مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

روانشناسي ازدواج يكي از راه‌هايي است كه به شما كمك مي‌كند تا ازدواج موفقي داشته باشيد. زيرا از اين طريق طرفين مي‌توانند خصوصيات يكديگر را بهتر بشناسند و مهم‌ترين موارد برايشان روشن شود. از آنجا كه ازدواج يكي از مهم‌ترين مراحل زندگي انسان‌ است، پس مي‌تواند پيامدهاي خوب و بد را براي هر فردي از خودش به جا بگذارد و روي سلامت جسم و روان زوجين نيز تاثير مي‌گذارد به اين دليل روانشناسان ازدواج كمك مي‌كنند تا دو نفر از تناسب ميان خود مطمئن شوند. افرادي كه براي ازدواج با يكديگر مناسب نيستند از طريق روانشناسي ازدواج مي‌توانند به اين مسئله پي ببرند تا بهترين راه را انتخاب نمايند. در ادامه به به بررسي مهم‌ترين مفاهيم در روانشناسي ازدواج و تاثير آن بر زندگي مشترك موفق مي‌پردازيم. براي انجام تست تفاهم قبل ازدواج كليك كنيد.

 

 

منبع : روانشناسي ازدواج

 

اهميت ازدواج از ديدگاه روانشناسي ازدواج

سعادت و خوشبختي را فقط مي‌توان در زندگي خانوادگي جستجو كرد. جايي كه محبت و عاطفه، انسان را از محبت‌هاي بي‌پايه و سطحي بي‌نياز مي‌كند. جايي كه با تلاش دو انسان اميدوار و بانشاط، محيطي سرشار از دوستي و احساس مسئوليت فراهم شود و غم‌ها فراموش گردد و رنج‌ها بر‌طرف شوند. در چنين خانواده‌اي زن و مرد در كنار يكديگر احساس خوشبختي كرده و دست در دست هم براي بهتر شدن زندگي و شيرين‌تر شدن آن تلاش مي‌كنند. اين شيريني و خوشبختي را بايد با تفاهم و همدلي حفظ نمود. در چنين محيطي بچه‌هاي سالم كه شيريني زندگي و ادامه حيات هستند به وجود مي‌آيند. دست‌يابي به خوشبختي آسان است اما مشروط به آن كه از آغاز درست انتخاب شود و براي رسيدن به خوشبختي تلاش گردد. بنابراين توصيه مي‌كنيم حتما از خدمات مشاوره ازدواج استفاده كنيد.

بيشتر بخوانيد : كتاب در مورد ازدواج

عوامل مهم در زندگي زناشويي از ديدگاه روانشناسي ازدواج

عوامل بسيار زيادي در زندگي زناشويي تاثيرگذار هستند كه برخي از مهم‌ترين آن‌ها از ديدگاه روانشناسي ازدواج به شرح زير مي‌باشد:

1. اهميت روابط عاطفي در زندگي

يك از احتياجات اساسي رواني انسان، احتياج به محبت و دوستي است و انسان در هر مرحله و سني از حيات خودش خواهان اين است كه ديگران او را دوست بدارند و از آنان محبت دريافت كند. ازدواج عامل مهمي در برقراري دوستي زن و شوهر و ابراز مهر و محبت به يكديگر است. در واقع عشق و علاقه شما و همسرتان به هم و مورد توجه قرار دادن نقاط مثبت و دوست داشتن يكديگر از صميم قلب بايد به گونه‌اي باشد كه هر كدام از شما ديگري را نعمتي ارزشمند از جانب خدا براي خود برشماريد و خدا را به‌خاطر اين نعمت بزرگ قدرداني و سپاس‌گزاري كنيد.

گذشت و مهرباني و دلسوزي بين شما و همسرتان سبب تحكيم پايه‌هاي زندگي مشتركتان خواهد شد. درواقع گذشت بين شما بايد به نحوي باشد كه هرگاه يكي از زوجين با نقص و ضعف و نيازي در همسرش مواجه شد به ديده مراقبت و دلسوزي و گذشت به او نگاه كند و بداند كه او هم يك انسان است و انسان عاري از نقص و اشتباه نيست. از نكات مهم ديگر كه در صورت وجود آن مي‌تواند سبب تقويت روابط عاطفي‌تان گردد، داشتن اعتماد متقابل است. به عبارتي مي‌توان گفت كه اعتماد متقابل ستون زندگي مشترك مي‌باشد و هر رابطه انساني براي تداوم و پايداري به اعتماد متقابل نياز دارد. پس براي داشتن روابط عاطفي سالم و متعادل بايد به يكديگر اعتماد نماييد. روانشناسي ازدواج به شما كمك مي‌كند تا اين اصل را ميان خود تقويت نماييد. 

در زندگي زناشويي شما و همسرتان هر دو بايد حقوق انساني يكديگر را رعايت كرده و توجه داشته باشيد كه از لحظه‌اي كه پيوند زناشويي بين شما بسته مي‌شود دوره تازه‌اي از  زندگي آغاز مي‌گردد كه بايد با همكاري و همدلي هر دوي شما ادامه پيدا كند و همچنين ياد داشته باشيد كه در زمان هاي بحراني از كمك متخصصان استفاده نماييد. زوج درماني يكي از روش هاي موثر در حل مسائل زناشويي است.

بيشتر بخوانيد : ضمير ناخودآگاه در ازدواج

2. اهميت روابط اجتماعي در خانواده

خانواده عبارت است از يك واحد اجتماعي كه در اثر ازدواج زن و مرد ايجاد شده و پس از به‌وجود آمدن فرزندان كامل مي‌شود. به عبارت ديگر خانواده مجموعه‌اي از افرادي است كه با هدف و منافع مشترك در زير يك سقف زندگي مي‌كنند. از موارد مهم ديگر در زندگي خانوادگي رفتار شما و همسرتان در حضور ديگران است. در واقع هردوي شما بايد به يك ميزان علاقه به روابط اجتماعي داشته باشيد. اگر اين تمايل فقط در يكي از شما وجود داشته باشد از نظر روابط اجتماعي دچار مشكل خواهيد شد. با كمك روانشناسي ازدواج مي‌توانيد تفاهم و تناسب خود در روابط اجتماعي را بسنجيد.

وقتي شما و همسرتان در جمع قرار مي‌گيريد نبايد از يكديگر بدگويي كرده و باعث تحقير هم بشويد. چنانچه در جمع يكي از شما به ديگري توهين كند در واقع به اعتماد به نفس همسرش لطمه مي‌زند و اين خود باعث بدآموزي براي فرزندان خواهد شد. سعي كنيد از خانواده همسرتان گله و شكايت نكنيد، در جمع احترام يكديگر را حفظ كرده و در اجتماع رفتار مناسبي نسبت به هم داشته باشيد تا با اين كار باعث رنجش يكديگر نشده و از بروز دلزدگي و سردي پيشگيري كنيد.

بيشتر بخوانيد : پرسشنامه قبل از ازدواج

3. روانشناسي ازدواج | اهميت و جايگاه سلامت جنسي در خانواده

روابط جنسي بين شما و همسرتان در طول سال‌ها زندگي باعث رشد نوعي پيوستگي ميانتان مي‌گردد. شما بايد بدانيد كه روابط جنسي بخش با اهميتي از زندگي مشتركتان را تشكيل مي‌دهد و اين روابط و نقش آن‌ها در تحكيم بنيان خانواده و پرهيز از اختلافات در اديان و مكاتب مختلف در سراسر جهان مورد تاكيد قرار گرفته است. بايد بدانيد كه علت بروز مشكلاتي مانند دلسردي و روزمرگي جنسي بين همسران، ناشي از تربيت جنسي متفاوت آن‌هاست. شايد اين موضوع به دليل عدم تناسب زياد بين تجربيات جنسي شما دو نفر است كه كنار هم قرار گرفته‌ و باعث مشكل شده است. 

به دنبال تربيت جنسي متفاوت، دختر و پسر پس از ازدواج به دلايل علايق جنسي متفاوت، عملكرد متفاوتي نيز خواهند داشت. كاهش صميميت در روابط جنسي از عواقب عدم توافق و تناسب و علايق جنسي برشمرده مي‌شود. اگر اين مشكل بوجود بيايد امكان دارد كه شما يا همسرتان فكر كنيد كه ايده‌ال هم نبوده و با هم تناسب جنسي نداريد. در اين‌جا خطرناك‌ترين اتفاقي كه ممكن است بيفتد گرايش به روابط خارج از ازدواج است. با كمك گرفتن از رواشناسي ازدواج مي‌توانيد از اين گونه مشكلات پيشگيري كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چه عواملي مانع برقراري يك ارتباط موثر بين زوجين مي‌شود؟

نداشتن مهارت‌هاي ارتباطي موثر از مهم‌ترين عوامل ايجاد آسيب و طلاق بين زوجين مي‌باشد. قضاوت كردن، بي توجهي به احساسات يكديگر، تهديد كردن، مسخره كردن، نصحيت افراطي و برچسب زدن از جمله مهم‌ترين موانع ارتباطي هستند.

آيا عشق براي موفقيت در ازدواج كافي است؟

عشق و دوست داشتن لازمه وجود ازدواج است اما كافي نيست. وجود عشق به تنهايي موفقيت زندگي زناشويي را تضمين نمي‌كند. روانشناسي ازدواج به شما كمك مي‌كند تا مهم‌ترين اصول و مفاهيم ازدواج را شناسايي كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

منبع : روانشناسي ازدواج



:: برچسب‌ها: روانشناسي ازدواج ,
:: بازديد از اين مطلب : 0

|

امتياز مطلب : 0

|

تعداد امتيازدهندگان : 0

|

مجموع امتياز : 0

تاريخ انتشار : يك شنبه 16 آبان 1400 | نظرات (0)

 

شب زفاف

نوشته شده توسط : ذهن نو

آيا از رسوم و اصول شب زفاف آگاهي داريد؟ در شب زفاف اولين رابطه جنسي ميان زن و شوهر انجام مي‌شود. در گذشته رسم‌هايي همچون لزوم رابطه جنسي در شب عروسي و تحويل دستمال خوني به خانواده‌ها وجود داشت اما امروزه اين رسوم در اكثر خانواده‌ها منسوخ شده‌اند. اما در هر حال اولين رابطه جنسي استرس و اضطراب زيادي را براي زوجين به وجود مي‌آورد كه اين اضطراب نيز مي‌تواند كيفيت رابطه جنسي را تحت تاثير قرار دهد. با آگاهي از اصول صحيح رابطه جنسي، مي‌توانيد استرس و اضطراب را به حداقل برسانيد و رابطه جنسي عالي را با همسر خود تجربه نماييد. روابط جنسي بخش مهم و با اهميتي از زندگي مشترك را تشكيل داده و در تحكيم بنيان خانواده تاثير مي‌گذارد. با دريافت مشاوره ازدواج آموزش هاي لازم را نيز مي‌توانيد دريافت كنيد.

منبع : شب زفاف

شب زفاف

شب زفاف به اولين رابطه جنسي يك تازه عروس و داماد گفته مي‌شود. معمولا اين مراسم بعد از عقد و عروسي گرفته مي‌شود. از رسوم بسيار قديمي شب زفاف اين است كه پدر عروس، دست زوجين را در مقابل اتاق حجله به هم مي‌دهد و مادر عروس دستمال خوني را تحويل مي‌گيرد. البته اين رسوم امروزه در بسياري از خانواده‌ها فراموش شده اما با اين‌حال برخي ديگر اهميت بسياري زيادي به آن مي‌دهند. براي آشنايي با مراحل ازدواج كليك كنيد.

چگونگي ارتباط جنسي در شب زفاف

شب زفاف مي‌تواند خاطرات تعيين كننده‌اي را براي كل دوران زندگي مشترك به وجود آورد. اگر زندگي زناشويي خوب شروع شود يك زندگي مشترك خوب به وجود مي‌آيد ولي اگر زندگي زناشويي شروع خوبي نداشته باشد، باعث به‌وجود آمدن احساسات ناخوشايند بين زوجين مي‌گردد. پس بايد به شروع رابطه جنسي خود توجه ويژه‌اي داشته باشيد تا احتمال موفقيت زندگي افزايش يابد. معمولا توصيه مي‌شود كه به‌خاطر خستگي و استرس در طي مراسم عقد و ازدواج، اولين ارتباط جنسي بلافاصله بعد از عروسي صورت نگيرد بلكه مي‌توان اين ارتباط را در زمان مناسبي كه عروس و داماد احساس آرامش دارند انجام داد. براي آغاز رابطه جنسي عروس و داماد بايد از نظر روحي و جسمي سالم بوده و در شرايط مناسبي قرار داشته باشند.

عروس و داماد هر دو براي برقراري ارتباط جنسي بايد علاقه‌مند باشند و رضايت يكديگر را قبل از رابطه جنسي جلب كنند و از ارتباط جنسي اجباري پرهيز نمايند. زوجين بايد با رغبت و ميل و آرامش خاطر با‌ يكديگر همبستر شوند. لذت بردن هنگام آميزش، محبت، علاقه و دلگرمي زن و مرد را زيادتر كرده و نظام خانوادگي را استحكام مي‌بخشد. به همين دليل فراهم كردن شرايط لازم براي آميزش زن و شوهر تاكيد مي‌شود.

دلايل استرس و اضطراب در شب زفاف

از مهم‌ترين و شوايع‌ترين دلايل استرس و نگراني در شب زفاف مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. درد دخول

يكي از دلايل استرس و اضطراب عروس خانوم‌ها احساس درد در هنگام پاره شدن پرده بكارت است. اما بايد اين را بدانيد كه اگر رابطه جنسي با عاشقانه باشد و زن و شوهر معاشقه‌اي لذت‌بخش با يكديگر داشته باشند، از لحاظ روحي و جسمي آمادگي لازم را پيدا مي‌كنند. در اين صورت عمل آميزش راحت‌تر و بدون درد انجام خواهد شد. براي آشنايي با نشانه هاي پاره شدن پرده بكارت كليك كنيد.

2. عدم خونريزي

دليل ديگر اضطراب و استرس نداشتن خونريزي در شب زفاف است، نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است اگر دختري داراي پرده از نوع ارتجاعي باشد خونريزي اوليه را ندارد پس مرد بايد اين نكته را بداند كه عدم خونريزي نشانه رابطه جنسي قبلي و عدم باكرگي نيست.

3. شرم و خجالت

دليل بعدي اين است كه امكان دارد بعضي از دختران به‌خاطر از دست دادن پرده بكارت خود احساس شرمندگي و خجالت كنند و اين‌كه تبديل به يك زن كامل شوند برايشان استرس‌زا و مضطرب كننده خواهد بود.

4. خستگي

موضوع بعدي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه چون عمل زفاف در شب عروسي اتفاق مي‌افتد، عروس و داماد بسيار خسته هستند و تحت فشار بوده‌اند كه اين خودش باعث استرس و اضطراب مي‌شود. البته اين رسم در گذشته در شب عروسي انجام مي‌شده اما امروزه در شب قبل يا بعد از عروسي انجام مي‌شود تا از لحاظ روحي و جسمي در شرايط بسيار عالي صورت گيرد.

5. ترس از بارداري

دليل ديگر اضطراب، ترس از حامله شدن در شب زفاف است. اگر عروس و داماد اطلاعات خودشان را در زمينه بارداري بالا ببرند و از روش‌هايي جلوگيري از بارداري به خوبي مطلع باشند ديگر دچار استرس و اضطراب نخواهند شد.

وظيفه مرد در شب زفاف

بايد به اين نكته توجه داشت كه شب زفاف فقط براي داشتن يك رابطه جنسي با همسر نيست. اين شبي مبارك است كه زوجين بايد به يكديگر عشق بورزند و به هم نزديكتر شوند تا ارتباط جنسي بهتري با هم برقرار كنند.

نكاتي كه مردان در شب زفاف بايد رعايت كنند اين است كه قبل از نزديكي حتما حمام كرده و بوي عطر بدهد زيرا بوي بد و عرق روي تمركز همسر اثر منفي مي‌گذارد. بهتر است با همسر خود صحبت كرده و عمل زفاف را به شب بعد از عروسي موكول كنيد تا با اين همه خستگي و اضطراب اين عمل انجام نشود. بايد نيازهاي عاطفي همسر خود را قبل از هم‌بستر شدن كاملا بشناسيد. همسر را در آغوش گرفته و با هم صحبت‌هاي عاشقانه داشته باشيد و زماني عمل زفاف را انجام دهيد كه همسرتان تمايل بيشتري به آن دارد.

توصيه مي كنيم پكيج آموزش جنسي شب زفاف را خريداري و مطالعه نماييد و حتما مقاله آموزش سكس را نيز بخوانيد.

وظايف مرد در شب عروسي بعد از اتمام رابطه

هنوز تمام نشده، اگر قرار هست زندگي زيبا و گرمي را شروع كنيد از همين اولين شب بهتره آن را تمرين كنيد. بعد از رابطه همچنان همسرتان نياز به آغوش و محبت شما دارد، اين براي خود شما هم بهتر است. پس او را در آغوش بگيريد و از احساس او نسبت به تغييري كه برايش به وجود آمده سوال كنيد، شما هم احساسات خودتان بگوييد، اينگونه صميميت عاطفي شما هم تقويت مي شود.

آداب شب زفاف

آداب شب زفاف يعني مقدمات و شرايط لازم براي هم‌بستر شدن عروس و داماد مهيا شود و طرفين نيازهاي عاطفي يكديگر را در زمان آميزش به خوبي بشناسند و آن‌را رعايت كنند. رعايت بهداشت ظاهري مثل مسواك زدن، خوش‌بو بودن و امثال آن در زمان آميزش جنسي بايد رعايت شود و از نكات بهداشتي آميزش آگاهي كامل داشته باشند.براي آشنايي با نحوه برقراري اولين رابطه جنسي كليك كنيد.

كيفيت هم‌بستر شدن با همسر و انجام رفتار جنسي مثل ساير جانداران غريزي نيست بلكه آموختني است و بايد روش صحيح آن‌را ياد گرفت. براي از بين بردن اضطراب و تشويش فضاي مهربانانه همراه با عشق و محبت فراهم گردد تا اعتماد طرفين نسبت به هم جلب شود. همچنين بايد اصولي كه طرفين را به اوج لذت جنسي مي‌رساند را نيز مد نظر قرار داد تا رابطه جنسي با باكيفيتي تجربه شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه شب زفاف مي‌توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چرا برخي زنان در شب زفاف دچار ترس و استرس مي‌شوند؟

عواملي مثل درد ‌هنگام پاره شدن پرده بكارت، نداشتن خونريزي در شب زفاف، احساس خجالت و شرمندگي به‌خاطر از دست دادن پرده بكارت، خستگي و تحت فشار بودن در شب عروسي و ترس از حامله شدن در اولين ارتباط جنسي باعث استرس مي‌شود.

مهم‌ترين وظيفه مرد در شب چيست؟

رعايت بهداشت ظاهري، آموختن روش صحيح ارتباط جنسي در شب زفاف و آماده‌سازي همسر از لحاظ روحي و جسمي قبل از آميزش است.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

منبع : شب زفاف


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شب زفاف،
موضوع:
[ ۱۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۵:۲۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

وسواس در كودكان آن‌ها را درگير افكار، احساسات منفي و ترس‌هاي ناخواسته‌اي مي‌كند كه با رفتارهاي اجباري و اضطراب همراه مي‌شود. اين اختلال در كودكان روند رشد آن‌ها را با مشكل مواجه مي‌سازد و كاركرد زندگي روزانه‌ كودكان را مختل مي‌سازد. بروز وسواس در كودكان مي‌تواند نشان از اضطراب پنهان در آن‌ها باشد به همين دليل لازم است والدين آن را جدي بگيرند. از آنجايي كه كودكان نسبت به افكار وسواسي و رفتاري‌هاي اجباري خود آگاهي ندارند و نمي‌توانند احساسات خود را ابراز كنند، اين وظيفه‌ والدين است تا علائم وسواس را در كودك خود بررسي كنند و براي درمان آن‌ها از مشاوره كودك و فرد متخصص كمك بگيرند. در ادامه بيشتر درباره علل، علائم و درمان وسواس در كودكان صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

 

منبع : وسواس در كودكان

علائم وسواس در كودكان

وسواس در كودكان با بروز نشانه‌هاي موقعيتي هويدا مي‌شود. اكثر والدين در مواجه با اين نشانه‌ها تصور مي‌كنند فرزندشان در فرآيند رشدي بهتر مي‌شود و رفتارهاي وسواسي آن‌ها با بزرگ شدنشان از بين مي‌رود اما كم كم وخامت نشانه‌ها افزايش مي‌يابد و والدين با گذشت ماه‌ها و سال‌ها به وسواس كودك پي مي‌برند. كودكي كه وسواس دارد علائم وسواس را روزانه به مدت حداقل يك ساعت و بيشتر تجربه مي‌كند. اين اختلال در كودكان اغلب با دو نشانه‌ وسواس و اجبار بروز پيدا مي‌كند كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد. براي آشنايي بيشتر با كودكان استثنايي كليك كنيد.

افكار وسواسي

افكار وسواسي، افكار تكراري و ناخواسته‌اي هستند كه ذهن كودك را به خود مشغول مي‌كنند و منجر به بروز پريشاني، ترس و اضطراب فراوان در او مي‌شوند. براي مثال ممكن است كودك فكر كند روي تمام وسايل ميكروب‌هاي زيادي هستند و او را مريض مي‌كنند و يا مدام اين فكر به ذهنش خطور مي‌كند كه يك نفر پشت پنجره‌ اتاق منتظر است تا وارد خانه‌ آن‌ها شود و او يا نزديكانش را آزار دهد.

اعمال اجباري

اين نشانه‌ها اعمالي هستند كه كودك براي رها شدن از افكار وسواسي و كاهش اضطراب ناشي از آن‌ها انجام مي‌دهد. براي مثال كودكي كه گمان مي‌كند ميكروب‌ها همه جا هستند و او را مريض مي‌كنند در طول يك ساعت بارها و بارها دستان خود را مي‌شويد؛ با اين كار در ابتدا آرامش خيال پيدا مي‌كند و اضطرابش كاهش مي‌يابد اما بعد از مدتي دوباره افكار وسواسي به سراغش مي‌آيند و او را مجبور به انجام عمل وسواسي مي‌كنند.

گاه اعمال وسواسي كودكان رنگ خرافات به خود مي‌گيرد، براي مثال كودك معتقد است اگر راه رفتن را با پاي راست خود شروع نكند شخصي كه به او علاقه دارد، مي‌ميرد. از ديگر اعمال وسواسي كه با نام رفتارهاي آئيني شناخته مي‌شوند، اعتقاد كودك بر ضربه زدن به يك شئ يا بخشي از بدن است كه نسبت به انجام آن كار درون خود احساس اجبار مي‌كند. براي مثال فكر مي‌كند بايد چهار بار به پاي خود ضربه بزند. مثالي ديگر از الگوهاي رفتار اجباري اين است كه كودك معتقد است بايد غذا را چهار بار با سمت راست و چهار بار با سمت چپ بجود.

براي شناخت بيشتر درباره وسواس فكري عملي كليك كنيد.

نمونه‌هايي از افكار و اعمال وسواسي در كودكان

_ممكن است در يك زمان بارها از خانه خارج شوند و دوباره وارد شوند

_مدت زيادي را به دسته‌بندي كردن يا گروه بندي اشياء اختصاص مي‌دهد

_افكار مزاحم و وسواسي در مورد آسيب ديدن يا مرگ والدين

_لمس كردن و ضربه زدن به چيزي به تعدادي معين

_چك كردن خاموش بودن چراغ‌ها، بسته بودن در

_ تكرار بيش از حد يك كلمه، عبارت و سؤال

_حساسيت نسبت به متقارن بودن همه چيز

_پاك كردن و نوشتن چند باره‌ي تكاليف

_توجه افراطي و غير منطقي به جزئيات

_نگراني بيش از حد و افراطي

_چيدن اشياء با ترتيبي خاص

_شستن و تميزكاري افراطي

_شمارش بيش از حد وسايل

_شك و ترديد زياد

دلايل بروز وسواس كودكان

برخي از كودكان به دليل وجود مشكل در قسمتي از مغز دچار وسواس مي‌شوند. مطالعات و تحقيقات نشان داده‌اند كمبود سروتونين در مغز كه يك انتقال دهنده‌ شيميايي است، منجر به بروز وسواس در كودك مي‌شود. علاوه بر اين مورد وسواس ممكن است عامل ژنتيكي داشته‌باشد. برخي از كودكان مبتلا به وسواس والدين وسواسي دارند. والديني با سابقه‌ ابتلا به وسواس احتمال دارد چهار تا هشت درصد، اين عارضه را به فرزند خود انتقال دهند.

گاه علت بروز وسواس در كودكان مي‌تواند وجود اختلالات همايند مانند اختلالات اضطرابي، هراس اجتماعي يا فوبيا باشد. استرس به خودي خود نمي‌تواند وسواس را ايجاد كند اما در تشديد آن تأثير بسيار زيادي دارد. استرس و وسواس، كودك را وارد چرخه‌ ناسالم بيماري مي‌كنند. هرچه كودك استرس بيشتري را تجربه كند افكار وسواسي او تشديد مي‌شوند و به تبع اضطراب و استرس بيشتري را نيز تجربه خواهد كرد.

عوامل محيطي و شرايط استرس‌زا مانند آزار جسمي، جنسي يا عاطفي، تغييرات ناگهاني در محيط زندگي، بيماري، مرگ يكي از نزديكان كودك، جدايي والدين و… از عوامل زمينه‌ساز استرس و وسواس در كودكان هستند.

درمان وسواس در كودكان

رفتار درماني شناختي جهت درمان انواع وسواس خفيف تا متوسط در كودكان مؤثر واقع مي‌شود اما در موارد شديد ممكن است از داروها در كنار اين نوع درمان استفاده شود. دارو درماني شامل مصرف داروهاي جلوگيري كننده از باز جذب سروتونين مي‌باشد و زير نظر متخصص تجويز مي‌شود. اگر هم علت وسواس عفونت استرپتوكوكي باشد، آنتي بيوتيك تجويز مي‌گردد.

درمان رفتاري شناختي وسواس در كودكان

در اين روش درماني كودك با ترس‌ها و اضطراب‌هاي ناشي از وسواس مستقيما مواجه مي‌شود و ياد مي‌گيرد چگونه بر ترس‌هايش غلبه كند. همچنين انواع مهارت‌هاي خودكنترلي به او آموزش داده مي‌شود تا در تمام زندگي از آن‌ها بهره ببرد. بهتر است در جلسات درماني والدين و ديگر خواهر و برادرها مشاركت داشته‌باشند تا بياموزند كه اختلال وسواس چيست، چگونه مي‌توان آن را مديريت كرد و چگونه مي‌توان در مسير درمان به كودك كمك نمود.

يكي از روش‌هاي مؤثر در رفتار درماني شناختي، روش مواجهه سازي و جلوگيري از پاسخ است؛ به اين صورت كه كودك مستقيما با عامل ترس‌هايش مواجه مي‌شود اما اجازه‌ انجام رفتارهاي اجباري به او داده نمي‌شود. پس از مدتي كودك ديگر اجباري براي انجام كارهاي تكراري احساس نمي‌كند و دچار عادت مي‌شود. اين فرآيند طبق سلسله مراتب، با سرعت و با ساختار مشخصي، زير نظر مشاور روانشناس صورت مي‌گيرد.

مثلا از كودكي كه دچار وسواس آلودگي است خواسته مي‌شود تا به دستگيره‌ در دست بزند اما نمي‌تواند پس از آن دستان خود را بلافاصله بشويد. ممكن است دفعات اول اضطراب زيادي را تجربه كند اما به مرور استرسش كمتر شده و اجبار كمتري براي شستن دستانش احساس مي‌كند. مطالعات نشان داده‌اند طي پنج تا هفت جلسه مي‌توان پيشرفت‌هاي زيادي را در روند درمان كودك مشاهده كرد و در طي دوازده تا پانزده جلسه هشتاد درصد علائم وسواس بهبود پيدا مي‌كنند.

نقش خانواده در درمان كودك مبتلا به وسواس

با كودك خود در مورد بيماري‌اش صحبت كنيد و بدون اينكه او را نگران كنيد در مورد وسواس به او اطلاعات بدهيد. به صحبت‌ها و احساساتش گوش دهيد و به او عشق بورزيد. بهترين كار اين است كه به او نشان دهيد پشتيبانش هستيد و او را در فرآيند درمان همراهي مي‌كنيد. به او اطمينان دهيد كه با كمك هم مي‌توانيد وسواس را شكست دهيد و همه چيز درست مي‌شود.

در مورد آينده‌اي بدون استرس و ترس كه در آن بهبود يافته و خوشحال است صحبت كنيد. درمان وسواس فرآيندي طولاني مدت است، بنابراين با صبر و حوصله همراه فرزند خود باشيد و جلسات درمان را كامل كنيد. براي بهره‌بردن از بهترين روش‌هاي درمان متناسب با نوع و شدت وسواس و همچنين نحوه‌ برخورد مناسب با كودكي كه وسواس دارد، از مشاوره كودك راهنمايي بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

انواع وسواس در كودكان كدام‌اند؟

وسواس در كودكان انواع مختلفي دارد. وسواس شستشو، وسواس چك كردن مداوم وسايل، درها و چراغ‌ها، وسواس در مورد تقارن، افكار وسواسي در مورد بيماري يا مرگ يكي از اعضاي خانواده و… از انواع وسواس در كودكان به شمار مي‌روند.

 

 

 

منبع : وسواس در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وسواس در كودكان،
موضوع:
[ ۱۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۲۸:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اگر بخواهيم والدين سهل گير را در يك كلمه خلاصه كنيم آن‌ها (دموكرات‌ترين) كساني هستند كه ممكن است در زندگي ببينيد، پدر و مادراني كه شايد در ظاهر خوب و مهربان به نظر برسند! زندگي در كنار چنين والديني مي‌تواند براي بسياري از كودكان مطلوب باشد. زيرا آن‌ها در اين خانواده هرگز با مخالفت روبه‌رو نمي‌شوند. بااين‌حال والدين سهل گير خواسته يا ناخواسته پيامدهاي منفي بسياري را براي سلامت روان فرزندان‌شان مي‌خرند. حتي شايد بتوان گفت كه آن‌ها در آينده رابطه والد و فرزندي خوبي را هم تجربه نخواهند كرد.

اين موضوع باعث مي‌شود تا روانشناسان كودك هميشه و همه‌جا راجع به اهميت توجه به سبك‌هاي فرزند پروري به والدين هشدار بدهند. به همين خاطر مي‌خواهيم در اين مطلب راجع به والدين سهل‌گير، خصوصيات آن‌ها و مشكلاتي كه به دنبال اين سبك تربيتي ايجاد مي‌شود صحبت كنيم. اگر پس از خواندن اين مطالب احساس كرديد اين ويژگي‌ها در شما يا هريك از اطرافيانتان نيز وجود دارد بهتر است از مشاوره كودك بگيريد.

 

 

منبع : والدين سهل گير چه ويژگي هايي دارند

ويژگي هاي والدين سهل گير

كودكي‌هاي سخت

تجربه نشان داده كه بسياري از اين والدين سهل گير خودشان كودكي سختي را پشت سرگذاشته‌اند. آن‌ها معمولاً يك كودك آسيب‌ديده درون خودشان دارند كه نياز به دريافت محبت اطرافيان دارد. به همين خاطر مي‌توان گفت رفتاري كه با فرزندشان نشان مي‌دهند درواقع پاسخي است كه به كودك آسيب‌ديده درون خودشان مي‌دهند. آن‌ها هر بار كه مي‌خواهند به فرزندشان سختگيري كنند ياد شرايط سخت كودكي خود مي‌افتند و به همين خاطر سعي مي‌كنند از بروز ناراحتي در فرزندشان جلوگيري كنند.

والدين سهل گير هيچ قانوني ندارند

والدين سهل گير معمولاً هيچ قانون مشخصي براي فرزندانشان در نظر نمي‌گيرند. كودكاني كه در اين خانه بزرگ مي‌شوند هرگز مجبور نيستند چهارچوب خاصي را رعايت كنند. اين خانواده‌ها فقط يك قانون دارند و آن هم اين است كه فرزندانشان نبايد هيچ ناراحتي يا فشاري را تحمل كنند. به همين خاطر هرج‌ومرج و آشفتگي يكي ديگر از ويژگي‌هايي است كه در اين خانواده‌ها ديده مي‌شود.

تنبيه شدن معني ندارد

همان‌طور كه گفتيم در خانه والدين سهل گير قانوني وجود ندارد. فرزندان آزاد هستند كه هرطور دوست دارند رفتار كنند. پس طبيعتاً چيزي به‌عنوان تنبيه هم در اين خانواده‌ها وجود ندارد. البته وقتي از تنبيه صحبت مي‌كنيم منظورمان تنبيه‌هاي سختي مثل كتك‌زدن فرزندان نيست. اما به‌طوركلي فرزنداني كه در اين خانواده‌ها بزرگ مي‌شوند هرگز بابت رفتار خود مسئول نيستند.

والدين سهل گير قاطع نيستند

شخصيت والدين سهل گير مدام بين كودكي كه در درونشان دارند و پدر يا مادري كه هستند جابه جا مي‌شوند. به همين خاطر آن‌ها ممكن است براي سروسامان دادن به شرايط تصميم بگيرند قوانيني وضع كنند، اما هرگز نمي‌توانند آن را اجرا كنند. براي اجرايي شدن قوانين لازم است كه در درجه اول پدر و مادر در مورد آن قاطعيت داشته باشند. اما والدين سهل گير معمولاً نمي‌توانند اين اقتدار را به خرج بدهند. آن‌ها هر وقت كه از فرزندشان مي‌خواهند مطابق قانون باشد بلافاصله نگران اين موضوع مي‌شوند كه نكند فرزندشان را ناراحت كرده باشند يا بيش‌ازحد به او سخت گرفته باشند. به همين خاطر خيلي زود قوانين را كنار مي‌گذارند.

بيشتر بخوانيد: سبك هاي فرزندپروري

والدين سهل گير چطور به فرزندانشان آسيب مي زنند؟

سهل‌گيري يكي از روش‌هاي ناسالم در تربيت فرزند است. پدر و مادرهايي كه اين روش را براي تربيت فرزندشان انتخاب مي‌كنند بايد بدانند كه مشكلات بسياري را براي آينده خود و همين‌طور فرزندان‌شان ايجاد مي‌كنند. ازجمله اين پيامدها عبارتند از:

بي‌مسئوليتي كودكان

تحقيقات نشان مي‌دهد زندگي در يك خانواده سهل گير رابطه مستقيمي با بي‌مسئوليتي دارد. كودكاني كه در اين خانواده‌ها بزرگ مي‌شوند هرگز از هيچ قانوني تبعيت نكرده‌اند. به همين خاطر در جامعه نيز نمي‌توانند قوانين را رعايت كنند.

در واقع اين كودكان در زماني كه بايد، مفهوم قانون و اهميت توجه به آن را ياد نگرفته‌اند. همچنين هرگز با پيامد كارهاي اشتباه‌شان مواجه نشده‌اند؛ و اين باعث مي‌شود كه در جامعه نيز نتوانند مطابق اصول رفتار كنند. البته كه جامعه دير يا زود آن‌ها را مجبور مي‌كند به اصول احترام بگذارند؛ اما همين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را براي اين كودكان در دوران نوجواني و بزرگسالي به همراه داشته باشد.

فرزنداني كه قوانين رابطه اجتماعي را بلد نيستند

كودكي را در نظر بگيريد كه هميشه در خانواده آزاد بوده است؛ هر كاري كه دوست داشته انجام داده و كسي يا چيزي مانع خواسته‌هاي او نشده است. اين كودك با رسيدن به سن مدرسه مي‌خواهد روابط اجتماعي با ديگران را تجربه كند. اما ساده‌ترين اصول اين روابط مانند همدلي كردن با ديگران يا احترام به حقوق آن‌ها را ياد نگرفته است. به نظر شما چه سرنوشتي در انتظار روابط اجتماعي اين كودكان است؟

متأسفانه بزرگ شدن در چنين شرايطي باعث مي‌شود آن‌ها از كودكي تا بزرگ‌سالي در روابط اجتماعي خود دچار مشكل شوند. اين افراد يا موفق نمي‌شوند رابطه مناسبي با ديگران برقرار كنند و يا باعث ناراحتي طرف مقابل خود مي‌شوند.

بيماري‌هاي روحي براي كودك و نوجوان

كودكاني كه پدر و مادر سهل گير دارند از خانه وارد جامعه‌اي مي‌شوند كه هزاران بار با آنچه تا حالا تجربه كرده‌اند فرق دارد. اين شرايط باعث مي‌شود كه آن‌ها در روابط اجتماعي، تحصيلي و كاري خود دچار مشكلات بسياري بشوند. به همين خاطر احساس سرخوردگي و بيماري‌هاي روحي مانند افسردگي يكي از مشكلاتي است كه اين شيوه از تربيت كودكان با خود به همراه خواهد داشت.

اهميت مشاوره در انتخاب روش تربيتي مناسب

تربيت فرزندان سخت‌ترين كاري است كه والدين پيش رو دارند. تمامي رفتارهاي خواسته يا ناخواسته شما روي فرزندتان تأثير مي‌گذارند. به همين خاطر سبك فرزندپروري يكي از مهم‌ترين موضوعاتي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. روانشناسان هميشه توصيه مي‌كنند كه پيش از بچه‌دار شدن و در ميان آمادگي‌هاي لازم براي اين كار جايي هم براي صحبت با مشاور كودك در نظر بگيريد. اين كار باعث مي‌شود تا شما به‌خوبي با نيازهاي رواني فرزندتان در هر سن و همين‌طور رفتارهايي كه بايد با او داشته باشيد آشنا شويد.

اگر پيش از بچه‌دار شدن به اين موضوع فكر نكرده‌ايد هنوز هم دير نشده است. درصورتي‌كه نشانه‌هاي والدين سهل گير را در خود يا هركدام از اطرافيان‌تان مي‌بينيد بهتر است با كمك گرفتن از يك روانشناس متخصص راهكارهاي صحيحي را براي تغيير روش تربيتي خود ياد بگيريد. اين كار باعث مي‌شود تا فرزندتان نيز از پيامدهاي منفي اين سبك تربيتي در امان بماند. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

چرا آزاد گذاشتن فرزندان كار اشتباهي است؟

وقتي فرزند شما با هيچ قانوني مواجه نشده باشد مسئوليت‌پذيري و احترام به قوانين را ياد نمي‌گيرد. اين كودكان معمولاً زماني كه وارد جامعه مي‌شوند با مشكلات و ناكامي‌هاي بسياري مواجه خواهند شد.

والدين سهل گير چه ويژگي‌هايي دارند؟

والدين سهل گير معمولاً فكر مي‌كنند كه بايد فرزندشان را كاملاً آزاد بگذارند؛ و هيچ قانون و محدوديتي براي كودك در نظر نمي‌گيرند. اگر هم زماني قانوني وضع كنند خودشان ثبات و اقتدار كافي براي اجرايي كردن آن را ندارند.

 

 

منبع : والدين سهل گير چه ويژگي هايي دارند

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۱:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال زبان يكي از انواع اختلالات ارتباطي است كه ممكن است در دوران كودكي بروز پيدا كند، مشخصه اين اختلال در اين است كه كودك توانايي يادگيري و كاربرد زبان، استفاده از واژگان را ندارد يا به شكل محدود و غلط  دارد. اختلال زبان انواع مختلفي دارد و هر يك از انواع آن به يك نوعي بر وضعيت ارتباطي كودك تاثير مي‌گذارد. زبان مهمترين ابزار براي برقراري ارتباط مي‌باشد بنابراين اختلال در آن مي‌تواند بر ساير جنبه‌هاي زندگي كودك تاثير منفي بگذارد. شناسايي به موقع و انجام مداخلات بهنگام مي‌تواند تاثير زيادي در بهبود مشكل داشته باشد. از اين جهت والدين بايد با نشانه‌ها و علائم و روش‌هاي درمان آن آشنايي داشته باشند تا در صورت بروز و مشاهده چنين مشكلي در فرزندشان نسبت به درمان آن اقداماتي را انجام دهند.

 

منبع » اختلال زبان و گفتار در كودكان

اختلال گفتار و زبان چيست ؟

برقراري ارتباط از طريق زبان گفتار و زبان يك فرايند پيچيده و دشوار و در عين حال طبيعي است. انسان براي ايجاد ارتباط نياز به سه عنصر اصلي دارد كه شامل فرستنده، پيام و گيرنده مي‌باشد. اختلال و مشكل در هر يك از اين سه عنصر مي‌تواند باعث ايجاد اختلال زبان شود. مشخصه اصلي فرد مبتلا به اختلال‌زبان ناتواني او در يادگيري و كاربرد زبان است كه به علت‌هاي مختلفي نظير نقص سيستم عصبي، نقص در سيستم درك و توليد زبان، دايره واژگان، زبان شفاهي، زبان كتبي و زبان تصاوير مي‌باشد. به طور خلاصه هرگونه ناتواني در زبان مانند ناتواني در توليد صداهاي قابل فهم، ناتواني در توليد جملات صحيح و درك گرامر زبان، ناتواني در توليد جملات با محتواي معني‌دار، ناتواني در ساختن جملات منطقي و… مي‌تواند يك اختلال زبان در نظر گرفته شود. براي آشنايي بيشتر با اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد.

علل ابتلا به اختلال زبان و گفتار در كودكان

تا به امروز يك دليل مشخص و واضح در ارتباط با علل اختلال زبان مشخص نشده است، براي علل ابتلا به اختلال‌زبان مي‌توان مجموع عوامل زيستي، رواني و اجتماعي را در نظر گرفت. عواملي مانند ژن‌ و وراثت نقش ويژه‌اي در ابتلا به اختلال‌زبان دارند، به طور كلي حدود 20 تا 40 درصد كودكان مبتلا به اين اختلال، سوابق ژنتيكي و خانوادگي در ارتباط با اين زمينه را دارند.

تشخيص اختلال زبان و گفتار در كودكان

تشخيص اختلال زبان و گفتار بر اساس معيارهاي پنجمين ويراست راهنماي تشخيص و آماري اختلالات رواني انجام مي‌شود. بر اساس اين راهنما كودك در يادگيري و استفاده از زبان در حيطه‌هاي مختلف مانند زبان شفاهي، زبان كتبي، زبان اشاره و… مشكلاتي را به صورت تمام عمر تجربه مي‌كند و علت اصلي آن نقص در درك و يا توليد زبان است. هنگامي كه توانايي‌هاي زبان كودك به وضوح در يك يا چند زمينه از ساير همسالانش كمتر باشد، از كلمات معدود‌تري استفاده كند، ساختار جملات محدودي داشته باشد، نقص در حرف زدن داشته باشد مي‌تواند به اختلال‌زبان تشخيص داده شود.

مهم‌ترين مساله در ارتباط با تشخيص صحيح اختلال زبان اين است كه عملكرد كودك بر اساس دوره و ويژگي سني كه در آن قرار دارد ارزيابي شود. جهت انجام ارزيابي دقيق از وضعيت ارتباطي و گفتار و زبان بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. اگر فرزندتان در هر كدام از اين زمينه‌ها مشكل داشت، حتما ابتدا مشاوره كودك دريافت نماييد.

انواع اختلال زبان و گفتار در كودكان

به صورت كلي انواع اختلالات زبان را مي‌توان در سه جنبه (زبان دريافتي، زبان بياني و زبان بياني-دريافتي) دسته‌بندي كرد.

كودك مبتلا به اختلالات در زبان دريافتي در درك و فهم پيام‌هاي زبان مشكلاتي را تجربه مي‌كند، كودك مبتلا به اختلالات زبان بياني در توليد آواها و كلام مشكل دارد و به عبارتي نمي‌تواند افكار، احساسات، عقايد و… خود را به ديگران به درستي منتقل كند. بر اين اساس كودك مبتلا به اختلالات زبان بياني-دريافتي در توليد و دريافت زبان مشكل دارد.

ويژگي‌ها و چالش‌هاي كودكان مبتلا به اختلال زبان و گفتار

اولين تاثيري كه اختلال زبان و گفتار بر روي كودك مي‌گذارد اين است كه توانايي ارتباطي كودك را محدود مي‌كند و كودك در ارتباط برقرار كردن با همسالان و بزرگسالان مشكلاتي را تجربه مي‌كند. همچنين دايره لغات محدود، درك نادرست مفاهيم، مشكل در بيان عقايد و… از ديگر عواملي است كه مي‌تواند بر جنبه‌هاي ديگر زندگي اين كودكان تاثير منفي بگذارد. همچنين به دليل مشكل در مهارت زباني، كودك در وضعيت تحصيلي هم با مشكلاتي مواجه مي‌شود زيرا كه نمي‌تواند عملكرد خوبي از خودش نشان دهد.

علاوه بر اين موارد مشكلات زباني مي‌تواند بر وضعيت روانشناختي، عزت نفس، اعتماد بنفس، ارتباطات اجتماعي و… كودك هم تاثير منفي بگذارد. كودكان با مشكلات زباني معمولا گوشه گير هستند و ميل زيادي بر قراري ارتباطات ندارد، همچنين به دليل تمسخر برخي از همسالانشان ممكن است عزت نفس و اعتماد به نفس پاييني داشته باشند. كودكان مبتلا به اختلال زباني ازآنجايي كه در درك و فهم كلام مشكل دارند ممكن است برخي از دستورات و پيام‌هاي ديگران با به اشتباه متوجه شوند و عملكرد نادرستي از خودشان نشان دهند. از اين جهت بهتر است كودكان مبتلا به اختلال زبان به موقع و سريع تحت مداخلات آموزشي و اصلاحي در مدارس آموزشي استثنايي قرار بگيرند. براي آشنايي بيشتر با نشانه‌هاي كودكان استثنايي كليك كنيد.

درمان اختلالات زبان و گفتار كودكان

مهم‌ترين مسئله در ارتباط با درمان اختلال گفتار اين است كه كودكان بايد مداخلات به هنگام و زودهنگامي را دريافت كنند. بنابراين اهميت تشخيص به موقع براي درمان اختلال زبان اهميت ويژه‌اي دارد. به عبارتي هرچقدر كه مداخلات زودتر شروع شود نتيجه درمان هم بهتر مي‌شود.

يكي از روش‌هاي درماني، گفتار درماني است كه فرد متخصص به صورت انفرادي با كودك كار مي‌كند تا به مرور زمان و تمرينات، دايره واژگان و دستور زبان، فهم و درك، بيان و… كودك بهبود پيدا كند. به طور كلي درمان كودكان مبتلا به اختلال زبان بايد به طور مستمر توسط گفتار درمانگر، روانشناس، و والدين آموزش ديده انجام شود. براي آشنايي بيشتر با روند گفتار درماني كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا امكان درمان كودكان مبتلا به اختلال زبان وجود دارد؟

درمان كودك مبتلا به اختلال زبان به صورت توانبخشي است، به طور كلي امكان درمان به اين صورت كه فرد هيچ گونه مشكلي را تجربه نكند وجود ندارد، درمان كودكان مبتلا به اختلال زبان شامل روش‌هايي است كه با توجه به مشكل فرد كودك بيشترين بهره و استفاده را از توانايي‌هايش ببرد.

 

 

منبع » اختلال زبان و گفتار در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۰:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

توافق براي بچه دار نشدن يكي از مسائلي است كه اين روزها زياد در ميان زوجين ديده مي‌شود. داشتن فرزند يكي از مهم‌ترين نيازهاي هركدام از ما است. بااين‌حال گاهي اوقات ممكن است بخواهيد حداقل براي مدتي اين مسئله را عقب بيندازيد. يكي از اولين چالش‌هايي كه نداشتن فرزند به همراه دارد اين است كه بتوانيد همسرتان را هم با خود همراه كنيد. بعضي وقت‌ها اين اتفاق به‌راحتي مي‌افتد. اما بسياري از مواقع هم شما بر سر اين موضوع اختلاف پيدا مي‌كنيد. در اين شرايط بايد بتوانيد با استفاده از راهكارهاي مختلف با همسرتان به توافق برسيد. اگر احساس مي‌كنيد شما و همسرتان نمي‌توانيد بر سر اين موضوع به يك توافق مشخص برسيد بهترين راهكار اين است كه مشاوره خانواده بگيريد.

 

منبع : توافق براي بچه دار نشدن

توافق براي بچه دار نشدن و زمان صحبت كردن

روانشناسان خانواده معتقدند صحبت كردن درباره تصميمات مهم و اساسي زندگي بايد قبل از ازدواج اتفاق بيفتد. يعني مي‌توان گفت بهترين زمان براي صحبت كردن از اين مسائل جلسات آشنايي پيش از ازدواج هستند. وقتي چند جلسه از زمان آشنايي شما گذشت و به اين نتيجه رسيديد كه تصميمتان براي ازدواج جدي است بايد راجع به مسائل مهم زندگي و به‌خصوص بچه‌دار شدن يا نشدن با يكديگر به توافق برسيد.

متأسفانه بسياري از دختران و پسران نمي‌دانند كه در اين جلسات بايد از چه موضوعاتي صحبت كنند؛ يا چطور از آن‌ها حرف بزنند. اگر شما هم از اين دسته افراد هستيد بهترين راهكار اين است كه از جلسات مشاوره پيش از ازدواج كمك بگيريد. مشاورين با آموزش تكنيك‌هايي مثل حل مسئله و مهارت گفت‌وگو به شما كمك مي‌كنند تا به بهترين شكل با همسرتان راجع به اين موضوع صحبت كنيد.

دلايلتان براي پايبندي به توافق براي بچه دار نشدن چيست؟

وقتي قرار است تصميمي به اين مهمي براي زندگي خود بگيريد بايد دلايل محكمي هم براي آن داشته باشيد. در غير اين صورت ممكن است دير يا زود احساس كنيد اشتباه كرديد. بهتر است با خودتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه واقعاً چه دلايلي براي بچه‌دار نشدن داريد؟ و چه تضميني هست كه روي دلايل‌تان باقي بمانيد؟ بعضي از مهم‌ترين دلايل توافق براي بچه‌دار نشدن عبارت است از:

نداشتن آمادگي

پدر يا مادر شدن مسئوليت بسيار سنگيني است. اشتباه نيست اگر بگوييم تمام رفتارهاي شما روي سلامت روان و شخصيت فرزندتان تأثير مي‌گذارند. به همين خاطر بسياري از زوجين احساس مي‌كنند فعلاً زمان مناسبي براي داشتن فرزند نيست. درواقع مي‌توان گفت اين دليل خيلي هم اشتباه نيست؛ و مي‌تواند يكي از نكاتي باشد كه بايد شما را در پايبندي به تعهدتان كمك كند. اگر زماني تصميم گرفته‌ايد براي داشتن فرزند اقدام كنيد اول به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا واقعاً آمادگي لازم براي آن را پيدا كرده‌ايد يا نه.

نامشخص بودن شرايط

يكي ديگر از دلايلي كه باعث مي‌شود به نداشتن فرزند فكر كنيم اين است كه شرايط آينده خيلي هم قابل پيش‌بيني نيست. درواقع بسياري از زوجين احساس مي‌كنند در اين وضعيت تهاجم فرهنگي يا مشكلات اقتصادي توانايي قبول مسئوليت يك كودك را ندارند. نابسامان بودن شرايط يكي ديگر از دلايلي است كه مي‌بايست پيش از تغيير تصميم‌تان به آن توجه كنيد؛ اگر احساس مي‌كنيد كه شرايط هنوز تغيير نكرده است بهتر است روي تصميم خود باقي بمانيد.

خواسته همسر

داشتن فرزند موضوعي نيست كه بخواهيد به‌تنهايي براي آن تصميم بگيريد. گاهي اوقات برخلاف علاقه‌اي كه شما به پدر يا مادر شدن داريد همسرتان براي اين موضوع آماده نيست. در اين شرايط بهتر است روي قول و قراري كه با او داشته‌ايد باقي بمانيد. اما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاور يا هر راهكار ديگري كه مي‌دانيد به‌تدريج او را نيز براي داشتن فرزند آماده كنيد.

ترسيم زندگي بدون بچه براي خود

قبل از اينكه راجع به اين موضوع با كسي صحبت كنيد زماني را به‌تنهايي بگذرانيد. با خودتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه چرا نمي‌خواهيد فرزندي داشته باشيد؟ آيا اين واقعاً خواسته شما است؟ و مطمئن هستيد كه از آن پشيمان نمي‌شويد؟ سعي كنيد به‌خوبي مزايا و معايب تصميمي كه مي‌گيريد را بررسي كنيد.

يكي از بهترين روش‌ها براي اين كار اين است كه آينده زندگي بدون فرزند را براي خودتان ترسيم كنيد. براي مثال سعي كنيد خودتان را در 5 يا 10 سال آينده تصور كنيد و به اين سؤال پاسخ دهيد كه زندگي شما بدون داشتن فرزند چطور مي‌گذرد؟ ترسيم زندگي بدون بچه به شما كمك مي‌كند تا به‌خوبي تمام جوانب تصميمي كه در حال گرفتن آن هستيد را بررسي كنيد. اما چرا بايد اين كار را بكنيد؟ بسياري از خانم‌ها يا آقاياني كه به هر دليلي تصميم گرفته‌اند فرزندي نداشته باشند دير يا زود از اين تصميم پشيمان شده‌اند. اما متأسفانه بعضي از آن‌ها ديگر راهي براي برگشت نداشته‌اند. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از پشيمان شدن در آينده جلوگيري كنيد. براي تصميم گيري دقيق تر مقاله زندگي بدون بچه را بخوانيد.

راه‌هاي جلوگيري از پشيماني از توافق براي بچه دار نشدن

همان‌طور كه گفتيم بسياري از خانم‌ها يا آقايان مدتي كه از توافق با همسرشان مي‌گذرد از اين موضوع پشيمان مي‌شوند. اين درحالي است كه آن‌ها زمان مناسب براي بچه‌دار شدن را از دست داده‌اند و يا همسرشان حاضر به توافق براي داشتن فرزند نيست. بعضي از راهكارهايي كه از پشيمان شدن شما جلوگيري مي‌كنند عبارتند از:

براي زمان كوتاه توافق كنيد          

شايد شرايط تغيير كرد! هميشه در صحبت‌هاي‌تان اين نكته را به خاطر داشته باشيد. شايد شرايط عوض شد و شما هم دلتان خواست كه بچه داشته باشيد. به همين خاطر بهتر است هرگز صحبت‌هاي خودتان را با الفاظي مثل (براي هميشه) جلو نبريد. براي مثال بهتر است به همسرتان بگوييد فعلاً و به خاطر دلايلي كه از آن صحبت مي‌كنيد آمادگي داشتن فرزند را نداريد.

قبل از تصميم‌گيري مشورت كنيد

قبل از اينكه راجع به بچه دار شدن يا نشدن تصميمي بگيريد به‌خوبي جوانب مختلف اين موضوع را بسنجيد. استفاده از روش ترسيم آينده يكي از راهكارهايي است كه در اين وضعيت به‌خوبي به شما كمك خواهد كرد. اما يكي ديگر از راهكارها اين است كه پيش از هر تصميمي به‌خوبي مشورت كنيد. با زوج‌هايي كه صاحب فرزند شده‌اند و همين‌طور آن‌هايي كه فرزندي ندارند صحبت كنيد و زندگي آن‌ها را باهم مقايسه كنيد. با اين روش مي‌توانيد اطلاعات خوبي راجع به آينده زندگي‌تان به دست بياوريد.

براي زندگي جديد چه برنامه‌اي داريد

قبل از آنكه براي بچه دار نشدن توافق كنيد با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه به‌غيراز داشتن فرزند چه برنامه‌هاي ديگري مي‌توانيد براي زندگي خود داشته باشيد؟ هرچقدر بتوانيد برنامه‌هاي مختلف ديگري براي زندگي داشته باشيد احتمالاً كمتر جاي خالي فرزندان را تجربه مي‌كنيد و كمتر هم پشيمان خواهيد شد.

 

بيشتر بخوانيد : زندگي مشترك موفق

 

چطور به توافق براي بچه دار نشدن برسيم؟

با همسرتان صحبت كنيد

توافق براي بچه دار نشدن در اولين قدم بايد بين شما و همسرتان اتفاق بيفتد. بااين‌حال دقت داشته باشيد كه صحبت كردن هم قواعد خاص خودش را دارد. اگر اين قواعد را رعايت نكنيد ممكن است نتوانيد نتيجه خوبي از صحبت‌هايتان بگيريد.

در اولين قدم بايد يك زمان و مكان مناسب براي صحبت پيدا كنيد. اگر مي‌خواهيد از صحبت‌هاي‌تان نتيجه بگيريد بايد سعي كنيد احساسات و خواسته‌هاي طرف مقابل را هم به‌خوبي در نظر بگيريد. اگر همسرتان با ديدگاه شما راجع به بچه‌دار نشدن مخالف است بايد صحبت‌هايتان را با در نظر گرفتن احساسات او شروع كنيد. و در ادامه خواسته خودتان را مطرح كنيد. براي مثال بگوييد “مي‌دانم چقدر دوست داري صاحب فرزند بشوي اما من…..”.

دلايل و نظرات طرف مقابل را بشنويد

همان‌طور كه گفتيم يكي از مهم‌ترين نكاتي كه در صحبت كردن بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه احساسات طرف مقابل را در نظر بگيريد. درواقع بخشي از صحبت كردن هنر گوش دادن فعال به صحبت‌هاي طرف مقابل است. بسياري از مواقع ما در صحبت‌هاي‌مان اصلاً به ديگري گوش نمي‌كنيم و فقط مي‌خواهيم حرف خودمان را به كرسي بنشانيم.

شايد يكي از دلايل اينكه صحبت‌هاي شما و همسرتان به نتيجه‌اي نمي‌رسد همين باشد. سعي كنيد صحبت‌هاي او را هم بشنويد و واقعاً به آن‌ها فكر كنيد. در حقيقت زماني شما يك گفت‌وگوي موفق خواهيد داشت كه هيچ‌كس سعي نكند حرف‌هاي خودش تأييد شود و هر دو باهم به يك نتيجه مشترك برسيد.

دلايل خود را فهرست كنيد

يكي از راهكارها براي رسيدن به يك توافق راجع به بچه‌دار نشدن اين است كه دلايل خود و همسرتان را فهرست كنيد. كدام‌يك از اين دلايل واقعي و كدام‌يك غيرواقعي هستند؟ سعي كنيد براي مشكلات واقعي يك راه‌حل صحيح پيدا كنيد.

اهميت مشاوره در توافق براي بچه دار نشدن

گاهي اوقات توافق كردن براي بچه‌دار نشدن تبديل به گره كوري مي‌شود كه نمي‌توانيد آن را باز كنيد. در اين شرايط بهتر است از يك مشاور بخواهيد كه به شما كمك كند. بسياري از مواقع ما به‌تنهايي متوجه نمي‌شويم اشكال كار كجاست. خيلي وقت‌ها هم بااينكه مي‌دانيم علت چيست اما نمي‌توانيم آن را حل كنيم.

اوضاع زماني به هم مي‌ريزد كه پاي اطرافيان هم به موضوع باز مي‌شود و آن‌ها با جانب‌داري‌هايشان رابطه بين شما و همسرتان را خراب‌تر مي‌كنند. به همين خاطر مي‌گوييم بهتر است از يك متخصص در اين زمينه كمك بگيريد. متخصصين با بررسي دلايل شما و همسرتان و همين‌طور ويژگي‌هاي شخصيتي هركدام از شما مي‌توانند راهكارهايي را براي صحبت كردن باهم به شما آموزش دهند كه با استفاده از آن‌ها به‌راحتي بتوانيد در صحبت كردن با همسرتان نتيجه بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چطور مي‌توانم همسرم را براي بچه‌دار نشدن راضي كنم؟

بهتر است در اولين قدم با همسرتان صحبت كنيد و دلايل خود را براي او توضيح بدهيد. درعين‌حال به صحبت‌هاي همسرتان هم گوش كنيد. و اگر فكر مي‌كنيد حرف‌هاي او منطقي هستند راجع به آن‌ها فكر كنيد. اما اگر از هيچ راهي به تفاهم نمي‌رسيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

از كجا مطمئن باشم كه در آينده بابت نداشتن فرزند پشيمان نمي‌شوم؟

هيچ‌كس آينده را نديده است. به همين خاطر شما هم نمي‌توانيد از اين موضوع مطمئن باشيد. اما راهكارهايي مثل داشتن دلايل مشخص براي بچه‌دار نشدن و همين‌طور در نظر گرفتن شرايط آينده از حالا، مي‌تواند كمك‌كننده باشد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

 

منبع : توافق براي بچه دار نشدن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: توافق براي بچه دار نشدن،
موضوع:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۱:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بازي نكردن كودك حتي اگر از نوباوگي او ديده مي‌شود، مي‌تواند دليلي بر وجود يك مساله باشد. كنجكاوي طبيعي حين بازي در مورد جهان پيرامون به كودكان اين امكان را مي‌دهد تا ياد بگيرند، كاوش كنند و مهارت‌هاي لازم را براي موفقيت ايجاد نمايند. كودكان با بازي، از نظر جسمي، فكري، اجتماعي و احساسي رشد مي‌كنند. كودكي كه به سادگي در اتاق مي‌چرخد ​​و ديگران را زير نظر مي‌گيرد اما در واقع بازي خود را متوقف نمي‌كند يا به فعاليت هاي اطراف خود علاقه اي نشان نمي دهد، كودكي است كه ممكن است نحوه انجام بازي را بلد نباشد. بنابراين قبل از آنكه به خودتان نگراني دهيد بهتر است از متخصصين براي ارزيابي فرزندتان كمك بگيريد.

بيشتر بخوانيد: استعداديابي كودكان

 

 

منبع : بازي نكردن كودك

چرا بازي نكردن كودك اهميت دارد؟

بازي براي رشد كودكان ضروري است زيرا در بهزيستي شناختي، جسمي، اجتماعي و عاطفي آن‌ها نقش دارد. بازي همچنين باعث تعامل بين والدين و فرزندان آن‌ها مي شود كه پايه‌هاي محكمي براي روابط آينده ايجاد مي‌كند. در حقيقت بازي به اندازه‌اي براي رشد كودك اهميت دارد كه توسط سازمان حقوق بشر به عنوان حق هر كودك شناخته مي‌شود. بازي راهي براي رشد تخيل و خلاقيت در اختيار كودكان قرار مي‌دهد. همچنين به آن‌ها كمك مي‌كند نحوه همكاري خوب با ديگران را بياموزند و به آن‌ها اجازه مي‌دهد جهان را با سرعت و علاقه خود كاوش كنند.

بازي فقط سرگرمي نيست

هرگونه فعاليتي، سازمان يافته يا بدون ساختار كه كودك شما سرگرم كننده و لذت بخش مي‌داند، بازي محسوب مي‌شود. اما بازي بسيار بيشتر از يك فعاليت سرگرم كننده براي فرزندتان است. همزمان با رشد كودك، مراحل مختلف بازي پشت سر گذاشته مي‌شود. به هنگام بازي، كودكان مهارت‌هاي مهمي را مي‌آموزند و توسعه مي‌دهند كه در طول زندگي خود از آن‌ها استفاده خواهند كرد. حل مسئله، خلاقيت و تمايل به ريسك كردن تنها تعدادي از مهارت‌هايي است كه از طريق بازي توسعه مي‌يابد.

دلايل بازي نكردن كودك چيست؟

كودكاني كه علاقه چنداني به بازي كردن نشان نمي‌دهند، به لحاظ سلامت روان در رده‌هاي مختلف قرار مي‌گيرند. براي آشنايي با انواع اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد.

1- كودك سرگردان

اين كودكان ممكن است مهارت‌هاي اوليه بازي را براي ورود به فعاليتي كه در حال انجام است نداشته باشند. اگر نتوانند خواسته‌ها و نيازهاي خود را بيان كنند، ممكن است كنار آمدن با ديگران و پيوستن به يك گروه براي آن‌ها مشكل باشد.

سرگردان‌ها گاهي اوقات فاقد محدوده توجه براي انتخاب و ماندن در يك كار خاص هستند. آن‌ها ممكن است قادر به انتخاب بازي يا حفظ علاقه به فعاليت نباشند. در برخي موارد، كودكان اين رفتارها را از خود بروز مي‌دهند زيرا احساس خوبي ندارند. آن‌ها معمولا استرس يا ضربه‌اي را در خانه تجربه كرده‌اند و يا نيازهاي خاص برآورده نشده‌اي دارند. به طور كلي همه كودكان در برخي مواقع سرگردان هستند، اما وقتي اين رفتار مداوم باشد، نياز به مداخله احساس مي‌شود.

2- كودك طرد شده

اين كودكان فاقد سه مهارت اساسي بازي هستند. اين مهارت‌ها شامل آگاهي از ديگران، مهارت‌هاي نوبت دهي و مهارت‌هاي حل مسئله است. اگر كودكي از ديگران بي خبر باشد، ممكن است توانايي گوش دادن به آنچه ديگران مي‌گويند و انجام مي‌دهند را ياد نگيرد و نتواند ديدگاه‌هاي ديگران را درك كند. حل مسئله به كودكان اجازه مي‌دهد نيازها و خواسته‌هاي خود را بيان كنند و در مقابل به نيازها و خواسته‌هاي ديگران گوش دهند و با هم همكاري نمايند.

3- كودك پرخاشگر

كودكاني كه نمي‌توانند مشكل خود را حل كرده يا به اشتراك بگذارند، به احتمال زياد در موقعيت‌هاي بازي دچار مشكل مي‌شوند. فقدان اين مهارت‌هاي بازي مي تواند از طريق رفتار پرخاشگرانه ظاهر شود. كودكاني كه رفتارهاي پرخاشگرانه از خود نشان مي دهند اغلب توسط بچه هاي ديگر طرد مي شوند زيرا ديگران از صدمه ديدن مي ترسند يا از بازي با اين كودك بيزارند. كودكان طرد شده بايد طي مراحل بازي هدايت شوند تا مهارت‌هاي اجتماعي لازم ايجاد شود.

بازي نكردن كودك چه پيامد‌هايي به همراه دارد؟

وقتي بچه ها بازي نمي‌كنند، به لحاظ رواني، در وضعيت نابه ساماني قرار مي‌گيرند و رشد آن‌ها به طور طبيعي و نرمال صورت نخواهد گرفت.

بيشتر بخوانيد: كودكان استثنايي

خلاقيت و تخيل كم

خلاقيت براي زندگي ضروري است. اين كليدي است كه به ما اجازه مي‌دهد مشكلات را حل كرده و شرايط مختلف را مديريت كنيم. دنيايي كه كودكان هنگام بازي ايجاد مي‌كنند براي‌شان واقعي مي‌شود. از طريق بازي‌ها، خلاقيت كودكان نمايان مي‌شود.

عدم خودمختاري و استقلال

با بزرگ شدن كودكان، بايد تكيه خود را به والدين كم كم متوقف كنند و تا حدي استقلال خود را توسعه دهند. بازي براي اين اتفاق اساسي است زيرا هنگام بازي كودكان تصميم مي‌گيرند، مشكلات را حل مي‌كنند و بدون اين كه يك بزرگسال به آنها بگويد چه كار كنند، عمل مي‌كنند. در واقع بازي ها نوعي تمرين براي كسب استقلال به شمار مي‌آيد. عدم بازي در كودكان باعث ناامني و وابستگي مي‌شود.

كمرويي از عوارض بازي نكردن كودك

كودكاني كه از خردسالي بازي نمي‌كنند، معمولاً خجالتي و ناامن هستند. آن‌ها در مورد هر كاري كه انجام مي‌دهند ترديد دارند و از هر موقعيتي كه در معرض آن قرار بگيرند شرمنده مي‌شوند. بسياري اوقات اين كمرويي محصول والديني است كه هميشه به كودك مي‌گويند چه كار كند. علاوه بر اين، وقتي اوضاع خوب پيش نمي‌رود، او را سرزنش مي‌كنند. اين‌ها كودكاني هستند كه فضايي براي بازي آزادانه، آزادسازي انرژي و پتانسيل خود يا كشف استعدادهاي خويش ندارند.

خانواده بايد درك كند كه بازي يادگيري است و زماني كه كودك براي بازي صرف مي‌كند براي رشد ضروري است.

نتيجه گيري

بازي از زماني كه نوزاد هستيم شروع مي‌شود، اما محدود به كودكي نمي‌شود. گنجاندن بازي در برنامه روزمره كودك و دادن زمان به او براي تفريح و سرگرمي در هر سني از اهميت زيادي برخوردار است. در حقيقت بازي به كودكان اجازه مي‌دهد تا ياد گيرندگان مستقل، متفكران خلاق و افراد موفق شوند. اين كه آيا كودك سرگردان است، احساس طرد شدن، اضطراب يا دور بودن مي‌كند، با حمايت مي‌توان مهارت‌هاي لازم را براي شركت در بازي به او آموخت. در صورتي كه نتوانستيد اين مساله را حل كنيد، حتما مشاوره كودك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بازي نكردن كودك،
موضوع:
[ ۱۰ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۶:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تهديد به خودكشي در كودكان يك رفتار پيچيده و خطرناك است كه هر پدر و مادري را به شدت نگران و مضطرب مي‌كند. تهديد به خودكشي معمولاً تحت تاثير عوامل مختلف زيستي، مشكلات روانشناختي، فرهنگي و اجتماعي قرار دارد. عمده‌ترين عاملي كه مي‌تواند باعث خودكشي كودك شود، بي‌توجهي والدين و شيوه فرزندپروري غلط است. با اين حال خودكشي در كودكان معمولاً با بروز نشانه‌هايي همراه است كه اگر توسط والدين و اطرافيان به موقع تشخيص داده شود مي‌توان از آن پيشگيري كرد. همچنين لازم است كه در اين شرايط والدين شيوه صحيح رفتار با كودك خود را بياموزند و با بهره گرفتن از مشاوره كودك به بهداشت جسمي و رواني فرزند خود توجه داشته باشند. در ادامه به طور مفصل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

 

منبع : تهديد به خودكشي در كودكان

اهميت توجه به رفتارها و تهديد به خودكشي در كودكان

انجام رفتارها و تهديدهاي مرتبط با خودكشي در كودكان براي همه والدين يك مسئله نگران كننده و اضطراب آور است. عمده‌ترين عاملي كه مي‌تواند باعث بروز تهديد به خودكشي در كودكان شود بي‌توجهي و غفلت والدين نسبت به نياز‌هاي كودك است. اين مسئله باعث مي‌شود تا برخي كودكان براي جلب توجه والدين، تهديد به خودكشي كنند. در اين شرايط لازم است كه والدين توجه بيشتري به كودك خود داشته باشند و سبك فرزند پروري خود را تغيير دهند. اين موضوع را در نظر بگيريد كه آسيب‌هاي دوران كودكي مي‌تواند زندگي كودك در سنين بزرگسالي را نيز تهديد كند و تاثيرات نامطلوب خود را بر تمام جنبه‌هاي زندگي فرد بگذارد.

نشانه‌هاي هشدار دهنده تهديد به خودكشي در كودكان

تغييرات در عادات و وضعيت ظاهري

تغييرات ناگهاني هميشه مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل در كودك باشد. تغييرات جسماني مانند افزايش يا كاهش وزن شديد، بي‌توجهي به وضعيت ظاهري و نظافت شخصي، پريشاني در وضعيت خواب مانند خوابيدن زياد يا بيدار ماندن به مدت طولاني مي‌تواند وجود يك مشكل و شكايت را در كودك نشان دهد.

تغييرات ناگهاني در رفتار و شخصيت

علاوه بر تغييرات فيزيكي، تغييرات ناگهاني در رفتار و شخصيت هم مي‌تواند نشان دهنده يك اتفاق ناخوشايند باشد. رفتارها و تغييراتي مانند گوشه نشيني و اجتناب كودكان از محيط همسالان، محيط اجتماعي، افزايش غيبت از مدرسه و ترك فعاليت‌هايي كه به آن‌ها علاقه مند بوده مي‌تواند نشان دهنده بروز يك مشكل جدي باشد. بايد در نظر داشت كه اين رفتار لزوماً به معني نشانه خودكشي كردن كودك نيست، اما نشان دهنده وجود يك مشكل جدي در وضعيت كودك است كه نياز به پيگيري و ارزيابي دارد.

خود آسيب زني

آسيب زدن به خود مي‌تواند مقدمه‌اي براي خودكشي باشد. در مواردي كودكان با آسيب زدن عمدي به بدن خودشان مي‌خواهند ترسشان از خودكشي را كم كنند و پس از مدتي تصميم به خودكشي بگيرند. در مواردي هم خود آسيب زني كودك مي‌تواند براي جلب توجه والدين و بيان غير مستقيم درخواست كمك و توجه از جانب آن‌ها باشد. آن چه كه اهميت دارد اين است كه والدين نبايد نسبت به هيچ يك از رفتارهاي اين چنين كوچك بي‌توجه باشند. براي آشنايي بيشتر درباره خودزني كودك كليك كنيد.

برنامه‌ريزي براي خودكشي

از جمله مسائلي كه مي‌تواند يك نشانه جدي براي خودكشي محسوب شود برنامه‌ريزي كردن براي آن است. كودك ممكن است در ارتباط با شيوه‌اي كه قصد دارد خودكشي كند با ديگران صحبت نمايد. همچنين ممكن است شروع به تهيه و خريد لوازم و ابزاري كند كه قصد خودكشي با آن‌ها را دارد. علاوه بر اين يادداشت‌ها و نقاشي‌هاي كودكان در ارتباط با خودكشي را هيچگاه نبايد ناديده گرفت.

تهديد به خودكشي

تهديد به خودكشي در كودكان از آن نشانه‌هايي است كه نياز به ارزيابي و مداخله جدي دارد. در صورتيكه كودك، تهديد به كشتن خود كرد بهتر است هرچه سريع‌تر با يك روانشناس يا روانپزشك كودك ملاقات داشته باشيد تا با ارزيابي دقيق، وضعيت كودك را بررسي نماييد. تهديد به خودكشي مي‌تواند به صورت مستقيم يا غير مستقيم رخ دهد. تهديد مستقيم مي‌تواند شامل عباراتي مانند “من مي‌خواهم خودم را بكشم” باشد و همچنين تهديد غير مستقيم مي‌تواند به وسيله كشيدن نقاشي يا انجام بازي‌ها يا بيان عباراتي مانند “دنيا بدون من بهتر است، يا هيچكس من را دوست ندارد، پس من نباشم بهتر است” خود را بروز دهد. شناسايي و تشخيص تهديد‌هاي خودكشي به صورت مستقيم براي والدين امري راحت‌تر است. آنچه كه اهميت دارد توجه به رفتارهاي غير كلامي و غير مستقيم كودك مي‌باشد.

پريشاني‌هاي رواني

وجود برخي بيماري‌ها و اختلالات رواني مي‌تواند نشانه‌اي براي احتمال به خودكشي باشد. به طور مثال افسردگي يكي از همين اختلالات است كه با خودكشي ارتباط دارد. در اين شرايط والدين بايد نسبت به درمان و رفع مشكل افسردگي كودك اقداماتي انجام دهند. براي آشنايي با علائم افسردگي در كودكان كليك كنيد.

علل تهديد به خودكشي در كودكان

كسب توجه والدين

عدم توجه والدين به كودك و به همان ترتيب نياز شديد كودك به ديده شدن توسط والدين مي‌تواند يكي از علل تهديد به خودكشي در كودكان باشد. تهديد به خودكشي هميشه نشان دهنده آن است كه كودك از وضعيت خودش راضي نيست و نياز دارد تا والدين به او و خواسته‌هايش توجه بيشتري نشان دهند.

وجود بيماري‌هاي جسماني و رواني

ابتلاي كودك به يك بيماري سخت مي‌تواند باعث شود تا از زندگي نااميد و خسته گردد و افكار منفي و خودكشي به سراغش بيايد. همچنين مشكلات رواني مانند افسردگي و اختلالات اضطرابي مي‌تواند يكي ديگر از عوامل احتمالي تهديد به خودكشي در كودكان محسوب شود.

مشكلات خانوادگي

كودكان نياز به بازي و محيط شاد دارند، از اين جهت يكي ديگر مسائلي كه مي‌تواند باعث شود تا كودك از زندگي خسته و نااميد شود و افكار منفي و تهديد به خودكشي به سراغش بياد وجود مشكلات خانوادگي است. در برخي موارد كودك خودش را مقصر مشكلات خانوادگي مي‌داند و به همين دليل براي پايان دادن به اين مشكلات، تهديد به خودكشي مي‌كند. مشكلات خانوادگي به مرور باعث اختلالات رفتاري در كودكان مي‌شود. براي آگاهي بيشتر درباره اختلالات رفتاري كليك كنيد.

الگوبرداري از محيط و رسانه‌ها

در برخي موارد تنها علت اينكه كودك تهديد به خودكشي انجام مي‌دهد الگوبرداري از محيط اجتماعي، همسالان و رسانه‌هاي اجتماعي است. كودكان، بسياري از رفتارها را از طريق مشاهده ديگران ياد مي‌گيرند. در نتيجه به عنوان يك والد بايد هميشه بر محيطي كه كودك در آن حضور دارد توجه داشته باشيد.

ساير عوامل تهديد كننده خودكشي در كودكان

ساير عواملي كه مي‌تواند در تهديد به خودكشي كودكان نقش داشته باشد شامل، مرگ والدين، رفتار‌هاي پرخاشگرانه و تحريك پذير، مهارت اجتماعي پايين، وجود مشكلات استرس‌زا، سوء استفاده جسمي و جنسي، اعتياد والدين و… مي‌باشد.

توصيه‌هايي براي برخورد صحيح با تهديد به خودكشي در كودكان

در صورتي كه نشانه‌ها يا علائم احتمالي بروز خودكشي را در كودك خود مشاهده كرديد بهتر است به او توجه كنيد. اجازه دهيد تا كودك حرفش را بزند و خودش را تخليه كند. در برخي موارد نظارت و كنترل شديد والدين بر وضعيت كودك باعث مي‌شود تا او دچار درون‌ريزي هيجانات شود و براي خودكشي بيشتر تشويق گردد. در نتيجه اجازه دهيد تا كودك برون‌ريزي هيجاني داشته و مشكلش را بدون ترس و اضطراب از تنبيه و يا نظارت و كنترل شديد والدين بيان كند.

اگر فرزندتان علائم و افكار خودكشي دارد بهتر است تا در ارتباط با اين موضوع با او صحبت كنيد، همين كه كودكان متوجه، توجه و محبت والدين شوند بسياري از مشكلاتشان برطرف مي‌شود. هنگامي كه كودك در حال بيان افكار خودكشي ست بهتر است شرايط را برايش آرام كنيد و نگران و دستپاچه نشويد. اجازه دهيد كودك به آرامي در ارتباط با مشكلش صحبت كند. معمولاً والدين صحبت كردن از افكار منفي و خودكشي را ممنوع مي‌كنند، نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه ممنوع كردن و سركوب كردن اين مسئله باعث بهتر شدن شرايط نمي‌شود بلكه هميشه نتيجه معكوس دارد.

همچنين اگر متوجه رفتارها و علائم خودكشي در كودك خود شديد، قبل از اين كه كودك بخواهد اين مسئله را بيان كند و يا شروع به تهديد كردن كند، بهتر است در قالب داستان و يا قصه با اون صحبت كنيد. بيان غيرمستقيم مسئله باعث مي‌شود تا كودك احساس كند كه والدينش او را درك مي‌كنند. با اين حال از آنجايي كه تهديد به خودشي هميشه نشان دهنده يك مشكل جدي است بهتر است براي ارزيابي دقيق‌تر به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اختلالات رواني مي‌تواند باعث تهديد به خودكشي در كودك شود؟

اختلالات و پريشاني‌هاي رواني نظير اضطراب و افسردگي مي‌تواند با افكار منفي و نااميدي ارتباط داشته باشد. از آنجايي كه دو عامل اصلي خودكشي وجود افكار منفي و نااميدي مي‌باشد مي‌توان نتيجه گرفت كه اختلالات و پريشاني‌هاي روانشناختي باعث تهديد به خودكشي در كودك خواهد شد.

 

 

 

منبع : تهديد به خودكشي در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۱:۴۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تعبير خواب خانه قديمي زماني معنا دارد كه رويا را در نزديكي سحر ببينيد و موضوع خواب برگرفته از حوادث روز نباشد. از نظر روانشناسان رويا شاهراهي به ضمير ناخودآگاه محسوب مي‌شود و در نزديكاي سحر كه خواب عميق شده، گويا دريچه‌هاي ورود به ناخودآگاه هم باز مي‌شوند و شايد همان بخشي از ذهن باشد كه معبران باستاني آن را دروازه‌اي به سوي عالم غيب مي‌دانند. بنابراين هر رويا را از دو جنبه مي‌توان تعبير كرد؛ بعد روانشناسي و بعد عرفاني. تعبير خواب هر آنچه كه باشد حال و برداشت شما از آن خواب هم تاثير بسياري بر معناي آن دارد. گاه خوابي معناي بدي دارد، اما شما هم در خواب و هم در بيداري احساس خوبي از ديدن آن خواب داريد، بنابراين علي رغم توضيحات زير مي‌توان گفت برداشت‌تان بسيار اهميت دارد. براي دريافت تعبير خواب تان مي‌توانيد مشاوره تلفني دريافت كنيد.

 

منبع : تعبير خواب خانه قديمي چيست

تعبير خواب خانه قديمي از نظر معبران باستاني

معبران باستاني بر اين باور هستند كه خانه قديمي در خواب نشان دهنده اين است كه فرد از زندگي خود مراقبت نمي‌كند. اما اينكه يك خانه قديمي را در چه حالتي در خواب مي‌بيند، مي‌تواند تعابير متفاوتي داشته باشد. در ادامه تعبير خواب حالت‌هاي مختلفي از ديدن خانه قديمي را از منظر معبران باستاني و اسلامي مرور كرده‌ايم:

تعبير كلي ديدن خانه قديمي در خواب

به طور كلي ديدن خانه قديمي در خواب نشان دهنده چيزي يا موضوعي است كه فرد از آن عبور كرده است. به طور مثال مي‌تواند عبور از يك اتفاق تلخ در گذشته را نشان دهد.

ديدن خانه قديمي در خواب را مي‌توان اينگونه تعبير كرد كه از اتفاقات تلخي كه در گذشته افتاده است، بايد عبور كرد و آن را به دست فراموشي سپرد.

تعبير زندگي در يك خانه قديمي

زندگي كردن در يك خانه قديمي در خواب مي‌تواند به شخصي در گذشته فرد اشاره كند كه مجدد به سوي او بازمي‌گردد. در تعبيري ديگر از زندگي در يك خانه قديمي مي‌توان به پايان رسيدن موضوع آزار دهنده‌اي كه از گذشته تاكنون فرد را آزار مي‌داده، اشاره كرد.

معني بازديد از يك خانه‌قديمي

اگر فردي در خواب ببيند كه در حال بازديد از يك خانه قديمي است، نشان دهنده اين است كه او در مورد موضوعات گذشته بسيار فكر مي‌كند. در تعبيري ديگر بازديد از يك خانه قديمي به استرس‌هاي فرد پيرامون خود و يا خانواده‌اش نيز اشاره دارد.

تعبير خواب خانه متروكه

اگر فردي در خواب خانه متروكه‌اي را ببيند كه بسيار كثيف است، اين گونه تعبير مي‌شود كه او به جنبه‌هاي مهم زندگي‌اش مثل سلامتي توجه نمي‌كند و آن‌ها را رها كرده است.

تعبير فروش خانه‌قديمي

ديدن خوابِ فروش يك خانه قديمي داراي دو تعبير خوب است. در تعبير اول به اين موضوع اشاره مي‌شود كه فرد گذشته را با خوبي‌ها و بدي‌هايي كه داشته، فراموش كرده و بر روي حال و آينده تمركز دارد.

فروش يك خانه قديمي در معناي دوم اينگونه تعبير مي‌شود كه فرد بيننده خواب تصميم دارد از گذشته عبور كند و در حال زندگي كند، اما او هنوز توانايي اين كار را بدست نياورده است.

تعبير خواب خانه كوچك قديمي

ديدن خواب خانه قديمي كوچك نشان دهنده اين است كه فرد همچنان تحت تاثير گذشته بوده و احساس مي كند كه روزهاي خوبي كه داشته است، همه در گذشته مانده‌اند. براي رهايي از اين احساس لازم است كه شخص در زمان حال زندگي كند.

تعبير خانه‌اي قديمي و بدون ساكن

خانه قديمي و بدون ساكن در واقع يك هشدار است؛ براي اينكه چيزهايي كه در گذشته مانده را بايد فراموش كرد.

معني خواب داشتن خانه‌اي قديمي

اگر فردي در خواب تمايل دارد يك خانه قديمي داشته باشد، در واقع اينگونه تعيبر مي‌شود كه احتمالا او در برخي از روابط مهم زندگي‌اش دچار مشكل خواهد شد. اين مشكل مي‌تواند يك مشاجره و يا درگيري با اعضاي خانواده و يا دوستان نزديكش باشد.

تعبيرخواب خانه‌قديمي بهم ريخته

خانه قديمي بهم ريخته در خواب بدين معني است كه فرد از خود و زندگي‌اش غافل شده است.

تعبيرخواب تعمير يا بازسازي يك خانه قديمي

تعبير خواب بازسازي يك خانه قديمي در واقع بدين معناست كه فرد در عالم بيداري قصد دارد كه براي بهبود زندگي و شخصيت خودش برخي اقدامات را انجام دهد. اين اقدامات حتي مي‌تواند ترك برخي عادت‌هاي ناپسند و يا كنار گذاشتن برخي افراد در زندگي‌اش باشد. ديدن بازسازي يك خانه قديمي در خواب به طور كلي به رسيدن به سلامتي اشاره دارد.

تعبير خواب افزودن قطعات به يك خانه قديمي

اضافه كردن برخي قطعات و يا وسايل به يك خانه قديمي به معني پيشرفت در زندگي واقعي است.

تعبير خواب اسباب كشي در يك خانه قديمي

اگر فردي در خواب ببيند كه به يك خانه قديمي اسباب كشي مي‌كند، در واقع بدين معناست كه او در عالم بيداري در حال سرمايه گذاري است و به نوعي نشان دهنده استقلال مالي است.

تعبير خواب گم شدن در داخل يك خانه قديمي

گم شدن در يك خانه قديمي معمولا به نگراني‌هايي كه شخص در مورد گم كردن اعضاي خانواده و يا از دست دادن آن‌ها دارد، اشاره مي‌كند.

تعبير خواب آتش گرفتن خانه قديمي

ديدن خواب آتش گرفتن يك خانه قديمي در واقع نشان دهنده اين است كه لازم است شخص خود را از برخي جنبه‌هاي زندگي رها كند، جنبه‌هايي كه مي‌تواند براي او ايجاد مشكل كند.

در واقع تعبير اين خواب اين است كه فرد قصد دارد چيزي يا شخصي را در زندگي‌اش نگه دارد كه اصلا برايش خوب نيست.

تعبير خواب از نظر روانشناسان

روانشناسان با مطالعاتي كه بر خواب و رويا داشته‌اند، متوجه فعاليت‌هاي رواني ناخودآگاه در هنگام خواب شده‌اند. ناخودآگاه همان بخشي است كه در عالم بيداري سكوت كرده، ولي تاثير زيادي بر باورها، شناخت و حتي رفتار ما دارد. وقتي كه به خواب مي‌رويد، ناخودآگاه كنترل را به دست گرفته و هر آنطور كه مي‌خواهد رفتار مي‌كند. ناخودآگاه مانند راهرويي كه پر از در هست در خود ساكناني دارد كه از كودكي تا به امروز اين راهرو بلندتر و پرجمعيت‌تر گشته است. در عالم خواب گويي اين ساكنان بيرون آمده و گاه خاطرات و گاه ترس‌ها و گاهي هم آرزوها را مرور مي‌كنند. براي آشنايي بيشتر با علل خواب ديدن كليك كنيد.

اما گاهي هم روياهايي مي‌بينيم كه هرگز اتفاق نيافتاده و يا به آن فكر نشده. براي مثال ممكن است زماني خواب خانه قديمي ببينيد كه در طول روز اصلا به آن فكر نكرديد يا هيچ گونه مشغله ذهني در مورد آن نداشتيد.

روانشناسان به خصوص آن‌هايي كه با رويكردهاي روانكاوي كار مي‌كنند بر اين باورند كه اشياء مختلف در خواب مي‌توانند نماد و بازتاب يك موضوع خاص باشند. آن‌ها از طريق كاوش در مورد نوع هيجاني كه در خواب وجود داشته و كمك گرفتن از تكنيك‌هايي نظير تداعي آزاد در مورد رويا تلاش مي‌كنند به معناي نهفته در خواب پي ببرند. براي آشنايي بيشتر با روش‌هاي مربوط به روانكاوي كليك كنيد.

تعبيرخواب خانه‌قديمي به روش آنلي بيتون

به عقيده آنلي بيتون ديدن يك خانه قديمي در خواب در واقع به اين موضوع اشاره دارد كه فرد در آينده خبري را خواهد شنيد كه برايتان شادي بخش است.

اگر فردي يك خانه قديمي را در خواب ببيند كه خراب و ويران است، در عالم بيداري خبر مرگ يكي از نزديكانش را خواهد شنيد.

اگر فردي در خواب ببيند كه وارد خانه خودش مي‌شود و همه وسايل به دلخواه او چيده شده است، بدين معناست كه اعضاي خانواده آن فرد او را دوست دارند.

تعبير خواب خانه‌قديمي به روش لوك اويتنهاو

لوك اويتنهاو معتقد است كه ديدن خانه قديمي و مخروبه در خواب بدين معناست كه يك مانع از زندگي فرد بيننده خواب برداشته خواهد شد.

اگر فردي در خواب ببيند كه خانه اي مخروبه در آتش مي سوزد، به معناي بدبختي است و همينطور ترك كردن خانه نيز خبر از يك منفعت غير منتظره مي دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع خواب مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

منبع : تعبير خواب خانه قديمي چيست

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۷:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نشانه هاي والدين سختگير بيش از همه براي كودكان مشخص است. سختگيري بيش از حد والدين به كودكان آن‌ها را با مشكلاتي در آينده (مثل نداشتن اعتمادبه‌نفس يا كمال‌گرايي) همراه خواهد كرد. در عين‌ حال اگر نخواهيد به بعضي از مقررات پايبند باشيد كودكتان هم مسئوليت‌پذيري و اخلاقيات را ياد نمي‌گيرد. به همين خاطر سؤال بسياري از والدين اين است كه واقعاً چطور بايد با فرزند خود رفتار كنند؟ در ادامه راجع به سختگيري‌هاي بعضي از والدين و نشانه‌هاي آن صحبت كرده‌ايم. با اين‌ حال توصيه مي‌كنيم براي اتخاذ سبك تربيتي خود مشاوره كودك بگيريد.

 

منبع : والدين سختگير

والدين چقدر بايد براي تربيت صحيح سختگير باشند؟

سؤال بسياري از والدين اين است كه چطور با كودك رفتار كنيم؟ تا هم به اصول و قوانين خانواده پايبند باشيم و هم بيش‌ازحد سختگيري نكرده باشيم. در جواب اين سؤال بايد گفت هركدام از ما در محيط خانواده‌مان قوانيني داريم كه همه بايد به آن احترام بگذارند و بي‌توجهي به آن‌ها از سوي هيچ‌كس پذيرفته نيست. براي مثال هيچ‌كس نبايد با كلمات زشت در خانه صحبت كند؛ يا همه بايد در نظافت خانه با يكديگر همكاري داشته باشيم. به خاطر داشته باشيد كه اين‌ها قوانين خانه شما هستند. اگر اين قوانين را زير پا بگذاريد يا حتي گاهي از آن‌ها كوتاه بياييد شايد ديگر نتوانيد آن‌ها را به فرزندتان آموزش دهيد. پس هرگز نگران اينكه كار شما سخت‌گيري حساب مي‌شود نباشيد. برعكس؛ سعي كنيد تا جاي ممكن روي حسن انجام اين نكات دقت داشته باشيد.

ويژگي اصلي والدين سختگير اين است كه با وجود آن چيز خاصي به كودك ياد نمي‌دهيد. يا شايد خواسته‌هاي شما بيش‌ازحد توانايي‌هاي فرزندتان باشد. پس هميشه قبل از اينكه خواسته‌اي از او داشته باشيد و يا قانوني براي خانواده وضع كنيد با خودتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه هدف‌تان از اين كار چيست؟ آيا با ايجاد اين انتظار جديد فرزند شما چيزي ياد مي‌گيرد كه ندانستن آن قرار است به ضررش تمام بشود؟

نشانه هاي والدين سختگير

به نشانه‌هاي زير دقت كنيد و ببينيد كه چندتا از اين نشانه‌ها را در خود پيدا مي‌كنيد. هرچقدر تعداد بيشتري از آن‌ها در رفتار شما پيدا بشوند به اين معني است كه شما پدر يا مادر سختگيرتري هستيد.

انعطاف‌پذير نيستيد

يكي از نشانه‌هاي سختگيري اين است كه حرف، حرف خودتان است. والديني كه نسبت به فرزندانشان سختگير نيستند به آن‌ها اجازه صحبت كردن مي‌دهند. فرزند شما بايد به‌راحتي بتواند راجع به آنچه از قوانين و رفتارتان احساس مي‌كند با شما صحبت كند. اما اگر شما به فرزندتان اجازه صحبت كردن از احساساتش را نمي‌دهيد يا صحبت‌هاي او بي‌نتيجه مي‌مانند بهتر است در رفتار خود دقت بيشتري داشته باشيد.

فرزندتان شما را با ديگران مقايسه مي‌كند

تابه‌حال اين جمله را شنيده‌ايد: (مادر مريم به او اجازه مي‌دهد….) يا (مادر محمد هرگز از او نمي‌خواهد…)؟ اگر اين جملات را از فرزندتان شنيده‌ايد يعني بايد خودتان را يك مادر يا پدر سختگير بدانيد. وقتي فرزندتان قوانين داخل خانه را با خانه دوستانش مقايسه مي‌كند و به اين نتيجه مي‌رسد كه شرايط هر دو خانواده يكسان نيست، دو حالت وجود دارد؛ يا شما والدين سختگيري هستيد و يا والدين دوست فرزندتان بيش‌ازحد سهل گير هستند. در اين شرايط با خودتان فكر كنيد و ببينيد آيا اين شما هستيد كه به فرزندتان سخت مي‌گيريد؟ براي آشنايي با ساير سبك هاي فرزندپروري كليك كنيد.

والدين سختگير فرزندشان را تنبيه مي‌كنيد

تنبيه يك پايه اصلي در تربيت والدين سختگير است. در مقابل آن‌ها توجه چنداني به تشويق ندارند. در حقيقت انجام دادن درست كارها وظيفه فرزند شما است. و تنها زماني كه كارهايش را به‌درستي انجام نمي‌دهد بايد مورد تنبيه قرار بگيرد. البته منظورمان از تنبيه هميشه هم تنبيه‌هاي جدي يا بدني نيستند. تنبيه‌هاي كلامي، تحقير كردن يا حتي مقايسه مي‌توانند به همين اندازه مخرب باشند. در صورتي كه از تنبيه بدني استفاده مي‌كنيد حتما مقاله پيامدهاي تنبيه بدني كودكان را بخوانيد.

بيش‌ازحد قانون داريد

زندگي در محيط خانه شما چند قانون دارد؟ اگر از آن دسته والديني هستيد كه همه‌چيز در زندگي‌تان هزاران قانون و اما و اگر پيدا مي‌كند متأسفانه بايد بگوييم كه شما يكي از والدين سختگير هستيد. به خاطر داشته باشيد قرار نيست فرزندتان همه‌چيز زندگي را از بين قوانين شما ياد بگيرد. بلكه خيلي اوقات آن‌ها بايد آزمون‌وخطا كنند؛ حتي در بسياري از مسائل شكست بخورند تا بتوانند راه و رسم زندگي كردن را ياد بگيرند.

فرزندتان را (بچه) مي‌دانيد

گاهي اوقات قوانين و سخت‌گيري‌هاي بيش‌ازحد به اين خاطر هستند كه شما احساس مي‌كنيد فرزندتان به‌تنهايي از پس زندگي برنمي‌آيد. درواقع توانايي‌هاي آن‌ها را كمتر از حدي كه هست برآورد مي‌كنيد؛ و همين باعث مي‌شود كه احساس كنيد بايد با سخت‌گيري‌هايتان از آن‌ها مراقبت كنيد.

قضاوت ديگران راجع به شما

يك راه ديگر براي اينكه بفهميد آيا پدر يا مادر سختگيري هستيد اين است كه به قضاوت ديگران راجع به خودتان دقت كنيد. اگر بسياري از اطرافيان معتقدند كه شما در تربيت فرزندتان سختگيري مي‌كنيد شايد بهتر باشد شما هم به اين نكته با دقت بيشتري نگاه كنيد.

والدين سختگير | پيامدهاي سختگيري والدين به كودكان

بسياري از والديني كه با فرزندشان سخت‌گيرانه رفتار مي‌كنند به دنبال تربيت صحيح او هستند. اما واقعيت اين است كه اين كار شما از فرزندتان يك كودك نمونه نمي‌سازد. بلكه شما مشكلات بسياري را در شخصيت او ايجاد مي‌كنيد كه شايد هرگز نتواند آن‌ها را اصلاح كند. ازجمله پيامدهاي سختگيري با كودك مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

كمال‌گرايي در كودكان

معيارهاي سخت‌گيرانه يا صددرصدي شما قبل از هر چيز از فرزندتان انساني كمال‌گرا مي‌سازد. در حقيقت سختگيري‌هاي شما به فرزندتان اين پيام را منتقل مي‌كند كه “تنها بهترين است كه ارزش دارد”. به همين خاطر آن‌ها سعي مي‌كنند براي بهترين بودن تلاش كنند و اين مي‌تواند شروعي براي كمال‌گرايي باشد. با توجه به اثرات منفي كه كمال‌گرايي در سلامت روان و همين‌طور ارتباطات آينده فرزندتان دارد بهتر است به اين موضوع به حد كافي دقت داشته باشيد.

از دست دادن اعتمادبه‌نفس و ايجاد طرح‌واره‌هاي معيوب

دومين پيام معيارهاي سخت‌گيرانه شما براي فرزندتان اين است كه “او به‌اندازه كافي خوب نيست!” درواقع شما با سختگيري‌هاي‌تان تا حد زيادي تلاش‌هاي كودك را ناديده مي‌گيريد و به او ياد مي‌دهيد براي جلب رضايت شما بايد بيش از اين‌ها تلاش كند. اين كارتان علاوه بر اينكه باعث مي‌شود كودك اعتمادبه‌نفس خود را براي انجام همه كارها از دست بدهد باعث مي‌شود طرح‌واره‌ها يا باورهاي غلطي در ذهن او شكل بگيرند.

براي مثال ممكن است او باور كند براي به دست آوردن پذيرش ديگران هميشه بايد بيش‌ازحد تلاش كند. اين الگويي است كه فرزندتان در آينده هم در روابط خود آن را رعايت مي‌كند و احتمالاً همه عمر در حال تلاش براي به دست آوردن تأييد ديگران خواهد بود.

بيماري‌هاي روحي

سختگيري والدين يكي از اشتباهات قطعي در تربيت فرزند است. اين كار باعث مي‌شود فرزندتان در معرض بيماري‌هاي روحي قرار بگيرد. موردتوجه قرار گرفتن و ديدن تلاش‌ها يكي از نيازهاي اساسي در كودكان است. اگر شما به اين نياز فرزندتان بي‌توجه باشيد احساس شايسته نبودن و بي‌ارزشي را در او زنده مي‌كنيد.

وقتي كودك‌تان برخلاف همسالان احساس مي‌كند كه توانمند نيست افسردگي يكي از اولين مشكلاتي است كه او را درگير خود مي‌كند. به‌علاوه ممكن است آن‌ها دچار ترس و اضطراب از قضاوت ديگران شوند. در اين شرايط آن‌ها از اينكه با همسالان‌شان ارتباط برقرار كنند و يا در كلاس به سؤالات معلم جواب بدهند مي‌ترسند. درواقع فرزند شما باور كرده كه نمي‌تواند كاري انجام بدهد و اين باعث مي‌شود هر وقت مجبور باشد كاري را به‌تنهايي انجام دهد دچار ترس شود.

مشاور چه كمكي به والدين سختگير مي‌كند؟

همان‌طور كه مي‌بينيد سختگيري در تربيت كودك مي‌تواند مشكلات بسياري را در شخصيت و زندگي آن‌ها به دنبال داشته باشد. به همين خاطر اين شما هستيد كه بايد دست از سختگيري‌هايتان برداريد. بسياري از والدين هستند كه وقتي از آن‌ها مي‌خواهيم سختگيري‌هايشان را كنار بگذارند نمي‌توانند اين كار را بكنند.

بعضي از آن‌ها نگران هستند كه شايد فرزندشان آن‌طور كه بايد درست تربيت نشود. بسياري ديگر هم نمي‌توانند حدومرز بين سختگيري و پايبند بودن به قوانين را رعايت كنند. همه اين شرايط مي‌تواند براي فرزند شما آسيب‌رسان باشد. به همين خاطر است كه در چنين شرايطي توصيه مي‌كنيم از يك مشاور كودك كمك بگيريد. مشاورين با بررسي ويژگي‌هاي شخصيتي شما و همين‌طور تخصصي كه درزمينهٔ تربيت كودك دارند مي‌توانند بهترين راهكار را در اين زمينه به شما معرفي كنند. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي تربيت كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متدوال

سختگيري با كودكان چه اشكالي دارد؟

ابتلا به بيماري‌هاي روحي در كودك، تقويت كمال‌گرايي و همين‌طور از دست دادن اعتمادبه‌نفس از نشانه‌هاي سختگيري هستند.

 

 

 

منبع : والدين سختگير


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: والدين سختگير،
موضوع:
[ ۸ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۰:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جلوگيري از فرار از منزل براي بسياري از والدين تبديل به كاري نشدني شده است. فرار دختران و پسران نوجوان از خانه يكي از مشكلات بسيار شايع است. درواقع نوجوانان به دليل ظرفيت رواني كم يا به دليل مشكلات بيش‌ازحد توان تصميم به فرار مي‌گيرند. با توجه به عواقب بسيار منفي اين كار بايد براي جلوگيري از آن فكري كرد. روانشناسان معتقدند مهم‌ترين دليل فرار از خانه شرايط بد خانواده است. سختگيري‌هاي والدين نسبت به نوجوانان و بدرفتاري با آن‌ها مهم‌ترين دلايل تصميم براي فرار از خانه هستند. به همين خاطر اولين راهكار براي جلوگيري از فرار از منزل بهبود شرايط خانواده است. اما بسياري از والدين نمي‌دانند كجاي كار اشتباه است؛ يا چطور بايد مشكلات را برطرف كنند؛ اگر شما هم در اين شرايط قرارگرفته‌ايد بهتر است راجع به آن از يك متخصص و مشاوره خانواده كمك بگيريد.

 

منبع : جلوگيري از فرار از منزل

راهكارهايي براي جلوگيري از فرار از منزل

محيط خانه را امن و سالم نگه داريد

همان‌طور كه گفتيم فضاي نامناسب خانواده مهم‌ترين دليل براي فرار از خانه است. والدين مستبد گاهي اوقات شرايط را براي فرزندانشان سخت مي‌كنند. نوجوانان بيش از هر چيز به دنبال پيدا كردن استقلال خود هستند. وقتي رفتار والدين هميشه اين استقلال را از بين مي‌برد و به نوجوان اجازه نظر دادن نمي‌دهد يكي از راهكارهايي كه به ذهن آن‌ها مي‌رسد ترك كردن اين شرايط براي هميشه است. انتقادهاي بيش‌ازحد، كمال‌گرايي والدين يا بحران‌هايي كه در يك خانه اتفاق مي‌افتد همگي مي‌توانند دليلي براي فرار از خانه باشند.

به خاطر داشته باشيد كه ذهن نوجوانان هنوز به‌اندازه يك بزرگ‌سال رشد نكرده است. به همين خاطر آن‌ها بيش از آنكه به دنبال راهي براي حل كردن مسائل باشند به فرار از شرايط فكر مي‌كنند. پس اولين قدم براي جلوگيري از فرار از خانه اين است كه فضاي خانواده را در يك شرايط بهتري قرار بدهيد. براي رسيدن به اين هدف بهتر است از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.

براي جلوگيري از فرار از منزل اجازه صحبت كردن بدهيد

بسياري از نوجوانان از اينكه بخواهند با خانواده خود صحبت كنند مي‌ترسند. آن‌ها احساس مي‌كنند والدين حرف‌هايشان را نمي‌فهمند؛ يا حتي ممكن است انتهاي صحبت كردن به بحث و دعوا برسد. به همين خاطر به‌طوركلي از صحبت كردن دوري مي‌كنند. اين در حالي است كه صحبت كردن شما را تا حد زيادي در جريان افكار نوجوان قرار مي‌دهد. گاهي اوقات نوجوانان درگير مشكلاتي مي‌شوند كه اگر راجع به آن‌ها صحبت كرده بودند به‌راحتي قابل‌حل بود. اما به دليل ترسي كه از صحبت دارند سعي مي‌كنند به‌تنهايي راهكاري براي مشكلشان پيدا كنند. اين كار گاهي شرايط را آن‌قدر پيچيده مي‌كند كه آن‌ها احساس مي‌كنند ديگر راهي به‌غيراز فرار برايشان باقي نمانده است. درواقع آن‌ها از برخورد شما پس از شنيدن مشكل مي‌ترسند. و به همين خاطر به فرار فكر مي‌كنند.

براي جلوگيري از اين موضوع سعي كنيد صحبت درباره مشكلات را به فرزندتان ياد بدهيد. هر بار كه اتفاقي مي‌افتد از آن‌ها بخواهيد راجع به آن صحبت كنند. به‌علاوه سعي كنيد خودتان هم راه‌هاي گوش دادن فعال را ياد بگيريد. اگر مي‌خواهيد فرزندتان به صحبت از مشكلاتش تشويق شود بايد نتيجه خوبي از اين كار بگيرد. سعي كنيد به‌خوبي سخنان نوجوان را گوش كنيد، با آن‌ها همدلي داشته باشيد و بدون اينكه از صحبت‌هايشان عصباني يا مضطرب شويد با هم يك راهكار منطقي پيدا كنيد.

به فرزندتان نشان بدهيد كه او را دوست داريد

يكي از نيازهاي اساسي همه ما اين است كه ديگران ما را دوست داشته باشند. اين دوست داشته شدن بايد به‌گونه‌اي باشد كه احساس كنيم لازم نيست جلوي طرف مقابل نقش بازي كنيم. به عبارتي همه ما مي‌خواهيم يك نفر ما را همان‌طور كه هستيم دوست داشته باشد. اين نياز در نوجوانان نيز وجود دارد و والدين مهم‌ترين كساني هستند كه بايد آن را برطرف كنند.

اگر مي‌خواهيد فرزندتان محيط خانه را جاي امني احساس كند بايد بتوانيد احساس دوست‌داشتني بودن را حتي وقتي خطايي كرده به او بدهيد. بسياري از مواقع فرار از خانه به اين خاطر اتفاق مي‌افتد كه نوجوان نسبت به احساس والدين در مورد خودش شك مي‌كند. براي اينكه جلوي آن را بگيريد به فرزندتان نشان بدهيد كه هميشه و هر طور كه باشد براي شما عزيز است. در اين صورت آن‌ها هم اگر اشتباهي كنند شهامت پذيرش آن را دارند و ديگر به دليل ترس از پيامدها به فرار از خانه فكر نمي‌كنند.

براي جلوگيري از فرار از منزل در بحران‌ها از فرزندتان مراقبت كنيد

هر خانواده‌اي ممكن است گاهي اوقات با مشكلات خاصي روبه‌رو بشود. بيماري يا مرگ يكي از اعضا، بحران‌هاي مالي و بسياري از مسائل ديگر ممكن است خانواده را در شرايط نامطلوبي قرار دهد. بسياري از نوجوانان در اين زمان‌ها تحمل فشار را ندارند و ممكن است هر رفتاري از آن‌ها سر بزند. يكي از راهكارها براي جلوگيري از فرار از منزل اين است كه در بحران‌ها با فرزندتان صحبت كنيد؛ و به او نشان دهيد كه هنوز هم حواس‌تان به او هست.

يكي از اين بحران‌ها طلاق است. بسياري از مواقع از بين رفتن خانواده نوجوان و همين‌طور ازدواج مجدد پدر يا مادر باعث مي‌شود كه نوجوانان به فكر فرار از خانه بيفتند. همان‌طور كه گفتيم در اين شرايط والدين وظيفه دارند در كنار تمامي مشكلاتي كه با آن مواجه شده‌اند از فرزند خود نيز مراقبت كنند.

با نوجوان همدلي داشته باشيد

تصور كنيد در شرايطي قرار گرفته‌ايد كه هيچ‌كس حرف‌هاي شما را نمي‌فهمد؛ چقدر مي‌توانيد بودن در چنين شرايطي را تحمل كنيد؟ همه ما دير يا زود از بودن در چنين وضعيتي خسته مي‌شويم و تصميم مي‌گيريم كه جمع را ترك كنيم. اين اتفاق براي بسياري از نوجوانان هم خواهد افتاد. وقتي آن‌ها احساس كنند هيچ‌كس متوجه احساسات و خواسته‌هايشان نيست و يا براي افكار آن‌ها ارزشي قائل نمي‌شوند تصميم مي‌گيرند كه محيط خانه را ترك كنند. پس اگر مي‌خواهيد از فرار فرزندتان جلوگيري كنيد يكي از راهكارها اين است كه با او همدلي داشته باشيد. احساسات فرزندتان را درك كنيد؛ و به آن‌ها به‌درستي پاسخ دهيد. سعي كنيد در كارهاي مختلف نظر آن‌ها را بپرسيد و همين‌طور به آن‌ها اجازه بدهيد براي بسياري از مسائل خودشان تصميم بگيرند.

تهديدها را جدي بگيريد

يكي از مهم‌ترين راهكارها براي جلوگيري از فرار از خانه اين است كه به تهديدهاي فرزندتان توجه داشته باشيد. اگرچه بسياري از مواقع صحبت‌هاي آن‌ها تنها براي جلب‌توجه است بااين‌حال دقت داشته باشيد كه يكي از نشانه‌هاي فرار از خانه در آينده اين است كه فرزندتان از آن صحبت مي‌كند. در چنين شرايطي بهتر است با او صحبت كنيد و ببينيد دليلش براي مطرح كردن اين حرف‌ها چيست. سپس سعي كنيد با كمك يكديگر راهكار منطقي براي شرايط پيدا كنيد.

بيشتر بخوانيد : فرار دختران از خانه

جلوگيري از فرار از منزل و اهميت مشاوره

تحقيقات نشان مي‌دهد فرار از منزل در خانواده‌هايي كه از يك مشاور متخصص كمك مي‌گيرند به‌مراتب كمتر از خانواده‌هايي است كه از اين روش استفاده نمي‌كنند. در حقيقت يك مشاور باتجربه مي‌تواند بسياري از نشانه‌ها و زنگ خطرها براي فرار از خانه را شناسايي كند؛ و كاري كند تا قبل از جدي شدن مشكلات آن‌ها را از بين ببريد. ازجمله اين اقدامات مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

بيماري‌هاي رواني

بسياري از فرارهاي از خانه به دليل بيماري‌هاي روحي اتفاق مي‌افتند. گاهي افسردگي و اضطراب نوجوان آن‌قدر شديد مي‌شود كه قدرت بررسي درست واقعيت را ندارد. گاهي اوقات هم پاي مشكلاتي مانند ناتواني در كنترل تكانه، اختلال سلوك يا انواع اختلالات شخصيت و بيماري‌هاي رواني جدي در ميان است. روانشناسان قبل از اينكه مشكلي براي فرزندتان پيش بيايد احتمال اين بيماري‌ها را در او بررسي مي‌كنند و اگر لازم باشد براي درمان آن‌ها اقدامات لازم را انجام مي‌دهند.

آموزش مهارت‌ها

اگر روانشناس احساس كند كه نوجوان در مهارت‌هايي مثل مديريت بحران يا حل مسائل مشكل دارد اين مهارت‌ها را به او آموزش مي‌دهد. با يادگيري اين مهارت‌ها نوجوان خواهد توانست مشكلاتش را از راه‌هاي سالم‌تر و بهتري حل كند.

خانواده‌درماني

گاهي اوقات هم انگيزه فرار نوجوانان مشكلاتي است كه در خانواده وجود دارد. در اين شرايط مشاورين با برگزاري جلسات خانواده‌درماني به شما كمك مي‌كنند اين مشكلات را به شكل بهتري حل كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

بهترين راهكار براي جلوگيري از فرار نوجوان چيست؟

اصلي‌ترين راه اين است كه سعي كنيد با فرزندتان ارتباط دوستانه‌اي برقرار كنيد و فضاي خانه را تبديل به يك شرايط امن و صميمانه كنيد.

فرزندم من را تهديد مي‌كند كه روزي از خانه خواهد رفت چطور به اين رفتار او واكنش نشان بدهم؟

بهتر است با او صحبت كنيد و ببينيد چه چيزي در محيط خانه او را تا اين حد ناراحت كرده است. سپس باهم براي تغيير شرايط يك راهكار منطقي پيدا كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جلوگيري از فرار از منزل،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۵۹:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی