مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مراحل شكست عشقي به مجموعه احساسات و حالاتي گفته مي‌شود كه فرد پس از پايان رابطه آن‌ها را تجربه مي‌كند. اين احساسات در تمامي افراد يكسان نيست و با توجه به عمق و طول مدت رابطه عاطفي مي‌تواند در برخي افراد شدت بيشتر يا كمتري داشته باشد. در آخرين مرحله از مراحل شكست عشقي فرد به اين پذيرش مي‌رسد كه رابطه وي پايان يافته و او مي‌بايست خود را با شرايط جديد زندگي هماهنگ كند. گذر از تمامي مراحل شكست عشقي معمولاً بين 6 ماه تا يك سال طول خواهد كشيد اما اگر فردي براي مدتي طولاني‌تر از يك سال درگير شكست در يك رابطه عاطفي باشد و يا در شرايطي كه مشكلات روحي نظير افسردگي براي فرد ايجاد مي‌شوند؛ بهتر است براي جلوگيري از بروز مشكلات جدي‌تر از يك روانشناس كمك بگيريد.

منبع: مراحل شكست عشقي

شكست عشقي و مراحل آن

روانشناسان معتقدند شكست عشقي و يا فوت همسر باعث به وجود آمدن واكنش‌هاي رواني در فرد مي‌شود كه در اصطلاح به آن‌ها مراحل شكست عشقي گفته مي‌شود. اين مراحل الزاماً و در تمامي افراد به ترتيب زير و با شدت يكساني طي نخواهد شد. ممكن است برخي افراد بعضي از اين مراحل را زودتر از ساير مراحل طي كنند و يا پس از گذشتن از يك مرحله مجدداً به آن بازگردند. همچنين شدت تجربه اين احساسات نيز با توجه به عمق رابطه و همين‌طور مدت‌زمان آشنايي افراد متفاوت خواهد بود.

مراحل شكست عشقي | انكار

نخستين مرحله از مراحل شكست عشقي انكار است. در اين شرايط فرد به‌طوركلي اين واقعيت كه رابطه ميان او و طرف مقابل پايان يافته را انكار مي‌كند. در اين مرحله ممكن است فرد تصور كند تنها يك دعوا يا دلخوري ساده مانند هميشه رخ داده و دليلي براي جدايي وجود ندارد. گاهي نيز ممكن است رفتار فرد به‌گونه‌اي باشد كه گويي هيچ اتفاق خاصي رخ نداده؛ براي مثال آن‌ها ممكن است در روز يا حتي روزهاي پس از جدايي مجدداً با طرف مقابل تماس گرفته و در صحبت‌هايشان نيز هيچ اشاره‌اي به پايان رابطه نداشته باشند. تصور اينكه رابطه تمام نشده و فرد پس از مدتي بازخواهد گشت نيز مي‌تواند نشان‌دهنده انكار واقعيت پيش‌آمده باشد.

خشم

پس‌ازاينكه فرد اين واقعيت را باور مي‌كند كه رابطه عاطفي وي به پايان رسيده معمولاً دچار خشم خواهد شد. در اين شرايط فرد نسبت به شخصي كه او را تنها گذاشته خشم و كينه عميقي را احساس مي‌كند و بيش از قبل تقصيرات طرف مقابل در پايان يافتن رابطه را مي‌بيند. در اين مرحله ممكن است فرد دست به تهديد شما زده يا سعي كند با زورگويي و استفاده از قدرت ارتباط خود را با شما حفظ كند. استفاده از خشم همچنين مي‌تواند به‌صورت لجبازي يا بدرفتاري با طرف مقابل نيز نمايان شود.

 

بيشتر بخوانيد : انتقام از عشق سابق

 

مراحل شكست عشقي | چانه‌زني

سومين قسمت از مراحل شكست عشقي بحث يا چانه‌زني براي جلوگيري از پايان رابطه است. در اين مرحله فرد همه تلاش خود را براي بازگرداندن شما انجام خواهد داد. تلاش براي صحبت كردن با شريك عاطفي و قول دادن درزمينهٔ تغيير رفتارهاي ناخوشايند ازجمله اقداماتي هستند كه در اين مرحله ديده مي‌شوند.

چانه‌زني براي بازگشت در برخي افراد به‌ويژه مبتلايان به اختلال شخصيت نمايشي مي‌تواند به‌صورت تهديد به خودكشي و يا رفتارهاي آسيب زدن به خود بروز پيدا كند. در شرايطي كه با چنين رفتاري از جانب طرف مقابل مواجه مي‌شويد بهتر است هرچه سريع‌تر اطرافيان فرد را در جريان گذاشته و همچنين از يك متخصص سلامت روان در ارتباط با راهكارهايي براي پايان دادن به رابطه كمك بگيريد. توجه داشته باشيد كه افراد دچار اختلالات روحي ممكن است مشكلات و حواشي را در زمان پايان دادن به رابطه براي شما ايجاد كنند و به همين خاطر مي‌بايست از يك متخصص سلامت روان در اين زمينه كمك بگيريد.

افسردگي

در شرايطي كه چانه‌زني‌هاي فرد نتيجه نداشته و رابطه به‌واقع پايان يافته باشد، فرد در چهارمين مرحله دچار احساس افسردگي و غم خواهد شد. در اين مرحله اگرچه فرد باور كرده كه ارتباط عاطفي وي پايان يافته بااين‌حال نمي‌تواند خود را از غم و ناراحتي شرايط پيش‌آمده رها كند. روانشناسان توصيه مي‌كنند براي گذار سالم از مراحل شكست عشقي بهتر است به فرد اجازه دهيد تا در اين مرحله بدون انكار، احساسات خود را بروز دهد. براي آگاهي بيشتر درباره درمان افسردگي كليك كنيد.

پذيرش

در آخرين پله از مراحل شكست عشقي فرد به اين باور مي‌رسد كه اگرچه تلخ اما رابطه عاطفي او براي هميشه تمام‌ شده و مي‌بايست به زندگي خود بدون وجود شريك عاطفي ادامه دهد. رسيدن به اين مرحله باعث از بين رفتن تمامي هيجانات منفي و مشكلات شده و فرد را به زندگي عادي بازمي‌گرداند.

مراحل شكست عشقي | عبور سالم از بحران

شكست عشقي به‌طور ميانگين بين 6 ماه تا 1 سال طول خواهد كشيد اما برخي افراد نيز نمي‌توانند به‌ سلامت از اين مراحل عبور كرده و دچار بيماري‌هاي روحي بسياري ازجمله افسردگي مي‌شوند. اگر شما يا يكي از نزديكانتان اخيراً دچار شكست عشقي شده است بهتر است براي عبور سالم از اين شرايط به نكات زير توجه داشته باشيد.

قدرت پذيرش داشته باشيد

مهم‌ترين موضوع براي عبور سالم از مراحل شكست عاطفي اين است كه هرچه سريع‌تر واقعيت را بپذيريد و با آن كنار بياييد. بعضي افراد زمان زيادي را صرف اين موضوع مي‌كنند كه چگونه شريك عاطفي خود را به رابطه بازگردانند. اگرچه تلاش براي از دست ندادن شريك عاطفي يكي از موضوعاتي است كه در يك رابطه عاطفي حتماً مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد اما در شرايطي كه تلاش‌هاي شما نتيجه‌اي نداشته و به‌واقع ارتباط ميان شما پايان يافته بهتر است به‌جاي تمركز بر اين مسائل تلاش كنيد تا با اين واقعيت كنار آمده و زندگي خود را با شرايط جديد مطابقت دهيد.

احساسات خود را انكار نكنيد

تجربه هيجانات منفي در شرايطي كه شما يك رابطه عاطفي را تمام كرده‌ايد موضوعي بسيار طبيعيست و به ميزاني كه علاقه شما به طرف مقابل عميق‌تر باشد اين هيجانات با شدت بيشتري تظاهر پيدا خواهد كرد. يكي از موضوعاتي كه براي عبور سالم از مراحل شكست عشقي بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه هرگز احساسات خود را سركوب نكنيد. شما ممكن است گاهي دچار خشم شده و يا در برخي مواقع دل‌تنگ شريك احساسي‌تان باشيد. به خودتان بابت تجربه اين شرايط حق بدهيد و هرگز احساسات خود را سركوب نكنيد. بي‌توجهي به اين احساسات مي‌تواند باعث بروز مشكلات جسمي و روحي بسياري براي شما بشود.

وارد رابطه جديد نشويد

يك تصور اشتباه اما رايج اين است كه فرد براي فراموش كردن شريك عاطفي خود وارد رابطه با فردي ديگر مي‌شود. اين موضوع مي‌تواند با اهداف بسياري ازجمله پركردن جاي خالي طرف مقابل، تحت تأثير قرار دادن وي و يا حتي مشكلاتي نظير اختلال شخصيت وابسته ايجاد شود. فارغ از دليلي كه براي ورود به رابطه جديد در نظر داريد روانشناسان معتقدند ورود به رابطه جديد تا پيش از فارغ شدن ذهن شما از ارتباط قبلي مي‌تواند آسيب‌هاي روحي بسياري را براي شما و طرف مقابل ايجاد نمايد. همچنين اين روابط معمولاً با احتمال بالايي دچار شكست خواهد شد.

براي شناخت بيشتر درباره درمان شكست عشقي كليك كنيد.

مراحل شكست عشقي | نياز به مشاوره رواني

اگرچه شكست عشقي و هيجانات منفي كه فرد در اين شرايط تجربه مي‌كند موضوعي طبيعيست بااين‌حال برخي افراد پس از تجربه اين شكست دچار مشكلات روحي مي‌شوند كه براي درمان آن‌ها به دريافت خدمات تخصصي‌تري نياز است. به همين خاطر در اين بخش زنگ خطرهايي كه مي‌بايست پس از شكست عاطفي به آن‌ها توجه داشته باشيد را بررسي خواهيم كرد. در كنار اين موضوع شما مي‌توانيد پس از پايان يك رابطه با كمك گرفتن از مشاورين متوجه اشتباهات خود شده و از تكرار آن‌ها در ساير روابط جلوگيري كنيد. همچنين برخي از روابط عاطفي به دليل مشكلات روحي طرف مقابل آثار منفي را در سلامت روان شما باقي خواهد گذاشت كه بهتر است براي از بين بردن نتايج آن‌ها از يك مشاور كمك بگيريد.

غم طولاني‌مدت يا سوگ حل‌نشده

بعضي افراد زمان طولاني را درگير ارتباط ازدست‌رفته مي‌شوند و اين موضوع مي‌تواند توانايي فعاليت تحصيلي يا شغلي آن‌ها را تحت تأثير قرار دهد. همچنين درگيري ذهني با رابطه‌اي كه پايان ‌يافته فرصت ايجاد روابط عاطفي جديد را نيز از فرد خواهد گرفت. اگر شما يا هر يك از نزديكانتان براي مدتي بيش از 1 سال درگير احساسات منفي يك رابطه تمام شده است مي‌بايست در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد.

باقي ماندن آثار رابطه

بعضي روابط اگرچه تمام مي‌شوند اما تا مدت‌ها تأثير خود را بر زندگي فرد باقي خواهند گذاشت. براي مثال فردي كه درگير خيانت از جانب طرف مقابل شده احتمالاً به‌سختي خواهد توانست مجدداً به كسي اعتماد كند. اين موضوع باعث خواهد شد تا روابط آينده فرد نيز با مشكلات بسياري مواجه شود و به همين خاطر توصيه مي‌شود در اين شرايط از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.

بروز مشكلات روحي

گاهي پايان يافتن يك رابطه عاطفي مي‌تواند محركي براي ايجاد بيماري‌هاي روحي در افرادي باشد كه از مدت‌ها قبل زمينه ابتلا به اين اختلالات را داشته‌اند. شايع‌ترين بيماري روحي كه به دنبال شكست عاطفي بروز پيدا مي‌كند افسردگي است. افسردگي يكي از مراحل شكست عشقي است. بااين‌حال برخي افراد نيز ممكن است مشكلاتي نظير اعتياد يا بروز بيماري‌هاي اضطرابي را تجربه كنند. در شرايطي كه چنين مشكلاتي براي فرد ايجاد شده باشد بهتر است براي درمان بيماري‌هاي روحي اقدام كنيد. يك تصور اشتباه اين است كه فرد و اطرافيان بيماري‌هاي روحي را به‌عنوان پيامدي طبيعي و زودگذر از شكست عاطفي مي‌دانند و براي درمان آن اقدامي نمي‌كنند.

روابط نيمه‌تمام مانده

روانشناسان معتقدند هنگامي‌كه براي پايان دادن به يك رابطه تصميم مي‌گيريد مي‌بايست تمامي ارتباطات خود با شريك احساسي‌تان را از بين ببريد؛ اما برخي افراد به هر دليلي تصميم مي‌گيرند تا علي‌رغم پايان دادن به رابطه عاطفي خود ارتباط دوستانه را حفظ كنند. اين موضوع مي‌تواند در برخي شرايط نيز صرفاً به اصرار و خواسته يكي از زوجين صورت بگيرد. ادامه دادن ارتباط علي‌رغم پايان يافتن رابطه احساسي مي‌تواند باعث طولاني‌تر شدن مراحل شكست عاطفي شده و همين‌طور با توجه به ابهاماتي كه درزمينهٔ محدوده رابطه جديد ايجاد خواهد شد احتمالاً شما مقداري از فشار رواني را در اين قبيل روابط تجربه خواهيد كرد. اگر در چنين شرايطي قرار داريد و نمي‌دانيد چطور مي‌توانيد تكليف رابطه خود را مشخص كنيد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط با جنس مخالف مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مراحل شكست‌عشقي چه مدت طول خواهد كشيد؟

گذار از اين مراحل با توجه به مدت رابطه و همين‌طور ميزان علاقه طرفين به يكديگر متفاوت خواهد بود. اما به‌طور ميانگين بين 6 ماه تا يك سال براي پايان مراحل شكست عاطفي زمان لازم است.

در چه شرايطي پس از شكست‌عشقي مي‌بايست به روانشناس مراجعه كرد؟

اگر براي مدتي بيش از 1 سال شرايط روحي و ذهني شما درگير يك رابطه تمام‌ شده مي‌باشد و همين‌طور در شرايطي كه پس از جدايي فرد دچار مشكلات روحي مانند افسردگي يا بي‌اعتمادي به سايرين شده بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. همچنين مشاورين مي‌توانند به شما در شناخت رفتارهاي اشتباهي كه باعث از بين رفتن رابطه شده آگاهي دهند تا از تكرار آن‌ها در روابط بعدي جلوگيري كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مراحل شكست عشقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مراحل شكست عشقي،
موضوع:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۶:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ايجاد انگيزه در نوجوانان يكي از مهم‌ترين وظايفي است كه والدين در ارتباط با نوجوانان برعهده دارند. هر والدي تمايل دارد تا فرزندش در طول زندگي هدفمند و با انگيزه باشد. نوجواني دوره حساس و بحراني است و با تجربيات و چالش‌هاي مختلفي براي فرد و والدينش همراه است. نوجواني كه با انگيزه باشد نسبت به تصميم‌ها و هدفي كه براي آينده خود در نظر گرفته است بيشتر تلاش مي‌كند و پيش مي‌رود. از اين جهت مي‌توان گفت انگيزه‌مند كردن نوجوانان مي‌تواند يكي از وظايف اساسي والدين باشد. با اين حال بسياري از والدين نمي‌دانند كه چه كاري بايد انجام دهند تا متناسب فرزندشان باشد بنابراين مي‌توان گفت آشنايي والدين با روش‌ها و راهكارهاي مورد نياز جوانان براي ايجاد انگيزه امري ضروري و حائز اهميت به نظر مي‌رسد. براي دريافت خدمات مشاوره نوجوان كليك كنيد.

منبع: ايجاد انگيزه در نوجوانان

ايجاد انگيزه در نوجوانان

مي‌توان گفت انگيزه آن چيزي است كه دليل گرايش‌، اعمال و نياز‌هاي فرد است، به عبارتي مي‌توان گفت انگيزه، جهت زندگي فرد را مشخص مي‎‌كند. به طور كلي انگيزه به دو حالت دروني و بيروني تقسيم مي‌شود. انگيزه‌اي كه از درون فرد نشأت گرفته شود، انگيزه دروني است، و انگيزه‌اي كه به دليل تاثير ديگران به وجود بيايد، انگيزه بيروني ناميده مي‌شود. انگيزه بر اساس نوع عمل، شدت متفاوتي دارد، برخي از اعمال و اهداف نيازمند انگيزه قوي‌تري هستند و برخي ديگر نياز به انگيزه قوي ندارند. به طور كلي نوجواني دوره‌اي است كه با چالش‌هاي متعددي همراه است و يكي از همين چالش‌ها، بي‌انگيزگي در نوجوانان است. در ادامه مقاله عوامل بي‌انگيزگي نوجوانان توضيح داده مي‌شود. پيشنهاد مي‌شود مقاله روانشناسي نوجوان را نيز بخوانيد.

موانع ايجاد انگيزه در نوجوانان

اعتماد به نفس پايين

برخي از نوجوانان به دليل نداشتن اعتماد بنفس و عزت نفس كافي دچار بي‌انگيزگي و ترديد و دودلي در ارتباط با فعاليت مورد علاقه‌شان مي‌شوند. به عبارتي فرد علاقه و توانايي انجام كاري را دارد، اما اعتماد بنفس لازم براي انجام آن فعاليت را ندارد. همين خودناباوري فرد باعث ايجاد بي‌انگيزگي در او مي‌شود.

اهداف بزرگ و دست نيافتني

بر اساس اصول روانشناسي اهداف بايد دست‌يافتني و مطابق با توانايي‌هاي فرد باشد. اهداف غيرمعقول و بزرگ به طوري‌كه با توانايي‌هاي فرد سازگار نباشد، مي‌تواند باعث ايجاد بي‌انگيزيگي در انجام فعاليت‌ها شود. نوجوانان معمولاً نسبت به توانايي‌هاي خود كمي اغراق مي‌كنند و اين مسئله باعث مي‌شود تا برخي مواقع اهداف بسيار بزرگ و دست‌نيافتني براي خودشان در نظر بگيرند. بر همين اساس هرچقدر كه تلاش كنند به آن هدف نمي‌رسند و به مرور زمان دچار بي‌انگيزگي مي‌شوند. به طور كلي اگر هدف بسيار كوچك يا بسيار بزرگ باشد و با توانايي‌هاي فرد متناسب نباشد منجر به بي‌انگيزگي مي‌شود.

خستگي رواني مانعي بر ايجاد انگيزه در نوجوانان

به طور كلي زندگي يك فرايند دشوار است و نياز به تلاش و كوشش دارد، در همين راستا در زندگي راه‌هاي زيادي براي رسيدن به موفقيت وجود دارد. دغدغه فكري زياد نسبت به اين مسئله كه كدام روش بهترين گزينه است مي‌تواند موجب سردرگمي و در نهايت بي‌انگيزگي فرد شود. زيرا در چنين شرايطي نوجوانان سردرگم مي‌شوند و نمي‌توانند مناسب‌ترين راه را انتخاب كنند و در نتيجه بي‌انگيزه و تسليم مي‎شوند.

سبك زندگي ناسالم

سبك زندگي ناسالم يكي از مهم‌ترين عواملي است كه بر بي‌انگيزگي نوجوانان تاثير دارد. امروزه بسياري از نوجوانان سبك زندگي ناسالمي را تجربه مي‌كنند كه مي‌تواند منجر به ايجاد مشكلات فراواني شود. از جمله مواردي كه در ارتباط با سبك زندگي ناسالم كه بر بي‌انگيزگي و پريشاني نوجونان تاثير مي‌گذارد، مي‌توان به خواب ناكافي، تغذيه نامناسب، ورزش نكردن، مصرف مواد مخدر و محرك و… اشاره كرد. اين مسائل به طور غيرمستقيم و مستقيم مي‌توانند بر جنبه‌هاي مختلفي از زندگي نوجوانان تاثير منفي بگذارند.

برنامه‌ريزي نامناسب | ايجاد انگيزه در نوجوانان

برنامه‌ريزي همانند يك شمشير دو لبه عمل مي‌كند. اگر برنامه‌ريزي صحيح و موثر باشد مي‌تواند منجر به موفقيت و ايجاد انگيزه در زندگي فرد شود، اما اگر برنامه‌ريزي نامتناسب با ويژگي‌هاي نوجوان ‌باشد مي‌تواند يكي از جدي‌ترين مسائل تاثيرگذار در بي‌انگيزگي فرد باشد. انجام برنامه‌ريزي صحيح نياز به يك مشاور و راهنماي تخصصي است. از اين جهت براي برنامه‌ريزي مناسب كه هماهنگ با ويژگي‌هاي شما باشد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

پريشاني‌هاي روانشناختي

پريشاني‌هاي روان‌شناختي نظير افسردگي، اضطراب، استرس و… عواملي هستند كه به طور مستقيم با بي‌انگيزگي نوجوانان ارتباط دارند. علت اين پريشاني‌هاي روان‌شناختي هرچه كه باشد بر انگيزه نوجوانان تاثير منفي دارد. زيرا كه اين مسائل باعث مي‎‌شود تا فكر و ذهن نوجوان درگير مشكلاتش باشد و انگيزه‌اي براي انجام دادن فعاليت‌ها و يا حل مشكل خود نداشته باشد.

راهكارهاي ايجاد انگيزه در نوجوانان

انتخاب هدف مناسب

انتخاب هدف بايد عاقلانه و قابل دستيابي باشد. مهمترين ويژگي كه باعث انتخاب هدف مناسب مي‌شود اين است كه فرد خودش و توانمندي‌هايش را بشناسد. نوجوان بايد خودش را بدون مقايسه با ديگران بشناسد، اين كه چه مسائلي براي او جذاب است، چه چيزي را دوست ندارد و يا اينكه چه فعاليت‌هايي به او انگيزه مي‌دهند. شناسايي اين ويژگي‌ها باعث مي‌شود تا فرد آگاهي و بينش بهتري نسبت به خودش پيدا كند و هدف مناسب‌تري را انتخاب نمايد.

هدف‌هاي بيش از اندازه كوچك يا هدف‌هاي بيش از اندازه بزرگ معمولاً باعث از بين رفتن انگيزه نوجوان مي‌شوند. در نتيجه مي‌توان گفت مهم‌ترين عامل موثر بر ايجاد انگيزه نوجوانان انتخاب هدف مناسب است. اگر به عنوان يك نوجوان در انتخاب اهداف زندگي خود سردرگم شده‌ايد و يا دچار بي‌انگيزگي شده‌ايد بهتر است با يك روانشناس گفتگو كنيد تا بتوانيد به كمك يكديگر از اين سردرگمي رهايي پيدا كنيد.

برنامه‌ريزي مناسب

پس از انتخاب هدف متناسب با ويژگي‌هاي نوجوان گام بعدي برنامه‌ريزي مناسب داشتن است. برنامه‌ريزي مناسب بهتر است توسط نظارت يك روانشناس يا مشاور انجام گيرد. زيرا برنامه‌ريزي كه توسط يك متخصص انجام شود ويژگي‌ها و توانمندي‌هاي نوجوان را در نظر مي‌گيرد به طوريكه باعث ايجاد انگيزه و پيشرفت در او بشود. براي اين منظور مي‌توانيد از خدمات مشاوره تحصيلي استفاده نماييد.

تقويت و تشويق نوجوان

نوجواني دوره‌اي پر از چالش و بحران براي فرد محسوب مي‌شود. از اين جهت اينكه فرد در دوران نوجوان احساس خوبي داشته باشد مي‌تواند برايش كمك كننده باشد. يكي از مسائلي كه در دوران نوجواني براي فرد اهميت پيدا مي‌كند نظر ديگران درباره او است، از اين جهت حمايت كردن و تشويق كردن نوجوان باعث ايجاد انگيزه‌اي مضاعف در او مي‌شود و احساس خوبي به او دست مي‌دهد. ناديده گرفتن نوجوان، توجه نكردن به او، سرزنش كردن و… از جمله عواملي هستند كه باعث ايجاد نااميدي نوجوانان مي‌شوند. به عنوان يك والد يا مربي سعي كنيد به نوجوانان اجازه ابراز وجود بدهيد تا نظرشان را در ارتباط با مسائل مختلف بيان كنند و سپس از ارائه نظر و راهكارش تشكر كنيد. براي آشنايي با اصول تربيت نوجوان كليك كنيد.

مشاركت با نوجوانان

مشاركت با نوجوانان، جويا شدن نظر آن‌ها در مسائل مختلف و به عبارتي توجه كردن به فعاليت‌هاي آن‌ها باعث مي‌شود تا انگيزه بيشتري براي فعاليت داشته باشند. براي افزايش انگيزه نوجوان مي‌توان در طول فعاليت‌هاي مختلف به اهداف و علايق آن‌ها توجه كرد و در ارتباط با اين مسائل با آن‌ها گفتگو كرد. والدين نبايد علايق و اهداف نوجوان را سركوب و سرزنش كنند بلكه بايد با او همراه شوند تا نوجوان مسائل مختلف را امتحان كند تا به هدف متناسب با ويژگي‌هايش برسد. همچنين شركت در كلاس‌ها و آموزش‌هاي مرتبط با روش‌هاي تصميم‌گيري، برنامه‌ريزي، انتخاب اهداف مناسب، مهارت‌هاي زندگي و… مي‌تواند هم براي نوجوان و هم براي والدين موثر واقع شود.

نقش و تاثير اعضاي خانواده در ايجاد انگيزه نوجوانان

خانواده نقش مهمي در تعيين هويت و انتخاب اهداف نوجوان دارد. اگر هويت و اهداف نوجوان متناسب با ويژگي‌هايش نباشد، انگيزه‌اي هم براي انجام دادن فعاليت‌ها يا رسيدن به اهداف تحميل شده از طرف اطرافيان ندارد. نوجوانان نياز به راهنمايي و مراقبت والدين دارند اما والدين نبايد بيش از اندازه در خواسته‌ها و علايق فرزند خود مداخله كنند بلكه بايد به صورت حامي و پشتيبان باشند تا نوجوان بتواند به كمك والدينش مسائل را حل كند. براي آشنايي با نحوه برخورد با اشتباهات نوجوان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

راه هاي ايجاد انگيزه در نوجوانان چيست؟

براي آن كه بتوانيد به نوجوان خود انگيزه بدهيد، بايد ابتدا علل بي‌انگيزگي او را بدانيد و سپس با راهكارهايي كه در اين مقاله شرح داده ايم به اون ايجاد انگيزه دهيد. هدف گذاري، برنامه ريزي، مشاركت و…. از جمله راه هاي ايجاد انگيزه ….

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ايجاد انگيزه در نوجوانان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۳:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مشكلات درس خواندن براي دانش آموزان در هر مقطعي مي‌تواند رخ دهد. طبيعي است كه اگر مي‌خواهيد دانش‌آموز يا دانشجوي موفقي در كلاس باشيد، بايد مشكلات درس خواندن خود را بشناسيد. همچنين عادت‌هاي مطالعه‌تان را بهبود بخشيد. زيرا هر يك از ما هنگام درس خواندن، مشكلاتي داريم كه مانع يادگيري بهتر ما مي‌شود. در نتيجه فكر كردن راجب موانع درس خواندن و سعي در حل كردن آن‌ها قسمتي از پروسه يادگيري است. مشكل وقتي بزرگ مي‌شود كه حجم درس‌ها بالا رود و شما در كنار يادگيري اصل درس، فرصتي براي حل كردن مشكلات مطالعه نداريد. مشكلات مطالعه بسيار گسترده هستند؛ ممكن است يك اشكال موقت باشد كه راحت رفع مي‌شود و يا بي‌انگيزگي كلي براي مطالعه باشد. در ادامه علل و راه هاي رفع اين مشكلات را شرح داده‌ايم.

منبع: مشكلات درس خواندن

مشكلات درس خواندن

همانطور كه در انجام همه كارها گاهي تنبلي به سراغ آدم مي‌آيد، در درس خواندن هم ممكن است تنبلي كنيد و فرار كنيم. علت مشكلات درس خواندن مي‌تواند دروني يا يك عامل بيروني باشد كه مانع تمايل به درس خواندن مي‌شود. توجه و رسيدگي به اين مشكلات درس خواندن، مي‌تواند به رفع آن‌ها كمك كند. زيرا اگر قصد پيشرفت و رسيدن به آرزوهاي‌تان را داريد، چاره‌اي نيست جز حركت به جلو و تلاش براي رفع موانع. پس چه بهتر است دست به كار شويد و به دنبال راهكاري براي رفع مشكلات درس خواندن باشيد. اين مشكلات در تمام مقطع تحصيلي مي‌تواند پيش آيد. مشاوران تحصيلي 8 علت اصلي براي مشكلات درس خواندن برشمرده‌اند كه در بين اكثر دانش‌آموزان شايع است. در زير به بررسي آن‌ها مي‌پردازيم. براي جلوگيري از فرسودگي تحصيلي كليك كنيد.

1- تاثير فضاي مطالعاتي در مشكلات درس خواندن

اين نكته را حتما در نظر داشته باشيد مكان يا اتاقي كه در آن درس مي‌خوانيد تاثير مهمي در يادگيري شما دارد. اگر جايي كه درس مي‌خوانيد خيلي گرم يا سرد باشد، نمي‌توانيد تمركز كنيد و مدام احساس بي‌قراري مي‌كنيد و از ادامه درس خواندن باز مي‌مانيد. همچنين اگر هواي تازه و اكسيژن كافي در اتاق مطالعه در جريان نباشد، باعث خواب‌آلودگي و كسل شدن مي‌شود. از اين رو مهم است كه اتاق و فضاي مناسب براي درس خواندن انتخاب كنيد. چيدمان اتاق هم مي‌تواند مشوق درس خواندن باشد. البته منظورمان اين نيست كه وسايل گران قيمت و مجلل در اتاق باشد. همين كه اتاق مرتب و نور كافي داشته باشد كافيست. مرتب بودن فضاي مطالعه تاثير مثبتي در روحيه دارد و شما را سرزنده نگه خواهد داشت.

انتخاب فضاي مطالعه در افراد مختلف متفاوت است. برخي در فضاي كوچك و آرام بهتر درس مي‌خوانند و برخي هم در محيط باز مثلا پارك يا حياط منزل يادگيري بهتري دارند. براي برخي نيز كتابخانه مكان مناسبي براي درس خواندن است، زيرا اين افراد با ديدن كساني كه در حال مطالعه هستند بيشتر انگيزه و نيرو مي‌گيرند و بهتر درس مي‌خوانند. بنابراين هر يك از شما با شناخت علايق خودتان ببينيد در چه مكاني بهتر درس مي‌خوانيد و همانجا را انتخاب كنيد.

2- ضعف در مديريت زمان از شايع‌ترين مشكلات درس خواندن

اولين چيزي كه هنگام تصميم به درس خواندن متوجه آن مي‌شويد زمان است. درس خواندن به مديريت دقيق زمان نياز دارد. اگر در مطالعه مشكل كمبود زمان داريد، بهتر است قبل از شروع فهرست تمام كارهاي‌تان را روي كاغذي بنويسيد. در اين برنامه ساعت مطالعه‌تان در زماني باشد كه بهترين حالت و هوشياري را داريد. و مهمتر اين‌كه ساعت خوابتان را نيز حتما به خوبي مديريت كنيد. در پايان بايد به برنامه‌اي كه نوشتيد پايبند باشيد و دقيق آن را رعايت كنيد.

3- به تعويق انداختن زمان درس خواندن

گاهي موقع درس خواندن دچار استرس هستيد و سعي مي‌كنيد با سرگرم شدن به چيزي استرس‌تان را رفع كنيد و سپس سراغ درس برويد. و مدام درس خواندن را به تعويق مي‌اندازيد تا اينكه زماني نمي‌ماند. امروزه سرگرم شدن در شبكه‌هاي اجتماعي مانند تلگرام، اينستاگرام يا فيسبوك يكي از بزرگترين موانع درس خواندن هستند. وقتي وارد يكي از اين شبكه‌ها مي‌شويد، نمي‌دانيد زمان چگونه گذشته است. اين فضاهاي مجازي بزرگترين مصرف‌كننده زمان شما هستند.

بهتر است براي استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي هدفي داشته باشيد. مثلا گفتگو با دوست‌تان راجب حل مسأله درسي و يا گشتن در كانال‌ها و پيج‌ها دنبال آموختن مطلب مفيد و …. .

4- مطالعه با افراد اشتباه

شايد شما از آن دسته افرادي باشيد كه اگر درس را در كنار كسي و با او بخوانيد بهتر پيش مي‌رويد. اگر چنين است در انتخاب همراه درسي‌تان بايد خيلي دقت كنيد. بهتر است دوستاني را برگزينيد كه فعال باشند. اما اگر با دوست‌تان لابلاي مطالعه مدام به مسائل نامربوط و مباحث ديگر مي‌پردازيد، بهتر است تنها درس بخوانيد.

5- درس خواندن شب قبل از امتحان

مسلما شب قبل از امتحان زمانيست كه شما ديگر بايد درس را تمام كرده‌ باشيد و فقط نگاهي به نكات و خلاصه مطالب بيندازيد. اما اگر كل كتاب و درس را براي شب آخر بگذاريد، طبيعي است كه چيزي نمي‌توانيد ياد بگيريد. از يك سو استرس زمان كم و از سويي تازگي مطالب مانع يادگيري شما خواهد شد.

6- وسواس درس خواندن

برخي از دانش‌آموزان براي درس خواندن بسيار وسواس دارند. اين افراد ممكن است 24 ساعت در حال درس خواندن باشند و مدام كتاب در دست‌شان و باز هم چيزي ياد نمي‌گيرند، براي يك صفحه بيش از زمان مورد نيازش وقت مي‌گذارند، سر كلاس رياضي مشغول خواندن درس زنگ بعد هستند و برنامه منظمي در درس خواندن ندارند. اين وسواس در مطالعه از بد‌ترين مشكلات درس خواندن است كه كل زمان شما را بيهوده خواهد گرفت.

براي حل مشكل وسواس گروهي درس بخوانيد. مثلا يك صفحه را شما بلند بخوانيد و براي دوستان توضيح دهيد و يكي ديگر صفحه بعد را بلند بخواند و توضيح دهد. با اين روش دروس را سريع‌تر ياد خواهيد گرفت و براي هر صفحه وقت اضافي تلف نمي‌شود. زيرا زمان و سرعت مطالعه با دوستان‌تان تنظيم شده است. اگر تنهايي هم بلند بلند بخوانيد و براي خود توضيح دهيد تا حدودي مي‌توان وسواس را شكست داد.

7- عدم تمركز و حواس‌پرتي

بعضي هنگام درس خواندن پيوسته حواس‌شان به اطراف پرت مي‌شود و فكرشان مدتي بيرون از كتاب مي‌ماند. در اين مواقع ممكن است ساعت‌ها بگذرد و درستان جلو نرود. اين عامل نيز از مشكلات اصلي درس خواندن است.

8- فشارهاي روحي

مشكلات و سختي‌هاي زندگي براي هركسي پيش مي‌آيند. و مسلما در چنين شرايطي نمي‌توان با خيال راحت درس خواند. متاسفانه زمان هم كمتر از آن است كه با فكر كردن به مشكلات و شكايت بگذرانيد. تلاش كنيد روحيه خودتان را حفظ كنيد و با افراد صميمي و نزديك درد دل و صحبت كنيد. كمك گرفتن از يك مشاور هم راه خوبي براي مقابله با مشكلات و تقويت روحيه است.

راه هاي غلبه بر مشكلات درس خواندن

مسلما براي هر مشكلي راه حلي نيز هست. براي ايجاد انگيزه و علاقه در درس خواندن بهتر است علاوه بر مطالعه كتب درسي، به تحقيق و كارهاي علمي مرتبط با درس هم مشغول شويد. پيروي از اصول يادگيري مانند تداعي، خلاصه نويسي، نكته برداري و … مي‌تواند يادگيري شما را بهبود بخشد. سعي كنيد ميان مطالبي كه خوانديد ارتباط برقرار كنيد و در ذهن‌تان تداعي كنيد. اين‌گونه مطالب را بهتر به خاطر خواهيد سپرد.

براي اينكه انگيزه‌تان در درس خواندن بيشتر شود، احساس نياز را در خودتان بوجود آوريد. شما نياز به موفقيت داريد. اگر در درسي موفق‌تر هستيد بيشتر به آن فكر كنيد و لذت موفقيت را به خود يادآوري كنيد. به اين ترتيب تصوير مثبتي از خود و استعدادهاي‌تان خواهيد داشت.

داشتن برنامه‌ريزي تحصيلي يعني برنامه روزانه، ماهيانه و ساليانه در يادگيري و پيشرفت تحصيلي موثر است. در برنامه‌تان برنامه‌هاي غير درسي و منظمي همچون عبادت، تفريح و گردش، ورزش، استراحت و گذراندن اوقات فراغت با كارهاي مورد علاقه داشته باشيد. با اين كار انرژي لازم براي يادگيري و رفع مشكل درس خواندن را خواهيد داشت. نرمش صبحگاهي و تقويت جسم و روح، انجام حركات شاد و مفرح نيز براي پيشگيري از بيمار شدن و بي‌حوصلگي مفيد است.

سخن آخر

همانطور كه ديديد مشكلات درس خواندن طيف وسيعي دارند و در عين حال راه‌ حل‌هاي ساده‌اي نيز مي‌توان برايشان يافت. هنگام مطالعه شما خودتان ناخداي كشتي درس هستيد و هرجا خواستيد مي‌رويد. پس با اين راهكارهايي كه در اين مقاله گفتيم بتوانيد موانع درس خواندن را از سر راه برداريد. ولي ممكن است شما در مواجهه با اين موانع و مشكلات دستپاچه شويد و نتوانيد به تنهايي بر آن‌ها غلبه كنيد. در اين صورت مي‌توانيد جهت مشاوره و حل مشكلتان با ما در ارتباط باشيد. براي دريافت مشاوره تحصيلي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تحصيل و دانش آموزان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تحصيلي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مشكلات درس خواندن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشكلات درس خواندن،
موضوع:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۸:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چگونگي ارتباط با دختران يكي از سوالاتي است كه براي بسياري از آقايان پيش خواهد آمد و اگر نتوانيد جوابي برايش پيدا كنيد ممكن است اعتمادبه‌نفس خود را تا حدودي از دست بدهيد. برقراري رابطه با جنس مخالف يك نياز طبيعي در هر انساني است؛ اما گاهي اوقات افراد شيوه انجام آن را به‌خوبي نمي‌دانند يا ممكن است در ارتباط با يك فرد خاص به مشكل بخورند. اگرچه ارتباط برقرار كردن با هر فردي با توجه به شرايط محيطي و فرهنگي و همين‌طور ميزان آشنايي كه ميان شما وجود دارد مي‌تواند متفاوت باشد اما بااين‌حال برخي از اصول را تقريباً مي‌توانيد در تمامي شرايط به كار ببريد. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد در برقراري ارتباط طولاني‌مدت با دختران مشكل داريد يا اعتمادبه‌نفس شروع يك رابطه را نداريد، مي‌توانيد براي دريافت براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

منبع: نحوه درخواست ازدواج و ارتباط با دختران

ارتباط با دختران | پيشنهاد دوستي

اولين قدم در شروع يك رابطه اين است كه بتوانيد پيشنهاد نامزدي خود را با طرف مقابل در ميان بگذاريد. به همين خاطر اگر شما هم به دنبال پيدا كردن پاسخ اين سؤال هستيد كه چطور با دختران ارتباط برقرار كنيم بهتر است ابتدا توانايي‌هاي خود براي شروع نامزدي را مورد بررسي قرار دهيد. در شروع نامزدي با يك خانم به اين مسائل توجه داشته باشيد:

1. تحمل شنيدن پاسخ منفي را داشته باشيد

يكي از جدي‌ترين مشكلاتي كه پسران را از شروع رابطه يا مطرح كردن درخواست نامزدي منصرف مي‌كند اين است كه آن‌ها از شنيدن پاسخ منفي نگرانند. اين باور را در خود ايجاد كنيد كه دريافت پاسخ منفي از جانب يك نفر به اين معنا نيست كه شما از تمامي دختران پاسخ منفي خواهيد شنيد. درنتيجه حتي اگر فردي به پيشنهاد شما جواب رد داد ساير فرصت‌هاي موجود را از خود نگيريد.

گاهي اوقات مخالفت دختران به اين خاطر است كه مي‌خواهند از ميزان سماجت شما در اين تصميم مطلع شوند؛ به خاطر داشته باشيد كه تكرار درخواست آشنايي موضوعي است كه براي بسياري از خانم‌ها خوشايند است. به همين خاطر اگر از دختر خاصي خوشتان مي‌آيد كه پيشنهاد شما را رد كرده حداقل يك‌بار ديگر اين كار را انجام دهيد. اما دقت داشته باشيد سماجت شما براي وي تبديل به مزاحمت نشود. به همان ميزان كه پيگيري شما مي‌تواند احتمال شنيدن پاسخ مثبت را افزايش دهد، مزاحمت نيز مي‌تواند احساسات منفي را در فرد موردنظرتان زنده كند.

2. با اعتمادبه‌نفس صحبت كنيد

يكي از مهم‌ترين چيزهايي كه مي‌تواند زنان را به ارتباط با مردي علاقه‌مند كند اعتمادبه‌نفس است. سعي كنيد درخواست خود را خيلي محكم و بدون ترديد يا اضطراب بيان كنيد. اگر طرف مقابل بي‌اعتمادي شما به خودتان را در رفتار يا صحبت‌هايتان احساس كند احتمالا نخواهيد توانست پاسخ مثبت او را براي شروع يك رابطه به دست آوريد.

3. ارتباط با دختران | مقدمه‌چيني

براي مطرح كردن درخواستتان كمي مقدمه‌چيني كنيد. بيان ناگهاني درخواست نامزدي يا داشتن شماره تماس باعث شوكه شدن طرف مقابل مي‌شود و ممكن است بدون تفكر و ناگهاني به شما پاسخ منفي بدهد. عباراتي مانند اينكه (مدتي است به شما توجه دارم…) علاوه بر اينكه به شما كمك مي‌كند تا پيش از مطرح كردن درخواست اصلي كمي براي خود زمان بخريد، طرف مقابل را نيز تا حدودي به لحاظ ذهني درگير كرده و تحت تأثير قرار خواهد داد.

4. كمك بگيريد

اگر مطرح كردن تقاضاي نامزدي برايتان كار دشواري است مي‌توانيد از دوستان خود يا طرف مقابل بخواهيد اين كار را براي شما انجام دهند. به‌ويژه اگر ميان شما و طرف مقابلتان دوست مشتركي وجود دارد بهتر است او را واسطه كنيد تا صحبت‌هاي شما را به گوش طرف مقابل برساند.

 

راهكارهاي برقراري ارتباط با دختران

براي پاسخ به اين سؤال كه چگونه با دختران ارتباط برقرار كنيم بايد گفت كه اين موضوع تا حد زيادي به شخصيت شما و طرف مقابل و همين‌طور ميزان آشنايي‌تان برمي‌گردد. درنتيجه اصلي‌ترين موضوع اين است كه شرايط و روحيات طرف مقابل را بررسي كنيد و ببينيد او از چه برخوردي بيشتر خوشش خواهد آمد. بااين‌حال برخي از اصول در ارتباط ميان دو جنس مخالف همواره مي‌توانند به شما كمك كنند. برخي از اين اصول عبارتند از:

1. خواسته‌هايتان را مشخص كنيد

پيش از آنكه دنبال راهكاري براي ارتباط برقرار كردن با يك خانم باشيد با خود به اين موضوع فكر كنيد كه هدف شما از برقراري رابطه چيست؟ آيا به شخص خاصي فكر مي‌كنيد و يا معيارهايي داريد كه دنبال فردي با آن ويژگي‌ها هستيد؟ هدفتان از برقراري رابطه با يك خانم چيست؟ پس‌ازاينكه با خودتان به اين سؤالات پاسخ داديد تا حدودي متوجه خواسته‌ها و نيازهايتان مي‌شويد و اين مي‌تواند تا حد زيادي كمك‌كننده باشد. اگر شما به دنبال برقراري رابطه براي ازدواج هستيد و يا صرفاً مي‌خواهيد يك دوستي اجتماعي را شروع كنيد مي‌بايست راهكارهاي مختلفي را در پيش بگيريد. درنتيجه بهتر است در صحبت كردن با خودتان صادقانه پيش برويد.

2. اعتمادبه‌نفس داشته باشيد

يكي از مهم‌ترين موضوعاتي كه باعث جلب‌توجه يك دختر به شما مي‌شود اين است كه احساس كند به حد كافي اعتمادبه‌نفس داريد. دختران حتي اگر در ظاهر اين موضوع را انكار كنند اما بنا به يك ميل غريزي ترجيح مي‌دهند مردي را انتخاب كنند كه قابل‌اتكا باشد و نداشتن اعتمادبه‌نفس اولين ضربه‌ايست كه شما به چنين تصويري از خود در ذهن ديگران مي‌زنيد.

يكي از شروط اعتمادبه‌نفس اين است كه سعي كنيد دنبال دريافت تأييد بيش‌ازحد نباشيد. زنان دوست دارند شما مستقلانه عمل كنيد. درنتيجه سعي كنيد حتي اگر از درون به رفتار خود شك داريد اين موضوع را به‌صورت علني نشان ندهيد. اگر احساس مي‌كنيد در ارتباط با اعتمادبه‌نفس مشكلات جدي‌تري داريد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد. در نظر داشته باشيد كه ممكن است شما فردي با اعتمادبه‌نفس بالا باشيد اما صرفاً در زمينه برقراري رابطه با جنس مخالف مشكل داشته باشيد. كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي براي افزايش مهارت‌هاي جرئت‌مندي مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه كمك‌كننده باشد.

3. ارتباط با دختران | مهارت‌هاي ارتباطي را ياد بگيريد

ادامه دادن يك رابطه نياز به اين دارد كه شما از مهارت‌هاي ارتباطي خوبي برخوردار باشيد. مهم‌ترين مهارت‌هاي ارتباطي كه بايد مدنظر داشته باشيد آداب صحبت كردن و همين‌طور گوش دادن هستند. در ارتباط با خانم‌ها به ميزاني كه بتوانيد شنونده مشتاقي باشيد مي‌توانيد آن‌ها را به وجد بياوريد. به‌عنوان يك شنونده شما مي‌بايست با تكان دادن سر، پرسيدن سؤال راجع به موضوعي كه طرف مقابل در حال تعريف آن است و همين‌طور هم‌حسي با هيجانات وي به او نشان دهيد كه به صحبت‌هايش توجه مي‌كنيد.

براي صحبت كردن با دختر موردنظرتان بيشتر از هر چيزي سعي كنيد خودتان باشيد. استفاده از الفاظ بيش‌ازحد رسمي يا تلاش براي جلب‌توجه طرف مقابل ازجمله رفتارهايي هستند كه به‌خوبي قابل‌تشخيص بوده و حتي ممكن است احساس غريبگي را به طرف مقابلتان بدهد. اگرچه در صحبت كردن با يك خانم هرگز نبايد با همان ادبياتي صحبت كنيد كه با همجنسانتان صحبت مي‌كنيد اما سعي كنيد بيش‌ازحد از شخصيت اصلي خود فاصله نگيريد.

بهتر است در صحبت‌هايتان به موضوعاتي كه طرف مقابل به آن‌ها علاقه دارد نيز توجه داشته باشيد. يكي از بهترين راهكارها براي شروع صحبت اين است كه براي طرف مقابل توضيح دهيد روز خود را چطور گذرانده‌ايد يا از او بخواهيد در اين‌باره صحبت كند. اين بحث براي شروع يك گفت‌وگو به حد كافي خنثي هست و همين‌طور به شما اجازه مي‌دهد تا در كنار آشنايي با شرايط دختر موردنظرتان از درون صحبت‌هاي وي موضوعات ديگري را براي صحبت انتخاب كنيد كه براي او نيز جذاب خواهند بود.

4. توجه داشته باشيد

يكي از راهكارهايي كه مي‌تواند شما را در نظر خانم‌ها جذاب‌تر كند اين است كه به آن‌ها توجه داشته باشيد. اين توجه از موضوعات ساده‌اي مثل ظاهر شروع مي‌شود. تحسين كردن ظاهر و نشان دادن علاقه نسبت به تغييرات ظاهري ساده مثل لباس يا آرايش مي‌تواند تا حد زيادي براي يك زن خوشايند باشد.

توجه گاهي مي‌تواند به اين صورت باشد كه از طرف مقابل راجع به موضوعي كه چند روز پيش برايتان مطرح كرده سؤال كنيد. براي مثال اگر او يك مصاحبه كاري را پيش رو داشته از وي راجع به آن بپرسيد. يا در حين صحبت‌هاي وي آنچه را در گذشته برايتان گفته و به بحث امروز مربوط است بيان كنيد. اين موضوع نشان مي‌دهد كه شما به او توجه داشته و صحبت‌هايش را گوش مي‌كنيد. ايجاد چنين باوري در ذهن طرف مقابل او را به برقراري رابطه بيشتر با شما متمايل خواهد كرد. براي كسب اطلاعات در زمينه شناخت زنان كليك كنيد.

5. مردانه رفتار كنيد

هنگامي‌كه مي‌خواهيد يك زن را به سمت خود جذب كنيد بايد به حد كافي مثل يك جنتلمن رفتار كنيد و اين باور را در او ايجاد نماييد كه همه‌چيز تحت كنترل شماست. درنتيجه نسبت به ظاهر و رفتار خود بيش از هميشه حساسيت داشته باشيد. سعي كنيد رفتار شما تا حد ممكن نشان‌دهنده مراقبت كردن و توجه به طرف مقابل باشد. اين احساس را در او ايجاد كنيد كه راحتيش براي شما اهميت بالايي دارد. براي آشنايي با اصول اوليه رفتار با دوست دختر كليك كنيد.

6. ارتباط با دختران | محبت داشته باشيد

شايد بتوان گفت محبت اصلي‌ترين موضوعي است كه براي برقراري رابطه با يك دختر بايد به آن توجه داشته باشيد. محبت بايد در گفتار، رفتار و حتي زبان بدن شما وجود داشته باشد. بعضي از آقايان فكر مي‌كنند بيان محبت مي‌تواند باعث سوءاستفاده زن شده و يا دليلي براي محبت كلامي نمي‌بينند. به اين موضوع توجه داشته باشيد كه محبت و به‌ويژه كلام محبت‌آميز از مهم‌ترين مسائلي است كه مي‌تواند ارتباط شما با يك خانم را در قلب و ذهن او محكم كند.

7. تفاوت‌هاي جنسيتي را در نظر داشته باشيد

توجه داشته باشيد كه طرف مقابل شما به دليل تفاوت جنسيتي نسبت به شما و دوستانتان محدوديت‌هاي بيشتري خواهد داشت. آن‌ها گاهي ممكن است نتوانند در حضور خانواده به‌راحتي پاسخگوي تماس‌هاي شما باشند و يا به درخواست خانواده بايد قبل از ساعت مشخصي به خانه برگردند. اگر مي‌خواهيد ارتباط خود را با يك خانم حفظ كنيد هرگز اين محدوديت‌ها را مسخره نكنيد و حتي به‌گونه‌اي رفتار نكنيد كه آن‌ها مجبور باشند دائماً اين محدوديت‌ها را به شما يادآوري كنند. براي كسب اطلاعات در زمينه تفاوت زن و مرد از ديدگاه روانشناسي كليك كنيد.

8. ارتباط با دختران | همدلي داشته باشيد

اگر به دنبال پاسخ اين سؤال هستيد كه چگونه با دختران ارتباط برقرار كنيد بهتر است به اهميت همدلي كردن توجه جدي داشته باشيد. همه افراد دوست دارند در شرايط سخت با دوستانشان درد و دل كنند و از آن‌ها براي حل مشكلاتشان كمك بگيرند. اگر بتوانيد اين احساس را در يك دختر ايجاد كنيد كه در شرايط روحي سخت مي‌تواند راجع به مشكلات و ناراحتي‌هايش با شما صحبت كند تا حد زيادي مي‌توانيد اعتماد او را براي داشتن يك رابطه عاطفي محكم به دست آوريد. همواره اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه همدلي به معناي توجه به احساسات طرف مقابل و همراهي با آن است. به همين خاطر بهتر است تا جاي ممكن از بيان راهكار يا شمردن اشتباهات طرف مقابل خودداري كنيد.

يكي از نكاتي كه شما را تبديل به فردي همدل و همراه مي‌كند اين است كه به اعتقادات طرف مقابلتان احترام بگذاريد و حتي اگر با آن‌ها مخالف هستيد اين احساس را به زبان نياوريد. به ديگران اجازه دهيد متفاوت با شما فكر كنند و بر اساس افكار و احساسات خودشان رفتار نمايند. اين موضوع شما را به‌مراتب خواستني‌تر از شرايطي خواهد كرد كه مي‌خواهيد ديگران را شبيه به خود كنيد يا برايشان قانون وضع كنيد.

9. استرس ايجاد نكنيد

هيچ‌كس رابطه‌اي كه در آن احساس اضطراب و نگراني مي‌كند را ادامه نخواهد داد! پس اگر به دنبال راهكاري براي جذب دختران هستيد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه تحت‌فشار گذاشتن طرف مقابل به هر دليلي، ايجاد بحث و دلخوري و در نظر گرفتن محدوديت‌هايي براي طرف مقابل صرفاً به اين خاطر كه او را دوست داريد نه‌تنها به بهبود رابطه شما كمك نمي‌كند بلكه باعث از بين رفتن آن مي‌شود. اگر به دنبال داشتن رابطه‌اي پايدار هستيد هرگز طرف مقابلتان را براي برقراري رابطه جنسي، رفتن به مسافرت يا به هر دليل ديگري تحت‌فشار قرار ندهيد. به عبارتي بهتر است همواره رابطه خود را به شكلي مديريت كنيد كه طرف مقابل مجبور نباشد دائماً محدوديت‌هايش را براي شما توضيح دهد و يا به خاطر ارتباط با شما با خانواده خود دچار مشكل شود. براي كسب اطلاعات در زمينه شكست عشقي كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط با جنس مخالف مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چطور به يك دختر براي شروع رابطه پيشنهاد بدهيم؟

براي مطرح كردن پيشنهادتان بهتر است از طرف مقابل بخواهيد زماني را به صحبت‌هاي شما گوش كند و سپس باكمي مقدمه‌چيني درخواست خود را مطرح نماييد. اگر فكر مي‌كنيد مطرح كردن اين موضوع برايتان دشوار است مي‌توانيد از يك دوست مشترك كمك بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: نحوه درخواست ازدواج و ارتباط با دختران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۵:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

افسردگي بعد از بازنشستگي يكي از مشكلات رايج در زمينه سلامت روان است كه بسياري از افراد دچار آن مي‌شوند. در حقيقت ايجاد تغيير در عادات چندين و چند ساله مرتبط با كار و شروع سبك جديدي از زندگي باعث مي‌شود كه بسياري از افراد نتوانند خود را با شرايط سازگار نمايند و در نتيجه علائمي نظير از دست دادن علائق، خلق غمگين، بي‌حوصلگي و ساير نشانه‌هاي افسردگي را تجربه كنند. روانشناسان براي مقابله با افسردگي بعد از بازنشستگي راهكارهاي متعددي را ارائه مي‌كنند كه ما در ادامه اين مقاله به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم پس همراه ما باشيد.

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد

منبع: افسردگي بعد بازنشستگي

علل دچار شدن به افسردگي بعد از بازنشستگي

براي بسياري از افراد كار كردن تنها منبعي براي كسب درآمد نيست. بلكه داشتن فعاليت اقتصادي علاوه بر درآمدزايي احساس كارآمدي و اثرگذاري ايجاد مي‌كند و در طولاني مدت باعث مي‌شود كه افراد هويت خود را تا حد زيادي با شغلشان تعريف نمايند. در اين شرايط بازنشسته شدن مي‌تواند خلا عميقي را در وجود فرد ايجاد كند. به طوري كه بسياري از افراد پس از بازنشستگي احساس مي‌كنند زندگي آن‌ها معنايي ندارد.

در اين شرايط آن‌ها بايد مجددا در ارزش‌ها و اهداف زندگي خود تجديد نظر كرده و به نوعي يكپارچگي و انسجام روحي دست پيدا كنند. افرادي كه از نظر رواني پس از بازنشستگي نتوانند به اين مرحله دست يابند نوعي پوچي و سردرگمي را در زندگي خود احساس مي‌كنند و به افسردگي مبتلا مي‌شوند. همچنين مواجه شدن با تنهايي، از دست دادن دوستان و همكاران، گذراندن ساعات طولاني در خانه و تجربه تعارض و اختلافات بيشتر با همسر از جمله ديگر عواملي هستند كه در افسردگي پس از بازنشستگي تاثير مي‌گذارند. براي آگاهي بيشتر درباره افسردگي در سنين مختلف كليك كنيد.

نحوه پيشگيري و غلبه بر افسردگي بعد از بازنشستگي

از منظر روانشناسي راهكارهاي مختلفي وجود دارد كه به شما كمك مي‌كنند بعد از بازنشستگي از بروز افسردگي پيشگيري كنيد يا در صورت مبتلا شدن، به بهبود آن كمك نماييد. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين موارد در اين زمينه اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با علائم افسردگي كليك كنيد.

1- بي كار و بدون فعاليت نمانيد

بازنشستگي نبايد باعث شود كه شما به يك باره فعاليت‌هاي فكري و جسماني خود را متوقف كرده و در خانه بمانيد چرا كه نداشتن تحرك و منزوي بودن يكي از علل اصلي افسردگي پس از دوران بازنشستگي است. در نتيجه تلاش كنيد فعاليت‌هايي نظير پياده روي را به طور روتين در برنامه روزانه خود بگنجانيد. همچنين اين موضوع را در نظر داشته باشيد كه فعاليت‌هاي ورزشي با بالا بردن برخي سطوح شيميايي در مغز نظير آدرنالين تا حد زيادي مي‌توانند در احساس شادابي و نشاط شما تاثير داشته باشد.

2- حلقه حمايت اجتماعي اطراف خود را تقويت كنيد

پس از بازنشستگي طبيعي است كه ساعات طولاني همنشيني با همكاران و دوستان خود را از دست بدهيد. با اين حال بسيار اهميت دارد كه بتوانيد همچنان با همكاران قديمي يا دوستان سابق خود در ارتباط بمانيد و ساعت‌هايي را در طول هفته در كنار آن‌ها بگذرانيد. اين كار با ايجاد نوعي حمايت اجتماعي به شما كمك مي‌كند تا كم‌تر درگير احساسات ناخوشايند باشيد و روحيه‌تان را حفظ نماييد.

3- براي غلبه بر افسردگي بعد از بازنشستگي معناي زندگي خود را دريابيد

همان‌طور كه گفته شد بسياري از افراد پس از بازنشستگي احساس مي‌كنند زندگي‌شان هيچ گونه هدفي ندارد يا اينكه تمام عمرشان بيهوده صرف شده است. در واقع آن‌ها معنايي در زندگي خود پيدا نمي‌كنند و همين مسئله آن‌ها را افسرده مي‌سازد. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه بتوانيد اهداف و ارزش‌هاي زندگي خود را بازنگري كرده و به نوعي معناي شخصي در زندگي دست يابيد. كمك گرفتن از كتاب‌هاي خودياري و مراجعه به روانشناساني كه با رويكردهاي وجودي به درمان افراد مي‌پردازند مي‌تواند تا حد زيادي در اين راه به شما ياري برساند.

4- به دنبال تحقق بخشيدن به روياهاي خود باشيد

برخي افراد فكر مي‌كنند بازنشستگي و شروع پيري به معناي پايان زندگي است. همين مسئله باعث مي شود كه كليه سال‌هاي عمر خود در دوران سالمندي را با افسردگي سر كنند و نتوانند از زندگي لذت ببرند. اين در حالي است كه براي بسياري از مردم جهان دوران بازنشستگي زمان تحقق بخشيدن به روياهايي است كه در سال‌هاي رفته عمر فرصت تحقق بخشيدن به آن‌ها وجود نداشته است. شما مي‌توانيد در اين زمان بيشتر سفر برويد، زمان بيشتري را با دوستان خود بگذرانيد و علاقه مندي‌هايتان را بدون نگراني در مورد شغل دنبال نماييد. براي آگاهي بيشتر درباره افسردگي سالمندان كليك كنيد.

5- از يك درمانگر كمك بگيريد

برخي افراد فكر مي‌كنند كه افسردگي، طبيعت دوران پيري است و درماني ندارد. اين در حالي است كه امروزه روان شناسان و روان پزشكان با رويكردهاي مختلف نظير روان درماني و دارو درماني تا حد زيادي مي‌توانند به بهبود علائم افسردگي در هر سني كمك نمايند و با ريشه يابي علل آن از عود يا تشديد آن نيز پيشگيري كنند. اگر احساس مي‌كنيد پس از بازنشستگي در اكثر اوقات احساس غمگيني داريد، از فعاليت‌هايي كه قبلا مورد علاقه تان بوده‌اند لذت نمي‌بريد، با مشكلاتي در اشتها و خواب مواجه شده‌ايد و يا همواره احساس گناه، ياس و نااميدي مي‌كنيد ممكن است اقدامات خودياري به تنهايي براي درمان افسردگي شما كافي نباشد. در اين شرايط ترجيحا از يك روان شناس براي بهبود مشكل خود كمك بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا براي درمان افسردگي بعد از بازنشستگي بايد داروهاي ضد افسردگي مصرف كرد؟

همه مبتلايان به اختلال افسردگي به دريافت داروهاي ضد افسردگي نياز ندارند. اما در شرايطي نظير وقتي كه كه بيمار دچار افكار خودكشي است يا از انرژي كافي براي روان درماني برخوردار نيست روان شناس فرد را براي دريافت دارو به روان پزشك ارجاع مي‌دهد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: افسردگي بعد بازنشستگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افسردگي بعد بازنشستگي،
موضوع:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۳:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

طرحواره درماني ( Schema therapy ) چيست و چه كمكي به افراد مي‌كند؟ طرحواره درماني نوعي درمان روان شناختي است كه توسط جفري يانگ در سال 2003 شكل گرفت. اين درمان در تئوري خود رويكرد شناختي رفتاري را مبنا قرار داد اما از مفاهيم روانكاوي نيز در آن استفاده كرد. در اين روش درمانگر بر نيازهاي هيجاني بنيادين انسان تمركز كرده و تلاش مي‌كند دريابد چه نيازهايي از زمان كودكي ارضا نشده باقي مانده‌اند. در نهايت در اين رويكرد به بيمار كمك مي‌شود با اصلاح طرحواره‌هاي خود يا همان اصلاح باورها و انتظارات بتواند اين نيازها را در خود رفع كرده و دور باطل ناكامي‌هايي كه در زندگي تجربه مي‌كند را بشكند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد طرحواره درماني تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: طرحواره درماني

طرحواره درماني چيست؟

طرحواره درماني يا همان اسكيما تراپي نوعي رويكرد جديد در درمان‌هاي روانشناختي است. اين رويكرد كه توسط جفري يانگ در سال 2003 ابداع شده است، مفاهيم رويكرد شناختي رفتاري و روانكاوي را با يكديگر تركيب مي‌كند. در اين روش درمانگران عدم ارضاي نيازهاي هيجاني در دوران كودكي را مبناي شكل گيري طرحوراه‌هاي ناسازگار مي‌دانند. اين طرحواره‌ها كه همان انتظارات، باورها و ترس‌هاي فرد هستند، باعث مي‌شوند به گونه‌اي رفتار كند كه در بزرگسالي نيز نيازهاي خود را ناديده گرفته و در نتيجه آسيب‌هاي روان شناختي در ذهنش ادامه پيدا كند. طرحواره درماني با شناسايي طرحواره‌هاي ناسازگار و آموزش راهبردهاي مقابله‌اي مناسب براي رفع نيازهاي هيجاني به افراد كمك مي‌كند تا بتوانند به اين چرخه معيوب پايان ببخشند و به گونه‌اي رفتار كنند كه احساس رضايت بيشتري در زندگي داشته باشند. براي كسب اطلاعات در زمينه روانشناسي چيست كليك كنيد.

 

5 نياز هيجاني اصلي در طرحواره درماني

يكي از مفروضه‌هاي اصلي در رويكرد طرحواره درماني اين است كه همه انسان‌ها 5 نياز هيجاني اصلي دارند. اگر اين نيازها به درستي ارضا شوند سطح شادكامي در زندگي بالا مي‌رود. در مقابل ناديده گرفتن اين نيازها يا ارضاي بيش از حد آن‌ها توسط والدين، باعث مي‌شود كه طرحواره‌هاي ناسازگاري در ذهن شكل بگيرند. در ادامه هريك از اين نيازها را معرفي كرده‌ايم.

1- نياز به امنيت يا نياز به داشتن دلبستگي ايمن با ديگران

نياز به امنيت زماني بر آورده مي‌شود كه والدين به موقع در دسترس كودك قرار داشته باشند، متناسب با نيازهاي فرزندانشان به او پاسخ دهند و از نظر شخصيتي افراد باثباتي باشند. عواملي نظير جدا شدن از والدين در سال‌هاي اوليه كودكي يا نوسان‌هاي هيجاني زياد پدر و مادر مي‌تواند به اين نياز آسيب برساند.

2- نياز به هويت و خود مختاري

نياز به هويت و خود مختاري به اين معناست كه فرد در عين حال كه نسبت به والدين احساس تعلق مي‌كند، بتواند عقايد خودش را داشته باشد. والدين بسيار سخت‌گير، دخالت گر، مضطرب، كنترل گر و هم چنين والديني كه بسيار سهل گير هستند ارضاي سالم اين نياز را با اختلال مواجه مي‌كنند.

3- طرحواره درماني | نياز به آزادي در بيان خواسته ها و هيجان ها

بسيار اهميت دارد كه در دوران كودكي بچه‌ها بتوانند نيازها و احساسات خود را بدون ترس با والدينشان در ميان بگذارند و در مورد آن‌ها آزادانه صحبت كنند. اين نياز معمولا در خانواده‌هايي كه سبك تربيتي مستبدانه‌اي دارند ناديده گرفته مي‌شود.

4- نياز به خويشتن داري و پذيرش محدوديت

افراد بايد در دوران كودكي به اين درك برسند كه همواره امكان رفع كامل همه نيازها وجود ندارد. انسان در اين دنيا همواره بايد بتواند سطحي از ناكامي را تحمل كند و محدوديت‌هاي موجود را بپذيرد. سبك تربيتي نازپرورده يا همان والديني كه به طور افراطي تلاش مي‌كنند همه نيازهاي فرزنداشان را برآورده كنند، از جمله نمونه‌هاي بارزي است كه ارضاي اين نياز را با مشكل مواجه مي‌سازد.

5- نياز به تفريح

بسياري از والدين ممكن است به تفريح به عنوان يك مسئله جانبي نگاه كنند و آن را به عنوان يك نياز اصلي در نظر نگيرند. اين باور باعث مي‌شود كه همواره به انجام كار مفيد و تلاش بسيار در زندگي تاكيد داشته باشند و در نهايت در اكثر موارد نياز به تفريح را ناديده بگيرند. در مقابل والديني كه بيش از حد به تفريح اهميت مي‌دهند نيز مي‌توانند منجر به بروز اختلال در رفع اين نياز شوند و الگوي رفتاري عشرت طلبانه‌اي را در فرزند خود شكل دهند. در نتيجه آنچه بسيار اهميت دارد، رعايت حد تعادل در رفع همه نيازهاي هيجاني است.

 

انواع طرحواره هاي ناسازگار در رويكرد طرحواره درماني

جفري يانگ معتقد است كه متناسب با هر نياز آسيب ديده يكسري طرحواره‌هاي ناسازگار شكل مي‌گيرد كه به شرح زير هستند:

1- طرحواره هاي مربوط به نياز دلبستگي ايمن

طرحواره‌هاي مربوط به نياز دلبستگي ايمن كه به طرحواره‌هاي حوزه طرد معروف هستند 4 مورد را در بر مي‌گيرند كه شامل موارد زير است:

– رها شدگي يا همان اعتقاد به تنها گذاشته شدن از جانب ديگران

– بي اعتمادي – بدرفتاري

– محروميت هيجاني

– طرد اجتماعي يا انزوا؛ زماني كه فرد احساس مي‌كند به هيچ گروهي تعلق ندارد.

2- طرحواره درماني | طرحواره هاي مرتبط با نياز هويت

در صورتي كه فرد در جريان رشدي نتواند از والدين خود مستقل فكر و احساس كند طرحواره‌هاي ناسازگار ديگري در او شكل مي‌گيرد كه شامل موارد زير است:

– وابستگي- بي كفايتي

– آسيب پذيري نسبت به ضرر يا بيماري

– خويشتن تحول نيافته؛ به اين معنا كه فرد ارزش وجود خود را در گرو وجود فرد ديگري مي‌داند.

– شكست

3- طرحواره هاي مرتبط با نياز آزادي بيان

در صورتي كه فرد نتواند خواسته‌ها و نيازهاي خود را به درستي با والدين در ميان بگذارد اغلب سبك فكري، هيجاني و رفتاري خاصي را شكل مي‌دهد كه باعث مي‌شود هميشه رفع نيازهاي ديگران را در اولويت خود قرار دهد. اين سبك در قالب طرحواره‌هاي زير خود را نشان مي‌دهد.

– ايثارگري

– اطاعت

– پذيرش جويي و جلب توجه

4- طرحواره هاي مرتبط با خويشتن داري

افرادي كه به درستي خود انضباطي را نمي‌آموزند و تحمل پذيرش محدوديت را ندارند، اغلب داراي 2 طرحواره اصلي هستند. وجه مشترك همه آن‌ها اين است كه اغلب به دنبال لذت‌هاي آني هستند و اهمال كاري مي‌كنند.

– استحقاق و بزرگ منشي

– خويشتن داري ناكافي

5- طرحواره درماني | طرحواره هاي مرتبط با نياز تفريح

اگر نياز هيجاني به تفريح و اوقات فراغت به شكلي سالم ارضا نشود احتمال شكل گيري طرحواره‌هاي زير تا حد زيادي وجود خواهد داشت:

– منفي گرايي و بدبيني

– شكل دهي معيارهاي سخت گيرانه، عيب جويي‌هاي افراطي

– بازداري هيجاني

– طرحواره تنبيه

 

كاربرد طرحواره درماني

طرحواره درماني از جمله رويكردهاي جديدي است كه در درمان انواع اختلالات روانشناختي كاربرد دارد. از جمله مزيت‌هاي اين رويكرد نسبت به ساير درمان‌ها اين است كه براي بيماران مقاوم به درمان كاربرد بيشتري دارد. يعني افرادي كه از ساير روش‌ها سودي نمي‌برند اغلب به طرحواره درماني جواب مي‌دهند. از جمله مشكلات مقاوم به درمان مي‌توان به اختلالات شخصيتي و مزمن اشاره كرد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان انواع مشكلات مي‌توانيد در هر زمان از روز براي روان درماني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

 

آيا والدين مي توانند به گونه اي رفتار كنند كه هيچ طرحواره ناسازگاري شكل نگيرد؟

هيچ انساني كامل نيست و در نتيجه هر پدر و مادري امكان دارد در ارضاي برخي نيازهاي فرزندشان با مشكل مواجه شوند. با اين حال هرچقدر آگاهي افراد افزايش يابد مسلما آسيب‌هاي وارده به نسل بعدي كاهش خواهد يافت.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: طرحواره درماني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: طرحواره درماني،
موضوع:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۸:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اعتياد همزمان به گل و ترامادول چه خطرهايي به همراه دارد؟ متاسفانه اعتياد به گل يا همان ماريجوانا امروزه در بين جوانان رواج زيادي پيدا كرده است. بسياري از افراد از اعتياد آوري اين ماده اطلاعي ندارند و آن را در كنار مواد ديگري نظير ترامادول به كار مي‌برند. اين مسئله منجر به بروز عوارض خطرناكي مي‌شود و مي‌تواند پيامدهاي جبران ناپذيري را براي فرد به همراه داشته باشد. از جمله اين پيامدها مي‌توان به افزايش ريسك اوردوز و بروز حملات تشنج اشاره كرد. با آگاهي از عوارض اعتياد همزمان به گل و ترامادول مي‌توانيد از اعتياد به آن‌ها پيشگيري نماييد و يا هرچه سريع‌تر گامي در جهت ترك برداريد. براي كسب اطلاعات در زمينه ترك اعتياد و مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

منبع: اعتياد همزمان به گل و ترامادول

اعتياد همزمان به گل و ترامادول

ماده مخدر گل ( ماري جوانا ) و ترامادول هر دو از جمله موادي هستند كه مصرف آن‌ها در بين جوانان شايع تر است و بسياري از افراد در مورد عوارض آن‌ها اطلاعي ندارند. گل يا همان ماريجوانا نوعي روانگردان محسوب مي‌شود كه از سرشاخه‌هاي گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و اغلب به صورت تدخيني يا همان دود كردن مورد استفاده قرار مي‌گيرد. افرادي كه ماريجوانا مصرف مي‌كنند، ممكن است از نظر جسماني دچار وابستگي نشوند اما اين ماده بر ذهن آن‌ها اثر كرده و وابستگي رواني ايجاد مي‌كند. علاوه بر وابستگي از ديگر آثار ماده مخدر گل بر ذهن مي‌توان به ايجاد تغييراتي در ادراك زمان و مكان، بروز توهم، هذيان، افزايش اشتها و سرخوشي كاذب اشاره كرد.

در اين ميان ترامادول يك ماده مخدر صنعتي محسوب مي‌شود كه به صورت قرص در بازار موجود است و براي تخفيف دردهاي شديد در موارد خاص به كار گرفته مي‌شود. استفاده سرخود از اين دارو ممنوع بوده و اعتياد آور است. ترامادول علاوه بر اثر گذاشتن بر گيرنده‌هاي اپيوئيدي براي كاهش درد بر گيرنده‌هاي سروتونيني در مغز نيز تاثير مي‌گذارد و در نتيجه مي تواند منجر به احساس شادي و سرخوشي مفرط شود.

 

بيشتر بخوانيد : اعتياد به چند ماده

 

اعتياد همزمان به گل و ترامادول اثرات ناخوشايند اين دو ماده مخدر را بيشتر كرده و باعث بروز عوارض جانبي خطرناكي مي‌شود كه در ادامه به توضيح بيشتر آن‌ها پرداخته‌ايم:

 

عوارض اعتياد همزمان به گل و ترامادول

همان طور كه كه گفته شد اعتياد و مصرف همزمان گل و ترامادول منجر به تشديد اثرات اعتيادي اين دو ماده مي‌شود. در ادامه به مهم‌ترين عوارضي كه در بيماران مبتلا به سوءمصرف گل و ترامادول ديده مي‌شود اشاره كرده‌ايم.

1- بروز حملات تشنج

ترامادول نوعي مهار كننده بازجذب سروتونين است كه باعث مي‌شود ميزان اين ماده شيميايي در مغز بيشتر شود. با اضافه شدن مصرف ماريجوانا به شرايط فرد مصرف كننده ترامادول، سطح سروتونين در سيستم عصبي او بيش از پيش افزايش مي‌يابد. اين مسئله زمينه ساز بروز حملات تشنج در بسياري از افراد مي‌شود. نكته قابل توجه اينجاست كه ترامادول حتي زماني كه به تنهايي مصرف شود نيز احتمال بروز تشنج را افزايش مي‌دهد و حتي براي مصارف پزشكي نيز براي افرادي كه سابقه ضربه به سر دارند يا دچار اختلالات متابوليسمي هستند ممنوع مي‌باشد.

2- سركوب سسيستم عصبي

ترامادول و گل هر دو موادي هستند كه فعاليت‌هاي حياتي سيستم عصبي را سركوب مي‌كنند. در نتيجه وقتي يك نفر هردوي اين ماده را مصرف كند بيشتر در معرض خطر بروز مشكلاتي نظير ايست تنفسي و قلبي قرار مي‌گيرد.

3- افزايش خطر اوردوز با مواد

مصرف گل به تنهايي اغلب منجر به بروز اوردوز نمي‌شود اما افرادي كه اين ماده را در كنار ترامادول مصرف مي‌كنند تا حد زيادي در معرض خطر ابتلا به اور دوز قرار دارند. در صورت مشاهده هرگونه تغيير در سطح هوشياري و كاهش ريتم تنفسي در پي مصرف هم زمان اين دو ماده لازم است كه سريعا به اورژانس مراجعه نماييد.

 

ساير مشكلاتي كه در پي اعتياد همزمان به گل و ترامادول به وجود مي‌آيند

اعتياد به گل باعث ايجاد تغييراتي در ذهن و سيستم ادراكي انسان مي‌گردد. اين مسئله باعث مي‌شود كه فعاليت‌هاي عالي ذهن شما نظير قضاوت و تصميم‌گيريتان تا حد زيادي مختل شود. در اين شرايط ممكن است كه بي‌توجه به عوارض ناخوشايندي كه عايدتان مي‌شود، مصرف ترامادول را نيز افزايش داده و خودتان را در مسير بسيار خطرناكي قرار دهيد. بسياري از افراد در اين وضعيت حتي متوجه بروز علائم آلرژيك يا اور دوز نيز نمي‌شوند و در نتيجه ممكن است به سادگي خود را در معرض مرگ قريب الوقوع قرار دهند. همچنين افرادي كه دچار اعتياد همزمان به گل و ترامادول هستند بيش از ديگران امكان دارد كه دست به رفتارهاي تكانشي و پرخطر بزنند. در نتيجه اين مشكل آن‌ها نه تنها براي خودشان مشكل آفرين است بلكه مي‌تواند ديگران را نيز درگير خود سازد.

 

اعتياد همزمان به گل و ترامادول | روش درمان

براي اينكه اعتياد همزمان به گل و ترامادول را بهبود ببخشيد ابتدا لازم است كه با يك متخصص نظير روانشناس يا روان پزشك مشورت كنيد تا ميزان وابستگي شما به مواد و پيامدهاي جسماني و رواني كه در پي مصرف اين دو ماده به وجود آمده به طور كامل ارزيابي شود. پس از اين مرحله شما مي‌توانيد به كمك روش‌هاي گوناگون دوره سم زدايي را آغاز كنيد. سم زدايي به كمك داروهايي نظير متادون، زماني كه وابستگي شديدي به ترامادول وجود دارد در اولويت قرار مي‌گيرد.

با اين حال بايد توجه داشته باشيد كه داروهاي ترك نيز داراي عوارض جانبي هستند و مي‌توانند اعتياد آور باشند. در نتيجه هرگز نبايد آن‌ها را به طور سرخود مصرف نماييد. در دوره پرهيز لازم است كه از خدمات روانشناختي نظير روان درماني فردي و گروهي نيز كمك بگيريد. اين روش‌ها به شما كمك مي‌كند تا ريشه‌هاي اصلي گرايش به اعتياد و تداوم مصرف را بشناسيد و به اين ترتيب درمان موفقيت آميزي را تجربه كنيد.

براي دريافت مشاوره تلفني ترك اعتياد در زمينه مصرف همزمان ترامادول و شيره مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سوالات متداول

– قطع مصرف ترامادول براي كسي كه به آن اعتياد دارد با چه علائمي همراه است؟

در اكثر موارد افراد در پي قطع مصرف ترامادول علائمي نظير بي قراري، اسهال، استفراغ، دردهاي شكمي، عضلاني و علائم شبه آنفولانزا بروز پيدا مي‌كند. براي كاهش اين علائم، متخصصان از داروهاي شبه افيوني استفاده مي‌كنند. براي اينكه بتوانيد بهترين روش را براي بهبود خود انتخاب نماييد، بايد حتما تحت نظر يك متخصص قرار داشته باشيد و مشاوره ترك اعتياد دريافت نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اعتياد همزمان به گل و ترامادول


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۶:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

طرحواره رهاشدگي يكي از انواع طرح‌واره‌هاي نامناسب ذهني است كه مشكلات بسياري را در شرايط روحي فرد ايجاد خواهد كرد. كساني كه با طرح‌واره رهاشدگي درگير هستند معمولاً تصور مي‌كنند ديگران آن‌ها را تنها خواهند گذاشت و دائماً ترس از دست دادن اطرافيان‌شان را تجربه خواهند كرد. اين موضوع گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه آن‌ها از ايجاد روابط صميمانه اجتناب مي‌كنند تا بتوانند از شرايط تلخ سوگ و ناراحتي از دست دادن اطرافيان پيشگيري كنند. بي‌توجهي والدين به نيازهاي كودك يا از دست دادن يكي از والدين ازجمله دلايلي است كه باعث درگيري فرد با طرحواره رهاشدگي مي‌شود. با توجه به مشكلاتي كه احساس ترس از دست دادن اطرافيان در زندگي فرد ايجاد خواهد كرد بهتر است براي درمان اين طرح‌واره از يك روانشناس كمك بگيريد. براي دريافت خدمات مشاوره فردي كليك كنيد.

منبع: طرحواره رهاشدگي

طرح‌واره چيست؟

همه ما در ذهن خود اصول و قوانيني داريم كه بر اساس آن‌ها به محيط اطراف خود معنا مي‌دهيم. به عبارتي مي‌توان گفت طرز فكر ما راجع به خود، ديگران و همين‌طور محيط اطراف‌مان تا حد زيادي براساس اين اصول شكل گرفته و به رفتارهاي ما جهت مي‌دهد. حال اين سؤال مطرح مي‌شود كه طرز فكر ما چگونه ايجاد شده است؟ نخستين پاسخ به اين سؤال اين است كه تجربيات هر فرد از زمان كودكي تا بزرگ‌سالي باعث مي‌شود كه او نگاه خاصي به محيط اطراف خود داشته باشد. روانشناسان به اين طرز فكر طرح‌واره مي‌گويند.

براي مثال هنگامي‌كه والدين كودك تنها در شرايطي به او توجه مي‌كنند كه كاري را به‌طور كامل و به بهترين شكل انجام داده باشد اين تصور در وي شكل مي‌گيرد كه براي ارزشمند بودن و جلب محبت ديگران مي‌بايست همواره در بهترين حالت خود قرار داشته باشد. اين باور در كودك بر تمامي تصورات و رفتارهاي وي در آينده سايه خواهد انداخت. به همين خاطر است كه روانشناسان تأكيد مي‌كنند بهتر است براي تربيت فرزندان خود همواره از يك متخصص كمك بگيريد تا ناخواسته باعث بروز آسيب يا باور اشتباهي در طرز فكر فرزندانمان نشويم.

طرح‌واره‌ها عميق‌ترين بخش از نظام فكري هر فرد هستند و تمامي افكار و رفتارهاي بعدي فرد را تحت تأثير قرار مي‌دهند. به عبارتي مي‌توان طرح‌واره‌ها را مانند عينكي دانست كه فرد به چشم زده و تمام اتفاقات جهان را از پشت اين عينك و به‌نحوي‌كه اين عينك نشان مي‌دهد تماشا خواهد كرد. به همين خاطر آگاهي از محتواي طرح‌واره‌ها و تلاش براي درمان آن دسته از اين باورها كه ناسالم هستند يكي از مهم‌ترين موضوعاتي است كه مي‌بايست به آن توجه داشت.

طرحواره رهاشدگي

به‌طوركلي روانشناسان 18 طرح‌واره منفي را شناسايي كرده‌اند كه به آن‌ها تله نيز گفته مي‌شود. هريك از اين طرح‌واره‌ها مي‌تواند مشكلاتي را در طرز فكر و روابط اجتماعي فرد ايجاد كند. طرحواره رهاشدگي يكي از انواع اين تله‌ها مي‌باشد كه باعث مي‌شود فرد باور داشته باشد اطرافيانش او را تنها خواهند گذاشت. او ممكن است تصور كند شريك عاطفيش وي را رها كرده و خواهد رفت يا حتي ممكن است تصور كند مرگ باعث جدايي ميان او و عزيزانش مي‌شود. صرف‌نظر از دليلي كه باعث جدايي مي‌شود وجه اشتراك تمامي افرادي كه اين طرح‌واره را در ذهن دارند اضطراب و ترس شديدي است كه از تنها شدن تصور مي‌كنند و همچنين باوري است كه به از دست دادن اطرافيان‌شان دارند. طرحواره رهاشدگي معمولا به دو شكل در فرد ديده مي‌شود.

طرحواره رهاشدگي مبتني بر وابستگي

كودكاني كه در محيط‌هاي بيش از حد حمايتگر بزرگ مي‌شوند و هرگز ناكامي يا شكست را در زندگي تجربه نكرده‌اند يا مسئوليتي برعهده آن‌ها نبوده معمولا درگير با اين شكل از طرح‌واره مي‌شوند و ترس از دست دادن اطرافيان در آن‌ها به اين خاطر است كه احساس مي‌كنند به‌تنهايي از عهده كارها برنمي‌آيند.

طرحواره رهاشدگي مبتني بر بي‌ثباتي يا فقدان

در شرايطي كه محيط اطراف كودك از نظر هيجاني و عاطفي بي‌ثبات بوده و او هيچ امنيتي را در روابط خود احساس نكرده باشد دچار طرح‌واره رهاشدگي مبتني بر بي‌ثباتي خواهد شد. باور به تنهايي و از دست دادن اطرافيان در اين افراد از تجربيات دردناك كودكي‌شان سرچشمه مي‌گيرد.

 

نشانه‌هاي رفتاري طرحواره رهاشدگي

همان‌طور كه گفته شد طرح‌واره‌ها درست مانند عينكي هستند كه فرد به چشم زده و تمامي اتفاقات محيط پيرامون خود را از پشت شيشه‌هاي اين عينك نگاه مي‌كند. به همين خاطر دقت در رفتار افرادي كه با طرحواره رهاشدگي درگير هستند شما را با نشانه‌هاي خاصي مواجه مي‌كند. اگرچه اين نشانه‌ها مي‌توانند علائم هشداردهنده مهمي براي نياز فرد به مراجعه به مراكز درماني باشند بااين‌حال در نظر داشته باشيد كه تشخيص قطعي صرفاً بر عهده روانشناس متخصص مي‌باشد. بهتر است در شرايطي كه اين نشانه‌ها را در خود يا هر فرد ديگري مشاهده مي‌كنيد از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد. از مهم‌ترين نشانه‌هاي رفتاري افراد درگير با طرحواره رهاشدگي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • اضطراب و درگيري ذهني دائمي با اين موضوع كه اطرافيان فرد او را تنها خواهند گذاشت؛ اين موضوع مي‌تواند به‌صورت نگراني بيش‌ازحد براي سلامت ديگران، كابوس‌ها يا اعتراض به اين موضوع باشد كه اطرافيان بخواهند زماني را براي خودشان داشته باشند.
  • بي‌ميلي به برقراري روابط اجتماعي يا خودداري از برقراري روابط صميمانه به اين خاطر كه فرد مي‌خواهد از ترس از دست دادن جلوگيري كند.
  • حساسيت بيش‌ازحد به طرد شدن و تنها ماندن و واكنش‌هاي نامناسب
  • وابستگي و چسبندگي بيش‌ازحد به ديگران و بي‌ميلي به رها كردن آن‌ها؛ هنگامي‌كه فرد از عزيزان خود دور باشد به‌شدت دچار اضطراب خواهد شد.
  • اين افراد در روابط خود معمولاً به دنبال افراد طرد كننده مي‌روند. زيرا ميلي ناهشيار آن‌ها را به ايجاد شواهدي براي اثبات طرح‌واره فرامي‌خواند.

پيامدهاي طرحواره رهاشدگي

وجود هر باور و تصور اشتباه در ذهن فرد مي‌تواند سلامت روان وي را تحت تأثير خود قرار دهد و مشكلاتي را در روابط وي ايجاد نمايد. طرحواره رهاشدگي نيز يكي از اين باورهاي اشتباه است. اضطراب و نگراني دائم دراين‌باره كه ممكن است فرد اطرافيان خود را از دست بدهد مي‌تواند او را نسبت به بيماري‌هاي روحي بسياري ازجمله اضطراب و افسردگي آسيب‌پذير نمايد. علاوه بر اين دل‌مشغولي با سلامت و حضور ديگران فرد را از اين توانايي كه از زندگي خود لذت ببرد محروم مي‌كند و باعث خواهد شد تا احساس نارضايتي از زندگي در فرد شكل بگيرد. ناتواني از رسيدگي به فعاليت‌هاي مثبت‌تر به دليل اشتغال ذهني با طرحواره رهاشدگي نيز يكي ديگر از مشكلاتي است كه فعاليت اين طرح‌واره براي فرد ايجاد خواهد كرد.

علاوه بر اين طرح‌واره‌ها معمولاً فرد را به سمت انجام رفتارهايي سوق مي‌دهند كه آن‌ها را تأييد كند و به عبارتي بتوانند جايگاه خود را در ذهن فرد بيش از قبل تثبيت نمايند. به همين خاطر افراد داراي طرحواره رهاشدگي به‌صورت ناخواسته معمولاً در روابط خود جذب افراد طرد كننده و بي‌ثباتي مي‌شوند كه دير يا زود از زندگي آن‌ها بيرون خواهند رفت. ناتواني در ايجاد يك رابطه صميمي و طولاني‌مدت، به همراه تمامي مشكلاتي كه اين موضوع در سلامت روان فرد ايجاد خواهد كرد يكي ديگر از پيامدهاي منفي طرح‌واره رهاشدگي است. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي فعاليت اين طرح‌واره را در خود يا هر يك از نزديكان‌تان مي‌بينيد از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد.

دلايل ايجاد طرح‌واره رهاشدگي

همان‌طور كه گفته شد طرح‌واره‌ها بر اساس تجارب كودكي هر فرد شكل مي‌گيرند و به همين خاطر براي پيدا كردن ريشه هريك از آن‌ها مي‌بايست به گذشته فرد نگاه كرد. سبك تربيتي والدين، برخورد همسالان و مراجع قدرتي نظير معلمين ازجمله مهم‌ترين موضوعاتي هستند كه مي‌تواند باعث شكل‌گيري طرح‌واره‌هاي معيوب در هر فرد شود. ازجمله مهم‌ترين عواملي كه باعث ايجاد طرح‌واره رهاشدگي در فرد مي‌شود مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. اگر هر يك از اين عوامل آسيب‌رسان را در كودكي مشاهده مي‌كنيد بهتر است براي پيشگيري از درگيري وي با طرح‌واره رهاشدگي از يك مشاور كودك در اين زمينه كمك بگيريد.

  1. از دست دادن يكي از والدين به دليل فوت، طلاق يا هر دليل ديگر
  2. دور شدن والدين و به‌خصوص مادر براي طولاني‌مدت
  3. بي‌توجهي مادر به كودك و شرايط روحي و احساسي او
  4. تجربه اضطراب جدايي در سنين كودكي
  5. حمايت بيش‌ازحد اعضاي خانواده از كودك كه باعث مي‌شود او هرگز با مفهوم ناكامي مواجه نشده باشد.

درمان طرحواره رهاشدگي

خوشبختانه مي‌توان طرح‌واره رهاشدگي را درمان كرد و افكار سازگارانه تري را به‌جاي آن در ذهن بيمار ايجاد نمود. اگر شما با اين طرح‌واره درگير شده باشيد احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه هر بار سعي مي‌كنيد ترس‌ها و اضطراب‌تان را كنار بگذاريد اما موفق نمي‌شويد. اين موضوع به اين خاطر است كه طرحواره رهاشدگي عميق‌ترين و دروني‌ترين لايه در نظام اعتقادي هر فرد است و به همين دليل شما احتمالاً نخواهيد توانست بدون كمك گرفتن از متخصصين روانشناسي اين تصور را در خود از بين ببريد. ازجمله اقداماتي كه روانشناسان براي درمان طرح‌واره رهاشدگي انجام مي‌دهند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

تجربه يك ارتباط سالم

در بسياري از مواقع رابطه ميان مراجع و درمانگر تبديل به الگويي از روابط فرد با اطرافيان مهم زندگي خود مي‌شود. ايجاد اين شرايط باعث مي‌شود كه بيمار همان احساسات ترس از تنها ماندن و رها شدن را در رابطه خود با روانشناس نيز تجربه كند. در اين شرايط درمانگر به فرد كمك خواهد كرد تا نسبت به احساسات خود بينش پيدا كرده و اولين ارتباط متفاوت خود را در فضاي اتاق درمان تجربه كند. به عبارتي درمانگر در كنار حمايت و كمك‌هاي صادقانه‌اي كه براي بهبود فرد انجام مي‌دهد با مخالفت در مقابل ميل به برقراري رابطه و وابستگي بيمار به وي كمك مي‌كند تا خود را از اين شرايط خارج كرده و الگوهاي ارتباطي ديگري را تجربه كند.

تغيير در نظام فكري فرد

اصلي‌ترين مشكل بيماراني كه داراي طرحواره رهاشدگي هستند اين است كه باورهاي اشتباهي راجع به روابط بين فردي دارند. براي مثال آن‌ها فكر مي‌كنند اگر اطرافيانشان حتي براي مدت كوتاهي آن‌ها را تنها بگذارند اين به معناي آن است كه آن‌ها را از دست خواهند داد. در طي جلسات درماني سعي مي‌شود با اين تصور اغراق‌آميز مبارزه شده و همين‌طور به فرد كمك كنند به اين باور دست پيدا كند كه رفتن ديگران به‌اندازه‌اي كه فكر مي‌كنند نيز ترسناك نيست. در طي جلسات درمان روانشناس با كمك بيمار باورهاي اشتباه وي را شناسايي كرده و براي جايگزين كردن آن‌ها با افكار سازنده‌تر تلاش مي‌كند.

تغيير در سيستم رفتارهاي فرد

گاهي اوقات لازم است تا در كنار ايجاد تغيير در باورهاي فرد برخي رفتارها نيز به وي آموزش داده شود. براي مثال در طول جلسات درماني به بيمار كمك مي‌شود تا الگوهاي جديدي از ارتباط را با اطرافيان خود برقرار نمايد و همين‌طور رفتارهاي نامناسبي مثل كنترل كردن يا وابستگي بيش‌ازحد را كاهش دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

چطور مي‌توان طرح‌واره رهاشدگي را در فرد تشخيص داد؟

تشخيص قطعي و درمان فعاليت اين طرح‌واره صرفاً بر عهده روانشناس متخصص است بااين‌حال برخي نشانه‌ها در رفتار فرد مي‌تواند بيانگر وجود اين طرح‌واره باشد. براي مثال اين افراد دائماً نگران از دست دادن اطرافيانشان هستند و نسبت به هرگونه طرد يا دوري از ديگران بيش‌ازحد واكنش نشان مي‌دهند.

چه راهكاري براي پيشگيري از ايجاد طرح‌واره رهاشدگي وجود دارد؟

اگر در محيط اطراف شما كودكي وجود دارد كه يكي از والدين خود به‌ويژه مادر را به دلايلي نظير فوت يا طلاق از دست داده و يا مادر براي مدت طولاني از وي دور بوده بهتر است براي پيشگيري از بروز آسيب‌هاي احتمالي از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: طرحواره رهاشدگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: طرحواره رهاشدگي،
موضوع:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۴:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

براي برخي از افراد درمان وسواس غير ممكن به نظر مي‌رسد در صورتي كه امروزه درمان‌هاي بسياري براي اين بيماري روحي رواني شناخته شده‌است. علاوه بر روش‌هاي تخصصي و روان درماني، روش‌هاي خودياري بسياري نيز در اين زمينه به افراد مبتلا پيشنهاد مي‌شود. در صورتي كه وسواس به موقع درمان نشود، پيامدها و مشكلات زيادي را از جمله انزواطلبي و گوشه‌گيري براي فرد مبتلا به همراه دارد و اطرافيان او را نيز آزار مي‌دهد. به همين خاطر لازم است افراد با علائم خود آشنايي كامل داشته‌باشند و هر چه سريع‌تر روش‌هاي درماني مناسب با شدت و نوع وسواس را به كار ببرند.

منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو

درمان روان پويشي و درمان شناختي رفتاري وسواس

بهترين روش‌هايي كه جهت درمان‌‌ وسواس در كلينيك‌هاي روانشناسي به كار مي‌رود روش شناختي رفتاري و روان پويشي است. درمان روان پويشي به درمان كامل بيماري مي‌پردازد و با استفاده از درمان‌شناختي-رفتاري مي‌توان علائم بيماري را كنترل كرد. اينكه كدام روش مؤثرتر است به علل، طول مدت و ريشه‌هاي‌وسواس بستگي دارد.

افرادي كه علت وسواس آن‌ها عوامل فيزيولوژيك و ژنتيك تشخيص داده شده، بهتر است از درمان شناختي رفتاري در كنار دارو درماني بهره ببرند؛ اما در صورتي كه علت‌هاي فيزيولوژيك دخالت چنداني ندارند، درمان روان پويشي مي‌تواند ريشه‌هاي مشكل را شناسايي و حل كند. در اين نوع درمان عوامل ايجاد كننده افكار وسواسي شناسايي و درمان مي‌شوند. همچنين اين روش بر عوامل ناهوشيار ايجاد كننده اختلال و درمان آن‌ها تأكيد و تمركز دارد. جهت بهره‌مندي از اين نوع درمان‌ها مي‌توانيد از مشاوره كنترل استرس و روانشناس متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه كنترل استرس كليك كنيد.

مواجهه و جلوگيري از پاسخ در درمان شناختي رفتاري وسواس

در اين روش فرد مبتلا به وسواس به تدريج با افكار و موقعيت‌هايي كه برايش ترس‌آور است مواجه شده و مقاومت در برابروسواس عملي را ياد مي‌گيرد. هدف اين است تا فرد بتواند در برابر هر چيز اضطراب آوري سطح تحمل و مقاومتش را بالا ببرد.

بيشتر بخوانيد : انواع اختلالات اضطرابي

درمان وسواس با آزاد گذاشتن افكار وسواسي

افكار وسواسي و تكرار شونده را بخش ناهوشيار مغز توليد مي‌كند، به همين دليل فرد آن‌ها را كاملا واقعي مي‌‌پندارد. بنابراين افراد مبتلا نمي‌توانند هوشيارانه جلوي توليد آن‌ها را بگيرند. سركوب افكار وسواسي نتيجه عكس مي‌دهند و فرد مبتلا هر چه بيشتر براي فكر نكردن به چيزي تلاش كند، بيشتر به آن فكر خواهد كرد. در اين شرايط دو راهكار براي كنترل افكار وسواسي پيشنهاد مي‌شود؛ ‌اول اين كه راه برعكس را در پيش بگيريد. به اين معنا كه اگر مي‌خواهيد به چيزي فكر نكنيد، بيشتر به آن فكر كنيد.

شما نه مي‌توانيد جلوي توليد اين افكار را در ذهن خود بگيريد و نه مي‌توانيد اضطراب و ترس ناشي از آن‌ها را سركوب كنيد. بنابراين لازم است براي غلبه بر ترس‌ها با آن‌ها مواجه شويد و فرار نكنيد.

دومين راهكار اين است كه دلايل بروز افكار وسواسي را در خود شناسايي كنيد. وسواس فكري ريشه در اضطراب دروني فرد دارد كه به دنبال تعارضات و فشارهاي رواني درون فرد ايجاد مي‌شوند. بنابراين تا وقتي به درمان‌و رفع تعارضات دروني خود نپردازيد و آن‌ها را شناسايي نكنيد، نمي‌توانيد از وسواس خود خلاصي يابيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بيماري وسواس كليك كنيد.

 

دارو درماني براي درمان وسواس

معمولا افراد به اين دليل كه براي حل مشكل‌وسواس خود به دنبال روش ساده و سريع مي‌گردند، استفاده از دارو را انتخاب مي‌كنند. داروها مفيد و كمك كننده هستند و علائم را كاهش مي‌دهند اما كافي نيستند. مطالعات نشان مي‌دهد دارو درماني 30 تا 70 درصد به درمان‌فرد مبتلا به وسواس كمك مي‌كنند اما به بهبودي كامل نمي‌انجامند. تأثير داروها براي افراد مختلف متفاوت است و دارويي كه براي شما تأثير مثبت دارد، ممكن است براي ديگري تأثير خيلي كمي داشته‌باشد. يكي از ايرادات مصرف دارو و دارو درماني اين است كه اغلب بعد از قطع مصرف، علائم وسواس باز مي‌گردند و اين بار كنترل آن‌ها سخت‌تر مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : درمان اضطراب شديد

تقويت خود براي غلبه بر افكار وسواسي

افراد مبتلا به وسواس معمولا براي اطمينان پيدا كردن، جواب دادن به سؤال‌هاي خود، دست زدن به اشيائي كه به نظرشان كثيف مي‌آيد و يا انجام كارهاي وسواسي خود به ديگران نياز دارند؛ حال اگر تنها باشند چه مي‌شود؟ به احتمال زياد درمانده و ناتوان مي‌شوند.

پس وقتي تنها با گوشزد ديگران تكاليف درماني‌تان را انجام مي‌دهيد، همچنان خود را در حالت درمانده نگه داشته و اجازه نمي‌دهيد درمان تاثير خود را بگذارد. شما متكي به ديگران هستيد و نمي‌توانيد موفق شويد مگر اينكه به خودتان تكيه كنيد. هيچ كس بيشتر از خودتان نمي‌تواند به شما كمك كند. به كمك درمانگرتان انگيزه‌هاي خود را پيدا كنيد و تمام تلاشتان را به كار ببريد تا به تنهايي بر وسواس غلبه كنيد. از آن جا كه شيوع وسواس تميزي شيوع بيشتري دارد، توصيه مي كنيم مقاله وسواس شستشو را نيز مطالعه كنيد.

 

جلوگيري از برگشت بعد از درمان وسواس فكري

با درمان‌ وسواس تنها نيمي از مسير را طي كرده‌ايد؛ نكته مهم ماندن در طيف سلامت و جلوگيري از بازگشت علائم است. وسواس‌يك بيماري مزمن است و براي حفظ تغييرات مثبت ايجاد شده پس از درمان‌نياز به رعايت برخي نكات مي‌باشد. يك نكته مهم اين است كه بعد از درمان‌و بهبودي هيچ گاه به ترس‌ها و افكار وسواسي خود اجازه رشد ندهيد و همواره مقاومت كنيد. يكي از علل بازگشت و عود علائم وسواس اين است كه بيمار در نيمه‌ي راه احساس مي‌كند بهبود يافته‌ و بدون مطلع ساختن مشاور و پزشك داروهاي خود را قطع مي‌كند و يا فرآيند بهبود را نصفه رها مي‌كنند.

مغز هنگام مصرف داروها به طور كامل ترميم نمي‌شود به همين خاطر وقتي آن‌ها را به طور ناگهاني قطع مي‌كنيد، به همان وضعيت نابسامان سابق باز مي‌گردد. بنابراين تا قبل از پايان روان درماني داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنيد. به علاوه سبك زندگي متعادل و سالم به بهبودي و سرعت درمان‌كمك مي‌كند. براي اشنايي با طيف مختلف نشانه هاي وسواس فكري كليك كنيد.

براي زندگي خود برنامه‌اي تنظيم كنيد و مواردي همچون رژيم غذايي مناسب، خواب كافي، ورزش، روابط اجتماعي و كارهاي مفيد ديگر را در آن بگنجانيد تا افكار وسواسي ديگر به سراغتان نيايند و دچار بازگشت علائم نشويد. در درمان‌هاي روان پويشي احتمال بازگشت علائم بسيار اندك است. براي اطمينان از روش درماني حتما مشاوره وسواس دريافت نماييد.

براي دريافت مشاوره مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

طول مدت درمان وسواس چقدر است؟

درما‌ن اين اختلال مدت زمان زيادي به طول مي‌انجامد و صبر و حوصله‌ي زيادي مي‌طلبد. همراه بودن خانواده بيمار به كم شدن مدت زمان درمان كمك زيادي مي‌كند. به طور كلي فرد مبتلا به وسواسي كه از نوع متوسط آن باشد به شش الي دوازده ماه زمان براي درمان نياز دارد.

روند بهبود و درمان جلسات وسواس فكري در نوجوانان چگونه است؟

براي درمان علائم و افكار وسواسي در نوجوانان لازم است پيش از هر چيز علت‌هاي بيماري در آن‌ها شناسايي شود و والدين همراه و حمايت‌گر او باشند. در اين زمينه از روانشناس كودك و نوجوان و يا مشاوره استرس كمك بگيريد؛ نوجوان خود را به خاطر افكار وسواس‌گونه‌اش سرزنش نكنيد و به او كمك كنيد تا ارتباطات اجتماعي خود را مثبت و شفاف نگه دارد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۱:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شناخت نشانه هاي عاشق شدن زنان در يك رابطه مي‌تواند ازجمله مسائل مهمي باشد كه آقايان بايد به آن توجه داشته باشند. با توجه به اين نشانه‌ها مي‌توانيد عمق ارتباط خود با شريك احساسي‌تان را بررسي كنيد و اگر فكر مي‌كنيد رابطه‌تان به ميزاني كه بايد گرم نيست براي بهبود آن تلاش نماييد. گاهي اوقات نيز بي‌اطلاعي از نشانه هاي عاشق شدن زنان باعث مي‌شود تا متوجه احساس طرف مقابل نشويد و به ميزاني كه بايد براي رابطه خود انرژي نگذاريد يا حتي در برخي مواقع شريك احساسي‌تان را از دست بدهيد. به همين خاطر ما در اين مطلب نشانه هاي عاشق شدن زنان و همين‌طور تصورات اشتباهي كه در اين زمينه وجود دارد را بررسي خواهيم كرد.

منبع: نشانه هاي عاشق شدن زنان

نشانه هاي عاشق شدن زنان

اگرچه برخي از نشانه‌ها در كلام يا رفتار طرف مقابل به اين معناست كه او به شما علاقه‌مند شده اما بااين‌حال نشانه هاي عاشق شدن زنان مي‌تواند با توجه به سبك شخصيتي و فرهنگ هر منطقه متفاوت باشد. اما به‌طوركلي برخي نشانه‌ها در اكثريت خانم‌ها ديده مي‌شود و تقريباً در تمامي فرهنگ‌ها به معناي احساس علاقه و دوست داشتن هستند. توجه داشته باشيد كه هميشه تمام اين نشانه‌ها در يك نفر ديده نمي‌شود و يا حتي ممكن است بعضي از خانم‌ها علي‌رغم علاقه‌اي كه به شما دارند از انجام اين رفتارها خودداري كنند. مهم‌ترين نشانه هاي عاشق شدن زنان عبارت‌اند از:

1. بيان احساسات

شايد ساده‌ترين نشانه عشق را بتوان بيان احساسات دانست. هنگامي‌كه خانمي به شما ابراز علاقه مي‌كند و در صحبت كردن و رفتارش با شما محبت دارد، مي‌توانيد اين موضوع را نشانه‌اي از علاقه به خود بدانيد. البته ميزان اين محبت مي‌تواند با توجه به شخصيت هر فرد متفاوت باشد. بعضي از دختران به‌طوركلي شخصيت مهربان‌تري دارند و توجه بيشتري را خرج محيط اطرافشان مي‌كنند. اگر طرف مقابلتان از اين دسته افراد است شما بايد به دنبال رفتاري ويژه‌تر در او باشيد كه منحصراً در ارتباط با شما اتفاق مي‌افتد. براي كسب اطلاعات در زمينه شناخت زنان كليك كنيد.

2. نشانه هاي عاشق شدن زنان | تمايل به برقراري ارتباط

هنگامي‌كه دختري به شما علاقه داشته باشد سعي مي‌كند تا ارتباطش را با شما حفظ كند. اگر طرف مقابلتان به شما پيشنهاد مي‌دهد كه زماني را باهم بيرون برويد، با شما تماس مي‌گيرد و يا پيام‌هايتان را بي‌پاسخ نمي‌گذارد، مي‌توانيد اين‌ها را به‌پاي علاقه او بگذاريد. هنگامي‌كه يك خانم از بودن شما در زندگيش خوشحال نباشد اولين نشانه اين است كه سعي مي‌كند ارتباطش را با شما محدود كند.

3. توجه كردن

توجه كردن يكي از مهم‌ترين نشانه هاي عاشق شدن زنان است. اگر شريك احساسي‌تان به ظاهر يا خلق‌وخوي شما توجه دارد، براي راحتي و خوشحالي‌تان تلاش مي‌كند و يا آنچه را از او مي‌خواهيد با دقت انجام مي‌دهد اين‌ها همگي نشانه‌اي از جايگاه ويژه شما در قلب طرف مقابلتان است.

4. حساس شدن روي رفتار شما

وقتي براي يك خانم اهميت نداشته باشيد او توجه چنداني به رفتار شما نخواهد كرد. حتي انتخاب شريك عاطفي جديد نيز نمي‌تواند حسادت اين زنان را برانگيخته كند. اما هنگامي‌كه او به شما علاقه داشته باشد با حساسيت خاصي رفتارتان را بررسي خواهد كرد. در اين شرايط تك‌تك حركات شما براي طرف مقابل اهميت پيدا مي‌كند. دلخوري از نگاه كردن به ساير خانم‌ها، بي‌توجهي به شريك احساسي يا دير جواب دادن پيام‌ها ازجمله نشانه هايي هستند كه خبر از علاقه‌مندي او به شما مي‌دهند. درنتيجه بهتر است در مقابل اين دلخوري‌ها رفتاري داشته باشيد كه شايسته احساس طرف مقابلتان باشد. براي كسب اطلاعات در زمينه تفاوت زن و مرد از ديگاه روانشناسي كليك كنيد.

5. نشانه هاي عاشق شدن زنان | كوتاه آمدن از مرزها

معمولاً خانم‌ها در برقراري ارتباط با جنس مخالف مرزهايي را براي خود در نظر مي‌گيرند. يكي از نشانه‌هاي عشق در شريك احساسي شما اين است كه اين مرزها براي شما كمتر از ساير آقايان هستند يا حتي به نسبت روزهاي اول ارتباط ميان خودتان نيز كمتر شده‌اند. بسته به باورها و فرهنگ طرف مقابلتان اين مرزها مي‌تواند از فردي به فرد ديگر متفاوت باشد. براي مثال ممكن است او به شما اجازه بدهد دستش را بگيريد و يا در آغوشش بكشيد. به خاطر داشته باشيد زن‌ها معمولاً از برقراري رابطه فيزيكي با مردي كه به او علاقه ندارند اجتناب مي‌كنند.

6. بي‌توجهي به ديگران

يكي از نشانه هاي عاشق شدن زنان اين است كه آن‌ها به ميزاني كه به شما نزديك مي‌شوند از ساير مردها فاصله مي‌گيرند. بي‌توجهي نسبت به ساير آقايان و رعايت محدوديت‌هايي در برقراري رابطه كه براي شما خوشايند خواهد بود ازجمله مسائلي است كه نشان مي‌دهد شما بيش از ديگران براي شريك احساسي‌تان اهميت داريد.

7. صحبت كردن با زبان بدن

حتي اگر طرف مقابل هيچ صحبتي از احساسات خود با شما نمي‌كند، مي‌توانيد از طريق زبان بدن تا حدودي متوجه احساسات وي شويد. اگر خانمي به شما علاقه داشته باشد معمولاً در صحبت كردن به شما نگاه مي‌كند، لبخند مي‌زند يا سعي مي‌كند به‌نوعي نزديك به شما بنشيند و بالعكس اگر علاقه‌اي به شما نداشته باشد از شما فاصله مي‌گيرد يا تمايلي به گوش دادن به حرف‌هايتان ندارد.

8. همراهي كردن

اگر به دنبال شناخت نشانه هاي عاشق شدن زنان هستيد و مي‌خواهيد از احساس شريك عاطفي‌تان نسبت به خود مطمئن شويد بهتر است به همراهي كردن توجه ويژه‌اي داشته باشيد. زناني كه به ‌طرف مقابلشان عشق مي‌ورزند، معمولاً در شرايط سخت همراه وي هستند و به او براي پيشرفت در زندگي كمك مي‌كنند. اگر شريك عاطفي‌تان از ساير موقعيت‌هاي مطلوبي كه براي ازدواج دارد به خاطر بودن در كنار شما گذشته مي‌توانيد اين موضوع را نشانه‌اي محكم از احساس علاقه وي به خود بدانيد.

9. رفتار زنانه

زنان به‌صورت تكاملي و غريزي براي رفتارهايي مثل مراقبت كردن و اهميت دادن به ديگران توانايي بالايي دارند. درنتيجه يكي از نشانه هاي عاشق شدن زنان اين است كه سعي مي‌كنند با محبت از شما مراقب كنند. برخي از روانشناسان در اين خصوص از اصطلاح رفتار مادرانه استفاده مي‌كنند اما شايد اين اصطلاح به‌خوبي بيانگر رفتار خانم‌ها در اين شرايط نباشد. به‌طوركلي زني كه شما را دوست داشته باشد با دقت و حساسيت بيشتري به آسايش شما توجه خواهد كرد.

10. صحبت كردن از آينده

هنگامي‌كه طرف مقابلتان با شما از آينده مشترك صحبت مي‌كند، مي‌توانيد اين موضوع را نشانه‌اي از علاقه وي بدانيد. اين موضوع به اين معناست كه شما براي وي تا حدي اهميت پيداكرده‌ايد كه در زندگي آينده‌اش جايگاهي برايتان در نظر گرفته است. خانم‌هايي كه به شريك عاطفي خود علاقه دارند از پيشنهاد ازدواج و جدي‌تر شدن رابطه استقبال خواهند كرد.

بيشتر بخوانيد : نشانه علاقه دختر به پسر

نشانه هاي عاشق شدن زنان | تصورات اشتباه

يكي از جدي‌ترين مشكلاتي كه در مورد نشانه هاي عشق زنان مطرح مي‌شود تصورات اشتباهي است كه در اين زمينه وجود دارد. اين تصورات گاهي اوقات تا جايي پيش مي‌رود كه اگر خانمي بخواهد براي داشتن زندگي بهتر تلاش كند از جانب اطرافيان به اين متهم خواهد شد كه علاقه‌اي نسبت به شريك احساسي خود نداشته است. بعضي از اين تصورات را در ادامه با يكديگر بررسي خواهيم كرد. اگرچه وجود ميزاني از هريك از اين رفتارها مي‌تواند نشانه علاقه به شريك عاطفي باشد اما بااين‌حال توجه داشته باشيد كه به چه ميزان و در چه موقعيتي اين انتظارات را از طرف مقابلتان داريد؟

با توجه به اينكه برچسب‌هايي مثل علاقه نداشتن يا متعهد نبودن باعث مي‌شود تا ديگران ديدگاه منفي نسبت به فرد داشته باشند و حتي تصورات فرد از خودش نيز تحت تأثير اين افكار قرار بگيرد و با توجه به تأثيرات منفي كه اين موضوع در سلامت روان باقي خواهد گذاشت، بهتر است به آن‌ها توجه ويژه‌اي داشته باشيد. در شرايطي كه شما يا هريك از اطرافيانتان با اين موقعيت‌ها مواجه شديد، بهتر است براي تصميم‌گيري درست از يك مشاور خانواده يا زوج درمانگر كمك بگيريد.

1. توجه در مقابل بي‌توجهي

يك تصور اشتباه در بعضي از آقايان اين است كه براي جلب محبت و توجه طرف مقابل بايد به او بي‌توجه باشند. اين افراد معمولاً انتظار دارند علي‌رغم بي‌توجهي و بيان نكردن احساس قلبي‌شان همواره از شريك عاطفي‌شان محبت و توجه دريافت كنند. به خاطر داشته باشيد براي جلب محبت يك زن شما بايد در رفتار و كلام خود محبت داشته باشيد و بي‌توجهي حتي اگر در كوتاه‌مدت كسي را به سمت شما جلب كند در آينده باعث از بين رفتن رابطه خواهد شد.

2. ازخودگذشتگي به‌عنوان نشانه هاي عاشق شدن زنان

اگرچه فداكاري و احترام به خواسته‌هاي طرف مقابل از مهم‌ترين ويژگي‌هايي است كه هر دو نفر بايد به آن توجه داشته باشند اما برخي از آقايان انتظار دارند كه طرف مقابل از تمامي فرديت خود براي آن‌ها بگذرد و بي‌توجهي به اين موضوع را نشانه‌اي از عاشق نبودن وي مي‌دانند. گذشتن از خود مي‌تواند از مسائل ساده‌اي مثل تغيير ظاهر بر اساس ميل طرف مقابل تا موضوعات جدي‌تري ادامه پيدا كند. به عبارتي برخي‌ها معتقدند يكي از نشانه هاي عشق در خانم‌ها اين است كه تمامي خواسته‌هاي طرف مقابلشان را بي چون‌وچرا بپذيرد. اين شرايط تا جايي پيش مي‌رود كه داشتن درخواست‌هايي مثل مهياكردن شرايط رفاهي نيز به معناي بي‌علاقگي و وابسته بودن به ماديات تلقي مي‌شود.

 

نشانه هاي عاشق شدن زنان | تلاش براي ساختن يك رابطه

پيش از آنكه به دنبال يافتن نشانه هاي عاشق بودن در شريك احساسي‌تان بگرديد بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه يك رابطه عاشقانه و علاقه قلبي به‌خودي‌خود در يك فرد ايجاد نخواهد شد. شما بايد به‌مرور زمان و با تلاش به نكاتي كه مي‌تواند رابطه شما را تبديل به يك رابطه باكيفيت‌تر كند توجه داشته باشيد. برخلاف تصور بسياري از افراد احساس علاقه و توجه چيزي نيست كه از ابتدا ميان دو نفر وجود داشته باشد و رسيدن به اين نقطه نياز به مراقبت‌هاي بسياري در طول زمان دارد. شما مي‌توانيد براي عميق‌تر كردن احساس قلبي ميان خود و شريك عاطفي‌تان از يك زوج درمانگر كمك بگيريد و يا اگر احساس مي‌كنيد مشكلاتي در رابطه وجود دارد مي‌توانيد با كمك گرفتن از اين مشاورين راهكارهايي را براي برطرف كردن آن‌ها پيدا كنيد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط با جنس مخالف مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مهم‌ترين نشانه هاي عاشق شدن زنان كدام است؟

هنگامي‌كه خانمي به شما علاقه‌مند باشد، به شما توجه داشته و براي خوشحالي و آرامش‌تان تلاش خواهد كرد. او معمولاً نسبت به برقراري رابطه و ديدار شما علاقه نشان مي‌دهد و براي پيشرفت شما تلاش خواهد كرد.

چطور مي‌توانم از حركات طرف مقابلم احساس او نسبت به خودم را بفهمم؟

هنگامي‌كه طرف مقابل در صحبت كردن به شما نگاه مي‌كند، لبخند مي‌زند و سعي مي‌كند با شما تماس فيزيكي داشته باشد، مي‌توانيد اين رفتارها را نشانه‌اي از احساس علاقه وي بدانيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: نشانه هاي عاشق شدن زنان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نشانه هاي عاشق شدن زنان،
موضوع:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۸:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی