مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

علائم وسواس فكري كدام اند؟ چگونه مي توان تششخيص داد كه فردي به وسواس مبتلا شده است؟ وسواس يكي از اختلالات روانشناختي به نسبت شايع است كه در گذشته به عنوان يك اختلال اضطرابي شناخته مي‌شد. اما امروزه با توجه به شناسايي انواع مختلفي از وسواس نظير وسواس فكري- عملي، بدريخت انگاري، اختلال احتكار، وسواس پوست كني و موكني متخصصان يك طبقه تشخيصي جداگانه را به انواع وسواس و علائم مرتبط با آن اختصاص داده‌اند. با اين حال ريشه اين بيماري همچنان در اضطراب و تنش دروني است، براي آشنايي با علائم وسواس با ما همراه باشيد و براي شناخت انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

منبع: علائم وسواس فكري

علائم وسواس | آشنايي با اختلالات وسواس

وسواس در گذشته به عنوان يك اختلال اضطرابي در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي شناخته مي‌شد، اما به دليل شناسايي طيف گسترده‌اي از اختلالات مرتبط با وسواس، متخصصين يك طبقه تشخيصي جداگانه را به آن اختصاص دادند. از جمله اختلالاتي كه در اين طبقه قرار دارند مي‌توان به وسواس فكري عملي، بدريخت انگاري بدن، اختلال احتكار، وسواس موكني و پوست كني اشاره كرد. در همه اين اختلال‌ها نوعي مشغوليت فكري دائمي با يك موضوع خاص به طور مشترك ديده مي‌شود. با اين حال هركدام از آن ها به عنوان يك اختلال مجزا در نظر گرفته شده و علائم مربوط به خود را دارند. ما در ادامه به علائم وسواس فكري عملي و اختلالات مرتبط با آن ها اشاره كرده‌ايم. 

علائم و نشانه هاي اختلال وسواس

در اختلال وسواس فكري عملي يا OCD فرد همواره با افكار، اميال، تكانه‌ها يا تصاوير مزاحم و تكرار شونده‌اي رو به رو مي‌شود و براي راندن اين افكار از ذهن خود تلاش مي‌كند اعمالي را به صورت افراطي انجام دهد. براي مثال مشغوليت ذهني شديد با مسائلي نظير نجاست و آلودگي به وسواس شست و شو منجر مي‌شود. در اين شرايط فرد وقت و انرژي زيادي را صرف شستن يا زدودن آلودگي‌ها از خود و اجسام پيراموني مي‌كند. به طور كلي وسواس شستشو، چك كردن، داشتن افكار گناه آلود و مرتبط با مذهب و وسواس تقارن از جمله رايج‌ترين وسواس‌هاي فكري هستند.

بيشتر بخوانيد : ازدواج با بيمار وسواسي

ملاك هاي تشخيصي اختلال وسواس

متخصصان براي تشخيص اين اختلال وجود علائم زير را ملاك قرار مي‌دهند:

الف) داشتن علائمي از وسواس فكري، وسواس عملي يا هر دو. وسواس هاي فكري با علائم زير مشخص مي‌شوند.

  • وسواس‌هاي فكري افكار، تمايلات، تكانه‌ها و تصاويري هستند كه به طور ناخواسته، مكرر و مزاحم بروز مي‌يابند و فرد در اثر تجربه آن‌ها دست خوش اضطراب يا ناراحتي قابل توجهي مي‌گردد.
  • فرد تلاش‌هاي مكرري براي متوقف كردن و راندن اين افكار از ذهن خود انجام مي‌دهد و در حقيقت از همين روست كه به وسواس‌هاي عملي روي مي آورد.
  • علائم وسواس هاي عملي با ملاك هاي زير مشخص مي‌گردند:
  • وسواس‌هاي عملي به انجام  هرگونه رفتار تكراري به صورت عيني يا ذهني گفته مي‌شود كه فرد در پاسخ به افكار و تمايلات مزاحم احساس مي‌كند كه بايد آن‌ها را انجام بدهد. از جمله رفتارهاي وسواسي عيني مي‌توان به وارسي كردن مكرر يا شستشوي افراطي دست‌ها اشاره كرد. از جمله وسواس‌هاي ذهني مي‌توان گفتن ذكرهاي خاص در مقابل افكار گناه آلود را نيز مثال زد.
  • هدف فرد از انجام وسواس‌هاي عملي كنترل اضطراب و احساسات ناخوشايندي است كه در پي افكار مزاحم ايجاد شده‌اند. اما در عين حال ارتباط واقع بينانه‌اي بين افكار و رفتارها وجود ندارد.

ب) وسواس‌هاي فكري و عملي افت قابل ملاحظه‌اي در عملكرد روزانه و در جنبه‌هاي مختلف زندگي ايجاد مي‌كنند. در واقع پرداختن به وسواس‌ها اغلب بيش از يك ساعت در روز طول مي‌كشند و عملكرد شغلي، تحصيلي، ارتباطي و … را كاهش مي‌دهند.

ج) علائم وسواس در پي مصرف يك دارو، ماده خاص يا يك بيماري بروز پيدا نكرده است.

د) اين اختلال با علائم اختلال‌هاي رواني ديگر بهتر توجيه نمي‌شود.

بيشتر بخوانيد : درمان وسواس فكري

علائم اختلال احتكار

احتكار يكي از انواع اختلال‌هاي مرتبط با وسواس است كه متخصصين براي تشخص آن علائم زير را به عنوان ملاك مد نظر قرار مي‌دهند.

  • فرد بدون توجه به با ارزش بودن يا بي ارزش بودن اشياء در دور انداختن آن‌ها مشكل دارد.
  • شخص به اين علت نمي‌تواند چيزي را دور بياندازد كه فكر مي‌كند ممكن است روزي به دردش بخورند. همچنين در پي دور انداختن آن‌ها دچار اضطراب مي‌شود، در نتيجه با جمع كردن اشيا مختلف سعي مي‌كند از تجربه اين اضطراب اجتناب نمايد.
  • ناتواني فرد در دور ريختن اشياء منجر به ايجاد محيطي شلوغ و بي نظم در محيط اطرافش مي‌شود.
  • اختلال احتكار منجر به افت قابل توجهي در عملكرد فرد در جنبه‌هاي مختلف زندگي مي‌شود.
  • احتكار در پي يك بيماري يا مشكل جسماني خاص به وجود نيامده است.
  • احتكار با اختلال رواني ديگري به طرز بهتري قابل توجيه نباشد.

علائم  وسواس بدريخت انگاري بدن

اختلال وسواس بدريخت انگاري بدن با علائم و نشانه‌هاي زير مشخص مي‌گردد.

  • مشغوليت ذهني زياد در مورد وجود عيب و نقص‌هاي ظاهري كه ديگران آن‌ها را نمي‌بينند يا آن‌ها را بسيار جزئي مي‌دانند.
  • فرد در واكنش به مشغوليت فكري در مورد عيب‌هاي ظاهري خود اعمال خاصي را تكرار مي‌كند. براي مثال دائما به متخصصين زيبايي مراجعه مي‌كند يا رفتارهايي نظير رفتن جلوي آينه يا آرايش به طور افراطي انجام مي‌دهد.
  • اشتغال ذهني با ظاهر خود افت قابل توجهي را در عملكرد روزانه پديد مي‌آورد.
  • اشتغال ذهني در مورد نقص‌هاي ظاهري به علت مصرف دارو يا يك مشكل فيزيولوژيكي به وجود نيامده باشد.
  • بدريخت انگاري با اختلال رواني ديگري بهتر توجيه نشود.

علائم وسواس موكني

وسواس موكني يكي ديگر از انواع اختلال‌هاي وسواس است كه متخصصين براي تشخيص آن علائم زير را در نظر مي‌گيرند.

  • فرد به طور مكرر اقدام به كندن موهاي خود مي‌كند. اين كندن موها مي‌تواند در نواحي مختلفي از بدن صورت بگيرد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موي سر، ابرو، مژه و حتي موي ناحيه شرمگاهي اشاره كرد.
  • فرد تلاش‌هاي مكرر و ناموفقي در جهت متوقف كردن رفتار موكني خود انجام مي‌دهد.
  • اين موكني افت قابل توجهي در عملكرد روزانه پديد مي‌آورد.

علائم وسواس پوست‌كني

وسواس پوست كني اختلالي مشابه با وسواس موكني است كه به جاي مو فرد در پاسخ به تنش‌هاي تجربه شده به كندن پوست خود روي مي‌آورد. از جمله علائم اين اختلال بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • كندن و خراشيدن پوست در نواحي مختلف كه منجر به بروز آسيب در آن نواحي مي‌شود.
  • تلاش‌هاي مكرر و ناموفق براي متوقف كردن رفتار پوست كني
  • بروز افت قابل توجه در عملكرد روزانه فرد

براي آشنايي با ساير انواع وسواس مقاله بيماري وسواس را مطالعه نماييد.

سخن آخر

در صورت مشاهده علائم هريك از اختلال هاي وسواس لازم است براي مطمئن شدن در مورد وجود اين اختلالات از يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس باليني يا روان پزشك كمك بگيريد. خوشبختانه امروزه درمان هاي مختلفي براي بهبود مشكلات و علائم وسواسي ابداع شده است كه از جمله مهم‌ترين آن ها مي‌توان به روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري اشاره كرد. در صورتي كه شدت وسواس ها زياد و غيرقابل كنترل باشد ممكن است كه متخصص شروع دارودرماني به كمك داروهاي ضد اضطراب را نيز توصيه نمايد با اين حال در نظر داشته باشيد كه مصرف هرگونه داروي روان پزشكي بايد زير نظر متخصص صورت بگيرد. در نتيجه هرگز به طور سرخود از آن ها استفاده نكنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم وسواس فكري مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

علائم وسواس چيست؟

وسواس به اشكال مختلف ظاهر مي شود. برخي از افراد علائم وسواس را تنها در فكر و برخي ديگر به صورت شديدتر يعني فكر و عمل بروز مي‌دهند. نشانه هاي وسواس همراه با اضطراب، نياز به تكرار، عدم اطمينان و … شناخته مي شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: علائم وسواس فكري،
موضوع:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۲:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دعوا و قهر با همسر يكي از پرتنش‌ترين رويدادهاي زندگي مي‌باشد كه همه افراد آن را تجربه مي‌كنند و امري گريزناپذير است. با اين حال آشتي كردن بعد از يك دعواي سخت و طولاني نيز با مشكلاتي همراه است چراكه بسياري از افراد پيش قدم شدن براي آشتي را نشانه ضعف مي‌دانند و در عين حال از قهر و دوري نيز عذاب مي‌كشند. اين باورهاي غلط باعث مي‌شود تا مشكلات ميان زوجين بيش از قبل شده و حتي به طلاق نيز منجر گردد. از همين رو در بسياري از مواقع زوجين از مشاورين در اين زمينه سوال مي‌پرسند و به دنبال راهكاري براي حل اين مشكل هستند. در همين راستا، ما نيز به نوبه خود در ادامه تلاش كرده‌ايم تا موانع پيش رو را شناسايي كرده و راهكارهايي در اين زمينه در اختيارتان قرار دهيم. براي پيشگيري از بروز دعواي زن و شوهر كليك كنيد.

منبع: آشتي با همسر بعد از قهر و دعوا چگونه امكان پذير است؟

آشتي با همسر بعد قهر و دعوا

شروع كننده دعوا هر كسي كه بوده باشد، شما نيز يك طرف اين رابطه هستيد و بايد راهي براي آشتي ايجاد يا فراهم كنيد. بله شايد همسر شما مقصر بوده و انتظار داريد كه از شما طلب بخشش كند، اما شما نيز بايد راهي پيش روي او بگذاريد تا بتواند پيش قدم شود. در مقابل هم اگر شما مقصر هستيد بايد بدانيد كه بخشش و آشتي با همسر بعد از دعوا هايي كه كرديد كار آساني نيست و بهتر است كه صبور باشيد. پيشنهاد مي‌كنيم كه حتما در مواقع صلح در باره چنين شرايطي با هم صحبت كنيد. در ادامه به راه‌هايي موثر براي آشتي با همسر بعد از دعوا و قهر صحبت كرده‌ايم.

اما اگر مي گوييد زنم قهر كرده رفته حتما مقاله مربوطه را بخوانيد.

عقايد غلط پيرامون آشتي با همسر

شايد اين موضوع براي شما نيز اتفاق افتاده باشد كه باوجود تمايل به آشتي بعد از قهر احساس كنيد كه نمي‌توانيد اين كار را انجام دهيد يا دائماً منتظر باشيد كه همسرتان براي ترميم ارتباط پيش قدم شود. باورهاي غلطي در مورد آشتي كردن وجود دارند كه باعث مي‌شوند شما نتوانيد ارتباط خود را از سر بگيريد و هر روز فاصله بيشتري را ميان خود و همسرتان احساس نماييد. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

پيش قدم شدن براي آشتي وظيفه من نيست!

بسياري از زوجين فكر مي‌كنند در زندگي مشترك تنها مرد يا تنها زن بايد براي آشتي كردن پيش قدم شود. همين مسئله باعث مي‌شود كه حتي وقتي مطمئن هستند اشتباهي انجام داده‌اند منتظر بمانند تا فرد مقابل براي گفت‌وگو پيش قدم شود. همواره اين نكته را به خاطر بسپاريد كه آشتي كردن رفتاري مرتبط با جنسيت نيست. در واقع اينكه بگوييم مرد معذرت خواهي نمي‌كند يا زن منت كشي نمي‌كند نشان دهنده اين است كه درك درستي از آشتي كردن نداريم. آشتي كردن آغاز راهي است كه نشان مي‌دهد شما براي ارتباط ميان خود ارزش قائليد و حاضريد براي بهبود آن كاري انجام دهيد. براي آشنايي با نحوه و اهميت پيش قدم شدن براي آشتي با همسر كليك كنيد.

آشتي كردن با همسر مهر تأييدي بر رفتار غلط فرد مقابل است!

يكي از دلايلي كه باعث مي‌شود افراد براي آشتي كردن اقدام نكنند اين است كه فكر مي‌كنند با آشتي مهر تأييدي بر رفتارهاي غلط فرد مقابل خود مي‌زنند. اين در حالي است كه آشتي يعني باز كردن باب گفت‌وگو و تلاش براي حل مشكلات پيشين. اگر آشتي كردن به شيوه درستي انجام شود اين پيغام را به فرد مقابل مي‌رساند كه شما با وجود همه مشكلات تمايل به ادامه ارتباط داريد و درعين‌حال رفتارهاي غلط را نيز تأييد نمي‌كنيد.

مشكلات با آشتي حل نمي‌شوند

برخي افراد انتظار دارند همين كه براي آشتي اقدام كردند همه مشكلات به دست فراموشي سپرده شوند و زندگي به بهترين حالت خود بازگردد. درحالي‌كه در واقعيت اغلب چنين اتفاقي نمي‌افتد چراكه آشتي كردن ابتدايي‌ترين گامي است كه شما براي حل مشكلات برمي‌داريد و اين هرگز به‌تنهايي كافي نيست. تجربه بحران‌هايي نظير خيانت زناشويي باوجود آشتي كردن همچنان مي‌توانند به دو طرف ضربه بزنند و كيفيت زندگي زناشويي را تحت تأثير قرار دهند. براي آشنايي با روش‌هاي حل اختلافات زن و شوهر كليك كنيد.

در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه بتوانيد از متخصص براي بهبود اوضاع خود كمك بگيريد و رابطه خود را التيام ببخشيد. زوج درمانگران ازجمله متخصصيني هستند كه مي‌توانند تا حد زيادي در رفع اين مشكلات به شما كمك كنند.

براي اطلاع بيشتر درباره زوج درماني كليك كنيد.

آشتي كردن با همسرم غرور مرا جريحه دار مي‌كند

بسياري از افراد به‌خصوص مردان احساس مي‌كنند آشتي كردن به معناي ضعف است و اين مسئله غرور آن‌ها را جريحه دار مي‌كند؛ اما لازم است بدانيد آشتي كردن يا حتي تلاش براي عذرخواهي نشان‌دهنده پختگي فرد است كه به او كمك مي‌كند براي رابطه اولويت و ارزش قائل شده و براي حل آن از احساسات شخصي نظير غرور عبور نمايد. بااين‌حال براي اينكه ازنظر رواني تحت فشار كمتري قرار بگيريد لازم است روش‌هاي درست آشتي كردن را بشناسيد و در موقعيت و زمان مناسب براي آن اقدام كنيد. پيشنهاد مي‌شود حتما مقاله معذرت خواهي از همسر را بخوانيد.

 

راهكارهاي مناسب براي آشتي با همسر

كنار گذاشتن عقايد غلط تنها پيش درآمدي براي آشتي كردن است؛ اما در ادامه لازم است مهارت‌هاي لازم براي ترميم مجدد ارتباط را نيز بياموزيم و با روش‌هاي صحيح آشتي كردن آشنا باشيم. ما در ادامه به چند راهكار و اصل مهم اشاره كرده‌ايم كه به شما كمك مي‌كنند رفتار موفق‌تري داشته باشيد و نتايج مناسب‌تري نيز از رفتارهاي خود بگيريد.

1- زمان مناسبي را براي آشتي كردن با همسر خود انتخاب كنيد

اين مسئله بسيار اهميت دارد كه چه زماني براي آشتي پيشقدم مي‌شويد. در شرايطي كه هيجانات شديد مثل خشم يا غم بر ما مسلط هستند ذهن كارايي شناختي خود را تا حد زيادي از دست مي‌دهد و از همين رو كيفيت تصميم‌گيري‌هايمان كاهش مي‌يابند. در نتيجه براي اينكه بهترين نتيجه را بگيريد بهتر است كمي صبر كنيد، به خود و همسرتان اجازه دهيد تا كمي آرام شويد و سپس زماني كه هيجانات شديد در هردوي شما فروكش كرده براي آشتي كردن اقدام كنيد.

2- به همسرتان اجازه حرف زدن بدهيد

وقتي براي آشتي كردن اقدام مي‌كنيد لازم است مهارت گفت‌وگوي مؤثر را بلد باشيد. در يك گفت‌وگوي مؤثر شما بايد بتوانيد در مورد احساسات خود صحبت كرده و به فرد مقابل نيز اجازه دهيد در اين باره حرف بزند. در طول زماني كه همسرتان صحبت مي‌كند تلاش كنيد با حركات ساده‌اي نظير تكان دادن سر، برقراري ارتباط چشمي مناسب يا رفتارهاي ساده‌اي مثل گرفتن دست او نشان دهيد كه در كنارش هستيد، او را درك مي‌كنيد و براي شنيدن حرف‌هايش اشتياق داريد.

3- براي آشتي با همسر بعد از قهر و دعوا از منابع مناسب كمك بگيريد

مشورت گرفتن از ديگران براي حل مشكلات خانوادگي به نوبه خود امري منفي تلقي نمي‌شود اما تا جايي كه اين مشورت گرفتن به حريم خصوصي شما آسيب نزند و موجب تشديد اختلافات نشود. معمولاً كشيده شدن دعواي زوجين به خانواده‌ها بيش از اينكه سازنده باشد اغلب به دخالت و تشديد اوضاع منجر مي‌شود. هم‌چنين توجه داشته باشيد كه به اشتراك گذاشتن دعواها در فضاي مجازي هرگز روش مناسبي براي حل مشكل و آشتي كردن نيستند و تنها به اختلافات شما و دخالت ديگران دامن مي‌زنند. در اين شرايط بهتر است از يك فرد بي‌طرف نظير مشاور خانواده يا يك روانشناس متخصص در حيطه زوج درماني كمك بگيريد تا در عين حال كه به راه‌حل‌ها مي‌انديشيد آرامش رواني خود و همسرتان را نيز حفظ كنيد.

براي اطلاع از روند دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

4- براي او يادداشت‌هاي كوچك بگذاريد

اگر براي پيش قدم شدن در آشتي احساس خجالت‌زدگي مي‌كنيد يا اينكه غرورتان به شما اجازه اين كار را نمي‌دهد، مي‌توانيد از روش‌هاي ساده ديگري كمك بگيريد كه فضا را براي آشتي تسهيل نمايند. براي مثال مي‌توانيد براي همسرتان يادداشت‌هاي كوچكي بگذاريد و به او يادآور شويد كه باوجود همه مشكلات و سختي‌ها دوستش داريد. انجام اين كارها كمك مي‌كند تا همسرتان نيز براي آشتي متمايل شده و فرصت‌هاي گفت‌وگوي بيشتري در اختيار هردوتان قرار بگيرد.

5- به جاي تمركز بر پيامدها بر راه‌حل‌ها تمركز كنيد

هر قهري در پي يك مشكل بروز پيدا مي‌كند كه مسلما براي يك يا هردوي زوجين از اهميت بسزايي برخوردار است. هر مشكل نيز پيامدهاي مختلفي دارد كه مي‌تواند موجب رنجش و آزار دو طرف شود. هنگام آشتي كردن به‌جاي تمركز بر اين پيامدها سعي كنيد راه‌حل‌هاي پيش رو را با يكديگر مرور كنيد. از يكديگر بپرسيد كه چه‌كارهايي براي رفع مشكل خود مي‌توانيد انجام دهيد و از چه توانايي‌هايي براي حل موضوع برخوردار هستيد. اگر فكر مي‌كنيد مشكلتان آن‌قدر عميق شده كه هيچ راه‌حلي براي آن نيست كمك گرفتن از يك روانشناس مي‌تواند به آرامش ذهن شما و تصميم‌گيري بهتر كمك نمايد.

6- براي آشتي با همسر بخشش را تمرين كنيد

توانايي آشتي كردن پس از بروز موضوعي كه موجب رنجش شما شده تا حد زيادي نيازمند توانايي بخشش است. بخشش به اين معنا نيست كه رفتارهاي فرد مقابل را مي‌پذيريد يا آن را توجيه مي‌كنيد بلكه بخشش به معناي توانايي رها كردن احساسات منفي كينه و خصومت با وجود همه مشكلات است. اين كار بيش از هر كس به خود شما كمك مي‌كند و آرامش دروني بيشتري را برايتان به ارمغان مي‌آورد. اين مسئله در نهايت كيفيت ارتباط شما را نيز بهبود مي‌بخشد. براي اطلاع بيشتر درباره نحوه بخشيدن همسر كليك كنيد.

7- از پيشقدم شدن براي آشتي، بهره‌وري منفي نكنيد

برخي افراد وقتي براي آشتي پيش‌قدم مي‌شوند دائماً از اين موضوع سوءاستفاده كرده و خواسته يا ناخواسته بابت آن به ديگري سركوفت مي‌زنند. فراموش نكنيد كه آشتي كردن بايد مجرايي براي احساس امنيت و انگيزه‌اي براي شروع دوباره باشد درنتيجه اين انگيزه را با رفتارهاي غلط از بين نبريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آشتي با همسر بعد از دعوا و قهر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

با همسري كه دائماً قهر مي‌كند چه‌كار كنم؟

قهر كردن يكي از روش‌هاي ناسازگار براي حل مشكل است كه متأسفانه در برخي افراد به‌صورت عادت درمي‌آيد. ناتواني در ابراز مناسب خشم يا بيان مشكلات خود باعث مي‌شوند كه فرد بيش از پيش به قهر كردن روي بياورد. هم‌چنين مشكلات كهنه‌اي كه مدت‌ها حل‌نشده باقي‌مانده‌اند نيز مي‌توانند در اين موضوع مؤثر باشند. در اين شرايط بهتر است از يك مشاور و روانشناس متخصص كمك بگيريد تا ريشه مشكلات را شناسايي كرده و به شما و همسرتان كمك كند الگوهاي رفتاري تازه‌اي را جايگزين الگوهاي مخرب قبلي نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۹:۳۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

طبيعي است كه داشتن روابط عاطفي و تجربه‌هاي عشقي فرزندان، در برهه‌اي از زندگي آنان رخ مي‌دهد و يكي از دغدغه‌هاي اصلي والدين است. اما بيشتر والدين نگران اين قضيه هستند و قرار گرفتن فرزندشان در رابطه‌هاي عاشقانه را به شدت كنترل مي‌كنند. آنها نگرانند كه فرزندانشان  شكست عشقي بخورند و يا درگير روابط بي‌سرانجام شوند. وقتي فرزند شما عاشق مي‌شود يا رابطه‌اي را شروع مي‌كند، در واقع درگير روابط عاطفي پيچيده‌اي است كه تاكنون تجربه نكرده است.

به ويژه عشق اول در آنان ممكن است موجب نگراني بيشتر والدين شود، زيرا كم پيش مي‌آيد كه به احساسات جاودانه ختم شود. والدين نگران مسائلي چون تطابق اجتماعي، ملاحظات عاطفي، كشش جسمي، علايق دو نفره، درك عاطفي و… در روابط فرزندشان هستند. از اين رو بسياري از والدين در جلسات مشاوره خانواده سوالاتي در مورد چگونگي برخورد با اين مسائل دارند. اگر درگير چنين مسئله اي هستيد توصيه مي كنيم اين مقاله را مطالعه نمايد يا از خدمات مشاوره تلفني روانشناسي ذهن نو بهرمند شويد.

منبع: نحوه برخورد صحيح با روابط عاطفي و تجربه‌هاي عشقي فرزندان نوجوان

در مواجهه با روابط عاطفي و تجربه عشقي فرزند چه كنيم

فراموش نكنيد كه شكست و ضربه خوردن، و نرسيدن قسمتي از مسير زندگي عاشقانه و واقعيت زندگي هر فردي در جواني و نوجوانيست. بهتر است به جاي سرزنش و ترساندن، كنترل بيش از حد، مچ‌گيري و برداشت منفي راجب روابط عاطفي و تجربه‌هاي عاشقانه فرزندتان، رفتاري بي‌غرضانه در پيش گيريد. او را از تمام جوانب اين روابط، از شيريني‌ها تا تلخي‌هايش آگاه كنيد و با فرزندانتان از تجربيات خودتان حرف بزنيد. شما بايد در رابطه عاطفي و عاشقانه فرزندتان از او حمايت كنيد، طوري رفتار كنيد كه فرزندتان به شما اعتماد كند و روابطش را پنهان نكند؛ به او اطمينان دهيد حتي اگر در رابطه‌ عشقي‌اش شكست بخورد در كنارش هستيد. احتمال پيش آمدن مشكلات را به او گوشزد كنيد و فضايي فراهم كنيد كه به‌ راحتي غم‌ها و دردهايش را با شما در ميان بگذارد و از شما كمك بگيرد. هرگز جمله مخرب ‌«ديدي گفتم!» را بكار نبريد. توصيه مي كنيم مقالات دختر نوجوان و پسر نوجوان را مطالعه نماييد.

برخورد اشتباه والدين در روابط عاطفي و تجربه‌هاي عشقي فرزندان

مهمترين مشكلي كه موجب شكاف بين والدين و فرزندان مي‌شود، برخوردهاي نادرست والدين با اطلاع از داشتن روابط عاطفي و عشقي فرزندانشان است. اغلب والدين در لحظه باخبر شدن از رابطه فرزندشان قادر به كنترل هيجانات منفي و نگراني و خشم خود نيستند و در نتيجه رفتارهايي مثل سرزنش كردن و پرخاشگري از خود نشان مي‌دهند. اين برخوردهاي خشن و منفي موجب تشديد اختلافات و مشكلات خانوادگي خواهند شد و موجبات بي‌اعتمادي فرزندتان به شما را فراهم مي‌كند. ممكن است فرزندتان لج كند و بيشتر به سمت روابط با جنس مخالف برود و آسيب‌‌هاي روحي و رواني بيشتري ببيند.

نكات مهم در مورد روابط عاطفي و تجربه‌هاي عشقي فرزندان

يكي از اشتباهات رايج تربيتي والدين اين باور غلط است كه مي‌گويند نمي‌خواهيم غم فرزندمان را ببينيم. خب طبيعي است كه ديدن شكست و زمين خوردن فرزندان تلخ و ناراحت‌كننده است؛ اما زندگي در تمام زمينه‌ها فراز و نشيب دارد، تجربه‌هاي عشقي فرزندان هم همينطور است. اگر با هدف اينكه نمي‌خواهم غم و شكست فرزندم را ببينم، او را به شدت كنترل كنيد و مانع روابط او شويد، فرزندتان هم روابطش را از شما مخفي خواهد كرد و در اين صورت ممكن است بيشتر ضرر ببيند. و يا به دور از روابط، فردي ترسو و منفعل بار خواهد آمد. شما بايد به او ياد دهيد كه با كم ‌آوردن در زندگي و تجربه شكست، راه‌هاي بهتري بيابند و ادامه ‌دهند. در اينجا چند نكته در مورد اين موضوع بيان مي‌كنيم.

رابطه عاشقانه فرزند خود را عاقلانه زير نظر بگيريد

شما مي‌توانيد رابطه دوستانه با فرزندتان برقرار كنيد، عشق فرزندتان را در حضور خودتان به خانه دعوت كنيد، به احساس و سخنان ان دو گوش دهيد و همدلانه نظر دهيد. اين روش تاثير بهتري در اين رابطه دارد. زيرا شما داريد با اين كار، علاقه، توجه و حمايت خودتان را به او نشان مي‌دهيد؛ در نتيجه فرزندتان هم مسائل مربوط به روابطش را راحت‌تر مطرح خواهد كرد و كمتر آسيب خواهد ديد.

گفتگو كنيد | تجربه‌هاي عشقي فرزندان

اگر كه مي‌خواهيد روي فرزندتان نفوذ مثبتي داشته باشيد، همانطور كه گفتيم ابتدا بايد يك رابطه مثبت، دوستانه و فعال با او برقرار كنيد. پيوسته با او در تماس و گفتگو باشيد. ولي در گفتگو هرگز از موضع برتر وارد بحث نشويد. مثلا به جاي جمله «تو نمي فهمي» بگوييد: «شايد من اشتباه كردم، كمك كن كه متوجه بشوم.» بپذيريد كه گاهي شما هم اشتباه مي‌كنيد و در مواقع ترديد، راجب تصميمتان بيشتر فكر كنيد. اينگونه گفتگو باعث مي‌شود كه رابطه بادوام و مثبتي با فرزندتان تجربه كنيد.

آگاهي بدهيد

اينكه فرزندان شما درگير يك رابطه عاطفي شوند، يك اتفاق حتمي است. پس قبل از اينكه وارد چنين اتفاقي شود، او را درباره روابط دختر و پسر و بايدها و نبايدهايش آگاه كنيد. بگوييد كه اين روابط كاملا طبيعيه و در اين مورد مي‌تواند از شما كمك بخواهد.

اگر شكست عشقي خورد چه كنيم

ممكن است شما روابط فرزندتان را سطحي و بي اهميت ببينيد، ولي اين دليل نمي‌شود كه نگاه فرزندتان هم چنين باشد. احساسات خودتان را قاطي ماجرا نكنيد. شايد عصباني، دستپاچه يا نگرانيد كه او آسيب ببيند؛ يا شايد هم كل ماجرا را بي‌اهميت و يك شكست عاطفي سطحي در نظر بگيريد. هميشه يادتان باشد شما با احساسات يك جوان يا نوجوان طرف هستيد كه خيلي واقعي و مهم مي‌باشند. با او همدردي و همدلي كنيد. بگوييد: « مي‌دانم من هم اگر جاي تو بودم، اينقدر ناراحت مي‌شدم.» و يا «هرقدر هم تلاش كنم قادر به درك عمق ناراحتي تو نيستم عزيزم».

سرزنش نكنيد

هيچ موقع از موقعيت بدي كه براي فرزندتان پيش آمده به نفع مواضع خود استفاده كنيد. هرگز جملاتي مثل «مي‌دانستم آخرش اينطور مي‌شود»، «ديدي گفته بودم» يا «كاملا برايم روشن بود» را به كار نبريد. حتي فرزنداتن را زير سوال هم نبريد. به هر دويتان فرصت دهيد كه كمي زمان بگذرد؛ در آينده حرف‌هاي عاقلانه‌تري براي گفتن خواهيد داشت.

سين جيم نكنيد | تجربه‌هاي عشقي فرزندان

خودتان را جاي او بگذاريد و دوره نوجواني خود را به ياد آوريد. تصور كنيد اگر جاي او بوديد چه احساسي داشتيد و دوست داشتيد چه رفتاري با شما شود. قطعا او در اين شرايط نيازمند حمايت شماست. كاملا محتاطانه و طوري رفتار كنيد كه شما را بپذيرد و به خلوتش راه دهد، به زور وارد خلوت او نشويد و يا كلا تنهايش نگذاريد. بگوييد اگر دوست داشتي حرف بزني، من هستم. اگر صحبت كرد، فقط فعالانه گوش بدهيد و همدردي كنيد (نصيحت، سرزنش يا آموزشي اگر داشتيد، بعدا فرصت بسيار است) اگر خواست تنها باشد، اين اجازه را به او بدهيد. ولي از دور مراقبش باشيد زيرا ممكن است در اين شرايط با تصميم نامعقول كار اشتباهي انجام دهد. يادتان باشد شكست عشقي براي يك نوجوان مانند شكست يك بزرگسال واقعي و مهم است.

تحمل كنيد

غالبا نوجوانان در مواجهه با شكست يك دوره چهار مرحله‌اي را طي مي‌كنند؛ انكار، خشم، غم و در نهايت پذيرش. كمكش كنيد اين مراحل را به سلامتي بگذراند. او ممكن است در هر مرحله رفتارهاي متفاوتي از خود نشان دهد. شما بايد به عنوان حاميان او، اين احساسات و هيجاناتش را تحمل كنيد؛ چه خشم باشد و عصبانيت و چه غم و ناراحتي زياد.

برنامه ريزي كنيد | روابط عاطفي و تجربه‌هاي عشقي فرزندان

زماني كه دوران خشم و ناراحتي او گذشت، با يك برنامه‌ريزي درست كمكش كنيد تا تمركزش را از روي آن موضوع بردارد و به زندگي عادي برگردد. البته اين برنامه‌ها را با مشورت و هماهنگي خود او تهيه كنيد؛ اگر دوست داشت حال و هوايش عوض شود اما در خلوت خود، حمايت و كمك كنيد. با همه اين كارها اگر ديديد دوره ناراحتي‌اش براي شكستش طولاني شد، بهتر است با يك مشاور مشورت كنيد. معمولا خارج شدن كامل از يك تجربه عاطفي با توجه به سابقه آن شش ماه زمان مي‌برد.

كلام پاياني

حتما اكنون متوجه اهميت اين موضوع شده‌ايد كه حمايت و همدلي دوستانه شما، موجب كاهش مشكلات بين شما و فرزندتان در رابطه با تجربه‌هاي عشقي آنها مي‌شود. شما بايد از قبل آماده چنين مسائلي باشيد و هوشمندانه رفتار كنيد. مشورت با مشاوران و روانشناسان نيز كمك زيادي در جهت شناخت روحيات و تفكرات فرزندان خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره روانشناسي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۷:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از زنبور (apiphobia) يا (melissophobia)، در واقع به ترس غير منطقي، شديد و مداوم از هر نوع زنبور يا نيش آن گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين زنبور هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا و مخصوصا ترس از زنبور درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود افراد مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان زنبور هراسي خواهيم پرداخت پس همراه ما باشيد. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 منبع: ترس از زنبور | آشنايي با علل و بهترين راهكارهاي درمان زنبور هراسي

ترس از زنبور

ترس از زنبور يا ترس از نيش زنبور يكي از ترس‌هاي رايج در بين مردم است و نوعي فوبي خاص محسوب مي‌شود. اين ترس ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از زنبور، ترسي عميق و غير منطقي از زنبور يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با زنبور است دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير زنبور يا شنيدن كلمه زنبور نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با زنبورها اجتناب ورزد.

 

بيشتر بخوانيد : انواع فوبيا

 

چه عواملي باعث ايجاد ترس از زنبور مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حشرات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد ترس از زنبور نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي زنبور ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از نيش زنبور يا داشتن واكنش بد به نيش زنبور مي‌تواند منجر به ترس از زنبورها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از زنبورها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “زنبورهاي قاتل” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از زنبورها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

علائم ترس از زنبور چيست؟

علائم فوبياي زنبور مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار ترس از زنبور يا فوبياي زنبور است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن زنبورها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غير منطقي خود آگاه است اما احساس اضطراب غير قابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آن جا زنبور وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از زنبور در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از زنبور كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير روش‌ها ديده شود.

 

درمان ترس از زنبور

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

براي آشنايي بيشتر در زمينه درمان فوبيا كليك كنيد.

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از زنبور

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي زنبور، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غير اخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند. در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

استفاده از واقعيت مجازي در درمان ترس از زنبور

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترس يعني زنبور رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان زنبورها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. طبق تحقيقات استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي در درمان ترس از زنبور سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص مثل ترس از زنبور استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

ذكر اين نكته ضروري است كه اگر نسبت به نيش زنبور حساسيت داريد، مهم است كه با پزشك شخصي خود در ارتباط باشيد تا يك درمان مناسب دريافت كنيد.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از زنبور مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا داروهاي ضداضطراب درمان مناسبي براي ترس از زنبور هستند؟

خير، داروها صرفا باعث كاهش علائم ترس از زنبور مي‌شوند و نمي‌توانند بيماري را به طور كامل درمان كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۳:۲۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حتما تا به حال با افرادي رو به رو شده ايد كه به محرك هاي دروني و بيروني پاسخ هاي هيجاني سريع مي دهند. افرادي كه بسيار حساس هستند و در زمان صحبت كردن با آنها بايد بسيار دقت داشته باشيد كه مبادا موجب آزردگي خاطرشان شويد. اين حساسيت زياد سبب مي شود خود كنترلي به حداقل برسد و واكنش هاي فيزيكي، رواني و احساسي سريعا و بدون فكر قبلي اتفاق بيفتند. اين تفاسير گوشه اي از مشخصات افراد زود رنج مي باشد كه در ادامه با تفصيل بيشتري بيان خواهند شد.

منبع: مشخصات افراد زود رنج

افراد زود رنج چه كساني هستند؟

منظور از افراد زود رنج كساني هستند كه زود آزرده خاطر مي شوند و به اصطلاح عموم نازك دل مي باشند. معمولا اين افراد تحمل شرايط بر خلاف ميل خود را ندارند و نمي توانند با محيط سازگاري يابند. روحيه آنها بسيار حساس است و به دليل كنش هاي منطقي و غير منطقي آزرده خاطر مي گردند.

ويژگي هاي افراد زود رنج

  • اين افراد قادر هستند اطلاعات را به صورت عميق مورد پردازش قرار دهند.
  • تمركز و دقت بسيار زيادي دارند و مي توانند بر روي مسائل متمركز شوند و با تامل بيشتري تصميم گيري كنند.
  • مسئوليت پذير و بسيار وظيفه شناس هستند.

مشخصات هاي ظاهري افراد زود رنج

  • مي توانند براي مدت زمان نسبتا طولاني در يك مكان ثابت بمانند.
  • خلاقيت بسيار زيادي دارند و اين به دليل اين است كه نيمكره راست مغزشان قوي تر است.
  • از لحاظ ظاهري آراسته هستند و به پوشش خود اهميت زيادي مي دهند.
  • گرايش به تنهايي دارند و اگر در فضاي روشن قرار بگيرند احساس راحتي نمي كنند.
  • نسبت به صدا هاي ناگهاني واكنش هاي ترس نشان مي دهند.
  • ديدن فيل هاي ترسناك را دوست ندارند.
  • پس از دنبال كردن پست هاي مجازي در فضاي رسانه هاي اجتماعي احساس ناراحتي مي كنند.

مشخصات رواني افراد زود رنج

اين افراد از لحاظ روحي رواني ويژگي هاي زير را دارند:

استرس زياد

معمولا در مواجهه با حوادث غير معمول روز، احساس دستپاچگي و استرس شديد دارند.

افكار منفي

افراد زود رنج به دليل نازك دل بودن خود معمولا برداشت هاي منفي از رفتار هاي ديگران دارند، قادر نيستند افكار منفي را از خود دور كنند.

دوري گزيني از اجتماع

افراد زود رنج به طور طبيعي تمايل دارند در عزلت و تنهايي وقت بگذرانند و چون احساس ناراحتي از ديگران دارند ترجيح مي دهند در جمع حاضر نشوند.

سرزنش خود

افراد زود رنج انتظارات زيادي دارند و اگر مجبور شوند به دلايل مختلف سطح انتظارات خود را پايين بياورد به سرزنش خود پرداخته و احساس ناراحتي مي كنند.

مقايسه خود با ديگران

اين افراد عادت دارند خود را با ديگران مقايسه كنند و اگر كمبودي احساس نمايند به شدت واكنش هاي هيجاني منفي نشان مي دهند.

نگراني

دائما نگران هستند كه مبادا مورد تاييد ديگران نباشند و به همين دليل احساس آسودگي خاطر ندارند. اين موضوع به ويژه در مورد همسران زود رنج نمود بيشتري دارد. زيرا دائما مي ترسند همسرانشان آنها را قبول نداشته باشند.

قضاوت ديگران

افراد زود رنج احساس مي كنند به طور دائم تحت قضاوت ديگران هستند و به همين خاطر سعي مي كنند به شكل بهتري رفتار نمايند.

اعتماد به نفس پايين

اشخاصي كه از اعتماد به نفس كافي برخوردارند در مقابل برخورد ها و واكنش هاي ديگران احساس حقارت ندارند به همين خاطر پاسخ هاي هيجاني نمي دهند اين در حالي است كه افراد زود رنج خود را در سطح پايين تري از ديگران مي بينند و به همين دليل نمي توانند حرف ها و انتقادات ديگران را تحمل كنند و حساسيت غير منطقي نشان مي دهند.

ويژگي هاي افراد زود رنج در موقعيت هاي رمانتيك

اگر افراد زود رنج در موقعيت هاي عاشقانه و رمانتيك قرار بگيرند، احساس خجالت بر آنها غالب مي شود و به شدت مي ترسند كه مورد رضايت طرف مقابل قرار نگيرند.

نكته پاياني

اگر چه به نظر ميرسد مشخصات افراد زود رنج بيشتر بر محور هاي منفي مي چرخد اما نبايد فراموش كرد كه اين افراد داراي ويژگي هاي خلقي مثبتي نيز هستند. توجه به اين نكته بسيار مهم است كه بدانيد افراد حساس تمامي رفتار هاي خود را به منظور حفظ آرامش و كاهش اضطراب انجام مي دهند. در مجموع مي توان تمامي مشخصات افراد زود رنج را در ويژگي هاي زير خلاصه كرد و متناسب با اين مشخصات با آنها برخورد نمود.

  • زود رنج بودن و حساسيت زياد نسبت به خود
  • زود رنج بودن و حساسيت زياد نسبت به ديگران
  • زود رنج بودن و حساسيت زياد به محيط

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتار با ديگران مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا دوري گزيني راه حل پيشنهادي خوبي براي افراد زود رنج مي باشد؟

خير، افراد زود رنج بجاي اينكه مهارت حل مسئله و تونايي برقرار ارتباط با ديگران را بياموزند سعي مي كنند از ديگران فاصله بگيرند و اين عمل، بر مشكل آنها مي افزايد.

آيا خود گويي هاي مثبت در افزايش اعتماد به نفس افراد زود رنج تاثير دارد؟

روانشناسان معتقدند كه تاثيرات خود گويي هاي مثبت بر افزايش اعتماد به نفس امري غير قابل كنترل است. اين موضوع به ويژه در مورد افراد زود رنج اهميت ويژه اي مي يابد زيرا افراد زود رنج مي توانند با تقويت اعتماد به نفس خود، دايره تحمل خود را بالا ببرند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشخصات افراد زود رنج،
موضوع:
[ ۸ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۸:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تقويت حافظه با استفاده از روش هاي مختلف انجام مي‌شود. حافظه در لغت به صورت توانايي مغز در نگه‌داري و به خاطر سپردن مطالب و اتفاقات تعريف شده است. معمولا هوش در ارتباط با حافظه شناخته مي‌شود؛ به همين دليل جستجوي راهي براي بهبودحافظه از اهميت بالايي برخوردار است. تقويت حافظه با تغييراتي در سبك زندگي، ورزش و فعاليت، بالا بردن مهارت‌ها ايجاد مي‌شود. در ادامه با ما همراه باشيد تا با بهترين روش هاي موثر در پيشگيري، درمان، ارتقاي حافظه آشنا بشويد. در اين زمينه مي‌توانيد از خدمات مشاوره فردي نيز استفاده كنيد.

منبع: تقويت حافظه

تقويت حافظه

شما به كمك حافظه تان ياد مي‌گيريد، كار مي‌كنيد و حتي غذا مي‌خوريد. هر كدام از بخش هاي حافظه براي منظوري شكل گرفته و خاطرات را حفظ مي‌كند. از روش‌هاي متعددي براي تقويت حافظه استفاده مي‌شود كه به كارگيري آن‌ها براي بهبود وضعيت حال و آينده تان بسيار مفيد است.

براي آشنايي با انواع اختلالات حافظه كليك كنيد.

اهميت تقويت حافظه

زندگي‌هاي جهان امروز بيشتر به صورت ماشيني است. اكثر كارها با وسايل الكترونيكي مانند تلفن همراه، لپ‌تاپ، كامپيوتر و در يك كلمه به وسيله هوش مصنوعي انجام مي‌شود.

تقويت حافظه مي‌تواند در افزايش هوشياري، بهبود حافظه كوتاه‌مدت و بلندمدت، افزايش يادگيري و پيشگيري از آلزايمر كمك‌كننده باشد.

مواد غذايي جهت تقويت حافظه

طب سنتي مواد غذايي و خوراكي‌هايي را جهت تقويت حافظه معرفي مي‌كند. مصرف اين خوراكي‌ها به افزايش حافظه و بهبود كاركرد آن كمك مي‌كند.

غذاهاي مقوي بخوريد. غذا سالم علاوه بر حفظ تندرستي و سلامت شما به بهبود فعاليت‌ها و بالا بردن توانايي مغز، افزايش ميزان يادگيري و تقويت حافظه موثر است.

هر غذايي را نخوريد. به بدن خود احترام بگذاريد و غذاها بي‌ارزش را مصرف نكنيد. چيپس و پفك، تنقلات مضر، فست‌فودها، قند و شكر، نوشابه‌ها از جمله غذاهاي با ارزش پايين هستند.

كندر

كندر از جمله موادي است كه منجر به بهبود حافظه مي‌شود. از نظر طب سنتي نيز كندر با كاهش ميزان بلغم افراد به عقب انداختن سن آلزايمر و فراموشي كمك مي‌كند.

غذاهايي با طبع گرم

گردو، كنجد، خرما، مويز، مغزيجات از جمله خوراكي‌هاي گرم هستند. كساني كه طبع گرم دارند، بايد در مصرف گرمي‌جات احتياط كنند.

لازم به ذكر است كه طب سنتي اشاره مي‌كند براي بهبود و تقويت حافظه بايد از سرد شدن مغز جلوگيري كرد. مصرف گرمي‌جات از راه‌هاي جلوگيري از سرد شدن مغز است.

ويتامين‌ها

ويتامين‌ها به مقدار فراوان در ميوه‌ها و سبزيجات وجود دارند. ويتامين‌هاي گروه B به ويژه ويتامين B12 و هم‌چنين اسيدفوليك در تقويت‌حافظه موثرند.

ميوه‌جات و سبزي‌جات حاوي آنتي‌اكسيدان مانند مركبات، گوجه‌فرنگي، اسفناج، هويج، كلم بروكلي، انواع توت، انجير و توت‌فرنگي به تقويت‌حافظه كمك مي‌كنند.

افزايش ارتباط سلول‌ها مغزي به تقويت حافظه كمك مي‌كند. ذغال‌اخته، بلوبري، آووكادو و ساير ميوه‌ها جنگلي به ارتباط سلول‌ها مغزي و سلامت آن‌ها كمك مي‌كنند.

مايعات

جالب است بدانيد مغز انسان از ۸۰٪ آب ساخته شده است. همين يك جمله كافي است تا اهميت نوشيدن آب را جدي بگيريد. توصيه مي‌كنيم حتما هشت ليوان آب در طول روز بنوشيد.

قهوه يكي ديگر از مايعاتي است كه مي‌توانيد جهت بهبود حافظه مصرف كنيد. قهوه به سبب داشتن كافئين در تركيبات خود به بهبود عملكرد حافظه كمك مي‌كند.

دمنوش‌هايي مانند چاي سبز و دمنوش نعنا نيز در افزايش توانايي مغز كمك‌كننده هستند.

ورزش هاي مفيد براي تقويت حافظه

انجام ورزش‌هاي هوازي به مدت ۴۰ دقيقه و ۳ مرتبه در هفته مي‌تواند به تقويت حافظه كمك كند.

ورزش‌هاي هوازي مانند دوچرخه سواري، دويدن و پياده‌روي آرام به بهبود حافظه و بهبود عملكرد سلول‌ها عصبي كمك مي‌كند.

وزنه زدن، تمرينات قدرتي و ورزش‌ها استقامتي نيز از جمله ورزش‌ها كمك‌كننده به تقويت حافظه است.

براي پيشگيري از اختلال دمانس يا زوال عقل كليك كنيد.

ساير روش هاي تقويت حافظه

تلاش براي يادگيري مطالب بيشتر به تقويت حافظه كمك مي‌كند. مهارت‌هاي جديد ياد بگيريد. انجام كارهاي خلاقانه براي عملكرد مغز بسيار مفيد است.

حفظ كردن اشعار و داستان‌ها، حل جدول كلمات و سودوكو، نوشتن مطالب از جمله راه‌هاي بهبود حافظه است.

دوري از مشروبات الكلي نيز در بهبود عملكرد مغز موثر است.

پرورش گل و گياه و شروع به باغباني كردن يكي از موثرترين راه‌ها تقويت‌حافظه است.

تلاش براي فراگرفتن يك زبان جديد به تحريك قسمت‌ها مختلف مغز و تقويت حافظه كمك مي‌كند.

خواب كافي داشته باشيد. خواب يكي از عوامل مهمي است كه بر جنبه‌ها مختلف زندگي فرد اثرگذار است. بالا بردن توانايي حل مسئله، بهبود عملكرد مغزي و تقويت حافظه از جمله اثرات خواب كافي و باكيفيت است.

درست نفس بكشيد. بهترين نوع تنفس ” تنفس ديافراگمي ” است. براي اين كار، ابتدا از طريق بيني يكم دم عميق انجام دهيد و سپس هوا بازدمي را از دهان خود خارج كنيد.

خنديدن را فراموش نكنيد. بخنديد تا استرس شما كم شود. بخنديد تا مغزتان تحريك شود. با خنديدن به بهبود حافظه خود كمك كنيد.

هر زمان كه احساس خستگي كرديد، به خودتان اجازه استراحت بدهيد. خستگي مي‌تواند قدرت يادگيري و بازدهي مغز را كاهش دهد. پس قرار دادن دوره‌هاي كوتاه استراحت را در ميان فعاليت‌هاي روزانه فراموش نكنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حافظه مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تقويت حافظه،
موضوع:
[ ۸ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۲:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در طول زندگي ممكن است با افراد روبرو شويد كه دائما به شما دروغ مي گويند، در چنين شرايطي آگاهي از نحوه صحيح رفتار با آدم دروغگو با شما كمك مي كند تا كمترين آسيب را از اين افراد بخوريد. افرادي هستند كه آنقدر دروغ مي گويند كه حتي خودشان هم شروع به باور فريبكاري تحريف شده خود مي كنند. هرچه يك شخص دروغ هاي بيشتري بگويد، دروغگويي آسان تر و مكرر تر مي شود. مقابله با دروغ، شروع خوبي براي برخورد با كساني است كه اين عمل ناپسند را انجام مي دهند. مهم است به ياد داشته باشيد كه شما قدرت تغيير شخص ديگر را نداريد. مسلما زماني كه فردي به شما دروغ مي گويد خشمگين و ناراحت خواهيد شد و در چنين شرايطي بدون فكر سخن مي گوييد. اين كار اگرچه شما را آرام كند اما عواقب بيشتري به همراه دارد. براي اينكه بدانيد در مواجهه با افراد دروغگو چگونه عمل كنيد، با ما تا انتهاي اين مقاله همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: رفتار با آدم دروغگو | نكات كليدي در برخورد با افراد دروغگو

چگونه مانع از دروغگويي افراد شويم

مانند هر عادت بدي، اگر مي خواهيد مانع از دروغ گفتن ديگران به خود شويد، بايد درك كنيد كه چه چيزي باعث اين رفتار مي شود. بخشي از دليلي كه ديگران به ما دروغ مي گويند اين است كه ما واقعا در تشخيص آن ها بسيار ضعيف هستيم. از طرفي ممكن است شما فكر كنيد كه طرف مقابل به شما دروغ مي گويد اما درواقع او اشاره اي به آن موضوع نكرده است و جاي توضيحي باقي نمانده. پس اگر فكر مي كنيد كه شخص مقابل به مسأله اي نپرداخته، از او بخواهيد توضيح دهد. گاهي اوقات ممكن است افراد دروغگو با عوض كردن بحث بخواهند سوال شما را بي جواب بگذارند. در چنين مواقعي اجازه ندهيد حواستان پرت شود تا دروغ بشنويد. توصيه مي كنيم مقاله نحوه رفتار با مرد دروغگو و دروغ گويي در زنان ررا مطالعه نماييد.

چگونه با آدم دروغگو رفتار كنيم

گاهي اوقات لازم است كه افراد بلافاصله پس از شنيدن دروغ، واكنش منفي به طرف مقابل نشان ندهند. بهتر است اول از همه شرايط و موقعيت را بسنجيد و اين موضوع را در نظر بگيريد كه شايد عصبانيت و خشم و همينطور برملا كردن حقيقت ممكن است عواقب زيان آوري داشته باشد. در ادامه راهكارهايي براي رفتار مناسب با آدم دروغگو را شرح داده ايم:

شوخي كنيد

شما مي توانيد با حس شوخ طبعي به شخص مقابل نشان دهيد كه متوجه دروغ او هستيد و سعي كنيد با همان لحن بخواهيد حقيقت را بگويد. توجه داشته باشيد كه از لحن تمسخرآميز استفاده نكنيد. اما در شرايطي متفاوت و جدي تر، يعني زماني كه فرد دروغگو مدام كار خود را تكرار مي كند و اين رفتار او مي تواند باعث بروز مشكلات جدي بشود، بايد كاملا قاطعانه به او بفهمانيد كه متوجه دروغ گفتنش هستيد.

با آدم دروغگو بحث نكنيد

ارزش انرژي شما را ندارد با شخصي كه دروغ مي گويد بحث كنيد. معمولا افراد دروغگو بيش از حد اعتماد به نفس دارند. با آن ها وارد درگيري نشويد زيرا ممكن است شما را تحقير كنند يا از دروغ هاي بيشتري استفاده كنند. در بيشتر مواقع شما هرگز موفق به شنيدن حقيقت از فردي كه دروغ مي گويد نخواهيد شد.

دروغ هايشان را تأييد نكنيد

هر نوع تأييد يا اعتمادي كه شخص دروغگو از طرف شما دريافت كند، باعث مي شود كه براي ادامه رفتار خود احساس قدرت و انرژي بكند. وقتي با كسي كه دروغ مي گويد صحبت مي كنيد بهتر است بي طرف بمانيد و متمركز باشيد تا هرچيزي كه به شما گفته مي شود را با واقعيت ها بسنجيد.

وانمود كنيد متوجه حرف او نشديد

افرادي كه تمايل به دروغگويي دارند معمولا به دنبال نوعي قدرت بر روي ديگران هستند. اگر بتوانيد يك قدم به عقب برداريد و بي ادعا به نظر برسيد، در واقع مي توانيد شخص دروغگو را تشويق كنيد تا مسأله را بيشتر توضيح دهد. بدين صورت زمان زيادي براي ارزيابي حرف هاي او خواهيد داشت. شما در تلاش نيستيد كه آدم دروغگو را در دروغ خود دستگير كنيد بلكه سعي مي كنيد اطلاعات را شفاف سازي كنيد.

سكوت كنيد

گاهي مجبور هستيد براي حفظ ارزش يا آبروي خود در مقابل دروغ ديگران سكوت كنيد. بهتر است در شرايطي بهتر به اين مسأله بپردازيد. در اغلب مواقع سكوت شما باعث مي شود شخص مقابل عذاب وجدان بگيرد و خود، به دروغش اعتراف كند. توصيه مي كنيم مقاله دروغ گويي در نوجوانان را مطالعه نماييد.

رفتار با كودكان دروغگو

اگر كودك شما از روي عمد دروغ مي گويد، اولين قدم اين است كه به او بگوييد دروغ گفتن اشكالي ندارد. مي توانيد در خصوص دروغگويي يك قانون خانوادگي وضع كنيد. در مورد اينكه دروغ گفتن چه احساسي در شما ايجاد مي كند و اينكه چگونه بر روابط شما با فرزندتان تأثير مي گذارد با آرامش با كودك خود صحبت كنيد. هميشه وقتي مي دانيد كه او حقيقت را نمي گويد به فرزندتان بگوييد. اما سعي كنيد از پرسيدن مداوم از او بپرهيزيد. همچنين از گفتن دروغگو به فرزندتان خودداري كنيد. ممكن است كودك شما با اين كلمه باور كند كه دروغگو است و به اين كار ادامه دهد. مي توانيد به جاي گفتن اين كلمه از جمله اي مانند ” هميشه با من صادق هستي ولي من واقعا متوجه نميشم كه چرا اون اتفاق افتاد” استفاده كنيد. بدين صورت دروغ نگفتن را براي كودك خود راحت تر كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دروغگويي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۹:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در دوران نوجواني يكي از مسائل مهم پي بردن به علل اشتباهات نوجوان و نحوه واكنش مناسب والدين نسبت به اين اشتباهات است. در واقع نوجوانان در حال تجربه شرايط جديدي در زندگي هستند و بخاطر نداشتن تجربه كافي يا بي توجهي به صحبت‌هاي والدين معمولا دچار اشتباهاتي مي‌شوند. در اين مواقع نقش والدين در مواجهه با اين اشتباهات بسيار موثر است چراكه واكنش نامناسب مي‌تواند باعث آسيب‌ها و پيامدهاي ناگواري براي نوجوان شود و برخورد صحيح نيز به رشد و افزايش كيفيت زندگي او كمك مي‌كند. با اين حال با توجه به اينكه اشتباهات نوجوانان يك پديده شايع در ميان تمامي آن‌ها است در ادامه به بررسي بيشتر آن خواهيم پرداخت. در صورت بروز هر گونه مشكل ارتباطي با نوجوان خود مي‌توانيد مشاوره نوجوان دريافت كنيد.

 منبع: اشتباهات نوجوان | علل و نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان

چرا نوجوانان اشتباه مي كنند؟

عدم رشد كامل مغز از علل اشتباهات نوجوان

بخش پيش پيشاني مغر، مسئوليت رفتار بالغانه در فرد را به عهده دارد. اين بخش از مغز هنوز به حد كافي در نوجوانان رشد نكرده و رفتار آن‌ها در برخي از مواقع تحت كنترل بخش‌هاي منطقي مغز نيست. به عبارتي آن‌ها توجهي به بررسي چرايي رفتار خود يا پيامدهايي كه ممكن است براي فرد ايجاد شود، ندارند.

نوجوانان تحت تأثير همسالان قرار دارند

برخلاف دوران كودكي كه والدين براي كودك مرجع قدرت هستند و هر رفتاري منوط به اجازه آن‌هاست، نوجوانان معمولاً به سمت گروه همسالانشان تمايل دارند. مورد توجه و پذيرش قرار گرفتن از سوي دوستان در اين مرحله تا حدي اهميت دارد كه آن‌ها حاضرند بسياري از كارها را براي رضايت دوستانشان انجام دهند.

نوجوانان تجربه كافي ندارند

اشتباهات نوجوان اغلب به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه آن‌ها تجربه كافي براي برخورد با شرايط مختلف و عكس‌العمل‌هايي كه مي‌بايست نشان دهند، ندارند.

نوجوانان دوست ندارند به توصيه ديگران توجه كنند

در اين دوره، نوجوانان نسبت به صحبت‌هاي مراجع قدرت نظير والدين يا معلمين يك نگاه بدبينانه دارند. آن‌ها دوست ندارند كه هيچ‌كس نصيحتشان كند و به همين خاطر معمولاً توصيه‌هاي ديگران را بي‌توجه، كنار مي‌گذارند.

 

بيشتر بخوانيد : تربيت نوجوان

 

اشتباهات نوجوان

1- رفتارهاي پرخطر

يك تفكر اشتباه در دوره نوجواني، احساس قهرمان بودن است به اين معنا كه فرد احساس مي‌كند قدرت انجام هركاري را دارد. قهرمانان علاوه بر توانمند بودن، آسيب‌پذير هم نيستند. درنتيجه نوجوانان احساس مي‌كنند خطري آن‌ها را تهديد نمي‌كند. با توجه به اين ويژگي‌ها و هيجان‌طلبي، آن‌ها معمولاً به سراغ رفتارهاي پرخطر مي‌روند. اين رفتارها مي‌تواند شامل فرار از مدرسه، رانندگي با ماشين بدون داشتن گواهينامه و تسلط كافي، مصرف مشروبات الكلي يا مواد مخدر و همچنين تجربه رابطه جنسي پرخطر باشد.

رفتارهاي پرخطر به دليل پيامدهاي منفي و سنگيني كه دارند به اين نام خوانده مي‌شوند. درنتيجه تمايل نوجوانان به انجام اين رفتارها، آنان را در معرض آسيب‌هاي بسياري قرار مي‌دهد.

براي آشنايي با بهترين روش هاي رفتار با نوجوان پرخاشگر كليك كنيد.

2- هم‌شكلي طلبي از رايج‌ترين اشتباهات نوجوان

هم‌شكلي طلبي، يك اشتباه شناختي در اين دوره سني است. نوجوانان تمايل دارند كه خود را كاملاً شبيه به دوستانشان كنند تا از پذيرش آن‌ها برخوردار شوند. همچنين نوجوان باور دارد كه اطاعت از معيارهاي گروه دوستان، امري الزامي و غيرقابل تغيير دادن است. بسياري از رفتارهاي نامطلوب در نوجوانان به‌صورت گروهي اتفاق مي‌افتند.

براي مثال انجام رفتارهاي بزهكارانه، فرار از مدرسه و مصرف الكل يا مواد مخدر معمولاً به اين دليل انجام مي‌شوند كه نوجوانان اين رفتار را در ميان دوستانشان نيز مشاهده مي‌كنند و نمي‌خواهند از جانب آن‌ها طرد شوند. با توجه به آسيب‌هايي كه پيروي كوركورانه مي‌تواند براي هر فردي ايجاد كند، هم‌شكلي طلبي عوارض بسياري را براي نوجوان ايجاد خواهد كرد.

3- مشكلات رفتاري در مدرسه

اهميت ندادن به درس و تحصيل، بدرفتاري با معلمان، فرار از مدرسه و بي‌توجهي به قوانين مدرسه، ازجمله مصاديق اين رفتار هستند. همان‌طور كه گفتيم نوجوانان در اين سن قدرت چنداني براي پيش‌بيني پيامد رفتارهايشان ندارند و در بسياري از مواقع از روي هيجانات زودگذر يا به دليل همراهي با ديگران، دست به انجام رفتارهايي مي‌زنند. با توجه به آسيبي كه اين قبيل از رفتارها مي‌تواند براي آينده تحصيلي فرد ايجاد كند، از آن به‌عنوان اشتباه ياد مي‌شود.

4- روابط عاشقانه غلط از رايج‌ترين اشتباهات نوجوان

با ورود به دوران بلوغ، نوجوانان به سمت جنس مخالف تمايل پيداكرده و نسبت به پيدا كردن يك شريك عاطفي حساس مي‌شوند. اين در حالي است كه ذهن آن‌ها هنوز توانايي برخورد بالغانه با مسائل احساسي را پيدا نكرده است. آسيب‌هاي مختلفي كه از روابط عاطفي نامناسب در اين سن براي فرد ايجاد مي‌شود مي‌تواند جبران ناپذير باشد. همچنين بسياري از افراد بالغ و سودجو، در قالب برقراري روابط عاطفي به سوء استفاده از نوجوانان و به‌ويژه دختران مي‌پردازند.

5- بي‌توجهي به سخنان پدر و مادر

نوجوانان ديگر خود را به‌عنوان كودك قبول ندارند. به همين خاطر تلاش مي‌كنند تا از رفتارهاي كودكانه و ازجمله توجه به صحبت‌هاي والدين، دوري كنند. آن‌ها در اين سنين به ميزان قابل‌توجهي حرف‌شنوي خود را نسبت به والدين از دست مي‌دهند حال‌آنكه والدين مهم‌ترين منبع براي كسب تجربه و يادگيري فرزندشان هستند. بي‌توجهي به صحبت‌هاي والدين، عواقب ناخوشايند بسياري را براي آن‌ها به دنبال خواهد داشت.

براي آشنايي با نحوه از بين بردن بي احترامي نوجوان به والدين كليك كنيد.

6- استفاده بيش‌ازحد از فضاي مجازي

فضاي مجازي، به همان اندازه كه مي‌تواند مطلوب و مورداستفاده باشد، قدرت هدر دادن وقت و از بين بردن زمان نوجوانان را نيز دارد. وقت‌گذراني‌هاي بيش‌ازحد در فضاي مجازي، يكي از رايج‌ترين اشتباهات در گروه سني نوجوانان هست.

7- توجه بيش‌ازحد به‌ظاهر از رايج‌ترين اشتباهات نوجوان

يك تفكر اشتباه در نوجواني اين است كه آن‌ها احساس مي‌كنند، توجه تمامي افراد به سمت آن‌هاست. درنتيجه زمان بسياري را صرف ظاهر و نحوه برخورد خود مي‌كنند.

 

واكنش مناسب والدين در برابر اشتباهات نوجوان

نحوه واكنش نشان دادن والدين و اطرافيان در برابر اشتباهات نوجوان، يكي از مهم‌ترين عوامل در تربيت نوجوانان است. درواقع واكنش نشان دادن مناسب در برابر اشتباهات فرزندتان باعث تربيت بهتر و تبديل‌شدن او به فردي كارآمدتر خواهد شد. به‌عنوان يك اصل به خاطر داشته باشيد كه فرزندان مي‌بايست از جانب شما محبت و پذيرش بي‌قيدوشرط دريافت كنند. اين به آن معناست كه علي‌رغم پيش آمدن هر اتفاقي، فرزندتان بايد احساس كند كه شما هنوز دوستش داريد.

در درجه دوم به نحوه صحبت با فرزندتان توجه داشته باشيد. شما مي‌بايست به او كمك كنيد تا خودش دلايل اشتباه بودن يك رفتار را كشف كند و نسبت به پيامدهاي آن آگاه باشد. در اين صورت فرزندتان تبديل به فردي بالغ و آگاه خواهد شد.

براي اطلاع بيشتر در زمينه رفتار صحيح با نوجوان كليك كنيد.

 

پيامدهاي واكنش نامناسب والدين در برابر اشتباهات نوجوان

چنانچه رفتار شما حالت نصيحت و يا نگاه از بالا به پايين داشته باشد، در فرزندتان اثر نخواهد كرد. هنگامي‌كه با لحني تند با اشتباهات فرزندتان برخورد مي‌كنيد و يا او را تنبيه مي‌كنيد، رفتار شما چند پيامد نامناسب ايجاد خواهد كرد.

شكستن غرور فرزندتان

اولين و ساده‌ترين آسيب رفتار شما در برابر اشتباهات نوجوان ، از بين رفتن غرور فرزندتان و احساس خجالت‌زدگي او است. به‌ويژه هنگامي‌كه شما اين بدرفتاري را در مقابل چشم ديگران انجام داده باشيد، فرزندتان بيشتر سرافكنده خواهد شد. اين سرافكندگي‌ها تأثير نامطلوبي در روحيه فرزندتان خواهد گذاشت و ممكن است رابطه‌اش با شما را نيز تحت تأثير قرار دهد. براي آشنايي با علل و راه هاي رفع بداخلاقي نوجوان كليك كنيد.

ناكارآمد شدن فرزندتان

هنگامي‌كه به فرزندتان اجازه ندهيد، تجارب مختلفي داشته باشد و بسياري از خطرات را تجربه كند، او در سنين بزرگ‌سالي، براي اداره كردن خود و زندگي، ناكارآمد خواهد بود. بسياري از اشتباهات و شكست‌هاي بزرگ‌سالان به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه در سنين پايين‌تر تجربيات كافي نداشته‌اند.

ضعف عزت‌نفس در فرزندتان

رفتار نامناسب شما در قبال اشتباهات بزرگ يا كوچك فرزند نوجوان تان، گاهي اوقات باعث مي‌شود كه او نسبت به توانمندي‌هاي خود شك كرده و احساس كند كه از عهده هيچ كاري به‌درستي برنخواهد آمد.

وابستگي بيش‌ازحد

اگر مانع تجربه و اشتباه در فرزندتان بشويد، اين به معناي آن است كه شما او را در تصميم‌گيري و عمل كردن به خود وابسته كرده‌ايد. به خاطر داشته باشيد كه با رسيدن به سنين بزرگ‌سالي، نمي‌توانيد به ناگهان، اين وابستگي را از بين ببريد.

ايجاد ناسازگاري‌هاي رفتاري

گاهي اوقات فرزندان ما، در مقابل رفتارهاي تند و محدودكننده، اقدام به مقابله‌به‌مثل مي‌كنند. در اين شرايط آن‌ها به‌ اصطلاح لجبازتر مي‌شوند و در مقابل شما ايستادگي خواهند كرد.

 

جمع‌بندي پاياني

نوجواني بازه سني است كه فرد مي‌خواهد خود را به‌عنوان بزرگ‌سال نشان دهد. در اين ميان، بي‌تجربه بودن و يا كامل نشدن رشد تفكر منطقي در فرد، باعث مي‌شود كه گاها اشتباهاتي در رفتارهاي او ايجاد شوند. اين اشتباهات نوجوان مي‌بايست از جانب والدين با برخوردي مناسب هدايت‌شده و نوجوان خودش دليل اشتباه بودن رفتار و پيامدهاي آن را كشف كند. براي اطلاعات بيشتر مقاله روانشناسي نوجوان را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اشتباهات نوجوان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

چرا نوجوانان بيشتر از بزرگ‌سالان مرتكب اشتباه مي‌شوند؟

ناپخته بودن نوجوانان و همچنين بي‌توجهي آن‌ها به صحبت‌هاي والدين در كنار اين مسئله كه رشد نوجوان هنوز كامل نشده، از دلايل بروز اشتباهات در نوجوانان است.

نوجوانان بيشتر مرتكب چه اشتباهاتي مي‌شوند؟

وارد شدن به مسائل عاطفي و انجام رفتارهاي پرخطر ازجمله مهم‌ترين اشتباهات نوجوان ها هستند. گذراندن زمان طولاني در فضاي مجازي يا بي‌توجهي به مسائل تحصيلي نيز، ازجمله اين موارد مي‌باشند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۴:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهداشت رواني در ازدواج ازجمله مسائلي است كه تمامي زوجين به آن نياز دارند. احتمالاً متوجه شده‌ايد كه ارتباط عاطفي و كيفيت ازدواج شما تا حد زيادي بهداشت رواني‌تان را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. هرچه روحيه و شرايط ذهني مطلوب‌تري داشته باشيد مي‌توانيد كيفيت ازدواج خود را نيز افزايش دهيد. به همين خاطر مشاورين خانواده معتقدند كه بهداشت رواني و كيفيت ازدواج يك فرد، دو رابطه متداخل هستند كه هريك ديگري را تحت تأثير قرار مي‌دهد. بااين‌حال زوج‌ها به راهكارهايي كه به شرايط روحي آن‌ها و همسرشان كمك مي‌كند يا رضايت آن‌ها از زندگي زناشويي را افزايش دهد توجه چنداني ندارند. با توجه به اين مسئله ما نيز در اين مطلب راجع به بهداشت رواني در ازدواج و تأثيرات مثبت و منفي آن صحبت خواهيم كرد.

منبع: بهداشت رواني در ازدواج | با چه بيماري هاي رواني نمي توان ازدواج كرد؟

بهداشت روان چيست و چه اهميتي در ازدواج دارد؟

بهداشت روان به‌طوركلي به اين معناست كه فرد احساس مثبتي نسبت به خود و توانايي‌هايش داشته، به‌راحتي بتواند با شرايط محيطي تطبيق پيدا كرده و از توانايي‌هاي خود براي بهبود وضعيت زندگي استفاده كند. به عبارتي يكي از اصلي‌ترين موضوعاتي كه در ارتباط با بهداشت روان مطلوب مطرح مي‌باشد اين است كه فرد برخلاف بيماران افسرده يا اضطرابي همواره هيجانات منفي را تجربه نمي‌كند و به‌طوركلي احساس مثبتي نسبت به خود و آينده دارد.

بهداشت رواني بالا يا پايين مي‌تواند تأثيرات بسياري را در زندگي فردي و خانوادگي هر شخص به همراه داشته باشد. براي مثال در شرايطي كه بهداشت رواني فرد در سطح مطلوبي قرار نداشته باشد اين موضوع بر ارتباط وي با همسر نيز تأثير گذاشته و مشكلات بسياري را ايجاد خواهد كرد. شايد بتوان گفت اهميت بهداشت رواني در ازدواج اينجا مشخص مي‌شود كه بهداشت رواني نامطلوب موفقيت زندگي زناشويي شما را نيز تحت تأثير قرار داده و از اين طريق شما را بيش‌ازپيش درگير افسردگي نمايد. درعين‌حال افرادي كه بهداشت رواني مطلوبي دارند مي‌توانند چالش‌هاي موجود در رابطه زناشويي خود را نيز به‌خوبي مديريت كرده و از بروز بسياري از مشكلات جلوگيري كنند.

بهداشت رواني در ازدواج | راهكارهايي براي بهبود

با توجه به اهميت بهداشت رواني در ازدواج، يكي از سؤالاتي كه مطرح خواهد شد اين است كه چطور مي‌توانيم شرايط را به‌گونه‌اي پيش ببريم تا زندگي مشترك و بهداشت رواني ما و همسرمان در شرايط مطلوبي قرار داشته باشد؟ راهكارهايي كه در ادامه به آن‌ها اشاره مي‌كنيم مي‌توانند در اين زمينه تا حد زيادي به شما كمك كنند. براي آشنايي با برترين ملاك انتخاب همسر كليك كنيد.

1. مشاوره پيش از ازدواج را جدي بگيريد

سعي كنيد فرد مناسبي را براي ازدواج انتخاب نماييد. در شرايطي كه طرف مقابل شما به هر دليلي تناسب كافي با شما و خانواده‌تان را نداشته باشد مي‌تواند مشكلات بسياري را برايتان ايجاد كند. به همين خاطر توصيه مي‌شود جلسات مشاوره پيش از ازدواج را جدي بگيريد. مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك خواهد كرد تا با شخصيت طرف مقابل و آنچه مي‌بايست پس از ازدواج انتظارش را داشته باشيد آشنا شويد.

علاوه بر اين مشاورين در اين جلسات آموزش‌هايي را براي شيوه برخورد با طرف مقابل به شما آموزش مي‌دهند كه باعث خواهد شد برخي از مشكلات در زندگي شما به‌خوبي مديريت شوند. درنتيجه اگر به دنبال شرايطي هستيد كه يك رابطه موفق و سطح مطلوبي از بهداشت رواني در ازدواج را تجربه كنيد بهتر است به اين موضوع توجه كافي داشته باشيد. براي دريافت وقت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

2. براي بهبود بهداشت رواني در ازدواج با يكديگر صحبت كنيد

يكي از تكنيك‌هايي كه مي‌تواند تا حد زيادي بهداشت رواني شما و همسرتان را تحت تأثير قرار دهد اين است كه مهارت صحبت كردن با يكديگر در شرايط مختلف را آموزش ببينيد. رفتارهايي مانند قهر كردن يا متوسل شدن به‌زور و پرخاش براي به كرسي نشاندن حرف‌ها به‌اندازه سكوت كردن‌هاي مداوم و بي‌توجهي به حقوقتان براي رابطه شما خطرناك خواهند بود. بهترين راهكار اين است كه در يك فضاي مناسب از نظر زمان و مكان خواسته‌هايتان را با همسرتان در ميان بگذاريد و نظرات او را نيز بشنويد. سعي كنيد با كمك يكديگر به يك نتيجه برسيد كه به نفع هردوي شما باشد.

3. احساس تعلق‌خاطر داشته باشيد

احساس تعلق‌خاطر نسبت به يكديگر و زندگي مشترك ازجمله موضوعاتي است كه مي‌تواند تأثير بسياري در بهداشت روان شما و همسرتان داشته باشد. به ميزاني كه شما به يكديگر علاقه داشته و براي بهبود رابطه و پيشرفت زندگي مشتركتان تلاش كنيد هردوي شما از روحيه بهتري برخوردار خواهيد شد. هر يك از ما نياز داريم تا احساس كنيم اطرافياني داريم كه به ما علاقه داشته و در سختي‌ها مي‌توانيم روي آن‌ها حساب كنيم. اگر شما و همسرتان چنين ديدگاهي نسبت به يكديگر و زندگي مشتركتان داشته باشيد قطعاً وضعيت بهداشت روان شما نيز بهبود پيدا خواهد كرد.

بهداشت رواني در ازدواج | زنگ خطرها

وجود برخي از مشكلات و الگوهاي رفتاري در زندگي شما و همسرتان باعث خواهد شد كه سلامت روان و زندگي عاطفي شما درخطر قرار بگيرد. برخي از اصلي‌ترين اين رفتارها را در ادامه با يكديگر بررسي خواهيم كرد. بهتر است در صورت مواجهه با هريك از آن‌ها با همسرتان راجع به آن صحبت كرده و درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد نمي‌توانيد از طريق صحبت با يكديگر نتيجه بگيريد از يك مشاور خانواده تقاضاي كمك كنيد.

1. توهين و بدرفتاري

توهين زوجين به يكديگر يا هرگونه رفتار پرخاشگرانه به‌شدت بهداشت رواني در ازدواج را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. بي‌احترامي به همسر در جمع يا خلوت به‌منزله از بين بردن عزت‌نفس و حرمت اوست. اين رفتار دلخوري‌هاي جدي را در زندگي شما ايجاد مي‌كند. زخم ها و دلخوري‌ها براي مدت‌ها ميان‌تان باقي مانده و باعث دلسردي خواهد شد.

2. روابط يك‌طرفه

روابط يك‌طرفه در اصطلاح به آن دسته از روابطي گفته مي‌شود كه در آن‌ها صرفاً يكي از طرفين به دنبال حفظ ارتباط زناشويي است. در اين شرايط صرفاً يكي از زوجين است كه همواره براي بهبود زندگي تلاش كرده، از اشتباهات طرف مقابل مي‌گذرد يا خود را با شرايط و خواسته‌هاي ديگري وفق مي‌دهد. اين موضوع در درازمدت سلامت روان فرد را تحت تأثير قرار داده و باعث مي‌شود تا او احساس ضرر كردن داشته باشد. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه چنين احساسي نسبت به همسر خود داريد با او صحبت كرده يا راجع به تغيير الگوهاي رفتاري خود از يك مشاور كمك بگيريد.

3. ايراد گرفتن

سطح بهداشت رواني در ازدواج تا حد زيادي تحت تأثير ايراد گرفتن دائم از همسر يا تشويق و محبت به او قرار دارد. يكي از زنگ خطرها براي بهداشت روان شما و همسرتان در زندگي مشترك اين است كه يكي از شما دائماً به دنبال انتقاد كردن از ديگري بوده و به عبارتي تلاش كند تا او را مشابه خواسته‌هاي خود از نو بسازد.

4. نداشتن احساسات مثبت

يكي ديگر از زنگ خطرهاي مهم اين است كه يكي از زوجين يا هردو احساس كنند زندگي مشترك براي آن‌ها خالي از احساسات مثبت و يكنواخت شده است. ازدواج و رابطه عاطفي با همسر يكي از اصلي‌ترين منابعي است كه مي‌بايست آرامش، دل‌خوشي و انگيزه زندگي را براي شما ايجاد كند. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد زندگي مشتركتان رنگ و بويي كه مي‌بايست داشته باشد را ندارد اين موضوع مي‌تواند تا حد زيادي شرايط روحي شما و همسرتان را تحت تأثير خود قرار دهد. در چنين شرايطي مي‌توانيد از يك مشاور خانواده براي ايجاد تغيير و تنوع در زندگي عاطفي خود كمك بگيريد.

در ادامه ازدواج هايي كه بايد در موردشان تامل بيشتري صورت بگيرند را آورده‌ايم.

پيامدهاي فقدان بهداشت رواني در ازدواج

1. بي‌كيفيت شدن رابطه عاطفي

همه ما ارتباط با كسي كه باعث تقويت احساسات مثبت مان مي‌شود را دوست داريم. و به همين نسبت از كساني كه ما را ناراحت مي‌كنند فاصله مي‌گيريم. وقتي شما يا همسرتان در كنار يكديگر پويايي و نشاط لازم را نداريد. به‌تدريج از يكديگر فاصله خواهيد گرفت. پس كيفيت رابطه عاطفي شما تحت تأثير قرار خواهد گرفت.

2. آسيب ديدن فرزندان

آسيب ديدن ارتباط عاطفي شما و همسرتان زندگي فرزندان و سلامت روان آن‌ها را نيز تحت تأثير قرار خواهد داد. رشد كردن در يك فضاي خانوادگي كه اطرافيان بامحبت با يكديگر برخورد مي‌كنند به‌مراتب متفاوت از شرايطي خواهد بود كه ارتباط ميان اعضا وضعيت مطلوبي نداشته باشد.

3. افزايش احتمال خيانت

يكي از دلايلي كه باعث بروز خيانت در ميان زوجين مي‌شود اين است كه آن‌ها احساس آرامش و محبت را در كنار هم تجربه نكنند. بيماري‌هاي روحي مانند افسردگي همسر يا ساير مسائلي كه بهداشت رواني در يك خانواده را تحت تأثير خود قرار مي‌دهند. ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند احتمال خيانت را در يك خانواده افزايش دهند.

4. جدايي

طلاق و يا طلاق عاطفي در شرايطي بروز پيدا مي‌كند كه زوجين احساس مي‌كنند حضور همسرشان باعث ناراحتي روحي آن‌ها مي‌شود. در شرايطي كه شما احساس كنيد با يك فرد نمي‌توانيد زندگي سالمي را تجربه كنيد احتمالاً به طلاق فكر خواهيد كرد و درصورتي‌كه به هر دليلي امكان اين موضوع وجود نداشته باشد به دنبال كاهش كيفيت ارتباط شما و همسرتان طلاق عاطفي را تجربه خواهيد كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بهداشت رواني در ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

بهداشت رواني در ازدواج تحت تأثير چه مسائلي قرار دارد؟

كيفيت ارتباط شما و همسرتان، توانايي زوجين براي صحبت و حل كردن مشكلات و همين‌طور اهميتي كه براي بالاتر بردن كيفيت زندگي مشترك قائل هستيد وضعيت بهداشت روان در ازدواج را مشخص خواهد كرد.

چه عواملي بهداشت رواني ازدواج را از بين مي‌برند؟

انتخاب فرد نامناسب براي زندگي مشترك، توهين و تحقير و همين‌طور يك‌طرفه شدن روابط ازجمله موضوعاتي هستند كه به بهداشت رواني ازدواج آسيب خواهند زد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۵۸:۵۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دلايل و علت خيانت مردان چيست ؟ اين سوالي است كه بسياري از خانم‌ها در جلسات مشاوره همواره مطرح مي‌كنند. خانم ها معمولا تحت اين شرايط علت خيانت مردان را به طور مطلق به رفتارهاي خود و يا برعكس به طور كامل به عوامل بيروني و يا همسرشان نسبت مي‌دهند. اما واقعا پاسخ چيست؟ آيا خانم ها علت خيانت همسرشان هستند و يا نه هيچ نقشي در بروز خيانت مردان ندارند. براي پيدا كردن علت اين مساله در ادامه به تعريفي از خيانت، علت خيانت ، راه هاي مقابله و… پرداخته ايم. در صورتي كه با اين موضوع در رابطه خود مواجه شده‌ايد، حتما براي دريافت مشاوره خيانت تلفني كليك كنيد. 

منبع: دلايل خيانت مردان | علت اصلي خيانت مرد ها چيست

خيانت به همسر را تعريف كنيد

خيانت به اين معناست كه شما هرآنچه جزء حقوق اصلي همسرتان است و مي‌بايد در انحصار او باشد را با ديگران تجربه كنيد. مهم‌ترين ويژگي خيانت اين است كه شما مي‌دانيد همسرتان از اين مسئله ناراحت خواهد شد و ضمنا از اين موضوع ناآگاه است. برخلاف باور عموم مردم، خيانت صرفا به رابطه جنسي محدود نيست. يك ديدار پنهاني و يا تماس تلفني نيز، اگر خارج از چهارچوب‌هاي فرهنگي شما باشد خيانت محسوب مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : درمان خيانت

توجه به مسائل فرهنگي در خيانت

هر فرهنگي برخي از رفتارها در مقابل جنس مخالف را نامناسب و برخي ديگر را معمول مي‌داند. به همين خاطر با توجه به تنوع فرهنگي موجود، تعريف خيانت ممكن است متفاوت باشد. در اين زمينه شما مي‌بايست به فرهنگ محل زندگي خود و اعتقادات همسرتان توجه داشته باشيد.

براي شناخت بيشتر در زمينه خيانت همسر كليك كنيد.

 

دلايل خيانت در مردان

1. سرزنش شدن از جانب همسر از دلايل خيانت در مردان

مردان ذاتا دوست دارند از طرف همسرشان، مورد تعريف و تمجيد قرار گرفته تا نياز به تكيه گاه بودنشان ارضا شود. درصورتي كه زن‌ها، اين نياز را در همسرشان ناديده بگيرند، به راحتي علت خيانت مردان را تامين مي‌كند. هنگامي كه مردي احساس مي‌كند همسرش نسبت به او قدرتمندتر است و يا به او اجازه اثبات خودش را نمي‌دهد، احتمالا به دنبال راهي ديگر براي اثبات توانايي‌هايش مي‌گردد. اگر همسرتان در تلاش‌هايش با خانمي آشنا شود كه امكان ارضاي نياز قدرت را برايش فراهم كند، او به شما خيانت خواهد كرد.

طبق روانشناسي مردان يكي از مهم ترين علت هاي خيانت مردان تلاش آن‌ها براي اثبات مردانگي خودشان و به نحوي افزايش اعتماد به نفس‌شان است. پس خانم‌ها مي‌توانند براي پيشگيري از اين موضوع با پررنگ تر نشان دادن ويژگي‌هاي مثبت همسرشان اعتماد به نفس او را بالا ببرند.

2. بي توجهي خانم‌ها به ظاهر خودشان

براي بسياري از خانم‌ها، ازدواج و گذشت چندسال به اين معناست كه ديگر همه چيز عادي شده! آن‌ها دقتي به آراستگي خودشان نمي‌كنند و اين يكي از مسائلي است كه باعث ناراحتي آقايان مي‌شود. البته در اين بحث بايد ميان سادگي و نامرتب بودن تفاوت قائل شد. آنچه باعث ناراحتي و دلزدگي آقايان و به نحوي علت خيانت مردان مي‌شود، بيشتر نامرتب بودن است. از طرفي آراستگي ظاهري شما اين پيغام را به شوهرتان مي‌رساند كه حضورش براي شما باارزش است.

3. بي توجهي به نيازهاي همسر از دلايل خيانت در مردان

همسر ما به عنوان يك انسان، احتياج به محبت و هم صحبتي دارد. حتي شايد لازم باشد گاهي او را دلداري دهيد و نسبت به آينده اميدوار نگهش داريد. بي توجهي به اين نيازها در همسرتان، باعث مي‌شود كه او به دنبال تجربه اين احساسات با فردي ديگر باشد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه نشانه هاي خيانت مردان كليك كنيد.

4. عدم حضور خانم‌ها در خانه

در شرايطي كه خانم‌ها، براي كار يا دورهمي‌هاي دوستانه و سفر، اكثرا همسر خود را در خانه تنها مي‌گذارند، ممكن است آقايان تصميم بگيرند كه به همسرشان خيانت كنند. نبود شما در خانه در واقع يعني مسائل ديگر برايتان ارزش بالاتري نسبت به همسر و وقت گذراندن با او داشته است.

5. تلافي كردن از دلايل خيانت در مردان

در شرايطي كه يك خانم در حضور شوهرش، به مردان ديگري توجه نشان مي‌دهد، ميل به تلافي كردن اين رفتار در همسر بيدار مي‌شود. بسياري از روابط خارج از چهارچوب خانواده به اين خاطر ايجاد مي‌شوند كه فرد مي‌خواهد در برابر رفتاري كه با او شده، مقابله به مثل كند.

6. تنوع طلبي

تنوع طلبي يكي از اصلي‌ترين دلايل و علت خيانت مردان است كه متاسفانه با گسترش فضاي مجازي و تسهيل شرايط برقراري ارتباط با جنس مخالف، بيش از پيش زمينه براي بها دادن به اين تنوع طلبي‌ها، فراهم شده است.

7. گذشته پر از رابطه

براساس تحقيقات صورت گرفته، مردان و زناني كه تا قبل از ازدواج روابط متعددي داشته‌اند، نگاه سهل گيرانه‌اي نسبت به ازدواج و تعهد داشته و در صورت فراهم شدن شرايط، به سمت خيانت به همسرشان قدم برمي‌دارند.

8. نيازهاي جنسي از دلايل خيانت در مردان

در ارتباط با بحث نيازهاي جنسي، علاوه بر كميت رابطه، كيفيت نيز اهميت بالايي دارد. تا جايي كه مي‌توان گفت شكايت اصلي زوج‌ها از يكديگر بر سر كيفيت رابطه جنسي است. به ويژه در كشور ما با توجه به ديدگاه تربيتي كه ابراز لذت جنسي براي زنان را ناپسند دانسته و از زنان مي‌خواهد در اين موارد، چندان برونگرا نباشند، نارضايتي‌هاي بسياري در رابطه زناشويي پيش خواهد آمد. بنابراين نارضايتي زناشويي در ده علت خيانت مردان قرار مي‌گيرد.

9. بدرفتاري خانم‌ها

خشونت عليه مردان، يكي از دلايل خيانت در مردان است. رفتارهاي ناپسندي مثل كتك زدن همسر، فحاشي و بي احترامي به خانواده باعث دلزدگي مردان از رابطه مي‌شود.

10. گذشت بيش از حد از دلايل خيانت در مردان

در شرايطي كه يك خانم با تمام نقاط مثبت و منفي همسرش مي‌سازد و حتي در صورت مشاهده نشانه‌هاي خيانت، بازهم ارتباطش را ادامه مي‌دهد، نوعي از غرور و خودخواهي در مرد ايجاد خواهد شد. آن‌ها احساس مي‌كنند كه همسرشان هرگز تركشان نخواهد كرد و هميشه در كنارشان خواهد بود. به همين خاطر آن‌ها آزادند هر رفتاري را نشان دهند. بنابراين علت خيانت مردان حتي مي‌تواند ناشي از ويژگي‌هاي زياد از حد مثبت شما هم يافت شود.

چطور علت خيانت مردان را از بين ببريم؟

1. همسرتان را در اولويت اول زندگي قرار دهيد

با شوهرتان به شيوه‌اي برخورد كنيد كه گويي، باارزش‌ترين دارايي زندگي شماست. حتي بهتر است گاهي اوقات كارتان را به خاطر او كنسل كنيد، فرزندانتان را براي يك بعدازظهر به اقوام سپرده و با همسرتان خلوت كنيد. شما مي‌بايست به او نشان دهيد كه هيچ چيز مانع توجه شما به او نيست.

2. پيشرفت كنيد

اگر همسرتان خانمي را تحسين مي‌كند و يا ويژگي‌هايي را براي يك زن ايده آل درنظر مي‌گيرد، بهتر است به جاي اينكه از صحبت‌هاي او عصباني شويد، به دقت به سخنانش گوش داده و براي تبديل شدن به زن ايده آل او تلاش كنيد.

3. از خيانت صحبت نكنيد

هنگامي كه شما دائما با همسرتان راجع به خيانت صحبت مي‌كنيد و او را به خيانت كردن متهم مي‌كنيد علاوه بر ناراحت كردن همسرتان باعث شكسته شدن قبح اين مسئله مي‌شويد. در اين شرايط همسر شما از روي عصبانيت و لجبازي به سمت اين كار تحريك مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : روابط فرازناشويي

نكاتي كه بعد از پيدا كردن دلايل خيانت مردان بايد رعايت كنيد

1. احساساتتان را انكار نكنيد

اولين شرط رسيدن به آرامش اين است كه به خودمان بابت احساسي كه تجربه مي‌كنيم حق بدهيم. شما احساس درماندگي، خشم، غم يا حتي مجموع اين‌ها را تجربه خواهيد كرد. سعي نكنيد خودتان را كنترل كرده و اين احساسات را سركوب كنيد بلكه به خودتان حق بدهيد كه درگير اين احساس باشيد.

پيشنهاد مي‌كنيم مقاله مردان خيانتكار را هم بخوانيد.

2. آيا به دنبال جدايي يا بهبود زندگي هستيد؟

هنگامي كه قدري آرام‌تر شديد، با خودتان به اين مسئله بينديشيد كه ميان جدايي يا سر و سامان دادن زندگيتان كدام يك را انتخاب مي‌كنيد. اگر تصميم گرفته‌ايد به زندگي برگرديد، بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علت خيانت مردان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول درباره دلايل خيانت در مردان

چه ايراداتي در يك زن، باعث خيانت مردان مي‌شود؟

اگر شما به عنوان يك زن، نسبت به احساسات و نيازهاي همسرتان بي توجه باشيد و يا به ظاهر خودتان اهميت ندهيد، زمينه براي خيانت مهيا مي‌شود. بدرفتاري، مشغله بيش از حد يا صحبت كردن مداوم از خيانت نيز، همسرتان را نسبت به اين كار تحريك مي‌كند.

چطور مي‌توانم از خيانت همسرم جلوگيري كنم؟

از بين بردن دلايل خيانت، راهكارهايي براي جلوگيري از خيانت همسر هستند. سعي كنيد هميشه ظاهري مرتب و آراسته داشته باشيد و به همسرتان نشان دهيد كه براي شما بسيار باارزش است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۲:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی