مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مشاوره كودك تلفني از جمله خدمات مشاوره روانشناسي است. بدون شك رشد و تربيت درست كودك و نوجوان مسئوليت سنگيني است كه به دوش والدين گذاشته شده است. بخصوص كودكان امروز كه دائما در حال يادگيري و كسب اطلاعات هستند و همه چيز را مي فهمند. طبيعي است كه پدر و مادر ها در زمان مواجه شدن با خيلي از مشكلات و مسائل مربوط به كودكان نيازمند راهنمايي از يك فرد متخصص در زمينه كودك شوند. مشاوره تلفني كودك در اين مواقع يكي از بهترين راه حل ها براي والدين مي باشد.

منبع: مشاوره كودك تلفني

مشاوره كودك تلفني

با توجه به در دسترس نبودن مراكز معتبر در همه جاي كشور و تراكم بيش از حد آن‌ها در مناطقي نظير پايتخت يا شهرهاي بزرگ، بسياري از افراد امكان مراجعه حضوري به اين مراكز را ندارند. علاوه بر اين مسائلي نظير شيوع ويروس كرونا باعث شده است كه افراد تمايل كمتري به دريافت مشاوره حضوري داشته باشند و خدمات مشاوره تلفني يا آنلاين كودك را ترجيح دهند. با توجه به اينكه مشكلات مرتبط با كودكان و نوجوانان يكي از مسائل عمده در مشاوره روانشناسي است؛ امروزه بسياري از مراكز مشاوره اقدام به ارائه خدمات تلفني در اين زمينه كرده‌اند كه اين امر كار را براي بسياري از والدين آسان كرده است.

براي آشنايي با نشانه هاي كودك سالم كليك كنيد.

مشاوره كودك تلفني در چه زمينه هايي انجام مي شود

در جلسات مشاوره تلفني كودك معمولا موضوعات و مسائل متفاوتي در مورد كودكان مطرح مي شود. كه در برخي موارد ريشه اصيلي مشكل از نظر پدر و مادر پنهان است و نياز به ريشه يابي توسط متخصص كودك دارد. ولي به طور كلي از جمله پر تكرار ترين مسائل در جلسات مشاوره كودك مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • اصرار كودك بر خواسته اش
  • بيش فعالي كودك
  • پرخاشگري كودك
  • مسائل و سوالات جنسي كودكان
  • دروغ گويي
  • زورگويي كودك در محيط خانه يا مدرسه
  • ترس و فوبيا در كودكان
  • گريه و لجبازي كودك
  • عدم تمركز كودك
  • مشكلات خواب كودك
  • استرس و اضطراب در كودكان
  • مشكلات ارتباطي كودك با سايرين
  • استعداديابي كودك
  • پرورش و رشد صحيح كودك
  • و ساير موارد

سوالات متداول مشاوره كودك تلفني

از جمله سوالات متداول در جلسات مشاوره تلفني كودك مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • علت پرخاشگري و بي قراري در كودكان چيست ؟
  • با دروغ گويي كودكان چگونه برخورد كنم ؟
  • پاسخ صحيح به سوالات جنسي كودكان چيست ؟
  • چگونه براي فرزندم الگوي مناسبي باشم ؟
  • چگونه در مقابل اصرار و گريه كودك رفتار كنم ؟
  • آيا شيطنت هاي زياد فرزندم نشانه بيش فعالي اوست ؟
  • نحوه برخورد صحيح با رفتار نامناسب كودك چيست ؟
  • چگونه فرزند خود نسبت به رفتن به مهدكودك علاقه مند كنم ؟
  • طلاق والدين چه تاثيري بر كودك دارد ؟
  • چگونه فرزندم را استعداديابي كنم ؟
  • شيوه تربيتي متفاوت ( پدر و مادر، مادربزرگ و پدربزرگ، مربيان مهد كودك، معلمان مدرسه و … ) و عدم هماهنگي بين آنها چه تاثير بر روي كودك دارد ؟
  • چگونه اعتماد به نفس كودكم را بالا ببرم
  • نحوه برخورد صحيح با لجبازي كودك چيست ؟

بعضي ازموضوعاتي كه يك مشاور تلفني كودك مي تواند كمك كند

اوتيسم كودك

اوتيسم كودك معمولا توسط والدين توسط مشاهده نشانه هايي در رفتار كودك تشخيص داده مي شود. اين كودكان در انجام كارهاي عادي مانند ديگر همسن و سالان خود عمل نمي كنند و رفتار هاي متفاوتي دارند. با ديگران ارتباط برقرار نمي كنند. تمايلي به بازي با هم سنانشان ندارند و اغلب اوقات به طور مداوم يك كلمه را تكرار مي كنند. مشاوره كودك به والدين اين كودكان كمك مي كند تا بتوانند مهارت هاي رفتاري و كلامي لازم را به اين كودكان آموزش بدهند و كمك فراواني در درمان اين كودكان مي كنند.

بيش فعالي كودك

بيش فعالي كودك نوعي اختلال رواني است كه موجب رفتار هاي خاصي در كودك مي شود. اين كودكان معمولا پر جنب و جوش هستند و نشانه اي از آرامش در آنها ديده نمي شود. نكته مهم در تشخيص بيش فعال كودك عدم تمركز در اين كودكان است. مشاوره كودك ذهن نو به شما در درمان اين بيماري كمك مي كند.

سوالات جنسي كودكان

اغلب والدين در زمان مواجه شدن با سوالات جنسي كودكان شان شكه مي شوند و نمي دانند بايد چه رفتار و واكنشي نسبت به اين سوالات داشته باشند. عدم پاسخ گويي صحيح به اين سوالات كودك سبب مي شود تا كودك از راه هاي اشتباهي جواب خود را بيابد. در چنين شرايط مشاوره كودك به شما كمك مي كند تا بتوانيد يك رفتار اصول و صحيح نسبت به سوالات و مسائل جنسي كودك تان داشته باشيد.

كمرويي و خجالت كودك

كمرويي و خجالت كودك موجب انزوا و تنهايي در كودك مي شود و زمينه ساز شخصيت منزوي فرد در بزرگسالي است. اين مسئله بايد توسط والدين جدي گرفته شود. مشاوره تلفني كودك به والدين كمك مي كند تا با تشخيص علت كمرويي كودك، آن را درمان نمايند.

پرخاشگري كودك

پرخاشگري كودك مي تواند دلايل متخلفي داشته باشد. اختلالات رواني، محيط، رفتار والدين و حتي بيش فعالي از جلمه علت هاي پرخاشگري كودك مي باشد. نحوه برخورد صحيح و اصولي با كودكان پرخاشگر از مشاوره كودك حضوري و تلفني ذهن نو ميسر است.

شب ادراري كودك

شب ادراري كودك يكي از مشكلات شايع در كودكان است. براي درمان اين مشكل كودكان ابتدا بايد به پزشك مراجعه كنيد تا لحاظ جسمي وضعيت كودك را مورد بررسي قرار دهد. مشاوره كودك به شما كمك مي كند تا بتوانيد شب ادراري كودك را درمان كنيد.

استعداديابي كودك

استعداديابي كودكان يكي از دغدغه‌هايي است كه با گسترش دانش پدر و مادران بيشتري را به خود جلب كرده است. پدر و مادرها به دنبال اين هستند كه توانمندي‌هاي خاص فرزند خود را كشف كرده و از اين طريق بتوانند او را در مسير درستي هدايت كنند. استعداديابي به موقع و با روش‌هاي درست كمك مي‌كند تا شانس بيشتري براي موفقيت تحصيلي و شغلي داشته باشند. روانشناسان باليني از جمله متخصصيني هستند كه با استفاده از تست‌هاي هوش مي‌توانند در اين زمينه كمك كنند. كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند با تجربه چندين ساله در زمينه استعداديابي، با روش‌هاي مختلف شما پدر و مادرهاي عزيز را در اين زمينه راهنمايي مي‌كند. براي اشنايي با نحوه استعداديابي كودكان كليك كنيد.

 

مشاوره كودك چيست؟

مشاوره كودك نوعي خدمات رواندرماني است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌شود. در اين نوع از مشاوره درمانگر تلاش مي‌كند تا به تعاملات ميان والدين و فرزندان توجه كرده و به الگوهاي رفتاري غلط خاتمه بخشد. همچنين جلسات مشاوره براي درمان مشكلات دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس‌ها، افسردگي دوران كودكي، مشكلات مرتبط با مدرسه، اختلال يادگيري و كاهش نمرات تحصيلي نيز مي‌توانند به شما و فرزندتان كمك كنند. البته توجه به اين نكته حائز اهميت است كه مشاوره كودك تنها به زماني كه كودك يا نوجوان دچار مشكل شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مسائلي نظير بهبود مهارت‌هاي زندگي و ارتباطي فرزندتان نيز مي‌توانيد از خدمات آن استفاده نماييد.

بيشتر بخوانيد : تربيت كودك

اهميت و لزوم مراجعه به مشاوره كودك

با توجه به اينكه دوران كودكي يكي از حساس‌ترين و مهم‌ترين مراحل از رشد انسان است بسيار اهميت دارد كه والدين وضعيت ذهني فرزند خود را در اين دوران مورد توجه قرار داده و براي ارتقاي هرچه بيشتر سلامت روان او بكوشند. در بسياري از موارد وقتي مشكلات در دوران كودكي مورد درمان قرار بگيرند به راحتي بهبود مي‌يابند اما در صورت بي‌توجهي ممكن است آسيب‌هاي جبران ناپذير و پايداري را در زندگي فرد ايجاد كنند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه در كنار سلامت جسم به مسائلي نظير روحيه و توانمندي‌هاي ذهني فرزندتان نيز توجه كنيد و در صورت لزوم به موقع از يك مشاور كودك كمك بگيريد. اين كار باعث مي‌شود كه كودك در آينده فرد توانمندتري باشد و معضلات و آسيب‌هاي كمتري را تجربه نمايد.

بيشتر بخوانيد : آموزش پدر و مادر

مزايا و محدوديت‌هاي مشاوره كودك تلفني

از جمله محدوديت‌هاي مشاوره تلفني كودك اين است كه در مورد بچه‌هاي كوچك‌تر كه هنوز به توانايي كلامي بالايي دست نيافته‌اند و امكان برگزاري جلسات فردي وجود ندارد ممكن نيست. همچنين استفاده از روش‌هايي نظير بازي درماني به كمك درمانگر نيز از طريق تلفن امكان پذير نمي‌باشد. در عين حال اين محدوديت تنها مربوط به كودكان خردسال است و ساير كودكان بزرگ‌تر، نوجوانان و والدين آن‌ها همگي مي‌توانند با استفاده از جلسات مشاوره تلفني از مزاياي آن بهره مند شوند.

از جمله مزيت‌هاي اين روش اين است كه افراد از هرجاي كشور مي‌توانند با بهترين متخصصان تماس گرفته و در مورد مشكلات خود و فرزندشان از آن‌ها مشورت بگيرند. علاوه بر اين ممكن است فرزندان در سنين نوجواني نسبت به مراجعه نزد روانشناس مقاومت داشته باشند و تمايلي به جلسات مشاوره حضوري نشان ندهند. مشاوره تلفني به آن‌ها كمك مي‌كند تا بتوانند راحت‌تر با اين مسئله كنار بيايند و آزادانه تر مسائل و مشكلات خود را با درمانگر در ميان بگذارند.

 

ملاك‌هاي مهم براي كمك گرفتن از مشاوره تلفني كودك

دوران كودكي و نوجواني دوران بسيار مهمي از زندگي است در نتيجه شما نبايد از افراد غير متخصص براي حل مشكلات يا ارتقاي توانمندي‌هاي فرزندتان كمك بگيريد. اين كار ممكن است علاوه بر نداشتن فايده؛ آسيب‌هايي را نيز در پي داشته باشد. در نتيجه قبل از هرچيز ملاك‌هاي درستي را در ذهن خود تصوير نماييد و به كمك آن‌ها از افراد كارآمد و متخصص كمك بگيريد.

براي اينكه از انتخاب خود مطمئن شويد پيش از هر چيز لازم است با مراكز مشاوره‌اي تماس بگيريد كه رسماً از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي مجوز رسمي براي فعاليت دارند. همچنين متخصصيني كه در زمينه كودك مشاوره مي‌دهند بايد از حداقل مدرك كارشناسي ارشد در رشته‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و يا روانشناسي كودكان استثنايي برخوردار باشند. البته شما در مورد مسائلي نظير برنامه ريزي تحصيلي مي‌توانيد از افراد تحصيل كرده در گرايش مشاوره نيز كمك بگيريد. علاوه بر مسائل ذكر شده بهتر است سوابق آموزشي و تجربي مشاوران را نيز بررسي نماييد تا بتوانيد به بهترين گزينه دست يابيد.

بيشتر بخوانيد : كودك استثنايي

مشاوره تلفني كودك ني ني مايند

متخصصين كودك ني ني مايند آماده خدمت رساني با ارائه خدمات مشاوره حضوري، آنلاين و تلفني كودك به شما هستند. اگر قصد دريافت مشاوره كودك را داريد مي توانيد به راحتي از خدمات مشاوره تلفني كودك اين مركز بهرمند شويد. شما در هر جايي كه هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره تلفني و آنلاين اين مركز بهرمند شويد.

 

براي دريافت مشاوره از برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ني ني مايند كافي است با 02191002360 حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

پسر 5 ساله من بعد از تولد خواهرش به شدت پرخاشگر شده و دائما رفتارهاي بچگانه تري را از خود نشان مي‌دهد. از ما انتظار دارد مثل نوزاد از او مراقبت كنيم. چطور مي‌توانم اين رفتارهايش را مديريت كنم؟

اين مسئله امري طبيعي در بين فرزندان اول است كه پس از تولد فرزند دوم احساس مي‌كنند مورد بي‌توجهي قرارگرفته‌اند. همين امر باعث مي‌شود كه آن‌ها احساس اضطراب كنند اما ممكن است اين اضطراب را به شكل‌هاي ديگري نظير پرخاشگري نشان دهند. از همين رو لازم است كه با يك روانشناس كودك در تماس باشيد تا بتوانيد علت رفتارهاي كودك خود را بهتر بشناسيد و واكنش‌هاي مناسب در برابر اين رفتارها را نيز فرا بگيريد.

منبع: مشاوره كودك تلفني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره كودك تلفني،
موضوع:
[ ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۳:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مهارت تصميم گيري درست از آن دسته مهارت‌هايي است كه همه ما به آن نياز داريم. براي هركدام از ما در زندگي شرايطي پيش مي‌آيد كه بايد بين دو يا چند گزينه انتخابي داشته باشيم. حتماً اين نكته را مي‌دانيد كه تصميم‌گيري شما در شرايط حساس زندگي بقيه مسير زندگي‌تان را مشخص مي‌كند. وقتي شما راه و رسم تصميم‌گيري را بدانيد مي‌توانيد هر شرايطي را تحت كنترل بگيريد. و اين به شما كمك خواهد كرد كه زندگي بهتري داشته باشيد. در ادامه به چگونگي ارتقاي مهارت تصميم گيري پرداخته‌ايم. همچنين مي‌توانيد با دريافت مشاوره تلفني از متخصصين اين مهارت را تقويت كنيد.

منبع: مهارت تصميم گيري درست

مهارت تصميم گيري

در اولين قدم بايد بتوانيم تصميم‌گيري و اهميت آن را به‌درستي بشناسيم. همان‌طور كه مي‌دانيد تصميم‌گيري يعني يك نفر از بين دو يا چند گزينه يك راهكار را انتخاب كند. اما سؤال اصلي اينجاست كه اين كار چه اهميتي دارد؟

خيلي از ما تصميم گيري را بر اساس اينكه احساس دروني‌مان چه مي‌گويد يا حرف ديگران پيش مي‌بريم. گاهي اوقات هم اجازه مي‌دهيم شرايط هرطور كه مي‌خواهد بچرخد؛ يا اصطلاحاً مي‌گوييم هرچه پيش آيد خوش آيد. همان‌طور كه گفتيم تصميمات شما زندگي‌تان را مي‌سازند. يك تصميم درست مي‌تواند تا حد زيادي شما را در زندگي جلو بيندازد. در مقابل تصميم‌هاي اشتباه و پيامدهاي آن مي‌تواند تا سال‌ها همراه شما باشد و مشكلاتي را در زندگي‌تان به وجود آورد. به همين خاطر پيداكردن مهارت تصميم گيري درست يكي از مهم‌ترين آموزه‌هايي است كه هركدام از ما بايد در زندگي به آن توجه كنيم.

توجه به حس ششم به جاي اتكا به مهارت تصميم گيري

بعضي‎ها از حس ششم براي تصميم‌گيري‌هايشان استفاده مي‌كنند. استفاده از حس ششم به اين معني است كه شما براي تصميم‌گيري راجع به يك موضوع به اين فكر مي‌كنيد كه نداي دروني‌تان چه مي‌گويد. شايد اين روش برخي مواقع جواب خوبي هم بدهد. اما بهتر است از شهود يا حس ششم براي تصميم‌هاي مهم‌تر استفاده نكنيد.

اشكال اين روش در اين است كه باعث مي‌شود شما توجهي به واقعيت‌هاي قابل‌مشاهده در محيط اطرافتان نداشته باشيد. به همين خاطر احتمال تصميم‌گيري اشتباه در اين شرايط بيشتر مي‌شود. در بهترين حالت براي استفاده از حس ششم خوب است كه احساس خود را در كنار روش‌هاي منطقي براي تصميم‌گيري به كار ببنديد. از اين طريق هم واقعيت‌ها را در نظر گرفته‌ايد و هم به صداي قلب‌تان گوش داده‌ايد.

انواع مختلف تصميم گيري

تصميم‌گيري روش‌هاي مختلفي دارد. هركدام از ما بيشتر اوقات بر اساس يكي از اين روش‌ها براي زندگي‌مان تصميم مي‌گيريم. اين كه شما بدانيد از كدام روش بيشتر استفاده مي‌كنيد تأثير بسياري در تصميم‌گيري‌هاي بعدي شما خواهد گذاشت. به همين خاطر در اين قسمت روش‌هاي مختلف تصميم‌گيري را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

تصميم‌گيري احساسي

يكي از شناخته‌شده‌ترين روش‌هاي تصميم‌گيري، تصميم‌هاي احساسي هستند. در اين روش فرد به‌جاي منطق بر اساس احساساتش تصميم مي‌گيرد. يعني آن‌ها بيشتر به اين دقت مي‌كنند كه چه چيزي را دوست دارند و دلشان مي‌خواهد چه كاري انجام بدهند. اين شكل از تصميم‌گيري به اين خاطر كه پيامدهاي تصميم را ارزيابي نمي‌كند تا حد زيادث اشتباه است.

تصميم‌گيري تكانه‌اي

تا به حال برايتان پيش آمده است كه ناگهاني كاري را انجام بدهيد؟ بعضي از افراد به‌طور كلي همين‌طور تصميم‌گيري مي‌كنند. آنها ناگهاني و يك‌دفعه و بدون هيچ ارزيابي منطقي تصميم مي‌گيرند كاري را انجام بدهند؛ و البته بلافاصله نيز آن را انجام خواهند داد. به اين شكل از تصميم‌گيري، تكانه‌اي گفته مي‌شود. با توجه به اين كه در اين روش هيچ ارزيابي منطقي از شرايط نمي‌شود مي‌توان آن را يكي از آسيب‌زاترين روش‌هاي تصميم‌گيري دانست. اگر شما يا هر يك از اطرافيانتان رفتارهايي اين‌چنيني دارد بهتر است براي يادگيري روش‌هاي كنترل تكانه از يك مشاور كمك بگيريد. براي آشنايي با اختلال كنترل تكانه كليك كنيد.

تصميم‌گيري اجتنابي

كساني كه الگوي تصميم‌گيري اجتنابي دارند در واقع هيچ تصميمي نمي‌گيرند. آنها فقط در ذهنشان نقشه مي‌كشند؛ اما هرگز دست به عمل نمي‌زنند. يا حتي ممكن است به‌طوركلي وجود مشكل در زندگي را ناديده بگيرند؛ و اصلاً به آن فكر نكنند. در حقيقت اين افراد به‌جاي مواجهه با مشكل از آن فرار مي‌كنند.

تصميم‌گيري‌هاي وابسته

برخي افراد نيز هميشه نياز دارند يكي به‌جاي آنها مشكلات را حل كند. آنها براي هر تصميم كه مي‌خواهند بگيرند به اين نگاه مي‌كنند كه ديگران چه كاري انجام مي‌دهند. با توجه به اينكه هركسي شرايط زندگي مخصوص به خودش را دارد اين روش نمي‌تواند خيلي مفيد باشد.

تصميم‌گيري‌هاي منطقي

همان‌طور كه از نام آن پيداست تصميم منطقي را مي‌توانيم بهترين روش براي تصميم‌گيري بدانيم. در اين روش فرد بر اساس ارزيابي‌هاي منطقي و درست از شرايط تصميم مي‌گيرد كه چه كاري انجام بدهد. در ادامه اين مطلب راجع به مراحل تصميم‌گيري منطقي بيشتر صحبت خواهيم كرد.

مهارت تصميم گيري | مراحل تصميم گيري درست

موقعيت فعلي را مشخص كنيد

اولين قدم براي اينكه تصميم درستي بگيريد اين است كه مشخص كنيد اكنون كجا هستيد. شما مي‌بايست به‌خوبي شرايط فعلي و تمام ويژگي‌هاي آن را شناسايي كنيد. اين كار باعث مي‌شود درك درستي از موقعيت داشته باشيد.

موقعيت نهايي را مشخص كنيد

علاوه بر مشخص‌كردن نقطه شروع بايد نقطه پايان يا مقصد را هم مشخص كنيد. درواقع شما بايد به‌خوبي بدانيد كه قرار است به كجا برسيد. اين كار به شما كمك خواهد كرد تا بتوانيد بهتر برنامه‌ريزي كنيد.

نوشتن راهكارهايي كه شما را به مقصد مي‌رساند

در سومين مرحله مي‌بايست همه راه‌حل‌هايي كه به ذهنتان مي‌رسد را يادداشت كنيد. كاري به اين نداشته باشيد كه هر راه‌حل درست يا غلط است و چه مقدار مي‌تواند شما را به خواسته‌تان برساند. بلكه سعي كنيد تا جاي ممكن روش‌هاي مختلفي را براي حل مسئله مشخص كنيد.

ارزيابي راه‌حل‌ها

پس از اينكه راه‌حل‌ها را مشخص كرديد بايد آن‌ها را ارزيابي كنيد. سعي كنيد جنبه‌هاي مثبت و منفي هركدام از اين راهكارها را پيدا كنيد. سپس بهترين روش براي حل مسئله‌تان را انتخاب كنيد.

عملي كردن تصميم

وقتي بهترين روش براي حل مسئله را پيدا كرديد نوبت به عملي كردن آن مي‌رسد. در اين مرحله شما مي‌بايست بر اساس تصميمي كه گرفته‌ايد عمل كنيد.

براي آشنايي با اهميت و راه هاي افزايش مسئوليت پذيري كليك كنيد.

ارزيابي پيشرفت

مراحل تصميم‌گيري با عمل‌كردن به يك روش تمام نمي‌شود. پس از عملي كردن تصميمتان، بايد آن را ارزيابي كنيد. براي اين كار از خودتان بپرسيد روشي كه انتخاب كرده‌ايد چه مقدار شما را به هدفتان رسانده است؟ اگر احساس مي‌كنيد اين روش مفيد بوده بهتر است آن را ادامه بدهيد. اما اگر فكر مي‌كنيد روش‌تان صددرصد موفقيت‌آميز نبوده بايد آن را تغيير بدهيد. براي اين كار كمي با خودتان فكر كنيد؛ و نقاط مثبت و منفي راه‌حل تان را بررسي كنيد. سپس بر اساس اطلاعات جديد يك بار ديگر عملي كردن تصميمتان را شروع كنيد.

راهكارهايي براي ارتقاي مهارت تصميم گيري

1- اعتماد به نفستان را افزايش دهيد

خيلي از ما و به‌خصوص كساني كه سبك تصميم‌گيري وابسته دارند اعتمادبه‌نفس پاييني دارند. اين كه شما توانايي‌هاي خودتان را براي گرفتن يك تصميم درست باور نداشته باشيد و نتوانيد تصميم بگيريد. به همين خاطر اولين قدم اين است كه به خودتان باور داشته باشيد. حتي اگر در گذشته تصميم‌هاي اشتباهي گرفته‌ايد بهتر است فعلاً به اين موضوع توجه نكنيد. يادتان باشد كه هيچ انساني نمي‌تواند ادعا كند كه هميشه تصميم‌هاي درستي گرفته است. براي آشنايي با راه هاي افزايش اعتماد به نفس كليك كنيد.

مهارت تصميم گيري | مشورت بگيريد

هيچ‌كدام از ما همه چيز را نمي‌دانيم. به همين خاطر بهتر است در تصميم‌گيري راجع به هر چيزي با متخصصين آن حوزه مشورت كنيد. اين كار باعث مي‌شود اطلاعات شما از آنچه مي‌خواهيد انجام بدهيد بيشتر بشود. طبيعتاً هر چه شما اطلاعات بيشتري داشته باشيد بهتر مي‌توانيد تصميم بگيريد.

جنبه‌هاي مختلف را مقايسه كنيد

يكي از راه‌هاي تصميم گيري درست اين است كه شما بتوانيد از زواياي مختلف به موضوع نگاه كنيد. براي مثال يك‌بار از جنبه احساسي، بار ديگر منطقي و يا انتقادي به موضوع نگاه كنيد. اين كار باعث مي‌شود شما بتوانيد ابعاد مختلف موضوعي كه راجع به آن تصميم مي‌گيريد را درك كنيد.

از نوشتن يا حرف‌زدن كمك بگيريد

شايد شما هم تجربه كرده باشيد كه وقتي راجع به يك موضوع حرف مي‌زنيم و يا مي‌نويسيم راه‌حل‌هاي بهتري به ذهنمان مي‌رسد. اين موضوع به خاطر آن است كه از اين طريق بين بخش‌هاي مختلف مغز ارتباط برقرار مي‌شود. و اين مي‌تواند به شما در تصميم‌گيري بهتر كمك كند. پس اگر احساس مي‌كنيد راجع به يك مشكل هيچ راهي به ذهنتان نمي‌رسد بهتر است از نوشتن كمك بگيريد.

مشاوره براي افزايش مهارت تصميم گيري

تصميم‌گيري يكي از مهارت‌هاي زندگي است. شما در هر مرحله و شرايطي كه باشيد بايد بين دو يا چند گزينه دست به انتخاب بزنيد. به همين خاطر هركدام از ما مي‌بايست مهارت تصميم‌گيري درست را ياد بگيريم. اگر احساس مي‌كنيد در اين زمينه ضعيف هستيد بهتر است از يك مشاور براي يادگيري اين مهارت كمك بخواهيد. براي آشنايي با مهارت هاي زندگي كليك كنيد.

يكي ديگر از كارهايي كه مشاور مي‌تواند در تصميم‌گيري براي شما انجام دهد مشورت است. وقتي راجع به يك موضوع مهم مثل ازدواج يا انتخاب رشته تحصيلي قرار است تصميم بگيريد بهترين كار اين است كه از يك متخصص كمك بخواهيد. روان‌شناسان در اين شرايط به شما كمك خواهند كرد تا بهترين تصميم را با توجه به شرايط موجود بگيريد. به‌علاوه اگر احساس مي‌كنيد رفتن به مراكز مشاوره برايتان سخت است يا براي اين كار زمان كافي نداريد مي‌توانيد از خدمات مشاوره تلفني نيز استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آموختن مهارت هاي موثر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره فردي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

از كجا مطمئن باشم تصميمي كه مي‌گيرم درست است؟

تا قبل از عملي كردن تصميمتان نمي‌توانيد از اين موضوع كاملاً مطمئن باشيد. براي اطمينان كمي بعد از عملي كردن تصميم برگرديد و راهي كه آمده‌ايد را بررسي كنيد. اگر احساس مي‌كنيد روشتان شما را به هدف نمي‌رساند تغييراتي را در آن ايجاد كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مهارت تصميم گيري درست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهارت تصميم گيري درست،
موضوع:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۹:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

غذاهاي تشديد كننده افسردگي و مضر را مي‌شناسيد؟ شايد براي تان جالب باشد كه بدانيد مواد غذايي مي‌توانند بر شادابي و روحيه شما تاثير بگذارند. بسياري از مطالعات رابطه مستقيم افسردگي با برخي مواد غذايي را تاييد كرده‌اند. پس اگر دچار افسردگي شده‌ايد، حتما يك رژيم غذايي مناسب نيز بايد دريافت كنيد. كمبود برخي ويتامين ها و مواد مغني با مصرف اين غذاها جبران شده و مي‌توانند باعث آزاد شدن هورمون هاي شادي در بدن شما بشوند. بنابراين حتما براي دريافت رژيم و درمان افسردگي با متخصص خود مشورت نماييد. جهت شروع مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: غذاهاي تشديد كننده افسردگي

رابطه بين تغذيه و بيماري‌هاي روحي

در گذشته تصور بيشتر مردم و همين‌طور متخصصان اين بود كه بيماري‌هاي روحي ربطي به شرايط جسمي فرد ندارند. به همين خاطر براي درمان اين امراض فقط روي افكار بيمار تمركز مي‌شد. اما در سال‌هاي اخير تحقيقات نشان داده كه سبك زندگي در بروز بيماري‌هاي روحي مثل افسردگي يا درمان آنها اهميت بسياري دارد. تغذيه يكي از مهم‌ترين عوامل در سبك زندگي هركدام از ما است. در طول روز حداقل سه وعده غذا مي‌خوريم. به همين خاطر بسيار مهم است كه از سلامت مواد غذايي مطمئن باشيد.

بعضي از تحقيقات نشان مي‌دهد كه مصرف مواد غذايي مانند شكر يا نمك زياد و همين‌طور غذاهاي آماده باعث فعاليت بيشتر دستگاه ايمني و التهاب بدن مي‌شود. اين التهاب مي‌تواند دليل بسياري از بيماري‌ها مثل سرطان، ديابت و يا مشكلاتي مانند افسردگي و اضطراب باشد. به‌علاوه نتايج يك تحقيق در سال 2017 نشان داد كه اگر بيماران افسرده مصرف برخي مواد غذايي را كنار بگذارند و به‌جاي آن از ساير خوراكي‌ها استفاده كنند درصد افسردگي آنها كاهش پيدا مي‌كند. تمامي اين دلايل نشان‌دهنده اهميت مواد غذايي در بهبود يا بدتر شدن افسردگي هستند. در ادامه اين مطلب غذاهاي تشديد كننده افسردگي را معرفي كرده‌ايم.

 

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي

 

غذاهاي تشديد كننده افسردگي

در ادامه به غذاهايي مضر براي افسردگي اشاره كرده‌ايم، به اين نكته دقت داشته باشيد كه مصرف اين مواد غذايي در چند وعده تاثير چنداني ندارد، بلكه بايد ميزان مصرف اين مواد را در يك بازه زماني مشخص كنترل و كاهش دهيد و براي جلوگيري از تشديد افسردگي رژيم غذايي خود را با كمك متخصصين تغيير دهيد.

قند و شكر

مصرف بيش از حد گلوكز را مي‌توان يكي از دلايل اصلي براي افسردگي دانست. طبق تحقيقات كساني كه از قند و شكر و خوراكي‌هاي شيرين بيشتر استفاده مي‌كنند به احتمال بيشتري دچار افسردگي يا مشكلاتي مانند دمانس مي‌شوند. در حقيقت با بالا رفتن سطح گلوكز در خون فعاليت پروتئين‌هايي كه باعث رشد سلول‌هاي عصبي و پيوند بين آنها مي‌شوند كمتر خواهد شد. به‌علاوه مصرف بيش از حد گلوكز مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي مثل ديابت باشد. درگيرشدن با اين بيماري نيز مي‌تواند دليل ديگري براي ابتلا به افسردگي باشد.

شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي

وقتي مي‌خواهيم از قند و شكر دوري كنيم، احتمالا بهترين راهي كه به ذهنمان مي‌رسد شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي هستند. اما بايد بدانيد تمامي نوشابه‌ها و شيرين‌كننده‌هاي رژيمي حاوي مقدار زيادي از ماده‌اي به نام آسپارتام هستند. متخصصان معتقدند كه آسپارتام ميزان توليد سروتونين در خون را كاهش مي‌دهد. با توجه به اين كه كم‌شدن سروتونين مهم‌ترين دليل براي بروز افسردگي است؛ مي‌توان گفت كه شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي از جمله مواد غذايي تشديد كننده افسردگي است.

غذاهاي تشديد كننده افسردگي | نوشيدني‌هاي الكلي

تحقيقات بسياري در رابطه با مصرف الكل و تأثير آن روي افسردگي انجام شده است. تقريباً تمامي اين تحقيقات نشان مي‌دهند كه استفاده از الكل و نوشيدني‌هاي الكلي رابطه مستقيمي با بروز افسردگي دارد. شايد اين نتيجه براي‌تان كمي دور از ذهن باشد. زيرا معمولاً در ظاهر مصرف‌كنندگان الكل احساس سرخوشي و نشاط پيدا مي‌كنند. اما بهتر است بدانيد كه اين تنها نتيجه كوتاه‌مدت استفاده از الكل است. مصرف اين ماده در بلندمدت باعث بروز افسردگي در فرد مي‌شود.

به‌علاوه همان‌طور كه درباره قند و شكر نيز گفتيم افسردگي مي‌تواند پيامد ثانويه مصرف الكل باشد. زيرا بسياري از معتادان به الكل درگير مشكلاتي مثل بيماري‌هاي جسماني و رفتاري مي‌شوند. پس اين شرايط مي‌تواند باعث بروز افسردگي شود.

چربي و روغن‌هاي هيدروژنه

روغن‌هاي هيدروژنه مي‌توانند باعث التهاب در ديواره رگ‌هاي خوني شوند و از اين طريق سلامتي شما را به خطر خواهند انداخت. اما علاوه بر عوارض جسماني، روغن‌هاي هيدروژنه و همين‌طور چربي‌هاي اشباع خطر ابتلا به افسردگي را افزايش مي‌دهند.

شايد برايتان جالب باشد اگر بگوييم التهاب‌هايي كه درون بدن اتفاق مي‌افتند ارتباط مستقيمي با بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص افسردگي دارند. اين التهاب‌ها دقيقاً بر بخش‌هايي از مغز كه وظيفه ايجاد انگيزه و به حركت در آوردن شما را برعهده دارند تأثير خواهند گذاشت. با توجه به اينكه ازدست‌دادن انگيزه و ميل به فعاليت مهم‌ترين نشانه‌هاي افسردگي هستند مي‌توانيم بگوييم كه چربي ها از جمله غذاهايي تشديد كننده افسردگي هستند.

 

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي بدون دارو

 

غذاهاي تشديد كننده افسردگي | سديم

نمك يا سديم يكي ديگر از غذاهاي تشديد كننده افسردگي است. در طي تحقيقات متخصصين ثابت شد كه استفاده از نمك باعث كند شدن فعاليت اعصاب مركزي مي‌شود. به‌علاوه سديم بالا رابطه مستقيمي با احساس خستگي و بي‌حالي دارد. به همين خاطر مي‌توان گفت كه سديم و افسردگي رابطه مستقيمي با يكديگر دارند. اما علاوه بر اين مصرف بيش از حد سديم باعث احتباس آب در بدن و ورم شما مي‌شود كه چاقي را به دنبال خواهد داشت. اين چاقي باعث خواهد شد كه از شرايط بدني‌تان احساس نارضايتي داشته باشيد؛ و همين موضوع تبديل به دليل ديگري براي احساس افسردگي و نااميدي مي‌شود.

فست‌فودها و غذاهاي فراوري شده

يكي از مضرترين غذاهاي شناخته شده براي سلامت جسم و روان همين فست‌فودها و غذاهاي فراوري شده هستند. نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد استفاده از اين مواد غذايي باعث التهاب بيشتر اندام‌هاي داخلي مي‌شود. همان‌طور كه گفتيم اين التهاب تأثير مستقيمي روي رفتار و هيجانات و در نتيجه افسردگي فرد خواهد گذاشت.

غذاهاي تشديد كننده افسردگي | كافئين

كافئين از آن دسته مواد غذايي است كه بر سر استفاده از آن بحث‌هاي بسياري وجود دارد. احتمالاً شما هم اين را تجربه كرده‌ايد كه استفاده از كافئين، انرژي بيشتري براي فعاليت به شما مي‌دهد. به‌علاوه مشخص شده كه استفاده از كافئين به مقدار كم مي‌تواند اضطراب و افسردگي را كاهش بدهد. به همين خاطر بسياري از متخصصان معتقدند كه ارتباطي بين كافئين و افسردگي وجود ندارد.

بااين‌حال بعضي از تحقيقات نتيجه‌اي مخالف با اين را نشان مي‌دهند. يكي از دلايلي كه مي‌توانيم براي اين موضوع بيان كنيم تأثيرات ثانويه كافئين است. براي مثال استفاده از اين ماده غذايي روي خواب تأثير منفي مي‌گذارد. و همان‌طور كه مي‌دانيد بي‌خوابي يكي از نشانه‌هاي اصلي افسردگي است. به همين خاطر و به‌طوركلي توصيه مي‌شود كه مصرف كافئين را در حالت متعادلي نگه داريد.

غذاها و ويتامين هاي ضد افسردگي

علاوه بر اجتناب از غذاهاي تشديد كننده افسردگي شما مي‌توانيد با مصرف غذاها و ويتامين هاي ضد افسردگي هر چه زودتر به سلامت خود برسيد. در ادامه به برخي مواد اشاره شده است، اما براي آشنايي كامل با غذاهاي مناسب افسردگي كليك كنيد.

آنتي‌اكسيدان‌ها

آنتي‌اكسيدان دسته‌اي از مواد غذايي مثل ويتامين‌هاي A و B و C هستند. اين مواد مي‌توانند راديكال‌هاي آزاد را از بين ببرند و از همين طريق روي كاهش اضطراب و افسردگي تأثير مي‌گذارند. در حقيقت انباشته شدن راديكال‌هاي آزاد در بدن با افزايش اضطراب رابطه مستقيمي دارد. به همين خاطر مي‌توان گفت از بين بردن اين مواد در بدن مي‌تواند تأثير بسياري روي روحيه شما داشته باشد. با توجه به اينكه زعفران يكي از آنتي‌اكسيدان‌هاي بسيار قوي است شايد به همين خاطر باشد كه آن را ماده‌اي نشاط‌آور مي‌نامند.

محصولات پروبيوتيك

نتايج بعضي از بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه وجود باكتري‌هاي مفيد در روده مي‌تواند روي افسردگي شما تأثير خوبي داشته باشد. به همين خاطر است كه استفاده از مواد غذايي پروبيوتيك مثل ماست براي كاهش افسردگي توصيه مي‌شود. ماست يا كفير و انواع محصولات پروبيوتيك كه در بازار يافت مي‌شود، ميكروب‌هاي مفيد روده را افزايش مي‌دهند و از اين طريق به سلامت روحي شما كمك مي‌كنند.

مواد غذايي داراي روي

يك بررسي در سال‌هاي اخير نشان داد كه استفاده از مكمل‌هاي داراي روي مي‌تواند تأثير مثبت بسياري بر افسردگي داشته باشد. به همين خاطر اين ديدگاه در بين متخصصان ايجاد شد كه استفاده بيشتر از روي در رژيم غذايي مي‌تواند تأثير مثبتي در كاهش احتمال افسردگي داشته باشد.

پروتئين‌ها

همان‌طور كه گفتيم سروتونين نام ماده شيميايي است كه از مغز ترشح شده و خلق‌وخوي شما را تنظيم مي‌كند. در حقيقت متخصصين كاهش سروتونين را دليل اصلي افسردگي مي‌دانند. سروتونين از يك پروتئين به نام تريپتوفان ساخته مي‌شود. به همين خاطر است كه متخصصين معتقدند استفاده از پروتئين‌ها در سبد غذايي خانواده احتمال افسردگي را در آن‌ها كم خواهد كرد.

مشاوره براي غذاهاي تشديد كننده افسردگي

همان‌طور كه ديديد مواد غذايي رابطه بسياري با افسردگي شما خواهند داشت. به همين خاطر گفته مي‌شود كه داشتن سبك زندگي سالم يكي از مهم‌ترين عوامل براي جلوگيري از بروز افسردگي است. بااين‌حال اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه رعايت مواد غذايي به‌تنهايي نمي‌تواند افسردگي شما را درمان كند. افسردگي مجموعه‌اي از نشانه‌ها است كه مهم‌ترين آن‌ها افكار و احساسات منفي هستند. بهترين راه براي درمان اين افكار و احساسات منفي كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص است. به همين خاطر اگر احساس مي‌كنيد كه درگير نشانه‌هاي افسردگي شده‌ايد اولين قدم اين است كه از يك مشاور براي درمان كمك بگيريد. براي آشنايي با روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

مصرف غذاهاي مختلف از چه طريق روي افسردگي اثر مي‌گذارد؟

استفاده از بعضي مواد غذايي باعث مي‌شود كه برخي فعاليت‌ها مثل احساس انگيزه و تمايل به فعاليت در مغز كمتر شود. گروه ديگري از مواد غذايي نيز ترشح مواد شيميايي نشاط‌آور در مغز را كم مي‌كنند و از اين طريق باعث بروز افسردگي مي‌شوند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: غذاهاي تشديد كننده افسردگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۶:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سيگار الكترونيكي يا ويپ وسيله‌اي براي شبيه سازي استعمال دخانيات است كه با توليد بخارهاي مصنوعي سعي در اين دارد كه بو، مزه و حس سيگار كشيدن واقعي را به مصرف كننده القا كند. اين نوع سيگار ضررهاي سيگار واقعي را نداشته و به نظر مي‌رسد در مقايسه با سيگار معمولي ضرر كمتري داشته باشد. گرچه تاثيرات بلندمدت اين نوع از سيگار همچنان ناشناخته است و درمورد مضرات احتمالي آن نمي‌توان با قطعيت نظر داد اما با اين حال مصرف سيگار الكترونيكي در سال‌هاي اخير افزايش يافته است. در صورتي كه تمايل داريد ترك موفقي را تجربه كنيد مي‌توانيد با بهره بردن از مشاوره ترك اعتياد با كمترين عوارض و مشكلات مصرف سيگار را كنار بگذاريد. براي اطلاع بيشتر درباره ترك سيگار كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : جايگزين سيگار

منبع: سيگار الكترونيكي

سيگار الكترونيكي

سيگار الكترونيكي، سيگار برقي يا همان ويپ وسيله‌اي براي شبيه سازي استعمال دخانيات است كه براي اولين بار در سال 2003 در چين توليد شد و امروز در سرتاسر جهان مصرف كننده‌هاي زيادي دارد. سيگارهاي الكترونيك دستگاه‌هايي هستند كه توسط توليد بخار مصنوعي با در طعم‌هاي مختلف سعي در القا حس سيگاركشيدن واقعي را به مصرف كننده دارد. اين مدل از سيگار در اصل براي كمك به ترك سيگارهاي معمولي ساخته شد ولي تاثيرات بلندمدت آن همچنان ناشناخته است.

قسمت‌هاي مختلف سيگار الكترونيكي

اكثر سيگارهاي الكترونيكي از چهار بخش تشكيل شده است اين بخش‌ها شامل موارد زير مي‌باشند.

1. كارتريج يا همان مخزن كه داراي مايع حاوي نيكوتين و طعم دهنده‌ها و انواع مواد شيميايي است.

2. يك المنت گرمايشي يا همان تبخيركننده

3. يك منبع نيرو كه اكثرا با باتري قابل شارژ است

4. قطعه دهاني كه براي استنشاق از آن استفاده مي‌شود.

شيوه كار به اين صورت اس كه پك زدن به آن باعث فعال شدن بخش گرمايشي شده كه اين بخش از باتري نيروي خود را دريافت مي‌كند. در نتيجه مايع درون كارتريج به بخار تبديل مي‌شود و فرد بخار حال از آن را استنشاق مي‌كند. همچنين چراغ‌هاي lED روي اين قطعه الكترونيكي، سوختن سيگار را براي فرد تداعي مي‌كند.

معايب و مضرات سيگار الكترونيكي

در مورد معايب و مضرات احتمالي سيگارهاي الكترونيك هنوز قطعيتي وجود ندارد. اگرچه اين سيگارها در مقايسه با سيگارهاي معمولي سالم‌تر هستند ولي تاثيرات بلندمدت اين سيگارها همچنان ناشناخته است. استفاده از اين سيگار مشابه استفاده از محصولات تنباكويي بدون دود است. افراد غير سيگاري در صورت استفاده از اين مدل از سيگار در معرض اعتياد به نيكوتين قرار مي‌گيرند كه عوارضي مانند التهاب، تعوع، سرگيجه و سرفه را در پي خواهد داشت.

گرچه طبق آخرين تحقيقات انجام شده سيگارهاي الكترونيكي عاري از 4000 ماده شيميايي مضر موجود در توتون، كاغذ و فيلتر سيگارهاي معمولي هستند ولي مواد شيميايي مضر ديگري دارند كه به اندازه سيگارهاي معمولي براي سلامتي خطرناك مي‌باشند. با اين حال سيگارهاي الكترونيكي ممكن است ريه‌ها را مسموم كرده و سيستم ايمني بدن را تضعيف كند. همچنين موجب تحريك فعاليت باكتري‌ها مي‌شود. علاوه بر اين استنشاق رايحه‌ها و طعم دهنده‌هاي مختلف سيگارهاي الكترونيكي مي‌تواند انواع بيماري‌هاي تنفسي را در فرد ايجاد كرده و باعث آسيب به ريه‌هاي فرد شود.

آيا سيگار الكترونيكي مي‌تواند به ترك سيگار كمك كند؟

با گذشت نزديك به دو دهه از توليد انواع سيگارهاي الكترونيك در سرتاسر جهان، هنوز شواهد قطعي و علمي در زمينه تاثير سيگار الكترونيكي در ترك سيگار وجود ندارد ولي سيگارهاي الكترونيكي هم اعتياد آور هستند. دسترسي افراد غير سيگاري به اين مدل از سيگار و استنشاق دود آن باعث اعتياد تدريجي شده و هدف اوليه توليد اين سيگار، يعني كمك به ترك اعتياد به سيگار را زير سوال مي‌برد. گاها حتي افراد سيگاري در كنار استفاده از سيگار الكترونيكي همچنان به استعمال سيگار نيز ادامه داده و اين مصرف دوگانه خطر ابتلا به انواع بيماري‌هاي ريوي را به طرز قابل توجهي افزايش مي‌دهد. براي آشنايي با ساير روش‌هاي ترك سيگار كليك كنيد.

نكته پاياني

به دليل دسترسي نسبتا راحت، تبليغات جذاب و گيرا، طعم‌هاي مختلف مايع و باور به ضرر كمتر نسبت به سيگارهاي عادي، مصرف اين نوع از سيگار در بين جوانان و نوجوانان در حال افزايش است ولي همانطور كه پيش تر اشاره شد هنوز اطلاعات كافي در مورد مضرات و معايب اين سيگار انجام نشده و شواهدي مبني بر اين كه براي ترك سيگارهاي عادي مفيد هستند وجود ندارد.

در همين راستا براي آنكه بتوانيد سيگار را ترك كنيد بهتر است كه از روش‌هاي اصولي و قطعي از جمله بهره بردن از مشاوره ترك اعتياد استفاده نماييد. مشاوره با توجه به نيازهاي جسمي و رواني به شما در ترك سيگار كمك خواهد كرد. در همين راستا مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با داشتن مشاوراني برجسته در زمينه ترك سيگار به شما كمك خواهد كرد تا به راحتي آن را كنار گذاشته و وسوسه مصرف مجدد را نيز تجربه نكنيد. براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

بهترين روش ترك سيگار چيست؟

مسئله مهم در ترك سيگار اين است كه افراد بعد از ترك، دوباره وسوسه مجدد پيدا مي‌كنند به همين خاطر بهترين شيوه ترك سيگار بهره بردن از مشاوره ترك اعتياد است. روانشناس كمك مي‌كند تا از نظز ذهني و جسماني بتوانيد سيگار را كنار بگذاريد.

عوارض سيگار الكترونيكي چيست؟

سيگار الكترونيكي مي‌تواند بر روي ريه‌ها تاثير منفي بگذارد. گاهي موادي كه در اين نوع از سيگار استفاده مي‌شود از كيفيت لازم برخوردار نيستند كه اين مسئله عوارض آن را بيشتر خواهد كرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: سيگار الكترونيكي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سيگار الكترونيكي،
موضوع:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۸:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مدرسه معمولا بين كودكان دبستاني كه براي اولين بار مي‌خواهند وارد محيط مدرسه شوند تا حدي طبيعي است چرا كه كودك تا پيش از آن تجربه‌ي دوري از والدين و ورود به جامعه‌اي بزرگتر را نداشته به همين دليل دچار اضطراب مي‌شود. اما زماني كه اين اضطراب شديد باشد و كودك توانايي سازگاري با آن را نداشته‌باشد، نياز به بررسي بيشتر وجود دارد. كودكاني كه ترس از مدرسه دارند، مقاومت شديدي براي رفتن به مدرسه از خود نشان مي‌دهند و وقتي مجبور به اين كار مي‌شوند رنج زيادي را تحمل مي‌كنند. فرآيند درمان و كمك به بهبود ترس از مدرسه در كودكان مستلزم آگاهي و شناخت دقيق والدين از علائم و علت‌هاي اين پديده است. براي كسب اطلاع درباره روانشناسي كودكان ابتدايي كليك كنيد.

منبع: ترس از مدرسه

علائم ترس از مدرسه رفتن در كودكان

اغلب والدين ترس از مدرسه در كودكان را زياد جدي نمي‌گيرند و از علائم رواني، رفتاري و جسماني آن خبر ندارند. اين ناآگاهي و ناديده گرفتن گاه منجر به افزايش استرس و اضطراب در كودكان و ورود آسيب‌هاي رواني بيشتر در نتيجه آن مي‌شود. در ادامه مي‌توانيد از علائم ترس از مدرسه آگاه شويد.

1. علائم رفتاري ترس از مدرسه

كودكاني كه ترس از مدرسه دارند اغلب هنگام رفتن به مدرسه بهانه‌تراشي و مقاومت مي‌كنند و تمام تلاش خود را براي قانع كردن والدين و ماندن در خانه به كار مي‌گيرند؛ به پدر و مادر خود مي‌چسبند، حتي ممكن است دروغ بگويند كه مريض هستند، فرار كنند يا پنهان شوند. قشقرق به پا كردن، پريشاني و تجربه‌ي ترس و اضطراب شديد از ديگر علائم رفتاري ترس از مدرسه است كه خود مي‌تواند از وجود اختلال اضطراب جدايي در كودك خبر دهد. زماني كه كودك به مدرسه مي‌رود ممكن است بارها درخواست كند تا به مادر خود زنگ بزند، براي بلندشدن از رخت خواب و آماده شدن براي رفتن به مدرسه مشكلات فراوان دارد و از شركت در فعاليت‌هاي گروهي با همسالان خود در مدرسه امتناع مي‌كند.

2. علائم جسماني

سطح بالاي استرس و اضطراب از مدرسه رفتن گاه به شكل دردهاي جسماني مانند دل درد، سردرد، استفراغ، تپش قلب، سرگيجه، خشكي دهان، اسهال و ضعف در كودك بروز پيدا مي‌كند. اين علائم كاملا واقعي به نظر مي‌رسند اما در حقيقت ناشي از استرس زياد هستند. علائم جسماني معمولا در روزهاي تعطيل كه كودك به مدرسه نمي‌رود رفع مي‌شود و زماني كه قرار است به مدرسه برود دوباره بروز پيدا مي‌كنند.

3. علائم رواني ترس از مدرسه

كودكان مبتلا به مدرسه هراسي علاوه بر استرس و اضطراب مشكلات رواني ديگري مانند اختلال در خواب، جويدن ناخن، پرخاشگري، لكنت زبان، شب ادراري و گاهي ترس از تاريكي را تجربه مي‌كنند. هنگام شب نمي‌توانند به راحتي به خواب بروند و يا از خوابيدن امتناع مي‌كنند.

علل ابتلا به ترس از مدرسه در كودكان

_نگراني در مورد امنيت يا سلامت يكي از اعضاي خانواده مانند نگراني در مورد بيماري پدر يا مادر
_طلاق، مرگ عضوي از خانواده و رويدادهاي ناخوشايند كه منجر به تروما شده‌اند
_داشتن والديني كه بيش از حد كودك را به خود وابسته كرده‌اند
_ترس از امتحان يا نمرات پايين و عملكرد ضعيف در درس‌ها
_مورد زورگويي واقع شدن در محيط مدرسه
_نگراني از تنبيه يا مسخره شدن در مدرسه
_مشكلات مداوم مانند شب ادراري
_نقل مكان، عوض كردن مدرسه
_خجالتي بودن كودك
_افسردگي

كمك به كودكي كه ترس از مدرسه دارد

اغلب بيزاري يا ترس از مدرسه رفتن خود به خود و به مروز زمان در كودكان از بين مي‌رود اما اگر احساس مي‌كنيد اضطراب كودك شما عميق است و مدت زمان زيادي است كه اين ترس و اضطراب را تجربه مي‌كند، بايد اقدامات مؤثري در پيش بگيريد. در صورت ناديده گرفتن اين مسئله، استقلال و بلوغ رواني كودك به خطر مي‌افتد.

پيش از هر اقدامي كودك را براي معاينه پيش پزشك اطفال ببريد؛ چرا كه در برخي موارد علائم جسماني مانند دردهاي شكمي نه به خاطر ترس از مدرسه، بلكه به علت پزشكي بروز پيدا مي‌كنند. پزشك وجود هر گونه علت قابل درمان را تشخيص خواهد داد و به اين ترتيب هر نوع بيماري جسماني احتمالي درمان مي‌شود.

در صورتي كه مشكل ترس از مدرسه در كودك به علت‌هاي پزشكي مرتبط نبود و خيالتان از بابت سالم بودن جسم كودك راحت شد، حتما از معلم و يا مشاور مدرسه در اين زمينه راهنمايي بگيريد. با كمك آن‌ها مي‌توانيد علل احتمالي ترس كودك از مدرسه رفتن را در نظر بگيريد و علت اصلي را شناسايي كنيد. همچنين مشاور مدرسه مي‌تواند به شما كمك كند تا با طرح برنامه‌اي منسجم، كودك را براي رفتن به مدرسه تشويق كنيد و تمايل او را افزايش دهيد.

براي آشنايي با راه هاي كاهش استرس كودكان در مدرسه كليك كنيد.

راهكارهايي براي رفع ترس از مدرسه در كودكان

1. با كودك خود صحبت كنيد و از او در مورد احساساتش سؤال بپرسيد. براي مثال از او بپرسيد وقتي در مدرسه است چه چيزي بيشتر از همه او را آزار مي‌دهد.

2. همواره به كودك تسلي دهيد و به او يادآوري كنيد همه چيز درست مي‌شود. گفتار و رفتار شما بايد يكسان باشد بنابراين نگراني‌هاي خود را بروز ندهيد.

3. ضعف‌ها و ناتواني‌هاي كودك در يادگيري درس‌ها و آموختن را بررسي كنيد و ببينيد آيا اين موضوع مي‌تواند علتي بر ترس از مدرسه باشد يا خير.

4. اين موضوع را با معلم يا مشاور مدرسه در ميان بگذاريد و از آن‌ها بخواهيد هنگام بروز مشكل در مدرسه پشتيبان كودك باشد.

5. در كنار درس خواندن امكاناتي براي تفريح و پرداختن به موضوعات مورد علاقه براي او فراهم كنيد.

6. به كودك كمك كنيد تا روابطش با دوستانش را گسترش دهد؛ آن‌ها را به منزل دعوت كنيد.

7. اگر كودك مورد زورگويي در مدرسه واقع شده راهبردهاي بازپس گيري قدرت را به او آموزش دهيد و اگر با تهديدي جدي در مدرسه مواجه است هر چه سريع‌تر براي رفع آن اقدام كنيد.

8. رفتارهاي مثبت كودك و ماندن او براي چند ساعت طولاني در مدرسه را با پاداش دادن تقويت كنيد.

9. در صورتي كه ترس كودك شديد است، تنها براي چند ساعت او را در مدرسه تنها بگذاريد و به مرور مدت زمان آن را افزايش دهيد.

10. بهترين كار اين است كه از مشاوره كودك كمك بگيريد به خصوص اگر مشكلات و اختلافات خانوادگي علت ترس كودك از مدرسه رفتن باشد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

سخن آخر

ترس از مدرسه در كودكان براي والدين آن‌ها نيز بسيار سخت است و اغلب با دردسرهاي زيادي همراه مي‌شود. با اين وجود لازم است والدين تلاش خود را براي حل اين مسئله و كمك به كودك جهت رهايي از ترس‌ها و اضطراب‌هايش به كار بگيرند، با كودك در مورد ترس‌هايش صحبت كنند و حمايت‌گر او باشند. كودكتان بايد احساس كند كه از همراهي شما در حل اين مسئله برخوردار است و مي‌تواند با كمك والدين بر استرس و نگراني خود غلبه كند. به او نشان دهيد كه نگراني‌‌ها و ترس‌هايش را درك مي‌كنيد و مشكلش را كوچك نشماريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

علت گريه كودكان در مدرسه چيست؟

گريه كردن كودكان در مدرسه يكي از علائم ترس از مدرسه و محيط آن است. امكان دارد كودك در مدرسه مورد زورگويي واقع شده باشد و يا جدايي از والدين با اضطراب شديدي براي او همراه باشد و به همين دليل مدام در مدرسه گريه كند.

درمان ترس از مدرسه در كودكان چيست؟

پيش از هر چيز لازم است علل استرس و ترس كودك از رفتن به مدرسه را بررسي كنيد و در اين مورد از مشاور مدرسه يا معلم كمك بگيريد. سپس مي‌توانيد با راهكارهاي ارائه شده و يا مراجعه به روانشناس بهترين روش‌هاي درمان را به كار بگيريد.

منبع: ترس از مدرسه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از مدرسه،
موضوع:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۶:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خواباندن كودك يكي از چالش‌هاي اساسي است كه هر خانواده‌اي با آن مواجه مي‌شود. در مواردي والدين روش‌هاي مختلفي را امتحان مي‌كنند اما باز هم در خواباندن كودك خود دچار مشكلاتي مي‌شوند. معمولاً كودكان براي خوابيدن مقاومت مي‌كنند و اين مقاومت را به صورت لجبازي، گريه كردن، پرخاشگري و بازيگوشي نشان مي‌دهند. نداشتن خواب خوب شبانه مي‌تواند بر وضعيت سلامت روان والدين و كودك تاثير منفي بگذارد. در چنين شرايطي معمولاً اولين واكنش والدين اين است كه از كوره در مي‌روند و كودك را تنبيه مي‌كنند. در صورتي كه راهكارها و روش‎هاي مختلفي براي رفع اين مشكلات وجود دارد كه آشنايي با آن‌ها مي‌تواند منجر به افزايش صميمت و ارتباط بين والد و فرزند شود كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

منبع: خواباندن كودك

خواب مورد نياز كودك

هر كودكي زمان خواب خودش را دارد، به عبارتي مقايسه كردن كودكان با يكديگر عمل درستي نيست چراكه با توجه به شرايط بدني، ميزان خستگي در طول روز و ويژگي‌هاي ارثي اين موضوع متفاوت است. زماني كه نوزاد به دنيا مي‌آيد در طول شبانه روز تقريبا 16 تا 20 ساعت مي‌خوابد كه به مرور اين زمان كاهش يافته و كودك الگويي شبيه بزرگسالان پيدا مي‌كند. با اين حال مي‌توان گفت به طور ميانگين هر كودك نياز دارد تا 8 ساعت در طول شبانه روز بخوابد تا به بهداشت جسمي و رواني كودك آسيبي وارد نگردد.

براي آشنايي بيشتر درباره ميزان خواب كودكان كليك كنيد.

خواباندن كودك | علل بي‌خوابي در كودكان

ترس و اضطراب

يكي از علت‌هاي رايجي كه باعث مي‌شود كودكان تمايلي به خوابيدن نداشته باشند ترس و اضطراب است. عواملي مانند ترس از تاريكي يا ترس از تنهايي و حتي ترس از سكوت مي‌تواند باعث شود تا كودك براي خوابيدن مقاومت كند. اگر اين ترس به مرور زمان درمان نشود ممكن است به يك اضطراب فراگير در زندگي كودك منجر شود و تمام جنبه‌هاي زندگي فرد را درگير كند.

عوارض مصرف داروهاي مختلف

خوردن برخي از داروها مانند داروهاي محرك براي درمان بيش‌فعالي، كورتيكواستروئيدها و يا داروهاي انعقاد خون مي‌تواند بر بي‌خوابي كودكان تاثير بگذارد. لازم است در صورتي كه با بي خوابي كودك مواجه شديد موضوع را با متخصص در ميان بگذاريد تا داروي ديگري جايگزين داروي فعلي شود.

عوامل محيطي

عوامل محيطي مختلف مانند نامناسب بودن فضاي اتاق از جمله نور، دما و دكور نامناسب مي‌تواند باعث شود كه كودك تمايلي براي رفتن به اتاق براي خوابيدن نداشته باشد. همچنين استفاده از دستگاه‌ها و لوازم الكترونيك قبل از خواب مي‌تواند باعث بي‌خوابي كودك شود.

برنامه نامناسب خوابيدن

در برخي موارد علت بي‌خوابي كودكان مي‌تواند نداشتن برنامه مناسب براي خوابيدن باشد، بهتر است خوابيدن كودك بر اساس يك برنامه از پيش تعيين شده انجام شود. از آنجايي كه خوابيدن يكي از نيازهاي اوليه و اساسي كودكان است و كودكان بسياري از اطلاعات را از طريق مشاهده ياد مي‌گيرند، اگر وضعيت خواب والدين هم نامناسب باشد، كودك نيز اين وضعيت را ياد مي‌گيرد و تمايلي به خوابيدن در زمان مناسب ندارد. براي اطلاع بيشتر درباره نيازهاي اوليه و اساسي كودكان كليك كنيد.

اختلال خواب

گاهي ممكن است كودكان به اختلال خواب دچار شده باشد. اين مسئله مي‌تواند به دلايل مختلفي بروز پيدا كند و لازم است كه بررسي‌هاي بيشتر توسط روانشناس صورت گيرد. اختلالات خواب طيف گسترده‌اي دارند كه با توجه به نوع آن، درمان متفاوتي براي كودك در نظر گرفته مي‌شود.

راهكار‌هاي خواباندن كودك

سير كردن كودك

برخي از كودكان در هنگام شب گرسنه شده و از شدت گرسنگي از خواب بيدار مي‎شوند. اگر كودكتان چنين شرايطي دارد بهتر است قبل از خواب به او غذا بدهيد تا در حين خواب، بيدار نشود. با اين حال اين وعده غذايي بهتر است سبك باشد زيرا خوردن غذاي سنگين قبل از خواب مي‌تواند نتيجه معكوس داشته باشد.

خواباندن كودك | مناسب كردن فضاي اتاق

جذاب و مناسب كردن محيط اتاق كودك مي‌تواند باعث شود تا فرزندتان براي خوابيدن تمايل داشته باشد. استفاده از نورهاي تزئيني مناسب براي خوابيدن يا دماي مناسب اتاق، سكوت و… مي‌تواند باعث افزايش علاقه كودك به خوابيدن باشد. با اين حال اطمينان حاصل كنيد كه اسباب‌بازي‌هاي بزرگ و عروسك‌هاي مختلف داخل اتاق وجود نداشته باشد زيرا وجود اين اسباب‌بازي‌ها مي‌تواند در مواردي باعث ترس كودك شود.

انتخاب زمان مناسب براي خوابيدن

انتخاب زمان مناسب و داشتن برنامه منظم براي خوابيدن بسيار اهميت دارد. خواباندن كودكي كه از وقت خوابش گذشته باشد كمي سخت مي‌شود. بهتر است يك زمان براي خوابيدن تعيين كنيد و همان را رعايت نماييد. همچنين مهم است كه خود والدين هم الگوي خواب مناسبي داشته باشند چراكه كودك بسياري از اعمالش را از طريق مشاهده والدينش ياد مي‌گيرد.

خواباندن كودك | قصه‌گويي قبل از خواب

قصه گويي مي‌تواند يكي از راه‌هاي موثر براي خواباندن كودك باشد. برخي كودكان برايشان اهميتي ندارد كه شما چه داستاني تعريف مي‌كنيد، فقط مي‌خواهند كه صداي شما را بشوند و آرام شوند. با اين حال قصه گويي داراي اهميتي بيشتر از اين مسئله است چراكه در هنگام تعريف قصه مي‌توان مسائل زيادي را به طور غير مستقيم به كودك آموخت. همچنين آواز و لالايي خواندن مي‌تواند بر كاهش استرس كودك موثر واقع شود.

كاهش استرس و برطرف كردن ترس كودك

وجود هر گونه استرس و ترس مي‌تواند وضعيت خواب كودك را مختل كند چراكه استرس باعث افزايش ترشح هورمون كورتيزول مي‌شود. افزايش سطح هورمون كورتيزول منجر به بي خوابي و ناآرامي كودك مي‌گردد. در نتيجه آرام كردن كودك و رفع استرس و ترس‌هايش مي‌تواند باعث شود تا كودك بهتر بخوابد. اگر در رفع و كاهش استرس و ترس كودكتان دچار مشكل شديد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

عدم مصرف چاي و كافئين قبل از خواب

مصرف خوراكي‌ها و نوشيدني‌هاي مختلف مي‌تواند بر وضعيت خوابيدن تاثير بگذارد. برخي از نوشيدني‌ها مانند چاي و قهوه مي‌تواند منجر به بي‌خوابي شود. بهتر است چندساعت قبل از خوابيدن مصرف اين دسته از نوشيدني‌ها محدود شود.

خواباندن كودك | نوازش كودك

نوازش كودك و در آغوش گرفتن او مي‌تواند باعث آرامش و احساس امنيت و عشق در كودك شود. بهتر است قبل از خواب هميشه كودك خود را نوازش كنيد و به او احساس امنيت و عشق دهيد. در بلند مدت اين كار مي‌تواند تاثيرات مطلوبي داشته باشد.

عدم استفاده از وسايل الكترونيك قبل از خواب

استفاده از دستگاه‌ها و لوازم الكترونيك مانند تلويزيون، موبايل، تبلت و يا كامپيوتر مي‌تواند بر وضعيت خواب كودكان تاثير بگذارد. به طوريكه نوري كه از اين دستگاه‌ها منتشر مي‌شود در ترشح هورمون ملاتونين كه نقش مهمي در چرخه خواب و بيداري دارد تاثير مي‌گذارد. به طور كلي بهتر است اين دستگاه‌ها در اتاق كودك وجود نداشته باشد با اين حال اگر اين دستگاه‌ها در اتاق كودك وجود دارد بهتر است حداقل 2 ساعت قبل از خواب استفاده از اين ابزارها را محدود كنيد.

با اين حال در صورتي كه همه راهكارهاي فوق را امتحان كرديد اما بازهم در خواباندن كودك با مشكلاتي مواجه شده‌ايد بهتر است با بهره بردن از مشاوره كودك بتوانيد پي به علت مشكل ببريد و با كمك روانشناس راهكار جديدي را بسته به شرايط و ويژگي‌هاي فردي و محيطي كودك اتخاذ نماييد. براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول درباره خواباندن كودك

آيا خوابيدن در كنار كودك خوب است؟

در ارتباط با اين مسئله بهتر است سن كودك، شرايط و ويژگي‌هاي رواني و جسماني كودك در نظر گرفته شود. اما به طور كلي خواباندن كودك بر روي تخت والدين توصيه نمي‌شود. اگر كودكتان عادت دارد كه روي تختتان بخوابد بهتر است براي ترك اين عادت از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

منبع: خواباندن كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خواباندن كودك،
موضوع:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۱:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انجام آزمايش قبل از ازدواج جهت بررسي بيماري‌هاي تالاسمي، كم‌خوني، هپاتيت و… پيش از عقد لازم و ضروري است. دختر و پسر با معرفي‌نامه‌اي كه از محضر مي‌گيرند، به مركز آزمايشگاهي معرفي شده، مي‌روند. توجه كنيد برگه‌اي كه از محضر گرفته‌ايد، مهر خورده باشد. آزمايش قبل از ازدواج علاوه بر غربالگري وضعيت سلامت فرد، آزمايشات مربوط به تشخيص اختلالات ژنتيكي، توانايي باروري و ساير مشكلات سلامت افراد را مورد بررسي قرار مي‌دهد. در حقيقت آزمايش قبل ازدواج به شما اين امكان را مي‌دهد كه مشكلات را پيدا كرده و با آمادگي كافي وارد مرحله جديد زندگي شويد. تقريبا ۱۵٪ از دختران و پسراني كه قصد ازدواج دارند و در سنين باروري به سر مي‌برند، متاسفانه نابارور هستند. باروري از جمله مسائل مهم در آزمايش ازدواج بوده كه در زمينه تنظيم خانواده اهميت فراواني دارد.

در صورتي كه هنوز براي ازدواج مشاوره دريافت نكرده ايد، حتما براي مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع: آزمايش قبل ازدواج

آزمايش قبل ازدواج

يافتن مشكلات و بيماري‌ها با انجام آزمايش قبل ازدواج امكان‌پذير است؛ به همين دليل اين آزمايش از ملزومات قبل از ازدواج به شمار مي‌رود و نمي‌توان از آن چشم‌پوشي كرد.

بيماري‌هايي از قبيل تالاسمي، كم‌خوني، بيماري‌ها عفوني مانند هپاتيت، سفليس و… را مي‌توان قبل از ازدواج تشخيص داد.

هم‌چنين قدرت باروري در دو طرف بررسي شده و آمادگي دختر و پسر براي فرزنددار شدن ارزيابي مي‌گردد.

ابتلا به برخي بيماري‌ها مي‌تواند بر بارداري و سلامت جنين تاثير بگذارد. در نتيجه اگر از قبل نسبت به اين مشكلات آگاه باشيد، مي‌توانيد با برنامه‌ريزي و طي برنامه درماني مناسب براي بارداري اقدام كنيد.

بيشتر بخوانيد : سوالات قبل از ازدواج

آزمايش قبل ازدواج چه مواردي را پوشش مي‌دهد؟

بررسي‌ها و آزمايشات قبل ازدواج را به چهار دسته كلي “ارزيابي سلامت عمومي”، “آزمايش خون”، “تست اعتياد” و “سنجش توانايي بارداري” تقسيم‌بندي مي‌كنند. در ادامه به معرفي هر آزمايش مي‌پردازيم. براي آشنايي بيشتر با مراحل ازدواج كليك كنيد.

ارزيابي سلامت عمومي

قد، وزن، فشارخون، كاركرد قلبي و تنفسي، معاينات شكمي و معاينه بافت سينه در اين قسمت بررسي مي‌شود.

آزمايش خون قبل ازدواج

با كمك آزمايش خون مي‌توان ريسك بيماري‌ها و اختلالات ژنتيكي را تشخيص داد. گروه خوني، آزمايش فاويسم، بيماري‌هاي مقاربتي، تالاسمي و ساير بيماري‌هاي وراثتي به كمك آزمايش خون تعيين مي‌گردند.

بيماري‌هاي مقاربتي همان بيماري‌ها منتقله از راه جنسي هستند. ايدز، هپاتيت، سفليس، تبخال تناسلي، سوزاك و… در دسته بيماري‌ها مقاربتي هستند.

برخي از اين بيماري‌ها مانند ايدز، زندگي فرد را تهديد مي‌كند. در مقابل، هپاتيت، تبخال تناسلي و يا سوزاك تهديدكننده حيات نيست ولي تا پايان عمر با فرد باقي مي‌مانند.

از بين آزمايش‌ تعيين انواع بيماري‌هاي مقاربتي، تنها آزمايش سفليس براي مردان در ايران الزامي است. ساير آزمايشات به درخواست طرفين انجام خواهد شد.

مثبت شدن تست سفليس نياز به بررسي‌هاي بيشتر براي تاييد يا رد آن دارد.

تالاسمي به مقدار پايين‌تر از حد نرمال هموگلوبين و گلبول‌هاي قرمز اشاره دارد. دو نوع اصلي تالاسمي آلفا و تالاسمي بتا وجود دارد. شدت اين بيماري ممكن است به صورت مينور (خفيف) و يا ماژور (شديد) باشد.

احتمال تولد نوزاد با تالاسمي مينور در زوجيني كه هردو مبتلا به تالاسمي مينور باشند، حدود ۵۰٪ است. تولد نوزاد مبتلا به تالاسمي ماژور در اين افراد، تقريبا ۲۵٪ است.

نتايج غير طبيعي آزمايش تالاسمي با آزمايش الكتروفورز هموگلوبين بيشتر مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد.

تست اعتياد

براي بررسي اعتياد در افراد نمونه ادرار تهيه مي‌شود. به درخواست زوجين ممكن است نمونه خوني جهت بررسي اعتياد اخذ شود.

تست اعتياد معمولا اعتياد به شيشه، متادون و ترياك را بر اساس نمونه ادرار نشان مي‌دهد.

بهتر است حداقل ۷۲ ساعت قبل از آزمايش، از مصرف هرگونه مسكن حاوي مخدر، قرص‌هاي كدئين‌دار، كافئين و ويتامين B اجتناب كنيد.

آزمايش قبل ازدواج و معاينات مربوط به زناني كه ازدواج دوم دارند

در دختراني كه ازدواج اول خود را پيش رو دارند، فقط عفونت ادرار مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

معاينه دهانه رحم و واژن به كمك اسپكولوم جهت بررسي و تشخيص بيماري‌هاي زنانه در خانم‌هايي كه ازدواج دوم خود را دارند، انجام مي‌شود.

واكسن كزاز

واكسن كزاز هر ده سال بايد به فرد تزريق شود. هر يك از طرفين ازدواج كه واكسن كزاز را طي ده سال گذشته تزريق نكرده باشند، پيش از ازدواج به آن‌ها تزريق مي‌شود. تزريق واكسن كزاز در زنان اهميت بيشتري دارد.

كلاس هاي مشاوره قبل ازدواج

سه كلاس به مدت يك ساعت در خصوص روان‌شناسي ازدواج، حقوق افراد در پيوند ازدواج و بهداشت فردي و جنسي براي زوج‌ها جوان برگزار مي‌شود.

اطلاعات و آموزش‌هاي لازم در رابطه با آمار طلاق و خيانت زوجين، تشريح ساختمان اندام تناسلي زن و مرد، رابطه جنسي، رابطه احساسي نرمال، روابط اجتماعي، زودانزالي، ارگاسم و تغذيه صحيح به افراد داده مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: آزمايش قبل ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آزمايش قبل ازدواج،
موضوع:
[ ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۰:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بسياري از افراد تصور مي‌كنند كه پسران خانواده از روحيه قوي برخوردار بوده و مشكلات بوجود آمده در خانواده مانند طلاق نمي‌تواند بر آنان تاثير آنچناني داشته باشد. اما بايد بگوييم كه اين تصور اشتباه است. در واقع پسران نيز همانند دختران از آسيب‌هاي ناشي از طلاق تاثير پذير بوده و رنج زيادي را متحمل مي‌شوند. با اين حال روحيه مردان و پسران به گونه‌اي است كه احساسات و هيجانات خود را مانند دختران بيان نمي‌كنند و بيشتر با رفتارهاي پرخاشگرانه خشم خود را نشان مي‌دهند. آينده فرزندان پس از طلاق و آسيب‌هاي ناشي از آن، از جمله مهم‌ترين دغدغه‌هاي زوج‌هايي است كه در شرف جدايي هستند. با توجه به اهميت موضوع در ادامه درباره تاثير طلاق بر پسران صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع: تاثير طلاق بر پسران

تاثير رواني طلاق بر پسران

معمولا پسران سعي مي‌كنند احساس ناراحتي و غم خود ناشي از متلاشي شدن بنيان خانواده را با رفتارهاي پرخاشگرانه و هنجارهاي اجتماعي تخليه نمايند. در ادامه به تاثيرات روانشناختي جدايي و طلاق بر روي فرزندان پسر پرداخته خواهد شد. براي آشنايي با تاثير طلاق بر فرزندان كليك كنيد.

پرخاشگري و عصبانيت

پسران وقتي خبر جدايي والدين خود را مي‌شنوند و احساس مي‌كنند نمي‌توانند شرايط را طبق ميل خود تغيير دهند، شروع به پرخاشگري و عصبانيت كرده و احساسات خود را به اين صورت بروز مي‌دهند. افت تحصيلي پسران پس از جدايي والدين، از جمله تاثيرات روانشناختي معضل طلاق به شمار مي‌رود. در بسياري از مواقع والدين از رفتار فرزند خود درمانده شده و دليل آن را نمي‌فهمند. در حالي كه نمي‌دانند جدايي، باعث شكل گيري اين رفتارهاي پرخاشگرانه در فرزند آن‌ها شده است.

افسردگي و اضطراب

از شايع‌ترين نتايج طلاق بر روي فرزندان پسر، مي‌توان به افسردگي و اضطراب اشاره نمود. همان طور كه مي‌دانيد جدايي و طلاق از جمله معضلاتي است كه تاثيرات آن مي‌تواند افراد نوجوان، جوان و بزرگسال جامعه را را درگير كند اما در واقع قشر كودك، نسبت به ساير قشرها از حساسيت بيشتري برخوردار مي‌باشد. بنابراين نشانه‌هاي افسردگي در كودكان نيز متفاوت است. كودكان افسرده از حضور در جمع فاصله گرفته و بسيار تحريك پذير مي‌شوند.

تاثير رواني طلاق بر پسران | اعتياد

اعتياد از جمله مواردي است كه ممكن است هم فرزند دختر و هم فرزند پسر را درگير كند. اما بر اساس مطالعات صورت گرفته، اين درگيري در فرزندان پسر بسيار بيشتر است. براي جلوگيري از اعتياد فرزندان پسر پس از طلاق، والدين بايد همچون گذشته به يكديگر احترام گذاشته و از فرزند خود حمايت و پشتيباني نمايند.

كاهش اعتماد به نفس

در اغلب موارد مشاهده شده است كه فرزندان پسر در دوستيابي و حفظ دوست خود توانايي لازم را ندارند. در واقع جدايي والدين، مي‌تواند بر روي اعتماد به نفس اين فرزندان تاثير گذار باشد. عدم توانايي در برقراري ارتباط و ضعيف شدن در رياضي، از جمله نتايج كاهش اعتماد به نفس مي‌باشد.

بيشتر بخوانيد : زندگي بچه هاي طلاق

تاثير جسماني طلاق بر پسران

تاثيرات منفي و آسيب‌هاي جدايي والدين تنها شامل مشكلات روانشناختي نمي‌باشد و ممكن است اين فرزندان از لحاظ سلامت جسمي نيز آسيب ببيند. البته آسيب‌ها و بيماري‌هاي جسمي ناشي از طلاق ممكن است در هر دو گروه دختران و پسران ديده شود. اين آسيب‌ها به شرح زير است.

اختلال در خواب

بر اساس مطالعات صورت گرفته، اغلب پسران پس از جدايي والدين كابوس‌هاي شبانه را تجربه مي‌كنند و روند قلبي سيستم خواب آن‌ها با اختلال مواجه مي‌شود. همچنين بي خوابي‌هاي شبانه و حمله خواب نيز در اين شرايط اتفاق مي‌افتد.

اضافه وزن

يكي ديگر از مشكلات جسمي كه اغلب فرزندان پس از طلاق با آن روبه‌رو مي‌شوند، افزايش وزن است. كودكان معمولاً براي مقابله با استرس و فشارهاي رواني، شيوه‌هاي ناسالمي را انتخاب مي‌كنند كه همين موضوع باعث افزايش وزن آن‌ها مي‌شود. از دلايل اصلي افزايش وزن بزرگسالان نيز مي‌توان عدم نظارت كافي بر تغذيه آن‌ها را عنوان نمود.

تاثير اجتماعي طلاق بر پسران

طلاق و جدايي از جمله موضوعاتي است كه زندگي فردي و اجتماعي شخص را از تمام جوانب تحت تاثير قرار مي‌دهد. فرزندان طلاق، به دليل عدم يادگيري مناسب مهارت‌هاي ارتباطي، ممكن است به سوي روابط ناسالم كشيده شده و آسيب‌هاي زيان باري را تجربه كنند. اگر رفتارهاي اين فرزندان به طور صحيح و مناسب توسط والدين كنترل و مديريت نشود، ممكن است اين فرزندان در معرض نابهنجاري‌هاي اجتماعي قرار بگيرند. بر اساس تحقيقات صورت گرفته، آمار طلاق در فرزندان پسري كه در دوره كودكي جدايي والدين را تجربه كردند، حدود ۳۰ درصد بيشتر از ساير افراد جامعه مي‌باشد چرا كه اين فرزندان هنوز ياد نگرفته‌اند كه چگونه مي‌توان روابط محكمي با ديگران برقرار كرد و به چه طريقي مي‌توان آن را حفظ نمود. براي دريافت مشاوره طلاق كليك كنيد.

راهكارهاي كاهش تاثيرات منفي طلاق بر پسران

ار روش‌هاي كاهش معضلات و مشكلات بوجود آمده بر فرزندان پسر بعد از طلاق والدين، شناخت نحوه رفتار هريك از والدين با فرزند بعد از طلاق و همچنين رابطه والدين با يكديگر است، بهتر است بعد از طلاق نزد فرزند خود مدام مشكلات زندگي قبل از طلاق را بازگو نكنيد و يا هر كدام از والدين نبايد بدگويي والد ديگر را پيش فرزند خود نمايند. همچنين سعي كنيد شرايط را در زمينه‌هاي مختلف براي فرزندتان مهيا كنيد تا بتواند پيشرفت خود را ادامه دهد و زندگي موفقي داشته باشد. با توجه به پيامدهاي طلاق مي‌توانيد فرزند خود را در هر سني كه قرار دارد نزد مشاور برده تا سلامت رواني او افزايش يابد. سعي كنيد زمان بيشتري را به بودن در كنار فرزندتان اختصاص دهيد و با توجه به شرايط سني او به سوالاتش پاسخ دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مرطلاقكز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

مشكلات روانشناختي طلاق بر روي فرزندان پسر چيست؟

پرخاشگري، بروز نابهنجاري‌هاي اجتماعي، كاهش اعتماد به نفس، اعتياد و… از تاثيرات طلاق بر روي كودكان و نوجوانان مي‌باشد.

آيا فرزندان طلاق ممكن است در بزرگسالي جدايي را تجربه كنند؟

اگر مشكلات و آسيب‌هاي ناشي از طلاق در كودك، به حال خود رها شود و به صورت حل نشده باقي بماند، اين كودكان در بزرگسالي ممكن است در زندگي مشترك خود طلاق را تجربه كنند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تاثير طلاق بر پسران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تاثير طلاق بر پسران،
موضوع:
[ ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۳:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سرد شدن رابطه بعد از زايمان يكي از مشكلاتي است كه ممكن است زوجين در زندگي مشتركشان تجربه كنند. به دنيا آوردن فرزند امري خوشايند است با اين حال به دليل برخي تغييرات فيزيولوژيك و رواني در زن و همچنين افزايش‌ چالش‌هاي زندگي ممكن است زوجين پس از بچه دار شدن رابطه‌شان سرد شود. از اين جهت بررسي علل سرد شدن روابط پس از زايمان و بهبود آن مي‌تواند براي حفظ صميميت و كيفيت زندگي موثر باشد. به زبان ساده مي‌توان گفت بهترين راه جلوگيري از سرد شدن روابط پس از زايمان توجه مناسب به فرزند، همسر و درك متقابل نيازهاست. در ادامه به طور كامل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

بيشتر بخوانيد : علت سرد شدن رابطه زناشويي | نشانه ها ، علل و راه هاي جلوگيري

منبع: سرد شدن رابطه بعد از زايمان

علل سرد شدن رابطه بعد از زايمان

سرد شدن رابطه پس از زايمان يك مسئله شايع است كه اكثر زوجين بعد از به دنيا آوردن فرزند درگير آن مي‌شوند. عوامل متعددي وجود دارد كه مي‌تواند باعث به وجود آمدن اين مسئله شود كه در ادامه شرح داده مي‌شود. براي رفع هر كدام از علل و بهبود رابطه مشاوره جنسي به شما كمك مي‌كند.

مسائل فيزيولوژيكي

بارداري و به مراتب به دنيا آوردن بچه باعث مي‌شود تا زن تغييرات فيزيولوژيكي مختلفي را تجربه كند به عنوان مثال مي‌توان به تغيير وضعيت هورمون‌ها، آسيب ديدن واژن (در صورت زايمان طبيعي)، شل شدن كف لگن، خشكي واژن و كاهش حسي واژن اشاره كرد.

بهبود اين مسائل به حالت قبل نياز به گذشت زمان دارد. در چنين شرايطي زن‌ها معمولاً تمايلي به برقراري رابطه جنسي نداشته و اين مسئله ارتباطي با سرد مزاجي زن ندارد. صرفا به دليل تغييراتي كه در بدن زن رخ داده‌ است تا مدتي امكان برقراري رابطه جنسي برايشان وجود ندارد. از آنجايي كه بسياري از مردان از اين تغييرات آگاهي ندارند ممكن است ناخواسته با همسر خود بدرفتاري كنند و در نتيجه به بدتر شدن شرايط دامن بزنند.

مسائل روانشناختي

مسائل روانشناختي مي‌تواند يكي از عوامل اصلي سرد سدن رابطه بعد از زايمان باشد، بسياري از زوجين حتي قبل از بچه دار شدن نسبت به يكديگر سرد هستند و روابط صميمي ندارد و اين امر بعد از زايمان و به دنيا آوردن بچه هم تشديد مي‌يابد.

افسردگي پس از زايمان

‌‌معمولا شايع‌ترين دليل سرد شدن رابطه بعد از زايمان، افسردگي است. افسردگي پس از زايمان ارتباط مستقيمي با سرد شدن رابطه دارد، معمولا اين افسردگي به دليل اختلالات هورموني، استرس، چالش‌هاي مراقبت از فرزند و مشكلات بعد از بارداري به وجود مي‌‌آيد.

نگراني از وضعيت جسمي

بارداري و به دنيا آوردن فرزند وضعيتي است منجر به تغييرات ظاهري و جسماني زيادي در بدن زن مي‌شود، به عنوان مثال بهم خوردن وضعيت ظاهري، افزايش وزن و… باعث مي‌شود تا زن اضطراب و نگراني زيادي نسبت به اندام‌هاي بدني خود داشته باشد به طوريكه براي مدتي تمايلي به برقراري رابطه جنسي ندارد.

سرد شدن رابطه بعد از زايمان | نگراني از بارداري دوباره

برخي از خانم‌ها به دنبال چالش‌ها و سختي‌هايي كه براي به دنيا آوردن فرزندشان تجربه كرده‌اند از برقراري رابطه جنسي و بارداري دوباره نگران هستند اين موضوع باعث مي‌شود كه زوجين به مرور نسبت به همديگر سرد شوند.

بيشتر بخوانيد : دلزدگي زناشويي | تعريف و اثربخشي انواع روش هاي درمان دلزدگي زناشويي

بي‌توجهي زوجين به يكديگر

بسياري از زوجين بعد از به دنيا آوردن فرزند تمام توجه خود را به طرف فرزندشان معطوف مي‌كنند و توجه و حمايت از يكديگر را فراموش مي‌كنند. در چنين شرايطي زن انتظار دارد كه همسرش همان اندازه كه به بچه توجه مي‌كند به او هم توجه كند. اين مسئله مي‌تواند برعكس هم رخ دهد، يعني بسياري از زنان بعد از به دنيا آوردن فرزند ديگر توجهي به همسرشان ندارند و همين مسئله باعث سرد شدن روابط پس از زايمان مي‌شود.

بهبود رابطه و روش‌هايي براي كاهش سرد شدن رابطه بعد از زايمان

مهمترين مسئله براي بهبود و درمان اين است كه علت مشكل به درستي تشخيص داده شود. به عبارتي اگر تشخيص اشتباه باشد، درمان هيچ فايده‌اي ندارد. معمولاً مشكلات ناشي از تغييرات هورموني و تغييرات فيزيولوژيكي با گذشت زمان و استراحت كافي بهبود پيدا مي‌كنند و رابطه بعد از مدتي به حالت قبل خود برمي‌گردد اما از آنجايي كه بيشترين علت سرد شدن رابطه بعد از زايمان ناشي از مشكلات روانشناختي است زوجين بايد نسبت به موقعيت و مسئوليت جديدي كه به عهده آن‌ها گذاشته شده است آگاهي پيدا كنند. طبيعي است كه بعد از به دنيا آوردن فرزند ريتم و آهنگ زندگي كمي دچار تغيير مي‌شود. در اين وضعيت مرد بايد يك حامي و پشتيبان براي همسرش بوده و تمام تلاشش صرفا در جهت رفع نياز‌هاي او باشد.

سرزنش، پرخاشگري، انتقاد كردن و… از جمله عوامل منفي است كه مي‌تواند منجر به سرد شدن بيشتر رابطه بعد از زايمان شود. بايد توجه داشت كه سرد شدن رابطه پس از زايمان يك مسئله رايج و طبيعي است و معمولاً پس از گذشت مدت زماني زوجين به رابطه صميمي خود برمي‌گردند. اين مدت زمان بسته به شرايط هر فرد مي‌تواند متفاوت باشد به طوريكه از چند هفته تا چند ماه ممكن است تغيير كند. اگر بعد از چندماه هيچ پيشرفتي در رابطه خود نداشتيد و اين مسئله باعث كاهش كيفيت زندگي و كاهش رضايت از زندگي زناشويي شما شده است بهتر است با يك روانشناس يا مشاور متخصص در اين زمينه مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا سرد شدن رابطه بعد از زايمان نشان دهنده افسردگي است؟

به طور كلي علل مختلفي مانند مسائل فيزيولوژيكي و رواني در اين مسئله نقش دارند، در واقع نمي‌توان گفت اين مسئله فقط به علت افسردگي رخ مي‌دهد. جهت ارزيابي بهتر و بررسي كامل‌تر وضعيتتان بهتر است با يك روانشناس مشورت كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: سرد شدن رابطه بعد از زايمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۹:۴۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تيك عصبي كودكان از جمله اختلالات‌عصبي است كه غير ارادي بوده و فرد نمي‌تواند آن‌ها را كنترل كند. عوامل متعددي در بروز تيك موثرند. هم‌چنين تيك عصبي انواع مختلفي داشته و علائم گوناگوني ايجاد مي‌كند. گاهي تيك عصبي خودبه‌خود از بين رفته و نگراني ندارد. در مقابل، گاهي نياز به درمان براي از بين رفتن تيك عصبي كودك ضرورت پيدا مي‌كند. معمولا تيك عصبي از ۵ سالگي در كودكان ايجاد گشته و در نوجواني از بين مي‌روند. عوامل مختلفي مثل ژن، تربيت، محيط زندگي و… در بروز اين اختلال تاثير دارند. با دريافت مشاوره مي‌توانيد در جهت يافتن علل و درمان تيك هاي عصبي اقدام كنيد. براي رزرو وقت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: تيك عصبي كودكان

تيك عصبي كودكان

مجموعه‌اي از حركات ناگهاني، پرشي، سريع و تكرارشونده، ناگهاني، غير ارادي است. اين حركات ممكن است طولاني يا لحظه‌اي باشند و در رفتار و كلام كودكان ديده شوند.

شيوع تيك عصبي در كودكان پسر بيشتر از دختران است. هم‌چنين كودكان سن ۷ تا ۱۲ سالگي، بيشترين ميزان تيك عصبي را نشان مي‌دهند. اغلب كودكان از وجود تيك عصبي خود خبر ندارند. انرژي عصبي كودك از طريق تيك عصبي تا حدودي تخليه مي‌شود.

معرفي انواع تيك عصبي كودكان

انواع مختلفي از تيك عصبي وجود دارد. اين دسته‌ها در كودكان شامل تيك عصبي صوتي، حركتي، تيك مزمن يا گذرا مي‌باشد. براي آشنايي با ساير اختلالات مشابه، مقاله اختلال هماهنگي رشدي را بخوانيد.

تيك حركتي

رفتارها نامتعارف حركتي مانند شكلك درآوردن، باز و بسته كردن مداوم چشم‌ها، پلك زدن، بالا انداختن شانه، حركات سر و گردن از جمله تيك‌ها حركتي ساده هستند.

نوع پيچيده تيك‌ها حركتي شامل ادا و اطوار، تقليد كردن رفتارها و حركات ديگران، بوييدن، حركات نظافتي و… مي‌شوند. حركات چهره شايع‌ترين شكل تيك حركتي هستند.

تيك صوتي

توليد حركات و رفتارهاي صدادار مانند بالا كشيدن بيني، سرفه كردن، فين كردن بيني، استفاده از كلمات زشت، تكرار مكرر يك كلمه يا جمله، تكرار كلام طرف مقابل از جمله تيك‌ها صوتي است كه در كودكان ديده مي‌شود.

اگر يك يا تعدادي تيك صوتي همراه با تيك‌ حركتي باشند، به آن اختلال توره مي‌گويند.

تيك گذرا و مزمن

در صورتي كه تيك كودك شما حداقل ۴ هفته و حداكثر ۱۲ ماه به طول بينجامد، به نوعي تيك گذرا مبتلاست.

رفتارهاي تيك مانندي كه كمتر از ۴ هفته ادامه داشته باشد را تيك گذرا نمي‌نامند.

مزمن بودن تيك يعني وجود تيك در كودك بيشتر از يك سال طول بكشد. بيشتر در كودكان ۶ تا ۱۲ سال ديده شده و پايدارتر و شديدتر از ساير تيك‌هاست.

علت بروز تيك عصبي در كودكان

عوامل مختلفي در ايجاد تيك موثرند. برخي از اين عوامل شامل محيط و شرايط محيطي، ژنتيك، استرس، افسردگي، عوامل زيستي و رواني مي‌باشد.

احتمال ايجاد تيك در كودكاني كه بيش فعالند و يا در معرض استرس به مدت طولاني قرار گرفته‌اند، بيشتر است.

كودكاني كه تحت فشار عصبي هستند نيز بيشتر از ساير هم‌سالان، تيك عصبي را نشان مي‌دهند.

اگر دقت كرده باشيد با شروع مدارس و برگزاري امتحانات، تيك‌عصبي در كودكان بيشتر ديده مي‌گردد. براي آشنايي با روش هاي درمان استرس كودكان كليك كنيد.

علائم تيك در كودك

تحريك‌پذيري، كم‌توجهي، اختلال توجه، پايين آمدن آستانه تحمل از علائم و نشانه‌ها شروع تيك است.

معمولا تيك كودكان با نشانه چشمك زدن آغاز مي‌گردد. به دنبال چشمك زدن، حركات سر و شكلك درآوردن و تقليد رفتار ديگران توسط كودك مشاهده مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: اختلالات عصبي رشدي

درمان تيك عصبي كودكان

در صورتي كه تيك عصبي كودكان بيشتر از ۶ ماه طول بكشد و شدت آن به قدري باشد كه در زندگي روزمره آن‌ها اختلال ايجاد كند، نياز به درمان وجود دارد. درمان اين اختلال به كمك دو روش دارودرماني و روان شناختي انجام مي‌شود. عوامل ايجادكننده استرس و اضطراب در كودك را شناسايي كنيد. سعي كنيد كودك را از محيط استرس‌زا دور كنيد.

از تحقير كردن و سرزنش و سركوفت زدن به كودكي كه تيك عصبي دارد، خودداري كنيد.

خشم خود را كنترل كنيد. رفتار عصبي و تيك‌ها كودك نبايد شما را خشمگين كند. خشمگين شدن شما موجب استرس بيشتر كودك خواهد شد. فعاليت‌ها و سرگرمي‌ها مورد علاقه كودك را بيشتر در دسترس او قرار دهيد.

بازي و فعاليت مي‌تواند به تخليه انرژي كودك و كاهش تيك عصبي كمك كند.

با در آغوش گرفتن كودك به كاهش استرس و اضطراب او كمك نماييد. يادتان نرود كه كاهش استرس در درمان و از بين رفتن تيك عصبي كودكان موثر است.

نفس كشيدن و تمرينات تنفسي مناسب در كاهش استرس و در نتيجه درمان تيك عصبي اثرگذار است. مشكل كودك خود را با معلم و مربي‌هايي كه با او در ارتباطند، در جريان بگذاريد. همكاري آن‌ها با شما به روند درمان تيك عصبي كودك كمك مي‌كند.

محيط منزل و كانون خانواده را امن نگه داريد. تنش‌هاي درون خانواده و عدم احساس امنيت منجر به افزايش استرس كودك شده و به دنبال آن شدت تيك عصبي افزايش مي‌يابد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: تيك عصبي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تيك عصبي كودكان،
موضوع:
[ ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۳:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی