مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اگر باغبان به دانه گل‌هايي كه مي‌كارد توجه نداشته باشد و مراقبت‌هاي لازم را انجام ندهد، چه بسا دانه رشد كافي نخواهد داشت. كودكان دانه‌هايي هستند كه در آينده به گل‌هايي شكفته و خوشبو تبديل خواهند شد، اما لازمه اين شكفتگي مراقبت‌هاي دوران كودكي است. خانواده‌ها به تناسب سطح سواد و آگاهي خود از مطالب روانشناسي سبك هاي فرزندپروري متفاوتي را به كار مي‌برند. برخي از والدين به غلط تصور مي‌كنند روش تربيتي توام با تحقير و توهين، مي‌تواند سبك مناسبي براي تربيت فرزندان باشد. اما تحقير شدن در كودكي اثرات جبران ناپذيري به سلامت روان كودكان وارد مي‌سازد و آينده او را تباه خواهد كرد. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

منبع : تحقير شدن در كودكي

دلايل تحقير شدن از جانب والدين در كودكي

والدين به دلايل مختلفي از روش تحقير فرزندشان استفاده مي‌كنند، اما اغلب قصد آنان آموزش و رفع نواقص فرزندانشان است. عدم آگاهي از روش جايگزين مناسب مهم‌ترين علت اين رفتار والدين مي‌تواند باشد، اما به طور ناهشيار عواملي ديگري نيز دخيل‌اند كه در ادامه شرح داده‌ايم.  در صورتي كه در تربيت فرزند دچار شك و شبهه هستيد حتما از مشاوره كودك استفاده نماييد.

عقده هاي دوران كودكي

گاهي عقده‌هاي رواني كودكي در بزرگسالي همچون قارچ‌هاي سمي سر بيرون مي‌آورند و سلامت جسم و روان فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهند. در جلسات خانواده درماني وقتي پدر و مادرها از دوران كودكي خود و تحقيرها و توهين‌هاي كه متوجه آنها بوده، سخن مي گويند، كاملا مشخص مي شود كه چرا اكنون رفتاري تحقيرآميز با كودك خود دارند. بسياري از والدين آنقدر دوران كودكي سخت و همراه با احساس حقارتي را پشت سرگذاشته‌اند كه هم اكنون به طور ناخودآگاه، به منظور تخليه عقده‌هاي رواني خود، كودك خويش را هدف توهين قرار مي‌دهند و شخصيت او را لگد مال مي‌كنند.

خودشيفتگي والدين

برخي پدر و مادرها به دليل داشتن شخصيت خود شيفته، خود را از ديگران بالاتر و برتر مي‌دانند. روش تربيتي آنان در برخورد با فرزند خويش به گونه‌اي است كه كه كودك هر چه تلاش كند باز هم نمي‌تواند در نظر چنين پدر و مادري خوب جلوه نمايد. ” من همسن و سال تو كه بودم فلان موقعيت را داشتم. تو به گونه‌اي رفتار نمي‌كني كه شايسته شان خانوادگي مان است؛ من خجالت مي كشم كه تو را با خودم به محفل‌هاي دوستانه ببرم و ديگران ببينند كه صاحب چنين فرزندي هستم”، اينها جملات شايعي هستند كه بر زبان پدر و مادرهاي خودشيفته جاري مي‌گردد و به سلامت روان كودك لطمه مي‌زند.

ناآگاهي

روش تربيتي صحيح و به كارگيري سبك‌هاي فرزند پروري علاوه بر اينكه يك مهارت است و به ويژگي‌هاي ذاتي شخصيت پدر و مادر بستگي دارد، مي‌بايست از طريق كسب آگاهي هر چه بيشتر آموخته شوند. پيشرفت‌هاي جامعه امروزي، نياز به بكارگيري روش‌هاي تربيتي جديد دارد كه ضمن احترام به شخصيت كودك، امكان ارتباط صميمانه بين والدين و كودك را به وجود بياورد. ناآگاهي از روش‌هاي تربيتي صحيح معضلي بسيار بزرگ است كه نياز به توجه دارد و پدر و مادرها بايد در اين راستا اقدامات مهمي چون مشاوره با روانشناس كودك، مطالعه كتاب‌هاي روانشناسي در حوزه سبك‌هاي فرزند پروري را انجام دهند.

نمونه هايي از رفتارهاي تحقير آميز با  كودك

  • مقايسه كردن كودك با برادر و خواهر و دوستانش
  • بي توجهي به كودك و ناديده گرفتن او در جمع
  • سرزنش كردن مداوم كودك
  • پريدن بين حرفاي كودك و مانع شدن از اتمام صحبت‌هاي او
  • مخاطب قرار دادن كودك با كلمات و برچسب‌هاي منفي
  • كنايه زدن به كودك و از بين بردن اعتماد به نفس او
  • انتظارات بيش از اندازه داشتن از كودك
  • بدگويي از كودك در پيش والد ديگر در حالي كه كودك مي‌شنود
  • خشونت كلامي
  • ايجاد حس گناه در كودك با گفتن جملاتي چون تقصير توست كه من اين زندگي نكبت بار را تحمل مي‌كنم
  • به كار بردن جملات تهديد آميز
  • منع ارتباط كودك با دوستان و هم سن و سال‌ها

عوارض جسماني تحقير شدن در كودكي

  • شب ادراي
  • افزايش اشتها
  • كاهش ميزان خواب و بالعكس افزايش ميزان خواب
  • خشونت و پرخاشگري كلامي
  • از خواب پريدن هاي شبانه

عوارض رواني تحقير شدن در كودكي

احساس ترس و اضطراب دائم

تحقير شدن مداوم، كودك را به اين باور مي رساند كه توانايي انجام هيچ كاري را ندارد. اين احساس منفي باعث افزايش اضطراب و ترس كودك مي‌شود، چرا كه دائما نگران اين است كه مورد تحقير والدين و اطرافيان قرار بگيرد.

خشونت كلامي

وقتي كودك در معرض رفتارهاي تحقيرآميز بزرگ‌ترها قرار مي‌گيرد، عقده هاي خود را در برخورد با كودكان كوچك‌تر نشان مي دهد. در برابر كوچك‌ترها احساس قدرت پيدا مي‌كند و رفتارهايي تحقيرآميز نسبت به آن‌ها نشان مي‌دهند.

كاهش مهارت هاي اجتماعي

احساس حقارت، خود ارزشمندي كودك را پايين مي‌آورد و تصوير ذهني منفي نسبت به خود در او ايجاد مي‌كند. كودكي كه دچار خود پنداره منفي باشد، خود را حقيرتر از آن مي‌داند كه با ديگران ارتباط داشته باشد. به جاي حضور در جمع ترجيح مي‌دهد، در معرض ديد قرار نگيرد. در نتيجه مهارت هاي زندگي اجتماعي را ياد نخواهد گرفت.

شخصيت بزهكار

به كار گيري روش‌هاي تربيتي غلط بر شخصيت كودك اثرات رواني مخربي برجاي خواهد گذاشت. اگر چه هنوز كودك است و به ظاهر نمي‌تواند به طور مستقل عمل كند، اما وقتي بزرگ شود و به سن نوجواني و جواني برسد، رفتارهاي ناسازگار و خلاف قوانين اجتماعي انجام خواهد داد. تمام حسرت‌هاي گذشته و ناراحتي‌هاي تلمبار شده در وجود او به شكل خشونت كلامي و رفتاري بروز مي‌كند و از او يك شخص بزهكار خواهد ساخت.

اعتماد به نفس پايين

اگر والدين و بزرگترهاي كودك در برخورد با وي اين پيام را منتقل كنند كه “تو بي‌عرضه و بي‌كفايت هستي”، “هميشه نمرات پايين مي گيري”، “آداب معاشرت بلد نيستي و باعث شرمندگي ما مي شوي”؛ عزت نفس كودك از بين مي‌رود. كاهش سطح اعتماد به نفس كودك زمينه بروز افسردگي را فراهم مي‌آورد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

من مادري هستم كه هيچگاه در هنگام صحبت با كودك خود كلمات تحقير آميز استفاده نمي كنم اما به علت اختلاف نظر با همسرم، درگيري هاي لفظي زيادي در منزلمان رخ مي دهد. آيا دعواهاي من و همسرم مي تواند دليل خجالتي بودن كودكم باشد؟

كودك اگرچه ممكن است از لحاظ جسمي كوچك و نا بالغ به نظر برسد، اما توانايي فهم و درك آنها بسيار بالاست. وقتي دائما دعواهاي پدر و مادر خود را مشاهده مي‌كند، دچار احساس حقارت شده و خود را با ديگراني مقايسه مي‌كند كه در خانواده‌اي خوشبخت زندگي مي‌كنند. كمبودهاي عاطفي وي به صورت عقده‌هاي رواني بروز مي‌كند و باعث احساس خجالت و كم رويي در وي مي‌شود.

 

 

منبع : تحقير شدن در كودكي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تحقير شدن در كودكي،
موضوع:
[ ۲۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۲:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خواب نوزاد داراي الگوي يكنواختي نيست. همانطور كه بزرگسالان داراي تفاوت‌هاي فردي هستند، هر نوزادي از بدو تولد در زمان خواب عادت‌هاي مختلفي دارد، برخي زود به خواب مي‌روند و برخي نسبت به خوابيدن مقاومت نشان مي‌دهند. نوزادان بيشتر ساعات روزشان (16-18ساعت) را به خواب مي‌گذرانند، اما برخي از آن‌‌ها در طول شب چندين بار بيدار شده و نياز به تغذيه و تعويض پوشك دارند. اين روند نشان دهنده الگوي غيرقابل پيش بيني خواب نوزاد است. والدين براي به دست آوردن الگوي خواب و رسيدن به يك روند ثابت مي‌توانند اقداماتي انجام دهند كه در ادامه شرح داده‌ايم. با دريافت مشاوره كودك مي‌توانيد بررسي كنيد كه اختلالي در رشد فرزندتان وجود دارد يا نه؟

منبع : خواب نوزاد

الگوهاي خواب نوزادان

خواب كوتاه با حركات سريع چشم(REM)

خواب كوتاه با حركات سريع چشم كه به خواب خرگوشي معروف است، اهميت زيادي در روند رشد نوزاد دارد. اگر به طور ميانگين فرض كنيد نوزاد در طول شبانه روز 16 ساعت مي خوابد، 8 ساعت آن در مرحله خواب رم سپري مي‌شود. خواب رم كودك بسيار سبك است و با شنديدن كوچك‌ترين صداي از خواب مي‌پرد. نوزاد تا دو ماهگي 10 تا 18 ساعت در طول روز مي‌خوابد. بعد از دو ماهگي الگوي خواب نوزاد روند منظم‌تري به خود مي‌گيرد.

خواب عميق و طولاني

خواب نوزاد بعد از دو ماهگي به مرور منظم‌تر مي‌شود. از دوماه تا چهار ماهگي خواب‌هاي رم نوزاد كم شده و روند خواب او طولاني و عميق‌تر مي‌شود. نوزاد كمتر در طول شب بيدار شده و در طول روز كمتر مي‌خوابد. با اين حال بايد توجه داشته باشيد كه همه نوزادان به مانند هم نيستند و ممكن است اين روند تا 5، 6 ماهگي نيز ادامه پيدا كند، ويژگي‌هاي منحصر به فرد نوزادان بر الگوي خواب آن‌ها هم تاثير دارد. 

علت خواب نامنظم نوزادان

نوزادان در ابتداي تولد به طور معمول 2 تا 4 ساعت به طور متوالي به خواب مي‌روند و در بقيه ساعات شبانه روز خواب نامنظمي دارند. ميانگين خواب در نوزادان بسيار متفاوت است اما به طور تقريبي مي توان گفت نوزاد به طور روزانه در هفته اول تولد بين 14 تا 18 ساعت و در 1 ماهگي 12 تا 16 ساعت مي‌خوابند. چرا كه نوزاد نياز به تغذيه از شير مادر دارد و بايد هر دو ساعت از خواب بيدار شده و تغذيه گردد. برخي از نوزادان آنقدر به خوابيدن علاقه دارند كه موجب نگراني پدر و مادر مي‌شوند. اما جاي هيچ نگراني نيست و اين طبيعت كودكان است كه ساعات طولاني تقريبا به مدت 20ساعت راحت و آسوده بخوابند. براي آشنايي با نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

چگونه نوزادان در شلوغ ترين مكان ها هم مي خوابند؟

برخلاف برخي بزرگسالان كه در هنگام خواب حساسيت زيادي دارند و به كوچك‌ترين محرك بيروني واكنش نشان مي‌دهند، نوزادان قادر هستند در هر جايي حتي با وجود سر و صداي زياد بخوابند. لازم نيست در كنار آن‌ها آرام و آهسته صحبت كنيد. نوزادان به مدت 9 ماه در رحم مادر با شنيدن صداي تپش قلب و محيط نا آرام رشد مي‌كنند، شايد به همين دليل به فضاي شلوغ و پر سر و صدا عادت كرده‌اند.

ويژگي ديگر نوزادان در هنگام خواب اين است كه هيچ توجهي به فضاي روشن يا تاريك ندارند، حتي اگر آن‌ها را در آغوش بگيريد و به اين طرف و آن طرف ببريد اصلا متوجه نمي‌شوند. نكته حائز اهميت اين است كه اگر چه عدم توجه به صدا و نور در زمان خوابيدن ويژگي مشترك بين همه نوزادان است اما نبايد به انجام غربالگري شنوايي در نوزادان بي توجه بود. براي بررسي علل و خطرات زياد خوابيدن نوزاد كليك كنيد.

جاي خواب نوزاد بايد چطور باشد؟

اصلا نيازي به تشريفات و  حاضر كردن پتوي نرم و گرم نيست. نوزادان بدون توجه به اينكه در كجا هستند راحت و بدون دغدغه مي‌خوابند. فقط كافي است موارد ايمني را رعايت نمايد و اسباب بازي يا وسيله‌اي كه ممكن است باعث خفگي او شود از دسترس او دور كنيد. نوزادان علاقه زيادي به خوابيدن به سمت پشت دارند، به همين دليل بايد مواظب باشيد پتو يا عروسك هاي پشمي اطراف دهان او را مسدود نكنند و مانع از نفس كشيدن‌اش نشوند. براي بررسي علل از خواب پريدن نوزاد كليك كنيد.

سرگرم كردن كودك طي روز

در هفته اول تولد نوزاد تفاوت بين روز و شب را نمي‌فهمد و اغلب روز را مي‌خوابد، در حالي كه شب‌ها بيدار مي‌شود  و نمي گذارد والدين بخوابند. بهتر است از هفته دوم تولد كه هوشياري كودك نسبت به قبل بيشتر است در ساعات مختلف روز با او صحبت كنيد. مي‌توانيد روزها اتاق را روشن و پر نوركرده تا كودك احساس خواب كمتري داشته باشد. بهتر است مادر نيز خواب مرتبي داشته باشد تا براي رسيدگي به نوزاد انرژي بيشتري داشته و به مرور زمان خواب نوزاد با خواب مادر نيز منطبق شود.

دماي اتاق در زمان خواب نوزاد

بهترين دما براي محيط كودك بين 24 تا 25 درجه سانتي گراد است. به اين منظور مي‌توانيد يك دماسنج در اتاق كودك قرار دهيد و دماي محيط را اندازه گيري نماييد. احساس سرما مانع از تنفس راحت كودك مي‌شود و بيشتر انرژي‌اش را صرف گرم نگه داشتن خود خواهد كرد. در حالي كه انرژي او بايد صرف رشد سالم وي گردد. اگر هواي اتاق بيش از اندازه گرم باشد باعث عرق كردن و از دست دادن آب بدن كودك مي‌گردد. براي بررسي علت بي خوابي نوزاد كليك كنيد.

نكاتي براي كمك به خواب راحت تر نوزاد

  • به كودك اجازه بدهيد در فرصت‌هاي مختلف براحتي بخوابد.
  • بهتر است نوزاد در زمان خواب پستانك در دهان داشته باشد.
  • كودك را در جاي مخصوص خود بخوابانيد، جايي كه داراي حفاظ است و مانع از افتادن او شود.
  • زير سر كودك بايد حالت صاف و سفت داشته باشد.
  • اگر كودك عادت دارد هميشه به يك طرف بخوابد بعد از گذشت مدت زماني او را به سمت ديگري بخوابانيد.
  • توجه داشته باشيد كه نوزادان به علت داشتن جمجمه نرم اگر مدت طولاني به يك حالت بخوابند، استخوان سر حالت صاف پيدا مي‌كند.
  • لاله گوش نوزاد نيز بسيار نرم است، پس با بستن كلاه‌هاي مخصوص يا روش هاي ديگر از قرارگيري صحيح گوش او اطمينان حاصل كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا نوزاد نياز دارد در فرصت هاي مختلف بخوابد؟

نوزادان در شش تا هشت هفته تولد به طور متوالي 2 ساعت مي خوابند و سپس از خواب بيدار مي شوند. نبايد فاصله زماني از آخرين باري كه كودك بيدار شده است زياد شود زيرا باعث خستگي مفرط او مي شود. خستگي زياد در خوابيدن كودك اختلال ايجاد مي كند.

 

 

منبع : خواب نوزاد

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خواب نوزاد،
موضوع:
[ ۲۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۹:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان بي اشتهايي كودكان در بسياري از مواقع با تغيير سبك ارتباطي والد كودك بهبود پيدا مي‌كند. نگراني بيش از حد و واكنش‌هاي نامناسب والدين معمولا عوامل اصلي بي‌اشتهايي كودك هستند. والدين با افزايش آگاهي خود نسبت به روان فرزندشان به راحتي مي‌توانند او را درك كرده و رفتار مناسبي اتخاذ كنند. در صورتي كه فكر مي‌كنيد هيچ كدام از متدهاي رفتاري‌تان در غذا خوردن فرزندتان تاثيري ندارد، مي‌توانيد مساله را از ديد يك متخصص كودك جويا بوشيد. در ادامه نيز برخي راهكارهاي درمان خانگي بي اشتهايي كودكان آورده شده است.

 

منبع : درمان بي اشتهايي كودكان

 

 

حتما بخوانيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

درمان بي اشتهايي در كودكان | توصيه هايي براي والدين

بي اشتهايي دلايل مختلفي مثل دچار بودن به بيماري جسمي يا روحي، دريافت كالري اضافي، ترجيحات غذايي، استفاده از برخي داروها، بازيگوشي و نداشتن تمركز و … مي‌تواند داشته باشد كه براي غلبه بر هر كدام از آن‌ها متخصصان راهكارهاي متعددي را پيشنهاد مي‌دهند كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين موارد آن اشاره كرده‌ايم. براي بررسي و ارزيابي نشانه ها و علل بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

1- جذاب كردن وعده هاي غذايي

اين كه بتوانيد وعده هاي غذايي را براي كودك جذاب كنيد يكي از اصول اوليه و مهمي است كه در افزايش اشتهاي فرزندتان نقش بسزايي دارد. به اين منظور سعي كنيد غذاهاي مختلف را در شكل‌ها و رنگ‌هاي جالب به فرزندتان بدهيد. براي او ظروف غذاي مخصوص تهيه كرده و از سلايق خودش براي ايجاد انگيزه بيشتر براي غذا خوردن بهره بگيريد.

2- درمان بي اشتهايي كودكان | الگوي خوبي باشيد

سعي كنيد از همان زمان كه كودك غذاخور مي‌شود الگوي خوبي در زمينه سالم غذا خوردن براي فرزندتان باشيد. براي اينكار در صورت امكان همگي حداقل در يك وعده غذايي كنار هم جمع شده و سعي كنيد جو شاد و صميمانه‌اي را در اين زمان ايجاد كنيد. تعاملات اجتماعي مثبت در حين غذا خوردن مي‌تواند تاثير بسزايي در بهبود اشتهاي فرزندتان داشته باشد. همچنين تلاش كنيد تا استفاده از غذاهاي سالم و تغذيه صحيح را الگوسازي نماييد. توجه داشته باشيد كه در دوران كودكي فرزندتان از مشاهده رفتارهاي شما تاثير زيادي مي‌پذيرد.

3- از وعده هاي غذايي كوچك كمك بگيريد

به اين نكته توجه داشته باشيد كه كودكان معده كوچك‌تري دارند. از همين رو نمي‌توانند در يك وعده همانند بزرگسالان غذا بخورند. شما بايد بتوانيد غذاي فرزندتان را به مقادير كوچك تقسيم كرده و اجازه دهيد او در تعداد وعده‌هاي بيشتر آن‌ها را ميل نمايد.

4- درمان بي اشتهايي كودكان | كودك را به غذا خوردن مجبور نكنيد

هرگز كودك را مجبور نكنيد تا غذاي خود را به پايان برساند. اين مسئله مي‌تواند باعث شود كه او علاقه‌اش را به طور كل به غذا از دست داده و دچار كاهش اشتها شود. در عوض به فرزندتان بگوييد مي‌توانيد در زمان ديگري باقي غذايش را ميل نمايد.

5- عوامل حواسپرتي را از دسترس دور نگه داريد

همان طور كه گفته شد در بسياري از مواقع كودكان به دليل بازيگوشي نمي‌خواهند بر سر سفره بنشينند. در اين شرايط بايد بتوانيد هرآنچه موجب حواسپرتي آن‌ها مي‌شود را هنگام غذا خوردن از دسترس دور كنيد. براي مثال تلويزيون را خاموش كرده و ابزارهاي الكترونيك نظير تبلت را نيز هنگام غذا كنار بگذاريد. وضع كردن قوانيني در اين زمينه به شما تا حد زيادي در اين زمينه كمك مي‌كند.

6- غذاهاي جديد را امتحان كنيد

خوردن غذاهاي تكراري مي‌تواند براي بچه‌ها كار حوصله سر بري باشد. از همين رو سعي كنيد يك برنامه غذايي متنوع براي آن‌ها ايجاد كرده و گاهي غذاهاي جديدي را به ليست اضافه كنيد. اين امر كمك مي‌كند تا بچه‌ها به وعده‌هاي غذايي علاقه مند شده و همواره براي آن هيجان داشته باشند.

7- از متخصصين كمك بگيريد

همان طور كه در ابتدا در مورد علل بي‌اشتهايي گفتيم اين مشكل مي‌تواند از يك بيماري جسمي يا روحي نشات بگيرد. از همين رو اگر با وجود راهكارهاي خانگي فرزندتان به غذا علاقه مند نشد و شما احساس مي‌كنيد كه علاوه بر بي اشتهايي ممكن است ناراحتي جسماني يا رواني خاصي داشته باشد بهتر است هرچه زودتر او را نزد يك متخصص اطفال ببريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا بي اشتهايي كودك مي تواند ناشي از افسردگي باشد؟

بله افسردگي دوران كودكي يكي از اختلالات روانشناختي است كه مي تواند بچه ها را درگير خود سازد. در اين شرايط فرزندتان ممكن است علائم مختلفي از خود نشان دهد كه غمگيني، پرخاشگري، لجبازي و ايجاد تغييراتي در اشتها و خواب از جمله علائم آن مي‌باشد.

 

 

 

منبع : درمان بي اشتهايي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۴:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال روان پريشي كوتاه مدت يا سايكوزگذرا يكي از انواع اختلالات طيف اسكيزوفرنيا است. در اين اختلال بيمار علائم روانپريشي نظير توهم و هذيان را در طي مدت 1 روز تا 1 ماه تجربه مي‌كند. در واقع اين اختلال به حملات سايكوتيك كوتاه مدتي گفته مي‌شود كه افراد پس از تجربه آن مجددا به سطح عملكرد قبلي خود برمي‌گردند. اين اختلال با علائم مختلفي ممكن است خود را نشان دهد، گاه اطرافيان آن را با  اشتباه گرفته و استرس‌هاي زندگي را عامل اصلي اين آشفتگي مي‌دانند. عدم توجه به درمان موجب بدتر شدن و تكرار سريع‌تر دوره‌هاي بيماري مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با طيف اختلالات و بيماري اسكيزوفرني كليك كنيد.

منبع : روان پريشي كوتاه مدت

علائم و نشانه هاي اختلال روان پريشي كوتاه مدت

اختلال روان پريشي كوتاه مدت يا سايكوزگذرا يكي از انواع اختلالات طيف اسكيزوفرنيا است. تفاوت سايكوزگذرا با اسكيزوفرني در اين است كه مبتلايان به اين اختلال علائم روان پريشي را در طي يك دوره كوتاه مدت تجربه مي‌كنند و پس از سپري شدن آن مجددا عملكرد قبلي خود را به دست مي‌آورند. طبق تعريف آخرين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي سايكوزگذرا حداقل 1 روز و حداكثر 1 ماه طول مي‌كشد و در طي اين مدت علائم زير بروز مي‌يابند:

  • هذيان ( باورهاي غلطي كه در برابر هرگونه استدلال مقاوم هستند)
  • توهم ( مثلا ديدن يا شنيدن چيزهايي كه وجود خارجي ندارند)
  • رفتار آشفته بارز يا كاتاتونيك
  • گفتار آشفته (مثل بي ربط گويي يا حاشيه روي افراطي)

علل و عوامل خطرساز بروز اختلال روان پريشي كوتاه مدت

متخصصان در تعيين علل و عوامل خطرساز اختلال روان پريشي كوتاه مدت بيش از هرچيز بر عوامل مزاجي يا همان شخصيتي تاكيد مي‌كنند. آن ها بر اين باورند كه اختلالات و صفات شخصيتي موجود از قبل نظير اختلال شخصيت مرزي، اختلال شخصيت اسكيزوتايپي و برخورداري از ويژگي‌هايي نظير كژتنظيمي ادراكي و هيجان پذيري منفي احتمال بروز اختلال روان پريشي گذرا را در افراد افزايش مي‌دهند. اگر اين ويژگي‌ها در تعامل با عوامل محيطي خطرساز نظير استرس‌هاي شديد قرار بگيرند، ريسك دچار شدن به اختلال سايكوزگذرا بيش از پيش افزايش مي‌يابد. براي آشنايي با ساير انواع اسكيزوفرني كليك كنيد.

مشكلاتي كه در طي روان پريشي گذرا بروز مي يابند

در طي يك دوره سايكوزگذرا بيماران اغلب دست خوش آشوب هيجاني و سردرگمي گسترده‌اي مي‌شوند. همچنين در اين بازه زماني تغييرات سريع از يك حالت عاطفي به يك حالت ديگر بسيار شايع است. گرچه همانطور كه از نام اختلال پيداست دوره بيماري كوتاه است، اما در همين بازه زماني كم نيز گاهي افت عملكردي شديد اتفاق مي‌افتد.

از همين رو در بسياري از موارد نظارت براي اطمينان از برآورده شدن نيازهاي بهداشتي و تغذيه‌اي و محافظت از بيمار ضرورت مي‌يابد. نكته قابل توجه اينجاست كه احتمال خودكشي به خصوص در دوره حاد بيماري بيشتر از حد معمول است و در نتيجه ممكن است براي مراقبت بيشتر نياز به بستري وجود داشته باشد.

نحوه بروز و سير اختلال روان پريشي كوتاه مدت

اختلال سايكوزگذرا ممكن است در نوجواني و اوايل بزرگسالي بيشتر بروز يابد. با اين حال احتمال دچار شدن به آن در تمامي سنين وجود دارد. به طور كل ميانگين ابتلا به اختلال روان پريشي كوتاه مدت اواسط دهه چهارم عمر است. همچنين زماني اين اختلال مطرح است كه علائم سايكوزگذرا بايد حداكثر ظرف مدت 1 ماه برطرف شده و فرد به سطح قبلي عملكرد خود بازگردد.

درمان اختلال روان پريشي كوتاه مدت

براي درمان اختلال روان پريشي گذرا بيش از هرچيز دريافت داروهاي آنتي سايكوتيك ضرورت دارد. بيمار بايد براي كنترل علائمي نظير توهم و هذيان در طول دوره بيماري به طور منظم زير نظر يك متخصص قرار داشته باشد و داروهاي مورد نيازش را دريافت كند. براي آشنايي با درمان اسكيزوفرني كليك كنيد.

در زمان‌هايي كه علائم خفته هستند، مراجعه به روانشناس براي كسب برخي مهارت‌هاي زندگي ضرورت دارد. روانشناس كمك مي‌‍كند تا با شناخت عوامل استرس زا در زندگي خود و بالا بردن مهارت مقابله با استرس بتوانيد از دوره‌هاي عود بعدي پيشگيري كرده يا آن‌ها را به تاخير بياندازيد. در نتيجه استفاده از داروها براي كنترل دوره حاد بيماري و استفاده از روان درماني براي كنترل بلند مدت علائم و به دست آوردن پيش آگهي مثبت اهميت دارند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا بين زنان و مردان از نظر ابتلا به اختلال روان پريشي كوتاه مدت تفاوتي وجود دارد؟

بله، طبق مطالعات همه گيرشناسي ميزان شيوع اختلال سايكوزگذرا در خانم ها دو برابر بيشتر از مردان است.

آيا تجربه سايكوزگذرا در بلندمدت نيز به عملكرد فرد آسيب مي رساند؟

خير سايكوزگذرا تنها در همان دوره بيماري منجر به افت عملكرد مي‌شود اما پس از اتمام آن بيمار مجددا به عملكرد سابق خود برمي‌گردد و پيش آگهي مناسبي را نشان مي‌دهد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : روان پريشي كوتاه مدت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: روان پريشي كوتاه مدت،
موضوع:
[ ۲۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۲:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات خواب از رايج‌ترين مشكلاتي هستند كه مي‌تواند براي هريك از ما و در هر سني پيش بيايد. اختلالات خواب به معناي هرگونه مشكلي است كه در جريان عادي خواب پيش مي‌آيد و باعث مي‌شود تا شما در طول روز احساس خستگي كنيد يا به برنامه‌هاي روزانه‌تان نرسيد. اين مشكلات مي‌تواند بي‌خوابي، پرخوابي، كابوس‌هاي شبانه يا هر چيز ديگري را شامل شود. اختلالات خواب معمولاً به دليل مشكلات روحي و به‌خصوص اضطراب به وجود مي‌آيند اما مي‌توانند دلايل جسماني هم داشته باشند. دشواري در خواب از هر نوع و به هر دليلي كه باشد مشكلات بسياري را در جريان زندگي روزمره ما ايجاد مي‌كند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين اختلال را در خود يا اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

منبع : اختلالات خواب در DSM 5

انواع اختلالات خواب

بيماراني كه دچار اختلال خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن و بيدار شدن مشكل دارند و يا خواب آن‌ها كيفيت مناسب را ندارد و به همين خاطر در طول روز احساس خستگي مي‌كنند. مهم‌ترين انواع اختلالات خواب عبارتند از:

بي‌خوابي يا اينسومنيا

بي‌خوابي رايج‌ترين اختلال خواب است. بيماراني كه دچار بي‌خوابي هستند معمولاً ساعت‌ها در رخت خواب مي‌مانند و خوابشان نمي‌برد يا چند ساعت زودتر از زماني كه بايد، بيدار مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند بخوابند. بعضي از آن‌ها نيز در زمان خواب‌وبيداري مشكلي ندارند، اما در طول ساعاتي كه خوابند چندين بار بيدار مي‌شوند. همه اين مشكلات باعث مي‌شود كساني كه دچار بي‌خوابي هستند در طول روز به‌شدت احساس خستگي كنند.

اختلالات خواب | اختلال در چرخه خواب

بيماراني كه دچار اختلال در چرخه خواب مي‌شوند در به خواب رفتن يا كيفيت خوابشان مشكلي ندارند. آن‌ها زمان مناسبي به خواب نمي‌روند. براي مثال تمام ساعات شب را بيدارند و اصلاً احساس خستگي نمي‌كنند اما در طول روز 7 يا 8 ساعت مي‌خوابند.

حمله خواب يا ناركولپسي

حمله خواب اختلالي است كه باعث مي‌شود بيمار در هر ساعتي از روز به‌طور ناگهاني و بدون اراده به خواب رود. اين حمله ممكن است در هر جايي از خانه گرفته تا محل كار و يا در وسايل حمل‌ونقل عمومي اتفاق بيفتد.

اختلالات خواب | فلج خواب

فلج خواب نام اختلالي است كه در گذشته به آن بختك گفته مي‌شد. بيماراني كه دچار فلج خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن يا بيدار شدن براي مدت كوتاهي احساس مي‌كنند كه توانايي حركت ندارند. درواقع در اين شرايط علي‌رغم اينكه مغز بيدار است اما عضلات بدن توانايي هيچ فعاليتي ندارند.

كابوس‌هاي شبانه

كابوس‌ها به معناي خواب‌هاي پراسترس و ترسناكي هستند كه گاهي اوقات حتي باعث مي‌شوند شما از خواب بيدار شويد. همه ما حداقل يك‌بار در طول زندگي تجربه ديدن كابوس را داشته‌ايم اما اختلال كابوس زماني است كه تعداد اين كابوس‌ها و يا شدت اضطراب آن‌ها به ميزاني باشد كه مشكلاتي را براي فرد ايجاد كند.

اختلالات خواب | پاراسومنيا يا خواب پريشي

پاراسومنيا به مجموعه‌اي از رفتارهاي غيرعادي در زمان خواب گفته مي‌شود كه شناخته شده‌ترين آن‌ها راه رفتن در خواب است. به‌غيراز راه رفتن، صحبت كردن يا دندان‌قروچه كردن هم از اين دسته به شمار مي‌آيند. بعضي از متخصصين معتقدند كابوس ديدن هم مي‌تواند يكي از انواع پاراسومنيا باشد.

مشكلات تنفسي يا آپنه خواب

مشكلات تنفسي گاهي باعث مي‌شود زماني كه بيمار خواب است اكسيژن‌رساني به بدن با مشكل مواجه شود. در اين شرايط بيمار براي چند ثانيه از خواب بيدار خواهد شد تا اكسيژن‌رساني به حالت طبيعي برگردد. كساني كه در خواب دچار مشكلات تنفسي مي‌شوند معمولاً در طول شب يا فرداي آن از بيداري‌هاي خود چيزي به ياد نمي‌آورند اما يكي از نشانه‌هاي بيداري شبانه احساس خستگي است كه در طول روز باقي مي‌ماند.

اختلالات خواب | سندرم پاي بي‌قرار

كساني كه دچار سندرم پاي بي‌قرار هستند هنگام خواب احساس مي‌كنند جانوري روي پايشان حركت مي‌كند يا احساساتي مثل مورمور شدن، سرد و گرم شدن و ناراحتي را در پاهاي خود احساس مي‌كنند.

دلايل اختلال خواب

افسردگي و اضطراب

ناراحتي‌هاي روحي به‌خصوص اضطراب و افسردگي دليل بسياري از اختلالات خواب هستند. اين بيماري‌ها باعث ايجاد تغييراتي در مواد شيميايي مغز مانند سروتونين مي‌شوند. به‌علاوه افكار منفي و نگراني‌هايي را در ذهن بيمار ايجاد مي‌كنند كه توانايي خواب راحت را از او مي‌گيرد. براي آشنايي بيشتر ارتباط بي خوابي و افسردگي كليك كنيد.

سبك زندگي اشتباه از علل اختلالات خواب

شيفت‌هاي كاري شبانه، عادت به شب‌نشيني، درس خواندن در شب يا مصرف چاي و كافئين قبل از خواب ازجمله عادت‌هاي اشتباهي هستند كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند. اين مشكلات در بيشتر اوقات اختلال در چرخه خواب را ايجاد مي‌كنند.

مشكلات تنفسي

بسياري از اختلالات خواب به دليل مشكلات تنفسي ايجاد مي‌شوند. آلرژي‌هاي فصلي يا سرماخوردگي‌ها مي‌توانند اختلالات تنفسي را افزايش دهند. در اين شرايط همان‌طور كه راجع‌به آپنه تنفسي گفتيم بيمار در طول شب بارها از خواب بيدار مي‌شود و در‌نتيجه در طول روز احساس خستگي مي‌كند.

استفاده از داروها يا سوءمصرف مواد مخدر

بعضي از داروها به‌خصوص داروهايي كه براي كنترل اضطراب و افسردگي استفاده مي‌شوند مي‌تواند باعث افزايش يا كاهش ساعت‌هاي خواب شود. بعضي از انواع مواد مخدر مانند شيشه يا قرص‌هاي اكس نيز نياز بدن به خواب را كاهش مي‌دهند. توجه داشته باشيد كه براي قطع مصرف دارو يا مخدر بايد اين كار را زيرنظر متخصص انجام دهيد و از قطع ناگهاني داروها خودداري كنيد.

تشخيص اختلالات خواب

اگر شب‌ها به‌راحتي نمي‌توانيد بخوابيد يا در طول روز احساس خستگي مي‌كنيد بهتر است راجع به اين موضوع از يك متخصص كمك بگيريد. متخصصين از روش‌هاي مختلفي براي تشخيص اختلالات خواب استفاده مي‌كنند

تست خواب يا پلي‌سومنوگرافي

اولين قدم در بررسي اختلالات خواب استفاده از اين تست است. در اين روش مسائل مختلفي مثل سطح اكسيژن خون يا امواج مغزي در طول خواب موردبررسي قرار مي‌گيرند تا مشخص شود كه بيمار در چه قسمتي دچار اختلال است.

نوار مغزي يا الكتروانسفالوگرام

نوار مغزي دستگاهي است كه در بيداري جريان الكتريكي مغز را موردبررسي قرار مي‌دهد و اگر در بخشي از اين جريان مشكل وجود داشته باشد به‌خوبي در اين روش قابل‌مشاهده است. متخصصين با استفاده از اين روش و با توجه به منطقه‌اي كه دچار مشكل شده است براي درمان اختلالات خواب تصميم مي‌گيرند.

آزمايش خون

اين روش به متخصص كمك مي‌كند تا بعضي از مشكلات و دلايل زمينه‌اي كه مي‌تواند باعث بروز اختلالات خواب شود را موردبررسي قرار دهد. از آزمايش خون بيشتر براي بررسي حملات خواب استفاده مي‌شود.

درمان اختلال خواب

روان‌درماني

بيشتر اختلالات خواب به دليل مشكلات روحي مثل اضطراب يا افسردگي اتفاق مي‌افتند. به‌همين‌خاطر بهتر است براي درمان مشكلات خواب ابتدا به يك روانشناس مراجعه كنيد. اگر روانشناس احساس كند كه مشكلات شما به دليل ناراحتي‌هاي روحي ايجاد شده براي درمان آن‌ها به شما كمك خواهد كرد.

گاهي اوقات مشكلاتي مثل سبك زندگي اشتباه باعث اختلالات خواب مي‌شوند. براي مثال ممكن است فعاليت‎‌هاي ذهني مهمي را در ساعت‌هاي قبل از خواب انجام دهيد. در اين مواقع درمانگر كمك مي‌كند تا دلايل مشكلات خود را پيدا و برطرف كنيد.

دارودرماني

گاهي اوقات شدت اختلالات خواب يا مزمن شدن آن‌ها باعث مي‌شود درمانگر احساس كند به غير از روان‌درماني بايد از داروها نيز استفاده كرد. براي درمان اختلالات خواب معمولا از داروهاي ضداضطراب يا افسردگي استفاده مي‌شود. در استفاده از داروها بهتر است به اين نكته توجه داشته باشيد كه دارو معمولا نمي‌تواند مشكل شما را كاملا برطرف كند و با قطع استفاده از دارو احتمالا مشكلات شما بازخواهند گشت. به‌همين‌خاطر بهتر است در كنار استفاده از داروها جلسات روان‌درماني را هم جدي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چه درماني براي بي‌خوابي وجود دارد؟

گاهي اوقات بي‌خوابي به دليل مشكلات روحي مانند اضطراب و افسردگي اتفاق افتاده است و بايد اين مشكلات را درمان كرد. بعضي مواقع هم سبك زندگي اشتباه باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود كه بايد آن‌ها را اصلاح كرد. ممكن است درمانگر از بعضي داروهاي ضد اضطراب يا افسردگي هم براي درمان بي‌خوابي استفاده كند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : اختلالات خواب در DSM 5


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات خواب در DSM 5،
موضوع:
[ ۲۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۹:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انواع اسكيزوفرني را مي‌توان در 5 طبقه دسته بندي كرد. اين نوع طبقه بندي در راهنماي تشخيص اختلالات رواني (DSM) تغيير شكل يافته است. اما هنوز متخصصان براي درك و ارائه خدمات درماني از طبقه بندي‌هاي نسخه قبلي استفاده مي‌كنند. بنابراين آشنايي با اصطلاحات مربوط به طبقه بندي انواع اسكيزوفرني كمك مي‌كند تا متوجه نشانه‌هاي اصلي بيمار شده و راهكار مناسب را پيش بگيريم. 

 

 منبع : انواع اسكيزوفرني در DSM

 

انواع اسكيزوفرني در DSM

اسكيزوفرنيا يكي از شديدترين اختلالات روانشناختي است كه با علائمي نظير توهم، هذيان، رفتار آشفته، گفتار آشفته و علائم منفي نظير بي ارادگي مشخص مي‌شود. در ويراست قديمي راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي (DSM-IV) براي اين اختلال انواع مختلفي در نظر گرفته مي‌شد كه امروزه در ويراست جديد حذف گشته و به جاي آن كليه اختلالات روان پريشي با عنوان طيف اسكيزوفرنيا معرفي شده‌اند. با اين حال هنوز هم متخصصان در تشخيص اختلال اسكيزوفرني از طبقه بندي گذشته كمك مي‌گيرند. چرا كه آشنايي با اين طبقه بندي به داشتن درك عميق‌تر از بيمار كمك مي‌كند. براي آشنايي بيشتر با علائم بيماري اسكيزوفرني كليك كنيد.

1- اسكيزوفرني پارانوييد

رايج ترين نوع اسكيزوفرنيا در ميان مبتلايان به اين اختلال اسكيزوفرني پارانوييد است. اسكيزوفرني پارانوييد معمولا شروع ديرهنگام‌تري دارد و علائم آن بيشتر شامل هذيان و توهم است. با اين حال در اين نوع از اسكيزوفرني گفتار و رفتار فرد كمتر آسيب مي‌بينند. نكته قابل توجه اين جاست كه هذيان‌ها و توهم‌هاي بيماران پارانوييد بيش از هرچيزي محتواي بدبيني و سوء ظن دارند. همين مسئله باعث مي‌شود كه آن‌ها در ارتباط با ديگران مشكلات بيشتري داشته باشند و درگيري‌هاي ميان فردي بالاتري را گزارش دهند.

2- انواع اسكيزوفرني | اسكيزوفرني هبفرنيك يا آشفته

اسكيزوفرني آشفته كه در اصطلاح تخصصي با نام اسكيزوفرني سازمان نيافته نيز شناخته مي‌گوينند اغلب در سنين 15 الي 25 سالگي شكل گرفته و ظاهر مي‌شود. علائم اين نوع از اسكيزوفرني بيش از هرچيزي رفتار و گفتار آشفته را شامل مي‌شوند. البته در كنار اين علائم دوره‌هاي كوتاهي از هذيان و توهم نيز ديده مي‌شوند. كساني كه مبتلا به اسكيزوفرني آشفته هستند، اغلب به دليل مشكلاتي نظير بي ربط گويي نمي‌توانند ارتباط مناسبي با ديگران برقرار كنند. از ديگر ويژگي‌هاي اسكيزوفرني آشفته بايد به ناتواني در ابراز هيجانات از طريق بيانات چهره اي، تن صدا و زبان بدن اشاره كرد.

3- اسكيزوفرني كاتاتونيك

اسكيزوفرني كاتاتونيك نادرترين نوع اسكيزوفرنيا است كه با علائمي نظر حركات ناگهاني، محدود يا غيرمعمول مشخص مي‌شود. مبتلايان به اسكيزوفرني كاتاتونيك ممكن است گاهي بيقراري حركتي زيادي از خود نشان دهند و گاهي نيز بالعكس دچار كندي و بي حركتي شوند. از جمله ديگر علائمي كه در شرايط كاتاتونيا بروز مي‌يابند مي‌توان به بهت، سفتي عضلاني، انعطاف‌پذيري مومي شكل، پژواك كلام و پژواك رفتار اشاره كرد.

4- اسكيزوفرني نامتمايز

اسكيزوفرني نامتمايز به نوعي از اختلال اسكيزوفرنيا گفته مي‌شود كه به طور همزمان علائمي از نوع پارانوييد، آشفته و كاتاتونيك در آن ديده مي‌شود، اما علائم به گونه‎‌اي است كه متخصصان نمي‌توانند به طور قطع نوع اختلال فرد را مشخص نمايند.

5- اسكيزوفرني باقيه اي

تشخيص اسكيزوفرني باقيه اي زماني از جانب متخصصان سلامت روان مطرح مي‌شود كه بيمار در گذشته سابقه‌اي از مشكلات روانپريشي داشته باشد و اكنون تنها علائم منفي نظير حافظه ضعيف، دشواري در تمركز و ناتواني در رعايت بهداشت فردي را تجربه نمايد.

جلوگيري از بروز انواع اختلالات اسكيزوفرني

براي درمان انواع اختلالات اسكيزوفرني بيش از هرچيز بر دارودرماني تاكيد مي‌شود. داروهاي آنتي سايكوتيك نظير هالوپريدول، كلرپرومازين، تيوزيدازين، رسپريدون و زيپراسيدون از جمله رايج‌ترين داروهايي هستند كه براي بهبود علائم سايكوتيك تجويز مي‌شوند. در كنار دريافت دارو بيمار براي اينكه بتواند در دراز مدت عملكرد خود را بهبود ببخشد و بدون نياز به ديگران از پس زندگي خود بربيايد نياز به دريافت رواندرماني نيز دارد.

روانشناسان در جلسات مشاوره و رواندرماني بيش از همه از رويكردهاي حمايتي استفاده كرده و تلاش مي‌كنند روي افزايش مهارت‌هاي فردي و اجتماعي تاكيد كنند. در مواردي كه مبتلايان به اسكيزوفرني به درمان‌هاي دارويي و روانشناختي پاسخ مطلوبي نمي‌دهند ممكن است استفاده از شوك الكتريكي در دستور كار قرار بگيرد. براي آشنايي بيشتر با ساير روش هاي درمان اسكيزوفرني كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا ممكن است مبتلاان به اسكيزوفرني پارانوييد به ديگران آسيب برسانند؟

اگر بيمار دچار توهم‌هايي باشد كه او را نسبت به ديگران بدبين كرده و به او دستور مي‌دهند كه رفتار پرخاشگرانه‌اي از خود نشان دهد امكان آسيب رساني وجود دارد. از همين رو بسيار اهميت دارد كه مبتلايان به اسكيزوفرني پارانوييد هرچه سريع‌تر به متخصص مراجعه كرده و درمان‌هاي دارويي لازم براي كنترل توهم و هذيان را دريافت نمايند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 منبع : انواع اسكيزوفرني در DSM


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع اسكيزوفرني در DSM،
موضوع:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۰۷:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بسياري از مردان هنگام تصميم‌گيري براي ازدواج با دوست دختر خود دچار شك و ترديد مي‌شوند. براي مثال ممكن است از ازدواج بترسند، از انتخاب خود مطمئن نباشيد يا نگران باشند كه پس از ازدواج رابطه عاشقانه‌شان از بين برود. اما گاهي اين ترس‌ها بي‌مورد نيست، چرا كه رابطه دوستي با رابطه زن و شوهر تفاوت زيادي دارد و بايد قبل ازدواج ببينيد كه همسر آينده‌تان در نقش خانم خانه چگونه خواهد بود. متخصصان با انجام مصاحبه و تست‌هاي روانشناسي ميزان موفقيت ازدواج را مي‌سنجند. براي دريافت اطلاعات بيشتر مشاوره قبل از ازدواج دريافت كنيد.

منبع : ازدواج با دوست دختر چه معايب و مزايايي دارد

ازدواج با دوست دختر | تصميم درست يا غلط

بسياري از مردان قبل از اينكه به طور قطعي تصميم بگيرند با دوست دخترشان ازدواج كنند دچار شك و ترديدهاي مختلفي مي‌شوند و مشغوليت ذهني زيادي تجربه مي‌كنند. اين مشغوليت ذهني مي‌تواند كيفيت روابط را تحت تاثير قرار داده و منجر به بروز تعارض شود. اگر تصميم داريد با دوست دختر خود ازدواج كنيد اما در اين باره مطمئن نيستيد، در نظر گرفتن موارد زير به شما كمك مي‌كند تا انتخاب بهتري داشته باشيد.

بيشتر بخوانيد : دوستي هاي قبل ازدواج

1- سعي كنيد پيش از هرچيز به خودشناسي برسيد

قبل از اينكه ببينيد كسي كه انتخاب كرده‌ايد براي ازدواج مناسب است يا نه، بايد به شناخت كافي از خودتان برسيد. در نتيجه پيش از هرچيز از خود بپرسيد كه در زندگي به دنبال چه چيزهايي هستيد و ملاك‌ها و معيارهاي‌تان براي انتخاب همسر آينده چه چيزهايي هستند. جواب دادن به اين پرسش‌ها پيش نيازهاي اصلي هستند كه قبل از تصميم‌گيري براي ازدواج با دوست دخترتان بايد به آن‌ها فكر كنيد.

2- قبل ازدواج با دوست دختر اجزاي عشق سالم در رابطه‌تان بررسي كنيد

براي اينكه بدانيد در يك رابطه سالم قرار داريد يا نه، بايد در كنار احساس اشتياق و ميل جنسي نسبت به شريك عاطفي‌تان دو عنصر اساسي ديگر نيز ميانتان وجود داشته باشد. اين دو عنصر صميميت و تعهد را شامل مي‌شوند. صميميت به اين معناست كه بتوانيد همانند دو دوست در كنار يكديگر قرار بگيريد و زمان‌هاي مشتركي را در كنار هم بگذارنيد. تعهد به معناي مسئوليت‌پذيري در رابطه و پايبندي به آن است. كم رنگ بودن هريك از سه عنصر صميميت، تعهد و ميل جنسي مي‌تواند به آينده رابطه شما در طولاني مدت آسيب برساند.

3- از تصميم گيري هيجاني بپرهيزيد

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه قدرت تصميم‌گيري و قضاوت انسان تحت تاثير هيجانات به ميزان بسياري كاهش مي‌يابد. در نتيجه زماني كه از نظر عاطفي تحت تاثير قرار گرفته‌ايد نبايد فورا براي يك تصميم گيري مهم اقدام كنيد. سعي كنيد محتاطانه‌تر عمل كرده و پيش از اينكه تصميم قطعي بگيريد كمي به خودتان زمان بدهيد.

4- به يك شناخت همه جانبه از يكديگر برسيد

برخي افراد فكر مي‌كنند رابطه با جنس مخالف پيش از ازدواج به آن‌ها كمك مي‌كند تا همديگر را بهتر بشناسند. اين در حاليست كه تجارب باليني نشان مي‌دهند كه بسياري از زوج‌هايي كه قبل ازدواج با يكديگر دوست بوده‌اند هم درك و شناخت دقيقي از يكديگر ندارند و پس از شروع زندگي مشترك تازه با بسياري از حقايق شخصيتي روبه‌رو مي‌شوند. مراجعه به يك روانشناس و گرفتن خدمات مشاوره پيش از ازدواج از جمله راه‌هاي موثر براي درك و شناخت عميق‌تر از يكديگر است تا بتوانيد تصميم درستي بگيريد. براي اشنايي با بايدها و نبايدهاي رابطه قبل ازدواج كليك كنيد.

5- نقش خانواده ها را ناديده نگيريد

برخي افراد هنگام تصميم‌گيري براي ازدواج فقط خود و شريك عاطفي شان را در نظر مي‌گيرند، اين در حالي است كه فرهنگ خانواده‌ها و تشابه آن‌ها از نظر جايگاه اجتماعي يا اقتصادي يكي از عوامل بسيار مهم و تعيين كننده در رضايت زناشويي و تجربه يك ازدواج موفق است. در نتيجه اگر ارتباط با دوست دخترتان برايتان جدي است بايد پيش از تصميم گيري قطعي براي ازدواج با خانواده‌هاي يكديگر آشنا شويد.

تصميم نهايي درباره ازدواج با دوست دختر

براي تصميم گيري در زمينه ازدواج با دوست دخترتان بايد شرايط را به دقت بررسي كنيد. داشتن يك رابطه عاطفي و علاقه صرفا براي شروع يك زندگي مشترك كافي نيست. مراجعه به يك روانشناس، انجام تست‌هاي شخصيت شناسي، آشنايي با خانواده‌ها و مهم‌تر از همه اقدام در زمينه خودشناسي از جمله مهم‌ترين كارهايي هستند كه بايد در اين هنگام انجام دهيد. از همين رو مراجعه به يك مركز مشاوره معتبر و كمك گرفتن از يك روانشناس متخصص در حيطه زوج درماني به شما كمك مي‌كنند تا در تصميم گيري عملكرد بهتري داشته باشيد و بي گدار به آب نزنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا افرادي كه در رابطه دوستي هستند هم براي شناخت هم به جلسات مشاوره نياز دارند؟

بله، بسياري از جنبه هاي شخصيتي و رفتاري زوجين در روابط قبل از ازدواج پنهان مي ماند. مراجعه به روانشناس به شما كمك مي كند تا تا بتوانيد در اين زمينه ها به شناخت و آگاهي بيشتري برسيد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

منبع : ازدواج با دوست دختر چه معايب و مزايايي دارد

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۰۴:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك بي پدر براي بانواني كه از همسرشان طلاق گرفته‌اند يا شوهر خود را بر اثر مرگ از دست داده‌اند يكي از چالش‌هاي مهم زندگي است؛ چرا كه در اين شرايط مادران مجبور هستند وظايف مرتبط با نقش پدر را نيز بر دوش بكشند و براي پيشگيري از آسيب ديدن كودك تلاش‌هاي مضاعفي از خود نشان دهند. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه كودكان نيز در اين موقعيت فشارهاي زيادي را تحمل مي‌كنند و ممكن است با اختلالات رفتاري نظير پرخاشگري و لجبازي به موقعيت موجود واكنش نشان دهند. اگر فرزندتان يكي از والدين را در كنار خود ندارد، توصيه مي‌كنيم حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع : كودك بي پدر

تربيت كودك بي پدر | آسيب‌هايي كه كودكان را تهديد مي‌كنند

نبود پدر در زندگي كودك مي‌تواند به طور بالقوه ميزان آسيب پذيري رواني او را افزايش دهد. اين مسئله به خصوص زماني كه پدر به طور ناگهاني از زندگي فرزند خود حذف مي‌شود به ميزان بيشتري مشاهده مي‌گردد. در اين شرايط بسياري از كودكان نمي‌توانند بپذيرند چرا پدرشان ديگر در زندگي آن‌ها حضور ندارد.

كودكان تا قبل از دوران نوجواني توانايي اندكي براي درك مسائل انتزاعي دارند. از همين رو استدلال‌هايي نظير مرگ، رفتن پدر نزد خدا و مسائلي از اين دست را به خوبي درك نمي‌كنند. همچنين اگر پدر به دليل متاركه حضور نداشته باشد بازهم كودك ممكن است نتواند علت غيبت او را درك كند. در اين شرايط بسياري از كودكان به دليل برخورداري از ويژگي خود مركز بيني احساس مي‌كنند خودشان مقصر اختلاف پدر و مادر هستند و همين مسئله اضطراب و ناراحتي زيادي را به آن‌ها تحميل مي‌كند.

با اين همه با توجه به توانايي كمتر كودكان براي پردازش هيجان‌هاي منفي آن‌ها اضطراب‌هاي خود را در قالب مشكلات روان شناختي و رفتاري نشان مي‌دهند. از جمله رايج‌ترين مشكلاتي كه در اين زمان مشاهده مي‌شود مي‌توان به بروز پرخاشگري، لجبازي، دچار شدن به مشكلات خواب نظير كابوس‌هاي شبانه و مشكلات جسماني مرتبط با استرس نظير دل درد اشاره كرد. براي آشنايي با بهترين و جديدترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

تربيت كودك بي پدر | توصيه‌هايي براي مادران

تربيت كودك بدون حضور پدر براي مادران كار آساني نيست. شما در اين شرايط مجبور هستيد نقش پدر خانواده را نيز به دوش بكشيد و وظايفي بيش از آنچه براي يك مادر تعريف مي‌شود را انجام دهيد. توجه كردن به برخي توصيه‌هاي روانشناسي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اوضاع پيش رو را بهتر مديريت كنيد و به بهترين شكل به چالش‌هاي موجود در زندگي خود پاسخ دهيد. اگر احساس مي‌كنيد كه كنترل اوضاع براي شما بسيار سخت شده است و در حال تحمل كردن فشار زيادي هستيد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. ما در ادامه به چند توصيه مهم در زمينه تربيت كودك بي پدر اشاره كرده‌ايم.

1- در مورد نگراني‌هاي كودك با او گفت و گو كنيد

بسيار اهميت دارد كه به فرزند خود آزادي بيان بدهيد و فضايي ايجاد كنيد تا او بتواند ترس‌ها و نگراني‌هايش را با شما در ميان بگذارد. در واقع لازم است زمان‌هاي خاصي را به گفت و گو با كودك اختصاص دهيد و به او بگوييد در مورد افكار و احساساتي كه در نبود پدر تجربه مي‌كند با شما صحبت كند. همين كه فرزندتان بتواند هيجانات خود را با شما در ميان بگذارد تا حد زيادي در زمينه پيشگيري از مشكلات روانشناختي موثر خواهد بود.

2- احساسات خود را به كودك بي پدر تحميل نكنيد

اگر از شوهر خود طلاق گرفته‌ايد تلاش نكنيد نگرش فرزندتان را در مورد پدرش منفي كنيد. در اين شرايط كودكان درگير هيجانات متعارضي مي‌شوند كه مي‌تواند تا حد زيادي آن‌ها را آشفته كند. در واقع كودكان هنوز از نظر شناختي توانايي كافي براي قضاوت كردن ندارند. در اين شرايط بدگويي شما در مورد پدرشان باعث مي‌شود كه به خاطر دوست داشتن يكي از شما احساس گناه كنند و از اين بابت نزد خود شرمنده شوند. در نتيجه لازم است تا حد ممكن از تحميل احساسات خود به فرزندتان خودداري كنيد.

3- با برنامه ريزي پيش برويد

تربيت كودك بي پدر باعث مي‌شود كه مادر وظايف و نقش‌هاي زيادي را متحمل شود. در واقع ممكن است همواره احساس كنيد زمان كمي در اختيار داريد و نمي‌توانيد به همه كارها به خوبي رسيدگي كنيد. در اين شرايط داشتن برنامه ريزي و زمان بندي مناسب تا حد زيادي به شما كمك خواهد كرد. در همين راستا تلاش كنيد براي هر روز اولويت‌هاي كاري خود را مشخص كرده و پيش از هرچيز سراغ آن‌ها برويد.

4- به فرزندتان اطمينان دهيد كه دوستش داريد

جدايي از پدر به خصوص زماني كه ناگهاني و در اثر مرگ اتفاق مي‌افتد مي‌تواند كودكان را تا حد زيادي مضطرب كند. در اين شرايط اكثر بچه‌ها احساس ناامني مي‌كنند. در واقع آن‌ها مي‌ترسند كه روزي شما نيز او را ترك كنيد يا محبتتان را از او دريغ نماييد. در نتيجه ممكن است چسبندگي بسيار زيادي به شما پيدا كنند و از نبودتان دچار وحشت شوند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه در مورد عشق و علاقه خود به صورت كلامي با فرزندتان صحبت كنيد و به او اطمينان خاطر بدهيد كه همواره در كنارش خواهيد بود.

5- به سلامت روان خود اهميت دهيد

در بسياري از مواقع كودكان بيش از نبود پدر از زندگي و بودن در كنار مادري كه افسرده يا مضطرب است آسيب مي‌بينند. در نتيجه براي مراقبت كافي از كودك بي پدر ابتدا بايد مراقب خودتان باشيد. اگر احساس مي‌كنيد پس از جدايي يا از دست دادن شوهرتان نمي‌توانيد با شرايط جديد كنار بياييد و احساساتي نظير غمگيني مفرط عملكرد شما را در جنبه‌هاي مختلف زندگي تضعيف مي‌كند لازم است از يك متخصص روانشناس براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

فرزندم بعد مرگ پدرش بسيار منزوي شده و عملكرد تحصيلي اش نيز تا حد زيادي افت پيدا كرده براي كمك به او بايد چه كار كنم؟

پيش از هرچيز  بهتر است از يك مشاور و روانشناس متخصص در حيطه كودك كمك بگيريد. روانشناس وجود مشكلاتي نظير افسردگي و اضطراب دوران كودكي را ارزيابي كرده و در مورد بهترين روش تربيتي اطلاعات لازم را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

 

منبع : كودك بي پدر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كودك بي پدر،
موضوع:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۰۲:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شب ادراري كودكان يكي از مسائل رايجي است كه عمدتاً براي كودكان اتفاق مي‌افتد و منجر به آزار و فرسودگي والدين مي‌شود. اگر شب ادراري در كودكان زير 5 سال رخ دهد يك مسئله عادي است، زيرا تا اين سنين هنوز مثانه كودك به اندازه كافي رشد نكرده است. با اين حال اگر كودك بالاتر از 5 سال سن داشته باشد و شب ادراري داشته باشد نياز به بررسي و مداخله متخصص دارد. شب ادراري علاوه بر اينكه باعث آزار و اذيت والدين مي‌شود منجر به خجالت زدگي خود كودك هم مي‌شود. اين مسئله مي‌تواند به علت مسائل زيستي و روانشناختي زيادي رخ دهد كه آشنايي با علل و راهكارهاي درماني مي‌تواند براي والديني اين كودكان مفيد و موثر واقع شود. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع : شب ادراري كودكان

تعريف شب ادراري كودكان

شب ادراري يكي از مشكلات شايعي است كه بسياري از كودكان آن را تجربه مي‌كنند. همانطور كه از نام اين اختلال مشخص است، شب ادراري يا بي‌اختياري ادرار به معني خروج غيرارادي ادرار در هنگام شب و خواب است. اين كودكان معمولاً در هنگام روز مشكلي ندارند. براساس پنجمين ويراست آماري و تشخيصي اختلالات رواني، ملاك سني تعيين شده براي شب ادراري سن 5 سال مي‌باشد و اگر كودك 2 بار در هفته به مدت 3 ماه شب ادراري داشته باشد، به اختلال شب ادراري يا بي‌اختياري ادرار مبتلا است. نكته‌اي كه در ارتباط با بي‌اختياري ادرار وجود دارد اين است كه شيوع شب ادراري با افزايش سن كمتر مي‌شود و پسران بيشتر از دختران به آن مبتلا مي‌شوند.

به طور كلي شب ادراري به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي‌شود. در شب ادراري اوليه كودك از همان ابتدا و به طور مادرزادي دچار شب ادراري بوده، اما در نوع ثانويه كودك در يك دوره از زندگي مشكلي نداشته و سپس به علت‌هاي مختلفي دچار آن شده است.

علت شب ادراري كودكان

به طور كلي علت دقيقي براي شب ادراري تا كنون مشخص نشده است، با اين حال مي‌توان بيان كرد كه شب ادراري به علت اختلال در مثانه و يا كليه و ذهن و روان رخ مي‌دهد. با اين حال عوامل مختلفي در شب ادراري نقش دارند، به طوري كه مي‌توان مجموع عوامل زيستي، رواني و اجتماعي را علت شب ادراري در نظر گرفت. در ادامه مهم‌ترين علل شب ادراري در كودك توضيح داده مي‌شود.

ارتباط مغز و مثانه

در روزها و ماه‌هاي اوليه تولد هنوز ارتباطي بين مغز و مثانه به طور كامل تكامل پيدا نكرده است و هر زمان كه مثانه پر شود، خودش را خالي مي‌كند. اين مسئله عمدتاً با افزايش سن كودك برطرف مي‌شود، به همين دليل شب ادراري تا سن زير 5 سال يك مسئله جدي تلقي نمي‌شود و طبيعي است.

نقش ژنتيك در شب ادراري كودكان

شب ادراري ممكن است از طريق وراثت و ژنتيك به كودك منتقل شده باشد، به طور كلي والديني كه در دوران كودكي خودشان به شب ادراري مبتلا بودند به احتمال بيشتري فرزندشان به شب ادراري مبتلا مي‌شود.

پريشاني‌هاي روانشناختي

يكي از علت‌هاي مهم در ارتباط با شب ادراري، پريشاني‌هاي روانشناختي نظير استرس و اضطراب است. به طور كلي كودكاني كه رابطه خوبي با والدين خود ندارند، در موقعيت‌هاي استرس‌زا قرار دارند، ترس از تاريكي يا تنهايي و… دارند به احتمال بيشتري دچار شب ادراري مي‌شوند. علاوه بر اين حتي اگر مشكل شب ادراري كودك يك مسئله پزشكي باشد، پريشاني‌هاي روانشناختي مي‌توانند مشكل شب ادراري را شدت دهند.

بيشتر بخوانيد : كودكان استثنايي | آشنايي با انواع و علائم كودكان استثنايي

بيماري‌هاي مرتبط با مثانه و كليه

اگر كودك علاوه بر شب ادراري در طول روز هم كنترلي بر ادرار خود نداشته باشد، يا در هنگام ادرار كردن احساس سوزش داشته باشد، به احتمال زياد به مشكلات مرتبط با مثانه و كليه مبتلا شده است.

مصرف بيش از حد آب

در مواردي شب ادراري مي‌تواند به علت مسائلي ساده مانند عادات غذايي نامناسب، نوشيدن آب زياد قبل از خواب و… رخ دهد. در نتيجه تشخيص علت شب ادراري براي درمان آن اهميت زيادي دارد.

عوامل خطرساز در شب ادراري كودكان

عوامل مختلفي وجود دارد كه مي‌تواند احتمال ابتلاي كودك به شب ادراري را افزايش دهد، از جمله اين عوامل مي‌توان به جنسيت پسر، آپنه تنفسي، يبوست، سوءاستفاده جنسي از كودك، عفونت مجاري ادراري، خوردن داروهاي مختلف و… اشاره كرد.

راهكارهاي مقابله اي با شب ادراري كودكان

دارو درماني

دارو درماني معمولاً خط اول درمان‌هاي شب ادراري نمي‌باشد، با اين حال اگر مشكل شب ادراري كودك همراه با مشكلات پزشكي ديگر باشد مي‌توان از دارو درماني استفاده كرد. معمولاً براي بهبود شب ادراري از استات دسموپرسين،  ايمي پرايمن،  اكسي بوتينين، هيوسسيامين استفاده مي‌شود.

مديريت مصرف مايعات

بسياري از كودكان اختلال شب ادراري ندارند و تنها به اين دليل دچار شب ادراي مي‌شوند كه ساعاتي قبل از خواب مايعات زيادي مصرف مي‌كنند. از آنجايي كه حجم مثانه در دوران كودكي هنوز كوچك است در طول شب و هنگام خواب سريع پر مي‌شود و منجر به شب ادراري مي‌شود. همچنين كودكاني كه به اختلال شب ادراري مبتلا هستند بهتر است براي كاهش دفعات شب ادراري در شب مايعات كمي مصرف كنند.

آموزش دستشويي رفتن به كودك

يكي از روش‌هايي كه مي‌تواند براي درمان شب ادراري كودكان مفيد واقع شود، آموزش دستشويي رفتن كودك در طول شب است. بهتر است قبل از خوابيدن كودك حتما او را به دستشويي ببريد، همچنين مي‌توانيد حدوداً يك ساعت پس از خوابيدن كودك در طول شب، او را بيدار كنيد، تا به دستشويي برود و سپس بخوابد.

استفاده از تشك زنگ دار

يكي از روش‌هايي كه عمدتا براي درمان بي‌اختياري ادرار استفاده مي‌شود استفاده از تشك زنگ دار است. اين تشك‌ها داراي سنسورهايي هستند كه به محض اينكه رطوبت و خيسي احساس كنند صدا و هشدار مي‌دهند و كودك بيدار مي‌شود. اين كار در درازمدت باعث مي‌شود تا كودك به نوعي شرطي شود و قبل از ادرار كردن در هنگام خواب بيدار شود. تشك زنگ دار براي كودكان بالاي 7 سال مناسب مي‌باشد.

ورزش كردن براي كنترل شب ادراري كودكان

ورزش كردن باعث مي‌شود تا سوخت و ساز بدن زياد شود و آب بدن به وسيله تعريق خارج گردد. همچنين ورزش كردن باعث تقويت عضلات شكم و مثانه شده و مي‌تواند كنترل ادرار را بهبود بخشد. يكي از تكنيك‌هايي كه مي‌تواند براي تقويت عضلات شكم و مثانه مفيد است، منقبض كردن عضلات شكم و نگه داشتن نفس مي‌باشد.

مصرف داروهاي گياهي

برخي از مواد گياهي وجود دارد كه مي‌تواند براي درمان شب ادراري موثر واقع شود، از جمله اين مواد مي‌توان به دمنوش زنجبيل، دارچين، گل ختمي، دمنوش سنبل الطيب و… اشاره كرد. براي اطلاع از جديدترين روش هاي درمان شب ادراري كودكان كليك كنيد.

اصلاح شيوه‌هاي فرزندپروري

در بسياري از موارد مشكل شب ادراري كودكان ناشي از شيوه‌هاي نادرست تربيتي و اضطراب كودك مي‌باشد. در چنين شرايطي بهتر است با مراجعه به يك روانشناس، مشكل كودك را با او در ميان بگذاريد تا ارزيابي دقيقي از شرايط كودك و والدين انجام شود. در اكثر مواقع اگر مشكل كودك به دليل مسائل پزشكي نباشد به راحتي با اصلاح شيوه‌هاي رفتار برطرف مي‌شود. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا شب اداري يك اختلال رواني است؟

يكي از شايع‌ترين مسائلي كه كودكان با آن مواجهه مي‌شوند، مسئله شب ادراري است. شب ادراري تا قبل از سنين 5 سالگي يك اتفاق طبيعي است و نياز به مداخله يا نگراني جدي ندارد. با اين حال اگر بعد از 5 سالگي كودكتان دچار شب ادراري شده است بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد.

 

 

منبع : شب ادراري كودكان

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شب ادراري كودكان،
موضوع:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۵۹:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك سه ساله نيازمند آگاهي والدين نسبت به ويژگي‌هاي رشدي آنان در اين سن است. در واقع فرايند رشدي كودكان در رده‌هاي سني متفاوت، اصول تربيتي خاصي را مي‌طلبد. كودك در هر مرحله‌اي از رشد توانايي جديدي كسب مي‌كند و قادر به يادگيري رفتارهاي مختلفي خواهد بود. به منظور افزايش بهداشت جسمي و رواني كودك، والدين بايد به روش مناسبي با كودك خود برخورد كنند تا روند تربيتي او با سرعت و سهولت بهتري انجام گيرد و احتمال شكل گيري اختلالات رفتاري در آنان تا حد زيادي كاهش يابد. براي انتخاب بهترين روش تربيتي مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع : تربيت كودك سه ساله

خصوصيات رشدي كودك در سه ساله

به منظور به كارگيري روش درست تربيتي، ابتدا بايد با ويژگي‌هاي رشدي كودكان در سنين مختلف آشنا شده و متناسب با آن‌ها برخورد كنيد. ويژگي‌هاي رشدي كودك در سنين 3 تا 4 سالگي موارد زير را دربر مي‌گيرد.

  • كودكان در اين مرحله از رشد قادر به ابراز احساسات خود هستند.
  • نسبت به گذشته توانايي بيشتري براي كنترل هيجانات خود از قبيل خشم و ترس را دارند.
  • احساس استقلال مي‌كنند و تمام تلاش خود را به كار مي‌گيرند تا كارهايشان را به تنهايي انجام دهند.
  • تغيير دوره خردسالي به كودكي در آن‌ها ترس و نگراني ايجاد مي‌كند.
  • بيشتر وقتشان را بدون حضور والدين سپري مي‌كنند.

توجه داشته باشيد اگرچه كودك وارد مرحله جديد از زندگي شده است و از مرحله خردسالي فاصله مي‌گيرد اما همچنان به بازي كردن و فعاليت‌هاي فيزيكي علاقه نشان مي‌دهد.

نشانه‌هاي تاخير در رشد كودك 3 تا 4 ساله

با توجه به رشد هيجاني و زباني كودكان، اگر متوجه نشانه‌هاي تاخير رشدي در آن‌ها شديد حتما به يك روانشناس كودك مراجعه نماييد و نظر او را جويا شويد. اين نشانه‌ها شامل موارد زير است.

  • كودك نتواند همزمان دو پا را در كنار هم قرار دهد و بپرد.
  • متوجه منظور شما نشود و يا اينكه جملات دستوري ساده را درك نكند.
  • قادر به استفاده از جملات سه تايي نباشد.
  • ترس از دستشويي داشته باشد.
  • ترس متناوبي را براي مدت زمان طولاني بروز دهد. 
  • كودك گوشه گير و منزوي باشد و تمايلي به برقراري روابط اجتماعي نداشته باشد.
  • كودك نتواند حواس خود را بر روي محيط اطراف متمركز كند.

اين نشانه‌ها مي‌تواند در موقعيت‌هاي مختلف بروز پيدا كند و علائمي از بيماري و اختلالات دوران كودكي باشد. با اين حال نياز است كه بررسي‌هاي بيشتر توسط روانشناس صورت گيرد و از هرگونه برچسب زدن بيماري به كودك توسط والدين و اطرافيان پرهيز گردد.

تغييرات كودكان در سنين 3 تا 4 سالگي

رشد هيجاني كودك 3 تا 4 سال

كودك در ابتداي سه سالگي شروع به يادگيري نحوه برخورد با ديگران مي‌كند. مهربان بودن و رشد مهارت‌هاي اجتماعي كودك سه ساله به طور دائم اتفاق نمي‌افتد بلكه تا وقتي كودك احساس امنيت و شادي داشته باشد ادامه مي‌يابد. رشد هيجاني كودك سه ساله او را متوجه اين نكته مي‌سازد كه در حين بازي كردن با دوستانش، احساسات شادي و ناراحتي آن‌ها را تشخيص دهد و اگر موجب ناراحتي‌شان گرديد، خود نيز ناراحت شود. در حالي كه كودك سه ساله با هم سالان خود بر سر اسباب بازي دعوا مي‌كند و حتي آن‌ها را كتك مي‌زند؛ يك كودك 4 ساله مهارت به اشتراك گذاشتن وسايل را پيدا مي‌كند. ترس از سر و صداي زياد، تاريكي و حيوانات از ديگر ويژگي‌هاي هيجاني اين رده سني است. 

رشد زباني كودك 3 تا 4 سال

در حدود سه سالگي هنوز رشد زباني كودك به حدي نرسيده است كه سليس و روان كلمات و عبارات را تلفظ كند. به همين دليل وقتي صحبت مي‌كند (به خصوص زماني كه تند حرف مي‌زند) به نظر مي‌رسد دچار لكنت زبان است. به طور معمول يك كودك سه ساله قادر به درك 1000 كلمه خواهد بود كه معمولا بيشتر درك او از كلمات مكاني يعني زير، رو، بالا و پايين است. بيشتر سوال‌هايي كه از زبان يك كودك 3 ساله بيان خواهد شد، حاوي كلمات پرسش كجا و چرا خواهد بود. والدين و اطرافيان كودك در اين دوران نقش بسيار مهمي در ارتقاي تربيت زباني كودك 3 تا 4 سال دارند و مي‌توانند با حرف زدن با كودك، خواندن شعر و كتاب قصه، دايره لغات او را گسترش دهند.

رشد شناختي كودك 3 تا 4 سال

دنياي اطراف در نگاه يك كودك 3 تا 4 ساله بسيار جذاب است و دوست دارد به اكتشاف درباره محيط اطراف بپردازد. رشد شناختي كودك در اين دوران باعث مي‌شود مفاهيم متضاد مانند بزرگ و كوچك يا بالا و پايين را درك نمايد. يكي ديگر از ويژگي‌هاي رشد شناختي كودك در اين زمان، توانايي به خاطر سپردن قافيه‌هاي زياد است. به همين دليل مي‌تواند شعرهاي زيادي را حفظ كند. لذا يكي از موارد تربيتي كودك در اين دوره آموزش به اوست.

تربيت كودك سه ساله

تربيت كودكان الزاما با گفتگو و جملات دستوري امكان پذير نخواهد بود. روش‌هاي تربيتي بايد خلاقانه و در برگيرنده جنبه‌هاي مختلف رشد كودك باشد. در زير به نمونه‌هايي از روش‌هاي تربيت كودك سه ساله مي‌پردازيم. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

بهره گرفتن از هنر

فعاليت‌هاي بسيار ساده مانند نقاشي كردن سبب جرقه زدن ذهن كودك مي‌شود. آن‌ها را به تفكر انتزاعي سوق مي‌دهد و همچنين باعث ايجاد هماهنگي چشم و دست كودك مي‌شود. كودكان در هنگام نقاشي كردن بايد آزاد باشند و آنطور كه دوست دارند نقاشي كنند. پرسش درباره اينكه چه تصاويري كشده‌اند و چرا آن‌ها را به رنگ‌هاي مختلفي رنگ آميزي كرده‌اند، در پرورش فعاليت‌هاي ذهني كودك بسيار مهم است.

كتاب خواني براي كودك

كودكان بيشتر آموخته‌هاي خود را از شنيدن قصه‌هاي جذاب به دست مي‌آورند. خواندن كتاب‌هاي جذاب با تصاوير رنگي براي كودكان بسيار لذت بخش است و تمام توجه آن‌ها را جلب مي‌كند. پرسيدن سوالات چالشي در مورد شخصيت‌هاي داستان، به كودك فرصت آزادي بيان، قضاوت اخلاقي و ياد گرفتن رفتار صحيح را مي‌دهد.

بازي كردن

بازي كردن هميشه براي كودكان جالب و لذت بخش است، به خصوص اگر با وسايل واقعي منزل انجام گيرد. آشپزي كردن نيز براي آن‌ها يكي از كارهاي جذاب در منزل مي‌باشد. سپردن كارهاي ساده به كودكان سبب تقويت حس مسئوليت در آن‌ها مي‌شود و اعتماد به نفس شان را افزايش مي‌دهد.

نكات كليدي در تربيت كودك سه ساله

  • والدين بايد زماني را مختص كودك قرار دهند.
  • به منظور بهداشت رواني كودك، در آغوش كشيدن و گفتن اينكه دوستش داريد بسيار مهم و حياتي است.
  • به كودك بگوييد تا به پرندگان غذا بدهد و يا به افراد نيازمند كمك كند، به اين ترتيب به او ياد خواهيد داد كه چگونه مراقب ديگران باشد و همدلي اجتماعي خود را پرورش دهد.
  • گفتن كلمات مثبت به كودك كمك مي‌كند تا احساسات مثبتي داشته باشد.
  • كودك نياز دارد تا ياد بگيرد چگونه در هنگام دعوا، رفتار خود را كنترل كند به اين منظور مي‌توانيد برايش كتاب قصه‌هاي مرتبط بخوانيد و يا به طور عملي به او نشان دهيد كه تكنيك‌هاي موثر كاهش خشم مانند نفس كشيدن عميق را فرا بگيرد.
  • به منظور تقويت حس مسئوليت پذيري در كودك، كارهاي ساده خانه را به آنها بسپاريد.
  • درباره اينكه چرا و چگونه مي‌خواهد كارهاي مختلف انجام دهد با او صحبت كنيد.
  • ساعات تماشاي تلويزيون و استفاده كردن از گوشي را كاهش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا شناخت جنبه‌هاي متفاوت رشد كودك در نوع تربيت تاثير گذار است؟

ويژگي‌هاي شخصيتي كودك در هر مرحله از رشد همچون راهنمايي است كه به والدين كودك مي‌گويد چگونه با وي برخورد كنند. كودكان در سنين يكسان ويژگي‌هاي رشدي مختلفي دارند و نمي‌توان به روش يكساني با آن‌ها برخورد نمود به همين دليل شناخت اين ويژگي‌ها ضرورت پيدا مي‌كند.

 

 

 

منبع : تربيت كودك سه ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت كودك سه ساله،
موضوع:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۵۴:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی