مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترس از عنكبوت يا آركانوفوبيا (Arachnophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع عنكبوت و نيش آن گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين عنكبوت هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان عنكبوت هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

منبع: ترس از عنكبوت | نشانه ها ، علل و درمان فوبي عنكبوت

ترس از عنكبوت

شدت ترس از عنكبوت ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از عنكبوت، ترسي عميق و غيرمنطقي از عنكبوت يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير عنكبوت يا شنيدن كلمه عنكبوت نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با عنكبوت‌ها اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از عنكبوت مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي عنكبوت نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي عنكبوت ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از نيش عنكبوت يا داشتن واكنش بد به جاي ميش مي‌تواند منجر به ترس از عنكبوت‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از عنكبوت‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “حمله عنكبوت‌ها” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از عنكبوت‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

 

نشانه هاي ترس از عنكبوت چيست؟

علائم فوبياي عنكبوت مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از عنكبوت يا فوبياي عنكبوت است.

علائم رواني و رفتاري

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن عنكبوت‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا عنكبوت وجود داشته باشد
  • تغيير مسير حتي با وجود احتمال پايين وجود عنكبوت
  • جيغ زدن و گريختن هنگام مواجهه با عنكبوت
  • دريافت كمك براي دور كردن يا گرفتن عنكبوت
  • صرف زمان زياد براي چك كردن محل نشستن يا خوابيدن براي اطمينان از عدم وجود عنكبوت
  • سختي دادن به خود در محل هايي غير از خانه به دليل امكان وجود عنكبوت (براي مثال نشسته خوابيدن، بيرون ماندن در هواي سرد، ننشستن در كنار ساير دوستان و…)
  • درگيري ذهن دائمي نسبت به وجود عنكبوت
  • دست نزدن به اسبابي كه عنكبوت روي آن ها وجود داشته (حتي اگر اين يك احتمال باشد)
  • پرخاشگري و رفتار مهاجمانه با كساني كه در اين باره با آن ها شوخي كنند

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد قسمت هاي مختلف بدن به خصوص دست ها و پاها
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع
  • سردرد
  • احساس مردن
  • خشك شدن دهان
  • تكرر ادرار
  • زنگ زدن گوش
  • تب شديد در موارد شديد

 

ترس از عنكبوت در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از عنكبوت كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از عنكبوت براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي عنكبوت، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان عنكبوت‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

سخن آخر

ترس از عنكبوت مانند ساير ترس ها مي تواند يك نوع ترس معمولي و يا يك اختلال و فوبي باشد. هر چند ترس از عنكبوت در خيلي موارد نياز به درمان ندارد، اما در صورت بروز نشانه هاي ذكر شده بايد هر چه زودتر براي درمان به متخصصين سلامت روان مراجعه نماييد. روانشناسان اين حوزه با بررسي علل و نشانه ها بهترين درمان را براي شما پيش خواهند گرفت.

بايد در نظرداشته باشيد كه عدم درمان فوبي عنكبوت موجب بدتر شدن و گسترش اين ترس به ساير موضوعات خواهد شد. حتي در برخي موارد شاهد بروز نشانه هايي از اختلالات اضطرابي شديد خواهيم بود. پس مساله را ناچيز ندانسته و با شماره هاي درج شده جهت دريافت مشاوره تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از عنكبوت مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از عنكبوت | نشانه ها ، علل و درمان فوبي عنكبوت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۱:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مواد محرك از انواع مواد اعتياد آور هستند كه در سال‌هاي اخير ميزان استفاده از آن‌ها افزايش چشمگيري داشته است. با توجه به تأثيري كه اين مواد در افزايش انرژي و كاهش نياز به خواب دارند، قربانيان آن معمولاً محصلين و شاغليني هستند كه نياز به بيداري شبانه و همين‌طور افزايش تمركز دارند. همچنين اين مواد در كاهش اشتها و لاغري نيز تاثير مي‌گذارند و از اين طريق افراد بيشتري را درگير اعتياد مي‌كنند.

شايد بتوان گفت اعتياد به مواد محرك به دليل تأثيرات نامطلوب بسياري كه در روحيه و سلامت روان فرد باقي مي‌گذارد، بيش از اعتياد به مواد مخدر افيوني آسيب‌رسان بوده و ترك اعتياد به آن، نياز به مراقبت‌هاي روان‌شناختي جدي دارد. درصورتي‌كه اين علائم اعتياد را در فردي از نزديكانتان مشاهده مي‌كنيد، بهتر است براي درمان اعتياد به يك متخصص در اين زمينه مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

منبع: مواد محرك

انواع مواد محرك

مواد محرك به گروهي از مواد اعتيادآور گفته مي‌شود كه با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي باعث افزايش انرژي و نشاط در فرد شده و علاوه بر كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي، توانايي تمركز را نيز افزايش مي‌دهند. از جمله مواد محرك مي توان به موارد زير اشاره داشت:

انواع مواد محرك

شيشه

كوكائين

ريتالين

و ساير مواد محرك

در ادامه به توضيح هر كدام از مواد اعتياد آور مي پردازيم:

1. شيشه

شيشه

شايد بتوان گفت شيشه يكي از معروف‌ترين مواد محرك اعتياد آور است. اين ماده به دليل شكل ظاهري بي‌رنگ و مشابه به خورده شيشه با نام‌هاي كريستال، گلس و يا شيشه در ميان مردم شناخته مي‌شود. شيشه يك ماده مخدر صنعتي است كه از مت­آمفتامين تهيه مي‌گردد و از آثار آن مي‌توان به كاهش اشتها و كاهش نياز به خواب و همچنين احساس سرزندگي اشاره كرد

2. آمفتامين و مت‌­آمفتامين

 

آمفتامين و مت‌­آمفتامين

يكي از اصلي‌ترين انواع مواد محرك آمفتامين است كه مت­‌آمفتامين، شيشه يا بسياري از مواد ديگر از آن ساخته شده و البته تأثيري به‌مراتب بيشتر از خود اين ماده دارند. آمفتامين و مت­‌آمفتامين مي‌توانند به‌صورت خوراكي، تزريقي و يا به‌صورت استنشاقي مورد استفاده قرار بگيرند.

ازجمله نشانه‌هاي مصرف اين ماده مخدر مي‌توان به افزايش ضربان قلب و تعداد تنفس، بالا رفتن ميزان فشارخون و تمايل فرد براي فعاليت اشاره كرد.

3. كوكائين

كوكائين

كوكائين نام يكي از مواد مخدر طبيعي است كه از برگ درخت كوكا به دست مي‌آيد و نسبت به ساير مواد محرك از قدمت بيشتري برخوردار است. معمول‌ترين شيوه استفاده از پودر سفيدرنگي كه به آن كوكائين گفته مي‌شود استنشاق از راه بيني است بااين‌حال برخي نيز از اين ماده به‌صورت تزريق و يا خوراكي استفاده مي‌كنند. آنچه به‌عنوان ماده مخدر كراك از آن صحبت مي‌شود نيز يكي از انواع كوكائين است.

كوكائين به دليل تأثيري كه در ايجاد احساس نشاط و پرانرژي بودن در فرد باقي مي‌گذارد معمولاً ميل به مصرف مجدد را در وي برانگيخته و از اين طريق باعث اعتياد به اين ماده مي‌شود.

4. ريتالين

ريتالين دارو و يكي از مواد محرك سيستم اعصاب مركزي است كه با ترشح و افزايش دوپامين عملكردي بسيار زيادي در بدن اعمال مي­‌كند. اين دارو براي درمان بسياري از اختلالات و بيماري‌ها مانند افسردگي، اختلالات خواب و بيش فعالي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

ريتالين نيز مانند اكثر داروها، عوارض جانبي با خود به همراه دارد كه در صورت مصرف اشتباه و بيش از حد، اين عوارض بيشتر و جدي‌تر خواهند شد. امروزه مصرف خودسرانه قرص ريتالين به يك مساله عادي براي افزايش انرژي تبديل شده كه پيامدهاي جبران ناپذيري را با خود به همراه مي‌آورد.

5. نيكوتين و كافئين

نيكوتين و كافئين

اگرچه نيكوتين يا كافئين نسبت به ساير مواد گفته‌شده در بالا بسيار ضعيف‌تر هستند و نشانه‌ها و عوارض اعتياد به آن شايد چندان قابل مقايسه با ساير مواد محرك نباشد اما بااين‌حال با توجه به مكانيزم تأثيرگذاري مشابه با اين گروه از مواد اعتيادآور، در اين دسته قرار مي‌گيرند.

نيكوتين نام ماده اصلي موجود در سيگار و تنباكو است و كافئين ماده مجاز و خوراكي مي‌باشد كه در قهوه، شكلات و چاي وجود دارد. به همين دليل است كه مصرف اين مواد به‌ويژه قهوه باعث افزايش احساس انرژي در فرد شده و خواب‌آلودگي را كاهش مي‌دهد.

6. برخي داروها و مواد محرك

برخي داروها و مواد محرك

در برخي داروها نيز موادي مشابه مواد محرك استفاده مي‌شود. يكي از اين داروها ريتالين است كه اغلب براي كودكان بيش فعال تجويز مي‌شود. ريتالين با تاثير بر دوپامين مغز موجب افزايش تمركز شده و در كاهش علائم بيش فعالي نقش موثر ايجاد مي‌كند.

به دليل همين ويژگي معمولا دانشجويان از ريتالين براي بالا بردن تمركز استفاده مي‌كنند، در حالي كه به خاصيت اعتياد آوري آن توجه نكرده و به بدن خود آسيب مي‌رسانند. ماده اعتياد اور ديگري نيز به نام ناس وجود دارد كه عوارضي مشابه ساير مواد محرك را ايجاد مي كند.

نشانه‌هاي اعتياد به مواد محرك

همان‌طور كه گفته شد مواد محرك با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين يا سروتونين باعث افزايش انرژي و شادابي در فرد مي‌شوند. بااين‌حال هريك از انواع مواد مخدر موجود در اين گروه بسته به ميزان قدرت و ساختار شيميايي كه دارند نشانه‌هاي مشخصي را در فرد ايجاد مي‌كنند. اما به‌طوركلي مي‌توان نشانه‌هاي مشترك اعتياد به تمامي مواد محرك را به‌صورت زير بيان كرد:

_افزايش ميزان انرژي و احساس نشاط كه باحالت معمول فرد تفاوت دارد

_حريك‌پذيري و پرخاشگري

_احتمال بروز توهم و هذيان

_پرحرفي و در بسياري از مواقع پرش افكار؛ به‌صورت نيمه‌تمام رها كردن صحبت از يك موضوع و شروع موضوع بعدي

_كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي

_كاهش اشتها

_افزايش ميل جنسي و بالا رفتن احتمال روابط جنسي پرخطر

_وجود نشانه‌هاي فيزيولوژيك مثل بالا رفتن فشارخون، افزايش ضربان قلب، تعريق و يا سرخي چشم

درصورتي‌كه با همه يا برخي از اين نشانه‌ها در فردي مواجه شديد بهتر است براي تشخيص قطعي و انجام اقدامات درماني به يك متخصص مراجعه نماييد. توجه داشته باشيد كه ميل شديد به مصرف مجدد يا به‌عبارت‌ديگر وابستگي رواني يكي از مهم‌ترين عوارض استفاده از مواد محرك است.

به همين خاطر ترك اعتياد به اين مواد بايد زير نظر متخصص روانشناسي و با كنترل نشانه‌هاي رواني همچون توهم و هذيان يا ابتلا به افسردگي صورت بگيرد. براي تشخيص و اطلاع از نحوه تست اعتياد هر كدام مواد محرك بر روي مقالات زير كليك كنيد :

عوارض اعتياد به مواد محرك

با توجه به نوع ماده مخدري كه فرد استفاده مي‌كند و همچنين مدت‌زمان اعتياد و يا ميزان مصرف، عوارض اعتياد به انواع مواد محرك با يكديگر متفاوت خواهد بود. بااين‌حال برخي از شايع‌ترين عوارض اعتياد به مواد محرك كه تقريباً در اعتياد به‌تمامي اين مواد ديده مي‌شود عبارتند از:

_بروز مشكلات قلبي و عروقي

_اختلالات كبد و كليه

_بروز اختلالات خلقي مثل افسردگي

_ضعف در توانايي حافظه و يادگيري

_تحريك‌پذيري و پرخاشگري

_از دست دادن خانواده، شغل و موقعيت اجتماعي

درمان اعتياد به مواد محرك

بر اساس مستندات موجود در ويكي پيديا و مطالب گفته شد در بالا با توجه به تأثيري كه استفاده از مواد محرك بر شرايط رواني فرد باقي مي‌گذارد براي درمان اعتياد به اين مواد بايد درمان‌هاي فيزيولوژيك و روان‌شناختي در كنار يكديگر صورت بگيرد. يكي از اشتباهات رايج در ترك اعتياد اين است كه معمولاً افراد پايان مرحله سم‌زدايي و از بين رفتن وابستگي جسمي را به‌عنوان پاكي از اعتياد تلقي مي‌كنند و توجهي به انجام جلسات بازپروري و مشاوره ندارند.

اين موضوع باعث خواهد شد كه فرد دير يا زود مجدداً مصرف مواد مخدر را شروع كند. تحقيقات نشان داده ميزان مصرف در افرادي كه پس از يك دوره ترك مجدداً به اعتياد روي مي‌آورند، بالاتر از سايرين خواهد بود. درنتيجه اگر به دنبال ترك اعتياد به هريك از انواع مواد محرك هستيد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد

 

خدمات روانشناسي بر ترك اعتياد

علاوه بر افرادي كه قصد ترك اعتياد به يك ماده مخدر را دارند، چنانچه يكي از اطرافيان شما درگير اعتياد به هريك از مواد گفته‌شده در بالاست، مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك مشاور راه‌هايي را براي ترغيب فرد به ترك اعتياد پيدا كنيد و يا روش‌هايي را براي جلوگيري از آسيب ديدن ساير اعضاي خانواده به دليل اعتياد يكي از اعضا آموزش ببينيد. در ادامه مهم‌ترين اقدامات روانشناسان در زمينهٔ ترك اعتياد به مواد محرك را با يكديگر بررسي خواهيم كرد:

  • كمك به فرد براي مقابله با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر پس از ترك
  • بررسي مشكلات و آسيب‌هايي كه به دنبال اعتياد در زندگي فرد ايجاد شده و كمك براي برطرف كردن آن‌ها (براي مثال از دست دادن زندگي مشترك يا مشكلات مربوط به شغل و تحصيل)
  • ريشه‌يابي علل ابتلاي فرد به اعتياد و تلاش براي از بين بردن اين دلايل
  • كمك به ساير اعضاي خانواده براي شناخت راهكارهاي برخورد با فردي كه به‌تازگي ترك كرده است
  • مراقبت از سلامت روان فرد و كنترل ابتلاي احتمالي به بيماري‌هاي خلقي مانند افسردگي

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

1. مواد محرك چيست

مواد محرك دسته‌اي از مواد اعتيادآور هستند كه باعث افزايش ترشح برخي از انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين شده و از اين طريق سبب افزايش انرژي و تمركز فرد مي‌شوند.

2. اعتياد به مواد محرك چه نشانه‌هايي دارد؟

افزايش ناگهاني ميزان انرژي فرد و كاهش نياز به استراحت، پرحرفي و پرش افكار، كاهش اشتها و همين‌طور نشانه‌هاي فيزيولوژيكي مانند افزايش ضربان قلب و فشارخون از نشانه‌هاي مصرف مواد محرك هستند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مواد محرك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مواد محرك،
موضوع:
[ ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۸:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ملاني كلاين يكي از روان‌شناسان برجسته‌اي است كه بيشتر با كارهايش در زمينه روان‌شناسي كودك شناخته مي‌شود. شكل خاص نظريات ملاني كلاين باعث شده تا او در كنار طرف‌داران بسياري كه دارد مخالفان سرسختي هم داشته باشد. اگرچه مخالفت‌هاي بسياري با ديدگاه كلاين شده است بااين‌حال نمي‌توانيم تأثير او را در زمينه كارهايي مثل بازي‌درماني ناديده بگيريم. به عبارتي مي‌توان گفت ملاني كلاين و نظريات او يكي از بخش‌هاي روان‌شناسي است كه بهتر است با آن آشنا باشيد. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به زندگينامه و نظريات اين روان‌شناس صحبت خواهيم كرد. اگر شما هم مي‌خواهيد با ديدگاه‌هاي ملاني كلاين بيشتر آشنا شويد بهتر است تا پايان اين مطلب همراه ما باشيد. براي دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: ملاني كلاين | موضع افسرده وار نظريه ملاني كلاين

زندگينامه ملاني كلاين

ملاني رايزس كلاين در 30 مارس 1882، در يك خانواده يهودي و در وين اتريش به دنيا آمد. او در طول زندگي بارها شاهد مرگ عزيزانش بود. اولين تجربه وي در ارتباط با مرگ، در سن 4 سالگي و هنگامي بود كه خواهر بزرگترش فوت كرد. ملاني در طول سال‌هاي جواني مرگ پدر و همين‌طور برادرش را نيز تجربه كرد. به همين خاطر بسياري از متخصصان معتقدند ديدگاه‌هايي كه راجع به عزاداري و احساس تقصير و همين‌طور بيماري افسردگي در نظريه ملاني كلاين وجود دارد به‌شدت از اين تجربيات او تأثير مي‌گيرد.

ملاني كلاين در 21 سالگي با همسر خود آرتور كلاين آشنا شد. اگرچه آنها از اين ازدواج صاحب سه فرزند شدند اما ارتباط عاطفي خوبي با هم نداشتند و اين ازدواج نهايتاً با جدايي آنها پايان پيدا كرد. يكي از مشكلات زندگي ملاني كلاين با همسرش اين بود كه آنها به دليل شغل آرتور دائماً در سفر بودند. اين موضوع مانع بزرگي براي تحقق آرزوي ملاني كلاين كه تحصيل در رشته پزشكي بود مي‌شد.

نهايتاً در سال 1910 خانواده كلاين در بوداپست ساكن شدند؛ و اين فرصتي براي ملاني بود كه به دنبال علائق خود برود. درست در همين زمان او با نظريات فرويد آشنا شده و از اين طريق به روانكاوي علاقه‌مند شد. ارتباط ملاني كلاين با روانكاوي در همين‌جا پايان پيدا نكرد. او در طول زندگي با سه تن از روانكاوان برجسته يعني فرنزي، آبراهام و جونز در ارتباط بوده است. به دنبال تشويق‌هاي اين روانكاوان و همين‌طور علاقه خود ملاني كلاين او تحليل رواني كودكان را با دقت در زندگي فرزندان خود شروع كرد. و نظرياتي را در اين زمينه مطرح كرد كه در ادامه بيشتر راجع به آنها توضيح خواهيم داد. ملاني كلاين نهايتاً در 22 سپتامبر سال 1960 در شهر لندن در گذشت.

نظريه ملاني كلاين

نظريه كلاين در رابطه با بازي‌ها

ملاني كلاين معتقد بود بازي در كودكان چيزي بيشتر از يك سرگرمي است. او با مشاهده بازي كودكان به اين نتيجه رسيده بود كه كودكان ترس‌ها، آرزوها و خواسته‌هايشان را در انتخاب اسباب‌بازي و نوع بازي كه انجام مي‌دهند نشان خواهند داد. به همين خاطر معتقد بود كه ما مي‌توانيم از بازي كودكان براي رسيدن به تشخيص‌هاي رواني و همين‌طور درمان استفاده كنيم. در حقيقت كلاين براي بازي در كودكان كاركردي مشابه با رويا در بزرگسالان قائل بود.

نظريه روابط موضوعي

نظريه روابط موضوعي معتقد است تجربه‌ها و ارتباطات ما در سال‌هاي اول زندگي تأثير بسياري روي روابط آينده‌مان مي‌گذارد. حتماً شما هم اين را قبول داريد كه كودكاني كه در معرض توجه و محبت قرار مي‌گيرند با كودكاني كه مورد بي‌توجهي و آسيب قرار مي‌گيرند شخصيت يكساني نخواهند داشت. روابط موضوعي يك قدم بيشتر از اين موضوع را در نظر مي‌گيرد. اين ديدگاه معتقد است فرد در تمام طول زندگي ارتباطات خود را بر اساس همين تجربه‌هاي اوليه شكل مي‌دهد. يعني اگر كودك در سال‌هاي اول زندگي به اين نتيجه برسد كه ديگران ناامن هستند و به نيازهاي او توجهي ندارند هميشه در ارتباطات خود با ديگران ميزاني از بدبيني را خواهد داشت.

در اكثر مواقع مادر اولين و مهم‌ترين مراقب كودك است. ملاني كلاين معتقد بود ارتباطي كه كودك با مادر يا حتي بخشي از وجود او يعني سينه مادر برقرار مي‌كند در آينده او تأثيرگذار است. كودكان در سنين پايين دركي از يك كل به نام مادر ندارند. بلكه فقط سينه‌اي را درك مي‌كنند كه آنها را تغذيه مي‌كند. به اعتقاد كلاين به ميزاني كه اين سينه تغذيه‌كننده يا محروم‌كننده باشد در تربيت و شخصيت كودك تأثير خواهد داشت.

مواضع روحي كودك

ملاني كلاين در نظريه خود از دو موضع يا جايگاه رواني صحبت مي‌كند. او معتقد است كه همه ما در طول سال‌هاي كودكي از اين دو مرحله عبور خواهيم كرد. مواضع رواني از ديدگاه ملاني كلاين عبارتند از:

موضع پارانوئيد – اسكيزوئيد

از نظر ملاني كلاين كودك در سنين 4 تا 6 ماهگي در اين مرحله قرار خواهد داشت. اولين نكته‌اي كه بايد راجع به اين مرحله بدانيم اين است كه در اين سنين كودكان قادر به درك كل نيستند. اين يعني آنها با اجزا ارتباط برقرار مي‌كنند؛ و توانايي اينكه بفهمند اين اجزا در كنار هم يك كل را مي‌سازند ندارند. همان‌طور كه گفتيم يكي از اين اجزا سينه مادر است. كودك در اين مرحله از نظر توانايي‌هاي ذهني به‌قدري رشد نكرده كه بفهمد سينه متعلق به مادر است. بلكه او فقط خود سينه يا چيزي كه او را تغذيه مي‌كند درك مي‌كند.

علاوه بر اين آنها همين اجزا را بر اساس ارتباطي كه با آن برقرار مي‌كنند و ميزاني كه لذت و ارضا نيازها را برايشان فراهم مي‌كند به دو دسته خوب و بد تقسيم مي‌كنند. به عبارتي اگر مادر براي تغذيه كودك آماده باشد و به نياز او توجه كند سينه خوب و در شرايط برعكس سينه بد مفهومي است كه در ذهن كودك شكل مي‌گيرد.

نكته ديگر در رابطه با اين مرحله اين است كه كودكان در يك شرايط رواني انتقام‌جويانه قرار دارند. يعني آنها تمايل دارند به سينه بد يا هر شي ديگري كه باعث نارضايتي و ناراحتي آنها مي‌شود آسيب برسانند. درعين‌حال كودك از اين هم مي‌ترسد كه سينه يا شي بد بخواهد او را تنبيه كرده يا رفتارهايش را تلافي كند. به همين خاطر از نظر ملاني كلاين كودكان در اين دوره سني دائماً ترس از اينكه آسيب ببينند را تجربه خواهند كرد.

موضع افسرده‌وار

با رسيدن كودك به شش ماهگي آنها وارد مرحله جديدي از رشد رواني مي‌شوند. در اين مرحله كودك به اين درك مي‌رسد كه اجزا در كنار هم يك كل را مي‌سازند. به زبان ساده‌تر كودك متوجه دو نكته مي‌شود. در درجه اول آنها مي‌فهمند سينه مادر بخشي از يك كل بزرگ‌تر به نام مادر است. در درجه دوم آنها متوجه مي‌شوند چيزي به نام يك سينه خوب و يك سينه بد وجود ندارد.

بلكه هر دوي آنها حالت‌هاي مختلفي از يك چيز هستند. رسيدن به اين درك باعث مي‌شود كودك دچار احساس عذاب وجدان بشود. آنها به‌خاطر احساس بدي كه در مرحله قبلي نسبت به مادر داشته‌اند احساس گناه مي‌كنند. به عبارتي درست برخلاف مرحله قبلي كه آنها مي‌ترسيدند از طرف ديگران آسيب ببينند يا به‌صورت متقابل دوست داشتند به ديگري آسيب بزنند حالا نگران اين موضوع مي‌شوند كه نكند به كسي آسيب برسانند.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان هاي روانشناسي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

آيا موضع افسرده‌وار در نظريه ملاني كلاين به اين معني است كه كودكان افسرده مي‌شوند؟

موضع افسرده‌وار به اين معني نيست كه كودك درگير اختلال افسردگي مي‌شود. بلكه به اين خاطر كه او در اين مرحله عذاب وجدان و نگراني از آسيب‌زدن به ديگران را تجربه مي‌كند، كلاين اين اسم را انتخاب كرده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ملاني كلاين | موضع افسرده وار نظريه ملاني كلاين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۸:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بدبيني يكي از ويژگي‌هاي شخصيتي است كه در خيلي‌ها ديده مي‌شود. افراد بدبين به اين معروفند كه هميشه نيمه خالي ليوان را مي‌بينند. آنها معمولاً بدترين احتمال‌ها را در نظر مي‌گيرند و راجع به همه مسائل انتظار يك پيامد منفي را دارند. همين طرز تفكر باعث بروز بسياري از مشكلات روحي براي اين افراد مي‌شود؛ و به‌خصوص روابط آنها با ديگران را نيز تحت‌تأثير قرار مي‌دهد.

اما خبر خوب اين است كه شما مي‌توانيد تفكرتان را تحت كنترل در بياوريد. ما در اين مطلب راجع به بدبيني و ابعاد مختلف آن صحبت خواهيم كرد. اگر شما يا هر يك از اطرافيان نيز درگير اين مشكل شده‌ايد در ادامه همراه ما باشيد. اين نكته را هم به خاطر داشته باشيد كه كمك‌گرفتن از يك مشاور مي‌تواند بهترين راه براي تغيير افكار منفي شما باشد. براي از بين بردن افكار بدبيني براي دريافت مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: بدبيني | پيامد، عوارض، راه هاي از بين بردن بدبيني

بدبيني يعني چه

بدبيني يك شكل از تفكر است. اين سبك از فكركردن درست مانند يك عينك تيره است كه در مقابل چشمان خود قرار بدهيد. طبيعتاً شما از پشت اين عينك همه چيز را تيره‌وتار خواهيد ديد. افراد بدبين نيز با هر موضوعي كه روبه‌رو مي‌شوند قبل از هر چيز آن را به‌صورت منفي برداشت مي‌كنند.

در حقيقت مي‌توانيم بگوييم شخصيت بدبين هميشه نسبت به خود، ديگران، آينده و به طور خلاصه هر چيزي كه در اطرافش وجود دارد يك احساس منفي دارد؛ و منتظر است كه يك اتفاق خيلي بد پيش بيايد.

ويژگي‌هاي فرد بدبين

بدبيني ويژگي نيست كه شما يا آن را داشته باشيد و يا نداشته باشيد. بلكه بدبين بودن يا در مقابل آن خوش‌بيني، دو سر يك طيف هستند. هركدام از ما درجاتي از هر دوي اين ويژگي‌ها را داريم. و حتي ممكن است در بخش‌هايي از زندگي و با توجه به شرايطي كه در آن هستيم بدبين‌تر يا خوش‌بين‌تر بشويم. به همين خاطر نمي‌توانيم بگوييم همه افراد بدبين شبيه هم هستند و نشانه‌هاي مشخصي دارند. بااين‌حال بيشتر افراد بدبين تا حدودي ويژگي‌هاي زير را از خود نشان مي‌دهند. اين ويژگي‌ها به شرح زير هستند.

  • نقاط منفي و ضعف‌هاي هر موضوعي بيشتر از جنبه‌هاي مثبت و در اولين برخورد با يك موضوع به نظر آنها مي‌آيد.
  • فرد بدبين هميشه منتظر يك نتيجه بد است؛ آنها هميشه بدترين احتمال‌ها را در نظر مي‌گيرند.
  • در ارتباط با افراد خوش‌بين احساس مي‌كنند كه طرف مقابل اهميت موضوع را درك نمي‌كند.
  • معمولاً باور دارند كه هيچ كنترلي روي شرايط نخواهند داشت؛ و اتفاقات بد خارج از كنترل آنها و حتمي هستند.
  • اتفاقات خوب از نظر اين افراد معمولاً به شانس و ساير عوامل بيروني نسبت داده مي‌شود.

دلايل بدبيني

بدبيني موضوعي نيست كه يك دليل مشخص براي آن پيدا كنيم. بلكه درست مانند هر موضوع روان‌شناختي ديگر مجموعه‌اي از دلايل در آن نقش دارند. بعضي از تحقيقات نشان مي‌دهد كه ژن‌ها و شرايط فيزيولوژيك ما در به‌وجودآمدن تفكر بدبينانه نقش دارند. اما دررابطه‌با دلايل بدبيني نمي‌توانيم همه چيز را به گردن ژنتيك بيندازيم. سبك تربيتي خانواده و همين‌طور تجربياتي كه ما در زندگي داريم نيز در اين موضوع اهميت بالايي دارند. بعضي از پدر و مادرها كه خودشان درگير بدبيني هستند معمولاً به‌مرورزمان اين ويژگي را در فرزندانشان نيز ايجاد مي‌كنند. همچنين تجربه مسائلي مانند طردشدن از طرف ديگران يا شكست و ناكامي در رسيدن به خواسته‌ها نقش بسيار پررنگي در ايجاد تفكر بدبينانه دارند.

پيامدهاي بدبيني

لذت نبردن از زندگي

همان‌طور كه گفتيم شخصيت‌هاي بدبين هميشه منتظر يك اتفاق بد هستند. آنها به هيچ‌چيز و هيچ‌كس اعتماد ندارند؛ و به‌جاي لذت‌بردن از داشته‌ها فقط به نداشته‌هايشان فكر مي‌كنند. اين موضوع باعث مي‌شود كه زندگي براي آنها خيلي هم خوشايند نباشد و از آن لذت نبرند.

بيماري‌هاي روحي

تفكر بدبينانه ويژگي اصلي بيماري‌هاي روحي مانند اضطراب و به‌خصوص افسردگي است. اينكه شما از هيچ‌چيز لذت نمي‌بريد به معناي آن است كه راهي براي كسب انرژي رواني خودتان در نظر نداريد. درحالي‌كه همه ما نياز به راه‌هايي داريم كه از طريق آن انرژي بگيريم و خودمان را براي مبارزه با چالش‌ها آماده كنيم. به‌علاوه وقتي شما دائماً منتظر يك اتفاق بد باشيد فشار رواني بسياري را تجربه خواهيد كرد. و اين شرايط مي‌تواند مشكلات روحي و حتي جسمي بسياري را برايتان ايجاد كند.

محدود شدن ارتباط با ديگران

آسيب‌ديدن روابط اجتماعي يكي از مشكلاتي است كه بدبيني برايتان به همراه مي‌آورد. از يك طرف بدبيني باعث مي‌شود شما به طرف مقابل اعتماد نداشته باشيد؛ و هميشه به دنبال معناي پنهان در رفتار و حرف‌هاي او باشيد. از طرف ديگر اطرافيان هم به‌تدريج تمايلشان را براي برقراري ارتباط با شما از دست مي‌دهند. واقعيت اين است كه هيچ‌كس دوست ندارد در تمام صحبت‌ها و ملاقات‌هايي كه با شما دارد افكار منفي‌تان را بشنود. يا دائماً زير ذره‌بين قضاوت منفي شما قرار بگيرد.

راه‌هاي ازبين‌بردن بدبيني

حتي اگر بدبيني يك موضوع فيزيولوژيكي باشد شما قدرت تغيير دادن آن را داريد. تحقيقات نشان مي‌دهد انسان‌ها هر زمان كه بخواهند مي‌توانند افكار و باورهاي خود را تغيير بدهند. اگرچه اين مسير آسان نيست و به زمان زيادي احتياج دارد اما امكان‌پذير است. از جمله راهكارهايي كه براي ازبين‌بردن بدبيني مي‌توانيد استفاده كنيد عبارتند از:

1- محيطتان را تغيير بدهيد

اولين راهكار براي ازبين‌بردن بدبيني اين است كه در محيط سالم قرار بگيريد. شخصيت‌هاي بدبين معمولاً با كساني هم ارتباط دارند كه درست مانند خودشان هستند. صحبت‌كردن راجع به مسائل منفي و قرار داشتن در اين محيط‌ها باور شما نسبت به اين مسائل را چندبرابر مي‌كند. به همين ترتيب اگر خودتان را در معرض محيط‌هاي شادتر و هم صحبتي با افراد اميدوارتر قرار بدهيد باورهايتان نيز تغيير خواهد كرد. پس در اولين قدم به‌خوبي محيط اطرافتان را بررسي كنيد. اگر احساس مي‌كنيد در محيط منفي قرار داريد بهتر است شرايط را تغيير بدهيد.

2- جريان فكرتان را متوقف كنيد

حتماً به تجربه متوجه اين شده‌ايد كه وقتي يك فكر منفي شروع مي‌شود افكار ديگر هم به دنبالش مي‌آيند. بعد از چند لحظه شما علاوه بر فكرهاي منفي احساساتي مثل غم و اضطراب را هم تجربه مي‌كنيد. و هرچقدر بيشتر به فكركردن ادامه بدهيد شدت اين افكار و احساسات هم بيشتر مي‌شود. به همين خاطر يك راه‌حل اين است كه نسبت به افكار خودتان هشيار باشيد. وقتي متوجه مي‌شويد كه درگير يك فكر منفي شده‌ايد بهتر است هرچه سريع‌تر خودتان را سرگرم يك كار ديگر كنيد.

3- نسبت به بدبيني خودتان آگاه باشيد

يكي از مشكلات افراد بدبين فاجعه‌انگاري است. آنها قبل از اينكه هيچ مشكلي پيش آمده باشد منتظر بدترين اتفاق هستند. يا راجع به ساده‌ترين مسائل بزرگ‌نمايي مي‌كنند؛ و به‌اصطلاح از كاه، كوه مي‌سازند. يك تمرين براي افراد بدبين اين است كه از سبك تفكر خودآگاهي داشته باشند. وقتي مي‌بينيد كه درگير افكار و احساسات منفي شده‌ايد اين موضوع را به خودتان يادآوري كنيد كه اين مسائل در محيط بيرون واقعاً وجود ندارند؛ و اين سبك تفكر شماست كه همه چيز را بيش از حد منفي مي‌كند.

4- شواهد موافق و مخالف را بررسي كنيد

يك راه‌حل منطقي براي مبارزه با بدبيني اين است كه ببينيد چه شواهدي براي فكرهايتان وجود دارد. به هر موضوعي كه فكر مي‌كنيد آن را روي كاغذ بنويسيد. سپس با دقت بررسي كنيد كه چه شواهدي فكر شما را تأييد يا رد مي‌كنند. اين تكنيك باعث مي‌شود به‌مرورزمان متوجه اين موضوع بشويد كه افكار شما در دنياي بيرون خيلي هم پايه و اساس محكمي ندارند.

5- خوبي‌ها را ببينيد

اگر مي‌خواهيد از بدبيني فاصله بگيريد يك راه‌حل مناسب اين است كه خوش‌بيني را تقويت كنيد. براي اين كار بهتر است تمرين كنيد كه اتفاقات خوب و داشته‌هايتان را ببينيد. براي مثال سعي كنيد هر اتفاق خوبي كه برايتان مي‌افتد يا هر چيز خوبي كه داريد را روي يك كاغذ يادداشت كنيد. با اين كار ذهن شما به‌تدريج عادت‌هاي قبلي را ترك مي‌كند و به سمت ديدن خوبي‌ها گرايش پيدا مي‌كند.

بدبيني و اهميت مشاوره

بدبيني مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد مي‌كند. بدترين پيامد آن نيز اين است كه شما هميشه احساس ترس و نگراني را همراهتان خواهيد داشت. به همين خاطر بهتر است افكار منفي را كنار بگذاريد. اما اين تغيير هميشه هم به همين سادگي اتفاق نمي‌افتد. گاهي اوقات باورهاي منفي ما ريشه‌هاي بسيار عميقي دارند كه مبارزه با آنها را تقريباً غيرممكن مي‌كند. به همين خاطر يك راه‌حل مناسب براي رهايي از بدبيني اين است كه از يك مشاور متخصص كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد خطاهاي فكري خود را بشناسيد و همچنين راهكارهايي را براي تغيير دادن اين افكار به شما آموزش مي‌دهند.

همچنين بدبيني درصورتي‌كه خيلي شديد باشد مي‌تواند نشانه‌اي از يك بيماري جدي‌تر مثل اسكيزوفرني، اختلال شخصيت پارانوئيد و يا سوءمصرف مواد مخدر باشد. در چنين شرايطي تنها راه درمان فرد كمك‌گرفتن از داروها و روش‌هاي روان‌شناسي است. پس اگر اين افكار را در كسي مي‌بينيد بهترين راه اين است كه هرچه سريع‌تر از يك مشاور كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بدبيني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا بدبيني يك بيماري رواني است؟

بدبيني به‌خودي‌خود بيماري نيست. اما مي‌تواند دليل و يا نشانه‌اي از يك بيماري رواني باشد. به همين خاطر اگر اين ويژگي را در يك فرد مي‌بينيد بهترين راه اين است كه براي بررسي بيشتر وضعيت سلامت روان از يك روان‌شناس كمك بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بدبيني | پيامد، عوارض، راه هاي از بين بردن بدبيني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۳:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا در مورد انواع مواد اعتياد آور جديدي كه امروزه مصرف آن‌ها در بين اقشار مختلف جامعه رواج دارد اطلاعي داريد؟ متاسفانه در دهه‌هاي اخير مواد بسيار جديد و گوناگوني در جوامع مختلف رواج پيدا كرده كه اكثر آن‌ها علاوه بر وابسته كردن افراد، منجر به بروز مشكلات روان پزشكي نظير سايكوز، اضطراب، بي قراري و افسردگي مي‌شوند. با توجه به آخرين طبقه بندي‌هايي كه نهادهاي بين المللي از انواع مواد اعتياد آور ارائه داده‌اند، مي توان مواد اعتياد آور را بسته به علائم ، عوارض و وابستگي جسماني و رواني كه در فرد ايجاد مي كند در چهار دسته كلي تقسيم كرد. آگاهي از اين مواد به شما كمك مي‌كند تا از اعتياد به آن‌ها پيشگيري كنيد.

منبع: انواع مواد اعتياد آور | معرفي مواد مخدر، محرك و توهم زا

مواد اعتياد آور

انواع مواد اعتياد آور شامل هرگونه ماده گياهي يا صنعتي مي باشد كه باعث وابستگي جسماني و رواني مي شود و به مرور زمان در انسان اثر تحمل را ايجاد مي‌كنند. اثر تحمل به حالتي گفته مي‌شود كه پس از گذشت مدت زمان خاصي از مصرف، استفاده از مواد در همان دوز قبلي اثري نداشته و فرد براي دست يابي به اثرات مد نظر بايد ميزان دوز مصرفي را افزايش بدهد. براي آگاهي بيشتر در زمينه مواد مخدر كليك كنيد. توصيه مي كنيم مقاله علائم اعتياد فرد معتاد را مطالعه نماييد.

هم چنين يكي ديگر از ويژگي‌هاي مهم انواع مواد اعتياد آور اين است كه در صورت قطع شدن براي فرد علائم ناخوشايندي جسماني يا رواني در فرد ايجاد مي كنند. كه اين علائم سندروم محروميت از مواد گفته مي‌شود. اين علائم به صورت جسمي و رواني بروز پيدا مي‌كنند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به درد عضلاني، شكم درد، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، بي قراري، احساس تشويش، اضطراب و افسردگي اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي اعتياد آور كليك كنيد.

انواع مواد اعتياد آور

امروزه مواد اعتيادآور در اشكال و انواع گوناگوني وارد بازار مي‌شوند و متاسفانه در بسياري از موارد افراد از اعتياد آور بودن آن‌ها اطلاعي ندارند. اين مسئله باعث مي‌شود كه افراد سودجو از اين وضعيت استفاده كرده و از اين ناآگاهي در جهت منافع خود استفاده كنند.

براي مثال آن‌ها با تبليغاتي نظير اينكه اين مواد براي لاغري مناسب هستند يا مشكلات جنسي را رفع مي‌كنند، جنس‌هاي خود را به فروش مي‌رسانند و ممكن است ناخواسته شما را در دام اعتياد گرفتار نمايند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه اطلاعات خود را در اين زمينه بالا ببريد و هوشيارانه عمل كنيد.

به طور كلي مي توان مواد مخدر را در چهار دسته كلي با توجه به علائم، عوارض و نحوه وابستگي آنها در فرد تقسيم كرد. در ادامه به بررسي اين چهار دسته مي پردازيم:

مواد مخدر

  • ترياك
  • مورفين
  • هروئين
  • شيره ترياك
  • ترامادول
  • متادون

مواد محرك

  • متيل آمفتامين ( شيشه )
  • ريتالين ( مشتقات آمفتامين ها)
  • كراك
  • كوكائين

مواد توهم زا و كانابيس ها

  • ماريجوانا
  • حشيش
  • ال اس دي

ساير مواد اعتياد آور

  • تنباكو
  • الكل
  • كافئين

مواد مخدر افيوني | انواع مواد اعتيادآور

مواد مخدر افيوني شامل ترياك و مشتقات آن نظير شيره، سوخته و هروئين همگي از گياه خشخاش به دست مي‌آيند. گياه خشخاش داراي ماده موثره مورفين است كه خاصيت ضد درد و آرام بخشي دارد. همين موضوع باعث مي‌شود كه برخي افراد تركيبات و داروهاي مورفين دار را مورد سوءمصرف قرار دهند و درگير اعتياد به اين مواد شوند.

اعتياد به مواد افيوني تاثير زيادي بر جسم انسان به جاي مي‌گذارد و اغلب ترك آن نيز با علائم فيزيكي ناخوشايند نظير دردهاي عضلاني، حالت تهوع، اسهال و استفراغ همراه است. البته خوشبختانه امروزه روش‌هاي ترك به كمك درمان‌هاي نگه دارنده نظير ترك با متادون به افراد كمك مي‌كند تا آسان‌تر بر اين علائم غلبه كرده و بتوانند با سهولت بيشتري فرايند سم زدايي را پشت سر بگذارند.

ترياك

ترياك نوعي ماده مخدر افيوني است كه از گياه خشخاش به دست مي‌آيد. اين ماده حاوي مقاديري مورفين است و در نتيجه با چسبيدن به گيرنده‌هاي اپيوئيدي در مغز انتقال پيام درد را با اختلال مواجه مي‌سازد. از همين رو در گذشته از ترياك به عنوان يك مسكن استفاده مي‌شد اما امروزه با پيشرفت علم پزشكي و انجام مطالعات گوناگون در مورد ترياك پژوهشگران دريافته‌اند كه اين ماده با بيش تحريكي مدارهاي مرتبط با لذت در مغز مي‌تواند به وابستگي جسماني و رواني بيانجامد.

اين مخدرها با تأثيرگذاري روي مغز ترشح مي‌شوند كه باعث افزايش ترشح هورمون هاي مسكن مي‌شوند؛ به همين خاطر پس از مصرف افيون‌ها فرد احساس آرامش و سبكي دل‌چسبي را تجربه خواهد كرد.

هروئين

هروئين يا (دي استيل مورفين) يكي از انواع مواد مخدر است كه از مورفين تهيه‌شده و قدرت اثرگذاري آن چندين برابر بيش از مورفين است. به‌طوركلي به ترياك و مواد مخدري نظير مورفين و هروئين كه از آن تهيه مي‌شوند اوپيوم يا افيون گفته مي‌شود. اصلي‌ترين مكانيسم عمل اين دسته از مواد مخدر، كند كردن فعاليت دستگاه عصبي مركزي است. به عبارتي اين مواد با اتصال به گيرنده‌هاي درد در مغز باعث افزايش ترشح مسكن‌هاي طبيعي شده و از اين طريق باعث ايجاد يك احساس آرامش و سرخوشي كاذب در فرد مي‌شود.

مورفين

مورفين نوعي ماده مخدر افيوني است كه به طور طبيعي در گياه خشخاش وجود دارد. داروي مورفين مسكني بسيار قوي است و براي كاهش دردهاي بسيار شديد يا مزمن تجويز مي‌شود. با اين حال همانند همه مواد افيوني؛ مورفين نيز قابليت اعتيادآوري دارد و مي‌تواند منجر به وابستگي جسماني و رواني شود. به دليل خطر اعتياد به مورفين پزشكان در موارد خاص از اين دارو براي كاهش درد استفاده مي‌كنند.

شيره ترياك

شيره نوعي ماده مخدر است كه از ترياك به دست مي‌آيد. اين ماده در بدن به عنوان يك مسكن قوي عمل كرده و مي‌تواند درد را تسكين دهد. به دليل احساس سرخوشي بسيار زياد شيره، افراد بسياري به مصرف اين ماده روي‌ مي‌آورند. اما شيره تاثير بيشتري نسبت به ترياك دارد و عوارض آن نيز بسيار بيشتر و جدي‌تر است. آگاهي از علائم و نشانه‌هاي اعتياد به شيره به شما كمك مي‌كند تا هرچه سريع‌تر آن را در عزيزان خود تشخيص داده و براي ترك اقدام نماييد.

متادون

متادون يك ماده مخدر صنعتي و يكي از مشتقات ترياك است. از اين دارو معمولاً به‌عنوان درمان كمكي و براي ترك اعتياد به هروئين، ترياك و ساير مواد مخدر استفاده مي‌شود با اين‌حال نبايد از اين نكته غافل شد كه خود متادون خاصيت اعتيادآوري بسيار بالايي دارد. و چند بار استفاده از آن مي‌تواند فرد را درگير اعتياد كند. به همين خاطر است كه امروزه روش‌هاي درمان با متادون حتما بايد زير نظر متخصص صورت گيرد؛ در غير اين صورت تنها باعث مي‌شود اعتياد فرد از ماده‌اي به ماده ديگر تغيير پيدا كند. به همين خاطر است كه شناخت علائم اعتياد به متادون اهميت بالايي دارد.

ترامادول

ترامادول دارويي مسكن و ضد درد است كه مصرف بيش‌ازحد آن مي‌تواند منجر به اعتياد گردد. عوارض جسمي و روحي اين ماده بسيار متنوع است و بدليل تداخل دارويي زيادي كه دارد مي‌تواند بسيار خطرناك باشد. با ترك زودهنگام و به‌موقع ترامادول مي‌توان از عوارض ماندگار و جبران‌ناپذيري كه در طولاني‌مدت منجر مي‌شود، جلوگيري كرد.

انواع مواد اعتياد آور | مواد محرك

مواد محرك يكي از انواع مواد اعتيادآور است. محرك‌ها موادي هستند كه فعاليت سيستم عصبي مركزي را افزايش داده و هم چنين با ايجاد تغييراتي در سيستم اداركي منجر به علائمي نظير توهم و هذيان مي‌شوند. از جمله شناخته شده‌ترين مواد محرك مي‌توان به شيشه و كوكائين اشاره كرد.

افراد در پي مصرف اين مواد از نظر روان شناختي دست خوش تغيير مي‌شوند و حالاتي نظير سرخوشي مفرط، تمايل بيشتر به معاشرت با سايرين، احساس اضطراب، تنش، خشم مفرط و گوش به زنگي را تجربه مي‌كنند. هم چنين مصرف اين مواد از نظر جسماني نيز مشكلاتي را ايجاد مي‌كند كه از جمله آن‌ها بايد به گشادي مردمك‌ها، افزايش يا كاهش ضربان قلب، تعريق شديد، لرزش، سردرگمي و كاهش هشياري اشاره كرد.

كوكائين

كوكائين نام ماده مخدري است كه از برگ گياه كوكا به دست مي‌آيد و به‌عنوان قوي‌ترين ماده اعتيادآور موجود در جهان شناخته مي‌شود. مصرف و اعتياد به كوكائين باعث ايجاد احساس شادي و افزايش انرژي در فرد شده و به همين خاطر بسياري از نوجوانان و جوانان به مصرف آن تمايل دارند.

كوكائين به‌صورت پودري نرم و سفيدرنگ است كه بوي خاصي ندارد و به همين خاطر به نام دانه برف نيز شناخته مي‌شود. قدرت اعتيادآوري كوكائين به حدي است كه يك بار مصرف آن مي‌تواند باعث بروز اعتياد به كوكائين در فرد شود.

كراك

كراك يك نوع ماده محرك صنعتي است كه با تاثير گذاري بر سيستم اعصاب مركزي، يك نوع سرخوشي كاذب در فرد مصرف كننده ايجاد مي‌كند. تركيبات تشكيل دهنده كراك، تقريبا مشابه كوكائين بوده و مكانيسم عمل آن نيز شباهت بسيار زيادي به كوكائين دارد.

به زباني ساده‌تر مي‌توان گفت كه كراك يكي از انواع فرآورده‌هاي كوكائين به شمار مي‌رود. كراك از خاصيت قالب پذيري بالايي برخوردار بوده و مي‌توان آن را در نمونه‌ها و اشكال ظاهري متفاوتي مانند تراشه‌هاي ريز و تكه‌هاي زبر شبيه سنگ مشاهده نمود.

ريتالين

ريتالين با نام عمومي متيل فنيدات يك داروي محرك سيستم اعصاب مركزي است. متيل فنيدات در سال 1944 براي اولين بار توسط شركت دارويي Ciba-Geigy اختراع و در سال 1954 اولين بار با نام ريتالين به بازار عرضه شد. پس از آن قرص ريتالين به داروي اصلي درمان اختلال كمبود توجه و بيش فعالي (ADHD) در كودكان تبديل گرديده است.

بسياري از كودكان، نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به ADHD مي‌توانند از اثرات درماني متيل فنيدات با حداقل عوارض جانبي بهره‌مند شوند. پزشكان در سال 1957 اظهار داشتند كه ريتالين در افراد غير مبتلا به ADHD موجب رفع خستگي، بي حالي و افسردگي مي­‌شود. اين دارو بعدها نشان داد كه روان پريشي و افسردگي را بهبود داده و در درمان اختلالات خواب بسيار مفيد واقع شده است.

كانابيس ها | انواع مواد اعتيادآور

كانابيس‌ها شامل حشيش و ماري جوانا كه با نام گل، علف و ويد نيز شناخته مي‌شوند طبقه‌اي از مواد اعتياد آور هستند كه همگي از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد.

براي مثال حشيش از صمغ آن و ماري جوانه از سرشاخه‌هاي اين گياه به دست مي‌آيد. ماده موثره همه كانابيس‌ها THC است كه منجر به بروز علائم جسماني نظير افزايش اشتها، خشكي دهان، قرمزي چشم و افزايش ضربان قلب مي‌شود. هم چنين مصرف كانابيس‌ها ذهن انسان را تحت تاثير قرار داده و منجر به بروز علائم روان شناختي خاصي مي‌شود.

از جمله مهم‌ترين اين علائم بايد به احساس اضطراب، سرخوشي، حس كند شدن زمان، اختلال در قضاوت و تمايل به انزوا و گوشه گيري اشاره كرد.

نكته بسيار مهمي كه در مورد كانابيس‌ها بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه در طبقه بندي مواد، آن‌ها تحت عنوان توهم زا نام نگرفته‌اند اما بسياري از افراد پس از مصرف آن دچار توهم‌هاي بيداري و شنيداري مي‌شوند و واقعيت سنجي خود را از دست مي‌دهند. همين مسئله مي‌تواند زمينه ساز بروز اختلالات روان پريشي شده و مشكلات مزمني را براي افراد به بار بياورد.

ماريجوانا يا ماده مخدر گل

ماري جوانا ماده مخدري است كه به‌صورت طبيعي از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و قدرت بالايي در ايجاد احساس خلسه يا حتي توهم براي فرد دارد. استفاده از اين ماده باعث بروز احساس سرخوشي در فرد مي‌شود و خنده‌هاي بي‌دليل، احساس نشاط، افزايش اشتها و همين‌طور قرمز شدن چشم‌ها را مي‌توان از نتايج مصرف ماري‌جوانا دانست كه با فاصله كمي از مصرف در فرد ايجاد مي‌شود.

حشيش

حشيش نام يكي از انواع مواد مخدر طبيعي است كه از شيره يا صمغ گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و به دليل توانايي بالايي كه در ايجاد توهم دارد، در گروه مواد توهم‌زا قرار مي‌گيرد. مواد توهم‌زا يا كانابيس­‌ها دسته‌اي از مواد اعتيادآور را تشكيل مي‌دهند كه شاخص‌ترين آن‌ها حشيش، ماري‌جوانا و گل هستند. بااين‌حال در ميان اين گروه از مواد مخدر، حشيش نسبت به سايرين قدرت اعتيادآوري بيشتري داشته و مصرف آن براي چند بار مي‌تواند باعث ايجاد وابستگي دائمي به اين ماده مخدر شود.

انواع مواد اعتياد آور توهم زاها

توهم زاها متشكل از گروه متنوعي از مواد هستند كه به رغم ساختارهاي شيميايي متفاوت تغييرات مشابهي در ادراك، خلق و شناخت مصرف كنندگان ايجاد مي‌كنند. از جمله موادي كه در اين طبقه قرار مي‌گيرند بايد به مسكالين‌، MDMA يا همان اكستازي، ال اس دي و فن سيكليدين اشاره كرد.

اكثر انواع مواد اعتياد آور توهم زا به صورت قرص و دارو در اختيار افراد قرار مي‌گيرند و در فضاهايي نظير مهماني‌هاي شبانه به منظور افزايش ميل جنسي، كاهش بازداري رواني و تجربه احساس لذت بيشتر مصرف مي‌شوند. با اين حال همه اين‌ها منجر به ايجاد توهم‌هاي شنيداري و بيداري مي‌گردنند.

اين توهم‌ها ممكن است محتواي خشونت آميز يا آسيب رسان داشته باشند و باعث شوند فرد دست به كاري غير عقلاني و خطرناك بزند بدون اينكه خود از پيامدهاي آن آگاه باشد

ال اس دي

ال اس دي (LSD)، نام ماده مخدر توهم‌زايي است كه مصرف آن در سال‌هاي اخير و با توجه به جذابيت تجربيات پس از مصرف، در بسياري از جوانان افزايش پيدا كرده است. اين ماده با تحريك گيرنده‌هاي سروتونين در مغز باعث به وجود آمدن علائمي از جمله درهم آميختگي حواس مي‌شود.

با توجه به اينكه مواد توهم‌زا نظير ال اس دي وابستگي جسمي براي فرد ايجاد نمي‌كنند اين باور اشتباه در ميان بسياري از افراد جامعه ايجاد شده است كه ال اس دي و ساير مواد توهم‌زا اعتيادآور نيستند، در حالي كه اعتياد به اين ماده سلامت بسياري از افراد را تهديد مي‌كند و لازم است پيش از بروز مشكلات بيشتر درمان صورت گيرد.

ساير مواد اعتياد آور

هرگونه موادي كه داراي خاصيت اعتياد اوري باشد يعني منجر به بروز اثر تحمل و ترك شود اما در طبقات گفته شده جاي نگيرد به عنوان ساير انواع مواد اعتياد آور شناخته مي‌شوند. اين مواد ممكن است تركيبي از مخدرهاي گوناگون باشد و اثرات بسيار مخرب تري را بر ذهن و بدن افراد به جاي بگذارد. به همين منظور ضروري است كه براي پيشگيري و يا ترك آن‌ها اقدام جدي صورت گيرد.

انواع تنباكو

انواع تنباكو مواردي نظير سيگار، قليان و ماده مخدر ناس را در بر مي‌گيرد كه يكي از انواع مواد اعتيادآور است. اعتياد به سيگار از جمله دلايل اصلي بروز انواع سرطان‌ها، مشكلات تنفسي و بيماري‌هاي قلبي- عروقي در دنياست. ترك سيگار و ساير تنباكوها بيش از اينكه از نظر جسماني مشكل ساز باشد از نظر رواني دشوار است و احتمال دارد براي فرد احساس تشويش، بي قراري، اضطراب و مشغوليت ذهني زيادي را به بار بياورد.

الكل

اعتياد به الكل يكي از شايع‌ترين اختلالات اعتيادي در ميان انواع مواد اعتياد آور است كه اعتياد به انواع مواد اعتيادآور را دارند. هرگونه نوشيدني الكلي نظير آبجو، عرق، شراب، الكل سفيد و… مي‌تواند منجر به بروز اعتياد در انسان شود. چرا كه اين ماده با ايجاد حالاتي نظير سرمستي و كاهش بازداري، سيستم پاداش مغز را فعال كرده و همانند ساير مواد منجر به بروز اثر تحمل مي‌شود.

به اين صورت كه فرد هربار براي تجربه حالات خوشايند ناشي از مصرف الكل، ميزان مصرف خود را اندكي بيشتر كرده و ديگر نوشيدن مقادير كم‌تر تاثيري روي او نمي‌گذارد.

همين امر وابستگي جسماني و رواني را نيز به بار آورد كه در نهايت اعتياد به الكل يا همان الكليسم را به بار مي‌آورد. مطالعات نشان مي‌دهند اختلال مصرف الكل با افزايش چشمگير در خطر تصادفات، خشونت و خودكشي همراه است و همواره هزينه‌هاي چشمگير جاني و مالي را به افراد تحميل مي كند.

انواع مواد اعتياد آور | كافئين

جالب است بدانيد مصرف بيش از حد مواد اعتياد آور كافئين دار نظير قهوه، چاي و نوشابه‌هاي انرژي‌زا مي‌تواند به بروز اعتياد در انسان بيانجامد. به طور كلي اختلال مصرف كافئين زماني از جانب متخصصين مطرح مي‌شود كه فرد روزانه چيزي بيش از 250 ميلي گرم مواد حاوي كافئين مصرف كند و در پي آن دچار علائمي نظير گرفتگي عضلاني، بي‌خوابي، هيجان زدگي، بي قراري، افزايش دفع ادرار، مشكلات روده‌اي و افزايش ضربان قلب شود.

 

مواد استنشاقي

هيدروكربن‌هاي فرار شامل گازهاي سمي ناشي از چسب‌ها، مواد سوختي نظير بنزين، رنگ‌ها و ساير تركيبات فرار هستند كه برخي افراد براي ايجاد اثرات سرخوشي آن‌ها را از بيني استنشاق مي‌كنند. از همين رو به آن‌ها مواد اعتياد آور استنشاقي گفته مي‌شود. اين گازهاي سمي بر مغز اثر گذاشته و در نهايت منجر به تغييراتي در سيستم حسي و ادراكي انسان مي‌شوند.

 

داروهاي آرام بخش

از بين داروهاي روان پزشكي داروهاي خواب آور- آرام بخش مي‌توانند آثار اعتيادي بر جاي بگذارند و منجر به وابستگي جسماني و رواني شوند. از جمله اين داروها بايد انواع بنزوديازپين‌ها نظير آلپرزولام، كلونازپام، ديازپام و گروه دارويي باربيتورات‌ها نظير سكوباربيتال و فنوباربيتال اشاره كرد. به همين خاطر بسيار اهميت دارد كه هرگز اين داروها را به طور سرخود مصرف نكنيد و اگر دچار مشكلات اضطرابي يا اختلالات خواب هستيد حتما پيش از مصرف اين داروها و مواد اعتياد آور با يك روان پزشك مشورت نماييد.

براي اساس تحقيقات انجام شده در موسسه ترك اعتياد آمريكا نكته حائز اهميت اينجاست كه در بسياري از موارد مشكلات اضطرابي بدون مصرف داروي خاص و از طريق درمان‌هاي روان شناختي بهبود مي‌يابند. در نتيجه كمك گرفتن از متخصصيني نظير روانشناسان نيز مي تواند موثر واقع شود و مصرف داروها هميشه ضروري نيست. براي آشنايي با ساير داروهاي اعتياد آور كليك كنيد.

ترك اعتياد

ترك اعتياد براي كسي كه درگير اين مشكل شده تصميمي سخت و در عين حال حياتي است. بسياري از اين افراد با وجود تمام مشكلات حاضرند به مصرف خود ادامه دهند اما به ترك فكر نكنند. يكي از علل اين موضوع تجربه علائم ناخوشايندي است كه در پي مصرف نكردن مواد به بيمار دست مي‌دهد. هم‌چنين وسوسه شديد ذهني و احساس اجبار براي مصرف مجدد همگي از موانعي هستند كه جلوي ترك اعتياد را مي‌گيرند.

با اين حال امروزه روش‌هاي نويني براي ترك اعتياد ابداع شده‌اند كه به فرد كمك مي‌كنند بر اين موانع غلبه كرده و بتواند ترك موفقيت آميزي را تجربه كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ترك اعتياد كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول در مورد انواع مواد اعتياد آور

انواع مواد اعتيادآور كدامند ؟

انواع مواد اعتيادآور از لحاظ ريشه به دو دسته سنتي و صنعتي تقسيم مي شوند و از لحاظ علائم اعتياد مي توان آنها را در پنج دسته تقسيم نمود كه در اين مقاله به طور كامل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: انواع مواد اعتياد آور | معرفي مواد مخدر، محرك و توهم زا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۸:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انواع فوبيا يا ترس ها به موضوعات مختلف ممكن است ايجاد شود. فوبيا اصطلاح تخصصي روانشناسي است كه به هرگونه ترس شديد و غيرمنطقي گفته مي‌شود. اين ترس با تهديد موجود در واقعيت تناسبي ندارد و به عبارتي اغراق‌آميز است. مواجه شدن با آنچه كه فرد نسبت به آن فوبيا دارد علائم روانشناختي و جسماني شديدي را در پي خواهد داشت و حتي مي‌تواند به حمله عصبي منجر شود. جالب آن كه ابتلا به يكي از فوبياها مي‌تواند نقطه شروعي براي ابتلا به ساير انواع فوبيا نيز باشد. از اين رو درمان در مراحل اوليه از پيچيدگي كمتري برخوردار است. براي دريافت درمان قطعي فوبي كليك كنيد.

منبع: انواع فوبيا | 18 نوع از بدترين نوع فوبيا ها

فوبيا چيست ؟

در ادبيات تخصصي به ترس شديد و غيرمنطقي نسبت به برخي اشياء و موقعيت‌ها فوبيا گفته مي‌شود. كه دچار بودن به آن مجموعه‌اي از علائم جسماني و رواني را در پي دارد. مشخصه بارز اين ترس‌ها اين است كه شدت آن با خطر موجود در واقعيت تناسبي ندارد و در نتيجه اغراق آميز تلقي مي‌شود. در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي مبتلا بودن به انواع فوبيا تحت عنوان اختلال فوبياي خاص و زير مجموعه‌اي از اختلالات اضطرابي ، طبقه بندي مي‌شود.

 

علائم انواع فوبيا

شايع ترين علائم انواع فوبيا ها را در ادامه اشاره كرده ايم. يكي از شديد ترين علائم انواع‌فوبيا، حمله پانيك است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه حمله پانيك كليك كنيد.

  • دلهره
  • تعريق بيش از حد
  • تپش شديد قلب
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • احساس خفگي
  • خشكي دهان
  • ناتواني در صحبت كردن
  • درد قفسه سينه
  • لرزش بدن
  • ناراحتي معده
  • حالت تهوع
  • افزايش فشار خون

انواع فوبيا خاص

فوبياي خاص خود انواع‌مختلفي را در برمي‌گيرد كه فوبياي حيوانات، فوبياي موقعيتي، فوبياي محيط طبيعي، فوبياي خون- جراحت يا تزريقات و ساير انواع‌نامشخص فوبيا‌را در بر مي‌گيرد. در ادامه به هريك از انواع فوبيا اشاره كرده‌ايم.

1. فوبياي حيوانات

فوبياي حيوانات به هرگونه ترس شديد و غيرمنطقي از حيوانات گفته مي‌شود. ترس از سگ، گربه، مار، حشرات و موش از جمله رايج‌ترين فوبياي حيوانات هستند. لازم به ذكر است كه در بين انواع فوبيا، ترس از حيوانات شايع‌ترين نوع فوبيا‌محسوب مي‌شود.

2. فوبياي موقعيتي

يكي از انواع فوبيا، فوبياي موقعيتي است. اين فوبيا هرگونه ترس شديد از يك موقعيت خاص را در بر مي‌گيرد. ترس از هواپيما، ترس از قرار گرفتن در مكان‌هاي عمومي، ترس از مكان‌هاي بسته نظير آسانسور، ترس از رانندگي يا عبور از تونل همگي نمونه‌هايي از فوبياي موقعيتي هستند.

3. فوبياي محيط طبيعي

سومين مولفه انواع فوبيا، فوبياي محيط طبيعي است. ترس شديد از آب، طوفان، ارتفاع، دريا، رعد و برق و ساير مواردي از اين دست نمونه‌هايي از فوبياي محيط طبيعي هستند.

 

4. فوبياي خون، جراحت يا تزريقات

در اين نوع از انواع فوبيا فرد ترس شديدي از وارد شدن جراحت به خود يا ديگران دارد. او همچنين از ديدن خون به شدت مي‌ترسد و هنگام مشاهده تزريقات نظير آمپول يا سرم دچار علائم اضطرابي مي‌شود. اين نوع از فوبيا از نظر علائم اضطرابي با ساير فوبياها متفاوت است.

چرا كه در همه انواع فوبيا فرد با بيش فعالي سيستم عصبي رو به رو شده و دچار علائمي نظير تپش قلب، افزايش فشار خون و بالا رفتن ميزان تعريق مواجه مي‌شود. اما در فوبياي خون وضعيت معكوسي روي مي‌دهد و فرد هنگام مواجهه با موضوع ترس خود علائمي نظير كاهش فشار خون و غش را بروز مي‌دهد.

5. ساير انواع فوبيا

دچار بودن به هرگونه ترس شديد كه در طبقات ذكر شده فوبيا جاي نمي‌گيرد به عنوان ساير انواع فوبيا شناخته مي‌شود. از جمله مثال‌هايي كه در اين زمينه وجود دارد مي‌توان به ترس از افتادن، ترس از صداي بلند و ترس از برخي اشكال اشاره كرد.

6. فوبيا اجتماعي

يكي از انواع فوبيا، هراس هاي اجتماعي است. ترس از صحبت با ديگران، ترس از حضور در جمع، ترس از قضاوت در رابطه با غذا خوردن و حرف زدن را فوبيا اجتماعي مي‌گويند.

7. فوبياي فضاهاي باز | انواع فوبيا

ترس از فضاي باز يكي از انواع فوبيا است. اين فوبيا اختلال جدي است كه بازار هراسي نيز ناميده مي‌شود. اين فوبيا در واقع به شرايطي گفته مي‌شود كه فرد از موقعيت هايي كه فرار از آن دشوار است‌مي‌ترسد. مانند: استفاده از وسيله نقليه عمومي، حضور در بازار و ايستادن در صف.

8. ترس از پرواز

ترس از پرواز يكي از انواع فوبيا ها است. سقوط هاي هواپيمايي و بلاياي هوايي به تدريج باعث اين اتفاق خواهد شد. اين افراد قبل از پرواز دائما وضعيت پرواز را چك مي‌كنند و هنگام پرواز فرد بغل دستي خود را نيز مي‌ترساند.

 

9. ترس از حشرات | انواع فوبيا

ترس از حشرات كوچكي كه نيش مي‌زنند، يكي از انواع فوبيا ها است. اغلب افرادي كه اين نوع فوبيا را دارند از خزيدن، پريدن و نيش زدن حشرات هراس دارند. عنكبوت و سوسك از جمله حشرات شايع اين فوبيا است.

10. ترس از ارتفاع

يكي از انواع فوبيا، ترس از ارتفاع است. اين افراد حتي توانايي تصور حضور در مكان هاي مرتفع را ندارند. و علائمي مانند حسماني، حسي و شناختي از خود بروز مي‌دهند. حتي در برخي از اين افراد استفاده از پله برقي نيز ترسناك است. احساس سرگيجه، اضطراب، هراس و وحشت از نشانه هاي اين فوبيا است.

 

11. ترس از فضاي بسته | انواع فوبيا

ترس از فضاي بسته يكي از انواع فوبيا ها است. اين افراد هراس دارند تا در محيط هاي بسته حضور يابند. اينگونه فكر مي‌كنند كه ديوارهاي اتاق در حال بسته شدن است. و راه فراري نخواهند داشت. ترس از آسانسور، ترس از هواپيما، ترس از اتاق هاي بدون پنجره و گاهي با پوشيدن لباس يقه اسكي دچار اضطراب مي‌شوند.

12. ترس از مار

ترس از مار نوع شديد انواع فوبياها به شمار مي‌رود. در اين نوع فوبيا، فرد با مشاهده عكس، نقاشي و حتي تصور مارها دچار اضطراب و هراس مي‌شود. تپش قلب، خشكي بدن، شوك، تعريق و لرزش از علائم بروز اين فوبيا است.

13. ترس از طوفان | انواع فوبيا

ترس از گرد باد و طوفان يكي از انواع فوبياها به شمار مي‌رود. در موارد شديد تر ترس از رعد و برق نيز در اين دسته قرار مي‌گيرد. در صورت بروز اين اتفاق فرد زير تخت، داخل حمام، داخل كمد و در پناهگاهي امن قايم مي‌شود.

14. ترس از سگ

ترس از سگ يكي از شايع ترين انواع فوبياها به شمار مي‌رود. فرا مبتلا به صورت افراطي از سگ هراس دارد و حتي با تصور نيز به اضطراب دچار مي‌شود.

15. ترس از سوزن | انواع فوبيا

يكي از انواع فوبيا، ترس از سوزن است. اين افراداحساس مي‌كنند كه تكه هاي سوزن داخل بازو و بدن آنها جا مانده است. بنابراين از امپول، سرم و حتي مراجعه به پزشك هراس دارند.

16. ترس از خون

ترس از خون يكي از بارزترين انواع فوبيا ها است. اين افراد از جراحت، خونريزي و حتي مشاهده خون ديگران هراس دارند و به اضطراب دچار مي‌شوند.

17. ترس از تاريكي

يكي از انواع فوبيا ها كه در دوران كودكي شكل مي‌گيرد، ترس از تاريكي است. زماني كه از دوران كودكي تا بزرگسالي فردي از شب و تاريكي هراس داشته‌باشد، به اين فوبيا مبتلا شده است.

18. ترس از دندانپزشك

ترس از دندانپزشك و عمل هايي كه به دندان مربوط مي‌شود يكي از انواع فوبيا ها تلقي مي‌شود. معمولا با تجربه ناخوشايند قبلي در مطب دندانپزشكي فردي به اين فوبيا مبتلا شده‌است.

علل دچار شدن به انواع فوبيا

علت دقيق بروز انواع فوبيا در افراد هنوز ناشناخته است. با اين حال متخصصان چند عامل را در اين مسئله دخيل مي‌دانند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1. تجربيات منفي

يكي از علت هاي انواع فوبيا، تجربيات منفي است. بسياري از فوبياها از تجربيات ناخوشايند گذشته به خصوص آن‌هايي كه در دوران كودكي اتفاق افتاده نشات مي‌گيرد. براي مثال حمله كردن يك سگ به كودك تا حد زيادي مي‌تواند او را در برابر فوبياي سگ آسيب‌پذير كند.

2. عوامل ژنتيكي و محيطي از علل ابتلا به انواع فوبيا

دومين علت انواع فوبيا، عوامل ژنتيكي است. پژوهشگران به اين حقيقت پي برده‌اند كه فوبيا در خانواده‌ها جريان دارد. به اين معني كه وقتي يكي از اعضاي خانواده درجه يك شما به فوبيا مبتلا باشد، بيشتر از سايرين ممكن است به اين اختلال اضطرابي دچار شويد. متخصصان بر اين باورند كه عوامل ژنتيكي و محيطي (نظير يادگيري مشاهده‌اي) مي‌توانند در اين مسئله نقش داشته باشند.

3. عملكرد مغزي

عملكرد مغز يكي از انواع فوبياها است. آزمايش‌هاي انجام شده بر مغز كساني كه دچار فوبيا هستند نشان مي‌دهد. كه فعاليت انتقال دهنده‌هاي عصبي در آن‌ها نسبت به ساير افراد متفاوت است. در نتيجه مي‌توان گفت نوع عملكرد مغز نيز مي‌تواند در پيدايش اين مشكل دخيل باشد.

انواع روش هاي درماني براي بهبود فوبيا

براي درمان انواع فوبيا روش‌هاي مختلفي وجود دارد. كه در ادامه به موثرترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1. درمان شناختي رفتاري

يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا، درمان شناختي رفتاري است. مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهند كه درمان شناختي رفتاري يكي از اثربخش‌ترين روش‌هاي موجود براي درمان فوبيا محسوب مي‌شود. در اين روش كه نوعي درمان مبتني بر گفتگو است. درمانگر تلاش مي‌كند تا افكار زيربنايي و تحريف شده كه منجر به بروز هيجانات و رفتارهاي ناسالم در فرد مي‌شوند را شناسايي كرده. و با ارائه يكسري تمرين‌ها به اصلاح رفتاري در مراجع كمك كند.

2. مواجهه درماني

يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا، مواجهه درماني است. مواجهه درماني يكي از اصلي‌ترين روش‌ها براي بهبود فوبياست كه تا حد زيادي نيز اثربخشي دارد. در اين روش درمانگر سعي مي‌كند كه يك سلسله مراتب از موقعيت‌هاي ترسناكي كه درمانجو گزارش مي‌دهد تهيه كند و سپس طبق اين سلسله مراتب و به صورت تدريجي به او كمك كند تا با اين موقعيت‌ها مواجه شود.

3. واقعيت مجازي

واقعيت مجازي يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا است. در‌بسياري از موارد ممكن است به هردليلي امكان مواجهه در دنياي بيرون وجود نداشته باشد. در اين شرايط درمانگر مي‌تواند استفاده از فناوري‌هاي كامپيوتري و واقعيت مجازي را جايگزين نمايد. در‌اين حالت درمانجو هر جلسه با بخشي از ترس‌هايش رو به رو مي‌شود و درمانگر به او مي‌آموزد كه چگونه در حين مواجهه بر علائم اضطرابي خود غلبه نمايد

4. غرقه سازي

غرقه سازي يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا است. غرقه‌سازي به معناي مواجهه غيرتدريجي و يكباره با شديدترين ترس است كه در ابتدا منجر به بروز علائم اضطرابي بسيار شديد مي‌شود و سپس به طور كامل فروكش مي‌يابد. اغلب درمانگران امروزه مواجهه به روش سلسله مرتبي را از غرقه سازي موثرتر مي‌دانند و به آن شيوه عمل مي‌كنند.

5. دارو درماني

يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا، دارو درماني است. فوبيا اغلب به روان درماني جواب مي‌دهد و نيازي به درمان‌هاي دارويي ندارد. با اين حال براي افرادي كه اضطراب بسيار شديدي را تجربه مي‌كنند، مصرف داروهاي ضداضطرابي مي‌توانند كمك كننده باشند و روند بهبودي را تسريع نمايند. البته اين نكته حائز اهميت است كه هرگز نبايد داروهاي اعصاب و روان را به طور سرخود مصرف كنيد. در نتيجه حتما زير نظر يك متخصص باشيد و طبق توصيه او عمل نماييد.

كلام آخر

در اين مقاله با انواع فوبيا آشنا شده ايم. برخي از اين فوبياها از دوران كودكي، برخي با تجربه هاي ناخوشايند و وراثت شكل مي‌گيرند. تا زماني كه اين فوبياها همراه افراد باشد زندگي روزمره آنها را مختل خواهد كرد. بنابراين اين افراد براي بهبود شرايط زندگي و آرامش نياز به روانشناس دارند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع فوبيا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: انواع فوبيا | 18 نوع از بدترين نوع فوبيا ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۲:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع براي خيلي از ما مخصوصا در سنين نوجواني ممكن است پيش بيايد. اما اين اختلال در صورتي كه شدت بيابد، باعث آسيب به رابطه‌هاي دوستي، خودباوري، شغل، تحصيل، سلامت روان و… مي‌شود. به طور طبيعي حضور و صحبت در يك جمع خصوصا براي كسي كه كمتر در چنين موقعيتي قرار مي‌گيرد، اضطراب ايجاد مي‌كند. اما اگر اين اضطراب به حدي است كه ترجيح مي‌دهيد حرف نزنيد، فعاليتي نكنيد ويا اصلا در جمع حضور پيدا نكنيد. بهتر است هر چه زودتر براي رفع اين مساله از متخصصين كمك بگيريد. در ادامه به شرح نشانه‌ها، علل و درمان اين اختلال پرداخته‌ايم. براي آشنايي بيشتر با علائم اضطراب كليك كنيد.

منبع: اضطراب اجتماعي | بهترين درمان ترس از حضور در جمع

اختلال اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع

اضطراب اجتماعي يا ترس از حضور در جمع يكي از انواع اختلالات اضطرابي است كه مي‌تواند در تمامي دوره‌هاي سني و در هر دو جنس ايجاد شود. به‌طوركلي كساني كه درگير با اين بيماري‌اند وقتي در جمع قرار مي‌گيرند حس خوبي نسبت به خودشون در جمع ندارند. و ديگران آن‌ها را مسخره خواهند كرد. اگرچه اين اضطراب براي هر كدام از ما گاهي ظاهر مي‌شود، اما در افراد درگير با اين اختلال چند تفاوت مهم با ديگران هست. براي مثال شدت اضطراب بسيار بيشتر از افراد عادي است و اين موضوع حتي گاهي باعث مي‌شود كه آن‌ها از انجام بعضي فعاليت‌ها خودداري كنند. اين اضطراب گاهي در جمع‌هاي كوچك هم ايجاد مي‌شود. براي آشنايي با ساير انواع فوبيا كليك كنيد.

اضطراب اجتماعي مي‌تواند در تعاملات اجتماعي و يا هنگامي‌كه قرار است كار خاصي را در حضور ديگران انجام دهيد، بروز يابد. گروه دوم را افراد داراي اضطراب اجتماعي از نوع عملكردي مي‌نامند. ساده‌ترين مثال براي اين اختلال سخنراني ميان جمع است اما افرادي كه داراي اضطراب عملكردي هستند. شايد در رفتارهاي ساده‌تري نظير غذا خوردن در يك جمع نيز دچار اضطراب شوند. اين درحاليست كه آن‌ها در برقراري ارتباط با ديگران مشكلي ندارند.

علائم و نشانه هاي اختلال اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع

براساس آخرين نسخه از كتاب راهنماي تشخيص اختلالات رواني، اضطراب اجتماعي به ترس يا نگراني گفته‌مي‌شود. كه در ادامه اشاره كرده‌ايم.

  • هنگامي‌كه قرار است با ديگران ارتباط برقرار كنيد يا عملي انجام دهيد و يا ديگران شما را ارزيابي كنند ايجاد مي‌شود.
  • نگران هستيد كه به‌گونه‌اي رفتار كنيد كه ديگران مسخره يا طردتون كنند و يا قضاوت منفي از شما بشه.
  • وضعيت‌هاي اجتماعي در اكثر مواقع باعث اضطراب شما مي‌شوند.
  • تا جاي ممكن از قرار در موقعيت‌هاي اجتماعي اجتناب مي‌كنيد. و يا حضور در آن‌ها اضطراب بسياري به همراه دارد.
  • ترس و نگراني با شرايط محيطي مطابقتي ندارد.
  • اضطراب بايد در اكثر روزها و موقعيت‌هاي اجتماعي حضور داشته و براي مدت حداقل 6 ماه ادامه پيدا كند.
  • اين اضطراب نبايد به دليل مصرف مخدرها، يا مشكلاتي مانند لكنت يا معلوليت باشد كه باعث نگراني از قضاوت اجتماعي مي‌شود.
  • اضطراب در كودكان به‌صورت گريه، چسبيدن به والدين يا ميل به تنهايي خود را نشان مي‌دهد.

دلايل و علت بروز اضطراب اجتماعي

دلايل و علت بروز اضطراب اجتماعي به عوامل مختلفي بستگي دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

ژنتيك

اولين مولفه علت بروز اضطراب اجتماعي ژنتيك است. تحقيقات نشان‌دهنده اين موضوع است كه اختلالات اضطرابي مي‌توانند از طريق ژن‌ها ميان اعضاي يك خانواده انتقال بيابند. به همين خاطر درصورتي‌كه در ميان اقوام و اطرافيان كودك كسي داراي اختلالات اضطرابي است، بهتر است براي پيشگيري از مشاور كودك براي تربيت و نحوه برخورد با وي كمك بگيريد.

كژكاري هاي مغزي در اضطراب اجتماعي

اضطراب مي‌تواند بر اساس كاركرد غيرمعمول در بخش‌هايي از مغز نيز اتفاق بيافتد. براي مثال منطقه‌اي به نام آميگدال يا بادامه در مغز همه ما مسئوليت ايجاد ترس را بر عهده دارد. برخي از پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه آميگدال در مغز افراد داراي اضطراب اجتماعي فعاليتي بيش‌ازحد معمول دارد و اين موضوع باعث مي‌شود تا فرد از رويدادهاي معمولي روزمره نيز بترسد.

سبك‌هاي تربيتي نامطلوب

سبك تربيني نامطلوب نيز نقش مهمي در بروز اضطراب اجتماعي دارد. تربيت نامناسب كودك مي‌تواند باعث بروز مشكلات بسياري براي آن‌ها در آينده شود. براي مثال والدين خجالتي يا كمرو كه از فرزندانشان نيز مي‌خواهند همين محدوديت‌ها را رعايت كنند و يا والدين سلطه گري كه اعتمادبه‌نفس اجتماعي كافي در فرزند خود ايجاد نمي‌كنند، خطر ابتلا به اين بيماري را در فرزندشان افزايش مي‌دهند.

تجربيات تلخ

گاهي اوقات يك خاطره تلخ از حضور در جمعي كه شما را مورد تمسخر قرار داده‌‌اند يا شرايطي كه به‌درستي نتوانسته‌ايد كاري را انجام بدهيد، باعث ايجاد اضطراب اجتماعي مي‌شوند. براي مثال فردي را در نظر بگيريد كه هنگام يك سخنراني نتوانسته كلمه‌اي را به‌درستي بيان كند. و اين موضوع باعث خنده حضار شده‌است. اين موضوع مي‌تواند باعث ايجاد ترسي عميق از صحبت در ميان جمع براي فرد باشد. و به‌تدريج گسترش يافته و تبديل به يك اضطراب اجتماعي تمام عيار شود.

باورهاي اشتباه

باورهاي منفي نظير اعتماد نداشتن به توانايي‌هاي خود، بيش برآورد مهارت‌هاي ديگران و بزرگ كردن اشتباهات جزئي خود ازجمله تصوراتي هستند كه فرد را در برابر اضطراب اجتماعي آسيب‌پذير مي‌كنند. علاوه بر اين افرادي كه به اين اختلال دچار مي‌شوند معمولاً تصور مي‌كنند كه ديگران به‌شدت آن‌ها را تحت نظر دارند. و يا درصورتي‌كه اشتباهي از آن‌ها سربزند، فاجعه‌اي به بار خواهد‌آمد. اين افكار باعث خواهد شد تا فرد هنگامي‌كه مي‌خواهد كاري را در مقابل جمع انجام دهد دچار نگراني و اضطراب شود.

ديگر دلايل بروز اضطراب اجتماعي

  • ترس از قضاوت
  • ترس از انتقاد
  • تمايل به دوري از اجتماع
  • ترس از توجه
  • ترس از تائيد نگرفتن
  • ترس از تحقير شدن
  • ترس از خوب نبودن

علائم اختلال اضطرابي در كودكان و نوجوانان

علائم‌اضطراب اجتماعي در كودكان و نوجوانان عبارتند از.

  • طرد كردن همسالان
  • سرخ شدن حين گفتگو
  • هراس وحشت
  • لرزش صدا
  • ترس هاي معمولي
  • بازي نكردن با همسالان
  • ناراحتي در فعاليت هاي روزانه
  • عدم روخواني در كلاس
  • صحبت نكردن با بزرگسالان
  • چسبيدن به والدين
  • مشكلات در مدرسه
  • كم رويي

علائم اختلال اضطرابي در بزرگسالان

علائم اضطراب اجتماعي در بزرگسالان عبارتند از.

  • اشك در چشمان
  • تعريق
  • لكنت زبان
  • سرخ شدن بيش از حد صورت
  • لرزش دست ها و بدن
  • افزايش ضربان قلب
  • حالت تهوع
  • لرزش همراه گفتار سريع
  • دل آشوبه
  • خجالت شديد

راه‌هاي درمان اضطراب اجتماعي

اگر اضطراب از حضور در جمع براي شما به حدي شدت يافته كه در رفتارهاي شما وقفه يا مشكلي ايجاد كرده يا احساس آرامش و رضايت را براي شما از بين برده. به اين معناست كه بايد براي بهبود اين شرايط اقدامي جدي انجام دهيد. زيرا اختلال اضطراب اجتماعي بيماري نيست كه خودبه‌خود بهبود پيدا كند و حتي در شرايطي كه اين اضطراب فروكش كند، احتمال بازگشت آن در موقعيت‌هاي ديگر وجود دارد. براي اشنايي با بهترين راه درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

با همه اين‌ها اضطراب اجتماعي اختلالي است كه به‌خوبي نسبت به درمان‌هاي روان‌شناختي پاسخ مي‌دهد و درصورتي‌كه شما راهكارهاي ارائه‌شده را جدي بگيريد مي‌توانيد در مدت كوتاهي اين اختلال را درمان كنيد. ازجمله اقدامات روانشناسان براي درمان اين بيماري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

آموزش كنترل هيجانات

در اين بخش از درمان به شما آموزش داده مي‌شود كه چگونه مي‌توانيد هيجانات خود را مديريت كرده. و از شدت گرفتن اضطراب جلوگيري كنيد. بزرگ‌ترين مشكل افراد داراي اضطراب اجتماعي اين است كه اضطراب آن‌ها در شرايط رويارويي با ديگران شدت پيدا مي‌كند و آن‌ها به اين خاطر كه نمي‌توانند اين اضطراب را مديريت كنند در عملكرد خود نيز دچار مشكل مي‌شوند. به همين خاطر روانشناس در اولين قدم آموزش مي‌دهند كه نشانه‌هاي شروع اضطراب را در خود شناسايي كرده. و پيش از شدت گرفتن اين نگراني از طريق راهكارهاي مختلفي مثل تنفس عميق يا تكرار جملات مثبت اضطراب خود را مديريت كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه كنترل هيجانات كليك كنيد.

آموزش تغيير باورها

باورها و افكار منفي يكي از مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث ايجاد اضطراب اجتماعي مي‌شوند. به همين خاطر در طي جلسات درماني روانشناس كمك مي‌كند تا افكار منفي خود را شناسايي كرده و سپس باورهاي مناسب‌تري را جايگزين آن‌ها نماييد. براي مثال فردي كه از برقراري روابط اجتماعي با ديگران هراس دارد ممكن است باور داشته باشد كه ازنظر ديگران كسالت‌آور است يا هيچ‌كس دوست ندارد با او صحبت كند. درمانگر اين قبيل باورها را زيرسوال برده و كمك مي‌كند تا افكار مناسب‌تري را جايگزين آن‌ها كنيد. و يا اگر اين افكار واقعيت داشته باشد كمك خواهد كرد تا راه‌حل مناسبي براي آن‌ها پيدا كنيد.

آموزش مهارت‌هاي اجتماعي

بعضي از افراد داراي اضطراب اجتماعي صرفاً هنگامي‌كه متوجه افكار منفي خود مي‌شوند و آن‌ها را تغيير مي‌دهند از اين بيماري رها مي‌شوند، اما برخي ديگر از آن‌ها در رفتار خود نيز ضعف‌هايي دارند كه مي‌بايست آن‌ها را برطرف كنند. براي مثال ممكن است در شروع يك رابطه و پيشنهاد دوستي ضعيف باشيد يا نحوه ارائه يك كنفرانس كلاسي را ندانيد. در چنين شرايطي درمانگر از طريق آموزش رفتاري كمك خواهد كرد تا نقاط ضعف خود را برطرف كرده و بتوانيد اين فعاليت‌ها را در محيط انجام دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش مهارت هاي اجتماعي كليك كنيد.

استفاده از داروها

اگرچه اضطراب اجتماعي اختلالي است كه بدون استفاده از داروها نيز قابل‌درمان است، بااين‌حال در شرايطي كه روانشناس احساس كند شدت مشكلات به ميزاني است كه مي‌بايست از برخي داروها در كنار درمان استفاده كنيد براي شما دارو نيز تجويز خواهد شد. براي آشنايي با انواع داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

كلام آخر

اضطراب اجتماعي نوعي اختلال است كه افراد را در شرايط اجتماعي با استرس فوق العاده زيادي همراه مي‌كند. اما تحمل اين موضوع در طولاني مدت بسيار طاقت فرسا است. روان درماني به كمك روانشناسان و مشاورين به اين افراد كمك بزرگي خواهد كرد. به همين دليل براي رفع و كنترل اضطراب اجتماعي به كمك روانشناس نياز داريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‎‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه افسردگي بعد از طلاق با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب اجتماعي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.’

سوالات متداول

آيا دارويي براي درمان اضطراب اجتماعي وجود دارد؟

داروها اگرچه مي‌توانند در كاهش اضطراب فرد و بهبود شرايط به وي كمك كنند اما به‌تنهايي قابليت درمان اضطراب اجتماعي را ندارند و براي درمان مي‌بايست در كنار استفاده از داروها جلسات درمان روان‌شناختي نيز جدي گرفته شود.

چرا برخي افراد دچار اضطراب اجتماعي مي‌شوند؟

آمادگي‌هاي ژنتيكي، اختلال در فعاليت بخش‌هايي از مغز، سبك‌هاي تربيتي نامناسب والدين و يا خاطرات ناخوشايند ازجمله دلايلي هستند كه مي‌توانند باعث بروز اضطراب اجتماعي در فرد شوند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اضطراب اجتماعي | بهترين درمان ترس از حضور در جمع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۸:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اعتماد به همسر اصل هر رابطه اي است. زن و مرد با ازدواج، تعهدات زندگي زناشويي و مسئوليت مهمي را مي‌پذيرند. ولي در بين برخي از زوجين باز هم نگراني از وفاداري و پايبندي به زندگي وجود دارد، و اين موجب عدم اعتماد كامل به شريك زندگي مي‌شود. زيرا آنها هميشه زنان و مردان ديگر را تهديدي براي زندگي خود مي‌دانند. شما براي اعتماد به همسرتان و اطمينان از وفاداري او به شما و زندگي مشترك، بايد از خودتان شروع كنيد.

آيا خودتان به شرط وفاداري آگاهيد؟ اگر شما و همسرتان با اصول وفاداري آشنا باشيد، دليلي براي ترس از دست دادن، بدبيني، شك و دودلي در زندگي وجود ندارد. اعتماد به همسر از چنان اهميتي برخوردار است كه در پشت آن حرف‌ها و رفتار‌هاي بسياري پنهان است. عدم اعتماد بين زوجين مي‌تواند زندگي را به سمت فروپاشي ببرد. گاهي زوجين با تمام تلاش ها توانايي اعتماد به يكديگر را ندارند و تنها راه حل آنها كمك از روانشناس است. روانشناس راه هاي اعتماد كردن را به زوجين آموزش مي‌دهد و به بهبود رابطه بهتر كمك مي‌كند. براي دريافت مشاوره خيانت جهت ترميم اعتماد به همسر كليك كنيد.

منبع:‌ اعتماد به همسر | اهميت اعتماد همسران به يكديگر

اعتماد به همسر

اعتماد به همسر باعث حفظ روابط زوجين مي‌شود و از طريق رفتارهاي شخص مقابل شكل مي‌گيرد. وفاداري و تعهدي كه بين زوجين وجود دارد اعتماد و روابط را محكم تر مي‌كند. اعتماد تا زماني كه اتفاقاتي به آن آسيب وارد نكند پا برجا خواهد ماند. در واقع مي‌توان گفت كه اعتماد اصل هر رابطه اي است.

برخي از زوجين با رفتارهاي هيجاني كه در رابطه نشان مي‌دهند باعث بي اعتمادي شخص مقابل مي‌شوند كه دوباره اعتماد كردن براي فرد مساله اي سخت و شايد غير ممكن خواهد شد. خيانت بزرگترين دليل بي اعتمادي زوجين به يكديگر است. كه بنياد خانواده را تخريب مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نشانه هاي خيانت به همسر كليك كنيد.

اعتماد چيست؟ | اعتماد به همسر

اعتماد؛ واژه‌اي با بار مثبت است كه خود افراد آن را بوجود مي‌آورند، و پررنگ يا محو و نابود مي‌كنند. فرد قابل اعتماد يعني: عدم تضعيف پذيرش، جبران متقابل، پشتيباني و تقويت رابطه. طبق اين تعريف، ما همانگونه كه به ديگران اعتماد مي‌كنيم، خودمان هم بايد قابل اعتماد باشيم. زيرا اعتماد، از مورد اعتماد بودن مي‌آيد. اگر طرف مقابلتان فردي قابل اعتماد باشد، ولي خودتان فاقد اين ويژگي باشيد، آن رابطه اعتماد آميز به راحتي از بين خواهد رفت.

در نتيجه بايد گفت كه اعتماد يعني اين كه شما مطمئن هستيد طرف مقابلتان در روابطش با شما، قصد ضربه زدن و خيانت ندارد. شما را دوست دارد و به شما متعهد است. اعتماد يعني شما به شناختي معمول و معقول درباره او دست يافتيد، و در عين حال بايد حد و مرز‌هايي مشخص براي برقراري و حفظ روابط موفقيت آميز تعيين كنيد.

دلايلي براي اعتماد به همسر

نشانه‌ها و علائمي در رفتار همسرتان مي‌توان مشاهده كرد كه به شما مي‌گويد او قابل اعتماد و صادق است. البته نبود اين نشانه‌ها را هم نبايد دليلي براي بي‌اعتمادي دانست. اما زن و شوهري كه چنين رفتاري را در يكديگر مي‌بينند، هيچ دليلي براي بي‌اعتمادي ندارند. دلايلي كه باعث اعتماد به همسر مي‌شود. عبارتند از.

1. احساساتش را با شما در ميان مي‌گذارد

اولين دليل براي اعتما به همسر، آگاهي از احساساتش است. وقتي همسرتان، افكار و احساساتش را صادقانه با شما در ميان مي‌گذارد يعني بايد به او اعتماد كنيد. وقتي مي‌بينيد او مقابل شما مي‌نشيند و بدون سانسور و ترس از قضاوت شما، راجب احساساتش با شما حرف مي‌زند، بدون ترس از امكان تمسخر يا انتقاد شما بابت احساساتش، هر چه در دلش هست را با جزئيات كامل بازگو مي‌كند، يعني او فرد قابل اعتمادي در زندگي مشترك است.

البته يادتان باشد اگر همسرتان بلافاصله هر آنچه در دلش مي‌گذرد را به شما نگويد، به معناي عدم اعتماد نيست. بعضي انسان‌ها احساساتشان را با حرف زدن به تدريج مطرح مي‌كنند، ولي برخي نياز به تنهايي و زمان بيشتري دارند تا حرف دلشان را براي شما بگويند.

2. اعتماد به همسر | شما را در جريان جزئيات اتفاقات روزمره قرار مي‌دهد

دومين دليل براي اعتماد به همسر، شريكي است كه چيزي براي پنهان كردن از شما ندارد، در پايان روز سراغتان مي‌آيد و همه آن چه در روزمرگي آن روز برايش اتفاق افتاد برايتان تعريف مي‌كند. بنابراين اگر ديديد همسرتان مايل است جزئيات روزانه‌اش را به شما بگويد و در اين مورد بدون هيچ ترديدي حرف مي‌زند، به راحتي به او اعتماد كنيد.

3. به شما اجازه بيان احساسات را مي‌دهد

سومين دليل اعتماد به همسر، وقتي است كه در سكوت مي‌نشيند و منتظر است تا شما درباره روز بدي كه گذرانديد با خيال راحت حرف بزنيد، يعني اين او به احساسات شما احترام قائل است، ولي يادتان باشد كه قرار نيست همسر شما فقط يك شنونده باشد. زماني كه همسرتان كامل حرف‌هاي شما را شنيد و پرسيد آيا كاري هست كه بتوانم براي آرام كردنت انجام دهم؛ به قابل اعتماد و احترام بودن او شك نكنيد. البته سكوت او در برابر گفته‌هايتان را هم نبايد دليل بي‌توجهي او دانست.

4. اعتماد به همسر | سوالات او مثل بازجويي نيست

يكي از دلايل اعتماد به همسر، سوالاتي است كه همسرتان از شما مي‌پرسد كه با قصد بازجويي از شما نيست. گاهي سوال‌هاي متعدد او از شما مي‌تواند نشانه علاقه و حساسيت او به مسائلي است كه در اطراف شما، راجب كار يا دوستان مي‌گذرد. نبايد سوالات رو در روي او درباره موضوعي را به معناي بازجويي و شك داشتن او نيست. چون اگر شك داشت، مي‌توانست مخفيانه و از راه‌هاي ديگري راجبتان تحقيق كند. بسيار مهم است كه با سوال و جوابي ساده، جلوي تصورات اشتباه و يا خيالبافي در مورد بي‌اعتمادي به همسرتان را بگيريد.

5. تلفنش را به دست شما مي‌دهد

تلفن همراه يك وسيله شخصي است و شما نبايد حتي به گوشي همسرتان سركشي كنيد، ولي وقتي او به هر دليلي مواقع زنگ تلفن دستش بند باشد و از شما بخواهد تا جواب دهيد به اين معناست كه چيزي براي پنهان كردن از شما ندارد. پس ديگر دليلي براي نگراني و شك به او نيست و مي‌توانيد اعتماد به همسر را تجربه كنيد.

6. اعتماد به همسر | در چشم‌هايتان نگاه مي‌كند

آخرين دليل عتماد به همسر، صداقت است. آدم دروغگو هنگام گفت و گو نمي‌تواند به چشم‌هاي طرف مقابلش نگاه كند، و تا جاي امكان نگاهش را از نگاه شما ‌مي‌دزدد. اگر همسرتان موقع گفت و گو با شما، مستقيم به چشمهايتان نگاه مي‌كند و زياد رفتار دراماتيك از خود نشان نمي‌دهد، بدانيد راستش را مي‌گويد و نيازي به زياده‌روي در رفتارهايش براي به دست آوردن دل شما نمي‌بيند.

دلايل بي اعتمادي به همسر

همانطور كه اعتماد به همسر بر اساس معيارهايي شكل مي‌گيرد، بي اعتمادي نيز به دلايل مختلفي رخ خواهد داد. در ادامه دلايل بي اعتمادي به همسر را اشاره كرده ايم.

  • عدم صداقت
  • عدم شناخت دوستان همسر
  • خيانت
  • نا امني
  • احساس خطر
  • مكالمه نداشتن
  • مورد خيانت هاي قبلي قرار گرفتن
  • دلبري همسر از افراد ديگر
  • برخورد هاي اجتماعي خارج از عرف
  • نا آگاهي از كارهاي همسر
  • همسر مرموز و خوددار

روش‌هاي افزايش اعتماد به همسر

اكنون كه با نشانه‌ها و دلايل اعتماد به همسر آشنا شديد. بايد ياد بگيريد چطور اعتمادتان را حفظ كنيد و آن را افزايش دهيد. همچنين لازم است اعتماد دو جانبه ايجاد كنيد. اگر همسرتان هم به شما اعتماد كند، رابطه‌تان محكمتر خواهد شد. در ادامه توصيه‌هايي براي افزايش اعتماد به همسر بيان كرده ايم.

1. به خودتان اعتماد داشته باشيد

اولين گام براي جلب اعتماد به همسر اين است كه اول خودتان را به عنوان يك فرد محترم و قابل اعتماد بپذيريد. اينگونه مي‌توانيد به تجربه‌هاي قبلي خود هم اعتماد كنيد. زيرا هر انساني با كسب تجربه‌هاي مختلف، ياد مي‌گيرد انسان بهتري باشد و رفتارهاي صحيح انجام دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه رابطه سالم كليك كنيد.

2. صداقت داشته باشيد

دروغ، تمام تلاش‌ها براي جلب اعتماد به همسر را از بين مي‌برد. برخي فكر مي‌كنند دروغ‌هاي كوچك، آسيبي به رابطه و اعتماد طرف مقابل نمي‌زند. اين تصور كاملا غلط است؛ چرا كه اگر شريك زندگي شما بفهمد شما به راحتي دروغ‌هاي كوچك مي‌گوييد، با خود خواهد گفت ممكن است در موقعيت‌هاي ديگر دروغ‌هاي بزرگتري هم بگوييد. نكته ديگر اين است كه برخلاف تصورتان، همسر شما مي‌تواند راحت متوجه دروغ شما شود؛ مخصوصا اگر تناقضي در رفتار يا حرف‌هايتان ببيند.

3. نگراني و توجه خودتان را به او نشان دهيد

سومين روش افزايش اعتماد به همسر، نشان دادن توجه و نگراني به اوست. اگر همسرتان با ديدن رفتار شما به اين نتيجه برسد كه شما واقعا نگران او و وقايعي كه اطراف او رخ مي‌دهد هستيد، بيشتر به شما اعتماد خواهد كرد. و براي جلب اعتماد شما هم بيشتر تلاش خواهد نمود. وقتي شما نگراني خود را به او نشان دهيد، هم موفق به جلب اعتمادش مي‌شويد و هم به او حس امنيت و اطمينان مي‌دهيد.

4. رازهايتان را به همسرتان بگوييد

اتفاقات روزمره خود را از او پنهان نكنيد، حتي اگر بي‌اهميت به‌نظر برسد. زيرا پنهانكاري به اعتماد موجود بين شما و همسرتان صدمه مي‌زند. طبيعي است كه شرايط و فشارهاي كاري مختلفي كه هر روز تجربه مي‌كنيد، ذهن شما را درگير مي‌كند و تمركزتان را به هم مي‌زند.

در اين شرايط، همسر شما متوجه تغيير رفتارتان است، و منتظر مي‌ماند تا هر مشكلي چيش آمده را با او در ميان بگذاريد. اگر مسائل را عادي جلوه دهيد و موضوع را پنهان كنيد. زمينه شك و بي‌اعتمادي را فراهم خواهيد كرد.

5. نيازها و سلايق همسرتان را بشناسيد

با آگاهي از سلايق و نيازهاي همسرتان بهتر مي‌توانيد در مورد انجام كارهايي كه خوشايند اوست تصميم بگيريد. البته نبايد بخاطر جلب اعتماد به همسر، از نيازهاي خودتا چشم‌پوشي كنيد. و خودتان را فدا كنيد. هميشه بين نيازهاي بين خود و او تعادل مناسبي برقرار كنيد. اگر همه خواسته‌هاي طرف مقابل را اجرا كنيد، فكر خواهد كرد هر كاري دوست دارد مي‌تواند انجام دهد و مورد حمايت شماست. چنين سوتفاهمي نه تنها كمكي به افزايش اعتماد نمي‌كند، بلكه رابطه شما را با چالش‌هاي ديگري مواجه خواهد كرد.

6. با يكديگر صحبت كنيد

مهمترين راهكار افزايش اعتماد به همسر، صحبت با يكديگر است. اگر با هم راجب موضوعات مختلف صحبت كنيد، به ويژه در اوايل آشنايي يا ازدواج، همديگر را بهتر خواهيد شناخت. هر چقدر شناختتان عميق‌تر شود، احساس صميميت و اعتماد هم بيشتر مي‌شود. زنان و مردان، شرايط روحي و تربيتي مختلفي دارند، در نتيجه معيارهاي ذهني آنها براي اعتماد نيز متفاوت است. شما در بين صحبت‌هايتان به شناساندن خود به ديگري كمك مي‌كنيد و موجب احساس نزديكي طرف به خود مي شويد. احساس نزديكي نيز موجب اعتماد بيشتر، و ترغيب به ادامه رابطه خواهد شد.

7. كمك از روانشناس و مشاوره ازدواج

براي افزايش اعتماد به همسر و بهبود روابط نياز به كمكاز روانشناس است. زوج هايي كه قبل از ازدواج و در طول روند زندگي از روانشناس كمك مي‌گيرند، در زندگي موفق تر خواهند شد. مشاوران به زوجين آگاهي اصولي مي‌دهند تابه تدريج در مقابل مشكلات آگاهانه تر عمل كنند.

سخن پاياني

همه افراد در رابطه‌هايشان با پستي و بلندي‌هاي گوناگوني مواجه مي‌شوند. هر شخصي بايد قبل از شروع رابطه و به ويژه ازدواج، ابتدا درك و شناخت كاملي از خود و نيازهايش داشته باشد. اگر شما خودتان را نشناسيد، نمي‌توانيد بفهميد از زندگي چه مي‌خواهيد، و چه نقاط امني در ذهنتان وجود دارد. بدين ترتيب، با ورود به زندگي مشترك دچار سردرگمي خواهيد شد و در اعتماد به همسر و همچنين جلب اعتماد او به مشكل برمي‌خوريد.

مشاوره با روانشناسان متخصص قبل از ازدواج و در حين ازدواج مي‌تواند كمك خوبي براي شما باشد. سعي كنيد تصويرهاي مخرب و بدبيني‌هاي بيجا در ذهن خود نپرورانيد تا با اعتماد به همسرتان، از زندگي در كنار او لذت ببريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتماد به همسر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع:‌ اعتماد به همسر | اهميت اعتماد همسران به يكديگر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۵:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مخالفت خانواده پسر با ازدواج براي بسياري از دختران و پسران جوان تبديل به چالش مهمي براي شروع زندگي مشترك مي‌شود و باعث مي‌گردد تا آن‌ها همواره به دنبال راهكاري براي حل اين موضوع و رسيدن به عشق خود باشند. براي مخالفت خانواده پسر با ازدواج دلايل بسياري وجود دارد كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به نامناسب دانستن انتخاب فرزندشان براي ازدواج و اختلافات فرهنگي و مالي اشاره كرد.

فارغ از اينكه دليل مخالفت خانواده با ازدواج چيست اين موضوع مي‌تواند تأثيرات منفي بسياري را در زندگي شما ايجاد كند و حتي در بسياري از مواقع مي‌تواند باعث پايان يافتن رابطه و جدايي باشد. به همين خاطر بهتر است راهكاري براي از بين بردن مخالفت آن‌ها پيدا كنيد. در همين راستا كمك گرفتن از مشاوره پيش از ازدواج مي‌تواند تا حد زيادي براي خروج از اين چالش به شما كمك كند.

منبع: مخالفت خانواده پسر با ازدواج | 6 دليل و رفع آن

مخالفت خانواده پسر با ازدواج

مخالفت خانواده پسر با ازدواج مي‌تواند يكي از مشكلات جدي باشد كه در يك رابطه ايجاد مي‌شود و به ميزاني كه اين مخالفت شدت بيشتري داشته يا پسر به خانواده خود وابسته‌تر باشد مخالفت مي‌تواند اثرات منفي جدي‌تري در زندگي فرد ايجاد نمايد. اين موضوع آقايان را از روز اول در دوراهي ميان همسر و خانواده قرار مي‌دهد و به‌ويژه زماني كه طرف مقابل دائماً به شما گوشزد كند كه به‌عنوان يك مرد مي‌بايست توانايي تصميم‌گيري مستقل را داشته باشيد باعث دشوارتر شدن شرايط براي شما خواهد شد.

مخالفت خانواده پسر با ازدواج فرزندشان مي‌تواند حتي تا سال‌ها پس از ازدواج نيز ادامه پيدا كند. ممكن است خانواده هرگز عضو تازه‌وارد را به‌عنوان عروس خود نپذيرند و اين موضوع را دائماً در رفتار و صحبت‌هاي خود به وي گوشزد كنند. همچنين روانشناسان معتقدند با توجه به فرهنگ خانواده‌ها در كشور ما، مخالفت خانواده پسر يا حتي دختر با ازدواج مي‌تواند شانس موفقيت ازدواج را نيز تا حد زيادي كاهش دهد. به همين خاطر بهتر است پيش از ازدواج موافقت اعضاي خانواده خود را به دست آوريد.

دلايل مخالفت خانواده پسر با ازدواج

اختلافات فرهنگي و مالي

تفاوت طبقاتي ميان دو خانواده مي‌تواند يكي از دلايل مخالفت خانواده پسر با ازدواج باشد. اين تفاوت مي‌تواند در شرايط مالي يا فرهنگي دو خانواده وجود داشته باشد. با توجه به اهميتي كه ميزان اين تفاوت در زندگي مشترك شما خواهد داشت بهتر است راجع به اين موضوع به‌دقت بيانديشيد. توجه داشته باشيد كه شما علاوه بر همسرتان مي‌بايست با خانواده وي نيز در ارتباط باشيد و درنتيجه تناسب مي‌بايست ميان خانواده‌ها نيز وجود داشته باشد.

در نظر داشتن فردي ديگر

يكي از دلايلي كه مي‌تواند باعث مخالفت خانواده پسر با ازدواج باشد اين است كه آن‌ها فرد ديگري را به‌عنوان عروس خود در نظر گرفته باشند. در چنين شرايطي بهتر است با خانواده خود صحبت كنيد و دلايل بهتر بودن انتخاب خود نسبت به نظر آن‌ها را برايشان بيان كنيد.

نامناسب بودن زمان ازدواج از دلايل مخالفت خانواده پسر با ازدواج

دليل مخالفت برخي از خانواده‌ها با ازدواج پسرشان نامناسب دانستن فرد موردنظر او نيست. بلكه خانواده‌ها احساس مي‌كنند فرزندشان آمادگي كافي براي ازدواج و مديريت يك زندگي را ندارد. اگر شما احساس مي‌كنيد علي‌رغم تصور خانواده توانايي كافي براي شروع زندگي مستقل را داريد بهتر است توانايي‌هاي خود را به آن‌ها نشان دهيد تا نگراني‌هايشان برطرف شود.

مخالفت با نحوه آشنايي

دوستي‌هاي پيش از ازدواج ازجمله موضوعاتي است كه برخي خانواده‌ها با آن مخالفت دارند و درنتيجه نمي‌خواهند فرزندشان همسر آينده خود را از اين طريق انتخاب نمايد. در چنين شرايطي بهتر است از خانواده خود بخواهيد مدتي را براي شناخت بيشتر فرد موردنظر شما و خانواده او اختصاص دهند و تصميم‌گيري را به پايان اين دوره واگذار نماييد.

تمايل به وابستگي فرزندان

بعضي از والدين تمايل دارند فرزندانشان هرگز مستقل نشده و براي هميشه در كنار آن‌ها زندگي كنند. به همين خاطر با ازدواج آن‌ها به‌عنوان تهديدي كه قرار است باعث جدايي فرزندشان شود مخالفت خواهند كرد. اين موضوع به‌ويژه در مادراني كه ارتباط عاطفي قوي با همسر خود ندارند بيشتر ديده مي‌شود.

با توجه به اينكه وابستگي مي‌تواند در طول زندگي مشترك شما نيز مشكلاتي را به همراه داشته باشد بهتر است در شرايطي كه احساس مي‌كنيد دليل مخالفت‌ها چنين چيزي است از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.

مسائل مالي از دلايل مخالفت خانواده پسر با ازدواج

مخالفت خانواده پسر با ازدواج گاهي نيز مي‌تواند به دليل اختلاف مالي بر سر مسائلي نظير مهريه ايجاد شده باشد. در چنين شرايطي بهتر است با همسرتان صحبت كرده و توافق خود را به هر دو خانواده اعلام كنيد. سعي كنيد در ارتباط با مسائل مختلف خود و همسرتان تصميم گرفته و از ايجاد حاشيه‌ها جلوگيري كنيد.

پيامدهاي مخالفت خانواده پسر با ازدواج

براي بعضي از افرادي كه علي‌رغم مخالفت خانواده‌ها تصميم دارند با يكديگر ازدواج كنند اين سؤال پيش خواهد آمد كه مخالفت خانواده‌ها با ازدواج مي‌تواند چه مشكلاتي را براي زندگي مشترك آن‌ها ايجاد كند؟ مخالفت خانواده پسر با ازدواج باعث بروز مشكلاتي مي‌شود كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

اختلافات ادامه‌دار

در بسياري از موارد اختلاف خانواده با عروس جديد براي مدت طولاني يا حتي تا هميشه باقي خواهد ماند و اين موضوع به اين معناست كه شما از ابتدا زندگي پرحاشيه‌اي را شروع خواهيد كرد. اين حاشيه‌ها مي‌تواند باعث بروز مشكلات بسياري در زندگي مشترك شما شود كه ممكن است توانايي مديريت آن‌ها را نداشته باشيد.

ايجاد دوراهي عاطفي

مرداني كه علي‌رغم مخالفت خانواده با همسر دلخواه خود ازدواج مي‌كنند خود را در تعارض ميان خانواده و همسر قرار مي‌دهند و مديريت اين موضوع انرژي رواني بسياري را از آن‌ها خواهد گرفت. اين موضوع مي‌تواند تا جايي پيش برود كه شما مجبور به كنار گذاشتن خانواده يا همسرتان شويد. همچنين فرزندان شما نيز در آينده درگير اين تعارضات مي‌شوند و از داشتن يك خانواده و فاميل منسجم محروم خواهند بود.

طلاق يا سردي عاطفي

تجربه نشان مي‌دهد با توجه به فرهنگ كشور ما كه خانواده نخست هر فرد جايگاه بالايي براي وي دارد مخالفت خانواده‌ها با ازدواج باعث بروز مشكلات و حاشيه‌هاي بسياري در زندگي مشترك شما مي‌شود كه گاهي مديريت كردن آن‌ها غيرممكن خواهد بود و اين موضوع مي‌تواند باعث از بين رفتن كيفيت رابطه عاطفي يا حتي طلاق باشد.

راهكارهايي براي رفع مخالفت خانواده پسر با ازدواج

با توجه به پيامدهايي كه مخالفت خانواده پسر با ازدواج مي‌تواند در زندگي شما ايجاد كند بهتر است تلاش كنيد تا پيش از ازدواج موافقت همه اعضا را به دست آورده و شروع زندگي خود را با خاطرات شيريني رقم بزنيد. ازجمله راهكارهايي كه براي جلب رضايت خانواده مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد موارد زير را دربر مي‌گيرد.

با خانواده صحبت كنيد

سعي كنيد در يك شرايط مناسب ازنظر زمان و مكان با اعضاي خانواده خود صحبت كرده و خواسته‌تان را مطرح نماييد. اگر احساس مي‌كنيد براي رفع مخالفت خانواده پسر با ازدواج صحبت كردن هم‌زمان با تمامي اعضاي خانواده احتمال موفقيت صحبت‌ها را كاهش مي‌دهد با هريك از آن‌ها به‌طور خصوصي صحبت كنيد. بهتر است اين كار را با عضوي از خانواده شروع كنيد كه جلب رضايت وي آسان‌تر است و سپس با كمك همين فرد سايرين را نيز راضي كنيد. در طي گفت‌وگو با اعضاي خانواده خود به اين مسائل توجه داشته باشيد:

  • به صحبت‌هاي ديگران با دقت گوش دهيد و به آن‌ها نشان دهيد نگراني‌هايشان را مي‌فهميد. به خاطر داشته باشيد مخالفت يكسره و جانب‌داري بيش‌ازحد باعث شكست خوردن بحث مي‌شود.
  • دلايل خود براي مناسب دانستن فرد موردنظرتان را براي خانواده بيان كنيد و سعي كنيد سؤالات آن‌ها را جواب دهيد تا ابهامي باقي نماند.
  • از خانواده خود بخواهيد مدتي را به شما براي ارتباط با فرد موردنظرتان زمان بدهند و تصميم‌گيري را به ايجاد شناخت بيشتر از يكديگر موكول كنيد.

روبرو كردن خانواده با فرد موردعلاقه‌تان

در شرايطي كه دليل مخالفت خانواده نامناسب دانستن فردي است كه براي ازدواج انتخاب كرده‌ايد شايد بهتر باشد اين فرد را با خانواده خود روبه‌رو كنيد و فرصت صحبت با يكديگر را براي آن‌ها ايجاد نماييد. به عبارتي خانواده شما مي‌بايست زماني را براي دفاع از خود به شخص موردعلاقه شما بدهند و پس از شنيدن صحبت‌هاي او قضاوت كنند.

مشاوره پيش از ازدواج براي مخالفت خانواده پسر با ازدواج

يكي از اقداماتي كه روانشناسان خانواده در جلسات مشاوره پيش از ازدواج انجام مي‌دهند بررسي دلايل مخالفت خانواده‌ها و تلاش براي جلب موافقت آن‌هاست. درنتيجه استفاده از مشاوره پيش از ازدواج مي‌تواند يكي از راهكارهاي مفيد براي برطرف كردن مخالفت خانواده پسر با ازدواج باشد.

روانشناسان در طي جلسات مشاوره ميزان تناسب شما و طرف مقابل را بررسي كرده و درصورتي‌كه مخالفت خانواده‌ها بي‌دليل باشد از طريق برگزاري جلسات گروهي به شما براي به دست آوردن موافقت آن‌ها كمك خواهند كرد. همچنين در شرايطي كه شما و طرف مقابلتان علي‌رغم تمامي مخالفت‌ها تصميم داريد با يكديگر ازدواج كنيد مشاورين راهكارهايي را براي مديريت زندگي مشترك با وجود حواشي كه در آن ايجاد خواهد شد به شما آموزش مي‌دهند.

سخن آخر

شايد كمتر كسي به مخالفت هاي خانواده داماد قبل ازدواج توجه كند. اين در حالي است كه همه ما به نوعي نياز به حمايت خانواده مان داريم (حتي غير مادي). پس دير يا زود مردان نيز بعد ازدواج متوجه اين خلا مي شوند. اين يك نياز بالفطر است. بنابراين هر چقدر هم كه همسر آينده شما استقلال داشته باشد، بايد بدانيد كه مخالفت هاي خانواده او در نقطه اي از ذهنش وجود دارد.

شما با آگاهي به اين مساله بايد برخورد مناسب داشته باشيد. مخالفت خانواده پسر با ازدواج شايد نتواند مانع آن شود. اما قطعا مي تواند بر روي كيفيت آن تاثير بگذارد. پس حتما قبل از قطعي كردن ازدواج حتما بيشتر درباره او و خانواده اش تامل كنيد. در اين ميان خدمات مشاوره روانشناسي بسياري از ابهامات را از بين خواهد برد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مخالفت خانواده پسر با ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

مخالفت خانواده پسر با ازدواج چه مشكلاتي را ايجاد خواهد كرد؟

اين مخالفت مي‌تواند باعث پايان يافتن رابطه باشد اما در شرايطي كه علي‌رغم مخالفت خانواده شما تصميم به ازدواج گرفته‌ايد بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه حداقل براي مدتي خود را در يك دوراهي عاطفي ميان همسر و خانواده خود قرار مي‌دهيد و اين موضوع انرژي رواني بسياري را از شما خواهد گرفت.

چطور مي‌توان خانواده پسر را براي ازدواج راضي كرد؟

سعي كنيد با خانواده صحبت كنيد و دلايل مخالفتشان را بشنويد. اگر براي دلايل آن‌ها پاسخي داريد مطرح كنيد و يا از آن‌ها بخواهيد اجازه دهند مدتي را براي آشنايي با طرف مقابل اختصاص دهيد و تصميم‌گيري را به پايان اين دوره موكول كنيد. استفاده از مشاوره پيش از ازدواج نيز مي‌تواند تا حد زيادي كمك‌كننده باشد.

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مخالفت خانواده پسر با ازدواج | 6 دليل و رفع آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۷:۵۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ازدواج دختر خاله با پسر خاله در بسياري از خانواده ها به دليل فوايدش رخ مي‌دهد. اين ازدواج را مي‌توان از جهات گوناگوني مورد بررسي قرار داد تا درست و غلط بودنش را مشخص كرد. ازدواج فاميلي منافع و فوايد بيشتري نسبت به معايب آن دارد. از فوايد ازدواج دختر‌خاله با پسر خاله مي‌توان به آشناييت با خانواده ها، فرهنگ مشترك، آسودگي خاطر و … اشاره كرد.

ولي مهم ترين عيب ازدواج فاميلي، مشكلات ژنتيكي است. فرزندان حاصل اين نوع ازدواج ها با ضريب بالاتري مبتلا به سندرم داون، مشكلات ژنتيكي و معلوليت مي‌شوند. اما قبل از هر گونه ازدواجي، چه ازدواج فاميلي و چه ازدواج غير فاميلي به مشاوره قبل از ازدواج رجوع كنيد. براي دريافت مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: ازدواج دختر خاله با پسر خاله | معايب و مزايا

ازدواج دختر خاله با پسر خاله

هيچ فردي را نخواهيد ديد كه به دليل منافع وارد رابطه اي نشده باشد. تمام روابط افراد به دليل سودهايي كه دارد پايدار خواهد ماند. قابل ذكر است كه منافع فقط ماديات نيست! حمايت خانواده ها، آشنايي با خانواده و علاقه نيز جزو منافع به حساب مي‌آيند.

به همين دليل ازدواج فاميلي نيز پر از سود و منافع است كه افراد را به سمت خود مي‌كشاند. ازدواج‌ هاي فاميلي مانند ازدواج دختر‌خاله با پسر خانه يكي از وصلت هاي پر تكرار در ميان خانواده ها است. اين ازدواج ها بيشتر از معايب، منافعي دارد كه در ادامه با تمام اين مسائل آشنا خواهيم شد. با اين حال به دليل اهميت پيامدهاي آن متخصصين اين ازدواج را توصيه نمي كنند.

معايب ازدواج دختر خاله با پسر خاله

ازدواج دختر ‎خاله با پسر خاله علاوه بر فوايد، معايبي نيز دارد. كه در ادامه در رابطه به مهم ترين معايب اين ازدواج اشاره كرده ايم.

ژنتيك

اصلي ترين و مهم ترين مساله در ازدواج‌دختر خاله با پسر خاله مسائل ژنتيكي است. قبل از ازدواج آزمايش هاي ژنتيكي در زمينه فرزندآوري را بررسي كنيد. اين ازدواج ها خطر به دنيا آمدن كودكان ناقص را افزايش مي‌دهد. حتي خطر ابتلا به اختلالات ژنتيكي در نوه هايتان نيز بالا است. به دنيا آمدن كودكان معلول، كودكان داراي سندرم داون و بيماري هاي خاص مخصوصا مشكلات خوني در اين ازدواج اتفاق خواهد افتاد.

ازدواج دختر خاله با پسر خاله و دخالت هاي زياد خانواده ها

در ازدواج دختر خاله با پسر خاله ، خانواده ها به دليل آشناييت با يكديگر و در واقع راحت بودن با عروس و داماد اجازه هر نوع دخالت را به خود خواهند داد. دخالت هاي بيجا حتي در زمينه دكوراسيون منزل، مدل لباس، زندگي زناشويي و … اتفاق خواهد افتاد. گاهي خانواده ها چون خيلي با عروس و داماد خود راحت هستند به دنبال بررسي و آگاهي زياد از زندگي فرزندانشان مي‌باشند.

وابستگي شديد قبل از ازدواج

يكي ديگر از معايب ازدواج دختر خاله و پسر خاله، وابستگي هايي است كه قبل از ازدواج‌صورت مي‌گيرد. اينگونه در نظر بگيريد كه دختر‌خاله و پسر‌خاله اي به يكديگر علاقه دارند و به دليل رابطه خويشاوندي از ازدواج‌باهم اطمينان دارند. اما اين مساله را در نظر نمي‌گيرند كه شايد ازدواجشان با مشكلاتي برخورد داشته باشد و به شدت به يكديگر وابسته مي‌شوند و حتي گاهي رابطه جنسي قبل از ازدواج نيز در اين افراد اتفاق خواهد افتاد.

فوايد ازدواج دختر خاله با پسر خاله

فوايد ازدواج دختر‌خاله با پسر خاله نسبت به معايب آن گاه برتري مي كند. در ادامه به بررسي فوايد اين ازدواج پرداخته ايم.

فرهنگ مشترك

يكي از مشكلاتي كه در ازدواج هاي ديگر وجود دارد، فرهنگ متفاوت است. اما ازدواج دختر خاله با پسر خاله به دليل فرهنگ هاي مشترك و آشنايي از فرهنگ يكديگر با اين مشكلات روبرو نخواهد شد.

كمتر بودن تنش هاي زندگي

زوجين در اوايل زندگي به دليل تفاوت هايي كه دارند بيشتر با يكديگر درگير خواهند شد. اما در ازدواج دختر خاله و پسر خاله به دليل اينكه از كودكي با يكديگر ارتباط داشته اند و به شناختي از ويژگي هاي يكديگر رسيده اند. با تنش ها و مشكلات كمتري در زندگي روزمره روبرو خواهند شد. به همين دليل يكي از فوايد مهم ازدواج دختر‌خاله با پسر‌خاله ، كاهش تنش ها در زندگي است.

كمك و حمايت والدين

همانطور كه در ازدواج دختر خاله با پسر خاله خانواده ها بيشتر دخالت مي‌كنند، همان قدر نيز كمك و حمايت والدين در شرايط سخت بيشتر مي‌شود. اگر زوجين با مشكلاتي روبرو شوند و يا نياز به حمايت داشته باشند خانواده ها براي كمك به آنها همه كار خواهند كرد.

آسودگي خاطر خانواده ها به دليل آشنايي

ازدواج سالم در شرايط امروزي بسيار دشوار شده است. آشنايي خانواده ها و دختر يا پسر از كودكي به خانواده ها آسودگي خاطر مي‌دهد. به دليل شناختي كه خانواده ها از يكديگر دارند با خيال راحت تري دختر خود را عروس خواهند كرد. به همين دليل يكي از فوايد ازدواج دختر خاله با پسر خاله آسودگي خاطر خانواده ها به دليل آشنايي است.

حل سريع مسائل مالي

يكي از فوايد ازدواج دختر خاله و پسر خاله حل سريع مسائل مالي است. بسياري از ازدواج هاي غير فاميلي، زماني كه با مشكلات مالي همراه شود، خانواده ها سخت‌تر كمك مي‌كنند. اما در ازدواج دختر‌ خاله با پسر خاله مسائل مالي توسط خانواده ها راحت تر حل خواهد شد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله در مورد ازدواج دختر خاله با پسر خاله صحبت شده است. به فوايد و معايب اين ازدواج نيز اشاره كرده ايم. از مهم ترين مزيت ازدواج هاي فاميلي به آشنايي با فرد مقابل مي‌توان اشاره كرد. اما حتما قبل از ازدواج با هر شخصي با مشاورين و روانشناسان مشورت كنيد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج دختر خاله با پسر خاله مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني ازدواج از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ازدواج دختر خاله با پسر خاله | معايب و مزايا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۹:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی