مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مكيدن انگشت در كودكان يك واكنش طبيعي است و به طور معمول همه كودكان علاقه دارند انگشت خود را بمكند. اگر چه در اوايل ميزان علاقه كودك به مكيدن انگشت بسيار زياد است اما رفته رفته اين عادت در او رو به كاهش مي‌گذارد تا جايي كه در 2 سالگي ديگر اين عادت به طور كامل از بين مي‌رود و نشانه‌اي از آن باقي نمي‌ماند. اين در حاليست كه برخي كودكان اين عادت را بعد از 2 سالگي همچنان ادامه مي‌دهند. اگر روند مكيدن انگشت بعد از 2 سالگي تداوم داشته باشد، والدين و اطرافيان كودك بايد نسبت به سلامت روان فرزند خويش حساس شده و كودك خود را به روانشناس و متخصص كودك ارجاع دهند تا علل دخيل در اين موضوع كشف و راهكارهاي درماني لازم به كار برده شوند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 

 

 

منبع : مكيدن انگشت در كودكان

دلايل مكيدن انگشت در كودكان

عوامل مختلفي مي‌توانند كودك را به مكيدن انگشت ترغيب نمايد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

-احساس ترس و اضطراب شديد
-نگراني و بي قراري
-احساس گرسنگي
-رويش دندان
-احساس نياز به خواب
-احساس امنيت

 

عوارض مكيدن انگشت در كودكان

انگشت مكيدن در كودكان عوارض و پيامدهايي دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. مشكلات دندان

مكيدن مداوم انگشت در كودكان موجب آسيب رساندن بر شكل و استحكام دندان مي‌گردد و مشكلاتي را در  رشد دهان و دندان آن‌ها ايجاد مي‌كند.

2. عفونت ناخن

وقتي كودك براي مدت طولاني انگشت خود را مي‌خورد، قارچ‎هاي ميكروبي در اطراف ناخن رشد مي‌كنند كه سبب عفوني شدن ناخن گشته و آن را بسيار شكننده و حساس مي‌كنند.

3. مكيدن انگشت در كودكان | برجسته شدن فك بالا

در نتيجه مكيدن دائم انگشت، فك بالا به سمت بيرون رشد مي‌كند و فك پاين به سمت داخل بر مي‌گردد. در اين صورت تناسب لب و دندان از بين مي‌رود و زيبايي كودك آسيب مي‌بيند. 

4. لكنت زبان

تغيير شكل دندان‌ها و بيرون آمدن فك بالا، نحوه صحبت كردن كودك را دچار اختلال مي‌كند. عدم روان بودن صحبت كردن در كودك به شكل لكنت زبان خود را نمايان مي‌سازد.

5. تغيير شكل انگشت

با مرور زمان سر انگشت پهن و بزرگ مي‌شود و با شكل انگشتان ديگر كاملا تفاوت پيدا مي‌كند. عدم تناسب شكال انگشتان تركيب اجزاي دست را به هم ريخته و آن را به شكل غير عادي در مي‌آورد.

 

درمان مكيدن انگشت در كودكان

راهكارهاي درماني كه متعاقباً ذكر خواهند شد، روش‌هاي درماني ساده و خانگي هستند كه براي كودكان بين 3 تا 4 سال كاربردي و مفيد مي‌باشند اما در صورتي كه كودك عادت مكيدن انگشت را پس از 4 سالگي ادامه دهد، حتما بايد از راهنمايي‌هاي يك روانشناس حرفه‌اي بهره برد.

1. پرت كردن حواس كودك

اينكه پدر و مادر بدانند كودك در چه زمان و مكان‌هايي بيشتر انگشت خود را مي‌‌مكد، كمك بسيار زيادي به تسريع روند درمان مي‌كند زيرا مي‌توانند اين موقعيت‌ها را محدود كنند و مانع از قرار گرفتن كودك در آن مكان‌ها شوند.

2. مكيدن انگشت در كودكان | تنبيه نكردن كودك

با توجه به اينكه مكيدن انگشت به يك رفتار غير ارادي در كودك تبديل مي‌شود و كودك بدون اينكه كنترلي داشته باشد، انگشت خود را مي‌خورد، تنبيه كردن هيچ فايده‌اي نخواهد داشته و بالعكس باعث تشديد اين موضوع مي‌شود.

3. گفتگو با كودك

آگاهي يافتن كودك نسبت به پيامدهاي رفتار خود باعث مي‌شود انگيزه بيشتري پيدا كند تا عادت مكيدن انگشت را ترك نمايد. گفتن جملاتي مانند اينكه ” زير ناخن‌هايت پر از ميكروب است و به سلامتي تو آسيب مي‌رساند” كودك را بر مي‌انگيزد تا رفتار ناصحيح خود را كنار بگذارد.

4. ايجاد محيط آرام براي كودك

اگر متوجه شده ايد كه وقتي كودك در موقعيت هاي اضطراب انگيز و ترسناك قرار مي گيرد، بيشتر به مكيدن انگشت خود ميل پيدا مي كند مي توانيد آن موقعيت هاي ترسناك و اضطراب آور را كاهش بدهيد و به احساس آرامش رواني كودك خود كمك نماييد.

5. مكيدن انگشت در كودكان | نشان دادن فيلم

مي‌توانيد فيلمي در مورد مكيدن انگشت و عوارض بد آن تهيه كنيد و به كودك نشان دهيد. به دليل الگو پذيري كودك از فيلم‌هاي كارتوني، استفاده از اين نوع فيلم‌ها كمك زيادي به حل مساله خواهد كرد.

6. پاداش و تشويق

مي‌توانيد به كودك بگوييد كه اگر عادت مكيدن انگشت را ترك نمايد به او پاداش خواهيد داد و آنچه را كه دوست دارد برايش مي‌خريد. براي آينكه پاداشت و تشويق افراطي نشود، مي‌توانيد از يك فرد متخصص كمك بگيريد. 

7. استفاده از روكش‌هاي انگشتي

اين روكش‌ها به نحوي ساخته شده‌اند كه انگشتان دست را كاملا مي‌پوشاند و حالت پلاستيكي دارند، معمولا كودكان ميلي به خوردن اين روكش ندارند و كم كم عادت خود را ترك مي‌كنند.

8. كمك گرفتن از روانشناس

در بسياري از موارد انگشت مكيدن كودكان از ترس، اضطراب و مشكلات عاطفي نشات مي‌گيرد. در اين شرايط مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس، دليل آن را بيابيد و با راهكارهاي اصولي اين مساله را بر طرف سازيد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مكيدن انگشت در كودكان به احساس آرامش و امنيت آن‌ها كمك مي‌كند؟

كودكان وقتي انگشت خود را مي‌خورند، تعارضات دروني خود را تا حد زيادي آرامش مي‌بخشند و احساس راحتي بيشتري به دست مي‌آورند.

كودكان بالاي 5 سال بيشتر تحت تاثير چه عواملي اقدام به مكيدن انگشت خود مي‌كنند؟

در بيشتر كودكان بالاي 5 سال، علت اصلي گرايش آن‌ها به مكيدن انگشت، اختلالات عاطفي و رواني است. براي حل اين مسائل مي‌توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد.

 

 

 

منبع : مكيدن انگشت در كودكان

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب:  مكيدن انگشت در كودكان،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۷:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا انواع داروهاي اعتياد آور را مي‌شناسيد؟ امروزه ميزان مصرف داروهاي اعتياد آور به دليل ناآگاهي افراد از ميزان وابستگي اين داروها رو به افزايش است. اگر شخصي اقدام به مصرف بي رويه انواع داروهاي اعتياد آور كند به آن‌ها معتاد شده و در دسته مصرف كنندگان آسيب پذير قرار مي‌گيرد. اعتياد تنها به مصرف مواد سنتي و صنعتي مانند ترياك، حشيش، گل، شيشه و… محدود نمي‌شود. هر فردي با مصرف افراطي و بدون تجويز برخي قرص‌ها دچار اعتياد به آن‌ها شده و با آسيب‌هاي مختلف جسمي و روحي مواجه مي‌شود. با آگاهي از انواع داروهاي اعتياد آور مي‌توانيد از وابستگي به آن‌ها پيشگيري كرده و يا هرچه سريع‌تر براي ترك و درمان آن اقدام نماييد.

بيشتر بخوانيد : اعتياد چيست  

 

 

 

منبع : داروهاي اعتياد آور

منظور از داروهاي اعتيادآور چيست؟

معمولا واژه اعتيادآور افراد را به ياد دود، تزريق و مصرف موادي نظير شيشه، هروئين و… مي‌اندازد در صورتي كه خوردن بعضي قرص‌هاي به اصطلاح اعتيادآور منجر به تبديل يك فرد سالم به يك فرد مصرف كننده و معتاد مي‌شود. اين داروهاي اعتيادآور شامل داروهاي خواب آور، داروهاي ضد درد و ضد استرس هستند.

اگر اين نوع داروها بدون نظارت پزشك مصرف شوند و فرد در هر زماني كه خواست آن‌ها را مصرف كند، دچار اعتياد به دارو شده و حتي ممكن است كه كار به جايي برسد كه در روز حداقل ۲۰ عدد دارو مصرف كند تا به اعتيادش پاسخ دهد. اين نوع نحوه مصرف عوارض وحشتناكي براي مصرف كننده به همراه خواهد داشت.

افراد در رابطه با اعتياد به دارو از سه مرحله عبور مي‌كنند كه اين مراحل عبارتند از وابستگي به داروي خاص، عادت بدن به مصرف دارو و در نهايت اوردوز. شما نبايد اجازه دهيد كار به مرحله آخر برسد. اگر به دارويي اعتياد پيدا كرده‌ايد بايد هر چه سريع‌تر به كلينيك‌هاي تخصصي ترك اعتياد مراجعه نماييد.

انواع داروهاي اعتيادآور كدامند؟

داروهاي اعتياد آور انواع مختلفي دارند كه برخي از شايع‌ترين آن‌ها عبارتند از:

1. كدئين و مورفين

دو تا از معروف ترين داروهاي موجود در بازار كدئين و مورفين هستند كه بدون تجويز پزشك هم مي‌توان آن‌ها را مصرف كرد. اين داروها درد را تسكين مي‌دهند ولي اگر بيش از حد مصرف شوند فرد را درگير كرده و با پديد آوردن حالت شادي موقت و سپس اعتياد، عوارض بدي براي مصرف كننده به وجود مي‌آورند.

2. داروهاي اعتياد آور | ريتالين يا متيل فنيديت

افرادي كه خواهان افزايش تمركز هستند و مي‌خواهند به خاطر دروس سنگين يا كار فراوان در بدنشان بي خوابي ايجاد كنند، به سراغ مصرف ريتالين يا متيل فنيديت مي‌روند كه اين كار بسيار اشتباه و خطرناك است. در واقع اين دارو براي افراد بيش فعال تجويز مي‌شود ولي برخي افراد كه بيش فعالي ندارند بدون تجويز پزشك از آن استفاده مي‌كنند. مصرف طولاني مدت آن باعث به هم ريختن وضعيت روحي و خواب شده و همينطور باعث ايجاد تشنج مي‌شود. از طرفي اعتياد به اين دارو موجبات اعتياد به ساير مواد مخدر را نيز فراهم مي‌كند.

3. بنزوديازپين

اين دارو زير مجموعه‌هاي زيادي دارد كه از بين آن‌ها مي‌توان به فلورازپام، ديازپام، ميدازولام، كلونازپام و… اشاره كرد. علت توليد اين داروها، ايجاد آرامش و رفع استرس در افراد مي‌باشد و همچنين در درمان بي خوابي نيز مفيد است البته اگر طبق نظر پزشك و به تعداد مدنظر او مصرف شود. اگر هم خودسرانه به سراغ مصرفش برويد بعد از مدتي متوجه خواهيد شد كه نه تنها مشكلات برطرف نشده بلكه مشكلات ديگري هم اضافه شده است. مشكلاتي نظير آشفتگي و تشنج بعد از اعتياد به اين دارو بروز مي‌كنند.

4. ترامادول

اين دارو اعتيادآور را اكثر افراد مي‌شناسند چرا كه طيف وسيعي از افراد درگير به اعتياد دارو، آن را مصرف مي‌كنند. ترامادول، براي كاهش درد در افراد بيمار توليد مي‌شود كه كمي حالت شادي هم در آن‌ها ايجاد مي‌كند. متاسفانه مصرف بيش از حد ترامادول اعتياد به آن را در پي خواهد داشت و فرد دچار حالت‌هايي مانند خشم و افسردگي مي‌شود. از شايع‌ترين علائم مصرف بي رويه اين دارو تشنج است كه تا زمان ترك اعتياد نيز برطرف نخواهد شد.

بيشتر بخوانيد : علائم اعتياد به ترامادول  

5. اكسي كارنتين

مسكني از نوع اپيوئيدي مي‌باشد و مصرف طولاني مدت آن به مشكل تنفسي ختم مي‌شود. عده‌اي از افراد با تخريب قرص، پودر درون آن را با تزريق داخل بدن خود مي‌كنند كه متاسفانه اين كار گاها سبب اوردوز مي‌شود.

6. داروهاي اعتياد آور | سودوافدرين

اين دارو براي رفع آبريزش بيني ساخته شده است و در صورت مصرف به اندازه، خطري به دنبال ندارد البته اگر مدام از آن استفاده كنيد دچار اعتياد به سودوافدرين مي‌شويد چرا كه در آن از ماده‌اي به نام متامفتامين استفاده شده است كه مواد مخدري نظير شيشه هم به كار مي‌رود بنابراين مصرف بي‌رويه آن فرد را دچار وابستگي و اعتياد مي‌كند.

7. باربيتورات

اين دارو مشكلاتي نظير بي‌خوابي، استرس و بعضي از انواع بيماري‌هاي صرع را درمان مي‌كند. در رابطه با اين دارو نبايد افراط به خرج داد چرا كه شما را در دراز مدت درگير كرده و اعتياد دارويي را به همراه خواهد داشت. علاوه بر مصرف زياد، قطع اين دارو هم بايد با مشورت پزشك اتفاق بيفتد در غير اينصورت عوارض بسيار شديدي در پي خواهد داشت. بنابراين هرگز سر خود اقدام به مصرف و قطع آن نكنيد و در صورت اعتياد پيدا كردن به باربيتورات حتما به پزشك متخصص مراجعه نماييد.

8. دكسترومتورفان

اين دارو براي بيماراني كه سرفه مي‌كنند تجويز مي‌شود و در دسته داروهاي اعتيادآور خطرناك قرار نمي‌گيرد. اما اگر هم فردي به اين دارو اعتياد پيدا كند دچار توهم مي‌شود. بيشتر اشخاصي كه به اين دارو اعتياد پيدا مي‌كنند سن پاييني دارند كه اين موضوع بيانگر اين است كه نبايد در خانه به جمع آوري دارو و خوددرماني دست بزنيد.

9. داروهاي اعتياد آور | آمفتامين

آمفتامين مخصوص افراد بيش فعال است ولي متاسفانه برخي افراد براي مسائلي نظير كم كردن وزن و تقويت انرژي خود از آن استفاده مي‌كنند. آمفتامين از خطرناك ترين داروهاي اعتيادآور است كه احتمال ايست قلبي در مصرف كنندگان را افزايش مي‌دهد.

بيشتر بخوانيد : فن سيكليدين يا قرص pc   

10. زولپيدم و زالپلون

پزشكان، زولپيدم و زالپلون را براي افرادي كه خواب نامنظمي دارند تجويز مي‌كنند. بنابراين استفاده از آن زير نظر پزشك و در تعدادي كه خود پزشك در نظر گرفته بلامانع است. حال اگر بعد از اتمام دارو تجويز شده توسط پزشك، مجدد اقدام به تهيه و مصرف زياد آن كنيد، به اين دارو اعتياد پيدا خواهيد كرد.

11- داروهاي ترك اعتياد

براي درمان و ترك اعتياد متخصصان از داروهايي استفاده مي كنند كه آثار آن‌ها شباهت زيادي با آثار مواد مخدر مصرفي دارد. اين داروها تنها براي حفظ تعادل شيمي بدن تجويز مي‌شود و احساس نشئگي به بيمار نمي‌دهد و معمولا زمان طولاني تري در بدن باقي مي مانند؛ به واسطه همين ويژگي ها مي توانند به عنوان دارويي مناسب جهت درمان ارائه شوند. اما اگر تحت نظر متخصص مصرف نشوند ممكنه سو‌مصرف شده و خودشان موجب اعتياد شوند. اعتياد به متادون و اعتياد به ب2 از جمله معضلات تجويز اين داروهاست. 

دلايل گرايش به مصرف داروهاي اعتياد آور

دلايلي كه منجر به گرايش افراد به داروهاي اعتيادآور شده است در همه ثابت و يكسان نيست. برخي افراد از سر كنجكاوي و كشف اينكه چه حسي به آن ها دست مي‌دهد شروع به مصرف بي رويه يك داروي اعتياد آور مي‌كنند.

عده اي ديگر به دليل دردهاي شديد جسماني شروع به بالا بردن دوز داروها كرده و برخلاف نظر پزشك، داروها را مصرف مي‌كنند كه اين افزايش دوز و استفاده طولاني مدت، باعث عادت بدن به دارو شده و عدم مصرف آن باعث كلافگي و بروز نشانه‌هايي نظير بيماري آنفولانزا مي‌شود كه براي پيشگيري از اين حالت، مصرف قرص را قطع نمي‌كنند و به تدريج اعتياد به دارو شكل مي‌گيرد.

برخي از افراد هم در شرايط بد روحي قرار دارند و براي فرار از اين حالت به سراغ داروهايي مي‌روند كه شادي آور و خواب آور است كه متاسفانه مصرف زياد و بي مورد اين داروها در طولاني مدت آسيب‌هاي فراواني بر افراد وارد مي‌كند.

عوارض مصرف بيش از حد داروهاي اعتياد آور

عوارض داروهاي اعتيادآور به نوع دارو ميزان مصرف آن بستگي دارد. شايع‌ترين عوارض مصرف داروهاي اعتياد آور عبارتند از:

_خشم و عدم ثبات هيجاني

_استرس وافسردگي

_اختلالات تنفسي

_مسموميت

_مشكلات قلبي

_تشنج و اوردوز

براي ترك داروهاي اعتياد آور چه بايد كرد؟

ترك دارو به دليل پيچيدگي‌هايي كه دارد بايد زير نظر كادر انجام شود و به دليل عوارض و حالاتي كه هنگام ترك به وجود مي‌آيد به هيچ وجه نبايد در منزل و خودسرانه صورت گيرد. همانطور كه مي‌دانيد مصرف بي دليل و بيش از حد داروهاي اعتيادآور به جسم و روح فرد، ضربه‌هايي وارد مي‌كند كه بايد آثار به جا مانده از اين ضربه‌ها را درمان كرد.

متخصصان و روانشناسان افرادي تاثيرگذار در فرايند ترك هستند كه به فرد مصرف كننده كمك مي‌كنند تا ترك را با موفقيت پشت سر بگذارد و زندگي سالم خود را ادامه دهد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا مصرف داروهاي اعتيادآور منجر به مرگ مي شود؟

بله در برخي از داروهاي اعتيادآور نظير آمفتامين، اكسي كارنيتين و… احتمال اوردوز و ايست قلبي كه منجر به مرگ مي‌شود بسيار بالاست.

ترك داروهاي اعتيادآور مشكل تر است يا مواد مخدر؟

معمولا ترك داروهاي اعتيادآور كمي راحت تر از مواد اعتيادآور صنعتي و سنتي مي‌باشد كه البته آن هم به نوع دارو مصرفي و مدت مصرف و… بستگي دارد. براي شروع درمان و ترك اعتياد كليك كنيد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

 

 

منبع : داروهاي اعتياد آور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: داروهاي اعتياد آور،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۱:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جلوگيري از دخالت خانواده همسر دغدغه بسياري از زوج‌ها است. به‌خصوص زماني كه تازه ازدواج كرده‌ايد اين دخالت‌ها بيشتر هستند يا حداقل بيشتر به چشم مي‌آيند. بااين‌حال اولين انتظارات ما از زندگي مشترك استقلال است و دخالت خانواده همسر اين استقلال را زير سوال مي‌برد. اگر از روز اول نتوانيم جلوي آن را بگيريم احتمالاً در آينده به‌سختي بتوانيم اين كار را انجام دهيم. بااين‌حال در بسياري از مواقع مقصر دخالت‌ها خود شما هستيد! اگر بتوانيد حدومرز زندگي و روابط خود را به‌صورت مشخص نگه داريد خانواده همسر هم شرايط را براي دخالت در زندگي شما آماده نمي‌بيند. اگر احساس مي‌كنيد اين دخالت‌ها به‌قدري زياد شده كه به‌تنهايي نمي‌توانيد جلوي آن‌ها را بگيريد حتما از مشاور خانواده كمك بخواهيد.

 

 

 

 

منبع : جلوگيري از دخالت خانواده همسر با چند سياست ساده

نشانه‌هاي دخالت خانواده همسر

خانواده‌اي كه قرار است در زندگي شما دخالت كند از همان ابتدا نشانه‌هايي دارد كه بهتر است به آن‌ها توجه داشته باشيد. درواقع شما هر چه سريع‌تر اين ويژگي را بشناسيد بهتر مي‌توانيد براي آن كاري انجام بدهيد. احتمالاً بايد به تجربه متوجه اين موضوع شده باشيد كه اگر رفتاري از همان ابتدا ميان شما و خانواده همسر جا بيفتد ديگر به‌سختي مي‌توانيد آن را كنار بگذاريد. پس بهتر است از ابتدا به اين نشانه‌ها توجه داشته باشيد.

شخصيت‌هاي وابسته

اگر همسر شما شخصيت وابسته‌اي دارد بايد بدانيد كه قطعاً پاي دخالت خانواده در زندگي‌تان باز خواهد بود. اين شخصيت‌ها همه‌چيز را به خانواده مي‌گويند و هميشه براي تصميم‌گيري‌هايشان نياز به كمك خانواده دارند. طبيعتاً اين شرايط باعث مي‌شود كه خانواده هم به خودش اجازه بدهد در تمام تصميم‌هاي زندگي شما دخالت كند. به خاطر داشته باشيد بلوغ فكري و شخصيتي بايد يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هايي باشد كه براي همسر آينده در نظر مي‌گيريد. تنها يك شخصيت قوي و بالغ است كه مي‌تواند زندگي خود را اداره كند و به ديگران اجازه دخالت ندهد.

خانواده‌هاي درهم‌تنيده

خانواده درهم‌تنيده يك اصطلاح در ميان روانشناسان خانواده است. اعضاي اين خانواده‌ها معمولاً به‌شدت به هم وابسته هستند؛ و استقلال در اين خانواده‌ها جايي ندارد. آن‌ها به‌جاي هم كارهاي مختلف را انجام مي‌دهند و هيچ‌كس حدومرز مشخصي ندارد. شايد روز اول احساس كنيد كه اين خانواده بسيار گرم و صميمي هستند. به‌خصوص افرادي كه در خانواده‌هاي كم‌جمعيت يا سرد زندگي مي‌كنند جذب اين خانواده‌ها مي‌شوند. اما در آينده متوجه خواهيد شد آن‌ها از شما هم مي‌خواهند كه درست مثل خودشان باشيد و هيچ حدومرزي با آن‌ها نداشته باشيد.

راجع به همه‌چيز نظر مي‌دهند

اگر در دوران نامزدي يا عقد متوجه اين شده‌ايد كه خانواده همسر راجع به همه‌چيز نظر مي‌دهند بايد مراقب دخالت‌هاي آن‌ها در بقيه زندگي‌تان هم باشيد. اين خانواده‌ها راجع به همه مسائل از لباس و تشريفات مراسم گرفته تا موضوعات بزرگ‌تر هميشه نظر مي‌دهند و اصرار دارند حرف خود را به كرسي بنشانند.

دلايل دخالت خانواده همسر در زندگي

دلايل بسياري براي دخالت خانواده همسر در زندگي شما وجود دارد. اين دلايل مي‌تواند با توجه به شرايط زندگي هركدام از ما متفاوت باشد. اما به‌طوركلي مي‌توانيم آن‌ها را در دو دسته قرار دهيم:

  1. اين شما هستيد كه با صحبت كردن از همه‌چيز يا پرسيدن نظر آن‌ها اجازه دخالت را مي‌دهيد.
  2. خانواده همسرتان كنترل‌گر هستند و مي‌خواهند همه‌چيز را تحت كنترل خود داشته باشند.

دليل دخالت خانواده همسر در زندگي شما هرچه كه باشد بايد بتوانيد آن را كنترل كنيد. در غير اين صورت مشكلات بسياري را در جريان زندگي‌تان تجربه خواهيد كرد. اين دخالت‌ها گاهي آن‌قدر رابطه ميان زوجين را تحت تأثير قرار مي‌دهد كه حتي ممكن است به جدايي فكر كنيد. به همين خاطر در ادامه بعضي از راهكارها براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر را بررسي خواهيم كرد.

جلوگيري از دخالت خانواده همسر

حدومرز رابطه را نگه داريد

يكي از مهم‌ترين دلايل اينكه خانواده همسرتان در زندگي شما دخالت مي‌كنند اين است كه خودتان حدومرز ارتباطي را نگه نداشته‌ايد. بسياري از ما با خانواده همسر از همه‌چيز صحبت مي‌كنيم يا نظر آن‌ها را مي‌پرسيم. همين موضوع باعث مي‌شود كه آن‌ها هم به خودشان اجازه بدهند راجع به مسائل مختلف از شما سؤال كنند يا نظر بدهند. بهترين راه اين است كه از همان روز اول فاصله خود را با خانواده همسر حفظ كنيد. در نهايت احترامي كه به آن‌ها مي‌گذاريد اما دليلي ندارد آن‌ها را در جريان همه‌چيز قرار بدهيد يا هميشه هرروز باهم در رفت‌وآمد باشيد.

براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر دلايل خود را بيان كنيد

وقتي خانواده همسرتان تنها نظر خود را بيان مي‌كنند بهتر است نظرات‌شان را بشنويد. به هر صورت استفاده از نظر و فكر ديگران يكي از كارهايي است كه فايده‌هاي بسياري دارد. شايد بتوانيد از نظر آن‌ها در هر بخشي از زندگي خود استفاده كنيد. اما اگر احساس مي‌كنيد نظرات آن‌ها حالت كنترل‌گري و دخالت پيدا كرده بهتر است صراحتاً با آن‌ها صحبت كنيد. سعي كنيد آرامش و خونسردي خود را حفظ كنيد و بدون هيچ عصبانيت و بدرفتاري از آن‌ها به خاطر نظرشان تشكر كنيد. سپس دلايل خود را براي تصميمي كه داريد بيان كنيد.

با همسرتان صحبت كنيد

يك راه مناسب براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر اين است كه با همسرتان صحبت كنيد. احساسات و ناراحتي‌هاي خود را با او در ميان بگذاريد و باهم يك راه‌حل براي اين شرايط پيدا كنيد. حتي بعضي از مشاورين خانواده توصيه مي‌كنند در دوران نامزدي صراحتاً راجع به ميزان رفت‌وآمد با خانواده‌ها و مطالبي كه به آن‌ها مي‌گوييد صحبت كنيد.

مشاوره براي جلوگيري از دخالت خانواده همسر

دخالت خانواده‌ها در زندگي مشترك شما و همسرتان موضوع ساده‌اي نيست. اين شرايط گاهي آن‌قدر شما را عصبي مي‌كند كه احساس مي‌كنيد ديگر تمايلي به ادامه زندگي مشترك نداريد. يا شايد با خانواده همسر دچار اختلاف شويد و اين اختلاف قطعاً روي زندگي شما تأثير خواهد گذاشت. به همين خاطر شايد بهتر باشد راجع به اين شرايط با كسي صحبت كنيد.

اگرچه هميشه اولين توصيه مشاوران خانواده اين است كه با همسرتان صحبت كنيد. اما گاهي وقت‌ها همسرتان از اينكه بشنود شما راجع به خانواده‌اش صحبت مي‌كنيد بسيار ناراحت مي‌شود. به‌علاوه ممكن است شما و همسرتان نتوانيد راهكاري براي اين شرايط پيدا كنيد. به همين خاطر بهتر است راجع به شرايط پيش آمده از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه دارند به‌خوبي مي‌توانند شما را راهنمايي كنند. براي دريافت مشاوره خانواده از برترين متخصصان كشور كليك كنيد.

گاهي اوقات دليل دخالت‌هاي خانواده همسر ضعف‌هاي شخصيتي خود شما است. اين ضعف‌ها باعث مي‌شوند از اينكه قاطعانه در مقابل دخالت‌هاي خانواده همسر بايستيد ترس داشته باشيد و به‌نوعي با رفتار خود به آن‌ها اجازه بدهيد كه راجع به هر چيزي نظر بدهند. اگر مشاور تشخيص دهد شما در اين زمينه ضعف داريد با آموزش‌هاي مختلف به شما كمك مي‌كند تا اعتمادبه‌نفس خود را افزايش دهيد و از بروز مشكلات جلوگيري كنيد.

براي دريافت مشاوره تلفني خانواده مي‌توانيد در هر زمان از روز براي صحبت درباره مسائل خانوادگي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

چطور از دخالت‌هاي خانواده همسرم جلوگيري كنم؟

بهتر است از همان ابتدا حدومرز رابطه خود را به‌درستي مشخص كنيد. صحبت كردن با همسر و كمك گرفتن از مشاور هم مي‌توانند در اين شرايط كمك‌كننده باشند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۸:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

والدين سمي به پدر و مادري گفته مي‌شود كه اغلب روابط خوب و صميمانه‌اي با فرزندان خود نداشته و نمي‌توانند به گونه موثر و فعالي با كودكان خود در ارتباط باشند و به جاي اين كه در كنار آن‌ها قرار گيرند، معمولا در مقابل فرزندان خود ظاهر شده و حمايت و پشتيباني از خود بروز نمي‌دهند. اين گونه والدين با ويژگي‌هايي كه دارند به صورت مستقيم در رشد و تربيت فرزندان خود تاثير منفي مي‌گذارند. در ادامه با ويژگي هاي والدين سمي آشنا مي‌شويد. در صورت بروز هر گونه مشكل با كودك خود پيشنهاد مي‌شود مشاوره كودك دريافت نماييد.

 

منبع : والدين سمي چه ويژگيهايي دارند؟

تعريف والدين سمي

تعاريف متعددي از والدين سمي ارائه شده است، اما به طور كلي يك سري مشخصه‌ها و ويژگي‌هايي وجود دارد كه در تمامي اين والدين مشترك‌اند و حداقل يك يا چند مورد از آن‌ها قابل مشاهده است. به طور مثال والديني كه بيش از حد متكبر و خويشتن محورند، والدين با مشكلات رواني و اختلالات شخصيتي، عدم تكامل شناختي و احساسي، اعتياد به مواد مخدر و الكل يا والدين سواستفاده كننده در اين دسته قرار مي‌گيرند.

اين والدين مي‌توانند كودكان خود را به ميزان زيادي هم از نظر فيزيكي و هم رواني مورد آزار و بي‌رحمي قرار دهند و رفتارهاي ناپسندي با آن‌ها داشته باشند. گاهي اين كودكان چنان تحت ظلم و اذيت هاي اين والدين قرار مي‌گيرند كه اين رفتارها را طبيعي پنداشته و تصور مي‌كنند كه ساير والدين هم همين رفتار را با كودكان خود دارند. براي اين كه والدين بتوانند يك رابطه دو طرفه و سازنده با كودكان خود داشته باشند و بتوانند آن‌ها را به نحو صحيح تربيت كرده و به تعالي و كمال در رشد برسانند، لازم است نشانه‌هايي كه حاكي از رفتارهاي سمي والدين است را شناخته و از آن‌ها دوري كنند كه در ادامه به بررسي اين ويژگي‌هاي مخرب مي‌پردازيم:

ويژگي هاي والدين سمي كه بايد از آن ها دوري كنيد

اگر هر يك از ويژگي‌هاي زير را در خود احساس مي‌كنيد در واقع شما در دسته والدين سمي قرار داريد و بايد تمام تلاش خود را براي دوري از اين خصوصيات رفتاري به كار ببنديد.

خودخواهي افراطي

طبق مشاهدات بيشتر والدين سمي معمولا خودخواه و از خود راضي بوده و عموما توجه بيشتري به خود و متعلقات زندگي‌شان دارند و فرزند براي آن‌ها اغلب جز اولويت‌هاي اصلي و مهم زندگي نيست. براي آن‌ها مهم نيست كه كارها و اعمالي كه انجام مي دهند چه اثراتي بر زندگي سايرين و به خصوص فرزندان‌شان دارد و فكر خود را منحصرا بر موضوعاتي كه مربوط به خودشان است متمركز مي‌كنند.

براي چنين افرادي، همدلي كردن و درك موقعيت ديگران كار دشوار بوده كه اغلب از آن امتناع مي‌كنند و اهميتي براي افكار و احساسات ساير افراد قائل نيستند. به همين دليل آن‌ها از درك نيازها و ملزومات جسمي و عاطفي فرزند خود مطلع نبوده و اقدامي هم در جهت برقراري ارتباط موثر و صميمانه با آن‌ها نمي‌كنند. اين كودكان اغلب خود را در دنيايي تنها و بدون پشتيبان مي‌يابند و احتمال اين كه به درجاتي از افسردگي و اختلال در تكامل شخصيتي دچار شوند افزايش مي‌يابد.

نشان دادن واكنش هاي شديد رفتاري 

والدين سمي ممكن است از نظر احساسي و عاطفي بسيار حساس و متزلزل بوده و حتي نسبت به كوچك‌ترين اتفاقات و تغييرات، واكنش‌هاي شديد و خارج از كنترل نشان دهند. كنترل عواطف، هيجانات و احساسات شخصي براي اين والدين امري دشوار بوده و با بروز اين احساسات دروني خود به اطرافيان، مي‌توانند كودكان خود را هم تحت تاثير قرار دهند؛ بدون اين كه توجهي به اثرات مخرب و زيان بار رفتار خود داشته باشند.

پيش بيني حركات و رفتارها در اين والدين ممكن نبوده و نمي‌توان گفت كه مثلا هنگام خنديدن و خوشحالي، آيا واقعا احساس خوبي دارند يا نه، يا حتي ممكن است به فاصله كوتاهي بعد از آن، پرخاشگري و عصبانيت از خود نشان داده و اين تخليه ناگهاني احساسات نوساني و دمدمي خود را بر روي كودكان خود اعمال كنند و به گونه‌اي مشكل خود را به آن ها ربط دهند تا آنان را مقصر بدانند. براي جلوگيري از پرخاشگري والدين كليك كنيد.

اعمال كنترل شديد بر زندگي فرزندان

كنترل و زير نظرداشتن زندگي فرزندان و نظارت بر اعمال و روابط و رفت و آمدهاي آن‌ها به عنوان پدر يا مادر امري است كه در اكثر خانواده‌هايي كه تربيت صحيح فرزندان و قرار گرفتن آن‌ها در مسير درست رشد و تعالي اهميت دارد ديده مي‌شود؛ اما گاهي اين نظارت و كنترل از حالت عادي و معمول خود خارج شده و به شكل افراطي در مي‌آيد؛ به طوري كه والدين به يك نگهباني كه زندانيان خود را تحت نظر دارد تبديل شده و به دنبال آن، كودكان را تحت فشار و محدوديت‌هاي زيادي قرار مي‌دهند.

اين والدين اغلب به فرزندان خود در مورد كوچك‌ترين و بديهي‌ترين كارها هم امر و نهي كرده و به گونه‌اي وسواسي، مي‌خواهند كه فرزندانشان را مطابق الگوي سرسختانه و غيراصولي خود تربيت كنند. اين كودكان معمولا تحت استرس و فشار زيادي بوده و گاهي از حقوق و نيازهاي اصلي و مسلم خود در زندگي هم محروم خواهند ماند.

عيب جويي و سرزنش گري

والدين سمي در هر كاري كه كودك آن‌ها انجام دهد عيب و ايرادي يافته و آن را وسيله‌اي براي سرزنش كردن و سركوفت زدن به كودك خود قرار مي‌دهند. آن‌ها ممكن است با مقايسه فرزند خود با ديگران و متذكر شدن نكات منفي و نقايص آن‌ها به طور دائم و يادآوري ممتد آن‌ها، سعي در تحقير و كوچك جلوه دادن قابليت‌ها و شخصيت فرزند خود داشته باشند و از اين طريق باعث بروز اختلال در فرايند رشد و تكامل و شكوفايي شخصيتي آنان شوند.

چنين كودكاني اغلب از اعتماد به نفس و خودباوري كافي برخوردار نبوده و در فعاليت‌هاي اجتماعي و يا هنگام حضور در محيط‌هاي عمومي نمي‌توانند به خوبي كودكان ديگر عمل كرده و ارتباطات موثر و پايداري با ساير كودكان و افراد جامعه برقرار كنند.

زير پا گذاشتن حد و مرزهاي شخصي

بيشتر والدين سمي خود را مجاز به دخالت و تصميم گيري در مورد جنبه‌هاي مختلف زندگي فرزندان خود مي‌دانند و هيچ گونه حدود و حريم شخصي براي آن‌ها قائل نيستند. حتي وقتي همين فرزندان بزرگ‌تر شده و در سنين بالاتري قرار مي‌گيرند، حاضر به قبول كردن استقلال و مختار بودن آن‌ها بر زندگي خود نبوده و دخالت هايشان در امور شخصي و تصميمات كوچك و بزرگ زندگي فرزندان همچنان ادامه مي‌يابد.

به طور مثال اين والدين بي اجازه به تلفن همراه فرزندشان دسترسي پيدا كرده و پيام‌هايشان را مي‌خوانند، در مورد ويژگي هاي جسمي يا رفتاري آنان بدون مقدمه و كاملا ناگهاني شروع به نظر دادن و انتقاد مي‌كنند و يا بدون اين كه درخواستي از آن‌ها شود به منزل‌شان مي‌آيند و به سوال و جواب از او مي‌پردازند.

ساير نشانه هاي والدين سمي

در كنار اين مشخصه‌ها كه ويژگي‌هاي اصلي و بارز والدين سمي مي‌باشند، آن‌ها همچنين ممكن است ويژگي‌هاي اخلاقي و رفتاري ديگري هم داشته باشند كه شامل موارد زير مي‌باشد:

  • ناتواني در برقراري رابطه اي دو طرفه با فرزندان
  • استفاده از الفاظ ناپسند و يا ركيك
  • داشتن احساسات ناپايدار
  • خشونت و بدبيني نسبت به فرزندان
  • طعنه و ايراد گرفتن هاي بي جا
  • فريب كاري
  • داشتن توقعات نا به جا
  • انجام رفتارهايي كه مايه ننگ و خجالت فرزندان هست
  • دست گذاشتن بر نقطه ضعف‌هاي كودكان
  • داشتن رقابت و چشم و هم چشمي با فرزندان
  • القاي حس منفي و درگيري‌هاي ذهني در آن‌ها

با توجه به تاثيرات مخرب رفتارهاي والدين سمي بر سلامت روحي و حتي جسمي كودكان كه اين اثرات مخرب در بزرگسالي آن‌ها به صورت مشهودتري خود را نمايان خواهد كرد و در ادامه فرزندان چنين والديني خود نيز نمي‌توانند پدر و مادران موفقي باشند، اهميت زيادي دارد كه والدين با ويژگي‌هاي سمي نسبت به اصلاح خصوصيات رفتاري خود اقدام نمايند و اصلاح اين رفتار نيز تنها با استفاده از راهكارهاي علمي يك مشاور و رواندرمانگر امكانپذير خواهد بود. براي آشنايي با نحوه برخورد با فرزندان‌تان مقاله آموزش پدر و مادر را دريافت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

به چه والديني، سمي گفته مي شود؟

والدين سمي به پدر و مادري گفته مي‌شود كه اغلب روابط خوب و صميمانه‌اي با فرزندان خود نداشته و نمي‌توانند به طور رضايت بخش و فعال با كودكان خود در ارتباط باشند و به جاي اين كه در كنار آن‌ها قرار گيرند، معمولا در مقابل فرزندان خود بوده و كمتر پيش مي‌آيد كه از اعمال و رفتارهاي آنان دفاع كنند و ياور و پشتيباني براي آن‌ها باشند.

كودكاني كه توسط والدين خود مدام با ديگران مقايسه مي‌شوند، چه ويژگي هاي شخصيتي دارند؟

چنين كودكاني اغلب از اعتماد به نفس و خودباوري كافي برخوردار نبوده و در فعاليت‌هاي اجتماعي و يا هنگام حضور در محيط‌هاي عمومي نمي‌توانند به خوبي ساير كودكان عمل كرده و ارتباطات موثر و پايداري با ساير كودكان و افراد جامعه برقرار كنند.

 

 

 

منبع : والدين سمي چه ويژگيهايي دارند؟

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۵:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مصرف همزمان شيشه و متادون يكي از انواع رايج چند مصرفي مواد مخدر مي‌باشد كه در سال‌هاي اخير نيز رواج بيشتري پيدا كرده است. معمولاً افراد مبتلا به اعتياد به مرور زمان با ويژگي‌هاي انواع مواد مخدر آشنا مي‌شوند و آن‌ها را به‌صورت تركيبي و يا به‌جاي يكديگر مورد استفاده قرار مي‌دهند. اين كار معمولاً براي كسب لذت بيشتر و يا كاهش درد و رنج ناشي از عدم دسترسي به ماده مخدر خاصي صورت مي‌گيرد. بااين‌حال مصرف همزمان چند ماده مخدر با يكديگر باعث بروز مشكلات جسمي و رواني بيشتري شده و ترك اعتياد را نيز با مشكل مواجه مي‌كند. براي آشنايي بيشتر با مفهوم اعتياد كليك كنيد.

 منبع : مصرف همزمان شيشه و متادون چه آثاري دارد؟

شيشه چيست؟

شيشه، گلس يا كريستال نام يك ماده مخدر صنعتي است كه با افزايش انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مثل دوپامين و سروتونين در مغز باعث ايجاد احساس نشاط و سرخوشي در فرد مي‌شود. به همين خاطر اين مسئله باعث مي‌شود كه فرد براي تجربه مجدد احساس لذت به مصرف اين ماده روي بياورد. علاوه بر اين استفاده از شيشه باعث افزايش تمركز و كاهش نياز به خواب مي‌شود كه اين موضوع افراد بسياري را به سمت استفاده از اين ماده جلب مي‌كند. متأسفانه در سال‌هاي اخير و بر اساس آمار كشوري اعتياد به شيشه يكي از شايع‌ترين انواع اعتياد در كشور و به‌خصوص در سنين پايين است. براي آشنايي با علائم اعتياد به شيشه كليك كنيد.

بخوانيد : ترك شيشه

متادون چيست؟

متادون نام يك ماده مخدر صنعتي است كه با الهام از ساختار شيميايي ترياك و ساير مشتقات آن تهيه شده و مانند همين گروه از مواد مخدر با تأثيرگذاري بر روي گيرنده‌هاي افيوني مغز باعث ترشح بيشتر مسكن‌هاي طبيعي در بدن مي‌شود. اين موضوع علاوه بر اينكه باعث كاهش تجربه درد مي‌شود معمولاً احساس لذت و سرخوشي را به دنبال مي‌آورد كه فرد را به مصرف مجدد تحريك مي‌كند؛ به همين خاطر اگرچه از متادون در مراكز ترك اعتياد و براي درمان اعتياد به ترياك يا ساير مشتقات آن استفاده مي‌شود اما اين ماده مي‌تواند در صورت مصرف مداوم، خود باعث اعتياد در فرد شود. براي آشنايي به علائم اعتياد به متادون كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به متادون

مصرف همزمان شيشه و متادون | علت مصرف همزمان مواد مخدر

مصرف همزمان مواد مخدر به اين معناست كه فرد دو ماده يا بيشتر را در كنار هم مصرف مي‌كند و بدن به هردوي آن‌ها وابستگي پيدا خواهد كرد. در سال‌هاي اخير اين موضوع براي كسب لذت بيشتر يا جلوگيري از بروز نشانه‌هاي ترك برخي از مواد مخدر در ميان مصرف‌كنندگان گسترش بيشتري پيدا كرده است. ازجمله دلايلي كه باعث مصرف همزمان چند ماده مخدر با هم مي‌شود مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • مصرف‌كنندگان مواد مخدر نسبت به تجربه استفاده از ساير مواد اعتيادآور كنجكاو هستند و معمولاً براي رفع اين كنجكاوي از ساير مواد مخدر نيز استفاده مي‌كنند.
  • مصرف همزمان برخي از مواد مخدر در كنار هم باعث افزايش لذت و تأثيرگذاري بيشتر هر يك از اين مواد مي‌شود.
  • مصرف چند ماده مخدر در كنار هم به‌ويژه اگر اين مواد مانند شيشه و متادون از دو خانواده متفاوت باشند باعث مي‌شود كه هريك از اين داروها آثار جانبي و نامطلوب ديگري را خنثي كند.
  • در شرايطي كه فرد ماده مخدري كه به آن اعتياد دارد را پيدا نمي‌كند براي جلوگيري از بروز نشانه‌هاي ترك به مصرف ماده مشابه روي مي‌آورد. اين موضوع به‌مرورزمان باعث خواهد شد كه فرد به هر دو ماده اعتياد پيدا كند.

بخوانيد : اعتياد به چند ماده

 

دلايل مصرف همزمان شيشه و متادون

همان‌طور كه گفته شد مصرف همزمان شيشه و متادون يكي از انواع چند مصرفي مواد مخدر است و با توجه به نرخ بالاي شيوع اعتياد به هريك از اين مواد و در كنار آن دسترسي ساده به اين گروه از مواد مخدر مصرف همزمان اين دو ماده در كنار يكديگر نيز شيوع بالايي پيدا كرده است. ازجمله دلايل مصرف همزمان شيشه و متادون مي‌توانيم به موارد زير اشاره كنيم.

  • شيشه و متادون دو داروي متضاد يكديگر هستند. شيشه خاصيت تحريك‌كنندگي داشته و فرد را به فعاليت وا‌مي‌دارد درعين‌حال متادون يك داروي مخدر است كه باعث كاهش فعاليت فرد مي‌شود. مصرف همزمان اين دو دارو در كنار هم معمولاً مي‌تواند باهدف جلوگيري از بروز آثار نامطلوب هر يك از اين مواد مخدر صورت گرفته باشد.
  • بسياري از موارد اعتياد به متادون در شرايطي ايجاد شده كه فرد در حال درمان اعتياد به ترياك يا ساير مواد افيوني بوده است. احتمال دارد فرد پس از ترك اعتياد به ترياك به سمت مصرف شيشه روي آورده باشد و از اين طريق مصرف هم‌زمان شيشه و متادون را تجربه كند.
  • استفاده همزمان از اين دو دارو در كنار يكديگر باعث ايجاد تجربه متفاوتي از لذت خواهد شد كه در صورت مصرف هريك از اين مواد به‌تنهايي امكان تجربه آن وجود ندارد.
  •  

درمان مصرف همزمان شيشه و متادون

به‌طوركلي اعتياد همزمان به چند ماده مخدر فرايند درمان را طولاني‌تر و به‌مراتب پيچيده‌تر مي‌كند به همين خاطر درصورتي‌كه شما دچار سوءمصرف شيشه و متادون در كنار هم شده‌ايد و يا در اطرافيان شما فردي با اين مسئله درگير است بهتر است هرچه سريع‌تر براي درمان اقدام نماييد و با يك متخصص درزمينهٔ ترك اعتياد مشورت نماييد.

نخستين قدمي كه بايد براي ترك اعتياد همزمان به شيشه و متادون برداشته شود اين است كه فرد مجاب شود استفاده همزمان از اين دو ماده آثار جبران‌ناپذيري را براي سلامت جسم و روان فرد به همراه دارد و يا به عبارتي فرد خودش تصميم بگيرد كه مصرف مواد مخدر را كنار بگذارد. ايجاد اين انگيزه براي شروع فرايند ترك يكي از اقداماتي است كه روانشناسان حوزه ترك اعتياد انجام مي‌دهند.

هنگامي‌كه فرد براي شروع درمان موافقت مي‌كند اولين مرحله درماني سم‌زدايي يا به عبارتي از بين بردن وابستگي جسمي است. در كنار اين مرحله و حتي پس از آن جلسات مشاوره فردي و گروهي مي‌بايست ادامه پيدا كند. استفاده از اين جلسات باعث كاهش احتمال استفاده مجدد از مواد مخدر مي‌شود. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

اقدامات روانشناسان براي ترك و درمان مصرف همزمان شيشه و متادون

در ادامه به مهم‌ترين اقدامات روانشناسان در ترك اعتياد همزمان به شيشه و متادون اشاره خواهيم كرد.

  • ايجاد انگيزه براي ترك اعتياد و كمك به فرد براي حفظ اين انگيزه در طول فرايند درمان
  • بررسي آسيب‌هايي كه استفاده همزمان از اين دو ماده در توانايي‌هاي ذهني فرد ايجاد كرده و تلاش براي بهبود بخشيدن آن‌ها
  • جلوگيري از بروز مشكلات روحي مثل افسردگي كه پس از ترك اعتياد به شيشه معمولاً براي فرد ايجاد مي‌شود.
  • شناسايي دلايل و ريشه‌هاي اعتياد فرد و كمك به از بين بردن آن‌ها
  • شناسايي موقعيت‌هايي كه باعث وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر در فرد مي‌شود و آموزش راهكارهاي كنترل وسوسه
  • استفاده از جلسات خانواده‌درماني براي كمك به فرد و اعضاي خانواده در جهت از بين بردن تنش‌هاي ناشي از اعتياد يكي از اعضا و آشنايي اعضاي خانواده با روش‌هاي حمايتي براي كمك به فردي كه به‌تازگي اعتياد را ترك كرده است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مشاوره اعتياد مي توانيد از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

1. چرا افراد به مصرف همزمان شيشه و متادون روي مي‌آورند؟

مصرف همزمان اين دو دارو در كنار هم باعث كسب لذت بيشتر مي‌شود و هريك از اين دو ماده آثار نامطلوب ديگري را خنثي مي‌كند.

2. آيا امكان ترك اعتياد همزمان به شيشه و متادون وجود دارد؟

بله؛ اما به ‌طور كلي اعتياد به چند نوع ماده مخدر باعث پيچيده و طولاني‌تر شدن فرايند درمان مي‌شود. بنابراين حتما براي درمان به مراكز ترك اعتياد مراجعه كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۱:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

داشتن رضايت زناشويي در زندگي يكي از فاكتورهاي بسيار مهم در سلامت روان انسان است. در واقع تنش‌هاي مرتبط با زندگي مشترك سهم بسزايي در آشفتگي‌هاي رواني افراد دارند و مي‌توانند زمينه بروز مشكلاتي نظير افسردگي و اضطراب را ايجاد كنند. با اين حال رضايت زناشويي چيست و چگونه به وجود مي آيد؟ متخصصان سلامت روان بر اين باورند كه احساس رضايتمندي در زندگي مفهومي چند بعدي است و تحت تاثير عوامل مختلفي از جمله ميزان همدلي زوجين، صميميت آن‌ها، وجود احترام متقابل و توانايي مديريت تعارض‌ها قرار دارد. اما واقعا چگونه مي‌توان چنين حسي را در خود و همسرمان ايجاد كنيم؟

 

 

منبع : رضايت زناشويي

رضايت زناشويي و اهميت آن در زندگي

رضايت زناشويي به معناي احساس رضايت كلي از رابطه با همسر و خشنودي از داشتن يك زندگي مشترك است. براي اينكه در مورد رضايت زناشويي موجود در رابط خود بينش بيشتري به دست بياوريد بهتر است كمي بيشتر به رابطه با همسرتان فكر كنيد. زماني كه به رابطه‌تان مي انديشيد چه افكاري از ذهنتان عبور مي‌كند و چه احساساتي در شما جريان مي‌يابند؟ آيا زندگي مشترك توانسته است براي شما عشق و آرامش به همراه بياورد يا اينكه وقتي به آن فكر مي كنيد بيشتر درگير احساس تنش و ناكامي مي شويد؟

بسياري از زوجين با وجود اينكه مشكل بحراني و خاصي ندارند رضايت زناشويي پاييني دارند و بيشترين احساسي كه در رابطه با همسرشان تجربه مي كنند ناكامي يا تنش است. اين در حالي است كه رضايت زناشويي يكي از فاكتورهاي تعييين كننده و بسيار مهم در سلامت روان شما است و كساني كه رضايتمندي پاييني از ازدواج خود دارند؛ اغلب بيش از ديگران به مشكلات روانشناختي نظير افسردگي و اضطراب دچار مي‌شوند. براي برقراري ارتباط صحيح با همسر كليك كنيد.

 

كدام زوج ها رضايت زناشويي دارند؟

وجود مشخصه هاي خاصي در ارتباط با همسر مي تواند به ما نشان دهد كه آيا هيجانات مثبت بر زندگي مشترك غلبه دارند يا خير. در ادامه به 5 مشخصه اصلي اشاره شده است.

1- توانايي همدلي با همسر

يكي از مشخصه هاي بسيار مهم و تاثيرگذار در رضايت زناشويي، توانايي همدلي با همسر است. همدلي به اين معناست كه بتوانيد گاهي دنيا را از دريچه چشم همسرتان بنگريد و با كفش‌هاي او راه برويد. معمولا افرادي كه همسرشان همدلي بالاتري دارد رضايتمندي بيشتري از زندگي مشترك ابراز مي‌كنند. چرا كه در اين شرايط؛ درك شده و احساسات و عقايدشان از جانب فرد مهم زندگي‌شان مورد توجه قرار مي‌گيرد.

2- تعهد و پايبندي به زندگي زناشويي

از جمله كليدي‌ترين اصول موفقيت در زندگي مشترك وجود تعهد و پايبندي در هر دو طرف رابطه است. اگر زن و شوهر واقعا تصميم بگيرند كه با وجود تمامي مشكلات و موانعي كه در طول زندگي اجتناب ناپذير هست؛ در كنار يكديگر بمانند و براي بهبود زندگي مشتركشان تلاش كنند؛ احتمال دوام و پايداري رابطه آن‌ها بيش از هر زمان ديگري وجود دارد. اين امر نيازمند آن است كه افراد علاوه بر نيازها و خواسته‌هاي درون فردي‌شان براي نيازهاي فرد ديگر نيز ارزش و اولويت قائل باشند و همواره به طور متقابل براي برآورده كردن آن‌ها تلاش كنند. اين وضعيت با ايجاد احساس لذت و كاميابي بيشتر در زندگي رضايت زناشويي را نيز بالا مي‌برد.

بيشتر بخوانيد : خجالت زنان از رابطه جنسي با همسر 

3- رضايت زناشويي با پذيرش متقابل

پذيرش متقابل يكي ديگر از مشخصه‌هاي بارز روابط زوجيني است كه رضايت زناشويي بالايي را تجربه مي‌كنند. همه ما مي‌خواهيم كه مورد احترام قرار بگيريم و به عنوان افراد ارزشمندي در روابط قرار بگيريم. با اين اوصاف اگر در رابطه‌اي قرار بگيريد كه همسرتان براي خود واقعي‌تان ارزش قائل باشد و شما را به طور كل بپذيرد؛ اعتماد به نفس بالاتري پيدا كرده و امنيت بيشتري حس مي‌كنيد.

اين در حالي است كه بسياري از افراد از ابتدا زندگي مشترك را به اميد تغيير ديگري شروع مي‌كنند و همواره در تلاشند تا فرد مقابل را در قالب تصورات خويش بگنجانند. اين وضعيت نه تنها هرگز به تغيير مثبتي نمي‌انجامد بلكه باعث مي شود فرد مقابل نتواند احساسات واقعي اش را در رابطه به نمايش بگذارد. اين مسئله با ايجاد فشار رواني زياد رضايت زناشويي را تا حد زيادي تحت تاثير قرار مي‌دهد.

4- حفظ عشق و رفتارهاي محبت آميز

توانايي حفظ عشق پس از آغاز زندگي مشترك مهارت بسيار مهمي است كه بسياري از زوجين از آن بي‌بهره هستند. در حقيقت خيلي از زن و شوهرها در پس روزمرگي‌هاي زندگي زناشويي گم مي شوند و نمي‌توانند همانند سابق به احساسات يكديگر اهميت دهند. لازم است كه اجازه ندهيد شعله عشق ميانتان خاموش شود و براي تداوم رابطه محبت آميز خود برنامه‌هاي بلند مدتي داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد دچار سردي عاطفي شده ايد و فاصله اي رواني ميانتان ايجاد شده كمك گرفتن از يك روانشناس متخصص در حيطه زوج درماني مي تواند به شما كمك كند تا بتوانيد عملكرد سابق خود را بازيابيد.

5- برخورداري از مهارت حل تعارض ها

مهارت حل تعارض يكي از مهارت هاي بين فردي بسيار مهم است كه در زندگي زناشويي بيش از هرجاي ديگر اهميت مي‌يابد. افرادي كه از اين مهارت برخوردار هستند در حقيت مي‌دانند چگونه گفتگوي موثري داشته باشند و به جاي تمركز بر احساسات منفي ناشي از بروز مشكلات مي توانند بر گزينه هاي موجود براي حل مسئله تمركز كنند. در مقابل بسياري از زن و شوهرها با بروز هرگونه اختلاف نظر دچار هيجانات منفي بسياري شده و نمي‌دانند چگونه بايد به يكديگر كمك كنند تا از بحران‌ها عبور نمايند. ناتواني در حل تعارض‌ها با ايجاد تنش و استرس بسيار مي‌تواند رضايتمندي زوجين را تا حد بسياري كاهش دهد.

 

عوامل از بين برنده رضايت زناشويي

اختلاف بر سر برخي مسائل براي اكثر زوجين اهميت زيادي دارد و ناتواني در حل آن ها بيش از ساير مسائل ديگر مي‌تواند رضايت زناشويي را تحت تاثير قرار دهد. در ادامه به چند تعارض اصلي ميان زن و شوهرها اشاره كرده‌ايم.

1- اختلاف بر سر مسائل مالي

اختلاف بر سر مسائل مالي يكي از بزرگ ترين عواملي است كه مي‌تواند موجب اختلاف و تعارض شود. زن و شوهرها به دليل داشتن تجربيات خانوادگي متفاوت عقايد متفاوتي نيز در مورد نحوه خرج كردن پول و مديريت مسائل مالي دارند. براي مثال اختلاف نظر در مورد ميزان پولي كه بايد پس انداز شود، پولي كه بايد براي تفريح خرج شود و نحوه مديريت هزينه هاي زندگي از جمله مسائلي است كه ناتواني در حل آن ها مي تواند تا حد بسياري رضايت زناشويي را كاهش دهد.

2- رابطه با خانواده همسر

نحوه ارتباط با خانواده همسر يكي ديگر از مسائلي است كه قابليت مشكل آفريني بالقوه اي دارد. نداشتن مرزهاي مشخص، در هم آميختگي زياد با خانواده اصلي و خدشه دار شدن حريم خصوصي از جمله مهم ترين موضوعاتي هستند كه در ارتباط با خانواده همسر بايد به آن ها را مديريت كنيد. در غير اين صورت بروز تنش ها و اختلافات اجتناب ناپذير خواهند بود.

3- نارضايتي جنسي

رابطه جنسي از جمله عوامل مهم و تعيين كننده در رضايت زناشويي است. چرا كه رابطه جنسي عميق ترين احساسات ما را درگير مي كند. براي مثال بسياري از افراد همواره نگران اين هستند كه از جانب همسر خود طرد شوند يا مورد پذيرش قرار نگيرند. همين مسئله باعث مي شود كه بسياري از زوجين در مورد رابطه جنسي خود و كيفيت آن با يكديگر صحبت نكنند و احساساتشان را با يكديگر در ميان نگذارند. اين الگوي رفتاري اغلب به ساير جنبه هاي زندگي آسيب مي زند.

در نتيجه مشكلات جنسي در ساير اختلافات روزمره تجلي پيدا مي كند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه زن و مرد بتوانند به طور مستقيم درباره سكس و مسائل پيرامون آن با يكديگر گفت و گو كنند و خواسته هاي خود را با ديگري مطرح نمايند. اگر احساس مي كنيد انجام اين كار براي شما مشكل است مي توانيد از يك روان شناس متخصص در حيطه سكس تراپي يا روج درماني كمك بگيريد.

بيشتر بخوانيد : شناخت بدن همسر چه ضرورتي دارد 

4- مسائل مرتبط با فرزندان

بزرگ كردن و پرورش كودكان يكي از وظايف بسيار انرژي بر و سنگين براي والدين است. سبك تربيتي پدر و مادرها تا حد زيادي تحت تاثير تجربيات كودكي و رابطه آن ها با والدين خود قرار دارد. اگر زن و مرد در خانواده هاي بسيار متفاوتي رشد كرده باشند اغلب در بزرگ كردن فرزندانشان با اختلاف نظرهاي بسياري رو به رو مي شوند كه مي تواند تنش هاي بزرگي را براي آن ها رقم بزند. در اين شرايط كمك گرفتن از يك روانشناس متخصص در حيطه خانواده مي تواند به شما كمك كند تا روش هاي تربيتي خود را به يكديگر نزديك تر كرده و تفاهم بيشتري در اين باره پيدا كنيد.

5- مسئوليت هاي مرتبط با نقش هاي جنسيتي

بسياري از اختلافات زناشويي بر سر مسئوليت هايي است كه زن و مرد موظف به انجام آن هستند. برخي افراد نقش هاي جنسيتي سنتي را پذيرفته اند و در نتيجه انتظار دارند مرد كارهاي بيرون از خانه و زن وظايف بچه داري و خانه داري را به عهده بگيرد. برخي نيز تعريف هاي سنتي را كنار گذاشته و به برابري يا مشاركت در انواع فعاليت ها از جانب زن و مرد باور دارند. هرگونه اختلاف نظر و ناهماهنگي در اين باره مي تواند به بروز تعارض و مشكلات زناشويي بيانجد و احساس رضايتمندي كلي را كاهش دهد.

 

توصيه هايي براي بهبود رضايت و كيفيت زندگي زناشويي

براي داشتن يك زندگي مشترك موفق و تجربه احساس رضايت بيشتر توجه به چند نكته طلايي مي تواند بسيار كمك كننده باشد.

– وقتي همسرتان با شما صحبت مي كند تلاش كنيد كنيد احساساتش را درك كنيد و به درستي به او گوش فرا دهيد.

– از طريق واكنش هاي كلامي و غير كلامي به همسرتان نشان دهيد كه او را درك مي كنيد و براي احساساتش ارزش قائل هستيد.

– به زبان بدن خود بيشتر توجه كنيد. رفتارهايي نظير نداشتن ارتباط چشمي يا وضعيت بدني كه پيام هايي مبني بر بي تفاوتي منتقل مي كند مي تواند تاثير بسيار زيادي بر رابطه شما بگذارد.

– حتي زماني كه با نظرات همسرتان مخالف هستيد تلاش كنيد به عقايد او احترام بگذاريد.

– تلاش كنيد ارتباطي شفاف برقرار كنيد تا فرصت درك شدن بيشتري داشته باشيد.

– هنگامي كه با همسرتان صحبت مي كنيد تلاش كنيد بر احساسات خود تمركز داشته باشيد و دست از ذهن خواني كردن برداريد .

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

رضايت جنسي تا چه حد در رضايت زناشويي تاثير دارد؟

رضايت جنسي بخش مهمي از احساس كلي تر رضايتمندي زناشويي را تشكيل مي دهند اما همه آن نيستن. براي اينكه بتوانيد رابطه موفقي داشته باشيد لازم است بر ساير جنبه هاي ديگر رابطه تان نيز تمركز كنيد و در همه ابعاد رشد و پيشرفت داشته باشيد. اگر مشكلي در رابطه خود داريد حتما براي دريافت مشاوره جنسي اقدام كنيد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

 

منبع : رضايت زناشويي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رضايت زناشويي،
موضوع:
[ ۱۳ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۸:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هر دارويي مي‌تواند در دوزهاي بالا به عنوان قرص خودكشي عمل كند. اما در برخي موارد دوز بالاي داروها مرگ دردناكي را رقم خواهد زد. اما چون در بيشتر مواقع از مرگ نجات پيدا مي‌كنند، فرد تا مدت‌ها با عوارض ناشي از قرص خودكشي بايد دست و پنجه نرم كند. اگر به دنبال يك قرص بي درد براي خودكشي هستيد، حتما در حال تجربه رنج زيادي هستيد، خودكشي يكي از راه‌هايي كه است كه شما براي خلاصي از اين درد خبر داريد، متخصصان مي‌توانند به شما كمك‌ كنند تا ساير راه‌هاي حل مساله و كم كردن دردهايتان را بيابيد.

 

 

منبع : قرص خودكشي خريدم چيكار كنم

مصرف قرص خودكشي به دليل عدم رضايت از زندگي

اغلب كساني كه داراي افكار خودكشي هستند، از وضعيت، شرايط و زندگي كه دارند رضايت كافي ندارند و با سوالات مختلفي در ذهن خود درگيرند. مثلا چرا از زندگي لذت نمي‌برند و چرا نمي‌توانند آنطور كه انتظار دارند در زندگي موفق شوند.

در واقع اين دسته از افكار در ذهن فرد آنقدر زياد مي‌شود كه طاقت و تحمل او را از بين مي‌برد و افكار خودكشي ايجاد مي‌شود. افكار خودكشي نوعي از اختلالات و فشارهاي رواني است كه بايستي جدي گرفته شود و مشكل هم دقيقا اينجاست كه افراد به بيماري‌هاي رواني همانند بيماري هاي جسمي اهميت نمي‌دهند.

در واقع اگر افسردگي را مشابه بيماري سرماخوردگي براي جسم در نظر بگيريم، در صورتي كه به آن رسيدگي نشود، تبديل به بيماري‌هاي بدتري خواهد شد. سلامت روان در صورتي كه جدي گرفته نشود، مي‌تواند باعث بروز افسردگي و زمينه‌ساز ايجاد افكار خودكشي در فرد شود. براي آشنايي با انواع افسردگي كليك كنيد.

ايجاد يك فرصت دوباره براي زندگي

در واقع كساني كه به مرحله تصميم بر خودكشي مي‌رسند و به دنبال قرص خودكشي هستند، هيچ روزنه اميدي براي برگشتن به زندگي نمي‌بينند و به آخرين قدم، كه اتمام زندگي است رسيده‌اند.

اگر شما هم در مرحله‌اي هستيد كه تصميم گرفته‌ايد با خودكشي به زندگي خود پايان دهيد، به اين فكر كنيد كه آيا قبل از خودكشي هيچ كاري در زندگي نيست كه بخواهيد انجام بدهيد؟ آيا واقعا شرايط زندگي همانطور كه فكر مي‌كنيد، طاقت فرسا است؟ هيچ راهي وجود ندارد كه مشكلات خود را حل كنيد و يك فرصت دوباره براي زندگي كردن به خود بدهيد؟

فقط يكبار به اين موضوع فكر كنيد كه افكار خود كشي در نتيجه فشار رواني كه تحمل كرده‌ايد، برايتان ايجاد شده است و حتي اگر هيچ كس دركي از مشكلات شما نداشته باشد، اين خودتان هستيد كه شرايط سخت خود را درك مي‌كنيد و بايد با خودتان مهربان باشيد.

همواره به ياد داشته باشيد كه اين خودتان هستيد كه بايد پيش از هر كس ديگري به خود عشق بدهيد و خودتان را دوست داشته باشد. شما هميشه براي خودكشي وقت داريد، اما بهتر است قبل از هر اقدامي به خودتان يك فرصت تازه براي زندگي كردن بدهيد.

از بين بردن افكار خودكشي با درمان

همانطور كه قبلا هم گفتيم اين تنها شما نيستيد كه با شرايط بد زندگي مواجه شده‌ايد، بسياري از افراد نيز شرايط مشابه شما را داشته‌اند و حتي فكر خودكشي نيز به سراغ آن‌ها آمده است، اما توانسته‌اند با خودشان مهربان باشند و به خودشان يك فرصت مجدد براي زندگي كردن بدهند.

از دست دادن عزيزي در زندگي، افسردگي شديد، اعتياد به مواد مخدر و … عواملي است كه مي‌تواند فرد را در شرايط سخت روحي و رواني قرار دهد و آن را وادار به مصرف قرص خودكشي كند، چراكه در زمان تصميم بر اين اقدام، هيچ اميدي به زندگي نداشته‌اند.

بايد بدانيد كساني كه افكار خودكشي دارند، به دليل كاهش شديد سطوح انتقال دهنده‌هاي عصبي نظير سروتونين در شرايط دشوار رواني قرار مي‌گيرند كه با دريافت قرص و داروهاي افسردگي بهبود مي‌يابند.

بهتر است قبل از خودكشي و پاك كردن صورت مسئله، سعي كنيد اين افكار را از ذهن خود بيرون كنيد. بنابراين به كمك روانشناس و يا روانپزشك از دست اين افكار مزاحم خلاص شويد.

شما هستيد تا زندگي كنيد و نبايد خود را از اين فرصت محروم كنيد. با بهره‌گيري از درمان به خودتان كمك كنيد تا بتوانيد سلامت روان خود را به دست آوريد.

قرص خودكشي روشي آسان براي مرگ

بهتر است قبل از هر گونه اقدامي براي خودكشي، ابتدا نگاهي به آمار داشته باشيد. بسياري از كساني كه اقدام به خودكشي مي‌كنند، با مشكلات جسمي ناشي از قرص خودكشي زنده مي‌مانند.

اغلب افراد گمان مي‌كنند كه خودكشي با قرص بسيار آسان و سريع است، در حالي كه بدترين نوع خودكشي با قرص است.

خوردن قرص خودكشي كه افراد آن‌ها را براي اتمام زندگي خود مصرف مي‌كنند، باعث مي‌شود درد بسياري را تحمل كنند و بقيه عمر خود را با زجر بگذرانند.

البته خودكشي با برخي از قرص‌ها منجر به مرگي دردناك مي‌شود. در هر صورت چنانچه به فكر خودكشي با قرص هستيد، بايد بدانيد كه هنوز چيزهاي زيادي تو دنيا هست كه شما نمي‌دانيد و ممكنه ديد شما را به زندگي به طور كامل تغيير دهند.

خودكشي با قرص برنج

قرص برنج در واقع با هدف پيشگيري از آفت زدن برنج توليد و به فروش مي‌رسد. با اينكه فروش اين سم غيرقانوني است، اما به راحتي در عطاري‎هايي كه نسبت به جان ديگران بي تفاوت هستند، يافت مي‌شود.

بسياري از آدم‌ها با افكار خود آسيب زننده و خودكشي، تصميم بر خوردن قرص برنج مي‌گيرند كه از خطرناك‌ترين و مرگ‌آورترين قرص‌ها و سم‌ها است.

مرگ با قرص برنج بر خلاف تصور همه، اصلا سريع و بدون درد نيست و فرد پس از مصرف آن درد بسياري را تا مرگ بايد تحمل كند. مرگ تدريجي و كند بر اثر مصرف قرص برنج به اين دليل است كه تاثيري بر روي سيستم عصبي مركزي نمي‌گذارد و فرد بيهوش نمي‌شود.

قرص برنج از طريق سيستم گوارش جذب مي‌شود و موجب توليد گاز فسين مي‌گردد، سپس به سيستم تنفسي و ساير اندام هاي حياتي آسيب شديدي وارد مي‌كند. بنابراين فرد پس از مصرف قرص برنج هوشيار است. اما به دليل عملكرد منفي اين قرص بر سيستم تنفسي، او آرام آرام احساس خفگي مي‌كند. ممكن است اين فرآيند حتي تا چهار ساعت نيز طول بكشد. براي آشنايي با علائم خودكشي كليك كنيد.

پشيماني پس از مصرف قرص خودكشي

مطابق آمار تقريبا مي‌توان با قطعيت گفت كه تمامي افرادي كه اقدام به خودكشي با قرص مي‌كنند، بلافاصله پس از اينكار پشيمان مي‌شوند. در برخي موارد فردي كه پس از مصرف قرص خودكشي پشيمان مي‌شود، مي‌تواند با اورژانش تماس بگيرد و قبل از اينكه دارو وارد خون او شود، بتواند خود را نجات دهد.

اما كساني كه براي خودكشي قرص برنج را انتخاب مي‌كنند، پشيماني برايشان فايده‌اي نخواهد داشت. مسموميت با قرص برنج حتما به مرگ ختم مي‌شود. بنابراين قبل از خودكشي به عواقب آن فكر كنيد و بدانيد كه زندگي و وجود شما با ارزش است و نبايد مرگ سخت و زجر آوري را براي خود انتخاب كنيد، چراكه شما لايق زجر كشيدن نيستيد.

سخن آخر

اگر به دليل قرار گرفتن در شرايط سخت و دشوار زندگي تصميم بر خودكشي گرفته‌ايد، بهتر است بدانيد شما هميشه براي خودكشي وقت داريد و بهتر است قبل از هر اقدامي ابتدا يك فرصت به خودتان بدهيد.

ضرري ندارد به يك متخصص مراجعه كنيد و راجب شرايط‌تان و درمان آن با او صحبت كنيد. چراكه ممكن است آنقدر هم كه شما فكر مي‌كنيد شرايط بد نباشد و حتي كوچك‌ترين اميد شما را به زندگي برگرداند.

اگر مي‌خواهيد در لحظه احساسات خود را با يك روانشناس در ميان بگذاريد، مي‌توانيد از مشاوره تلفني ذهن نو استفاده كنيد و با مجرب‌ترين روانشناسان احساسات خود را در ميان بگذاريد.

براي دريافت مشاوره افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

 

 

 

 

منبع : قرص خودكشي خريدم چيكار كنم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۴:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا مراحل دلبستگي در كودكان را مي‌شناسيد؟ اينكه كودك تمايل داشته باشد با مادر يا مراقب اوليه‌اش رابطه عاطفي عميق و معناداري پيدا كند، در مراحل دلبستگي شكل مي‌گيرد. كودك تمايل دارد با افراد گوناگوني در طي زندگي‌اش رابطه برقرار كند، به طوري كه در حضور اين افراد احساس رضايت و امنيت خواهد كرد. اين ارتباط در دوران نوزادي و به صورت تدريجي شروع به شكل گيري كرده و تا پايان كودكي ادامه مي‌يابد. فرايند دلبستگي در پايان كودكي اتمام مي‌يابد اما تاثيرات ناشي از آن تا آخر عمر همراه فرد باقي مي‌ماند. اگر اين ارتباط به درستي شكل نگيرد مشكلات عاطفي و اجتماعي زيادي را در بزرگسالي براي فرزندتان به دنبال خواهد داشت. در ادامه مقاله به بررسي مراحل دلبستگي در كودكان و چگونگي شكل گرفتن آن مي‌پردازيم.

 

 

منبع : مراحل دلبستگي در كودكان از نظر روانشناسان چگونه سير مي شود؟

مراحل دلبستگي در كودكان

ديدگاه بالبي مي‌گويد دلبستگي در حقيقت يك پيوند عاطفي عميق بين انسان و افراد خاص زندگي اوست. نياز به داشتن دلبستگي يك نياز مهم و اوليه در زندگي مي‌باشد. اين نياز با نيز ديگري مشتق نشده و يكي از مهم‌ترين نيازها براي تحول شخصيت محسوب مي‌شود.

بالبي در كنار ديدگاه خود دو كنش حمايتي و اجتماعي را نيز مطرح مي‌كند. او مي‌گويد كنش حمايتي براي فرزند احساس ايمني به وجود مي‌آورد و كنش اجتماعي رفتار دلبستگي را از مادر به نزديكان و سپس افراد بيگانه گسترش مي‌دهد.

فرويد در نظريه‌اي كه در مورد دلبستگي داشته، مي‌گويد كه دلبستگي از نيازهاي نخستين ديگر به دست آمده است. با اين مفهوم و تفسير نيز دلبستگي در دوران كودكي از اهميت بالايي برخوردار است. براي آشنايي با سبك هاي دلبستگي در كودكان كليك كنيد.

 

شكل گرفتن دلبستگي در كودكان و مراحل آن

شكل گيري دلبستگي موضوع بسيار مهمي است كه نظريه‌هاي متفاوتي درباره آن گفته شده است. به طور كلي دلبستگي 4 مرحله دارد كه در ادامه به بررسي اين مراحل مي‌پردازيم.

1. مراحل دلبستگي در كودكان | مرحله اول يا پيش دلبستگي

مرحله پيش دلبستگي اولين مرحله در ايجاد دلبستگي در كودكان مي‌باشد. پيش دلبستگي از زمان تولد تا سه ماهگي كودك شكل مي‌گيرد. در اين مرحله كودك شما متوجه بعضي محرك‌ها در محيط اطراف خود مي‌شود اما نمي‌تواند افراد را از يكديگر تشخيص دهد. كودك در اين مرحله قادر است كه به چهره ديگران لبخند بزند. او مي‌تواند صداهاي كودكانه از خود در بياورد يا با خارج شدن كسي از ميدان بينايي‌اش گريه كند. اين بازتاب‌ها و واكنش‌ها باعث مي‌شود ديگران همراه كودك بمانند و با او ارتباط برقرار كنند. با توجه به اينكه كودك نمي‌تواند افراد را از يكديگر تشخيص دهد، در نتيجه براي او فرقي نمي‌كند چه كسي مراقبش باشد.

2. مرحله دوم يا دلبستگي در حال شكل گيري

بين سه تا شش ماهگي مرحله دلبستگي در حال شكل گيري را تشكيل مي دهد. طي اين مرحله رشد ادراكي كودك نسبت به مرحله قبل بهتر شده است. شما به طور ملموسي ملاحظه مي‌كنيد كه واكنش‌هاي او انتخابي‌تر شده‌اند. همچنين به محرك‌هاي آشناتر تمايل بيشتري نشان مي‌دهند. در اين مرحله كودك به مراقب اوليه‌اش بيشتر از ساير افراد واكنش نشان مي‌دهد. در اين مرحله كودك دوست دارد توسط مادر يا افراد نزديك‌‌اش آرام شود.

كودك در اين مرحله از  مراحل دلبستگي در كودكان مي‌تواند بين افراد غريبه و آشنا تفاوت قائل شود. حافظه نقش بسيار مهمي در اين مرحله دارد. با افزايش توانايي حافظه، چهره مادر بهتر در ذهن كودك ثبت مي‌شود و به همين دليل نسبت به او واكنش متفاوتي نشان مي‌دهد. 

3. مرحله سوم يا دلبستگي واضح

در اين مرحله از شكل گيري دلبستگي، توانايي كودك در تشخيص مادر بهتر مي‌شود. اين مرحله در سن شش ماهگي تا 2 يا 3 سالگي ادامه پيدا مي‌كند. كودك به صورت فعال به شما توجه كرده و از ديدنتان خوشحال مي‌شود. كودك در اين مرحله بهانه مادرش را مي‌گيرد و در نبود او احساس ناراحتي مي‌كند. اين كودكان در اين سن با نبود مادر ممكن است احساس اضطراب را تجربه كنند.

در همين راستا مفهومي به نام «اضطراب اجتماعي» شكل مي‌گيرد. اضطراب جدايي به معني اين است كه كودك در نبود شما به شدت احساس بي قراري مي‌كند و خواهان برگشت شماست. البته بعد از برگشت مادر اين اضطراب كمتر مي‌شود. اضطراب جدايي در اين سن هنجار به شمار مي‌آيد اما اگر ادامه يابد و در سنين بالاتر نيز خود را نشان دهد، ممكن است به اختلال اضطراب اجتماعي منجر شود.

4. مرحله چهارم يا ايجاد ارتباط متقابل

مرحله ايجاد ارتباط متقابل از سن دو يا سه سالگي تا پايان دوره كودكي است. در اين مرحله از مراحل دلبستگي در كودكان قوه تفكر و فهم كودك بيشتر و تكامل يافته‌تر شده است. در اين سن خردسال مي‌تواند علت برخي رفتارهاي مادر و اطرافيان را درك كند و به احساسات و حالت‌هاي مادر پي ببرد. در اين سن كودك درك مي‌كند كه شما مجبوريد گاهي او را ترك كنيد. اگر اضطراب جدايي در اين مرحله از زندگي كودكتان ادامه دار شد، مي‌توانيد از كمك متخصصان اين زمينه بهره بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

اهميت دلبستگي در كودكان چيست؟

اگر مراحل دلبستگي به درستي اتفاق بيوفتد، شما مي‌توانيد رابطه صميمانه‌تري با فرزند خود داشته باشيد. از اين طريق نعمت زندگي شاد و به دور از مشكلات رواني را براي كودك خود به دنبال مي‌آوريد. با كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد دلبستگي سالم را در فرزند خود ايجاد كنيد.

 

 

منبع : مراحل دلبستگي در كودكان از نظر روانشناسان چگونه سير مي شود؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۱:۴۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تنفس نوزاد در حالت طبيعي چگونه است؟ نوزادان پس از تولد در حالت طبيعي چيزي در حدود 30 تا 60 بار در دقيقه نفس مي‌كشند با اين حال گاهي ممكن است علائم تنفسي خاصي را از خود نشان ‌دهند كه مي‌تواند به نگراني والدين بيانجامد. براي مثال در برخي مواقع دچار ريتم تنفس سريع مي‌شوند يا ممكن است هنگام گريه كردن براي لحظاتي قطع تنفس را از خود نشان دهند. ما در ادامه اين مقاله تلاش كرده‌ايم تا در مورد علائم تنفس طبيعي نوزاد و علائمي كه نشان دهنده وجود خطري جدي هستند اطلاعات بيشتري را ارائه كنيم. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا والدين بتوانند از نشانه‌هاي سلامت نوزاد آگاهي بيشتري بيايند و با فراگيري نكات لازم سلامت جنين را تامين نمايند.

منبع : تنفس نوزاد

تنفس نوزاد | علل تفاوت ريتم تنفسي نوزادان با بزرگسالان

نوزادان معمولا ريتم و الگوي تنفسي متفاوتي نسبت به بزرگسالان دارند. براي مثال آن‌ها اغلب به تندي نفس مي‌كشند، در حين گريه دچار وقفه‌هاي تنفسي مي‌شوند و ممكن است در برخي مواقع تنفس آن‌ها با صدا همراه باشد. عوامل مختلفي در بروز اين تفاوت‌ها نقش دارند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– نوزادان به جاي بيني بيشتر از دهان خود نفس مي‌كشند.

– نوزادان از مسيرهاي تنفسي بسيار باريك تري برخوردار هستند و در نتيجه انسداد مسير تنفس نيز به سادگي بيشتري براي آن‌ها اتفاق مي‌افتد.

– استخوان‌هاي قفسه سينه نوزادان هنوز محكم نشده و حالت غضروفي دارد.

– نوزادان هنوز تنفس صحيح را ياد نگرفته‌اند. در واقع آن‌ها به مرور زمان مي‌آموزند كه چگونه از ريه‌ها و عضلات تنفسي خود استفاده نمايند.

– در بسياري از موارد نوزادان در هنگام تولد مقداري مايع آمنيوتيك در مجاري تنفسي خود دارند.

براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

نوزادان در حالت طبيعي در هر دقيقه چقدر نفس مي‌كشند؟

نوزادان پس از تولد در حالت طبيعي چيزي در حدود 30 تا 60 بار در دقيقه نفس مي‌كشند. اين تعداد مي‌تواند در هنگام خواب به 20 بار در دقيقه كاهش پيدا كند. با گذشت 6 ماه از تولد نوزاد ريتم تنفس او به 25 تا 40 بار در دقيقه مي‌رسد. اين در حالي است كه بزرگسالان در حالت طبيعي چيزي در حدود 12 الي 20 بار در دقيقه نفس مي‌كشند.

نكته قابل توجه اينجاست كه مشكلات تنفسي در نوزادان اغلب با گذشت 6 ماه برطرف مي‌شود و الگوي تنفس آن‌ها به مرور به بزرگسالان نزديك مي‌گردد. مشكلات تنفسي پس از 6 ماهگي اغلب نشان دهنده آلرژي يا مشكلاتي نظير سرماخوردگي هستند. در اين شرايط اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان نمي‌تواند به راحتي نفس بكشد لازم است كه از يك متخصص براي بررسي بيشتر اوضاع سلامتي او كمك بگيريد.

تنفس نوزاد | علائمي كه بايد جدي بگيريد

وجود برخي علائم مي‌تواند به شما در مورد خطري جدي هشدار دهد. از جمله اين علائم مي‌توان به مواردي نظير انقباض بدن نوزاد در حين تنفس، كبود شدن رنگ صورت، سريع تر شدن سرعت تنفس نسبت به حالت عادي و طول كشيدن وقفه تنفسي كودك بيش از 10 ثانيه اشاره كرد. در صورت مشاهده هركدام از اين علائم با اورژانس تماس گرفته و سعي كنيد از راهكارهاي فوري كه به شما ارائه مي‌شود استفاده كنيد. آنچه بيش از هرچيز اهميت دارد اين است كه بتوانيد آرامش خود را حفظ كرده و در لحظه تصميمات درستي براي كمك به نوزاد بگيريد.

تنفس نوزاد | توصيه‌هايي براي والدين

براي اينكه از سلامت نوزاد خود مطمئن شويد و بتوانيد در صورت بروز مشكل به او كمك كنيد توجه به توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك كند.

– به ريتم تنفسي نوزاد خود در حالت عادي توجه كنيد. آشنايي بيشتر با اين ريتم به شما كمك مي‌كند كه در صورت بروز هرگونه تغيير و مشكل بتوانيد زودتر آن را تشخيص دهيد.

– همواره نوزاد را به پشت بخوابانيد. اين كار از بروز مشكلات تنفسي در خواب و رويدادهاي ناگواري نظير سندروم مرگ ناگهاني نوزاد پيشگيري مي‌كند.

– به دماي بدن و اتاق نوزاد توجه كنيد. گرم كردن بيش از حد محيط و پوشاندن لباس‌هاي ضخيم بر تن كودك اغلب تنفس را براي او دشوار مي‌كند. از پوشاندن چند لايه لباس ضخيم بر تن نوزاد و انداختن پتو روي صورت او هنگام خواب خودداري كنيد.

– اگر فرزند شما سرما خورده يا دچار عفونت تنفسي خاصي شده حتما از يك متخصص براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا قطع شدن تنفس نوزاد در حين گريه طبيعي است؟

بسياري از نوزادان به خصوص تا قبل از 6 ماهگي در ابتداي گريه كردن دچار قطع تنفس مي‌شوند. با اين حال اين قطع تنفس كوتاه مدت بوده و نبايد بيش از 10 يا 15 ثانيه طول بكشد.

آيا مرگ ناگهاني نوزاد به خاطر مشكلات تنفسي است؟

سندروم مرگ ناگهاني نوزاد يك دليل قطعي و مشخص ندارد. با اين حال بسياري از متخصصين بر اين باورند كه بروز مشكلاتي در مسير تنفس از جمله علل اصلي بروز اين اتفاق است.

 

 

 

منبع : تنفس نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تنفس نوزاد،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۳:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

برفك دهان نوزاد چيست و به چه علتي به وجود مي‌آيد؟ برفك دهان نوزاد مشكل بسيار شايعي است كه تقريبا در بين تمامي نوزادان ديده مي‌شود و دليل آن مي‌تواند ضعيف بودن سيستم ايمني باشد. شكل ظاهري برفك دهان به صورت لكه‌هاي سفيد در دهان نوزادان است و مي‌تواند باعث شود كه نوزاد در هنگام شير خوردن كمي احساس ناراحتي و درد داشته باشد و بي قراري كند. اين عفونت گاهي در ناحيه پوشك نوزاد نيز ديده مي‌شود كه به صورت جوش‌هاي ريز مي‌باشد. برفك دهان و پوشك نوزاد مي‌تواند باعث مشكلات مراقبتي براي كودك و والدين او شود اما جاي نگراني نيست و با كمك متخصص و انجام دستورالعمل‌هايي ساده نوزاد سريعا بهبودي پيدا مي‌كند. در ادامه به طور جامع درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد. 

 

منبع : برفك دهان نوزاد

برفك دهان نوزاد چيست؟

برفك يك عفونت قارچي شايع در بين نوزادان است كه به شكل لكه‌هاي سفيد و زرد رنگ بر زبان، لثه، ديواره داخلي و سقف دهان نوزاد ايجاد شده و باعث بي قراري كودك هنگام شير خوردن مي‌شود. به طور كلي تعداد محدودي از قارچ‌هاي كانديدا آلبيكانس در بزاق دهان همه افراد وجود دارد اما اگر رشد و تكثير آن‌ها زياد شود به صورت عفونت در مي‌آيد و نوزاد را اذيت مي‌كند. اگرچه ايجاد اين لكه‌هاي قارچي مشكل جدي به حساب نمي‌آيد وليكن بايد در جهت بر طرف كردن آن اقدام كرد. به ويژه زماني كه نوزاد از شير مادر تغذيه مي‌كند، اين عفونت قارچي مي‌تواند به مادر منتقل شود.

تشخيص وجود برفك در دهان نوزاد

شباهت زيادي بين اين لكه‌هاي سفيد رنگ و شير دلمه بسته در دهان كودك وجود دارد. برخي مادران به خصوص مادراني كه تجربه چنداني از فرزند پروري ندارند، ممكن است نتوانند اين دو مورد را از هم تشخيص دهند. يكي از ساده‌ترين روش‌هاي افتراق بين برفك دهان و شير دلمه بسته اين است كه برفك، به صورت لايه لايه بر روي اجزاي داخلي دهان نوزادان ايجاد مي‌شود و هنگام كنده شدن، لكه قرمز و گاهي خونريزي ايجاد مي‌كند. از ديگر علائم وجود برفك در دهان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • مهم‌ترين نشانه برفك دهان نوزاد لكه‌هايي به رنگ سفيد يا زرد كمرنگ روي زبان، لب‌ها، داخل گونه‌ها و حتي در انتهاي دهان و نزديك به گلو است.
  • اين لكه‌ها ثابت هستند و با شستن دهان از بين نمي‌رود.
  • برفك دهان باعث مي‌شود دهان نوزاد زخم شده و نوزاد نتواند سينه مادر و يا سر شيشه را ميك بزند.
  • قرمز شدن اطراف لب‌ها و زبان.
  • درد ناشي از برفك دهان كه نوزاد را بي تاب مي‌كند.

برفك پوشك نوزاد

همانطور كه گفتيم ويروسي كه برفك دهان را ايجاد مي‌كند در ناحيه پوشك نوزاد نيز مي‌تواند ظاهر شود و به صورت جوش‌هاي ريز بروز نمايد. از علائم مشهود برفك پوشك نوزاد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • بروز جوش‌هاي قرمز كه در كناره‌هاي چين‌هاي كفل ديده مي‌شود.
  • در كنار جوش‌هاي قرمز ممكن است جوش‌هاي سفيد و چركي نيز ديده شود.
  • گاهي تاول‌هايي قرمز در مجاور ناحيه تناسلي نوزاد شكل مي‌گيرد.
  • جوش‌ها و تاول‌هاي ايجاد شده در اثر تحريك و دست زدن دردناك مي‌شود و نوزاد به گريه مي‌افتد.

علل ايجاد برفك در دهان نوزاد

قارچ كانديدا البيكنس

اين قارچ عامل اصلي بروز برفك دهان يا برفك پوشك نوزاد است كه ممكن است از محيط آلوده يا بدن مادر به نوزاد منتقل شود. رشد بيش از حد اين قارچ مي‌تواند مشكل ساز شود و در صورت بروز آن در دهان يا پوشك نوزاد بايد نسبت به درمان آن اقدام گردد.

عفونت مهبل در مادر

ممكن است مادر در زمان زايمان دچار عفونت مهبل باشد. وقتي نوزاد در حال خارج شدن از رحم مادر است، احتمال تماس با قارچي‌هاي عفوني ناحيه واژن بالا مي‌رود و نوزاد با اين قارچ‌هاي عفوني درگير مي‌شود.

لوازم آلوده

با گذشت مدت زمان كوتاهي نوزاد دوست دارد هر آنچه كه در اطرافش قرار دارد، در دهان بگذارد. اشياء و لوازم اطراف ممكن است آلوده باشند و ميكروب‌هاي ناشي از آن‌ها با بزاق دهان تركيب شود. در نتيجه عفونت قارچي اتفاق افتاده و لكه‌هاي زرد رنگ بر زبان و لثه كودك ايجاد مي‌شود.

نارس بودن نوزاد

به طور تقريبي مي‌توان گفت نوزادان نارس، يعني نوزاداني كه قبل از هفته 37 بارداري به دنيا مي‌آيند نسبت به نوزاداني كه رشد كامل داشته‌اند، بيشتر پذيراي مخمر قارچي (برفك دهان) هستند.

ايمني ضعيف بدن

گاهي بدن نوزاد به دليل عدم رشد كافي سيستم ايمني ضعيف است و در نتيجه نسبت به افزايش رشد قارچ كانديدا مقاومت لازم را ندارد.

عوارض وجود برفك دهان در نوزاد

همانطور كه ذكر شد، ايجاد لايه‌هاي پوسته پوسته و سفيد رنگ در اجزاي داخلي دهان كودك چندان عوارض جدي بر جاي نمي‌گذارد و خطر تهديد كننده‌اي محسوب نمي‌شود. اما اگر مراقبت‌هاي لازم صورت نگيرد ممكن است ريه ها، كبد، دستگاه گوارش كودك و ديگر اجزاي داخلي بدن او را در گير نمايد. براي آشنايي با تمامي نكات مراقبت از نوزاد كليك كنيد.

درمان برفك دهان نوزاد

برفك عارضه‌اي است كه به دليل عفوني شدن بزاق دهان ايجاد مي‌شود و ممكن است علاوه بر نوزادان در بزرگسالان نيز ديده شود. روش‌هاي درماني براي اين دو گروه متفاوت است. بزرگسالان حتي با درمان‌هاي خانگي ساده نيز مي‌توانند در كمترين زمان برفك دهان را از بين ببرند در حالي كه در نوزادان اين كار بهتر است توسط متخصص انجام گيرد. به منظور ضدعفوني كردن دهان نوزاد مي‌توان از مخمرهاي قارچي و محلول پراكسيد هيدروژن استفاده كرد.

در صورتي كه متخصص داروي نيستامين را به منظور از بين بردن برفك دهان نوزاد تجويز نمايد، بايد دقت داشته باشيد كه نبايد اين دارو را به شكلي به نوزاد خوراند كه يكباره بلع شود، بلكه بايد دهان نوزاد به داروي نيستامين آغشته گردد. مصرف داروي نيستامين مي‌بايست تا يك هفته پس از رفع برفك دهان ادامه يابد. همچنين به منظور تاثير گذاري داروي هيستامين پس از مصرف آن به مدت 40 دقيقه نبايد به نوزاد شير داد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا عفونت قارچي دهان نوزاد به ديگر اجزاي بدن سرايت مي كند؟

گاهي به علت عدم رسيدگي هاي لازم و انجام ندادن مراقبت هاي بهداشتي، عفونت قارچي به روده باريك انتقال مي يابد و  باعث ايجاد كهير مي شود.

چگونه مي توان از انتقال قارچ كانديدا به پستان مادر جلو گيري كرد؟

شستشوي مداوم سينه با محلول جوش شيرين و يا دارو هاي ضد قارچ در زمينه جلوگيري از انتقال قارچ بسيار كاربردي و مفيد خواهد بود.

 

 

 

منبع : برفك دهان نوزاد

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: برفك دهان نوزاد،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۰:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی