مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

بيماري هاي مقاربتي دسته‌اي از عفونت‌ها و بيماري‌هايي هستند كه قابل انتقال از طريق رابطه جنسي اعم از رابطه دهاني، مقعدي و واژني مي‌باشند. علائم اين بيماري‌ها هميشه قابل مشاهده نيست و امكان دارد به صورت پنهان در بدن باقي بمانند. عدم آشنايي و رعايت نكردن نكات بهداشتي باعث مي‌شود تا نرخ ابتلاي آن به افراد ديگر گسترش پيدا كند. از آن‌جايي كه مداخله و شناسايي زودهنگام بيماري هاي مقاربتي بسيار اهميت دارد، لازم است تا هر فردي با علائم و انواع مختلف بيماري‌هاي قابل انتقال از طريق رابطه جنسي آشنا شود.

استفاده از كاندوم تا حدودي مي‌تواند از ابتلا به اين بيماري‌ها پيشگيري كند اما با اين حال در صورت عفونت نياز به مصرف دارو وجود دارد. در ادامه به طور كامل درباره اين بيماري‌ها توضيح خواهيم داد. بهره بردن از مشاوره جنسي كمك مي‌كند تا با روش‌هاي پيشگيري و نكات بهداشتي آشنا شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيماري هاي مقاربتي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: بيماري هاي مقاربتي | علائم انواع بيماري هاي مقاربتي

علائم بيماري هاي مقاربتي چيست؟

هر كدام از بيماري هاي مقاربتي علائم و نشانه هاي به خصوص خودشان را دارند، اين نشانه ها گاه پنهان ماده و تظاهري ندارند، اما قابل انتقال هستند. بنابراين كساني كه روابط خطرناك برقرار مي كنند يا شركاي جنسي متعدد دارند، بايد نسبت به علائم بيماري هاي مقاربتي هشيار باشند. در ادامه برخي از شايع ترين علائم انواع بيماري هاي مقاربتي را در مردان آورده‌ايم.

احساس خارش و ناراحتي در ناحيه تناسلي

لكه يا جوش هاي غير طبيعي در نقاط مختلف بدن به خصوص ناحيه شرمگاهي

احساس درد، سوزش و خارش حين رابطه و يا بعد از آن

ترشحات و زخم هاي غير معمول در ناحيه شرمگاهي

درد بيضه و يا قرمزي و متورم شدن آن

علائم بيماري هاي مقاربتي در خانم ها نيز ممكن است بروز نكند و آن‌ها تنها ناقل باشند. به طور شايع علائم زير در زنان ظاهر مي‌شود.

خونريزي يا لكه بيني بعد از رابطه در خانم ها

خارش و احساس ناراحتي در ناحيه تناسلي

التهاب و قرمزي پوست در اطراف واژن و كشاله ران ها

بروز جوش هاي غير معمول در نقاط مختلف بدن به خصوص دهان و ناحيه تناسلي

ترشحات غير طبيعي واژن

به هم خوردن سيكل قاعدگي

قاعدگي هاي دردناك و يا تغيير محسوس در ميزان و رنگ خونريزي

زخم هاي نامطلوب در واژن، مقعد، باسن و ران

بيماري هاي مقاربتي

بيماري هاي مقاربتي متعددي وجود دارد كه مي‌تواند از طريق رابطه جنسي با مهبل، دهان و حتي مقعد فرد مبتلا به فرد ديگر منتقل شود. تشخيص و شناسايي زودهنگام اين بيماري‌ها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است زيرا با شناسايي علائم اين بيماري‌ها هم مي‌توان از پيشرفت‌ آن‌ها در بدن جلوگيري كرد و هم مانع گسترش و انتقال آن به افراد ديگر شد. در ادامه به بيماري هاي مقاربتي رايج اشاره خواهيم كرد. 

💠ويروس ايدز (HIV)

ويروس ايدز ويروسي است كه سيستم ايمني بدن را در مقابله با عفونت‌ها و بيماري‌ها تخريب مي‌كند و باعث ضعيف‌تر شدن سيستم ايمني بدن مي‌شود. همين مسئله زمينه را براي ابتلا به هر بيماري و ويروس عفوني ديگر فراهم مي‌كند. البته ويروس ايدز فقط يك بيماري مقاربتي نيست و از راه‌هاي ديگر هم منتقل مي‌شود اما گزارش‌ها نشان دهنده آن است كه بيشترين ميزان انتقال ويروس ايدز از طريق رابطه جنسي محافظت نشده انجام مي‌شود.

💠بيماري هاي مقاربتي | تبخال تناسلي

تبخال تناسلي معمولاً به شكل يك زخم، التهاب و تاول‌هاي دردناك در نواحي مختلفي از بدن به خصوص در نواحي تناسلي ظاهر مي‌شود. اين عارضه‌هاي پوستي ممكن است به صورت مخفي و پنهان در نواحي تناسلي ايجاد شوند به طوري كه خود شخص متوجه اين مسائل نباشد. علائم اين نوع تبخال به صورت احساس سوزش و گزگز همراه با درد است. ممكن است در برخي موارد اين عارضه‌هاي پوستي به طور خود به خود بهبود پيدا كنند اما نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه ويروس در بدن باقي مي‌ماند و حتي اگر بدون علامت باشد باز هم قابل انتقال به فرد ديگري مي‌باشد.

💠زگيل تناسلي HPV

زگيل تناسلي يا ويروس پاپيلوماي انساني يكي از بيماري هاي مقاربتي است؛ كه باعث ايجاد زگيل‌هايي در نواحي تناسلي مردان و زنان مي‌شود. بيش از 100 نوع زگيل تناسلي مختلف وجود دارد كه عمدتا اين زگيل‌ها شبيه به گل كلم، سفت و بدون درد هستند. به طور كلي زگيل‌ تناسلي در دو دسته كم خطر و پر خطر قرار مي‌گيرد. نوع كم خطر آن براي فرد مشكلي ايجاد نمي‌كند و به راحتي از طريق فريز كردن يا استفاده از داروهاي موضعي قابل درمان است.

اما نوع پرخطر آن ممكن است باعث ايجاد سرطان شود كه اين نوع براي خانم‌ها خطرناك‌تر است چراكه احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم وجود دارد. بايد توجه داشت كه حتي با از بين بردن زگيل در ناحيه تناسلي، ويروس از بدن حذف نمي‌شود و همچنان در بدن باقي مي‌ماند و قابل انتقال به افراد ديگر مي‌باشد. براي شناخت بيشتر در زمينه بيماري hpv و زگيل تناسلي كليك كنيد.

💠عفونت كلاميديا

عفونت كلاميديا منجر به سوزش ادرار و ترشحات غير طبيعي در آقايان و خانم‌ها مي‌شود. از جمله عوارض ناشي از عدم درمان عفونت كلاميديا مي‌توان به عفونت لگني و نازايي در زنان و ورم بيضه در مردان اشاره كرد. علاوه بر اين موارد، كلاميديا مي‌تواند بر وضعيت بينايي فرد هم تاثيرگذار باشد همچنين مي‌تواند باعث سفت شدن سطح داخلي پلك، نابينايي و شكنندگي سطح بيروني قرنيه، تكرر ادرار و درد هنگام ادرار و ترشحات غيرطبيعي شود. همانند ساير بيماري هاي مقاربتي، كلاميديا هم مي‌تواند بدون علامت در بدن وجود داشته باشد و فرد متوجه آن نباشد، اما امكان انتقال عفونت به فرد ديگر وجود دارد.

💠بيماري هاي مقاربتي | سوزاك

سوزاك از جمله بيماري‌هاي مقاربتي است كه از طريق رابطه جنسي مقعدي قابل انتقال است. سوازك منجر به خروج ترشح مايعي مانند چرك از آلت تناسلي مرد و واژن زن مي‌شود. همچنين ادرار دردناك از جمله علائم ديگر اين بيماري است. همانند عفونت كلاميديا، بيماري سوزاك هم مي‌تواند باعث نازايي و عفونت لگني شود. علائم سوزاك عمدتا شامل درد و ورم بيضه، خونريزي شديد در هنگام عادت ماهانه، درد شكمي، ترشحات غيرطبيعي و درد چشم است. خوشبختانه فرد مبتلا به سوزاك از طريق مصرف آنتي‌بيوتيك‌هاي قوي و پني‌سلين مي‌تواند مورد درمان قرار بگيرد. 

💠بيماري تريكوموناس | بيماري هاي مقاربتي

تريكوموناس يك عفونت انگلي است كه به طور معمول يك هفته بعد از ابتلا به علائم در بدن ظاهر مي‌شود. زنان نسبت به مردان بيشتر به تريكوموناس مبتلا مي‌شوند. از جمله علائم اين ويروس مي‌توان به ترشحات غيرطبيعي از واژن يا آلت تناسلي، ادرار دردناك، خارش واژن يا آلت تناسلي، احساس درد در حين دخول، بوي بد واژن، زايمان زودرس، سوزش و التهاب در نواحي تناسلي اشاره كرد.

💠بيماري هاي مقاربتي | سيفليس

سيفليس به صورت زخم باز و بدون درد در نواحي تناسلي، مقعد و حتي ساير اعضاي بدن بروز پيدا مي‎‌كند. سيفليس به صورت تدريجي يا ناگهاني شروع مي‌شود و مي‌تواند به طور مزمن و در طول سال‌ها در بدن فرد وجود داشته باشد و در صورت عدم درمان تمام اعضاي بدن فرد را درگير مي‌كند. از جمله علائم سيفليس مي‌توان به تب، ورم غدد لنفاوي، جوش قرمز، كاهش وزن، درد عضلاني و وجود زخم در نواحي آلت تناسلي اشاره كرد. با اين‌حال امروزه كمتر كسي دچار سيفليس مي‌شود چراكه با مصرف آنتي‌بيوتيك‌هاي مختلف قابل درمان است.

💠هپاتيت B

اين نوع از هپاتيت توسط يك ويروس در بدن ايجاد شده و همچنين منجر به التهاب در كبد مي‌گردد. اين بيماري علاوه بر فعاليت جنسي از فرآورده هاي خوني و همچنين شير مادر نيز منتقل مي‌گردد. اين بيماري نيز احتمالا سالها بدون نشانه مانده و فرد از ابتلا به آن اطلاع پيدا مي‌كند. اما بعد از مدتي با بروز نشانه هايي مانند زردي چشم يا پوست، خستگي، تيره شدن ادرار، شكم درد و حالت تهوع همراه است.

💠شپش تناسلي

شپش تناسلي نيز با شپش سر به موهاي ناحيه تناسلي متصل شده و از اين طريق به شريك جنسي هم منتقل مي‌شود. به همين دليل رعايت بهداشت فردي در مورد پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي مقاربتي اهميت دارد. اين انگل به راحتي قابل مشاهده نيست و افراد با بروز نشانه ها متوجه آن مي‌شوند.

💠گال

گال نيز يكي ديگر از بيماري هاي مقاربتي است كه توسط يك كنه ايجاد مي‌شود. اين كنه در پوست انسان تخم گذاري كرده و از اين طريق بين افراد منتقل مي‌شود. در بيشتر موارد ابتلا به اين بيماري با ايجاد بثورات پوستي و خارش در اين نواحي همراه است.

💠شانكروئيد

شانكروئيد نيز از بيماري هاي مقاربتي محسوب مي‌شود كه بسيار نادر است. اين عفونت باكتريايي بوده و منجر به بروز زخم هاي دردناك در ناحيه تناسلي مي‌گردد. ابتلا به شانكروئيد احتمال ابتلا به ايدز را بيشتر كرده و همچنين درمان آن را نيز سخت تر مي‌كند. اين بيماري با استفاده از مصرف آنتي بيوتيك ها تا حدي قابل درمان است.

💠مولوسكوم

مولوسكوم نيز عفونت ويروسي پوست است كه جزو بيماري هاي مقاربتي خوش خيم محسوب مي‌شود. اين عفونت گاها در كودكان نيز ايجاد مي‌شود. اين بيماري در بيشتر موارد بدون نياز به درمان از بين مي‌رود اما در غير اين صورت مي‌توان از داروهاي مختلف و حتي گذاشتن يخ بر اين زخم ها استفاده نمود.

راه هاي انتقال بيماري هاي مقاربتي

با اينكه يكي از ويژگي هاي اصلي بيماري مقاربتي انتقال از طريق رابطه جنسي است. اما امروزه شاهده برخي از مواردي هستيم كه بدون رابطه جنسي نيز منتقل مي‌شوند. انتقال اين دسته از بيماري ها در حين دوران بارداري، زايمان و حتي شيردهي به كودك نيز ممكن است. از طرفي برخي از آنها از طريق برخورد پوست هم منتقل شده و به همين دليل بايد در اين مورد بسيار احتياط كرد.

راه تشخيص بيماري هاي مقاربتي

تشخيص بيماري هاي مقاربتي به راحتي نبوده و علائم ظاهري تنها عامل هشداردهنده اي براي مراجعه به متخصص هستند. پس اگر نشانه هاي ذكر شده را در خود يا شريك جنسي تان مشاهده كرديد، حتما براي انجام آزمايشات و معاينات به متخصص مراجعه نماييد. گاهي اوقات نمونه ادرار يا مدفوع و يا ساير روش هاي تشخيصي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

پيشگيري از انواع بيماري هاي مقاربتي

اگر هيچ گونه رابطه جنسي نداشته باشيد، باز هم ممكن است در معرض بيماري هاي مقاربتي قرار بگيريد. چرا كه انتقال بسياري از بيمارهاي نام برده شده از طريقي غير از جنسي قابل انتقال هستند كه با رعايت بهداشت مي‌توانيد از ابتلا به آن‌ها جلوگيري كنيد.

داشتن يك شريك جنسي، استفاده از وسايل پيشگيري مثل كاندوم، اجتناب از رابطه جنسي دهاني، رعايت بهداشتي فردي از جمله اقداماتي است كه شما را از ابتلا به انواع ويروس ها و باكتري هاي مرتبط با فعاليت هاي جنسي دور نگه مي‌دارد. همچنين با انجام چكآپ هاي دوره‌اي مي‌توانيد از سلامت جنسي خود اطمينان حاصل نماييد.

درمان بيماري هاي مقاربتي

براي درمان مناسب بيماري هاي مقاربتي بايد علت ابتلا و ميزان شدت بيماري را مورد بررسي قرار داد. در واقع مي‌توان گفت در ارتباط با بيماري‌هاي مقاربتي، پيشگيري بهتر از درمان است. در صورت ابتلا شدن به بيماري‌هاي مقاربتي حتما در اولين فرصت به همسر خود اطلاع دهيد و درمان آن را هرچه سريع‌تر شروع كنيد. در برخي موارد بيماري‌هاي مقاربتي با مصرف آنتي‌بيوتيك‌ها برطرف مي‌شوند اما بعضي از بيماري‌ها مانند عفونت كلاميديا، زگيل تناسلي، تبخال تناسلي و… حتي با درمان عارضه‌هاي پوستي، ويروس همچنان در بدن باقي مي‌ماند.

بنابراين بهترين كار تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به بيماري است. در همين راستا مشاوره جنسي به شما كمك مي‌كند تا نكات بهداشتي را در زمان رابطه رعايت كرده و همچنين با روش‌هاي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي مقاربتي نيز آشنا شويد. 

ادامه زندگي همراه با بيماري هاي جنسي

خيلي از بيماري‌ هاي مقاربتي قابل درمان نيست، اما فرد مي‌تواند تحت شرايطي به زندگي خود ادامه دهد. از آنجا اين گونه بيماري ها بدن بيمار را در برابر ساير ويروس ها آسيب پذيرتر مي‌كنند؛ مراقبت هاي ويژه‌اي براي اين دست افراد صورت خواهد گرفت. شايد بعضي‌ها بگويند كه ادامه زندگي با وجود اين بيماري چه فايده اي دارد و يا بهتر است به طور كل از درمان صرف نظر بكنيم. در چنين شرايطي بايد بگوييم كه احتمال پيدا شدن درمان و يا روش هاي جايگزين هميشه وجود دارد، پس نبايد نااميد شد و با استفاده از امكانات موجود در به دست آوردن سلامت تلاش نمود.

سخن پاياني

بيماري هاي مقاربتي زندگي جنسي افراد را تا پايان عمر تحت تاثير قرار مي‌دهند. از همين رو بهتر است از ابتلا و انتقال آنها پيشگيري كرد. اين دسته از بيماري ها طيف وسيعي از علائم و مشكلات را در بر مي‌گيرند كه بهتر است با رعايت كردن احتياط، احتمال بروز آنها را به حداقل رساند. زوجين بايد هر دو در اين مورد نكاتي را در نظر داشته و همچنين از مشاور جنسي نيز كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيماري هاي مقاربتي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا زگيل تناسلي قابل درمان است؟

زگيل تناسلي انواع مخلتفي دارد. به طور كلي امكان از بين رفتن ويروس از بدن وجود ندارد اما مي‌توان عارضه‌هاي پوستي ايجاد شده را با فريز كردن يا استعمال داروهاي موضعي از بين برد اما ويروس زگيل تناسلي براي هميشه در بدن فرد باقي مي‌ماند. بهتر است هر فردي قبل از ازدواج يا برقراري رابطه جنسي در برابر زگيل تناسلي واكسيناسيون شود.

منبع: بيماري هاي مقاربتي | علائم انواع بيماري هاي مقاربتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/1  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

آيا تا به حال در مورد عورت نمايي يا اختلال نمايشگري جنسي چيزي شنيده‌ايد؟ نمايشگري جنسي مشكلي است كه در طبقه بندي اختلالات روان پزشكي به عنوان يكي از انحرافات جنسي مشخص شده است. علامت اصلي در مبتلايان به اين اختلال اين است كه اندام تناسلي خود را بدون كسب رضايت از افراد در معرض نمايش قرار مي‌دهند و به اين ترتيب موجب برانگيخته شدن احساس ترس، وحشت يا نفرت در ديگران مي‌شوند. در ادامه اين مقاله در مورد علائم، علل و روش‌هاي درمان اختلال نمايشگري جنسي توضيحات كامل‌تري را ارائه كرده‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال نمايشگري جنسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: عورت نمايي يا اختلال نمايشگري جنسي چه علائم و عللي دارد؟

عورت نمايي يا اختلال نمايشگري جنسي چيست؟

اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي در طبقه بندي اختلالات روان پزشكي به عنوان يكي از اختلالات پارافيليك يا همان انحراف جنسي مشخص شده است. اختلالات پارافيليك به طور كل به سه دسته تقسيم مي‌شوند. دسته اول آن‌هايي هستند كه باعث مي‌شوند فرد رفتارهاي نامناسبي را براي عشقبازي يا تحريك و برانگيختگي جنسي انتخاب نمايد. دسته دوم آن‌هايي هستند كه هدف نامناسبي را براي ارضاي نياز جنسي خود بر مي‌گزينند نظير افرادي كه به بچه بازي روي مي‌آورند و دسته آخر كساني‌اند كه هموار نيازمند نوعي شهوت درد هستند و به اين ترتيب در رابطه خود به رفتارهاي ساديستيك يا مازوخيستيك روي مي‌آورند.

در اين ميان اختلال نمايشگري جنسي در دسته اول قرار مي‌گيرد. در واقع افراد مبتلا به اين مشكل، رفتار درستي براي ايجاد برانگيختگي جنسي در خود و ديگران ندارند. آن‌ها با نمايش آلت تناسلي خود بدون كسب رضايت از ديگران موجب ترس، وحشت و نفرت در ديگران مي‌شوند اما خود به ارضاء جنسي دست مي‌يابند.

تاريخچه اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي

تاريخچه بروز عورت نمايي با اختلال نمايشگري جنسي به گذشته دور برمي‌گردد. در واقع براساس گزارش هاي مورخين حتي در دوران هرودوت در يونان باستان نيز، افراد چنين رفتارهايي از خود بروز مي‌دانند. اولين بار چارلز لاسيكو اين اختلال را جزو اختلالات جنسي طبقه بندي كرد. اما هنوز ميان شيوع اين رفتار در ميان افراد به طور دقيق مشخص نيست. بسياري از دانشمندان معتقد هستند كه همه افراد از دوران كودكي اين تمايل را درون خود دارند كه در دوران بلوغ بع اوج رسيده و بعد از آن در دوران بزرگسالي و همچنين برقراري رابطه جنسي از بين مي‌رود.

علائم و ويژگي هاي اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي

مهم‌ترين علائم نمايشگري جنسي طبق تعريف راهنماي تشخيصي و آماري اختلال‌هاي رواني انجمن روان پزشكي آمريكا به شرح زير مي‌باشد:

– در اختلال نمايشگري جنسي فرد از نشان دادن نواحي تناسلي خود به فرد يا افراد بي خبر به تحريك جنسي دست پيدا مي‌كند.

– انجام اين رفتار با خيال پردازي‌هاي ذهني و اميال قوي همراه مي‌شود كه همين مسئله در برانگيختگي جنسي نقش بسزايي ايفا مي‌كند.

– اين رفتار دست كم به مدت 6 ماه تكرار مي‌شود.

– رفتارهاي نابهنجار جنسي فرد موجب تخريب چشمگير در عملكرد اجتماعي، شغلي يا ساير حوزه‌هاي مهم كاركردي وي مي‌گردند.

ميزان شيوع اختلال نمايشگري جنسي

ميزان شيوع نمايشگري جنسي به طور دقيق معلوم نيست. با اين حال، بر اساس رفتار جنسي نمايشگرانه در جمعيت عمومي يا غير باليني، بالاترين شيوع احتمالي براي اختلال نمايشگري در ميان مردان 2 الي 4 درصد است. شيوع اين اختلال در زنان نامعين‌تر است اما بنا بر باور عمومي ميزان آن بسيار پايين تر از آمار مردان مي‌باشد.

علل و عوامل خطرساز براي ابتلا به اختلال نمايشگري جنسي

علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در ابتلاي فرد به اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي، نقش داشته باشند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

📌عوامل مرتبط با خلق و خو عورت نمايي

بررسي‌ها نشان مي‌دهند افرادي كه از كودكي خلق و خوي دشواري داشته، مخالفت جويي  زيادي دارند و در نهايت شخصيت ضد اجتماعي را پرورش مي‌دهند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به اين اختلال قرار دارند. همايند شدن اختلال ضد اجتماعي با وضعيت‌هايي نظير مصرف الكل مي‌تواند منجر به تشديد مشكل نمايشگري جنسي در افراد شود.

📌عوامل مرتبط با محيط

پژوهش‌هاي انجام شده در زمينه اين اختلال نشان مي‌دهند عوامل محيطي نظير بدرفتاري عاطفي، سوء رفتار جنسي در دوران كودكي و اشتغال ذهني با مسائل جنسي از جمله مسائلي هستند كه مي‌توانند خطر ابتلا به اختلال نمايشگري جنسي را در بزرگسالي افزايش دهند.

تشخيص عورت نمايي يا اختلال نمايشگري جنسي

براي شروع فرايند درمان و يا كمك كردن به افراد مبتلا به اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي، ملاك هاي تشخيصي مختلفي وجود دارد كه تنها با كمك متخصص امكانپذير است. فرد حداقل بايد به مدت شش ماه بدون وقفه و يا دليل ديگري، نشانه هاي ذكر شده در قسمت قبلي را دارا باشد.

همچنين معمولا اين شرايط، زندگي فردي و اجتماعي فرد را تحت تاثير قرار داده و مشكلات زيادي را براي او ايجاد كرده است. تشخيص دقيق و به موقع اين موضوع بسيار حائز اهميت است و بهتر است كه به صورت اصولي صورت گيرد.

اختلالات همزمان با عورت نمايي يا اختلال نمايشگري جنسي

بر اساس تحقيقات انجام شده بر اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي معمولا با اختلالات ديگري همراه مي‌شود كه درمان و رسيدگي به آنها مي‌تواند در مورد درمان اين اختلال نيز موثر باشد. البته به طور دقيق مشخص نيست كه كدام يك باعث ديگري مي‌شوند و يا اين اختلالات يكديگر را تشديد مي‌كنند يا نه. اما به طور كلي پيشگيري و درمان اين اختلالات همزمان نيز بسيار موثر است. برخي از آنها شامل جنون دزدي، سندروم توره و اختلال بيش فعالي كم توجهي، مي‌شود.

درمان اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي

براي درمان اين اختلال فرد لازم است كه حتما تحت روان درماني با يك روانشناس قرار بگيرد. روانشناس مي‌تواند از رويكردهاي مختلفي براي بهبودي اين مشكل كمك بگيرد. براي مثال در رويكرد شناختي رفتاري درمانگر به مراجع مي‌آموزد تا عقايد خود در مورد رابطه جنسي را مورد بازنگري قرار دهد و باورهاي اصلي در اين زمينه را شناسايي كند.

سپس درمانگر با استفاده از تكنيك اصلاح شناختي به فرد كمك مي‌كند تحريف‌هاي ذهني خود در زمينه مسائل جنسي را شناسايي كرده و اين تحريف‌ها را با افكار سالم جايگزين نمايد. در نهايت روانشناس علاوه بر اصلاح افكار به بازسازي الگوهاي رفتاري فرد كمك مي‌كند و به او مي‌آموزد روش‌هاي مناسبي را براي تجربه تحريك و برانگيختگي جنسي امتحان نمايد. 

دارو درماني

علاوه بر استفاده از روش هاي روانشناختي بهتر است اين افراد از روش هاي دارو درماني نيز استفاده نمايند. در واقع مصرف داروهاي مختلفي از جمله پاروكستين و كلومپيرامين، مي‌تواند تا حد زيادي در كنترل رفتارهاي بي اختيار و چنين تمايلاتي پيشگري كند. البته افراد براي دارودرماني حتما بايد از روانپزشك كمك گرفته و از مصرف خودسرانه داروهاي مختلف پرهيز كنند.

سخن پاياني

اختلال نمايشگري جنسي يا عورت نمايي ، يكي از انحرافات جنسي محسوب مي‌شود كه هم زندگي خود فرد و هم زندگي ديگران را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اين موضوع به شكل هاي مختلفي صورت گرفته و دلايل متفاوتي دارد. از طرفي هنوز دليل مشخصي را نمي‌توان براي اينكار در نظر گرفت. اما بهتر است افراد در صورت مشاهده چنين چيزي حتما آن را گزارش كرده و از بروز مجدد آن پيشگيري كنند. اين اختلال تا حدي قابل كنترل و درمان است و افراد مي‌توانند در اين زمينه از يك روانشناس جنسي كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال نمايشگري جنسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

اختلال نمايشگري جنسي ممكن است با اختلالات روانشناختي ديگري همراه شود؟

بله در بسياري از موارد افرادي كه از جانب روانشناسان يا روانپزشكان اين تشخيص را دريافت مي‌كنند، ممكن است همزمان به اختلال روانشناختي ديگري نيز مبتلا باشند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به اختلال شخصيت ضداجتماعي و ساير اختلالات پارافيليك اشاره كرد.

منبع: عورت نمايي يا اختلال نمايشگري جنسي چه علائم و عللي دارد؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/24  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

علائم افسردگي شديد شامل سر درد، مشكلات خواب، درد قفسه سينه، كمبود انرژي، درد عضلاني و … مي‌شود. آيا مي‌دانيد علائم افسردگي در همه يكسان نيست؟ آيا از شايع ترين نشانه هاي افسردگي اطلاع داريد؟ افسردگي يكي از شايع‌‌ترين اختلالات خلقي و عاطفي است كه باعث به هم خوردن ريتم طبيعي زندگي و عدم‌لذت بردن از علائق گذشته مي‌گردد. در واقع فرد افسرده دچار يك نوع عذاب روحي مي‌شود كه روي روابط اجتماعي و شخصي وي اثر منفي مي‌گذارد. افسردگي انواع مختلفي دارد كه در تمام انواع آن بر احساس، تفكر و رفتار فرد تأثير گذاشته و باعث بروز مشكلات جسمي و رواني مي‌شود.

نشانه‌‌ها‌ و علائم افسردگي شديد شامل اختلال در عملكرد روزانه وحتي احساس بي‌‌ارزشي و افكار خودكشي مي‌شود. اين كه گاهي احساس ناراحتي كنيد كاملا طبيعي است اما افسرده بودن يك چيز كاملا متفاوت مي‌باشد كه بايد درمان شود. آگاهي از علائم و نشانه هاي افسردگي كمك مي‌كند تا هرچه سريع‌تر آن را تشخيص داده و براي درمان اقدام نماييد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم افسردگي شديد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

علائم افسردگي شديد

افسردگي شديد معناي شدت بسيار زياد عارضه و اختلال در فعاليت هاي روزانه است. علائم افسردگي شديد با نا اميدي، عدم علاقه به موارد لذت بخش گذشته، افكار خودكشي و … است. افسردگي حاد را نمي‌توان با افسردگي اساسي جدا دانست. اين اختلال بين مردم شايع است اما اغلب قابل درمان مي‌باشد. در اين مقاله نشانه هاي افسردگي شديد را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

براي ديدن كانال تلگرامي ذهن نو كليك كنيد.

چرا افسردگي اتفاق مي ‌افتد؟

بروز افسردگي در افراد فقط به يك علت خاص محدود نمي‌شود. از دلايل اين اختلال مي‌توان به مشكلات زندگي، بيماري‌هاي جسمي يا عوامل ديگر اشاره كرد. بعضي از افراد در پي حوادث و رويدادهاي ناگوار و ناخوشايند به افسردگي مبتلا مي‌شوند و عده‌اي هم ناگهاني و بدون هيچ اتفاق خاصي دچار افسردگي مي‌شوند. علائم افسردگي شديد نيز در افراد به شيوه يكساي بروز مي‌كند كه در اين مقاله به آن اشاره كرده ايم.

علائم افسردگي | چه افرادي بيشتر به افسردگي مبتلا مي‌شوند؟

افسردگي مختص گروه خاصي نيست و در تمامي سنين، نژاد، اقوام و طبقات اجتماعي چه در زنان و چه در مردان به وجود مي‌آيد. همه‌ي افراد در هر سني ممكن است به افسردگي مبتلا شوند اما افسردگي در دسته‌اي از افراد بيشتر اتفاق مي‌افتد. آمارها نشان داده كه زنان بيشتر از مردان مبتلا به افسردگي مي‌شوند. افرادي كه به افسردگي مبتلا مي‌شوند از خود نشانه هايي را بروز مي‌دهند. معمولا علائم افسردگي شديد با انواع ديگر افسردگي متفاوت است. كه اين مقاله مختص علائم افسردگي شديد است.

علائم و نشانه هاي افسردگي

ويژگي مشترك همه‌ي انواع اختلالات افسردگي اين است كه فرد از نظر خلق و خو و وضعيت رواني احساس تهي بودن يا زودرنجي مي‌كند. همچنين تغييرات جسمي و ذهني هم با اين حال خلقي همراه مي‌شوند، به طوري كه بر رفتارهاي فرد تأثير منفي مي‌گذارند. ريشه‌ي به وجود آمدن اين اختلال هم مي‌تواند متفاوت باشد.

از علائم افسردگي شديد مي‌توان به احساس اندوه، نااميدي و تنهايي و معمولا علاقه و تمايل خودشان را به چيز‌هايي كه زماني برايشان لذت بخش بوده از دست مي‌دهند. تمام اين احساسات مي‌توانند در توانايي فرد براي عملكرد مناسب تاثير گذاشته و اثري وحشتناك بر زندگي فرد داشته باشند. براي آشنايي با نشانه هاي افسردگي پنهان كليك كنيد.

شايع ترين علائم و نشانه هاي افسردگي

شايع ترين علائم افسردگي شديد

افسردگي علائم متعددي دارد كه از نشانه‌هاي شايع و علائم افسردگي شديد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

📌 بي‌علاقگي نسبت به فعاليت‌هاي روزمره

يكي از علائم افسردگي شديد، بي علاقگي نسبت به فعاليت هاي روزمره است. براي افراد افسرده سرگرمي‌ها، تفريحات، فعاليت‌هاي اجتماعي يا روابط جنسي مانند گذشته اهميتي ندارد و ديگر نمي‌توانند مثل سابق از كارهاي مورد علاقه‌شان لذت ببرند. در واقع هيچ كاري شور و هيجان را در آن‌ها ايجاد نمي‌كند.

📌 نشانه هاي افسردگي و اختلالات خلقي

اختلالات خلقي از ديگر علائم افسردگي شديد است. احساس غم و اندوه فروان، بي‌حوصلگي، بي‌انگيزگي و نااميدي احساساتي هستند كه اگر بدون دليل خاصي به مدت طولاني‌ و شديد وجود داشته باشند، مي‌توانند از نشانه هاي افسردگي باشند. افراد مبتلا به افسردگي بيشترين هيجاني كه تجربه مي‌كنند غم و اندوه فراوان است.

📌 آشفتگي روان و بي‌ قراري

از ديگر علائم افسردگي شديدف آشفتگي رواني است. در بسياري از مبتلايان به بيماري افسردگي قواي جسماني كم شده و يا به بي قراري حركتي دچار مي‌شوند. به اين صورت كه حتي براي برخواستن از رخت‌خواب نيز دچار سختي و مشقت مي‌شوند.

📌تغييرات اشتها از نشانه هاي افسردگي

تغييرات اشتها از ديگر علائم افسردگي شديد است. خوردن بيش از حد يا خيلي كم مي‌تواند از نشانه هاي افسردگي باشد. افراد افسرده اشتهاي خود را از دست مي‌دهند و يا كمتر از قبل غذا مي‌خورند. اين تغييرات در مصرف غذا باعث افزايش يا از دست دادن وزن مي‌شود. براي آشنايي با نشانه‌هاي بي اشتهايي ناشي از افسردگي كليك كنيد.

📌 افزايش يا كاهش وزن

از ديگر علائم افسردگي شديد، كاهش يا افزايش وزن است. افسردگي روي هورمون‌هاي تنظيم كننده‌ي اشتها اثر گذاشته و باعث مي‌شود كه فرد ميل بيش‌تر يا كم‌تري به مصرف غذا داشته باشد. همچنين مشكلات خواب مربوط به افسردگي هم مي‌تواند مشكل اشتها را بيشتر كند چراكه كمبود خواب نيز هورمون‌هاي گرسنگي و سيري را مختل مي‌كند.

📌 علائم افسردگي | ناتواني در لذت بردن از زندگي

ناتواني در لذت بردن از زندگي، از علائم افسردگي شديد است. شخص افسرده تقريبا از انجام هيچ كاري لذت نمي‌برد و هيچ ميلي براي انجام فعاليت‌‌هاي سرگرم كننده و لذت بخش در خودش نمي‌بيند. حتي اگر كاري را انجام دهد كه در گذشته از تجربه كردن آن لذت مي‌برده، اكنون ديگر آن احساس را نمي‌كند.

📌 كندي رواني و حركتي

كندي رواني _ حركتي يكي از علائم افسردگي شديد است. علامتي كه در بيماران افسرده شديد، بيشتر ديده مي‌شود. كندي رواني و حركتي با تنبلي فرق دارد، تنبلي مي‌تواند از نشانه هاي افسردگي يا ويژگي شخصيتي فرد باشد يعني فرد يا افسرده و يا به لحاظ شخصيتي تنبل است. در حالي كه كندي رواني و حركتي از علائم شايع ابتلا به افسردگي شديد محسوب مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با آثار جسمي افسردگي كليك كنيد.

📌 علائم افسردگي | عدم تمركز

از ديگر علائم افسردگي شديد، عدم تمركز مي‌باشد. كاهش قدرت تصميم گيري و كاهش توانايي تفكر و تمركز از مشكلات افراد مبتلا به افسردگي مي‌باشد. يك شخص افسرده ممكن است توجه خود را در مكالمات از دست بدهد. مشكلات حافظه از بزرگ‌ترين مشكلات افراد افسرده است.

📌تغييرات خواب از نشانه هاي افسردگي

كمبود خواب و افسردگي تاثير مستقيمي با يكديگر دارند و از علائم افسردگي شديد مي‌باشد. به اين صورت كه كمبود خواب افسردگي را شديدتر كرده و افسردگي نيز اختلالات خواب‌را بيشتر‎ مي‌كند. احتمال افسردگي در افراد مبتلا به بي خوابي چند برابر بيشتر از افراد عادي است. خواب بيش از حد نيز مي‌تواند نشانه‌اي از افسردگي باشد. مشكل خواب معمولا با داروي تجويز شده از سوي پزشك برطرف مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

📌 كمبود اعتماد به‌ نفس

يكي از علائم افسردگي شديد،‌ كمبود اعتماد به نفس است. مبتلايان به افسردگي هميشه به فكر كمبودها و شكست‌هايشان هستند و احساس گناه شديدي را تجربه مي‌كنند. بازنده بودن در زندگي از افكار مداوم آنان است و به نوعي انرژي منفي در ذهنشان نقش مي‌بندد. براي جلوگيري از گوشه گيري در افسردگي كليك كنيد.

📌نااميدي از نشانه هاي اصلي افسردگي

نا اميدي از ديگر علائم افسردگي شديد است. افسردگي اين احساس را در فرد ايجاد مي‌كند كه گويي ديگر هيچ اتفاق خوبي رخ نخواهد داد. معمولا به دنبال اين منفي نگري، افكاري مانند خودكشي به ذهنشان مي‌رسد كه بايد بسيار جدي گرفته شده و درمان شوند. براي كسب اطلاعات در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد.

📌 ژنتيك

ژنتيك نيز از دليل و علائم افسردگي شديد است. در برخي موارد، اختلالات خلقي و افكار خودكشي زمينه‌ي ژنتيكي دارند اما ژنتيك فقط يكي از عوامل افزايش‌ دهنده‌ي خطر ابتلا به افسردگي است. بروز علائم و نشانه هاي افسردگي در كساني كه زمينه‌‌ي ژنتيكي دارند، معمولا در سنين پايين‌تر بروز پيدا مي‌كند. علاوه بر عامل ژنتيك، عوامل ديگري مثل شرايط و اتفاقات زندگي در مبتلا شدن اين افراد به افسردگي مؤثر هستند.

تفاوت علائم افسردگي در زنان و مردان

در بخش هاي قبل از علائم افسردگي شديد صحبت كرده ايم. اما بين خانم ها و آقايان تفاوت علائم وجود دارد؟ مردان معمولا به دلايل فرهنگي از افسردگي خودشان خجالت‌زده مي‌شوند و به همين دليل سعي در تحمل بيماري دارند يا با مصرف مواد مخدر، خود درماني مي‌كنند. درمان نشدن افسردگي در مردان مي‌تواند پيامدهاي فاجعه‌ باري داشته باشد زيرا آمار خودكشي‌ در مردان بيشتر از زنان است.

خانم‌‌ها روحيه حساسي دارند و ممكن است بيشتر به افسردگي دچار شوند. به همين دليل است كه معمولا خطر ابتلا به افسردگي در خانم‌‌ها معمولا دو برابر آقايان مي‌باشد. عوامل بسياري در بروز افسردگي زنان موثر هستند كه از آن‌ها مي‌توان به عوامل ژنتيكي و بيولوژيكي، هورموني، محيطي و مشكلات رواني اشاره كرد.

چگونه مي توان افسردگي را درمان كرد؟

براي درمان علائم افسردگي شديد بايد به يك روانشناس مراجعه كرد تا علت ابتلا و شدت افسردگي مشخص شود. روانشناس بر اساس درجه افسردگي، تشخيص مي‌دهد كه فرد به چه نوع درماني نياز دارد. همچنين آگاهي‌هاي لازم درباره روا‌ن ‌درماني و انواع رويكردهاي آن را به فرد و خانواده او ارائه مي‌كند. براي دريافت خدمات مشاوره و درمان افسردگي مي‌توانيد از جلسات مشاوره روانشناسي ذهن نو استفاده نماييد.

اگر افسردگي شديد درمان نشود چه اتفاقي رخ مي‌دهد؟

در بخش هاي قبلي شما را با علائم افسردگي شديد آشنا كرديم. اما در اين بخش راجع به علائم درمان نكرده افسردگي و پيامدهاي مورد انتظار صحبت كرده ايم. عوارض افسردگي شديد در خانم ها و آقايان متفاوت است. كه در اين بخش مقاله به آن اشاره كرده ايم.

عوارض علائم افسردگي شديد درمان نشده خانم ها

🔻 اضطراب يا نگراني بيش از حد

🔻 افزايش يا كاهش اشتها

🔻 افزايش خودانتقادي و كاهش اعتمادبه‌نفس

🔻 تغيير در خلق‌وخو مانند گريه بي‌دليل و خنده كمتر

🔻 اختلال در دوره قاعدگي

عوارض علائم افسردگي شديد درمان نشده آقايان

🔻 افت انرژي، احساس نااميدي و عدم علاقه به فعاليت روزمره

🔻 كاهش تمركز و توانايي تصميم‌گيري

🔻 افزايش خشم و عصبانيت

🔻 كاهش ميل جنسي و مشكلات در روابط جنسي

كلام آخر

افسردگي به دليل مصرف الكل، مواد مخدر، داروها، بيوشيمي مغز، ترما، استرس و … بروز مي‌يابد. و علائم افسردگي شديد نيز شامل از بين رفتن علاقه، كاهش عزت نفس، توهم و … مي‌باشد. اما براي درمان حتما بايد از روانشناس كمك بگيريد. و با گذر زمان و خود درماني به هيچ وجه نمي‌شود افسردگي را درمان كرد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم افسردگي شديد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/8  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال بد ريخت انگاري بدن يا خود زشت پنداري يكي از انواع اختلالات مرتبط با وسواس است كه در آن فرد در مورد وجود يك يا چند نقص در ظاهر خود مشغوليت ذهني مداوم دارد. اين نواقص براي بقيه قابل مشاهده نيست. يا آنقدر بي اهميت‌اند كه كسي متوجه آن نمي‌شود. گاهي اين نواقص بر روي بدن فرد حتي زيبا هم جلوه مي‌كند.

اگر دچار اين اختلال هستيد، به احتمال زياد اعتماد به نفس پاييني داريد و دائم در حضور ديگران احساس زشتي و شرمساري مي‌كنيد. يا اگر دائم به دنبال عمل‌هاي زيبايي براي اقصي نقاط بدن‌تان هستيد توصيه مي‌كنيم يكبار حداقل اين مقاله را مطالعه نماييد. با آگاهي هر چه بيشتر بهتر مي‌توانيد در مورد برنامه‌هايتان تصميم‌گيري نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بد ريخت انگاري بدن مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: بد ريخت انگاري بدن | علائم و درمان اختلال خود زشت پنداري يا بد شكل انگاري

اختلال بد ريخت انگاري يا خود زشت انگاري بدن

اختلال بد شكل انگاري يا بد ريخت انگاري بدن (body dysmorphic disorder) يكي از انواع اختلالات مرتبط با وسواس است كه در آن فرد در مورد وجود يك يا چند نقص ظاهري درباره خود، مشغوليت ذهني زيادي دارد. اين نواقص ظاهري اغلب از جانب اطرافيان قابل تشخيص نيستند يا چندان به چشم نمي‌آيند. با اين حال فرد آن‌ها را به طور اغراق آميزي بد يا مايه شرمندگي مي‌داند.

بد ريخت انگاري بدن يك نوع اختلال است كه فرد به شدت نگران نقص خيالي يا خيلي كوچك در بدن است. فرد مبتلا دائم به اين مشكل خود ساخته فكر مي‌كند و به مرور زمان اين افكار افراطي باعث بروز اختلالات شديد مي‌شود. اين افراد بي اشتهايي عصبي را تجربه مي‌كنند و در كنار آن دائم بر ناحيه خاصي از بدن مانند معده، مو، ران، صورت و باسن متمركز مي‌شوند.

با تمام اين صحبت‌ها هر كسي هم كه با ظاهر خود مشكل دارد، از جانب متخصصان تشخيص اختلال بد ريخت انگاري بدن را دريافت نمي‌كند؛ بلكه با مشخص شدن مجموعه‌اي از نشانگان و عوامل زمينه‌اي مي‌توان وجود آن را تشخيص داد و براي درمان طبق دستورات متخصص پيش رفت. 

علائم اختلال بد ريخت انگاري بدن يا خود زشت پنداري

بد ريخت انگاري بدن با بررسي علائم كه در ادامه ذكر كرده ايم؛ قابل تشخيص است.

🔻 اشتغال ذهني زياد در مورد وجود نواقصي در ظاهر بدن كه از جانب ديگران قابل تشخيص نيستند يا بسيار ناچيز جلوه مي‌كنند.

🔻 باور شديد به وجود نواقصي در ظاهر كه زشت يا بد شكل ديده شود.

🔻فرد مبتلا به اين اختلال معتقد است كه ديگران همواره نگاهي منفي در مورد ظاهر او دارند، اما آن را پنهان مي‌كنند.

🔻 تلاش‌هاي مكرر براي برطرف كردن نقص‌هايي كه در خود ادراك مي‌كند. براي مثال ايستادن بيش از حد در جلوي آينه يا مراجعه مكرر به پزشك‌هاي زيبايي

🔻با روش‌هاي مختلف نظير نوع لباس ها يا آرايش بيش از حد، براي پوشاندن زشتي هايش تلاش مي‌كند

🔻 نظرخواهي و جلب اطمينان افراطي از ديگران در مورد مناسب بودن ظاهر اندامش

چرا برخي دچار اختلال خود زشت پنداري مي شوند؟

متخصصان در مورد علل ابتلا به اختلالات روانشناختي همواره بر اين مسئله تاكيد مي‌كنند كه يك علت واحد مسئول بروز اين مشكلات نيست. بلكه مشكلات رواني از جمله اختلال بد ريخت انگاري بدن از تعامل عوامل مختلف با يكديگر پديد مي‌آيند، كه مي‌تواند ريشه در دوران‌هاي مختلف زندگي داشته باشد. از جمله اين عوامل مي‌توان به سابقه وجود اختلال در اعضاي خانواده، وجود تفاوت‌هايي در ساختار يا شيمي مغز، داشتن انتظارات غير واقع بينانه و ارزيابي‌هاي غير منطقي از خود اشاره كرد.

براي عضويت در صفحه اينستاگرام ذهن نو كليك كنيد.

اختلال بد شكل انگاري بدن و عوامل خطر

وجود برخي عوامل مي‌تواند ريسك ابتلا به اختلال بد ريخت انگاري بدن را افزايش دهد. از جمله اين عوامل بايد به موارد زير اشاره كرد.

🔸 وجود سابقه اختلال بد ريخت انگاري بدن يا هرگونه اختلال وسواسي در اعضاي خانواده

🔸 تجربيات منفي در گذشته نظير تجربه سوء استفاده جسماني، جنسي يا رواني (در دوران كودكي ناديده گرفته شدن)

🔸 برخورداري از برخي ويژگي‌هاي شخصيتي نظير كمال گرايي

🔸 وجود فشارهاي اجتماعي و محيطي كه ملاك‌هاي سخت گيرانه‌اي را براي زيبايي در نظر مي‌گيرند.

🔸 دچار بودن به ساير مشكلات روان شناختي نظير افسردگي يا اضطراب

علائم DSM-5 بد ريخت انگاري بدن

بد ريخت انگاري بدن در DSM-5 رده چهارم را به خود اختصاص داده است. در اين بخش مقاله به علائم بد ريخت انگاري بدن از نظر راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني اشاره كرده ايم.

🔹 اين اشتغال ذهني باعث رنج شخصي يا نابساماني شديد در عملكرد اجتماعي، شغلي و … شود.

🔹  در مرحله اي از اين اختلال، فرد، در واكنش به نگراني هاي خود درباره ظاهرش، رفتارهاي تكراري داشته است.

🔹 اشتغال ذهني درباره ظاهر خود، علت ديگري نداشته باشد.

🔹 فرد به طور دايم نگران است و فكر مي كنند يك يا چند نقص يا عبيب در ظاهر فيزيكي دارد. ولي ديگران اين نقص ها را نمي بينند با آنها را بسيار جزئي مي دانند.

پيامدهاي بد ريخت انگاري بدن

اختلال بد ريخت انگاري بدن در سنين نوجواني و جواني شايع تر از زمان هاي ديگر است. به همين جهت والدين بايد به نشانه ها توجه كنند. تا در صورت مشاهده فورا براي درمان اقدام كنند. اين اختلال پيامدهايي را به همراه دارد كه در ادامه ذكر كرده ايم.

🔺 وابستگي به الكل و مواد مخدر

🔺 افسردگي و اضطراب

🔺 احساس گناه، خجالت و شرم

🔺 احساس تنهايي مفرط

🔺 احساس مداوم نياز به عمل زيبايي غير ضروري

🔺 اختلال خوردن

🔺 اختلالات خواب

🔺 آسيب به خود

🔺 افكار خودكشي

🔺 افسردگي

🔺 اضطراب

🔺 فوبياي اجتماعي

🔺 وسواس فكري عملي

درمان اختلال بد شكل انگاري بدن

براي درمان اختلال بد ريخت انگاري بدن بايد حتما به يك روانشناس مراجعه كنيد. روانشناسان از رويكردهاي مختلفي براي بهبود اين مشكل استفاده مي‌كنند كه از جمله تاثيرگذارترين آن ها مي‌توان به رويكرد شناختي رفتاري و استفاده از تكنيك هاي مواجه سازي تدريجي اشاره كرد.

در حقيقت درمانگران بر اين باورند كه باورهاي هر كس در مورد ظاهر منشا تمامي احساسات و رفتارهاي غلطي است كه بروز مي‌دهند. پس براي بهبود اضطراب‌ها و الگوهاي رفتاري غلط پيش از هرچيز بايد اين افكار بررسي و اصلاح شوند. همچنين در مواجه سازي تدريجي ابتدا درمانگران تلاش مي‌كنند تا بفهمند فرد به خاطر نواقصي كه در خود مي‌بيند از چه كارهايي پرهيز مي‌كند و دست به چه اجتناب‌هايي مي‌زند. روانشناسان معتقدند كه اجتناب‌ ها عوامل تداوم بخش بيماري هستند. در نتيجه تلاش مي‌كنند تا به مرور با ارائه تمرين‌هاي رفتاري اين اجتناب‌ها را حذف كنند تا اختلال بد ريخت انگاري بدن به طور پايداري درمان شود. البته اين چكيده يكي از روش‌هاي مورد استفاده است.

🟠 حساسيت زدايي منظم

حساسيت زدايي منظم يكي از روش هاي درماني براي بد ريخت انگاري بدن است. در اين روش از درمانجو خواسته مي‌شود تا موقعيت هاي اجتماعي كه از آنها اجتناب مي‌كند؛ رده بندي كند. سپس گام به گام از كم شدت ترين تا ترسناك ترين با كمك روانشناس با اين موقعيت ها مواجهه مي‌شود.

🟡 روان درماني

براي درمان بد ريخت انگاري بدن از روان درماني كمك مي‌گيرند. درمان شناختي رفتاري كمك مي‌كند تا فرد اعمال و رفتارهاي خود را شناسايي كند و به بينش مناسبي برسد. در نهايت با كمك درمانگر روش هاي مقابله با بيماري به آنها آموزش داده مي‌شود.

🟣نياز به مصرف داروي براي بد ريخت انگاري يا خود زشت پنداري

در صورتي كه شدت اختلال بد ريخت انگاري بدن بسيار شديد باشد و به روان درماني پاسخ ندهد يا شرايط پيچيده روان پزشكي ديگري وجود داشته باشد روانشناس شما را به يك روانپزشك ارجاع خواهد داد تا از دارو درماني نيز در روند بهبودي خود كمك بگيريد.

اگر فقط چند نشانه از اختلال خود زشت انگاري را داشتيم چه كاري بايد بكنيم؟

شايد برخي از نشانه هاي بالا را در خود ببينيد و دچار اضطراب شويد. اما جاي نگراني نيست، اول از همه بايد بدانيد كه با توجه به ملاك‌هاي زيبايي در اين روزها خيلي از آدم‌ها احساس زيبايي نمي‌كنند. پس با وجود چند نشانه به خود برچسب اختلال بد ريخت انگاري بدن نزنيد، هر چند حتي اگر به اين اختلال دچار هم شده باشيد، باز جاي نگراني نيست.

اگر به دنبال سلامتي و شادابي در زندگي خود هستيد، تنها با چند اقدام ساده اين مساله رو حل نماييد و از پيچيده شدن موضوع جلوگيري كنيد. مشاور شما را در مورد اقدامات لازم راهنمايي خواهد كرد.

كلام آخر

اختلال بد ريخت انگاري در رده چهارم DSM-5 قرار دارد. افراد مبتلا به عضوي از بدن خود متمركز مي‌شوند و به شدت بر آن عضو حساست نشان مي‌دهند. در واقع عضوي مانند صورت، معده، دست و … را بد شكل ترين عضو مي‌دانند. حتي اگر اين مورد كوچكترين ايرادي نداشته باشد.

اگر اين روند ادامه پيدا كند، فرد مبتلا با پيامدهاي بسياري روبرو خواهد شد. به همين جهت هرچه سريع تر از روانشناس براي درمان كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بد ريخت انگاري بدن مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

اختلال بد ريخت انگاري با اعتماد به نفس پايين چه تفاوتي دارد؟

در اعتماد به نفس پايين فرد نه تنها در مورد ظاهر بلكه در جنبه هاي مختلف زندگي نسبت به عملكرد مناسب در خود ترديد دارد و نمي تواند با اطمينان بالا عمل كند. اما در اختلال بد ريخت انگاري نوعي مشغوليت ذهني شديد در مورد وجود نواقص ظاهري مطرح است كه با اعمال وسواسي نمايان مي شود.

منبع: بد ريخت انگاري بدن | علائم و درمان اختلال خود زشت پنداري يا بد شكل انگاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/6  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

علائم طلاق اگر شناسايي و رفع نشوند، به مرور زمان وضعيت را وخيم‌تر مي‌كنند. خوب است بدانيد كه طلاق در اكثر موارد يك شبه اتفاق نمي‌افتد بلكه اين تصميم به مرور زمان در ذهن زن يا مرد شكل گرفته و بال و پر پيدا مي‌كند. مسلما هيچ زن و مردي با اين ديد كه روزي جدا خواهيم شد، ازدواج نمي‌كنند. هزينه‌ها و تمام سختي‌هايي كه براي ازدواج تحمل شده را بدون دليل نمي‌توان از بين برد.

ازدواج مانند خانه‌اي است كه نياز به نگهداري و تعمير دارد، پس قبل از اينكه سقف خانه پايين بيايد، بهتر است به دنبال منشا خرابي و راهي براي تعمير آن باشيم. در ادامه برخي نشانه‌هاي جدايي و علائمي كه خبر از طلاق مي‌دهند، را آورده‌ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 منبع: علائم طلاق و جدايي چيست؟

چرا بايد نشانه ها و علائم قبل از طلاق را بشناسيم؟

گاهي اوقات در جلسات مشاوره زن يا مرد از اين موضوع شكايت مي‌كند كه همسرشان ناگهاني تصميم به طلاق گرفته و اين موضوع فشار رواني زيادي را به آن‌ها وارد كرده است. تصميم به طلاق معمولا يك شبه اتفاق نمي‌افتد. در اكثر موارد موضوعات حل نشده در زندگي مشترك به مرور زمان افكار مربوط به جدايي را در يك يا هردو طرف ايجاد مي‌كنند؛ اما ممكن است به طور مستقيم در اين باره با همديگر حرف نزنند.

در واقع بسياري از زن و شوهرها سال‌هاي سال در يك آرامش قبل از طوفان زندگي مي‌كنند، اما به يك باره با مشكلات بسيار اساسي مواجه مي‌شوند كه حل آن‌ها ديگر كار آساني نيست. 

در اين ميان نشانه‌هاي غيركلامي  و علائم طلاق مختلفي وجود دارند كه به شما نشان مي‌دهند همسرتان از مدت‌ها قبل به طلاق يا جدايي فكر مي‌كند. آشنايي با اين نشانه‌ها كمك مي‌كنند كه هرچه زودتر براي نجات زندگي مشترك خود اقدامات لازم را انجام بدهيد و يا از مطرح شدن تصميم به طلاق از جانب همسرتان شوكه نشويد. كساني كه اين نشانه ها را مي‌شناسند معمولا با آمادگي رواني بالاتري براي حل چالش‌هاي مرتبط با طلاق ظاهر مي‌شوند و بهتر مي‌توانند تنش‌ها را مديريت كنند.

علائم و نشانه هايي كه قبل از طلاق به شما هشدار مي دهند

بسياري از زنان و مردان اين سوال را از مشاورين مي‌پرسند كه از “كجا بفهمم همسرم به طلاق فكر مي‌كند يا خير” براي پاسخ به اين سوال در ادامه به مهم‌ترين نشانه هاي رفتاري قبل از طلاق و جدايي كه در ميان اكثر زوجين ديده مي‌شوند، اشاره كرده‌ايم. 

◀عدم تمايل به حل و فصل موضوعات

بي ميلي به حل مشكلات از علائم طلاق محسوب مي‌شود. آن‌هايي كه در زندگي زناشويي به اين نتيجه مي رسند كه طلاق تنها راه رفع مشكلات است، ديگر تمايل چنداني براي حل و فصل مسالمت آميز تعارضات موجود ندارند. در نتيجه ممكن است در برابر درخواست شما براي گفتگو از حرف زدن اجتناب كنند يا با پرخاش بسيار زياد از مسئله پيش آمده عبور نمايند. در واقع از نظر اين افراد ديگر حرف زدن فايده‌اي ندارد و نوعي وقت تلف كردن محسوب مي شود!

◀علائم طلاق | افزايش تحريك پذيري و كاهش آستانه تحمل

كساني كه در فكر طلاق هستند معمولا مشغوليت ذهني زيادي دارند. همين مسئله باعث مي‌شود كه از نظر رواني تحريك پذيري بالايي پيدا كرده يا به عبارت ديگر آستانه تحملشان پايين بيايد. در نتيجه ممكن است در برابر كوچك‌ترين تعارض در زندگي مشترك، واكنش‌هاي شديدي از خود نشان دهند و باعث رنجش شما و ساير اعضاي خانواده شوند.

◀نداشتن روابط جنسي رضايت بخش

از ديگر علائم طلاق مي‌توان نداشتن رابطه جنسي مطلوب و رضايت بخش براي مدت زمان طولاني اشاره كرد. به كيفيت رابطه جنسي زوجين معمولا بازتابي از كيفيت زندگي مشترك آن‌ها در طول روز است. زن و شوهرهايي كه از نظر عاطفي از يكديگر فاصله گرفته‌اند وبه طلاق فكر مي‌كنند اغلب با مشكلاتي نظير بي ميلي جنسي و ناتواني در رسيدن به ارگاسم نيز رو به رو مي‌شوند كه اين موضوع به خصوص در زنان بيشتر ديده مي‌شود.

◀كم رنگ شدن صميميت از علائم طلاق

يكي از فاكتورهاي بسيار مهم براي موفقيت در ازدواج وجود صميميت عاطفي ميان زوجين است. زن و شوهرهايي كه با هم صميمي هستند مي‌توانند ساعت‌هايي را به با هم بودن اختصاص دهند و در اين زمان به فعاليت‌هاي مشتركي بپردازند كه از آن لذت مي‌برند. يكي از بارزترين علائم طلاق كم رنگ شدن صميميت است. براي مثال ممكن است به مرور متوجه شويد كه هيچ حرف مشتركي با همسرتان نداريد يا او ديگر تمايلي به اين ندارد كه زمان‌هاي مشتركي را با شما بگذراند.

◀زير پا گذاشتن تعهدات و خط قرمزها

در هر رابطه زناشويي خط قرمزها و تعهدهاي خاصي وجود دارد كه پيوند زوجين را مستحكم نگه مي‌دارد. يكي از نشانه‌هاي قبل از طلاق ( علائم طلاق ) در ميان مردان و زنان زير پا گذاشتن اين تعهدات است. چرا كه آن‌ها زندگي فعلي را از دست رفته مي‌پندارند، در نتيجه ممكن است براي رفع نيازهاي عاطفي و جنسي خود به روابط فرازناشويي روي بياورند و دچار آسيب‌هايي نظير خيانت بشوند.

◀سرد بودن عواطف و عميق نبودن رابطه از علائم طلاق

يكي ديگر از علائم طلاق و جدايي زن و شوهر اين است كه ديگر شور و شوق چنداني نسبت به همسرشان ندارند. در واقع از نظر آن‌ها مشكلات رابطه بيش از احساساتي است كه در آن جريان دارد. از همين رو سرد برخورد مي‌كنند و نمي‌توانند يك رابطه عميق، پويا و سازنده با همسرشان داشته باشند.

◀تلاش براي فرار از خانه!

حضور در محيط خانه معمولا تعارضات و چالش‌هاي موجود ميان زن و شوهرها را زنده مي‌كند. از همين رو يكي از علائم طلاق ناتواني افراد در تحمل محيط خانه است. اين زنان و مردان به بهانه‌هاي مختلف از جمع خانوادگي فاصله مي‌گيرند. در اين شرايط به جاي پرخاش و بدرفتاري بايد به فكر يك راه حل اساسي باشيد. مراجعه به يك روانشناس متخصص در حيطه زوج درماني از جمله راه‌هايي است كه به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اين اوضاع را بهتر مديريت نماييد.

نحوه صحيح مقابله با علائم و نشانه هاي قبل از طلاق

هركدام از علائم طلاق و نشانه هايي كه از جدايي گفته شد مسلما نمي‌توانند به طور قطعي از تصميم به طلاق در همسرتان خبر بدهد؛ اما به طور قطع در مورد افكار مرتبط با آن به شما هشدار مي‌دهند. اگر با هريك از موارد مذكور روبه‌رو شديد، هرگز آن‌ها را ناديده نگيريد و براي حل و فصل آن تلاش نماييد. پيشنهاد مي‌شود مقاله‌هاي زير را بخوانيد.

مراجعه به جلسات زوج درماني و دريافت مشاوره خانواده و طلاق بسيار موثر است و در اين شرايط به كمك شما مي‌آيد تا از بروز مشكلات جدي‌تر در آينده پيشگيري نمايد. در جلسات زوج درماني مشاور تعارضات موجود در رابطه را بررسي كرده و به هركدام از شما در مورد سبك‌هاي رفتاري غلط كه منجر به تشديد اوضاع شده، بازخورد مي‌دهد. همچنين با آموزش مهارت‌هايي نظير گفت و گوي موثر به هردويتان كمك مي‌كند تا بتوانيد تنش‌هاي پيش رو را پشت سر بگذاريد و به جز طلاق راه حل‌هاي ديگر را نيز بررسي كنيد.

دلايل ايجاد كننده علائم طلاق

زوجين بايد دلايل ايجاد كننده علائم طلاق را هم شناسايي كنند. در واقع با اينكار مي‌توانند مشكلات به وجود آمده را برطرف كرده و رابطه را تا حد زيادي ترميم كنند. اين شرايط براي افراد متفاوت است. اما به طور كلي برخي از شايع ترين عواملي كه افراد را تا حد طلاق عاطفي پيش مي‎برد؛ شامل موارد زير مي‌شود.

⭕عدم صداقت و پنهانكاري

وقتي زوجين مسائل زيادي را از يكديگر پنهان مي‌كنند؛ طبيعي است كه بعد از مدتي از يكديگر دور شده و حتي نمي‌توانند با يكديگر در مورد مسائل شان صحبت كنند. از طرفي با اطلاع از دروغ ها و پنهانكاري ها اعتمادشان را به طرف مقابل خود از دست داده و شروع به مقابله به مثل مي‌كنند.

⭕خشونت خانگي

يكي ديگر از عوامل ايجاد كننده علائم طلاق، خشونت خانگي است. اين موضوع مخصوصا براي زنان بيشتر ايجاد مي‌شود. چرا كه آنها آسيب هاي زيادي از لحاظ جسماني و رواني مي‌بينند؛ اما به دلايلي به رابطه خود پايان نمي‌دهند. طبيعي است كه در چنين شرايطي افراد علاقه خود را به طرف مقابل از دست مي‌‎‎دهند.

⭕خودخواهي و لجبازي

زندگي مشترك نياز به از خودگذشتگي دارد. اما وقتي دو نفر فقط به فكر اهداف و خواسته هاي خود هستند و از لجبازي مي‌كنند؛ علائم طلاق نيز بعد از مدتي بروز مي‌كند. هر دو طرف بايد گاهي از مواضع خود كوتاه آمده و طرف مقابل را در نظر داشته باشند.

مراحل بروز علائم طلاق

در بيشتر موارد بروز علائم طلاق با مراحل مشخصي صورت مي‌گيرد. افراد وقتي با اين واقعيت مواجهه مي‌شوند كه براي مدت زمان طولاني است كه با همسر خود ارتباطي نداشته اند؛ پنج مرحله را طي مي‌كنند. اين مراحل شامل سرزنش، سوگواري، خشم، تنهايي و بازگشت به زندگي عادي است.

در واقع آنها بعد از مدتي مي‌پذيرند كه زندگي مشترك آنها به پايان رسيده و بايد در اين مورد كاري كنند. در طلاق عاطفي، افراد منفعلانه عمل كرده و حتي در اين مورد با يكديگر صحبت هم نمي‌كنند و شايد اصلا متوجه آن نباشند. به همين دليل بهتر است براي كنارآمدن با هريك از اين مراحل و همچنين شناسايي آنها از يك متخصص كمك بگيرند.

سخن پاياني

متاسفانه يكي از مشكلاتي در زمينه علائم طلاق وجود دارد اين است كه افراد نسبت به آنها بي توجه هستند و به طور كلي آنها را ناديده مي‌گيرند. از طرفي نگران آينده زندگي مشترك خود بوده و همواره به دنبال پيدا كردن راهي براي خروج از مشكلات هستند. اما وقتي به روشي درستي با مسائل برخورد نمي‌كنند؛ مشكلات يا حل نشده باقي مي‌مانند و يا به صورت بدتري بروز مي‌كنند. به همين دليل بهتر است از نشانه هاي جدايي و دوري از همسر خود اطلاع داشته و به موقع در اين زمينه اقدام كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از  طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا علائم قبل از طلاق در همه كساني كه قصد جدايي دارند، ديده مي‌شود يا ممكن است برخي افراد به يكباره تصميم به جدايي بگيرند؟

در اكثر موارد آدم‌ها به مرور زمان به فكر جدايي مي‌رسند، ولي ممكن است يك باره آن را مطرح كنند. در نتيجه علائم قبل از طلاق و جدايي در بيشتر زن و شوهر ها ديده مي‌شود. البته مواردي هم وجود دارد كه به خاطر يك موضوع خاص به طور تكانشي و بدون فكر قبلي تصميم به طلاق گرفته مي‌شود كه اين افراد در اغلب اوقات پس از گذشت يك مدت زمان خاص و فروكش كردن بحران از تصميم خود پشيمان مي‌شوند.

منبع: علائم طلاق و جدايي چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/3  ] [ ۰۵ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال شخصيت اجتنابي يكي از اختلالات شخصيت دسته C است كه با كمبود اعتماد به نفس و ترس شديد از طر شدن و مورد تمسخر قرار گرفتن شناخته مي‌شود. اين افراد علي رغم اينكه مايل‌اند با ديگران ارتباط برقرار كنند اما خود را در انجام آن ناتوان مي‌بينند و در موقعيت‌هاي اجتماعي مختلف احساس بي كفايتي مي‌كنند. افرادي كه در اين گروه قرار دارند ارتباطات اجتماعي محدودي دارند و تا حد امكان از اجتماعات گوناگون كناره گيري مي‌كنند. با آگاهي از علائم اين اختلال شخصيت و روش‌هاي درمان آن مي‌توانيد گامي در جهت درمان اين اختلال و افزايش كيفيت زندگي خود برداريد. براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال شخصيت اجتنابي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: شخصيت اجتنابي | علائم و علل اختلال شخصيت اجتنابي

اختلال شخصيت اجتنابي چيست؟

افراد مبتلا به شخصيت اجتنابي يا دوري گزين، الگوي كم رويي شديد دارند. به طوري كه اين الگو زندگي آن‌ها را از ابتدا تا انتها تحت تاثير قرار مي‌دهد. اين افراد مدام نگران اين هستند كه از طرف ديگران طرد شوند. اختلال شخصيت اجتنابي بر عملكرد فرد در ديگر جنبه‌هاي زندگي تاثير مي‌گذارد و ممكن است به اختلالات حاد ديگر منجر شود.

افراد مبتلا به اختلال شخصيت اجتنابي دچار كمبود اعتماد به نفس و عزت نفس هستند. آن‌ها علي رغم علاقه به حضور در جمع، به نظرات منفي ديگران حساس هستند و از جمع كناره گيري مي‌كنند. اين اختلال باعث مي‌شود افراد از بودن در جمع خودداري كرده و از فعاليت‌هاي گروهي بپرهيزند. ازدواج با اين شخصيت مشكلات خاص خود را دارد كه مي‌توانيد با خواندن مقاله ازدواج با شخصيت اجتنابي اطلاعات بيشتري در اين زمينه به دست آوريد.

ميزان شيوع اختلال شخصيت اجتنابي

گفته مي‌شود بين نيم تا يك درصد مردم به اختلال شخصيت اجتنابي مبتلا هستند. اين ارقام ممكن است در تحقيقات مختلف بيشتر يا كمتر شوند. شيوع اختلال شخصيت اجتماعي در بين زنان و مردان يكسان است. مانند بسياري از اختلالات روان شناسي، اين اختلال معمولا در بين افراد زير 18 سال خود را نشان نمي‌دهد.

عوامل تاثيرگذار بر ابتلا به شخصيت اجتنابي

علت اصلي اختلال شخصيت اجتماعي همچون ساير اختلالات شخصيت ناشناخته است. تحقيقات نشان داده كه اختلال شخصيت اجتنابي مي‌تواند تحت تاثير عوامل اجتماعي، رواني، ژنتيكي و محيطي پديد آيد. از اين نظريه كه اين اختلال در خانواده‌هاي خاصي اتفاق مي‌افتد، مي‌توان نتيجه گرفت اختلال شخصيت اجتنابي جنبه ژنتيكي دارد.

اگر والدين فرزند خود را مورد بي‌توجهي قرار دهند يا از او سوءاستفاده‌هاي عاطفي كنند، ممكن است فرزند به اختلال شخصيت اجتنابي دچار شود. عدم محبت، انتقاد يا تمسخر والدين مي‌تواند موجب بروز اين اختلال در فرد بشود. در گروه‌هاي همسالان اگر كودك به نحوي طرد شود نيز امكان بروز اين اختلال بالا مي‌رود. اختلال اضطراب اجتماعي و اختلال شخصيت اجتنابي داراي علت‌هاي مشابهي هستند، اما اختلال شخصيت دوري گزين شديدتر از اختلال اضطراب اجتماعي است.

علائم اختلال شخصيت اجتنابي

افرادي كه به اختلال شخصيت اجتنابي مبتلا هستند، معمولا در ارتباط با ديگران و محيط‌هاي كاري دچار مشكل مي‌شوند. اين مشكل از آنجا مي‌آيد كه اين افراد به خاطر ترس از رد شدن، ترس از طرد شدن، خجالت كشيدن، مورد انتقاد واقع شدن، ترس از آشنا شدن با آدم‌هاي جديد، ترس از احساس صميميت يا حتي بخاطر مورد تمسخر واقع شدن، از ارتباط با ديگران اجتناب مي‌كنند.

افراد دچار اختلال شخصيت اجتنابي يا دوري گزين در باور كردن اينكه ديگران آن‌ها را دوست دارند نيز دچار مشكل هستند. ترس از طرد شدن در افراد مبتلا به شخصيت دوري گزين به قدري قوي است كه اين افراد حاضرند به جاي برقراري ارتباط با ديگران تنها باشند. ميزان اختلال شخصيت دوري گزين در يك طيف از بيشتر تا كمتر متغير است.

نشانه‌ هاي متداول افراد مبتلا به شخصيت اجتنابي

علاوه بر اينكه از طرد شدن به شدت واهمه دارند، اين علائم نيز اختلال شخصيت اجتنابي ديده مي‌شود.

🔸 شخصيت دوري گزين به شدت حساس است.

🔸 شخصيت دوري گزين با بيشتر فعاليت‌ها احساس لذت نمي‌كند.

🔸 افراد مبتلا به شخصيت اجتنابي اگر دوستي هم داشته باشند بسيار اندك هستند.

🔸 افراد مبتلا به شخصيت دوري گزين به راحتي با نظر منفي ديگران صدمه مي‌بينند.

🔸 اين افراد رفتارهاي تنش زا دارند.

🔸 از موقعيت‌هاي عادي برداشت منفي مي‌كنند.

🔸 مبتلايان به اختلال شخصيت اجتنابي تمايل دارند رويدادهاي منفي را بزرگ جلوه دهند.

🔸 اين افراد دچار خود كم بيني هستند و خود را فردي فرومايه ببينند.

🔸 قدرت ريسك پذيري كمي دارند و به ندرت چيز جديدي را امتحان مي‌كنند.

تشخيص اختلال شخصيت دوري گزين

هيچ آزمايش مشخصي براي تشخيص اختلال شخصيت دوري گزين وجود ندارد اما روانشناس با مصاحبه باليني و با توجه به رفتار و گفتار فرد، اين اختلال را تشخيص مي‌دهد. براساس كتاب DSM-5 فرد بايد به صورت مداوم دچار اجتناب از اجتماع، حساسيت شديد نسبت به تاييد يا رد ديگران و احساس ناكافي بودن داشته باشد تا بتوان در مورد اختلال شخصيت اجتنابي به او شك كرد. همچنين براي تشخيص اين اختلال فرد بايد حداقل 4 مورد از موارد زير را داشته باشد:

🔻 فرد مبتلا به شخصيت دوري گزين علاقه‌اي به ارتباط با ديگران ندارد مگر اينكه مطمئن شود فرد مقابل حتما او را دوست دارد.

🔻 براي ارتباط برقرار كردن با ديگران دچار ترديد مي‌شود زيرا مي‌ترسد مورد تمسخر قرار بگيرد.

🔻 فرد مبتلا به اختلال شخصيت اجتنابي از مشاغلي كه بايد زياد با ديگران ارتباط داشته باشد اجتناب مي‌كند.

🔻 فكر غالب اين افراد كه بر ساير افكارشان تاثيرگذار است، ترس از رد شدن مي‌باشد.

🔻 فرد احساس بي كفايتي كرده و در مقايسه با ديگران خود را پايين تر مي‌بيند.

🔻 اين علائم بايد براي مدت طولاني با فرد همراه بوده باشد و با دلايل و اختلالات ديگر قابل توجيح نباشد.

در صورتي كه تصميم به رابطه با اين شخصيت را گرفته ايد، حتما مقاله ازدواج با شخصيت اجتنابي را بخوانيد.

نحوه كنار آمدن با اختلال شخصيت اجتنابي

برخورد و رفتار با اختلال شخصيت اجتنابي نيازمند آموزش و آگاهي است. در اين بخش مقاله براي افزايش آگاهي شما روش هاي برخورد با اين اختلال شخصيت را توضيح داده ايم.

🔹 فعالانه به او گوش دهيد و همدردي خود را نشان دهيد.

🔹 در موقعيت هاي احساسي كه براي شخص ابتلا به اختلال شخصيت اجتنابي ايجاد مي‌شود، آرامش خود را حفظ كنيد.

🔹 هنگام برقراري ارتباط با اين اشخاص، به جاي تمركز بر كلماتي كه مي‌گويند، به احساسات آنها توجه كنيد.

🔹 سعي كنيد كه در او حس شنيده شدن و مورد توجه قرار گرفتن ايجاد كنيد.

اختلال شخصيت اجتنابي با كدام اختلالات همپوشاني دارد؟

اختلال شخصيت اجتنابي با اختلالات ديگري نيز همپوشاني دارند. كه در اين بخش مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

◾ اختلال شخصيت مرزي

◾ افسردگي

◾ اختلال شخصيت وابسته

◾ اختلال اضطراب اجتماعي

◾ اختلال مصرف مواد

راه هاي كاهش نشانه هاي اختلال شخصيت اجتنابي

بهبود اختلال شخصيت دوري گزين كار چندان راحتي نيست. اين افراد ساليان سال با افكار اشتباه زندگي كرده‌اند و ممكن است دچار الگوهاي فكري و رفتاري عميقا اشتباهي باشند. اما افراد مبتلا خود علاقمندند كه اين اختلال را بهبود ببخشند. زيرا اين اختلال بيشتر خودشان را مورد آزار قرار مي‌دهد. براي بهبود اين اختلال راه‌هاي مختلفي وجود دارد كه به شرح زير هستند.

📌 روان درماني

رواندرماني موثرترين روش مقابله براي اختلالات شخصيت اجتنابي است كه به فرد كمك مي‌كند از احوالات و افكار ناخوشايند خود اطلاع پيدا كند. پس از ريشه‌يابي و آگاهي فرد از افكار اشتباه، فكر و نگرش فرد با كمك درمانگر تغيير پيدا مي‌كند. اين نوع درمان براي بيماران مبتلا به اين اختلال شخصيت بسيار موثر است.

📌 رفتار درماني

يكي از روش هاي درماني براي اختلال شخصيت اجتنابي، رفتار درماني است. اين روش بهترين نوع درماني است. كه روانشناس افكار و اعتقادات ناسالم را اصلاح مي‌كند. روان درمانگر به اصلاح اعتقادات و افكار اشتباه مي‌پردازد و در پيدا كردن ريشه افكار و اعتقادات به فرد مبتلا كمك مي‌كنند.

📌 گروه درماني

براي درمان اختلال شخصيت اجتنابي از گروه درماني نيز كمك گرفته مي‌شود. در اين روش درماني همه افرادي كه درد مشتركي دارند در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند و تجربيات، نظرات و احساسات خود را با يكديگر در ميان مي‌گذارند. و روان درمانگر به آنها كمك مي‌كند تا بهبود يابند.

📌 دارو درماني

يكي از روش هاي درمان اختلال شخصيت اجتنابي، دارو درماني است. به طور كلي دارويي براي بهبود اختلالات شخصيت وجود ندارد اما اين افراد معمولا با مشكلات ديگري همچون اضطراب و افسردگي نيز دست و پنجه نرم مي‌كنند. دارودرماني براي بهبود اين مشكلات مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

تفاوت اختلال شخصيت اجتنابي با اسكيزوئيد و اضطراب اجتماعي

افراد مبتلا به اختلال شخصيت اجتنابي با افراد اسكيزوئيد و اضطراب اجتماعي تفاوت دارند. در اين بخش مقاله به اين تفاوت ها اشاره كرده ايم.

بيماران مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد به دليل بي علاقگي به برقراري ارتباط، از ديگران دور مي‌شوند. از تنهايي خود لذت مي‌برند و راضي هستند. اما فرد داراي اختلال شخصيت اجتنابي به خاطر ترس از طرد شدن و انتقاد منفي از ديگران فاصله مي‌گيرند.

افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعي، در حضور ديگران استرس و اضطراب بالايي دارند و گاه فقط در برخي از موقعيت هاي عمومي (مثل سخنراني در جمع) اين حال براي آنها رخ مي‌دهد. اما افراد مبتلا به اختلال شخصيت اجتنابي در همه موقعيت ها، ترس و بازداري اجتماعي بالاتري نسبت به اختلال اضطراب اجتماعي تجربه مي‌كنند.

كلام آخر

كساتين كه به اختلال شخصيت اجتنابي دچار هستند، به تنهايي عادت كرده‌اند. اما در برخي از مواقع اين تنهايي به قدري زندگي فرد را مختل مي‌كند كه او از اين شخصيت خود فراري است. اما براي رهايي از خصوصيات و عاداتش بايد از روانشناس راهنمايي بگيريد و روش هاي مناسب برخورد با چنين احساساتي را آموزش ببينيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال شخصيت دوري گزين مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا اختلال شخصيت اجتنابي قابل درمان هستند؟

درمان كامل اختلال شخصيت اجتنابي معمولا امكان پذير نيست اما با استفاده از خدمات روانشناسي مي‌توان اختلال را تا حد بسيار زيادي كنترل كرد و سبك زندگي فرد را در جهتي مثبت تغيير داد. 

منبع: شخصيت اجتنابي | علائم و علل اختلال شخصيت اجتنابي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/17  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال نعوظ چيست و چگونه درمان مي‌شود؟ اختلافات جنسي از عوامل مهم بروز اختلافات زناشويي هستند كه هم در مردان و هم در زنان وجود دارند و مي‌­توانند باعث بروز مشكلات رواني شوند. اولين اقدام براي حل اين مشكلات، شناخت آن‌ها و افزايش آگاهي در زمينه اختلالات جنسي است. اختلال نعوظ  يكي از اختلالات شايع مردان است كه به طور كلي باعث ناتواني در نعوظ يا نگه داري آن مي‌­شود.

اختلال نعوظ هم در اثر علل جسماني و فيزيولوژي و هم علل روحي ورواني ايجاد مي‌شود. بنابراين براي اينكه بتوانيد اين اختلال را بهتر بشناسيد و آن را درمان كنيد، لازم است تعريف آن، علل ابتلا، راه‌هاي پيشگيري و راه‌هاي درمان آن را بهتر بشناسيد. در ادامه مطلب به بررسي كامل اختلال نعوظ مي‌پردازيم. 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال نعوظ مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد

اختلال نعوظ چيست؟

اختلال نعوظ يكي از اختلالات جنسي است كه زير مجموعه اختلالات روانشناختي قرار دارد. اختلال نعوظ نوعي ناكارآمدي و ناتواني آلت جنسي مردانه در رسيدن به حالت سفتي و انقباض و يا نگهداري اين حالت است. اين اختلال يك ناكارآمدي است كه باعث بروز مشكلات زيادي در زمينه روابط جنسي و سلامت روان مي­‌شود. البته بايد بدانيد كه براي تشخيص اين اختلال ملاك‌هايي لازم است. برخي از ملاك هاي تشخيص اختلال نعوظ و نشانه‌هاي آن به شرح زير هستند:

1. اين مشكل در 75 الي 100 درصد دفعات فعاليت جنسي تجربه شود. يعني 3 يا 4 مرتبه از هر 4 فعاليت و رابطه جنسي، فرد در ايجاد حالت نعوظ يا نگه داشتن سفتي آلت مشكل داشته باشد.

2. مشكل در رسيدن به نعوظ، مشكل در نگه داشتن نعوظ و كاهش ميزان سفتي آلت جزء نشانه‌هاي اختلال نعوظ محسوب مي‌­شود.

3. توجه داشته باشيد اين ملاك‌ها بايد حداقل به مدت 6 ماه ادامه داشته باشد و بخاطر مصرف يك ماده خاص يا مشكلات شديد عاطفي و جسمي نباشد. در اين صورت اختلال نيست و خود به خود برطرف مي‌شود.

انواع اختلال نعوظ

اختلال نعوظ زماني به عنوان يك اختلال تشخيص داده مي‌­شود كه تقريبا از ابتداي آغاز فعاليت‌هاي جنسي بهنجار و عادي ايجاد شده باشد. به طور كلي انواع اختلالات نعوظ به 5 دسته قابل تقسيم هستند:

فراگير: به انواع معيني از تحريك شدن، شريك جنسي، زمان و موقعيت خاصي مربوط نيست.

موقعيتي: فقط با انواع معيني از تحريك (مثلا تحريك دهاني)، موقعيت‌هاي خاص و فرد خاص رخ مي‌­دهد.

خفيف: زماني كه شواهدي از ناراحتي‌هاي خفيف در ايجاد، نگهداري و سفتي نعوظ وجود داشته باشد.

متوسط: زماني كه شواهدي از ناراحتي‌هاي متوسط در ايجاد، نگهداري و سفتي نعوظ وجود داشته باشد.

شديد: زماني كه شواهدي از ناراحتي‌هاي شديد در ايجاد، نگهداري و سفتي نعوظ وجود داشته باشد. (تعيين ميزان شدت ناراحتي به عهده متخصص و روانشناس است)

نشانه هاي اختلال نعوظ

ابتلا به اختلال نعوظ، با نشانه هايي همراه است كه  شدت آنها در مورد افراد مختلف، متفاوت است. افراد با توجه به اين نشانه ها كه در ابتداي بروز بيماري مي‌توانند از اين اختلال و پيامدهاي ناشي از آن تا حد زيادي پيشگيري كنند. مشكل در ايجاد نعوظ و حفظ آن، از نشانه هاي اساسي اين اختلال هستند.

در واقع افراد در مورد نعوظ صبحگاهي و يا حتي قبل از رابطه جنسي دچار مشكل شده؛ اما علت آن را نمي‌دانند. بعد از مدتي ميل جنسي افراد نيز به اين دليل كاهي پيدا مي‌كند و آنها به دليل اين مشكل، ديگر تمايلي براي برقراري رابطه جنسي ندارند.

علل بروز ناتواني جنسي

تحريك جنسي و همچنين سيستم جنسي مردان، ساختار و فرآيند پيچيده‌اي دارد و تركيبي از مسائل رواني، مسائل محيطي و فرآيندهاي جسمي مغز، هورمون‌ها، احساسات، اعصاب و عضلات مي­‌باشد. بروز مشكل در هر بعد رواني، جسمي و محيطي مي­‌تواند باعث اختلال نعوظ شود. در ادامه اصلي‌ترين علل اختلال نعوظ را بررسي مي‌­كنيم:

📌علل جسماني اختلال نعوظ

معمولا در شرايط نرمال رواني، مشكلات جسماني اصلي‌ترين علت بروز اختلال نعوظ هستند. مشكلاتي از قبيل اختلالات قلبي و عروقي، فشار خون بالا، كاهش هورمون جنسي، ديابت، چاقي، كلسترول بالا، بيماري پاركينسون، بيماري ام اس، استعمال دخانيات و برخي از داروهاي خاص، همه و همه مي‌­تواند بر ايجاد اختلال نعوظ موثر باشد. برخي از عمل‌هاي جراحي در قسمت لگن و مشكلات مربوط به پروستات نيز علل جسماني اختلال نعوظ هستند.

فراموش نكنيد مصرف زياد سيگار، عامل بسيار مهمي در بروز اين اختلال است. همچنين با افزايش سن نيز اين اختلال بسيار شايع شده و تقريبا نرمال مي‌باشد. معمولا افراد بالاي 65 سال به ميزان 25 درصد به اين اختلال مبتلا مي­‌شوند.

📌علل رواني ناتواني جنسي

مغز مسئول اصلي ايجاد تحريك و آغاز فرآيند فعاليت جنسي است و در صورت بروز كوچك‌ترين مشكلي در سيستم فعاليت مغزي، مي‌­تواند باعث بروز مشكل شود. مشكلات رواني تركيبي از بي نظمي و بروز مشكل در فعاليت‌هاي الكتريكي مغز و ميزان هورمون‌ها هستند.

بنابراين تاثير فشارهاي محيطي مي‌­تواند در ايجاد اختلال در عملكرد مغز موثر بوده و باعث بروز انواع ناتواني‌ها، مثل ناتواني‌هاي جنسي شود. فعاليت جنسي از شرايط رواني تاثير بسيار زيادي مي­پذيرد. 

افسردگي، اضطراب، استرس، مشكلات در رابطه، ناتواني در حل مشكلات اقتصادي و مشكلات مربوط به فرزند اصلي‌ترين شكل بروز مشكلات رواني هستند كه در عملكرد جنسي و اختلال نعوظ تاثير مي‌گذارند. پس فراموش نكنيد كه رعايت نكات بالا و دانستن درباره علل اين اختلال، تنها راه پيشگيري از اختلال نعوظ است.

پيامدهاي ناتواني جنسي مردان

بسياري از افراد مبتلا به اختلال نعوظ ممكن است عزت نفس پايين، اعتماد به نفس پايين و حس مردانگي كاهش يافته را تجربه كنند و دچار افسردگي و از دست دادن عاطفه خود نيز بشوند. به مرور زمان م‌ي­تواند ترس يا اجتناب از تماس جنسي نيز اتفاق بيفتد و فرد براي اينكه بيشتر از اين شرمنده نشود، فعاليت جنسي خود را محدود كند كه اين اتفاق اگر براي مرد متاهل رخ دهد، بسيار آسيب‌زا خواهد بود. همچنين كاهش رضايت و ميل جنسي در شريك زندگي نيز اتفاق خواهد افتاد كه اين مسئله، يعني نارضايتي جنسي از همسر، يكي از دلايل عمده خيانت‌هاي زناشويي محسوب مي‌شود.

راه هاي جلوگيري و بهبود اختلال نعوظ

به دليل سهم مساوي و بزرگ مسائل فيزيكي و رواني در بروز اختلال نعوظ، طبيعتا درمان آن نيز دوگانه است و هم درمان جسمي و هم درمان رواني بايد مد نظر قرار بگيرد. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان اختلال نعوظ كليك كنيد. برخي از روش‌هاي درماني رايج به شرح زير هستند.

درمان روانشناختي اختلال نعوظ

همانطور كه مي‌­دانيد، اختلالات جنسي با تاثير مستقيم از وضعيت رواني افراد ايجاد مي‌شوند. اولين راه درمان اين اختلال، كشف علت آن است و براي اينكه بدانيد چرا دچار مشكل شديد، بايد توسط يك روانشناس متخصص به صورت حرفه‌اي معاينه شويد.

كشف علل رواني برعكس مشكلات جسمي كه با آزمايش و عكس برداري قابل تشخيص است، به دليل پنهان بودن مسائل رواني زمان بر بوده و بايد صبوري كنيد. پس از تشخيص، با درمان‌هاي مخصوص رفتار درماني، شناخت درماني، سكس تراپي و خانواده درماني به درمان اين اختلال مي‌پردازند. 

✅درمان جسماني اختلال نعوظ

پس از تشخيص علت مشكل، درمان مخصوص آن را دريافت خواهيد كرد. اگر مشكلات مربوط به ساختار اندام جنسي باشد، با جراحي و تزريقات مختلف احتمال درمان وجود دارد. در صورت عدم وجود مشكل رواني و مشكل خاص جسماني، داروهايي مانند وياگرا و تحريك كننده‌هاي جنسي مي­‌توانند مفيد باشند. توجه كنيد كه ضد افسردگي‌ها و آرامبخش‌ها، مي‌­توانند اثر دوگانه داشته باشند و هم باعث تحريك شده و هم از سوي ديگر باعث بدتر شدن مشكل شما شوند. بنابراين هرگز بدون تجويز پزشك، دارو مصرف نكنيد.

در نهايت بايد بدانيد كه پيشگيري هميشه آسان‌تر و مطمئن تر از درمان است و براي پيشگيري از ابتلا به اين اختلال، بايد سبك زندگي سالم را در پيش بگيريد. هم از نظر رواني هم از نظر جسماني بيشتر به نيازها و خواسته‌هاي خود توجه كنيد و در اين مسير مي‌­توانيد با جلسات مشاوره منظم، راحت‌تر پيش برويد.

سخن پاياني

اختلال نعوظ براي بسياري از مردان، به صورت مقطعي بروز كرده و بعد از مدتي نيز به صورت خودجوش درمان مي‌شود. اما نمي‌توان اين موضوع را به طور كامل ناديده گرفت و يا نسبت به آن بي توجه بود. به همين دليل مردان بايد با توجه به نشانه هاي اين اختلال و همچنين مدت زمان بروز آنها از متخصص كمك گرفته و اين مشكل را درمان كنند. فراموش نكنيد كه استفاده از برخي روش ها باعث بدتر شدن بيماري مي‌شود. به همين دليل بايد در اين زمينه حتما از متخصص اورولوژيست كمك گرفت و در صورت تشخيص منشا رواني آن، به سراغ مشاور جنسي رفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال نعوظ مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

اختلال نعوظ به چه دليل ايجاد مي‌شود؟

اختلال نعوظ معمولا به دو عامل جسماني و رواني بستگي دارند. وقتي علت رواني باشد، فرد معمولا به داروها و درمان هاي پزشكي پاسخي نمي دهد.

منبع: اختلال نعوظ چيست | آشنايي با علت و علائم اختلال نعوظ

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/11  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

بسته بودن چاكراها به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد. به طور كلي كساني كه به كانون‌هاي انرژي و چاكراها معتقد هستند و از آن‌ها استفاده مي‌كنند؛ همواره همه تلاش خود در جهت برقراري تعادل انرژي در اين نقاط مي‌كنند. بسته بودن اين چاكراها نشانه هايي دارد و همچنين باعث بروز مشكلاتي در افراد مي‌شود. در برخي موارد دردها و يا مشكلاتي در بدن ايجاد مي‌شوند كه دلايل آن‌ها را نمي‌دانيم. عده‌اي اين موارد را ناشي از انسداد چاكراها مي‌دانند. و از همين طرق براي درمان اقدام مي‌كنند. به طور كلي انرژي درون بدن جريان دارد و بر مسائل مختلفي تاثير مي‌گذارد. بنابراين بايد در اين زمينه اطلاعاتي كسب كرده و در جهت بهبود كيفيت سلامتي از آنها استفاده كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بسته بودن چاكراها مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: بسته بودن چاكراها | علائم و علل بسته شدن چاكراها چيست؟

بسته بودن چاكراها

چاكراها كانون هاي انرژي بدن بوده و در نقاط مختلفي از بدن حضور دارند. همچنين در اين مورد باورهاي مختلفي وجود دارد. براي مثال برخي آنها را پنج يا هفت تا مي‌دانند كه در امتداد ستون فقرات قرار گرفته اند و برخي ديگر براي آنها عدد مشخصي قائل نيستند.

از طرفي براي اطلاع از بسته بودن چاكراها تست هاي مختلفي وجود دارد كه افراد مي‌توانند با استفاده از آنها از علت مشكل خود و همچنين محل دقيق آن مطلع شوند. نمي‌توان در مورد كارايي اين روش نظر قطعي داد اما به طور كلي اين موضوع از نظر علمي ثابت نشده است. اما برخي به نتايجي رسيده اند. 

علائم بسته بودن چاكراهاي مختلف

از آنجايي كه چاكراهاي مختلفي در بدن وجود دارند؛ بسته بودن هر كدام از آنها علائم مختلفي براي افراد ايجاد مي‌كند. به همين دليل افراد بايد در ابتدا چاكرا مورد نظر را پيدا كرده و بر اين اساس براي برطرف كردن آن اقدام كنند. برخي از اين نشانه ها در ناحيه هاي مختلف، شامل موراد زير مي‌شوند.

💠چاكراي ريشه

چاكراي ريشه، اولين چاكراي بدن بوده و در ناحيه اي بين مقعد و ناحيه تناسلي قرار دارد. برخي از نشانه هاي انسداد آن شامل، احساس سستي در شرايط مختلف و گير افتادن، استرس و اضطراب، عدم امنيت، عصبانيت و يا احساس دوست داشتني نبودن، مي‌شود. در صورتي كه اين چاكرا باز باشد؛ افراد ارتباط خوبي با خانواده خود داشته، اعتماد به نفس دارند و احساس امنيت و اعتماد مي‌كنند.

💠چاكراي خاجي | بسته بودن چاكراها

چاكراي خاجي، دومين چاكراه بدن است كه زير ناف قرار دارد و از نشانه هاي انسداد آن مي‌توان به سخت گيري به خود و ديگران، داشتن روابطي ناموفق، باورهاي اشتباه در مورد مسائل جنسي و… مي‌شود. از طرفي اگر اين چاكرا باز باشد؛ افراد روابط جنسي باكيفيتي داشته و خلاق هستند. همچنين از زندگي و شرايط خود احساس رضايت  و آرامش مي‌كنند.

💠چاكراي شبكه خورشيدي

چاكراي شبكه خورشيدي بين ناف و قفسه سينه قرار داشته و به طور كلي براي ارتباط شهودي كاربرد دارد. با باز بودن اين چاكرا افراد براي انجام كارهاي خود استقلال دارند؛ همچنين بهترين استفاده را از توانايي هاي خود مي‌كنند. اما در صورت مسدود بودن  چاكراي شبكه خورشيدي افراد نشانه هايي مانند احساس قرباني شدن، عزت نفس پايين، درد معده و اضطراب را تجربه مي‌كنند.

💠قلب

اين چاكرا همانطور كه از اسم آنها مشخص است؛ در ناحيه قلب قرار داشته و بسته بودن آن باعث ترس از تعهد و احساس گناه مي‌شود. آنها معمولا كينه ورز شده و بيماري هاي جسماني مانند مشكلات قلبي، آسم و آلرژي مي‌شوند. از طرفي اگر اين چاكرا باز باشد؛ افراد در روابط و زندگي خود احساس راحتي كرده و قدردان هستند. همچنين به راحتي مي‌توانند به ديگران عشق بورزند.

💠گلو

چاكراي گلو در كنار غده تيروئيد قرار داشته و تاثيرات مستقيمي بر همين ناحيه نيز دارد. براي مثال در صورت بسته بودن چاكرا گلو، افراد ترس از بلند و رسا صحبت كردن در جمع را دارند؛ احساس نااميدي كرده و دردهايي در همين ناحيه نيز احساس مي‌كنند. از طرفي در صورت كاركرد درست اين چاكرا  فراد راحت و بدون ترس از قضاوت صحبت مي‌كنند و شنونده خوبي هستند.

💠چشم سوم

چاكراي چشم سوم نيز ميان دو ابرو قرار گرفته و چاكراي ششم است. افرادي كه در اين ناحيه دچار بسته بودن چاكرا مي‌شوند؛ در پاسخ به سوالات هويتي مانند چرا من اينجا هستم؛ دچار مشكل مي‌شوند. آنها در تصميم گيري مشكل داشته و همچنين دردهايي در ناحيه سر مانند ميگرن را تجربه مي‌كنند. اما با باز بودن اين چاكرا افراد مي‌توانند با اطمينان و اعتماد عمل كرده و خرد و دانايي زيادي را كسب كنند.

💠تاجي | بسته بودن چاكراها

چاكراي تاجي، آخرين چاكرا است كه در بالاترين قسمت سر قرار دارد. با بسته بودن اين چاكرا، افراد احساس تنهايي، بي هدفي، بي لياقتي و همچنين عصبانيت مي‌كنند. در اين حالت نيز افراد دردهايي در ناحيه سر نيز تجربه مي‌كنند. احساس قدرت و برتري و همچنين قدرداني نيز از نشانه هاي بازبودن اين چاكرا است.

چه چيزهايي باعث بسته شدن چاكراها مي‌شود؟

عوامل زيادي موجب بسته بودن چاكراها مي‌شوند. به طور كلي سبك زندگي افراد و حالات روحي آنها بيشترين تاثير را در اين زمينه دارند. از طرفي اين انرژي ها حالات مختلفي داشته و حتي پركاري و كم كاري آنها نيز باعث بروز مشكلاتي مي‌شود. از طريق پيدا كردن علل انسداد چاكرا ها مي‌توان روش هاي متفاوتي را در اين زمينه به كار برد.

ابتلا به بيماري هاي رواني مختلف مانند استرس و اضطراب، تاثير زيادي در اين زمينه دارد. افراد در اين شرايط كنترل خود را از دست داده و نمي‌توانند به درستي عمل كنند. به همين دليل پيامدهاي زيادي را تجربه مي‌كنند.

همچنين زندگي مدرن و سرعت آن نيز باعث مي‌شود كه افراد اطلاعات زيادي را در مدت زمان كوتاه دريافت كنند؛ به همين دليل وقت كافي براي مراقبه و اهميت دادن به حالات روحي خود ندارند. به همين دليل عوارض جانبي زيادي را در زمينه هاي مختلف مانند بسته شدن چاكراها تجربه مي‌كنند.

براي متعادل سازي چاكراها چه بايد كرد؟

بعد از مطلع شدن در مورد چگونگي بسته بودن چاكراها و همچنين نواحي دقيق آنها، افراد مي‌توانند با استفاده از روش هايي اين مشكل را برطرف كنند. براي مثال روش يوگا ، مديتيشن و مراقبه، همگي فعاليت هايي هستند كه مي‌توان از آنها بهره برد.

از طرفي بهتر است افراد در اين زمينه از يك متخصص اين حوزه كمك بگيرند. چرا كه در صورت اقدامات خودسرانه احتمال بروز مشكلات بيشتر نيز وجود دارد. افراد مي‌توانند سبك زندگي خود را اصلاح كرده و همچنين براي كاهش استرس و اضطراب خود نيز از روانشناس كمك بگيرند.

سخن پاياني

بسته بودن چاكراها در افراد مختلف به شكل هاي متفاوتي بروز مي‌كند. همچنين شدت علائم نيز به مسائل مختلفي بستگي دارد. افراد مي‌توانند در كنار روش هاي علمي و مطمئن از اين روش نيز استفاده كرده و به طور همزمان از يك متخصص نيز كمك بگيرند. از طرفي بهتر است در مورد استفاده و همچنين پايبندي به اين روش، از افراط پرهيز كرد. حتما در طول روز زماني را براي خود اختصاص داده و سعي كنيد به هر روشي كه با آن احساس راحتي مي‌كنيد؛ انرژي هاي منفي را از خود دور كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بسته بودن چاكراها مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: بسته بودن چاكراها | علائم و علل بسته شدن چاكراها چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/5  ] [ ۰۵ ] [ newmiind ] [ ]

خود بيمار انگاري از جمله اختلالات رواني نيازمند درمان است. اين اختلال فرد را آشفته و سردرگم مي‌كند. مراجعه به روانشناس براي درمان اين اختلالات لازم و ضروري است. اين اختلال با نام‌هاي هيپوكندريا يا اضطراب‌بيماري نيز شناخته مي‌شود. شخص مبتلا همواره اضطراب داشته و خيال مي‌كند به بيماري خطرناكي مبتلا شده يا قرار است در آينده مبتلا گردد. او به نتايج و آزمايشات پزشكي مبني بر نبود بيماري‌ها را باور نمي‌كند. و همواره به دنبال كشف بيماري‌ها و مشكلات سلامتي در خود است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي ناشي از بيكاري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خود بيمار انگاري | علائم و درمان خود بيمارانگاري

اختلال خود بيمار انگاري

اختلال خود بيمار انگاري يا هيپوكندريا (Hypochondriasis) يك اختلال رواني بلند مدت است. در خلال اين اختلال، فرد مدام فكر مي‌كند به بيماري مبتلا شده يا قرار است در آينده اتفاق خطرناكي براي سلامتي او بيافتد. اين افراد در واقع ترسي دائمي نسبت به بيماربودن يا بيمارشدن در آينده دارند.

شدت اين اختلال در هر فرد متفاوت بوده و در طول مدت تغيير مي‌كند. هم‌چنين شدت خود بيمار انگاري با افزايش سن و بالا رفتن استرس‌ها ‌و فشارهاي زندگي بيشتر مي‌شود.

اكثر افراد مبتلا به اين اختلال با مشاهده كوچك‌ترين نشانه، بيماري خطرناكي را به خود نسبت مي‌دهند. مثلا يك سردرد ساده را كه در زندگي روزمره آن‌ها خللي وارد نمي‌كند، به تومور مغزي تعبير مي‌كنند. گاهي حتي بدون هيچ علامتي تصور مي‌كنند به بيماري مبتلا شده‌اند.

معمولا علائم جسماني آنقدر جزئي است كه هيچگونه خللي به زندگي او وارد نمي‌كند. ولي استرس و اضطراب ناشي از اين علائم به قدري در فرد بالا است كه آرامش رواني او را به هم مي‌ريزد.

انواع خود بيمار انگاري

خودبيمار انگارها معمولا علائم يكساني را تجربه مي‌كنند. اما برخورد آن‌ها در برابر اين بيماري متفاوت است. در ادامه دو نوع خودبيمار اگار را توصيف كرده‌ايم.

💠تيمار جو

شخص هزينه زيادي براي خدمات درماني، آزمايشگاهي و تشخيصي مي‌پردازد و به طور افراطي از خدمات درماني و داروها استفاده مي‌كنند. هيچ‌گاه به پزشكان و نتايج آزمايشات اعتماد نمي‌كنند. و مطمئنند كه به بيماري خطرناكي مبتلا هستند كه پزشكان قادر به تشخيص آن نيستند. اين دسته از بيماران مبتلا به خود بيمار انگاري همواره به دنبال افرادي هستند كه از آنها مراقبت كنند با به آنها توجه كنند.

💠تيمار گريز

برخلاف گروه قبل از انواع خود بيمار انگاري، افراد تيمار گريز به ندرت به پزشك مراجعه مي‌كنند. اين افراد با حضور در مراكز درماني، صحبت با پزشك، انجام آزمايشات، سونوگرافي، راديوگرافي، MRI، CT scan و ساير روش‌هاي تشخيصي دچار اضطراب غير قابل تحملي مي‌شوند. در نتيجه از مراجعه خودداري مي‌نمايند.

علل ابتلا به خود بيمارانگاري

علت دقيق ابتلا به اين اختلال، تاكنون شناخته نشده است. برخي از مهم‌ترين علل ابتلا به خود بيمار انگاري به شرح زير است.

📌والدين محافظه كار

خانواده در تشكيل تفكرات و شخصيت فرد نقش مهمي ايفا مي‌كند. والديني كه مدام نگران سلامتي كودك خود بوده و او را براي مشاهده علائم بيماري بررسي مي‌كنند؛ شايد اين حساسيت و محافظه كار بودن خود را به كودك منتقل كنند.

📌تجارب ناخوشايند گذشته

احتمالا درگذشته بيماري يا اتفاق ناخوشايندي در زمينه سلامتي براي فرد يا يكي از اعضاي خانواده‌اش افتاده است. بنابراين فرد با گذشت سال‌ها از آن بيماري، نگران وضعيت سلامت خود بوده و از ابتلا به بيماري مي‌ترسد. در نتيجه به خود بيمار انگاري مبتلا مي‌شود.

📌از بيماري منافعي دارد

گاه فرد براي جلب دلسوزي، همدلي و مراقبت اطرافيان خود به ايفاي نقش بيمار بپردازد. همچنين شخص با داشتن نقش بيمار، از انجام مسئوليت‌ها و وظايف روزانه خود شانه خالي مي‌كند. اين مسئله به تقويت خود بيمار انگاري كمك مي‌كند.

علائم و نشانه هاي خود بيمار انگاري

1_ اشتغال ذهن فرد در رابطه با ابتلا به بيماري يا مبتلاشدن در آينده

2_ اختلال در فعاليت‌هاي روزانه

3_ مشكلات شغلي

4_ نگراني شديد حتي با مشاهده عملكرد طبيعي بدن

5_ مراجعه بيش از حد به پزشك (نوع تيمار جو)

6_ عدم مراجعه به پزشك به دليل ترس از تشخيص احتمالي بيماري (نوع تيمار گريز)

7_ اجتناب از حضور در جمع و مكان‌هاي مختلف به دليل ترس از بيماري

8_ بيش از حد راجع‌به وضعيت سلامت خود صحبت مي‌كنند.

9_ نشانه‌هاي جسماني بيماري وجود ندارد يا نشانه‌هاي خفيف و ناچيزي وجود دارد.

10_ تاييد سلامتي توسط پزشك را نمي‌پذيرند.

پيامدهاي اختلال خود بيمار انگاري

از آنجايي كه فرد از فكر كردن مداوم به انواع بيماري ها و همچنين جستجوي نشانه هاي آنها اضطراب زيادي را تحمل مي‌كند؛ به همين دليل در معرض ابتلا به بيماري هاي مختلفي قرار دارد. همچنين احتمالا مشكلات زيادي را در زندگي شخصي و كاري تجربه مي‌كند. برخي از اين مشكلات شامل موارد زير مي‌شوند.

بروز مشكلات مالي به دليل غيبت مداوم از محل كار و اخراج شدن. همچنين فرد احتمالا براي خدمات درماني نيز هزينه هاي زيادي را متحمل مي‌شود.

اختلال در روابط اجتماعي و خانوادگي مانند انزوا و گوشه گيري و عدم حضور در جمع

ابتلا به ديگر اختلالات روان مانند اضطراب فراگير، افسردگي يا اختلالات شخصيت. 

تشخيص خود بيمار انگاري

بيماران مبتلا به خود بيمار انگاري معمولا به روانشناس يا متخصصين سلامت روان مراجعه نمي‌كنند. به همين دليل تشخيص زودهنگام و شروع فرايند درمان، در مورد آنان كمي دشوار است. اما به طور كلي برحسب نشانه هايي كه گفته شد؛ احتمالا در ابتدا روانشناس نيز از وضعيت جسماني فرد اطمينان پيدا كرده و در قدم بعدي به سراغ تاريخچه پزشكي و خانوادگي او مي‌رود. اگر علائم به مدت حداقل شش ماه بدون وقفه ادامه داشته باشند؛ تشخيص خود بيمار انگاري داده مي‌شود. 

پيشگيري از خود بيمار انگاري

هيچ راهكار قطعي براي پيشگيري از اختلال خود بيمار انگاري وجود ندارد. اما به طور كلي با وجود برخي از عوامل مي‌توان بروز آن را پيش بيني كرد. به همين دليل بهتر است افراد با اطلاع از اين عوامل در صورت مشاهده، در جهت رفع آنها اقدام كنند.

براي مثال اگر افراد زياد دچار اضطراب مي‌شوند بايد دلايل آن را شناسايي كرده و يا در صورت ابتلا به اختلال وسواس فكري عملي آن را درمان كنند. راه هاي كاهش استرس را آموخته و در صورت بروز نشانه هاي اين اختلال در خود، سريعا به روانشناس يا روانپزشك مراجعه كنند. با اين روش ها مي‌توان تا حدي از بروز يا پيشروي اين اختلال، جلوگيري كرد.

درمان اختلال خود بيمار انگاري

خود بيمار انگاري مشكلي رواني به شمار مي‌رود. تشخيص اين اختلال به عهده روانشناس بوده و درمان آن نيز توسط روانشناس انجام مي‌شود. استرس و اضطراب را مي‌توان منشا اصلي اختلال خود بيمار انگاري دانست و درمان‌گر در جهت كاهش اضطراب فرد تلاش مي‌كند. 

روان درماني

جلسات روان درماني با حضور روانشناس و بيمار آغاز مي‌گردد. طي اين جلسات به فرد چگونگي غلبه بر استرس و كاهش اضطراب بدون مصرف دارو آموزش داده مي‌شود. هم‌چنين روانشناس در جهت تغيير ديدگاه  بيمار نسبت به بيماري تلاش مي‌كند. و از اين طريق به بهبود كيفيت زندگي او كمك مي‌كند.

يكي از روش هايي كه براي درمان خود بيمار انگاري، استفاده مي‌شود؛ روش رفتاري شناختي بوده كه در آن تفكرات فرد را در مورد موضوع نظر تغيير مي‌دهند. در نتيجه رفتارهاي او نيز تحت تاثير قرار گرفته و از مراجعه مكرر به پزشك پرهيز مي‌كند.

دارو درماني

نوع شديد اختلال خودبيمارانگاري ابتدا به كمك داروها درمان مي‌شود. داروهاي ضداضطراب يا ضدافسردگي رايج‌ترين داروها براي درمان دارويي اختلال خود بيمار انگاري است. كمك گرفتن از داروها به كاهش علائم كمك مي‌كند. پس از كاهش علائم، مي‌توان جلسات روان درماني را آغاز نمود تا فرد به نتايج بهتري در درمان خود بيمار انگاري دست يابد.

◀درمان خانگي خود بيمار انگاري

بسياري براي درمان يا كنترل نشانه هاي خود بيمار انگاري به دنبال روش هاي سريع و آسان هستند. فراموش نكنيد كه براي درمان اين بيماري بايد از يك متخصص كمك بگيريد و نمي‌توان به صورت خودسرانه در اين زمينه عمل كرد. برخي از محققين پرهيز از مصرف الكل، سيگار و نوشيدني هاي محرك مثل قهوه را توصيه كرده و افراد را براي مراقبه تشويق مي‌كنند. اين روش ها در كنار روش هاي درماني موثر هستند و به تنهايي منجر به بهبودي نمي‌شوند.

سخن پاياني

خود بيمار انگاري يكي از بيماري هاي روان است كه تا حد زيادي از اضطراب نشات مي‌گيرد. استرس ريشه بسياري از اختلالات است. به همين دليل در ابتدا افراد بايد علت اضطراب خود را پيدا كرده و سپس متناسب با آن براي درمان اقدام كنند. البته عوامل ديگري نيز در اين زمينه موثر هستند. با اينكه اين اختلال تاثيرات زيادي بر زندگي افراد در ابعاد مختلف دارد؛ اما قابل كنترل بوده و جاي نگراني ندارد. حمايت اطرافيان از فرد بسيار مهم است. اما بايد حتما از يك متخصص كمك بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خود بيمار انگاري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: خود بيمار انگاري | علائم و درمان خود بيمارانگاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/17  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]

علائم اضطراب را مي‌شناسيد؟ اضطراب پاسخ طبيعي بدن نسبت به ترس و نگراني است. همه افراد در طول زندگي خود بارها علائم اضطراب را تجربه مي‌كنند. اضطراب معمولي احساسي است كه مي‌آيد و مي‌رود اما در زندگي روزمره شما تداخلي ايجاد نمي‌كند. اما براي كساني كه از اختلال اضطرابي رنج مي‌برند، اين احساس بيش از حد طبيعي است و مي‌تواند شخص را دچار ناتواني كند. اين اضطراب در طولاني مدت مي‌تواند تاثيرات بسيار منفي بر فرد و كيفيت زندگي او بگذارد به همين دليل ضروري است كه از علائم اضطراب آگاهي داشته باشيد تا در صورت لزوم براي درمان اقدام نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم اضطراب مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: علائم اضطراب

علائم اضطراب چيست؟

هر فردي در زندگي خود طي موقعيت هاي مختلف علائم اضطراب را تجربه مي‌كند. استرس قبل از امتحان، مشكلات مالي، خانوادگي و … همگي در بروز اضطراب دخيل هستند. اما زماني كه اين اضطراب و ناراحتي ادامه دار باشد؛ فرد با مشكلات و البته اختلال اضطراب روبرو خواهد شد. نشانه هاي اين اضطراب ها به چند دسته جسماني، رفتاري، احساسي و رواني طبقه بندي مي‌شود. براي درمان حتما از روانشناس و متخصص در اين زمينه راهنمايي بگيريد. جهت كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

علائم اضطراب چه چيزهايي هستند؟

علادم اضطراب در هر شخص نسبت به شخص ديگر متفاوت است. اين علائم مي‌تواند در زندگي عادي فرد مشكل ايجاد كند. از مهم‌ترين و رايج‌‌ترين علائم اضطراب مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

📌علائم جسماني يا فيزيكي

علائم اضطراب شامل علائم جسماني نيز مي‌باشد. شايد دستتان عرق كرده يا پاهايتان بلرزد و يا ضربان قلب تندتر شود. همچنين ممكن است در معده خود احساس ناراحتي كنيد. از ديگر علائم جسماني اضطراب مي‌توان به درد معده، حالت تهوع يا مشكل گوارشي، احساس خفگي، سردرد، بي خوابي يا ساير مشكلات خواب، ضعف يا خستگي، تنفس سريع يا تنگي نفس، افزايش ضربان قلب، تعريق، لرزيدن دست و پا و دردهاي عضلاني اشاره كرد. 

📌 علائم رواني

از علائم اضطراب مي‌توان به علائم روحي و رواني نيز اشاره كرد. از جمله عوامل رواني اضطراب احساس بي قراري، داشتن احساس خطر، نگراني دائمي، پرش افكار، فراموشي، قضاوت نادرست، بد بيني، نداشتن تمركز، ترس و دلهره، عصبي شدن بيش از حد و احساس ترس نسبت به اتفاقي قريب الوقوع مي‌باشد.

📌 علائم احساسي

علائم اضطراب در دسته احساسي نيز بروز مي‌كند. اين بخش مقاله را راجع به علائم احساسي اضطراب اختصاص داده ايم.

🔸 از اطرافيان فاصله مي‌گيرند.

🔸 به راحتي آرام نمي‌شوند.

🔸 بسيار راحت آشفته، بد خلق و نا اميد مي‌شوند.

🔸 در هم شكسته مي‌شوند، زيرا كنترل موقعيت در دست آنها نيست.

🔸 نسبت به خود احساس بد دارند.

🔸 احساس تنهايي

🔸 احساس بي ارزشي

🔸 احساس افسردگي

📌 علائم رفتاري

از ديگر علائم اضطراب، علائم رفتاري است. اين افراد نشانه هايي در رفتار خود نشان مي‌دهند كه در ادامه ذكر كرده ايم.

🔹 مصرف زياد الكل، سيگار يا مواد

🔹 تغيير در رژيم غذايي

🔹 عقب انداختن كارها

🔹 بروز رفتارهاي عصبي

🔹 عدم مسئوليت پذيري

عوامل ايجاد اضطراب

در بخش قبلي راجع به 2 نوع علائم اضطراب توضيح داده ايم. اما هميشه به دنبال اين هستيم كه چه چيزي باعث بروز اين مشكل مي‌شود. و چه عواملي اضطراب را ايجاد مي‌كند. از عوامل موثر در ايجاد اضطراب مي‌توان به اين بخش مقاله اشاره كرد.

✨ عوامل زيست شناختي و شخصيتي

يكي ازعواملي كه باعث بروز علائم اضطراب مي‌شود؛ عوامل زيست شناختي و شخصيتي است. افرادي كه داراي ويژگي‌هاي شخصيتي خاصي هستند بيشتر دچار اضطراب مي‌شوند. به عنوان مثال افرادي كه ترسو، سرخورده، داراي روابط اجتماعي كم، منزوي و داراي اعتماد به نفس پايين هستند در دوران كودكي، نوجواني يا بزرگسالي دچار اضطراب مي‌شوند.

✨ عوامل محيطي و اجتماعي

عوامل اجتماعي و محيطي يكي از عوامل مهم در بروز علائم اضطراب است. شرايط اضطراب ممكن است به دليل يك يا چند اتفاق استرس‌زا در زندگي ايجاد شوند. به عنوان مثال استرس كاري يا تغيير شغل، تغيير در ترتيب زندگي، بارداري و زايمان، مشكلات خانوادگي و رابطه‌اي، شوك عاطفي بزرگ بعداز يك اتفاق آسيب‌زا، مرگ يا از دست دادن يك عزيز و… مي‌تواند باعث ايجاد اضطراب شود.

✨ عوامل ژنتيكي و ارثي

يكي از عوامل بروز علائم اضطراب، عوامل بيولوژيك است. بعضي از افرادي كه شرايط اضطرابي را تجربه مي‌كنند امكان دارد استعداد ژنتيكي نسبت به اضطراب داشته باشند (اصطلاحا اضطراب ارثي دارند). اين شرايط ممكن است گاهي در يك خانواده ايجاد شود. داشتن والدين داراي تجربه اضطراب يا شرايط بهداشت روان ديگر به اين معني نيست كه فرد به طور خودكار دچار اضطراب مي‌شود اما شرايط استرس‌زا تاثير بسيار زيادي نسبت به ساير افراد بر او مي‌گذارد.

 

مشكلات ناشي از علائم اضطراب

اختلالات اضطرابي باعث ايجاد مشكلات زيادي در جسم و روان فرد مي‌شود. فرد داراي اختلالات اضطرابي مي‌تواند به افسردگي يا اختلالات رواني ديگر نيز دچار شود. اختلالات اضطرابي باعث ايجاد مشكل خواب يا بي خوابي، مشكلات گوارشي يا روده، سردرد و دردهاي مزمن، مشكلات عملكردي در مدرسه يا محل كار، كيفيت پايين زندگي، عدم انجام فعاليت‌هاي روزانه و ناتواني در برقراري روابط اجتماعي مي‌شود. با دريافت مشاوره تلفني در هر زمان و هر مكان مي‌توانيد با متخصصين خبره در زمينه مشكلات ناشي از علائم اضطراب ارتباط برقرار كنيد. در ادامه به اين مشكلات اشاره كرده ايم.

🔘 مشكلات قلبي عروقي

🔘 مشكلات ذهني (ضعف حافظه، افسردگي و تغييرات شخصيتي)

🔘 مشكلات تغذيه اي و چاقي

🔘 عارضه جنسي در زنان و مردان

🔘 مشكلات گوارشي

🔘 مشكلات مو و پوست

براي آشنايي با راه هاي غلبه بر اضطراب و احساس بي قراري كليك كنيد.

علائم اضطراب در كودكان و نوجوانان

دوران كودكي و نوجواني مرحله اصلي خطر ابتلا به علائم و سندرم اضطراب است كه امكان دارد از علائم خفيف تا اختلالات اضطرابي كامل را شامل شود. اضطراب ممكن است ترس يا نگراني باشد اما مي‌تواند كودكان را تحريك پذير و عصباني كند. علائم اضطراب همچنين مي‌تواند شامل اختلال در خواب و علائم جسمي مانند خستگي، سردرد يا معده درد باشد. اختلالات اضطرابي در كودكان و نوجوانان بايد تا حد امكان زود تشخيص داده شود تا پيشگيري و درمان در همان سن انجام گيرد تا از مشكلات اضطرابي شديد در بزرگسالي جلوگيري شود.

علائم اضطراب در بارداري

در زمان بارداري با تغيير در وضعيت جسماني، در وضعيت رواني نيز تغييراتي ايجاد مي‌شود. داشتن اضطراب و استرس در بارداري طبيعي است. به عنوان مثال در دوران بارداري امكان دارد كه مادر دائما در مورد سلامتي كودك خود احساس نگراني كند اما اگر علائم اضطراب داراي سطح بالايي باشد بايد به پزشك متخصص مراجعه كرد.

راه هاي غلبه بر علائم اضطراب

درمان هاي زيادي براي كاهش و مديريت علائم اضطراب وجود دارد. نوع درمان بستگي به مواردي مانند شدت و ميزان اختلالات اضطرابي دارد. معمولا اختلالات اضطرابي اگر در مرحله خفيف و اوليه باشد، با مراجعه به روانشناس برطرف مي‌شود اما اگر افراد داراي اختلالات اضطرابي شديد و در مرحله پيشرفته باشند از شيوه دارو درماني استفاده قرار مي‌شود. 

🎀 برنامه ريزي

يكي از روش هاي درمان علائم اضطراب، برنامه ريزي است. در اين روش اگر قصد كاهش اضطراب را داريد؛ حتما بايد كارهاي خود را اولويت بندي كنيد. زماني كه برنامه ريزي اصولي داشته باشيد و همه كارها به خوبي پيش برود؛ اضطراب نخواهيد گرفت.

🎀 در موقعيت استرس زا قرار نگيريد | علائم اضطراب

براي درمان علائم اضطراب بايد در موقعيت هاي استرس زا قرار نگيريد. سعي كنيد براي آرامش خود محيط هاي مناسبي را انتخاب كنيد و از موقعيت هاي سمي دور شويد.

🎀 ريلكسيشن

با كمك ريلكسيشن مي‌توانيد علائم اضطراب را كاهش دهيد. اين روش در زمينه ها و ورزش هاي گوناگوني وجود دارد كه مي‌توانيد به خوبي از آن استفاده كنيد.

🎀 روان درماني | علائم اضطراب

روان درماني بهترين روش درماني براي كاهش علائم اضطراب است. در اين روش درماني درمانگر با توجه به رويكردي كه دارد به درمان فرد بيمار مي‌پردازد. ممكن است كه اين درمان بيشتر با شناختي رفتاري درمان شود. اما بنا بر شرايط و دليل اين اضطراب، نحوه درماني متفاوت با يكديگر خواهد بود.

🎀 دارو درماني

در مواقعي كه علائم اضطراب بسيار شديد است و تنها با روان درماني قابل درمان نيست. حتما بايد كنار روان درماني، از دارو درماني كمك گرفت. اين روش بايد با تجويز پزشك باشد و با كمك او از داروهاي ضد اضطراب استفاده كرد. 

كلام آخر

علائم اضطراب در موقعيت هاي استرس زا و ترسناك بروز مي‌كند. بسياري از ما حداقل يك بار تجربه اضطراب را داشته ايم. در زندگي روزمره، محل كار، مدرسه و … اين شرايط را سپري كرده ايم. اما اگر علائم اضطراب شديد باشد و كل زندگي فرد را مختل كرده باشد، بايد از درمانگر كمك گرفت. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم اضطراب مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

علائم جسماني اضطراب به چه صورتي بروز مي‌كند؟

از علائم جسماني اضطراب مي‌توان به درد معده، حالت تهوع يا مشكل گوارشي، سردرد، بي خوابي و افزايش ضربان قلب اشاره كرد.

رابطه دلهره و اضطراب چيست؟

اضطراب ممكن است به دليل اتفاقات استرس زا در زندگي، عوامل ژنتيكي و عوامل شخصيتي فرد ايجاد شود.

منبع: علائم اضطراب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/17  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]

حمله صرع يكي از بيماري هاي عصبي مزمن محسوب مي‌شود كه بر زندگي شخصي و حرفه اي افراد تاثير دارد. در اين بيماري بلند مدت كه نشانه اصلي آن تشنج است فرد علائم زيادي را تجربه مي‌كند. براي شكل گيري اين بيماري دلايل زيادي وجود دارد اما به طور كلي زمان شروع اين حملات مشخص نيست و به عوامل زيادي بستگي دارد. براي اين بيماري درمان مشخصي در نظر گرفته نمي‌شود اما مي‌توان اين حملات و همچنين نشانه ها را تا حد زيادي كنترل كرد. اين اختلال هم ميان كودكان و ميان بزرگسالان وجود دارد. اما فراموش نكنيد كه يك بيماري رواني يا اختلال فكري نيست و لزوما هر فردي كه دچار تشنج مي‌شود نيز صرع ندارد. تشنج اصلي ترين نشانه صرع بوده اما شدت تشنج و همچنين ديگر علائم در افراد متفاوت بوده و بستگي به نوع صرع دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حمله صرع مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: حمله صرع | علائم بيماري صرع خفيف

حمله صرع

نوع خفيف حمله صرع شايد به ندرت قابل شناسايي باشد و يا به ندرت بروز كند. اما به طور كلي مدت زمان حملات غيرقابل پيش بيني هستند. در طول اين حملات، احتمال دارد كه فرد به خود و ديگران آسيب هايي وارد كند. همچنين براي برخي شروع دوره تشنج با بروز نشانه هاي مشخصي همراه است كه فرد و يا اطرافيان را مطلع مي‌كند.

صرع بيماري شايعي نبوده و همچنين مصري نيست. اما زمينه هاي خانوادگي و ژنيتكي در شكل گيري آن بسيار نقش دارند. از طرفي زمان بروز اولين علائم نيز مشخص نيست به همين دليل افراد بايد نسبت به نشانه ها حساس بوده و به موقع فرايند درمان را آغاز كنند. 

نشانه هاي حمله صرع

قبل از شروع حمله صرع و همچنين در حالت خفيف صرع نشانه هايي در فرد بروز مي‌كند كه فرد متوجه عود بيماري اش مي‌شود. همچنين برخي از افرادي كه مبتلا به صرع هستند؛ با توجه به عوارض جانبي داروهايي كه مصرف مي‌كنند و همچنين بيماري هاي ديگر، علائمي در ظاهر و رفتارهاي آنان نيز ظاهر مي‌شود. برخي از نشانه هاي اين حملات شامل موارد زير مي‌شود.

بروز تغييراتي كه در حواس پنجگانه (براي مثال قبل بروز تشنج افراد بوي خاصي را احساس مي‌كنند.)

سرگيجه

بي حسي و گزگز شدن اندامها

بي هوشي كامل

بروز حركات تكراري

عدم پاسخ به محرك هاي خارجي

انواع حمله صرع

انواع حمله صرح از لحاظ تحريك مغز به دو نوع كانوني و عمومي تقسيم مي‌شود. در صرح كانوني تنها يك قسمت مغز تحت تاثير قرار مي‌گيرد. اما در صرع عمومي كل سلول هاي عصبي مغز به طور ناگهاني شروع به فعاليت كرده و سپس انرژي الكتريكي خود را تخليه مي‌كنند. به همين دليل فرد دچار بي هوشي مي‌شود. در اين قسمت به توضيح انواع مختلف صرع عمومي و كانوني مي‌پردازيم.

📌عمومي

تشنج هايي كه كل مغز را درگير مي‌كنند؛ تشنج عمومي ناميده مي‌شوند. شش نوع تشنج عمومي وجود دارد كه شامل موارد زير مي‌شوند.

غيبت

در تشنج عمومي غيبت كه بيشتر در كودكان اتفاق مي‌افتد؛ افراد براي 5 تا 10 ثانيه به نقطه اي خيره شده و هيچ واكنشي نشان نمي‌دهند. اين نوع صرع به صورت خوشه اي است و احتمالا چند بار در روز اتفاق مي‌افتد.

تونيك

در تشنج تونيك عضلات افراد به يك باره منقبض شده و حتي بر هوشياري آنان نيز موثر است. در چنين حالتي عضلات بازوها و پاها سفت مي‌شود و احتمال افتادن فرد نيرز وجود دارد.

آتونيك

در تشنج آتونيك يا قطره اي فرد كنترل عضلات خود را به صورت ناگهاني از دست مي‌دهد. از آنجايي كه در اين نوص صرع پاهاي فرد بيشتر تحت تاثير قرار مي‌گيرند؛ احتمال به زمين افتادن فرد در هر شرايطي وجود دارد.

كلونيك

در تشنج عمومي كلونيك شاهد تكرار حركات گردن، صورت و بازوها هستيم.

ميوكلونيك

اين نوع به صورت ناگهاني ظاهر شده و معمولا قسمت بالايي بدن را درگير مي‌كند. اين تكان ها بيشتر در بازوها و پاها مشاهده مي‌شوند.

تونيك كلونيك

تشنج تونيك كلونيك تقريبا شديدترين نوع حملات صرع است كه در آن فرد علاوه بر اينكه هوشياري خود را از دست مي‌دهد؛ دچار لرزش و انقباض عضلات و سفت شدن بدن نيز مي‌شود. در اين شرايط برخي افراد زبان خود را نيز گاز گرفته و يا بي اختياري ادرار پيدا مي‌كنند.

 📌كانوني

حمله صرع كانوني نيز شدت هاي مختلفي دارد كه با توجه به ناحيه اي كه در مغز درگير مي‌شود؛ علائم نيز بروز مي‌كنند. معمولا حملات كانوني باعث بروز حالتي مانند رويا، سرخوشي و… است. اين نوع نيز مي‌تواند هوشياري افراد را تحت تاثير قرار دهد. به همين دليل افراد بايد در مورد آن با پزشك مشورت كرده و از بروز آسيب به بخش هاي ديگر جلوگيري كنند. 

علت شكل گيري صرع

بيماري حمله صرع به دلايل زيادي در افراد ايجاد مي‌شود. در بيشتر موارد نمي‌توان علت دقيق اين بيماري را تشخيص داد؛ اما به طور كلي براي تشخيص آن بايد به عوامل زير توجه كرد.

ژنتيك: اگر افراد خانواده به صرع مبتلا باشند؛ احتمال بروز آن در افراد ديگر خانواده نيز بيشتر مي‌شود. اما بر اساس پژوهش هاي انجام شده وجود برخي از ژن ها بيشتر افراد را مستعد بروز بيماري ها مي‌كند.

بيماري هاي مغزي: وجود برخي از بيماري هاي مغزي مثل تومورها و يا حتي سكته مغزي مي‌تواند باعث بروز بيماري صرع شود.

ابتلا به عفونت هاي مختلف: بروز عفونت هاي مختلف در دوران كودكي يا حتي بزرگسالي مانند مننژيت و يا    مي‌تواند زمينه ساز ايجاد بيماري صرع شوند.

مشكلات قبل از تولد: آسيب مغزي حتي در دوران جنيني نيز مي‌تواند براي كودك منجر به صرع شود. ابتلاي مادر به عفونت، تغذيه نامناسب و همچنين كمبود اكسيژن در اين دوران، باعث بروز آسيب مغزي مي‌شود.

اختلال رشد: برخي از اختلالات رشدي مانند اوتيسم باعث بروز صرع مي‌شود.

عوارض حمله صرع

از آنجايي كه حمله صرع فعاليت هاي حركتي و شناختي افراد را در زمينه هاي مختلف، تحت تاثير قرار مي‌دهد؛ به همين دليل احتمالا مشكلات زيادي در زندگي مبتلايان ايجاد مي‌شود. براي مثال افراد بايد از ابزارهايي براي مراقبت از اعضاي بدن در مقابل خوردن زمين، استفاده كنند. همچنين بهتر است در مكان هايي كه هيجان زيادي ايجاد مي‌كنند؛ حضور پيدا نكنند. فعاليت هايي مانند رانندگي و شناكردن براي آنها دشوار بوده و بايد با احتياط انجام شود. آنها همچنين براي انجام برخي كارها نياز به مراقبت و حمايت دارند و حتي با وجود سن بالا نمي‌توانند به طور كامل مستقل شوند.

راه هاي درماني حمله صرع

براي درمان صرع راه هاي زيادي وجود دارد. با اينكه اين بيماري به طور قطعي درمان نمي‌شود؛ اما بهتر است با توجه به نشانه ها و همچنين انواع اقداماتي انجام داد. در اين زمينه حتما بايد از متخصصين كمك گرفت و فرايند درمان را آغاز كرد.

✅دارودرماني

طبيعي است كه باتوجه به علائمي كه ذكر شد؛ افراد مبتلا به حمله صرع نياز به مصرف دارو براي كنترل علائم دارند. براي اين بيماري داروهاي مختلفي با دوزهاي متفاوت وجود دارد كه بايد براي مصرف آنها با پزشك مشورت كرد. معمولا مصرف دارو براي چنين افرادي مادام العمر است. همچنين افراد نبايد به صورت خودسرانه مصرف خود را قطع كنند. 

✅رژيم غذايي

بر اساس تحقيقاتي كه در زمينه انجام شده است؛ مشخص گرديد كه استفاده از رژيم غذايي كتوني مي‌تواند تا حد زيادي علائم حمله صرع را كاهش دهد. در اين رژيم افراد تنها از چربي و پروتئين استفاده كرده و نبايد كربوهيدرات استفاده كنند. اين رژيم در كودكاني كه به دارو پاسخ نمي‌دهند؛ بسيار موثر است.

✅جراحي

در برخي مواردي كه علائم و همچنين شدت بيماري بسيار زياد است؛ افراد دست به جراحي مغز مي‌زنند. از روش جراحي بيشتر براي درمان صرع كانوني استفاده مي‌كنند. همچنين در جراحي ممكن است عاملي كه منجر به صرع شده است؛ مانند تومور مغزي، برداشته شود.

✅تحريك عصب واگ

يكي ديگر از روش هاي درمان حمله صرع، تحريك عصب واگ است كه عصب دهم مغزي است. براي تحريك عصب با استفاده از جراحي، از دستگاهي استفاده مي‌كنند تا به صورت مكرر اين عصب را تحريك كند. اين تحريكات، حملات تشنجي را كاهش داده و باعث تسريع درمان مي‌شود.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه افراد مبتلا به حمله صرع مي‌توانند زندگي كامل و فعالي داشته باشند. ابتلا به اين بيماري به معني انزوا و گوشه گيري افراد نيست. البته آنها قطعا به كمك و حمايت اطرافيان خود نياز دارند. همچنين بايد براي زندگي خود بر اين اساس برنامه ريزي كرده و موقعيت هاي احتمالي را در نظر بگيرند. درمان هاي اين افراد احتمالا تا پايان عمر ادامه مي‌يابد و زندگي آنها را تحت تاثير قرار مي‌دهد. به همين دليل بهتر است در اين دوران صبوري كرده و همچنين از متخصصين مربوطه كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حمله صرع مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: حمله صرع | علائم بيماري صرع خفيف

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/13  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

استرس ازدواج احساسي كاملا طبيعي است كه با نزديك شدن به دوران زندگي مشترك، بيشتر مي‌شود. گاهي افراد به طور كلي حتي وقتي در شرايط ازدواج هم نيستند از اين دوره از زندگي ترسيده و در مورد آن باورهاي درستي ندارند. اما در موارد ديگر آنها نزديك به زمان ازدواج شان، تنها دچار اين نوع از استرس مي‌شوند. كه در دو صورت نيز جاي نگراني وجود ندارد؛ و بايد در مورد آن اقداماتي انجام داد. اين اضطراب به دلايل مختلفي بروز مي‌كند؛ از طرفي مسائل مختلفي بر آن موثر هستند. فراموش نكنيد كه ازدواج يكي از مهم ترين تصميمات زندگي است به همين دليل نبايد در مورد آن سهل انگاري كرد. اما برخي در اين مورد افراط كرده و دچار مشكلات زيادي مي‌شوند. زوجين، بهتر است در اين مورد با يك روانشناس مشورت كرده و از او كمك بگيرند. 

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس ازدواج مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: علائم و نحوه درمان استرس ازدواج

استرس ازدواج

ازدواج به طرق مختلف باعث بروز فشارهايي بر خود زوجين و حتي خانواده هاي آنان نيز مي‌شود. واكنش افراد نسبت به اين موضوع متفاوت است. گاهي استرس ازدواج به حدي زياد مي‌شود كه آنها را به طور كلي از اين تصميم منصرف كرده و يا باعث بروز تاخير در آن مي‌شود. اين موضوع به ظرفيت رواني و همچنين شرايط محيطي بستگي دارد. گاهي يكي از زوجين بسيار خونسرد بوده و همه مسوليت ها را بر عهده فرد ديگري مي‌اندازد. به همين دليل ترس و استرس ايجاد شده و فرد به درستي نمي‌تواند تصميم بگيرد. اين موضوع به خوبي اهميت سلامت رواني و همچنين برخورداري از مهارت هاي قبل از ازدواج را نشان مي‌دهد كه با كمك مشاور پيش از ازدواج، قابل حصول هستند.

دلايل استرس ازدواج

همانطور كه قبلا هم به آن اشاره شد؛ ترش از ازدواج به دلايل مختلفي در افراد بروز مي‌كند. اين ترس اگر به صورت مزمن براي مدت زمان طولاني ادامه يابد؛ بر جنبه هاي رواني و حتي جسماني افراد تاثير گذاشته و قدرت تصميم گيري را از آنها سلب مي‌كند. برخي از اين علل شامل موارد زير مي‌شوند.

📌مسائل مالي

مسائل مالي يكي از مهم ترين عوامل فرايند ازدواج است كه باعث نگراني افراد مي‌شود. اين موضوع هم به شرايط شغلي زن و شوهر و هم وضعيت خانوادگي آنها برمي‌گردد. براي مثال برخي از دختران در مورد شغل و ميزان درآمد همسر آينده خود نگراني دارند و برخي ديگر در مورد تهيه جهاز. امروزه زنان بيشتر شاغل هستند و در زندگي مشترك مي‌توانند به همسران خود كمك بيشتري بكنند. از طرفي استقلال آنان بيشتر بوده و انتظارات بيشتري از طرف مقابل دارند.

📌آماده نبودن براي تغيير

يكي ديگر از دلايل استرس ازدواج، عدم آمادگي براي تغيير و شروع زندگي جديد است. زندگي مشترك  با شرايط مجردي متفاوت است و افراد بايد از لحاظ هاي مختلفي خود را براي آن آماده كنند. اين موضوع تا حد زيادي از طرز تفكر و همچنين بلوغ عاطفي افراد سرچشمه مي‌گيرد. فراموش نكنيد كه با شروع زندگي مشترك بايد مسئوليت زيادي را به عهده بگيريد و وظايفي را انجام دهيد؛ بايد اين موضوع را نيز پذيرفته و حتي اين مورد را تمرين كنيد. براي آشنايي با علائم استرس كليك كنيد.

📌تفاوت هاي زياد

در برخي موارد به دليل تفاوت هاي زيادي كه زوجين با يكديگر دارند؛ قبل از ازدواج دچار ترس شده و از اين موضوع فاجعه سازي مي‌كنند. وجود تفاوت ها طبيعي است؛ اما بايد روي شباهت ها تمركز كرده؛ و تفاوت ها را تبديل به بحران نكيند. برخي از افراد از اينكه در انتخاب خود دچار اشتباه شده اند؛ شك مي‌كنند. فكر كردن در مورد تصميم و در نظر گرفتن جنبه هاي مختلف آن مهم است؛ اما نبايد اجازه دهند كه اين موضوع بزرگ شده و يا آنها را نسبت به همه چيز حساس كند.

📌ترس از آينده

ترس از آينده و عواقب ازدواج نيز يكي ديگر از دلايل استرس ازدواج است. برخي افراد تنوع طلب بوده و از واكنش خود در مقابل زندگي مشترك و پذيرفتن فردي براي ادامه زندگي مي‌ترسند. ترس آنها تا حدي جايز است چرا كه احتمالا از بروز خيانت جلوگيري مي‌كند. براي برخي ديگر اين موضوع به دليل فرزندآوري بروز مي‌كند. كه فردي به آن علاقه داشته و طرف مقابل به اين موضوع تمايل نشان نمي‌دهد.

نحوه برخورد با استرس ازدواج

براي مواجهه با استرس ازدواج راه هاي مختلفي وجود دارد. افراد در ابتدا بايد علت اين ترس را پيدا كرده و در قدم بعدي براي كنترل اين احساس از روش هاي زير استفاده كنيد. مشاورين ذهن نو آماده ارائه خدمات در زمينه مشاوره قبل از ازدواج و زوج درماني هستند. 

💠پيدا كردن علت ترس

بهتر است علت استرس ازدواج خود را ريشه يابي كرده و با توجه به آن براي از بين بردن اقدام كنيد. گاهي افراد به دليل شرايط خانوادگي و اينكه در اطرافيان خود شاهد ازدواج هاي موفق نبوده اند؛ اين احساسات را در مورد ازدواج تجربه مي‌كنند. پيدا كردن علت ترس ها و مشكلات ما، كار ساده اي نيست و حتي در مواردي اصلا متوجه آنها نمي‌شويم. به همين دليل بهتر است در اين زمينه از يك متخصص كمك بگيريم.

 💠صحبت كردن با همسر و خانواده

پذيرفتن و درك استرس ازدواج براي عده اي آسان نيست. به همين دليل بهتر است به صورت واضح در اين مورد با اطرافيان خود صحبت كرده؛ و در اين مورد توضيح دهيد. از آنها بخواهيد كمي به شما زمان داده و از شرايط فاصله بگيريد. از طرفي اصلا در اين مورد به خود فشار وارد نكنيد. برخي خود را مجبور به ازدواج مي‌كنند؛ در حاليكه اين تصميم نهايي آنها براي ادامه زندگي نيست. اگر هم در اين مورد اطمينان داريد بهتر است در صورت احساس اين ترس كمي استراحت كرده و افكار خود را كنترل كنيد. 

💠برنامه ريزي

برخي از افراد به دليل فشارهاي كاري و همچنين مشكلاتي كه قبل از ازدواج براي همه افراد ايجاد مي‌شود؛ دچار استرس ازدواج مي‌شوند. افراد بايد براي انجام امور خود برنامه ريزي داشته و تقسيم وظايف كنند. طبيعي است كه وقتي افراد با حجم زيادي از وظايف قبل از ازدواج مواجه مي‌شوند؛ احساس ترس كرده و حتي منصرف مي‌شوند.

💠كمك گرفتن از مشاور

اگر بعد از انجام تمام روش هايي كه ذكر شد؛ بازهم اين احساس از بين نرفت؛ بايد از يك روانشناس كمك بگيريد. به طور كلي مشاوره ازدواج يكي از اقدامات مهم براي شروع زندگي مشترك است. زوجين مي‌توانند با كمك مشاورين ذهن بر مشكلات شخصي و همچنين رابطه زناشويي را حل كرده و تصميمات بهتري در اين زمينه بگيرند. زوج درماني يكي از خدمات تخصصي مركز مشاوره ذهن نو است كه مشاورين با داشتن سابقه اي درخشان در اين زمينه به زوجين كمك مي‌كنند.

سخن پاياني

استرس ازدواج يكي از چالش هاي قبل از ازدواج محسوب مي‌شود كه افراد واكنش هاي مختلفي نسبت به آن دارند. هدف از دريافت مشاوره قبل از ازدواج كاهش استرس افراد همچنين شناسايي نقاط قوت و ضعف آنها در زندگي مشترك است. زوجين بايد در اين شرايط با يكديگر همكاري كرده و باعث تشديد اين احساس نشوند. حتي شركت در جلسات مشاوره نيز به صورت دو نفره باعث تسريع فرايند درمان و بهتر شدن اوضاع مي‌شود. به طور كلي بهتر است در مورد ازدواج افراد عجولانه تصميم گيري نكرده و از متخصصين كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس ازدواج مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: علائم و نحوه درمان استرس ازدواج

 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/27  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

واژينيسموس نام يك مشكل عصبي است كه به دليل اضطراب ايجاد شده و خود را به‌صورت منقبض شدن عضلات واژن نشان مي‌دهد. با توجه به شدت انقباض، ممكن است امكان برقراري رابطه جنسي به‌صورت كامل از بين برود و يا برقراري رابطه براي خانم‌ها بسيار دردناك باشد. واژينيسموس مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد كه دامنه وسيعي از بيماري‌هاي ميكروبي و عفونت واژن تا اضطراب از برقراري رابطه جنسي را شامل مي‌شود.

با توجه به اينكه واژينيسموس برقراري رابطه جنسي ميان زوجين را ناخوشايند و يا حتي غيرممكن مي‌سازد اين موضوع مي‌تواند عاملي براي شروع مشكلات بسياري در زندگي مشترك شما باشد. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين بيماري را در خود و يا همسرتان مي‌بينيد حتما براي مشاوره جنسي اقدام كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه واژينيسموس مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: واژينيسموس | علائم و علت واژينيسم چيست؟ 

واژينيسموس چيست؟

 

واژينيسموس كه با نام علمي واژينيسموس يا واژينيسم نيز شناخته مي‌شود يكي از انواع كژ‌كاري‌هاي جنسي در زنان است كه باعث انقباض عضلات واژن مي‌شوند. بسته به ميزان اين انقباض ممكن است برقراري رابطه جنسي كاملاً غيرممكن و يا دردناك باشد. روانشناسان معتقدند واژينيسم بيش از هر چيز جنبه رواني داشته و زيربناي آن اضطراب و ترسي است كه فرد از برقراري رابطه جنسي دارد.

اين ترس مي‌تواند به هر دليلي مانند تجربه يك رابطه جنسي دردناك، ترس از بارداري، احساس عذاب وجدان از برقراري رابطه يا هر دليل ديگري ايجاد شود. بااين‌حال با كمك گرفتن از روش‌هاي آرام‌سازي و كاهش اضطراب اين ترس قابل‌كنترل خواهد بود.

دلايل ابتلا به واژينيسموس

 

همان‌طور كه مي‌دانيد يكي از علائم و نشانه‌هاي اضطراب انقباض و گرفتگي عضلات است درنتيجه انقباض عضلات واژن در بيماري واژينيسموس را نيز مي‌توانيم نشانه‌اي از يك اضطراب بدانيم و به همين خاطر شايد بهتر باشد در صحبت از دلايل ترس از دخول راجع به دلايل ترس از رابطه جنسي صحبت كنيم. روانشناسان معتقدند با توجه به تجربيات و باورهاي هر فرد ممكن است دلايل بسياري براي اين ترس وجود داشته باشد اما شايع‌ترين دلايل را مي‌توانيم در موارد زير خلاصه كنيم.

📌باورهاي اشتباه

يكي از شايع‌ترين دلايل براي بروز واژينيسموس باورهاي اشتباهي هستند كه در ارتباط با رابطه جنسي وجود دارد. ترس از دردناك بودن اولين رابطه جنسي، خونريزي و مشكلاتي كه به دنبال برقراري رابطه جنسي براي فرد پيش خواهد آمد از مهم‌ترين نمونه‌هاي اين باورها مي‌باشند. علاوه بر اين عذاب وجدان و احساس گناه به دليل سكس و يا خجالت كشيدن بيش‌ازحد از اين قبيل روابط مي‌تواند باعث شود بدن فرد نسبت به برقراري رابطه جنسي واكنش نشان دهد.

يكي ديگر از باورها و افكار مزاحمي كه مي‌تواند باعث واژينيسم شود نگراني فرد از بابت بارداري است. ناخوشايند بودن اين تجربه در زماني نامناسب براي فرد، باعث مي‌شود كه او به رابطه جنسي به‌عنوان يك عامل تهديدكننده نگاه كند.

📌مشكلات فيزيولوژيك

وجود بيماري‌هاي فيزيولوژيك ازجمله عفونت‌هاي باكتريايي در واژن باعث خواهد شد تا برقراري رابطه جنسي براي زن دردناك بوده و به همين خاطر او تمايلي به اين ارتباط نداشته باشد. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد احتمال وجود عفونت براي شما مطرح است با يك متخصص در اين زمينه مشورت نماييد. آندومتريوز يا بيماري هاي التهابي لگن از بيماري هاي جسماني هستند كه باعث بروز دردهاي شديد و غيرقابل تحمل در حين رابطه جنسي مي‌شوند. البته چنين افرادي حتي در حالت عادي نيز دردهايي را احساس مي‌كنند.

📌تجربه ناخوشايند

وجود تجربيات ناخوشايند از برقراري رابطه جنسي و به‌ويژه اولين ارتباط فرد مي‌تواند دليلي باشد كه او را به‌طوركلي نسبت به اين قبيل روابط بدبين نمايد. اين تجربه ناخوشايند مي‌تواند به‌صورت دردناك بودن ارتباط جنسي، تجربه تجاوز و يا بي‌توجهي برخي آقايان به احساسات و تمايلات همسرشان اتفاق افتاده باشد. وجود چنين تجربياتي در زندگي فرد باعث مي‌شود او ناخواسته در روابط بعدي نيز انتظار آسيب ديدن را داشته باشد و به همين خاطر دچار اضطراب و انقباض عضلات واژن و در نهايت واژينيسموس شود.

📌عدم تمايل به برقراري رابطه جنسي

برقراري رابطه جنسي مي‌بايست در زمان و مكاني صورت بگيرد كه براي هر دو طرف احساس لذت را به همراه داشته باشد. بااين‌حال بعضي از خانم‌ها به اين خاطر كه نمي‌خواهند درخواست همسر خود براي رابطه جنسي را رد كنند حتي در شرايطي كه آمادگي و تمايلي براي رابطه ندارند نيز به درخواست همسرشان تن مي‌دهند.

بيماري جسمي و يا ناراحتي‌هاي روحي، دلسردي از همسر، خستگي، واژينيسموس و يا هر چيز ديگري مي‌تواند دليلي براي عدم تمايل فرد به برقراري رابطه جنسي باشد.

📌فوبياي جنسي

فوبياي جنسي به گونه‌اي از ترس‌هاي فوبيك گفته مي‌شود كه باعث خواهد شد زن يا مرد نسبت به برقراري رابطه جنسي ترسي غيرعادي را تجربه كند و به همين خاطر حتي تا سال‌ها پس از شروع زندگي مشترك نسبت به برقراري ارتباط با همسر خود بي‌توجه باشد. اين مشكل در زنان منجر به واژينيسموس مي‌گردد و آنان حتي در هنگام فكر كردن به رابطه جنسي نيز احساس درد مي‌كنند. 

درمان واژينسموس

به خاطر داشته باشيد كه واژينيسموس بيماري نيست كه به‌خودي‌خود درمان پيدا كند و اگر براي بهبود اين وضعيت اقدامي انجام ندهيد امكان دارد شرايط براي شما دشوارتر و نامناسب‌تر گردد. براي درمان اين بيماري مي‌بايست به روانشناسان متخصص درزمينهٔ مسائل جنسي يا سكس‌تراپ مراجعه نماييد. اين روانشناسان مي‌توانند راهكارها و پوزيشن‌هاي جنسي مناسبي را به شما و همسرتان آموزش دهند تا با استفاده از آن‌ها مشكلات خود را كاهش دهيد.

يكي ديگر از درمان‌هاي روان‌شناختي كه براي واژينيسم پركاربرد است آموزش تمرينات آرام‌سازي و ريلكسيشن است. از طريق اين تمرينات شما متوجه خواهيد شد كه كنترل عضلات بدنتان در اختيار شما است و مي‌توانيد با استفاده از راهكارهاي مناسب انقباضات عضلاني خود را كاهش دهيد.

علاوه بر آنچه تاكنون گفته شد درصورتي‌كه روانشناس احساس كند ترس فرد به دليل افكار ناكارآمد يا مشكلات رواني ديگري مثل تجربيات آزاردهنده است مي‌تواند به وي براي درمان اين شرايط كمك كند. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان ترس از دخول كليك كنيد.

نقش مردان در كاهش واژينيسموس

همان‌طور كه گفته شد واژينيسموس يك بيماري اضطرابي است و به همين خاطر ايجاد احساس آرامش و لذت بردن براي زن مي‌تواند يكي از مهم‌ترين مسائل در درمان واژينيسموس باشد. به‌عنوان شريك جنسي فردي كه دچار اين مشكل شده به خاطر داشته باشيد كه او عمداً نسبت به شما بي‌توجهي نمي‌كند و به‌واقع دچار مشكلي شده كه به‌تنهايي قدرت كنترل آن را ندارد.

به ميزاني كه شما با همسر خود ارتباط عاطفي مناسبي برقرار كنيد و در ارتباط جنسي به خواسته‌ها و آرامش او توجه داشته باشيد اين مشكل سريع‌تر از بين خواهد رفت و به ميزاني كه او را در تنگنا و معذوريت قرار دهيد و يا بي‌توجه به درد و ناراحتي او براي برقراري رابطه تلاش كنيد اين مشكل پيچيده‌تر خواهد شد.

انواع واژينيسموس

اختلال واژينيسموس انواع مختلفي داشته كه بستگي به موقعيت هاي بروز درد دارد. برخي از افراد حتي در اولين رابطه جنسي خود نيز دچار اين مشكل هستند و بعد از آن نيز به طور كلي تمايل خود را نسبت به رابطه جنسي از دست مي‌دهند. به اين نوع از واژينيسموس، اوليه مي‌گويند. در نوع ثانويه آن، افراد به دليل مشكلي در گذشته و تجربيات خود به اين بيماري مبتلا مي‌شوند. نوع ديگر كه به آن موقعيتي مي‌گويند؛ افراد وقتي در شرايط خاصي قرار مي‌گيرند؛ به دليل نزديكي احساس درد كرده و تمايلي به ادامه دادن ندارند. افرا بايد به شكل دقيق و با كمك متخصص، نوع اختلال خود را مشخص كرده و درماني متناسب با آن را انتخاب كنند.

عوارض اختلال واژينيسموس

فراموش نكنيد كه اگر اختلال واژينيسموس خود را درمان نكنيد و يا درمان خود را به صورت نيمه كاره رها كنيد؛ مشكلات زيادي در انتظار زندگي جنسي شما خواهد بود. همچنين احتمالا اين مورد، سلامت روان شما و همسرتان را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد.

در چنين شرايطي افراد احتمالا مبتلا به اختلالات اضطرابي مختلف مي‌گردند. باروري و فرزندآوري براي زوجين سخت يا حتي غيرممكن مي‌شود. همچنين زنان اعتماد به نفس خود را در عملكرد جنسي از دست مي‌دهند. از آنجايي كه رابطه جنسي نقش مهمي در زندگي زناشويي دارد؛ با وجود اين مشكل صميميت ميان زوجين نيز كمتر شده و احتمالا مشكلاتي مثل خيانت و جدايي را تجربه مي‌كنند.

سخن پاياني

با اينكه واژينيسموس تا حد زيادي زندگي جنسي افراد را تحت تاثير قرار مي‌دهد؛ اما درمان پذير بوده و زنان مي‌توانند با روش هايي آن را به طور كامل برطرف كنند. بهتر است در اين دوران زوجين به يكديگر كمك كرده و صبور باشند. مراحل درماني اين بيماري بايد قدم به قدم پيش رفته و به طور كامل انجام شود. براي شروع بهتر است زوجين به طور كامل رابطه جنسي خودرا متوقف كرده تا اضطراب اين موضوع براي زنان از بين برود.

همچنين افراد بايد براي درمان از روانشناس و در شرايطي در روانپزشك نيز كمك بگيرند. گاهي اضطراب به حدي است كه براي كنترل كردن آن تنها دارو موثر است. اگر اين اختلال درمان نشود؛ سبب بروز مشكلات بيشتري در زندگي مشترك مي‌شود؛ به همين دليل افراد بايد نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه واژينيسموس مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

علت ايجاد ترس از دخول چيست؟

هرگونه عاملي كه باعث عدم تمايل يا اضطراب فرد نسبت به برقراري رابطه جنسي باشد مي‌تواند باعث بروز ترس از دخول در فرد شود. ازجمله اين دلايل مي‌توان به فوبياي جنسي، دردناك بودن رابطه جنسي، ترس از رابطه و احساس گناه اشاره كرد.

چه راهكارهاي درماني براي ترس از دخول وجود دارد؟

آموزش تكنيك‌هاي آرام‌سازي و ريلكسيشن مهم‌ترين راهكار درماني براي اين اختلال است و در كنار آن احتمال دارد فرد به انجام جلسات روان‌درماني براي درمان اضطراب و باورهاي اشتباهي كه درزمينهٔ مسائل جنسي دارد نيز نياز پيدا كند. درصورتي‌كه احتمال مي‌دهيد تجربه درد در رابطه جنسي مي‌تواند به دليل عفونت واژن باشد بهتر است به يك متخصص در اين زمينه مراجعه نماييد.

منبع: واژينيسموس | علائم و علت واژينيسم چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/14  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

شكست عاطفي يكي از اتفاقات ناگواري است كه ممكن است در طول زندگي دختر و پسر در سنين مختلف اتفاق بيفتد و جسم و روح فرد را تحت تاثير قرار دهد. شكست عاطفي ناشي از تمام شدن يك رابطه با ايجاد سرخورگي در فرد، باعث ايجاد استرس واضطراب‌هاي زيادي در او مي‌شود. آنچه پس از شكست عاطفي اهميت دارد، اين است كه فرد به اين موضوع توجه داشته باشد كه تمام شدن يك رابطه به معناي تمام شدن تمامي دنيا و آرزوهاي او نيست و بايستي كه تلاش كند، به زندگي برگرد. در ادامه به عوامل موثري كه در بهبود وضعيت جسماني و مهم تر روحي فرد پس از شكست عاطفي تاثير دارد، اشاره كرده ايم.

براي دريافت مشاوره در زمينه شكست عاطفي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: شكست عاطفي چه علائمي دارد

آيا شكست عاطفي علائمي دارد؟

آدم‌ها در سراسر جهان با توجه به شرايط و علاقه مندي خود با فردي در رابطه هستند. شكست عاطفي همان طور كه اشاره كرديم نوعي شكست ناشي از سرخوردگي و احساس طرد شدن هست. سرخوردگي در افراد نيز باعث ايجاد نااميدي در فرد، عصبانيت به دليل مرور خاطرات در ذهن و احساس خشم، احساس غم، احساس خجالت زدگي، شرمندگي و در نهايت درمانده شدن و يا گاها تصميم بر خودكشي مي‌شود.

همين عوامل باعث مي‌شود كه فرد پس از شكست عاطفي به خاطر ذهني ناآرام و پريشان، دچار اختلالاتي مثل از دست دادن عزت نفس، مشكل در خواب، ناتواني در تصميم‌گيري،بي قراري و … شود

مراحل مختلف شكست عاطفي

 

شكست عاطفي درست است كه يك اتفاق ناگوار است اما اگر رخ بدهد، بايستي تلاش كنيد از اين شرايط رها شويد و در واقع روح و روان خود را به حالت قبل برگردانيد و به زندگي و روال عادي سابق خود برگرديد، چراكه با غم از دست رفتن يك رابطه تمام شده، زندگي فرد تحت تاثير قرار مي‌گيرد.
بسياري از افراد سعي مي‌كنند كه شكست عاطفي را عادي جلوه دهند و خود را با ديگر كارها همچون پرخوري مشغول مي‌كنند و يا به فكر انتقام جويي هستند كه اين رفتارها در طولاني مدت براي فرد مشكل ساز مي‌شود.

بايد بدانيد پس از شكست عاطفي در چه وضعيت‌هايي قرار مي‌گيرد و سعي كنيد با به كارگيري راه حل‌هاي موثر اين حال را از بين ببريد. در ادامه به اين مراحل اشاره كرده‌ايم. 

💠مرحله اول : انكار و نپذيرفتن

اولين رفتاري كه يك فرد پس از اتمام يك رابطه و شكست عاطفي انجام مي‌دهد، نپذيرفتن است. بدين معني كه فرد انكار مي‌كند كه رابطه‌اي كه در آن بوده به پايان رسيده است. اين فرد سعي مي‌كند كه از صحبت كردن در مورد رابطه‌اي كه به پايان رسيده است، بپرهيزد و به نوعي از آن فرار مي‌كند. اما بايد توجه داشته باشيد كه بالاخره بايد باور كنيد رابطه‌اي كه در آن بوده‌ايد به پايان رسيده است.

💠مرحله دوم : احساس خشم

پس از اينكه مرحله انكار را پس از يك دوره كوتاه پشت سر مي‌گذارد و باور مي‌كند كه دچار شكست عاطفي شده است، با احساس خشم رو به رو مي‌شود. چراكه فرد در اين مرحله باور كرده كه رابطه‌اي كه بدان علاقه داشته به پايان رسيده است و همين غم و اندوه فراوان باعث ايجاد خشم در او مي‌شود.

احساس خشم باعث مي‌شود خود را به شدت سرزنش كند و از خود و ديگران شاكي است كه چرا تا اين اندازه بايد غم و اندوه را تحمل نمايد. احساس خشم بايستي در مسير درست قرار گيرد تا از ايجاد آسيب جلوگيري كند.

💠مرحله سوم : چانه زني

در اين مرحله خشم تا حد زيادي فروكش كرده است و به دنبال توجيه خود است كه اگر اين اتفاق آن طور كه باب ميل من بود اتفاق مي‌افتاد، شايد اين رابطه با شكست مواجه نمي‌شد. از آن جايي كه كنترل ديگر افراد از توان يك شخص خارج است، اين حرفا فايده‌اي نخواهد داشت. بسيار احتمال دارد فردي كه دچار شكست عاطفي شده است؛ در اين مرحله نشخوار فكري را نيز تجربه كند. چرا كه مدام در حال فكر كردن به جنبه هاي مختلف اين موضوع است.

💠مرحله چهارم : افسردگي

فرد پس از اينكه مي‌فهمد رابطه‌اش به پايان رسيده و اتفاقات ناخوشايند بر خلاف ميل او اتفاق ميافتد، دچار يك غم و اندوه فراوان مي‌شود. چنانچه فرد علائم افسردگي و غم و نااميدي را درك كند و برون ريزي داشته باشد، راه نجاتي براي او خواهد بود.
بايد به اين باور برسيد كه انسان در طول زندگي و دوران‌هاي مختلف زندگي دردهاي مختلفي را تحمل مي‌كند كه تحمل درد ناشي از شكست عاطفي يكي از اين موارد است، بنابراين بايد سعي كنيد با باور اين درد، از از اين حالت خارج شويد.

💠مرحله پنجم : پذيرش

در نهايت اتفاقي كه براي‌تان مي‌افتد اين است كه فرد مي‌پذيرد رابطه به پايان رسيده است و بايستي زندگي جديد خود را آغاز كنيد. افرادي كه مرحله افسردگي را پشت سر بگذراند وارد مرحله پذيرش مي‌شوند و ممكن است در كساني كه شدت افسردگي و غم و اندوه زياد باشد، مرحله پذيرش اتفاق نيافتد. كنار آمدن با شكست عاطفي تا حد زيادي به ميزان پذيرش افراد وابسته است.
فرد پس از پذيرش، براي زندگي جديدي كه پيش رو دارد برنامه‌ريزي مي‌كند و به عبارتي آينده براي او مهم مي‌شود. از آن مهم‌تر اينكه از اشتباهاتي كه در رابطه قبلي خود داشته درس مي‌گيرد و سعي مي‌كند اشتباهاتي كه در آن زمان داشته را تكرار نكند.

چگونه سريع‌تر شكست عاطفي را درمان كنيم؟

همانطور كه گفتيم ميزان درد و غم و اندوه ناشي از شكست عاطفي در آدم‌ها فرق دارد و كساني كه دچار شكست عاطفي مي‌شوند، حداقل به شش ماه زمان نياز دارند تا غم اين درد را فراموش كنند و به زندگي بازگردند و البته ممكن است هيچ فرمول و راهكاري براي خارج شدن يك فرد از دوره شكست عاطفي وجود نداشته باشد و تمامي مواردي كه گفته مي‌شود شايد در برخي افراد كمك كننده باشد. 

1️⃣سريع وارد يك رابطه جديد نشويد

بسياري از افراد با تجربه يك شكست عاطفي، براي جبران خلاهاي ناشي از رفتن فرد مورد علاقه‌شان از زندگي به سرعت وارد يك رابطه جديد مي‌شوند. چنين رابطه‌اي به دليل اينكه هنوز علائم شكست عاطفي در فرد وجود دارد، مي‌تواند مجدد او را در مسير انتخاب اشتباه قرار دهد. بايد تشخيص دهيد كه از فرد مقابل خود چه انتظاراتي داريد.

بنابراين بعد از تجربه يك شكست عاطفي سعي كنيد خوب فكر كنيد و در انتخاب آدم جديدي كه قرار است وارد زندگي شما شود، عجله نكنيد، چراكه اين شما هستيد كه در ابتدا او را وارد زندگي خود مي‌كنيد و بهتر است كسي را انتخاب كنيد كه خصوصيات مشترك زيادي با شما دارد كه اين مورد هم نيازمند زمان است بنابراين بهتر است صبر داشته باشيد.

2️⃣از دوستان خود كمك بگيريد

دوستان شايد در اكثر اوقات كساني هستند كه در بهبود حال شما تاثيرگذار هستند. سعي كنيد براي گذر سريع‌تر از اين تجربه تلخ، با دوستان و يا افرادي كه شما را دوست دارند در ارتباط باشيد با آن‌ها حرف بزنيد و بدون ترس، درد و دل‌هاي خود را با او در ميان بگذاريد. يكي از راهكارهاي موثر در زمينه شكست عاطفي، وقت گذراندن با دوستان است. طبيعي است كه حوصله آنها را نداشته باشيد؛ اما بايد در جمع ها حضور يافته و از گوشه گيري خودداري كنيد.

3️⃣براي درمان شكست عاطفي | با احساسات خود نجنگيد

پس از تجربه يك شكست عاطفي ممكن است در احساسات خود تناقض زيادي را تجربه كنيد. اما بايد توجه داشته باشيد كه نبايد اين احساسات را سركوب كنيد. مي‌توانيد احساسات خود را هر روز بنويسيد، نوشتن تا حدزيادي مي‌تواند به شما كمك كند تا احساس خوبي به خود و زندگي پيدا كنيد و ضمن فرار نكردن از احساسات بدي كه داشته‌ايد، به زندگي عادي برگرديد.

4️⃣تغذيه مناسب داشته باشيد

در مرحله شكست عاطفي بسياري از افراد شروع به پرخوري مي‌كنند. بهتر است مراقب سلامتي خود باشيد و سعي كنيد از غذاهاي سالم و مقوي تغذيه كنيد. مواد غذايي حاوي فيبر، پروتئين و … مصرف نماييد و براي داشتن خلق وخوي بهتر و سطح انرژي بالاتر از خوردن غذاهاي چرب و شور و يا داراي شكر خودداري كنيد. اين گونه مواد غذايي و غذاهايي مثل فست فودها،باعث مي‌شود در بدن هورمون كورتيزول (هورمون استرس)، بيشتر ترشح گردد.

5️⃣براي درمان شكست عاطفي | ورزش كنيد

ورزش كردن همواره در كاهش استرس و تنش‌هاي ناشي از دردهاي مختلف در زندگي تاثيرگذار است. درست است فرد پس از تجربه شكست عاطفي تمايلي به فعاليت كردن ندارد، اما اگر مي‌خواهيد از اين وضعيت خارج شويد، حتما فعاليت داشته باشيد و سعي كنيد به عنوان مثال در طول روز زماني را به پياده روي اختصاص دهيد.
ورزش‌هايي مثل يوگا و زومبا كه به صورت گروهي انجام مي‌شود، به شما كمك مي‌كند دردهاي ناشي از شكست عاطفي خود را فراموش كنيد.

6️⃣انجام فعاليت‌هاي اجتماعي

انجام دادن كارهايي كه سطح انرژي شما را افزايش مي‌دهد، مي‌تواند در بهبود سريع‌تر حالت روحي و رواني‌تان به شما كمك كند. بنابراين كارهايي را انجام دهيد كه دوست داريد. در زمان شكست عاطفي، به دنبال علايق خود رفته و خود را مشغول نگه داريد.

7️⃣كمك گرفتن از مشاور

در آخر حتما با يك روانشناس و يا يك مشاور با تجربه مشورت كنيد. صحبت كردن با افراد متخصص به شما كمك مي كند تا علل ايجاد شكست عاطفي در رابطه قبلي خود را شناسايي كنيد و اگر قصد داريد با فرد جديدي وارد يك رابطه عاطفي جديد شويد، از اين عوامل براي بهبود كيفيت رابطه خود استفاده نماييد.

مشاوران و روانشناسان مركز مشاوره ذهن نو مي‌توانند به شما كمك كنند تا سريع تر مرحله شكست عاطفي خود را پشت سر بگذاريد و براي برنامه ريزي و جنگيدن براي اهداف زندگي تان، سريع تر به زندگي عادي برگرديد.

8️⃣ارتباط خود را به طور كامل قطع كنيد

برخي از افراد بعد از شكست عاطفي تلاش مي‌كنند تا ارتباط خود را به شكل هاي مختلفي با شريك خود، دوباره حفظ كنند. اما اينكار درست نيست و فقط به احساسات شما لطمه خواهد زد. بهتر است حداقل تا مدتي با او هيچ ارتباطي نداشته و تنها به بازسازي روحيه خود بپردازيد. در اين دوران به خوبي فكر كرده اما به خود فشار وارد نكنيد. اگر به صورت مكرر با آن فرد وارد رابطه شده و ارتباط خود را قطع كنيد؛ نه تنها به خودتان آسيب بيشتري وارد مي‌كنيد؛ بلكه طرف مقابل نيز دچار سردرگمي و گيجي خواهد شد.

راه هاي جلوگيري از شكست عاطفي

 

وقتي در يك رابطه طولاني مدت قرار گرفته ايم؛ احتمالا با بروز نشانه هايي متوجه خواهيم شد كه پايان رابطه نزديك است. در چنين شرايطي مي‌توانيم؛ با انجام راهكارهايي از شكست عاطفي جلوگيري كنيم. بهتر است در ابتداي رابطه هدف خود را مشخص كرده و تنها به دليل احساس تنهايي وارد رابطه نشويد.

حتي اگر بعد از رابطه نيز احساس تنهايي مي‌كنيد؛ اين موضوع را با شريك خود در ميان گذاشته و خود را ارزشمند بدانيد. بسياري به هر قيمتي حاضر به حفظ رابطه هستند با اينكه شريك آنها مدام در حال تخريب آنان است. بهتر است براي خود حد و مرزهايي تعيين كرده و خود نيز به قوانين پايبند باشيد. با استفاده از اين روش ها مي‌توانيد از اتمام رابطه خود پيشگيري نماييد.

سخن پاياني

شكست عاطفي اتفاقي سخت و دشوار براي افراد است. حتي برخي احساساتي شديدي مثل فوت عزيز را تجربه مي‌كنند؛ كه البته طبيعي است. افراد بايد در اين دوران به خوبي سوگواري كرده و هيجانات خود را بروز دهند. البته نبايد اين حال براي مدت زمان طولاني ادامه دار شود. بهتر است راهكارهاي درست براي مقابله با اين بحران را يادگرفته و در صورت لزوم از آن استفاده كنند. افراد مي‌توانند از يك روانشناس نيز در اين زمينه كمك بگيرندو اين دوران را راحت تر پشت سر بگذرانند.

براي دريافت مشاوره در زمينه شكست عاطفي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

نشانه ها و علائم شكست عاطفي چيست؟

شكست عاطفي يك ناراحتي عميق روحي و رواني است كه پس از رخ دادن باعث ايجاد حس سرخوردگي و احساس طرد شدن، نااميدي، عصبانيت و احساس خشم، غم و اندوه، شرم ساري و خجالت زدگي، درمانده شدن، اختلال در خواب، عدم ثبات و يا اختلال در تصميم گيري، قرار گرفتن در آستانه لرز، سرگيجه، بيقراري، گرفتگي عضلات و… مي‌شود

منبع: شكست عاطفي چه علائمي دارد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/12  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

سندروم شوك سمي يك بيماري باكتريايي بوده كه بسيار نادر است. اين سندروم وقتي ايجاد مي‌شود كه نوعي باكتري وارد جريان خون شده و سمي را توليد مي‌كند. اين باكتري از روش هاي مختلفي وارد جريان خون شده و همچنين با ايجاد اين سندروم، ارگان هاي مختلفي را درگير مي‌كند. اين بيماري در بدن علائم مختلفي ايجاد كرده و همچنين عوارضي را براي بدن ايجاد مي‌كند.به طور كلي براي بيماري هايي از صفت سنروم استفاده مي‌شود كه شامل طيف وسيعي از علائم مختلف باشد. اين بيماري گاهي در اثر آسيب هاي نسبتا خفيف مثل كشيدگي عضلاني يا كبودي ايجاد شود و يا هيچ علت مشخصي نداشته باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم شوك سمي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سندروم شوك سمي (TSS) | علائم، علل و درمان

سندروم شوك سمي

سندروم شوك سمي يك بيماري خطرناك است كه در اثر سم حاصل از باكتري هايي خاصي از گروه استرپتوكوك هاي گروه   و اسافيلوكوك اورئوس ايجاد مي‌شود. در اكثر مبتلايان به اين بيماري اين باكتري از طريق بريدگي سطح پوست مانند زخم يا سوراخ منتقل مي‌گردد. اما دلايل ديگري نيز براي اين بيماري وجود دارد كه در ادامه آنها را ذكر خواهيم كرد. اين بيماري به دليل چرخه قاعدگي و استفاده از محصولات بهداشتي در اين دوران، احتمالا بيشتر در زنان بروز مي‌كند. .

نشانه هاي سندروم شوك سمي

با وجود سندروم شوك سمي در بدن، نشانه هاي مختلفي در افراد بروز مي‌كند. شدت اين نشانه ها متفاوت بوده و همه آنها به طور همزمان بروز نمي‌كنند. برخي از اين علائم شامل موارد زير مي‌شوند.

🔽تب و لرز

🔽كاهش فشار خون

🔽درد، قرمزي، تورم و التهاب در ناحيه زير پوست و عضله

🔽اسهال

🔽استفراغ

🔽كاهش ادرار دفعي از بدن

🔽تورم دست و پا

🔽بروز لكه هاي قرمز بر روي پوست

🔽اسهال

🔽بروز مشكلات تنفسي شديد

🔽سردرگمي و گيجي

تشخيص بيماري سندروم شوك سمي

براي تشخيص دقيق سندروم شوك سمي و شروع فرايند درمان، بايد از پزشك كمك بگيريد. پزشك در ابتدا سابقه خانوادگي شما را در مورد بيماري هاي ديگر مورد بررسي قرار داده و در قدم بعدي علائم حياتي بدن مثل ضربان قلب، فشار خون، دماي بدن و… اندازه مي‌گيرد. همچنين احتمالا براي بيمار انجام آزمايشاتي را تجويز مي‌كند كه جواب آنها تعيين كننده وجود اين باكتري در بدن هستند.

اين آزمايشات شامل ارزيابي چگونگي لخته شدن خون، ارزيابي عملكرد كليه و كبد، آزمايش ادرار، سواب گرفتن از سول هاي دهانه رحم، واژن يا گلو و بررسي نمونه هاي باكتري عامل tss است. همچنين معمولا متخصصين مسزان اكسيژن خون را نيز بررسي كرده و دستور عكس برداري از قفسه سينه را با اشعه ايكس صادر مي‌كنند.

پيشگيري از بروز سندروم شوك سمي

فراموش نكنيد كه در صورت بروز التهاب و لكه هاي قرمز غيرعادي بر روي پوست خود، حتما به پزشك مراجعه كنيد. در صورت ناديده گرفتن علائم بيماري سندروم شوك سمي، اين بيماري به مرحله حاد خود رسيده و فشارخون بسيار پايين مي‌آيد و ضربان قلب نيز كند مي‌شود. اين بيماري پيش رونده است و مي‌تواند موجب مرگ افراد گردد.

به همين دليل موثر ترين راه درمان آن پيشگيري است كه با انجام اقداماتي ساده انجام مي‌شود. براي مثال اگر زخمي بر روي پوست خود داريد؛ آن را ضدعفوني كرده و آن را در معرض محيط هاي آلوده قرارندهيد. در زمان قاعدگي بهداشت شخصي خود را رعايت كرده و در صورت استفاده از تامپون، آن را به صورت منظم تعويض كنيد.

روش هاي درمان شوك سمي

در اولين قدم براي درمان افراد در بيمارستان بستري مي‌شوند تا سلامت عمومي خود را بازيابند. به افراد داروهايي تجويز مي‌شود تا فشار خون آنها تنظيم شده و ضربان قلب آنها به حالت اوليه برگردد. همچنين در گام بعدي كه بيماري به صورت دقيق تشخيص داده شد؛ از آنتي بيوتيك ها براي درمان عفونت استفاده مي‌كنند.

مصرف اين داروها همگي بايد زير نظر پزشك باشد. معمولا اگر تنفس فرد نيز تحت تاثير قرار گرفته باشد از ماسك اكسيژن نيز براي او استفاده مي‌شود. در برخي موارد شدن آسيب به قدر زياد است؛ كه ارگان مربوطه بايد از بدن جدا گردد تا به نقاط ديگر منتقل نشود. افراد بايد به صورت مرتب علائم و نشانه هاي اين بيماري را زير نظر داشته باشند و از پزشك براي كنترل و درمان آن  كمك بگيرند.

دلايل ايجاد سندروم شوك سمي

معمولا برخي افراد بيشتر در معرض ابتلا به سندروم شوك سمي هستند؛ برخي از عواملي كه باعث بروز اين بيماري در افراد مي‌شود؛ شامل زايمان، استفاده از ديافراگم يا اسفنج واژينال براي پيشگيري از بارداري، زخم باز بر روي پوست، بسته شدن بيني، ابتلا به آنفولانزا به تازگي، استفاده از تامپون هاي سوپر جاذب و سيستم ايمني ضعيف، مي‌شوند. طبق تحقيقات انجام شده نوزادان و سالمندان بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند.

همچنين كه افرادي كه مبتلا به ديابت هستند و و يا به مصرف الكل اعتياد دارند؛ خطر بيشتري آنها را تهديد مي‌كند. آبله مرغان و داشتن عمل جراحي به تازگي، همگي از عوامل زمينه ساز براي اين بيماري هستند. 

📌استفاده از تامپون

هنوز چگونگي تاثير استفاده از تامپون در مورد بروز بيماري سندروم شوك سمي، مشخص نيست. اما برخي از دانشمندان تصور مي‌كنند كه با استفاده از طولاني مدت از تامپون، باكتري هاي موجود در خون قاعدگي به واژن بازگشته و باعث بروز اين بيماري مي‌شوند. و يا در مواردي ديگر تامپون با ايجاد خراش در بافت واژن باعث انتقال اين باكتري مي‌گردد.

انواع تامپون ها در طول زمان، دچار تغييراتي شده اند و به طور كامل مشخص نيست كه آيا نوع خاصي از آن باعث بيماري مي‌شود و يا همه انواع آن! به هر حال بهتر است در صورت بروز حساسيت به نوع خاصي از تامپون ديگر از آن استفاده نكرده و به دنبال روش ديگري باشيد.

براي آشنايي

عوارض حاصل از شوك سمي

از آنجايي كه اين بيماري بسيار تهديد كننده است؛ حتي با وجود كنترل نشانه هاي آن نيز بازهم شاهد بروز عوارضي در بدن خواهيم بود. برخي از عوارض ناشي از سندروم شوك سمي، شامل موارد زير مي‌شود.

نارسايي كبد و كليه

نارسايي قلب

زردي پوست و چشم ها

درد در بالاي شكم

تيرگي ادرار

خونريزي لثه

تورم در پا و قوزك ها

سخن پاياني

خوشبختانه آمار ابتلا به سندروم شوك سمي در مقايسه با سال هاي گذشته، كاهش چشمگيري داشته است. از آنجايي كه سطح بهداشت جهاني بالاتر رفته و افراد نسبت به نشانه ها حساس تر شده اند؛ طبيعي است كه كمتر شاهد بروز اين بيماري باشيم. با اينكه اين يك بيماري نادر است؛ اما اخيرا تحقيقات بيشتري در اين زمينه انجام شده و افراد بيشتر نسبت به آن آگاهي دارند.

بهتر است افراد در صورت مشاهده علائم ذكر شده در متن بالا در خود و يا ديگر، نسبت به حساس يوده و عامل آن را شناسايي كنند. براي اين كار مي‌توانند از متخصص مربوطه كمك گرفته و همچنين اقدامات لازم را انجام دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم شوك سمي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سندروم شوك سمي (TSS) | علائم، علل و درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/1  ] [ ۲۲ ] [ newmiind ] [ ]

ترايپوفوبيا يا ترس از سوراخ هاي كوچك و الگوهاي نامنظم، يكي از انواع فوبيا هاست كه بسياري به آن مبتلا هستند. اين نوع از فوبيا مي‌تواند تاثير زيادي بر عملكرد و زندگي شخص بگذارد؛ چرا كه در طول روز احتمالا به صورت مكرر با الگوهاي بصري زيادي مواجه شود. البته افراد حتي با فكر كردن در مورد اين اشكال نيز، دچار استرس و اضطراب شده و احساسات منفي را تجربه مي‌كنند.

اين فوبيا، جزو اختلالات جديد محسوب مي‌شود كه فرد از اشكالي كه براي او هيچ خطري ندارند؛ دچار ترس مي‌شوند. نكته جالب اينجاست كه هرچه تعداد اين حفره ها بيشتر باشد؛ علائم فرد نيز شديد تر مي‌شود. افراد بايد براي جلوگيري از بروز عوارض حاصل از اين فوبيا، براي درمان اقدام كنند. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از سوراخ مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ترايپوفوبيا | علل و علائم ترس از سوراخ

ترس از سوراخ

فوبيا ها شامل ترس هايي مي‌شوند كه حالت بيمارگونه داشته و زندگي فرد را مختل مي‌كنند. حتي فرد با فكر كردن و يا ديدن تصاوير آن نيز دچار ترس زيادي گردد. اين ملاك ها براي ترايپوفوبيا نيز صدق مي‌كنند. اين نوع از فوبيا در آخرين نسخه   ناهنجاري محسوب نمي‌شود؛ اما به طور كلي با علائم زيادي همراه بوده و طيف وسيعي از اشكال را در برمي‌گيرد. همچنين عوامل مختلفي نيز بر آن موثر هستند. متخصصن ترس از سوراخرا يك نوع بيزاري و انزجار مي‌دانند.

علائم ترايپوفوبيا

افراد مبتلا به ترايپوفوبيا، با قرارگيري در معرض اشكال منظم و كنارهم، علائم رواني وجسماني مختلفي را تجربه مي‌كنند. شدت اين نشانه ها از فردي به فرد ديگر و همچنين بسته به ميزان ترس افراد، متفاوت خواهد بود. برخي از اين نشانه ها شامل موارد زير مي‌شوند.

حمله پنيك

ترس شديد

لرزش بدن

تعريق

حالت تهوع

خارش

مسخ شخصيت

سرگيجه

تنگي تنفس

بالارفتن ضربان قلب

بروز توهمات ديداري

علت بروز ترايپوفوبيا كدام است؟

محققين عوامل مختلفي را براي بروز ترايپوفوبيا در نظر مي‌گيرند. هنوز علت دقيق و مشخصي براي بروز نشانه هاي اين نوع فوبيا وجود ندارد. اما به طور كلي اين واكنش را راهي براي محافظت از خود در مقابل خطرات مي‌دانند. در ادامه بيشتر در مورد عوامل موثر بر اين موضوع، توضيح خواهيم داد.

دلايل تكاملي

بسياري از حيوانات خطرناك در سطح پوست خود داراي حفره هايي منظم و كنارهم هستند. مانند مار، غورباقه، ماهي بادكنكي و… . اين حيوانات از گذشته تا كنون باعث بروز رفتار رفتار در انسان ها شده اند. اين ويژگي در برخي از افراد نهادينه شده و به صورت ژنتيكي از نياكان به ما ارث رسيده است.

در واقع ترايپوفوبيا در برخي موارد به دليل تاثير تكامل انسان بر مسائل رواني ايجاد مي‌شود. حتي برخي از عفونت ها و انگل ها نيز شكلي اين چنين دارند و يا باعث بروز مشكلات پوستي به اين شكل مي‌شوند. افراد بيشتر از اينكه از چنين اشكالي بترسند؛ انزجار را تجربه مي‌كنند.

يادآوري حيوانات خطرناك

طبق مطالعه اي كه در سال 2013 منتشر شد؛ افراد به دليل پيداكردن الگويي ثابت در پوست و يا بدن حيوانات خطرناك، از اين اشكال به طور كلي مي‌هراسند. آنها با نگاه كرده به حفره هايي منظم و كنار هم دچار ترايپوفوبيا شده و علائم مختلفي را از خود نشان مي‌دهند. اين ترس در ناخودآگاه افراد شكل گرفته و باعث بروز مشكلات زيادي در زندگي فرد مي‌شود. البته اين عامل هم به طور كامل اثبات شده نيست و نمي‌توان فقط به آن استناد كرد.

يادآوري بيماري هاي عفوني

انزجار و ترس از سوراخ، يك مكانيسم دفاعي در مقابل محرك هاي خطرناك است. برخي از افراد با مشاهده حفره هايي منظم و در كنار هم احساس خارش كرده و به ياد بيماري هاي پوستي مي‌افتند. گرچه برخي از بيماري ها دقيقا همين كار را با بدن مي‌كنند. اما ترايپوفوبيا ترسي غيرمنطقي است كه افراد بدون هيچ دليل خاصي از چنين موضوعي احساس اضطراب مي‌كنند. اين اختلال گاهي به ما كمك مي‌كند تا بر اساس غربزه از خطر دور بمانيم.

ابتلا به بيماري هاي رواني ديگر

با ابتلاي افراد به برخي از بيماري هاي رواني يا شخصيتي، احتمال بروز ترايپوفوبيا نيز بيشتر وجود دارد. افرادي كه سابقه ابتلا به اختلالات اضطراب فراگير و يا افسردگي را دارند؛ احتمالا تحريك پذيرتر هستند؛ و از مسائل بيشتري دچار هيجانات منفي مي‌شوند. همزماني بيماري هاي رواني با ترايپوفوبيا، علائم آن را شديدتر خواهد كرد.

پاسخ به الگوهاي بصري مختلف

برخي تصور مي‌كنند كه ترايپوفوبيا تنها يك پاسخ سيستم بينايي به محرك هاي ديداري است و هيچ ارتباطي به مسائل تكاملي ندارد. در واقع وقتي چشم افراد به مشاهده برخي از الگوها عادت مي‌كند؛ با تماشاي الگوهاي متفاوت، بدن نيز پاسخ هاي متفاوتي خواهد داد. ما در طول زندگي خود احتمالا برخي از الگوها را بيشتر مشاهده مي‌كنيم. اين موضوع مي‌تواند به فرهنگ، محيط و تربيت افراد مرتبط باشد.

نمونه هايي از موضوعاتي كه ترايپوفوبيا ايجاد مي‌كنند

برخي از چيزهاي مختلفي كه باعث تحريك افراد مبتلا به ترايپوفوبيا مي‌شود؛ شامل موارد زير مي‌شوند.

كندوي زنبور عسل

چشم حشرات

الگوهاي تكرارشونده روي موزائيك و سراميك ها

مرجان

حيوانات خال دار

دانه هاي ميوه

پلاستيك هاي حباب دار

انار

شبنم صبحگاهي

سوراخ هايي بر بدن فرد بيمار و يا گوشت فاسد

درمان ترس از سوراخ

به طور كلي انواع فوبياها الگوي ثابتي براي درمان دارند. ترايپوفوبيا نيز با همين روش ها درمان مي‌شوند. اما به دليل اينكه اطلاعات كمي در مورد اين اختلال وجود دارد؛ افراد براي درمان اقدام نكرده و يا اصلا بيماري خود را شناسايي نمي‌كنند. بخش عمده اي از راهكارهاي درماني براي اين نوع از فوبيا روانشناختي است.

مواجهه درماني

مواجهه درماني يكي از روش هاي رايج براي درمان انواع فوبيا است. در اين روش براي برطرف كردن علائم ترايپوفوبيا، افراد را به تدريج با اشيا و يا عكس هايي كه محتواهاي اين چنيني دارند؛ مواجهه مي‌كنند. اين روش بايد به آرامي و قدم به قدم انجام شود. با رويارويي فرد به صورت ناگهاني با موضوع ترس، مشكلات زيادي براي او ايجاد خواهد شد.

درمان شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري براي درمان ترايپوفوبيا، در ابتدا نحوه تفكر افراد را نسبت به اين موضوع تغيير داده و در قدم بعدي بر واكنش هاي او كار مي‌كنند. به دليل اينكه افكار مربوط به اين نوع ترس غيرواقعي هستند؛ افراد بايد ديد خود را تغيير داده و مسائل ديگري را نيز در نظر بگيرند. روانشناسان با دادن تمريناتي به بيمار، تصورات واقعي تري را براي آنها ايجاد مي‌كنند.

آرام سازي عضلاني

در طول درمان ترايپوفوبيا و در كنار استفاده از روش هاي ديگر، افراد بايد از تكنيك آرام سازي عضلاني نيز كمك بگيرند. چرا كه احتمالا افراد در مدت زمان فرايند درمان، واكنش هاي بدني و رواني زيادي را تجربه مي‌كنند؛ كه در صورت عدم كنترل و مديريت آنها، مشكلات بيشتري ايجاد مي‌شوند. تكنيك هاي آرام سازي عضلاني براي مديريت هيجانات است. آنها بايد در شرايطي كه در آن احساس راحتي مي‌كنند نشسته و يا بياستند؛ و درمان را ادامه دهند.

دارو درماني

استفاده از داروهاي مختلف در اين دوران براي كاهش ميزان اضطراب و همچنين كنترل افسردگي، فرايند درمان را بهبود مي‌بخشد. افراد براي دارودرماني بايد از روانپزشك كمك بگيرند. مصرف داروهاي مختلف به صورت خودسرانه و يا حتي قطع مصرف داروهاي روان به صورت ناگهاني، علائم افراد را تشديد مي‌كند.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه ماندگاري نشانه هاي ترايپوفوبيا طولاني مدت و پايدار بوده و بر بخش هاي مختلفي از زندگي افراد تاثير مي‌گذارد. به همين دليل بهتر است علائم ان را شناسايي كرده و هر چه سريع تر براي درمان اقدام نماييد. معمولا براي بروز اين نوع از فوبيا، سني مشخص و جنسيت در نظر گرفته نمي‌شود.

اما شيوع آن ميان بزرگسالان بيشتر است. البته هميشه هم ترس از سوراخ و حفره ها به معني ابتلا به ترايپوفوبيا نيست. به همين دليل براي دريافت تشخيص دقيق بايد به روانشناس مراجعه كرده و براي درمان نيز از او كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از سوراخ مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ترايپوفوبيا | علل و علائم ترس از سوراخ

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/24  ] [ ۲۲ ] [ newmiind ] [ ]

آسم در كودكان يكي از بيماري هاي تنفسي شايع دوران كودكي است. در اين دوران، سيستم ايمني بدن به قدر كافي، قوي نيست و توانايي مقابله با بسياري از بيماري ها را ندارد. به دنبال اين بيماري ريه ها و مجاري تنفسي، با كوچك ترين محركي ملتهب خواهند شد و كودك را بيمار مي‌كنند. آسم در سن پايين باعث بروز بيماري هاي ديگري نيز خواهد شد و همچنين مشكلات زيادي را در زندگي كودك ايجاد خواهد كرد.

در واقع اين نوع از بيماري با آسم دوران بزرگسالي، تفاوت چنداني ندارد اما افراد را با چالش هاي متفاوتي روبرو خواهد كرد. اين بيماري در بيشتر موارد درمان نشده، و تا بزرگسالي ادامه خواهد داشت. 

براي دريافت مشاوره در زمينه آسم در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: آسم در كودكان | علائم و تشخيص آسم كودكان

آسم در كودكان

آسم در كودكان يك بيماري مزمن و طولاني مدت است. كودك در بعضي شرايط به دليل تورم پوشش اطراف مجاري تنفسي، سفت شدن ماهيچه هاي اطراف راه هاي هوايي و غليظ ترشدن مخاط راه هاي هوايي، دچار حملات آسم شده و هواي كمتري به ريه هاي آنان وارد مي‌شود. به همين دليل است كه مجبورند هميشه اسپري هاي مخصوص و يا حتي كپسول اكسيژن، همراه خود داشته باشند. فراموش نكنيد احتمال بروز اين حملات در موارد پرتنش، بيشتر خواهد شد. پس اسن كودكان بايد از استرس نيز دور باشند. 

نشانه ها و علائم آسم در كودكان

معمولا نشانه هاي آسم در كودكان، از فردي به فردي ديگر متفاوت خواهد بود و حتي شدت آن نيز در طول زمان فرق خواهد كرد. از طرف ديگر شايد كودك تنها يك علامت داشته باشد. به همين دليل تشخيص آن دشوار خواهد بود و بهتر است كه والدين در اين زمينه از پزشك كمك بگيرند. برخي از علائم آسم دوران كودكي، شامل موارد زير مي‌شود. 

🔸خس خس كردن كودك هنگام بازدم يا صداي سوت مانند

🔸تنگي نفس

🔸گرفتگي قفسه سينه كودك

🔸اختلال در خواب به دليل مشكلات تنفسي

🔸خستگي مفرط به دليل مشكل در خوابيدن

🔸طولاني شدن مدت زمان بيماري هاي تنفسي

🔸پايين بودن مقدار اكسيژن خون

علل بروز آسم در كودكان

اينكه چرا آسم در كودكان ايجاد مي‌شود؛ دلايل مختلفي خواهد داشت. اما در برخي موارد آسم بدون هيچ محرك بيروني ظهور مي‌كند. همچنين واكنش بدن نسبت به محرك هاي مختلف، شايد با تاخير ظاهر شود. به همين دليل شناسايي دقيق علت بيماري را دشوار خواهد كرد. به طور كلي كودكان، به دلايل زير دچار آسم خواهند شد.

🔹زمينه خانوادگي

🔹ابتلا به عفونت هاي تنفسي در سنين پايين

🔹قرارگرفتن طولاني مدت در معرض دود سيگار يا آلودگي هاي هوا

🔹حساسيت هاي شديد

🔹تغييرات آب و هوايي مخصوصا هواي سرد

🔹فعاليت بدني زياد

تشخيص بيماري آسم در كودكان

همانطور كه گفته شد؛ تشخيص آسم در كودكان به دلايل زيادي دشوار خواهد بود. بيماري هاي زيادي در كودكان علائم آسم را دارند؛ از طرف ديگر با آسم بيماري هاي ديگري نيز به صورت همزمان بروز خواهد كرد. به همين دليل مراجعه به پزشك و تشخيص دقيق اينكه نشانه ها حاكي از آسم هستند يا نه ضروري خواهد بود. پزشكان از آزمايشات و تست هاي زيادي براي تشخيص اين بيماري استفاده مي‌كنند. برخي از بيماري هاي ديگري كه نشانه هاي مشابه آسم ايجاد مي‌كنند؛ شامل، رينيت، سينوزيت، ريفلاكس معده، ناهنجاري هاي تنفسي، برونشيت و … مي‌شوند. تست هاي تسخيصي اين بيماري نيز به شرح زير هستند.

⭕اسپيرومتري: اسپيرومتري هم براي بزرگسالان و هم براي آسم در كودكان استفاده خواهد شد. اين دستگاه ميزان هوا و سرعت بازدم را اندازه گيري مي‌كند. شايد پزشك انجام اين تست را بعد از انجام ورزش و يا مصرف دارويي خاص تجويز كند.

⭕تحريك بروكو: تحريك بروكو نيز با كمك اسپيرومتري انجام مي‌شود. در اين ازمايش، واكنش ريه ها را نسبت برخي از محرك ها مثل ورزش يا هواي سرد مي‌سنجند.

⭕تست نيتريك اكسايد بازدمي: اگر تشخيص آسم كودكان به كمك روش هايي كه در بالاذكر شد امكانپذير نبود. پزشك از اين روش استفاده خواهد كرد. اين آزمايش همچنين مي‌تواند به تشخيص اثربخشي داروهاي استروئيدي نيز كمك كند.

⭕تست هاي آلرژي: با اين آزمايش پزشك متوجه خواهد شد كه آسم حاصل از واكنش هاي آلرژيك بدن كودك است يا خير! با قرار دادن مواد مختلفي بر پوست پزش مي‌تواند اين مورد را تشخيص دهد.

نكته حائز اهميت اينجاست كه جواب اين تست ها قبل از سن پنج سالگي، قطعيت كافي را ندارند.

درمان آسم در كودكان

معمولا آسم در كودكان قابل درمان نبوده و تا دوران بزرگسالي ادامه مي‌يابد. اما راه هاي موثري در جهت كنترل اين اختلال وجود خواهد داشت. درمان اين بيماري تا حد زيادي به سن كودك و شرايط بدني او بستگي دارد. همچنين تشخيص روش درماني مناسب براي كودك، توسط پزشك متخصص انجام خواهد شد.

📌دارودرماني

برخي از داروهايي كه اثرات طولاني مدت و پيشگيرانه در بيماري آسم در كودكان داشته؛ و بايد به صورت روزانه مصرف شوند شامل، تئوفيلين، فلوتيكازون، بودزونيد، مومتازون، سيكلسونايد، بكلومتازون و… خواهد بود. داروهاي درمان آسم به سه دسته داروهاي تسكين دهنده، پيشگيري كننده و داروهاي اورژانسي تقسيم مي‌شوند كه بسته به شرايط بايد آنها را مصرف كرد.

اين دارو ها با عوارضي براي كودك همراه خواهد بود. براي مثال اين دارو ها اندكي فرايند رشد را به تعويق خواهند انداخت. اما به طوركلي مزاياي داروهايي كه براي كنترل آسم استفاده مي‌شوند؛ بيشتر از معايب آنها خواهد بود.

📌پيشگيري از بروز آسم

قطعا پيشگيري از بروز آسم در كودكان، يكي از راه هاي درماني محسوب خواهد شد. واكنش هاي آلرژيك كودكان به دلايل ارثي و محيطي رخ مي‌دهد. كه مي‌توان عوامل محيطي را كنترل كرده و مانع از بروز آلرژي شد. استفاده از ماسك، عدم حضور در محيط هاي آلوده، استفاده از داروهاي ضدحساسيت و حتي تزريق واكسن ضدآلرژي از اقداماتي در جهت پيشگيري از بروز آسم است.

📌درمان خانگي آسم در كودكان

براي كنترل علائم آسم در كودكان در خانه، والدين بايد اقداماتي را انجام دهند. براي مثال استفاده از رطوبت گير در خانه. همانطور كه مي‌دانيد؛ با وجود رطوبت، نفس كشيدن سخت خواهد شد. به همين دليل بايد ميزان رطوبت خانه، متعادل نگه داشته شود. همچنين تميز بودن هواي خانه، پرهيز از نگهداري حيوانات خانگي، استفاده از كولرگازي و همچنين تنظيم دماي خانه، از راهكارهايي موثر براي درمان و يا پيشگيري از بروز حملات آسم خواهد بود. همچنين دسترسي به داروها و دوري از اضطراب نيز كمك بزرگي به فرد در اين زمينه خواهد كرد.

سخن پاياني

نقش والدين در بيماري آسم در كودكان بسيار پررنگ است. اگر والدين اطلاعات كافي در اين زمينه داشته باشند و از اقدامات لازم مطلع باشند؛ مي‌توان اين بيماري را تا حد زيادي كنترل كرد. از طرف ديگر همكاري خود كودكان نيز مهم است. با اينكه احتمالا از فعاليت هاي متناسب با سن خودشان منع مي‌شوند و در بسياري از مسائل به مشكل خواهند خورد؛ اما به هر حال بايد نحوه زندگي كردن با اين بيماري را بپذيرند. علائم اين بيماري تا سن بلوغ كاهش پيدا كرده و در بزرگسالي به صورت مجدد تشديد خواهد شد. همچنين هيچ گونه تضميني براي از بين رفتن كامل اين بيماري وجود نخواهد داشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه آسم در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

درمان خانگي آسم چيست؟

هيچ درمان قطعي براي آسم وجود ندارد. از طرفي براي كاهش علائم و درمان بايد به پزشك متخصص مراجعه كرد. ولي راهكارهايي براي پيشگيري از بروز علائم در خانه وجود دارند كه شامل حفظ دما و رطوبت محيط، تميز نگه داشتن محيط خانه، پرهيز از نگهداري حيوانات خانگي و مسائلي از اين قبيل خواهد شد.

منبع: آسم در كودكان | علائم و تشخيص آسم كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/21  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

علائم خماري يكي از مسائل چالش برانگيز براي مصرف كنندگاني است كه تمايل به ترك مواد اعتياد آور را دارند. در واقع اين اشخاص به خاطر عدم مصرف موادي كه به آن اعتياد پيدا كرده‌اند، دچار خماري مي‌شوند كه شدت و نوع بروز آن نيز به مواد مخدر مصرفي بستگي دارد.

درد و مشكلات ناشي از خماري يكي از مهم‌ترين موانع براي ترك اعتياد است به اين صورت كه افراد با وجود تمايل بسيار زياد براي ترك كردن، به دليل ترس از خماري، از اين كار خودداري كرده و روز به روز بيشتر در دام اعتياد گرفتار مي‌شوند. در حالي كه با آگاهي از خماري و حالات آن و كمك گرفتن از يك متخصص مي‌توانيد درد ناشي از خماري را كاهش داده و با موفقيت ترك كنيد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد تلفني، حضوري و آنلاين كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم خماري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: علائم خماري | راه هاي از بين بردن نشانه هاي خماري

خماري چيست؟

فرد مصرف كننده پس از قطع مواد اعتياد آوري كه سال‌ها آن را مصرف كرده دچار حالت خماري شده و با دردهاي روحي و جسمي مواجه مي‌شود. براي نمونه، مواد سنتي مانند ترياك حالت خماري‌اش بيشتر با دردهاي جسماني همراه است و در مقابل، مواد صنعتي نظير شيشه كه حاوي مواد شيميايي هستند و گل كه مانند شيشه توهم زا مي‌باشد، بيشتر روان فرد را درگير مي‌كند. علائم خماري هر ماده اي متفاوت است و به عوامل زيادي بستگي دارد.

علائم خماري چيست ؟

حالتي كه خماري بر روي جسم افراد مي‌گذارد با علائمي نظير عرق كردن بيش از حد، آسيب‌هاي پوستي، اسهال و استفراغ، حس تهوع، يبوست، لرزيدن بدن و درد در مفاصل بروز پيدا مي‌كند. حالت روحي هم كه به واسطه ترك يا كاهش مواد به وجود مي‌آيد با نشانه‌هايي مانند تغيير در اشتها و خواب فرد، استرس و افسردگي همراه است كه البته اين نشانه‌ها همانطور كه گفته شد بيشتر به نوع موادي كه فرد مصرف مي‌كند بستگي دارد ولي معمولا در بيشتر آن‌ها ديده مي‌شود.

علائم خماري در ترياك

علائم خماري كه به علت عدم مصرف ترياك در بدن مصرف كننده بروز مي كند با حالاتي مانند آبريزش بيني، لرز و تعرق، تهوع و استفراغ، خارش، بدن درد و يبوست يا اسهال همراه است. از نظر روحي هم فرد با افت وضعيت روحي مواجه مي‌شود به طوري كه با كوچك‌ترين حرفي ناراحت شده و تحت تاثير قرار مي‌گيرد. همچنين مي‌توان به علائمي نظير پريشاني، كسل بودن، افسردگي و كاهش توانايي تعامل با ديگران اشاره كرد.

علائم خماري مواد افيوني

مواد افيوني شامل ترياك، هروئين، مورفين و … مي‌شود. اين مواد هم وابستگي جسماني و هم وابستگي رواني ايجاد مي‌كنند. اين دسته از مواد مخدر بعد از ترك علائم خفيفي ايجاد مي‌كنند؛ اما با گذشت زمان علائم خماري آنها شديدتر مي‌شوند. افراد معمولا علائمي مثل افزايش دماي بدن، بالارفتن ضربان قلب، فشار خون، لرزش و آبريزش بيني را تجربه مي‌كنند.

البته ميزان دوز مصرفي فرد و همچنين وضعيت بدني او در شدت علائم موثر هستند. همچنين مصرف مواد افيوني بر ساختار و عملكرد مغز نيز تاثير دارند. 

علائم خماري در گل يا ماري جوانا

از آنجايي كه گل يك ماده توهم زاست در حالت خماري احساس كلافگي و اعصاب خوردي به همراه دارد و معمولا از دردهاي جسماني خبري نيست و تنها كم شدن اشتها را به همراه دارد به همين خاطر به مصرف كنندگان گل پيشنهاد مي‌شود حتما با مشاور و روانشناس صحبت كنند تا ترك سريع‌تر و آسان‌تري داشته باشد. مشاور با صحبت‌هايش علائمي مانند افسردگي آشفتگي و حساسيت او را به حداقل مي‌رساند. علائم خماري گل يا ماري جوانا در افراد مشهود بوده. البته افراد معتاد به اين ماده، آن را انكار كرده و يا سعي در پنهان كردن آنها دارند. 

علائم خماري در شيشه

شيشه از ترياك و گل خطرناك تر است كه دليل آن صنعتي بودن اين ماده مي‌باشد. حالت خماري اين ماده نيز بيشتر با نشانه‌هاي رواني بروز پيدا مي‌كند و از نظر جسماني تنها به مدت يك هفته و حتي كمتر، تمايل به خواب زياد اتفاق مي‌افتد. از نظر روحي و رواني نيز حالاتي مانند عصبانيت، افسردگي، توهم، افزايش اشتها، خستگي و سردرگمي پيش بروز مي‌يابد.

علائم خماري مواد محرك

معمولا مواد مخدر مخدر، وابستگي رواني بيشتري نسبت به وابستگي جسماني ايجاد مي‌كنند. به همين دليل احتمالا فرد در دوران سم زدايي علائم خماري شديدي تجربه نكرده؛ اما از لحاظ رواني نياز به مصرف دوباره و بيشتر از آن مواد دارند. علائم آنان تقريبا مشابه نشانه هاي ترك مواد مخدر افيوني است؛ اما شدت آنها كمتر است.

كوكايين يكي از اصلي ترين انواع مواد محرك محسوب مي‌شود كه علائم خماري آن شامل احساس خستگي، تمايل مجدد به مصرف، لرزش بدن، كاهش تمركز، گرفتگي عضلاني، تعريق، گشادشدن مردمك چشم ها و افزايش اشتها مي‌شود.

علائم خماري مواد توهم زا

اعتياد به مواد توهم زا نيز، از نوع رواني آن است. اين موضوع باعث بروز ميل مجدد به مصرف مواد مي‌شود. به علائم خماري ناشي از مواد مخدر توهم زا، فلاش بك گفته مي‌شود. به اين معنا كه فرد حتي با عدم مصرف ماده نيز علائمي مثل توهم هاي بينايي، شنوايي، هذيان و از اين قبيل را تجربه خواهد كرد. اين فلاش بك ها گاهي در غالب بروز هاله هاي نور، تاريكي، ريزبيني، درشت بيني و جرقه هاي رنگي ظاهر مي‌شوند. اين علائم گاهي تا مدت زمان طولاني تري نسبت به ساير مواد مخدر، باقي مي‌مانند.

عوارض جسماني و رواني خماري

عوارض و علائم خماري معمولا هم به صورت جسماني و هم به صورت رواني بروز مي‌يابند. شدت اين علائم اين متفاوت خواهند بود. همچنين در صورت شدت يافتن اين علائم و يا طولاني شدن آنها، افراد بايد از پزشك متخصص و روانشناس در اين زمينه كمك بگيرند. برخي از اين علائم شامل موارد زير مي‌شوند.

🔴علائم جسماني

حالت تهوع و استفراغ

دردهاي عضلاني

مشكلات گوارشي

خارش پوست

تعريق

لرزش

آبريزش بيني

🔴علائم رواني

مصرف مواد مخدر علاوه بر مشكلات جسماني، باعث بروز پبامدهاي رواني نيز خواهد شد. گاهي اين مشكلات جبران ناپذير بوده و تا مدت ها زندگي افراد را تحت تاثير قرار خواهند داد. اما افراد مي‌توانند با كمك روانشناس، آنها را برطرف كرده و يا عوارض جانبي آنها را كاهش دهند. برخي از اين علائم خماري، شامل موارد زير مي‌شوند.

بي قراري

استرس و اضطراب

افسردگي و گوشه گيري

كمبود انرژي

كاهش اعتماد به نفس

✅چطور درد و علائم خماري را كاهش دهيم؟

درد و علائم خماري از فردي به فرد ديگر متفاوت است و طبيعتا هر چقدر اعتياد سنگين‌تر باشد ترك هم سخت‌تر خواهد شد اما كاري غيرممكن نيست. راهكار كاهش درد هنگام خماري اين است كه خودتان را از لحاظ روحي و جسمي براي حالت خماري آماده كنيد و اراده خود را با كمك روانشناس تقويت نماييد.

افراد در موقعيت حساس احتياج دارند با فردي كه با او راحت هستند، صحبت كنند و همچنين آن فرد بتواند به آن‌ها راهكارهايي ارائه دهد تا مشكل خود را برطرف سازند. قطعا روانشناس بيشترين كمك را به مصرف كننده در جهت كاهش درد خماري و تسريع ترك اعتيادش مي‌كند چرا كه بعد رواني ترك اعتياد بسيار سنگين بوده و با كمك مشاور و حضور در كلينيك‌هاي مطمئن است كه نتيجه بهتري حاصل مي‌شود. 

سخن پاياني

امروزه روش هاي زيادي براي كنترل و از بين بردن علائم خماري وجود دارند كه افراد مي‌توانند با كمك متخصصين از آنها استفاده كنند. علائم ترك و خماري، در افراد مختلف، متفاوت است و هر فرد بسته به شرايط بدني خود به آنها پاسخ مي‌دهد. بهتر است افراد از انجام روش هاي خودسرانه و غيراستاندارد خودداري كرده و حتما تحت نظر پزشك باشند.

طبيعي است كه در اين شرايط مشكلات زيادي را تجربه كنند. از بين بردن علائم خماري و مواجهه با آن نياز به انگيزه و روحيه بالا دارد. همچنين افراد بايد به سلامت جسماني خود نيز اهميت دهند و آن را تقويت كنند. كمك گرفتن از روانشناس نيز در اين دوران تاثير زيادي در روند بهبودي خواهد داشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم خماري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

علائم خماري كدام اند؟

علائم خماري هر ماده مخدري متفاوت است. همچنين افراد با شدت هاي مختلفي آنها را تجربه مي‌كنند. اما به طور كلي اين علائم شامل دردعضلاني، اختلال در خواب، بي حالي، گيجي، آبريزش بيني و… مي‌شود.

علائم خماري شيشه كدام اند؟

علائم خماري شيشه شامل كم آبي بدن، اضطراب، بي خوابي، ميل شديد به مصرف دوباره مواد مخدر، تغييرات اشتها، سردرد و روان پريشي مي‌شود.

براي درد خماري چكار بايد كرد؟

بايد تمام پتانسيل لازم از جمله رژيم غذايي درست و صحبت با روانشناس متخصص را به كار گرفت تا بهتر درد روحي و حتي جسمي را كنترل كرد.

آيا درد خماري دائمي است؟

خير اين درد مقطعي بوده و بسته به شرايط فرد مصرف كننده پس از يك دوره كوتاه، كامل از بين مي‌رود.

منبع: علائم خماري | راه هاي از بين بردن نشانه هاي خماري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/20  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]

علائم اعتياد به كميكال كدامند؟ كميكال يك ماده مخدر توهم‌زاي صنعتي جديد كه از دو ماده مريم گلي و ماري‌جواناي صنعتي به دست مي‌آيد و اكثراً موردعلاقه و مصرف جوانان قرار مي‌گيرد. اين ماده عوارض كوتاه و طولاني‌مدت بسيار زياد و متنوعي دارد. عده زيادي با اين عوارض آشنا نيستند. همين موضوع باعث شده كه بسياري از جوانان با اين خيال كه مصرف كميكال اعتيادآور نيست يا عوارض زيادي ندارد، به دام افتند. همچنين مشكلات بيشتري كه مصرف اين ماده براي ترك ايجاد مي‌كند سبب مي‌شود بسياري قيد ترك را زده و در نهايت دچار عوارض شديد كميكال مي‌گردند. تمام اين مسائل لزوم دريافت كمك تخصصي را بيش از پيش مي كند.

منبع: علائم اعتياد به كميكال

علائم اعتياد به كميكال

همان‌طور كه گفته شد، برخلاف عقيده اكثر مصرف‌كنندگان، كميكال عوارض متعددي ازجمله جسمي و رواني دارد. اين ماده با اتصال به گيرنده‌هايي در مغز، ريه، كليه و كبد، بر بدن اثرات نامطلوبي مي‌گذارد و عملكرد طبيعي مغز را تغيير مي‌دهد. مي‌توان علائم اعتياد به كميكال را به دو دسته كوتاه‌مدت و بلندمدت تقسيم كرد. 

🔻 علائم اعتياد به كميكال در كوتاه‌مدت

  • سرگيجه
  • حالت تهوع
  • توهم ديداري و شنيداري
  • احساس سفر كردن در مكان و زمان
  • احساس سرخوشي غيرعادي
  • خنده‌هاي زياد و بي‌دليل
  • احساس آرام بودن زندگي
  • شل شدن عضلات و اعضا بدن
  • خواب‌هاي كوتاه و منقطع
  • عدم تعادل در هنگام صحبت
  • عدم تعادل در هنگام حركات و رفتار بدني
  • صحبت‌هاي نا به‌جا و گزاف‌گويي
  • افزايش فشارخون
  •  فرورفتن در كما به‌صورت كوتاه‌مدت

🔻 علائم اعتياد به كميكال در بلندمدت

  • كاهش قدرت حافظه
  • اختلال در به خاطر آوردن خاطرات و وقايع
  • كاهش توانايي عكس‌العمل نسبت به اتفاقات
  • افزايش احتمال ابتلا به اختلالات رواني
  • انزوا و گوشه‌گيري نسبت به جامعه و اطرافيان
  • عدم مسئوليت‌پذيري و فرار از وظايف
  • كاهش روابط اجتماعي

بايد خاطر نشان كرد كه مصرف طولاني‌مدت ماده كميكال باعث ايجاد تغييراتي در DNA و ساختار ژنتيكي افراد مي‌شود و مردان در صورت مصرف طولاني‌مدت ممكن است ديگر قادر به فرزند آوري نباشند.

غمگيني و احساس تنهايي از جمله علائم مخرب اعتياد به كميكال

از علائم اعتياد به كميكال ، احساس تنها شدن و غم ناشي از تنهايي است. موضوعي كه سبب مي‌شود فرد ترك كردن را به دليل تنها بودن و نداشتن حمايت عاطفي، كاري سخت و مشكل در نظر بگيرد. همچنين به دليل نداشتن آگاهي از عوارض و علائم اعتياد به كميكال ارتباط حال روحي و وسوسه مصرف را درك نكرده و به مصرف ادامه مي‌دهد.

اين ويژگي، اهميت بالاي بهره‌مندي از راهنمايي‌هاي مشاور و روانشناس را براي كمك به ترك و از بين بردن باورهاي غلط پيرامون آن دوچندان مي‌كند.

مكانيسم اثر كميكال

اينكه كميكال چگونه عمل ميكند در عوارض و حتي علائم اعتياد به كميكال نيز، موثر خواهد بود. مريم گلي يكي از محتويات كميكال است داراي ماده فعالي به نام سالوينورين است كه به گيرنده هاي اپيوئيدي كاپا در مغز متصل مي‌شوند و اثر توهم زايي دارند.

همچنين درون كميكال سالويا وجود داشته كه مدت زمان تاثير آن را كوتاه و سريع مي‌كند. در واقع حداكثر بعد از 30 دقيقه پس از مصرف، علائم خود را نشان خواهند داد. مصرف مريم گلي به تنهايي نيز باعث بروز توهمات بصري و تغيير حالات شناختي مي‌شود. در اين حالت ماده فعال از طريق مخاط جذب شده و تاثير بيشتري دارد.

ماده مخدر كميكال چيست ؟

كميكال نوعي ماده مخدر تركيبي است كه با نام ديگر ماري‌جواناي صنعتي در بين جوانان جاافتاده است. اين ماده از تركيب پختن مريم‌گلي و ماده‌اي به نام مراسوئيت توليد مي‌شود. كميكال ماده‌اي اعتيادآور با قدرت روان‌گرداني بالا است. از جمله نام‌هاي ديگري كه براي اين ماده در بازار به كار مي‌رود عبارت‌اند از: نعناع جادويي، مريم‌گلي، گياه چوپان، برگ نبوت، سالي-دي، ماريا پاستورا، سالويا.

رده سني مصرف‌كنندگان اين ماده بسيار متنوع است؛ اما به دليل دسترسي‌پذيري آسان و نيز ارزان بودن كميكال، افراد جوان 18 تا 25 سال بيشترين قشر مصرف‌كننده محسوب مي‌گردند. جوانان مصرف‌كننده اين ماده، اكثراً در دورهمي ها و مهماني‌هاي شبانه خود و دوستانشان با اين ماده آشنا مي‌شوند.

مصرف اين ماده به‌صورت اسپري يا به‌صورت استعمال در سيگار به كار مي‌رود. اگر علائم اعتياد به كميكال را در هر يك از بستگان يا آشنايان خود مي بينيد توصيه مي كنيم هر چه سريع تر با يك متخصص ترك اعتياد تماس بگيريد.

آيا كميكال اعتيادآور است ؟

بسياري از جوانان كميكال را به‌عنوان ماده مخدر مصرفي خود انتخاب كرده‌اند، زيرا به‌اشتباه فكر مي‌كنند كه اين نوع ماده عوارض جانبي خطرناكي ندارد و اعتيادآور نيست. بايد اشاره كرد كه اين تصور اشتباه از سوي توليدكنندگان ماري‌جوانا و نيز ساير مواد مخدر همواره تبليغ مي‌شود، اما موادي كه در تركيبات كميكال به كار مي‌رود جزو روان‌گردان‌ها و اعتيادآورهاي بسيار قدرتمندي به شمار مي‌روند. به طوري كه علائم اعتياد به كميكال بعد از مدت نه چندان طولاني قابل ملاحظه است.

ميزان اثر ماده كميكال به حدي است كه حتي با يك‌بار مصرف فرد نيز مي‌تواند باعث اعتياد مصرف‌كننده  تظاهر علائم اعتياد به كميكال شود. فرد بعد از اولين استعمال خود، به خواب عميقي مي‌رود كه بسيار لذت‌بخش گزارش مي‌شود. همچنين بعد از بيدار شدن، هنوز هم ميل به مصرف دارند. علائم اعتياد به كميكال براي همه افراد با جنسيت، سن، متابوليسم، وزن و… متفاوت يكسان نيست. بنابراين نبايد تجربيات ديگران را يك اصل كلي در نظر بگيريد.

📌آيا مصرف كميكال مي‌تواند باعث اوردوز شود ؟

مشتقات طبيعي و سنتي مواد مخدر اغلب خطري مثل اوردوز و مرگ ندارند، ولي نوع صنعتي و دست‌ساز آن‌ها همچون كميكال به دليل قدرت روان‌گرداني بالا مي‌تواند ريسك اوردوز و مرگ را بالا ببرد. درواقع مصرف كميكال تأثير عميق و شديدي روي بدن وارد مي‌كند و مي‌تواند منجر به تغييرات شديد فشارخون و حتي ايست قلبي گردد.

گاهي افراد ممكن است نشانه‌هايي همچون علائم سكته مغزي را نيز به‌صورت كوتاه‌مدت نشان دهند. اگر علائم اعتياد به كميكال را در هر يك از بستگان يا آشنايان خود مي بينيد توصيه مي كنيم هر چه سريع تر با يك متخصص ترك اعتياد تماس بگيريد.

📌ترك ماده مخدر كميكال

افرادي كه براي اولين بار به سمت مصرف كميكال كشيده مي‌شوند، اغلب به دليل دستيابي به حالت‌هايي همچون سرخوشي، احساس توانمندي، ارضاي حس كنجكاوي، داشتن آرامش و نيز داشتن خلق‌وخوي بهتر آن را امتحان مي‌كنند؛ اما بسياري از آن‌ها با تنها چند پك استعمال كميكال دچار اعتياد به مصرف آن مي‌شوند.

به دليل تجربه حالات خوشايندي كه از مصرف اين ماده مخدر در افراد ايجاد مي‌شود، بسياري از آن‌ها علاقه‌اي به ترك مصرف نشان نمي‌دهند. آن‌ها اعتياد خود را انكار مي‌كنند و معتقدند هر وقت كه بخواهند مي‌توانند كميكال را كنار بگذارند. درحالي‌كه با مصرف هر چه بيشتر اين مخدر، عوارض با شدت بيشتري بروز كرده و تأثيرات ماندگارتر بر فرد مي‌گذارد.

همين موضوع ترك اين ماده را با مشكل مواجه كرده و مصرف‌كنندگان را نيازمند بهره بردن از مشاوره‌هاي روانشناسان و متخصصين حوزه ترك اعتياد مي‌كند. 📌علائم اعتياد به كميكال بعد و همراه با ترك

  • غصه خوردن تشنج
  • گريه‌هاي طولاني‌مدت
  • افسردگي ناشي از مصرف مواد
  • گوشه‌گيري و منزوي شدن
  • تكرار صحبت‌هاي عاميانه
  • استفاده از كلمات نامربوط

📌عوارض ترك كميكال

ترك كميكال عوارضي دارد كه حتي بعد از ترك نيز باقي خواهند ماند. همچنين فرايند سم زدايي نيز فشار زيادي به بدن وارد مي‌كند كه شايد براي بدن آسيب زا باشد. به همين دليل بايد علائم اعتياد به كميكال را شناسايي كرده و براي ترك اقدام كرد. برخي از اين پيامد ها شامل موارد زير مي‌شوند.

حالت تهوع و استفراغ

لكنت زبان

مشكلات قلبي و گوارشي

ضعف و سرگيجه

اختلال در فعاليت هاي حركتي

بهتر است با ادامه دار شدن و يا شدت يافتن اين نشانه ها افراد به پزشك مراجعه كرده و علائم را كنترل كنند.

سنتز كميكال

كميكال ماده اي صنعتي است و به طور طبيعي وجود ندارد. همچنين ان تركيب در سال 2021 به عنوان يك داروي جديد توهم زا در بازار رواج يافت و قبل از آن وجود نداشت. همانطور كه گفته شد؛ كميكال از سنتز دو ماده مريم گلي و بنزاي تشكيل شده است. بنزاي ماري جواناي مصنوعي است و حاوي THC روان گردان است.

مريم گلي نيز خود توهم زا بوده و به همين دليل اين تركيب بسيار آسيب زا است. ماري جواناي صنعتي به دليل اينكه حاصل، سنتز برخي از كانابيس هاي صنعتي است؛ عوارض روانشناختي و جسماني شديدتري دارد. از طرفي علائم اعتياد به كميكال نيز بيشتر بروز خواهد كرد

آيا مصرف كميكال خطرناك است؟

به دليل اينكه اين ماده تازگي سنتز شده است؛ دانشمندان اطلاعات كافي در مورد آن ندارند. در واقع به طور قطعي نمي‌توان گفت كه باعث مرگ مي‌شود. اما مانند هر مواد ديگري عملكرد و ساختار مغز را بعد از مدتي تغيير خواهد داد. همچنين عوارضي كه بروز توهم براي افراد ايجاد مي‌كند را نمي‌توان ناديده گرفت. از طرفي اين ماده اعتياد آور است و افراد را از لحاظ رواني وابسته خواهد كرد. در صورت ابتلا به اختلالات روان نيز، مصرف كميكال سبب تشديد علائم خواهد شد.

سخن آخر

علائم اعتياد به كميكال مي تواند مشابه مواد توهم زا و ماريجوانا باشد. اما متاسفانه اين ماده نيز به عنوان ماده اي بي ضرر بين جوانان دست به دست مي شود. اطلاع رساني و ايجاد آگاهي بهترين راه براي پيشگيري از اعتياد به كميكال و ساير مخدرهاست. در صورتي كه متوجه علائم اعتياد به كميكال در خود يا يكي از عزيزان تان شده ايد، بهتر است در كوتاه ترين زمان با متخصصين ترك اعتياد تماس بگيريد.

به دليل فوريت هاي درماني مجموعه ذهن نو اين امكان را در اختيار شما گذاشته تا بتوانيد به وسيله تلفن در كوتاه ترين زمان ممكن با مجرب ترين متخصصان حوزه ترك مشاوره دريافت كنيد.

مشاوره هاي ترك به شما كمك مي كنند تا رفتار مناسبي با بيمار پيش گرفته و اقدامات موثري در جهت جلوگيري از پيشروي و بدتر شدن شرايط بكنيد. به دليل تاثير زياد خانواده و محيط بر اعتياد پيشنهاد مي كنيم كه حتي اگر بيمار راغب به ترك نبود، شما به عنوان خانواده يا هم خانه براي اين كار اقدام كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم اعتياد به كميكال مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: علائم اعتياد به كميكال

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/7  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

حمله خواب يا ناركولپسي يكي از نادرترين و شايد در نگاه اول جالب‌ترين بيماري‌هاست. اين بيماران در جريان عادي زندگي و يا همين‌طور كه با شما صحبت مي‌كنند يا به كارهايشان مي‌رسند، ناگهان خوابشان مي‌برد. تعداد كساني كه درگير حمله خواب يا ناركولپسي هستند چندان زياد نيست ولي اين بيماري تأثيرات بسياري روي زندگي بيمار مي‌گذارد.

بسياري از كساني كه چيزي راجع به حمله خواب نمي‌دانند اين رفتار را بي‌احترامي به خود تلقي مي‌كنند. گاهي اوقات حتي ممكن است وضع از اين بدتر باشد و حمله خواب در يك جلسه رسمي يا هر موقعيت حساس ديگري روي دهد. براي جلوگيري از اتفاقات ناگواري كه مي‌تواند به دنبال حمله خواب اتفاق بيافتد، اگر نشانه‌هاي آن را در خود يا هريك از اطرافيان مي‌بينيد براي درمان از روانشناس متخصص كمك بگيريد.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان ناركولپسي

حمله خواب چيست؟

 حمله خواب در ساعات بيداري به نام ناركولپسي يا حمله خواب شناخته مي‌شود. اين حمله در دسته اختلالات قرار دارد و به منظور ميل ناگهاني و مقاومت ناپذير به خواب است. افراد مبتلا به حمله خواب در پي هيجان هاي شديد دچار گرفتگي ماهيچه هاي بدن مي‌شوند. حتي عده اي از اين افراد به فلج خواب نيز مبتلا هستند. شيوع اين بيماري قبل از پنج سالگي و بعد از 40 سالگي نيز مشاهده شده است. اين افراد علائمي مانند فلج خواب، توهم پيشاخواب، توهم پيشابيداري و خواب آلودگي بيش از اندازه در طول روز دارد. در اين مقاله سعي كرده ايم راجع به علائم، دلايل و درمان حمله خواب توضيح داده ايم.

انواع حمله خواب

حمله خواب به دو نوع وجود دارد. بر اساس طبقه بندي بين المللي اختلالات خواب، اين نوع حمله به دو نوع تقسيم مي‌شود. كه در ادامه راجع به آن توضيح داده ايم.

🔻 حمله خواب نوع 1

حمله خواب نوع اول شايع ترين ناركولپسي است. كه با بي اختياري عضلات همراه مي‌باشد. نوع يك با خواب آلودگي و هذيان نيز همراه است. در اين حالت فرد فاقد نوعي انتقال دهنده عصبي به نام هيپوكرتين است.

🔻 حمله خواب نوع 2

حمله خواب نوع دو با خواب آلودگي شديد در طول روز همراه است. اما در اين شرايط فرد احساس ضعف ندارد. زماني اين حمله رخ مي‌دهد كه در اثر فعاليت توده يا ضربه فيزيكي شديد، هيپوتالاموس دچار آسيب شده است.

علائم و نشانه هاي حمله عصبي خواب يا ناركولپسي

حمله خواب يا ناركولپسي يكي از انواع اختلالات خواب است. حملات خواب باعث مي‌شوند بيمار در طول روز و در هر موقعيتي ناگهان كنترلش را از دست بدهد و براي مدتي به خواب برود. جالب است بدانيد كه بيمار هيچ كنترلي روي اين حملات ندارد. هر زماني كه حملات شروع مي‌شوند، ناچار به خوابيدن هست. اگرچه ناركولپسي اختلال چندان شايعي نيست اما پيامدهاي منفي آن توجه به اين بيماري را بسيار پراهميت مي‌كند. ازجمله نشانه‌هاي حمله خواب مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

🟣 بي‌نظمي در خواب

اولين نشانه براي حمله خواب اين است كه بيمار در طول روز احساس خستگي مي‌كند. گاهي اوقات هم شب‌ها احساس خستگي و خواب‌آلودگي وجود ندارد. درواقع به دليل خواب‌هاي كوتاه‌مدت در طول روز بدن شب‌ها خسته نيست. اما بي‌خوابي يا احساس خواب‌آلودگي اختلال شايعي است كه به هزاران دليل ديگر هم اتفاق مي‌افتد. درنتيجه اگر با اين مشكل مواجه شده‌ايد پيش از قضاوت راجع به بيماري خود با مشاور صحبت كنيد.

🔴 ضعف عضلات يا كاتاپلكسي

كاتاپلكسي حالتي از حمله خواب است كه ماهيچه‌ها قوام و توانايي خود را از دست مي‌دهند. درواقع ماهيچه‌ها و عضلات بدن شل مي‌شوند. اين حالت از مقدماتي است كه براي ورود به خواب لازم است. كاتاپلكسي معمولاً به دنبال يك حالت هيجاني متوسط تا شديد مثل عصبانيت، ناراحتي يا خوشحالي بروز پيدا مي‌كند.

🟠 توهم‌هاي بينايي و شنوايي

بيماران درگير با حمله خواب معمولاً در زمان خواب‌آلودگي يا حتي بيداري ممكن است دچار توهم شوند. در بيشتر اوقات اين توهم‌ها به‌صورت بينايي يا شنوايي هستند، اما ممكن است در حالت‌هاي ديگري مثل لامسه نيز اتفاق بيافتند.

🟢 فلج خواب

فلج خواب حالتي از حمله خواب است كه به آن بختك هم مي‌گويند. در اين حالت كمي قبل از به خواب رفتن يا بعد از بيدار شدن بيمار احساس مي‌كند كه بدنش به‌طور كامل فلج شده و نمي‌تواند هيچ قسمتي از بدن خود را تكان دهد يا حتي صحبت كند. فلج خواب اختلالي است كه مي‌تواند بدون حملات خواب هم اتفاق بيافتد؛ به همين خاطر اگر تنها دچار همين نشانه هستيد بهتر است راجع به آن با يك متخصص صحبت كنيد.

عوارض و پيامدهاي حمله خواب يا ناركولپسي

اينكه يك نفر در طول روز و زماني كه دارد كارهاي روزمره را انجام مي‌دهد ناگهان خوابش ببرد مي‌تواند موضوع بسيار نگران‌كننده‌اي باشد. اين اتفاق ممكن است در هر زماني و در حين انجام هر كاري براي شما پيش بيايد. به همين خاطر احتمالاً زندگي عاديتان با مشكلات بسياري مواجه مي‌شود.

حمله خواب باعث مي‌شود بيمار در طول روز دائما نگران اين باشد كه نكند خوابش ببرد و اتفاق بدي بيفتد. به همين خاطر به‌تدريج ترس و اضطراب و همين‌طور محدود كردن كارهاي روزانه رخ مي‌دهد. براي مثال بيمار از ترس حمله خواب ديگر رانندگي نمي‌كند.

در جلسه‌هاي مهم شركت نمي‌كند؛ سعي مي‌كند هميشه كسي را همراه خود داشته باشد كه اگر خوابش برد از او مراقبت كنند. اين شرايط به‌تدريج سلامت روان وي را هم تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. به همين خاطر است كه احتمال بروز بيماري‌هايي مثل اضطراب و نشانه هاي افسردگي در اين افراد بيش از ديگران است.

علت و دلايل حمله خواب (ناركولپسي ) چيست؟

دلايل بروز ناركولپسي هنوز به‌درستي مشخص نشده است. تحقيقات نشان مي‌دهد مغز بيماران مبتلا به حمله خواب دچار كمبود سلول‌هايي است كه اوركسين يا هيپوكرتين را ترشح مي‌كنند. هيپوكرتين ماده شيميايي است كه به شما در حفظ حالت هشياري و بيداري كمك مي‌كند. به همين خاطر طبيعي است كه با كم شدن آن توانايي بيمار براي حفظ بيداري هم دچار مشكل مي‌شود.

تشخيص اختلال حمله خواب يا ناركولپسي

بعضي از نشانه‌هاي حمله خواب مثل بي‌خوابي‌هاي شبانه، توهم‌ها و يا فلج خواب در اختلالات ديگري هم ديده مي‌شود. به همين خاطر براي تشخيص قطعي اختلال خواب بايد حتماً از يك متخصص كمك بگيريد. متخصصين با كمك گرفتن از روش‌هاي زير راجع به بيماري شما نظر مي‌دهند.

📌 آزمون چندگانه خواب نهفته

اين آزمون مدت‌زماني كه براي به خواب رفتن در طول روز نياز داريد را اندازه‌گيري مي‌كند. همان‌طور كه گفته شد بيماران مبتلا به حمله خواب به‌صورت ناگهاني و بدون كنترل ارادي به خواب مي‌روند.

📌 آزمون چندگانه خواب يا پلي‌سومنوگرافي

اين آزمون با استفاده از ابزارهاي خاصي در طول خواب شبانه شما براي حمله خواب انجام مي‌شود. دستگاه‌هايي به بدن وصل شده و ضربان قلب، فعاليت مغز، حركت چشم‌ها و همين‌طور حالت عضلات را بررسي مي‌كنند.

درمان حمله خواب يا ناركولپسي

 

متأسفانه حمله خواب هرگز به‌خودي‌خود بهتر نمي‌شود. با توجه به پيامدهاي منفي بسياري كه اين بيماري مي‌تواند همراه خود داشته باشد بهتر است براي درمان آن از يك متخصص كمك بگيريد. تا امروز روش درماني مشخصي كه بتواند به‌طور كامل اين بيماري را درمان كند پيدا نشده است. درمان‌هاي حمله خواب معمولاً بيشتر به اين موضوع توجه مي‌كنند كه به شكلي شدت و تعداد حمله‌ها را كاهش دهند. تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه تا حد زيادي در اين مسير موفق بوده‌اند. بعضي از اين روش‌ها به شرح زير است. 

⭕ دارو درماني

همان‌طور كه گفتيم داروي مشخصي براي درمان حملات خواب وجود ندارد؛ اما متخصصان از بعضي داروها به‌خصوص محرك‌ها براي درمان اين بيماري استفاده مي‌كنند. محرك‌ها را مي‌توان اولين و اصلي‌ترين اقدام درماني براي مبارزه با حمله خواب دانست. داروي مودافينيل يا پروويجيل يكي از معروف‌ترين اين داروها است. محرك‌ها با افزايش سطح انرژي بيمار در طول روز از احساساتي مثل خواب‌آلودگي جلوگيري خواهند كرد.

ضدافسردگي‌هايي مانند فلووكسامين يا فلوكستين مي‌توانند تا حد زيادي تأثيرات حمله خواب روي عضلات بدن مثل كاتاپلكسي يا فلج خواب را كنترل كنند.

⭕ مشاوره براي تغيير سبك زندگي

بيماران مبتلا به حمله خواب بايد با اين واقعيت روبه‌رو شوند كه درگير يك بيماري مزمن شده‌اند. پذيرش اين واقعيت و تلاش براي تغيير سبك زندگي به آن‌ها كمك مي‌كند. يكي از اقدامات اصلي مشاورين كمك به مراجع براي تطبيق و ايجاد تغييرات لازم در سبك زندگي و مقابله با افكار منفي و غم ناشي از بيماري است. ازجمله تغييراتي كه مي‌تواند در زندگي اين بيماران مفيد باشد عبارتند از

🔹 ساعت خواب‌وبيداري منظمي داشته باشيد.

🔹 بيشتر از مواد غذايي تازه و سالم استفاده كنيد و مصرف كافئين را به حداقل برسانيد.

🔹سعي كنيد در هر جمعي كه هستيد حداقل يك نفر را در جريان شرايط خود قرار دهيد.

🔹 از رفتارهايي مثل رانندگي يا كار كردن با وسايل برنده در زمان‌هايي كه تنها هستيد خودداري كنيد.

🔹 ورزش كردن را در برنامه روزانه خود قرار دهيد.

🔹سعي كنيد كارهايتان را به دسته‌هاي كوچك‌تر تقسيم كنيد.

🔹 تمرينات ذهن آگاهي و مديتيشن را جدي بگيريد.

🔹 مهارت‌هايي براي كنترل هيجانات و مديريت احساساتتان آموزش ببينيد.

⭕ روان‌ درماني

اختلال حمله خواب براي بيمار و همين‌طور اطرافيان او بسيار سخت خواهد بود. به همين خاطر است كه احتمال بروز بيماري‌هاي روحي در اين افراد بيش از ديگران است. يكي از بخش‌هاي مهم درمان اين است كه به بيمار و خانواده او كمك شود تا با اين شرايط كنار بيايند و از خطر بيماري‌هايي مثل اضطراب و افسردگي دور باشند.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، حمله خواب به نوعي اختلال عصبي در دسته اختلالات خواب است. اين اختلال به دو نوع 1 و 2 طبقه بندي مي‌شود و براي هر كدام درمان مخصوص بر اساس تشخيص روانشناس و متخصص انتخاب مي‌شود. براي رهايي از اين اختلال حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج‌شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حمله خواب مربوط به آن مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

اختلال حمله خواب چيست؟

ناركولپسي يك اختلال خواب است كه باعث مي‌شود بيمار در طول روز ناگهان و بدون اراده به خواب برود.

آيا درماني براي اختلال حمله خواب وجود دارد؟

تاكنون هيچ درمان كامل و مشخصي براي اين بيماري پيدا نشده است. بااين‌حال متخصصان با استفاده از برخي داروها و همين‌طور كمك به بيمار براي تغيير سبك زندگي تلاش مي‌كنند تا تعداد و شدت اين حملات را تحت كنترل دربياورند.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان ناركولپسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/29  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب