مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

سرفه نوزاد در بيشتر موارد نشانه سلامت بدن و سيستم ايمني اوست. سرفه يك واكنش طبيعي بدن نسبت به مواد موجود در محيط است. يا در برخي موارد بدن براي خروج ويروس يا بيماري از بدن از سرفه استفاده مي‌كند. به طور كلي سرفه انواع مختلفي دارد و به دلايل متعددي اتفاق مي‌افتد. به هرحال اگر سرفه در نوزاد به طور مرتب تكرار شود و با نشانه هاي ديگري همراه باشد؛ والدين حتما بايد براي درمان اقدام كنند. در بيشتر موارد، با پيدا كردن علت اين سرفه ها، درمان مي‌شوند و جاي نگراني نيست.

منبع: سرفه نوزاد چه زماني خطرناك است | درمان سرفه نوزاد

انواع سرفه نوزاد

نوع سرفه نوزاد، بستگي به علت وقوع آن دارد. در بيشتر موارد سرفه ها مربوط به عفونت يا بيماري هاي تنفسي مي‌شوند. اما دلايل ديگري نيز براي آن وجود دارد. براي مثال گير كردن آب يا غذا يا گلو. با شناسايي نوع سرفه توسط پزشك يا والدين، فرايند درمان آسان تر خواهد بود.

🔷سرفه خشك

در اين نوع سرفه، هيچگونه خلط يا ترشحاتي ديده نمي‌شود. معمولا صداي بلندي داردو به عمده ترين دليل آن سرماخوردگي يا آنفولانزا است. اما عفونت دستگاه هاي تحتاني مثل التهاب ريه يا نايژه نيز باعث سرفه خشك نوزاد مي‌شوند. آلژي هاي فصلي يا واكنش به عطر، دود سيگارو ساير مواد تحريك كننده نيز باعث بروز سرفه خشك مي‌شوند.

🔷سرفه خروسك يا كروپ

در اين نوع، صداي سرفه نوزاد بلند است به قدري كه حتي بازدم او نيز صدا دارد. اين سرفه در اثر نوعي بيماري ويروسي كه باعث تورم ناي و لوله تنفسي، ايجاد مي‌شود. اين ويروس ناحيه زير تارهاي صوتي را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در اين بيماري نيز سرفه ها خشك هستند و ترشحاتي از گلو، خارج نمي‎‌شود. معمولا در كودكان 6 ماهه تا 5 ساله ظاهر مي شود.

🔷سرفه نوزاد همراه خلط

در سرفه خلط دار، مخاط و چرك هايي از مجاري تنفسي خارج مي‌شود. معمولا سرفه هاي خشك نيز با گذشت چند روز خلط دار مي‌شوند. در واقع با تجمع مايعات و ترشحات در اندام هاي تحتاتي، سيستم تنفسي، واكنش سرفه را نشان مي‎دهد. عفونت هاي ايجاد شده در دستگاه تنفسي و آسم، از دلايل سرفه نوزاد همراه با خلط است.

🔷سياه سرفه نوزاد

اين سرفه در اثر يك عفونت باكتريايي بسيار واگير دار ايجاد مي‌شود. اين بيماري از طريق مخاط يا قطرات بزاق موجود در هوا، به ديگران منتقل شده و باعث بروزسرفه هايي شديد مي‌شود. بعد از مدتي ابتلا به اين بيماري در هنگام دم نوزاد نيز صداهايي شنيده مي‌شود. سياه سرفه نوزاد گاهي به قدري شديد مي‌شود كه باعث كبودي او و استفراغ مي‌شود.هيپوكسي يا كمبود اكسيژن يكي از عوارض سياه سرفه است. در صورت عدم درمان نوزاد، سياه سرفه مي‌تواند كشنده باشد.

🔷شروع سرفه ناگهاني

سرفه نوزاد به صورت ناگهاني، معمولا نشانه ي حضور غذا، آب يا حتي يك شي در مجاري تنفسي است. نوزادان تا قبل از 2 سالگي، با دهان خود با دنيا آشنا مي‌شوند. شايد شما هم ديده باشد كه آنها هرچه را كه پيدا مي‌كنند؛ ابتدا در دهان خود مي‌گذارند. همين امر باعث خوردن يا گير كردن مواد غذايي در گلوي آنها و بسته شدن راه تنفسي مي‌شود. معمولا با باز شدن مسير ناي، سرفه كودك قطع مي‌شود. اما در صورت مشاهده سرفه ناگهاني نوزاد، سريعا براي خروج ماده از گلو اقدام كرده يا او را به مراكز درماني برسانيد.

🔷سرفه هاي شبانه نوزاد

برخي از نوزادان فقط به هنگام شب يا موقع خواب شروع به سرفه مي‌كنند. گاهي به دليل آبريزش بيني و كيپ شدن بيني نوزاد، گلوي او خشك شده ومجبور به سرفه است. اما نوع ديگري از سرفه كه در هنگام شب توسط نوزاد رخ مي‌دهد؛ سرفه رواني است. معمولا وقتي به تازگي نوزاد از يك بيماري درمان شده و به سرفه كردن عادت كرده است؛ در هنگام شب، بدون هيچ دليل جسماني سرفه مي‌كند. سرفه رواني فقط در هنگام بيداري مشاهده مي‌شود. 

دلايل ديگر سرفه نوزاد

🔵علاوه بر عللي كه در قسمت قبل ذكر شد، سرفه در نوزاد به دلايل ديگري نيز اتفاق مي‌افتد. در اين قسمت برخي از دلايل ايجاد سرفه نوزاد را ذكر خواهيم كرد.

 🔵ريفلاكس معده يكي از بيماري هاي شايع ميان نوزادان است كه با ايجاد زخم هايي در مجاري تنفسي باعث ايجاد سرفه نوزاد مي‌شود.

 🔵از ديگر بيماري ها مي‌توان به آسم اشاره كرد. آسم بيماري موقتي بين نوزادان است كه گاهي با تب همراه مي‌شود. معمولا در بزرگسالي از بين مي‌رود اما برخي از علائم آن باقي مي‌ماند.

🔵يكي از نشانه هاي بروز آلرژي در نوزادان، سرفه است. نوزاداني كه سيستم ايمني ضعيفي دارند و يا به صورت ژنتيكي به آلرژي مبتلا هستند؛ سرفه، عطسه، راش هاي پوستي و… رخ مي‌دهد.

در زمان دندان درآورن نوزادان، با زياد شدن مخاط دهان وجمع شدن آن، باعث بروز سرفه نوزاد مي‌شود.

درمان سرفه نوزاد

ايجاد سرفه در نوزاد طبيعي است و روش هاي متعددي براي درمان آن وجود دارد. در شرايطي كه سرفه در سن خيلي كم بروز مي‌كند  و يا به صورت مكرر اتفاق مي‌افتد؛ بايد حتما به متخصص اطفال مراجعه كرد. اما روش هايي براي كنترل اين سرفه نيز وجود دارد.

💠بخور سرد

محيط مرطوب، مخصوصا براي درمان سرفه هاي خشك، بسيار مفيد است. همچنين بخور سرد باعث تسكين دردگلوي نوزاد نيز مي‌شود. فراموش نكنيد كه دستگاه بخور را به طور مرتب تميز كنيد كه باعث پخش شدن باكتري و كپك نشود. به طور كلي دما و رطوبت محيط بسيار در روند بيماري نوزاد موثر است.

💠سطح پشتي زير سر نوزاد

بالاآوردن سطح پشتي زير سر نوزاد، باعث كاهش بروز سرفه ها مي‌شود مخصوصا در هنگام شب مي‌شود. همچنين گاهي در هانگام سرفه در حالت خوابيده مخاط دهان راه گلو را مي‌بنند و سرفه ها را تشديد مي‌كند. بهتر است والدين به اين موضوع توجه كرده و در شب مراقب طرز خوابيدن نوزاد باشند.

💠استفاده از قطره هاي نمكي

قطره هاي سالين كه والدين مي‌توانند آنها را از داروخانه ها تهيه كنند؛ با مخلوط آب ونمك باعث راحت تر سرفه كردن نوزادان مي‌شود. با اسپرس اين مايع به بيني، سينوس ها تميز شده و رطوبت بيني حفظ مي‌شود. اين قطره در هنگام سرماخوردگي يا آلرژيها از زخم شدن بيني وگلو، جلوگيري مي‌كند.

💠دوري از محركها

در صورت ابتلا نوزاد به آلرژي، سعي كنيد او را در معرض دودسيگار، گرد و غبار، عطرها و يا ميوه و گل هاي آلژي زا قرار ندهيد. اين محرك ها نه تنها سيستم ايمني بدن را تحريك مي‌كنند بلكه باعث افزايش ميزان سرفه در نوزاد مي‌شوند. 

💠درمان دارويي

براي درمان دارويي حتما از پزشك كمك بگيريد و به نوزاد خود به صورت خودسرانه دارو ندهيد. همچنين پزشك با شناسايي علت سرفه نوزاد، درمان متناسب با آن را شروع مي‌كند. معمولا داروهايي كه در اين موراد تجويز مي‌شوند، شامل مسكن ها، اسپري سالين، آسپيراتور بيني، سركوب كننده هاي سرفه و برونكوديلاتورها هستند. با درمان بيماري مرتبط، سرفه و ديگر علائم نيز برطرف مي‌شوند.

سرفه نوزاد چه زماني خطرناك است

اگر نوزاد زير 3 ماه سن دارد و سرفه هاي به صورت مكرر وبا نشانه هاي ديگر همراه است؛ حتما براي درمان بايد به پزشك مراجعه كرد.مشكلات تنفسي، اختلال در غذاخوردن و خوابيدن و بروز تب، از ديگر علائمي هستند كه والدين بايد آنها را جدي بگيرند.

سخن پاياني

قطعا سرفه نوزاد براي والدين او خوشايند نخواهد بود. همچنين به دليل اينكه نوزادان قادر به بيان كردن مشكلات ودرهاي خود نيستند؛ شناسايي علت دشوار تر است. اما با تشخيص و درمان به موقع بيماري هايي كه در دوران نوزادي رخ مي‌دهند؛ مي‌توان آينده اي بهتري براي آنان رقم زد. علائم را در نوزاد خود جدي گرفته و به موقع براي درمان اقدام كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سرفه نوزاد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چه زماني سرفه نوزاد خطرناك است؟

اگر سرفه هاي نوزاد به صورت مكرر باشد؛ و با علائم ديگر همراه بوده و كودك زير 3 ماه باشد، بايد حتما براي درمان اقدام كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۴۰:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اميد درماني يكي از روش هاي جديد در حوزه درمان روانشناسي است. ويكتور فرانكل در گذشته مفهومي به نام معنا درماني را وارد علم روانشناسي كرد كه با اميد درماني متفاوت است. اما از اشتراكات زيادي برخوردارند. اميد‌درماني، مفهوم پيچيده اي ندارد و همانطور كه نامش پيداست؛ به معني ايجاد اميد يا انگيزه اي براي ادامه زندگي است. در دنياي صنعتي و پيشرفته كنوني؛ بسيار طبيعي است كه افراد، اميد خود را براي ادامه زندگي، از دست بدهند. اما اين روش به كمك بشريت آمده تا خود را نجات دهد.

منبع: اميد درماني | 7 روش اميد درماني

اميد درماني

 

اينكه دليلي براي ادامه زندگي خود پيدا كنيم؛ با خيال پردازي و اميد واهي متفاوت است. افراد گاهي با خوش بيني سمي خود به زندگي، كاملا برعكس عمل كرده؛ باعث سرخوردگي و ناكامي خود مي‌شوند. در واقع در اميد درماني، سطح اميد، با توجه به توانمندي و شرايط افراد تعيين مي‌شود.

اميد درماني روشي نوين در علم روانشناسي است كه به كمك بشريت مي‌پردازد. در واقع در اين روش درماني، درمانگر به درمانجويان كمك خواهد كرد تا با برنامه ريزي صحيح و مناسب به سوي زندگي هدفمند قدم بردارند. اين روش درماني بسيار براي بشر مفيد است كه سلامت روان از جنبه هاي اين روند درماني است. 

تاثير اميد در زندگي

بدون شك اميدواري، نيروي محركه زندگي محسوب مي‌شود. شايد شما هم اين ضرب المثل را شنيده ايد؛ كه آدمي به اميد زنده است. اميد به انسان ها كمك مي‌كند تا هدف خود را در زندگي پيدا كرده و براي آن برنامه ريزي كنند. با وجود مشكلات فراوان، مي‌توان به زندگي ادامه داد و تسليم نشد. قطعا اميد درماني، جنبه هاي مختلف زندگي را تحت تاثير قرار خواهد داد. كه سلامت روان يكي از آنهاست. در اين بخش مقاله راجع به تاثير اميد‌درماني توضيح داده ايم.

🔶 سلامت رواني | اميد درماني

اگر بگوييم سلامت روان افراد در گرو اميدواري و انرژي مثبت است؛ زياده روي نكرده ايم. تحقيقات حاكي از آن هستند كه افراد اميدوار، طول عمر بيشتري دارند، كمتر دچار اضطراب و افسردگي مي‌شوند؛ و اعتماد به نفس بالاتري دارند. اميد درماني، با انگيزه دادن به فرد براي بهبودي اوضاع و رسيدن به هدف هايش، او را به تلاش وا مي‌دارد. از گوشه گيري و منزوي شدن نيز جلوگيري مي‌كند. اميدواري يك حس دروني است؛ گرچه به عوامل محيطي هم بستگي دارد. اما قطعا رابطه سلامت روان با اميد درماني، مستقيم است و بر روي هم تاثير مي‌گذارند.

🔶 پيشرفت تحصيلي

دانشمندان ايراني با انجام تحقيقاتي در مورد نقش اميدواري در پيشرفت تحصيلي، در دانشگاه مختلف ايران، دريافتند كه دانشجويان اميدوار به زندگي، فارغ از جنسيت و سن شان، پيشرفت تحصيلي بهتر و سريع تري دارند. حتي اين دانشجويان سريع تر فارغ التحصيل شده و وارد بازار كار مي‌شوند. اين وضعيت نشان دهنده تاثير شگفت انگيز اميد درماني در جوانان است.

🔶 رضايت زناشويي | اميد درماني

اميد درماني، نه تنها رضايت زناشويي را بالا مي‌برد؛ بلكه بر روي سبك دلبستگي نيز تاثير گذار است. اميد، مخصوصا در زوج هايي كه به تازگي ازدواج كرده اند؛ بيشتر است. اما با گذشت مدتي از زندگي مشترك، احتمالا افراد بدبين شده و ديگر انگيزه اي براي ادامه ندارند. در اين زمان اميد درماني به زوجين كمك مي‌كند تا رابطه خود را بهبود بخشند. 

عوامل موثر بر اميد درماني

همه افراد با هر سن و جنسيتي، به اميد نياز دارند. اما برخي از عوامل بر روي اين فرايند درماني تاثيرگذار هستند. براي مثال كودكان معمولا نيازي به اميد درماني ندارند. اما با افزايش سن، اين كيفيت در افراد كاهش مي‌يابد. وضعيت اقتصادي و فرهنگي جامعه نيز بر ميزان اميدواري افراد، موثر است. افرادي كه بيماري غير قابل درمان دارند كمتر به زندگي اميدوارند. اما حتما ديده ايد كه بسياري از بيماران سرطاني، با حفظ روحيه خود و تلاش، اين بيماري را شكست داده اند. اما چگونه مي‌توان اميد درماني كرد؟

روش هاي اميد درماني

اميد درماني، معمولا يك روش ساده است كه فقط نياز به اصلاح سبك زندگي دارد. اين تمرين ها را مي‌توان با كمك يك روانشناس و يا اطرافيان انجام داد. و نتايج آن را در زندگي مشاهده كرد. در اين قسمت راه هاي افزايش اميد در زندگي را بررسي خواهيم كرد.

💠 هدف گذاري

هدف به زندگي معنا مي‌دهد و افراد را مجبور به تلاش كردن مي‌كند. با هدف گذاري صحيح و كوتاه مدت، مي‌توان ميزان اميد را در زندگي بالابرد. رسيدن به اهداف، به افراد حس عزت نفس و خود ارزشمندي مي‌دهد. هدف گذاري، يكي از روش هاي اميد درماني است كه مستلزم برنامه ريزي دقيق و تلاش مستمر است.

💠 نگاه واقع بينانه | اميد درماني

نگاه واقع بينانه به زندگي شخص يا اجتماعي، افراد را بيشتر دچار اضطراب خواهد كرد. زندگي پستي بلندي هاي زيادي دارد كه قرار نيست در همه آنها موفق باشيم. در اين شرايط، اميد درماني به افراد كمك خواهد كرد، به زندگي ادامه دهند و ديدگاه خود را نسبت به زندگي تغيير دهند. خوش بيني با اميدواري، متفاوت است. همه ما در شرايط سخت نيازمند به اميد هستيم.

💠 افزايش عزت نفس

با افزايش عزت نفس و تكيه بر خود مي‌توان به زندگي اميدوار شد. به طور كلي بهبود سلامت روان، يكي از راه هاي اميد درماني است. عزت نفس و احترام به فرد باعث مي‌شود ديگران نيز با ما رفتار بهتري داشته باشند. و همين امر، اميد به زندگي را بالا مي‌برد. با تعيين برنامه بر اساس استعداد و توانمندي هايمان، مي‌توان عزت نفس را بالا برد.

💠 حس شوخ طبيعي | اميد درماني

جدي و خشك بودن در ارتباط با ديگران، به مرور ما را افسرده و گوشه گير خواهد كرد؛ و اطرافيان ديگر علاقه اي به برقراري ارتباط با ما ندارند. حس شوخ طبعي و خنديدن، سبب تقويت روحيه مي‌شود. لبخند يكي از راه هاي فائق شدن بر مشكلات است. با تقويت حس شوخ طبعي و لبخند به ديگران، به خود و ديگران كمك كنيد. اين، يكي از موثرترين روش هاي اميد درماني است.

💠 ايجاد تعادل در زندگي

با برقراري تعادل در زندگي مي‌توان، اميدوار ماند. براي مثال ايجاد تعادل بين زندگي شخصي، اجتماعي و جلوگيري از كار كردن بيش از حد؛ يكي از راهكارهاي اميد درماني است. افرادي كه بيش از حد مشغول دغدغه هاي خود هستند و كار مي‌كنند؛ اميدواري كمتري دارند. آنها فقط خود را وسيله اي براي پول درآوردن مي‌دانند. غافل از اينكه زندگي جنبه هاي ديگري هم دارد.

💠 خود مراقبتي واهميت به ديگران | اميد درماني

هميشه در زندگي براي خود الويت قائل باشيد و قبل از هر چيزي به شرايط و احساسات خود فكر كنيد. برخي از افراد در اين كار زياده روي كرده و به ديگران هيچ اهميتي نمي‌دهند. جالب است بدانيد؛ اهميت به ديگران و فكر به آنها، به افراد حس مفيد بودن و كار آمدي مي‎‌دهد. و آنها را به زندگي اميدوار مي‌كند. وقتي افراد، تصور مي‌كنند كه در زندگي شخص ديگري موثر هستند. و مي‌توانند كمك كننده باشند؛ بيشتر تلاش مي‌كنند و اميدوار هستند. رويكرد اميد درماني در اين زمينه، فعاليت هاي داوطلبانه يا كار كردن در موسسات خيريه را پيشنهاد مي‌كند. 

💠 مراجعه به روانشناس

براي پيگيري و دنبال كردن راه هاي بيشتر در زمينه اميد درماني، حتما از يك روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان با پيدا كردن علل نااميدي؛ روش هاي متناسب با مشكل شما را پيدا خواهند كرد. اميد درماني، هميشه نيز با انجام روش هاي ساده، امكانپذير نيست. براي مثال افرادي كه به فكر خودكشي هستند؛ بهتر است با كمك يك متخصص، اميد درماني را شروع كنند.

سخن پاياني

در زندگي زمان هايي پبش مي‌آيد كه همه اميد خود را از دست مي‌دهيم و ادامه زندگي برايمان دشوار مي‌شود. اميد درماني با قرار دادن راه هاي ساده بر سر راهمان، ما را مجدد به زندگي بر خواهد گرداند. داشتن هدف مشخص، برنامه ريزي متناسب با آن و استعداد و توانمندي هاي افراد، در اميد درماني بسيار موثر هستند. افراد روش هاي منحصر به فردي براي اميدوار نگه داشتن خود دارند. به همين دليل پيچيدن نسخه اي واحد براي همه افراد، امكانپذير نيست. در اين شرايط حتما از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اميد درماني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

تمرين هاي اميد درماني كدام اند؟

افزايش حس شوخ طبعي، تعادل در زندگي، خود مراقبتي و اهميت به ديگران، افزايش عزت نفس، مراجعه به روانشناس و نگاه واقع بينانه؛ از روش هاي اميد درماني هستند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۱۱:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

غر زدن يكي از ويژگي هاي رفتاري است كه تقريبا براي همه ما رخ داده است. گاهي برخي از موقعيت ها به شيوه اي پيش مي‌آيد كه باب ميل مان نيست. اين ناراحتي ها و عدم علاقه باعث شكايت مي‌شود. در واقع غر زدن يك مسكن براي تسكين دردها و شكايت هاست. افراد با غر غر كردن دردهاي خود را كاهش مي‌دهند. اما اين غر زدن ها باعث كلافگي بيش از حد اطرافيان مي‌شود. و همچنين خود فرد نيز از بابت بازخوردهاي منفي و به نتيجه نرسيدن اذيت مي‌شود. پس حتما براي كاهش اين رفتار و اطلاع از روش‌هاي موثرتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

منبع: غر زدن | 4 روش تغيير عادت غر زدن

 

غر زدن چيست؟

غر زدن يك اصطلاح بسيار رايج است كه تقريبا همه ما با آن آشنا هستيم. همه ما حداقل تجربه مشاهده فرد غرغرو را داشته ايم. اگر آن فرد خودمان نباشيم! بنابراين شكايت و ناله كردن باعث كاهش استرس و تخليه بار هيجاني است. مخصوصا زماني كه يك رفتار يا اتفاقي باعث عصبانيت مي‌شود. شدت غر زدن بيشتر مي‌شود. ناله كردن هرگز خوب نيست. به مرور زمان اين رفتار اطرافيان را اذيت مي‌كند و باعث فرار و دوري از شما مي‌شود. بنابراين اين رفتار بايد كاهش يابد كه با كمك روانشناس امكان پذير است.

ويژگي هاي افراد غرغرو

افراد غرغرو به راحتي قابل تشخيص هستند. نشانه هايي از خود بروز مي‌دهند كه شامل موارد زير است.

🔺 قضاوت كننده مي‌باشند

🔺 بدبين هستند

🔺انتظار شكست دارند

🔺 هميشه همه چيز را بد مي‌بينند

🔺اعتقاد دارند كه همه براي شكست آنها تلاش مي‌كنند

🔺 دائم در حال شكايت هستند

🔺 از چيزهاي كوچك هم ايراد مي‌گيرند

🔺از عملكرد خود مطمئن نيستند

🔺 ديگران را مقصر همه چيز مي‌دانند

راهكارهاي تغيير عادت غر زدن

غر زدن هميشه باعث دوري و تنهايي مي‌شود. به جاي شكايت دائمي سعي كنيد رفتار خود را تغيير دهيد. و براي كاهش اين رفتارها تلاش كنيد. براي كاهش غر زدن هاي پي در پي، از روش هاي زير استفاده كنيد.

📌 به جاي غر زدن، شكايات خود را پيگيري كنيد

يكي از روش هاي جلوگيري از غر زدن، پيگيري شكايات است. بعد از اينكه ناراحتي و درد خود را بيان كرديد، حساب كنيد كه چقدر غر زده ايد. در كنار محاسبه زمان ناله كردن، عواملي كه باعث بروز اين رفتار شده است را بنويسيد. براي نوت برداري نياز به تفكر زياد نيست. تنها هر چيزي كه به خاطر داريد را يادداشت كنيد.

پس از يادداشت برداري بايد به خاطر بياوريد كه سر چه كساني غر زده ايد. و پس از غر زدن چه احساسي داشته ايد. پس از بازه زماني يك هفته اي بايد توانايي تشخيص الگوهاي شخصي خود را داشته باشيد. يافتن عملكرد مناسب شما در رابطه با ناراحتي براي حل مشكلات شما موثر است.

📌 خود را از افراد سمي دور كنيد | غر زدن

براي كاهش و جلوگيري از غر غر كردن، بايد از افراد سمي دور شويد. معمولا به دليل رفتارهاي ديگران است كه دائم غر مي‌زنيد. حال اگر قصد رهايي از اين رفتار را داريد، بايد اطرافتان را از آدم هاي سمي و موقعيت هاي منفي خالي كنيد. براي خودتان اهميت قائل باشيد و بررسي كنيد كه چه افرادي باعث حال خوب و بد شما مي‌شوند.

اگر دائما در حال مكالمه با افراد منفي و ناله كنان باشيد، به مرور شما نيز شبيه اين افراد مي‌شويد. بنابراين جهت تغيير عادت غر زدن حتما از افراد سمي دوري كنيد. 

📌 جايگزين غر زدن، نكات مثبت زندگي خود را بيابيد

بهترين راهكار براي ترك عادت غر زدن، توجه به نكات مثبت زندگي است. غرغر كردن براي چه دليلي رخ مي‌دهد؟ به اين دليل كه از زندگي و موقعيت هاي موجود راضي نيستيد. بنابراين براي جلوگيري از اين رفتار حتما بايد به جنبه هاي مثبت زندگي بنگريد. براي مثبت انديشي از روش هايي مانند نوشتن احساسات و روزمرگي كمك بگيريد.

با مثبت انديشي علاوه بر اينكه ميزان غر زدن شما كاهش مي‌يابد، زندگي راحت تري نيز خواهيد داشت. كه راه حل هاي مناسب تري پيش روي شما قرار خواهد داد. حتي با تمرين قدرداني مي‌توانيد بر افكار منفي غلبه كنيد و براي آنچه كه داريد سپاسگذار باشيد.

ر زدن به دليل افكار منفي داخل ذهن است. زماني كه افكار منفي در ذهن شما نمايان شد، توقف كنيد و به سراغ فكر مثبت رويد. تا افكار منفي از ذهنتان پر شود. 

📌 از روانشناس كمك بگيريد

براي جلوگيري از غر زدن، گاهي راهكارهاي خود درماني چاره نيست. بايد حتما از روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان دليل غر زدن هاي شما را بررسي مي‌كنند و راهكار جايگزين شكايت به شما ارائه مي‌دهند. با كمك روانشناس شيوه هاي مناسب بروز احساسات، هيجانات و بيان مناسب شكايات را آموزش خواهيد ديد. 

كلام آخر

غر زدن نشانه اي از ناراحتي و عصبانيت است. به جاي اينكه عصبانيت و ناراحتي خود را با غر زدن بيان كنيد، براي رفع مشكلات از روش هاي درماني كنترل عصبانيت كمك بگيريد. روانشناس به شما روش هاي جايگزين غر زدن را آموزش مي‌دهد. تا به جاي اين رفتار به دنبال رفع مشكلات و حل مسائل باشيد. بنابراين حتما در اين زمينه از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه غر زدن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

نشانه هاي افراد غرغرو چيست؟

قضاوت كننده مي‌باشند، بدبين هستند، انتظار شكست دارند، هميشه همه چيز را بد مي‌بينند، اعتقاد دارند كه همه براي  شكست آنها تلاش مي‌كنند، دائم در حال شكايت هستند، از چيزهاي كوچك هم ايراد مي‌گيرند واز عملكرد خود مطمئن نيستند.

راهكارهاي تغيير عادت غر زدن چيست؟ 

جهت چلوگيري از غر زدن هاي متداول؛ خود را از افراد سمي دور كنيد، شكايات خود را پيگيري كنيد، نكات مثبت زندگي خود را بيابيد و از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: غر زدن | 4 روش تغيير عادت غر زدن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۰۷:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ماه عسل فرداي روز عروسي است كه زوجين اولين سفر دوتايي را تجربه مي‌كنند. روزهاي ابتدايي يك زندگي مشترك هميشه دلچسب و شيرين است. خانم و آقا حس هاي جديدي را تجربه مي‌كنند كه تا قبل از ازدواج از آن غافل بودند. حس هايي كه سرشار از لذت است. روزهاي ابتداي زندگي مشترك فارغ از بيهودگي هاي دنيا و سختي است. زوجين تمام افكار خود را صرف ساخت آينده اي بهتر مي‌كنند.

اهميت زيادي دارد كه ماه عسل و اولين سفر دوتايي زوجين به چه صورت باشد. به دليل كسب تجربه هاي جديد حتما مقصد سفر را به خوبي انتخاب كنيد. تحقيقات لازمه را انجام دهيد تا در سفر اذيت نشويد. اين سفر باعث شناخت عادت هاي خوب و بد يكديگر مي‌شود. حتي در اين سفر صميميت بين زوجين افزايش مي‌يابد. در اين مقاله سعي كرده ايم تمامي كارهايي كه در ماه عسل بايد انجام دهيد را توضيح دهيم.

منبع: ماه عسل | 7 راه كه در ماه عسل چيكار كنيم؟

ماه عسل

ماه عسل آغاز زندگي مشترك است. زندگي كه با عادت ها، چالش ها و آغاز روابط جنسي روبرو است. براي ماه عسل حتما بايد آمادگي لازم را داشته باشيد. زيرا اولين سفر با همسر شما را با مسائل زيادي روبرو مي‌كند. تجربه هاي زيادي كسب خواهيد كرد و قطعا با عادت هاي خوب و بد همسر آشنا خواهيد شد. 

در سفر ماه عسل به راحتي مي‌توانيد همسر خود را زير نظر بگيريد و تعاملات او را بررسي كنيد. به طور كل زوجين در اين سفر سعي دارند كه بهترين خود را ارائه دهند تا خوب به نظر برسند. ام سعي كنيد خودتان باشيد و ويژگي هاي اصلي تان را بروز دهيد. بسياري از افراد نيز توانايي چگونه برقراري ارتباط با همسر خود را در ماه عسل ندارند كه بايد حتما از روانشناس كمك بگيرند.

در ماه عسل چيكار كنيم؟

در ماه عسل اتفاقات فراواني رخ مي‌دهد كه باعث كسب تجربه مي‌شود. بنابراين بايد در ماه عسل رفتارهايي از خود نشان دهيد كه در ادامه توضيح داده ايم.

📌 روابط جنسي در ماه عسل

يكي از كارهايي كه اكثر زوجين در ماه عسل انجام مي‌دهند، برقراري رابطه جنسي است. اگر قبل از ماه عسل و در دوران نامزدي رابطه جنسي برقرار نكرده باشيد، حتما در اين سفر با آرامش بيشتري اين كار را انجام دهيد. به دليل اينكه سفر خوبي را تجربه كنيد، حتما در كمال آرامش و پيشنوازي فراوان رابطه برقرار كنيد. قبل از شروع رابطه جنسي انتظارات خود را بيان كنيد و با برنامه پيش برويد. فضاي رمانتيكي در نظر بگيريد و از همسر خود غافل نشويد. از ايده ها و آرزوهايتان در رابطه جنسي سخن بگوييد و معاشقه طولاني مدت داشته باشيد.

📌 بررسي رفتارهاي همسر

زن و شوهر در دوران نامزدي به ميزان زيادي با رفتارهاي يكديگر آشنا مي‌شوند. اما احتمالا شنيده ايد كه آدم ها را مي‌توان در سفر شناخت! به دليل اينكه زندگي چند روزه در كنار هم باعث آشنايي از ويژگي هاي فردي، عادات، رفتار و واكنش هاي مختلف به رفتار ديگران مي‌شود. به همين دليل است كه ماه عسل باعث افزايش شناخت هرچه بيشتر مي‌شود.

در ماه عسل به رفتارهاي همسر خود با دقت بيشتري نگاه كنيد. نگاه هاي او به جنس مخالف را در نظر بگيريد. نحوه غذا خوردن، خوابيدن، عادت هاي خواب، عادت هاي بيدار شدن، شادي ها، صحنه هاي منزجر كننده و … را زير نظر داشته باشيد.

در ماه عسل ژوليده ترين حالت هاي همسر خود را مشاهده خواهيد كرد. و به طور كلي در اين سفر با چالش هاي بسيار زيادي روبرو خواهيد شد. كه حل آنها باعث افزايش كيفيت رابطه در آينده خواهد شد.

📌 انتظارات خود را بيان كنيد

شايد در طول رابطه با همسر خود در رابطه با مسائل گوناگوني صحبت كرده باشيد. اما اينكه چه انتظاري در سفر از همسر خود داريد فرق دارد. حتما در طول سفر به او بگوييد كه انتظارات شما چيست و چه درخواستي داريد. گاهي اوقات افراد از برآوردن انتظارات همسر غافل مي‌شوند كه يادآوري آن ايرادي ندارد. 

📌 ميزان صميميت خود را افزايش دهيد

ماه عسل دوران خوبي براي افزايش صميميت است. مثلا اگر در طول نامزدي از همسر خود خجالت مي‌كشيديد؛ حال زمان آن رسيده كه با كمال آرامش ميزان صميميت را افزايش دهيد. زماني كه زوجين به شناخت وسيع تري از يكديگر برسند، حتما صميمت نيز شكل خواهد گرفت.

📌 احساسات خود را بگوييد

ماه عسل بهترين زمان براي بيان احساسات است. به همسرتان ويژگي هاي شخصيتي خود را شرح دهيد و بگوييد كه در چه مواردي احساس خوب يا بد به شما دست مي‌دهد. از ميزان حساسيت هاي خود نيز توضيح دهيد تا به شناخت كامل تري از يكديگر برسيد.

📌 ساده بگيريد

براي اينكه ماه عسل براي شما اولين تجربه شيرين باشد، بهترين راه ساده گرفتن است. اگر سفر را براي خود و همسرتان سخت كنيد، اولين مسافرت زندگي شما با ياد بد ماندگار خواهد شد. بنابراين سعي كنيد تا جاي ممكن ساده بگيريد. اگر اتفاقي رخ داد به راحتي از آن عبور كنيد و هر موقعيت دشوار را به آرامش تبديل كنيد. در اين شرايط حتما زندگي بهتري خواهيد داشت و اين سفر شيرين و ماندگار در ذهن شما جا خواهد گرفت.

📌 از سفر لذت ببريد

به جاي غر زدن هاي بيهوده بر سر تمامي مسائلي كه در سفر رخ مي‌دهد، از ماه عسل لذت ببريد. چنين تجربه شيريني تند به تند وارد زندگي افراد نمي‌شود. بنابراين براي داشتن ماه عسلي سرشار از خاطره خوب، حتما از سفرتان نهايت لذت را ببريد.

كلام آخر

ماه عسل يكي از سفرهاي جذاب و دوست داشتني است. تصور اينكه با عشق و همسر خود به سفر چند روزه پس از عروسي خواهيد رفت شيرين است. چه بسا اين اتفاق واقعي باشد. زماني كه زوجين در دوران نامزدي سپري مي‌كنند، پس از استرس است. اما ماه عسل دوران بدون استرس و سرشار از احساس خوب است. بنابراين نحوه برخورد و رفتار مناسب در اين دوران از اهميت بالايي برخوردار است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نحوه رفتار در ماه عسل، حتما از روانشناس كمك بگيريد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ماه عسل مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

1.چه كارهايي براي ماه عسل بايد انجام داد؟

رابطه جنسي سالم، لذت از سفر، ساده زيستي، افزايش صميميت، بيان احساسات و بررسي رفتارهاي همسر از كارهاي مهم در ماه عسل است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۳:۵۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

واقع بيني نوعي از تفكر بوده كه با مثبت نگري يا بدبيني متفاوت است. با نگاهي دقيق برروي تفكرات مان يا نوع نگاهي كه به زندگي داريم؛ متوجه خواهيم شد در اكثر موارد چگونه فكر مي‌كنيم. نگاه واقع بينانه به زندگي كار آساني نيست. چرا كه در اكثر موارد گرفتار برخي از تله هاي ذهني يا خطاهاي شناختي خواهيم شد كه ما را از واقعيت دور خواهند كرد. بسياري از عوامل برروي نحوه انديشيدن ما موثر هستند. در بيشتر موارد كنترل افكار خود را از دست مي‌دهيم و به مسائل غيرضروري فكر خواهيم كرد.

 

منبع: واقع بيني | چطور واقع بين باشيم | واقع بيني در روانشناسي

واقع بيني در روانشناسي

مفهوم واقع بيني در روانشناسي، با آن چيزي كه در فضاي مجازي يا تحت تاثير اطرافيان با آن روبرو هستيم؛ متفاوت است. واقع بيني به معني توانايي درك و پذيرش حقايق و واقعيت هاست به شكلي كه هستند؛ و نه با تغييردادن آنها به شكلي كه خودمان دوست داريم. گاهي قبول كردن واقعيت، چندان هم آسان نيست. بسياري از مسائل در زندگي مغز را به چالش مي‌كشند و آن را گمراه مي‌كنند براي آشنايي با طرحواره منفي گرايي كليك كنيد. .

چطور واقع بين باشيم

اگر معمولا فردي هستيد كه بر اساس احساسات خود رفتار و تصميم مي‌گيريد؛ احتمالا اتخاذ تفكر منطقي و واقع بيني براي شما كار دشواري خواهد بود. بدون نگاه واقع بينانه به مسائل و هدف هايمان موفق نخواهيم شد. پس بايد روش هايي را براي تمرين آن، به كار ببريم. در واقع اگر بتوانيد تعادلي ميان مثبت نگري و بدبيني برقرار كنيد؛ تا حدي به واقع بيني دست مي‌يابيد.

🔶از قضاوت دوري كنيد

سعي كنيد از قضاوت عجولانه وبدون دليل كافي دوري كنيد. وقتي چيزي را مورد قضاوت قرار مي‌دهيد به طور دقيق در مورد آن فكر نكرده و حتي به جزئيات آن توجه نمي‌كنيد. صرفا با نگاهي اجمالي نظر خود را بيان كرده و اين را تبديل به حقيقتي براي خود مي‌كنيد. اما با دقيق شدن بر روي جزييات و تامل بيشتر، از قضاوت دوري كنيد.اينكار با گذشت زمان باعث واقع بيني خواهد شد و حتي سلامت روان را نيز بهبود مي‌بخشد.

🔶اهداف خود را ارزيابي كنيد

اگر بيشتر بر روي هدف تان تمركز كنيد و همه جوانب را در نظر بگيريد؛ با واقعيت هاي بيشتري روبرو خواهيد شد. گاهي افراد بدون اينكه ذره اي فكر كنند هدف خود را انتخاب كرده و برآن پافشاري مي‌كنند. اما وقتي به مسائل پيرامون هدف خود فكر كرده و موانع را هم در نظر مي‌گيريد؛ با واقع بيني تصميمات درست تري خواهيد گرفت.

🔶نگاه سوم شخص به مسائل

وقتي به اتفاقات و مسائل پيرامون خود نگاه سوم شخص داريد؛ مسائل بيشتري را در نظر خواهيد گرفت. قبل تر هم گفتيم كه به عنوان شخصي كه فقط تماشاگر است؛ قضاوت كردن آسان است. در مورد مسائل خود نيز چنين نگاهي داشته باشيد. از دور به زندگي خود نگاه كرده و نقاط مثبت و منفي را ارزيابي كنيد. حتي گاهي از ديگران بخواهيد كه نظرشان را بيان كنند. شنيدن نظرات ديگران مخصوصا افرادي شناخت كافي از ما دارند؛ بسيار موثر است.

🔶شناخت خود را افزايش دهيد

با افزايش اطلاعات و آگاهي بيشتر، ديد شما نسبت به مسائل فرق خواهد كرد. گاهي دانش زياد افراد را بدبين يا نااميد نسبت به دنيا مي‌كند. اما اين موضوع هميشه هم صادق نيست. اغلب با شناخت بيشتر،واقع بيني حاصل خواهد شد. با مطالعه و جستجو در مورد مسائل مختلف، نگاه شما متفاوت خواهد شد و از جانب داري دوري مي‌كنيد. 

واقع بيني به معناي راديكال گرايي نيست

بسياري از افراد همه چيز را مطلق مي‌دانند و انعطاف پذير نيستند. اما اين به معناي واقع گرايي نيست. در واقع با نگاه راديكال به زندگي و مسائل، هيچ تلاشي در جهت تغيير اوضاع نخواهيم كرد و منفعل خواهيم شد. بايد پذيرفت كه واقعيت، مطلق نبوده و هيچ كس از همه چيز مطلع نيست. 

تاثيرات واقع بيني در زندگي

با واقع بيني، اوضاع متفاوت خواهد شد. مبناي بسياري از موفقيت ها در زندگي واقع بيني است. بسياري از افراد مثبت انديشي را واقع بيني اشتباه مي‌گيرند؛ كه همين موضوع سبب آسيب هايي در زندگي خواهد شد. با مثبت انديشي سمي از زندگي و اطرافيان متوقع خواهيد شد. با تغيير نگاه خود به زندگي، متوجه تاثيرات آن خواهيد شد.

🔷واقع بيني خطر شكست را كاهش مي‌دهد

وقتي با واقع بيني به نتايج عملكرد خود فكر مي‌كنيد؛ خطرات احتمالي را در نظر گرفته و احتمال شكست خوردن را كاهش مي‌دهيد. فكر كردن به پيامدها و نتايج هركاري، اهميت دارد و هميشه بايد احتمال شكست را هم در نظر گرفت. اما برخي افراد با خوش بيني فقط به نتيجه فكر مي‌كنند و هنگام شكست نااميدي و سرخوردگي زيادي را تجربه خواهند كرد براي جلوگيري از شكست خوردن در زندگي كليك كنيد. .

🔷سرعت بخشيدن به روند تغييرات

همانطور كه گفته شد با واقع بيني، اوضاع متفاوت خواهد شد. اما اين نوع از نگرش باعث مي‌شود؛ تغييرات سريعتر از گذشته اتفاق بي‌افتند. اگر همه چيز را به شانس واگذار نكنيم يا در مورد نتايج با قطعيت فكر نكنيم؛ سرعت تغييرات نيز بالاتر خواهد رفت. تغيير هميشه با رشد فردي همراه خواهد بود اما برعكس اين قضيه صادق نيست. رشد و تغيير هردو نياز به زمان دارند اما با واقع بيني اين زمان كوتاه تر خواهد شد.

🔷امنيت رواني

يكي از تاثيرات مثبت واقع بيني در زندگي، امنيت رواني است. درواقع شما با پذيرش شرايط، براين اساس تصميم مي‌گيريد. هميشه برنامه ديگري براي جبران اوضاع داريد و اتفاقات مختلف را در نظر مي‌گيريد. براي مثال اين موضوع را پذيرفته ايد كه شايد در سخنراني كه بسيار براي آن زحمت كشيده ايد؛ دچار مشكلاتي شويد و بر اين اساس اوضاع را جوري مهيا مي‌كنيد كه اضطراب كمتري را تجربه كنيد. مثلا زودتر از خانه راه مي‌افتيد يا تمرين بيشتري مي‌كنيد.

🔷افزايش اعتبار شما ميان اطرافيان

وقتي با يك فرد واقع بين روبرو مي‌شويد؛ متوجه مسائل بيشتري خواهيد شد و از حرف زدن با او اطلاعات بيشتري كسب مي‌كنيد. واقع بيني جايگاه افراد را ميان ديگران بالاتر مي‌برد. براي مثال شما براي تصميم گيري در مورد موضوعي ترجيح مي‌دهيد با يك فرد واقع بين صحبت كنيد تا كسي كه مدام منفي بافي مي‌كند. اينگونه افراد در پست هاي مديريتي نيز بسيار موفق عمل خواهند كرد.

🔷كنارآمدن با شرايط سخت

با كمك واقع بيني راحت تر مي‌توان با شرايط سخت كنار آمد. همه ما وقتي در شرايط سختي قرار مي‌گيريم؛ شروع به خيالپردازي مي‌كنيم. معمولا بدترين حالت را تصور مي‌كنيم يا براي رهايي از اين اوضاع به خوش بيني روي مي‌آوريم. اما با نگاه دقيق به شرايط و حتي نگاه به گذشته متوجه خواهيم شد همانطور كه قبلا توانسته ايم اوضاع را مديريت كنيم؛ اكنون نيز موفق خواهيم شد.

سخن پاياني

اينكه افراد را به كنترل خود در آوريم و از مثبت انديشي يا بدبيني جلوگيري كنيم؛ كار ساده اي نخواهد بود. براي مغز هميشه راحت تر است كه از مسير اصلي منحرف شود و به چيزهاي ساده تر توجه كند. اما با كمي تمرين براي واقع بيني و افزايش تمركز مي‌توان اين ويژگي را تقويت كرده و تاثير بي نظير آن را در زندگي شخصي و اجتماعي مشاهده كرد. در اين مسير مي‌توانيد از يك مشاور كمك بگيريد و با تكنيك هاي مختلف روانشناسي ديد خود را به زندگي اصلاح كنيد

براي دريافت مشاوره در زمينه واقع بيني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چگونه مي‌توان واقع بيني را تقويت كرد؟

با نگاه سوم شخص به مسائل، دوري از قضاوت، ارزيابي اهداف و كمك گرفتن از يك روانشناس مي‌توان واقع بيني را تقويت كرد.

تاثيرات واقع بيني در زندگي كدام اند؟

تسريع فرايند تغييرات در زندگي، موفقيت در اهداف، بالارفتن جايگاه اجتماعي، كنار آمدن با شرايط سخت و امنيت رواني، برخي از تاثيرات واقع بيني در زندگي هستند. 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۸:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ازدواج فاميلي يكي از انواع ازدواج است كه عده بسياري طرفدار آن هستند و عده ديگري با آن مخالفند. ازدواج فاميلي به دليل تناسب خانواده‌ها و شناخت آنان نسبت به يكديگر از مزاياي زيادي برخوردار است اما از سوي ديگر مشكلاتي نيز با خود به همراه دارد. با آگاهي از مزايا و مشكلات ازدواج فاميلي و كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد بهترين انتخاب را داشته باشيد و خانواده سالم خود را تشكيل دهيد.

منبع: ازدواج فاميلي – كدام ازدواج فاميلي خطرناك است ؟

ازدواج فاميلي

ازدواج فاميلي به ازدواج هايي گفته مي‌شود كه دختر و پسر يك جد مشترك داشته باشند، در چنين ازدواج هايي علاوه بر مسائل خانوادگي مساله سلامت فرزندان حاصل از اين وصلت بايد مورد توجه قرار بگيرد. ازدواج با نسبت هايي كه درجه نزديك‌تر دارند، پرخطرتر هستند. براي مثال ازدواج با دختر عمو نسبت به ازدواج با نوه عمو درجه كمتري دارد، پس در ازدواج با دختر عمو احتمال بروز بيماري براي فرزندان اين ازدواج بيشتر است.

نوع ديگري از ازدواج فاميلي، ازدواج با فاميل هاي نسبي است. براي مثال ازدواج دختر با برادر زن عمو از نظر خوني هيچ ارتباطي به هم ندارند اما اين نوع پيوندها نيز معايب و مزاياي مشابه ديگر پيوندهاي فاميلي را دارند كه در ادامه بررسي كرده ايم.

ازدواج فاميلي ريشه در فرهنگ جوامع دارد

ازدواج مسئله بسيار مهمي است كه بايد با درك و شناخت كافي انجام گيرد. بيشتر افراد به ويژه خانواده‌ها معتقد هستند كه نمي‌توان نسبت به شخص غريبه شناخت كافي پيدا كرد و به همين دليل تاكيد دارند كه با اقوام خود وصلت نمايند. دليل اين افراد اين است كه دختر و پسري كه اقوام باشند داراي فرهنگ مشتركي هستند و ازدواج موفق‌تري خواهند داشت. در قديم‌ به ازدواج دختر عمو و پسر عمو تاكيد داشته و معتقد بودند ازدواج فاميلي به دليل آداب و رسوم مشترك نتايج مثبتي در پي خواهد داشت. 

ازدواج فاميلي غير خوني

در ازدواج هاي فاميلي غير خوني، خانواده هاي طرفين شناخت كافي نسبت به يكديگر دارند و احتمال انتقال بيماري هاي ژنتيكي نيز به مانند ساير افراد جامعه است. اما اين نوع ازدواج زماني خطرساز مي‌شود كه خوشبختي اين زوج در گرو زوج ديگري در خانواده شود. براي مثال دختر خانواده با برادرِ زن برادر خود ازدواج كرده است. در اين حالت ممكن است اختلافات برادر و خانمش به ازدواج دختر خانم نيز آسيب برساند.

مشاوران ازدواج راهكارهاي مفيدي براي تعيين مرزها ارائه مي دهند. شما براي دوري از چنين برخوردهايي بهتر است پيش از ازدواج در مورد آن مشورت نماييد. در اين نوع پيوندها و روابط اگر چه بيماري هاي ژنتيكي انتقال نمي يابد، اما احتمال بروز ناراحتي هاي رواني بسيار بالاست.

مزاياي ازدواج فاميلي

  • تناسب آداب و رسوم خانواده‌ها
  • افزايش ميزان شناخت
  • سازگاري بيشتر زن و شوهر و دوام زندگي زناشويي
  • تحكيم روابط قومي
  • كاهش هزينه‌هاي مربوط به عقد و عروسي
  • حفظ دارايي در درون خانواده و انتقال آن از نسلي به نسل ديگر

معايب ازدواج فاميلي

ازدواج فاميلي علاوه بر مزايا و امتيازات، معايبي نيز با خود به همراه دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. احتمال افزايش بيماري هاي ژنتيكي

در ازدواج فاميلي ريسك دچار شدن نوزاد به بيماري‌هاي ژنتيكي و نواقص جسمي مانند نارسايي‌هاي قلبي، نابينايي و غيره بالاست. خطر اين نوع ازدواج وقتي بيشتر احساس مي‌شود كه بدانيد حتي اگر نوزادان حاصل از ازدواج فاميلي سالم به دنيا بيايند خطر هنوز در كمين است و امكان دارد نسل‌هاي بعدي نيز دچار مشكل شوند. براي آشنايي با انواع بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي كليك كنيد.

2. عدم تحقيق كردن درباره طرف مقابل

با وجود اينكه اقوام نسبت به يكديگر آشنايي دارند اما نياز است كه تحقيقات به طور كامل انجام گيرد و دختر و پسر زماني را به آشنايي با طرز فكر و برنامه‌هايي كه براي اينده دارند اختصاص دهند.

3. شرايط جدايي سخت

اگر زن و مرد با هم تفاهم نداشته باشند شايد طلاق بهترين راه حل براي آن‍‌ها باشد . در حالي كه در ازدواج‌هاي فاميلي كنار آمدن با اين مسئله به سختي ممكن خواهد بود و گاهي براي حفظ پيوندهاي قومي زن و مرد مجبور مي‌شوند زندگي خود را فدا كنند.

4. افزايش دخالت خانواده ها

به دليل پيوند قومي، خانواده‌هاي زن و مرد به خود اجازه مي‌دهند دخالت بيشتري در زندگي دختر و پسرشان داشته باشند و چنانچه مخالفتي از طرف زوج صورت بگيرد به ناراحتي خانواده‌ها منجر خواهد شد.

كدام ازدواج فاميلي خطرناك است؟

طبق نتايج آزمايش‌هاي زيستي نوزاداني كه حاصل ازدواج فاميلي هستند با خطر ابتلا به معلوليت و بيماري‌هاي ژنتيكي روبرو مي‌باشند. در ازدواج‌هاي فاميلي نسبت به ازدواج‌هاي غير فاميلي نرخ تولد نوزاداني با عارضه نابينايي، عقب ماندگي ذهني، بيماري‌هاي پوستي و جسمي بيشتر خواهد بود تا جايي كه مي‌توان گفت به طور تقريبي اين مسائل و مشكلات در ازدواج‌هاي فاميلي 2 برابر ازدواج‌هاي غير فاميلي ديده خواهند شد. 

البته بايد گفت اين امر هميشه اتفاق نمي‌افتد و در صورتي احتمال تولد نوزاداني با اين عارضه‌ها خواهد بود كه در خانواده پدر و مادر سابقه بيماري وجود داشته باشد. به هرحال خطرات ناشي از ازدواج‌هاي فاميلي هميشه تهديد كننده هستند و اگر در تولد نوزادان نسل اول تاثير نگذارند، ممكن است در نسل‌هاي بعدي عوارض نامطلوبي را برجاي بگذارند.

1. آزمايش ژنتيك

در صورتي كه دختر و پسر داراي رابطه قومي باشند و بخواهند با يكديگر ازدواج كنند اكيدا توصيه مي‌شود قبل از ازدواج به آزمايشگاه خون مراجعه كرده و آزمايش ژنتيك انجام دهند. در اين نوع آزمايش خطرات ناشي از ازدواج فاميلي مشخص خواهد شد. علاوه بر آن بايد از خدمات مشاوره ژنتيك نيز بهره‌مند گردند و بهتر بتوانند با عواقب و پيامدهاي ازدواج فاميلي آشنا گردند.

2. تشخيص بيماري ژنتيك با استفاده از روش NGS

در اين نوع تشخيص كه ” نسل جديد تعيين توالي” ناميده مي‌شود همه ژن‌هاي مرد و زن را مورد بررسي قرار مي‌دهند و بيماري‌هايي را كه هر كدام ناقل آن هستند مشخص مي‌كنند.

نظر علم درباره ازدواج فاميلي

همانطور كه متوجه شديد، مهم ترين علت مخالف علم با ازدواج هاي فاميلي بالارفتن احتمال تولد نوزادي با مشكلات ژنتيكي است. متخصصان مشاوره ژنتيك را براي همه زوج ها ضروري مي دانند. اما در مورد كساني كه نسبت خويشاوندي دارند، تاكيد بيشتري مي شود. حتي اگر اين خويشاوندي نزديك نباشد. همچنين طبق تحقيقات كودكاني كه پدر و مادرشان با هم نسبتي داشند داراي IQ كمتري هستند.

بهترين نوع ازدواج فاميلي

بهترين نوع ازدواج هاي فاميلي، ازدواج با فاميل نسبي است. در اين حالت خانواده ها شناخت كافي از يكدگير دارند، اما هيچ رابطه خوني يا آبا و اجداد مشتركي بين زوجين وجود ندارد. در اين ازدواج احتمال انتقال ژن هاي معيوب و بيماري ژنتيكي بسيار پايين‌تر است. و از طرفي خانواده بنا به شناختي كه از پيوند قبلي دارند، راحت تر مي توانند با داماد و عروس جديد ارتباط بگيرند. بنابراين شناخت، احتمال موفقيت ازدواج ها نيز بيشتر مي شود.

ميزان شيوع ازدواج فاميلي در دنيا و ايران

ازدواج فاميلي در ميان كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا بيشتر از ساير دنيا رواج دارد. با اين حال برخي كشورها مثل چين، تاجيكستان، برخي ايالات آمريكا و غيره ازدواج فاميلي را ممنوع اعلام كرده اند. اين كشورها به دليل معايب اين ازدواج ها، تصميم به جلوگيري با كمك قانون كرده اند. ازدواج فاميلي در ايران حدود 20 تا 30 درصد از كل ازدواج هاي ثبت شده است.

سخن آخر

بسياري از خانواده ها و فرهنگ ها ازدواج فاميلي را تحصين مي كنند. اين افراد اغلب توجه چنداني به سلامت فرزندان اين ازدواج نمي كنند. به همين دليل در گذشته بيشتر شاهد چنين ازدواج هايي بوده ايم. اما در دهه هاي اخير با مشخص‌شدن پيامدهاي ازدواج فاميلي، جوانان كمتري به سمت اين ازدواج ها مي روند. به ساير كساني كه علاقه به ازدواج با خويشاوندان را دارند، دريافت خدمات روانشناسي توصيه اكيد مي شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج فاميلي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد. 

سوالات متداول

آيا ازدواج فاميلي مانع از طلاق و جدايي مي‌شود؟

با تمام مزايايي كه در مورد ازدواج فاميلي بيان گرديد باز هم نمي‌توان به طور قطع گفت موفقيت و نتيجه خوشايند در اين نوع ازدواج كاملا تضمين شده است، زيرا به صرف فرهنگ مشترك ممكن است اخلاقيات و رفتارهاي زن و مرد با يكديگر هم خواني نداشته باشند و نتوانند آنچنان كه شايسته است به هم عشق بورزند و همديگر را دوست داشته باشند. در نتيجه امكان جدايي و طلاق در اين نوع ازدواج وجود خواهد داشت.

چرا درصد بيشتري از ازدواج هاي قومي در بين طبقات مرفه جامعه ديده مي شود؟

به دليل اينكه طبقات مرفه جامعه به دنبال حفظ دارايي و اموال خود هستند، ترجيح مي‌دهند به واسطه ازدواج فاميل ثروت خود را حفظ كرده و آن را نسل به نسل در خانواده خود منتقل كند.

منبع: ازدواج فاميلي – كدام ازدواج فاميلي خطرناك است ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۱۳:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سرما زدگي نوزاد و كودك يا هيپوترمي، معمولا به ندرت اتفاق مي‌افتد. دماي بدن انسانها در اكثر مواقع بين 36 تا 37 درجه است. اگر از اين دما بالاتر يا پايين تر بيايد؛ عوارضي براي بدن به وجود خواهد آمد. بدن كودكان نيز حساس تر است. اگر دماي بدن نوزاد و كودك به هر دليلي پايين تر از 35 درجه بيايد؛ او دچار هيپوترمي شده است. اين حالت به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد و معمولا موقت است. همچنين سرمازدگي نوزاد انواع مختلفي دارد كه در ادامه به توضيح هريك خواهيم پرداخت.

منبع: سرمازدگي نوزاد و كودك | سرد شدن پيشاني نوزاد

سرمازدگي نوزاد و كودك

شايد تصور كنيد سرمازدگي نوزاد و كودك فقط به دليل عوامل محيطي اتفاق مي‌افتد. اما اينگونه نيست. براي مثال نوزادان زودرس يا نوزاداني كه هنگام تولد كمبود وزن دارند، آب بدن از طريق پوستشان خارج مي‌شود و بيشتر مستعد هيپوترمي هستند. همانطور كه از اسم اين اختلال هم مشخص است؛ در آن دماي بدن بسيار پايين آمده به طوري كه كودك را دچار مشكلاتي خواهد كرد.انواع سرمازدگي نوزاد و كودك و اقدامات مربوطه

📌سرمازدگي درجه يك يا خفيف

اين نوع از سرمازدگي كه اولين مرحله آن است؛ آسيب جدي به بافت ها وارد نكرده و با اقدامات اوليه، قابل درمان است. در سرمازدگي نوزاد و كودك به شكل خفيف، پوست فرد سرخ شده و از هواي سرد رنج مي‌برد. در مواردي حتي سوزن سوزن شدن و دردناكي پوست را نيز گزارش مي‌كند. در اين حالت، قسمت آسيب ديده را پوشانده و فرد را به محلي گرم منتقل كنيد. از ريختن يا گذاشتن كمپرس آب خيلي داغ برروي نواحي آسيب ديده خودداري كنيد.

📌سرمازدگي درجه دو يا متوسط

در سرمازدگي نوزاد و كودك به شكل متوسط، سرما بخش ها و لايه هاي بيشتري را تحت تاثير قرار مي‌دهد. از نشانه هاي اين نوع از سرمازدگي مي‌توان به تغيير رنگ پوست، درد عضلات و عدم تعادل در راه رفتن اشاره كرد. براي مديريت اين شرايط حتما به پزشك مراجعه كنيد و از دست زدن به تاول هاي پوستي جدا خودداري كنيد. علائم حياتي مثل نبض و فشارخون را چك كرده و اقدامات خودسرانه انجام ندهيد. در اين حالت احتمالا دماي بدن نوزاد يا كودك 32 تا 35 درجه سانتي گراد خواهد بود.

📌سرمازدگي درجه سه يا شديد

در سرمازدگي درجه سه يا شديد، پوست نوزاد يا كودك به طور كامل يخ زده است و سياه مي‌شود. در اين مرحله ديگر اقدامات خانگي موثر نيست؛ و فرد بايد به بيمارستان مراجعه كند. وقتي پوست را لمس مي‌كنيد سفت و يخ است. همچنين رنگ آن نيز تغيير مي‌كند. سرمازدگي نوزاد و كودك در اين مرحله منجر به بي هوشي و از دست دادن علائم حياتي نيز مي‌شود. دما بدن در اين حالت كمتر از 32 درجه است.

براي آشنايي با بايدها و نبايدهاي مراقبت از نوزاد كليك كنيد.

علل سرمازدگي نوزاد و كودك

با اينكه گرمازدگي دركودكان فقط به عوامل محيطي وابسته است؛ اما در سرمازدگي نوزاد و كودك شاهد علل ديگري نيز هستيم. برخي از مشكلات جسماني خود نوزاد نيز منجر به هيپوترمي خواهد شد حتي اگر دماي محيط مناسب باشد. در اين قسم برخي از دلايل هيپوترمي در كودكان را بررسي خواهيم كرد.

🔴دماي پايين محيط

بدون شك يكي از اصلي ترين دلايل سرمازدگي نوزاد و كودك محيط سرد است. افرادي كه در مناطق سرد زندگي مي‌كنند يا در زمستان ها بيشتر شاهد بروز اين حالت در كودكان هستيم. حتي با پوشيدن لباس هاي زياد نيز بازهم نقاطي از بدن در معرض سرما قرار دارند و احتمال سرمازدگي وجود دارد.

🟠تعريق زياد

گاهي كودك به دليل مشكلات متابوليسمي و سوخت و ساز زياد بدن، مدام در حال تعريق است. بدن با تعريق گرماي خود را از دست مي‌دهد و خنك مي‌شود. تعريق مداوم باعث پايين آمدن دماي بدن مي‌شود و منجر به بروز سرمازدگي نوزاد و كودك مي‌شود. در اين شرايط توصيه مي‌شود والدين با كمك پزشك علت را شناسايي كرده و به درمان آن بپردازند.

🟡كمبود ميزان چربي بدن

چربي يك عايق طبيعي در بدن است كه باعث تعادل دماي بدن مي‌شود. نوزاداني كه زودتر از موعد متولد مي‌شوند و يا كودكاني به دلايل مختلف چربي بدن خود را از دست مي‌دهد؛ بيشتر در معرض اين مشكل قرار دارند. وقتي چربي در بدن به اندازه نباشد؛ فرد گرماي بدن را از دست داده و باعث سرمازدگي نوزاد و كودك مي‌شود.

🟢عوامل ديگر

دلايل زيادي مثل كم خوني و كمبود آهن، اكسيژن رساني نامناسب، كمبود برخي از ويتامين ها و مواد معدني، وجود عفونت در بدن، مشكلات عصبي، ساختار پوست، اختلال در عملكرد برخي غدد و… همگي منجر به سرمازدگي نوزاد و كودك مي‌شوند. با وجود اين عوامل حتي اگر لباس هاي كافي بپوشد يا در محيطي با دماي مناسب هم باشد باز هم هيپوترمي را تجربه خواهد كرد.

علائم ظاهري سرمازدگي نوزاد و كودك

با بروز هيپوترمي در كودكان، قطعا نشانه هايي در ظاهر آنها ديده خواهد شد. بهتر است والدين كودكان مستعد اين بيماري با اين نشانه ها آشنا باشند تا از سرمازدگي نوزاد و كودك خود جلوگيري كنند.

🔸پوست قرمز و خشك

🔸جمع شدن اشك در چشم ها

🔸رنگ پريدگي و گاها كبودي

🔸لرزيدن

🔸تنفس سريع

🔸بي نظمي ريتم قلبي

🔸اختلال حركتي

شدت و نوع اين نشانه ها در انواع مختلف هيپوترمي متفاوت خواهد بود و علت آنها متفاوت است.

درمان سرمازدگي نوزاد و كودك

روش هاي درماني سرمازدگي نوزاد و كودك، با توجه به علت بروز آن متفاوت خواهد بود. به همين دليل توصيه مي‌شود در ابتدا والدين به دنبال ريشه يابي مشكل در كودكان خود باشند. همچنين هرچه سن كودك كمتر باشد؛ اقدامات بايد سريع تر انجام گيرند.

🟥اندازه گيري مداوم دماي بدن

يكي از اقدامات پيشگيرانه و حتي درماني براي سرمازدگي نوزاد و كودك، اندازه گيري مداوم دماي بدن است؛ تا در صورت پايين آمدن دماي بدن والدين سريعا براي درمان اقدام كنند. اين اندازه گيري دما بهتر است از قسمت مركزي بدن مثال مقعد يا مري انجام شود.

🟧مراقبت اوليه

در شرايطي كه دماي بدن كودك در حال كاهش است. او را در شرايطي افقي و راحت قرار دهيد. از گذاشتن پتوهاي داغ يا مرطوب برروي نوزاد خودداري كنيد. در شرايطي كه خون رساني به نقاط مختلف بدن، دچار اشكالاتي است گرم كردن يك ناحيه از بدن او كمكي نخواهد كرد. در چنين شرايطي بهتر است به فرد اكسيژن مرطوب و گرم رسانده شود كه معمولا در محيط هاي درماني امكانپذير است.

🟨روش هاي گرم كردن فعال و غيرفعال

اين روش ها توسط پزشك و والدين براي درمان سرمازدگي نوزاد و كودك قابل اجراست. اما بهتر است نوزاد در اين مدت تحت نظر باشد. روش هاي غير فعال، در واقع شامل حذف عوامل محيطي كاهش دهنده دما هستند. مثل دور كردن لباس هاي مرطوب از فرد يا گرمايش محيط. روش هاي فعال گرم كردن دو نوع تهاجمي و غير تهاجمي دارند كه بايد توسط متخصصين انجام گيرند.

🟩روش هاي خانگي درمان سرمازدگي نوزاد و كودك

اگر به محيط هاي درماني يا پزشك دسترسي نداريد؛ محيط خانه را بالا25 درجه ببريد. از كمپرس هاي گرم و پدهاي حرارتي شيميايي بر روي قفسه سينه، گردن، كمر و ساير قسمت هاي بدن استفاده كنيد. و اگر نوزاد بيشتر از 6 ماه سن دارد به او نوشيدني و غذاي گرم بدهيد. به پوشش كودك در بيرون از خانه و حتي داخل محيط نيز اهميت دهيد. براي آشنايي بيشتر با تاثيرات لباس پوشاندن نوزاد در هواي سرد و گرم كليك كنيد.

🟦سرمازدگي نوزاد و كودك حين زايمان

همانطور كه گفته شد؛ اين حالت بسيارشايع است. اگر اين حالت به موقع برطرف نشود؛ آينده كودك را تحت تاثير قرار خواهد داد. اقداماتي كه در اين زمان بايد انجام شوند؛ پوشاندن نوزاد با حوله اي تميز و گرم است. همچنين با آب گرم بايد نوزاد شسته شود. روش كانگورو يا تماس پوست با پوست مادر و نوزاد نيز براي جلوگيري از سرمازدگي نوزاد و كودك بسيار موثر است.

سخن پاياني

ثبات دماي بدن، مخصوصا در كودكان و نوزادان از اهميت ويژه اي برخوردار است. عوامل زيادي در اين موضوع دخيل اند كه والدين بايد آنها را جدي گرفته و به موقع براي درمان اقدام كنند. با توجه به مطالبي كه ذكر شد؛ براي جلوگيري و درمان سرمازدگي نوزاد و كودك يا هيپوترمي حتما بايد به پزشك مراجعه كرد. همچنين والدين بايد توجه ويژه اي به شدت علائم و دفعات بروز اين اختلال نيز داشته باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سرمازدگي نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

دماي بدن 34 درجه در كودكان نشانه چيست؟

در سرمازدگي نوزاد و كودك به شكل متوسط اين دما ديده مي‌شود كه دلايل مختلفي دارد. در اين حالت نشانه هايي مثل تغيير رنگ پوست و اختلال در حركت هم ديده مي‌شود كه والدين بايد سريعا براي درمان اقدام كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۹:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان استفراغ كودكان به دليل احتمال ويروسي بودن و بروز كم آبي بسيار ضروري است. معمولا استفراغ در كودكان مشكلي طبيعي است كه بيشتر از يك الي دو روز طول نمي كشد. اكثر موارد تا زماني كه بدن كودك دچار كم آبي شديد نشده باشد، بدون درمان خاص پزشكي متوقف مي شود. اما شما هرگز نبايد از داروها بدون مشورت پزشك استفاده كنيد. در اين مقاله، ما روش هاي موثر درمان خانگي براي متوقف كردن يا جلوگيري از استفراغ كودكان را شرح داده ايم كه با رعايت آن ها مي‌توانيد استفراغ كودك خود را متوقف كنيد.

 منبع: درمان استفراغ كودكان | علائم و علت استفراغ در كودك

استفراغ چيست و كودكان به چه دليل به آن مبتلا مي شوند؟

استفراغ، يكي از علائم شايع بيماري در كودكان است. هنگامي كه كودكان بيمار مي شوند، بيشتر از بزرگسالان تمايل به استفراغ دارند. حتي برخي از كودكان بيشتر از ساير هم سن و سال هاي خود مستعد به استفراغ هستند. همچنين، احتمال استفراغ در نوزادان بيشتر است، به خصوص اگر رفلاكس داشته باشند. استفراغ مي تواند اولين و تنها علامتي باشد كه كودك هنگام بيماري و حال بد از خود نشان مي هد و شما مي توانيد از اين طريق متوجه شويد مشكلي وجود دارد. برخي از كودكان قبل از استفراغ، از حالت تهوع نيز شكايت دارند.

استفراغ به طور كلي، يكي از علائم ويروس يا عفونت است. گاستروانتريت ويروسي كه معمولا گاسترو ناميده مي شود، يكي از شايع ترين دلايل استفراغ حاد در كودكان است. از ديگر دلايل رايج كه باعث استفراغ در كودكان مي شود را در ادامه شرح داده ايم.

  • مسموميت غذايي يا آلرژي غذايي
  • به مدت طولاني، ماندن در ماشين يا كالسكه
  • سرما خوردگي
  • عفونت مجاري ادراري
  • سرفه هاي شديد( به خصوص براي كودكاني كه رفلاكس دارند)
  • انسداد روده( همراه با استفراغ سبز رنگ و تورم شكم مي باشد)
  • تنگي پيلور( باريك شدن دريچه بين معده و روده كوچك، از ورود غذا به روده كوچك جلوگيري مي كند) اين امر مي تواند موجب استفراغ شود.

 

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۵:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كمك به ديگران يكي از كارهايي است كه توسط بيشتر بزرگان توصيه شده است. افراد به شيوه هاي مختلفي اين كار را انجام مي‌دهند. اين كار وقتي به صورت خودجوش و بدون درخواست باشد؛ موثرتر نيز مي‌باشد. حتي اگر جنبه معنوي آن را هم در نظر نگيريم بازهم كمك كردن به ديگران آثار رواني و اجتماعي زيادي براي ما خواهد داشت. اين امر شايد در اصل هيچ سودي براي ما نداشته باشد. اما اگر در انجام امور فقط به منافع شخصي بيانديشيم؛ هيچ چيز درست پيش نخواهد رفت

منبع: كمك به ديگران | 4 منفعت ناشي از كمك كردن به ديگران

كمك به ديگران

اين كار به معني ياري و همدلي با ديگران در شرايط مختلف است. كمك به ديگران جنبه هاي مختلفي دارد كه در اين مقاله به توضيح آنها خواهيم پرداخت. اين كه اين كمك مادي يا معنوي باشد؛ به فرد نيازمند بستگي دارد. تقسيم كردن وظايف بين همه نه تنها انجام آن را آسان تر مي‌كند؛ بلكه آثارمثبت رواني و جسماني زيادي نيز دارد.

مزاياي كمك به ديگران

قطعا كمك كردن به ديگران، روي زندگي خودمان هم تاثير دارد. گاهي در انجام مسئوليت هاي خود نيز دچار مشكل مي‌شويم و ما نياز به كمك داريم. در اين زمان، ديگران به كمك ما خواهند آمد. از خودگذشتگي و ايثار، شكل هاي ديگري از كمك به ديگران هستند.

✔بهبود سلامت روان | كمك به ديگران

كمك به ديگران باعث كاهش اضطراب شده و به افراد حس باكفايتي و كارآمدي مي‌دهد. افرادي كه در زندگي اجتماعي خود فعال و به فكر ديگران هستند؛ كمتر دچار افسردگي مي‌شوند. همچنين اين كار حس تعلق را در شما افزايش خواهد داد.  تنش و فشار عصبي با كمك به يكديگر، كاهش مي‌يابد. همچنين در آزمايشي مشخص شده است كه با كمك به ديگران، ميزان ترشح هورمون هاي شادي آور در مغز مي‌شود. 

✔آثار مثبت در زندگي

وقتي به ديگران كمك مي‌كنيد مانند اين است كه به خودتان كمك كرده ايد. تاثيرات كمك به ديگران تا مدت ها در زندگي باقي مي‌ماند. وهمين امر باعث تقويت حافظه و حتي اطمينان خاطر مي‌شود. اين كار باعث افزايش عزت نفس و مثبت انديشي مي‌شود. اين شرايط روي شرايط جسماني نيز تاثيراتي خواهد داشت.

✔پيامد هاي جسماني كمك به ديگران

كمك به ديگران به صورت غيرمستقيم بر روي جسم ما تاثيرمي‌گذارد. به اين شكل كه با رهايي از افكار منفي وهمچنين افزايش برخي هورمون ها، جواني و شادابي بيشتري را احساس مي‌كنيم. دستگاه هاي مختلف بدن نيز كاركرد بهتري خواهند داشت. انگار كه خود بدن نيز به ما، در راه خدمتگزاري به ديگران ياري مي‌رساند.

✔تاثير اجتماعي كمك به ديگران

علاوه بر اينكه با كمك به ديگران به پيشرفت جامعه كمك مي‌كنيم؛ بلكه اين كار را به گونه اي تبليغ كرده ايم. به اين معني كه ديگران هم تشويق به كمك كردن مي‌شوند. هركاري كه در اين دنيا انجام مي‌دهيم؛ به شكلي به خود ما باز خواهند گشت. به همين دليل بهتر است تا مي‌توانيم وقت خود را صرف كارهاي مفيدي مثل ياري به ديگران كنيم.

كمك كردن به ديگران از نظر صاحب انديشان

از نظر صاحب انديشان تفكر و فقه نيز فوايد زيادي براي كمك به ديگران برشمرده مي‌شود. براي مثال احساس آرامش، كمال، افزايش طول عمر، ورود به بهشت، برابري با جهاد و… . همچنين در همه اديان مردم به اين كار سفارش مي‌شوند.

روش هاي مختلف كمك به ديگران

همانطور كه مي‌دانيد؛ كمك به ديگران روش هاي مختلفي دارد. در واقع هر فردي به روش خودش عمل مي‌كند. برخي به شكل مالي وبرخي معنوي به فكر ديگران هستند. در هر دو صورت افراد نيكوكار از نتايج اين عمل، برخوردار خواهند شد.

🔵كمك هاي داوطلبانه

بسياري از افراد، به صورت خود جوش براي كمك به ديگران در شرايط سخت داوطلب مي‌شوند. البته كمكهاي داوطلبانه فقط مختص به شرايط سختي مثل سيل و زلزله وغيره نيست. بلكه بسياري از ارگان ها براي انجام امور خود، نياز به نيرو هاي داوطلبي به صورت موقت دارند.

🔵خدمت به ديگران

همه مشاغل در هر زمينه اي، به نوعي كمك به ديگران محسوب مي‌شوند. خدمت به ديگران حتي اگر با دريافت حقوق هم باشد؛ باز هم نوعي كمك است. شغل ما تنها به كاري كه در محل كار انجام مي‌دهيم؛ محدود نمي‌شود. بلكه با تلاش بي وقفه و اهداف درست مي‌توان به تعالي جامعه نيز كمك كرد.

🔵كمك هاي مالي

يكي از مهم ترين بخش كمك به ديگران، كمك هاي غيرمستقيم است. برخي افراد به دليل مشغله هاي زيادي كه دارند شايد به طور قابل توجهي موفق به كمك به ديگران نشوند؛ اما با پرداخت قسمتي از سرمايه خود، اين كار را انجام مي‌دهند. خيريه هاي معتبر در اين زمينه فعاليت مي‌كنند.

🔵كمك هاي معنوي

عده اي با حضور در هر مكاني براي ديگران مفيد واقع مي‌شوند. كمك هاي فيزيكي يا رواني، مثال هايي از كمك هاي معنوي هستند. براي مثال شخصي كه به افراد سالمند براي گذر از خيابان يا حمل كردن وسايل شان كمك مي‌كند. كمك كردن به ديگران در هر مكان و هر شرايطي ميسر است. گاهي گوش كردن به حرف هاي اطرافيان يا درك احساساتشان نيز كمك كردن محسوب مي‌شود.

نكاتي در مورد كمك به ديگران

فراموش نكنيد كه كمك به ديگران نيز اصولي دارد. در هر مساله اي اگر افراط شود به خود و ديگران آسيب وارد مي‌شود. بهتر است در اين مورد هم با احتياط عمل كنيد و به نكات ذيل دقت نماييد. 

💠حس خوب را اولويت قرار دهيد

در كمك به ديگران در ابتدا به اين فكر كنيد كه بعد از انجام اين كار حسي خوب خواهيد داشت يا نه! شايد در بعضي مواقع اين حس به شما القا شود كه اين كار را با زور انجام مي‌دهيد يا فقط به دليل اينكه احساس وظيفه مي‌كنيد. اما اين كار بايد لذت بخش باشد و براي شما حس خوب به ارمغان آورد. پس اگر اينطور نيست؛ كمك نكنيد.

💠متوقع نباشيد

بعد از انجام هر كمكي به ديگران، بلافاصله انتظار بازگشت آن را به سوي خودتان نداشته باشيد. اگر در كاري به اطرافيان خود كمك مي‌كنيد؛ شايد تاثير آن را به شكل ديگري يا از طرف شخص ديگر مشاهده كنيد. درست است همه افراد بايد به هم كمك كنند اما ممكن است شرايط يكسان پيش نرود.

💠زياده روي نكنيد

در كمك به ديگران زياده روي نكنيد. اين كار سبب آسيب هاي جسمي و رواني زيادي خواهد شد. براي مثال شايد بعد از مدتي حس مورد سواستفاده واقع شدن، داشته باشيد. براي كمك رساني به ديگران هميشه نياز به صرف وقت و پول زيادي، نيست. با قدم هاي كوچك شروع كنيد واجازه ندهيد؛ كمك كردن تبديل به وظيفه تان شود.

سخن پاياني

يكي از مفيد ترين كارهايي كه هر فردي در زندگي خود انجام مي‌دهد؛ كمك به ديگران است. اين كار قطعا آثار مفيدي در زندگي خود شخص و ديگري خواهد داشت. كمك فقط مختص به افراد نيازمند نمي‌شود. همه ما در زندگي به كمك نياز داريم. در انجام اين كار مطمئن شويد كه ديگري واقعا به كمك شما نياز دارد. قطعا مزيت هاي كمك كردن بيشتر از معايب آن است و به مقدار آن بستگي ندارد. اين كار يكي از روش هاي درماني اختلالات رواني نيز محسوب مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه كمك به ديگران مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

فوايد كمك به ديگران چيست؟

كمك به ديگران آثار رواني، جسماني و اجتماعي زيادي دارد كه در مقاله به توضيح هر يك پرداخته ايم.

در كمك به ديگران چه مواردي را بايد رعايت كنيم؟

زياده روي نكردن، انتظار نداشتن از ديگران و حس خوب گرفتن از اين كار، بايد در هنگام كمك به ديگران، رعايت شود. تا اين كار را لذت بخش تر كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۱:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

روش درمان اي اف تي (eft) يا رهايي هيجاني يكي از درمان‌هايي است كه اخيراً طرفداران بسياري پيدا كرده. در اين روش درماني اعتقاد بر اين است كه بسياري از مشكلات روحي ازجمله اضطراب، به دليل عدم جريان صحيح انرژي در بدن ايجاد مي‌شوند؛ و مي‌توان با از بين بردن مشوانعي كه بر سر راه انرژي ايجاد شده شرايط روحي درمانجو را بهبود بخشيد. اگرچه صحبت از اين موضوع كه روش درمان eft واقعاً اثرگذار است يا خير، نياز به بررسي‌هاي بيشتري دارد. بااين‌حال شواهد نشان‌دهنده اين است كه اين درمان توانسته نشانه‌هاي اضطراب در بسياري از افراد را درمان كند.

منبع: درمان اي اف تي (EFT) چگونه اجرا مي شود؟

روش درمان اي اف تي (Eft)

 

روش درمان اي اف تي يا هيجان مدار، ديدي مثبت به انسانها داشته و چيزي از فراتر از سائق هاي زيستي يا شرطي سازي انسان هاست. در واقع اين روش انسان ها را به سمت چيزي هدايت مي‌كند كه دلبستگي ايمن ناميده مي‌شود. در اين روش كه در موقعيت هاي زيادي كاربرد داشته و انواع مختلفي دارد؛ بر شيوه تعاملات فردي تمركز مي‌شود. انواع مختلف اي اف تي شامل هيجان مداري براي افراد، زوجين و خانواده است.

موارد كاربرد روش اي اف تي

همانطور كه گفته شد اي اف تي براي درمان عوارض بسياري از مشكلات موثر واقع خواهد شد. گرچه توجه به اين نكته ضروري است كه روش درمان اي اف تي مشكل را از بين نخواهد برد. در واقع در ابتدا بايد به ريشه يابي مشكل بپردازيد و آن را حل كنيد. سپس براي كاهش عوارض جانبي از اين روش استفاده كنيد.برخي از مواردي كه مداخله اي اف تي در آنها موثر است؛ شامل موراد زير مي‌شود:

🔶افسردگي. براي آشنايي با علائم افسردگي اساسي يا عمده كليك كنيد.

🔶بي اعتمادي

🔶خيانت بين زوجين

🔶اضطراب مزمن

🔶عدم دلبستگي

🔶تغييرات ناگهاني در زندگي

روش درمان اي اف تي (Eft) چيست؟

Eft يا درمان متمركز بر هيجان كه با نام‌هايي نظير رهايي هيجاني يا ضربه درماني نيز شناخته مي‌شود، روش درماني است كه ريشه آن به چين برمي‌گردد و تا حدودي مشابه طب سوزني است. در روش درمان اي اف تي اعتقاد بر اين است كه فشارهاي رواني يا مشكلات مي‌توانند باعث عدم تعادل در جريان انرژي در بدن شوند. اين عدم تعادل باعث ايجاد مشكلات مختلفي مثل اضطراب يا درد مي‌شود. eft به‌عنوان راهكاري براي بهبود اين شرايط معتقد است اگر بخش‌هاي مشخصي از بدن را به‌آرامي و با آدابي خاص مورد ضربه قرار دهيم، جريان انرژي مجدداً متعادل شده و به دنبال آن نشانه‌هاي بيماري يا فشار رواني نيز از بين خواهد رفت.

تأثيرگذاري روش درمان اي اف تي Eft

مطالعات انجام‌شده بر روي روش درمان اي اف تي نشان‌دهنده اين است كه eft تا حد زيادي در درمان بيماران اضطرابي و به‌خصوص سربازاني كه دچار اختلال استرس پس از سانحه هستند، موفق بوده است. علاوه بر اين كساني كه از روش درمان اي اف تي استفاده كرده‌اند، در آينده نيز مجدداً علائم اضطرابي را تجربه نكرده‌اند. بااين‌حال تحقيقات درزمينهٔ بررسي كارايي روش درمان eft همچنان ادامه دارد و هنوز نمي‌توان به‌طور قطعي راجع به اثرات اين شيوه درماني صحبت كرد. يكي از نكاتي كه در استفاده از روش eft بايد مدنظر داشته باشيد، اين است كه اين درمان براي از بين بردن اضطراب‌ها يا دردها مي‌تواند مفيد باشد. اما به‌تنهايي قادر نخواهد بود مشكلات زندگي شما را حل كند. براي مثال اگرچه ممكن است از طريق اين روش بتوانيد ناراحتي ناشي از دعوايي كه با همسرتان داشته‌ايد را آرام كنيد، اما هرگز نمي‌توانيد با استفاده از آن از بروز دعوا در آينده جلوگيري كنيد. به همين خاطر اگر احساس مي‌كنيد مشكلات شما فراتر از يك غم يا اضطراب از موضوعي خاص است بهتر است براي درمان از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

مراحل روش درمان اي اف تي Eft

روش درمان اي اف تي (eft) شامل 5 مرحله است كه مي‌بايست آن‌ها را به ترتيب و پشت سر يكديگر انجام دهيد. متخصصين اين روش معتقدند در شرايطي كه شما اين مراحل را به‌درستي و با تمركز كافي انجام دهيد، به‌طورقطع از آن‌ها نتيجه خواهيد گرفت. مي‌توانيد از اين روش براي بهبود تمامي مشكلات خود استفاده كنيد، با اين‌حال بهتر است در هر نوبت صرفاً روي يك موضوع تمركز داشته باشيد. توقف چرخه معيوب، تغيير الگوهاي تعامل و تثبيت و يكنواختي از ديگر راهكارهايي براي روش درمان اي اف تي هستند كه به كمك روانشناس مي‌توان از آنها بهره برد.

1️⃣مشكل خود را به‌ دقت مشخص كنيد

در نخستين قدم بايد موضوعي كه ناراحت‌تان كرده و مي‌خواهيد آن را تغيير دهيد به‌خوبي مشخص كنيد. شما بايد در طول 4 مرحله بعدي بر روي اين مشكل تمركز داشته باشيد، به همين خاطر تا جايي كه ممكن است مشكلتان را دقيق‌تر و با جزئيات بيشتر مشخص كنيد.

2️⃣اندازه‌گيري شدت

در اين مرحله به درد و ناراحتي جسمي يا روحي كه به دنبال اين مشكل برايتان ايجاد شده توجه كنيد و ببينيد از (10-0) چه نمره‌اي براي آن در نظر مي‌گيريد. صفر به معناي نبود آزار و 10 حداكثر دشواري است كه اين مشكل براي شما ايجاد كرده است.

3️⃣ساخت جملات تأكيدي

اكنون شما بايد با توجه به مشكل و ناراحتي كه برايتان پيش آمده يك جمله تأكيدي بسازيد. اين جمله شامل دو بخش خواهد بود كه در قسمت اول به‌طور صريح مشكل خود را بيان مي‌كنيد و در بخش دوم اين پيام را اضافه خواهيد كرد كه علي‌رغم وجود اين مشكل به خودتان علاقه و باور داريد. براي مثال برخي از اين جمله‌ها مي‌تواند به‌صورت زير بيان شود.

  • بااينكه در مسابقه شكست خوردم اما عميقاً به خودم باور دارم.
  • علي‌رغم اينكه كمرم درد مي‌كند اما عميقاً به خودم باور دارم.
  • باوجوداينكه از همسرم جداشده‌ام اما عميقاً به خودم باور دارم.
  • ……

4️⃣انجام ضربات بخش اصلي روش درمان eft

در اين بخش شما بايد در كنار تمركز روي مشكل و بيان جملات تأكيدي، بر نواحي مشخصي از بدن ضربه وارد كنيد. به همين خاطر ابتدا به معرفي مناطقي از بدن كه در اين روش روي آن‌ها تمركز مي‌شود خواهيم پرداخت:

  • لبه دست: لبه خارجي دست شما جايي ميان پايه انگشت كوچك و مچ دست است.
  • ابرو: ابتداي قسمتي از ابرو كه اصطلاحاً به آن تاج ابرو نيز گفته مي‌شود و بالاي كناره بيني قرار دارد
  • گوشه چشم: استخواني در قسمت خارجي چشم
  • زير چشم: استخواني كه در زير چشم قرار گرفته
  • زير بيني: اين نقطه حدفاصل ميان بيني و لب بالايي شما است
  • چانه: فاصله ميان لب پاييني تا فرورفتگي چانه
  • ابتداي ترقوه: حدوداً 2.5 سانتي‌متر پايين‌تر از فرورفتگي u شكلي كه بالاي استخوان سينه قرار دارد.
  • زير بغل: كمي پايين‌تر از زير بغل و به‌نوعي بخشي از قسمت كناري بدن است كه به‌موازات سينه‌ها قرار گرفته
  • بالاي سر: يك خط فرضي از گوش راست خود به سمت گوش چپ بكشيد و سپس خط فرضي ديگري را براي وصل كردن بيني به گردن در نظر بگيريد. محل تلاقي اين دو خط نقطه موردنظر است.

🔴نحوه ايجاد ضربات

شما بايد ضربات را از لبه دست شروع كنيد؛ درحالي‌كه به اين قسمت ضربه مي‌زنيد 3 بار جمله تأكيدي كه در مرحله قبل ساخته‌ايد را بيان كنيد. پس‌ازاين دقيقاً بر اساس ترتيبي كه نقاط مختلف بدن را معرفي كرده‌ايم به هر نقطه به‌آرامي و با انگشت اشاره 7 بار ضربه بزنيد.

در طي تمامي مراحلي كه مشغول ضربه زدن به نقاط مختلف هستيد جمله تأكيدي را نيز بيان كنيد. اما از زماني كه ضربه به ابرو را شروع مي‌كنيد بهتر است جمله تأكيدي خود را كمي كوتاه‌تر كنيد. براي مثال اگر جمله تأكيدي شما اين باشد كه (اگرچه از محل كارم اخراج شدم اما عميقاً به خودم باور دارم) در حالت كوتاه‌تر مي‌بايد بگوييد (ناراحتم كه كارم را از دست دادم). البته به اين نكته توجه داشته باشيد كه در كنار ضربه زدن و بيان اين جملات مي‌بايد به‌دقت روي مشكل و احساسات خود تمركز داشته باشيد.

5️⃣اندازه‌گيري مجدد شدت در درمان اي اف تي

پس از پايان زنجيره ضربات مجدداً به مشكل خود و درد و رنجي كه برايتان ايجاد كرده فكر كنيد و از صفر تا ده نمره‌اي براي آن در نظر بگيريد. هنگامي‌كه از روش درمان eft در طول زمان استفاده كرديد با استفاده از مقياس اندازه‌گيري شدت متوجه خواهيد شد كه آيا اين روش براي شما تأثيرگذار هست يا خير.

سخن پاياني

همانطور كه در متن به آن اشاره شد، هدف روش درمان اي اف تي ، شناسايي هيجان هاي مختلف و ناسازگارانه و مديريت آنهاست. معمولا اينكار به تنهايي ميسر نيست و افراد نياز به كمك روانشناس، همسر و خانواده خود دارند. هيجانات نقش مهمي در زندگي افراد دارند؛ به همين دليل بايد به آنها توجه كرد. در اين زمينه نظريات متفاوتي موجود است؛ ولي همه آنها بر تجارب دروني افراد در اين زمينه تاكيد دارند. با اي اف تي مي‌توان بسياري از اختلالات را درمان كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روش درماني اي اف تي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سؤالات متداول

روش درمان اي اف تي چيست؟

درمان اي اف تي كه رهايي هيجاني نيز ناميده مي‌شود يك راهكار براي برطرف كردن اضطراب، درد يا هرگونه ناراحتي است كه تجربه مي‌كنيد و معتقد است با زدن ضربه بر روي نقاط خاصي از بدن مي‌توان جريان انرژي را به حالت متعادل بازگرداند و از اين طريق نشانه‌هاي منفي مانند اضطراب يا درد از بين خواهند رفت.

آيا استفاده از روش eft واقعاً اثربخش است؟

اگرچه بر اساس مطالعات انجام‌شده روي اين روش، eft در درمان اضطراب مؤثر بوده بااين‌حال همچنان بايد تحقيقات بيشتري روي روش درمان اي اف تي صورت بگيرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۱۲:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی