها مطمئن شد. پس براي حفظ لذت رابطه حتما به نكات بهداشتي توجه بيشتري نماييد.

بيماري بوسه

با توجه به اينكه گفته شد در هنگام بوسه نيز آب دهان نقش دارد. در نوعي از بيماري كه به آن بيماري بوسه گفته مي‌شود؛ غده عفوني در دهان رشد كرده و باعث انتقال عفونت از طريق بزاق مي‌شود. اين بيماري انواع  مختلفي دارد و در ميان جوانان نيز شايع تر است. معمولا تا مدتي در بدن بدون علامت باقي مي‌ماند به همين دليل فرد از آن بي اطلاع است و به ديگران منتقل مي‌كند. بيماري بوسه مي‌تواند عوارضي مثل بزرگي طحال، كم خوني، هپاتيت، ذات الريه، مننژيت و سندروم گيلن باره ايجاد كند.  

استفاده از آب دهان به عنوان روان كننده

در برخي موارد كه زن مبتلا به خشكي واژن است يا تحريك به اندازه كافي صورت نگرفته ؛ همسر براي جبران از آب دهان به عنوان روان كننده استفاده مي‌كنند. در بيشتر موارد اينكار مشكل خاصي ايجاد نمي‌كند اما به طور كلي بايد از خطرات آن آگاه بود و از روان كننده هايي ك بر پايه آب هستند استفاده كرد.

📌نكاتي در مورد روان كننده ها

اين موضوع طبيعي است كه در هنگام رابطه نياز به روان كننده داشته باشيم؛ اما استفاده بيش از اندازه از آن هم سبب بروز بيماري هايي در ناحيه تناسلي و يا ناباروري مي‌شود.

برخي از روغن هاي گياهي يا حتي روغن هاي غذايي به عنوان روان كننده در رابطه استفاده مي‌كنند؛ كه اينكار كاملا اشتباه بوده و سلامتي شما را به طور جدي تهديد مي‌كند.

در ميان لوبريكانت ها يا روان كننده هايي كه موجود است؛ بهتر است از آنهايي كه برپايه آب هستند استفاده كرده و در صورت لزوم با پزشك خود مشورت كنيد.

همسرتان نمي‌تواند شما را مجبور به استفاده از آب دهان در رابطه كند؛ چرا كه اينكار براي سلامتي او و شما مضر خواهد بود.

راهكار جايگزين استفاده از آب دهان در رابطه

اگر حتي در هنگام رابطه به لوبريكانت نيز دسترسي نداشتيد؛ با ادامه تحريك و پيش نوازي مي‌توان به برانگيختگي كافي رسيد و رابطه را آغاز كرد. پيش نوازي نقش بسيار مهمي در رابطه جنسي دارد. با انجام پيش نوازي نه تنها ديگر نيازي به استفاده از آب دهان در رابطه نيست؛ بلكه صميميت را بين طرفين نيز افزايش مي‌دهد. با انجام اصولي پيش نوازي و استفاده از نقاط تحريكي همسر، انجام اينكار ضرورتي نخواهد داشت.

سخن پاياني

با توجه به مطالبي كه ذكر شد معايب استفاده از آب دهان در رابطه بيشتر از مزاياي آن است و زوجين بهتر است از انجام اينكار خودداري كنند. رعايت بهداشت هنگام رابطه جنسي بسيار ضروري است؛ چراكه عوارض جبران ناپذيري براي افراد به همراه خواهد داشت. با مراجعه به پزشك خشكي واژن را درمان كرده و با كمك سكستراپيست، اصول يك رابطه جنسي را بياموزيد. همچنين در اين مورد بهتر است با شريك خود توافق داشته باشيد

براي دريافت مشاوره در زمينه استفاده از آب دهان در رابطه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا استفاده از آب دهان در رابطه مانع بارداري خواهد شد؟

به طور كلي استفاده از آب دهان در رابطه مشكل خاصي ايجاد نخواهد كرد اما در صورت انجام مكرر اينكار يا بي اطلاعي از بيماري، عوارضي براي فرد ايجاد خواهد شد. اگر آب دهان منجر به اسيدي يا قليايي شدن محيط واژن شود؛ شايد اسپرم ها از بين رفته و لقاح صورت نگيرد.

معايب استفاده از آب دهان در رابطه چيست؟

انتقال عفونت ها و قارچ هاي مختلف، ايجاد ذهنيت منفي در همسر و انتقال بيماري هاي مقاربتي از معايب استفاده از آب در رابطه جنسي هستند.

آيا آب دهان كثيف است؟

يكي از كاربرد هاي بزاق تميز نگه داشتن محيط دهان است. اما بزاق حاوي قارچ ها و باكتري هايي نيز هست كه احتمالا در نواحي ديگر باعث بروز مشكلاتي خواهد شد. ‎


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۷:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

معذرت خواهي والدين از كودك اهميت زيادي در تربيت او دارد. والد بودن، كار آساني نيست. قبل از تولد فرزند خود، سعي كنيد اصول آن را بياموزيد و خود را آماده كنيد. البته اوضاع هميشه آنگونه كه ما پيش بيني مي‌كنيم؛ جلو نمي‌رود. و شايد دچار خطاهايي در مورد فرزند خود بشويم. در چنين شرايطي با رفتار محبت آميز و عذرخواهي اصولي مي‌توان اوضاع را كنترل كرد. عذرخواهي نيز روش هاي خودش را دارد. با همدلي با كودك خود و معذرت خواهي از او الگوي خوبي براي او باشيد.

منبع: معذرت خواهي والدين از كودك | 4 تاثير معذرت خواهي از فرزند

معذرت خواهي والدين از كودك

در شرايطي كه والدين دچار اشتباهي مي‌شوند نيز لازم است از كودك خود عذرخواهي كنند. او نيز داراي شخصيت مستقل است و نياز به توضيح و شفاف سازي دارد. بسياري از والدين اين مهارت را بلد نيستند يا احساس خجالت مي‌كنند. اما معذرت خواهي والدين از كودك، به روش صحيح و به موقع، بسيار رفتار بالغانه اي است. و باعث الگوبرداري درست كودك مي‌شود.

معذرت خواهي والدين از كودك بايد رفتار اصولي داشته باشد كه باعث سوءاستفاده كودكان نشود. در اين مقاله تمامي جنبه هاي عذرخواهي از كودك را توضيح داده ايم.

تاثير معذرت خواهي والدين از كودك

اين رفتار، قطعا تاثير مثبتي بر روي كودك خواهد داشت. كودكان مسائل مختلف را از والدين خود مي‌آموزند؛ پس طرز رفتار ما بسيار مهم است. اگر بابت بعضي رفتار ها عذرخواهي نكنيد يا در مورد آنها توضيحي ندهيد؛ كودك تصور مي‌كند، اين رفتار قابل قبول است و آن را تكرار مي‌كند. در ادامه راجع به تاثير معذرت خواهي والدين از كودك توضيح داده ايم.

◀ آموزش مسئوليت پذيري

وقتي بابت رفتاري عذرخواهي مي‌كنيم؛ يعني مسئوليت اشتباه خود را پذيرفته ايم و متوجه رفتارمان هستيم. با معذرت خواهي والدين از كودك، او نيز اين مسئوليت پذيري را مي‌آموزد و آن را تكرار مي‌كند. با توضيح به او در مورد وظايف و مسئوليت هايش در خانه، مدرسه و يا مكان هاي ديگر، اين رفتار را به او آموزش دهيد.

◀ آموزش معذرت خواهي

كودكان، آينه رفتارهاي ما هستند. وقتي ما از آنان معذرت خواهي مي‌كنيم؛ آنان نيز به سرعت اين رفتار را تقليد كرده و معذرت خواهي را ياد مي‌گيرند. والدين براي آموختن مفاهيم مختلف به فرزندان خود، گاهي وقت و هزينه زيادي را صرف مي‌كنند. غافل از اينكه فقط با نشان دادن برخي از رفتارها، آنان خواهند آموخت كه در هنگام معذرت خواهي نيز از كلمات محبت آميز استفاده كنند و متواضع باشند. با اين كار به او نشان خواهيد داد؛ كه برايتان اهميت دارد و براي او احترام قائل هستيد.

◀ ايجاد حس اعتماد

با معذرت خواهي والدين از كودك، اعتماد او دوباره جلب مي‌شود. بعد از رفتاري خشمگينانه يا افراطي از طرف والدين، احتمالا تا مدتي او احساس ناامني خواهد داشت. اما با معذرت خواهي صميمانه و صادقانه، كودك دوباره به والدين خود اعتماد مي‌كند. والدين تنها پناه كودك هستند؛ پس اگر او نتواند با والدين خود احساس امنيت نداشته باشد؛ دچار عارضه هاي رواني زيادي خواهند شد.

◀ بخشيدن را مي‌آموزند

يكي از تاثيرات معذرت خواهي والدين از كودك، آموزش بخشش است. با اعتراف به تقصيرات خود و زمان دادن به آنها، بخشيدن را به كودكان آموزش دهيد. علاوه بر عذرخواهي، بخشيدن نيز آسان نيست. براي مثال بعد از عذرخواهي، بلافاصله از او انتظار رفتار عادي را با خودتان نداشته باشيد. و اجازه دهيد او مسائل را تحليل كرده و در اين مورد خودش تصميم بگيرد. هيچ وقت او را مجبور به بخشيدن خودتان يا ديگران، نكنيد.

روش هاي معذرت خواهي والدين از كودكان

همانطور كه گفته شد، معذرت خواهي والدين از كودكان، اصولي دارد. براي مثال خيلي خشك و رسمي از او معذرت خواهي نكنيد. در هنگام عذر خواهي پشيماني خود را نشان دهيد اما رفتار خود را توجيه نكنيد. مثلا نگوييد: “تقصير خودت بود” در اين قسمت روش هاي عملي معذرت خواهي از كودك را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

🔺 توضيح موقعيت

يكي از روش هاي معذرت خواهي والدين از كودك، توضيح موقعيت است. بدون بهانه آوردن و كاملا صادقانه، شرايطي كه باعث اين اتفاق شده است را به كودك خود توضيح دهيد. در بيشتر موارد، آنها اصلا مقصر يا مستحق اين رفتار نبوده اند. اما به هر حال شرايط زندگي افراد، آنها را مجبور به بروز برخي رفتارها مي‌كند. در اين موقعيت، شرايط را كاملا شفاف به او توضيح داده و از و عذرخواهي كنيد. 

🔺 آرام سازي كودك

اگر بلافاصله بعد از شرايط پيش آمده، تصميم به معذرت خواهي داريد؛ بهتر است در قدم اول كودك را آرام كنيد. به او اطمينان دهيد كه به او آسيبي نمي‌زنيد. اجازه دهيد احساسات خود را بروز دهد. براي مثال اگر از دست شما عصباني است؛ سعي نكنيد عصبانيت يا ناراحتي او را سركوب كنيد. حتي گاهي او را تنها بگذاريد. بعد از آرام تر شدن شرايط، با او همدلي كرده و طلب بخشش كنيد. بنابراين براي آموزش معذرت خواهي والدين از كودك، بايد كودك را آرام كنيد.

🔺 رشوه ندهيد

خريدن هدايايي براي فرزند، روش خوبي براي معذرت خواهي والدين از كودك است. اما اين به معناي رشوه دادن يا شرطي كردن او نيست. همزمان با خريدن هديه، به صورت كلامي نيز، از او معذرت خواهي كنيد. با اين كار شايد او به بهانه هاي مختلف از شما درخواست هديه داشته باشد. كه اين در فرايند تربيتي او، اختلال ايجاد خواهد كرد.

🔺 موقعيت را دوباره تكرار نكنيد

در هنگام معذرت خواهي والدين از كودك، سعي نكنيد موقعيت را براي او شبيه سازي يا دوباره تكرار كنيد. شايد با اينكار، او دوباره احساسات منفي خود را تجربه كند. همچنين عذرخواهي به اين معني است كه ديگر مايل نيستيد؛ اين كار را دوباره تكرار كنيد. پس با جلوگيري از بروز مجدد آن، اعتماد فرزند خود را به دست آوريد. تصور كنيد مادري بعد از هربار كتك زدن فرزند خود، به قول مي‌دهد كه ديگر اين كار را تكرار نخواهد كرد. اما با انجام دوباره آن، كودك نمي‌تواند به مادر خود، اعتماد كند.

نكته | عذرخواهي باعث از بين رفتن قدر شما نمي‌شود

✔ توجه داشته باشيد معذرت خواهي كردن والدين از كودك، سبب از بين رفتن قدرت آنها نخواهد شد. معمولا والدين تصور مي‌كنند با اين كار، ابهت خود را براي كودكان خود از دست مي‌دهند. و بعد از آن ديگر كودكان، از آنها حرف شنوي ندارند. اما اين مسئله صحت ندارد. بلكه با اين كار به كودك خود رفتار درست را آموزش خواهيد داد.

✔در هنگام معذرت خواهي از كودك خود از تماس فيزيكي، غافل نشويد. با در آغوش گرفتن و يا بوسيدن آنها، دوباره به آنان ابراز محبت كنيد. البته با اجبار اين رفتارها انجام دهيد و مطمئن شويد فرزند شما از اين موضوع رضايت دارد.

سخن پاياني

براي عذرخواهي از كودك خود، متناسب با سن او رفتار كنيد. و از او انتظار رفتار بالغانه نداشته باشيد. حتي مي‌توان از كودك پرسيد چه كاري او را خوشحال مي‌كند و درصدد جبران برآييد. با يك عذرخواهي ساده بسياري از مشكلات در رابطه شما با فرزندتان حل خواهد شد. اما بسياري از والدين با دريغ كردن اين رفتار از كودك خود، اين بحران را ادامه دار خواهند كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه معذرت خواهي والدين از كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

تاثير معذرت خواهي والدين از كودك چگونه است؟

افزايش اعتماد به نفس، بهبود سلامت روان، آموزش بخشش، حس اعتماد، آموزش معذرت خواهي و… از تاثيرات معذرت خواهي والدين از كودك است.

روش هاي معذرت خواهي والدين از كودك، كدام اند؟

با روش هايي مثل توضيح موقعيت، آرام سازي كودك، جلوگيري از تكرار موقعيت و رشوه ندادن، مي‌توان از كودك، معذرت خواهي كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۴:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

گرمازدگي نوزاد يكي از بيماري هاي شايع و البته خطرناك ميان كودكان است. بالارفتن دماي بدن، خطري است كه همه افراد را تهديد مي‌كند؛ اما كودكان در مقابل آن آسيب پذير ترند. اين وضعيت معمولا در تابستان بيشتر اتفاق مي‌افتد ولي در فصول ديگر نيز احتمال بروز آن هست. نوزادان معمولا از خود اراده اي ندارند و خانواده آنها را در شرايط پر خطري براي گرمازدگي قرار مي‌دهند. فراموش نكنيد كه اين مشكل قابل پيشگيري و درمان است و خانواده ها مي‌توانند نوزاد خود را در برابر گرمازدگي حفظ كنند.

منبع: گرمازدگي نوزاد | علائم و درمان گرمازدگي نوزاد

گرمازدگي نوزاد

حتما شما هم تخم مرغ آپزي را ديده ايد كه بعد از قرار گرفتن مدت زمان كوتاهي در آب داغ، سفيده و زرده آن سفت مي‌شوند. بيشترين ماده تشكيل دهنده تخم مرغ پروتئين است. درون بدن انسان نيز پروتئين هايي وجود دارند كه با بالارفتن دما، تغيير شكل داده، پخته خواهند شد و عملكرد خودرا از دست مي‌دهند. حتي بعد از برگشتن دماي بدن به حالت عادي نيز، بازهم اين مشكل برطرف نمي‌شود. پس گرمازدگي نوزاد، او را در مقابل خطر جدي قرار خواهد داد.

علائم گرمازدگي نوزاد

تشخيص بيماري ها در نوزادان دشوار تر است؛ به دليل اينكه آنها قادر به بيان كردن مشكل خود نيستند. همچنين اين بيماري درجه هاي مختلفي دارد كه متناسب با شدت آن بايد درمان را شروع كرد. گرما زدگي نوزاد، خود را با غلائم زير نشان مي‌دهد.

🔹تب بالاي 39 درجه بدون عرق كردن

🔹بي قراري و گريه

🔹استفراغ

🔹بالارفتن ريتم تنفسي

🔹بي حالي و بي هوشي

🔹عدم پاسخ به محرك هاي محيطي

🔹صورت و بدن قرمز

اگر فرزندتان قادر به صحبت كردن باشد؛ احتمالا مشكلاتي مثل دل درد، سردرد و سرگيجه و حتي بدن درد را گزارش خواهد كرد.

چگونه گرما زدگي نوزاد اتفاق مي‌افتد؟

سيستم ايمني بدن نوزادان هنوز به قدر كافي توانايي مبارزه با بيماري ها را ندارد. علاوه بر اينكه در هنگام تغييرات درمايي مختلف قادر به سازگاري و منطبق شدن سريع، با محيط نيست. بدن بزرگسالان هنگام گرماي زياد براي خنك كردن اندامهاي دروني و تنظيم دما، از تعريق استفاده مي‌كند. اما گرمازدگي نوزاد به اين دليل است كه آنها به اندازه بزرگسالان، تعريق ندارند.

پيشگيري از گرمازدگي نوزاد

پيشنهاد مي‌شود والدين براي ايام گرم سال و در مسافرت و مناطق گرمسير، بيشتر از كودكان مراقبت كرده و از گرمازدگي نوزاد جلوگيري كنند. اين كار با اقداماتي ساده امكانپذير است. از آنجايي كه تغذيه و لباس پوشيدن نوزادان به عهده والدين است و آنها هيچ كنترلي بر آن ندارند؛ بهتر است در اين مورد آگاهانه تر تصميم بگيرند.

🔶پتو يا كيسه خواب مناسب

براي پوشاندن نوزاد، از پتوهايي با روزنه هاي ريز استفاده كنيد. اينگونه از پتو ها مخصوصا در دماي بالا علاوه بر اينكه از كودك محافظت مي‌كنند؛ باعث گردش هوا هم مي‌شوند. البته استفاده از پتو در هواي خيلي گرم ضرورتي ندارد. برخي از كيسه خواب هاي مناسب نوزادان نيز وجود دارند كه بدون آسين هستند و براي روزهاي گرم سال مناسب ترند. همچنين از قنداق كردن كودكان در هواي گرم خوددداري كنيد.

🔶پوشاندن لباس به اندازه به نوزاد

در نوزادان، قسمتي از گرما از قسمت سر آنها خارج مي‌شود. بسياري از والدين از زمان تولد كلاهي را براي محافظت از نوزاد به او مي‌پوشانند. اما اينكار در بعضي از شرايط ضرورتي ندارد. براي مثال پوشيدن كلاه در مواقع خواب براي نوزاد توصيه نمي‌شود. در هواي گرم از پوشاندن لباس هاي زياد به نوازد، جلوگيري كنيد.

🔶تنظيم دماي محيط

بهترين دما براي استراحت كودكان، 16 تا 20 درجه است. سعي كنيد محيط اتاق يا هر مكاني كه نوزاد در آن استراحت مي‌كند را متعادل نگه داريد. براي اينكار مي‌توان از دماسنج استفاده كرد. همچنين بسته به محيطي كه در آن زندگي مي‌كنيد؛ مي‌توان علاوه از دستگاه هاي سرمايشي و گرمايشي، از بخور آب گرم و سرد نيز براي حفظ دماي محيط استفاده كرد.

🔶پيشگيري از گرمازدگي نوزاد در سفر

احتمالا پيشگيري از گرمازدگي نوزد در خانه و محيط زندگي، آسان خواهد بود. اما در شرايط سفر و دوري از خانه، كودكان بيشتر در معرض آسيب هاي محيطي قرار مي‌گيرند. بهتر است زمان سفر خود را طوري تنظيم كنيد كه ساعات خنك روز يا شب باشد. از قراردادن نوزاد در ماشين براي مدت زمان طولاني خودداري كنيد. به او لباس هاي راحت و خنك بپوشانيد. براي جلوگيري از فساد مواد غذايي مربوط به كودك از محفظه هاي خنك كننده استفاده كنيد و نوزاد را با وعده هاي كم حجم و متعدد تغذيه كنيد.

درمان گرمازدگي نوزاد

در صورت ابتلا نوازد به گرمازدگي بهتر است هرچه سريعتر براي درمان اقدام كرد. شدت اين بيماري و درمان به موقع بسيار اهميت دارد چراكه در بعضي موارد حتي منجر به مرگ نوزاد مي‌شود. براي پيشگيري و درمان گرمازدگي نوزاد حتما از يك پزشك كمك بگيريد.

📌پايين آوردن دماي بدن كودك

اولين اقدام درماني براي گرمازدگي نوزاد، پايين آوردن دماي بدن او به طرق مختلف است. حمام آب سرد، كم كردن لباس هاي او و يا پايين آوردن دماي محيط، از روش هاي كاهش دماي بدن هستند. بهتر است حالت بدني نوزاد در حال دراز كشيده و راحتي باشد. چرا كه احتمال از حال رفتگي او نيز هست.

📌خوردن مايعات

به محض اطلاع از دماي بالاي بدن نوزاد، اگر كمتر از 6 ماه سن دارد، او را با شير خود تغذيه كنيد و اگر نوزاد بالاي 6 ماه است؛ به او كمي آب و ديگر مايعات را بدهيد. طبيعي است كه در اين شرايط، او تمايلي به نوشيدن مايعات يا خوردن چيزي نداشته باشد. اما نوشيدن مايعات براي او ضروري است. 

📌مراجعه به پزشك و دارودرماني

در مواقع گرمازدگي نوزاد، حتما بايد به پزشك مراجعه كرده و دارو درماني را شروع كنيد. پزشك با تجويز داروهايي براي پايين آوردن دماي بدن، از بين بردن حالت تهوع، دارو براي مشكل اسهال و يا حتي دستور بستري شدن در بيمارستان، درمان را شروع مي‌كند. در اين دوران بهتر است نوزاد تحت نظر باشد. پس از درمان خودسرانه او در خانه خودداري كنيد.

📌پوشاندن لباس هاي مناسب

در طول دوره درمان نيز، به او لباس هاي مناسب بپوشانيد. او را برهنه رها نكنيد چراكه همين كار باعث سرماخوردگي او نيز خواهد شد. در اين دوران نيازي به پوشاندن جوراب، دستكش و كلاه به نوزاد نيست. در واقع متخصصين توصيه مي‌كنند؛ لباس پوشيدن نوزاد مثل بزرگسالان باشد فقط با يك لباس نخي اضافه تر. كه در مواقع گرمازدگي نوزاد، مي‌توان از لباس نخي نيز صرفه نظر كرد.

سخن پاياني

دوران نوزادي، دوره اي حساس و موثر در زندگي كودك است. طبيعي است كه او نياز حمايت والدين خود دارد. بخشي از بيماري گرمازدگي نوزاد، به مراقبت والدين او بستگي دارد. والدين با كنترل عوامل محيطي مي‌توانند نوزاد را از اين بيماري محافظت كنند. در هنگام بروز گرمازدگي نيز حتما به پزشك مراجعه كرده و اقدامات لازم را به موقع انجام دهند. گرما زدگي و تب بالا مي‌تواند عوارض جبران ناپذيري براي نوزاد ايجاد كند. از او به خوبي مراقبت كرده ولي تا زمان مراجعه به پزشك به او هيچ دارويي ندهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه گرمازدگي نوزاد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

علائم گرمازدگي نوزاد چيست؟

اسهال و استفراغ، بي حالي، تب بالاي 39 درجه بدون تعريق، قرمزي بدن و صورت، بي قراري و بالارفتن ريتم تنفسي از علائم گرمازدگي هستند.

درمان گرمازدگي نوزاد چگونه است؟

براي درمان بهتر است در ابتدا به پزشك مراجعه كرده و دارو درماني آغاز شود و در قدم بعد، اقداماتي مثل پوشاندن لباس مناسب، نوشيدن مايعات و پايين آوردن دماي محيط و بدن نوزاد، انجام شود.

گرمازدگي نوزاد چند روز طول مي‌كشد؟

معمولا علائم گرمازدگي نوزاد با شروع درمان، به سرعت رفع مي‌شود. عمدتا طول مدت اين بيماري يك هفته يا كمتر است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۰:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شكل گيري هويت در نوجوان به اعتقاد بسياري از روانشناسان مهم‌ترين تكليفي است كه هر كسي در اين دوره با آن مواجه مي‌شود. نوجوانان در بازه سني قرار دارند كه مي‌خواهند از كودكي فاصله گرفته و به سمت بزرگ‌سالي حركت كنند. اولين شرط و راهكار براي رسيدن به اين هدف اين است كه بتواند هويت ثابت و مشخصي را در خود شكل دهد.

اما علاوه بر نوجوان، اطرافيان و به‌خصوص خانواده وي نيز در شكل‌ گيري هويت در نوجوان تأثير دارد و به همين خاطر آن‌ها بايد از اصول برقراري ارتباط با نوجوان و تربيت وي آگاهي داشته باشند. نرسيدن به هويتي ثابت در پايان نوجواني مي‌تواند مشكلات بسياري را براي زندگي مستقل ايجاد كند، به همين خاطر توصيه مي‌كنيم حتما از مشاوره نوجوان استفاده كنيد و در ادامه اين مطلب با ما همراه باشيد.

منبع: شكل گيري هويت در نوجوان چگونه است؟

شكل گيري هويت در نوجوان

شكل گيري هويت در نوجوان يكي از مهم ترين چالش هاي والدين است. اينكه نوجوان به چه شيوه اي هويت خود را شكل مي‌دهد و در اين پروسه از چه كسي الگو برداري مي‌كند حائز اهميت است. عوامل بسياري در اين پروسه نقش دارند كه شامل عوامل اجتماعي، خانوادگي، تفاوت هاي جنسيتي و … مي‌شود.

حل بحران شكل گيري هويت در نوجوان از آن جهت اهميت دارد كه به واسطه آن زندگي معنا دار مي‌شود. هم چنين افرادي كه به هويت خود دست مي‌يابند، اهدافشان را دنبال خواهند كرد و از مشكلات اجتماعي در امان خواهند ماند.

هويت چيست؟

در ابتداي كار توضيح شكل گيري هويت در نوجوان، قصد داريم راجع به واژه هويت توضيح دهيم. به‌طوركلي هويت هر چيزي است كه در پاسخ به سؤال (من كيستم؟) از آن نام مي‌بريد. به عبارتي تمامي ويژگي‌هايي كه شما خود را با آن‌ها مي‌شناسيد هويت شما را تشكيل مي‌دهند. به همين خاطر احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه هويت ابعاد مختلفي دارد. كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

  • هويت فردي يا تصوري كه فرد راجع به خود، خصوصيات اخلاقي، باورها و حتي ويژگي‌هاي جسمانيش دارد.
  • هويت خانوادگي به جايگاهي گفته مي‌شود كه فرد در ميان اعضاي خانواده دارد. و به مسئوليت‌ها و ارتباط وي با ساير اعضاي خانواده مربوط است
  • هويت جنسيتي، باور فرد راجع به جنسيت خود و ميزان رضايت از آن را هويت جنسيتي مي‌نامند. 
  • هويت اجتماعي، با توجه به جايگاه اجتماعي فرد، روابط اجتماعي و شغل فرد مشخص مي‌شود.

هريك از ما خود را با مجموعه اين ويژگي‌ها مي‌شناسيم و تعريف مي‌كنيم. و نبود آن‌ها باعث مي‌شود به‌ نوعي احساس سردرگمي داشته باشيم. يا نتوانيم در شرايط مختلف به‌درستي تصميم بگيريم. به همين خاطر نوجوان براي رسيدن به بزرگ‌سالي مي‌بايست در اولين مرحله، هويتي مشخص و ثابت براي خود تعريف كند. و نسبت به آن پايبند باشد.

انواع شكل گيري هويت در نوجوانان

با توجه به حوزه هاي مختلف زندگي، انواع مختلفي در شكل گيري هويت در نوجوان وجود دارد. كه در اين بخش مقاله راجع به انواع هويت توضيح داده‌ايم.

🟢 هويت خانوادگي: اين هويت شامل جايگاه فرد در خانواده و كيفيت رابطه او با اعضاي ديگر است.

🟡 هويت فرهنگي: هويت فرهنگي يعني احساس تعلق به ارزش ها و گروه هاي خاص.

🔵 هويت فردي: اين هويت شامل توانمندي ها، خصوصيات، صفات منفي و مثب فرد است.

راه هاي شكل گيري هويت در نوجواني

شكل‌ گيري هويت در نوجوان به چه عواملي بستگي دارد يا به عبارتي چطور مي‌توانيم به يك هويت مطلوب دست پيدا كنيم؟ براي رسيدن به پاسخ اين سؤال هريك از ما با توجه به شرايط خانوادگي و اجتماعي كه داريم شايد راه‌هاي مختلفي را امتحان كنيم. اما بعضي از مهم‌ترين عوامل براي دستيابي به يك هويت ثابت عبارتند از موارد زير.

📌 خودشناسي

در اولين قدم براي رسيدن به يك هويت مطلوب مي‌بايست زماني را به‌دقت صرف خودشناسي كنيد. سعي كنيد ارزش‌ها و موضوعاتي كه برايتان اهميت دارد را پيدا كنيد؛ و همين‌طور علايق‌تان را مشخص كنيد. هنگامي‌كه بدانيد در زندگي به دنبال چه ارزش‌ها و اهدافي حركت مي‌كنيد، مسير دست‌يابي و شكل گيري هويت در نوجوان را تا حد زيادي به جلو برده‌ايد.

📌 جست‌وجو يا كنجكاوي

جستجو دومين راه شكل گيري هويت در نوجوان است. براي دستيابي به يك هويت مشخص شما بايد بتوانيد ارزش‌ها و رفتارهاي مختلفي را امتحان كنيد و نظرات بسياري را بشنويد. به عبارتي هرچه دامنه اطلاعاتي كه در آن‌ها به دنبال هويت خود مي‌گرديد وسيع‌تر باشد؛ خواهيد توانست هويت قوي‌تري را در خود شكل بدهيد. به همين خاطر سعي كنيد تا راجع به هر موضوعي نظرات آدم‌هاي مختلف را بشنويد. و در صورت امكان تجربه كسب كنيد تا بهتر بتوانيد موضوعات مختلف را قضاوت كرده و راجع به آن‌ها به ديدگاه مشخصي دست پيدا كنيد.

📌 محيط اجتماعي غني

اگر جست‌وجو يكي از عوامل تأثيرگذار جهت شكل گيري هويت در نوجوان باشد، پس مي‌توان گفت هرچقدر محيط اجتماعي اطراف‌تان غني‌تر باشد، بهتر مي‌توانيد هويت خود را شكل دهيد. محيط اجتماعي به اين معناست كه شما مي‌توانيد از افكار گوناگوني بهره‌مند شويد و اين به رشد هويت كمك مي‌كند.

اما محيط اجتماعي مي‌تواند در دستيابي شما به يك هويت مشخص موانعي را نيز ايجاد كند. اگر محيط‌تان به‌ گونه‌اي باشد كه همه به يك شكل فكر مي‌كنند و يا اجازه رفتار به گونه ديگري را ندارند، اين موضوع مي‌تواند مشكلاتي را براي شما ايجاد نمايد. زيرا اين به معناي آن است كه شما هم نمي‌توانيد جور ديگري فكر كنيد؛ يا ايده‌هاي ديگري را بشنويد. به همين خاطر بهتر است در چنين شرايطي با مطالعه، استفاده از فضاي مجازي يا هر راه ديگري كه به نظرتان مي‌رسد براي آشنايي با باورهاي ديگر تلاش كنيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه هويت يابي فرايند چند مرحله اي است كليك كنيد.

📌 عوامل شناختي

يكي از عوامل شكل گيري هويت در نوجوان، شناختي است. توانايي هاي ذهني و قدرت تفكر بر مسير دستيابي به هويت تاثير گذار است.

📌 والدين

والدين نقش بسيار مهمي جهت شكل گيري هويت در نوجوان دارند. والدين بسيار نقش مهمي در دستيابي به هويت دارند. زماني كه نوجوانان به مشكل بر مي‌خورند، خانواده ها بايد با راهنمايي و تعيين راه درست به فرزندان، هويت آنها را به شيوه صحيح شكل دهند.

📌 عوامل اقتصادي

فقر، بي پولي و … اثرات غير مستقيم اما مهمي جهت شكل گيري هويت در نوجوانان دارند. تمامي مسائل اقتصادي و مالي در هويت يابي نقش دارند.

تأثير خانواده در شكل گيري هويت نوجوان

اگرچه شكل گيري هويت در نوجوان موضوعي است كه هريك از ما بايد به‌تنهايي براي آن تلاش كنيم، بااين‌حال شرايط اجتماعي و به‌خصوص خانواده نيز در شكل‌گيري هويت هريك از ما تأثير دارد. به همين خاطر است كه روانشناسان معمولاً توصيه مي‌كنند در دوران نوجواني و به‌خصوص سنيني كه فرزندتان در حال شكل‌دهي به هويت خود است، راجع به سبك‌هاي تربيتي مختلف و پيامد هر يك از آن‌ها با يك متخصص مشورت كنيد.

سبك فرزند پروري مقتدرانه به معناي شيوه‌اي از تربيت فرزند است كه محبت و صميميت با نوجوان در كنار اقتدار وجود دارد. به عبارتي والدين در عين‌ حال كه مرزها و قوانين مشخصي دارند، اما به فرزندشان اجازه مي‌دهند خودش براي بسياري از مسائل تصميم بگيرد. و همين‌طور دوستانه براي كمك به وي آماده هستند. بر اساس تحقيقات، فرزندان اين والدين با احتمال بيشتري به يك هويت مستقل دست پيدا مي‌كنند.

در عين‌ حال والديني كه تنها روي اقتدار خود تمركز مي‌كنند باعث مي‌شوند فرزندانشان به‌ جاي دست‌يابي به يك هويت ثابت تنها از خواسته آن‌ها پيروي كنند. و فرزندان والديني كه تنها به صميميت با فرزندشان توجه مي‌كنند نيز احتمالاً هيچ موفقيتي جهت شكل گيري هويت در نوجوان نخواهند داشت.

دشواري در شكل گيري هويت در نوجوان

شكل‌ گيري هويت در نوجوان يا هر كس داراي دو مرحله است. مرحله نخست كه به آن بحران هويت گفته مي‌شود به معناي شكل‌گيري سؤال (من كيستم؟) است. و پس‌ از آن دختر/پسر به دنبال راهي براي پاسخ به اين سؤال مي‌گردد. مرحله دوم دستيابي به هويت زماني است كه نوجوان براي اين سؤال پاسخ‌هايي پيدا كرده باشد.

در هر يك از اين دو مرحله شكل گيري هويت در نوجوان ممكن است مشكلاتي براي او پيش بيايد. براي مثال ممكن است بعضي‌ها به‌طوركلي با اين سؤال مواجه نشوند و يا علي‌رغم مواجه‌شدن نتوانند جوابي براي آن پيدا كنند. اين موضوع باعث شكل‌گيري هويت ناكارآمد مي‌شود كه مي‌تواند مشكلات بسياري را در زندگي وي ايجاد كند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به بحران پوچي و احساس بي‌هويتي و به دنبال آن‌ها افسردگي اشاره كرد.

حالت هاي مختلف شكل گيري هويت در نوجوان 

❌كسب هويت: در اين شرايط فرد تمامي گزينه هاي موجود را بررسي مي‌كند. و يكي از آنها را انتخاب مي‌كند. در اين شرايط نوجوان بحران را پشت سر گذاشته و مسير و مقصد خود را انتخاب مي‌كند.

❌وقفه هويت: افراد در فرايند ايجاد هويت با وقفه روبرو مي‌شوند. و براي خود ارزش خاص انتخاب نمي‌كند.

❌ پراكندگي هويت: فرد هيچ مسير مشخصي در رابطه با پايبندي و ارزش ها ندارد. در واقع نسبت به تمامي مسائل بي تفاوت است.

❌ ضبط هويت: اين افراد هيچ گزينه اي را بررسي نمي‌كنند و تنها به ارزش هاي گذشته پايبندند. در واقع تعدادي از ارزش ها و آداب والدين را پذيرفته و به طور ناخودآكاه تعصبي شده‌اند.

اهميت مشاوره

اهميت مشاوره جهت شكل گيري هويت در نوجوان بسيار مهم است. دستيابي هويت، اصلي‌ترين تكليف دوره نوجواني و يكي از مهم‌ترين وظايفي است كه هر يك از ما در طول زندگي بر عهده داريم. به همين خاطر نبايد ساده از كنار آن بگذريم. دستيابي به هويت نياز دارد تا نوجوان با مهارت‌هاي مختلفي از جمله اصول تصميم‌ گيري يا تفكر راجع به مسائل مختلف آشنا باشد. و همين‌طور والدين نيز راه‌هاي برخورد با فرزندان و كمك كردن به آن‌ها را بدانند.

اما علاوه بر اين‌ ها قرار گيري در مرحله بحران هويت مشكلات ديگري را براي فرد به دنبال دارد؛ براي مثال فشار رواني كه در دوره نوجوان تحمل مي‌كند بسيار زياد است و اين مي‌تواند او را در برابر بسياري از بيماري‌هاي روحي ازجمله اضطراب آسيب‌پذير كند.

گاهي اوقات نوجوانان در جست‌وجوي هويت به دنبال رفتارهاي اشتباهي مثل رابطه با جنس مخالف يا استفاده از مواد مخدر مي‌روند. و به همين خاطر مهارت ديگري كه آن‌ها مي‌بايست به‌خوبي آموزش ببينند؛ اين است كه چطور منطقي تصميم‌گيري كنند. و در شرايط لازم با درخواست‌هاي ديگران مخالفت كنند. كمك از مشاور در سنين نوجواني مي‌تواند بسياري از اين بحران‌ها را حل كند و به شما و فرزندتان براي عبور موفقيت‌آميز از اين مرحله كمك كند. به همين خاطر بهتر است مشاوره با متخصصين روانشناسي نوجوان را در اين دوره سني جدي بگيريد.

كلام آخر

شكل گيري هويت در نوجوان همراه با سختي هاي فراوان است. نوجوان در اين دوران دچار گنگي و دوگانگي مي‌شوند. كه بهترين راه دستيابي به هويت، كمك از روانشناس است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شكل گيري هويت در نوجوان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين عوامل در شكل‌گيري هويت چيست؟

خودشناسي، جست‌وجو و كنجكاوي و همين‌طور محيط اجتماعي غني ازجمله مسائلي هستند كه در شكل‌گيري هويت تأثير دارند.

اگر هويت در نوجواني شكل نگيرد چه مي‌شود؟

شما در دوره‌هاي ديگر زندگي اگرچه با صرف وقت و انرژي بيشتر اما بازهم مي‌توانيد به هويت دست پيدا كنيد. بااين‌حال عدم دستيابي به هويت ثابت باعث مي‌شود در مراحل مهم زندگي براي تصميم‌گيري دچار مشكل شويد و همين‌طور احتمال بروز بيماري‌هاي رواني به‌خصوص افسردگي در اين افراد بالاتر است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۳۴:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استرس مزمن به شرايطي گفته مي‌شود كه كسي فشار عاطفي طولاني مدتي را تجربه كرده است و كنترلي روي شرايط ندارد. در واقع استرس مزمن شامل پاسخ سيستم غدد درون ريزي است كه كورتيكواستروئيدها آزاد مي‌شوند.

 

منشاء استرس مزمن معمولا از مشكلات خانوادگي، كاري، فردي و … است. اين استرس تقريبا به طور مستقيم و غير مستقيم بر سيستم هاي بدن اثر مي‌گذارد. با استرس كوتاه مدت و گذرا متفاوت است و در طولاني مدت عوارض جبران ناپذيري به دنبال دارد. در اين مقاله سعي كرده ايم تمامي جوانب اين نوع استرس را بررسي كنيم.

منبع: استرس مزمن | 6 روش درماني استرس مزمن

استرس مزمن

به استرس بسيار طولاني مدت و قديمي، استرس مزمن مي‌گويند. اين استرس ها با دوام هستند و در صورتي كه درمان نشوند، آسيب هاي منفي بر زندگي مي‌گذارند. استرس‌مزمن مي‌تواند ناشي از مسائل شغلي، خانوادگي، آسيب هاي كودكي، موقعيت هاي استرس زا و … باشد.

از علائم استرس مزمن مي‌توان به سر درد، خستگي، انواع دردهاي جسماني، تحريك پذيري، تنش عضلاني و غيره اشاره كرد. اگر اين علائم درمان نشود بهبودي به سختي امكان پذير است. براي درمان نيز حتما بايد از روانشناس كمك بگيريد. كمك از روانشناس كمك شاياني به بهبودي افراد مي‌كند. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

علائم استرس مزمن

استرس مزمن به طور كلي ذهن و جسم را به خود درگير مي‌كند. حتي در بروز علائم نيز به صورت جسماني و رواني عمل مي‌كند. اين استرس عملكرد طبيعي و روزانه فرد را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. در اين بخش مقاله سعي كرده ايم تمامي نشانه ها و علائم اين استرس را توضيح دهيم.

🔸 خستگي

🔸ناراحتي معده

🔸 تجربه انواع درد هاي جسماني

🔸 سر درد

🔸 عدم تمركز

🔸 تحريك پذيري

🔸 كاهش انرژي

🔸 اختلال در خواب

🔸 احساس درماندگي

🔸 تنش عضلاني

🔸 عفونت هاي مكرر

🔸 بيماري مداوم

🔸 عدم كنترل

🔸 ناراحتي در دستگاه گوارش

🔸 مشكلات عصبي و اضطراب

علل استرس مزمن

استرس مزمن به دلايل مختلفي بروز پيدا مي‌كند. گاهي به دليل شرايط زندگي دشوار، مسائل كاري، درگيري هاي روزانه و … به استرس مبتلا مي‌شويم. و تا زماني كه اين عوامل در زندگي ما نقش دارند، ما نيز به استرس مبتلا هستيم. بنابراين هر چيزي در زندگي كه باعث اندكي ترس مداوم باشد، همراه با استرس است.

علل استرس مزمن متفاوت است. اما اغلب در 4 زمينه پديدار مي‌شود كه در ادامه شرح داده ايم.

✔️ استرس كاري: چالش هاي مربوط به كار

✔️ استرس محيطي: محل كار و خانواده

✔️ استرس رابطه: نحوه ارتباط با دوستان، همكاران، شريك احساسي و خانواده

✔️ استرس عاطفي: تجربه احساساتي مانند غم، نااميدي و خشم

عوارض استرس مزمن

استرس مزمن حالت طولاني مدت استرس است. كه اگر درمان نشود، عوارض زيادي به دنبال دارد. در اين بخش مقاله از عوارض مربوط به استرس‌مزمن حرف زده ايم.

❌ سندرم روده متحرك

❌ آكنه

❌اگزما

❌ افسردگي

❌ ديابت

❌تغييرات وزني

❌ بيماري قلبي

❌پركاري تيروئيد

❌ فشار خون بالا

❌ كاهش ميل جنسي

تشخيص استرس مزمن

تشخيص استرس مزمن اصلا كار ساده اي نيست. از آنجايي كه اين استرس فراگير و طولاني مدت است، عموم مردم تحمل آن را طبيعي مي‌دانند. در اين بخش مقاله برخي از روش هاي تشخيص را در غالب سوال پرسيده ايم.

آيا فكر مي‌كنيد كه وقت مراقبت از خود نداريد؟ يا كارهايي را انجام مي‌دهيد كه موجب لذت شما مي‌شود؟

آيا براي كنترل استرس خود به سوي مصرف الكل مي‌رويد؟

آيا هميشه به سرما خوردگي مبتلا هستيد؟

آيا هميشه عفونت داريد؟

آيا هميشه نگران چيزي هستيد؟

آيا در بيشتر موارد بد خلق و تحريك پذير هستيد؟

در پاسخ به اين سوال ها متخصص و حتي خود شما به تشخيص اين نوع استرس مي‌پردازيد.

درمان استرس مزمن

اگر به استرس مزمن مبتلا هستيد؛ حتما فكر چاره اي براي درمان آن داشته باشيد. زيرا اين اختلال باعث پريشاني و نقص در عملكرد طبيعي مي‌شود. با درمان هاي مشخص توسط درمانگر مي‌توانيد براي مقابله با استرس اقدام كنيد. روش هاي درماني ارائه شده در اين بخش مقاله براي درمان استرس مزمن مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

✨ روان درماني

يكي از روش هاي درمان استرس مزمن، روان درماني است. 2 درمان در روان درماني به بهبود اين استرس كمك مي‌كند. در اين بخش مقاله راجع به درمان شناختي رفتاري و درمان مبتني بر ذهن آگاهي توضيح داده ايم.

▪️ درمان شناختي رفتاري

در روان درماني از رويكردهايي مانند درمان شناختي رفتاري (CBT) براي كاهش استرس مزمن استفاده مي‌كنند. در روش شناختي رفتاري، درمانگر تمام تفكرات منفي درمانجو را تغيير مي‌دهد. هم چنين به درمانجو تكنيك هاي مقابله اي را آموزش مي‌دهد. در اين روش به شخص داراي اين استرس كمك مي‌شود تا در برابر استرس خود را كنترل كند.

▪️ درمان مبتني بر ذهن آگاهي

كاهش استرس مزمن گاه با درمان مبتني بر ذهن آگاهي نيز صورت مي‌گيرد. در اين روش، درمانگر به درمانجو روش هاي ذهن آگاهي و مراقبه براي مقابله با استرس را آموزش مي‌دهد. 

✨ دارو درماني

يكي از روش هاي درماني براي استرس مزمن، دارو درماني است. در اين روش درماني به بيمار داروهاي كاهش استرس تجويز مي‌شود. اگر فرد علائمي مانند اضطراب و افسردگي نيز تجربه كند؛ داروهاي ضد افسردگي در كنار كنترل استرس تجويز مي‌شود.

✨ ورزش منظم

ورزش منظم يكي از روش هاي درماني استرس مزمن است. ورزش باعث افزايش توليد اندورفين در بدن مي‌شود. با ترشح و توليد اين ماده، استرس كاهش مي‌يابد و روحيه فرد تقويت مي‌شود. هر ورزشي باعث كاهش اين استرس مي‌شود. اما سعي در ورزش هاي سبك و آرام داشته باشيد.

✨ شناسايي علائم

گاه براي درمان استرس مزمن، بايد علائم را شناسايي كنيد. اگر فردي بتواند علائم خود را تشخيص دهد كه در چه موقعيتي استرس او افزايش مي‌يابد، به راحتي مي‌تواند از علائم استرس زا دور شود. در نهايت استرس او نيز كاهش مي‌يابد. 

✨ تمركز حواس

تمركز حواس روشي براي درمان استرس مزمن است. افرادي كه روش هاي تنفس براي كاهش استرس را آموزش ديده اند، به راحتي مي‌توانند شرايط استرس زا را كنترل كنند. حتي روش تمركز حواس باعث كاهش استرس، اضطراب و افسردگي مي‌شود.

✨ خواب منظم

معمولا افراد مبتلا به استرس مزمن، خواب منظمي ندارند. بنابراين كم خوابي و بي خوابي باعث افزايش استرس مي‌شود. حداقل شبانه به مدت 7 ساعت خواب داشته باشيد و روتين منظمي براي خود در نظر بگيريد.

كلام آخر

هر موقعيت تكراري و مداوم مي‌تواند باعث ايجاد استرس مزمن شود. زماني كه براي مسائل كاري، مشكلات رابطه، چالش هاي خانوادگي و … روزانه درگير باشيد، دچار استرس مزمن خواهيد شد. اگر اين استرس درمان نشود، مشكلات فراوان و جبران ناپذيري را به دنبال خواهد داشت. بنابراين براي درمان حتما اقدام كنيد. هرچه زودتر با روش هاي كنترل استرس آشنا شويد، كمتر با آسيب روبرو خواهيد شد. براي درمان نيز حتما از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس مزمن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۱۳:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شايد ازدواج در 15 سالگي تا چند دهه پيش بسيار مرسوم بود. اما امروزه با مطرح شدن موضوع كودك همسري و پيگيري حقوق كودكان و نوجوانان بسياري از فعالين حقوق مدني به دنبال تصويب قانون منع ازدواج براي افراد زير هجده‌سال هستند. چرا كه در اين سنين دختر/پسر هنوز از نظر رواني براي يك تصميم گيري مستقل آماده نيست و در بسياري از موارد قرباني اجبار و زور خانواده‌ها مي‌شود. 15 سالگي سني است كه اشتياق جنسي ظاهر مي‌شود و خيلي مواقع والدين نگران به انحراف كشيده شدن فرزندشان هستند. اما بايد گفت ازدواج راه حل آن نيست و براي جلوگيري از برخي مسائل بهتر است از متخصصان نوجوان كمك بگيريد.

منبع: ازدواج در 15 سالگي

ازدواج در 15 سالگي

ازدواج در 15 سالگي براي خيلي از دختران و پسران پيش مي‌آيد. به همين جهت متخصصان در اين باره مطالعات زيادي انجام داده اند. اولين سوالي براي همه ما اين است كه آيا ازدواج در 15 سالگي خوب است؟ براي پاسخ به اين سوال متخصصان آزمايشات طولي زيادي در بلند مدت انجام داده‌اند. طبق اين تحقيقات نمي توان هيچ نتيجه قطعي در اين باره داد. چرا كه زوج هاي موفق زيادي وجود دارند كه در سن پانزده سالگي زندگي مشترك شان را شروع كرده اند. در مقابل زوج هاي زياد ديگري نيز وجود دارند كه به خاطر تصميم ناپخته شان دچار پشيماني شده‌اند.

پس براي تعيين خوب و بد يك ازدواج آن هم در 15 سالگي حتما بايد آن زوج به متخصصان خانواده و ازدواج مراجعه كرده تا بررسي هاي لازم صورت بگيرد. در نهايت متخصص احتمال موفقيت، پيش نيازهاي ازدواج و تمامي نقص هاي موجود در تصميم گيري شان را مطرح مي‌كند.

علل گرايش به ازدواج در 15 سالگي

عوامل مختلفي مي‌توانند در تصميم‌گيري براي ازدواج در سن پايين دخيل باشند كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- تجربه عشق آتشين در نوجواني

دوره نوجواني زماني است كه ميل جنسي بيدار مي‌شود و نوسانات هورموني به تشديد عواطف و احساسات مي‌انجامد. در اين شرايط كساني كه در يك رابطه عاطفي قرار مي‌گيرند معمولا عشق پرشوري را تجربه مي‌كنند كه در اصطلاح به آن عشق آتشين گفته مي‌شود. كساني كه درگير عشق آتشين هستند معمولا آينده نگري كمتري دارند، نمي‌توانند به دنبال دلايل منطقي براي تصميم خود بگردند و مي‌خواهند خيلي سريع براي دستيابي به احساسات خوشايندتر، زندگي مشترك خود را آغاز كنند.

اين تصميم‌گيري شتابزده با گذشت زمان و فروكشي هيجانات معمولا به پشيماني و بروز تعارض در زندگي زوجين مي‌انجامد. از همين رو بسيار اهميت دارد كه نوجوانان قبل از تصميم‌گيري و اقدام جدي براي ازدواج از ويژگي‌هاي دوره نوجواني آگاه شده و در ارتباط با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان قرار بگيرند. روانشناس به آن‌ها كمك مي‌كند تا با يادگيري مهارت كنترل هيجاني از تصميم‌هاي احساسي پيشگيري نمايند.

2- ازدواج در 15 سالگي به خاطر فقر

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه ازدواج در 15 سالگي و به طور كل ازدواج در سنين پايين بين كساني كه از جايگاه اقتصادي و اجتماعي پايين برخوردار هستند، بيش از همه اتفاق مي افتد. اين مسئله به خصوص براي دختران بيش از همه صدق مي‌كند. در حقيقت در جوامع كم درآمد خانواده‌ها بيش از همه احتمال دارد كه دخترانشان را خيلي زود شوهر بدهند تا هزينه‌هاي كمتري را متحمل شوند. اما از آنجايي كه ازدواج پسران هزينه‌هاي بيشتري براي والدين به همراه دارد و همچنين پسرها نوعي نيروي كار محسوب مي‌شوند، اين اتفاق كمتر براي پسرها مي‌افتد.

3- باورها و عقايد

بسياري از افراد و خانواده‌ها به دليل باورها و عقايد خاص خود بر ازدواج در سن‌پايين تاكيد مي‌كنند. آن‌ها بر اين باورند كه بلوغ جسماني نشانگر آمادگي دختر و پسر براي قرار گرفتن در زندگي زناشويي است و بايد به فرزندان كمك كرد كه هرچه زودتر براي ازدواج اقدام كنند. امروزه با پيشرفت علم و اهميت يافتن بلوغ رواني، فشارهاي ناشي از باورها و عقايد براي ازدواج در 15 سالگي كم رنگ‌تر شده است. با اين حال هنوز هم اين مسئله در بسياري از خانواده‌ها ديده مي‌شود.

4- زمينه فرهنگي مرتبط با ازدواج در 15 سالگي

ازدواج در 15 سالگي يا حتي سنين پايين‌تر از آن  در برخي فرهنگ‌ها مسئله‌اي رايج و جا افتاده است. در اين فرهنگ‌ها لزوما باورهاي مذهبي موجب گرايش به ازدواج در سنين پايين نمي‌شود؛ بلكه اين مسئله مي‌تواند بخشي از آداب و رسوم آن فرهنگ باشد كه سال‌هاي سال تكرار شده است.

5- بارداري ناخواسته

در جوامعي كه روابط جنسي آزادتر است بارداري نوجوانان يكي از دغدغه‌هاي بسيار مهم است كه مي‌تواند در تصميم گيري آن ها براي ازدواج نقشي مهم و اساسي ايفا كند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه نوجوانان از پيامدهاي بارداري و درگيري در روابط جنسي محافظت نشده آگاه باشند و آموزش‌هاي كافي در اين زمينه دريافت نمايند.

پيامدهاي ازدواج در 15 سالگي

طبق نظر روانشناسان و ساير كارشناسان سلامت، 15 سالگي هنوز جزء دوره نوجواني محسوب مي‌شود. اين دوره ويژگي‌هاي خاص خود را دارد كه باعث مي‌شود احتمال بروز پيامدهاي منفي پس از ازدواج بالاتر برود. از جمله اين پيامدها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي با بهترين سن ازدواج كليك كنيد.

1- پشيمان شدن از ازدواج با بالا رفتن سن

همانطور كه گفته شد نوجوانان بيش از همه دست به تصميم گيري هيجاني مي‌زننند و كمتر مي توانند آينده نگري داشته باشند. همين مسئله باعث مي‌شود كه بسياري از عوامل مهم را هنگام ازدواج ناديده بگيرند. در اين شرايط طبيعي است كه با افزايش سن و گذر از دوران نوجواني دختر يا پسر از ازدواج خود پشيمان شود و ملاك‌هاي جديدي براي انتخاب همسر پيدا كنند.

2- حل و فصل نشدن بحران‌هاي نوجواني

در دوره نوجواني دختر/پسر چالش‌ها و بحران‌هاي مختلفي را تجربه مي‌كنند. براي مثال در پي بحران هويت بايد دريابند چه كسي هستند، در زندگي چه اهدافي دارند و مي‌خواهند خود را چگونه تعريف كنند. بسياري از كساني كه در اين دوره ازدواج مي‌كنند گويي به يكباره به مرحله بزرگسالي و چالش‌هاي آن پا مي‌گذارند، بدون اينكه چالش‌هاي مرحله قبل را پشت سر گذاشته باشند. از همين رو ممكن است با گذشت سال‌ها تازه به فكر اين بيافتند كه چرا علايق خود را دنبال نكرده‌اند و حتي در مورد هويت خود نيز نوعي سردرگمي را تجربه كنند.

3- پايين ماندن سطح تحصيلات و مهارت ها

ازدواج در بسياري از موارد دغدغه‌هاي زيادي را به زندگي افراد وارد مي‌كند كه باعث مي‌شود درس و مدرسه را كنار بگذارند. در اين ميان عواملي نظير مخالفت مرد با تحصيل همسر نيز به اين مسئله دامن مي‌زند. در نتيجه بسياري از متخصصان بر اين باورند كه بهتر است افراد حداقل تحصيلات عمومي (در كشور ما ديپلم) را تا 18 سالگي پشت سر بگذارند و پس از آن براي ازدواج اقدام نمايند.

4-  افزايش مواجهه با خشونت خانگي

آمارها نشان مي‌دهند دختراني كه در سنين پايين نظير 15 سالگي ازدواج مي‌كنند بيش از همه در معرض انواع خشونت‌هاي خانگي و سوء استفاده‌هاي جسماني و رواني قرار دارند. اين مسئله به خصوص زماني كه اختلاف سني در ازدواج بسيار زياد است و مرد جايگاه اقتصادي و اجتماعي بالاتري دارد بيشتر ديده مي‌شود.

مزاياي ازدواج در 15 سالگي

طرفداران ازدواج در 15 سالگي بر اين باورند كه دختر و پسر در يك رابطه صحيح تمام نيازهاي جسمي و رواني شان را رفع مي كنند. اينگونه احتمال به انحراف كشيده شدن شان از بين خواهد رفت. همراهي دختر و پسر و تلاش هر دو براي تشكيل خانواده موجبات پيشرفت و رشد را فراهم مي‌كند. ازدواج در 15 سالگي از نظر طرفداران آن راهي براي دوري از تنش هاي جنسي است. با از بين رفتن اين تنش انرژي دختر و پسر بر روي مسائل اساسي متمركز خواهد شد.

درخواست ازدواج نوجوان در 15 سالگي

علاوه بر عوامل ذكر شده، گاه با وجود مخالفت خانواده دختر يا پسر قبل از رسيدن به سن قانوني تمايل به ازدواج دارد. گاه اين تمايل براي دوست شدن و برقراري ارتباط عميق با جنس مخالف پيش مي‌آيد كه والدين را مستاصل مي‌كند. ارتباط با جنس مخالف يكي از نگراني‌هاي والدين است كه باعث تنش‌هاي زيادي هم براي نوجوان و هم براي خانواده مي‌شود. از آنجا كه در اين شرايط قرار گرفتيد، بهتر است هر چه زودتر براي بررسي وضعيت و يافتن راه حل مناسب مشاوره خانواده و مشاوره نوجوان دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج در 15 سالگي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا ازدواج در 15 سالگي محكوم به شكست است؟

ازدواج در سنين پايين لزوما با خطر شكست مواجه نيست، بلكه در اين شرايط ريسك خطر بالاتري وجود دارد كه لازم است قبل از اقدام جدي براي ازدواج مورد توجه قرار بگيرد.

ازدواج در پانزده سالگي چقدر مي تواند موفقيت اميز باشد؟

براي موفقيت آميز بودن يك ازدواج پارامترهاي مختلفي دخيل هستند. بنابراين به طور كلي نمي توان نظر داد. اين مساله در مورد هر زوج فرق دارد و بايد براي بررسي هاي بيشتر به متخصص خانواده و ازدواج مراجعه كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج در 15 سالگي،
موضوع:
[ ۳ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۶:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جنون آتش افروزي يا پايرومانيا يك بيماري رواني بسيار نادر و خطرناك است. اصلي‌ترين ويژگي جنون آتش افروزي اين است كه بيماران علاقه خاصي به آتش، وسايل مربوط به آن و به‌خصوص برپا كردن آتش بزرگ دارند. اين بيماران معمولاً جذب آتش در محيط اطراف خود مي‌شوند و حتي ممكن است آتش‌نشان‌ها را دنبال كنند.

برپا كردن آتش‌هاي عظيم آن‌هم بيش‌تر از يك‌بار از مهم‌ترين نشانه‌هاي ابتلا به جنون آتش افروزي است. چون اين بيماري بسيار نادر است تحقيقات چنداني راجع به دلايل يا راه‌هاي درمان آن صورت نگرفته است؛ بااين‌حال همراهي اين بيماري با سوءمصرف مواد مخدر، بهره هوشي پايين و همين‌طور شرايط نامساعد زندگي ثابت‌شده‌ است. با توجه به اينكه جنون آتش افروزي مي‌تواند براي سلامت خود فرد و همين‌طور اطرافيان بسيار خطرناك باشد، حتما بايد براي درمان به متخصص روانشناسي مراجعه كرد.

منبع: جنون آتش افروزي عمدي

جنون آتش افروزي (Pyromania)

جنون آتش افروزي از جمله اختلالات نادر اما پر خطر است. شيفتگي و كنجكاوي آن‌ها درباره آتش موجب آسيب ها و خسارات هنگفتي به ديگران و حتي خود فرد مي‌شود. افراد مبتلا به پايرومانيا در موارد شديد حتي به صورت عمدي و مكرر اقدام به آتش زدن اماكن و اجسام مي‌كنند. آن ها اين كار را بدون در نظر گرفتن خطرات احتمالي انجام مي‌دهند. به همراه اين اقدامات احساس لذت و رضايت در آن ها ايجاد مي شود.

وقتي از آن ها علت اين كار را مي پرسيد، به نحوه جواب مي دهند كه انگار چيزي از درون آن ها را وادار به انجام اين كار كرده است. به طوري كه تنها وقتي كه آتش به پا مي شود آرامش مي‌يابند. به دليل اين دست افكار وسواس گونه برخي متخصصين جنون آتش افروزي را در دسته بيماري هاي وسواس قرار مي‌دهند. چرا كه درمان‌هاي مشابهي به هر دوي آن ها كمك مي‌كند.

نشانه هاي تشخيص جنون آتش افروزي

  • علاقه به آتش و وسايل مرتبط با آن
  • ايجاد عمدي آتش بيش از يك‌بار
  • بيمار پيش از درست كردن آتش برانگيختگي شديدي براي اين كار احساس مي‌كند
  • پس از درست كردن آتش احساس آرامش و لذت مي‌كند
  • انگيزه بيمار از ايجاد آتش تنها علاقه به خود آتش است و مراسم‌هاي ملي، گرفتن انتقام، احساس خشم و … تأثيري در اين رفتار ندارند.
  • درست كردن آتش نبايد تحت تأثير مواد مخدر، دوره‌هاي مانيا در بيماري دوقطبي يا هر موضوع ديگري باشد.

اختلالات همراه با جنون آتش افروزي

بعضي از اختلالات رواني به‌احتمال بيشتري در بيماران دچار جنون آتش افروزي ديده مي‌شود. اما دقت داشته باشيد كه قرار نيست هميشه اين بيماري‌ها همراه يكديگر باشند؛ يك نفر مي‌تواند بدون داشتن هيچ‌كدام از اين بيماري‌ها درگير جنون آتش افروزي باشد.

  • اختلالات شخصيت
  • اختلالات كنترل تكانه
  • اختلالات خلقي
  • سوءمصرف مواد مخدر
  • بيش فعالي و نقص توجه
  • بهره هوشي پايين (عقب‌ماندگي‌هاي خفيف)

تفاوت جنون آتش افروزي با شخصيت هاي آنتي سوشال

درست كردن آتش در بسياري از اختلالات رواني ديگر به‌خصوص اختلال سلوك نوجوانان يا شخصيت ضداجتماعي بزرگ‌سالي نيز ديده مي‌شود. نكته‌اي كه جنون آتش افروزي را از اين بيماري‌ها جدا مي‌كند اين است كه در جنون آتش‌افروزي بيمار آتش را صرفاً براي خود آتش روشن مي‌كند و به‌غيراز تماشاي شعله‌هاي آن هيچ منظور ديگري ندارد. درحالي‌كه روشن كردن آتش در شخصيت‌هاي ضداجتماعي يا اختلال سلوك براي آسيب زدن به ديگران اتفاق مي‌افتد.

ميزان شيوع

جنون آتش افروزي بيماري نادري است و اطلاعات دقيقي راجع به آن در دسترس نيست. بااين‌حال مي‌دانيم كه اين بيماري معمولاً در نوجواني و بزرگ‌سالي شروع مي‌شود؛ در مردان شايع‌تر از زنان است؛ به‌طوري‌كه در مقابل هر 8 مردي كه به اين بيماري مبتلا مي‌شوند تنها يك زن علائم جنون آتش‌افروزي را نشان مي‌دهد. اين بيماري در ميان مبتلايان به اختلال بيش فعالي يا كم‌تواني‌هاي ذهني خفيف بيشتر ديده مي‌شود.

دلايل جنون آتش افروزي

تابه‌حال تحقيقات چنداني راجع به دلايل اختلال آتش‌افروزي صورت نگرفته است. با توجه به اينكه اين بيماران پيش از درست كردن آتش تمايل غيرقابل‌كنترلي براي اين كار احساس مي‌كنند، بسياري از متخصصين اختلال در كنترل تكانه يا وسواس را از دلايل اصلي اين بيماري مي‌دانند.

در تاريخچه زندگي بسياري از بيماران مبتلا به جنون آتش افروزي بحران‌هايي مثل سابقه طلاق والدين، تجاوز و… وجود دارد. به‌علاوه بسياري از آن‌ها ازنظر توانايي برقراري روابط اجتماعي با ديگران ضعيف هستند. درست كردن آتش گاهي اوقات با هدف جلب‌توجه والدين و صاحبان قدرت اتفاق مي‌افتد اما نكته جالب اينجاست كه اين بيماران معمولاً نفرت خاصي نسبت به قدرتمندان دارند. بعضي از متخصصين معتقدند نشانه‌هايي از وراثت مي‌بايست در اين رفتار دخالت داشته باشد.

درمان جنون آتش‌افروزي

درمان جنون آتش افروزي موضوع بسيار دشواري است. كساني كه درگير اين بيماري هستند معمولاً براي درمان مراجعه نمي‌كنند. بيماري آن‌ها در اكثر مواقع ناشناخته باقي مي‌ماند و حتي وقتي از طرف مراجع قانوني يا خانواده براي درمان آورده مي‌شوند همكاري بسيار ضعيفي با درمانگر دارند كه باعث مي‌شود نتيجه چنداني از درمان نگيرند.

در اولين مرحله از درمان بيمار آموزش مي‌بيند كه محرك‌ها و اتفاقاتي كه باعث مي‌شوند تمايل به ايجاد آتش را در خود احساس كند پيدا كند. هنگامي‌كه اين نشانه‌ها مشخص شد توانايي بيمار براي كنترل آن‌ها افزايش پيدا مي‌كند. علاوه بر اين درمانگر سعي مي‌كند مهارت‌هايي مانند كنترل تكانه‌ها، تنظيم هيجانات، برقراري رابطه اجتماعي به شكل مناسب و … را براي تغيير رفتار بيمار به او آموزش دهد. گاهي اوقات و در مواقعي كه شدت بيماري زياد باشد در كنار روان‌درماني از داروها نيز استفاده مي‌شود. تركيب داروها و روان‌درماني مي‌تواند نتايج مؤثري در درمان جنون آتش افروزي داشته باشد.

جنون آتش‌افروزي و خانواده بيمار

معمولاً در طي درمان جنون آتش افروزي جلساتي هم به درمان خانواده اختصاص داده مي‌شود. در بيشتر مواقع خانواده اين بيماران با مشكلات روحي بسياري درگير مي‌شوند كه بايد به آن‌ها توجه كرد. به‌علاوه آگاهي آن‌ها راجع به اين بيماري و راهكارهايي كه مي‌تواند به درمان بيمار كمك كند بايد افزايش پيدا كند. بسياري از اين خانواده‌ها تصور مي‌كنند كه با تنبيه يا بدرفتاري مي‌توانند مشكل را حل كنند، اما واقعيت اين است كه هيچ‌كدام از اين راهكارها در از بين رفتن اين بيماري تأثيري ندارند.

سخن آخر

همانطور كه گفته شد جنون آتش افروزي بسيار نادر اما خطرناك است. اين اختلال معمولا ريشه در كودكي و نوجواني دارد و براي درمان حتما بايد به متخصصين سلامت روان مراجعه شود. در برخي موارد تجويز دارو نيز ضرورت يافته و رواندرماني در كنار دارو درماني موثر خواهد بود. هر چه درمان زودتر شروع شود، نتيجه بهتري خواهيد گرفت. پس اگر نشانه هاي جنون آتش افروزي را در خود يا عزيزان تان مشاهده مي‌كنيد هر چند خفيف، باز هم بهتر است براي درمان اقدام شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه جنون آتش افروزي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

جنون آتش‌افروزي چيست؟

جنون آتش افروزي يك بيماري نادر است كه در آن بيمار علاقه خاصي به آتش و هرچه آن را ايجاد كند دارد. اين بيماران بارها به‌صورت عمدي آتش درست مي‌كنند و از وجود آن لذت مي‌برند.

آيا درماني براي جنون آتش افروزي وجود دارد؟

بله؛ كمك گرفتن از درمان‌هاي دارويي در كنار جلسات روان‌درماني مي‌تواند به كاهش شدت اين رفتارها كمك كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جنون آتش افروزي عمدي،
موضوع:
[ ۳ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۱:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی