مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مصرف متادون با الكل چه عوارضي را در پي خواهد داشت؟ متادون نوعي داروي شبه افيوني است كه در درمان اعتياد به مواد مخدر افيوني نظير ترياك و هروئين به كار مي‌رود. اين دارو با چسبيدن به گيرنده‌هاي اپيوئيدي در مغز از بروز علائم شديد سندروم محروميت از مواد پيشگيري مي‌كند. با اين حال اين دارو خود نيز قابليت اعتيادآوري دارد و حتما بايد زير نظر متخصص مصرف شود. علاوه بر اين متادون با بسياري از مواد از جمله نوشيدني‌هاي الكلي تداخل دارد و مي‌تواند عوارض جبران ناپذيري در پي داشته باشد. ما در ادامه به توضيحات بيشتري در مورد مصرف همزمان متادون با الكل پرداخته‌ايم پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

مصرف متادون با الكل | آشنايي با متادون و الكل

متادون نوعي داروي نگهدارنده شبه افيوني است كه امروزه در ترك اعتياد به مواد مخدر افيوني نظير ترياك، شيره و هروئين مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين دارو با چسبيدن به گيرنده‌هاي اپيوئيدي در مغز باعث مي‌شود كه سم زدايي با سهولت بيشتري اتفاق بيافتد و علائم ناشي از سندروم محروميت از مواد به ميزان بسيار كمتري رخ دهد. با اين حال نكته حائز اهميت اينجاست كه متادون خود نيز قابليت اعتيادآوري دارد و حتما بايد زير نظر يك متخصص و در دوزهاي بسيار كنترل شده مورد استفاده قرار بگيرد.

بيشتر بخوانيد : بهترين روش ترك الكل

در مقابل، الكل از منظر داروشناسي نوعي خواب آور انتخابي است كه مصرف آن با علائمي نظير كاهش بازداري، مهار گسيختگي، اختلال در تكلم، بروز مشكلاتي در تعادل حركتي و مختل شدن قضاوت همراه خواهد بود. مصرف متادون با بسياري از مواد از جمله نوشيدني‌هاي الكلي تداخل دارد و در نتيجه استفاده همزمان آن‌ها مي‌تواند خطرات جدي براي فرد به همراه داشته باشد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه هرگز متادون و الكل را با يكديگر مخلوط نكنيد و به طور همزمان اين دو را مورد استفاده قرار ندهيد. براي آگاهي بيشتر درباره اعتياد به الكل و اعتياد به متادون كليك كنيد. 

بيشتر بخوانيد : بهترين روش ترك متادون

 

عوارض مصرف متادون با الكل

مصرف متادون با الكل تداخل دارد و در نتيجه مي‌تواند منجر به عوارض ناخوشايند و جبران ناپذيري براي فرد شود. ما در ادامه به مهم‌‌ترين عوارضي كه ممكن است در پي مصرف اين دو ماده با يكديگر اتفاق بيافتند اشاره كرده‌ايم.

1- افزايش خطر مسمويت با الكل

متادون باعث تشديد اثرات الكل در بدن مي‌شود. در اين شرايط شما با خوردن مقادير كمي از الكل ممكن است عوارض بسيار شديدي را تجربه كنيد و در نتيجه در معرض خطر مسموميت با الكل قرار بگيريد. از جمله علائمي كه در پي مسموميت با الكل اتفاق مي‌افتند بايد به بروز مشكلات قلبي–عروقي، مشكلات تنفسي و از دست رفتن هشياري اشاره كرد. در صورتي كه فرد به موقع به اورژانس منتقل نشود مسموميت با الكل مي‌تواند به مرگ منجر شود.

2- تضعيف مضاعف سيستم عصبي مركزي

متادون و الكل هردو از جمله موادي هستند كه سيستم عصبي مركزي را سركوب مي‌كنند. از همين رو مصرف همزمان آن‌ها مي‌تواند به تضعيف مضاعف اين سيستم بيانجامد. در اين شرايط ممكن است علائمي نظير كاهش ضربان قلب، افت فشار خون، كاهش ريتم تنفس، كاهش هشياري و اغما را تجربه كنيد. براي پيشگيري از خطر مرگ لازم است به محض مشاهده هريك از علائم مذكور فورا به اورژانس مراجعه كنيد. براي اطلاعات بيشتر در زمينه ترك اعتياد كليك كنيد. 

3- تشديد عوارض جانبي هنگام مصرف متادون با الكل

متادون و الكل هركدام عوارض جانبي مخصوص به خود را دارند. مصرف همزمان آن‌ها با يكديگر نه تنها اين عوارض را كاهش نمي‌دهد بلكه مي‌تواند منجر به بروز علائم ناخوشايند ديگري نيز بشود. از جمله عوارضي كه در اين شرايط اكثر افراد تجربه مي‌كنند بايد به احساس ضعف، افزايش تعريق، حالت تهوع، استفراغ، خواب آلودگي، بي خوابي، اضطراب و بي قراري شديد اشاره كرد. 

4- بروز اعتياد چندگانه

مصرف همزمان متادون با الكل مي‌تواند باعث بروز اعتياد همزمان به دو ماده شود. افرادي كه در كنار اعتياد به متادون به الكل نيز وابسته هستند براي ترك اعتياد با چالش‌هاي زيادي روبه‌رو خواهند شد چرا كه در پي قطع هريك از اين مواد علائم ناخوشايندي بروز مي‌يابند كه به عنوان مانعي براي كنار گذاشتن اعتياد عمل مي‌كنند. در اين شرايط براي رهايي از سوءمصرف مواد لازم است كه حتما با يك متخصص در ارتباط بوده و مشاوره ترك اعتياد دريافت نماييد.

بيشتر بخوانيد : علائم اعتياد به متادون 

سخن آخر

همانطور كه گفته شد متادون نوعي داروي نگهدارنده است كه در درمان اعتياد به موادي نظير هروئين و ترياك تجويز مي‌شود. متاسفانه برخي افراد از سر ناآگاهي اين دارو را به طور سرخود مصرف مي‌كنند. در حالي كه متادون خود نيز قابليت اعتيادآوري دارد و تعيين دوز استفاده از آن حتما بايد با نظارت يك متخصص صورت بگيرد. همچنين در نظر داشته باشيد كه متادون به عنوان يك داروي شبه افيوني با بسياري از مواد و داروها تداخل دارد. براي مثال مصرف همزمان متادون با الكل ، مخدرها و داروهاي مسكن عوارض جانبي پيچيده‌اي را ايجاد مي‌كند و حتي مي‌تواند منجر به مرگ بيمار شود. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه اطلاعات خود را از اين دارو افزايش داده و براي شروع درمان اعتياد از طريق متادون تراپي پيش از هرچيز با يك متخصص در حيطه ترك اعتياد مشورت نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مصرف متادون با الكل مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا مصرف متادون با الكل كشنده است؟

مصرف متادون با الكل از طريق افزايش اثرات الكل و تضعيف مضاعف سيستم عصبي مركزي مي‌تواند به مرگ منجر شود. از همين رو لازم است كه در صورت تجربه هرگونه علائم ناخوشايند سريعا به اورژانس مراجعه نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مصرف متادون با الكل،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۱:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

راه هاي جذب مردان مي‌تواند براي بسياري از خانم‌ها تبديل به سؤالي شود كه به دنبال جواب آن مي‌گردند. بسياري از افرادي كه در روابط عاطفي خود شكست مي‌خورند و يا نمي‌توانند يك رابطه عاطفي را شكل دهند ممكن است به اين فكر بيفتند كه راه هاي جذب مردان چيست؟ به‌طوركلي داشتن عزت‌نفس و علاقه‌اي كه شما به خودتان داشته باشيد يكي از مهم‌ترين پيش‌نيازها براي جلب‌توجه ديگران به شماست. اما علاوه بر اين شما مي‌بايست برخي مهارت‌ها نظير برقراري روابط اجتماعي را نيز به‌خوبي بدانيد. اگر احساس مي‌كنيد در هر يك از اين مسائل ضعيف هستيد و يا دليل شكست مكرر در روابط عاطفي‌تان را متوجه نمي‌شويد مي‌توانيد از يك مشاور كمك بگيريد. روانشناسان با بررسي الگوهاي فكر و رفتار شما نقاط ضعفتان را شناسايي كرده و راه‌هايي را براي از بين بردن آن‌ها به شما آموزش خواهند داد. 

منبع: راه هاي جذب مردان

راه هاي جذب مردان

راه هاي بسياري براي جذب مردان وجود دارد. بااين‌حال بعضي از خانم‌ها در اين زمينه با مشكلاتي مواجه مي‌شوند و نياز دارند تا نكاتي را دراين‌باره آموزش ببينند. به همين خاطر در اين قسمت برخي از اين راهكارها را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

1- اعتمادبه‌نفس داشته باشيد

افرادي كه اعتمادبه‌نفس پاييني دارند معمولاً در روابط عاطفي شكست مي‌خورند و نمي‌توانند براي طولاني‌مدت توجه فردي را به خود جلب كنند. هنگامي‌كه شما خودتان براي شخصيت خود احترامي قائل نباشيد نمي‌توانيد از ديگران انتظار داشته باشيد كه به شما احترام بگذارند. شما مي‌بايست در اولين قدم خود را باور داشته و اطمينان داشته باشيد كه لياقت به دست آوردن بهترين‌ها را داريد. اعتمادبه‌نفس پايين باعث ايجاد اين باور در شما مي‌شود كه سايرين از شما بهتر هستند و رفتار كردن بر اساس چنين باوري دير يا زود باعث انتقال اين تصور به ‌طرف مقابل شما مي‌شود كه او از شما بالاتر است و دليلي ندارد خود را به شما محدود كند. اگر احساس مي‌كنيد درزمينهٔ ارزش دادن به خود يا اعتمادبه‌نفس مشكل داريد مي‌توانيد از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد. براي آگاهي بيشتر درباره راه هاي افزايش اعتماد به نفس كليك كنيد.

2- راه هاي جذب مردان | برنامه‌ريزي كنيد

داشتن برنامه‌هاي متنوع براي طول روز يكي از موضوعاتي است كه باعث جلب‌توجه طرف مقابل به شما مي‌شود. بي‌برنامگي باعث مي‌شود اين تصور در طرف مقابل ايجاد شود كه شما جز او برنامه‌اي نداريد يا به‌عبارت‌ديگر در هر ساعتي از شبانه‌روز كه اراده كند شما را در كنار خود خواهد داشت؛ اما در شرايطي كه شما براي تمامي ساعات روز خود برنامه مشخصي داشته باشيد و به اين برنامه احترام بگذاريد طرف مقابل نيز خواهد فهميد كه صرفاً زمان‌هاي مشخصي را براي ارتباط با شما فرصت دارد و اين مي‌تواند او را به سمت شما مشتاق‌تر كند.

علاوه بر اين برنامه‌هاي متنوع به اين معناست كه شما مهارت‌هاي مختلفي را آموزش خواهيد ديد يا موضوعات بيشتري براي صحبت با شريك احساسي خود داريد و اين مي‌تواند شما را براي وي جذاب‌تر كند. درحالي‌كه بي‌برنامگي باعث يكنواختي در جريان زندگي و ارتباط شما خواهد شد كه اين موضوع مي‌تواند باعث سرد شدن روابط عاطفي ميان شما باشد.

3- هويت داشته باشيد

يكي از راهكارها براي جلب‌توجه مردان اين است كه براي خود هويتي مشخص و مستقل داشته باشيد. شما مي‌بايست اصول و باورهاي مربوط به خود را داشته باشيد و پايبندي خود را به آن‌ها نشان دهيد. خانم‌هايي كه هميشه از طرف مقابل خود حرف‌شنوي دارند علي‌رغم اين تصور كه همسر خود را راضي نگه‌داشته‌اند اما در حقيقت اين پيام را به وي منتقل مي‌كنند كه او اجازه دارد براي آن‌ها تصميم بگيرد. اگر مي‌خواهيد همسر يا شريك عاطفي‌تان را به سمت خود جذب كنيد بهتر است به باورهاي خود اهميت بيشتري بدهيد.

4- ابهام داشته باشيد

يك اصل روانشناسي بيان مي‌كند كه پديده‌هاي مبهم توجه بيشتري را به خود جلب مي‌كنند. همه ما به تجربه متوجه اين موضوع شده‌ايم كه طرح‌ها و تصاوير پيچيده براي مدت بيشتري مي‌توانند ما را به خود مشغول كنند. درنتيجه اگر به دنبال راه هاي جذب مردان هستيد بهتر است تا حدودي در روابط خود مبهم رفتار كنيد و هميشه طرف مقابل را در جريان همه‌چيز نگذاريد. براي آگاهي بيشتر درباره شناخت مردان كليك كنيد.

5- راه هاي جذب مردان | نقش بازي نكنيد

دروغ گفتن و تظاهر به آنچه نيستيد اگرچه در كوتاه‌مدت باعث جذب افراد بسياري به سمت شما خواهد شد بااين‌حال برملا شدن اين موضوع مي‌تواند ضربه‌اي به اعتماد طرف مقابل ايجاد كند كه جبران آن گاهي غيرممكن خواهد بود. به همين خاطر بهتر است براي جلب‌توجه فردي به سمت خود از رفتارهاي نمايشي يا ادعاهاي خلاف واقع استفاده نكنيد.

6- همراه خوبي باشيد

يكي از مهم‌ترين مسائل براي جذب مردان يا هر فرد ديگري به سمت خود اين است كه ديگران احساس كنند شما حرف‌هايشان را مي‌فهميد و مي‌توانند روي كمكتان حساب كنند. براي رسيدن به اين هدف مهم‌ترين موضوع اين است كه ارزش‌ها و روحيات طرف مقابل خود را بشناسيد. آموختن راهكارهايي در ارتباط با گوش دادن فعال، مهارت صحبت كردن و همين‌طور شناخت موضوعاتي كه مي‌توانند به ‌طرف مقابلتان احساس آرامش يا نشاط بدهند معمولاً باعث علاقه وي به ادامه ارتباط خواهند شد.

7- با صراحت صحبت كنيد

بسياري از خانم‌ها انتظار دارند كه طرف مقابل بدون صحبت كردن متوجه احساسات و خواسته‌هاي آن‌ها شده و دقيقاً مطابق ميلشان رفتار كند. هنگامي‌كه شما خواسته‌ها يا دلايل ناراحتيتان را با طرف مقابل در ميان نمي‌گذاريد باعث مي‌شويد اين احساس در وي شكل بگيرد كه توانايي فهميدن شما را نداشته و اين مي‌تواند باعث احساس سردرگمي و بي‌كفايتي در وي شده و حتي به قطع رابطه منجر شود. ميان زنان و مردان در نوع رفتار تفاوت‌هايي وجود دارد كه شناخت اين تفاوت‌ها به بهبود ارتباط كمك مي‌كند. براي اطلاع بيشتر درباره تفاوت زن و مرد از ديدگاه روانشناسي كليك كنيد.

8- خسته‌كننده نباشيد

تكرار مداوم برخي رفتارها باعث خسته شدن طرف مقابل مي‌شود. به همين خاطر بهتر است تا جاي ممكن سعي كنيد يكنواخت رفتار نكنيد. قهر كردن دائم، غرغر كردن يا حتي تهديد مداوم به اينكه رابطه را ترك مي‌كنيد از موضوعاتي هستند كه شايد در كوتاه‌مدت نتيجه‌بخش باشند اما در بلندمدت باعث خستگي طرف مقابل شده و احتمال پايان دادن به رابطه را بيشتر مي‌كنند.

9- زبان بدن از راه هاي جذب مردان

استفاده از زبان بدن در مكان و زمان درست به شما اين فرصت را مي‌دهد تا شانس خود را براي جذب مرد مورد علاقه تان بالا ببريد. توجه داشته باشيد كه از نكات زير به نحو درست استفاده كنيد، چرا كه ممكن است نتيجه عكس بدهد.

_ با او تماس چشمي برقرار كنيد و لبخند بزنيد.

_ سوالي كه او بهتر از هر كس مي‌تواند پاسخ اش را بدهد بپرسيد. مردان احساس برتري را دوست دارند.

_ در موقعيتي قرار بگيريد كه او اگر خواست بتواند به راحتي با شما صحبت كند

_ هنگام صحبت كردن در مقابلش قرار بگيريد به طوري كه بتواند صورتتان را ببيند.

_ دستان تان را به هم قفل نكنيد، بهتر است دستان را در طرفين قرار دهيد و هنگام صحبت از دستان تان هم كمي استفاده كنيد.

10- براي جذب مردان ارزش خود را پايين نياوريد

هيچ ارزاني بي علت نيست. هر چه خود را دست كم بگيريد و براي خود شخصيت تان ارزش قائل نشويد، در چشم مردان نيز كوچك خواهيد بود. پس مانند يك خانم با وقار رفتار كنيد. شوخي هاي بي مورد، بلند خنديدن ها، آرايش هاي غليط و… از راه هاي مناسب براي جذب مردان نيست.

11- استقلال خود را از دست ندهيد

يكي از راه هاي جذب مردان اين است كه استقلال خودتان را از هر نظري حفظ كنيد. شايد بعد از شروع رابطه مسائلي تغيير كند. اما قبل از آنكه وارد رابطه با مردي شويد، بهتر است فردي مستقل باشيد. مطمئن باشيد اين گونه مردان بيشتري جذب شما خواهند شد.

چه كارهايي در جذب مردان نتيجه عكس دارد؟

شايد هيجان و عشق چشمان شما را كور كند و تنها به دنبال راهي براي جذب مردان باشيد. اصولا در اين شرايط خانم ها تحت تاثير احساسات و هيجانات خودشان ممكن است رفتارهاي اشتباهي داشته باشند كه در ادامه به برخي از آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- تمركز بيش از حد روي يك مرد

به اين فكر كنيد كه شما يك خواستگار داريد و به او جواب منفي داده‌ايد. با اين وجود او به ازدواج با شما اصرار كرده و به هر نحوي براي تان مزاحمت ايجاد مي‌كند. در اين شرايط شما به جاي دلباختن به او، احساس ناامني و ترس خواهيد داشت. در مورد مردان نيز اين موضوع صدق مي‌كند. اگر تلاش هاي شما براي جذب مردي به نتيجه نرسيده بهتر است از اصرار دست برداريد و متوجه باشيد كه او نيز حق انتخاب دارد.

2- همه چيز را درباره خودتان نگوييد

همانطور كه در بالا نيز گفتيم، مبهم بودن بخش‌‎هايي از زندگي تان بيشتر باعث جذب مردان خواهد شد. پس اطلاعات اضافه درباره خودتان ندهيد، اجازه بدهيد كه او خودش در طي زمان شما را كشف بكند. البته منظور اين نيست كه دروغ بگوييد يا پنهان كاري كنيد. بلكه با دادن پاسخ هاي كوتاه، فكر او را بيشتر از پيش به خود مشغول كنيد.

3- رفتارهاي ناسالم در تضاد با راه هاي جذب مردان

شايد رفتارهاي ناسالمي بين شما و نزديكان تان به معناي صميميت تعريف شده باشد. براي مثال دادن فحش‌هاي ركيك، شوخي هاي فيزيكي، خوردن مشروبات الكلي، مصرف دخانيات و… . اين گونه رفتارها مخصوصا در ديدارهاي اول نمي‌تواند عاملي براي جذب مردان باشد.

4- هرگز خود را محتاج محبت يا حضور طرف مقابل نشان ندهيد

محتاج بودن در تضاد با مستقل بودن شماست. اين همان رفتاري است كه شما را در نقطه ضعف قرار داده و باعث عدم جذب مردان نسبت به شما مي‌شود. در مواقعي هم كه خود را محتاج حضور مادي و عاطفي طرف مقابل نشان دهيد، به احتمال زياد مورد سوءاستفاده واقع خواهيد شد.

در چه مكان هايي مي توانيم مردان را جذب كنيم؟

شايد كمتر خانمي به اين مساله اعتراف كند اما نبود فضايي براي ديده شدن و آشنايي بزرگ ترين مشكل برخي از خانم‌هاست. جوانان ترجيح مي‌دهند همسر آينده شان را خودشان انتخاب كنند، اما در كجا؟ در ادامه به برخي مكان ها و راه هاي جذب مردان اشاره كرده‌ايم.

1- شركت در كلاس ها و مجامعي كه به طرفين فرصتي براي شناختن مي‌دهد. مثل دانشگاه، كلاس هاي آشپزي، كلاس زبان و…

2- شركت در جشنواره ها و مراسم هاي خيريه

3- معاشرت و حضور در جمع دوستان و گروه هاي همسن

4- فعاليت در انجمن ها و نشست هاي سياسي، اجتماعي، هنري و….

5- حضور در دوره همي هاي مذهبي

6- عضويت در شبكه هاي اجتماعي

راه هاي جذب مردان | درخواست دوستي از طرف خانم

پاسخ به اين سؤال كه آيا مطرح كردن درخواست آشنايي از جانب خانم‌ها صحيح است يا خير، تا حد زيادي بستگي به شخصيت شما و طرف مقابلتان و همين‌طور محيطي كه در آن زندگي مي‌كنيد دارد و به همين خاطر نمي‌توان به‌طورقطع به آن پاسخ داد. بااين‌حال با توجه به اينكه در فرهنگ كشور ما اين تقاضا معمولاً از جانب آقايان مطرح مي‌شود بهتر است به دنبال هنجارشكني نباشيد. مگر اينكه احساس كنيد واقعاً مي‌خواهيد راجع به احساس خود با طرف مقابل صحبت كنيد و همين‌طور پيامدهاي آن را نيز خواهيد پذيرفت.

راه هاي جذب مردان | نقش روانشناسي

بسياري از خانم‌ها در روابط عاطفي خود مرتباً شكست مي‌خورند اما دليل آن را پيدا نمي‌كنند. همان‌طور كه گفته شد بسياري از مواقع دليل شكست خوردن رابطه يا ناتواني از ايجاد روابط جديد اين است كه فرد متوجه ايرادات رفتاري خود نيست. كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي به شما اين امكان را خواهد داد كه با نقاط ضعف رفتار خود آشنا شويد و همين‌طور راه هايي را براي برطرف كردن آن‌ها به شما آموزش خواهد داد. همچنين شما مي‌توانيد با توصيف فرد موردنظرتان براي مشاور از ميزان تناسب خود با وي نيز مطمئن شويد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي جذب مردان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

آيا مطرح كردن درخواست دوستي از طرف خانم‌ها كار اشتباهي است؟

پاسخ به اين سؤال تا حد زيادي بستگي به ديدگاه‌هاي شما و طرف مقابل و همين‌طور ميزان علاقه شما به وي دارد. با توجه به اينكه در فرهنگ كشور ما مطرح كردن درخواست دوستي مي‌بايست از جانب آقايان صورت بگيرد، بهتر است براي اين كار پيش‌قدم نشويد. بااين‌حال اگر احساس مي‌كنيد با توجه به شرايط موجود در ارتباط شما اين موضوع پيامد چنداني برايتان ندارد مي‌توانيد درخواستتان را مطرح كنيد.

چه راه‌هايي براي جذب مردان وجود دارد؟

داشتن اعتمادبه‌نفس، برنامه‌ريزي براي ساعات شبانه‌روز خود و همچنين انجام ندادن برخي رفتارها مانند تهديد به پايان رابطه يا اطاعت بيش‌ازحد از خواسته‌هاي طرف مقابل مي‌تواند باعث جذب ديگران به سمت شما باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: راه هاي جذب مردان،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۸:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در دهه‌هاي گذشته ازدواج در نوجواني در كشور ما بسيار مرسوم بود. حتي اگر دختر يا پسري قبل از اتمام دوره نوجواني ازدواج نمي‌كرد، با مشكلات زيادي روبرو مي‌شد. اين موضوع در مورد دختران بيشتر بود و گاهي دختران در سن پايين مجبور به ازدواج با پسراني كه اختلاف سني زيادي با آنها داشتند، بودند. و اين مساله در جامعه پذيرفه شده بود. اما امروزه به دنبال جهاني شدن و تغيير در نقش‌هاي جنسيتي و بسياري مسائل ديگر ازدواج در سنين نوجواني مي‌تواند مشكل‌ساز باشد. امروزه هنوز هم برخي دختران به علت سنت‌‌ها و ديدگاه‌هاي اشتباه گذشته، به ازدوا در نوجواني تن مي‌دهند. اما بسياري از دختران و پسران نيز اسير عشق و دوستي‌هاي زودگذر مي‌شوند و با هم ازدوج مي‌كنند. اين افراد در زندگي مشترك با اختلاف و مشكلات زياد مواجه‌اند. بطوريكه افزايش آمار طلاق در بين اين نوع ازدواج را شاهديم.

منبع: ازدواج در نوجواني

دليل ازدواج در سنين نوجواني

معمولا ازدواج در نوجواني به دو دليل صورت مي‌گيرد. اول به علت فشارهاي خانواده كه از فرهنگ و ديدگاه سنتي و اشتباه آنها ناشي مي‌شود و عواملي چون فقر، اختلافات و نزاع خانوادگي بر آن اثرگذارند. دوم به علت فشار و اصرار خود نوجوان كه درگير احساسات نوجواني مي‌شود و خانواده نيز  براي جلوگيري از مشكلات بيشتر به ازدواج آنان در سن پايين رضايت مي‌دهند. خوشبختانه امروزه به دنبال تحولات فرهنگي و افزايش سطح آگاهي عمومي ازدواج در نوجواني كمتر اتفاق مي‌افتد، ولي در گوشه و كنار كشور هنوز هم گاهي شاهد ازدواج در سنين پايين و حتي زير ۱۵سال هستيم. اين تعداد هم تحت تاثير رسومات قديم و ديدگاه سنتي است. هم پسر و هم دختر با ازدواج در نوجواني با چالش‌هايي مواجه خواهند شد. بهتر است با مشاوره قبل از ازدواج، آمادگي و بلوغ زوجين را براي شروع زندگي مشترك بسنجيد تا با مشكلات بعدي مواجه نشويد.

پيامدهاي ازدواج در نوجواني

امروزه يكي از مسائل پر چالش و مهم براي كارشناسان مشاوره خانواده و آسيب‌شناسان اجتماعي، پيامدهاي ازدواج در سن نوجواني است. زيرا آسيب‌ها و هنجارهاي اخلاقي ازدواج در سن پايين و آمار طلاق ناشي از آن رقم بالايي دارد. اين پيامدها نه تنها بر فرد و زندگي شخصي او موثر است، بلكه امكان دارد خود را به عنوان بازتاب اجتماعي و يك آسيب اجتماعي در جامعه نشان دهد. مشكلات ناشي از آن نيز متوجه هر دو طرف ازدواج و همچنين خانواده‌هاي آنها خواهد بود. عواقب و پيامدهاي ازدواج در نوجواني را از جنبه‌هاي متفاوتي مي توان بررسي كرد. در زير اين پيامدها را از نظر روحي رواني و نيز از نظر جسمي و جنسي بررسي مي‌كنيم.

پيامدهاي روحي و رواني

دختران در نوجواني هنوز از نظر عاطفي وابستگي زيادي به والدين دارند و فاقد استقلال روحي لازمند، با ورود به زندگي مشترك و جدايي از خانواده ممكن است دچار استرس و افسردگي شوند. همچنين با گذشت مدتي از زندگي مشترك و خاموش شدن هيجانات اوليه، وقتي در جمع دوستان هم‌سن و سال مجرد خود قرار گيرند و ببينند كه آنها آزادند و مسئوليت‌ها و مسائل زندگي مشترك را ندارند، احساس پشيماني از ازدواج مي‌نمايند. احساسات در دوران نوجواني ناپايدار است و نوجوان به ثبات عاطفي و احساسي نرسيده است. اگر چه شايد با ميل و علاقه خود ازدواج كند ولي با گذشت زمان و وقتي از نظر روحي و عاطفي تكامل يافت، احساسات او كمرنگ و ضعيف‌تر مي‌شوند تا جايي كه شايد ديگر هيچ علاقه و حسي به همسرش در خود نبيند. اين مشكلات در مورد پسران نيز صدق مي‌كند و مي تواند در بسياري مواردي با دختران مشترك باشد.

پيامدهاي جسمي و جنسي

 اين مورد بيشتر دختراني را تهديد مي‌كند كه در نوجواني ازدواج مي‌كنند. مي‌دانيد كه اولين ملاك براي ازدواج رسيدن به بلوغ جنسي و جسمي است. متاسفانه ازدواج و برقراري رابطه جنسي در سن پايين، هنگامي كه فرد هنوز به تكامل جنسي و جسمي لازم نرسيده است، در بيشتر موارد بدون آگاهي و سواد جنسي توام مي‌باشد. در اين موارد امكان خشونت و آزار جنسي نيز وجود دارد و موجب ايجاد آسيب‌هايي در جسم فرد و تهديد جدي به سلامت او خواهد بود. اين آسيب بيشتر متوجه دختران است زيرا آنها با مسئله باروري نيز رودررو هستند و مسلما آزار جسمي و جنسي به روح و روان او هم صدمه خواهد زد. طبق آمار بدست آمده امكان مرده به دنيا آمدن نوزاد، از دست دادن توانايي باروري‌،  تولد فرزنداني با مشكل جسمي و ذهني و نيز فوت مادر هنگام زايمان، در بين دختراني كه در سن كم ازدواج مي‌كنند بيشتر است.

راهكارهايي براي ممانعت از ازدواج در نوجواني

مسلما والدين مي‌توانند به روش‌هايي تا حدودي كنترل احساسات نوجوان خود را به دست گيرند و از مشكلات ناشي از ازدواج زودهنگام آنها جلوگيري نمايند. در اين قسمت چند راهكار براي اين منظور ارائه مي‌دهيم.

پيشگيري از دلبستگي شديد نوجوانان به هم

در نوجواني ارتباط با جنس مخالف، غالبا به منظور سرگرمي و كنجكاوي بچه‌گانه شروع مي‌گردد. ولي با ادامه رابطه نوعي وابستگي و دلباختگي شديد بين آن دو ايجاد مي‌شود كه كنترل آن مشكل است. بايد تلاش كرد تا نوجوانان را از شروع چنين روابطي دور نگه داشت. زيرا شايد شروع رابطه به اختيار خودشان باشد اما بعدها جدايي و دل كندن بسيار سخت خواهد بود. والدين بايد كمك كنند تا نوجوانان در اولين فرصت به اين رابطه پايان دهند، كمك كنند تا دوره جدايي را تحمل نمايند و به آنها اطمينان دهند بعد از مدتي به تعادل روحي خوبي مي‌رسند و از عواقب آن در امان مي‌مانند.

آشنايي فرزندان با مهارت خودمهارگري

برخي نوجوانان به دليل كمبود عاطفي در خانواده يا اختلافات بين والدين، براي رسيدن به آرامش و جبران نياز عاطفي خود، ناخواسته به سمت دوستي‌هاي نامناسب مي‌روند اگر خانواده، به فرزندان نياموزد كه احساسات نابهنجار خودشان را مهار كنند، نوجوان براي پاسخ به نيازهاي طبيعي‌اش دنبال راه‌هاي غير منطقي و اشتباه را مي‌گيرد. كم‌ توجهي به نيازهاي فرزندان عامل مهمي در شروع دوستي‌هاي خياباني است.

به نوجوان فرصت دهيد فكر كند

در هنگام صحبت از دوستي نوجوان با جنس مخالف، والدين بايد توجه كنند كه نبايد نظر خود را به آنان تحميل كنند. بهتر است نوجوان را تشويق كنند كه به تمام جوانب و عواقب و مسئوليت‌هاي چنين تصميمي فكر كند. در چنين حالتي نوجوان با آزادي در تفكر و اختيار خودش منطقي‌تر رفتار خواهد كرد و اگر در خود آمادگي ازدواج نديد منصرف مي‌شود. خانواده‌ها مي‌دانند كه موضوع ازدواج فرزندان، يك نياز طبيعي است. اگر والدين واقعا ديدند كه نوجوانشان توانايي اداره يك زندگي جديد را دارد، بايد از ازدواج او حمايت نمايند.  با آماده كردن زمينه ازدواج به موقع براي اين نوجوان، فرزندان هم خاهند فهميد كه خانواده‌شان با اصل ازدواج كردن او مخالف نيستند، بلكه فقط مي‌خواهند با توجه به شرايط و آمادگي آنها تصمي‌گيري كنند.

كلام پاياني 

همانطور كه در جامعه مي‌بينيد سن روابط دختر و پسر قبل از ازدواج پايين آمده است. طوري كه ما حتي شاهد وجود اين گونه روابط در دوران راهنمايي هم هستيم. اين يك موضوع چند وجهي است كه علل زيادي دارد. سهل‌انگاري خانواده‌ها و نداشتن نظارت كافي والدين بر رابطه‌ها و هيجانات نوجوانان از دلايل مهم اين امر در سال‌هاي اخير است. به ويژه اگر اين روابط بخاطر هيجانات زودگذر به ازدواج نوجوان منجر شود، آسيب‌هاي جدي به او و خانواده وارد خواهد شد. والدين مي‌توانند با مشاوره گرفتن از كارشناسان در اين مورد نحوه برخورد با نوجواني كه ميل به ازدواج در سن پايين دارد را بياموزند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج در نوجواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج در نوجواني،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۶:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مكانيسم دفاعي دليل تراشي چيست ؟ آيا تا به حال در مورد اين مكانيسم دفاعي چيزي شنيده ايد؟ دليل تراشي يكي از انواع ساز و كارهاي دفاعي است كه به فرد كمك مي كند از مواجهه با اميال و عواطف ناخوشايند اجتناب كند. در طي دليل تراشي فرد سعي مي كند با استفاده از استدلال هاي مختلف با رفتارها و هيجانات غير قابل توجيه خود كنار بيايد. ما در ادامه اين مقاله در مورد مكانيسم دفاعي توضيحات بيشتري را ارائه كرده ايم. پس براي آشنايي با اين مفهوم تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: مكانيسم دفاعي دليل تراشي

مكانيسم دفاعي دليل تراشي؛ آشنايي با مكانيسم هاي دفاعي

دليل تراشي يكي از انواع مكانيسم هاي دفاعي است كه روان كاوان در جلسات روان درماني به آن مي پردازند. براي اينكه با ساز و كار دليل تراشي بيشتر آشنا شويد لازم است كه در ابتدا مفهوم مكانيسم هاي دفاعي را بهتر بشناسيد. مكانيسم هاي دفاعي كه در ابتدا در نظريه روان كاوي زيگموند فرويد مطرح شدند هرگونه رفتاري هستند كه از ما در برابر تنش ها و اضطراب هاي دروني و بيروني محافظت مي كنند. در حقيقت ساختار روان انسان به گونه اي طراحي شده است كه به طور ناخودآگاه با راهبردهاي مختلف از او در برابر فروپاشي رواني دفاع مي كند. مكانيسم هاي دفاعي از جمله مهم ترين راهبردهايي هستند كه در سطح ناخودآگاه به كار مي روند.

مكانيسم دفاعي دليل تراشي چيست و چه عملكردي دارد؟

مكانيسم دفاعي دليل تراشي  يكي از انواع ساز و كارهاي دفاعي است كه اجازه مواجهه با هيجانات عميق و عموما دردناك را به انسان نمي دهد. در طي اين مكانيسم دفاعي فرد تلاش مي كند با استفاده از استدلال هاي منطقي مختلف با رفتارها، عواطف يا اميال غيرقابل توجيه خود كنار بيايد. براي مثال فردي را تصور كنيد كه اقدام به دزدي از يك فرد ثروتمند مي كند. او براي مواجه نشدن با سرزنش هاي دروني و تنش هاي ناشي از عذاب وجدان تلاش مي كند دائما براي كار خود يك دليل منطقي بياورد. مثلا در اين شرايط ممكن است بشنويد كه فرد مي گويد دزدي او چيزي از دارايي فرد ثروتمند كم نمي كند و آسيبي به وضعيت اقتصادي او نمي رساند. همين استدلال باعث مي شود كه فرد دست از سرزنش خود بردارد يا كم تر از بابت كاري كه انجام داده احساس پشيماني كند.

مكانيسم دفاعي دليل تراشي و عقلاني سازي

مكانيسم دفاعي دليل تراشي و عقلاني سازي دو ساز و كار دفاعي جداگانه هستند كه شباهت بسياري با يكديگر دارند. به طوري كه در بسياري از موارد افراد به طور همزمان از آن ها استفاده مي كنند. در عقلاني سازي فرد تلاش مي كند كه به بعد احساسي رويدادها و موضوعات پيراموني نپردازد و به نوعي پردازش هيجاني ماجرا را به ناخودآگاه واگذار مي كند. در اين شرايط بسيار احتمال دارد كه فرد از مكانيسم دليل تراشي نيز استفاده نمايد. چرا كه براي پرهيز از مواجهه با عواطف عميق فرد مجبور مي شود به استدلال هاي منطقي مختلف متوسل شود. براي نمونه در مثال دزدي كه پيش تر به آن اشاره شد فرد تلاش مي كند به پيامدهاي رواني كه دزدي به افراد وارد مي كند نيانديشد و تنها بعد اقتصادي ماجرا را درنظر بگيرد. چرا كه جدا شدن از احساسات و آوردن دليل هاي منطقي به او كمك مي كند تا بتواند از شر اضطراب هايي كه عذاب وجدان براي او ايجاد مي كند رها شود.

دليل تراشي و مداخله آن در روند درمان

دليل تراشي يكي از موانعي است كه مي تواند در روند درمان مشكلات روان شناختي مداخله نمايد. چرا كه در اين شرايط فرد در برابر تجربه احساسات عميق مقاومت كرده و با استدلال هاي منطقي پي در پي مي تواند درمانگر را در يك چرخه معيوب گرفتار مي سازد. با اين حال درمانگران آموزش ديده در زمينه مكانيسم هاي دفاعي و نحوه مقابله با آن ها مي توانند به مراجع كمك كنند تا از انگيزه هاي ناخودآگاه بينش بيشتري به دست بياورند و در نتيجه بتوانند رفتارهاي پخته تري را جايگزين استفاده افراطي از مكانيسم دليل تراشي كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خودشنايي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا استفاده از مكانيسم دفاعي دليل تراشي مي تواند بيمارگون باشد؟

استفاده مكرر و افراطي از هر مكانيسم دفاعي مي تواند زمينه ساز روان رنجوري شده و بيمارگون تلقي شود. از همين رو هر زمان كه يك مكانيسم دفاعي بر رفتارهاي فرد غلبه يابد و شكلي انعطاف ناپذير به خود بگيرد به دريافت درمان هاي روانشناختي نياز دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۴:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دراماتيولومانيا كه با نام وسواس پوست كني شناخته مي‌شود يكي از انواع وسواس‌هاي فكري عملي است كه در آن فرد مبتلا ميل شديدي به كندن پوست بدن خود در نواحي مختلف بدن مانند لب‌ها و دور ناخن دارد. فرد مبتلا به اين نوع از وسواس نمي‌تواند در برابر افكار وسواسي و تمايل خود براي كندن پوست مقاومت كند و اين امر مشكلات جدي را براي او به همراه دارد. اغلب افرادي كه وسواس پوست‌كني دارند، نسبت به بيماري خود آگاهي كافي نداشته و يا از مطرح كردن آن با ديگران شرم دارند. وسواس پوست كني مانند ديگر انواع وسواس نياز به درمان‌هاي تخصصي دارد؛ آگاهي از علائم و پيامدهاي اختلال وسواس پوست كني بيش از پيش شما را متوجه لزوم مراجعه براي درمان مي‌كند.

 منبع: وسواس پوست كني يا اختلال درماتيلومانيا

وسواس پوست كني

وسواس كندن پوست در درسته‌ي اختلالات اضطرابي جاي مي‌گيرد و جديدا آن را در راهنماي تشخيصي و آماري بيماري‌هاي رواني به صورت يك اختلال مجزا در نظر گرفته‌اند. در اين نوع اختلال اضطرابي فرد به واسطه‌ي افكار مجبور كننده خود، ميل افراطي به كندن پوست و يا جاي جوش و زخم دارد. افراد مبتلا به وسواس پوست كني براي كندن نقاط مختلف پوست بدن خود از ناخن، موچين و يا اعمالي چون گاز گرفتن استفاده مي‌كنند و ممكن است ساعت‌ها به اين كار مشغول باشند. كندن پوست اغلب تا جايي پيش مي‌رود كه آسيب‌هاي جدي به فرد وارد مي‌كند و حتي منجر به خونريزي مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه انواع بيماري وسواس كليك كنيد. براي اطلاع از درمان وسواس هاي مرتبط به مقالات زير كليك كنيد.

اختلال كندن پوست لب

اختلال كندن جوش

اختلال كندن زخم

علائم وسواس پوست كني

انواع وسواس نشانه‌هاي مشتركي دارند كه بروز افكار وسواسي و ناتواني فرد در كنترل و سركوب آن‌ها يكي از اين علائم مشترك است. در ادامه علائم اختلال پوست كني را به طور خاص شرح داده‌ايم.

بروز دوره‌هاي متناوب كندن پوست كه منجر به آسيب به بافت پوست مي‌شوند، از راه‌هاي تشخيص اختلال وسواس پوست كني است. يكي ديگر از علائم اين است كه فرد تلاش زيادي براي ترك پوست كني مي‌كند و اقداماتي در اين زمينه انجام مي‌دهد ولي موفق نمي‌شود. اين نوع وسواس با بروز مشكلاتي در زمينه‌‌هاي فردي و اجتماعي براي فرد همراه است.

زماني اختلال پوست كني براي فرد تشخيص داده مي‌شود كه علت پزشكي مانند بيماري‌هاي پوستي و يا بيماري‌هاي رواني مانند اسكيزوفرني در فرد وجود نداشته‌باشد. افراد مبتلا به اختلال وسواس پوست كني تنش زيادي براي كندن پوست خود احساس مي‌كنند و وسوسه انجام اين عمل به سراغشان مي‌آيد و بلافاصله پس از كندن پوست ناحيه مورد نظر احساس لذت، آرامش و رهايي از تنش مي‌كنند.

بيشتر بخوانيد : انواع اختلالات اضطرابي

دلايل ابتلا به اختلال وسواس پوست كني

ابتلا به وسواس پوست كني دلايل متعددي دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1- اختلالات همايند

يكي از دلايل ابتلا به اختلال وسواس پوست كني اختلالات همايندي است كه فرد با آن‌ها دست و پنجه نرم مي‌كند. اختلالاتي همچون وسواس فكري عملي، اضطراب و افسردگي مي‌توانند علت زيربنايي و زمينه‌ساز بروز وسواس پوست كني باشند.

2- خشم و تنفر

در نظريه روانكاوي، علت بروز پديده پوست كني خشم و تنفر فرد نسبت به وقايع و اطرافيان ذكر شده‌است؛ به اين معنا كه فرد خشم خود را با كندن پوست بدنش نشان مي‌دهد و پس از آن احساس آسودگي مي‌كند.

3- عدم كنترل استرس

ناتواني در مديريت استرس و تنش‌ها عامل ديگري در بروز وسواس پوست كني است؛ اغلب افرادي كه به اختلال وسواس پوست كني مبتلا هستند نمي‌توانند استرس و هيجانات خود را به شيوه‌اي سالم كنترل كنند به همين خاطر به رفتارهاي پوست كني روي مي‌آورند.

4- افزايش دوپامين

يكي ديگر از علل ابتلا به اين نوع وسواس افزايش دوپامين در بدن است كه به دنبال مصرف افراطي موادي همچون شيشه و كوكائين پديد مي‌آيد. مصرف اين گونه مواد باعث مي‌شود فرد احساس كند چيزي زير پوستش راه مي‌رود و با كندن پوست تلاش مي‌كند تا اين حس را از بين ببرد.

 

روند پيشرفت اختلال كندن پوست

وسواس كندن پوست ممكن است در هر سني رخ دهد و حتي در كودكان نيز مشاهده مي‌شود. عارضه وسواس پوست كني در شرايطي پيشرفت مي‌كند و شديدتر مي‌شود؛ زماني كه فرد دچار يك عارضه‌ي پوستي مانند جوش، جراحت يا عفونت پوستي شده و شروع به كندن آن قسمت مي‌كند. با اين كار جراحت بيشتر شده و فرد از بهبود زخم جلوگيري مي‌كند، هر چه بيشتر اين كار را ادامه دهد جراحت و خارش پوست تشديد يافته و فرد بيشتر زخمش را مي‌كند و اين چرخه ادامه مي‌يابد.

كندن پوست هنگام مواجه با استرس و فشار نيز تشديد مي‌يابد؛ ممكن است فرد يك بار هنگام مواجه با رويداد استرس‌زا گوشه‌ي ناخن يا پوست لبش را بكند، با اين كار احساس آرامش كند و از آن به بعد براي تجربه‌ي آن حس خوشايند اين عمل تبديل به يك عادت و پس از آن يك اختلال مي‌شود.

 

درمان وسواس پوست كني

پيش از پرداختن به درمان لازم است علت اصلي ابتلا تشخيص داده شود. در صورتي كه اختلالات همايند مانند افسردگي، اضطراب و اسكيزوفرني علت بروز آن باشند، نياز به مداخلات تخصصي و كمك مشاوره روانشناسي وجود دارد تا ابتدا اين اختلالات رفع شوند و سپس وسواس نيز از بين برود. يكي از روش‌هاي مؤثري كه جهت درمان وسواس پوست كني از جانب متخصصان ارائه مي‌شود، روش وارونه‌سازي عادت است كه در آن تلاش مي‌شود عات كندن پوست را با عادت ديگري جايگزين كرد. براي آشنايي كامل با روش هاي درمان وسواس كليك كنيد.

كاهش استرس براي درمان وسواس پوست كني

يادگيري روش‌ها و راهكارهاي كنترل استرس از اصول اوليه درمان اين نوع وسواس به شمار مي‌رود. از آن‌جايي كه علائم وسواس كندن پوست به دنبال بروز رويدادهاي استرس‌زا هويدا مي‌شوند، بسيار اهميت دارد كه فرد را با استفاده از روش‌هاي مديريت استرس از بروز رفتارهاي پوست كني مصون داشت. اما گاه كنترل و كاهش استرس با وجود مشغله‌ها و مشكلات زياد كاري سخت به نظر مي‌رسد؛ در اين شرايط بهره‌مندي از مشاوره كنترل استرس و كمك گرفتن از فردي آگاه و باتجربه مي‌تواند راهگشا باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه راه هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد. 

درمان وسواس شديد

براي درمان نوع شديد وسواس مي‌توان از دارو درماني تحت نظر روانپزشك بهره برد. اغلب داروهاي ضد افسردگي و ضد افسردگي سه حلقه‌اي جهت درمان وسواس پوست كني تجويز مي‌شود. مسئله‌اي كه وجود دارد اين است كه داروها اغلب عوارضي را به همراه دارند و به بهبودي كامل اختلال نمي‌انجامند. اين داروها تنها به كنترل و كاهش علائم كمك مي‌كنند. بنابراين پيشنهاد مي‌شود از درمان‌هاي شناختي رفتاري و روانكاوي نيز كمك بگيريد. اين روش‌هاي اثرات دائمي دارند و لازم است تحت نظر مشاور مختصص صورت بگيرند. براي دريافت مشاوره وسواس كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس پوست كني مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سؤالات متداول

درمان اختلال كندن پوست لب چگونه است؟

براي درمان اختلال كندن پوست ابتدا بايد علت آن شناسايي شود، سپس مي‌توان از روش وارونه‌سازي عادت استفاده كرد به اين معنا كه كندن پوست را با عمل ديگري جايگزين كنيد. همچنين درمان‌هاي شناختي رفتاري و مراجعه به مشاوره كنترل استرس به بهبود هر چه سريع‌تر اختلال كمك مي‌كند.

علت كندن پوست دور ناخن در كودكان چيست؟

اين كار در كودكان بيشتر به دنبال بروز استرس و اضطراب به وجود مي‌آيد. بنابراين بهتر است نشانه‌هاي ديگر استرس و تنش‌هاي رواني را در كودك چك كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۲:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عشق در نوجواني پديده‌اي است كه بسيار رايج بوده و معنا و مفهوم متفاوتي با ديگر دوران زندگي دارد. خيلي از والدين عشق در فرزندان نوجوان خود را جدي نمي‌گيرند. در صورتي كه با توجه به افزايش دسترسي به اينترنت و شبكه‌هاي مجازي، عشق و عاشقي بين نوجوانان بيشتر شده و نوجوانان بيشتر از قبل به رابطه با جنس مخالف خود گرايش پيدا كرده‌اند. عشق و عاشقي در نوجواني امري طبيعي است و به ميزان زيادي با بلوغ و تغييرات هورموني ارتباط دارد اما نكته‌ي مهم نحوه‌ي برخورد والدين با اين مسئله است كه مي‌تواند نوجوان را براي عبور از بحران‌هاي عشق در نوجواني هدايت كند و يا برعكس موجب انحطاط او شود. براي كسب اطلاعات در زمينه روانشناسي نوجوان كليك كنيد. 

 منبع: عشق در نوجواني

عشق در نوجواني

فرد با ورود به دوران نوجواني با دنياي جديدي آشنا مي‌شود و درك تازه‌اي از محيط پيرامونش كسب مي‌كند. نوجواني يكي از دوره‌هاي حساس زندگي است و افراد در اين دوران با چالش‌هاي زيادي مواجه مي‌شوند. يكي از اين چالش‌ها گرايش شديد به داشتن روابط عاشقانه و تمايل به دوست داشتن و دوست داشته شدن است.

اين مسئله اغلب توسط والدين مورد بي‌توجهي و يا واكنش‌هاي شديد و منع كننده قرار مي‌گيرد. نوجواني به دليل تغييرات هورموني و بلوغ با آسيب‌پذيري بيشتري براي فرد نسبت به ديگر دوران‌هاي زندگي همراه است. به همين دليل لازم است والدين از نحوه‌ي مديريت اين دوران آگاهي كافي داشته‌باشند و به نوجوان خود براي عبور از اين دوران كمك كنند. 

 

عوامل مؤثر بر عشق در نوجواني

عشق در نوجواني تحت تاثير عوامل متعددي به وجود مي‌آيد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. خانواده و روابط با والدين

يكي از عوامل مؤثر بر گرايش نوجوان به برقراري رابطه عاشقانه و كيفيت اين رابطه، سطح نزديكي و حمايتي است كه از والدين و خوهران و برادران خود دريافت مي‌كند. در صورتي كه نوجوان روابط مثبت و سازنده‌اي با اعضاي خانواده خود داشته باشد، در روابط با شريك عاطفي نيز تعامل مثبت‌تري خواهد داشت. همچنين اختلافات خانوادگي و يا طلاق والدين بر احساس تعهد و سطح صميميت نوجوان در ارتباط با جنس مخالف تأثير مي‌گذارد.

تجربه‌ي مشاهده‌ي تضادهاي جدي در زندگي زناشويي والدين و خشونت ميان آن‌ها باعث مي‌شود نوجوان خشونت بيشتري را در دوستي‌هاي خود بروز دهد. بسياري از دختران كم سني كه به سراغ روابط با جنس مخالف مي‌روند، مستعد افسردگي هستند و يا از روابط عاطفي بسيار ضعيف يا مشكل‌دار با والدين خود رنج مي‌برند.

2. عشق در نوجواني | گروه دوستان و همسالان

روابط با همسالان و دوستان و تأثيرپذيري از آنان عامل ديگري است كه نوجوان را به ايجاد روابط عاشقانه عاطفي و گاها رابطه جنسي سوق مي‌دهد. داشتن دوستان بزرگتر از خود باعث مي‌شود به احتمال بيشتري به سمت روابط جنسي سوق داشته‌باشد. در واقع مي‌توان گفت تصميم‌گيري براي داشتن ارتباط جنسي به ميزان زيادي تحت تأثير تأييد يا عدم تأييد دوستان نوجوان قرار دارد. چرا كه در دوران نوجواني افراد به ميزان زيادي از دوستان خود تأثير مي‌گيرند به خصوص اگر روابط مثبت با خانواده و حرف شنوي از آن‌ها هم نداشته‌باشند.

علاوه بر اين‌ها كيفيت رابطه‌ي عاطفي نوجوان با جنس مخالف تا اندازه‌اي بازتاب روابط او با دوستانش است. آن‌هايي كه دوستان نزديك و قابل اعتمادي دارند در روابط عاشقانه خود نيز مطمئن‌تر و صميمانه‌تر رفتار مي‌كنند در حالي كه نوجواناني كه دوستان پرخاشگر دارند در روابط عاطفي خود نيز خشونت و پرخاشگري بيشتري بروز مي‌دهند.

 

با نوجوان عاشق چگونه رفتار كنيم؟

واكنش والدين در مواجهه با عاشق شدن نوجوان از اهميت زيادي برخوردار است. واكنش‌هاي افراطي، پرخاشگرانه و منع كننده تنها نتيجه عكس مي‌دهند و نوجوان را از شما بيزار مي‌سازند. در ادامه راهكاري رفتار با نوجوان عاشق را شرح داده‌ايم. در ادامه حتما بخوانيد، برخورد با دختري كه دوست پسر دارد و برخورد با نوجوان پسري كه دوست دختر دارد .

1.در مورد احساساتش با او صحبت كنيد

هنگامي كه متوجه شديد فرزند نوجوانتان عاشق شده‌است با او به گفتگو بنشينيد و درباره احساساتي كه تجربه مي‌كند صحبت كنيد. حواستان باشد پيش از هرچيز شنونده‌ي خوبي باشيد و مانند يك دوست صميمي با تمام وجود به او گوش دهيد. از سرزنش كردن و قضاوت كردن در اين گفتگو جدا بپرهيزيد. در مورد ويژگي‌هاي شخصيتي و شرايط رابطه‌اي كه در آن قرار دارد از او سؤال كنيد تا در جريان هدف و چشم‌اندازي كه براي خود درنظر گرفته، قرار بگيريد. حواستان باشد كه سؤال‌هايتان حالت بازجويي نداشته‌باشد. از گفتن جملاتي مثل اينكه او در شأن تو نيست، هنوز عقلت به اين چيزها نمي‌رسد و امثال اين‌ها بپرهيزيد. كاري كنيد به شما اعتماد كرده و از احساسات خود بيشتر صحبت كند.

2.عشق در نوجواني | مانند يك گارآگاه عمل نكنيد!

برخي از والدين هنگامي كه متوجه مي‌شوند نوجوانشان عاشق شده‌ يا وارد رابطه با جنس مخالف شده‌است نقش يك كارآگاه را ايفا كرده و مدام به دنبال مچ گيري هستند؛ هر چند قابل درك است كه نگران فرزند خود و آسيب‌هايي كه احتمال دارد به او وارد شود، هستيد اما توصيه مي‌كنيم هرگز مچ‌گيري نكنيد. اين كار فقط شرايط را بدتر مي‌كند. شما نمي‌توانيد با اين كار فرزندتان را مجبور به ترك رابطه يا فراموش كردن احساساتش كنيد؛ اين كار فقط او را از شما دورتر مي‌كند و به روابط والدين و فرزندي‌تان آسيب مي‌زند. آن‌ها انتظار دارند در اين مرحله حساس زندگي پذيراي آن‌ها باشيد. بنابراين سعي كنيد با چشم‌‌پوشي از موارد جزئي و محبت به فرزند خود كنترل شرايط را به دست بگيريد.

3.با عشق و احساس نوجوان مبارزه نكنيد

دست از جنگ و ستيز براي مديريت اوضاع و از بين بردن عشق در نوجواني برداريد. مبارزه و مخالفت‌هاي شديد شما تنها نوجوانتان را بيشتر به جنس مخالفش علاقه‌مند مي‌كند و باعث مي‌شود او را پنگاه امني در مقابل شما بداند. به جاي اين كار خونسردي خود را حفظ كنيد و حمايتگر باشيد. به جاي تلقين احساس نگراني به نوجوان او را راهنمايي كنيد و اجازه دهيد با حفظ ارزش‌ها و قوانين خانوادگي، دست به تجربه‌هاي جديد بزند. نه خيلي او را سؤال پيچ كنيد و نه نسبت به روابطش بي‌تفاوت باشيد. هر از گاهي در مورد رابطه‌ي عاطفي‌اش از او سؤال بپرسيد و به طور نامحسوس حواستان به حدود روابطش باشد.

4.عشق در نوجواني | حدود رابطه را آموزش دهيد

حد و حدود روابط را به فرزند خود بياموزيد و مهارت نه گفتن در برابر پيشنهادات ناپسند را به او آموزش دهيد. آسيب‌هاي رابطه جنسي در دوراني كه هنوز شناخت كافي نسبت به مسائل و نيت دروني افراد را ندارد، با لحني ملايم و متقاعدكننده به او گوشزد كنيد. به او ياد بدهيد كه رابطه عاطفي و شخصي كه با او در ارتباط است نبايد تمام جنبه‌هاي زندگي‌اش را تحت تأثير قرار دهد و مانعي براي درس خواندنش باشد.

براي آموزش عشق در نوجواني ، به او بگوييد شخصي كه عاشقش شده همه‌ي زندگيش نيست و بايد هويت مستقل خود را شكل دهد و در كنار روابط خود به دنبال پيشرفت باشد. پيشنهاد مي‌كنيم حتما در زمينه آموزش حدود رابطه به نوجوانان از مشاوره خانواده و يا روانشناس كودك و نوجوانان بهره بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره خانواده كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق در نوجواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

چرا نوجوانان سريع عاشق مي شوند؟

عاشق شدن در هر سني رخ مي‌دهد و با تحريك عاطفي همراه است اما براي نوجوانان كنترل كردن احساساتشان كمي سخت است؛ به همين دليل سريع عاشق مي‌شوند. تغييرات هورموني ناشي از تحولات دوران بلوغ نيز به شدت در افزايش احساسات نوجوان نقش دارد.

چرا روابط نوجوان شكست مي خورد؟

يكي از دلايل اين است كه اين روابط گاها به خاطر اطرافيان و همسالان به هم مي‌خورد. از طرفي مهارت‌هاي شناختي، توانايي‌هاي ارتباط مؤثر با  طرف مقابل و روش‌هاي مقابله با مشكل هنوز به طور كامل در نوجوان رشد نكرده و همين عامل منجر به شكست عشق در نوجواني مي‌شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عشق در نوجواني،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۳:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

صحبت از رابطه جنسي با ديگران رفتاري است كه هرگاه توسط يكي از زوجين انجام شود، مي‌تواند مشكلات زيادي را به وجود آورد. زماني كه يكي از زوجين مطلع شود كه همسرش مسائل جنسي را باكسي غير او درميان مي‌گذارد، ديگر اعتماد قبل را نخواهد داشت ونمي‌تواند احساسات و خواسته‌هاي خود را كامل به همسرش بروز دهد. به همين خاطر بسياري از روانشناسان و ومتخصصان تأكيد مي‌كنند كه از روابط زناشويي خود با ديگران صحبت نكنيد، زيرا فرد در اين شرايط ديگر احساس امنيت نمي‌كند و به حريم شخصي‌اش آسيب‌ زده مي‌شود. در ادامه به بررسي كامل صحبت از رابطه جنسي با ديگران و پيامدهاي آن مي‌پردازيم. براي دريافت خدمات لازم در اين خصوص بر مشاوره جنسي كليك كنيد.

منبع: صحبت از رابطه جنسي با ديگران

علت صحبت از رابطه جنسي خود با ديگران

دلايل زيادي وجود دارد براي اينكه چرا زوجين در مورد رابطه جنسي خود با ديگران صحبت مي‌كنند. دو مورد از شايع‌ترين اين دلايل عبارتند از:

1.كمك گرفتن براي حل مشكلات

مثلأ افرادي كه در رابطه جنسي خود مشكل دارند ونمي‌دانند براي حل آن چه كاري بايد انجام دهند، مشكلات خود را با خانواده، فاميل يا دوستان در ميان مي‌گذارند تا با استفاده از اطلاعات و تجربيات آن‌ها مشكل خود را برطرف سازند. اين راه حل اصلا مناسب نيست چراكه نه تنها اطلاعات شخصي خود را در اختيار ديگران مي‌گذارند و آن ها را وارد حريم خصوصي خود مي‌كنند، بلكه راه‌هاي غيرعلمي و غيرتخصصي دريافت مي‌كنند كه ممكن است مشكل را دوچندان كند. زوجين مي‌توانند براي حل مشكلات جنسي خود به يك فرد متخصص مراجعه كنند. براي كسب اطلاع بيشتر در مورد رابطه جنسي كليك كنيد.

2. صميمت با ديگران 

گاهي نيز افراد براساس علاقه، صميميت و عادت به صحبت كردن راجب همه چيز، از مسائل زناشويي نيز با ديگران صحبت مي‌كنند تا به گونه‌اي عشق و برتري رابطه خود را نشان دهند. بايد دانست كه در هر صورت اين كار اشتباه است و تنش‌هاي زيادي براي زن و شوهر و رابطه آنان ايجاد مي‌شود. پيشنهاد مي‌شود حتما مقاله دلزدگي زناشويي كليك كنيد.

پيامدهاي صحبت كردن از رابطه جنسي با ديگران

رابطه جنسي بين شما و همسرتان، شخصي‌ترين و خصوصي‌ترين جنبه زندگي شماست. بنابراين شما و همسرتان بايد بتوانيد آزادانه در مورد اين نيازها و اميال با يكديگر صحبت كنيد. براي اينكه بتوانيد اين كار را انجام دهيد بايد به يكديگر اعتماد كامل داشته باشيد. ولي زماني كه شما اين مسائل و خواسته‌ها را با ديگران درميان بگذاريد و آن‌ها را وارد حريم شخصي خود كنيد، اين اعتماد كم شده و از بين مي‌رود. با از بين رفتن اعتماد، ديگر زوجين نمي‌توانند با خيال آسوده خواسته‌هاي خود را مطرح كنند. در نتيجه كيفيت زندگي آن‌ها پايين آمده و روابطشان سرد مي‌شود. آن‌ها ديگر مانند قبل نخواهند بود، درمورد فاش شدن مسائل خصوصي خود مي‌ترسند و نمي‌توانند رابطه‌اي آزادانه و لذت بخش داشته باشند. صحبت كردن در مورد روابط جنسي با ديگران شايد در ابتدا عادي به نظر برسد اما به مرور زمان زندگي را تحت تأثير قرار داده و مشكلاتي را به وجود مي‌آورد. براي كسب اطلاعات در زمينه ارتباط صحيح با همسر كليك كنيد.

صحبت از رابطه جنسي با چه كساني مجاز است؟

تنها كسي كه مي‌توان در مورد روابط جنسي با او صحبت كرد، همسرتان است. شما نه تنها مي‌توانيد، بلكه بايد با او درمورد نيازها، علايق و نحوه رابطه جنسي صحبت كنيد. در اين مورد خجالت را كنار گذاشته و در فضايي آرام و صميمي، نارضايتي و خواسته‌هاي خود را مطرح نماييد. اگر از موضوعي ناراحتيد، از تحقير و سرزنش استفاده نكنيد؛ زيرا با اين كار به عزت نفس او لطمه زده‌ايد. همچنين اگر مشكلي در روابط جنسي خود داريد كه با گفت وگو حل نمي‌شود، بهتر است به جاي كمك گرفتن از دوستان و نزديكان، به يك درمانگر متخصص يا مشاوره جنسي مراجعه كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه زوج درماني كليك كنيد.

سخن آخر

نگفتني‌هايي در زندگي مشترك وجود دارد كه فقط مربوط به شما و همسرتان است. مسائل مربوط به اتاق خواب فقط مختص شماست پس هرگز آن را به كسي نگوييد. زيرا اين كار راز بين شما و همسرتان است و با گفتن آن موفقيت و تداوم زندگيتان به خطر مي‌افتد. توجه داشته باشيد كه مشكلات جنسي براي بسياري از افراد به وجود مي‌آيد اما بهترين و موثرترين راه براي حل آن‌ها كمك گرفتن از يك فرد متخصص است. روانشناسان مركز مشاوره حامي هنر زندگي در خدمت شما هستند تا به صورت حضوري و تلفني در اين زمينه ياري‌تان كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه صحبت از رابطه جنسي با ديگران مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۰:۲۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص كلونازپام يكي از داروهاي ضد اضطراب قوي است كه معمولاً براي كنترل تشنج و حملات صرعي، حمله‌هاي پانيك و همين‌طور كاهش اضطراب‌هاي متوسط و شديد مورداستفاده قرار مي‌گيرد. قرص كلونازپام مغز را وادار به ترشح بيشتر ماده شيميايي به نام گابا مي‌كند و با توجه به اينكه گابا نقش مؤثري در كاهش فعاليت دستگاه عصبي مركزي دارد، دارو از اين طريق خاصيت ضداضطرابي خود را نشان خواهد داد. قرص كلونازپام در كنار قدرت اثربخشي بالايي كه دارد عوارض جانبي را نيز به همراه خواهد داشت. با توجه به ‌تمامي اين موارد و همين‌طور در نظر گرفتن اين موضوع كه داروهاي روان‌پزشكي قدرت درمان اختلالات اضطرابي را ندارند، بهتر است در كنار استفاده از اين داروها از جلسات روان‌درماني زير نظر يك متخصص روانشناسي نيز استفاده نماييد.

قرص كلونازپام و موارد استفاده از آن

داروي كلونازپام يكي از ضد اضطراب‌هاي قوي و از خانواده بنزوديازپين‌هاست كه با افزايش ماده شيميايي به نام گابا در مغز فعاليت دستگاه عصبي را كاهش داده و باعث ايجاد احساس آرامش در فرد مي‌شود. با توجه به قدرت داروي كلونازپام در كاهش فعاليت مغز و دستگاه عصبي از اين دارو براي كاهش حملات تشنجي و صرع، كنترل حمله‌هاي وحشت‌زدگي و همين‌طور براي درمان اضطراب‌هاي متوسط و شديد استفاده مي‌شود. قرص كلونازپام همچنين مي‌تواند براي درمان بي‌خوابي‌هاي شبانه در بيماران داراي اختلالات خواب نيز مورداستفاده قرار بگيرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

 

نحوه مصرف قرص كلونازپام

ميزان و نحوه مصرف هر دارو با توجه به شرايط جسمي و سابقه بيماري فرد متفاوت خواهد بود. به همين خاطر از اين دارو زير نظر پزشك استفاده كنيد و از مصرف خودسرانه آن جدا خودداري نماييد. چنانچه يك وعده استفاده از اين دارو را فراموش كرده‌ايد بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد اما در شرايطي كه به زمان مصرف دوز بعدي نزديك شده‌ايد از خوردن دوز فراموش‌شده صرف‌نظر كنيد و هرگز مقدار مصرف در وعده آينده را دو برابر نكنيد.

 

تداخلات دارويي با قرص كلونازپام

به‌طوركلي بهتر است پزشك معالج را در جريان تمامي داروهايي كه استفاده مي‌كنيد قرار دهيد. تداخلات دارويي علاوه بر اينكه باعث كاهش اثرگذاري داروها خواهد شد، مي‌تواند سلامت جسمي شما را نيز تحت تأثير خود قرار دهد. بهتر است در طول درمان با قرص كلونازپام از اين داروها استفاده نكنيد و يا دراين‌باره از پزشك معالج خود مشورت بگيريد.

-ساير داروهاي خواب‌آور و آرام‌بخش
-ضد تشنج‌ها
-داروهاي ضد پاركينسون
-داروهايي كه براي كاهش انقباضات عضلاني استفاده مي‌شود
-الكل، ترياك و هر نوع ماده مخدر ديگر به‌ويژه كند كننده‌هاي دستگاه عصبي

 

عوارض جانبي كلونازپام

كلونازپام يكي از داروهاي ضد اضطراب قوي است و درنتيجه به ميزاني كه قدرت بيشتري در كاهش علائم اضطرابي دارد، ممكن است عوارض ناخوشايندي را نيز براي فرد ايجاد كند كه در ادامه به برخي از آن‌ها اشاره خواهيم كرد. چنانچه پس از مصرف قرص كلونازپام يك يا چند نمونه از اين موارد را تجربه كرديد، بهتر است دراين‌باره از يك متخصص كمك بگيريد.

-خواب‌آلودگي در طول روز و كاهش سطح هشياري
-احساس گيجي و سردرگمي
-فراموشي؛ اين موضوع مي‌تواند خود را به‌صورت ناتواني در بيان اسامي نشان دهد.
-كاهش توانايي در برخي مهارت‌هاي ذهني نظير حل مسئله، تصميم‌گيري و قضاوت صحيح
-كاهش عملكرد فرد در محيط‌هاي اجتماعي و كاهش بهره‌وري در زمينه‌هاي مختلف

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

مسموميت با كلونازپام

مصرف بيش‌ازحد قرص كلونازپام مي‌تواند باعث مسموميت يا اوردوز با اين دارو باشد. درصورتي‌كه علائم زير را در خود يا يكي از نزديكانتان كه از قرص كلونازپام استفاده مي‌كند مشاهده كرديد، هرچه سريع‌تر به مراكز درماني مراجعه نماييد.

-احساس سرگيجه و گيج
-كاهش توانايي‌هاي حركتي يا از دست دادن هماهنگي حركات
-كاهش تعداد تنفس
-كاهش ضربان قلب
-فشارخون پايين
-دشواري در حفظ تعادل
-اغما يا بيهوشي

درمان‌هاي روان‌شناختي

استفاده از داروهاي ضد اضطراب يكي از اولين اقداماتي است كه بسياري از افراد براي كاهش نشانه‌هاي اضطراب به‌ويژه در موقعيت‌هاي اضطرابي انجام مي‌دهند. تأثيرگذاري سريع و بدون دردسر در كنار هزينه نسبتاً پايين در مقايسه با درمان‌هاي روان‌شناختي ازجمله دلايلي هستند كه باعث گرايش به استفاده از قرص كلونازپام مي‌شوند. علاوه بر اين بسياري از افراد با روش‌هاي مختلف روان‌درماني آشنايي ندارند و استفاده از داروها را تنها راه مبارزه با اضطراب مي‌دانند.

اين درحاليست كه داروها قدرت درمان اضطراب را ندارند و صرفاً باعث توقف نشانه‌ها مي‌شوند؛ درنتيجه به‌محض اينكه شما استفاده از دارو را قطع كنيد نشانه‌ها بازگشت خواهند داشت. همچنين ضد اضطراب‌ها و به‌ويژه قرص كلونازپام باعث اعتياد و وابستگي رواني بالايي در فرد مي‌شوند كه فرد را به افزايش مداوم دوز مصرفي دارو مجبور مي‌كند.

درمان‌هاي روان‌شناختي براي اضطراب به فرد كمك مي‌كنند تا سبك تفكر و باورهاي ناكارآمد خود را كه باعث بروز اضطراب در وي مي‌شوند شناسايي كرده و تغيير دهد و درعين‌حال با آموزش تكنيك‌هايي نظير آرام‌سازي به وي كمك مي‌كنند تا در شرايطي كه دچار اضطراب مي‌شود هيجانات خود را كنترل نمايد. اين درمان‌ها اگرچه ممكن است هزينه و تلاش بيشتري را از شما طلب كنند اما بااين‌حال شما مي‌توانيد در تمامي طول عمر خود و در موقعيت‌هاي مختلف از اين تكنيك‌ها استفاده كرده و همچنين عوارض منفي وابستگي به داروها نيز در اين روش از بين خواهد رفت. براي دريافت درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص كلونازپام مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

داروي كلونازپام چيست؟

كلونازپام يك داروي ضد اضطراب قوي است كه براي درمان اضطراب‌هاي متوسط و شديد، بي‌خوابي و همين‌طور كنترل حملات تشنجي يا پانيك از آن استفاده مي‌شود.

آيا استفاده از كلونازپام باعث اعتياد مي‌شود؟

بله؛ استفاده طولاني‌مدت از اين دارو باعث وابستگي شده و فرد مجبور است براي دريافت نتيجه سابق، ميزان مصرف را مرتباً افزايش دهد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرص كلونازپام چيست،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۷:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مكانيسم واپس روي – يا واپس راني چيست و چه عملكردي دارد؟ واپس روي يا واپس راني دو مكانيسم دفاعي جداگانه هستند كه گاهي اوقات به اشتباه به جاي هم به كار گرفته مي شوند. اين در حالي است كه واپس راني به معناي همان سركوب است و در اصطلاح تخصصي به آن repression گفته مي شود. در حالي كه واپس روي به معناي بازگشتن به مراحل ابتدايي رشد بوده و به اصطلاح regression اشاره دارد. ما در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در مورد اين مكانيسم هاي دفاعي ارائه كرده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 منبع: مكانيسم واپس روي – واپس راني

آشنايي با مكانيسم هاي دفاعي

مكانيسم‌هاي دفاعي اولين بار توسط زيگموند فرويد در نظريه روان كاوي مطرح شدند. فرويد معتقد بود كه ناخودآگاه انسان به طور خودكار از او در برابر تنش‌ها و اضطراب‌ها محافظت مي‌كند. براي انجام اين كار ساختاري به نام ايگو استراتژي‌هاي مختلفي را به كار مي‌گيرد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها بايد به مكانيسم‌هاي دفاعي اشاره كرد. اين مكانيسم‌ها در حقيقت هرگونه رفتاري هستند كه از انسان در برابر اميال، خواسته‌ها و احساسات آزاردهنده مراقبت مي‌كنند. آن‌ها در اغلب موارد باعث تغيير در ادراك واقعيت مي‌شوند و اجازه مواجهه مستقيم با موضوعات تنش زا را نمي‌دهند. از جمله مكانيسم‌هاي دفاعي اصلي كه از زمان فرويد تاكنون توسط نظريه پردازان مختلف مطرح شده بايد به واپس روي و واپس راني اشاره كرد.

مكانيسم واپس روي – يا واپس راني؛ آيا اين دو اصطلاح يكي هستند؟

مكانيسم واپس روي- يا واپس راني در حقيقت دو مكانيسم دفاعي مجزا محسوب مي‌شوند. با اين حال به دليل مشابهت اسمي بسياري از افراد آن‌ها را به اشتباه و به جاي هم به كار مي‌برند. اما بايد در نظر بگيريد كه واژه واپس روي ترجمه اصطلاح تخصصي regression  است اما واپس راني به اصطلاح repression  اشاره دارد و معادل همان سركوب است. در ادامه هريك از اين دو مكانيسم را به طور جداگانه تعريف كرده‌ايم.

1. مكانيسم واپس روي

واپس روي نوعي مكانيسم دفاعي است كه طي آن فرد هنگام مواجهه با يك رويداد استرس زا به رفتارهايي روي مي آورد كه به مراحل ابتدايي تر رشد مربوط مي شوند. در واقع اين رفتارها براي فرد، دوران بدون تنش گذشته را يادآوري مي كنند. براي مثال بسياري از افراد هنگامي كه مضطرب يا غمگين مي شوند ترجيح مي دهند به رخت خواب بروند. يا بسياري از كودكان هنگامي كه خواهر يا برادر كوچكشان به دنيا مي آيد در واكنش به از دست دادن جايگاه تك فرزندي رفتارهايي كوچك تر از سن خود را نشان مي دهند و ممكن است بخواهند والدين با آن ها نيز همانند يك نوزاد برخورد كنند. تمامي اين واكنش ها از منظر نظريه روان كاوي به عنوان مكانيسم واپس روي در نظر گرفته مي شوند.

مكانيسم واپس راني

مكانيسم واپس راني نام ديگري است كه متخصصان براي ساز و كار دفاعي سركوب به كار مي برند. در اين مكانيسم فرد تلاش مي كند اميال، خواسته ها و احساسات ناخوشايند خود را از خودآگاه رانده و آن ها را به سمت ناخودآگاه هدايت كند. براي اين كار دائما تلاش مي كند در مواجهه با موضوعات ناخوشايند قرار نگيرد و حتي فكر كردن در مورد آن ها را به زماني ديگر موكول نمايد. اين امر در نهايت باعث مي شود كه تجربيات آسيب زا مورد پردازش خودآگاهي قرار نگيرند. در نتيجه در بسياري از موارد استفاده از واپس راني به نوعي فراموشي تجزيه اي منجر مي شود.

درمان استفاده مفرط از مكانيسم واپس روي – يا واپس راني

بر اساس نظريه فرويد در طول دوران رشد و با تكميل شدن ساختارهاي رواني افراد از دوران كودكي مي آموزند كه از مكانيسم هاي دفاعي استفاده نمايند. اين امر به طور طبيعي از خودآگاه ما در برابر تنش ها و اضطراب هاي شديد محافظت مي كند. با اين حال متخصصان بر اين باورند كه استفاده مكرر و افراطي از اين مكانيسم هاي دفاعي باعث مي شوند كه همانند يك فرد ناپخته عمل كنيد و در معرض انواع آسيب هاي رواني و مشكلات روان رنجوري قرار بگيريد. زيرا انسان ها در اين شرايط مواجهه سالم با موضوعات آزار دهنده را ياد نگرفته و همواره رفتاري دفاعي را از خود نشان مي دهند. در اين موقعيت مراجعه به يك روان شناس و كمك گرفتن از جلسات روان درماني مي تواند تا حد زيادي در بهبودي اوضاع اثرگذار باشند. چرا كه درمانگر به مرور زمان تلاش مي كند روزني به سمت ناخودآگاه فرد ايجاد نمايد و مراجع را از نظر رواني حمايت كند تا توانايي رويارويي با اضطراب هاي دروني و حل و فصل آن ها را در خود پرورش دهد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مكانيسم‌هاي دفاعي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا واپس روي و واپس راني هم معني هستند؟

خير، واپس روي به بازگشت به مراحل ابتدايي رشد اشاره دارد اما واپس راني به معناي سركوب و راندن ناخودآگاه موضوعات تنش زا به سمت ناخوداگاه است.  با اين حال به دليل مشابهت اين دو اصطلاح برخي افراد به اشتباه آن ها را به جاي هم به كار مي برند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۵:۱۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مكانيسم دفاعي علاني سازي چيست و چه كمكي به افراد مي كند؟ عقلاني سازي يكي از ساز و كارهاي دفاعي است كه باعث مي شود افراد جنبه هاي عاطفي و احساسي موضوعات مختلف را ناديده بگيرند و تنها به بعد منطقي آن توجه كنند. فايده اين مكانيسم دفاعي اين است كه با بال و پر دادن به نيروي عقلاني از مواجهه دردناك با احساسات ناخوشايند پيشگيري مي كند. ما در ادامه اين مقاله در مورد مكانيسم دفاعي عقلاني سازي توضيحات بيشتري را ارائه كرده ايم. پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: مكانيسم دفاعي عقلاني سازي

مكانيسم دفاعي عقلاني سازي؛ آشنايي با مكانيسم هاي دفاعي

مكانيسم هاي دفاعي مفاهيمي هستند كه ابتدا توسط زيگموند فرويد در تئوري روان كاوي مطرح شدند و سپس توسط روان كاوان پسافرويدي گسترش يافتند. اين مكانيسم ها به هرگونه رفتاري اشاره دارند كه به طور ناخودآگاه از ما در برابر افكار، اميال و عواطف ناخوشايند محافظت مي كنند و اجازه نمي دهند تنش هاي ناشي از آن ها به حوزه خودآگاهي وارد شوند. مكانيسم هاي دفاعي به روش هاي گوناگوني عمل مي كنند از همين رو انواع مختلفي از آن ها تا كنون شناخته شده اند كه عقلاني سازي نيز يكي از آن ها است.

مكانيسم دفاعي عقلاني سازي چيست؟

زيگموند فرويد مكانيسم هاي دفاعي را به عنوان راه حلي در راستاي ايجاد تعادل ميان ساختارهاي رواني مختلف مطرح كرد. او بر اين باور بود كه ساختار رواني انسان شامل 3 بخش است كه ايد، ايگو و سوپر ايگو را در بر مي گيرد. ايد، منبع انرژي رواني و مسئول تمامي اميال و غرايز ابتدايي ماست. انسان ها از همان بدو تولد از ساختار ايد برخوردار هستند اما دو بخش ديگر به مرور زمان و در جريان رشد روانشناختي پديد مي آيند. در حقيقت ايگو مسئول واقعيت سنجي است. اين ساختار به مرور زمان به كودك كمك مي كند تا بتواند خواسته هاي خود را با امكانات موجود در واقعيت بسنجد و به اين ترتيب قدرت واقع بيني بالاتري پيدا كند. با گذشت زمان ساختار سوپرايگو نيز پديد مي آيد. سوپر ايگو مسئول ارزيابي خواسته ها و غرايز انسان بر اساس ارزش هاي اخلاقي و هنجارهاي اجتماعي است. فرويد معتقد بود زماني كه ايد اميالي در تعارض با سوپرايگو را به روان انسان تحميل مي كند او دچار تنش و اضطراب مي شود. براي رهايي از اين تنش ايگو ممكن است از مكانيسم دفاعي عقلاني سازي استفاده كند. به اين معني كه فرد به طور ناخودآگاه تلاش مي كند از جنبه هاي احساسي و هيجاني موضوعات پيراموني فاصله بگيرد و به صورت كاملا منطقي با آن ها برخورد كند. اين كار به فرد كمك مي كند تا از شر هيجانات ناخوشايند رها شده و از مواجهه دردناك با آن ها اجتناب كند.

مثال هايي از كاربرد مكانيسم دفاعي عقلاني سازي در زندگي روزمره

همه ما در زندگي در برخي موقعيت ها به طور ناخودآگاه از مكانيسم دفاعي عقلاني سازي استفاده مي كنيم. به همين خاطر با كمي دقت در رفتار اطرافيان مي توانيم آن را در ديگران نيز مشاهده كنيم. با اين حال از آنجايي كه ساز و كارهاي دفاعي خارج از محدوده آگاهي صورت مي گيرند خود فرد نمي تواند در لحظه از به كار بردن آن ها باخبر شود. ما در ادامه به چند نمونه از كاربرد مكانيسم دفاعي عقلاني سازي در زندگي روزمره اشاره كرده ايم. – فردي كه خلق پايين و افسرده اي دارد و هرگز با عوامل افسرده ساز رو به رو نمي شود. بلكه در عوض تلاش مي كند به طور كاملا منطقي افسرده بودن خود را توجيه نمايد. – فردي كه در يك آزمون مهم رد شده است احساس بد خود را بروز نمي دهد و اين شكست را با استدلال هايي نظير اينكه اين مسئوليت خارج از توان او بوده توجيه مي كند. – فرد در رابطه عاطفي نمي تواند احساسات مثبت و منفي خود را ابراز كند و خود را بيش از حد عاقل و منطقي جلوه مي دهد. در واقع او با اين كار از مواجهه با احساسات خود پرهيز مي كند.

مكانيسم دفاعي عقلاني سازي مانعي در روان درماني

مكانيسم دفاعي عقلاني سازي يكي از موانع درماني مهمي است كه مي تواند روند بهبودي افراد را تا حد زيادي تحت تاثير قرار دهد. چرا كه در اين شرايط فرد نمي تواند با هيجانات ناخوشايند خود رو به رو شود و دردها و رنج هاي خويش را ببيند. همين مسئله باعث مي شود كه بيش از حد از استدلال هاي منطقي استفاده كند و به نوعي خود را از بخش احساسي ماجرا جدا سازد. در اين شرايط درمانگر تلاش مي كند تا به فرد كمك كند از انگيزه هاي ناخودآگاه بينش بيشتري به دست بياورد و استفاده مكرر و افراطي از مكانيسم هاي دفاعي را كنار بگذارد. خوشبختانه روان درمانگران آموزش ديده و مجرب در حوزه روان كاوي و ساير رويكردهاي روان تحليلي مي توانند اين موضوع را در جلسات مديريت كرده و به مراجع ياري برسانند تا گام هاي مثبت تري در جهت درمان بردارد.

سخن آخر

مكانيسم هاي دفاعي همگي در جريان رشد و براي كمك به مديريت تنش ها و استرس هاي دروني و بيروني پديد مي آيند. با اين حال متخصصان بر اين باورند كه استفاده مكرر و افراطي از آن ها نه تنها به محافظت از ما كمكي نمي كند بلكه زمينه بروز مشكلات روان رنجوري و آسيب هاي روان شناختي را نيز فراهم مي سازد. از همين رو در صورتي كه فرد به طور انعطاف ناپذير درگير يك مكانيسم دفاعي شد لازم است كه از يك درمانگر روانشناس براي بهبود اوضاع كمك بگيرد. اين كار نه تنها باعث مي شود كه بتواند شخصيت پخته تري را پرورش دهد بلكه از بروز اختلالات رواني مختلف نيز پيشگيري مي كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مكانيسم‌هاي روانشناختي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا فردي كه بيش از حد از مكانيسم دفاعي عقلاني سازي استفاده مي كند تجربه اي از احساسات ندارد؟

نمي توان گفت كه اين افراد به طور مطلق از احساسات و عواطف بي بهره اند. توضيح بهتر اين است كه آن ها اغلب توانايي تجربه هيجانات عميق را ندارند و دائما در تلاش اند از مواجهه با احساسات خود اجتناب كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۲:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی