مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

افسردگي در جوانان يكي از مشكلات روانشناختي شايع است كه مي‌تواند به شيوه‌هاي گوناگوني خود را نشان دهند. در واقع همه جوانان به يك شيوه افسردگي خود را نشان نمي‌دهد؛ برخي افراد ممكن است با تحريك پذيري زياد و پرخاشگري افسردگي را بروز داده و برخي ديگر با غمگيني و ناراحتي چشمگير اين مشكل خود را نشان دهند. در ادامه اين مقاله در مورد اختلال افسردگي در جوانان، علائم، علل و روش‌هاي درمان آن توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم. براي كسب اطلاعات در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: افسردگي در جوانان

افسردگي در جوانان

در دوران جواني افراد با چالش‌هاي عمده‌اي در زندگي رو به رو هستند. از جمله اين چالش‌ها مي‌توان به امتحانات دانشگاه، تصميم گيري براي ازدواج، مشكلات خانوادگي و تجربه تعارض با دوستان اشاره كرد. برخي از افراد ممكن است نتوانند به خوبي اين چالش‌ها را مديريت نمايند و در نهايت درگير اختلالات روانشناختي به خصوص افسردگي شوند. از آنجايي كه افسردگي مي‌تواند با خطر خودكشي همراه باشد، لازم است آن را جدي بگيريد و براي پيشگيري و درمان آن اقدامات لازم را انجام دهيد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

 

علائم افسردگي در جوانان

جوانان مانند افراد در هر دوره سني ممكن است گاهي نوسانات خلقي را تجربه كنند. هم چنين ممكن است گاهي بيش از حد تحريك پذير شوند، كوچك‌ترين مسائلي آن‌ها را بيازارد و غمگيني و اضطراب را تجربه نمايند. اين مسئله به عنوان بخشي از تجربه انساني براي همه افراد پذيرفته شده است اما اگر علائم مذكور بيش از دو هفته به طول بيانجامند و عملكرد فرد را در جنبه‌هاي مختلف زندگي تحت تاثير قرار دهند، بايد به عنوان اختلال افسردگي اساسي در نظر گرفته شود. از جمله ديگر علائم افسردگي در جوانان به طور دقيق بايد به موارد زير اشاره كرد.

– تحريك پذيري مفرط و حساسيت رواني بسيار زياد نسبت به مسائل پيراموني
– كمبود انرژي و احساس خستگي مفرط
– احساس گناه و بي ارزشي در بيشتر اوقات
– داشتن افكاري در مورد مرگ يا خودكشي
– دچار شدن به اختلالات خواب از جمله بي خوابي يا پرخوابي مفرط
– كمبود انگيزه و نداشتن تمايل براي انجام كارهاي مختلف
– بروز تغييراتي در اشتها نظير بي اشتهايي يا پرخوري
– از دست دادن وزن به طور چشمگير يا افزايش غير طبيعي وزن
– استفاده از سيگار، مواد مخدر يا الكل

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

 

افسردگي پنهان در جوانان و نوجوانان

برخي از جوانان دچار افسردگي پنهان مي‌شوند. به اين صورت كه اغلب علائم قابل مشاهده‌اي از اختلالات خلقي را نشان نمي‌دهند. با اين حال بروز رفتارهايي نظير انزوا و گوشه گيري اجتماعي، افت تحصيلي، افزايش رفتارهاي پرخطر و استفاده از مواد يا الكل از جمله مواردي هستند كه مي‌توانند به والدين و اطرافيان در مورد بروز افسردگي هشدار دهند. در نتيجه لازم است همواره اين نشانه‌ها را نيز در نظر داشته باشيد و آن‌ها را ناديده نگيريد.

بيشتر بخوانيد : افسردگي در سنين مختلف

خودكشي يا رفتارهاي آسيب رسان در جوانان

خودكشي يا بروز رفتارهاي خود آسيب رسان يكي از خطرات بالقوه افسردگي است. در اين شرايط فرد نياز دارد كه با يكي از افراد نزديك به خود گفت و گو داشته باشد و افكار و احساساتش را با او در ميان بگذارد. اگر مخاطب جواني قرار گرفتيد كه دچار افسردگي است، تلاش كنيد موضعي غير قضاوتي اتخاذ كنيد و اجازه دهيد فرد آزادانه با شما صحبت نمايد.

هم چنين بايد بدانيد كه لازم نيست راه حل خاصي را به فرد ارائه دهيد؛ همين كه بگذاريد او با شما صحبت كند تا حد زيادي به كاهش احساسات منفي در او كمك خواهيد كرد. به جاي سرزنشگري يا نصيحت كردن، فرد را تشويق كنيد به يك متخصص سلامت روان نظير روانشناس يا روان پزشك مراجعه كند و درمان‌هاي مورد نياز نظير درمان‌هاي دارويي و روانشناختي را در اسرع وقت دريافت نمايد.

 

علل افسردگي در جوانان

افسردگي يكي از مشكلات مرتبط با سلامت روان است كه علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز آن تاثير گذار باشند. از مهم‌ترين فاكتورهايي كه در تعامل با يكديگر اغلب به افسردگي در جوانان و نوجوانان مي‌انجامند، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

– دچار بودن به تعارض‌هايي با خانواده يا دوستان
– بروز تغييراتي در زندگي نظير تغيير محل تحصيل يا گذر از دوران دبيرستان به دانشگاه
– قرار گرفتن در معرض قلدري همسالان در محيط‌هايي نظير دبيرستان و دانشگاه
– تجربه شكست در رابطه عاطفي با جنس مخالف
– تجربه هرگونه سوءاستفاده جسماني، جنسي يا رواني
– ناديده گرفته شدن از جانب خانواده
– تجربه از دست دادن عزيزان

 

درمان افسردگي در جوانان و نوجوانان

براي درمان افسردگي در جوانان اقدامت حرفه‌اي و خودياري مختلفي وجود دارد. از جمله اقدامات خودياري مي‌توان به تشويق فرد براي تحرك بيشتر در زندگي، گنجاندن ورزش در برنامه روزانه، پيروي از يك رژيم غذايي سالم و پرداختن به امور مورد علاقه در زندگي اشاره كرد. با اين حال اقدامات براي درمان افسردگي كافي نيستند. شما براي ارزيابي شدت افسردگي و شناخت علل و راه‌هاي درمان آن بايد به يك روانشناس مراجعه نماييد.

روانشناس علاوه بر ريشه يابي مشكلات شما از رويكردهاي مختلفي براي بهبود افسردگي استفاده مي‌كند. از جمله اين رويكردها مي‌توان به رويكرد شناختي- رفتاري، درمان‌هاي روانپويشي و درمان‌هاي هيجان مدار اشاره كرد. اگر شدت افسردگي بسيار زياد باشد و درمانگر تشخيص دهد كه خطر خودكشي تا حد زيادي بالاست، شما را به يك روان پزشك ارجاع خواهد داد تا در كنار جلسات روان درماني، درمان با داروهاي ضد افسردگي را نيز آغاز نماييد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا براي درمان افسردگي در جوانان حتما بايد از دارو استفاده كرد؟

خير در بسياري از موارد افسردگي به بسياري از درما‌ن‌هاي غير دارويي نظير رويكرد شناختي رفتاري جواب مي‌دهد. براي ارزيابي بيشتر لازم است در ابتدا به يك روانشناس باليني مراجعه نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: افسردگي در جوانان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افسردگي در جوانان،
موضوع:
[ ۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۲۱:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اضطراب و استرس رقابتي يكي از مشكلاتي است كه خيلي از ما آن را در موقعيت‌هاي به خصوص تجربه مي‌كنيم. برنده و بهترين بودن چيزي است كه همه آن را دوست داريم. بااين‌حال اين موضوع براي بعضي‌ها اهميت بيشتري پيدا مي‌كند. اول شدن در يك مسابقه براي اين افراد آن‌قدر مهم است كه قبل از شروع آن درگير اضطراب و استرس رقابتي مي‌شوند. اما متأسفانه بايد بگوييم كه اضطراب رقابتي نيز مانند هر اضطراب ديگري توانايي شما براي عملكرد مناسب را كاهش مي‌دهد؛ و شايد نتوانيد به آن چيزي كه برايش تلاش كرده‌ايد دست پيدا كنيد. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين وضعيت را مي‌بينيد حتما مشاوره استرس بگيريد. در ادامه درباره به اين موضوع، نشانه‌ها و راه‌هاي درمان آن بيشتر صحبت خواهيم كرد.

منبع: اضطراب و استرس رقابتي

اضطراب و استرس رقابتي

همان‌طور كه از نام آن پيداست استرس رقابتي شما را در زمان يك امتحان و يا يك مسابقه درگير خودش مي‌كند. شايد با خودتان بگوييد اضطراب مسابقه كاملاً طبيعي است و همه ما آن را تجربه مي‌كنيم. اين حرف كاملاً درست است. اما تفاوت كساني كه دچار اضطراب و استرس رقابتي هستند با ديگران در شدت اين نشانه‌ها است.

كساني كه دچار اين مشكل هستند تصور مي‌كنند كه اگر در موضوعي بهترين نشوند دنيا به آخر مي‌رسد. به همين خاطر تمامي برنامه‌هاي زندگي و تلاش خود را به اين موضوع معطوف مي‌كنند. اين مسئله باعث مي‌شود كه آن‌ها از توجه به ساير جنبه‌هاي زندگي‌شان باز بمانند. يا همان‌طور كه گفتيم آن‌قدر دچار اضطراب شوند كه نتوانند به‌خوبي از مهارت‌هاي خود استفاده كنند. به‌طوركلي اگر فكر مي‌كنيد كه استرس رقابت با ديگران در شما به حدي رسيده كه ناراحت‌تان مي‌كند شايد بهتر باشد براي تغيير شرايط از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.

براي آشنايي با راه هاي جلوگيري و درمان ترس از مسابقه كليك كنيد.

نشانه هاي اضطراب و استرس رقابتي

داشتن استرس در موقعيت هايي مثل مسابقه و امتحان طبيعي است. اما زماني كه اين استرس مانع از عملكرد مناسب و اختلال در امور زندگي تان شود، بايد به دنبال درمان باشيد. برخي از نشان هاي استرس رقابتي به شرح زير است. براي آشنايي بيشتر با علائم استرس كليك كنيد.

  • تمامي فكر فرد درگير رقابت با ديگران است و به ساير جنبه‌هاي زندگي توجه زيادي نشان نمي‌دهد.
  • در بيشتر ساعات روز فرد به رقباي خود، راه‌هاي پيروزي بر آن‌ها و هر موضوع ديگري راجع به رقابت فكر مي‌كند يا از آن صحبت مي‌كند.
  • حتي تصور شكست و برنده نشدن براي فرد اضطراب‌آور است.
  • قبل از شروع مسابقه يا آزمون نشانه‌هاي اضطراب در فرد ديده مي‌شوند.

دلايل اضطراب و استرس رقابتي

كمال‌گرايي يا برتري‌جويي

كمال‌گرايي يا برتري‌جويي طرز فكري است كه مي‌تواند صاحب آن را درگير مشكلات بسياري كند. اين افراد معمولاً تصور مي‌كنند كه در هر چيزي بايد اولين و بهترين آن باشند. تصور شكست براي اين دسته از افراد آن‌قدر بد يا دردناك است كه همه تلاش خود را براي فرار از آن انجام مي‌دهند. همين موضوع مي‌تواند يكي از دلايل اضطراب رقابت باشد. اين افراد آن‌قدر از برنده نبودن مي‌ترسند كه فكركردن به آن نيز مي‌تواند باعث استرس در آنها بشود.

اعتمادبه‌نفس پايين

اينكه شما به توانايي‌هاي خودتان اعتماد نداشته باشيد مي‌تواند يكي از دلايل اضطراب و استرس رقابتي باشد. كساني كه تصور مي‌كنند كمتر از ديگران هستند در رقابت با آن‌ها احساس خوبي نخواهند داشت. در واقع آن‌ها هميشه بدترين نتيجه را در ذهنشان تصور مي‌كنند. و همين موضوع استرس بسياري را برايشان ايجاد مي‌كند. براي آشنايي بيشتر با راه هاي افزايش اعتماد به نفس كليك كنيد.

فشارهاي محيطي

آزمون‌هايي مثل كنكور يا مسابقاتي مانند المپيك هميشه با سطح بالاتري از استرس رقابتي همراه هستند. اهميت اين مسابقات و همين‌طور ارزشي كه مردم برايشان قائل هستند رقابت در آن‌ها را بسيار مهم كرده است. در حقيقت هر فرد تلاش مي‌كند تا با موفق شدن در اين آزمون‌ها ثابت كند كه از ديگران بهتر است.

سبك شخصيتي

تيپ شخصيتي A يا الف يكي از دلايلي است كه مي‌تواند استرس رقابت را در شما ايجاد كند. كساني كه اين سبك از شخصيت را دارند بسيار رقابت‌طلب هستند. همين موضوع باعث مي‌شود كه رقابت و مسابقه با ديگران براي آنها بسيار مهم باشد. و اين موضوع مي‌تواند استرس را در آن‌ها افزايش دهد.

راهكارهايي براي مبارزه با اضطراب و استرس رقابتي

اگر مي‌خواهيد زحماتتان به هدر نرود و به موفقيت برسيد، حتما بايد با راه هاي غلبه بر استرس رقابتي آشنا شده و به كمك درمانگر آن ها را تمرين كنيد. اجراي اين روش ها بدون متخصص ممكن است به اشتباه انجام شود و تاثيرش را از دست بدهد. پس حتما از متخصصين براي راهنمايي خدمات درماني بگيريد. براي آشنايي با ساير روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

افكارتان را تغيير دهيد

همان‌طور كه گفتيم يكي از مهم‌ترين دلايل براي استرس رقابتي فكر كمال‌گرا يا تمايل به اولين بودن است. اين افراد تصور مي‌كنند كه اگر نتوانند اولين يا بهترين باشند، دنيا به پايان خواهد رسيد. پس اگر مي‌خواهيد استرس رقابتي را در خود كاهش دهيد اولين قدم اين است كه باورهايتان را تغيير بدهيد. سعي كنيد ذهن‌تان را به اين باور برسانيد كه شما حتي بدون اولين بودن هم ارزشمند هستيد.

تمرينات آرام‌سازي

يكي از بهترين راه‌ها براي مبارزه با هرگونه اضطراب تمرين‌هاي آرام‌سازي هستند. اگر بتوانيد در طول روز زماني را به روش‌هايي مثل مراقبه، ريلكسيشن و يوگا اختصاص دهيد تأثير آن را در زندگي خواهيد ديد. اين تمرينات به شما كمك مي‌كنند كه فشارهاي ناشي از استرس را از بدن خود دور كنيد. اما اگر هر روز نمي‌توانيد براي آن‌ها وقت بگذاريد بهتر است كمي قبل از مسابقه اين تمرينات را انجام بدهيد. براي مثال استفاده از روش‌هايي مانند تنفس عميق و يا تصويرسازي ذهني مي‌توانند در كوتاه‌مدت به شما كمك كنند.

استرس رقابتي و اهميت مشاوره

همان‌طور كه گفتيم استرس رقابتي مشكلات متعددي در زندگي ايجاد خواهد كرد. براي مثال ممكن است رسيدگي به بخش‌هاي ديگر زندگي خود را كنار بگذاريد. يا شايد آن‌قدر درگير اضطراب بشويد كه توانايي عملكرد مناسب در محيط آزمون را از دست بدهيد. به‌علاوه استرس رقابتي معمولاً آرامش زندگي شما را نيز از بين خواهد برد. و احتمالاً اختلافاتي را در روابط اجتماعي‌تان ايجاد خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است به فكر راهي براي درمان اين شرايط باشيد.

بهترين راه براي درمان اين شرايط اين است كه از يك مشاور متخصص كمك بگيريد. مشاورين راه‌هايي را براي تغيير افكار و باورهاي اشتباه به شما آموزش خواهند داد. به‌علاوه شما مي‌توانيد تمرينات آرام‌سازي را نيز از متخصصين ياد بگيريد. و اين مي‌تواند به كمتر شدن استرس شما كمك كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چطور با فردي كه دچار استرس رقابت است رفتار كنيم؟

بهترين كار اين است كه اين افراد را به آرامش دعوت كنيد. سعي كنيد با انجام رفتارهايي مانند پياده‌روي، صحبت‌كردن و سرگرم‌كردن آنها ميزان استرسشان را كاهش بدهيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اضطراب و استرس رقابتي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اضطراب و استرس رقابتي،
موضوع:
[ ۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۸:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان اختلال شخصيت وسواسي جبري نسبت به ساير اختلالات زمانبر تر است. اين اختلال در نتيجه وسواس بيش از حد نسبت به درست انجام دادن امور اتفاق مي‌افتد و در وجود شخص ريشه مي‌دواند تا جايي كه جزيي از شخصيت و خصلت وي شده و اطرافيان وي را نيز با مشكل و چالش روبرو مي‌سازد. اين اختلال به طور متوسط در مردان بيش از زنان رخ داده و دليل اين امر را شايد بتوان در كمال گرايي مردان جستجو كرد. اختلال شخصيت وسواسي جبري چون از نوعي نگراني غيرمنطقي و افراط گونه نشات مي‌گيرد تنها به واسطه استفاده از درمان هاي روانشناختي قابل درمان است.

منبع: درمان اختلال شخصيت وسواسي جبري

درمان اختلال شخصيت وسواس جبري

از جمله درمان‌هاي مثمر فايده در باب اختلال شخصيت وسواسي‌جبري مي‌توان به درمان هاي زير اشاره كرد. براي آشنايي با علائم اختلال شخصيت وسواسي جبري كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري CBT

همانطور كه از نام اين نوع درمان بر مي‌آيد اساس و پايه درمان بر شناخت و سپس رفتار متمركز است. فرد مبتلا به اختلال شخصيت وسواسي جبري دچار نوعي درگيري ذهني و شناختي است. او خود را مقيد به درست انجام دادن كارها مي‌داند و نگراني غيرمعمولي درباره درست انجام دادن كار از خود نشان مي‌دهد. اين شناخت ذهني زندگي وي را مختل مي‌كند و باعث مي‌شود ساعت‌هاي طولاني يك كار را چندين مرتبه تكرار نمايد تا به نتيجه بهتر دست يابد.

به همين دليل درمانگر CBT بر اصلاح و تغيير شناخت فرد مبتلا تاكيد داشته و درمان خود را مبتني بر آن قرار مي‌دهد. درمان شناختي رفتاري CBT بر اين اصل استوار است كه فرد مبتلا به اختلال وسواسي جبري، باورهاي ذهني خود را تغيير داده و خود را از بند شناخت هاي خويش آزاد سازد و فرصتي را به انجام رفتارهاي لذت بخش اختصاص دهد. درمانگر شناختي رفتاري به شخصيت هاي دچار اختلال وسواسي جبري توصيه مي‌كند كه به فعاليت‌هاي چون رفت و آمدهاي دوستانه و سرگرمي هاي پر هيجان بپردازند.

آموزش آرام سازي

با توجه به شاخصه اصلي بيماري وسواس جبري يعني ((نگراني دائم و افراط گونه)) بايد روش‌هايي به بيماران دچار شخصيت وسواسي جبري آموزش داده شود تا بتوانند در هنگام احساس نگراني خود را آرام ساخته و با ديد منعطف گونه‌اي با مسئله پيش رو برخورد نمايند. آموزش هاي چون آموزش آرام سازي با تنفس عميق مي‌تواند بسيار كاربردي و نتيجه بخش باشد. در كنار اين آموزش ها، انجام فعاليت هايي چون يوگا، مديتيشن و پيلاتس مي تواند نتايج مثبتي به همرا داشته باشد.

دارو درماني

در برخي موارد ميزان پيشرويي اختلال شخصيتي وسواس جبري تا حدي بوده كه زندگي شخص را تحت الشعاع قرار داده و به آساني نمي توان از اين بيماري خلاص شد و راه نجاتي يافت. در اين موارد معمولا تاكيد بيشتر روان پزشكان بر روي دارو درماني است. دارو درماني طي دوره مشخصي بنا بر وضعيت رواني شخص دچار اختلال شخصيتي وسواس جبري انجام مي گيرد.

بيشتر بخوانيد : اختلال شخصيت كلاستر C

نتيجه درمان وسواس جبري

نكته قابل توجه اين است كه هر كدام از درمان‌هاي ذكر شده به تنهايي مي‌تواند نتايج موفقيت آميزي داشته باشد به شرط اينكه وضعيت بيمار به درستي تشخيص داده شود و علايم باليني بيمار محرز و قابل مشاهده باشد. گاها به تناسب وضعيت بيمار، روانشناسان براي درمان اين اختلال تركيب و تلفيقي از هر سه درمان را به كار مي‌برند. در نظر داشته باشيد كه علاوه بر درمان هايي كه اختصاصا براي فرد مبتلا به اختلال شخصيت وسواس جبري تجويز مي‌شود، بهتر است كه اطرافيان و نزديكان وي نيز مورد مشاوره و راهنمايي هاي لازم از طرف روانشناس قرار بگيرند تا برخورد صحيح‌تري صورت گيرد و روند درمان و بهبود با سرعت بيشتري پيش رود.

كدام روش درمان اختلال شخصيت وسواسي جبري نتيجه طولاني مدت داشته است؟

در مقايسه با دارو درماني كه به صورت موقت و در يك دوره زماني نتيجه بخش است، درمان شناختي رفتاري بر ذهن و شناخت فرد متمركز شده و شناخت هاي منفي وي را تغيير داده و باورهاي مثبتي را جايگزين مي‌نمايد.

به همين دليل مي‌توان گفت درمان CBT به جهت آموزش روش صحيح تفكر، شيوه هاي درست زندگي را به فرد آموزش داده و در زندگي شخص دچار اختلال شخصيت وسواسي جبري نتايج اثرگذار و طولاني مدت بر جاي مي‌گذارد. در نتيچه درمان شناختي رفتاري CBT فرد دچار اختلال شخصيتي وسواس جبري نگراني هاي كمتري بروز داده، از قيد و بند هاي افراط گونه فكري خود بيرون مي آيد و سازگاري بيشتري با محيط نشان مي دهد.

براي دريافت مشاوره تلفني در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد با برترين متخصصان در مجموعه مشاوره روانشناسي ذهن نو در هر ساعت از روز از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا اختلال وسواس جبري قابل درمان است؟

اين اختلال با استفاده از روش هاي روانشناختي و در مواردي روش هاي دارويي قابل درمان بوده و طول دوره درمان نيز با توجه به ميزان پيشري بيماري و پيگيري مستمر فرد براي درمان مشخص مي شود.

كدام يك از روش هاي درماني نتايج بهتري را به همراه دارد؟

در پاسخ به اين سوال بايد به مطالبي كه سابقا ذكر شد رجوع كرده و مجدد اين نكته را مورد مطالعه قرار داد” روانشناسان با توجه به علايم باليني فرد و سطح پيش روي اختلال شخصيتي وسواس جبري اقدام به استفاده از يك يا چند مورد از درمان هاي مذكور مي نمايند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: درمان اختلال شخصيت وسواسي جبري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۵:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات سازگاري گروهي از بيماري‌هاي رواني هستند كه به دنبال يك رويداد استرس‌زا مانند جدايي يا از دست دادن شغل ايجاد مي‌شوند. همان‌طور كه از نامشان پيداست فرد توانايي لازم براي سازگاري با اين شرايط را ندارد. اختلالات سازگاري كه اختلالات انطباقي نيز ناميده مي‌شوند، ظرف مدت 3 ماه از شروع رويداد استرس‌زا ايجادشده و مشكلاتي را در شرايط روحي و توانايي فرد ايجاد خواهند كرد. اگرچه در بسياري از مواقع نهايتاً 6 ماه پس از پايان يافتن عامل استرس‌زا اختلالات سازگاري نيز از بين خواهند رفت بااين‌حال وجود اين اختلال به اين معناست كه فرد در كنار آمدن با يك موضوع يا توانايي حل‌مسئله ناتوان است؛ همچنين بي‌توجهي به اختلالات سازگاري مي‌تواند باعث بروز مشكلات جدي‌تري مانند افسردگي يا اضطراب براي فرد شود. پس درصورتي‌كه شما يا هر يك از اطرافيان‌تان با اين مشكل مواجه شده مشاوره استرس دريافت كنيد.

منبع: اختلالات سازگاري

اختلالات سازگاري

اختلالات سازگاري كه به آن‌ها مشكلات يا اختلالات انطباقي نيز گفته مي‌شود پاسخ‌هاي هيجاني يا رفتاري نامناسب به استرس يا مشكلي هستند كه در زندگي فرد رخ داده است. اين پاسخ‌ها ظرف مدت سه ماه پس از شروع رويداد استرس‌زا اتفاق افتاده و در بسياري از مواقع ظرف شش ماه پس از پايان يافتن بحران خاتمه پيدا مي‌كنند.

اگرچه همه ما در رويارويي با اضطراب‌ها تا حدودي دچار مشكل خواهيم شد بااين‌حال آنچه در اختلالات سازگاري ديده مي‌شود اين است كه شدت علائم و نشانه‌هاي فرد با وضعيت موجود سازگاري ندارد و يا گذشت زمان باعث بهتر شدن فرد و تلاش براي حل مسئله نخواهد شد. براي آشنايي با ساير انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

نشانه هاي اختلالات سازگاري

اختلالات سازگاري انواع مختلفي دارند و نشانه‌هاي اين بيماري بسته به نوع اختلالي كه فرد تجربه مي‌كند متفاوت خواهد بود. ازجمله انواع اختلالات سازگاري و نشانه‌هاي هريك از آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

اختلالات سازگاري همراه با خلق افسرده

در اين شرايط فرد به دنبال وقوع رويداد استرس‌زا دچار احساس غم و افسردگي مي‌شود. نشانه‌هاي اين افراد اگرچه به ‌شدت اختلال افسردگي نيست بااين‌حال آن‌ها تقريباً همان علائم را تجربه مي‌كنند. احساس غم، يأس و بي‌انگيزگي ازجمله نشانه‌هاي اين گروه از اختلالات سازگاري است.

اختلالات سازگاري همراه با نشانه‌هاي اضطرابي

در اين حالت فرد اضطراب و بي‌قراري را تجربه خواهد كرد. تحريك‌پذيري، احساس دل‌شوره، بروز علائم جسماني مانند سردرد يا حالت تهوع و همين‌طور منتظر يك پيشامد بد بودن ازجمله نشانه‌هايي است كه افراد داراي اختلالات سازگاري همراه با علائم اضطرابي تجربه مي‌كنند.

تركيبي از نشانه‌هاي افسردگي و اضطراب

بروز بحران و رويدادهاي استرس‌زا در برخي افراد باعث مي‌شود تا آن‌ها نشانه‌هاي افسردگي و اضطراب را در كنار يكديگر تجربه كنند. آن‌ها ممكن است درعين‌حال كه احساس يأس و نااميدي مي‌كنند تحريك‌پذير بوده و در روابط اجتماعي خود دچار مشكل شوند.

اختلالات سازگاري همراه با مشكلات سلوك

در اين حالت فرد به دليل ناتواني در پذيرش شرايط جديد دچار مشكلات رفتاري مي‌شود. انجام رفتارهاي غيراخلاقي يا نامتناسب با فرهنگ و جايگاه فرد ازجمله نشانه‌هايي است كه در اين بيماران ديده مي‌شود.

اختلالات سازگاري همراه با مشكلات هيجاني و رفتاري

در اين دسته از بيماران اختلالات سازگاري علاوه بر اينكه باعث بروز اضطراب و افسردگي مي‌شود نشانه‌هاي رفتاري را نيز به همراه خواهد داشت. به عبارتي مي‌توانيم اين گروه از بيماران را داراي شديدترين وضعيت اختلالات سازگاري بدانيم.

انواع اختلالات سازگاري

روانشناسان اختلالات سازگاري را بسته به اينكه براي چه مدت در شخص باقي بماند به دودسته حاد و مزمن تقسيم مي‌كنند.

اختلالات سازگاري حاد

درصورتي‌كه فرد پس از گذشت حداكثر 6 ماه از شروع نشانه‌ها بهبود پيدا كند، اختلال سازگاري وي از نوع حاد خواهد بود. عواملي نظير سيستم حمايتي مناسب در اطراف فرد يا سلامت روان پيش از درگيري با اين مشكل ازجمله موضوعاتي هستند كه به فرد براي رها شدن از اين اختلال كمك مي‌كنند.

اختلالات سازگاري مزمن

درصورتي‌كه پس از گذشت 6 ماه، نشانه‌ها همچنان در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال سازگاري از نوع مزمن است. در اين شرايط اگرچه شدت علائم كمتر از حالت قبل است بااين‌حال نشانه‌ها براي طولاني‌مدت در فرد باقي مي‌ماند. مشكلات شخصيتي، بحران‌هاي پياپي در زندگي، ابتلا به بيماري‌هاي روحي و همين‌طور نبود سيستم حمايت اجتماعي مناسب ازجمله عوامل خطري هستند كه مي‌تواند بهبود يافتن اختلالات سازگاري را تحت تأثير خود قرار دهد.

دلايل ايجاد اختلالات سازگاري

همان‌طور كه گفته شد اختلالات سازگاري در پي بروز يك رويداد استرس‌زا در زندگي فرد ايجاد مي‌شوند كه براي فرد بسيار تنش‌زا بوده و او احساس مي‌كند توانايي كنار آمدن يا مقابله با اين شرايط را ندارد. به همين خاطر دلايل بروز اختلالات سازگاري مي‌تواند به‌اندازه تفاوت شخصيت انسان‌ها متفاوت باشد درعين‌حال برخي اتفاقات با احتمال بيشتر و در افراد بيشتري باعث بروز اين بيماري مي‌شوند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. درصورتي‌كه هريك از اين مسائل در زندگي شما يا هر يك از نزديكانتان اتفاق افتاده بهتر است براي پيشگيري از بروز اختلال سازگاري و همين‌طور كنار آمدن بهتر با شرايط پيش‌آمده از يك روانشناس كمك بگيريد.

  • فوت عزيزان
  • طلاق يا پايان يك رابطه احساسي
  • از دست دادن شغل
  • شكست در يك آزمون مهم
  • بروز بلاياي طبيعي يا انساني
  • تجاوز

براي آشنايي بيشتر با اختلالات مربوط به سانحه كليك كنيد.

پيامدهاي اختلالات سازگاري

شايد در ذهن بسياري از افراد اين سؤال پيش بيايد كه اختلال سازگاري موضوع خاصي نيست و يكي از پيامدهاي طبيعي بروز بحران در زندگي هر فرد است. بااين‌حال همان‌طور كه گفته شد اين اختلال به لحاظ شدت و يا طول مدتي كه در فرد باقي مي‌ماند با يك واكنش طبيعي متفاوت خواهد بود. به همين خاطر بهتر است توجه كافي را نسبت به درمان اين اختلال داشته باشيد. بي‌توجهي به درمان اختلالات سازگاري مي‌تواند باعث بروز مشكلات زير شود:

ابتلا به بيماري‌هاي روحي

فشار روحي شديدي كه بيماران مبتلا به اختلالات سازگاري تجربه مي‌كنند، گاهي اوقات باعث مي‌شود تا اين اختلال به بيماري‌هاي روحي جدي‌تري نظير افسردگي يا انواع بيماري‌هاي اضطرابي تبديل شود. اين احتمال به‌ويژه در نوع مزمن اختلال سازگاري افزايش پيدا مي‌كند.

بروز مشكلات جسمي

روانشناسان معتقدند سلامت جسم و روان فرد دو موضوع مرتبط با يكديگر است و هر يك از آن‌ها از ديگري تأثير مي‌پذيرد. اضطراب با افزايش سطح كورتيزول در خون و همين‌طور كاهش سطح ايمني بدن مي‌تواند فرد را در برابر بسياري از بيماري‌هاي جسمي آسيب‌پذير كند.

ناتواني در حل مسئله

مشكلات و دشواري‌هايي كه در زندگي فرد ايجاد مي‌شود نياز به تفكر كارآمد براي حل مسئله و تصميم‌گيري راجع به شرايط پيش‌آمده دارد. اين درحاليست كه ابتلا به اختلالات سازگاري مشكلاتي را براي فرد ايجاد كرده و توانايي تفكر سازگارانه و مناسب را از وي مي‌گيرد. احتمالاً شما نيز به تجربه متوجه اين موضوع شده‌ايد كه توانايي ذهني فرد در شرايط بحراني كاهش پيدا مي‌كند.

اعتياد

يكي از روش‌هاي ناسالمي كه براي فرار از فشار رواني انتخاب مي‌شود اعتياد است. اختلالات سازگاري مي‌توانند زنگ خطري براي ابتلاي فرد به اعتياد باشند. استفاده از مخدرها با هدف كاهش فشار رواني و به دست آوردن آرامش يا براي بالا بردن توانايي تمركز و فعاليت براي حل مسئله اتفاق مي‌افتد.

بروز رفتارهاي خطرناك

همان‌طور كه گفته شد يكي از انواع اختلالات سازگاري بروز آن‌ها همراه با مشكلات رفتاري يا اختلالات سلوك است. انجام اين رفتارها مي‌تواند مشكلات بيشتري ازجمله به خطر افتادن سلامت جسم و روان و يا ايجاد درگيري‌هاي قانوني را براي فرد به همراه داشته باشد.

پيشگيري از بروز اختلالات سازگاري

با توجه به پيامدهايي كه اختلالات سازگاري مي‌تواند به همراه داشته باشد بهتر است در شرايطي كه با مشكل يا استرس مواجه مي‌شويد اقداماتي را براي جلوگيري از ابتلا به اين مشكلات انجام دهيد. ازجمله اقداماتي كه مي‌تواند براي پيشگيري از ابتلا به اين اختلال مفيد باشد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

آرامش خود را حفظ كنيد

اولين موضوعي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه سعي كنيد در شرايط بحراني آرامش خود را حفظ كنيد. راهكارهايي نظير تنفس عميق يا مراقبه و ريلكسيشن مي‌تواند به شما در اين زمينه كمك كند. به ميزاني كه خود را از شرايط تنش‌هاي هيجاني دور نگه داريد خواهيد توانست از اختلالات سازگاري پيشگيري كنيد.

كمك بگيريد

حمايت‌هاي اجتماعي و احساس تعلق‌خاطر ازجمله بهترين عوامل محافظتي در برابر شرايط اضطراب‌آلود هستند. سعي كنيد هنگامي‌كه در شرايط روحي نامناسبي قرار داريد با دوستانتان صحبت كرده و از آن‌ها كمك بخواهيد. شنيدن صحبت‌هاي شما حتي بدون اينكه توانايي هم‌فكري داشته باشند مي‌تواند تا حدودي احساس آرامش را در شما ايجاد نمايد.

منطقي فكر كنيد

سعي كنيد در يك موقعيت مناسب به شرايطي كه برايتان پيش‌آمده و كارهايي كه مي‌توانيد براي خروج از بحران انجام دهيد فكر كنيد. سعي كنيد به هردوي اين سؤالات پاسخ دهيد. نخست اينكه چه‌ كاري مي‌توانيد براي حل مشكل پيش‌آمده انجام دهيد و در ثاني چگونه مي‌توانيد در اين شرايط به خودتان كمك كنيد؟ سعي كنيد به هردوي اين سؤالات از زواياي مختلف بينديشيد و سود و زيان هر راهكاري را در نظر بگيريد.

سبك زندگي خود را تغيير دهيد

حداقل در زمان‌هايي كه دچار اضطراب مي‌شويد الگوي منظمي را براي خواب، خوراك و تغذيه رعايت كنيد. بدن شما در اين شرايط نياز به انرژي كافي براي مقاومت در برابر مشكلات پيش‌آمده دارد و طبيعتاً داشتن يك سبك زندگي به شما در اين مبارزه بيشتر كمك خواهد كرد.

درمان اختلالات سازگاري

اگرچه پيشگيري از بروز اختلالات سازگاري ازجمله مسائلي است كه به‌تنهايي از پس آن بر خواهيد آمد اما درصورتي‌كه دچار اختلال سازگاري شده‌ايد بهتر است براي درمان از يك روانشناس كمك بگيريد. شما به‌تنهايي قادر به درمان اين اختلال نخواهيد بود و با توجه به تأثيري كه اين شرايط در كاهش توانايي فعاليت شما داشته و همين‌طور پيامدهايي كه اين اختلال مي‌تواند به همراه داشته باشد بهتر است نسبت به درمان اين شرايط جدي‌تر باشيد. ازجمله روش‌هايي كه براي درمان اختلالات سازگاري وجود دارد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر با روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

درمان‌هاي هيجاني

كنترل اضطراب و نگراني‌هايي كه فرد در شرايط مواجهه با مشكلات تجربه مي‌كند گاهي مي‌تواند سخت يا حتي غيرممكن باشد. نگراني‌هاي هيجاني علاوه بر مشكلاتي كه براي شما ايجاد مي‌كنند توانايي فكر كردن و رفتار مناسب در محيط را نيز از شما مي‌گيرند. به همين خاطر يكي از اقداماتي كه روانشناسان مي‌بايست انجام دهند اين است كه راه‌هاي كنترل هيجاني و مديريت احساسات را به فرد آموزش دهند.

درمان‌هاي شناختي

طرز فكر و باورهاي هر فرد عامل بسيار تأثيرگذاري در مديريت مشكلاتي است كه در زندگي وي ايجاد مي‌شوند. يكي از خطاهاي فكري در بيماران درگير با اختلالات سازگاري فاجعه‌انگاري آن‌ها از مسائل است. اين افراد با ساده‌ترين مشكلات نيز درست مانند يك فاجعه برخورد مي‌كنند و به همين خاطر توانايي مبارزه با آن را از دست مي‌دهند. در طي جلسات درماني درمانگر سعي خواهد كرد تا به فرد در شناسايي افكار اشتباه و تغيير آن‌ها كمك كند.

آموزش مهارت‌ها

مديريت بحران، حل مسئله و تصميم‌گيري يا حتي نوع مطرح كردن درخواست كمك از ديگران ازجمله مسائلي است كه بعضي افراد نياز دارند آموزش ببينند. اگر درمانگر در طي جلسات مشاوره احساس كند فرد در اين زمينه‌ها ضعيف است زمان‌هايي را به آموزش اين مسائل اختصاص خواهد داد.

خانواده‌درماني

گاهي اوقات مشكلات پيش‌آمده تمامي اعضاي خانواده را درگير خواهد كرد. در اين شرايط درمانگران مي‌توانند با برگزاري جلسات گروهي به‌تمامي اعضاي خانواده در بهبود شرايط كمك كنند. اما در برخي مواقع نيز خانواده مي‌بايست راهكارهايي را براي ارتباط با فردي كه دچار اختلال سازگاري شده آموزش ببينند. معمولاً در بعضي از خانواده‌ها اين مشكل پيش مي‌آيد كه آن‌ها در مقابل مشكلات روحي ساير اعضا واكنش‌هاي منفي نشان مي‌دهند. براي مثال او را به دليل احساساتش مورد تمسخر قرار مي‌دهند يا از وي مي‌خواهند خود را از اين حالات رها كند. در طي جلسات مشاوره درمانگران تلاش خواهند كرد تا از طريق آموزش رفتار مناسب به اعضاي خانواده آرامش بيشتري را در فضاي خانه ايجاد نمايند.

استفاده از داروها

هيچ داروي قطعي براي درمان يا پيشگيري از بروز اختلالات سازگاري وجود ندارد. بااين‌حال درصورتي‌كه درمانگر احساس كند شدت بيماري به ميزاني است كه توانايي كنترل امور از دست فرد خارج شده مي‌تواند در كنار روان‌درماني از داروهاي ضدافسردگي يا اضطراب نيز براي وي استفاده كند. براي آشنايي با داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و استرس مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

اختلالات سازگاري چيست؟

اين اختلالات پاسخ‌هاي رفتاري يا هيجاني نامناسبي هستند كه فرد در هنگام مواجهه با يك بحران از خود نشان مي‌دهد.

آيا دارويي براي درمان اختلالات سازگاري وجود دارد؟

خير؛ دارويي براي درمان اختلالات سازگاري وجود ندارد اما اگر درمانگر احساس كند اضطراب يا افسردگي فرد به ميزاني است كه توانايي كنترل آن را ندارد احتمال دارد در كنار روان‌درماني از برخي داروها نيز استفاده كند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلالات سازگاري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات سازگاري،
موضوع:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۱:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات مربوط به سانحه يكي از دسته‌بندي‌هاي بيماري‌هاي رواني است. اختلالاتي كه در اين گروه قرار مي‌گيرند همگي بر اساس يك استرس و فشار رواني شديد يا ناگهاني ايجاد شده‌اند. در بسياري از موارد اين استرس به مقداري زياد بوده كه بيمار احساس كرده زندگي و بقاي او به خطر افتاده است. در واقع فشارهاي رواني كه باعث به‌وجودآمدن اين بيماري‌ها مي‌شوند شدت بيشتر و توانايي آسيب‌رساني بالاتري نسبت به استرس هاي روزمره دارند. بااين‌حال قرار نيست كه استرس روي همه افراد تأثير يكساني بگذارد. اختلالات مربوط به سانحه همان‌طور كه گفتيم مجموعه‌اي از اختلالات هستند؛ و هر فرد ممكن است درگير يكي از انواع آن بشود. باتوجه‌به اينكه اين دسته از بيماري‌هاي روحي مي‌توانند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشند، بهتر است اطلاعات خود را راجع به آن‌ها بيشتر كرده و براي درمان نشانه‌ها از مشاور كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: اختلالات مربوط به سانحه

اختلالات مربوط به سانحه

بيماري‌هاي روحي دسته‌بندي‌هاي مختلفي دارند. آن‌ها بر اساس اينكه چه نشانه‌هايي را به همراه دارند يا به چه دليل ايجاد شده‌اند در گروه‌هاي مختلفي قرار مي‌گيرند. يكي از انواع دسته‌بندي بيماري‌هاي رواني اختلالات مربوط به سانحه و عوامل استرس‌زا هستند. اين گروه همان‌طور كه از نامشان مشخص است پس از يك استرس شديد ايجاد شده‌اند. بااين‌حال خود اين دسته نيز از انواع بيماري‌هايي تشكيل مي‌شود كه گاهي نشانه‌هايي كاملاً متفاوت با يكديگر دارند.

بااين‌حال همان‌طور كه گفتيم علت مشترك يا استرس هاي شديد همه آن‌ها را در يك دسته‌بندي قرار مي‌دهد. به‌طوركلي 5 نوع اختلال مربوط به سانحه و استرس وجود دارد؛ كه در ادامه راجع به هركدام از آن‌ها و نشانه‌هايي كه به همراه دارند صحبت خواهيم كرد. براي آشنايي با عوامل استرس زا كليك كنيد.

انواع اختلالات مربوط به سانحه

تمامي اختلالات اين دسته در واقع ريشه در استرس و اضطراب دارند. متخصصان با شناسايي نوع اختلال ابتدا از روشهاي درماني موثر در كاهش استرس به كار مي‌برند. براي آشنايي با انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

اختلال استرس پس از سانحه يا PTSD

احتمالاً شناخته‌شده‌ترين بيماري در اين دسته اختلال استرس پس از سانحه است. اين مشكل كساني را درگير مي‌كند كه يك استرس بسيار شديد را پشت سر گذاشته باشند. منظورمان از استرس شديد اين است كه فرد در طي يك جريان احساس كرده باشد كه ممكن است جانش را از دست بدهد. يا شاهد اين بوده باشد كه جان ديگران به خطر افتاده باشد.

اتفاقات طبيعي مثل سيل و زلزله يا مشكلاتي مانند جنگ و تجاوز از مسائلي هستند كه مي‌توانند اين بيماري را ايجاد نمايند. كساني كه دچار اختلال PTSD مي‌شوند معمولاً اضطراب بسياري را تجربه مي‌كنند. آنها دائماً نگران اين هستند كه اين اتفاق مجدداً در زندگي آن‌ها تكرار بشود. تكرار مدام جزئيات اتفاق در زمان‌هاي بيداري يا ديدن كابوس‌هاي مرتبط با اين موضوع در زمان خواب از جمله ديگر نشانه‌هاي مربوط به اين اختلال است. براي آشنايي بيشتر با اختلال استرس پس از سانحه كليك كنيد.

اختلال استرس حاد

استرس حاد يكي ديگر از بيماري‌ها در دسته اختلالات مربوط به سانحه است. اگر با بيماري PTSD آشنا باشيد مي‌توان گفت كه استرس حاد را نيز مي‌شناسيد. اين بيماري دقيقاً با همان علت اختلال استرس پس از سانحه شكل مي‌گيرد. به‌علاوه نشانه‌هاي مشابهي نيز به همراه خواهد داشت. اما از دو جهت با استرس پس از سانحه تفاوت دارد. نخستين تفاوت اين است كه اين بيماري معمولاً بيشتر از يك ماه ادامه پيدا نمي‌كند. اين درحاليست كه نشانه‌هاي PTSD مي‌بايست حداقل شش ماه ادامه داشته باشد. به‌علاوه نشانه‌ها در استرس حاد معمولاً با فاصله كمي از اتفاق استرس‌زا ايجاد مي‌شوند.

اختلالات مربوط به سانحه | اختلال دلبستگي واكنشي

دلبستگي واكنشي اختلالي است كه در كودكي و از سنين 9 ماهگي به بعد قابل تشخيص است. بي‌توجهي والدين به نيازهاي روحي كودك مهم‌ترين دليلي است كه باعث به‌وجودآمدن اين بيماري مي‌شود. كودكاني كه اختلال دلبستگي واكنشي را تجربه مي‌كنند معمولاً ارتباط نزديكي با والدين خود برقرار نمي‌كنند. در حقيقت آن‌ها به‌طوركلي از روابط نزديك با ديگران اجتناب مي‌كنند. يكي ديگر از نشانه‌هاي اين مشكل اين است كه كودكان درگير با آن به تلاش‌هاي والدينشان براي آرام‌كردن آنها بي‌توجه هستند.

براي آشنايي با درمان و علت كابوس ديدن كليك كنيد.

اختلال روابط اجتماعي بيش از حد يا مهار گسيخته

اختلال مشغوليت اجتماعي مهار گسيخته يا روابط اجتماعي بيش از حد نيز در كودكي و از 9 ماهگي قابل تشخيص است. بااين‌حال بايد برايتان جالب باشد اگر بگوييم رفتار اين كودكان درست نقطه مقابل آنهايي است كه دچار اختلال دلبستگي واكنشي مي‌شوند. در اين اختلال و همان‌طور كه از نام آن پيداست كودك به‌راحتي و بدون هيچ خجالتي با ديگران ارتباط برقرار مي‌كند. آن‌ها براي ارتباط هيچ حد و مرزي نمي‌شناسند؛ و حتي به‌خوبي با بزرگسالان نيز ارتباط برقرار مي‌كنند. مهم‌ترين نشانه اين اختلال اين است كه ميزان صميميت و ارتباطي كه آنها با ديگران برقرار مي‌كنند از انتظارات رشدي مربوط به سن كودك بالاتر است.

اختلالات سازگاري

اين بيماري معمولاً به دنبال يك رويداد استرس‌زا مثل طلاق، مشكلات مالي يا هر موضوع ديگري ايجاد مي‌شود كه مي‌تواند در زندگي هركدام از ما پيش بيايد. بااين‌حال واكنشي كه در فرد به همراه مي‌آورد با شدت رويدادي كه او از سر گذرانده هماهنگي ندارد. در حقيقت نشانه‌ها به ميزاني قدرت دارند كه مي‌توانند زندگي كاري، تحصيلي و شغلي فرد را تحت‌تأثير خود قرار بدهند.

درمان اختلالات مربوط به سانحه و حوادث ناگوار

خوشبختانه روش‌هاي مختلفي براي درمان اين بيماري‌ها وجود دارد. بااين‌حال حتماً بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه درمان اين بيماري خودبه‌خود اتفاق نمي‌افتد. و براي بهترشدن شرايط مي‌بايست از يك روان‌شناس متخصص كمك بگيريد. از جمله مهم‌ترين روش‌هاي درماني براي اين بيماري‌ها به شرح زير است.

دارودرماني

باتوجه‌به اينكه اضطراب نشانه اصلي اين بيماري است بعضي از متخصصين استفاده از داروهاي ضداضطراب را براي درمان يا كنترل نشانه‌ها تجويز مي‌كنند. اگرچه وقتي شدت نشانه‌ها به‌قدري باشد كه زندگي فرد را تحت‌تأثير قرار بدهد حتماً مي‌بايست از داروها استفاده كرد بااين‌حال دقت داشته باشيد كه دارو فقط باعث ازبين‌رفتن نشانه‌ها مي‌شود و كاري براي درمان اساسي بيماري شما انجام نمي‌دهد. براي آشنايي با داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

حساسيت‌زدايي

حساسيت‌زدايي نام يكي از روش‌هاي درماني است كه براي بسياري از مشكلات اضطرابي استفاده مي‌شود. در اين روش به فرد كمك مي‌كنند تا راه‌هاي آرام‌سازي و كنترل اضطراب را ياد بگيرد. سپس به‌تدريج او را با محرك‌هاي اضطراب‌زا مواجه مي‌كنند و بيمار مي‌بايست با استفاده از روش‌هايي كه ياد گرفته شدت اضطراب خود را كنترل كند. براي آشنايي با ساير روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

اختلالات مربوط به سانحه به چه دليلي ايجاد مي‌شوند؟

درگيرشدن با استرس‌هايي كه براي فرد سخت هستند و به او آسيب مي‌رسانند مهم‌ترين دليل اين دسته از بيماري‌ها است.

آيا دارويي براي درمان اختلالات مربوط به سانحه وجود دارد؟

بله؛ مي‌توانيم از بعضي داروهاي ضداضطرابي براي اين بيماري استفاده كرد. بااين‌حال استفاده از داروها مي‌بايست در كنار روان‌درماني صورت بگيرد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلالات مربوط به سانحه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۹:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

داروهاي ضد اضطراب همانطور كه از اسمشان پيداست جهت كنترل و كاهش اضطراب و استرس تجويز مي‌شوند اما به درمان كامل نمي‌انجامند. اين داروها بيشتر به كاهش و كنترل علائم كمك مي‌كنند و باعث مي‌شوند فرد بتواند در موقعيت درمان حاضر شود. در واقع فرد با مصرف داروها به حدي از كنترل استرس دست مي‌يابد و مي‌تواند آمادگي لازم براي ادامه‌ي روند درمان با روش‌هاي مختلف را كسب كند. مصرف طولاني‌مدت داروهاي ضد اضطراب عوارض ناخواسته‌اي را براي فرد به دنبال دارند. بنابراين لازم است در صورتي كه قصد مصرف آن‌ها را داريد، بدون تجويز پزشك دست به مصرف خودسرانه نزنيد و همچنين از موارد مصرف و عوارض آن‌ها آگاهي كامل به دست آوريد.

منبع: داروهاي ضد اضطراب

داروهاي ضد اضطراب و استرس

داروهاي ضد استرس با اثر گذاري بر قسمت‌هاي مشخصي از مغز و بدن، به كاهش علائم استرس،‌ ترس، نگراني، انواع اختلالات اضطرابي و حملات پانيك مي‌انجامند. اين داروها در انواع مختلفي در بازار موجود هستند و هر كدام اثر بخشي و عوارض متفاوتي دارند. نوع قرصي كه لازم است هر فرد مصرف كند به شدت و نوع مشخص اختلالي كه به آن مبتلاست بستگي دارد كه تشخيص آن كار پزشك متخصص مي‌باشد. قبل از مصرف داروهاي ضد اضطرابي، وضعيت عمومي بيمار و داروهاي مصرفي او بايد مورد بررسي قرار بگيرد.

بنزوديازپين‌ها از انواع داروهاي ضد اضطراب

بنزوديازپين‌ها از جمله داروهاي ضد اضطرابي هستند كه به عنوان خط مقدم درمان طيف وسيعي از علائم مورد استفاده قرار مي‌گيرد. بنزوديازپين‌ها در كوتاه مدت جهت ناتوان كردن مكانيزم اضطراب نتيجه مي‌دهند. اين عضو از خانواده‌ي داروهاي ضد اضطرابي در كنترل دوره‌هاي پنهان كه توسط داروهاي ديگر به وجود آمده‌اند نيز مي‌تواند مؤثر باشد. مصرف بيش از دو هفته به صورت روزانه، فرد را دچار نوعي وابستگي مي‌كند.

در برخي موارد با مصرف طولاني مدت براي فرد نسبت به دارو تحمل ايجاد مي‌شود و نياز به افزايش دوز دارو دارد چرا كه كارايي دارو مانند روز اول نيست. البته ريسك سوءمصرف بزوديازپين‌ها نسبت به باربيتورات‌ها كمتر است؛ آلپرازولام از معروف‌ترين داروهاي اين دسته است. از داروهاي ديگر اين دسته مي‌توان به كلروديازپوكسايد، برومازپين، كلونازپام، كلروزپات، ديازپام، لورازپام، فلورازپام، تمازپام، اگزازپام، و تريازولام اشاره كرد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه بنزوديازپين ها كليك كنيد.

مسدودكننده‌هاي بِتا

داروهاي مسدود كننده بتا بيشتر جهت كنترل بيماري‌هاي قلبي تجويز مي‌شوند و با كاهش ضربان قلب و فشار خون از اثر گذاري اپي نفرين در بدن جلوگيري مي‌كنند. اپي نفرين هورموني است كه به طور طبيعي در بدن ترشح مي‌شود و بر ضربان قلب اثر مي‌گذارد. مسدود كننده‌هاي بتا، جهت كاهش نشانه‌هايي مانند لرزش، تعريق و ديگر علائمي كه از استرس نشأت مي‌گيرند، تجويز مي‌شوند. اين داروها نيز در كوتاه مدت اثرگذاري دارند. از جمله مسدود كننده‌هاي بتا مي‌توان به سكترال (آسبوتولول)، تنورمين (آتنولول) و ايندرال (پروپرانولول) اشاره كرد. افزايش وزن، خستگي و سردشدن دستان و پاها از عوارض مصرف اين داروها در طولاني مدت به شمار مي‌روند. همچنين در صورت ابتلا به آسم و ديابت از مصرف اين گروه از داروهاي ضد اضطرابي اجتناب كنيد.

باربيتورات‌ها

باربيتورات‌ها مستقيما باعث مهار اضطراب و نشانه‌هاي آن مي‌شوند و مصرف آن‌ها باعث ايجاد نوعي آرامش در فرد مي‌شود. اين داروها جهت درمان بي‌خوابي نيز مفيد هستند اما تنها در صورتي كه داروهاي خانواده بنزوديازپين‌ها مؤثر واقع نشوند، مورد استفاده در درمان اضطراب قرار مي‌گيرند چرا كه احتمال وابستگي به اين گروه از داروها و مورد سوء مصرف قرار گرفتنشان بسيار بالاست. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه باربيتورات‌ها كليك كنيد.

آنتي هيستامين‌ها

يكي از انواع آنتي هيستامين‌ها، هيدروكسيزن است كه به صورت كلي كاربرد كلينيكي دارد. همچنين به عنوان داروي ضد اضطراب تجويز مي‌شود و براي كاهش تنش و فشار عصبي مؤثر است. هيدروكسيزن در مقابل بنزوديازپين‌ها با عوارض جانبي كمتري براي فرد مصرف كننده همراه است و مي‌تواند در درمان نشانه‌هاي اضطراب فراگير مؤثر واقع شود. يكي ديگر از داروهاي اين دسته كلروپنيرامين دفين هيدرامين است كه عوارضي همچون خواب‌آلودگي و توهم را به همراه دارد به همين دليل كمتر تجويز مي‌شود. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه آنتي هيستامين‌ها كليك كنيد.

داروهاي اپيوييدي

خاصيت اصلي داروهاي اپيوييدي، تسكين درد است اما تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهد اين داروها علاوه بر مهار درد در كاهش علائم بيماري‌هايي همچون افسردگي، وسواس و ديگر اختلالات اضطرابي مؤثرند. البته احتمال ابتلا به اعتياد و سوءمصرف در آن‌ها بالاست. بسياري از افرادي كه اين داروها را مصرف مي‌كنند، طي سال‌ها به آن وابسته مي‌شوند چرا كه اين داروها قدرت بالايي در مهار دردهاي جسماني و ديگر نشانه‌هاي اضطراب دارند.

افراد مبتلا به اختلالات اضطرابي بيشتر از ديگران احتمال دارد به اين داروها معتاد شوند. اكثرا هم داروهاي ضد استرس را به شيوه‌ي غير قانوني به دست مي‌آورند. اين داروها را به دليل اينكه توان زيادي در بالا بردن خلق و افزايش سرخوشي دارند، اغلب به صورت دستكاري شده و در بازار آزاد به فروش مي‌رسانند.

بيشتر بخوانيد : تكنيك هاي درمان اضطراب شديد

داروهاي ضد افسردگي‌ سه‌حلقه‌اي در درمان اضطراب

داروهاي ضد افسردگي علاوه بر خاصيت اوليه‌ي خود كه كاهش علائم افسردگي است، به درمان و كاهش علائم استرس و اضطراب نيز كمك مي‌كنند. از جمله انواع داروهاي اين خانواده كه ضد استرس هستند مي‌توان توفرانيل (ايمي پرامين)، اِلاويل (آمي‌تريپتيلين)، پامِلور (نورتريپتيلين) و آنافرانيل (كلومي‌پرانيل) را نام برد. مصرف داروهاي ضد افسردگي سه حلقه‌اي بسيار رواج دارد چرا كه علائم افسردگي و اضطراب را همزمان كاهش مي‌دهد و اغلب اين دو بيماري در افراد با هم روي مي‌دهد. اين داروها عوارضي همچون يبوست، خشكي دهان، تاري ديد، كاهش فشار خون هنگام سرپا ايستادن و كاهش توان در ادرار را به دنبال دارند. براي كسب اطلاعات در زمينه آرام بخش‌ها كليك كنيد.

 

استفاده از داروهاي ضد استرس چه تأثيري دارد؟

همانطور كه گفته شد مصرف داروهاي اعصاب و روان به درمان كامل نمي‌انجامند و علاوه بر اين تأثير كوتاه مدت و عوارض بلند مدت دارند كه خود منجر به بروز مشكلات جديد مي‌شود. اين داروها روي ضربان قلب، فشار خون و سطح هوشياري تأثير مي‌گذارند. همچنين با قطع اغلب اين داروها علائم دوباره بر مي‌گردند. به همين دليل توصيه مي‌كنيم از روش‌هاي غير دارويي مانند روان درماني و مشاوره كنترل استرس بهره‌مند شويد. اين روش‌ها در بلند مدت تأثيرات خود را اعمال مي‌كنند اما فرد را بيشتر در درمان نگه مي‌دارند و عوارض داروها را ندارند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كنترل استرس كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

آيا داروهاي ضد اضطراب، استرس و اضطراب را درمان مي‌كنند؟

اين داروها تا حد زيادي جهت كنترل و كاهش علائم اختلالات اضطرابي مفيد و بنا به تشخيص پزشك ضروري هستند اما به درمان كامل و قطعي نمي‌انجامند و عوارض زيادي به همراه دارند. بهتر است در كنار مصرف دارو از روش‌هاي روان درماني بهره‌ببريد و كم كم با مشورت پزشك مصرف داروها را به حداقل و يا صفر برسانيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: داروهاي ضد اضطراب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: داروهاي ضد اضطراب،
موضوع:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۵:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين مشاوره روانشناسي مهاباد كجاست؟ آيا از خدماتي كه در مراكز روانشناسي مختلف ارائه مي‌شود اطلاعي داريد؟ مشاوره روانشناسي يكي از خدماتي است كه توسط متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران، روانشناسان و روان پزشكان ارائه مي‌شود. استفاده از اين خدمات تنها به كساني كه داراي مشكل خاصي هستند اختصاص ندارد بلكه بسياري از افراد براي ارتقاي وضعيت روحي خود يا براي كسب اطلاعات در مورد وضعيت هوشي فرزندانشان از آن استفاده مي‌كنند. ما در ادامه به معرفي بهترين مراكز مشاوره روانشناسي مهاباد و خدمات ارائه شده توسط آن‌ها پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: مشاوره روانشناسي مهاباد

مشاوره روانشناسي مهاباد

مركز مشاوره و روانشناسي از جمله مراكزي است كه خدمات مرتبط با بهبود و ارتقاي وضعيت روان را به عموم مردم ارائه مي‌دهند. كارشناساني كه در اين مراكز خدمات رساني مي‌كنند مشاور، روانشناس و روان پزشكان را در بر مي‌گيرند. هر كدام از اين متخصصين مي‌توانند در زمينه‌هاي مختلف به شما كمك كنند. براي مثال زماني كه مشكلات روان شناختي به دارو نياز دارند روان پزشكان به كمك افراد مي‌آيند. زماني كه وضعيت‌هاي روان شناختي با استفاده از خدمات روان درماني و به طور كل درمان‌هاي گفت و گو محور قابل بهبود هستند روانشناسان به ارائه خدمات مشاوره مي‌پردازند و زماني كه افراد براي مشورت در مورد موضوعاتي نظير تصميم گيري شغلي و تحصيلي نياز به كمك دارند، مشاوران به كمك آن‌ها مي‌آيند. براي دريافت مشاوره تلفني در تمامي زمينه هاي ذكر شده كليك كنيد.

 

انواع خدمات ارائه شده در مركز مشاوره روانشناسي

شايد براي شما جاي سوال باشد كه در مركز مشاوره روانشناسي مهاباد دقيقا چه خدماتي ارائه مي‌شود و چه كساني مي‌توانند به آن‌ها مراجعه نمايند. از جمله مهم‌ترين خدمات ارائه شده در اين مراكز مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

– درمان اختلالات روانشناختي فردي نظير افسردگي، اضطراب، وسواس، اعتياد و…

– درمان مشكلات بين فردي، ارتباطي و اختلالات شخصيتي

– بهبود مشكلات مرتبط با ازدواج از طريق خدمات تخصصي زوج درماني

– بهبود مشكلات و تنش‌هاي بين اعضاي خانواده از طريق خدمات تخصصي خانواده درماني و مشاوره خانواده

– بهبود مشكلات مرتبط با عملكرد جنسي از طريق خدمات تخصصي سكس تراپي و مشاوره جنسي

– ارائه مشاوره قبل از ازدواج

– بهبود اختلالات رفتاري و مشكلات رشدي كودكان

– بررسي وضعيت هوشي كودكان و انجام ساير تست‌هاي روانشناسي

– ساير خدمات مركز شامل مشاوره تحصيلي ، مشاوره شغلي ، مشاوره طلاق ، مشاوره خيانت و … مي‌شود.

 

خصوصيات بهترين مركز مشاوره روانشناسي مهاباد

براي اينكه بتوانيد مراكز تخصصي را از ساير مراكز كه به ارائه خدمات غير علمي مي‌پردازند، تشخيص دهيد در نظر گرفتن برخي ملاك‌ها مي‌تواند به شما كمك كند. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هايي كه بهترين مراكز مشاوره را از سايرين جدا مي‌كند بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- داشتن مجوز رسمي

اولين ملاكي كه قبل از مراجعه به مراكز روانشناسي بايد به آن توجه نماييد برخورداري از مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي كشور يا سازمان بهزيستي است. مراكزي كه فاقد مجوز معتبر هستند قابل اطمينان نبوده و اجازه ارائه خدمات درماني را ندارند.

2- مركز مشاوره روانشناسي مهاباد | برخورداري از متخصصين حرفه اي

يك مركز مشاوره حرفه‌اي بايد بتواند در زمينه‌هاي مختلف به مردم خدمات ارائه كند. از همين رو لازم است كه از متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران و روانشناسان مجرب در جهت ارتقاي كيفيت خدمات روانشناسي كمك بگيرد. روانشناسان براي ارائه خدمات درماني بايد از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. هم چنين دوره‌هايي كه متخصصان در زمينه درمان اختلالات مختلف گذرانده‌اند و سابقه كار تجربي آن‌ها مي‌تواند راهنماي خوبي براي انتخاب يك مركز مشاوره باشند.

3- استفاده از روش هاي نوين درمان

امروزه براي اكثر مشكلات و وضعيت‌هاي روان شناختي درمان‌هاي حرفه‌اي و خاصي طراحي شده است. براي مثال درمان شناختي- رفتاري و رويكردهاي مرتبط با آن نظير رويكرد طرحواره درماني و درمان مبتني بر پذيرش و تعهد يا همان اكت، امروزه در سراسر دنيا براي بهبود انواع مشكلات روانشناختي از جمله افسردگي، وسواس، مشكلات زناشويي و… به كار گرفته مي‌شوند. يك مركز مشاوره معتبر بايد بتواند با متودهاي جديد دنيا خود را منطبق كرده و از روش‌هاي جديد درمان براي كمك كردن به مراجعين استفاده نمايد.

4- مركز مشاوره روانشناسي مهاباد | داشتن تجهيزات كافي

يكي از كارهاي اصلي مراكز روانشناسي گرفتن تست و آزمون‌هاي رواني مختلف از افراد است. از همين رو مراكز مشاوره بايد از تجهيزات كافي براي گرفتن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تشخيص انواع مشكلات روانشناختي برخوردار باشند. هم چنين امروزه براي رفع مشكلاتي نظير بيش فعالي كودكان در كنار درمان‌هاي دارويي و روانشناختي از ابزارهاي خاصي نظير نوروفيدبك و بايوفيدبك نيز استفاده مي‌شود كه وجود آن‌ها در مراكز مي‌تواند به تجهيز هرچه بيشتر آن‌ها كمك نمايد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

5- ارائه خدمات متنوع

بهترين مراكز مشاوره كشور امروزه مراكزي هستند كه علاوه بر امكان مراجعه حضوري، خدمات تلفني و آنلاين را نيز براي مراجعان خود فراهم مي‌كنند. اين خدمات به مراجعين كمك مي‌كنند تا از هرجاي كشور براي بهبود يا ارتقاي وضعيت روحي و رواني خود با متخصصين تماس بگيرند و با محدوديتي در اين زمينه مواجه نباشند. براي دريافت هر كدام از خدمات زير به صورت غير حضوري كليك كنيد.

مشاوره تلفني خيانت

مشاوره خانواده تلفني

مشاوره تلفني ازدواج

مشاوره جنسي تلفني

مشاوره تلفني كودك

 

آدرس مركز مشاوره روانشناسي مهاباد

1- مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو _ 02191002360

2- مشاوره روانشناسي آواژه – 02166419012

براي دريافت مشاوره از برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو مي توانيد از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 


سوالات متداول

آيا روانشناس دارو هم تجويز مي كند؟

خير، روانشناسان باليني از اطلاعات دارويي برخوردارند اما از اين اطلاعات تنها در جهت ارزيابي مراجعاني كه نياز به مداخلات دارويي و شناختي دارند، استفاده مي‌كنند و در اين شرايط فرد را به يك روان پزشك ارجاع مي‌دهند.

 

 

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مشاوره روانشناسي مهاباد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۰:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال شخصيت وسواسي و جبري يا OCPD به حالتي اطلاق مي‌شود كه در آن فرد به شكلي زياده از حد و غير طبيعي كه در ساير افراد معمولي مشاهده نمي‌شود، به جزئيات كارها و مسئوليت‌هاي خويش پرداخته و دائما مي‌خواهد كه تمامي امور تحت كنترل و نظارت او باشند. ويژگي‌هاي شخصيتي وسواسي باعث مي‌شود كه نتوانند در موقعيت‌هاي مختلف به مانند سايرين رفتار كنند. باورهاي سرسختانه و رفتارهاي انعطاف ناپذير اين شخصيت دير يا زود او را دچار دردسر خواهد كرد. ناتواني در كنترل اين رفتارها نياز به دريافت خدمات درماني را بيشتر مي‌كند. در ادامه به نشانه ها و علل بروز شخصيت وسواسي جبري پرداخته‌ايم. براي آشنايي بيشتر با اختلال شخصيت هاي كلاستر ب كليك كنيد.

منبع: اختلال شخصيت وسواسي جبري

اختلال شخصيت وسواسي جبري

از ويژگي‌هايي كه تشخيص افراد مبتلا به اختلال شخصيت‌وسواسي را از ساير افراد آسان‌تر مي‌كند، توجه افراطي آنان به نظم و پاكيزگي محيط اطراف خود و چيده شدن ابزار و وسايل بر مبناي اصول و قواعد به خصوصي كه توسط خود اين افراد تعيين مي‌شود، مي‌باشد.

در واقع در اين بيماران، يك احساس الزام دروني و اجبار وسواس گونه‌اي باعث ايجاد احساس نياز به ارضا شدن خواسته‌هاي شديد فكري آنان مي‌شود. به همين دليل اين افراد حس وابستگي شديدي به تابعيت از اصول و قوانين و پياده سازي نقشه‌هاي ذهني خود در محيط بيروني شان مي‌كنند.

مبتلايان به اين اختلال همواره چارچوب‌هاي ذهني و موازين بنيان گذاري شده توسط خود را در سر مي‌پرورانند، آن‌ها معمولا به موبه‌مو اجرا شدن خواسته‌ها و برنامه ريزي‌هاي خود اكيدا اصرار مي‌ورزند و به عبارتي خواهان سلطه يافتن بر تمام رخدادهاي محيط پيرامون خود هستند. و تمايل به اجرا شدن تمام و كمال آن‌ها و دنبال كردن اين اصول با تمام قوا دارند؛ به گونه‌اي كه اگر در اجرايي شدن آن‌ها مشكلي پيش بيابد و امور مختلف آن طور كه مقرر شده بود پيش نروند در اين صورت دچار آشفتگي، پريشاني، احساس پوچي و بي‌مصرف بودن يا حتي عصبانيت خواهد شد. كه به هر اندازه شكست حاصل بزرگ‌تر باشد، عكس العمل‌هاي وي نيز با شدت و تداوم بيشتري همراه خواهند شد.

علائم و نشانه هاي شخصيت وسواسي جبري

نشانه ها در هر فرد متفاوت است، اما براي تشخيص شخصيت وسواسي جبري متخصص علائم خاصي را بررسي مي‌كند. برخي از علائم شخصيت وسواسي جبري به شرح زير هستند.

  • تمايل به كنترل امور و كارها
  • انعطاف ناپذيري در كارها
  • احساسات و واكنش منفي شديد به بي‌برنامگي يا بي‌نظمي
  • ناتواني فرد در به پايان رساندن اهداف
  • كمال گرايي و ايده آل گرايي بيش از حد
  • توجه بيش از حد به جزئيات

ويژگي هاي شخصيت وسواسي جبري

اين اختلال به عنوان شايع ترين اختلال شخصيتي در جوامع گوناگون به شمار مي‌رود كه در مقايسه با ساير انواع اختلالات اجباري، درصد بيشتري از افراد را گرفتار مي‌سازد و با اين كه هم در زنان و هم در مردان مشاهده شده اما شيوع آن در ميان مردان بيشتر از زنان مي‌باشد. در زير به تعدادي از ويژگي هاي رايج ديده شده در اين افراد اشاره خواهيم كرد.

سخت كوش با وسواس كمال گرايي

خصيصه افراطي كمال گرايي در اين افراد موجب مي‌شود هنگامي كه مشغول كار بر روي يك موضوعي خاص يا پروژه‌اي به خصوص هستند، از آنجايي كه بيشتر وقت و تمركز خود را صرف امور جزئي و بي اهميت نظير تنظيم جدول هاي سازماني، نظم و انسجام بخشيدن به كار (حتي پيش از شروع به انجام كار) تدوين ليست و فهرست كارهاي مورد نياز و … مي‌كنند كه در به پايان رساندن وظيفه خود ناكام مانده و گاه هدف اصلي از انجام آن را به طور كامل از ياد برده و سرگرم كارهاي غير ضروري و جزئي در رابطه با كار خود مي شوند.

اين گونه است كه افراد با شخصيت مختل شده وسواسي و جبري نمي‌توانند به سادگي از پس انجام ساده ترين وظايف خود با موفقيت بر بيايند و نمي توانند كاري را از پيش برند. همين عامل مي تواند ركود شديدي را در روابط ميان فردي و اجتماعي وي ايجاد كند و منجر به گوشه گيري و انزواي وي شود.

خود را فداي كار كردن

اين افراد به شدت به كار و فعاليتي كه انجام مي‌دهند پايبند بوده و آن را مصرانه پيگيري مي‌كنند. ممكن است اين تلاش بيش از حد در قبال حرفه و كارشان، آن‌ها را از رسيدگي به ساير جنبه‌هاي زندگي بازداشته و صرفا به رباتي تبديل شوند كه تنها برنامه‌هاي واگذار شده به او را بدون تاخير به اجرا در مي‌آورد.

كار و شغل فرد بيش از حد براي او ارزش مي‌يابد و به گونه اي غرق در جزئيات و عمق آن مي‌شود كه گويي زندگي او در همين شغل خلاصه شده است. يكي از دلايلي كه باعث مي‌شود در برقراري ارتباط و رابطه نزديك با اطرافيان دچار مشكل شوند همين فداكاري هاي بيش از حد او براي كار است.

اصرار به درستي عقيده خود

در اختلال شخصيت وسواسي جبري فرد به شدت بر درستي و صحت طرز تفكر و عقايد خود اصرار ورزيده و تحت هيچ شرايطي حاضر به عوض كردن عقيده و نظر خود نسبت به موضع مشخصي نيست. او ادعا مي‌كند كه روش معيني كه خود براي پيشبرد كار به خصوصي در پيش گرفته است، تنها راه صحيح موجود از ميان عقايد ديگر است كه مي‌تواند به نتيجه‌ مطلوب منتهي شود. در حالي كه ممكن است اين شيوه رفتاري و زاويه ديد كه از نظر او بي نقص به شمار مي‌آمد، از ريشه اشتباه بوده و به ضرر ساير افراد تمام شود.

مال اندوزي و خساست در خرج پول، چه براي خود و چه ديگران

چنين اشخاصي معمولا به جمع كردن پول مشغول اند و وقتي از آن‌ها درباره دليل خرج نكردن پول بپرسيم مي‌گويند كه اين پول ها را براي روز مبادا نگه مي‌دارم. همچنين در خريدهايي كه براي خود يا ديگران انجام مي‌دهد بسيار محتاطانه عمل مي‌كنند. هم در انجام وظايف كاري و شغلي خود تعهد مثال نزدني را نشان مي‌دهند و براي تامين مخارج و هزينه هاي زندگي دست به از خود گذشتگي به اشكال مختلف مي‌زنند.

ناتواني در دور ريختن وسايل كهنه و بي ارزش

شخصيت وسواسي جبري اشيا و لوازمي كه هم اكنون از ارزش ساقط شده و ديگر كوچك‌ترين كاربردي براي او ندارند را دور نمي‌اندازد و بنابراين اقدام به جمع كردن و نگه داري اين وسايل فرسوده و بلا استفاده مي كند.

ترس از انجام نشدن كارها توسط ديگران

كسي كه شخصيت وسواسي او به نوع جبري بدل شده باشد، چون مي‌ترسد ديگران نتوانند كارها را مثل خودش پيش ببرند، هيچ وظيفه اي را به شخص ديگري محول نكرده و همه را خودش بر عهده خواهد گرفت.

سبب شناسي اختلال شخصيت وسواسي جبري

هنوز دليل مشخصي براي ابتلا به اختلال شخصيت وسواسي جبري مشخص نشده است. اما برخي از تحقيقات ريشه اين شخصيت را در كودكي و نوع ارتباط با والدين شناخته است. اين افراد احتمالا در كودكي به اين باور رسيده‌اند كه براي مورد پذيرش بودن والدين، بايد كودكي حرف گوش كن، باپشتكار، بدون عيب و نقص باشند.

ارتباط معناداري بين كمال گرايي والدين با شخصيت وسواسي جبري مشخص شده است. اما از آنجا كه هميشه والدين كمال گرا فرزنداني با شخصيت OPCD ندارند، نمي‌توان آن را علت بروز اين اختلال دانست. متخصصان بر اين باورند كه فاكتورهاي ژنتيكي و محيطي و تربيتي به طور توام در بروز اين اختلال دخيل هستند.

براي دريافت مشاوره تلفني در زمينه شخصيت ها مي‌توانيد با برترين متخصصان در مجموعه مشاوره روانشناسي ذهن نو در هر ساعت از روز از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

ويژگي بارز كساني كه دچار اختلال شخصيت وسواسي جبري هستند چيست؟

اين افراد به شكل وسواس گونه اي تاكيد بر انجام كارها و مسئوليت ها دارند و همواره نگران انجام نشدن كارها به شكل دقيق و به موقع مي باشند، آنها به شكل وسواسي اصرار به انجام عقايد و تفكرات ذهني خود دارند.

آيا اختلال شخصيت وسواس جبري قابل درمان است؟

اين بيماري يك نوع اختلال رواني است كه براي درمان نياز به ارتباط با متخصصين روان درماني احساس مي شود. در صورت عدم درمان و پيشرفت بيماري زندگي براي فرد و بيشتر براي اطرافيان وي بسيار سخت خواهد شد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلال شخصيت وسواسي جبري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۷:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پريود مردانه يا IMS شايد عجيب‌ترين چيزي باشد كه تا به امروز شنيده‌ايد! اما بايد اين را باور كنيد كه مردان نيز دوره‌هايي مشابه عادت ماهانه‌زنان را مي‌گذرانند. البته كه منظورمان از پريود مردانه چيزي مشابه با آنچه در زنان اتفاق مي‌افتد نيست. بااين‌حال دوره‌اي بودن اين شرايط و بعضي از نشانه‌هاي مشتركي كه بين اين دو حالت وجود دارد باعث شده تا متخصصان نام پريود يا عادت ماهانه مردانه را براي آن انتخاب كنند. نشانه‌هايي مثل احساس خستگي، ازدست‌دادن اعتمادبه‌نفس، بي‌ميلي به ارتباط با ديگران و همين‌طور پرخاشگري از جمله علائمي هستند كه مردان در اين دوره از خود نشان مي‌دهند. با توجه به تأثيري كه اين علائم مي‌تواند در زندگي فرد بگذارد بهتر است شناختمان را از اين مشكل و همين‌طور راه‌هاي كنار آمدن با آن بيشتر كنيم.

منبع: پريود مردانه

پريود مردانه

عادت ماهانه، سندروم تحريك‌پذيري در مردان، IMS و يا پريود مردانه نام شرايطي است كه گاهي آقايان را درگير خودش مي‌كند. متخصصان معتقدند كه تغيير سطح هورمون مردانه يا تستوسترون اصلي‌ترين دليلي است كه باعث بروز اين مشكل مي‌شود. دوره‌اي بودن اين موضوع و همين‌طور شباهت نشانه‌هاي آن به حالات روحي كه خانم‌ها در زمان عادت ماهانه تجربه مي‌كنند باعث شده تا به اين حالت نيز نام عادت ماهانه يا پريود داده شود.

به‌خاطر داشته باشيد كه مردان نيز درست مانند زنان در اين دوره آسيب‌پذير شده و نياز به مراقبت و توجه بيشتري دارند. به همين خاطر در ادامه كمي بيشتر راجع به نشانه‌هاي اين شرايط و آنچه بايد در اين دوران انجام بدهيد صحبت خواهيم كرد.

 

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي

 

نشانه هاي پريود مردانه

افسردگي و اضطراب

مشكلات روحي و به‌خصوص اضطراب و افسردگي از اولين و شايع‌ترين نشانه‌هايي هستند كه خبر از بروز دوره جديد عادت ماهانه در مردان مي‌دهند. تغييرات هورموني در مردان باعث مي‌شود كه آن‌ها در اين دوره دچار اضطراب و افسردگي بشوند. يا ممكن است اين علائم در مرداني كه خودشان دچار اضطراب و افسردگي هستند در اين دوره شدت بيشتري پيدا كند. اما اين مسئله جاي نگراني ندارد. زيرا با پايان يافتن اين دوره شرايط روحي فرد نيز به حالت قبل بازمي‌گردد. براي آشنايي با نشانه هاي افسردگي در مردان كليك كنيد.

تحريك‌پذيري و پرخاشگري در پريود مردانه

يكي از تأثيرات افسردگي و اضطراب در مردان پرخاشگري است. ظرفيت ذهني مردان در اين دوره كمتر از قبل مي‌شود. و افكار مرتبط با خلق افسرده يا مضطرب بخش مهمي از روان آنها را درگير خود مي‌كند. به همين خاطر ممكن است در اين شرايط احساس كنيد كه راجع به مسائل ساده و پيش‌پاافتاده نيز حساسيت بالايي داريد.

كاهش تمايلات جنسي

تحقيقات نشان داده است كه مردان در دوره عادت ماهانه تمايل كمتري به برقراري رابطه دارند. شايد بتوانيم اين موضوع را به كاهش سطح هورمون‌هاي مردانه ربط بدهيم. اما به‌طور قطع شرايط به‌هم‌ريخته روحي نيز در اين موضوع بي‌تأثير نخواهد بود.

از دست‌دادن اعتمادبه‌نفس

اگر گاهي اوقات اعتمادبه‌نفس‌تان براي انجام كارهاي تازه را از دست مي‌دهيد بايد به اين موضوع به‌عنوان نشانه‌اي از سندروم تحريك‌پذيري مردان نگاه كنيد. همانطور كه در ادامه راجع به آن صحبت خواهيم كرد بهتر است كه وقتي اين شرايط را احساس مي‌كنيد تصميم جديدي براي زندگي‌تان نگيريد. زيرا با تمام شدن اين نشانه‌ها افكار شما منطقي‌تر شده و خبري از كمبود اعتمادبه‌نفس در آنها نخواهد بود.

بي انرژي بودن در پريود مردانه

خسته بودن، تمايل به خوابيدن بيشتر و كار نكردن نيز از ديگر نشانه‌هايي است كه عادت ماهانه در مردان به همراه دارد. گاهي اوقات اين خستگي به‌قدري است كه حتي خواب نيز نمي‌تواند آن را برطرف كند. در اين شرايط بهتر است به خودتان حق بدهيد و خود را به انجام كارهاي سنگين مجبور نكنيد.

دلايل پريود مردانه

همان‌طور كه قبل‌تر هم گفتيم اصلي‌ترين دليل IMS در مردان به‌هم‌ريختن سطح هورمون تستوسترون است. اما چه عواملي مي‌توانند روي اين هورمون تأثير بگذارند؟ در ادامه راجع به اين عوامل بيشتر صحبت خواهيم كرد.

سن

تحقيقات نشان داده كه بالارفتن سن در مردان رابطه معكوسي با ميزان تستوسترون در بدن آن‌ها دارد. به همين خاطر مي‌توانيم بالارفتن سن را يكي از عواملي بدانيم كه باعث بروز اين نشانه‌ها در مردان مي‌شود.

تغذيه

تغذيه و وزن يكي ديگر از مواردي هستند كه ميزان تستوسترون را كنترل مي‌كنند. هنگامي كه عادات غذايي تغيير مي‌كنند و وزن شما كاهش يا افزايش پيدا مي‌كند سطح اين هورمون نيز در بدن تغيير خواهد كرد.

اختلالات خواب

تحقيقات نشان مي‌دهد مرداني كه مشكلات خواب و به‌خصوص بي‌خوابي يا كم‌خوابي را تجربه مي‌كنند سطح پايين‌تري از هورمون تستوسترون دارند. به‌علاوه اين افراد معمولاً نشانه‌هاي شديدتري از عادت ماهانه را نيز تجربه مي‌كنند. چنين شرايطي احتمال تشخيص افسردگي را نيز بيشتر مي‌كند. براي آشنايي با انواع افسردگي كليك كنيد.

زمان عادت ماهانه در مردان

اينكه تصور كنيد عادت ماهانه در مردان نيز مانند زنان زمان مشخص و ثابتي دارد اشتباه است. نشانه‌هاي IMS در هر ساعت و روزي از ماه ممكن است براي فرد پيش بيايند. به همين خاطر نمي‌توانيم بگوييم كه مردان نيز مانند زنان قطعاً هر ماه يك چرخه چندروزه را تجربه خواهند كرد. اما راجع به سن شروع اين مشكل صحبت‌هاي بسياري مطرح است. به‌طوركلي مي‌توانيم بگوييم كه با بالارفتن سن احتمال بروز اين مشكل بيشتر مي‌شود. به طور معمول مردان با رسيدن به سنين 45 تا 50 سالگي نشانه‌هاي عادت ماهانه را از خود نشان مي‌دهند.

راهكارهايي براي كاهش مشكلات پريود مردانه

اطلاعات خود را بيشتر كنيد

يكي از بهترين راهكارها براي كم‌كردن نشانه‌هاي هر مشكلي اين است كه شناخت‌تان را از آن بيشتر كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند كه به‌خوبي بتوانيد آنچه را قرار است براي‌تان اتفاق بيفتد پيش‌بيني كنيد. در نتيجه كنترل بيشتري نيز روي شرايط خواهيد داشت و مي‌توانيد براي آن برنامه‌ريزي كنيد.

كارهاي‌تان را كمتر كنيد

هنگامي كه نشانه‌هاي سندروم تحريك‌پذيري را در خودتان مي‌بينيد بهترين راه پذيرش است. اين نكته را بپذيريد كه شما قرار است براي چند ساعت تا چند روز حال خوبي نداشته باشيد؛ يا نياز به استراحت بيشتري داشته باشيد. پس حجم كارهايتان را كم كنيد و مدت بيشتري را به آرامش خودتان اختصاص بدهيد.

كمك بخواهيد

از اينكه در اين شرايط از ديگران كمك بخواهيد احساس خجالت نداشته باشيد. لازم نيست براي اين كار ديگران را در جريان جزئيات مشكلي كه داريد قرار بدهيد. تنها بهتر است راجع به احساسات خود با اطرافيان صحبت كنيد و از آن‌ها بخواهيد كه تا برطرف‌شدن اين شرايط در كنار شما باشند. يا برخي كارها را به جاي‌تان انجام بدهند.

چه زماني از مشاور كمك بگيريم؟

اگر فكر مي‌كنيد نشانه‌هايي كه تجربه مي‌كنيد شرايط زندگي شما را دشوار كرده بهتر است راجع به اين موضوع از يك مشاور متخصص كمك بگيريد. اين كار مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد. مشاورين به شما آموزش خواهند داد كه چطور هيجانات و نشانه‌هاي منفي را كنترل كنيد. و درعين‌حال جريان زندگي‌تان را نيز پيش ببريد.

به‌علاوه بسياري از آقايان دوست ندارند راجع به اين موضوع صحبت كنند. آن‌ها حرف‌زدن از اين نشانه‌ها را نوعي اعتراف به ضعف خود مي‌دانند. اين يكي ديگر از دلايلي است كه كمك‌گرفتن از مشاور را تبديل به يك راه‌حل مطمئن مي‌كند. زيرا شما در صحبت‌كردن با يك متخصص نگران اين نخواهيد بود كه ممكن است او چه قضاوتي از شما داشته باشد. براي آشنايي با روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه همسر و مردان مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

پريود مردانه يعني چه؟

اين حالت به شرايطي گفته مي‌شود كه در اثر كم‌شدن هورمون‌هاي مردانه فرد مشكلاتي مانند افسردگي، احساس خستگي و يا ازدست‌دادن اعتمادبه‌نفس را تجربه خواهد كرد.

آيا همه مردان دچار پريود مردانه مي‌شوند؟

تحقيقات نشان مي‌دهد كه بيشتر آقايان اين شرايط را در طول زندگي تجربه خواهند كرد. بااين‌حال چون اين وضعيت در مردان مانند قاعدگي خانم‌ها نظم مشخصي ندارد نمي‌توانيم به‌طورقطع راجع به آن صحبت كنيم.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: پريود مردانه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پريود مردانه،
موضوع:
[ ۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۲:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عوامل استرس زا براي هر كسي در زندگي به نوعي وجود دارد. شايد بتوان گفت كسي در دنيا نيست كه در آسايش كامل و به دور از تمامي عوامل اضطراب زا باشد. پس استرس جزء جدانشدني زندگي‌هاي امروزي هستند. انواع مختلفي از استرس و اضطراب وجود دارد. برخي از استرس‌ها مفيد و در مقابل، برخي ديگر مضر هستند. نوع مفيد استرس نيرو و انگيزه‌اي براي حركت به سمت اهداف است. درمان‌هاي استرس با توجه به شدت و نوع استرس انتخاب مي‌شود. درمانگران حذف همه عوامل استرس را ناممكن مي‌دانند اما با شناسايي آن‌ها به بيمار كمك مي‌كنند تا حد امكان آن عامل را كم كرده و توانايي بيشتري براي مقابله با آن‌ها پيدا كند. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: عوامل استرس زا

عوامل استرس زا چگونه بر بدن تاثير مي گذارند؟

فرد با قرار گرفتن در موقعيت‌هاي نگران‌كننده و در مواقعي كه تحت تاثير فشار روحي و رواني است، استرس را تجربه مي‌كند. در واقع مي‌توان استرس را يك هيجان و حالت خلقي در نظر گرفت.

بدن انسان به طور طبيعي وقتي در معرض شرايط تهديدكننده قرار بگيرد و يا با چالشي در زندگي روبرو شود، مواد شيميايي و هورمون‌هاي به خصوصي (مثل كورتيزول) ترشح مي‌كنند. اين هورمون ها آمادگي فرد را براي مقابله با آن عامل استرس زا و يا فرار فراهم مي‌كنند.

نياكان ما هنگام مواجهه با حيوانات درنده و خطرات محيطي، براي زنده ماندن بايد فرار كرده و يا مي جنگيدند. هيجان استرس دقيقا بدن را به حالت جنگ و گريز در مي‌آورد. اما در دنياي امروزي احساس فرار و گريز جاي خود را به نشانگان استرس داده است.

عوامل استرس زا باعث ايجاد واكنش‌هايي در بدن خواهند شد. مواردي كه منجر به استرس مي‌شوند را به چند دسته تقسيم مي‌كنند. استرس حاد، ضمني و مزمن از انواع مختلف عوامل استرس‌زا به شمار مي‌روند. در ادامه انواع استرس را كه ممكن است به دنبال هر استرس مثبت يا منفي به وجود آيند، بررسي كرده‌ايم. براي آشنايي با علائم استرس كليك كنيد.

حاد

هيچ كنترلي از طرف فرد بر استرس حاد وجود ندارد. به همين دليل، بدترين نوع استرس به شمار مي‌رود. مراجعه به روان‌شناس راه‌حلي براي درمان و كنترل آن به شمار مي‌رود. ممكن است جلسات درمان فشرده و يا همراه با دارو اعمال شود. براي آشنايي با انواع داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

مزمن

استرس مزمن به مدت طولاني همراه فرد است. سكته‌هاي قلبي و مغزي، ديابت و بيماري‌ها ديگر از عوارض استرس مزمن هستند. معمولا اين افراد به طور دائم اما خفيف نشانه هاي استرس را همراه خود دارند.

متداول

هر روز براي فرد به وجود مي‌آيد و به سرعت از بين مي‌رود. مشكلاتي مانند فشارخون و ناهنجاري‌هاي قلبي در اثر استرس متداول براي فرد ايجاد مي‌شود. اين نوع استرس معمولا به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه فرد دائم با در معرض عوامل استرس زا قرار دارد. دوري از اين موقعيت ها و تغيير شرايط يكي از اقدامات مهم درماني است.

گذرا

سريع ايجاد شده و در كوتاه مدت نيز از بين مي‌رود. سردرد و دردهاي گذراي شكمي به دنبال استرس گذرا ديده مي‌شوند. اين نوع استرس نيز بيشتر در كساني ديده مي‌شود كه مهارت هاي كافي در حل مسائل نداشته و برخورد با كوچك ترين چالش ها آن ها را دچار تنش مي‌كند.

عوامل استرس زا

مواجهه با عوامل مختلف در هر كس ممكن است استرس ايجاد كند. جالب است بدانيد كه اهميت و تاثير اين عوامل وابسته به فرهنگ، تربيت و اولويت هاي فرد هستند. حتي گاه مي‌بينيم زمان معناي عاملي را تغيير مي‌دهد.

ظاهر

زيبايي و جذاب بودن خواسته هر فردي است. تمايل به زيبايي و آراستگي ظاهري اين روزها به يك دغدغه تبديل شده است. بالا بردن اعتماد به نفس، ورزش كردن، اصلاح سبك زندگي و رژيم غذايي مناسب تاثيرات مثبتي بر روحيه شما و نگرش تان نسبت به خودتان دارد.

محيط كاري از عوامل استرس زا

روبه‌رو شدن با عوامل استرس زا در محيط كار جزئي جدا نشدني از زندگي كاري محسوب مي‌شود. ترس از دست شغل، ورشكستگي، سرمايه گذاري نادرست، فشار صاحبان مشاغل، چالش هاي مواجهه با ارباب رجوع و… از جمله عوامل تشديد كننده استرس محيط كاري هستند.

برنامه‌ريزي و انجام كارها در زمان مناسب به كاهش استرس در محيط كار مي‌انجامد. سعي كنيد مشكلات و استرس‌هاي كاري را از خانه و اعضا خانواده جدا كنيد. فكرتان را با مسائل كاري در زمان استراحت مشغول نكنيد و براي اوقات فراغت خود به فعاليت هايي كه مورد علاقه تان هست بپردازيد.

وضعيت اقتصادي

پول همواره يكي از دغدغه‌ها زندگي هر انساني است. وضعيت مالي هر فرد در تعيين سطح رفاه و آسايش زندگي او موثر است.

حتي افرادي كه وضع مالي خوب و نسبتا خوبي دارند، باز هم در مورد مسائل مالي دچار نگراني و استرس هستند.

برنامه‌ريزي، اصلاح شيوه زندگي، كاهش خريد‌ها غير ضروري در بهبود استرس ناشي از وضعيت مالي موثرند.

مرگ يا از دست دادن يك فرد

تجربه فقدان و از دست دادن افراد و روابطي كه به آن‌ها علاقه‌مند هستيد، مي‌تواند يكي از عوامل مهم استرس زا به شمار آيد. مرگ يكي از اعضاي خانواده و يا كسي كه به او علاقه داشته‌ايد، از جمله عواملي است كه ممكن است شما را براي هميشه تحت تاثير قرار دهد. معمولا بازماندگان بعد از 3 الي 6 ماه مي‌توانند با شرايط جديد خود را وقف دهند، طولاني تر شدن اين بازه زماني نياز به دريافت خدمات درماني را بيشتر مي‌كند.

به وجود آمدن تغييرات در سطح زندگي

ازدواج، ورود به مدرسه، تغيير محل زندگي، رفتن به دانشگاه، سربازي، شاغل شدن، تغيير شغل، بازنشسته شدن و… موجب به وجود آمدن تغييراتي اساسي در زندگي مي‌شوند. عدم آشنايي با محيط و ناتواني در پيش بيني آينده (نداشتن كنترل)، به طور طبيعي استرس زا هست. اما اگر اين استرس مانع از ايجاد اين تغييرات شود، براي مثال از ورود به دانشگاه خودداري كنيد چون از تغيير مي‌ترسيد، آن وقت نياز به مشاوره لازم و ضروري است.

طلاق و جدايي از مهم ترين عوامل استرس زا

طلاق و جدايي ديگر عامل استرس زايي است كه فرد را به اندازه مرگ عزيزي دچار تنش و ناراحتي مي‌كند. به دليل پيامدهاي منفي طلاق روانشناسان خانواده تمامي تلاش خود را مي‌كنند تا به زوجين براي حل مسائل و بكارگيري راهي جايگزين طلاق ارائه دهند. مشاوره و درمان استرس بعد از طلاق نيز براي بازگرداندن و حفظ سلامت فرد حائز اهميت است.

به خطر افتادن سلامت

يكي از بدترين اتفاقاتي كه ممكن است براي ما بيافتد، ابتلاي خود يا عزيز به بيماري است. مخصوصا اگر بيماري لاعلاج باشد و شاهد مرگ تدريجي عزيزمان باشيم. معنا درماني از موثرترين روش هاي درمان استرس در اين شرايط هستند.

بالا رفتن سن از عوامل استرس زا

همه ما مي‌دانيم كه يك روز از اين دنيا خواهيم رفت. با اين حال ذاتا تلاش مي‌كنيم كه از آن فرار كنيم. حتي فكر كردن به نيستي و فناپذيري، براي برخي وحشت ايجاد مي‌كند. شما به وضوح مي‌توانيد اقدامات آدم ها براي فرار از مرگ را ببينيد. تلاش نوع بشر براي طولاني كردن عمر و يا ساختن فيلم هايي مبني بر معجون هاي ناميرا و انسان هاي فناناپذير ريشه در همين استرس ذاتي بشر دارد.

تجربيات و حوادث گذشته از عوامل استرس زا

ما آدم‌ها با قوه حافظه مان توانسته ايم به دستاوردهاي زيادي برسيم، اما گاه خاطرات عليه ما عمل مي‌كنند و بلاي جونمان مي‌شوند. يك حادثه ناگوار اين قدرت را دارد كه شما را دچار اختلالي كمال و تمام بكند. اگر تجربه حادثه‌اي ناگوار را داشته ايد، احتمالا دچار يكي از اختلالات اضطرابي شده‌ايد. براي آشنايي با انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

زندگي با كسي كه دچار اختلال شخصيت باشد

آدم هاي سمي نه فقط خودشان بلكه اطرافيان شان را هم آزار مي‌دهند. افراد دچار اختلالات شخصيت ممكن است در خانه، محل كار، دانشگاه، باشگاه و يا هر محيط ديگري كنار شما قرار بگيرند. هر چه نسبت تان نزديك‌تر باشد و يا زمان بيشتري با آن‌ها بگذرانيد، بيشتر در معرض استرس قرار مي‌گيريد. 12 اختلال شخصيت شناسايي شده است كه در بين آن ها شخصيت هاي پارانوئيد، اسكيزوتايپال، مرزي، خودشيفته، وابسته و وسواسي بيش از سايرين اطرافيان را آزار مي‌دهند.

حضور در يك موقعيت رقابتي

همانطور كه گفتيم استرس مي‌تواند هيجاني سالم و انگيزه اي براي حركت باشد. اما برخي افراد در مواجهه با شرايط استرس زا مثل مسابقات ورزشي، امتحانات آخر ترم، گزينش براي يك سازمان و… آنقدر دچار استرس مي‌شوند كه عملكردشان به حد زيادي پايين مي‌آيد. در اين شرايط دريافت خدمات درماني براي از بين بردن استرس ضروري است. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: عوامل استرس زا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عوامل استرس زا،
موضوع:
[ ۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۴:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی