مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

علل گرايش به گل يا ماري جوانا براي بسياري از خانواده‌ها و جوانان تبديل به يك سؤال جدي شده است. با توجه به فراگير شدن استفاده از اين ماده در ميان نوجوانان و جوانان و همين‌طور عوارض جسمي و رواني كه به دنبال استفاده از آن براي فرد ايجاد مي‌شود، شناخت علل گرايش به گل و پيدا كردن راهكارهايي براي جلوگيري از گسترش استفاده از آن از مهم‌ترين اقداماتي است كه بايد صورت بگيرد. در كنار آشنايي با علل گرايش بايد به عواملي كه فرد را از خطر اعتياد به اين مواد دور نگه مي‌دارد نيز توجه داشت و براي پيشگيري از اعتياد به ماري‌جوانا از آن‌ها استفاده كرد.

 

منبع : علل گرايش به گل يا ماري جوانا

ماري جوانا يا گل چيست؟

ماري جوانا ماده مخدري است كه به‌صورت طبيعي از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و قدرت بالايي در ايجاد احساس خلسه يا حتي توهم براي فرد دارد. استفاده از اين ماده باعث بروز احساس سرخوشي در فرد مي‌شود و خنده‌هاي بي‌دليل، احساس نشاط، افزايش اشتها و همين‌طور قرمز شدن چشم‌ها را مي‌توان از نتايج مصرف ماري‌جوانا دانست كه با فاصله كمي از مصرف در فرد ايجاد مي‌شود.

يكي از دلايلي كه باعث گرايش به ماري‌جوانا در ميان جوانان و حتي نوجوانان شده اين است كه آن‌ها به‌اشتباه تصور مي‌كنند ماري‌جوانا اعتيادآور نيست. اين باور به اين دليل ايجاد شده كه استفاده از ماري‌جوانا وابستگي جسمي ايجاد نخواهد كرد. بااين‌حال بايد به اين موضوع توجه داشت كه استفاده از ماري‌جوانا باعث وابستگي رواني شديدي در فرد مي‌شود كه او را درگير اعتياد و مصرف دائمي اين ماده خواهد كرد. براي آشنايي با ماده ماري جوانا كليك كنيد.

 

علل گرايش به گل يا ماري جوانا چيست؟

شناخت علل گرايش به گل يا ماري جوانا با توجه به گسترش استفاده از اين ماده در ميان نوجوانان و جوانان يكي از اولين اقداماتي است كه بايد براي كنترل اعتياد به آن مورد بررسي قرار بگيرد. با توجه به شرايط هر فرد مي‌توان دلايل بسياري را براي استفاده از ماري جوانا مطرح كرد. بااين‌حال برخي از اين دلايل قدرت بيشتري در ايجاد گرايش به استفاده از اين ماده دارند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. درصورتي‌كه هريك از اين مشكلات در محيط اطراف شما يا نزديكانتان وجود دارد، بهتر است براي برطرف كردن آن‌ها از يك مشاور كمك بگيريد.

1. كنجكاوي

كنجكاوي يا ميل رواني به تجربه احساساتي كه پس از مصرف ماري‌جوانا براي فرد رخ مي‌دهد از مهم‌ترين علل گرايش به گل محسوب مي‌شود. اين موضوع به‌ويژه در شرايطي كه نزديكان فرد از اين ماده استفاده كرده باشند بيشتر خود را نشان خواهد داد. در شرايطي كه فرد از جانب اطرافيان يا حتي از طريق مطالعه دائماً راجع به تجربيات رواني پس از استفاده از ماري‌جوانا مطالبي را مي‌شنود، كنجكاوي براي تجربه شخصي افزايش پيدا خواهد كرد.

2. تصور اشتباه

برخلاف بسياري از مخدرها از جمله ترياك و مشتقات آن استفاده از ماري‌جوانا باعث وابستگي جسمي در فرد نمي‌شود. درنتيجه قطع مصرف باعث بروز علائم جسماني مانند درد عضلات نخواهد شد. اين موضوع باعث ايجاد تصور غلطي در ميان اكثريت شده كه معتقدند ماري‌جوانا و حتي ساير داروهاي اين خانواده اعتيادآور نيستند و استفاده از آن‌ها صرفاً باعث كسب لذت مي‌شود. اين درحاليست كه ماري‌جوانا قدرت بالايي در ايجاد وابستگي رواني دارد و چند بار استفاده از آن مي‌تواند باعث اعتياد در فرد شود.

3. علل گرايش به گل | ميل رواني به كسب لذت

يك قاعده رواني كلي معتقد است انسان‌ها درصورتي‌كه از يك رفتار لذتي را تجربه كنند به دنبال تكرار آن براي دستيابي مجدد به لذت خواهند بود. اين موضوع يكي از اصلي‌ترين انگيزه‌ها در ابتداي مسير اعتياد به يك ماده مخدر است. به عبارتي فرد پس از يك‌بار استفاده از ماري‌جوانا براي تجربه مجدد لذتي كه از آن به دست آورده به سراغ مصرف مجدد خواهد رفت. اين موضوع به‌تدريج باعث اعتياد به ماري‌جوانا خواهد شد. پس از گذشت مدتي ازمصرف، فرد ديگر نه با هدف دستيابي به لذت بلكه براي فرار از پيامدهاي منفي ناشي از عدم مصرف نظير احساس بي‌قراري رواني به سمت مصرف مجدد خواهد رفت.

با توجه به اهميتي كه مدت‌زمان اعتياد به مخدرها در موفقيت‌آميز بودن ترك اعتياد دارد، اگر شما يا هريك از نزديكانتان درگير اعتياد به مخدر شده يا وسوسه مصرف را در خود احساس مي‌كنيد، بهتر است از يك روانشناس درزمينهٔ كنترل وسوسه‌هاي رواني كمك بگيريد.

4. وجود افراد معتاد در خانواده

وجود فرد معتاد در يك خانواده از مهم‌ترين عوامل خطر براي اعتياد ساير اعضاست. در دسترس بودن مواد مخدر و همين‌طور از ميان رفتن قبح موضوع باعث خواهد شد تا ساير افرادي كه با معتادين در ارتباط هستند نيز به سمت اعتياد گرايش پيدا كنند. علاوه بر اين زندگي با افرادي كه دچار اعتياد به هر نوع ماده مخدري هستند مشكلاتي را براي ساير اعضا ايجاد كرده و احتمال ابتلا به بيماري‌هاي رواني را در آن‌ها افزايش مي‌دهد.

اين موضوع خود تبديل به يك دليل ديگر براي گرايش به اعتياد در ميان اعضاي خانواده معتادين خواهد شد. به همين خاطر اگر در خانواده شما فرد يا افرادي درگير اعتياد به مخدر هستند، بهتر است براي محافظت از سلامت روان خود و به‌خصوص كودكان از يك مشاور كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه  مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد. 

5. بيماري‌هاي رواني و اختلالات شخصيت

ازجمله علل گرايش به گل يا هر ماده مخدر ديگري مي‌توان به وجود بيماري‌هاي رواني اشاره كرد. بيماري‌هاي رواني تأثيرگذار در اعتياد از مشكلات ساده‌اي مانند ناتواني در نه گفتن و تحت تأثير فشار دوستان قرار گرفتن تا اختلالات پيچيده‌اي نظير اختلال شخصيت نمايشي يا اسكيزوفرني را شامل مي‌شود. مبتلايان به اين اختلالات به‌ويژه افراد داراي افسردگي و اضطراب براي فرار از شرايط روحي نامطلوب خود به سمت استفاده از انواع مخدر گرايش پيدا مي‌كنند. درنتيجه بهتر است براي درمان بيماري‌هاي روحي و پيش از جدي شدن آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد.

 

علل گرايش به گل | نقش روانشناسي در پيشگيري از اعتياد

علاوه بر شناسايي علل گرايش به گل بايد براي برطرف كردن آن‌ها نيز برنامه مشخصي داشته باشيد. روانشناسان مي‌توانند در تهيه اين برنامه و راهكارهاي مناسب به شما كمك كنند. ازجمله مهم‌ترين اقدامات روانشناسان براي پيشگيري از اعتياد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. آموزش

يكي از مهم‌ترين اقدامات روانشناسان اين است كه آگاهي فرد و خانواده‌ها را در زمينهٔ ماري‌جوانا و همين‌طور ساير مواد مخدر افزايش دهند. همان‌طور كه گفته شد باورهاي اشتباه بسياري ازجمله اعتيادآور نبودن ماري‌جوانا وجود دارد كه باعث گرايش به استفاده از اين مخدرها مي‌شود و روانشناسان مي‌توانند آموزش‌هاي لازم را در اين زمينه ارائه كنند.

2. خانواده‌درماني

وجود مشكلات و تعارض‌هاي درون خانواده، كيفيت پايين روابط اعضا با يكديگر و همين‌طور اعتياد يكي از اعضا ازجمله دلايلي است كه مي‌تواند باعث اعتياد فرد باشد. براي پيشگيري از بروز اين مشكل، روانشناسان جلساتي را با تمامي اعضاي خانواده تشكيل داده و شيوه‌هاي تعامل صحيح را به آن‌ها آموزش مي‌دهند. علاوه بر اين درصورتي‌كه فردي از اعضاي خانواده دچار اعتياد شده باشد، جلسات خانواده‌درماني براي كمك به اعضا در جهت حفظ سلامت روان و همين‌طور كمك به فرد معتاد براي ترك برگزار خواهد شد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه ترك اعتياد كليك كنيد. 

3. شناسايي مشكلات و زنگ خطرها

براي هر فرد با توجه به شرايط زندگي، دلايل منحصربه‌فردي وجود دارد كه او را به سمت اعتياد سوق مي‌دهند. براي مثال بيماري‌هاي رواني مانند افسردگي يا مشكلات درون خانوادگي از دلايل افراد براي استفاده از ماري‌جوانا يا ساير مخدرها هستند. روانشناسان از طريق مصاحبه‌هاي باليني متوجه اين مشكلات شده و براي درمان آن‌ها برنامه‌ريزي مي‌كنند.

4. علل گرايش به گل | آموزش راهكارها

در برخي شرايط فرد نياز دارد تا رفتارهايي را براي پيشگيري از بروز اعتياد آموزش ببيند. براي مثال قدرت مخالفت كردن با درخواست دوستان و يا مقاومت در برابر وسوسه‌هاي رواني ازجمله توانايي‌هايي هستند كه نداشتن آن‌ها مي‌تواند مشكلاتي را براي فرد ايجاد نمايد. يكي از اقدامات روانشناسان اين است كه با آموزش اين مهارت‌ها به فرد به او براي جلوگيري از اعتياد كمك كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

كنجكاوي براي تجربه مصرف، وجود اعتياد در ميان اعضاي خانواده، باورهاي اشتباهي نظير اينكه ماري‌جوانا باعث اعتياد نمي‌شود و همين‌طور بيماري‌هاي رواني از دلايلي هستند كه باعث گرايش به استفاده از ماري جوانا مي‌شوند.

براي جلوگيري از گرايش به اين ماده بهتر است علل را شناسايي و براي برطرف كردن آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد. براي مثال اگر احساس مي‌كنيد شرايط خانوادگي شما به سردي گراييده و يا ارتباط خوبي با فرزندان نوجوان خود نداريد، بهتر است براي برطرف كردن اين شرايط اقدام كنيد. كمك گرفتن از مشاوره روانشناسي نيز مي‌تواند در اين زمينه تا حد زيادي كمك‌كننده باشد.

   

منبع : علل گرايش به گل يا ماري جوانا

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۵:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

والپروات سديم كه با نام تجاري دپاكين شناخته مي‌شود بيش از هرچيز در درمان اختلالات صرع و براي پيشگيري از تشنج‌هاي مغزي تجويز مي‌گردد. با اين حال از اين دارو در برخي شرايط روان‌پزشكي نظير مبتلا بودن به اختلال دو قطبي جهت تثبيت خلق نيز استفاده مي‌شود. هم چنين از جمله ديگر كاربردهاي اين دارو مي‌توان به درمان و بهبود علائم سردردهاي ميگرني اشاره كرد. اين دارو نيز مانند ساير داروها عوارض و تداخلات دارويي دارد كه آگاهي از آن‌ها براي فرد مصرف كننده ضروري است. در ادامه اين مقاله در مورد موارد مصرف، عوارض جانبي و تداخلات دارويي والپروات سديم توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم. براي كسب اطلاعات در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 

منبع : والپروات سديم

 

 

والپروات سديم و موارد مصرف آن

والپروات سديم نوعي داروي اثرگذار بر سيستم عصبي مركزي است كه با افزايش سطوح انتفال دهنده‌هاي عصبي بازدارنده در مغز نظير گابا به درمان مشكلاتي نظير اختلالات صرع، كاهش علائم فاز مانيا در اختلال دوقطبي و بهبود سردردهاي ميگرني كمك مي‌كند. از همين رو به طور كلي براي پيشگيري از تشنج، تثبيت خلق در اختلال دوقطبي و درمان ميگرن تجويز مي‌شود. براي كسب اطلاعات در زمينه داروهاي تثبيت كننده خلق كليك كنيد.

 

عوارض جانبي مصرف والپروات سديم

والپروات سديم همانند هر داروي ديگري مي‌تواند در برخي افراد با بروز عوارض جانبي همراه شود. با اين حال بسياري از افراد هنگام استفاده از اين دارو مشكل خاصي پيدا نمي‌كنند و مي‌توانند درمان خود را ادامه دهند. برخي از عوارض جانبي اين دارو به شرح زير هستند:

1. عوارض جانبي شايع

از جمله مهم‌ترين عوارضي كه در پي مصرف دپاكين اتفاق مي‌افتد مي‌توان به سرگيجه، اسهال، خواب آلودگي مفرط، تاري ديد يا دوبيني، ريزش مو، ايجاد تغييراتي در روند چرخه قاعدگي، احساس زنگ زدن گوش، لرزش و ايجاد تغييراتي در اشتها و وزن اشاره كرد. اكثر افراد اغلب با گذشت چند روز به دارو عادت مي‌كنند. با اين حال در صورتي كه اين علائم به مرور زمان پايدار ماندند يا تشديد شدند، لازم است حتما پزشك خود را در جريان اين موضوع قرار دهيد.

2. عوارض جانبي نادر و شديد در پي مصرف والپروات سديم

تعداد معدودي از افراد در پي مصرف داروي دپاكين ممكن است دچار عوارض جانبي شديدي شوند. از جمله مهم ترين اين عوارض بايد به افسردگي، بروز افكار مرگ و تمايل براي خودكشي و بروز ساير مشكلات مرتبط با سلامت روان اشاره كرد. در صورتي كه يكي از عزيزانتان مصرف والپروات سديم را شروع كرده و اخيرا تغييرات رفتاري و علائمي نظير آنچه گفته شد را در او مشاهده كرديد، لازم است كه حتما از او بخواهيد در مورد نحوه ادامه مصرف داروها مجددا با درمانگر خود مشورت نمايد. براي كسب اطلاعات در زمينه درمان افسردگي شديد كليك كنيد.

هم چنين اگر در پي استفاده از اين دارو دچار علائم جسماني خاصي نظير حالت تهوع، استفراغ، درد قفسه سينه، تنفس سريع، حركات چشمي غير قابل كنترل يا همان نيستاگموس و افت هشياري شديد، لازم است كه سريعا با اورژانس تماس بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

 

تداخلات دارويي

تداخل دارويي به وضعيتي گفته مي‌شود كه استفاده همزمان دو يا چند دارو باعث تشديد عوارض جانبي شود يا بر مكانيسم اثر و متابوليسم آن‌ها تاثير بگذارد. از جمله داروهايي كه مصرف همزمان آن‌ها با والپروات سديم تداخل دارند مي‌توان به برخي داروهاي ضد افسردگي (نظير آمي تريپتيلين، نورتريپتيلين و فنلزين) برخي داروهاي آنتي بيوتيك (نيظير دوريپنم و ايميپنم) و ساير داروهاي ضد صرع و تشنج نظير لاموتريژين، فني توئين و توپريمات اشاره كرد. زماني كه پزشك براي شما والپروات سديم تجويز كرده، در صورت مصرف هرگونه دارو لازم است او را در جريان ساير داروهاي مصرفي خود قرار دهيد.

 

موارد منع مصرف والپروات سديم

اگر به هر دليلي پزشك به شما دپاكين يا همان والپروات سديم تجويز كرده است و شما از قبل دچار بيماري‌هايي نظير مشكلات كبدي، پانكراتيت، اختلالات متابوليكي، سوءمصرف الكل، بيماري‌هاي كليوي، سوءتغذيه و كم آبي بدن هستيد، لازم است حتما پيش از شروع مصرف دارو پزشك را در جريان سابقه بيماري‌هاي خود مطلع قرار دهيد. چراكه اين مشكلات مي‌توانند بر مكانيسم اثر دارو تاثير گذاشته، اثرات آن را تغيير دهند يا منجر به تشديد عوارض جانبي شوند.

 

هشدارهايي در مورد مصرف والپروات سديم

از جمله هشدارهايي كه متخصصان در مورد مصرف سديم والپروات به آن اشاره مي‌كنند بايد به موارد زير اشاره كرد:

– قبل از هرگونه عمل جراحي و رفتن به دندان‌پزشكي در مورد مصرف اين دارو به پزشك خود اطلاع دهيد.

– از آنجايي كه استفاده از اين دارو مي‌تواند منجر به افت هشياري و خواب آلودگي شود پس از مصرف آن از انجام رانندگي يا انجام ساير فعاليت‌هايي كه نياز به هشياري بالا دارند پرهيز كنيد.

– اين دارو را هم زمان با مواد مخدر مصرف نكنيد. چرا كه در اين شرايط بسيار احتمال دارد كه سركوب شديد سيستم عصبي اتفاق بيافتد و عوارض خطرناكي نظير اغما و مرگ نيز اتفاق بيافتند.

– استفاده از والپروات سديم در افراد مسن بايد با احتياط بيشتري انجام شود. چرا كه بروز عوارض جانبي نظير احساس ضعف، خواب آلودگي مفرط، ناهماهنگي حركتي و لرزش در اين افراد بيش از سايرين اتفاق مي‌افتند.

 

سخن آخر

همان طور كه گفته شد از دپاكين در شرايط پزشكي و روان‌پزشكي گوناگوني استفاده مي‌شود. در نظر داشته باشيد كه در درمان اختلالات نظير افسردگي دوقطبي و بهبود فاز مانيك استفاده از داروهاي تثبيت كننده خلق نظير والپروات سديم شايد ضروري باشند اما به تنهايي كافي نيستند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه بيمار علاوه بر دريافت درمان‌هاي دارويي با يك روانشناس نيز در تماس باشد و از خدمات روان‌درماني نيز استفاده نمايند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

سوالات متداول  

خير معمولا پزشكان استفاده از اين داروها را براي دوران بارداري و شيردهي مجاز نمي‌دانند چرا كه ممكن است بر مغز كودك نيز اثر بگذارد. از همين رو در اين دوران حتما قبل از مصرف هرگونه دارو ابتدا با يك متخصص مشورت نماييد.

   

منبع : والپروات سديم

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۲:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پريود دردناك يا ديسمنوره، دردي است كه برخي از زنان در دوران عادت ماهانه تجربه مي‌كنند. شدت درد پريود در افراد از خفيف تا شديد متغير است اما عمدتا دردهاي ايجاد شده ناشي از ديسمنوره با داروهاي مسكن بهبود پيدا نمي‌كنند و عملكرد روزانه فرد را دچار مشكل مي‌كنند. پريود دردناك مي‌تواند با درد‌ ساير اعضاي بدن از جمله لگن، عضلات شكم، سر، كمر و پا همراه باشد. آشنايي با علل و علائم و همچنين راهكارهاي كاهش درد مي‌تواند به زنان كمك كند تا اين درد را كاهش دهند و گامي موثر براي درمان آن بردارند. 

 

منبع : پريود دردناك

 

 

پريود دردناك

هر فردي با توجه به شرايط بدني خويش، پريود متفاوتي را نسبت به فرد ديگر تجربه مي‌كند. به عنوان مثال درد، تغييرات هورموني، تغييرات خلقي و… در هر فردي شدت و ضعف خاص خودش را دارد، اما گاهي شدت اين مسئله افزايش پيدا مي‌كند. پريود به طور طبيعي با درد همراه است اما در برخي موارد شدت اين درد بسيار افزايش پيدا مي‌كند. علائم و نشانه‌هاي پريود دردناك يا ديسمنوره شامل درد شديد ضربان‌دار، ملايم و يا مزمن، حالت تهوع، اسهال، سردرد و تحريك‌پذيري مي‌باشد.

 

انواع پريود دردناك

پريود دردناك يا ديسمنوره به طور كلي در دو حالت اوليه و ثانويه رخ مي‌دهد كه عبارتند از:

1. ديسمنوره اوليه

ديسمنوره اوليه شامل درد در نواحي شكم و زير شكم مي‌باشد كه حدودا يك الي دو روز قبل از خونريزي شروع مي‌شود و دو الي چهار روز طول مي‌كشد و شايع‌ترين نوع پريود دردناك است. ديسمنوره اوليه به دليل ترشح زياد پروستاگلاندين مي‌باشد. به طور طبيعي در اكثر موارد درد ناشي از ديسمنوره اوليه با افزايش سن كمتر مي‌شود و در دوران نوجواني شيوع بيشتري دارد.

2. ديسمنوره ثانويه

شدت درد و گرفتگي عضلات در ديسمنوره ثانويه به وضوح بيشتر از ديسمنوره اوليه است. ديسمنوره ثانويه هميشه با يك مشكل پزشكي همراه است. ديسمنوره ثانويه در طول زمان بدتر مي‌شود و ممكن است مدت‌ها قبل از آغاز هر دوره پريود شروع شود و بعد از پايان پريود همچنان ادامه يابد. از جمله دلايل ديسمنوره ثانويه مي‌توان به اندومتريوز و فيبروئيد اشاره كرد.

 

عوامل خطرساز پريود دردناك

علت پريود دردناك به طور كامل و دقيق مشخص نشده است، اما مواردي وجود دارد كه مي‌تواند سبب بروز پريود دردناك شوند كه در ادامه به آن‌ها اشاره مي‌شود:

-سن زير 30 سال
-كم وزني
-مصرف سيگار
-اختلالات رواني
-اندومتريوز
-كيست تخمدان
-پوليپ رحمي
-چسبندگي رحم
-مشكلات مرتبط با التهاب لگن
-سندروم احتقان لگني

 

روش‌هاي تشخيص ديسمنوره

تنها روش خانگي تشخيص ديسمنوره همان توجه به شدت درد است. اگر درد زيادي را در هنگام پريود تجربه مي‌كنيد‌ مي‌توانيد احتمال ديسمنوره را در نظر بگيريد. پس از شك كردن به ديسمنوره بايد به متخصص مراجعه نماييد تا آن را با قطعيت تشخيص دهد. روش‌هاي پزشكي براي تشخيص ديسمنوره شامل آزمايش‌هاي مخصوص اندام‌هاي لگني است كه مي‌توان به سونوگرافي لگن، هيستروسكوپي، هيستروسالپينگوگرافي، لاپاراسكوپي لگن، گرفتن عكس رنگي از رحم و نمونه‌برداري از ترشحات گردن رحم اشاره كرد.

 

روش‌هاي درمان ديسمنوره

درمان پريود دردناك شامل روش‌هاي مختلفي نظير جراحي، دارودرماني و تكنيك‌هاي كاهش درد مي‌باشد. بسته به نوع و علت ديسمنوره روش درماني هم متفاوت خواهد بود. داروهاي غير استروييدي ضد التهابي مانند ايبوپروفن و ناپروكسن كه از توليد پروستاگلاندين در بدن جلوگيري مي‌كنند، مي‌توانند درد ناشي از ديسمنوره اوليه را كاهش دهند. استفاده از داروهاي جلوگيري از بارداري هم مي‌توانند درد ناشي از پريود را كاهش دهند. همچنين استفاده از دستگاه IUD مي‌تواند درد ناشي از پريود را كاهش دهد زيرا باعث مي‌شود تا پروستاگلاندين كمتري در بدن توليد شود.

اگر پريود دردناك به دليل مسائلي نظير فيبروم و اندومتريوز باشد، بهترين روش درمان جراحي است. به طوريكه مي‌توان بافت در حال رشد را به وسيله عمل جراحي باز شكم و يا لاپاراسكوپي از بدن خارج كرد و به دنبال برطرف شدن اين مشكل، درد ناشي از پريود هم برطرف خواهد شد. در موارد شديد‌تر عمل برداشتن رحم يا هيستركتومي انجام مي‌شود. از جمله ساير روش‌هاي درماني مي‌توان به مصرف ويتامين B1، ماساژ و طب سوزني اشاره كرد.

 

روش‌هاي تسكين درد ناشي از پريود دردناك

هر فردي ممكن است با يكي از روش‌هاي زير اثربخشي بيشتري را احساس كند. در نتيجه بايد مسائل مختلف را امتحان كنيد تا متوجه شويد كدام روش براي شما اثربخش‌تر است.

1. تمرينات ورزشي

انجام تمرينات ورزشي مانند ورزش‌هاي هوازي، پياده روي، شنا و… باعث ترشح هورمون‌هايي مي‌شود كه به طور مستقيم بر گيرنده‌هاي درد تاثير مي‌گذارند و درد را كاهش مي‌دهند. همچنين ورزش كردن باعث افزايش خلق و كاهش مشكلات روانشناختي نظير افسردگي مي‌شود.

2. گرما درماني

گرما دادن به محلي كه درد مي‌كند يكي از روش‌هاي قديمي و سنتي كاهش و تسكين درد است. مي‌توانيد كيسه آب‌گرم، بطري آب گرم و… را بر روي شكم خود قرار دهيد تا درد تسكين پيدا كند.

3. خواب مناسب

بهداشت خواب مي‌تواند سبب تقويت سيستم ايمني بدن شود و همين مسئله اگر رعايت شود مي‌تواند درد ناشي از پريود دردناك را تسكين ببخشد.

4. ريلكسيش و كاهش استرس

مشكلات روانشناختي نظير استرس، افسردگي، اضطراب و… مي‌توانند بر ادراك درد اثر بگذارند و باعث شدت درد شوند. برطرف كردن مشكلات روانشناختي از طريق ريلكسيشن، يوگا و… مي‌تواند درد را كاهش دهد. براي آشنايي بيشتر با تكنيك‌هاي كاهش درد مي‌توانيد به يك روانشناس مراجعه كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره جنسي كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

سوالات متداول

درد ناشي از پريود يا ديسمنوره مي‌تواند در هر خانمي رخ دهد. اما با افزايش سن اين مئسله كمتر رخ مي‌دهد و شدت درد آن هم كمتر است. به نوعي در اوايل جواني شدت درد ناشي از پريود بيشتر از بزرگسالي است.

   

منبع : پريود دردناك

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۹:۵۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ازدواج با آدم اشتباه آن هم زماني كه انتخاب پاي خودتان باشد، مسئوليت سنگين‌تري را بر دوش‌تان مي‌گذارد. ازدواج يكي از زيباترين تجربه‌هاي زندگي خواهد بود كه به زندگي هر فردي معناي تازه مي‌بخشد. احساس دوست داشتن و دوست داشته شدن، دلواپسي‌ها و نگراني‌هاي عاشقانه، تجربه‌هايي رمانتيك هستند كه آرزوي هر فردي به دست آوردن آن‌هاست. دختر و پسر هر كدام داراي نقص‌هايي هستند كه به واسطه انتخاب همسر و شريك زندگي‌شان مي‌توانند به مراحلي از تكامل دست يابند و رشد فكري، اخلاقي و اجتماعي داشته باشند. اما در اين بين، مسئله مهم و قابل بررسي، سختگيري‌هاي بي موردي است كه سبب اشتباهاتي در انتخاب همسر و شريك زندگي مي‌شود. در اين مطلب سعي بر اين است كه به مهم‌ترين معيارهاي اشتباه در انتخاب همسر پرداخته شود و نواقص هر كدام از اين معيارها مورد بررسي دقيق قرار گيرد.

 منبع : ازدواج با آدم اشتباه

 

 

 

ازدواج با آدم اشتباه | با چه معيارهايي انتخاب اشتباه مي كنند؟

در ادامه به معيارهايي كه ممكن است براي اكثر جوانان اولويت قرار بگيرد در صورتي كه به عنوان تنها معيار ازدواج اشتباه است و بايد در كنار معيارهاي اصلي به آن‌ها توجه نمود اشاره مي‌شود:

1. عشق آتشين

عشق از معيارهاي لازم اما كافي براي ازدواج نيست و نمي‌توان صرف عاشق بودن را به عنوان دليل درست براي ازدواج قرار داد. چه بسا عشق‌هاي گرم و سوزاننده‌اي كه در ابتداي آشنايي، جهان را به شكلي رويايي براي طرف مقابل به تصوير مي‌كشد. آنچنان كه تفاوت‌ها و مسائل مهم مربوط به ازدواج ناديده گرفته مي‌شوند و پس از ازدواج و تشكيل زندگي مشترك خود را نشان مي‌دهند. به همين دليل جداي از عشق و علاقه اوليه بايد به طور منطقي شرايط خود و طرف مقابل را با نگاهي موشكافانه مورد ارزيابي قرار داد و تصميم عاقلانه‌تري را اتخاذ نمود.

2. ازدواج با آدم اشتباه | ازدواج با هدف كسب استقلال

علاوه بر اينكه هر فردي به طور ذاتي دوست دارد ازدواج كند و تشكيل خانواده بدهد، هدف از ازدواج براي هر شخصي متفاوت است. به طور مثال شخصي براي اينكه از مشكلات زندگي مجردي و تنهايي ناشي از آن فرار كند به سمت ازدواج رفته و ديگري به دليل اينكه مي‌خواهد به رشد و جايگاه بيشتري برسد. در دو حالت هدف از ازدواج اين است كه شرايط فعلي تغيير پيدا كند و به اميد تجربه تغيير و دست يابي به شرايط بهتر ازدواج انجام گيرد. در راستاي دست يابي به اهداف فوق، ازدواج فقط يك پل عبور خواهد بود و زمينه‌اي را فراهم مي‌آورد تا فرد استقلال يابد و از فشارهاي پدر و مادر و زندگي مجردي خود را نجات دهد.

3. تاكيد بر تحصيلات

تحصيلات شايد زمينه دست يابي به موفقيت‌هاي بيشتر اجتماعي را فراهم كند اما به اين معني نيست كه افراد بدون تحصيلات عالي، انسان‌هاي موفقي نيستند. طرز تفكر صحيح اين است كه بجاي تاكيد بر تحصيلات به برنامه‌هايي كه طرف مقابل براي زندگي آينده دارد توجه شود.

4. ازدواج با آدم اشتباه | عدم شناخت كافي

دختر و پسر از دو دنيايي متفاوت هستند كه هر كدام طرز فكر و رفتار خاصي دارند. بنابراين بايد مدت زمان كافي براي آشنايي در اختيارشان قرار بگيرد تا به شناخت بيشتري از يكديگر برسند. اگر بنا به فشار خانواده يا هر دليلي ازدواج به سرعت انجام گيرد و شناخت كافي بدست نيايد، احتمال شكست و عدم موفقيت در زندگي زناشويي دور از انتظار نخواهد بود.

5. نوع لباس پوشيدن

برخي از دختر و پسرها به ظاهر طرف مقابل بي اندازه اهميت مي‌دهند و به عنوان معيار اول ازدواج به آن مي‌نگرند. از ديدگاه آنان طرف مقابل بايد به شيوه مورد نظر آنان لباس بپوشد. اما در حقيقت هر فردي آزادي انتخاب دارد و ممكن است تا حدودي تغييري در سبك لباس پوشيدن خود ايجاد نمايد. اما به اين معني نيست كه شما بخواهيد براي او تعيين تكليف كنيد. مهم بهداشت شخصي است كه هر فرد بايد رعايت نمايد.

6. ازدواج با آدم اشتباه | چشم و هم چشمي

“دوستم با فردي ازدواج كرده كه داراي موقعيت عالي و چهره زيبا است، من چيزي از او كم ندارم و بايد با شخص بهتري ازدواج كنم” ازدواج براي اينكه خودي نشان بدهيد و موقعيت خود را به رخ ديگران بكشيد، كار عاقلانه‌اي نيست و مي‌تواند مسير زندگي شما را به سمت مردابي هدايت كند كه هر روز در آن فرو مي‌رويد و قادر به نجات دادن خود نيستيد. با كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد انتخاب بهتري داشته باشيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

سوالات متداول

بيشتر ازدواج‌هايي كه مي‌تواند به نتيجه‌هاي عالي ختم شوند تنها به دليل اينكه در ابتدا تاكيد بر خانه و ماشين مستقل و به اصلاح ماديات مي‌شود، صورت نمي‌پذيرند. اما بايد گفت تاكيد بر روي اين مسائل دليلي براي پاسخ منفي به يك فرد مناسب نيست. زيرا او براي ازدواج سرمايه‌اي را جمع آوري نموده و مي‌خواهد براي كسب موفقيت‌هاي بيشتر در آينده اولويت‌بندي كند.

خير، اعتقاد به چنين باوري باعث سستي و اهمال كاري مي‌شود و خيانتي بزرگ در حق خود و شريك زندگي‌تان خواهد شد. خداوند به انسان قدرت تفكر و انتخاب داده است تا بتواند بينديشد و همسر آينده خود را انتخاب كند.

   

 منبع : ازدواج با آدم اشتباه

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۵:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلاف مذهبي در ازدواج يكي از مسائلي است كه اگر صحبت و حل نشود، مي‌تواند بحران‌هاي بزرگي در آينده ايجاد كند. اعتقادات مذهبي يكي از عميق‌ترين باورها در هر فرد است كه بر ابعاد مختلف زندگي تأثير مي‌گذارد. به همين خاطر اختلاف مذهبي در ازدواج باعث بروز تنش در بسياري از مسائل زندگي زوجين مي‌شود. اين تنش‌ها مشكلاتي را در كيفيت رابطه زناشويي ايجاد مي‌كند و حتي مي‌تواند باعث جدايي شود. روانشناسان خانواده معمولاً توصيه مي‌كنند كه از ازدواج با افرادي كه ديدگاه‌هاي عقيدتي متفاوتي نسبت به شما دارند پرهيز كنيد.

 استفاده از مشاوره‌هاي پيش از ازدواج مي‌تواند ميزان تناسب شما و فرد موردنظرتان را در زمينه‌هاي مختلف مشخص كند و حتي اگر به هر دليلي مي‌خواهيد با چنين فردي ازدواج كنيد، مشاورين خانواده به شما كمك خواهند كرد تا راهكارهايي را براي داشتن يك رابطه مناسب و پيشگيري از بروز اختلافات پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

 

 

منبع : اختلاف مذهبي در ازدواج

اهميت توجه به اختلاف مذهبي در ازدواج

اعتقادات مذهبي هر فرد ازجمله باورهاي بنياديني است كه بر بخش‌هاي مختلف زندگي از شيوه لباس پوشيدن تا نحوه تعامل با ديگران تأثير خواهد گذاشت. به همين خاطر وجود اختلافات مذهبي ميان افرادي كه مي‌خواهند با يكديگر ازدواج كنند مي‌تواند مشكلات بسياري را براي آن‌ها به همراه داشته باشد. اگرچه تمامي افرادي كه داراي اختلاف در عقيده هستند دچار مشكل نمي‌شوند؛ بااين‌حال اين موضوع مي‌تواند آسيب‌هاي بسياري را به همراه داشته باشد. براي مثال تعريف شما از مسائل مختلف و همين‌طور راهكارهايي كه براي حل مشكلات در نظر مي‌گيريد با يكديگر متفاوت خواهد بود. علاوه بر اين ممكن است احساس درك نشدن يا عدم همراهي از جانب همسرتان موضوعي باشد كه به تدريج شما را دچار احساس افسردگي و ناراحتي كند.

يادگيري مهارت صحبت كردن راجع به اختلاف‌نظرها و انعطاف‌پذيري در مقابل ديدگاه‌هاي مختلف ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند به شما در كاهش مشكلات كمك كند. به همين خاطر اگر احساس مي‌كنيد وجود اختلاف مذهبي در ازدواج باعث بروز مشكل در كيفيت رابطه ميان شما و همسرتان شده مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين خانواده و زوج‌درماني مهارت صحبت كردن و پذيرش عقايد متضاد را در خود و همسرتان تقويت نماييد.

اختلاف مذهبي در ازدواج چه پيامدهايي دارد؟

به‌طوركلي اختلاف‌نظر يكي از مشكلات ريشه‌اي است كه مي‌تواند چالش‌هاي بسياري را در زندگي مشترك ايجاد كند و به ميزاني كه اين اختلاف بر سر مسائل عميق‌تري ايجاد شده باشد احتمال بروز تنش يا شدت پيدا كردن آن خواهد شد. ازجمله مشكلاتي كه به دليل اختلافات مذهبي در ازدواج ايجاد مي‌شود مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

درگيري بر سر مسائل مختلف

عقايد مذهبي هر فرد نوع پوشش، محدوده تعاملات اجتماعي و ساير مسائل و ابعاد را در سبك زندگي وي تعيين مي‌كند. به همين خاطر اختلاف در عقايد مذهبي بسياري از مواقع مي‌تواند به معناي اختلاف در تمامي اين ابعاد باشد. اين مسئله به معناي آن است كه شما و همسرتان احتمالاً راجع به ساده‌ترين مسائل نيز درگير بحث و جدل مي‌شويد، در نتيجه طبيعتا ابعاد مختلف ارتباطي شما به خطر خواهد افتاد.

ايجاد اختلافات خانوادگي

با توجه به اينكه در اكثر مواقع اعتقادات مذهبي هر فرد از خانواده وي نشأت مي‌گيرد، اختلاف مذهبي در ازدواج تنها به شما و همسرتان محدود نمي‌شود و دچار اختلاف مذهبي با خانواده وي نيز خواهيد بود. اين موضوع مي‌تواند باعث ايجاد چالش‌ها و ناراحتي‌هايي در ارتباط خانواده با عروس يا داماد بشود كه علاوه بر ايجاد فشار رواني، زندگي مشترك‌تان را نيز تحت تأثير قرار دهد.

احساس شكست و ناكامي

اختلافات و ناراحتي‌هايي كه احتمالاً به دنبال اختلاف مذهبي ميان شما و همسرتان ايجاد مي‌شود به‌مرورزمان باعث خواهد شد احساس كنيد كه همدلي و همراهي كافي را از همسرتان دريافت نمي‌كنيد و حتي شايد تصور كنيد در انتخاب شريك زندگي‌تان شكست خورده‌ايد. اين طرز فكر مي‌تواند مشكلات روحي بسياري ازجمله افسردگي را برايتان به همراه داشته باشد.

اختلاف بر سر تربيت فرزند

هنگامي‌كه شما و همسرتان بر سر عقايد مذهبي با يكديگر تفاوت داشته باشيد، به احتمال زياد در تربيت فرزندان نيز دچار تضاد مي‌شويد. اين اختلاف‌نظر فرزندان شما را نيز دچار دوگانگي خواهد كرد، زيرا افكار و رفتار متناقضي را از والدين خود مي‌بينند كه آن‌ها را دچار تعارض مي‌كند. به همين خاطر بهتر است براي پيشگيري از آسيب ديدن فرزندانتان در چنين شرايطي از يك مشاور كودك براي تربيت فرزندتان كمك بگيريد.

جدايي يا خيانت

يكي از اصلي‌ترين دلايل بروز خيانت يا طلاق اين است كه طرفين احساس مي‌كنند شريك عاطفي‌شان آن‌ها را درك نمي‌كند و به همين خاطر به دنبال فردي مي‌گردند تا بتوانند خلأهاي عاطفي خود را در كنار وي جبران نمايند.

چه راهكارهايي براي رفع اختلاف مذهبي در ازدواج وجود دارد؟

اگرچه اختلاف مذهبي در ازدواج يكي از زنگ خطرهايي است كه مي‌تواند مشكلات بسياري را در جريان زندگي شما ايجاد نمايد بااين‌حال تمامي زوج‌هايي كه با يكديگر اختلاف‌نظر دارند، دچار مشكلات جدي در رابطه نمي‌شوند. اگر اين تفاوت‌ها ميان شما و همسرتان نيز وجود دارد مي‌توانيد از راهكارهاي زير براي پيشگيري از ايجاد مشكلات كمك بگيريد.

مشاوره پيش از ازدواج براي حل اختلاف مذهبي در ازدواج

مشاوره‌هاي پيش از ازدواج به شما كمك خواهد كرد تا اطلاعات مفيدي راجع به ويژگي‌هاي شخصيتي، افكار طرف مقابل و همين‌طور ميزان تناسب شما با يكديگر به دست آوريد. علاوه بر اين مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا راهكارهايي را براي برخورد مناسب و مؤثر با طرف مقابلتان پيدا كنيد. به همين خاطر بهتر است براي پيشگيري از بروز مشكلات جدي در آينده زندگي مشتركتان اين مشاوره‌ها را جدي بگيريد.

به اعتقادات يكديگر احترام بگذاريد

يكي از اشتباهات رايج اما خطرناك افرادي كه تصميم دارند علي‌رغم اختلافات با يكديگر ازدواج كنند اين است كه تصور مي‌كنند مي‌توانند در آينده همسرشان را عوض كرده و مطابق خواسته‌هاي خود شكل دهند. اين موضوع خود مي‌تواند باعث بروز مشكلات بسياري در ميان زوجين شود. به اين موضوع توجه داشته باشيد كه تغيير عقايد و سبك زندگي هر فرد تنها زماني ممكن خواهد بود كه او خود بخواهد اين تغيير را ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است طرف مقابلتان را به همان شكلي كه هست بپذيريد و به عقايد وي احترام بگذاريد. از اين طريق شما به همسرتان نيز ياد خواهيد داد كه با احترام با عقايد شما برخورد كند.

وارد دنياي يكديگر شويد

سعي كنيد بدون جانب‌داري و تلاش براي اثبات اينكه ديدگاه‌هاي شما صحيح‌تر از طرف مقابلتان است با او راجع به اعتقاداتش صحبت كنيد. از اين طريق شما اطلاعات بيشتري راجع به ديدگاه‌ها و طرز فكر طرف مقابل خود پيدا مي‌كنيد و همچنين ممكن است بتوانيد وجوه مشتركي نيز پيدا كنيد.

تمركززدايي از ديدگاه‌هاي مذهبي

اگرچه ديدگاه‌هاي مذهبي اهميت بسياري در زندگي همه ما دارند، بااين‌حال مذهب تنها يكي از جنبه‌هاي زندگي هر فرد است. اگر احساس مي‌كنيد شما و همسرتان بر سر مسائل مذهبي با يكديگر تفاهم نداريد، سعي كنيد ابعاد و بخش‌هاي ديگري از زندگي كه در آن‌ها اشتراكاتي داريد را پيداكرده و بيشتر روي آن‌ها تمركز كنيد. براي مثال ممكن است هردوي شما به ورزش يا مطالعه علاقه‌مند باشيد. مي‌توانيد با پررنگ كردن اين اشتراكات حساسيت را از روي اختلافات مذهبي خود برداريد. براي آشنايي با ساير معيارهاي انتخاب همسر كليك كنيد.

در اعتقاداتتان انعطاف‌پذير باشيد

يكي از مسائلي كه مي‌تواند اختلاف مذهبي در ازدواج را تشديد كند اين است كه هريك از شما با تعصب به ديدگاه‌هايتان پايبند باشيد و تنها از طرف مقابل بخواهيد به شما و عقايدتان احترام بگذارد. براي اينكه پيامدهاي منفي اختلاف عقيده را به حداقل ممكن برسانيد بهتر است تا جاي ممكن در ديدگاه‌هاي مذهبي‌تان انعطاف داشته باشيد و تا جايي كه مي‌توانيد به خواسته‌ها و علايق طرف مقابل نيز توجه داشته باشيد.

كمك گرفتن از مشاورين براي حل اختلاف مذهبي در ازدواج

براي اينكه بتوانيد علي‌رغم وجود اختلافات مذهبي يا هر شكل ديگري از اختلاف‌نظر كيفيت زندگي زناشويي خود را حفظ كنيد مي‌بايست مهارت‌هايي نظير صحبت كردن، انتقادپذيري و همين‌طور انعطاف در باورهايتان را به‌خوبي بلد باشيد. به همين خاطر بهتر است در چنين شرايطي از يك مشاور خانواده براي يادگيري اين راهكارها كمك بگيريد. مشاورين همچنين مي‌توانند راهكارهايي را براي تربيت فرزندان به شما آموزش دهند كه باعث شود آن‌ها نيز كمترين آسيب را از اختلافات ميان شما ببينند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

بروز اختلاف و درگيري در رابطه ميان زوجين، دشواري در تربيت فرزندان و همين‌طور افزايش احتمال جدايي يا خيانت ازجمله مشكلاتي هستند كه مي‌تواند به دليل اختلاف در اعتقادات مذهبي طرفين ايجاد شود.

بهترين راهكار اين است كه با استفاده از مشاوره‌هاي پيش از ازدواج آگاهي خود را از ديدگاه‌هاي طرف مقابل و ميزان تناسب آن‌ها با اعتقادات خودتان افزايش دهيد. علاوه بر اين راهكارهايي نظير انعطاف‌پذيري نسبت به عقايد ديگران يا تمركز بر روي شباهت‌ها نيز مي‌تواند كمك‌كننده باشد.

   

منبع : اختلاف مذهبي در ازدواج

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۱۵:۵۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال دو قطبي يكي از انواع بيماري‌هاي رواني است كه باعث مي‌شود فرد دوره‌هايي از افسردگي و همين‌طور دوره‌هايي از خلق بالا يا انرژي بيش‌ازحد را تجربه كند و به همين خاطر با نام دوقطبي شناخته مي‌شود؛ زيرا بيماران مبتلا به اين اختلال ميان دو حالت هيجاني كاملاً متضاد يا دو قطب متفاوت خلقي در نوسان هستند. مشكلاتي نظير سابقه ژنتيكي، آسيب‌هاي فيزيولوژيكي در مغز و همين‌طور اضطراب و فشار رواني ازجمله مسائلي هستند كه مي‌تواند فرد را نسبت به اين بيماري آسيب‌پذير كند. بااين‌حال متأسفانه بسياري از مبتلايان به اختلال دوقطبي از بيماري خود آگاهي ندارند و اطرافيان به خاطر رفتارهاي آزاردهنده‌شان طرد مي‌كنند.

با توجه به اينكه اختلالات دوقطبي معمولاً به‌خودي‌خود قابل‌درمان نيستند و بروز آن‌ها مي‌تواند مشكلات بسياري را در جريان فعاليت‌هاي روزانه فرد ايجاد كند، بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين اختلال را در خود يا هريك از اطرافيانتان مي‌بينيد براي انجام بررسي‌هاي بيشتر از يك روانشناس كمك بگيريد.

 

منبع : اختلال دو قطبي

 

 

 

اختلال دو قطبي و نشانه‌هاي آن

اختلال دوقطبي كه در گذشته به آن دوره‌هاي افسردگي- شيدايي گفته مي‌شد يكي از انواع اختلالات رواني است كه باعث مي‌شود فرد در دوره‌هايي خلق افسرده و همين‌طور دوره‌هايي انرژي بيش‌ازحد را تجربه كند. يكي از نكاتي كه درباره اختلال دوقطبي بايد به آن توجه داشت، اين است كه گاهي يك دوره براي مدت طولاني ادامه پيدا خواهد كرد و يا حتي ممكن است ميان دو دوره افسردگي و شيدايي فرد براي مدتي خلق عادي داشته باشد. به همين خاطر نبايد تصور كرد كه خلق اين افراد دائماً و از لحظه‌اي به لحظه ديگر در حال تغيير است.

بيماران مبتلا به اين اختلال معمولاً آگاهي بسيار كمي از مشكل خود دارند و به همين خاطر كمتر ديده مي‌شود كه خودشان براي درمان مراجعه كنند. با توجه به مشكلاتي كه اين اختلال مي‌تواند در جريان زندگي بيمار و اطرافيان ايجاد نمايد بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي آن را در هريك از اطرافيانتان مي‌بينيد به يك روانشناس متخصص مراجعه نماييد.

نشانه هاي اختلال دو قطبي

  • احساس شادي بيش‌ازحد كه با خلق معمول فرد متفاوت است.
  • انرژي بيش‌ازحد براي انجام فعاليت‌هاي مختلف و كاهش نياز به خواب
  • افزايش اعتمادبه‌نفس به‌گونه‌اي كه فرد احساس مي‌كند قادر است هر كاري را انجام دهد
  • تحريك‌پذيري يا پرخاشگري؛ اين افراد به‌سرعت از كوره در مي‌روند و با ديگران درگير مي‌شوند
  • رفتارهاي پرخطر؛ بالا رفتن اعتمادبه‌نفس و همين‌طور كاهش قدرت تفكر منطقي باعث خواهد شد تا فرد دست به رفتارهايي مانند رانندگي پرسرعت، رابطه جنسي كنترل نشده، مصرف مواد و يا حتي قبول تعهدات مالي سنگيني كه از پس آن‌ها برنخواهد آمد بزند.
  • پرش افكار؛ سرعت آمدورفت افكار به ذهن اين افراد به ميزاني زياد است كه آن‌ها در صحبت‌هايشان دائماً از موضوعي به موضوع ديگر مي‌پرند و قدرت تمركز روي يك مسئله را ندارند.
  • احتمال وجود درگيري‌هاي قانوني براي فرد در اين دوران بيشتر است.
  • توانايي فرد براي فعاليت در محيط تا حد زيادي از بين مي‌رود.

انواع اختلال دو قطبي

بيماران مبتلا به اختلال دوقطبي به‌طورقطع دوره‌هايي از افسردگي اساسي را پشت سر خواهند گذاشت. بااين‌حال دوره‌هاي شيدايي مي‌توانند شديد(مانيا) يا خفيف(هيپومانيا) باشند. كه بر اين اساس اختلال دوقطبي به دو دسته نوع يك و دو تقسيم مي‌شود:

اختلال دو قطبي نوع يك

اين حالت همان چيزي است كه اكثر افراد به‌عنوان بيماري دوقطبي مي‌شناسند و فرد مبتلا علاوه بر دوره‌هاي افسردگي، دوره‌هاي شيدايي كامل يا مانيا را نيز تجربه خواهد كرد. دوره مانيك يا شيدايي براي حداقل يك هفته مي‌بايست در فرد باقي مانده و حداقل سه نشانه از نشانه‌هاي زير را به همراه داشته باشد؛ اين نشانه‌ها مي‌بايست به‌صورت خودبه‌خود به وجود آمده و فرد تحت تأثير دارو يا مخدر خاصي نباشد.

  • افزايش عزت‌نفس يا خودبزرگ‌بيني
  • كاهش نياز به خواب
  • تمايل بيشتر به برقراري روابط اجتماعي
  • احساس مي‌كند افكار با سرعت از ذهنش عبور مي‌كند طوري كه نمي‌تواند آن‌ها را بر زبان آورد
  • پرت شدن حواس و ناتواني از تمركز روي يك موضوع
  • افزايش فعاليت (اين فعاليت‌ها مي‌تواند در تمامي زمينه‌هاي اجتماعي، شغلي يا تحصيلي باشد)
  • انجام رفتارهاي پرخطر بدون توجه به عاقبت آن‌ها

براي آشنايي بيشتر با نشانه ها و درمان اختلال دوقطبي نوع يك كليك كنيد.

اختلال دو قطبي نوع دو

در اين حالت نيز فرد علاوه بر دوره‌هاي افسردگي اساسي دوره‌هاي شيدايي را تجربه مي‌كند، اما شدت نشانه‌هاي شيدايي ضعيف‌تر از حالت قبل است كه در اصطلاح به آن‌ها هيپومانيا گفته مي‌شود و مي‌توان گفت توانايي فعاليت فرد در اين حالت كمتر دستخوش مشكل مي‌شود. به عبارتي تمامي نشانه‌هاي اين اختلال نيز مانند دوقطبي نوع اول است و تنها دو تفاوت ميان اين دو حالت وجود دارد:

  1. برخلاف دوره مانيا يا شيدايي شديد براي تشخيص هيپومانيا فرد مي‌بايست (حداقل 4 روز) نشانه‌هاي شيدايي را داشته باشد.
  2. در طي دوره هيپومانيا توانايي فعاليت فرد به‌طور كامل از بين نمي‌رود و اين بيماران در اكثر مواقع نياز به بستري شدن ندارند.

براي آشنايي بيشتر با اختلال دوقطبي نوع دو كليك كنيد.

دلايل بروز اختلال دو قطبي

تاكنون هيچ دليل قطعي و مشخصي براي بروز اختلال دوقطبي شناسايي نشده و اين بيماري نيز مانند ساير اختلالات روان‌شناختي به دنبال وجود مجموعه‌اي از علائم ايجاد مي‌شود. تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه احتمال بروز اختلال دوقطبي در افرادي كه سابقه اين بيماري را ميان اعضاي خانواده دارند، در حدود ده برابر بيش‌تر از ساير افراد است و به عبارتي مي‌توان آمادگي ژنتيكي را يكي از مهم‌ترين دلايل اين بيماري دانست. در كنار اين موضوع سابقه آزار و تجاوز در دوران كودكي و يا اضطراب‌هاي شديد مي‌تواند در بروز اين اختلال تأثيرگذار باشد.

علاوه بر آمادگي‌هاي ژنتيكي و تجربيات طول زندگي فرد، برخي نارسايي‌هاي فيزيولوژيك نيز در اين بيماران ديده مي‌شود. براي مثال برخي تحقيقات نشان مي‌دهد كه مغز اين بيماران نسبت به افراد عادي نوراپي‌نفرين بيشتري ترشح مي‌كند و يا قشر مخ در برخي مناطق ضخامت لازم را ندارد.

درمان اختلال دوقطبي

متأسفانه اختلال دوقطبي بيماري قابل درماني نيست و مبتلايان به آن به‌طور كامل بهبود نمي‌يابند، اما مي‌توان با كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي اين اختلال را تحت كنترل درآورد تا فرد بتواند با مديريت شرايط موجود فعاليت و زندگي خود را در اجتماع به‌راحتي ادامه دهد. در شرايطي كه اين بيماران همكاري‌هاي درماني لازم را با متخصصين داشته باشند مي‌توانند با كمترين محدوديت به فعاليت‌هاي شغلي يا تحصيلي خود بپردازند. ازجمله مهم‌ترين اقدامات درماني براي اين بيماران مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

دارودرماني

بيماران مبتلا به اختلال دوقطبي براي كنترل نشانه‌ها مي‌بايست همواره از داروهاي تثبيت خلق استفاده كنند. ليتيوم كربنات شناخته‌شده‌ترين داروي موجود براي بيماران دوقطبي است. اما با توجه به سمي بودن اين ماده ميزان استفاده از آن مي‌بايست به‌دقت توسط پزشك متخصص تعيين شود. در بسياري از مواقع نيز توصيه مي‌شود سطح ليتيوم خون بيمار پيش از شروع مصرف و همين‌طور در اولين روزهاي پس از درمان به‌طور مرتب اندازه‌گيري شود. زيرا مصرف كمتر از حد نياز اين دارو تأثيري در كنترل نشانه‌ها ندارد و درعين‌حال مصرف بيش‌ازحد نيز مي‌تواند خطر مسموميت را به همراه داشته باشد.

روان‌درماني

بر اساس مطالعات انجام‌شده بهترين روش براي درمان اختلال دوقطبي استفاده هم‌زمان از دارو و درمان‌هاي روان‌شناختي است. داروها اگرچه علائم فرد را تحت كنترل نگه ،بااين‌حال توانايي قوي‌تر كردن فرد در برابر بيماري را ندارند. در طي درمان‌هاي روان‌شناختي به فرد كمك مي‌شود تا در كنار استفاده از داروها نشانه‌هاي فكري و هيجاني خود را به‌خوبي شناخته و بتواند آن‌ها را مديريت كند. براي آشنايي با جلسات روان درماني كليك كنيد.

خانواده‌درماني

يكي از مهم‌ترين اقداماتي كه مي‌بايست در طول درمان اختلال دوقطبي به آن توجه شود، برگزاري جلسات خانواده‌درماني است كه با هدف آموزش خانواده براي نحوه برخورد با فرد ايجاد مي‌شوند. در طي اين جلسات علاوه بر اينكه به خانواده فرد راجع به چگونگي برخورد با بيماران آموزش داده مي‌شود. سلامت روان آن‌ها نيز موردبررسي قرارگرفته و از بروز مشكلات روحي در آن‌ها پيشگيري مي‌شود.

اطرافيان بيماران مبتلا به اختلال دوقطبي

خانواده و اطرافيان افرادي كه درگير اختلال دوقطبي هستند معمولاً آسيب زيادي را از اين شرايط تجربه مي‌كنند. فشار رواني و مشكلاتي كه بيماري يكي از اعضا براي ديگران ايجاد مي‌كند آن‌ها را در معرض آسيب‌هاي روحي بسياري قرار مي‌دهد. به همين خاطر اگر در اطراف شما نيز فردي دچار اين اختلال شده بهتر است براي پيشگيري از آسيب‌هاي روحي مانند اختلالات اضطرابي و افسردگي و همين‌طور آموزش راهكارهايي براي ارتباط با بيمار از يك روانشناس كمك بگيريد. با توجه به اهميتي كه خانواده و سيستم حمايت اجتماعي در بهبودي فرد دارد بهتر است به اين نكات توجه داشته باشيد:

نسبت به نشانه‌ها حساس باشيد

اختلال دوقطبي نيز درست مانند هر اختلال رواني ديگر وابستگي بسياري به زمان دارد. اين به معناي آن است كه هرچقدر سريع‌تر بتوانيد نشانه‌هاي اين بيماري را تشخيص داده و براي درمان آن اقدام كنيد احتمال موفقيت‌آميز بودن درمان بيشتر خواهد بود. با توجه به اينكه بيماران مبتلا به اختلال دوقطبي خودآگاهي از بيماري‌شان ندارند يكي از مهم‌ترين وظايف اطرافيان اين بيماران اين است كه نسبت به نشانه‌ها حساسيت داشته و در صورت مشاهده آن‌ها به متخصص مراجعه كنند. به ويژه در شرايطي كه يكي از اعضاي خانواده شما با اين بيماري درگير است بهتر است ساير اعضا و به ويژه كودكان براي پيشگيري از بروز اختلال دوقطبي و يا كاهش شدت آن به طور مرتب مورد نظارت روانشناسي قرار بگيرند.

محيط خانه را آرام نگه داريد

حمايت اجتماعي ازجمله مهم‌ترين عواملي است كه در بهبودي از بيماري‌هاي رواني تأثير دارد. به همين خاطر بهتر است تا جاي ممكن فضاي خانه را آرام نگه داريد و به‌ويژه در شرايطي كه بيمار وارد دوره‌هاي مانيا يا شيدايي مي‌شود از بحث كردن با آن‌ها خودداري كنيد.

از برچسب‌هاي منفي خودداري كنيد

بيماري‌هاي رواني معمولاً با برچسب‌هاي منفي بسياري در سطح جامعه همراه هستند و اين موضوع مي‌تواند شرايط روحي فرد را تا حد زيادي تحت تأثير قرار داده و حتي شدت بيماري و روند بهبود آن را با مشكل مواجه كند. به همين خاطر سعي كنيد با بيماران مبتلا به اختلال دوقطبي يا هر بيماري رواني ديگر به شكلي پسنديده برخورد كنيد و از ديگران نيز بخواهيد از برخوردهاي نامناسب يا استفاده از برچسب‌هاي رواني خودداري كنند.

جلسات مشاوره را جدي بگيريد

مشاوره‌هاي روان‌شناختي براي فرد و خانواده تا حد زيادي مي‌تواند در كنترل شرايط و جلوگيري از بروز بحران‌ها كمك‌كننده باشد. به همين خاطر استفاده از اين جلسات ازجمله مسائلي است كه مي‌بايست در كنار درمان‌هاي دارويي آن را جدي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

دوقطبي يكي از انواع اختلالات رواني است كه باعث مي‌شود فرد دوره‌هايي از  افسردگي اساسي و همين‌طور شيدايي يا انرژي بيش از حد را به صورت دوره‌اي تجربه كند.

بهترين روش درماني براي اين بيماري استفاده همزمان از داروها و جلسات مشاوره روان‌شناختي است. با اين روش علاوه بر اين‌كه نشانه‌هاي بيماري توسط داروها كنترل مي‌شود فرد راهكارهايي را براي مديريت هيجانات و علائم بيماري خود آموزش مي‌بيند.

   

منبع : اختلال دو قطبي

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۱۲:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلافات خانوادگي در هر خانه‌اي اتفاق مي‌افتد و به نوعي بروز آن غيرقابل‌اجتناب است. اگرچه برخي از خانواده‌ها به‌خوبي مي‌توانند مشكلات را مديريت كنند، اما متأسفانه اختلافات خانوادگي براي برخي ديگر تبديل به يك چالش جدي شده و حتي گاهي اوقات باعث از هم پاشيدن خانواده مي‌شود. به همين خاطر توجه به مشكلاتي كه در روابط ميان اعضا ايجاد مي‌شود و همين‌طور آشنايي با راهكارهايي براي رفع اين شرايط ازجمله موضوعاتي است كه بهتر است نسبت به آن‌ها آگاهي كافي داشته باشيد ويا با دريافت مشاوره خانواده با سرعت بيشتري مسائل را حل وفصل كنيد.

 

منبع : اختلافات خانوادگي

 

 

 

اختلافات خانوادگي و انواع آن

بروز اختلاف‌نظر و ناراحتي ميان اعضاي خانواده يكي از موضوعاتي است كه هرگز نمي‌توانيد به‌طور كامل از ايجاد آن جلوگيري كنيد، اما با مديريت صحيح شرايط پيش‌آمده مي‌توانيد از بروز اختلافات جدي در محيط خانواده‌تان جلوگيري كنيد. اختلافات خانوادگي و ناآگاهي از راه‌هاي روبه‌رو شدن با آن‌ها ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند آسيب‌هاي جدي را در روابط اعضاي خانواده ايجاد كند و شايد اثرات منفي آن براي مدت طولاني باقي بماند. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود در شرايطي كه احساس مي‌كنيد شدت اختلافات به ميزاني است كه توان مديريت آن را نداريد از يك روانشناس خانواده در اين زمينه كمك بگيريد. ناراحتي و اختلاف در ميان تمامي اعضاي خانواده مي‌تواند ايجاد شود كه با توجه به اين موضوع دلايل و راه‌هاي كنار آمدن با آن متفاوت خواهد بود.

اختلاف ميان زوجين

گاهي اوقات اختلاف و درگيري ميان زوجين بروز پيدا مي‌كند. تفاوت‌هاي فرهنگي و همين‌طور بي‌تجربگي درزمينهٔ ارتباط با جنس مخالف يا مديريت زندگي مشترك ازجمله مسائلي است كه باعث بروز اين مشكلات مي‌شود تا جايي كه روانشناسان خانواده معتقدند 5 سال نخست پس از شروع يك زندگي، سال‌هايي هستند كه بيشترين احتمال براي از بين رفتن زندگي مشترك و جدايي در آن وجود دارد. كمك گرفتن از مشاوره‌هاي پيش از ازدواج و افزايش آگاهي از شيوه ارتباط با جنس مخالف و انتظارات وي در زندگي مشترك ازجمله راهكارهايي است كه به شما در كاهش اين مشكلات كمك خواهد كرد.

اختلاف‌نظر و بحث ميان زوجين در شرايطي كه شما صاحب فرزند باشيد مي‌تواند مشكلات به‌مراتب جدي‌تري را براي خانواده‌تان ايجاد كند. اختلاف ميان والدين باعث خواهد شد تا فرزندان احساس امنيت و آرامشي را كه مي‌بايست از والدينشان دريافت كنند به دست نياورند و اين موضوع در كنار اثرات منفي كه در شخصيت آن‌ها خواهد داشت، احتمال بروز اختلالات روحي مانند اضطراب و افسردگي را افزايش خواهد داد. به همين خاطر در چنين شرايطي بهتر است با تلاش براي حل اختلافات با همسرتان و همين‌طور كمك گرفتن از مشاورين خانواده فضاي خانه خود را تغيير دهيد.

اختلاف ميان والدين و فرزندان

يكي از رايج‌ترين اختلافات خانوادگي را مي‌توان در ميان والدين و فرزندان آن‌ها يافت. فرزندان در سنين پايين‌تر معمولاً به دليل وابستگي كه به والدين خود دارند چندان با آن‌ها دچار اختلاف‌نظر نمي‌شوند، اما با رسيدن به سنين نوجواني و به‌موازات كاهش وابستگي و دست‌يابي به يك هويت مستقل احتمال ايجاد درگيري به دليل اختلاف در طرز تفكر ميان فرزندان با والدينشان افزايش پيدا مي‌كند.

علاوه بر اين نوجواني بازه سني است كه فشار رواني بسياري را براي فرد به همراه دارد و همين موضوع مي‌تواند احتمال تحريك‌پذيري و ايجاد اختلافات خانوادگي را افزايش دهد. با توجه به اينكه والدين نقش بسيار مهمي در زندگي فرزندانشان دارند و آسيب ديدن رابطه ميان آن‌ها مي‌تواند خطرات بسياري را براي فرزندان به همراه داشته باشد، بهتر است راجع به نحوه برخورد با نوجوان و نكاتي كه مي‌بايست در تربيت آن‌ها مدنظر داشته باشيد از يك روانشناس كمك بگيريد. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت نوجوان كليك كنيد.

اختلاف ميان فرزندان با يكديگر

اختلاف ميان فرزندان يكي ديگر از موضوعاتي است كه در تمامي خانواده‌ها ديده مي‌شود و شايد از نظرتان نياز به توجه چنداني نداشته باشد اما در بعضي مواقع مثل حسادت از تولد فرزند جديد يا احساس تبعيض ميان فرزندان، وجود يك فرزند معلول و بدرفتاري سايرين با او يا در شرايطي كه شدت و مدت اختلاف از حالت عادي خارج شده، بهتر است براي برطرف كردن اين اختلافات اقدامات جدي‌تري را در نظر داشته باشيد.

دلايل ايجاد اختلافات خانوادگي

اختلاف‌نظر در مسائل مختلف

اختلاف‌نظر راجع به مسائل مختلف عامل بسياري از مشكلات و اختلافات خانوادگي است. اختلافات مي‌تواند بر سر مسائل ساده‌اي نظير مقصد يك سفر يا موضوعات بااهميتي مانند انتخاب محل زندگي ايجادشده و طبيعتاً به ميزاني كه اهميت موضوع بيشتر باشد، مشكلات بيشتري را در خانواده ايجاد مي‌كند. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود اعضاي خانواده به راه‌هاي صحبت كردن بر سر مسائل مختلف توجه كافي داشته باشند و سعي كنند تا از اين طريق با توجه به نظرات يكديگر از بروز مشكلات جدي جلوگيري كنند.

حل نشدن اختلافات قبلي

باقي ماندن كدورت و ناراحتي را مي‌توان زنگ خطر جديي براي ايجاد اختلاف و دلخوري در يك خانواده دانست. گاهي اوقات بروز يك اتفاق به‌ظاهر ساده مي‌تواند باعث زنده شدن خاطرات و دلخوري‌هاي گذشته ميان طرفين شده و آن‌ها را به سمت نشان دادن واكنش‌هاي تند سوق دهد. در برخي مواقع نيز فرد از موضوعي ناراحت است، اما به هر دليلي امكان بازگو كردن آن را ندارد و ناراحتي خود را به‌صورت بهانه‌گيري يا بحث راجع به مسائل مختلف نشان مي‌دهد.

در صورت باقي ماندن ناراحتي‌ها يا ناتواني از بيان احساسات كه فشار زيادي براي فرد به همراه دارد؛ بهتر است از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. بخشش درماني يا فراهم كردن شرايط صحبت براي اعضاي خانواده ازجمله راهكارهايي هستند كه در اين شرايط مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد.

اختلافات خانوادگي به دليل فشارهاي رواني

بروز بحران‌هايي مانند بيماري يا فوت يكي از اعضا، مشكلات مالي و از دست دادن شغل ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند باعث افزايش فشار رواني و اضطراب در ميان اعضاي خانواده شده و به عبارتي آن‌ها را نسبت به مسائل مختلف تحريك‌پذير كنند. با توجه به اينكه در اين شرايط احتمال بروز اختلافات خانوادگي افزايش پيدا مي‌كند بهتر است در اين مواقع از بحث كردن با يكديگر اجتناب كنيد.

روابط يك‌طرفه يا احساس تبعيض

روابط يك‌طرفه به شرايطي گفته مي‌شود كه يكي از طرفين بيش از سايرين براي رفاه و آرامش ديگران تلاش مي‌كند. اين شرايط به‌مرورزمان باعث مي‌شود تا فرد احساس كند ضرر كرده يا زماني براي اختصاص به خود ندارد و اين مي‌تواند مشكلات روحي بسياري مثل افسردگي را براي وي ايجاد كند. در چنين شرايطي احتمالاً اعتراض به شرايط موجود باعث بروز اختلاف در ميان اعضا باشد (براي مثال معمولا در خانواده‌ها مادر خود را فداي خانواده مي‌كند).

ناآگاهي

به‌طوركلي ناآگاهي را مي‌توان اصلي‌ترين دليل بروز اختلافات خانوادگي دانست. بي‌اطلاعي از مسائلي مانند اصول صحبت كردن در خانواده، مديريت شرايط بحراني يا راهكارهاي همدلي با يكديگر و داشتن خانواده شاد ازجمله مسائلي است كه احتمال بروز اختلاف و كدورت ميان اعضا را افزايش مي‌دهد. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود با كمك گرفتن از مشاورين خانواده سعي كنيد شرايط روحي خود و ساير اعضا را بهبود ببخشيد و علاوه بر كاهش اختلافات خانوادگي، كيفيت رابطه ميان اعضا را در شرايط بهتري قرار دهيد.

پيامدهاي اختلافات خانوادگي

بي‌توجهي به برطرف كردن اختلافات خانوادگي در بسياري از مواقع باعث مي‌شود تا كدورت و ناراحتي در ذهن و قلب فرد باقي بماند. در نتيجه به دنبال هر بحث و ناراحتي كه در خانواده ايجاد شود، تمامي اختلافات گذشته نيز مجدد زنده شده و اين موضوع باعث حل نشدن يا سخت‌تر شدن بحران جديد خواهد شد.

علاوه بر اين معمولاً منجر به آسيب ديدن رابطه ميان اعضا، ايجاد دلخوري و از بين رفتن صميميت و همين‌طور كاهش احترام ميان اعضا خواهد شد. در كنار اين مسائل بروز اختلافات خانوادگي باعث ايجاد جو نامناسب در خانه شده و مي‌تواند احتمال بروز اضطراب يا افسردگي در ميان اعضا به‌خصوص فرزندان كوچك‌تر را افزايش دهد. به همين خاطر بهتر است با كمك گرفتن از يك مشاور خانواده علاوه بر از بين بردن پيامدهاي منفي اختلافات، راهكارهايي را براي پيشگيري از بروز مجدد اين مشكلات آموزش ببينيد.

راهكارهايي براي از بين بردن اختلافات خانوادگي

با يكديگر صحبت كنيد

به اعتقاد روانشناسان توانايي صحبت كردن اعضاي خانواده با يكديگر يكي از مهم‌ترين راهكارها براي كاهش اختلافات خانوادگي است. بااين‌حال براي گرفتن نتيجه مطلوب از اين راهكار مي‌بايست با اصول صحبت كردن به‌خوبي آشنا باشيد. براي اينكه گفت‌وگوي مفيدي داشته باشيد در درجه اول مي‌بايست زمان و مكان مناسبي را براي صحبت انتخاب كنيد و علاوه بر اين در كنار بيان نظراتتان به ديگران نيز اجازه صحبت كردن بدهيد.

به تفاوت‌ها احترام بگذاريد

همان‌طور كه گفته شد اختلاف‌نظر دليل بسياري از مشكلاتي است كه ميان اعضاي خانواده ايجاد مي‌شود. بااين‌حال اين خود اختلاف‌نظر نيست كه باعث ايجاد مشكل مي‌شود بلكه نوع برخورد افراد با تفاوت است كه مي‌تواند باعث بروز دلخوري شود. درنتيجه اگر مي‌خواهيد از بروز اختلافات خانوادگي جلوگيري كنيد همواره به اين موضوع توجه داشته باشيد كه “ديگران مجبور نيستند مانند شما فكر كنند و هركس مجاز است ديدگاه‌هاي خودش را داشته باشد”. هنگامي‌كه بتوانيد تفاوت ديگران با خود را بپذيريد و يا اين مهارت را به ديگران آموزش دهيد از بسياري از مشكلات جلوگيري خواهيد كرد.

مشكلات را حل كنيد

روانشناسان معتقدند پايان دادن به يك اختلاف معمولاً به دو شكل اتفاق خواهد افتاد؛ در حالت اول اعضا به‌واقع مشكلات ميان خود را برطرف كرده و راهكارهاي جديدي را براي جلوگيري از بروز مشكلات پيدا مي‌كنند؛ اما در حالت دوم افراد صرفاً براي جلوگيري از آسيب ديدن رابطه سعي مي‌كنند تا مشكلات را فراموش كنند. اين شرايط معمولاً باعث خواهد شد تا دلخوري‌ها باقي مانده و علاوه بر آسيب زدن به كيفيت رابطه، مشكل در مسائل مختلف مجدداً به‌نوعي خود را نشان خواهد داد. درنتيجه اگر مي‌خواهيد از بروز اختلافات خانوادگي جلوگيري كنيد بهتر است همواره به دنبال حل كردن واقعي مشكلات به‌جاي انكار آن‌ها باشيد.

استفاده از مشاوره خانواده براي حل اختلافات خانوادگي

اگر احساس مي‌كنيد اختلافات در خانواده شما پيچيده‌تر از آن است كه به‌تنهايي بتوانيد آن‌ها را حل كنيد و يا در شرايطي كه اختلافات شدت بيشتري پيدا كرده يا براي زمان طولاني باقي مانده‌اند بهتر است از يك مشاور خانواده براي بهبود شرايط كمك بگيريد. مشاورين به دليل تخصص و تجربه‌اي كه در حل مشكلات خانواده‌ها دارند مي‌توانند بدون جانب‌داري راهكارهاي مناسبي را براي تغيير شرايط به شما آموزش دهند. حل اختلاف‌نظر ميان زوجين، راهكارهايي براي برقراري رابطه با فرزندان، يادگيري آداب صحبت كردن در خانواده و همين‌طور بهبود كيفيت ارتباط اعضاي خانواده با يكديگر ازجمله مسائلي است كه روانشناسان مي‌توانند به شما در بهبود آن‌ها كمك كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

با توجه به دليلي كه براي ايجاد اختلافات خانوادگي وجود دارد راه‌هاي برطرف كردن آن‌ها نيز متفاوت خواهد بود. بااين‌حال صحبت كردن با يكديگر و كمك گرفتن از مشاورين خانواده از راهكارهايي هستند كه در بسياري از مواقع مي‌توانند به شما در حل كردن مشكلات كمك كنند.

   

منبع : اختلافات خانوادگي

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۹:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

راه‌هاي برطرف كردن اختلاف بر سر محل زندگي با همسر چيست؟ هدف از ازدواج، قرار گرفتن زن و مرد در كنار يكديگر است. به منظور تحقق اين هدف، زن و مرد بايد در كنار هم و در يك محل مشترك زندگي كنند. محل زندگي از حقوق مشترك زن و مرد است و بايد مورد توافق هر دو آن‌ها قرار بگيرد. اختلاف بر سر اين موضوع مي‌تواند زمينه ساز بروز اختلاف و در گيري بين زن و مرد شود. در ادامه مطلب به مهم‌ترين علل بروز اختلاف بر سر محل زندگي مشترك و راهكارهاي برخورد صحيح با اين موضوع پرداخته خواهد شد.

 

منبع : اختلاف بر سر محل زندگي

 

 

دلايل ايجاد اختلاف بر سر محل زندگي

احتلاف بر سر محل زندگي به دلايل متعددي ايجاد مي‌شود كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. دلبستگي به خانواده

در برخي موارد زن و مرد به خانواده پدري خود علاقه و دلبستگي زيادي دارند و از تصور اينكه بخواهند دور از آن‌ها زندگي كنند دچار افسردگي و ناراحتي مي‌شوند. به همين دليل اصرار دارند كه نزديك خانه پدري ساكن شوند. در نتيجه عدم توافق درباره اين موضوع، اختلاف نظر و ناراحتي بين زن و شوهر پيش مي‌آيد.

2. عدم تفاهم با خانواده همسر

گاهي اوقات بين زوج و خانواده همسر اختلاف و ناراحتي وجود دارد. به جهت اينكه او مي‌خواهد كمتر با آن‌ها برخورد داشته باشد، ترجيح مي‌دهد محل زندگي مشترك را در جايي دورتر از محل زندگي خانواده همسر انتخاب كند. اين در حاليست كه همسرش به خانواده خود وابسته است و اصرار دارد نزديك آن‌ها باشد. عدم موافقت همسر زمينه را براي بروز اختلافات و درگيري فراهم مي‌آورد.

3. اختلاف بر سر محل زندگي | عدم تفاهم زن و شوهر

وقتي زن و شوهر با يكديگر تفاهم نداشته باشند، هر موضوعي مي‌تواند بهانه درگيري بين آن‌ها را فراهم بياورد. اگر در آغاز آشنايي متوجه شديد كه در بيشتر موارد با همديگر نقطه نظر مشترك نداريد، نسبت به ادامه ارتباط ترديد كنيد. چرا كه وقتي رابطه جدي‌تر شود، موضوعات مختلف از جمله محل زندگي به صورت يك چالش پيش روي شما قرار مي‌گيرد.

4. عدم توانايي مالي

زنان دوست دارند زندگي كاملا مستقلي داشته باشند تا بتوانند آزادانه و به دور از دخالت‌هاي اطرافيان زندگي خود را اداره نمايند. اين مسئله وقتي به يك اختلاف بزرگ تبديل مي‌شود كه همسر توانايي اجاره يا خريد منزل ديگري را نداشته باشد و زن مجبور شود در جايي كه دوست ندارد زندگي كند. اصرار زن به تغيير محل زندگي و امتناع مرد به دليل مشكلات مالي، آن‌ها را در آستانه درگيري و مسائل بحراني قرار مي‌دهد.

5. تفاوت هاي شخصيتي

افراد مختلف داراي شخصيت‌هاي متفاوتي هستند. در حالي كه يكي از آن‌ها دوست دارد در محل‌هايي شلوغ و پر رفت و آمد زندگي كند، ديگري ممكن است ترجيح دهد در محله‌اي ساكن شود كه ساكت و آرام است. ازدحام جمعيت و صداي شلوغي ممكن است براي يكي خوشايند و براي ديگري انزجار كننده باشد. در نتيجه به تفاهم رسيدن بر سر اين موضوع به آساني ممكن نخواهد بود و هر كدام با آوردن دليل و برهان بر درستي نظر خود پافشاري مي‌كنند. اين وضعيت تهديدي براي آرامش زندگي مشترك به حساب مي‌آيد.

 

 

راهكارهاي برخورد صحيح با اختلاف بر سر محل زندگي

براي اينكه بتوانيد اختلاف بر سر محل زندگي را به بهترين نحو برطرف كنيد، بايد نحوه صحيح برخورد با آن را بلد باشيد. راهكارهاي برخورد صحيح با اختلاف بر سر محل زندگي عبارتند از:

1. صحبت كردن درباره محل زندگي در زمان آشنايي

قبل از اينكه رابطه شما به ازدواج ختم شود و راه بازگشتي نداشته باشيد، بهتر است در جلسات آشنايي درباره موضوعات مختلف از جمله محل زندگي مشترك صحبت كنيد. نظرات طرف مقابل را بشنويد و با آگاهي از اينكه قرار است بعد از ازدواج در كجا زندگي كنيد اقدام به تصميم گيري نماييد.

2. از لجبازي دست برداريد

اگر به دليل لجبازي با همسر خود اختلاف نظر داريد و بر سر مسئله محل زندگي به تفاهم نمي‌رسيد، سخت در اشتباه هستيد. لجبازي كردن فقط تداوم زندگي مشترك شما را به خطر مي‌اندازد. اگر چه در ابتدا ممكن است چندان مسئله ساز نباشد اما در صورت ادامه دادن به رفتار خود ممكن است دچار مشكلات بسيار جدي در زندگي شويد.

3. اختلاف بر سر محل زندگي | گفتگو منطقي

گفتگو كردن يك روش كاملا منطقي براي هم زيستي مسالمت آميز در كنار يكديگر است. اگر بر سر محل زندگي اختلاف نظر داريد، حتما با همسرتان به گفتگو بپردازيد و دلايل خود را بازگو كنيد. دلايل او را بشنويد و تصميم گيري معقولانه‌تري داشته باشيد.

4. تداوم ارتباط با خانواده پدري

هريك از زوجين خانواده‌اي دارد كه به اعضاي آن احساس تعلق خاطر و وابستگي مي‌كند. ازدواج ممكن است فاصله مكاني ايجاد كند اما نمي‌تواند محبت قلب زن و مرد را به خانواده پدري از بين ببرد. ديدار با خانواده حق مسلم زوجين است. فكر كردن به اين موضوع كه هر وقت دوست داريد، مي‌توانيد به خانواده خود سر بزنيد يا تماس برقرار كنيد، باعث مي‌شود فاصله مكاني براي‌تان كم رنگ‌تر شود.

5. مراجعه به مشاور

اگر احساس مي‌كنيد جدا شدن از خانواده پدري و ساكن شدن در محل ديگري برايتان غير ممكن است و به شكل غير عادي در شما احساس نگراني و اضطراب ايجاد مي‌كند، حتما به يك روانشناس مراجعه نماييد تا مشكل شما ريشه يابي شود و راه حل مناسبي به كار گرفته شود. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره ازدواج كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

سوالات متداول

مواردي مانند عدم تفاهم، وابستگي به خانواده، عدم توانايي مالي زوج و تفاوت‌هاي شخصيتي زوجين مي‌تواند باعث اختلاف در انتخاب محل زندگي شود.

زوجين براي تفاهم بر سر محل زندگي بهتر است قبل از ازدواج در مورد محل زندگي صحبت كنند و همچنين بدانند بعد از ازدواج حتي اگر از پدر و مادرشان دور باشند، به راحتي مي‌توانند با آن‌ها رفت و آمد كنند. بهتر است زوجين در صورت اختلاف از مشاور كمك بگيرند.

   

منبع : اختلاف بر سر محل زندگي

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۶:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تريميپرامين يكي از انواع داروهاي ضد افسردگي سه حلقه‌اي است. به طور معمول براي درمان افسردگي اساسي از اين دارو استفاده مي‌شود. مصرف خودسرانه تريميپرامين به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود چراكه ممكن است عوارض و پيامدهاي جدي با خود به همراه داشته باشد. اگر چه اين دارو علائم به وجود آمده در اثر بيماري افسردگي را كاهش داده و از عود مجدد آن پيشگيري مي‌كند اما براي پايداري بيشتر نتايج مثبت درمان و كاهش عوارض جانبي مصرف داروها بهتر است مشاوره درماني در كنار دارو درمان مورد استفاده قرار گيرد. روانشناسان به واسطه آموزش تكنيك‌هاي شناختي رفتاري تاثيرات قابل توجهي را در روند بهبود وضعيت بيمار ايجاد خواهند نمود. براي كسب اطلاعات در زمينه درمان افسردگي و مشاوره افسردگي كليك كنيد.

 

منبع : قرص تريميپرامين

 

 

تريميپرامين و مكانيسم اثر آن

اين دارو از مجموعه داروهاي سه حلقه‌اي تجويزي براي درمان افسردگي است. مكانيسم اثر اين دارو از طريق تأثير در مواد شيميايي مغزي است كه عدم تعادل در آن‌ها باعث به وجود آمدن علائم افسردگي در فرد مبتلا مي‌شود. مكانيسم اثر تريميپرامين بدين شكل است كه از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين و سروتونين توسط غشاء پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي، غلظت آن‌ها را در سيستم اعصاب مركزي افزايش مي‌دهد. اين دارو ﺗﻤﺎﻳــﻞ ﻧﺴــﺒﺘﺎً زﻳــﺎدي ﺑــﺎ ﮔﻴﺮﻧــﺪه ﻫﻴﺴﺘﺎﻣﻴﻨﻲ H1 دارد و در ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺑﻪ ﺷﺪت ﺧﻮاب آور است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد. 

 

عوارض جانبي تريميپرامين

اين دارو نيز مانند سايرداروها با عوارض جانبي همراه است كه از آن‌ها مي‌توان به آريتمي قلبي، افت فشارخون، گرگرفتگي، مشكلات عروق مغزي، افزايش يا افت فشارخون، گيجي، هذيان، سرگيجه و تهوع، خواب آلودگي، تشديد سايكوز، بي‌قراري، تشنج، احساس سوزن سوزن شدن، ريزش مو، افزايش تعريق، خارش، حساسيت پوست به نور، راش پوستي، كهير، سياه شدن زبان، كرامپ شكمي، بي اشتهايي، يبوست، اسهال، سختي در دفع ادرار، ضعف جنسي، تورم بيضه، احتباس ادرار، افزايش آنزيم‌هاي كبدي، لرزش، ضعف، تاري ديد، گشادي مردمك و وزوز گوش اشاره كرد.  در صورت بروز اين عوارض جانبي بايد با به پزشك خود اطلاع دهيد تا در صورت خطر براي قطع يا جايگزين كردن دارو شما را راهنمايي كند. براي كسب اطلاعات در زمينه علايم افسردگي كليك كنيد. 

 

تداخلات دارويي

_سايمتيدين ممكن است متابوليسم اين دارو را مهار نموده و غلظت پلاسمايي آن را افزايش دهد.

_اثرات كاهنده فشار خون كلونيدين در صورت مصرف همزمان با اين دارو ممكن است كاهش يابد.

_مصرف همزمان اين دارو با داروهاي ضد تيروئيد ممكن است خطر بروز آگرانولوسيتوز را افزايش دهد.

_مصرف همزمان فراورده‌هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف CNS، ممكن است سبب بروز ضعف شديد، مشكلات تنفسي و كاهش فشارخون شود.

توجه: برا جلوگيري از تداخلات دارويي، در صورت مصرف هرگونه دارو به پزشك خود اطلاع دهيد تا مطابق با شرايط و داروهاي مصرفي برايتان داروي جديد تجويز كند. 

 

موارد احتياط مصرف داروي تريميپرامين

-اگر فردي اخيراً يك حمله قلبي را تجربه كرده است، نبايد اين دارو را مصرف كند.

-برخي از افراد جوان زماني كه براي اولين بار ازيك داروي ضد افسردگي استفاده مي‌كنند دچار افكار مربوط به خودكشي مي‌شوند. در مورد  تغييرات در خلق و خوي و يا علائم خود هشيار باشيد. هر گونه علائم يا بدتر شدن آن را به پزشك خود اطلاع دهيد.

-در صورت مصرف يك مهار كننده مونوآمين اكسيداز (MAO) در ۱۴ روز گذشته جدا از مصرف داروي تريميپرامين خودداري نماييد چراكه ممكن است يك تداخل دارويي خطرناك رخ دهد. مهار كننده‌هاي مونوآمين اكسيداز (MAO) شامل ايزوكاربوكسازيد، لينزوليد، فنلزين، رزاژيلين، سلژيلين و ترانيل سيپرومين هستند.

-در هفته‌هاي اول درمان به دليل افزايش تمايل به خودكشي بايد بيمار را تحت نظر قرار داد.

-براي شروع اثرات درماني اين دارو حداقل ۶-۱ هفته وقت لازم است.

-ممكن است تريميپرامين با ايجاد خواب آلودگي بر اعمالي كه نياز به مهارت و هوشياري دارند مانند رانندگي تأثير بگذارد.

-در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري، پزشك بايد از مصرف دارو مطلع شود.

-احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف تريميپرامين وجود دارد. لذا ضروري است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.

در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو، اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز ‌باشد، به محض بخاطر آوردن آن را مصرف كنيد. مگر اينكه تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت مقدار مصرف بعدي نبايد دو برابر شود.

 

دوز بندي داروي تريميپرامين

تعييين دوز دارو به عهده پزشك متخصص است اما به طور كل مي‌توان گفت دوز آﻏﺎزﻳﻦ ﺑـﺮاي تريميپرامين ۲۵ ﻣﻴﻠـﻲﮔـﺮم روزاﻧـﻪ ﭘﻴﺸـﻨﻬﺎد ﺷـﺪه اﺳـﺖ، ﻫـﺮ ﭼﻨـﺪ دوز ۱۰۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﻧﻴﺰ در ﺑﻴﻤﺎران ﺑﺴﺘﺮي ﺗﺤﺖ ﻧﻈﺮ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷـﻮد. دوز دارو  را ﻣﻌﻤـﻮﻻً ﻫـﺮ ﭼﻨـﺪ روز ۲۵ ﺗـﺎ ۵۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم اﻓﺰاﻳﺶ داده ﺗﺎ ﺑﻪ داﻣﻨﻪ ۱۵۰ ﺗﺎ ۳۰۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم روزاﻧﻪ ﺑﺮﺳﺪ. توجه داشته باشيد كه دوز دارو را نبايد سرخود كاهش يا افزايش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

 

سوالات متداول

مشخص نيست كه اين دارو به جنين آسيب برساند يا خير اما اگر باردار هستيد يا در حين درمان باردار شديد، به پزشك خود اطلاع دهيد تا تغييرات لازم را اعمال كند.

به طور قطع نمي‌توان گفت كه اين دارو مي‌تواند از طريق شير مادر منتقل شود و به كودك شيرخوار آسيب برساند. لذا توصيه مي‌شود كه براي مصرف اين دارو همزمان با تغذيه كودك شيرخوار خود با پزشك معالج مشورت نماييد.

   

منبع : قرص تريميپرامين

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۲:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هيپنوتيزم يا خواب مصنوعي يكي از بحث برانگيزترين مسائل در دنياي روانشناسي است. ماهيت پر رمز و راز هيپنوتيزم باعث شده است كه بسياري از افراد به سمت آن جذب شوند و بخواهند حداقل براي يك‌بار آن را تجربه كرده يا درباره چگونگي آن اطلاعاتي به دست آورند. در اين روش ذهن با بهره بردن از تلقين مي‌تواند بر روي موضوع خاصي متمركز شود و در كنار آن به كاهش بسياري از بيماري‌هاي رواني و جسماني در خود كمك كند. همچنين مي‌توان با بهره بردن از هيپنوتيزم درماني به حقايق پنهان در ضمير ناخودآگاه پي برد. با اين حال گاهي افراد باورهاي غلطي درباره هيپنوتيزم دارند و مي‌ترسند كه حقايق زندگي‌شان مشخص شود و از انجام آن خودداري مي‌كنند. با توجه به نقش‌هيپنوتيزم در فرايند درمان و روان‌شناسي، در ادامه به بررسي بيشتر آن خواهيم پرداخت.

 منبع :  هيپنوتيزم چيست

هيپنوتيزم چيست؟

 

كلمه هيپنوتيزم، از واژه يوناني هيپنوز به نام الهه خواب برگرفته شده است. برخلاف باور بسياري از افراد كه هيپنوتيزم‌را شبيه به يك خواب در نظر مي‌گيرند، هيپنوتيزم در شرايط هوشياري كامل اتفاق مي‌افتد. طبق بررسي‌هاي انجام‌گرفته در مورد مغز افرادي كه در حال تجربه اين فرآيند هستند، مغز كاملاً آگاه بوده و در حال فعاليت است اما آنچه باعث مي‌شود تا هيپنوتيزم شبيه به خواب به نظر برسد؛ تمركز بيش از حدي است كه فرد در اين حالت تجربه مي‌كند. در واقع هيپنوتيزم‌به معناي اين است كه فرد يك موضوع را انتخاب كرده و بر روي آن كاملاً تمركز دارد و نسبت به ساير عوامل محيطي توجهي از خود نشان نمي‌دهد.

هيپنوتيزم معمولاً داراي دو جزء تلقين و پيشنهاد مي‌باشد. تلقين به شرايطي گفته مي‌شود كه فرد هيپنوتيزم‌كننده براي شما ترسيم مي‌كند و شما تصور مي‌كنيد كه در اين شرايط قرار داريد و هرگونه فرماني كه در شرايط تلقين به شما داده مي‌شود پيشنهاد نام دارد.

 

تاريخچه هيپنوتيزم

هيپنوتيزم از قرن‌ها پيش شناخته‌شده و مورد استفاده بسياري از اقوام بوده است با اين حال، نخستين كسي كه به صورت جامع از آن استفاده كرد، فرانتس مسمر نام دارد. مسمر معتقد بود كه در بدن انسان‌ها، يك انرژي مغناطيسي در حال جريان است كه آن را مغناطيس حيواني ناميد و معتقد بود بيماري‌هاي رواني به اين خاطر ايجاد مي‌شوند كه در جريان فرآيند مغناطيسم حيواني وقفه‌اي اتفاق بيفتد.

مسمر براي درمان اين وقفه از روش هيپنوتيزم‌استفاده مي‌كرد. البته در آن زمان، اين روش به‌عنوان هيپنوتيزم شناخته شده نبود و درماني كه مسمر آن را انجام مي‌داد صرفاً يك‌گونه از توجه متمركز بود. اگرچه مسمر به‌واقع متوجه اهميت هيپنوتيزم و تلقين شده بود، بااين‌حال به دليل اينكه هرگز جرياني به نام مغناطيسم حيواني در بدن انسان‌ها يافت نشد، مسمر به‌عنوان شياد شناخته شد و فعاليت‌هاي وي پايان يافت.

جريان مطالعه در ارتباط با هيپنوتيزم، تمركز و تلقين ادامه پيدا كرد تا جايي كه نهايتاً زيگموند فرويد متوجه اهميت هيپنوتيزم در زمينه درمان بيماري‌هايي نظير بيماري‌هاي جسماني سازي شد. فرويد استفاده از هيپنوتيزم را به درمان انواع اختلالات رواني گسترش داد و متوجه شد كه افراد در جريان اين فرآيند بسياري از مشكلات و ناراحتي‌هايي كه فراموش كرده‌اند را به خاطر آورده و بيان مي‌كنند. پس از بيان اين مطالب و بيدار شدن آن‌ها از خواب مصنوعي، بيماران از نظر روحي تا حد زيادي احساس بهبودي مي‌كردند.

فرويد روش درمان روانكاوي خود را بر مبناي هيپنوتيزم ايجاد كرد اما پس از مدتي به دليل عوارض ناخوشايندي كه توسط هيپنوتيزم ايجاد مي‌شد و همچنين به دليل نافعال بودن بيمار در جريان درمان خود، اين درمان را كنار گذاشت.

براي اطلاع بيشتر در زمينه روان درماني كليك كنيد.

 

فرآيند و آموزش هيپنوتيزم

در جريان هيپنوتيزم معمولاً دو نفر حضور دارند. يكي از افراد هيپنوتيزور و نفر ديگر فردي است كه به هردليلي قصد تجربه هيپنوز را دارد. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هايي كه فرد مي‌بايست داشته باشد تا بتواند تجربه هيپنوز را پشت سر بگذارد؛ داشتن توانايي تلقين‌پذيري و احساس همكاري در او است.

براي شروع هيپنوتيزم از بيمار خواسته مي‌شود كه در يك مكان آرام بر روي صندلي و در شرايط آرامش قرار بگيرد. سپس فرد مي‌بايست توجه خود را بر روي يك موضوع خاص متمركز كند. همزمان با بالا بردن ميزان تمركز كه توسط هيپنوتيزور صورت مي‌گيرد، به‌تدريج علائم آرامش و خواب در فرد ديده مي‌شود. هنگامي‌كه فرد وارد فاز آرامش يا هيپنوز مي‌شود، هيپنوتيزم مي‌تواند هرگونه تلقيني را در وي شكل دهد.

با گسترش يافتن فرآيند هيپنوز، معمولاً بخش القا يا ايجاد دستورات رواني شروع مي‌شود. در اين شرايط فرد به حدي پذيرش دارد كه حتي مي‌توان دستورات نامعقولي نظير انجام دادن حركات مشخصي پس از بيداري را در وي ايجاد كرد. با توجه به نوع هدفي كه هيپنوز براي آن اتفاق افتاده است در اين مرحله، القاهاي مشخصي در بيمار ايجاد مي‌شود. براي مثال به او دستور داده شود كه پس از بيداري دردهاي ناشي از بيماري را فراموش كند.

از موضوعات جالبي كه در زمينه القائات هيپنوتيزمي اتفاق مي‌افتد اين است كه معمولاً افراد پس از پايان يافتن هيپنوتيزم نسبت به آن اطلاعي ندارند و دستوراتي كه به آن‌ها داده‌شده است را براساس انگيزه شخصي انجام مي‌دهند. براي مثال اگر در طول هيپنوتيزم به فرد گفته‌شده باشد كه پس از بيداري مي‌بايست پنجره را باز كند، وي حتماً اين كار را انجام خواهد داد و اگر دليلش را از او بپرسيد، به خاطر نخواهد آورد كه اين دستور را در زمان هيپنوز گرفته است بلكه به انگيزه‌هاي شخصي نظير گرم بودن هوا اشاره مي‌كند.

 

موارد استفاده از هيپنوتيزم

همان‌طور كه گفته شد در طي فرآيند هيپنوز مي‌توانيم القائات مشخصي را در فرد ايجاد كنيم. اين القائات هرچه كه باشد فرد پس از بيدارشان به‌طورقطع آن‌ها را انجام خواهد داد. البته اين مسئله، منافي اراده آزاد نيست و در بسياري از تحقيقات نشان داده شده است كه اگر القا ايجادشده با اصول فرد متضاد باشد، از انجام آن‌ها خودداري خواهد كرد. با اين حال مهم‌ترين كاربردهاي هيپنوتيزم در فرايند درمان و روان‌شناسي شامل موارد زير مي‌باشد.

كاهش احساس درد

به‌وسيله‌ هيپنوتيزم مي‌توانيم احساس درد را در افراد كنترل كنيم. براي مثال در طي القا هيپنوتيزمي به فرد گفته مي‌شود كه پس از بيداري هيچ دردي را احساس نمي‌كند و فرد به‌واقع تا جايي نسبت به ادراك درد بي‌احساس مي‌شود كه مي‌توانيم اعمال جراحي را بدون احتياج به بي‌حسي در او انجام دهيم؛ اما نكته مهم در اين زمينه اين است كه هيپنوتيزم، نمي‌تواند باعث درمان مشكل و از بين رفتن درد شود بلكه صرفاً مانع حضور درد در ضمير هوشيار فرد مي‌گردد.

كنار گذاشتن عادت‌هاي بد

مي‌توان در طي خواب هيپنوز به فرد اين دستور را داد كه پس از بيدار شدن رفتارهايي نظير سيگار كشيدن، بددهني، عادت‌هاي غذايي نامناسب يا هر چيز ديگري را كنار بگذارد.

مديريت احساسات

سازگاري با احساسات و هيجانات منفي نظير استرس و اضطراب، اختلالات خلقي يا ساير مشكلات از جمله دستوراتي است كه مي‌توان در فرايند هيپنوتيزم به فرد داد. بااين‌حال درست همان‌طور كه در ارتباط با درد گفته شد هيپنوتيزم نمي‌تواند به‌طوركلي بيماري‌ها را از بين ببرد بلكه صرفاً از ورود احساسات به ادراك هوشيار فرد جلوگيري مي‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع روش هاي درماني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

تجربه هيپنوتيزم، به اين بستگي دارد كه شما تا چه حد تلقين‌پذير باشيد و تحت تأثير قرار بگيريد. با اين حال اگر مي‌خواهيد بدانيد كه قادر به بهره بردن از هيپنوتيزم هستيد يا خير مي‌توانيد با مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد و مشاوره دريافت نماييد.

   

 منبع :  هيپنوتيزم چيست

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۹:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی